22-4-2013

32
Σημαντική η πρωτοβουλία του ROSSONERO, ανήμερα τη θλιβερή επετείου του πραξικοπήματο των χουντικών συνταγματαρχώνΠροβλήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ «ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ» στο οποίο σκιαγραφείται η ιδεολογία και η δράση τη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Κεντρικό ομιλητή ο δημοσιογράφο – ερευνητή Δημήτρη Ψαρρά, που πρόσφατα εξέδωσε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για την γιγάντωση του νεοναζισμού στην Ελλάδα με τίτλο «Η Μαύρη Βίβλο τη Χρυσή Αυγή» Ποιό είναι το προφίλ του μέσου οπαδού τη «Χρυσή Αυγή» και πω αντιμετωπίζεται αυτό το ακραίο φαινόμενο; CMYK EBÄÏÌÁÄÉÁÉÁ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ ΔΕΥΤΕΡΑ22ΑΠΡΙΛΙΟΥ2013 Το συμπέρασμα-μήνυμα χθεσινή εκδήλωση στο Δημαρχείο ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ:ÄÇÌÇÔÑÇÓÊÑÏÕÐÇÓ•ÅÔÏÓ19ï•ÁÑ.ÖÕËËÏÕ872•ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ15•ÔÇË:24310-33263 FAX:2431-500059•e-mail:[email protected]•www.issuu.com/dialogosnews•ÔÉÌÇ1,30ευρώ «Ο ναζισμό είναι εδώ και χρειάζεται απάντηση…»! Τριπλό (εκλογικό) μπαμ Ορθοπεταλιέ από μικρού και μεγάλου ΣΕΛ. 29 ΣΕΛ. 2, 5 Τα παιδιά τη Οιχαλία “έγραψαν στο πανί” τη σύγχρονη ιστορία τη! Γέμισε η Ασκληπιού ποδήλατα ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Οι νέε Διοικήσει στου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, Καλαμπάκα, Πύλη ΑΡΘΡΟ Ο Άκη, οι Άκηδε και οι… ακκισμοί ΣΕΛ. 3 ΣΕΛ.16-17 Σελ. 3 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτη- ρίων «Αθηνά» και ο Σύλλογο Δι- δασκόντων συγχαίρουν τι μαθή- τριε τη γ΄ γυμνασίου Αφροδίτη Κολώνα, Πατρίτσια Μάνια, Κατε- ρίνα Σαλταπίδα, Ελίνα Κρούπη, Λυδία Παναγιώτου, Αθηνά Μπα- ζίμα, Θεοδώρα Βράκα και Όλγα Τσιρογιάννη, οι οποίε συμμετέχοντα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό τη ΕCOMOBILITY απέσπασαν ειδικό έπαινο για τη δημιουργία ενό ποιήματο και βραβεύτηκαν στην Τελετή Απονομή των Βρα- βείων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Πο- λιτιστικό Κέντρο ΔΑ˳Σ στην Αθήνα. ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στο συγκρότημα Εκκοκκιστηρίου το Τμήμα Συνεταιρισμών - ΟΣΔΕ Η ΕΑΣ. Τρικάλων ενημερώνει όχι το Τμήμα Συνεται- ρισμών που διεκπεραιώνει το ΟΣΔΕ, που μέχρι πρό- σφατα λειτουργούσε στα κεντρικά γραφεία τη Ένω- ση, μεταφέρθηκε στο συγκρότημα Εκκοκκιστηρίου (κτήριο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ), στο Μεγαλοχώρι και από σή- μερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 προσφέρει από εκεί τι αναβαθμισμένε υπηρεσίε του στι οποίε πλέον συμπεριλαμβάνεται και η λογιστική - φοροτεχνική εξυ- πηρέτηση. Η μετανάστευση, ηΚλειώκαιηγιαγιάτη

description

weekly newspaper of Trikala-Εβδομαδιαία εφημερίδα των Τρικάλων

Transcript of 22-4-2013

Σηµαντική η πρωτοβουλία του ROSSONERO, ανήµερα τη θλιβερή επετείου του πραξικοπήµατο των χουντικώνσυνταγµαταρχώνΠροβλήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ντοκιµαντέρ του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ «ΟΙΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ» στο οποίο σκιαγραφείται η ιδεολογία και η δράση τη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».Κεντρικό οµιλητή ο

δηµοσιογράφο – ερευνητή ∆ηµήτρη Ψαρρά, πουπρόσφατα εξέδωσε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τηνγιγάντωση του νεοναζισµού στην Ελλάδα µε τίτλο «ΗΜαύρη Βίβλο τη Χρυσή Αυγή»Ποιό είναι το προφίλτου µέσου οπαδού τη «Χρυσή Αυγή» και πωαντιµετωπίζεται αυτό το ακραίο φαινόµενο;

CMYK

EBÄÏÌÁÄÉÁÉÁ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το συµπέρασµα-µήνυµα χθεσινή εκδήλωση στο ∆ηµαρχείο

ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÏÕÐÇÓ • ÅÔÏÓ 19ï • ÁÑ. ÖÕËËÏÕ 872 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15 • ÔÇË: 24310- 33263FAX: 2431-500059 • e-mail: [email protected] • www.issuu.com/dialogosnews • ÔÉÌÇ 1,30 ευρώ

«Ο ναζισµό είναι εδώ καιχρειάζεται απάντηση…»!

Τριπλό (εκλογικό) µπαµΟρθοπεταλιέ από µικρού και µεγάλου

ΣΕΛ. 29ΣΕΛ. 2, 5

Τα παιδιά τη Οιχαλία “έγραψανστο πανί” τη σύγχρονη ιστορία τη!

Γέµισε η Ασκληπιού ποδήλαταΚΥΝΗΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Οι νέε ∆ιοικήσει στου Κυνηγετικού ΣυλλόγουΤρικάλων, Καλαµπάκα, Πύλη

ΑΡΘΡΟ

Ο Άκη,οι Άκηδε καιοι… ακκισµοί

ΣΕΛ. 3

ΣΕΛ.16-17

Σελ. 3

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΗ ∆ιεύθυνση των Εκπαιδευτη-

ρίων «Αθηνά» και ο Σύλλογο ∆ι-δασκόντων συγχαίρουν τι µαθή-τριε τη γ΄ γυµνασίου ΑφροδίτηΚολώνα, Πατρίτσια Μάνια, Κατε-ρίνα Σαλταπίδα, Ελίνα Κρούπη,Λυδία Παναγιώτου, Αθηνά Μπα-ζίµα, Θεοδώρα Βράκα καιΌλγαΤσιρογιάννη, οι οποίε συµµετέχοντα στονΠανελλήνιο ∆ιαγωνισµότη ΕCOMOBILITY απέσπασαν ειδικό έπαινο για τη δηµιουργίαενό ποιήµατο και βραβεύτηκαν στην Τελετή Απονοµή των Βρα-βείων που πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Πο-λιτιστικό Κέντρο ∆Α˳Σ στην Αθήνα.

ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣτο συγκρότηµα Εκκοκκιστηρίουτο Τµήµα Συνεταιρισµών - ΟΣ∆Ε

Η ΕΑΣ. Τρικάλων ενηµερώνει όχι το Τµήµα Συνεται-ρισµών που διεκπεραιώνει το ΟΣ∆Ε, που µέχρι πρό-σφατα λειτουργούσε στα κεντρικά γραφεία τη Ένω-ση, µεταφέρθηκε στο συγκρότηµα Εκκοκκιστηρίου(κτήριο ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ), στο Μεγαλοχώρι και από σή-µερα ∆ευτέρα 22 Απριλίου 2013 προσφέρει από εκείτι αναβαθµισµένε υπηρεσίε του στι οποίε πλέονσυµπεριλαµβάνεται και η λογιστική - φοροτεχνική εξυ-πηρέτηση.

Η µετανάστευση,η Κλειώ και η γιαγιά τη

ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ∆ΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÉÊ. ÊÑÏÕÐÇÓÓÕÍTAKTEÓ: ÍÉÊÏÓ ÐÁÆÁÚÔÇÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ: ÅÕÈÕÌÉÏÓ ÊÏÕÖÏÃÉÁÍÍÇÓ

ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15, ΤΡΙΚΑΛΑ ÅÔÇÓÉÅÓ ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: 60 ÅÕÑÙ. ÏÔÁ, ÔÑÁÐÅÆÅÓ, ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÉ, Ê.ÔË. 100 ÅÕÑÙ ÅÊÔÕÐÙÓÇ: Μ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕÔÇË.: 24310 -33263 FAX:2431-500059 e-mail: [email protected], site:www.issuu.com/dialogosnews ÊÙÄ. ÅÍÔÕÐÏÕ: 5113

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 201322

Πραγµατοποιήθηκε χθε Κυριακή στι11 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΠΎΛΗ» στηνΠόρτα Παναγιά η εκλογοαπολογιστικήΣυνέλευση του Κυνηγετικού ΣυλλόγουΠύλη, παρουσία αρκετών µελών που κα-τέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου.

Η Συνέλευση άρχισε µε την εισήγηση-απολογισµό του προέδρου κ. ΓεωργίουΑναγνώστου εκ µέρου του απερχόµενου∆.Σ., ο οποίο καλωσόρισε όλου τουπαρευρισκοµένου στην κορυφαία οργα-νωτική Συνέλευση του Συλλόγου, όπωτόνισε χαρακτηριστικά.

«Τελειώνοντα την πρώτη θητεία του∆.Σ. και την πρώτη διετία του Συλλόγουµα θα ήθελα να ευχαριστήσω του συ-νεργάτε µου στο ∆.Σ. για την άψογη συ-νεργασία µα και τον ζήλο που επέδειξαν,µε πρωτοφανή συνέπεια και ενεργητικό-τητα και για τι οµόφωνε αποφάσειµα. Επίση θα ήθελα να ευχαριστήσωόλου εσά του κυνηγού που αγκαλιά-σατε µε αγάπη το Σύλλογο και ελπίζω τοίδιο να γίνει και µε το νέο ∆.Σ. που θαπροκύψει από τι εκλογέ. Ξεκινήσαµεαπό µηδενική βάση, ήµασταν παρών σεόλε τι εκδηλώσει και συνεργαστήκαµεάριστα µε το ∆ασαρχείο Τρικάλων και µετον ∆ήµο Πύλη καθώ και µε την Οµο-σπονδία Θεσσαλία».

Τελειώνοντα ο κ. Αναγνώστου προέβηστον οικονοµικό απολογισµό του 2012 το-νίζοντα ότι τα έσοδα ήταν 20.220 ευρώ

και τα έξοδα 8.200 µε υπόλοιπο στο τα-µείο 11.200 ευρώ.

Από τη Συνέλευση ορίστηκε στη συνέ-χεια πρόεδρο ο κ. Βασίλειο Χαντζιά-ρα ο οποίο συντόνισε τη συζήτηση µε-ταξύ µελών –κυνηγών.

Χαιρετισµό απηύθυνε και ο εκπρόσω-πο του ∆ασαρχείου Τρικάλων κ. Παπά,ο οποίο συνεχάρει τον Σύλλογο για τηνπρόοδο που σηµείωσε τα δυο τελευταίαχρόνια ξεπερνώντα όλα τα εµπόδια, ορ-γανωτικά, ανταγωνιστικά σε δύσκολουοικονοµικά καιρού.Στη συνέχεια χαιρετισµό απηύθυνε ο

εκπρόσωπο τη Οµοσπονδία κ. ΓιώτηΛάµπρο που και αυτό µε τη σειρά τουέδωσε τα εύσηµα στο ∆.Σ. και είπε χαρα-κτηριστικά «Σήµερα κατά τη γνώµη µουνα ψηφίσετε του άρι-στου και όχι τουαρεστού».

Κατόπιν ακολούθη-σε ένα γόνιµο διά-λογο µεταξύ κυνη-γών και µελών τουΣυλλόγου µε ερωτή-σει και τοποθετή-σει- προτάσει στιοποίε απάντησαν(ανάλογα µε το περιε-χόµενο) ο πρόεδροκ. Αναγνώστου, ο κ. Παπά και ο κ.Γιώτη.

Τι προτάσει που καταγράφηκαν απότην Γραµµατεία διάβασε για έγκριση απότην ολοµέλεια τη Συνέλευση το µέλο τηαπερχόµενη ∆ιοίκηση ο κ. Κων/νο Νιζά-µη και οι οποίε εγκρίθηκαν οµόφωνα.

Τέλο ορίστηκε τριµελή εφορευτικήεπιτροπή αποτελούµενη από τον κ. Κ.Σα-καλιά, τον κ. Κ.Μπρίζη και τον κ. Αθ. Κα-ραγεώργο, παρουσία δικαστικού αντιπρο-σώπου και άρχισαν οι αρχαιρεσίε για τηνανάδειξη τη νέα ∆ιοίκηση.

Όλοι ψήφισαν µε την επίδειξη τη Κυ-νηγετική Άδεια και η ψηφοφορία διήρ-

κησε µέχρι τι 19.00.Μετά την καταµέτρηση ψήφων εκλέχ-

θηκαν κατά σειρά σταυρών προτίµηση οιεξή:

Για το ∆.Σ.1. Αναγνώστου Γεώργιο - 2002.Λαµπρογιώργο ∆ηµήτριο - 1653.Καραδήµα Κων/νο - 1094.Χαντζιάρα ∆ηµήτριο - 1075.Τσαρούχα Απόστολο - 796.Οικονόµου Ηλία - 72- Μπαρµπάτση Κων/νο - 728.Καραγεώργο ∆ηµήτριο - 69- Γαγάκη Παναγιώτη - 6910. Τσιονάρα Χρήστο - 49- Μουχίκα ∆ηµήτριο – 49

12.Παπαωάνου Αθανάσιο – 37Σηµ: Εκλέγονται οι 6 πρώτοι και οι υπό-

λοιποι είναι αναπληρωµατικά µέληΕξελεγκτική επιτροπή1.Νιζάµη Κων/νο - 1332. Τσιάκα Ηλία - 1053. Σταρίδα Γεώργιο - 794. Μούρο Βασίλειο - 63Σηµ: Εκλέγονται οι δυο πρώτοι και οι

υπόλοιποι είναι αναπληρωµατικά µέληΝα σηµειωθεί εδώ ότι το έβδοµο µέλο

τον ταµία, ορίζει το ∆ασαρχείο Τρικάλωνκαι πρέπει να είναι δηµόσιο υπάλληλοβάσει νόµου και καταστατικού.

Αλέξανδρο Τζήµα

Στο Ξενοδοχείο «ΠΥΛΗ» στην Πόρτα Παναγία

Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσητου Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλη

∆ιπλό συγγραφικό «χτύπηµα» σηµειώθηκε πριν από λίγε ηµέρεαπό τον παλαίµαχο µεν, αλλά ακούραστο και δηµιουργικότατο δε, συ-νάδελφο Θύµιο Γρ. Λώλη.

Αφού κυκλοφόρησε δύο νέα του βιβλία τα οποία, όπω και τα προ-ηγούµενά του, αποτελούν, πλέον, πολύτιµο βοήθηµα για όσου συµπολί-τε ή και µη, επιθυµούν να γνωρίσουν την ιστορία των Τρικάλων και τουΤρικαλινού, που διαδραµάτισαν κυρίαρχο ρόλο στην διαµόρφωσή τη.

-Το πρώτο βιβλίο τιτλοφορείται «ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ». Περιλαµ-βάνει δε, τι προσωπογραφίε δεκαέξι επώνυµων Τρικαλινών, όπω αυ-τέ είχαν σκιαγραφηθεί µέσα από την εκποµπή του Θύµιου Λώλη στον«ΖΥΓΟ».

Η δεύτερη πτυχή του βιβλίου έχει, επίση, ξεχωριστό ενδιαφέρον και

αφορά «το γλωσσάρι τη γενιά µου», όπω αναφέρει και ο συγγρα-φέα. Πρόκειται για χαρακτηριστικέ λέξει (όπω π.χ. φουλτάκιασµα,χαψιά, µατσάλισµα, ξεµπλέτσωτο), πολλέ από τι οποίε απαντών-ται µόνο στην περιοχή µα. Η Τρίτη πτυχή αφορά «τι αποδείξει πλη-ρωµή», που καταδυναστεύουν την σύγχρονη ζωή.

-Το δεύτερο βιβλίο τιτλοφορείται «ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΜΙ∆ΑΣ, Ο ∆ι-κηγορικό Σύλλογο Τρικάλων και ∆ικηγορικά ∆ρώµενα 128 χρόνων»και αναφέρεται στην ιστορία του πρώτου τη τάξει, αλλά και µακροβιό-τερου στα Τρίκαλα συλλόγου.

Και τα δύο βιβλία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο τη πόλη µα,«γένεσι» των Αφών Τσαρουχά. Το πρώτο ενισχύθηκε οικονοµικά απότο «Ίδρυµα Λεωνίδα Κ. Μακρή, ιατρού» και το δεύτερο από τον ∆ικη-γορικό Σύλλογο Τρικάλων.

∆ιπλό συγγραφικό «χτύπηµα» από τον Θύµιο Λώλη

Συµπέρασµα εκδηλώσεων στην Αυστρία

Πανευρωπακή υπόθεση ηαντιµετώπιση τη κρίση Την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο

Γιώργο Χονδρό

Η κρίση δεν είναι ελληνική είναι κρίση του συστήµατο, είναιδιεθνή και ευρωπακή. Άρα και η λύση του µόνο σ’ αυτό το επί-πεδο µπορεί να υπάρξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ιστορικό καθήκον να αποτελέσει τον πυρο-κροτητή για να δροµολογηθούν οι αναγκαίε ανακατατάξειστην Ελλάδα και την Ευρώπη, έτσι ώστε να απαλλαγούµε απότι πολιτικέ λιτότητα και καταστροφή.

Για να συµβεί αυτό δεν αρκούν οι συνεργασίε µε του λαούτου νότου που αυτή την περίοδο ζουν στο µάτι του κυκλώνα, αλ-λά είναι απαραίτητο οι εργαζόµενοι στον βορρά και ιδιαίτεραστην Γερµανία να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα τη κοι-νή δράση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ µαζί µε τι δυνάµει τη Ευρωπακή Αριστε-ρά αλλά και τα πολύµορφα κινήµατα των εργαζοµένων, τωνσυνδικάτων αλλά και τη κοινωνία των πολιτών, οργανώνουντην κοινή δράση στη βάση τη Αλληλεγγύη. Μια ευρωπακήκαµπάνια που στην κορύφωση τη θα έχει το Alter Summit, τηνΕναλλακτική Σύνοδο των κινηµάτων 7 -9 Ιουνίου στην Αθήνα.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων οργανώθηκαν διάφορε εκ-δηλώσει στην Αυστρία όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γιώρ-γο Χονδρό.

Στι 17 Απριλίου έγινε συζήτηση στο Πανεπιστήµιο τη Βιέν-νη µε θέµα "η άλλη Ευρώπη", από το κίνηµα του Attac.

Στι 20 Απρίλη, το κόµµα τη Ευρωπακή Αριστερά, το ΚΚΑκαι το Μπλόκο Αριστερών Συνδικάτων, οργάνωσε ηµερίδα γιατην κρίση στην Ευρώπη και την πρόταση τη Αριστερά.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, η "Αλληλεγγύη για Όλου"Βιέννη διοργάνωσε την προβολή του ντοκιµαντέρ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙ-ΚΑ και ακολούθησε συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα.

Αρχέ Μα˙ου ο Γ. Χονδρό θα βρεθεί στο Μόναχο, για να πά-ρει µέρο σε τριήµερο συνέδριο που διοργανώνει το ISW (Ινστι-τούτο κοινωνική οικονοµία), µε θέµα την κρίση.

Νέα Ν.Ε. και νέοι στόχοιστη ∆ΗΜΑΡ Τρικάλων

Παρουσία πολλών και ιδιαίτερα νέων µελών πραγµατοποιήθη-κε στα γραφεία του κόµµατο η Νοµαρχιακή Συνέλευση τη ∆Η-ΜΑΡ στα Τρίκαλα, µε θέµα τον απολογισµό τη απερχόµενηΝοµαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε) και την εκλογή νέα. Στη συνε-δρίαση παραβρέθηκαν ο βουλευτή Τρικάλων τη ∆ΗΜΑΡ Γιώρ-γο Κυρίτση, το µέλο τη Εκτελεστική Επιτροπή ΧρήστοΜαυροκεφαλίδη και ο Γραµµατέα τη Περιφερειακή Επιτρο-πή Θεσσαλία Γιάννη Φασούλα.

Κατά τη διάρκεια τη διαδικασία έγινε εκτενή ανάλυση τησηµερινή πολιτική κατάσταση από τον Χρήστο Μαυροκεφα-λίδη, όπου αναφέρθηκε στη δικαίωση τη επιλογή του κόµµα-το να συµµετέχει στην τρικοµµατική κυβέρνηση για τη σωτηρίατη χώρα από τη χρεοκοπία και την έξοδο από την κρίση, κα-θώ και στα αδιέξοδα των αντιφατικών προτάσεων που διατυ-πώνονται από την αντιπολίτευση. Τονίστηκε η προσπάθεια τουκόµµατο να ανασχεθεί η ύφεση και να δηµιουργηθεί ένα δίκτυκοινωνική προστασία για του πολίτε που πλήττονται από ταµέτρα δηµοσιονοµική προσαρµογή.

