322 20/11/2010

32
§.∫∞ƒ∞ª∞¡§∏ & ∞°.¶∞ƒ∞™∫∂À∏™ - ∞ƒ∆∂ªπ¢∞, ÙËÏ. & fax: 22940 89200 §.ª∞ƒ∞£ø¡√™ 34 - ¶∞§§∏¡∏, ÙËÏ: 210 6666690 & fax: 210 6030610 ªπÃ∞§∞∫√¶√À§√À 45 - ∞£∏¡∞ (HILTON), ÙËÏ: 210 7255200 & fax: 210 7255203 H «Α.Α.» µαζί σας και στο: www.anatakti.gr ΡΑΦΗΝΑ (24190) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (99500) ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α - FREE PRESS - ΕΤΟΣ 7 ο - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 322 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Ζητούνται συνεργάτες για διαφηµιστικό τµήµα. Τηλ 6936 11 11 90 Οργασµός έργων στα Σπάτα σελ. 24 Τα εκλογικά τµήµατα για την εκλογή νέου Προέδρου σελ. 16 ∆ΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ∆ηµοτικά τέλη µε κοινωνική ευαισθησία Τα µεγάλα προβλήµατα του Κέντρου Υγείας Σπάτων στη Βουλή Με ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόµου σελ. 20 ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ... ΘΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ Το Σχέδιο νόµου και λεπτοµέριες στις σελίδες 6,7 & 9 σελ. 12 AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 13:35 ™ÂÏ›‰·1

description

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ... ΘΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Οργασμός έργων στα Σπάτα.Τα εκλογικά τμήματα για την εκλογή νέου Προέδρου.Τα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σπάτων στη Βουλή Με ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου.ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Δημοτικά τέλη με κοινωνική ευαισθησία.

Transcript of 322 20/11/2010

Page 1: 322 20/11/2010

§.∫∞ƒ∞ª∞¡§∏ & ∞°.¶∞ƒ∞™∫∂À∏™ - ∞ƒ∆∂ªπ¢∞, ÙËÏ. & fax: 22940 89200 §.ª∞ƒ∞£ø¡√™ 34 - ¶∞§§∏¡∏, ÙËÏ: 210 6666690 & fax: 210 6030610ªπÃ∞§∞∫√¶√À§√À 45 - ∞£∏¡∞ (HILTON), ÙËÏ: 210 7255200 & fax: 210 7255203

H «Α.Α.» µαζί σας και στο: www.anatakti.gr

ΡΑΦΗΝΑ (24190)ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (99500)

ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α - FREE PRESS - ΕΤΟΣ 7ο - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 322ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ζητούνται συνεργάτες για διαφηµιστικότµήµα. Τηλ 6936 11 11 90

Οργασµός έργωνστα Σπάτα σελ. 24

Τα εκλογικά τµήµαταγια την εκλογή νέουΠροέδρου σελ. 16

∆ΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ∆ηµοτικά τέλη µεκοινωνική ευαισθησία

Τα µεγάλα προβλήµατα τουΚέντρου Υγείας Σπάτων στη Βουλή Με ερώτηση του Βουλευτή του

ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόµου σελ. 20

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ...

ΘΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ»ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟΤο Σχέδιο νόµου και λεπτοµέριες στις σελίδες 6,7 & 9

σελ. 12

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 13:35 ™ÂÏ›‰·1

Page 2: 322 20/11/2010

σ.2 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

KΩ∆IKOΣ ENTYΠOY: 6968 Ι∆ΡΥΤΗΣ - EΚ∆ΟΤΗΣ: Θανάσης Μπαλαµότης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: Σπύρος Ξύλος Ε∆ΡΑ: Ραφήνα,Eιρήνης και Φιλίας Tαχυδροµικός Kώδικας: 19 009 ΤΗΛ: 22940 32520, FΑΧ: 22940 79528 e-mail: [email protected] Τµήµαδιαφηµίσεων: 6936.11 11 90 Ετήσιες Συνδροµές: Ιδιώτες: 40 ευρώ, Σύλλογοι: 100 ευρώ, ∆ήµοι: 180 ευρώ, Οργανισµοί: 150 ευρώ Kυκλο-

φορεί στα Μεσόγεια µε τιράζ 10.000 φύλλων σε: Pαφήνα, Mαραθώνα, Nέα Mάκρη, Πικέρµι, Παλλήνη, Γέρακα, Aνθούσα, Γλυκά Nερά, Aρτέµιδα, Σπάτα, Παιανία, Κορωπί, Μαρκό-πουλο, Ωρωπό, Γραµµατικό Τα κείµενα οµάδων πολιτών ή ιδιωτών που υπογράφουν κείµενα µε όνοµα ή ψευδώνυµο, δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη της εφηµερίδας. Η εφηµε-ρίδα σε καµία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτά τα σχόλια και τα στοιχεία των συντακτών τους είναι στη διάθεση κάθε θιγόµενου προσώπου.

Editorial.Γραµµατείς

και Φαρισαίοι

Φαρισαϊσµός ή αφέλεια; Η ΑΣΕΠο-ποίηση της πρόσλη-ψης Γενικών Γραµ-µατέων έχει αναχθείσε µείζων ζήτηµα µεόλα τα φόντα της προ-δοσίας των εµπνευ-στών του.∆ιότι η κρί-σιµη θέση για τηνοποία κρίνονται ταβιογραφικά των υπο-ψηφίων έχει συγκε-

κριµένη αποστολή,όρια,δυναµική,δυνα-τότητες και κινδύνους. Η αντιµετώπισήτης µε όρους αντικειµενικού ανταγωνι-σµού προδίδει αφέλεια,αν γίνεται µε αγα-θές προθέσεις,ή φαρισαϊσµό,στην περί-πτωση που στόχος ήταν το «γέµισµα τηςδεξαµενής»,ενώ οι θέσεις έχουν ήδη δοθείσε (πολιτικά) γνωστούς και (κοµµατικά)φίλους.Άλλωστε έτσι δεν προσελήφθη οπρωθυπουργός και οι συνεργάτες του απότο λαό; Έτσι δεν κατάρτισε το υπουργικόσυµβούλιο ο πρόεδρός του; Έτσι δεν προ-σλαµβάνουν γραµµατείς οι διάφοροι διευ-θυντές των απανταχού εταιρειών και συγκρο-τηµάτων; Πρώτα βλέπεις ή γνωρίζεις εκτων προτέρων το πρόσωπο,αναρωτιέσαιγια τη συνεργασιµότητα και την εχεµύθειάτου κι ύστερα µοριοδοτείς τα προσόντατου,τα πτυχία και τα διδακτορικά του,τιςγλώσσες και τα λοιπά.Βάζεις αγγελία στιςεφηµερίδες,όταν δε µπορείς να προσλά-βεις από τον κύκλο σου.Και το σοβαρό-τερο ερώτηµα που σε απασχολεί στις προ-σλήψεις αυτές (αν αγαπάς το µαγαζί, τηδουλειά ή την εταιρεία σου) είναι το ποι-όν και όχι το προσόν του ατόµου που προ-σλαµβάνεις.Η φασαρία που ξεσηκώθηκεγια τον γνωστό τού υπουργού που διορί-στηκε πρώτος-πρώτος γενικός γραµµατέ-ας κι οι αντιδράσεις,αλλά και οι υποτιθέ-µενες οδηγίες του πρωθυπουργού γιαπαντελή προσωπική άγνοια και σχέσηµεταξύ αφεντικών (βλ.υπουργών) και προ-σλαµβανόµενων υφισταµένων (δηλ. γεν.γραµµατέων) αποτελεί τυπική περίπτωση(επικοινωνιακού) φαγώµατος της (πολιτι-κής) ουσίας από τον Τύπο.Το ΑΣΕΠ,ωςαντίδοτο της πολιτικής διαφθοράς τωνπροσλήψεων, αποτελεί ελληνική πρωτο-τυπία,γι’αυτό κι ο δηµόσιος τοµέας δυσλει-τουργεί σαν αλάδωτη µηχανή,µόνο πουδεν της λείπει το λάδι,αλλά τα κατάλληλαεξαρτήµατα. Κι είναι καλό το διαδίκτυοκαι τα έγγραφα προσόντα, µόνο που ταρολόγια δεν επισκευάζονται από µακριάκαι,πολύ περισσότερο,δι’αλληλογραφίας.Οι θέσεις των γενικών γραµµατέων είναιπολιτικές, όπως και όλες οι θέσεις διευ-θυντών και προέδρων των δηµόσιων οργα-νισµών. Όσο, λοιπόν, η πολιτική επιδει-κνύει την πρόθεσή της να πάει µε το σταυ-ρό µπροστά,τόσο ταυτίζεται µε την ...εκκλη-σία (από την οποία -υποτίθεται- επιθυµείδιαζύγιο) που,λόγω ακριβώς του σταυρού,εχει εδώ και αιώνες στον ίδιο ντορβά γραµ-µατείς και φαρισαίους,όντας τάλε κουά-λε απόλυτα ταυτισµένη µε τους δεύτερους.

µεταξυµας

...χι

λιες

λεξε

ις

Έφτασε η ώρα, που κάθε ∆ήµος, τελειώνοντας την τετραετία αυτή, ναβρίσκεται µπροστά στην πρόκληση των µεγάλων συνενώσεων!

Όλα τα χρόνια της ζωής του, είχε το δικαίωµα να «πετάξει» σε ένα καλύτεροαύριο, µε τις δικές του δυνάµεις...Λίγο πριν την αλλαγή όµως µε τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, πολλοί απ’αυτούς θα τεθούν υπό… «κηδεµονία»! Τα θεµέλια αυτού του οικοδοµήµατος που λέγεται «ο ∆ήµος µας», εύκολα βλέπεικανείς, πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι σαθρά..!Κανείς βέβαια δεν µπορεί να αρνηθεί, πως υπάρχουν ∆ήµοι και τοπικέςκοινωνίες που προσπάθησαν ή προσπαθούν για το καλύτερο αύριό τους καιέχουν κάνει τη δική τους...«µαγιά» τους!Στις προθέσεις όµως των περισσοτέρων, πάντα υπήρχε πρώτα η«αντιπολιτευτική» διάθεση και πολεµική και... ο τόπος πίσω!!Είναι φανερή πλέον η εικόνα αυτή σήµερα, γιατί ήταν και ολοφάνερο καιεξαιρετικά προβληµατικό, που δηµιουργούσαν θύλακες «αντίστασης» ακόµηκαι σε δηµιουργικές προτάσεις, στην πορεία ανάπτυξης που όλοι θα έπρεπε νασυνεισφέρουν. Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης λοιπόν προ των πυλών και ηερώτηση είναι µία: Πως θα βρει τον κάθε ∆ήµο.., πώς θα αντιµετωπιστεί από τις τοπικές κοινωνίες; Θα είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να τον βρει ενωµένο, στις αποφάσεις τηςεπόµενης «συνενωµένης» µέρας!

Σ.Ξ.

Ου

µε π

είσε

ις... καν µε πείσεις...

Έκλεισαν από µια παράνοµη χωµατερή σε κάθε ∆ήµο και άνοιξαν... πολλές!

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:27 ™ÂÏ›‰·2

Page 3: 322 20/11/2010

σ.3 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 λογιαΡΑΦΗΝΑ...ΤΑ

ΑΤΕΙΧΙΑΗ πτώση του Τείχους του Βερολίνου -λαµπρή γιορτή για κάθε ελεύ-

θερο άνθρωπο- θεωρείται ατυχία από ένα κόµµα που υποτίθεται ανήκειστην αριστερά. Οι οπαδοί του έφτασαν στο άκρο άωτο της πολιτικής δια-στροφής να σηκώσουν τις σηµαίες ενός κράτους-φαντάσµατος στην επέ-τειο του Πολυτεχνείου. Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έτσι κι οισηµαίες ή τα ονόµατα δεν αρκούν για να ζωντανέψουν φαντάσµατα τουπαρελθόντος. Το σφυρί και το δρεπάνι είναι για τα στάχια και τ’ αµόνια,όχι για τα πόδια ή τα χέρια και -πολύ περισσότερο- για τη γλώσσα και τακεφάλια µας.

ΚΑΠΟ∆ΙΣΤΡΙΑΣΦαίνεται πως δεν πρόκειται να δολοφονηθεί και επί ΠΑΣΟΚ ο Καποδίστριας (όπως έγινε πρόσφατα επί

Νέας ∆ηµοκρατίας), διότι απλούστατα ανήκει πράγµατι στην Ιστορία. Η αναγέννησή του είναι αδύνατη, επει-δή τα µαιευτήρια κοστίζουν κι όλος ο προϋπολογισµός της υγείας έχει δεσµευτεί από τον προηγούµενο υπουρ-γό για τη σωτηρία µας από τη γρίπη. Τα σενάρια εξαφανίστηκαν από τα πρωτοσέλιδα και τις µέσα σελίδες τωνεφηµερίδων (που είναι γνωστό πώς εµπνέονται), ενώ ο καποδιστριακός υπουργούς περιπίπτει σε περίεργη καιανεξήγητη αφάνεια. Φταίει που ταύτισε τον εαυτό του µε τον πρώην κυβερνήτη; Οι αναίµακτες δολοφονίεςείναι συνήθεια σ’ αυτόν τον τόπο.

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ

Η καθηµερινή όραση καθιστά αόρατα κάποια πράγµατα για τους θεατές τους. Μόνο η επίσκεψη ενός φρέ-σκου µατιού και οι απορίες του είναι σε θέση να επαναφέρουν στο οπτικό πεδίο αντικείµενα «εξαφανισµένα»εδώ και χρόνια. ∆υστυχώς, σε πόλεις όπου συµπολίτευση και αντιπολίτευση λιµνάζουν επί τετραετίες, τα µάτιααρνούνται ν’ αντικρίσουν τα προφανή. Ο πολίτης έχει καταλήξει στο συµπέρασµα ότι τίποτα δε γίνεται, κι η ζωήτραβάει σηµειωτόν, όπως θα έλεγε σήµερα ο ποιητής. Γι’ αυτό κι οι χοροί άρχισαν ήδη και θα συνεχιστούν. Άλλω-στε το καλύτερο σηµειωτόν γίνεται µετά µουσικής κι επί πλέον έχεις την ψευδαίσθηση ότι χορεύεις (και το αντί-θετο).

ΜΕ «ΡΟΤΑ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ, ΤΑΞΙ∆ΕΥΕΙ ΗΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑ∆Α ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΡΑΦΗΝΑΣ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ»

Στις 14 Νοεµβρίου 2009, η οµάδα εφήβων καλαθοσφαίρισηςΡαφήνας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» κέρδισε την οµάδα του Λαγονησίου µετελικό σκορ 86 - 68, πετυχαίνοντας έτσι την 6η συνεχή νίκη της,

κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση του οµίλου της.Η επιτυχία τους δεν είναι µόνον αξιοθαύµαστη. Είναι πρωτίστως αξιέ-

παινη διότι 6 από τα 12 µέλη της οµά-δας είναι µαθητές της Γ΄ Λυκείου.Μαθητές που δεν έχουν παραµελήσειτα µαθήµατά τους και το βαρύ φορτίοτης µελέτης για τις εισαγωγικές εξε-τάσεις,αλλά ούτε και τις προπονήσειςτους.

Οι αθλητές αποδίδουν την επιτυ-χία τους στην σκληρή και συνεχή προ-πόνηση µε τους προπονητές τους Στρά-το Γιωτάκη και Θοδωρή Μαστρογιάννηκαι στην αγάπη τους για τον αθλητι-σµό γενικότερα.

Ευχόµαστε στους «αήττητους» εφή-βους να φέρνουν πάντα νίκες στηνπόλη της Ραφήνας και να γίνονται πρό-

τυπα για τους µικρότερους µαθητές που θα θελήσουν να ασχοληθούν µετον αθλητισµό. Ο επόµενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Νοεµβρίου 2009και ώρα 7.30 µ.µ. στο κλειστό Γυµναστήριο της Ραφήνας όπου οι έφηβοιθα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήµατοςµε µια ακόµη νίκη.

**την οµάδα εφήβων καλαθοσφαίρισης Ραφήνας αποτελούν οι: Γιώργος Τσί-ρος, Παύλος Παυλίδης, Στέλιος ∆ριµαλίτης, Αλέξανδρος Χρόνης, Γιάννης Ουζού-νογλου, Αντρέας Μπουραντάνης, Όµηρος Ισαακίδης, Νάσος Κοκκολάκης, Γιάν-νης Χατζής, Νίκος Ροδάκης, Ιάσωνας Τσουκαράκης, Γιώργος Πρέκας.

ΑΙΣΩΠΟΣ

Ο λογιοτατισµός της Παι-δείας µας στέρησε τους πολι-τικούς ταγούς µας από τηνπραγµατική γνώση των Αισώ-πειων µύθων που µας έλεγε ηγιαγιά κι ο πατέρας µας. Ηαφερεγγυότητα του βοσκούπου φώναζε στα ψέµατα «λύκοςστο κοπάδι!», του στοίχισε τοκοπάδι του.Το έφαγαν οι λύκοι,όπως είναι γνωστό,και κανείςδεν ενδιαφέρθηκε να βοηθή-σει. Έκλαιγε ύστερα (ο ανόη-τος!) απαρηγόρητος και κατα-στραµµένος.Σήµερα που βλέ-πουµε τα ίδια µε τους υπουρ-γούς µας (να λένε και να ξελέ-νε) και τις Βρυξέλλες (να κου-νάνε το κεφάλι για την ανα-ξιοπιστία µας), αρχίζουµε καινιώθουµε σαν το βοσκό, ενώστην πραγµατικότητα είµαστετο κοπάδι.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:09 ™ÂÏ›‰·3

Page 4: 322 20/11/2010

σ.4 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΓΕ

ΡΑΚ

ΑΣ

- Μ

ΑΡ

ΚΟ

ΠΟ

ΥΛΟ

Το Σάββατο 14 Νοεµβρίου 2009,πραγµατοποιήθηκε µε µεγάληεπιτυχία και συµµετοχή 50 ατόµων,

η πρώτη επιµορφωτικού χαρακτήραεπίσκεψη των µαθητών των ΕργαστηρίωνΤέχνης και ∆ηµιουργικής Απασχόλησης(παιδικά και εφηβικά τµήµατα), στοΊδρυµα Ευγενίδου - Πλανητάριο. Ησυγκεκριµένη επίσκεψη εντάσσεται στοπλαίσιο του προγράµµατος βιωµατικήςµάθησης του ∆ήµου Γέρακα και τηςΚοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Γέρακα,και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ναβιώσουν νέες και σηµαντικές εµπειρίεςκαι να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούςορίζοντές τους.

Οι µαθητές των εργαστηρίων, συνοδευ-όµενοι από τους δασκάλους τους αλλά καιαρκετούς γονείς, απόλαυσαν τις δύο προ-βολές που αφορούσαν τη ζωή και το έργοτου µεγάλου ζωγράφου Van Gogh και τα 7Θαύµατα του κόσµου. Το µαγικό ταξίδι στιςεικόνες του θόλου του Πλανητάριου, µέσααπό τις αναλύσεις της υψηλής τεχνολογίας,συνεπήρε µικρούς και µεγάλους.

Χρώµατα και εικόνες, σε διαφορετικέςδιαστάσεις και επίπεδα, εντυπωσίασαν τοσύνολο των µαθητών,οι οποίοι προέτρεψαντους δασκάλους και τους οργανωτές να συνε-

χίσουν το πρόγραµµα, διοργανώνοντας καιµελλοντικά ισάξιες εκδηλώσεις επιµορφω-τικού χαρακτήρα. Με εφαλτήριο την πνευ-µατική εµπειρία που απέκτησαν οι µαθητές,και διατηρώντας το θεµατικό πλαίσιο τηςεκδήλωσης, θα έχουν την δυνατότητα νασυνδέσουν εικόνες και πρακτικές σε έναεικαστικό θέµα που θα σχεδιάσουν στα Εικα-στικά εργαστήρια.

Τα παιδιά οραµατίζονται µέσα από τηνεµπειρική άσκηση και µετουσιώνουν εικο-

νικά χρώµατα και ήχους σε τέχνη.Ο ∆ήµος Γέρακα η Κοινωφελής Επιχεί-

ρηση ∆ήµου Γέρακα, προσφέρει τη δυνα-τότητα µύησης των παιδιών στην εικαστικήδιάθεση,και τους παρέχει τις βάσεις να ανα-πτυχθούν καλλιτεχνικά µέσα από τη διαδι-κασία της βιωµατικής µάθησης. Αντίστοι-χες επιµορφωτικές παρεµβάσεις µέσω επι-σκέψεων και ηµερίδων,θα συνεχιστούν πέρααπό τα Εργαστήρια του ∆ήµου σε πιλοτικάπρογράµµατα στα Σχολεία της περιοχής.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Οι µαθητές του επισκέφθηκαντο Ίδρυµα Ευγενίδου - Πλανητάριο

Παράπονα για τη διαιτησίααπό το Βόλεϋ Γυναικώντου Μαρκόπουλου

Σε ένα µατς που εξελίχθηκε σε ντέρµπι τα κορίτσια τουΜαρκόπουλου πάλεψαν... άξιζαν την νίκη αλλά ηδιαιτησία είπε όχι Τα κορίτσια γύρισαν το εις βάρος τους

2-0 σε 2-2 και στο τάι-µπρέικ η διατησία µε λάθος σφυρίγµαταστέρησε το ροζ φύλλο του αγώνα από το Μαρκόπουλοεξασφαλίζοντας ένα µόνο βαθµό.

Άννα Καβαθά: “Σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρώ-του γύρου, δείξαµε (αν και λίγο καθυστερηµένα) ότι µπορούµε ναπαίξουµε καλά και να ανταπεξέλθουµε στις προσδοκίες τις δικές µαςαλλά και των ανθρώπων που µας υποστηρίζουν. Ήταν ένα παιχνίδιµε µεγάλη ένταση που κρίθηκε στις λεπτοµέρειες.Αν και χάσαµε ταδύο πρώτα σετ, καταφέραµε να ανασυνταχθούµε και να ισορροπή-σουµε το παιχνίδι. Έτσι όλα κρίθηκαν στο πέµπτο και τελευταίο σετ,ένα σετ που πήγαινε πόντο πόντο. ∆υστυχώς, αν και το παλέψαµε,δεν τα καταφέραµε και χάσαµε.Το σίγουρο είναι πως αγώνα µε αγώ-να βελτιωνόµαστε και προσπαθούµε για το καλύτερο της οµάδαςµας. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο θέµα της διαιτησίας πουπιστεύω ότι δεν µας έπαιξε καλά για ακόµα µία φορά, χωρίς βέβαιανα θέλω να φορτώσω την ήττα µας σε λάθη των διαιτητών,απλά ίσωςµε σωστές αποφάσεις η έκβαση του αγώνα να ήταν διαφορετική.”

Τα σετ: 17-25, 16-25, 27-25, 25-21, 18-20ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Λυκούδης): Σαλούστρου 8 (2 άσοι,4/7 επ.,2

µπλ.),∆ρούγκα 7 (2 άσοι,3/4 επ.,2 µπλ.),Καβαθά 11 (1 άσος,5/9 επ.,5 µπλ.), Τσίµα 12 (10/34 επ., 2 µπλ.), Κρνιέσεβιτς 21 (2 άσοι, 19/52επ.), Κόστιτς 12 (1 άσος, 9/36 επ., 2 µπλ.), Κονόµη (λ- 56%) / Κου-τσιβίτη 8 (5 άσοι 2/4 επ., 1 µπλ.), Τζούριτς, Λαγουδάκη, Τσαπράλη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Στράντζαλης): Τοτσίδου 11 (10/25 επ.,1 µπλ.),Κυρια-κίδου 10 (2 άσοι,5/10 επ.,3 µπλ.),Μπάρνακ 23 (4 άσοι,18/46 επ.,1 µπλ.),Λιουλένοβα 18 (1 άσος,15/32 επ.,2 µπλ.),Ράονιτς 2 (2 µπλ.),Γιακούµπ13 (6/11 επ.,7 µπλ.),Κελεσίδου (λ- 39%) / Αναγνώστου,Λαζαρίδου.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 13:03 ™ÂÏ›‰·4

Page 5: 322 20/11/2010

σ.5 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

AKTI 322_2.QXD 17/11/2009 16:40 ™ÂÏ›‰·5

Page 6: 322 20/11/2010

σ.6 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

«Να καταργήσουµε τοπολιτικό δουλεµπόριοτων νέων γενεών", είπε ο

υπουργός Εσωτερικών κ.Ραγκούσης, αναφερόµενος στηνπερίπτωση stage παρουσιάζονταςτο Σχέδιο νόµου για τιςπροσλήψεις στο δηµόσιο καισυµπλήρωσε ότι το νοµοσχέδιοέχει συνταχθεί σε συνεργασίακαι µε τη σύµφωνη γνώµη τουΑΣΕΠ, το οποίο και θα έχει καιτην πλήρη ευθύνη από δω καιστο εξής για όλες τιςπροσλήψεις.

Για το µεγάλο θέµα δε τωνstage, κάλεσε αυτούς που παρα-πληροφορούν να µη συνεχί-σουν την τακτική αυτή και ανµη τι άλλο να ζητήσουν µίασυγγνώµη.

Για το νοµοσχέδιο ο κ.Ραγκούσης διευκρίνισε, ότιµ’ αυτό θα θεµελιωθεί ηαξιοκρατία και η

δικαιοσύνη, αλλά και θα "ξεπαγώσουν" οι προσλήψεις. Συµπλήρωσε επίσηςότι θα ακολουθήσει νοµοσχέδιο που θα ρυθµίζει όλες τις διαδικασίες γι’ αυτές.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το νοµοσχέδιο θα αποτυπώνει τιςπροεκλογικές δεσµεύσεις της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα καταρ-γηθεί η µοριοδότηση στις προσλήψεις αλλά η προσαύξηση σε όσους εργάζο-νται µε συµβάσεις στο δηµόσιο, µια κατάφωρη αδικία έναντι των εργαζοµέ-νων στον ιδιωτικό τοµέα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε!

