διάστημα και ηλιακό σύστημα

Post on 04-Jul-2015

78 views 0 download

Transcript of διάστημα και ηλιακό σύστημα

Διάστημα και Ηλιακό Σύστημα

Μαρία ΛιοσάτουΖαφειρία Νικολιάδου

Σχολικό έτος 2013-2014 32ο ΔΣ ΠειραιάΕ2

Το Ηλιακό Σύστημα

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα

Οι πλανήτες του ηλιακού συστήματοςΟι πλανήτες του ηλιακού συστήματος Οι κομήτεςΟι κομήτες Εκρήξεις των αστέρωνΕκρήξεις των αστέρων Σπουδαίοι αστροναύτεςΣπουδαίοι αστροναύτες Μαύρη τρύπαΜαύρη τρύπα ΠηγέςΠηγές

Ο Ήλιος

Ο Ερμής

Η Αφροδίτη

Η Γη

Ο Άρης

Ο Δίας

Ο Κρόνος

Ο ΉλιοςΟ Ήλιος

Ο Ήλιος έχει διάμετρο 109 φορές μεγαλύτερη από Ο Ήλιος έχει διάμετρο 109 φορές μεγαλύτερη από της γης. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του της γης. Είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Η θερμοκρασία του είναι Ηλιακού Συστήματος. Η θερμοκρασία του είναι 5000 βαθμοί Κελσίου. 5000 βαθμοί Κελσίου.

Ο ΕρμήςΟ Ερμής

Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης κοντά Ο Ερμής είναι ένας πλανήτης κοντά στον Ήλιο. Είναι λίγο πιο μεγάλος στον Ήλιο. Είναι λίγο πιο μεγάλος από τη Σελήνη. Η θερμοκρασία του από τη Σελήνη. Η θερμοκρασία του φτάνει τους 285 με 430 βαθμούς φτάνει τους 285 με 430 βαθμούς Κελσίου. Έχει διάμετρο 3600 Κελσίου. Έχει διάμετρο 3600 χιλιόμετρα. χιλιόμετρα.

Η ΑφροδίτηΗ Αφροδίτη

Το όνομα της «Αφροδίτης» προέρχεται από τη Το όνομα της «Αφροδίτης» προέρχεται από τη θεά Αφροδίτη. Απέχει 108 εκατομμύρια θεά Αφροδίτη. Απέχει 108 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Ένας χρόνος στην χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Ένας χρόνος στην Αφροδίτη διαρκεί 243 ημέρες.Αφροδίτη διαρκεί 243 ημέρες.

Η Γη• Η Γη έχει πυκνή ατμόσφαιρα που αποτελείται από

78% άζωτο, 21% οξυγόνο και 1 % αργό , διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς. Η ατμόσφαιρα είναι σαν ένα περίβλημα μεταξύ Γης και Ήλιου. Το στρώμα της ατμόσφαιρας δηλαδή η τροπόσφαιρα , η μεσόσφαιρα , η εξώσφαιρα και η θερμόσφαιρα μεταβάλλονται και εξαρτώνται από εποχιακές μεταβολές.

Ο ΆρηςΟ Άρης Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε μέγεθος πλανήτης και ο δεύτερος Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε μέγεθος πλανήτης και ο δεύτερος

πλησιέστερος στη Γη. Λέγεται < κόκκινος πλανήτης > εξαιτίας του πλησιέστερος στη Γη. Λέγεται < κόκκινος πλανήτης > εξαιτίας του κόκκινου χρώματος του . Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στο κόκκινου χρώματος του . Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στο τριοξείδιο του σιδήρου. Ο Άρης είναι ένας πλανήτης με λεπτή τριοξείδιο του σιδήρου. Ο Άρης είναι ένας πλανήτης με λεπτή ατμόσφαιρα με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες της ατμόσφαιρα με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες της Σελήνης , τα ηφαίστεια , τις κοιλάδες και τις ερήμους. Σελήνης , τα ηφαίστεια , τις κοιλάδες και τις ερήμους.

Ο ΔίαςΟ Δίας Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης σε διαστάσεις και Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης σε διαστάσεις και

μάζα. Είναι γίγαντας αερίων. Ο Δίας μαζί με τον Κρόνο , μάζα. Είναι γίγαντας αερίων. Ο Δίας μαζί με τον Κρόνο , τον Ουρανό και τον Ποσειδώνας έχουν καταγραφεί ως τον Ουρανό και τον Ποσειδώνας έχουν καταγραφεί ως αέριοι γίγαντες. Είναι το τρίτο φωτεινότερο αντικείμενο αέριοι γίγαντες. Είναι το τρίτο φωτεινότερο αντικείμενο στον ουρανό μέσα από τη Σελήνη και τη Γη. Ο Δίας στον ουρανό μέσα από τη Σελήνη και τη Γη. Ο Δίας αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο.αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο.

Ο Κρόνος• Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε

σχέση με την απόστασή του από τον Ήλιο και δεύτερος μεγαλύτερος μετά τον Δία. Είναι ένας αέριος πλανήτης. Το εσωτερικό του Κρόνου αποτελείται από σίδηρο, νικέλιο , πυρίτιο και ενώσεις οξυγόνου.

Ο κομήτης του Χάλλε΄ι ΄ Ο κομήτης του Χάλλε΄ι ΄

Ο κομήτης Ο κομήτης LulinLulin

Η έκρηξη ενός Η έκρηξη ενός αστεριού.αστεριού.

Έκρηξη της Έκρηξη της Super NovaSuper Nova

Οι πιο σπουδαίοι Οι πιο σπουδαίοι αστροναύτεςαστροναύτες

Νηλ Ώντεν ΆρμστρονγκΝηλ Ώντεν Άρμστρονγκ Σίγκμουντ ΓιελΣίγκμουντ Γιελ Φιοντόρ ΓιουρτσιχινΦιοντόρ Γιουρτσιχιν Γιούρι ΓκαχάρινΓιούρι Γκαχάριν Τζον ΓκλενΤζον Γκλεν Βλαντιμίρ ΚομάροφΒλαντιμίρ Κομάροφ Αλεξέι ΛεόνοφΑλεξέι Λεόνοφ Πάβελ ΜπελυάγιεφΠάβελ Μπελυάγιεφ Γκενάντι ΠαντάλκαΓκενάντι Παντάλκα

Νιλ ΆρμστρονγκΝιλ Άρμστρονγκ

Στη Σελήνη !!!Στη Σελήνη !!!

Η πρώτη Κινέζα Η πρώτη Κινέζα αστροναύτης.αστροναύτης.

Μαύρη Τρύπα

Η Μαύρη τρύπα ρουφάει πολύ δυνατά ότι περνάει γύρω από αυτή. Το όνομα Μαύρη τρύπα [ black hole] επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικάνο αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό Τζον Γουίλερ , ο οποίος ανακάλυψε ότι ,ότι πέφτει στη μαύρη τρύπα δεν έχει γυρισμό.

Μαύρη ΤρύπαΜαύρη Τρύπα

Μαύρη ΤρύπαΜαύρη Τρύπα

Πηγές

• www.Βικιπαίδεια. Gr