H dynamh ths agaphs

Post on 04-Jul-2015

127 views 0 download

Transcript of H dynamh ths agaphs

Ομάδα εργασίας

Κοτσιρίλος Στέφανος

Κρεάνγκα Αλεξάνδρα

Λάλα Ιωάννα

Λούλη Στέφη

Ξαγοράρη Ίριδα

Η δύναμη της αγάπης

1) Μαρίνα των βράχων Μαρίνα των βράχων

Η έφηβη Μαρίνα των βράχων του Ελύτη αναζητά την ομορφιά του έρωτα , βιώνοντας παράλληλα τις συνεχείς μεταβολές στη διάθεσή της και στον τρόπο θέασης της ζωής.

Άγουρος Ποθοφλόγιστος

Ο άγουρος ποθοφλόγιστος είναι ένας έφηβος στην εποχή των ιπποτών που κλαίει και οδύρεται ψάχνοντας την πριγκίπισσά του που την πήρανε από κοντά του.

Μόνο γιατί με αγάπησες

Το ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη αναφέρεται στην αγάπη της στον Κώστα Καρυωτάκη . Η συγγραφέας βιώνει ένα βαθύ ερωτικό συναίσθημα και μέσα από το ποίημά της λέει στον αγαπημένο της ότι μόνο επειδή την αγαπάει αυτή είναι ευτυχισμένη.

Έρωτος αποτελέσματα

Το κείμενο Έρωτος αποτελέσματα έχει ως θέμα το πώς βιώνει μια νεαρή κοπέλα τον έρωτα. Φτάνει να ακουμπάει την υπερβολή διότι πιστεύει πως ο έρωτας της είναι τεράστιος. Αυτό γίνεται λόγος να το σκέφτεται συνέχεια , να νιώθει θλιμμένη και γενικά να περνά δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις .

Σαν πεταλούδα στη φωτιά

Στο ποίημα του Βηλαρά ένας παράφορα ερωτευμένος άνδρας μιλάει για την πολυαγαπημένη του. Τονίζει την εντυπωσιακή ομορφιά της και το πόσο πολύ τον ελκύει.

Ορισμός του έρωτα

Τι είναι ο έρωτας ;

Φαίνεται ότι όσα χρόνια και αν περάσουν το ερώτημα θα παραμένει αιώνιο. Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ακόμα και βιολόγοι, χημικοί και φιλόσοφοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, ανά τους αιώνες να δώσουν έναν ακριβή ορισμό.

• Γλωσσολογικά η έννοια του έρωτα δεν υπάρχει!!

• Ανά τους αιώνες έχουν δημιoυργηθεί διάφορες μορφές έρωτα όπως :

• Ο πλατωνικός έρωτας

• Ο ιπποτικός έρωτας

Τα φύλα στη λογοτεχνία

Στην εφηβεία δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φύλων καθώς και τα αρσενικά και τα θηλυκά αισθάνονται πολύ έντονα τον έρωτα. Αγόρια και κορίτσια διακατέχονται από δυνατά συναισθήματα.

Όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν βλέπουν τον έρωτα πιο καθαρά και αποβάλλεται η υπερβολή και η ένταση των συναισθημάτων. Παρ’όλαυτά πολλές φορές οι συμπεριφορές των ενηλίκων συμπίπτουν με αυτές των εφήβων.

Μεγάλοι Έρωτες

Τότε και …. τώρα• Ο έρωτας παλιότερα ήταν ένα

συναίσθημα πολύ αγνό. Οι άνθρωποι ερωτεύονταν με όλη τους την καρδιά.

• Στην εποχή μας, η έννοια του έρωτα έχει αλλάξει από παλιά. Έχει χαθεί ο ρομαντισμός. Ο έρωτας δεν συνδέεται πλέον με την αγάπη. Παραπέμπει σε μια διαδικασία ρουτίνας και οι άνθρωποι δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα συναισθήματα.

Έρωτας…Αυτοί που δε δείχνουν τον έρωτά τους δεν αγαπούν πραγματικά. Η πορεία του έρωτα δεν είναι ποτέ ομαλή. Ο έρωτας είναι οικείος. Ο έρωτας είναι διαβολικός. Δεν υπάρχει πιο διαβολικός άγγελος από τον έρωτα. William Shakespeare

ΤΕΛΟΣ