Dekemvrios 2013

24
like us on www.facebook.com/247press.com.gr www. 24/7 press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση | Δεκέμβριος 2013 | Τιμή: 0,01 € Mε πολλά προβλήματα υποδέχεται έναν δύσκολο χειμώνα το 15ο Nηπιαγωγείο Θάνος Λιάσκος Γιάννης Παπακώστας Γιώργος Σκούρος τα πρόσωπα της επικαιρότητας 3 σελ 3 σελ 11 Χρήστος Δρούγκας Με τον ήχο της αμαξοστοιχίας του ΜΕΤΡΟ να έρχεται προς το μέρος μας «ντυμένο» με μελωδίες του Μοτσάρτ, δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί κανενός μέχρι στιγμής για τα μελλούμενα. Σε έναν δήμο που θα ντυθεί στα γιορτινά με τα όσα διαθέτει και θα υποδεχθεί τον νέο χρόνο έχοντας στην τσέπη του μόνο ευχές… για το νέο ξε- κίνημα. σελ 6 Ξεκινά η «οπερέτα» της βαλίτσας… Κόσμος και ομάδα μια γροθιά στο Χαϊδάρι για την άνοδο! σελ 17 Α.Ο. Χαϊδαρίου Δικαίωση για τον αντιδήμαρχο τεχνι- κών υπηρεσιών του δήμου Χαϊδαρίου Τ. Λυμπέρης σελ 7 σελ 14 Το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι “Ο καινούργιος συνδυασμός του Ηρακλή Δρούλια μπορεί να εγ- γυηθεί το μέλ- λον του Δήμου μας”

description

 

Transcript of Dekemvrios 2013

Page 1: Dekemvrios 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

www.24/7press.com.gr

Μηνιαία τοπική έκδοση | Δεκέμβριος 2013 | Τιμή: 0,01 €

Mε πολλά προβλήματα υποδέχεται ένανδύσκολο χειμώνα το 15ο Nηπιαγωγείο

► Θάνος Λιάσκος► Γιάννης Παπακώστας► Γιώργος Σκούρος

τα πρόσωπατης επικαιρότητας

3σελ 3

σελ 11

ΧρήστοςΔρούγκας

Με τον ήχο της αμαξοστοιχίας του ΜΕΤΡΟ να έρχεται προς το μέρος μας «ντυμένο» με μελωδίες του Μοτσάρτ,δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί κανενός μέχρι στιγμής για τα μελλούμενα. Σε έναν δήμο που θα ντυθεί σταγιορτινά με τα όσα διαθέτει και θα υποδεχθεί τον νέο χρόνο έχοντας στην τσέπη του μόνο ευχές… για το νέο ξε-κίνημα. σελ 6

Ξεκινά η «οπερέτα»της βαλίτσας…

► Κόσμος και ομάδα μια γροθιά στοΧαϊδάρι για την άνοδο!

σελ 17

Α.Ο. Χαϊδαρίου

► Δικαίωση για τον αντιδήμαρχο τεχνι-κών υπηρεσιών του δήμου Χαϊδαρίου

Τ. Λυμπέρηςσελ 7

σελ 14

Το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι

► “Ο καινούργιοςσυνδυασμός τουΗρακλή Δρούλιαμπορεί να εγ-γυηθεί το μέλ-λον του Δήμουμας”

Page 2: Dekemvrios 2013

2 www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Νέλσον Μαντέλα (1918 - 2013). Μία ζωή πηγή έμπνευσης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής,Νέλσον Μαντέλα. "Έφυγε ήρεμα", πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών, στο σπίτι του. Ο πρώτος μαύρος δημοκρατικάεκλεγμένος πρόεδρος της Ν. Αφρικής, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, πολέμιος του Απαρτχάιντ, κυνηγήθηκε,καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 27 χρόνια. Χαρακτηρίστηκε ως ο "Γιος της Αφρικής, ο πατέρας του έθνους",που έζησε μια ζωή - πηγή έμπνευσης για κάθε γενιά. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του το 1963, όταν κατηγορούμενοςκαι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, είπε ενώπιον του δικαστηρίου: "Πολέμησα κατά της κυριαρχίας των λευκών και πολέμησα κατά της κυριαρχίας των μαύρων. Ονειρεύομαι το ιδανικό μίαςδημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας, όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζουν μαζί, σε αρμονία, και με ίσες ευκαιρίες. Είναι έναιδανικό, για το οποίο ελπίζω να ζήσω και να πετύχω. Αν όμως αυτό χρειάζεται... είναι ένα ιδανικό, για το οποίο είμαιπροετοιμασμένος να πεθάνω".

Εκδότης: Ίδρυμα Σπουδών Σύγχρονων ΤεχνολογιώνΑρχισυντάκτης: Μπάμπης Σταύρου

Ελεύθερο Ρεπορτάζ: Ματίνα Πατρικάκου,Υπεύθυνoι Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Ματίνα Πατρικάκου, Γιάννης ΠανόπουλοςΣυνεργάτες: Π. Νιζάμης Σ. Κάσσιος, Π. Μπίκουλης

Μ. Κουφάκης, Κ. Οργανόπουλος, Μ. Στεφανάκης, Χ. Σπυρόπουλος, Μ. Μαγκανάρη, Θ. Λιάσκος

Σύμβουλος Marketing: Αριστέα ΓεωργοπούλουΕπικοινωνία:

e-mail: [email protected]@gmail.com,

Λεωφ. Αθηνών 207 & Κατ. Παξινού, ΤΚ 12242, Αιγάλεωτηλ.: 697 6593917

Περιεχόμενα

Ο κάθε κάτοικος του Χαϊδαρίου μπορεί πλέον να βρίσκει την 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι σε συγκεκριμένα σημείαδιανομής στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας τοποθετήθηκανήδη σταθερά stands σε πολυσύχναστα σημεία του Χαϊδαρίου κι έτσι μπορείτε να την αναζητείτε σε αυτάκάθε μήνα. Τα stands είναι τοποθετημένα στα εξής σημεία:

Σημεία διανομής 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων ή ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς την άδεια της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι. Επίσης οι απόψειςτων αρθρογράφων και συνεργατών, οι οποίοι υπογράφουν τη στήλη τους, εκφράζουν τους ίδιους τους συντάκτες τους καιόχι την εφημερίδα. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι θα δημοσιεύει κάθε επώνυμη επιστολή, που θα είναι σύντομη και κόσμια.

Επαγγελματίες προβληθείτε μέσα από τις σελίδες της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι

Τιμή: 0,01 €

• Δημαρχείο Χαϊδαρίου• Καραϊσκάκη & Δαβάκη• Εθνική Τράπεζα• Bar by Enigma• Κολυμβητήριο• Κινηματογράφος

“ΑΝΟΙΞΗ”• Ταχυδρομείο

(οδός Αγ. Στρατοπέδου)• Πλατεία Κουνελίων• Εμπορικό κέντρο Δάσους• Κεντρική πλατεία Δάσους

• Ταχυδρομείο Δάσους• Φαβιέρου & Φειδιππίδου• Πεζόδρομος Δάσους• ΚΕΠ (Αγων. Στρατοπέδου)• Στρ. Καραϊσκάκη & Κερα-

σούντος

Το θέμα

σελίδα 2 .................................. To θέμα

τα 3 πρόσωπα τηςεπικαιρότητας .......... σελίδα 3

σελίδα 4 ............ Επικαιρότητα

Ρεπορτάζ ....................σελίδα 5 & 11

Το θέμασελίδα 6 .............................. του μήνα

Ελεύθερορεπορτάζ ................................σελίδα 7

σελίδα 8 .......................................... Ρετρό

Τοπικά...................... σελίδα 9, 10 & 14

Συμβαίνουνσελίδα 12-13 ...................................... τώρα

Μαγειρική........................ σελίδα 15

σελίδα 16 έως 23 ............ Αθλητικά

Μηνιαία Τοπική Έκδοση

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Page 3: Dekemvrios 2013

3www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

τα πρόσωπα της επικαιρότητας3Γιατί;

Ποιός

Γιατί δίνει χρόνια καιποιότητα ζωής στουςσυμπολίτες μας.

Επιμέλεια σελίδας: Μπάμπης Σταύρου

ΟΘάνος Λιάσκος γεννήθηκε, με-γάλωσε και συνεχίζει να δρα-

στηριοποιείτε, στον δήμο μας, τοΧαϊδάρι. Από πολύ νέος έχοντας το«μικρόβιο» του αθλητισμού στο αίματου, ξεκίνησε από τον Όμιλο ΤζούντοΧαϊδαρίου, κατέκτησε επί σειρά ετώντο πρωτάθλημα στο ολυμπιακό άθλη-μα του Τζούντο και άκουσε αρκετέςφορές, με την εθνική ομάδα, από το1ο σκαλί του βάθρου τον εθνικό μαςύμνο.

Σήμερα, αφού αρίστευσε στα ΤΕ-

ΦΑΑ και συνέχισε τις σπουδές τουμε υποτροφία από το Ωνάσειο ίδρυ-μα, διευθύνει το γυμναστήριο TopGym, στο Χαϊδάρι. Το άσβεστο πάθοςτου για τον αθλητισμό μεταδίδεταισε χιλιάδες συμπολίτες μας, κάνο-ντας τους πιο υγιείς. Οι εξειδικευ-μένες σπουδές και γνώσεις του, βοη-θούν καθημερινά, καρδιοπαθείς,άτομα με αναπηρίες και σοβαρούςτραυματισμούς να ξανά έχουν μίαποιοτική ζωή. Όπως μας είπε: «ηυγεία δεν χαρίζεται, κερδίζεται».

Θάνος Λιάσκος

Γιατί;

Ποιός

Για την αθώωσή του, 2,5χρόνια μετά την εμπλοκή τουστο σκάνδαλο των στημένωναγώνων.

Μεγάλη δικαίωση για τον Χαϊδα-ριώτη προπονητή Γ. Παπακώστα

ο οποίος ήταν κατηγορούμενος εδώκαι δυο χρόνια για την πολύκροτηυπόθεση των στημένων αγώνων. ΤοΤριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,αθώωσε τον Γ. Παπακώστα από όλεςτις κατηγορίες που τον βάρυναν γιατην υπόθεση που συγκλόνισε το πα-νελλήνιο το καλοκαίρι του 2011. Καιεπειδή, μπορεί να στιγματίζεται κοι-νωνικά ένας κατηγορούμενος ότανείναι υπόδικος και η υπόθεση ανα-

δεικνύεται από τα ΜΜΕ, θεωρούμεότι πρέπει με τον ίδιο και ακόμα πιοπερίτρανο τρόπο πρέπει να αναδει-κνύεται η αθωότητά του, ειδικά ότανγια αυτήν αποφαίνεται ο τελικός κρι-τής, δηλαδή η Ελληνική Δικαιοσύνη.Ο Γιάννης Παπακώστας πλέον απο-καθίσταται, όχι μόνο στα μάτια τηςτοπικής μας κοινωνίας, αλλά και στοπανελλήνιο, πεντακάθαρος, κρυστάλ-λινος, χωρίς την παραμικρή σκιά, κα-θώς η αρχική του εμπλοκή στην υπό-θεση είχε συγκλονίσει όλη την πόλη.

Γιάννης Παπακώστας

Γιατί;

Ποιός

Για την εξαιρετική πορεία τουΔία Χαϊδαρίου, που βρίσκεταιστην κορυφή τουπρωταθλήματος της Δ' Ε.Σ.Κ.Α.

Οέμπειρος Χαϊδαριώτης προπο-νητής, βρίσκεται στο τιμόνι της

ανδρικής ομάδας του Δία Χαϊδαρίουεδώ και αρκετά χρόνια. Αφού τιςπροηγούμενες σαιζόν έδωσε μεγάληβάση στην ανάπτυξη των υποδομώντου συλλόγου, φέτος, με τη στήριξητης διοίκησης, τέθηκε ο στόχος τηςανόδου της ανδρικής ομάδας. Με συ-νέπεια και πολύ δουλειά, η ομάδατου κ. Σκούρου ξεκίνησε από τηναρχή του πρωταθλήματος την προ-

σπάθεια για την άνοδο.Αυτή τη στιγμή, η ανδρική ομάδα

του Δία Χαϊδαρίου βρίσκεται στην1η θέση του 4ου ομίλου του πρωτα-θλήματος της Δ' Ε.Σ.Κ.Α. και οι άν-θρωποι του συλλόγου αισιοδοξούνότι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάςθα βρει την ομάδα πρωταθλήτρια. Ηευθύνη του κ. Σκούρου είναι η ομάδανα συνεχίσει να δείχνει το ίδιο αγω-νιστικό πρόσωπο, με μοναδικό σκοπότην άνοδο.

Γιώργος Σκούρος

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Page 4: Dekemvrios 2013

Ο Σύλλογος Πυργουσών τάσσεταιανοικτά με δελτίο τύπου του υπέρτου ψηφίσματος της Γενικής Συνέ-λευσης των εργαζομένων, ενώ ταμέλη του δηλώνουν ότι θα συμμετά-σχουν ενεργά στον δίκαιο αγώνα τουςγια τη ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥ-ΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑ-ΡΙΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ– ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙ-ΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Άλλωστε όπως αναφέρουν χαρα-κτηριστικά στο ψήφισμα τους.

«Ειδικά το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ γιαμας τους ΧΙΩΤΕΣ αποτελεί ΣΗΜΕΙΟ

ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ξεχωριστό κεφάλαιοστην ιστορία της πόλης μας.

Το κληροδότημα του ΖΩΡΖΗΔΡΟΜΟΚΑÏΤΗ στα 126 χρόνια τηςλειτουργίας του προσέφερε ανεκτί-μητες υπηρεσίες στο χώρο της ψυχι-κής υγείας όντας πρωτοπόρο ψυχια-τρικό ίδρυμα της χώρας.

Το ΔΡΟΜΟΚΑÏΤΕΙΟ του Φιλύρα,του Βιζυηνού, του Κρυστάλλη, τουΜητσάκη, του Δραγούμη, του Καμ-πάνη και άλλων ανθρώπων του πνεύ-ματος και της τέχνης, υπήρξε το κα-ταφύγιο πληθώρας αντιστασιακώνκαι χώρος θαλπωρής και σίτισης πολ-λών πεινασμένων και αστέγων σταχρόνια της κατοχής».

