Oktovrios 2013

24
like us on www.facebook.com/247press.com.gr www. 24/7 press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση | Οκτώβριος 2013 | Τιμή: 0,01 € Μια πολύ ωραία αθλητική εκδήλωση με το σύνθημα "Τα παιδιά συμμετέχουν, κατασκευάζουν, παίζουν, αθλούνται, μαθαίνουν, δη- μιουργούν, ζωγραφίζουν, διασκεδάζουν"πραγματο- ποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. σελ 8 Διαμαρτυρία Μαραβέλια στο Σγουρό για τις γέφυρες του Σκαραμαγκά Παναγιώτης Σαρρής Ανδρέας Μποζίκας Πέτρος Καραβίτης τα πρόσωπα της επικαιρότητας 3 σελ 3 σελ 8 σελ 4 Κόντρες για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στο Χαϊδάρι Κλείνει ένας χρόνος από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο δήμος Χαϊδαρίου, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο ρίσκο, σύναψε προγραμματική σύμβαση με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού «Αθλητική Εκπαίδευση Χαϊδαρίου» η οποία μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης – συμφωνίας ανέλαβε από κοινού με τον Δήμο Χαϊδαρίου την διαχείριση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. σελ 10 Lets Gym Together σελ 9 Κέρδισε το “στοίχημα” του κολυμβητηρίου ο δήμος Χαϊδαρίου Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Α.Ο. Χαϊδα- ρίου, που στοχεύει ψηλά σελ 18 Εκ της διευθύνσεως Η "24/7 press" όπως παρατηρήσατε, άλλαξε και γίνεται “24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι” σελ 8 Α.Ο. Χαϊδαρίου

description

 

Transcript of Oktovrios 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.grwww.24/7press.com.gr

Μηνιαία τοπική έκδοση | Οκτώβριος 2013 | Τιμή: 0,01 €Μια πολύ ωραία αθλητικήεκδήλωση με το σύνθημα"Τα παιδιά συμμετέχουν,κατασκευάζουν, παίζουν,αθλούνται, μαθαίνουν, δη-μιουργούν, ζωγραφίζουν,διασκεδάζουν"πραγματο-ποιήθηκε στο κέντρο τηςπόλης, την Κυριακή 29Σεπτεμβρίου.

σελ 8Διαμαρτυρία Μαραβέλια στο Σγουρόγια τις γέφυρες του Σκαραμαγκά

► Παναγιώτης Σαρρής► Ανδρέας Μποζίκας► Πέτρος Καραβίτης

τα πρόσωπατης επικαιρότητας

3σελ 3

σελ 8

σελ 4

Κόντρες για τιςαποζημιώσεις τωνπλημμυροπαθώνστο Χαϊδάρι

Κλείνει ένας χρόνος από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο δήμος Χαϊδαρίου, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο ρίσκο,σύναψε προγραμματική σύμβαση με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού «ΑθλητικήΕκπαίδευση Χαϊδαρίου» η οποία μέσω μιας προγραμματικής σύμβασης – συμφωνίας ανέλαβε από κοινού με τονΔήμο Χαϊδαρίου την διαχείριση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. σελ 10Lets Gym Together

σελ 9

Κέρδισε το “στοίχημα”του κολυμβητηρίου ο δήμος Χαϊδαρίου

► Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Α.Ο. Χαϊδα-ρίου, που στοχεύει ψηλά σελ 18

Εκ της διευθύνσεως► Η "24/7 press" όπως παρατηρήσατε,

άλλαξε και γίνεται “24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι” σελ 8

Α.Ο. Χαϊδαρίου

2 www.247press.com.grΠανελλήνια πολιτική εφημερίδα / Σεπτέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Στάση πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να συμφωνήσουν γιατις περικοπές στον προϋπολογισμό και οδήγησαν τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησηςτου κράτους. Το λεγόμενο shut down έχει να κάνει με τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.Περισσότεροι λοιπόν από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, πήραν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι νεοτέρας. Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα χρήματα που απαιτούνται για το νομοσχέδιο για την υγεία, το «Obamacare» όπωςαποκαλείται ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία που επί της ουσίας ισοδυναμεί με κοινωνικοποίησητων ιατρικών παροχών.

Εκδότης: Ίδρυμα Σπουδών Σύγχρονων ΤεχνολογιώνΑρχισυντάκτης: Μπάμπης Σταύρου

Υπεύθυνη Αθλητικού: Ματίνα ΠατρικάκουΣυνεργάτες: Σ. Κάσσιος, Π. Μπίκουλης Μ. Κουφάκης,

Κ. Οργανόπουλος, Μ. Στεφανάκης, Χ. ΣπυρόπουλοςΜ. Μαγκανάρη, Θ. Λιάσκος

Σύμβουλος Marketing: Αριστέα ΓεωργοπούλουΕπικοινωνία:

e-mail: [email protected]@gmail.com,

Λεωφ. Αθηνών 207 & Κατ. Παξινού, ΤΚ 12242, Αιγάλεωτηλ.: 697 6593917

Περιεχόμενα

Ο κάθε κάτοικος του Χαϊδαρίου μπορεί πλέον να βρίσκει την 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι σε συγκεκριμένα σημείαδιανομής στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας τοποθετήθηκανήδη σταθερά stands σε πολυσύχναστα σημεία του Χαϊδαρίου κι έτσι μπορείτε να την αναζητείτε σε αυτάκάθε μήνα. Τα stands είναι τοποθετημένα στα εξής σημεία:

Σημεία διανομής 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων ή ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς την άδεια της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι. Επίσης οι απόψειςτων αρθρογράφων και συνεργατών, οι οποίοι υπογράφουν τη στήλη τους, εκφράζουν τους ίδιους τους συντάκτες τους καιόχι την εφημερίδα. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι θα δημοσιεύει κάθε επώνυμη επιστολή, που θα είναι σύντομη και κόσμια.

Επαγγελματίες προβληθείτε μέσα από τις σελίδες της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι

Τιμή: 0,01 €

• Δημαρχείο Χαϊδαρίου• Καραϊσκάκη & Δαβάκη• Εθνική Τράπεζα• Bar by Enigma• Κολυμβητήριο• Κινηματογράφος

“ΑΝΟΙΞΗ”• Ταχυδρομείο

(οδός Αγ. Στρατοπέδου)• Πλατεία Κουνελίων• Εμπορικό κέντρο Δάσους• Κεντρική πλατεία Δάσους

• Ταχυδρομείο Δάσους• Φαβιέρου & Φειδιππίδου• Πεζόδρομος Δάσους• ΚΕΠ (Αγων. Στρατοπέδου)• Στρ. Καραϊσκάκη & Κερα-

σούντος

Το θέμα

σελίδα 2 .................................. To θέματα 3 πρόσωπα τηςεπικαιρότητας .......... σελίδα 3

σελίδα 4 & 5 ...................... ΡεπορτάζΤοπικά ............................σελίδα 6 & 11

Ελεύθεροσελίδα 7................................ ρεπορτάζΕπικαιρότητα................σελίδα 8

σελίδα 9 .......................................... Υγείατο θέμα του μήνα σελίδα 10

σελίδα 12 ........................................ ΡετρόΚόσμος ....................................σελίδα 13

Τεχνολογίασελίδα 14 .................. ΚαινοτομίεςΣυμβαίνουντώρα .................................. σελίδα 15 & 16

σελίδα 17 ...................... ΜαγειρικήΑθλητικά ..............σελίδα 18 έως 23

Μηνιαία Τοπική Έκδοση

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

3www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

τα πρόσωπα της επικαιρότητας3Γιατί;

Ποιός

Για την ίδρυση ενός νέουσυλλόγου του ΥπερίωναΧαϊδαρίου, ενός συλλόγου πουθα προσπαθήσει να αναπτύξειπερισσότερο τον κλασσικόαθλητισμό στην πόλη.

Επιμέλεια σελίδας: Μπάμπης Σταύρου

OΧαϊδαριώτης πρωταθλητής στί-βου Παναγιώτης Σαρρής, μετά

από μια υπέρλαμπρη καριέρα, αφιε-ρώνει τις δυνάμεις του στο νεοσύ-στατο σύλλογο Υπερίωνα Χαϊδαρίου,με σκοπό να μεταφέρει τις γνώσειςτου στα νέα παιδιά της πόλης καινα τα μυήσει στα μυστικά του κλασ-σικού αθλητισμού. ΟΠαναγιώτηςΣαρρής, έχει υπάρξει πρωταθλητήςστα 100μ. (10.17’’), στα 200μ. (20.48’’),στα 400μ. (45.08’’), έχει συμμετάσχει

σε περισσότερες από 20 διεθνείςδιοργανώσεις με τα εθνικά μας χρώ-ματα (Ολυμπιακοί Αγώνες, Πανευ-ρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλή-ματα κλπ), ενώ έχει μεταφέρει ωςλαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλό-γα το 2004, το 2006, το 2012 και το2013. Ευχή όλων των φίλων τουκλασσικού αθλητισμού είναι να πε-τύχει στην προσπάθειά του αυτήκαι να οδηγήσει τον Υπερίωνα Χαϊ-δαρίου σε μεγάλες επιτυχίες.

Παναγιώτης Σαρρής

Γιατί;

Ποιός

Με την πρώτη προεκλογικήτου συγκέντρωση, εγκαινιάζειτην προεκλογική περίοδο στηνπόλη του Χαϊδαρίου.

ΟΑνδρέας Μποζίκας, με την πρώ-τη προεκλογική συγκέντρωση

της νέας δημοτικής του κίνησης στις20 Οκτωβρίου, εγκαινιάζει την«κούρσα» της προεκλογικής περιόδου.Ο πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. θέλει μεαυτή την κίνηση, να προλάβει χρο-νικά τους υπόλοιπους υποψηφίουςκαι να δημιουργήσει θετικό κλίμαστις τάξεις των ψηφοφόρων του. Οιτελευταίες διεργασίες στον χώρο της

κεντροαριστεράς στο Χαϊδάρι και τοανοιχτό πεδίο για υποψηφιότητεςαπό όλο το φάσμα του χώρου, δίνειστον Ανδρέα Μποζίκα την ευκαιρίανα είναι αυτός που ξεκινά πρώτοςτην προεκλογική του προσπάθεια,με στόχο να αιφνιδιάσει τους υπό-λοιπους υποψηφίους και να διαμορ-φώσει κλίμα. Είτε έτσι, είτε αλλιώςπάντως, η προεκλογική περίοδος θαείναι μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

Ανδρέας Μποζίκας

Γιατί;

Ποιός

Είναι το μοναδικό νέο πρόσωποστις θέσεις των νέωναντιδημάρχων Χαϊδαρίου, μετάτις πρόσφατες αλλαγέςαντιδημάρχων.

Οδημοτικός σύμβουλος ΠέτροςΚαραβίτης, που ορίστηκε νέος

Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρε-σιών είναι το μοναδικό νεό πρόσωποστις κορυφαίες πολιτικές θέσεις τουδήμου Χαϊδαρίου. Ο κ. Καραβίτης,που έχει θητεύσει και στο παρελθόνστην ίδια θέση, εκτός της πανελλή-νιας αναγνωρισιμότητας που έχει,απολαμμβάνει της συμπάθειας όληςτης πόλης. Ο ήπιος χαρακτήρας του,

η εμπειρία του και η αμεσότητάτου, τον καθιστούν ιδανικό για τηθέση αυτή. Ο δήμαρχος κ. Μαραβέ-λιας, ποντάρει πολλά στους στενούςτου συνεργάτες ενόψη της προεκλο-γικής περιόδου που ξεκινά. Διατή-ρησε το στενό πυρήνα συνεργατώντου και με την προσθήκη του κ.Καραβίτη, προσδοκά σε ακόμα κα-λύτερα αποτελέσματα, στον τομέατης κοινωνικής πολιτικής.

