377 17/12/2010

16
το κακό Πρωτοχρονιάτικος Μπουναμάς… με “13” σελ. 8 ακτη εβδομαδιαια πολιτικη εφημεριδα FREE PRESS ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ: “Ο Δήμαρχος όλης της Κοινωνίας των Σπάτων-Αρτέμιδος” σελ. 7 ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ: Εορταστικές Ευχές σελ. 6 ετος 8 o - 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - αριθ. φύλλου 377 www.anatakti.gr Θα τριτώσει... ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το τελευταίο μεγάλο του έργο σελ. 4 ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ: ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Παράνομες Χωματερές σελ. 11

description

Θα τριτώσει...το κακόΠρωτοχρονιάτικος Μπουναμάς…με “13”ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το τελευταίο μεγάλο του έργοΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ: “Ο Δήμαρχος όλης της Κοινωνίας των Σπάτων-Αρτέμιδος”ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ: Εορταστικές ΕυχέςΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ: ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Παράνομες Χωματερές

Transcript of 377 17/12/2010

Page 1: 377 17/12/2010

το κακόΠρωτοχρονιάτικος

Μπουναμάς…

με “13” σελ. 8

ακτηεβδομαδιαια πολιτικη εφημεριδα FREE PRESS

ΧΡΗΣΤΟΣ Α.ΜΑΡΚΟΥ:“Ο Δήμαρχος όληςτης Κοινωνίας τωνΣπάτων-Αρτέμιδος”σελ. 7

ΘΑΝΑΣΗΣΖΟΥΤΣΟΣ:

Εορταστικές Ευχές σελ. 6

ετος 8o - 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - αριθ. φύλλου 377

www.anatakti.gr

Θα

τριτώσει...

ΘΑΝΑΣΗΣΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:Το τελευταίο μεγάλο τουέργοσελ. 4

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ: ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων,

Παράνομες Χωματερέςσελ. 11

Page 2: 377 17/12/2010

Eικόνα σύγχρονης πόλης

Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμψαν πιο πολύ και από τα λαμπιόνια του δέντρουτην Κυριακή 12-12-2010. Η επιτυχία της εκδήλωσης για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρουήταν διπλή. Ο ένας λόγος ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και ειδικάτων παιδιών. Ο άλλος, ο σημαντικότερος λόγος, ήταν η χαρά που εκδηλώθηκεμε τα παιδικά χαμόγελα. Με ζωντανή μουσική, Αγιοβασίληδες, κλόουν, καραμέλες και σοκολάτες ταπαιδιά έζησαν το παραμύθι και οι μεγάλοι έζησαν τη χαρά να δουν τα παιδιάευτυχισμένα.Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θανάσης Αδαμόπουλος ευχαρίστησε τους πα-ρευρισκόμενους και ειδικότερα τους συλλόγους της περιοχής που ανταποκρί-θηκαν στην πρόσκλησή του και συμμετείχαν στη γιορτή βοηθώντας και στηνοργάνωση της εκδήλωσης.Σε ό,τι αφορά το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, και φέτος το Πικέρμι διατήρησετην πρωτοπορία. Η εικόνα που δίνει η περιοχή μας είναι εικόνα σύγχρονηςπόλης του εξωτερικού και προκαλεί στους κατοίκους αλλά και στους επισκέ-πτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε σημείο της κεντρικής Ευρώπης.

2//

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ... 1000 λέξεις

ΑΚΤΗ KΩΔIKOΣ ENTYΠOY: 6968 ● ΙΔΡΥΤΗΣ - EΚΔΟΤΗΣ: Θανάσης Μπαλαμότης ● ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ: Eυτυχία Ζερδέ● ΕΔΡΑ: Ραφήνα, - Eιρήνης και Φιλίας ● Tαχυδρομικός Kώδικας: 19 009 ● ΤΗΛ: 22940 32520, FΑΧ: 22940 32520 ● http://anatakti.gr ● e-mail: [email protected]

Τμήμα διαφημίσεων: 6936 111190, Ευτυχία Ζερδέ: 6980980711 ● Ετήσιες Συνδρομές: Ιδιώτες: 40 ευρώ, Σύλλογοι: 100 ευρώ, Δήμοι: 180 ευρώ, Οργανισμοί: 150 ευρώ● Τα κείμενα ομάδων πολιτών ή ιδιωτών που υπογράφουν κείμενα με όνομα ή ψευδώνυμο, δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη της εφημερίδας. Η εφημερίδα σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτά τα σχόλια

και τα στοιχεία των συντακτών τους είναι στη διάθεση κάθε θιγόμενου προσώπου.

Τ ο 1989 με το άνοιγμα της εμπορικής ιδιωτικής τηλεόρασης η συγχωρεμένη Μελίνα Μερκούρηείχε προειδοποιήσει τους τηλεορασόπληκτους πολιτικούς ότι θα καούν γρήγορα από την

υπερδημοσιότητα. Έλεγε, χαρακτηριστικά :

«Ακούστε και τη θεατρίνα, μόνο όταν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε να βγαίνετε και να μιλάτε».

Ελάχιστοι ακολούθησαν τη συμβουλή της. Οι περισσότεροι διαμόρφωσαν απόλυτη εξάρτηση από ταΜΜΕ και τη τηλεόραση και καταντήσαμε όπως καταντήσαμε.

Άπειρος πολιτικός χρόνος ξοδεύεται προς χάριν της επικοινωνίας και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Αντί έργου η πολιτική επικοινωνεί με μηνύματα, χωρίς περιεχόμενο και προβάλλει ανεπαρκείς

πολιτικές και μισά πράγματα, με αποτέλεσμα το δήθεν θαύμα να κρατάει δυό-τρεις μέρες και μετάόχι μόνο να χάνεται, αλλά και να επιστρέφει ως αμφισβήτηση.

Ε.Ζ.

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Editorial

Το παραμύθι της φούσκας..

Ζούσαμε, ζούμε και πολλοί θα ήθελαννα συνεχίσουν να ζουν σε έναπαραμύθι, στην χώρα μας. Σε μια χώραπου η μυθοπλασία έχει υπερβεί ακόμακαι την φαντασία του Αισώπου.

Η Ελλάδα βάρεσε κανόνι αλλά αντί ναδιορθώνονται κάποιες καταστάσεις πουείναι απαραίτητες για την κοινωνικήμας ανασυγκρότηση, αυτές ζουν καιβασιλεύουν σε μια απίστευτα άγριαμορφή, σαν ένας παραμυθένιοςεφιάλτης.

Τα μέτρα λιτότητας που υποτίθεται ότιθα διόρθωναν το πρόβλημα τηςΕλλάδας κατεδαφίζουν την οικονομίατης χώρας. Καταστήματα κλείνουν, ταφορολογικά έσοδα πέφτουν και ηανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.Απογοητευμένοι οι εργαζόμενοιαπειλούν με νέες απεργίες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτραλιτότητας επηρεάζουν κάθε πτυχή τηςοικονομίας της χώρας. Η αγοραστικήδύναμη μειώνεται, η κατανάλωση κάνειβουτιά και ο αριθμός των πτωχεύσεωνκαι των ανέργων βρίσκεται σε ανοδικήτροχιά.

Το σύνολο της χώρας είναι στο έλεοςτης κατάθλιψης. Τα πάντα φαίνεται ναπηγαίνουν προς το χειρότερο. Οφαύλος κύκλος συνεχίζεται αμείωτος,και δεν υπάρχει καμία διέξοδος. Τοχειρότερο όμως, είναι το γεγονός ότισχεδόν κανείς πια δεν ελπίζει ότι ταπράγματα θα βελτιωθούν κάποιαημέρα.

Πολλά παραμύθια διαχρονικάφουσκώνουν και ξεφουσκώνουνμπροστά στα μάτια μας όπωςχρηματιστήρια, τραπεζικοί όμιλοι,πατριωτικοί μεγαλοϊδεατισμοί χωρίςουσιώδες περιεχόμενο και το μόνο πουαπομένει τελικά είναι αέραςκοπανιστός, ο οποίος όμως με την ορμήτου συμπαρασύρει και όλους τουςπιστούς της εκάστοτε φούσκας.

Είναι πραγματικά απροσδιόριστο μέχριποιο σημείο ο πολιτισμός μας ζει μέσασε μια αυταπάτη. Όσο για εμάς τουςχαζούληδες προτιμάμε να ζούμε σταόνειρα που πλάθουμε οι ίδιοι, εμείςέχουμε αρκετή και υγιή φαντασία, δενχρειαζόμαστε άλλους κακούςπαραμυθάδες.

Page 3: 377 17/12/2010

Ο Δούρειος Ίππος

Οι λεγόμενοι «δεξιοί» υποψήφιοι του συνδυασμού«Πάμε» δεν είναι μόνο οι τρεις που κατονο-μάσαμε στο προηγούμενο φύλο μας. Είναιπολύ περισσότεροι και όλοι τους πράγματι«έφεραν τις προσωπικές τους ψήφους την πρώ-τη Κυριακή». Βέβαια το νόημα της αναφοράμας αυτή δεν ήταν να προσωποποιήσουμε καινα περιγράψουμε αυτούς τους τρεις σαν«δούρειους ίππους». Το ζήτημα ήταν το γε-γονός ότι «ρόλο κλειδί διαδραμάτισε ο απερ-χόμενος νομάρχης Ανατολικής Αττικής, κ.Κουρής, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη για προ-σέκλυση ψήφων» προς τον συνδυασμό του κ.Χριστόπουλου κάτι που τελικά και κατάφε-ρε. Με αυτόν τον τρόπο μεταβλήθηκαν, άθε-λά τους σε «δούρειο ίππο».

Το πολιτικό σταυρόλεξο.

Ένα άρθρο που δεν είχε υπογραφή. Ένα άρθροπου περιέγραφε την κατάσταση και τα γεγο-νότα σύμφωνα με την οπτική και την άποψητης Εφημερίδας. Αρχή μας είναι όταν ένα άρ-θρο δεν φέρει υπογραφή αντιπροσωπεύει τονΕκδότη. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Δικαιοσύνη: Ο ασθενής που δεθέλει να θεραπευτεί!

Μεγάλο ασθενή χαρακτήρισε τη δικαιοσύνηπρόεδρος της ́ Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,Παναγιώτης Μπρακουμάτσος κατά στην πρό-σφατη τακτική συνέλευση της ένωσης. Ο ει-σαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντεςεπεσήμανε τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Δι-καιοσύνη, εάν όλοι, και πάνω από όλα οι ίδι-οι οι δικαστές, δεν προστατεύσουν το κύροςτης.

«Στο σπίτι του κρεμασμένουδεν μιλάνε για σχοινί»

Κριτική προς την πολιτική εξουσία, καταλογί-ζοντας διαχρονικές ευθύνες ως προς το νόμοπερί ευθύνης υπουργών, έκανε κατά τη διάρ-κεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΈνωσηςΔικαστών-Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανα-σίου κατά την τοποθέτησή του στην ετήσια γε-νική συνέλευση της Ένωσης. Μάλιστα ο κ.Αθανασίου εξαπέλυσε και την κατηγορία γιαπροσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνηςαπό τους πολιτικούς.

Μόνο για χρήση

Αυτοί που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΥστην Κερατέα χρησιμοποιούν αυτή τηχωματερή. Φωτογραφία που τραβήχτηκε το2007 μέσα στη χωματερή της Κερατέας καιείναι σε γνώση του απερχόμενου δημάρχουΚερατέας. –ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ(attikosparatiritis.wordpress.com)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ //3

ScriptamanentΤου ΑΡΓΥΡΗΚΩΣΤΑΚΗ

«Ευτυχία είναι να μη χάνεις ποτέ την παι-δική αίσθηση της περιέργειας και του παιχνι-διού» προσπαθεί να πείσει τον κόσμο εδώ καιχρόνια με τα κειμενά του ο κορυφαίος ανθρω-πολόγος Ντέσμοντ Μόρις.

Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι κυβερνών-τες ανά τον πλανήτη δεν γνωρίζουν καν τονεαυτό τους, άρα με τις λάθος αποφάσεις τουςεπηρεάζουν ζωές ανθρώπων. ́ Εχουν χάσει τηνπαιδικότητα και την αθωότητά τους. ΄Εχουνχάσει το νόημα της ζωής. Και είναι δυστυχι-σμένοι κάνοντας δυστυχισμένους και τους λα-ούς τους. Γιατί αν δεν αγαπάς τον εαυτό σουπώς θα αγαπήσεις τον άλλον? Γιατί αν δεν σέ-βεσαι τον εαυτό σου πώς θα σεβαστείς τον άλ-λον?

Εάν ψάχνεις - όπως εγώ και άλλοι νοήμο-νες - τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές του πλα-νήτη τότε απελπίζεσαι. Γιατί αντιλαμβάνεσαιότι υπάρχουν και πεφωτισμένοι ηγέτες, όχιμόνο βλαχοδήμαρχοι και βουλευτές τύπουΓκρούεζα της κακιάς συμφοράς που γελάγαμεμαζί τους στις ασπρόμαυρες κωμωδίες.

Για παράδειγμα στην Καλιφόρνια των Ηνω-μένων Πολιτειών κατασκευάζεται το μεγαλύ-τερο πάρκο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στονκόσμο το οποίο θα τροφοδοτεί 2.000.000 σπί-τια. Το συγκρότημα θα αποτελείται από τέσσε-ρις ηλιακές εγκαταστάσεις σε έκταση 2.800εκταρίων και έχει δημιουργήσει χίλιες θέσειςεργασίας. Συνδυάζοντας έτσι την οικολογικήπροστασία με την καταπολέμηση της ανεργίας.

Την ίδια ώρα στην πόλη Οξφορντσάιρ αρ-χίζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα χρήσηςανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι κάτοικοιτων σπιτιών της πόλης που χρησιμοποιούν γιατη θερμανσή τους φυσικό αέριο θα ζεσταίνον-ται με ένα αέριο το οποίο θα είναι προιόν αν-θρωπίνων λυμάτων! Το σύστημα θα ανακυ-κλώνει τα λύματα των κατοίκων της πόλης γιανα παράγει βιομεθάνιο το οποίο θα διοχετεύε-ται πίσω στα σπίτια τους μέσω του εθνικού δι-κτύου φυσικού αερίου.