4 24 www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Είδαμε και τον Ηλία Περι-μένη να κάνει τις παρεμβά-σεις του - καθότι ειδικευμένοςστην ψυχιατρική -όταν έπεσεστο τραπέζι του Δημοτικού

Συμβουλίου το θέμα των εκατοντά-δων διαθεσιμοτήτων των υπαλλήλωναπό το Δρομοκαϊτειο και το Δαφνί.Μαζί του και ο Γιάννης Κέντρης. Ημειοψηφία κατάφερε να κερδίσειονομαστική ψηφοφορία, αλλά η αν-τιπολίτευση έχασε στα σημεία παρότιο δήμαρχος απουσίαζε και τα μπό-σικα κρατούσε ο Τάσος Λυμπέρηςμετά τα όσα υπέστη τις τελευταίεςημέρες. Έγινε σάκος του μποξ τοδημοτικό συμβούλιο για να συγκρα-τήσει τους κραδασμούς στην κοινω-νία. Καμία λύση δεν δόθηκε παρότιφάνηκε να υπάρχει κλίμα.

Και έτσι θα πάει… Άλλαλόγια να αγαπιόμαστε μέχριτις εκλογές. Άλλωστε καιαυτοί που υπόσχονται πώςθα δώσουν λύσεις αν το κά-

νουν θα το κάνουν μετά… την κάλπη.Έτσι και αλλιώς όλοι μετά από αυτήνθα κάνουν έργο. Στα λόγια όλοιέχουν μεγάλες γλώσσες. Στην πράξηχωλαίνει το πράγμα.

Aλληλούια! Άνοιξε το ΜΕ-ΤΡΟ. Μιλώ για τον σταθμότης Αγίας Μαρίνας ο οποίοςθα εξυπηρετεί πρωτίστωςτου δημότες του Χαϊδαρίου.

Άκουσα πολλά στις βόλτες μου μεκυρίαρχη γνώμη αυτή που λέει πώςτο ΜΕΤΡΟ ήταν ένα στοίχημα τηςπόλης μας που χάθηκε λόγω επιλογής.Το να μην επιθυμεί το μετρό εντόςτου αστικού ιστού της πόλης ο Κυ-

Εδώ δεν αναλύουμε την είδηση…την λιβανίζουμε

ριάκος Ντινιακός . Δεν συμφωνώ. ΤοΜΕΤΡΟ είναι δίλημμα. Διχάζει τιςγνώμες για την ποιότητα ζωής πουθα εξασφαλίζει ο Δημότης.

Κάπως έτσι κινούνται ταπράγματα και στα ανεξάρ-τητα πλέον στελέχη τουΠΑΣΟΚ. Κάπου τα βρί-σκουν στα λόγια κάπου τα

χαλάνε στην πράξη. Από πίσω όλοιστήνουν δικά τους μαγαζιά και μπρο-στά πουλάνε την μούρη τους.

Αν είναι πάντως οι εκλογέςτων δήμων ακομμάτιστεςδεν θα πρέπει να λάβουμευπόψιν μας τα ποσοστάαπό τις εκλογές των δα-

σκάλων της πόλης μας. Εκεί οΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έφυγε πολύ μπροστά… Μετέτοια νούμερα μπορεί κάποιοι ναβλέπουν με το ένα μάτι τον Ασπρο-γέρακα. Θα μπορούσε άραγε ο Σπη-λιώπουλος να κρατήσει ζεστά τανούμερα μέχρι τις εκλογές.

Αυτό που παίζει πολύ τώραο Ασπρογέρακας είναι ταεκατομμύρια από εισφορέςσε γη και χρήμα που λείπουναπό το ταμείο του Δήμου.

Τουλάχιστον 11 εκατομμύρια εκστό-μισε μέσα από ραδιοφωνική εκπομπήτου Δήμου Ηρακλείου...

Άραγε τι θέλει ο λαός; Δή-μαρχος Δεξιός, Αριστερόςή μήπως τοκογλύφου εγ-γονός; Το παραπάνω ήτανγραμμένο σε φυλλάδιο που

μοιράστηκε κατά την διανομή τρο-φίμων από παραγωγούς. Με υπο-γραφή Δημοκρατικοί πολίτες… ΗΔημοκρατία θέλει όμως και απαντή-σεις. Ποιοι είστε κύριοι; Αν μουπείτε θα βγάλω και εγώ τα ράσα μου.

γράφει Ο μελάγχθων

To Δ.Σ του Συλλόγου ΠυργούσωνΑττικής κοντά

στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ψ.Ν.Α.

Την αμέριστη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Α.δηλώνουν με ψήφισμα τους τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Πυρ-γούσων Αττικής αφού δέχονται, όπως αναφέρουν, την πιο βάρβαρηεπίθεση από την συγκυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Επικαιρότητα

Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα& Ευτυχισμένο το 2014

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διεύθυνσης

& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Απόστολος Θεοφίλης σας εύχεται

Page 5: Dekemvrios 2013

5www.247press.com.grΡεπορτάζΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Συγκεκριμένα, η Αττικό Μετρό, για την εν λόγω καθυστέρησηανακοίνωσε ότι υπήρξαν προβλήματα στις εργασίες εγκατά-στασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens, καθώςαπαιτούνταν επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες γιατην βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστη-μάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση τηςμελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προςΠειραιά.

Μάλιστα, λόγω των ανωτέρω προβλημάτων δεν καθυστέρησεμόνο η παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα της γραμμής 3,αλλά και των άλλων δύο επεκτάσεων του μετρό, προς Αν-θούπολη και προς Ελληνικό στη γραμμή 2.

Ενδεικτικό είναι ότι ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετείπερισσότερο από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά, ενώ πα-ράλληλα για την διευκόλυνση των πολιτών έχει κατασκευαστείκαι χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα γιαστάθμευση 380 οχημάτων..

Ξεκίνησε η λειτουργία του Μετρό στην Αγία Μαρίνα

Στο κοινό παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες ονέος τερματικός σταθμός του Μετρό, στην ΑγίαΜαρίνα, μετά από καθυστέρηση μηνών, αφού προ-βλεπόταν να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο.

Τροποποιούνται επτά λεωφορειακές γραμ-μές των δυτικών προαστίων. Σύμφωνα μεανακοίνωση του ΟΑΣΑ:• Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ

(ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS).Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα - Αγ.Μαρίνα παραμένει ως έχει.

• Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟ-ΠΥΡΓΟΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή τηςστο τμήμα Ασπρόπυργος - Αγ. Μαρίνα παρα-μένει ως έχει.

• Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ- ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της στο τμήμαΕλευσίνα - Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώστη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό Μετρό«Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδούΣτρατάρχου Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.

• Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή τηςγραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα»παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς ΑνωΑγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των

οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος,28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κα-νονικά.

• Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ- ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή προς τονσταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ωςέχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγμα-τοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί τηςοδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερηπρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμόΜετρό «Αγ. Μαρίνα».

• Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΔΑΣΟΣ στην κατεύθυνση προςΔάσος και θα πραγματοποιείται μέσω τηςοδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε ναπροσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτεςγια τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

• Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείταιμέσω Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς Οδού, Αγ. Μαρίνας,ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στουςεπιβάτες για το νέο σταθμό.

Page 6: Dekemvrios 2013

6 24 www.247press.com.grΤο θέμα του μήνα Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

H Πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΕλευθερία Τοκατλίδη σας εύχεται

Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννακαι Ευτυχισμένο το 2014

Το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι

Ξεκινά η «οπερέτα» της βαλίτσας…Μέχρι τότε όλοι θα καταγράφουν τα προβλήματακαι απλά θα τα σημειώνουν. Άντε θα λένε καιπώς θα τα λύσουν σε κανένα συμβούλιο. Όσο ηΔημοτική Αρχή θα περιμένει να κάτσει η σκόνηγια να εκστομίσει την πολιτική της οι δημότεςθα είναι αναγκασμένοι να ανταπεξέρχονται σεπρώτο χρόνο σε ότι τους συμβαίνει ζώντας σε ένανδήμο που ενώ παρουσιάζει συρρίκνωση στις υπο-δομές του ανοίγει την πόρτα στο σύνολο σχεδόντου νομού Αττικής.

Τώρα θα πρέπει να αποφασίσει ο κάθε δημότηςξεχωριστά για το πώς θα διασφαλίσει το αύριοτου. Αν θα πουλήσει/νοικιάσει το σπίτι του, αν θαεπεκτείνει την επιχείρηση του, αν αντέχει τοφόρτο της περιοχής του… αν,αν.αν… αν θα διεκ-δικήσει την παραμονή του (μέχρι την ψήφο του)ή αν θα γεμίσει την βαλίτσα του… και θα τηνκάνει για παρακάτω. Ήδη άλλωστε βασικές υπη-ρεσίες του εξυπηρετούνται σε όμορους δήμους.Και οι όμοροι δήμοι θέλουν νοικοκύρηδες πουψάχνουν να στεριώσουν. Γιατί σε μια ανταγωνι-στική κοινωνία δεν υπάρχουν συμβιβασμοί.

Χαρακτηριστική είναι η κίνηση του δήμου Αγ.Βαρβάρας όπου σε ανακοίνωση του για τον ισολο-

γισμό αναφέρει μεταξύ άλλων πώς «δεν έχει εν-ταχθεί σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης καιδεν έχει οδηγηθεί σε κλείσιμο ή εκχώρηση δομών(αθλητισμού, πολιτισμού, καθαριότητας βρεφονη-πιακών-παιδικών σταθμών κλπ), όπως συμβαίνεισε πολλούς, ακόμη και γειτονικούς μας, Δήμους.»

Αυτά ανακοινώνει σήμερα ένας δήμος προκα-λώντας όλους όσους τον περιέλαβαν στο πρόγραμμαεξυγίανσης των εξαγγελιών του Γ.Ραγκούση αφούπαρουσίαζε συνολικό χρέος της τάξης του 143%!

Με αυτόν τον τρόπο βάζει στο κάδρο και τονδήμο Χαϊδαρίου που παρότι παρουσίαζε τότε συ-νολικό χρέος 95% (Η οικονομική επιτήρηση ξε-κινούσε στο 100%) σήμερα έχει οδηγηθεί ήδη σεόσα απέφυγε στα γραφόμενα του ο δήμος τηςΑγία Βαρβάρας .

Ο γείτονας σε μια γρήγορα εξελισσόμενη αγοράβλέποντας ότι οι αποστάσεις μηδενίζονται έθεσεήδη τις κόκκινες γραμμές του. Ο Δήμος μας τιέκανε; Η αντιπολίτευση ως υπερασπιστής της αν-τίθετης γνώμης;

Δεν θα κρίνουμε τώρα την πολιτική θα παρο-τρύνουμε όμως στο να μην απαξιώνεται η ενημέ-ρωση για τις συνθήκες που διαμορφώνονται..

Εμείς με την έλευση του νέου χρόνου βαράμετην καμπάνα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτήςτης πόλης στην γέννηση ενός διφορούμενου Μεσσίαή ενός πολιτικού στοιχήματος που ακούει στοόνομα σταθμός Αγία Μαρίνα. Τον αέρα της νέαςδιαδρομής θα τον νιώσουμε όλοι μας. Καλές γιορτέςμε υγεία.

Με τον ήχο της αμαξοστοιχίας του ΜΕΤΡΟ να έρ-χεται προς το μέρος μας «ντυμένο» με μελωδίεςτου Μοτσάρτ, δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτίκανενός μέχρι στιγμής για τα μελλούμενα. Σε έναν δήμο που θα ντυθεί στα γιορτινά με ταόσα διαθέτει και θα υποδεχθεί τον νέο χρόνοέχοντας στην τσέπη του μόνο ευχές… για το νέοξεκίνημα. Η στάση Αγία Μαρίνα ετοιμάζεται να φέρει νέουςεπισκέπτες στην πόλη μας και πολλοί είναι αυτοίπου αναρωτιούνται για το αν το αναπτυξιακό πρό-γραμμα του δήμου θα περιλαμβάνει κάτι παραπάνωαπό το… καλωσήλθατε! Το τώρα τι κάνουμε μάλλον/ίσως να έρθει μετά..Μέχρι τότε βλέπουμε. Εκλογές έρχονται…

Page 7: Dekemvrios 2013

7www.247press.com.grΕλεύθερο ρεπορτάζΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα μιας κατά τα άλλαήρεμης Δευτέρας (18/11/201). Λίγο πριν την έναρξηπρογραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου τηςπόλης μας δημότης μπήκε στο γραφείο όπου βρί-σκονταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τουδήμου Χαϊδαρίου Τάσος Λυμπέρης και άρχισε ναδιαμαρτύρεται με έντονο τρόπο. Ο Δημότης βέβαιαέχει ονοματεπώνυμο λέγεται Αντώνης Σαράκηςκαι είναι συνταξιούχος του πολεμικού ναυτικούκαι δεν είναι άγνωστος στον κ. Λυμπέρη αφούτους είχαμε συναντήσει και τους δύο (ζεστέςημέρες του Αυγούστου τότε, πρόεδρος Δ.Σ τότε οΤ.Λυμπέρης) στο αστυνομικό τμήμα του Χαϊδαρίουμετά από έντονη λογομαχία που είχαν μεταξύτους για απαλλοτρίωση οικοπέδου από την οποίαη πλευρά του Δήμου τότε έλεγε πώς εξαπατήθηκεμε θιγμένη την απέναντι πλευρά.

Η επιθυμία του Α. Σαράκη ήταν να οδηγηθεί η

υπόθεση από τότε στο αυτόφωρο, αλλά λόγω προ-βλημάτων υγείας με πίεση της οικογένειάς τουδεν κατέθεσε μήνυση. Το ίδιο έπραξε τότε και οΤ. Λυμπέρης. Δρόσισε ο καιρός και ο δημότηςήθελε να δει το θέμα του ενταγμένο στα θέματατης ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. Πλησίασε λοιπόντον αντιδήμαρχο που πλέον δεν είναι πρόεδροςτου Δημοτικού Συμβουλίου (αφού παραιτήθηκεστο ενδιάμεσο διάστημα) και του ζήτησε να εντάξειτο θέμα προς συζήτηση.

