(20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

5
Μαθητική στήλη Επιμέλεια: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος, καθηγήτρια Γυμνασίου Κορησού Τα νέα του Δεκεμβρίου Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη για την προσφορά στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας των πέντε εγχειριδίων της σειράς : Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς και τον συντοπίτη μας Κοσμά Χριστόπουλο που μεσολάβησε γι’ αυτήν προσφορά, Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τον φιλόλογο Νικόλαο Δασκαλάκη για το ενδιαφέρον του για το σχολείο. Τα βιβλία είναι τα εξής: Αρχαία ελληνική γραμματολογία από τον Φάνη Κακριδή, Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από τον Τάσο Χριστίδη, Η Ρώμη και ο κόσμος της από τον Θεόδωρο Παπαγγελή, Αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι από τους Βασίλη Κάλφα και Γιώργο Ζωγραφίδη και Η Αρχαϊκή επική ποίηση από τους Δ. Ν. Μαρωνίτη και Λάμπρο Πόλκα. Τα βιβλία αυτά τα είχαμε παρουσιάσει στη στήλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο φύλλο του Αυγούστου, αλλά και στη Μαθητική Στήλη δώσαμε στοιχεία για το Ομηρικό Συνέδριο της Ιθάκης όπου έγινε μια πρώτη ενημέρωση τον Αύγουστο για τα βιβλία από τον συντονιστή της όλης προσπάθειας, τον πανεπιστημιακό καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη. Να περάσουμε τώρα από το πνεύμα στην ύλη, γιατί όλα χρειάζονται. Μαζί με τη νέα Διεύθυνση ξεκίνησε μια σειρά έργων στο Γυμνάσιό μας τα οποία είναι σε εξέλιξη. Με επιχορήγηση του Δήμου επισκευάσαμε και εξωραΐσαμε τις τουαλέτες των μαθητών και των καθηγητών. Η υγιεινή αυτών των χώρων αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας. Είναι θέμα πολιτισμού. Ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθειά μας για βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου μας.

Transcript of (20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

Page 1: (20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

Μαθητική στήληΕπιμέλεια: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος, καθηγήτρια Γυμνασίου

Κορησού

Τα νέα του Δεκεμβρίου Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα

Μανόλη Τριανταφυλλίδη για την προσφορά στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας των πέντε εγχειριδίων της σειράς : Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς και τον συντοπίτη μας Κοσμά Χριστόπουλο που μεσολάβησε γι’ αυτήν προσφορά, Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τον φιλόλογο Νικόλαο Δασκαλάκη για το ενδιαφέρον του για το σχολείο. Τα βιβλία είναι τα εξής: Αρχαία ελληνική γραμματολογία από τον Φάνη Κακριδή, Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από τον Τάσο Χριστίδη, Η Ρώμη και ο κόσμος της από τον Θεόδωρο Παπαγγελή, Αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι από τους Βασίλη Κάλφα και Γιώργο Ζωγραφίδη και Η Αρχαϊκή επική ποίηση από τους Δ. Ν. Μαρωνίτη και Λάμπρο Πόλκα.

Τα βιβλία αυτά τα είχαμε παρουσιάσει στη στήλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο φύλλο του Αυγούστου, αλλά και στη Μαθητική Στήλη δώσαμε στοιχεία για το Ομηρικό Συνέδριο της Ιθάκης όπου έγινε μια πρώτη ενημέρωση τον Αύγουστο για τα βιβλία από τον συντονιστή της όλης προσπάθειας, τον πανεπιστημιακό καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη.

Να περάσουμε τώρα από το πνεύμα στην ύλη, γιατί όλα χρειάζονται.

Μαζί με τη νέα Διεύθυνση ξεκίνησε μια σειρά έργων στο Γυμνάσιό μας τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Με επιχορήγηση του Δήμου επισκευάσαμε και εξωραΐσαμε τις τουαλέτες των μαθητών και των καθηγητών. Η υγιεινή αυτών των χώρων αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας. Είναι θέμα πολιτισμού. Ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθειά μας για βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου μας.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε τον εξωραϊσμό μέρους του αύλειου χώρου με τη δημιουργία παρτεριών για δεντράκια, καλλωπιστικά φυτά και γκαζόν. Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου το πρωί έγινε και η δεντροφύτευση από τα παιδιά του σχολείου. Αυτό ήταν και το τελευταίο έργο του Συλλόγου στο σχολείο μας, αφού το Δεκέμβριο τελειώνει και η δίχρονη θητεία του. Θα μείνουν όμως τα δεντράκια και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ο απελθών Σύλλογος αποτελείται από τους: Θεοφάνη Βελλίδη, Πρόεδρο, Σιδέρω Γιαμπάνη, Γραμματέα, Αγγελική

Page 2: (20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

Γεωργιάδου, Ταμία και μέλη Γιώργο Μήτσιου, Πέτρο Μουχαρέμη, Μαρία Παπαδοπούλου, Χρήστο Στανόα.