Φαντάζομαι ότι αυτές οι ειδήσεις ηχούνεξωγήινες στα αυτιά δημάρχων και δημοτικώνσυμβούλων της ανατολικής Αττικής η οποία μεσχεδόν 600.000 κατοίκους ζει στο έτος 2011 μεβόθρους. Η ευρωπαική οδηγία σημειώνει ότιέως το 2020 κάθε χώρα της ευρωπαικής ένωσηςπρέπει να καλύπτει το 15% των ενεργειακώντης αναγκών από ανανεώσιμες πηγές. Στην Ελ-λάδα, την Αφρική της Ευρώπης, αυτές οι λέ-ξεις, αυτές οι δράσεις είναι άγνωστες.

Κι έτσι κάθε χρόνο το περιβάλλον δέχεταιόλο και περισσότερα πλήγματα. Η αδιαφορίατων πολιτικών διογκώνεται και απομένουν κά-ποιοι γενναίοι πολίτες να παλεύουν μόνοιτους. Και μάλιστα με κίνδυνο να χαρακτηρι-στούν γραφικοί. Φανταστείτε που καταντή-σαμε ως κοινωνία. Κάποιος που μαζεύει τασκουπίδια από ένα οικόπεδο που δεν του ανή-κει να θεωρείται τρελός. Κάποιος που προσέχειτην παραλία να είναι καθαρή να θεωρείται πα-ράλογος. Κάποιος που κάνει ολοκληρωμένηανακύκλωση να θεωρείται μανιακός. Κάποιοςπου βάζει ως προτεραιότητα την ποιότητα τηςζωής του να θεωρείται αλλοπρόσαλλος. Κά-ποιος αθώος χωρίς κομματική ταυτότητα ναθεωρείται υστερόβουλος.

Page 4: 377 17/12/2010

4//

Λίγο πιο έξω από την Αττική, στη κοινό-τητα Πικερμίου στεγάζεται από την πρώτη Δε-κεμβρίου η Μόνιμη Έκθεση των Παλαιοντο-λογικών Θησαυρών του Πικερμίου “ΠΙΚΕΡΜΙΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ” που υλοποιήθηκεαπό το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα τριετούς συ-νεργασίας του Καθηγητού Γεωργίου Θεοδώρου,διευθυντού του Μουσείου Παλαιοντολογίας καιΓεωλογίας του ΕΚΠΑ με την Κοινότητα Πι-κερμίου ενώ από το 2010 η συνεργασία του ΚουΘεοδώρου επεκτάθηκε και με τη ΝομαρχίαΑθηνών.

Το 2008 η κοινότητα Πικερμίου μετάαπό εισήγηση του Προέδρου της Κου Α. Αδα-μόπουλου χρηματοδότησε τον Καθηγητή Γ. Θε-οδώρου προκειμένου να υλοποιηθεί μελέτη μετίτλο «ΠΙΚΕΡΜΙ 107» με την ευκαιρία τηςσυμπλήρωσης 107 χρόνων από την παλαιότε-ρη γνωστή στον επιστημονικό χώρο πρότασηπρος δημιουργία Φυσιογραφικού Μουσείου στοΠικέρμι η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Μαΐ-ου του 1901 και υπογράφετε από τον ΓεωλόγοΑ. Κορδελλα. Κατά την μελέτη αυτή συλλέχ-θηκε πλήθος ντοκουμέντων, καταγράφηκε ηυπάρχουσα κατάσταση εντός της προστατευό-μενης από το ΥΠ.ΠΟ ζώνης (από το 1984).

Παράλληλα επισημάνθηκαν από τον κονΘεοδώρου οι θέσεις που είναι κατάλληλεςγια

Α) την ανέγερση μουσείου όπου θα στε-γαστεί ο παλαιοντολογικός πλούτος

Β) για την δημιουργία υπαιθρίου θεάτρουστη ρεματιά

Γ) για τη δημιουργία θεματικών παιδικώνχαρών που θα μπορούν να λειτουργούν με τηνκαθοδήγηση παιδαγωγών,

Δ) χώρους αναψυχής και στάθμευσηςΕ) διαδρομές για πεζούς και Στ) διαδρομές για ποδηλάτες

Ζ) για τοποθέτηση στεγάστρων πάνω απότα παλαιοντολογικά ευρήματα

Η) για παρουσίαση της γεωλογικής ιστο-ρίας της Ρεματιάς

Θ) για την πραγματοποίηση παλαιοντο-λογικών ανασκαφών κλπ. καθώς

Ι) και για ενημερωτικους σταθμούς σχε-τικά με την βιοποικιλότητα που φιλοξενεί ηρεματιά.

Εν γένει προτάθηκε η δημιουργία ενός ΓΕ-ΩΠΑΡΚΟΥ στην Ανατολική Αττική, που, ανα-μένεται να δώσει μια ανάσα στην ΑνατολικήΑττική.

Το 2009 η κοινότητα Πικερμίου χρημα-τοδότησε εκ νέου το Πανεπιστήμιο Αθηνών -Καθ. Γεώργιο Θεοδώρου- όπως πραγματοποι-ήσει δοκιμαστική ανασκαφή στη θέση που όίδιος είχε προτείνει εντός της κοίτης της Ρε-ματιάς. Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαντο 2009 και έφεραν στο φως νέα πολύτιμα ευ-ρήματα που θα έπρεπε να παρουσιαστoύν στοΠικέρμι.

Το 2010 με νέο αίτημα του προς την Κοι-νότητα και την Νομαρχία Ανατολικής Αττικήςο Κος Θεοδώρου πρότεινε όπως σε συνεργασίαμε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίαςτου Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποι-ηθεί έκθεση μόνιμου Μουσειακού χαρακτήραστο Πικέρμι. Η πρόταση αγκαλιάστηκε θερμάκαι υιοθετήθηκε από την κοινότητα Πικερμίουπου παραχώρησε χώρο για την μόνιμη έκθεσηαλλά και την Νομαρχία – Νομαρχιακό συμ-βούλιο που την χρηματοδότησε.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και συλλέ-χτηκαν απολιθωμένα οστά στην θέση των ανα-σκαφών του 1836-1912. Σημειώνεται ότι στηνσυγκεκριμένη θέση δεν είχε πραγματοποιηθείανασκαφή επί 100 σχεδόν χρόνια (μετά το1912).

Τα πρωτότυπα ευρήματα, των ανασκαφών

2009-2010 αποτελούν σήμερα τον πυρήνα τηςέκθεσης εκ των οποίων μερικά είναι ιδιαίτερασπάνια.

Λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκ-θεσης η κοινότητα πραγματοποίησε ακόμη ένατολμηρό βήμα λαμβάνοντας την απόφαση ναπροχωρήσουν όλες οι νομικές διαδικασίεςσχετικά με τη νομική και ουσιαστική υπόστασητου ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ, που θα εξασφαλίσουν τη με-τατροπή της έκθεσης του από ένα εμβρυακόμουσείου, που ουσιαστικά είναι, σε ένα μόνι-μο φορέα προβολής, ανάδειξης, μελέτης και ενγένει αξιοποίησης ενός θησαυρού.

Πάνω από 50 είδη ζώων ζούσαν στο Πι-κέρμι, στο ανώτερο Μειόκαινο, εκείνη την επο-χή δηλαδή που υπήρχε μια ανοικτή έκταση μεδένδρα, θάμνους και λίμνες που θύμιζε πολύσημερινό Αφρικανικό τοπίο.

Γιγαντιαία Δεινοθήρια, Μαχαιρόδοντεςσαν τα σημερινά λιοντάρια και πολλά άλλα αι-λουροειδή, πικερμικές ύαινες, ιππάρια, γα-ζέλες αντιλόπες, ρινόκεροι, χοίροι, ελάφια, κα-μηλοπαρδάλεις, γιγαντιαίες και μιρκοσωμες χε-λώνες , πτηνά όπως φασιανοί και στρουθοκά-μηλοι, είναι μερικά από τα απολιθωμένα ζώα,οστά, κρανία, γνάθοι, δόντια κ.ά των οποίωνέχουν βρεθεί στη Γη του Πικερμίου και πα-ρουσιάζονται στην έκθεση.

Στην κοντινή Ραφήνα στα στρώματα τωνακτών, οι μαρτυρίες για τις μεταβολές στο πε-ριβάλλον που ακολούθησαν, αποκαλύπτονταιαπό τα απολιθωμένα κοχύλια του του Πλει-οκαίνου, ενώ οι μαρτυρίες για τις αλλαγές πουσυνέβαιναν στην Ελλάδα κατά το Πλειστό-καινο, πολύ κοντά δηλαδή στην σύγχρονη επο-χή προέρχονται από τα θαλάσσια απολιθώμα-τα που παρουσιάζονται επίσης στις προθήκεςτης έκθεσης.

Η έκθεση γενικά αποτελεί ένα ταξίδι στο

γεωλογικό χρόνο με μάρτυρες τα απολιθώμα-τα

Η έκθεση στην κοινότητα Πικερμίου καιοι πρόσφατες παλαιοντολογικές ανασκαφέςοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τον Κα-θηγητή Θεοδώρου Γεώργιο και ομάδα γεωλό-γων, μεταπτυχιακών και φοιτητών του Πανε-πιστημίου Αθηνών του Τμήματος Γεωλογίαςκαι Γεωπεριβαλλοντος (Δρ. Σ. Ρουσιάκη, Δρ.Α.Αθανασίου, Msc. Μιχαηλίδη, Α. Φιλιππίδη)με την συνεργασία ειδικών στα θέματα της βιο-ποικιλότητας (Δρ. Μ. Δημάκη, Δ. Μέρμυγκας,Δρ. Ε. Βαρδαλά-Θεοδώρου και της αρχαιολογίας(Δρ. Μ. Γκιώνη). Στις ανασκαφές 2009-2010συμμετείχαν περισσότεροι από 42 φοιτητές τουτμήματος οι οποίοι και έλαβαν τιμητικό έπαι-νο από τον Πρόεδρο της κοινότητας.

Εκτός από τα παλαιοντολογικά ευρήμα-τα παρουσιάζονται θέματα βιοποικιλότητας καιπροστασίας του Περιβάλλοντος. Η δημιουργίατης έκθεσης συνδέεται με το έτος Βιοποικιλό-τητας 2010 και συμπίπτει με τα 40 χρόνια λει-τουργίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεω-περιβάλλοντος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.Ώρες λειτουργίας με ειδική ξενάγηση

από την Γεωλόγο - Μουσειολόγο MSc. Ναυσι-κά Παπαβλασοπούλου, στελέχους της ομάδαςυλοποίησης :Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 -20.000

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 10.00 - 13.00Ανοικτά άνευ ξενάγησης: Δευτέρα και

Παρασκευή 10.00- 13.00Οι ώρες λειτουργίας μετά την 1/2/ 2011

θα καθορισθούν από το νέο δημοτικό συμ-βούλιο ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.

Τηλ. Επικοινωνίας ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙ-ΚΕΡΜΙΟΥ 210-6039550

EMAIL: Eπιστημονικός υπεύθυνος [email protected]

Αν και είναι γνωστό ότι στο Πικέρμιβρίσκονται απολιθώματα ζώων που έζησανεδώ πριν από 7-9 εκατομμύρια χρόνια, λί-γοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η πε-ριοχή μας θεωρείται παγκοσμίως η «ακρό-πολη της Παλαιοντολογίας». Τα απολι-θώματα που υπάρχουν, δείχνουν ότι ταζώα που ζούσαν εδώ ήταν σαν και αυτάπου υπάρχουν ακόμα και σήμερα στηνΑφρική. Να σημειωθεί ότι απολιθώματααπό το Πικέρμι υπήρχαν μέχρι τώρα σεμουσεία όλου του κόσμου εκτός από το ίδιοτο Πικέρμι.

Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν πριν απόπερίπου 150 χρόνια. Το 1901, δηλαδήπριν από 109 χρόνια η εφημερίδα «Αστυ»έγραφε για την ανάγκη να δημιουργηθείστο Πικέρμι παλαιοντολογικό μουσείο.

Τα 109 χρόνια θα γίνονταν ποιος ξέ-ρει πόσα αν η κοινότητα δεν προχωρούσεμε διαδικασίες – εξπρές στη δημιουργίατης Μόνιμης Έκθεσης. Παλαιοντολογίας.Στην ουσία, όπως επισήμανε ο κ. Αδαμό-πουλος, πρόκειται για μουσείο που έγι-νε σε χρόνο – ρεκόρ και που περιμένει ναπροχωρήσουν οι τυπικές και νομικέςδιαδικασίες για να γίνει το μεγάλο μου-σείο.

Με ανταπόκριση του κόσμου πουξάφνιασε όχι μόνο τους διοργανωτές αλλάκαι τους επισκέπτες, έγιναν την Τετάρτη

1η Δεκεμβρίου 2010 τα εγκαίνια τηςΜόνιμης Έκθεσης ΠαλαιοντολογικώνΕυρημάτων «Πικέρμι, Χθες, Σήμερα, Αύ-ριο». Μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχουνπρωτότυπα ευρήματα ή αντίγραφα πουχρονολογούνται από μερικές χιλιάδεςμέχρι μερικά εκατομμύρια χρόνια.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στολόγο του ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Θα-νάσης Αδαμόπουλος, ο οποίος με λίγα λό-για έδωσε το στίγμα αυτού του εγχειρή-ματος.