Ο αντιδήμαρχος τον έστειλε στον νέο πρόεδροαλλά ο κ. Σαράκης άρχισε να διαπληκτίζεται μετον Τ.Λυμπέρη τον οποίο (σύμφωνα με μαρτυρίεςυπαλλήλων του δήμου που ήταν παρόντες) απώθησεκαι εξύβρισε. Ο τελευταίος υποχώρησε και απο-χώρησε από το γραφείο του για να μπει στην αί-θουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η συνεδρίασηξεκίνησε και ενώ συζητούνταν τα αιτήματα κα-τοίκων, στον προθάλαμο εμφανίστηκαν αστυνο-μικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο πως

είχε κατατεθεί μήνυση στον κ. Λυμπέρη από τοκ. Σαράκη για εξύβριση. Άμεσα τηρήθηκε η αυτό-φωρη διαδικασία από την αστυνομία, με τον κ.Λυμπέρη να απαντά στους παρευρισκομένους πουτον προέτρεπαν να ασκήσει και αυτός μήνυση"Δεν είναι δυνατόν να μηνύσω συνδημότη μου.Οφείλω να δείξω ανωτερότητα".

Τον αντιδήμαρχο συνόδευσαν αρχικά στο Α.Τ.Χαϊδαρίου ο δήμαρχος με τους δημ. συμβούλουςτης παράταξής του κ.κ. Καραβίτη και Μπαλοδήμα,και κατά την διάρκεια παραμονής του τον επισκέ-φτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρα-τάξεις για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους…Μετά από μια «μεγάλη» νύχτα στο κρατητήριο οΤάσος Λυμπέρης οδηγήθηκε την επόμενη μέραστα δικαστήρια με μάρτυρα υπεράσπισης υπάλληλοτου Δήμου και τον αντιδήμαρχο κοινωνικών υπη-ρεσιών Πέτρο Καραβίτη. Η έδρα δέχθηκε την ει-σήγηση του εισαγγελέα και αθώωσε ομόφωνα τονκ. Λυμπέρη. Η συνέχεια επί του πιεστηρίου…

"Δεν είναι δυνατόν να μηνύσω συνδημότη μου.Οφείλω να δείξω ανωτερότητα".

Δικαίωση για τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιώντου δήμου Χαϊδαρίου

Σημείωση: Δεν ξέρουμε αν περιστατικό σαν αυτό που αναφέρουμε στο παρακάτωκείμενο συμβαίνει κάθε λίγο και λιγάκι σε δήμους της χώρας, αυτό που σίγουραμπορούμε να πούμε είναι πώς κάποιοι έχουν αρχίσει να παίζουν τα όργανα…και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Μια φορά και ένα καιρό…

Τ. Λυμπέρης:

Page 8: Dekemvrios 2013

Γύρω στο 1976, η Λ.Αθηνών, στο ύψοςτης εξόδου της Φα-βιέρου στην ΕθνικλήΟδό. Διακρίνεται ηυψομετρική διαφοράπου υπάρχει στο οδό-στρωμα, λόγω των ερ-γασιών για την ομά-λυνση της κλίσηςτου δρόμου. Διακρί-νονται στο βάθος ταπεδία βολής τωνστρατοπέδων.

Χαϊδάρι,η πόλη των κρυμμένων θησαυρών

8 24 www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñéΡετρό

Οι «24 Ώρες Χαϊδάρι» φιλοξενώντας φωτογραφίες από το ανεκτίμητης συλλεκτικής αξίας αρχίο του Γιάννη Ιγγλέση, παρουσιάζει κάθεμήνα φωτογραφίες από το παρελθόν της πόλης του Χαϊδαρίου.Οι φωτογραφίες ανήκουν στο αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή τους. Όσοιενδιαφέρεστε να έχετε και ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτές, μπορείτε να γίνετε μέλη στο group ΧΑΪΔΑΡΙ – Η ΠΟΛΗ ΤΩΝΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΥΣΑΥΡΩΝ.

Γύρω στο 1960, η συμβολή της ΙεράςΟδού με την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίν-θου, στο ύψος του Δαφνίου, εκεί που σή-μερα είναι η έξοδος του παράδρομου απότην «Γιορτή». Διακρίνεται το τείχος πουπεριβάλλει τη Μονή Δαφνίου.

Γύρω στο 1965, χρησιμοποιήθηκεως βάση για την γκραβούρα της ιε-ράς Οδού, που δημοσιεύθηκε στο"LE TOUR DU MONDE" το 1876και στον "ΕΣΠΕΡΟ", 15/27-1886,έκδοση Λειψίας. Χαρακτηριστικήείναι η φιγούρα του τσολιά οδοι-πόρου. Το σημείο λήψης είναιλίγο μετά την Μονή Δαφνιού προςτον Σκαραμαγκά και τον ναό τηςΑφαίας- Αφροδίτης. Στο βάθοςφαίνεται ο κόλπος της Ελευσίναςκαι τα βουνά της Σαλαμίνας.

Γύρω στο 1950, στην Ιερά Οδό, αριστεράη μάντρα του Δρμοκαΐτειου και στο βάθοςδιακρίνεται ο ναός της Κοιμήσεως τηςΘεοτόκου, με φόντο το λόφο του ΠροφήτηΗλία.

Γύρω στο 1964,γενική άποψη τουΧαϊδαρίου, τουΠοικίλου όρουςκαι του στρατοπέ-δου Χαϊδαρίου.

Γύρω στο 1964,γενική άποψη τουΧαϊδαρίου και μέ-ρους της συνοι-κίας των Κουνε-λίων. Χαρακτηρι-στικό είναι ότιστη Λ. Αθηνώνκυκλοφορεί μόνοένα λεωφορείο!

Γύρω στο 1960, άποψη τηςΜονής δαφνίου από ψηλά.Πανέμορφη δεσπόζει στοφόντο η άποψη του οικισμούτου Δαφνίου με τα λιγοστάτότε σπίτια. Στα δεξιά φαίνε-ται το Ψυχιατρείο και το νε-οανεγερθέν τότε “Τατσό-γλειο”. Σε πρώτο πλάνο (δε-ξιά), στο τρίγωνο που σχημά-τιζε η Ιερά Οδός και η νέαΕθνική Οδός, διακρίνουμετα ταβερνάκια του "Κόλλια"και του "Πολυνίκη".

Γύρω στο 1955, η Λ. Αθηνών που μόλιςέχει ασφαλτοστρωθεί, στο ύψος ανάμεσαστο κάμπινγκ και της στάσης του Ελαι-ώνα. Αριστερά της φωτογραφίας διακρίνε-ται το Παλατάκι, ενώ δεξιά μπορεί να δια-κρίνει κανείς το Δάσος Χαϊδαρίου χωρίςτη χαρακτηριστική «καρδιά» στο νταμάρι.

Page 9: Dekemvrios 2013

9www.247press.com.grΤοπικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Για άλλη μια φορά, ο δήμος Χαϊδαρίουδιέθεσε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου προ-ϊόντα, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόν-των, όπως ακριβώς είχαν ζητήσειεκατοντάδες δημότες.

Μάλιστα, έπειτα από 8 φορές όπου η δια-δικασία πραγματοποιήθηκε κατά αυτόν τοντρόπο, η εν λόγω δράση έχει γίνει γνωστήστους δημότες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχειπλέον η χρονοβόρα διαδικασία της παραγγε-λίας των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή πραγμα-τοποιείται με συνεργασία Ελλήνων παραγω-γών καθώς όλα τα προϊόντα που διατίθενταιπροέρχονται από την ελλήνικη γη και μάλισταστην καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα. Εν-δεικτικά κάποια από τα προϊόντα που διανε-μήθηκαν ήταν πατάτες, ρύζι, τυροκομικά,ελιές, λάδι, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, αλλαντικάκαθώς και άλλα βασικά είδη διατροφής.

8η διανομή προϊόντων... χωρίςτην παρέμβαση μεσαζόντων!

Αυτό θα ήταν δίκαιο και σωστό, αν όντως τα κλικςγινόντουσαν από ανθρώπους και όχι “εικονικά”όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις,με την βοήθεια των λογισμικών Traffic GeneratorSoftware, τα οποία “γεννάνε” κλικς.

Τα εν λόγω λογισμικά είναι σχετικά εύκολα ναδημιουργηθούν και ακόμα πιο εύκολα να αγοραστούναπό τον οποιονδήποτε. Φτάνει κάποιος να θέλει να“γεννήσει” επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του.

Η διαδικασία είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος αγο-

ράζει από ιδιοκτήτες τέτοιων λογισμικών φτηνόtraffic, το οποίο του κοστίζει περίπου στο 0,002 δο-λάρια ανά κλικ. Κατόπιν, το πουλά από 0,0025$ ως0,004$ ανά κλικ σε διαφημιστικά δίκτυα, τα οποίαμε τη σειρά τους τα πουλάνε με το ανάλογο κέρδοςσε ιστοσελίδες στις οποίες υπόσχονται θεαματικήάνοδο στην επισκεψιμότητά τους.

Για παράδειγμα μπορεί σε ένα ελληνικό site το-πικού ενδιαφέροντος και να παρατηρείται αύξησητης επισκεψιμότητας σε συγκεκριμένες ώρες τηςημέρας (γεγονός που δεν δημιουργεί υποψίες),καθώς επίσης οι πηγές των “κλικς” να είναι απόχώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία ή ηΟυκρανία!

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας πείθειανυποψίαστους διαφημιζόμενους να δώσουν τα χρή-ματά τους, αφού πρόκειται να τον δουν χιλιάδες“επισκέπτες”, ενώ στην πραγματικότητα, οι μόνοιπου θα δουν τη διαφημιστική του καταχώρηση θαείναι τα bulk robot traffic, ή αλλιώς τα εικονικάκλικ που γεννιόνται από λογισμικά!

Προσοχή λοιπόν γιατί εκλογές έρχονται, γιορτινέςημέρες διανύουμε…

Το διαδίκτυο αδιαμφισβήτητα είναι έναμέσο που εξυπηρετεί τους πάντες για πολ-λούς λόγους, όμως δεν παύει να έχει πολλέςπαγίδες… Μία από αυτές τις παγίδες είναιτα λεγόμενα “κλικ” που γίνονται σε ιστοσε-λίδες, οι κάτοχοι των οποίων, μετέπειτα ταπλασάρουν ως επισκεψιμότητα σε ενδιαφε-ρόμενους διαφημιζόμενους ως κριτήριο γιατο πόσο “πουλάει”...

Βulk robot trafficΤα κλικ που γεννιούνται από λογισμικά και «πωλούνται» ως επισκεψιμότητα!

Page 10: Dekemvrios 2013

10 24 www.247press.com.grToπικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Σπύρος Λάμπρου“Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μια ιδέα, την οποία

υπηρετώ πολλά χρόνια μαζί με πολλούς άξιουςσυμπολίτες μου”

«Ο αθλητισμός είναι μια μεγάληκοινωνική αποστολή, αποτελείκοινωνική ευθύνη και προσφοράστη νεολαία της πόλης μας. Ειδι-κότερα αυτή τη δύσκολη περίοδο,αποτελεί τη μοναδική διέξοδοαπό τα προβλήματα και τις δυ-σκολίες που αντιμετωπίζουμεόλοι.

Κατά τη δική μου ταπεινή αν-τίληψη, είναι αδιανόητο σε δη-μοτική αθλητική περιουσία, ηοποία έχει φτιαχτεί με κόπουςκαι θυσίες όλων των δημοτών,και ανήκει στο λαό και τα παιδιάτου Χαϊδαρίου, να γίνεται απο-κλειστική χρήση και εκμετάλ-λευση από τον οποιοδήποτε.

Δεν είμαι εναντίον στο να ανα-ζητούν (σε αυτές τις δύσκολεςμέρες) τα αθλητικά σωματεία νέ-ους τρόπους χρηματοδότησης τωνδράσεών τους, αλλά αυτό θα πρέ-πει να γίνεται χωρίς να αλλοι-ώνονται οι βασικές αρχές και ηφιλοσοφία του αθλητισμού, ο οποί-ος ήταν είναι και θα παραμείνειβασικό κοινωνικό αγαθό ύψιστηςαξίας και σημασίας.

Εμείς από τη μεριά μας ως οι-

κογένεια του Αθλητικού ΟμίλουΧαϊδαρίου, ως ελάχιστο δείγματου τρόπου που υπηρετούμε τοναθλητισμό και κατ’ επέκταση τηνκοινωνία, έχουμε ήδη αναλάβειμε δικές μας δαπάνες και χρήματααπό τους χορηγούς του συλλόγουμας να ανακατασκευάσουμε τααποδυτήρια του «Τ. Χαραλαμπί-δης», το οποίο ούτε μας ανήκει,ούτε την αποκλειστική του χρήσηέχουμε, προσφέροντας το έργομας απλόχερα σε όλα τα παιδιάκαι τους συλλόγους της πόληςπου κάνουν χρήση του δημοτικούγηπέδου!

Όσον αφορά παλαιότερη τοπο-θέτησή μου για τη φημολογού-μενη απομάκρυνση των υπηρε-σιών του πρώην Δ.Α.Ο.Χ. από τοκολυμβητήριο Χαϊδαρίου, χαίρο-μαι ειλικρινά που οι άνθρωποιτης Α.Ε. Χαϊδαρίου με διαβεβαί-ωσαν ότι δεν υφίσταται κανέναντέτοιο θέμα. Νιώθω λοιπόν ιδι-αίτερα ευτυχής αν οι δηλώσειςμου έβαλαν ένα μικρό λιθαράκιγια να υπάρχει αυτή η θετικήγια τον αθλητισμό της πόλης μαςεξέλιξη»

Ο πρόεδρος των Ακαδημιών του Α.Ο. Χαϊδαρίου και αντι-πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Λάμπρου, είναι ο αρχι-τέκτονας του οικοδομήματος των ακαδημιών του συλλόγου.Ο κ. Λάμπρου μας μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια πουγίνεται στο σύλλογο στις μικρές ηλικίες, καθώς και γιατην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο «Τ. Χαραλαμπί-δης»:

Kάτω:Τα αποδυτήρια στο "Τάκης Χαραλαμπίδης"πριν και μετά την αναβάθμιση των εγκατα-στάσεων.

