Ιστορίες Β2 τάξη

15
1 Β2 2 ο Δημοτικό Σχολείο

Transcript of Ιστορίες Β2 τάξη

Page 1: Ιστορίες Β2 τάξη

1

Β2

2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Page 2: Ιστορίες Β2 τάξη

1. Ο παππούς διηγείται ιστορίες, Γιώργος Κούρτης Ο παππούς είπε μια μέρα να πει μια ιστορία στο εγγονάκι του. Ο παππούς ξεκινά:- Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η πρασινοσκουφίτσα…- Όχι παππού, η κοκκινοσκουφίτσα!- Α ναι! Η κοκκινοπαρδαλίτσα!- Όχι παππού, η κοκκινοσκουφίτσα!- Άσε με να τελειώσω την ιστορία! Μια μέρα πήγε στο σπίτι της για να πάρει τις μπριζόλες για να τις δώσει στη θεία Καμηλοπάρδαλη. Όπως πήγαινε στο δρόμο, συνάντησε την αρκούδα ζογκλέρ. Η αρκούδα τη ρώτησε όλες τις προπαίδειες, για να την αφήσει να περάσει. Αφού τις είπε όλες συνέχισε το δρόμο της. Όταν έφτασε στο σπίτι της θείας της, ήταν εκεί κι ο Καραγκιόζης μαζί με τα παιδιά του. Ξαφνικά έφτασε κι ο λύκος και τους έφαγε όλους. Όμως εκείνη τη στιγμή περνούσε ο Μορφονιός από εκεί και έριξε στον λύκο με το ντουφέκι του. Και τους ελευθέρωσε όλους. Τέλος!Τότε το εγγονάκι άρχισε να λέει την ιστορία από την αρχή. Ο παππούς από την κούραση αποκοιμήθηκε!

2. Η τρελομαγισσούλα, Κλεονίκη ΚωνσταντοπούλουΜια φορά κι έναν καιρό ήταν η Τρελομαγισσούλα που είχε μια μηλιά στη μύτη της και μαύρα μαλλιά. Μια μέρα, επειδή είχε κουραστεί από τα πολλά μαγικά, αποφάσισε να πάει ένα μακρινό ταξίδι. Αλλά για να πάει εκεί, έπρεπε να έχει τη μαγική της σκούπα. Και τότε είπε: «Άμπρα κατάμπρα!!!». Αλλά αντί για τη σκούπα, εμφανίστηκε μια κούπα. Η Τρελομαγισσούλα χαμογέλασε: «Χα, χα,χα!!! Τι μπέρδεμα!!! Ας πάρω τώρα τη μαγική μου κούπα κι ας ξεκινήσω για την Τρελοχώρα». Στο δρόμο συνάντησε έναν τρελολύκο. «Γεια σου. Θέλω να βρω ένα

τρελοξενοδοχείο, για να κάνω διακοπές και εξάσκηση στα μαγικά μου», του είπε. «Ααα!!! Θα σου βρω εγώ ένα!!! Προς το παρόν μπορείς να μείνεις στο σπίτι μου», απάντησε ο τρελολύκος. Την επόμενη μέρα της βρήκε ένα όμορφο ξενοδοχείο. Η Τρελομα-

2

Page 3: Ιστορίες Β2 τάξη

γισσούλα ήταν πολύ χαρούμενη που μπορούσε ξεκούραστη να κάνει τα μαγικά της. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

3. Το πιο αστείο ποδόσφαιρο, Ηλίας ΛαγόςΜια μέρα η ομάδα των φρούτων είχε αγώνα ποδοσφαίρου. Πήγαν στο γήπεδο των λαχανικών, για να παίξουν εναντίον τους. Τα λαχανικά είχαν τον καλύτερο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα. Ο διαιτητής σφύριξε και άρχισε ο αγώνας. Ο Ρούλης ο Πορτοκαλούλης έχει την μπάλα. Ο Λάκης ο Καροτάκης τρέχει να την πάρει. Μετά από λίγο ο Μάκης ο Κερασάκης τριπλάρει όλους τους αντίπαλους, τριπλάρει και τον τερματοφύλακα και βάζει το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάκης ο Κερασάκης είναι μόνος του με τον τερματοφύλακα και πετυχαίνει οριζόντιο δοκάρι. Διαμαρτύρεται για γκολ. Ο διαιτητής του δίνει κόκκινη κάρτα. Ύστερα ο καλός τους παίχτης ο Τάκης ο Μπανανάκης πέφτει κάτω και λέει: «Πέθανα!!!». Και ο αγώνας τελειώνει 0-1.

