Cityway Summer Away June 2012

84
06. 2012 way free press magazine Αλεξάνδρα Παλαιολόγου «Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ’θελα να κάνω στο θέατρο και διαφορετικά μεταξύ τους»

description

Citway and Summer Away Magazine

Transcript of Cityway Summer Away June 2012

Page 1: Cityway Summer Away June 2012

06. 2

012

way

free

pre

ss m

ag

az

ine

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

«Υπάρχουν πολλά πράγματαπου θα ’θελα να κάνω στο θέατρο

και διαφορετικά μεταξύ τους»

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:47 ìì Page 1

Page 2: Cityway Summer Away June 2012

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:48 ìì Page 2

Page 3: Cityway Summer Away June 2012

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:48 ìì Page 3

Page 4: Cityway Summer Away June 2012

4 cityway

Πανεπιστημίου 56,106 78, Αθήνα

τηλ.: 210 3223570, 6992 351 351

e-mail: [email protected]

url: www.cityway.gr

Εκδότης: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Διευθυντής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διαφημιστικό Τμήμα:ΘΕΜΗΣ ΓΚΟΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ,

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΠΑΠΠΑΣυνεργάτες - Συντάκτες:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΣΑΣ,

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΧΡΟΝΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Web development: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ dream lab

πού βρίσκετε το περιοδικό μας

Σε χώρους εστίασης, τεχνών, πολιτισμού και διασκέδασης, εμ-πορικά καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια, θέατρα, σινεμά,δημαρχεία, Κ.Ε.Π. και πολλούς άλλους χώρους δημόσιους χώ-ρους στις περιοχές:

Κέντρο Αθήνας και όμορων περιοχών (Αμπελόκηποι, Γαλάτσι,Γκάζι, Καισαριανή, Κυψέλη, Παγκράτι, Πατήσια, Μουσείο, Σύνταγμα,Θησείο, Ψυρρή, Ψυχικό)

Βόρεια προάστια: (Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο,Κηφισιά, Νέα Χαλκηδόνα, Πεύκη, Νέα Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι,Χολαργός, Ψυχικό)

Νότια και Δυτικά προάστια: (Αργυρούπολη, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγ-μένη, Βάρκιζα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Πειραιάς, Καλλιθέα, ΝέαΣμύρνη, Φάληρο, Μπουρνάζι, Αιγάλεω).- στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής στα stand της μηνιαίας φοιτητικής εφημερίδαςuniversitypress:

way

Tο νέο τεύχοςIουνίου

way

.

κυκλοφορείελεύθερο!!!

Στείλτε μας τα άρθρα σας, ειδήσεις για την πόλη, δραστηριότητες κ.τ.λ.στο ι[email protected] κι εμείς θα τα προβάλουμε.

Αναζητούμε συνεργάτες για τη στελέχωσητου διαφημιστικού τμήματος και δημόσιων σχέσεωνΌσοι από τους ανανγώστες μας θα θέλατε να ενταχθείτε στην ομόδα των συνεργατών μας

επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 6992-351.351 ή στο e-mail [email protected]

ΤΕΑΜ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: COSTAS MITROPOULOS PHOTOGRAPHY

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΠΡΙΝ

ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ..

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:48 ìì Page 4

Page 5: Cityway Summer Away June 2012

cityway 5

writeway

ελειώσαμε λοιπόν με τις εκλογές καιόλα τα συναφή. Με όλες τις πολιτι-κές συζητήσεις και αναλύσεις που

βομβαρδιζόμασταν καθημερινώς. Με όλα τα διλήμματα. Σχηματίζεται κυβέρ-νηση εθνικής σωτηρίας με αδιαπραγμά-τευτο όρο και σημαία στο χέρι τηνπαραμονή της χώρας στο ευρώ. Και τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα;Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια θε-αματική αλλαγή της κατάστασης που λίγοπολύ όλοι έχουμε φτάσει; Δεν νομίζω. Θαυπάρχει βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθε-σμα αυτή η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και θα ανασάνει ο κόσμοςκαι μέσω αυτού οι αγορές; Δεν νομίζω. Θα μπουν λεφτά στα χρεοκο-πημένα ταμεία; Θα αυξηθούν οι μισθοί; Οι συντάξεις; Δεν νομίζω. Θα μειωθούν ταέξοδα επιβίωσης του Έλληνα; Δεν νομίζω. Τι κερδίσαμε εμείς απ’ όλη αυτή την ιστο-ρία με τις εκλογές και την κυβέρνησηεθνικής σωτηρίας; Νομίζω χρόνο...Και τίποτα άλλο παραπάνω. Τι κέρδισαν όλοι αυτοί;Ότι ακριβώς ήθελαν. Όχι όλοι αλλά αυτοίπου είναι μέσα στο παιχνίδι τώρα κέρδι-σαν αυτό που ακριβώς ήθελαν. Ο Σαμαράς να κυβερνήσει. Που μπορεί το29,7% να μην είναι μεγάλο ποσοστό πρώ-του κόμματος, αλλά δεδομένων των συγ-κυριών είναι αξιοπρεπές. Και σαφώςπολύ ανώτερο από το 18% της 6ης Μαΐου. Ο Τσίπρας κέρδισε τη θέση που ουσια-στικά επιζητούσε. Της δυνατής και μόνηςαντιπολίτευσης. Όπου μέσω αυτής τηςθέσης θα ωριμάσει αυτός, τα στελέχη του

και οι συνθήκες και θα έχει το χρόνο ναδημιουργήσει μια πιο ρεαλιστική πρότασηέτσι ώστε σύντομα να είναι ο επόμενος. Ο Βενιζέλος κέρδισε να έχει ακόμα λόγοστην επόμενη μέρα της χώρας. Πολύ πιοσημαντικό λόγο θεωρώ από το να λει-τουργούσαμε με συνθήκες του παλαιούαλλά πρόσφατου δικομματισμού ΝΔ -ΠΑΣΟΚ όπου θα είχε μόνο το ρόλο τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κουβέληςμε το μικρό ποσοστό του καταφέρνει κιαυτός να μετέχει σε μια κυβέρνηση και θα επωμιστεί το ρόλο του ελεγκτή εκ τωνέσω αλλά και για να κρατάει τις ισορρο-πίες με τη κοινωνία. Ο Καμμένος μπορείνα έπεσε στα ποσοστά του, είμαι σίγουροςπως το ήξερε και ο ίδιος ότι θα συμβείαυτό, αλλά διατήρησε μεγάλο μέρος τηςδύναμης του ώστε να ασκεί την δεξιά αν-τιπολίτευση. Ο Μιχαλολιάκος κόντρα στιςπροβλέψεις διατήρησε την δυναμική καιτα ποσοστά του και αυτό, κυρίως οφείλε-ται στο ότι ο Καρατζαφέρης σβήστηκε απότη συνείδηση των δεξιών. Και αντικατα-στάθηκε από τη Χρυσή Αυγή φυσικά στοπιο ακραίο. Ο μεγάλος χαμένος της Βου-λής είναι το ΚΚΕ αφού η εποχή που ζούμε,απλά το έχει ξεπεράσει. Όσο αδυνατούν να το καταλάβουν αυτό και συνεχίζουν ναπιστεύουν πως για όλα φταίει ο καπιταλι-σμός, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αντιμετω-πίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνουνσύντομα εκτός Βουλής .

Ας ελπίσουμε όλοι πως αυτό που θα κερ-δίσουμε απ΄ όλη αυτή την ιστορία δεν θαείναι τελικά μόνο χρόνος.

Θα είναι σιγά σιγά ένα καλύτερο αύριο.

Κ. Φ.

T

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:48 ìì Page 5

Page 6: Cityway Summer Away June 2012

6 cityway

συνε

ντεύξ

εις

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου«Υπάρχουν πολλά πράγματα

που θα ’θελα να κάνω στο θέατροκαι διαφορετικά μεταξύ τους»

18-21

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ «Στη ζωή, δεν αποκλείεται τίποτα.

Ούτε το πιο ”καλό” ούτε το πιο “κακό” σενάριο»

22-25

34-36

ΣΤΑΘΗΣΑΡΤΙΝΟΣ

«Εκείπου οι άγγελοι...

συνεχίζουννα πετάνε»

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:48 ìì Page 6

Page 7: Cityway Summer Away June 2012

cityway 7

Νοέλ Μπαξερ«Ακολουθώντας

τη γραμμήτης θάλασσας»

27-29 12-16

«.. Σε τέτοιους καιρούς (κρίσης)ανθίζει η δημιουργικότητα...»

timeoutit’s

news &events

Η ΟΚ band είναι εδώ 38-39 30-33

08H Αθήνα... στο 4ο Athens Fringe Festival

43-63

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 7

Page 8: Cityway Summer Away June 2012

8 cityway

ATHENS NEWS

ATHENS FRINGE LIVE 2012

H Αθήνα... στο 4ο Athens Fringe Festival

ο Athens Fringe Live είναι ένα grassroots συμμετοχικό,διακαλλιτεχνικό, παρεμβατικό πανηγύρι Τέχνης και Δρά-σης ανοιχτό σε όλους. Είναι μια φιλόδοξη και πρωτοπο-

ριακή οργάνωση γεμάτη δημιουργικότητα και ενέργεια γιααλλαγή και παρέμβαση. Ο δυναμισμός και τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνώνκαι των ομάδων κοινωνικής δράσης που υπάρχουν -μέσω του

Festival- τους δίνεται ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης των ιδεών,του έργου και της δράσης τους. Στόχος για το φετινό Athens FringeLive είναι η ελεύθερη είσοδος για το κοινό σε όλες τις καλλιτε-χνικές και κοινωνικές μας δράσεις, σε όλους τους χώρους καιγια όλες τις ημέρες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου επιχειρείται, για πρώτη φοράστην Ελλάδα, τα έξοδα της διοργάνωσης του Athens FringeLive να καλυφθούν από την συνεισφορά όλων μας (crowd-funding). Στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος του να συγ-κεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό για την υλοποίηση τηςδιοργάνωσης, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Δια-φορετικά, θα ισχύσει το ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο (5 ευρώ) μετο οποίο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις δρά-σεις της ημέρας σε όλους τους χώρους διεξαγωγής.Για την είσοδο στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας,γι' αυτό προτείνουμε να φροντίσετε να βρίσκεστε έγκαιρα στο χώροδιεξαγωγής τους. Τα εισιτήρια μπορεί να τα προμηθεύτεί τι κοινόκαθημερινά από τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Το Athens Fringe Live 2012 είναι η πρώτη ανοιχτή διοργάνωση του Athens Fringe Network, που έχει ως στόχοτην παρουσίαση των δημιουργικών έργων των μελών του δικτύου. Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργα-νώσεις Athens Fringe Festival, συνεχίζει, ως "Live" πλέον, να αποτελεί ανοιχτό βήμα για νέους δημιουργούς ναδείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, νασυνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Φέτος,το Athens Fringe Live διεξάγεται 15-30 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Τ

ARTogether Festival3-4-5 Ιουλίου 2012,στον πολυχώρο six d.o.g.s

Ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων θα είναι τοφετινό ARTogether Festival με οικοδε-σπότες τους κατοίκους της καλλιτεχνικήςπολιτείας του bankit.gr! Φέτος, το ARTogether Festival γίνεται 5 χρονών και η ηλικία του το «αναγκά-ζει» να δει όσα συμβαίνουν γύρω μαςλίγο διαφορετικά. Ξαναβρισκόμαστε γιανα γεμίσουμε έμπνευση και ελπίδα καιεξετάζουμε με αυθόρμητη αισιοδοξία όσαμπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 8

Page 9: Cityway Summer Away June 2012

cityway 9

ATHENS NEWS

Καθώς η τέχνη είναι ένα φαινόμενο με φωτεινές, μα καιμε ιδιαίτερα σκοτεινές εκφάνσεις που σαστίζουν τον πα-ραλήπτη του μηνύματος, αποκαλύπτοντάς του συχνά,ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού του, έτσι και η αισθη-τική, για να φτάσει ν’αγγίξει την ομορφιά, αναγκάζεταιπολλές φορές, να κάνει τις επιλογές της μέσα από τα πιοετερόκλιτα υλικά καθώς και ακολουθώντας ασυνήθι-στους δρόμους που φαινομενικά δεν οδηγούν πουθενάενώ στην ουσία αποτελούν καινοτόμες προτάσεις..

Οι σουρρεαλιστές και οι ντανταϊστές όχι μόνον προκάλεσανμα και πρότειναν. Πρόταση αποτελεί και τούτη η συλλογικήέκθεση δώδεκα καλλιτεχνών σε δώδεκα κουρεία, σαν προ-σπάθεια να αποκαλυφθεί μία αποσιωποιημένη διάσταση τουωραίου σε χώρους όπου οι άνθρωποι κυττάζονται σε κα-θρέπτες ενώ η φυσιογνωμία τους αλλάζει. Το κουρείο δεν είναι μόνο καλλωπισμός και πειθαρχία τουκουρέα στο έργο του σαν επαγγελματία που σκύβει πάνωαπό το ανθρώπινο κεφάλι και το σέβεται, αλλά παραπέμπεικαι σε ποικίλων ειδών κοινωνικά σημαίνοντα: κούρεμαχρέους, κούρεμα εισοδημάτων, αποψίλωση του σημερινούανθρώπου από δικαιώματα, από όνειρα και αξιοπρέπεια σεμια εποχή όπου η τέχνη καλείται να μιλήσει όχι μόνο με κα-λαισθησία, μα ασκώντας συνάμα κοινωνική κριτική καιαφυπνίζοντας συνειδήσεις.Έτσι δώδεκα καλλιτέχνες, φωτογράφοι, ζωγράφοι και γλύ-πτες συγκεντρώθηκαν σε μια συλλογική προσπάθεια ναπροτείνουν τον σύγχρονο καλλιτεχνικό τους λόγο εκθέτον-τας μέσα στον προκλητικό χώρο του κουρείου. Δώδεκα καλ-λιτέχνες, δώδεκα κουρεία, δώδεκα σημεία της αθηναϊκήςπρωτεύουσας προσκαλούν το θεατή σε μια καινοτόμα, θέ-λουν να πιστεύουν, αισθητική προσπάθεια.

INFOAbout Για τα πάντα, μέρα νύχτα δίπλα σας!!

Mission Σας προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υγιεινάκαι οικονομικά, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα!

Description Τα 24/7 δραστηριοποιούνται στο χώρο τηςεστίασης και των ειδών διατροφής. Είναι μια νεοσύστατηαλυσίδα στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε το Δεκέμβριο του 2010στη Καισαριανή και συνεχώς επεκτεινόμαστε για να βρε-θούμε κοντά σας. Ήδη μπορείτε να μας βρείτε και στα νέαυποκαταστήματα Γρηγορίου Λαμπράκη 307 στη Νίκαια καιΚαμίνια, Αγ.Αναργύρων 2 & Μαυρογένους!!

Products Τα 24/7 απευθύνονται σε σας, το σημερινό εργαζό-μενο και την πολυάσχολη γυναίκα. Προσφέρουν στους πελάτεςτους μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Εδώ θαβρείτε οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, 7 μέρες τη βδομάδαότι χρειάζεστε από είδη mini market, κυλικείου, συσκευα-σμένα τυποποιημένα προϊόντα, ζεστά φαγητά και φρέσκο ζεστόψωμί ψημένο στο φούρνο μας. Τα καταστήματα 24/7 σέβονταιεσάς και τον κόπο σας. Είμαστε πιστοί και δεσμευόμαστε γιατην ποιότητα των προϊόντων μας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.Εμπιστευτείτε μας, ελάτε σε ένα κατάστημα 24/7 και διώξτε τοάγχος που δημιουργεί ο σημερινός τρόπος ζωής!

12 Artists | 12 Barbershops | Athens

TOY ΔHΜΟY ΜΑΡΟΥΔHPhot

o by

Sot

iris

Papa

niko

laou

12 EKΘΕΣΕΙΣ από 7 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 9

Page 10: Cityway Summer Away June 2012

10 cityway

ATHENS NEWS

29 ΙΟΥΝΙΟΥ - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 10:00-23:00ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με τη συνεργασία τουΤμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνώντου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καιτης Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου παρου-σιάζουν τη Διεθνή Συνάντηση Μουσικών και Κινημα-τογραφιστών.

Σε μια «ολιστική» αντιμετώπιση των πεδίων της τέχνης, της εκ-παίδευσης, της ψυχαγωγίας και της καθημερινότητας, το e.m.m.a.συνεχίζει τις επιτυχείς διοργανώσεις των δυο τελευταίων ετών. Με εφαλτήριο τη μουσική, αγκαλιάζει και συνδέει διαφορετικούςτομείς από τον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου.Φοιτητές, σπουδαστές, συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sounddesigners, παραγωγοί καθώς και άνθρωποι των τεχνών δημι-ουργούν από κοινού με τους συμμετέχοντες αλλά και το ευρύτεροκοινό ένα διαδραστικό χώρο ανταλλαγής ιδεών.Διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια ανταλλάσ-σουν μουσικές εμπειρίες, απόψεις, δίνουν σεμινάρια και συναυ-λίες αναδεικνύοντας έτσι τη σχέση και τις αλληλεπιδράσεις τηςμουσικής, της εικόνας, του ήχου, της ερμηνείας αλλά και τον ιδι-αίτερο ρόλο τους στη ζωή μας.Η είσοδος σε όλες τις ενότητες, εκτός των συναυλιών, είναι δω-ρεάν, με δελτία εισόδου, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κορίνα ΒουγιούκαΕπιχορηγούμενο από το: Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. ΩνάσηςΟργανωτική ομάδα: Κορίνα Βουγιούκα, Τάσος Ρωσόπουλος, Κωνσταντής ΦραγκόπουλοςΠροσκεκλημένοι: Trevor Jones, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ray Beckett, Larry Sider,Χρίστος Παπαγεωργίου, Αντουανέττα Αγγελίδη, Χρήστος Γούσιος, Γιάννης Οικονο-μίδης, Τάσος Μπουλμέτης, Κατερίνα Πατρώνη, Εύα Στεφανή, Κέναν Ακάουι, ΠάνοςΒουτσαράς, Ιωάννα Σπηλιωπούλου, Τάσος Μπακασιέτας

Επίσης, συμμετέχουν στο πλαίσιο των δράσεων φοιτητές του Τμήματος Κινηματο-γράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Μουσικών Σπουδώντου Ιονίου Πανεπιστημίου .

Με σόλο ροκιές και ηλεκτρικές κιθάρες, 24 νεανικά ροκσυγκροτήματα από γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας,αφήνουν τα θρανία και πατάνε...«Γκάζι», ανεβαίνοντας στησκηνή του ATHENS LIVE SCHOOL FESTIVAL 2012, του μου-σικού φεστιβάλ που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά οΟργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ)του Δήμου Αθηναίων και θα πλημμυρίσει με ροκ νότες τηναθηναϊκή μεγαλούπολη στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθη-ναίων στο Γκάζι, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου, μεμεγάλο χορηγό τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.Με συμμετοχή που ξεπερνά τους 5.000 εφήβους και νέουςεπίδοξους, αλλά και ανερχόμενους- ροκ μουσικούς, οι κα-λύτεροι εκ των οποίων φιλοδοξούν να ξεσηκώσουν με τιςροκιές τους το αθηναϊκό κοινό το διήμερο της κορύφωσηςτου φεστιβάλ, 23 και 24 Ιουνίου, το ATHENS LIVE SCHOOLFESTIVAL 2012 μετρά ήδη 5 μήνες «προκριματικών» συ-ναυλιών, στην Γκράβα, το Ν. Κόσμο, τα Πετράλωνα και σεπληθώρα άλλων σημείων στην Αττική. Εξάλλου, μοναδική punk rock «πινελιά» στο φεστιβάλ, θαπροσθέσουν ως guest, οι «ΜΠΛΙΑΧ», το ανερχόμενο νεα-νικό συγκρότημα, το οποίο ουσιαστικά «γεννήθηκε» πέρυσιστους κόλπους του ATHENS LIVE SCHOOL FESTIVAL! Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ATHENS LIVE SCHOOL FESTIVAL 2012

ΟΙ ΡΟΚ ΣΤΑΡ ΤΩΝ ΘΡΑΝΙΩΝ ΠΑΤΑΝΕ... «ΓΚΑΖΙ»!

SOUNDTRACK ΣΤΗ ΣΤΕΓΗΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 10

Page 11: Cityway Summer Away June 2012

cityway 11

Χ-PRESSIVE PAGE

ΟΝ τελευταίο καιρό πέρασα απόαρκετές συνεντεύξεις μπορώ ναπω. Κόσμος με καλούσε στις

δουλειές του και με ρωτούσε γεμάτοςενδιαφέρον γιατί θέλω να εργαστώ κιεγώ εκεί. Κρίσιμη ερώτηση-παγίδα.Ενώ η αυθόρμητη και λογική απάν-τηση ήταν «γιατί δε βρήκα πουθενά καλύτερα», ξεροκατάπινα και με μάτιαόλο ειλικρίνεια απαντούσα «γιατίνιώθω πως ταιριάζει απόλυτα το προφίλμου στην επιχείρησή σας».Ευτυχώς να λέω που το προφίλ μουπροσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκεςτης κάθε εταιρίας και βγαίνω καλόςστις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην πρώτη συνέντευξη πήγα αφούμου τηλεφώνησαν πως τους άρεσε τοβιογραφικό μου και με περιμένουν. Kαι όταν έφτασα στην υπεύθυνη μουείπε «Μήπως έχεις το βιογραφικό μαζίσου γιατί τα έχασα;» και με τη σειρά μουτα έχασα κι εγώ. Της είπα ευγενικά όχικαι ότι μπορώ να της πω πάνω-κάτωγια μένα, πες μου μού είπε, ξεκίνησαμε το όνομα μου και με διέκοψε καιμου λέει «βασικά άκου η δουλειά είναι4ωρα 450 ευρώ έλα για μία βδομάδανα σε δοκιμάσουμε κι αν δούμε ότι παςκαλά θα σε προσλάβουμε». Της είπα«θα τα πούμε από αύριο, λοιπόν, στις 10το πρωί θα είμαι εδώ». Αλλά δεν ήμουν.

Στην επόμενη συνέντευξη σε εταιρίατύπου προώθησης πωλήσεων πήγααπλά και λιτά ντυμένος γιατί μετά είχακι εργαστήριο που και εργαστήριο ναμην είχα πάλι τα ίδια ρούχα θα έβαζα.Και ξαφνικά σκάνε μύτη κάτι τύποικαι κάτι τύπισσες από γάμο-βαφτίσια-κόκκινο χαλί.

Πού πας μανδάμ; Για διευθύντρια πω-λήσεων; Για πόρτα-πόρτα σε θέλουνπου μου ΄βαλες και το δωδεκάποντο.Τα μάζεψα, έφυγα μη χάσω κι το εργα-στήριο, κρίμα είναι.

Στην επόμενη συνέντευξη όμως ήμουνυποψιασμένος και ντύθηκα fashionicon για να δοκιμάσω τη τύχη μου. Τελικά δοκίμασα και δυο τρία παντελό-νια μπάη δε γουέη γιατί η συνέντευξηήταν σε γνωστό πολυκατάστημα. Για να μη στα πολυλογώ ούτε τη δου-λειά πήρα και εννοείται ούτε και ταπαντελόνια. Ωστόσο, υπάρχει και τοπαράδοξο της εποχής μας που δενείναι άλλη από την προϋπηρεσία συμ-φώνα με την οποία δε νοείται στιςμέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι πουνα ψάχνουν πρώτη φορά δουλειά.

Αλλά δεν ανησυχώ καθόλου γιατί πι-στεύω σε δύο πράγματα:• Στην εξέλιξη των ειδών. Σύμφωνα με τον μεγάλο Δαρβίνο, λοι-πόν, και τη θεωρία της φυσικής επιλο-

γής, το ανθρώπινο γένος θα προσαρ-μοστεί σταδιακά στις ανάγκες τουχώρου εργασίας και έτσι θα αρχίσουνσιγά-σιγά να γεννιούνται τα πρώταμωράκια με μεγάλη προϋπηρεσία σεποικιλία επαγγελμάτων.

• Στις προηγούμενες ζωές. Αυτό λύνει εύκολα πολλά προβλήματακαθώς πας σε ένα μέντιουμ, σού βρί-σκει τι έκανες στις άλλες σου ζωές, ταγράφεις στο βιογραφικό σου και έτοιμηη προϋπηρεσία τσάκα-τσάκα.

Εκλογικεύοντας όλα τα παραπάνω, ταβρήκα με τον εαυτό μου και είπα καλύ-τερα που δε βρήκα δουλειά αφού όσοπερισσότερα έχεις τόσο περισσότεραξοδεύεις και το χρήμα μας κάνει άπλη-στους και τα λεφτά δε φέρνουν την ευ-τυχία αλλά τον ντελιβερά κι άλλα τέτοιαπαρηγορητικά. Μετά σκέφτηκα πού νατρέχω τώρα να δουλέψω, άσε που θαμείνει κι άλλο πίσω κι η σχολή που τε-λευταία φορά που γύρισα να κοιτάξωπού βαστάει ούτε καν φαινόταν κι αυτή.

Γιε μου πού πας;Μάνα θα πάω σε συνέντευξη

ΤΓράφει ο Mr_Petemy

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 11

Page 12: Cityway Summer Away June 2012

12 cityway

ΠΡΟΣΩΠΑ

...τα τελευταία χρόνια οι Ελληνίδες έχουν καταλάβειπως ο καθένας μας είναι διαφορετικόςκι έτσι αρχίζουν να αποφεύγουν

τα κλωνοποιημένα στυλ και τις εφήμερες μόδες...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΙΣΑ

...Σε τέτοιους καιρούς (κρίσης) ανθίζει η δημιουργικότητα,

αναπτύσσεται η φαντασία και η μόδα μπορεί να επιβιώσει και να γίνει πολύ καλύτερη

και πολύ πιο ποιοτική”...

Η Ουρανία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πέρασεαπό διάφορες σχολές, αλλά τελικά η μόδα ήταν εκείνηπου την «κέρδισε» στην πορεία και όπως η ίδια λέει στηνσυνέντευξη που μας παραχώρησε, είναι το μόνο πράγμαπου την γεμίζει αληθινά. Μας μίλησε για την καθημερινό-τητά της, τα όνειρά της, τον τρόπο που οραματίζεται, με-ρικές φορές αυτοσχεδιάζει και δίνει «σάρκα» και «οστά»στις ιδέες και τις εμπνεύσεις της, τις ξεχωριστές εμπειρίεςπου έζησε στον χώρο, τα προσεχή σχέδιά της και ρίχνειτην δική της «κρυφή» ματιά στις Ελληνίδες που κυκλο-φορούν ανάμεσά μας.. Η Ουρανία κατάφερε να καταξιω-θεί στον χώρο της μόδας και στις συνειδήσεις μας, είναιταλαντούχα, ξεχωριστή, είναι πετυχημένη, είναι dark..

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 12

Page 13: Cityway Summer Away June 2012

cityway 13

Πώς προέκυψε να ασχοληθείς με τηνμόδα; Ποιά ήταν τα πρώτα σου ερεθί-σματα; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνακαι από μικρή είχα την μόδα ως ένα απότα βασικά μου ενδιαφέροντα. Μέχρι τα 22μου ασχολήθηκα με την μόδα από τηνπλευρά του καταναλωτή, όμως έπειτααπό την αποφοίτησή μου από το πανεπι-στήμιο αποφάσισα να ασχοληθώ μαζί τηςκαι από την πλευρά του δημιουργού.Πήγα λοιπόν στην ESMOD στο Παρίσι καισπούδασα σχέδιο μόδας κάτι που μεκάνει πολύ ευτυχισμένη γιατί διαπιστώνωκαθημερινά πως μόνο η ενασχόλησή μουμε το ρούχο με γεμίζει πραγματικά…

Οι σπουδές σου στο εξωτερικό, τί ρόλοέπαιξαν στην μετέπειτα πορεία σου;Πόσο “καταλυτική” ήταν η παραμονήσου εκεί και πόσο σημαντική για τηνμετέπειτα εξέλιξή σου; Η επιλογή της ESMOD ήταν εύκολη μιαςκαι θεωρείται ίσως η καλύτερη σχολήμόδας στον κόσμο. Ωστόσο κάθε τέτοιασχολή έχει και αυξημένο φόρτο εργασίας.Κατά την διάρκεια των σπουδών μου,

είχα την ευκαιρία και την τύχη να δω τηνδιαδικασία δημιουργίας ενός ρούχου απότο μηδέν. Σε αυτές τις σχολές δεν μπορείςνα παραλείψεις μαθήματα, ούτε έχεις πε-ριθώριο να δίνεις κάτι λιγότερο από το100% των δυνατοτήτων σου. Άρα λοιπόν,το βασικό που αποκόμισα είναι να μπορώνα λειτουργώ μέσα σε απόλυτο πανικό,όταν όλα πρέπει να λειτουργήσουν σανκαλοκουρδισμένο ρολόι, όταν όλοι περι-μένουν μία απάντηση από σένα και εσύπρέπει να είσαι εκεί για όλα. Αυτή η εμ-πειρία με βοήθησε πολύ στις μετέπειταεπιδείξεις μου αλλά και στην γενικότερηδιατήρηση τάξης εντός και εκτός ατελιέ. Οισυνεργασίες μου επίσης με μεγάλα ονό-ματα της μόδας με δίδαξαν πολλά και μεγέμισαν εμπειρίες που κουβαλάω μέσαμου κάθε μέρα...

Περιέγραψέ μου τα πρώτα σου βήματα.Το ξεκίνημά σου. Υπήρξε κάποιο “πρό-τυπο” από μικρή που σε παρακίνησε; Όπως κάθε αρχή έτσι κι αυτή ήταν δύ-σκολη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είχανα κάνω κάτι πολύ δύσκολο.. Να απο-δείξω σε μένα, στους δικούς μου αλλά και

σε όλον τον κόσμο πως οι σπουδές μουδεν πήγαν στράφι και πως αξίζω να διεκ-δικήσω μία θέση ανάμεσα στους ταλαν-τούχους Έλληνες σχεδιαστές. Με πολύπείσμα και θέληση ολοκλήρωσα τηνπρώτη μου επίδειξη στην Ελλάδα και τοβραβείο «Best Catwalk» στα πλαίσια τηςAXDW μου έδωσε την ώθηση που χρει-αζόμουν για να συνεχίσω. Έπειτα όλαπήραν το δρόμο τους…

Αυτήν την περίοδο με τι ασχολείσαι; Ποιάείναι τα -επαγγελματικά- σχέδιά σου; Αυτή την στιγμή η αλήθεια είναι πωςασχολούμαι με πολλά και διαφορετικάπράγματα. Κατά κύριο λόγο δίνουμε έμ-φαση στις sur mesure παραγγελίες τωνπελατών του ατελιέ καθώς και στην δημι-ουργία της συλλογής των νυφικών. Πα-ράλληλα, ασχολούμαστε και με τηνχονδρική πώληση, φροντίζοντας η συλ-λογή άνοιξη/καλοκαίρι 2012 «Le mon-tage du nuage» να φτάσει έγκαιρα στακαταστήματα. Τέλος, προετοιμάζουμε κά-ποια concept για show στο εξωτερικό γιατα οποία όμως αυτήν την στιγμή δενμπορώ να μιλήσω εκτενέστερα.

Τα ρούχα της Ουρανίας μπορεί ο καθένας

να τα δει από κοντά στο Κολωνάκι, στηνοδό Δημοκρίτου 24,

στον 2ο όροφο, τηλεφωνικάστο 210.64.55.112

και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 13

Page 14: Cityway Summer Away June 2012

14 cityway

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μίλησέ μου λίγο για τις εμπειρίες σου,από τις συνεργασίες σου και με τους Έλ-ληνες, αλλά και με τους ξένους σχεδια-στές. Υπήρξε κάποιος/α,που ξεχώρισες;Κάθε συνεργασία στην επαγγελματικήζωή κάποιου προσδίδει χρήσιμες εμπει-ρίες στην μετέπειτα εξέλιξή του. Εγώ έχωυπάρξει αρκετά τυχερή ως τώρα, μιας καιόλες μου οι συνεργασίες ήταν εξαιρετικέςκαι με βοήθησαν να μάθω, να γίνω κα-λύτερη, να εξελιχθώ και αυτό είναι κάτιγια το οποίο είμαι ευγνώμων στην ζωήμου. Ειδικά οι συνεργασίες μου με τονHussein Chalayan, μου έδειξαν τουςρυθμούς στους οποίους κινούνται οι σχε-διαστές πριν, κατά την διάρκεια και έπειτααπό τις επιδείξεις και έτσι ουδέποτε ταρά-χτηκα ή πανικοβλήθηκα στην δική μουπορεία στο χώρο ήξερα ήδη τι και πωςέπρεπε να γίνει.

Στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό..ξεχωρίζεις κάποιον αξιόλογο σχεδια-στή που θα ήθελες να συνεργαστείς; Πιστεύω πως η ελληνική βιομηχανία τηςμόδας ανέκαθεν είχε πολλά και αξιόλογαπράγματα και πρόσωπα να δείξει. Οι Έλ-ληνες σχεδιαστές είναι ταλαντούχοι και μεθέληση και αγάπη για το ρούχο και δεν θααργήσει να έρθει η στιγμή που αυτό θααναγνωριστεί παγκοσμίως. Όπως προ-είπα, αποκομίζουμε πολλά από κάθε συ-νεργασία και έτσι κι εγώ με την σειρά μουθα νιώσω υπέρ το δέον τυχερή εάν έχωτην δυνατότητα να συνεργαστώ με όλουςτους συναδέλφους μου γιατί όλοι έχουνκάτι να μου δώσουν, είτε θετικό είτε αρνη-τικό. Ακόμα πιο τυχερή θα αισθανθώ εάνμου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ μεμεγάλα ονόματα του εξωτερικού όπως οGureth Pugh ή η Ann Demeulemeester…

Σκέφτεσαι να εργαστείς στο επόμενοχρονικό διάστημα στο εξωτερικό; Συζητάω ήδη κάποιες προτάσεις που έχωαπό το εξωτερικό και καλώς εχόντων τωνπραγμάτων θα είμαι σε θέση να κοινο-ποιήσω τα σχέδια μου άμεσα. Προς τοπαρόν βρίσκομαι ακόμα στην διαδικασίααξιολόγησης των προτάσεων αυτών…

Από πού αντλείς τις ιδέες σου, τις εμ-πνεύσεις σου; Ποιές είναι οι επιρροέςσου, η δική σου “ταυτότητα”...Χρησιμο-ποιείς κάποια “θεματική” ως “οδηγό”για κάθε σου κολεξιόν; Κάθε μου επίδειξη είναι εμπνευσμένη καιαπό κάτι διαφορετικό. Πράγματα πουυπάρχουν γύρω μου και πολλές φορέςπερνάνε απαρατήρητα, μπορούν να γί-νουν και η πηγή έμπνευσής μου. Μερικέςφορές μάλιστα η αρχική ιδέα, εξελίσσεται

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:49 ìì Page 14

Page 15: Cityway Summer Away June 2012

cityway 15

OURANIA KAY

κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τουshow και καμιά φορά μετατρέπεται κιό-λας. Κάτι που σίγουρα με χαρακτηρίζειείναι η αγάπη μου στο μαύρο χρώμα τοοποίο το προτιμώ αρκετά και πολλέςφορές γίνεται αιτία να χαρακτηρίζονται ταconcept μου και ως dark...