H Πρόεδρος της ΔημοτικήςΕπιτροπής ΠαιδείαςΔήμητρα ΠανταζοπούλουΧαντζή σας εύχεται

Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα

& Ευτυχισμένο το 2014like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Page 11: Dekemvrios 2013

11www.247press.com.grΡεπορτάζΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Κατά την ομιλία της στο Δ.Σ η κ. Παντελιού προϊσταμένητου 15ου είχε αναφερθεί σε ένα ακατάλληλο για τανήπια χώρο και αυτό ακριβώς είδαμε με τα ίδια μας ταμάτια.

Εκ των πραγμάτων βέβαια αυτό που συμβαίνει αποτελείίσως και την μοναδική περίπτωση Παννελαδικά. ΈναΝηπιαγωγείο (15ο) συστεγάζεται μαζί με ένα γυμνάσιο(5ο) ενώ φιλοξενεί στον ίδιο χώρο άλλο ένα νηπιαγωγείο(19ο). Το τελευταίο λειτουργεί μόνο πρωί, ενώ το 15ολειτουργεί ως ολοήμερο. Την «σχέση» των νηπιαγωγείωνμε το γυμνάσιο την χωρίζει μόλις μία πόρτα, ενώ ο προ-αύλιος χώρος του 5ου γυμνασίου βρίσκεται ακριβώςαπό πάνω από τον χώρο που αυλίζονται τα νήπια όταν ημοναδική «περιφρούρηση» από ενδεχόμενη πτώση κάποιουαντικειμένου είναι ένας τοποθετημένος σιδερένιος φρά-χτης. Στέγαστρο δεν υπάρχει.

Με λίγα λόγια 47 μικρές ψυχές όταν βγαίνουν γιαδιάλλειμα «περιφρουρούνται» από τους νηπιαγωγούςτους όχι μόνο για μια ενδεχόμενη πτώση αντικειμένωναπό τον χώρο του γυμνασίου αλλά και για μια ενδεχόμενηπτώση των ίδιων των παιδιών αφού οι πλάκες και το

τύπου «γαρμπίλη» που είναι στρωμένη η αυλή δεν είναιότι πιο ασφαλές,

Για το τελευταίο μιλώντας με την κ. Παντελιού αλλάκαι την κυρία Παπακώστα (προϊσταμένη του 19ουνη-πιαγωγείου) έχει ζητηθεί από τον δήμο Χαϊδαρίου νακαλυφθεί το κόστος των 1600ευρώ για να στρωθεί αντι-κραδασμικό υλικό όπως απαιτείται σε τέτοιους χώρους.

Τα προβλήματα της συστέγασης βέβαια δεν σταματούνεδώ αφού με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα δύο σχολείαθα συνεχίσουν να έχουν κοινό λέβητα με έλλειψη μέτρωνπυροπροστασίας. Εντύπωση μας έκανε και η έλλειψηαλεξικέραυνου που όπως μάθαμε εκλάπη από αθίγγανουςπριν από καιρό.

Για την ώρα λύσεις στα προβλήματα δίνουν εκπαι-δευτικοί και γονείς μεταξύ τους και οι εγγραφές στα νη-πιαγωγεία αυξάνονται. Αυτές τις ημέρες

το 5ο γυμνάσιο παραχωρεί τον χώρο του αμφιθεάτρουτου με σκοπό την διοργάνωση bazzar μέσα από την Χρι-στουγεννιάτικη γιορτή που θα ανοίξει την αυλαία τηςστις 18 Δεκεμβρίου με θέμα «Το Πολικό Εξπρές». Προ-σέλευση μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Στον χώρο του 15ο Νηπιαγωγείο βρεθήκαμε μετά το σύνολο των ζητημάτων που ακούστηκαν κατάτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Mε πολλά προβλήματα υποδέχεται έναν δύσκολο χειμώνα

15ο Νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου

Σημείωση: Ένα ήταν το σύμπτωμαμεταδιδόμενης νόσου που παρου-σιάστηκε στα νηπιαγωγεία καιόχι δύο όπως αναφέραμε στηνπροηγούμενη μας έκδοση. Το παι-δάκι νοσηλεύτηκε για 10 ημέρεςστο νοσοκομείο Πεντέλης.

ΤουΠαναγιώτη

Νιζάμη

Page 12: Dekemvrios 2013

12 24 www.247press.com.grΣυμβαίνουν τώρα Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Top Gym

Ιστορίες εΖητήσαμε από μερικούς αθλητές μας, ναTop Gym. Διαβάστε τις «αφιλτράριστες»

Κατερίνα ΧαρμπήΆψογη φυσική κατάσταση, αποκατάσταση τραυματισμούΕίμαι ένας άνθρωπος που «συχνάζω»στα γυμναστήρια εδώ και δεκαπέντεχρόνια. Πίστευα λοιπόν, ότι έχω κατα-φέρει να αποκτήσω μια αρκετά καλήφυσική κατάσταση. Τίποτα όμως δενμπορεί να συγκριθεί με τη βελτίωσηπου σημειώθηκε τόσο στη φυσική μουκατάσταση όσο και στο σώμα μουμέσα στα τελευταία δύο χρόνια, απότότε δηλαδή που ξεκίνησα να γυμνά-ζομαι στο Top Gym!!!Ειδικά, για όσους αντιμετωπίζετε, ιδι-αίτερα προβλήματα, όπως εγώ (εγχεί-ριση στην κλείδα λόγω κατάγματος)και χρειάστηκα αποκατάσταση, θαβρείτε εξαιρετικά καταρτισμένους γυ-μναστές που με υπομονή, επίμονη καιχαμόγελο θα σας βοηθήσουν να ξεπε-ράσετε το πρόβλημά σας.

Αγγελική ΜακρυνιώτηΑπόλυτη εμφάνιση, απαλλαγή από ημικρανίεςΗ επίσκεψή μου στο γυμνα-στήριο TOPGYM, έγινε απο-κλειστικά και μόνο για ναβελτιώσω την εξωτερικήμου εμφάνιση (στόχος που

επετεύχθη στο απόλυτο). Ποτέ όμως δενπίστευα ότι οι χρόνιες ημικρανίες μου, θαήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν! Οιπροσωπικές συνεδρίες άσκησης με τονΘάνο Λιάσκο ήταν εφάμιλλης αποτελε-σματικότητας, σε σύγκριση με την φαρ-μακευτική μου αγωγή!

Χριστίνα Κ. 12 ετώνΓράφει η μητέρα της Ειρήνη, για τηναντιμετώπιση κινητικού προβλήμα-τοςΜετά από χρόνια φυσικοθεραπειών καιεργοθεραπειών, η 11χρονη τότε κόρη μουκουράστηκε τόσο που τα παράτησε όλα.Περίπου ένα χρόνο μετά και ενώ η κατά-σταση χειροτέρευε σκεφτήκαμε το perso-nal training. Έτσι φτάσαμε στο Top Gymκαι στον Θάνο. Και κάναμε διάνα!!! ΟΘάνος έχει τελικά τον τρόπο του αφούόχι μόνο κατάφερε η κόρη μου να δεχτείτην γυμναστική χωρίς καβγάδες και αντι-δράσεις αλλά και να έχει σημαντική βελ-

τίωση στις κινήσεις που είχε τοπρόβλημα. Και όχι μόνο αυτό.

Ξεκίνησε να γυμνάζεται και ημαμά!!!

Μαρία Κατσούλα 36 ετώνΗ φυσική κατάσταση είναι οικογενει-ακή υπόθεσηΜεγαλύτερη αντοχή, μυϊκή δύναμη, ισορ-ροπία, συντονισμός και εκτόνωση είναιλίγα από τα οφέλη που μου χάρισε η γυ-μναστική μαζί σας ακόμα και την περίοδοτης εγκυμοσύνης μου. Αλλά κυρίως, έγιναπαράδειγμα προς μίμηση για το δικό μουπαιδί που ακολουθεί τον ίδιο τρόπο ζωήςκοντά σας!!!

Τζώρας Κωνσταντίνος 40 ετών Δυνατός, χωρίς πόνους στην καθη-μερινότηταΕίμαι 39 χρονών και γυμνάζομαι τα τελευ-ταία τρία χρόνια. Στο παρελθόν είχα γυ-μναστεί σε διάφορα γυμναστήρια χωρίςόμως να έχω βρει τον κατάλληλο χώρο.Επισκεπτόμενος το TOP GYM βρέθηκααντιμέτωπος με έναν πολύ ωραίο χώρο,καθαρό με σωστά ταξινομημένα τα όρ-γανα του ,δυνατή μουσική και πρόθυμουςγυμναστές και γυμνάστριες για μία ξενά-γηση! Δεν ήθελα κάτι άλλο για να ξεκι-νήσω. Με την εγγραφή μου στο TOP GYMάλλαξε η ζωή μου και κατάφερα επιτέλουςνα δω πως είναι να ζεις με τα πλεονεκτή-ματα της γυμναστικής!!! Αυτό όμως το οφείλω περισσότερο στοέμπειρο προσωπικό του γυμναστηρίουόπου από την πρώτη κιόλας στιγμή ήτανεδίπλα μου δείχνοντάς μου το σωστότρόπο εκγύμνασης. Εμπιστευόμενοςπλέον τη διοίκηση του TOP GYM εδώ κένα χρόνο έχω μπει στο personal trainingγια ένα πρόβλημα που είχα με το αυχε-νικό μου και καθοδηγούμενος από τηνέμπειρη γυμνάστρια μου διόρθωσα καιαυτό.

Γιώργος Σ. 25 ετώνΑποκατάσταση ημιπληγίας μετά απόατύχημαΟνομάζομαι Γιώργος Σ. είμαι 25 χρόνωνκαι πριν 5 χρόνια είχα ατύχημα με μη-χανή. Διαγνώστηκε βαριά κρανιο-εγκε-φαλική κάκωση με αποτέλεσμα να πάσχωαπό αριστερή ημιπληγία. Για καιρό νοση-λεύτηκα στο εθνικό κέντρο αποκατάστα-σης αναπήρων. Ήμουν καθηλωμένος σεαναπηρικό καροτσάκι λόγω της αναπη-ρίας του αριστερού ποδιού αλλά και χε-ριού μου. Μετά από πολύ καιρόαποφάσισα να φύγω αφού δεν υπήρχεκαμία εξέλιξη στην υγεία μου. Πήγα σεάλλο κέντρο, φημισμένο, και παράλληλα

αποφάσισα να απευθυνθώ και σε ιδιωτικόφυσικοθεραπευτή για καλύτερα αποτελέ-σματα. Καμία σοβαρή βελτίωση δεν είχαούτε και αυτή τη φορά. Το πόδι και τοχέρι μου παρέμεναν ακινητοποιημένα.Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μου πρό-τειναν να κάνω botox για να χαλαρώσουνοι μύες μου. Τίποτα ξανά! Δεν έβλεπααποτέλεσμα σε ότι και να έκανα. Δεν τοέβαζα όμως κάτω. Ένας καλός φίλος μουσύστησε το Top Gym εκεί γνώρισα τοΘάνο και την πάρα πολύ καλή ομάδα γυ-μναστών που έχει. Από τη πρώτη κιόλαςστιγμή με αγκάλιασαν, μου έδωσαν δύ-ναμη και θέληση να προσπαθήσω ξανά,να σταθώ κυριολεκτικά στα πόδια μου. ΟΘάνος με ανέλαβε προσωπικά. Το απο-τέλεσμα; Ξανακέρδισα τη ζωή μου! Μέσασε λίγους μήνες πολλής σκληρής δου-λειάς κατάφερα όχι μόνο να μπορώ νααυτοεξυπηρετούμαι, αλλά και να μπορώνα παίρνω λεωφορείο, να περνάω τη Λε-ωφόρο Αθηνών, να περπατάω παντούμόνος μου, να ανεβοκατεβαίνω σκάλεςχωρίς βοήθεια, να κρατάω πράγματα. Τοχέρι μου ανοίγει, το πόδι μου δεν τρέμεισχεδόν καθόλου και το σημαντικότερο;Όλα αυτά μέσα σε 5 μήνες. Συνεχίζουμετα μαθήματα και μέρα με την μέρα γίνο-μαι ακόμα καλύτερος. Σας ευχαριστώόλους που με γεμίσατε ξανά ζωή!!!!!

Σιαμπλής Αθανάσιος 73 ετώνΚαρδιοπαθής, αποκατάσταση στογόνατοΕίμαι καρδιοπαθής και έχω υποβληθεί σεεγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η άσκησηήταν αναγκαίο «κακό» για τη ζωή μουόμως στο Top Gym με τη βοήθεια τουΘάνου έγινε ευχάριστο «καλό». Τελικάδεν επωφελήθηκε μόνο η καρδιά μουαλλά και το γόνατο μου και φαντάζομαιότι θα ξεπεράσω ότι άλλο μου συμβείλόγω ηλικίας… Σας ευχαριστώ πολύ πουέχετε θέση και για ανθρώπους μεγαλύτε-ρης ηλικίας σαν και έμενα.

Σπύρου Δάφνη 63 ετώνΚαλή ποιότητα ζωής«Τρελαίνομαι, μια παγώνω μια ζεσταίνο-μαι..» Υπό αυτές τις συνθήκες πέρασα τοκατώφλι του γυμναστηρίου αυτού και τίκατάφερα; Να κάνω personal training με

Page 13: Dekemvrios 2013

13www.247press.com.grΣυμβαίνουν τώραΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

επιτυχίαςα γράψουν τι πέτυχαν στο γυμναστήριο» ιστορίες επιτυχίας τους:

τον Θάνο, να είμαι υγιής , δυνατή και χα-ρούμενη και να αδυνατίζω από Δευτέραμέχρι Παρασκευή και το Σαββατοκύριακοπου δεν με επιβλέπει να ξαναπαίρνω ότιέχασα. Θάνο μου σε ευχαριστώ, αλλάείμαι ανεπίδεκτη μαθήσεως.