Στη συνέχεια, εκλέχτηκε η νέα Νοµαρχιακή Επιτροπή Τρικά-λων τη ∆ΗΜΑΡ που περιλαµβάνει τα ακόλουθα µέλη: Αναστα-σίου Θεόφιλο, Κουβέλη Τούλα, Κωσταρέλο Γιώργο, Μπαλα-τσούκα Αλέκο, Μέµτσα Νίκο, Πάλλα Στεφανία, ΠανάγοΓιώργο, Παππά Κώστα, Πασιαλή Πόπη, Ταγαρίδη Νίκο,Τσιάρα Παναγιώτη, Χήρα θεόδωρο και Χικάρο Βασίλη. Ταµέλη τη νέα Νοµαρχιακή Επιτροπή, θα συνέλθουν τι αµέ-σω προσεχεί ηµέρε, προκειµένου να εκλέξουν την πενταµε-λή Γραµµατεία και το νέο Γραµµατέα τη οργάνωση.

33ΤΟΠΙΚΑ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ο Άκη, οι Άκηδεκαι οι …ακκισµοίΣε ένα µεγάλο αυτοκινητόδροµο, ώρα πυκνή κυ-

κλοφορία, ο οδηγό ενό αυτοκινήτου πορεύεται αν-τίστροφα. Επισηµαίνεται αρµοδίω, το τραγελαφικό καιεπικίνδυνο τη διαδροµή του και µέσω ραδιοφώνωναπευθύνεται έκκληση, µε τη φράση «προσοχή, προσο-χή, ένα αυτοκίνητο πάει ανάποδα». Ακούει την έκκληση,

ο πρωταγωνιστή οδηγό,συνεχίζει την πορεία του καιµακαρίω µονολογεί «τι ένααυτοκίνητο λέτε, χιλιάδεπηγαίνουν ανάποδα!».Σήµερα, 22 Απριλίου, έχει

προγραµµατιστεί η έναρξητη δίκη του κ. Άκη Τσοχα-τζόπουλου, ο οποίο ήδη εί-ναι προφυλακισµένο. Για τηδίκη αυτή, του ανθρώπουπου έω πρόσφατα, επί δε-καετίε, τον έτρεµαν κοµµα-τικέ και συστηµικέ «λαγωνί-κε», υπάρχει παγκόσµιο εν-διαφέρον, τηλεοπτικά συνερ-γεία από όλο τον κόσµο θα

βρεθούν στην ειδικά διαµορφωµένη αίθουσα, όπου θαλογοδοτήσει.Είναι εύλογη η κινητοποίηση για τη συγ-κεκριµένη δίκη. Ο Άκη, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσω-πο, είναι εµβληµατική φυσιογνωµία τη νεώτερηιστορία τη χώρα.Ψηλό, ευθυτενή, ωραίο (σαν Μπρούµελ), αφοσιω-

µένο στον αρχηγό- µνηµειώδη η απάντησή του «ότιώρα πει εσύ πρόεδρε» στο ερώτηµα του Ανδρέα «τιώρα είναι» - µέτρια ευφυ˙α , άρα αναλώσιµο , σπουδαι-οφανή, µε ακατάληπτα ελληνικά- συνεπώ αντιδιανοού-µενο - πολυγαµικό- η ονείρωξη κάθε µεσήλικα και όχιµόνο άνδρα – «κοντά στο λαό, µε το λαό, για το λαό …»Ο Άκη ήταν ο πανίσχυρο δεύτερο, µε κατ’ ανάθε-

ση ισχύ πρώτου, για µία ψήφο παραλίγο πρωθυπουρ-γό, καθοδηγητή ενό ολοκληρωτικού µηχανισµού,προστάτη των µελών του, µέντορα και σύντροφουπουργών, βουλευτών, νοµαρχών, δηµάρχων, συνδι-καλιστών…χιλιάδων Άκηδων. Ήταν και δυστυχώ πα-ραµένει, όσο και αν πλέον δεν το οµολογούν, το ίνδαλ-µα, το πρότυπο ανθρώπων που ακόµα και σήµερα κα-τέχουν θώκου, ποδηγετούν κοινωνίε, εξουσιάζουν-εκµαυλίζουν πολίτε.∆εν είναι προσωποπαγή η δίκη του Άκη. ∆εν είναι

µόνο µία ευκαιρία – που µάλλον θα απωλεσθεί - οπρώην αρχηγέτη να µιλήσει «για όλου και για όλα»,να µάθουµε λεπτοµέρειε για την κατάσταση που µαοδήγησαν στον Καιάδα.Η δίκη του Άκη είναι µία αφορµή για να επανεκτι-

µήσει η Πολιτεία τον αξιακό τη κώδικα, είναι µία συγ-κυρία για να ξαναδεί η κοινωνία τι αρχέ και τι αν-τοχέ τη.Για να συµβεί αυτό, δεν αρκεί «να ριχτεί στην πυρά»

- τρόπο του λέγειν - ο Άκη. Για να υπάρχει ελπίδα, δεφτάνει να εξοστρακιστούν πολιτικοκοινωνικά οι χιλιά-δε Άκηδε που δηµιουργήθηκαν, ανδρώθηκαν καιαποθηριώθηκαν µαζί του.Για να σωθεί τούτο ο τόπο, είναι αναγκαίο να στα-

µατήσουν οι …ακκισµοί, οι ερωτοτροπίε, οι ανοχέ, ηουδετερότητα µε τα πράγµατα και τα πρόσωπα πουέφτιαξαν το σηµερινό Καφκικό περιβάλλον. Σήµερα,δεν είναι στον Άκη η λύση των προβληµάτων µα.Στου Άκηδε και στου ακκισµού µαζί του, να εστιά-σουµε τη δράση µα, στον εξοβελισµό του, οφείλου-µε απαρέγκλιτα να συµβάλλουµε.

Του

Ηλία Σιαφάκα

Ρεπορτάζ∆ηµήτρη Κρούπη

Γιατί … θέριεψε ξανά ο φασισµόστην χώρα µα, 46 χρόνια µετά τηνΧούντα (21 Απριλίου 1967) και 39χρόνια (24 Ιουλίου 1974) µετά τηνΜεταπολίτευση και τηναποκατάσταση τη ∆ηµοκρατίαστον τόπο που την γέννησε, τηνΕλλάδα;

Γιατί η «Χρυσή Αυγή» καταγράφει ποσο-στό πάνω από 10%, σταθερά σε όλα ταγκάλοπ ; Ποιά είναι η ταυτότητα αυτών τωνσυµπατριωτών µα που αγνοούν τι σηµαίνειναζισµό, που λησµονούν πόσα δεινά πέ-ρασε η χώρα µα και χαιρετούν ναζιστικά σ’αυτόν τον αιµατοβαµµένο από του Ναζί

τόπο; Πώ µπορεί να αντιµετωπισθεί αυτότο φαινόµενο από τα δηµοκρατικά κόµµατακαι του δηµοκρατικού πολίτε;Είναι φασισµό η µνηµονιακή πολιτική και

άραφασιστικά και τα κόµµατα τουµνηµονίου;Όλα τα παραπάνω ζητήµατα και πολ-

λέ… παράπλευρε πτυχέ του τέθηκανκατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνω-σε το γνωστό εναλλακτικό «στέκι» τη πό-λη µα ROSSONERO στην αίθουσα του∆ηµαρχείου Τρικκαίων.Η εκδήλωση έγινε βέβαια µε αφορµή τη

θλιβερή επέτειο (21η Απριλίου) από την κα-τάλυση τη ∆ηµοκρατία, αλλά κυρίω είχεω εστία τη σηµερινή ανησυχητική και επι-κίνδυνη γιγάντωση τη «Χρυσή Αυγή» καιστον απόηχο των τριτοκοσµικών γεγονότωνστη Μανωλάδα Ηλεία.Βασικοί καλεσµένοι τη εκδήλωση ήταν

ο δηµοσιογράφο ∆ηµήτρη Ψαρρά,γνωστό για την συνεπή δηµοκρατική-αγω-νιστική του πορεία από το Πολυτεχνείο,όπου ήταν (το 1973) µέλο τη Συντονιστι-κή Επιτροπή των φοιτητών µέχρι και σή-µερα. Είναι µέλο τη οµάδα «Ιό» πουάφησε εποχή τόσο στο περιοδικό ΣΧΟΛΙΑ-ΣΤΗΣ όσο και στην παλιά ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑκαι σήµερα συνεχίζει, µε αποκαλυπτικέέρευνε, στην «ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΩΝ ΣΥΝΤΑ-ΚΤΩΝ». Έχει γράψει και αρκετά βιβλία, µεπιο πρόσφατο την «Μαύρη Βίβλο τη Χρυ-σή Αυγή» στο οποίο ερευνά πώ και για-τί αυτό ο «ναζιστικό όµιλο προβληµατι-σµού του 1980 µεταµορφώθηκε σήµερα σε

µια επικίνδυνη ναζιστικήοµάδα που αποκτά όλο καιµεγαλύτερο ακροατήριο».Αυτό το βιβλίο ήταν και ο κύ-ριο λόγο που επιλέχθηκενα είναι ο βασικό οµιλητήστη χθεσινή εκδήλωση.Ο άλλο προσκεκληµένο

ήταν ο νεαρό σκηνοθέτηΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ, τοντοκιµαντέρ του οποίου «ΟΙΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ» προβλήθηκεχθε στο ξεκίνηµα τη εκδή-λωση, για πρώτη φοράστην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργούση σπουδάζειστη Βρετανική Ακαδηµία Κινηµατογράφου,το ντοκιµαντέρ έγινε πέρυσι κατά τη διάρ-κεια τη προεκλογική περιόδου και αφοράκυρίω την καταγραφή τη καθηµερινή«διαγωγή» ενό υποψηφίου τη «ΧΡΥΣΗΣΑΥΓΗΣ»,του Αλ. Πλωµαρίτη ο οποίο ανά-µεσα στα άλλα που λέει µιλά και «για φούρ-νου και σαπούνια». «ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ»προβλήθηκαν τον Μάρτιο στο ΚΑΝΑΛΙ 4τη Μεγ. Βρετανία, και προκάλεσαν αί-σθηση και πολλέ συζητήσει στα Βρετανι-κά ΜΜΕ, αλλά και την οργισµένη αντίδρασητη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

«Είσαστε κόκκινα καθάρµατα»!

Συντονιστή τη εκδήλωση ήταν ο Κώ-στα Φώλια. Τόνισε πω ω ROSSONEROέχουµε ιεραρχήσει αρκετά ψηλά την ανάγ-κη αντιµετώπιση του φαινοµένου του φα-σισµού. Θεωρούµε πω στα Τρίκαλα υπάρ-χουν οι όροι για την έγκαιρη «αποµόνωσή»του και ευτυχώ αυτό το µόρφωµα δεν έχεικάνει αισθητή την παρουσία του στην πόληµα. Πρέπει όµωόλοι να πάρουµεαπό τώρα τι ευθύ-νε µα και κυρίωνα µην δεχόµαστενα το νοµιµοποιούµεκαταθέτοντα µαζίµε εκπροσώπουτου στεφάνια…Στην εκδήλωση κα-

λέσαµε να συµµετά-σχουν και κάποιοι φο-ρεί τη πόλη . Αντα-ποκρίθηκαν ο ∆ήµοΤρικκαίων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλωνκαι το ΕργατικόΚέντρο Τρικάλων.Η ΙεράΜη-τρόποληΤρίκκη κ’ Σταγώνµάαπάντησε ευ-γενικά πω η Εκκλησία προσπαθεί να έχειενωτικό ρόλο για τοσύνολο τουποιµνίου τη ,ενώ η ΕΛΜΕ Τρικάλων, δια του γραµµατέατη κ. Σπήλιου Τσιγάρα µά απάντησε ότι εί-µαστε κόκκινα καθάρµατα και πω θασυµµε-τείχε µόνο αν επρόκειτο για εκδήλωση πουκαταδίκαζε το ίδιο τον µαύρο και τον κόκκινοφασισµό…».

Γιατί σήκωσε κεφάλιξανά ο ναζισµό;

O ∆ηµήτρη Ψαρρά ξεκίνησε την εισή-

γησή του λέγοντα πω για πολλέ δεκαε-τίε µετά την Χούντα επικρατούσε η εντύ-πωση πω στην Ελλάδα δεν υπήρχε έδα-φο για να… ευδοκιµήσουν ακροδεξιά σχή-µατα. Κυρίω λόγω τη απέχθεια των πο-λιτών για τα έργα και τι ηµέρε των Χουν-τικών. Όσε προσπάθειε έγιναν µέχρι καιτη δεκαετία του 1990 αποδείχθηκαν θνησι-γενεί και το όποιο ακροδεξιό ακροατήριοστην Ελλάδα διαχέονταν στα δύο µεγάλακόµµατα και κυρίω στην Ν.∆.Μετά το 1990 και λόγω τη κατάρρευση

των σοσιαλιστικών κρατών και τη µαζική καιανεξέλεγκτη είσοδο ενό υποπρολεταριά-του στη χώρα µα (κυρίω από την Αλβα-νία) ο εθνικισµό και η ξενοφοβία αρχίζουννα φωλιάζουν σε ένα τµήµα των πολιτών.Πρώτο εκµεταλλεύτηκε αυτό το φαινόµε-νο ο Γιώργο Καρατζαφέρη µε το ΛΑΟΣ,έχοντα στα χέρια του και έναν όµιλο ΜΜΕ.Το απόγειο τη δύναµη του όµω σήµανεκαι το «τέλο» του λόγω τη συµµετοχήτου στην κυβέρνηση Παπαδήµου. Η ξενο-φοβία, ο εθνικισµό και η οικονοµική εξα-θλίωση που επήλθε σε ένα µεγάλο τµήµα

του λαού λόγω τη οικονοµική κρίση καιτων µνηµονίων ήταν το έδαφο πάνω στοοποίο «άνθησε» και θέριεψε το φαινόµενοτη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», η οποία άρχισε νακάνει αισθητή την παρουσία τη µετά το1992 και το «Μακεδονικό». Ιδεολογία τη«Χ.Α» είναι η εκτροπή από την νοµιµότητα.Πρόκειται για µία ναζιστική οµάδα µε µίαπρόσθεση νόθα ελληνικότητα. Η «Χ.Α.»ανεβάζει συνεχώ τον πήχη τη βία και αυ-τό, λόγω τη οικονοµική κρίση και τηαπάθεια και τη απελπισία που αυτή έφε-ρε σε ένα σηµαντικό τµήµα του λαού, τηδίνει συνεχώ «πόντου». Ταυτόχρονα είχε

(Συνέχεια στη σελ. 18)

Το συµπέρασµα-µήνυµα χθεσινή εκδήλωση στο ∆ηµαρχείο

«Ο ναζισµό είναι εδώ καιχρειάζεται απάντηση…»! Σηµαντική η πρωτοβουλία του ROSSONERO, ανήµερα τη θλιβερή επετείου του

πραξικοπήµατο των χουντικών συνταγµαταρχών

Προβλήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ντοκιµαντέρ του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ «ΟΙΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ» στο οποίο σκιαγραφείται η ιδεολογία και η δράση τη «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Κεντρικό οµιλητή ο δηµοσιογράφο – ερευνητή ∆ηµήτρη Ψαρρά, που πρόσφατα εξέδωσεένα αποκαλυπτικό βιβλίο για την γιγάντωση του νεοναζισµού στην Ελλάδα µε τίτλο «Η Μαύρη

Βίβλο τη Χρυσή Αυγή»

Ποιό είναι το προφίλ του µέσου οπαδού τη «Χρυσή Αυγή» και πω αντιµετωπίζεται αυτό τοακραίο φαινόµενο;

Αλλαγέ στο σύστηµαεκλογή δηµάρχων;Ένα χρόνο περίπου πριν από τι προσεχεί ∆ηµοτι-

κέ Εκλογέ και ενώ δειλά – δειλά αρχίζουν οι διεργα-σίε γι’ αυτέ και στου ∆ήµου του «νοµού» µα, πολ-λά ακούγονται και γράφονται για αλλαγή στον τρόποεκλογή των ∆ηµάρχων και των ∆ηµοτικών Συµβουλίων.Στο χθεσινό «ΠΑΡΟΝ» δηµοσιεύεται µια πληροφο-

ρία σύµφωνα µε την οποία έχει κατατεθεί πρότασηστον κ. Στυλιανίδη για να εκλέγονται οι ∆ήµαρχοι απόξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο, το ίδιο και οι ∆ηµοτικοίΣύµβουλοι. Μάλιστα, ο ∆ήµαρχο θα εκλέγεται τελικάτην δεύτερη Κυριακή ανάµεσα στου δύο πρώτου τηπρώτη Κυριακή…Εάν νοµοθετηθεί κάτι τέτοιο, που φαντάζει λίγο δύ-

σκολο, θα ανακατευθεί εντελώ η «τράπουλα» και σετοπικό επίπεδο…

∆.Κ.

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 201344 ΤΟΠΙΚΑ

ΟΑΠΚΦΑ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ∆ΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ∆ΗΜΟΤΙΚΟ Ω∆ΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πρωτιέ σπουδαστώντου ∆ηµοτικού Ωδείου

Στου ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ « ΦΙΛΩΝΑ»

Κλασική Κιθάρα καιΠιάνου έλαβαν µέρο

σπουδαστέ του ∆ηµοτικούΩδείου Τρικάλων του

Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. « ΟΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του ∆ήµου

Τρικκαίων, οι οποίοιδιεξήχθησαν στο ΩδείοΑθηνών το Σάββατο 13Απριλίου 2013 και την

Κυριακή 14 Απριλίου 2013αντίστοιχα.

1ο Βραβείο απέσπασε οσπουδαστή του ∆ηµοτικούΩδείου Τρικάλων, Μπάρδα∆ηµήτριο του Χρήστου τητάξη Κλασική Κιθάρα τουκ. Τσιώλη Σπύρου. Ο ∆ηµή-

τρη συνεχίζει τι σπουδέτου στο ∆ηµοτικό Ωδείο µευποτροφία ( δωρεάν φοίτηση)στην τάξη Κλασική Κιθάραστο επίπεδο Β΄ Ανωτέρα.

1ο Βραβείο απέσπασε οσπουδαστή του ∆ηµοτικούΩδείου Τρικάλων, Παππά Νι-κόλαο του Άγγελου, τη τά-ξη Πιάνου του καθηγητή κ.Τσέγα Ανδρέα. Στην κατηγο-ρία Α΄ συµµετείχαν σπουδα-στέ µέχρι την ηλικία των 13ετών. Ο Νικόλα συνεχίζει τισπουδέ του στην τάξη Πιά-νου στο ∆ηµοτικό Ωδείο στοεπίπεδο Β΄ Κατωτέρα και στο

τµήµα Ανώτερων Θεωρητικών( Α΄ έτο Ειδικού Αρµονία).

Οι συµµετοχέ των σπουδα-στών σε µουσικού διαγωνι-σµού είναι µια σηµαντική εκ-

παιδευτική εµπειρίακαι οι τυχόν διακρί-σει σ’ αυτού, έναισχυρό κίνητρο για τηπορεία των µουσικώνστόχων και σπουδώντων σπουδαστών.Αρωγό σε αυτή τηνπροσπάθεια, το ∆η-µοτικό Ωδείο µέσωτου θεσµού των υπο-τροφιών που παρέχειαπό το 2012 στουσπουδαστέ του ( καιόχι µόνο), του απαλ-λάσσει από την ετή-σια καταβολή των δι-δάκτρων, πάντοτεµετά από την αξιολό-γησή του µέσω Επι-τροπή (και µε από-λυτη διαφάνεια), δί-νοντά του την ευ-καιρία να συνεχίσουνκαι να αφιερωθούνστι σπουδέ του . Σηµειώνεταιότι το µήνα Μάιο 2013 το ∆ηµο-τικό Ωδείο θα δηµοσιεύσει καιθα ανακοινώσει όλε τι λεπτο-µέρειε που θα αφορούν τηνχορήγηση υποτροφιών για τοσχολικό έτο 2013-2014.

To ∆ηµοτικό Ωδείο Τρικά-λων συγχαίρει του Καθηγη-τέ κ. Τσέγα Ανδρέα και Τσιώ-λη Σπύρο για την εξαιρετικήδουλειά και το υψηλό επίπεδοσπουδών που παρέχουν, εύχε-ται καλή πρόοδο στου παρα-

πάνω σπουδαστέ και υπόσχε-ται να είναι πάντοτε δίπλατου, στον αγώνα για την µου-σική του καταξίωση, στηρί-ζοντά του εµπράκτω και µεαπόλυτη συνέπεια, τόσο απόεκπαιδευτική πλευρά όσοκαι µέσω των κοινωνικών πα-ροχών που προσφέρει το ∆η-µοτικό Ωδείο, πάντοτε υπό τηναιγίδα του Οργανισµού Αθλη-τισµού Κοινωνική Φροντίδακαι Αλληλεγγύη «Ο ΑΣΚΛΗ-ΠΙΟΣ» του ∆ήµου Τρικκαίων.

