ΠOΛITIΣTIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ THNOY - E-KYKLADES...

Click here to load reader

 • date post

  28-Jan-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of ΠOΛITIΣTIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ THNOY - E-KYKLADES...

 • ΠOΛITIΣTIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ THNOY

 • Πολιτισμός,Τέχνη,Φεστιβάλ…Τήνος!

  Με μια δυναμική παρουσία και, έχοντας γράψει μια ιστορία έντεκα χρόνων στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Αιγαίου και όλης της Ελλάδας, επιμένουμε και συνεχίζουμε να προβάλλουμε τον πολιτισμό του «προικισμένου» τόπου μας. Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, απαντάμε με πολιτισμό… και κυρίως με πίστη στη δύναμή του, προσδοκώντας να προσφέρουμε ένα δυνατό καλοκαίρι στο νησί που έχει μια καθαρή πολιτιστική ταυτότητα.

  Το Φεστιβάλ στην Τήνο απέκτησε την ξεχωριστή αυτή μοναδικότητα χάρη στην ευαισθησία και την περίσσια διάθεση για εθελοντική προσφορά των συνεργατών μας και φίλων του θεσμού, άνθρωποι που διαθέτουν όλη τους την αγάπη, με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές αλλά και τους υποστηρικτές του φεστιβάλ, χωρίς την οικονομική βοήθεια των οποίων το Φεστιβάλ δεν θα ήταν πραγματικότητα, καθώς ο Δήμος δεν συνδράμει οικονομικά στην υλοποίησή του.

  Η πολιτιστική ταυτότητα του Φεστιβάλ της Τήνου δεν έχει όρια. Κάθε χρόνο ανοίγονται νέοι ορίζοντες, πάντα κάτι νέο έρχεται να προστεθεί στον πλούσιο κατάλογο των δράσεων - εκδηλώσεων. Ποιοτικά ακούσματα, μαγικές μουσικές βραδιές, παραστάσεις και έργα τηνιακών δημιουργών συνθέτουν και φέτος το σκηνικό της πολυπολιτισμικής παράστασης της Τήνου.

  Το Φεστιβάλ Τήνου ανοίγει την αγκαλιά του και σας καλωσορίζει!

  Παναγιώτης Κροντηράς Δήμαρχος Τήνου

  Ο παλμός του πολιτισμού χτυπά για 12η χρονιά στην Τήνο. Μια αξία ανεκτίμητη, μια διαδρομή που αναδεικύνει τη μοναδικότητα του τόπου μας, ένας θεσμός που επιμένουμε να στηρίζουμε δυναμικά, πιστεύοντας στη δύναμη του πολιτισμού, ακόμα και εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

  Ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς του Φεστιβάλ, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, στηρίζοντας για ακόμη μια χρονιά με την ίδια θέρμη τον θεσμό. Στην ψυχή του Φεστιβάλ, τον επί χρόνια συνεργάτη μας, τον Θέμη Ροδαμίτη, οφείλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή του, αρετές που απορρέουν από την μεγάλη αγάπη του για τον τόπο και τον πολιτισμό του.

  Τέλος, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους φίλους του Φεστιβάλ, που στηρίζετε όλα αυτά τα χρονια με την αγάπη και τη συμμετοχή σας τις πολιτιστικές μας δράσεις, δίνοντάς μας έτσι τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που προκύπτουν.

  Σας καλωσορίζουμε για ακόμη μια χρονιά στην Τήνο του πολιτισμού!

  Αντώνιος Βιδάλης Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

 • Όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Αυτό όμως είναι ένα ζητούμενο στον πολιτισμό. Η νέα εποχή μας καλεί να φωτίσουμε εντός μας, να στήσουμε δυνατές σχέσεις με τους γείτονες μας, να ανοίξουμε πανιά χωρίς βάρη από το χθες. Το Φεστιβάλ εδώ και χρόνια πορεύεται σε αυτή τη διαδρομή.

