Comunicado de ALBA/Aνακοίνωση της ALBA 08/05/2014

2
Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής Συνθήκη των Λαών για το Εμπόριο (ALBA TCP) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι χώρες μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής (ALBA- TCP) καταγγέλλουν κατηγορηματικά τη συστηματική και προγραμματισμένη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προγραμματισμένη για την 8η Μαΐου 2014, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία των επιθέσεων και της παρέμβασης, η οποία αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση και σε ένα πραξικόπημα στην Βενεζουέλα, διευκολύνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Βενεζουέλας. Δεδομένης της αποτυχίας των βίαιων διαδηλώσεων του Φεβρουάριου του 2014 στην Βενεζουέλα, που υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των πολιτικών τους παραγόντων που εντάσσονται στην Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, οι εχθροί της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της ανεξαρτησίας της δικής μας Αμερικής, συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Τα νομοσχέδια που παρουσιάζει η κουβανικοαμερικανική ακροδεξιά, ιστορικός εχθρός των επαναστατικών διαδικασιών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, στην Βουλή των Αντιπροσώπων (HR 4587: Νόμος για την προστασία της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αλλά και στη Γερουσία (S. 2142 Νόμος για την προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών στη Βενεζουέλα, 2014), τα οποία προορίζονται να εγκριθούν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, θα επέβαλαν μονομερείς κυρώσεις σε Βενεζουέλα, με μοναδικό σκοπό να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Οι χώρες της ALBA-TCP καταγγέλλουν κατηγορηματικά αυτές τις στρατηγικές της αποσταθεροποίησης, και επαναλαμβάνουν την πλήρη υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση της Αυτοκρατορίας. Καράκας, 08 Μαΐου 2014

description

 

Transcript of Comunicado de ALBA/Aνακοίνωση της ALBA 08/05/2014

Page 1: Comunicado de ALBA/Aνακοίνωση της ALBA 08/05/2014

Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής

Συνθήκη των Λαών για το Εμπόριο

(ALBA –TCP)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι χώρες μέλη της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής (ALBA-TCP) καταγγέλλουν κατηγορηματικά τη συστηματική και προγραμματισμένη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προγραμματισμένη για την 8η Μαΐου 2014, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία των επιθέσεων και της παρέμβασης, η οποία αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση και σε ένα πραξικόπημα στην Βενεζουέλα, διευκολύνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Βενεζουέλας.

Δεδομένης της αποτυχίας των βίαιων διαδηλώσεων του Φεβρουάριου του 2014 στην Βενεζουέλα, που υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των πολιτικών τους παραγόντων που εντάσσονται στην Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, οι εχθροί της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της ανεξαρτησίας της δικής μας Αμερικής, συνεχίζουν να προσπαθούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Τα νομοσχέδια που παρουσιάζει η κουβανικοαμερικανική ακροδεξιά, ιστορικός εχθρός των επαναστατικών διαδικασιών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, στην Βουλή των Αντιπροσώπων (HR 4587: Νόμος για την προστασία της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αλλά και στη Γερουσία (S. 2142 Νόμος για την προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών στη Βενεζουέλα, 2014), τα οποία προορίζονται να εγκριθούν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, θα επέβαλαν μονομερείς κυρώσεις σε Βενεζουέλα, με μοναδικό σκοπό να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι χώρες της ALBA-TCP καταγγέλλουν κατηγορηματικά αυτές τις στρατηγικές της αποσταθεροποίησης, και επαναλαμβάνουν την πλήρη υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση της Αυτοκρατορίας. Καράκας, 08 Μαΐου 2014

Page 2: Comunicado de ALBA/Aνακοίνωση της ALBA 08/05/2014

ALIANZA BOLIVARIANA PARA LOS PUEBLOS

DE NUESTRA AMÉRICA -

TRATADO DE COMERCIO DE LOS PUEBLOS (ALBA –TCP)

COMUNICADO

Los países miembros del ALBA-TCP rechazan contundentemente el ataque sistemático

y programado de los Estados Unidos de América en contra de la República Bolivariana

de Venezuela.

La audiencia del Comité de Relaciones Exteriores del Senado de los Estados Unidos

programada para el 08 de mayo de 2014, es que un nuevo capítulo en la larga historia

de ataques e injerencia imperial, que tiene como único objetivo la desestabilización y el

Golpe de Estado en Venezuela, facilitando así que Estados Unidos tome el control de

las riquezas energéticas de Venezuela.

Ante el fracaso de las violentas manifestaciones desde febrero de 2014 en Venezuela,

auspiciadas y financiadas por los Estados Unidos a través de sus operadores políticos

en la oposición venezolana, los enemigos de la Revolución Bolivariana y de la

independencia nuestra Americana, intentan imponer sanciones al gobierno de

Venezuela.

Los proyectos de Ley presentados por la ultra derecha cubano-americana, enemiga

histórica de los procesos revolucionarios latinoamericanos y caribeños, ante la Cámara

de Representantes (HR 4587: Ley de Protección de la Democracia y Derechos

Humanos) y ante la Cámara del Senado (S. 2142 Ley de Defensa de Derechos

Humanos y la Sociedad Civil en Venezuela de 2014), que se pretenden aprobar en el

Congreso de Estados Unidos, impondrían sanciones unilaterales a Venezuela, con el

único objetivo de derrocar al gobierno Bolivariano de Venezuela.

Los países del ALBA-TCP rechazamos enérgicamente estas estrategias de

desestabilización, y reiteramos nuestro total apoyo al Gobierno Bolivariano de

Venezuela en momentos que enfrenta una nueva agresión del Imperio.

Caracas, 08 de Mayo de 2014