ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ -...

Post on 02-Sep-2019

3 views 0 download

Transcript of ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ -...

2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ­ΚΟΡΔΕΛΙΟΥΣΧ. ΕΤΟΣ 2013­2014

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ

Δέσποινα Μελισσά

Ελένη Αθανασιάδου

Ιωάννα Γεωργιάδου

Ιωάννα Κυρμλίδου

Γκουζιώτης Ευριπίδης

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝΓ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ­ΚΟΡΔΕΛΙΟ, Ιανουάριος 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗΤο αντικείμενο της ερευνάς μας είναι ο τρόπος που επηρεάζει το Ιnstagram τις ζωές των αθρώπων.Οιπροσεκτικά επιλεγμένες εικόνες χαρούμενων προσώπων, με τις οποίες οι χρήστες των κοινωνικώνδικτύων συνηθίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους στις προσωπικές σελίδες τους, μεταφέρουν ένα

αρκετά ψυχοφθόρο μήνυμα στους άλλους.Παιδιά καιέφηβοι μπορούν να εμφανίσουν κατάθλιψη όταν μέσααπό τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσηςκατακλύζονται από θετικά μηνύματα, status updates καιφωτογραφίες χαρούμενων φίλων. Το Ιnstagram μέσασε μόλις τρία χρόνια από το λανσάρισμά του, έχεικαθιερωθεί ως ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσακοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, παραμερίζοντας τοYouTube,το Tumblr, ακόμη και το Facebook.Οι χρήστεςέχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες καινα τις μοιράζονται με τους ‘’followers’’ τουςεπικοινωνόντας μέσα από λεζάντες και σχόλια.

Σήμερα, έχει τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ενεργούςχρήστες τον μήνα. Και τώρα βρίσκει νέα πεδία

εφαρμογής, κατακτώντας ακόμα και τον επιχειρηματικό κόσμο της μόδας αφού μέσα αποφωτογραφίες μπορεί να προωθήσει την δουλειά σχεδιαστών.Ούτε λίγο, ούτε πολύ το Instagram έχειαρχίσει να γίνεται η αγαπημένη εφαρμογή σχεδιαστών και οίκων μόδας, που εκμεταλλεύονται στοέπακρο όλες τις δυνατότητές του: ως «τράπεζα» φωτογραφιών και βίντεο, ως ηλεκτρονική «πασαρέλα»