Πέτρος Καραβίτης

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

4 24 www.247press.com.grΡεπορτάζ Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

“Κύριε Γενικέ, Σοβαρό και κατεπείγον πρόβλημα έχει δημιουρ-γηθεί, λόγω της απένταξης από το Π.Ε.Π Αττικής2007-2013, του έργου που αφορά στην κατασκευήτριών ανισόπεδων κόμβων στην ευρύτερη περιοχήτου Σκαραμαγκά, που έχει ως φορέα υλοποίησηςτο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.

Ειδικότερα: Όπως πληροφορηθήκαμε, έπειτα από σχετική

απόφασή σας, το εν λόγω έργο απεντάχθηκε «λόγωαδικαιολόγητων καθυστερήσεων, που αντιβαίνουνστους όρους της απόφασης ένταξής του, στο Πρό-γραμμα». Παράλληλα, είναι ευρύτερα γνωστό, ότιτο ίδιο έργο είχε και πάλι απενταχθεί από τοΠΕΠ Αττικής 2007-2013, πριν από ένα χρόνο,λόγω προβλημάτων ωρίμανσης, για να ενταχθείεκ νέου, μετά την κάλυψη των τότε υπαρχουσώνεκκρεμοτήτων.

Ακόμη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι αν-τίστοιχο έργο (δηλαδή με το ίδιο αντικείμενο),είχε απενταχθεί από το Γ’ΚΠΣ (ΠΕΠ Αττικής2000-2006), λόγω τροποποίησης του Φυσικού Αν-τικειμένου, μετά την ανάθεσή του σε ανάδοχο.Το εν λόγω έργο, (που κατά το μεγαλύτερο τμήματου βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων τουΔήμου μας), είναι σαφώς τεράστιας υπερτοπικήςσημασίας και ίσως ένα από τα σημαντικότεραέργα, που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν,σε επίπεδο Περιφέρειας.

Όμως, τα όσα προαναφέρθηκαν και αφορούντις εντάξεις και απεντάξεις του, οδηγούν στο συμ-πέρασμα, ότι δεν αποτελεί κοινή αντίληψη γιατους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενους, η σπου-δαιότητα του έργου αυτού. Όπως είναι γνωστό,με το έργο αυτό συναρτάται η λειτουργία της Ατ-τικής Οδού (Περιφερειακή οδός Αιγάλεω), η εξυ-πηρέτηση των Δήμων Νοτίων προαστίων, η κυ-κλοφοριακή αποσυμφόρηση των Δήμων της ΔυτικήςΑθήνας, καθώς και του Θριασίου Πεδίου.

Κατά συνέπεια, δεν είναι ευθέως αντιληπτό,πως ένα έργο αυτής της εμβέλειας, μπορεί να αν-τιμετωπίζεται μέσα από χρονικές καθυστερήσεις,που τυχόν έχουν υπάρξει, για σαφώς διαδικαστικάθέματα.

Και τούτο, διότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλουείδους καθυστερήσεις (π.χ θέματα ωρίμανσης τουέργου), αφού η ένταξη οποιουδήποτε έργου υπο-δομών στο ΕΣΠΑ (πέραν αυτής του συστήματοςΜελέτης-Κατασκευής), προϋποθέτει την πλήρηωριμότητα του έργου. Με τα δεδομένα αυτά, γιατο Δήμο Χαϊδαρίου αλλά και για κάθε Δήμο, πουεξυπηρετείται από την ύπαρξη του έργου αυτού,προκύπτει ότι για μια φορά ακόμη, η ΔυτικήΑθήνα και η Δυτική Αττική, αντιμετωπίζονταιως περιοχές δεύτερης κατηγορίας, τόσο από τηνΚεντρική Εξουσία, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας.

Για τους λόγους αυτούς, την ύστατη ώρα, σαςζητούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας γιατην απένταξη, συνδέοντας το όνομά σας και την

ιδιότητά σας, με την υλοποίηση του εξαιρετικάσημαντικού αυτού υπερτοπικού έργου.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

Η Περιφέρεια Αττικής πάντως, δεν άφησε ανα-πάντητη την επιστολή και προς απάντηση, διευ-κρινίστηκαν ακόλουθα:

1: Tο έργο αυτό εντάχθηκε με απόφαση του ΥΠΟ-ΜΕΔΙ το οποίο έχει και την ευθύνη για τονέλεγχο της ωριμότητας του έργου όταν το ενέ-ταξε.

2: Tο έργο απεντάχθηκε όταν το Υπουργείο Ανά-πτυξης το συμπεριέλαβε στη λίστα των ανε-νεργών έργων με εγκύκλιο στις 20/8/2013.

3: Eίναι εντελώς ανακριβές αυτό που ισχυρίζεταιο Δήμος Χαϊδαρίου ότι το έργο έχει ενταχθείκαι απενταχθεί πάλι κατά το παρελθόν.

4: Eίναι αυτονόητη υποχρέωση η απένταξη ανώ-ριμων και ανενεργών έργων προκειμένου νααποφευχθεί η απώλεια πόρων του ΕΣΠΑ γιατη χώρα μας, όπως ορίζουν οι Κοινοτικοί Κα-νονισμοί.

5: O κ. Δήμαρχος πρέπει να στραφεί προς εκείνουςπου δεν ωρίμασαν το έργο και το ενέταξαν γιαδημιουργία εντυπώσεων και με την επιδίωξημικροκομματικών οφελών. Αυτοί ευθύνονται.

6: Eίναι αυτονόητο ότι εφόσον το έργο ωριμάσειαπό τους αρμόδιους φορείς και πληροί τις προ-ϋποθέσεις η Περιφέρεια Αττικής θα επανεξε-τάσει την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλιας στον κ. Σγουρό,μετά από την απόφασή του να βγάλει από τον προγραμματισμό την κατασκευή των τριώνανισόπεδων κόμβων στο Σκαραμαγκά. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Διαμαρτυρία Μαραβέλια στο Σγουρόγια τις γέφυρες του Σκαραμαγκά

5www.247press.com.grΡεπορτάζΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

"Είναι κανόνας στη νομική επιστήμη ότι κανείς δεν είναι ένοχος πριν αποδειχθεί στο δικα-στήριο. Μερικές φορές δε έχουν καταδικαστεί και αθώοι. Επομένως κανείς δεν πρέπει ναθεωρεί ένοχο τον Μάριο Λιακόπουλο πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Η αποδιδόμενηδωροδοκία μπορεί να αποδειχθεί πως ήταν και σκευωρία, όπως αναφέρουν και άρθρα στονΤύπο.

Η υπόθεση φαίνεται περισσότερο πολιτική, παρά νομική. Ο Μάριος Λιακόπουλοςβρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Όσο περνάει ο καιρός θα μπορεί να ξεχωρίσει τους φίλουςαπό τους εχθρούς, και τους καλούς από τους κακούς συμβούλους. Αυτούς που αναγνωρίζουντι έχει προσφέρει στη κοινωνία από αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τηνπεριπέτεια του. Η νηφαλιότητα είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να λάμψει η αλήθεια.

Προσωπικά πιστεύω ότι η υπόθεση θα πάρει διαφορετική τροπή τους επόμενους μήνεςκαι τα πράγματα θα φανεί πως δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ τις πρώτεςημέρες. Η πρώτη αντίδραση ήταν αναμενόμενη, αφού όλοι διψούν για εξιλαστήρια θύματα.Έχουμε όμως τη διαίσθηση ότι θα αποκαλυφθούν πολλά σημαντικά πράγματα. Ο υπογράφωνστο διάστημα που συνεργάστηκε με το Δήμο Χαϊδαρίου, απεκόμισε τις καλύτερες εντυπώσειςαπό τον Μάριο Λιακόπουλο και σε μια εποχή που όλοι τον λιθοβολούν έχει την παρρησίανα ισχυριστεί ενυπόγραφα πως πρόκειται για έναν προικισμένο εκπαιδευτικό, με μεγάληπροσφορά στα κοινά. Αυτά τα λίγα, γιατί αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, πολλοί μπερδεύουντα ξερά με τα χλωρά. Άλλοι κατά λάθος και άλλοι σκόπιμα ή παραπλανημένοι.

Γιάννης Δάρας Δικηγόρος Αθηνών

Επί δικαίων και αδίκωνO δικηγόρος Αθηνών κ. Γιάννης Δάρας, μας απέστειλεμια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή, γύρω από τηνυπόθεση του κ. Λιακόπουλου, η οποία θα συζητηθεί.Σας την παραθέτουμε αυτούσια:

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοιτης πόλης

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι της πόλης. Χαρακτη-ριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο ένα είναι τονέο πρόσωπο (Π. Κα-ραβίτης), ενώ οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι άλλαξαν απλάθέσειςευθύνης, στην προσπάθεια του δημάρχου κ. Μαραβέλια για μια"επαννεκίνηση" στα δημοτικά δρώμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τονπερασμένο μήνα είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου Δη-μοτικού Συμβουλίου η κ. Τοκατλίδη. Στα Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Χαϊ-δαρίου, οι πρόεδροι παραμένουν οι ίδιοι, με τον κ, Μπαλοδήμα καιτην κ. Χαντζή να προεδρεύουν των Σχολικών Επιτροπών και τονκ. Γιαννακόπουλο να έχει τα ηνία της Κοινωφελούς Επιχείρησης.Νέοι Αντιδήμαρχοι λοιπόν στο Δήμο Χαϊδαρίου αναλαμ-βάνουνοι:1. Λυμπέρης ΑναστάσιοςΑναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πο-λεοδομικού Σχεδιασμού και Δόμησης

2. Καμπόλη ΕλένηΑντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αισθητικής Πόλης

3. Θεοφίλης ΑπόστολοςΑντιδήμαρχος Οικονομικής Διεύθυνσης και Ηλεκτρονικής Διακυ-βέρνησης

4. Καραβίτης ΠέτροςΑντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης

5. Αδαμοπούλου ΚωνσταντίναΑντιδήμαρχοςΑθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών

6 24 www.247press.com.grΤοπικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

Έδωσαν με αυτό τον τρόπο την ευ-καιρία σε όσους παραβρεθήκαν, ναξεχαστούν από τα καθημερινά οικο-νομικά, πολιτικά και κοινωνικά προ-βλήματα που γεμίζουν τη ζωή μας.Δυνατή μουσική, υπέροχα ομαδικάπρογράμματα, γυμναστική και πολύθετική ενέργεια, χάρισαν ένα ευχά-ριστο απόγευμα σε όλους μας.

Το Top Gym, οι γυμναστές τουκαι φυσικά HaiΔaristas, ευχαριστούνόλους τους Χαϊδαριώτες που παρα-βρέθηκαν σε αυτό το event και ανα-νεώνουν το ραντεβού τους για τηνεπόμενη δράση τους.

Lets GymTogether

Όταν ο εθελοντισμός και η πρωτοβουλία, συναντά τη γυμναστική,προκύπτει θετική ενέργεια. Χρησιμοποιώντας αυτή τη θετικήενέργεια ως εφαλτήριο, το γνωστό γυμναστήριο της πόλης "TopGym" και οι HaiΔaristas δημιούργησαν ένα ξεχωριστό event το«Let’s gym together».

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Έργα του Α.Σ.Δ.Α.χρηματοδοτούνται από το

«Πράσινο Ταμείο»Μετά από ενέργειες του Α.Σ.Δ.Α., εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται απότο «Πράσινο Ταμείο» τα παρακάτω έργα στη Δυτική Αθήνα:1. «Κατασκευή στεγανοποίησης του δημοτικού κολυμβητηρίου Αιγάλεω», ύψους

73.800,00 €2. «Προμήθεια ισοθερμικών καλυμμάτων των δημοτικών κολυμβητηρίων Αιγάλεω

& Φυλής», ύψους 125.460,00 €.