Άλκηστης Σπλαγκούνια 29 ετώνΑποκατάσταση σπονδυλικής στήληςΑρχικά ξεκίνησα τη γυμναστική για να

χάσω 3 κιλά και να αποκτήσω ένα πιοκαλλίγραμμο σώμα. Στην πορεία και μετάαπό ένα εργατικό ατύχημα που είχε σαναποτέλεσμα να σπάσω 2 σπονδύλους στηπλάτη, η δουλειά του γυμναστηρίου ήτανπιο δύσκολη. Μετά από τρεις μήνες κλι-νήρης άρχισα να γυμνάζομαι ξανά. Ηαρχή ήταν δύσκολη αλλά με τις πολύτιμεςσυμβουλές και την προσοχή των γυμνα-στών πλέον η καθημερινότητα μου μοι-άζει ξανά φυσιολογική. Η γυμναστικήείναι το Α και το Ω για μια ισορροπημένησωματική και πνευματική υγεία.

Δημήτρης Τσιγαρίδης 48 ετώνΈνα δώρο υγείας για τον εαυτό μου.Είμαι 48 ετών και αν και λάτρης της γυ-μναστικής και του αθλητισμού, ποτέ δενείχα την γνώση γύρω από αυτό που μουάρεσε και πάντα γυμναζόμουν λάθος μεαποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.Κάποια στιγμή τα παράτησα .Μετά απόπολύ καιρό αποφάσισα να γραφτώ στοTop Gym για να προσφέρω στον εαυτόμου ένα δώρο υγείας όπως το ονόμασα.Άρχισα να βλέπω την προσπάθεια μουαπό άλλη οπτική γωνία.Aφού είχε περάσει ένα εύλογο χρονικόδιάστημα προσαρμογής, και αφού έκανασχεδόν όλα τα προγράμματά που προ-σφέρει το γυμναστήριο τα οποία είναιπραγματικά θεϊκά για αυτούς που θέλουνο κόπος τους να αμείβεται , με ανέλαβεη Τάνια σε ορισμένα personal μαθήματα.Τα αποτελέσματα; διορθώθηκε η στάσητου σώματος μου, το ποσοστό λίπουςέπεσε από το 20% στο 12,9% ενώ ο μυϊ-κός ιστός αυξήθηκε από 76,1% στο82,7%.Πρόσφατα έτρεξα 10 χιλιόμετρα σε 55λεπτά (σημειωτέον βαρύς καπνιστής).Συνεχίζω με περισσότερο κουράγιο. Ευ-χαριστώ πολύ τον Θάνο (ιδιοκτήτη του

γυμναστηρίου), την Βασιλική, τον Απο-στόλη και ιδιαιτέρως την personal γυμνά-στρια μου Τάνια.

Παγάνη Δήμητρα 30 ετώνΑποκατάσταση αυχένα, μέσης, γόνα-τος.Δεν έχω μέτρο σύγκρισης με κάποιο άλλογυμναστήριο, αλλά δεν χρειάζεται και κάτιτέτοιο για να μπορώ να καταλάβω τοπόσο πολύ με έχει βοηθήσει το TOP GYMκαι η Βασιλική (μιας και με εκείνη κάνωβήμα βήμα το πρόγραμμά μου)... Έχεικαταφέρει να με κάνει να αγαπήσω τηνγυμναστική αλλά πάνω από όλα να μεβοηθήσει με προβλήματα που είχα συγ-κεκριμένα στην μέση μου, στον αυχέναμου και στο γόνατο μου...ούτε φάρμακα,ούτε φυσιοθεραπείες με είχαν βοηθήσειποτέ!! Εδώ και ένα χρόνο γυμνάζομαι σεέναν υπέροχο χώρο, με καταπληκτικάπαιδιά, ευχάριστα, και με προθυμία ναβοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστούμε!!Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας...

Γεώργιος Σιαμπλής 46 ετώνΑποκατάσταση ώμου, πραγματοποί-ηση ονείρου.Λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στονώμο προσήλθα στο κοντινότερο γυμνα-στήριο της γειτονιάς μου, TOP GYM. Οιγιατροί μου συνιστούσαν τότε εγχείρησηγια να απαλλαχτώ από τους πόνους. Κά-νοντας όμως γυμναστική με τον Θάνο εδώκαι 4 χρόνια όχι απλά απέφυγα την εγχεί-ρηση, αλλά δεν αντιμετώπισα ποτέ ξανάπρόβλημα με τον ώμο μου. Τα οφέληαπό το personal training δεν περιορίστη-καν μόνο στη βελτίωση της υγείας μου.Κατάφερα να πραγματοποιήσω όνειραζωής για τα οποία είμαι πολύ περήφανοςόπως π.χ. το να τρέξω 10 χμ σε μαραθώ-νιο (ATHENS CLASSIC MARATHON).Τέλος να τονίσω ότι ο Θάνος είναι εξαίρε-τος επαγγελματίας που γνωρίζει ενδελε-χώς το αντικείμενο της δουλειάς του κι έτσισταδιακά δεν απέκτησα μόνο έναν θερα-πευτή αλλά και έναν πολύτιμο φίλο.

Άννα Δασκαλάκη 51 ετώνΠαιδίατρος- Νεογνολόγος, Δ/ντριαΕΣΥ, Μονάδα Εντατικής ΝοσηλείαςΝεογνών - Γ΄ Παιδιατρική ΚλινικήΠΓΝ Αττικόν, Αποκατάσταση κινητι-κών προβλημάτων.Απευθύνθηκα στο Top Gym πριν από 5περίπου χρόνια, απελπισμένη, λόγω χρό-

νιου άλγους του δεξιού ώμου που συνο-δευόταν από μειωμένη και επώδυνη κι-νητικότητα του σύστοιχου άκρου. Ημαγνητική τομογραφία ανέδειξε σύν-δρομο υπακρωμιακής πρόσκρουσης πουοφειλόταν σε μερική ρήξη του υπερακαν-θίου τένοντα. Μέχρι τότε είχα δοκιμάσει:ακινητοποίηση του άκρου (μέγα λάθος),μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, φυσικο-θεραπεία και βελονισμό, που με εξαίρεσητον τελευταίο δεν είχαν κανένα αποτέλε-σμα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με προ-ϋπάρχον πρόβλημα στα γόνατα, με είχανακινητοποιήσει. Άρχισα personal trainingμε τον Θάνο Λιάσκο, ιδιοκτήτη του γυ-μναστηρίου. Λόγω της επαγγελματικήςμου ιδιότητας, διαπίστωσα τις εκτενείςγνώσεις του στην ανατομία και λειτουργίατου μυοσκελετικού και τον εμπιστεύθηκα.Έξι μήνες μετά μπορούσα να κινώ το χέριμου χωρίς πόνο, ανέκτησα όλο το εύροςτης κινητικότητας και της μυϊκής μάζαςτων ατροφικών από την ακινησία μυών.Συνεχίζω το ατομικό πρόγραμμα γυμνα-στικής μαζί του και βελτιώνω την ευλυγι-σία μου, την αντοχή μου, νιώθω καλύτεραμε το σώμα μου, πιο δυνατή, με περισσό-τερη αυτοεκτίμηση. Θα ήθελα να έχωχρόνο να πηγαίνω και σε ομαδικά μαθή-ματα: πολύ καλό pilates και zumba. Όλοι οι γυμναστές παρατηρούν, βοηθούνκαι διορθώνουν όσους γυ-μνάζονται στα όργανα,ώστε να μην είναι πραγμα-τικά μόνοι τους. Σύστησατο γυμναστήριο και τονΘάνο στον κουμπάρο καιφίλο μου Δημήτρη, οοποίος αντιμετώπιζεσοβαρό πρόβλημαυγείας. Έχει γίνειάλλος άνθρω-πος. Τοσυγκα-τ α -

λέγω στις καλές πράξεις που έχω κάνειστη ζωή μου.

Δημήτρης Κοντοπάνος 50 ετών Αποκατάσταση προβλήματος υγείαςΚάποιο, προφανώς κρύο αστείο, Του"από ψηλά" με ανάγκασε, εκεί που δενείχα καμία σχέση με την γυμναστική,να χρειάζεται να κάνω γυμναστική σεκαθημερινή βάση!! Το αστείο συνεχί-στηκε όταν η Άννα (η κουμπάρα μουκαι μάλιστα εν γνώσει του κουμπά-ρου!!) μου έκανε δώρο δύο συνεδρίεςpersonal training στο Top Gym. Τρίαχρόνια και εκατοντάδες συνεδρίεςμετά, η μονίμως περιστασιακή μουσχέση με την γυμναστική συνεχίζεται !!Ίσως γιατί σε αυτό το γυμναστήριο, οΘάνος με το χαρακτηριστικό του χιού-μορ (αγαπημένη του ατάκα: αν κουρά-στηκες να κάνουμε 10 επαναλήψειςακόμα...) ο πάντα πεινασμένος Απο-στόλης, η χαμογελαστή Βασιλική και ηsix-pack-attack Τάνια, σε κάνουν νανοιώθεις ότι η γυμναστική εκτός απόκούραση, έχει και πλάκα.

Page 14: Dekemvrios 2013

Στους καλύτερους πρέπει να αναθέ-σουμε την διαχείριση όλων των πτυ-χών του δήμου μας και όχι να κατα-φεύγουμε σε πρόχειρες, συμφέρουσες,συγκυριακές λύσεις ή κομματικέςεπιδιώξεις.

Η αξιοκρατική επιλογή των ικα-νοτέρων μεταξύ ισάξιων θα είναι τοωραιότερο, αλλά επιβεβλημένο γιατις σημερινές συνθήκες, για να προ-κύψει μια δυναμική παρουσία στοδημοτικό συμβούλιο που θα αποτε-λέσει, άλλωστε, το λειτουργικό βρα-χίονα της όλης πορείας. Γιατί η λει-τουργία των Ο.Τ.Α δεν είναι υπόθεσηενός μόνο ανθρώπου, (Δημάρχου)αλλά σκληρής συλλογικής δουλειάςπολλών ατόμων της τοπικής κοινω-νίας .

Οι γενεσιουργές αιτίες που κρα-τούν το Δήμο σε διαχειριστική θητείαή και σε μαρασμό ξεκινούν από τηνεπιλογή των προσώπων. Κατά κανόνασυγκροτούνται συνδυασμοί ευκολίαςμε μόνο κριτήριο τη συλλογή ψήφων,παραβλέποντας τη δυνατότητα προ-σφοράς στο μετέπειτα έργο της Δη-μοτικής Αρχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανάγ-κη από ανθρώπους δυναμικούς, μεκατάρτιση και πείρα. Ανθρώπουςπου μένουν έξω από τις ίντριγκες,τις συναλλαγές και τις κομματικέςεξαρτήσεις, με αγαστή συνεργασίακαι κέφι για δουλειά, με προσωπι-

κότητα, όραμα αλλά και με αγάπηγια τον τόπο μας.

Προέχει να είναι ικανός ,με ηθική,με αξιοπρεπή συμπεριφορά και σε-βαστός στους συμπολίτες μας… Επι-τέλους ας σκύψουμε το κεφάλι καιμέσα από την αγάπη μας για τηνπόλη μας να αντιμετωπίσουμε τηνκαρδιά του προβλήματος πέρα απόκάθε προσωπική φιλοδοξία.

Ας σταματήσουμε να επιρρίπτουμεευθύνες σε παλιά ή νέα πρόσωπα ενώπιθανώς ή κυρίως ευθύνεται η κατε-στημένη νοοτροπία που εμποδίζεικαι την συμμετοχή πολλών και άξιωνσυμπολιτών.

Οι αντιπαραθέσεις γίνονται σκλη-ρές δυσκολεύουν την πρόοδο και δενσυμβάλουν στην ειρηνική συνύπαρξη.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλο-γές απαιτείται η ανάγκη σωστής αξιο-λόγηση προσώπων, που θα ισχυρο-ποιήσουν το δημοτικό συμβούλιο καιαυτό με τη σειρά του θα αποτελέσειτην εγγύηση για την πρόοδο της πό-λης μας.

Μέσα από αυτή τη λογική και τησυμμετοχή μου στα κοινά πιστεύωότι ο καινούργιος συνδυασμός τουΗρακλή Δρούλια με νέα πρόσωπα μειδιαίτερη δυναμική, διάθεση και ηθι-κή, μπορεί να εγγυηθεί το μέλλοντου Δήμου μας ώστε το Χαϊδάρι μετις δυνατότητες που έχει να ξεκινήσεικαι πάλι να κάνει βήματα προς τα

εμπρός. Η ευθύνη για την πορείατου Χαϊδαρίου που αφορά άμεσα καιτο μέλλον των παιδιών μας είναι σταχέρια μας αφού εμείς επιλέγουμε.Αυτές τις ώρες που η κοινωνία μαςδοκιμάζεται σκληρά ας δείξουμε τηνανθρωπιά και την αλληλεγγύη μαςσε αυτούς του συμπολίτες μας πουέχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εύχομαιολόψυχα καλά Χριστούγεννα με υγείακαι αγάπη.

14 24 www.247press.com.grΤοπικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σηςΣταύρος Μπαλοδήμας σας εύχεται

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο ενός χώρου είναι οι άνθρωποί του. Ο Δήμος μας διαθέτει ανθρώπινοδυναμικό αρκετά ικανό από άτομα καταξιωμένα με δυνατότητα μεγάλης προσφοράς αλλά πουδυστυχώς δεν συμμετέχουν. Μέσα από αυτούς που η παρουσία τους θα προσδώσει μια άλλη πνοή καιβαρύτητα, θα πρέπει ν’ αναζητήσουμε και να επιτύχουμε τη συμμετοχή των ικανοτέρων.

Χρήστος Δρούγκας:

Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2014

“Ο καινούργιος συνδυασμός του Ηρακλή Δρούλια μπορείνα εγγυηθεί το μέλλον του Δήμου μας”

Αριστερά:Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργα-νισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Ηρα-κλής Δρούγκας.