4. Ο Καραγκιόζης πάει βόλτα, Ιώννη ΛιάσκουΚαραγκιόζης: -Κολλητήρι φέρε μου το παντελόνι!Κολλητήρι: -Ποιο το πράσινο ή το κόκκινο;Καραγκιόζης: -Φέρε μου και την μπλούζα μου.Κολλητήρι: - Ποια την πράσινη ή την κόκκινη;Καραγκιόζης: - Α! και τις κάλτσες μου!Κολλητήρι: - Ποιες τις πράσινες ή τις κόκκινες;Καραγκιόζης: - Βρε μην ξεχάσεις τα παπούτσια!Κολλητήρι: - Μπαμπάκο, δεν έχεις παπούτσια! Τα άλλα να στα φέρω;Καραγκιόζης: - Όχι! Θα τα πάρω

μόνος μου! Εσύ θα τα φέρεις όλα ίδια!!!!

3

Page 4: Ιστορίες Β2 τάξη

5. Ο Καραγκιόζης, Γιώργος ΜαγγίνηςΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Καραγκιόζης. Εκεί που περπατούσε συνάντησε τον Μορφονιό και τον Κολοκοτρώνη. Αυτοί του ζήτησαν να πάει μαζί τους στο δικαστήριο. Ο Καραγκιόζης όμως δεν είχε ρούχα. Πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του Κολοκοτρώνη για να τον ντύσουν. Ο Καραγκιόζης του είπε: «Κολοκοτρώνη, φέρε μου ένα παντελόνι». «Το παντελόνι το φοράει η γουρούνα», απάντησε εκείνος. «Φέρε μου τότε ένα σακάκι», είπε ο Καραγκιόζης. «Δεν γίνεται. Το φοράει το γαϊδούρι, γιατί είναι κρυωμένο», είπε ο Κολοκοτρώνης. «Δεν σου ΄χω πει το γαϊδούρι να το φοράει μόνο στις επίσημες γιορτές!!! Τώρα τι θα βάλω εγώ;»Ρώτησε ο Καραγκιόζης. «Μια φουστανέλα!!!», απάντησε ο Κολοκοτρώνης!!! Ο Καραγκιόζης φόρεσε τη φουστανέλα και πήγαν στο δικαστήριο.

6. Η ιστορία των φρούτων, Νικόλας ΜαγκλάραςΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Πορτοκαλάκης, ο Σποράκης, ο Μανταρινάκης, ο Κουκουτσάκης και πολλοί άλλοι. Αποφάσισαν να κατακτήσουν τον θρόνο που καθόταν η ζάχαρη. Ξεκίνησαν για τη μεγάλη περιπέτεια και πήραν τ΄ άλογά τους. Μετά από καιρό έφτασαν στο βασίλειό της. Άφησαν τα αλόγα και τα όπλα τους και είπαν: «Φρούτα έτοιμοι». Μπήκαν στο παλάτι να επιτεθούν. Τον Πορτοκαλάκη με τη Βιταμίνη C δεν πρόλαβε να τον χτυπήσει η ζάχαρη. Όταν όμως δεν κοιτούσε η ζάχαρη, ο

Μανταρινάκης της έριξε το ζουμί του. Αυτή γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα. Δεν μπόρεσε να ξανασηκωθεί ποτέ πια. Έτσι κατάκτησαν τον θρόνο τα φρούτα. Και ζήσαμε εμείς καλά κι εσείς καλύτερα.