τους και, κυρίως, ως ένα πολύτιμο μέσο εξερεύνησης στα… «άδυτα» των καταναλωτών: τις τάσεις, τιςπροτιμήσεις τους, τα προϊόντα για τα οποία θα έβαζαν με ευχαρίστηση το χέρι τους στην τσέπη. Ο σκοπός της ομάδας μας είναι να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το πως το Ιnstagram επηρεάζειτις κοινωνικές,οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των ανθρώπων .Γενικά το Instagram στην χώραμας δεν είναι τόσο διαδεδομένο οσο κάποια άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,όπως για παράδειγμα τοFacebook.Όμως σε διεθνές επίπεδο το Ιnstagram χρησιμοποιείται κατά πολύ περισσότερο απ’οτι εμείςοι Έλληνες εχουμε κατά νου.Όσο αφορά την χρησή του Instagram απο τις επιχειρήσεις και τις εταιρείεςσκοπός του Instagram είναι η προβολή της κουλτούρας της εταιρίας και όχι των παραγόμενωνπροϊόντων!Δεν επιτρέπονται τα links επομένως η οποιαδήποτε προωθητική κίνηση θα πρέπει να γίνειπροσεκτικά και μελετημένα. Σημαντική επίσης είναι η παρουσίαση μέσω φωτογραφιών,τουπροσωπικού της εταιρίας.Ανεβάζοντας φωτογραφίες από τα μέλη της επιχείρησης,οι εργαζόμενοιγίνονται για λίγο «διάσημοι» και οι followers του Instagram έχουν την ευκαιρία να δουν τους ανθρώπουςπου βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων ή υπηρεσιών που καταναλώνουν. Το επιθυμητό , απο κάθε μέλος ,αποτέλεσμα της έρευνας μας είναι να ερευνήσουμε το ρόλο που έχειτο instagram στις ζωές των ανθρώπων , ποσο χρησιμοποιείται , απο ποιούς χρησιμοποιείται και πωςεπηρεάζει τον καθένα.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Όλον αυτόν τον καιρό ως ομάδα έχουμε συνεργαστεί αποτελεσματικά,έχοντας πολύ καλόσυγχρονισμό μεταξύ μας.Αρχικά πιστεύαμε οτι θα ηταν δύσκολο για εμας να συναντιόμαστε για ναμπορέσουμε να κάνουμε την εργασία την οποία μας είχε αναθέσει ο καθηγητής μας.Τελικά όμωςαποδείχτηκε πως σχεδόν καθε βδομαδα βρισκόμαστε σε καποιο σπίτι για να εργαστούμεκατάλληλα παρ’όλες τις υπόλοιπες υποχρεωσεις μας. Την πρώτη εβδομάδα,μόλις είχαμε χωριστεί στις ομάδες,ξεκινήσαμε την εργασία μαςσυντάσσοντας το εισαωγικό της μέρος.Ήταν κάτι εύκολο για εμάς.Την επόμενη εβδομάδα έπρεπενα αντιγράψουμε στο ηλεκτρονικό έγγραφο τις εκθέσεις που ειχε γράψει ο καθένας μας μέσα στομάθημα με θέμα το “κινητό τηλέφωνο”.Την επόμενη εβδομάδα είχαμε να κάνουμε ακριβώς την ίδιαδουλειά αλλα με θέμα το “Facebook”.Τις υπόλοιπες βδομάδες ασχολόυμασταν με ταερωτηματολόγια.Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μέσα στο μάθημα την σύνταξη των 2ερωτηματολογίων μας και γι’αυτό είχαμε αρκετή δουλειά για το σπίτι.Ενώ λοιπόν ταολοκληρώσαμε,μετά τα μοιράσαμε σε μερικά παιδιά απο το σχολείο μας.Στη συνέχειακαταγράψαμε τους αριθμούς που αντιστοιχούσαν σε κάθε απάντηση που ειχαν δωσει οιμαθητές.Έπειτα,η δουλειά που είχαμε για το σπίτι ήταν να καταγράψουμε αυτούς τους αριθμούς,ναφτιάξουμε πίτες ­με τις στατιστικές της καθε ερώτησης και απάντησης και έπειτα να ταμεταφέρουμε στο ηλεκτρονικό έγγραφο.Επίσης αυτό που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά,είναι νακρατάμε ημερολόγιο για το τι κάνουμε μέσα στις 2 ώρες του μαθήματος την εβδομάδα και για τοπως εργαστήκαμε όλη την εβδομάδα στο σπίτι αλλα επίσης και να καταγράφουμε τηνπροσπάθεια και την δουλεία μας εδω,στο κομμάτι της Μεθοδολογίας.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

~Το κινητό μου.

1.Το πρώτο μου τηλέφωνο το αγόρασα στην έκτη δημοτικού και ήμουν πολύ ενθουσιασμένη.Αποτοτε έχω αλλάξει 4 συσκευές.Το κινητό μου είναι το μοντέλο “Sony xperia L”.ΕΙνια ένα κινητό αφής,τελευταίας τεχνολογίας με λογισμικό android. Με αυτή τη συσκευή έχει κανείς άπειρεςδυνατότητες. Μπορώ να παίρνω τηέφωνα, να στέλνω μηνύματα, να μπαίνω στο facebook, ναβγάζω φωτογραφιες και βίντεο, να ακούω μουσική και πολλα άλλα.Συνήθως όταν σερφάρω αποαυτό μπαίνω σε σελιδες κοινωνικής δικτύωσης όπωςfacebook,skype,instagram,tumblr,weheartit,youtube.Επικίνδυνη θεωρώ κάποιες φορές τη χρήσητου διαδυκτίου και ιδιαίτερα του facebook,αλλά αυ΄το δε σημαίνει οτι θα σταματήσω να τοχρησιμοποιώ.Κατεβάζω επίσης εφαρμογές απο το “Playstore”.Φωτογραφίες μπορώ να βγάζωαπο την κανονική κάμερα,που είναι 8” megapixel και από την μπροστινή.Το κινητό μου τοχρησιμοποιώ αρκετές ώρες,γυρως στις 10 ωρες καθημερινά, και μπορώ να παραδεχτώ οτιπλέον αποτελεί την προέκταση του χεριού μου.(Μελισσά Δέσποινα)