Ο κ. Αδαμόπουλος εξέφρασε τη συγ-κίνησή του αλλά και την υπερηφάνειά τουγια ένα έργο που καθυστερούσε επί 109χρόνια και τώρα έγινε σε χρόνο – ρεκόρ.Ακόμα, επισήμανε ότι πραγματοποιείταιτο όνειρο να αποτελέσει το Πικέρμι τοντρίτο πόλο μεταξύ Ακρόπολης και Μα-ραθώνα. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα

από το λόγο: «Πάντα έλεγα ότι αυτό τομουσείο θα αποτελεί τον τρίτο πόλο γιατον τουρίστα που επισκέπτεται την Ακρό-πολη και πηγαίνει στο μνημείο της Μά-χης του Μαραθώνα. Θα κάνει στάση καιστο Πικέρμι για να γνωρίσει τα εκθέμα-τα που υπάρχουν εδώ. Με άλλα λόγια, ηΑκρόπολη της Αθήνας θα συνδεθεί άρ-ρηκτα με την ‘’ακρόπολη της παλαιοντο-λογίας’’, όπως θεωρείται η περιοχή μας.Αυτό σημαίνει ότι το Πικέρμι θα γίνει ση-μείο παγκόσμιας αναφοράς. Και φυσικά,μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει και τε-ράστιο παράγοντα ανάπτυξης για την πε-ριοχή μας».

Ακόμα, ο κ. Αδαμόπουλος υπενθύμι-σε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ηκοινότητα χρηματοδότησε μελέτη για τααπολιθώματα που υπάρχουν εδώ και ότιμε συνοπτικές διαδικασίες συνεργάστηκεμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γίνειαυτή η μελέτη, η οποία εντόπισε τα ση-μεία στα οποία υπάρχουν νέα ευρήματα.Με τους ίδιους ταχύτατους ρυθμούς προ-χώρησαν και οι νέες ανασκαφές και έφε-ραν στο φως τα εκθέματα που βλέπουμεσήμερα.

Σημαντική βοήθεια έδωσε η ΝομαρχίαΑνατολικής Αττικής η οποία χρηματοδό-τησε την ίδρυση του μουσείου. Η κοινό-

τητα την ευχαριστεί πολύ, όπως ευχαρι-στεί ιδιαιτέρως και το νομάρχη κ. ΛεωνίδαΚουρή.

Δεν θα είχε γίνει τίποτα από όλα αυτάαν δεν υπήρχε η ψυχή αυτής της προ-σπάθειας. Ο καθηγητής Παλαιοντολο-γίας - Στρωματογραφίας του Πανεπιστη-μίου Αθηνών κ. Γιώργος Θεοδώρου, οοποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του ναδει σε ελληνικές προθήκες τα ευρήματαπου κοσμούν ξένα μουσεία επειδή δενυπάρχει φορέας να τα στεγάσει στην Ελ-λάδα.

Και οι άλλοι δύο ομιλητές, ο νομάρ-χης Αν. Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής καιο καθηγητής Παλαιοντολογίας και Στρω-ματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνώνκ. Γεώργιος Θεοδώρου αναφέρθηκαν στιςπροηγούμενες προσπάθειες και τόνισαν τησημασία του έργου για τις επόμενες γε-νιές.

Προς το παρόν η έκθεση θα λειτουρ-γεί με επιστημονική ξενάγηση Τρίτη,Τετάρτη, και Πέμπτη κατά τις ώρες10.00-13.00. Κάθε Δευτέρα και Παρα-σκευή, επίσης με επιστημονική ξενάγη-ση θα λειτουργεί 17.00 έως 20.00. Δευτέρακαι Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00-13.00 θα είναι ανοιχτή χωρίς επιστημο-νική ξενάγηση.

Έργο ζωής η έκθεση παλαιοντολογικών θησαυρών

Page 5: 377 17/12/2010
Page 6: 377 17/12/2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συζητήθηκε στο Νομαρχιακό ΣυμβούλιοΑνατολικής Αττικής το θέμα των επεισοδίωνπου ξεκίνησαν από τις πρωινές ώρες του Σαβ-βάτου με την είσοδο στο Οβριόκαστρο 3 μηχα-νημάτων και 1 φορτηγού του εργολάβου τουΧΥΤΑ, συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δυνά-μεως που απέκλεισε την περιοχή.

Ενημερώνοντας το Νομαρχιακό Συμβούλιοο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε εκτενώςστα επεισόδια του Σαββατοκύριακου και επε-σήμανε ότι αν και είχε κληθεί στη συνεδρίασητου Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κε-ρατέας Στ. Ιατρού τον ενημέρωσε ότι δεν μπο-ρεί να παραστεί γιατί είχαν ξεσπάσει και πάλιεπεισόδια (βράδυ Δευτέρας) από επέμβαση τωνΜΑΤ πολύ μακριά από τον χώρο των ΧΥΤΑ.

Στην ενημέρωσή του ο Νομάρχης Λ. Κου-ρής έκανε ειδικότερη αναφορά ότι παρά τηναπόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, για ανα-στολή των εργασιών μέχρις εκδικάσεως τωνπροσφυγών του Δήμου και των κατοίκων τηςΚερατέας, η παρουσία των αστυνομικών δυνά-μεων αντί να περιορισθεί συνεχώς επεκτείνε-ται με αποτέλεσμα λίγο πριν την έναρξη τουΝομαρχιακού Συμβουλίου τα επεισόδια ναλαμβάνουν χώρα στις παρυφές της Κερατέας.

Με δεδομένες τις επανειλημμένες ομόφω-νες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου,με τις οποίες απορρίπτεται τεκμηριωμένα οΠεριφερειακός Σχεδιασμός στην Αττική, ο Νο-μάρχης τόνισε ότι πέραν της συμπαραστάσεωςστους Δήμους Κερατέας και Λαυρίου, που συ-νενώνονται στο νέο Δήμο Λαυρεωτικής, είναιαναγκαία η εκτόνωση των εκρηκτικών συνθη-κών που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου νααποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

Όσοι επιχειρούν, κατέληξε ο Νομάρχης Λ.Κουρής, να μετατρέψουν τα σώματα ασφα-λείας από δυνάμεις προστασίας των πολιτών σεδυνάμεις προστασίας των εργολάβων καταδι-κάζονται στην συνείδηση του πολίτη.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγοι πολλοί Νο-μαρχιακοί Σύμβουλοι που αναφέρθηκαν σταγεγονότα του τελευταίου διημέρου στην Κε-ρατέα και τόνισαν την ανάγκη συμπαράστασηςστους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάζον-ται.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης τοΝομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικήςαποφάσισε ομόφωνα:

v Να συμπαρασταθεί στους πολίτες καιτον Δήμο Κερατέας

v Να απαιτήσει την απομάκρυνση τωναστυνομικών δυνάμεων, μετά την δικαστικήαπόφαση για αναστολή εργασιών στο χώροτου ΧΥΤΑ

v Να ζητήσει την παρέμβαση της εισαγ-γελικής αρχής για τον σεβασμό των δικαστι-κών αποφάσεων που θα οδηγήσει σεεκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης πουέχει δημιουργηθεί.

Στη συνέχεια το Νομαρχιακό ΣυμβούλιοΑνατολικής Αττικής, μετά από πρόταση τουΝομάρχη Λ. Κουρή, αποφάσισε να διακόψειτην συνεδρίασή του και να μεταβεί στη πε-ριοχή του Οβριοκάστρου προκειμένου να συ-ναντηθεί με τον Εισαγγελέα και τον επικε-φαλή των αστυνομικών δυνάμεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργάχθές το βράδυ, με συμμετοχή και των Στ. Ια-τρού, Δημάρχου Κερατέας και Κ. Λεβαντή, νε-οεκλεγμένου Δημάρχου Λαυρεωτικής, και προ-τάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, ούτως ώστενα μην συνεχισθεί η ένταση και τα επεισόδιατων τελευταίων ημερών.

Το Σάββατο, 11Δεκεμβρίου,«Παγκόσμιαημέρα του

παιδιού», σε ένα πραγμα-τικά Χριστουγεννιάτικοσκηνικό με χαμηλή θερ-μοκρασία και νιφάδες χιο-νιού, πραγματοποιήθηκετο καθιερωμένο άναμματου Χριστουγεννιάτικουδέντρου στην κεντρικήπλατεία του Γέρακα.

Μικροί και μεγάλοι δενέχασαν την ευκαιρία ναμοιραστούν γιορτινές στιγ-μές και ευχές.

Ο Δήμαρχος ΑθανάσιοςΖούτσος, ευχήθηκε για το

νέο έτος υπό τη λάμψη πυροτεχνημάτων καιτις Χριστουγενιάτικες μελωδίες της Φι-λαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Γέρακα.

Μεγάλη συμμετοχή είχαν τα εικαστικάεργαστήρια κατασκευής Χριστουγεννιάτικωνκαρτών και στολιδιών, ενώ παράλληλα με με-γάλο ενθουσιασμο λειτούργησαν διαδρα-στικά παιχνίδια (κουταλοδιαδρομές, χορός,τραγούδι κλπ). Τις δράσεις συμπλήρωσε τοface painting και οι μαγικές στιγμές που μαςχάρισε ο ταχυδακτυλουργός Alex de Paris.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τουΔήμου Γέρακα συνεχίζονται το Σάββατο 18Δεκεμβρίου με τη συναυλία της Φιλαρμο-νικής Ορχήστρας και της Παιδικής Χορωδίαςτου Δήμου Γέρακα «Χριστούγεννα στη Βιέν-νη» και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου με τις«Σοκολατο – Χαρές» στο Πολιτιστικό Κέντροτου Γέρακα.

6//

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ 2010

ΚΑΒΑΦΗ 5 - ΡΑΦΗΝΑ

Τηλ. 22940 - 79056

Κιν. 6934821363

Page 7: 377 17/12/2010

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ //7

Πολιτική και ΟργανωτικήΑνασυγκρότηση τηςΔημοτικής κίνησης

ΣΠΑΤΩΝ–ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ“ΝΕΑ ΠΟΛΗ”

Μετά την πολιτική εισήγηση του Δη-μάρχου, που καταχειροκροτήθηκε

απ’ το σύνολο των στελεχών της Δημοτι-κής παράταξης, ακολούθησε η εισήγησητου Δημοτικού Συμβούλου Σπάτων κ.ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΜΑΡΚΟΥ, ο οποίος ανέ-φερε:

«Σήμερα κάνουμε πράξη την πρώτητην πιο ουσιαστική δέσμευση μας.

Θεσμοθετούμε την λειτουργία τηςΔημοτικής παράταξης ως πολιτικού χώ-ρου αυτοδιοικητικής ζύμωσης και βήμαδιαλόγου για την λύση των τοπικώνπροβλημάτων του Ενιαίου Δήμου».

Στην συνέχεια της εισήγησης του οκ. Χρήστος Γ. Μαρκου αναφέρθηκε στοιστορικό της ίδρυσης και της λειτουρ-γίας της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και τό-νισε με έμφαση πως η σχέση της ΚΙΝΗ-ΣΗΣ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣείναι σχέση πολιτικά αλληλέγγυα πουσυνθέτει τον στόχο της κατάκτησης τουεπιθυμητού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗ-ΣΗΣ και της υλοποίησης του εφικτούαπ’ την αιρετή Δημοτική Ομάδα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα πο-λιτικά χαρακτηριστικά της παράταξηςπου είναι:v αυτοδιοικητική προσήλωσηv πολυσυλλεκτική σύνθεσηv ακομμάτιστο χαρακτήραv συλλογική συνείδηση και λει-

τουργίαv δημοκρατική διαδικασίαv καμία σχέση με συμφέροντα

και κεντρική εξουσίαΕίπε πως η λειτουργία της Ενωτι-

κής Κίνησης είναι επιβεβλημένη καιαναγκαία διότι:v αποτυπώνει και αφουγκράζε-

ται τις ανάγκες της κοινωνίαςv είναι η κινητήρια δύναμη της

Δημοτικής Ομάδαςv ελέγχει και προγραμματίζειΠεριέγραψε στη συνέχεια ο κ. Μάρ-

κου τις επόμενες πολιτικές και οργα-νωτικές κινήσεις, που θα πρέπει να γί-νουν στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης.

Μετά την εισήγηση, ακολούθησεεκτεταμένη συζήτηση στο τέλος τηςοποίας ομόφωνα η συνέλευση των στε-λεχών αποφάσισε:

α) Την σύγκλιση Διάσκεψης τωνστελεχών της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ“ΝΕΑ ΠΟΛΗ” μέσα στον ΦΕΒΡΟΥΑ-ΡΙΟ του 2011 με αντικείμενο:v την έγκριση του οργανωτικού

πλαισίου λειτουργίαςv την έγκριση του καταστατικού

της Κίνησηςv την εξειδίκευση του Δημοτικού

προγράμματοςv την εκλογή των οργάνων Διοί-

κησης της Κίνησης

β) την Δημιουργία Μητρώου Μελώντης ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ –ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ”

γ) την εκλογή προσωρινής Διοικού-σας επιτροπής αποτελούμενη από τους:

ΣΑΡΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ ΑΓΓΕΛΟ,

ΒΑΣΣΑΡΙΩΤΗ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΜΑΡΓΕΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ,

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΑΡΓΥΡΗ,ΝΤΕΛΛΑΚΗ ΛΕΙΑ,

ΤΟΥΝΤΑ ΒΑΣΙΛΗ, ΒΙΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΚΡΗ ΓΙΑΝΝΗ

Διεμήνυσε προςόλες τις κατευ-

θύνσεις ο νεοεκλεγείςΔήμαρχος Σπάτων –Αρτέμιδος κ. ΧΡΗ-ΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ,απευθυνόμενος στα 150και πλέον στελέχη της“Νέας Πόλης” στηνπρώτη μετεκλογική συ-νάντηση τους την Τε-τάρτη 8 Δεκεμβρίουστα νέα γραφεία τηςΔημοτικής του παράτα-ξης στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ.

