O Kώδικας της Βίβλου

of 20 /20
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ 1/12/2012 1 Ν.Βουγιουκλής

Embed Size (px)

Transcript of O Kώδικας της Βίβλου

Page 1: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 1Ν.Βουγιουκλής

Page 2: O Kώδικας της Βίβλου

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 2

Γιατί ?

• Κάποιοι Φίλοι με ρωτούν γιατί ασχολούμαι με αυτά τα πονήματα. Η απάντηση είναι απλή.

Προσπαθώ να καλύψω τα κενά που έχω στις γνώσεις μου πάνω σε θέματα για τα οποία έχω

περιέργεια και ενδιαφέρον. Επομένως μπορεί κάποιος να πει ότι γράφω για θέματα για τα

οποία αρχικά ήξερα πολύ λίγα πράγματα η και τίποτα ακόμη.

• Επειδή πάντα εύρισκα σαν πιο αποτελεσματικό τρόπο μάθησης τη γραφή, για το λόγο αυτό

κρατώ σημειώσεις από ότι διαβάζω (cut & paste) τα οποία και μεταφέρω σε μορφή Power

Point Presentation. Επομένως δεν κάνω πρωτογενή έρευνα αλλά παρουσιάζω μόνο, σε

κάποια οργανωμένη μορφή, τις πληροφορίες που αντλώ από τις πηγές μου τις οποίες

καμιά φορά εμπλουτίζω με videos η ακόμα και με μουσική.

• Ελπίζοντας ότι κάποιοι από τους φίλους μου θα έχουν το ίδιο ενδιαφέρον μάθησης για

κάποια από τα πονήματα αυτά, τα διανέμω σε αυτούς πιστεύοντας ότι στη χειρότερη

περίπτωση θα τους βάλω στο κόπο να κάνουν ένα DELETΕ.

MΦΧ

ΝΙΚΗΤΑΣ

[email protected]

Page 3: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

• Ας υποθέσουμε ότι είστε crackers και σας αρέσει να σπάτε κωδικούς. Έχετε σπάσει πάνω από 100 password files; Δεν υπάρχει κώδικας που να μην μπορείτε να σπάσετε; Έχετε βαρεθεί περιμένοντας να βγει κανένα νέο ασφαλές πρόγραμμα για να το σπάσετε; Ψάχνετε κάτι δύσκολο για να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας και να βεβαιωθείτε επιτέλους ότι είστε στη κορυφή; Ήρθατε στο σωστό μέρος.

• Παρακάτω θα αναφερθώ στον περίφημο Κώδικα Της Βίβλου! Και καλά ακούσατε, ακόμα και η βίβλος έχει κώδικα και παρακάτω θα εξηγηθεί με λεπτομέρειες (όσες περισσότερες μπορώ) πώς θα σπάσετε τον κώδικα της Βίβλου. Λοιπόν πάρτε τη Βίβλο στα χέρια σας και ξεκινάμε.

• Ο κώδικας της Βίβλου είναι επίσης γνωστός ως κώδικας Torah, και είναι ένα σύνολο από ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ 1611 (KING JAMES BIBLE)

1/12/2012 3Ν.Βουγιουκλής

Page 4: O Kώδικας της Βίβλου

μυστικά μηνύματα (?) κρυμμένα κατά κάποιους μόνο στο εβραϊκό κείμενο της Torahαλλά για άλλους και στη Βίβλο.

• Ακόμα και ο γνωστός σε όλους μας φυσικός Νεύτωνας προσπάθησε να σπάσει τον Κώδικα αυτόν, μάλιστα του είχε γίνει έμμονη ιδέα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε γιατί του έλειπε το πιο σημαντικό εργαλείο: Ο Υπολογιστής!

• Σύγχρονη συζήτηση και αντιπαράθεση στους επιστημονικούς κύκλους γύρω από μια συγκεκριμένη μέθοδο κρυπτογράφησης δημιουργήθηκε το 1994 όταν οι DoronWitztum, Eliyahu Rips και Yoav Rosenbergδημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο , "EquidistantLetter Sequences in the Book of Genesis", (ELS) στο επιστημονικό περιοδικό Statistical Science

• Το άρθρο αυτό παρουσίασε ισχυρά στατιστικά

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

ΕΒΡΑΙΚΗ TORAH

1/12/2012 4Ν.Βουγιουκλής

Page 5: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

στοιχεία για την ύπαρξη, στο κείμενο του βιβλίου της Γένεσης, κωδικοποιημένων βιογραφικών πληροφοριών για διάσημους ραβίνους αιώνες πριν την γέννηση τους.

