416040011

4
KULTPRO ENTSAFTER Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας Αυτή η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινησιακή ή πνευματική ικανότητα, ή από οποιοδήποτε άτομο που δεν έχει εμπειρία ή γνώση, εκτός και αν τα άτομα αυτά επιβλέπονται από κάποιον υπεύθυνο για την ασφάλεια τους ή αν έχουν λάβει οδηγίες για τη χρήση της μηχανής. Αυτή η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά. Η συσκευή και το καλώδιο παροχής ρεύματος πρέπει να βρίσκονται μακριά από παιδιά. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι υπό επίβλεψη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παίζουν με τη συσκευή. Η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδέεται από τις ενώσεις, τραβώντας το καλώδιο ρεύματος, όταν δεν υπάρχει κάποιος να επιβλέπει, όταν υπάρξει οποιαδήποτε τυχόν ανωμαλία κατά τη χρήση και πριν από τη συναρμολόγηση, το πλύσιμο και την αποσυναρμολόγηση. Εάν το καλώδιο παροχής ρεύματος της συσκευής καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή ή από τον αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών ή από κάποιον με παρόμοια εμπειρία, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές. Πριν από τη χρήση Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την προβλεπόμενη χρήση της και σε συμφωνία με τις οδηγίες χρήσης. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά της οδηγίες χρήσης πριν από την αρχική λειτουργία. Παρέχουν οδηγίες για τη χρήση, καθαρισμό και συντήρησης της συσκευής. Εάν δεν διαβαστούν, δεν παρέχουμε εγγύηση για τυχόν ζημιές. Κρατήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και δώστε τις σε οποιοδήποτε χρήστη μαζί με τη συσκευή. Παρακαλώ διαβάστε τις οδηγίες εγγύησης στο τέλος. Η συσκευή προορίζεται για την παραγωγή φαγητού σε τυπικές οικογενειακές ποσότητες. ∆εν είναι κατάλληλο για εμπορική χρήση. Παρακαλώ παρατηρήστε τις οδηγίες ασφάλειας κατά τη χρήση. Τεχνικές προδιαγραφές Τάση ρεύματος: 220-240 V ̴ 50Hz Κατανάλωση ρεύματος: 700 W Κατηγορία προστασίας: ΙΙ Οδηγίες ασφάλειας Συνδέστε τη συσκευή μόνο σε καλά γειωμένες πρίζες. Οι πρίζες και τα καλώδια πρέπει να είναι στεγνά. Μην τραβάτε ή μπλοκάρετε το καλώδιο παροχής ρεύματος ανάμεσα από αιχμηρές γωνίες, μην το αφήνετε να κρέμεται ελεύθερο και προστατέψτε το από τη ζέστη κα τα λάδια. Μην τοποθετείτε την επιφάνεια σε καυτές επιφάνειες (επιφάνειες κουζίνας, κτλ.) και μην τη λειτουργείτε κοντά σε σημεία με φλόγες. Μην τραβάτε την παροχή ρεύματος από την πρίζα από το καλώδιο ή με βρεγμένα χέρια. Εάν το φίλτρο περιστροφής (μικροφίλτρο) καταστραφεί, η συσκευή δεν θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία. Μην βάζετε τα χέρια σας μέσα στη συσκευή όταν λειτουργεί. Να προσέχετε να έχετε τα πολύ μακριά μαλλιά (για παράδειγμα) μακριά από το στόμιο πλήρωσης.

description

 

Transcript of 416040011

Page 1: 416040011

KULTPRO ENTSAFTER Σηµαντικές οδηγίες ασφάλειας • Αυτή η συσκευή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα µε περιορισµένη

κινησιακή ή πνευµατική ικανότητα, ή από οποιοδήποτε άτοµο που δεν έχει εµπειρία ή γνώση, εκτός και αν τα άτοµα αυτά επιβλέπονται από κάποιον υπεύθυνο για την ασφάλεια τους ή αν έχουν λάβει οδηγίες για τη χρήση της µηχανής.

• Αυτή η συσκευή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από παιδιά. Η συσκευή και το καλώδιο παροχής ρεύµατος πρέπει να βρίσκονται µακριά από παιδιά.

• Τα παιδιά θα πρέπει να είναι υπό επίβλεψη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παίζουν µε τη συσκευή.