Όλα αυτά αναµένεται να γίνουν νόµος του κράτους, ως το τέλος Νοεµβρί-ου που υπολογίζεται πως θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί αυτό το νέοθεσµικό πλαίσιο για τους διορισµούς στο ∆ηµόσιο, που έχει τεθεί ήδη σε δηµό-σια διαβούλευση. Μόλις πάρει το πράσινο φως από τη Βουλή θα αρχίσουν νατρέχουν εκ νέου οι προκηρύξεις που είχαν παγώσει το τελευταίο διάστηµα,

τροποποιηµένες µε βάση τις αλλαγές που προ-βλέπονται στο νοµοσχέδιο. Είναι λοιπόν φυσικό,να συµβούν πολλές ανατροπές και να έχει µεγα-λώσει η αγωνία, αλλά και η γκρίνια πολλών απότους ενδιαφερόµενους που είχαν µπει σε τροχιάπρόσληψης και τώρα είναι αναγκασµένοι να επα-ναπροσδιορίσουν τις ελπίδες τους. Με την υπα-γωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ -µόνιµουκαι εποχικού προσωπικού ή µε σύµβαση έργου,τροποποιούνται και τα µόρια που λαµβάνει κάθευποψήφιος ανάλογα µε τους τίτλους σπουδών,

την εµπειρία ή τους µήνες ανερ-γίας τους. Επίσης, το ΑΣΕΠαναλαµβάνει τόσο την έγκρι-

ση των προκηρύξεων και τονέλεγχο των διαδικασιών. Έτσι,

κάθε φορέας θα πρέπει ναστέλνει αιτήµατα προς την ανε-ξάρτητη Αρχή, προκειµένου ναµπορέσει να προχωρήσει σε οποι-αδήποτε πρόσληψη.

Για την κατηγορία µόνιµουπροσωπικού τα µόρια για τους τίτ-λους σπουδών θα έχουν µεγαλύ-τερη αξία, αντιθέτως µε τα µόριαγια την εµπειρία που η αξία τους θαµειωθεί. Για το προσωπικό ορισµέ-νου χρόνου αντίστροφα, η εµπειρία

θα παίζει σηµαντικό ρόλο, αλλά όχι και η ανεργίατης οποίας µειώνεται η µοριοδότηση.

Η διάρκεια των συµβάσεων ορισµένου χρόνου δεν θα είναι πάνωαπό τους 8 µήνες, µε εξαίρεση το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθ-µών, που θα φτάνει και τους 11 µήνες.

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ ΠΟΥ Ε

ΘΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ» Ο

Το 2006 εργάζονταν στο δηµόσιο σε 706.336,το 2007, 724.896 και το 2008, 735.294, ενώ οι

συµβασιούχοι του δηµοσίου το 2007 ήταν96.114, το 2008, 75.127 και µέχρι το

Σεπτέµβριο του 2009 73.334.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:31 ™ÂÏ›‰·6

Page 7: 322 20/11/2010

σ.7 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ∆ύσκολα όµως τα πράγµατα και

για τις συµβάσεις έργου, οι οποίες θαυπάρχουν µέχρι το τέλος του 2010 καιγια τις οποίες υπάρχει στόχος να αντι-κατασταθούν µε τις συµβάσεις ορι-σµένου χρόνου και στη συνέχεια µετην πρόσληψη τακτικού προσωπικού.

Με το νέο αυτό νοµοσχέδιο, ανα-βαθµίζεται και το τεστ δεξιοτήτων, µετον συντελεστή βαρύτητας που πολ-λαπλασιάζει το βαθµό των υποψη-φίων από 3 να γίνεται 4!

Τέλος, καταργείται προφορικήσυνέντευξη! Θα διενεργούνται πλέ-ον συνεντεύξεις µόνον για το ειδικόεπιστηµονικό προσωπικό.

Το πλήρες κείµενο του σχεδίουνόµου είναι:

Άρθρο 1

Έκταση εφαρµογής1. Οι διατάξεις της παρ. 1 του

άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α),όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ωςακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίωνΑ, Β και Γ του ν. 2190/94, pros ως ισχύ-ει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δηµό-σιου τοµέα όπως αυτός οριοθετείταιµε τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6του ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις µετα-γενέστερες συµπληρώσεις του, πριντην τροποποίησή του µε το άρθρο 51του ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α). Στον κατάτα ανωτέρω δηµόσιο τοµέα και γιατην εφαρµογή των διατάξεων τουπαρόντος και µόνο υπάγονται επίσης:

Οι οργανισµοί τοπικής αυτοδιοί-κησης α΄ και β΄ βαθµού, συµπερι-λαµβανοµένων και των αµιγών καιµεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 1του ν. 2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις ∆ήµων καιΚοινοτήτων (ΤΕ∆Κ) και η ΚεντρικήΈνωση ∆ήµων και Κοινοτήτων Ελλά-δος (ΚΕ∆ΚΕ).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορι-σµός Προέδρου του ∆Σ ή ∆ιοικητήυπάγεται στις διατάξεις του άρθρου49Α του Κανονισµού της Βουλής,καθώς και οι θυγατρικές τους ανώ-νυµες εταιρείες.

Τα νοµικά πρόσωπα ιδιωτικούδικαίου που ανήκουν στο κράτος ήεπιχορηγούνται τακτικώς, σύµφωναµε τις κείµενες διατάξεις από κρατι-κούς πόρους κατά 50% τουλάχιστοντου ετήσιου προϋπολογισµού τους.

Οι δηµόσιες επιχειρήσεις καιοργανισµοί στους οποίους το ελλη-

νικό δηµόσιο ασκεί άµεσα ή έµµεσααποφασιστική επιρροή, λόγω της συµ-µετοχής του στο µετοχικό τους κεφά-λαιο ή της χρηµατοοικονοµικής συµ-µετοχής του ή των κανόνων που τηδιέπουν, σύµφωνα µε τις διατάξειςτου άρθρου 1 του ν. 3429/05 (ΦΕΚ

314/Α).2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρό-

ντος άρθρου ισχύουν και για το ακό-λουθο προσωπικό:

α. Το προσωπικό της Βουλής τωνΕλλήνων, σύµφωνα µε όσα ορίζει οΚανονισµός της.

β. Το µόνιµο προσωπικό της Προ-εδρίας της ∆ηµοκρατίας.

γ. Το προσωπικό των συνταγµα-τικώς κατοχυρωµένων ΑνεξάρτητωνΑρχών.

δ. Το προσωπικό των νοµικώνπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλη-σίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογ-µάτων και των κατά το άρθρο 13 τουΣυντάγµατος γνωστών θρησκειώνεφόσον η µισθοδοσία τους βαρύνειτον κρατικό προϋπολογισµό πλην τωνκληρικών και των φερόντων το ιερα-τικό σχήµα.

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικότου Υπουργείου Εξωτερικών µε εξαί-ρεση τους υπαλλήλους του διπλωµα-τικού κλάδου και το επιτοπίως προ-σλαµβανόµενο προσωπικό του κλά-δου της εξωτερικής υπηρεσίας τουίδιου Υπουργείου.

στ. Το προσωπικό του ΕθνικούΚέντρου Πιστοποίησης ∆οµών Συνε-χιζόµενης Επαγγελµατικής Κατάρτι-σης και το Προσωπικό του Πειραµα-

τικού Ινστιτούτου ΕπαγγελµατικήςΚατάρτισης και Απασχόλησης (ΠΙΕΚΑ)Αττικής.

ζ. Το προσωπικό του ΟργανισµούΚατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τοπροσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδι-κών Λοιµώξεων (ΚΕΕΛ), το προσωπι-

κό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτη-µένων Ατόµων (ΚΕΘΕΑ) και το προ-σωπικό που ασχολείται στο Ψυχια-τρικό Νοσοκοµείο Αττικής και στοΨυχιατρικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονί-κης για τα προγράµµατα απεξάρτη-σης από τα ναρκωτικά.

η. Το πάσης φύσεως προσωπικότων Τοπικών Οργανισµών ΕγγείωνΒελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξηπου ρυθµίζει διαφορετικά τη διαδι-κασία πρόσληψης πάσης φύσεως προ-σωπικού, στους φορείς της παρ. 1 τουπαρόντος άρθρου, καταργείται, µεεξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις τηςπαρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 2190/94,καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. ∆ιορισµός συγγενών προσω-πικού του ΥΕΘΑ ΓΕΣ ΓΕΑ ΓΕΝ θανό-ντων ή τραυµατισθέντων κατά τηνεκτέλεση διατεταγµένης υπηρεσίαςκαι ένεκα αυτής σύµφωνα µε τοάρθρο 19 του ν. 1911/1990 - ΦΕΚ 166τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει.

β. ∆ιορισµός συγγενών εργαζο-µένων στο ∆ηµόσιο ή στον ευρύτερο∆ηµόσιο τοµέα, αποβιωσάντων κατάκαι εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρε-σιακού καθήκοντος, σύµφωνα µε τοάρθρο 20 του ν. 2266/94 όπως ισχύ-ει.

γ. ∆ιορισµός συγγενών θανόντωνεξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκα-γιών του έτους 2007 σύµφωνα µε τοάρθρο 5 του ν. 3624/2007 - ΦΕΚ 289Α΄.

δ. ∆ιορισµός συγγενών προσωπι-κού του Υπουργείου Προστασίας του

Πολίτη (πρώην Υπουργείο ∆ηµόσιαςΤάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανι-κανότητας συνεπεία τραυµατισµού,αστυνοµικού ή πυροσβεστικού υπαλ-λήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγ-µένης υπηρεσίας και ένεκα αυτήςσύµφωνα µε τον ν. 2452/1996 - ΦΕΚ283 Α'.

Άρθρο 2

Κατάργηση τηςπροσαύξησηςµοριοδότησης λόγωεµπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων απότο δέκατο τέταρτο έως και το τελευ-ταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 τουάρθρου 18 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α)όπως είχαν αντικατασταθεί από τηνπαρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3320/05(ΦΕΚ 48Α), µε τις οποίες ρυθµίζεταιη προσαύξηση της µοριοδότησηςλόγω εµπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, τουάρθρου 2 του ν. 3320/05, όπως αντι-καταστάθηκαν µε την παρ. 3 τουάρθρου 11 του ν. 3613/07 (ΦΕΚ 263Α),καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και4 του άρθρου 2 του ν. 3320/05, καταρ-γούνται.

Άρθρο 3

Κατάργηση του κριτηρίουτης συνέντευξης

1. Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου4 του ν. 3320/05, µε την οποία προ-στέθηκε στην παρ. 2 του άρθρου 18του ν. 2190/94 κριτήριο «Ε. Συνέ-ντευξη», καταργείται.

2. Ειδικές διατάξεις που προβλέ-πουν τη συνέντευξη ως κριτήριο επι-λογής ή πρόσληψης προσωπικού, µεεξαίρεση την περίπτωση πρόσληψηςΕιδικού Επιστηµονικού Προσωπικούτου άρθρου 103, παρ. 3 του Συντάγ-µατος (άρθρο 19 του ν. 2190/94, όπωςισχύει), καταργούνται.

Άρθρο 4

Επαναρυθµίσεις για τηµοριοδότησηυποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ.8 του άρθρου 17 του ν. 2190/94, όπως

Υ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ...

» ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ“...Θα θεµελιωθείη αξιοκρατία και ηδικαιοσύνη, αλλά θααποτυπώνει και τιςπροεκλογικές δεσµεύσειςτης κυβέρνησης... ”

Συνέχεια στη σελ. 9

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:37 ™ÂÏ›‰·7

Page 8: 322 20/11/2010

σ.8 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:«α. Κατά τέσσερις (4) µονάδες για διδακτορικό

τίτλο.β. Κατά δύο (2) µονάδες για µεταπτυχιακό τίτ-

λο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης».2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του

ν. 2190/94, pros όπως ισχύει, αντικαθίσταται ωςεξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) µονάδες λόγω εµπειρίαςπέντε (5) τουλάχιστον ετών».

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου17 του ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτω-σης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8του ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ωςεξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συµφώνως µετην προκήρυξη: οι µονάδες του βαθµού του τίτλουσπουδών υπολογιζόµενες σε δεκάβαθµη κλίµακαµε δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόµενεςµε τον αριθµό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτω-σης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8του ν. 3051/2002, µε την οποία µοριοδοτούνται οιυποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε, κάτο-χοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προ-γραµµάτων ή σεµιναρίων επαγγελµατικής κατάρ-τισης του Ο.Α.Ε.∆, σε αντικείµενο συναφές µε τοαντικείµενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέµπτου, έκτου, έβδοµου,όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α.Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8του ν. 3051/2002, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.∆ιδακτορικό δίπλωµα: τετρακόσιες (400) µονά-

δες.Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοί-

τησης: διακόσιες (200) µονάδες».7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περί-

πτωσης «Β. Εµπειρία στο αντικείµενο της θέσης»της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν. 3051/2002αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόµενους δώδεκα µήνες: επτά (7)µονάδες ανά µήνα».

Άρθρο 5

Επανακαθορισµός εµπειρίας γιαδιορισµό ή πρόσληψη προσωπικού

Η παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 3731/08 (ΦΕΚ263/08) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντωνκαι µη εχόντων εµπειρία, γίνεται µε βάση τη βαθ-µολογία τους σε όλα τα βαθµολογούµενα κριτήρια.Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων πουπροκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα,η εµπειρία δεν λαµβάνεται υπόψη ως βαθµολο-γούµενο κριτήριο.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργα-νισµό ή κανονισµό του οικείου φορέα, η εµπειρίαπροβλέπεται ως προϋπόθεση διορισµού, καθώς καιεκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προ-σόν διορισµού ή πρόσληψης».

Άρθρο 6

Τεστ δεξιοτήτων1. Το πέµπτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 18

του ν. 2190/94, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 3051/02 και την παρ. 4 τουάρθρου 4 του Ν. 3320/05, αντικαθίσταται ως εξής:

«Ο βαθµός της ειδικής γραπτής εξέτασης ισχύ-ει για δέκα (10) έτη από την έκδοση των αποτελε-σµάτων και λαµβάνεται υπόψη µε ρητή αναφοράστις εκάστοτε προκηρύξεις. Για τους υποψηφίους

που τυχόν θα συµµετάσχουν σε δύο ή και περισ-σότερες εξετάσεις ισχύει ο βαθµός της τελευταίαςεξέτασης.

Η διαδικασία της ειδικής γραπτής εξέτασης διε-νεργείται µία τουλάχιστον φορά κάθε δύο έτη. ∆ικαί-ωµα συµµετοχής σε αυτήν έχουν όσοι κατά τηνλήξη της προθεσµίας υποβολής αίτησης , κατέχουνβασικό τίτλο σπουδών τουλάχιστον δευτεροβάθ-µιας εκπαίδευσης. Η κλίµακα βαθµολογίας της εξέ-τασης αυτής είναι από τον µηδέν (0) έως το εκατό

(100)».2. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 18

του ν. 2190/94, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 3051/02, αντικαθίσταται ωςεξής:

«Η βαθµολογία της ειδικής γραπτής δοκιµα-σίας πολλαπλασιάζεται µε συντελεστή τέσσερα (4)και προσαυξάνει αντιστοίχως τη συνολική βαθµο-λογία του υποψηφίου.»

Άρθρο 7

Ρυθµίσεις που αφορούν στηνπρόσληψη προσωπικού µε σχέσηεργασίας ιδιωτικού δικαίουορισµένου χρόνου

1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 21του ν. 2190/94, όπως προσετέθη µε το άρθρο 20,παρ. 12γ του ν. 2738/99 (ΦΕΚ 180/Α), αντικαθίστα-ται ως εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, επίσης η διάρκεια της σύµβα-σης εργασίας ορισµένου χρόνου για περιοδική απα-σχόληση προσωπικού σχολείων εκπαιδευτηρίωνκαι βρεφονηπιακών σταθµών του ∆ηµοσίου καιτων λοιπών φορέων του άρθρου 14, παρ. 1, πέραν

του εκπαιδευτικού ή διδακτικού προσωπικού µπο-ρεί να είναι ίση µε την αντίστοιχη σχολική περίο-δο, σύµφωνα µε το πρόγραµµα του οικείου σχο-λείου ή εκπαιδευτηρίου ή βρεφονηπιακού σταθ-µού, αποκλειοµένης σε κάθε περίπτωση της ανα-γνώρισης τους ως συµβάσεων αορίστου χρόνου».

2. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτω-σης 1 (χρόνος ανεργίας) της παρ.11 του άρθρου 21του ν. 2190/94, αντικαθίσταται ως ακολούθως :

«∆ιακόσιες (200) µονάδες για τέσσερις µήνες

ανεργίας και εβδοµήντα πέντε (75) µονάδες ανάµήνα ανεργίας άνω των τεσσάρων µηνών, µε ανώ-τατο όριο τους δώδεκα (12) µήνες».

3. Η διάταξη της περίπτωσης 4 (Βαθµός βασι-κού τίτλου σπουδών, µόνο για τις κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ και ∆Ε), της παρ. 11 του άρθρου 21 του ν. 2190/94,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αντικαθίσταται ωςακολούθως:

«Οι µονάδες του βασικού τίτλου σπουδών µεδύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕπολλαπλασιάζονται µε τον αριθµό σαράντα (40) καιεκείνες του βαθµού του τίτλου της κατηγορίας ∆Εµε τον αριθµό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοεί-ται ο εκάστοτε απαιτούµενος από την ανακοίνω-ση».

4. Η διάταξη της περίπτωσης 5 (ηλικία) της παρ.11 του άρθρου 21 του ν. 2190/94, όπως τροποποιή-θηκε και ισχύει, καταργείται.

5. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτω-σης 6 (Εµπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του ν.2190/94, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως ακολού-θως:

«Για τους πρώτους δώδεκα µήνες : πέντε (5)µονάδες ανά µήνα.

ΘΑ «ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ»ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ

Συνέχεια από τη σελ. 7

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:32 ™ÂÏ›‰·8

Page 9: 322 20/11/2010

σ.9 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΡΩΤΟΘΕΜΑΓια τους επόµενους δώδεκα µήνες: επτά (7)

µονάδες ανά µήναΓια τους επόµενους δώδεκα µήνες: εννέα (9)

µονάδες ανά µήναΓια τους επόµενους δώδεκα µήνες: οκτώ (8)

µονάδες ανά µήναΓια τους επόµενους δώδεκα µήνες: πέντε (5)

µονάδες ανά µήνα».

6. Η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της περί-πτωσης 6 (Εµπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 τουν. 2190/94 καταργείται.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερι-κών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρ-νησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού,η οποία εκδίδεται εντός προθεσµίας έξι µηνών απότη δηµοσίευση του νόµου αυτού και κατόπιν σύµ-φωνης γνώµης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται ανά υπη-ρεσία ή φορέα οι εποχικές ανάγκες και προσδιο-ρίζεται ο αριθµός του προσωπικού µε σχέση εργα-σίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου που απαι-τείται για την κάλυψή τους.

Άρθρο 8

Συµβάσεις έργου1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν.

2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:∆εν επιτρέπεται η σύναψη σύµβασης µίσθωσης

έργου:α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραµ-

µατειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργα-

νισµού ή κανονισµού προβλέπονται οργανικέςθέσεις ειδικότητας αντίστοιχης µε αυτές για τιςοποίες προτείνεται η κατάρτιση σύµβασης µίσθω-σης έργου µε φυσικά πρόσωπα.

Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουντο έργο µε αντίστοιχη σύµβαση γίνεται από τηνοικεία υπηρεσία ή τον φορέα µε ανάλογη εφαρ-µογή των διατάξεων του άρθρου 21 ν. 2190/94, όπωςισχύει.

2. Από τις διατάξεις της προηγούµενης παρα-γράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρι-κό προσωπικό, οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί,οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταµείωναρµοδιότητας της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνι-

κών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτισησυµβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές δια-τάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 αντι-καθίσταται ως ακολούθως:

«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούµενηπαράγραφο απόφασης, καθώς και για την προη-γούµενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τιςισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύµβασηςµίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότιπρόκειται για γνήσια σύµβαση έργου που δεν υπο-κρύπτει εξαρτηµένη εργασία».

Άρθρο 9

∆ιορισµός διακριθέντων αθλητών1. Αθλητές οι οποίοι επιτυγχάνουν εξαιρετική

αγωνιστική διάκριση σε ατοµικά ή οµαδικά αθλή-µατα διορίζονται κατά παρέκκλιση των κειµένωνδιατάξεων.

Εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αθλητή, προ-κειµένου να αποκτήσει δικαίωµα διορισµού είναι:

Α. 1η έως 3η νίκη σε θερινούς ή χειµερινούς

Ολυµπιακούς Αγώνες.Β. 1η έως 3η νίκη σε Παγκόσµιους Αγώνες

ανδρών - γυναικών.Γ. 1η έως 3η νίκη σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες

ανδρών - γυναικών.∆. 1η έως 3η νίκη σε Μεσογειακούς Αγώνες

ανδρών γυναικών.Ε. Η επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσµιας επίδο-

σης ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών,εφήβων - νεανίδων σε αγώνισµα αθλήµατος πουκαλλιεργείται από αναγνωρισµένες οµοσπονδίες.

∆ικαίωµα διορισµού αποκτούν και αθλητές µεαναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερι-νούς ή χειµερινούς Παραολυµπιακούς αγώνεςκαθώς και στους υπό τα στοιχεία, Β, Γ και ∆ ανω-τέρω αγώνες. Οι εν λόγω αθλητές επιτρέπεται ναδιορίζονται και σε συνιστώµενες προσωποπαγείςθέσεις, οι οποίες συνιστώνται µε την πράξη διορι-σµού και καταργούνται µε την αποχώρηση µε οποι-ονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

Εξαιρούνται οι επαγγελµατίες αθλητές που επι-τυγχάνουν νίκη κατά τις ανωτέρω διακρίσεις.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισµό τωναθλητών, είναι να έχουν διακόψει αποδεδειγµένατην αγωνιστική τους δραστηριότητα κατά το χρό-

νο υποβολής της αίτησής τους για διορισµό. Για τοσκοπό αυτό υποβάλλουν σχετική περί τούτου βεβαί-ωση της οικείας οµοσπονδίας, καθώς και υπεύθυ-νη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τουςδραστηριότητας. Σε περίπτωση που αποκαλυφθείεκ των υστέρων η ανακρίβεια των όσων αναφέ-ρονται στην υπεύθυνη δήλωση , ανακαλείται υπο-χρεωτικά ο διορισµός τους, επιφυλασσοµένης τηςποινικής και αστικής ευθύνης τους για την υπο-βολή ανακριβούς ή αναληθούς δήλωσης.

∆εν διορίζεται, κατά τις διατάξεις του παρόντοςάρθρου, αθλητής ο οποίος τιµωρήθηκε ποινικά ήπειθαρχικά για παράβαση ντόπινγκ. Σε περίπτωσηπου η παράβαση ντόπινγκ διαπιστωθεί µετά τονδιορισµό τότε ο διορισµός αυτός ανακαλείται.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερι-κών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρ-νησης και του Υπουργού Πολιτισµού και Τουρισµού,ορίζονται οι φορείς διορισµού, οι προϋποθέσεις,τα απαιτούµενα δικαιολογητικά και ο χρόνος υπο-βολής τους, η διαδικασία καθώς και κάθε άλληλεπτοµέρεια για την εφαρµογή των διατάξεων τουπαρόντος άρθρου.

4. Η διαδικασία διορισµού διακριθέντων αθλη-τών που πέτυχαν διάκριση µέχρι και την 31/12/ 2009, γίνεται βάσει των διατάξεων του ν. 2725/99, καθώςκαι της κοινής υπουργικής απόφασης αρ. 24344/9-6-2009 (ΦΕΚ 1182/Β/17-6-2009), όπως ισχύουν. Οδιορισµός τους γίνεται οποτεδήποτε, χωρίς τονπεριορισµό που προβλέπεται στην παρ. 12α τουάρθρου 18 του ν. 3708/08 (ΦΕΚ 210Α), όπως αντι-καταστάθηκε από την παρ. Γ2 του άρθρου 45 τουν. 3773/09 (120Α), υπό .την απαραίτητη προϋπόθε-ση να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστη-ριότητα, που θα διαπιστώνεται όπως ορίζεται στηνπαρ. 2 του παρόντος.

Η ισχύς των παραγράφων 1, και 2 του παρόντοςάρθρου αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2010.

Άρθρο 10Ανάκληση προκηρύξεων

Προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων πουεκδόθηκαν από την 4η Οκτωβρίου 2009 και εφε-ξής ανακαλούνται και οι σχετικές διαδικασίες µαται-ώνονται. Μετά την έναρξη της ισχύος του παρό-ντος νόµου η πλήρωση των ανωτέρω θέσεων επα-ναπροκηρύσσεται εφαρµοζοµένων κατά περίπτω-ση των διατάξεων των άρθρων 1 έως 7 του νόµουαυτού.

Άρθρο 11

Μεταβατικές διατάξειςΜε αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Απο-

κέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης κατό-πιν πρότασης του ΑΣΕΠ είναι δυνατόν: α) να ορί-ζεται, κατά περίπτωση, µεταγενέστερη ηµεροµηνίαέναρξης ισχύος της περίπτωσης β της παρ. 1 τουάρθρου 8 του παρόντος, από την ηµεροµηνία δηµο-σίευσής του και πάντως σε καµία περίπτωση µετάτην 31-12-2010 και β) να προσδιορίζονται ειδικέςκατηγορίες προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιω-τικού δικαίου ορισµένου χρόνου , οι οποίες επι-τρέπεται να εξαιρούνται από τις διατάξεις τουάρθρου 21 του ν. 2190/94, όπως ισχύει, και πάντωςσε καµία περίπτωση µετά την 31-12-2010.