Page 15: Dekemvrios 2013

15www.247press.com.grΜαγειρικήΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Αγριογούρουνοστη Γάστρα

ΕκτέλεσηΠλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Σε μεγάλογυάλινο μπωλ τοποθετούμε το κρέας, τα καρότα,τα κρεμμύδια, το σέλινο, το μπαχάρι, τα μοσχο-κάρφια, και τα περιχύνουμε με το κρασί.Σκεπά-ζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24ώρες. Αφαιρούμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τακαρότα από τη μαρινάδα, πετάμε το σέλινο καισουρώνουμε τη μαρινάδα κρατώντας το κρασί σεάλλο σκεύος.Σε μαντεμένια γάστρα ή σε σκεύος με χοντρόπάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμετο κρέας με τα κρεμμύδια και τα καρότα -αν δενείναι εύκολο να σωτάρουμε όλο το κρέας και ταλαχανικά μαζί το σωτάρουμε σε δύο ή περισσότερεςδόσεις-. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώ-νουμε και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμετο μέλι και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.Κλείνουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο καιψήνουμε για 2 1/2 – 3 ώρες ανακατεύοντας κάθεμια ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστόνερό. Προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε γιαμια ώρα ακόμα. Αν καταλάβουμε ότι το κρέαςέχει ψηθεί, ενώ οι πατάτες όχι, το αποσύρουμεστην πιατέλα που θα το σερβίρουμε, τυλίγονταςτο καλά με αλουμινόχαρτο.Στο τελευταίο στάδιο αν η σάλτσα του φαγητούμας είναι αρκετή την αφαιρούμε από τη γάστρακαι τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα να σιγοβράσεικαι να δέσει ακόμα περισσότερο. Αν αφήσουμεμόνο τις πατάτες στη γάστρα μπορούμε να την ξε-σκεπάσουμε για να γίνουν πιο τραγανές.Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα κρέας, καρότα καιπατάτες και περιχύνουμε το φαγητό με σάλτσα.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΤουΧάρη ΣπυρόπουλουChef de cuisine στο club hotel casino Loutraki

Yλικά για 8 άτομα● 2 κιλά Αγριογού-

ρουνο σπάλα (ξε-κοκαλισμένο)κομμένο σε μεγά-λες μερίδες

● Ελαιόλαδο● 6 Καρότα σε χον-

τρές ροδέλες● 3 Κρεμμύδια

κομμένα στα τέσ-σερα

● 4 κλωνάρια Σέλι-νο

● 10 Μοσχοκάρ-φια/Γαρίφαλα

● 10 κόκκοι Μπα-χάρι

● 750 ml κόκκινοΚρασί

● 3 κ.σ. Αλεύρι● 4 κ.σ. Μέλι● Αλάτι● Πιπέρι φρεσκο-

τριμμένο● 1½ κιλό μικρές

Πατάτες γιαφούρνοΈνα από τα πιο νόστιμα

φαγητά για το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι! Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και αρκετή...όρεξη!!!!

Page 16: Dekemvrios 2013

Αναλαμβάνονται διεκπεραιώσεις ασφαλιστικών εταιριών

Λ. Καραγιάννη 4, Χαϊδάρι (1η παράλληλος από Λ. Αθηνών 202)Τηλ. 210.5817120

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ● ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ● ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

12η Αγωνιστική

1. ΚΟΛΩΝΟΣ 242. ΑΣΤΗΡ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 233. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 224. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΙΔΑΡ. 225. ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ 216. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡ.217. ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟ 218. ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 209. ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ 1510. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1411. ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΣ-ΟΔ. 1312. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΡΙΛ. 1213. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ. 1114. ΑΡΜΕΝΙΚΗ 1115. ΙΛΙΣΙΑ 2004 1116. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 317. ΑΕ ΙΛΙΟΥ 1

B' ΕΠΣΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Στην 4η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η ομάδα του κ. Ασπραδάκη. Οι “κυανόλευκοι”,που έχουν κάνει το ρεπό τους, βρίσκουν σιγά σιγά ρυθμό και όλα δείχνουν ότι θα διεκ-δικήσουν μέχρι το τέλος την πολυπόθητη άνοδο.

Ανεβαίνει ο Θρίαμβος,πάντα κοντά στις θέσεις της ανόδου

Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός, καθώς 8ομάδες έχουν απόσταση 4 μόνο βαθμών και όλεςτους θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τις προπο-νομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α κατηγορία.Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν:

10η αγωνιστική Π. ΦΑΛΗΡΟ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 2-3Οι "κυανόλευκοι" γύρισαν ένα παιχνίδι που φαι-νόταν χαμένο και με μια επική ανατροπή σκαρ-φάλωσαν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Το ξεκίνημαήταν κακό για τους Χαϊδαριώτες, που στο 15' βρί-σκονταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0. Μετά το 25' οιπαίχτες του κ. Ασπραδάκη ισορρόπησαν το παιχνίδικαι στο 50' ο Έλις με απευθείας χτύπημα φάουλ

έγραψε το 2-1. Στο 67' ήρθε το 2-2 με ένα υπέροχογκολ, μετα από συνδυασμό Κουτέλα, Κανελλό-πουλου και υπέροχο σουτ του Γρίβα. Η ολικήανατροπή ήρθε στο 76', όταν ο Μητρόπουλος μεέξοχη προβολή έγραψε το τελικό 2-3.

11η αγωνιστική ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΚΟΛΩΝΟΣ: 3-2Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Θρίαμβοςήταν καταιγιστικός, δημιουργώντας πάρα πολλέςευκαιρίες. Στο 16’ ο Παπαδάς έκανε το 1-0 γιατους Χαϊδαριώτες, όμως στο 44’ ο Τσαγαλάς ισοφά-ρισε σε 1-1. Στο 65’ ο Πρέκας έγραψε το 2-1, όμωςο Κολωνός στο 73’ με πέναλτυ του Ζέλο έγραψε το2-2. Τελικά στο 88΄ο αειθαλής Κουτέλας με ωραιο

σουτ έγραψε το τελικό 3-2 μέσα σε αποθέωση.

12η αγωνιστική ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 1-1Ισόπαλο έληξε τελικά το μεγάλο ντέρμπι του 1ουομίλου της Β' ΕΠΣΑ ανάμεσα στην Ανθούπολη καιτον Θρίαμβο Χαϊδαρίου. Το αποτέλεσμα διαμορφώ-θηκε στο τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, το σκοράνοιξε στο 83' όταν μετά από παράλληλη σέντραστην περιοχή του Σκυριώτη και πολλές κόντρες, ημπάλα έφτασε στον Τζαβέλλα που με ψύχραιμοσουτ έγραψε το 1-0. Η απάντηση για τους Χαϊδαριώτεςήρθε στην εκπνοή και συγκεκριμένα στο 90' όταν ονεοεισελθών Ντόβας με υπέροχη εκτέλεση φάουλστο "Γ" της εστίας έγραψε το τελικό 1-1.

16 24 www.247press.com.grΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ΑθλητικάÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Page 17: Dekemvrios 2013

17www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Οι νεαροί παίχτες του κ. Αρζένη δεί-χνουν χαρακτήρα και παρά τις ήττεςστα ντέρμπι, είναι κοντά στην 1ηθέση που οδηγει στην άνοδο. Αυτόπου χαρακτηρίζει όμως τη φετινήσαιζόν, είναι η πολύ δυναμική καιμαζική παρουσία του κόσμου στο “Τ.Χαραλαμπίδης”. Οι Χαϊδαριώτες φίλαθλοι έχουν αγ-καλιάσει την προσπάθεια που γίνεταιαπό τα νέα αυτά παιδιά και τουςστηρίζει μαζικά σε κάθε παιχνίδι.Ευχή όλων είναι η σαιζόν να κατα-λήξει στην πολυπόθητη άνοδο. Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδαςήταν:

9η αγωνιστική ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΪΔΑΡΙ: 0-0Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθη-καν στο Ηράκλειο, η τοπική ομάδαμε τον Α.Ο. Χαϊδαρίου. Οι νεαροίάσοι του Α.Ο.Χ. στάθηκαν πάρα πολύκαλά απέναντι σε ένα από τα φαβορίτης κατηγορίας. Μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν στο τέλοςτου αγώνα για τον Α.Ο.Χ. με τουςΡούπι στο 82' και Μπατή στο 87',των οποίων τις κεφαλιές έδιωξε σεκόρνερ ο εξαιρετικός γκολκίπερ τωνγηπεδούχων.

10η αγωνιστική ΧΑΪΔΑΡΙ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ: 2-0Το Χαϊδάρι είχε την υπεροχή απότην αρχή, χωρίς όμως ουσία. Στηνεπανάληψη, η πίεση αυξήθηκε, οιΧαϊδαριώτες φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν,"'έσπρωξαν" τους παίχτες του κ. Αρ-ζένη και στο 79' ο Ρούπι κέρδισε πέ-ναλτυ που ο Τσούκης εκτέλεσε ψύ-χραιμα και έγραψε το 1-0 μέσα απο-θέωση από τους Χαϊδαριώτες φιλά-θλους, με τους οποίους πανηγύρισε

στα κάγκελα του "Τ. Χαραλαμπίδης".Το τελικό 2-0 έγραψε στο 89΄ ο16χρονος Μουρεζίνης, στην πρώτητου επαφή με τη μπάλα.11η αγωνιστική ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΧΑΪ-ΔΑΡΙ: 1-2Στο 21' οι Χαϊδαριώτες άνοιξαν τοσκορ, όταν μετά από μπαλιά του Ρού-πι, οι αμυντικοί του Απόλλωνα μπερ-δεύτηκαν και ο Κοτσολάκος με ψύ-χραιμο πλασέ έγραψε το 0-1. Στοίδιο μοτίβο κυλούσε και η επανάλη-ψη, όταν σε μια αδράνεια της άμυναςτου Α.Ο.Χ. στο 61' ο Φλογιαννίτηςεκμεταλεύτηκε ασθενή απόκρουσητου Μαχαίρα και με κοντινή προβολήέκανε το 1-1. Η αντίδραση των "κυα-νέρυθρων" ήταν πολύ γρήγορη, καθώςστο 67' μετά από έξοχη ασίστ τουΡούπι, ο Καρώνας βρέθηκε τετ α τετμε τον Λιανό που τον ανέτρεψε. Τοπέναλτυ μετέτρεψε σε γκολ ο Τσού-κης, γράφοντας το 1-2.

12η αγωνιστική ΧΑΪΔΑΡΙ - ΟΛ. ΛΙΟΣΙΩΝ: 4-0Το καλύτερο φετινό Χαϊδάρι, διέλυσετον Ολ. Λιοσίων με 4-0, ενώ θα μπο-ρούσε να πετύχει τουλάχιστον άλλατόσα γκολ! Οι παίχτες του κ. Αρζένηήταν εντυπωσιακοί σήμερα, ενθου-σίασαν τους 300 και πλέον Χαϊδα-ριώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο"Τ. Χαραλαμπίδης". Το σκορ άνοιξεστο 15’ με σουτ του Χριστούλη.. ΟιΧαϊδαριώτες συνέχισαν να είναι εν-τυπωσιακοί και στο 37' ο Ρούπι έγρα-ψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.Στο β' μέρος οι “κυανέρυθροι” φύλα-γαν το καλύτερο για το τέλος, καθώςο Παπούλιας στο 83’ και ο Μπαΐραςστο 89 έγραψαν το τελικό 4-0, ενμέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

12η Αγωνιστική

1. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 282. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ 273. ΧΑΪΔΑΡΙ 254. ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ 245. ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓ. 216. ΧΟΛΑΡΓΟΣ 207. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 188. ΟΛΥΜΠ. Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ 179. ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1710. ΚΑΜΑΤΕΡΟ 1411. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1412. ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1313. ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 914. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡ. 915. ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 616. ΔΑΦΝΗ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ 1

Α' ΕΠΣΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ Κόσμος & ομάδα μια γροθιάστο Χαϊδάρι για την άνοδο!

Στο κυνήγι της ανόδου εξακολουθεί να είναι ο λαοφιλής Α.Ο. Χαϊδαρίου, που βρίσκεται στην 3ηθέση της βαθμολογίας και ακολουθεί από απόσταση αναπνοής την Αγ. Ελεούσα και το Χαραυγιακό.

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

Της Ματίνας Πατρικάκου& τουΓιάννη Πανόπουλου

Page 18: Dekemvrios 2013

18 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Το θετικό είναι ότι οι διαφορές τωνομάδων είναι μικρές και η κατάστασηστη βαθμολογία μπορεί να αντιστραφείπολύ εύκολα. Τα τελευταία παιχνίδιατης ομάδας ήταν:

9η αγωνιστική ΔΑΣΟΣ - ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩ-ΣΗΣ: 1-1Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν βοή-θησαν την ομάδα του Δάσους Χαϊδαρίουπου έφερε 1-1 με την Νέα Ζωή Μετα-μόρφωσης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύδυνατά στο πρώτο ημίχρονο, κάνονταςαρκετές φάσεις, με το γκολ να έρχεταιστα μέσα του πρώτου ημιχρόνου απόπέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Μα-ρινάκης. Δυστυχώς, στο 91΄ , μετά απόκόρνερ των φιλοξενούμενων, η ασταθήςαπόκρουση της άμυνας του Δάσους, έδω-σε την ευκαιρία σε παίκτη της ΝέαςΖωής να σκοράρει με σουτ και να απο-δράσει από το Χαϊδάρι με τον βαθμότης ισοπαλίας.

10η αγωνιστική ΚΟΡΩΝΙΔΑ - ΔΑΣΟΣ: 2-0Στο γήπεδο Γαλατσίου, οι "πράσινοι"

του Γ. Κιούρκου παρουσιάστηκαν πολύκαλοί, έχασαν ευκαιρίες, όμως ήτανάτυχοι στην τελική προσπάθεια. Δυ-στυχώς, ο νόμος του ποδοσφαίρου επι-βεβαιώθηκε, οι "πράσινοι" δεν κατάφε-ραν να σκοράρουν και στο τέλος τουαγώνα τιμωρήθηκαν από τον αντίπαλο.Στο 80' οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν φάουλ,ο Ματζίλας δεν κατάφερε να μπλοκάρειτη μπάλα και ο επερχόμενος επιθετικόςτης Κορωνίδας έγραψε το 1-0. Στη συ-νέχεια, οι Δασιώτες βγήκαν όλοι μπροστάγια την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοιστο 93' σε μια αντεπίθεση έγραψαν το2-0 που ήταν και το τελικό σκορ, πετυ-χαίνοντας μια ανέλπιστη νίκη, βάσητης ροής του αγώνα.