• Πριν από τη δημοσίευση, ο εκδότης του περιοδικού, Robert Kass, υπέβαλε το άρθρο σε τρεις διαδοχικές αξιολογήσεις από γνωστούς επιστήμονες, οι οποίοι σύμφωνα με Kassβρεθήκαν σε «αμηχανία».

• Αν και εξακολουθούσαν να είναι δύσπιστοι, κανένας από τους κριτές δεν είχαν βρει ατέλειες. Κατανοώντας ότι το άρθρο ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργήσει διαμάχη, παρουσιάστηκε στους αναγνώστες στο πλαίσιο ενός "challenging puzzle."

• Witztum και Rip έκαναν και άλλα πειράματα, με επιτυχία, τα οποία όμως δεν δημοσίευσαν.

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 5

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΝΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ

Page 6: O Kώδικας της Βίβλου

• Αυτός ο κρυφός κώδικας έχει περιγραφεί σαν μια μέθοδος με την οποία συγκεκριμένα γράμματα από το κείμενο μπορούν να επιλεγούν για να αποκαλύψουν ένα μήνυμα.

• Αυτό που έκανε oi Doron Witztum, Eliyahu Ripsκαι Yoav Rosenberg ήταν να περάσουν στον υπολογιστή το κείμενο του Torah χωρίς ενδιάμεσα κενά, δηλαδή ένα κείμενο με αρχή και τέλος χωρίς ενδιάμεσα κενά και ύστερα έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που πήρε το κείμενο της Βίβλου και άρχισε να ψάχνει ακολουθίες με γράμματα σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις (ELS - Equidistant Letter Sequences ).

• Ο κώδικας αυτός επιβεβαιώθηκε από διάσημους μαθηματικούς στο Xarbarnt, στο Giel και στο Ebraiko Πανεπιστήμιο και τον Harold Gans, τα πρώην Senior Μαθηματικό Κρυπτολογίας των Υπηρεσιών Εθνικής

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

MICHAEL DROSNIN

1/12/2012 6Ν.Βουγιουκλής

Page 7: O Kώδικας της Βίβλου

Ασφάλειας των Η.Π.Α.

• Μία απλή εφαρμογή της μεθόδου ΕLS θα είναι να ψάξουμε τη λέξη HACK στη Βίβλο. To computer θα βρει το H, τότε θα μετρήσει έναν αριθμό γραμμάτων, ας πούμε 10 και θα βρει το Α, θα μετρήσει άλλα 10 και θα βρει το C και από εκεί άλλα 10 και σταματά στο K. Άμα τώρα πάρουμε αυτά τα γράμματα και τα ενώσουμε γίνεται η λέξη HACK.

• Το πρόγραμμα μπορεί να βρει πολύ πιο πολύπλοκες λύσεις. Του δίνουμε εμείς μια λέξη και εκείνο αρχίζει από την αρχή της Βίβλου και παίρνοντας πάντα ίσες αποστάσεις γραμμάτων προσπαθεί να βρει άμα αναφέρεται η λέξη που του δώσαμε στη Βίβλο. Οι αποστάσεις μπορεί μερικές φορές να φτάσουν και τα 2300 γράμματα.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 7Ν.Βουγιουκλής

• Το ψάξιμο του computer για ονόματα που βγάζουν νόημα γίνεται οριζόντια, κατακόρυφα, διαγώνια και γενικά με οποιοδήποτε τρόπο.

• Καλά θα μου πείτε σε ένα τόσο μεγάλο κείμενο η πιθανότητα να βρεθεί μια τέτοια λέξη με τον παραπάνω τρόπο είναι περίπου 80% σίγουρο. Σωστά; Ναι σε αυτό έχετε δίκιο αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ο μαθηματικός μας έκανε και μια άλλη μαγκιά.

• Ψάχνει για την λέξη Simitis και την βρίσκει με απόσταση γραμμάτων 600. Ύστερα ψάχνει την λέξη Ellados και βρίσκει και αυτή με απόσταση 700. Και τελικά ψάχνει την λέξη Prothipourgosκαι βρίσκει και αυτήν σε απόσταση γραμμάτων 680. Και βλέπει ότι αυτές οι 3 λέξεις τέμνονται μεταξύ τους.

• Οι πιθανότητες να τέμνονται λέξεις που

Page 8: O Kώδικας της Βίβλου

αφορούν το ίδιο γεγονός με τέτοιο τρόπο είναι 1/1000.

• ΟΙ μαθηματικοί μετά από πολλά πειράματα κατάλαβαν ότι αυτός ο τρόπος εμφάνισης λέξεων δεν έχει καμιά σχέση με τον παράγοντα τύχη και είναι πέρα για πέρα αληθινός.