Οι ανωτέρω αποφάσεις εκδίδονται κατόπιν αιτή-µατος της οικείας υπηρεσίας ή φορέα που υπο-βάλλεται εντός προθεσµίας έξι µηνών από την ισχύτου παρόντος νόµου.

Άρθρο 12

Έναρξη ισχύοςΗ ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δηµοσί-

ευσή του στην εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, εκτόςαν ορίζεται διαφορετικά στις επιµέρους διατάξειςτου.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:32 ™ÂÏ›‰·9

Page 10: 322 20/11/2010

σ.10 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικης

Κάντε κάτι ρε παιδιά εκείστον δήµο να’ χουµε και µείςδουλειά, να’ χουµε να σχο-λιάζουµε, να γράφουµε...ναπερνάει και ή ώρα µας όπωςθα’ λεγαν και κάποιοι απότους ελάχιστους αναγνώστεςµας και άσπονδοι φίλοι µας.Γνωρίζετε ότι αναδεικνύου-µε ότι θετικό γίνεται από τηνδιοίκηση και δεν σχολιά-ζουµε µόνο τα αρνητικά, ξέρε-τε ότι περισσότερο µας ευχα-ριστούν τα έργα έστω και µελάθη, παρά η απραξία και ηµιζέρια. Κάντε κάτι λοιπόνπριν φύγει το τραίνο που ήδηέχει ξεκινήσει και πάρει µαζίτου τέσσερα χρόνια από τηνανάπτυξη της πόλης και τέσ-σερα χρόνια από την ζωή τωνµοιραίων για τις επιλογέςτους κατοίκων.

Τι να κάνετε; Εύκολα πράγ-µατα να ρίξετε στάχτη σταµάτια του κόσµου. Να αυτάπου είχατε υποσχεθεί τίπο-τα παραπάνω. ∆εν έχετε τοπροεκλογικό σας πρόγραµ-µα; Το έχουµε εµείς φυλαγ-µένο στην ντουλάπα. Να σαςτο στείλουµε µε το ταχυ-δροµείο ή µε κούριερ αν τοθέλετε φέτος. Αν παρ’ ελπί-δα δεν βρούµε το δικό σας,θα σας στείλουµε ένα απόάλλο συνδυασµό ή κάποιοεικοσαετίας, ούτως ή αλέωςόλα ίδια είναι! Εφαρµόστελοιπόν λίγα από τα υπεσχη-µένα όπως, την κυκλοφο-ριακή µελέτη, πάρτε το λόφολεβίδη, καθαρίστε την πόλη,προωθείστε την αποχέτευ-ση, ενισχύστε τον εµπορικόιστό της πόλης, πάρτε τοστρατόπεδο Λάµπρου, βάλ-τε όλες τις περιοχές στο σχέ-διο, κάντε επί τέλους καµιάπράξη έστω και.....εφαρµο-γής, εφαρµόστε το πρό-γραµµά σας, ναι αυτό πουφορµάρατε προεκλογικά καιαφήσατε ανεφάρµοστο µετε-κλογικά.

Μετά την συνέντευξη τουπρώην Γ.Γ αθλητισµού ΝίκουΈξαρχου µε την οποία εξέ-φρασε την επιθυµία του ναδιεκδικήσει την θέση τουδηµάρχου στην Παλλήνηαλλά και στον νέο Καποδί-στρια αν εφαρµοσθεί στις

επόµενες δηµοτικές εκλο-γές, αλλάζει το σκηνικό στηνπεριοχή και τον δήµο. Όπωςο καθένας, έτσι και ο Έξαρ-χος έχει το δικαίωµα να τεθείστην κρίση των κοµµατικώνοργάνων, στην επιλογή τουκόµµατος και εν τέλει στηνκρίση των «τοπικών» ή«Καποδιστριακών» πολιτών.Για την Παλλήνη ίσως νασηµάνει το τέλος της καχυ-ποψίας, της µιζέριας, τηςαντιπαλότητας και την αρχήτης εµπέδωσης εµπιστοσύ-νης µεταξύ των ανθρώπωνπου επιθυµούν ενασχόλησηµε τα λεγόµενα «κοινά» τηςπεριοχής και που είναι οιβασικοί υπεύθυνοι της συντή-ρησης µιας νοσηρής νοο-τροπίας. Έχουµε ξαναγρά-ψει ότι, µόνο ένα ισχυρό σοκµπορεί να διώξει την κακο-δαιµονία που επικρατεί στονδηµοκρατικό χώρο της πόλης.

Μπράβο στον φίλο τον εξΑλβανίας ορµώµενο και τοντεντά επαγγελλόµενο τηςεταιρίας εδρευοµένης κάπουστο κέντρο της πόλης. Τονπείρε το µάτι µας να κυκλο-φορεί µε Μερσεντές ο τύπος.∆ηλαδή τι τον είδαµε, στα-µάτησε και µας την έδειξεο άνθρωπος, µας έδειξε τηνχαρά της απόκτησης µε τονιδρώτα του. Θα µας πείτε:Ε! και τι έγινε τόσοι και τόσοιαπέκτησαν εσχάτως µερσε-ντές....τώρα πλέον είναι τουσυρµού. Ναι, αλλά κάποιοιπλήρωσαν και ίδρωσαν γιανα την έχουν ενώ των άλλωντην πληρώνεις, εκόν - άκονεσύ και εγώ κακοµοίρη µου.Οποία κατάντια ρε µάγκες!(Ευτυχώς που την είχαµε,ιδίοις εξόδεις και την απορ-ρίψαµε, διαφορετικά θα µπο-ρούσαµε να κατηγορηθού-µε ότι µιλάµε για «οµφακές»κοινώς αγουρίδες....

Ωραία πράµατα γινόντουσαν(;) εκεί πάνω στην ΕθνικήΤηλεόραση την γνωστή καιµη εξαιρετέα σε όλους µαςΕΡΤ. Ναι σε αυτή που πλη-ρώνουµε ετσιθελικά (ντα-βατζιλίκι) µαζί µε κάθε λογα-ριασµό της ∆ΕΗ. Μεγάλοφαγοπότι πλούσια εδέσµα-τα, µεγάλη ποικιλία γεύσε-

ων και πολύ µεγαλύτε-ρη.....οσµών. Να µισθουλά-ρες, να υπεργολαβίες, να υπε-ρωρίες, να παραγωγές, νααναπαραγωγές, να, να, να’ τασας να µη σας τα χρωστάµε.Καλά να τα πάθουµε όµως,τόσα χρόνια τους πληρώ-νουµε σαν µαλάκες και δενείχαµε πάρει χαµπάρι τι γινό-τανε δίπλα µας, έπρεπε ναπάµε στην....Ζούγκλα µετον...Μάκη για να µάθουµετα άπλυτά τους που δυστυ-χώς τα λέρωναν µε δικά µαςχρήµατα. Είµαστε συνυπεύ-θυνοι και να το παραδε-χθούµε!

Τι θα γίνει από δω και πέρακαι όχι µόνο στην ΕΡΤ αλλάσε όλους του εν δυνάµειθύλακες ρεµούλας και δια-σπάθισης του δηµοσίουπλούτου προς όφελος τωνδιαχειριστών του συστήµα-τος. Έχουµε το δικαίωµα ήόχι να µαθαίνουµε που πάνετα λεφτά µας; έχει υποχρέ-ωση η κ. ΕΡΤ να δηµοσιεύ-ει τις δαπάνες της σε τριτο-βάθµια τουλάχιστον ανάλυ-ση; Έχουµε το δικαίωµα ναµάθουµε π.χ. το ύψος τηςτηλεφωνικής δαπάνης τωνπεντακοσίων πρώτων σεκόστος αριθµών τηλεφώνου.Ποιος θα µας τα πει όλααυτά; Ναι έτσι όπως το λεςείναι φίλε! Θα πληρώνουµεκαι θα σκάµε µέσα στο από-λυτο σκοτάδι του σκοταδι-σµού που µας επιβάλλουν.Έχετε σκεφτεί ότι αν µε ταχρήµατα που υποχρεωτικάπληρώνουµε στην ΕΡΤ θαείχαµε την πλειοψηφία τουΜετοχικού κεφαλαίου καιθα είχαµε λόγω στην διοί-κηση και την όλη διαχείρι-ση της τηλεόρασης. ∆εν µπο-ρεί να µας επιβάλλεται έκτα-τη εισφορά αντισυνταγµα-τικά µάλιστα για το έτος 2007και από την άλλη τα παντόςείδους λαµόγια να βολεύο-νται ποικιλοτρόπως καικάποιοι άλλοι να φοροδια-φεύγουν. Αν δεν έχεις πλη-ρώσεις την έκτακτη εισφο-ρά δεν µπορείς να καταλά-βεις την ένταση της αδικίαςπου αισθάνεσαι και τηναυθαιρεσία του κράτους τουπάρε από όποιον µπορείςµόνο και δώσε στην κου-µπάρα....

Οφείλουµε να ευχαριστή-σουµε την «ΠρωτοβουλίαΠολιτών Παλλήνης» για τηνµεστή σε απόψεις επιστολήπου µας έστειλε σχετικά µετην έννοια της αειφόρουανάπτυξης σε συνδυασµό µετην µελλούµενη εγκατάστα-ση εµπορικού κέντρου στηνπεριοχή του κτήµατοςΚαµπά. ∆εν διαφωνούµε µετην ερµηνεία του όρου της«αειφορείας» όπως αυτήκαταγράφεται στο κείµενοτης επιστολής.‘Άλλωστε αυτόείναι το νόηµα της «αειφό-ρου ανάπτυξης» που έχει επι-κρατήσει διεθνώς µεταξύτων διαφόρων ερµηνειώνπου έχουν διατυπωθεί κατάκαιρούς. Το µεγάλο πρόβληµαόµως είναι η επιλογή τωνπαρεµβάσεων εκείνων πουθα συντελέσουν στην ικα-νοποίηση των αναγκών τηςπαρούσας γενιάς, χωρίςπαράλληλα να εµποδίζεταιή ικανοποίηση των αναγκώντης ερχόµενης γενιάς. Ταµεγάλα ερωτήµατα (και ανα-πάντητα κατά την γνώµηµας), που τίθενται είναι:Ποιος θα κάνει τις επιλογές;Υπάρχει βούληση; Υπάρχουνυποδοµές; Και κυρίως υπάρ-χει αντικειµενική κρίση; ήοι συντεχνίες, ο τοπικισµόςκαι ο άκρατος ατοµικισµόςαλλοιώνουν προς την µία ητην άλλη κατεύθυνση τηνέννοια της αειφόρου ανά-πτυξης; Μήπως αυτοί είναιοι λόγοι που δεν µπορούµενα κυκλοφορήσουµε, να ανα-πνεύσουµε, που καιγόµαστε,που πληµµυρίζουµε και πουφευ πνιγόµαστε.....σε µιακουταλιά νερό;

Είναι γνωστό ότι η εφηµερί-δα στηρίζει γενικά τους συλ-λόγους, τα λαϊκά κινήµατακαι τις διάφορες ενώσειςπολιτών που επιδίδονται µεσυνέπεια στην ανάδειξη τουσκοπού ιδρύσεως τους καιαγωνίζονται για την επίτευ-ξη συγκεκριµένου στόχου.Η «οµοσπονδία» συλλόγων»το «τουρλού-τουρλού» πουεπιχειρείται από µερικούςγια καθαρά προσωπικούςλόγους δεν είναι δυνατό ναφέρουν κανένα ουσιαστικόαποτέλεσµα πράγµα που επι-βεβαιώνεται και......εκ τουαποτελέσµατος. Ευχόµαστε

www. HARVAT(I). com-com

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:21 ™ÂÏ›‰·10

Page 11: 322 20/11/2010

σ.11 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικης

στην «Πρωτοβουλία Πολι-τών» και σε κάθε σύλλογοκαλή επιτυχία στους στόχουςπου κάθε φορά θέτουν γιατο καλό των µελών τους καινα δικαιολογούν πάντα τηνανάγκη ιδρύσεως τους.

Το µεταφέρουµε όπως µας τοµετέφεραν άµα την επι-

στροφή µας από την γενέ-τειρά µας και αναφέρεται στοαποτέλεσµα της ψηφοφο-ρίας για την ανάδειξη διοι-κητικού συµβουλίου του ανα-πτυξιακού και πασών τωνΡωσιών, (χάριν συντοµίας),συλλόγου. «Ο Σµεράκος παράλίγο να περάσει τον Θόδω-

ρα σε σταυρούς προτίµησηςπαρά τα SMS που έστειλε καιτην προεδρία που κατείχεεπί σειρά ετών, πέντε-έξιψήφους διαφορά είχαν». Ρεάνθρωπε µας έκοψες τηνχολή.....νοµίζαµε ότι πρό-κειται για τον άλλο, τον Θοδω-ρή τον δικό µας, ναι αυτόνπου στείλαµε στην Ευρώπηως εξειδικευµένο αυτοδιοι-κητικό. Μπράβο Γιάννη! Πέρα

από την προσωπική συµπά-θεια, χαιρόµαστε στην ανά-δειξη και την πρωτοπορίατων νέων ανθρώπων.

Επίσης ευχόµαστε καλή επι-τυχία στο νέο ∆.Σ του συν-δέσµου και να πραγµατώσειτους πολυσχιδείς σκοπούςπου επέλεξε µέχρι την προ-σεχή αναθεώρηση του κατα-στατικού του.

www. HARVAT(I). com-com

Πολύς ο χρόνος που έχει ναγίνει ∆ηµοτικό Συµβούλιο καιδεν υπάρχουν και πολλά νέαστον ορίζοντα.

Κάτι οι εθνικές εκλογές κάτι ηεκλογή αρχηγού στη Ν∆ µαςπαρέσυρε και εµάς όπως φαί-νεται και περιµένουµε τις εξε-λίξεις.Και δυστυχώς δεν υπάρ-χουν ειδήσεις σηµαντικές.

Πάντως το ενδεχόµενο τουΚαποδίστρια έχει κάνει τον κ.Λουΐζο να σκέφτεται τηνδυσκολία του εγχειρήµατοςκαι να αναθεωρεί τον τρόπολειτουργίας του.

∆εν πάει πλέον ο Μωάµεθ στοβουνό αλλά το βουνό στονΜωάµεθ.

Και τους επόµενους 2 µήνεςπολλά µπορεί να συµβούν καινα ανατρέψουν προθέσεις καιστόχους ανάλογα δηλαδή µετο σχέδιο που θα παρουσια-στεί και αν παρουσιαστεί.

Τότε θα εµφανιστούν και θακαταγραφούν οι προθέσειςτου καθένα.

Ας αλλάξουµε λίγο θέµα και ναπάµε σε µια δηµοσκόπησηπου εµφανίστηκε το προη-γούµενο Σαββατοκύριακο καιεµφάνιζε την σηµερινή δια-φορά µεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν∆στο 21%. ∆ηλαδή 43% το

ΠΑΣΟΚ 22% Ν∆. Αυτά είναι τα αποτελέσµατα

για την µη ύπαρξη αρχηγούκαι τον τόπο που εξελίσσεταιη κούρσα της διαδοχής.

Αυτό το κόµµα είναι βαθιάάρρωστο και το κυριότερο δενέχει το αίσθηµα της αυτοσυ-ντήρησης.

∆είχνει - όπως και στο προη-γούµενο φύλλο αναφέραµε - ναεπικρατεί ο Σαµαράς που δενέχει δείξει στοιχεία αποτελε-σµατικής διοίκησης διότι ποτέδεν βρέθηκε σε τέτοιο πόστο.

Σε αντίθεση µε την Μπακο-γιάννη που και σαν ∆ήµαρχοςέδειξε ετοιµότητα όταν έγι-ναν οι Ολυµπιακοί Αγώνες καισαν υπουργός Εξωτερικών δεντα πήγε άσχηµα.

Και όταν θα βγει σε 10 ηµέρεςεπιτέλους ο αρχηγός άντε ναδούµε πόσα χρόνια θα κάνουννα συνέλθουν.

Αν βγει ο Σαµαράς θα περιµέ-νουµε να δούµε πότε θα επι-στρέψουν αυτοί που δεν ψήφι-σαν Ν∆ και µετά να κάνουνάνοιγµα σε αυτούς που ψήφι-σαν ΠΑΣΟΚ. ∆ηλαδή 22%τώρα.

Περιµένουµε να δούµε πότεθα γίνει 35% και µετά βλέ-πουµε.

Ωραία πολιτική πλατφόρµα πουτυχαίνει να γίνεται και απο-δεκτή από το 45% των ψηφο-φόρων όπως φαίνεται από τιςδηµοσκοπήσεις.

∆εν µπαίνω τώρα στην λογικήτης ανάλυσης των στηρίξεωνόπως του Αβραµόπουλου τηνπροηγούµενη εβδοµάδα ή τουΣπηλιωτόπουλου αυτήν τηνεβδοµάδα.

∆ιότι η δήλωση για παράδειγ-µα του Σπηλιωτόπουλου απευ-θύνεται στην πολιτική συνεί-δηση του µέσου Νεοδηµο-κράτη αλλά αυτοί που έχουνπολιτικό τρόπο σκέψης καιψηφίζουν θετικά αµφιβάλλωαν θα πάνε να ψηφίσουν.Άραθα επικρατήσουν οι σκεπτό-µενοι αρνητικά.

Ψηφίζουµε «αντί» και όχι«θέση». Ψηφίζουµε ή αντι-µητσοτακικά ή αντισαµαρικά.

∆υστυχώς αυτή η λογική επι-κρατεί σ’αυτούς που ψηφίζουν.

Θα δούµε λοιπόν όταν θα υπάρ-χει η απογοήτευση των χαµέ-νων πως θα επανέλθουν γιανα κάνουν το 22% να φτάσειστο 40%. Λίγο δύσκολο. Καιαν το ΠΑΣΟΚ δε δείξει ρεβαν-σιστικές τάσεις τότε σχεδόναδύνατο.

Να επανέλθουµε και λίγο σταδικά µας.Είπαµε από το προη-γούµενο φύλλο ότι ο νέος αντι-δήµαρχος θα είναι ο κ.Εµµεής.

∆εν ανακοινώθηκε ακόµα επί-σηµα αλλά νοµίζω ότι κατο-χυρώθηκε.

Ίσως η καθυστέρηση για δηµο-τικό συµβούλιο να είναι έναςλόγος παράτασης του διορι-σµού.

Ίσως να γίνεται για να τιµηθεί

για λίγο ακόµα η µνήµη τουαξέχαστου Λούη.

Ελπίζω και πιστεύω ότι δενγίνεται για να δει ο κ.Λουΐζοςµήπως µια άλλη αντιδηµαρ-χία τον βολεύει περισσότερο.∆εν µου πέφτει λόγος. Αλλάδεν θα µου έκανε έκπληξη.

Και να κλείσουµε µε κάτι τελευ-ταίο. Χειµώνιασε και η παρα-λιακή ζώνη τις καθηµερινέςέχει σχεδόν νεκρώσει.

Είναι περισσότερο από ορατήη οικονοµική κρίση όπως επί-σης είναι πιο ορατή η ανάγκηπλέον αναµόρφωσης του παρα-λιακού µετώπου.

Όταν για παράδειγµα ένα µαγα-ζί βρίσκεται σε καθοδικήπορεία τότε το πρώτο πράγ-µα που κάνει ο ιδιοκτήτηςείναι η ανακαίνιση οποιασ-δήποτε µορφής. Αυτό χρειά-ζεται και η παραλία.

Τώρα είναι αναγκαίο από ποτέάλλοτε.∆ιότι µπορεί ο ∆ήµαρ-χος να σκέφτεται την υπο-ψηφιότητα του σε ενδεχόµε-νο Καποδίστρια ∆ήµο αλλάµετά από 12 χρόνια πρέπει ναδίνει προοπτική στην πόλη.

Ξέρει πολύ καλά ότι κυριαρχείη αντίληψη πως «τίποτα δενγίνεται». Ότι η πόλη παραµέ-νει ίδια χρόνια τώρα.

Αν λοιπόν θέλει να διεκδική-σει µε αξιώσεις µια νέα θητείακαλά θα κάνει να δει ποιεςπαρεµβάσεις θα ανανεώσουντην εµπιστοσύνη του κόσµουστο πρόσωπο του.

Με κάτι ουσιαστικό και όχι επι-κοινωνιακά δόκιµο για τονστόχο του.

Έχει απολέσει την εµπιστοσύ-νη του κόσµου και όποιοςεµφανιστεί µε πειστικό λόγοως αναµορφωτής της πόληςθα τον δυσκολέψει πολύ.

Γραφει για το... Μακρ(η) και το κοντο του

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:21 ™ÂÏ›‰·11

Page 12: 322 20/11/2010

σ.12 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΠ

ΑΛ

ΛΗ

ΝΗ

Σε έµπρακτη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας και στήριξηςτων δηµοτών της πόλης, σε µια δύσκολη οικονοµικήπερίοδο, προχώρησε η δηµοτική αρχή και ο δήµαρχος της

πόλης κ. Κωνσταντάς.

Συγκεκριµένα, για τρίτη συνεχή χρονιά τα δηµοτικά τέλη καθα-ριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισµού κλπ, παραµένουν στάσιµα,ενώ συνεχίζονται οι ευνοϊκές ρυθµίσεις για τους τρίτεκνους και πολύ-τεκνους (έκπτωση 50%) καθώς και για τα ιδρύµατα δηµοσίου χαρα-κτήρα. Συγκεκριµένα η επιβάρυνση των δηµοτών της Παλλήνης ανάτετραγωνικό µέτρο φθάνει το 1,07 ευρώ, τη στιγµή που σε άλλεςπόλεις της Αττικής ξεπερνούν το 1,5 ευρώ και φθάνουν και κοντά

στα 2 ευρώ.Ο ∆ήµαρχος Παλλήνης σε δήλωσή του αναφέρει: «Η απόφασή

µας για πάγωµα των δηµοτικών τελών, για τρίτη χρονιά µάλιστα, χωρίς

δυστυχώς την συµµετοχή της Αντιπολίτευσης που αποχώρησε προ-σχηµατικά, αποδεικνύει την σταθερή µας βούληση για ελάχιστη κατάτο δυνατόν επιβάρυνση των συµπολιτών µας, σε µια δύσκολη γιαόλους µας οικονοµική συγκυρία.

Στόχος µας είναι να προσφέρουµε στον δηµότη αξιόλογο έργοχωρίς να αιµορραγεί οικονοµικά και µέχρι σήµερα το έχουµε επιτύ-χει σε ικανοποιητικό βαθµό.»

∆ΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ∆ΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Απόφαση µε κοινωνική ευαισθησίααπό την ∆ηµοτική Αρχή

Την Τετάρτη 4/11 στη συνε-δρίαση του ∆ηµοτικού Συµ-βουλίου ζήσαµε την πλήρηαπαξίωση του θεσµού του∆ηµοτικού µας Συµβουλίου,µε την αποχώρηση συνολικάτης αντιπολίτευσης από τησυζήτηση για τα δηµοτικάτέλη.

Το να αποχωρεί η αντιπο-λίτευση από το ∆ηµοτικό Συµ-βούλιο και να απέχει της συζή-τησης για τόσο σοβαρά θέµα-τα αποτελεί επιλογή της.

Αλλά επειδή η Αυτοδιοίκηση και οιεκπρόσωποί της οφείλουν να ενεργούν προςόφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολι-τών και όχι µε κινήσεις εντυπωσιασµού, η∆ηµοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θέλου-µε να ενηµερώσουµε τους δηµότες µας γιατην αλήθεια, που αφορά άµεσα τους ίδιουςκαι την καθηµερινότητά τους.

Οι δηµότες µας πρέπει να ξέρουν ότι ησηµερινή µείζων αντιπολίτευση µας άφη-σε έναν καταχρεωµένο δήµο µε υποχρεώ-σεις κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, αν συνυπολο-γίσουµε και τις υποχρεώσεις των ΝοµικώνΠροσώπων.

Έτσι από την πρώτη στιγµή που αναλά-βαµε, το 2007, προσπαθήσαµε να ανταπε-ξέλθουµε στο δυσβάσταχτο χρέος και παράλ-ληλα να µην επιβαρύνουµε οικονοµικά τονδηµότη.

Οι δηµότες µας πρέπει να γνωρίζουν ότι

για τρία χρόνια έµειναν παγω-µένα στην ουσία τα δηµοτικάτέλη, ενώ για τις τρίτεκνες καιπολύτεκνες οικογένειες, καθώςκαι για τα ιδρύµατα δηµόσιουχαρακτήρα,υπήρξε µεγάλη µεί-ωση των τελών (κατά 50%), µεκοινωνική ευαισθησία.

Επίσης να επισηµάνουµε ότιοι δηµότες µας επιβαρύνονταιπολύ λιγότερο (1,07 ευρώ ανάτ.µ.) σε σχέση µε δηµότες άλλωνπόλεων της ευρύτερης περιο-χής.

Ταυτόχρονα:α) Ανανεώσαµε τον τεχνικό µας εξοπλι-

σµό µε τρία σύγχρονα απορριµµατοφόρακαι επισκευάσαµε όλα τα παλιά που ήτανσε απελπιστική κατάσταση, ενώ προµη-θευτήκαµε 200 κάδους επιπλέον.

β) Αναπλάθουµε και διαµορφώνουµε τοαµαξοστάσιο προκειµένου να είναι λει-τουργικό και αισθητικά αναβαθµισµένο.

γ) Προχωρήσαµε συστηµατικά την ανα-κύκλωση για διάφορα υλικά: χαρτί, γυαλί,αλουµίνιο, πλαστικό κλπ.

δ) Προωθούµε µε γρήγορους ρυθµούςτην ανακύκλωση για ηλεκτρικές και ηλε-κτρονικές συσκευές.