Σε Πανελλήνιο ∆ιαγωνισµό

Γεµάτο θλιβερά συµβάντα το αστυνοµικό δελτίο τουΣαββατοκύριακου στο Ν. Τρικάλων. Θάνατοηλικιωµένου και σοβαρό τραυµατισµό ανηλίκου σεισάριθµα τροχαία, δύο αιφνίδιοι θάνατοισυγκλονίζουν την κοινωνία τη Καλαµπάκα… Συγκεκριµένα, χθε, στι 10:40, στο ∆ηµοτικό∆ιαµέρισµα Μεγάρχη, συγκρούστηκαν Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονο µε µηχανάκι καιοδηγό 67χρονο, αµφότεροι Τρικαλινοί. Η σύγκρουση αποδείχθηκε µοιραία για τονδικυκλιστή Στέργιο Μπαµπατσιά, ο οποίο εξέπνευσεστο Γενικό Νοσοκοµείο τη πόλη µα, όπουδιακοµίσθηκε…Στι 12 το µεσηµέρι, στο 1o χ.λ.µ. τη επαρχιακήοδού Παλαιοµοναστήρου – Γόµφων και σε µία απότι στροφέ του, 14χρονο, που οδηγούσε -χωρίδίπλωµα- µοτοσικλέτα, φέρεται να έχασε τον έλεγχο.Πέρασε στο αντίθετο ρεύµα κυκλοφορία καισυγκρούστηκε µετωπικά µε µοτοποδήλατο στο οποίοεπέβαινε 67χρονο Τρικαλινό. Επί τόπου έσπευσανπεριπολικό του Αστυνοµικού Τµήµατο Πύλη καιασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Ο -σοβαράτραυµατισµένο- νεαρό µεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Τ.,όπω και ο ηλικιωµένο, για προληπτικού λόγου.Στην Καλαµπάκα καταγράφηκε ακόµα ένα αιφνίδιοθάνατο µέσα σε λίγε ώρε… Πρόκειται για τον 50χρονο Παναγιώτη Ζήση τουΓεωργίου, ο οποίο διέµενε µε την οικογένειά τουστην γειτονική πόλη και κατάγονταν από τα Χάσια.Βρέθηκε νεκρό -πιθανότατα από ανακοπή καρδιά-χθε το πρωί στο κρεβάτι από την µητέρα του. Ήτανπαντρεµένο και πατέρα δύο παιδιών.Με τον ίδιο τρόπο -και µάλλον λόγω τη ίδια αιτία-«έφυγε» από την ζωή, τα ξηµερώµατα του Σαββάτου,56χρονο Καλαµπακιώτη. Η σύζυγό του φρόντισε να µεταφερθεί αµέσω στοΚέντρο Υγεία Καλαµπάκα. Ωστόσο, εκεί, απλώ, διαπιστώθηκε ο θάνατό του.Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κεραµά, από τονΒυτουµά, παραγωγό λακών αγορών και πατέρα τουποδοσφαιριστή Φιλίππου Κεραµά, πρώην παίκτη τωνΜετεώρων και νυν του Α.Ο.Τ. Ο εκλιπών είχε άλλεδύο κόρε.Εν τω µεταξύ, λίγο πριν από τα µεσάνυχτα τουΣαββάτου, στην οδό Καστρακίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,µε κατεύθυνση από Καστράκι προ Καλαµπάκα,έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε αρχικά στοπεζοδρόµιο, στην συνέχεια σε κολόνα για νασταµατήσει, τελικά, στην είσοδο πολυκατοικία!Ευτυχώ δεν υπήρξαν τραυµατισµοί, παρά µόνονυλικέ ζηµιέ. Οι κάτοικοι τη περιοχή µιλούν για επικινδυνότητατου δρόµου...

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τρει θάνατοι σε δύοηµέρε!!! 67χρονο νεκρό σε τροχαίο δυστύχηµα στην

Μεγάρχη

50χρονο και 56χρονο «έφυγαν» ξαφνικά απ’ την ζωή

στην Καλαµπάκα

14χρονο σοβαρά τραυµατισµένο ύστερα από

σύγκρουση δικυκλιστών

Ι.Χ.Ε. «µπούκαρε» σε είσοδο πολυκατοικία!!!

Από τον Τοµέα ΕΒΕ τουΠΑΣΟΚ, σχετικά µε τοάνοιγµα των καταστηµά-

των τι Κυριακέ, εκδόθηκε ηακόλουθη ανακοίνωση:

Σε µια εποχή που τα ζητούµεναείναι : η επανεκκίνηση τη παρα-γωγή, η δηµιουργία νέου εισοδή-µατο µέσα από πραγµατικέ νέεεπενδύσει, η στήριξη των δοκιµα-ζόµενων επιχειρήσεων – ιδιαίτερατων µικροµεσαίων – και η διατήρη-ση τη κοινωνική συνοχή η Κυ-βέρνηση προωθεί ένα µέτρο πουαντιστρατεύεται όλου αυτούτου στόχου.

Ποιου εξυπηρετεί το άνοιγµατων καταστηµάτων τι Κυριακέ;

• Του εµπόρου που σύµφω-να µε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ(Ιανουάριο 2013) το 85% απάν-

τησε αρνητικά;• Του καταναλωτέ που το

διαθέσιµο εισόδηµα του έχει µει-ωθεί δραστικά;

• Το κράτο που ζητά να πλη-ρωθεί του φόρου του από αυτότο ελάχιστο διαθέσιµο εισόδηµα;

Το αίτηµα κάποιων µεγάλωνυπεραγορών δεν µπορεί να γίνε-ται δεκτό όταν δεν εκφράζει τηνυπόλοιπη κοινωνία.

Το άνοιγµα καταστηµάτων τιΚυριακέ είναι λογικό, ωφέλιµοκαι αποτελεί αίτηµα των ίδιων τωνεµπόρων µόνο για ορισµένε Κυ-ριακέ σε τουριστικέ περιοχέκαι µόνο κατά τη διάρκεια τητουριστική περιόδου.

Σε όλε τι υπόλοιπε περιπτώ-σει είναι ένα µέτρο χωρί λογική,χωρί ωφέλεια για την συντρηπτι-κή πλειοψηφία τόσο των εµπόρωνόσο και των καταναλωτών, πουβάζει σε δοκιµασία τι αντοχέτη ελληνική επιχείρηση, τωνµικροµεσαίων εργοδοτών και τωνεργαζόµενων εµπορουπάλληλωνκαι των οικογενειών του.

Σε µια οικονοµία και µια κοινωνίαπου δοκιµάζεται πρέπει – περισσό-

τερο από κάθε άλλη φορά - οι νόµοιµα να είναι αποτέλεσµα τη πραγ-µατική διαβούλευση µε του κοι-

νωνικού φορεί και κριτήριο τουτο µέγιστο ωφέλιµο αποτέλεσµαγια το σύνολο τη κοινωνία .

Όχι σε άνοιγµα τι Κυριακέλέει ο Τοµέα ΕΒΕ του ΠΑΣΟΚ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΠΟΥ∆ΑΣΤΕΣ

Αν αντιµετωπίζετε δύσκολεπροπτυχιακέ, πτυχιακέ καιΜεταπτυχιακέ εργασίε

Οµάδα Πανεπιστηµιακών Συνεργατών – Ερευνητών πουδραστηριοποιείται ερευνητικά στην περιοχή µα, αναλαµ-βάνει την υποστήριξη εκπόνηση (προπτυχιακών – πτυχια-κών – µεταπτυχιακών) εργασιών ∆ιατριβών αποκλειστικά εν-τό του πεδίου των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστη-µών σ’ όλα τα επίπεδα (θεµατολογική ανάπτυξη – µεθοδο-λογία έρευνα – επεξεργασία υλικού – κειµενική παρουσία-ση – Βιβλιογραφία κ.λπ.).

Σηµειώνεται ότι πρόκειται αποκλειστικά για υποστήριξηκαι όχι για αγοραπωλησία εργασιών – ∆ιατριβών, ενώ κάθεπιθανή αποζηµίωση προορίζεται µόνο για τι ανάγκε συνέ-χιση των ερευνών τη επιστηµονική οµάδα.

Τέλο, θεωρείται απαραίτητη η προσωπική επικοινωνία καιεπαφή, ενώ κάθε αίτηµα θα αξιολογηθεί και θα απαντηθεί.

Για επικοινωνία: κ. Γιώργο 6970 404420κα. Ρίτα 6949 728082.

Το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα

Σεµινάριο υποκριτικήµε τον Κώστα Κροµµύδα

∆ιήµερο Σεµινάριο υποκριτική µε τονΚώστα Κροµµύδα θα γίνει στα Τρίκαλαστι 27/28 Απριλίου µε τίτλο, «Βασικέαρχέ υποκριτική και σκηνική παρου-σία» από τον ηθοποιό και συγγραφέαΚώστα Κροµµύδα. Η διάρκεια του σεµι-ναρίου θα είναι δέκα ώρε και θα πραγ-µατοποιηθεί στο dance space

Σχολή Σύγχρονου Χορού Μαρία Γα-δετσάκη

Ιουστινιανού 8, 42100 ΤρίκαλαΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 69758638736937653860ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΤουΘανάση Βλάχου[email protected]

Την νέα ∆ιοίκηση και τα µέ-λη τη Ελεγκτική Επιτροπήεξέλεξαν χθε Κυριακή τα µέ-λη του Κυνηγετικού ΣυλλόγουΚαλαµπάκα για την επόµενηδιετία.Των αρχαιρεσιών οι οποίε

πραγµατοποιήθηκαν στο Πολι-τιστικό Κέντρο Καλαµπάκαπροηγήθηκε η Εκλογοαπολο-γιστική Συνέλευση κατά τηδιάρκεια τη οποία ο απερχό-µενο πρόεδρο του συλλό-γου κ. Παναγιώτη Ταµπου-ρά αναφέρθηκε στα πεπραγ-µένα τη διοίκηση του.Ειδικότερα ο κ. Ταµπουρά

αναφέρθηκε αναλυτικά σταζητήµατα εκείνα που απασχό-λησαν κατά την διάρκεια τηδιετού θητεία του απερχό-µενου ∆ιοικητικού Συµβουλίουκαι τι όποιε παρεµβάσει καιδράσει έγιναν για την επίλυ-

ση του.Ακόµη έγινε και ο οικονοµι-

κό απολογισµό µε την πα-ρουσίαση αναλυτικών στοιχεί-ων επ΄ αυτού ενώ τα παριστά-µενα µέλη οµόφωνα ενέκριναντόσο τον ∆ιοικητικό όσον καιτον Οικονοµικό απολογισµό.Σηµειώνεται ότι κατά τη

διάρκεια τη Κυριακάτικηολοµέλεια έγινε διεξοδική συ-ζήτηση από του Καλαµπακιώ-τε κυνηγού επάνω σε διάφο-ρα θέµατα που απασχολούντην κυνηγετική οικογένεια µε-

ταξύ των οποίων το θέµα τηεισφορά και ειδικότερα τουποσού που αποφασίστηκε στοπαρελθόν να πηγαίνει υπέρτου συλλόγου µε σκοπό τηνσυγκέντρωση χρηµάτων γιατην εξασφάλιση στέγη.Ακόµη συζητήθηκαν και µια

σειρά άλλων θεµάτων και κα-τατέθηκαν προτάσει και προ-βληµατισµοί τα οποία θα απα-σχολήσουν το νέο ∆ιοικητικόΣυµβούλιο µετά την συγκρό-τηση του σε σώµα.Σηµειώνεται ότι η γενική συ-

νέλευση ξεκίνησε στι 10.30και ολοκληρώθηκε µια ώρααργότερα οπότε άρχισε ηεκλογική διαδικασία η οποίαολοκληρώθηκε στι 19.00 καιαµέσω άρχισε η καταµέτρη-ση των ψηφοδελτίων για τηνέκδοση των τελικών αποτελε-σµάτων.Στην εκλογική διαδικασία

τη Κυριακή η συµµετοχή

των µελών του ΚυνηγετικούΣυλλόγου Καλαµπάκα ήτανπεριορισµένη σε σχέση µε τιπροηγούµενε φορέ και σύµ-φωνα µε τα τελικά αποτελέ-σµατα στι κάλπε προσήλθανκαι άσκησαν το εκλογικό τουδικαίωµα 426 µέλη.Τελικά µετά την καταµέτρηση

βρέθηκαν 423 έγκυραψηφο-δέλτια, ένα άκυρο και δυο λευ-

κά ενώ για το νέο διοικητικόσυµβούλιο εκλέγονται οι:Ταµπουρά Παναγιώτη,

Τσικέλη Κωνσταντίνο, Γά-τσια Αθανάσιο, ∆αλαµάγκαΓεώργιο, Μαντζαβέλα ∆η-µήτριο, Μελέτη Χρήστο καιΜπαρµπάτη Νικόλαο ενώ οταµία ω γνωστό θα διοριστείόπω προβλέπεται.Όσον αφορά τέλο την

Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγον-ται οι Μουσιαντά Γέωργιο,Τασίκα Χρήστο και ΧολέβαΙωάννη.

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 55ΤΟΠΙΚΑ

Καλό ο καιρό χθε κιαυτό ήταν… κακό για τι

κάλπε που είχε στήσει στοΕπιµελητήριο (12 µ. – 8

µ.µ.) ο ΚυνηγετικόΣύλλογο Τρικάλων, µε

σκοπό την ανάδειξη νέωνΟργάνων διετού θητεία(σ.σ. ενιαίο ψηφοδέλτιο).

«Θέλω να πιστεύω ότι, παράτι δυσκολίε που αντιµετωπί-ζουµε σήµερα, ιδιαίτερα απότου αγρότε, θα αφήσουντην δουλειά του και θα’ρθουν να κάνουν το καθήκοντου: δηλαδή, να ψηφίσουν!»,δήλωνε, στου δηµοσιογρά-φου, ο απερχόµενο πρό-εδρο του Κ.Σ.Τ. κ. ΧρήστοΡουσιαµάνη, ελάχιστα µόλιλεπτά µετά την έναρξη τηψηφοφορία. Κι αυτό που…φοβόταν συνέβη, καθώ, µέ-χρι να δύσει ο ήλιο, είχανασκήσει το εκλογικό του δι-καίωµα µόλι 651, από τα1.850 εγγεγραµµένα µέλη.Ο κ. Ρουσιαµάνη, ο οποίο

νωρίτερα είχε -µικρή έκτα-ση- φραστικό επεισόδιο µετον έτερο υποψήφιο για το∆.Σ. Κων/νο Κοτρώνη (µε γενι-κέ αναφορέ σε… ΠολιτικάΓραφεία), εξέφρασε την πίστη«πω οι προτάσει, οι οποίε

ακούσθηκαν στην διάρκεια τηΓενική Συνέλευση που προ-ηγήθηκε, τόσο από την πλευ-ρά τη απερχόµενη ∆ιοίκη-ση, όσο και απ’ όλου όσοιτοποθετήθηκαν, είναι ταυτό-σηµε. Απ’ ό,τι κατάλαβα, σή-µερα έγινε αντιληπτό πω όλοιζητάµε την ΕΝΩΣΗ! Αυτή είναικαι η πάγια θέση µα: Η ισχύεν τη ενώσει. Μόνον έτσι µπο-ρούµε να πάµε µπροστά.Επειδή στην Γ.Σ. ακούσθηκε

ότι υπάρχουν “µη βιώσιµοι Κυ-νηγετικοί Σύλλογοι”, έκανα τηνπρόταση προ το Σώµα ότιόσοι θέλουν, µπορούµε ναενωθούµε! ∆εν µα χωρίζει τί-ποτε. Μα ενώνουν πράγµατα,θέλετε από την πλευρά τουκυνηγιού, θέλετε από την µε-ριά των κυνηγών. Όσο πιοπολλοί είµαστε», κατέληξε,«τόσο περισσότερα µπορούµενα προσφέρουµε…».Οι παρόντε ενέκριναν τον

διοικητικό - οικονοµικό απολο-γισµό και τον προπολογισµόέτου 2013 (146.800 ευρώ). Οοικονοµικό απολογισµό του2012 αφήνει στο ταµείο, για τοτρέχον έτο, ποσό ύψου47.523,29 ευρώ.

Ποιοι εξελέγησανΆκυρα: 4, Λευκά: 3Για το ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜ-

ΒΟΥΛΙΟ: Ρουσιαµάνη Χρή-στο 481 ψήφοι, ΓερούκοΑθανάσιο 384, Παπαδηµητρί-ου Νέστορα 381, Γεωργολιό

Χρήστο 375, Κοσµά Γεώρ-γιο 375, Κοθρά Παναγιώτη373, Μηλίτση Πέτρο 368,Παππά Χρήστο 330. ∆ενεκλέγονται οι: Μπίχτα Ευάγ-γελο 182 και ΚοτρώνηΚων/νο 170.Για την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟ-

ΠΗ: Μπακογιάννη Χρήστο340 ψήφοι, Κωσταρέλο Γε-ώργιο 339. ∆εν εκλέγονται οι:Παληγιάννη Γεώργιο 116και Μερτσιώτη Σταύρο 73.Το 9ο µέλο (σ.σ. ταµία)

του ∆.Σ. και το 3ο µέλο τηΕ.Ε. διορίζονται.

«Μπορούµε να ενωθούµε!», το (διπλό,έµµεσο) µήνυµα προ Καλαµπάκα & Πύλη

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΧΘΕΣ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τα πιο πολλά µέλη του προτίµησαν να πάνε στο… χωράφι και όχι στην κάλπη!!Πρώτο -µε διαφορά- ο Χρήστο Ρουσιαµάνη, τελευταίο -και εκτό ∆.Σ.- ο Ντίνο Κοτρώνη

Οµόφωνα εγκρίθηκαν ∆ιοικητικό και Οικονοµικό Απολογισµό

Νέα διοίκηση στον Κυνηγετικό Σύλλογο ΚαλαµπάκαΠεριορισµένη ήταν η συµµετοχή στι Κυριακάτικε αρχαιρεσίε

66 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Εθιµοτυπικέ επισκέψει σε∆ήµαρχο και Αντιπεριφερειάρχη

Από το νέο ∆ιοικητή τη ΣΜΥ

Τον ∆ήµαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα επι-σκέφθηκε στο ∆ηµαρχείο, ο νέο ∆ιοικητή τηΣΜΥ Συνταγµατάρχη Ευάγγελο Τραγαζίκησυνοδευόµενο από τον ∆/ντή του Γραφείου∆ηµ. Σχέσεων τη ΣΜΥ Ταγµατάρχη (ΠΖ) Χαρί-λαο Αδάµο. Ο ∆ήµαρχο καλωσόρισε τον ∆ιοι-κητή στην πόλη των Τρικάλων και δήλωσε βέ-βαιο πω ο νέο ∆ιοικητή θα έχει την δυνα-τότητα να διαπιστώσει τα αισθήµατα φιλοξενίακαι φιλία που τρέφουν οι Τρικαλινοί πολίτεγια του αξιωµατικού και του σπουδαστέτη ΣΜΥ. Ο κ. Τραγαζίκη δήλωσε ευτυχή γιατην πρώτη του επίσηµη συνάντηση στα Τρίκαλαµε τον πρώτο πολίτη του ∆ήµου και µετέφερε

στον ∆ήµαρχο τι θετικέ εντυπώσει που έχειήδη αποκοµίσει από τα Τρίκαλα και του κατοί-κου τη πόλη .

Επίσκεψη στον ΑντιπεριφερειάρχηΕθιµοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρ-

χη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, πραγµατοποί-ησε την Παρασκευή 19-04-2013 ο νέο ∆ιοικη-

τή τη Σχολή Μονίµων Υπαξιω-µατικών Ταξίαρχο ΤραγαζίκηΕυάγγελο.

Στη συνάντηση η οποία πραγ-µατοποιήθηκε παρουσία των πε-ριφερειακών συµβούλων κ.κ.Γιώργου Τσίγκα, Ελένη Αργυ-ροπούλου και Χρήστου Γακό-πουλου, κυριάρχησαν θέµαταπου έχουν να κάνουν γενικά µε

το Νοµό και την πόλη των Τρικάλων, αλλά καιειδικότερα µε τη Σχολή, µε την οποία η Περιφέ-ρεια Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχη ΚώσταΑγοραστό και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικά-λων έχουν µια άριστη και αγαστή συνεργασία.

Ιδρύθηκε Πανθεσσαλικό ΣύλλογοΙδιωτικών Παιδικών Σταθµών

Οι ιδιωτικοί Παιδικοί ΣταθµοίΘεσσαλία µετά την απόφασήτου να ενώσουν τι δυνάµειτου, δηµιούργησαν τον Παν-θεσσαλικό Σύλλογο ΙδιωτικώνΠαιδικών Σταθµών(ΠΑΝΘΕ.Σ.Ι.Π.Σ).

Μετά τι εκλογέ, συγκροτή-θηκε σε σώµα το ∆.Σ. του συλ-λόγου µε:

ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: ΝΑΤΑΣΑΓΚΑΒΑΛΕΚΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΜΑΝΙΩΤΟΥ-ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ-ΥΠ. ∆ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:

ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ∆ΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΑΝ. ΜΕΛΟΣ: ΜΠΟΜΠΟΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων σα ενη-µερώνει ότι από ∆ευτέρα 22Απριλίου 2013 ξεκινά το πρό-γραµµα των επιτόπιων επισκέ-ψεων των συνεργείων υπαί-θρου για τη σύνταξη του ΟΣ-∆Ε.

Για τι επόµενε ηµέρε τοπρόγραµµα επισκέψεων έχειω εξή:∆ευτέρα 22 ΑπριλίουΠρωί -Απόγευµα: Φαρκαδό-

να, Ζηλευτή, Άγιο Βησσα-ρίωνα, Πατουλιά, Πηγή, Σερ-βωτά, Μεγάλο Κεφαλόβρυο,Πετρόπορο, Αγία Κυριακή,Χρυσαυγή, Μουριά.

Απόγευµα: Ρίζωµα.Τρίτη 23 ΑπριλίουΠρωί – Απόγευµα: Φαρκα-

δόνα, Ζηλευτή, Άγιο Βησσα-ρίωνα, Πατουλιά, Πηγή, Σερ-βωτά, Μεγάλο Κεφαλόβρυο,Πετρόπορο, Αγία Κυριακή,Χρυσαυγή, Μουριά, Οιχαλία.

