EGKYRH EIDHSH 2-2010

16
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ 100.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 115 ΤΙΜΗ ΠΩ ΛΗΣΗΣ 0,003 € ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ • Παγκράτι Φιλολάου 143 & Δικαιάρχου, Τηλ. 210.75.63.860 • Βύρωνας Αγίας Σοφίας 50 & Κυδωνιών, Τηλ. 210.76.08.860 Αρθρο του Κίμωνα Κουλούρη για τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ΣΕΛ. 4 Ανακαινίσεις • Διαμερισμάτων • Οικιών • Επαγγελματικών χώρων 210 76 44 580 TAX. BYPΩNA AP. AΔEIAΣ 25 TEXNIKH ETAIPEIA XΩ MATOYPΓIKΩ N EPΓΩ N EIΔΙΚΩ Ν ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΕΩ Ν και ενοικιάσεις κάδων ΚΕΝΤΡΙΚΟ: KYΠPOY 2, BYPΩNAΣ YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: 4ο χλμ. Λ. ΒΑΡΗΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ Tηλ. 210.76.51.686 - 210.76.56.602 Fax. 210.76.60.378 www.liosatos.gr e-mail: [email protected] ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ Σε κλοιό εγκληματικότητας η πόλη του Βύρωνα Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση Στα ύψη η εγκληματικότητα. Καθημερινά τα κρούσματα της βίας και της εγκληματικότητας στην πόλη του Βύρωνα. Το αποκορύφωμα της δραματικής κατάστασης που επικρατεί υπήρξε με την πρόσφατη συμπλοκή κακοποιών και αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάτο ενός νέου αθώου βιοπαλαιστή που απλά έτυχε να βγαίνει εκεί- νη τη στιγμή από την είσοδο της πολυκατοικίας και βρέ- θηκε στο σημείο της ανταλλαγής των πυροβολισμών. Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε η « ΕΕ» σχετικά τόσο με την ασφάλεια των πολιτών, σε σχέση με το δυναμικό του ΑΤ Βύρωνα δυστυχώς ανακαλύψαμε πώς για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο δυναμικό είναι ελλιπής και δεν επαρκεί για τις ανάγκες τις περιοχής κατι που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπιστεί με την συμπλήρωση επιπλέων ανθρωπίνου δυναμικού για να μπορέσουμε να κοιμόμαστε τουλάχιστον ήρεμοι. Αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελ. 5 ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Αγωνιστικά Κούλουμα στο Σκοπευτήριο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών η φροντίδα της Γ’ Ηλικίας ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Αναδάσωση του Υμηττού από Δήμο και ΣΠΑΥ ΣΕΛ. 11 ΣΕΛ. 12 ΣΕΛ. 14 ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! Κατ’ αποκλειστικότητα η «Εγκυρη Είδηση» δημοσιεύει α- πόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντί- νου που αφορά στον προϋπολογισμό του 2010 και εξαιρεί της μείωσης των επιδομάτων του Δημοσίου τη Βουλή των Ελλήνων, τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τις αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων της Βουλής, όπως επίσης και την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστι- κή και την Αργοφυλακή. Όταν κ. Παπακωνσταντίνου ζη- τάς θυσίες από τους Ελληνες να τις ζητάς από ΟΛΟΥΣ!

Transcript of EGKYRH EIDHSH 2-2010

Page 1: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ 100.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 115 ΤΙΜΗ ΠΩ ΛΗΣΗΣ 0,003 €

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣΣΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

• Παγκράτι Φιλολάου 143& Δικαιάρχου, Τηλ. 210.75.63.860

• Βύρωνας Αγίας Σοφίας50 & Κυδωνιών, Τηλ. 210.76.08.860

Αρθρο του Κίμωνα Κουλούρη για τηδραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

ΣΕΛ. 4

Ανακαινίσεις • Διαμερισμάτων • Οικιών • Επαγγελματικών χώρων

210 76 44 580

TAX. BYPΩNAAP. AΔEIAΣ 25

TEXNIKH ETAIPEIAXΩMATOYPΓIKΩN EPΓΩNEIΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΕΩΝ

και ενοικιάσεις κάδωνΚΕΝΤΡΙΚΟ: KYΠPOY 2, BYPΩNAΣ

YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:4ο χλμ. Λ. ΒΑΡΗΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Tηλ. 210.76.51.686 - 210.76.56.602Fax. 210.76.60.378www.liosatos.gre-mail: [email protected]

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Σε κλοιό εγκληματικότηταςη πόλη του Βύρωνα

Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάστασηΣτα ύψη η εγκληματικότητα. Καθημερινά τα κρούσματα

της βίας και της εγκληματικότητας στην πόλη του Βύρωνα.Το αποκορύφωμα της δραματικής κατάστασης πουεπικρατεί υπήρξε με την πρόσφατη συμπλοκή κακοποιώνκαι αστυνομικών που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάτο ενόςνέου αθώου βιοπαλαιστή που απλά έτυχε να βγαίνει εκεί-νη τη στιγμή από την είσοδο της πολυκατοικίας και βρέ-θηκε στο σημείο της ανταλλαγής των πυροβολισμών.Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε η « ΕΕ» σχετικάτόσο με την ασφάλεια των πολιτών, σε σχέση με τοδυναμικό του ΑΤ Βύρωνα δυστυχώς ανακαλύψαμε πώςγια μία ακόμη φορά το ανθρώπινο δυναμικό είναιελλιπής και δεν επαρκεί για τις ανάγκες τις περιοχήςκατι που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπιστεί με τηνσυμπλήρωση επιπλέων ανθρωπίνου δυναμικού για ναμπορέσουμε να κοιμόμαστε τουλάχιστον ήρεμοι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελ. 5

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΑγωνιστικάΚούλουμα

στο Σκοπευτήριο

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ευρωπαϊκώνπροδιαγραφών η

φροντίδα της Γ’ Ηλικίας

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αναδάσωσητου Υμηττού

από Δήμο και ΣΠΑΥΣΕΛ. 11 ΣΕΛ. 12

ΣΕΛ. 14

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!Κατ’ αποκλειστικότητα η «Εγκυρη Είδηση» δημοσιεύει α-πόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντί-νου που αφορά στον προϋπολογισμό του 2010 και εξαιρείτης μείωσης των επιδομάτων του Δημοσίου τη Βουλή τωνΕλλήνων, τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τις αμοιβές τωνπολιτικών υπαλλήλων της Βουλής, όπως επίσης και τηνΕλληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστι-κή και την Αργοφυλακή. Όταν κ. Παπακωνσταντίνου ζη-τάς θυσίες από τους Ελληνες να τις ζητάς από ΟΛΟΥΣ!

Page 2: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 02ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΙΔΡΥΤΗΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γ. ΒΩΒΟΣ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ:

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΛΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:

ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΙΤΙΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ:

NIKOΣ MENAΓIAΣ

HPAKΛHΣ MHΛAΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ

ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΒΑΣΩ ΙΤΣΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΣΗ

MATINA ΔETΣH

AN. MAPTZABAΣ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΚΩΣΤΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ:

ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ:

ΧΡΥΣ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

ΔΗΜΗΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΡΑΦΙΛΙΑ

YΠOΔOXH ΔIAΦHMIΣHΣ:

210-7644.380, 6937000.573

ΓΡΑΦΕΙΑ:1. ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ 54-56,ΒΥΡΩΝΑΣ, Τ.Κ. 162 31

2. ΚΑΣΑΜΠΑ 18 ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 22ΒΥΡΩΝΑΣ, Τ.Κ. 162 31

ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210-7644.380 / FAX 210-7644.580

e-mail:[email protected]

EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΤΥΠΟΥ:Nextnews

ΤΗΛ. 210-8100790

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ: 14,67 ΓΙΑ ΔΗΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ: 44,02

Eκπέμπουμε SOSΓράφει η Άννα Κατσαρού*

Ξαφνικά ένααλλόκοτο πα-

ράξενο σκηνικόκρυμμένο στοπουθενά ξεπρό-βαλλε στη ζωήμας. Ενας βαρύς

μολυβένιος ουρανός, προσπαθείνα σκεπάσει τελείως τη γαλάζιακαι ξάστερη ατμόσφαιρα, πουπροσπαθούσαμε με τόσους κό-πους να διατηρήσουμε. Ενα μεγά-λο ερωτηματικό πλανιέται στον α-έρα. Πόσο φοβερό φαντάζει τομέλλον μας; Είναι άγνωστο. Η ε-ξουσία ανελέητη, καρφωμένη στοθρόνο της, ζητά λύσεις από εμάς,τους ανήμπορους, ζητά να λύσου-με τους κόμπους που η ίδια έδεσεσαν θηλιά γύρω από το λαιμό μας.

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, θέ-λουμε να φωνάξουμε βοήθεια, ναπροστατεύσουμε τα παιδιά μας,που τώρα αρχίζουν να τρέχουν στομαραθώνιο της ζωής και απλώ-νουν τρεμάμενα χέρια για λίγα ψί-χουλα που τους πετάμε και ας γνω-ρίζουμε ότι αυτά είναι η ασπίδα, ε-νάντια στα αρπακτικά όρνεα πουτριγυρίζουν την πατρίδα μας. Αυτήη πατρίδα είναι τόσο μικρή μα καιτόσο απίστευτα μεγάλη, για όλητην πορεία και την ιστορία της,που προκαλεί τη ζήλια, ακόμη καισήμερα, παρ’ όλη την τρομεράδύσκολη οικονομική κρίση που τημαστίζει και δεν είναι μόνο δικότης το φταίξιμο. Περισσότεροφταίνε τα τεράστια οικονομικά καιτραπεζικά συμφέροντα των πολυε-θνικών και άλλων εταιριών, πουμας κρατάνε σκλάβους με τα χρέηκαι τα μεγάλα επιτόκια.

Τόσα χρόνια στην ΕυρωπαϊκήΕνωση, σταθήκαμε ισότιμοι εταί-

ροι, βοηθώντας την στο μέτρο τωνδυνατοτήτων μας, πλάι στα μεγα-θήρια που την αποτελούν.

Θέλουμε τώρα να πιστεύουμεότι θα τύχουμε τη βοήθειά της καιγια εμάς να μπορέσουμε να ξεφύ-γουμε από την κρίσιμη αυτή πε-ρίοδο που με τόσα βάσανα περ-νάμε, αλλά και για την ίδια την ε-νότητα της Ευρώπης.

Αντιμετωπίζουμε και ένα άλλοπρόβλημα αγαπητοί φίλοι, εμείςοι Ελληνες δέκα εκατομμύρια,που με στερήσεις και κόπουςπροσπαθούμε να ξεφύγουμε απότη σημερινή δύσκολη περίοδο,πως είναι δυνατόν να αντιμετωπί-σουμε άλλους λαούς, οικονομι-κά, κοινωνικά και πολιτιστικά,που ζητάνε τη βοήθειά μας. Δενέχουμε έχθρες και κακίες με κα-νένα, τουναντίον είμαστε καλό-καρδος και φιλόξενος λαός, μαδεν είναι δυνατόν τώρα οι άλλοινα μας πετάνε το μπαλάκι, ότι δεν

έχουμε σωστή μεταναστευτική πο-λιτική, θέλοντας να μας δώσουνάλλη μια γροθιά στον ήδη πληγω-μένο κορμό της χώρας μας. Θαπροσπαθήσουμε να αντιμετωπί-σουμε το πρόβλημα με τον πιοσωστό, δίκαιο και συμφέρον τρό-πο για τη χώρα μας.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι αν ρί-ξουμε μια ματιά στο παρελθόν καιδούμε τι έχουμε καταφέρει, με ε-πιθέσεις και πολέμους εναντίονμας, με πολλά δεινά, να βρούμελύση και αυτή είναι η συνεργασίακαι το σπουδαιότερο η ενότηταμεταξύ μας με μόνο μία σκέψηΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

* Η Αννα Κατσαρού είναι Πρό-εδρος της « Πανελλήνιας Ενω-σης Οικογένεια και Νοικοκυ-ρά» και μέλος του Συμβουλίουτης μεγαλύτερης ΕυρωπαϊκήςΟικογενειακής Οργάνωσης μεέδρα τις Βρυξέλλες.

Nα βρει μιμητές το 1ο Γυμνάσιο ΒύρωναΤου Πάνου ΤριγάζηΠροέδρου του Συνδέσμου «Μπάιρον»

Στην εκπνοή του 2009,το 1ο Γυμνάσιο Βύρω-

να κέρδισε ακόμα έναβραβείο, συμμετέχονταςστον πανελλαδικό διαγω-νισμό βραβείων «ΝησίδαΠοιότητας 2009» της Κίνη-σης Πολιτών για μια Ανοι-χτή κοινωνία. Ένα βραβείο

για δράσεις μαθητών γύρω από ένα ευρύ φάσμαθεμάτων εθελοντισμού, διεθνούς αλληλεγγύης,καταπολέμησης του ρατσισμού, προστασίας του

περιβάλλοντος, ανάδειξης της ιδέας την ενωμέ-νης Ευρώπης, των πολιτών.

Διανύοντας μια κρίσιμη χρονιά, που απαιτείτη διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση τωνπαραπάνω αξιών, μπορούμε να εκτιμήσουμε κα-λύτερα τα μηνύματα από την βράβευση αυτή, τηνοποία έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕλληνικήςΔημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα αναδεικνύεται σ΄έ-να σχολείο – μοντέλο για μια παιδεία με ανοι-χτούς ορίζοντες και πανανθρώπινες ιδέες. Kαινοιώθω ευτυχής που έχω πάρει μέρος και ο ί-διος σε πολλές από τις δραστηριότητες του καιέχω μιλήσει σε αρκετές, είτε ως εκπρόσωπος τουΣυνδέσμου «Μπάιρον» , είτε της Κίνησης Πολι-

τών κατά του Ρατσισμού, είτε του ΣΥΝ, είτε ωςδημοτικός σύμβουλος.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, στηνδιευθύντρια του σχολείου Λεμονιά Κλώναρη καιστον υπεύθυνο καθηγητή Χρήστο Χριστοδουλό-πουλο, αλλά και στους γονείς που συμβάλλουν– ο καθένας με τον τρόπο του- σε τέτοιες προ-σπάθειες.

Θα ήθελα με την ιδιότητά μου ως πρόεδροςτου Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον φιλελληνι-σμό και τον πολιτισμό, να καλέσω όλα τα σχο-λεία του Βύρωνα στην κοινή προσπάθεια για το«Έτος Μπάιρον 2010» . Προσπάθεια όπου ηπόλη που φέρει το όνομα του Λόρδου Βύρωνακαλείται να πρωταγωνιστήσει.

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Πώς φτιάχτηκε η τουρκική σημαία;

Oσοι γνωρίζουν τουρκικά ή έχουν επαφές μετούρκους, ας τους ενημερώσουν!... Να τους

κάνουν επίσης γνωστό ότι, ενώ μας αποκαλούνΓιουνάνηδες (δηλαδή, Ίωνες) εξακολουθούν νακατέχουν την Ιωνία!!!!!ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;

Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό

σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένασύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνι-κής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση τηςΚωνσταντινούπολης.

Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απα-ντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης,έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν οΦίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προ-σπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μιανύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν κα-ταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη,για να αλώσουν την πόλη.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβο-λείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επί-θεση. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκήβοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πό-λης του Βυζαντίου.

Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά καιστην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχά-μεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπωςχρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυ-ζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατο-ρική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανικήκατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανι-κής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμα-νικό σύμβολο.

Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρματων Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει:ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ. Αν ξέραμε την ιστορία μας, του-λάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξε-

φτιλίκια. Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντή-σεις για όλες αυτές τις μα..... που μας σερβίρουνκαθημερινά.

ENA ΖΕΥΓΑΡΙΜΗΝΙΑΙΟΥΣ

ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣΚΑΙ

10 ΤΕΜΑΧΙΑΗΜΕΡΗΣΙΟΥΣ

ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ14,90€

Page 3: EGKYRH EIDHSH 2-2010

Εκσκαφές ΚατεδαφίσειςΙδιόκτητα μηχανήματα - Φορτηγά

ΠΑΠΑΣΜΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Τηλ-Fax: 210.7623.922 Κιν: 6932.219.944

www.papasmiris.gremail: [email protected]

Δεκτά όλα ταασφαλιστικά ταμείακαι συνεταιρισμοί

Παγκράτι Φιλολάου 143 & Δικαιάρχου, Τηλ. 210.75.63.860 - Βύρωνας Αγίας Σοφίας 50 & Κυδωνιών, Τηλ. 210.76.08.693

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ VISA - MASTERCARD - DINERS

οπτικά - φακοί επαφής

ENA ΖΕΥΓΑΡΙΜΗΝΙΑΙΟΥΣ

ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣΚΑΙ

10 ΤΕΜΑΧΙΑΗΜΕΡΗΣΙΟΥΣ

ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ14,90€

ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ!!!ΣΕ ΟΛΑ

ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Page 4: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 04ΑΠΟΨΕΙΣ

Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Α Ν Ε Α • Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ

Γράφει ο Κίμωνας Κουλούρης

Πολλούς λό-γους έχουμε αγα-πητοί μου φίλοι ναείμαστε αυτή τηνπερίοδο πολύ θυ-μωμένοι αλλά καιαποσβολομένοι μεόλα όσα βλέπουμενα διαδραματίζο-

νται κάθε μέρα στη χώρα μας με φόντο τη δια-χείριση της τσακισμένης εθνικής μας οικονομίας.