• Η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδέεται από τις ενώσεις, τραβώντας το καλώδιο ρεύµατος, όταν δεν υπάρχει κάποιος να επιβλέπει, όταν υπάρξει οποιαδήποτε τυχόν ανωµαλία κατά τη χρήση και πριν από τη συναρµολόγηση, το πλύσιµο και την αποσυναρµολόγηση.

• Εάν το καλώδιο παροχής ρεύµατος της συσκευής καταστραφεί, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή ή από τον αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών ή από κάποιον µε παρόµοια εµπειρία, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ζηµιές.

Πριν από τη χρήση Η συσκευή µπορεί να χρησιµοποιηθεί µόνο για την προβλεπόµενη χρήση της και σε συµφωνία µε τις οδηγίες χρήσης. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά της οδηγίες χρήσης πριν από την αρχική λειτουργία. Παρέχουν οδηγίες για τη χρήση, καθαρισµό και συντήρησης της συσκευής. Εάν δεν διαβαστούν, δεν παρέχουµε εγγύηση για τυχόν ζηµιές. Κρατήστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και δώστε τις σε οποιοδήποτε χρήστη µαζί µε τη συσκευή. Παρακαλώ διαβάστε τις οδηγίες εγγύησης στο τέλος. Η συσκευή προορίζεται για την παραγωγή φαγητού σε τυπικές οικογενειακές ποσότητες. ∆εν είναι κατάλληλο για εµπορική χρήση. Παρακαλώ παρατηρήστε τις οδηγίες ασφάλειας κατά τη χρήση. Τεχνικές προδιαγραφές Τάση ρεύµατος: 220-240 V ̴ 50Hz Κατανάλωση ρεύµατος: 700 W Κατηγορία προστασίας: ΙΙ Οδηγίες ασφάλειας • Συνδέστε τη συσκευή µόνο σε καλά γειωµένες πρίζες. Οι πρίζες και τα καλώδια

πρέπει να είναι στεγνά. • Μην τραβάτε ή µπλοκάρετε το καλώδιο παροχής ρεύµατος ανάµεσα από αιχµηρές

γωνίες, µην το αφήνετε να κρέµεται ελεύθερο και προστατέψτε το από τη ζέστη κα τα λάδια.

• Μην τοποθετείτε την επιφάνεια σε καυτές επιφάνειες (επιφάνειες κουζίνας, κτλ.) και µην τη λειτουργείτε κοντά σε σηµεία µε φλόγες.

• Μην τραβάτε την παροχή ρεύµατος από την πρίζα από το καλώδιο ή µε βρεγµένα χέρια.

• Εάν το φίλτρο περιστροφής (µικροφίλτρο) καταστραφεί, η συσκευή δεν θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία.

• Μην βάζετε τα χέρια σας µέσα στη συσκευή όταν λειτουργεί. • Να προσέχετε να έχετε τα πολύ µακριά µαλλιά (για παράδειγµα) µακριά από το

στόµιο πλήρωσης.

Page 2: 416040011

• Μην τοποθετείτε αντικείµενα όπως π.χ. κουτάλια µέσα στο στόµιο πλήρωσης όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία.

• Μην κουνάτε τη συσκευή κατά τη διάρκεια λειτουργίας. • Μην αποµακρύνετε το δοχείο πολτού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. • Προσοχή! Οι άκρες από τη βάση του φίλτρου είναι κοφτερές. • Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για να ψιλοκόβετε ή να θρυµµατίζετε ξηρούς

καρπούς, σοκολάτα ή παρόµοια υλικά. • Πριν από την αντικατάσταση εξαρτηµάτων ή εργαλείων που κινούνται κατά τη

διάρκεια της λειτουργίας, η συσκευή θα πρέπει να είναι απενεργοποιηµένη και να µην είναι ενωµένη µε τα καλώδια.

• Μην λειτουργείτε τη συσκευή ή τραβάτε απότοµα το καλώδιο παροχής ρεύµατος αν:

o Η συσκευή ή τα καλώδια είναι κατεστραµένα o Υποψιάζεστε κάποια βλάβη µετά από πτώση, κτλ. Σε αυτή την περίπτωση η συσκευή θα πρέπει να σταλεί για επισκευή.

• Το καλώδιο παροχής ρεύµατος θα πρέπει να βγαίνει o Σε περίπτωση ανωµαλίας κατά τη διάρκεια χρήσης o Πριν από καθαρισµό ή συντήρηση o Μετά τη χρήση.