Οι δημιουργίες σου απευθύνονται σεκάποιον συγκεκριμένο τύπο γυναίκας; Το στυλ και το ύφος του brand είναι κυ-ρίως ρούχα φορέσιμα. Τα ρούχα μαςφροντίζουμε πάντα να είναι ποιοτικάάψογα, διαφορετικά, μοναδικά. Φροντί-ζουμε να είναι ρούχα που αναδεικνύουντο στυλ και την προσωπικότητα του κα-θενός. Τα καλοδουλεμένα πατρόν και τακαλά υφάσματα χαρακτηρίζουν τις κολε-ξιόν μας, δίνοντας έτσι στο κοινό την σι-γουριά πως αυτό που αγοράζει είναι έναμοναδικό ρούχο ιδανικά προσαρμοσμένοστο σωματότυπό του. Κάθε γυναίκα ή άν-τρας λοιπόν που αναζητά αυτά τα χαρα-κτηριστικά στα ρούχα του είναι εν δυνάμειtarget group μας.

Η οικονομική κρίση τελικά έχει επηρε-άσει -και με ποιούς τρόπους- τον χώροτης μόδας; Αλλά και προσωπικά εσένατην ίδια, στην καθημερινότητά σου... Όλοι οι κλάδοι-άλλοι σε μεγάλο άλλοι σεμικρό βαθμό-σαφώς και έχουν επηρεα-στεί από την οικονομική κρίση. Ειδικά οχώρος της μόδας, του οποίου τα προϊόνταθεωρούνται είδη πολυτελείας, εν είναι

δυνατόν να μην είχε υποστεί τις συνέπειεςτης γενικότερης παγκόσμιας οικονομικήςκατάστασης. Πιστεύω ωστόσο ακρά-δαντα, πως σε τέτοιους καιρούς ανθίζει ηδημιουργικότητα, αναπτύσσεται η φαντα-σία και η μόδα μπορεί να επιβιώσει καινα γίνει πολύ καλύτερη και πολύ πιο ποι-οτική. Όσον αφορά σε εμένα, η καθημε-ρινότητά μου σαφώς κι έχει αλλάξει κιέχει επηρεαστεί από την γενικότερη κα-τάσταση. Αυτό που παραμείνει σταθερόείναι ο έντονος ρυθμός της καθημερινό-τητάς μου καθώς η δουλειά καταναλώνειτον περισσότερο χρόνο της ημέρας μουκαι νιώθω το ίδιο γεμάτη αφού ασχολού-μαι με αυτό που λατρεύω.

Τι θα συμβούλευες έναν νέο σχεδιαστή,που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματαστον χώρο; Θα τον συμβούλευα να έχει «γερό» στο-μάχι, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσειπολλά άγχη και στενοχώριες ωστόσο ναείναι σίγουρος πως το αποτέλεσμα σκλη-ρής και επίμονης δουλειάς θα τον δι-καιώσει και θα τον ευχαριστήσει…

Πώς κρίνεις τις Ελληνίδες στυλιστικά, ωςσχεδιάστρια; Καταφέρνουν να “αναδεί-ξουν” τον εαυτό τους; Είναι “elegant”,κομψές; Το να βάζεις τους ανθρώπους σε κατηγο-ρίες κατ’ εμέ, δεν είναι ούτε καλό ούτεβοηθάει σε κάτι. Ο κάθε άνθρωπος έχειτο δικό του στυλ και την δική του προσω-

πικότητα και αυτά είναι που πρέπει νααναδεικνύονται μέσα από το ντύσιμό του.Οι Ελληνίδες σε γενικές γραμμές έχουνμία δυνατή σχέση με τη μόδα, ενημερώ-νονται και ερευνούν την αγορά. Στηνπλειοψηφία τους είναι καλοντυμένες καιπροσεγμένες, ωστόσο μερικές φορές πέ-φτουν στο ατόπημα του να ακολουθούνμε υπερβάλλοντα ζήλο τις τάσεις τηςμόδας και να καταλήγουν σε υπερβολές.Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα τα τε-λευταία χρόνια είναι πως οι Ελληνίδεςέχουν καταλάβει πως ο καθένας μας είναιδιαφορετικός κι έτσι αρχίζουν να απο-φεύγουν τα κλωνοποιημένα στυλ και τιςεφήμερες μόδες και κατ’ επέκταση μπο-ρούν να συμπεριληφθούν στις λίστες μετις πιο καλοντυμένες γυναίκες…

Οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον; Οι φιλοδοξίες μου… Τα όνειρά μου κα-λύτερα θα έλεγα.. Να είμαι πάντα τόσο ευ-τυχισμένη και τόσο δημιουργική, ώστε ναμπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτόσ’ αυτό που εξέλεξα να κάνω…

Ποιά είναι η Ουρανία στην καθημερι-νότητά της; Εκτιμά την καλή της τύχη, αγαπά τη δου-λειά της και τους ανθρώπους που έχειγύρω της, αφοσιώνεται σε αυτό που κάνει(ότι κι αν είναι αυτό) αναζητά την χαλά-ρωση (κάτι που σπάνια βρίσκει) και προ-σπαθεί πάντα για το καλύτερο (ειδικό καιγενικό)...

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 15

Page 16: Cityway Summer Away June 2012

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 16

Page 17: Cityway Summer Away June 2012

cityway 17

ΘΕΑΤΡΟ

Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που ση-μείωσε φέτος το χειμώνα η παράστασητου Nick Witby, “Να ζει κανείς ή να μη ζει”στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», ήρθε ηώρα να φορέσει ο Θίασος τα «καλοκαι-ρινά» του και να οργώσει όλη την Ελλάδα.Μεγάλο ατού της παράστασης το κέφι καιη ενέργεια των πρωταγωνιστών, να χαρί-σουν στο κοινό της Ελλάδας άφθονοσπαρταριστό γέλιο.Ένα έργο που τόσο δεξιοτεχνικά δια-σκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο ΘανάσηςΠαπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας.Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδίαπου μας σύστησε στον κινηματογράφο το1983, ο Μελ Μπρουκς.

Η υπόθεση έχεις ως εξής:Πολωνία του 1941. Γερμανική κατοχή. Μιαδιάσημη και γοητευτική ηθοποιός, απαντάτον σύζυγο της με έναν κατά πολύ νεό-τερο της αντιστασιακό. Μια ερωτικήφάρσα η οποία στήνεται στα παρασκήνιαενός θιάσου του μουσικού θεάτρου. Ένααπό τα κλασσικά θέματα της ροζ φάρσας,είναι ο αταίριαστος έρωτας της ώριμηςπρωταγωνίστριας και του νεαρού αντι-στασιακού. Τι γίνεται όμως όταν το υπέ-ροχο ροζ παραμύθι αρχίζει να σκουραίνειεπικίνδυνα, καθώς στα γρανάζια της φάρ-σας μπλέκονται ο Γερμανός στρατηγός μετην αυστηρή γραμματέα του και τον αφελήυπασπιστή του, μια διπλή κατάσκοπος καιο μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας; Το ετερόκλητο αυτό πλήθος αναμιγνύε-ται σε ένα τυφώνα από τυχαίες συμπτώ-σεις, μετατροπές και μεταμφιέσεις,

συγχέοντάς τους ρόλους, αφήνοντας ναχαθούν τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδατων Πολωνών αντιστασιακών και τωνκατακτητών τους.Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις κα-ταδιώξεις λαβαίνουν χώρα, λαμπερά κο-στούμια και οπλοπολυβόλα. Θεατρίνοικαι Ες-Ες γίνονται ένα κουβάρι, προκει-μένου να νικήσει στο τέλος η ομάδα τωνθεατρίνων.

Γιατί το θέατρο – και ειδικά το ελαφρύ θέ-ατρο – είναι μια κατάφαση στη ζωή. Ότανη ιστορία στήνει μια τόσο φρικαλέα φάρσαόσο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, τοθέατρο απαντά με το βροντερότερο γέλιοτης φαρσοκωμωδίας. Εδώ βέβαια κά-ποιος εύλογα μπορεί να ρωτήσει «μπορείτο γέλιο να νικήσει τα τανκς»; Ο ΜελΜπρουκς με το έργο του «Να ζει κανείς ήνα μη ζει» απαντά: ΝΑΙ!!!

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής,Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεργιανός, Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου 2012, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.ellthea.gr

Παραγωγή: Ελληνική θεαμάτων

Eπιμέλεια κειμένου-Pεπορτάζ: Αλέξανδρος Κωνσταντάκης

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα«ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕIΣ H ΜΗ ΖΕI»

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης ΡέππαςΣυγγραφέας: Nick Witby

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Έβελυν ΣιούπηΣτίχοι – Μουσική: Αφροδίτη ΜάνουΦωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 17

Page 18: Cityway Summer Away June 2012

18 cityway

ΠΡΩΣΩΠΑ

«Αναπολώ γλυκάτα χρόνια που πέρασαν,

με αγαπημένες δουλειές και πολλές

εμπειρίες»

Αλεξ

άνδρ

αΠ

αλαι

ολόγ

ου

ΦΩΤ

ΟΓΡΑ

ΦΙΑ

: COS

TAS

MIT

ROPO

ULOS

PHO

TOGR

APHY

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 18

Page 19: Cityway Summer Away June 2012

cityway 19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου την γνώρισα στην παρά-σταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθρουρ Μίλερτο 2007 στο πλευρό του Κώστα Καζάκου και της Αφροδίτης Γρηγοριάδου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει παράσταση στην οποία πρωτα-γωνιστεί και να μην έχω πάει. Πάντα μιλάμε και ανταλ-λάσουμε απόψεις για το οποιοδήποτε θέμα προκύψειεκείνη τη στιγμή.Ήθελα καιρό να της κάνω μια συνέντευξη, με αφορμήλοιπόν την νέα παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείμε τίτλο «Σ’ αγαπάω αλλά…» στο θέατρο Αθηνά, αλλάκαι με την τηλεοπτική "Τιτίκα" στους "Βασιλιάδες" τουMega, ήρθε η ώρα να βρεθώ μαζί της στο κέντρο τηςΑθήνας και να μιλήσουμε για όλα.

Πρώτου όμως ξεκινήσει η συζήτηση μας, θα ήθελα να θυμηθούμε λίγο την πορεία της στην υποκριτική.Το 1991 αποφοιτά από την δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη ως αριστούχος. Το 1993 συμμετέχει στην παράσταση «Η Μαρκησία τουΛιμανιού» στο θέατρο Παρκ, ακολουθούν σημαντικέςπαραστάσεις όπως: «Η ποντικοπαγίδα», «Ο θάνατος θαξανάρθει», «Πικ- Νικ στο πάτωμα», «8 γυναίκες κατη-γορούνται», «Angel baby», «Δείπνο με φίλους»,«Μπαμπά μην ξανάπεθάνεις Παρασκευή», «Το ψυγείο»… και άλλες πολλές με μεγάλη επιτυχία.Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι και η πορεία της στην τηλε-όραση. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την δικηγόροΜίνα στους δύο ξένους, που ως αρραβωνιαστικιά τουΚωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος),αναγκάζεται να ανέχεται την φαρμακόγλωσσα παρ’ ολί-γων πεθερά της Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα), η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να την εξωθήσει σταάκρα. Το αποτέλεσμα το θυμόμαστε όλοι, οι σκηνές μεταξύ τους ήταν άκρως ξεκαρδιστικές, με τις ατάκες να διαδέχονται η μια την άλλη.

Άλλες αγαπημένες σειρές στις οποίες έχει πρωταγωνι-στήσει είναι: «Το φιλί της ζωής», «Τι ψυχή θα παραδώ-σεις μωρή;», «Κόκκινο δωμάτιο», «Βελούδο απόμετάξι», «Οι αταίριαστοι», «Μια στιγμή δυο ζωές», «7 θανάσιμες πεθερές» και πολλές –πολλές άλλες.Στον κινηματογράφο έκανε ένα πέρασμα από το “Safesex” των Ρέππα-Παπαθανασίου, ενώ ιδιαίτερη αί-σθηση έκανε στην ταινία του Στρ. Τζίτζη «Η αγάπηείναι ελέφαντας».

Το 2010 έκανε μια guest εφάνιση στην ταινία «45m2»στο πλευρό της Ράνιας Οικονομίδου και του ΑντίνοουΑλμπάνη. Σε σκηνοθεσία επίσης του Στράτου Τζίτζη.Φέτος την συναντάμε σε τρελά κέφια σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής της. Όλο τον χειμώνα την απολαμβάναμε να υποδύεται τηναπόλυτη τηλεπερσόνα Τιτίκα Βλάχου Κανελλοπούλου,στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega «Οι βασιλιά-δες». Ενώ πέρα από τις επαγγελματικές της υποχρεώ-σεις, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει μετον Καζανόβα σύζυγο της, Αιμίλιο Κανελλόπουλο (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), φτάνοντας μεταξύ τους πολλέςφορές στα άκρα και το τηλεοπτικό κοινό να παραληρείαπό τα γέλια. Σίγουρα η Τιτίκα εξελίχθηκε σε μια από τιςπιο αγαπημένες ηρωίδες του τηλεοπτικού κοινού.Όσον φορά τους «Βασιλιάδες» και την "Τιτίκα" θα πρέπεινα περιμένουμε μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

«Όταν η Τιτίκα συνάντησε τηνμεγαλοδικηγόρο από το Μενίδι»

Παρ’ όλα αυτά η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, φέτος το καλο-καίρι αποδέχθηκε την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση τουΓιώργου Βάλαρη και, έτσι όσοι θέλετε μπορείτε να τηναπολαύσετε στην κωμωδία «Σ’ αγαπάω αλλά…» στο Θέ-ατρο Αθηνά, να υποδύεται μια «πετυχημένη» μεγάλο-δι-κήγόρο από το λαϊκό προάστιο του Μενιδίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ωραία γλυκιά και σύγχρονηπαράσταση, με καλογραμμένο κείμενο και πρωτότυπαflash back. Μια παράσταση που ακροβατεί μεταξύ δρά-ματος και κωμωδίας, με σκοπό να λύσει τα «αιώνια»προβλήματα των ζευγαριών. Η παράσταση γράφτηκε απότον Γιώργο Βάλαρη και τον Στέλιο Παπαδόπουλο, ενώ ησκηνοθεσία είναι του Γιώργου Βάλαρη. Μαζί με την Αλε-ξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστούν οι: Ιωσήφ Μαρι-νάκης, Μαριάννα Τουμασάτου και Αλέξανδρος Σταύρου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 19

Page 20: Cityway Summer Away June 2012

20 cityway

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Αλεξάνδρα, αναπολείς τα χρόνια που πέρασαν;Τα αναπολώ γλυκά, είναι κάποια πολύ ωραία χρόνια πουπέρασαν με πολλές δουλειές, αγαπημένες δουλειές καιμε πολλές εμπειρίες.

Ποιά θεωρείς την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση (γέλια). Πραγματικά δενξέρω ποια να διαλέξω, γιατί είναι νομίζω πολλές καλέςστιγμές που έχω ζήσει σ’ αυτά τα 21 χρόνια της καριέραςμου. Δεν θα θελα να διαλέξω μια γιατί θα αδικήσω πολλέςάλλες καλές στιγμές.

Έχεις κάνει φιλίες ζωής με συναδέλφους σου;Έχω κάνει με πολύ λίγους συναδέλφους όμως. Δηλαδήμε ένα-δύο, όχι αυτοί όχι παραπάνω. Η Πέγκυ Τρικαλιώτηείναι μια πολύ καλή μου φίλη και ο Κλέωνας ο Γρηγοριά-δης επίσης.

Ποιά πιστεύεις πως είναι τα συστατικά μιας επιτυχημέ-νης φιλίας;Καταρχήν σε μια φιλία πρέπει να ταιριάζουν τα χνώτα δυοανθρώπων, κάπως έτσι ξεκινάει το πράγμα, πηγαίνεις δη-λαδή λίγο «ψάχνοντας» τον άλλον. Όταν υπάρξει εμπιστο-σύνη, δηλαδή καταλάβεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι έναςάνθρωπος που μπορείς να του ανοιχτείς, να του έχεις εμ-πιστοσύνη και να νιώθεις ότι μιλάς στον ίδιο σου τονεαυτό. Να σου δίνει συμβουλές με καλή πρόθεση τουλά-χιστον, νομίζω ότι η εμπιστοσύνη είναι το σημαντικό συ-στατικό μιας φιλίας, το να εμπιστεύεσαι πάρα πολύ τονάλλον.

Υπάρχουν ρόλοι στο θέατρο που θα ήθελες να ερμηνεύ-σεις;Υπάρχουν πάρα πολύ, αλλά δεν θέλω να κάνω τώρα ξέρειςname dropped ρόλων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θαήθελα να κάνω στο θέατρο και διαφορετικά μεταξύ τους.

Θα ήθελες να παίξεις στην Επίδαυρο;Δεν έχω παίξει η αλήθεια είναι. Πιστεύω πως η Επίδαυ-ρος είναι μια πολλή μεγάλη εμπειρία για έναν ηθοποιό. Σί-γουρα, αν μου γινόταν μια τέτοια πρόταση εννοείται πωςθα ήθελα. Φυσικά. Βέβαια θεωρώ ότι η Επίδαυρος είναιένα χώρος που θέλει ειδική εκπαίδευση –ειδική παιδεία-αν θες. Γιατί ως χώρος από μόνος του, έχει άλλες απαιτή-σεις. Δηλαδή, δεν είναι ένα απλό θέατρο. Είναι ένα θέατρομε 14.000 κόσμο, με διαφορετική ακουστική που πρέπεινα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά τη φωνή σου, διαφορε-τικά το κορμί σου. Θεωρώ ότι πολύ έμπειροι ηθοποιοίήταν οι παλαιότεροι του Εθνικού Θεάτρου, που ήταν στα-

θεροί και μόνιμοι και κάνανε κάθε χρόνο τρεις παραστά-σεις στην Επίδαυρο. Αυτοί ήξεραν πραγματικά πολλά«τερτίπια» του χώρου, γιατί χρειάζεται ειδικά εφόδια-ει-δικό υπόβαθρο.

Υπάρχουν δουλειές για τις οποίες μετάνιωσες που τιςέκανες;Όχι. Δεν έχω να ντραπώ για καμία (γέλια). Χαίρομαιγια όλες τις δουλειές που έκανα. Άλλεςμπορεί να τις έκανα με περισσότερο κέφι,άλλες ίσως με λιγότερο αλλά δεν έχω ναμετανιώσω για κάτι. Έχω περάσει καλά και ήθελανα τις κάνω, δεν μου επέβαλε κανείς καμιά δουλειά.

Πώς αντιδράς όταν ο κόσμος στο δρόμο σε αναγνωρίζει; Πολύ καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα. Συνήθως οι άνθρωποιείναι πολύ ευγενικοί απέναντι μου, έχουν πάντα έναν καλόλόγο να μου πουν οι άνθρωποι. Ξέρεις βλέπω και σας πα-ρακολουθώ …είστε καλή και μου αρέσετε”. Μόνο καλάλόγια έχουν να μας πούνε. Και σε όλους τους αναγνωρίσι-μους φαντάζομαι, δεν πάει κάποιος να πει κάτι κακό.

Κοινά στοιχεία με την "Τιτίκα" έχεις;Δεν θα το ‘λεγα, όχι. Δεν έχω κοινά στοιχεία με τον χαρα-κτήρα της Τιτίκας.

Πώς αισθάνεσαι που φέτος το καλοκαίρι θα είσαι στηνΑθήνα λόγω του θεάτρου;Μ’ αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω, είμαι πολύ χαρού-μενη γι’ αυτό, για αυτή την παράσταση που παίζω και δενέχω κανένα πρόβλημα που θα μείνω στην Αθήνα. Ούτωςή άλλος θα έχω Δευτερό-Τρίτα να πηγαίνω για μπάνια καινα ξεκλέβω χρόνο. Θεωρώ πως είμαι και τυχερή πουμέσα σ’ όλη αυτή τη κρίση έχω δουλειά.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 20

Page 21: Cityway Summer Away June 2012

cityway 21

Μίλησε μας λίγο για την παράσταση;Η παράσταση είναι μια κωμωδία Ελληνική, την έχει γρά-ψει ο Γιώργος Βάλαρης μαζί με τον Στέλιο Παπαδόπουλο,λέγεται «Σ’ αγαπάω αλλά…». Είμαστε δυο ζευγάρια, η Μα-ριάννα Τουμασάτου με τον Αλέξανδρο Σταύρου, οι οποίοιείναι ζευγάρι – παντρεμένοι – στο έργο και εγώ με τονΙωσήφ Μαρινάκη επίσης παντρεμένοι στο έργο. Εγώ μετον Ιωσήφ είμαστε δικηγόροι και οι τέσσερις μαζί είμαστεμια παρέα παιδιών που προερχόμαστε από το Μενίδι. Τα άλλα δύο παιδιά που είναι και κουμπάροι μας, έχουν πα-ραμείνει εκεί και έχουν κρατήσει αυτήν την αυθεντικότητατης καταγωγής τους και την καλοψυχία, όλο αυτό το λαϊκό-το καλό όμως, δηλαδή τα καλά στοιχεία. Εμείς από την άλληέχουμε μεγαλοπιαστεί, δεν θέλουμε καν να ακούμε για τοΜενίδι, ούτε θέλουμε να μας αποκαλούν κουμπάρους. Στηνπορεία του χρόνου έχουμε αλλοτριωθεί, δεν είμαστε τα παι-διά που ήμασταν ζώντας στο Μενίδι. Το έργο ξεκινάει με τοζευγάρι – τους κουμπάρους μας – που για πολλοστή φοράέρχονται σε εμάς για να τους χωρίσουμε, γιατί η κουμπάραείναι πολλή ζηλιάρα. Ζηλεύει αφόρητα τον Αλέξανδρο. Αυτήείναι η αρχή. Από εκεί και πέρα, είναι ένα έργο με πάραπολλές ανατροπές. Αλλάζει τόσο πολύ στην πορεία, και το

δε φινάλε είναι τόσο μη αναμενόμενο που πραγματικά δενμπορώ να πω και πολλά πράγματα για αυτό. Έχει κι άλλοένα στοιχείο η παράσταση, το διαδραστικό κομμάτι του κοι-νού, που κατεβαίνουμε ρωτάμε τον κόσμο και τον συμβου-λευόμαστε κιόλας. Ρωτάμε τι κάνουν για να πετύχει η σχέσητους και διάφορα τέτοια, το οποίο είναι ενδιαφέρων, εγώδεν το είχα ξανακάνει στο θέατρο αυτό το interactive σανηθοποιός και είναι και για μένα πρωτόγνωρη εμπειρία.

Θα ήθελες σύντομα να σε επισκεφτεί ο «πελαργός»;Ναι, θα το ήθελα. Αν τύχει πολύ ευχαρίστως, αν και αυτάδεν προγραμματίζονται κιόλας.

Περιέγραψέ μας μια αγαπημένη σου συνήθεια;Η αγαπημένη μου συνήθεια νομίζω, είναι να βλέπω θέα-τρο (γέλια). Αλήθεια, δηλαδή αυτό νομίζω είναι που χαίρο-μαι πάνω απ’ όλα. Μ’ αρέσει πολύ να βλέπω δουλειές τωνσυναδέλφων μου και ως θεατής δεν είμαι ηθοποιός, είμαιένας απλώς θεατής που πάει να δει μια παράσταση. Νο-μίζω πως το χειμώνα που μας πέρασε έγιναν πολύ καλέςδουλειές. Είδα πολύ θέατρο γιατί δεν έκανα εγώ θέατρο τοχειμώνα, οπότε είδα σχεδόν τα πάντα.

Ποιό είδος μουσική προτιμάς;Είναι μια μεγάλη βεντάλια μουσικής (γέλια), μουσικό προ-τιμήσεων, δεν θα ‘λεγα ότι ακούω κάτι πολύ συγκεκρι-μένο. Μ’ αρέσει το souis sol, το house. Μπορεί ναακούσω Ελληνικά, γενικά μπορώ να ακούσω τα πάνταανάλογα με την στιγμή. Είμαι ανοιχτή στο να ακούω και-νούργια πράγματα και γενικά τα πάντα.

Έχεις κάποιο αγαπημένο βιβλίο;Ναι την «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μάνου Καραγάτση. Αν οιαναγνώστες, δεν το έχουν διαβάσει μιας και είναι παλιόέργο τους το προτείνω. Μπορούν να το αναζητήσουν, είναιπολύ ωραίο μυθιστόρημα.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;Ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμα. Ακόμα δεν έχω δώσει τε-λικό λόγο, δεν έχουν ούτε υπογραφές οπότε δεν θα θελα ναπω κάτι που ίσως να μην γίνει, που το απεύχομαι βέβαια.

Τι εύχεσαι στους αναγνώστες μας για το καλοκαίρι του 2012;Εύχομαι να υπάρξει μια σταθερότητα, γιατί την έχουμεόλοι ανάγκη. Εύχομαι στους πολιτικούς να τα βρουν και ναυπάρξει μια κυβέρνηση, να κυβερνηθεί αυτή η χώρα μεέναν τρόπο. Δεν ξέρω, ελπίζω να τα βρουν μεταξύ τους.Και στους πολίτες εύχομαι να έχουμε ψυχραιμία και όσο μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 21

Page 22: Cityway Summer Away June 2012

22 cityway

ΠΡΩΣΩΠΑ

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗphoto: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

...”Στη ζωή, δεν αποκλείεται

τίποτα. Ούτε τοπιο καλό ούτε

το πιο κακό σενάριο.

Πρέπει να είμαστε

ανοιχτοί σταπράγματα...

γιατί το σημαν-τικό, είναι να είμαστε καλά

μέσα μας”...

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 22

Page 23: Cityway Summer Away June 2012

cityway 23

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από πότε αποφάσισες ότι θα ασχοληθείς με τηνυποκριτική ως επαγγελματίας, ποια ηθοποιός ήταντο πρότυπό σου;Όταν ήμουν παιδάκι, για κάποιο λόγο με είχαν πεί-σει ότι ήθελα να γίνω παιδίατρος. Καθώς περνού-σαν τα χρόνια και ανακάλυπτα τον εαυτό μου, πιοπολύ με έβρισκα στο να ζωγραφίζω, να γράφω, νατραγουδάω, να στήνω θεατρικές παραστάσεις με τηνξαδέρφη μου και τον αδερφό μου… Το λέω αυτό,όχι θέλοντας να πω ότι έκανα τίποτα σπουδαίο καιδιαφορετικό, αλλά γιατί τελικά η ψυχή, κάπου σεοδηγεί, κάτι σου λέει… Όπως ανακαλύπτεις τοχρώμα που σου αρέσει, τις γεύσεις που σου πάνε, τιςμουσικές που σε ταξιδεύουν, ποιες δεν μπορείς κα-θόλου ν΄ ακούς, τι σε κάνει να γελάς… το ποιοςείσαι… Κάποια στιγμή λοιπόν, το πήρα απόφαση κιέδωσα εξετάσεις (πάντα με τρόμαζε αυτή η λέξη), σεμια εποχή που ήθελα να κάνω μεγάλες ανατροπέςστη ζωή μου. Μπήκα στη σχολή, άρχισα να δου-λεύω κι από τότε, παρ’ όλες τις δυσκολίες τουχώρου, δεν το μετανιώνω. Είναι ένα ταξίδι ωραίο…Ποιά ηθοποιός ήταν πρότυπό μου; … Δεν νομίζω ότιείχα πρότυπο… Θαύμαζα και θαυμάζω πολλές, ξένεςκαι Ελληνίδες. Την τεχνική τους, την αύρα τους…

Σε παρακολουθήσαμε φέτος στην πολύ επιτυχημένηκαθημερινή σειρά «Κλεμμένα όνειρα» στο Mega,όπου υποδύεσαι τη Νάνση. Πώς ήρθε αυτή η πρό-ταση, πώς είναι να παίζεις σε μια τόσο μεγάλη σειρά; Θέλησαν αρχικά να με δουν, για κάποιον άλλορόλο, αλλά τελικά μου έδωσαν τη Νάνση. Έναςρόλος που μ΄ αρέσει και μου δίνει πράγματα… Η αλήθεια είναι ότι η σειρά έχει πολύ μεγάλη τηλε-θέαση. Και μικρότερη να είχε, πάλι με αγάπη θαδούλευα το ρόλο μου, δεν έχει να κάνει. Προσω-πικά θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα απ΄ όλα τυχερό,που σε τόσο δύσκολες εποχές και που πολλοί ηθο-ποιοί είναι άνεργοι, έχω δουλειά (πόσο μάλλον σεμια τόσο πετυχημένη σειρά…). Και το λέω με μεγάληευγνωμοσύνη.

Είναι μεγάλη τιμή που μας παρα-κολουθεί ο κόσμος. Δεν θα το πωμε εθνικιστικούς τόνους, αλλά οιτηλεθεατές δείχνουν πως θέλουννα βλέπουν Ελληνικές σειρές. Κι αυτό είναι κάτι, που οι άνθρω-ποι που δουλεύουν και μπροστάκαι πίσω από τις κάμερες το έχουνανάγκη.

Οι σειρές πια είναι ελάχιστες και στο χώρο αυτό που«φύση – θέση» υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας,τώρα πια τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Αγαπημένη στιγμή στην ημέρα σου; Μετά από μια κουραστική μέρα, ένα ποτό με 2-3καλούς φίλους και ωραίες κουβέντες.

Τι σε κάνει να βαριέσαι;Όταν πρέπει να στηθώ σε ουρές, για εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.

Αγαπημένο μέρος διακοπών;Η Σαντορίνη...

Τρελό σου όνειρο; Ζωή χωρίς άγχος για όλους.

Αγαπάς να συχνάζεις; Στο κέντρο της Αθήνας

Το moto στη ζωή σου; Καλοπροαίρεση...

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα,στο Παγκράτι. Εκεί πήγε σχολείο κι εκείέκανε τους πρώτους της φίλους, που δια-τηρεί από το Γυμνάσιο, σαν οικογένεια.

Την γοήτευε πάντα ο χώρος του θεάτρου. “Σαν ένας κόσμος μέσα στονκόσμο”, οι πρόβες, το όραμα, η διαδι-κασία και η μαγεία της «κοινωνίας» με τους θεατές.

Φοίτησε στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Η πρώτη της παράσταση, ήταν ο «Βέρ-θερος» του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία του Βίκτωρα Αρδίττη, αμέσως μετά τη σχολή,στο ρόλο της Λόττε. Συμμετείχε σε διά-φορες θεατρικές παραστάσεις. Στον κινηματογράφο έχει συμμετοχές σε ταινίες μικρού μήκους.Ο πρώτος μεγάλος τηλεοπτικός τηςρόλος ήταν η "Μάρω", στο σήριαλ του MEGA, « Ένας μήνας και κάτι».

Φέτος μας συστήθηκε ως “Νάνση”μέσα από την καθημερινή τηλεοπτικήσειρά “Κλεμμένα Όνειρα” στο MEGA...

[ ]

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 23

Page 24: Cityway Summer Away June 2012

24 cityway

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ποια ήταν η εμπειρία σου μέσα από μια τέτοια καθη-μερινή σειρά; Η συνεργασία σου με τους συντελεστέςκαι τους άλλους συναδέλφους σου;Το να κάνεις καθημερινό, δεν είναι καθόλου εύκοληυπόθεση. Δεν μ΄αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Άλλο το θέ-ατρο, άλλο η τηλεόραση, άλλο ο κινηματογράφος. Κάθεείδος έχει τις απαιτήσεις του, αν φυσικά σ΄ενδιαφέρει να«ασχολείσαι», να μην «ξεπετάς» τα πράγματα. Το καθη-μερινό σε μαθαίνει να είσαι σε ετοιμότητα. Οι χρόνοι δενείναι όπως μιας εβδομαδιαίας σειράς. Δεν υπάρχει η πο-λυτέλεια του χρόνου ή των πολλών προβών και λήψεων. Κάποιους από τους συναδέλφους μου, τους ήξερα απόάλλες δουλειές. Κάποιους τους γνώρισα τώρα. Αν μερωτάς για το κλήμα, είναι πολύ καλό. Ντρέπομαι που τολέω, γιατί όλοι έτσι λένε, αλλά τι να κάνω που είναι αλή-θεια! Τουλάχιστον, μέχρι εκεί που γνωρίζω εγώ. Δεν εί-μαστε όλοι κάθε μέρα μαζί… Κάποιοι, κάνουμε νασυναντηθούμε πολύ καιρό!

Έχει κοινά η Νάνση με την Ανδρομάχη;Όχι πολλά… Η Νάνση έχει μια κόρη. Η Ανδρομάχη έχειένα σκύλο. Η Νάνση πίνει βότκα, η Ανδρομάχη προτιμάτο ουίσκυ… Αστειεύομαι… Η Νάνση, είναι πολύ ευάλωτηκι έχει ζήσει τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να ζήσειένας άνθρωπος, την απώλεια του παιδιού της. Δεν θέλωνα είμαι αυστηρή μαζί της. Τα όρια και της αντοχές μας ταανακαλύπτουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας... Πάντως,δεν είμαι άνθρωπος που αντιδρώ τόσο ακραία όσοεκείνη.