2.Το πρώτο μου κινητό μου το αγόρασε ο πατέρας μου σε ηληκία 13 ετών. Ήταν ένα κινητό μεπεριορισμένες δυνατότητες. Απο τότε έχω αλλάξει άλλα 4 κινητά.Θεωρώ πως το ινητό είναι μιασυσκευή απαραίτητη για τον άνθρωπο καθώς με την εξέλειξη της τεχνολογίας των κινητών τοάτομο έχει την δυνατότητα να ικανοποιεί απο το κινητό του ανάγκες όπως η τηλεόραση , ηεπικοινωνία και η διασκέδαση.Το κινητό μου ειναι το “Sony xperia J” . Εκτός απο τιςπροκαθορισμένες λειτουργίες ενός κινητού ( να στέλνει μυνήματα , να παίρνει τηλέφωνο) μπορώεπίσης να κατεβάζω δωρεάν εφαρμογές ,να σερφάρω στο ίντερνετ, να επικοινωνώ με τουςφίλους μου μέσω facebok , twiter , instagram , tumblr κ.α. Είναι ένα έξυπνο και εύχρηστοκινητό.Το πιο διασκεδαστικό θεωρώ πως είναι τα παιχνίδια που μπορώ να κατεβάζω , τα οποίαμου κρατάνε συντρφιά όταν είμαι μόνη και θέλω να χαλαρώσω.Η δυνατότητα του κινητού όμως νασερφάρουμε ανα πάσα στιγμή όπου και αν βρισκόμαστε το καθιστά χρήσιμο και έξυπνο.Όμωςόπως κάθε αντικείμενο έτσι και το κινητό έτσι και το κινητό έχει και τα αρνητικά του.Η αλόγιστηχρήση του μας προκαλεί διακοπή επικοινωνίας με το κοινωνικό μας περιβάλλον διότι οι νέοισημερα έχουμε την τάση οταν βγαίνουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με το κινητό μας παρά μετην παρέα μας.Το κινητο το χρησιμοποιώ μόνο τις ώρες που βρίσκομαι σπίτι κυρίως , απο 3 έως5 ώρες την ημέρα.(Αθανασιάδου Ελένη)

3.Eνα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα ειναι το κινητό μου το οποίο της νέας γενιάς οπότε εκτόςαπό τα αναγκαία όπως το να πάρουμε τηλέφωνο και να στείλουμε ενα μήνυμα σε κάποιον τοχρησιμοποιούμε για να μπούμε ακόμα και στο ίντερνετ. Πιο συγκεκριμένα στο Facebook,Twitterκαι το instagramΕπίσης με βοηθάει στο να βγάζω φωτογραφίες και να ακούω μουσική κατι πουκανω καθημερινά. Το κινητό μου έχει android κατι που ειναι χρήσιμο και μας βοηθάει ναασχολούμαστε με νεα πράγματα. Κατά την γνώμη μου το κινητό ειναι πολύ χρήσιμο σε οποίοδιποτε επίπεδο ξεκινώντας από την επικοινωνία και φτάνοντας στην ψυχαγωγία.Το κινητό μου τοχρησιμοποιώ πολλές ώρες την ημέρα, όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο η ακόμα και όταν κάνω κατιπάντα βρίσκω χρόνο να το κοιτάξω! Το χρησιμοποιώ περίπου 10 ώρες την ημέρα . Το πρώτομου κινητό τηλέφωνο το απέκτησα στην.έκτη δημοτικου όπου ήμουν περίπου 11 χρόνων από τότεέχω αλλάξει δύο κινητά.Δεν θεωρώ κατι επικίνδυνο από τις εφαρμογές του κινητού αρκεί οκαθένας να τις χειρίζεται σωστά και αυτό ισχύει πιο πολύ για τις εφαρμογές που χρησιμοποιουμεστο ίντερνετ!(Κυριμλίδου Ιωάννα)