• ∆εν υπάρχει εγγύηση για πιθανή ζηµιά που προκύπτει από κακή χρήση, λανθασµένη λειτουργία ή επισκευή που δεν έχει γίνει από εξειδικευµένο προσωπικό. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, δεν παρέχεται ούτε η εγγύηση επισκευής. • Η συσκευή δεν προορίζεται για εµπορική χρήση. • Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για οικιακή χρήση µόνο. • Η συνεχόµενη ώρα λειτουργίας σε υψηλή ταχύτητα είναι 30 λεπτά. • ∆ώστε λίγο χρόνο στο µοτέρ να κρυώσει µεταξύ δυο συνεχόµενων χρήσεων. Α Εργαλείο πίεσης B Καπάκι µε στόµιο

πλήρωσης C Μικροφίλτρο

D ∆οχείο φίλτρου Ε Έξοδος χυµού F Ασφάλεια G Άξονας κίνησης Η Βάση µοτέρ Ι Περιστροφικός

διακόπτης J Φίλτρο αφρού Κ Καπάκι για κανάτα

χυµού L Κανάτα χυµού

M ∆οχείο πολτού Ν Καλώδιο παροχής ρεύµατος µε φις

Ξεκινώντας Πριν να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, καθαρίστε όλα τα αφαιρούµενα µέρη. Προσέξτε να µην τραυµατιστείτε µε τις κοφτερές λεπίδες. Γυρίστε το περιστροφικό χερούλι στο 0 για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Χρησιµοποιήστε όσο µάκρος καλωδίου χρειάζεστε από το πίσω µέρος της συσκευής. Εισαγάγετε το δοχείο φίλτρου στη συσκευή Εισαγάγετε το µικροφίλτρο µέσα στο δοχείο φίλτρου. Επιβεβαιώστε ότι το µικροφίλτρο µπήκε στη σωστή θέση στον άξονα κίνησης ακούγοντας ένα κλικ.

Page 3: 416040011

Πριν από οποιαδήποτε χρήση, εξασφαλίστε ότι το µικροφίλτρο δεν είναι κατεστραµµένο. Εάν βρείτε σκισίµατα ή άλλες ζηµιές, δεν θα πρέπει να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή µέχρι να αντικατασταθεί το µικροφίλτρο. Τοποθετήστε το δοχείο πολτού σπρώχνοντας το µε µια ελαφριά κλίση προς τα µπροστά. Πρώτα, τοποθετήστε το πάνω µέρος στη βάση του µοτέρ και µετά σπρώξτε το κάτω µέρος πάνω στη συσκευή. Για να αδειάσετε το δοχείο πολτού, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αφαιρέστε το δοχείο. Προσοχή: Μην λειτουργείτε τη συσκευή χωρίς να έχετε τοποθετήσει το δοχείο πολτού. Τοποθετήστε το καπάκι µε το στόµιο πλήρωσης στη συσκευή. Μετά τοποθετήστε την ασφάλεια επάνω, µέχρι να µπει στη σωστή θέση και να ακούσετε ένα κλικ. Μπορείτε να βάλετε το εργαλείο πίεσης στο στόµιο πλήρωσης µε τη βοήθεια του οδηγού καθοδήγησης. Για να αποφύγετε το πιτσίλισµα, τοποθετήστε την κανάτα χυµού µε το καπάκι κάτω από την έξοδο χυµού. Με την κανάτα χυµού, µπορείτε να διατηρήσετε φρέσκο χυµό στο ψυγείο. Για πουρέ χυµού χωρίς αφρό, τοποθετήστε το φίλτρο αφρού µέσα στην κανάτα χυµού. Η συσκευή λειτουργεί µόνο όταν όλα τα µέρη είναι συναρµολογηµένα εντελώς και σωστά, και η ασφάλεια έχει µπει σωστά στο καπάκι. Πλύνετε τα φρούτα/λαχανικά που θέλετε, και κόψτε τα σε µικρά κοµµάτια έτσι ώστε να χωράνε µέσα στο στόµιο πλήρωσης χωρίς να χρειάζεται να τα πιέζετε. Τοποθετήστε το καλώδιο ρεύµατος σε µια πρίζα και ανοίξτε το κουµπί περιστροφής στην επιθυµητή θέση. Επίπεδο Ι: Για µαλακά φρούτα και λαχανικά, όπως καρπούζια, σταφύλια, ντοµάτες, αγγούρια και βατόµουρα. Επίπεδο ΙΙ: Για όλους τους τύπους φρούτων και λαχανικών Ρίξτε τα κοµµάτια από τα ψιλοκοµµένα φρούτα και λαχανικά µέσα στο στόµιο πλήρωσης. Σπρώξτε το εργαλείο πίεσης προς τα κάτω µε αργό και σταθερό τρόπο, έτσι ώστε να βγάλετε όσο περισσότερο χυµό µπορείτε. Πιέζοντας πολύ δυνατά µπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσµατα στην ποιότητα του χυµού. Μπορεί επίσης να σταµατήσει το µικροφίλτρο ή και να το καταστρέψει. Προσοχή: Εάν το καλώδιο παροχής ρεύµατος είναι στην πρίζα, ποτέ µην βάζετε τα χέρια σας, κουτάλες ή άλλα ξένα αντικείµενα (µαλλιά, αντικείµενα ρουχισµού, βούρτσες, ρούχα κτλ) στον άξονα πλήρωσης. Αφού έχετε επεξεργαστεί όλα τα κοµµάτια φρούτων και λαχανικών, και δεν τρέχει άλλος χυµός στην κανάτα χυµού, απενεργοποιήστε τη συσκευή και βγάλτε τη από την πρίζα. Περιµένετε µέχρι το µικροφίλτρο να σταµατήσει να περιστρέφετε.