Τις εργασίες τηςσυνέλευσης της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗ-ΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ, διεύθυνε ο εκ των συνεργατώντου νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. ΓΕ-ΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ που αμέσωςμετά από ένα σύντομο χαιρετισμόέδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο κ. ΧΡΗ-ΣΤΟ Α. ΜΑΡΚΟΥ που είπε:

Φίλες και Φίλοι της «Νέας Πόλης»Πριν απ’ όλα ένα ακόμα μεγάλο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αγωνιστική σαςπροσφορά στην διαμόρφωση του νικη-φόρου για την παράταξή μας αποτελέ-σματος της εκλογικής αναμέτρησηςτου Νοεμβρίου.

Ένας μήνας πέρασε απ’ την εκλο-γική μάχη της δεύτερης Κυριακής,μια μάχη που ανέδειξε την δημοτικήμας κίνηση ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ τουενιαίου Δήμου ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙ-ΔΟΣ.

«Φίλες και ΦίλοιΘα προσπαθήσω συνοπτικά και

συγκεκριμένα να προσδιορίσω τα αίτιαπου διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέ-λεσμα και έδωσαν τη ΝΙΚΗ στην πα-ράταξή μας.v Πριν απ’ όλα θέλω να επισημάνωπως ο βασικότερος παράγοντας πουσυνετέλεσε στην τελική εκλογική επι-τυχία ήταν η συστηματική και οργα-νωμένη δουλειά των στελεχών τηςπαράταξης που ξεκίνησε ουσιαστικάαπό τα τέλη του 2009, διαμορφώθηκεπιο συγκεκριμένα την άνοιξη του2010 και κορυφώθηκε με την επιλογήτου υποψηφίου Δημάρχου στα τέληΑυγούστου του χρόνου που δια-νύουμε.v Δεύτερος ουσιαστικός παράγον-τας της επιτυχίας ήταν τα πολιτικάχαρακτηριστικά γνωρίσματα της πα-ράταξής μας.v Το αδέσμευτο της κίνησηςv Ο πλουραλισμός στην εκπρο-

σώπησηv Η δημοκρατική και συλλο-

γική λειτουργίαv Η απόσταση που κρατήσαμε

από κέντρα πολιτικής, κομματικήςκαι οικονομικής επιρροής.

v Η αυτοδι-οικητική μας προ-σήλωση.v Ιδιαίτερη συμ-βολή στην διαμόρ-φωση τουαποτελέσματος είχεο καθαρός πολιτι-κός και προγραμ-ματικός λόγος μας,που έπεισε τουςψηφοφόρους.v Ο τρόπος πουσυγκροτήθηκε τοψηφοδέλτιο είτε σεεπίπεδο επιλογής

των προσώπων είτε σε επίπεδο χωρο-ταξικής κατανομής αυτών ήταν καθο-ριστικός παράγοντας επιτυχίας.v Ο ήπιος προεκλογικός αγώνας,χωρίς λεκτικές ακρότητες, ύβρεις καιοικονομικές υπερβολές ήταν επίσηςσημαντικός παράγοντας.v Καθοριστικής σημασίας παρά-γοντας της επιτυχούς έκβασης τηςεκλογικής αντιπαράθεσης ήταν τονέο, το άφθαρτο, το πετυχημένο«ΠΡΟΦΙΛ» του επικεφαλής της παρά-ταξης, που έδινε σιγουριά, ασφάλεια,και προσδοκία στους ψηφοφόρους.v Ένας ακόμα λόγος ήσσονος πιθα-νόν σημασίας ήταν το γεγονός, πως τοεκλογικό σώμα εμπιστεύθηκε πρό-σωπα του ψηφοδελτίου, που είχαναποδώσει έργο είτε σε επίπεδο δημο-τικής προσφοράς σε προηγούμενες δη-μοτικές περιόδους, είτε σε μαζικούςκοινωνικούς χώρους, είτε στο προσω-πικό επαγγελματικό επίπεδο.v Τα προαναφερόμενα συγκριτικάπλεονεκτήματά μας σε συνδυασμό μετα συγκριτικά μειονεκτήματα τωναντίπαλων συνδυασμών διαμόρφωσετο οριστικό αποτέλεσμα.

Φίλες και Φίλοι αξίζει να σημει-ωθεί πως η λειτουργία του εκλογικούσώματος στην συγκεκριμένη χρονικήσυγκυρία κατέδειξε:

- Εμπιστοσύνη στους νέους, στουςάφθαρτους, στους δημιουργικούς, πουδεν έχουν κάνει επάγγελμα την πολι-τική.

- Αναγνώριση της προσφοράς σεόλα τα επίπεδα. Ο ψηφοφόρος γύρισετην πλάτη στην υποσχεσιολογία καιψήφισε με ασφάλεια αυτούς που είτεέχουν έμπρακτα αποδείξει έργο, είτεείναι βέβαιο ότι θα δουλέψουνσκληρά.

- Καταδίκη των πολιτικών του πα-ρελθόντος.

- Αποστροφή στην σπατάλη.Φίλες και ΦίλοιΗ εκλογική νίκη της 14ης ΝΟ-

ΕΜΒΡΙΟΥ, μας έδωσε χαρά και ελ-πίδα. Όμως μας βάζει αντιμέτωπους

με μια σκληρή πραγματικότητα.Μας υποχρεώνει να κάνουμε

πράξη το εκλογικό μας πρόγραμμα, ναδουλέψουμε σκληρά.

Μας υποχρεώνει να πετύχουμε.Αυτή είναι η νωπή εντολή και η κοι-νωνική απαίτηση.

Δεν ήρθαμε για να διαχειρισθούμεαπλά την κρίση των δυο ΟΤΑ.

Δεν ήρθαμε για να μας πούνε ότιεμείς μπορούμε να κάνουμε τα ίδια μεκαλύτερο τρόπο σε πιο μικρό χρονικόδιάστημα.

Ήρθαμε να αλλάξουμε ΣΕΛΙΔΑΉρθαμε να κάνουμε άλλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗΉρθαμε να θέσουμε άλλεςΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ήρθαμε για ναΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ την ΝΕΑ

ΠΟΛΗ που υποσχεθήκαμε.Και για να γίνουν αυτά χρειάζον-

ται:ΤΟΜΕΣ παντούΔΟΥΛΕΙΑ συλλογική και αυτο-

κριτική ανελέητηΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στις κατεστημένες

αντιλήψειςΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ με όσα συμφέ-

ροντα επιχειρήσουν να μας ποδηγετή-σουν.

Όσοι σε λίγο κληθούν να αναλά-βουν υπεύθυνες θέσεις θεωρώ οτι μπο-ρούν να λειτουργήσουν σ’ αυτό τοπλαίσιο που περιέγραψα .

Ξεκαθαρίζω το τοπίο από τηναρχή.

Δεν θα ανεχτώ:ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ξεκινάμε από σήμερα και κάνουμεπράξη αυτά που προεκλογικά δηλώ-σαμε:v Η Δημοτική παράταξη που απόσήμερα ανασυγκροτείται θα είναι ηφωνή της κοινωνίας στα αυτιά των αι-ρετών.v Αυτή θα μας κρίνει, αυτή θα μαςκαθοδηγεί, αυτή θα μας προσανατολί-ζει.v Κι αυτό αφορά όλους και πρώτααπ’ όλους ΕΜΕΝΑ προσωπικάv Δεν θέλω να είμαι ο Δήμαρχοςτων λίγων, των εκλεκτών, των αρε-στών.

Είμαι ο Δήμαρχος της ΕΝΩΤΙΚΗΣΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ«ΝΕΑ ΠΟΛΗ»

Είμαι ο Δήμαρχος όλης της ΚΟΙ-ΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡ-ΤΕΜΙΔΟΣ. ευχαριστώ»

“ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ”

Πλούσιο δεκαήμερο επαφών του νεοεκλεγέντος Δημάρχου ΣΠΑΤΩΝ–ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΜΑΡΚΟΥ

Σημαντικές επαφές, συναντήσεις και ουσιαστικές συνεργασίες είχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α.ΜΑΡΚΟΥ κατά τη διάρκεια του 10ημέρου που πέρασε. Συγκεκριμένα ο κ. Μάρκου συναντήθηκε:v Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟv Με τους Δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ καθώς και με στελέχη του Υπηρεσιακού

μηχανισμού των δυο Δήμων (επαφές που συνεχίζονται με έντονο ρυθμό και σήμερα)v Με τους Νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικήςv Με το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΙΑ για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.v Με την Υφυπουργό Παιδείας κα ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ για θέματα ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣv Με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ για το θέμα της αποχέτευσης και το γενικότερο

σχεδιασμό της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣv Με τον Βουλευτή και πρώην ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΘ. ΜΠΟΥΡΑ με αντικείμενο της συνάντησης, τις χρημα-

τοδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ.

Page 8: 377 17/12/2010

µε την αύξηση του ΦΠΑ θα στοιχίζουν2.545 ευρώ (ασχέτως, βέβαια, αν συνή-θως επαγγελματίες και καταναλωτέςτα… βρίσκουν στην τιμή για να μην εκ-δοθεί απόδειξη και να µην πληρωθεί οΦΠΑ).

Με την αύξηση του χαμηλού συντε-λεστή στο 13%, το κόστος 60 ευρώ γιαένα γεύμα τεσσάρων ατόμων αυξάνεταικατά 1 ευρώ, ενώ µια διαδρομή αξίας 7ευρώ, µε ταξί αυξάνεται σε 7,12 ευρώ.

Η αύξηση του χαμηλού συντελεστήαπό 11% σε 13% συμπαρασύρει ανοδικάτον μειωμένο συντελεστή που αυξάνε-ται από 5,5% σε 6,5%, δεδομένου ότιαυτός πρέπει να είναι ίσος µε το μισότου χαμηλού (13%). Στον μειωμένοσυντελεστή υπάγονται εφημερίδες, πε-ριοδικά, βιβλία και εισιτήρια θεάτρων,ενώ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις τουυπουργού Οικονομικών από την 1η Ια-νουαρίου στον μειωμένο συντελεστήμετατάσσονται φάρμακα και διαμονή σεξενοδοχεία.

2. Αύξηση του μειωμένου συντελεστή στο6,5% από 5,5%. Επιβαρύνονται κυρίωςβιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισι-

τήρια θεάτρου.3. Στο μειωμένο ΦΠΑ 6,5% «μετακομί-

ζουν» τα φάρμακα και οι υπηρεσίες του-ρισμού (διαμονή σε ξενοδοχεία,ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ)με απώλεια εσόδων για το Δημόσιο 250εκατ. ευρώ.

Αμετάβλητος στο 23% Παραμένει στο 23% ο κανονικός συντελεστής

ΦΠΑ που επιβάλλεται στα περισσότερα αγαθά (έν-δυση, υπόδηση, αυτοκίνητα, καύσιμα, οινοπνευ-ματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης,ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμή-ματα, ακίνητα κ.ά.).

ΠρόβλεψηΣυνολικά, οι τρεις διαδοχικές αυξήσεις των

συντελεστών ΦΠΑ οδηγούν σε επιβάρυνση 2,450δισ. ευρώ τους καταναλωτές, ενισχύοντας ισόποσατα έσοδα του προϋπολογισμού τη διετία 2010-2011.

Αρχικά αναμένεται μεί-ωση της κατανάλωσης

Αντίθετοι σε τρίτη συνε-χόμενη αύξηση του ΦΠΑ μέσαστο 2010 είναι οι Έλληνεςεπιχειρηματίες, οι οποίοι το-νίζουν πως ούτε οι καταναλω-τές ούτε η αγορά έχουν τηδυνατότητα να σηκώσουν τονέο οικονομικό βάρος.

Η Εθνική ΣυνομοσπονδίαΕλληνικού Εμπορίου τονίζει

πως η επιβάρυνση για τον καταναλωτή από τα νέαμέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011θα φτάσει το ένα δισ. ευρώ κι επισημαίνει ότι δενυπάρχει πια η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις νααπορροφήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων απότο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 13%.

Η έμμεση φορολογία και οι δημόσιες επιχειρή-σεις σηκώνουν το βάρος του νέου προϋπολογισμού,καθώς η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του Ειδι-κού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων πυροδοτούνκύμα ανατιμήσεων στην αγορά και το εμπόριο.

Δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι του νέουπροϋπολογισμού, εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπο-ρικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ΑθηνώνΚ.Μίχαλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και πρό-σθεσε πως προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις καισυγκρούσεις με «συντεχνίες».

«Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η αναπτυ-ξιακή δυναμική που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Αν

υπάρξει παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό δενθα υπάρχει ανοχή πλέον», είπε ο κ. Μίχαλος καιπρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει τέσσερις φορές υψη-λότερους φορολογικούς συντελεστές σε σχέση μετις γειτονικές χώρες και συνεπώς είναι πολύ δύ-σκολη η προσέλκυση επενδύσεων.

Στελέχη από τους κλάδους του λιανεµπορίουκαι της βιοµηχανίας τροφίµων δήλωναν ότι αιφνι-διάστηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ ορισµέ-νοι έλεγαν ότι η ενηµέρωση που είχαν ήταν ότι στατρόφιµα θα υπήρχαν ορισµένες βασικές κατηγορίεςπου θα παρέµεναν στο 11%.

Η αύξηση του ΦΠΑ, με τον τρόπο που γίνεταικαι για τα είδη για τα οποία γίνεται είναι λάθος,τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ειδικάτη στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να μειωθείη ακρίβεια και ο πληθωρισμός και να αναζωογονη-θεί η οικονομία. «Τέτοια μέτρα είναι σα χτύπημακάτω από τη μέση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Σ το 13% σκαρφαλώνει ο ΦΠΑ σε τρόφιμα,τιμολόγια ΔΕΗ, κόμιστρα ταξί. Στο 6,5%φάρμακα και διαμονή σε ξενοδοχεία.