Είμαστε θυμωμένοι, εξοργισμένοι για όλεςεκείνες τις πολιτικές και μ’ όλους εκείνους τουςπολιτικούς –ανεύθυνους στην καλύτερη περί-πτωση- οι οποίοι ασκημόνησαν πάνω στο σώματης οικονομίας της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε θυμωμένοι με όλους εκείνους οι ο-ποίοι την έφτασαν σε τέτοιο σημείο ανηπολη-ψίας ώστε να φαντάζει σήμερα σώμα σε κώμα,χωρίς ζωή, χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς ελπί-δα.

Αλλά είμαστε συγχρόνως και αποσβολομέ-νοι για όλα όσα η πολιτική ηγεσία του τόπου επι-λέγει να κάνει, επιλέγει να επιβάλει στους Ελλη-νες πολίτες αυτή την περίοδο.

Είμαστε, οι Ελληνες, ανήσυχοι, φοβισμένοι,θα μπορούσα να πω ακόμη και πληγωμένοι γιαόλα όσα η κυβέρνησή μας επέλεξε να κάνει.Πολιτεύεται, συνδιαλέγεται και εφαρμόζει όλεςεκείνες τις πολιτικές τις οποίες επεξεργάζονταιοι γραφειοκράτες των Βρυξελών και δίνονταιστην ελληνική κυβέρνηση υπό τη μορφή πακέ-των για να τα επιβάλει στον ελληνικό λαό.

Αυτό που μέχρι τώρα φαίνεται να επιτυγχά-νει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι να α-ποδέχεται τις υποδείξεις και τις ντιρεκτίβες τουΔιευθυντηρίου της Κοινότητας για το πως θα κλι-μακώνονται τα μέτρα, σε ποιες κοινωνικές ομά-δες θα επιβάλλονται και με ποιους μηχανισμούςτης Κοινότητας θα ελεγχόμαστε αν ό,τι μας υπο-δεικνύουν εμείς το εφαρμόζουμε πειθίνια, σαννα είναι εκείνοι η κυβέρνηση του ελληνικού λα-ού, σαν να είναι εκείνοι που ασκούν την εξουσίατους επί της χώρας μας, οσάν να είμαστε εμείςόλοι εδώ οι ιθαγενείς, οσάν να έχουμε αποδε-χθεί πως απωλέσαμε και την κυριαρχία μας καιτην περηφάνεια μας για την πατρίδα μας.

Μοιάζει η χώρα σαν να βρίσκεται υπό κοινο-τική κατοχή και η κυβέρνησή μας να δείχνει πωςσύρεται στις επιλογές των Ευρωπαίων αξιωμα-τούχων, χωρίς να έχει καθόλου δυνάμεις για νααντιδράσει, για να αντισταθεί επιτέλους.

Ή μήπως τους αδικώ; Δίνουν λένε τον υπέρπάντων αγώνα για να διασώσουν τον 14ο μισθόωσάν να φυλλάτουν Θερμοπύλες…

Αφού όμως συμμορφώνονται με τις υποδεί-ξεις των Ευρωπαίων ελεγκτών, αφού όμως απο-δέχονται την ισοπεδωτική λιτότητα της γραφειο-κρατίας των Βρυξελλών, αφού το εισόδημα τωνμισθωτών, των εργαζομένων στη χώρα μας μει-ώνεται δραματικά, αφού παραλύει η οικονομικήδραστηριότα και η προοπτική ανάπτυξης της χώ-

ρας, παριστάνουν τους νικητές και τροπαιού-χους έναντι της κοινής γνώμης επειδή διεσώθηο 14ος μισθός.

Αγαπητοί φίλοι. Οι μεγάλες κρίσεις χρειάζο-νται μεγάλες ηγεσίες. Αυτό μας διδάσκει η ιστο-ρία. Με ρωτούν πολλοί. Τι θα έκανε ο ΑνδρέαςΠαπανδρέου αν ζούσε και ήταν σήμερα πρω-θυπουργός αντιμέτωπος με αυτά που περνά οτόπος.

Το πρώτο για το οποίο είμαι βέβαιος είναιπως δεν θα ενεργούσε όπως ενεργούμε σήμε-ρα. Θέλω να θυμίσω ότι ο ίδιος αντιμετώπισε τηνΑνοιξη του 1994 τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ό-που έπρεπε να προχωρήσουμε στην απελευθέ-ρωση κεφαλαίων.

Γνώριζε τι έρχεται… Θωράκισε λοιπόν πρώ-τα τη χώρα, την προετοίμασε, επεξεργάστηκεποια μέτρα, εκείνη τη δραματική επίσης περίο-δο, είναι αναγκαία να παρθούν για τη σωτηρίατης χώρας. Δεν ολιγόρησε, δεν δίστασε. Και ταμέτρα τα πήρε και τα πήρε με αποφασιστικότη-τα. Πιεζόταν αφόρητα τότε και είμαι σε θέση νατο ξέρω από πολλούς παράγοντες και από το ε-ξωτερικό αλλά και από παράγοντες στο εσωτε-ρικό της χώρας να προχωρήσει στην υποτίμησητης δραχμής. Ηξεραν εκείνοι πως μια υποτίμη-ση της δραχμής εκείνη τη στιγμή θα τους έφερ-νε τεράστια κέρδη μέσα από το κερδοσκοπικότους παιχνίδι. Και ο Ανδρέας, που ήξερε τι ήθε-λε και που πάει, με εκείνο το μοναδικό μέταλοπου διέθετε, διαμήνυσε στους πάντες. Εγώ υ-ποτίμηση δε θα κάνω. Αντεξε με συντονισμένεςκινήσεις και νίκησε. Και ο προϋπολογισμός υλο-ποιήθηκε με απόλυτη ακρίβεια (είχα την τιμή ναείμαι ο γενικός εισηγητής εκείνου του προϋπο-λογισμού) και η χώρα έκτοτε μπήκε σε πορεία α-νάπτυξης.

Ο Ανδρέας τότε, αν και με κλονισμένη την υ-γεία του, έβαλε την κόκκινη γραμμή των εθνι-κών μας επιλογών, και διαμήνησε στους Ευρω-παίους εταίρους μας πως σε κανένα δεν θα επι-τραπεπί να την παραβιάσει. Πως άλλο η συνερ-γασία και η συνενόηση με τους εταίρους μας γιατην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνι-κής οικονομίας, και άλλο να θεωρούν οι Ευρω-παίοι πως μπορούν να παίζουν με την ιστορίατου τόπου μας, με την κυριαρχία μας επί της πα-τρίδας μας, με την περηφάνεια του λαού μας.

Είμαι λοιπόν απόλυτα πεπεισμένος πως ανήταν σήμερα ο Ανδρέας στην ηγεσία της χώρας,θα ήξερε και θα έβαζχε τις κόκκινες γραμμέςτου εθνικού συμφέροντος, θα αντιπαρέθετε τηδική του βούληση εν ονόματι του ελληνικού λα-ού στις επιταγές των Ευρωπαίων, θα χάραζε καιθα προασπιζόταν τα όρια ανοχής και αντοχήςτης χώρας.

Καθένας διεκδικεί το δίκιο του ανάλογα μετη δύναμη που έχει, έλεγε ο Δημοσθένης. Καιδυνατή είναι η χώρα όταν διαθέτει δυνατή και α-ποφασιστική ηγεσία.

Τον Κίμωνα Κουλούρη μπορείται να τον α-κούτε κάθε Παρασκευή στον Αθήνα 9,84 στις11.45 π.μ.

AΡΘΡΟ

Του Διονύση Χαραλαμπάτου

Τελικά τo νέο μοντέλο της Apple3G S (όπου S σημαίνει speed-τα-

χύτητα) δεν είναι ένα απλό τηλέφωνο.Με την τεχνολογία Multi-Touch τουiPhone, μπορείς να πραγματοποιή-σεις μια κλήση

απλώς αγγίζοντας το όνομα ή το τη-λέφωνο που θέλεις, από τις επαφέςσου ή από τη λίστα αγαπημένωνσου, από το μητρώο κλήσεων ή α-πό οποιαδήποτε άλλη οθόνη. ΤοVisual Voicemail σου επιτρέπει ναεπιλέξεις και να ακούσεις μηνύμα-τα, με όποια σειρά θέλεις - όπως ακριβώς και το email.Το iPhone αναδεικνύει το περιεχόμενο σου — μουσική,ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα κ.ά. - σε μια εντυπω-σιακή οθόνη 3,5 ιντσών. Κάνε επέκταση της συλλογήςσου κατεβάζοντας μουσική και βίντεο, ασύρματα, από τοiTunes Store. Κάνε περιήγηση στα τραγούδια και τις λί-στες αναπαραγωγής με ένα απλό άγγιγμα. Χρησιμοποιείγρήγορες και ασύρματες συνδέσεις 3G και Wi-Fi για να

σου προσφέρει HTML email, χάρτες με GPS και τοSafari — το πιο εξελιγμένο web browser σε κινητή συ-σκευή. Διαθέτει ενσωματωμένη αναζήτηση Google καιYahoo!. Και επειδή το iPhone μπορεί να πραγματοποιή-σει ταυτόχρονη επεξεργασία, μπορείς να κάνεις τηλεφω-

νικές κλήσεις ενώ στέλνεις μια φω-τογραφία μέσω email ή ενώ είσαιστο Internet μέσω σύνδεσης Wi-Fi ή3G. Μας έχει ξαφνιάσει ευχάρισταμε τις υψηλές ταχύτητες δύο φορέςπιο γρήγορο από το iPhone 3G -μεμεγαλύτερη αυτονομία, κάμερα3Mpixel με αυτόματη εστίαση, εύ-

κολη λήψη βίντεο και τη δυνατότητα χειρισμού με τη φω-νή (Voice Control). Το πρώτο που θα παρατηρήσετε στοiPhone 3GS είναι το πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξειςτις εφαρμογές του. Οι ιστοσελίδες ανοίγουν ταχύτερα, ε-νώ μπορείτε να δείτε τα επισυναπτόμενα των emails σαςγρηγορότερα. Βελτιωμένη επίδοση και αναβαθμισμένα3D γραφικά παρέχουν μια απίστευτη gaming εμπειρία.Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις των 16 GB & 32 GB.

Apple iPhone 3G S

KAΠΟΤΕ...ΚΑΠΟΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ...

ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές έχει δύο

δουλεύαμε οκτώ ώρες έχουμε χάσει το μέτρημα

είχαμε χρόνο να πάμε για καφέμε τους φίλους μας τα λέμε μέσω MSN και Skype

είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούςόπως και τις καρδιές μας και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην

αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει.Είτε είναι καλός, είτε κακός.

πίναμε νερό της βρύσηςκαι ήμασταν μια χαρά πίνουμε εμφιαλωμένο και... αρρωσταίνουμε

παίζαμε με τους φίλους μαςποδόσφαιρο στις αλάνες παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation

είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσειβρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε κανένα πρόγραμμα

κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα κυκλοφορούμε με τζιπ 2.000 κυβικών1.000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ...

3.000 κυβικών

είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό είναι αγγαρεία

λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικόκαι τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό μας τα λέει ο navigator

ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικώνκαι...ήμασταν ευτυχισμένοι και δεν χωράμε μέσα...

είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό,να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμετο κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμετην ευωδιά του βρεγμένου χώματος τα βλέπουμε στην τηλεόραση

ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά το λέμε και με SMS

αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε τώρα το έχουμε δύο μήνεςγια δύο χρόνια και μετά παίρνουμε άλλο

τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξηαπό ανθρώπους σα το Σεφέρη παίρνουν από τον Καρβέλα

ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ και γιατίγια να πάμε στην εκκλησία οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες

μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρωαπό το κυριακάτικο τραπέζι και έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεναισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

οι τραγουδίστριες τραγουδούσανμε τη φωνή τραγουδούν με κάτι άλλο

ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικόανακάλυψη βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων

να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου

είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιάνα λέμε «Έκανα λάθος». Λέμε «Αυτός φταίει»...

Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση βλέπουν τους Power Rangers και τους Monstersκινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουντον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς

νοιαζόμασταν για το γείτονα τσατιζόμαστε αν αγοράσεικαλύτερη τηλεόραση από εμάς

Ζούσαμε με ένα μισθό ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στοταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι,τραγούδι και κουτσομπολιό μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια

τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός μας δανείζουν οι τράπεζες

δουλεύαμε για να ζήσουμε ζούμε για να δουλεύουμε

δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, έχουμε τα πάνταμα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας...ακόμη κι ευτυχισμένοι!

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....

Page 5: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 05ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΞΕΧΥΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Σε κλοιό εγκληματικότητας ο ΒύρωναςΝα παρθούν άμεσα μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

Στα ύψη η εγκληματικότητα στην περιοχή μας, ιδιαίτερα κατά τοτελευταίο διάστημα. Διαρρήξεις, φθορές ξένης περιουσίας,

ληστείες, κλοπές, αρπαγές τσαντών, επιθέσεις με όπλα και στιλέ-τα αποτελούν καθημερινότητα στον Βύρωνα και τον Καρέα. Ειδι-κότερα το τελευταίο διάστημα είχαμε:

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, τρεις άνδρες με καλάσ-νικοφ εισέβαλαν το απόγευμα στο κατάστημα OTEshop στον Βύ-ρωνα. Οι δράστες αφαίρεσαν τρία κινητά αξίας 1.500 ευρώ και ά-γνωστο ποσό από το χρηματοκιβώτιο

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, για μία ακόμα φορά το supermarket Βασιλόπουλος πέφτει θύμα ληστείας. Ο ληστής αφαίρεσεάγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010, σημειώθηκε ληστεία σε κα-φετέρια επί των οδών Βουτζά και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στονΒύρωνα. Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην καφετέρια και με την α-πειλή όπλου απέσπασαν από το ταμείο 12.000 ευρώ.

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 ενας άγνωστος άνδρας εισέ-βαλε το βράδυ στο μίνι μάρκετ « OK» που βρίσκεται στην οδό Κορ-δελίου 13-15, στον Βύρωνα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε τοποσό των 300 ευρώ.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, λίγο μετά τα μεσάνυκτα ξέσπα-σε φωτιά σε σταθμευμένο όχημα στην οδό Ηλιουπόλεως στο Βύ-ρωνα. Υπήρξε άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής η οποία καικατέσβησε τη φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στο σημείο ε-ντοπίστηκε μπουκάλι βενζίνης.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 το ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπε-ζας που βρίσκεται στο χώρο ζαχαροπλαστείου στην οδό Καρέα 80στο Βύρωνα, προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο άγνωστοι στις 2 ταξημερώματα. Οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία του ζαχαροπλα-στείου και με συσκευή οξυγόνου επιχείρησαν να ανοίξουν το ΑΤΜαλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη γι’ αυτό εγκατέλειψαντην προσπάθεια και τράπηκαν σε φυγή.

Το Σαββατο 13 Φεβρουαρίου 2010, λίγο μετά τις 19:15, άγνω-στος εισέβαλε σε κρεοπωλείο στο Βύρωνα και με την απειλή ό-πλου, ακινητοποίησε την ταμεία και άρπαξε από το ταμείο 650 ευ-ρώ και εξαφανίστηκε.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010, αιματηρή κατάληξη είχε η ε-πιχείρηση αστυνομικών για τη σύλληψη κακοποιών στον Βύρωνα.Ως τους « πιο σκληρούς κακοποιούς των τελευταίων τριάντα ετών» ,σύμφωνα με την πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείουΠροστασίας του Πολίτη, οι μαφιόζοι με τα καλάσνικοφ και τη βα-ριοπούλα, που είχαν σκορπίσει τον πανικό σε όλη την Αττική καιχρειάστηκε να μαζευτεί ένας ολόκληρος στρατός από την επίλεκτηδύναμη του ΥΔΕΖΙ, για να τους κάνουν καλά. Σημειώθηκε ανταλ-λαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα έ-νας 25 χρονος πολίτης και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Στο ογκώδες ανακριτικό υλικό, σύμφωνα με στοιχεία που στέλ-νει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στο γραφείο του ανακριτή, περιέ-χεται και η αποτυχημένη απόπειρα της Ελευσίνας. Οι διωκτικέςΑρχές χρεώνουν στον 30χρονο Πεμά Σαντέρ, στον 33χρονο Κό-λα Μαριάν (οι οποίοι συνελήφθησαν) καθώς και στους συμπα-τριώτες τους, Ερμάλ Ντρεμπάτα, δραπέτη των Δικαστικών Φυλα-κών στη Λάρισα και κάποιον « Γιάννη από την Καλλιθέα» , 19 λη-στείες. Σχεδόν σε όλες, η « μπάζα» ήταν δεκάδες χιλιάδες ευ-ρώ.Χρηματοκιβώτια, ντάνες από κολλαριστά πεντακοσάρικα,σπουδαία λεία.

Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα απ’ την αρχή. Σύμφω-να με τις δηλώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας αν/ου ΛευτέρηςΟικονόμου αναφερόμενος στο ίδιο δραματικό περιστατικό είπε ό-τι οι αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδιάστηκαν, γιατί πήγαν εκεί προ-κειμένου να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κρησφύγετο των κακο-ποιών κι είχαν υποψία ότι πρόκειται για τους ίδιους κακοποιούςπου είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στην περιοχή του Αμαρουσίουτο προηγούμενο βράδυ που « στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκεαυτόματα και ραγδαία και δεν μπορούσαν να αναμένουν άλλες α-στυνομικές δυνάμεις» , και πρόσθεσε ότι οι ειδικές δυνάμεις τωνΕΚΑΜ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση σε ανοιχτό χώρο υπόφόβο ύπαρξης θυμάτων...

Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών που χαρακτηρίστη-καν ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι- βρέθηκαν 30 χειροβομβίδες, κα-λάζνικοφ, πιστόλια, σφαίρες αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα (10κιλά) της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης tnt.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας μας η παρέα των δρα-στών κυκλοφορούσε ανενόχλητη και για μεγάλο διάστημα στηνπλατεία Φατσέα σε γνωστή καφετέρια.

Από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, εβλήθη ο 25χρονος υδραυ-λικός στη διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης στον Βύρωνα σύμ-φωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Το θύμα φέ-ρει εννέα τραύματα, τα τέσσερα είναι τυφλά και τα πέντε διαμπερή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αποτελε-σματικότερη λειτουργία των διωκτικών Αρχών, ανάμεσά τους και ηέναρξη περιπολιών 2.000 αστυνομικών με μοτοσυκλέτες στο Λε-κανοπέδιο Αττικής, ενώ τη βαθιά του θλίψη, για το για το χαμό του25χρονου πολίτη στο Βύρωνα, εξέφρασε ο Υπουργός για τηνΠροστασία του Πολίτη, απο το βήμα της βουλής, σημειώνοντας ο-τι λάθη γίνονται αβελτηριες υπάρχουν και η Αστυνομία δε μπορείνα είναι τέλεια σε αυτή τη χώρα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανα-κριτή, οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν. Ο εισαγγελέας είχε α-σκήσει εναντίον τους ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σεβαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Η δίωξη αφορούσε τααδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή,παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, απόπει-ρας ανθρωποκτονίας που αφορά ληστεία που είχαν κάνει στοΝαύπλιο, διακεκριμένων κλοπών, αποδράσεων και διακεκριμέ-νης κατοχής όπλων και εκρηκτικών.

Τη διερεύνηση των συνθηκών απόδρασης των δύο Αλβανώνδραστών του μακελειού στο Βύρωνα ζητά η εισαγγελία του Αρεί-ου Πάγου. Ένας είχε διαφύγει από το ΑΤ Θήβας όπου εκρατείτογια να μεταχθεί, καθώς κατηγορείται για 37 ένοπλες ληστείες.

Για τον δεύτερο ερευνάται η νομιμότητα χορήγησης 5μερης α-δείας που του δόθηκε από τις φυλακές Λάρισας χωρίς να επι-

στρέψει. Οπως μετέφερε ο συνήγορός τους, οι δύο δράστες έρι-ξαν χειροβομβίδες τη στιγμή που στην περιοχή δεν υπήρχε κανέ-νας πολίτης και μετά από λίγο είδαν τον 25χρονο να πέφτει κάτω.

Τα πολιτικά κόμματα αναζητούν ευθύνες και χαρακτηρίζουν τηνεπιχείρηση ως "φιάσκο" της αστυνομίας

Απάντηση Ν.Δ "Ασπιρίνες" χαρακτηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλε ο αρμόδιος υ-

πουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για την αντιμετώπιση της εγκλη-ματικότητας ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστα-σίας του Πολίτη της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας.

Απόφαση ΛΑΟΣ Να χορηγεί δύο μισθούς από τα χρήματα του ΛΑΟΣ σε όποιον

αστυνομικό τραυματίζεται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τουαποφάσισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Η αρχή θα γίνει με τουςδυο αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν κατά τη χθεσινή επιχείρη-ση στο Βύρωνα.

ΣΥΡΙΖΑ Ο Βουλευτής –Βυρωνιώτης Γρ.Ψαριανός με ερώτηση που κατέ-

θεσε στην βουλή ρωτά αν θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συ-ντόνισαν την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Βύρωνα.

Το Σάββατο 27/2 σε μια ειρηνική πορεία 600 περίπου άτομαδιαδήλωσαν από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-μλ καιαντιεξουσιαστικός χώρος, με στόχο την απόδοσει ευθυνών για τονάδικο θάνατο του 25 χρονου υδραυλικού

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε η « ΕΕ» σχετικά τόσο μετην ασφάλεια των πολιτών, σε σχέση με το δυναμικό του ΑΤ Βύ-ρωνα δυστυχώς ανακαλύψαμε πώς για μία ακόμη φορά το αν-θρώπινο δυναμικό είναι ελλιπής και δεν επαρκεί για τις ανάγκεςτις περιοχής κατι που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπιστεί με τηνσυμπλήρωση επιπλέων ανθρωπίνου δυναμικού για να μπορέσου-με να κοιμόμαστε τουλάχιστον ήρεμοι.

Ανακοίνωση δημάρχου Βύρωναγια την αιματηρή συμπλοκή

Σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό εγκληματικής βίαςπου συνέβη στον Βύρωνα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδα-λιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο ενός ανθρώπουστην πόλη μας κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕλληνικήςΑστυνομίας για τη σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών. Συμπα-ραστεκόμαστε στην οικογένεια του θύματος, στην οποία εκ-φράζουμε από βάθους καρδιάς τα συλλυπητήριά μας, καθώςκαι στις οικογένειες των τραυματισμένων αστυνομικών.

Παράλληλα, περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ολο-κλήρωση της έρευνάς τους και την πλήρη ενημέρωσή μας για τιςσυνθήκες θανάτου ενός νέου ανθρώπου. Επίσης, ζητούμε άμε-σα την επικαιροποίηση του οργανογράμματος του ΑστυνομικούΤμήματος της περιοχής μας, την ουσιαστική αναπροσαρμογήτων επιχειρησιακών του σχεδίων με βάση την έξαρση της εγκλη-ματικότητας στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες και τέλος τηνενίσχυσή του σε εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμό» .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ«ΒΥΡΩΝΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Να στηριχθεί η οικογένειατου θύματος της ένοπληςσυμπλοκής στο Βύρωνα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δή-μου Βύρωνακ. Χ. Γώγο, απέστειλε η Δημοτική Παράταξη «Βύ-ρωνας: Aνάπτυξη – Προοπτική» , όπου αναφέρεται στο θλιβερόγεγονός της ένοπλης συμπλοκής αστυνομικών και κακοποιώνστο Βύρωνα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αθώου νέ-ου ανθρώπου. H επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής τηςπαράταξης κ. Παναγιώτης Κόνσουλας έχει ως εξής:

«Κε Πρόεδρε, κε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι,αφού εκ-φράσουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια, προτείνουμενα αποφασίσουμε την στήριξη της οικογένειας του θύματος τηςένοπλης συμπλοκής της 16ης Φεβρουαρίου 2010 μεταξύ αστυ-νομίας και κακοποιών στο Βύρωνα, και συγκεκριμένα σε πρώ-τη φάση την άμεση οικονομική στήριξη, καταβάλλοντας όλοιμαζί την αποζημίωση μιας ή και περισσότερων συνεδριάσεωντου Δημοτικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία προτείνουμε διαπαρα-ταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναλάβει, σεσυνεννόηση με την οικογένεια, τη διερεύνηση της περαιτέρωστήριξής της» .

Page 6: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 06ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΗΛ.-FAX: 210 76 49 555KIN. 6972 491 641

6977 287 465

Ο ΣΠΑΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ "LIFE"

Καταγραφή της βιοποικιλότητας στον ΥμηττόΣ

τα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυ-ξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) πραγματοποιήθηκε η εναρ-

κτήρια συνεδρίαση του προγράμματος LIFE08/ΝAT/GR/539 – AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθη-ση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακου-στικών μέσων) που προβλέπει την έρευνα για τη διατή-ρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι ομάδα τουΕργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του τμήματοςΗλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογι-στών του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον καθηγητήΝίκο Φακωτάκη και μετέχουν ο ΣΠΑΥ με την επιστη-μονική του ομάδα, το ΤΕΙ Κρήτης με τον επίκουρο κα-θηγητή Ηλία Ποταμίτη και η ομάδα του Πανεπιστημια-

κού Ινστιτούτου ZFMK της Βόννης υπό τον καθηγητήKlaous Riede. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε καιπρολόγισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύ-ρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνεδρίαση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμακαι διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας, παρουσιάστη-καν από τους εισηγητές οι θέσεις των ομάδων και συμ-φωνήθηκε το πρόγραμμα δράσης για τον 1ο χρόνο τουπρογράμματος, που πραγματοποιείται με τη συγχρημα-τοδότηση του LIFE και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τοπρόγραμμα μετουσιώνει το έντονο ελληνικό και κοι-νοτικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση και ανάπτυξη τουοικοσυστήματος του Υμηττού, του μοναδικού πνεύμο-να του λεκανοπεδίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρ-δαλιάς με τους επιστήμονες των Πανεπιστημίων Πατρών

και Βόννης, του ΤΕΙ Κρήτης και του Συνδέσμου

Ο ΣΠΑΥ στην κοπή πίταςτου Πυροσβεστικού Σώματος

ΗΑντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστα-σίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Γω-

γώ Φιλίππου, που εκπροσώπησε τον Πρόε-δρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Βύρωνα ΝίκοΧαρδαλιά, στην κοπή πίτας του Πυροσβεστι-κού Σώματος στις 28 Ιανουαρίου στο Χαλάν-δρι, αφού ευχαρίστησε την Πυροσβεστικήγια την προσφορά της, υπενθύμισε στο πλαίσιο του χαιρετισμούτης, τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών ο-μάδων δασοπροστασίας κυρίως στην πρόληψη αλλά και στην κατα-

στολή των πυρκαγιών. Ειδικότερα, παρουσίατου Υφυπουργού Προστασίας του ΠολίτηΣπύρου Βούγια, του Γενικού Γραμματέα Πο-λιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη καιτου Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Στυλια-νού Στεφανίδη, η Γωγώ Φιλίππου τόνισε τηνανάγκη να παρέχει η πολιτεία ασφάλιση

στους εθελοντές της δασοπροστασίας. Παράλληλα, απέσπασε τηδέσμευση του Υφυπουργού για προσεχή συνάντηση με σκοπό τηνεκτενή συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον Σύνδεσμο.

ΟΧΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι,Σε μια δύσκολη για τους εργαζόμενους περίοδο, που το ει-

σόδημα τους βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και χτυπιέται απότην πολιτική της κυβέρνησης, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει μιαπολιτική διακρίσεων και ημετέρων στο χώρο της καθαριότητας.

Πιο συγκεκριμένα:Η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί επτά μέρες τη βδομάδα

και απασχολούνται υπερωριακά εργαζόμενοι.Το δίκαιο, το σωστό και το αυτονόητο είναι όλοι οι εργαζό-

μενοι να εναλλάσσονται στην υπερωριακή απασχόληση, χωρίςδιακρίσεις, επιλεκτικότητα, αποκλεισμούς, εκτός εάν κάποιοςή κάποια δε θέλει ή δεν μπορεί για διάφορους λόγους.

Δυστυχώς το δίκαιο και το αυτονόητο δεν εφαρμόζεται απότη Δημοτική Αρχή αφού αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισ-σες αποκλείονται από την υπερωριακή εργασία.

Το γεγονός αυτό έχει επανειλημμένα αναφερθεί και καταγ-γελθεί στην Υπηρεσία, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας αλλάκαι στον ίδιο το Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά.

Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα αντίθετα συ-νεχίζεται το καθεστώς των διακρίσεων και το νέο χρόνο. Είναιενδεικτική η κατάσταση για το μήνα Ιανουάριο όπου συνεχίζε-ται η ίδια πολιτική αποκλεισμού για πολλούς συναδέλφους καισυναδέλφισσες. Ζητάμε:• Να σταματήσει η πολιτική των διακρίσεων σε βάρος των συ-ναδέλφων.• Να αντιμετωπίζονται με ενιαίο και δίκαιο τρόπο όλοι οι εργα-ζόμενοι και να εναλλάσσονται στην υπερωριακή απασχόληση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Χαιρετισμός της Αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ Γωγώ Φιλίππουστην κοπή πίτας του Π.Σ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας και η Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Γωγώ Φιλίππου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Οι φρουροί του Υμηττού έκοψαν την πίτα τουςΤ

ο δημοτικό αναψυκτήριο «Λαμπηδόνα» στο άλσος της ΑγίαςΤριάδας επέλεξε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου

Βύρωνα για την κοπή της πίτας της, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτεςστους εθελοντές για την πολύχρονη συμβολή τους στη φύλαξη τουΥμηττού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ιδρυτικά μέλη της Εθελοντι-κής Ομάδας, Διονύση Ρεμιγιάκη και Ασπασία Αρκαδινού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού(ΣΠΑΥ) και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς χαιρέτισε τηνπροσφορά των εθελοντών, τονίζοντας ότι ο Σύνδεσμος και ο ΔήμοςΒύρωνα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρί-ξουν το έργο τους για την προστασία του βουνού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπρόεδροςκαι ο Διευθυντής Προγραμμάτων του ΣΠΑΥ, Γωγώ Φιλίππου καιΒασίλης Νομικός αντίστοιχα, καθώς και οι επικεφαλής - εκπρόσω-ποι των Εθελοντικών Ομάδων Βύρωνα Σταύρος Σαλαγιάννης, Και-σαριανής Σάκης Εξαρχόπουλος, Ηλιούπολης Μάκης Λαδόπουλος,Γλυφάδας Στέλιος Θεοδωσόπουλος, Παπάγου Κωνσταντίνος Φιλιπ-πακόπουλος, Βορειο-Ανατολικού Τομέα Υμηττού Μαρία Λασκού-λα, και Μαρκόπουλου Χαράλαμπος Ζαφειρίου. Την κοπή πίτας ευ-

λόγησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ.Δανιήλ. Η βραδιά έκλεισε με τις ευχές όλων για ένα καλοκαίρι χω-ρίς φωτιές.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς απονέμει τιμητική πλακέτα στο ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής

Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα Ασπασία Αρκαδινού

Eπιστημονική ημερίδαγια τον καρκίνο του μαστού

Στις 3 Φεβρουα-ρίου ο τομέας υ-

γείας και πρόνοιαςτου Δήμου Βύρωναδιοργάνωσε επιστη-μονική ημερίδα μεθέμα «Καρκίνος τουμαστού και πρόλη-ψη» . Η επιστημονι-κή εκδήλωση πραγ-

ματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Παναθηναϊκή Πανελλα-δική Οργάνωση Γυναικών, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο«Αστρα» (Θέατρο Βράχων). Την αρχική συζήτηση συντόνισε οκ. Χρίστος Γώγος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, γ.γ. Δια-δημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ, ενώ ομιλητής ήταν οκ. Στέλιος Γιασσάς, παθολόγος-ογκολόγος στο ΙΑΣΩGeneral. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης συντόνισε ο κ.Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, χειρουργός, διευθυντής κλινικήςμαστού ΙΑΣΩ General, ενώ μίλης και η κα Παναγιώτα Ντασί-ου, χειρουργός μαστού στην κλινική μαστού ΙΑΣΩ General.

Page 7: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 07ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

«ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ– ΤΑΣΕΙΣ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

& ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμούτου Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με

το Δήμο Βύρωνα διοργανώνει συνέδριο με τίτλο:«Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, Εξελίξεις και Προ-κλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» . Το διήμεροσυνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο τουΦεστιβάλ Βύρωνα (16-17 Ιουνίου 2010), φιλοδοξείνα αναδείξει ζητήματα που σχετίζονται με το χώροτων φεστιβάλ, προσεγγίζοντάς τα από επιστημονικήκαι καλλιτεχνική σκοπιά.

Η διοργάνωση φεστιβάλ, ως διακριτός τομέας τηςπολιτιστικής δράσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τατελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Ταφεστιβάλ αξιολογούνται ευρέως ως στρατηγικά ερ-γαλεία για την τοπική ανάπτυξη και την αναζωογό-νηση της πόλης, προσελκύοντας τουρίστες και επεν-δυτικά κεφάλαια, εμπλουτίζοντας την εικόνα μιαςπόλης και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.Ταυτόχρονα, λόγω της ικανότητάς τους να ψυχαγω-γούν τις κοινότητες, να εξυμνούν τη διαφορετικότη-τα και να προάγουν την ποιότητα ζωής, χρίζουν τουιδιαίτερου ενδιαφέροντος των αρχών των πόλεων.

Αναγνωρίζοντας αφενός τη σημασία των φεστιβάλγια την τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη τουεν λόγω ερευνητικού πεδίου, αφετέρου λαμβάνο-ντας υπ’ όψη τα προβλήματα αλλά και τις προκλή-σεις που αντιμετωπίζουν πολλά εξ αυτών, αποφασί-σαμε τη διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου.

Η ένταξη του συνεδρίου στο πλαίσιο ενός ήδη ε-πιτυχημένου φεστιβάλ της τοπικής αυτοδιοίκησης,που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μελέτη περί-πτωσης, προωθήθηκε ώστε να υπάρξει μια ανατρε-πτική σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Στη βάσηαυτή οικοδομήθηκε η συνεργασία του τμήματος μετο Δήμο Βύρωνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέ-δριο καθώς και τη διαδικασία συμμετοχής σε αυτό,μπορείτε να αντλήσετε από το δικτυακό του τόποhttp://www.culturedb.gr/df.php

Κάναμε Κούλουμα στον Κουταλά!

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε καιφέτος στο κάλεσμα του Πνευματι-

κού Κέντρου του δήμου μας και ανέβη-κε στον Κουταλά για να γιορτάσει ταΚούλουμα!

Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν μεκαραόκε, ταχυδακτυλουργούς, facepainting, παιχνίδια αλλά και το πατρο-παράδοτο πέταγμα του χαρταετού, ενώμικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στογαϊτανάκι, γεύτηκαν σαρακοστιανά εδέ-σματα και χόρεψαν με τη μουσική συ-νοδεία του παραδοσιακού συγκροτήμα-τος "Αυλός" του Γ. Δαλιάνη.

Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Βύ-ρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ευχή-θηκε σε όλους "Καλή Σαρακοστή".

«Παιδί προσχολικήςηλικίας: Η ανάπτυξή του στολόγο και τη συμπεριφορά»

Tην Κυριακή 31 Ια-νουαρίου στο Δημο-

τικό Πολυχώρο "Άστρα",oι Δημοτικοί ΠαιδικοίΣταθμοί και η ΥπηρεσίαΨυχολογικής και Συμ-βουλευτικής Υποστήρι-ξης των Παιδικών Σταθ-μών Δήμου Βύρωναδιοργάνοσαν ημερίδαμε θέμα: «Παιδί προ-σχολικής ηλικίας: η α-νάπτυξή του στο λόγοκαι τη συμπεριφορά» ,Την ημερίδα που ξεκι-νησε στις 9:30 το πρωίμε τις εγγραφές, ανοίξεμε το χαιρετισμό του, ο

Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και ένα χρόνο, η Δι-

εύθυνση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τουΔήμου Βύρωνα ξεκίνησε ψυχολογική και συμβου-λευτική υποστήριξη παιδιών και γονέων, με στόχοτην καλύτερη αντιμετώπιση πιθανών προβλημά-των.

Τρεις μήνες αργότερα, ξεκίνησαν « Ομάδες Γο-νέων» για την κατανόηση την αντιμετώπιση της συ-μπεριφοράς των παιδιών, σε συνεργασία με τηνψυχολόγο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύ-ρωνα. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Γ.Χαρδαλιάς « για τα παιδιά μας, κάνουμε πάντα τοκαλύτερο! Γιατί με τα παιδιά μας πρέπει να είμαστεσε διαρκή και ουσιαστική επικοινωνία» .

Επίσκεψη Κόνσουλα στον ΑρχιεπίσκοποΟ

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καιπάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, δέχτηκε σή-

μερα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Αθηνών, τονεπικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τουΔήμου Βύρωνα, κ. Παναγιώτη Κόνσουλα. Η συ-νάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και σε συνέ-χεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής πίτας, της δη-μοτικής παράταξης «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προο-πτική» , στην οποία, παρότι ήταν προγραμματι-σμένο, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί ο Μα-καριώτατος λόγω έκτακτων υποχρεώσεων. Κατάτη συνάντηση ο κ. Κόνσουλας, εκ μέρους της Δη-μοτικής Παράταξης, προσέφερε αναμνηστικόδώρο στον Μακαριώτατο, με τον οποίο αντάλλα-ξε απόψεις σχετικά με το θεάρεστο κοινωνικό έρ-γο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και για τησυνεργασία της με την Τοπική Αυτοδιοίκησηπρος την κατεύθυνση αυτή.

Page 8: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 08ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Κοπή πίτας της Δημοτικής Παράταξης «Βύρωνας: Aνάπτυξη - Προοπτική»Σ

ε ένα ασφυκτικό περιβάλλον από την αθρόα προ-σέλευση Βυρωνιωτών που παρά το τσούχτερο

κρύο κατέκλυσαν όχι μόνο την κατάμεστη αίθουσα τουδημοτικού αναψυκτηρίου “ΑΣΤΡΑ” αλλά και τονπροαύλιο χώρο όπου είχαν στηθεί τέντες και σόμπεςυποδοχής, έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικηπίτα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τουΔήμου Βύρωνα και επικεφαλής της στηριζόμενης απότο ΠΑΣΟΚ Δημοτικής Παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» κ. Παναγιώτης Κόν-σουλας. Της κοπής πίτας προηγήθηκε σύντομη πα-ρουσίαση των σημαντικότερων δράσεων της Παράτα-ξης κατά την χρονιά που πέρασε, δράσεις δημιουργι-κές που αποτελούν δείγμα γραφής, δράσεις αποφασι-στικές που επέβαλλαν τις θέσεις της Αξιωματικής Αντι-πολίτευσης στην Δημοτική Αρχή, δράσεις επιτυχημέ-νες που προκάλεσαν κύμα ενθουσιασμού στους πα-ρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός ΥγείαςΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην Πρόεδροςτης Βουλής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλα-μάνης, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπι-σκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Γενικός Διευ-θυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΑντώνης Ζαμπέλης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ΜίμηςΑνδρουλάκης, Κώστας Γείτονας, Χρήστος Πρωτόπα-

πας, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Βούρος, οΑναπληρωτής Νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης, δημο-τικοί σύμβουλοι των όμορων δήμων, εκ μέρους τουΠΑΣΟΚ το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΑγνήΣμπόνια, ο Γραμματέας της Ν.Ε Β1 ΠΑΣΟΚ ΧρήστοςΣωτηρόπουλος, τα μέλη των Σ.Ε των Τοπικών Οργα-

νώσεων του ΠΑΣΟΚ στο Βύρωνα, εκπρόσωποι τωνσωματείων και φορέων τής Πόλης, και φυσικά τα μέ-λη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης. Φανε-ρά συγκινημένος από την εντυπωσιακή συμμετοχήκαι τον παλμό της εκδήλωσης, ο Παναγιώτης Κόν-σουλας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκο-

μένους, στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:«Τώρα ήρθε η ιστορική στιγμή, για μια πραγματικήΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο του Βύρωνα που γεννηθή-καμε, που μεγαλώσαμε, που ζούμε και αγαπάμε. ΣτοΒύρωνα που μας Ενώνει. Υπεύθυνα, έντιμα, αξιόπι-στα, με γνώση και σχέδιο, εργαζόμαστε μεθοδικά, μεδημιουργικές δράσεις, για να αλλάξουμε προς το κα-λύτερο τα μικρά και τα μεγάλα κάθε γειτονιάς του Βύ-ρωνα. Έχουμε την ατυχία απέναντι μας να έχουμε μιαΔημοτική Αρχή που περιορίζεται σε στείρα αντιπολί-τευση. Αδράνεια και άρνηση διανθισμένη με επικοι-νωνιακά τεχνάσματα, το μόνο πεδίο στο οποίο δια-πρέπει ο σημερινός Δήμαρχος, απέναντι σε κάθε δι-κή μας προσπάθεια ουσίας. Ήμουν, είμαι και θα εί-μαι ΠΑΡΩΝ στις εξελίξεις, αλλά θα είμαι παρών καιστην εντολή των συμπολιτών μου διασφαλίζοντας ταδικαιώματα τους σε νέο ισχυρό οικονομικά Δήμο πουθα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της μεγάλης δομικήςαλλαγής που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκησητο πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Σας καλώ όλους μαζί να συμβάλουμε σε μια κοινήπροσπάθεια υλοποίησης του οράματος αυτού για μίαΣύγχρονή, Όμορφη, Πράσινη Πόλη»

Για την ιστορία επισημάνουμε πώς το φλουρί έτυχεστον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή τουΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας, Απόστολο Κακλαμάνη.

n Η « Ενωτική ΠαμβυρωνιώτικηΔημοτική Κίνηση» την Παρα-σκευή 29 Ιανουαρίου 2010 στηναίθουσα της παράταξης, Καισα-ρείας 36-42, έκοψε την πρωτο-χρονιάτικη πίτα της.

n Ο Αθηναϊκός έκοψε την πρω-τοχρονιάτικη πίτα του την Κυρια-κή 21 Φεβρουαρίου στο κλειστόδημοτικό γυμναστήριο.

n Η Δημοτική Παράταξη « Συ-νεργασία Πολιτών Καισαριανής»την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στηναίθουσα εκδηλώσεων του Δη-μαρχείου Καισαριανής έκοψετην πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

n Με την ευλογία του ΠατέραΓεωργίου, του Ιερού Ναού τουΑγ. Θεράποντος, έκοψε στις13/1/2010 την πίτα του, ο Πολιτι-στικός Σύνδεσμος των ΠαλαιώνΖωγραφιωτών στη Λέσχη τουΣυνδέσμου (Καββαθά 14).

n Σε ιδιαίτερο ευχάριστο κλίμακαι φέτος η Δημοτική Τοπικήοργάνωση Ν.Δ. Γουδή, έκοψετην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτι-κικη πίτα στο κέντρο « ΡΥ Θ -ΜΟΣ» στο Γουδή στις 10 Φε-βρουαρίου 2010.

n Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου2010 το Παράρτημα Ζωγράφουτης Π.Ο.Γ. « ΠΑΝΑΘΗ ΝΑ ΪΚΗ» ,υποδέχθηκε το νέο έτος κόβο-ντας την παραδοσιακή βασιλόπι-τα στο γνωστό Αθηναϊκό Ξενο-δοχείο «Royale Olympic» .

n Στις 8/2/2010 διεξήχθη ο απο-κριάτικος χορός του Κ.Α.Π.Η.της Μεταμόρφωσης του ΔήμουΒύρωνα. Στο κατάμεστο κέντρο« ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ» στοΦ.Ο.Υ. (Φιλοπρόοδο ΌμιλοΥμηττού) με πολύ κέφι, πλήρεςμενού και ορχήστρα. Τα μέλητου Κ.Α.Π.Η. πέρασαν μια ευχά-ριστη και διαφορετική βραδιάξεχνώντας έτσι τις δυσκολίες τηςκαθημερινότητας. Στο ίδιο στέκιτο Κ.Α.Π.Η. μας θα γιορτάσειτην ημέρα της γυναίκας στις10/3/2010 & στις 6 μ.μ. προσφέ-ροντας έτσι στα μέλη του την ευ-καιρία να περάσει μια ξεχωριστήκαι χαρούμενη βραδιά.

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με Νίνα Δίπλα και Gaspard Claus

Κατάμεστο το γήπεδο της Εργάνης

Aρωμα εκλογών στην κοπή της πίτας τηςΔημοτικής Παράταξης «Εποχή Δημιουργίας»

Ηπροσέλευση του κόσμου το πρωί της Κυριακής 7Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο της

«Εργάνης» στο κάλεσμα για την ομιλία του ΔημάρχουΒύρωνα Νίκου Γ. Χαρδαλιά, ήταν δίχως προηγούμε-νο. Άνθρωποι από όλες τις γειτονιές του Δήμου, ήρ-θαν για να δώσουν το θερμότερο χειροκρότημά τουςστον δικό τους άνθρωπο και να του εκφράσουν τοθαυμασμό τους για το έργο που επιτελεί.

Η «Εποχή Δημιουργίας» είναι η δύναμη της Αλλα-γής, η δύναμη της μεταρρύθμισης, η δύναμη της σι-γουριάς για το μέλλον, αλλά και η δύναμη της αισιο-δοξίας για μια καλύτερη πόλη, για μια καλύτερη ποιό-τητα ζωής» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην έναρξη της ο-μιλίας του με τίτλο «Επτά χρόνια δημιουργίας: προο-πτικές και προκλήσεις για το αύριο της πόλης μας» .

Τα έργα του αύριο και οι συνενώσεις

Τα έργα συνεχίζονται σε ολόκληρο το Δήμο, όπωςτόνισε ο Δήμαρχος, με πρωτεύοντα αυτά του Κολυμ-βητηρίου, της Πράσινης Διαδρομής και των ασφαλτο-στρώσεων. «Μην σας τρομάζουν οι συνενώσεις και οιαλλαγές! Τρομάζουν μόνο τους μικροκομματικούς καιμικροπαραταξιακούς σχεδιασμούς, τρομάζουν μόνοτους προσωπικούς στόχους επαγγελματιών της πολιτι-κής» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, αναφορικά με τοενδεχόμενο συνένωσης του Δήμου Βύρωνα με κάποι-ον γειτονικό Δήμο.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι στις εκλογέςτου Νοεμβρίου θα είναι υποψήφιος για τελευταία φο-ρά, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «αυτό που κάνειτην Εποχή Δημιουργίας να ξεχωρίζει είναι ο πολιτικόςμας πολιτισμός» .

Κάλεσε τους δημότες να συνταχτούν μαζί του γιατίόπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Όλοι μαζί μπορούμεκαλύτερα. Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε τον

Βύρωνα πιο ψηλά! Να του δώσουμε φως, χρώμα, χα-μόγελο» .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ακολούθησε και η κο-πή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης, ενώμοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους μία υ-φασμάτινη τσάντα με το μήνυμα: «Οι δικές μας ευχέςδεν ρυπαίνουν. Επιμένουμε οικολογικά» , μέσα στηνοποία υπήρχε τετράδιο της Unicef.

Εμπνευσμένη από τις διδαχές τουFolkwang Tanz Studio της Pina

Bausch,η μέθοδος της Νίνας Δίπλα εστιά-ζει στο βάρος, την ενέργεια, την πνοή καιτην ποιότητα της κίνησης. Ο χορευτήςπρέπει να προβάλει τη δική του «αλή-θεια» hic et nunc, να αφουγκραστεί ου-σιαστικά το σώμα του, ώστε να αποβάλεικάθε τάση μίμησης. Η Νίνα Δίπλα φιλοξε-νήθηκε για δεύτερη φορά στο ΚέντροΝτάνκαν. Αυτή τη φορά συνοδευόταν απότον βιολοντσελίστα Gaspard Claus, σε ένασεμινάριο που εστίαζε στην τεχνική τουσύγχρονου χορού και ανίχνευσε την υπο-στήριξή της από τη μουσική. Το μουσικόόργανο αναπνέει μαζί με τους χορευτές.Το ξύλο του, η αλογότριχα, το μέταλλο, ταυλικά που το απαρτίζουν χρησιμοποιού-

νται στο έπακρο των δυνατοτήτων τους.Ήχοι ακατέργαστοι εναλλάσσονται μερυθμικά μοτίβα και λυρικές φράσεις, πουυποστηρίζουν τις τεχνικές και χορογραφι-κές προτάσεις, μετατρέποντάς τες σε μο-ναδικές καταθέσεις ψυχής. Το σεμινάριοαπευθυνόταν σε όσους ασχολούνται πρα-κτικά με τον χορό και το θέατρο και πραγ-ματοποιήθηκε στις 22-23-24 Ιανουαρίου2010 στο Κέντρο Χορού « Ι. & Ρ. Ντάν-καν» Νίνα Δίπλα: Η Νίνα Δίπλα είναι χορεύτριακαι χορογράφος. Έζησε 14 χρόνια στηΓερμανία (Essen / Wuppertal), όπου μα-θήτευσε κοντά στην Pina Βausch και υ-πήρξε μέλος της νεανικής της ομάδας. Το2004 μετακόμισε στη Γαλλία. Έχει συνερ-γαστεί με ποικίλους χορογράφους (Pina

Bausch, Susane Linke, Daniel Goldin,Rainer Behr, Raffaella Giordano, RamonOller, Christine Fricker, Bernd UweMarsan) και σκηνοθέτες (Θεόδωρος Τερ-ζόπουλος, Tadashi Sujuki, Μαρία Γυπα-ράκη, Anne Alvaro, Jean Rierre Vincent,Claudia Stavinsky, Ariel Garcia Valdes).

www.ninadipla.comGaspard Claus: Γοητευμένος από μια συ-ναυλία του βιολοντσελίστα Lluis Claret, οGaspard Claus παύει στα τρία του να τσι-μπάει τις χορδές της παιδικής του κιθάραςγια να δοκιμάσει τους ήχους που παράγειη επαφή τους με μια ξύλινη κουτάλα. Οιμουσικές του σπουδές ξεκινούν στο ωδείοτου Perpignan, όπου διδάσκεται βιολο-ντσέλο δίπλα στον Michel Lefort. Παράλ-ληλα με τις κλασικές του σπουδές εισχω-

ρεί αργότερα, στο πεδίο της Jazz και τουαυτοσχεδιασμού.

Αναπτύσσει από πολύ νωρίς μια αίσθη-ση του μουσικού χώρου που του επιτρέπεινα συνεργαστεί σε ένα μεγάλο εύροςprojects, από ηλεκτρο-ακουστική μουσικήμέχρι συνοδεία χορού και ποίησης. Ημουσική του τροφοδοτείται από την εμπει-ρία του ως ηθοποιός αλλά και τις σπουδέςφιλοσοφίας στη Σορβόννη. Έχει εμφανι-στεί σε ντουέτο με τον ηλεκτρονικό μουσι-κό Joakim στη Σουηδία, με τον παραδο-σιακό τραγουδιστή Ramona Cordova στηΒενετία, με τη χορεύτρια Buto MoenoWakamatsu στο Ίδρυμα Boris Vian, μετον Pedro Soler στην Kammermusiksaalτης Φιλαρμονικής του Βερολίνου και πρό-σφατα στην Αγγλία με τον Damo Suzuki.