4

Page 5: Ιστορίες Β2 τάξη

7. Το ποδόσφαιρο των φρούτων, Γεράσιμος Μαρκουλίδης

Σήμερα είναι το ματς των φρούτων εναντίον των σαβούρων. Αρχίζει το ματς. Ο Ρονάλντο Σουβλάκης κάνει τη σέντρα στον Μέσσι Πίτσα. Η Αχλαδίτσα παίρνει την μπάλα και πάει να σουτάρει στο τέρμα του Σοκολάτα. Σουτάρει και μπαίνει γκολ. Μετά μπαίνει ο Μπανάνας Καραγκούνης στο γήπεδο. Ο Μέσσι Πίτσα γλιστράει στο γήπεδο, πέφτει και σπάει τη μέση του στη μέση του γηπέδου. Έτσι επειδή έχασαν έναν φοβερό παίχτη, κέρδισαν τα φρούτα. Μετά πήγαν σπίτι τους, χαρούμενοι για το κύπελλο, ήπιαν ένα φρουτοποτό και έπεσαν για ύπνο. Τέλος!!!

8. Το μικρό καβουράκι που δεν ήξερε να περπατάει, Νεφέλη Μαστρογιαννοπούλου

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα καβουράκι που δεν ήξερε να περπατάει. Μια μέρα είδε έναν μεγάλο γλάρο να πετάει προς το μέρος του. «Ωχ, όχι! Θα με φάει! Τι θα κάνω τώρα;» είπε το καβουράκι και φώναξε τη μαμά του. -Θα φωνάξουμε το θείο σου τον Μήτσο να σε μάθει να περπατάς γρήγορα.- Ωραία! Αλλά αν δεν μπορέσω να μάθω;- Θα φωνάξω τη θεία σου την Παναγιώτα.- Μα η θεία Παναγιώτα δεν ξέρει να περπατά, γιατί είναι γιαγιά.- Καλά, τότε θα φωνάξω τον Σούλη, τον

αδελφό σου. Διάλεξε γρήγορα, γιατί έρχεται ο γλάρος.- Μαμά, γιατί δεν με παίρνεις αγκαλιά;-Πώς και δεν το σκέφτηκα αυτό;! Πάμε γρήγορα, πριν έρθει ο ξέρετε ποιος! Τώρα παιδιά τελείωσε η ιστορίας μας.

9. Η Εθνική στη Βραζιλία, Θαλής Μαυρόπουλος

5

Page 6: Ιστορίες Β2 τάξη

Μια μέρα ο προπονητής της Βραζιλίας κάλεσε τον προπονητή της Ελλάδας και τον ρώτησε: «Πήρατε την πρόσκληση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας; Σας περιμένουμε.» Ο Έλληνας προπονητής πήγε να φωνάξει τους παίκτες να τους πει τα νέα. Μετά από μισή ώρα τους είπε να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους. Ξεκινήσανε για τη Βραζιλία. Μετά από πέντε ώρες βγήκαν από το πούλμαν και μπήκαν στο γήπεδο για την προπόνηση. Μετά την προπόνηση ξεκίνησε το ματς. Πρώτα μπήκε η ομάδα της Βραζιλίας και μετά η δική μας. Παίρνει τη σέντρα η Βραζιλία. Κλέβει την μπάλα ο Καραγκούνης. Δίνει πάσα στον Κατσουράνη. Ο Κατσουράνης σουτάρει και βάζει γκολ!!! Και το ματς λήγει 1-0!!!!

10. Το παιδί που έλεγε «Εντάξει», Παναγιώτης ΜπαντήςΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό παιδί. Αυτό το παιδί ξεχώριζε από τα άλλα γιατί έλεγε συνέχεια «εντάξει». Το πρωί μόλις έπινε το γάλα του έλεγε στη μαμά του: «εντάξει». Στο σχολείο, μόλις τελείωνε την ορθογραφία του έλεγε στη δασκάλα του: «εντάξει». Στην παιδική χαρά και στο γήπεδο όταν έπαιζε με τα παιδιά έλεγε πάντα «εντάξει». Το βράδυ όταν του ζητούσε η μαμά του να πάει για ύπνο έλεγε «εντάξει». Στο τέλος, πριν κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι, οι συμμαθητές και φίλοι του αποφάσισαν να τον φωνάζουν: ο Τάκης ο εντάξης.

Όμως αυτό δεν ήταν το αληθινό του όνομα! Αλλά του άρεσε.