ε) Προωθούµε επιπλέον τον ηλεκτρο-φωτισµό κεντρικών σηµείων της πόλης µεµεθόδους προστασίας του περιβάλλοντοςκαι µείωσης της ενέργειας µέσα στα πλαί-σια της Πράσινης ανάπτυξης και µε στόχο

την ποιότητα ζωής των δηµοτών.Γιατί λοιπόν αποχωρεί η Αντιπολίτευση; Για το πάγωµα δηµοτικών τελών επί τρία

χρόνια;Για τη µείωση των τελών σε δηµότες µας

που πρέπει να στηρίξουµε µε πράξεις καιτο οποίο το κάναµε µε συνέπεια;

Μήπως γιατί οι ίδιοι, ως προηγούµενηδηµοτική αρχή,µας κληρονόµησαν,όχι έργακαι ανάπτυξη, αλλά χρέη και πλήρη απο-διοργάνωση του δήµου;

Ή µήπως επειδή µειώσαµε το χρέος κατά4 εκατ. ευρώ περίπου µε συνετή πολιτικήκαι αίσθηµα ευθύνης µε ταυτόχρονη αύξη-ση της περιουσίας του δήµου;

Οι αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για ναδικαιολογήσει την αποχώρησή της από το∆ηµοτικό Συµβούλιο δεν µπορούν να πεί-σουν τους δηµότες µας.

Η συγκεκριµένη αποχώρηση είναι ενταγ-µένη σε έναν γενικότερο σχεδιασµό τηςΑντιπολίτευσης ενόψει των δηµοτικών εκλο-γών, που θα στηρίζεται σε σκληρή και ανέ-ξοδη επίθεση προς όλους και όλα, µε αφε-τηρία τα δηµοτικά τέλη και θα συνεχιστείπροφανώς κατά την συζήτηση του προϋ-πολογισµού και του τεχνικού προγράµµα-τος.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επι-λογές του. Οι εκλογές όµως απέχουν πολύακόµα!

Εµείς ως υπεύθυνη ∆ηµοτική Αρχή συνε-χίζουµε µε γνώµονα πάντα το καλό του δηµό-τη και της πόλης µας.

Σπύρος Κωνσταντάς - ∆ήµαρχος Παλλήνης

«Πολιτική ουσίας και κοινωνικής ευαισθησίας προς όφελος των δηµοτών»

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 11:11 ™ÂÏ›‰·12

Page 13: 322 20/11/2010

σ.13 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικης

Στο πλαίσιο της ενηµέρωσης και της συνεργασίας τωνΟικολόγων Πράσινων µε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,αντιπροσωπεία της Τ.Π.Κ Αν. Αττικής συναντήθηκε µε το

∆ήµαρχο Παλλήνης κο Σπύρο Κωνσταντά. Η συνάντηση κύλησε σε φιλικό και δηµιουργικό κλίµα και εντο-

πίστηκαν τα προβλήµατα του ∆ήµου και ανταλλάχτηκαν απόψεις γιατην προώθηση λύσεων κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποδεκτών.

Η αντιπροσωπεία της Τ.Π.Κ Αν. Αττικής των Οικολόγων Πράσινωνέθεσε στο ∆ήµαρχο τα παρακάτω θέµατα:

Κτήµα Καµπά: ∆ηλώθηκε η κάθετη αντίθεση των Ο.Π στην δηµι-ουργία χώρου αντίστοιχου του Mall στο κτήµα. Προτάθηκε να υπάρ-ξει συνεργασία ∆ήµου και Νοµαρχίας ή εν όψει του Καποδίστρια 2 τουνέου Μητροπολιτικού ∆ήµου και της Περιφέρειας ώστε να απαλλο-τριωθεί ή να αγοραστεί η έκταση από τον σηµερινό ιδιοκτήτη και ναανεγερθεί το διοικητικό κέντρο τόσο του νέου Μητροπολιτικού ∆ήµου. όσο και της νέας δοµής ∆ευτεροβάθµιου ΟΤΑ που θα προκύψει. Οχώρος προσφέρεται για µια τέτοια χρήση αφού είναι και συγκοινω-νιακός κόµβος. Εννοείται ότι τα κτήρια που θα κατασκευασθούν θαείναι ενταγµένα στο φυσικό τοπίο κι θα δηµιουργηθεί και τεράστιουπερτοπικό Πάρκο.

Λόφος Λεβίδη: Είναι ο µοναδικός πνεύµονας της περιοχής και λαµ-βανοµένου υπόψη ότι η περιοχή της ;Aνω Μπαλάνας σύντοµα θα εντα-χθεί στο σχέδιο είναι άµεση ανάγκη αυτός ο χώρος να αξιοποιηθείυπέρ των πολιτών. Είτε µε αγορά από τους σηµερινούς ιδιοκτήτες είτεµε συµφωνία µαζί τους και το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστεµικρό µέρος του να αξιοποιηθεί ως αναψυκτήριο χαµηλής όχλησης καιόλος ο υπόλοιπος χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους ως πάρκο.

Ρέµα Παλλήνης: Είναι ένα καταπληκτικό φυσικό απόθεµα της περιο-χής που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα και µε την συνεργασία του νέου∆ήµου που θα προκύψει στην Παραλία (Πικέρµι- Ραφήνα) µπορεί νααποτελέσει ένα πρότυπο περιβαλλοντικής αναβάθµισης µιας υποβαθ-µισµένης περιοχής που θα περιλαµβάνει πεζοδρόµηση και ποδηλα-τοδρόµο σε όλο το µήκος του ρου µέχρι τις εκβολές µε ένα σύµπλεγ-µα χώρων αθλητισµού και υπαίθριων παιδότοπων.

Νότια Πεντέλη: Μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή του∆ήµου που εφάπτεται µε το όρος Πεντέλη είναι άµεση ανάγκη η εγρή-γορση όλων των υπηρεσιών του ∆ήµου τόσο για να προστατέψουν τηγη από τις ορέξεις των οποιοδήποτε καταπατητών ή άλλων συµφερό-ντων, όσο και για να προβούν σε άµεση αποκατάσταση όλων των καµέ-νων περιοχών µε ευρείας κλίµακας αναδασώσεις και σπορών ώστε ναπροστατευθεί άµεση από τη διάβρωση το βουνό και να συγκρατηθείη γόνιµη γη στις πλαγιές.

Αποχέτευση: Ο ∆ήµος οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέρ-γειες για κατασκευή µικρού ΚΕΛ στα όριά του, το οποίο θα λειτουργείµε τον πλέον συµβατό τρόπο για το περιβάλλον.Το παραγόµενο νερό θαδιοχετεύεται για πότισµα του αστικού πρασίνου - το οποίο θα πρέπειάµεσα να αναβαθµιστεί και να πολλαπλασιαστεί- και το υπόλοιπο να διο-χετεύεται καθαρό στο ρέµα Παλλήνης για να βελτιωθεί η φυσική ανα-γέννηση στο ρέµα σε συνδυασµό µε τα έργα αναβάθµισης του ρέµατος.

Λαϊκές αγορές: Στο ∆ήµο λειτουργούν 2 λαϊκές αγορές οι οποίεςόµως δεν αλλάζουν θέση λειτουργίας κάθε 6 µήνες όπως ο νόµος ορί-ζει. Αυτό δηµιουργεί προβλήµατα στους κατοίκους των δρόµων. Πρέ-πει άµεσα ο ∆ήµος να υλοποιήσει την παλαιότερη οµόφωνη απόφασητου ∆ηµοτικού Συµβουλίου και να βρει εναλλακτικές θέσεις για τις λαϊ-κές αγορές,σύµφωνα και µε την εκφρασµένη θέση όλων των κατοίκων.

Λόφος Έντισον: Να ενωθούν όλοι οι δρόµοι που οδηγούν προς τονκυκλικό δρόµο περιµετρικά των κατοικιών στο λόφο, αφού µάλιστααυτό προβλέπεται και από την ρυµοτόµηση της περιοχής και είναι καιπάγιο αίτηµα των κατοίκων.

Κεραία Κάντζας: Να ελέγξει η ∆ηµοτική Αρχή την νοµιµότητα εγκα-τάστασης της κεραίας µε τους προβλεπόµενους νόµους για την από-σταση από τις κατοικίες και τα γύρω σχολεία.. Πρέπει να γίνει συζή-τηση µε τους κατοίκους της περιοχής και να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτηςκαι η εταιρία να µεταφέρουν άµεσα την κεραία εκτός αστικού ιστού.

Συνάντηση ΟικολόγωνΠρασίνων Αν. Αττικήςµε Σπ. Κωνσταντά

ΠΡΟΣ: ∆ήµο Παλλήνης (Γρ. ∆ηµάρχου, Πρόεδρο ∆ΕΠ, Πρόεδρο 2ηςΣχολικής Επιτροπής)

Το ∆.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων 1ου ∆ηµοτικού ΣχολείουΠαλλήνης πληροφορήθηκε µε ικανοποίηση το γεγονός της σύναψης προ-γραµµατικής σύµβασης ανάµεσα στο ∆ήµο Παλλήνης και τον ΟΣΚ, µε αντι-κείµενο τη χρηµατοδότηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ1ου ΚΑΙ 3ου ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ», προϋπολογισµού364.000 ευρώ. Με το παρόν έργο, σύµφωνα µε τη σύµβαση, πρόκειται ναγίνουν οι εξής εργασίες στο Σχολείο µας: καθαίρεση των υπαρχουσών κερ-κίδων, εκσκαφή για τη δηµιουργία νέας χαµηλότερης στάθµης στο νότιοµέρος του προαύλιου καθώς και κατασκευή νέων κερκίδων, κατασκευή τοί-χου αντιστήριξης, ράµπας δυο κλιµάκων και, τέλος, µιας βρύσης. Σηµαντι-κά πρόσθετα έργα θα είναι η κατασκευή γηπέδου µπάσκετ και βόλεϊ και ηεπίστρωση του προαύλιου µε ασφαλτικό υλικό Α265 και των γηπέδων µεsportsol. Με αυτές τις πολύ σηµαντικές παρεµβάσεις θα αναβαθµιστούν ηεκπαιδευτική διαδικασία και η ασφάλεια των Μαθητών.

Το ∆.Σ. ευχαριστεί τον ∆ήµαρχο της πόλης Σπύρο Κωνσταντά για τησυνέπεια και την επιµονή του να προχωρήσει το πολύτιµο αυτό έργο.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗ∆ΕΜΟΝΩΝ 1ου ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ«Ανάπλαση προαύλιου 1ου∆ηµοτικού Σχολείου Παλλήνης»

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 11:11 ™ÂÏ›‰·13

Page 14: 322 20/11/2010

σ.14 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικης

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕΟΣΟΥΣ ΑΠΟ µαςΕΖΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.....

Πάλης ξεκίνηµα, νέοι αγώνεςοδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι

νεκροίΠάλης ξεκίνηµα, νέοι αγώνεςοδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι

νεκροί

Όχι άλλα δάκρυα, κλείσαν οι τάφοι

λευτεριάς λίπασµα οι πρώτοινεκροί

Λουλούδι φωτιάς βγαίνει στους τάφους

µήνυµα στέλνουν οι πρώτοινεκροί

Απάντηση θα πάρουν, ενότητακι αγώνα για να ‘βρουν

ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί

ΚΙΚΕΡΩΝ - ΡΩΜΑΙΟΣΡΗΤΟΡΑΣ

Επιστολή που είχε γραφεί το60 προ Χριστού και αφορούσετους Έλληνες.

Συντάκτης της επιστολής,ήταν ο επιφανής Ρωµαίος ρήτο-ρας Κικέρων Μάρκος Τούλιος καιαποδέκτης ο φίλος του ΤίτοςΠοµπώνιος ο επιλεγόµενος Αττι-κός.

Αν διάβαζε κάποιος σήµερατην επιστολή, θα νόµιζε ότι έχειγραφεί στις ηµέρες µας και ότιαναφέρεται στους σηµερινούςσύγχρονους Έλληνες .

Ο Κικέρων περιγράφει τονΈλληνα ως εγωιστή , αυθαίρετοκαι ατίθασο, µε αδύνατη µνήµη, αλλά και αληθινά ελεύθερο .

Το ελληνικό άτοµο γράφει οΡωµαίος διανοητής , περιφρονείτον νόµο και δεν παραδέχεται

άλλη κρίση παρά την ατοµικήτου,που δυστυχώς στηρίζεται σεατοµικά κριτήρια.

Οι Έλληνες λίγα πράγµατασέβονται και σπάνια όλοι τα ίδια. Για να κρίνουν αν ένας νόµος

είναι δίκαιος , θα τονµετρήσουν µε το µέτροτης προσωπικής τουςπερίπτωσης.

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ700 ΕΥΡΩ

Στα εκατοντάδεςposts για την γενιά των700 ευρώ γίνονται ανα-φορές σε δεκάδεςαιτίες που φταίνε γιατην σηµερινή τουςκατάσταση.

“Φταίνε οι κυβερνήσεις”,“φταί-νε οι νεοφιλελεύθερες πρακτι-κές”,“η παγκοσµιοποίηση”,“η ακρί-βεια” .... τα πάντα φταίνε εκτόςαπό τους νέους µε τους µισθούςτων 700 ευρώ.

∆εν φταίει µία νέα γενιά πουµόλις ενηλικιώθηκε.Αυτή η γενιάεκπαιδεύτηκε από κάποιουςανθρώπους και κυρίως από τουςγονείς τους.• Εκπαιδεύτηκε να ξοδεύει χωρίς

να συγκρίνει τιµές... γιατί έτσικάνανε και οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να µένει µε τουςγονείς της ... γιατί έτσι επι-θυµούν οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να πετάει το τσι-γάρο από το ανοιχτό παρά-θυρο στο αµάξι...γιατί έτσικάνανε και οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να αναζητάει γιαµια θέση στο ∆ηµόσιο... για-τί έτσι τους γαλούχησαν οιγονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να παίρνει δάνειαγια να αγοράσουν αυτοκίνη-το (και όχι για να ανοίξουνεπιχείρηση) ...γιατί έτσι κάνουνκαι οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να µην αλλάζειεύκολα δουλειές και να βολεύ-εται σε µια θεσούλα των 700ευρώ ... γιατί έτσι την συµ-βουλεύουν οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να ψηφίζει δύοκόµµατα ... γιατί τα ίδια ψηφί-ζουν και οι γονείς της.

• Εκπαιδεύτηκε να γκρινιάζει καιόχι να προτείνει ... γιατί έτσιγκρίνιαζαν και δεν πρότεινανοι γονείς της.Και τώρα οι γονείς της γενιάς

αυτής, που βγάζουν τα πολλα-πλάσια από τα παιδιά τους βγαί-νουν υποκριτικά στα media καιµιλάνε για την απελπι-σµένη γενιά των G700.• Είναι οι ίδιοι οι γονείς

τους που δεν παίρ-νουν στην δουλειάπου προΐστανται µίαάτεκνη παντρεµέ-νη κοπέλα 25-35ετών µε τον φόβοότι θα µείνει έγκυοςκαι θα λείψει απότην εταιρεία.

• Είναι οι ίδιοι γονείςπου επιµένουν σταφακελάκια για νακάνουν την δουλειάτους ή να εγχειρι-στούν γρηγορότε-ρα.

• Είναι οι ίδιοι γονείςπου παρακαλάνελυτούς και δεµέ-νους και ξεροστα-λιάζουν ηµέρες ολόκληρεςέξω από πολιτικά γραφεία γιαένα βύσµα στο στρατό, στονΑΣΕΠ ή και σε µια ιδιωτικήεταιρεία.

• Είναι οι ίδιοι οι γονείς που δεναποποιούνται των προνοµίωντους ενάντια στο κοινωνικόσύνολο.

• Είναι οι ίδιοι οι γονείς που χτί-ζουν αυθαίρετα µες τα δάση.

• Είναι οι ίδιοι που εκλέγουν βου-λευτές και τα παιδιά των παλαι-ών βουλευτών που ψήφιζανεπί τετραετίες.

• Είναι οι ίδιοι γονείς που φορο-διαφεύγουν συστηµατικά ανα-γκάζοντας το κράτος να δανεί-ζεται.Αν αυτή η γενιά δεν καταλά-

βει ποιος πραγµατικά φταίει γιατην σηµερινή τους κατάσταση,και παράλληλα δεν αλλάξει τιςσυνήθειες που της κληροδότη-σαν οι γονείς της, τότε, οι νέοιαυτής της γενιάς δεν θα εκπαι-δεύσουν καλύτερα τις επόµενεςγενιές, και η µόνιµη γκρίνια καιµοιρολατρία θα συνεχίσει να διαι-ωνίζεται ως γνήσιο χαρακτηρι-στικό της φυλής µας.

Και τότε πια δεν θα φταίνε οιγονείς τους...

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Με µια ωραία γιορτή έγιναν

την Κυριακή, τα εγκαίνια του

νέου κτιρίου που θα στεγάσει τηνΦιλαρµονική του ∆ήµου Αρτέ-µιδας. Παρευρέθηκαν ο ∆ήµαρ-χος της πόλης κ. Αλτιπαρµάκης,πλήθος δηµοτικών συµβούλων

και ιερέων, η Υφυπουργός κ.ΕύηΧριστοφιλοπούλου και ο βου-λευτής κ. Καντερές κ.α. Οι λόγοιπου απεύθυναν οι πολιτικοί ήτανλιτοί και περιεκτικοί, και βέβαιατα πρόσωπα της Προέδρου κ.Μαρίας Μανίκα και των µαθη-τών, έλαµπαν από χαρά και ευχα-ρίστηση για το νέο τους επίτευγµα.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣΝΤΡΟΠΑΛΟΥΣ.....ΑΝΤΡΕΣ τηςΠΟΛΗΣ µας

ΕΠΕΙΓΟΝ- Άντρες Λουτσιώ-τες, µη ντρέπεστε, πετάξτε ταταµπού και τις προκαταλήψεις.Γραφτείτε στη θεατρική οµάδατης πόλης µας, που την καθο-δηγεί και την εµψυχώνει η ηθο-ποιός -συµπολίτισσά µας,γνωστήγια το ήθος της και το ταλέντοτης, Μίρκα Καλαντζοπούλου.Φέτος µε τις σκηνοθετικές τηςοδηγίες και την φιλική - υπο-στηρικτική της στάση,ανέβηκανδύο παραστάσεις που είχαν µεγά-λη επιτυχία : Ο Αρχοντοχωριά-της και η Ιφιγένεια εν Ταύροις.Επικοινωνήστε µαζί της στο τηλέ-φωνο : 6945 431109.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΡΤΕΜΙ∆ΑΣe- mail : [email protected]

Σκεπτοµενοι και µαχοµενοι πολιτες Αρτεµιδας

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:06 ™ÂÏ›‰·14

Page 15: 322 20/11/2010

σ.15 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΠ

ΑΛ

ΛΗ

ΝΗ

∆ιεκδικούµε τα αυτονόητα.∆ιεκδικούµε την προστασία τωνπαιδιών µας από την ακτινοβολία

που δέχονται. Στην περιοχή πέραν τηνεπιβάρυνσης λόγω των ΠΥΛΩΝΩΝ υψηλήςτάσης του σταθµού της ∆ΕΗ, προστίθεταιτώρα και η ακτινοβολία ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

Η πανέµορφη περιοχή κινδυνεύεινα µετατραπεί από πρότυπο οικιστικήςανάπτυξης σε παράδειγµα προς απο-φυγή. Η πολιτεία και οι υπηρεσίες θαέπρεπε να εφαρµόζουν τα αυτονόητα.θα έπρεπε να µας ξαφνιάζουν ευχάρι-στα µε την αποµάκρυνση και την ελάτ-τωση της υφιστάµενης ακτινοβολίας .Αντί για αυτό και άλλη επιβάρυνση! καιάλλη ρύπανση!

Σε απόσταση αναπνοής από τοΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ των παιδιών µας ,απότα σπίτια τους, από τα δωµάτιά τους!,τοποθετήθηκε ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.

Αναρωτιόµαστε για την αδιαφορίατου ιδιοκτήτη του κτηρίου όπου βρί-σκεται η κεραία. Μπορεί ο ιδιοκτήτηςνα αποστρέφει το βλέµµα στο όνοµατου χρήµατος. Οι επιπτώσεις όµως δενκάνουν εξαιρέσεις. Βέβαια ένας απλόςπονοκέφαλος, µια εκφυλιστική πάθη-ση ,η τραγικότητα µιας αποβολής ήένας καταλυτικός καρκίνος µπορούν ναδηµιουργούν φόβο ,δέος, τρόµο,πανικό,αλλάµπορούµε «να χτυπάµε ξύλο», να «παίζουµε»µε τα κινητά µας, κι έτσι να έχουµε το κεφά-λι µας ήσυχο.

Υπάρχουν όµως κάτοικοι, που έχουν τηδύναµη να ενώνονται, που είναι ευαισθητο-ποιηµένοι,που δεν διακατέχονται από το «δεν

βαριέσαι»,που δεν θέλουν να είναι πια θύµα-τα πλουτισµού κάποιων, που ενδιαφέρονταιγια το µέλλον και την υγεία των παιδιών τους.

Αυτοί οι κάτοικοι είµαστε όλοι ΕΜΕΙΣ!ΕΜΕΙΣ που αποτελούµε την οµάδα αγώνα,ΕΜΕΙΣ που υπογράψαµε την διαµαρτυρία(και όλοι ΕΣΕΙΣ που θα την υπογράψετε)

Θα βγούµε νικητές ! έτσι για να δείξου-µε ότι δεν είµαστε όλοι ίδιοι.

Ότι δεν µας απασχολεί µόνο να στέλνου-µε sms µεταξύ µας και να αυτοκτονούµε κάτωαπό κεραίες!!

ΠΑΜΦΙΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ( πρόεδρος Συλλό-γου Γυναικών Παλλήνης ) (6972211208)

ΛΕΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Ιατρός Φυσικής Ιατρι-κής-Ψυχολόγος ) (6937409005)

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(Ηλεκτρονικός Τεχν. Μηχανικός)

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(Ηλεκτρονικός Τεχν. Μηχανικός)

ΚΑΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ( Μέλος τουΣυλλόγου Γυναικών Παλλήνης ) (6937568840)

ΦΕΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ( Νοµικός - ∆ικη-γόρος ) (210-8827634)

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΣΥΛΛΟΓΟΣΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ- ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝΚΑΙ ΚΗ∆ΕΜΟΝΩΝ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Επιτροπή «Αγώνα κατοίκων ΚΑΝΤΖΑΣ»: ∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την κεραία κινητής τηλεφωνίαςστην οδό ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ !! (ΚΑΝΤΖΑ - ΠΑΛΛΗΝΗΣ)

ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ ΒΟΛΛΕΫΝίκη 3-2 µε µεγάλη ανατροπή σε

παιχνίδι διάρκειας 2µιση ωρών

Σε ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα, το οποίο φαινότανχαµένο για την Παλλήνη, η οµάδα µας έδειξε τεράστιαψυχικά αποθέµατα και κατόρθωσε να έχει τη µικρότερη

δυνατή βαθµολογική απώλεια. Στο 1ο σετ η οµάδα µπήκεδυνατά (προηγήθηκε µε 8-3) όµως στη συνέχεια ταπροβλήµατα στην υποδοχή έκαναν και πάλι την εµφάνισήτους και το σετ χάθηκε µε 21-25. Στο 2ο σετ τα προβλήµατασυνεχίστηκαν και οι φιλοξενούµενες προηγήθηκαν µε 14-20.

Στο σηµείο αυτό έγινε µία αλλαγή, η οποία άλλαξε ουσια-στικά την ροή του αγώνα. Η Ρηγάτου Τ. πήρε θέση στην εξάδαως διαγώνια και από την θέση του σερβίς πίεσε την αντίπαληυποδοχή, µε το σετ να γυρίζει 21-20 υπέρ της οµάδας µας. Στην

συνέχεια έγινε µάχη µε την Παλλήνη να έχει δύο ευκαιρίες νατελειώσει το σετ αλλά τα ατοµικά λάθη στην επίθεση έδωσαν τοσετ στη Χαλκίδα µε 27-25.

Στο 3ο σετ, παρόλη την απογοήτευση από τον τρόπο πουχάθηκε το 2ο, οι αθλήτριες προσπάθησαν προηγήθηκαν µε 4-0αλλά ισοφαρίστηκαν άµεσα σε 4-4.

Στη συνέχεια η οµάδα µας είχε µία µικρή διαφορά ενός ήδύο πόντων αλλά στο τέλος ενώ βρέθηκε να προηγείται µε 24-22, ισοφαρίστηκε σε 24-24 αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει τοσετ µε 27-25.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η αφορµή, που τόνωσε την ψυχολο-γία των µικρών αθλητριών µας και στην συνέχεια κέρδισαν µεσχετική ευκολία το 4ο σετ µε 25-15 και το 5o σετ µε 15-11.

Το τέλος του αγώνα άφησε στην οµάδα µας µία γλυκόπικρηγεύση όσον αφορά το αποτέλεσµα αλλά και ένα έντονο προ-βληµατισµό για την αντιµετώπιση που υπάρχει φέτος από τη διαι-τησία και για µία σειρά γεγονότων που σχετίζονται µε αυτήν !!!

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 11:11 ™ÂÏ›‰·15

Page 16: 322 20/11/2010

σ.16 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 πολιτικη

ΗΝΟ∆Ε Αν. Αττικής απέστειλε τα εκλογικά τµήµατα ανά ∆ήµο που θα προσέλθουντα µέλη και οι φίλοι που επιθυµούν να εγγραφούν για να συµµετέχουν στηνδιαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου του Κόµµατος της Νέας ∆ηµοκρατίας.

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των δεκαοκτώ ετών.Για περισσότερες διευκρινίσεις εντός των προσεχών ηµερών θα τεθεί σε λειτουργία

call center µέσω του οποίου θα δίδονται πληροφορίες για τα εκλογικά τµήµατα σε πανελ-λαδική κλίµακα καθώς και τις υπόλοιπες διαδικασίες που αφορούν στην συµµετοχή τωνπολιτών. Ο αριθµός για πανελλαδική χρήση είναι 2103255255. Επίσης πληροφορίες ανα-λυτικές θα αναρτηθούν και στο web site του Κόµµατος www.nd.gr.

ΧΩΡΟΙ ∆ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ∆ΙΑ∆ΙΑΚΑΣΙΑΣ

∆ΗΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ Κ ΚΡΗΤΗΣΑΡΤΕΜΙ∆Α ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟ 3η ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦ.ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

ΒΑΡΗ ΚΕΠ ΒΑΡΗΣ ΒΑΚΧΟΥ 13 & ∆ΗΜΗΤΡΑΣΒΟΥΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΕΦΥΡΟΥ 2ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΕΠ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΦΡΟ∆ΙΤΗΣ 2ΓΕΡΑΚΑΣ ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΘΑΚΗΣ 12ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ 5 (1ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Λ. ΑΘΗΝΩΝ & ΡΗΓΑ

ΦΕΡΡΑΙΟΥ( 1ος ΟΡΟΦΟΣ )

ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΡΩΜΑ 4

ΚΟΡΩΠΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟ( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ) ΠΑΠΑΣΙ∆ΕΡΗ 10

(ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ)ΛΑΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΙΑΝΙΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ 1ΠΑΛΛΗΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

∆ΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΡΑΦΗΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝ.ΑΝΙΣΤΑΣΕΩΣ

Κ ∆ΑΒΑΡΗ ΠΙΝ∆ΟΥ 34ΣΠΑΤΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Κ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΝΟ.∆.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα εκλογικά τµήµαταγια την εκλογή νέουΠροέδρου της Ν∆

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑΚΑΙ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΤΟΥ ΝΕΟY ΠΑΣΟΚ

Βλέπουµε την ασυνέπεια του κ. Παπανδρέου να παιρνει ταοικονοµικά µέτρα που έλεγε πως θα παρει ο κ.Καραµανλής καικαταψηφίστηκε . Όµως, γνώριζε ακριβώς που βρίσκεται η ελλη-νική οικονοµία. Είχε διακηρύξει προεκλογικά, ότι «µίλησε» µεόλους τους ανώτατους αξιωµατούχους των Βρυξελλών, τον κ.Αλµούνια, τον κ. Τρισέ...Ο κ.Αλµούνια είπε «όλα τα ελληνικάκόµµατα γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση της Ελληνικής Οικο-νοµίας»ΒΗΜΑ 15/09/2009. Μα καλά δεν µας έλεγε πως λεφτάυπάρχουν; Γιατί ψηφίστηκε ο κ. Παπανδρέου για να µαζεψει23.000 βιογραφικά και να διαλέξει:

1. Νοµική σύµβουλο του πρωθυπουργού την κα Σιούτη ηοποία κατά την προηγούµενη επαγγελµατική της «δράση» συµ-µετείχε στην δικηγορική εταιρεία που είχε συνεργαστεί µε τηνSIEMENS,για την προστασία του προσωπικού της εταιρείας τουεντιµότατου κ. Χριστοφοράκου , εργαζόµενη , «σύµφωνα µε τονόµο και τη δεοντολογία, όπως οφείλει να κάνει κάθε δικηγό-ρος». Θέλει πραγµατικά ο κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει στονΕλληνικό Λαό την αλήθεια για το σκάνδαλο SIEΜΕΝS;

2.Η νέα γενική γραµµατέας Χωροταξίας Μαρία Καλτσά µέχριπρότινος µετείχε στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της κατασκευαστι-κής εταιρείας ΓΕΚ - Τέρνα .

3.Στο υπουργείο παιδείας (πάει το Εθνικής) , η κα Θάλεια∆ραγώνα. Εχει γράψει το «Τι είν΄ η Πατρίδα µας;» και υπότιτλο«Ο Εθνοκεντρισµός στην Εκπαίδευση». ∆ιαβάστε τι γράφει.

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον19ο αιώνα. ∆ηµιουργήθηκε έξωθεν σε µια εποχή έντονου εθνι-κισµού,αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιµπεριαλισµού (σελ.16).

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισµούς σε κατωτέρους καιανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιοακριβώς συµβαίνει µε όποιον θεωρεί ανεπιθύµητους τους µετα-νάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σηµα-σία, την τεράστια δύναµη, την έκταση και το κύρος της Οθωµα-νικής Αυτοκρατορίας! Επίσης,όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρ-ροές στον Νεοελληνικό µας Πολιτισµό (σελ. 81), κι όποιος ισχυ-ρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισµός έχει επιδράσει αρνητικά στουςΈλληνες!... (σελ. 82).

Η Ρεπούση µπροστά της είναι εθνικίστρια . Aποκαλύφθη-καν και στους πιο δύσπιστους συµπατριώτες µας οι πραγµατι-κές προθέσεις του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο Forum γιατη λαθροµετανάστευση,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναιαποφασισµένος να προωθήσει τη νοµιµοποίηση όλων των λαθρο-µεταναστών, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιάτης δεύτερης γενιάς, τη συµµετοχή στις βουλευτικές εκλογέςόσων θα έχουν την ιθαγένεια και στις δηµοτικές εκλογές όλων.

Αν αυτά γίνουν πραγµατικότητα, τότε η Ελλάδα και ο Ελλη-νισµός τέλειωσαν. Θα γίνουµε µειοψηφία στον τόπο µας. Εχειλοιπόν συνέπεια το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ στην διάλυση της Ελλάδαςκαι στην αντίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου(Η Ελλάδα στους Ελληνες κλπ) .

Πώς να µην γράφει η τουρκική «Σαµπάχ»: «Ο Γιώργος Παπαν-δρέου,µπορεί να κάµει «γενναία βήµατα» προς την Τουρκία. Έχεισυγκεντρώσει στο στενό του κύκλο νέους ανθρώπους που πιστεύ-ουν στην ελληνοτουρκική προσέγγιση».Προσέχτε κύριε Παπαν-δρέου γιατί ο Ερντογάν που µας έρχετε άρον άρον δήλωσε πωςδεν συµφωνεί πως έγινε στο Σουδάν γενοκτονια (300.000 χρι-στιανους εχουν σφαξει µεχρι τώρα ) εχει συνηθίσει ο Τούρκοςσε άλλα νούµερα 1.000.000 Ελληνες 1.500.000 Αρµένιους . Λέςγιαυτό να θέλει να µας κάνει ο κ.Παπανδρέου µουσουλµανικήχώρα; Μέσα σε όλα αυτά πρέπει στις εκλογές της Ν.∆. να επι-λεγεί ένας αρχηγός που να κανει αντιπολίτευση στην συνήγοροτης Siemens , στο µέλος του ∆.Σ. ΓΕΚ - Τέρνα , στην εκπρόσω-πο του εθνοµηδενισµού στο Υπουργείο πρώην Εθνικής Παιδεί-ας και σε άλλες παρόµοιες επιλογές του τωρινού πρωθυπουργού.

ΣΤΑΥΡΙ∆ΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ -ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ Ν.∆. ΡΑΦΗΝΑΣ το 2004

Προσωπική µου άποψη είναι πως όπως ψηφισε η παράτα-ξή µας , έστειλε σπίτι της και τιµώρησε την κα Γιαννάκου για τηνθέση της στο βιβλίο της ιστορίας µε αυτό σαν οδηγό πρέπει ταµέλη της Ν.∆. να εκλέξουν αρχηγό.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:56 ™ÂÏ›‰·16

Page 17: 322 20/11/2010

σ.17 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΓΛ

ΥΚ

Α Ν

ΕΡΑ

- Ν

ΕΑ

ΜΑ

ΚΡ

Η

Με στόχο τη δηµιουργία Τράπεζα Αίµατος στο ∆ήµο ΓλυκώνΝερών, ο ∆ήµος διοργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟ∆ΟΣΙΑ ηοποία θα πραγµατοποιηθεί στις 12 ∆εκεµβρίου 2009 στο Παλαιό∆ηµαρχείο (Λεωφ.Λαυρίου & Κορυτσάς) και ώρες 9:00π.µ - 13:00µ.µσε συνεργασία µε το Τµήµα Αιµοδοσίας του Νοσοκοµείου ΓενικόΚρατικό «Γεώργιος Γεννηµατάς».

Η εθελοντική αιµοδοσία είναι αναντικατάστατη πράξη αλτρου-ισµού,προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους µας.

Μια µονάδα αίµατος µπορεί να βοηθήσει στο να σώσει τη ζωήπερισσοτέρων του ενός ασθενών.

Και αυτό γιατί µια µονάδα αίµατος µπορεί να χωριστεί σε επι-

µέρους συστατικά όπως είναι για παράδειγµα τα ερυθρά κύτταρακαι το πλάσµα, τα οποία µπορούν να ικανοποιήσουν τις διαφορε-τικές ανάγκες πολλών ασθενών.

Ας µη ξεχνάµε ότι δεν υπάρχει διαθέσιµο υποκατάστατο τουαίµατος. Το ανθρώπινο αίµα δεν µπορεί να παρασκευασθεί καιµόνο ο άνθρωπος µπορεί να προσφέρει αίµα που µπορεί να χρη-σιµοποιηθεί για ανθρώπους.

Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18 - 65 ετών µπορεί να δώσει αίµακαι κάθε εθελοντής αιµοδότης µπορεί να ζητήσει αίµα σε περί-πτωση ανάγκης για τον εαυτό του ή για κάποιο συγγενικό ή φιλι-κό πρόσωπο.

Εθελοντική αιµοδοσία στα Γλυκά Νερά

ΠΡΑΞΗΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

4ΗΣ Π.Ε.ΝΕΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ:∆ΗΜΟΣ ή

ΝΟΜΑΡΧΙΑ;;

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτι-στικός Σύλλογος της 4ης ΓειτονιάςΝέας Μάκρης διεξήγαγε µε επι-τυχία την ετήσια Γενική Συνέλευ-σή του την Κυριακή 15 Νοεµβρί-ου 2009.Τα κυριότερα θέµατα πουσυζητήθηκαν ήταν το ζήτηµα έντα-ξης στο σχέδιο των οικοπέδωνπέριξ του Κοιµητηρίου και η υπο-σχεθείσα Πράξη Εφαρµογής τουσχεδίου της 4ης Π.Ε. (όσο δηλα-δή τµήµα της γειτονιάς είναι ήδηστο σχέδιο). ∆ιαπιστώθηκε ότι ηαπόφαση 325/2007 του ∆ηµοτι-κού Συµβουλίου, περί επέκτασηςτου σχεδίου προς το Κοιµητήριοέχει τεθεί προ πολλού στο ...αρχείοτης Περιφέρειας Αν.Αττικής,αφoύδεν επακολούθησε επί της ουσίαςβούληση υλοποίησης. Ταυτόχρο-να, δεν έχει γίνει ακόµα Ανάρτη-ση στο ∆ήµο της πράξης εφαρ-µογής για το υπόλοιπο τµήµα τηςγειτονιάς, και απ’ότι φαίνεται δενθα γίνει σύντοµα. Ο ∆ήµος ενη-µέρωσε το Σύλλογο ότι «δεν έχειτη σχετική µελέτη, διότι την έχειστείλει στη Νοµαρχία για έγκρισηαπό τον Αύγουστο,και να την ανα-ζητήσουν εκεί». Η δε Νοµαρχίαενηµέρωσε ότι «τα χαρτιά που τουςέστειλε ο ∆ήµος τέλη Σεπτεµβρί-ου είναι ελλειπή, ότι έχουν ενη-µερώσει πολλές φορές το ∆ήµοπερί τούτου,αλλά αυτός δεν αντα-ποκρίνεται».Τελικά οι πολίτες µοι-άζει να έχουν γίνει «µπαλάκι τουπινγκ-πονγκ» µεταξύ των αρµοδίωνυπηρεσιών, αλλά το αποτέλε-σµα...µηδέν.

Ξεκινούν στις 25 Νοεµβρίου οι προβολέςτης Κινηµατογραφικής Λέσχης ΝέαςΜάκρης (τµήµα του συλλόγου

Πολιτιστικές Απόπειρες και µέλος τηςΟµοσπονδίας Κινηµατογραφικών ΛεσχώνΕλλάδας) που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9:15το βράδυ στο σινε Αλίκη.

Για έβδοµη συνεχόµενη χρονιά, κάθε βδο-µάδα ένα όµορφο ταξίδι µέσα από τη µαγεία τηςµεγάλης οθόνης.Ταινίες όµορφες,µοντέρνες καιανατρεπτικές οι οποίες θέτουν τα σύγχρονα προ-βλήµατα της κοινωνίας και ψυχαγωγούν. Ταινίεςπου γνωρίζουν στους θεατές την κινηµατογρα-φική γραφή όλων των χωρών του κόσµου. ΗCineκάρτα ∆ιαρκείας κοστίζει 40 ευρώ και γιαµαθητές, φοιτητές 20 ευρώ.

Το πρόγραµµα ταινιών της περιόδου 2009-2010 είναι:

25/11/2009: Ένας Ελεύθερος Κόσµος, τουΚεν Λόουτς. Αγγλία 2007. 96΄

2/12: Η Σιωπή της Λόρνα, των Ζαν Πιερ καιΛικ Νταρντέν. Βέλγιο 2008. 105΄

9/12: Το Πρόσωπο Ενός Άλλου, του ΧιρόσιΤεσιγκαχάρα. Ιαπωνία 1966. Επανέκδοση. 124΄

16/12: Control, του Αντον Κόρµπιν. Αγγλία2007. 121΄

23/12: Το Τέρας, του Ροµπέρτο Μπενίνι. Ιτα-λία 1994. Επανέκδοση. 97΄

13/1/2010: Η Σκόνη του Χρόνου, του Θόδω-ρου Αγγελόπουλου. Ελλάδα 2008. 125΄

20/1: Βαθιά Κοφτά Ανθρώπινα, του ΦατίχΑκίν. Τουρκία 1998. 100΄

27/1: Χιόνι, της Αϊντα Μπέτζικ.Βοσνία-Ερζε-γοβίνη 2008. 99΄

3/2: Η Ζωή Είναι Ένα Θαύµα, του Εµίρ Κου-στουρίτσα. Σερβία 2004. 149΄

10/2: The Visitor, του Τόµας Μακάρθυ.Η.Π.Α2007. 104΄

17/2: Ολοµόναχοι Μαζί - Three Irons, τουΚίµ Κί Ντούκ. Νότιος Κορέα 2004. 89΄

24/2: Στους 451 Βαθµούς Φαρενάιτ,του Φραν-σουά Τρυφώ. Γαλλία 1966. Επανέκδοση. 112΄

3/3: Άντρας Τραβάει Καρότσι, του Ραµίν Μπα-χρανί. Ιράν, Η.Π.Α 2005. 85΄

10/3: Το Αλάτι Αυτής της Θάλασσας, της

Ανµαρι Τζασίρ. Παλαιστίνη 2008. 109΄17/3: Ulzhan, του Βόλκερ Σλέντορφ. Καζακ-

στάν, Γερµανία 2007. 105΄24/3: Λεονέρα, του Πάµπλο Τραπέρο. Αργε-

ντινή, Βραζιλία 2008. 113΄14/4: Τρεις Στιγµές, του Πέτρου Σεβαστίκο-

γλου. Ελλάδα 2008. 80΄21/4: Σκλάβοι στα ∆εσµά τους, του Τόνι

Λυκουρέση. Ελλάδα 2008. 127΄ΕΝΑΡΞΗ της Κινηµατογραφικής Λέσχης

την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ µε την ταινία:«ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του ΚενΛόουτς.

Συγκλονιστική ταινία - σχόλιο πάνω στη στυγνήεκµετάλλευση των µεταναστών στον κόσµο της ελεύ-θερης οικονοµίας µέσα από την ιστορία µιας γυναί-κας στο σύγχρονο Λονδίνο που αρχίζει τη δική της

ε π ι χ ε ί ρ η σ ηεξεύρεσης εργα-σίας. Επιστρέ-φοντας στηνΑγγλία του« ελ ε ύ θ ε ρ ο υκόσµου...» απότην αποστολήτης στην Πολω-νία για την εξεύ-ρεση φτηνήςεργασίας, γιαλογαριασµό τηςεταιρείας στηνοποία εργάζε-ται,η Αντζι,µιαόλο ενέργειακαι φαντασία30άρα γυναίκαβρίσκεται ξαφ-νικά χωρίς δου-λειά κι αποφα-

σίζει, µε τη βοήθεια µιας συγκατοίκου της, ν’ ανοίξειτο δικό της γραφείο εξεύρεσης εργασίας για µετανά-στες... Ο Λόουτς έφτιαξε ακόµη µία εξαιρετική ται-νία,που σε κρατά καθηλωµένο στη θέση σου από τηναρχή ως το τέλος, ταινία σκηνοθετηµένη µε οξυδέρ-κεια και κριτική µατιά, από την οποία δεν λείπουν ηανθρωπιά και η συµπάθεια για τα πρόσωπά του, καυ-στικό ταυτόχρονα σχόλιο για την ελεύθερη οικονοµίακαι τα µέσα στα οποία αναγκάζει τα άτοµα να κατα-φύγουν για να µπορέσουν να επιβιώσουν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ -ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:37 ™ÂÏ›‰·17

Page 18: 322 20/11/2010

σ.18 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΝ

ΟΜ

ΑΡ

ΧΙΑ

ΑΝ

ΑΤ.

ΑΤ

ΤΙΚ

ΗΣ

Το Νοµαρχιακό ΣυµβούλιοΑνατολικής Αττικής ενέκρινεοµόφωνα, µετά από εισήγηση του

Αναπληρωτή Προέδρου της ΝΕΛΕνοµαρχιακού συµβούλου ∆ηµ. Μάρκου, τοΠρόγραµµα Επιµόρφωσης Ενηλίκων γιατο 2010 στα πλαίσια της δια βίου µάθησηςτων πολιτών ώστε να αναβαθµίσουν τιςεπαγγελµατικές τους δεξιότητες.

Στην εισήγησή του ο ∆ηµ. Μάρκου ανέ-φερε ότι το πρόγραµµα θα ξεκινήσει στις 11Ιανουαρίου και θα είναι το µεγαλύτερο πουέχει πραγµατοποιηθεί τόσο σε έκταση όσοκαι στην θεµατολογία του. Στη συνέχειαεπεσήµανε ότι:* Το συνολικό κόστος των δράσεων της ΝΕΛΕ

για το 2010 ανέρχεται σε 1.025.000 ευρώκαι είναι το µεγαλύτερο που υλοποιείΝοµαρχία σε όλη τη χώρα. Θα καλυφθείκατά 10% από επιχορήγηση του αρµό-διου Υπουργείου ενώ το υπόλοιπο 90%από ιδίους πόρους.

* Σε σύγκριση µε προηγούµενα έτη έχειληφθεί ιδιαίτερη µέριµνα ώστε να προ-ωθηθούν δράσεις για την προστασία τουπεριβάλλοντος.

* Τα τµήµατα εκµάθησης ηλεκτρονικών υπο-λογιστών έχουν αναβαθµιστεί ριζικά καιπλέον τα εργαστήρια είναι εξοπλισµέναµε σύγχρονους υπολογιστές. Παράλλη-λα, για δεύτερη συνεχή χρονιά λειτουρ-γεί το εξεταστικό κέντρο ECDL για τηνπιστοποίηση των γνώσεων που θα λάβουνόσοι παρακολουθούν τα τµήµατα.Οι πολί-τες µε χαµηλά εισοδήµατα έχουν πλέοντην ευκαιρία να αποκτούν το πτυχίο ECDLµε ιδιαίτερα χαµηλές τιµές.

* Παράλληλα µε την εκπαίδευση ενηλίκων,τα προγράµµατα της Ν.Ε.Λ.Ε. επεκτεί-νονται και εφαρµόζονται και σε ιδρύµα-τα που φιλοξενούν παιδιά.Τα παιδιά αυτάέχουν στερηθεί του οικογενειακού τουςπεριβάλλοντος και απαιτείται ιδιαίτερηεκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη γιατην ένταξη τους στην κοινωνία αφού ενη-λικιωθούν. Επίσης, συνεχίζεται µε µεγά-λη επιτυχία και συµµετοχή η συνεργα-σία µε ευπαθείς οµάδες του πληθυσµού,όπως άτοµα µε ειδικές ανάγκες, οµάδεςαπεξάρτησης από τα ναρκωτικά και τσιγ-γάνουςΟλοκληρώνοντας την εισήγησή του νοµαρ-

χιακός σύµβουλος ∆ηµ. Μάρκου τόνισε ότιµέσα στις δραστηριότητες που θα αναπτύσσειη ΝΕΛΕ το 2010 είναι η προώθηση δράσε-ων για την δηµιουργία και εκπαίδευση εθε-λοντικού σώµατος σε θέµατα πολιτικής προ-στασίας,καθώς και ηµερίδων για θέµατα δια-τροφής, προληπτικής ιατρικής, περιβάλλο-ντος και συµβουλευτικής γονέων. Τα προ-γράµµατα το 2010 θα πραγµατοποιηθούν µετη συνεργασία 150 φορέων (δήµων, κοινο-

τήτων, συλλόγων, σωµατείων) στους παρα-κάτω δήµους και κοινότητες:

∆ΗΜΟΙΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΑΛΑΜΟΣ,

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ,ΑΝΟΙΞΗ,ΚΕΡΑΤΕΑ,ΑΡΤΕΜΙ∆Α,ΚΟΡΩΠΙ,ΑΥΛΩΝΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΑΧΑΡΝΑΙ,ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΒΑΡΗ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,ΒΟΥΛΑ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΓΕΡΑΚΑΣ,ΠΑΙΑΝΙΑ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ΠΑΛΛΗΝΗ,∆ΙΟΝΥΣΟΣ,ΡΑΦΗΝΑ,∆ΡΟΣΙΑ,ΣΠΑΤΑ,ΘΡΑΚΟΜΑΚΕ∆ΟΝΕΣ, ΩΡΩΠΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΑΝΘΟΥΣΑ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΩΡΩΠΟΥ,

ΑΦΙ∆ΝΑΙ,ΠΙΚΕΡΜΙ,ΒΑΡΝΑΒΑΣ,ΠΑΛΑΙΑΦΩΚΑΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΠΟΛΥ∆ΕΝ∆ΡΙ,ΚΑΠΑΝ∆ΡΙΤΙ, ΣΑΡΩΝΙ∆Α, ΚΟΥΒΑΡΑΣ,ΣΤΑΜΑΤΑ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ,ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Για την υλοποίηση των προγραµµάτωνθα απασχοληθούν 250 επιµορφωτές, αµει-βόµενοι από την Νοµαρχία, και θα συµµε-τέχουν 6000 περίπου πολιτών που θα παρα-κολουθούν τµήµατα της επιλογής τους,καθώςο συνολικός αριθµός των τµηµάτων φθάνειτα 560, που αναλυτικά έχουν ως εξής :

Α/Α ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ1 PATCHWORK 52 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ 213 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

ΑΓΩΓΗ 44 ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 105 ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ 26 ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑ 137 ΒΙΤΡΩ 88 ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ 309 ∆ΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ 510 ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΠΑ 2011 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ 4712 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 2313 ΘΕΑΤΡΟ 2614 ΚΕΝΤΗΜΑ ΧΕΙΡΟΣ -

ΜΗΧΑΝΗΣ 2015 ΚΕΝΤΗΤΟ ΨΩΜΙ 716 ΚΕΡΑΜΙΚΗ 817 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ 218 ΚΟΠΑΝΕΛΙ 519 ΚΟΠΤΙΚΗ - ΡΑΠΤΙΚΗ 2820 ΚΟΣΜΗΜΑ 372| ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 222 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ -

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 2023 ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ -

ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ 424 ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

(ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ) 525 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 3

26 ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑ 127 ΠΙΑΝΟ - ΑΡΜΟΝΙΟ 728 ΤΟΥΜΠΕΛΕΚΙ 229 ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ 130 ΜΠΑΣΟ 131 ΛΑΟΥΤΟ 132 ΚΡΟΥΣΤΑ 233 ΚΛΑΡΙΝΟ 134 ΚΙΘΑΡΑ 635 ΒΙΟΛΙ 236 ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΕΣ

ΣΤΟΛΕΣ 737 ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΟΙ

ΧΟΡΟΙ 7038 ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1439 ΡΑ∆ΙΟΦΩΝΙΑ,

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΡΑ∆ΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ 7

40 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ 13

41 ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 7

42 ΥΦΑΝΤΙΚΗ 143 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ 15

44 ΧΟΡΩ∆ΙΑ 2345 ΨΗΦΙ∆ΩΤΟ 1546 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ 447 ΤΕΧΝΙΚΗ -

ΠΩΛΗΣΕΩΝ 5

ΣΥΝΟΛΟ 560

Προγράµµατα ΛαϊκήςΕπιµόρφωσης για το 2010

∆ιακοπή λειτουργίαςσε τµήµατα του∆ηµ. ΣχολείουΕλληνογερµανικήςΑγωγής

Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασµούγια την παρακολούθηση της εξέλιξης τηςνέας γρίπης ο Νοµάρχης ΑνατολικήςΑττικής Λ. Κουρής, µετά από πρότασητου ΕΛΠΕΚΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ καιτην σύµφωνη γνώµη της πολιτικής ηγε-σίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινω-νικής Αλληλεγγύης,αποφάσισε την παύ-ση λειτουργίας από Τρίτη 17 Νοεµβρί-ου και για επτά (7) ηµέρες, λόγω συρ-ροής κρουσµάτων γρίπης και επιβεβαι-ωµένων κρουσµάτων του υιού Α(Η1Ν1),των τµηµάτων Α2,Γ1,Γ2,Γ8,∆8,Ε3,ΣΤ1,ΣΤ2, ΣΤ3, ΣΤ6 του ∆ηµοτικού Σχο-λείου της Ελληνογερµανικής Αγωγής.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:07 ™ÂÏ›‰·18

Page 19: 322 20/11/2010

σ.19 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικης

Ο µαγικός κόσµος του ποδοσφαί-

ρου δεν έχει µόνο γκολ,ντρίπλες,

πέναλτι, οφ σάιντ, φάουλ και

σουτ.Πίσω από τις φανέλες των

ποδοσφαιριστών,συχνά κρύβο-

νται µεγάλες καρδιές. Ξεχωρι-

στές ψυχές που αποδεικνύουν

ότι ο αθλητισµός είναι η ελπίδα

για ένα καλύτερο αύριο των παι-

διών. Μια µεγάλη καρδιά είναι

λοιπόν ο ποδοσφαιριστής του

Ηρακλή εκεί στην όµορφη Θεσ-

σαλονίκη, ο Σερζ Ντιέ από την

Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο άνθρωπος αυτός έχει αφιερώσει

τη ζωή του στα γήπεδα,την οικο-

γένεια και το σπουδαίο ανθρω-

πιστικό έργο που επιτελεί. Με

το περίσσευµα του µισθού του

αλλά πάνω απ’ όλα µε το µεγα-

λείο της ψυχής, βοηθάει τα παι-

διά της πατρίδας του και στέλ-

νει µήνυµα αισιοδοξίας.