Απόγευµα: Ρίζωµα, ΜεγάλαΚαλύβια.Τετάρτη 24 ΑπριλίουΠρωί – Απόγευµα: Φαρκα-

δόνα, Ζηλευτή, Φωτάδα, Γε-

ωργανάδε, Πηγή, Σερβωτά,Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Κλο-κωτό, Ταξιάρχε, Χρυσαυγή,Μουριά, Οιχαλία.

Απόγευµα: Ρίζωµα, ΜεγάλαΚαλύβια.Πέµπτη 25 ΑπριλίουΠρωί – Απόγευµα: Φαρκα-

δόνα, Φωτάδα, Γεωργανάδε,Πλάτανο, Ριζαριό, Γενέσι,Κλοκωτό, Ταξιάρχε, ∆ροσε-ρό, Μεγάρχη, Παλαιόπυργο,Οιχαλία.

Απόγευµα: Ρίζωµα, ΜεγάλαΚαλύβια.

Οι ενδιαφερόµενοι αγρό-τε κατά την προσέλευσήτου για την εξυπηρέτησήτου από τα συνεργεία τηΕ.Α.Σ. Τρικάλων θα πρέπειυποχρεωτικά να έχουν µαζίτου τα εξή δικαιολογητικά:∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΣ∆Ε

2013-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ε9 ή ΣΥΜΒΟ-

ΛΑΙΟ που αποδεικνύει την νό-µιµη κατοχή του αγροτεµαχί-ου (υποχρεωτικό).

-ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (Φωτοτυπία

1η σελίδα).-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Φωτοτυπία).-ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΡΤΕΛΕΣ

(πρωτότυπα και φωτοτυπίε)Σιτάρι Σκληρό – Βαµβάκι- Κα-πνό – Ζαχαρότευτλα.

-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ-ΣΗΣ (φωτοτυπία), (υποχρεω-τικό).

Η αναγραφή του ΑΦΜ ιδιο-κτήτη και ενοικιαστή είναιαπαραίτητη.

-ΜΗΤΡΩΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (φωτοτυ-πία).

-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ-ΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣΣΥΝΤΑΞΙΟ∆ΟΤΗΣΗΣ (Φωτο-τυπία).

-ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΟΓΑ (Φωτοτυ-πία).

-ΑΜΚΑ (11ψηφία).Για οποιαδήποτε διευκρίνη-

ση µπορείτε να απευθύνεστεστα συνεργεία υπαίθρου πουθα βρίσκονται στα χωριά σαή στο τηλέφωνο: 24310-22911.

Από συνεργεία τη ΕΑΣ Τρικάλων

Αρχίζει η σύνταξητου ΟΣ∆Ε για το 2013

Το πρόγραµµα επισκέψεων στα χωριά

Από τον ∆ήµο Τρικκαίων

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝτη ∆ΩΡΕΑΣ Κων/νου ΜπούλµπουΘα βοηθηθούν αρκετά άτοµα µε κινητικά προβλήµατα

Παρέµβαση του βουλευτή Ν. Τρικάλων τηΝ.∆. κ. Κώστα Σκρέκα, στα πλαίσια τουανοιχτού διαλόγου του κόµµατο ενόψει του9ου Τακτικού Συνεδρίου. Ο Τρικαλινό βου-λευτή βρίσκεται συνεχώ σε επαφέ µε στε-λέχη και ανθρώπου τη βάση του κόµµα-το, µια και έχει αναλάβει επικεφαλή τηΕπιτροπή Πολιτική και Προγράµµατο τηΝ.∆..

Μέσα από τη θέση του αυτήκαλείται να διαµορφώσει τηνπολιτική πρόταση τη Νέα∆ηµοκρατία για τι επόµενεδεκαετίε. Ο κ. Κ. Σκρέκα σεδήλωσή του σηµειώνει πω «ησυγκυρία είναι εξαιρετικά δύ-σκολη και κρίσιµη και αυτή τηστιγµή τα κόµµατα, πολύ δεπερισσότερο η Νέα ∆ηµοκρα-

τία, καλούνται µε σοβαρότητα και υπευθυνότη-τα, µε τολµηρέ αλλαγέ όπου είναι απαραίτη-το, να εγγυηθούν τη µετάβαση στη νέα εποχή.Μέσα από ένα ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο εί-µαι βέβαιο πω η Ν.∆. θα πετύχει µε το Συνέ-δριό τη αυτό το στόχο και θα αποτελέσει τηνεγγυήτρια πολιτική δύναµη για σταθερότητακαι προκοπή στον τόπο µα».

Στη προσυνεδριακή διάσκεψητη Ν.∆. στη Λάρισα, ο Κ. Σκρέκα

Ο ∆ήµο Τρικκαίων δέχθη-κε πριν από λίγε µέρε µιασηµαντική δωρεά από τονσυµπολίτη γιατρό επιχειρηµα-τία κ.Κώστα Μπούλµπο.

Η δωρεά αυτή αφορά σε εί-δη που διευκολύνουν και υπο-βοηθούν άτοµα µε κινητικάπροβλήµατα.

Ο κ. Κώστα Μπούλµποµετά την επίσκεψη που πραγ-µατοποίησε η κα Βασιλική Κά-κλα , ω Αντιδήµαρχο στηνΠόλη CASTROP RAUXELLστη Γερµανία, την άνοιξη πουµα πέρασε, δεσµεύθηκε µε-ταξύ των άλλων και για τηναποστολή αυτών των ειδών.Στη συνέχεια επισκέφθηκε καισυζήτησε µε το ∆ήµαρχο κ.Χρ. Λάππα προκειµένου ναπραγµατοποιηθεί και η αδελ-φοποίηση του ∆ήµου Τρικ-καίων µε το ∆ήµο τη πόληCASTROP RAUXELL και απέ-στειλε προ λίγων ηµερών ταείδη για τα οποία είχε ενηµε-ρωθεί η κα Κάκλα µε την απο-στολή και του σχετικού κατα-λόγου.

Η δωρεά αυτή παρελήφθηαπό υπαλλήλου του ∆ήµουΤρικκαίων και θα αποφασιστείαπό την Εκτελεστική Επιτροπήτου ∆ήµου η διανοµή των ει-δών σε φορεί και άτοµα τη

πόλη µε κινητικά προβλήµατα.Η κα Κάκλα δήλωσε για την

δωρεά: «Ευχαριστούµε τονσυµπατριώτη και πατριώτη, φί-λο Κώστα Μπούλµπο. Η δω-ρεά του θα ανακουφίσει αρκε-τού συµπολίτε που χρει-άζονται τα είδη αυτά και αδυ-νατούν να τα προµηθευτούν

λόγω του υψηλού του κό-στου. Τον διαβεβαιώνουµεότι οι χρήστε αυτή τη δω-ρεά θα είναι άτοµα πουπραγµατικά τα έχουν ανάγκη.Η πράξη του δείχνει το µεγα-

λείο των Ελλήνων τη ∆ιασπο-ρά και την ουσιαστική βοή-θεια στον τόπο του, σε τού-τε τι δύσκολε µέρε. Ευχα-ριστώ και προσωπικά το φίλοΚώστα, του εύχοµαι από ψυ-χή υγεία και να τιµάει την Ελ-λάδα και τον τόπο του µε τηνδραστηριότητα του».

Τα νέα συλλογικά Όργανα εξέλεξεχθε το Σωµατείο Οδηγών Φορτηγών

Αυτοκινήτων Ν. Τρικάλων. Οιαρχαιρεσίε πραγµατοποιήθηκαν στο

Εργατικό Κέντρο τη πόλεώ µα, απότι 9.30 π.µ. έω τι 3 µ.µ. Η

διαδικασία, που έγινε παρουσία τηπροέδρου του Ε.Κ.Τ. κα. Ντίνα

∆ήµα, κύλησε οµαλά, ενώ ηπροσέλευση στην κάλπη υπήρξε

ικανοποιητική.

Ειδικότερα, επί συνόλου 130 εγγεγραµ-µένων µελών άσκησαν το εκλογικό τουδικαίωµα 77. Τόσα ήταν και τα έγκυρα ψη-φοδέλτια.

Εξελέγησαν:Για το (5µελέ) ∆.Σ.: Απόστολο Ζω-

γράφο (απερχόµενο πρόεδρο) 62ψήφοι, Γιώργιο Τσιώκο (54), ΘεόδωροΠαχή (40), Βασίλειο Κουβάτα (35) καιΑπόστολο Σελιώνη (32). ∆εν κατάφεραννα κόψουν το νήµα οι Χρήστο Τζιαµαλή(32) και Ιωάννη Τσιλιώνη (16).

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι: Αν-τώνιο Παπαδόπουλο, Κων/νο Χατζηγε-ωργίου και Στέργιο Χύµα.

Αντιπρόσωποι του Σωµατείου στοΕ.Κ.Ν.Τ. οι: Απόστολο Ζωγράφο, Βασί-λειο Κουβάτα, Χρήστο Τζιαµαλή καιΓεώργιο Τσιώκο & Αντιπρόσωπο τηΟµοσπονδία ο Απόστολο Ζωγράφο.

Το νεοκλεγέν ∆.Σ., που θα έχει 3ετή θη-τεία, πρόκειται να συγκροτηθεί σε Σώµαεντό τη τρέχουσα εβδοµάδα.

Στι προτεραιότητε τη νέα ∆ιοίκη-ση, όπω δήλωσε στον “δ” ο κ. Ζωγρά-φο, είναι «σε µια περίοδο όπου η ανεργίαστον κλάδο µα και σε τοπικό επίπεδοπλησιάζει το 90%, να πιέσουµε, µαζί µετην πρόεδρο του Ε.Κ.Τ. κα. Ντ. ∆ήµα, τοναντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχα-λάκη και τον περιφερειάρχη Θεσσαλία κ.Κ. Αγοραστό, ώστε να πιάσουν δουλειάόσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελ-φοι στα έργα του Ε-65, που ξεκινούν αµέ-σω µετά το Πάσχα».

77∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Πατάει γκάζι» µε νέα∆ιοίκηση για τον Ε-65!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ο∆ΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ποιοι θα είναι στο… τιµόνι για την επόµενη 3ετία

Η έκθεση µε δηµιουργίε (ζωγραφική, κόσµηµα, χειροτε-χνίε) τη Ελένη Κακαγιάννη – Σαλέπη και τη Τζίνα Κου-τανίτη, στον Μύλο Ματσόπουλου, που εγκαινιάσθηκε το από-γευµα του Σαββάτου (20/4, 19:30), πληµµύρισε από νωρί µε…αµέτρητε παρουσίε: επώνυµε και µη. Η διαρκή προσέ-λευση “παραβίασε” το ωράριο και οι πόρτε έµειναν ανοιχτέµέχρι τα µεσάνυχτα!!! Τα… απειράριθµα εκθέµατα, τα οποία“δένουν” µοναδικά µε το χώρο, είλκυσαν βλέµµατα και… ξύ-πνησαν ενδιαφέροντα!!

«”Γιατί” µαζί…»«Είναι η έβδοµη φορά που εκθέτω, αλλά η πρώτη προσωπι-

κή -οι προηγούµενε ήταν µε τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγρά-φων. Πώ αποφασίσαµε να κάνουµε, από κοινού έκθεση, µετην Τζίνα; Μένουµε γειτονιά, έχουµε τι ίδιε ανησυχίε, ταίδια ενδιαφέροντα. Κουβεντιάζοντα, δηµιουργώντα, το πή-ραµε απόφαση!

Σε ό,τι µε αφορά, εκθέτω πίνακε ζωγραφική, κοσµήµατα

& κατασκευέ από µέταλλο, φωτιστικά, αλλά και ψηφιδωτά.Μια δουλειά περίπου δύο ετών, ανάµεσά του, βέβαια, και ταπρώτα µου έργα ω ζωγράφου. Είναι τόσα πολλά και τόσο εν-διαφέροντα που νοµίζω πω όποιο έλθει, θα φύγει µε αρκε-τέ και καλέ εντυπώσει…», δήλωσε, στον “δ”, η κα. Ελ. Κα-καγιάννη – Σαλέπη.

«Είναι η πρώτη φορά που παίρνω µέρο σε έκθεση», είπε, απότην πλευρά τη, η -ρουµανική καταγωγή- κα. Τζ. Κουτανίτη.«Το κάνουµε», εξήγησε, «για τον εαυτό µα και, φυσικά, για τοκοινό διότι δηµιουργούµε ωραία πράγµατα και θέλουµε να ταγνωρίσουν όλοι οι Τρικαλινοί/-έ. Έκανα πολλά χρόνια αγιο-γραφία γι’ αυτό και µεταξύ των έργων µου έχω δυο – τρία κοµ-µάτια. Οι δηµιουργίε µου είναι σε µοντέρνο στυλ. Περιµένου-µε του συµπολίτε να ’ρθουν και να δουν την δουλειά µα…».

Με µια λέξη…Τι δύο καλλιτέχνιδε παρουσίασε η δηµοσιογράφο κα. Λέ-

λα Κατεχάκη. Η οποία, µε λίγα λόγια, τα… είπε όλα: «Θα αρχί-σω και θα ολοκληρώσω µε µια λέξη µόνο. Είναι αυτό που διέ-γνωσα ότι έχουν οι δυο κυρίε – εκθέτε: ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. Αυτή εί-ναι η λέξη που ζητάµε στην εποχή µα. Η ειλικρίνεια από τηνµεριά των δηµιουργών όταν ασχολούνται µε την Τέχνη. Στηνπροκειµένη περίπτωση, εδώ στον Μύλο Ματσόπουλου και στηνέκθεση που εγκαινιάζεται σήµερα, είναι εµφανέ ακόµα και σεανθρώπου, οι οποίοι δεν είναι ειδήµονε τη Τέχνη. Μπορούννα διακρίνουν την ειλικρίνεια χωρί καµιά δυσκολία!…».

Ο Αρτέµη Αρκουµάνη, µέλο του Συλλόγου ΤρικαλινώνΖωγράφων µε σπουδέ στη Θεατρολογία και την Μουσική, τα-ξίδεψε µελωδικά -ευγενώ προσφερθεί- µε το φλάουτό τουτου επισκέπτε… Το παρόν έδωσαν, µεταξύ άλλων, ο βου-λευτή τη Ν.∆. κ. Ηλία Βλαχογιάννη, ο πρώην υφυπουργόκ. Νίκο Λέγκα, ο πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Τρικ-καίων κ. ∆ηµοσθένη Μάντζαρη, ο τέω αντινοµάρχη κ. Νί-κο Κατσιάνη, κ.ά.

Η έκθεση (σ.σ. στο ισόγειο του Μύλου) θα διαρκέσει έω τι29 Απριλίου 2013. Ώρε λειτουργία: 11:00 -14:00 και 17:30 -22:00. Είσοδο ελεύθερη.

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ∆ΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ/-Η

Ειλικρινεί δηµιουργίε!!Ζωγραφική, κόσµηµα, χειροτεχνίε από δύο -ευφάνταστε- κυρίε: την Ελένη Κακαγιάννη – Σαλέπη καιτην Τζίνα Κουτανίτη, στον Μύλο Ματσόπουλου

Από το υπουργείο Εσωτερικών για υποχρέωση τουµέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου

Υπενθύµιση γιαασυνέπεια στον ∆ήµαρχοΚαλαµπάκα!∆εν απέστειλε τα οικονοµικά στοιχεία στον «ΚεντρικόΚόµβο ∆ιαλειτουργικότητα»

Του Θανάση Βλάχου[email protected]

Ασυνεπή είναι ο ∆ήµαρχο Καλαµπάκα όπω και άλλοι συνά-δελφοί του ανά την επικράτεια, αναφορικά µε την υποχρέωση νααποστείλει οικονοµικά στοιχεία του ∆ήµου στον «Κεντρικό Κόµβο∆ιαλειτουργικότητα». Αυτό προκύπτει βάσει µηνύµατο που έλαβεµέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου από το υπουργείο Εσωτερικώνπου του υπενθυµίζει την εν λόγω υποχρέωση του.

Συγκεκριµένα και σύµφωνα µε το υπ’ αριθ. πρωτ. 15080/16-4-2013(επείγον) έγγραφο του υπουργείου «...το σύνολο των απαιτούµενωνστοιχείων που αφορούν στου µήνε Ιανουάριο και Φεβρουάριο2013, ήδη θα έπρεπε να έχουν διατεθεί προ άντληση από τονΚ.Κ.∆. και να µην εντοπίζονται ελλείψει που παρακωλύουν την πλή-ρη λειτουργία του Κ.Κ.∆., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη µε-τάβαση στο συγκεκριµένο σύστηµα παρακολούθηση.

»Κατόπιν τούτων, παρακαλούµε όπω προβείτε άµεσα στι απα-ραίτητε ενέργειε για τη διάθεση των εν λόγω στοιχείων στονΚ.∆.∆., καθώ επίση και των οικονοµικών στοιχείων έτου 2012 πουτυχόν δεν έχετε καταχωρήσει, καθώ η απουσία µέρου ή συνόλουτων οικονοµικών στοιχείων από τον κόµβο δύναται να επισύρει τιπροβλεπόµενε από τη νοµοθεσία κυρώσει.

»Σχετικά, υπενθυµίζουµε ότι για τη µη διάθεση ή καθυστέρηση διά-θεση του συνόλου ή µέρου των οικονοµικών στοιχείων στον κόµβο,εφαρµόζονται κατά περίπτωση οι κυρώσει που ορίζονται στο άρθρο7 τη υπ’ αριθµ. 74712/29-12-2010 (ΦΕΚ 2043 Β΄ 30-12-2010) απόφα-ση του Υπουργού Εσωτερικών (παρακράτηση τη µηνιαία τακτικήεπιχορήγηση από του Κεντρικού Αυτοτελεί Πόρου , πρόστιµο επίτων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικέ κυρώσει)...».

Ενδιαφέρουσα ηµερίδα χθε στην Πύλη

«Ψυχοκοινωνικέ∆ιαστάσει στο ΣχολικόΠεριβάλλον»Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων του∆ηµοτικού Σχολείου Πύλη

Πραγµατοποιήθηκε χθε Κυριακή στι 11 το πρωί στην αίθου-σα του ∆ηµαρχείου Πύλη ηµερίδα µε θέµα «Ψυχοκοινωνικέ∆ιαστάσει στο Σχολικό Περιβάλλον».

Το θέµα ανέπτυξαν οι ειδικοί επιστήµονε Οικονόµου Αχιλλέ-α (ψυχίατρο), Οικονόµου Λαµπρινή (ψυχολόγο) και η εκπαι-δευτικό Πασχάλη Χριστίνα.

Παρόντε ήταν µαθητών γονεί καθώ και ο ∆ιευθυντή του∆ηµοτικού Σχολείου Πύλη κ. Τεντολούρη Χρήστο και η ∆ιευ-θύντρια του Νηπιαγωγείου Πύλη κ. Ελένη Κολέτσιου.

Α.Τ

Ο Φιλολογικό, Ιστορικό,Λογοτεχνικό Σύνδεσµο(Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) έκανε ένα… διαλε-χτό πασχαλινό δώρο στουΤρικαλινού: το απόγευµα τουΣαββάτου (19:30, 20/4), στοΠνευµατικό Κέντρο του ∆ήµουΤρικκαίων, διοργάνωσε, µεαπόλυτη επιτυχία, µεγάληµουσική - καλλιτεχνική εκδή-λωση αφιερωµένη σε σπου-δαίου Έλληνε συνθέτε…

Πρόγραµµα

Το ιδιαιτέρω φροντισµένοπρόγραµµα διελάµβανε τρα-γούδια των Μάνου Χατζιδάκι,Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λο˙-ζου, Σταύρου Κουγιουµτζή,

Τερψιχόρη Παπαστεφάνου,J. Arcadelt, W.A. Mozart, L.MacKenney, P. Attaignant, αλ-λά και ∆ηµοτικά (Μήλο µουκόκκινο, Η Γερακίνα). Προσθέ-τω, ποιήµατα – κείµενα τωνΤάσου Λειβαδίτη, ΑλκυόνηΠαπαδάκη, Τάσου Πλαστήρα,Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Χατζη-δάκι.

Εµφανίσθηκαν, κατά σειράν,δύο αξιόλογε χορωδίε, µιαπαλιά (µε µεγάλε διακρίσει)και µια καινούργια (µε θετικό-τατε κριτικέ). Και δη:

Στο πρώτο µέρο η Χορω-δία του Σωµατείου “Φίλοι τουΜουσείου Βυζαντινού Πολιτι-σµού” Θεσσαλονίκη (µικτή µε

65 χορωδού – δηµιουργήθη-κε τον Μάιο του 2010), υπότην διεύθυνση τη Ελισάβετ∆εµίρογλου - συνοδεία εννεα-µελού ορχήστρα: ΦοίβοΦίλκα πιάνο, Γιάννη Λαγκού-ση µπουζούκι, Ντίνα Σαρατζήτσέλο, Παύλο Γαρέφη φυ-σαρµόνικα, ∆ήµητρα Χατζό-γλου κρουστά, Βίκυ Φραντζή,Ντίνα Σαρατζή, Τάσο Πλα-στήρα, Άγγελο Σακάλογλουτραγούδι. Απαγγελία: ΚαίτηΧρονοπούλου, Τάσο Πλαστή-ρα. Βίντεο – αφιέρωµα, εικό-νε – σχόλια: Παύλο Γαρέ-φη.

