Γαλλικό ινστιτόύτό...

Click here to load reader

 • date post

  06-Jan-2020
 • Category

  Documents

 • view

  3
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Γαλλικό ινστιτόύτό...

 • A

 • Όπως θα παρατηρήσατε, έχουμε εγκαινιάσει μια νέα ενότητα στην πολιτιστική μας ατζέντα με τίτλο «Γέφυρες», που στόχο έχει να παρουσιάσει τις πολλές και πλούσιες δράσεις συνεργασιών που διεξάγουμε στους τομείς δραστηριοποίησής μας και που επιτρέπουν την εμβάθυνση και την πλαισίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

  Οι δράσεις αυτές που συνδέουν τις δυο χώρες μας, τους δυο λαούς μας, πραγματοποιούνται εδώ και πολύ καιρό από το Γαλλικό Ινστιτούτο, έχοντας ως βάση προτεραιότητες που ανα- προσαρμοστήκαν μεν, έχουν όμως πάντα στόχο την εγγύτητα, τις ανταλλαγές, τις ευκαιρίες συνεργασίας και θεωρήσαμε χρήσιμο για το κοινό να γνωρίσει τις ενέργειες αυτές και τα αποτελέσματα τους.

  Πέρα από τις συνεργασίες, το πολιτιστικό μας πρόγραμμα συνεχίζεται με πολλές εκδηλώσεις με έμφαση στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την μετάδοση της γνώσης και της τεχνογνω- σίας, μέσα από το ευρύ πρίσμα της ικανότητάς μας να εναρμονιζόμαστε και να φροντίζουμε ώστε η ανάπτυξή μας να έχει διάρκεια.

  Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, το πρόγραμμά μας βάζει τα καλοκαιρινά του, με τη Νύχτα των Ιδεών, αφιερωμένη φέτος στην ευτυχία, που μέρος της θα λάβει χώρα σε ανοιχτό χώρο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου που φιλοξενείται στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και η εξαιρετικά πλούσια συμμετοχή Γάλλων καλλιτεχνών στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

  Σας περιμένουμε όλους για να απολαύσετε όσο πιο πολύ μπορείτε αυτό το όμορφο πρόγραμμα!

  Mikaël Hautchamp

  Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

  Γαλλικό ινστιτόύτό Ελλαδόσ - ifg σινα 31, 10680 Aθήνα | T. 210 33 98 600 [email protected] - www.ifg.gr

  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  ΧΟΡΗΓΟΙ

 • ΓΕΦΥΡΕΣ

 • 9

  η γενια toy 2004 στην ελλαδα στΟ δΡΟΜΟ για τΟΥσ ΟλΥΜΠιαΚΟΥσ αγΩνεσ τΟΥ ΠαΡισιΟΥ 2024

  η Πρεσβεία της γαλλίας στην ελλάδα, το γαλλικό ινστιτούτο ελλάδος, η ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή (εΟε) και η εθνική Ολυμπιακή ακαδημία (εΘνΟα) υπέγραψαν στις 11 δεκεμβρίου 2018, στην Πρεσβεία της γαλλίας, σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού 2024, την ανάδειξη της ελληνικής Ολυμπιακής κληρονο- μιάς και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας. το σύμφωνο αυτό προβλέπει κοινές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής νεολαίας στις αξίες του Ολυμπισμού.

  09 & 10.05.2019 Ολυμπιακές Ημέριδές ελληνικη ολυμπιακη επιτροπη παναθηναϊκο σταδιο (καλλιμαρμαρο)

  Στις 9 και 10 Μαΐου 2019, θα διεξαχθούν οι 1ες Ολυμπιακές Ημερίδες του προγράμματος Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024: περισσότεροι από 200 νέοι καλούνται να παρακολουθήσουν διαλέξεις, να παρουσιάσουν τα δικά τους έργα με θέμα τον Ολυμπισμό και να ανακαλύψουν διαφορετικές αθλητικές πρακτικές υπό την καθοδήγηση Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Το πρόγραμμα Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 αποσκοπεί, κατά τη χρονική περίοδο 2019-2024, μέσα από την διοργάνωση μιας σειράς ετήσιων Ολυμπιακών συναντήσεων, στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου 1800 περίπου νέων, μία δίγλωσση (ελληνικά/γαλλικά) «γενιά 2004», ικανή να διαδώσει το Ολυμπιακό πνεύμα στον Ελληνικό κοινωνικό ιστό, από κοινού με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

  Σε συνεργασία με τους: κολέγιο IdEF-Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne, οργανισμός Safe Water Sports, Αθλητικός σύλλογος ράγκμπι Attica Springboks, Ένωση Ελλήνων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του ολυμπιακού πνεύματος και της γαλλικής γλώσσας.

  εΚΠαιδεΥση

 • 11

  έθνικΟς διαγωνιςμΟς γαλλΟφωνιας - έλλαδα 2019 τέλέτές απΟνΟμΗς βραβέιων

  Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 4600 μαθητές δημιούργησαν συλλογικά έργα (ανά τάξη) με σκοπό να αναδείξουν, με εφόδια την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργι- κότητά τους, την ελληνική κληρονομιά (φυτική, ζωική, πολιτιστική...) και τη γαλλική γλώσσα. Οι δημιουργίες που βραβεύθηκαν, στάλθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για να τοποθετη- θούν στο «Θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας» και στη συνέχεια να εκτεθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

  Η λίστα των νικητών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.ifg.gr

  Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν καθώς και στους καθηγητές τους!

  Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τα παραρτήματα του στη Λάρισα και στη Πάτρα καθώς και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τελετές απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, από τις 15 Μαΐου 2019:

  15.05.2019 | Πάτρα 16.05.2019 | Αθήνα 17.05.2019 | Θεσσαλονίκη 31.05.2019 | Λάρισα

  16.05.2019 Auditorium theo Angelopoulos - iFg

  σχΟλιΚη γαλλΟφΩνια «τΟ ΘησαΥΡΟφΥλαΚιΟ τΩν ΘαΥΜατΩν τησ γαλλΟφΩνιασ…»

  εΚΠαιδεΥση

 • 13

  10-14.06.2019 ροδοσ

  Κάθε «δίδυμο» που θα συμμετάσχει σ΄αυτή τη δράση, πρέπει να είναι διατεθειμένο να αποκα- λύψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πόλη και να τον αναλύσει χωρίς περιστροφές. Μέσα από σημειώσεις, συζητήσεις και αντικρουόμενες υποθέσεις ή φαντασιώσεις, αιρετοί και καλλιτέχνες αποκρυπτογραφούν με τη δική τους ευαισθησία τα νέα δεδομένα της ζωής στην πόλη, τις δυσκολίες, τις τριβές και τη φθορά που ταλα