Η τηλεόραση είναι και παραμένει το πιο μεγάλοόνειρο για έναν ηθοποιό;Το πιο μεγάλο όνειρο; Νομίζω ότι ο έρωτας του ηθοποιούείναι το θέατρο, απλά είναι έτσι φτιαγμένα τα πράγματα,που υποτίθεται πως η τηλεόραση κατ΄επέκταση, η ανα-γνωρισμότητα, μπορεί, ίσως να αποτελέσει ένα πιο εύ-κολο «δρόμο» για το θέατρο. Αλλά και πάλι, όλα είναισχετικά. Προσωπικά σε όλα τα είδη της δουλείας μαςμπορώ να βρω γοητεία…

Η τηλεόραση περνάει την δική της κρίση πέρα από τηνοικονομική κρίση;Μα νομίζω ότι οι «κρίσεις» και τα τέλματα στους ανθρώ-πους στις δουλειές στις αξίες, είναι που δημιουργούνφθορά, κατ΄επέκταση, δημιουργούν κρίση στην οικονο-μία… Τα πράγματα κάνουν κύκλους, που πρέπει να κλεί-νουν. Όταν συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται οι κύκλοι,είναι σαν να μένουν ακίνητα όλα, άρα χωρίς εξέλιξη…Είναι φυσικό, κάτι να κάνει τον κύκλο του και να φτάνεισε μια καμπή. Εκεί είναι όμως που ο κύκλος πρέπει νασπάσει και να έρθει η ανανέωση.

Λείπει κάτι και σήμερα δεν γίνονται σειρές που να «μέ-νουν στην ιστορία» όπως συνέβαινε πριν 8-10 χρόνια;

Αν μια "σημερινή" δουλειά μείνει στην ιστορία μετά απόαυτά τα 8-10 χρόνια που αναφέρεις θα το μάθουμε σε μιαανάλογη ερώτηση 10 χρόνια μετά. Και μπορεί τότε να θε-ωρούν ότι για 30 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ή ότι έγι-ναν πολλά. Ήδη όμως μου έρχονται σειρές που ακόμαμιλάει γι΄αυτές ο κόσμος κι έχουν γίνει από το 2005 καιμετά. Να σου πω 4; Εννοείται, πολύ διαφορετικές μεταξύτους… Το "50-50", "Το νησί", "Τα μυστικά της Εδέμ", "Τοπαρά πέντε"… Τώρα αν μείνουν για πολύ στην ιστορίαδεν το ξέρω… Αλλά ότι αναφέρονται ακόμα, ισχύει. Καιγια να το κλείσω… η απάντηση γενικά και σε πολλά…:ΧΡΗΜΑ.

Οι τηλεοπτικές παραγωγές συρρικνώνονται και τα τε-λευταία χρόνια πολλά από τα κανάλια προτιμούν ναπροβάλλουν ελληνικών σήριαλ ή και ξένες σειρές (π.χ.Τουρκικές) οι οποίες φέρνουν αντίστοιχα υψηλά πο-σοστά τηλεθέασης.Η οικονομική κρίση… Σε πολλές περιπτώσεις, είναι η εύ-κολη απάντηση… Καλύπτει τα πάντα… Όχι φυσικά, ότιδεν ισχύει… Είναι σαν να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετκαι να κοιτάζεις με 20 ευρώ, να πάρεις όσο πιο πολλάπράγματα μπορείς.

Πάντως, ίσως αυτή την εποχή, ισχύειπιο πολύ από ποτέ, ότι όταν κάποιοςκαθίσει μπροστά από την τηλεόραση,θέλει πραγματικά να ξεχαστεί έστωγια λίγο... Αυτό δεν σημαίνει ότι δενείναι σκεπτόμενος άνθρωπος ή ότι δενέχει κρίση… αλλά με τόση τροφή γιασκέψη που δίνουν οι ειδήσεις, οι πο-λιτικές εκπομπές, αλλά και οι εικόνεςτης ίδιας της ζωής γύρω μας… κάποιαστιγμή και το μυαλό θέλει να κάνειέστω και πλασματικά «cut»…

Κινηματογράφος;Μαγεία…. Αυτή την εποχή παρακολουθώ αρκετά ευρω-παϊκό κινηματογράφο. Δεν είμαι απ' αυτούς που σιχαίνονται τον αμερικάνικο…Όπως παντού, έτσι κι εκεί, υπάρχουν σχολές και σχολές…Εξ΄άλλου, κάθε λαός έχει το στυλ του την πορεία και τηνκουλτούρα του κι αυτό φαίνεται και στις ταινίες του, στηλογοτεχνία του και γενικότερα στην τέχνη του. Και δενχρειάζεται να είναι όλα πάντα βαθυστόχαστα, δεν είναικακό κάποιες φορές να μην είναι… Όσο «χρήσιμη» είναι μια ταινία όπως το «Οι ζωές τωνάλλων», ή το «Anonyma» για παράδειγμα … τόσο «χρή-σιμη» μπορεί να είναι κάποια στιγμή, μια αισθηματικήκομεντί.

[ ]

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 24

Page 25: Cityway Summer Away June 2012

cityway 25

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η σχέση σου με το θέατρο;Το θέατρο είναι μεγάλη αγάπη. Είναι ζωντανό. Είναι τρόπος…

Παράλληλα με το ταλέντο σου στην υποκριτική, μά-θαμε ότι «περπατάς και σε μουσικά μονοπάτια»Εννοείς την παράσταση με την Ευσταθία.. Είχε γράψει κά-ποια κείμενα πάνω σε ορισμένα τραγούδια της κι έτσι δη-μιούργησε την παράσταση «Το υγειές βλάπτει σοβαρά τηνυγεία». Εκείνη είχε το τραγουδιστικό κομμάτι κι εγώ τα κεί-μενα κι έλεγα και 2 τραγούδια. Έχω παίξει όμως και σε μι-ούζικαλ (των Ρέππα-Παπαθανασίου) και γενικά έχειχρειαστεί να τραγουδήσω και σε άλλες παραστάσεις.

Ποιο είδος μουσικής αγαπάς περισσότερο; Δεν τις ξέρω καλά τις κατηγορίες… Μ ΄αρέσει ν΄ ακούωδιάφορα πράγματα… Μόνο το Heavy Metal δεν αντέχω.

Θα ήθελες στο μέλλον να ασχοληθείς αποκλειστικά μετο τραγούδι;Μα δεν είμαι τραγουδίστρια… κι ούτε είναι τόσο εύκολο νακάνεις τη δουλειά κάποιου άλλου, που το έχει σπουδάσει.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Άλλο το να τραγουδάςστα πλαίσια μιας παράστασης ή κάποιου δρώμενου κιάλλο να είσαι τραγουδιστής.

Διαβάζεις βιβλία; Το βιβλίο που θα έπαιρνες μαζί σουστην παραλία;Από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι η «Έξοδος» του ΗλίαΒενέζη. Διαβάζω και Έλληνες και ξένους, απλά θεωρώ ότι τονα διαβάζεις στη γλώσσα σου, σου ανοίγει και «μονοπάτια»στη χρήση της γλώσσας. Το βιβλίο που διάβασα τελευταία,ήταν το «Στη χώρα των χρυσών ήλιων», του Καλεντ Χοσεϊνικαι αναφέρεται στο Αφγανιστάν, μέσα από την ιστορία δύογυναικών. Στην παραλία; Κάτι που θα το άντεχα κάτω απ΄τον ήλιο. Δεν μπορώ και ήλιο και πολύ σκέψη μαζί…

Αγαπημένο μέρος διακοπών;Αγαπώ πολύ τη Σαντορίνη, ίσως γιατί εκεί έκανα πολύόμορφες διακοπές. Και ξέρεις, ένα μέρος το αγαπάς, ή όχι,ανάλογα με τα «μάτια» που έχεις τη συγκεκριμένη εποχή,με τι συνθήκη πας και με τι παρέα πας. Πάντως μ΄αρέσουνπολύ τα Μεσογειακά τοπία… κυπαρίσσια, πεύκα, θάλασσα.

Ένα όνειρο σου που έζησες και θες να επαναληφθεί; Δεν έχω. Ξέρεις πόσα υπάρχουν και δεν τα ζήσαμε;

Αγαπημένο φαγητό; Ότι παχαίνει!

Αγαπημένο ποτό:Αν και προτιμούσα το ουίσκι, νομίζω αυτή την εποχή,η μαργαρίτα

Πού αγαπάς να συχνάζειςΣτο κέντρο.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου;Όπως είναι όλων μας. Δουλειές, υποχρεώσεις, φίλοι, τηλε-όραση, διάβασμα… Κι όλα παίρνουν άλλο νόημα, ανάλογαμε τη φάση που περνάς. Αν είσαι καλά κι η καθημερινό-τητα, μπορεί να είναι συναρπαστική… Στεναχωριέμαι γι΄αυτούς που δεν μπορούν να έχουν έστω μια βαρετή στηναπλότητά της καθημερινότητα. Όταν π.χ. θέλουν να περά-σουν το δρόμο και κάποιος έχει παρκάρει στη ράμπα.

Τι θα θελες να σου έχει συμβεί τα επόμενα 10 χρόνιαΝα έχω ζήσει πολλά διαφορετικά πράγματα, να λέω: «θυ-μάσαι τότε που…» και να υπάρχουν πολλά τέτοια, να έχωζήσει με αγάπη, να έχω κάνει πράγματα στη δουλειά μουνα έχω ανθρώπους που τους αγαπώ και μ' αγαπάνε καινα έχουν κι εκείνοι κι εγώ την υγεία μας ακόμα.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:50 ìì Page 25

Page 26: Cityway Summer Away June 2012

26 cityway

ΒΙΒΛΙΟ

Η paper-book land είναι ένα ηλεκτρο-νικό βιβλιοχαρτοπωλείο που δημιουρ-γήθηκε για να διευκολύνει τις αγορέςσας. Προσφέρει μία πλήρη λίστα με πε-ρισσότερους από 120.000 τίτλους βι-βλίων καθώς και μεγάλη ποικιλίαειδών χαρτοπωλείου.

Απευθύνεται σε όλους εκείνους πουενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στοχώρο του βιβλίου και στα είδη χάρτουεύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Η επιτυχία της paper-book land οφείλε-ται στο γεγονός ότι μπορείτε να παραγ-γείλετε εύκολα είτε μέσω τηλε φώνουείτε μέσω της ιστοσελίδας www.paper-bookland.gr τα προϊόντα της επιλογήςσας και να τα παραλάβετε άμεσα καισε χαμηλότερες τιμές από εκείνες τουεμπορίου.

paper-bookland

www.

.gr

Kάντε εύκολα,γρήγορα καιοικονομικά

τις αγορές σας

www.paper-bookland.gr

το πιο πλήρες

ηλεκτρονικό

βιβλιοχαρτοπωλείο

βιβλιοπροτάσεις

http://www.psichogios.gr

ΔΑΝΑΗ ΚΡΙΕΖΙΩΤΟΥΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑΟ Αλέξης και η Κατερίνα. Δυο ιδανικοί και άτυχοι εραστές, κυνηγημέ-νοι από την άγρια εποχή όπου τους δόθηκε να ζήσουν, ημέρες εμφυ-λίου πολέμου, διωγμού και εξορίας, ημέρες αποχωρισμού καιγκρεμισμένων ονείρων. Εκείνοι αδιαφορούν, αγνοούν τις απαγορεύ-σεις και τις συμβάσεις, ενώνονται, χωρίζουν βίαια και ορκίζονται, υπό-σχονται ο ένας στον άλλο ότι θα βρεθούνε ξανά...Πενήντα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Σοφιανός, επιτυχημένος βιογράφοςαπλών, «ανώνυμων» ανθρώπων λαμβάνει ένα αινιγματικό σημείωμα με το οποίο του ζητούν ναψάξει για να βρει την Κατερίνα. Και η Χριστίνα Σαγκάλ, το παιδί-θαύμα του νέου γαλλικού σινεμά,λαμβάνει στο Παρίσι ένα δέμα που μοιάζει με νεκρικό κιβούρι μιας αγάπης, γεμάτο ερωτικές επιστο-λές, αναμνηστικά και μιαν ασπρόμαυρη καρτ-ποστάλ από το Ναύπλιο.Πώς γράφεται η βιογραφία ενός έρωτα; Με ποια επεισόδια, ποιες λέξεις, ποια πρώτη ύλη; Με ποιακαι πόσα πρόσωπα μπορεί να αφηγηθεί κανείς την ιστορία ενός απεγνωσμένου αλλά πάντα θριαμ-βευτή έρωτα; Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που καταργεί την ιστορία και τον χρόνο, μια βιογραφίατου έρωτα που ξεπερνά τη λησμονιά ακολουθώντας την ασημένια λεωφόρο του φεγγαριού για ναβρεθεί ξανά στον τόπο της γιορτής και της ζωής και της συνάντησης των αγαπημένων.

n Τιμή Πώλησης: 13,95 € n Τιμή Πώλησης Ebook: 11,99 €Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σελίδες: 360Ηλικία: 18+ n ISBN: 978-960-496-897-8 n ISBN Ebook: 978-960-496-898-5

ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣΘέλει κότσια να μπορείς να αντέξεις τα χτυπήματα της μοίρας καινα μη λυγίσεις απ’ τον πόνο. Θέλει κουράγιο να μπορείς να χαμο-γελάς ακόμα και μες στη μαυρίλα της φτώχειας, της αρρώστιας,του θανάτου. Ακόμα περισσότερο, θέλει λεβεντιά κι αντρειοσύνη ναμπορείς να κάνεις τον καημό σου χορό και τραγούδι.Το ζεϊμπέκικο της Κατίνας είναι ένα βιβλίο θάρρους και λεβεντιάς.Η Κατίνα μάς παίρνει ανάλαφρα απ’ το χέρι και μας ταξιδεύει απότη Ραμόνα της Θεσσαλονίκης στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και στα κρυφά μονοπάτια τηςζωής της. Γελάμε και κλαίμε μαζί της, τη θαυμάζουμε και την αγαπάμε, της χτυπάμε παλαμάκιαστο ζεϊμπέκικό της... Η Κατίνα είμαστε εμείς...

n Τιμή Πώλησης: 11,97 € n Τιμή Πώλησης Ebook: 9,99 €Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σελίδες: 272Ηλικία: 18+ n ISBN: 978-960-496-895-4 n ISBN Ebook: 978-960-496-896-1

ΕΛΕΝΗ ΔΑΦΝΙΔΗΣ' ΑΓΑΠΩ, ΔΕ Μ' ΑΓΑΠΑΣΣτους κανόνες της μνήμης η γνωριμία απέχει μόλις ένα βήμα από τονχωρισμό. Πολλές φορές ο χωρισμός προηγείται της γνωριμίας.Το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο, ο Χειμώνας και η Άνοιξη συμβαίνουν τοίδιο λεπτό και σε τυχαία σειρά. Οι καβγάδες, οι όμορφες μέρες, οι αγ-καλιές, οι βόλτες επιστρέφουν χωρίς συνοχή.Η μνήμη θα σου θυμίσει όσα αγάπησες, θα διαγράψει όσα πρέπει, θαεπιμείνει εκεί που χρειάζεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος μόνοοι δυνατές αναμνήσεις θα επιβιώσουν.Ο Νικήτας και η Αμαράντα δεν είναι πια μαζί. Ή μήπως είναι;

n Τιμή Πώλησης: 13,95 € n Τιμή Πώλησης Ebook: 11,99 €Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ n Σελίδες: 301Ηλικία: 18+ n ISBN: 978-960-496-866-4 n ISBN Ebook: 978-960-496-867-1

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 26

Page 27: Cityway Summer Away June 2012

cityway 27

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Να που έφτασε επιτέλους κι ο Ιού-νιος, μια ανάσα πριν από τις καλο-καιρινές διακοπές.Έχει παρατηρηθεί πως στις διακο-πές γενικότερα, οι Έλληνες διαβά-ζουν περισσότερο. Άντρες καιγυναίκες. Το μεγαλύτερο ποσοστότων αναγνωστών, ανήκουν στηνκατηγορία των «αλεξιπτωτιστών»,δηλαδή αυτοί που διαβάζουν κατάπεριόδους και δη το καλοκαίρι.Δεν είναι «παράξενο» το φαινόμενοαυτό, καθώς ο χρόνος των περισ-σοτέρων είναι ελάχιστος και πολύπιεσμένος.Η ανάγνωση όμως ενός καλού βι-βλίου, μπορεί να μας βοηθήσει ναξεφύγουμε για λίγο από την καθη-μερινότητα. Να ταξιδέψουμε σεάλλους κόσμους και σε άλλουςπνευματικούς ορίζοντες. Ανεξαρτήτου εποχής.Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν βιβλία,που αναλόγως με το θέμα που πε-ριέχουν, σε «τραβάνε» να τα δια-βάσεις ανάλογα με την εποχή ή τηνατμόσφαιρα που αποπνέουν. Συ-νήθως το καλοκαίρι, οι περισσότε-ροι προτιμούν τα πιο «εύκολα»-γιαπολλούς, βιβλία.Η ουσία όμως είναι, ένα λογοτε-χνικό βιβλίο να απευθύνεται το ίδιοσε όλους, ανεξαρτήτου μορφωτι-κού επιπέδου, ασχέτως αν κά-ποιος είναι «εκπαιδευμένος»αναγνώστης ή όχι. Χωρίς να υπο-τιμά ο συγγραφέας την νοημοσύνηκανενός. Σκοπός ενός «καλού»βιβλίου εκτός από το να ταξιδέψει

τον αναγνώστη, είναι να του αφή-σει κάτι η ιστορία που διάβασε.Δεν έχει σημασία το τι ακριβώς,αρκεί να αγγίζει συναισθήματα μεσκοπό να θυμόμαστε την ύπαρξημας ως άνθρωποι αλλά και να μαςμάθει κάτι. Ή ακόμα και να μαςυπενθύμιση πράγματα που έχουμεξεχάσει ή συναισθήματα. Αυτό ακριβώς πέτυχε η συγγρα-φέας Νοέλ Μπάξερ, με το νέο της βιβλίο που έχει τον τίτλο,«Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας». Ένα βιβλίο που η ιστορία «ακροβα-τεί» σε τρία επίπεδα: Σήμερα-πα-ρελθόν- μύθος.Ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα,καθώς εμπλέκεται άμεσα με τονσπουδαίο αρχαιολόγο του 19ουαιώνα Ερρίκο Σλήμαν.Ένα νεαρό κορίτσι από την Κεφα-λονιά, που έχει σαν όνειρο του νασπουδάσει αρχαιολογία, αποχαι-ρετά για πάντα το αρχικό όνειρότου, προκειμένου να συνεχίσει τιςανακαλύψεις του Ερρίκου Σλήμαν,αναζητώντας τα ίχνη από το πρώτοτου ταξίδι κιόλας, στην Πελοπόν-νησο το 1868. Η ζωή όμως τηςκρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Κά-ποιος από την οικογένεια της, είχεσυναντηθεί με τον Ερρίκο Σλήμαν,και τον είχε βοηθήσει στις έρευνεςγια το παλάτι του Οδυσσέα στηναπέναντι Ιθάκη.Μια ιστορία πουσυνδέεται, με τις ζωές και των υπό-λοιπων ηρώων και με το κρυμμένο«αγκάθι» στην καρδιά τους.

Φυσικά από την υπόθεση δεν θαμπορούσε να λείπει ο έρωτας.Μια ιστορία που κρύβει μια νο-σταλγία ανάμεσα στο χθες και στοσήμερα. Μια ατμόσφαιρα μονα-δική, που αφήνει την αίγλη της νααιωρείται και να την αισθάνεσαι.Ένα βιβλίο που απευθύνεται σεόλους χωρίς διακρίσεις. Πουεκτός από την ψυχαγωγία πουπροσφέρει στους αναγνώστες, μα-θαίνεις πράγματα και για τον Ερ-ρίκο Σλήμαν, συστήνοντας τον σεπρώτο πρόσωπο.

Συνέντευξη στη συγγραφέα Νοέλ Μπάξερ από τον Αλέξανδρο Κωνσταντάκη

Ακολουθώνταςτη γραμμή της θάλασσας

«Αν πιστέψει κανείςστο όνειρο του,

μπορεί να το κάνειπραγματικότητα»!

Νοέλ Μπάξερ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 27

Page 28: Cityway Summer Away June 2012

ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ

28 cityway

Κυρία Μπάξερ, τι σας ενέπνευσε να γρά-ψετε το βιβλίο αυτό, και γιατί εντάξατεστην ιστορία των ιστορικό Ερρίκο Σλήμαν;Με ενέπνευσε η σημερινή εποχή. Οι ήρωεςτου βιβλίου είναι ηττημένοι άνθρωποι, ο κα-θένας έχει δει πως το προσωπικό τουόνειρο δεν υπάρχει, ότι είναι ανεκπλήρωτο.Και πρώτη και καλύτερη, το αντιλαμβάνεταιη Βενετία η κεντρική ηρωίδα. Το βιβλίοαυτό μιλάει για αγάπη και για όνειρα. Ήθελανα έχω το σημερινό «θέμα» στην ιστορίααυτή. Όταν καθόμουν και το «δούλευα» στομυαλό μου το βιβλίο, καθώς έστηνα τηνιστορία, τότε εμφανίστηκε ο Σλήμαν. Ήταν κι αυτός ένας άνθρωπος που κυνήγησε το όνειροτου. Νόμιζε μάλιστα, πως το όνειρό του δεν θα μπο-ρούσε να εκπληρωθεί με καμία δύναμη κι όμως τελικάεκπληρώθηκε. Τώρα όσον αφορά το κομμάτι της αγάπης,είχε μια πολλή ιδιάζουσα σχέση με την γυναίκα του τηνΣοφία Εγκαστρμωμένου, την οποία σχέση τους την πα-ρουσιάζω στο βιβλίο. Αυτό όλο έδινε τροφή για σκέψη σεεμένα αλλά και σους αναγνώστες, και φυσικά στις ηρωί-δες του βιβλίου, γιατί κάθε μια κλήθηκε να δώσει απάν-τηση, στο αν η αγάπη όπως τη έχουμε στο μυαλό μας,στην σύγχρονη εποχή λόγω της σκληρότητας, έχει αλλοι-ωθεί ή είναι η αγάπη αυτή που αγαπάμε. Και για αυτό εν-τάχθηκε ο Σλήμαν μέσα στην ιστορία. Και αυτό τώρα, είναιτο μήνυμα στο βιβλίο. Γιατί ο Σλήμαν ήταν η προσωποποί-ηση της απόδειξης του «αν πιστέψει κανείς στο όνειρο του,μπορεί να το κάνει πραγματικότητα»!

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο σας και γιατί;Σ’ αυτό το βιβλίο όπως και στα άλλα, έχω αρκετές δυνατέςστιγμές, εμένα μου αρέσει μέσα στην πλοκή να βάζω κά-ποιες κορυφώσεις συναισθημάτων. Να υπάρχει μια δυνατή στιγμή και μετά να χαλαρώνουμεπάλι. Μεταξύ αυτών των στιγμών, έχω αγαπήσει πάραπολλές. Το ενδιαφέρον όμως είναι όταν μιλάω με ανα-γνώστες, βλέπω ότι άλλος «κουμπώνει» με μια και άλλοςμε άλλη. Η πιο δυνατή στιγμή του βιβλίου μου την οποίαέχω αγαπήσει, και έχω δώσει μια έκταση, είναι η σύγ-κρουση της Ζαμπίας με την εγγονή της Βενέτας. Όταν συναντιούνται αυτές οι δυο γυναίκες, γίνεται μιαπολλή ατμοσφαιρική σύγκρουση, την οποία ένιωσα τόσοπολύ βαθιά στο πετσί μου εκείνη την ώρα, που αισθάνο-μαι πως για πολύ καιρό θα το κουβαλάω αυτό μέσα μου.

Δυο από τα προηγούμενα βιβλία σας είναι «Τη νύχτα πουγύρισε ο χρόνος» και το «Από δρυ παλιά και από πέτρα».

Μαζί με το «ακολουθώντας τη γραμμήτης θάλασσας», βλέπουμε πως σεκάθε βιβλίο σας ξεχωριστά, καταπιά-νεστε και με κάποια διαφορετική ιστο-ρική περίοδο. Τι είναι αυτό που σαςκεντρίζει και συνδέεται τις ιστορίες μεμεγάλα ιστορικά γεγονότα;Οι συνειρμοί μου! Έχω μια τεράστια ευ-κολία να κάνω συνειρμούς. Οι συνειρ-μοί είναι «κλοστίτσες» που συνδέουνδιάφορα πράγματα. Υπάρχουν λογικοίσυνειρμοί, υπάρχουν και παράλογοι συ-νειρμοί. Όλους τους αγαπώ και όλοι μ’αρέσουν. Επειδή ξέρω ιστορία και έχω

σπουδάσει αρχαιολογία, όταν σκέφτομαι κάτι στο παρόνπάρα πολύ εύκολα να πεταχτώ στο παρελθόν. Πιστεύωπως οι ήρωες στα βιβλία δεν είναι ουρανοκατέβατοι. Μπο-ρεί να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα του βιβλίου, σα με-γάλοι άνθρωποι αλλά από πίσω έχουν ένα ολόκληροπαρελθόν. Όλα αυτά που εμείς κουβαλάμε βαθιά μέσα μας,πρέπει να τα έχει και ένας ήρωας αληθινός με σάρκα καιοστά. Επίσης θέλω να σας πω, πως με την αναφορά στηνιστορία κάποιες φορές βοηθιέμαι να πω κάποια πράγματα,που διαφορετικά θα έπρεπε να τα πω σε πάρα πολλές σελί-δες. Στο δεύτερο βιβλίο μου «Τη νύχτα που γύρισε ο χρό-νος», αναφέρομαι στον Ποντιακό εκτοπισμό, μια πολλήευαίσθητη ιστορική στιγμή, ένα εξαιρετικά δραματικό γεγο-νός, φορτισμένο με τρομερό συναίσθημα. Δεν ήθελα ναγράψω ένα μελό με ανθρώπους του Πόντου που πεθαί-νουν και σφάζονται στα χιόνια. Ήθελα να μιλήσω για το γε-γονός. Να πάει κατευθείαν στο νου και την καρδιά τουαναγνώστη. Επίσης αναφέρθηκα στην Κύρου Ανάβαση τουΞενοφώντα, μια παράλληλη αντίστροφη πορεία. Μέσα απόαυτό, ο αναγνώστης μπορεί να κάνει τη σύνδεση που τουαποδεικνύει την Ελληνικότητα του πόντου, χωρίς να κάνωκαμία εθνική κουβέντα. Αυτό είναι πασιφανές από την αρ-χαία εποχή. Όλο αυτό είναι μια οικονομία, μια ευκολία, πουαγαπώ πάρα πολύ.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 28

Page 29: Cityway Summer Away June 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

cityway 29

Έχετε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχαιολογία,ενώ δεν δουλέψατε ποτέ σαν αρχαιολόγος, τι ήταν αυτόπου σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτή την επιστήμη;Το εκπαιδευτικό μας σύστημα! Εγώ ήθελα να σπουδάσωτελειώνοντας το κλασικό τότε. Οι επιλογές μου ήταν Φιλο-λογία, Νομική και Θεολογία. Δεν είχαμε τρομερές επιλο-γές. Θεολογία δεν έπαιζε, στη Νομική αισθανόμουνα ότιδεν έχω ευκολία στον προφορικό λόγο όσο στον γραπτό.Έτσι πήγα στην Φιλολογία. Αυτό όμως που με βοήθησεπερισσότερο, όταν ήμουν παιδί τριγυρνούσα με τον πα-τέρα μου σε όλους τους αρχαιολογικούς τόπους. Τουάρεσε πολύ η ιστορία και οι μύθοι μέσα στην αρχαιολογία.Αυτό όλο μου το είχε μεταδώσει, είχα ερεθίσματα. Έτσι μετράβηξε η αρχαιολογία. Πηγαίνοντας στην Αγγλία για με-ταπτυχιακά, προτίμησα την Αρχαιολογία. Αλλά ποτέ δενεργάστηκα πάνω σ’ αυτό. Όσο έχω ασχοληθεί είναι μόνοως φοιτήτρια. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, γύ-ρισα στην Ελλάδα και αποφάσισα να ασχοληθώ με τηνδιαφήμιση. Τελείως με το άλλο άκρο δηλαδή!

Είναι δύσκολη η τέχνη της συγγραφής;Θεωρώ πως είναι δύσκολη σαν κάθε τέχνη. Κάθε τέχνηείναι δύσκολη. Κάθε πράγμα το οποίο θέλει και τεχνική καιψυχή έχει τεράστια δυσκολία.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την συγγραφή;Με την συγγραφή ασχολιόμουν από πολύ παλιά χωρίς νατο καταλάβω. Έγραφα διάφορα, ακόμα και ποίηση στα φοι-τητικά χρόνια χωρίς όμως να συνειδητοποιήσω πως εδώυπάρχει ένας δρόμος για μένα. Το λευκό χαρτί με έλκειπάρα πολύ. Τελικά άμα έχεις ένα δρόμο, κάποια στιγμήπρέπει να τον περπατήσεις. Αν βλέπεις έναν δρόμο ανοι-χτό μπροστά σου ή που να σε έλκει να τον περπατήσειςκάντο! Μπορεί να σε βγάλει κάπου ή και πουθενά. Δενέχει σημασία, όμως αυτή είναι η χαρά του ταξιδιού.

Σε ποια ιστορική περίοδο θα θέλατε να ζήσετε και γιατί;Σε καμία! Χαίρομε τόσο πολύ με τη ζωή που έχω τώρα. Ανθα πήγαινα σε μια άλλη ιστορική εποχή, θα έχανα τους αν-θρώπους που ξέρω και αγαπώ. Δεν μπορώ να πορευτώχωρίς να έχω δίπλα μου την οικογένεια μου, τους φίλουςμου. Όλο αυτό είναι ο κόσμος μου, δεν μπορώ να τον εγκα-ταλείψω. Θέλω τον κόσμο μου, και ο κόσμος μου είναι σήμερα.

Θα θέλατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;Όχι, δεν μπορώ να λέω ψέματα! Νομίζω όμως, ότι πολλοίσυγγραφείς, χωρίς να το έχουμε σκοπό, κάνουμε πολι-τική. Γιατί μέσα από τα βιβλία όταν μιλάμε για μια τάξη

πραγμάτων, για μια ευτηξία, για μια αξιοπρέπεια, για μιαστάση ζωής απέναντι στα πράγματα, οι ήρωες των βιβλίωνστέκονται μέσα στη χώρα τους απέναντι από ένα ιστορικόσυμβάν. Όπως η καταστροφή της Σμύρνης. Όλα αυτά είναιμηνύματα και μάλιστα πολιτικά. Δεν μπορούμε να μην κά-νουμε πολιτική, είναι ο δικός μας τρόπος ο συγγραφικός.

Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας κυριολεκτικά κα-ταρρέει, πως μπορούμε κατά τη γνώμη σας να αντέ-ξουμε και να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοιγίνεται από αυτή την κατάσταση;Θα βγούμε αλώβητοι, είμαι πολύ αισιόδοξη σ’ αυτό. Γίνονται πολλές διεργασίες μέσα μας. Θα ανακαλύψουμεστοιχεία του εαυτού μας που ήταν υπό ύπνωση πριν.Βλέπω μπροστά μας, αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνουμε ευ-τυχισμένοι, και θα είμαστε ακόμα ποιο ισχυροί. Γιατί θαέχουμε τη γνώση ότι ζήσαμε μια κατάσταση που θα μπο-ρούσε έναν δυνατό άνθρωπο να τον ρίξει. Περνάμε πάραπολύ δύσκολα, αυτό είναι γεγονός. Η φτώχεια είναι ένααπαράδεκτο αποτέλεσμα της οικονομίας μας.

Κατά τη γνώμη σας, η «ελευθερία» μας καταπιέζεται;Για μένα πάντοτε η ελευθερία είχε να κάνει με το τι έχω στομυαλό μου και την καρδιά μου, που ποτέ κανένας δεν γνώ-ριζε. Αυτό το μήνυμα περνάω και στην κόρη μου. Ότι τρέχειστο μυαλό σου και την καρδιά σου, κανένας δεν μπορεί ναεπέμβει. Για μένα αυτή είναι ελευθερία, το να βρίσκομαιμαζί με τον εαυτό μου. Κανένας δεν μπορεί να επέμβει στηδική μου ελευθερία όσο έχω φαντασία.

Έχετε καταγωγή από την Αγγλία, έχει περάσει από νουσας η σκέψη να ζήσετε μόνιμα εκεί;Έχω ζήσει λόγω σπουδών για λίγο, με τον άντρα μου επίσηςπεράσαμε 2,5 χρόνια στην Αγγλία λόγω της δουλειάς του. Ο πατέρας μου αγάπησε την Ελλάδα ανακαλύπτοντάς τηνκάθε μέρα. Δεν την είχε δεδομένη όπως εμείς. Με τον ίδιοτρόπο την αγάπησα και εγώ, συν με τον τρόπο της μητέραςμου ως Ελληνίδα. Άρα εγώ την λάτρεψα αυτή τη χώρα. Δενθα πήγαινα στην Αγγλία. Κι όσων αφορά την κρίση που όλοιφεύγουν, εγώ θα είμαι η τελευταία που θα φύγει. Θα πρέπεικάποιος να κλείσει την πόρτα, αυτή θα είμαι εγώ.

