FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

16

description

 

Transcript of FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Page 1: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 2: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

“Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ”

Ερωτήματα προς την αποχωρούσα Δημοτική αρχή.

Γιατί δεν μαζεύατε τα σκουπίδια;Γιατί οι παραλίες δεν ήταν καθαρές;

Γιατί οι πλατείες και κάθε μορφή πρασίνου ήταν χάλια;Γιατί οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λακκούβες;

Γιατί τα οχήματα του δήμου διανυκτέρευαν όπου να ’ναι;Γιατί ενώ έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 15 αναψυκτήρια στις παραλίες μας, να δουλεύει ο κόσμος, είχαμε με το ζόρι 6; Γιατί τα λιμάνια γέμισαν άμμο και έγιναν πλαζ;Γιατί δεν διαφημίζατε τον δήμο μας τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη; Γιατί όποιος έβλεπε τα δύσκολα από τον συνδυασμό της νίκης αποχωρούσε; Γιατί τα αδέσποτα έγιναν περισσότερα; Γιατί στα οικόπεδα εντός σχεδίου δεν υπήρξε καμιά μέριμνα να μη γίνουν φωλιά ερπετών και σκουπιδιών; Γιατί ακόμη νοικιάζουμε χώρους για τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ με σωστή διαχείριση θα μπορούσε ο δήμος ακόμη και να νοικιάζει χώρους;Γιατί εγκαταλείψατε τους χώρους άθλησης του δήμου;Αισθάνεστε τη ανάγκη να απαντήσετε σε όλα αυτά τα ΓΙΑΤΙ που μας ταλαιπώρησαν 3,5 χρόνια;Φανταζόμαστε πως όχι….

Page 3: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Φίλες και Φίλοι,Ο δήμος είναι η πλησιέστερη διοικητική δομή στον πολίτη και γι’ αυτό πρέπει να κερδίσει το ρόλο που του αρμόζει, ως αρχικός και βασικός φορέας κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, υγείας, περίθαλψης και παιδείας. Επιπλέον, πρωταρχικό μέλημα του δήμου αποτελεί η καθημερινότητα του δημότη (καθαριότητα, ανακύκλωση, επιμέλεια και εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων, ποιοτική εξυπηρέτηση δημοτών κ.λ.π.). Για την επίτευξη όμως των στόχων αυτών απαιτείται, παράλληλα με τη διεκδίκηση πόρων, ανάλογων προς τις αρμοδιότητες, από την κεντρική εξουσία, να επιδείξουμε ορθολογικότερη διαχείριση και διαφάνεια και να αναζητήσουμε νέες πηγές εσόδων για το δήμο μας, ο οποίος έχει πολύπλευρη αναπτυξιακή προοπτική (τουριστική, εμπορική, αστική). Ο συνδυασμός «Θερμαϊκός, Νέα Πορεία», με επικεφαλής τον Γιάννη Μαυρομάτη, επιδεικνύοντας συνέπεια και μαχητικότητα τα τελευταία 4 χρόνια, έχει το σχέδιο, τη γνώση, την εμπειρία, τη βούληση και τα στελέχη για να διοικήσει από την επόμενη μέρα αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή.Με Εκτίμηση

Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 1978 και είμαι γιος του Γεωργίου Τζέκου από την Επανομή και της Κυριακής Τζούμα από τη Μηχανιώνα. Αποφοίτησα από το δημόσιο λύκειο Επανομής και το 1997 εισήχθη στο τμήμα «Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων» του Παντείου Πανεπιστημίου. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο τμήμα, στην ειδίκευση «Διεθνές Εμπόριο», απ’ όπου αποφοίτησα με βαθμό «άριστα». Το 2002 μπήκα στη «Νομική» σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως στέλεχος επιχείρησης σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα (Λιντλ Ελλάς, «Mediterra-nean Cosmos» κ.λ.π.). Σήμερα ασκώ μαχόμενη δικηγορία ως παρ’ εφέταις δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα είμαι διαπιστευμένος από το υπουργείο Δικαιοσύνης ως Διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.Την περίοδο 2007-2010 ήμουν δημοτικός σύμβουλός στο δήμο Επανομής και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του δήμου. Υπήρξα μέλος του ΔΣ του αθλητικού συλλόγου «Αριστοτέλης Επανομής», ενώ μέχρι σήμερα είμαι μέλος της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας Επανομής. Είμαι παντρεμένος με τη Νίκη Χρυσίδου και έχω μια κόρη, ενώ στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τον αθλητισμό.