Μαζί με τους βαθμούς του Α’ Τριμήνου έγιναν και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αναδείχτηκαν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος, Πέτρος Μουχαρέμης, Αντιπρόεδρος, Ευδοκία Γεωργιάδου-Σαμαρά, Γραμματέας, Αγγελική Γεωργιάδου, Ταμίας, και μέλη Γιώργος Μήτσιου, Παναγιώτης Τσόπρας, Μιλτιάδης Τσόπρας, Χρήστος Στανόας. Καλή επιτυχία στο έργο τους!

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου

«Ανοίξαμε και φέτος το σεντούκι των Χριστουγέννων και ξετυλίξαμε τα όνειρά μας. Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή μας με ήχους που θα σας ταξιδέψουν και λόγια που θα σας κάνουν να γελάσετε αλλά και να προβληματιστείτε…»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου μας μέσα στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Γεμάτη κόσμο που αγκάλιασε όλα αυτά τα παιδιά που με τα τραγούδια τους, τα όμορφα λόγια τους και το χαμόγελό τους ζέσταναν την παγωνιά του Δεκεμβρίου. Aνακούφιση για το 2007 που φεύγει και ευχές, ελπίδα και προσμονή για την καινούργια χρονιά που έρχεται.

Κοντά στα παιδιά, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με τα δωράκια τους, αλλά και οι ακούραστες μαμάδες με τα εδέσματα που πρόσφεραν για τον πλούσιο μπουφέ που περίμενε τους προσκεκλημένους.

Στη χορωδία συμμετείχαν οι μαθήτριες:Από την Α’ τάξη: Θεοδότα Γκίτσου, Αγγελική Ευαγγέλου, Βασιλική Καλαϊτζίδου, Ελένη Κίτσιου, Νικολέτα Σαμαρά, Ειρήνη Τούσκα. Από τη Β’ τάξη: Αναστασία Κασιόλα, Ζαχαρούλα Μουχαρέμη, Ευαγγελία Στανόα, Αγγελική Τσολάκη .Από τη Γ’ τάξη Ελένη Βελλίδου, Χρυσαυγή Γάκια, Βένια Κυριακίδου, Μιγγένα Λούλη, Δήμητρα Σπύρου και Βάσω Ψωμαδάκη.

Στο θεατρικό έπαιξαν οι μαθητές: Από την Α΄τάξη: Ιωάννης-Ραφαήλ Αγγελίνας, Ευγένιος Ακοπιάν, Δημήτρης Κολλάρας, Αναστασία Στούμπου.Από τη Β΄τάξη: Απόστολος Γεωργιάδης, Μαρία Ευαγγέλου.Από τη Γ΄τάξη: Παναγιώτης Κόκκινος, Γρηγόρης Τσάλιος.Συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄τάξης: Ελένη Γεωργιάδου, Ελένη Κίτσιου, Ευάγγελος Σκέκλος και Χρήστος Κολλάρας.

Page 3: (20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

Συμμετοχή στη γιορτή είχαν και οι μαθητές: Περικλής Μήτσιου, Θανάσης Μελλίδης, Μίλτος Γεωργιάδης,Νίκος Κεφφές, Αργύρης Τζαχαλής, Δημήτρης Τούσκας και ο Βασίλης Λιόλιος

Τις διασκευές, τις μεταφράσεις, καθώς και τη γενική επιμέλεια της γιορτής είχε η καθηγήτρια Αγγλικών του Γυμνασίου μας Ντίνα Μυλωνά.

Κλείνουμε με ένα ποίημα του Νίκου Δήμου πού διάβασε ο μaθητής της Γ τάξης Κωνσταντίνος Νάσιου.Είθε ο νέος χρόνος να μας φέρει λιγότερα λιγότερο πόνο σ’ αυτούς που πονούν,λιγότερο μίσος, σ’ αυτούς που μάχονται,λιγότερη στέρηση, σ’ όσους στερούνται,λιγότερο πόλεμο, λιγότερο θάνατο,λιγότερη καταπίεση, λιγότερη εκμετάλλευση,λιγότερη δυστυχία και λιγότερη οδύνη. Κι αν τύχει να φέρει μαζίλιγότερη αφθονία και λιγότερη απόλαυση,λιγότερο πλούτο και λιγότερη καλοπέραση, ίσως τότε να μας χαρίσειλιγότερη ελαφρομυαλιά και λιγότερη σπατάλη,,λιγότερη επιπολαιότητακαι λιγότερη αυθάδεια.

Ίσως τα λιγότεραείναι περισσότερα

Η υπεύθυνη της γιορτής Ντίνα Μυλωνά, καθηγήτρια Αγγλικών

Page 4: (20) Εφημερίδα Δεκέμβριος 2007

Ο Διευθυντής του σχολείου με τη νέα πρόεδροτου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,Μαρία Παπαδοπούλου.

Η υπεύθυνη της γιορτής Ντίνα Μυλωνά και παιδιά από τη χορωδία.

Στιγμιότυπα από το θεατρικό.