4.Ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιώ πιο πολύ ειναι το κινητό μου. Έχω κατεβάσειδιάφορες εφαρμογές όμως χρησιμοποιώ περισσότερο το Facebook το instagram και το twitterγιατί θεωρώ πως ειναι πιο διασκεδαστικά, ενδιαφέρον, χρήσιμα κΑΟ απαραίτητα για ενημέρωση.Το πρώτο μου κινητό το απέκτησα στην ηλικία των δέκα και από τότε έχω αλλάξει συνολικάτέσσερα κινητά. Το κινητό μου το χρησιμοποιώ για να μπάινω στο ίντερνετ, να μιλάω στοτηλέφωνο, να στέλνω μηνύματα, να βγάζω φωτογραφίες και βίντεο και να ακούω μουσική. Τιςπερισσότερες ώρες της ημέρας της περνάω με το κινητό μου, δηλαδή περίπου 10 ώρες. Θεωρώεπικίνδυνη την υπερβολική χρήση του κινητού σε εφαρμογές όπως το Facebook από άτομα πουδεν τις χρησιμοποιούν σωστά.(Γεωργιάδου Ιωάννα)

5.Το κινητο μου ειναι μαρκας LG και ειναι το μοντελο LG OPTIMUS L4. Ειναι κινητο αφης και εχειπολλες εφαρμογες. Μπορει να συνδεθει με το internet μεσω WIFI και να κατεβασει διαφοραπαιχνιδια και εφαρογες.Το πρωτο μοθ κινητο το απεκτησα σε ηλικια 10 ετων και απο τοτε εχωαλλαξει αλλα 4.Χρησιμοποιω το κινητο μου καθε μερα της εβδομαδας περιπου 5 ωρες τηνημερα.Οι εφαρμογες που χρησιμοποιω περισσοτερο στο κινητο μου και τις βρισκω πολυχρησιμες ειναι το ξυπνητηρι, τα μυνηματα και καποια παιχνιδια που εχω κατεβασει. Το μονοενοχλητικο που εχει το κιινητο μου ειναι οτι τελειωνει ευκολα η μπαταρια και πρεπει να το φορτιζωτουλαχιστον 2 φορες την ημερα.(Γκουζιώτης Ευριπίδης)

~Facebook1,Το πρώτο μου προφίλ στο facebook το δημιούργησα στα 13 , μόλις τελείωσα την πρώτηγυμνασίου. Ήθελα να έχω facebook κυρίως για να επικοινωνώ με τους φίλους μου χωρίς ναχρειάζεται να χρεωθούμε ­όπως με το κινητό τηλέφωνο­. Το χρησιμοποιώ για να μιλάω με τουςφίλους μου , να κοινοποιώ φωτογραφίες , βίντεο και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και ταενδιαφέροντα μου με τον υπόλοιπο κόσμο.Γενικά το θεωρώ μια διασκεδαστική εφαρμογή αφουπερνάει ο χρόνος ευχάριστα όταν την χρησιμοποιούμε. Θα μπορούσα να πω οτι είναι ίσως ένααπο τα πιο επικύνδινα πράγματα που υπάρχουν στο ίντερνετ. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικότου προφίλ , μπορεί όμως κάποιος να δημιουργήσει και ένα ψεύτικο προφίλ και να παρακολουθείκάποιους άλλους να τους ενοχλεί , να τους εκβιάζει κλπ. Γι'αυτό το λόγο πιστεύω πως ο κάθεχρήστης του facebook πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για το πως το χρησιμοποιεί. Ο καθέναςμας λοιπόν , θα πρέπει να ξέρει όλα τα άτομα με οποία γίνεται φιλος , να ελέγχει πιος θα βλέπειτα posts του, να κάνει αναφορά σε όποιον τον ενοχλεί με πολύ ασχημο τρόπο.Μ'αυτό τον τρόποκαταφέρνουμε να προστατευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται.Το facebook τοχρησιμοποιώ καθημερινά.Δεν το χρησιμοποιώ με ωράρια.Οι ώρες που θα το χρησιμοποιήσωείναι πάνω απο 10 καθημερινά.(Μελισσά Δέσποινα)

2.O πρώτος μου λογαρισμός στο Facebook ήταν όταν ήμουν σε ηλικία 13 ετών.Το δημιούργησαλόγω του κοινωνικού μου περίγυρου που με παρότρινε να μπω σε μια τέτοια διαδικασία.Σκέφτηκαπως όλη μου η παρέα έχει γιατί να μην έχω και εγώ ; Έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσωτον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook. Κυρίως μου άρεσε στο Facebook , ότιμπορούσα να επικοινωνώ άμμεσα με τους φίλους μου, χωρίς κόστος και οποιαδήποτε ωρα τοθελήσω με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη σύνδεσης στο internet.Μου αρέσει που στο Facebookεκτός απο μηνύματα μπορώ να επικοινωνώ και μεσω φωτογραφιών και σχολίων , κάτι που