Page 4: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 5: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 6: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 7: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 8: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 9: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι. Τα τελευταία χρόνια τα οκτώ Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί. Η εικόνα είναι απογοητευτική έως παρακμιακή. Τα τελευταία χρόνια πήγαν εντελώς χαμένα για την περιοχή μας. Την ώρα που στους γειτονικούς δήμους γίνονταν «πράγματα και θαύματα» στο δήμο Θερμαϊκού η σημερινή διοίκηση διακρίθηκε μόνο στις απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, έργων και δράσεων που θα μπορούσαν κάλλιστα να εξυπηρετήσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους για μία ακόμη θητεία. Θα επιτρέψουμε σε ένα «διαρκές έγκλημα» να συνεχίζεται ή θα κάνουμε μια νέα αρχή;; Στις επερχόμενες εκλογές η ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα είναι μεγάλη. Η «αντιστροφή παντού» είναι για τον δήμο Θερμαϊκού προϋπόθεση επιβίωσης, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Όσοι δοκιμαστήκαμε στο παρελθόν σε θέσεις ευθύνης μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να αισθανόμαστε για το έργο μας, ενώ οι νεότεροι έχουν κερδίσει τα παράσημα τους στον επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο. Όλοι μαζί –εσείς κι εμείς- στις εκλογές του Μαΐου γυρνάμε σελίδα. Για τον τόπο μας, τη γειτονιά μας, τη ζωή μας, τα παιδιά μας!

Αγαπητές συνδημότισσες

Αγαπητοί συνδημότες, Σας κοιτώ στα μάτια με εμπιστοσύνη και σας συστήνω τους συνεργάτες μου. Έναν, έναν. Ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» δεν δημιουργήθηκε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, μόνο και μόνο για να πάρει την εξουσία ή για ν’ αποτελέσει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για αποτυχημένους. Ούτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πολιτικό κλίμα που υπάρχει και το διχασμό του κόσμου. Εμείς είμαστε μαζί εδώ και χρόνια. Παρακολουθούμε τα προβλήματα, τα εντοπίζουμε και τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε προσπαθήσει να συμβάλουμε στην επίλυσή τους. Δυστυχώς η ανεπαρκής και ανίκανη διοίκηση του δήμου δεν δέχτηκε τη βοήθεια μας. Έφτασε στο σημείο να καταγγείλει σύμβαση μηδενικού κόστους με συνεργάτη του συνδυασμού μας, ο οποίος ως τεχνοκράτης θα τη βοηθούσε εντελώς δωρεάν να λύσει ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το δήμο μας.

Αγαπητοί φίλοι, Όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο συνδυασμός «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» έχει επικεντρώσει στην καθημερινότητα των πολιτών. Ως άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζουμε καλά την αποστολή μας. Αντιλαμβανόμαστε τις προτεραιότητες. Δεν έχουμε ανάγκη να πούμε στον κόσμο «τα ψεύτικά τα λόγια τα μεγάλα». Οι θέσεις μας είναι σαφείς και ίσως γι’ αυτό οι αντίπαλοι αποφεύγουν να αντιπαρατεθούν σε αυτό το γήπεδο μαζί μας. Έχουμε σαφές σχέδιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Ξέρουμε πως θα επαναφέρουμε την ευταξία στους δημόσιους χώρους, στα πάρκα και στις παιδικές χαρές, που σήμερα.

είναι πραγματικές παγίδες, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά. Δίνουμε πραγματικά μεγάλη σημασία στην εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών χώρων, στους οποίους όλοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Πονάμε βλέποντας τις ελλείψεις στα σχολεία, αλλά και τα προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών, αφού τα τελευταία χρόνια δεν ξεκίνησε η κατασκευή ούτε ενός νέους διδακτηρίου. Αναγνωρίζουμε στην πράξη τη σημασία του πολιτισμού, αλλά και επιμένουμε στη διατήρηση των εθίμων, που δίνουν ταυτότητα στην περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη του δήμου στη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, οι οποίοι υποφέρουν στα πολύ δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα και η κοινωνία. Απόδειξη αυτού είναι η δέσμευση ότι θα αυξήσουμε τα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική (από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό παντοπωλείο και τη στέγη για αστέγους) από 5.000 ευρώ το χρόνο που είναι σήμερα στις 250.000 ευρώ. Είναι μια δέσμευση που αιφνιδίασε τους αντιπάλους μας, οι οποίοι –κατά την πάγια συνήθεια τους- έσπευσαν να την απαξιώσουν ρωτώντας που θα βρεθούν τα λεφτά. Μα, μόνο αυτά που αναθέτουν σε ιδιώτες ενώ μπορεί να τα κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου είναι πολύ περισσότερα, ενώ από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη για την αποκομιδή των απορριμμάτων (που δε γίνεται!) περισσεύει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως!