Στο δεύτερο µέρο η ∆ηµο-τική Χορωδία Τρικάλων (µικτή,a capella – ιδρύθηκε το 1976):

διηύθυνε η κα. Ελένη Ζιάκα, ηοποία έπαιξε πιάνο. Συνόδευσεστην κιθάρα ο Ζήνων Γώγα.

Χαιρετισµοί

Στην έναρξη τη βραδιάαπηύθυναν χαιρετισµού ο γε-νικό γραµµατέα τουΦ.Ι.ΛΟ.Σ. κ. Ηλία Κεφάλα -εκµέρου τη ∆ιοίκηση- και ηδηµοτική σύµβουλο κα. Βά-σω Κάκλα, για λογαριασµότου ∆ηµάρχου Τρικκαίων. Οπρόεδρο του Συνδέσµου κ.Θεόδωρο Νηµά δήλωσε ικα-νοποιηµένο από την «µεγάληπροσέλευση του κόσµου», εκ-φράζοντα, παραλλήλω, τηβεβαιότητα ότι «όλοι έφυγανευχαριστηµένοι!».

Γιορτή κρασιού στο κελάριΠεργαντή στην Πύλη

Το «ΚΕΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ» το οποίο βρίσκεται δίπλα στην τα-βέρνα «Στροφιλιά» επί τη Ε.Ο. Τρικάλων Άρτα, διοργάνωσεχθε Κυριακή στι 12 το µεσηµέρι γιορτή κρασιού, όπω κάνεικάθε χρονιά.

Όπω ήταν φυσικό µαζεύτηκαν αρκετοί γνωστοί και φίλοι πουείχαν την ευκαιρία να δοκιµάσουν τι νέε γεύσει τη φετινήχρονιά και να ευχηθούν στον ιδιοκτήτη και παραγωγό κρασιούκαι τσίπουρου τον κ. Αχιλλέα Περγαντή, καλέ δουλειέ.

Ο κόσµο εντυπωσιάστηκε από τι γεύσει του οίνου (λευ-κού,ροζέ,ηµίγλυκου, ερυθρού) καθώ και από το υπέροχο τσί-πουρο.

Οι παρευρισκόµενοι γνώρισαν από κοντά και τα υπέροχαπαραδοσιακά και βιολογικά προόντα που πρόσφερε το «ΚΕ-ΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ» στου φίλου και πελάτε του.

Ανάµεσα στου δεκάδε φίλου που συµµετείχαν σ’αυτή τηγιορτή-θεσµό πλέον για την Πύλη και την οικογένεια Περγαν-τή «εντοπίσαµε» και του βουλευτέ κ.κ. Ηλία Βλαχογιάννη καιΚώστα Σκρέκα, τον δήµαρχο Πύλη κ. Κώστα Κουφογάζο, τονπρόεδρο του ∆.Σ. Τρικκαίων κ. ∆ηµοσθένη Μάντζαρη, τον αν-τιδήµαρχο Τρικκαίων κ. Θεόδωρο Σπανό, τον πρόεδρο τουΕπιµελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο, τον πρώην δή-µαρχο Τρικκαίων κ. Κώστα Παπαστεργίου κ.ά.

Αλέξανδρο Τζήµα

88

CMYK

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Του Θανάση Βλάχου[email protected]

Εξόρµηση για την καθαριό-τητα του χώρου στον ΆηΓιώργη πραγµατοποίησαν τοπρωί τη Κυριακή κάτοικοιτη ∆ιάβα προκειµένου ναείναι έτοιµο για την φετινήπρωτοµαγιά.

Από νωρί το πρωί άνθρω-ποι κάθε ηλικία έχοντα τα

απαραίτητα εργαλεία ξεκίνη-σαν την επιχείρηση σκούπαµε πολύ κέφι και µεράκι στονγραφικό χώρο που βρίσκεταιέξω από τη ∆ιάβα στο δρόµοπρο Κοροµηλιά και λίγο πριντο µεσηµέρι είχαν ολοκληρώ-σει το έργο του. Τα χορτάριακαι ότι άλλο είχαν κλείσει τοσυγκεκριµένο χώρο καθαρί-στηκαν και είναι πλέον έτοιµονα υποδεχτεί εκατοντάδε επι-

σκέπτε ανήµερα τη γιορτήτου Αγίου αλλά και την πρωτο-µαγιά όπω κάθε χρόνο το συ-νηθίζουν καθότι προσφέρεταιγια χαλάρωση µέσα στο φυσι-κό περιβάλλον.

Αφού η επιχείρηση «σκού-πα» ολοκληρώθηκε οι ∆ιαβίτεµικροί και µεγάλοι που συµµε-τείχαν σε αυτή, έσπευσανπρώτοι να απολαύσουν τηνοµορφιά του χώρου και τηνχαλάρωση µε ένα καλό φαγο-πότι που ετοίµασαν επί τόπου.

Αναµφίβολα πρόκειται γιαµια καθόλα αξιέπαινη πρωτο-βουλία που οι κάτοικοι τη ∆ιά-βα κάθε χρόνο συνηθίζουν νααναλαµβάνουν καταδεικνύον-τα µε τον πλέον απλό τρόποτην αγάπη για τον τόπο τουκαι του αξίζουν πραγµατικάσυγχαρητήρια ενώ το παρά-δειγµα του αποτελεί φάροφωτεινό για πολλού.

Από κατοίκου του χωριού ενόψει τη πρωτοµαγιά

Επιχείρηση σκούπα στον Αη Γιώργη τη ∆ιάβαΤην Κυριακή το πρωί και ολοκληρώθηκε µε φαγοπότι

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έκανε το καλύτερο «πασχαλινόδώρο» στου φίλου του!!!

∆ύο χορωδίε επί σκηνή, εξαιρετικέ ερµηνείε, δυνατό χειροκρότηµα

99∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

CMYK

Γνωρίζει και ο ίδιο ότι είναιάλλο πράγµα η κατάθεση από-ψεων στον εσωκοµµατικό διάλο-γο -ακόµη και όταν αυτό ο διά-λογο ξεπερνάει κάποια όρια-και άλλο πράγµα η δηµόσιαυπονόµευση του κόµµατο αλλάκαι των µελών του. Η ενέργειάτου αυτή δεν µπορεί παρά ναυποκινήθηκε λόγου προσωπι-κή προβολή και εµπάθεια.Θέλουµε λοιπόν να διαµηνύ-

σουµε προ κάθε κατεύθυνσηότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουµε ού-τε θα αποκτήσουµε πολιτευτέπου η ενασχόλησή του µε τηνπολιτική θα εξαντλείται σε πα-ρεµβάσει προσωπική ανάδει-ξη. Φυσικά δεν µπορούµε ναελέγχουµε κάθε δηµοσιογράφογια του τίτλου που βάζει είτεσε τηλεοπτικέ εκποµπέ είτε

στον έντυπο τύπο. Επιστρέφου-µε την «καταγγελία» στον κ. Στα-µόπουλο που θέλησε να εκµε-ταλλευτεί µε τον χειρότερο δυ-νατό τρόπο ένα γεγονό που δενθα µπορούσε να είναι ελεγχόµε-νο από του συντρόφου µα.Α δούµε, όµω, τι κόµµα χτί-

ζουµε αλλά και α θυµηθούµεπού βρισκόταν ο καθένα απόεµά πριν τι εκλογέ.1. Τότε που η µοναξιά του 5%

έκανε πιο σκληρή και πιο δύσκο-λη τη µάχη, τότε που ο κ. Σταµό-πουλο ήταν απέναντι από τονΣΥΡΙΖΑ µε δηµόσιε τοποθετή-σει του, κάποια µέλη του τοπι-κού ΣΥΡΙΖΑ επέλεγαν να συνεχί-σουν να δίνουν αυτή τη µάχηανιδιοτελώ, γιατί δεν γνώριζαντην έκβασή τη.2. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

δεν φτιάχνεται από παλιού καινέου από θνητού και «αθάνα-του». Φτιάχνεται µε γνώµονατην καλύτερη δυνατή εκπροσώ-πηση και το καλύτερο δυνατόαποτέλεσµα. Με τον ίδιο τρόποεπιλέχθηκαν οι σύντροφοι πριντι εκλογέ. Πληροφορούµε τονκ. Σταµόπουλο ότι το ψηφοδέλ-τιο του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίστηκε µε-τά από διάλογο και µε δηµοκρα-τικέ διαδικασίε. Λυπούµαστεπου δεν το πιστεύει, που δεν θέ-λει να το καταλάβει, που δεν τογνωρίζει, µια και ήταν απώναπό όλε τι διαδικασίε. Ίσωκρίνει εξ ιδίων από τη συµµετο-χή του στα «κινήµατα» που οίδιο αποτελεί απαράτ.3. Μετά τι εκλογέ δεν ξεχω-

ρίζουµε του συντρόφου µασε αυτού που βγαίνουν πρώτοικαι σε αυτού που βγαίνουν τε-λευταίοι. Θα έπρεπε ο «αγωνι-στή» κ. Σταµόπουλο να τογνωρίζει και αυτό ανάµεσα σεάλλα που έµαθε στην αριστερά.Όπω επίση θα έπρεπε να γνω-ρίζει ότι οι υποψήφιοι βουλευτέτου ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν προσωπι-κή µάχη κατάκτηση µια καλή

θέση.4. Πράγµατι µετά τι εκλογέ

παρουσιάστηκαν προβλήµαταστη λειτουργία τη οργάνωση.Στον εσωκοµµατικό µα διάλογοπου ακολούθησε δόθηκαν οιαπαραίτητε διευκρινίσει καιεξηγήσει. Η επαναφορά τουθέµατο αυτή τη στιγµή εκτόαπό ζηµιά στην οργάνωση δηµι-ουργεί και ερωτηµατικά για τιπραγµατικέ προθέσει του κ.Σταµόπουλου. Κυρίω δηµιουρ-γεί ερωτηµατικά για το αν λει-τουργεί αυτοβούλω ή βρίσκε-ται σε υπηρεσία.Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν µπορεί

να έχει καµία σχέση µε πολιτευ-τέ, πολιτικέ καριέρε, κοµµα-τάρχε και βουλευτικά γραφεία.Σίγουρα όµω δεν µπορεί ναέχει σχέση ούτε µε «αγωνιστέσφραγίδε», που νοµίζουν ότιµπορούν να είναι τιµητέ τωνπάντων. ∆εν θα επανέλθουµε µεοποιοδήποτε τρόπο σε αυτή τησυζήτηση.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει να ασχο-

ληθεί µε πολύ σοβαρότεραπράγµατα από τι µικρότητετου καθενό.

1010 ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτευτέ δεν έχουµε!Υπονοµευτέ όµω;

ΟΟρφέα Περίδη ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν εµφα-νίζεται πολύ συχνά. Όποτε το κάνει όµω είναι µια σηµαντι-κή κίνηση. Πόσο µάλλον όταν οι εµφανίσει του δεν περιο-ρίζονται µόνο στην Αθήνα. Όπω τώρα, που ξεκινάει ουσια-

στικά µία περιοδεία ανά τηνΕλλάδα µαζί µε δύο νέουκαλλιτέχνε τραγουδοποι-ού. Την Εύα Ατµατζίδου(ακουστική και ηλεκτρική κι-θάρα, µπουζούκι µαντολίνοκαι τραγούδι) και τον Αλέξαν-δρο Ιακώβου (βιολί, τραγού-δι). Μαζί του θα είναι η ΉλιαΘέµελη (Κρουστά – Τραγού-δι)Με τελευταίο προσωπικό

του δίσκο Ονειροπόλων Μόχ-θοι, πριν από περίπου δύοχρόνια, παρουσίασε τραγού-

δια γραµµένα για του µήνε του χρόνου. Στι ζωντανέ εµ-φανίσει τελευταία ξεχωριστή πρόταση ήταν η συνύπαρξήτου µε του Human Touch.Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαµόρφωση του ήχου των

90s. Έχει γράψειπολλά τραγούδιαπου όµω οι περισ-σότεροι δεν ξέρουνότι είναι δικά του(“Φωτοβολίδα”,“Φεύγω”, “Ζηλεύειη νύχτα”, “Αµερικά-νικα”, “Τα Μέγαρα”,“Αχ να σε δω”, “Κά-τι µου κρύβει”,”OΡοµπέν των καµέ-νων δασών”, “Εθνικό Έλλειµµα” και πολλά άλλα). Κλασικήπερίπτωση δηλαδή ανθρώπου που δεν του αρέσει η αυτο-προβολή. Η σεµνότητα τη τέχνη του είναι ένα από τα βα-σικά χαρακτηριστικά του. Το ίδιο θα µπορούσαµε να πούµεκαι για την απλότητά και την αγάπη που έχει δείξει τόσαχρόνια στο τραγούδι είτε ω µονάδα είτε µέσα από συνερ-γασίε κυρίω επί σκηνή µε οµότεχνού του.ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.30µµΕΙΣΟ∆ΟΣ 12 ΕΥΡΩ,ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 ΕΥΡΩΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974816991

Το Σάββατο 27 Απριλίου

ΟΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙ∆ΗΣΣΤΟ ΑΕΡΙΝΟ

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΤΗΣ … ΜΑΝΩΛΑ∆ΑΣ.Με µεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη συµµετεί-

χαν οι χριστιανοί στον Ακάθιστο Ύµνο, που ονοµάζεται και΄΄Χαιρετισµοί τη Παναγία΄΄. Ευτυχώ που η µάνα τη ορθο-δοξία παραµένει στη ψυχή και στη ζωή µα ω η Μάνα τωνκατατρεγµένων, των φτωχών, των απελπισµένων, των πονε-µένων και των πιστών. Το ΄΄Χαίρε΄΄ είναι προσευχή ταυτόχρονακαι χαιρετισµό στην Υπεραγία Θεοτόκο, τη βοήθεια τη οποί-α όλοι µα επιζητούµε µε αναστεναγµό στι δύσκολε στιγ-µέ τη ζωή µα λέγοντα ΄΄Αχ… Παναγία µου΄΄.Και ενώ ο χώρο τη ψυχή τη Παναγία είναι ο καθαρό,

ο αµόλυντο, η πηγή η ακένωτο και χαρά δοχείο, ο χώροτη κοινωνία µα είναι βρώµικο, απελπιστικό, ακατάλλη-λο και τρισάθλιο. Η Απανθρωπιά τη Μανωλάδα δείχνειπεντακάθαρα πω ο βίο µα έχει βαθύτατα επηρεαστεί απότη µικρόψυχη µιζέρια, από υποκριτική διάθεση, από ανυπα-κοή στο Θεό, από υπέρµετρο εγωισµό και από τάση για εκ-µετάλλευση συνανθρώπων µα.Ζούµε καθηµερινά γεγονότα που δεν µπορούσαµε να τα

φανταστούµε εδώ και µερικέ δεκαετίε.Τροµοκρατικέ οργανώσει χτυπούν τυ-φλά ανυποψίαστου πολίτε, παρανο˳κοίκαι τρελοί σπέρνουν το θάνατο σε εκδη-λώσει τοπική ή παγκόσµια εµβέλειακαι γενικά διαπιστώνουµε πω όσο οι στέ-γε των σπιτιών µα ήρθαν πολύ κοντά,τόσο πολύ µακριά έχουν ξεφύγει οι ψυ-χέ µα.Η ντροπή τη Μανωλάδα έχει δύο µη-

νύµατα.Πρώτα ότι ο ρατσισµό και η δουλεία

συνεχίζεται όπω γίνονταν καιστου Αρχαίου Χρόνου. Το δεύ-τερο µήνυµα είναι για εσωτερικήσχέση και συζήτηση και αφορά τηµεταναστευτική πολιτική τη χώ-ρα µα, που είναι ανύπαρκτη εδώκαι σαράντα χρόνια. Όλοι γνώριζαν

το έντονο πρόβληµα και οι µεν δεν έπαιρναν µέτρα για το…περίφηµο ΄΄πολιτικό κόστο΄΄ ενώ οι δε εκµεταλλεύονταν τοθέµα πολιτικά µε επικοινωνιακού τρόπου.Σήµερα ένα πράγµα είναι σίγουρο, πω οι εικόνε που έπαι-

ξαν σταΜΜΕ τη υφηλίου είναι πολύ άσχηµε για τη δηµοκρα-τία και τον πολιτισµό µα και πολύ κακέ για την οικονοµία καιτον τουρισµό. Μέχρι πρόσφατα είχαµε τα ηνία τη ∆ιαφθορά,τη ∆ιαπλοκή και το στήσιµο του πολιτικού και οικονοµικού κα-τεστηµένου. ∆εν είχαµε ∆ηµοκρατία, αλλάΟλιγαρχία που εκµε-ταλλεύονταν τα δέκα εκατοµµύρια πολιτών αυτή τη γή.Το γεγονό τη Μανωλάδα είναι ανατριχιαστικό και απάν-

θρωπο και δεν έχει καµία σχέση µε την ορθόδοξη πίστη µασε όλο του το φάσµα. Μακάρι αυτή ΄η ντροπή΄ να µη κρατήσειµόνο τρεί ηµέρε, γιατί τόσο λίγο κρατούν όλα στη πατρίδαµα. Είθε αυτέ οι ακραίε µορφέ συµπεριφορά να εκλεί-ψουν παντελώ από τη ζωή µα και αντί να δυσφηµείται η χώ-ρα µα παγκόσµια, είναι σωστό, καλό, ανθρώπινο, χριστιανικόκαι δηµοκρατικό όσοι µα κυβερνούν να καταλάβουν πω ηµεγάλη και ανοιχτή πληγή τη λαθροµετανάστευση πρέπεινα κλείσει και τα ανθρώπινα κτήνη να πάψουν να κυκλοφορούνανάµεσα σε τίµιου, δηµοκρατικού πολίτε και χριστιανού.Θα το κάνουν πράξη οι κυβερνήτε;

Γράφει ο∆ρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ,

D.Ed., M.Ed., Ph.D.∆ηµοτικό Σύµβουλο

- Πολιτευτή

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ∆.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝΤο ∆.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων τη Περιφερειακή Ενό-

τητα Τρικάλων το οποίο προέκυψε από τι εκλογέ, που διε-ξήχθησαν στι 10-4-2013, στην πρώτη του συνεδρίαση συγ-κροτήθηκε σε σώµα ω εξή:ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Παπανικολά-

ου ∆ηµήτριοΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Φωλί-

να ΣτέφανοΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντίνο

Κων/νοΤΑΜΙΑΣ: Κατσίµπα Θεό-

δωροΜΕΛΟΣ: Λίτσιο ΓεώργιοΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Παπαθανασί-

ου ΣτέφανοΜΕΛΟΣ: Βατση ΒάιοΜΕΛΟΣ: Κέµο ∆ηµή-

τριο

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνηθίζει να σχολιάζειαπόψει µελών του που δηµοσιοποιούνται στον τύπο. Ο λόγο

που το κάνουµε είναι γιατί θεωρούµε ότι ο κ.Σταµόπουλοξεπέρασε κάθε όριο καλή και σωστή δηµοκρατική

λειτουργία µε τη δηµοσιοποίηση τη τοποθέτησή του στηΝοµαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ υπό την µορφή άρθρου

µε τίτλο «Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτευτέ;».

Η κοινωνική καταστροφή καιη ανθρωπιστική κρίση συνεχί-ζονται µε αµείωτη ένταση. Ητρόικα εξωτερικού δίνει εντο-λέ, η τρόικα εσωτερικού εκτε-λεί ένα σχέδιο που µοναδικόστόχο έχει να πλήξει τα αδύνα-µα λακά στρώµατα και να αφή-σει στο απυρόβλητο του πραγ-µατικού υπεύθυνου. Η πλει-οψηφία του ελληνικού λαούπροσπαθεί να επιβιώσει ζώντατι τραγικέ συνέπειε από τηνεφαρµογή των µνηµονίων. Μει-ώσει παροχών υγεία, συγχω-νεύσει, ιδιωτικοποιήσει και ξε-πούληµα δηµόσια περιουσία,νέα µέτρα, απολύσει και όλααυτά µετά από τι υποτιθέµενεσκληρέ διαπραγµατεύσει πουµετέτρεψαν τι κόκκινε γραµ-µέ σε κόκκινα κορδελάκια. Καιόλα αυτά περιµένοντα τηνανάπτυξη, την παραγωγική ανα-συγκρότηση. ∆εν ξέρουµε τιακριβώ εννοούν οι τροκανοίλέγοντα ανάπτυξη, αλλά αν εν-νοούν τι απόπειρε δολοφο-νία εργαζόµενων και τι µατω-µένε φράουλε των τσιφλικά-δων, ευχαριστούµε δε θα πά-

ρουµε.Τι εννοούµε εµεί;Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει πρό-

γραµµα και θέσει για τα ση-µαντικά ζητήµατα τη Υγεία,τη Παιδεία, τη Αγροτικήανάπτυξη και τη Παραγωγι-κή ανασυγκρότηση.

Το πρόγραµµά του και τι θέ-σει του για κάθε επιµέρου ζή-τηµα θα προσπαθήσει:

1. να κάνει γνωστέ µέσααπό συγκεκριµένε δράσει καιεκδηλώσει

2. να τι εµπλουτίσει µέσααπό τη διαδικασία του εσωκοµ-µατικού διαλόγου αλλά κυρίωνα τι εµπλουτίσει µέσα απόένα διαρκή διάλογο µε του πο-λίτε και την κοινωνία, διερευ-νώντα τι πραγµατικέ ανάγ-κε του.