θεωρώ αρκετά διασκεδαστικί. Όμως το Facebook μπορει να παρανομεύει και κινδύνους.Κάποιος μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.Υπάρχουνακόμη κακόβουλοι λογαριασμοί άλλων χρηστών , οι οποίοι επιδιώκουν την οικονομική μαςεξαπάτηση και γενικότερα να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον με δόλιους τρόπους. Το Facebook τοχρησιμοποιώ αρκετά συχνά 10 με 12 ωρες ημερισίως.Δεν έχω διοργανώσει ποτέ κάποιοκοινωνικό γεγονός αν και θα το ήθελα πολυ. Συνήθως με τους φίλους μου μέσω Facebookσυζητάμε μόνο τα απαραίτητα τα υπόλοιπα όπως τα νέα μας και τα αστεία μας προτιμούμε να ταλέμε απο κοντά.(Αθανασιάδου Ελένη)

3,Ονομάζομαι Κυριμλιδου Ιωάννα το προφίλ μου το άνοιξα σε ηλικία περίπου 13 χρόνων στηνδευτέρα γυμνασίου για να μπορω να επικοινωνώ με τους φίλους μου δωρεάν και να περνάωευχάριστα τον χρόνο μου πιο ευχάριστα . Πιο διασκεδαστικό θεωρώ να βλέπω φωτογραφίες. Δενμπορω να πω πως θεωρώ κατι επικίνδυνο αρκεί να χρησιμοποιείτε σωστά από τουςχρήστες!Ενοχλητικό θα θεωρούσα αν μου μιλούσαν διάφοροι άγνωστοι αλλα εφόσον ειμαιπροσεκτική έχω στους φίλους μου μόνο τους γνωστούς μου. Χρησιμοποιω το Facebook για ναμαθαίνω νεα για τον Κώστα Μαρτακη και να βλέπω νέες φωτογραφίες έχω ανοίξει και μια σελίδαπου συμμετέχουμε πολλές fans έτσι με αυτόν τον τρόπο εκανα καινούργιες φίλες! Δεν υπάρχουνσυγκεκριμένες ώρες που το χρησιμοποιώ αλλα ειναι περίπου 10 ώρες την ημέρα. Δεν έχωοργανώσει κάποιο κοινωνικό γεγονός. Με τους φίλους μου μιλάω το ίδιο από το facebook και τοίδιο από κοντα αν και προτιμώ να συναντιόμαστε!(Κυριμλίδου Ιωάννα)

4,Τον λογαριασμό μου στο Facebook τον άνοιξα το 2010 όταν ήμουν 11 χρόνων, περισσότεροαπό περιέργεια. Θεωρώ διασκεδαστικο στην εφαρμογή την δωρεάν χωρίς περιορισμούςεπικοινωνία και την ενημέρωση για διάφορα θέματα, όπως τα νεα των φίλων μου, του Ταρκάν καιγενικά θέματα από όλο τον κόσμο. Κατά την γνώμη μου το Facebook μπορεί να γινει επικίνδυνοστα άτομα που δεν τι χειρίζονται σωστά όπως δηλαδή την επικοινωνία με άγνωστους από τηνοποία στην συνεχία μπορουν να προκύψουν δυσάρεστες εξελίξεις ή τον υπερβολικο εθισμό στοδιαδυκτιο που προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Εγω προσωπικά το χρησιμοποιώ αρκετέςώρες την ημέρα δηλαδή περίπου 5 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν έχω οργανώσει κάποιοκοινωνικό γεγονός ακόμα. Η επικοινωνία με τους φίλους μου από την εφαρμογή ειναι παρόμοιαμε την ομιλία μου από κοντά , όμως φυσικά δεν έχω την δυνατότητα να εκφραστω με τον ακριβώςίδιο τρόπο δηλαδή με τις εκφράσεις του προσώπου, τις κινήσεις και αλλα εκτός όμως ανεπικοινωνήσω με κάμερα μέσω της εφαρμογής.(Γεωργιάδου Ιωάννα)