Τα οικογενειακά έξοδα θα σηκώσουν το βάροςτης οικονομικής κρίσης με την αύξηση του ΦΠΑσε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Πρόκειται γιατην τρίτη αύξηση μέσα σε εννέα μήνες. Και θακάνει ποδαρικό την Πρωτοχρονιά.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αύξησηεσόδων ΦΠΑ κατά 800 εκατ. Ακριβώς αυτό είναι τοεπιπλέον ποσό που θα βγει το επόμενο έτος από τιςτσέπες των καταναλωτών για να κατευθυνθεί προςτα ταμεία του Δηµοσίου.

Αναλυτικά1. Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ

στο 13% από 11%. Η αύξηση κατά δυοποσοστιαίες μονάδες του ΦΠΑ φέρνει

ανατιμήσεις σε τρόφιμα, κόμιστρα ταξί,τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο,σερβιριζόμενα αγαθά (πλην αλκοόλ) σεκαφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, επι-διορθώσεις ενδυμάτων και υποδημάτων.Ακριβότερες γίνονται και οι υπηρεσίεςπου παρέχουν οι κλινικές και τα ιδιω-τικά διαγνωστικά κέντρα.

Το πρώτο σοκ µε περιορισμένες δυνα-τότητες ελέγχου των επιβαρύνσεων απόπλευράς των καταναλωτών θα έρθει απότο σούπερ µμάρκετ. Από την 1η Ιανουα-ρίου όλα τα τρόφιμα θα επιβαρύνονταιµε συντελεστή ΦΠΑ 13%, που σημαίνειότι η τιμή για δύο κιλά μοσχάρι αυξά-νεται από 18,5 σε 18,83 ευρώ, ένα λίτρολάδι θα κοστίζει 5,24 ευρώ από 5,15ευρώ και ένα κιλό αλεύρι θα κοστίζει1,46 ευρώ από 1,43 ευρώ.

Έτσι, ένα ενδεικτικό καλάθι νοικοκυ-ράς για την κάλυψη των αναγκών δια-τροφής μιας τετραμελούς οικογένειαςθα απαιτεί κάθε εβδομάδα περίπου 2ευρώ επιπλέον, καθώς το κόστος του αυ-ξάνεται από 86,87 ευρώ σε 88,44 ευρώ.

Σε έναν λογαριασμό ΔΕΗ 150 ευρώ τοτετράμηνο η επιβάρυνση θα είναι τηςτάξεως των 2,75 ευρώ, ενώ αν υποθέ-σουμε ότι για ηλεκτρολογικές εργασίεςεπισκευής κατοικίας ο ηλεκτρολόγοςχρεώνει µε απόδειξη 2.500 ευρώ, οιίδιες εργασίες από την 1η Ιανουαρίου

Θα τριτώσει το κακόΠρωτοχρονιάτικος Μπουναμάς…με “13”

Της: Ευτυχίας Ζερδέ

8//

Page 9: 377 17/12/2010

Προσφορά Χριστουγέννων 2010 και Πρωτοχρονιάς 2011Δίκλινο δωμάτιο με θέα θάλασσα 50,00 € Β/Β την ημέρα.

Μονόκλινο 40,00 € Β/Β την ημέρα

Παραμονή Χριστουγέννων, 24/12/2010 Σερβιριζόμενο δείπνο (7 πιάτων) 40,00 Euros per pax

Χριστούγεννα, 25/12/2010 Lunch Buffet 30.00 Euros per pax

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2010 Σερβιριζόμενο δείπνο (7 πιάτων) 45,00 Euros per pax

Πρωτοχρονιά, 01/01//2011 Buffet Lunch 35,00 Euros per pax

Σε κάθε γεύμα συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα.

Παιδιά μέχρι 12 ετών έκπτωση 50%.

Ζωντανή μουσική με ορχήστρα και D.J.

Πληροφορίες κρατήσεων τηλ: 22940 22780

Αραφηνίδων Αλών 3, Παραλία Ραφήνας

τηλ: 22940 22780, fax: 22940 23320

www.hatelavra.com - [email protected]

Ρολάκι καπνιστού σολομού με φύκια θαλάσσης,

κατίκι και σαλτσούλα από μαύρο χαβιάρι και

άρωμα πορτοκάλι.

Σούπα Χριστουγεννιάτικη με λαχανικά και

κάρδαμο.

Φιλέτο φασιανού με ψητή πιπερίτσα και κους κους.

Σαλάτα με γραβιέρα, σταμναγκάθι, φρέσκο σπανά-

κι, προσούτο Πάρμας και μπαλσάμικο από ρόδι.

Σορμπέ από λεμόνι με άρωμα γαλλικής σαμπάνιας.

Μενταγιόν αγριόχοιρου με κάστανα στη στάμνα

και σαλτσούλα μαυροδάφνης.

Πολέντα και ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδιτρούφας.

Ή

Γαλοπούλα ψητή με κυνέλ γλυκοπατάτας.Φινόκιο κρασάτο και σαλτσούλα από βατόμουρα

και ανανά.

Παρουσίες εκλεκτών τυριών.

Αχλάδι ψητό σε γαλλικό κρασί με σοκολάτα,

μασκαρπόνε και ξηρούς καρπούς.

Σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Γαρίδες σε φύλλο κανταΐφι πάνω σε ταρταρ τόνου

και σαλτσούλα από αυγά αχινού.

Κονσομέ διπλό με sambuca.

Carpaccio από μοσχαρίσιο φιλέτο με pecorino και

λάδι μέντας.

Σαλάτα μεσογειακού τύπου με σύνθεση πράσινων

λαχανικών, ψητό μανούρι και σάλτσα μανταρινιού.

Σορμπέ από λεμόνι με άρωμα γαλλικής

σαμπάνιας.

Χοιρινό καρέ με δαμάσκηνα και αποξηραμένα

φρούτα. Ρύζι basmati με κρόκο, μους καρότου,

αμύγδαλα και πέρλες κρεμμυδιού.

Ή

Φιλέτο πάπιας με πορτοκάλι και άρωμα θυμαριού.

Εντιβ ψητό και μους ρεβιθιού.

Παρουσίες εκλεκτών τυριών. Cheesecake με

αγριοκέρασο και σιρόπι φράουλας.

Σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Χριστουγεννιάτικοmenu 2010

Πρωτοχρονιάτικοmenu 2011

Page 10: 377 17/12/2010

10//

Ο Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. ανακοινώνει τη διενέργεια ανοικτής δημοπρασίας με το σύστημα προσφοράς ενι-αίου ποσοστού έκπτωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 3669/08, για την κατασκευή του έργου «Επι-σκευή Ανωδομής Μόλου Εντός Λιμένα Ραφήνας» προϋπολογισμού 42.500,00 € (με αναθεώρηση καιΦ.Π.Α.)

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με το Ν. 3669/2008, όπως αυτός ισχύει κατά την ημερο-μηνία αποστολής της Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στον Ελληνικό Τύπο.

I. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ. I.1. Επωνυμία: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε. Ταχυδρομική διεύθυνση : Ακτή Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ΤΚ 19009 ΡΑΦΗΝΑ ΤΗΛ. 2294022840,

2294023605 FAX : 2294026076Από το προαναφερόμενο σημείο επαφής δίδονται επιπλέον πληροφορίες, τεχνικές προδιαγρα-

φές και συμπληρωματικά έγγραφα.Προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο προαναφερόμενο σημείο επαφής.I.2. Είδος της Αναθέτουσας Αρχής και κύρια δραστηριότητα: Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. / Ν.Π.Ι.Δ.II. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.II.1. Περιγραφή II.1.1. Ονομασία που δόθηκε στη σύμβαση από την Αναθέτουσα Αρχή: «Επισκευή Ανωδομής Μό-

λου Εντός Λιμένα Ραφήνας».II.1.2 Είδος της σύμβασης και τόπος των έργων: Πρόχειρος Διαγωνισμός με το σύστημα προσφοράς

ενιαίου ποσοστού έκπτωσης. Το έργο εκτελείται στο λιμάνι της Ραφήνας.II.1.3. Η προκήρυξη αφορά δημόσια σύμβαση.II.1.4. Σύντομη περιγραφή της σύμβασης: Επισκευή της ανωδομής ενός μόλου μήκους 73,00μ

και πλάτους 6,80μ εντός Λιμένα Ραφήνας. Αποκατάσταση τμήματος τοιχίου μήκους 7,90μ και ύψους1,20μ.

II.2. Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης.II.2 .1. Προϋπολογισμός 42.500,00 € με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.

Εργασίες 22,810.71 €.Γ.Ε. & Ο.Ε. (28%) 6,387.00 €.Απρόβλεπτα (15%) 4,379.66 €.Πρόβλεψη Αναθεώρησης 975.48 €.Φ.Π.Α. (23%) 7,947,15 €.

II.2 .2. Δικαιώματα προαίρεσης (εφόσον εφαρμόζεται) : ΟΧΙ.II.3. Προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης. : Διάρκεια σε ημέρες ενενήντα (90).III. ΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟ-

ΦΟΡΙΕΣ.III.1. Όροι σχετικοί με τη σύμβαση. III.1.1. Απαιτούμενες εγγυήσεις:Εγγυητικές επιστολές συμμετοχής, που ανέρχονται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού του

έργου, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ , ήτοι στο ποσό των 672 € (ΕΥΡΩ). Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των

6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία κατάθεσης προσφορών δημοπράτησης. Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται στον κύριο του έργου (Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.) και σε περίπτωση

διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της .III.1.2. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. και υπόκειται στις

κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά.III.1.3. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη νομική μορφή για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό. Σε περίπτωση

κοινοπραξίας- σύμπραξης πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Ν. 3369/2008.

III.2. Όροι συμμετοχήςIII.2.1. Προσωπική κατάσταση των οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων απαιτήσεων σχε-

τικά με την εγγραφή τους σε επαγγελματικά η εμπορικά μητρώα.III.2.1.1. Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:• Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη

Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1, Α2 και 1 τάξη για έργα κατηγορίας Λιμενι-κών Έργων.

β. Εγγεγραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 105 και 106του Ν 3669/08.

γ. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονο-μικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις(Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοιαναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη καικατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

δ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω γ΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοιαναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δη-μοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

• Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, γ και δ σε οποιονδήποτε συνδυασμόμεταξύ τους , υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδιακατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικόσχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

• Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριώντων εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσο-στό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογι-σμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κα-τηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση καιΦ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κα-τηγορίας.

• Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1, Α2 και 1 τουΜ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Λιμενικών Έργων, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

• Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινο-πρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοι-νοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύ-ρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικώνεπιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

IV. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.Προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών: Τρίτη 11-1-2011 και ώρα 10.00 π.μ. III. ΝΟΜΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟ-

ΦΟΡΙΕΣ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα συμβατικά τεύχη του έργου μέχρι την Πα-

ρασκευή 7-1-2011 και ώρα 10.00 μ.μ. Για τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας Α.Ε.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Νίκος Δημητρόπουλος

Ανακοίνωση – ΚαταγγελίαΝα εκφράσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση μας

στον αγώνα των κατοίκων της ΚερατέαςΗ Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καταγγέλλει τη νέα εμφάνιση των δυ-

νάμεων καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά στην πε-ριοχή της Κερατέας η οποία από το πρωί του Σαββάτου παρουσιάζει τηνεικόνα περιοχής υπό κατοχή.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους σχεδιασμούς που είχε κάνει το ΠΑ-ΣΟΚ στο παρελθόν και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην κα-τασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και τώρα στην Κερατέα.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας και άλλων δήμων της περιοχής πρέπει νααντιδράσουν στον αυταρχισμό και τις παρανομίες της κυβέρνησης που επι-μένει να προχωρήσει τα σχέδια της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει ότι ο αγώνας για την μη υλο-ποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμ-μάτων της Αττικής δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους κατοίκους στουςΔήμους Μαραθώνα, Λαυρεωτικής και Φυλής αλλά είναι ένα θέμα που πρέ-πει να απασχολήσει όλους τους κατοίκους του Λεκανοπέδιου και σαν τέ-τοιο να αντιμετωπιστεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί τους κατοίκους τις περιοχής νασυνεχίσουν να συμπαραστέκονται σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στοναυταρχισμό και αυτής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να διεκδικήσουν μέσα από συντονιστικές επιτροπές αγώνα : v Να σταματήσουν τώρα τα έργα στο Γραμματικό και να μην προχω-

ρήσουν στην Κερατέα.v Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από Κερατέα και Γραμ-

ματικό.v Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκράτηση των κατοίκων που

αγωνίζονται για μια άλλη ποιότητα ζωής. v Ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μετα-

φορά, ανακύκλωση, τελική επεξεργv ασία) να είναι 100% στουςΟΤΑ χωρίς καμία συμμετοχή των ιδιωτών που μόνο καινούρια βάρηθα φέρουν στις τσέπες των κατοίκων και κέρδη στις εταιρίες τους. v Να εγκαταλειφθεί ως προτεινόμενη λύση η καρκινογόνος καύση

των απορριμμάτων. v Να χωροθετηθούν άμεσα νέοι χώροι για την διαχείριση των απορ-

ριμμάτων χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με βάση τεκμηριωμένεςμελέτες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

13/12/2010Προς1) Κύριο Πρόεδρο Δ.Σ. Νέας Μάκρης2) Κύριο Δήμαρχο Νέας Μάκρης3) Κύριο Πρόεδρο Δ.Σ. Μαραθώνα4) Κύριο Δήμαρχο Μαραθώνα5) Κύριο Πρόεδρο Κοινότητας Γραμματικού6) Κύριο Πρόεδρο Κοινότητας Βαρνάβα

Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε εκτάκτως τα Συμβούλια σας προκειμένουνα συζητήσετε το θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για συμπαράσταση των Δ.Σ. και Κ.Σ. στοναγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την απόσυρση των δυνάμεων κατα-στολής από το Δήμο Κερατέας και Γραμματικού, καθώς και το σταμάτηματης δίωξης των κατοίκων της περιοχής».Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει ότι στις σημερινές συνθήκεςη έμπρακτη συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής μας μπορεί ναβοηθήσει ώστε ο αγώνας που συνεχίζεται να πάρει ευρύτερες διαστάσειςόχι μόνο στην Ανατολική Αττική, αλλά και σε όλο το Λεκανοπέδιο γιατο εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκα-νοπεδίου.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση ΜαραθώναΝίκος Στεφανίδης

13/12/2010Προςτον κ. Νομάρχηκαι την κυρία ΠρόεδροΑν. Αττικής

Παρακαλούμε όπως στη σημερινή συνεδρίαση του Ν.Σ. φέρεται ωςθέμα εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συμπαράσταση της Νομαρχίαςστον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την απόσυρση των δυνάμεωνκαταστολής από το Δήμο της Κερατέας, καθώς και το σταμάτημα τηςδίωξης των κατοίκων της περιοχής».