• Ο Rips έβαλε το πρόγραμμά του να ψάξει την λέξη Gitzak Rampit η Yitzhak Rabin (ναι αυτόν που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης) και την βρήκε μέσα στην Βίβλο. Και έκπληκτος είδε ότι τέμνονταν με την φράση "Ο Δολοφόνος που Θα Δολοφονήσει".

• Μετά βάζοντας μερικούς ακόμα συνδυασμούς λέξεων βρήκε την φράση "Το Όνομα Του Δολοφόνου" να τέμνει την λέξη "Amir".

p u f s x [p] s e r y v

g h j k k [r] g h j k r

v n k i q [o] f g s a s

a z x c h [t] h h e v g

n m c x w [h] h k k k e

y u i o [S][i] [m][i] [t] [i][s]

b a s d f [p] k j s w z

z g h t i [o] c s w r v

z x c e n [u] m z s w r

v n k x i [r] l k l k l

f g g w b [g] l l f d e

[e][l][l] [a] [d][o][s] k l w s

j k o l e [s] d f t y w

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 8

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Page 9: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 9Ν.Βουγιουκλής

YITZHAK RABINYIGAL AMIN

Page 10: O Kώδικας της Βίβλου

• Μετά από τρεις μέρες ο Rampit δολοφονήθηκε από έναν με το όνομα Yigal Amir και τον αδελφό του.

• Σύμπτωση η μήπως ο Κώδικας Της Βίβλου υπάρχει και όποιος τον διαβάζει μπορεί να προβλέψει το μέλλον;

• Είναι συνήθης και αναμενόμενη η αμφισβήτηση και αμφιβολία πολλών όταν αντιμετωπίζουν την πιθανότητα ύπαρξης κώδικα στη Βίβλο.

• Για παράδειγμα, το 1997 ο Michael Drosnin, δημοσιογράφος, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο "The Bible Codes" (Simon και Schuster), στο οποίο υποστήριζε ότι η Βίβλος περιείχε σε κωδικοποιημένη μορφή προφητείες για σημαντικά γεγονότα του 20ου αιώνα, όπως το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη δολοφονία του

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 10Ν.Βουγιουκλής

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Page 11: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Γιτζάκ Ράμπιν ή τον Πόλεμο του Κόλπου.

• Το βιβλίο αυτό έγινε best seller σε πολλές χώρες με αποτέλεσμα το αντικείμενο «Κώδικας της Βίβλου» να γίνει ευρέως γνωστό.

• Το σημαντικό είναι ότι το βιβλίο του Drosninαποδείχθηκε και προφητικό μια και προέβλεψε την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

• Μία μελέτη της διαφάνειας Νο 12 δείχνει να τέμνονται οι φράσεις twin towers, airplane, terror, shahid, twofold, strikes, will collapse, will burn.

• Αυτή η επιτυχία κίνησε το ενδιαφέρον των αξιωματούχων του Πενταγώνου που κάλεσαν τον Drosnin σε συσκέψεις στο Πεντάγωνο.

1/12/2012 11Ν.Βουγιουκλής

• O Sherman τότε είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στο έργο του Drosnin υποστηρίζοντας ότι όλα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα θέμα συμπτώσεων !

• Μαθηματικές αναλύσεις απέδειξαν ότι η πιθανότητα να πάρει κανείς από τύχη τέτοια αποτελέσματα είναι 1 στις 62.500 δηλαδή 0.00002 η ακόμα κατά νεώτερες μελέτες 0.00000019 η 1 στα 5.3 εκατομμύρια.

• Σαν μεγαλύτερη απόδειξη της στατιστικής σημαντικότητας των αποτελεσμάτων τους, η Ισραηλινή ομάδα ανέλυσε την Εβραϊκή εκδοχή του Βιβλίου του Ησαΐα, και τους πρώτους 78,064 χαρακτήρες της Εβραϊκής μετάφρασης του έργου του Τολστόι Πόλεμος και Ειρήνη.

• Βρήκαν πολλά ονόματα κοντά σε ημερομηνίες γεννήσεως ή θανάτου, αλλά τ' αποτελέσματα

Page 12: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 12Ν.Βουγιουκλής

Page 13: O Kώδικας της Βίβλου

ήταν στατιστικώς ασήμαντα. (Το Βιβλίο της

Γένεσης που χρησιμοποίησαν για τις μελέτες τους, η έκδοση Koren, έχει 78,064 χαρακτήρες)

• Τώρα όμως ο ίδιος ο Sherman κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο "Bible Code Bombshell: Compelling Scientific Evidence that GodAuthored the Bible," (New Leaf Press) στο οποίο φτάνει στη διαπίστωση ότι η Βίβλος δεν είναι ένα κείμενο γραμμένο "τυχαία", αλλά περιέχει γνώση, κρυμμένη με μαθηματικά "κλειδιά".