Εµπνευστής του Ιδρύµατος «Μανε-

σέ» ο Ντιε µεγάλωσε φτωχικά.

Και τώρα θέλει να κάνει ότι µπο-

ρεί για να γίνουν έργα κι ένα σχο-

λεία στη χώρα του.Μανεσέ σηµαί-

νει ο άνθρωπος που έχει περά-

σει πολλές δυσκολίες στη ζωή

του και τον σώζει ο θεός.Άνθρω-

ποι σαν τον Ντιέ που έχει επι-

σήµως τον τιµητικό τίτλο του

Πρέσβη της Ειρήνης πρέπει να

βρίσκονται στην κορυφή της

ψυχής µας.Ποδοσφαιριστές σαν

αυτόν,φέρνουν ξανά τους φιλά-

θλους στα γήπεδα.

Ο Ντιέ δείχνει µε τον τρόπο ζωής

του ότι είναι πάνω απ’ όλα ένας

φάρος αγάπης και συµπόνιας.

Και µόνο τέτοιοι άνθρωποι χρει-

άζονται σήµερα στην κοινωνική

ζούγκλα που ζούµε.

SSccrr iippttaa mmaanneenntt

∆Ô˘ ∞ƒ°Àƒ∏ ∫ø™∆∞∫∏

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ταχ.∆/νση: Λ.Μαραθώνος 34 ,Τηλ.210-6039550 Φαξ: 210-6039245 Αριθµ.Πρωτ: 5749/16-11-2009

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ∆ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερµίου διακη-ρύσσει ότι εκτίθεται σε ανοικτό πρόχειρο διαγωνι-σµό,µε σφραγισµένες προσφορές και κριτήριο κατα-κύρωσης την τεχνικοοικονοµικά συµφερότερη προ-σφορά η προµήθεια ενός βυτιοφόρου οχήµατος 10κ.µ., ενδεικτικού προϋπολογισµού 37.800,00 ευρώπλέον Φ.Π.Α. 19% ήτοι συνολική δαπάνη µε ΦΠΑ44.982,00 ευρώ.

Για την διενέργεια του παρόντος διαγωνισµούκαι την εκτέλεση της προµήθειας ισχύουνε:

Α) Η απόφαση του ΥΠ. ΕΣ. Αριθµ.11389/93(ΕΚΠΟΤΑ).

Β) Ο Ν.3463/06 (∆ηµοτικός & Κοινοτικός Κώδι-κας).

Γ) Η παρούσα διακήρυξη.∆) Οι υπ’αριθµ.Π1/7145/02 και Π1/7146/02 Απο-

φάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.Ε) Οι Νόµοι 2465/97 και 2867/2000 του Υπουρ-

γείου Μεταφορών &Επικοινωνιών (µόνο για αυτο-κίνητα).

ΣΤ) Η υπ’αριθµ.238/2009 µελέτη ΤΥ∆Κ Π.∆.Α.Α..Ζ) Η υπ’αριθµ.282/2009 απόφαση του Κοινο-

τικού Συµβουλίου.Οι προσφορές µε όλα τα απαραίτητα δικαιολο-

γητικά για τον διαγωνισµό πρέπει να κατατεθούνστην Κοινότητα Πικερµίου, Λ.Μαραθώνος 34, Πλα-τεία Πικερµίου, ενώπιον της αρµόδιας Επιτροπήςτην Τετάρτη 2-12-2009 και ώρα 11:00 - 11:30 (πέραςκαταθέσεων προσφορών).

Η εγγύηση συµµετοχής (όπως αυτή καθορίζεταιµε το αρθ.26 της 11389/93 Υπ. Απόφασης) ορίζεταισε 1.890,00 ευρώ (ποσοστό 5 % επί του προϋπολο-γισµού) και κατατίθεται µε γραµµάτιο του ΤαµείουΠαρακαταθηκών και ∆ανείων ή εγγυητική επιστο-λή αναγνωρισµένης Τράπεζας που λειτουργεί στηνΕλλάδα.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να λάβουν γνώσητης υπ’αριθµ. 238/2009 µελέτης ΤΥ∆Κ Π.∆.Α.Α.,καθώς και των όρων του ανοικτού πρόχειρου δια-γωνισµού από τα Γραφεία της Κοινότητας Πικερµί-ου, εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Ο Πρόεδρος της ΚοινότηταςΑθανάσιος Χρ.Αδαµόπουλος

Βελτίωση φωτισµού σεΑγ. Στέφανο, Μαραθώνα, Παλλήνη

Με οµόφωνη απόφαση του Νοµαρχιακού Συµβουλίου Ανατολικής Αττικής εγκρίθηκε, µετά απόεισήγηση του Νοµάρχη Λ. Κουρή, η σύναψη Προγραµµατικών Συµβάσεων µε τους ∆ήµους Αγ.Στεφάνου, Μαραθώνα, και Παλλήνης για την βελτίωση του οδοφωτισµού σε δρόµους που

παρουσιάζουν σηµαντική κυκλοφορία. Συγκεκριµένα προβλέπεται:* η σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µε τους ∆ήµους Αγ. Στεφάνου και Μαραθώνα για την προµήθεια

και τοποθέτηση 67 φωτιστικών σηµάτων προκειµένου να βελτιωθεί ο φωτισµός της Λεωφόρου Μαραθώνος,που συνδέει τον Αγ. Στέφανο µε την Λίµνη Μαραθώνα καθώς της οδού που συνδέει Λίµνη Μαραθώνα µε τον∆ήµο Μαραθώνα

* η σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης µε τον ∆ήµο Παλλήνης για την προµήθεια και τοποθέτηση 22 φωτι-στικών σηµάτων προκειµένου να βελτιωθεί ο φωτισµός της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, που συνδέει τοκέντρο του ∆ήµου Παλλήνης µε την Λεωφόρο Σπάτων.

Όχι της Νοµαρχίας στο κλεί-σιµο της παραλίας Βάρκιζας

Συζητήθηκε στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο ΑνατολικήςΑττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) γιατην διαµόρφωση (κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσε-ων ειδικής τουριστικής υποδοµής) της ελεύθερης πλαζ Βάρ-κιζας που προωθεί η ΕΤΑ Α.Ε. Η ανωτέρω µελέτη στάλθη-κε προς γνωµοδότηση στο Νοµαρχιακό Συµβούλιο από τηνΠεριφέρεια Αττικής στις αρχές Οκτωβρίου και κοινοποιή-θηκε άµεσα στον ∆ήµο Βάρης προκειµένου να ενηµερώσειτους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Νοµαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίαςκαι Περιβάλλοντος Αντινοµάρχης Χ. ∆αµάσκος αναφέρθη-κε αναλυτικά στις παρατηρούµενες ελλείψεις της ΜΠΕ οιοποίες οδήγησαν οµόφωνα τα µέλη της επιτροπής να γνω-µοδοτήσουν υπέρ της αναβολής εξέτασής της µέχρις ότουσυµπληρωθεί µε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειµένουτότε η Νοµαρχιακή Επιτροπή και το Νοµαρχιακό Συµβού-

λιο επανεξετάσουν το θέµα.Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο Νοµάρχης Λ. Κουρής, ο

∆ήµαρχος Βάρης Π. Καπετανέας, πολλά µέλη του Νοµαρ-χιακού Συµβουλίου και του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Βάρης,εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και πολίτες της περιοχήςπου, πέραν των θέσεών τους για την ΜΠΕ, αναφέρθηκανστην ανάγκη αντίδρασης στα σχέδια της ΕΤΑ Α.Ε.που προ-ωθεί την δήθεν αξιοποίηση της παραλίας της Βάρκιζας ερή-µην του ∆ήµου Βάρης. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτη-σης το Νοµαρχιακό Συµβούλιο αποφάσισε,στα πλαίσια τηςδιακηρυγµένης θέσης του για ελεύθερες παραλίες στην Αττι-κή, να απαιτήσει από τις νέες πολιτικές ηγεσίες των Υπουρ-γείων Οικονοµίας-Ανταγωνιστικότητας-Ναυτιλίας και Περι-βάλλοντος-Ενέργειας-Κλιµατικής Αλλαγής , την ανάκλησητόσο της απόφασης της ΕΤΑ Α.Ε.για τη δήθεν αξιοποίησητης παραλίας της Βάρης, η οποία πρέπει να αποδοθεί στον∆ήµο Βάρης,όσο και των νοµοθετικών ρυθµίσεων που δεσµεύ-ουν παραλίες στην Αττική για επιχειρηµατική αξιοποίησηαποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:07 ™ÂÏ›‰·19

Page 20: 322 20/11/2010

σ.20 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 πολιτικεςδρασεις

Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοι-νωνικής Αλληλεγγύης

Κυρία Υπουργέ,Η προηγούµενη κυβέρνηση της Ν∆, µε

την αδιαφορία που επέδειξε σε όλα τα ζητή-µατα της δηµόσιας υγείας, σας κληροδότησεσωρεία προβληµάτων, των οποίων η λύση είναιαναγκαία και επιτακτική.Χαρακτηριστικό παρά-δειγµα αδιαφορίας αποτελεί και το K.Υ. Σπά-των το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί µεπολλές ελλείψεις παρά τις επανειληµµένεςπαρεµβάσεις µας στην Βουλή (Αρ. Πρωτ.1783/25.06.04, 5526/13.12.05, 435/09.07.08και 16747/26.03.09).

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή µου στο Κ.Υ.Σπάτων (26-10-09) διαπιστώθηκε ότι ακόµαυπάρχουν σοβαρότατα κενά σε οργανικές θέσειςιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού µεβάση µάλιστα το οργανόγραµµα λειτουργίαςτου 1983,το οποίο προέβλεπε την κάλυψη τωναναγκών περίπου 80 χιλιάδων κατοίκων. Αυτήτην στιγµή το Κ.Υ. καλύπτει τις ανάγκες περί-που 300 χιλιάδων κατοίκων από τα Σπάτα, τηνΑρτέµιδα,την Παλλήνη,το Πικέρµι,την Ανθού-σα και το Γέρακα, χωρίς να υπολογίζονται οιπαραθεριστές, γεγονός που όπως καταλαβαί-νετε καθιστά αδύνατη την παροχή ποιοτικώνυπηρεσιών. Αποτέλεσµα αυτών είναι οι κάτοι-κοι να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς ακό-µα και αν οι οικονοµικές τους δυνατότητες δεν«επιτρέπουν» τέτοια έξοδα.

Ελλείµµατα επίσης εντοπίζονται και στον

τοµέα του εξοπλισµού του Κ.Υ., ενώ η υπο-στήριξη που παρέχεται στο Κ.Υ.από το Σισµα-νόγλειο Γενικό Νοσοκοµείο χαρακτηρίζεταιεπιεικώς ελλιπής. Οι κάτοικοι των περιοχώνπου εξυπηρετούνται από το συγκεκριµένο Κ.Υ.είναι αγανακτισµένοι και απαιτούν να δροµο-λογηθούν λύσεις που θα επιτρέψουν την άρτιαλειτουργία του.Κατόπιν όλων αυτών και δεδο-µένης της σταθερής σας δέσµευσης και τηςκαθηµερινής σας προσπάθειας να λυθούν τασηµαντικά προβλήµατα του Ε.Σ.Υ. που µαςκληροδότησε δυστυχώς η προηγούµενη κυβέρ-νηση της Ν∆, ερωτάστε:

* Τι µέτρα σκοπεύετε να λάβετε για να αντι-µετωπίσετε τα σηµαντικά προβλήµατα τουΚ.Υ. Σπάτων;

* Θα καλύψετε τα κενά στις θέσεις τωνΓενικών ιατρών Παθολόγων (4 κενά +2 υπόαναχώρηση), Ειδικευόµενων Ιατρών (1), Οδο-ντιάτρων (2), Παιδιάτρων (2), Φυσιοθερα-πευτών (2), ∆ιοικητικό Προσωπικό ΜονάδωνΥγείας ΤΕ (1), Κοινωνικών Λειτουργών (3),Νοσηλευτριών ΤΕ (1) και ∆Ε (1), Τραυµα-τιοφορέων (3) και Τηλεφωνητριών (2);

* Σκοπεύετε να τροποποιήσετε το οργα-νόγραµµα του Κ.Υ. Σπάτων ώστε αυτό να αντα-ποκρίνεται στα νέα πληθυσµιακά δεδοµένατης ευρύτερης περιοχής;

* Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προ-βείτε προκειµένου να διασφαλίσετε την άρτιαυποστήριξη του Κ.Υ. από το ΣισµανόγλειοΝοσοκοµείο;

Ο Βασίλης Οικονόµου,εξελέγη Πρόεδροςτης Ειδικής ΜόνιµηςΕπιτροπής Ισότητας,Νεολαίας και∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου, της Βουλής

ΟΒουλευτήςΑττικής τουΠΑΣΟΚ,

Βασίλης Οικονόµου,εξελέγη οµόφωναΠρόεδρος τηςΕιδικής ΜόνιµηςΕπιτροπής Ισότητας,Νεολαίας και∆ικαιωµάτων τουΑνθρώπου τηςΒουλής τωνΕλλήνων.Συγχρόνως θα

προεδρεύει και στην Υποεπιτροπή για θέµαταΑτόµων µε Αναπηρία.

Η σύνθεση της Επιτροπής διαµορφώθηκε ως εξής:Πρόεδρος: Βασίλης Οικονόµου Α’ Αντιπρόεδρος: Μαρία Κόλλια - Τσαρούχα Β’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γκιόκας Γραµµατέας: Ουρανία Παπανδρέου - Παπα-

δάκη Μέλη: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Σάββας

Εµινίδης, Παναγιώτα Ζούνη, Αθανασία Μερεντί-τη, Ελένη Τσιαούση, Βασιλική Τσόνογλου - Βυλ-λιώτη, Ελένη Ράπτη, Ευγενία Τσουµάνη - Σπέντζα,Ηρώ ∆ιώτη

Με αφορµή την εκλογή του ο Βασίλης Οικο-νόµου δήλωσε: «Είναι µεγάλη η τιµή για εµένα ηοµόφωνη στήριξη των συναδέλφων µου από όλεςτις πτέρυγες της Βουλής για την θέση του Προέ-δρου. Μέσα από την Επιτροπή θα αναδείξουµε ταθέµατα που απασχολούν την νεολαία και θα προ-τείνουµε λύσεις προς την κυβέρνηση. Θα ανοί-ξουµε τα θέµατα που αφορούν την γυναίκα, ταδικαιώµατα του παιδιού, τα θέµατα της µετανά-στευσης, τα δικαιώµατα των ΑΜΕΑ, των Ρόµα,ζητήµατα Βιοηθικής, τα δικαιώµατα της τρίτηςηλικίας και θα εκπροσωπήσουµε την Βουλή γιααυτά τα θέµατα στους διεθνείς οργανισµούς. Θαεπιδιώξω την συνεργασία µε τους θεσµικές εκφάν-σεις και τους φορείς που εκπροσωπούν και ασχο-λούνται µε την µεγάλη θεµατική της Επιτροπής.Αρχίζει µια περίοδος διαβούλευσης και δράσηςγια τα σηµαντικά θέµατα που απασχολούν τηνελληνική κοινωνία».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Τα µεγάλα προβλήµατακαι οι ελλείψεις τουΚ.Υ. Σπάτων πρέπει νααντιµετωπιστούν άµεσα»

√ µÔ˘ÏÂ˘Ù‹˜ ∞ÙÙÈ΋˜ µ·Û›Ï˘ √ÈÎÔÓfiÌÔ˘ ·fi ÙËÓ ÚfiÛÊ·ÙË Â›Û΄‹ ÙÔ˘ ÛÙÔ ∫¤ÓÙÚÔ ÀÁ›·˜ ™¿ÙˆÓ

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:08 ™ÂÏ›‰·20

Page 21: 322 20/11/2010

σ.21 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 πολιτικεςδρασεις

Επίκαιρη Επερώτησηβουλευτών Ν∆ για τοπανδηµικό εµβόλιο

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεγάλη σύγχυση έχει δηµιουργηθεί στον πληθυσµό σχετικά

µε το πανδηµικό εµβόλιο της νέας γρίπης λόγω διαφορετικώντοποθετήσεως µεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Επιδηµίας Γρίπηςκαι της Εθνικής Επιτροπής Εµβολιασµών. Ως αποτέλεσµα παρα-τηρείται µια γενικότερα καχυποψία στο κοινό, αλλά και τουςιατρούς και νοσηλευτές, που διατηρούν επιφυλάξεις κατά πόσοτο συγκεκριµένο εµβόλιο είναι αβλαβές και αποτελεσµατικό.

∆ιαπιστώνεται επίσης ότι δεν έχει γίνει έως σήµερα καµίααπαραίτητη ενέργεια,ώστε µέσα στο µικρό χρονικό διάστηµα πουπιθανολογείται να έχουµε επιδηµιολογικά την κορύφωση της γρί-πης, να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούµενες κλίνες στις Μονά-δες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για την νοσηλεία των πολιτών.

Για τους παραπάνω λόγους, Βουλευτές της Νέας ∆ηµοκρα-τίας, µεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Καντερές, κατέθεσαν προς την Υπουργό Υγείας καιΚοινωνικής Αλληλεγγύης επίκαιρη επερώτηση, ρωτώντας για τις προτεραιότητες καιδράσεις που σκοπεύει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση συνολικά στο χώρο της ∆ηµό-σιας Υγείας.

Πιο συγκεκριµένα, οι Βουλευτές ρώτησαν ποίο όργανο είναι υπεύθυνο σχετικά µετον εµβολιασµό, η Εθνική Επιτροπή Επιδηµίας Γρίπης ή η Εθνική Επιτροπή Εµβολια-σµών;

Τί θα γίνει µε τις νέες διοικήσεις των Νοσοκοµείων, αφού ζήτησε η Υπουργός τηνάµεση παραίτηση όλων των παλαιών διοικήσεων και ποία µέτρα έχουν ληφθεί για τηνεπάρκεια κλινών ΜΕΘ;

Θα χρησιµοποιηθεί επικουρικό προσωπικό όπως προβλέπεται από την νοµοθεσίαγια την εύρυθµη λειτουργία των νοσοκοµείων, πότε θα προχωρήσει ο διορισµός τωνδιασωστών του ΕΚΑΒ και πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισµός για τα ασθενοφόρα;

Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να λύσει το πρόβληµα της προµήθειας αναλωσίµωναγαθών για την λειτουργία των νοσοκοµείων ώστε να µη παρατηρούνται τα γνωστά φαι-νόµενα αδιαφάνειας και σπατάλης και τέλος θα συνεχίσουν τα ασφαλιστικά ταµεία νααγοράζουν υπηρεσίες υγείας από το δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα;

Ο Μ. Βορίδης γιατην αποκοµιδήτων φερτών υλικών

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ.,κ.Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχε-τικά µε την αποκοµιδή των φερτών υλι-κών που έχουν κατακλύσει τις ακτές τηςβορειοανατολικής Αττικής εξαιτίας τωνπληµµυρών στην Εύβοια. Συγκεκριµέναο κ. Βορίδης κατέθεσε στους ΥπουργούςΕσωτερικών, Οικονοµικών και Περιβάλ-λοντος την παρακάτω ερώτηση:

Οι τεράστιες ποσότητες φερτών υλών (κορµοί δέντρων,αντικείµενα, νεκρά ζώα κλπ) που κατέκλυσαν τη θάλασσακαι τις ακτές της Β.Α.Αττικής από τον Ωρωπό µέχρι το Γραµ-µατικό, ήταν το αντικείµενο της προ ηµερησίας διατάξεωςσυζήτηση στο πρόσφατο Νοµαρχιακό Συµβούλιο Ανατολι-κής Αττικής.

Στη σχετική ενηµέρωση, όπως προκύπτει από σχετικόάρθρο της τοπικής εφηµερίδας «Επικαιρότητα» της 30/9/09,ο Νοµάρχης κ.Κουρής τόνισε ότι το πρόβληµα δεν έχει αντι-µετωπιστεί, αφού απαιτείται ειδικός εξοπλισµός και ειδι-κευµένο προσωπικό, επισηµαίνοντας παράλληλα την ανα-γκαιότητα της παρέµβασης υπηρεσιών και φορέων του ∆ηµο-σίου, καθώς και τη συνεργασία µε την Περιφέρεια και τηΓ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Σχετική ήταν και η αναφοράστους αλιείς της περιοχής, των οποίων τα σκάφη υπέστη-σαν σοβαρές ζηµιές από την πρόσκρουση σε αυτά των φερ-τών υλών. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να χρηµατοδοτήσει και σεποια έκταση, τους ∆ήµους και τις Κοινότητες που έχουνξεκινήσει τη διαδικασία αποκοµιδής των φερτών υλών;

2. Με ποιον τρόπο ενεργοποιήθηκε η αρωγή της Γ. Γ.Πολιτικής Προστασίας προς τους πληγέντες ∆ήµους καιΚοινότητες;

3.Θα προχωρήσει η Πολιτεία στην οικονοµική στήριξη τωνεπαγγελµατιών αλιέων που αποδεδειγµένα υπέστησαν ζηµίες;

Θ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Εγκαταλελειµµένο το σύστηµααυτόµατης πυρόσβεσηςστο Εθνικό Πάρκο Σχινιά»

Σήµερα το αυτόµατο σύστηµα πυρόσβε-σης έχει αχρηστευτεί από την εγκατάλειψηκαι δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει,µε πυλώνες σκουριασµένους, αισθητήρες σεαχρηστία, κάµερες που εντοπίζουν τη φωτιάκαι δεν λειτουργούν, «κανόνια» εκ των οποί-ων έχουν αφαιρεθεί οι εκτοξευτήρες και σάπιοαγωγό νερού. Με βάση τα προαναφερόµενα,ερωτώνται οι αρµόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

* Πόσο κόστισε το αυτόµατο σύστηµα πυρόσβεσης στο εθνι-κό Πάρκο Σχινιά;

* Ποια είναι η δική σας εξήγηση για την κατάσταση στηνοποία βρίσκεται σήµερα;

* Τι σκοπεύετε να κάνετε και πότε, προκειµένου να αρχίσειεπιτέλους να λειτουργεί;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ«Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού

στα σχολεία του ∆ήµου Μαραθώνα»

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την Υπουργό Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης& Θρησκευµάτων

Τα σχολεία του ∆ήµου Μαραθώνα, τόσο αυτά της ∆ευτερο-βάθµιας όσο και αυτά της Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης,είναι απότα τελευταία σχολεία της Ανατολικής Αττικής που στελεχώνονταιµε εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε νέο σχολικό έτος. Επιπλέον, ηστελέχωσή τους γίνεται σε µεγάλο µέρος από ωροµίσθιους καιαναπληρωτές, χωρίς οι κυβερνήσεις τόσο της Ν∆ πριν, όσο καιτου ΠΑΣΟΚ σήµερα, να προχωράνε στην συνολική κάλυψη τωνκενών µε µαζικούς διορισµούς µόνιµου εκπαιδευτικού προσω-

πικού. Τα κενά στα σχολεία του ∆ήµου Μαραθώνα παραµένουν πολλά, µε αποτέλεσµανα συσσωρεύονται χαµένες διδακτικές ώρες που λειτουργούν εις βάρος των µαθητών,των εκπαιδευτικών και των εργαζόµενων γονιών. Ερωτάται η κ. Υπουργός:

* Πότε θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιαςΕκπαίδευσης στο ∆ήµο Μαραθώνα;

* Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άµεσα σε µαζικούς διορισµούς µόνι-µου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία του∆ήµου Μαραθώνα;

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:08 ™ÂÏ›‰·21

Page 22: 322 20/11/2010

σ.22 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

«ΠΡΩΤΕΥΣ»:ΕΠΕΝ∆ΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΑ) Πλατεία Ραφήνας1. Ρετιρέ 53 τ.µ., 2 Υ/∆, γωνιακό µε

άπλετη θέα,µε 52 τ.µ.µπαλκόνι,αυτόνοµη θέρµανση,τζάκι, A/C.Τιµή: 130.000 ευρώ.

2.Εµπρός στη θάλασσα διαµέρισµα1ου ορόφου 85 τ.µ. 2 Υ/∆, αυτό-νοµη θέρµανση,διπλό πάρκινγκ.Τιµή: 183.000 ευρώ.

Β) ΝΗΡΕΑΣ (ΚΡΗΤΗΣ), γωνιακόανακαινισµένο διαµέρισµα 2ουορόφου, 45 τ.µ., 1 Υ/∆, A/C, τζά-κι,θέα θαλάσσης.τιµή 98.000 ευρώ.