11. Το ποδόσφαιρο, Μαρίνος Μπίθας

6

Page 7: Ιστορίες Β2 τάξη

Μια φορά κι έναν καιρό στο γήπεδο μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Ο Άκης Περιβολάκης περιγράφει τον αγώνα ανάμεσα στα φρούτα και τις σοκολάτες. Οι τερματοφύλακες είναι το Πεπόνι και το Κοκ. Ο Καρπούζης κάνει σέντρα με την Κερασούλα. Η Κερασούλα δίνει στον Μανταρίνη. Από πίσω του η Τούρτα τον κλαδεύει. Παίρνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Έρχεται και ο γιατρός και τον βγάζει έξω. Μπαίνει ένας άλλος παίκτης, που είναι το Μούρο. Σουτάρει το πέναλτι ο Καρπούζης στα δίχτυα η μπάλα. Κάνει σέντρα η Τούρτα και ο Κέικ. Κλέβει την μπάλα ο Καρπούζης, σουτάρει και πάλι στα δίχτυα η μπάλα. Κάνει σέντρα η Τούρτα. Δίνει την μπάλα στον Εκλέρ. Προχωράει αυτός με την μπάλα, σουτάρει και βάζει γκολ. Το ματς τελείωσε 2-1 και νίκησαν τα φρούτα!!!

12. Οι περίεργοι δράκοι, Ρένια ΜποντούρογλουΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δράκος που τον έλεγαν Φωτιά. Λέει μια μέρα στ΄ αδέλφια του: «Πάμε για σέρφινκ;» «Ναι πάμε», απάντησαν εκείνα. Όπως κάνανε σέρφινκ, τους σπάνε οι σανίδες. Έρχεται τότε ένας καρχαρίας, βάζει αλάτι στις σανίδες και τις τρώει. Οι δράκοι κολυμπώντας πήγαν στην ακτή. Έφαγαν παγωτό για να ηρεμήσουν. Έπειτα πήγαν στη μητέρα τους και ζήτησαν καινούριες σανίδες. Αυτή τους είπε να πάρουν με δικά τους λεφτά. Επειδή όμως δεν είχαν, αποφάσισαν να χορεύουν στην παραλία για να μαζέψουν χρήματα.

Αυτό κι έκαναν. Και τα κατάφεραν. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

7

Page 8: Ιστορίες Β2 τάξη

13. Ο Καραγκιόζης, ο Μορφονιός και η καμήλα, Μαριάννα ΜπρέσσαΜια μέρα ο Καραγκιόζης βγήκε από το σπίτι του για να πάει στα ξαδέλφια του. Στο δρόμο συνάντησε τον Μορφονιό, πεσμένο κάτω. «Τι κάνεις εκεί; Μυρίζεις τις βρωμερές σου κάλτσες;», τον ρώτησε. Ο Μορφονιός ντράπηκε και δεν ήθελε να του πει ότι πάτησε μια φλούδα από μπανάνα κι έπεσε. Κι έτσι του απάντησε: «Όχι βρε! Δεν βλέπεις; Ταΐζω την καμήλα μου!». «Α! ωραία», λέει ο Καραγκιόζης, «ανέβα να πάμε μια βόλτα».

14. Τα μαγικά λαχανικά, Άσπα ΝόναΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κλόουν που πήγε κι αγόρασε μια πατάτα. Την έμαθε να περπατά πάνω σε σκοινί. Αυτή μετά από λίγο έβγαλε πόδια, μύτη, στόμα, μάτια, χέρια και αυτιά. Μια μέρα τού μίλησε: «Ε, εσύ εκεί πέρα! Ναι, σε σένα μιλάω κλόουν!!!» «Ποιος είναι;», είπε τρέμοντας ο κλόουν. «Εγώ, η πατάτα που αγόρασες», απάντησε αυτή. «Κι είσαι ζωντανή;», ρώτησε εκείνος. «Ναι και θα σε φάω.» είπε θυμωμένη η πατάτα. Τότε ο κλόουν έφυγε τρέχοντας από το φόβο του. Πήγε και αγόρασε μια ντομάτα. Μετά από λίγο

ζωντάνεψε κι η ντομάτα και του είπε ότι ήθελε να τον φάει. «Α, το ΄χω ξανακούσει το παραμύθι», είπε ο κλόουν φοβισμένος. Ακούμπησε μια αγκίδα και πέθανε.