Τι προτείνεται στους αναγνώστες μας, για φέτος το κα-λοκαίρι;Όσο το δυνατόν να το περάσουν όπως το τελευταίο χαρού-μενο καλοκαίρι τους. Η διάθεση είναι αυτή που έχει αλλά-ξει στον κόσμο. Μπορείς να πας να δεις το ηλιοβασίλεμα,αλλιώς θα το έβλεπες πριν την κρίση και αλλιώς θα το δειςτώρα. Δες το με την ίδια διάθεση που το έβλεπες τότες.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 29

Page 30: Cityway Summer Away June 2012

30 cityway30 cityway

EVENTS

Μουσείο Μπενάκη

ΤΑ EΛΛΗΝΙΚA TEΡΑΤΑ ΤΗΣ BEETROOT

ΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αποτελείται από εγκαταστάσεις, τρισ-διάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα» τέραταπου εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή

μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tabletsκαι smartphones.Η έκθεση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της βράβευσης τηςBeetroot Design Group με την υψηλότερη διάκριση στο χώροτου επικοινωνιακού design παγκοσμίως (red dot Agency ofthe Year) και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ταεκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονακαλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυ-θολογία αλλά σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση τωνσυστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Η μυθολογίαμας επανεξετάζεται υπό το νέο πρίσμα της ουσίας που κρύβειπίσω από το φανταστικό της περίβλημα και εδραιώνει εκ νέουτη θέση της ως κληρονομιά του δυτικού πολιτισμού. Η Beetroot με «Τα Ελληνικά Τέρατα», επιχειρεί να αντιστρέ-ψει –με χιούμορ– την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα τηςΕλλάδας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις οι-κουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονουdesign. Χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολο-γίας με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύ-ματα, τα “The Greek Monsters” λειτουργούν ως τα πλέονσύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση καιτον αποκλεισμό, ενώ παράλληλα επικοινωνούν τις βασικέςαρχές της δημιουργικότητας.

Η έκθεση παρουσιάζει δημιουργίες του γραφείου οπτικής επικοινωνίας Beetroot DesignGroup, τα οποία ως προς την αισθητική τους βασίζονται στην αυθεντική εικονογράφηση

των Beetroot για το βιβλίο «Τα Παρεξηγημένα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας».

Σ

Διάρκεια Εκθεσης έως 29 Ιουλίου 2012

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 30

Page 31: Cityway Summer Away June 2012

cityway 31cityway 31

EVENTS

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00 εγκαινιάζεται η έκθεσηασπρόμαυρης φωτογραφίας της Βούλας Ανδρώνη

με τίτλο «Χρόνος ασύλληπτος» στον πολυχώρο του RED DOT στο Γκάζι)Οι φωτογραφίες προέρχονται απο τα εικαστικά γεγονότα :-“Ανθρώπων ίχνη” Μάριος Σπηλιόπουλος-Αισχύλεια 2008-“Χώρος-Χρόνος-Ενέργεια” Αιμιλία Μπουρίτη-Θριάσια 2010και απο τις χοροθεατρικές παραστάσεις:-“Δυτικά Βήματα”- ομάδα“ συν+εργασία”της Αιμιλίας Μπουρίτη - Χώροςτέχνης “Ωδήσια”2009-“Μετρώντας το χρόνο”- Σαπωνοποιείο Ελευσίνας 1998Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12/6/2012 ως τις 12/7/2012 και η είσοδοςθα είναι ανοιχτή για το κοινό. (Τρίτη-Κυριακή από τις 12:00).Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν στιγμές ασύλληπτες στο μάτι του θεατή οοποίος, είτε θυμάται, είτε φαντάζεται τη δράση, συμμετέχει σ' έναν παρά-δοξο αισθητικό διάλογο, μεταξύ κίνησης και ακινησίας. Ο θεατής εκλαμ-βάνει πάντα το “όλον” μιας παράστασης ή μιας εικαστικής εγκατάστασης,μη δίνοντας σημασία, πολλές φορές, στις λεπτομέρειες που την απαρτί-ζουν. Ο φωτογράφος φωτίζει αυτές τις ασύλληπτες στιγμές, που απο-σπώμενες από το έργο αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία και οντότητα.

Έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Ανδρώνη

«ΧΡOΝΟΣ ΑΣYΛΛΗΠΤΟΣ»

Η Βούλα Ανδρώνη ασχολείται συστηματικά με την φωτογραφία. Έχει πραγματοποιήσει μαζί με τον Γιώργο Νέζη, την έκθεση «Σκιαγραφώντας... θύμησες»,(Ελευσίνα, 1997), φωτογραφικό της υλικό έχει παρουσιαστεί στο έργο “Πάτρα κρυστάλλινη Πόλη” - Πάτρα 2006 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».Στην γκαλερί του BlackDuck και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (2011).Εχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ενώ φωτογραφίες της έχουν εκδοθεί σε έντυπα μέσα και βιβλία. Είναι ιδρυτικό μέλος και φωτογράφος της χοροθε-ατρικής ομάδας «συν+εργασία Αιμιλία Μπουρίτη» φωτογραφίζοντας τις χοροθεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις σε διάφορα φεστιβάλ και πο-λυχώρους (Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων, Αισχύλεια, Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, Fringe Festival, TAF, Booze κ.α). Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού ΕργαστηρίουΕλευσίνας και τα τελευταία 10 χρόνια επιμελείται, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ανδρώνη, την οπτικοακουστική επένδυση των εκδηλώσεων του Εργαστηρίου.

«...όταν με το κλίκ της φωτογραφικής σου μηχανής,αγγίζεις το φώς για πάντα!!!»

To 2o UP Festival θα κάνει την έναρξη του φέτοςστις 15 Ιουνίου στο SIX DOGS με ένα warming upparty, όπου ανάμεσα σε ευχάριστα και χορευτικάdj sets και happenings οργανωμένα με πολλή διά-θεση και κυρίως χιούμορ, οι καλλιτέχνες των συ-ναυλιών που θα λάβουν χώρα στο Κουφονήσι, θαγνωριστούν και θα διασκεδάσουν με το κοινό τους.

"To know us better" and "to take a first taste ofwhat is to come"! Tonight we raise expectations!Στις 27, 28 και 29 Ιουλίου του 2012στο Bar Κα-λόφεγγοστο Πορί των Κουφονησίων θα διεξαχθείτο κύριο μέρος του Φεστιβάλ. Στα καταγάλανα Ελ-

ληνικά νερά των Κυκλάδων ανάμεσα στην Αμοργόκαι τη Νάξο οι κυριότεροι Έλληνες τραγουδοποιοίθα μας ταξιδέψουν, για τρεις μέρες, με τις μελω-δίες τους, ενώ ταυτόχρονα από το μεσημέρι, σε δια-μορφωμένους χώρους στην παραλία, καλεσμένοιdj's θα μας ανεβάζουν την διάθεση.

«Η ανάγκη για γιορτή είναι στο αίμα μας. Η αναβλητι-κότητα της επιστροφής στη ρουτίνα φυσική μας κατά-σταση. Η αγάπη για την καλή μουσική δεδομένη.Κάθεχρονιά θα γιορτάζουμε το καλοκαίρι. Σε μια παραλίαπου σφύζει από ζωή, θα καλούμε αγαπημένους καλ-λιτέχνες και μουσικούς, κι όλον τον κόσμο - που τελικάείναι πάρα πολύς! - που έχει όρεξη να περάσει καλά.Και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ»...

To 2o UP FESTIVAL ξεκινά

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 31

Page 32: Cityway Summer Away June 2012

32 cityway

news

EVENTS

ΑΠΟ TOΝ ΑRELIwww.arelis.gr

"Once upon a sponge" είναι ο τίτλος τηςομαδικής έκθεσης 20 σχεδιαστών οι οποίοιδημιουργούν αντικείμενα χρηστικού ή οι-κιακού ενδιαφέροντος έχοντας ως κύριότους υλικό το κίτρινο σφουγγαράκι. Ο τίτ-λος της έκθεσης είναι μια παράφραση τηςπρότασης "once upon a time" και αυτό δενείναι καθόλου τυχαίο γιατί το σφουγγάριείναι ένα υλικό συνυφασμένο με την ελλη-νική φύση και την ελληνική παράδοση ωςστοιχείο μνήμης. Εξάλλου το σφουγγάρι θυ-μίζει στην όψη τον ανθρώπινο εγκέφαλο τοκατεξοχήν νοητικό εργαλείο της μνήμης.

Ο Marcus Schultness στο έργο του "Re-lease me" εξυπηρετεί την ιδεαλιστικήπλευρά της τέχνης παρουσιάζοντας το βα-ρίδιο ενός καταδίκου φτιαγμένο με την ελα-φρότητα ενός σφουγγαριού. Ο καλλιτέχνης τονίζει την ανάγκη της βελτίω-σης των συνθηκών κράτησης και παραμο-νής των φυλακών και την αποποινικοποίησηελαφρότερων παραπτωμάτων. Επίσης υπο-

γραμμίζει με έμφαση πως η ζωή είναι μια φυ-λακή που απορροφάει στις μνήμες της ταμικρά ή μεγάλα περιστατικά σαν σφουγγάρικαι πως θα πρέπει να απενοχοποιηθούν οι τύ-ψεις που νιώθουμε για αυτά.

Oι Dede dextrous Design στο "No noiseand all game makes backgammon a bitlamel" μας παρουσιάζουν ένα τάβλι πλα-σμένο από σφουγγάρι υπερτονίζοντας πωςτο παιχνίδι απαιτεί συγκέντρωση, προσοχή

H Δανάη Στράτου [Αθήνα, Ελλάδα, 7-4-1964] στο έργο της "It is time to openthe black boxes" παρουσιάζει μια σειρά100 μαύρων κουτιών [μασίφ αλουμίνιο]που υποδεικνύουν μια λέξη στην ελλη-νική και στην αγγλική γλώσσα τονίζον-τας την διεθνοποιημένη μορφή τηςπρώτης που υποκαθιστά κάποιες φορέςτην δεύτερη και μια σειρά αριθμών πουποικίλλουν αλλά αντιστοιχούν στις έν-νοιες τις οποίες ακολουθούν. Οι αριθμοί πότε έχουν ανοδική τάση[countup] καθ’ υπερβολήν και ενίοτε καθο-

δική[count down] σε αρνητικές έννοιες.Ας σημειωθεί πως η καλλιτέχνιδα είχεκάνει open call στο facebook και στο twit-ter καλώντας τους επισκέπτες ν’ απαντή-σουν στο ερώτημα τι είναι αυτό πουθεωρούν ότι τους απειλεί και τι αυτό πουθεωρούν ότι απειλείται. Απ’ τις απαντήσειςτους προέκυψαν οι λέξεις των κουτιών σεδίγλωσση μορφή που τονίζει την παντο-δυναμία, την οικουμενικότητα και την διε-θνοποίηση του λόγου.Τα μαύρα κουτιά ως ένα καλλιτεχνικό επί-τευγμα ανέκυψαν σε μια περίοδο που η

ΔΑΝΑΗ ΣΤΡΑΤΟΥhttp://www.vitalspace.org GALLERY ZOUMBOULAKI

Η έκθεση ξεκίνησε 20.4 και ολοκληρώθηκε στις 19.5.

THE TAF FOUNDATIONΝΟΡΜΑΝΟΥ 5

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ10 ΜΑΪΟΥ 2012-12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012http://www.theartfoundation.gr

[email protected]

ΔΑΝΑΗ ΣΤΡΑΤΟΥ - IT IS TIME TO OPEN THE B

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 4:51 ìì Page 32

Page 33: Cityway Summer Away June 2012

cityway 33

EVENTS

καλλιτέχνιδα ήταν προβληματισμένη μετά τοσκάνδαλο των wikileaks-το οποίο συνέπεσεχρονικώς με την ανακάλυψη του μαύρουκουτιού του αεροπλάνου που είχε πέσει στηνθάλασσα και μετέφερε Γάλλους πολίτες στηνΒραζιλία- για την χρήση των πληροφοριών,τον χειρισμό της ενημέρωσης και την έννοιατης διαφάνειας.H σειρά των κουτιών περιλαμβάνει τρία στρώ-ματα εννοιών: στην πρώτη είναι τα αίτια τηςοικονομικής κρίσης που οι αριθμοί αφορούνμετρήσεις πραγματικών μεγεθών όπως ταswaps, στην δεύτερη λέξεις που διαφυλάτ-

τουμε με αριθμούς που ποικίλουν απ’ το μηδένως το εκατό και στην τρίτη οι συνέπειες τηςκρίσης με αριθμούς που ποικίλουν απ’ τομηδέν ως το 1000. Αριστερά και δεξιά είναι οιλέξεις που αφορούν το περιβάλλον. Οι αριθμοίπου αντιστοιχούν σε λέξεις μη μετρήσιμεςόπως η φτώχεια, η οργή ή το ethos είναι εκεί-νοι που έχουν είτε καθοδική είτε ανοδική τάσηαπ’ το μηδέν ως το 1000 ή το 100. Για το περι-βάλλον και την λέξη climate change παρου-σιάζεται ο αριθμός + 7 ° και η Δανάη Στράτουπροειδοποιεί πως αν δεν προσεχθεί το περι-βάλλον απ’ τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδουπάρχει πιθανότητα η θερμοκρασία του πλα-νήτη ν’ αυξηθεί κατά 7 βαθμούς κελσίου.Η καλλιτέχνιδα με την τοποθέτηση των λέξεων

σε αντιστοιχία με τους αριθμούς αυξανόμε-νους ή μειωμένους τονίζει την σταθερότητατου λόγου που ακλόνητος υφίσταται σε αντί-θεση με τους αριθμούς που μεταβάλλονταισυνεχώς λόγω της ρευστής οικονομικής κα-τάστασης και πολιτικής κρίσης που μαστίζειτον πλανήτη. Οι έννοιες μέσω των λέξεων δενμεταβάλλονται όπως οι αριθμοί και η καλλι-τέχνις τονίζει πως πρέπει να ερειδόμεθα στονλόγο έστω και στην απλουστευτική του μορφήπου εκπροσωπεί η εκλογή των λέξεων ωςεκφραστική καλλιτεχνική διατύπωση, ενώστην σύνθετη μορφή του [ κείμενο, παράγρα-φοι, προτάσεις]- η οποία απουσιάζει απ’ τοέργο της Στράτου- έρχεται για να θυμίζει πωςστην λιτότητα του λόγου ενυπάρχει το κάλλος.

και γερή μνήμη ή πως είναι τόσο διασκε-δαστικό που αποπροσανατολίζει από άλλεςοπτικές της ζωής, αφού οι παίκτες λόγω τηςηδονής του παιχνιδιού ξεχνούν τα καθή-κοντα και τις υποχρεώσεις τους.

Η Καλιρρόη Σπυρίδωνος στο έργο της"Scoltch Mπράιτ" μας παρουσιάζει δύο φω-τιστικά πλασμένα από σφουγγαράκια κου-ζίνας και με κύριο κορμό αυτόν τωνσκουπών. Η καλλιτέχνης θέλει να υπενθυ-μίσει την ηλιοτροπική πλευρά της οικογε-νειακής ζωής που είναι συνταυτιζόμενη μετην καθαριότητα έστω και αν τα σφουγγά-ρια καλύπτουν το φως υπονομεύοντας την

καθαρτική ιδιότητα του φωτός. Η διαγώνιακλίση των φωτιστικών συμβολίζει την τάσηπρος το παράλογο της οικογενειακής ζωής.

Ο Σωτήρης Λάζου στο έργο του "Ιsponge"δημιουργεί την θήκη ενός iphone φτιαγμέ-νου από σφουγγάρι και με την σκέψη πωςη νοικοκυρά μόλις τελειώσει την συνομι-λία πλένει τα πιάτα. Ο καλλιτέχνης τονίζειμε έμφαση την ανάγκη της καθαρότηταςστις επικοινωνιακές επαφές μεταξύ τωνανθρώπων και την ανάγκη προσήλωσηςκαι σεβασμού του δέκτη στα λεγόμενα τουπομπού. Γεγονός είναι και η παραμέλησητων οικογενειακών καθηκόντων με συνέ-πεια το κάψιμο του φαγητού κάποιες φορέςαπό την υπερβολική χρήση του iphone.

Ο Ζάχος Σταθόπουλος στο έργο του "Cleandata" παρουσιάζει μια θήκη φορητού υπο-λογιστή που απαρτίζεται από 48 σφουγγα-ράκια τονίζοντας το γεγονός πως οηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μο-νάδα αποθήκευσης δεδομένων όπως ο εγ-κέφαλος της μαθητιώσας νεολαίας. Οκαλλιτέχνης επίσης υπογραμμίζει το γεγο-νός πως οι μαθητές μαθαίνουν ευκολότερακαι γρηγορότερα τις γνώσεις που τους προ-μηθεύει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής όταντον χρησιμοποιούν.

E BLACK BOXES

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 33

Page 34: Cityway Summer Away June 2012

ΣΤΑΘΗΣΑΡΤΙΝΟΣ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 34

Page 35: Cityway Summer Away June 2012

cityway 35

ΠΡΟΣΩΠΑ

Εκεί που οι άγγελοι... συνεχίζουν να πετάνε

Μετά από 6 χρόνια απουσίας κυκλοφόρησε η νέα σουδισκογραφική δουλειά. Τι καινούριο έχει να προβάλ-λει σε σχέση με την προηγούμενη;Εμπιστεύτηκα νέους ανθρώπους σε αυτό το εγχείρημα καιαυτό φαίνεται και στο επίπεδο της παραγωγής. Οι συνεργά-τες μου, όπως είναι ο συνθέτης Ηλίας Βαφειάδης, δώσανεστα τραγούδια μου μια διαφορετική αισθητική που οφείλε-ται στην ελευθερία της δημιουργίας. Τα κομμάτια που συμ-περιλαμβάνονται στο δίσκο σίγουρα διαφέρουν σε σχέση με τον προηγούμενο εφόσον αποτελούν βιώματα μίας τελείως διαφορετικής ηλικίας.

Πιστεύεις πως μέσα σε αυτά τα χρόνια έχεις ωριμάσει«μουσικά»;Πέρα των σπουδών πάνω στον τομέα της μουσικής, σί-

γουρα η πάροδος του χρόνου, τα νέα ακούσματα και οι εμπειρίες ζωής διεύρηναν τους ορίζοντές μου. Άμεση συνέπεια αυτών είναι και η μουσική ωριμότητα. Βέβαια τα τραγούδια του νέου δίσκου δεν είναι γραμμένα την ίδιαχρονική περίοδο, αφού υπάρχουν κομμάτια γραμμένα από το 2005.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές που είχες στο παρελθόν;Εξακολουθούν να είναι οι ίδιες και σήμερα;Η βάση μου ήταν η μουσική παράδοση της Ηπείρου και εξακολουθεί να είναι και σήμερα. Οι μουσικές μου επιρ-ροές είναι από REM και Doors μέχρι Νίκο Παπάζογλου και Ορφέα Περίδη, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν.Αυτά ουσιαστικά δεν άλλαξαν, απλώς εμπλουτίστηκαν με άλλους καλλιτέχνες και νέες εκτιμήσεις.

ε το δικό του ύφος γραφής και ερμηνείας, ο Στά-θης Αρτινός, επιστρέφει δυναμικά με ένα πολλάυποσχόμενο νέο δίσκο με τίτλο «Όγδοη Μέρα» από

τη δισκογραφική εταιρεία «Καθρέφτης». Ο ταλαντούχοςτραγουδοποιός, μετά την επιτυχία που δέχτηκε μέσω ίν-τερνετ σε κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο όπως το«οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε» και το «όταν ο ήλιοςθα πάψει να ανατέλλει» αποδεικνύει πως η μουσική δενέχει όρια και με τα λόγια του αποτελεί μια ακόμα όασηστην έρημο της σημερινής κατάστασης.

M

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤH ΖΕΤΑ ΛΩΜΗ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 35

Page 36: Cityway Summer Away June 2012

36 cityway

ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ

Πού κάνεις εμφανίσεις αυτό τον καιρό;Δεν εμφανίζομαι κάπου συγκεκριμένα. Live ευτυχώς κάνωαρκετά. Αυτή την περίοδο διεξάγεται μία μίνι περιοδεία,μαζί με το συνεργάτη μου Αργύρη Λούλατζη, σε περιοχέςΚοζάνης, Πρέβεζας και Καστοριάς. Επίσης ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις για Ιούλιο - Αύγουστο που θα πραγματοποι-ηθούν παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και θαανακοινωθούν προσεχώς.

Πώς θα χαρακτήριζες τη σημερινή κατάσταση σε ότιαναφορά στην Ελληνική δισκογραφία; Θεωρώ ότι δεν υφίσταται πλέον Ελληνική δισκογραφία, διότιοι πωλήσεις έχουν δεχθεί μεγάλη μείωση συγκριτικά με τοπαρελθόν και προφανώς, -εφόσον απουσιάζει το κεφάλαιο-δεν γίνονται επενδύσεις σε νέους καλλιτέχνες και νέο υλικό...Με εξαίρεση τα μηνιαία σουξέ των «τυχαίων» αστεριών.

Πριν από λίγο καιρό ένα 15χρονο αγόρι (Στέλιος Λεγά-κης) παρουσίασε ένα τραγούδι σου σε ένα τηλεοπτικόσόου, τι συναισθήματα σου προκάλεσε και ποια είναι ηγνώμη σου για τα τηλεοπτικά σόου;Πιστεύω πως υπάρχει μια εκμετάλλευση της τηλεόρασηςστα όνειρα και στα "θέλω" των ανθρώπων. Ο Στέλιος μεσυγκίνησε ιδιαίτερα, όχι μόνο από την ερμηνεία του, αλλάκαι από την ίδια την προσωπική του ιστορία. Θεωρώ πολύσημαντικό ένα τραγούδι που είχα γράψει οκτώ χρόνια πριννα εκφράζει ένα έφηβο στις μέρες μας, αυτό είναι η μεγα-λύτερη επιβράβευση για μένα.

Κατα βάση στα τραγούδια σου κυριαρχεί μια συγκίνησηκαι μία μελαγχολία. Ποια είναι η σχέση σου με αυτά τασυναισθήματα;Στη ζωή μας υπάρχουν δύο βασικά συναισθήματα, το έναείναι η χαρά και το άλλο η λύπη. Δεν θα έλεγα πως η μελαγ-

χολία κυριαρχεί στην καθημερινότητά μου παρά τις πιέσεις που μας έχουν δημιουργήσει.

Έχω μάθει να ζω την κάθεστιγμή, απλώς θα έλεγα πως το συγκινησιακό συναίσθημα με εμπνέει και με οδηγεί στο να γράφω τραγούδια.

Στη σημερινή κατάσταση της χώρας σε μεγάλο ποσοστότου κόσμου υπάρχει το συναίσθημα της μελαγχολίας.Ποια είναι η γνώμη σου γι’αυτή την κατάσταση;Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις και να βιώνεις όλααυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Έχω την ελπίδα ότιαυτή η κατάσταση θα αλλάξει γιατί όλοι μαςπιστεύω πως ξυπνάμε και κάνουμε ένα βήμαπρος μία νέα κατεύθυνση. Μακάρι αυτό να γίνεισύντομα έτσι ώστε να ανακουφιστούν όλοι εκείνοι που υπο-φέρουν.

Πιστεύεις πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει καιτο χώρο της μουσικής;Σίγουρα έχει επηρεαστεί αλλά θεωρώ πως η τέχνη εκφρά-ζει την κάθε εποχή της. Το παράλογο στην Ελλάδα είναι ότιπράγματα που έχουν ειπωθεί 30 χρόνια πριν εξακολουθούννα είναι επίκαιρα, πράγμα που δείχνει πως δεν βρήκαμεποτέ το σωστό δρόμο.

Αν αυτή τη στιγμή μπορουσες να πραγματοποιήσεις μιαευχή σου, ποια θα ήταν;Υγεία σε όλο τον κόσμο και γρήγορη ανάκαμψη αυτής τηςχώρας σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να αφήνει πίσω της τηνπαιδεία και τον πολιτισμό.

“”

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 36

Page 37: Cityway Summer Away June 2012

cityway 37

PERFORMERS

Oι Yianneis ήρθαν στον κόσμο της μουσικής το 2009 στην εξεγερμένη Αθήνα. Από τότε συνε-χίζουν να "κάνουν φασαρία"... δίχως να θέλουν ποτέ να τα παρατήσουν. Έχουν πια συνήθειατις live εμφανίσεις τους, που δίνουν τακτικά από την πρώτη τους συναυλία και έπειτα. Δεν είναιαπλώς έξι καταρτισμένοι μουσικοί... Είναι καλλιτέχνες, που αγαπούν να αμφισβητούν το κοινότους με έναν τρόπο που συζητείται αργότερα. Η μουσική τους είναι κάπως δύσκολο να κατη-γοριοποιηθεί. Κυμαίνεται από indie rock και art pop στο freak folk και trip hop... Και ναι, είναι διασκέδαση!!!

Το avant-garde live show τους είναι συνδυασμός συναυλίας και θεατρικής παράστασης. Ενώ-νουν την ακρίβεια μιας κλασικής ορχήστρας με το δημιουργικό χάος κάθε πρωτότυπου punkσυγκροτήματος. Ότι συμβαίνει επί σκηνής φαίνεται να είναι εντελώς αυθόρμητο, όμως έχει χτι-στεί μετά από πολλές ώρες πρόβας που διεξάγεται σε θεατρικούς όρους. Το κοινό διαδραματί-ζει επίσης σημαντικό ρόλο καθώς οι Yianneis στα live τους αμφισβητούν συνεχώς τα όριαανάμεσα στη σκηνή και τους ανθρώπους. Παίζουν σε οποιαδήποτε στιγμή, μπροστά σε κάθε εί-δους κοινό, μικρό ή μεγάλο. Κάνουν parties που αργότερα συζητιούνται από όλους με πολύενθουσιασμό... Δείτε τους...

Labros Filippou - vocals (conception)Nikos Zades - vocals, piano, accordion, kaossilator pro

Nikitas Kissonas - guitars, ukuleleDimitris Petrakis - flute, backing vocals, tarabuka, AKAI wind controller

Ilya Algaer - double bass, vocalsAris Kallergis - drums, backing vocals

Sound engineer: Kostas Daskalakis

http://www.yianneis.com

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 37

Page 38: Cityway Summer Away June 2012

38 cityway

MUSIC ΝΕWS

Oι ΟΚ προτιμούν ηλεκτρονικό ήχο με ηλεκτρικά στοι-χεία και ελληνικό στίχο. Όλη η φιλοσοφία του συγκροτήματος συνοψίζεται στη φράση «Ποπ διάθεση και μουσική χωρίς συντηρητικά». Ποπ αισθητική, φρέσκες μελωδίες, με στίχους απλούς, κα-θημερινούς αλλά και πολύ διαφορετικούς. Τον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν το νέο τους single μετίτλο «Θα είμαι εγώ εδώ». Για τη δημιουργία του τραγουδιού, αφορμή στάθηκε μία φωτο-γραφία της Γεωργίας Παναγοπούλου, η οποία κυκλοφόρησε ευ-ρέως στον Τύπο και στα social media, όπου απεικονίζει ένααγκαλιασμένο ζευγάρι μπροστά στις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. στιςδιαδηλώσεις του περασμένου Οκτωβρίου. Τελικά τα προβλήματαγύρω μας πάντα θα υπάρχουν. Αυτό που μετράει είναι να έχειςκάποιον να τα μοιράζεσαι. Και τότε όλα γίνονται πιο εύκολα!

Τον Ιούλιο του 2011 εγκαινιάσαν τη συνεργασία τους με τη SonyMusic με το digital single με τίτλο «Κάνε ό,τι σ’ αρέσει». Είναιένα δυνατό dance track με επιβλητικά synths και δυνατές κιθά-ρες στο ρεφραίν. Το τραγούδι μιλάει για τη ρουτίνα και τις καθη-μερινές δυσκολίες, καταλήγοντας όμως σε ένα αισιόδοξοξέσπασμα θυμίζοντάς μας ότι όλα μπορούν να γίνουν αφορμήγια να σκεφτείς τα πράγματα λίγο πιο διαφορετικά, λίγο πιο αι-σιόδοξα! Οι στίχοι «Σε κλουβί σε βάζουν, σε φορτώνουν χρέη,σου φωνάζουν, σου τάζουν, μα κάτι σε καίει...» μοιάζουν πιοεπίκαιροι από ποτέ, παρόλο που έχουν γραφτεί από τον ΚώσταΤουρνά πριν 30 χρόνια περίπου! «Κάνε ό,τι σ’ αρέσει» λοιπόνγιατί όσα χρόνια και αν περάσουν… «Η ζωή είναι λίγη»!To ντεμπούτο album τους ονομάζεται "Το μέλι" και κυκλοφό-ρησε αρχές τους 2010 από τη Friends Music Factory. Δέκα elec-tro-pop ιστορίες καθημερινής τρέλας και μία ανατρεπτικήσυμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη στο τραγούδι "Η ζωή μας ηπαλιά"! Σχεδόν ένα χρόνο μετά κυκλοφορούν το digital single μετον περίεργο τίτλο "2" το οποίο σηματοδοτεί και τα νέα ηχητικάμονοπάτια που πρόκειται να ακολουθήσει το συγκρότημα.Παράλληλα το "2" κυκλοφορεί και σε CD, μέσα από την γαλλική2πλή συλλογή RADIO EQUINOXE 3.0 του ομώνυμου γαλλικούσταθμού ηλεκτρονικής μουσικής, στην οποία συμμετέχουν καλ-λιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο πριν οι ΟΚ είχαν συμμε-τάσχει και στη RADIO EQUINOXE 2.0 με το "elements".Οι ΟΚ έχουν remixάρει και το Ulysses των Franz Ferdinandπολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του, το οποίο είναι διαθέ-σιμο για free downloading.

Oι ΟΚ είναι εδώ Με αφορμή το νέο τους video clip του τραγου-διού τους "θα είμαι εγώ εδώ" μεταφερόμαστεστο μέλλον, όπου υποδύονται να αναλαμβάνουνμια μυστική αποστολή. Θα τα καταφέρουν να τη βγάλουν εις πέρας;Ας γνωρίσουμε τους ΟΚ...

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 38

Page 39: Cityway Summer Away June 2012

cityway 39

“ΟΚ” BAND

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρουσιάζουν ένα πρωτο-ποριακό πρόγραμμα που συνδυάζει live σε συνδυασμό μεvideo projections! Γνωστές ξένες και ελληνικές χορευτι-κές επιτυχίες από περασμένες δεκαετίες έως σήμερα μπλέ-κονται από τους ΟΚ προ(σ)καλώντας το κοινό ναεξωτερικεύσει τα χορευτικά του ένστικτα! Πώς συνδυάζον-ται ο MOBY με τον G-PAL, τα Ξύλινα Σπαθιά με τους DeepDish και η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τον Junior Jack; Ακού-στε από Hi_Tack έως Eurythmics και από Madonna έως Aceof Base!

Οι ΟΚ έχουν εμφανιστεί σε πολλά clubs της Αθήνας, όπωςτο Shelter και το Όνομα του Ρόδου τα Stage Dance Factoryκαι Multi22 του Club22, το Open Bar το Bender στο Mall καιτο ENVY στην Πανόρμου και στο Κεφαλάρι. Επίσης LiveDance Parties έχουν στηθεί και στην περιφέρεια, όπως, τοDel Mar και το Loca στην Κάλυμνο, το Ποπ Κορν στη Σάμο,το Brachera στις Σπέτσες το Soho στην Καλαμάτα και τοVegera στην Εύβοια. Έχουν συνεργαστεί με τα καταστήματαρούχων BSB, σε ανάλογα parties, στην Αθήνα και στηνΠάτρα, στα πλαίσια της χορηγίας της Εθνικής Ομάδας Ενόρ-γανης Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθή-νας. Επίσης έχουν εμφανιστεί στο Musicwave Festival στηνΠάτρα, με την υποστήριξη του musicwave.gr και της ΕΜΙ, στηΓιορτή της Μουσικής, στο Earthdance, το μεγαλύτερο παγ-κόσμιο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής και στο Going YouthFestival, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τον χειμώνα εμφανί-

ζονταν στο Polis Stage, ανοίγοντας το πρόγραμμα της Ευρυ-δίκης, του Δημήτρη Κοργιαλά και του Γιώργου Καραδήμουόπου παρουσίαζαν υλικό από το 1ο τους album αλλά καιαγαπημένες διασκευές. Ακολουθούν δύο εμφανίσεις στοGlam Bar και στο Void Dance Bar στο Γκάζι, λίγο πριν τοκαλοκαίρι. Έκλεισαν το φεστιβάλ κατά του AIDS της ΚΕΕΛ-ΠΝΟ και του Mind Radio μαζί με τον Κώστα Λειβαδά, τηνΑνδριάνα Μπάμπαλη, το Στάθη Δρογώση, την Ευσταθία καιτους Μέντα, ενώ συνέχισαν το χειμώνα στον γνώριμο γι'αυτούς χώρο του NV της Πανόρμου, στο Koo-Koo μαζί μετους EnolaStr8 και τον Νίκο Μίχα, ενώ λίγο πριν τις Αυ-γουστιάτικες διακοπές, στο Coco Club στην παραλία Πολιτι-κών στην Εύβοια, συνόδευσαν live τον GeePappa σταπλαίσια της προσπάθειας για το ρεκόρ Γκίνες των 140ωρών συνεχόμενου DJing το οποίο και κατέκτησε! Η χρονιάέκλεισε με τις εμφανίσεις τους στο Kitchen Bar πλάι στουςVertigo!

Η 1η Live εμφάνιση για το 2012 πραγματοποιείται στοDreamCity στο Γκάζι ενώ ακολούθησε αυτή στο Passportστον Πειραιά, στα πλαίσια του 2ου MixGrill Festival, μαζί μετους: Πάνο Μουζουράκη, Expert Medicine, Αλκιβιάδη Κων-σταντόπουλο και Berlin Brides.Λίγες ημέρες αργότερα έστησαν μια διαφορετική εμφάνισηστο Γυάλινο, συνδυάζοντας live μουσική με stand-up com-edy μαζί με την ηθοποιό Φανή Παλιούρα και Special Guestsτην Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά!

ΔΕΙΤ

Ε ΤΟ

ΝΕΟ

ΤΟΥΣ

VID

EO C

LIP S

TO S

ITE

ΤΟΥΣ

://

www.o

kband.g

r

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 39

Page 40: Cityway Summer Away June 2012

40 cityway

HEATERagenda

ORBITAL και KΩΝ/ΝΟΣ BHTAΑπό τις.. πρώιμες ημέρες της rave και της acid houseμουσικής,το εν λόγω συγκρότημα,έχει χαράξει (το 1989 ήταν και η χρονιά που δημιουργήθηκαν καισχηματίστηκαν ως μπάντα)το δικό του, μοναδικό,μου-σικό ύφος,στην παγκόσμια(και προερχόμενοι από τηνβρετανική)electronica dance μουσική σκηνή.

