αρκαδικεσ ειδησεισ Pdf 23 7-2010

1
ÇÌÅÑÇÓÉÁ ÐÏËÉÔÉÊÇ ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÇÓ ÁÑÊÁÄÉÁÓ * ÅÔÏÓ 10ï *ÁÑ. ÖÕË 2405 ÔÉÌÇ 0.30 Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 ΤΡΙΠΟΛΗ Αρ.Α.2 ÅéäÞóåéò ÅéäÞóåéò Á Ñ Ê Á Ä É Ê Å Ó Το κουκλοθέατρο «ταξιδεύει» από αύριο στο Λεωνίδιο Ο Δήμος Λεωνιδίου και η ομάδα κουκλοθέα- τρου Κοκου-Μουκλό σας προσκαλούν στο 2ο παιδικό τριήμερο φεστιβάλ κουκλοθέατρου που διοργανώνεται στο χώρο του Δημοτικού σχο- λειού Λεωνιδίου από 24 - 26 Ιουλίου 2009. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθημερινά θα λειτουργεί έκθεση όπως και εργαστήρια κατα- σκευών για μικρούς και μεγάλους από τις 18.30 – 20.30 ενώ θα δοθούν και δυο παραστάσεις κουκλοθέατρου: Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 20.30 η παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»,και την Κυριακή 26 Ιουλίου την ίδια ώρα η παράσταση «Ονειροπαγίδα». Η Είσοδος είναι Ελεύθερη. Λ ίστα των αποβλήτων που συχνότερα απορρίπτονται στη θάλασσα, τη διάρκεια ζωής τους, καθώς και τις επιπτώ- σεις αυτών στα θαλάσσια οικοσυστήματα έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις WWF Hellas και Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. «Μπορεί το 2010 να έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλό- τητας, όμως τα μοναδικά θαλάσσια είδη που φαίνεται να επιβιώνουν και μάλιστα σταθερά να αυξάνονται στο θαλάσσιο οι- κοσύστημα είναι δυστυχώς τα σκουπίδια μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τα στοιχεία για τα στερεά απόβλητα που απαντώνται στους ωκεανούς του κόσμου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σελίδα 8. Προχωρούν έργα οδοποιίας στην Τρίπολη Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά του έργο «ΟΔΟΠΟΟΙΑ Δ.Δ.ΤΡΙΠΟ- ΛΗΣ». Οι εργασίες αφο- ρούν ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στις δημοτικές οδούς του παλιού σχε- δίου πόλης που έχουν υποστεί φθορές, όσο και της πολεοδομικής επέ- κτασης του σχεδίου πόλης της Τρίπολης. Αυτή τη στιγμή οι εργα- σίες ασφαλτόστρωσης βρίσκο-νται σε εξέλιξη στις οδούς Λυκούργου, Κύπρου Παμπούκη, Ερυμάνθου και Χατζη- χρήστου. Ο Δήμος Τρίπολης ζητά την κατανόηση των πολι- τών λόγω των κυκλοφο- ριακών ρυθμίσε-ων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Σας ενημερώνουμε ότι λόγω θερινών διακοπών η Εφημερίδα μας , θα πα- ραμείνει κλειστή από 09 έως 15 Αυγούστου 2010. Σας ευχαριστούμε «ΑΠΕΙΛΗ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε και για την παραλιακή Αρκαδία … για τα οικοσυστήματα και την υγεία

Transcript of αρκαδικεσ ειδησεισ Pdf 23 7-2010

Page 1: αρκαδικεσ ειδησεισ Pdf 23 7-2010

ÇÌÅÑÇÓÉÁ ÐÏËÉÔÉÊÇ

ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÇ

ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ

ÔÇÓ ÁÑÊÁÄÉÁÓ

* ÅÔÏÓ 10ï

*ÁÑ. ÖÕË 2405

ÔÉÌÇ € 0.30

Παρασκευή 23

Ιουλίου 2010

ΤΡΙΠΟΛΗ

Αρ.Α.2

ÅéäÞóåéòÅéäÞóåéòÁ Ñ Ê Á Ä É Ê Å Ó

Το κουκλοθέατρο«ταξιδεύει» από αύριο

στο Λεωνίδιο Ο Δήμος Λεωνιδίου και η ομάδα κουκλοθέα-τρου Κοκου-Μουκλό σας προσκαλούν στο 2οπαιδικό τριήμερο φεστιβάλ κουκλοθέατρου πουδιοργανώνεται στο χώρο του Δημοτικού σχο-λειού Λεωνιδίου από 24 - 26 Ιουλίου 2009.Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθημερινά θαλειτουργεί έκθεση όπως και εργαστήρια κατα-σκευών για μικρούς και μεγάλους από τις 18.30– 20.30 ενώ θα δοθούν και δυο παραστάσειςκουκλοθέατρου:Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 20.30 η παράσταση«Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο ΜεγάλοΔάσος»,και την Κυριακή 26 Ιουλίου την ίδιαώρα η παράσταση «Ονειροπαγίδα».Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Λ ίστα των αποβλήτων που συχνότερα απορρίπτονται στη θάλασσα, τη διάρκεια ζωής τους, καθώς και τις επιπτώ-σεις αυτών στα θαλάσσια οικοσυστήματα έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Μη Κυβερνητικές ΟργανώσειςWWF Hellas και Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. «Μπορεί το 2010 να έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλό-

τητας, όμως τα μοναδικά θαλάσσια είδη που φαίνεται να επιβιώνουν και μάλιστα σταθερά να αυξάνονται στο θαλάσσιο οι-κοσύστημα είναι δυστυχώς τα σκουπίδια μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τα στοιχεία για τα στερεά απόβλητα πουαπαντώνται στους ωκεανούς του κόσμου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Σελίδα 8.

Προχωρούν έργα οδοποιίας στην ΤρίποληΜε γρήγορους ρυθμούς

προχωρά του έργο«ΟΔΟΠΟΟΙΑ Δ.Δ.ΤΡΙΠΟ-ΛΗΣ». Οι εργασίες αφο-ρούν ασφαλτοστρώσειςπου πραγματοποιούνταιτόσο στις δημοτικέςοδούς του παλιού σχε-δίου πόλης που έχουνυποστεί φθορές, όσο καιτης πολεοδομικής επέ-κτασης του σχεδίουπόλης της Τρίπολης.Αυτή τη στιγμή οι εργα-σίες ασφαλτόστρωσηςβρίσκο-νται σε εξέλιξηστις οδούς Λυκούργου,Κύπρου Παμπούκη,Ερυμάνθου και Χατζη-χρήστου.Ο Δήμος Τρίπολης ζητάτην κατανόηση των πολι-τών λόγω των κυκλοφο-ριακών ρυθμίσε-ων πουθα πραγματοποιηθούνμέχρι να ολοκληρωθείτο έργο.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω θερινών διακοπών η Εφημερίδα μας , θα πα-ραμείνει κλειστή από 09 έως 15 Αυγούστου 2010.

Σας ευχαριστούμε

«ΑΠΕΙΛΗΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε και για την παραλιακή Αρκαδία

… για τα οικοσυστήματα και την υγεία