Page 4: 416040011

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας, αν το µοτέρ έχει διακεκοµµένη λειτουργία, περιστρέφεται αργά ή είναι ακίνητο, αµέσως απενεργοποιήστε τη συσκευή και βγάλτε το καλώδιο από την πρίζα. Αφαιρέστε το µικροφίλτρο και καθαρίστε το. Γενικές οδηγίες • Ιδιαίτερα κατάλληλο για να επεξεργαστείτε ανανά, τεύτλα, σέλινο, αγγούρια,

καρότα, σπανάκι, ντοµάτες, ρόδια, πορτοκάλια και σταφύλια. • Πολύ σκληρά και/ή µε ίνες φρούτα και λαχανικά (όπως ζαχαροκάλαµο) δεν είναι

κατάλληλα για τον αποχυµωτή. • Φρούτα που περιέχουν άµυλο όπως η µπανάνα, παπάγια, αβοκάντο, σύκα ή

µάνγκο δεν είναι κατάλληλα για τον αποχυµωτή. Για να επεξεργαστείτε τέτοια φρούτα καλύτερα να χρησιµοποιήσετε τον επεξεργαστή τροφίµων ή ένα µίξερ.

• Για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυµό, πιέστε το εργαλείο πίεσης αργά και µε µια µικρή πίεση προς τα κάτω.

• Εξασφαλίστε ότι το δοχείο πολτού και η κανάτα χυµού δεν θα είναι πολύ γεµάτα. ∆ιαφορετικά, η συσκευή µπορεί να µην λειτουργεί πια κανονικά.

Καθαρισµός και συντήρηση Μετά τη χρήση, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποµακρύνετε το καλώδιο παροχής ρεύµατος. Περιµένετε µέχρι το µικροφίλτρο να σταµατήσει να περιστρέφετε. Σκουπίστε τη βάση του µοτέρ µε ένα στεγνό πανί. Σε καµία περίπτωση δεν θα πρέπει να το βουτήξετε στο νερό. Μην χρησιµοποιείτε σκληρά καθαριστικά. Αφαιρέστε το εργαλείο πίεσης και ανοίξτε την ασφάλεια. Αφαιρέστε το καπάκι µε το στόµιο πλήρωσης και αφαιρέστε το δοχείο πολτού. Αφαιρέστε το µικροφίλτρο και το δοχείο φίλτρου. Με µια βούρτσα, καθαρίστε το καπάκι, το δοχείο πολτού, το δοχείο φίλτρου και το µικροφίλτρο µε ζεστό νερό. Μετά ξεπλύνετε προσεκτικά όλα τα µέρη µε τρεχούµενο νερό. Προσέξτε να µην ακουµπήσετε τις κοφτερές λεπίδες, κρατήστε το µικροφίλτρο µόνο από την άκρη του.