5,Δημιουργησα τον λογαριασμο μου στο φβ σε ηλικια 9 χρονων επειδη ηθελα να παω κοντραστην αδερφη μου που δεν με αφηνε να κανω . Πιστευω πως ειναι πολυ χρησιμο καθως μπορωνα εικοινωνω απεριορηστα και δωρεαν με τους φιλους μου και παραλληλα να παιζω διαφοραπαιχνιδια που περιεχει. Επικυνδινο το φβ μπορει να γινει σε περιπτωσεις εθισμου ήπαραπλανησης αθωων παιδιων μεσω ψευτκων προφιλ.Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το φβ 10ωρες την ημερα περιπου . Η επικοινωνια με τους φιλουσ μου μεσω φβ ειναι η ιδια με την οπτικημας ομιλια καθως μπορω να του στειλω φατσουλες με διαφορες εκφρασεις προσωπου αλλα καιμπορω να μιλισω μαζι τους μεσω καμερας (Γκουζιώτης Ευριπίδης)

Ερωτηματολόγια μας:Για αυτούς που έχουν instagram:

2.Σε ποιά ηλικία δημιουργήσατε το πρώτο σας λογαριασμό;

10 έως 15 15 έως 20

12 8

3.Το θεωρείτε ενδιαφέρον;

Ναί Όχι

19 1

4.Πόσες ώρες το χρησιμοποιείτε περίπου;

1 εως 3 3 έως 5 5 έως 7 7 έως 10+

13 5 0 2

5.Θεωρείτε οτι υπάρχει κάτι επικίνδυνο στην εφαρμογή;

Ναί Όχι

2 18

6.Βάζετε δικές σας φωτογραφίες ;

Ναί Όχι

9 11

7.Κάνατε γνωριμίες μέσω της εφαρμόγης αυτής;

Ναί Όχι

8 12

8.Σας έχει δημιούργησει κάποιο πρόβλημα?(κλοπή φωτογραφιών από άλλους χρήστες κλπ)

Ναί Όχι

13 7

9.Πόσους λογαριασμούς έχετε ?

1 2 3 4+

17 1 1 1

10.Πόσους ακόλουθους έχετε;

10 εως 50 50 εως 100 100 εως 200 200+

9 3 4 4

11.Ακολουθήτε μόνο γνωστούς ή οποιονδήποτε;

Μόνο γνωστους Οποιονδήποτε

14 6

12.Θεωρείτε την εφαρμογή χρήσιμη;

Ναί Όχι

15 5

Για αυτούς που δεν έχουν instagram:2.Τώρα που γνωρίζετε τι είναι το instagram θα θέλατε να φτιάξετε δικό σας λογαριασμό?

ΝΑΙ ΟΧΙ9 11

3. Σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η εφαρμογή; ΝΑΙ ΟΧΙ10 10

4.Σας φάνηκε χρήσιμη εφαρμογή?ΝΑΙ ΟΧΙ4 16

5.Έχετε γνωστούς που να έχουν instagram?ΝΑΙ ΟΧΙ17 3

6.Θα φοβόσασταν να ποστάρετε δικές σας φωτογραφίες?ΝΑΙ ΟΧΙ7 13

7.Θεωρείτε την εφαρμογή επικίνδυνη?ΝΑΙ ΟΧΙ9 11

8.Μετά απο αυτα που μάθατε ακριβώς για την εφαρμογή αυτήν…..πώς θα την χαρακτηρίζατε?ΚΑΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ6 2 7 5

3.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ—ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ~Κινητό­Συμπεράσματα1.Μελισσά Δέσποινα:To συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω για το πόση χρήση του κινητού τουςτηλεφώνου κάνουν τα μέλη της ομάδας μου , είναι οτι 4 στους 5 χρησιμοποιούν την συσκευή αυτήγια περισσότερο απο 8 ώρες την ημέρα.

2,Αθανασιάδου Ελένη:Τελικά συμπέρανα πως όλη η ομάδα μου χρησιμοποιεί τις ίδιεςεφαρμογές με εμένα και χρησιμοποιεί το κινητό για τους ίδιους λόγους που το χρησιμοποιώ καιεγώ (διασκέδαση). Η υπόλοιπη ομάδα μου κάνει αλόγιστη χρήση του κινητού (10­12 ώρες/ημέρα)σε σχέση με εμένα που το χρησιμοποιώ σχετικά λιγότερες ώρες απο ότι αυτοί.