Ταυτόχρονα, έχουν υποβληθεί προς έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ τα πα-ρακάτω έργα:● «Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Αθήνας - 2013», ύψους 6.117.860,00 €● «Πράσινη διαδρομή Αιγάλεω – οδός Δελφών», ύψους 2.400.000,00 €● «Πράσινη διαδρομή Καματερού & Πετρούπολης», ύψους 2.609.913,42 €● «Αποκατάσταση – Αξιοποίηση Παλαιού Καμινιού Πετρούπολης και Ανάπλαση

Περιβάλλοντος Χώρου», ύψους 2.473.985,00 €● «Πράσινη διαδρομή Δυτικής Αθήνας – Δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αγ. Αναρ-

γύρων, Ιλίου», ύψους 4.523.553,72 €

Τέλος είναι σχεδόν έτοιμες προς υποβολή οι μελέτες των παρακάτω έργων:● «Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το φωτισμό κοινόχρηστων

χώρων και δρόμων της Δυτικής Αθήνας», ύψους 20.000.000,00 €● «Έξυπνη διαχείριση δικτύων φωτισμού πλατείας Μετρό Αιγάλεω, Ιεράς Οδού

από τη Λ. Κηφισού έως Δημαρχείο Αιγάλεω και άλλων επιλεγμένων περιοχώντης Δυτικής Αθήνας», ύψους 150.000,00 €

● «Ανάδειξη της Αρχαίας Ιεράς Οδού και των παρόδιων μνημείων από το ΒοτανικόΚήπο έως την Αφαία Σκαραμαγκά»

● «Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου του Δήμου Αιγάλεω», ύψους500.000,00 €

● «Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου «ΑΛΚΥΩΝ» στηνΠετρούπολη, ύψους 355.187,00 €Αξίζει σε αυτό το σημείο πάντως να τονιστεί ότι, είναι κοινή διαπίστωση πως η

πόλη του Χαϊδαρίου (πλην του υπό μελέτη έργου για την ανάδειξη της Αρχαίας ΙεράςΟδού) απουσιάζει από τα παραπάνω έργα. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει στο προσεχέςδιάστημα.

7www.247press.com.grΕλεύθερο ρεπορτάζΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Όλες οι παραγγελίες των Δημοτών ικανοποιήθηκαν και η ποιότητα τωνπροϊόντων αποδείχθηκε άριστη. Επίσης εξυπηρετήθηκαν και δημότες οιοποίοι δεν είχαν προβεί σε παραγγελίες.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των δημοτών, όσοι δεν κατάφεραν ναπρομηθευτούν προϊόντα όπως αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς,μετά από αίτημα τους, οι παραγωγοί διέθεσαν τα προϊόντα τους και στις 9Οκτώβριου, πίσω από το Δημαρχείο. Οι τιμές των προϊόντων ήταν πολύ χα-μηλές και προσιτές και ικανοποίησαν κάθε ενδιαφερόμενο δημότη.

Πιο αναλυτικά τα προϊόντα που διατέθηκαν ανήλθαν σε ποσότηταπερίπου στους 15 τόνους και ήταν τα εξής: Ρύζι, πατάτες, αλεύρι, ελαιόλαδο,τυριά, παραδοσιακά ζυμαρικά, μέλι, ελιές, αλλαντικά, κρασί, γλυκάκουταλιού και καλλυντικά. Οι παραγωγοί διέθεσαν για το Κοινωνικό Παν-τοπωλείο της πόλης μας συνολική ποσότητα 400 κιλών, από τα προαναφερθένταπροϊόντα.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου ευχαριστεί τους παρα-γωγούς για τη συνεργασία και ενημερώνει τους δημότες πως λόγο τηςμεγάλης ανταπόκρισης τους, θα επανέλθει με καινούρια δράση στις αρχέςΔεκεμβρίου.

Πολύς κόσμος στηδιάθεση αγροτικώνπροϊόντωνΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η δράση διάθεσης προϊόντωναπευθείας από παραγωγούς στους Δημότες Χαϊδαρίου, που οργάνωσεγια έβδομη φορά ο Δήμος Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τη ΚοινωφελήΕπιχείρηση του Δήμου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

8 24 www.247press.com.grΕπικαιρότητα Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Εκ της διευθύνσεως

Συγκεκριμένα, με το σύνθημα "Τα παιδιά συμμετέχουν, κα-τασκευάζουν, παίζουν, αθλούνται, μαθαίνουν, δημιουργούν,ζωγραφίζουν, διασκεδάζουν" ο Δήμος Χαϊδαρίου πραγματο-ποίησε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις "εν τω δρόμω",με εκδηλώσεις γνωριμίας των παιδιών με ατομικά καιομαδικά αθλήματα.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην οδό Στρ.Καραϊσκάκη (Πλατεία Ηρώων) τα παιδιά γνώρισαν το βόλεϊ,το πινγκ πονγκ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, τοσκάκι ενώ συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις ζωγραφικής καιπαραδοσιακών χορών. Συμμετείχαν οι περισσότεροι αθλητικοίσύλλογοι της πόλης και όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαντις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την πρωτοβουλία.Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο ΟΠΑΠ.

Αθλητικά καιπολιτιστικά δρώμενα

στους δρόμους της πόληςΜια πολύ ωραία αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή29 Σεπτεμβρίου.

Η "24/7 press" όπως παρατηρήσατε, άλλαξε.Η εφημερίδα που εδώ 2,5 χρόνια ανελλιπώςσας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουνστην πόλη του Χαϊδαρίου, αλλάζει όνομακαι γίνεται "24 Ώρες Χαϊδάρι", για να τονίσειμε αυτόν τον τρόπο, ακόμα περισσότεροτον τοπικό της χαρακτήρα.

Μακριά από ίντριγκες, κουτσομπολιά, παρα-πολιτικά και μικρότητες η "24 Ώρες Χαϊ-δάρι" θα συνεχίσει να σας ενημερώνει γιαότι συμβαίνει στην πόλη.

Πολιτικά, γεγονότα της καθημερινότητας,αθλητικές και πολιτιστικές τοπικές δράσεις,θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στην εφη-μερίδα μας, με μοναδικό σκοπό την πληρέ-στερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση τωνκατοίκων της πόλης.

Σας ευχαριστούμε που μας αγκαλιάσατε καιμας εμπιστευτήκατε από την πρώτη στιγμήτης κυκλοφορίας μας.

Μας γεμίζετε με δύναμη, ώστε να συνεχί-σουμε την προσπάθεια για ανεξάρτητη, αδέ-σμευτη και χωρίς εξαρτήσεις ενημέρωση.

Ο Αρχισυντάκτης Μπάμπης Σταύρου

9www.247press.com.grYγείαΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Δωρεάνιατρικέςεξετάσεις στο "Αττικό"νοσοκομείοΗ Κοινωνική Υπηρεσίατου Δήμου Χαϊδαρίουσυμμετέχει στο πρό-γραμμα του Νοσοκομείου«Αττικόν» για δωρεάν εξέ-ταση από την Αγγειοχειρουρ-γική Κλινική για ανεύρυσμακοιλιακής αορτής που ξεκι-νάει τον Οκτώβριο. Οι δημό-τες Χαϊδαρίου μπορούν κάθεΠέμπτη να υποβάλλονταιΔΩΡΕΑΝ σε μία ανώδυνηεξέταση από την Αγγειοχει-ρουργική Κλινική του Νοσο-κομείου “Αττικόν”, Αγγειο-λογικό Εργαστήριο, 5ος όρο-φος και ώρες 15.00-17.00.

Οι ενδιαφερόμενοι, πουθέλουν να εξεταστούν, θαπρέπει να είναι ηλικίας άνωτων 65 ετών για άνδρες καιάνω των 70 ετών για γυναίκεςκαι θα πρέπει να δηλώνουντα στοιχεία τους στις νοση-λεύτριες των ΚΑΠΗ.

Το κοινό μυστικό πλέον, είναι η εφαρ-μογή των νέων μη επεμβατικών τεχνικών,που γυρίζουν το χρόνο πίσω, μέσα σελίγα λεπτά, σμιλεύοντας το πρόσωπο.

Τι αλλάζει στο πρόσωπο με την πάροδοτου χρόνου;Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα ση-μάδια του όχι μόνο με την εμφάνιση ρυ-τίδων, χαλάρωσης και αλλοιώσεων τηςεπιδερμίδας, αλλά κυρίως με την αλλαγήκαι στη δομή και στο σχήμα του προσώ-που. Η απώλεια και η μετατόπιση τουλίπους στο πρόσωπο καθώς και η συρρί-κνωση των οστών επιφέρει δραστικέςαλλαγές στην ογκομετρία του προσώπου.Το λεγόμενο τρίγωνο της νεότητας, πουδιαγράφεται στο πρόσωπο, με την κορυφήτου στο καλοσχηματισμένο πηγούνι καιτην βάση του στα ζυγωματικά, αντιστρέ-φεται. Έτσι, η βάση μεταφέρεται στοκατώτερο τμήμα, εξαιτίας της χαλάρω-σης.

Ποιά είναι η λύση που προσφέρει άμεσαη τεχνολογία;Την άμεση αποκατάσταση στην ογκομε-τρία του προσώπου προσφέρουν οι συν-διασμένες ενέσιμες τεχνικές με την χρη-σιμοποίηση κυρίως του υαλουρονικούοξέος, μέσα σε λίγα λεπτά, αποφεύγονταςτις επεμβάσεις. Τα ζυγωματικά είναιαπό τα πιο χαρακτηριστικά σημεία εφαρ-μογής υαλουρονικού οξέος μεγάλης μο-ριακής πυκνότητας. Άμεσα, αποκαθι-στάται ο χαμένος όγκος στο άνω πρόσωπο,παρασύροντας παράλληλα και το δέρματων παρειών, ώστε να περιορίζονται καιοι ρινοχειλικές αύλακες και να επιτυγ-

χάνεται ανόρθωση. Προσθέτει εγχύσειςστις περιοχές των κροτάφων και μπροστάαπό το αυτί δίνουν ώθηση στον επανα-σχηματισμό του περιγράμματος. Ο επα-ναπροσδιορισμός στις κοιλότητες τουπηγουνιού προσφέρει καλοσχηματισμένεςκαι νεανικές γωνίες. Για το τέλειο πε-ριορισμό των ρινοχειλικών αυλάκων,χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ μετην ειδική κατεργασία ώστε να προσφέρειτο μικρότερο όγκο αλλά μέγιστη ομαλο-ποίηση στις αντιαισθητικές γραμμές.

Πως επιτυγχάνεται η γλυπτική προσώ-που;Η μοναδικότητα στην χρησιμοποίησητου συγκεκριμένου υλικού, είναι η δια-θέσή του σε διάφορες μορφές, ανάλογαμε την επεξεργασία που υφίσταται, ωςπρος την πυκνότητά του. Επομένως,είναι το άριστο μέσο, για να σμιλεύτείένα πρόσωπο, ανάλογα με τις ανάγκεςτου. Αυτό σημαίνει πως αφού διορθωθούντα σημεία με τις μεγαλύτερες ανάγκεςσε αποκατάσταση όγκου, στην συνέχεια,επιλέγεται υλικό για πιο ήπια διόρθωση,ακόμα και για το φινίρισμα πολύ λεπτώνγραμμώσεων. Ακολουθείται έτσι μια τε-χνική στρωμάτων όπου σε κάθε βάθοςδέρματος χρησιμοποιείται και άλλο υλι-κό.

