Φύλλο 430 (16/7/2015)

2
H τελευταία πράξη του δράματοςΣε κυκλοφορία το  νέο βιβλίο του Γιάννη Ρουσσουνέλου "ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ" διατίθεται στα βιβλιοπωλεία αλλά και σε σημεία διανομής της εφημερίδας «Άμεση προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην πλατεία του  χωριού. Θέλουμε το 2016 να έχουμε μία κανονική πλατεία Πρόεδρος Τ οπικής Κοιν ότητας Φοίνικα Μια αναδρομή του Νίκου Αλμπανόπουλου στις εποχές ακμής της πόλης. «Ο Πέτρος και ο Λύκος» τη Δευτέρα στο Θέατρο Απόλλων, το οποίο ο Βέλ- γος μαέστρος της παράστασης Dirk Boyi το θεωρεί ένα από τα δέκα κορυ- φαία της Ευρώπης. Βουβός πόνος στην κηδεία της 11χρονης που έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μ. Αληφραγκής: «Ένας πολιτικός άνδρας δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο τεχνοκρατικά. Πρέπει να λειτουργεί και με συναίσθημα. Να είναι κοντά στον δημότη.. Εδώ ακούω να χάνει την ψυχραιμία του και να ρχεται δημόσια σε λογομαχίες με πολίτες. Αυτά δεν επιτρέπονται ακόμα και αν ο πολίτης έχει άδικοΣ. Απέργης: «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω όμως όταν είδα τον δήμαρχο να φεύγει από την αίθουσα μόλις κάθισα στο έδρανο για να εκθέσω το αίτημά μας ένιωσα πάλι απαξιωμένος. Πραγματικά έφυγε σαν κυνηγημένος και νομίζω ότι το έκανε καθαρά για προσωπικούς λόγους, μετά το επεισόδιο που είχε μαζί μου στο τηλέφωνο Όλοι όσοι παρακολούθησαν το λιμπρέτο του Φρανσουά - Μπενουά Οφμάν - βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, Μήδεια καθώς και στο θεατρικό έργο Μήδεια του Πιέρ Κορνέιγ - βίωσαν μια ηχητική και θεατρική πανδαισία. Ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων Εβδομαδιαία Ανεξ άρτητη Πολιτική Εφημερίδα ΓΙΑΝΝΗΣM. ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ Το άστρο που έσβησε στη Σύρνη  Μυθιστόρη α ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ - Δεν επιτρέπεται η πώληση  Π      Ε        Ρ       Ι        Ο        Δ        Κ       Α       Ε      Β    Δ   Ο  ΜΑΔΙ Α Ι   Ε   Σ     Ε     Φ     Η        Μ   Ε  Ρ  Ι      Δ    Ε    Σ ΕΚΔΟΤΩΝ Ταχ.Γραφείο ΣΥΡΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ  ΑριθμόςΆδειας 1 Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 - Αρ. φύλλου: 430 - Έτος 9 ο  - Τιμή 0,70€ Γιώργος Περρής  Ένα σπουδαίο παιδικό έργο έρχεται στη Σύρο Η Ερμούπολη μέσα από τα γραμματόσημα Ένας και αλαζόνας"  Για να βγει ο Θησέας από τον Λαβύρινθο, αφού σκότωσε τον Μινώταυρο, χρησιμοποίησε τον μίτο (νήμα) που του είχε δώσει η Αριάδνη και τον είχε ξετυλί- ξει, αφού στερέωσε την άκρη του στην είσοδο, όσο προχωρούσε στα ενδότερα. Δηλαδή αρχικά ξετύλιξε και όταν τέλειωσε με το τέρας άρχισε να τυλίγει για  να βρει πάλι την άκρη. Κάτι πα- ρόμοιο κάνουν σήμερα όλοι οι  Έλληνες σε μια προσ πάθεια να βρουν από ποιο σημείο, ψηφί- ζοντας ΟΧΙ, μπήκαν στο τρυπά- κι του νέου μνημονίου. Ατυχώς όμως κάπου τους έχει κοπεί το  νήμα και χάνουν το δ ρόμο της επιστροφής. Ο ΛΟΓΟΣ Ο μίτος της Αριάδνης EDITORIAL  Αυλαία στο 11ο Διεθνές Φε στιβάλ Αιγαίου, με την όπερα Medea του Luigi Cherubi ni σελ.20 σελ.3 σελ.12-13 σελ.20 - 21 σελ.16 σελ.17 σελ.8 

Transcript of Φύλλο 430 (16/7/2015)

Page 1: Φύλλο 430 (16/7/2015)

8/20/2019 Φύλλο 430 (16/7/2015)

http://slidepdf.com/reader/full/-430-1672015 1/1

H τελευταία πράξη

του δράματος…

Σε κυκλοφορία το νέο βιβλίο του Γιάννη

Ρουσσουνέλου"ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ

ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ"

διατίθεται στα

βιβλιοπωλεία

αλλά και σε

σημεία

διανομής της

εφημερίδας

«Άμεση

προτεραιότητα

πρέπει να

δοθεί στην

πλατεία του

χωριού.