Ο λόγος για το ντουέτο των αδελφών από την ΜεγάληΒρετανία, Phil και Paul Hartnoll.Πασίγνωστοι για τους αυτοσχεδιασμούς τους επάνωστην σκηνή,υπόσχονται να μας προσφέρουν ένα ξε-χωριστό μουσικό θέαμα.

Η συναυλία θα λάβειχώρα,σε έναν αρκετάπεριορισμένο χώροαπό πλευράς χωριτι-κότητας,οπότε καλόθα'ναι,να σπεύσετεγρήγορα για να προ-μηθευτείτε τα εισιτή-ριά σας.

Το play-list τους θα απαρτίζεται με κομμάτια από τηντελευταία τους δισκογραφική δουλειά “Wonky”,αλλάκαι από παλαιότερα κομμάτια που έχουμεαγαπήσει,όπως το “Satan”,”Halcyon”, αλλά και από ταtheme-songs των ταινιών ”The Saint”,”The Box” και”Belfast”.

Μαζί τους θα εμφανιστεί και ο “δικός μας” Κωνσταντί-νος Βήτα,ένας από τους λίγους “σοφούς” και συναι-σθηματικά “πλούσιους” Έλληνες καλλιτέχνες που μαςέκανε να δούμε-και να μας προτρέψει να ακούσουμε-με διαφορετικό μάτι την ελληνική ηλεκτρονική μου-σική.Θα είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθεί απόκοινού στην σκηνή μαζί με τους Orbital.Η πρώτη φοράέπειτα από 12 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2000και το Electro Festival,στο Ελληνικό.

Όσοι πιστοί λοιπόν,προσέλθετε...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012Orbital Featuring Κ.Βήτα plus more acts 'n' dj's

UTOPIA 12 Gazi Music Hall Ιερά Οδός 7-13, ΓκάζιΕισιτήρια: 30 € (τα πρώτα 500) και 33 € (ταμείο)Καθήμενοι Privileged Balcony View : 50 €**το εισιτήριο των 50 ευρώ περιλαμβάνει και parking (ένα ανά δύοεισιτήρια),complimentary drink και midnight snack*Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει On Line στο www.123tickets.gr *Η προπώληση στα φυσικά σημεία έχει ξεκινήσει από τις 17 Μαϊου

Συναυλία LYNYRD SKYNYRDΈνα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα,με πωλήσειςπου φτάνουν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκο-σμίως και ταυτόχρονα,ένα από τα πιο επιτυχημένα τηςδεκαετίας του '70,οι Lynyrd Skynyrd,θα επισκεφθούνγια πρώτη φορά την χώρα μας στις 18 Ιουνίου,στηνΑθήνα στο γήπεδο του Baseball.

Ο ξεχωριστός ήχος της triple-lead κιθάρας τους,έκανετα-αξέχαστα μέχρι και σήμερα-"Freebird",”ThatSmell”,”Skynyrd Nation”,”Tuesday's Gone” και "SweetHome Alabama",αναπόσπαστο μέρος των play-listόλων των μέσων διασκέδασης και ψυχαγωγίας τόσοτης εποχής εκείνης,όσο και της σημερινής.Ακόμη και μετά από τρεις-και πλέον-δεκαετίες ζωήςτου συγκροτήματος,εκατομμύρια φανς συνεχίζουν νααγοράζουν τους δίσκους τους,να νιώθουν την μου-σική τους,την δύναμη και το διαχρονικό πάθος, πουτους χαρακτηρίζει στην μέχρι και σήμερα πορεία τους.

Στην μία και μοναδική τους εμφάνιση στην Αθήνα,θαέχουμε την ευκαιρία-μετά το 2003 και το ViciousCycle-να ακούσουμε και κομμάτια από το τελευταίοτους άλμπουμ,το God 'N' Guns. Οι Lynyrd Skynyrd,κα-τάφεραν να κάνουν την μουσική τους συναίσθημα καιτο συναίσθημα μουσική και κατάφεραν να αποδείξουνπως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο,όταν έχεις πάθοςκαι δύναμη για να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Στις 18 Ιουνίου λοιπόν,είμαστε και εμείς καλεσμένοιστο μουσικό τους ταξίδι,που περιμέναμε τόσα χρόνιανα συμβεί!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012Lynyrd Skynyrd

Γήπεδο Baseball ΕλληνικούΙερά Οδός 7-13, ΓκάζιΤιμή Εισιτηρίων 40 ευρώ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑ: Metropolis,Public,Tickethouse,TicketservicesΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Musicland ΚΑΙ ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.livetickets.gr

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 40

Page 41: Cityway Summer Away June 2012

cityway 41

MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2012ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑΕ KWON DO

Οι προσκεκλημένοι, τόσο στο μουσικόκομμάτι της διοργάνωσης, όσο και σεαυτό των απονομών, δεκάδες... καικαθώς οι μέρες όλο και πλησιάζουν, οιυπεύθυνοι του show,εργάζονται πυρε-τωδώς για την άρτια διεξαγωγή του.Ο Claydee, η Demy, οι House Twins, οιKoZA Mostra, οι Lucky Man Project, οιOnirama, οι Οtherview, οι Playmen, οιProfessional Sinnerz, η Shaya, οι SlickBeats, ο Stan, οι Stavento, οι The Fade,οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, ο Δήμος Ανα-στασιάδης, η Δέσποινα Βανδή, ο ΝίκοςΓκάνος, η συμμετέχουσα στην τελευταίαEurovision Ελευθερία Ελευθερίου, οΓιώργος Μαζωνάκης, ο Κώστας Μαρ-τάκης, οι ΜΕΛΙSSES, ο Μηδενιστής, οιNEBMA, η Πάολα, η Έλενα Παπαρίζου, οΣάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Σαμπάνης, ηΚατερίνα Στικούδη, η Ελένη Φουρέϊρακαι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι οιμέχρι στιγμής-επίσημοι-συμμετέχοντεςκαι μας προετοιμάζουν για μία δυνατή,γεμάτη ρυθμό μουσική βραδιά!!!

Οι διακρίσεις που αναμένονται να λά-βουν οι ερμηνευτές και συντελεστέςτων υποψήφιων μουσικών επιτυχιώνείναι για:z VIDEO CLIP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, z VIDEO CLIP MAD GREEKZ, z VIDEO CLIP POP, z VIDEO CLIP DANCE, z VIDEO CLIP ROCK,

z VIDEO CLIP HIP HOP / URBAN,z VIDEO CLIP ALTERNATIVE, z ΝΤΟΥΕΤΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, z SEXY VIDEO CLIP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, z FASHION ICON ΣΕ VIDEO CLIP, z ΣΤΙΧΟΣ – ΑΤΑΚΑ, z MAD RADIO 106.2 TRACK OF THE YEAR,z ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, z ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ, z ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, z ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙz ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣΤα Mad Video Music Awards by Voda-fone είναι μια απονομή βραβείων,ισάξια με αυτές του εξωτερικού, που τοδικαίωμα ψήφου ανήκει αποκλειστικάστο κοινό και όχι σε κάποια ειδική επι-τροπή. Τα Βραβεία αφορούν μόνο στοσύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο και

προκύπτουν σαν υποψηφιότητες σύμ-φωνα με συγκεκριμένους όρους.Κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000άτομα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουντο αγαπημένο τους video clip μεταξύ τωνκατηγοριών των βραβείων και να ανα-δείξουν τους νικητές, καθιερώνοντας ταMad Video Music Awards ως έναν έγ-κυρο θεσμό μουσικών βραβείων.Tα Mad Video Music Awards φιλοξενούνκάθε χρόνο μεγάλους Έλληνες και ξέ-νους καλλιτέχνες (Kwan, Reammon,Schiller, Sunrise Avenue, N-Dubz, Hurts,Until June, Inna, Dan Balan, Gregoire) μεεμφανίσεις που “απογειώνουν” τηνατμόσφαιρα και με ανατρεπτικά liveντουέτα!Την παρουσίαση για τα φετινά βραβείαέχουν αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάςκαι η Κατερίνα Στικούδη.

Με αφετηρία το 2004, το δημοφιλέστερο ίσως, εγχώριο μουσικό γεγονός, διεξάγοταιγια 9η συνεχή χρονιά στο κλειστό γήπεδο του TAEK-KWON-DO,στο φαληρικό Δέλτατα φετινά Mad Video Music Awards by Vodafone 2012. Το βράδυ της Τρίτης 20 Ιου-νίου, την μουσική σκηνή της διοργάνωσης, αναμένεται να κατακλύσουν, δεκάδεςδημοφιλείς και αγαπημένοι καλλιτέχνες.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 41

Page 42: Cityway Summer Away June 2012

42 cityway

cinemamovies

upco

min

g fil

ms

@c

ity

6+1 ΑΠΙΣΤΙΕΣ LES INFIDELESΦίλοι συνένοχοι, πολλές απατημένες σύζυγοι, σεξουαλικό «κόλ-λημα», απεγνωσμένες απόπειρες αποπλάνησης, Λολίτες, κατοι-κίδια σε κίνδυνο, ζευγάρια σε κρίση, Ανώνυμοι Άπιστοι σεσυνεδρίες και τέλος μια κούρσα τεστοστερόνης στο Λας Βέγκαςμε απρόσμενη κατάληξη.

Σκηνοθεσία: ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΕΡΚΟΣενάριο: ΖΑΝ ΝΤΟΥΖΑΡΝΤΑΝ, ΣΤΕΦΑΝ ΖΟΛΙ, ΖΙΛ ΛΕΛΟΥΣΠρωταγωνιστούν ΓΚΙΓΙΟΜ ΚΑΝΕ , ΛΙΟ-ΝΕΛ ΑΜΠΕΛΑΝΣΚΙ ,

ΖΙΛ ΛΕΛΟΥΣ , ΑΛΕΞΑΝΤΡΑ ΛΑΜΙ,ΦΑΜΠΡΙΣ ΑΓΚΟΓΚΕ, ΖΑΝ ΝΤΟΥΖΑΡΝ-ΤΑΝ, ΣΑΝΤΡΙΝ ΚΙΜΠΕΡΛΕΝ,ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΜΕΙ, ΖΕΡΑΛΝΤΙΝ ΝΑΚΑΣ,ΙΖΑΜΠΕΛ ΝΑΝΤΙ

AMERICAN PIE 4Στην κωμωδία AMERICAN PIE REUNION, όλοιοι αγαπημένοι χαρακτήρες του American Pie πουσυναντήσαμε πριν 13 χρόνια επιστρέφουν στοEast Great Falls για μια επετειακή συγκέντρωσηπαλιών συμμαθητών. Στο από καιρό πολυαναμενόμενο αυτό Σαββατο-κύριακο, θα ανακαλύψουν ποιος άλλαξε καιποιος έμεινε ο ίδιος, αλλά και πώς ο χρόνος καιη απόσταση δεν έσπασαν, τελικά, τους δεσμούςφιλίας.Τώρα οι φίλοι μιας ζωής, συναντιούνται εκ νέουως ενήλικες (ηλικιακά τουλάχιστον) αναπολών-τας την ξεγνοιασιά που είχαν στα εφηβικά νιάτατους όταν ξεκίνησε η κωμωδία θρύλος.

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΧΟΥΡΒΙΤΖ Σενάριο: ΑΝΤΑΜ ΧΕΡΖ, ΤΖΟΝΧΟΥΡΒΙΤΖ , Πρωταγωνιστούν ΤΖΕΙΣΟΝΜΠΙΓΚΣ, ΜΙΝΑ ΣΟΥΒΑΡΙ, ΑΛΙ-

ΣΟΝ ΧΑΝΙΓΚΑΝ, ΓΙΟΥΤΖΙΝΛΕΒΙ, ΤΟΜΑΣ ΙΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ,ΚΡΙΣ ΚΛΑΙΝ, ΚΑΤΡΙΝΑ ΜΠΟ-ΟΥΝΤΕΝ, ΣΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΚΟΤ,ΤΑΡΑ ΡΑΙΝΤ, ΕΝΤΙ ΚΕΙ ΤΟΜΑΣ

ΣΤA ΟΡΙΑΛος Άντζε-λες, 1999:ο βετερά-νος τουΒ ι ε τ ν ά μΝ τ έ ι βΜ π ρ ά ο υ ν(Γούντι Χά-ρ ε λ σ ο ν )είναι αστυ-νομικός στοτ μ ή μ αR a m p a r tτου Λος

Άντζελες και αποφασισμένος να επιβάλει τηνπροσωπική του αίσθηση δικαίου, που συχνά ξε-περνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστούκαι λάθους. Όταν καταγράφεται από κάμερα ναχτυπά έναν ύποπτο, μπλέκεται σε έναν προσω-πικό και συναισθηματικό στρόβιλο, καθώς τοσκοτεινό του παρελθόν βγαίνει στο φως αλλά οίδιος αρνείται πεισματικά να αλλάξει συμπερι-φορά. Κι ενώ ένα απίστευτο σκάνδαλο αστυνο-μικής διαφθοράς αποκαλύπτεται, ο κόσμος τουΜπράουν – με δύο πρώην συζύγους που «τυχαί-νει» να είναι και αδερφές, δύο κόρες, ένανλάθος μέντορα και πλήθος ερευνητών – αρχίζεινα χάνει το νόημά του. Έτσι, σιγά-σιγά θα απο-γυμνωθεί από όλα τα στοιχεία που τον χαρακτή-ριζαν μέχρι σήμερα: την υποκρισία, το σοβινισμό,την υπεροψία, την ομοφοβία, το ρατσισμό, τηνεπιθετικότητα, τη μισανθρωπία. Θα μπορέσειόμως να λυτρωθεί;

Σκηνοθεσία:ΌΡΕΝ ΜΟΎΒΕΡΜΑΝ Πρωταγωνιστούν ΓΟΎΝΤΙ ΧΑ-ΡΕΛΣΟΝ, ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΙΤ, ΣΙΓ-

ΚΟΎΡΝΙ ΓΟΥΊΒΕΡ, ΑΙΣΚΙΟΎΜΠ, ΜΠΈΝ ΦΌΣΤΕΡ,ΝΕΝΤ ΜΠΊΤΙ, ΣΤΊΒ ΜΠΟΥΣΕΜΙ,ΣΊΝΘΙΑ ΝΊΞΟΝ, ΑΝ ΧΕΚ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 42

Page 43: Cityway Summer Away June 2012

cityway 43

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣΠέντε ζευγάρια που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητάτους να γίνεται άνω κάτω εν όψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού... Λίγο προ-τού γίνουν γονείς, η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς (Κάμερον Ντίαζ) καιο διάσημος χορευτής Έβαν (Μάθιου Μόρισον) ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τουςδεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης. Η συγγραφέας και λάτρης τωνμωρών, Γουέντι (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλέςπου έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορ-μονών της τώρα που είναι έγκυος, ενώ ο άντρας της, Γκάρι (Μπεν Φάλκον), βρί-σκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από τηνκατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ (Μπρούκλιν Ντέκερ). Η φωτογράφος Χόλι(Τζένιφερ Λόπεζ) είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθε-τήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ, έχει τις αμφιβολίες του. Και οι Ρόζι (ΆνναΚέντρικ) και Μάρκο (Τσέις Κρόφορντ) καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμο-σύνη προτού καλά καλά κάνουν σχέση. Το best-seller των New York Times «Τι ΝαΠεριμένεις Όταν Είσαι Έγκυος», γίνεται η έμπνευση πίσω από μια κομεντί πολλώναστέρων, που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές και των δύο φύλων.

ΡΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ROCK OF AGES

Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το “Rock of Ages” αφηγείται την ιστορίατης Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Χιου που γνωρίζονται και ερω-τεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους.Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές τωνJourney, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κ.λπ.

Σκηνοθεσία: ΚΈΡΚ ΤΖΟΟΥΝΣΠρωταγωνιστούν ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ, ΚΑΜΕ-

ΡΟΝ ΝΤΙΑΖ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΝΚΣ, ΤΣΕΙΣΚΡΟΦΟΡΝΤ, ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΤΕΚΕΡ, ΆΝΝΑ

ΚΕΝΤΡΙΚ, ΜΑΘΙΟΥ ΜΟΡΙΣΟΝ, ΝΤΕΝΙΣΚΟΥΕΪΝΤ, ΚΡΙΣ ΡΟΚ, ΜΠΕΝ ΦΑΛΚΟΝ

Κατηγορία: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΚΜΑΝΣενάριο: ΤΖΑΣΤΙΝ ΘΕΡΟ, ΚΡΙΣ ΝΤΑΡΙΕΝΖΟΠρωταγωνιστούν ΑΛΕΚ ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ, ΚΑΘΡΙΝ ΖΕΤΑΤΖΟΟΥΝΣ, ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ, ΠΟΛ ΤΖΙΑΜΑΤΙ, ΜΑΛΙΝ ΑΚΕΡ-ΜΑΝ, ΡΑΣΕΛ ΜΠΡΑΝΤ, ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΧΙΟΥ

THE COLD LIGHTOF A DAYΌταν ο Ουίλ φτάνει στην Ισπανία για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του, έχει ένασωρό προβλήματα στο κεφάλι του: η εταιρεία που δημιούργησε χρεωκόπησε, ενώ η σχέση του μετον αυστηρό πατέρα του πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν η οικογένειά του απάγεται από μυ-στικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Ουίλ βρίσκεταιξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξε-σκεπάσει μια συνομωσία πριν είναι πολύ αργά.παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ, έχει τις αμφιβο-λίες του. Και οι Ρόζι (Άννα Κέντρικ) και Μάρκο (Τσέις Κρόφορντ) καλούνται να αντιμετωπίσουν μιαεγκυμοσύνη προτού καλά καλά κάνουν σχέση. Το best-seller των New York Times «Τι Να Περι-μένεις Όταν Είσαι Έγκυος», γίνεται η έμπνευση πίσω από μια κομεντί πολλών αστέρων, που αγ-γίζει τις ευαίσθητες χορδές και των δύο φύλων.

Σκηνοθεσία: ΜΑΜΠΡΟΥΚ ΕΛ ΜΕΧΡΙΣενάριο: ΣΚΟΤ ΓΟΥΙΠΕΡ, ΤΖΟΝ ΠΕΤΡΟ

Πρωταγωνιστούν ΜΠΡΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΣ,ΣΙΓΚΟΥΡΝΙ ΓΟΥΙΒΕΡ, ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:01 ìì Page 43

Page 44: Cityway Summer Away June 2012

44 cityway

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 44

Page 45: Cityway Summer Away June 2012

way

20 σελίδες με προτάσειςσε Αθήνα και προάστια

outtimeit’s

coffee || food || drink || music

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 45

Page 46: Cityway Summer Away June 2012

46 cityway

it’s out time coffeeway

κεντρικαΑΘΗΝΑ

SELECT CAFÉ Φωκίωνος Νέγρη 26, Κυψέλη, τηλ.: 210 8218681

ZEN CAFÉ Λουίζης Ριανκούρ & Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι, τηλ.: 213 0050821 -2www.zenbar.gr

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ Γ. Ολυμπίου 17-19,Κουκάκι σταθμός (Τραμ/Μετρό Συγγρού - Φιξ),τηλ.: 213 0009927 www.pagkaki.org

BIG APPLEcafe bar restaurant Σκουφά 69, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3643820www.bigapple.gr

CAFÉ GRECO Υμηττού 105, Παγκράτι,τηλ.: 210 7013305

CIELO Αμμοχώστου 1 & Πιερράκου, Ιλίσιατηλ.: 210 7717793 www.elcielo.gr

DOLCE Γρηγ. Αυξεντίου 58-60, Ανω Ιλίσια τηλ.: 210 7487683

GELEE ROYALE espresso bar & booksΣκουφά 67, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3390929

θησειο

CHOCOLAT ROYAL Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ.: 210 3469077 www.chocolatcafe.gr

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

CAFÉ AVISSINIA Κυνετου 7, Πλατεία Αβησσυ-νίας, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3217047

γΚΑΖΙ - κεραμεικοσ

A LIAR MAN Σωφρονίδου 2, Γκάζι,τηλ.: 210 3426322, www.aliarman.grBar Εστιατόριο με καλλιτεχνικές τάσεις και funkyμουσικές στο Γκάζι που έχει αναδειχθεί σε ένααπό τα πλέον ψαγμένα στέκια στην περιοχή.

ALMAZΤριπτολέμου 12, Γκάζι, τηλ.: 210 3474763, 210 3479815 www.almaz.grΈνα bar με ιδιαίτερες μουσικές και αυθεντικόκέφι! Ένα πλήθος live, guest DJ sets και specialevents διοργανώνονται τακτικά

ASTY 68 Αστικό καφενείο Κωνσταντινουπό-λεως 68, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3466896asty68.blogspot.com

DEL SOL Βουτάδων 44, Γκάζι, τηλ.: 210 3418169

SOHO all day bar restaurantΒουτάδων 54Β, (Στάση Μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3422663, www.sohobar.gr

WHY SLEEP? bar caféΒουτάδων 52 Γκάζι, τηλ.: 210 3476856

ΒΟΥΤΑΔΩΝ 48 Café-BistrotΒουτάδων 48, Γκάζι, τηλ.: 210 3413729

ΨΥΡΡΗ

ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ καφενείο Κεραμεικού 88 & Πλαται-ών, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3425166 ww.kanaria.gr

ΣΥΛΦΙΟ καφεμεζεδοπωλείο Τάκη 24 & Λε-πενιώτου, Ψυρρή, τηλ.: 210 3247028

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

AVEC 4 Γεωργίου Ζωγράφου 1 (πλατεία Γαρδέ-νια), Ζωγράφου, τηλ.: 210 7791052

MILLENIUM CAFÉ Λεωφ. Παπάγου 143, Ζωγράφου, τηλ.: 210 7488726

PLAYCE Whose turn is it? Λεωφ. Παπάγου 128,Ζωγράφου, τηλ.: 210 7755060, www.playce.gr

ΚΟΥΜΠΙ cafe bar Εθνικής Αντιστάσεως 2, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 213 0147423

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

GALLA Εθνικής Αντιστάσεως & Φιλολάου, Και-σαριανή, τηλ.: 210 7218422

κενρικα & βορειαγαλατσι

GREEN PARK coffee food drink Εντός Άλσους Βεϊκου, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2916650

FAMOUS CAFÉ Λεωφ. Γαλατσίου 135, Γαλάτσι

MONJO CAFÉ Σύρου 1, Γαλάτσιτηλ.: 210 2929146

OZ CAFÉ Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι,τηλ.: 210 2134442

coffee time

Λεωφ. Βεϊκου 103, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2929292

Νεανικό cafe-bar που εδώ και 6 χρόνια έχειαποκτήσει το κοινό του. Ενδείκνυται για όλες τιςώρες της ημέρας χάρη στο μοντέρνο περιβάλ-λον του. Ξεχωρίζει για τον όμορφο, καταπρά-σινο εξωτερικό του χώρο, όπου μπορείς το πρωίνα ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφέ και επιτρα-πέζιο παιχνίδι με την παρέα.

Το βράδυ συνέχισε στην μπάρα του με το ποτόσου, συνοδεύοντάς το με κάποιο από τα νόστιμαελαφριά σνακ. Η μουσική προσανατολισμένη κυ-ρίως σε ήχους soul, jazz, funky, pop, rock αλλάκαι mainstream ήχους θα σε ταξιδέψει ευχάρι-στα και θα γεμίσει τις νύχτες σου ρυθμό, ενώ ταθεματικά πάρτι που διοργανώνει το Κουμπί θαγίνουν το αγαπημένο σου αγχολυτικό!Καθημερινά 09:00 - 02:00

Εθνικής Αντιστάσεως 2, Άνω Ιλίσια,τηλ.: 210 7779266

all

da

y c

afe

||

ca

fe b

ar

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 46

Page 47: Cityway Summer Away June 2012

cityway 47

coffeeway it’s out time

NEO ΗΡΑΚΛΕΙΟ

AMANDI café espresso bar Πρασίνου Λό-φου 4 & Φιλλύρων, Νέο Ηράκλειο,τηλ.: 210 2842583

CARAMEL Πρασίνου Λόφου 6, Νέο Ηράκλειο,τηλ.: 210 2854987

PEOPLE Ναρκίσσων 2, Πλατεία Νέου Ηρακλέιου(Σταθμός ΗΣΑΠ), τηλ.: 210 2820801

YABU Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέο Ηράκλειο(Σταθμός ΗΣΑΠ), τηλ.: 210 2842066

ΡΑΜΝΟΥΣ café Κηφισίας 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, τηλ.: 210 2821813

Με 13 χρόνια λειτουργίας και την αφράτη βάφλατου να βάζει σε πειρασμό κάθε οπαδό της καλοπέ-ρασης, αδιαμφισβήτητα είναι η «σταθερή αξία»της περιοχής. Βούλιαξε στους αναπαυτικούς κανα-πέδες του και... υπόκυψε σε γλυκές ατασταλίες!

νεα φιλαδελφΕια

ERNESTO Προύσσης 9, Νέα Φιλαδέλφεια,τηλ.: 213 0033490

Λεωφ. Βεϊκου 103, Γαλάτσι,τηλ.: 210 2929292

Η Rose είναι το απόλυτο στέ-κι καφετέριας στο Γαλάτσι...Από τις πιο γνωστές για χρό-νια στους θαμώνες του Γαλα-τσίου και όχι μόνο. Πάνω στην λεωφόρο Βε�κουσυγκεντρώνει καθημερινά τουςοπαδούς της και γίνεται το πιοin σημείο συνάντησης γιαόλους από το πρωί έως αργάτο βράδυ.

www.facebook.com/rose.coffeetime

coffee time

Επιλέξτε την από νωρίς γιατον υπέροχο καφέ της -σε μοναδικές ποικιλίες- και αργό-τερα για ποτό. Ο χώρος θασας συναρπάσει αφού είναιπολύ άνετος και εσωτερικάδιακοσμημένος με πολύ επι-λεγμένο στυλ και προσφέρεταιγια κάθε ώρα. Επίσης τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ο εξωτερικός χώρος είναι επί-σης ευχάριστος και δροσερός. Στη Rose θα ακούσετε μόνοκαλή κι επιλεγμένη μουσικήπροσαρμοσμένη στο ύφος τουμαγαζιού που σας καλεί ναανεβάσετε την διάθεσή σαςσυνδυάζοντας ποιοτικά ποτάσε πολύ προσιτές τιμές γιαόλους. Πολυδιάστατο all daycafe -bar για όλες τις ώρες!!!

Ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας διασκεδάζει, και όχι μόνο διασκεδάζει αλλά επιλέγει να τοκάνει και σε μέρη φτηνά και ωραία. Αυτή την εβδομάδα ο δρόμος μάς έβγαλε σε ένα καινούριοστέκι, το “Ernesto Art Cafe”. Κοντά στον κεντρικό δρόμο της Φιλαδέλφειας θα συναντήσεις έναχώρο που πέρα από τη μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, πέρα από τους καφέδες και τα επιτραπέζιαπαιχνίδια που μπορείς να παίξεις μέχρι τελικής πτώσης, προσφέρει και κάτι παραπάνω.

Δικαιολογώντας τη λέξη “Art” στο όνομά του, το “Ernesto Art Cafe” διοργανώνει πολύ συχνά συ-ναυλίες και άλλα δρώμενα, όπως βραδιές Stand-Up Comedy και συζητήσεις πολιτικού περιεχο-μένου. Σε ένα χώρο που σε περιτριγυρίζουν φωτογραφίες γνωστών προσωπικοτήτων και όχιμόνο, με βιβλιοθήκη για όσους θέλουν να ξεφυλλίσουν κάποιο βιβλίο και με μουσική από Jazz,Rock μέχρι Blues, είμαστε σίγουροι ότι κάπου θα βολευτείτε να πιείτε το ποτό σας.

ΠΡΟYΣΗΣ 9, ΝEΑ ΦΙΛΑΔEΛΦΕΙΑ, ΤΗΛ.: 213-0033490 http://ernesto-cafe.gr

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 47

Page 48: Cityway Summer Away June 2012

48 cityway

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

B SIDE CAFÉ Ιφικράτους 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6841200, 6978 767676

DETAILS CAFÉ Ηρακλείου 6Α (πεζόδρομος)Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6840707

MONA'S coffee & drinks Ηρακλείου & Σω-κράτους 5, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6816590

ΑΧΑΙΟΙ Ηρακλείου 8 (όσπισθεν Ι.Ν. Αγίου Νικο-λάου), Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6834023

ΜΑΪΜΟΥ Θουκιδίδου 7Α, τηλ.: 6944 775055

ψυχικο

SABLO Λεωφ. Καποδιστρίου & Θράκης 2, Φιλοθέητηλ.: 210 6844393 www.sablo.gr Ένα καινούριοcafé έχει έλθει με σκοπό να σας απογειώσει! Το Sablo αποτελεί την καλαίσθητη επιλογή για νααπολαύσετε το πρωινό, το μεσημεριανό, το βραδινόσας και όχι μόνο.

μαρουσι

FREYJA Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι,

μελισσια

ΤΟ ΜΠΥΡΑΤΙΚΟ φαγητό - καφές - ποτόΛεωφ. Δημοκρατίας 29, Μελίσσια, τηλ.: 2106132525, www.beeratiko.gr Αll day open pub

νοτια - δυτικαγΛΥΦΑΔΑ

WE DRINK EAT LIVEΚύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982020 www.webar.grΕυχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον κάνουν τοWE σημείο επιλογής και συνάντησης. Ο προορισμός για όσους επιθυμούν να χαλα-ρώσουν τα πρωινά. Όλες τις εποχές το WE προ-σφέρει το ομορφότερο ξεκίνημα της ημέρας.Πλούσιος αρωματικός καφές, ιδιαίτερα ροφή-ματα, γλυκά και snacks υπόσχονται να κάνουντο WE δικό σας στέκι. Αργά το απόγευμα, ώραχαλάρωσης πίνοντας το αγαπημένο σας κο-κτεϊλ. Οι βραβευμένοι barmen μας είναι έτοι-μοι να δημιουργήσουν ό,τι τους ζητήσετε.

CHIC lounge cafe Ζησιμοπούλου 12, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944111, www.chicglyfada.gr

CHOCOLAT ROYAL Μαραγκού 2 & Μεταξά,Γλυφάδα, τηλ.: 210 8981050

EGOMIO ACHE cafe bar restaurantΚύπρου 57, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8942949www.egomio.grΤο Egomio Ache καθιερώνει νύχτες live συγκινή-σεων. Αμέτρητοι καλλιτέχνες και μουσικά σχήμα-τα πρόσφεραν στους χιλιάδες θαυμαστές τουςαξέχαστες βραδιές. Ο λόγος που άλλαξε η διασκέδαση στην Γλυφάδα.

IL PIACERE Δουσμάνη & Μπότσαρη, Γλυφάδα, τηλ.: 210 895040

KAFE CAFÉ Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα,τηλ.: 210 8944996, www.cafecafe.gr

LA TAZZA Espresso Bar Άγγελου Μεταξά 6,Γλυφάδα, τηλ.: 210 8981611

MARQUISE CAFÉ Coctail Bar RestaurantΛαζαράκη 45 & Ζησιμοπούλου, Γλυφάδα,τηλ.: 210 8947745, 210 8947764, www.marquise.gr

RICH REVOLOUTION BAR RESTAURANTΖησιμοπούλου 8 & Λαζαράκη, Γλυφάδα,τηλ.: 210 8981710

RIVA Cafe Bar Coctails Γιαννιτσοπούλου 2,Γλυφάδα, τηλ.: 210 8946830, 6984 149501

VAMOS AMIGOS Κύπρου 65Α, Γλυφάδα,τηλ.: 210 8983167, www.amigos.gr

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ALIENTO Παρασκευοπούλου & Επικούρου 2,Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5739293

ATELIE CAFÉ Aγίας Παρασκευής 76, ΠλατείαΜπουρναζίου, τηλ.: 210 5773333.

ENZZOUPSTAIRS Coffee BarΑγίας Παρασκευής 70, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5782610, www.enzzodecuba.gr

FREDDO all day bar Παρασκευοπούλου 51,Περιστέρι,τηλ.: 210 5710196

LOFT Coffee Bar Αγίας Παρασκευής 68,Μπουρνάζι, www.loft-espresso-bar.gr

MUST B Coffee Bar Παρασκευοπούλου 45,Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5749200

ΠΟΛΙΤΕΙΑ lounge cafe Αγίας Παρασκευής 72,Μπουρνάζι τηλ.: 210 5774873

ΑΘΗΝΑ

ALEGRIA Αλέξη Παυλή 42, Πανόρμου, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6928719Ζεστός χώρος με ευρύχωρη αυλή και ιδιαίτεροdesign για τους απαιτητικούς της αισθητικής καιπάντα ενημερωμένο για τα μουσικά δρώμενα.

BRAF Αλέξη Παυλή 37Δ-Ε, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Πανόρμου), τηλ.: 210 6985120

CALIENTE Πανόρμου & Αλέξη Παυλή 37α, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Πανόρμου), τηλ.: 211 7008066, 6972 826677www.caliente.gr

OBI Αλέξη Παυλή 37Ζ, Αμπελόκηποι (Στάση Μετρό Πανόρμου), τηλ.: 211 7008109

www.onarcafe.comSANTA BOTELLA café bar drinks Πανόρ-μου 115Α, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6981032

SAXO Πανόρμου 117Β & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6980324

THE KASBAH Αλέξη Παυλή 35Β-Γ, Πανόρμου,Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6927447Το τριώροφο στέκι με καταπληκτική ταράτσα γιαποτά, cocktails και δυνατή μουσική. Ανοιχτό από τις 12.00 για καφέ και μπίρα. wi-fi.