Page 9: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 09ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Απολογισμός της 6μηνηςλειτουργίας της Υπηρεσίας

Ψυχολογικής & ΣυμβουλευτικήςΥποστήριξης, στους ΠαιδικούςΣταθμούς του Δήμου Βύρωνα

Γνωρίζοντας ότι τα στάδια ψυχολογικής ανάπτυξηςστην παιδική ηλικία είναι καθοριστικά για τη μετέπει-

τα ζωή των παιδιών μας, δημιουργήσαμε τον Φεβρουάριοτου 2009, την Υπηρεσία Ψυχολογικής και Συμβουλευτι-κής Υποστήριξης στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούςτου Δήμου Βύρωνα. Στα πλαίσια της εξάμηνης λειτουρ-γίας της, η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και ΨυχολογικήΥποστήριξης: n δέχθηκε 33 περιστατικά, στα οποία πραγματοποιήθηκεεξατομικευμένη ψυχολογική παρέμβαση τόσο στο επίπεδοτων παιδιών, όσο και των γονιών στις περιπτώσεις που κρί-θηκε αναγκαίο. Επίσης, ανάλογα με την περίπτωση υπήρξεσυνεργασία της ψυχολόγου με τις υπεύθυνες του τμήματοςφοίτησης παιδαγωγούς και παρέμβαση στο χώρο του παι-δικού σταθμού.n πραγματοποίησε επτά ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα:«Προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών προσχολικής ηλι-κίας» στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στους παιδι-κούς σταθμούς. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τα στάδια τηςφυσιολογικής ανάπτυξης των παιδιών καθώς και για τιςμορφές αποκλίνουσας συμπεριφοράς και είχαν τη δυνατό-τητα οι ίδιοι να εκφράσουν τις απορίες τους, τις ανησυχίεςκαι τις απόψεις τους.n παρείχε εξατομικευμένη καθοδήγηση, συμβουλευτικήκαι εκπαίδευση παιδαγωγών σε τεχνικές τροποποίησης συ-μπεριφοράς σε περιπτώσεις παιδιών με δυσκολίες στη συ-μπεριφορά.n πραγματοποίησε τον Πρώτο Κύκλο Επιμόρφωσης καιΕκπαίδευσης Παιδαγωγών σε ομαδικό επίπεδο σε θέματααναπτυξιακής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας (προβλή-ματα λόγου και ομιλίας, φοβίες, υπερκινητική, προκλητικήκαι αντιδραστική συμπεριφορά, επιθετική συμπεριφορά, α-νάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης κλπ). Οι δίωρες συ-ναντήσεις της ομάδας στις οποίες συμμετείχαν 8 παιδαγω-γοί, πραγματοποιούνταν κάθε δεύτερη Τετάρτη απόγευμαστο χώρο της υπηρεσίας.n πραγματοποίησε τρεις κύκλους Ομάδων Γονέων με θέ-μα: «Επτά βήματα για την καλύτερη κατανόηση και αντιμε-τώπιση της συμπεριφοράς του παιδιού σας» στους οποίουςσυνολικά συμμετείχαν 26 γονείς, μητέρες και πατέρες καιαναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούσαν τα μέλη της ο-μάδας. (ζήλια ανάμεσα στα αδέρφια, φόβοι και φοβίες σεπαιδιά προσχολικής ηλικίας, άγχος αποχωρισμούκ.λ.π).Με την ολοκλήρωση του κύκλου οι γονείς έλαβαν ε-νημερωτικό έντυπο σχετικό με τη θεματολογία που είχε α-ναπτυχθεί στην ομάδα.n παρείχε σχεδιασμό, οργάνωση και εποπτεία σε ψυχο-παιδαγωγικά προγράμματα που εφαρμόσθηκαν σε τρειςΔημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με στόχο την άμεση πα-ρέμβαση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσλει-τουργικών μορφών συμπεριφοράς, σε συνεργασία με τις υ-πεύθυνες παιδαγωγούς των τμημάτων.

Η ανταπόκριση των γονέων στις δραστηριότητες της υ-πηρεσίας αυτό το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας της υ-πήρξε αξιοσημείωτα ενθουσιώδης, γεγονός ιδιαίτερα ελ-πιδοφόρο και ενθαρρυντικό αφού στο μεγαλύτερο ποσο-στό τους οι γονείς αναζητούν επιμόρφωση, εκπαίδευσηκαι συμβουλευτική σε θέματα που άπτονται των σχέσεωντους με τα παιδιά. Πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας επι-τεύχθηκε επίσης και με το παιδαγωγικό προσωπικό τωνπαιδικών σταθμών.

Η απάντηση του Δημάρχου Ν. Χαρδαλιάστα δημοσιεύματα που αφορούσαν την δημοσκόπηση

Μπροστά ο Δήμαρχος στις έρευνες!Πίσω από τις λέξεις και μπροστά από τις δημοσκοπήσεις…

Στο Δήμο Βύρωνα έχουμε ήδη μπει σε προε-κλογικούς ρυθμούς και κάποιοι προσπαθούν

να παίξουν στις πλάτες των δημοτών με το παιχνί-δι των εντυπώσεων. Αυτά τα παιχνίδια όμως δενδιαρκούν πολύ ακόμα κι αν ελέγχεις την πληρο-φόρηση με δική σου εφημερίδα και ταυτόχροναείσαι υποψήφιος για την καρέκλα στο Δήμο…

Ο Παναγιώτης Κόνσουλας, όπως ενημέρωσετους κατοίκους του Βύρωνα, ζήτησε τα «ρέστα»με επιτολή του αναφορικά με την δημοσκόπη-ση της GPO που έγινε για λογαριασμό τοπικήςεφημερίδας και δημοσιεύτηκε στο 5ο τεύχοςτης. Έφτιαξε το φάκελο της καταγγελίας, το έ-

κανε και πρώτο θέμα στη δική του εφημερίδα,όμως η απάντηση από το ΣΕΔΕΑ, την Ελεγκτι-κή Επιτροπή Δημοσκοπήσεων ήρθε και ήτανπεριεκτικότατη: «η στάθμιση του δείγματος α-ποκλειστικά με δημογραφικά στοιχεία και όχιμε πολιτικές παραμέτρους είναι μια καθ’ όλαθεμιτή προσέγγιση» .

Ωραία… άνθρακες τελικά ο θησαυρός! Άντετώρα να αντέξουν οι «συμβουλάτορες» ότι οΧαρδαλιάς κερδίζει από τον Α΄γύρο με δια-φορά, άντε να καταπιείς ότι το 70% των ερωτη-θέντων κρίνουν θετικά το έργο του σημερινούΔημάρχου, άντε να υπομείνεις να βλέπεις από

μακριά κι από τα έδρανα του Δ.Σ, το προε-δρείο στα Δημοτικά Συμβούλια για άλλα τέσ-σερα χρόνια!

Κάποιους τους ενοχλεί ότι όλες σχεδόν οιτοπικές εφημερίδες παρατηρούν την πορείαΧαρδαλιά και ανάλογα και αντικειμενικά τηνκρίνουν. Η μόνη εφημερίδα που δεν ενοχλείτην αξιωματική αντιπολίτευση και που πλέκειτο εγκώμιο σε κάθε τεύχος της στον επικεφα-λής της είναι η δική του… Όλες οι άλλες- κατάτον έμπορο, εκδότη και υποψήφιο δήμαρχο εί-ναι πληρωμένες πένες από τον Χαρδαλιά… Τασυμπεράσματα δικά σας! Αιδώς αργείοι!

Σεμινάριο Τακτικής Ποδοσφαίρουστην Εργάνη, υπό την αιγίδα τουΑθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βύρωνα

Στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο της Εργάνης, του Δήμου Βύρωνα,πραγματοποιήθηκε τo 1ο Σεμινάριο Τακτικής Ποδοσφαίρου, με

συνεργασία του Soccer Tactics Seminars και της DD Orange, τη Δευτέ-ρα 18 και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010. Το σεμινάριο ήταν υπό τηναιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βύρωνα και χορηγός ε-

πικοινωνίας του ήταν το i-sport.gr. Η εκδήλωση έθετε ως κύριο στόχοτον εμπλουτισμό των γνώσεων σε επίπεδο νέων τάσεων τακτικής στοσύγχρονο ποδόσφαιρο των συμμετεχόντων. Το σεμινάριο αποτέλεσεσημαντική πηγή γνώσης για τους Επαγγελματίες Προπονητές Ποδο-σφαίρου όλων των Βαθμίδων και Κατηγοριών, για τους Γυμναστές,τους Φοιτητές Τ.Ε.Φ.Α.Α, καθώς και όλους όσους σχετίζοναι ουσια-στικά με τον ποδοσφαιρικό χώρο. Οι ενότητες του Σεμιναρίου ήταν: - Θεωρητική ανάλυση συστημάτων - Ανάπτυξη Συστημάτων στις φάσειςπαιχνιδιού - Σύγχρονες μέθοδοι προπόνησης τακτικής - Εξειδικευμένοασκησιολόγιο - Πρακτική εφαρμογή στο γήπεδο.

Page 10: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 10ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δημοσιοποιούμε την απάντηση του ΟΑΣΑ στηδιαμαρτυρία - καταγγελία του Δημάρχου

Σπύρου Τζόκα και του Δημοτικού ΣυμβουλίουΚαισαριανής που αναφερόταν στην κακή συγκοι-νωνία της πόλης και διατύπωνε προτάσεις για τηβελτίωση αυτής (η επιστολή δημοσιεύεται στοportal. Kessariani.gr – 15-01-2010). Η απάντησητου ΟΑΣΑ, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποι-ος, παραπέμπει σε ένα « συγκοινωνιακό παρά-

δεισο» στη πόλη μας. Όλοι εμείς που καθημερι-νά χρησιμοποιούμε τη συγκοινωνία πρέπει, προ-φανώς, να έχουμε παραισθήσεις σε βαρύτατημορφή. Μια απλή ανάγνωση της απαντητικής ε-πιστολής του ΟΑΣΑ αρκεί για να καταλάβουμε ό-τι ζούμε σε άλλη πόλη και δεν το έχουμε κατα-λάβει. Οι υπογραμμίσεις και τα σχόλια στην απα-ντητική επιστολή (έγιναν από το Δήμαρχο) κατα-δεικνύουν το μέγεθος του εμπαιγμού και προκα-

λούν τον κόσμο που καθημερινά ταλαιπωρείται μετη συγκοινωνία 224. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλ-λο να κάνουμε παρά να συνεχίσουμε τον αγώναμας με πιο δυναμικό τρόπο. Με την κάλυψη τουΔημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θαακυρώνουμε τα εισιτήρια μας. Οι διαμαρτυρίες θαείναι καθημερινές και αιφνιδιαστικές. Ο εμπαιγ-μός και η κοροϊδία που διαφαίνονται και από τηναπαντητική επιστολή πρέπει να τελειώνουν.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ο ΟΑΣΑ προκαλεί τη νοημοσύνη μαςΗ απάντηση του ΟΑΣΑ και το σχόλιο του Δημάρχου Σπύρου Τζόκα

Τι μας έλαχε τιςπρώτες 100 ημέρες

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι έκρυβαν οι 100 πρώτεςμέρες τις νέας κυβέρνησης που προεκλογικά μας έ-ταζαν καλύτερες μέρες , γνωρίζοντας την οικονομικήκατάσταση τις χώρας όπως διαμήνυαν, και το σχέδιοπου θα μας έφερνε ανάπτυξη και θα μας έβγαζε α-πό το τέλμα που έχουμε βρεθεί. Έχουν είδη περάσειπάνω από 120 ημέρες και το μόνο πράγμα που με-τράμε είναι:• Μας έταξαν αυξήσεις στους μισθούς τόσο των δη-μοσίων όσο και των ιδιωτικών υπαλλήλων πέραν τουπληθωρισμού, και αυτή την στιγμή συζητούν για μει-ώσεις τις τάξεως κοντά στο 15%. Επίσης διαπραγ-ματεύονται τον 13ο και 14ο μισθό.• Η τιμή τις βενζίνης έχει ξεπεράσει το 1,30 € το λί-τρο, ενώ αναμένετε να φτάσει κοντά στα 2€ • 10% φόρος στο λογαριασμό των κινητών • Φοροεισπρακτική πολιτική χαρακτηρίστηκε απόπολλούς το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας.• Αυξήσεις πάνω από 60% στους λογαριασμούς τιςΔΕΗ • Αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά, ενώ η νέα φορολογίαπου εξήγγειλε η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά βα-ρύνει τον μικρομεσαίο, τον δημόσιο υπάλληλο, τονσυνταξιούχο, και γενικότερα αυτούς που το μηνιαίοεισόδημα τους δεν ξεπερνούσε τα 1500€, και σύντο-μα θα διαπιστώσει και αυτός την συρρίκνωση του μι-σθού του με την μείωση των επιδομάτων

Βγήκαν και στην φόρα οι σκανδαλώδεις μισθοί τιςΕΡΤ, που σίγουρα δεν ευθύνεται αυτή η κυβέρνησηαλλά μην ξεχνάμε πώς από αυτή είχε ξεκινήσει το κα-κό. Και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να πληρώνω για έ-να οργανισμό όταν δεν έχει να μου προσφέρει τίπο-τα, γιατί δεν μπαίνει κι αυτός στο παιχνίδι τις αντα-γωνιστικότητας όπως τα ιδιωτικά κανάλια.

Δεν υπάρχει καμία ανοχή για μία κυβέρνηση πουγνώριζε τα προβλήματα όπως μας έλεγε, και κατόρ-θωσε μέσα σε 120 μέρες να διογκώσει τα προβλή-ματα, να παγώσει την αγορά, να κλείσει χιλιάδες ε-πιχειρήσεις , να κατορθώσει αυτή την στιγμή να μι-λάμε για 1.000.000 άνεργους. Εμείς από την πλευ-ρά μας, να δεχθούμε τα πάντα για να σωθεί αυτή ηχώρα που δεν φταίμε σε τίποτα για το κατάντημα της,εσείς κύριοι γιατί δεν δέχεστε την δική σας περικοπήτων μισθών σας που είναι και αρκετά υψηλή . (Και ε-πειδή διαθέτουμε χιούμορ) Δανειζόμαστε ένα ηλε-κτρονικό μήνυμα που κατέφτασε στην εφημερίδαμας από αναγνώστη και που εξηγεί τους 10 θετικούςλόγους που άλλαξαν την ζωή του, λόγο τις καλής οι-κονομικής κατάστασης

Δες τη θετική πλευρά της ζωής... Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που

άλλαξαν τη ζωή μου το τελευταίο διάστημα με απο-τέλεσμα να έχω χ........ στο χρήμα λόγω της πολύ κα-λής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. που με α-νάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκανε γιαμένα, για εσάς, για όλους. Οι 10 λόγοι:1. Έκοψα το... τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτοκάθε μέρα)3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τεςμεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευ-ρώ από την πώληση)5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρα-σκευή για clubing)6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα καικάνω αναπάντητες)7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chatκαλό είναι.)8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)Η "σούμα":1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ8. Ρούχα: 500 ευρώ9. Δώρα: 500 ευρώ10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητηΑποτέλεσμα...:Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!!!Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:1. Καρκίνο πνευμόνων 2. Διαιτολόγο 3. Τροχαία4. Εφορία 5. Αλκοτέστ 6. Φλυαρία 7. Παρεξηγήσεις8. Κινέζικες απομιμήσεις 9. Υποχρεώσεις 10. Προ-φυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Page 11: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 11ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»Τ

ο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιή-θηκε στις 26-1-2010 αποφάσισε κατά πλειοψηφία

να ταχθεί ΚΑΤΑ του προωθούμενου από την Κυβέρνη-ση σχεδίου με την ονομασία «Καλλικράτης» το οποίοδεν έχει να προσθέσει τίποτα θετικό ούτε στην Τ.Α ού-τε στο Δήμο μας, αντίθετα δίνει το τελειωτικό χτύπημαστην ήδη λαβωμένη Τ.Α. Αναλυτικά η απόφαση:

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τοσχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Ο Δήμαρχος ο οποίος εισηγείται το θέμα λέει τα εξής:Είναι γεγονός ότι στρατηγική επιλογή μιας μεταρρύθ-

μισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ηΑποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση και η θεσμική αναγνώρι-ση του πρωταγωνιστικού ρόλου των τοπικών αρχών, γιατην ενίσχυση της δημοκρατίας, της αξιοπιστίας των αντι-προσωπευτικών και συμμετοχικών θεσμών, της βιώσιμηςανάπτυξης και της επίτευξης κοινωνικής συνοχής. Οφεί-λουμε, συνεπώς, να έχουμε διαρκώς στη σκέψη μας μιαΑυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του Πολίτη, η οποία να λει-τουργεί ως λαϊκή εξουσία, να είναι αγωνιστική και διεκ-δικητική, να είναι οικονομικά επαρκής για την άσκησητων αρμοδιοτήτων της, να αξιοποιεί την μέχρι τώρα ελλη-νική εμπειρία και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, να στο-χεύει στην απλούστευση των δομών και να δίνει ύψιστηπροτεραιότητα στη διαφάνεια, να υπηρετεί τις κοινωνικέςανάγκες των δημοτών, να αναδεικνύει ισχυρούς και α-ποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία του πολίτη καιτης κοινωνίας. Προσεγγίζει, όμως, η σημερινή κατάστα-ση της Τ.Α τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή απέχει πολύαπό την ανωτέρω περιγραφή. Όλοι οι ενασχολούμενοιγνωρίζουν καλά ότι όχι μόνο απέχει από τα παραπάνωαλλά υποφέρει από έλλειψη πόρων, με αποτέλεσμα ναδυσκολεύεται και στην άσκηση των απλών διαχειριστι-κών αρμοδιοτήτων της. Ο στόχος, συνεπώς, μιας μεταρ-ρύθμισης πρέπει να είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίησηενός ολοκληρωμένου προγράμματος τομών και μεταρ-ρυθμίσεων, που θα μας οδηγήσουν σε ισχυρούς, αλλάκαι λαϊκούς δήμους. Που θα κατοχυρώνουν στην πράξητην αρχή της επικουρικότητας, θα αποκεντρώνουν ου-σιαστικές αρμοδιότητες αλλά και αναγκαίους πόρους, θαεξαλείψουν τη σημερινή πραγματικότητα του Δήμου – ε-παίτη της κεντρικής διοίκησης και θα εναρμονίζουν τηνΑυτοδιοίκηση με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίαςκαι των πολιτών, προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά ενόςσύγχρονου, δυναμικού πολιτικού οργανισμού. Συνεπώςη Τ.Α δεν έχει ανάγκη θολών και μηχανιστικών συνενώ-σεων, επειδή μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό μηχανισμόή μικρό κράτος, απρόσωπο και απόμακρο από τον πολί-τη. Ο Καλλικράτης έρχεται να συμπληρώσει τον Καποδί-στρια 1 και να αλλοιώσει την πεμπτουσία της Τ.Α, την ά-μεση Δημοκρατία, τη λαϊκή συμμετοχή και, συνεπώς, τηλαϊκή εξουσία:

Πρώτο οι σχέσεις κράτους και Αυτοδιοίκησης, μετα-πολεμικά, είναι σχέσεις εξάρτησης, σχέσεις πατρωνίας.Το κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαρτήσει ή ναπατρονάρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελός του.Άρα λοιπόν το κριτήριο του προτέρου έντιμου βίου, δεντο έχει το κράτος απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Άρα λογικά, υπάρχουν αντιδράσεις, όποτε μια Κυβέρνη-ση παίρνει κάποια μέτρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεύτερο είναι το ζήτημα της αποκέντρωσης. Η αντίλη-ψη για την αποκέντρωση δεν έχει να κάνει μ’ αυτούςτους εκσυγχρονιστικούς πειραματισμούς και τις νέεςσυνθήκες στην Αυτοδιοίκηση. Η αποκέντρωση είναι έν-νοια πολιτικής δημοκρατίας, δηλαδή συμμετοχής τουπολίτη στις διαδικασίες συναπόφασης στη γειτονιά του

και, συνεπώς, ενεργοποίησης του. Αυτό το νομοσχέδιο,η φιλοσοφία του νομοσχεδίου φαίνεται να αναιρεί αυτήτην έννοια, της αποκέντρωσης. Την έννοια δηλ. των μι-κρών ανθρώπινων βάσεων, όπου υπάρχουν αποφάσεις.