Έτσι στο επόµενο διάστηµα,η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙ-ΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων θα διοργα-νώσει αλλά και θα συµµετάσχεισε µια σειρά από δράσει καιεκδηλώσει, όπω:•ΗΠανθεσσαλική συνεδρία-

ση του τµήµατο Υγεία του ΣΥ-ΡΙΖΑ-ΕΚΜπου θα γίνει στο Βό-λο την Τετάρτη 24 Απριλίου

• Συγκέντρωση – Συζήτησητην Παρασκευή 26 Απριλίου,στου Γόµφου, ώρα 9:00µ.µ.και το Σάββατο 27 Απριλίου στηΦανερωµένη, ώρα 9:00µ.µ. µεθέµα: «Νέα ΚΑΠ, Αγροτική πολι-τική και οι θέσει του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Την παρουσίαση του θέ-µατο θα κάνει η Ειρήνη Κατσι-νοπούλου, µέλο τη Κ.Ε. τουΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και θα παρέµβει µεοµιλία η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτα ∆ριτσέλη. Τοπρωί του Σαββάτου κλιµάκιο τουΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πραγµατοποι-ήσει σειρά συναντήσεων.Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Τρικάλων

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

∆ράσει και Εκδηλώσειτου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΤρικάλωνΟµιλίε για το «αγροτικό» σε Γόµφου (26-4)και Φανερωµένη (27-4)

Οι συναντήσει νέων, στονΙερό Μητροπολιτικό Ναό

Αγίου Νικολάου Τρικάλων,εξακολουθούν φέτο για

τρίτη -κατά σειράν- χρονιά.∆εικνύουν στου

συµµετέχοντε -οι οποίοιπληθαίνουν κατ’ έτο- τονευλογηµένο δρόµο για ναυπηρετούν το ωραίο, τοαγαθό, το καθαρό και

ωφέλιµο…

∆εν ικανοποιούν µόνο τηνµεταφυσική αναζήτηση ενόεκάστου. Του βοηθούν, απο-δεδειγµένω, να καταστούνορθόβουλοι, πνευµατικώ ώρι-µοι ώστε να ζουν αυτό που πι-

στεύουν. Ο διάλογο δενεξαντλείται σε θέµατα πίστε-ω, αλλά εκτείνεται σε ζητήµα-τα του παρόντο κόσµου, πουοδηγούν αφεύκτω στην γέν-νηση ερωτηµάτων, πλάι στιπεριδινήσει του νεανικού νου.

Εκ παραλλήλου, διεξάγονταιπροσκυνηµατικέ εκδροµέγια οµαδικό “εµβολιασµό”πνεύµατο και περαιτέρω ενί-σχυση του αγώνο…

Κοινωνία«Με την ευλογία του Σεβα-

σµιωτάτου Ποιµενάρχου µακ.κ. Αλεξίου, από τον Φε-βρουάριο του 2010, πραγµα-τοποιείται, στον Ιερό Μητρο-πολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου,Συνάντηση Νέων. Σκοπό αυ-τή τη Συναντήσεω είναι η

κοινωνία µα µε τον Χριστό,αλλά και η µεταξύ µα κοινω-νία. Είναι, πιστεύω, ευεργετικήγια όλου µα η Συνάντηση,διότι σε αυτή γίνεται ανάλυσηδιαφόρων θεµάτων γύρω απότην πνευµατική ζωή.Επιπλέον, επιτυγχάνεται, µέ-

σω αυτή, η γνωριµία µα µετου φίλου του Χριστού, δη-

λαδή του Αγίου τη Εκκλη-σία µα και ιδιαίτερα τι σύγ-χρονε οσιακέ µορφέ. ΣτηΣυνάντηση αναπτύσσονταιεπίση, πολλέ φορέ από

του ίδιου του νέου πουσυµµετέχουν, θέµατα τα οποίααφορούν νεανικού προβλη-µατισµού», λέει, στον “δ”, οπρωτοπρεσβύτερο ΛάµπροΚολώνα, υπεύθυνο Συναντή-σεω Νέων Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικο-λάου Τρικάλων.

ΌασηΗ Συνάντηση Νέων γίνεται

κάθε Τρίτη στι 8.30 µ.µ. Συµ-φώνω προ τον πατέρα Λάµ-προ, «αποτελεί µία όαση µέσαστο βαθύ σκοτάδι που υπάρ-

χει γύρω µα. Προτρέπω τουνέου και τι νέε», υπογραµ-µίζει, «να κάνουν φίλο του τονΧριστό, γιατί είναι ο µόνο πουποτέ δε θα του προδώσει».

1111∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Mε τον Χριστό Κοινωνίαµε του Αγίου Φιλία!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

∆ιανοµήκατ’ οίκον

Εξατοµικευµέναδιαιτολόγια

Μετρήσει:

Ώρε λειτουργία:9.00 π.µ.-13.00 µ.µ.

& 17.30 µ.µ. - 20.30 µ.µ.∆ευτέρα έω Παρασκευή

lΜέτρηση Βασικού Μεταβολισµού(Έµµεση θερµιδοµετρία)

l Ανάλυση Σωµατική ΣύστασηlΜέτρηση Τοπικού ΛίπουlΜέτρηση Τοπική Μυκή Μάζα

ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΒΑΝΗ - ΜΠΟΥΣΤΑΝΤΖΗ

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣ/ΚΗΣ

Απόλλωνο 8 (πεζόδροµο όπισθεν πρώην ΚΤΕΛ)lΤηλ.: 2431300138 lκιν.: 697 8386579 lΤρίκαλα

e-mail: [email protected]

3577738222

24310

Κυκλοφόρησαν οιΠασχαλινέΕορταστικό Ι∆ΕΕΣGLAM&STYLE τοπρώτο FREE PRESS LIFESTYLE περιοδικό τη∆υτική Θεσσαλία, κλείνει 6χρόνια καιγιορτάζει µαζί σα!Το Ι∆ΕΕΣ που θα κρατήσετε στα χέρια σα είναι πιο

πλούσιο από ποτέ µε αποκλειστικέ συνεντεύξει, προτά-σει για δώρα, τα 60 καλύτερα κοµµάτια τη αγορά φω-τογραφηµένα από εµά. Mια αισθαντική φωτογράφηση για

το editorial µόδα µε νυφικό καιβραδινό ρούχο στην Καλαµπάκακάτω από του βράχου των Μετε-ώρων.Lifestyle συνεντεύξει: Μαίρη Συ-

νατσάκη, το πιο φρέσκο πρόσωποτη tv µιλά αποκλειστικά στο IDE-ES για το άδοξο τέλο του Μasterchef, τον έρωτα και τη δουλειάτη.Ο Ευθύµη Ρεντζιά µιλά για

την καριέρα του & το όνειρο τουνα γίνει η Θεσσαλία επίκεντρο µε-γάλων αθλητικών γεγονότων. Ενώο αρχηγό τη οµάδα µπάσκετΤρικαλα BC, Γιώργο Φούντα

φωτογραφίζεται για εµά και εύχεται να ζήσει για 2η φοράτην άνοδο στην Α1 κατηγορία.Αποκλειστικέ συνεντεύξει επίση, µε τη σταρ Ελλά Βα-

σιλική Τσιρογιάννη σε µια ονειρική φωτογράφησηστηΒαρκε-λώνη, παρουσίασησε νέαπρόσωπα, ΣτηβΜιλάτο το νέοπρό-σωπο του Chivancy &µια συνάντηση µε τον σκιτσογράφοΑπόστολο Κουρσοβίτη για τη γελοιογραφία στι µέρε µα.Κυκλοφορεί… σε επιλεγµένα σηµεία διανοµή, κεντρικά

καφέ και στα σηµεία διανοµή τύπου το Ι∆ΕΕΣglam&style.Επισκεφτείτε τη νέα µα σελίδα www.ideesmag.gr! Σε λί-

γο θα αποτελεί το νέο σα σύµβουλο οµορφιά & µόδα!

Οµαδική φωτογραφία τη Συναντήσεω Νέων εντό του ΙερούΜητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου

Αγιασµό επί τη ενάρξει τη Συναντήσεω Νέων

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητή καιΡεντίνη. Στο µητροπολιτικό µέγαρο δεχθήκαµε την

αβραµιαία φιλοξενία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Ιωάννου, ενώ στην Οσσα προσκυνήσαµε τα ιερά λείψανα

τη Αγία Κυράννα και τη Αγία Ακυλίνα

Τρίτη -κατά σειράν- χρονιά, µε ψυχοφελεί (διαλογικέ) συζητήσει,ευλογηµένε δράσει, ευλαβικέ επισκέψει

1212 ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίακ. Κώστα Αγοραστόέταξε αλλά δεν έπραξε»

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε εκ µέρου των Απόδη-µων Θεσσαλών Ευρώπη κ. Γκίκα ∆ιαµαντή στο πρόσωπο τουπεριφερειάρχη Θεσσαλία κ. Κώστα Αγοραστού, ο οποίο δε-σµεύτηκε δηµόσια στα τρίτο παγκόσµιο Συνέδριο και ΑντάµωµαΘεσσαλών στην Αγιά, το 2011, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσήτου για τη σύσταση γραφείου απόδηµων Θεσσαλών µέσα στο2012, µε στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνία καιτη διαρκή ενηµέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών.

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια και οι Θεσσαλοί Απόδηµοι ακό-µα περιµένουν! Ο Πρόεδρο τη Οµοσπονδία Θεσσαλών Ευρώ-πη κ. ∆ιαµαντή Γκίκα εκφράζει τη µεγάλη απογοήτευση προτο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, τονίζοντα ότι «ο κ. Αγοραστόόχι µόνο δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε αλλά έκοψε και τηνελάχιστη επικοινωνία που υπήρχε».

Ο κ. Κώστα Αγοραστό είχε αναπτύξει και προσωπικά τηνπρότασή του στον κ. ∆ιαµαντή Γκίκα που τελούσε τότε καθήκον-τα Προέδρου τη Παγκόσµια Συνοµοσπονδία ΘεσσαλικώνΟµοσπονδιών και Συλλόγων «να ανακηρυχθεί το 2012 ω έτοεπιστροφή στην πατρίδα για του απόδηµου Θεσσαλού». Ωαιρετή περιφέρεια Θεσσαλία – διευκρίνισε µεταξύ άλλων «σεσυνεργασία µε προξενεία, ενώσει αποδήµων, το ΣυµβούλιοΑπόδηµου Ελληνισµού ακόµα και επώνυµου Έλληνε θα προ-σκαλέσουµε το 2012 όλου του Θεσσαλού του εξωτερικού ναέρθουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Θεσσαλία µα». Είναιθέµα ιδιαίτερη σπουδαιότητα η γνωριµία και η επανασύνδεσηµε τη γενέτειρα, τον τόπο καταγωγή του όσοι (2η ή 3η γε-νιά) δεν τον έχουν επισκεφτεί µέχρι τώρα, να ενισχύσουν τουδεσµού µε την ιδιαίτερη πατρίδα και δεν θα έπρεπε να το χρη-σιµοποιούµε απλά για λόγου εντυπωσιασµού.

Κι ενώ κ. ∆ιαµαντή Γκίκα είχε εκφράσει την ολόθερµη υπο-στήριξή του στην επικείµενη συνεργασία ουδεµία ενηµέρωση έλα-βε και καµία απολύτω κίνηση προ αυτή την κατεύθυνση δεν κα-ταγράφηκε. Ακόµα και τα τυπικά χαιρετιστήρια µηνύµατα των εκ-δηλώσεων των Θεσσαλών «κόπηκαν» Καµία ανταπόκριση στηνπρόσφατη πρόσκληση στο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπη πουδιοργανώθηκε στη Νυρεµβέργη!

Από το γραφείο τύπου τη Οµοσπονδία ΘεσσαλικώνΣυλλόγων Ευρώπη

Μονόδροµο η πορείαεκτό ευρώ και Ε.Ε.Με αφορµή την εκδήλωση-οµιλία µε τον Παναγιώτη Μαυροειδή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγµατοποιήθηκε µε επιτυχία ηεκδήλωση τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

την Πέµπτη 18 Απριλίου στο∆ηµαρχείο Τρικάλων. Μεταξύ άλλων ο

οµιλητή ο Παναγιώτη Μαυροειδήείπε τα εξή:

"Σήµερα, για να µπει φραγµό στη πο-ρεία προ την ολοκληρωτική κοινωνικήκαταστροφή απαιτείται να αναδειχτείένα άλλο δρόµο για την ελληνική κοι-νωνία, που περνάει µέσα απόένα σύγχρο-νο αντικαπιταλιστικό µεταβατικό πρό-γραµµα που περιλαµβάνει την έξοδο απότο ευρώ και την ΕΕ, τι εθνικοποιήσειτων τραπεζών και των στρατηγικών επι-χειρήσεων, την κατάργηση όλων των µνη-µονιακών νόµων, τον εργατικό και κοινω-νικό έλεγχο, την ανασυγκρότηση των συλ-λογικών παραγωγικών δυνατοτήτων τηεργαζόµενη πλειοψηφία.

Η υλοποίηση ενό τέτοιου προγράµµα-το απαιτεί τη διαµόρφωση ενό ισχυρούκαι πολιτικοποιηµένου λακού κινήµατο,ενό σύγχρονου «παρατεταµένου εργατι-κού και λακού πολέµου» µε στόχο τηνπτώση τη κυβέρνηση και κάθε µνηµο-νιακή κυβέρνηση και την αντικαπιταλι-στική ανατροπή τη σηµερινή επίθεση,µέσα από την εκρηκτική κλιµάκωση τωνεργατικών, νεολα˙στικων και αντιφασιστι-κών αγώνων, τη διαµόρφωση του ανα-

γκαίου αγωνιστικού µετώπου ρήξη καιανατροπή και τη διαµόρφωση σύγχρο-νων οργάνων αγώνα και «αντιεξουσία»των εργαζοµένων.

Μόνο µε αυτό τον τρόπο µπορεί και νατεθεί, µε όρου ρήξη και ανατροπή καιόχι διαχείριση του «ώριµου φρούτου»τη κυβέρνηση, το ερώτηµα τη πολιτι-κή και κυβερνητική εξουσία, σε µιασύγχρονη σοσιαλιστική και κοµµουνιστικήπροοπτική. Απέναντι στη δεξιόστροφη πο-ρεία του ΣΥΡΙΖΑ προ µια διαχειριστική –και ατελέσφορη όπω έδειξε το παρά-δειγµα τη Κύπρου – λογική «επαναδια-πραγµάτευση εντό ευρώ», και την αδιέ-ξοδη πολιτική τη ηγεσία του ΚΚΕ πουαρνείται κάθε κοινή δράση και αποσυνδέ-ει επαναστατική ρητορική και άµεση τα-κτική, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύεται στη δια-µόρφωση τη αναγκαία µετωπική αντι-καπιταλιστική Αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιµένει στη γραµµή τηπολιτική µετωπική συµπόρευση τωναγωνιστών και των δυνάµεων τη αντικα-πιταλιστική, αντι-ΕΕ, αντιιµπεριαλιστικήκαι ριζοσπαστική Αριστερά. Κάνει ανοι-

χτή και δηµόσια πολιτική πρόταση τουαγωνιστέ του κινήµατο που αναζητούνµια σύγχρονη ριζοσπαστική πολιτική,προ δυνάµει όπω το Μέτωπο Αλλη-λεγγύη και Ανατροπή, προ άλλε ορ-γανώσει τη επαναστατική Αριστε-ρά,προ αγωνιστέ που βγαίνουν από ταδιάφορα µορφώµατα του αντιµνηµονια-κού αγώνα, προ του αγωνιστέ πουασφυκτιούν µέσα στι τωρινέ γραµµέπου κυριαρχούν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να αποτελέσει σή-µερα ένα πρωτοπόρο ρεύµα τη αντικαπι-ταλιστική Αριστερά, µε δηµοκρατικήλειτουργία, επεξεργασία µια σύγχρονηεπαναστατική στρατηγική και εµβάθυν-ση του αντικαπιταλιστικού προγράµµατοπάλη και σύνδεσή του µε µια σύγχρονησοσιαλιστική και κοµµουνιστική προοπτι-κή. Να επεξεργαστεί και να βαθύνει τηναναγκαία σήµερα επαναστατική στρατη-γική, µε βάση την πρωτοτυπία αλλά και τηδυναµική τη συγκυρία. Να αποτελέσειτη ραχοκοκαλιά κρίσιµων ενιαιοµετωπι-κών πολιτικών πρωτοβουλιών για την από-κρουση τη επίθεση και το άνοιγµα δρό-µων ανατροπή. Με πνεύµα κριτικό καιαυτοκριτικό αλλά και µε έµπνευση απότου µεγάλου αγώνε των τελευταίωνετών και το βλέµµα στραµµένο στο άνοιγ-µα δρόµων ανατροπή και ελπίδα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πράγµατα και θαύµατα στο ∆ήµοΦαρκαδόνα. Από τη µία η υπο-βάθµιση των παρεχόµενων υπη-

ρεσιών, µεταξύ αυτών και τη καθαριότη-τα, δεν έχει τέλο (τα σκουπίδια εξακο-λουθούν να µαζεύονται µε ρυθµού χε-λώνα) και από την άλλη ο πρόεδρο τηκοινότητα του Γριζάνου κ. Αχιλλέα Κα-καδιάρη να γυρίζει την Τρίτη το απόγευ-µα τα µαγαζιά του χωριού ζητιανεύοντααπό του ιδιοκτήτε του προκειµένου ναβρει τα χρήµατα για την αποκοµιδή τωναπορριµµάτων!!!

Καταγγέλλουµε τόσο την στάση τη∆ηµοτική Αρχή για τη διαµορφωθείσακατάσταση όσο και την απαράδεκτη συµ-περιφορά του προέδρου κ. Κακαδιάρη, οοποίο µπροστά στο οξυµένο πρόβληµατη καθαριότητα αφού ξεπέρασε αδιά-φορα το δρόµο τη κινητοποίηση τωνδηµοτών, τη συσπείρωση και τη διεκ-δίκηση, βρήκε την λύση στην µετακύλη-ση του προβλήµατο στι πλάτε τωνίδιων των κατοίκων του χωριού. Ντροπή

του!!!Το κράτο χρωστάει στου ∆ήµου

11,5 δισεκατοµµύρια ευρώ, η ισχνή κρατι-κή χρηµατοδότηση προ του ∆ήµουσυνεχώ περικόπτεται και όλα αυτά επει-δή για του βιοµηχάνου, τραπεζίτε,εφοπλιστέ, µεγαλοεπιχειρηµατίε και γε-νικότερα για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

οι παροχέ γίνονται όλο και µεγαλύτερε.Όσοι υπερασπίζονται αυτέ τι πολιτικέκαι στο επίπεδο τη Τοπική ∆ιοίκηση θαεξακολουθούν να βλέπουν ω µόνη λύσητην χαράτσωση και την οικονοµική συνει-σφορά των ιδίων των κατοίκων για την κά-λυψη των αναγκών του.

Εµεί ω Λακή Συσπείρωση δεν παρα-βλέπουµε πω αυτέ οι αντιλακέ πολιτι-κέ, µέσω των αστικών κυβερνήσεων πουτι εφαρµόζουν, εξαθλιώνουν καθηµερινάτα λακά στρώµατα χτυπώντα τα δικαιώ-µατά του ούτε φυσικά και του υποστη-ρικτέ/εφαρµοστέ του. Καλούµε λοιπόντου κατοίκου του Γριζάνου και ευρύτε-ρα του ∆ήµου Φαρκαδόνα να µην πλη-ρώσουν ούτε ευρώ σε τέτοιε απαιτήσεικαι να διεκδικήσουν το δικαίωµά τουστην παροχή υπηρεσιών, όπω την καθα-ριότητα, οργανώνοντα τον αγώνα του.

Η δηµοτική σύµβουλο τη ΛακήΣυσπείρωση Φαρκαδόνα

Ευαγγελία Στεργίου

Καταγγελία για τα «θαύµατα» στον ∆ήµο ΦαρκαδόναΑπό την ∆ηµοτικό Σύµβουλο κ. Ευαγγελία Στεργίου

Ευχαριστήριο ∆ήµου Τρικκαίωνγια συµµετέχοντε στο «Let’s do it»

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συµµετοχή των εθελοντικών ορ-γανώσεων και των Τρικαλινών εθελοντών οι οποίοι έσπευσαν νασυµµετάσχουν στη δράση «Let’s do it Greece – Καθαρίζουµε τονΛόφο Προφήτη Ηλία». Η πρόσκληση του ∆ήµου Τρικκαίων έτυχεµεγάλη απήχηση. Ο ∆ήµαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα,χαιρετίζει τη µαζική συµµετοχή των εθελοντικών οργανώσεων αλ-λά και των µεµονωµένων εθελοντών στον καθαρισµό του Προφή-τη Ηλία και του ευχαριστεί όλου µαζί για την ευαισθητοποίησηπου επέδειξαν ώστε να συµµετέχουν στη δράση.

Το Εθελοντικό Κίνηµα απέδειξε για µια ακόµη φορά τη δυναµι-κή του, και δείχνει ότι η εθελοντική δράση και το έργο που παρά-γει, ευαισθητοποιούν όλο και περισσότερου πολίτε να συµµε-τέχουν στα κοινά και να ασχολούνται µε την καθηµερινότητα τηπόλη µα.