Είναι εύκολη η εφαρμογή του;Η καινοτομία της μεθόδου είναι η μηεπεμβατική και ανέμακτη εφαρμογή της.Ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά καιτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Ηεπιστροφή στις καθημερινές δραστηριό-τητες δεν παρεμποδίζεται, ενώ το πρό-

σωπο, με τον πλέον φυσικό τρόπο, ανακτάτην νεανικότητα και την θελκτικότητάτου.

Είναι ασφαλή; Πρόκειται για καταξιωμένα προϊόνταβιοτεχνολογίας, που αναφέρονται σε έναφυσικό συστατικό του οργανισμού μας,το οποίο υπάρχει τόσο στο δέρμα, όσοκαι στις αρθρώσεις και τους οφθαλμούς.Άλλωστε, πρόκειται για υλικό μη μόνιμο,αφού αποδομείται και απορροφάται άρι-στα από τον οργανισμό. Είναι απαραίτητονα φέρουν όλες τις κατάλληλες πιστο-ποιήσεις αλλά και η εφαρμογή τους ναπραγματοποιείται από τον εξιδικευμένοδερματολόγο ή πλαστικό χειρούργο.

Είναι ίδιος ο τρόπος εφρμογής σε κάθεάτομο;Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προ-σώπου, προσαρμόζεται και η επιλογήτων κατάλληλων εφαρμογών. Στο καλύ-τερο αποτέλεσμα συνδράμμει και η πα-ράλληλη δράση του Botox. Απαλύνονταςή εξαφανίζοντας τις ρυτίδες έκφρασης,δίνει ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα,ενώ εξιδικευμένες εγχύσεις, ενισχύουντο περίγραμμα του προσώπου. Αξίζει νασημειωθεί τέλος και το εντυπωσιακόαποτελεσμα που προσφέρει στην σφρι-γηλότητα του δέρματος, η θεραπεία ανά-πλασης ενυδάτωσης και νεοκολλαγέν-νεσης με το υαλουρονικό οξύ, μικρότερουμοριακού βάρους, σε ρευστή μορφή. Τοτελικό αποτέλεσμα αντανακλάται στηννεανική εμφάνιση ενός προσώπου, μεκαθαρές ελκυστικές καμπύλες και κα-λοσχηματισμένο περίγραμμα.

Μη επεμβατική γλυπτική & ανάπλαση προσώπου

Τα λαμπερά πρόσωπα της δημοσιότητας εμφανίζονταικάθε φορά και πιο ανανεωμένα και όλα δείχνουν ναγίνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίςνα παρατηρούνται μακροχρόνιες απουσίες.

ΤηςΒενετίας Μπλιαμπτή - Βαλακώσστα

Δερματολόγου - ΑφροδισιολόγουΑγ. Στρατοπέδου 76, Χαϊδάρι,

Τ. 210 5326267, Κ. 6944 967767

10 24 www.247press.com.grΤο θέμα του μήνα Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Οι κάτοικοι της πόλης θυμούνται ακόμα τις θυελ-λώδεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,όπου εν μέσω πρωτοφανών για την πόλη εντάσεωνκαι διαξιφισμών (κατάληψη της αίθουσας του δη-μοτικού συμβουλίου, διαπληκτισμοί, ύβρεις, αν-τεγκλήσεις, προπηλακισμοί δημοτικών συμβούλωνκλπ) αποφασίστηκε η λειτουργία του ΔημοτικούΚολυμβητηρίου με το συγκεκριμένο σχήμα.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, το κολυμβητηρίοπαραμένει συνεχώς ανοιχτό, σε αντίθεση με κο-λυμβητήρια όμορων δήμων, στηριζόμενο στην προ-σπάθεια των ανθρώπων που είχαν τα παιδιά τουςαθλητές στην Α.Ε. Χαϊδαρίου και στη στήριξητου δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι οι προβλέψεις για τη λει-τουργία του ήταν στην αρχή δυσοίωνες και μάλλοναπαισιόδοξες.

Υπήρχαν οι εξ’ αρχής επικριτές της προσπάθειας,οι οποίοι προέβλεπαν διάλυση του κολυμβητηρίου,ιδιωτικοποίηση, παράδοση σε μεγαλοεργολάβουςκλπ, ενώ ακόμα και αυτοί που στήριξαν αυτή τηνεπιλογή, ήταν πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορούσετη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Το δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργεί απρό-σκοπτα, με αναβαθμισμένες προσφερόμενες υπη-ρεσίες προς όλους τους αθλούμενους, οι οποίοιεπιβράβευσαν την προσπάθεια αυτή με την πρω-τοφανή σε μέγεθος προσέλευσή τους (15.000 επι-σκέπτες-αθλητές, σύμφωνα με στοιχεία τηςΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).

Την επιτυχία αυτή την πιστώνονται σίγουρα ηδημοτική αρχή και οι άνθρωποι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού «Αθλητική

Εκπαίδευση Χαϊδαρίου», καθώς ήταν και αυτοίπου κόντρα σε όλους όσους στάθηκαν απέναντιαπό αυτό το εγχείρημα, ρίσκαραν, τόλμησαν, ανέ-λαβαν το κόστος (πολιτικό και οικονομικό) καισήμερα, έναν χρόνο μετά, υπάρχει στο Χαϊδάριμια αθλητική εγκατάσταση κόσμημα, η οποία λει-τουργεί υποδειγματικά, με το ελάχιστο κόστοςγια τον χαϊδαριώτη φορολογούμενο.

Σημαντικό επίσης είναι ότι σήμερα, έναν χρόνομετά από το ξεκίνημα αυτού του εγχειρήματος, οθεσμός των KOIN.Σ.ΕΠ. είναι πλέον αποδεκτόςαπό το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, ο θεσμός αυτός εξαπλώνεται καισε άλλους τομείς δημοτικών δραστηριοτήτων, κα-λύπτοντας το κενό της κεντρικής χρηματοδότησηςπρος τους δήμους (βλ. πολιτιστικές δράσεις κλπ).

Αναλυτικά στοιχεία λειτουργίας κολυμβητηρίουΠολύ σημαντικά στη μελέτη της περίπτωσης λει-τουργίας του δημοτικού κολυμβητηριου είναι ταστοιχεία που προκύπτουν έναν χρόνο μετά τονπερασμένο Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα:● Μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας του κο-

λυμβητηρίου γύρω στο 50%, με τη χρήση κα-λύμματος της πισίνας, την αναβάθμιση και τηνκαθημερινή εποπτεία του μηχανολογικού εξο-πλισμού.

● Αυξήθηκαν τα μέλη του κολυμβητηρίου σεσχέση με προηγούμενα έτη, εκ των οποίων 950άτομα είναι κοινό (εκ των οποίων μέλη

ΚΑΠΗ:50, άνεργοι:50, ένστολοι:25, φοιτη-τές:155, ΑμεΑ:15) και τα 750 είναι παιδιά καιαθλητές.

● Με αυτοχρηματοδότηση, εγκαταστάθηκε βαλβίδαρυθμιζόμενης θερμοκρασίας παροχής νερούχρήσης, αντικαταστάθηκαν μπόιλερ, εναλλάκτες,συντηρήθηκαν αντλίες, καυστήρες λέβητες μεκόστος στα 50.000€, ενώ 55.000€ διατέθηκανγια να αποκατασταθούν οι ζημιές που προέκυ-ψαν από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου.

● Με αυτοχρηματοδότηση κατασκευάζεται στέ-γαστρο για τη μικρή πισίνα (η οποία επαναλει-τούργησε φέτος), προϋπολογισμού 35.000€ καιαντικαθίστανται λόγω ολικής βλάβης τα μπόιλερζεστών νερών, με κόστος 5.000€

● Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. εντάχθηκε μετά από αίτησήτης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικο-γενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», όπουμέσω αυτού πάρα πολλά παιδιά παρακολουθούντα προγράμματα του κολυμβητηρίου εντελώςδωρεάν.

Συνοψίζοντας, η δημοτική αρχή τόλμησε, ρί-σκαρε, δοκίμασε κάτι και παρά τις πιέσεις πουδέχθηκε και τα εμπόδια που κάποιοι πρόταξαν,πέτυχε να κρατήσει ανοιχτή μια τρομερά κοστοβόραμέχρι πέρυσι, αθλητική εγκατάσταση.

Η ανάμιξη των ανθρώπων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στηλειτουργία της εγκατάστασης, παραμέρισε τη δυσ-λειτουργία που υπήρχε μέχρι τότε στο κολυμβη-τήριο και οφειλόταν είτε σε γραφειοκρατία, είτεσε έλλειψη πόρων, είτε και στην κακώς εννοούμενηδημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία κάποιων εργαζο-μένων.

Σήμερα, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίουπαραμένει ανοιχτό, προσφέροντας υψηλές υπη-ρεσίες σε όλους τους κατοίκους που το χρησιμο-ποιούν και είναι, δίχως άλλο, ένα μεγάλο κερδι-σμένο στοίχημα, για το δήμο, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.αλλά και για τους κατοίκους του Χαϊδαρίου πουαπολαμβάνουν αυτό το αθλητικό «κόσμημα».

Κλείνει ένας χρόνος από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο δήμος Χαϊδαρίου, αναλαμβάνονταςένα μεγάλο ρίσκο, σύναψε προγραμματική σύμβαση με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικού καιΠαραγωγικού Σκοπού «Αθλητική Εκπαίδευση Χαϊδαρίου» η οποία μέσω μιας προγραμματικήςσύμβασης – συμφωνίας ανέλαβε από κοινού με τον Δήμο Χαϊδαρίου την διαχείριση του Δη-μοτικού Κολυμβητηρίου.

Κέρδισε το «στοίχημα» τουκολυμβητηρίου ο δήμος Χαϊδαρίου

11www.247press.com.grΤοπικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Το συνολικό ποσό για τον Δήμο Χαϊδαρίου, ανέρ-χεται στις 171.846,47€ και είναι ξεχωριστό γιακάθε οικογένεια, ανάλογα φυσικά με το μέγεθοςτων ζημιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που εξασφάλισεο Δήμος Χαϊδαρίου (171.846,47 ευρώ), είναι τουψηλότερο των αποζημιώσεων, που διέθεσε τοΥπουργείο για ανάλογες περιπτώσεις και το οποίοσυνολικά για 10 Δήμους που υπέβαλλαν αιτήματα,ανέρχεται στο ποσό των 459.965,73 ευρώ.

Η αντιδήμαρχος κ. Καμπόλη τόνισε: «Η ταχύ-τατη καταβολή των αποζημιώσεων, κάτι που δενμας έχει συνηθίσει το κράτος, είναι αποτέλεσμασυντονισμένης δουλειάς, άψογης συνεργασίας τωνδύο υπηρεσιών του Δήμου και πίεσης προς τοΥπουργείο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία τωναποζημιώσεων. Η Τεχνική Υπηρεσία ανταποκρί-θηκε άμεσα στα προβλήματα των οικογενειώνδιαθέτοντας την ημέρα της νεροποντής, όλα τατεχνικά μέσα που είχε στη διάθεσή της για ναεξυπηρετήσει τους πολίτες που είδαν την περιουσίανα καταστρέφεται».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δημ.

Συμβουλίου κ. Τοκατλίδη ανέφερε ότι: «Αποτελείμεγάλη επιτυχία του Δήμου Χαϊδαρίου, και τωνυπηρεσιών του, η τόσο γρήγορη καταγραφή τωνζημιών, η ολοκλήρωση όλων των γραφείο κρατικώνδιαδικασιών και η εκταμίευση του ποσού για ναδοθεί τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τις οικογέ-νειες, που είδαν την περιουσία τους να καταστρέ-φεται, ο Δήμος Χαϊδαρίου πέτυχε και εξασφάλισετο μέγιστο των αποζημιώσεων στον μικρότερο δυ-νατό χρόνο, αποδεικνύοντας ότι η ΚοινωνικήΥπηρεσία έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητατων δημοτών».