Τρίτο με τις επιχειρούμενες συνενώσεις καταστρατη-γούνται οι έννοιες της άμεσης δημοκρατίας, της συμμε-τοχής και της αμεσότητας. Ενισχύεται και σε τοπικό επί-πεδο η έννοια της πολιτικής αλλοτρίωσης, η απομά-κρυνση και η αποξένωση των πολιτών από την εξουσία. Τέταρτο το νομοσχέδιο δεν προάγει την πολιτική δη-μοκρατία, προάγει έναν συγκεντρωτισμό, όπου οι πολί-τες απομακρύνονται από τα κέντρα των αποφάσεων. Δη-μιουργούνται διάφορα κρατίδια, τα οποία προκαλούν έ-ναν έντονο συγκεντρωτισμό και απομακρύνουν τον πο-λίτη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πέμπτο δεν είναι ξεκαθαρισμένο ούτε και το ζήτηματων πόρων και των αρμοδιοτήτων. Παραμένει σε επίπεδοδιακηρύξεων.

Έκτο οι συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και ότανακόμα είναι αναγκαίες απαιτούν ένα χρόνο ωρίμανσηςκαι δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει νασημειώσουμε ότι η Σουηδία έκανε συνενώσεις με ένανπρογραμματισμό διάρκειας 20 χρόνων.

Συμπερασματικά, στο προωθούμενο σχέδιο Καλλι-κράτης υπάρχει σαφές πρόβλημα στην αρχή της αντι-προσωπευτικότητας, της συλλογικότητας και της πολιτι-κής δημοκρατίας. Επομένως, το θέμα της διοικητικής με-ταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να τε-θεί σε διαφορετική βάση, με κύρια αιχμή τις ανάγκες τηςΤ.Α ως λαϊκής εξουσίας και όχι ως δύσκαμπτου γραφει-οκρατικού μηχανισμού, να συζητηθεί διεξοδικά με τουςπολίτες και να εκφραστεί η λαϊκή βούληση. Στην κατεύ-θυνση αυτή η όποια μεταρρύθμιση οφείλει να βοηθάειτην τοπική αυτοδιοίκηση να ασκήσει πραγματικά το ρό-λο της στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και να επιλύ-ει τα χρόνια προβλήματα όπως: την γενναία αύξηση τηςχρηματοδότησής της, την απόδοση όλων των αρμοδιοτή-των που αφορούν στις τοπικές υποθέσεις με την ανάλο-γη μεταφορά πόρων, τις αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικόπλαίσιο λειτουργίας της, για να ξεπεραστούν τα γραφει-οκρατικά εμπόδια και οι έλεγχοι σκοπιμότητας των απο-φάσεών της, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και ρυθμί-σεις που προωθούν τη λογική της ανταποδοτικότητας,της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών,της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της, την καθιέρωσητης απλής αναλογικής, την ενίσχυση της λαϊκής συμμε-τοχής, ελέγχου και λογοδοσίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκησηαναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της δημοσιονομικής συ-γκυρίας, για το 2010 δεν εγείρει νέες οικονομικές διεκ-δικήσεις. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι απαιτεί το αυτονόη-το: Ότι δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μη διεκδική-σει και το τελευταίο ευρώ που της αναλογεί από τους θε-σμοθετημένους της πόρους. Σύμφωνα με την πλήρη ε-φαρμογή του Συντάγματος και των νόμων του κράτουςκαταγράφονται τα ποσά εκείνα που παρακρατήθηκαν α-πό το Κράτος τους τελευταίους 4 μήνες.

1. Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ειδικού Προγράμμα-τος Απασχόλησης 20.000 ανέργων στην ΤΑ δεσμευτήκανπόροι της ΤΑ, 80.000.000 ευρώ περίπου για το 2009, μετην παράγραφο 1 του άρθρου 63 του Ν.3801/09. Με α-πόφαση της η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρή-σει το πρόγραμμα. Επομένως πρέπει αυτά να αποδο-θούν. Στο Δήμο Καισαριανής οφείλονται 90.000 ευρώ.

2. Δεν αποδόθηκε η τελευταία δόση ύψους88.000.000 ευρώ της μη παρακράτησης του Θησέα. ΣτοΔήμο Καισαριανής αναλογούν 192.000 ευρώ.

3. Έναντι της τέταρτης δόσης της ΣΑΤΑ ύψους 127εκ. ευρώ έχουν κατανεμηθεί μόνο 50 εκ. Αναμένονταιτα υπόλοιπα 77 εκ. ευρώ. Στον Δήμο Καισαριανής ανα-λογεί ποσό 102.000 ευρώ.

3. Δεν αποδόθηκε η τέταρτη δόση από το ποσό των225.000.000 που ήταν για τις μεταφερθείσες αρμοδιό-τητες. Στον Δήμο Καισαριανής αναλογούν 80.000 ευρώ.

4. Εκκρεμεί η δεύτερη δόση των κολοβών έτσι και αλ-λιώς παρακρατηθέντων (214.000.000 ευρώ). Στον ΔήμοΚαισαριανής αναλογούν 420.000 ευρώ.

5. Δεν αυξήθηκε η τακτική επιχορήγηση του Δήμουμας από την μονιμοποίηση των ΑΜΕΑ, όπως είχε εξαγ-γελθεί το προηγούμενο καλοκαίρι( για το Δήμο μας εκ-κρεμεί η επιχορήγηση για τη μισθοδοσία 17 ατόμων).

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω ποσά διαπιστώνουμεότι η απώλεια για το Δήμο Καισαριανής ανέρχεται στα950.000 ευρώ περίπου. Εξαιρετικό μέγεθος για το Δήμομας. Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι αντιληπτό, τινάζει στον α-έρα τον όποιο προγραμματισμό και το όποιο νοικοκύρε-μα. Προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προ-βλήματος και στους μη μυημένους πρέπει να αποσαφηνί-σουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι οικονομικάαυτοτελής, αλλά εξαρτά τη λειτουργία της από τους θε-σμοθετημένους πόρους που εισπράττει από το Κράτος.Συνεπώς όταν δεν εισπράττει είναι σαν τον εργαζόμενοπου δεν του καταβάλλουν τον μισθό του. Δεν μπορεί να ε-πιβιώσει. Και επαναλαμβάνουμε, όσο κουραστικοί και ναγινόμαστε, μιλάμε για τα οφειλόμενα με τα οποία έχουμεπρογραμματίσει τις λειτουργίες μας. Κάθε άλλο περιε-χόμενο αυτής της μεταρρύθμισης θα στοχεύει στον μεγα-λύτερο έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κυρίαρ-χα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, στην μεγαλύτε-ρη απομάκρυνση και αποξένωση της από τους πολίτες.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο σημαντικό που πρέπεικάποιος να λάβει υπόψη του, όταν προχωρεί σε συνενώ-σεις Δήμων και Κοινοτήτων: την ιστορικότητα και τη συ-νέχεια των Δήμων που πρόκειται να καταργηθούν. Ο Δή-μος Καισαριανής είναι ένας τέτοιος Δήμος. Ένας απότους ιστορικούς Δήμους της Ελλάδας. Η εξέλιξη τηςΚαισαριανής από τη γέννηση της είναι προϊόν ιστορικήςσυγκυρίας (μικρασιάτες πρόσφυγες), η χωροθέτηση τηςαποτέλεσμα ιδεολογικών και οικονομικών επιλογών (ηεργατική τάξη στις παρυφές της πρωτεύουσας) και η κοι-νωνικοπολιτική της ένταξη αποτέλεσμα της κοινωνικήςκαι πολιτικής θέσης των κατοίκων της (η αγωνιστική καιαντιστασιακή διάθεση και η πολιτική ένταξη των κατοί-κων). Η πορεία της πόλης ανάλογη: συμμετείχε μαζικάστον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κατά των Γερμανώνκαι Ιταλών κατακτητών. Η Καισαριανή ταυτίστηκε με τηνΕθνική Αντίσταση. Στην μικρή αυτή συνοικία της Αθήναςχύθηκε πολύ αίμα, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από τιςκακουχίες της κατοχής, συνελήφθησαν, εξορίσθηκανκαι εκτελέστηκαν αρκετοί, δόθηκαν πολλές μάχες καικαταγράφηκαν ηρωικές πράξεις. Το μαρτυρούν οι ανα-θηματικές πλάκες των αγωνιστών σε όλα τα σημεία τηςπόλης μας. Τη μικρή αυτή συνοικία επέλεξαν οι κατα-κτητές για να εκτελούν τους αγωνιστές της λευτεριάς(Σκοπευτήριο Καισαριανής - παγκόσμιο αντιφασιστικόσύμβολο), επιδιώκοντας, έτσι, να τρομοκρατήσουν καινα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της. Μεταπολεμικάβρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και δημο-κρατικών αγώνων και πλήρωσε ακριβά τη στάση της αυ-τή. Στο αυτοδιοικητικό επίπεδο έχει κατακτήσει μέσα α-πό την μακρόχρονη διαδρομή και ιστορία του Δήμουμια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και έχει αναδειχθεί σε ένα α-γωνιστικό διεκδικητικό πόλο ευρύτερα στο χώρο της το-

πικής αυτοδιοίκησης. Οι σχέσεις κράτους και Αυτοδιοί-κησης, μεταπολεμικά, είναι σχέσεις εξάρτησης, σχέσειςπατρωνίας. Το κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ε-ξαρτήσει ή να πατρονάρει την Τοπική Αυτοδιοίκησηπρος όφελός του. Άρα λοιπόν το κριτήριο του προτέρουέντιμου βίου, δεν το έχει το κράτος απέναντι στην Τοπι-κή Αυτοδιοίκηση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ• Ακριβής κοστολόγηση & χρηματοδότηση των αρμο-διοτήτων • Εξάλειψη της θλιβερής πραγματικότηταςτου Δήμου – επαίτη • Κατάργηση του θεσμικού πλαι-σίου που προωθεί την ανταποδοτικότητα, την εμπορευ-ματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτωντης Τ.Α • Ισχυρός – Λαϊκός – αποτελεσματικός Δή-μος • Συμμετοχή – άμεση δημοκρατία – αμεσότητα –εγγύτητα – επικουρικότητα και όχι αποξένωση των πολι-τών • Η αποκέντρωση είναι έννοια πολιτικής δημο-κρατίας, δηλαδή συμμετοχής του πολίτη στις διαδικα-σίες συναπόφασης στη γειτονιά του και, συνεπώς, ενερ-γοποίησης του. Η έννοια δηλ. των μικρών ανθρώπινωνβάσεων, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. • Εθελούσιεςσυνενώσεις που θα προκύπτουν από τη λαϊκή βούληση.Oι συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και όταν ακόμαείναι αναγκαίες απαιτούν ένα χρόνο ωρίμανσης και δενγίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να σημειώ-σουμε ότι η Σουηδία έκανε συνενώσεις με έναν προ-γραμματισμό διάρκειας 20 χρόνων. • Η ενίσχυση τωνθεσμών λαϊκής συμμετοχής ελέγχου & λογοδοσίας τωντοπικών αρχών. • Η καθιέρωση της απλής αναλογικήςγια την αντίστοιχη των οργάνων της αυτοδιοίκησης με τηλαϊκή βούληση.

Συμπερασματικά, στο προωθούμενο σχέδιο Καλλι-κράτης υπάρχει σαφές πρόβλημα στην αρχή της αντι-προσωπευτικότητας, της συλλογικότητας και της πολιτι-κής δημοκρατίας. Το σχέδιο Καλλικράτης, συνεπώς,δεν έχει να προσθέσει τίποτα θετικό ούτε στην Τ.Α ούτεστο Δήμο μας, αντίθετα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στηνήδη λαβωμένη Τ.Α. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει νααναληφθούν πρωτοβουλίες, όπου χρειάζεται, και να α-ναπτυχθεί κίνημα ενάντια στο θάνατο της Τ.Α, που ξεκί-νησε με τον Καποδίστρια και ολοκληρώνεται με τον Καλ-λικράτη.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου , μειοψη-

φούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Αντωνίου Κα-μπάκα, Αναστασίου Χατζηαναστασίου, Νικολάου Βερλέ-κη, Λυκούδη Αλεβίζου και Κωσταντίνου Κωνσταντινίδηοι οποίοι ψηφίζουν ΥΠΕΡ του σχεδίου«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ΚΑΤΑ σε ό,τι αφορά τυχόν συ-νένωση του Δήμου μας με άλλους Δήμους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΤάσσεται ΚΑΤΑ του προωθούμενου από την Κυβέρ-

νηση σχεδίου με την ονομασία «Καλλικράτης» το οποίοδεν έχει να προσθέσει τίποτα θετικό ούτε στην Τ.Α ούτεστο Δήμο μας, αντίθετα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στηνήδη λαβωμένη Τ.Α. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει νααναληφθούν πρωτοβουλίες, όπου χρειάζεται, και να ανα-πτυχθεί κίνημα ενάντια στο θάνατο της Τ.Α, που ξεκίνησεμε τον Καποδίστρια και ολοκληρώνεται με τον Καλλικρά-τη. Tάσσεται ΚΑΤΑ σε πιθανή συνένωση του Δήμου Και-σαριανής, ο οποίος είναι ένας από τους ιστορικούς Δή-μους της Ελλάδας και πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχειάτου και όχι η κατάργησή του. Εκτός όμως από αυτό συ-γκεντρώνει τις προϋποθέσεις εκείνες ενός ανεξάρτητουΔήμου: α) άρτια Τεχνική Υπηρεσία β) Διπλογραφικό Σύ-στημα γ) Διαχειριστική επάρκεια για το Δ΄ ΚΠΣ.

Αγωνιστικά Κούλουμαστο Σκοπευτήριο

«Η Καισαριανή είναι ταυτισμένη στο συλλογικό υποσυνείδητομε τον ήχο των πολυβόλων και ο κρότος αυτός εξακολουθεί να η-χεί μέσα μας, σαν διαρκής υπόμνηση της οφειλής μας απέναντιστους ανθρώπους που θυσιάστηκαν»…

Mε τα λόγια αυτά, πριν από περίπου πέντε χρόνια (24.6.2005),ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εγκαινία-σε το Μνημείο των πατριωτών – αντιφασιστών που εκτελέστηκανστο Σκοπευτήριο. Στα λόγια σας αυτά εκφράζεται ανάγλυφα η υ-ποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και των πολιτών να α-ντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα του Ιερού χώρου τουΣκοπευτηρίου, που έχουν ποτίσει με το αίμα τους εκατοντάδες πα-τριώτες - αντιφασίστες. Παρά ταύτα η Πανελλήνια ΣκοπευτικήΕταιρία συνεχίζει να πυροβολεί την Ιστορία και να βεβηλώνει τονιερό χώρο του Σκοπευτηρίου. Η μη απομάκρυνση της Πανελλή-νιας Σκοπευτικής Εταιρίας από το χώρο του Σκοπευτηρίου Καισα-ριανής, η ατολμία της Πολιτείας στο θέμα της ανάδειξης του ι-

στορικού χαρακτήρα του χώρου, δημιουργεί εμπόδια στην προ-σπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει το Πανελλήνιο ΜουσείοΕθνικής Αντίστασης, για τον οποίο υπάρχει δέσμευση από όλεςτις πολιτικές δυνάμεις. Αυτή τη φορά οι ενέργειες της να διακό-ψει τις εργασίες για το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης,που έχει αρχίσει ο Δήμος Καισαριανής, δεν βρήκαν απήχηση σταδικαστήρια, που κατέφυγε η ΠΣΕ, και απορρίφθηκαν οι προ-σφυγές της, αλλά παραδόξως, βρήκε άλλους συμμάχους: την

δ/νση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών, η οποία εξαντλεί τηγραφειοκρατία και τη νομιμότητα στο Πανελλήνιο Μουσείο Εθνι-κής Αντίστασης και την αστυνομία που έσπευσε να συλλάβει αι-ρετούς και εργαζομένους σαν κοινούς απατεώνες. Στο συγκεκρι-μένο κτήριο, που είναι υπό κατάρρευση και γεμάτο από σκουπί-δια, ο Δήμος επιχειρεί την αναπαλαίωση, τον ευπρεπισμό και τημετατροπή του σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό «ΠανελλήνιοΜουσείο Εθνικής Αντίστασης» .