3,Κυριμλίδου Ιωάννα:Διαβάζοντας τις απαντήσεις όλων των μελών της ομάδας instagram έβγαλατο συμπέρασμα ότι το κινητό ειναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο που εχουμε...το χρησιμοποιούμεολοι τουλάχιστον δέκα ώρες την ημέρα για διάφορους λόγους....πχ για επικοινωνία αλλακαι.ψυχαγωγία. Καταλήξαμε επίσης σαν ομάδα στο συμπέρασμα ότι το κινητό στις μέρες μαςλόγω της εξέλιξης του δεν το χουμε όπως παλαιότερα για τυπικους λογους μοναχα όπως το ναπάρουμε ενα τηλέφωνο η να στείλουμε ενα μήνυμα άλλα και να μπούμε στο διαδυκτιο,ναακούσουμε μουσική η και να βγάλουμε φωτογραφίες ολα αύτα αφού τα χουμε μαζεμένα σε μιαμόνο συσκευή μας διευκολύνει την καθημερινότητα μας!

4,Γεωργιάδου Ιωάνα:Διαβάζοντας τις ατομικές απαντήσεις των μέλλων της ομάδας ινσταγκραμγια το κινητό εβγαλα το συμπερασμα πως όλοι χρησιμοποιουμε το κινητό πάνω από 7 ώρες καιθεωρούμε πως ειναι ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο αντικείμενο. Με το κινητό ο καθέναςμπαίνει σε εφαρμογές όπως το facebook κ.α. ακουμε μουσική βγάζουμε φωτογραφίες και δενπεριοριζόμαστε μόνο στην τηλεφωνία και την ανταλλαγή μηνυμάτων που ειναι η κλασικήχρησιμότητα του κινητού τηλεφώνου. Το κινητό ειναι μια συσκευή που από μικρή ηλικία αρχίσαμενα το χρησιμοποιούμε και πλέον εχει γινει ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα στηνκαθημερινότητα μας.

5.Γκουζιώτης Ευριπίδης:Διαβαζοντας τις απαντησεις των σημμαθητων μου συμπεραινω οτιαποκτησαμε κηνιτο στην ηλικια των 12 ­13 ετων περιπου ενω αλλαζουμε περιπου μια φορα τοχρονο. Οι εφαρμογες που θεωρουμε ποιο σημαντικες ειναι το ξηπνητιρι η και τα μυνηματα ενωεπικυνδινη θεωρουμε την ραδιενεργεια που εκπεμπει το κηνιτο.Κατα μεσο ορο χρησημοποιουμετο κηνιτο καθημερινα περιπου 6με7 ωρες αρα αποτελει ενα σημαντικο μερος της ημερας μας.

~Facebook­Συμπεράσματα1,Μελισσά Δέσποινα:Σε γενικά πλαίσια , όλη η ομάδα μου χρησιμοποιεί το Facebookπερισσότερο απο 10 ώρες την ημέρα.Όλοι το χρησιμοποιούμε για τους ίδιους κυρίως λόγους ,δηλαδή για να μιλάμε χωρίς κόστος με όλους τους φίλους μας.

2,Αθανασιάδου Ελένη:Κατέληξα ότι σε σχέση με τους συμμαθητές μου όλοι είχαμε facebook στηνηλικία των 11­13 ετών και πως οι περισσότεροι αρχικά το δημιουργήσαμε για να επικοινωνούμεμε τους φίλους μας. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε γιατί μας αρέσει και η επικοινωνία μέσωτων φωτογραφιών.Επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι σύμφωνα με την υπόλοιπη ομάδα οιάγνωστοι φίλοι που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο facebookκαι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν. Όληη ομάδα χρησιμοποιεί το Facebook σχετικά συχνά με Μ.Ο. πάνω απο 10 ώρες!

3,Κυριμλίδου Ιωάννα:Αφού διάβασα τις απαντήσεις των μελών της ομάδας μου ήρθα στοσυμπέρασμα ότι όλοι χρησιμοποιούμε το Facebook γύρω στις εφτά ώρες την ημέρα. Τολογαριασμό μας τον εχουμε δημιουργησει για να επικοινωνούμε δωρεάν με τους φίλους μας καινα μοιραζόμαστε διάφορες φωτογραφίες. Επίσης χρησιμοποιουμε το Facebook για ψυχαγωγίαπαίζοντας διάφορα παιχνίδια η και μαθαίνοντας διάφορα νεα. Η αλήθεια ειναι πως από τότε πουδημιουργήσαμε το Facebook παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας!