Οι Νομαρχιακοί ΣύμβουλοιΝίκος Στεφανίδης

Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος

Page 11: 377 17/12/2010

Απολύσεις στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων

Σκουπίδια στην ΑττικήΕρώτηση στη Βουλή με αφορμή την απόλυση 100 πε-ρίπου συμβασιούχων έργου, που απασχολούνταν απότον ΕΣΔΚΝΑ στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορ-ριμμάτων (ΧΥΤΑ) στα Άνω Λιόσια, κατέθεσε ο βουλευ-τής της Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ.Νίκος Καντερές. Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κύριοΡαγκούση, ο βουλευτής επισήμανε, ότι: «Η απόλυση

των 100 περίπου συμβασιούχων έργου στα Άνω Λιόσια, είχε ως αποτέλεσμα να δη-μιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς ο σημερι-νός αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τους χι-λιάδες τόνους σκουπιδιών που καθημερινά καταλήγουν στη χωματερή. Στηνκατάσταση αυτή προστέθηκε και η συνεχιζόμενη απεργία των υπαλλήλων καθα-ριότητος με αποτέλεσμα την συσσώρευση τεράστιου όγκου απορριμμάτων σεόλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Όπως ενημερώνομαι, μετά τη λήξη της κινητοποίησης η αποκομιδή των απορριμ-μάτων θα χρειαστεί περισσότερο από δέκα ημέρες, καθώς πέραν του απαραίτητουχρόνου αποκομιδής των απορριμμάτων θα προκύψουν επιπλέον καθυστερήσειςαπό την πολύωρη αναμονή των απορριμματοφόρων στη χωματερή Άνω Λιοσίων,λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι φορολογούμενοι δημότες των δήμων της Αττικής,που καλούνται κάθε μήνα να καταβάλουν τεράστια ποσά σε δημοτικά τέλη, εκφρά-ζουν δικαιολογημένες ανησυχίες αφού οι κάδοι έξω από τα σπίτια τους είναι πλέονεστίες μολύνσεως και ζητούν την άμεση επίλυση του ζητήματος».Ο κύριος Καντερές ρώτησε τον Υπουργό, ποια είναι η λειτουργική κατάσταση του ΧώρουΥγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στα Άνω Λιόσια και για ποιους λόγους προ-χώρησε στη απόλυση των 100 εργαζομένων, όταν οι λειτουργικές ανάγκες στον εν λόγωΧΥΤΑ δεν μπορούν να καλυφθούν από το εναπομείναν προσωπικό. Επίσης ζήτησε να ενη-

μερωθεί, ποιες ενέργειες έχει πραγματοποιήσει το ΥΠΕΣ για την άμεση επίλυση του προ-βλήματος της αποκομιδής των σκουπιδιών και αν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλ-λογής των απορριμμάτων εγκαίρως πριν τις γιορτές ή αν θα κληθούν οι πολίτες να γιορ-τάσουν Χριστούγεννα με τα σκουπίδια στους δρόμους.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣΕρώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα

Μπιρμπίλη με θέμα, τα πρόστιμα που ενδεχομένως να κληθεί η Ελλάδα να πληρώσει απότο νέο έτος για την διατήρηση παράνομων χωματερών, κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής τηςΝέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Νίκος Καντε-ρές.

Σε τοποθέτηση του, επισήμανε ότι: «η ενδεχόμενη αδυναμία της Ελλάδα να επιτύχειτο έγκαιρο κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών, επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέματης παράνομης λειτουργίας ΧΑΔΑ σε ολόκληρη την χώρα. Εκτιμήσεις ανεβάζουν τοναριθμό των ανεξέλεγκτων χωματερών στη χώρα μας αυτή τη στιγμή σε περίπου 250. Όπωςγνωρίζω, η χώρα μας έχει υποχρέωση να ενημερώσει την Κομισιόν σχετικά με τις εξελίξειςμέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Οφείλω να θυμίσω στην Κυβέρνηση, ότι η χώρα μαςείχε αναλάβει την δέσμευση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα οριστικά μέχρι το τέλος του2010. Καθώς δεν έχει επιτευχθεί η προβλεπόμενη πρόοδος, η Κομισιόν μπορεί από το νέοέτος να επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ ανά χωματερή, ποσό που σεετήσια βάση ανεβάζει το κόστος των παράνομων ΧΑΔΑ σε 2,7 δισ. ευρώ. Μία τέτοια εξέ-λιξη θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της ελληνικής οι-κονομίας και της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για τονπεριορισμό σπατάλης δημοσίου χρήματος.»

Ο κύριος Καντερές ρώτησε την Υπουργό, αν ισχύουν οι εκτιμήσεις που μιλούν για 250ανεξέλεγκτες χωματερές που εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας και ποιεςενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί από την Κυβέρνηση για το οριστικό κλείσιμο αυτών τωνπαράνομων ΧΑΔΑ. Παράλληλα ζήτησε να ενημερωθεί, αν η παρούσα οικονομική κατά-σταση της χώρας επιτρέπει την επιβολή προστίμου 2.7 δις ετησίως για την μη- συμμόρ-φωση της απέναντι στις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

//11

Η σκακιστική ομάδα του συλλόγου «Η ΠΡΟ-ΟΔΟΣ», Νέου Βουτζα, απέσπασε σημαντική διά-

κριση στην διοργάνωση «Κύπελλο Σπύρος Μπί-κος». Κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση,ανάμεσα σε 28 ομάδες, έχοντας μόνο μία ήττα στις7 αγωνιστικές, στο διάστημα από 17/10/2010 έως12/12/2010.

Οι παίκτες που έλαβαν μέρος είναι οι Ανδο-μέδας Θεόδωρος, Γιαννακόδημος Αντώνιος, Δη-μητριάδης Παναγιώτης, Κουσκούλης Νικόλαος,Κωνσταντινίδης Μιχαήλ, Λώλος Χρήστος, Μα-νώλης Δημοσθένης, Μυλωνας Σταύρος και τα παι-διά Ανδρομέδας Γεώργιος, Καπέλλας Αλέξανδροςκαι Καπέλλας Νικηφόρος.

Ο Σύλλογος συγχαίρει τους παίχτες για την με-γάλη τους επιτυχία και καλεί όσους σκακι-στές/στριες ενδιαφέρονται να παίρνουν μέροςστα πρωταθλήματα, που διοργανώνει η σκακιστικήομοσπονδία, να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6984560997, για να γίνουν μέλη της ομάδας του

Ν.Βουτζά.

Σημαντική διάκριση του συλλόγου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Μαραθώνα, Σπύρου Ζαγάρη , με την στήριξη της πόλης του Ηοpkinton και κυβερνητικών παραγόν-των της Μασαχουσέτης, κατετέθη στη Γερουσία της Ουάσιγκτον, ψήφισμα για την επέτειο των 2500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα.

Το ψήφισμα που παρουσίασαν οι γερουσιαστές Jim McGovern (MA) και John Sarbanes (Maryland), ψηφίστηκε ομόφωνα στις 7 Δεκεμβρίου, παρουσία τουΔημάρχου Μαραθώνα, Σπύρου Ζαγάρη

Page 12: 377 17/12/2010

12//

Page 13: 377 17/12/2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ //13

Page 14: 377 17/12/2010

14//

1) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 802τμ με θέα θάλασσα 360.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected] 2) ΒΑΡΝΑΒΑΣ αγροτεμάχιο 2.100τμ άρτιο οικοδομήσιμο θέα θάλασ-σα 110.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ 3 αγροτεμάχια εντός ζώνης 4.300τμ 2.100τμ 3.600τμ110.000€ 80.000€ 120.000€ αντίστοιχα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣτηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ αγροτεμάχιο 11.000τμ με παροχές θέα 200.000€ Δια-θέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Άνω σούλι 2 αγροτεμάχια 5.500τμ και 4.200τμ με γε-ώτρηση 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχιο 1.650τμ εντός ζώνης άρτιο οικοδομήσιμο160.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικόπεδο εντός σχεδίου 500τμ 120.000€ διαθέτουμεκαι άλλα ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ επί Λ. Σουλίου 2 αγροτεμάχια 24.500τμ και 4.110τμευκαιρία. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257,694640 2142, email [email protected]

9) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ριζάρι) 2 αγροτεμάχια 9.960τμ και 10.500τμ 320.000€και 500.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (Άνω Σχινίας) οικόπεδα 750τμ εκτός σχεδίου θέα θά-λασσα από 40.000€ έως 70.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχια επί της Λ.Σχινία από 85.000€ ζητούν-ται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (σχινίας) 3 αγροτεμάχια 12.500τμ 700μ από θάλασσα500.000€ , 4.000τμ 200μ από θάλασσα 250.000€, και 4.000τμ με δύο πα-λαιά σπίτια 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικία 100τμ σε οικόπεδο 246τμ με άδεια εκτός σχε-δίου 105.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) οικόπεδα 1.010τμ εώς1.080τμ με θέα και κοντά στη θάλασσα από 180.000€ εώς 600.000€ δί-πλα στο κύμα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) μεζονέτες από 95τμ έως160τμ με κοινόχρηστη πισίνα από 140.000€ έως 400.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) οικόπεδα από 700τμ έως

800τμ γωνιακά, μεσαία, από 130.000€ έως 200.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) μεζονέτες 120τμ σε δύο επί-πεδα από 180.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 620τμ σε ωραίο σημείο δίδεται και το μισό300.000€ η΄ 150.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 358τμ σ.δ 0.4 τετράγωνο 185.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 210τμ σε οικόπεδο 250τμ με θέα bbq 370.000€.SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 250τμ σε οικόπεδο 327τμ πάρκινγκ, αποθήκες,σοφίτα 360.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία παλαιά 180τμ σε οικόπεδο 1.400τμ θέα θάλασσα590.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ διαμερίσματα από 75τμ έως 105τμ όλα με θέα θάλασσααπό 200.000€ έως 300.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIESΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]

24) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 110τμ +40τμ ξενώνα σε οικόπεδο 400τμ και έτε-ρο οικόπεδο 260τμ δίπλα όλο μαζί 370.000€ ευκαιρία. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ μονοκατοικία 300τμ σε οικόπεδο 1.000τμ 900.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ διαμερίσματα 110τμ 30ετίας από 190.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ 2 οικόπεδα 1.000τμ 700.000€ έκαστο ζητούνται ακίνητα. SA-LES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ οικόπεδα από 275τμ έως 620τμ κοντά στη θάλασσα από150.000€ έως 260.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ 3 μονοκατοικίες κοντά στη θάλασσα 80τμ σε οικόπε-δο 225τμ 135.000€,63τμ σε οικόπεδο 235τμ 135.000€ και 75τμ σε οικό-πεδο 360τμ 260.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ μεζονέτες 95τμ και 105τμ ανεξάρτητες από 185.000€διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]

«ΠΡΩΤΕΥΣ»: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΑ) ΠΑΛΑΙΑ ΡΑΦΗΝΑ1. Διαμέρισμα, 70 τ.μ. 2 υ/δ, α’ ορόφουγωνιακό, πλήρως ανακαινισμένο, καλορι-φέρ, aircondition, 95.000 ευρώ.2. Διαμέρισμα 5 ετών 1ου ορόφου, 1υ/δ,52τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, a/c, 125.000ευρώ3. Μονοκατοικία 150 τ.μ. σε οικόπεδο250 τ.μ., χτίζει επιπλέον 120 τ.μ.. 385.000ευρώ.4. Νεόδμητο studio β’ ορόφου 28,5τ.μ. με35τ.μ.βεράντα αυτονομία, a/c, αποθήκη,75.000 ευρώ.5. Νεόδμητο διαμέρισμα β’ ορόφου 80τ.μ, 2 υπνοδωμάτια, αποθήκη, parking,θέα θάλασσα ,200.000 ευρώ6.Νεόδμητο διαμέρισμα β’ ορόφου, 2 υ/δ,90τ.μ. 200.000 ευρώΒ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ1. Νεόδμητο διαμέρισμα 45τμ, 4ου ορό-φου, άπλετη θέα θαλάσσης. Νοικιασμένο500 ευρώ ανά μήνα2. Ρετιρέ νεόδμητο 130τ.μ.,3 υ/δ, 2 park-ing κλειστό 30 τ.μ., αποθήκη 65 τ.μ., με-γάλα μπαλκόνια, bbq, πανοραμική θέαθαλάσσης. Τιμή 320.000 ευρώ.Γ) ΜΑΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ, ανακαινισμένοδιαμέρισμα 1ου ορόφου, 60τμ. Τιμή130.000 ευρώ.Δ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, εμπρός στη θά-λασσα1. δυάρι τελευταίου ορόφου, 115.000ευρώ.2. δυαράκι α΄ ορόφου 31τ.μ., 65.000 ευρώΕ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ διαμέρισμα, β'ορόφου, 7 ετών, 75 τ.μ., 2 υ/δ, αποθήκη,parking, θέα θάλασσα, 185.000 ευρώ.ΣΤ) ΝΗΡΕΑΣ νεόδμητα διαμερίσματα μεparking χωρίς ημιυπαίθριους: 1) 61τ.μ. 2υ/δ 165.000 ευρώ 2) 41τ.μ. 125.000 ευρώ.

2. ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣΑ) ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Άγιος Νικόλαος, γωνιακήμονοκατοικία 300τ.μ σε οικόπεδο600τ.μ, 460.000 ευρώΒ) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ, τριώροφημονοκατοικία 295τ.μ, 3 υ/δ +.playroom ,3μπάνια, 2 κλειστά parking, εξαιρετική θέαθάλασσα 650.000ευρώ.Γ) ΝΤΑΟΥ, πλήρως ανακαινισμένη μονο-κατοικία 60τ.μ. με κήπο, 2 υ/δ, parking,αποθήκη, καλοριφέρ, αυτοματισμοί145.000 ευρώ.Δ) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, 1. Οδός Ρούμελης, μονοκατοικία διώ-ροφη, σοβαντισμένη, 128+70τμ σε οικό-πεδο 476τμ, με θέα θαλάσσης (νεόδμητη,ανεξάρτητο ημιυπόγειο 70 τ.μ., ισόγειο 78τ.μ. και 1ος όροφος 50 τ.μ.), 330.000ευρώ.

2. παραλία, νεόδμητη μεζονέτα 160 τμ,αυτόνομη με δικό της κήπο 170τμ, 3 υ/δ,360.000 ευρώ.3. παραλία δυάρι, α’ ορόφου, 50τμ, απο-θήκη, parking, 130.000 ευρώ.4. Όμορφη μονοκατοικία με σοφίτα120τ.μ. σε οικόπεδο εντός σχεδίου275τ.μ. 205.000 ευρώ.Ε) ΡΑΦΗΝΑ 1. ΜΑΡΙΚΕΣ, ορειχαλκουργοί, μονοκα-τοικία, 300 τ.μ., οικόπεδο 500 τ.μ., (Ισό-γειο 100 τ.μ., 2 υ/δ, τζάκι και μεζονέτα, α'και β' όροφος, 200 τ.μ., 3 υ/δ, 3 μπάνια,τζάκι, 630.000 ευρώ.2. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ νομιμοποιημένηπαλαιά μονοκατοικία 75τ.μ. σε 250 μ. οι-κόπεδο, 120.000 ευρώ3. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, μονοκατοι-κία 80τ.μ. 2 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση, σεοικόπεδο 420τ.μ. Σ.Δ.06, 390.000 ευρώ.4. ΠΑΝΟΡΑΜΑ, Ραφήνας, (Αγ. Γεωρ-γίου), παλαιά νομιμοποιημένη μονοκατοι-κία 60τ.μ., 2 υ/δ, σε γωνιακό οικόπεδο350 τ.μ., θέα θαλάσσης, 150.000 ευρώ.5. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, αυτόνομη καιανεξάρτητη μεζονέτα, 100τμ, 3 υ/δ, μεδικό της κήπο, 200.000 ευρώ.

3. ΟΙΚΟΠΕΔΑΑ) ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Άγιος Νικόλαος, 300τ.μ.,πλησίον θαλάσσης, Σ.Δ 0,4, 140.000 ευρώΒ) Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, οικόπεδο 1.300 τ.μ.14 μ. πρόσοψη, κτίζει 400μ. 550.000ευρώ.Γ) GOLDEN COAST Παραλία γωνιακόοικόπεδο πάνω στο κύμα 5,5 στρέμματα1.550.000 ευρώ.Δ) ΡΑΦΗΝΑ1. Κέντρο, εντός σχεδίου, 250 τ.μ.,Σ.Δ.1,1, 270.000 ευρώ.2. Βελανιδιά, γωνιακό, κληροτεμάχιο,944 τ.μ. (14Χ70 μ.), 75.000 ευρώ3. Πευκώνας, γωνιακό, κληροτεμάχιο, αμ-φιθεατρικό με θέα και 30 ρίζες ελιές, 6,2στρέμματα, 330.000 ευρώ.4. Ορειχαλκουργοί, οικόπεδο 467 τ.μ.πλησίον παραλίας, Σ.Δ.04, 340.000 ευρώ.5. Στ. Πέρρη οικόπεδο 500τ.μ. (20Χ25)Σ.Δ. 1,1 550.000 ευρώ.6. Κόκκινο Λιμανάκι, οικόπεδο προβολήςμε θέα 860τ.μ. Σ.Δ. 0,6, 750.000 ευρώ7. Νέο Σχέδιο Ραφήνας, αμφιθεατρικό οι-κόπεδο, 330 τ.μ. Σ.Δ. 0,6 290.000 ευρώ8. Μαρίκες, οικόπεδο 311τμ, ΣΔ 04,150.000 ευρώ9. Μπλε Λιμανάκι, γωνιακό οικόπεδο300τμ, ΣΔ 06, 250.000 ευρώ.10. Κόκκινο Λιμανάκι, γωνιακό οικόπεδο320τμ, με οικοδομησιμότητα, πωλείται140.000 ευρώ.11. Κολυμβητήριο, κληροτεμάχιο 5,8στρέμματα με άδεια οικοδομής και θέαθαλάσσης, 650.000 ευρώ.

12. Αγ. Νικόλαος, μοναδικό γωνιακό οι-κόπεδο με άπλετη θέα ευβοϊκού 550τ.μ.Σ.Δ. 0,8, 1.080.000 ευρώ13. Παραλία Πρωτέα, γωνιακό αμφιθεα-τρικό οικόπεδο με θέα θαλάσσης 1.500τ.μ. Σ/Δ 0,9, 1.600.000 ευρώ.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙΑ) ΠΙΚΕΡΜΙ, επί Λ. Μαραθώνος, ισόγειοδιαμπερές κατάστημα 140τμ + υπόγειο50τμ, 480.000 ευρώ και ενοικίαση 1.750ευρώ / μήνα.Β) ΡΑΦΗΝΑ1. Δυο Συνεχόμενα γραφεία α' ορόφουπροσόψεως, νοικιασμένα με 1.050ευρώ/μήνα, 250.000 ευρώ2. Ισόγειο κατάστημα 20τμ + 25τμ υπό-γειο, σε εμπορικό κέντρο πλησίον κεντρι-κής πλατείας Ραφήνας, ενοικιάζεται 650ευρώ / μήνα και πωλείται 135.000 ευρώ.

5. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑ) ΡΑΦΗΝΑ1. ΝΗΡΕΑΣ διαμέρισμα 2ου ορόφου, 75τ.μ. 2 υ/δ, αυτονομία, 580 ευρώ.2. ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μεζονέτα πα-ραθαλάσσια, 100τ.μ. με κήπο 150τ.μ.,3υ/δ, αυτόνομη θέρμανση, 1.050 ευρώ τομήνα, ενοικιάζεται και για σεζόν.3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, μπροστά στηνθάλασσα, γωνιακό νεόδμητο διαμέρισμα3ου ορόφου, 90 τμ, 2 υ/δ, A/C, τζάκι.κλειστό parking. Τιμή 600 ευρώ / μήνα.4. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, ισόγειο δυάρι, μεαυτόνομη θέρμανση, τιμή 300 ευρώ καιστούντιο 270 ευρώ.5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ διαμέρισμα ρετιρέ75 τ.μ., 2 υ/δ, αυτονομία, κλειστό park-ing, τζάκι. 800 ευρώ.6 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ, Μεζονέτα 250τ.μ., 4 υ/δ, οικόπεδο 550 τ.μ. με εξαιρε-τική θέα θαλάσσης. 1600 ευρώ ανά μήνα.Ενοικιάζονται παραλαθαλάσσια επιπλω-

μένα διαμερίσματα και μονοκατοικίεςενός, δύο ή τριών δωματίων, με τηνημέρα ή την σαιζόν.

6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣΑ) ΡΑΦΗΝΑ1. ΝΗΡΕΑΣ, οικόπεδο 815 τ.μ. (15,20 Χ55,40 μ.), πωλείται ολόκληρο ή μισό καιαντιπαρέχεται.1. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, γωνιακό οικό-πεδο προβολής με θέα θαλάσσης 830 τ.μ.Σ/Δ 0,6 πωλείται ολόκληρο ή μισό και αν-τιπαρέχεται.2. ΣΤ. ΠΕΡΡΗ, οικόπεδο με θέα θαλάσσης500 τ.μ. (20Χ25) Σ/Δ 1,1 πωλείται και αν-τιπαρέχεται.

7. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑΑ) ΡΑΦΗΝΑ

1. ΠΡΩΤΕΑΣ, διαμέρισμα β’ ορόφου, 45τ.μ., 1 υ/δ, τζάκι, θερμοπομποί, aircondi-tion, parking, λίγα κοινόχρηστα, 80.000ευρώ2. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, νεόδμητο διαμέ-ρισμα γ’ ορόφου 54τ.μ. παραδοτέο σε 10μήνες, μεγάλο μπαλκόνι, θέα θαλάσσης,αποθήκη, parking, 160.000 ευρώ3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, σε ανακαινι-σμένη πολυκατοικία εμπρός στην θά-λασσα, διαμερίσμα ανακαινισμένο 60τ.μ.2 υ/δ, 1ου ορόφου και parking, 135.000ευρώ.4. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, διαμέρισμα 75τμ,β’ ορόφου, αυτονομία, τζάκι, ησυχία,πράσινο, 155.000 ευρώ.5. ΜΑΡΙΚΕΣ, νέο διαμέρισμα α’ ορόφουFull Extra 92 τ.μ., 2 υ/δ,2 wc,τζάκι, απο-θήκη, parking, 210.000 ευρώ.6. ΠΡΩΤΕΑΣ, παραλία υπό κατασκευήνοροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου με θέα θα-λάσσης 95τμ, 285.000ευρώ.7. ΝΗΡΕΑΣ, Πλατεία γωνιακό διαμέρι-σμα Δ’ ορόφου 52τμ, 2 υ/δ με θέα και εγ-γύτητα θαλάσσης,135.000 ευρώ.8. Παραλία ΠΡΩΤΕΑ, οδός ΘΑΛΕΙΑΣ,μοναδικό διαμέρισμα εμπρός στην θά-λασσα, τελευταίου ορόφου 87 τ.μ. 2 υ/δ,τζάκι, ανακαινισμένο, 320.000 ευρώ.Β) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ1. (Αγ. Κων/νος) νεόδμητο ισόγειο, αυτό-νομο διαμέρισμα, 60τμ, 2 υ/δ, με κήπο,αποθήκη, τζάκι, parking, 170.000 ευρώκαι άνω ορόφου 140.000 ευρώ.2. Παραλία, οδός Ποσειδώνος, 20 μ. απότην παραλία, γωνιακή νεόδμητη μεζο-νέτα, 140 τ.μ., 4 υ/δ, 3 μπάνια, σε οικό-πεδο 800 τ.μ., με υπόλοιπο συντελεστήδόμησης, 690.000 ευρώ.3. Σε μικρό συγκρότημα δίπλα στην θά-λασσα, μεζονέτες Α. 100 τ.μ. 210.000ισόγειο νεόδμητο διαμέρισμα 48 τ.μ., 1υ/δ, αυτονομία, τζάκι αποθήκη, parking,110.000 ευρώ. Γ). ΖΟΥΜΠΕΡΙ, Μεζονέτα 8 ετών, 112τ.μ., 4 υ/δ, 2 μπάνια, κλιματισμός, αυτό-νομη θέρμανση, πλησίον θαλάσσης.275.000 ευρώ.

8. ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣΑνταλλάσσονται οικόπεδα εντός σχεδίουμε έτοιμα διαμερίσματα συν μετρητά

9. ΖΗΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝΖητείται ρετιρέ, 80-100 τ.μ., με θέα καιεγγύτητα στην θάλασσα για ενοικίαση.

ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ/ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ/

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ BEST VALUE FOR MONEY

«ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Γ. ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ Τηλ. 697 27 028 28

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

14//

Page 15: 377 17/12/2010

//15ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Κατάστημα 60 τ.μ. στηνΑρτέμιδα, με μεγάλη πρόσοψη, καινούρ-γιο, υπερυψωμένο ισόγειο, ενοίκιο στα-θερό για 2 έτη. Τιμή 580 €.Τηλ.6944656813 ● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα,75 τ.μ., σε καλή κατάσταση, πίσω από τογήπεδο, στην Παλιά Λούτσα.Τηλ.6978957819.●ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται γραφείοηλιόλουστο 50 τ.μ. σε ημιόροφο κτίριογραφείων-καταστημάτων, στο κέντροτης Αρτέμιδας, με κουζίνα και wc. τιμή450 ευρώ, τηλ. 6948382721 (από 17:00έως 21:00). ● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Βραυρώνα ενοικιάζεταικατάστημα 30 τ.μ. Λ. Βραυρώνος, τηλ.22940 49997.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται στο κέντρογκαρσονιέρα στον 2ο όροφο, τηλ.6932256230.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται ημιυπό-γειος χώρος, με παράθυρα, καινούργιο,100 τ.μ. τιμή 250 ευρώ,τηλ.6944656813.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα400 τ.μ. στο κέντρο της Αρτέμιδας, πλη-σίον SUPER MARKET “ATLANTIC”μεγάλο parking & χώρο άνετο μπροστά.τηλ. 2106633625.●ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα60 τ.μ. με μεγάλη πρόσοψη, καινούρ-γιο. Τιμή 550 €. Τηλ.6944656813 ● ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ενοικιάζεται μονοκα-τοικία, με καλοριφέρ, σε καλό οικόπεδο.Τηλ 697 3273 332 & 22940 94166.● ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, επί της Λ. Μαραθώ-νος, στην κεντρική πλατεία, ενοικιάζε-ται κατάστημα 170τ.μ. ισόγειο και100τ.μ. υπόγειο, τηλ. 2294066492 &6936155563.● ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ενοικιάζεται άνω όρο-φος διπλοκατοικίας μέσα στα πεύκα , 2υ/δ, ενιαία σαλονο-τραπεζαρία, μεγάλεςβεράντες, αυτόνομη θέρμανση, aircondi-tion, πλήρες επιπλωμένο ή μη. Τιμή επι-πλωμένου 650 ευρώ και μη 600 ευρώ. Τ.22940 91186, 6983261724 ● ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ενοικιάζεται ισόγειοδιαμέρισμα, 55 τ.μ. πρόσφατα ανακαινι-σμένο, με aircondition, συρόμενα παρά-θυρα αλουμινίου, ασφαλείας με σίτες, 50μ. από το λιμανάκι, τιμή 350 ευρώ.Τηλ.22940 98655, 6932965007 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται μονοκατοικίαανεξάρτητη, 85 τ.μ. σε οικόπεδο 400τ.μ.,