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι από τις απαξίεςτων καιρών μας και με τη συμβολή του λαού θα πετύχουμε την ο-ριστική νίκη: την ίδρυση και λειτουργία του Πανελλήνιου Μου-σείου Εθνικής Αντίστασης, τη δικαίωση των αγωνιστών και του λα-ού και την οριστική απομάκρυνση της ΠΣΕ από τον ιερό χώρο.

Φέτος η Καισαριανή δεν θα γιορτάσει τα Κούλουμα, την Κα-θαρά Δευτέρα 15/2, στο πάρκο Αϊ Γιάννη – όπως κάθε χρόνο– αλλά στο χώρο μπροστά από το Νεοκλασικό κτίριο του Σκο-πευτηρίου…. Φέτος η Καισαριανή – όπως πάντα – θα κάνει τηγιορτή… αγώνα, μέχρι την ολοκλήρωση του ανεκπλήρωτου στό-χου της…

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣΣπύρος Τζόκας

Page 12: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 12ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με αθρόα συμμετοχή εθελοντών πολιτών, σχολείων και μαζικώνφορέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου από

το Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίαςκαι Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η τέταρτη κατά τα τελευταία τρίαχρόνια αναδάσωση του Υμηττού. Περίπου 2.500 δέντρα φυτεύτηκαναπό τους εκατοντάδες εθελοντές -μεταξύ τους και πολλά μικρά παι-διά- στο σημείο του βουνού πάνω από το δημοτικό γκαράζ, κοντάστα σύνορα με την Αργυρούπολη, το μοναδικό κομμάτι του Υμηττούπάνω από την πόλη μας που μέχρι τώρα δεν είχε δεντροφυτευτεί. ΟΔήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλο-ντος της ΤΕΔΚΝΑ Γιάννης Αναγνώστου ευχαρίστησε τους συμμετέ-χοντες στην αναδάσωση, δηλώνοντας: «Η μεγάλη ανταπόκριση τωνπολιτών στην προσπάθειά μας αυτή είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίαςγια το μέλλον. Ένα μήνυμα ότι η ανάγκη διαφύλαξης και προστα-σίας του περιβάλλοντος είναι πλέον επιτακτική και δεν χωρά πλέονάλλες αναβολές. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιέςκαι θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να το πετύχουμε» .

Αναδάσωση του Υμηττού από Δήμο και ΣΠΑΥ

Εάν διασχίσετε της Βόρειας Κορέας ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕ 12 χρόνια σκληρής εργασίας> Εάν διασχίσετε ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ επ' αόριστον> Εάν διασχίσετε ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΘΑ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ

ΑΝ... διασχίσετε της ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ φυλακιστείτε> Εάν διασχίσετε παράνομα ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία> Εάν διασχίσετε της ΒενεζουέλαςΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εάν διασχίσετε ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ>Εάν διασχίσετε ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ

Εάν διασχίσετε παράνομαΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΠΑΙΡΝΕΤΕ- Μια θέση εργασίας,- Μια άδεια οδηγών,- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,- Πρόνοια,- ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,- ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ

ή δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι,- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,- ΔΩΡΕΑΝ HEALTH CARE,- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ

ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ...Μπορείτε ακόμη και να ΨΗΦΙΣΕΤΕ

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... Φοιτητικό επίδομα από το Δήμο

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος Δρά-σης του Δήμου Ηλιούπολης, η Κοινωφελής Επιχείρηση

(Κ.Ε.Δ.ΗΛ.), επιχορηγεί τη στέγαση των φοιτητών της πόλης μας μεεπίδομα ύψους 1.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι Ηλιουπολίτες φοι-τητές (δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι), που επιθυμούν να λάβουν το ε-πίδομα στέγασης, είναι απαραίτητο να προσκομίσουν τα ακόλουθαδικαιολογητικά:Υπεύθυνη δήλωση – Αίτηση (από τα γραφεία της ΚΕΔΗΛ).Πιστοποιητικό σπουδών.Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας με θεώρηση εφορίας και βεβαίω-ση ισχύος (τουλάχιστον από τριμήνου).Εκκαθαριστικό εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και υ-πεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει κατατεθεί συμπληρωματική δήλωση(Οικονομικό έτος 2009).Βεβαίωση δηλωθέντων ακινήτων (Ε9) και τυχόν τροποποιήσειςΠιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας φοιτητή.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογη-τικών είναι η Δευτέρα 22 Μαρτίου. Ο ενδιαφερόμενος φοιτητής ναείναι Δημότης ή μόνιμος κάτοικος Ηλιούπολης. Το συνολικό ετήσιοδηλωθέν οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 33.000 ευρώπροσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στα γραφεία τηςΚΕΔΗΛ (Ελ. Βενιζέλου 119). Ώρες κατάθεσης 08:30π.μ έως 13:30μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε απευθυνθείτε στο τηλ.210-9902466.

Page 13: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 13ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Kοπή πίτας της Τοπικής ΟργάνωσηςΝέας Δημοκρατίας Αγίας Μαρίνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρο-νιάτικης βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρα-

τίας Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης την Τετάρτη Κυριακή 13 Ιανουαρί-ου 2010.

Περί τα 200 μέλη και φίλοι της οργάνωσης βρέθηκαν στα γρα-φεία της τοπικής, χώρος που αποδείχθηκε μικρός κάτι που πρέπεινα προβληματίσει τον πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο της το-πικής για την επόμενη χρονιά. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις6 με τον αγιασμό της βασιλόπιτας και ακολούθησε βράβευση στοπλαίσιο της πολυετούς προσφοράς στον τέως πρόεδρο ΚωνσταντίνοΤζούβελη και σε δυο παλιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου τηςτοπικής την Γεωργία Συνοδικού και την Κατερίνα Πέτροβα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Τ.Ο έκοψε το πρώτο κομμάτι τηςπίτας αφιερωμένο στον Χριστό και την εκκλησία ενώ οι βουλευτέςΓεράσιμος Γιακουμάτος και Αργύρης Ντινόπουλος αφιέρωσαν α-ντίστοιχα το κομμάτι τους στον απλό νεοδημοκράτη και στον δή-μαρχο Ηλιούπολης.

Στη συνέχεια κλήθηκαν να κόψουν κομμάτι, ο Δήμαρχος της Πό-λης Γιάννης Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίουτου Δήμου Ηλιούπολης και Πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής Παρα-σκευάς Γιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, οι παρόντες δημοτικοίσύμβουλοι και οι εκπρόσωποι φορέων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οιΒουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Αργύρης Ντινόπουλος οΔήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου ο πρόεδρος Β2 ΝΟΔΕ Παρασκευ-άς Γιαννόπουλος , οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης, Τά-σος Ευσταθίου και Γιάννης Μπότος οι δημοτικοί σύμβουλοι ΚώσταςΝικολαΐδης , Γιώργος Παπανικολάου, Παναγιώτης Παναγιωτόπου-λος, Αραμπατζής Γαβριήλ, Θωμάς Μηλιούλης και ο ΑλέξανδροςΑμοργιανός, ο π. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ΓιάννηςΑντωνόπουλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου αποστράτων Αθανά-σιος Μήτσης ο πρόεδρος του κέντρου πρόληψης ΗλιούποληςΥμηττού Παπανικολάου Νικόλαος και ο πρόεδρος του Καλλέρ-γειου ορφανοτροφείου Τάκης Γκογκορώσης.

Δωρεάν το Κολυμβητήριογια τρίτεκνους & πολύτεκνους

Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και επιδει-κνύοντας την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία, ο Δήμος Ηλι-

ούπολης, κατόπιν εισήγησης του Πρόεδρου του ΑθλητικούΟργανισμού Παναγιώτη Καρανδρέα και με έγκριση του Διοικη-τικού Συμβουλίου, αποφάσισε τη δωρεάν χρήση του κολυμβητη-ρίου για όλους τους τρίτεκνους και πολύτεκνους δημότες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΑθλητικόΟργανισμό στο τηλέφωνο 210 – 99 44 001.

Καθαρισμός & μερική αναδάσωσητου ρέματος Πικροδάφνης

ΗΔιεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης υλοποι-ώντας την υπ’ αριθμ. 2620 απόφαση της Διεύθυνσης Δασών

Αθηνών που αφορά στην έγκριση υλοτομίας δασικών δέντρων,στις 6/2/2010 προέβη στην κοπή 10 δέντρων Πεύκης τα οποία εί-τε είχαν επικίνδυνη κλίση, είτε ήταν σπασμένα, είτε το ριζικό τουςσύστημα είχε αποκαλυφθεί και θα προκαλούσαν ατύχημα με εν-δεχόμενη πτώση τους. Οι παραπάνω εργασίες εκτελέστηκαν πα-ρουσία 3 υπαλλήλων – δασονόμων της Δ/νσης Δασών, υπό την ε-πίβλεψή τους επιτόπου του έργου. Τα δέντρα που υλοτομήθηκανχαρακτηρίστηκαν από εκείνους ως επικίνδυνα να προκαλέσουνατύχημα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρευρίσκονταν οι:Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διευθυντής Περιβάλλοντος,Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, γεωπόνος του Δήμου καιεργαζόμενοι οι οποίοι προέβησαν στην κοπή 10 δέντρων τα ο-ποία και αντικατέστησαν με 20 νέα δέντρα. Για οποιαδήποτε πλη-ροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Περιβάλλο-ντος του Δήμου Ηλιούπολης. Τηλ: 210-9901743 & 210-9901744

Μήνας Λογοτεχνίας

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο ΔήμουΗλιούπολης διοργανώνουν κάθε χρόνο το «Μήνα Λογοτε-

χνίας» , με στόχο να καλλιεργήσουν το διάλογο ανάμεσα στουςφίλους του βιβλίου και τους αγαπημένους τους συγγραφείς. Φέ-τος, o κύκλος των λογοτεχνικών εκδηλώσεων είναι αφιερωμέ-νος στη σχολική κοινότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, φιλοξενούνταισυγγραφείς, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της εκ-παίδευσης ή το έργο τους απευθύνεται, κατεξοχήν, στα παιδιάκαι τους έφηβους. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδει-χθούν οι συγγραφικές δυνάμεις της Ηλιούπολης και παράλληλανα συζητηθούν οι διαφορετικές μέθοδοι αξιοποίησης της λογο-τεχνίας - τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς- για την πνευματική, ηθική και αισθητική καλλιέργεια των παι-διών. Επιθυμώντας δε, να αναδείξουμε τα δημιουργικά αποτελέ-σματα, που παράγει μία ειλικρινής συνάντηση των μαθητών με τηλογοτεχνία, φιλοξενούμε κι ένα αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο απότους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ»

«Το υπερπέραν είναι εδώ», του Λεωνίδα ΤσίπηΠ

ώς θα σας φαινόταν αν ένας συγκάτοικος εμφανιζόταν στοδιαμέρισμά σας δηλώνοντας ότι είναι νεκρός; Θα τον πι-

στεύατε; Θα τον θεωρούσατε ψυχασθενή ή θα καλούσατε την α-στυνομία νομίζοντας ότι κινδυνεύετε; Η απάντηση δίνεται από τημεταφυσική κομεντί « Το υπερπέραν είναι εδώ» του βραβευμένουαπό το ΥΠΠΟ, Λεωνίδα Τσίπη και παρουσιάζεται από τους « Σκη-νοβάτες» , συνοδεία ζωντανής μουσικής, στο Αντιθέατρο, κάθεΠαρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 από τις 2 Ιανουα-ρίου 2010. Οι Σκηνοβάτες συνεχίζουν το Θέατρο Μυστηρίου πουξεκίνησαν το 2006 με την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση του ίδι-ου έργου, « κεντρίζοντας» το ενδιαφέρον ενός μεγάλου κοινούγια θεατρικές παραστάσεις με σχετική θεματολογία.

Στόρι έργουΌταν ο Φοίβος Μπάριος δηλώνει στον ψυχίατρο Ορέστη Αυ-

ξεντίου ότι δεν είναι τρελός αλλά απλά νεκρός, ζητά τη βοήθειάτου για να τον στείλει στο υπερπέραν. Ο ψυχίατρος με τη σειράτου ζητάει τη βοήθεια της Ναταλίας, ενός μέντιουμ που « ταξιδεύ-ει» τα πνεύματα προς την άλλη πλευρά. Τα πράγματα μπλέκονταιόταν εμφανίζεται ο δίδυμος αδερφός του νεκρού, ο ΣώκρατεςΜπάριος, που δημιουργεί έναν παράξενο δεσμό με την Έλσα, τηνεαρή σύζυγο του ψυχιάτρου. Και οι ανατροπές συνεχίζονται κα-θώς ο Σώκρατες δολοφονείται από το μέντιουμ Ναταλία. Ένας α-στυνομικός που αναλαμβάνει την υπόθεση, την «πλέκει» ακόμηπερισσότερο καθώς πρόκειται για έναν ξεροκέφαλο και υπηρε-σιακό τύπο. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα παλιό τριόροφο μέ-σα στο οποίο κυκλοφορούν κι άλλα φαντάσματα, όπως είναι της

Άννας Μπόλεϋν, της Μαργαρίτας Γκωτιέ και της Οφηλίας. Η λύ-ση του γρίφου δίνεται μόνο στον επίλογο του έργου. Κι αυτό, για-τί μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους θεατές από το ανατρεπτικότέλος της ιστορίας. Μη χάσετε λοιπόν, αυτό το ταξίδι μυστηρίουπου σίγουρα... δε θα σας αφήσει ασυγκίνητους!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Τσίπης, Σκηνογραφία: Μπέτυ Λυρίτη,Ενορχηστρώσεις: Παύλος Κωνσταντινίδης, Χορογραφίες: ΕλπίδαΜπούρα, Προγραμματισμός Φωτισμού: Γιώργος Κωνσταντινό-πουλος, Φωτογραφίες: Γιάννης Βέλλης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξης Μαρτζούκος, Γιώργος Μπασιάκος,Ράνια Πρέβεζα, Ελπίδα Μπούρα και ο Θανάσης Παπαδόπουλος.

Έκτακτη συμμετοχή: Μαρία Δρακοπούλου. Παίζουν « ζωντανά» οιΜουσικοί: Νάνσυ Χατζηπέτρου (φλάουτο), Ελένη Λαζάρου (πιάνο)

Οι Σκηνοβάτες και ο συγγραφέαςΤο Σωματείο Τεχνών & Πολιτισμού Σκηνοβάτες ιδρύθηκε επι-

σήμως το 2005 με σκοπό την προαγωγή των τεχνών & του πολιτι-σμού γενικά και ειδικότερα του Θεάτρου κάτω από μία λογική α-νεξαρτησίας και ελευθερίας έκφρασης. Μέχρι σήμερα έχει επικε-ντρώσει το ενδιαφέρον του στην παραγωγή νεοελληνικών θεα-τρικών έργων. Ο Λεωνίδας Τσίπης, ιδρυτικό μέλος των Σκηνοβα-τών, γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε ως κειμενογράφοςσε ρ/φ σταθμούς και τηλεοπτικές παραγωγές. Με το θέατρο α-σχολείται από το 1995 όταν βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολι-τισμού για τη συγγραφή του νεοελληνικού έργου «Τα κίτρινα γε-ράνια» . Συνεργάζεται με Δήμους, Οργανισμούς (UNESCO) καιεπαγγελματικούς θιάσους ως συγγραφέας και σκηνοθέτης.

Προηγούμενες δουλειές του: • «Το διαμάντι και το κήτος ή ο-λόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα» Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (2008-2009) • «Πάρτυ με την Εύα» Studio Μέλι (2008) • «Το τούνελ»Εσωθέατρο (2007-2008) • «Η εκδίκηση της Ιοκάστης» ΘέατροΆλεκτον (2007) • «Τρία χωρίς Ελένη» Μορφές Έκφρασης(2007) • «Το υπερπέραν είναι εδώ» Σπίτι Τέχνης Λόλης (2006)• «Αχ, μωρό μου αγαπημένο» Θύρα Τέχνης (2005) • «Αρκού-δα» του Α. Τσέχωφ, διασκευή σε μουσική κωμωδία, περιοδεία σενησιά του Αργοσαρωνικού (2004) • «Ζητείται δολοφόνος» Θέ-ατρο Έναστρον (2003 & 2004) • «Τα κίτρινα γεράνια» και «Τοπάρτι» Δήμος Ταύρου (2001) κ.ά.

