ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Post on 20-Jan-2016

39 views 0 download

description

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ. Ο χτυπημένος άνθρωπος συμβολίζει τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και ζητά την αγάπη και τη βοήθειά μας. Είναι ο πλησίον μας, δηλαδή μπορεί να είναι και φίλος και εχθρός μας. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Ο χτυπημένος άνθρωπος συμβολίζει τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και ζητά την αγάπη και τη βοήθειά μας. Είναι ο πλησίον μας, δηλαδή μπορεί να είναι και φίλος και εχθρός μας.

Οι ληστές είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν κακό στους άλλους ανθρώπους είτε με την άσχημη συμπεριφορά τους προς εκείνους (προσβολές), είτε χτυπώντας τους ή κλέβοντάς τους.

Ο ιερέας και ο λευίτης συμβολίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι, αν και πιστεύουν στο Θεό και σύμφωνα με το νόμο του Θεού πρέπει να δείχνουν την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους, μόλις έρθει η ώρα να αποδείξουν αυτό που πιστεύουν «προσπερνούν» ψυχρά και αδιάφορα σκεφτόμενοι μόνο τον εαυτό τους.

Ο καλός Σαμαρείτης είναι ο Χριστός που με τη Σταυρική Του θυσία μας έσωσε από τον διάβολο και την αμαρτία και μας ασφάλισε μέσα στο Πανδοχείο Του, την αγία μας Εκκλησία.

Καλλίνη ΔήμητραΚαλλίνη ΔήμητραΜοιρέα ΜαριάτζελαΜοιρέα Μαριάτζελα

ΒΒ11