8

Page 9: Ιστορίες Β2 τάξη

15. Το ιγκουάνα, Βάγια Παπαδοπούλου

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα ιγκουάνα από τη Βραζιλία. Αυτό έτρωγε μόνο πέτρες. Είχε γεννηθεί στη λάβα. Ζούσε μόνο του, χωρίς φίλους. Όταν έβγαινε από τη φωλιά του έσκαβε, αντί να περπατάει. Αυτό όμως που δεν ήταν συνηθισμένο, ήταν ότι μιλούσε. Μια μέρα αποφάσισε να ταξιδέψει, για να συναντήσει κάποιο άλλο ζώο. Πήγε λοιπόν στο δάσος. Εκεί συνάντησε έναν λύκο που ζωγράφιζε τον εαυτό του πολύχρωμο. Του έκανε εντύπωση. Τού μίλησε κι ο λύκος απάντησε!!! Μιλούσε κι αυτός!!! Γίνανε φίλοι κι ο ένας έκανε ό,τι έκανε ο άλλος. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

16. Η πριγκίπισσα που συνάντησε έναν τυφλό λύκο, Εύη Παπανικολάου

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μία πριγκίπισσα σε ένα κάστρο που την έλεγαν Παναγιώτα. Όταν μια μέρα βγήκε η Παναγιώτα έξω στον κήπο, συνάντησε έναν λύκο. Ο λύκος, επειδή ήταν τυφλός και ήθελε να φάει την Παναγιώτα, σκουντούφλησε σε έναν σκουπιδοντενεκέ. Μετά η πριγκίπισσα τον βοήθησε να σηκωθεί και του είπε: «Γιατί θέλεις να με φας;» «Γιατί πεινάω», απάντησε ο λύκος. «Και γιατί δεν μου είπες να σου δώσω κάτι;», ρώτησε η

Παναγιώτα. «Επειδή νόμιζα ότι θα με φοβάσαι», αποκρίθηκε ο λύκος. «Όχι βρε, εγώ βοηθάω τα ζώα που έχουν πρόβλημα», του εξήγησε αυτή. Και έτσι οι δυο φίλοι πήγαν στο σπίτι και ο λύκος έφαγε αυτό που είχε μαγειρέψει η πριγκίπισσα. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

9

Page 10: Ιστορίες Β2 τάξη

17. Οι δυο εχθροί, Αθηνά Παπασταμάτη ΠουλημένουΜια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο στρατοί που είχαν από δυο αρχηγούς. Αυτοί οι δύο αρχηγοί κάθε μέρα τσακώνονταν και έκαναν αγώνες μόνο μεταξύ τους. Πήγαιναν, όταν κοιμόντουσαν όλοι οι στρατιώτες, σε ένα χωράφι χωρίς να τους καταλάβει κανείς. Εκεί πάλευαν, έριχναν ακόντιο και έπαιζαν με την μπάλα. Στο τέλος γελούσαν και όλο έλεγαν ότι δεν ήθελαν να είναι εχθροί, αλλά φίλοι!!!

18. Τα ζώα σε περιπέτειες, Χρύσα ΠαπαστογιαννίδηΉταν μια ηλιόλουστη μέρα στο τσίρκο. Μα όταν γινόταν η παράσταση, έπεσαν λουκουμάδες από τον ουρανό. Όλοι ξαφνιάστηκαν!!! Οι άνθρωποι άρχισαν να μαζεύουν λουκουμάδες και να φεύγουν. Και το τσίρκο άδειασε. «Χρεοκοπούμε! Τα ζώα φύγαν», είπε ο διευθυντής. Τα ζώα πήγαν στο δάσος και στη ζούγκλα. «Ξέγνοιαστη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση από τους ανθρώπους», είπε ο Μάξι το γουρουνάκι. Κι όλοι συμφώνησαν. Τα ζώα πέρασαν μια τέλεια ζωή στη φύση! Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

19. Το ματς Γερμανία – Βραζιλία, Παναγιώτης Πασκαλής Αρχίζει το ματς. Κάνει σέντρα ο Νεϋμάρ. Την μπάλα έχει ο Ντάνι Άλβες. Ωχ, παίρνει την μπάλα ο Λαμ, πάσα στον Οζίλ που είναι μόνος του με το τέρμα. Σουτάρει: Γκολ!!! 1-0. Σέντρα κάνει ο Φρεντ. Μπάλα έχει ο Νεϋμάρ. Τους περνάει, σουτάρει: Απόκορουση!!! Μπάλα έχει τώρα ο Μπόατενκ που δίνει πάσα στον Οζίλ. Ο Οζίλ κόβεται.