Αγαπητοί συνδημότες,

Το σχέδιο μας, το πλάνο του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» για το Δήμο Θερμαϊκού. Κατ’ αρχήν ως νέα δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα θα στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Με τα δημόσια οικονομικά να ασθενούν για πολλά ακόμη χρόνια είναι δεδομένο ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί τη μοναδική μέθοδο για την πρόοδο του τόπου. Εμείς από αυτό το πρίσμα αντιλαμβανόμαστε τη στήριξη των ανθρώπων οι οποίοι παίρνουν πρωτοβουλίες, ρισκάρουν, προσφέρουν απασχόληση. Κι επειδή ο δήμος Θερμαϊκού είναι τουριστικός η προσπάθεια μας στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής θα είναι επίμονη. Ξέρουμε τον τρόπο, το έχουμε ξανακάνει. Όλα αυτά αφορούν και τα οκτώ Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου. Η ισότιμη, ισόρροπη ανάπτυξη και φροντίδα, που ούτε για μία ημέρα δεν ίσχυσε τα τελευταία χρόνια, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία». Μπορεί οι ανάγκες να είναι διαφορετικές, αλλά το ενδιαφέρον θα είναι ακριβώς το ίδιο. Και γι’ αυτό ξέρουμε τον τρόπο, αφού κι αυτό το έχουμε ξανακάνει με επιτυχία.

Page 10: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 11: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 12: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Αυτά θέλουμε από τον νέο ΔΗΜΑΡΧΟ. Καθαριότητα, Μαζέψτε τα σκουπίδια, βάλτε πρόγραμμα δεν έχει σημασία κάθε πόσες μέρες θα τα μαζεύετε, σημασία έχει να τα μαζεύετε τη μέρα και την ώρα που είναι προγραμματισμένο. Περιποιηθείτε το πράσινο. Δεν χρειάζονται χρήματα γι αυτό, όρεξη και καλό προγραμματισμό χρειάζεται. Νοικοκυρέψτε τις πλατείες και τους χώρους αναψυχής. Εκμεταλλευτείτε τα πολλά χιλιόμετρα παραλίας που έχουμε. Κρατείστε τις παραλίες καθαρές . Μην επιμένετε τόσο στο τίμημα που θα πάρετε από τους ιδιώτες, αλλά να επιμένετε στον αριθμό των συνδημοτών μας που θα απασχολούν..Βρείτε τρόπο να έχετε τους δρόμους χωρίς λακκούβες. Δεν γίνεται να θέλουμε τουρισμό και να μην έχει ο κόσμος πρόσβαση στις παραλίες.Μαζέψτε τα αδέσποτα. Τα περισσότερα είναι από καλοκαιρινούς παραθεριστές. Είστε υπεύθυνοι για τα αδέσποτα και βάση νόμου.

Διαφημίστε τις παραλίες, τις εκκλησίες, τις ταβέρνες, τις φυσικές ομορφιές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας, σε πρώτη φάση στη Θεσσαλονίκη. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι Θεσσαλονικείς θα μας προτιμήσουν αν τους τα κάνουμε γνωστά. Εκμεταλλευτείτε την εγγύτητα μας και δώστε κίνητρο στους Θεσσαλονικείς να έρθουν εδώ.Αδειάστε τις πλατείες και τους δρόμους από το παράνομο παρκάρισμα. Υπάρχουν χώροι για να σταθμεύουν όλοι, αρκεί να τους εκμεταλλευτούμε και να κατευθύνουμε τον κόσμο. Φροντίστε να έχουν στοιχειώδη φωτισμό.Μειώστε τα δημοτικά τέλη και για να γίνει αυτό κυνηγήστε αυτούς που δεν πληρώνουν. Μηδενική ανοχή στους κακοπληρωτές.Εκμεταλλευτείτε όλα τα κτίρια των πρώην δήμων και σταματήστε να πληρώνετε ενοίκια. Είναι απαράδεκτο, μη πω ότι είναι και ύποπτο.Περιποιηθείτε κι εκμεταλλευτείτε όλους του αθλητικούς χώρους για την άθληση των δημοτών.

Σεβαστείτε τον δημότη στην πράξη.Υπάρχουν τρόποι να ενημερώνεται η δημοτική ιεραρχία χωρίς οι ενδιάμεσοι γραφειοκράτες να φρενάρουν τα αιτήματα και τα παράπονα. Προσπάθεια σας να είναι πάντα να έρχεστε κοντά στον πολίτη κι όχι να κρύβεστε.Αυτά ζητά ο δημότης, αν κάνετε αυτά μπορείτε να ονειρεύεστε και αποστολέςστον Άρη, αερογέφυρες 10 χλμ, Μαρίνες, και συναφή εξωπραγματικά.Μην έχετε δισταγμό στο να ονειρευτείτε, άλλωστε δεν κοστίζουν κιόλας.Η φύση προίκισε απλόχερα τον δήμο μας και αν αυτάεκμεταλλευτούμε αρκούν.Αυτά άλλωστε είναι που παρατηρούμε κι εμείς, όταν πηγαίνουμεσε μια ξένη πόλη.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ!Τόσο απλά. Όλα αυτά είναι δείγμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Page 13: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014

Αυτά θέλουμε από τον νέο ΔΗΜΑΡΧΟ.

Page 14: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 15: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014
Page 16: FarosNews - Τεύχος ΕΚΛΟΓΩΝ 2014