CHILLI Φωκίωνος Νέγρη 22, Κυψέλη, τηλ.: 210 8210486

ΓΚΑΖΙ - κεραμεικοσ

BELAFONTE BAR Αγησιλάου 61α, Κεραμεικός,τηλ.: 210 3462054, www.belafonte.gr

ΚΕΡΑΜΕΙΟ Πλαταιών 27, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3464223

Γαλατσι

HOME MUSIC HOUSE Λεωφ. Βεϊκου 105, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2138927Από νωρίς για καφέ και έως αργά για ποτό η πιοδυνατή πρόταση για να περάσετε καλά με τηνπαρέα. Με έμπειρο προσωπικό, ζεστούς ανθρώ-πους και καλή μουσική η ΗΟΜΕ είναι καθιερω-μένο στέκι στο Γαλάτσι. Με πολλά happenings,θεματικές εκδηλώσεις, live μουσικές βραδιές,δυνατά parties θα θες να είσαι συνεχώς εκεί...

ROSE Λεωφ. Βεϊκου 103, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2929292

USIC HOUSE

coffee time

it’s out time coffeeway

all

da

y c

afe

||

ca

fe b

ar

ca

fe b

ar

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 48

Page 49: Cityway Summer Away June 2012

cityway 49

νεο ηρακλειο

NERO food drink gallery Πευκών 1 & Μελί-νας Μερκούρη, Νέο Ηράκλειο (Σταθμός ΗΣΑΠ)τηλ.: 210 2840 002, 210 2840966 www.nero-cafe-bar-restaurant.grΈνας χώρος 2 επιπέδων στον οποίο μπορείτε νααπολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και να ταξιδέψετεμε μια ποικιλία γεύσεων, με συνοδεία από απαλέςαποχρώσεις ήχων και χρωμάτων οποιαδήποτε ώρατης ημέρας. Κάντε το απαραίτητο διάλειμμα από τη δουλειά μεένα απόλυτα αναζωογονητικό espresso το πρωί,ανανεώστε τις δυνάμεις σας με ένα γευστικό πιάτοτο μεσημέρι, συναντήστε την παρέα για τον απαραί-τητο απογευματινό καφέ, και αφεθείτε στη μαγικήδροσιά του αγαπημένου σας ποτού καθώς τελειώνετε την μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

NEA φιλαδελφεια

Β-ΚΟΥΤΙ Ν. Τρυπιά 33 & Βρυούλων

BARSOL Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2529300Εδώ και πέντε χρόνια διαθέτει φανατικό κοινό απότη Ν. Φιλαδέλφεια και όχι μόνο... Στην μπάρα τουθα απολαύσεις ποτάκι, cocktails ή μπύρα συντρο-φιά με oldies, swing, jazz και rock ήχους αλλά καιαναφορές.

MΥSTIQUE Λεωφ. Δεκελείας 78, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ.: 210 2510868

VENI VIDI VICI Σάρδεων 8 (πεζόδρομος), Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 6972 488087

ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ… παραδοσιακό στέκιΔεκελείας 132Α, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2520254Με όρεξη και μεράκι μετέτρεψαν ένα προσφυγικόοίκημα του 1933 σε ένα χώρο που μπορείτε ναπερνάτε ευχάριστες στιγμές απολαμβάνοντας τονκαφέ και το ποτό σας συνοδευμένα από γευστικότα-τες ποικιλίες και σπιτικά μεζεδάκια υπό τους ήχουςπαλιάς καλής ελληνικής και ξένης μουσικής… σαν άλλοτε…

χαλανδρι

CORTE Ηρακλείου 7β, Χαλάνδρι, τηλ.: 213 0089507

κεντρικαaθηνα

BUBLES THE BAR Αλέξη Παυλή 35Δ, Πανόρμου, Αμπελόκηποι,

MARABOU Music Bar - Coctails & SpiritsΠανόρμου 113, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6910797www.panormou113.gr

SENSI MILIA funk jazz rock Δουκίσσης Πλα-κεντίας 129, Αμπελόκηποι, τηλ.: 6979 338256

ΠΟΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ 113 Πανόρμου113, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6911672www.potopolion.gr

TITHORA rock bar Λεωφ. Ιωνίας 275, (Σταθ-μός ΗΣΑΠ) Ανω πατήσια, τηλ.: 210 2881819www.tithora.gr

ΓΚΑΖΙ

EIGHT SIN coctail bar Κωνσταντινουπόλεως& Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, Γκάζι,τηλ.: 210 3477048

HOXTON Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ.: 210 3413395

ζωγραφου

DEUTSCHE ECKE Λ. Παπάγου 126, Ζωγράφου,τηλ.: 210 77 74 706, www.deutscheecke.gr

105 Veikou Αv.| Galatsi | Τ. 210 2138927USIC HOUSE

coffeeway it’s out time

ba

rs

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:02 ìì Page 49

Page 50: Cityway Summer Away June 2012

50 cityway

bar πλατεία νυμφών

γλυφάδα

Το Nix Bar, ένα μαγαζί με ιστορία και φινέ-τσα, κρατάει τα ηνία της διασκέδασης απότο 1992. Σταθερή αξία στο χώρο των νοτίων προαστίων πάνω στην πλατεία τουκολυμβητηρίου χαρακτηρίζεται για την ποιότητα και την εύκολη πρόσβαση του.Αυθεντικό μπαρ, με διακόσμηση από τιςλίγες, διατηρεί ατόφιο το βραδινό ύφοςπου του αρμόζει.

Η επιβλητική μπάρα, ο χαμηλός φωτισμόςκαι τα ζεστά χρώματα που κυριαρχούν στοπρόσφατα ανακαινισμένο εσωτερικό τουμαγαζιού συνθέτουν μια "cosy" ατμόσφαιρακαι ένα άνετο περιβάλλον για τον πελάτη. Η μεγάλη γκάμα ποτών που διαθέτει σπανί-ζει όπως άλλωστε και τα cocktails τα οποίαπαρασκευάζονται από έμπειρους barmen

οι οποίοι δεν διστάζουν να αυτοσχεδιάσουνστη στιγμή σύμφωνα με τις προτιμήσειςσας! Μουσικές επιλογές για όλα τα γούσταμε τους dj's Christoforo, Cat & Dimitrisαλλά και με live τα οποία κάνουν όλο καιπιο αισθητή την παρουσία τους με jazz,funk & rock ήχους ετοιμαστείτε για μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!

Το καλοκαίρι το μαγαζί λειτουργεί και στονεξωτερικό του χώρο ο οποίος είναι ειδικάδιαμορφωμένος με συνέχεια του εσωτερι-κού μπαρ σχηματίζοντας με αυτόν τοντρόπο τη μεγαλύτερη μπάρα των ΝοτίωνΠροαστίων. Επιπλέον, τα τραπέζια στο βιομηχανικού τύπου πάτωμα και οι θέσεις κάτω από pergola δίνουν στηνπλατεία της Γλυφάδας μια αύρα από νησί!

Mια αύρα από νησί στην πλατεία Νυμφών της Γλυφάδας

TEL.2

10

89

48

42

4URL.w

ww

.nix

ba

r.g

r

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:03 ìì Page 50

Page 51: Cityway Summer Away June 2012

cityway 51

νοτιαΓλυφαδα

WE DRINK EAT LIVEΚύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982020 www.webar.gr

NIX BAR Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδατηλ.: 210 8948424

ΤΗΕ ΒΑR Ανδρέα Παπανδρέου 15, Γλυφάδα,τηλ.: 2108985180, www.thebarglyfada.gr

Ένα γνωστό στέκι, το παλιό moon-shine, ανακαινίστηκε πρόσφατα και με

νέα διεύθυνση, της Γλυφαδιώτισσας Εργίνας Βεντού-ρη αποτελεί για τα Νότια προάστια την εναλλακτικήπρόταση στον μαζικό τρόπο διασκέδασης. Το νέο τουόνομα , The Bar, εκφράζει με δύο λέξεις την ταυτότη-τά του. Ένα...all time classic μπαράκι, με ποιοτικήμουσική, και καθαρά ποτά στο οποίο μπορεί κάποιος-να συναντήσει φίλους και παλιούς γνώριμους, να συ-ζητήσει χαλαρά, να τσιμπήσει κάτι φρέσκο και πάνταχειροποίητο αλλά και να διασκεδάσει, σε πιο έντονουςρυθμούς αργά το βράδυ. Με ύφος θεατράλε και στυλπου παραπέμπει σε Παριζιάνικο φουαγιέ είναι ανοιχτόαπό νωρίς το πρωί, με καφέδες, χυμούς και σνακ, μέ-χρι αργά το βράδυ με επιλεγμένα ποτά και κοκτέιλ.

κενρικα & βορειαxaλανδρι

drinkway it’s out time

ba

rs

Λεωφ. Πεντέλης 113, Xαλάνδρι

Τηλ. Κρατήσεων:210 6823952, 6951829301

Το νέο bar restaurant του Χαλανδρίου

στον ομορφότερο κήποτης πόλης!

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:03 ìì Page 51

Page 52: Cityway Summer Away June 2012

52 cityway

νοτιαγλυφαδα

WE DRINK EAT LIVEΚύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982020 www.webar.gr

μαρουσι

WHISPERS OF WINE Αγίου Κωνσταντίνου 48,Μαρούσι, τηλ.: 210 6179051www.whispers.gr

NEA φιλαδελφεια

ERNESTO ART CAFEΠρούσης 9, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.:213 0033490,http://ernesto-cafe.gr/

χαλανδρι

DALI Λεωφ. Κηφισίας 336, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6854004, www.dali.com.grPainting the taste…

κεντρικαaθηνα

CULTO all day lounge barΛασκαράτου 13, Άνω Πατήσια τηλ.: 210 2288441 www.culto.com.gr

ΓΚΑΖΙ - κεραμεικοσ

CARTONE bar restaurant Περσεφόνης 41 &Τριπτολέμου 42, τηλ.: 210 3450202, www.cartone.gr

JAMON Ελασιδών 15 & Δεκελέων & Ορφέως46, Γκάζι, τηλ.: 210 3464120

MAMACAS bar restaurant Περσεφόνης 39,Γκάζι, τηλ.: 210 3470280, 210 3464984www.mamacasbar.gr

GAZI COLLEGE eatery Περσεφόνης 53, Γκάζιτηλ.: 210 3422112 www.gazicollege.gr

MALVAZIA Πειραιώς & Αγαθημέρου 1, Ρούφτηλ.: 210 3417010, www. malvazia.gr

SHAMONE Coctail Bar RestaurantΚωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι τηλ.: 210 3450144

νοτιαγλυφαδα

JAMON Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ.: 2108946089, Don't say tapas… say pintxos

LIBERTY the ultimate night pointΦοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα,τηλ.: 210 8943856

MOLLY MALONE'S irish pub Γιαννιτσοπού-λου 8, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944247,www.mollymalones.gr

PERE UBU food conceps bar restaurantΚύπρου 74, Γλυφάδα τηλ.: 210 8941450

it’s out time foodway

win

e b

ar

resta

ura

nts

ba

r re

sta

ura

nts

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:04 ìì Page 52

Page 53: Cityway Summer Away June 2012

cityway 53

Ιωάννου Μεταξά 48, ΓλυφάδαΤηλέφωνο: 210-8980050

Το νέο all day στέκι της Γλυφάδας!Ένα cafe - εστιατόριο που μοιάζει με έργο τέχνης στη Γλυφάδα, έχοντας ήδη κερδίσει την προτίμησητου κόσμου.

Εντυπωσιακός χώρος, minimal διακόσμηση, υπέροχο φαγητό και μία μεγάλη αυλή περιμένουν τουςεπισκέπτες για χαλάρωση, φαγητό, καφέ και ποτό. Στον εσωτερικό χώρο, τη διακόσμηση του οποίουέχει επιμεληθεί η Λίλα Σαραντίτη, οι μεγάλοι αναπαυτικοί καναπέδες, τα γήινα χρώματα, η πάνταπροσεγμένη μουσική και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό δημιουργούν ιδανική ατμόσφαιραχαλάρωσης για μεγάλες ή και μικρότερες παρέες. Η εντυπωσιακή τζαμαρία προσφέρει υπέροχη θέαστην πόλη συνδυάζοντας την ηρεμία και τη χαλάρωση με εξαιρετικές επιλογές φαγητού, καφέ ή ποτού.Στην εξωτερική αυλή η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και θα γίνει σίγουρα το στέκι του φετινού (και όχιμόνο) καλοκαιριού για παρέες ή ζευγάρια προσφέροντας ιδανική επιλογή απόδρασης ή διαλλείμματοςαπό τα ψώνια και τη βόλτα στην πόλη.

Το μενού του OPUS ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς και έχει γίνει ήδη talk of the town στηνπεριοχή. Επιμελημένο από το Νίκο Κωστόπουλο εντυπωσιάζει με τους συνδυασμούς των γεύσεων,τις πολλές επιλογές του αλλά και τις ιδιαίτερα φιλικές τιμές.

Στο ΟPUS μπορείτε να απολαύσετε και βραδυές με ζωντανή μουσική από ελληνικά συγκροτήματα καικαλλιτέχνες.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το OPUS είναι η ιδανική επιλογή για έξοδο στο κέντρο τηςΓλυφάδας. Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από την ομάδα τουεπιτυχημένου εστιατορίου - μπαρ Akanθus, που γνωρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού.

Γεύσεις, χρώματα, μουσική και αρώματα δημιουργούν την πιο προσεγμένη ατμόσφαιρα και μίααίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας που σου προκαλεί την επιθυμία να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά...

OP US

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:04 ìì Page 53

Page 54: Cityway Summer Away June 2012

54 cityway

Έντεκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Πιπεριά, η ταβέρνα με θαλασσινά πουέχει γίνει σήμα κατατεθέν στοΝέο Ψυχικό. Το εστιατόριο αγκαλιάστηκε από την πρώτηστιγμή για πολλούς λόγους. Φυσικά για την καλοφτιαγμένηκουζίνα που διαχειρίζεται με σεβασμό και φαντασία τα θαλασσινά. Αλλά και για τοπροσεγμένο λιτό περιβάλλον καιτο εξαιρετικό σέρβις από νεαρούςπρόθυμους περιποιητές.

Δεν είναι λίγοι οι μόνιμοι πελάτες που έρχονται και ξανάρχονται για να απολαύσουντα καθιερωμένα πιάτα, του Πιπεριά, όπως τον φρέσκο σολομό στη σχάρα με σάλτσατεριγιάκι και ρύζι μπασμάτι, το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και στακοβούτυρο, την τσιροσαλάτα με αγγούρι και λιαστή ντομάτα, την Σκυριανή γαριδομακαρονάδα με ούζο, ντομάτα και μάραθο ή τα φρέσκα μύδια σε 4 εκτελέσεις.

Αγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Νέο Ψυχικό� 210 6729114 & 210 6728438

www.piperia-seafood.gr

Μεζέδες από τη θάλασσα

it’s out time foodway

Σε ένα μοντέρνα διακο-σμημένο περιβάλλον καιμε σεβασμό προς τους

πελάτες οι άνθρωποι τουPrime Grill δημιούργησαν

στην φιλόξενη γη τουΝέου Ψυχικού το Prime

Grill Restaurant,ένα Grill house στοοποίο το μεράκι, το

πάθος για ποιότητα καιη αγάπη για το φρέσκο

κρέας είναι αξίεςπου τους οδηγούν.

Στον φιλόξενο χώρο του Prime Grill Restaurant μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά το δείπνο,

το ποτό σας, στο μπαρ ή έναν καφέ συνοδευόμενο από ένα γλυκό.

Ο ιδιοκτήτης Κώστας Παπαντώνης καιτο προσωπικό του

Prime Grill Restaurantσας περιμένουν καθημερινά

για να σας ταξιδέψουν σε μία ξεχωριστή

γαστριμαργική διαδρομή.Αδριανείου 46, Νέο Ψυχικό - τηλ.: 210 6753934

www.prime-restaurant.gr

gri

ll r

esta

ura

nts

κεντρικααθηνα

KALAMAKI bar Δημητρακοπούλου & Δράκου15, Κουκάκι, τηλ.: 211 0171862

JACKSON HALL Μηλιώνη 4, Κολωνάκι,Τηλ.: 2103616098, 2103616546

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ… ΨητοπωλείοΛασκαράτου 20Α, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2280402

ΓΚΑΖΙ - κεραμεικοσ

ΤΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ όλα στα κάρβουναΚωνσταντινουπόλεως 58 & Βουτάδων, Γκάζι (Στάση Μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3455244

Φωτεινός, χαρούμενος, οικείος, θερ-μός, παρεΐστικος, φίνος… ένας χώροςπου δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη καιμεράκι. Μεζέδες, φρέσκιες ψαριές, μα-καρονάδες θαλασσινών… ένα μενούπου συντέθηκε με πολύ όρεξη και για όλεςτις διαθέσεις. Τσίπουρα Θεσσαλίας, λια-στά χταπόδια, λακέρδα Θεσσαλονίκης, το-ματίνια βελανίδι, τηγανητές πατάτες κομ-μένες στο χέρι, χειροποίητα γλυκά κου-ταλιού και παγωτά... ότι πιο αυθεντικό.

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, περιοχήHilton, τηλ.: 210 7234551

www.fishalida.gr

fish

re

sta

ura

nts

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:04 ìì Page 54

Page 55: Cityway Summer Away June 2012

cityway 55

foodway it’s out time

κεντρικαaθηνα

FISHAΛΙΔΑ SEA FOOD Ναϊάδων 2 & Αντίνορος, (περιοχή Hilton),τηλ.: 210 7234551, www.fishalida.gr

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΒουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου, Κολωνάκι,Τηλ.: 2103608621

νότιαπειραιασ

ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Ακτή Κουμουνδούρου 58,Μικρολίμανο, τηλ.: 210 8962215

PLOUS PODILATOU Ακτή Κουμουνδούρου 42,Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4137910

φαληρο

ΙΩΔΙΟ Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο,τηλ.: 210 98 84 258, www.iodio.gr

βουλιαγμενη

ΨΑΡΑΚΙ Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη,τηλ.: 210 8962215

γλυφαδα

ΤΟ 25ΑΡΑΚΙ Αρτέμιδος 3Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944112

βορεια & κεντρικα πευκη

ΣΜΑΡΑΓΔΑ γεύσεις θάλασσας και γης…Πίνδου 24 & Νικολάου Πλαστήρα, Πέυκη

τηλ.: 210 8056379 www.smaragda-dinos.gr

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣΤΕΡΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ ΕδεσματοπωλείοΓρηγ. Λαμπράκη 9, Λυκόβρυση,τηλ.: 210 2850460, www.steria-thalassa.grΌνειρα, φιλοδοξίες μεράκι, αλλά και αγάπη για τιςομορφιές της χώρας μας ήταν αρκετά για να δημιουρ-γηθεί το Στεριά & Θάλασσα. Το "Στεριά & Θάλασσα"είναι ένας χώρος που ευελπιστεί να σας αγκαλιάσειζεστά τα χειμωνιάτικα βράδια αλλά και να σας δροσί-σει τα ζεστά καλοκαίρια, προσφέροντάς σας, μέσα σεένα χώρο που συνδυάζει αρμονικά εικόνες στεριάςαλλά και θάλασσας, εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέ-δες. Ανοιχτά από το μεσημέρι 13.00 έως την 01.00νυχτερινή.

ψυχικο

ΠΙΠΕΡΙΑ Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου,Ψυχικό, τηλ.: 210 6729114, 210 6728438,www.piperia-seafood.gr Μεζέδες από τη θάλασσα.

fish

re

sta

ura

nts

Το 25αράκι άνοιξε τον Φεβρουάριο του2007 στο κέντρο της Γλυφάδας και απότην πρώτη εβδομάδα απέκτησε φανατι-κούς ψαροφάγους υποστηρικτές απόόλη την Αθήνα.

Η φιλοσοφία του βασίζεται σε πέντε βα-σικές αρχές: προσιτές τιμές, σωστό τη-γάνισμα χωρίς περιττά λάδια, ζουμερόψήσιμο, μόνο φρέσκα προ<όντα και δη-μιουργικές πινελιές σε αγαπημένα πιάτα.

Όλα τα ψάρια είναι φρέσκα και αγορά-ζονται καθημερινά κατευθείαν από τοκα>κι του ψαρά, όπως επίσης συμβαίνεικαι με τους αχινούς, τις γυαλιστερές, τακυδώνια, το Συμιακό γαριδάκι και τα υπό-λοιπα θαλασσινά που έκαναν το 25αράκινα ξεχωρίσει για την κουζίνα του.

φρέσκιες θαλασσινές γεύσεις

Η εμμονή με την ποιότητα δεν σταματάειεκεί, αφού εξίσου φρέσκοι είναι και οι με-ζέδες που παρασκευάζονται μετά την πα-ραγγελία, πράγμα που ισχύει και για τιςτηγανητές πατάτες.

Χωρίς υπερβολές και επιτηδευμένες προ-σεγ γίσεις, ο σεφ Βασίλης Σικαλιάς δημι-ουργεί πιάτα γεμάτα φαντασία όπως ταχειροποίητα νιόκι αχινού, το φιλέτο τόνουμε πουρέ πατάτας και σπαράγγια ψητά καιγια επιδόρπιο λουκουμάδες και χειροποί-ητο παγωτό κανέλλας.

Με συμμάχους του το μοντέρνο ντεκόρκαι το νεαρό και ευγενικό προσωπικό, το25αράκι κατάφερε να εγκατασταθεί στιςκαρδιές των πελατών του, μέσα στουςοποίους συμπεριλαμβάνονται και πολλοίεπώνυμοι από τον χώρο του αθλητισμού,της σόουμπιζ και των επιχειρήσεων.

το 25αράκι έχει διακριθεί ως μία από τις 4 καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήναςστα Βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας!!!

Ανοιχτά από Τρίτη έως Κυριακή από τις 1 το μεσημέρι έως τις 12:30 το βράδυ(Δευτέρα κλειστά)

Αρτέμιδος 3, (Πλατεία Εσπερίδων), Γλυφάδα, Τηλ.: 2108944112

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:04 ìì Page 55

Page 56: Cityway Summer Away June 2012

56 cityway

καισαριανη ΑΣΠΡΟ ΠΙΑΤΟ Χερσικράτους 8 & Λεωφ. Παπά-γου 145, Ζωγράφου, τηλ.: 210 7782189

ΜΑΣΑ παραδοσιακό σπιτικό φαγητόΛεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 240-244,Τηλ.: 210 7236177

ΜΕΛΟΙΝΟ γεύσεις & οινονεύματα Ηρ. Πολυ-τεχνείου 163, Καισαριανή, τηλ.: 210 7243420

ΚΑΡΕΑΣ

ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ ΦαγοποτείονΛεωφ. Καρέα 108, Καρέας, τηλ.: 210 7660700,210 7660701, www.masampouka.grΜάσα Μπούκα, ένα στέκι - μεζεδοπωλείο στονΚαρέα όπου μπορείς να απολαύσεις τις γεύσειςτου ξεκινώντας μα μια βουτιά στη σαλάτα, τσα-κίζοντας τους μεζέδες με καταγωγή απ’ όλη την Ελλάδα, Με ελληνικά προϊόντα και με ονομασίαπροέλευσης. Μανούρι από την Φαλλανη Λάρι-σας, γραβιέρα Κρήτης, φέτα από την ΚυψέληΗμαθίας, τηγανιά με σως μουστάρδας, μπουγι-ουρντί Σαλωνικιό, τσίπουρο Τιρνάβου, τσικου-διά Κρήτης, κρασί χύμα Μεσσηνίας, μπιφτέκιαχειροποίητα, μπριζόλες σταβλίσιες, ποικιλίεςκρεατικών, πλούσιες σαλάτες, πατάτες αληθινέςκαι για το τέλος τη διάσημη σοκολατόπιτα...Ανεβήτε στον Καρέα και τσακίστε τα λοιπόν...

Μενού12 €

κατ' άτομο!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

ΆρτοςΣαλάτα

Ορεκτικά

Κυρίως

2 τεμάχια

χόρτα ή μαρουλοσαλάτα ή τοματοσαλάτα

σαγανάκι τυρί, κολοκυθάκια τηγανιτάτζατζίκι ή τυροκαυτερήχοιρινή ή κοτόπουλο ή μπιφτέκι(αν δεν επιθυμείτε κάτι από τα παραπάνω)

1kg κοτόπουλο παϊδάκια για 2 άτομα

Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως 240-244 Καισαριανή, τηλ.: 2107236177

1lt κρασίή

1lt κανάταμπύρας

ΔΩΡΕΑΝ

Σε έναν γραφικό πεζόδρομο της Γρηγορίου Κυδωνίων στο Αιγάλεω χτυπά η καρδιά της δια-σκέδασης, του καλού μεζέ, των καλομαγειρεμένων και νόστιμων φαγητών, της καλής μουσι-κής και της παρε"στικης ατμόσφαιρας.

Ένα στέκι όπου ο Έλληνας διασκεδάζει με στιλ ελληνικό συνοδευόμενο από καλό μεζέ. Αί-θουσα ζεστή με δυνατό σημείο την πέτρα που δένει άψογα με το ξύλο και δίνει μια ξεχω-ριστή ζεστασιά και θαλπωρή. Με σέρβις νεανικό, φιλικό και γρήγορο.

Ο γευστικός κατάλογος θα απλωθεί μπροστά σας στολισμένος με νοστιμιές της θάλασσας καιτης γης. Κουζίνα δυνατή, ψαγμένη, με γευστικές προτάσεις και πινελιές ουζοψαρομεζέδων.Δοκιμάστε την περίφημη αστακομακαρονάδα (κατόπιν παραγγελίας), μοσχάρι πιπεράτο,κοτόπουλο της Ελίνας, σαγανάκι τυριών, τη σαλάτα Μεζέ-Μεξέ με φρέσκα λαχανικά. Κλείστε γλυκά με επιδόρπιο σουφλέ σοκολάτας και μήλο ψητό για ανήσυχους ουρανί-σκους. Κάβα: χύμα βαρελίσιο κόκκινο και λευκό, εμφιαλωμένο Χατζημιχάλη, μοσχο-φίλερο, αμέθιστος του Λαζαρίδη, ούζο και τσίπουρο. Μουσική ελληνική, έντεχνη καιλα"κή από cd's. Παρκάρισμα εύκολο στον πεζόδρομο και τα γύρω στενά.

Επιλέξτε το για καλή κουζίνα, τα νόστιμα και ευφάνταστα πιάταπου παραπέμπουν στην κουζίνα της μαμάς, για το ευγενικό σέρβιςκαι την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όλα αυτά είναι δέλεαρ για να πάτε. Το "Μεζέ - Μεζέ" θα το βρείτε ανοιχτό κάθε βράδυ από τις 8:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας. Ανοιχτά και την Κυριακή το μεσημέρι.

μεζέ μεζέ ελληνικήκουζίνα

Γρηγ. Κυδωνίων 10, Αιγάλεω, τηλ.: 2105908829www.meze-meze.gr

it’s out time foodway

ελ

λη

νικ

ή &

μεσ

ογ

εια

κή

κο

υζί

να

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 56

Page 57: Cityway Summer Away June 2012

cityway 57

κεντρικα γαλατσι

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣΛεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2924458, www.lefkes.grΤο Φεβρουάριο του 1994 ένα παλιό σπίτι στο Γαλά-τσι ξαναζωντάνεψε, έστρωσε τραπεζάκια σε όλα τουτα δωμάτια και άρχισε να υποδέχεται μικρές και με-γάλες παρέες, πρόθυμο να τις οδηγήσει σε ένα μαγι-κό ταξίδι γεύσεων. Φιλοξενεί αγαπημένες παραδο-σιακές συνταγές που δεν φοβούνται να κάτσουν στοίδιο τραπέζι με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζί-νας. Ένα ξεχωριστό περιβάλλον που συνδυάζει ξύλοκαι πέτρα και συμπληρώνεται με παλιά αντικείμενα.Χαρούμενα πρόσωπα του σπιτιού καλωσορίζουν τονπελάτη, προτείνουν πιάτα ημέρας που ετοιμάζουνστην κουζίνα εκτός καταλόγου και τον βάζουν σε πει-ρασμό με γλυκές γευστικές αποδράσεις που έρχονταινα συμπληρώσουν το φαγητό. Τραγούδια και μουσι-κές ενώνονται με τις γεύσεις και το καλό φαγητό.

γκαζι - κεραμεικοσ

ALERIA Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείοτηλ.: 210 5222633, www.aleria.gr

ΡΑΚΟΡ Πλαταιών 10 & Γρανικού, Κεραμεικόςτηλ.: 211 7108877, www.rakor-restaurant.gr

ΑΘΗΡΙ Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3462983, 210 4940672www.athirirestaurant.gr

Το σπίτι με τις ΛεύκεςΠαραδοσιακό στέκι Καλοφαγάδων

Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσιτη λ.: 21029.24.458www.lrfkes.gr

κεντρικα αθηνα

ΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη,τηλ.: 210 8628187

ψυρρη

ΤΟ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑΚαραϊσκάκη & Αισώπου 4, Ψυρρή, τηλ.: 210 3211565

Προσφορά του μήνα από 20.6 έως 20.7 (Δευτέ-ρα έως Παρασκευή) μια σαλάτα επιλογής σαςγια ορεκτικό μια σκοπελίτικη πίτα, 2 κύρια πιά-τα επιλογής σας 1/2 κιλό κρασί χύμα, σιμιγδαλέ-νιος χαλβάς και μπρικάκι οινόμελο 25 ευρώ τα2 άτομα.

ΤΟ ΖΕΙΔΩΡΟΝ Αγίων Αναργύρων 17 Ψυρρή,τηλ.: 210 3215368, www.zidoron.gr

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΓΟΥΔΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟΓεωργίου Παπανδρέου 45, Γουδί,τηλ.: 210 7790766

ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟμεζεδοπωλείο, Ρακάδικο-τσιπουράδικο Γεωργίου Παπανδρέου 58, Ζωγράφου, τηλ.: 210 7489321, www.mpalkonato.gr

κεντρικα & βορειαΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΒΕΓΓΕΡΑ ΓΕΥΣΕΩΝΠρασίνου Λόφου & Χρυσανθέμων 84, Νέο Ηράκλειο,τηλ.: 210 2833069 www.veggerageuseon.grΕδώ οι γεύσεις γιορτάζουν κάθε μέρα και σας κα-λούν να χαρείτε μαζί τους, σε μια γιορτή όπου η πα-ράδοση αγκαλιάζει τα αγνά υλικά και χορεύει με τομεράκι μας για γεύσεις που μυρίζουν Ελλάδα!

foodway it’s out time

δη

μιο

υρ

γικ

ή κ

ου

ζίν

αμ

εζε

δο

πω

λεία

εστιατόριο - μεζεδοπωλείο

Πρασίνου Λόφου & Χρυσανθέμων 84,Νέο Ηράκλειο, τηλ.: 210 2833069

www.veggerageuseon.gr

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 57

Page 58: Cityway Summer Away June 2012

58 cityway

OUT TIME || GUIDEγαλατσι

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣΛεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2924458, www.lefkes.gr

νεα φιλαδελφεια

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Χρυσοστ. Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2511420, Αίθουσα 160 ατόμων για γάμους & συνεστιάσεις

ΚΑΦΕ ΜΕΖΕ Δεκελείας 114, Νέα Φιλαδέλφεια,τηλ.: 210 2510367

ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ Δεκελείας 134, Νέα Φιλαδέλφεια,τηλ.: 210 2520710

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟΠρούσης 12 & Ιωνίας, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2510007, 210 2522016www.athens-life.com/mikrasiatiko

ΜΟΛΥΒΟΣ Χρυσοστ. Σμύρνης 8, Νέα Φιλαδέλ-φεια, τηλ.: 210 2582091

ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΞΗΣ Μεζεδοπωλείο ανα-τολίτικων γεύσεων Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκη-δόνα, τηλ.: 210 2583415

Η ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ Μικρασιάτικο Μεζεδοπω-λείο Νικολάου Τρυπιά 56, Νέα Φιλαδέλφεια,τηλ.: 210 2585106

Ο ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ Αγ. Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2588611

χαλανδρι

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣΣοφ. Βενιζέλου 106 & Χίου, Χαλάνδριτηλ.: 2106722128

ΤΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ Αστειατόριο Παπανικολή 88,Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6818710, ww.kouklaki.grΦαγητό και χώρος με kinky παρενέργειες και χι-ουμοριστικοί σεξολογισμοί μέχρι υπερβολής, γιατους φαν του είδους.

ΤΟ ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΟΗρακλείου 1, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6895501

ΥΔΡΟΥΣΣΑ Εδεσματοπωλείον Αγίας Παρα-σκευής 56, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6812520,www.ydroussa.com.gr

ΨΑΡΩΜΑ …με γεύση θάλασσας Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6839348www.psaroma.gr

χολαργοσ

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Μεζεδοπωλείο & Grill Υμηττού 26 & Ελ. Βενιζέλου, Χολαργός,τηλ.: 210 6548243, 210 6547072, www.menunet.gr/tamanitariaΔύο βήματα από την Μεσογείων και πολύ κοντάστο Μετρό Εθνική Άμυνα, βρίσκεται το εστιατόριοπου εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι του Χολαρ-γού και των γύρω περιοχών ανέδειξαν σαν στέκιτους, για μεσημεριανό φαγητό, απογευματινό τσιπουράκι ή βραδινό γεύμα.

δυτικαπεριστερι

Ο ΠΛΑΚΙΑΣ Μεζεδοπωλείο από το 1954 Ζαλοκώστα 34 & Χειμάρας, Μπουρνάζι,τηλ.: 210 5751263www.oplakias.comΤο μουσικό μεζεδοπωλείο λειτουργεί από το 1954μέχρι και σήμερα έχει ως μέλημά να προσφέρει ελ-ληνικές αυθεντικές γεύσεις, ποιότητα, σταθερές καιπροσιτές τιμές σε ένα περιβάλλον ανανεωμένο μεαυθεντικές εικόνες. Aνοιχτό κάθε ημέρα από το με-σημέρι με μεζέδες, ψητά στη σχάρα, πιάτα ημέραςκ.α. ‘Διάσημες’ σπεσιαλιτέ του «Πλακιά» που πρέ-πει οποσδήποτε κανείς να δοκιμάσει είναι τα μο-σχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα βουτύρου, κοτομε-ζές XL, σαλάτα του καίσαρα σε φωλιά παρμεζάνας,παπαρδέλες ραγού, φετάκια με σιρόπι μελιού κ.α.

