τοπικη κοινοτητα ιππειου

Post on 30-Jun-2015

115 views 0 download

Transcript of τοπικη κοινοτητα ιππειου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΠΠΕΙΟΥΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

Σε μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία για τη χώρα αλλά και ειδικότερα για το νησί μας, καταθέτουμε τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου για το έτος 2012. Ενός έτους μεγάλων αλλαγών, ανατροπών αλλά και δυσκολιών, σε όλα τα επίπεδα..

Τοποθέτηση φωτοβολταϊκων φωτιστικών στο νεότευκτο παρκινγκ Ιππείου μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από τεχνική μελέτη του Δήμου Λέσβου.

Επισκευή του λιθόστρωτου της κεντρικής αγοράς Ιππείου από τους μαθητευόμενους στο πρόγραμμα «Κατάρτιση εξειδικευμένων τεχνιτών στην κατασκευή παραδοσιακών λιθόστρωτων» του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

Προμήθεια και τοποθέτηση νέας υποβρύχιας αντλίας στην γεώτρηση του Ριζοβουνίου

Τοποθέτηση συστήματος τηλεχειρισμού στο αντλιοστάσιο και στην δεξαμενή ύδρευσης με στόχο την απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή υγιεινού νερού στους κατοίκους της Κοινότητας Ιππείου

Ηλεκτροδότηση αντλιοστασίου της νεότευκτης δεξαμενής ύδρευσης Ιππείου η οποία αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία τις πρώτες ημέρες του 2013.

Συντήρηση και επισκευή του σχολικού συγκροτήματος Ιππείου από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου.

Επισκευή του καυστήρα πετρελαίου στο Δημοτικό σχολείο Ιππείου από την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισκευή και αντικατάσταση δέκα φωτιστικών σωμάτων στο πάρκο και την παιδική χαρά Ιππείου 

Αντικατάσταση φθαρμένων ξύλων στα παγκάκια εντός του πάρκου Χατζηνικολή πίσω από το Περιφερειακό Ιατρείο Ιππείου.

Διαμόρφωση αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Γήπεδο Ιππείου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Βαφή και συντήρηση κιγκλιδωμάτων Δημοτικού Γηπέδου Ιππείου από τους απασχολούμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Καθαρισμός ρεμάτων περιμετρικά του Ιππείου από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τους απασχολούμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Επισημαίνεται ότι κατά την καταστροφική πλημμύρα του Δεκεμβρίου δεν αναφέρθηκαν ζημιές εντός του οικισμού.

Καλλωπισμός και συντήρηση πάρκων και πλατειών από τους απασχολούμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο παλαιό αυλάκι άρδευσης του Ιππείου όπου με φυσική ροή θα διοχετεύεται στο αντλιοστάσιο της άρδευσης. Υπολογίζεται ότι μετά τις εργασίες συντήρησης εξοικονομήθηκε ένα σημαντικό ποσό λόγω της μείωσης άντλησης υδάτων από το υπέδαφος ενώ παράλληλα προστατεύεται και ο υδροφόρος ορίζοντας από φαινόμενα υπεράντλησης.

Ευπρεπισμός αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Ιππείου από τους απασχολούμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς από την Ομάδα Εθελοντών Ιππείου.

Υπαγωγή της Κοινότητας Ιππείου σε πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Προμήθεια Κάδων Ανακύκλωσης και ειδικών δοχείων συλλογής τηγανελαίου.

Αποκατάσταση βατότητας αγροτικής οδοποιίας η οποία όμως καταστράφηκε στο μεγαλύτερό της μέρος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου.

Καθαρισμός τάφρων και πρανών της Δημοτικής οδού Ντιπίου – Ιππείου από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, μετά από σχετικό αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Αντικατάσταση εξοπλισμού Γραφείου Τοπικής Κοινότητας Ιππείου

Επέκταση αγωνιστικού χώρου Δημοτικού Γηπέδου Ιππείου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. (Συνεχιζόμενο έργο)

Παραλαβή και ηλεκτροδότηση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Ιππείου

Κατασκευή Δικτύων αποχέτευσης (Βιολογικός) ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε

Επέκταση αγωνιστικού χώρου Δημοτικού γηπέδου Ιππείου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«Βελτίωση κατά τμήματα 4ης Επαρχιακής Οδού από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού μέχρι Καρύνη Νήσου Λέσβου» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΕΣΠΑ)

Εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ιππείου ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΕΣΠΑ)

Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση κλιματιστικών στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου. ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ (ίδιοι πόροι Δήμου Λέσβου)

Ανάπλαση Πάρκου Ιππείου

Πρόσβαση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις Ιππείου – Συκούντας

Ασφαλτόστρωση πάρκινγκ Ιππείου

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Οικονομική κρίση μετανάστευση και ρατσισμός. Η ελληνική διάσταση του προβλήματος» σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε ‘’Τα φώτα απέναντι’’ .

Συμμετοχή για 2η συνεχή χρονιά στην εκστρατεία «Η Ώρα της Γης 2012» με κλείσιμο των φώτων της κεντρικής αγοράς στις 31-3-2012 για μια ώρα ως συμβολική κίνηση, που μπορεί όμως να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμού εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Εθελοντικός καθαρισμός πάρκου Ιππείου από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιππείου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ιππείου την 6η Ιουνίου 2012, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.

Παρουσίαση δυο μονόπρακτων του Ντάριο Φο «Η μαμά φρικιό» και «Ελεύθερο ζευγάρι» από τη Θεατρική Ομάδα Αγίας Παρασκευής «οι Παράλογοι» στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού.

Διοργάνωση 2ης Γιορτής Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου και την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης που προέκυψε μετά από Δημόσια Διαβούλευση.