τζάκι, καλοριφέρ, A/C, ηλιακός, αυλή,B.B.Q, κήπος, parking, αποθήκη, Τηλ..6937044419 ● ΡΑΦΗΝΑ, παλαιά Ραφήνα. Ενοικιάζε-ται 2άρι, 56 τ.μ., ανακαινισμένο με και-νούργια κουζίνα και ντουλάπια, τριμμέναμάρμαρα και βαμμένο, σε αρίστη κατά-σταση, μπαλκόνι με θέα στον Βουτζά.Τηλ. 22940 76626, 6974376331,6976898942 ● ΡΑΦΗΝΑ, Μπλέ Λιμανάκι,ενοικιάζον-ται 2 οροφοδιαμερίσματα, 1ου και 2ουορόφου, 55 τ.μ. έκαστον. Τηλ.6936010956 ● ΡΑΦΗΝΑ, Δώμα 17 τ.μ. με μεγάλη τα-ράτσα. Δαβάκη Πίνδου & Εθνικής Αντι-στάσεως, Κέντρο Ραφήνας. Τ. 22494031159, 6946272648 ● ΡΑΦΗΝΑ, 3αρι, νεόδμητο, υπερπολυ-τελές,, 2 κρεβατοκάμαρες, 2 αποθήκες,τζάκι, κλειστή θέση στάθμευσης, θέαστην πισίνα και στον κήπο. Ελ. Βενιζε-λου 54. Τ. 6932492421 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται 3άρι πρώτουορόφου, οδός Κανέλου Δεληγιάννη 12,τηλ. 2294077836, 6995737387● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντρο επίτης πλατείας Πλαστήρα αρ. 21, διαμέρι-σμα 2ου ορόφου, 50 τ.μ. πλήρως ανακαι-νισμένο ενοικιάζεται για επαγγελματικήχρήση. Τηλ. 2294023222 ή 69343211128ή 6936457823● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημαστην πλατεία Κτηματολογίου ,80τ.μ ισό-γειο, 36τ.μ υπόγειο,35τ.μ πατάρι, τηλ22944900689, 2294022751● ΡΑΦΗΝΑ, διαμέρισμα 1ου ορόφου65τμ. Στο κέντρο. Τηλ.22940 24400 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται οροφοδιαμέρι-σμα 135 τ.μ. σαλόνι, κουζίνα, 3υ/δ, τζάκι,αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη, τηλ.6944352944, 6942010743.● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα120 τ.μ. γωνιακό, ανακαινισμένο σε κεν-τρικό δρόμο parking, κατάλληλα για ια-τρεία, γραφεία, κλπ. δίδεται και το μισό,

τηλ. 6947 83 2545●Ραφήνα, ενοικιάζεται κατάστημα 220τ.μ. καινούργιο, ισόγειο, πατάρι 170τ.μ.υπόγειο 220 τ.μ., με γκαράζ, με ξεχωρι-στή είσοδο τροφοδοσίας, 50 μ. από κεν-τρική πλατεία, τηλ. 6947 83 2545●Ραφήνα, εντός σχεδίου οροφοδιαμερί-σμα, 135τ.μ., σαλόνι, τζάκι, κουζίνα,3υ/δ, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, απο-θήκη, τηλ. 6944352944, 6942010743.205670.● ΡΑΦΗΝΑ, Μπλέ Λιμανάκι,ενοικιάζον-ται 2 οροφοδιαμερίσματα, 1ου και 2ουορόφου, 55 τ.μ. έκαστον. Τηλ.6936010956 ● ΡΑΦΗΝΑ, Πανόραμα, ενοικιάζεταιδιαμέρισμα 80τ.μ. πρώτου ορόφου σε δι-πλοκατοικία 20ετίας,με τζάκι με αυτό-νομη θέρμανση και ηλιακό,φωτεινό καιμε θέα, οικογενειακό περιβάλλον 400ευρώ. Τηλ. 2294025371, 6945336454.● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντρο νε-όδμητο κτίριο 2ος όροφος γραφείο 96τ.μ.1ος όροφος 2 γραφεία 54 και 42 τ.μ. ισό-γειο κατάσταμα 140 τ.μ. υπαίθριο park-ing και υπόγειο γκαράζ ενοικιάζεταιολόκληρο ή τμηματικά. Τηλ. 2294023222ή 69343211128 ή 6936457823 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημαστην πλατεία Κτηματολογίου ,80τ.μ ισό-γειο, 36τ.μ υπόγειο, 35τ.μ πατάρι, τηλ22944900689, 22940 22751● ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ουορόφου σε καλή τοποθεσία, 2υ/δ, σαλόνι,κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο, αποθήκηκαι μεγάλες βεράντες. Τηλ 210 6630478& 6932736974.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, πωλείται οικία 140 τ.μ.με μερικές ελείψης, σε οικόπεδο 250 τ.μ.με δένδρα, 200μ. από την θάλασσα, στηνοδό Κανάρη & Μιαούλη, πάροδος Υπα-παντής, κ. Κώστας. Τηλ.6976331476.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Αλυκή, πωλείται οικό-πεδο 220 τ.μ. με δένδρα, 200μ. πλησίονθάλασσας και συγκοινωνία. Τιμή 65.000ευρώ. Τηλ. 22940 84868, 6948183838(από 20:00-21:00)● ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, πωλείται ή ενοικιάζε-ται, μονοκατοικία 80τ.μ. σε οικόπεδο 218τ.μ., 2 υ/δ, σε υπό ένταξη περιοχή, σεκαλή κατάσταση, με καλοριφέρ, μπόιλερ,ηλιακό, μπάρμεκιου, χωριάτικο φούρνο.Τιμή ενοικίου 450 ευρώ, Τιμή πωλήσεως150.000 ευρώ. Τηλ. 210 8964294,6944758426.

● ΡΑΦΗΝΑ, μπλε Λιμανάκι, πωλείταιδιαμέρισμα 71 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτιαδευτέρου ορόφου σε τριώροφη πολυκα-τοικία πενταετίας. Απεριόριστη θέα θά-λασσα και βουνό, θέση στάθμευσης,αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, Α/C και τέν-τες. Αποκλείονται μεσίτες. Τηλ.6944931624 ● ΡΑΦΗΝΑ, πωλείται μονοκατοικία διώ-ροφη με δύο ανεξάρτητα πολυτελή δια-μερίσματα 80 τ.μ. έκαστο, σε οικόπεδο30 τ.μ. Τιμή 220.000 ευρώ. Τηλ. 2294084868, 6948183838 (από 20:00-21:00) ● ΡΑΦΗΝΑ, πωλείται 2άρι, 37 τ.μ., αυ-τόνομη θέρμανση, κήπο με οπωροφόραδένδρα, στον ακάλυπτο. ΔημοσθένουςΚαλιμκέρη 21, Ραφήνα. Τιμή συζητήσιμη60.000 €, Τηλ. 210 9431002 (μετά τις18:00), 6976026624.● ΣΠΑΤΑ, στους Μυκιναϊκούς τάφουςπενταόροφο, 580 τ.μ., στα σοβατίσματα,κοντά σε Αεροδρόμιο και Προαστιακό,

μόνο 420.000 ευρώ. (όχι Μεσήτες)Τηλ.6940407316.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

● Γερμανικά από Γερμανίδα με μεγάληπείρα, για όλους. Παραδίδονται μαθή-ματα για αρχαρίους, πρακτική εξάσκησησυνομιλίας και Ταχύρρυθμα εντατικά μα-θήματα. Τηλ. 694 4816 985● Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα Αρ-χαίων, Νέων Ελληνικών, Λατινικών καιΙστορία. Αναλαμβάνει προετοιμασία μα-θητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.Τηλ.6974155417 ● Φυσικός με φροντιστηριακή εμπειρίαπαραδίδει μαθήματα φυσικής Χημείαςκαι Μαθηματικών. Ειδική προετοιμασίαγια εξετάσεις. Τηλ. 6977530392 ● Καθηγήτρια Μουσικής, Αριστούχοςαπόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, παραδί-δει μαθήματα πιάνου και θεωρεία μουσι-κής . Τιμές προσιτές. Τηλ.6944742280(03,10/09/10)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

● Τακτοποιήσεις ημιυπαιθρίων χώρων καιάλλων υπερβάσεων δόμησης. Ενημέρωσηκαι πλήρης ανάληψη εργασιών από τοπο-γράφο μηχανικό ΕΜΠ. Τηλ.6936646082

● Channeling αναδρομές, συμβουλευτικός

οραματισμός, συμπαντικές απαντήσεις γιαθέματα μεταφυσικά, υγείας, οικονομικά, νο-μικά, επαγγελματικά, ερωτικά. Ανώτερηπληροφόρηση μέσω των Ακασικών Αρ-χείων. Οι συνεδρίες γίνονται τηλεφωνικά.Τ. 6984342092

● Έμπειρη κυρία αναλαμβάνει ράψιμοκουρτινών, καλυμμάτων, ρούχων, κα Φω-τεινή. Τηλ. 6945298833

● Κυρία Ελληνίδα με πολυετή πείρα, μηκαπνίστρια, αναλαμβάνει φροντίδα παιδιώνοποιασδήποτε ηλικίας. Διαθέτει αυτοκί-νητο. Εξαιρετικές συστάσεις. (προτιμών-ται πρωινές ώρες.) Τηλ.6907913285

● Ελληνίδα κυρία με ΙΧ για φροντίδα ηλι-κιωμένων, φύλαξη/μελέτη παιδιών, μα-γείρεμα, σιδέρωμα, ελεύθερο ωράριο,εκτός Σαββατοκύριακου. Τηλ.6947358335

● Ελληνίδα αναλαμβάνει με υπευθυνότη-τα και εμπειρία την φροντίδα παιδιών,πρωινές ή απογευματινές ώρες, περιοχήΑνατολικής Αττικής. Συστάσεις διαθέσιμες.Τηλ.6973266860.

● Έμπειρη κυρία, προσφέρει φροντίδα σεπαιδιά και ηλικιωμένους, μη καπνίστρια,καθαριότητα, μαγείρεμα, σιδέρωμα, ελεύ-θερο ωράριο, ημερήσια και με την ώρα.Τηλ. 6998121703 (05,12,19,26/11,03/12)

● Κυρία Ελληνίδα με Ι.Χ. αναλαμβάνει φύ-λαξη-μελέτη παιδιών, μαγείρεμα, σίδερο,από Δευτέρα έως Παρασκευή ωράριο απο-γευματινό ή πρωινό, στην Ραφήνα ή γύρωπεριοχές. τηλ. 6947358335.

● Ελληνίδα προσφέρει φροντίδα σε παιδιάκαι ηλικιωμένους, άριστες συστάσεις.Τηλ.6945195903

● Αναλαμβάνω τη φύλαξη και την περι-ποίηση κατοικίδιων σκυλιών, είτε στονχώρο σας, είτε στο δικό μου χώρο. Διαθέ-τω μεγάλη εμπειρία, αγάπη και υπομονή μεμεγάλη υπευθυνότητα στο έργο μου. Τιμέςφιλικές, προτιμητέοι κάτοικοι Ανατολι-κής Αττικής. Πληροφορίες κ. Θεοδοσίατηλ. 6981443074.

● Αισθητικός με μεγάλη εμπειρία προ-σφέρει θεραπευτικό, μυοχαλαρωτικό μα-σάζ καθώς επίσης περιποίηση προσώπουκαι σώματος κατ’ οίκων. Τηλ. 6983250464(απογευματινές ώρες)

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΕΚΤΙΜΗΤΕΣΑΚΙΝΗΤΩΝ

www.souladonis.gr

ΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ????

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!

ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣΣΑΣ

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected] –www.souladonis.gr

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κάθετη Μονάδα Υπηρεσιών

●Πωλήσεις Ακινήτων

●Αγορές - Κατασκευές

●Ανακαινίσεις Διαμερισμάτων

●Αντιπαροχές

●Μισθώσεις Ακινήτων

●Επαγγελματικοί χώροι

●Αγροτεμάχια - Εκτάσεις

●Τεχνική - Νομική Υποστήριξη

●Συμβολαιογραφική Υποστήριξη

●Εκτιμήσεις Ακινήτων

●Έκδοση Στεγαστικών Δανείων

●Ένταξη στο Αναπτυξιακό

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected]

www.souladonis.gr

Μπλε Λιμανάκι. πωλείται διαμέρισμα71 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια δευτέρουορόφου σε τριώροφη πολυκατοικία πεν-ταετίας. Απεριόριστη θέα θάλασσα καιβουνό, θέση στάθμευσης, αυτόνομηθέρμανση, τζάκι, Α/C και τέντες. Απο-κλείονται μεσίτες. Τηλ. 6944931624

Έμπειρη κοπέλα, Πτυχιούχος Αγγλικήςκαι Γαλλικής Γλώσσας παραδίδει μα-θήματα και σε παιδιά με μαθησιακές δυ-σκολίες και δυσλεξία. Τηλ.6978588903

//15

Page 16: 377 17/12/2010

Φέτος, αντί ευχετηρίων καρτών & ημερολογίων, το Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. αποφάσισε

να συνδράμει οικονομικά την ανθρωπιστική οργάνωση “Γιατροί χωρίς Σύνορα”.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. σας εύχεται

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος και Δημιουργικός

Ο Νέος Χρόνος!Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος,

τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.