11η αγωνιστική ΔΑΣΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟ-ΛΗΣ:2-3Εκτός προγράμματος ήττα για το Δάσος.Στο στο 28΄ οι φιλοξενούμενοι έκαναντο 0-1 με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστόσουτ του Γερολιμάτου. Στο 46’ ο Κε-ραυνός πέτυχε το 0-2 με τον Ξενάκηκαι στο 56΄ ο Τουσικέ έκανε το 0-3. ΟιΔασιώτες ωστόσο δεν παρέδωσαν τα όπλα

και ο Λαδάς που ήταν η χρυσή αλλαγήτου κ. Κιούρκου έκανε το 1-3 στο 66΄με απευθείας φάουλ. και στο 89΄ με τονΠ. Τσιούλο έγινε το 2-3 με εύστοχηεκτέλεση πέναλτυ, το οποίο όμως, δενήταν αρκετό ώστε να δώσει στην ομάδατου Δάσους το βαθμό της ισοπαλίας.

Ένας πολύ κακός αγωνιστικά μήνας ήταν ο περασμένος μήνας για το Δάσος Χαϊδαρίου. Ηομάδα του Γ. Κιούρκου, υποχώρησε από την 1η θέση της βαθμολογίας, καθώς έκανε το ρεπότης και δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τα τρία επόμενα παιχνίδια.

Ανεξήγητη «κοιλιά» για το Δάσος Χαϊδαρίου

11η Αγωνιστική

1. ΚΟΡΩΝΙΔΑ 242. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ 203. ΑΘΗΝΑΪΔΑ 204. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡ. 205. ΦΩΣΤΗΡ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ 186. ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 167. ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ 168. ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 169. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ 1510. ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 1411. ΜΑΡΟΥΣΙ 1312. ΝΙΚΗ ΑΛΙΜΟΥ 913. ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ 514. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 315. ΑΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ -1

Γ' ΕΠΣΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ και λίγους μήνες λει-τουργεί στο Χαϊδάρι (Στρ.Καραϊσκάκη 103 & Σκύρου)η Ακαδημία Ξιφασκίας"Α.ΞΙ.Α.". Μάλιστα είχε μιαπολύ επιτυχημένη εμφά-νιση στην κατηγορία Παμ-παίδων - Παγκορασίδων,στο Περιφερειακό Κύπελλοτου Ξίφους Ασκήσεως.

Οι αγώνες διεξήχθησανστο ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου,με τη συμμετοχή αθλητώνηλικίας από 8 έως 13 χρονών,που θεωρούνται το μέλλοντης Ελληνικής Ξιφασκίας.

Ο Σύλλογος του Χαϊδα-ρίου εκπροσωπήθηκε:● Στην κατηγορία Παμπαί-

δων από τους Θωμά Οι-κονόμου και ΧάρηΠαπαδάτο (πρώτη συμμε-τοχή)

● Στην κατηγορία Παγκορα-σίδων από τις Μαρία Αθα-νασίου, Πηνελόπη Γιάννου- Ρίζου, Αθηνά Γλάρου -Κοτρότση και ΣταυρούλαΧριστοδουλίδου.

Καλύτερη διάκριση είχαμεαπό την Αθανασίου Μαρία,που κατέκτησε την 2η θέση.

Το επόμενο αγωνιστικόραντεβού έχει ορισθεί για τονΙανουάριο του 2014 στο Πα-νελλήνιο Πρωτάθλημα τηςκατηγορίας Παμπαίδων –Παγκορασίδων.

Αναπτύσσεται και η ξιφασκία στο

Χαϊδάρι!

Page 19: Dekemvrios 2013

19www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Συνεχίζει ασταμάτητος ο Δίας την πορεία του προς την άνοδοστη Γ ΕΣΚΑ. Οι αθλητές του κ. Σκούρου, παρά τις εκτός έδραςήττες στα ντέρμπι, εξακολουθούν να είναι στην 1η θέση τηςβαθμολογίας και να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τηνάνοδο.

Παραμένει ακλόνητος στην κορυφή ο Δίας Χαϊδαρίου

Φέτος σε όλα τα τμήματα τηςΑ.Ε.Χ. δόθηκε μεγάλη βαρύτηταστην ανάπτυξη των τμημάτωνυποδομών και τη στελέχωση τουπροπονητικού τιμ με τους κατάλ-ληλους ανθρώπους.

Μετά από δύο μήνες λειτουργίας ηεικόνα των προγραμμάτων που τρέ-χουν σε όλα τα επίπεδα των τμημάτων,δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα για τη μελ-λοντική στελέχωση όλων των αγωνιστι-κών τμημάτων από παιδιά τουσυλλόγου. Παράλληλα παρέχονταιπρογράμματα σε πολλαπλά επίπεδακαι είδη κολύμβησης όπως BabySwim-ming, εκμάθηση, κλασσική και τεχνικήκολύμβηση, πόλο, συγχρονισμένη κο-λύμβηση και μαζικός αθλητισμός.Ησυμμετοχή και το ενδιαφέρον παιδιώνκαι γονέων είναι πολύ μεγάλο και απο-δεικνύει το υψηλό επίπεδο της δου-λειάς που γίνεται από την Α.Ε.Χαϊδαρίου.

Οι γονείς μπορούν να επισκέπτον-ται το χώρο του κολυμβητηρίου στιςώρες λειτουργίας του και πέραν τηςενημέρωσης να παρακολουθούν δρα-στηριότητες μαζί με τα παιδιά τους.Παρέχεται επίσης η δυνατότητα δοκι-μαστικού τεστ για τα παιδιά, με την επί-βλεψη προπονητών, στο χώρο τηςμικρής ή της μεγάλης πισίνας, ανάλογαμε την ηλικία του παιδιού.

Έμφαση στις μικρέςηλικίες δίνουν στην

Α.Ε. Χαϊδαρίου

Τα αθλητικά σωματεία, οι πολιτιστικοίφορείς και οι σύλλογοι της πόλης, μπο-ρούν να μας στέλνουν ηλεκτρονικάδελτία τύπου με τις δραστηριότητέςπου θα δημοσιεύονται στην εφημερίδαμας ΔΩΡΕΑΝ. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι ποτέδεν θα ζητήσει και δεν θα δεχθεί χρή-ματα από συλλόγους και Ακαδημίες γιατην προβολή του έργου τους. Το e-mailείναι το: [email protected]και παράκληση είναι τα κείμενα να μηνξεπερνούν τις 200 λέξεις.

Ούτε 1 ευρώ για την

προβολή σας

Η ομάδα δείχνει διάρκεια στην από-δοσή της και όλοι αισιοδοξούν ότιστο τέλος της χρονιάς θα έρθει ηάνοδος. Τα τελευταία παιχνίδια τηςομάδας ήταν:

6η αγωνιστικήΑΟΝ ΒΥΡΩΝΑ-ΔΙΑΣ: 55-67Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι"ζόρισαν" τους παίχτες του κ. Σκού-ρου, στο β΄μέρος όμως, οι Χαϊδαριώτεςμετά την είσοδο στο παρκέ των Έλ-ληνα και Κουλουμέντα, έδωσαν ένανξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι τους και"καθάρισαν" άνετα το παιχνίδι.

7η αγωνιστικήΔΙΑΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:64-43Παρά την έκταση του σκορ, το παι-χνίδι στο α' μέρος ήταν ντέρμπι, κα-θώς οι φιλοξενούμενοι προέβαλανσθεναρή αντίσταση. Οι δυο ομάδεςπήγαν στα αποδυτήρια με το ρευστό26-21. Στο β' μέρος όμως οι Χαϊδα-

ριώτες ανέβασαν ταχύτητα και η ομά-δα από το Γαλάτσι δεν μπορούσε σεκαμία περίπτωση να ακολουθήσει τορυθμό αυτό.

8η αγωνιστικήΚΥΨΕΛΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΣ:69-52Δεν τα κατάφερε ο Δίας στο ντέρμπιτου ομίλου κόντρα στον Κυψελιακό.Οι παίχτες του Γ. Σκούρου, επηρεα-σμένοι από τις απουσίες έχασαν με"κάτω τα χέρια" από τους γηπεδού-χους κι έφυγαν από το κλειστό τουΣτρέφη με βαριά ήττα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καιεπικράτησαν δίκαια με 69-52 (ημ.29-33). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι,οι Χαϊδαριώτες τα έκαναν όλα λάθος,με αποτέλεσμα να έρθει η βαριά αυτήήττα.

9η αγωνιστικήΔΙΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ:48-45

Πολύ σημαντική νίκη για το ΔίαΧαϊδαρίου, στο δεύτερο κατά σειράντέρμπι του ομίλου. Οι Χαϊδαριώτεςεπικράτησαν με 48-45 του αξιόμαχουΚεραυνού Ζωγράφου, σε ένα πολύνευρικό παιχνίδι, με δυνατές άμυνεςκαι χαμηλό σκορ. Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ,με το προβάδισμα να εναλλάσσεταισυνέχεια. Τελικά, με πολύ δυνατή άμυνα οιΧαϊδαριώτες κατάφεραν να επικρα-τήσουν στο τέλος.

Δ ΕΣΚΑ 4ος ΟΜΙΛΟΣ9η Αγωνιστική

Ομάδα Βαθ1 ΑΣ ΔΙΑΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 162 ΑΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ 163 ΑΠΣ ΟΙΩΝΟΣ 144 ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ 145 ΑΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 146 ΚΥΨΕΛΙΑΚΟΣ ΑΟ 137 ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 128 ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 129 ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 1110 ΑΟΝ ΒΥΡΩΝΟΣ 911 ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 912 ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2008 8

Page 20: Dekemvrios 2013

20 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Α ΕΣΠΕΔΑΟμάδα Βαθ

1. ΑΟ Θρίαμβος 302. ΑΟΝ Αργυρούπολης 283. ΑΟ Αιγάλεω 264. ΑΓΣ Αρτεμις 245. ΑΓΟΓ Ευρυάλη 236. ΑΟ Πήγασος Χαϊδαρίου 227. ΑΟ Ενωση Ιλίου 198. ΓΑΝΣ Ιρις 149. ΑΣ Ηλιούπολης 1110. Πειραϊκός Σύνδεσμος 1011. ΑΕ Ρέντη 1012. ΑΣ Φοίνιξ 913. ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας 814. ΟΦΑ Απολλώνιος 515. ΑΕ Αίολος Ταύρος 116. ΔΑΣ Δραπετσώνας 0

Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν:

ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ: 3-0Για ακόμα ένα παιχνίδι οι “κυανόλευκες” επικράτησαν με το "καθαρό" 3-0επί της ομάδας της Αρτέμιδας. Οι "κυανόλευκες επικράτησαν άνετα στο 1ο σετ με 25-16, ενώ κατέκτησανπιο δύσκολα τα δυο επόμενα σετ με 25-21 και 25-22.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ:0-3Για ακόμη μια αγωνιστική επικράτησαν κάτι παραπάνω από άνετα του αν-τιπάλου τους. Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του κ. Αποστολογιωργάκη επι-κράτησαν εκτός έδρας της Δραπετσώνας με 0-3 στο "Γ. Κασιμάτης" της Δρα-πετσώνας.Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Και τα 3 σετ ήταν έναςμονόλογος για τις Χαϊδαριώτισσες που επικράτησαν με "σβηστές μηχανές"με 10-25, 8-25 κα 16-25.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ:3-0Για ακόμα ένα παιχνίδι, οι Χαϊδαριώτισσες επικράτησαν άνετα, κερδίζονταςμε 3-0 τον Αίολο Ταύρου. Το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο καιπάλι, με τις "κυανόλευκες" να κερδίζουν τα 3 σετ με 25-17, 25-14 και 25-14.

ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 0-3Οι "κυανόλευκες" επικράτησαν εκτός έδρας με 0-3 σετ του ΑΣ Φοίνιξ καισυνεχίζουν να βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας. Οι Χαϊδαριώτισσεςδεν καταλαβαίνουν από έδρες και από αντιπάλους, συνεχίζουν να σαρώνουντα πάντα στο διάβα τους και η άνοδος δείχνει να είναι μια τυπική διαδικα-σία.

Συνεχίζουν ασταμάτητες την πορεία τους προς την άνοδο οι Γυ-ναίκες του Θριάμβου. Οι αθλήτριες του κ. Αποστολογιωργάκηείναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, έχουν το κα-λύτερο ρόστερ και φυσικά και παραμένουν στην 1η θέση τηςβαθμολογίας, αήτηττες, έχοντας παραχωρήσει σε ολόκληρο τοπρωτάθλημα μέχρι στιγμής μόνο δυο σετ.

Χωρίς αντίπαλο οι Γυναίκεςτου Θριάμβου σαρώνουν

τα πάντα στο διάβα τους!

Page 21: Dekemvrios 2013

ΦΡΟΝΤΙΔΑηλικιωμένων & ασθενώνκατ'οίκον ή νοσοκομεία

Ì ενέσιμη αγωγή Ì χορήγηση φαρμάκων Ì αλλαγές τραυμάτωνÌ αφαίρεση ραμμάτωνÌ περιποίηση κατακλίσεωνÌ μπάνιο ασθενή κ.ά

Πιστοποιημένη Νοσηλεύτρια699 23 73 251

21www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Το ταξίδι για την κορυφή είναι αρκετά επίπονο,αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με κάποιο χώροόταν διαπιστώνουν τις δυνατότητες τους παίρνουναπόφαση για μια τέτοια προσπάθεια. Ένας από αυ-τούς τους Έλληνες αθλητές που δείχνει ότι έχει αυτέςτις δυνατότητες είναι ο 23χρονος σπρίντερ από τοΧαϊδάρι Παναγιώτης Ανδρεάδης, που γυμνάζεται μεέναν πραγματικά παιδαγωγό και αφανή άνθρωποήρωα λόγω της προσφοράς του στον αθλητισμό τηςΔυτικής Αττικής τον Γιώργο Νούτση.