Στη δράση τη Κυριακή 14-4-13 πήρα µέρο: Ο Πρόεδρο ∆ηµοτικού Συµβουλίου κ. ∆ηµοσθένη Μάν-

τζαρηΟι Αντιδήµαρχοι κ.κ. Θεόδωρο Σπανό & Αθανάσιο ΞάφοΟ ∆ασάρχη ΤρικάλωνΗ Πυροσβεστική ΥπηρεσίαΗ Σχολή Μονίµων Υπαξιωµατικών Το Σώµα Ελλήνων ΠροσκόπωνΗ Ελληνική Οµάδα ∆ιάσωσηΗ Ένωση Αποστράτων Ν. ΤρικάλωνΗ ΤΥΡΑΣ – Βιοµηχανία ΓάλακτοΗ Οµάδα Περιβάλλοντο ΧΕΝ Τρικάλων Η ∆/νση Τ.Υ. – Τµ. Πολιτική Προστασία ∆ήµου Τρικκαίων Το Τµήµα Συντηρήσεων ∆. Τρικκαίων Η ∆/νση Πολεοδοµία – Τµήµα Περιβαλλοντικών ΘεµάτωνΗ ∆/νση Πρασίνου ∆. Τρικκαίων Το Κέντρο Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Περτουλίου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥΚΛΙΝΙΚΟΣ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Msc ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΓΑΡΙΒΑΛ∆Η 1 - 2ο όροφο - ΤΡΙΚΑΛΑΤΗΛ: 24310 32155 - ΚΙΝ: 6973983218

1313∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

ΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙ-

ΚΑΛΩΝ προετοιµάζεται εντατι-κά για την κεντρική του µουσι-

κοχορευτική του παράσταση στο ∆ηµοτι-κό κλειστό γυµναστήριο τη πόλη µατην Κυριακή 12.5.13 µε τίτλο ‘’Από τα βή-µατα των Αρχαίων Ελλήνων… ω τον Τσι-τσάνη’’. Θα είναι ένα µοναδικό µουσικο-χορευτικό υπερθέαµα χορών, µουσική,κουστουµιών, σκηνικών µε αφηγητή τηεκδήλωση τον γνωστό ηθοποιό και πα-ρουσιαστή τη εκποµπή ‘’Στην Υγειάµα’’ κ. Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ήδη οι χορευτικέ οµάδε του οµίλουοι οποίε πλαισιώνονται από εκατοντάδεχορευτέ, προετοιµάζονται καθηµερινάυπό τι οδηγίε των χοροδιδασκάλων κκ.Μάνου Παναγιώτη και Μάνου Κάτια-Να-νά, προκειµένου να ανταπεξέλθουν στιµεγάλε απαιτήσει τη παράσταση.

Το πρόγραµµα θα ξεκινήσει µε χορούτων αρχαίων Ελλήνων, Βυζάντιο, Τουρκο-κρατία (Σκλαβιά-Απελευθέρωση), Ξεριζω-µό (Πόντο, Αν. Ρωµυλία, Μ. Ασία), Ξενι-τιά, Αστικοί χοροί περιόδου belle époque1900-30, Ρεµπέτικο (Τσιτσάνη), Χοροίτη δεκαετία του ΄60. Πάνω από είκοσικαταξιωµένοι µουσικοί, ανάµεσα του οΖαχαρία Καρούνη, ο Άρη Ντίνα, οΣάββα Σιάτρα, ο Χρήστο Κιτσόπουλοκαι πολλοί άλλοι αλλά και η ορχήστρα Β.Τσιτσάνη θα πλαισιώσουν το µουσικόκοµµάτι που θα συνοδέψει του χορευτέµα και θα µα ταξιδέψει στι ανάλογεπεριόδου του ελληνισµού.

Σκοπό µα είναι η εν λόγω παράστα-ση να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικόθεατή και θα είναι σηµείο αναφορά σταπολιτιστικά δρώµενα τη περιοχή µακαι όχι µόνο.

Μεγάλοι χορηγοί που στηρίζουν την εκ-δήλωση είναι: ‘’ΤΡΙΚΚΗ’’ Εργοστάσιο Γά-λακτο Τρικάλων, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,ANESIS Λευκά Είδη, Αρτοποιεία ∆ΙΑΛΕ-ΧΤΟ, I.ΚΤΕΟ SIOKAR, Υπεραστικό ΚΤΕΛΤΡΙΚΑΛΩΝ, Ζαχαροπλαστεία ΜΕΛΙΣΣΑ,Κέντρο ∆ασικών Προόντων ∆. ΚΟΛΙΤΣΑΣ,Ένα & Κάτι Μπουλογιώργο, ΑλουµίνιαΤΣΙΑΓΚΛΗΣ, ‘’Χώρο’’ Ελ. Αλεξίου, Μάρ-µαρα Φαλτάκα, Ταβέρνα Κατώγι. Χορη-γοί που στηρίζουν την εκδήλωση είναι:FIAT Σ. Κέµο, Πατούκα Τζάµια-Κρύ-σταλλα, Φάστ Φουντ Μπαντέκα ,Τσίπου-ρο Παπαµιχαήλ, Sport Center, ΠΕ.ΠΑ. ,Ξυ-λεία Μπέσιο, Μιχαήλ Παναγιώτου Τελε-τέ-Κηροπλαστείο, Ωδείο Κολόβα, Κρέα-τα Καλλιάγρα, Φυτώρια Ι. Κοτσίρα, Χρώ-µατα ∆ήµου-Μισιάκα, Ταβέρνα ‘’Τα Αη-δόνια’’, Τασιούλα Κ. Service Αυτ/των.

“Από τα βήµατα των ΑρχαίωνΕλλήνων… ω τον Τσιτσάνη’’

Στι 12.5.2013 στο ∆ηµοτικό Γυµναστήριοµε αφηγητή τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Η Βασιλική Καρακώστα και οι∆αίµονε των Εγχόρδων... έρχονται

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στη Σουιτα µε πολύρυθµό, κέφι, δεξιοτεχνία και τρελέ εκπλήξει.!!!

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ µε τον ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ & τη ΛΥ-∆ΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ

Μετά τι ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ του εµφανίσει τον Φεβρουάριοκαι τον Μάρτη, ερχονται στα Τρίκαλα στη Σουιτα στι 26Απριλίου, για µια και µοναδική εµφάνιση, δίνοντα ΠΑΡΑΤΑ-ΣΗ στη µυσταγωγική ΓΙΟΡΤΗ, όπου εκεί οι ταµπέλε δεν παί-ζουν κανένα ρόλο µόνο ο ρυθµό και το συναίσθηµα σε έναlive χωρί προηγούµενο.. αφού το ΚΟΙΝΟ και η σκηνή γίνον-ται ΈΝΑ µε τραγούδια απο την Ελληνική παράδοση απο τικαταβολέ τη Καρακώστα και οχι µόνο.. τραγούδια τη νέ-α του δισκογραφική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπω "ΤΑ ΚΑΛΑΖΝΙ-ΚΩΦ" που έχουν ήδη αγαπηθεί.

Η επιβλιτική φωνή τη Βασιλική Καρακώστα υποστηρίζε-ται αποκλειστικά και µοναδικά από τον Σαρωτικό ήχο των ΕΓ-ΧΟΡ∆ΩΝ- Κωσταντίνο Μπουντούνη( βιολοντέλο) ΛυδίαΜπουντούνη (βιολί) - συγκινούν και σε καλούν να κοιτάξειΨΗΛΑ τον ανοιχτό ουρανό µε τη χαρά τη απρόβλεπτη ∆Η-ΜΙΟΥΡΓΙΑΣ σε παλιού και καινούργιου κανόνε που ΣΗ-ΜΑΤΟ∆ΟΤΟΥΝ µια γιορτή - ή ένα ΠΑΝΗΓΥΡΙ.

Είσοδο µονο 6 ευρωΘύρε Ανοιχτέ 21:30τηλ. κρατήσεων: 698 1045933, 24310 20676.

Τα µαγικά παραµύθια, δε λένε ποτέαυτό που θέλουν να µα πουν. Οαλληγορικό του λόγο, συχνά,κρύβει µυστικά πανάρχαιων εθίµωνκαι τελετουργιών. Κατά πολλούµιλούν µε συµβολικό πάντα τρόπο, γιατην ικανότητα του ανθρώπου να

γνωρίζει βαθιά µέσα του την ουσίατων πραγµάτων. Λένε επίση πω ταπαραµύθια έχουν χαρακτήραπανανθρώπινο όπω και οι ανάγκετη ψυχή. Παραµυθία, εξάλλου, θα πειπαρηγοριά και οι ιστορίε αυτέ, µα

κάνουν να µιλάµε για το ανείπωτο,δίνοντα του τέτοια µορφή, ώστε νατο εξηµερώνουµε.Την τελευταία Τετάρτη του µήνα καιγια περίπου δύο ώρε, στα πλαίσιατου Εργαστηρίου Παραµυθιού τωνΘεατρικών Εργαστηρίων του∆ηµοτικού Θεάτρου Τρικάλων,µεγάλα µόνο «παιδιά»αφουγκράζονται τον αλληγορικό λόγοενό µαγικού παραµυθιού,αναµοχλεύοντα µέρη τη ιστορίατου, µε τη Μαρία Κατσανούλη. Ελεύθερη η είσοδο σε αυτήν, τητελευταία, συνάντηση τη χρονιά.Πληροφορίε: 24310 20000 [email protected]Οι Ερµηνευτικέ ΠροσεγγίσειΜαγικών Παραµυθιών στη Σοφίτα τουΜύλου του Ματσόπουλου τελειώνουνγια φέτο και θα ξεκινήσουν και πάλιµε τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !

∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

«Μύθι, Μύθι, Παραµύθι!»ερµηνευτική προσέγγιση µαγικώνπαραµυθιών (µόνο για ενήλικε)

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνειΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνειτην µεγάλη Μουσικοχορευτική εκδήλωση την µεγάλη Μουσικοχορευτική εκδήλωση

Με αφορµή την καταπληκτική συναυλία τη Χορωδία Τρι-κάλων και των συνόλων του Ωδείου τη, που έγινε στι 13Απρίλη 2013 στο Πνευµατικό Κέντρο των Τρικάλων, η κ.Χ.Χ.Σ. µα έστειλε την παρακάτω επιστολή µε την παράκλη-ση να δηµοσιοποιηθεί:

Γράµµα για την κυρία ΤασίαΚασιώλα

Κ. Τασία Κασιώλα,είστε κεφάλαιο για τηνπόλη των Τρικάλων.

Αφιερώσατε το τα-λέντο σα στην πόληαυτή, βοηθώντα ναανεβεί το πολιτιστικότη επίπεδο. Εσεί καιοι αξιολογότατε (εν-τό και εκτό Ελλά-δα) κόρε σα, κ.κ.Μαρκέλλα και ΒασιλικήΤσούβα, µα αποδείξα-τε πω τα θετικά απο-τελέσµατα δεν απαιτούν µόνο ταλαντούχα άτοµα στον τοµέατου, αλλά και ζωντανού ανθρώπου.

Η Χορωδία Τρικάλων εντυπωσίασε, όπω πάντα άλλωστε,µε την εµφάνιση τη στη συναυλία τη 13η Απριλίου 2013στο Πνευµατικό Κέντρο τη πολη µα.

Όµω, κ Κασιώλα, τα παιδιά του Ωδείου σα, η Νεανική Χο-ρωδία και η αντίστοιχη Συµφωνική Ορχήστρα, παιδιά µε µου-σικέ γνώσει, στάθηκαν στην σκηνή ω άψογοι επαγγελµα-τίε δίπλα στου δασκάλου του, πολλοί από του οποίουείναι παλιοί δικοί σα µαθητέ. Η τεράστια εµπειρία που τουπαρείχατε (για ακόµα µια φορά), µέσα από την την υπέροχηδουλειά τη προετοιµασία τη συναυλία και εν τέλει απότην παρουσία του επι σκηνή, είναι εµπειρία ζωή που τουδίνει φτερά για τη συνέχεια. Ο ενθουσιασµό φαινόταν άλ-λωστε στα µάτια του.

Όµω, κ. Κασιώλα, το να συνταιριάξουνε µε όλου αυτού,τα τετράχρονα εω δωδεκάχρονα "αγγελούδια" σα, µαθητέκαι αυτά του Ωδείου σα, αποτελώντα την Παιδική Χορωδίακαι Παιδική Συµφωνιέττα, αυτό ήταν τόλµηµα! Έκλεψαν τηνπαράσταση! Σε αυτήν την συναυλία, ο τρόπο που ανταπο-κρίθηκαν στι απαιτήσει τη, ήταν µάθηµα ετών για την ηλι-κία του.

Έτσι, καταλήγοντα κ. Κασιώλα, επειδή σα παρακολουθώπολλά χρόνια, σα ευχαριστώ και εγώ και οι συµπολίτε µα,που υπάρχετε εσεί και οι κόρε σα στην πόλη µα καιαφιερώνετε χρόνο και ψυχή για την πολιτιστική τη ανάταση.

Σα ευχαριστούµε για την διάρκεια τη Χορωδία Τρικά-λων και κυρίω σα ευχαριστούµε για το παιδαγωγικό σαέργο, γιατί διδάσκετε στα παιδιά µα ήθο και µουσικέσπουδέ επιπέδου. Το αποτέλεσµα δικαιώνει τη δουλειά σακαι επιβεβαιώνει τα γραφόµενά µου.

Συγχαρητήρια σε σα, στι κόρε σα, στου µαθητέ καιστι µαθητριέ σα.

Χ.Χ.Σ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 9:00 µ.µ. στο Μύλο του Ματσόπουλου

1414 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Γράφει ο ΚώσταΜιχαλάκη, εκπαιδευτικό,µέλο τη ΑγωνιστικήΚίνηση ΕκπαιδευτικώνΤρικάλων

Ο λαό στον γύψοΈνα επιχείρηµα των δικτα-

τόρων για την επιβολή τη δι-κτατορία ήταν ο κοµµουνιστι-κό κίνδυνο. Φυσικά, τέτοιοκίνδυνο δεν υπήρχε, εκτό κιαν θεωρούµε κοµµουνιστικήοργάνωση την…Ένωση Κέν-τρου, ενώ από την άλλη, η χώ-ρα έµπαινε σε προεκλογικήπερίοδο. Την επιβολή τη δι-κτατορία ακολούθησαν χιλιά-δε συλλήψει και χιλιάδεπήραν τον τόπο τη εξορία.Η τελευταία επίσηµη καταµέ-τρηση µιλά για 7480 φυλακι-σµένου και εξόριστου, οιοποίοι πήγαν σε τόπου εξο-ρία, όπω η Γυάρο, ή σε φυ-λακέ, όπω ο Ωρωπό. Ταβασανιστήρια, ειδικά η φάλαγ-γα, η απάνθρωπη µεταχείριση,η ψυχολογική βία ήταν η καθη-µερινότητα των φυλακισµέ-νων, πολλέ φορέ µε ανήκε-στε βλάβε, όπω συνέβηστον ταγµατάρχη Μουστακλή.Επίση, υπήρχαν και πολιτικέδολοφονίε. ∆ε µιλάµε φυσικάµόνο για του νεκρού τηεξέγερση του Πολυτεχνείου,αλλά και για πριν από αυτή,

όπω η δολοφονία του ΓιάννηΧαλκίδη στη Θεσσαλονίκη τονΣεπτέµβριο του 1967. Πολλοίάλλοι πήραν τον δρόµο τηεξορία ή τη αυτοεξορία,ενώ η έλλειψη τη ελευθερίατου Τύπου, όπω και η λογο-κρισία, ήταν δεδοµένε. Αξίζειεδώ να σηµειωθεί ότι, πέρααπό τα αριστερά βιβλία, απα-γορεύτηκε κι ο Τσέχωφ µε τηναιτιολογία ότι έτσι προβάλλον-ταν οι…Ρώσοι!

Οικονοµικά θαύµαταΟι υµνητέ τη επταετία µι-

λάνε πολλέ φορέ για τηχρηστή οικονοµική πολιτικήτη, µερικέ φορέ µάλιστα µι-λάνε για οικονοµικό θαύµα. Ηαλήθεια είναι ότι η δικτατορίακατάφερε ένα µοναδικό επί-τευγµα: Να µηδενίσει την οικο-νοµική ανάπτυξη µια χώρααπό το 8% (δεν είναι επί τουπαρόντο να αναλύσουµετου λόγου τη ανάπτυξηαυτή), και µάλιστα όχι σεσυνθήκε κρίση, αλλά σεσυνθήκε ευηµερία, σχετικήοικονοµική σταθερότητα καιευνοκών συνθηκών για εφήµε-ρη ανάπτυξη, όπω η µετανά-στευση, η αστυφιλία και η έν-τονη οικοδοµική δραστηριότη-τα. Όταν µάλιστα ξέσπασε ηπετρελακή κρίση του 1973, οιτιµέ αυξήθηκαν κατακόρυφα.Η δικτατορία έδινε δάνεια σε

εργολάβου ή εφοπλιστέ, ταγνωστά σε όλου θαλασσοδά-νεια, προκειµένου να κάνειπολλά τεχνικά έργα. Όµω: Ταχρήµατα που φαγώθηκαν απότα θαλασσοδάνεια είναι αµέ-τρητα, τα µεγάλα έργα είχανκαι τα όρια του, η οικονοµίαστηριζόταν µόνο από τι ΗΠΑ,η µετανάστευση παρουσίασεκάµψη και δεν είχαν δηµιουρ-γηθεί νέε θέσει εργασία, ηύπαιθρο ερηµώθηκε, η Αθή-να έγινε η πόλη-τέρα πουόλοι γνωρίζουµε.Το εξωτερικό χρέο την πε-

ρίοδο εκείνη άρχισε να γιγαν-τώνεται, ο πληθωρισµό το1974 έτρεχε µε 30%. ∆εν έλει-παν φυσικά οι ρεµούλε µεεπιχειρηµατίε όπω ο ΤοµΠάππα, γνωστό χρηµατοδό-τη τη Χούντα, ή ο Ωνάση,σε σπίτι του οποίου διέµενεστο Λαγονήσι ο Παπαδόπου-λο, ω αντάλλαγµα για τιεξυπηρετήσει τη Χούντα.

ΠροδότεΗ προδοτική δράση του Πα-

παδόπουλου ξεκίνησε µε τηνένταξη του στα Τάγµατα Ασφα-λεία το 1943 και συνεχίστηκεµε τι πληρωµένε υπηρεσίεπου προσέφερε τουλάχιστοναπό το 1952 στη CIA, προκειµέ-νου να αντιµετωπίσει τον «κοµ-µουνιστικό κίνδυνο». Έτσι εξη-γούνται και η τοποθέτησή τουστην ΚΥΠ, µετά από την απα-ραίτητη εκπαίδευση στι ΗΠΑ,αλλά και η τοποθέτησή του ωστρατοδίκη στη δίκη του ΝίκουΜπελογιάννη. Έπρεπε να ολο-κληρώσει το έργο του.Είναι πλέον ιστορικά αποδε-

δειγµένη η σχέση του Ι∆ΕΑ(τη παραστρατιωτική οµά-δα που οργάνωσε το πραξι-κόπηµα) µε τη CIA, όχι µόνοαπό αντιπάλου, αλλά και απότου ίδιου του πράκτορετη, όπω ο Γκαστ Αβρακότο.Με την πολιτική καθοδήγησηκαι την οικονοµική υποστήριξητων ΗΠΑ επιβλήθηκε η Χούνταστην Ελλάδα, εξυπηρετώντατα αµερικάνικα συµφέροντα.Εκεί όµω που φαίνεται πιο

φανερά η προδοτική δράσητη είναι η στάση τη απέναν-τι στην Κύπρο: Στα τέλη του1967, µετά από τι απειλέ τιΤουρκία και τι συµβουλέτων ΗΠΑ, η ∆ικτατορία απέσυ-ρε την Ελληνική µεραρχία απότην Κύπρο, η οποία είχε απο-σταλεί µυστικά το 1964.Βέβαια, όπω κάνουν όλοι οι

εθνικιστέ τυχοδιώκτε, ηΧούντα προσπαθούσε να πετύ-χει µια «εθνική νίκη», η οποίαθα τη προσέδιδε αίγλη. Αυτήθα ήταν η Ένωση τη Κύπρουµε την Ελλάδα, µε µια µικρήλεπτοµέρεια. Θα έπρεπε ναανατραπεί ο νόµιµο ηγέτητη Κύπρου, ο Μακάριο, καινα νοθευτεί η θέληση του Κυ-πριακού λαού. Έτσι, από το1971 η Χούντα οργανώνει πα-ράνοµε ενέργειε εναντίοντου Μακαρίου. Οι ενέργειεαυτέ γίνονταν όλο και πιο επι-κίνδυνε, όσο το καθεστώέχανε τα ερείσµατά του. Τοαποκορύφωµα των ενεργειώναυτών ήταν το πραξικόπηµαεναντίον τουΜακαρίου στι 15Ιουλίου 1974, ένα πραξικόπηµαπου άνοιξε την πόρτα για τηνΤουρκική εισβολή και εξυπηρε-τούσε όχι τα ελληνικά, αλλά ταΝΑΤΟικά συµφέροντα.Η καταστροφή που ακολού-

θησε, η διχοτόµηση τη Κύ-πρου και η µεγαλύτερη εθνικήήττα µετά το 1922, έγιναν καιη ταφόπλακα τη δικτατορία,η οποία έπεσε στι 24 Ιουλίου1974, έχοντα προσφέρει τιχειρότερε δυνατέ υπηρε-σίε στον ελληνικό λαό και τικαλύτερε δυνατέ στι ΗΠΑκαι το ΝΑΤΟ.

