αρκαδικεσ ειδησεισ Pdf 14 7-2010

1
ÇÌÅÑÇÓÉÁ ÐÏËÉÔÉÊÇ ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÇÓ ÁÑÊÁÄÉÁÓ * ÅÔÏÓ 10ï *ÁÑ. ÖÕË 2398 ÔÉÌÇ 0.30 Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 ΤΡΙΠΟΛΗ Αρ.Α.2 ÅéäÞóåéò ÅéäÞóåéò Á Ñ Ê Á Ä É Ê Å Ó Σας ενημερώνουμε ότι λόγω θερινών διακοπών η Εφημερίδα μας , θα παραμείνει κλειστή από 09 έως 15 Αυγούστου 2010. Σας ευχαριστούμε Εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από την τσακώνικη παράδοση Έξι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τους θησαυρούς της τσακώνικης πα- ράδοσης -δωρική διάλεκτος,υφαντική,αρχιτεκτονική,χορός - αλλά και το μονα- δικό οικοσύστημα του Πάρνωνα. Οι εικαστικοί συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών που εγκαι- νιάζει φέτος ο Δήμος Λεωνιδίου με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κλη- ρονομιάς και του φυσικού πλούτου της περιοχής. Θα εργαστούν,θα εκθέσουν τα έργα τους και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ανοι- κτές στο κοινό στον Πύργο Τσικαλιώτη,ένα καστρόσπιτο του 1808, στο Λεωνί- διο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ,απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Λεω- νιδίου 2757-360202 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεωνιδίου www.leonidio.gr Χορηγός διοργάνωσης: illy cafe Χορηγός επικοινωνίας: www.myprecious.gr Α ζάμε το Τσικαλιώτα! (Πάμε στον Τσικαλιώτη!) 6-16 Αυγούστου 2010,Πύργος Τσικαλιώτη, Λεωνίδιο. Εργαστήρια, εκθέσεις κι ομιλίες με τη συμμετοχή έξι εικαστικών: Angelika Jaekel, Κολωνία Καλλιρρόη Κατσαφάνα, Σπάρτη Ευαγγελία Μπίζα, Αθήνα Ευγενία Παπαδοπούλου, Αθήνα Λία Πέτρου, Αθήνα Επιμελείται και συμμετέχει η Λουκία Ρίτσαρντς, Αθήνα Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι νομαρχίες Με κεντρικό θέμα την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοι- κήσεων συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοική- σεων Ελλάδας. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα των Νομαρχιών μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η εύ- ρυθμη λειτουργία του θεσμού και η κατά το δυνατόν αταλάντευτη μετάβαση στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης την 1 Ιανουαρίου του 2011. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ, να αποσταλούν εκ νέου επιστολές στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Κυ- ρίως να υπάρξει άμεσα συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί τους καθώς οι Ν.Α αδυνατούν να καταβάλουν τις δαπάνες λειτουργίας τους με ότι αυτό συνεπάγεται. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ Από τη Νομαρχία στους δήμους Μέχρι τις 8 Αυγούστου πρέπει να έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις ο Περιφερειάρχης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία E πείγον έγγραφο «έφυγε» από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την γενική γραμ- ματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας. Το έγγραφο αυτό αφορούσε ουσιαστικά τη διαδικασία που θα ακο- λουθηθεί για να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις των υπαλλήλων της νομαρχίας προς τους δήμους. Οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» φέρνουν στη δημοσιότητα το περιχεόμενο αυτού του επείγοντος εγγράφου που αφορά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και στη δική μας περιοχή. Λεπτομέρειες στη σελίδα 8.

Transcript of αρκαδικεσ ειδησεισ Pdf 14 7-2010

ÇÌÅÑÇÓÉÁ ÐÏËÉÔÉÊÇ

ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇ

ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ

ÔÇÓ ÁÑÊÁÄÉÁÓ

* ÅÔÏÓ 10ï

*ÁÑ. ÖÕË 2398

ÔÉÌÇ € 0.30

Τετάρτη 14

Ιουλίου 2010

ΤΡΙΠΟΛΗ

Αρ.Α.2

ÅéäÞóåéòÅéäÞóåéòÁ Ñ Ê Á Ä É Ê Å Ó

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω θερινών διακοπών η Εφημερίδα μας , θα παραμείνεικλειστή από 09 έως 15 Αυγούστου 2010.

Σας ευχαριστούμε

Εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από την τσακώνικη παράδοση

Έξι εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από τους θησαυρούς της τσακώνικης πα-ράδοσης -δωρική διάλεκτος,υφαντική,αρχιτεκτονική,χορός - αλλά και το μονα-δικό οικοσύστημα του Πάρνωνα.Οι εικαστικοί συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών που εγκαι-νιάζει φέτος ο Δήμος Λεωνιδίου με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κλη-ρονομιάς και του φυσικού πλούτου της περιοχής.Θα εργαστούν,θα εκθέσουν τα έργα τους και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ανοι-κτές στο κοινό στον Πύργο Τσικαλιώτη,ένα καστρόσπιτο του 1808, στο Λεωνί-διο.Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ,απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Λεω-νιδίου 2757-360202 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεωνιδίου www.leonidio.grΧορηγός διοργάνωσης: illy cafe Χορηγός επικοινωνίας: www.myprecious.grΑ ζάμε το Τσικαλιώτα! (Πάμε στον Τσικαλιώτη!) 6-16 Αυγούστου 2010,ΠύργοςΤσικαλιώτη, Λεωνίδιο.Εργαστήρια, εκθέσεις κι ομιλίες με τη συμμετοχή έξι εικαστικών:Angelika Jaekel, ΚολωνίαΚαλλιρρόη Κατσαφάνα, ΣπάρτηΕυαγγελία Μπίζα, ΑθήναΕυγενία Παπαδοπούλου, ΑθήναΛία Πέτρου, ΑθήναΕπιμελείται και συμμετέχει η Λουκία Ρίτσαρντς, Αθήνα

Σε δυσχερή οικονομική κατάσταση βρίσκονταιοι νομαρχίες

Με κεντρικό θέμα την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοι-κήσεων συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοική-σεων Ελλάδας. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα των Νομαρχιών μέχρι την ολοκλήρωση τηςπαρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η εύ-ρυθμη λειτουργία του θεσμού και η κατά το δυνατόν αταλάντευτη μετάβαση στο θεσμότης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης την 1 Ιανουαρίου του 2011.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ, να αποσταλούν εκνέου επιστολές στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Κυ-ρίως να υπάρξει άμεσα συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί τους καθώς οι Ν.Ααδυνατούν να καταβάλουν τις δαπάνες λειτουργίας τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Από τη Νομαρχία στους δήμους

Μέχρι τις 8 Αυγούστου πρέπει να έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις ο Περιφερειάρχης

για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

E πείγον έγγραφο «έφυγε» από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την γενική γραμ-ματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προς τη Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΑρκαδίας. Το έγγραφο αυτό αφορούσε ουσιαστικά τη διαδικασία που θα ακο-

λουθηθεί για να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις των υπαλλήλων της νομαρχίας προς τουςδήμους. Οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» φέρνουν στη δημοσιότητα το περιχεόμενο αυτού τουεπείγοντος εγγράφου που αφορά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και στη δική μας περιοχή.

Λεπτομέρειες στη σελίδα 8.