Από 10 Μαΐου «Ο ΠΛΑΚΙΑΣ»εγκαινιάζει τααντιμνημονιακά μενού που κοστολογούνταιαπό 7,5 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνουνφαγητό και ποτό!!!!!! Σ' ένα πολύ και ζεστό και άνετο χώρο κατάλληλονα φιλοξενήσει από 150 έως 170 άτομα και διατί-θεται για οποιαδήποτε εκδήλωση, από επαγγελμα-τικά ραντεβού μέχρι βαφτίσεις. Τους καλοκαιρι-νούς μήνες μάλιστα οι πελάτες μπορούν να επιλέ-ξουν τον υπαίθριο ανοιχτός χώρος ή τον εσωτερι-κό όπου κλιματίζεται. Αποκτείστε την κάρτα μέ-λους του «ΠΛΑΚΙΑ»και απολαύστε πολλά προνό-μια, όπως στάνταρ έκπτωση και προσφορές πουθα σας τις ανακοινώνουν τακτικά με SMS. Βρείτε τους και στο facebook: Plakias (ο Πλακιάς).

ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΖΕ Μεγάλου Αλεξάνδρου61-63 & Δημοσθένους, Περιστέρι,τηλ.: 210 5720047, -8, www.mezegallery.gr

ΧΑΛΑΛΙ Κύπρου 86, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5757402, www.halali.gr.

κεντρικαγκαζι

ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ LIVE Το καπηλειό των πει-ρατών - Μουσικό Μεζεδοπωλείο / ΚαφενέςΔεκελέων 23, Γκάζι, τηλ.: 210 3412726,http://sarakiniko.blogspot.comΤο σαρακινικο δεν ειναι μαγαζι,ειναι ενα πειρατι-κο πλοιο που σε ταξιδευει με τη μουσικη και τηνζεστη του ατμοσφαιρα!!!

ΣΠΙΤΑΚΙΑ Δεκελέων 24 & Ζαγγρέως, Γκάζι,τηλ.: 210 3412323

ζωγραφου

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ Γρ. Κουσίδου 30α, Ζωγράφουτηλ.: 210 7798304, www.sxolarxeio-zografou.gr

δυτικαπεριστερι

4 ΕΠΟΧΕΣ Μουσικό ΜεζεδοπολείοΣπετσών 58, Πλατεία Μπουρναζίου, τηλ.: 210 5722700, 6943 477455

BALSAMICO Κύπρου 92 & Αυλώνος, Μπουρνάζι,τηλ.: 210 5789755, φαξ: 210 5789755

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ… ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΡΩΣ Με ζωντανή ελληνική μουσική, Κωνσταντι-νουπόλεως 71, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5764836www.etsikiallios.gr

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ Μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσικήΚωνσταντινουπόλεως 94, Μπουρνάζιτηλ.: 210 5743525, www.arhontikon.gr

νοτιαπαλαιο φαληρο

ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Ευξείνου Πόντου 183,Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9824620, www.ellados-eikones.gr

Ο ΤΖΙΤΖΙΡΑΣ ΚΙ Ο ΜΙΤΖΙΡΑΣ Αλκυόνης 77 & Θησέως, Παναγίτσα, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9851473, www.tzitziras-mitziras.grΖούμε σε μια εποχή όπου η ανάγκη να έρθουμεπιο κοντά μεγαλώνει... Γύρω από ένα τραπέζι φα-γητού οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, μοιράζον-ται την ωραιότερη απόλαυση της ζωής ... το φαγη-τό και η επικοινωνία γίνεται πιο ουσιαστική.Κάθε μορφή σχέσης χρειάζεται να καθίσει σε ένα τρα-πέζι φαγητού, για να βρει την ειλικρινή της ταυτότητα

πειραιασ

ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΟυζομεζεδοπωλείοΑκτή Θεμιστοκλέους 56, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4523382

ΜΠΑΧΑΛΙΚΟ Μεζεδοπωλείο Ακτή Κουμουν-δούρου 60, Νικρολίμανο, τηλ.: 210 4124244

PARAGA Tαβερνείο Ακτή Κουμουνδούρου 34,Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4101065, 210 4101066

ΑΜΜΟΣ Μεζεδοπωλείο Ακτή Κουμουνδούρου 44,Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4224633,www.ammosmikrolimano.gr

it’s out time foodway

μεζε

δο

πω

λεία

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 58

Page 59: Cityway Summer Away June 2012

cityway 59

Σας περιμένουμε! Κηφισιάς 1, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, Τηλ. Κρατήσεων 210 2843440

Το πιο παρε�στικο μαγαζί της περιοχής έχει γίνει το νούμεροένα στέκι της πόλης για την νυχτερινή διασκέδαση

MΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΣΕ ΜΕΖΕΔΕΣ

ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ

ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΗΣ

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ

ΠΟΤΟ ΜΟΝΟ

ΜΕ 10 ΕΥΡΩ

ΤΟ ΑΤΟΜΟ

1. 2. 3.KYΡΙΑΚΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΑΠΟ ΤΟ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ4.

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 59

Page 60: Cityway Summer Away June 2012

60 cityway

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 60

Page 61: Cityway Summer Away June 2012

cityway 61

foodway it’s out time

κεντρικα aθηνα

ΟΞΟ ΝΟΥ Μπενάκη & Μεταξά γωνία, Εξάρχεια,τηλ.: 210 3801778, Ο Κρητικός που έχει έρθειστα Εξάρχεια…αγια παρασκευη

κεντρικα & βορειααγια παρασκευη

ΤΑ ΡΩΜΑΝΑΚΙΑ Κρητική κουζίνα ΛεωφόροςΜεσογείων 366, (Πλατεία Κοραή) Αγία Παρασκευή,τηλ.: 210 6532278, www.romanakia.gr

χαλανδρι

ΑΡΙΣΜΑΡΙ Αριστοτέλους 43, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6800808

ΙΟΡΔΑΝΗΣ Αγ. Παρασκευής 42 & Αριστοτέλους,Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6815510, 210 6800808,www.taverna-iordanis.grΤο εστιατόριο Ιορδάνης βρίσκετε στα βόρεια προ-άστια στο Χαλάνδρι. Είναι από τις παλιότερες τα-βέρνες του Χαλανδρίου και της ευρύτερης περιοχήςτων βορείων προαστίων. Από το 1928 μέχρι καισήμερα προσφέρει φαγητό και διασκέδαση με ποι-ότητα και σεβασμό στους πελάτες του. Γευτείτε τηπαράδοση και την ιστορία κάθε μέρα από το μεση-μέρι, σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον με 4διαφορετικές αίθουσες, τρία τζάκια και την υπέρο-χη αυλή του. Οι αναμνήσεις και οι γεύσεις από το πα-ρελθόν είναι ακόμα εκεί όπου το 1928 ξεκίνησε μιαοικογενειακή επιχείρηση και δεν άλλαξε ποτέ χέρια.

ΚΑΤΕΧΑΡΗΣ Κ. Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6810040

βορειαμαρουσι

ΚΡΗΣΣΑ ΓΗ Αγίου Κωνσταντίνου 23, Μαρούσι, τηλ.: 210 8056666, www.krissagi.com

νοτια & δυτικαπειραιασ

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ Δραγατσανίου 36, Πειραιάς, τηλ.: 210 4110020, 6938 311321 www.spinaloga.grΤη Σπιναλόγκα έκανε αρχοντικό λημέριγια να γλεντούν οι φίλοι μας χειμώνα κα-λοκαίρι. Όποιος δεν έζησε χαρές και θέλεινα τις ζήσει στη Σπιναλόγκα μια βραδιά αςέρθει να γλεντήσει...Είμαστε ένα εστιατόριο στο οποίο οι πρώτεςύλες προέρχονταιαπό την Κρήτη. Κάθε μέρα μα-γειρεύονται χειροποίητα παραδοσιακές συνταγέςσαν στο σπίτι μας

περιστερι

ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ Κρητικές μαγεργιές Αγίας Παρασκευής 51, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5713546, www.koundouros.com.gr

To 1978 δημιουργήθηκε το εστιατό-ριο "ΜΑΣΑ" με στόχο να παρέχει

στους πελάτες του παραδο- σιακό σπιτικό φαγητό, σε έναφιλικό περιβάλλον. Από τότεσχεδόν όλα έχουν αλλάξει,

εκτός από την ποιότητα του φαγητού. Η μαγειρική τους βασίζεται στο γαλλικό όρο"la minute" που σημαίνει εκείνη τη στιγμή. Δοκιμάστε φρεσκοκομμένες σαλάτες της επι-λογής σας. Τα πιάτα στη "Μάσα" παρασκεύα-ζονται κατόπιν παραγγελίας. ενώ διαθέτειπλούσια κάβα κρασιών με περίπου 35 ετικέτες.Επιλέξτε να γευτείτε μέσα από τα ζυμαρικά καιτα ριζότο που φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή γιασας. Και στο κλείσιμο της βραδιάς για επιδόρ-πιο σας περιμένουν χειροποίητα γλυκά, λικέρκαι καφές.

Στον κήπο της "Μάσας" η άνοιξη έφτασε καιτους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει μια δρο-σερή όαση, όπου μπορούν να σερβιριστούνμέχρι 120 άτομα. Δίπλα σε 320 τριανταφυλλιέςκαι κάτω από πλατάνια, τζανεριές και λεύκες θασυνδυάσετε τη γαστρονομική απόλαυση με τηδροσιά. Εσωτερικά η σάλα του μαγαζιού φιλο-ξενεί άνετα 80 άτομα και εντυπωσιάζει καθώς

είναι διακοσμημένη λιτά και με γούστο… Ωράριο λειτουργίας από Τρίτη έως Παρασκευή: 19:30έως 01:00 και το Σαβατοκύριακο ανοιχτά και το μεση-μέρι από τις 12:30 έως τις 01:00 το πρωί.

Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως 240-244Καισαριανή, τηλ.: 2107236177 www.masa.gr

Mάσ

α

Ειδικές τιμές μενού σε φοιτητές με 12 ευρώκατ’ άτομο καθέ μέρα Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σαββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής .

Ένα γνήσια παραδο-σιακό εστιατόριο στηνΑγία Παρασκευή, σεέναν χώρο που ξεχω-ρίζει για την φιλοξε-νία του και το καλόφαγητό. Ότι ώρα καιαν πάτε θα απολαύ-σετε Κρητικό φαγητό,παραδοσιακές συντα-γές συνοδευμένα μεσπιτική Κρητική ρακίκαι καλό κρασί. Με παραδοσιακή ζωντανή Κρητική μουσική σε ξεχωριστέςΚρητικές βραδιές.

Λεωφ. Μεσογείων 366, (Πλατεία Κοραή)Αγία Παρασκευή

τηλ.: 210 6532278, 6937 371111http://www.romanakia.gr

Κρητική Κουζίνα τα Ρωμανάκιακ

ρη

τικ

ή κ

ου

ζίν

α

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 61

Page 62: Cityway Summer Away June 2012

62 cityway

it’s out time foodway

κεντρικαΑΘΗΝΑ

ALTAMIRA RESTAURANTE Τσακάλωφ 36Α,στο Κολωνάκι τηλ.: 210 3229170 και Περικλέ-ους 28 στο Μαρούσι τηλ.: 210 6128841,www.altamira.com.gr

FURIN KAZAN Japanese Restaurant Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3229170

γκαζι

ΚΟΗΕΝΟΟR Ινδικό Εστιατόριο Τριπτολαίμου 41, Γκάζι, τηλ.: 210 3455762,6940 993343Το πρώτο μας εστιατόριο λειτουργεί στο Σιδάρι Κέρκυρας από το 2002,καλοσωρίζοντας τους πελάτες μας απόΑγγλία και Ελλάδα στις Ινδικές γεύ-σεις. Η γευστική απλότητα των γευμά-των σε συνδυασμό με την ινδική κουλ-τούρα και τα παραδοσιακά μυρωδικά,μας καθιέρωσε μετά από την πολυετήεμπειρία ως ένα από τα καλύτερα Ινδι-κά Εστιατόρια στο χώρο της εστίασης. Μαγειρεύουμε μπροστά σας σε ανοιχτή κουζίνα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλι-κά. Πιάτα που προτείνουμε να δοκιμά-σετε! Tandoori & Vindaloo.

βουλα

BORACAY Philipine Japanese cuisine Βασ. Πάυλου 94, Βούλα, 210 9689500 -511www.boracay.gr

γλυφαδα

MOLLY MALONE'S ιρλανδέζικη και μεσογειακή κουζίνα Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944247, www.mollymalones.gr

MUTFAKΛαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8949060Μοναδικές γεύσεις από την Κωνσταντινούποληπεριμένουν να τις ανακαλύψετε!Μutfak σημαίνει κουζίνα.

κεντρικα & βόρειαΧΑΛΑΝΔΡΙ

PINK ELEPHANT Ινδικό Εστιατόριο Σωκράτους 4α, στο κέντρο του Χαλανδρίου. Τηλ.: 210 6814600 & 6814603,www.pink-elephant.gr

Μικρό, όμορφο και σχετικά ήσυχο εστιατόριοστο κέντρο του Χαλανδρίου, με κλασσική Ιν-δική κουζίνα σε προσιτές τιμές.Στο Pink Elephant παρασκευάζονται καθημερινάδεκάδες μαρινάδες και σάλτσες από φρέσκα υλι-κά, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα.Ο chef Assand από το Κασμίρ χρησιμοποιεί γιατα πιάτα του μόνο επιλεγμένα ελληνικά κρέατακαι άλευρα. Για να διατηρηθούν οι παραδοσια-κές γεύσεις, τα κρεατικά και τα Naan-breadsψήνονται στο tandoor, τον παραδοσιακό ινδικόπήλινο φούρνο με κάρβουνα.Για ορεκτικά, δοκιμάστε αλμυρά Samosas(μικρές, τραγανές, γεμιστές πίτες) ή ChickenPakora (φιλετάκια κοτόπουλου με τραγανόπανάρισμα από αλεύρι φακής, garam masalaκαι κόκκινο πιπέρι). Συνεχίστε με παραδοσια-κές ινδικές πίτες Naan (με διάφορες γεμίσεις),Spicy Okra (μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύ-δια σε ελαφρά πικάντικη κρεμώδη σάλτσα μεφρέσκια ντομάτα και ινδική ρίγανη) ή οποιοδή-ποτε άλλο side-dish όπως Dal (κρεμώδεις κίτρι-νες φακές) και Channa Masala (ρεβίθια) σεσυνδυασμό με τηγανητά ρύζια basmati.Για κύρια πιάτα επιλέξτε μεταξύ μαριναρισμένωνψητών ‘Tandoori Dishes’ όπως τα Botti Tikka (τρυ-φερό μοσχάρι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικόχυμό φρούτων) και Changezi Champ (κύβοι αρνιούμαριναρισμένοι σε μάραθο και αρωματική σάλτσαμάνγκο, γιαούρτι, ρόδι, γλυκιά πιπεριά και μείγμαμπαχαρικών) ή των παραδοσιακών ινδικών ‘CurrieDishes’ με την πλούσια σάλτσα όπως τα ChickenTikka Masala (φιλετάκια κοτόπουλου σιγομαγει-ρευμένα στη χαρακτηριστική κόκκινη σάλτσα μεγάλα καρύδας), Rogan Josh (φιλετάκια σε πικάντι-κη σάλτσα με φρέσκο βούτυρο και cashews) ή Jal-frezy (μπουκιές μαγειρευμένες σε ελαφρά πικάντικησάλτσα με πράσινες πιπεριές, φρέσκια ντομάτα,sweet chilli και φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι).Για τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού σερβίρον-ται δροσερά πιάτα όπως Sweet Chilli Chicken,Indi-an Sweet & Sour Chicken και Orange Chicken Cor-ma με παγωμένες μπύρες Cobra ή IndianPaleAle.Οι γεύσεις της ‘Royal Indian Cuisine’ που σερβί-ρονται στο Pink Elephant θα σας αρέσουν ακόμακαι αν ‘φοβάστε’ το πολύ καυτερό μιας που έχουνελαφρώς προσαρμοστεί στα ελληνικά μέτρα. Δοκι-μάστε τα !!!

Μια αυθεντική κρητική γωνιά...προσγειώθηκε στο Γκάζι! Νοστιμιές από κάθε γωνιά της Μεγαλονήσου, όπως τυροκομικάαπό τα Χανιά, εξαιρετικό απάκι απότο Ρέθυμνο, ρακή και τσικουδιά απότο Ηράκλειο και χύμα λευκό καικόκκινο κρασί από οικογενειακά οινοποιεία.

Όλες οι εκλεκτές πρώτες ύλες μετατρέπονται σε γευστικά παραδο-σιακά αριστουργήματα από τα χέριατης Στέλλας Διαλυνά που, με κατα-γωγή από τον Άγ. Νικόλαο, εγγυά-ται αξέχαστες γευστικές εκπλήξεις. Γαμοπίλαφο κάθε Παρασκευή, καλτσούνια, χοχλιοί και όλες οιγνωστές κρητικές συνταγές χωρίςπεριττούς μοντερνισμούς, σε έναζεστό περιβάλλον. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο αφεθείτε στη μαγεία της κρητικήςλύρας μέσα από τα live συγκροτήματα.

Καθημερινά από τις 20:30, Παρασκευή έως Κυριακή από τις 12:30.

Ικαριέων & Ορφέως 34, Γκάζι,τηλ. 211 7108884, 6975-103.055

εθ

νικ

ές κ

ου

ζίν

ες

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:05 ìì Page 62

Page 63: Cityway Summer Away June 2012

cityway 63

foodway it’s out time

κεντρικαΑΘΗΝΑ

VENTI Club-Restaurant Λεπενιώτου 20 - Ψυρρή, τηλ.: 210 3254504E-mail: [email protected], URL: www.venti.gr

Χειμερινό ή καλοκαιρινό; Ανοιχτό ή κλειστό;Όπως και να το θέλετε το VENTI θα καλύψειόλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, τόσοτις αισθητικές όσο και τις γαστρονομικές καιτις μουσικές.

Η απλή ανοιχτόχρωμη διακόσμηση δημιουρ-γεί θετική αύρα που ενισχύεται από τους επι-βλητικούς καθρέπτες και την γυάλινη ανοιγο-κλεινόμενη οροφή και δένει με την ελιά καιτον φοίνικα.

Οι μεσογει-ακές γεύ-σεις, πουπροσφέ-ρονται απότις 9:00 μμ

και η μουσική που περιλαμβάνει ακούσματαδεκαετιών με εναλλαγές meanstream σε ελ-ληνικά, ολοκληρώνουν την συνταγή της επι-τυχίας του καθιερωμένου club εστιατορίου.

κεντρικα & βόρειαΓαλλικη ΚΟΥΖΙΝααθηνα

POLLY MAGGOO Assolutta Cucina ItalianaΠανόρμου & Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελό-κηποι, τηλ.: 210 6984846, 6937 007303

νεα φιλαδελφεια

ΠΕΡΑΝ πολίτικη κουζίνα Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ.: 210 2533896www.peran.gr

χαλανδρι

ΑΝΑΧΙΤΑ Persian Restaurant Παλαιολόγου 15,Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6817277, 6939 422005.www.persianrestaurant.gr

SANTA FE Tex Mex RestaurantΑγίου Γεωργίου 30Β, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6859690, 6939 422005.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ... ΚΑΙ ΑΠΛΑ Ιωάν. Παλαιολόγου& Βαλαωρίτου 2, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6856466

ιταλικη ΚΟΥΖΙΝααθηνα

PASTA ΜΕ… ΝΟΥ Assolutta Cucina ItalianaΠανόρμου & Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελό-κηποι, τηλ.: 210 6984846, 6937 007303

χαλανδρι

L’ OSTERIA DA CLAUDIO tradizzione italiana atavola K. Βάρναλη 26, Xαλάνδρι, τηλ.: 210 6834228

Οι γεύσεις και τ’ αρώματα της ιστο-ρικής περιοχής Πέραν της Κων-σταντινούπολης, είναι ζωντανέςστη μνήμη όσων έζησαν ή επισκέ-φθηκαν την πόλη.

Σεβόμενοι την παράδοση αυτήφροντίσαμε και αξιοποιήσαμε μετον καλύτερο τρόπο τη γαστρονο-μική κληρονομιά της Πόλης, μετα-λαμπαδεύοντας την μοναδικότητακαι τον πλούτο της παραδοσιακήςαυτής κουζίνας στο ομώνυμο εστια-τόριο στην Αθήνα – ένα εστιατόριοπου έμελλε να αποτελέσει πρότυπογια τα εστιατόρια της ανερχόμενηςαυτής κουζίνας.

Σα μια παλιά γκραβούρα, τοΠέραν, ζωντανεύει τις αισθήσειςμας με εικόνες, γεύσεις, ζωντανέςμουσικές και μυρωδιές αυθεντικό-τητας και νοσταλγίας.Σας περιμένουμε κάθε βράδυ – τοΣάββατο και την Κυριακή είμαστεανοικτά και το μεσημέρι, τόσο γιατις επαγγελματικές σας συνεστιά-σεις, όσο και για τις κοινωνικές σαςεξόδους.

Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα,τηλ.: 210 2533896

www.peran.gr

Η καρδιά της Ινδικής γεύσης χτυπάει στα Jaipur Palace… τοΙνδικό εστιατόριο και Μέκκα των καλοφαγάδων της Αθήνας.Το πρώτο αυθεντικό Ινδικό εστιατόριο Jaipur Palace άνοιξεστο Μαρούσι για να παρασύρει και αυτό με τη σειρά του στονπλούσιο κόσμο των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεωντης μακρινής Ινδίας. Απολαύστε μία μαγευτική και εξωτικήατμόσφαιρα στο εστιατόριο μας στο Μαρούσι καθώς θα είσα-στε περικυκλωμένοι από εξωτικά χρώματα και σχήματα με τιςγλυκές ευωδιές και τη μουσική που θα πλανώνται στον αέρα. Ο γοητευτικός κόσμος της παλιάς Ανατολής ζωντανεύει...

JAIPUR στο Μαρούσι: Αγίου Κωνσταντίνου & Θέμιδος 73τηλ.: 210 8052 762url: www.jaipur-palace.gr e-mail: [email protected]

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:06 ìì Page 63

Page 64: Cityway Summer Away June 2012

64 cityway

γλυφαδα

THE BURGER JOINT Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών,Γλυφάδα, τηλ.: 210 8940260www.burgerjoint.gr

Το "the burger joint" άρχισε να λειτουργεί τον Φε-βρουάριο του 2011, στην Γλυφάδα. Η εμπειρία του σε ό,τι αφορά την εστίαση και ηπολυετής θητεία μας στα εστιατόρια σε Νέα Υόρκηκαι Αθήνα, όπως τα Green Kitchen, Casa di Pas-ta, Silver Star, Cubanita, αποτέλεσαν τις προδια-γραφές και τα δεδομένα για την δημιουργία ενόςπρωτότυπου, αλλά και πρότυπου burger joint. Τα burgers τα οποία πλάθονται καθημερινά, είναιαπό φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Aberdeen Angus,εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία και ψήνον-ται medium-well ώστε να είναι ζουμερά και απο-λαυστικά, με το που θα δοθεί η παραγγελία. Τα ψωμιά των burger είναι δικής του συνταγήςhomemade και ψήνονται κάθε πρωί, ώστε να εί-ναι φρέσκα και πιο γευστικά. Οι φρέσκες πατάτεςτηγανίζονται σε σογιέλαιο. Τα λαχανικά τους είναικαι αυτά φρέσκα και διαλεγμένα. Οι δε σος, είναισυνταγή του chef και φτιάχνονται καθημερινά στοκατάστημα. Το λάδι που χρησιμοποιείται στις σα-λάτες και τις σος είναι extra παρθένο από τηνΜεσσηνία. Τέλος, τα γλυκά και τα παγωτά είναι πάντα φρέ-σκα δικής τους συνταγής και φτιάχνονται από τηνPastry chef. Καλή απόλαυση!

THE BURGER TIMES Delivery - take out - diningΚωνσταντινουπόλεως 14 , Γλυφαδα, τηλ.: 210 8920958-9 www.burgertimes.gr

Mε μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τα Burgerαπό βοδινό κρέας Angus.Πρόκειται για το είδος βοοειδών, αξεπέραστης ποι-ότητας, που ζει και εκτρέφεται σε ελεύθερα βοσκο-τόπια, ενώ παράλληλα αναπαράγεται χωρίς ορμό-νες και αντιβιοτικά. Με αυτό το τρόπο παράγεται ένα κρέας που δεν εί-ναι τεχνητά και βεβιασμένα διογκωμένο, με αποδε-δειγμένα λιγότερη χοληστερόλη και λιγότερο βλα-βερό λίπος.Το κρέας, ελέγχεται ως προς συγκεκριμένες προ-διαγραφές και πιστοποιείται κάτω από αυστηρέςδιαδικασίες, από ανεξάρτητο φορέα, προκειμένουνα προσφέρει πάντα την εξαίσια γεύση του και τημαλακή υφή του.Αυτό το κρέας επιλέξαμε για να προσφέρουμεστους φίλους του THE BURGER TIMES και φρον-τίσαμε να έρχεται σε εμάς υπό συνθήκες που να τοκαθιστούν πάντα ΦΡΕΣΚO!Με το πιστοποιημένο Angus Beef μπορείς να είσαισίγουρος ότι κάθε μπουκιά είναι νόστιμη και ζουμε-ρή και αυτό γιατί μόνο το 8% της παραγωγής βοδι-νού κρέατος συμφωνεί με τις προδιαγραφές του πι-στοποιημένου Angus.

ζωγραφου

DEUTSCHE ECKE The Beer BarΛεωφ. Παπάγου 126, Ζωγράφου, τηλ.: 210 77 74 706, www.deutscheecke.gr

Η εμπειρία, το μεράκι και η φιλική ατμόσφαιρα είναιπου την κάνουν το αγαπημένο στέκι για όλες τις ηλικίες. Η Deutsche Ecke δεν είναι μια απλή μπυραρία. Είναι το μοναδικό Beer Bar, με βραβευμένους καιέbeerους bartenders, που σας προτείνουν υπεύθυ-να να δοκιμάστε ανάμεσα σε 9 βαρελίσιες καιπάνω από 40 εμφιαλωμένες μπύρες, ποιοτικάαποστάγματα, γευστικές συνταγές classic και sig-nature cocktails. Όλα αυτά ταιριάζουν ιδανικά οποιαδήποτε ώρατης ημέρας, απ' το πρωί μέχρι αργά την νύχτα. Σ’ ένα μοναδικά, διακοσμημένο χώρο, το All DayBeer Bar στου Ζωγράφου υπόσχεται οικονομικές καιποιοτικές προτάσεις που πραγματικά διασκεδάζουν!

it’s out time food&drinkway

La BohemeËçôïýò 14, ÂïõëéáãìÝíç • Ôçë.: 210 9670196-8

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες στο εστιατόριο«La Boheme», στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, με αυθεντικές ιταλικές συνταγές Με δυνατά του «χαρτιά» την αυθεντική ιταλική κουζίνα καιτη μαγευτική τοποθεσία στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, τοεστιατόριο La Boheme του ξενοδοχείου Plaza, αποτελεί μια απότις πιο κομψές επιλογές για φαγητό στα νότια προάστια με ανα-νεωμένο μενού.

Η λιτή αλλά κομψή του διακόσμηση στο εσωτερικό, ο εντυπωσια-κός κήπος στην καλοκαιρινή του βεράντα και τα καλοφτιαγμένα,δημιουργικά και γευστικά του πιάτα με μεστές, πλούσιες γεύσεις,είναι εκείνα που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρότι εστιατόριο ξενοδοχείου, μοιάζει να λειτουργεί ως ξεχωριστόςχώρος. Αποτελεί έναν «ζεστό», καλαίσθητο χώρο, χωρίς περιττήλάμψη και με άψογο σέρβις.

Η κουζίνα του La Boheme είναι κλασική ιταλική, με πιάταιδιαίτερα καλοφτιαγμένα, από τη σεφ Μαρία Σεργιάννη.

Το μενού περιλαμβάνει τέλεια χυλωμένα ριζότι και δέκα δια-φορετικά, ευφάνταστα και άψογα βρασμένα χειροποίητα ζυμαρι-κά και αρκετά κυρίως πιάτα με εύστοχες και ισορροπημένες επι-λογές ψαριού, κρέατος και κοτόπουλου. Πολλές και οι επιλογέςκρασιού...

ea

tery

am

eri

ca

n s

tyle

μπ

υρ

αρ

ίες

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:06 ìì Page 64

Page 65: Cityway Summer Away June 2012

cityway 65

clubbingway it’s out time

αθηναANIMAL Καρνεάδου 25-29, ΚολωνάκιBARAONDA Τσόχα 43, ΑμπελόκηποιBAROUGE Ανδρονίκου 4 & Τζαφέρη, ΓκάζιBOOMBOX Κιάφας 13, ΕξάρχειαBOUTIQUE Φιλελλήνων 15 , ΣύνταγμαCABARET STAGE CLUB Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου, ΚολωνάκιD.O.T Ιερά Οδός και Κελεού 10, ΓκάζιDREAM CITY Ιερά Οδός 30-32, ΓκάζιDYBBUK Π. Ιωακείμ 37, ΚολωνάκιGLEE Δεινοκράτους 19, ΚολωνάκιGOYA PLUS Αριστοφάνους 11, ΨυρρήINDIE THE CLUB Ιεροφαντών 13, ΓκάζιINTREPID FOX Τριπτολέμου 30, ΓκάζιJOJO Φωκίωνος Νέγρη 18-20, ΚυψέληKAZARMA Κωνσταντινουπόλεως 84 (1ος όροφος), ΓκάζιΚΟΥΚΛΕΣ Ζαν Μωρεάς 32, ΚουκάκιLA BOOM Καρνεάδου 25-29, ΚολωνάκιMAD Δεκελέων 12, ΓκάζιMAMACAS Περσεφόνης 41, ΓκάζιMO BETTER Κωλέττη 32, ΕξάρχειαMOKAI Υμηττού 59, ΠαγκράτιNOSTOS CLUB Χατζηγιάννη Μέξη 6, ΧίλτονSECOND SKIN Πλ. Αγ. Αναργύρων 4, ΨυρρήSIXX Αμερικής 6 SKULLBAR Λ. Κατσώνη 11, ΝεάποληSPRAY CLUB Κολωνού 76, ΜεταξουργείοS-CAPE Μεγ. Αλεξάνδρου 139, ΓκάζιSODADE Τριπτολέμου 10, ΓκάζιΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ Υμηττού 128-130, ΠαγκράτιSOCIALISTA Τριπτολέμου 33, ΓκάζιTITHORA Λ. Ιωνίας 275, Άνω ΠατήσιαTWENTY TWO Αριστοφάνους 22, Ψυρρή

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ESTROSA Λεωφόρος Βεΐκου 101, Γαλάτσι

F CONCEPT Κων/νου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία

FREYJA Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι

GUZEL Λεωφ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι

ΚΛΙΚ Κολοκοτρώνη 34, Πλ. Κεφαλαρίου

LATIN HOUSE Βασ. Σοφίας 20, Μαρούσι

SUITE BAR Κηφισίας 232 & Κασσαβέτη, Κηφισιά

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

CAMPANA Λασσάνη 6, ΜπουρνάζιCIRCLE Αιμιλίου Βεάκη 62, ΠεριστέριDARK SUN Θηβών 42, ΠεριστέριENZZO DE CUBA Αγ. Παρασκευής 70, ΜπουρνάζιIGODO Μεγ. Αλεξάνδρου 71, ΠεριστέριIGUANA Αιμιλίου Βεάκη 37, ΠεριστέριSNAPSHOT Αιμιλίου Βεάκη 11, ΠεριστέριSOCIAL Μιλτιάδου 2 και Δελφών, ΠεριστέριΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΕΣ Πάρκο Αντ. Τρίτση, ΊλιονΦΟΙΝΙΚΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 76 (πεζόδρομος), Δάσος ΧαϊδαρίουVINILION Έκτωρος 92 & Μενελάου, Ίλιον

kentρικα-νοτια ΠΡΟΑΣΤΙΑ

NIX BAR Πλ. Νυμφών, ΓλυφάδαAMMOS BEACH Παλαιά Λουτρά Αλίμου ANIMA Κύπρου 48, ΓλυφαδαΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ποσειδώνος 81, ΓλυφάδαΑΡΩΜΑ 25ης Μαρτίου 19, Νέα ΣμύρνηBLUE BOSSA Κ. Δημητρίου 61, ΒύρωναςCAFE OLE 2ας Μαϊου 38, Ν. ΣμύρνηCLICHE FONDUE BARΖησιμοπούλου 9, ΓλυφάδαDERTI CLUB Λεωφ. Συγγρού 137, Ν. ΣμύρνηEL CUENTO Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια ΓλυφάδαςF BAR Κύπρου 65, ΓλυφάδαINILIO Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα (ξεν. «Εμμαντίνα»)ΜΙΚΡΟ Λαοδίκης 33-35, ΓλυφάδαMOSAIKO Λαοδίκης 30, ΓλυφάδαPOP UP 25ης Μαρτίου 13, Πλατ. Νέας ΣμύρνηςRIVA Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα

nig

ht

clu

bs

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:06 ìì Page 65

Page 66: Cityway Summer Away June 2012

το καλοκαίρι έφτασεoι διακοπές ξεκίνησανΣτο τεύχος του Ιουvίου

το summerawayμε προτάσεις για αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς...

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:06 ìì Page 66

Page 67: Cityway Summer Away June 2012

Διακοπέςστις

Κυκλάδες

σέριφοςσίφνοςμήλος

ΙΟΥ

ΝΙΟ

Σ 2

012

sum

me

raw

ay

CITY WAY MAGAZINE #03 JYNE 2012 new after distroy:Layout 1 21/6/2012 5:06 ìì Page 67

Page 68: Cityway Summer Away June 2012

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:10 ìì Page 2

Page 69: Cityway Summer Away June 2012

Luxuryby the seaside

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 22910 75000www.plaza-resort.com

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και το Plaza Resort Hotel προτείνει δελεαστικά πακέτα για να αποδρά-σετε με στυλ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές!Η ειδική προσφορά του Plaza Resort, ισχύει για το διάστημα 17 – 30 Ιουνίου 2012 και περιλαμβάνει ημι-διατροφή καθώς και όλους τους φόρους με μόλις 75€ ανά διανυκτέρευση κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο!