Page 14: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 14ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Η φροντίδα της Γ’ Ηλικίαςαπό το Δήμο Ζωγράφου

Οι εκπρόσωποι του EUROPEAN SOCIALNETWORK – E.S.N. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Δίκτυο), κ.John Halloran - Διευθυντής του ESNκαι κ. Stephen Barnett ανώτερο πολιτικό στέλε-χος του ESN, βρέθηκαν στην Αθήνα και φιλοξε-νήθηκαν από το Δήμο Ζωγράφου, ο οποίος συμ-μετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό αυτό δίκτυο, είτεμέσω του γνωστικού αντικειμένου των ανθρώπωντου, είτε μέσω των δομημένων υπηρεσιών του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κα-ζάκος και η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Ενημέ-ρωσης Διεθνών Σχέσεων και Κοινωνικών Υπηρε-σιών, κα Τώνια Καλύβα αποδέχθηκαν την πρότα-ση της ηγεσίας του E.S.N. για να πραγματοποιη-θεί μία ημερίδα την άνοιξη του 2010 στην Αθήνα,σε συνεργασία με το Δήμο μας, θέμα της οποίαςθα είναι ζητήματα φροντίδας Τρίτης Ηλικίας καιστην οποία θα συμμετέχουν 30 μέλη από όλεςσχεδόν της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των θεμάτων και ερωτημάτων που θα τε-θούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα είναι τα α-κόλουθα:

Σε μία συνεχώς αυξάνουσα γηράσκουσα κοι-νωνία, ποιοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα φροντί-σουν τους μη αυτόνομους ηλικιωμένους; Από ποι-ους θα αποτελείται το εργατικό δυναμικό; Ποιεςδεξιότητες θα πρέπει να έχουν οι επαγγελματίες;Ποια υποστήριξη θα πρέπει να έχουν οι οικογέ-νειες/συνεργάτες, έτσι ώστε να είναι σε θέση ναπροσφέρουν ουσιαστική βοήθεια; Πώς θα μπο-ρούσαν άτομα ν’ απασχοληθούν σ’ αυτόν τον ερ-γασιακό τομέα, ο οποίος δε συγκαταλέγεταιστους ικανοποιητικά αμειβομένους.

Εκτός του Δήμου Ζωγράφου, οι φορείς οι οποί-οι συμμετείχαν στις συναντήσεις οι οποίες πραγμα-τοποιήθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2010, ήταν: τοΥπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετην εκπροσώπηση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοι-ας, κ. Γεώργιου Κατριβάνου, το Υπουργείο Απα-σχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με την εκ-προσώπηση του Γενικού Γραμματέα ΔιαχείρισηςΚοινοτικών και Άλλων Πόρων, κ. Θεόδωρου Τσέ-κου, καθώς και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συ-ντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευ-ρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Υ.Σ.Ε.Κ.Τ.), μεστελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινο-τήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).

Τα θέματα και οι προτάσεις που κυριάρχησανκαι συζητήθηκαν ευρέως, αφορούσαν στο πόσοκαλά δομημένες είναι οι υπάρχουσες υπηρεσίες,πως λειτουργούν, τι δυνατότητες ανάπτυξης πα-ρέχει η Κεντρική Δημόσια Διοίκηση, τι εργαλείαμπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες χρημα-τοδοτήσεις μπορούμε να εξασφαλίσουμε γιατους Ο.Τ.Α., έτσι ώστε να είναι σε θέση να πα-ρέχουν τη μέγιστη βοήθεια στην Τρίτη Ηλικία.

Τέλος, ο Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος δέχθη-κε στο γραφείο του, τους κυρίους John Halloranκαι Stephen Barnett, καθώς και ένα μέρος απότους εκπροσώπους των δομημένων υπηρεσιώντου Δήμου. Πιο αναλυτικά, παρόντες και πα-

ρούσες ήταν: η κα Τώνια Καλύβα, Αντιδήμαρ-χος Επικοινωνίας, Ενημέρωσης Διεθνών Σχέσε-ων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, η οποία είναικαι ο άμεσος συνδετικός κρίκος αυτής της συ-νεργασίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΔήμουΖωγράφου, κ. Ευθύμιος Σκαρμούτσος, ο Πρόε-δρος του Β΄ΚΑΠΗ κ. Δημήτριος Μπουντούρης,η Δ/ντρια του Β ΄ΚΑΠΗ κα Αύρα Παναγοπού-λου, ο Προϊστάμενος από το κέντρο “Βοήθειαστο Σπίτι” κ. Θεόφιλος Λελέκης, οι ΚοινωνικέςΛειτουργοί, κυρίες Άρτεμις Σταθοπούλου καιΛίτσα Φαρμάκη, ο κ. Φώτης Καραμάνης Πρόε-δρος του Κ.Η.Φ.Η., η Ειδική Σύμβουλος Δη-μάρχου σε θέματα Ανάπτυξης και HR, κα Κυ-ριακή Οικονομάκη, η κα Δάφνη Μακρυκώστα,στέλεχος Αυτοτελούς Τμήματος Προγ/σμού &Ευρωπ. Προγ/των και η κα Μάρθα Μπέη, Κοι-νωνική Λειτουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανα-λυτική περιγραφή εκ μέρους των εκπροσώπωντου Δήμου αναφορικά με τις δομές, τις δράσεις,τις στρατηγικές και γενικότερα τις παρεχόμενεςυπηρεσίες που προσφέρονται σε άτομα της τρί-της ηλικίας. Στη λήξη της συνάντησης ανταλλά-χθηκαν αναμνηστικά δώρα και οι εκπρόσωποιτου E.S.N., αφού συνεχάρησαν το ΔήμαρχοΓιάννη Καζάκο, την Αντιδήμαρχο κα Τώνια Κα-λύβα, αλλά και όλους τους παρευρισκομένουςγια την άριστη και ποιοτική λειτουργία, αλλάκαι την εθελοντική πολλές φορές εργασία πουπροσφέρουν τα στελέχη και οι υπάλληλοι των υ-πηρεσιών, αποχώρησαν φανερά ικανοποιημέ-νοι, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εορτασμός των Θεοφανίων και εγκαίνια ειδικού συστήματοςκαθέλκυσης-ανέλκυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Ηλαμπρότητα του εορτασμού του Αγιασμού των Υδάτων, όπωςάρμοζε άλλωστε στην Αγία αυτή ημέρα, η ευχαρίστηση που

πλημμύρισε τις καρδιές όλων λόγω της εκπλήρωσης του ονείρουτων αναπήρων κολυμβητών να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στηνπισίνα, η δεξίωση που ακολούθησε και η μεγάλη προσέλευση τωνδημοτών ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της φετινής εορτής των Θεοφα-νίων, που πραγματοποιήθηκε στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Ο Πρόε-δρος του Ν.Π. Βασίλης Θώδας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Σήμερα, ημέρα των Φώτων, αξίζει να ακολουθήσουμε όλοι τοφωτεινό παράδειγμα του ψυχικού σθένους των αναπήρων αθλητώνκαι να μάθουμε να τους επιβραβεύουμε καθημερινά με τη συμπερι-φορά μας. Ευχόμαστε το λευκό περιστέρι του δικού μας εορτασμούνα μεταφέρει παντού το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και

του σεβασμού, ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε Υγεία, παιδεία,δικαιοσύνη, και ασφάλεια. Με αυτές τις αξίες οφείλουμε να σφυ-ρηλατούμε την καθημερινή μας ζωή….» .

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, αναφέρθηκεστην απόκτηση του ειδικού συστήματος Καθέλκυσης – Ανέλκυσηςτων αναπήρων αθλητών στην πισίνα του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου:

« ….Εξασφαλίσαμε πριν από μερικούς μήνες την εύκολη πρό-σβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην πισίνα του κολυμβη-τηρίου του Δήμου μας με την επιχορήγηση της Βουλής των Ελλή-νων. Το ειδικό αυτό σύστημα καθελκύσεως και ανελκύσεως τωναναπήρων κολυμβητών, που σήμερα εγκαινιάζουμε, αποτελούσεόνειρο των αθλητών αυτών που μας έκαναν τόσες φορές υπερή-φανους τα προηγούμενα χρόνια με τα μετάλλια που κατέκτησαν

στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο όνειρο αυτό λοιπόν ανταποκρί-θηκε άμεσα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ Δ. Σιούφας, δίνο-ντας την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να αξιοποιήσουν ακόμα πε-ρισσότερο τις ικανότητες τους και στο πρόσωπό του ευχαριστού-με όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα συ-νεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες αποδεικνύουντο σεβασμό μας στις πανανθρώπινες αξίες» .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόε-δρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, ο Γενικός Γραμματέας της Βου-λής κ. Αθ. Παπαϊωάνου, ο οποίος και εγκαινίασε το σύστημα κα-θέλκυσης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Γιάννης Καζάκος, η πρώηνΔήμαρχος Ζωγράφου κα Φ. Σακελλαρίδου και όλο το ΔημοτικόΣυμβούλιο του Δήμου.

Page 15: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΕΓΚΥΡΗ ΕΙΔΗΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 15ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σε ρυθμούς καρναβαλιού ο Δήμος ΖωγράφουΧ

αρά, κέφι, χρώμα, χορός.Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν

στο καρναβάλι που διοργάνωσεεπιτυχώς για 10η χρονιά η δη-μοτική αρχή του Ζωγράφου.Εκατοντάδες καρναβαλιστές μεευφάνταστες και ευρηματικέςστολές, 26 πληρώματα, 12 άρμα-τα και το τρενάκι του Δήμου «με-ταμφίεσαν» την πόλη, δίνοντάςτης γιορτινή ατμόσφαιρα, τηνΚυριακή της Αποκριάς 7 Φε-βρουαρίου 2010.

Το παρόν έδωσε ο δήμαρχοςτης Πόλης Γιάννης Καζάκος καισύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και οι-κογένειες με τα παιδιά τους εί-χαν στηθεί δεξιά και αριστεράκατά μήκος της Λ. Παπάγου και

θαύμαζαν τους καρναβαλιστές,που χόρευαν και χοροπηδού-σαν, αψηφώντας τη βροχή, τοδυνατό αέρα και το κρύο.

Στην παρέλαση συμμετείχανΔημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί,Δημοτικά, Γυμνάσια και ΛύκειαΖωγράφου, το 1ο ΕΠΑΛ Ζωγρά-φου, ΚΔΑΠ, πρόσκοποι,πολιτι-στικοί σύλλογοι του Δήμου Ζω-γράφου, Φροντιστήρια ΞένωνΓλωσσών, μέλη των ΚΑΠΗ τουΔήμου, ενώ μουσική νότα σερυθμούς αποκριάς έδωσε η μπά-ντα του Δήμου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:MARKET IN, Μουτζαλιά Όλγα,Αντιδήμαρχος, Μπλάζος Νίκος,Διαφημιστική Εταιρεία, Οίκοςνυφικών ΝΑΝΤΙΝΑ.

Κούλουμα για όλους στο Πάρκο ΓουδήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΑΚΟΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι

Τον τελευταίο μήνα έγινε μια εγκληματική επίθεση μέρους της Αντιπολίτευσης του Δήμου, κατά των εργαζο-μένων εις το Δήμο, τα Νομικά του πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του.

Συνειδητή και αποκρουστική. Γιατί στοχεύει ευθέως στην εργασία, στο δικαίωμα για δουλειά κάθε ερ-γαζόμενου και στην όρθωση εμποδίων στις πληρωμές του.

Πρόσχημα θέτει τη δήθεν παράνομη πρόσληψη οκτώ (8) εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση.Αυτό είναι ψευδές. Όχι μόνον διότι δεν συμβαίνει, αλλά και αν συνέβαινε, έπρεπε η καταγγελία τους να

προσδιορίζει τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν κάνουν αυτό, όπως θα ήταν σωστό.Αντί αυτών η υποτιθεμένη καταγγελία είναι ΓΕΝΙΚΗ και ΑΟΡΙΣΤΗ και σταματάει ή παρεμποδίζει την οικονο-

μική τακτοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και στον Δήμο και στα Νομικά του πρόσωπα.Διότι δολίως ενεργούντες και ενώ λέγουν ψευδώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αναφέρθηκαν μόνον στην

Κοινωφελή εταιρία (ΚΕΔΗΖ), εν τούτοις η από 22-1-2010 καταγγελία του ενός εξ αυτών αναφέρει ΟΛΕΣ τις αποφά-σεις μεταφοράς προσωπικού, δηλ. και στον Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα και όχι μόνον στην ΚΕΔΗΖ. (363, 364 και365/09), όπως αναληθώς ισχυρίζονται εκ των υστέρων, μετά την κατακραυγή που εισπράττουν των εργαζομένων.

Και δεν περιορίστηκε σ’ αυτό. Αλλά απέστειλε στις διάφορες Αρχές που απευθύνθηκε και ΟΛΕΣ αυτές τις α-ποφάσεις σε αντίγραφα, επισυνάπτοντάς τες, όπως στην ίδια καταγγελία συνομολογεί, ώστε να μην μένει καμμία αμφι-βολία σε κανέναν. Ποίος ήταν ο σκοπός της δήθεν αναφοράς.

Θέλω να καθησυχάσω τους εργαζομένους και τους συγγενείς τους, ότι και αυτή η προσπάθεια των αντιπά-λων στην πραγματικότητα του Λαού μας, θα πέσει στο κενό.

Εδώ είναι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου που σύντομα θα τους δικαιώσει και πάλι, όπως έχει γίνει τό-σες άλλες φορές.

Είναι προφανές ότι οι απαράδεκτες ενέργειες της Αντιπολίτευσης αφετηρία έχουν τον προεκλογικό ορίζοντα.Διαγκωνίζονται για τα Χρίσματα. Και το άγχος είναι κάκιστος σύμβουλος.

Διότι εάν πίστευαν σε πραγματικές παρανομίες ή μη νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είχανπροσβάλλει τις αποφάσεις εντός των νομίμων προθεσμιών από τον Αύγουστο του 2009 και όχι τον Ιανουάριο του 2010,ενώ παραδέχονται ότι οι αποφάσεις είχαν δημοσιευτεί από 29-7-2009.

Τώρα στις αναφορές τους παραδέχονται ότι έχασαν ΟΛΕΣ τις προθεσμίες με καταγέλαστες παιδαριώδεις δι-καιολογίες.

Το μόνο αληθές είναι ότι μπήκαν στο πίνακα εργαζομένων της ΚΕΔΗΖ οκτώ (8) ονόματα, πλέον αυτών πουδιαβάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτά, όμως, μπήκαν σε θέσεις που κενώνονταν.Δεν στέρησαν τη θέση από άλλους.Υπήρχαν στους πίνακες του πλεονάζοντος προσωπικού, όπως ορίζει ο Νόμος, από τις μη κερδοσκοπικές ε-

ταιρίες.Δεν υπερέβαιναν τις θέσεις που ώριζε η οικονομοτεχνική μελέτη.Και το σπουδαιότερο, εγένοντο κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο,

και η οποία εξουσιοδότηση α ν α φ έ ρ ε τ α ι ΡΗΤΑ στην ίδια την απόφαση του Δ.Σ. που καταγγέλουν.

Αυτά όλα αποκρύπτονται από τις «καταγγελίες», διότι ακριβώς ανατρέπουν αμέσως αυτές και δεν θα μπο-ρούσαν να μιλούν για δήθεν παραποίηση πρακτικών.

Εδώ ακριβώς υπάρχει και ο ειδικός δόλος των κυρίων κ.λ.π. που «κατάγγειλαν».Εδώ γεννάται μέγα θέμα ποινικού κολασμού για ψευδή καταμήνυση. Είναι αυταπόδεικτη.Αλλά κυρίως εγείρεται μέγα ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ για την άσκηση των καθηκόντων καθενός.Γι αυτό, όμως, θα απαντήσει ο ΛΑΟΣ. Έως τότε, εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και ΚΑΛΩ όλους τους εργαζομένους και όλους τους πολίτες του

Δήμου μας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα αγαθά έργα που από κοινού οικοδομούμε με πίστη, συνέπεια και υπομονή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι στήθηκε από τη δη-μοτική αρχή Ζωγράφου ανήμερα της Καθαρής

Δευτέρας στο πάρκο Γουδή, με εκατοντάδες δημότεςκαι μη, να συρρέουν από νωρίς το πρωί, προκαλώ-ντας κυριολεκτικά κοσμοπλημμύρα. Ο Δήμος προσέ-φερε τη παραδοσιακή για την ημέρα φασολάδα, κα-θώς και λαγάνα, χαλβά και άφθονο κρασί.

Ευτυχώς ο καιρός βοήθησε και με το ιδανικό αε-ράκι ο ουρανός γέμισε με πολύχρωμους χαρταετούς,κάνοντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν μετην ψυχή τους. Στα «ύψη» ανέβηκε και το κέφι στοελληνικό Ζωγραφιώτικο ξεφάντωμα που στήθηκεστην παρακείμενη πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη, με «πι-λότους» τη Θεοδοσία Στίγκα , το Νίκο Πολυζωγό-πουλο και τον Αντώνη Ζαφειρόπουλο στο τραγούδι,ενώ στο κλαρίνο ήταν ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Page 16: EGKYRH EIDHSH 2-2010

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ-

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Koλοκοτρώνη 162 Βύρωνας

Τηλ. 210 76 55 421-423 - Μob. 6977 765 129

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΡΟΔΙΤΗΣ