ΦΥΛΛΟ 430 - 21/10/2011

24
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ Λόλεκ: «Η ισορροπία, και στη μουσική, βρίσκεται στη διαφορετικότητα» Ο γνωστός Κηφισιώτης καλλιτέχνης που εμφανίστηκε πρόσφατα στο «Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων» μιλάει για τα τραγούδια και τις επιρροές του από την αγγλόφωνη ποπ μέχρι το ρεμπέτικο Kάθε Εβδομάδα H NΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 Έτος 9 ο • Αρ. Φύλλου 430 Τιμή 1 Eυρώ «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea Πολιτική n επιστράτευση και «κρυφτούλι» με τις Αρχές σ. 5 Στήριξη n δημάρχων στις διεκδικήσεις των εργαζομένων σ. 5 Ξεκινά n η τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων ανακύκλωσης σε 31 σημεία του Δήμου Κηφισιάς σ. 4 40 n Καιρικές διαδρομές σ. 2 n Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ. 12 Ξεχείλισε η Αθήνα από τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση 4 Δυναμικό «παρών» της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς 4 Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 3 Γρηγορίου Ε΄5, Νέα Ερυθραία Τηλ. 210 8072088 - 2108075525 fax 210 8072742 email [email protected] Υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο www.kounellas-iatriki.gr ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 3 Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ .............. 55 ΕΥΡΩ 3 Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ) ............... 25 ΕΥΡΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 10 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕΛ. 12-13

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Transcript of ΦΥΛΛΟ 430 - 21/10/2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ

Λόλεκ: «Η ισορροπία, και στη μουσική, βρίσκεται στη διαφορετικότητα»Ο γνωστός Κηφισιώτης καλλιτέχνης που εμφανίστηκε πρόσφατα στο «Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων» μιλάει για τα τραγούδια και τις επιρροές του από την αγγλόφωνη ποπ μέχρι το ρεμπέτικο

Kάθε ΕβδομάδαH NΕ Α ΕΡ ΥΘΡΑΙ ΑΠαρασκευή

21 Οκτωβρίου 2011

Έτος 9ο • Αρ. Φύλλου 430 Τιμή 1 Eυρώ

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Πολιτική n

επιστράτευση και «κρυφτούλι» με τις Αρχές σ. 5

Στήριξη n

δημάρχων στις διεκδικήσεις των εργαζομένων σ. 5

Ξεκινά n

η τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων ανακύκλωσης σε 31 σημεία του Δήμου Κηφισιάς σ. 4

40

n Καιρικές διαδρομές σ. 2

n Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ. 12

Ξεχείλισε η Αθήνα από τη μεγαλύτερη

απεργιακή συγκέντρωση

4 Δυναμικό «παρών» της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς 4 Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 3

Γρηγορίου Ε΄5, Νέα ΕρυθραίαΤηλ. 210 8072088 - 2108075525

fax 210 8072742 email [email protected]

Υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο www.kounellas-iatriki.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

3 Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ .............. 55 ΕΥΡΩ 3 Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ) ............... 25 ΕΥΡΩΑ

ΝΑ

ΛΥ

ΤΙΚ

Α Σ

ΕΛ. 1

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕΛ. 12-13

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ISSN 1792-7846 • ΕΛΤΑ 6772Μέλος της

Ιδιοκτησία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικήΓραφεία

25ης Μαρτίου 9 (ισόγειο) Νέα Ερυθραία, 14671

Τηλ. 2108075665 Fax: 2108075904Ιστοσελίδα

www.sepik.net/neae-mail

[email protected] Εκδότης- διευθυντής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΠΑΣΤΕΑΣΥπεύθυνος Σύνταξης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣΑθλητικά

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ Πολιτιστικά

ΜΑΡΩ ΚΑΡΟΥΣΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΜε αφορμή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗΙχνηλασίες

ΘΩΜΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣΜικροφιλοσοφικά

ΑΝΝΑ ΣΑΡΙΛΑΚΗΠροσωπικά

ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΓενικά & Τοπικά ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣ

Ο ψυχολόγος απαντά ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ

Οι ταινίες στις αίθουσες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΚαιρικές Διαδρομές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΡΜΟΥΣΗΣΙστορική έρευνα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥΥγεία-Διατροφή

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΥ-ΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΠΠΑΣ

ΑρθρογράφοιΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΒΡΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ ΚΑΡΑ-ΚΙΟΖΟΓΛΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑ-ΛΑΣ, ΜΥΡΤΩ ΜΠΡΑΤΣΟΛΙΑ, ΕΛΕΥ-ΘΕΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗ-ΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΔΑΛΗΣ

Δημιουργικό - Σελιδοποίηση ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτύπωση Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ

46ο χλμ. Λ. Λαυρίου, ΚερατέαΤιμή Φύλλου: 1 Ευρώ

Συνδρομές ΝΠΔΔ - Α.Ε.: 200 € ΙΔΙΩΤΕΣ: Ετήσια: 40 €, εξάμηνη: 20 €

Ειδική Επαγγελματιών: 50 €Copyright © 2003-2011 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περι-ληπτική, ή κατά παράφραση, ή δια-σκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγού-μενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δι-καίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΚΑιΡιΚέΣ ΔιΑΔΡΟμέΣ2

Η χειμωνιάτικη πα-ρένθεση έκλεισε σταδιακά από τα

μέσα της εβδομάδος και επανερχόμαστε στο Φθι-νοπωρινό μοτίβο. Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθού-με λίγο στο χειμωνιάτικο σκηνικό που προηγήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να ντυθούν στα λευκά τα περισσότερα ορεινά τμή-ματα της ηπειρωτικής χώ-ρας, ακόμα οι παρυφές της Πάρνηθας.

Ο υδράργυρος κύλισε αρ-κετά χαμηλότερα από τα μέσα εποχιακά επίπεδα έτσι ώστε στην περιοχή μας την Δευτέρα να μην καταφέρει να ξεπεράσει τους 10 βαθ-μούς Κελσίου.

Οι πίστες πολλών χιονο-δρομικών κέντρων καλύ-φθηκαν με χιόνι όταν τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να υπολειτουρ-γούν τις ημέρες των Χρι-στουγέννων ακόμα και στη καρδιά του χειμώνα.

Ο συνδυασμός των υψη-λών πιέσεων πάντως της κεντρικής Ευρώπης με τις χαμηλές της ανατολικής Μεσογείου εξασθενεί και μαζί του η ροή ψυχρών αε-ρίων μαζών προς την περι-

οχή των Βαλκανίων.Έτσι παρότι τις προσεχείς

μέρες ενισχύεται εκ νέου ο αντικυκλώνας στο ηπει-ρωτικό τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου, η χώρα μας θα βρεθεί σε ένα σχετικά ομαλό πεδίο και μόνο κάποια δια-δοχικά τραφ που δημιουρ-γούνται στην κεντρική Με-σόγειο θα μας επηρεάσουν

με παροδικού και τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα αναπτύσσο-νται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά όπου και υπάρχει η πιθανότητα για κάποιες ασθενείς μι-κρής διάρκειας μπόρες στα ορεινά.

Την Κυριακή θα σημει-

ώνονται τοπικές βροχές στην περιοχή του Ιονίου ενώ στα νοτιότερα τμήματα ενδέχεται να συνοδεύονται και από σποραδικές καται-γίδες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα δυτικά ηπειρωτικά και σε μεγάλο τμήμα της Στερεάς.

Την Δευτέρα στα ηπει-ρωτικά ο καιρός θα είναι άστατος με κάποιες παρο-δικές βροχές κυρίως στην αρχή της ημέρας αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα δι-αστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Την Τρίτη η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών στα ηπειρωτικό είναι μικρή ενώ βροχοπτώ-σεις ενδέχεται να σημειω-θούν στα νότια θαλάσσια κυρίως τμήματα της χώ-ρας.

Παραμένει η πιθανότη-τα για ασθενείς βροχές στα δυτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Πιθανότητα ασθενούς βροχής υπάρχει για την περιοχή μας από τις απο-γευματινές ώρες της Δευτέ-ρας έως και το μεσημέρι της Τρίτης με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται το επόμενο Σαβ-βατοκύριακο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ενώ ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί σε αρ-κετές περιοχές κυρίως της δυτικής χώρας με βροχή.

Με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, και κανονικές θερμοκρασίες η νέα εβδομάδα

του ΓιΩΡΓΟΥ ΔΟΡμΟΥΣΗ, μηχανολόγου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΧΥΤΑ

Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του Περιφερειακού

Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική επιταχύνοντας τις διαδικασίες έτσι ώστε τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Η πρόκριση τεχνολογιών καύσης και η παραχώρηση της δια-χείρισης σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα θα επιβαρύνουν το ήδη υποβαθμισμένο περιβάλλον και θα οδηγήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα για την περιοχή μας θα συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι το 2040 τουλάχιστον. Επιπλέον η δημιουργία δύο εργοστασίων καύσης, σε συνδυασμό με τις ήδη ρυπογόνες δρα-στηριότητες που υπάρχουν θα δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης για τις ζωές των κατοίκων.

Μπροστά σε αυτή την ζοφερή κατάσταση που προδιαγράφεται πιστεύουμε ότι μόνο ο συντονισμένος και ενιαίος αγώνας όλων των κατοίκων της Αττικής μπορούν να αποτρέψουν το έγκλημα που σχε-διάζουν, κυβέρνηση, δήμαρχοι και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όλες τις Επιτροπές Αγώνα και τις Συλλογικότητες της Αττικής που αγωνίζονται ενάντια στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για να συζητήσουμε τον συντονισμό των κινημάτων και τον σχεδιασμό της δράσης μας. Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 22/10/2011 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου, Ζεφύριο).

Φυλή, 17/10/2011 Επιτροπή Αγώνα Φυλήςγια το Άμεσο και Οριστικό Κλείσιμοτης Χωματερής Άνω Λιοσίων - Φυλής [email protected]+

Είναι αδικία, ντροπή και αίσχος

Είναι ντροπή και αίσχος απο το υπουργείο Εσωτερικών για την συ-μπεριφορά τους ενάντια στην καθαριότητα των υπαλλήλων ΟΤΑ.

Οι οποίοι για χρόνια μαζεύουν απορρίμματα, μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των Δημοτών.

Γνωρίζοντας ο,τι η επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία δεν τους δίνει ακόμα και την δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη λόγω και προβλημάτων υγείας.

Γιατί, λοιπόν, κ. Καστανιδη τους κόβεις την ζωή απο την ρίζα, καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων αψηφώντας ότι είμαστε άνθρωποι.

Και όχι μόνο….Έπρεπε να αυξήσεις το ενιαίο μισθολόγιο. Και να τους προσέχεις

οσο τίποτα στον κόσμο. Με πιο σύγχρονες τεχνολογίες υγιεινής. Όσον αφορά στην δημόσια υγεία, δεν είναι μόνο των πολιτών

αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα.Εσείς μας ξεσηκώσατε. Aναζητήστε την ευθύνη σε σας και πάρτε

πίσω τα οδυνηρά μέτρα για την καθαριότητα καιΦερθείτε με αξιοπρέπεια και αγάπη στους εργαζόμενους της κα-

θαριότητας. Έτσι θα λυθεί η κατάληψη. Δεν πρέπει να μας κόψετε και τα 300 ευρώ που αφήστε ως μισθοδοσία .

Και κάτι για τους πολίτες. Και σεις βλέπετε και ακούτε. Και κρί-νετε.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους δήμους συνολικά δουλεύουν μέσα σε άσχημες συνθήκες υγιεινής, άσχημες καιρικές συνθήκες, μέσα σε βροχή, κρύο, καύσωνα. Η καθαριότητα δεν σταμάτα ποτέ να εργάζεται. Δεν είναι οι αργοί υπάλληλοί, που μας φέρανε σε αυτή την επώδυνη κατάσταση. Πρέπει και σεις οι πολίτες να συμβάλετε στην δικαίωση και την υποστήριξη μας.

Γιατί αυτό που γίνεται είναι αδικία, αδικία, αδικία. Δημήτρης

3ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έΠιΚΑιΡΟτΗτΑ

Ξεχείλισαν το Σύνταγμα και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, την προηγούμε-νη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από τη

μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών, αλλά και από αγανάκτηση ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση. Εκατο-ντάδες χιλιάδες πολίτες είπαν ένα βροντερό «όχι» και ανταποκρίθηκαν με την ενεργή συμμετοχή τους στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, ενάντια στα νέα χαράτσια του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ήταν εκα-τοντάδες χιλιάδες -η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για 400.000 με 500.000- και κατέκλυσαν, σχεδόν, ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Σε πεδίο μάχης με πετροπόλεμο, φωτιές και μολότοφ από τη μια πλευρά, χημικά και δακρυγόνα από την άλλη, μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι. Η αστυνομία με συνεχείς επιθέσεις στο συγκε-ντρωμένο πλήθος, έκανε και πάλι εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, ενώ ο κόσμος παρέμενε στο Σύνταγμα, φωνά-ζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης κι ενώ διαδηλωτές έβαζαν μεγάλες φωτιές στους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους. Στις φλόγες τυ-λίχτηκαν εκδοτήρια του ΟΑΣΑ και στάσεις λεωφορείων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί υποκαταστήματα τραπεζών, βιτρίνες καταστημάτων, αλλά και προσόψεις κεντρικών ξενοδοχείων. Φωτιά έπιασε και ένα φυλάκιο

των αστυνομικών, έξω από τη Βουλή, η οποία σβήστηκε σχεδόν αμέσως.

Κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης κινη-τοποίησης, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν τις συγκεντρώσεις τους στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και συνέχισαν με πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη

Βουλή είχε προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ, το οποίο συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα. Η ΠΟΕ ΟΤΑ ξεκίνησε την πορεία της από την πλατεία Καραϊσκάκη με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι θίγονται από τα νέα μέτρα για ενιαίο μισθο-λόγιο και εργασιακή εφεδρεία, αλλά και με τη συμμετοχή και αιρετών.

Δυναμικό «παρών» στο μπλοκ της ΠΟΕ ΟΤΑ έδωσαν και οι εργαζόμενοι του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, με επικεφαλής τους προ-έδρους των Συλλόγων Εργαζομένων από τις τρεις δημοτικές ενότητες, αλλά και με τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Άννας Κορογιαννάκη, που συμπορεύθηκε μαζί τους. Στο πλευρό τους και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος μπήκε στην πο-ρεία των εργαζομένων στους δήμους, καθώς αυτοί πλησίαζαν στο Σύνταγμα και δήλωσε, όχι απλώς αλληλέγγυος στους αγώνες τους, αλλά και ο ίδιος «συμμετέχων» στην απερ-γιακή κινητοποίηση. Ο κ. Χιωτάκης τάχθηκε κατά της «λύσης» πολιτικής επιστράτευσης των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών σε όλους τους δήμους της Περι-φέρειας Αττικής, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, προκειμένου να μαζευτούν τα βουνά απορριμμάτων που συσσωρεύονται στους δρόμους. «Καμιά αυταρχική αντι-μετώπιση, καμιά προσφυγή στη δικαιο-σύνη, ούτε λύσεις χωρίς τους ίδιους τους εργαζόμενους, βοηθούν να δοθεί διέξοδος στην κρίση», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς και απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για διάλογο με τους εργαζόμενους και αποδοχή των αιτημάτων τους, αλλά και προς τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση για αναστολή των κινητοποιή-σεών τους, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των δήμων και των κινδύνων που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

Στην απεργιακή κινητοποί-ηση της προηγούμενης Τετάρτης 19 Οκτωβρίου

συμμετείχαν και η Εθνική Συνο-μοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες και έμποροι (ΓΣΕΒΕΕ) με το σύνθημα «κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια ημέρα για να μη μας τα κλείσουν για πάντα».

Σε Νέα Ερυθραία και Κηφισιά, στη συντριπτική τους πλειοψη-φία, έκλεισαν τα μαγαζιά τους οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, ενώ κανονικά λειτούργησαν οι μεγάλες αλυσίδες.

Ο Εμπορικός και Επαγγελμα-τικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας καλούσε με ανακοινώσεις του τις προηγούμενες μέρες όλους τους επαγγελματίες της πόλης σε αγώνα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. «Κλεί-νουμε τα μαγαζιά μας και κατεβαί-νουμε στο δρόμο του αγώνα για να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Η φοροεπιδρομή και τα άδικα και εξοντωτικά φοροχαράτσια, η

αναδουλειά και τα χρέη που μας πνίγουν, η επίθεση στο ασφα-λιστικό, οι περικοπές σε υγεία – παιδεία, μάς έχουν οδηγήσει στην απόγνωση», τόνιζε ο Εμπορι-κός Σύλλογος και σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Δημήτρη Φαφαλιό, τα κάλεσμά τους έπιασε τόπο, «κα-θώς η διάθεση των επαγγελμα-τιών και εμπόρων, κυρίως των μικρομεσαίων, να συμμετέχουν, ήταν πρωτόγνωρη και αυτό έχει να κάνει με την πίεση που δέχονται από την πολιτική της κυβέρνη-σης, της ΕΕ και των μονοπωλίων, η οποία τους καταστρέφει». Το μέλλον δεν προμηνύεται καλύτερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα 10-15 καταστήματα στη Νέα Ερυθραία ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.

Στην Κηφισιά, περίπου το 50% των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά, σύμφωνα με τις εκτιμή-σεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Μάρκου Πανέττα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς είχε δώσει το ελεύθερο στα μέλη του να ενεργήσουν κατά βούληση στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου. Ο κ. Πανέττας τονίζει πως «το ίδιο έπραξαν και μεγάλοι εμπορικοί σύλλογοι, όπως

της Αθήνας. Χρειάζεται να βρούμε άλλους τρόπους αντίδρασης, καθώς, όπως μου μετέφεραν επαγγελματίες της πόλης μας, και τα 100 και τα 200 ευρώ του τζίρου τους της συ-γκεκριμένη μέρα, είναι γι’ αυτούς πολύτιμα, ώστε να μπορέσουν να

αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υπο-χρεώσεις τους.

Την ίδια στιγμή, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία έχουν πνιγεί από τα σκου-πίδια από την απεργία των εργαζο-μένων στον δήμο και δεν είναι μόνο ο υγειονομικός κίνδυνος, αλλά και η εικόνα που βγάζει η αγορά των πόλεών μας προς τα έξω. Ο δήμος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, βρίσκοντας άλλους τρόπους απασχόλησης των εργαζο-μένων σε αυτόν τον τομέα».

Αντίθετα, ο Σύλλογος Επαγ-γελματιών Εμπόρων και Βιο-τεχνών Κηφισιάς καλούσε τους επαγγελματίες της πόλης σε απερ-γία, ακολουθώντας τη γραμμή της συνομοσπονδίας τους. «Υπήρξε θετική ανταπόκριση, κυρίως από τα μικρά καταστήματα, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες δούλεψαν κανονικά στην Κηφισιά», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταμάτης Χασιώτης.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες δούλεψαν κανονικά

Έκλεισαν τα μαγαζιά τους για μια μέρα για να μην τους κλείσουν για πάντα!

Δυναμικό «παρών» της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς

Ξεχείλισε η Αθήνα από τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση

Μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου πορεύτηκαν ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Κορογιαννάκη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΔΗμΟτιΚΟ ΣΥμΒΟΥΛιΟ

Την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων ανακύκλωσης σε 31 σημεία του Δήμου Κηφισιάς ενέκρινε το

δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, έπειτα από σχε-τική εισήγηση του αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Ποιό-τητας Ζωής.

Πρόκειται για διπλούς κάδους ανακύ-κλωσης, οι οποίοι τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια της γης και λειτουργούν με υδραυλικό σύστημα ασανσέρ. Σύμφωνα με τον κ. Ξυπολυτά, «η παρούσα πρωτο-βουλία θα δημιουργήσει ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην πόλη, θα αυξήσει τον όγκο των αποδεχόμενων ανακυκλώσιμων υλικών, ανά σημείο εφαρμογής, λύνοντας καθαυτό το τρόπο χρόνιες εστίες μολύνσεως της πόλη μας, ενώ εξοικονομεί χώρο, καθότι ο κύριος όγκος των κάδων βρίσκεται κάτω από τη γη».

Η πιλοτική υπογειοποίηση των 31 ση-μείων ανακύκλωσης του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, αφορά στις παρακάτω περιοχές των τριών δημοτικών ενοτήτων:

Δημοτική Κοινότητα Εκάλης: Πλα-τεία Βασιλέως Παύλου, πλησίον του πε-ριπτέρου, πλατεία Κένεντι, έμπροσθεν του κτηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Εκάλης, εκκλησία Αγίας Τριάδας, επί της οδού Καλλιρρόης, πλατεία Ναρκίσσου, επί της οδού Θησέως, πλησίον του πε-ριπτέρου, πλατεία Αριάδνης, στην οδό Δεκελείας, πλησίον του Δημοτικού Σχο-λείου Εκάλης και μεταξύ των οδών Ρόδων και Ισμήνης.

Δημοτική Ενότητα Ερυθραίας: Με-ταξύ των οδών Στροφυλίου και Χαριλάου

Τρικούπη, πλατεία Τσαχπίνη στην οδό Συνταγματάρχη Δαβάκη, πλατεία Μαρ-γαρίτας στην οδό Ρωμυλίας, Λ. Τατοΐου (στο φούρνο Βενέτη), Νικολάου Πλαστήρα (στο κρεοπωλείο Δάβαρη) και στο Καστρί στην Πλατεία Μαργαρίτας.

Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς: Μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Μιλτιάδου (πλησίον ρομποτικού κάδου απορριμ-μάτων), μεταξύ των οδών Λεβίδου και Παναγίτσας (πλησίον ρομποτικού κάδου απορριμμάτων), μεταξύ των οδών Διονύ-σου και Μυρσίνης (Δημαρχείο Κηφισιάς), μεταξύ των οδών Λεβίδου και Γορτυνίας (στο πάρκο), στην οδό Κοκκιναρά (έμπρο-σθεν του σούπερ μάρκετ), πλατεία Κεφα-λαρίου επί της οδού Δεληγιάννη, πλατεία Ελαιών, επί της οδού Ελαιών (πλησίον του ρομποτικού κάδου), πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (επί της οδού Κηφισού), μεταξύ των οδών Αλωνίων και Αυξεντίου, μεταξύ των οδών Κυριαζή και Αγ. Δημη-τρίου, μεταξύ των οδών Ελευθερώτριας και Υγείας, οδός Πελοποννήσου στο Λύ-κειο Αδαμών, οδός Ερμιόνης στις Αδάμες, Τρίγωνο Φραγκοπούλου στο εργοστάσιο

Στριγκλή, Παλαιολόγου και Πλάτωνος στην Πολιτεία, Ελαιών (στην ταβέρνα Θεσσα-λία), Αγίου Τρύφωνος στο Β’ ΚΑΠΗ, Λ. Κηφισίας 326, Μπακογιάννη μπροστά από το Ε’ Δημοτικό Σχολείο.

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτη-ριστικά των υπογειοποιημένων κάδων, αυτοί διαθέτουν υδραυλικό σύστημα «ασανσέρ», όπου οι κάδοι φυλάσσονται εντός του εδάφους, ενώ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα συλλέγονται από μικρούς υπέργειους κάδους απόρριψης. Πρόκειται για μεταλλικούς ή μαντεμένιους κάδους απόρριψης με αρκετό χώρο παραμετρο-ποίησης, οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσι-μοι από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Κηφισιάς.

Η άνω πλατφόρμα προβλέπεται να είναι πλακόστρωτη ή φυτεμένη. Η εγκατάσταση γίνεται σε προκατασκευασμένο τσιμεντέ-νιο λάκκο συνδεδεμένο με την αποχέ-τευση. Το αυτόματο σύστημα ανύψωσης των κάδων είναι με χρονοδιακόπτη και επιτόπιο ασφαλισμένο διακόπτη, ενώ η προκρίνεται χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Ως έκτακτο εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς το θέμα της έγκρισης Οργανισμού Εσωτερικής

Υπηρεσίας στο νέο Νομικό Πρόσωπο Πολι-τισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου, Μανώλης Κουρμαδιάς, απα-ντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμ-βούλων της αντιπολίτευσης για τη «σχετική βιασύνη» που υπήρξε, «οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν και μας εξαναγκάζουν να συνεδριάσουμε εκτάκτως σήμερα αυτό λόγω του κινδύνου που υπάρχει για ερ-γασιακή εφεδρεία και απολύσεις των εργαζομένων». Θα πρέπει να σημειωθεί

πως σήμερα απασχολούνται στο συγκε-κριμένο νομικό πρόσωπο του δήμου 50 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι διεσπαρμένοι σε διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του «Δημή-τρης Βικέλας», το συγκεκριμένο προσωπικό εντάσσεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για να μη χάσει τη μονιμότητα και τις θέσεις του, ενώ προβλέπεται ένα 10% επιπλέον προσωπικό ως πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο κατά πόσο η έγκριση ΟΕΥ μπορεί να κατοχυρώσει τους εργαζόμενους ως προς το θέμα της εργα-σιακής εφεδρείας, πέρα από τη βούληση του δήμου να δηλώσει ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νομικού προσώπου.

Με βάση την εισήγηση του προέδρου του

Μανώλη Κουρμαδιά, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο νέος οργανισμός του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», διαρθρώ-νεται ως εξής:

Α. Επιτελικές υπηρεσίες, αποτελούμε-νες από το αυτοτελές γραφείο Διοίκησης, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και από το αυτοτελές γραφείο προγραμματισμού και Ανάπτυξης, που ανήκουν στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου.

Β. Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητι-σμού σε δυο αντίστοιχα τμήματα, το τμήμα Πολιτισμού που διαρθρώνεται με το γραφείο Βιβλιοθήκης, Φιλαρμονικής, Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, Ειδικών Προγραμμάτων, Μουσείων και Αρχείων και το τμήμα Αθλητισμού που χω-

ρίζεται στο τμήμα Αθλητικών Εκδηλώσεων και στο τμήμα Αθλητικών Εγκαταστάσεων με δυο γραφεία το τελευταίο, το γραφείο Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων περιοχής Κηφισιάς και το αντίστοιχο γρα-φείο Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Γ. Υπηρεσίες Υποστήριξης που αποτε-λούνται από το γραφείο Διοικητικής Υποστή-ριξης, το γραφείο Οικονομικής Υποστήριξης και το γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πόλης Φως» ψήφισαν παρόντες κατά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα, με την επικεφαλής της παρά-ταξης, Αγγελική Συνοδινού, να δηλώνει πως «με την προχειρότητα δεν κατοχυρώ-νονται οι εργαζόμενοι» και κρίνοντας ως μη επαρκή την αιτιολογία του προέδρου του νομικού προσώπου, Μανώλη Κουρμαδιά, περί του εκτάκτου του θέματος.

Αποσύρθηκαν κυκλοφοριακά

θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Οκτώ θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή οργάνωση στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς αποσύρθηκαν κατά

την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμ-βουλίου, λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Άννα Κορογιαννάκη, έπειτα και από την ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής, τα συγκεκριμένα κυκλοφοριακά θέματα θα πρέπει να περάσουν πρώτα από τα Τοπικά Συμβούλια, να αναρτηθούν, να προωθηθούν έπειτα προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και με εισήγησή της στη συνέχεια να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον αρμόδιο αντι-δήμαρχο Λειτουργίας Πόλης, Γιώργο Πα-παδόπουλο, το ουσιαστικό σκέλος είναι η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ τα υπόλοιπα στάδια της διαδικασίας, όπως περιγράφηκε, είναι προαιρετικά. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην έγκριση των παραπάνω θεμάτων, καθώς έχουν παρθεί αποφάσεις από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ πολλά από αυτά εκκρεμούν από τον προηγούμενο Μάιο.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη λήψη απο-φάσεων, έπειτα από εισηγήσεις της επιτρο-πής και σχετικές εκθέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, για την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης στον παράπλευρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, την αποφυγή της πα-ράνομης στάθμευσης στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Γεωργαντά, Νίκης και Γρηγ. Λαμπράκη, Αθηνάς, Αίαντος και Πρωτέως στην Κηφισιά, όπως και για την παράνομη στάθμευση περιμετρικά της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Νέα Ερυθραία.

Άρον-άρον Ο.Ε.Υ. για «Βικέλα»

Ξεκινά η τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων ανακύκλωσης

σε 31 σημεία του Δήμου ΚηφισιάςΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

5ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έΠιΚΑιΡΟτΗτΑ

Το «κρυφτούλι» με τις Αρχές παίζουν οι εργαζόμενοι των δήμων στην κα-θαριότητα, οι οποίοι κατά την πρώτη

μέρα της πολιτικής επιστράτευσής τους, που διέταξε η κυβέρνηση, φρόντισαν να εξαφα-νιστούν εγκαίρως, ώστε να μην παραλάβουν τα ατομικά φύλλα επίδοσης. Παράλληλα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας έγκρινε παράνομη την απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Με την προαναγγελία της «επιστράτευσης» και με τις συντονισμένες κινήσεις του συλλό-γου τους το πρωί της προηγούμενης Τρίτης 18 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς εκκένωσαν το δημοτικό γκαράζ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ και αποχώρησαν, βάζοντάς του λουκέτο, ώστε να μην μπορεί να επιταχθεί και κάποιο από τα οχήματα του δήμου. Κα-μία υπηρεσία του δήμου δεν λειτούργησε από τις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι ερ-γαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση βρίσκονταν στο πόδι με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και κινητοποιήσεις, έπειτα και από το αδι-έξοδο που διαφάνηκε στη συνάντησή τους την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Εσωτερικών, ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Νίκος Χιωτάκης «Δεν θα αναθέσουμε την αποκομιδή των

απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία».

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσω-τερικών Χάρη Καστανίδη και την προτροπή του «οι δήμοι να αναθέσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες», ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα αναθέσουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία. Έχουμε το προσωπικό, τον απαραίτητο εξοπλισμό και σταθμό μεταφόρτωσης και μπορούμε καλύτερα από οποιαδήποτε εταιρεία». Όσο αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αφού τόνισε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, με την οποία αναγνωρίζονται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δηλώνεται η συμπαράσταση στον αγώνα τους, έκανε εκ νέου έκκληση να ανασταλεί η κατάληψη της εισόδου του ΧΥΤΑ Φυλής για να μην κινδυνεύσει η δημόσια

υγεία από τη συσσώρευση των απορριμμάτων στους δρόμους.

Η απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων ελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο με εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και πραγματοποιήθηκε σε ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, προφανώς, για να μην πάρει δημοσιότητα το θέμα. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 17/10/2011 στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυ-βέρνησης, η επιστράτευση γίνεται για «να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνι-ας μη αποκομιδής των απορριμμάτων» και εκτός από τους εργαζόμενους, αφορά και τα απορριμματοφόρα των δήμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Εσω-τερικών ορίζει πως «επιτάσσουμε από την 7.00 ώρα της 18ης Οκτωβρίου 2011, έως την έκδοση νεότερης απόφασης, τις υπηρεσίες των οδηγών των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής». Βάσει της ίδιας απόφασης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, εξουσιοδο-τείται για την έκδοση των απαραίτητων φύλλων επίταξης «και την επίδοσή αυτών αρμοδίως στους οδηγούς...».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομο-σπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τόνιζε

με ανακοινώσεις της πως «ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμ-ματοφόρων και σε επίταξη των οχημάτων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, εντείνουμε, κλιμακώνουμε, περιφρουρούμε συμμετέχουμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν».

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρθηκε και στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνά-μεων στον ΧΥΤΑ Φυλής, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντί να χρησιμοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την κατάλυση χώρων, όπως ο ΧΥΤΑ Φυλής και για τη συνοδεία ιδιωτικών απορριμματο-φόρων, να τις διαθέσει στην «Προστασία του Πολίτη» που πλήττεται από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

«Γκάφα» με επιστράτευση

Ωστόσο, η προαναγγελία της «επιστράτευ-σης», έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στους εργαζομένους στην καθαριότητα, με τη βο-ήθεια των συνδικαλιστών, να μπορέσουν να εξαφανιστούν και να μην παραλάβουν ποτέ το ατομικό φύλλο επίδοσης. Μάλιστα, η απόφαση της κυβέρνησης συνοδεύτηκε και από την «γκάφα» της επιστράτευσης μόνο των οδηγών και των απορριμματοφόρων και όχι του συνόλου των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, με αποτέλεσμα να καταστεί εκ των πραγμάτων αδύνατη η

αποκομιδή των απορριμμάτων. Με δεύτε-ρη συμπληρωματική απόφαση, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων της Αττικής, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, επιχειρήθηκε να διορθωθεί το «λάθος». Αλλά και η παντελής έλλειψη προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων, όπως και η 48ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνέτειναν στο να μην έχει επιδοθεί τελικά κανένα ατομικό φύλλο σε εργαζόμενο, μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, ανέφικτη μέχρι και αντισυ-νταγματική χαρακτήριζαν στρατιωτικοί κύκλοι την κατ’ αρχάς απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει 170 οδηγούς στο υπουργείο Εσωτερικών για να οδηγήσουν απορριμματοφόρα, ιδιωτικά ή δημοτικά. Από την πρώτη στιγμή που οι στρατιωτικοί έμα-θαν το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια απόφαση, λέγοντας ότι υπάρχουν σοβαρότατα κωλύματα που δεν έχουν σχέση μόνο με τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά και με την ασφάλεια των οπλιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεκινήσει η διάθεση των οδηγών θα πρέπει να εκδο-θεί υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο (χουντικός) νόμος 721 του 1970. Μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι το υπουρ-γείο Άμυνας θέλει να διαθέσει τους οδηγούς, το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων» σε ανακοίνωσή του καλεί τους στρατιωτικούς να μη συμμετάσχουν στην «επιχείρηση ‘‘σκου-πίδια’’». Όπως αναφέρουν: «Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος: κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. Διαταγή αντικείμενη στο Σύνταγμα είναι παράνομη. Η εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού ή των στρατευμένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι αντι-συνταγματική και παράνομη».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα στρατευμένα παιδιά του λαού να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες διαταγές. Όπως λένε, η αποστολή του στρατού είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας και των συνόρων της και όχι για να χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με νεώτερο ψήφισμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μετά και

την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαρι-ότητα, οι δήμαρχοι υποστηρίζουν τις διεκδι-κήσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και τονίζουν τα εξής:

«Η Π.Ε.Δ.Α. αναγνωρίζει και υποστηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων της Αυτοδιοίκη-σης. Αναγνωρίζει τις σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση ως αποτέλεσμα των δύσκο-λων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και σταθεροποίησης της χώρας και είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους.

1. Το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρε-

σίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων να εξαιρεθεί της εφεδρείας, εργαζόμενοι που τυχόν πλεονάζουν σε φορείς της Αυτοδιοίκησης να αναδιαταχθούν σε δήμους που έχουν μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό.

2. Η αρμοδιότητα της Καθαριότητας είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων και δεν εκ-χωρείται.

3. Όποιος εργαζόμενος έχει απώλεια εισο-δήματος πάνω από 30%, αυτή θα μειωθεί και οι περικοπές τους θα γίνουν τμηματικά σε βάθος τριετίας.

4. Να διατηρηθεί στο 100% το επίδομα θέ-σεων ευθύνης από 75% που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου.

5. Ρύθμιση των δανείων όχι μόνο προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά

και προς τις ιδιωτικές τράπεζες (επιμήκυνση, περίοδος χάριτος, αναστολή).

6. Η κατάργηση των οργανικών θέσεων ακό-μη και των 8μηνων συμβάσεων οδηγούν τους δήμους σε πλήρη αδυναμία μιας στοιχειώδους λειτουργίας τους, ιδιαίτερα τώρα με τις νέες αρμοδιότητες που έχουν ήδη εκχωρηθεί από το πρόγραμμα ‘‘Καλλικράτης’’. Οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

7. Τα είδη ατομικής προστασίας των εργαζο-μένων στην καθαριότητα και στα κοιμητήρια (ιματισμός, παπούτσια κ.α.) είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των δύσκολων εργασιών τους.

Διαφωνούμε με τις ακραίες συμπεριφορές και των δυο πλευρών, οι οποίες έχουν φέρει σε δεινή

θέση τους αιρετούς στην αυτοδιοίκηση και σε τραγική από πλευράς υγειονομικής τους δήμους μας. Πιστεύουμε ότι καμιά αυταρχική αντιμε-τώπιση, καμιά προσφυγή στη δικαιοσύνη, ούτε λύσεις χωρίς τους ίδιους τους εργαζόμενους, βοηθούν να δοθεί διέξοδος στην κρίση.

Επισημαίνουμε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που έχουν δημιουργηθεί στις πόλεις από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Απευθύνουμε έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αποδεχθεί τα πα-ραπάνω αιτήματα και προς τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση να αναστείλουν τις κινη-τοποιήσεις τους, επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σεβασμό στη δημόσια υγεία».

Στήριξη δημάρχων στις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα φρόντισαν να εξαφανιστούν εγκαίρως, κλειδώνοντας δημοτικά οχήματα και γκαράζ

Πολιτική επιστράτευση και «κρυφτούλι» με τις Αρχές ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΡθΡΑ

Την Κυριακή που μας πέρασε, στην γειτονιά μας ξεκίνησε μια πρώτη πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με την

διενέργεια χαριστικού και ανταλλακτικού παζαριού με ρούχα και άλλα χρηστικά είδη. Παρά την συγκινητική ανταπόκριση στο μάζεμα αυτών των ειδών, δεν υπήρχε ικανοποιητική προσέλευση , ώστε αυτά να απορροφηθούν από άτομα που τα χρειά-ζονται.

Ισως έφταιξε ο κρύος και βροχερός και-ρός, ίσως η ελλιπής και κακή ενημέρωση. Δεν μπορώ όμως να μην προβληματιστώ για το ενδεχόμενο ότι απλούστατα φταίει η ντροπή που νιώθει κάποιος στην σκέψη ότι «εκτίθεται» στους συμπολίτες του αν επωφεληθεί από τέτοια εκδήλωση.

«Τι θα σκεφθεί ο γείτονάς μου, αν ανα-

γνωρίσει ότι το ρούχο που φορώ το είχε δώσει στο παζάρι αλληλεγγύης;». Μπορώ να συμμεριστώ τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις, ακόμη και την κακώς νοού-μενη προσβολή της αξιοπρέπειάς μας. Στο σημείο αυτό όμως, είναι ώρα τα πράγματα να μπουν στην θέση τους. Χρόνια τώρα ο δυτικός πολιτισμός και μεις μαζί του, με σημαία τον καταναλωτισμό και την κα-λοπέραση, σπαταλούσαμε ασύστολα τους πόρους της μητέρας φύσης, αδιαφορώ-ντας στην πλειονότητά μας αν σε άλλα μέρη του πλανήτη δεν είχαν την πολυτέ-λεια να απολαμβάνουν ούτε τα στοιχειώ-δη για την επιβίωση.

Αναπτύξαμε μια «ψηλομυτιά», επιτρέψτε μου να το πώ έτσι, ώστε μόνο το καινούρ-γιο, το λαμπερό και το ακριβό να μας αξί-ζει. Το σλόγκαν «γιατί σου αξίζει», παίρνει και δίνει στην προώθηση των προϊόντων. Τον αντικαταναλωτισμό και την επανα-χρησιμοποίηση, την οικιακή οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος μέ-χρι χθές τα βλέπαμε με χαμόγελο συγκατά-βασης και σνομπισμό.

Σήμερα η προστασία του περιβάλλο-ντος, υπο την απειλή της οικολογικής κα-

ταστροφής, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο πρόταγμα της εποχής και συνακόλουθα και η μεταστροφή στις αντιλήψεις μας για τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής και τις αλλα-γές νοοτροπίας, που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο για την οικολογική στάση ζωής, αλλά και την άμυνα στην οικονομική κρίση που μας μαστίζει.

Για να επανέλθω στο αρχικό θέμα θα το προσεγγίσω βλέποντάς το με μια άλλη οπτική. Φορώ κάτι που ανήκε σε κάποιον, γνωστό ή άγνωστο, ο οποίος με αγάπη αποφάσισε να το μοιραστεί μαζί μου .Εί-μαι περήφανη που δέχτηκα την αγάπη του και είμαι έτοιμη και ενεργή να κάνω το ίδιο και εγώ για άλλους. Δέχομαι να χα-μηλώσω λίγο το εγώ για το εμείς, για να κερδίσω την μεγάλη μάχη του ΜΑΖΙ.

Σε δεύτερη ανάγνωση επαναχρησιμο-ποιώ κάτι ώστε να μην πάει χαμένο, αξιο-ποιώντας στο έπακρο τις εργατοώρες και τους φυσικούς πόρους που χρειάστηκαν για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο προϊόν. Εχω οικολογική συνείδηση και εξοικονο-μώ και αν το δείτε και από άλλο πρίσμα σέβομαι τον κόπο και τον χρόνο των αν-θρώπων που το δημιούργησαν, πολλές

φορές κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό δεν είναι ντροπή, ούτε ένδει-ξη ανέχειας και έλλειψη αξιοπρέπειας να πούμε ναι στον αντικαταναλωτισμό, ναί στην επαναχρησιμοποίηση, ναι στο χέρι που απλώνεται για να βαδίσουμε μαζί, ναι στον καινούργιο τρόπο ζωής που θα μας χωράει όλους με αληθινή αξιοπρέπεια και όχι αυτή που έδωσαν τα ρούχα στην γνωστή παραβολή του Χότζα. Σας περιμέ-νουμε λοιπόν αυτήν την Κυριακή, την ίδια ώρα στο χαριστικό παζάρι να χαρείτε όσα με αγάπη προσέφεραν σε όλους μας οι συ-μπολίτες μας.

Θα είναι και μία συμβολική ανταλλαγή της ιδέας ότι στο εξής έχω κάτι δικό σου, έχεις κάτι δικό μου, δεν είμαστε πια ξένοι, μας ενώνει μια λεπτή κλωστή αδελφοσύ-νης και αυτό είναι το πάν.

ΜΙΚΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ

της Άννας Σαριλάκη

Το «μαζί» και το «εγώ»

Δεν πετάμε ότι μας περισ-σεύει, το ανα-κυκλώνουμε χαρίζοντάς το

σε όποιον το χρειάζεται

Ο επικεφαλής της Δημο-τικής Κίνησης Ανάσα Κηφισιάς κ. Παναγιώ-

της Κανακάκης, τη στιγμή που ανακοινώνει τη σύσταση της Επιτροπής Αλληλεγγύης της Κίνησης, στην ιδρυτική συνέλευση της 9ης Οκτωβρί-ου 2011.

Συγκινητική ήταν η αντα-πόκριση των κατοίκων του Δήμου Κηφισιάς, στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης την οποία σύστησε η Δημο-τική Κίνηση Ανάσα Κηφισιάς και λειτούργησε για πρώτη φορά στο «Στέκι Ανάσα» οδός Γρηγορίου 5ου αριθμός 20 στη Νέα Ερυθραία την Κυ-ριακή 16 Οκτωβρίου 2011, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο χαριστικό και ανταλ-λακτικό παζάρι ειδών ένδυ-σης, υπόδησης, παιχνιδιών, βιβλίων κ.α.

Το χαριστικό και ανταλλα-κτικό παζάρι θα συνεχιστεί την Κυριακή 23/10ου/2011 τις ώρες 11:00 –13:00 στον ίδιο χώρο και όλα τα είδη χα-ρίζονται σε όσους τα χρειά-ζονται.

5930τύπος 2102724090

I.Mετοχικό κεφάλαιο (98.000 Χ 3,00 €)1. Kαταβεβλημένο 294.000,00 294.000,00================ ================

IV. Aποθεματικά κεφάλαια1. Τακτικό αποθεματικό 69.437,07 67.204,663. Ειδικά Αποθεματικά 4.280,40 4.280,40------------------------------------------------ ------------------------------------------------

73.717,47 71.485,06================ ================V. Aποτελέσματα εις νέο 68.948,60 21.313,90================ ================

Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (AI+IV+V) 436.666,07 386.798,96================ ================Γ. YΠOXPEΩΣEIΣ

II. Bραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις1. Προμηθευτές 211.019,64 255.045,562. Προκαταβολές πελατών 1.146,16 1.165,723. Υποχρεώσεις από φόρους 38.302,44 68.718,774. Ασφαλιστικοί οργανισμοί 6.066,69 7.521,0310. Μερίσματα πληρωτέα 205.550,35 230.400,355. Πιστωτές διάφοροι 2.406,25 5.600,88------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο υποχρεώσεων (ΓII) 464.491,53 568.452,31================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+Γ) 901.157,60 955.251,27================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ ΠIΣTΩTIKOI

Πιστωτικοί λογ. εγγυήσ. & εμπρ. ασφαλ. 93.998,75 91.487,44================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

XPHΣEΩΣ 30/6/2011 XPHΣEΩΣ 30/6/2010Kαθαρά κέρδη χρήσεως 58.747,68 96.191,17Πλέον: Yπόλ. αποτ/των προηγουμ. χρήσης 21.313,90 62.914,29Πλέον: Yπόλ. προβλ. προηγουμ. χρήσης 5.218,87 0,00------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο 85.280,45 159.105,46Μείον: Διαφορές φορολ. ελέγχου προηγ. χρησ. 0,00 10.136,60Mείον: Φόρος εισοδήματος 14.099,44 24.047,79------------------------------------------------ ------------------------------------------------Kέρδη προς διάθεση 71.181,01 124.921,07================ ================H διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής:

1. Τακτικό αποθεματικό 2.232,41 3.607,172. Μερίσματα πληρωτέα 0,00 100.000,008. Υπόλοιπο εις νέον 68.948,60 21.313,90------------------------------------------------ ------------------------------------------------

71.181,01 124.921,07================ ================

ΑΘΗΝΑ, 10η Οκτωβρίου 2011

H ΠPOEΔPOΣ TOY Δ.Σ.ΚΑΛΗ ΒΕΛΕΝΤΖΑ

A.Δ.T. Χ 139648Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. O ΛOΓIΣTHΣΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΝΙΚ. ΚΑΛΙΝΟΓΛΟΥ

A.Δ.T. Χ 595121 AP. AΔ. Ο.Ε.Ε 1108

1. Εξοδα ιδρύσεως & α' εγκαταστ. 2.463,19 2.463,18 0,01 2.463,19 2.463,18 0,01----------------------------------------------- ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------2.463,19 2.463,18 0,01 2.463,19 2.463,18 0,01================ ================ ================ ================ ================ ================

Γ. ΠAΓIO ENEPΓHTIKOΙ. Ασώματες ακινητοποιήσεις

5. Λοιπές ακινητοποιήσεις 6.124,70 6.091,32 33,38 6.124,70 6.091,32 33,38================ ================ ================ ================ ================ ================II. Eνσώματες ακινητοποιήσεις

4. Μηχανήματα 851,08 850,74 0,34 851,08 850,74 0,345. Μεταφορικά Μέσα 59.335,31 56.773,20 2.562,11 59.335,31 55.212,90 4.122,416. Έπιπλα & λοιπός εξοπλισμός 103.576,82 76.356,82 27.220,00 86.809,58 69.771,52 17.038,06------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------

163.763,21 133.980,76 29.782,45 146.995,97 125.835,16 21.160,81================ ================ ================ ================ ================ ================ΙII. Συμ/χές & άλλες μακρ. χρημ. απαιτήσεις

7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 4.059,33 0,00 4.059,33 4.059,33 0,00 4.059,33================ ================ ================ ================ ================ ================Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓΙ+II+III) 173.947,24 140.072,08 33.875,16 157.180,00 131.926,48 25.253,52================ ================ ================ ================ ================ ================

Δ. KYKΛOΦOPOYN ENEPΓHTIKOI. Aποθέματα

1. Εμπορεύματα 133.575,25 177.647,915. Προκαταβολές για αγορές αποθεμάτων 1.061,26 232,25------------------------------------------------ ------------------------------------------------

134.636,51 177.880,16================ ================II. Aπαιτήσεις

1. Πελάτες 224.204,34 363.442,28Μείον προβλέψεις 7.025,77 217.178,57 6.958,49 356.483,79------------------------------------------------ ------------------------------------------------

2. Γραμμάτια Εισπρακτέα 16.134,47 12.148,573. Γραμμάτια σε καθυστέρηση 10.108,56 3.127,003α. Επιταγές εισπρακτέες 301.973,92 263.528,3811. Χρεώστες διάφοροι 20.845,42 7.339,36------------------------------------------------ ------------------------------------------------

566.240,94 642.627,10================ ================IV. Διαθέσιμα

1. Ταμείο 1.577,22 6,852. Καταθέσεις όψεως 163.813,89 108.519,65------------------------------------------------ ------------------------------------------------

165.391,11 108.526,50================ ================Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔI+ΔII+ΔIV) 866.268,56 929.033,76================ ================

E. METABATIKOI ΛOΓAPIAΣMOI ENEPΓHTIKOY1. Έξοδα επομένων χρήσεων 1.013,87 963,98================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ENEPΓHTIKOY (B+Γ+Δ+E) 901.157,60 955.251,27================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ XPEΩΣTIKOI

2. Χρεωστικοί λογ. εγγυήσ. & εμπρ. ασφαλειών 93.998,75 91.487,44================ ================KATAΣTAΣH ΛOΓAPIAΣMOY AΠOTEΛEΣMATΩN XPHΣEΩΣ 30/6/2011 (01/07/2010 - 30/06/2011)

I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣΗΣ 30/6/2011 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣΗΣ 30/6/2010Κύκλος εργασιών (Πωλήσεις) 1.583.078,77 1.577.083,24Μείον: Kόστος πωληθέντων 1.168.963,36 1.118.125,76------------------------------------------------ ------------------------------------------------Μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 414.115,41 458.957,48ΠΛέον: Αλλα έσοδα εκμεταλλευσεως 5.060,86 3.061,08------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο 419.176,27 462.018,56Μείον: Έξοδα Διοκητικής λειτουργίας 138.338,29 124.962,06

Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως 206.441,27 344.779,56 235.564,15 360.526,21------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Μερικά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως 74.396,71 101.492,35Πλέον: Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδα 140,27 193,77Mείον: Xρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα 6.222,65 -6.082,38 5.586,43 -5.392,66------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Ολικά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 68.314,33 96.099,69Πλέον: 1. Έκτακτα και ανόργανα έσοδα 79,43 509,19

2. Έκτακτα κέρδη 1.000,00 189,24Μείον: 1. Έκτακτα και ανόργανα έξοδα 325,17 466,95

2. Έκτακτες ζημίες 1.200,07 140,003. Έξοδα προηγούμενης χρήσης 2.095,07 0,004. Προβλ. για έκτακτους κινδύνους 7.025,77 -9.566,65 0,00 91,48------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Οργανικά & έκτακτα αποτελέσματα 58.747,68 96.191,17Mείον: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 8.456,71 6.693,64

Mείον: Oι από αυτές ενσ/νες στο λειτ. κόστος 8.456,71 0,00 6.693,64 0,00------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------KAΘAPA AΠOTEΛEΣMATA (Kέρδη) XPHΣEΩΣ 58.747,68 96.191,17================ ================

LANCOP ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Α.Ε.ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - 12η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2010 - 30/06/2011 ) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 43127/01ΑΤ/Β/99/174

ENEPΓHT IKO ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 30/6/2011 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 30/6/2010 ΠAΘHTIKO ΠOΣA KΛEIOM. ΠOΣA ΠPOHΓ.B. EΞOΔA EΓKATAΣTAΣEΩΣ AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA A. IΔIA KEΦAΛAIA XPHΣEΩΣ 30/6/2011 XPHΣEΩΣ 30/6/2010

7ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έΠιΚΑιΡΟτΗτΑ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, ύστε-ρα από πολλές προσπάθειες του Ν.Π.Δ Δ. «Δημήτριος Βικέλας

για τον Πολιτισμό & Αθλητισμό» και των δημοτών μας που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα προγράμματα Χορού και την αγωνία και μεγάλη επι-θυμία τους να μην σταματήσουν, να σας ανακοινώσουμε ότι ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 17/10, τα μαθήματα Χορού του τμήματος Ευρωπαϊκών, Λάτιν και Ελληνικών Λαϊκών Χορών, του Δήμου Κηφισιάς με μεγάλη συμμετο-χή και εγγραφές μελών που φτάνουν και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 μέλη.

Το πρόγραμμα για την ενότητα Ν. Ερυθραίας και την ενότητα Κηφισιάς έχει όπως και πέρσι, χωρίς καμία αλλαγή και σε ότι αφορά τους δασκάλους του τμήματος χορού, κ. Τάσο Λάσκαρη, κ. Γιώργο Τραχανή τους ευχαριστή-

σουμε θερμά που παρά τις δυσκολίες, βρίσκεται κοντά μας στη νέα σεζόν, για να μας διδάξουν χορό και να μας δοθεί η ευκαιρία να περνάμε καλά κάνοντας μια δραστηριότητα που αγαπάμε και με μικρό κόστος.

Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις και χορευτικά πάρτι, με σκοπό την πρακτική εξάσκηση και φυσικά την ψυχαγωγία. Στο τέλος κάθε σαιζόν, ακολουθεί χο-ρευτική παράσταση, με παρουσίαση της δουλειάς των τμημάτων».

Το πρόγραμμα των τμημάτων χορού για τις ενότητες Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης γίνονται:

Ν. Ερυθραία : Σπίτι του Αθλητισμού( Σπύρου Λούη και Αν. Πίττα), Δευτέρα, 18 00 – 22 30,

Αδάμες: ΑΟΔΗΚ (Αρκαδίας 30 και Καλαβρύτων), Τετάρτη, 18 00 – 22 00,

Άνω Κηφισιά : 25ης Μαρτίου 43, Δευτέρα, 18 00- 22 00

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στο χώρο της μαθητικής κοινότητας στο Δήμο μας ανέδειξαν για μία

ακόμη φορά τα χρόνια προβλήματα του δημόσιου σχολείου, προβλήματα τα οποία δεν επιλύονται με την παλαι-οκομματική μέθοδο των καταλήψεων αλλά με τον διάλογο και την σύμπνοια όλων των αρμόδιων φορέων.

Οι δήμοι επωμίστηκαν με το νέο κα-θεστώς του νόμου Καλλικράτη να επιλύ-σουν τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινό-τητας με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες επιχορηγήσεις του κράτους-τρόικας.

Φωνές αγωνίας από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των γονέων και πάνω απ΄ όλα από τους μαθητές, μας θέτουν όλους προ των ευθηνών μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιω-τάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινό-τητα, δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αιτημάτων της.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία οφείλου-με όλοι να ενσκήψουμε στο πρόβλημα για να έχουμε πάνω απ΄ όλα ελεύθερη παιδεία ανταγωνιστική και μετά δημό-σια με την όποια σημασία την εννοεί

ο καθένας.Θα πρότεινα να παραχωρήσουμε

την αποζημίωση μας από τις παρα-στάσεις των δημοτικών συμβουλίων του έτους 2011(περίπου 70000,00 ευρώ σύνολο) στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς προς άμεση εξοικονόμηση πόρων και θεραπεία των προβλημάτων.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας στους δασκάλους και καθηγητές μας το οφεί-λουμε πάνω απ΄ όλα στην κοινωνία που οραματιζόμαστε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ ΑΥΛΗΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ

«Να παραχωρήσουμε την αποζημίωσή μας στις σχολικές επιτροπές»

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ - ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΝΑΣΟΥΒΛΕΣ ΜΟΤΕΡ & ΨΗΣΤΑΡΕΙΣ • ΕΙΔΗ BBQ

ΚΟΠΗ & ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΔΡΩΝκαθαρισμός από βαμβακίαση

Γιώργος ΔήμαρχοςΤΑΤΟΪΟΥ 161 - ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 210 620 0994 • 6973 46475

«Η αρχή έγινε και ας ευχηθούμε ακόμα καλύτερη συνέχεια»

ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ, ΛΑΤΙΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

γράφει ηΝάνσυ Σφαντού*

μέλος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»

8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ονειρεύτηκες μια χώρα. Μια άγνω-στη δύναμη, σου έδωσε την Ελ-λάδα. Μέσα της, διάχυτο το φώς

του «χθές», οι φωνές των μαρμάρων, οι άγνωστες λέξεις των αμετάφραστων κειμένων, τόσα ρητά κομήτες στο χρόνο, τόσες μνήμες που σιωπηλά κοιτούν το νέο κόσμο μέσα στα μουσεία.

Στη χώρα σου, φυσούσε ένας άνεμος βαρύς. Ασίγαστος, σαν τη φωτιά που συντρίβει όποιον την κοιτάξει στα μά-τια. Ανηλεής, σαν τον αιώνιο ωκεανό που, όταν πατήσεις στεριά, σου φωνάζει «γύρνα!».

Αυτός ο άνεμος, χάραξε τη μοίρα μας: φύτρωσε διχόνοιες, σήκωσε όπλα σε εχθρούς και αδελφούς, ύψωσε μπρο-στά μας τείχη κοφτερά, μα και διάφανα. Εβλεπες τον αδελφό σου απέναντι. Τον πατέρα σου απέναντι. Τον καπνό του σπιτιού σου, απέναντι. Κι ήταν τόσο κοντά, που αν άπλωνες το χέρι ή άνοιγες την αγκαλιά σου, θα τα έκλεινες μέσα σου όλα αυτά. Μα τα τείχη δεν σε άφηναν. Σε σημάδευαν, σε έδιωχναν, σε απειλούσαν. Και ήταν τείχη ανθρώπων, γειτόνων, που έως χθές μοίραζαν το γλυκό ψωμί στα δύο και τρώγατε μαζί. Αυτό το ελάχιστο ψωμί, που τα χέρια της αμίλητης μάνας ζύμωναν κάθε βράδυ, χρόνια, δεκαε-τίες. Μα το μίσος, ποδοπατούσε αυτό το ψωμί, κι αντί να θερίσουμε στάχυα, θερίσαμε ζωές.

Η μάνα-Ηπειρος σου έδειξε τα πέτρινα μονοπάτια της. Σου έδειξε τα λιβάδια που γέννησαν τα άνθη της ελπίδας, εκεί που τα μικρά παιδιά κάποτε έπαιζαν και μά-ζευαν μαργαρίτες για τα μαγιάτικα στεφά-νια, εκεί που οι ενήλικοι πόθοι δίσταζαν να μιλήσουν ή να εκραγούν. Εκεί, που ο ήλιος έμπαινε σε μικρές κάμαρες, γυμνές από ανέσεις, χωρίς νερό. Μπροστά σε πρόσωπα ρυκνά, σκαμμένα, στερημένα. Πόνεσες πολύ, όταν έμεναν αναπάντητες κάποιες απορίες: «πού είναι ο μπαμπάς;», «γιατί η μάνα είναι άρρωστη;», «γιατί δεν έχουμε ξύλα και κρυώνουμε;», «γιατί το απέναντι σπίτι είναι συνέχεια κλειστό;». Τί ν› απαντήσεις...

Ολα αυτά σε βασάνιζαν. Και τότε, η λυχνία της έτοιμης ψυχής σου άναψε. Εστησες τη μηχανή των ματιών σου μπροστά στη γή σου, στην Ελληνική γή σου, κι άφησες το σύμπαν να μιλήσει. Το ένοιωθες σαν χρέος ήθους. Αυτού του ήθους που κουβαλούσες μια ζωή,

και που συχνά σ› έκανε να δακρύζεις, αποκαμωμένος από τη φτώχεια που αντί-κριζες, την αδικία, την ανέχεια, αλλά και την ελπίδα που σκορπούσε η χωριάτικη γιορτή, το κλαρίνο, ο γάμος, η γέννηση. Εκανες τη μοίρα σου παγκόσμια, μέσα από τις εικόνες που ψιθύριζαν μια λέξη: «ΖΩΗ».

Κοίταξα όλες τις φωτογραφίες σου, μα κατέληξα σ› αυτά τα παιδιά. Εμεινα ενεός, σ› αυτά τα παιδιά, τα τυλιγμέ-να στα σκωροφαγωμένα ρούχα τους. Η απώλεια ήταν η μόνιμη συντροφιά τους. Ο σκούρος ουρανός, ο γεμάτος βόμβες, σφαίρες και ριπές, έκαναν τα μάτια τους βουβά. Τότε τα μάτια, γύρεψαν την ψυχή, τη μεγάλη αυτή δεξαμενή, για να αντλή-σουν δύναμη. Μα εμείς, οι μεγάλοι και μυαλωμένοι, αντί για δέντρα, φυτέψαμε στις ψυχές αυτές τον πόλεμο, το τσεκούρι, τη φωτιά, τη λύσσα. Και η ψυχή άδειασε. Γιατί έχασε για πάντα το παιχνίδι της. Κι έμεινε μόνη. Να περιμένει το άγγιγμα της χαροκαμένης γιαγιάς που στέγνωσε την καρδιά της γιατί οι γονείς είχαν χαθεί. Να διστάζει να βγεί στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού, γιατί τα όπλα ήταν αχόρταγα και αδιαφορούσαν για ηλικίες και ήθελαν μόνο αίμα. Η γή ερήμωσε. Η πείνα ήρθε. Το βλέμμα ζάρωσε και απελπίστηκε. Για χρόνια.

Και ξαφνικά, δώσαμε πιάτα και κου-τάλια σ› αυτά τα παιδιά. Μέσα από τα ερείπια, ένα φώς φάνηκε. Και ήσουν εκεί, όταν το φώς εμφανίστηκε δειλά. Μπροστά σου, τα κακόμοιρα φτιάξανε μια μικρή σειρά. Υψωσαν τα άδεια πιάτα και μας περίμεναν. Το ασπράδι του μα-τιού τους όμως δεν έλεγε να φύγει. Με τί κουράγιο να μας μιλήσουν; Εμείς, οι γνώστες, τους το πήραμε κι αυτό, λάφυρο για τις μελλοντικές μας τράπεζες, ενέχυρο για την υποταγή τους στα αχόρταγα και «ανθρωπιστικά» μας σχέδια. Γύρευαν λίγη σούπα, λίγο ζουμί ζεστό για να στη-λωθούν. Κάποια, ίσως να έτρωγαν λίγο και το υπόλοιπο να το κρατούσαν για το σπίτι τους. Ακόμα κι αυτές τις ώρες της τρέλας, δεν έπαψαν να σκέφτονται τον άλλο, τον πιο αδύνατο και αβοήθητο. Δεν είναι συκλονιστικό;

Μα εδώ, η σιωπή αυτών των ματιών έχει τη δύναμη χιλίων Αποκαλύψεων. Τα τεντωμένα χέρια, τα μισάνοιχτα στόματα, τα κουρεμένα κεφάλια. Τα φοβισμένα μάτια. «Πεινάμε! Φταίμε και γι› αυτό;»,

μας ρώτησαν σιωπηλά... Οχι! Εμείς φταίμε. Και δεν θα βρούμε

λύτρωση ποτέ, γιατί σας κλέψαμε το φώς σας. Αυτά τα μάτια σας, θα μας ακολου-θούν σαν ύστατες σκιές. Οι φτωχές σας ψυχές, θα περιφέρονται στα χορτασμέ-να μας ρούχα μας, μα δεν θα ψάχνουν τις τσέπες μας. Γιατί εσείς, πιο πολύ από όλους, μέσα από τον πόνο σας μας διδάξατε τί θα πεί υπερηφάνεια. Κι ας πεινάσατε, κι ας χάσατε τους δικούς σας, κι ας μην ζήσατε ποτέ σαν παιδιά εξαιτίας μας. Πώς μπορέσαμε και σας φερθήκαμε έτσι; Τί μας φταίξατε και σας χαλάσαμε τις ζωές σας;

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! Αν υπάρχετε και βλέπετε τα «έργα» μας, συγχωρέστε μας. Σας εκλιπαρώ γι› αυτό. Δεν έχω κουρά-γιο να σας ζητήσω τίποτα άλλο, καθώς σας θωρώ.

aΡθΡΑ

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ

Τα μικρά σας χέρια, τα υψωμένατου θωμά Βέλλιου

Μνήμη Κώστα Μπαλάφα

(1920-2011)

9ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ aΡθΡΑ

Ο Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα για να δώσει ένα δυνατό παρόν ενάντια στον καρκίνο. Μαζί τους κι εγώ.

Πλήθος γυναικών που βίωσαν την αρρώ-στια χαιρόντουσαν που ήταν ζωντανές.

Όλες σκεφτόντουσαν μόνο θετικά. Άν-θρωποι χαρούμενοι γιόρταζαν την ζωή και έβρισκαν κάθε μέρα τρόπους για να γελάσουν, και να την χαρούν. Όλες ομολο-γούσαν ότι μετά αυτή την δύσκολη εμπει-ρία που είχαν αποφάσισαν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Αποφάσισαν να λένε ναι στα πράγματα που ήθελαν πραγματικά και όχι στα πράγ-ματα που τους ενοχλούσαν.

Όλες βάδιζαν με ένα σχέδιο και είχαν υποσχεθεί στον εαυτό τους να το υλοποιή-

σουν. Όλες βάδιζαν με στόχο να εκπληρώ-σουν τα όνειρά τους. είχαν περάσει αυτή τη δύσκολη ανηφόρα και κατάλαβαν την αξία της υγείας και της ζωής. Τα κατάφεραν!

Μοιράσθηκα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου με κάποιες κυρίες και σας καταθέτω τις εμπειρίες τους.

«Όταν ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο, άλλαξαν όλες μου οι προτεραιότητες. Πράγματα που άλλοτε με ενοχλούσαν, τώρα πια δεν με νοιάζουν».

«Ο καρκίνος βελτίωσε τη ζωή μου. ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά είναι η αλήθεια».

Όλοι έβρισκαν ανακούφιση που βρισκόντουσαν ανάμεσα σε αν-θρώπους που είχαν ζήσει την ίδια εμπειρία. Όλες τα κατάφεραν!

Βρέθηκα για καφέ με μια κυρία που είχε βιώσει την αρρώστια και είπε τα εξής. «στην αρχή ένιωσα απέραντο φόβο, θυμό και απογο-ήτευση.

Παρ’ όλο που ήξερα τα πάντα για την αρρώστια και για την θερα-πευτική διαδικασία, φοβόμουν. Πί-στευα όμως πως θα τον νικήσω!

Ζητούσα τη στήριξη των φίλων

και των γνωστών μου αλλά πάνω απ’ όλα των δικών μου, ήθελα να καταλαβαίνουν τις ανησυχίες μου. ανησυχούσα, ήμουν λυπημένη, δεν είχα κουράγιο.

Σ΄αυτή τη διαδικασία ευχαριστήθηκα που γνώρισα ανθρώπους και μοιράστηκα συναισθήματα μαζί τους.

Βρήκα ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σε μένα και στην οικογένειά μου, που σε-βάστηκαν την προσωπική μου ζωή.

Γνώρισα ανθρώπους που με όπλισαν με αισιοδοξία με την θετική τους στάση και

τις ενέργειές τους. πολλοί με βοήθησαν να τον νικήσω.

Εκτίμησα καινούργιους φίλους και απέρ-ριψα παλιούς που δεν βρέθηκαν κοντά μου! Η φύση και η θάλασσα με βοήθησε και με γαλήνεψε. Κάνω πλέον αυτά που με ευχαριστούν δεν αφήνω μέρα χωρίς να γελάσω! Δεν ξέρω το αύριο, γι αυτό χαίρομαι το τώρα!

Τον πολέμησα! Τον νίκησα και χάρτη σ’ αυτούς που μου κράταγαν το χέρι και μου έδιναν κουράγιο τον έστειλα στο διάολο.

Το χέρι που ο καθένας μας ζητά για να του δώσει δύ-ναμη και να προχωρήσει στην ζωή. Προσπαθώ να ξεχάσω τις δύσκολες στιγ-μές. Η ζωή συνεχίζεται και εγώ είμαι δραστήρια και δημιουργική».

Η πρόληψη είναι η κα-λύτερη θεραπεία: γι αυτό λοιπόν και σεις.

Κλείστε σήμερα ένα ρα-ντεβού ζωής

Τον καρκίνο τον προσέ-χουμε τον πολεμάμε και τον ΝΙΚΑΜΕ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ Δεν βαριέσαι!

Έτρεξα μαζί τους για τη zωή

της Κατερίνας μουστάκη

της μαρίας Σαντιξή

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Η ανευθυνότητα με τσακίζει! Δυσκολεύομαι να κατανο-ήσω τις συμπεριφορές των

συνανθρώπων μας σε διάφορες πε-ριπτώσεις της καθημερινής μας ζωής.

Δύο περίπου εβδομάδες υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια, επειδή είναι κλειστή «η χωματερή» στη Φυλή. Αυτό το έχουν μάθει πλέον όλοι. Όλα τα μέσα μαζικής ενημέ-ρωσης το έχουν πρώτο θέμα, και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι το αγνοεί.

Παρ’ όλα αυτά λοιπόν, κάποιοι επιμένουν να πετάνε τα σκουπίδια τους, στους όχι απλά υπερπλήρεις κάδους, αλλά στις μικρές χωματε-ρές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από κάθε κάδο απορριμμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα, είδα τυχαία μια ηλικιωμένη κυρία, που μένει

στη πολυκατοικία μας να κουβαλάει τρεις μικρές σακούλες σκουπίδια για να τα πετάξει στους απέναντι κά-δους. Της επεσήμανα το πρόβλημα και της ζήτησα να τα κρατήσει στο μπαλκόνι της, όπως κάνω και εγώ, μέχρι να τελειώσει η «κατάληψη» της χωματερής, και το έκανε.

Αυτό το πολύ απλό πράγμα, αρ-νούνται να το κάνουν οι συμπολίτες μας, και μάλιστα όταν οι ίδιοι δεν θίγονται άμεσα από τα συσσωρευ-μένα απορρίμματα και τις μικρές δημιουργημένες χωματερές, αφού βρίσκονται σε απόσταση ασφαλεί-ας από το σπίτι τους. Έμαθα ότι πριν από μερικές ημέρες κάποια «κυρία», που μένει στην περιοχή της Εκάλης, πήρε τα σκουπίδια της με το αυτοκίνητο και τα πέταξε στο Κεφαλάρι, αντί να τα κρατήσει στο σπίτι της, όπως της προτάθηκε από την οικιακή βοηθό της.

Αδιαφορούν για το όποιο αποτέ-λεσμα δεν τους θίγει άμεσα. Είμαστε η χώρα του «δεν βαριέσαι»!

Αυτή η συμπεριφορά και η φι-λοσοφία δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο στους συμπολίτες τους, στην πόλη τους, αλλά και στη χώρα μας.

Προχθές, ήθελα να μπω στο garage μου, όμως ατύχησα. Στην είσοδο υπήρχε σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο. Είχα ψώνια στο

πορτμπαγκάζ, τα οποία δεν θα έπρεπε να μείνουν πολύ ώρα εκτός ψυγείου. Στάθμευσα λίγο πιο κάτω και μετέφερα τα ευπαθή προϊόντα στο σπίτι μου. Ξανακατέβηκα, είχα άγχος, επειδή το αυτοκίνητό μου ήταν σε άσχημη θέση σταθμευμένο.

Μετά από λίγο εμφανίσθηκε μια κυρία με ένα παιδάκι και μπήκε στο αυτοκίνητο, που με είχε κλείσει. Προσπαθούσε να διαβάσει το σημείωμα που της είχα αφήσει στο τζάμι της, της έκανα την παρατήρηση ότι ήταν άτοπο και αγενές από μέρους της αυτό που έκανε. Η απάντηση που πήρα ήταν χαρακτηριστική της αδιαφορίας της, «τώρα τι θέλεις καυγά; Αϊ , παράτα μας»! Έμεινα άφωνη. Μήπως έπρεπε να την ευχαριστήσω, η να της ζητήσω συγνώμη; Αυτά είναι, δυστυχώς, γεγονότα και συμπεριφορές καθημερινής πρακτικής των συμπολιτών μας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην διαδρομή από το σπίτι μου στην Αθήνα, μέτραγα σε πόσα δίκυκλα οι επιβάτες τους δεν φορούσαν κράνος. Η αναλογία ήταν ένας προς δέκα, δηλαδή οι εννιά δεν φορούσαν. Ούτε βέβαια και οι συνεπιβάτες τους. Το χειρότερο ήταν ότι πολλές φορές υπήρχαν και παιδιά, ως τρίτος επιβάτης,

απροστάτευτα, άλλοτε καθισμένα μπροστά από τον οδηγό και άλλοτε ανάμεσα στους δυο συνεπιβάτες. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν συνάντησα ούτε ένα τροχονόμο, ή άλλο αρμόδιο όργανο, να τους επιβάλει την προβλεπόμενη ποινή, η έστω να τους κάνει παρατήρηση.

Πόσες φορές αλήθεια, δεν σας τυφλώνουν τα φώτα του απέναντι αυτοκινήτου, χωρίς να είναι τα μεγάλα; Ο λόγος είναι απλός, δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά και ενοχλούν, πράγμα που είναι παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα! Δεν βαριέσαι!

Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με ένα φανάρι, που μέσα στην νύχτα δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για δίκυκλο, και εκείνη τη στιγμή μπορεί να γίνει αιτία δυστυχήματος; Αλλά δεν βαριέσαι! Αυτές είναι υπερβολές!

Πολλές φορές γίνομαι γραφική, όταν αναφέρομαι στην νομιμότητα και την υποχρέωση του καθενός από εμάς να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας, ως πολίτες, τόσο απέναντι στην όποια διοίκηση, όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας. Δυστυχώς, η εφαρμογή των νόμων δεν μας αφορά. Κάνουμε ότι μας βολεύει αγνοώντας και τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα.

Έτσι, η ζούγκλα είναι το καθημερινό μας περιβάλλον. Μια ματιά γύρω θα σας πείσει. Τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια, παράνομες κατασκευές στις πρασιές, καταλήψεις πεζοδρομίων και κατάργηση χώρων στάθμευσης, είναι μια πρόχειρη επιλογή όσων συμβάλλουν στη δική μας ζούγκλα.

Εκείνο βέβαια, που με συνθλίβει είναι η αδιέξοδη οικονομική ένδεια της χώρας, και όσα βιώνουμε σαν λαός στην καθημερινότητά μας, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Δεν θέλω να σταθώ στους λόγους, στις πολιτικές και στις παραλείψεις, που διαχρονικά μας οδήγησαν εδώ. Τα αποτελέσματα είναι , ίσως, μη αναστρέψιμα.

Εμείς, σαν πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και την χωρίς όρους και όρια μεταξύ μας αλληλεγγύη, ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες ημέρες με, όσο το δυνατόν, λιγότερες απώλειες.

Επειδή: «προβλέπεται άστατος καιρός, αγέρας, βροχή, χαλάζι» (1)

Νάνος Βαλαωρίτης: «Ο 1. ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΣ» από την ποιητική συλλογή «Η κάθοδος των Μ»

10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΔήΓμΑτΑ ΓΡΑΦΗΣ

ΑΠέΥθΥΝΟμέΝΟΣ στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Βαν Ρομπάι, ο ΓΑΠ δήλωσε: «Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές και ο ελληνικός λαός θέλει αυτές τις αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι». Δεν το είπε έστω πέρυσι, το είπε πριν λίγες μέρες στις 13 Οκτω-βρίου. Είναι φανερό ότι δεν ζει σε αυτή την χώρα, ούτε ίσως στην ίδια διάσταση με τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν τον ενδιαφέρει άλλωστε όπως είχε πει η αποδοχή του λαού. Έτσι έχει φτιάξει έναν δικό του φανταστικό κόσμο και κυβερνάει εκεί που τον αγαπάνε ότι κι αν κάνει. Το κακομάθανε το παιδί και έτσι όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις απόψεις του, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν…

Και μιας και οι τΡέιΣ θΑτΣέΡιΚΟι ΥΠΟΥΡΓΟι έθεσαν το θέμα των “κρατικοδίαιτων συντεχνιών” θα ήθελα να τους ρωτήσω: Με αυτή την συντεχνία τι θα γίνει; Ρητορικό το ερώτημα… Άλλωστε δεν θα καταδίκαζαν τις “συντεχνίες” που τους έκαναν υπουργούς αν δεν είχαν εξασφαλίσει την στήριξη αυτής και κάποιων ακόμα συντεχνιών του πλούτου για να μείνουν στο παιχνίδι της εξουσίας που αποτελεί και την μοναδική “αρχή” που διαθέτουν.

11ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΛέιΠΟμέΝΑ

Εργαζόμενοι@ΔήμουΣτην πράξη αποδείξατε ότι «εργάτες

ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», πολύτιμη

παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού

ο δρόμος μέχρι την τελική νίκη φαί-

νεται δύσκολος, αλλά είναι σίγουρο

ότι αν παραμείνετε ενωμένοι θα

είναι δικός σας.

Ν.Χιωτάκη@ΔήμαρχοΘετικό ότι βαδίσατε δίπλα στους ερ-

γαζόμενους στην πορεία της 19ης,

θετικότερο ότι κράτησε μέχρι τέλους

και δεν έγινε για το θεαθήναι. Οι

υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι

που ήταν; Είχαν μείνει πίσω να

στηρίξουν την... κατάληψη του δη-

μαρχείου;

ΓΑΠ@ΚαστρίΠρέπει να είστε πολύ σπουδαίος...

Το πρωί ζητήσατε ραντεβού από

τον Ψυχάρη και το απόγευμα σας

είδε...

Κ.Μ.@ΑναγνώστηΝα περιμένεις την σειρά σου…

Πρώτα ήρθαν για τους stagers,

και δεν μίλησες γιατί δεν ήσουν

stager.

Έπειτα ήρθαν για τους συνταξιού-

χους, κι εσύ δεν μίλησες γιατί δεν

ήσουν συνταξιούχος.

Κατόπιν ήρθαν για τους δημοσίους

υπαλλήλους, κι εσύ δεν μίλησες

γιατί δεν ήσουν δημόσιος υπάλ-

ληλος.

Στη συνέχεια ήρθαν για τους ιδι-

ωτικούς υπαλλήλους, και πάλι δεν

μίλησες γιατί δεν ήσουν ιδιωτικός

υπάλληλος.

Φοβάμαι ότι θα έρθουν για σένα,

αλλά τότε, δεν θα έχει απομείνει

κανείς για να μιλήσει››.

Φ.Λ.@ΑναγνώστηΜου γράφεις ότι, λόγω της συγκυρί-

ας, έβγαλες το σκυλάκι σου Μπένυ.

Μεγαλοπιάνεσαι, φίλε. Ποιός είσαι;

Τραπεζίτης ή μεγαλοεργολάβος;

Ν.Κ.@ΟλυμπιακόΝα πω ότι δεν φχαριστήθηκα την

τριάρα του θρύλου στην Ντόρ-

ντμουντ, ψέματα θα ΄ναι. Αλλά

αυτό το σύνθημα στο τέλος «έτσι...

αγαπάνε, αυτοί που σας χρωστάνε»,

τι το θέλατε; Ντροπή.

Δια ζώσης φωνήςΕγκύκλιο «τιμωρία» για τη μη συμμετοχή στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των μαθητών των σχολείων που έκαναν κατάληψη περισσότερο από τέσσερις μέρες, έστειλε το υπουργείο Παιδείας. Την εγκύκλιο υπογράφει ο ειδικός γραμματέας εκπαίδευ-σης Μιχ. Κοντογιάννης, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. «Προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαι-τούνται καθημερινά εν όψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότε-ρες από 4 μέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις», είναι ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας. Και όλα αυτά, εν μέσω μηνυμάτων που φτάνουν από όλη τη χώρα για διαμαρτυρίες διαφόρων μορφών, που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια των παρελάσεων. Άλλωστε, οι μαθητές δεν χρειάζεται να βγάλουν ειδική εγκύκλιο για τους επισήμους στην εξέδρα, κυρίως, για τα κυβερνητικά στελέχη. «Δια ζώσης φωνής» θα τ’ ακούσουν καλύτερα…

«με ποιους θα παςκαι ποιους θ’ αφήσεις»

«Συμμετέχων» στην απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης Πέμπτης 19 Οκτωβρί-ου δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου του, έξω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο μεγάλο μπλοκ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ωστόσο, ο ίδιος έκανε

και πάλι έκκληση για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που έχουν μεγάλο κόστος για τους δήμους. Αλλά με αυτούς τους όρους διαμορφώνεται η πολιτική, όταν συγκρούεται με πραγματικές συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης. Κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις… όπως είπε και κάποιος «παλιός μας φίλος».

Ας πάει και το παλιάμπελο…Δεν κατατέθηκε τελικά η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την ιδιωτικο-ποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας ως «αντίποινο» στις συνεχιζόμενες κινητοποιή-σεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. Πάντως, στις προθέσεις του υπουργείου είναι κάτι τέτοιο να γίνει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αλλάξει συνολικά το θεσμικό πλαίσιο για τους τομείς καθαριότητας των δήμων. Για να μην υπάρ-χουν και αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών, στην ανάγκη πολιτικής επιστρά-τευσης των εργαζομένων, όπως συνέβη με το πρόσφατο αλαλούμ, όπου κανένα φύλλο επιστράτευσης δεν επιδόθηκε σε εργαζόμενο τις πρώτες μέρες. Ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτουργεί, πολύ περισσότερο σε τέτοιες συνθήκες κοινωνικού ξεσηκωμού. Οπότε, πάνω στην αναμπουμπούλα… ας πάει και το παλιάμπελο!

έπιχείρηση… καθαριότηταςΤην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαρι-ότητας του δήμου προτείνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, Μάρκος

Πανέττας, με δηλώσεις του στη «Ν.Ε.» για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αγνοεί, μήπως, πώς οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς είναι και αυτοί κατανα-λωτές των καταστημάτων της πόλης και με το να σταλούν σε εφεδρεία ή σε ανεργία, δεν λύνεται το πρόβλημα; Δεν το αγνοεί και γι’ αυτό αντιπροτείνει τη δημιουργία επιχείρησης υπό τη σκέπη του δήμου και με μετόχους τους ίδιους τους εργαζόμενους καθαριότητας. Ο δήμος και οι εργαζόμενοι τη γνώμη έχουν;;

e@mailείπαν

σχόλια γ.κ.

«Ημασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά» εξομολογείται μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των μελών του Υπουργι-κού Συμβουλίου την ημέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

«Κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον και ήμασταν όλοι χλωμοί» λέει. «Αισθανόμασταν μεγάλη ντροπή, αφού δεν μπο-ρούσαμε να πιστέψουμε ότι εμείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγή-σαμε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και τεμαχίσαμε μισθούς και συντάξεις».

Και καταλήγει: «Από τότε έχουμε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουμε κάνει τα ίδια πράγματα πολλές φορές χωρίς να αισθανόμαστε ίχνος ντροπής».

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠαΣΟΚ παραδέχονται στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι το μνημόνιο, όσο και αν προβλέπει ορισμένες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σημαίνει ταυτόχρονα την καταδίκη της οικονομίας σε παρατεταμένη ύφεση και την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της.

Αναγνωρίζουν όμως ταυτόχρονα ότι ήταν η έσχατη επιλογή για την αποφυγή της πτώχευσης και τη δι-άσωση των καταθέσεων και των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είχε αποτύχει στην εφαρμογή όλων των

προηγούμενων λύσεων.«Το μνημόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εμάς και την

τρόικα» παραδέχεται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέ-λεχος που συμμετείχε στη (μόνον κατ’ όνομα...) δι-απραγμάτευση. «Πρόκειται για διαπραγμάτευση άρπα κόλλα» λέει. «Δεν είχαμε ιδέα τι γράφαμε και σε ανάλογη και μεγαλύτερη σύγχυση βρίσκονταν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταμείου»

του Παύλου Παπαδόπουλου, από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», 16/10/2011

12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑτέχΝέΣ - ΠΟΛιτιΣμΟΣ

- Έχει αναφερθεί από αξιόλογους ανθρώπους στο χώρο σου, αλλά και από τον κόσμο που ακούει τη μουσική σου, ότι οι δημιουργίες σου λειτουργούν ως δίαυλος του παρελθόντος και του τώρα. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι. Δεν ήταν ποτέ ο σκοπός μου να φέρω κάτι από την παλιά μουσική και κουλτούρα. Στην τέχνη, όμως, όπως το έχει δείξει και η ιστορία, σημασία έχουν οι ρίζες. Μόνο αν σταθείς στο παρελθόν, το εξετάσεις, δεθείς μαζί του, θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά».

- Οι επιρροές που λειτούργησαν καταλυτικά στην μουσική σου ιδιοσυγκρασία, και ουσι-αστικά σε κατεύθυναν, ποιες ήταν;

«Πολλά ρεύματα μπορώ να πω με επηρέασαν… από πολύ παλιές μουσικές, μέχρι και ολόκλη-ρες κοινωνίες. Η μουσική ουσιαστικά που μου αρέσει είναι συνήθως ένα μείγμα από διάφορα είδη, στα πλαίσια του 1920 έως 1970, ανάμεσα στα οποία συνυπάρχει η ξένη με την ελληνική μουσική, αλλά και κάτι αρκετά πιο σύγχρονο. Η πρώτη συνειδητή επαφή μου με τη μουσική έγινε όταν ήμουν 13 χρονών και δύο χρόνια αργότερα άρχισα να γράφω μουσική. Τα ακούσματά μου τότε κατευθύνονταν από το γενικότερο κλίμα της εποχής, όπως το Heavy Metal και το Hard Rock. Οι επιρροές αυτές προήλθαν φυσικά από τους φίλους μου και τις κασέτες που μου έδιναν να ακούσω, Τρύπες, Metallica... λίγο μετά αγόραζα τους δικούς μου δίσκους και κασέτες».

- Πότε άρχισες να σκέφτεσαι τη μουσική πιο επαγγελματικά; Πότε, δηλαδή, κατάλαβες ότι αυτό που κάνεις σε εκφράζει και επιθυμείς να το προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα;

«Ουσιαστικά, ποτέ δεν σκέφτηκα όταν άρχισα να παίζω μουσική ότι κάποια στιγμή θα ασχο-ληθώ με αυτό πιο σοβαρά. Από μικρός έπαιζα ακορντεόν ως επιθυμία του πατέρα μου και στη συνέχεια έμαθα κιθάρα. Όλο αυτό, το θέμα με τη μουσική, προχωρούσε παράλληλα με τις δουλειές μου. Πρώτη φορά που είδα πιο επαγγελματικά την κατάσταση ήταν όταν μου έγινε πρόταση από την τωρινή μου εταιρία για τον πρώτο μου δίσκο το 2008. Το θεώρησα σημαντικό βήμα και σκέφτηκα ότι αφού μια εταιρία επενδύει λεφτά σε μένα, πρέπει να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία. Θεωρητικά κάποιος άλλος στη θέση μου, δεν θα άφηνε την δουλειά του για να ασχοληθεί ουσια-στικά με το χόμπι του».

- Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις ρίσκο αυτή την κίνηση;

«Σίγουρα είναι ρίσκο. Ρίσκο, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα στερεότυπα και πρότυπα της ελ-ληνικής κοινωνίας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το τι πραγματικά θέλεις. Ακόμα και η ίδια σου η οικογένεια δεν μπορεί να αντιληφθεί απόλυτα τις επιλογές σου και να σε κατευθύνει προς το καλύτερο. Το καλύτερο για τον καθένα

διχάζεται. Η ισορροπία δεν βρίσκεται στην υπακοή στις επιλογές της οικογένειας και των άλλων. Η ισορροπία βρίσκεται στη διαφορετικότητα».

- Είχα διαβάσει σε μία παλιότερη συνέ-ντευξή σου ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου καλλιτέχνη. Ποια είναι τα στοιχεία του όρου καλλιτέχνης σήμερα, τα οποία δεν θέλεις να επωμιστείς;

«Αρχικά δεν μου αρέσει καθόλου όλη αυτή η συνοδεία που φέρει ο τίτλος του καλλιτέχνη. Σύμφωνα με τη μάζα, ο καλλιτέχνης είναι πιο ευ-αίσθητος, πιο ανέμελος και δεν σκέφτεται στέρεα και τετράγωνα. Ότι ίσως έχει μια αλλότρια και ανώτερη αντίληψη των πραγμάτων. Όλα αυτά μπορεί και να ισχύουν, απλά εγώ δεν συμφωνώ με όλη αυτή τη βαρύγδουπη ηχώ, που ακολουθεί τον τίτλο αυτό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να αισθάνεται περισσότερο, όχι ότι δεν αισθάνεται. Δεν μπορεί να αυτοαποκα-λείται ‘‘τρελός’’ και να χρησιμοποιεί ως κάλυμμα τη δουλειά του».

- Πιστεύεις ότι πολλοί εκμεταλλεύονται τον τίτλο της δουλειάς τους για να εξωραΐσουν τον εαυτό τους ουσιαστικά;

«Ναι, σίγουρα. Ο καθένας καταχράται οποιαδή-ποτε ιδιότητα διαθέτει και προβάλει τον εαυτό του ως πρότυπο. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μπουν σε κάποιο ρόλο σε κάποια καρικατούρα, μέσα από το οποίο ζουν και γοητεύονται. Αυτό το κάνεις βέβαια, για να καλύψεις το κάθε σου κόμπλεξ, το κάθε απωθημένο γι’ αυτό που ήθελες να δείχνεις και να βγάζεις προς τους άλλους».

- Ποια είναι η άποψή σου για την εμπορι-κή μουσική σκηνή και για τον τρόπο που τα ΜΜΕ την προβάλλουν;

«Σε ένα σύστημα πρέπει να υπάρχει ποικιλία για να έχει τη δυνατότητα ο κόσμος να επιλέγει. Δεν μπορώ να απαξιώσω την εμπορική μουσική σκηνή, γιατί αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα του κοινού. Υπάρχουν φορές που ο κόσμος επιλέγει να δια-σκεδάσει μαζοποιημένος, χωρίς να χρησιμοποιεί το μυαλό και την κρίση του. Όταν όμως το κάνει συνειδητοποιημένα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν σου κρύβω ότι και εγώ έχω διασκεδάσει σε μέρη στα οποία θεωρητικά δεν θα πήγαινα ποτέ. Αυτό που μετράει είναι η γνησιότητα των πραγμάτων. Δεν με απασχολούν τα ΜΜΕ και οι εκπομπές που ασχολούνται με το life style γενικό-τερα. Στην πραγματικότητα γελάω. Όλο αυτό στην τηλεόραση για μένα είναι ακραίες καταστάσεις και απευθύνεται σε κενούς ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία της χαλάρωσης, την παρακολούθηση τέτοιων εκπομπών».

- Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι ο κόσμος δέχεται ανεμπόδιστα αυτό το υλικό, παρα-κολουθώντας το ως άβουλη μάζα;

«Ο κόσμος φοβάται να μείνει εκτός μάζας. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς λίγο παραπάνω, υπάρχει

Με αφορμή το «Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων» του Δήμου Κηφισιάς στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου πριν από μερικές εβδομάδες, θελήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον καλλιτέχνη εκείνο με τη νεορομαντική

διάθεση, το ρετρό ύφος και την επαφή με τη μουσική μιας άλλης εποχής -όπως αναφέρουν πολλοί-, Γιάννη Αναγνωστάτο ή όπως είναι ευρέως γνωστός, Λό-λεκ.

Ο Λόλεκ ζει και δημιουργεί στην Κηφισιά και ως Κηφισιώτης εμφανίστηκε αφιλοκερδώς στο φεστιβάλ ηχοχρωμάτων. Έχοντας στο ενεργητικό του δύο άλμπουμ, ένα σε αγγλικό και ένα σε ελληνικό στίχο, προσπαθεί να μιλήσει μέσα από τα τραγούδια του, να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του και να επαναφέρει στη μνήμη μας ότι σημασία έχει ουσιαστικά η γνησιότητα και η απλότητα του κάθε πράγματος.

n Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ANVIL (DVD)

1984. Μερικά από τα πιο υποσχόμενα γκρουπ της εποχής δίνουν μια συναυλία. Μεταξύ αυτών οι Bon Jovi, οι Scorpions και οι ANVIL. Flash Forward στο 2010. Bon Jovi και Scorpions έχουν ήδη πατήσει την κορυφή του Ολύμπου, κερδίζοντας μία θέση στο πάνθεον των μεγαλυτέρων γκρουπ της ιστορίας. Τι γίνεται όμως με τους ANVIL;

Η κάμερα ταξιδεύει στην πατρίδα τους στον Καναδά για να μας ξεναγήσει σε ένα τυπικό εργασιακό τους οκτάωρο και για να δούμε πώς την ώρα που ξυπνάνε για να πάνε στη δουλειά τους, ο Jon Bon Jovi σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη βρίσκεται ήδη στο 5ο του ονειρο, στο υπερπολυτελές του υπνοδωμάτιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Καναδοί Metalheads έχουν παρατήσει την αγάπη τους. Κάνουν Live μεταξύ φίλων, βγάζουν CD που πουλάνε πιο λίγο και από τοπική εφημερίδα και γενικά το παλεύουν.

Το πραγματικό «ζουμί» της υπόθεσης ξεκινάει όταν θα τους δούμε να ετοιμάζονται για μια επερχόμενη μίνι - ευρωπαϊκή περιοδεία.

Εχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα άκρως ενδιαφέρον rockumentary, ακόμη και για αυτούς που δεν είναι μυημένοι στο metal, καθώς η προσπάθεια των γερόλυκων, καθ’ ολη την διάρκεια του ντοκιμαντέρ να ξαναζήσουν το όνειρο τους που είναι να παίζουν μπροστά σε πλήθη επειδή τους δίνει ζωή, είναι κάτι που δεν θα αφήσει ασυγκί-νητο κανέναν.

Απο κεί και πέρα έχουμε απίστευτες ατάκες, spinal tap καταστάσεις, όσοι έχουν δει την ταινία ξέρουν, και εμφανίσεις διαφόρων θεών όπως ο Slash και ο Scott Ian.

Γιατί ένα γκρουπ που φαινομενικά είχε όλα τα προσόντα να γίνει μεγάλο τελικά δεν τα καταφέρνει; Σύμφωνα με τον Θεόθεο Lemmy των Μotorhead, πρέπει να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή και αυτό τελικά, ισχύει για όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Για την Ιστορία να πούμε πώς οι ANVIL μετά την προβολή της ταινίας διανύουν μία περίοδο δεύτερης νιότης με ένα καινούργιο CD που σκίζει!

Δείτε το γιατί η ταινία μιλάει για τον πυρήνα του Heavy Metal, δηλαδή την καρδιά που δεν λέει να γεράσει σε αντίθεση με το σώμα. Μήν το δείτε αν τα γούστα σας περιλαμβάνουν εγχώριους, ο Θεός να τους κάνει, ροκάδες που παίζουν Live σε σκυλάδικα!

Σε αυτή την περίπτωση πιείτε το γάλα σας, πέστε νωρίς για ύπνο και γενικά να είστε καλά παιδιά, διαφορετικά θα έρθει να σας φάει ο θείος Ozzy και από αυτόν κανείς δεν γλυτώνει !

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΒαγγέλης Διαμαντής[email protected]

13ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ τέχΝέΣ - ΠΟΛιτιΣμΟΣ

Ο γνωστός Κηφισιώτης καλλιτέχνης που εμφανίστηκε πρόσφατα στο «Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων» μιλάει για τα τραγούδια και τις επιρροές του

από την αγγλόφωνη ποπ μέχρι το ρεμπέτικο

Λόλεκ: «Η ισορροπία, και στη μουσική, βρίσκεται στη διαφορετικότητα»

φόβος μην τον πουν περίεργο, μην μπερδέ-ψει τη ροή του πράγματος. Δεν είναι κάποια ηρωική πράξη, κότσια θέλει να ξεφύγεις από το σωρό, να μην σε νοιάζει πως φαίνεσαι. Να είσαι απλά περισσότερο ακέραιος».

- Θα δεχόσουν να συμμετάσχεις σε μια εκπομπή lifestyle, η οποία όμως θα προέβαλλε τη δουλειά σου;

« Έχω αρνηθεί πολλές τέτοιες προτάσεις, πράγμα που δεν γνωρίζει κανείς, αφού μόνο αυτά που δέχεσαι, μαθαίνονται. Πράγματα αρκετά δελεαστικά οικονομικά, τα οποία όμως δεν ταίριαζαν στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι με το οποίο θα γελάω

μετά, κάτι που δεν θα με αντιπροσωπεύει. Αν δεχόμουν τέτοιες προτάσεις θα ήταν σαν να έκανα μουσική για τα χρήματα και πίστεψέ με, αν δεις έτσι τη μουσική, έχει χαθεί το παιχνίδι».

- Οι περισσότερες δημιουργίες σου κρύβουν μια μελαγχολία, ένα νοσταλγικό τόνο και ύφος που λείπει σήμερα. Χρησι-μοποιείς τη μελαγχολία ως συναίσθημα για έμπνευση ή είναι κάτι βαθύτερο που πηγάζει από μέσα σου;

«Είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μου, αφού ως άνθρωπος είμαι μελαγχολικός, σί-γουρα αυτά που με διεγείρουν κουβαλάνε μια σκοτεινιά, που με ελκύει να ασχοληθώ μαζί τους. Αυτά τα πεσιμιστικά συναισθή-ματα προέρχονται από την ανάγκη μου να βγάζω αυτά προς τα έξω και όχι άλλες πιο χαρούμενες στιγμές. Μου αρέσει οι άνθρωποι να παθιάζονται με τη μουσική μου. Θέλω να επικοινωνούν, να μιλάω μέσα τους. Δεν υπάρχει πιο όμορφη διαδικασία από το να συνδέει κάποιος τη μουσική σου με κάτι δικό του, να δίνει μια δική του ερμηνεία».

-Το πρώτο σου άλμπουμ είναι αγγλό-φωνο. Αυτό προέρχεται από την επι-θυμία σου να απευθυνθείς σε διεθνές ακροατήριο ;

«Όχι καθόλου, ο λόγος ήταν καθαρά οι επιρροές μου εκείνο το διάστημα. Ίσως ήταν περισσότερο μια μιμητική τάση, η οποία ήρθε χωρίς καν να το σκεφτώ. Εκείνη την εποχή η μουσική που μου άρεσε, ήταν κυρίως ξένη και αυτά τα ελληνικά που ακούγονταν, δεν μου ταίριαζαν. Έτσι, ασυνείδητα, επέλεξα στρατόπεδο. Όταν όμως άρχισα να δίνω συναυλίες στην Ελλάδα, μού κακοφάνηκε ο ξένος στίχος, μού φάνηκε βασικά περίεργο. Δεν με ενδιέφερε η γλώσσα γραφής, αλλά η γραφή, οποιαδήποτε γλώσσα θεωρείται τρόπος έκφρασης. Από τον αγγλικό στίχο λοιπόν και τη μελαγχολική ρετρό μουσική, πέρασα στον ελληνικό στίχο και σε πιο πανκ ακούσματα. Δύσκολη επιλογή, γιατί ο κόσμος με είχε συνδέσει με το στυλ του πρώτου μου δίσκου και ήθελε μεγάλη σιγουριά για να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο».

-Θα μπορούσε κι αυτό να θεωρηθεί

άλλο ένα ρίσκο στη μέχρι τώρα καλλι-τεχνική σου πορεία;

«Όχι, δε νομίζω ότι αυτή τη φορά θεωρείται ρίσκο. Για την αγορά, σε εμπορικό επίπεδο, σίγουρα είναι ρίσκο, αλλά για μένα σε καμία περίπτωση. Όταν είσαι σίγουρος γι’ αυτό που πας να κάνεις και έχεις εξετάσει όλες τις παραμέτρους, δεν πρέπει να φοβάσαι».

- Λόλεκ, λοιπόν. Πώς προέκυψε αυτό το καλλιτεχνικό σου παρατσούκλι;

«Είναι ακριβώς παρατσούκλι. Αρχικά έπαιζα με ένα φίλο μου μουσική και ως αστείο είχε ειπωθεί ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, τα γνωστά κινούμενα σχέδια. Στη συνέχεια, δουλεύοντας μόνος μου, μού έμεινε αυτή η ρετσινιά του Λόλεκ. Και όταν ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει ο δίσκος μου, με ρώτησε η εταιρία μου πώς θα ήθελα να προβληθώ ως όνομα και εγώ τους είπα αυτό».

- Θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγ-ματα για το φεστιβάλ ηχοχρωμάτων που έγινε πρόσφατα στο πάρκο της Νέας Κηφισιάς. Ποια είναι η άποψή σου για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ποια ήταν τα υπέρ και τα κατά της διοργάνωσης;

« Ήταν αναμφισβήτητα καλό που έγινε μια τέτοια προσπάθεια, όπως όμως όλες οι προ-σπάθειες στην αρχή έχουν προβλήματα, έτσι και αυτή είχε τις δικές της παιδικές ασθένειες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήξερα τι θα αντιμε-τωπίσω, ήξερα. Οι προδιαγραφές υπήρχαν, δεν υπήρχε όμως η οργάνωση που αρμόζει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το πιο απογοητευτικό ήταν το κοινό που μας παρακολούθησε, το οποίο στην ουσία ήταν πολύ μεγαλύτερης ηλικίας απ’ ό,τι περίμενα. Εγώ ήλπιζα ότι σε μια εκδήλωση, η οποία είναι δωρεάν, σε ένα ωραίο μέρος, θα μαζευόταν κόσμος που θα μπορούσε να ακούσει τη μουσική μας, έστω και από απλή περιέργεια. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν έγινε. Όταν πας κάπου και δεν ξέρεις ακριβώς πώς είναι τα πράγματα, μπορεί να βγει μια άσχημη και κακή εικόνα που δεν σε αντιπροσωπεύει. Για εμένα όμως καλύτερα να βγει μια κακή εικόνα από το

να μη βγει καθόλου. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες οργανώσεις. Οι δήμοι χρειάζονται πολιτιστικό χαρακτήρα, μόνο αυτός μπορεί να τους αναβαθμίσει»!

- Ποια είναι η άποψή σου για την κατά-σταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Πώς κρίνεις ως νέος άνθρωπος τη στάση των πολιτικών απέναντι σε αυτή τη χαώδη πραγματικότητα;

«Παρατηρώ ότι η κατάσταση που επικρατεί, είναι άδικη. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κάνει κάποιο σφάλμα, που πρέπει να πληρώσουμε. Στο δικό μου περίγυρο, πάντως, δεν έχει κάνει κανείς τίποτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το μόνιμο ερώτημα του γιατί. Γιατί να πληρώ-νουμε και γιατί να χρεωνόμαστε, ενώ δεν έχουμε ξοδέψει εμείς κάτι; Ερωτήματα που ποτέ δεν θα απαντηθούν. Με απογοητεύει αυτή η κατάσταση. Είμαστε μία γενιά που ενώ βρήκαμε έτοιμα τα πράγματα από τους προη-γούμενους, το σχέδιο πήγε στραβά. Παίζουμε με πολύ διαφορετικούς όρους σήμερα».

- Αν σου γινόταν πρόταση να ζήσεις στο εξωτερικό, με περισσότερα χρήματα και σιγουριά, θα το επέλεγες;

«Δεν θα μου ήταν καθόλου εύκολο να εγκα-ταλείψω την Ελλάδα. Έχω ζήσει στο εξωτερικό και σου μιλάω εκ πείρας ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω. Σε μια άλλη περίοδο της Ελλάδας, ίσως και να γινόταν, στη φάση όμως που είναι σήμερα, δεν θα την εγκατέλειπα για κανένα λόγο. Η Ελλάδα του σήμερα παρουσιάζει ένα άλλο ενδιαφέρον, μεγαλύτερο από εκείνα τα χρόνια της υποτιθέμενης ευμάρειας. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να μείνουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση».

- Τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ετοιμάζεις κάτι καινούργιο μουσικά.

«Αυτό το διάστημα ετοιμάζω ένα δίσκο με δύο φίλους μου με ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία τα έχουμε γράψει εμείς. Το ρεμπέτικο είναι η αφετηρία όλων για εμένα. Θα μπορού-σα να το χαρακτηρίσω ως ελληνικό πανκ, γιατί βγάζει μια όμορφη βιαιότητα, μια ελευθερία. Μια μυστηριώδη αλητεία που σε γοητεύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

συνέντευξη στη ΜΑΡΩ ΚΑΡΟΥΣΗ

«Η έλλάδα του σήμερα παρουσιάζει ένα άλλο ενδιαφέρον, μεγαλύτερο από εκείνα τα χρόνια της υποτιθέμενης ευμάρειας. τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να μείνουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κα-τάσταση»

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Λόλεκ ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν στην ηλικία των 12 ετών και συνέχισε

με κιθάρα και τύμπανα, ενώ έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανι-κός. Την περίοδο 1999-2007 συμ-μετείχε στα συγκροτήματα Mafia Maggots, Touched και Bolek & Lolek, όπου έγραφε μουσική και

έπαιζε τύμπανα.Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο

«Alone» κυκλοφόρησε το 2009 από την Inner Ear, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, μελοποίησε το ποίημα «Κεριά» του Κ.Π. Καβάφη, για τις εκδόσεις «Οδός Πανός». Το δεύτερο άλμπουμ του Λόλεκ με τίτλο «Αχινός» κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011 από το sublabel

«Εξώστης» της Inner Ear.Ο ίδιος έχει γράψει μουσική

για τις θεατρικές παραστάσεις: «Χρονικό Διάστημα» (Θεατρικό έργο βασισμένο σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 10/2009, σε σκη-νοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου) και «Pet City» (Θέατρο Σημείο, 5/2009, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου).

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες, μεταξύ των οποίων, στο Snch Festival – Τεχνόπολις, στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, συνεργά-στηκε με τον Matt Elliott για μια σειρά εμφανίσεων στο Half Note Jazz Club, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 έδωσε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες».

ΒΙΒΛΙΟ - ΧΑΡΤΙ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ• ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ• ΕΝΤΥΠΑ• ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ• ΑΦΙΣΕΣ • ΠΑΝΩ • SITE25 Μαρτίου 9 2108075665 fax: 2106203817 [email protected] • www.sepik.net

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ Ολιγομελή Τμήματα3ης Σεπτεμβρίου 2 & Κων/πόλεως Τηλ./Fax 210 8001 871

ΚΑΠΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ Καθηγήτρια Γαλλικών -ΑγγλικώνΠτυχ. Πανεπιστημίου ΑθηνώνΚαθηγήτρια Ελληνογαλλικής ΣχολήςΕξετάστρια Γαλλικού Ινστ. στα διπλώματα DELF-DALF-SORBONNE210 6205886 • [email protected]

ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ• Αναλαμβάνουμε ενδύματα παντός είδους • Καλύμματα για σαλόνια - καρέκλες • Ραφή κουρτίναςΕθν. Αντιστάσεως 65 - 6938941147

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΟΜΙΚΑ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

SMART.AL ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Παλαιά Τατοίου 14 2108000284 fax:2108002841

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΠΟΘΗΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ25ης Μαρτίου 15Τηλ. 2108073541ΚΙΝ . 6977228897

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΒΟΥΡΛΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕξειδικευμένες οικοδομικές εργασίες - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ 6932 258 587

ΖΑΦΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΚεραμοσκεπές - πέργολες – μονώσεις – μάντρες με πέτρα ή τούβλο - τζάκια - οικοδομικές εργασίες Μιλήτου 37 Νέα Ερυθραία 2108075813 ΚΙΝ. 6972 85 22 70

ΧΡΩΜΑΤΑ - ΣΙΔΗΡΙΚΑ

ΒΑΛΑΛΑΚΗΣ Β&Φ ΟΕΑθ. Διάκου & Αναξαγόρα 162106251760 fax:2106207468

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΚΟΥΡΕΙΑ

ΛΕΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πλαστήρα 60 - 2108001766

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ – ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΛΟΥΣΤΡΑ Γρηγορίου Ε΄112106205456 - 6979840931

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΚΑΥΓΑΛΑΚΗ ΤΖΕΝΗ Τσακάλωφ 6 - 2108017313

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΟΤΤΟΣ ΑΡΗΣΤηλ. 6932 605 018 - 2106200080

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΤΩΝ Κ. Ι ΡΟΥΣΣΗΣΚηδείες - Μνημόσυνα - Στολισμοί26ο χλμ Αθηνών-ΛαμίαςΤηλ. 2108072567 Κν. 6934264455

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. Χαρ.Τρικούπη & Ελ.Βενιζέλου 2106204465ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Ελ. Βενιζέλου 59 - 2106251771ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πλ. Μικρασιατών - 2108001406ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΤατοΐου 130 - 2108077634SLAVOV VLADISLAVΤατοΐου 112 - 2106250909ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣΕλ. Βενιζέλου 72 ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑΝΑΣΕλ. Βενιζέλου 121 - 2106250760ΠΑΣΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. Ελ.Βενιζέλου & Κερκύρας 2106206107

ΤΕΧΝΙΚΟΙ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΗΛ.ΣΚΟΥΠΕΣ-ΑΙR.CONDITION

Εξειδικευμένος τεχνικός αναλαμβάνει την επισκευή της ηλεκτρικής σκούπας

στο χώρο σας και την απολύμανση του οικιακού air condition. Κάλυψη όλων των Β. ΠροαστείωνΤηλ. 6936 357 189 Παναγιώτης

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ

ΓΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑ Γρηγορίου Ε’ 13 - 2108078065

ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕμπόριο τροφίμωνΜιλήτου 5 2108070368

ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σεβδικίου 22 - 2108074575ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΑΡΓΥΡΩΠλαστήρα 62 & 25 Μαρτίου 2106208906ΚOΦΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Aγ. Αναργύρων 1 2106204631ΛΑΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ελ.Βενιζέλου 153 2108077438ΜΠΑΤΛΗ ΜΑΛΑΜΩ Σεβδικίου 56 2106256780ΠΑΡΩΝΗΣ Ε. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αγ. Σαράντα 30 - 2106206125ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Βρυούλων 35 2106209728ΣΕΡΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΒάρναλη 53 - 2106203746ΤΣΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Βάρναλη 43 - 2106251388ΤΣΑΓΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑΕθν.Αντίστασης 15 - 2106205091

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣΖαχαροπλαστείο - catering Από το 1930 - 77 χρόνια γλυκιά παράδοση Aγίων Σαράντα 26-282106208475 - 2106208494

ΣΟΥΒΛΑΚΙ - ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ

ΠΑΠΡΙΚΑΣουβλάκι όπως παλιά25ης Μαρτίου 2 Νέα Ερυθραία2108070303

ΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΥΝΕΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕΓρηγορίου Ε’ 52108072088 2108075525 fax: 2108072742 [email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΚΛΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2106207924 - 2106205216

ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6978550294

ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αθ. Διάκου 37 - 210 6254279

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελ.Βενιζέλου 159 2106251770 - 6936251770

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΗ ΑΝΝΑΔυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογική Στήριξη Μεθώνης 22. Διόνυσος6936960497 - [email protected]

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗΛογοπαθολόγος-ΛογοθεραπεύτριαΕλ.Βενιζέλου & Φλέμινγκ 96975129698 κατόπιν ραντεβού

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ - ΚΟΖΩΝΗ Μ. & ΚΟΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Πλαστήρα 13 Νέα Ερυθραία 2108000221

ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Αναξαγόρα 18, 2ος όροφος, Νέα Ερυθραία 210 8002495

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΚΟΛΙΑΝΔΡΗΣ ΑΘΩΣΕλ. Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία 2106204872

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΥEλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής ΙατρικήςΑνακρέοντος 21, 2ος όροφος Νέα Ερυθραία 210 8001093. Κιν.: 6944 908411 [email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Αναξαγόρα 18 & Αθ. Διάκου Νέα Ερυθραία2106251102 e-mail: [email protected]

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ Κηφισίας 339 Κηφισιά 2106251600

ΠΑΘΟΛΟΓΟI

ΚΑΡΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΗρ. Πολυτεχνείου 9 & Κανάρη Ν. Ερυθραία 2108072867

ΚΟΡΙΝΑ Π. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΕιδικός παθολόγος, Συνεργάτης Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»Συνεργάτης Ογκολογικής μονάδας Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»Ηρώων Πολυτεχνείου 13, Αγ. Στέφανος 210-6218638, 6974751160

ΗΛΙΑΣ Κ. ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ• ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ Ν.Α.Τ., ΔΗΜΟΣΙΟ, Ι.Κ.Α., ΤΡΑΠΕΖΕΣ• ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ• ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΠΤΡΙΑΔέχεται καθημερινώς 10-1μ.μ και 7-9μ.μ.Ελ. Βενιζέλου 100, νέα ΕρυθραίαΤηλ. 2109339584, 6972947707

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

ΓΚΟΝΤΡΟΓΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣΑθ. Διάκου 37, Ν. Ερυθραία210 6206950, 6948 959348

ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣΑπόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών Λειτουργικός έλεγχος αναπνοής, Αλλεργικά τεστ, Διακοπή καπνίσματος, Διαταραχές ύπνου Επισκέψεις κατ΄οίκον Συμβάσεις με ΤαμείαΠ.Ιωακείμ 3 Νέα Ερυθραίατηλ. 2108003717 fax 2108003718κιν. 6942687835e-mail: [email protected]

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής 2108078543 - 6977482072http://counselor.gr

ΘΩΜΑ OΛΓΑ - ΜUKΤΙ ΨυχοθεραπεύτριαΕναλλακτική Θεραπεύτρια21061231906934736800

ΧΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΨυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτικήΚορνάρου 4Νέα ΕρυθραίαΤηλ. 210 6201059 Κιν. 6977408533

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ (ΩΡΛ)

ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑΧειρουργόςΩτορινολαρυγγολόγος. Επιστ. Συνεργάτης ιατρικού Κέντρου ΜΗΤΕΡΑΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΛΙΓΓΟΥ, ΕΜΒΟΩΝ & ΠΑΙΔΟΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΑθ .Διάκου 24 & Ελ.Βενιζέλου112 Νέα Ερυθραία Τηλ. 2108074455Κιν 6972595840

έιΔιΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓιΑ έμΠΟΡΟΥΣ ΚΑι έΠΑΓΓέΛμΑτιέΣ Ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα «Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ» και καταχώρηση ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕλμΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕμΠΟΡΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

μόνο με 50 ευρώ το χρόνο Στείλτε τα στοιχεία σας στο fax 2108075904 ή στο [email protected]

14 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέπαγγελματικός & έμπορικός Οδηγός

15ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπαγγελματικός & έμπορικός Οδηγός

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ • ΓΛΑΥΚΩΜΑ• ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ • με LASER για ΜΥΩΠΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ • ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ με LASER και ΕΝΔΟΦΑΚΟΥΣ

Λάζαρος ΧατζηπαναγιώτουΧειρουργός Οφθαλμίατρος

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 339, 14561 ΚΗΦΙΣΙΑ, 1ος ΟΡΟΦΟΣΤΗΛ./ FAX 210 6251600, ΚΙΝ: 6944 386075

email: [email protected][email protected]

Καλλιρρόη ΜανώληΧειρουργός Οδοντίατρος- ΠροσθετολόγοςBDS ( London), MClinDent Prosthodontics

• Προσθετική Οδοντιατρική• Αισθητική αποκατάσταση

Χαρ. Τρικούπη 127, 14671 Ν. Ερυθραία,Εμπ. Κέντρο «Καμάρες»

τηλ. 210 8075 330 • κιν 6945 399 417

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣHOLDER ΡΥΘΜΟΥ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ελ.Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ | 2106251770 κιν | 6936251770

Ηλίας Κ. ΣιακαβέλλαςΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤOΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΙΚΑ - ΝΑΤΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

ΙΑΤΡΕΙΟ Ελ. Βενιζέλου 100 Νέα ΕρυθραίαΤηλ.|φαξ: 210 9339584 Κιν.: 6972 947 707

Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» Τηλ. 210 6867100 (εσ. 5477)

e-mail: [email protected]

Ηλίας Κ. ΣιακαβέλλαςΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΥΓΕΙΑ”ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ: Ελ. Βενιζέλου 100νέα ΕρυθραίαΤηλ./ φαξ: 210 9339584Κιν.: 6972 947 707

Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”Τηλ. 210 6867100

(εσωτ. 5477)e-mail: [email protected]

Άθως ΚολιανδρήςΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Ελ. Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ 2106204872

Μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν, αρμόνιο, λαούτο, ούτι, μαντολίνοπαραδίδονται μαθήματα από έμπειρο επώνυμο μουσικό, άριστο παιδαγωγό, με ειδικά συστήματα ταχείας εκμάθη-σης, 20 ευρώ μηνιαίως. τηλ. 6973 430 505 6942 645 203

Καθηγήτρια με εικοσαετή εμπειρία

στη διδασκαλία μαθηματικών,

φυσικής, χημείας, παραδίδει μαθήματα

σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,

ατομικά ή σε γκρουπ 2-3 ατόμων.

Τιμές πολύ λογικές. τηλ. 6943486262

Ερωτικές σχέσεις, άμεση επαναφορά ερωτικού συντρόφου, Τίποτα ακατόρθωτο! Άμεσο και οριστικό αποτέλεσμα.

Πανίσχυρα ερωτικά φυλαχτά, επίλυση μαγείας, απομάκρυνση αρνητικών επιρροών.

Οραματίστρια. Kυρία Σοφία εκ Σμύρνης Τηλέφωνο : 698 56 21 487

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣΚυρία Μαίρη

Απαντήσεις και λύσεις στα Αισθηματικά, στα Επαγγελματικά και στα Οικονομικά σας % 210 2790808 - κιν. 6972455303

16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑtΟΠιΚΑ & ΓέΝιΚΑ

«Τ ο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο είναι μια ουσιαστική πρόταση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η

απουσία μεσαζόντων (πολυεθνικών) από τον κύκλο παραγωγής αλλάζει ριζικά τη διανομή των κερδών και αφήνει μεγάλο ποσοστό χρη-μάτων στους παραγωγούς. Για παράδειγμα, οι οργανισμοί του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου διατηρούν με τους μικρούς παρα-γωγούς μακράς διάρκειας εμπορικές σχέσεις βασισμένες στην αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τη στιγμή της παραγγελίας των προϊόντων, οι παραγωγοί πληρώνονται το 50% (για να μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή χωρίς να χρεώνονται) και το υπόλοιπο 50% κατά την παράδοση. Αυτό είναι ένα τρομερά σημαντικό οικονομικό κίνητρο για την βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών».

«Η διαφορά ενός προϊόντος fair trade από ένα του συμβατικού εμπορίου είναι ότι το προϊόν fair trade έχει πιστοποιηθεί ότι σέβεται τους κανόνες και τα κριτήρια του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου. Ένα προϊόν fair trade δεν είναι πιο ακριβό από ένα προϊόν που δεν είναι fair trade. Αυτό που αλλάζει, είναι το πού καταλήγουν τα χρήματά μας. Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα προϊόν fair trade επιλέγουμε τα χρήματά μας να πάνε στους παραγωγούς, στις κοινότητές τους και όχι σε μεσάζοντες. Για παράδειγμα fair trade καφές εσπρέσσο των 250 γραμμαρίων κοστίζει 3,50 ευρώ. Ο παραγωγός παίρνει το 38% της τελικής τιμής και τα υπόλοιπα χρήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά, τη συσκευασία, τον έλεγχο, τα λειτουργικά έξοδα του σημείου πώλησης, κλπ. Δεν υπάρχουν μεσάζοντες και η αλυσί-δα μικραίνει προς όφελος πάντα του μικρού παραγωγού».

«Βγαίνουμε, λοιπόν, από τη λογική του φτη-νού και ακριβού και μπαίνουμε στη λογική της δίκαιης τιμής. Αν κάποιο προϊόν τότε είναι πιο φτηνό συγκριτικά με τα δικά μας – και αυτό συμβαίνει σπάνια – εκτός από τη διαφορά στην ποιότητα λαμβάνουμε υπόψη και τους παράγοντες σεβασμός, αλληλεγγύη και δικαιο-σύνη. Το καταναλωτικό κοινό έχει αγκαλιάσει την οργάνωση και την στηρίζει συνεχώς με τις καθημερινές αγορές του. Είναι αρκετοί οι καταναλωτές που είναι σταθεροί και προτιμούν τα προϊόντα μας. Είναι σημαντικό για αυτούς το γεγονός ότι μπορούν να συνεισφέρουν κι αυτοί με τον δικό τους τρόπο στην καταπολέ-μηση της φτώχειας».

«Στον κύκλο παραγωγής ενός προϊόντος fair trade όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σεβαστά (μη εκμετάλλευση παιδικής εργασίας, παροχή ασφάλειας, μισθός που ξεπερνά τις ανά-

γκες επιβίωσης κλπ.), οι παραγωγοί μπορούν να παράγουν χωρίς να υφίστανται κρατική ή παρακρατική βία ή απειλή, οι διαδικασίες παραγωγής δεν βλάπτουν το περιβάλλον, μέρος των κερδών επανεπενδύεται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον, το προϊόν fair trade φτάνει στο ράφι ενός μαγαζιού με μια καθαρή τιμή που εξηγεί τον επιμερισμό του κόστους, και με το στόχο να ενημερώνει τον καταναλωτή για τη διαδικασία και τη φιλοσοφία της παραγωγής του, κάνοντάς τον συνειδητο-ποιημένο πρωταγωνιστή της επιλογής του. Σε ένα κατάστημα fair trade ο καταναλωτής θα ενημερωθεί επακριβώς για το ποιόν ακριβώς συνεταιρισμό βοηθάει, πόσα είναι τα χρήματα που θα λάβει ο κάθε παραγωγός, ποια είναι η διαδικασία των μηχανισμών ελέγχου και πιστοποίησης ενός προϊόντος fair trade, ποια είναι η δίκαιη τιμή για όλους κ.α.»

«Υπάρχουν για παράδειγμα σε όλη την Ελ-λάδα ιδιοκτήτες καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα οι οποίοι στηρίζουν τον σκοπό της οργάνωσης και έχουν συμπεριλάβει στα ράφια τους δικά μας προϊόντα. Πέρα όμως από την πώληση των προϊόντων υποστηρίζουν και τις δράσεις (εκπαιδευτικές, ενημερωτικές) της οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο με στόχο να δι-αδώσουν το μήνυμα ενός δικαιότερου κόσμου. Γιατί δίκαιο εμπόριο δεν είναι μόνο η πώληση των προϊόντων του, αλλά και συνειδητοποίηση ότι στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών και μη προνομιούχων παραγωγών, στην εξα-φάνιση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, στη δημιουργία ενήμερων, συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών».

(αποσπάσματα από συνέντευξη της Νά-σιας Ζορμπά, υπεύθυνης επικοινωνίας της Fair Trade Hellas, στη συντάκτρια Ζωή Κοροβέση του mixtape.gr την 10/12/09)

«Και όμως… ΚΙΝΕΙΤΑΙ» εμπόριο με… ΗΘΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ σε… υπαρκτές, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ

αγορές! Απίστευτο και όμως… ΑΛΗ-ΘΙΝΟ σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ «κανιβαλική» παγκοσμιοποίηση, των… «ΑΝΘΡΩ-ΠΟΦΑΓΙΚΩΝ» και ΟΙΚΟκαταστρο-φικών ΑΓΟΡΩΝ, με «οδικό χάρτη» την ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ! Ας το… ΔΥΝΑΜΩ-ΣΟΥΜΕ λοιπόν… ΚΑΙ στη χώρα μας, κόντρα στα ΝΕΟΚΑΤΟΧΙΚΑ μνημο-νιακά «επιτεύγματα» της… ΕΝΤΕ-ΤΑΛΜΕΝΗΣ-τροϊκαΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ… «Κυβέρνησης», των τοποτηρητών της ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ υποτέλειας, η οποία εφαρμόζει, αναίσχυντα και αδίστακτα, έναν κυνικό, ανάλγητο και ΑΚΡΑΙΟ νεοφιλελευθερισμό, υπερατλαντικής «έμπνευσης», στα νοτιοευρωπαϊκά ελληνικά… «πειραματόζωα» του ΠΡΟ-ΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ των… τοκογλύφων! Δή-μαρχε… χρειαζόμαστε πλέον ΚΑΙ σε… ΤΟΠΙΚΟ επίπεδο την ανάδειξη και… ΣΤΗΡΙΞΗ μιας… ΣΩΣΤΗΣ αγοράς… ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ επαγγελματιών!

Υ.Γ.1: «Η πιστοποίηση των αγαθών του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου ξεκίνησε στην Ολλανδία το 1988, σαν απάντηση στην κατακόρυφη πτώση των τιμών στην παγκόσμια αγορά του καφέ. Σήμερα, 19 χώρες έχουν τις δικές τους πρωτοβουλίες ετικετοποίησης/πιστοποίησης, που λειτουργούν με τα ίδια κριτήρια υπό την αιγίδα του FLO Οργανισμού Ετικετοποίησης Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου»

(ΠΗΓΗ: http://www.fairtrade.gr/history.php)

Υ.Γ.2: «Ο θεσμός του κοινωνικού παντο-πωλείου άρχισε να λειτουργεί στη Γαλλία κατά την δεκαετία του 1990 ως ένα μέσο προστασίας εκείνων των πολιτών που αδυνατούν να εξα-σφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής. Στην Ελλάδα ο θεσμός ξεκίνησε πριν από μερικά

χρόνια (με την συμβολή του ιδιωτικού τομέα) στην Αθήνα, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις».

(απόσπασμα από πρόταση της δημο-τικής κίνησης «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «πράσινη πολιτική» του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011)

Γιατί όχι ΚΑΙ στην πόλη μας… Δή-μαρχε;

Υ.Γ.3: «Ως οικονομία σπαταλήσαμε τους πόρους μας, τον εργατικό μας κόπο και τον φυσικό μας πλούτο. Η Γερμανία με τη σειρά της, εκμεταλλεύτηκε τη διαφθορά μας, πού-λησε ακριβά και αγόρασε φτηνά, μάζεψε το ευρωπαϊκό χρήμα, αλλά δεν φρόντισε να το επανεπενδύσει διάχυτα σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια, όπως θα γινόταν σε μια πραγμα-τικά ενιαία οικονομία. Εμείς φταίμε για την κατάντια μας, αλλά είναι η Γερμανία που ζει με τα λεφτά των άλλων. Τον δικό μας πλούτο, μας δανείζει τοκογλυφικά»

(αποσπάσματα από άρθρο του Γιάννη Τσιρώνη, Εκπροσώπου Τύπου των ΟΙΚΟ-ΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, το οποίο δημοσιεύ-τηκε στην εφημερίδα «πράσινη πολιτική» του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011, με τίτλο «ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ»)

Υ.Γ.4: «Οι Πράσινοι ζητούν χαλαρότερη νομισματική πολιτική ώστε να βγούμε από την κρίση, θεωρούν τα εμπορικά πλεονάσματα των ισχυρών εξίσου επικίνδυνα με τα εμπορικά ελλείμματα των ασθενέστερων, διεκδικούν υψηλό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (με πόρους από τη φορολόγηση των χρηματιστηρίων και του άνθρακα) και ισχυρή πανευρωπαϊκή πο-λιτική συνοχής με κύριο άξονα την Πράσινη Στροφή. Ένα τέτοιο πλαίσιο θα έδινε σε χώρες όπως η Ελλάδα τη δυνατότητα να διορθώσουν τις αδυναμίες τους, να καλύψουν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητάς τους με λογικές θυσίες και να μπουν σε βιώσιμη τροχιά».

(αποσπάσματα από άρθρο του Γιάννη Παρασκευόπουλου, πρώην Εκπροσώπου Τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «πράσινη πολιτική», του Μαΐου 2011, με τίτλο «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΠΤΙΚΗ»)

Υ.Γ.5: Πρόεδρε… (της ΑΥΤΟΚΤΟΝΙ-ΚΗΣ και… ΔΑΚΡΥΓΟΝΙΚΗΣ «πολιτικής») «φίλε»… (των Γκόλντμαν Σακς, «σχολής» του Σικάγο, Δ.Ν.Τ., Σόρος, Μαντέλη, Τσουκάτου, Άκη και άλλων «αξιότιμων» παραγόντων) πρόεδρε… πάρτο ΠΑΝΩ ΣΟΥ (το ΦΕΥΓΑ της σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗΣ «κυβέρνησης»!)

Υ.Γ.6: ΑΑΑ από τους οίκους… «αξιο-λόγησης» (του λαού που κοντεύουν να… «κλείσουν»!) στους… «κυβερνώντες»: Αρ-χι-απατεώνες («λεφτά υπάρχουν»), Αρχι-πράκτορες (ΤΕΧΝΗΤΗ κρίση δανεισμού-Τρόικα) και… Ανίκανοι (τα… «αποτελέσματά» τους!)

γράφει ο Νίκος Κοζώνης

Βιολόγος

Δίκαιο, αλληλέγγυο και οικο-λογικό… εμπόριο!

17ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡθΡΑ

% 210 8075 665ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ • folder ΑΦΙΣΣΕΣ • ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

hΜΕΡΟΛΟΓΙΑ (ΤΟΙΧΟΥ, ΕΠΙΤΡΑΠΕζΙΑ) ΒΙΒΛΙΑ (ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΤΙΤΥΠΑ)

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (ΠΑΝΟ, ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ)

Η ένδοξη ελληνική ιστορία στο διάβα της κατέγραψε το αλβανικό έπος, τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο,

ως καθάρια και θολά γεγονότα της ελληνικής ταυτότητας και της εθνικής συνείδησης, των ηγετών και του λαού της. Η Ελλάδα θέλησε να αγωνισθεί, να αντισταθεί, να νικήσει, να απαλλαγεί από το φασισμό της Ιταλίας και το ναζισμό της Γερμανίας. Βοήθησε τους συμ-μάχους της να καταφέρουν αυτή τη μεγάλη νίκη και απαλλαγή. Ο Τσώρτσιλ είπε: «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Είναι χρέος μας, λοιπόν, αλλά και ψυχική-πνευματική τροφή να κάνουμε Μνημόσυνο για τους αγωνιστές ανώνυμους και επώνυμους αυτής της ηρωικής και υπερήφανης περιόδου. Όμως το μνημόσυνο αυτό δεν αρκεί να είναι μια ολιγόλεπτη θρησκευτική τελετή, ένας πανηγυρικός λόγος, μια παρέλαση (εθιμική - ενθουσιαστική προσφορά). Επιβάλλεται να είναι (θα εξηγηθεί παρακάτω…) μια ουσιαστική αναγνώριση - κατανόηση, μια γόνιμη και αφυ-πνιστική παρακαταθήκη και προπαντός μια ειρηνική απαίτηση - διεκδίκηση - αντίσταση απ’ όλους εκείνους (εγχώριους και ξένους) που στην προσπάθειά τους να σώσουν την Ελλάδα… καταστρέφουν τους Έλληνες.

Βέβαια, για να είμαστε ρεαλιστές, αυτούς που είναι εύκολη και πρόσφορη «λεία». Για τους άλλους (τους λιγότερους) ψάχνονται, λένε ότι προσπαθούν, αλλά τους αφήνουν ανέγγιχτους ή δεν τα καταφέρνουν, γιατί δεν τολμούν, υπάρχουν δομικές αδυναμίες και εξυπηρετείται το πολιτικό σαθρό σύστημα. Όμως το αποτέλεσμα είναι ο κατ’ ευφημι-σμό «ήρωας»« λαός να τελεί «μνημόσυνο» όχι στην εκκλησία, αλλά στο σπίτι του, στο χώρο εργασίας του ή κυρίως στα στέκια της ανεργίας τους.

Η διαπίστωση αυτή, «μνημόσυνο», δεν είναι μακάβρια, ούτε υπερβολική. Είναι πα-

ραλλαγή της αλήθειας «μνημόνιο» και της λέξης «μνημόσυνο». Το χειρότερο είναι άλλο. Αυτό το «μνημόνιο - μνημόσυνο» είναι στη νιοστή.

Δηλαδή, όχι μόνο επεκτείνεται σε ακαθόρι-στο χρόνο, αλλά υπάρχει και διαρκής αλλαγή των όρων του, συσκότιση ως προς την αποτε-λεσματικότητά του (έξοδος από την κρίση). Η μόνη ξεκάθαρη σταθερά και κυνική αλήθεια ότι οι Έλληνες πρέπει να γίνονται αγόγγυστα θύματα, «υπερήφανα» (;) θύματα, γατί έτσι θα σώσουν (;) την Ελλάδα. Μα η Ελλάδα δεν σώζεται ή δύσκολα - απάνθρωπα σώζεται, γιατί την κυβερνούν στιγμιαίοι ίσως χειρο-κροτητές μιας εθνικής εορτής ή επιτυχίας. Πολιτικοί ιθύνοντες που δεν καταφέρνουν, αν και θα το ήθελαν, να χειροκροτηθούν για κάποια απόφαση - ενέργειά τους.

Το αντίθετο, πολύ εύκολα και συχνά ει-σπράττουν τη χλεύη και ζουν στην ανασφάλεια της ελεύθερης και ανώδυνης μετακίνησής τους. Και αυτή η στάση χαρακτηρίζεται απο-λίτιστη και αντιδημοκρατική. Αλήθεια, πότε ο πολιτισμός και η υγιής δημοκρατία ευδο-κίμησαν σε ένα καθεστώς και περιβάλλον σαφούς οικονομικού αδιεξόδου, ηθικής και πνευματικής απαξίωσης και ανασφαλούς, μέχρι και βιαστικής (σε κάποιες περιπτώσεις) διαβίωσης ενός λαού;

Και το βασικό και αναπόφευκτο ερώτημα που τίθεται, είναι: υπάρχει δυνατότητα να πάψουμε να είμαστε «οι δεσμώτες» του μύθου, του Σπηλαίου του Πλάτωνα; Το όραμα μπορεί να γίνει ρεαλισμός, αρκεί να εμπνέεται από τις αξίες «του Μεγάλου, του Ωραίου και του Αληθινού», αξίες που είχαν και οι αγωνιστές της 28ης Οκτωβρίου 1940. Είναι απαραίτητο να σταματήσει ο εκβιασμός: ή Μνημόνιο αδιαμαρτύρητα ή στάση πληρωμών. Ή επιχει-ρηματικές συμβάσεις (με ελάχιστη αμοιβή) ή ανεργία. Χρειάζεται δίκαιη και ορθολογιστική

οικονομική παροχή προς το λαό. Η μονόπλευ-ρη λιτότητα δεν είναι μόνο ατελέσφορη, αλλά διαιωνίζει τν ύφεση και καθιστά αντίπαλους λαό και πολιτική ηγεσία.

Αλήθεια, έτσι θα βγούμε από την κρίση; Ούτε ο λαός θέλει να είναι μαζοχιστής, αλλά ούτε και οι πολιτικοί ιθύνοντες πρέπει να λειτουργούν ως σαδιστές (αυτό δεν είναι Μεγάλο). Συνάμα πρέπει η εκκλησία και ο πνευματικός κόσμος της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δράσει. Πρέπει ηθικά και πνευματικά να στηρίξει το χειμαζόμενο Έλληνα (καταγράφεται αύξηση αυτοκτονιών) και να καταθέσουν προτάσεις ή να αναλά-βουν πρωτοβουλίες που θα λογικεύσουν ή θα επηρεάσουν τους πολιτικούς ιθύνοντες να καταλάβουν ότι η εξουσία δεν είναι αυτο-σκοπός, ούτε ότι πρέπει να κυβερνούν μόνο με διλήμματα.

Λύσεις λιγότερο ανώδυνες και δίκαιες υπάρχουν (και αυτό άμα γίνει είναι Ωραίο). Και ο ίδιος όμως ο λαός οφείλει να καταλάβει ότι όλοι είμαστε επιβάτες του ίδιου πλοί-ου. Ή ενωνόμαστε όλοι και δίνουμε στους εκπροσώπους της τρόικας και του ΔΝΤ να καταλάβουν ότι είναι φιλοξενούμενοι που πρέπει να βοηθήσουν και για το δικό τους ΚΑΛΟ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ ή εμείς κινδυνεύουμε να βουλιάξουμε, αλλά και εκείνοι να θαλασ-σοπνιγούν (και αυτό είναι Αληθινό).

Αφού ως λαός πετύχαμε και νικήσαμε στο ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ και σωθήκαμε από το γερμανικό εφιάλτη, μπορούμε, άμα το πιστέ-ψουμε όλοι: λαός και ηγεσία να πετύχουμε το κατόρθωμα, να σώσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες από την οικονομική κρίση.

Δεν θέλουμε να μας κάνουν κατ’ ευφημισμό ήρωες. Προτιμούμε να ζούμε με ελευθερία, αξιοπρέπεια και αξιοκρατία (μπορεί για λίγο να αντέχουμε και τη φτώχεια, καθόλου όμως να χάσουμε την υπερηφάνειά μας).

«28η Οκτωβρίου: Μνημόσυνο στη νιοστή…»

Γράφει ο

έυάγγελος Αποστόλουτ. Λυκειάρχης του Αναξαγόρειου

Λυκείου Νέας Ερυθραίας

Αφού ως λαός πετύ-

χαμε και νικήσαμε στο ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ και σωθήκαμε από το γερ-μανικό εφιάλτη, μπο-ρούμε, άμα το πιστέ-ψουμε όλοι: λαός και ηγεσία να πετύχουμε το κατόρθωμα, να σώ-σουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες από την οικονομική κρίση.

18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΟ ΨΥχΟΛΟΓΟΣ Απαντά

Μ.Α., ECPΨυχολόγος - ΨυχοθεραπευτήςΜέλος του Συλλόγου ΕλλήνωνΨυχολόγων, Μέλος του British

Psychological [email protected]

γράφει οχάρης Καραουλάνης

Στη Στηλη Αυτη ασχολούμαστε με τις σχέσεις, τα παιδιά, αλλά και τις όποιες ψυχολογικές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος ή κάποια.Στόχος μου είναι να απαντήσω με έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όσες απορίες μπορεί να έχετε και φιλοδοξία όλων μας να σας βοηθήσουμε, να σας μειώσουμε το άγχος και να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωσή σας γι΄ αυτά τα πολύ σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Έτσι θέλω να σας παροτρύνω να στείλετε επώνυμα ή ανώνυμα τις ερωτήσεις σας για τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Περιμενουμε τα γραμματα σασ (επώνυμα ή ανώνυμα) στη διεύθυνση της εφημερίδας, 25ης Μαρτίου 9, 14671 Ν.Ερυθραία, με fax στο 210 8075904 ή με e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Kαι θυμηθείτε! Δεν υπάρχει λάθος ερώτηση…Yπάρχει μόνο λάθος απάντηση!

«Θεέ μου, δώσε μου την ηρεμία να αποδεχτώ εκείνο που δεν μπορεί ν’ αλλάξει, το θάρρος ν’ αλλάξω εκείνο που μπορεί ν’ αλλάξει και τη σοφία να μπορώ να ξεχωρίσω το ένα από το άλλο»

Ράινχολντ Νίμπουρ

Ο τρόπος με τον οποίο ζητάμε αυτό που θέλουμε ή χρειαζόμαστε, δι-αδραματίζει πολλές φορές καθο-ριστικό ρόλο στο αν οι άλλοι θα

ικανοποιήσουν την επιθυμία μας. Στο σημε-ρινό, καθώς και σε επόμενα άρθρα ξεκινάμε από αυτή την αλήθεια και εστιάζουμε στην περιγραφή μεθόδων συγκεκριμενοποίησης των αναγκών μας, καθορισμού προτεραιοτήτων και στόχων, καθώς και τεχνικών αποτελεσματικής διεκδίκησης τους σεβόμενοι τους άλλους και υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας στις προ-σωπικές και εργασιακές μας σχέσεις. Η σειρά αυτή των άρθρων αποτελεί ένα ενδεικτικό περιεχόμενο των σεμιναρίων στην ανάπτυξη της οριοθέτησης και διεκδικητικότητας, τα οποία εισηγούμαι σε ιδιώτες και εταιρίες τα τελευταία χρόνια.

Το κλειδί για την προσωπική και επαγγελ-ματική μας επιτυχία βρίσκεται στην ικανότητά μας να διεκδικούμε με αποτελεσματικό τρόπο από τους άλλους. Η διεκδικητική συμπεριφορά προάγει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμα-στε τα συμφέροντά μας, να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας χωρίς υπερβολικό άγχος, να εκφράζουμε ειλικρινή συναισθήματα άνετα και να ασκούμε τα προσωπικά μας δικαιώ-ματα χωρίς να αρνούμαστε τα δικαιώματα των άλλων. Έτσι τα βασικά συστατικά της διεκδικητικής συμπεριφοράς είναι:

Η έκφραση των συναισθημάτων μας και Y

όχι η καταπίεσή τους.Η εξάσκηση ενσυναίσθησης, ώστε να μην Y

παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων. (Με τον όρο ενσυναίσθηση εννοούμε την ικανότητα να μπαίνουμε στη θέση των άλλων ατόμων για να καταλάβουμε πως θα νιώσουν από τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας).

Η ύπαρξη αυτογνωσίας για τον καθορισμό Y

των στόχων και των προτεραιοτήτων μας. Χωρίς ικανοποιητική αυτογνωσία είτε δεν θα γνωρίζουμε τι να διεκδικήσουμε, είτε θα θέτουμε λάθος στόχους.

Η οριοθέτηση για την υπεράσπιση των Y

δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Η δι-εκδικητικότητα δηλαδή περιλαμβάνει και την άμυνα απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα όρια, τις αρχές και τα δικαιώματά μας.

Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να δώσω μερικές σημαντικές διευκρινήσεις. Η πρώτη αφορά στη διαφοροποίηση της διεκδικητικό-τητας από την άμεση ή έμμεση επιθετικότητα.

Όταν κάνουμε επίθεση αδιαφορούμε για τα συναισθήματα και τα δικαιώματα του άλλου και θέλουμε απλά να γίνει το δικό μας. Όταν διεκδικούμε νοιαζόμαστε για την κατάσταση του άλλου και για τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις μας επάνω του. Η δεύτερη είναι ότι οι τρόποι με τους οποίους θα διεκδικήσουμε εξαρτώνται από το εκάστοτε κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο και δεν μπορούμε να δρούμε παντού και πάντα με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας σε μια ξένη χώρα θα πρέπει απαραίτητα να λάβει υπόψη τους τοπικούς κοινωνικούς κανόνες και συμβάσεις. Η τρίτη διευκρίνι-ση αφορά στο γεγονός ότι στη διεκδίκηση έχει περισσότερη σημασία το πώς δράτε από το τι λέτε. Με άλλα λόγια καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η μη λεκτική επικοινωνία ή αλλιώς η γλώσσα του σώματος. Τα μη λεκτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την επαφή με το βλέμμα, τη στάση του σώματος, την από-σταση από τον άλλο και τη σωματική επαφή, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου, τον τόνο, τον χρωματισμό και την ένταση της φωνής, καθώς και την ικανότητα ακρόασης. Η τελευταία αποτελεί μια «ξεχασμένη» ποι-

ότητα στη χώρα μας, όπου δεν έχουμε μάθει να ακούμε, με αποτέλεσμα να αναλισκόμαστε σε διαδοχικούς μονόλογους χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση της ανάπτυξης της διεκδικη-τικότητας, καθοριστικό ρόλο παίζει η ικανότητα διαχείρισης των συναισθημάτων από το άτομο. Ο λόγος είναι ότι τα συναισθήματα επηρεάζουν τη σκέψη, τη μνήμη και όλες τις άλλες νοητικές λειτουργίες. Ταυτόχρονα τα συναισθήματα επηρεάζουν τις αισθήσεις και άρα την ίδια την αντίληψη της πραγματικότητας. Αρκεί να σκεφτείτε τον τελείως διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αξιολογείτε τα όποια εμπόδια της ζωής όταν είστε γεμάτοι χαρά σε σχέση με τις φορές που σας κατακλύζει η απογοήτευση, για να κατανοήσετε τι εννοώ.

Η αρχή της προσπάθειας ανάπτυξης απο-τελεσματικής διεκδικητικότητας βασίζεται στη συνειδητοποίηση και την αποδοχή των παρακάτω δεδομένων:

Κάποιοι άνθρωποι είναι ικανότεροι, εξυ- Y

πνότεροι ή τυχερότεροι από κάποιους άλλους. Πρέπει να αποδεχθείτε τα σωματικά και νο-ητικά σας όρια.

Κανένας δεν μπορεί να διεκδικήσει για Y

εσάς – Πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Εάν δεν αποφασίσετε εσείς για τη ζωή σας, Y

κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν. Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να διεκδι- Y

κήσετε – Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.Όσο λιγότερο διεκδικείτε, τόσο περισσότερο Y

χάνετε την ικανότητα να διεκδικήσετε.Η ζωή είναι γεμάτη μαθησιακές εμπειρίες Y

– Δεν μπορείτε να αποτύχετε, παρά μόνο να επιλέξετε.

Τίποτα δεν είναι δωρεάν – Τα καλά πράγ- Y

ματα χρειάζονται χρόνο, προσπάθεια και θυσίες.

Την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσου-με μερικούς τρόπους που μπορείτε να αναπτύξετε τη δική σας ικανότητα δι-εκδίκησης.

Διεκδικώντας Αποτελεσματικά (Μέρος 1ο)

Το κλειδί για την προσωπική

και επαγγελματική μας επιτυ-χία βρίσκεται στην ικανότητά μας να διεκδικούμε με απο-τελεσματικό τρόπο από τους άλλους. Η διεκδικητική συ-μπεριφορά προάγει την ισοτι-μία στις ανθρώπινες σχέσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τα συμ-φέροντά μας...

19ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ yΓέιΑ - ΔιΑτΡΟΦΗ

Το ασβέστιο είναι το συστατικό της διατροφής μας που έχει συνδεθεί όσο τίποτα με την υγεία των οστών καθώς

η μειωμένη πρόσληψη του από τη διατροφή ή η μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό σχετίζονται με την οστεοπόρωση. Οι ανάγκες σε ασβέστιο διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Οι μέσες ανάγκες για ασβέστιο για τους ενήλικες είναι τα 1000 mg/ημέρα, ενώ για τις μετεμμηνο-παυσιακές αυξάνονται στα 1200 mg/ημέρα. Η καλύτερη πηγή ασβεστίου είναι τα γαλα-κτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυριά). Ωστόσο το ασβέστιο περιέχεται και σε άλλα τρόφιμα, αλλά το ποσοστό απορρόφησής του παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις. Επομέ-νως όταν απουσιάζουν τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή, οι απαιτούμενες ανάγκες σε ασβέστιο δύσκολα καλύπτονται από τη κατανάλωση άλλων τροφίμων.

Ανάγκες σε γαλακτοκομικά προϊόντα • Παιδιά 1 – 3 ετών: 2 μερίδες • Παιδιά 4 – 8 ετών: 3 μερίδες • Παιδιά & έφηβοι 9 – 18 ετών: 4 μερίδες • Ενήλικες 19 – 50 ετών: 3 μερίδες • Ενήλικες (Γυναίκες στην εμμηνόπαυ-ση)> 50 ετών: 4 μερίδες • Εγκυμοσύνη - Θηλασμός: 3 μερίδες

1 ποτήρι γάλα περιέχει την ίδια ποσό-τητα ασβεστίου με: • 150 γρ. γιαούρτι • 30 γρ. παρμεζάνα, γραβιέρα • 40 γρ. Gouda, Edam, κεφαλοτύρι • 70 γρ. τυρί φέτα • 2,5 φλιτζ. μπρόκολο βρασμένο • 7 φλιτζ. βρασμένο σπανάκι • 2 φλιτζ. βρασμ. φασόλια άσπρα • 120 γρ. αμύγδαλα

Εκτός από το ασβέστιο, η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των οστών. Συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο και στην εναπόθεσή του στα οστά. Χωρίς την παρουσία της βιταμίνης D, η διαιτητική απορρόφηση ασβεστίου από τον εντερικό βλεννογόνο δεν θα ξεπερνούσε το 10-15% της συνολικής πρόσληψης. Σε άτομα με φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D, το λεπτό έντερο απορροφά περίπου το 30% του προ-σλαμβανόμενου ασβεστίου από τις τροφές. Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D τη συνθέτει ο οργανισμός μας μετά από έκθε-

ση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ υπάρχουν και κάποια τρόφιμα (αυγά, λιπαρά ψάρια, συκώτι, εμπλουτισμένα προ-ϊόντα όπως δημητριακά πρωινού, χυμοί και γάλα), τα οποία είναι σημαντικά για άτομα που δεν εκτίθενται συχνά στον ήλιο (π.χ. ηλικιωμένους). Γενικά, η έκθεση στον ήλιο 2-3 φορές/ εβδομάδα (15-30 λεπτά) των χεριών, του προσώπου ή των ποδιών θεω-ρείται επαρκής για τις ανάγκες σε βιταμίνη D. Δυστυχώς, τα επιστημονικά δεδομένα από την Ελλάδα δείχνουν ότι η ημερήσια πρό-σληψη ασβεστίου για πολλούς ενήλικες, ιδίως γυναίκες, είναι πολύ λιγότερη των συνιστώμενων οδηγιών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε πρόσφατη Πανελλαδική μελέτη φάνηκε ότι το 74% των αντρών και των γυναικών άνω των 60 ετών προσλαμβά-νει από τη διατροφή λιγότερο ασβέστιο από το συνιστώμενο. Επίσης ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών κυρίως δεν εκτίθε-νται όσο θα έπρεπε στον ήλιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παρουσιάσουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Εκτός από αυτά τα

δύο στοιχεία της διατροφής που σχετίζονται με την υγεία των οστών, η σκελετική υγεία επηρεάζεται και από άλλους διατροφικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ομοιό-σταση του ασβεστίου στον οργανισμό.

Οι κυριότεροι διατροφικοί παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση είναι:• Η αυξημένη πρόσληψη νατρίου (αλάτι) • Η αυξημένη πρόσληψη αλκοόλ (περισ-σότερα από 1 ποτό/ημέρα για τις γυναίκες και 2 ποτά/ημέρα για τους άντρες) • Η αυξημένη πρόσληψη καφείνης (περισ-σότερο από 3 φλιτζάνια καφέ/ ημέρα) • Μη επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών • Οι αυστηρές και στερητικές δίαιτες απώ-λειας βάρους

Ιδιαίτερα για τα φρούτα και τα λαχανικά, φαί-νεται ότι η υιοθέτηση της υγιεινής συνήθειας των 5 φρούτων και λαχανικών καθημερινά, προστατεύει τα οστά και δημιουργεί το ιδανι-κό περιβάλλον για να αυξηθεί η μάζα τους.

Η σημασία της πρόληψηςΟι στρατηγικές που έχουμε για να προ-

λάβουμε την οστεοπόρωση είναι αφενός να πετύχουμε την κορυφαία οστική μάζα που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της νεαρής ενήλικης ζωής, και αφετέρου να μειώσουμε τον ρυθμό της απώλειας οστικής μάζας που έως ένα βαθμό συμβαίνει φυσιολογικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η σωστή και επαρκής διατροφή, καθώς και η τακτική άσκηση είναι δύο πα-ράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία των οστών μας σε όλες τις ηλικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 80% των γυναι-κών που υπέφεραν από κάποιο οστεοπορω-τικό κάταγμα, δεν είχαν διαγνωστεί ποτέ για οστεοπόρωση και δεν είχαν ακολουθήσει ποτέ θεραπεία. Το στοιχείο αυτό δυστυχώς δείχνει την έλλειψη της ενημέρωσης που ακόμα ισχύει και το ότι εάν τα άτομα αυτά είχαν βελτιώσει εγκαίρως κάποιες από τις συνήθειές τους, πολλά από αυτά τα κατάγ-ματα δεν θα είχαν γίνει ποτέ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα οστεοπόρωσης

γράφει ο Κυριάκος ΡέππαςΚλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγοςwww.nutrimed.gr

www.sepik.net/neaΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

στο διαδίκτυο

20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέΛέΥθέΡΟΣ χΡΟΝΟΣ

Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Τον πλησιάζεις και του λες «Είμαι καταπληκτική στο κρε-βάτι.» Αυτό λέγεται Direct Marketing.

Είσαι σε ένα πάρτι με παρέα και βλέπεις έναν ωραίο άντρα. Μια φίλη από την παρέα σου τον πλησιάζει, δείχνει εσένα, και του λέει: «Είναι καταπλη-κτική στο κρεβάτι». Αυτό λέ-γεται διαφήμιση.

Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα. Τον πλησιάζεις και παίρνεις τον αριθμό του τηλέφωνου του. Tην επόμενη μέρα τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες «Γεια, είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.» Αυτό λέγεται Telemarketing.

Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα. Σηκώνεσαι, ισιώνεις το φό-ρεμα σου. Τον πλησιάζεις και του κερνάς ένα ποτό. Του λες

«Μπορώ;» και του φτιάχνεις τη γραβάτα ενώ ακουμπάς απαλά πάνω στο μπράτσο του, και του λες: «Αααα, επί-σης είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.» Αυτό λέγεται δη-μόσιες σχέσεις.

Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα. Σε πλησιάζει αυτός και σου λέει «Έμαθα πως είσαι κατα-πληκτική στο κρεβάτι». Αυτό λέγεται αναγνωρισιμότητα προϊόντος.

Είσαι σε ένα πάρτι και βλέ-πεις έναν ωραίο άντρα. Τον πλησιάζεις και τον πείθεις να πάρει τη φίλη σου σπίτι του.

Αυτό λέγεται πώληση προϊόντος.

Αυτός όμως έχει προβλήμα-τα με την απόδοση της φίλης σου, και έτσι σε παίρνει τηλέ-φωνο. Αυτό λέγεται Τεχνική Υποστήριξη.

Πας σε ένα πάρτι και στο δρόμο διαπιστώνεις πως

μέσα σε όλα αυτά τα σπί-τια που περνάς μπορεί να υπάρχουν ωραίοι άντρες. Σκαρφαλώνεις πάνω σε ένα

από τα σπίτια που βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της γει-τονιάς, και ξελαρυγγίζεσαι φωνάζοντας

«Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι!» Αυτό λέγεται Spam (ενοχλητική αλληλογρα-φία).

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ1. Είναι και οι «Αργοναύτες» του Μά-λερ.2. Η πρώτη σύζυγος του Περόν.- Αυτός δεν έχει «γίνει».3. Από τα γράμματα τα... πρώτα.Αδελφή της Αντιγόνης.4. Ήταν τα πόδια της μυθικής Σκύλ-λας.5. Δημιουργείται σε στερεό σώμα.Υβριστικήμεταχείριση ή προσβολή (καθ.).6. Συντομογραφία ανέμου.- Εκτελούν δρομολόγια (γεν.).7. Προμηνύει καλά.- Απαιτούνται για την προφορά ξένου συμφώνου.8. Και το δέντρο μας την προσφέρει.- Ποσοτικό επίρρημα.9. Δύο οι λαβές του.

ΚΑΘΕΤΑ1. Πηγάζει από τα Άγραφα.2. Αφορούν και εμάς.3. Μουσική νότα.- Βεβαιωτικό για τους αρχαίους.- Πήρε βραβείο (αντίστρ.).4. Στον αιώνα αυτόν ανακαλύφθηκε η Αμερική.- Παλαιότερη Γαλλίδα τρα-γουδίστρια.5. Σημαντικό το έργο του (αιτ.).6. Τραγικός ερωτευμένος κλασικού θεατρικού έργου.7. Αθλητικό σωματείο της Θεσσαλονί-κης (αιτ.).- Γειτονικά στο αλφάβητο.- Γαλλικό σύμφωνο.8. Τρία μόνο από το... μόνο.- Από μία πόλη της καταγόταν η Ασπασία.9. Δεν υπολογίζεται.

http://www.dailysudoku.com/

mediumDaily Sudoku: Wed 4-Aug-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

6 5 39 8 6 14 3

5 2 1 7

9 8 4 51 8

6 2 9 33 1 7

http://www.dailysudoku.com/

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ΜΕΤ

ΡΙΟ

http://www.dailysudoku.com/

mediumDaily Sudoku: Sun 8-Aug-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

6 3 4 8 9 5 2 1 75 8 1 2 6 7 9 3 47 9 2 4 1 3 5 6 81 2 9 5 4 6 7 8 38 7 5 9 3 1 4 2 64 6 3 7 2 8 1 9 59 4 7 6 8 2 3 5 13 5 6 1 7 9 8 4 22 1 8 3 5 4 6 7 9

http://www.dailysudoku.com/

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. ΜΟΡΑΒΙΑ 2. ΟΜΟ- ΟΤΡΑΣ 3. ΡΟΣ- ΤΑΜΙΑ 4. ΑΙ- ΑΣΜΑΤΑ 5. ΛΑΜΙΑ- ΤΑΚ 6. ΠΕΛΛΑΣ 7. ΣΤΕΝΟΙ- ΛΙ 8. ΡΗ- ΤΡΑΚ 9. ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ. ΚΑΘΕΤΑ: 1. ΜΟΡΑΛΗΣ 2. ΟΜΟΙΑ- ΑΡΤ 3. ΡΟΣ- ΜΠΕΗΣ 4. ΑΙΕΝ 5. ΒΟΤΣΑΛΟ 6. ΜΑΤΙ- ΛΙΤΑ 7. ΑΡΜΑΤΑ- ΡΝ 8. Η

ΑΛΣΑΤΙΑ 9. ΙΣΑΑΚ- ΣΚΙ.

ΛΥΣέιΣ ΦΥΛΛΟΥ 429

ΚΗΦΙΣΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2007100Γραφείο Αλλοδαπών 210 6289052ΚΕΠ 210 6234607Πολιτιστικό Κέντρο 213 2007205ΚΕΚΟΙΠΟΑ 210 8019633Πολυϊατρείο 210 6232945Αθλητικός Οργανισμός 210 8080846Δημοτική Βιβλιοθήκη 210 8012642ΚΑΠΗ Α΄ 210 8080108ΚΑΠΗ Β΄ 210 8013820Άλσος Κηφισιάς 210 8017038Ζηρίνειο 210 8012549ΔΑΚ Πολιτείας 210 6201112Τροχαία Κηφισιάς 210 8002937ΔΟΥ Κηφισιάς 210 8082507

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2007600

Υπηρεσία Ύδρευσης 210 8000049Δημοτική Αστυνομία 210 6253184ΚΕΠ 210 6255980Πνευματικό Κέντρο 210 6206190Δρυμπέτειο 210 6254189ΚΑΠΗ 210 6205006Δημοτικό Στάδιο 210 6229774Κλειστό «Καλαϊτζής» 210 62033051o Νηπιαγωγείο 210 80795522o Νηπιαγωγείο 210 62003521ο Δημοτικό 210 80732122ο&3ο Δημοτικά 210 8071434Παιδικοί Σταθμοί 210 6207473Γυμνάσιο 210 8073237Λύκειο 210 8073183Αστυνομικό Τμήμα 210 6206453ΙΚΑ Ν. Ερυθραίας 210 8072183Ταχυδρομείο 210 8000333Υποθηκοφυλακείο 210 8071359

ΕΚΑΛΗΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2140200

ΓΕΝΙΚΑΟΑΕΔ Αμαρουσίου 210 8067244Επιθεώρηση Εργασίας 210 2797890ΟΤΕ Βλάβες 210 8069099ΔΕΗ Βλάβες 210 8012231ΕΥΔΑΠ 1022Συμβ. Σταθμοί AIDS 210 7239945Γραμμή Απεξάρτησης 210 3617089Κέντρο Δηλητηριάσ. 210 7793777Εφημ/ντα Νοσοκομεία 1434ΕΚΑΒ 166 Πυροσβεστική 199Άμεσος Δράση 100

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ SUDOKU

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 21/10 Παρασκευή

8.00-22.00: ΜΑΚΡΗ Ελ.Βενιζέλου 123 Ν.Ερυθραία 21080012908.00 – 8.00: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγ.Τρύφωνος 19 Κηφισιά 2108089557

22/10 Σάββατο 8.00 – 22.00 ΔΟΥΒΗ Εθν.Αντιστάσεως 45 Ν.Ερυθραία 2108077527 918.00 - 8.00: ΜΑΝΕΤΑΣ Κοκκιναρά 28 - Πολιτεία Κηφισιά 2108016358

23/10 Κυριακή 8.00 – 22.00 ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Τατοΐου 122 Ν.Ερυθραία 21080009968.00 - 8.00: ΖΩΓΡΑΦΟΥ Νίκης 9 - (Είσοδος ΚΑΤ) Κηφισιά 2108019183

24/10 Δευτέρα 8.00 – 22.00 ΜΑΘΙΟY ΣΥΣΤ. Σεβδικίου 27 Ν.Ερυθραία 21062511008.00 - 8.00: ΠΑΠΑΔΗΜ/ΠΟΥΛΟΣ Αργυροπούλου 9 Κηφισιά 2108084511

25/10 Τρίτη 8.00-22.00: ΡΑΒΑΝΗΣ Χαρ.Τρικούπη 123 Ν.Ερυθραία 21080012418.00-8.00 ΜΠΑΛΙΟΥΣΗ Ελαιών 27 Κηφισιά 2108079377

26/10 Τετάρτη 8.00-22.00: ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ελ.Βενιζέλου 126 Ν.Ερυθραία 21062049808.00 – 8.00 ΠΙΤΤΟΥ Δροσίνη 5 - (Αγροτική Τράπεζα) Κηφισιά 2108013970

27/10 Πέμπτη 8.00-22.00: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΥΣΤ. Ελ.Βενιζέλου 85 Ν.Ερυθραία 21080002898.00 - 8.00: ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ Αδαμών 38 & Λύρα Ν. Κηφισιά 2106206226

ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΞέΡΑτέ Οτι...n Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμ-φραγμα!n Μόνο το 0,01% των γο-νιδίων φαίνονται εξωτερι-κά στον άνθρωπο (χρώμα ματιών, δέρματος)!n Στη Σιγκαπούρη το 80% των 18χρονων νέων έχει μυωπία!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

21ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑθΛΗτιΚΑ

Σάββατο 22/10 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α΄ ΕΠΣΑ

Ώρα 16.00 – Αγίων Αναργύρων Άγιοι Ανάργυροι – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γ΄ ΕΠΣΑ Ώρα 16.00 – Ζηρίνειο Κηφισιά 2010 – λυκόβρυση

ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΕΘΝΙΚΗ Ώρα 17.00 – Στέλιος Καλαϊτζής ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΟΦ Ηρακλείου

Ώρα 17.00 – Ν. Κηφισιάς ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Αμύντας

VOLLEY LEAGUE Ώρα 19.00

ΠΑΟΚ – ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣΒΟΛΛΕΪ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ώρα 20.30 – μετς Παναθηναϊκός – ΗΡΑΚλΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Κυριακή 23/10 ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ώρα 12.00 – Αργυρούπολης ΑΟ Ελληνικού – ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α΄ ΕΠΣΑ Ώρα 16.00 – Ιλίου Ιάσων – ΑΠΟ ΚHΦΙΣΙΑΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ Α΄ ΕΣΚΑ Ώρα 21.00 – Ζωγράφου ΑΟ Ζωγράφου – ΑμΑΖΟΝΕΣ

Το Πρόγραμματων Αγώνων

Ο Ηρακλής Κηφισιάς νίκησε τον Ολυμπιακό 2-1 (17-25, 25-22, 26-24) σε φιλικό που έγινε στο

κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη...Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για πρώ-

τη φορά με όλες του τις αθλήτριες και όπως δήλωσε ο Τέλης Σωτήρχος η ομάδα χρειάζεται χρόνο και ακόμα προβλη-ματίζεται για τη θέση του λίμπερο. Ο Ηρακλής Κηφισιάς παρά την απουσία της Ιβάνοβα ήταν πιστός στην τακτική του και δικαιώθηκε με την ανατροπή του 3ο σετ από 23-20 και 24-21 χάρις το τακτικό σερβίς της Λαμπρούση (σε λίγο video με το φινάλε του αγώνα).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κόβαζιτς): Βαρουδάκη, Διώτη, Καραγκούνη, Μπούρα, Λαμπρούση, Γιώτα / Ρό-γκα (λ), Λέτο Μπιόλο, Μωραϊτίδου,

Καβαδία.

Η ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ σε δηλώσεις της στο volleynews.gr είπε για το νικη-φόρο φιλικό επί του Ολυμπιακού αλλά για τους στόχους της ομάδας των βορείων προαστίων στο νέο πρωτάθλημα:

«Ηταν πολύ δυνατός ο φιλικός αγώ-νας που δώσαμε με τον Ολυμπιακό. Στην αρχή ήμασταν λίγο σφιγμένες αλλά μετά απελευθερωθήκαμε και γυ-ρίσαμε 2-1 το παιχνίδι. Και εφέτος ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να πάει όσο καλύτερα γίνεται. Θα προσπαθήσουμε ομαδικά όλες παρόλο τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς να πάμε όσο καλύ-τερα γίνεται. Στο φιλικό με τον Ολυμπι-ακό έκανα τακτικό σερβίς, δόθηκε και η μάχη στο φιλέ και το πήραμε.

Ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ξένες. Τα βλέπω πολύ θετικά. Για τον στόχο δεν ξέρουμε. Ας αρχί-σουμε και θα τα δούμε όλα στο τερέν. Δουλεύουμε σκληρά, 2,5-3 ώρες την ημέρα. Τα συνδυάζουμε και με τις σπουδές. Όλα είναι ένα πρόγραμμα. Σωστός προγραμματισμός».

Φιλική νίκη του Ηρακλή Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού

Με νίκη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ η Κηφι-

σιά που επικράτησε 3-1(27-25, 23-25, 25-23, 25-23) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο ζηρίνειο. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με κλειστό σκορ σε όλα τα σετ...

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μπέλλο που είχε 20 πόντους αλλά κυρίως από τους Καρι-πίδηκαι Εστράδα που σημεί-ωσαν με 18 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Στο 1ο σετ ο Εθνικός προη-γήθηκε 23-21 (άουτ Καριπίδη, κόντρα Γκονζάλες) και έφτασε στο 22-24, με τον ΑΟΚ να ισο-φαρίζει 24-24 και να παίρνει το σετ με μπλοκ του Καλαϊτζίδη και κόντρα επίθεση του Ντε Ρόκο.

Στο 2ο σετ ο Εθνικός προη-γήθηκε 24-21, αλλά ο Μπέλος κι ο Εστράδα (μπλοκ) έφεραν το 23-24 για να τελειώσει το σετ με διπλή μπαλιά του Καριπίδη σε προσπάθεια για πάσα (υπόδει-

ξη που προκάλεσε τις διαμαρ-τυρίες των γηπεδούχων).

Στο 3ο σετ ο Μπέλλος έκανε το 23-22, δίνοντας τη θέση του στον Καρακίτσο για σερβίς, με τον τελευταίο χάρις στο βοήθεια του φιλέ να πετυχαίνει το 24-22. Το χαμένο του σερβίς έκανε το 24-23, αλλά ο Καλαϊτζίδης με επίθεση πρώτου χρόνου τελείωσε το σετ.

Στο 4ο σετ η Κηφισιά προη-γήθηκε 19-17, αλλά ο Εθνικός με σερί 4-0 πέρασε 21-19. Στο

20-22 ο Μπέλλος με απίστευτη επίθεση στη μικρή διαγώνιο (κι ενώ έκανε άλμα σχεδόν ένα μέτρο έξω από την τελική πλάγια γραμμή), μείωσε σε 21-22 για να έρθει το 22-22 με μπλοκ στον Γκονζάλες. Στο 23-23 ο Αργεντινός κάρφωσε άουτ σύμφωνα με τους διαιτητές, οι Θρακιώτες ζήτησαν μπλοκ άουτ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε και στην επόμενη φάση με κόντρα επίθεση του Ντε Ρόκο το θρίλερ

έλαβε τέλος.Για τον Εθνικό οι 27 πόντοι

του Γκονζάλεζ αποδέχτηκαν λίγοι, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κουμεντάκης με 15.

Οι Κηφισιώτες πήραν το πρώτο 27-25 με τον Εθνικό να απαντά παίρνοντας το δεύ-τερο 25-23. Στα δυο επόμενα η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη πιο ψύχραιμη στο τέλος πήρε και τα δυο με το ίδιο σκορ 25-23 και τη νίκη.

Τα σετ: 3-1 (27-25, 23-25, 25-23, 25-23)

ΑΟ ΚHΦΙΣΙΑΣ (Αρσενι-άδης):Μπέλλος 20 (19/38 επ., 1 μπλοκ), Καλαϊτζίδηςβ8 (3/5 επ., 5 μπλοκ), Νικο-λάκης 5 (4 άσοι, 1 μπλοκ), Ντε Ρόκο 10 (7/15 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 43% άρι-στες), Εστράδα 10 (6/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καριπίδης 18 (18/38 επ., 57% υπ. - 51% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 73% υπ. - 46% άριστες / Καρακίτσος 1, Μαυράκης, Δεληπρίμης 2 (2/7 επ.).

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ VOLLEYBALL

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνε-ται την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και το

Σάββατο 29 Οκτωβρίου το 18ο Τουρνουά βόλεϊ στη μνήμη του αείμνηστου Στέλιου Καλαϊτζή, του ανθρώπου που πρώτος είδε τη σημασία του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες και έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία των ακαδημιών μας.

Στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ» μετέχουν οι ομάδες βόλεϊ της B΄Εθνικής Κατηγορίας, Σ.Α Κολεγίου Αθηνών, Α.Σ Αίας Μαλεσίνας και ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα των αγώνωνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/201117.30’: Α.Σ Αίας Μαλεσίνας – ΑΕΚ19.30’: Σ.Α. Κολέγιου Αθηνών – Πανερυθραϊκός Α.ΣΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/ 201117.30’: Αγώνας για 3η – 4η θέση19.30’: Αγώνας για 1η – 2η θέση

Μετά το τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν τιμητικά έπαθλα στους συμμετέχοντες.

ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΥ Α.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο τμήμα βόλεϊ του Πανερυθραϊκου Αθλητικού Συλλόγου ζητάει συνεργασία επ' αμοιβή με ικανό άτομο που να

διαθέτει καλές επικοινωνιακές ικανότητες, βασικές γνώσεις marketing, βασικές γνώσεις στους Η/Υ και στο Microsoft Office. Θα προτιμηθούν άτομα που γνωρίζουν την επιχειρηματική αγορά της περιοχής Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς, κατοικούν στη ευρύτερη περιοχή και διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Ελεύθερο ωράριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το υπεύθυνο του συλλόγου κο Άγγελο Κυριακίδη στο τηλέφωνο 6977633302

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 3-1VOLLEYLEAGUE

Τρίποντο με σούπερ Καρυπίδη

18ο Τουρνουά «Στέλιος Καλαϊτζής»

22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑθΛΗτιΚΑ

Αthens indoor football

Ευρώτα 24 Κηφισιά(κάθετος Τατοΐου)

210 800 28 756944 39 79 66

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε η ΑΕΝΚ στη Λευκάδα από την

τοπική Δόξα με 85-79. Η ανα-μέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη της τη διάρκεια με την Κηφισιά να έχει το πάνω χέρι μέχρι και 7 λεπτά πριν το τέλος, όμως στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν πιο αποφα-σιστικοί και πήραν τη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι συμβαδίζοντας ουσι-αστικά στο σκόρ με το 1ο δε-κάλεπτο να τελειώνει με 21-19

υπερ της Λευκάδας.Στο 2ο δεκάλεπτο το ματς

συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τους γηπεδούχους να προηγού-νται με 44-38 στο ημίχρονο, ενώ η φάση που ίσως να έκρινε και το παιχνίδι ήταν η αποβολή στο 19› με 2 απανωτές τεχνικές ποινές του Σάββα Νικητάκη.

Ως εκ τούτου οι εναλλακτικές επιλογές του κ.Παπαθεοδώρου «στέρεψαν» αλλά οι παίχτες του μπήκαν πεισμωμένοι στο 3ο δεκάλεπτο και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος

τους κατάσταση με ένα σερι 8-20, προηγούμενοι ακόμα και με 6 πόντους (52-58) , για να μειώσουν λίγο αργότερα σε απόσταση βολής οι γηπεδούχοι (59-63)

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν και το πιο επεισοδιακό όσον αφορά την εξέλιξη του σκόρ, καθώς η ΑΕΝΚ στο 33› με νέο ξέσπασμα προη-γήθηκε με 8 πόντους διαφορά (60-68), αλλά οι Λευκαδίτες δεν είχαν πεί την τελευταία τους λέξη....αρχικά ισοφάρισαν, με ενα δίλεπτο ξέσπασμα κι ένα επι

μέρους σερι10-2, σε 70-70 ενώ και στην συνέχεια ήταν καταιγι-στικοί παίρνοντας προβάδισμα 9 πόντων (81-72), για να λήξει τελικά το παιχνίδι με85-79!

Δεκάλεπτα: 21-19, 44-38, 59-62, 85-79

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώ-ρου): Νικητάκης, Μοσχοβί-της 21 (1), Λυμπερόπουλος 5 Διαμαντόπουλος 6 (1), Κόκκαλης 3 (1), Μενουδά-κος 17 (3), Σιούτης 8 (2), Μιχαλόπουλος 1, Κουκου-νιάς 18 (1).

Με αυτή τη δήλωση σχολίασε ο Δημήτρης Χουχουλής την από-

δοση της ομάδας του στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Παγκράτι. Ο Πανερυθραϊκός δεν παρουσίασε το καλό πρόσωπο των δύο πρώ-των αγωνιστικών και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 77-68.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά, με αποτέλεσμα στο πρώτο του τρίλεπτο το σκορ να είναι μόλις στο 2-2, με τις άμυνες να παί-ζουν καταλυτικό ρόλο. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο τέμπο με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ με αποτέλεσμα αυτό να κλείσει με 19-17 υπέρ του Παγκρατίου.

Με την έναρξη του δεύτερου δε-καλέπτου οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +10 (29-19) χάρη σε ένα γρή-γορο 10-2 . Ο Πανερυθραϊκός δεν βελτίωσε την εικόνα του ούτε στη συνέχεια και η διαφορά έφτασε στο +18 (41-23) για να τελειώσει το ημίχρονο με 45-30.

Με την έναρξη του τρίτου δε-καλέπτου οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή μπήκαν αποφασισμέ-νοι να παίξουν σκληρή άμυνα με αποτέλεσμα να κρατήσουν τον αντίπαλο 4 λεπτά με μόλις 2 πόντους. Έτσι με ένα επιμέρους σερί 2-9 μείωσαν στο 47-39. Στη συνέχεια του δεκαλέπτου το Πα-γκράτι αύξησε πάλι το ρυθμό του και με τον Πανερυθραϊκό να κολ-λάει επιθετικά η διαφορά έφτασε τους + 19 (62-43) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 62-45.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλ-λαξε η εικόνα του παιχνιδιού με τον Πανερυθραϊκό να καταφέρνει τουλάχιστον να μειώσει το μέγεθος της ήττας του στο φινάλε.

Δεκάλεπτα: 19-17, 45-30, 62-45, 77-68.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχου-λής): Κοντούδης 3 (1), Στραγα-νιώτης 12 (2), Καλλιανιώτης 2, Λάκκας 5 (1), Ξιούρας 6 (2), Μι-χάλογλου, Πρίτσος 1, Μαχαίρας 11, Ροδοστόγλου 5, Κατούφας 20 (2), Παπαντωνάκος 3.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – Α.Ε.Ν.Κ 85-79

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 77-68

«Μείναμε στο Λαγκαδά»

Έχασε και πάλι στο τέλος

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 6 259-2022 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 6 243-2233 ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 5 213-2034 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 5 198-1985 ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΕΡΜΗΣ 5 236-2266 ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 5 233-2237 ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 5 213-2168 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ 5 210-2239 ΑΕΚ 4 202-21210 ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 4 225-20711 ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 4 237-22012 ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4 242-23013 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 4 210-21614 ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 4 202-21115 ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3 236-27016 ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 3 178-257

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 Χαϊδάρι 10 6-12 Αρης Πετρούπολης 10 8-33 Πεύκη 9 7-44 Αγιοι Ανάργυροι 7 7-35 Πανερυθραϊκός 7 5-46 Δαφνη Π. Φαλήρου 7 5-47 Αττικός 7 4-38 Δόξα Βύρωνα 7 5-59 Χολαργός 6 6-310 Ολυμπιακός Λιοσίων 4 4-511 Αγιος Δημήτριος 4 4-712 Αγιος Ιερόθεος 3 4-613 Βοτανικός 3 2-414 Θύελλα Αγ Δημ. 2 1-415 Πανθησειακός 1 3-916 Ανθούπολη 1 1-7

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 Ιάσων 12 10-32 *Διάνα Ηλιουπ. 9 3-03 Αστερας Ζωγρ. 7 7-44 Χαραυγιακός 7 4-45 *Σούρμενα 6 8-16 Ηράκλειο 6 7-77 Αστέρας 2004 5 3-28 Αθηναϊκός 5 4-59 Παλαιό Φάληρο 5 3-410 Γαλάτσι 4 6-611 *ΑΠΟ Κηφισιάς 4 4-412 Καματερό 3 3-713 *Ηφαιστος Περιστερίου 3 1-714 Ελευθερούπολη 1 2-615 ΑΕ Μεταμόρφωσης 1 1-616 Ηλυσιακός 0 0-0

* ένα αγώνα λιγότερο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ A ΕΠΣΑ (3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ)σε 4 αγώνες

ΜΠΑΣΚΕΤ A2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝσε 3 αγώνες

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ A ΕΠΣΑ (2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ)σε 4 αγώνες

ΒΑθμΟΛΟΓιέΣ

23ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ aθΛΗτιΚΑ

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΗΣΕΙΑΚΟΣ 2-0

Από νίκη σε νίκη ο ΠανερυθραϊκόςΤη δεύτερη συνεχόμενη νίκη

του πέτυχε ο Πανερυθραϊ-κός, που μετά το σπουδαίο

διπλό μέσα στον Άγιο Δημήτριο, επικράτησε και του Πανθησεια-κού, στο “Φώτης Βαρδαξής. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 2-0 τον αντίπαλό τους με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την αρχή ο Πανερυθραϊκός ήταν αυτός που είχε την υπεροχή των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά και αναζητώντας από την αρχή ένα γρήγορο γκολ. Οι ευκαιρί-ες ήρθαν, όμως οι παίχτες του Αντώνη Τσιμπάκη τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες έγινε στο 36ο λεπτό, όταν ο Σαμπάνης των φιλοξενουμένων άφησε την ομάδα του με δέκα παίχτες, για αγκωνιά στον Λαζαρίδη.

Με την έναρξη του δευτέρου

ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο, εκμεταλλευό-μενοι και την αριθμητική υπερο-χή. Αυτό απέφερε καρπούς μόλις τρία λεπτά μετά. Ο Παπάζογλου βρέθηκε μόνος του μες στην πε-ριοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία άνοιξε το σκορ για τον Πανερυθραϊκό. Από κει και έπειτα οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και είχαν την ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη από νωρίς. Αυτό έγινε στο 85ο λεπτό, όταν ο Παπάζογλου έκανε εξαιρετική ενέργεια πάσαρε παράλληλα και ο επερχόμενος Μπαστέας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Πα-νερυθραϊκό να παίρνει ακόμα ένα τρίποντο και να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Μολ-

φέσης, Κόλιας (46› Γκόνος), Γκόλιας, Σαξανίδης, Βελαώ-ρας, Λαζαρίδης, Κοπάνης (71› Μπαστέας), Παπάζογλου, Πα-παθανασίου (25› Αντωνιάδης), Λουκάς, Γαζής.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 2ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 0Ξεκούραστα στους 16 του Κυπέλλου

Με φόρα από το πρωτά-θλημα αγωνίστηκε στο θεσμό του κυπέλλου ο

Πανερυθραϊκός, που δε δυσκολεύ-τηκε να προκριθεί με νίκη 2-0 επί της Ελπίδας Αγίων Αναργύρων. Οι ερυθρόλευκοι ήταν φανερά ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν

να είχαν πετύχη μια ακόμα πιο ευρεία νίκη. Το σκορ για τους νι-κητές άνοιξε ο Γαζής μόλις στο 10’ μετά από σέντρα του Κολέτσα. Στο 25′ ό ο Γαζής πάλι από σέντρα του Κολέτσα με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα αουτ.Στο 60’ μετά από φάουλ του Λούκα ο Παπάζογλου στέλνει την μπάλα με το κεφάλι στο πλεκτό αλλά ο διαιτητής ακυρώνε το τέρμα . Στο 75’ μετά από φανταστική ομαδική δουλειά Μπαστέα-Γαζή-Παπάζογλου-Αντωνιάδη βρίσκει τον τελευταίο με ωραίο σουτ να γράφει το τελικό 2-0.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Τσιμπά-κης): Χατζηφόρος, Κολέτσας, Ζούνα, Σαξανίδης, Βελαώρας, Γκόλιας, Μπαστέας (80΄ Τρια-νταφύλλου), Χατζής(46΄ Αντω-νιάδης), Τορλαχίδης(26΄ Πα-πάζογλου), Λουκάς, Γαζής.

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ – ΧΑΪΔΑΡΙ 2-0

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου πέρασε ο Ελπιδοφόρος, που επικρά-τησε του αξιάμαχου Χαϊδαρίου. Η

ομάδα της Κηφισιάς επιβλήθηκε με σκόρ 2-0 του αντιπάλου του στο Ζηρίνειο σε ένα ματς ιδιαίτερα σκληρό κατά την διάρ-κεια του οποίου ο Ελπιδοφόρος απέδωσε ικανοποιητικό ποδόσφαιρο.

Το σκόρ άνοιξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Κακλαμάνος με σούτ εντός της μεγάλης περιοχής και προς το τέλος του αγώνα (85›) την πρόκριση σφράγισε με ωραίο γκολ ο Κάρο.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ:Ιωσήπου, Τσαπα-ρής (82› Λυμπέρης), Εσλερ, Λίτσος, Χόρτσας, Ελευθερίου (46› Γκουτσού-λας), Κορακάκης, Μακρής, Στρατάκης, Κακλαμάνος, Γκόντζος (57› Κάρος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 55 ΤΕΡΨΙΘΕΑ 65Δεκάλεπτα : 7-15, 30-37, 46-49, 55-65ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Θέμελης): Μίχου 6, Καραβέλη 10(1), Μολφέτα, Παπαδο-πούλου 2, Μαύρου 10, Τριμέρη 12(3), Σωτηρίου, Μάλαμα 4 Τουλιάτου 2, Πετράκη 9(1).

ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 3 ΓΑΛΑΤΣΙ 2Σκόρερς: Σπέρτος 42΄, 84΄, Πουλάκης 74΄ ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Λιβανός, Σινοτρα-κάϊ, Ζαχαρόπουλος (80΄ Σπέρτος Ι.), Βήχας, Βούλγαρης, Δρόσσος, Σπέρτος Β., Νιάρος, Καραπιπιάνης (46΄ Χαρα-λάμπους), Κόστα (46΄ Συγγελάκης), Πουλάκης.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ 30ΜΕΛΑΣ 69Δεκάλεπτα: 11-19, 19-38, 25-59, 30-69ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Μπρομπεργκερ): Νη-σιωτάκη 6, Τούντα, Πολίτη 4, Γαρ-γαρέτα 7, Φλίγκου 6, Ρίζου, Γείτονα, Λιαγκοζη 3, Γκολιά Μ. 2, Κριθημου 2

Α΄ ΕΠΣΑ

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθή-κες πραγματοποι-

ήθηκε με επιτυχία χθες, Κυ-ριακή 16 Οκτωβρίου 2011, ο 6ος Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Ανάβασης Κατσιμιδίου που διοργάνω-σε η ΠΕΠΑ προς τιμή του Σταμάτη Ρηγούτσου.

Ο μεγάλος πρωταθλητής της ΑΕΚ Σταμάτης Ρηγού-τσος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στις 31 Δε-κεμβρίου του 2005, σε ηλικία 65 ετών.

Έτρεξε για περισσότερα

από 23 χρόνια, με τη φα-νέλα της ΑΕΚ. Άρχισε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 16 ετών, μετά τη νίκη του στο Λαϊκό Αγώνα, τον οποίο διοργάνωνε κάθε χρόνο η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ

στη διαδρομή Παναθηναϊκό Στάδιο-Βούλα.

Στην καριέρα του αναδεί-χθηκε πολλές φορές πρωτα-θλητής Ελλάδος στο δρόμο και την πίστα. Αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα δύο

φορές στο διεθνή ποδηλα-τικό γύρο Αιγύπτου, τερμα-τίζοντας τη μία φορά 6ος, ενώ πήρε μέρος και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τυνησίας.

Στον 6ο Αγώνα Ατομικής

Χρονομέτρησης συμμετεί-χε και ο ΠΑΣ με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα:Κατηγορία ΓυναικώνΤβισς Σαμπρίνα: 1η

θέση Κατηγορία ΑνδρώνΣκανδάλης Κωνσταντίνος:

9η θέση

Ποδηλατικός Αγώνας προς τιμή του Σταμάτη Ρηγούτσου

Την πρώτη παρουσία τους στην Α' ΕΣΚΑ στην ιστορία τους απολαμβάνουν φέτος

οι Αμαζόνες. Η ομάδα που πέρσι κατάφερε να βγάει εις πέρας το στόχο της και να κερδίσει την άνοδο, φέτος θέλει να αποδείξει ότι η παρουσία της στην πρώτη κατηγορία της Αθήνας δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ανήκει εκεί. Παρά την περσινή επιτυχία, η ομάδα πέρασε ένα περιπετειώδες καλοκαίρι, με κάποιες σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Κοινό στοι-χείο με πέρσι πέρα του βασικού κορμού των εφτά παιχτριών, η παραμονή του προπονητή Ραλφ Μπρόμπεργκερ, του ανθρώπου που μετουσίωσε σε αποτελέσματα τις φιλοδοξίες της διοίκησης των Αμαζόνων.

Ο πρόεδρος των Αμαζόνων Δημήτρης Τζανετής, αφού ευ-χήθηκε μια καλή αθλητική χρονιά σε όλα τα σωματεία του ενιαίου Δήμου, μίλησε για τη δύσκολη χρονιά που ακολουθεί: «Βασικός στόχος του συλλόγου μας είναι όλα τα μέλη του να ευχαριστιού-νται αυτό που κάνουν. Είμαστε

ερασιτεχνικό σωματείο και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη ση-μασία. Πέρα απ' αυτόν το στόχο, οι αγωνιστικοί στόχοι εξαρτώ-νται από αρκετούς παράγοντες κάθε χρόνο. Εξαρτώνται από το ταλέντο αλλά και την όρεξη για δουλειά που έχει κάθε αθλήτριά μας. Άσχετα με το αγωνιστικό αποτέλεσμα είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να προάγουμε το fair play, καθώς μας αρέσει να βλέπουμε τον αθλητισμό σαν πολιτισμό γενικότερα» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των Αμαζόνων, για να συνεχίσει πλέκοντας το εγκώμιο του Ραλφ Μπρόμπεργκερ. «Και φέτος συνεχίζουμε με τον προπονητή που μας ανέβασε, θα είναι η τρίτη χρονιά του στις Αμαζόνες. Πήρε την ομάδα στα δύσκολα και χάρη στη δουλεία του πετύχαμε πολλά με αποκο-ρύφωμα την άνοδο στο τέλος του χρόνου. Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψω και τη σημαντική βοήθεια του Νίκου Παπαγεωργί-ου σε οργανωτικό επίπεδο»

Τέλος, μίλησε για τη βοήθεια που περιμένει από το δήμο και

το φετινό στόχο των Αμαζόνων. «Η οικονομική βοήθεια του Δή-μου είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά πιστεύω ότι όπως και πέρσι ο Δήμος θα κάνει το καθήκον του προς τις Αμαζόνες. Μελανό σημείο για το σωματείο είναι η έλλειψη συμμετοχής στις υποδομές. Όσο κι αν δεν μας αρέσει, δυστυ-χώς αυτή τη στιγμη δεν υπάρχει αθλήτρια από τις ακαδημίες που θα μπορούσε να πλαισιώσει την πρώτη ομάδα. Όσο για φέτος ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε και νομίζω μπορούμε να το καταφέρουμε, να σταθερο-ποιηθούμε στην Α' ΕΣΚΑ!»

Τον ίδιο στόχο έθεσε και ο προ-πονητής των Αμαζόνων, Ραλφ Μπρόμπεργκερ, που μίλησε και για τις δυσκολίες που αντι-μετωπίζει η ομάδα. «Ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατη-γορία. Αν είναι εφικτό αυτό να συνδυασθεί με καλό μπάσκετ θα είμαι απόλυτα ευχαριστημέ-

νος. Η κατηγορία είναι δύσκολη. Εμείς έχουμε νέες παίχτριες και σε συνδυασμό με το ότι μαζευ-τήκαμε πολύ αργά σημαίνει ότι χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα για να παρουσιάσουμε αυτό που μπορούμε. Θα μας πάρει καιρό. Πιστεύω ότι απόλυτα έτοιμη θα είναι η ομάδα στο δεύτερο γύρο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε να φτάσου-με σε υψηλό επίπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται και φυσικά να μην έχει χαθεί το τρένο της παραμονής!”

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡΗΡΘΑΝ: Ραφαέλα Πολίτη (από Άρη Χολαργού), Όλγα Φλίγκου (από Μελά), Βάνα Λιαγκόζη (από Μελά), Ανδριάνα Κρίθη-μου (από Απόλλωνα), Κωνστα-ντίνα Ζαρκαδούπα (από Άρη Πετρούπολης)ΕΜΕΙΝΑΝ:Μαριέλα Νησιω-τάκη, Τέρυ Τούντα, Άντζη Γαργαρέτα, Έυη Ρίζου, Ζωή Γείτονα, Βάσω Γώγου, Αριστέα Παπαγγέλου, Βίκυ Παντου-σοπούλου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ, πρόεδρος ΑΜΑΖΟΝΩΝ:

«Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να προάγουμε το fair play»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ ΑΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό συμβούλιο της Κηφισιάςκαι τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας

συμμετέχοντας στον πάνδημο εορτασμό της 71ης Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ

Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι

Α. Για την 27η Οκτωβρίου 2011 (ημέρα Πέμπτη)

Γενικό Σημαιοστολισμό στο Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 27• ης και μέχρι της Δύσης της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδυνές ώρες της 27ης έως και της 28ης Οκτωβρίου.Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία.• Ώρα 11.00 πρωινή Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη, Κηφισιά) από αντι-προσωπευτικές ομάδες μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σωματείων, Συλλόγων, Καθηγητών, Δασκάλων.Ώρα 11.30 πρωινή Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη) από αντιπροσω-πευτικές ομάδες μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Β. Για την 28η Οκτωβρίου 2011 (ημέρα Παρασκευή)

Ώρα 7.30 πρωινή • Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.Ώρα 11.00 πρωινή • Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλης.

• Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων (Ελ. Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα, Νέα Ερυθραία) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, εκπρόσωπο των Αστυνομικών Τμημάτων, το Διοικητή Πυροσβεστικής Ακαδημίας, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Α. Αττικής, εκπροσώπους των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπροσώπους Πολι-τικών Κομμάτων.

Ώρα 12.00 π.μ. • Χορευτικά συγκροτήματα των Δημοτικών Σχολείων Κηφισιάς και το Επίλεκτο ΤμήμαΠαραδοσιακών Χορών του Ν.Π. «Δημήτριος Βικέλας» θα χορέψει ελληνικούς χορούς επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.• Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Κηφισιάς.• Παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, των Μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προ-σκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Συλλόγων του Δήμου Κηφισιάς επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου ενώπιων των επισήμων.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝΤο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και όλες οι Δημόσιες, Πολιτικές, και Αστυνομικές Αρχές του Δήμου με τους υπαλλήλους τους, τα Σχολεία, Σωματεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς και όλος ο Λαός του Δήμου. Τηλ.: 213 2007 252- 213 2007 253

Κηφισιά 18 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