Σε αντίθετο κλίμα όμως κινήθηκε η τοποθέτησητου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τουδήμου, κ. Τσατσαμπά. Συγκεκριμένα, στο blogτου συνδυασμού «Πρώτα το Χαϊδάρι» τονίζεταιότι:

“Ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας οι δηλώσειςτων αντιδημάρχων της Τεχνικής και ΚοινωνικήςΥπηρεσίας του Δήμου μας, με αφορμή την έγκρισηεπιχορήγησης από το Υπουργείο Εργασίας γιααποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας από

τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2013.Αφού πρώτα η Διοίκηση Μαραβέλια με τις

απαράδεκτες αστοχίες της και τις εγκληματικέςπαραλείψεις της ευθύνεται για ζημιές εκατομ-μυρίων ευρώ στις υποδομές της πόλης και στιςπεριουσίες των δημοτών, τώρα πανηγυρίζει έξαλλα,μάλιστα για τα ψίχουλα που θα δοθούν ως αποζη-μίωση ποσού 172.000€.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότιδεν έχουν μέχρι σήμερα αποκαταστήσει τις ζημιές,ενώ ο κίνδυνος επανάληψης των πλημμυρικώνφαινομένων παραμένει έντονος, αφού καμία αν-τιπλημμυρική παρέμβαση δεν έκαναν.

Φαίνεται πλέον ότι στις αντιδράσεις της δημο-τικής αρχής Μαραβέλια έχει χαθεί κάθε ίχνος,όχι μόνο υπευθυνότητας, αλλά και σοβαρότητας.”

Για την ιστορία, ο πίνακας των αποζημιώσεωνστους δήμους που επλήγησαν, είναι:Χαϊδαρίου 171.846,47Αλεξανδρούπολης 85.504,06Αμαρουσίου 83.700,00Σάμου 55.000,00Παλλήνης 33.423,28Καρδίτσας 1.920,00Ναυπακτίας 7.043,28Φιλαδέλφειας 5.077,00Πεντέλης 3.521,64Διδυμοτείχου 2.930,00

ΣΥΝΟΛΟ 459.965,73

Ο δήμος Χαϊδαρίου κατάφερε να εξασφαλίσει αποζημιώσεις για την καταστροφή της οικο-σκευής των δημοτών της πόλης από τις πλημμύρες που έπληξαν στις22 Φεβρουαρίου 2013το Χαϊδάρι. Με απόφασή του, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Ι.Βρούτσης, ενέκρινε τον φάκελο των υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου που αφορούσε 43 οι-κογένειες.

Κόντρες για τις αποζημιώσεις τωνπλημμυροπαθών στο Χαϊδάρι

12 24 www.247press.com.grΡετρό Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Η 24/7 press φιλοξενώντας φωτογραφίες από το ανεκτίμητης αξίας αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, παρουσιάζει κάθε μήνα ρετρό φωτογραφίεςαπό το παρελθόν της πόλης του Χαϊδαρίου. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, τον οποίον και ευχαριστούμεθερμά για την παραχώρησή τους.

Χαϊδάρι,η πόλη των κρυμμένων θησαυρών

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτω-βρίου, δημοσιοποιούμε αυτό το μήνα αυτές τις ιστορικέςφωτογραφίες του "ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΙΓΓΛΕΣΗ", απότις ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ που γίνονταν στην Λε-ωφόρο Αθηνών την περίοδο που ο συνεργάτης της εφη-μερίδας μας κ. Ιγγλέσης ήταν μαθητής, την δεκαετία του'60. Χαρακτηριστικό είναι ότι την εποχή εκείνη τα σχολείασυνήθιζαν να πηγαίνουν τους μαθητές τους σχολικό πε-ρίπατο στη Λεωφόρο Καβάλας για να παρακολυθήσουντις δοκιμαστικές παρελάσεις.Είναι σημαντικό να προσέξετε το φόντο της πόλης τουΧαϊδαρίου εκείνη την εποχή, με το Στρατόπεδο Χαϊδα-ρίου, το Ποικίλο Όρος, τις περιοχές του Δάσους Χαϊδα-ρίου, τον Άη Γιώργη (με το ανοιχτό "Χαϊδαρόρεμα"), τηΓρηγορούσα κλπ.Όλες οι φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Ιγγλέση είναιδημοσιευμένες στο Facebook, στη σελίδα με την ονομα-σία "ΧΑΪΔΑΡΙ - Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΥΣΑΥ-ΡΩΝ".

Oktoberfest 2013Περίπου 6,7 εκατομμύρια ποτήρια μπίρα καταναλώθηκαν φέτος στο Oktoberfestτου Μονάχου, που διήρκεσε δύο εβδομάδες και είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύ-ρας στον κόσμο. Οι επισκέπτες ήταν σχεδόν ισάριθμοι με πέρυσι, 6,4 εκατομμύ-ρια, αλλά φέτος ήταν πιο εγκρατείς, καθώς ήπιαν σχεδόν 200.000 λιγότεραποτήρια μπίρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.

13www.247press.com.grΚόσμοςΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

14 24 www.247press.com.grΤεχνολογία - Καινοτομίες Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Οι νεότεροι σε ηλικία που έχουν κάποια εξοικείωσημε το διαδίκτυο μπορούν να αντιμετωπίσουνκάποια από τα παραπάνω σενάρια με το να σερφά-ρουν στο ίντερνετ, χωρίς καμία επιβάρυνση. Τιγίνεται όμως όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτιχωρίς να έχουμε πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστή;Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα smartph-ones που κάνουν προσιτά πράγματα που θα απαι-τούσαν γνώσεις υπολογιστή ή «σπατάλη» χρημάτωνπου δεν περισσεύουν σε κανέναν σε μια περίοδοόπως αυτή. Πολλοί νομίζουν ότι ένα έξυπνο τηλέ-φωνο είναι ένα μεγάλο έξοδο, αλλά αγνοώντας ταάμεσα οφέλη που θα έχουν, επιλέγουν μία συμβα-τική συσκευή και ταυτόχρονα ξοδεύουν μικροποσάκάθε μέρα για ενέργειες που θα μπορούσαν ναέχουν εντελώς δωρεάν μέσω ενός smartphone.

Το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύει κανείς έως και50 ευρώ το μήνα για πράγματα που θα μπορούσαννα γίνουν στο 1/10 του χρόνου και μάλιστα εντελώςδωρεάν! Έτσι γλυτώνοντας 50 περίπου ευρώ τομήνα, έχετε μία μείωση εξόδων της τάξεως των600 ευρώ το χρόνο. Δίνοντας 150 με 200 ευρώαπό αυτά για ένα smartphone έχετε κάνει απόσβεσητων χρημάτων σας σε λιγότερο από 3-4 μήνες καιμάλιστα έχετε γλιτώσει κι αρκετό χρόνο από τηνκαθημερινότητά σας, που πλέον μπορείτε να επεν-δύσετε σε άλλες δουλειές.

Πώς όμως μπορούν να εξοικονομηθούν αυτά τα50 ευρώ το μήνα; Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγο-ράσετε ένα smartphone με δυνατότητα 3Gσύνδεσηςστο ίντερνετ, wifi, κάμερα, gpsκαι στη συνέχειανα επικοινωνήσετε με τον πάροχό σας και να τουζητήσετε ένα πρόγραμμα συμβολαίου με χαμηλόπάγιο το μήνα (με τις προσφορές που υπάρχουν

τώρα μπορείτε να έχετε αυτά τα οφέλη με 15-20ευρώ το μήνα), που να περιλαμβάνει πλάνο δεδο-μένων (dataplan) τουλάχιστον 300MB. Με αυτόντον τρόπο θα κερδίζετε και κάποια ετήσια επιδό-τηση, αλλά και θα μπορείτε να κάνετε τα εξής:

* Όταν είστε σπίτι, θα μπορείτε να παίρνετετηλέφωνο φίλους σας ή να στέλνετε απεριόρισταμηνύματα sms, μέσω wifi, χρησιμοποιώντας εφαρ-μογές όπως είναι το viber, το skypeκαι το what’sappεντελώς δωρεάν.● Όταν ψάχνετε πληροφορίες αναφορικά με φαρ-

μακεία, νοσοκομεία, διευθύνσεις τηλέφωνα κτλ,θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπωςείναι αυτή του χρυσού οδηγού

● Αν είστε στο αυτοκίνητο κι έχετε χαθεί, απλάενεργοποιήστε το googlemapsαπό το κινητόσας και πλοηγηθείτε χωρίς να χρειάζεται ναέχετε ξοδέψει χρήματα για αγορά gpsσυσκευής

● Αν ψάχνετε για δώρο, κατεβάστε την εφαρμογή«Βρες Δώρο», δείτε προτάσεις και με ένα κλικ,λάβετε το προϊόν στην πόρτα του σπιτιού σαςσε 1-2 εργάσιμες μέρες

● Αν έχετε απελπιστεί με το παρκάρισμα, και δεθέλετε να ξοδέψετε 8-12 ευρώ για μερικέςώρες, χρησιμοποιήστε το Parkaround και βρείτεμέρη για στάθμευση με 2-3 ευρώ

● Αν ζητάτε επειγόντως ταξί και είστε σε απομο-νωμένη περιοχή, γλυτώστε τα χρήματα τηςκλήσηςσε ραδιοταξί, χρησιμοποιώντας μια εφαρ-μογή όπως το taxibeat – ακόμα και για νακλείσετε ραντεβού για να πάτε στο αεροδρόμιοτα ξημερώματα είναι εντελώς δωρεάν, σε αντί-θεση με μια συμβατική υπηρεσία που αυτόχρεώνεται εξτρά

● Αν πάτε σε κάποια περιοχή και σταθμεύσετεαρκετά μακριά από τον προορισμό σας, κάνονταςχρήση του Findmycar μπορείτε ανά πάσα στιγμήνα εντοπίσετε το όχημά σας

Υπάρχουν πλέον χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές,οι οποίες δίνουν λύση σε καθημερινά προβλήματακαι μας γλιτώνουν από πολλά επιμέρους φαινο-μενικά ασήμαντα καθημερινά έξοδα. Ακόμα καιμεγάλη μερίδα χρηστών έξυπνων τηλεφώνων, επω-φελούνται λόγω άγνοιας μόνο ελαχίστων εκ τωνδυνατοτήτων των τηλεφώνων τους. Δεν είναιτυχαίο, που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας,έχουν ρίξει σε σημαντικό βαθμό τα πάγια ομιλίαςκαι μάλιστα μοιράζουν απλόχερα απεριόριστεςκλήσεις και άλλα πλεονεκτήματα.

Δε θα μας έκανε καθόλου εντύπωση, αν στοάμεσο μέλλον, τα πακέτα λεπτών ομιλίας ήτανεντελώς δωρεάν και η μόνη χρέωση θα περιελάμ-βανε τα πακέτα δεδομένων. Απλά αναλογιστείτεπως πριν μόλις 10 χρόνια, ήταν αδιανόητο γιακάποιον να μην έχει σταθερή τηλεφωνική σύνδεσησπίτι του και πόσο απαγορευτικό ήταν να μιλάςστο κινητό σου τηλέφωνο με τις ώρες. Τώρα σχεδόνκανείς δε χρησιμοποιεί το σταθερό τηλέφωνο, γε-γονός στο οποίο εδράζουμε και την πρόβλεψή μαςότι σε 2-5 χρόνια, όλοι θα διαθέτουν έξυπνα τηλέ-φωνα και θα πραγματοποιούν τις κλήσεις τους,καθώς και την πλειονότητα των εμπορικών (καιμη) ενεργειών τους (shopping, πληρωμή λογαρια-σμών, κρατήσεων σε εστιατόρια, ταξίδια κτλ) μέσωτου «τηλεφώνου» τους, που πλέον θα είναι έναςπλήρης υπολογιστής τσέπης, σε μορφή τηλεφώ-νου.