  Για φέτος η σκέψη μας αγκαλιάζει τους ξένους φίλους μας και μέρος των εκδηλώσεων σχεδιάζεται για αυτούς. Φωνές σπουδαίων ποιητών του κόσμου που μιλούν για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες θα ακουστούν σκηνοθετημένες στο Φεστιβάλ. Θα αποκαλύψουμε τη μοναδική Κιοσέμ, ενώ θα γνωρίσουμε καλύτερα τη σπουδαία περίπτωση του Μαρκάκη Ζαλώνη.

  Φιλοξενούμε σημαντικούς καλλιτέχνες από πολλές χώρες καθώς και έλληνες τραγουδοποιούς. Η νέα σκηνή του τόπου ανοίγει δρόμο,ενώ παρέες νέων από το αιγαίο συνομιλούν με το μαγικό κόσμο της μουσικής. Προσκαλούμε παραστάσεις με ηθοποιούς που υπηρετούν το θέατρο. Πιστεύοντας ότι η Τήνος μπορεί να είναι ένα ανοιχτό εργαστήρι καλλιτεχνών, στήνουμε εκθέσεις που συνθέτουν καινοτόμες δράσεις με πρωτογενή υλικά του νησιού. Συνεργαζόμαστε με ομάδες, συλλόγους, πολίτες που αγαπούν τον τόπο συζητώντας, ερευνώντας, συνδιαμορφώνοντας. Στο θεσμό « Επαγγέλματα που χάνονται» φέτος μας εκφράζουν οι «Καραβοκύρηδες».

  Με τα ελάχιστα και γνώμονα την αισθητική στοχεύουμε σε ένα θεσμό με χαρακτήρα που να μιλά στις καρδιές και όχι να υπηρετεί σκοπιμότητες. Στο ηλιοβασίλεμα θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί «τα τραγούδια της χαράς», χαιρετώντας τη μορφή του Μάρκου και δίνοντας τα χέρια σε αυτά που μας ενώνουν με το λαϊκό πολιτισμό και τον κόσμο της δημιουργίας.

  Καλή αντάμωση.

  Θέμης Ροδαμίτης Καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Τήνου

 • Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους στο Φεστιβάλ τον Θανάση Μαρτίνο, την Ιερά Μονή Ουρσουλινών για την παραχώρηση των χώρων, καθώς και τους Συλλόγους Αγάπης και Κάτω Κλείσματος για την πολύτιμη βοήθειά τους.

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

  ΦEΣTIBAΛ THNOY

  ΟΡΓAΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ YΠHPEΣIΩN ΔHMOY ΤΗΝΟΥ

  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΜΗΣ ΡΟΔΑΜΙΤΗΣ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: site

  www.tinos.gov.gr

  e-mail festivalt [email protected]

  facebook : ΦEΣTIBAΛ THNOY

  τηλέφωνα 22833 60112 (10:00 - 15:00) 6976929767 (18:30 - 20:30)

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜAPXEIO (10:00 - 15:00) EYAΓΓEΛIΣTPIAΣ 72

 • 9

  Φ E Σ T I B A Λ T H N O Y

  ΠPOΓPAMMA

  Δευτερα 25 ΙουνΙου, Ωρα 20:30 ΛΟΥΤΡΑ PINk FlOYd: THE WAll Τα παιδιά είναι ακόμα άφθαρτα, είναι αθώα και με ελπιδο- φόρο ορίζοντα !!! Τα παιδιά σπάνε τα δεσμά και γκρεμί- ζουν τον Τοίχο!!! Το Eργαστήρι Τεχνών Αιγαίου (e. t. a. dance academy) σε χορογραφίες Γεωργίας Ράπτη παρουσιάζει το: The Wall - Pink Floyd. Είσοδος ελεύθερη

  ΠαραΣκευή 29/6 εΩΣ 1/7 ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεθνές Συνέδριο “ΕκΠαΙδΕυΣΗ καΙ αΓΟΡα ΕΡΓα- ΣΙαΣ ΣτΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, κΡΙΣΗ αΝαΠαΡαΓΩΓΗΣ - κΡΙΣΗ κΡατΩΝ”. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τήνου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Ίδρυμα Bourdieu. Συμμετέχουν: J. Bourdieu, F. Poupeau, M. Gemperle, P. Holder, F. Boughanemi, N.De Luigi, J. Pestaña, Ν.