4,Γεωργιάδου Ιωάννα:Με βάση τις ατομικές απαντήσεις της ομάδας ινσταγκραμ συμπεραίνωπως όλοι κατά μέσω όρο έχουμε δημιουργήσει τον λογαριασμό.μας στη.εφαρμογή Facebookαπό την ηλικία των δώδεκα. Χρησιμοποιούμε την εφαρμογή για να βλέπουμε τα νεα των φίλωνμας, να επικοινωνούμε δωρεάν και ενημερωνόμαστε για διάφορα θέματα που μας απασχολούν.Το Facebook ειναι μια εφαρμογή που την.χρησιμοποιούμε αρκετές ώρες την ημερα, περίπουδηλαδή από έξι και πάνω. Δεν θεωρούμε ιδιαίτερα επικίνδυνη την εφαρμογή εάν το άτομο που τηνχρησιμοποιεί την χειρίζεται με τον σωστό τρόπο.

5,Γκουζιώτης Ευριπίδης:Αφού διάβασα και τις απαντήσεις των σημμαθητών μου καταληγω στοσυμπέρασμα ότι όλοι αποκτήσαμε το προφίλ μας στο φβ σε ηλικία 12 ετών περίπου ενώ ο κύριοςλόγος που το κάναμε ήταν η δωρεάν εποικεινωνία με τους φίλουσ μας.Κατά μέσο όρο όλοιχρησημοποιούμε το φβ περίπου 6 ώρες την ημέρα και διασκεδαστική βρίσκουμε την δυνατότητανα βλέπουμε φωτογραφίες φίλων αλλά και να παίζουμε διαφορα παιχνίδια ενώ επικύνδινοβρίσκουμε τα ψεύτικα προφίλ που δημιουργούνται για να εκμεταλευτούν μικρότςρους σε ηλικίαχρήστες του φβ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑwww.wikipedia.comhttp://www.elle.gr/article.asp?catid=24789&subid=2&pubid=128934329

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1ο.(οσοι δεν εχουν instagram)Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σχετικά νέα εφαρμογή που ονομάζεται instagram. Με την εφαρμογή αυτή οιχρήστες του instagram μπορούν να μοιραστούν τις φωτογραφιές τους με του ακόλουθους τους.Έπισης μπόρουν ναεπικοινωνούν μέσω των σχολιών που ο καθένας μπορεί να γράψει, με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γνωριστούν καιμε άλλους χρήστες της εφαρμογής αυτής.

1. Έχετε instagram? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__ 2. Τώρα που γνωρίζεται τι είναι το instagram θα θέλατε να φτιάξετε δίκο σας λογαριασμό? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__ 3. Σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η εφαρμόγη? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__ 4. Σας φαίνεται χρήσιμη η εφαρμόγη αυτή? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__ 5. Έχετε γνωστούς που να έχουν instagram? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__ 6. Θα φοβόσασταν να ποστάρετε δίκες σας φωτογραφίες? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__7.Θεωρείτε την εφαρμόγη επικίνδυνη? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__8.Μετά από αυτά που μάθατε ακριβώς για την εφαρμογή αυτήν…..πώς θα την χαρακτηρίζατε? ΚΑΛΗ__ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ__ ΜΕΤΡΙΑ__ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ__

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2ο (οσοι εχουν instagram)1. Έχετε Instagram? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

2. Σε ποια ηλικία δημιουργήσατε το πρώτο σας λογαριάσμο? 10-15__ 15-20__

3. Το θεωρείτε ενδιαφέρον? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

4. Πόσες ώρες το χρησιμοποιείτε περίπου? 1-3__ 3-5__ 5-7__ 7-10+__

5. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάτι επικίνδυνο στην εφάρμογη? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

6. Βάζετε δίκες σας φωτογράφιες? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

7. Κάνατε γνωρίμιες μέσω της εφαρμόγης αυτής? ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

8. Σας έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?(κλοπή φωτογραφιών από άλλους χρήστες κλπ) ΝΑΙ__ ΟΧΙ__

9.Πόσους λογαριασμούς έχετε? 1__ 2__ 3__ 4+__

10. Πόσους ακόλουθους έχετε?10-50__ 50-100__ 100-200__ 200+__

11.Ακολουθήτε μόνο γνώστους ή όποιον δήποτε?ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ__ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΠΟΤΕ__

12.Θεωρείτε την εφαρμογή χρήσιμη?ΝΑΙ__ ΟΧΙ__