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Αγόρασε έναsmartphone και γλίτωσεμέχρι και 600€ το χρόνο!

Σας έχει τύχει ποτέ κάποιο από τα παρακά-τω:● Είναι αργά το βράδυ και είστε σε κάποιο

μη κεντρικό σημείο της πόλης και δενμπορείτε να βρείτε ταξί

● Είναι Κυριακή και γυρίζετε από φαρμακείοσε φαρμακείο για να βρείτε ποιο διανυ-κτερεύει

● Έχετε χτυπήσει και ψάχνετε να βρείτεεφημερεύον νοσοκομείο

● Έχει γενέθλια – γιορτή κάποιο σημαντικόγια εσάς πρόσωπο και δεν ξέρετε τι δώρονα του πάρετε, αλλά ούτε έχετε χρόνο ναβγείτε έξω και να ψάξετε

● Παρκάρατε 5-6 τετράγωνα μακριά σε πε-ριοχή που πάτε πρώτη φορά και ξεχάσατεπου έχετε παρκάρει

● Το αγαπημένο σας πρόσωπο βρίσκεται στοεξωτερικό και δε διαθέτετε αρκετές μονάδεςστο τηλέφωνό σας για να τον καλείται όσο

συχνά θέλετε● Έχετε χαθεί στο δρόμο με το αμάξι και δε

διαθέτετε gpsστο αυτοκίνητο● Έχετε βγει βόλτα με το αυτοκίνητο και

δεν μπορείτε να βρείτε να παρκάρετε● Θέλετε να αναζητήσετε μια πληροφορία

και αναγκάζεστε να πληρώσετε μερικάευρώ για μια ολιγόλεπτη κλήση στα γνωστά5ψηφια τηλέφωνα

…και άλλα πολλά

ΤωνΜάνου Κουφάκη& Κώστα Οργανόπουλου

15www.247press.com.grΣυμβαίνουν τώραΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτουείχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκ-δήλωση, με τίτλο «Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο;», τον Καθηγητή τουΕ.Μ.Π. κ. Μιχάλη Βαφόπουλο. Καθώς το Διαδίκτυο βρίσκεται παντού, σταχέρια των παιδιών, των φίλων, δασκάλων και συνεργατών, ο κ. Βαφόπουλοςπαρουσίασε διεξοδικά την ύπαρξη αυτού του πολυεργαλείου στηζωή μας, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, δείχνοντας παράλ-ληλα τους κινδύνους και τα ευεργετήματα από την πιθανή χρήση ήκατάχρηση και ορίζοντας ένα πλαίσιο υγιούς συμβίωσης για γονείς,μαθητές και δασκάλους.Ο Μιχάλης Βαφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε την Οι-κονομική επιστήμη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε προπτυχιακόκαι μεταπτυχιακό επίπεδο και την Πληροφορική στο ΕΑΠ. Η διδακτορική τουδιατριβή σχετικά με την οικονομία του Διαδικτύου έγινε δεκτή στο Πανεπι-στήμιο Αιγαίου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Αριστοτέλειο. Από το 2011 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το2007 μετέφρασε το βιβλίο του εφευρέτη του Web, Tim Berners-Lee με τίτλο«Το πλαίσιο της επιστήμης του Web», το οποίο διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο.Το 2009 διετέλεσε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συ-νεδρίου της επιστήμης του Web. Έχει δημοσιεύσει πλέον των 40 εργασιών σε διεθνή συνέδρια και περιοδικάσχετικά με την οικονομία και τη διδακτική του Διαδικτύου. Είναι εμπνευστήςτης εφαρμογής ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΟΥ, της εθελοντικής κοινότηταςWebvistas και των Webfest που ασχολούνται με τη βελτίωση της online δια-βίωσης. Δίνει συχνά διαλέξεις στην Ακαδημία Πολιτών, σε σχολεία και ΣχολέςΓονέων.

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

«Πως θα ζήσω με το διαδίκτυο;» Ομιλία από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. Μιχάλη Βαφόπουλο στα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλεα-Λιναρδατου

16 24 www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Συμβαίνουν τώραÙÑÅÓ ×áúäÜñé

NCSΜε συνεχώς ανανωμένη κολεξιόν, το NCS δίκαι βρίσκεται στην κορυφή τωνπροτιμήσεων του ανδρικού κοινού της πόλης, όταν μιλάμε για καλό αντρικό ντύ-σιμο. Φιλοξενώντας εταιρίες, όπως Bikembergs, Dolce Gabbana, Aslanis και πολ-λές άλλες, το NCS δίνει τον τόνο στο αντρικό ντύσιμο της πόλης. Εδώ και λίγεςημέρες μάλιστα, τα πουκάμισα NCS, «ντύνουν» την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ,καθώς οι γνωστοί δημοσιογράφοι Λυριτζής και Οικονόμου φορούν ρούχα, απόπου αλλού, από το NCS!!!

ΝοστιμιέςΣταθερή αξία στο Χαϊδάρι αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια οι «ΝΟ-ΣΤΙΜΙΕΣ», που εδώ και 25 περίπου χρόνια αποτελούν ένα από τα διαχρονικάστέκια των καλοφαγάδων της πόλης.

Μετά λοιπόν από τόσα χρόνια παρουσίας, λογικό είναι η «σκυτάλη» ναπερνά στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στην Ελένη Καστανού, η οποία αναλαμ-βάνει το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο ενεργό ρόλο στην παρουσία του μα-γαζιού.

Ήδη, η «μεταμόρφωση» του χώρου είναι αισθητή, αφού το σαλόνι έχει αλ-λάξει σε έναν ακόμα πιο καλαίσθητο και προσεγμένο χώρο, όπου η παρέμβασηενός νέου ανθρώπου όπως η Ελένη Καστανού είναι διακριτή σε όλους. Ευχήτης στήλης είναι οι νέοι Χαϊδαριώτες να ασχολούνται ακόμα πιο ενεργά με τοεπιχειρείν στην πόλη μας και να αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα στα μα-γαζιά του Χαϊδαρίου.

Απέναντι ακριβώς από την Πλ. Ηρώων, στο κέντρο του Χαϊδαρίου, οιαδερφοί Χρονόπουλου δημιούργησαν εδώ και λίγα χρόνια έναν πολύ διακριτικόκαι όμορφο χώρο, με στόχο να προσφέρουν καλό και ποιοτικό φαγητό. στουςΧαϊδαριώτες. Στόμα με στόμα, η φήμη του μαγαζιού εξαπλώθηκε και σήμερατο ψητοπωλείο «Καλώς τους», καλωσορίζει όλους όσους θέλουν καλό φαγητόσε προσιτές τιμές.

Χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και με πλήρη συναίσθηση της δύσκοληςοικονομικής συγκυρίας, το ψητοπωλείο «Καλώς τους» έχει καταφέρει να απο-κτήσει πιστούς και φανατικούς πελάτες, οι οποίοι αποτελούν και τους καλύτε-ρους διαφημιστές του.

Ευχή της στήλης είναι οι αδερφοί Χρονόπουλου να συνεχίσουν με την ίδιαόρεξη την προσπάθειά τους, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας και τηςεξυπηρέτησης του κοινού τους.

Καλώς τους

17www.247press.com.grΜαγειρικήΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Ψητό λαυράκι με μπάμιες και σάλτσα τομάτα στο φούρνο

Yλικά● 1 kg φρέσκιες μπά-

μιες● 100 gr ξίδι από

κόκκινο κρασί● 1,5 kg λαυράκι, κα-

θαρισμένο● Χυμός ενός λεμονι-

ού● Αλάτι και φρεσκο-

τριμμένο πιπέρι● 200 ml ελαιόλαδο● 2 μέτρια κρεμμύ-

δια, ψιλοκομμένα● 2 ψιλοκομμένες

σκελίδες σκόρδο● 4-5 ντοματες απο-

φλοιωμένες καιχοντροκομμένες

● 1 ματσάκι άνηθο● 1/2 φλ. ξηρό λευκό

κρασί

ΤουΧάρη ΣπυρόπουλουChef de cuisine στο club hotel casinoLoutraki

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

ΕκτέλεσηΞεπλένουμε τις μπάμιες και τις βάζουμεσε μια μεγάλη γαβάθα. Ρίχνουμε μέσακαι το ξίδι, τις ανακατεύουμε και τιςαφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, πριντις σουρώσουμε. Στεγνώνουμε τα ψάρια.Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα περνάμεμέσα-έξω με λεμόνι και αλατοπίπερο.Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρηγια μια ώρα. Σε μια κατσαρόλα αρκετάμεγάλη για να χωρέσει τις μπάμιες ζε-σταίνουμε το λάδι.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσι-γαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυα-λίσουν.Βάζουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και προσθέτουμε στη συνέχειατις μπάμιες αναδεύοντας σιγά-σιγά. Ρί-χνουμε την ντομάτα και το κρασί, κλεί-νουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σεχαμηλή-μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτάμέχρι οι μπάμιες να είναι σχεδόν-όχιόμως εντελώς-έτοιμες. Θα πρέπει να είναισφιχτές αλλά όχι σκληρές. Προσθέτουμετον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Προ-θερμαίνουμε το φούρνο στους 200°CΣε ένα αρκετά μεγάλο ταψί, απλώνουμεομοιόμορφα τις μισές μπάμιες και βάζουμεαπό πάνω το ψάρι. Απλώνουμε και τιςυπόλοιπες μπάμιες γύρω και πάνω απότο ψάρι. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά,μέχρι να αρχίσει να σκάει η σάρκα τουψαριού.Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αναλαμβάνονται διεκπεραιώσεις ασφαλιστικών εταιριών

Λ. Καραγιάννη 4, Χαϊδάρι (1η παράλληλος από Λ. Αθηνών 202)Τηλ. 210.5817120

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ● ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ● ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Οι παίχτες του κ. Αρζένη παρουσιά-ζουν ένα ιδιαίτερα καλό αγωνιστικόπρόσωπο. Στην πρώτη ομάδα αγωνί-ζονται στην πλειοψηφία τους παίχτεςαπό τα τμήματα υποδομών του συλ-λόγου, οι οποίοι βρίσκονται πολλάχρόνια μαζί κι έχουν δημιουργήσειένα πολύ ισχυρό σύνολο. Ήρθε φαίνεται η ώρα ο Α.Ο.Χ. ναδιεκδικήσει και πάλι την επάνοδότου στις επαγγελματικές κατηγορίες,κάτι που φαίνεται και από την με-γαλύτερη φέτος, προσέλευση του κό-σμου στο «Τ. Χαραλαμπίδης».

1η αγωνιστικήΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛ. - ΧΑΪΔΑΡΙ: 1-3Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τηχρονιά ο Α.Ο. Χαϊδαρίου, κερδίζονταςμε το επιβλητικό 1-3 τη Δάφνη Π.Φαλήρου. Στο 25' ο Καρώνας σημάδεψε το ορι-ζόντιο δοκάρι με πλασέ. Στο 48' οΧριστούλης με άπιαστο σουτ έγραψε

το 0-1. Στο 59' ο Ταράτσας με δυνατήκεφαλιά έγραψε το 0-2 και στο 84' οΣουμελίδης με δυνατό σουτ έξω απότην περιοχή έγραψε το 0-3 μέσα σεαποθέωση από τους φιλάθλους τουΧαϊδαρίου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδού-χοι ήταν να μειώσουν στο 87' σε 1-3.