• Έτσι ο Sherman συμπεραίνει τελικά ότι η Βίβλος δεν θα μπορούσε να είναι έργο κάποιου ανθρώπου ή ανθρώπων όσο "φωτισμένοι" και να ήταν αυτοί, αλλά του ίδιου του ΘΕΟΥ !

• Η έρευνα του Sherman αποκάλυψε ότι πολλές

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 13

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Η ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Page 14: O Kώδικας της Βίβλου

φράσεις ή προτάσεις της Βίβλου δεν ήταν "απλές λέξεις" αλλά περιείχαν ένα κρυφό νόημα που σχετίζονταν άμεσα από την παράγραφο και γενικότερα τη θέση στην οποία βρίσκονταν.

• Με άλλα λόγια η θέση που βρίσκονταν κάποιες φράσεις, έδινε και το κλειδί για την αποκωδικοποίησή τους.

• Η έρευνα του Sherman περιλάμβανε την ψηφιακή ανάλυση του εβραϊκού κειμένου της Βίβλου κατά την οποία συγκεκριμένα φωνήεντα εισάγονταν σε σειρές γραμμάτων με βάση κανόνες που βασίζονταν στην ακολουθία των συμφώνων.

• Τελικά, οι περιπτώσεις "κωδικοποιημένων φράσεων" ήταν τόσες πολλές ώστε ο Shermanνα θεωρεί αδύνατο να πρόκειται για κάτι

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 14Ν.Βουγιουκλής

Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?

Page 15: O Kώδικας της Βίβλου

τυχαίο. Αντίθετα ήταν κάτι προσχεδιασμένο.

• Πολλά από τα αδιάσειστα στοιχεία της μαθηματικής δομής της Βίβλου εντοπίστηκαν στο 53ο κεφάλαιο του "Ησαΐα", το οποίο συνδέεται με προφητείες για την έλευση του Ιησού.

• Στο κεφάλαιο αυτό ο Sherman ανακάλυψε πλήθος κρυμμένων μηνυμάτων που αναφέρονται στο θάνατο και την ανάσταση του Ιησού.

• Τελικά η ανάλυση των ιερών κειμένων έπεισε τον "άπιστο Θωμά" - Sherman ότι όλα αυτά δεν είναι απλές συμπτώσεις και ότι για να γραφεί η Βίβλος σίγουρα ο ίδιος ο Θεός έβαλε το χέρι του! Αλλιώς ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το κυριολεκτικό κείμενο των Γραφών ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο των κρυμμένων

.

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 15

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ

Page 16: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

μηνυμάτων που αυτός αποκωδικοποίησε.

• Μήπως οι επιστήμονες γίνονται τελικά όλο και λιγότερο ορθολογιστές ;

• Πολλά παραδείγματα έχουν βρεθεί στο παρελθόν. Παραδείγματος χάριν στο Βιβλίο της Γένεσης αν ξεκινήσουμε με το πρώτο t κάνουμε ένα άλμα 50 γραμμάτων όπου θα βρούμε το «ο» και επαναλάβουμε τη διαδικασία 3 ακόμα φορές και θα βρούμε τα γράμματα «r», «a» και «h» σχηματίζουμε τη λέξη Torah.

• Ένα εύρημα εντοπίζεται στην Γένεση (26:5-10) του King James και παρουσιάζεται με μέγεθος άλματος 33 χαρακτήρων που λέει BIBLE CODE

• Με τη χρήση σύγχρονων υπολογιστών έχουν γίνει πολλές αναζητήσεις που έχουν παρόμοια

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 16

ΕΥΡΗΜΑ BIBLE CODE

Page 17: O Kώδικας της Βίβλου

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 17

ευρήματα αλλά και πιο πολύπλοκες παραλλαγές.

• Με τη μέθοδο ΕLS υπήρξαν πάρα πολλά ευρήματα ιδιαίτερα στη Βιβλίο της Γένεσης και στα Βιβλίο του Ησαΐα.

• Ένα από αυτά αναφέρεται στον Bin Laden (ELS του Haralick and Rips ) και λέει “Destruction I will call you; cursed is Bin Laden and revenge isto the Messiah”.