Το υψηλής αισθητικής ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στην Ανάβυσσο, μέσα σε έναν καταπράσινο κήποπάνω ακριβώς στην θάλασσα, με ιδιωτική αμμουδιά, άψογο σέρβις και μόλις 20 λεπτά από την Αττική οδό.Τα 135 δωμάτια του Plaza Resort Hotel διαθέτουν όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου resort όπως wi-fiinternet, mini bar, χρηματοκιβώτιο, δορυφορική τηλεόραση, video on demand, στεγνωτήρα μαλλιών, μπουρνού-ζια, παντόφλες, κλιματισμό και επώνυμα καλλυντικά.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτική παραλία με θαλάσσια σπορ, πισίνα, γήπεδα τένις και mini soccer, υπηρεσίεςμασάζ και αισθητικής, 24ωρο room service, business center και parking.

Ο καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί για κοντινές εξορμήσεις και το Plaza Resort Hotel σας προσφέρει εξαι-ρετικές υπηρεσίες σε πολύ δελεαστικές τιμές και έναν σημαντικό λόγο για να αποδράσετε!

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:10 ìì Page 3

Page 70: Cityway Summer Away June 2012

summeraway

Έφτασε επιτέλους το καλοκαίρι!

Από τον Ιούνιο ακόμα μπορείτε να αρχίσετε νασχεδιάζετε τις διακοπές σας καθώς πολλοί απόεσάς συνήθως έχετε άδεια από τη δουλειά σας τονΑύγουστο, και κάποιοι τον Ιούλιο. Ωστόσο αρκετοίβρίσκουν και ξεκλέβουν χρόνο τα ΣαββατοΚύ-ριακα, πραγματοποιώντας αποδράσεις κοντά στηνΑθήνα μέχρι να φύγουν για καλοκαιρινές διακο-πές μεγαλύτερης διάρκειας του διημέρου.

Φέτος, λόγω των οικονομικών δυσχερών πολλοίείναι εκείνοι που διαπιστώνουν πως δεν θα είναισε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά στις υπο-χρεώσεις τους κι ίσως τελικά να μην κάνουν δια-κοπές.

Παρότι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμά-τια ανά την Ελλάδα, έχουν ρίξει γενναιόδωρα τιςτιμές τους έως και 50%, πολύς κόσμος δυσκολεύε-ται αρκετά να επιλέξει αν θα κάνει διακοπές ή όχι!

Έτσι, προτείνουμε κάποιους προορισμούς αρκετάοικονομικούς, δίχως να χρειάζονται αρκετά έξοδαγια τις μετακινήσεις σας. Το city way για αυτό τομήνα επιλέγει Κυκλάδες και σας καλεί να γνωρί-σετε τις ομορφιές της Σερίφου, της Σίφνου και τηςΜήλου σε έναν αφιέρωμα με τα αξιοθέατα και κά-ποιες προτάσεις για διαμονή και παραδοσιακέςγαστρονομικές απολαύσεις σε ένα ένθετο οδηγό.

Καλό Καλοκαίρι...

Τα

κε

ίμε

να

πο

υ π

ερ

ιγρ

άφ

ου

ν τ

ου

ς κ

αλ

οκ

αιρ

ινο

ύς

πρ

οο

ρισ

μο

ύς

επ

ιμε

λή

θηκ

ε ο

Αλ

έξα

νδ

ρο

ς Κ

ων

στα

ντά

κη

ς.

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:11 ìì Page 4

Page 71: Cityway Summer Away June 2012

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 5

Page 72: Cityway Summer Away June 2012

Ανάμεσα στην απέραντη γοητείατου καταγάλανου Αιγαίου ξεχωρίζει με τρόπο μοναδικό η«σιδηρά νήσος» των Κυκλάδωνκαι με την ιδιαίτερη ομορφιάτης, μαγεύει τους επισκέπτεςαπό την πρώτη στιγμή.

Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά 2.5ώρες με ταχύπλοο και 4.5 με το συμβατικόπλοίο, το νησί του Περσέα και των Κυκλώ-πων, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό γιαευχάριστες αποδράσεις δίπλα στο κύμα καιστον κυκλαδίτικο ήλιο!

η “σιδηράνήσος”

των Κυκλάδων

Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, με θέα στοΒορά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοανατολικά, σταΑνατολικά την Πάρο, τη Σίφνο στα Νοτιοανατολικά καιτη Μήλο στο Νότο. Ξερολιθιές, με αιώνες ιδρώτα πο-τισμένες, φυλάνε λίγες χούφτες χώμα για αμπελάκιαή ξυνά («τα λουριά») πασχίζοντας να ισιώσουν τιςαπόκρημνες βραχώδεις βουνοπλαγιές, που ανάμεσατους κρύβουν καταπράσινες, σκιερές ρεματιές.

Ένα νησί έντονων αντιθέσεων και με ενεργό μαγνη-τικό πεδίο από τα μεταλλοφόρα πετρώματα του, απο-τελεί μια ιδανική πρόταση για ήρεμες μέρες διακοπώνσε ένα καθαρά Κυκλαδίτικο περιβάλλον ή ξέφρενηνυχτερινή ζωή, που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 6

Page 73: Cityway Summer Away June 2012

summeraway 7

ΣΕΡΙΦΟΣ

Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια, νιώστετο άρωμα της φύσης και αναζωογονηθείτεαπό τις πολυποίκιλες ομορφιές του νησιου.Απολαύστε τις εκπληκτικές παραλίες καιτην παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων.Ελάτε να διασκεδάσετε, να ξεκουραστείτεκαι να μοιραστείτε αξέχαστες στιγμές μα-κριά από την καθημερινή ρουτίνα!Η Σέριφος είναι ένα νησί γεμάτο κόλπους,όρμους και μαγευτικές αμμουδερέςπαραλίες με κρυσταλλένια νερά έτοιμες ναφιλοξενήσουν και να ξεκουράσουν τους επι-σκέπτες κάτω από τον καυτό ήλιο και το κα-ταγάλανο χρώμα του κυκλαδίτικου ουρανού.

Το ξενοδοχείο Naias βρίσκεται στο δημοφιλές παρα-θαλάσσιο θέρετρο Λιβάδι, στη νοτιοανατολική πλευράτης Σερίφου, μόλις 500 μέτρα από την προβλήτα. Ένααπό τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείουείναι το γαλήνιο περιβάλλον του, με έναν κατάφυτοκήπο, απ’ όπου μπορείτε ν’ αγναντεύετε τον όρμο τουΛιβαδίου, τη χρυσή αμμουδιά και το ηλιοβασίλεμα.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 2 κτιρίων, τα οποίαείναι κτισμένα σε κυκλαδικό αρχιτεκτονικό στυλ, σεαποχρώσεις του λευκού και του μπλε. Αποτελείταιαπό 19 καλαίσθητα και άνετα δωμάτια τα οποία μπο-ρούν να φιλοξενήσουν από 1 έως 3 άτομα. Κατά τηδιάρκεια της παραμονής σας στο Naias, σας παρέ-χονται υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ενώ οιοργανωμένες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου εγ-γυώνται μια ξεκούραστη και ξέγνοιαστη διαμονή.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NAIAS Ενοικιαζόμενα ΔωμάτιαΛιβάδι, 84005, Σέριφος

Τηλ.:22810 51749, fax: 22810 52444, Κιν.: 693 254-0172http://www.naiasserifos.com, E-mail: [email protected]

]Krinas Serifos

Travel & Tourism

Λειβάδι, 84005 ΣέριφοςΤηλ.: 22810 51488 - Fax: 22810 51164

e-maiil: [email protected]

Takis RestaurantΤο άψογο σέρβις, η ελληνικήπαραδοσιακή κουζίνα, το φρέ-σκο ντόπιο ψάρι και ο συνεχήςεμπλουτισμός των προϊόντωνμας με αγνά φρέσκα οικολο-γικά υλικά, σε συνδυασμό μετο μαγευτικό περιβάλλονδίπλα στη θάλασσα, καθιστούντο εστιατόριο "ΤΑΚΗΣ" συνώ-νυμο της ποιότητας και τηςεξυπηρέτησης στο νησί.

Λιβάδι, 84005, ΣέριφοςΤηλ.: 22810 51159

http://www.naiasserifos.com, E-mail: [email protected]

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 7

Page 74: Cityway Summer Away June 2012

8 summeraway

ΣΕΡΙΦΟΣ

Νησί έντονων αντιθέσεων και με ενεργό μα-γνητικό πεδίο από τα μεταλλοφόρα πετρώματατου, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για ήρεμεςμέρες διακοπών σε ένα καθαρά Κυκλαδίτικο περιβάλλον ή ξέφρενη νυχτερινήζωή, που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.

Απάνεμες παραλίες στην αγκαλιάαπόκρημνων βράχων, σχεδόν όλεςμε παχιά φυσική σκιά από αλμυρί-κια πάνω στο κύμα, με κρυστάλλινακαταγάλανα νερά και χρυσές αμ-μουδιές και κάτασπρα χωριουδάκιαείναι ορισμένα από τα χαρακτηρι-στικά της που θα κάνουν τις διακο-πές σας αξέχαστες.

Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, μεθέα στο Βορά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοα-νατολικά, στα Ανατολικά την Πάρο, τη Σίφνοστα Νοτιοανατολικά και τη Μήλο στο Νότο. Ξερολιθιές, με αιώνες ιδρώτα ποτισμένες, φυ-λάνε λίγες χούφτες χώμα για αμπελάκια ή ξυνά(«τα λουριά») πασχίζοντας να ισιώσουν τις από-κρημνες βραχώδεις βουνοπλαγιές, που ανάμεσατους κρύβουν καταπράσινες, σκιερές ρεματιές. Έχει έκταση 75 περίπου τετραγωνικά χιλιόμε-τρα (όσο περίπου και η Σύρος) και 10 περίπουχιλιόμετρα συνολικό μήκος παραλίες. Πρωτεύουσα η μαγευτική χώρα, ένα μπουκέτοκάτασπρα σπίτια σκαρφαλωμένα σε κατακό-ρυφο βράχο, με ανεμόμυλους και πλακόστρω-τους πεζόδρομους, που την κατατάσσουν σανμια από τις ωραιότερες πρωτεύουσες των Ελλη-νικών νησιών.

Κύκλωπας cafe - RestaurantΓια να απολαύσετεσπιτικές γεύσεις ακρι-βώς πάνω στο κύμαστο Μέγα Λιβάδι βρί-σκεται "Ο Κύκλωπας"όπου θα γευθείτε πα-ραδοσιακές γέυσειςμαγειρεμένες από τηνκα Μαρία, με τοπικάπροϊόντα και κρασί!

Επιπλέον "Ο Κύκλωπας" είναι η καλύτερη επιλογή γιατην διοργάνωση εκδηλώσεών σας...

Μέγα Λιβάδι - Σέριφος, Τηλ.: 22810 51009

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟ SNACK BAR - RESTAURANT

Το Υπάρχο είναι κάτι σαν ανεκτίμητος θησαυρός τουνησιού της Σερίφου που περνάει -από το 1974 πουάνοιξε- από γενιά σε γενιά. Όλοι το ξέρουν και έρχον-ται από όλες τις μεριές του νησιού για να κάνουν τομπάνιο τους και μετά να δοκιμάσουν πολλές από τιςσπιτικές σπεσιαλιτέ όπως την χοιρινή μπριζόλα στοφούρνο -που δεν θα τη δοκιμάσετε αλλού- αφού είναιprive σπεσιαλιτέ της γιαγιάς. Το καΐκι φέρνει διαρκώςτα ολόφρεσκα ψάρια. Όλα τους τα προϊόντα φρέσκακαι αγνά, όπως τα τυριά, τα αυγά, και τα πουλερικά καιπολλά άλλα είναι δικά τους. Ανοιχτό από το πρωίμέχρι το βράδυ.

Κουταλάς Σερίφου, Τηλ.: 22810 51021

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 8

Page 75: Cityway Summer Away June 2012

summeraway 9

ΣΕΡΙΦΟΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

Mε τα τραπεζάκια πάνω στην παραλία ή στην παραδοσιακή αυλή, με θέα τη θάλασσα σε χαλαρωτικό περιβάλλον, το εστιατόριο "της Καλής" σας περιμένει να γευθείτε τις θαλασσινές νοστιμιές

που ετοιμάζει. Η αστακομακαρονάδα της Καλής, η ξεχωριστή κακαβιά, οι χειροποίητες πίτες, τα φρέσκα κρέατα και

η παραδοσιακή κουζίνα τους θα σας ενθουσιάσουν.Με εκλεκτές γεύσεις σε πολύ προσιτές τιμές...

Λιβάδι , Σέριφος Τηλ.: 6942 467.987

pho

tos:

p.filipopoulos

LIVADI - SERIFOS Σας παρασύρει με το ‘’πτερύγιό’’ του στα βάθη της νύχτας

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 9

Page 76: Cityway Summer Away June 2012

Η Σίφνος είναι ένας θελκτικότα-τος καλοκαιρινός προορισμόςείτε για ολιγοήμερες διακοπές,ξεκινώντας από ένα Σαββατοκύ-ριακο, είτε για πολυήμερες.

Ό,τι κι αν επιλέξεις η Σίφνος είναι απόλυταικανή να καλύψει τις ανάγκες σου. Κάτασπρασπιτάκια με μπλε παραθυρόφυλλα, φρεσκοα-σβεστωμένα ξωκλήσια σε κάθε σου βήμα, τιςκαμάρες, αλλά και μπουκαμβίλιες, που φυ-τρώνουν σε κάθε ελεύθερο τοίχο και μάντρα.

γραφικήκαι...

απάνεμη

Τηλ.: 22840 33333, Fax: 22840 32237Κιν.: 6977 337213

E-mail: [email protected]

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗστο λιμάνι

Apollonia,Sifnos

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 10

Page 77: Cityway Summer Away June 2012

summeraway 11

Ο ήλιος άπλετος και η θάλασσα καταγά-λανη. Όταν το μυαλό σου λαχταρά ηρεμία,το σώμα σου ξεκούραση και τα κέφια σουφρέσκο ψάρι η επιλογή σου μπορεί ναείναι μόνο μία: Χερρόνησος στη Σίφνο.Καταμεσής του Αιγαίου, στις βορινέςακτές του νησιού, η Χερρόνησος σου εξα-σφαλίζει όλα τα παραπάνω και ένα ακόμηδωράκι: θάλασσα λάδι ακόμη κι όταν ταμελτέμια του Αιγαίου κατασπαράζουν τιςυπόλοιπες κυκλαδίτικες παραλίες.

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην αριστερή μεριά τουόρμου. Χάρη στην θέση του έχει το χάρισμα να τα συν-δυάζει όλα. Απέχει μόλις 200 μέτρα από την παραλίακαι 400 μέτρα από τα μαγαζιά και τα εστιατόρια ενώ πα-

ράλληλα είναι όσο μα-κριά χρειάζεται κανείςγια να μπορέσει νααπολαύσει την μαγευ-τική ηρεμία του νη-σιού. Τα 14 δωμάτιατου ξενοδοχείου είναι

πλήρως εξοπλισμένα για να κάνουν τη διαμονή σαςμια απολαυστική εμπειρία. Οι άνθρωποι του “Μυρτώ”θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΥΡΤΩ Καμάρες ΣίφνοςTηλ. 22840 32055, Fax: 22840 32386, Κιν.: 6932 94230

http://www.hotel-myrto.gr, E-mail: [email protected]

Rent a Car - MotoKamares Sifnos

Τηλ.: 22840 33791, Fax: 22840 33792Tηλ. (Υποκατ/μα): 22840 33793

Kιν.: 6976-562942, 6950-213080E-mail: [email protected]

www.protomotocar.gr

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:12 ìì Page 11

Page 78: Cityway Summer Away June 2012

12 summeraway

ΣΙΦΝΟΣ

Η γραφική Χερρόνησος, ο μικροσκοπικός, κατά-λευκος οικισμός, που αντικατέστησε τα καμίνιατων παραδοσιακών αγγειοπλαστών, βρίσκεταιμόλις 10 χλμ από το λιμάνι των Καμαρών, ανακολουθήσετε το νέο ασφαλτοστρωμένοδρόμο, που στους χάρτες παρασταίνεται ακόμηως χωματόδρομος. Ο δρόμος ανεβαίνει μέχριτο Τρουλλάκι και συνεχίζει αριστερά προςΧερσόνησο. Αν βρίσκεσαι ήδη στη Χώρα τηςΣίφνου, την Απολλωνία, η απόσταση είναιμόλις 14 χλμ σ’ ένα πολύ καλό, ασφαλτοστρω-μένο δρόμο. Η παραλία της Χερσονήσου είναιιδανική για χαλαρές οικογενειακές διακοπές,αφού μπορείς ελεύθερα να αφήσεις τα πιτσι-ρίκια σου να τριγυρνούν στην παραλία, καθώςδεν φτάνουν κάτω τα αυτοκίνητα.

DA CLAUDIO Cucina Italiana

Στο ειδυλλιακόνησί της Σίφνουθα βρείτε τοRistorante Ital-iano Da Clau-dio, που γιαπ ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ααπό 20 χρόνιαμαγεύει τουςπελάτες του μεαυθεντικά ορε-κτικά, ευφάντα-στες σαλάτες,

γευστικότατα μακαρόνια, λαχταριστά κρέατα, ιταλικήπίτσα, ψωμί και γλυκά σπιτικά.Μπαίνοντας στον οικείο, απλό κήπο, νιώθει κανείςπως μπαίνει σε μια αυθεντική Ιταλική Τρατορία. Σπι-τικά, παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, με έμφαση στη φρε-σκάδα και την αυθεντικότητα, συνοδεύονται με ιταλικήμουσική υπόκρουση.

Καμάρες - Σίφνος, Τηλ.: 22840 31671

CAMARONPIZZA-RESTAURANT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 40 ΕΙΔΗ ΠΙΤΣΑΣΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

For Mediterranean cusine loversΚαμάρες, Σίφνος - Tηλ.: 22840 32378

Την ονομασία «Σίφνος» το νησί την οφείλει στοΣίφνο, γιο του Αττικού ήρωα Σούνιου, ή, σύμφωναμε άλλη εκδοχή, στο επίθετο «σιφνός» που σημαίνει«κενός» - «κούφιος» και παραπέμπει στην ύπαρξηπολυάριθμων γαλαριών και στοών, αποτέλεσμα τηςέντονης μεταλλευτικής δραστηριότητας.

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 12

Page 79: Cityway Summer Away June 2012

summeraway 13

ΣΙΦΝΟΣ

Ο κολπίσκος είναι μικρός και η μπούκα τουεπιτρέπει την απρόσκοπτη δίοδο μόνο τωνψαροκάικων κι όχι των ρευμάτων, με αποτέ-λεσμα να αναρωτιέσαι αν κολυμπάς στο Αιγαίο ή σε λίμνη. Ομπρέλες και ξαπλώστρεςστημένες δε θα συναντήσεις. Τα αλμυρίκια,σταθερή αξία στα κυκλαδονήσια, είναι πάνταέτοιμα να σου προσφέρουν την παχιά τουςσκιά ενώ σε μια γωνία πήρε το μάτι μου ξαπλώ-στρες ντανιασμένες, τις οποίες μπορείς ναχρησιμοποιήσεις αν δεν αρέσκεσαι στο στυλ«πετσέτα και ψάθα στην άμμο».

Γιώργος -ΔημητρηςEστιατόριο ΨησταριάΣτην Φασολού σε μία από τις ωραιότερες παραλίες τηςΣίφνου θα συναντήσετε την ψησταριά-εστιατόριοΓιώργος-Δημήτρης. Μοναδικές Eλληνικές γεύσειςκαθώς και παραδοσιακές σιφνέικες συνταγές.Η καθημερινή εναλλαγή του μενού προσφέρει μεγάληποικιλία σε μαγειρευτά φαγητά, ενώ ο παραδοσιακόςφούρνος, χτισμένος από πέτρα, προσδίδει στα φαγητάμια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση. Η ζεστή φιλικήατμόσφαιρα η καθαριότητα και η άμεση εξυπηρέτησηυπόσχονται να κάνουν το γεύμα σας μοναδικά απο-λαυστικό. Το εστιατόριο λειτουργεί όλη την ημέρα καιμπορείτε εδώ να προμηθευτείτε ακόμη και το αναψυ-κτικό ή τον καφέ που θα απολαύσετε στην παραλία.Επίσης, το εστιατόριο Γιώργος - Δημήτρης φημίζεταιγια την πετυχημένη οργάνωση εκδηλώσεων.

Παραλία Φασολούς, Σίφνος, Τηλ.: 22840-71493

Ο γραφικός όρμος του Λαζάρου, έχει πάρει τα ηνία τηςομορφιάς, της εξυπηρέτησης και της γεύσης. Στην ορ-

γανωμένη παραλία μετις ξαπλώστρες, τις ομ-πρέλες και το beachbar, θα απολαύσετε τιςυπηρεσίες του δίπλαστο κύμα. Επίσης δοκι-

μάστε ποικιλία μεζέδων και θαλασσινών -όπως γαρί-δες, καραβίδες, ψάρια, μακαρονάδες και θαλασσινά-αλλά και κρέας και πουλερικά από τη φάρμα τους(με εκπλήξεις όπως στρουθοκάμηλος) και παραδο-σιακό μαστέλο, όλα ψημένα στον ξυλόφουρνο. Ιδανι-κός χώρος και για εκδηλώσεις.

Σοφιά Μεζεδοπωλείο

Στο καλαίσθητα διαμορφω-μένο η Σοφιά, από το μεσημέριέως αργά το βράδυ έχετε τηνευκαιρία να γευθείτε παραδο-σιακή μεσογειακή κουζίνα,φρέσκα ψάρια, αστακομακα-

ρονάδα, την καλή ποιότητα των φαγητών και την άρι-στη εξυπηρέτηση. Το βράδυ η θάλασσα βάφεται μεεκείνα τα μοναδικά χρώματα που μεταβάλλουν τοχώρο σε μαγευτικό πίνακα, η αύρα δροσίζει τα πρό-σωπα και ζωντανεύει τις αισθήσεις. Αναλαμβάνουμεδεξιώσεις, παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες που συνο-δεύουν τη σωστή οργάνωση της εκδήλωσης.

Πλατύς Γιαλός, Σίφνος, Τηλ.: 22840 71202

Παραλία Λαζάρου, Πλατύ Γιαλός Σίφνουτηλ.: 22840 71210, 6946 199 777

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 13

Page 80: Cityway Summer Away June 2012

14 summeraway

ΣΙΦΝΟΣ

Και όπως ήδη σας μαρτυρήσαμε η Χερρόνη-σος είναι μια αμμουδερή παραλία με ελάχι-στα, κατά τόπους, μεγάλα βότσαλα. Αλλάούτε η άμμος ούτε τα βότσαλα είναι όπωςακριβώς τα γνωρίζεις. Το μάτι σου σίγουραθα αιχμαλωτιστεί από τις χρυσές ανταύγειεςκαι θα προσπαθήσεις να επαληθεύσεις τηνπρώτη σου εντύπωση.Αλλά και η δεύτερη ματιά θα σου «πει» τα ίδια:η άμμος είναι πασπαλισμένη με «χρυσόσκονη»και τα βότσαλα το ίδιο. Η «χρυσόσκονη» θα πα-ραμείνει και στα χέρια σου και στα πόδια σου,ως επιβεβαίωση. Μην μπεις ωστόσο στον πει-ρασμό να βάλεις το χρυσοπράσινο βότσαλοστην τσάντα σου: πρώτον επειδή πραγματικάότι γυαλίζει δεν είναι και χρυσός και δεύτερονγιατί η θέση τους είναι δίπλα στη θάλασσα κιόχι στο ράφι σου ως σουβενίρ.

Τα υπέροχα κεραμικά της Σίφνου ανταποκρί-νονται καλύτερα σ’ αυτήν την ανάγκη.Τα νερά στην παραλία της Χερσονήσου εκτόςαπό ήρεμα και γαλήνια διεκδικούν κι άλλα κοσμητικά επίθετα, χωρίς ίχνος υπερβολής:πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, ρηχά. Στο διά-φανο γαλάζιο καθρεπτίζεται το πράσινο τωναλμυρικιών και το κάτασπρο των φρέσκοασβεστωμένων, τετράγωνων σπιτιών, που βρί-σκονται σκαρφαλωμένα αμφιθεατρικά στολόφο που προστατεύει γύρω-γύρω την παραλία.Η Σίφνος είναι ένα μικρό νησί και οι αποστάσειςδεν πρόκειται να σε κουράσουν, μέχρι να ξεκινήσεις έχεις φτάσει. Οι επιλογές σου πολλές και μπορείς να τιςεναλλάσσεις καθημερινά.

Στο νέο Cafe Bar ANGEL και στο ζεστό περιβάλ-λον που διαθέτει μπορείτε να απολαύσετε τονκαφέ σας αλλά και το ποτό σας με... εκλεκτούςμεζέδες. Όσο για τις τιμές.. θα σας ξαφνιάσουν ευχάρι-στα!!!Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το πρωινόσας και τα υπέροχα σφολιατοειδή στην ηλιόλου-στη αυλή μας...!!!Στην Απολλωνία της Σίφνου..!!!

Απολλωνία, Σίφνος, Τηλ..: 22840 31799

το “τσικάλι” εστιατόριο

Στον πιο γραφικόκαι απάνεμοκόλπο της Σίφ-νου, το Βαθύ,δίπλα στο μονα-στήρι των τα-

ξιαρχών, πάνω στο κύμα, βρίσκετε εδώ και 30 χρόνιατο οικογενειακό εστιατόριο"Το Tσικάλι". Πιστό όπωςπάντα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα αλλά καιμε ντόπιες συνταγές σας προσφέρει πιάτα με μονα-δικές γεύσεις από προϊόντα δικής τους παραγωγής,όπως κρέατα που αναθρέφουν στη φάρμα τους καιτυρί το οποίο φτιάχνουν κατά τη διάρκεια του χει-μώνα. Για επιδόρπιο θα γευτείτε τα γλυκά της κυ-ρίας Φλώρας που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Βαθύ, Σίφνος, Τηλ.: 2284071150

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 14

Page 81: Cityway Summer Away June 2012

Μήλ

ος -

Σαρα

κίνι

κο(Φ

ωτό

Δημ

ήτρη

ς Π

ούπα

λος)

H Mήλος, ένα από τα πιο χαρακτη-ριστικά νησιά του Αιγαίου βρίσκε-ται στο Nοτιοδυτικό. χώρο τωνKυκλάδων. H έκταση της Μήλουείναι 151 τετραγωνικά χιλιόμετραενώ οι ακτές της φτάνουν σεμήκος τα 125 χιλιόμετρα περίπουμε πλούσιο διαμελισμό. Θεωρείταιγενικά χαμηλό νησί χωρίς ψηλάβουνά. Χαρακτηριστικό τηςMήλου ο μεγαλοπρεπής της κόλ-πος που είναι ένα φυσικό λιμάνι.

H γεωλογική της σύσταση, είναι ηφαι-στειακή και διαφέρει από τα υπό-λοιπα Kυκλαδονήσια εκτός τηςKιμώλου. Δεν της έχει δώσει δάση,πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νεράή ποτάμια. Tης έχει χαρίσει όμωςχρώμα, το χρώμα της Mήλου είτε με τις πολλές και όμορφες παραλίες,περισσότερες από 75, με τις λευκό-χρυσες αμμουδιές και τα καταγάλανανερά, είτε με τα λευκά, κόκκινα, κίτριναή μαύρα βράχια που δε συναντάκανείς στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Αυτό το χρώμα θα έχουμε τη δυνατό-τητα να το χαρούμε και να το απολαύ-σουμε ως επισκέπτες αυτού τουπολύχρωμου παράδεισου.

καλοκαίριστο νησί με τις

αμέτρητεςπαραλίες

Η Μήλος πήρε το όνομά της προφανώς από το στρογγυλό της σχήμα που μοιάζει με το ομώνυμο φρούτο. Υπάρχειόμως και ο μύθος που πηγάζει από την αρχαιότητα και σχετίζεται με τον πρώτο οικιστή του νησιού, τον Μήλο. Το παραμύθι ξετυλίγεται με ένα νέο, ονόματι Μήλο, που αρχικά ζούσε στη Δήλο και κάποια στιγμή βρέθηκε στηνΚρήτη. Ήταν επιστήθιος φίλος του βασιλιά Κίνυρα, του οποίου και παντρεύτηκε τελικά την κόρη. Ο μύθος θέλει τονΜήλο και τον αδελφικό του φίλο, Άδωνη, να συνδέονται με τόσο δυνατούς δεσμούς φιλίας που όταν ο Άδωνης πέ-θανε, ο Μήλος κρεμάστηκε σε ένα δέντρο που ονομάστηκε μηλιά. Η θεά Αφροδίτη συγκινημένη από το συμβάν, με-τέτρεψε τον Μήλο στο ομώνυμο φρούτο και την γυναίκα του σε περιστέρι. Ο δε γιος τους που επίσης ονομάζεταιΜήλος, στάλθηκε από την θεά κάπου στις νότιες Κυκλάδες και οίκισε ένα πανέμορφο νησί.

summeraway 15

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 15

Page 82: Cityway Summer Away June 2012

16 summeraway

Η εναέρια μεταφορά για τους τουρίστεςείναι προσιτή αφού υπάρχει και αεροπορικήσύνδεση της Mήλου με την Αθήνα καθημε-ρινά. Η πτήση διαρκεί 30 λεπτά και το αερο-δρόμιο απέχει 4,5 χιλιόμετρα από τονAδάμαντα. H ακτοπλο@κή σύνδεση της Mήλου με τονΠειραιά είναι επίσης καθημερινή. Tο ταξίδιμε ferry-boat στην κατευθείαν σύνδεση τουνησιού με τον Πειραιά διαρκεί 5 ώρες περί-που, ενώ όταν το πλοίο προσεγγίζει και τα λιμάνια των υπολοίπων νησιών των δυτικώνKυκλάδων (Kύθνου, Σερίφου, Σίφνου,Kιμώλου), διαρκεί περίπου 7 ώρες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, τρεις - τέσσεριςφορές την εβδομάδα, υπάρχουν δρομολόγια

PORTIANI HOTELΤο ξενοδοχείο “Πορ-τιανή” της Μήλου,βρίσκεται μόλις250μ. από το λιμάνιτου Αδάμαντα, στηνκεντρική πλατεία

του χωριού, με εύκολη πρόσβαση προς τις παραλίεςτου νησιού, την τοπική αγορά και δίπλα ακριβώς απότον σταθμό των ταξί και των λεωφορείων και υπό-σχεται μια υπέροχη διαμονή στη Μήλο.

Αδάμας, Μήλος Τηλ.: 22870 22940, Fax.: 22870 22766

http://www.hotelportiani.gr, [email protected]

Tickets - Cars - RoomsΑδάμας, Μήλος, Τηλ.: 22870 41050, 22870 21994www.milosferries.gr

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 16

Page 83: Cityway Summer Away June 2012

summeraway 17

που συνδέουν τη Mήλο με τα νησιά Ίο, Σί-κινο, Φολέγανδρο, Σαντορίνη, Kρήτη, καθώςκαι νησιά των ανατολικών Kυκλάδων. Επίσηςδιεξάγονται καθημερινά δρομολόγια μεπλοία high speed.Tο οδικό δίκτυο του νησιού είναι πλούσιο. Οι βασικοί δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι,ενώ οι χωματόδρομοι είναι πολύ καλής βατό-τητας. Λεωφορεία καλύπτουν σε μεγάλοβαθμό τις ανάγκες των επισκεπτών εκτελών-τας πυκνά δρομολόγια από Aδάμαντα για:Tριοβάσαλο - Πέρα Tριοβάσαλο - Πλάκα -Tρυπητή, Φυλακωπή - Πολλώνια, Zεφυρία -Παλιοχώρι, Xιβαδόλιμνη - Προβατά. Eπίσηςαρκετά είναι τα ταξί που κινούνται στο νησίκαι έχουν σταθμούς στον Aδάμαντα και στονTριοβάσαλο.

ΜΗΛΟΣ

H ψαροταβέρνα"Ναυάγιο" σαςπεριμένει στονΑδάμαντα. Βρί-σκεται πάνω στηθάλασσα..., δη-λαδή είναι πράγ-

ματι δυνατό να παραγγείλετε ολόφρεσκα ψάρια καιαστακούς! Μπορείτε καθημερινά να δοκιμάσετε ελλη-νικές γεύσεις, όπου η 15ετής πείρα του, είναι εγγύησηγια την απόλαυσή σας.

Στο σαγηνευτικό ηφαι-στειογενές βουνό λίγοπριν την Πλάκα καιπάνω από το πανέ-μορφο κλίμα σας περι-μένουν φρέσκα ψάριαημέρας, ατελείωτοι με-ζέδες, αλλά και γευστι-κές "αμαρτίες" όπωςτέλεια αστακομακαρο-νάδα, κεραμιδόπιτα,πλα κόπιτα, κλέφτικοσού βλας, μελιτζάναφού ρνου, κατσικάκι στηλαδόκολα... όλα φτιαγ-μένα από αγνά ντόπιαπροϊόντα και συνοδείατου υπέροχου δικούτους εμφιαλωμένουκρασιού. Επίσης τα"Γλαρονήσια" έχουν καικαταπληκτικά catering

καθώς μπορείτε να τους εμπιστευθείτε και κάθε διορ-γάνωση εκδήλωσης. Εκτός από υπέροχες γεύσεις τα"Γλαρονήσια" μπορούν να σας προσφέρουν και μιααξέχαστη διαμονή σε ένα από τα ενοικιαζόμενα δω-μάτιά τους.

Τρυπητή Σίφνου, Τηλ.: 22870 23480

Παραλία Λαζάρου, Πλατύ Γιαλός Σίφνουτηλ.: 22870 24124

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:13 ìì Page 17

Page 84: Cityway Summer Away June 2012

SUMMER AWAY MAGAZINE #01 JYNE 2012:Layout 1 21/6/2012 5:14 ìì Page 18