2η αγωνιστικήΧΑΪΔΑΡΙ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ: 2-1Παρουσία 300 περίπου φιλάθλων τουΧαϊδαρίου, στο "Τ. Χαραλαμπίδης",οι "κυανέρυθροι" ξεκίνησαν εντυπω-σιακά και μόλις στο 2' ο Ρούπι μεέξοχο πλασέ έγραψε το 1-0. Χάθηκαν ευκαιρίες με τους Πανούσηκαι Ρούπι, ο Παπούλιας είχε δοκάρικαι τελικά στο 44' ο Πανούσης, πλά-σαρε εύστοχα κι έγραψε το 2-0 μέσασε αποθέωση. Οι φιλοξενούμενοι, τομόνο που κατάφεραν ήταν να μει-ώσουν σε 2-1 στο 82' με απευθείαςφάουλ.

3η αγωνιστικήΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΧΑΪΔΑΡΙ: 3-1Δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικη-φόρο σερί του ο Α.Ο.Χ. που ηττήθηκεμε 3-1 στους Αγίους Αναργύρους. Οι"κυανέρυθροι" προηγήθηκαν, αλλάδεν διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδικαι ηττήθηκαν δίκαια. Στο 23' ότανο Παπούλιας με εκτέλεση φάουλ έξωαπό την περιοχή έγραψε το 0-1, όμως,οι γηπεδούχοι απάντησαν πολύ γρή-γορα, στο 30' με πλασέ του Μιστρί-δη.Στην επανάληψη οι Χαϊδαριώτες έδει-ξαν νευρικότητα και έκαναν πολλάλάθη. Στο 60', οι αμυντικοί του Α.Ο.Χ.αδράνησαν και πάλι, με το Σταμάτηνα πετυχαίνει το 2-1. Στο 91' οι γη-πεδούχοι σε μια αντεπίθεση έγραψαντο τελικό 3-1 με πλασέ του Καλο-γριά.

4η αγωνιστικήΧΑΪΔΑΡΙ - ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝ.: 3-1Επιστροφή στις νίκες για το Χαϊδάρι,που επικράτησε με 3-1 της ΕλπίδαςΑγ. Αναργύρων και σκαρφάλωσε στη2η θέση της βαθμολογίας. Στο “Τ.Χαραλαμπίδης” παρουσία 300 περί-

που φιλάθλων, οι φιλοξενούμενοιπροηγήθηκαν στο 39’ με τον Πετανάι,αλλά ο Α.Ο.Χ. ισοφάρισε στο 44’, μεμακρινό φάουλ του Χριστούλη. Στο59’ ο Παπούλιας με πέναλτυ έγραψετο 2-1 και στο 74’ ο Χριστούλης μεκεραυνό έστειλε τη μπάλα στο “Γ”γράφοντας το 3-1.

18 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

4η Αγωνιστική

1. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 122. ΧΑΪΔΑΡΙ 93. ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 84. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ 75. ΚΑΜΑΤΕΡΟ 76. ΧΟΛΑΡΓΟΣ 77. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 78. ΟΛΥΜΠ. Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ 69. ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 510. ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ 511. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 512. ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 413. ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓ. 414. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔ. 315. ΔΑΦΝΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ 016. ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 0

Α' ΕΠΣΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ Στη 2η θέση της βαθμολογίας φιγουράρει ο ιστορικός Α.Ο. Χαϊδαρίου,ο οποίος έχει πετύχει 3 νίκες στις 4 πρώτες αγωνιστικές του 1ουομίλου της Α’ Ε.Π.Σ.Α.

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Α.Ο. Χαϊδαρίου, που στοχεύει ψηλά

19www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

4η Αγωνιστική

1. ΚΟΛΩΝΟΣ 122. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 103. ΑΝΑΓΕΝΝ. ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 94. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 85. ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ 76. ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 77. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΑΝ. 78. ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ 69. ΑΣΤΗΡ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 610. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛ. 611. ΑΡΜΕΝΙΚΗ 312. ΙΛΙΣΙΑ 2004 313. ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 214. ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 215. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 116. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 017. ΑΕ ΙΛΙΟΥ 0

B' ΕΠΣΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Στην 4η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς βρίσκεται ο Θρίαμβος,καθώς έχασε βαθμούς σε παιχνίδια που δεν το περίμενε. Οι παίχτεςτου κ. Ασπραδάκη έχουν χάσει βαθμούς στις λεπτομέρειες κι αυτότους κρατά μακριά από την κορυφή. Οι άνθρωποι του συλλόγουπάντως δεν χάνουν την αισιοδοξία του κι ελπίζουν στη συνέχεια ηομάδα να ανέβει στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, που είναικαι ο μόνος στόχος για φέτος.

Μπορούσε καλύτερα στο ξεκίνημα ο Θρίαμβος

1η αγωνιστική:ΑΕ Γλυφάδας-Θρίαμβος:1-1Οι "κυανόλευκοι" μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλιςστο 16' με ωραίο γκολ του Κανελλόπουλου. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τουςγηπεδούχους να απειλούν ιδαίτερα, όμως ήρθε το 75', όταν η "χρυσή"αλλαγή των γηπεδούχων, ο Κασσιμάτης, αφού προηγήθηκε αδράνεια στηνάμυνα του Θριάμβου, διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

2η αγωνιστικήΘρίαμβος-ΑΕ Περιστερίου:2-1Το σκορ για το Θρίαμβο, που ήταν πολύ καλύτερος στο α' μέρος, άνοιξε οΑποστολόπουλος στο 45' και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μεμεγάλο προβάδισμα σε ένα καίριο χρονικό σημείο. Στην επανάληψη, οι φι-λοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτυ, όμως οι παίχτες του κ. Ασπραδάκηπίεσαν ασφυκτικά και δικαιώθηκαν στο 85', όταν o Πρέκας με πέναλτυ, δια-μόρφωσε το τελικό 2-1.

3η αγωνιστικήΑΕ Ιλίου-Θρίαμβος:1-2Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Θρίαμβου Χαϊδαρίου από το ΔΑΚ Ιλίου τηνπερασμένη Κυριακή, όπου επικράτησε με 1-2 της ΑΕ Ιλίου. Σκόρερ γιατους φιλοξενούμενους ήταν οι Αποστολόπουλος με κεφαλιά στο 40’ καιΓρίβας με ψηλοκρεμαστό εκτός περιοχής σουτ στο 56’. Οι γηπεδούχοι τομόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’ και να διαμορφώσουν τοτελικό 1-2.

4η αγωνιστικήΘρίαμβος-Γαλάτσι:1-1Το αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους καθώς είχαν πολλές ευκαιρίες,αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Στο β’μέρος, μετά από μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, οι φιλοξενούμενοιάνοιξαν το σκορ, σε μια φάση που οι “κυανόλευκοι” διαμαρτύρονται έντοναγια οφσάιντ. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Κουτέλας στο 80’. Οι γηπεδούχοιστη συνέχεια πίεσαν,έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσανμε λίγη τύχη να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

20 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Με το δεξί λοιπόν ξεκίνησε της υποχρεώσεις της στοπρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ η ομάδα του κ. Μουέ. Οι“πράσινοι” έδειξαν χαρακτήρα σε μια πολύ δύσκοληέδρα, επικράτησαν με 79-76 στο κλειστό της Μεταμόρ-φωσης του ΓΑΟ Κουκουβάουνων και πήραν το ροζ φύλλοαγώνα.

Όλοι στο σύλλογο είναι ενθουσιασμένοι από το νικηφόροξεκίνημα και ελπίζουν σε συνέχεια των νικηφόρων απο-τελεσμάτων.

Νίκη στην πρεμιέρα για τους Άνδρες

της Δάφνης Δαφνίου

Μεγάλες βλέψεις έχειγια για τη φετινή χρο-νιά η ιστορική ΔάφνηΔαφνίου. Οι άνθρωποιτου συλλόγου, έχουν βά-λει την τελευταία 3ετίατις βάσεις κι ελπίζουνότι φέτος έφτασε η ώρατων “πράσινων” να ανέ-βουν στα “σαλόνια” τουαθηναϊκού μπάσκετ.

Νέα χρονιά, νέα κατηγορία, μεγαλύτερες δυσκολίες για τις περυ-σινές πρωταθήτριες της Γ’ Ε.Σ.Κ.Α., οι οποίες πλέον αγωνίζονταιστη Β’ κατηγορία. Στην πρεμιέρα λοιπόν του πρωταθλήματος, οι αθλή-τριες του Βασίλη Μαρίνου δεν τα κατάφεραν.

Οι "πράσινες" αντιμετώπισαν στα Καλύβια τον ΓΑΣ Καλυβίων και ηττή-θηκαν με 56-49. Οι Χαϊδαριώτισσες ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα καιστο ημίχρονο έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους. Στηνεπανάληψη όμως, λίγο τα λάθη, λίγο η ευστοχία του αντιπάλου και η έλ-λειψη ψυχραιμίας, έφεραν την ήττα από μια αξιόλογη και έμπειρη ομάδα.

Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τηςομάδας, περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον κ. Μαρίνο και όλοι πιστεύουνότι και η φετινή χρονιά θα έχει επιτυχίες.

Δάφνη Δαφνίου (Μαρίνος): Παπαδάτου, Γεράκου, Γκρίτζαλη, Σωτηρίου,Μπότσα, Καραβασίλη, Ανδρινοπούλου, Κατσανάκη, Σπανού.

Ξεκίνημα με ήττα για τιςΓυναίκες της Δάφνης Δαφνίου

Τα αθλητικά σωματεία,οι πολιτιστικοί φορείςκαι οι σύλλογοι της πό-λης, μπορούν να μαςστέλνουν ηλεκτρονικάδελτία τύπου με τις δρα-στηριότητές που θα δη-μοσιεύονται στην εφημε-ρίδα μας ΔΩΡΕΑΝ. Η 24ΩΡΕΣ Χαϊδάρι ποτέ δενθα ζητήσει και δεν θαδεχθεί χρήματα από συλ-λόγους και Ακαδημίες γιατην προβολή του έργουτους. Το e-mail είναι το:[email protected]και παράκληση είναι τακείμενα να μην ξεπερνούντις 200 λέξεις.

Ούτε 1 ευρώ για την

προβολή σας

ΦΡΟΝΤΙΔΑηλικιωμένων & ασθενώνκατ'οίκον ή νοσοκομεία

Ì ενέσιμη αγωγή Ì χορήγηση φαρμάκων Ì αλλαγές τραυμάτωνÌ αφαίρεση ραμμάτωνÌ περιποίηση κατακλίσεωνÌ μπάνιο ασθενή κ.ά

Πιστοποιημένη Νοσηλεύτρια699 23 73 251

21www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΠΗΓΑΣΟΣ: 3-1Δεν τα κατάφερε ο ανανεωμένος Πήγασος στην πρεμιέρακαι ηττήθηκε με 3-1 σετ από την ομάδα της ΑρτέμιδαςΚορυδαλλού. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 2-0 σετ,οι "πορτοκαλί" όμως μείωσαν σε 2-1 και έχδειξαν ότιμπορούσαν να χτυπήσουν το παιχνίδι. Δυστυχώς, οιπαίχτριες της Αρτέμιδας ήταν πολύ καλύτερες καιεπικράτησαν άνετα τελικά με 3-1.

ΠΗΓΑΣΟΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: 3-0Με νίκη συνέχισε τον μαραθώνιο της η γυναικεία μαςομάδα στο πρωτάθλημα της β΄εθνικής κατηγορίας μεαντίπαλο την μαχητική ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.Τα κορίτσιαμας δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης από την αντίπαληομάδα και έφτασε σε άνετη νίκη με 3-0 σετ (25-18,25-21,25-14) ΠΗΓΑΣΟΣ: (Γεωργοπούλου) Μιχαλοπούλου, Μπαφα-τάκη, Τζιορίδη, Κολοβού, Τσιούστα, Θεοδωρίδου, Κάσσου(λ), Ρεντούμη, Σταύρου, Παπαναγιώτου, Πολυχρονάκη,Βλάχου.