Γ) Μπλε λιµανάκι έµπροσθεν, ισό-γειο εσωτερικό διαµέρισµα,50τµ,1 υ/δ. τιµή 75,000 ευρώ.

∆) Αγ.Νικόλαος Ραφήνας,γωνιακό δια-µέρισµα 1ου Ορόφου,100 τ.µ.,µεθέα θαλάσσης,Τιµή 140.000 ευρώ.

2. ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣΑ) Μπλε Λιµανάκι,αυτόνοµη και ανε-

ξάρτητη µεζονέτα,100 τ.µ.3 Υ/∆,µεδικό της κήπο,τιµή 200.000 ευρώ.

Β) Μαύρα Αµπέλια,νοµιµοποιηµένηµονοκατοικία 210τµ, τριών ανε-ξάρτητων διαµερισµάτων,σε οικό-πεδο 250 µέτρα.Τιµή 195.000 ευρώ.

Γ) Πανόραµα Ραφήνας,λυόµενη µονο-κατοικία, κατασκευής 1998, 60τ.µ.,2 Υ/∆,τζάκι,µπάρµπεκιου,σε230 τ.µ.κήπο.Τιµή 175.000 ευρώ.

3. ΟΙΚΟΠΕ∆ΑΑ) Μπλε Λιµανάκι,γωνιακό οικόπε-

δο,569 τ.µ.µε περίοπτη θέα,Σ.∆.0,6. τιµή 620.000 ευρώ.

Β) Σάπαρη, αµφιθεατρικό οικόπεδο630τµ,(21µ.x31µ.).τιµή 520,000 ευρώ.

Γ) Κόκκινο Λιµανάκι,γωνιακό οικό-πεδο 320 τ.µ. µε οικοδοµησιµό-τητα, πωλείται 140.000 ευρώ.

∆) Ραφήνα,πλησίον EVEREST,οικό-πεδο 500 τ.µ.Σ/∆ 0,6 µε θέα θαλάσ-σης,κατάλληλο και για επαγγελ-µατική στέγη. 430.000 ευρώ.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙΧΩΡΟΙ

Α) Πικέρµι,επί Λ.Μαραθώνος, ισό-γειο διαµπερές κατάστηµα. 140τ.µ.+ υπόγειο 50 τ.µ.Τιµή 530.000ευρώ και ενοικίαση 2.000ευρώ/µήνα.

Β) Ισόγειο κατάστηµα 20τµ + 25τµυπόγειο,σε εµπορικό κέντρο πλη-

σίον κεντρικής πλατείας, ενοι-κιάζεται 650ευρώ/µήνα και πωλεί-ται 135,000 ευρώ.

5. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑ) Παραλία ΠΡΩΤΕΑ µπροστά στη

θάλασσα ανακαινισµένο διαµέ-ρισµα 1ου ορόφου,52 τ.µ.,2 Υ/∆και χωλ,τζάκι.Τιµή: 530 ευρώ/µήνα

Β) ΠΡΩΤΕΑΣ,παραλία,διαµέρισµαρετιρέ,86 τ.µ.,3Υ/∆,250 µ.µπαλ-κόνια,κλειστό πάρκιγκ,θέα θαλάσ-σης, Τιµή 730 ευρώ/µήνα

Γ) Μπλε Λιµανάκι,ισόγειο δυάρι,µεαυτόνοµη θέρµανση, τιµή 300ευρώ και στούντιο 270 ευρώ

6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣΑ) Σταυρίδου,3φατσο,αµφιθεατρικό

οικόπεδο, µε θέα θαλάσσης, 560τ.µ.,Σ.∆.1,1,πωλείται 630.000 ευρώκαι αντιπαρέχεται 43% + ΦΠΑ.

Β) Νέος Βουτζάς,τρίτη είσοδος,αµφι-θεατρικό οικόπεδο,µε θέα,1.500τ.µ., αντιπαρέχεται 1/3 + ΦΠΑ.

7.∆ΙΑΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑΑ) ΜΑΡΙΚΕΣ Νέο διαµέρισµα α’

ορόφου Full Extras 92τµ, 2 υ/δ,2 wc, τζάκι αποθήκη, Parking,230.000 ευρώ.

Β) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ Νεόδµητα :1) δυάρι β’ ορόφου 36τµ 90.000ευρώ, 2) Μεζονέτα ισόγεια µεκήπο και Α’ όροφος, 80τµ, 2υ/δ,170.000 ευρώ.

Γ) ΠΡΩΤΕΑΣ παραλία υπό κατα-σκευήν οροφοδιαµέρισµα Γ’ορό-φου µε θέα θαλάσσης 95τµ285.000 ευρώ.

∆) ΝΗΡΕΑΣ Πλατεία γωνιακό δια-µέρισµα ∆’ ορόφου 52τµ, 2 υ/δµε θέα και εγγύτητα θαλάσσης135.000 ευρώ.

Ε) Ν. ΜΑΚΡΗ Αργοστολίου Νεόδ-µητη Μεζονέτα 80τµ, 2 υ/δ µεκήπο 170 τµ. 225.000 ευρώ.

ΣΤ) ΟΙΚΟΠΕ∆Α,1)∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ19 Αµφιθεατρικό και διαµπερέςοικόπεδο 516τµ (22x23,5) Σ∆0,6. 370.000 ευρώ.

2) ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αγ.Βαρβάρα) οικό-πεδο 360τµ (15x24) υπό ένταξη(Σ∆ 0,4). 160.000 ευρώ.

ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ /ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΓΙΑΠΩΛΗΣΗ /ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣBEST VALUE FORMONEY. Ν.Γ.ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

697 27 028 28.

Ενοικιάζεται οικία 60τµ, µε θέρ-

µανση,σχεδόν επιπλωµένη,1 υ/δ,

σαλόνι, µεγάλο µπάνιο, κουζίνα

- τραπεζαρία ενιαίος χώρος. Τηλ

22940 26414 & 6932 11 66 57.

Ραφήνα, ενοικιάζεται γκαρσονιέ-

ρα 2ου ορόφου,35τµ,κοντά στις

Μαρίκες, διαµπερής. Κατάλλη-

λη για ζευγάρι ή εργαζόµενο, 2

εξώστες, ασανσέρ, ηλεκτρική

θέρµανση. Ενοίκιο 290 ευρώ.

Τηλ 210 6825020.

ΡΑΦΗΝΑ, µεζονέτα 120 τµ., 4 υ/δ,

υπόγειο παρκινγκ,νεόδµητη,υπό-

γειο 45 τµ., αυτόνοµη, χωρίς κοι-

νόχρηστα,ιδιόκτητος κήπος,2 τζά-

κια τιµή 280.000 ευρώ 22940.75925

ΡΑΦΗΝΑ, κατάστηµα 60 τµ., 37

τµ.υπόγειο,νεόδµητο,γωνιακό,

σε πλατεία, χωρίς κοινόχρηστα,

τιµή 160.000 ευρώ 22940.75925

Ενοικιάζεται κατάστηµα 108τµ µε

πατάρι 60τµ στο 26ο χλµ Λεωφό-

ρου Μαραθώνος (Νέος Βουτζάς)

δίπλα στον φούρνο Μπερή. Τηλ

22940 32200 & 694 68 58 271

Ενοικιάζεται νεόδµητο κατάστηµα

80τµ µε υπόγειο, µεγάλης προβο-

λής.25ης Μαρτίου & Λόρδου Βύρω-

να,Αρτέµιδα.Τηλ 6981 33 88 34

Ενοικιάζεται διαµέρισµα 113τµ,

στον Άγιο ∆ηµήτριο, 2ος όρο-

φος, αυτόνοµη θέρµανση, ηλια-

κός,2υ/δ,σαλοτραπεζαρία,κου-

ζίνα µεγάλη,µπάνιο,wc και µεγά-

λα µπαλκόνια.Τηλ 210 98 50 110

& 6948 54 13 52

Ενοικιάζεται χώρος ιδανικός για γρα-

φείο,25τµ,στην Λ.Μαραθώνος,∆ια-

σταύρωση Ραφήνας.Τηλ 22940 76315.

Ενοικιάζεται διαµέρισµα 2ου ορό-

φου σε καλή τοποθεσία των Σπά-

των, 2 υ/δ, σαλόνι, κουζίνα, τρα-

πεζαρία, µπάνιο, αποθήκη και

µεγάλες βεράντες.Τιµή 450 ευρώ.

Τηλ 210 6632148 & 6936 426 067

Ενοικιάζεται κατάστηµα 56τµ, στην

πλατεία Ραφήνας, οδός Κυπρίων

Αγωνιστών 1,µε αντίστοιχο υπόγειο.

Τηλ 6973 22 40 68 & 22940 32382

Πωλείται διαµέρισµα 37τµ στον

ακάλυπτο χώρο,αυτόνοµο χώρο,

οπωροφόρα δέντρα,οδός ∆ηµο-

σθένους Καλιµκέρη 21 Ραφήνα.

Τιµή 60.000 ευρώ. τηλ 210 94

31 002 & 6976 026 624

Πωλείται µεζονέτα στην Αρτέµιδα

εκτός σχεδίου, στην οδό Αγίου

Ιωάννου, σε οικόπεδο 200τµ, 2

υ/δ,µπάνιο,2 wc,γκαράζ,µεγάλες

βεράντες µε θέα θαλάσσης. Τιµή

140.000 ευρώ.Τηλ 6981 60 40 74

Ελληνίδα κυρία για φύλαξη - µελέ-

τη παιδιών,µαγείρεµα,σιδέρωµα,

ελεύθερο ωράριο, εκτός Σαββα-

τοκύριακου.Περιοχή Ραφήνας και

γύρω περιοχές.Τηλ 6980 360 031

Ζητείται πωλητής έως 30 ετών,

µε απολυτήριο Λυκείου, εκπλη-

ρωµένες στρατιωτικές υποχρε-

ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Αναλαµβάνω ελαιοχρωµατισµούςστις περιοχές Ραφήνα. ΝέαΜάκρη,Παλλήνη και γύρω περιο-χές. Τιµές προσιτές. Ευκολίεςπληρωµής.Τηλ: 6937 617 433

Πωλείται διώροφο κτίριο επί τηςλεωφόρου Μαραθώνος,300τµµε οικόπεδο 1000τµ.

Τηλ 22940 94712 & 6970187829

Ζητούνται άτοµα για έξτρα εισό-δηµα 500 ευρώ - 2000 ευρώ τοµήνα και δυνατότητα καριέρας.Τηλ 6984484164,22940 63118.

Καθηγητής µαθηµατικών µε µεγά-λη διδακτική εµπειρία παρα-δίδει µαθήµατα σε µαθητέςΓυµνασίου, Λυκείου. ∆υνα-τότητα δηµιουργίας ολιγοµε-λών γκρουπ. Τιµές λογικές.Τηλ. 6982 440105

Θεραπευτικό - µυοχαλαρωτικόµασάζ,από πτυχιούχο γυµνά-στρια. Κα. Αγάπη. Τηλ 694495 33 63. Μόνο κυρίες.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 10:02 ™ÂÏ›‰·22

Page 23: 322 20/11/2010

σ.23 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ώσεις, γνώσεις αγγλικών και χειρισµού Η/Υ,

για έκθεση επίπλων γραφείου, στη Λεωφό-

ρο Βάρης-Κορωπίου. Τηλ. εποικ. 2103413686

υπεύθυνος κος Κολοβός.

Κυρία επαγγελµατίας, πτυχιούχος παραδίδει

κατ’ οίκον µαθήµατα µαγειρικής ελληνικής

και διεθνούς κουζίνας. Τηλ 22940 78589 &

694 73 76 538

∆ιαιτολογικό γραφείο Healthy Diet Μαρία Γ.Ζαχα-

ριά.∆ίαιτες Απώλειας Βάρους - ∆ίαιτες για Παθο-

λογικές Καταστάσεις. ∆αβάκη Πίνδου 14 - Ραφή-

να.Τηλ 22940 26213.Κιν 6977261852

Λογιστικά - Φοροτεχνικά

Τήρηση βιβλίων όλων των βαθµίδων µηχανο-

γραφικά & χειρόγραφα. Άµεση εξυπηρέτηση και

στον χώρο σας. Νικόλαος Μπουρµάς & ΣΙΑ Ε.Ε.

Απόλλωνος 25,Ραφήνα.E-mail: [email protected]

Tηλ: 2294078861 - Κιν: 6944254209

Συµβουλευτική και ψυχο - κοινω-

νική υποστήριξη κατ’οίκων,σε γονείς και παι-

διά για συναισθηµατικές παιδαγωγικές κ.α.

δυσκολίες. Τηλ 6937 013 896. Περιοχές Σπά-

τα, Άρτεµις.

∆ασκάλα από Ρουµανία 39 ετών αναλαµβάνει φύλα-

ξη παιδιού - ηλικιωµένου,δουλειές σπιτιού,στην

Ραφήνα και γύρω περιοχές από 10 Σεπτεµβρί-

ου.Τηλ 6937 824 127

Ελληνίδα µε προϋπηρεσία και υπευθυνότητα ανα-

λαµβάνει την φύλαξη παιδιών σε περιοχές Ραφή-

να, Νέα Μάκρη, Παλλήνη πρωινή ή απογευµα-

τινή απασχόληση. Συστάσεις διαθέσιµες. Πανα-

γιώτα.Τηλ 6973 266 860

Κυρία από Βουλγαρία 56 ετών, ζητά εργασία ως

εσωτερική για την φροντίδα ηλικιωµένου ατό-

µου.Τηλ 6959 059 638.κ.Άσια

Κυρία ελληνίδα µε πολυετή πείρα στη Παιδαγωγική

και µε γνώσεις Αγγλικής αναλαµβάνει την φύλαξη

µικρών παιδιών.Τηλ 210 6633993 & 6974 132 606

Φυσικός µε φροντιστηριακή πείρα παραδίδει

µαθήµατα Φυσικής - Χηµείας - Μαθηµατικών

σε παιδιά Γυµνασίου - Λυκείου. Ειδική προε-

τοιµασία για Πανελλήνιες.Τηλ 6977 53 03 92

Φιλόλογος,αριστούχος του Πανεπιστηµίου Ιωαν-

νίνων,µε σεµιναριακή κατάρτιση στην ειδική

αγωγή,στη δυσλεξία και στις µαθησιακές δυσκο-

λίες,µε εµπειρία και µεθοδικότητα παραδίδει

ιδιαίτερα µαθήµατα σε µαθητές δηµοτικούς,

γυµνασίου και λυκείου. Τηλ 6948 480 824

Μαθηµατικός καθηγήτρια µε ειδίκευση στην

διδακτική των µαθηµατικών και πολυετή εµπει-

ρία, παραδίδει µαθήµατα σε µαθητές Γυµνα-

σίου - Λυκείου. Τηλ 6937 31 79 03

Χηµικός παραδίδει ιδιαίτερα σε µαθητές γυµνα-

σίου - λυκείου. Χηµεία, φυσική, µαθηµατικά.

Μεγάλη πείρα, καλές τιµές. Τηλ 697 70 56 353

Πωλούνται :* 2 ανθοστήλες και 2 σκαµπό µπαρ, καρυδιά

200 ευρώ.* Τραπέζι tv και τραπέζι cd, σετ, δρύινο ντε-

καπέ 200 ευρώ.* 3 πίνακες καταπληκτικής ελαιογραφίας 300

ευρώ.* Φούρνος micro sharp, 80 ευρώ.* ∆ιάφορες µινιατούρες ασηµένιες και κρυ-

στάλλινες για δώρα και πολλά άλλα, τιµή ευκαι-ρίας.

Τηλ 22940 81371

Τσάι και συµπάθεια. Συµβουλευτική και Ψυχο-

θεραπεία.Στεφανία Γερανιού τηλ.6977-254068Χρυσούλα Αργυροπούλου τηλ. 6974-581690

Χαρίζονται άσπρα πανέµορφα γατάκια σε φιλό-

ζωους.Μαθηµένα και σε αυλή.Τηλ 22940 81970

Πωλούνται δύο µονά κρεβάτια µασίφ σουηδι-

κό ξύλο σκαλιστό,κοµπλέ µε το στρώµα, τιµή

έκπληξη. Τηλ 6976 44 85 18

Πωλείται διάδροµος γυµναστικής σε άριστη

κατάσταση, µάρκας Pro Form 570. Περιοχή

Ραφήνας. Τιµή 750 ευρώ. Τηλ 693 72 15 035

Πωλείται βάση περιστρεφόµενου καθίσµατος

συνοδηγού για άνετη επιβίβαση και αποβίβα-

ση ΑΜΕΑ.Τηλ 6977 54 29 32 & 210 65 41 995.

Πωλείται ταΐστρα, καινούρια, µε προγραµµατισµό

ποσότητας τροφής και χρονοδιακόπτη για όλα τα

ζώα.Λειτουργεί µε απλές µπαταρίες.∆ιαστάσεις

68cm x 36cm.Τιµή 120 ευρώ.Τηλ 22940 45154

Πωλείται Nissan Primera, µοντέλο 2000, περα-

σµένο από ΚΤΕΟ, καινούρια λάστιχα, mp3,

σε πολύ καλή κατάσταση. Τηλ 6932 43 91 99

Πωλείται πιάνο Yamaha c 109, µαύρο χρώµα,

σε άριστη κατάσταση. Τιµή ευκαιρίας. Τηλ

22940 89034 & 6987 019 466

AUTO - MOTO

∆ΙΑΦΟΡΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Παιδαγωγός - φιλόλογος Πανεπιστηµίου Αθη-νών, παραδίδει ιδιαίτερα µαθήµατα, σεµαθητές ∆ηµοτικού, Γυµνασίου, Λυκείου.Παραδίδονται µαθήµατα και σε παιδιά µεµαθησιακές δυσκολίες. Τιµές προσιτές.Τηλ: 6942848556

Ράβω κουρτίνες. Κονταίνω φούστες - παντε-λόνια. Αλλάζω τα χαλασµένα φερµουάρ.Με ένα τηλεφώνηµα στο 22940 84408 ή στο6973 920 299, έρχοµαι σπίτι σας, τα παίρ-νω και σας τα φέρνω έτοιµα!!! Περιοχές:Άρτεµις, Ραφήνα, Σπάτα. ∆ήµητρα

Κυρία αναλαµβάνει την καθαριότητα και όλεςτις δουλειές του σπιτιού σας, σιδέρωµακ.λ.π.Περιοχές από Αγία Παρασκευή έωςΡαφήνα. Τηλ:6936 368 664, 6996 594 885.

Καθηγητής Iσπανικών µε 12ετή εµπειρία,παραδίδει µαθήµατα κατ’ οίκων, ιδιαίτερα ή σε γκρουπ. Τηλ 6947 930 697

ΑΓΓΛΙΚΑ: Καθηγήτρια µε µητρική γλώσσατην ΑΓΓΛΙΚΗ, κάτοχος PROFICIENCYof MICHIGAN,παραδίδει µαθήµατα όλωντων επιπέδων, από οπτικοακουστικά γιανήπια,conversation έως προετοιµασία γιαPROFICIENCY. Ειδικά ολιγοµελή τµή-µατα σε ειδικές τιµές. ∆υνατότητα καλο-καιρινών εντατικών. Τηλ 6979 76 75 46

ΑΓΓΛΙΚΑ PROGRESSΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ∆ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ MICHIGAN Η.Π.Α

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕ∆Α ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Α1/Α2 - Β1 - Β2 - C1 - C2

CAMBRIDGE CITY& GUILDS -EDEXCEL - EDI - ESB - IELTS - ΚΠγ -

MICHIGAN - TOEFL - TOEIC

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΠΟΛΥΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙΜΕΘΟ∆ΟΛΟΓΙΑ

∆ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ

ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ Ή ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ.

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ∆Ι∆ΑΣΚΟΝΤΑΙ.

Αµερικής 2 - Νέα ΜάκρηΤΗΛ. 22940 94005

ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΟΥΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΟΥ &ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ

ΟΡΟΛΟΓΙΑΣΑΜΕΡΙΚΗΣ 2 - Ν. ΜΑΚΡΗ

22940 94005

Αναλαµβάνω τοποθετήσεις ταπε-τσαριών τοίχου, µοκετών, πλα-στικών δαπέδων και Λαµινέιτ.Υπεύθυνη εργασία, τιµές λογικές.Τηλ 6945 32 75 91 κ. Γιώργος.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 10:02 ™ÂÏ›‰·23

Page 24: 322 20/11/2010

σ.24 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 στιςγειτονιεςτηςΑνατολικηςΑττικηςΣ

ΠΑ

ΤΑ -

ΑΡ

ΤΕ

ΜΙ∆

Α

Με όρεξη για δουλειάκαι έργο ηδηµοτική αρχή

Σπάτων συνεχίζει τιςδιαδικασίες για τηνολοκλήρωση των στόχωντης, για την υλοποίηση τωνπρογραµµάτων. Η «Α.Α»συναντήθηκε µε τοναρµόδιο αντιδήµαρχοέργων κ. Γιώργο Πουλάκη οοποίος µίλησε για τα έργαπου είναι σε εξέλιξη αυτότο διάστηµα καθώς και γιατα έργα που επιθυµεί ναολοκληρωθούν µέχρι τηνλήξη της θητείας.

Το πρώτο έργο για το οποίο µίλησε ο κ.Πουλάκης είναι η αντικατάσταση σωλήνωνστην κεντρική λεωφόρο Βασ. Παύλου. Ναπούµε ότι η Βασ. Παύλου έχει µονοδροµη-θεί και επιτρέπεται µόνο η κάθοδος. Φυσι-κά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγνοούν τηναπαγορευτική σήµανση και διασχίζουν τηνλεωφόρο κανονικά. Ο κ. Πουλάκης τόνισεπως η µονοδρόµηση θα παραµείνει και µετάτο πέρας των εορτών θα ξεκινήσει η διαδι-κασία για την ανάπλαση της οδού, η οποίαανάπλαση περιλαµβάνει πλακόστρωση τηςοδού, ειδικές παρκίδες για µερική στάθµευ-ση, φωτισµό, πράσινο, παγκάκια και φυσικάαγωγούς που θα επικοινωνούν µε τις 2 πλευ-

ρές της οδού για την εκκέ-νωση βόθρων, καθώς οι παρ-κίδες θα βρίσκονται µόνο απότην µία πλευρά της Βασ.Παύ-λου.

«Αυτήν την στιγµή υλο-ποιούνται έργα της τάξεωςτων 11 εκατ. ευρώ, από ταοποία τα 7.700.000 ευρώ προ-έρχονται από άλλους φορείς.Αυτήν την στιγµή που µιλά-µε συνεχίζεται το κλειστόγυµναστήριο,όπου έχουν ολο-κληρωθεί οι σκυροδετήσειςγια την κατασκευή των κερ-κίδων και βρίσκεται στην δια-

δικασία του χτισίµατος.Το ίδιο ισχύει και για την νέα πτέρυγα του

1ου δηµοτικού σχολείου. Επίσης, πεζοδρο-µούνται δύο κεντρικοί οδοί της Χριστούπο-λης, η Αριστοτέλους και η Στράτου. Αυτό τοέργο τείνει να ολοκληρωθεί,σε ένα µήνα περί-που θα είναι έτοιµο» είπε χαρακτηριστικά οκ. Πουλάκης. Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεταικαι η ασφαλτόστρωση 18 περίπου δρόµωνκαθώς ορισµένοι από αυτούς είναι παλιοί,έχουν φθαρεί µε διάφορες λακκούβες ή µπα-λώµατα εξαιτίας κάποιων αγωγών που είχανπεράσει καθώς και λόγω της πολυετούς χρή-σης. Επίσης, θα κατασκευαστούν και κάποι-

οι νέοι δρόµοι σε νεοενταχθείσες περιοχέςστο σχέδιο,όπως είναι η Μυκηναϊκών τάφων,η περιοχή γύρω από το γήπεδο και από τονασύρµατο. Μέσα στα έργα περιλαµβάνονταικαι διανοίξεις δρόµων. «Πρόκειται για έναέργο το οποίο προέρχεται από τις αρχές του2009 αλλά δεν είχε προχωρήσει για διαδικα-στικούς λόγους. Το έργο αφορά την πολεο-δοµική ενότητα 4 στην οδό ΜυκηναϊκώνΤάφων, το οποίο έχει ανατεθεί σε εργολάβοκαι αναµένεται να ξεκινήσει τις επόµενες ηµέ-ρες». «Ένα πολύ σηµαντικό έργο το οποίο βρί-σκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστηµα είναι τοέργο της ύδρευσης» είπε ο κ.Πουλάκης,συνε-χίζοντας «Γίνεται εγκατάσταση αγωγών ύδρευ-σης στην περιοχής της Κιάφας,οι οποίοι αγω-γοί θα φτάσουν µέχρι τον καταυλισµό τωντσιγγάνων.

Αυτήν την στιγµή έχουµε 2 αγωγούς ύδρευ-σης και τώρα µε την τοποθέτηση του τρίτουθα καταφέρουµε να ελαφρύνουµε λιγάκι τοδίκτυο της περιοχής. Επίσης, µε τον αγωγόαυτό θα υδροδοτήσουµε όχι µόνο τους τσιγ-γάνους αλλά και το επιχειρηµατικό πάρκοστο Προκαλήσι και την περιοχή Λάκιζα.

Ο νέος αγωγός θα λύσει και το µελλοντι-κό πρόβληµα που αναµένεται να έχει η περιο-χή των Σπάτων λόγω της µεγάλης πληθυ-σµιακής αύξησης που παρατηρείται το τελευ-ταίο καιρό».

Οργασµός έργων στα Σπάτα

Συµµετοχή µε διακρίσεις γιατο Ναυτικό Όµιλο Λούτσαςστο Κύπελλο Ευβοϊκού 2009

Κυριακή 8/11, η τελευταία ηµέρα των αγώνων αν καιξεκίνησε µε βροχή στη συνέχεια µε µια µικρήκαθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι τρεις

προγραµµατισµένες κούρσες µε άνεµο που έφρασε και τα14knots στις 180ο και χαµηλό κυµατισµό.