• Ο Doron Witztum , μέλος της αρχικής ομάδαςτον τριών που εφεύρε το ELS εμφανίστηκε στην Ισραηλινή τηλεόραση και ισχυρίσθηκε πως τα ονόματα κάποιων υπο-στρατοπέδων σε κάποιο χάρτη του Άουσβιτς εμφανίστηκαν αξιοσημείωτα κοντά στη φράση "στο Άουσβιτς". « Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο" είπε "είναι μια στο εκατομμύριο". ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Page 18: O Kώδικας της Βίβλου

• Κάποιοι από τους μαθητές του έκαναν τις πράξεις και βρήκαν πως ο μέντορας τους είχε πέσει έξω "κατά 289,149".

• Τα μαθηματικά του Witztum μπορεί να μην είναι τόσο καλά όσο οι προθέσεις του, αλλά είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιές ακριβώς είναι αυτές.

• Μήπως ο Θεός απεκάλυπτε κατά ένα παράξενο τρόπο ότι τα στρατόπεδα του Άουσβιτς βρίσκονται στο Άουσβιτς;

• Κατά έναν τρόπο ο κώδικας είχε μια ημερομηνία λήξης και αυτή έληγε όταν εμφανίστηκε στη γη ο υπολογιστής.

• Χωρίς την χρήση του υπολογιστή δεν θα κατάφερνε ποτέ ούτε η ομάδα του Rips να

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 18

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

σπάσει τον κώδικα.

• Ίσως κάποιος (ποιος;) να μας δείχνει το μέλλον μπροστά στα μάτια μας αλλά εμείς να το αρνιόμαστε.

• Οι μαθηματικοί συμφωνούν ότι είναι αδύνατον ανθρώπινο μυαλό να έγραψε την βίβλο και να την κωδικοποίησε με αυτόν τον τρόπο και ειδικά στην εποχή που γράφτηκε η Βίβλος, χωρίς την χρήση τεχνολογίας.

• Τότε τι η ποιος το έκανε; Μια ερώτηση που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Εκείνοι που πιστεύουν στο Θεό θα πουν ότι το έκανε αυτός. Εκείνοι που πιστεύουν στους εξωγήινους θα πουν ότι το έκαναν αυτοί. Δεν ξέρουμε ποιος κωδικοποίησε την Βίβλο αλλά ξέρουμε ότι ο κώδικας υπάρχει και είναι αληθινός πέρα για πέρα.

Page 19: O Kώδικας της Βίβλου

• Όμως τι σημαίνει αυτό; Ότι όλο το μέλλον μας είναι προκαθορισμένο από εκείνον/εκείνους που έγραψε/έγραψαν την Βίβλο;

• Δηλαδή ότι περπατάμε σε ένα μονοπάτι που δεν ξέρουμε που οδηγεί αλλά κάποιος άλλος ξέρει; Ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής; Ότι όλα είναι προκαθορισμένα;

• Κάθε μεγάλη θρησκεία στηρίζει την υπόστασή της σε κάποιο θείο πρόσωπο ή θεότητα ενώ η σύγχρονη ορθολογιστική νοοτροπία μας θέλει να βασίζεται σε αυστηρά σε "επιστημονικά δεδομένα".

• Μήπως κάποιος (ο Θεός;) όταν γράφτηκε η Βίβλος ήξερε το μέλλον και το κωδικοποίησε με τον παραπάνω τρόπο μέσα στην Βίβλο; Και αν ναι πως είναι δυνατόν να ήξερε το μέλλον;

• Εδώ σας αφήνω στις σκέψεις σας. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσετε. Δεν ξέρω καν εάν καθίσετε να σκεφτείτε. Δεν ξέρω εάν θα ξανανοίξετε το PC σας! Ξέρω όμως σίγουρα ότι την επόμενη φορά που θα βγείτε από το σπίτι σας θα ρίξετε μια ματιά στα ψηλά και θα σκεφτείτε: Άραγε όποιος είναι εκεί πάνω που ξέρει τι πάω να κάνω τώρα;

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

1/12/2012 19Ν.Βουγιουκλής

Page 20: O Kώδικας της Βίβλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

1. http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=1587 ( O κώδικας της Βίβλου.)

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Bible _code

3. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=659

4. http://www.asxetos.gr/articles/mistirio/h-vivlos-ergo-toy-theoy-me-mathhmatikh-apodeixh.html#axzz2DdTOu2S

5. http://oistros-reportaz1.blogspot.gr/2006/07/2006.html (Ο Κώδικας της Βίβλου, ο Λίβανος και οι προφητείες για το 2006)

6. http://www.skepdic.gr/entries/Kapa/kodiasbiblou.htm (Ο Κώδικας της Βίβλου)

1/12/2012 Ν.Βουγιουκλής 20

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