Στο Κύπελλο οι "πορτοκαλί" αθλήτριες επικράτησανπολύ άνετα εκτός έδρας επί του Μανδραϊκού με 0-3σετ. Επόμενος αγώνας για το κύπελλο είναι με πάλιεκτός έδρας με την ΑΕ Ρέντη στις 26/10.

Παρά τις πολλές αλλαγές στο φετινό ρόστερ,οι “πορτοκαλί” αθλήτριες βρίσκουν και πάλιτο ρυθμό τους, μετά την ήττα στο ξεκίνημα.Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι αισιόδοξοιγια τη συνέχεια.

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Αν και νεοφώτιστες στην κατηγορία,οι αθλήτριες του Θριάμβου δείχνουνέτοιμες να ανταποκριθούν στις απαι-τήσεις της κατηγορίας. Το ξεκίνημαήταν ιδανικό και όλοι στο σύλλογο είναι αι-σιόδοξοι γαι τη συνέχεια.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ: 3-0Με νίκη ξεκίνησε η σαιζόν για τις Γυναίκεςτου Θριάμβου. Οι αθλήτριες του κ. Απο-στολογεωργάκη δεν δυσκολεύτηκαν καθό-λου να επικρατήσουν με 3-0 σετ επί τηςΓΑΝΣ Ίρις. Έδειξαν με το "καλημέρα" λοι-πόν τις προθέσεις τους, που δεν είναιάλλες από τις πρώτες θέσεις της βαθμολο-γίας, ενώ οι άνθωποι του συλλόγου είναιενθουσιασμένοι από το ξεκίνημα και περι-μένουν ακόμα κλαύτερη παρουσία στη συ-νέχεια.ΘΡΙΑΜΒΟΣ (Αποστολογεωργάκης):Αλιφιεράκη, Βλάχου, Δημοπούλου, Δριβα-λιάρη, Δρούγκα, Εικοσπεντίδου, Καρκού-λια, Κόρνια, Μουτζουρίδου, Παπαδιώτη,Σταμάτη, Τζαλαλή Κ., Τζαλαλή Σ., Τσορμ-πατσίδη, Φλωροπούλου, Χόνδρου.

Ο εκτός έδρας αγώνας της 2ης αγωνι-στικής κόντρα στον Απολλώνιο, αναβλή-θηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδουτου Απολλώνιου. Για το Κύπελλο, οι "κυα-νόλευκες" επικράτησαν άνετα με 3-0 εκτόςέδρας επί του Α.Ο. Τελαμώνα και προκρί-θηκαν στην επόμενη φάση.

Με το δεξίξεκίνησαν τα κορίτσια του Θρίαμβου

Βρίσκει το ρυθμό του ο ανανεωμένος Πήγασος

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τη χρονιά ο ΔίαςΧαϊδαρίου. Ο χτες του κ. Σκούρου ισοπέδωσαν στηνπρεμιέρα της Δ' ΕΣΚΑ τον άτυχο Διόνυσο με 70-33 καιέδειξαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σεζόν τιςδιαθέσεις τους. Το παιχνίδι "καθάρισε" από την πρώτη περίοδο, καθώςοι παίχτες του Δία προηγήθηκαν με 27-4! Τα δεκάλεπταήταν 27-4, 39-11, 56-20, 70-33.

Οι άνθρωποι του συλλόγου είναι πολύ ευχαριστημένοιαπό το ξεκίνημα, καθώς βλέπουν ότι ο προγραμματισμόςτους και οι σκληρές προπονήσεις, δείχνουν τα αποτε-λέσματά του στο παρκέ. Πλέον οι απαιτήσεις ανεβαίνουνκαι όλι περιμένουν ακόμα καλύτερη πορεία στη συνέχειατου πρωταθλήματος.

Δίας (Σκούρος): Ζυγομήτρος 5, Ράλλιος 11(2), Ρώης 20 (5), Έλληνας 7 (1), Καραλουκάς,Αλαμπασίνης 2, Λύρος 8, Κοκάρας, Καμ-πούρογλου 2, Κόνιαρης, Ζαχαρής 11, Κου-

Σαρωτικός στην πρεμιέρα της Δ' ΕΣΚΑ ο Δίας Χαϊδαρίου

22 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Ποδόσφαιρο& παιδικά πάρτυ

στο ATHENS CLUB 5Χ5Πλήρης αγωνιστική δράση στο Athens Club5x5, με τα πρωταθλήματα να έχουν ξακινήσει.Τελικά διαμορφώθηκαν δυο κατηγορίες, ανάλογαμε τη δυναμικότητα των ομάδων.

Στην Α’ κατηγορία λοιπόν, ο όμιλος αποτε-λείται από τους: Α.Ο. Χοντρών, F.A.X., ΗρακλήςΧαϊδαρίου, Τσουρέκια, Paris S.G., Nuova Nita,Φραουλίτσες.

Στη Β’ κατηγορία, ο όμιλος αποτελείται απότους: Κατσαπλιάδες, Αλιγάτορες, Alenatore,K.C.M. Gym, Rossoneri, A.K.,Φούληδες, Εξ’Απίνης, Fistikes, ΠΟΑΛ, Δελφίνια.

Στο επόμενο φύλλο θα υπάρχει αναλυτικόρεπορτάζ και φυσικά οι βαθμολογίες των ομί-λων.

Φυσικά, εκτός από το ποδόσφαιρο, το AthensClub 5x5 συνεχίζει την πολύ πετυχημένη φιλο-ξενία παιδικών πάρτυ. Τα Σαββατοκύριακα, οι μικροί μας φίλοι με τουςγονείς τους, απολαμβάνουν τα πάρτυ τους στοχώρο που προσφέρει το Athens Club, σε ένααπόλυτα ασφαλές κι ελεγχόμενο περιβάλλον,προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στα παιδιά.

Την Κυριακή 29/09 ο Αθλη-τικός Όμιλος ΑντισφαίρισηςΧαϊδαρίου βγήκε στον δρόμοκαι έδειξε σε μικρούς και με-γάλους πόσο συναρπαστικόείναι το άθλημα του τένιςκαθώς επίσης τους βοήθησανώστε να μάθουν να παίζουν.

Από τις 11:00 έως τις 14:00παιδιά από όλα τα σχολεία τουΧαϊδαρίου είχαν την ευκαιρίανα δοκιμάσουν τις δυνατότητέςτους στο τένις με την βοήθειακαι την καθοδήγηση πάντα,των προπονητών του ομίλουΠούντζα Τάκη, ΧρονοπούλουΔήμητρας, Ανδριώτη Θανάση,Μπόρση Γιώργου, Βουλέλη Νί-κης.

Ο όμιλος μοίρασε στα παιδίαμπλουζάκια και καπελάκια και

είχαν ειδικό περίπτερο για ναεξυπηρετήσουν τους γονείς σεότι απορίες είχαν.

Η babolat ήταν χορηγός εξο-πλισμού της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκεη προεδρος του ομίλου ΧαντζήΔήμητρα η οποία μας δήλωσε:"Ο όμιλος έχει στόχο την συνεχήδίαδοση του αθλήματος στο Χαϊ-δάρι και γενικότερα στη ΔυτικήΑττική, με πρώτο πάντα στόχοτα παιδιά".

Street tennis από τονΌμιλο ΑντισφαίρισηςΧαϊδαρίου

23www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Οκτώβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

1η αγωνιστική: Αθηναΐδα-Δάσος:0-1Σεέ να επεισοδιακό παιχνίδι, οι παίχτεςτου Γ. Κιούρκου έδειξαν ένα πολύ καλόπρόσωπο σε μια πολύ δύσκολη έδρα και ξε-κίνησαν ιδανικά το πρωτάθλημα. Το γκολγια τους "πράσινους" πέτυχε ο Μαρινάκηςστο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ηατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα σε τέτοιοβαθμό που χρειάστηκε η επέμβαση τηςαστυνομίας, μετά τη λήξη της αναμέτρησηςενώ έγινε και σύρραξη των δύο ομάδωνεντός του αγωνιστικού χώρου.

2η αγωνιστική: Δάσος-Κεραμεικός:4-1Η ομάδα του Γ. Κιούρκου επικράτησε μετο επιβλητικό 4-1 του Κεραμεικού. Ταγκολ για τους “πράσινους”, που ενθουσίασαν

με την απόδοσή τους, πέτυχαν οι Μαρινάκηςκαι Minchev που σκόραραν από δύο τέρματα. Το σκορ πάντως είναι μικρό, καθώς χάθηκανπολλές ευκαιρίες για ακόμα περισσότεραγκολ.

3η αγωνιστική: Πέρα Κλουμπ-Δάσος:1-3Οι Δασιώτες ήταν εντυπωσιακοί και προ-ηγήθηκαν με 0-1 στο 25' με σουτ του Γιαν-νόπουλου. Το 0-2 πραγματοποίησε μεσουτστο 29' ο Παλιοπάνος, ενώ οι γηπεδούχοιμείωσαν σε 1-2 στο 44'. Στην επανάληψη οι“πράσινοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό καιστο 53' ο Παλιοπάνος έγραψε το τελικό 1-3με ωραίο σουτ. Στη συνέχεια χάθηκαν καιπολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτεροσκορ, όμως η 3η συνεχόμενη νίκη δίνειάλλον “αέρα” στο Δάσος για τη συνέχεια τουπρωταθλήματος.

Ιδανικό ξεκίνημαγια το Δάσος Χαϊδα-ρίου, καθώς ούτε οπιο αισιόδοξος φίλοςτου σωματείου δενπερίμενε αυτό το ξε-κίνημα. Οι παίχτεςτου Γ. Κιούρκου μετρεις συνεχόμενεςνίκες βρίσκονταιστην κορυφή τηςβαθμολογίας καιόλοι στο σύλλογοεύχονται η φετινήσεζόν να φέρει τηνπολυπόθητη εδώκαι χρόνια άνοδο.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Δάσοςπου φιγουράρει στην κορυφή!

3η Αγωνιστική

1. ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 92. ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 73. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤ. 64. ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ 55. ΑΘΗΝΑΪΔΑ 46. ΚΟΡΩΝΙΔΑ 47. ΦΩΣΤΗΡ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ 48. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ 39. ΜΑΡΟΥΣΙ 310. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 211. ΝΙΚΗ ΑΛΙΜΟΥ 212. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 213. ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 114. ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ 115. ΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ -1

Γ' ΕΠΣΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Για πρώτη φορά στην πόλη μας, η Αθλητική ΈνωσηΧαϊδαρίου δημιούργησε και λειτουργεί από τον Οκτώβρη2013 τμήμα Συγχρονισμένης Κολύμβησης. Η κίνηση αυτήέγινε αποδεκτή με πολλά θετικά σχόλια ενώ ήδη πολλάνεαρά κορίτσια έχουν ανταποκριθεί και έχουν εγγραφείστο νέο αυτό τμήμα που αυξάνει τα μέλη του καθημερινά.Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται αρχικά κάθε Σάββατοκαι ώρες 11.00-12.00 και 12.00-13.00 Κολύμβησης στοανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου. Μπορούν να

λάβουν μέρος κορίτσια από 7 ετών και άνω και με βασικήπροϋπόθεση να γνωρίζουν κολύμβηση.Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους: • Πι-στοποιητικό Δερματολόγου • Πιστοποιητικό Καρδιολόγου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή: κ. Σιδέρη Παναγιώτα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής,

προπονήτρια- χορογράφος συγχρονισμένης κολύμβησης(τηλ.6944937332, ώρες επικοινωνίας 5-9μ.μ.)

Συγχρονισμένη κολύμβηση στο Χαϊδάρι