10

Page 11: Ιστορίες Β2 τάξη

Σφύριγμα, τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο. Μπάλα έχει ο Κεντίρα. Αντίπαλος είναι ο Μαρσέλο. Πάσα στον Τόνι Κρος. Αντίπαλός του ο Νάντε. Τακουνάκι στον Σβαϊστάιγκερ. Σφύριγμα. 1-0. Νικητής: Γερμανία.

20. Ο κουτολύκος, Γιώργος ΠούπροςΜια φορά κι έναν καιρό ήταν ο κουτολύκος. Ο κουτολύκος ήταν ένας τόσο κουτός λύκος που έτρωγε την σπανακόπιτα χωρίς να την δαγκώσει, ούτε καν μια φορά. Είχε γεννηθεί με το ένα του μάτι μπροστά και πάνω και το άλλο προς τα κάτω. Ήταν ολομόναχος σε ένα κρησφύγετο. Όταν ήταν μικρός είχε φάει κρέας, αλλά είχε ξεχάσει πως ήταν αλλεργικός στο κρέας και γι΄ αυτό το λόγο έκανε συνέχεια εμετό. Από τότε νόμιζε ότι όλα τα φαγητά είχαν κρέας, εκτός από την σπανακόπιτα. Γι αυτό έτρωγε μόνο σπανακόπιτα.

21. Τα φρούτα παίζουν μπάλα, Άννα Σλιμ

Μια μέρα τα φρούτα με τα γλυκά αποφάσισαν να κάνουν αγώνα ποδοσφαίρου. Επιλέγουν να τον κάνουν την Τετάρτη. Όταν έφτασε εκείνη η μέρα η μικρή Μιλένια Λένια θυμάται ότι έχει να κάνει ένα θέατρο για τα παιδιά με τη φίλη της γλυκούλα Κερασούλα. Και σκέφτηκε: «Αχ, τι να κάνω! Έχω αργήσει!!!» και τότε θυμούνται όλοι ότι έχουν να κάνουν κάτι. Ο Νίκος ο Λουκουμάς έπρεπε να κάνει παρουσίαση βιβλίου με τους φίλους του τον Σοκολατάκη, τον Κέηκ και τον Μπισκότο. Τελικά έφυγαν όλοι από το γήπεδο, εκτός από τον τερματοφύλακα. Σε λίγο έβρεξε και ο τερματοφύλακας που ήταν σοκολάτα έλιωσε. Άλλα έγινε κάτι πολύ ωραίο μετά τη βροχή: βγήκε ένα ουράνιο τόξο!

11

Page 12: Ιστορίες Β2 τάξη

Αγαπημένα μου παιδιά, σας ευχαριστώ

για τα δύο όμορφα χρόνια που

περάσαμε μαζί!

Να ξέρετε ότι πάντα θα

καμαρώνω για σας!

Καλό Καλοκαίρι!

Ιφιγένεια Καρυώτη12

Γιώργος Κούρτης

Κλεονίκη

Κωνσταντοπούλου

Ηλίας Λαγός

Ιωάννα Λιάσκου

Γεώργιος Μαγγίνης

Νικόλαος Μαγκλάρας

Γεράσιμος Μαρκουλίδης

ΝεφέληΜαστρογιαννοπούλου

Μαρίνος Μπίθας

ΕιρήνηΜποντούρογλου

Μαριάννα Μπρέσσα

Ασπασία Νόνα

Βάια Παπαδοπούλου

Παρασκευή Παπανικολάου

ΑθηνάΠαπασταμάτη-Πουλημένου

ΧρυσούλαΠαπαστογιαννίδη

Παναγιώτης Πασκαλής

Γεώργιος Πούμπρος

Μια φορά κι έναν καιρό

σ΄ έναν χρόνο μυστικό

της δευτέρας μαθητές

γράψαν ιστορίες μαγικές!