Μαζί Νούτσης και Ανδρεάδης δύο αγωνίζονται γιατην ιδέα του Ολυμπισμού που στοχεύει στην ανάδειξητων πραγματικών δυνατοτήτων των ανθρώπων. Ηεφετινή χρονιά επιτρέπει στους Νούτση και Ανδρεάδηνα ονειρεύονται το μεγάλο μπαμ και γι΄αυτό γυμνά-ζονται με εντατικούς ρυθμούς στις εγκαταστάσεις τουΑγίου Κοσμά. Στα όνειρα τους υπάρχει η κορυφαίαδιοργάνωση, που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθληματου καλοκαιριού στην Ζυρίχη. Ξέρουν όμως ότι ένατέτοιο όνειρο δεν πραγματοποιείται με έναν καλό ύπνοαλλά με σκληρό έργο που θα φέρει το όριο των 10΄΄38 που δίνει το εισιτήριο για την Ελβετία.

Ο στόχος της παραμονής έχει φυσικά επιτευχθείκαι η πολύ καλή πορεία έχει κάνει τους ανθρώπουςτου συλλόγου να “κρυφοκοιτάνε” ψηλότερα. Όπωςκαι να καταλήξει η χρονιά πάντως, η σαιζόν κρί-νεται ήδη απόλυτα επιτυχημένη,Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν:

Α.Ε. ΡΕΝΤΗ – ΠΗΓΑΣΟΣ: 1-3Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή για τιςαθλήτριες του Πήγασου Χαϊδαρίου, κόντρα στηνομάδα της Α.Ε. Ρέντη. Οι γηπεδούχες κατάκτησαντο 1ο σετ με 25-22, όμως οι “πορτοκαλί” αθλήτριεςμε αντεπίθεση διαρκείας κατέκτησαν τα επόμενασετ με 25-20, 25-17, 26-24 και πήραν μια σπουδαίανίκη εκτός έδρας.ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ – ΠΗΓΑΣΟΣ : 2-3Mεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2 σετ επί του Πει-ραϊκού. Οι "πορτοκαλί" προηγήθηκαν άνετα με0-2, καθώς κατέκτησαν τα δυο πρώτα σετ με 18-25 και 22-25, οι πειραιώτισσες όμως αντέδρασανκαι μετά από μάχη κατέκτησαν τα δυο επόμενασετ με 25-23 και 33-31! Τελικά οι Χαϊδαριώτισσεςέδειξαν χαρακτήρα και με 15-13 επικράτησαν στοτέλος κερδίζοντας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

ΠΗΓΑΣΟΣ – ΙΡΙΔΑ : 3-2

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του γυναικείου βόλλεϊ,οι αθλήτριες της κ. Γεωργοπούλου επικράτησανμε 3-2 της Ίριδας σε ένα παιχνίδι που κράτησε2,5 ώρες.Το 1ο σετ το κατέκτησαν οι φιλοξενούμενες μετάαπό μάχη με 22-25. Στο 2ο σετ είχαμε την ίδια ει-κόνα, με την "μπίλια" να κάθεται στο "πορτοκαλί"και τον Πήγασο με το 26-24 να κάνει το 1-1 .Στο3ο σετ οι "πορτοκαλί" επικράτησαν άνετα με 25-18, όμως στο 4ο σετ η Ίριδα απάντησε και το κα-τέκτησε με 20-25. Στο 5ο σετ το παιχνίδι ήτανσυγκλονιστικό και μετά από συνεχείς εναλλαγέςκαι ανατροπές στο σκορ, οι “πορτοκαλί” επικρά-τησαν με 17-15.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΠΗΓΑΣΟΣ : 1-3Η ιδιαιτερότητα της νίκης αυτής έγκειται στο ότιοι "πορτοκαλί" κατέβηκαν αποδεκατισμένες, αφούοι περισότερες αθλήτριες ταλαιπωρούνταν απόγαστρεντερίτιδα. Οι "πορτοκαλί" κατέκτησαν το1ο σετ με 17-25, ενώ οι γηπεδούχες απάντησανστο 2ο σετ με 25-22. Οι Χαϊδαριώτισσες όμως βρή-καν το σθένος και επανήλθαν, κατακτώντας ταδυο επομενα σετ με 21-25 και 11-25 και κερδίζονταςτο παιχνίδι με 1-3 σετ.

ΠΗΓΑΣΟΣ – Α.Ε. ΙΛΙΟΥ : 3-0Οι "πορτοκαλί" από την αρχή έδειξαν ότι θα είναιτα αφεντικά της αναμέτρησης επικρατώντας στο1ο σετ με 25-14, ενώ κατάκτησαν λίγο πιο δύκολατα άλλα δυο σετ με 25-20 και 25-23. Ο αγώναςεπισκιάστηκε από τον τραυματισμό της Μπαφα-τάκη.

Στην 6η θέση της βαθμολογίας βρίσκεταιπλέον ο Πήγασος, κρατώντας χαμηλούςτόνους, με πολύ δουλειά στις προπονή-σεις.

Ανεβαίνει συνεχώς οΠήγασος και στοχεύει ψηλά

Εργάζονται σκληράστον Γ.Σ. Χαϊδαρίου

Page 22: Dekemvrios 2013

22 24 www.247press.com.grΑθλητικά Μηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Ξεκίνησαν τα play offs στο Athens Club 5x5

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα πρωταθλή-ματα ποδοσφαίρου στο Athens Club 5x5, μετα play offs να ξεκινάνε, ώστε να αναδειχθούνοι πρωταθλητές.

Το επίπεδο και στους δυο ομίλους είναιπολύ υψηλό και οι αναμετρήσεις αναμένεταινα είναι συναρπαστικές. Στο επόμενο φύλλομας, θα έχουμε αναλυτικά όλα τα αποτελέ-σματα και τις εξελίξεις από τα συναρπαστικάπαιχνίδια.

Φυσικά, στο εντευκτήριο του ATHENSCLUB 5x5 τις ημέρες που διεξάγονται αγώνεςChampions League και Europa League, δη-μιουργείται το αδιαχώρητο από τους Χαϊδα-ριώτες ποδοσφαιρόφιλους, ενώ τα σαββατο-κύριακα οι μικροί φίλοι, απολαμβάνουν ταπαιδικά τους πάρτυ, σε έναν ασφαλές κιελεγχόμενο περιβάλλον.

Ήταν πραγματικά κρίμα που η σκληρή δουλειάτου κ. Μουέ και των αθλητριών του και η καλήαγωνιστική τους απόδοση δεν μεταφραζόταν σενίκες τόσο καιρό. Τουλάχιστον, έστω κι αργά, τοπρώτο ροζ φύλλο αγώνα είναι γεγονός και μακάρινα υπάρξει και συνέχεια.Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν:

6η αγωνιστική ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ - ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 38-586η συνεχόμενη ήττα για τις "πράσινες" από τηνπρωτοπόρο της κατηγορίας ΑΕΚ Περιστερίου, ηοποία πέρασε άνετα από το "Χρ. Αγγουράκης". Ηομάδα παρά την προσπάθεια που κάνει, δεν παίρνειτα αποτελέσματα που θέλει στο παρκέ.

7η αγωνιστική ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ: 59- 49Παρά την έλευση του κ. Μουέ στον πάγκο, οι

"πράσινες" δεν τα κατάφεραν πάλι. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους,δεν τα κατάφεραν, καθώς η Νήαρ Ηστ επικράτησεστο ντέρμπι των ουραγών με 59-49. Οι "πράσινες" παρουσιάστηκαν για ακόμα έναπαιχνίδι κατώτερες των περιστάσεων.

8η αγωνιστική ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ - ΑΜΑΖΟΝΕΣ: 34-42Παρά την αλλαγή προπονητή και το καλό κλίμαστην ομάδα, για ένα ακόμα παιχνίδι, οι "πράσινες"δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσειςτου αγώνα. Οι Αμαζόνες λοιπόν, που βρίσκονται στην 3ηθέση της βαθμολογίας, επικράτησαν χωρίς ιδιαίτερηδυσκολία, μέσα στο "Χρ. Αγγουράκης", με 34-42.

9η αγωνιστική ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ:35-49Επιτέλους νίκη για τις Γυναίκες της Δάφνης Δαφ-νίου! Μετά από 9 αγωνιστικές, οι αθλήτριες τουκ. Μουέ, με φανταστική εμφάνιση επικράτησανμέσα στο Περιστέρι με 15 πόντους διαφορά επίτης τοπικής Άμιλλας (35-49) κι έδειξαν ότι ακόμαυπάρχει “σφυγμός” στην ομάδα.Το σημαντικό είναι ότι ή νίκη ήρθε επί ενός αν-τιπάλου δυνατού, με μεγάλη εμφάνιση και επι-βλητικό σκορ και το κυριότερο, ήρθε σε μια στιγμήπου σχεδόν όλοι είχαν ξεγράψει τις “πράσινες”για την υπόθεση-παραμονή στην κατηγορία.

Υπάρχει ακόμα “σφυγμός”στις Γυναίκες της Δάφνης

Παρά το τραγικό ξεκίνημα κι εκείς πουόλα έδειχναν χαμένα, οι Γυναίκες τηςΔάφνης πέτυχαν μια εκπληκτική εκτόςέδρας νίκη μετά από 8 συνεχόμενες ήττες,και έδειξαν στους φίλους τους ότι θα ταδώσουν όλα μέχρι το τέλος για να παρα-μείνουν στην κατηγορία.

Page 23: Dekemvrios 2013

23www.247press.com.grΑθλητικάΜηνιαία τοπική έκδοση / Δεκέμβριος 2013

like us on www.facebook.com/247press.com.gr

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν:

6η αγωνιστική ΚΑΡΕΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ : 68-70Μεγάλο διπλό για τη Δάφνη Δαφνίου στην Εργάνη, στοντεμπούτο του Κώστα Μιχελιδάκη στον πάγκο. Οι “πρά-σινοι” έδειξαν χαρακτήρα και πέρασαν από μια πολύ δύ-σκολη έδρα με 68-70. Ο κ. Μιχελιδάκης καλείται να συνεχίσει την πολύ καλήδουλειά του προκατόχου του και να διατηρήσει την ομάδαστις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας.

7η αγωνιστική ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ - ΕΚΑΛΗ: 60-65Γκέλα ολκής, καθώς οι "πράσινοι" εμφανίστηκαν κατώτεροιτου αναμενομένου και έχασαν από ένα αντίπαλο, πουαπλά έκανε στο παρκέ τα βασικά. Οι γηπεδούχοι, παρουσία 100 περίπου φίλων τους, ξεκί-νησαν πολύ άσχημα τον αγώνα και οι παίχτες της Εκάλης

πήραν από την 1η περίοδο ένα προβάδισμα 5 ως 8 πόντων,που παρά την αντίδραση της Δάφνης το διατήρησαν μέχριτο τέλος του αγώνα.

8η αγωνιστική ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ : 50-68Επιβλητικό πέρασμα από την Ηλιούπολη για τους αθλητέςτου κ. Μιχελιδάκη, με 50-68 επί του Χαραυγιακού. Ήτανμια νίκη κομβικής σημασίας για τους "πράσινους", οιοποίοι δείχνουν μετά από πολύ καιρό, ότι μπορούν νασταθεροποιηθούν ψηλά και να διεκδικήσουν την άνοδομέχρι το τέλος. Οι “πράσινοι” έδειξαν από την αρχή της διαθέσεις τουςκαι δεν άφησαν στους γηπεδούχους καμία ελπίδα από τηναρχή του αγώνα. Πρωταγωνιστές ήταν οι Νικολετάκης,Κατσαρός και Τσιρογιάννης, ενώ δεν υστέρησε κανείςαπό τους υπόλοιπους παίχτες.

9η αγωνιστική ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: 56-54Παρουσία 150 περίπου θεατών οι "πράσινοι" πήραν τοπροβάδισμα από την αρχή του αγώνα και το διατήρησανμέχρι το τέλος. Το παιχνίδι βέβαια ήταν αμφίρροπο απότην αρχή ως το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να αντι-στέκονται σθεναρά, υπήρξε ένταση και πάθος, δεν έλειψανοι αψιμαχίες ανάμεσα στους παίχτες και στους πάγκουςτων δυο ομάδων, ευτυχώς όμως χωρίς να ξεφύγει η κατά-σταση από τα επιτρεπτά όρια.

Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί η Δάφνη Δαφνίου. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν επηρέασε καθόλουτους “πράσινους” που εξακολουθούν να δείχνουν ανταγωνιστικοί και στοχεύουν ψηλά. Η ομάδα του κ.Μιχελιδάκη δείχνει να έχει αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή τη διάρκεια στηναπόδοσή της, κάτι απαραίτητο για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Β’ ΕΣΚΑ 2ος Όμιλος9η Αγωνιστική

Ομάδα Βαθ1 ΑΟΚ Χαλάνδρι 172 Θρακομακεδόνες 163 Δάφνη Δαφνίου 154 Ν. Ιωνία 155 Παναθηναϊκός 156 Κουκουβάουνες 147 Νικηφόρος 148 Εκάλη 149 Περισσός 1210 Αχαρνής 1211 Χαραυγιακός 1212 Πανελλήνιος 1113 Εθνικός ΓΣ 1014 Καρέας 9

Β ΕΣΚΑ Γυναίκες9η Αγωνιστική

Ομάδα Βαθ1 ΑΕΚ Περ. 18 2 ΓΣ Ηλιούπολης 17 3 Αμαζόνες 16 4 Καλύβια Θορ. 15 5 Παπάγου 14 6 Εστία Φιλ/Θησέας 14 7 Θρίαμβος Δ. 13 8 Μαρούσι 13 9 Άμιλλα Περ. 12 10 Δάφνη Δ. 1011 Αγ. Θωμάς 10 12 Νήαρ Ηστ 10

Σταθερά στις πρώτες θέσεις η Δάφνη

Page 24: Dekemvrios 2013