Μας τιµά ιδιαίτερα η µεγάλη συµµετοχή που είχαµε 140 σκά-φη από 16 οµίλους και ειδικότερα από τους µακρινούς οµίλουςΙ.Ο.ΠΑΤΡΩΝ, Ι.Ο. Ρίου Ιάσων, Ι.Ο. ΧΑΛΚΙ∆ΑΣ καθώς επίσηςΝ.Ο.Ελλάδος, ΑΛΚΥΩΝ Ραφήνας, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ι.Ο. ΠόρτοΡάφτη,Ν.Ο.Νέας Αρτέµιδας,ΝΟ Αγίων Αποστόλων,ΝΟ ∆ΗΛΕΣΙ,ΝΟ Ελληνικών Θαλασσών,ΝΟ Νέας Μάκρης,ΟΣΦΠ,ΝΑΟ.Ελλη-νικού, Ν.Ο. Μάτι, το τέλος των αγώνων βρήκε ικανοποιηµένουςαπό την διοργάνωση όλους τους φιλοξενούµενους προπονητέςκαι αθλητές.

Η οργανωτική και το ∆Σ του οµίλου ευχαριστεί τους αθλητέςκαι προπονητές για την υποδειγµατική συµπεριφορά µέσα καιέξω από το νερό, και ευχόµαστε καλή συνέχεια.

Ο ΝΟΛ συµµετείχε µε 23 σκάφη και κέρδισε στα Laser µε τηνΖωγράφου Βασιλική την 2η θέση και στα Optimist o ΚαλόφωνοςΓιώργος 2ος, τα υπόλοιπα παιδιά µε καλά πλασαρίσµατα κέρδισανεµπειρίες. Το κύπελλο ευβοϊκού κέρδισαν οι αθλητές του ΙΟΠΟΡΜπέη Βασιλική και Νικολάκης Κωνσταντίνος.

Στην ζεστή τελετή απονοµής που ακολούθησε δηµιουργήθη-

κε το αδιαχώρητο καθώς η αίθουσα αποδείχτηκε µικρή για όλοαυτό τον κόσµο. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολιτικοί τηςπεριοχής από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Ασπραδάκης Παντελής, ΓράψαΕλισάβετ, τοπικοί παράγοντες, ο αντιπρόεδρος ΕΙΟ Αδαµόπου-λος Αριστοτέλης, έφορος ευβοϊκού Γκλιάτης Σπύρος καθώς επί-σης οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των οµίλων που συµµετείχαν,µεγάλος αριθµός φίλων και µελών του οµίλου.

Σάββατο 7/11 πρώτη ηµέρα των αγώνων και έγινε το αδιαχώ-ρητο στο λιµενίσκο της Αρτέµιδας, ο καιρός αντίθετα από τηνπρόβλεψη για σοροκάδα 17 knots καθυστέρησε την εκκίνησηγια 30 λεπτά και στη συνέχεια ο στίβος στήθηκε από 120ο καιένταση 8-10 knots, 100ο µε 6-8 knots & 130ο 12-14knots αντί-στοιχα στην κάθε κούρσα µε αποτέλεσµα να ολοκληρωθούν οιτρεις προγραµµατισµένες κούρσες στην κάθε κατηγορία.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:28 ™ÂÏ›‰·24

Page 25: 322 20/11/2010

σ.25 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:15 ™ÂÏ›‰·25

Page 26: 322 20/11/2010

σ.26 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ανακοινωσεις

∆ΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2010

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:58 ™ÂÏ›‰·26

Page 27: 322 20/11/2010

σ.27 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ανακοινωσεις

∆ΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡ/ΚΗ ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Αρ. Πρωτ. : 5740

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣΓια την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου µερικής απασχόλησης χρονικής διάρκειας µέχρι 18 µήνες και εβδοµαδι-

αίας απασχόλησης 20 ωρών.Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ύστερα από την υπ’αριθµ. 1/2009/30-07-2009 απόφαση της Τριµελούς Επιτροπής άρθρου 5 του Νόµου 3250/2004, όπως συµπληρώθηκε µε τοΝ.3536/2007, και το από 41200/16-11-2009 εγκριτικό έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικούδικαίου ορισµένου χρόνου µερικής απασχόλησης συνολικού αριθµού δέκα (10) ατόµων για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, σύµφωναµε τις διατάξεις του Ν. 3250/2004.

Οι ως άνω θέσεις µερικής απασχόλησης κατανέµονται στους κατωτέρω τοµείς κοινωνικών υπηρεσιών ως ακολούθως :Α/Α Υπηρεσίες Κοινωνικού Χαρακτήρα (*) Θέσεις Ειδικότητα ∆ιάρκεια σύµβασης (σε µήνες)1 Εξυπηρέτηση Πολιτών 3 ∆ιοικ. Προς. ∆Ε µε γνώσεις Η/Υ 182 Πολιτική Προστασία 1 ∆Ε Οδηγούς 183 Προστασία Περιβάλλοντος 6 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 18(*) Για την περίπτωση πρόσληψης προσωπικού σε θέσεις που δεν έχουν αµιγώς κοινωνικό χαρακτήρα και µέχρι 10% των θέσεων (άρθρο 3 παρ. 2

Ν. 3250/2004) και εφόσον έχουν προβλεφθεί από το εγκριθέν επιχειρησιακό σχέδιο.Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.2. Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.3. Να µην έχουν κώλυµα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία), µε την επιφύλαξη της εξαίρεσης των υποψηφίων για θέσεις

βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή ότι τα µέτρα ασφαλείας που τους έχουν υποβληθεί έχουναρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο.

Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝΟι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στα γραφεία της υπηρεσίας µας (Λ. Μαραθώνος 34, Πλατεία Πικερµίου) εντός προ-

θεσµίας δέκα (10) ηµερών τουλάχιστον, που αρχίζει από την επόµενη ηµέρα της τελευταίας δηµοσίευσης της σχετικής περίληψης στον ηµερήσιο τύποή της ανάρτησής της στο Κοινοτικό Κατάστηµα Πικερµίου.

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ* Οι υποψήφιοι αρχικά υποβάλλουν µόνον αίτηση συµµετοχής, που υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986,στην οποία δηλώνουν την

θέση ή τις θέσεις που ενδιαφέρονται να καλύψουν, καθώς και την κοινωνική οµάδα ή τις κοινωνικές οµάδες που ανήκουν.* Με την αίτηση υποβάλλεται και φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ∆ελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας.Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να λάβουν γνώση της αναλυτικής Ανακοίνωσης από τα Γραφεία της Κοινότητας Πικερµίου, από 21/11/2009 έως και

30/11/2009, εργάσιµες ηµέρες και ώρες. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερµίου

Αθανάσιος Χρ. Αδαµόπουλος

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:13 ™ÂÏ›‰·27

Page 28: 322 20/11/2010

σ.28 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

æ∞ƒπ∞ ñ ºƒ∂™∫∞« √ ¶ ∞ ƒ π ™ »

∞ÛÙ·ÎÔ̷ηÚÔÓ¿‰·∆ËÁ·ÓÈÙ¿ ñ æËÙ¿ ñ ™Ô‡Â˜∫Ú·ÙÈο

∏ ·›ıÔ˘Û· ‰È·Ù›ıÂÙ·È ÁÈ· ÂΉËÏÒÛÂȘ

Î·È Î¿ı ›‰Ô˘˜ Û˘ÓÂÛÙÈ¿ÛÂȘ

¢Â¯fiÌÂı· ·Ú·ÁÁÂϛ˜

‰È·ÓÔÌ‹ ηْ Ô›ÎÔÓ

TTHH§§:: 2222994400 2288553333

∆√ ¶∞ƒ∞¶√¡√ ª√À

√ ÔÏ›ÙË Â›Ó·È Ô

ηχÙÂÚÔ ÚÂfiÚÙÂÚ.

°È’ · Ùfi ÙËÏÂÊ Ó‹-

ÛÙ (22940 32520) οıÂ

Ë̤ڷ 9 Ì 5 ÙÔ ·fiÁ -

Ì·, ÛÙ›ÏÙ ÁÚ¿ÌÌ·

(∂ÈÚ‹ÓË & ºÈÏ›· ,

ƒ·Ê‹Ó· ∆.∫.: 19009), fax

22940 79528 ‹ e-mail:

[email protected],

ÁÈ· ÙÔ ·Ú¿ÔÓÔ, ÙË

‰È·Ì·ÚÙ Ú›· ‹ ÙËÓ

ηٷÁÁÂÏ›· Û· .

Τηλ: 210 6628657e-mail:

[email protected]

LARA CROFT TOMB RAIDER: § ¡ ™ ø ™

£E™H OXYPO PAºHNA™ (AMºI£EATPO ™XO§IKOY™Y°KPOTHMATO™ °YMN. - §YKEIOY PAºHNA™

TH§.: 22940 25439 - 26281

∞¶√ ¶¤ÌÙË 19 ¡ÔÂÌ‚Ú›Ô˘

∂ø™ ∆ÂÙ¿ÚÙË 25 ¡ÔÂÌ‚Ú›Ô˘

- THIS IS IT øƒ∞ ¶ƒ√µ√§∏™: 6.30 Ì.Ì.τιµή: 6.50 ευρώ

- 2012 øƒ∞ ¶ƒ√µ√§∏™: 8.30 Ì.Ìτιµή: 6.50 ευρώ

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 09:53 ™ÂÏ›‰·28

Page 29: 322 20/11/2010

σ.29 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

°∂ƒ∞∫∞™ (¤Ó·ÓÙÈ CARREFOUR)

AKTI 322_2.QXD 17/11/2009 16:41 ™ÂÏ›‰·29

Page 30: 322 20/11/2010

σ.30 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

200 gr µανιτάρια κοµµένα σε φέτες, 2 κου-ταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές καλαµποκάλευρο,1 λίτρο ζωµό κρέατος ή κότας, λίγο λάδι, αλά-τι και λευκό πιπέρι.

Σοτάρετε τα µανιτάρια στο βούτυρο για 5- 6 λεπτά, ρίχνετε το αλεύρι και σοτάρετε µέχριν’ αλλάξει χρώµα, προσθέτετε τον ζωµό σιγά-σιγά ενώ ανακατεύετε µε ξύλινη κουτάλα, αλα-τοπιπερώνετε και αφήνετε την σούπα να σιγο-βράσει για 20 λεπτά.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ της Μαρίας Χουλιαρά (www..new-page.gr)

Μανιταρόσουπα

20 Νοεµβρίου284: Ο ∆ιοκλητιανός ανα-

κηρύσσεται αυτοκράτοραςτης Ρώµης.

1922: Ιδρύονται συνοι-κισµοί σε ολόκληρη την

Ελλάδα για τη στέγασητων προσφύγων της Μικρα-

σίας. Υπολογίζεται ότι θα ανε-γερθούν περίπου 100.000 σπίτια.

1977: Η Νέα ∆ηµοκρατία κερδίζει τιςδεύτερες εκλογές της µεταπολίτευσης, µεποσοστό 41,85%. Το ΠΑΣΟΚ καθίσταταιαξιωµατική αντιπολίτευση µε το 25,3% τωνψήφων.

21 Νοεµβρίου1864: ∆ηµοσιεύεται ο νέος εκλογικός

νόµος στην «Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως».Ως µέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαι-ρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του µεγά-λου αναλφαβητισµού στην Ελλάδα.

1916: Το αγγλικό πλωτό νοσοκοµείο «Βρε-τ αν ικό ς »βυθίζεταιαπό γερµα-νική νάρκηστο στενότης Κέας,µε αποτέ-λεσµα νασκοτωθούν

30 άνθρωποι, αλλά να διασωθούν 1300.1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος γαλ-

λικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

22 Νοεµβρίου1897: Με την υπογραφή της συνθήκης

ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, τερµατί-

ζεται και επισήµως ο ελληνοτουρκικός πόλε-µος του 1897.

1906: Τα αρχικά S.O.S.καθιερώνονται ωςδιεθνές σήµα κινδύνου, στο ∆ιεθνές Συνέ-δριο Ασύρµατης Τηλεγραφίας του Βερολί-νου.

1957: Το απολυτήριο του ∆ηµοτικού γίνε-ται απαραίτητο για οποιαδήποτε εργασίαστην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτε-ρινά σχολεία για την αντιµετώπιση του αναλ-φαβητισµού.

23 Νοεµβρίου1824: Ο Ιµπραήµ φθάνει µε τη στρατιά

του στη Σούδα της Κρή-της, καθ’ οδόν προς τηνΠελοπόννησο.

1889: Το πρώτοτζουκ-µποξ τίθεται σελειτουργία σε σαλούν τουΣαν Φρανσίσκο.

1916: Η κυβέρνησητης Θεσσαλονίκης, υπότον Ελευθέριο Βενιζέλο,κηρύσσει τον πόλεµο

κατά της Γερµανίας.

24 Νοεµβρίου1822: Ο Παλαιών

Πατρών Γερµανός και οΓεώργιος Μαυροµιχά-λης πηγαίνουν στην Ιτα-λία ως αντιπρόσωποιτου Έθνους για να ζητή-σουν την υποστήριξητου Πάπα στον αγώνατης ανεξαρτησίας. ΟΠοντίφικας θα αρνηθείσυνάντηση µαζί τους,

κατόπιν υποδείξεως του Μέτερνιχ.1901: Θεµελιώνεται το Εθνικό Θέατρο,

στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.1953: Στην Ελλάδα εκδίδεται εσωτερικό

προαιρετικό δάνειο. Εξαλείφονται τα τρίαµηδενικά όλων των χαρτονοµισµάτων καικόβονται κέρµατα από 5λεπτο µέχρι 10δραχ-µο.

25 Νοεµβρίου1826: Η φρεγάτα «Ελλάς», η ναυαρχίδα

του ελληνικού επαναστατικού στόλου, φθά-νει στο Ναύπλιο από της ΗΠΑ.

1940: Κάνει το τηλεοπτι-κό ντεµπούτο του ο Γούντι οΤρυποκάρυδος, το συµπαθέ-στατο, αλλά σκανδαλιάρικοπτηνό, που «γεννήθηκε» απότο πεννάκι του Γουόλτερ Λαντζ.

1942: Ανατίναξη της γέφυ-ρας του Γοργοποτάµου από άγγλους κοµά-ντος και έλληνες αντάρτες στην γερµανο-κρατούµενη Ελλάδα.

26 Νοεµβρίου1943: Τα γερµανικά στρατεύµατα εκτε-

λούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 έλλη-νες πατριώτες.

1956: Ο επικοντιστήςΘόδωρος Ρουµπάνης κατα-κτά το χάλκινο µετάλλιοστους Ολυµπιακούς Αγώ-νες της Μελβούρνης µεεπίδοση 4,50 µ.

1983: Η µεγαλύτερηκλοπή του κόσµου.Ράβδοιχρυσού, αξίας 40 εκατοµ-µυρίων δολαρίων, «κάνουν φτερά» από τοαεροδρόµιο Χίθροου του Λονδίνου.ΣΤ

Η Μ

ΗΧ

ΑΝ

Η Τ

ΟΥ

ΧΡΟ

ΝΟ

ΥΛαδοκουλουράκια

3 κούπες αλεύρι, 1 κ σ µπέικινπάουντερ, 2 κούπες ελαιόλαδο, 1/2κούπα ζάχαρη, 1/2 κούπα γάλα, 1 κ σκανέλα, ξύσµα πορτοκαλιού, αλάτι

Σε µια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύ-ρι, προσθέτετε το µπέικιν πάουντερκαι το αλάτι.

Χτυπάτε στο µίξερ το λάδι µε τηνζάχαρη, µέχρι ν’ αφρατέψει. Ρίχνετετο γάλα,την κανέλα,το ξύσµα και σιγά-σιγά ενώ χτυπάτε προσθέτετε το αλεύ-ρι σε δόσεις µέχρι να γίνει µια ζύµησφικτή και λεία. Πλάθετε στρογγυλάκουλουράκια και ψήνετε

σε προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:09 ™ÂÏ›‰·30

Page 31: 322 20/11/2010

σ.31 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κριός (21/3 - 20/4)Κοµµένη και ραµµένη στα

µέτρα σου αυτή η εβδοµάδα!Οι πλανήτες στρώνουν στοπέρασµά σου κόκκινα χαλιάγια να περπατήσεις στην οδό

της επιτυχίας. Ο Ερµής -που από τη∆ευτέρα περνάει στον Τοξότη -αρκείγια να σαρώσεις τα πάντα στο πέρασµάσου και να πετύχεις όλες τις - θεµιτέςκι αθέµιτες - επιδιώξεις σου. Με τόσεςουρανοκατέβατες ευκαιρίες στο πιάτο,στο τέλος δεν θα ξέρεις ποια να διαλέ-ξεις.Ταύρος (21/4 - 20/5)

«Πειράζει που είµαι ηπρώτη φίρµα;».Αυτή τη βδο-µάδα κυκλοφορείς δικαίωςαποτελείς το «πρώτο όνοµα»στην µαρκίζα της κοινωνι-

κότητας.Με τέτοιον αέρα,τέτοιο ταµπε-ραµέντο, τέτοιο µπρίο, ποιος να σουαντισταθεί; ∆εν υπάρχει τίποτα που νατο βάλεις στο µάτι και να µην µπορείςνα το κερδίσεις.Η Νέα Σελήνη (τη ∆ευ-τέρα στον Σκορπιό) σού ανοίγει τονδρόµο και τον σπέρνει µε ευκαιρίες.Άρπαξέ τις όσο κρατάνε. Θα είναι ανε-πανάληπτες! ∆ίδυµοι (21/5 - 21/6)

Αυτή την εβδοµάδα,έχειςπιάσει αστρολογικό «τζόκερ»!Θα µείνεις κυριολεκτικά µετο στόµα ανοιχτό. Η Νέα

Σελήνη στον Σκορπιό και η είσοδοςτου Ερµή στον Τοξότη (στις 16) θα δου-λεύει για λογαριασµό σου.Εσύ θα κάνειςαπλά περίπατο ανάµεσα στις ευκαιρίεςκαι τις θετικές εξελίξεις που θα εµφα-νίζονται στο διάβα σου. Βάλε σε τάξη

τον εγκέφαλό σου, για να µην θαµπω-θεί από την καλοτυχία των ηµερών,καινα δεις τι καλά που θα είσαι στο τέλοςτής εβδοµάδας.Καρκίνος (22/6 - 22/7)

Να και µία εβδοµάδα µευπαρξιακό και µεταφυσικό«περιεχόµενο». Μια εσωτερι-κή δύναµη και διάφορες κατα-στάσεις που θα συµβούν γύρω

σου σού δίνουν τη δύναµη να διώξειςαπό πάνω σου τα βάρη του παρελθό-ντος και ν’ατενίσεις το µέλλον µε άλλοµάτι. Η Νέα Σελήνη -τη ∆ευτέρα στονΣκορπιό- θ’ αλλάξει πολλά πράγµαταστη ζωή σου κι επιτέλους θα σου έρθουνόλα όπως τα ονειρεύεσαι.Λέων (23/7 - 23/8)

Η Νέα Σελήνη πραγµατο-ποιείται τη ∆ευτέρα στον Σκορ-πιό κι εσύ συνεχίζεις να απο-λαµβάνεις τις επιτυχίες σου καιτη µοναδική επικοινωνία µε

τον περίγυρό σου. Με την είσοδο τουΕρµή στον Τοξότη (στις 16) «ξεφεύγειςεντελώς» και σου’ ρχεται ν’ αλλάξειςαπό χτένισµα µέχρι πλανήτη! Και - τίωραία, τί καλά!- θα σου παρουσιαστούνπολλές ευκαιρίες για να το κάνεις.Παρθένος (24/8 - 22/9)

Τους ζυγούς λύσατε! Σαν νασπάνε τα αόρατα δεσµά που σεκρατούσαν σαν τον Προµηθέακι απελευθερώνεσαι από τη στα-σιµότητα.Οι αστρολογικές όψεις

που θα γίνουν αυτή την εβδοµάδα σουλύνουν τα «χέρια».Από την ∆ευτέρα µετη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό αλλά καιτην είσοδο του Ερµή στον Τοξότη θασου παρουσιαστούν α-νε-πα-νά-λη-πτεςευκαιρίες! Πιάσε µια απόχη και τρέχα!

Ζυγός (23/9 - 22/10)Η εβδοµάδα σου µπαίνει

µε απίστευτες δόσεις αισιο-δοξίας. Και έτσι πρέπει! Μετόσο καλές αστρολογικές όψειςπου «παίζουν µπάλα» στην

έδρα σου, πρέπει να πετάς στα σύννε-φα. Τίποτα, τίποτα δεν σε σταµατά καικανένας δεν µπορεί να σου αντισταθεί!Όλα θα σου έρχονται στο πιάτο! Από-λαυσέ το όσο κρατήσει χωρίς δυσπι-στίες...Σκορπιός (23/10 - 22/11)

Με τη Νέα Σελήνη στοζώδιό σου, άνοιξαν οι ουρα-νοί και βρέχει ευκαιρίες. Απότην πρώτη µέρα της εβδοµά-δας τα πράγµατα θα σου «κάθο-

νται» τόσο καλά, που δεν θα πιστεύειςστα µάτια σου! Όχι! ∆εν σου κάνει πλά-κα η τύχη.

Απεναντίας,σε έχει πάρει πολύ στασοβαρά,και το ίδιο πρέπει να κάνεις κιεσύ! Και τα καλύτερα έρχονται... Κοίτανα εκµεταλλευτείς αυτό το «κοκαλάκιτης νυχτερίδας» που απέκτησες ξαφ-νικά για όσο κρατήσει! Τοξότης (23/11 - 21/12)

Η εβδοµάδα σου θα ξεκι-νήσει σαν να σε έχουν ποτί-σει µε σούπερ αµόλυβδη! Πώςαλλιώς να εξηγήσει κανείςτόσο δυναµισµό και καλή διά-

θεση για να ξεµπερδεύεις µε τις µέχριτούδε εκκρεµότητές σου; Φυσικά,αυτότο οφείλεις στην είσοδο του Ερµή στοζώδιο σου

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό τη∆ευτέρα σε κρατάει από το χεράκι καισε οδηγεί άνετα στον δρόµο της επι-τυχίας.

Αιγόκερως (22/12 - 19/1)Από την πρώτη µέρα της

εβδοµάδας ξεκινάς αγώναδρόµου. Ούτε σπρίντερ ναήσουνα! Αν εξαιρέσουµε το

απίστευτο τρέξιµο για να προλάβεις τιςδιάφορες υποχρεώσεις σου -που πρέ-πει να τις τακτοποιήσεις εδώ και τώρα-, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα! Όχιµόνο δεν θα αντιµετωπίσεις κανέναπρόβληµα, αλλά επιπλέον θα κάνειςπερίπατο στον µαγικό κήπο των ευκαι-ριών! Αρκεί να απλώσεις το χεράκι σουκαι να «µαζέψεις» όσα σου κάνουν κέφι! Υδροχόος (20/1 - 19/2)

Φτου ξελευθερία! Η προ-βληµατική περίοδος των καθυ-στερήσεων και των αναβο-λών πέρασε. Καιρός ήτανε,

γιατί το νευρικό σου σύστηµα δοκιµά-στηκε γερά.

Τώρα ξεκινάει µια καινούργια περίο-δος της ζωής σου που θα σε ανακου-φίσει από τη δοκιµασία. Με τη ΝέαΣελήνη στον Σκορπιό (τη ∆ευτέρα) δενθα χορταίνεις να απολαµβάνεις νέεςπροοπτικές και σούπερ ευκαιρίες πουθα διαδέχονται η µία την άλλη.Ιχθείς (20/2 - 20/3)

Απ’όλα έχει ο µπαχτσές!Τύχη, εύνοια, έρωτα, επαγ-γελµατικές επιτυχίες; Το πλα-νητικό σκηνικό δεν σου χαλά-ει κανένα χατίρι.

Ξεκινάει µια εβδοµάδα, που το τζί-νι του λυχναριού εκτελεί ότι ζητήσει τοαφεντικό. Και φυσικά, όταν λέω τζίνιεννοώ τη σύνοδο τού Ερµή µε τον ∆ία(στις 24) και τη Νέα Σελήνη (στις 16)στον Σκορπιό που θα σου δώσουν απλό-χερα ότι ζητήσεις.

ΜΙΛΟΥΝ Τ’ ΑΣΤΡΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΤΟ SUDOKU ΜΑΣ

∆ήµος Μαραθώνα :22940 67777ΚΕΠ Μαραθώνα :22940 67000∆ήµος Ν. Μάκρης :22940 50000ΚΕΠ Νέας Μάκρης : 22940 92222∆ήµος Ραφήνας :22940 24444ΚΕΠ Ραφήνας : 22940 78870∆ήµος Αρτέµιδας :22940 80444ΚΕΠ Αρτέµιδας :22940 84128∆ήµος Παλλήνης :210 6668612ΚΕΠ Παλλήνης :210 6664737∆ήµος Γέρακα :210 6604600

ΚΕΠ Γέρακα : 210 6617650∆ήµος Μαρκοπούλου :22990 20000ΚΕΠ Μαρκοπούλου : 22990 67387∆ήµος Σπάτων :210 6632200ΚΕΠ Σπάτων : 210 6630311∆ήµος Κρωπίας : 210 6622324ΚΕΠ Κρωπίας : 210 6021102∆ήµος Γλ. Νερών :213 2016000∆ήµος Παιανίας :210 6646130ΚΕΠ Παιανίας : 210 6644484Ο.Λ.Ραφήνας : 22940 22840Ο.Λ.Λαυρίου : 22920 25249Αερολιµένας Αθηνών : 2103530000Πυροσβ. Υπηρεσία : 199

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 08:09 ™ÂÏ›‰·31

Page 32: 322 20/11/2010

σ.32 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

AKTI 322_2.QXD 18/11/2009 12:11 ™ÂÏ›‰·32