Θέλουμε το 2016 να έχουμε μία

κανονική πλατεία.»

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα

Μια αναδρομή του Νίκου

Αλμπανόπουλου στις εποχές

ακμής της πόλης.

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» τη Δευτέραστο Θέατρο Απόλλων, το οποίο ο Βέλ-

γος μαέστρος της παράστασης DirkBoyi το θεωρεί ένα από τα δέκα κορυ-

φαία της Ευρώπης.

Βουβός πόνος στην κηδείατης 11χρονης που έχασε τημάχη για τη ζωή.

Μ. Αληφραγκής: «Ένας πολιτικός άνδρας δεν πρέπει να σκέφτεται μόνοτεχνοκρατικά. Πρέπει να λειτουργεί και με συναίσθημα. Να είναι κοντάστον δημότη.. Εδώ ακούω να χάνει την ψυχραιμία του και να ’ρχεταιδημόσια σε λογομαχίες με πολίτες. Αυτά δεν επιτρέπονται ακόμα και ανο πολίτης έχει άδικο.»

Σ. Απέργης: «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω όμως όταν είδα τον δήμαρχφεύγει από την αίθουσα μόλις κάθισα στο έδρανο για να εκθέσω το αίμας ένιωσα πάλι απαξιωμένος. Πραγματικά έφυγε σαν κυνηγημένος νομίζω ότι το έκανε καθαρά για προσωπικούς λόγους, μετά το επεισόπου είχε μαζί μου στο τηλέφωνο.»

 Όλοι όσοιπαρακολούθησαντο λιμπρέτο τουΦρανσουά - ΜπενουάΟφμάν - βασισμένοστην ομώνυμητραγωδία τουΕυριπίδη, Μήδειακαθώς και στοθεατρικό έργο Μήδειατου Πιέρ Κορνέιγ -βίωσαν μια ηχητική καιθεατρική πανδαισία.

Ο Λ Ο Γ Ο Στ ω ν Κ υ κ λ ά δ ω νΕ β δ ο μ α δ ι α ί α Α ν ε ξά ρ τ η τ η Π ο λ ι τ ι κ ή Ε φ η μ ε ρ ί δ α

ΓΙΑΝΝΗΣM. ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ

Το άστρο

που έσβησε

στη Σύρνη

 Μυθιστόρηα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ - Δεν επιτρέπεται η πώληση   Π     Ε       Ρ      Ι       Ο

       Δ              Ι       Κ      Α

 

     Ε     Β   Δ  Ο

  ΜΑΔΙ Α Ι   Ε   Σ     Ε     

Φ     Η        Μ   Ε  Ρ 

 Ι      Δ   Ε   Σ

ΕΚΔΟΤΩΝΤαχ.ΓραφείοΣΥΡΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΤΕΛΟΣ

 ΑριθμόςΆδειας1

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 - Αρ. φύλλου: 430 - Έτος 9ο - Τιμή 0,70€

Γιώργος Περρής

 Ένα σπουδαίο παιδικό έργο έρχεται στη Σύρο Η Ερμούπολη μέσα από τα γραμματόση

"Ένας και αλαζόνας"

 

Για να βγει ο Θησέας από τονΛαβύρινθο, αφού σκότωσε τονΜινώταυρο, χρησιμοποίησε τονμίτο (νήμα) που του είχε δώσειη Αριάδνη και τον είχε ξετυλί-ξει, αφού στερέωσε την άκρη τουστην είσοδο, όσο προχωρούσεστα ενδότερα. Δηλαδή αρχικάξετύλιξε και όταν τέλειωσε μετο τέρας άρχισε να τυλίγει γιανα βρει πάλι την άκρη. Κάτι πα-ρόμοιο κάνουν σήμερα όλοι οιΈλληνες σε μια προσπάθεια ναβρουν από ποιο σημείο, ψηφί-ζοντας ΟΧΙ, μπήκαν στο τρυπά-κι του νέου μνημονίου. Ατυχώςόμως κάπου τους έχει κοπεί τονήμα και χάνουν το δρόμο τηςεπιστροφής.

Ο ΛΟΓΟΣ

Ο μίτος της Αριάδνης

EDITORIAL

 Αυλαία στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, με την όπερα Medea του Luigi Cherubini 

• σελ.20 

• σελ.3 

• σελ.1

• σελ.20 - 21

• σελ.16 

• σελ.17 • σελ.8