ΕπιλογικάΟι τρει αυτέ πτυχέ τη

Επταετία δεν είναι οι µοναδι-κέ. Η αντίσταση εναντίον τη,ο πολιτισµό του κιτ που επι-βλήθηκε, οι εξεγέρσει πουπραγµατοποιήθηκαν και άλλαθέµατα θα µπορούσαν να ανα-φερθούν επίση. Νοµίζουµεόµω ότι είναι ενδεικτικέ τωνπρακτικών των ανθρώπων πουπροσπάθησαν να «συνετί-σουν» έναν ολόκληρο λαό. ΟΓ. Σεφέρη όµω, στο τελευ-ταίο του ποίηµα, γράφει συµ-βολικά, όσο και προειδοποιητι-κά για την τύχη όλων αυτών,στο πρόσωπο του ΤύραννουΑρδιαίου:

«Τον έδεσαν χειροπόδαρα,τον έριξαν χάµω και τον

έγδαραντον έσυραν παράµερα τον

καταξέσκισαναπάνω στου αγκαθερού

ασπάλαθουκαι πήγαν και τον πέταξαν

στον Τάρταρο, κουρέλι».Έτσι στον κάτω κόσµο πλέ-

ρωνε τα κρίµατά τουο Παµφύλιο Αρδιαίο ο πα-

νάθλιο Τύραννο.

Τότε που µακυβερνούσαν οιΣυνταγµατάρχε

Συµπληρώνονται τι µέρε αυτέ 46 χρόνια από τηνεπιβολή τη δικτατορία στην Ελλάδα. Έχουν γραφεί

αρκετά βέβαια για την περίοδο αυτή, θα θέλαµε όµω ναθυµίσουµε τρει από τι πολλέ πτυχέ τη,

καταστροφική για τη χώρα, δράσει. Ο λόγο είναι διπλό:Και γιατί πρέπει να θυµόµαστε την ιστορία, ώστε να µην την

ξαναζήσουµε, αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί, οι οποίοιπροσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και να

δικαιολογήσουν τι πράξει των δικτατόρων και τωνοργάνων του. Α δούµε λοιπόν τρία από τα πολλά

επιτεύγµατα των συνταγµαταρχών:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΡΙΚΑΛΑ, 12/4/2013Αρ. Πρωτ.:22222ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ∆ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ∆/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ &ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ∆/νση: Ασκληπιού 18, 42100 ΤρίκαλαΠληροφορίε: Ευθυµίου ΠαναγιώταΤΗΛ: 2431351148Fax: 2431035956e-mail: [email protected]

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ∆ΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ:

Εκτίθεται σε ανοικτό δηµόσιο διεθνή διαγωνισµό µε κριτήριο κατακύρωσητη συµφερότερη προσφορά, προπολογισµού δαπάνη διακοσίων εξήντα τεσ-σάρων χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ(264.750,00 ευρώ), συµπεριλαµ-βανοµένου του ΦΠΑ, το έργο µε τίτλο «Καινοτόµο σύστηµα εξοικονόµησηπόρων στο ∆ήµο Τρικκαίων» τη υπ’ αρίθµ. 22219/12-04-2013 ∆ιακήρυξη.Το Έργο έχει ενταχθεί στην πρόσκληση 20.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»,συγχρηµατοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»,του ΕΣΠΑ, από το Ευρωπακό Ταµείο Περιφερειακή Ανάπτυξη και από Εθνι-κού Πόρου (εθνική συµµετοχή).Αντικείµενο έργου: Αντικείµενο του διαγωνισµού αποτελεί η εφαρµογή ενό

συστήµατο για τη µείωση δαπανών του ∆ήµου που σχετίζονται µε πόρουόπω τα καύσιµα, τι υπερωρίε, τον ανεφοδιασµό, τι συντηρήσει των οχη-µάτων αλλά και τα δροµολόγια αποκοµιδή απορριµµάτων.Γενικά ο διαγωνισµό περιλαµβάνει λειτουργίε σχετικέ µε: 1) ∆ιαχείριση

και παρακολούθηση στόλου οχηµάτων µε έµφαση στην µείωση του κόστουλειτουργία του και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, εξασφα-λίζοντα την µακροπρόθεσµη εκµετάλλευση του συνόλου του εγκατεστηµένουεξοπλισµού. Το σύστηµα θα παρέχει δυνατότητε παρακολούθηση των καθη-µερινών µετακινήσεων και εργασιών των οχηµάτων περισυλλογή απορριµµά-των, αλλά και εργασιών των δηµοτικών οχηµάτων. Θα παρατηρεί παραµέτρουόπω: υπέρβαση ταχύτητα, είσοδο – έξοδο από επιλεγµένε περιοχέ κλπ.2) Έλεγχο εφοδιασµού κατανάλωση καυσίµων και παρακολούθηση τη διαδι-κασία προµήθεια καυσίµων από πρατήρια. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ηανάγκη λεπτοµερού καταγραφή του ανεφοδιασµού των οχηµάτων και τηασύρµατη µέτρηση τη κατανάλωση καυσίµου σε πραγµατικό χρόνο εν κι-νήσει του οχήµατο (µε κατάλληλο αισθητήρα µέτρηση ροή), καθώ και ηανάγκη µέτρηση στάθµη καυσίµου σε πραγµατικό χρόνο επιβεβαιώνοντατον αριθµό λίτρων καυσίµων που προµηθεύεται κάθε όχηµα σε σχέση µε την τι-µή του λίτρου και το συνολικό κόστο ανεφοδιασµού. 3) ∆ιαχείριση τη αυτό-µατη ταυτοποίηση κάδων (RFID) και δυναµική καταγραφή του βάρου τωναπορριµµάτων κατά την αποκοµιδή µε στόχο την βελτιστοποίηση τη διαδικα-σία διαχείριση απορριµµάτων του ∆ήµου και την µείωση του κόστου λει-τουργία. Συνοπτικά, θα µπορούν να καταγράφονται οι εξή πληροφορίε: α)Βάρο απορριµµάτων β) Ηµερήσια, εβδοµαδιαία ή ετήσια ποσότητα παραγό-µενων απορριµµάτων ανά γεωγραφικό σηµείο ενδιαφέροντο γ) Ενηµερωµένοιψηφιακοί χάρτε χωροθέτηση των κάδων και χωρητικότητα του καθενό δ)Χάρτε δροµολογίων και ώρα αποκοµιδή. Οι πληροφορίε αυτέ θα µπορούννα χρησιµοποιηθούν από τι υπηρεσίε του ∆ήµου για την υποστήριξη εφαρ-µογών που αφορούν τη βελτιστοποίηση δροµολογίων αποκοµιδή & χρήσητων απορριµµατοφόρων, την αποδοτικότερη χωροθέτηση, παρακολούθηση &διαχείριση των κάδων και την επαλήθευση τη υπηρεσία αποκοµιδή στο νέο∆ήµοΟι υπηρεσίε θα υλοποιηθούν µε βάση τι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ∆ΙΑΓΡΑΦΕΣ όπω

αυτέ αναλύονται στο αντίστοιχο τεύχο του διαγωνισµού και µε το κείµενο τησύµβαση που θα καταρτισθεί βάσει τη προσφορά του µειοδότη και την οι-κεία διακήρυξη (Μέρο Β και Γ).Γίνονται δεκτέ προσφορέ σύµφωνα µε του όρου τη παρούσα.Προπολογισµό: Ο Προπολογισµό δαπάνη του έργου ανέρχεται στο

ποσό των διακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ(264.750,00 ευρώ),συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ ή διακοσίων δεκαπέντε χι-λιάδων διακοσίων σαράντα τριών ευρώ και ενενήντα λεπτών(215.243,90 ευρώ)µη συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ.Εγγύηση Συµµετοχή: Η Προσφορά του υποψήφιου Αναδόχου πρέπει υπο-

χρεωτικά και µε ποινή αποκλεισµού να συνοδεύεται από Εγγυητική ΕπιστολήΣυµµετοχή τη οποία το ποσό θα πρέπει να καλύπτει σε ευρώ ποσοστό 5%του προπολογισµού του Έργου (συµπεριλαµβανοµένου του αναλογούντοΦΠΑ).Συγκεκριµένα το ύψο τη Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχή είναι δεκα-

τρεί χιλιάδε διακόσια τριάντα επτά ευρώ και πενήντα λεπτά(13.237,50 ευ-ρώ) συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.Τόπο και χρόνο Υποβολή Προσφορών: Οι προσφορέ υποβάλλονται

από του διαγωνιζόµενου ή µε νόµιµο εκπρόσωπό του κατά την ηµεροµηνίαδιενέργεια του διαγωνισµού, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παρούσα ∆ιακή-ρυξη. Ο διαγωνισµό θα διενεργηθεί την 11/06/2013, ηµέρα Τρίτη και ώρα 12µ.µ., (ώρα λήξη) στα γραφεία τη Αναθέτουσα Αρχή, στην οδό Ασκληπιού18, Αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου, 1ο όροφο, ∆ηµαρχείο Τρικκαίων.Τρόπο λήψη εγγράφων ∆ιαγωνισµούΗ διάθεση τη ∆ιακήρυξη γίνεται από το ∆ήµο Τρικκαίων: Ασκληπιού 18,

ΤΡΙΚΑΛΑ Τ.Κ. 42100, Τµήµα Τεχνολογιών, Επικοινωνιών & Πληροφορική και ηπαραλαβή τη γίνεται είτε αυτοπροσώπω είτε µε ταχυµεταφορική (courier).Το πλήρε κείµενο τη ∆ιακήρυξη Θα διατίθεται και µέσω του ∆ιαδικτύου

στη διεύθυνση http://www.trikalacity.gr σε ηλεκτρονική µορφή.∆ικαίωµα συµµετοχή στο διαγωνισµό:∆ικαίωµα συµµετοχή στο ∆ιαγωνισµό έχουν φυσικά ή νοµικά πρόσωπα ή

Ενώσει φυσικών ή/και νοµικών προσώπων, που: είναι εγκατεστηµένα στα κράτη – µέλη τη Ευρωπακή Ένωση (Ε.Ε.) ήείναι εγκατεστηµένα στα κράτη – µέλη τη Συµφωνία για τον Ευρωπακό

Οικονοµικό Χώρο (ΕΟΧ) ήείναι εγκατεστηµένα στα κράτη – µέλη που έχουν υπογράψει τη Συµφωνία

περί ∆ηµοσίων Συµβάσεων (Σ.∆.Σ.) του Παγκοσµίου Οργανισµού Εµπορίου, ηοποία κυρώθηκε από την Ελλάδα µε το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ Α΄139) υπό τον όρο ότιη σύµβαση καλύπτεται από την Σ.∆.Σ. – ήείναι εγκατεστηµένα σε τρίτε χώρε που έχουν συνάψει ευρωπακέ συµ-

φωνίε µε την Ε.Ε. ήέχουν συσταθεί µε τη νοµοθεσία κράτου – µέλου τη Ε.Ε. ή του ΕΟΧ ή

του κράτου – µέλου που έχει υπογράψει τη Σ.∆.Σ. ή τη τρίτη χώρα πουέχει συνάψει ευρωπακή συµφωνία µε την Ε.Ε. και έχουν την κεντρική του δι-οίκηση ή την κύρια εγκατάστασή του ή την έδρα του στο εσωτερικό µια εκτων ανωτέρω χωρώντα οποία:πληρούν του όρου που καθορίζονται στι παραγράφου B1.10 ∆ικαιολο-

γητικά Συµµετοχή και Β1.13 Ελάχιστε Προποθέσει Συµµετοχή τη Ανα-λυτική ∆ιακήρυξη.Ηµεροµηνία Αποστολή για δηµοσίευση στην εφηµερίδα των Ευρωπακών

Κοινοτήτων στι 16/04/2013.

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΛΑΠΠΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝΤΡΙΚΑΛΩΝΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΑριθ. Πρωτ.: Οικ. 891Πληρ.: Παπακώστα Ιωάννη∆/νση: Μεγ. Κεφαλόβρυσο - 42100 ΤρίκαλαΤηλ.: 24313-50910Fax: 24310-85694

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣΤο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων σύµφωνα µε την αριθ.

65/5η/02-04-2013 απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου προκηρύσσει δηµό-σιο ανοικτό διαγωνισµό µε σφραγισµένε προσφορέ για τη προµήθεια «Τρο-φίµων», για τι ανάγκε του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.Προπολογισµό δαπάνη 161.000,00 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου του

Φ.Π.Α.Κριτήριο κατακύρωση η χαµηλότερη τιµή.Γίνονται δεκτέ προσφορέ για το σύνολο τη προµήθεια ή και για ορι-

σµένα µόνο από τα ζητούµενα είδη.Ο διαγωνισµό θα διενεργηθεί την 23/05/2013, ηµέρα Πέµπτη και ώρα 12.00

π.µ. Οι προσφορέ θα πρέπει να έχουν κατατεθεί µέχρι την 22/05/2013, ηµέραΤετάρτη και ώρα 14.00 µ.µ στο γραφείο προµηθειών του Θεραπευτηρίου.

Για περισσότερε πληροφορίε οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύ-νονται στο γραφείο προµηθειών κατά τι εργάσιµε ηµέρε και ώρε και στοτηλέφωνο 24313- 50910 ή 24313-50900 (Κο Παπακώστα). Το τεύχο τη δια-κήρυξη του διαγωνισµού θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.th-erapeftiriotrikalon.gr (απ’ όπου οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να το προµη-θεύονται δωρεάν) και θα διατίθεται και από την υπηρεσία µετά την 23/04/2013έναντι απόδειξη µε την καταβολή του ποσού των 20,00 ευρώ, για όσου δενµπορούν να την προµηθευτούν µέσω Η/Υ.

Μεγ. Κεφαλόβρυσο: 15/04/2013Ο ∆ΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑ∆ΗΣ

1515∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Από την ΕΑΣ Τρικάλων

Ενηµερωτική ηµερίδαγια ανέργου

Την Πέµπτη 25 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων εταίρο στην ΑΝΑ-ΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤHN ΕΝ∆Υ-ΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ EΠIXEIΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡ-ΓΙΑΣ στην περιοχή τη Θεσσαλία, διορ-γανώνει ενηµερωτική ηµερίδα την Πέµπτη25 Απριλίου και ώρα 11 π.µ. στο ξενοδο-χείο ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ (περιοχή ΝέαΖωαγορά) µε θέµα: «Αγροτικό Τοµέα-Ευκαιρίε απασχόληση».

Η ηµερίδα είναι ανοιχτή. Απευθύνεται σεανέργου αλλά και σε ασφαλισµένου τουΟΓΑ µε χαµηλό αγροτικό εισόδηµα (µέχρι3.000 ευρώ από αγροτικό εισόδηµα και9.000 ευρώ συνολικό), να αποκτήσουν τιαπαραίτητε γνώσει και δεξιότητε γιανα ενταχθούν στην αγορά εργασία καινα αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτη-µα του τόπου στον πρωτογενή τοµέα

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων σε συνεργασία µεαγροτοσυνεταιριστικού, παραγωγικού,ερευνητικού και επιστηµονικού φορείτη Θεσσαλία δίνει τη δυνατότητα σεανέργου αλλά και σε ασφαλισµένουτου ΟΓΑ µε χαµηλό αγροτικό εισόδηµα,να αποκτήσουν τι απαραίτητε γνώσεικαι δεξιότητε (µέσω κατάρτιση) για ναενταχθούν στην αγορά εργασία και νααξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτηµατου τόπου στον πρωτογενή τοµέα.

Στο πρόγραµµα µπορούν να µετάσχουνοι εξή:

1. Ασφαλισµένοι στον ΟΓΑ, µε ατοµικόεισόδηµα από γεωργικέ δραστηριότητεπου δεν υπερβαίνει τι 3.000 ευρώ για τοοικονοµικό έτο 2012, το δε ατοµικόπραγµατικό, ή αντικειµενικό εισόδηµάτου από τι λοιπέ πηγέ δεν υπερβαίνειτο ποσό των 9.000,00 ευρώ.

2. Άνεργοι Αγροτοεργάτε (18 ετών καιάνω), κάτοικοι τη περιοχή παρέµβασητου έργου (Θεσσαλία), εγγεγραµµένοιστα µητρώα ανεργία του ΟΑΕ∆, άνδρεκαι γυναίκε.

3. Άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, (18ετών και άνω), κάτοικοι τη περιοχή πα-ρέµβαση του έργου (Θεσσαλία), εγγε-γραµµένοι στα µητρώα ανεργία τουΟΑΕ∆, άνδρε και γυναίκε.

Κύριο στόχο τη δράση είναι η ανά-δειξη τη ταυτότητα του θεσσαλικούαγροτικού προόντο και η εξασφάλισηδηµιουργία ογδόντα (80) νέων θέσεωνεργασία για ανέργου τη περιοχή(Θεσσαλία) µέσα από την οριοθετηµένηκαι εξειδικευµένη διάγνωση των τοπικώναναγκών των αγροτικών επιχειρήσεων καιτου συνόλου των κλάδων που επηρεάζον-ται εν γένει από τον αγροτικό τοµέα.

Για το λόγο αυτό καλούνται και οι αγρο-τικέ επιχειρήσει τη περιοχή, να συµ-µετάσχουν στην Ηµερίδα προκειµένου ναδώσουν στου εν δυνάµει καταρτισµέ-

νου ωφελούµενου την ευκαιρία απα-σχοληθούν και να συµβάλουν στην περαι-τέρω ανάπτυξή του.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤHNΕΝ∆ΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ EΠIXEIΡΗΜΑΤΙΚΗΣΓΕΩΡΓΙΑΣ αποτελείται από του εξήεταίρου:

1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙ-ΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ.

2. HYPERTECH ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗ-ΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟ-ΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.

3. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΤΡΙ-ΚΑΛΩΝ.

4. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ.

5. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

6. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛ-ΛΑ∆ΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑ-∆ΑΣ

7. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥΛΑΡΙΣΑΣ

8. ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ &ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΚΕΚ ΘΕ.Κ.Ε.Ε)

Αξιοποίησε την ευκαιρία. Γίνε µέλο τηοµάδα.

Περισσότερε πληροφορίε στηνΕ.Α.Σ. Τρικάλων (Ιουλιέτα Αδάµ 13), τη-λέφωνα επικοινωνία: 24310-22911.

Ενηµέρωση τη Ε.Α.Σ. Τρικάλωνγια το αγροτικό Φ.Π.Α.

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων ενηµερώνει του παραγωγού που προ-σκόµισαν αγροτικά τιµολόγια για την επιστροφή Φ.Π.Α. και∆ΕΝ ανήκουν φορολογικά στη ενιαία ∆.Ο.Υ. Τρικάλων (∆.Ο.Υ.Τρικάλων, Πύλη, Φαρκαδόνα) ότι θα πρέπει να προσέλθουνστο αρµόδιο Τµήµα Συνεταιρισµών προκειµένου να τα πάρουνπίσω για να τα καταθέσουν στην περιοχή που υποβάλλουν φο-ρολογικέ δηλώσει και υποβάλλουν δήλωση ΟΣ∆Ε. ∆ιαφο-ρετικά, σύµφωνα µε τι σχετικέ αποφάσει του υπουργείουΟικονοµικών, δεν θα εισπράξουν την επιστροφή Φ.Π.Α.

Για µια ακόµη φορά ο ΣΥΡΙΖΑµε ερώτηση 6 βουλευτών του,στρέφεται κατά τη εκτροπή τουΆνω ρου του Αχελώου, έργοπνοή για τον Θεσσαλικό κάµποκαι την αξιοποίηση των παραγω-γικών δυνατοτήτων τη Θεσσα-λία. Είναι γνωστή η αποστροφήτου ΣΥΡΙΖΑ στην εκτροπή τουΑχελώου.

Πίσω από τον αδυσώπητο πόλε-µο που έχει κηρύξει το ΣΥΡΙΖΑστην εκτροπή του Αχελώου κρύβε-ται η αντιαγροτική ΚΑΠ τη ΕΕ, µετην οποία συµφωνεί και την υπηρε-τεί µε κάθε τρόπο. Το τεράστιουδάτινο έλλειµµα τη Θεσσαλίααποτελεί ανασχετικό παράγονταγια την διεύρυνση και ανάπτυξητη παραγωγή, χωρί νερό δενµπορεί να υπάρξουν καλλιέργειεκαι παραγωγέ. Η εκτροπή τουΆνω ρου του Αχελώου, µε την προ-

πόθεση τη σύγκρουση και ρή-ξη µε την ΚΑΠ και την πολιτικήτη Ε.Ε, µπορεί να οδηγήσει σεανάπτυξη τη παραγωγικότητα,µε φθηνά και ποιοτικά προόντα γιατον λαό µα.

Κρύβονται τα µεγάλα συµφέ-ροντα των ευρωπακών µονοπω-λίων στα τρόφιµα και, γενικότερα,στην γεωργία, που δεν θέλουντην ανάπτυξη τη αγροτική πα-ραγωγή στη Θεσσαλία και στηχώρα µα, για να µην θιχτούν τααµύθητα κέρδη του.

Κρύβονται οι δήθεν οικολογι-κέ ανησυχίε των διαφόρων ΜηΚυβερνητικών Οργανώσεων, µετι οποίε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ειδικέκαι ιδιαίτερε» σχέσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει το πρόσχη-µα των περιβαλλοντικών επιπτώ-σεων που θα έχει η εκτροπή τουΑχελώου, ενώ τα έργα για τηνεκτροπή έχει κατασκευαστεί κατάτο µεγαλύτερο µέρο του καιαποµένουν ελάχιστα έργα ύψουµόλι 60 εκατ. ευρώ για να ολο-κληρωθεί. ∆εν ξεχνάµε ότι πριν λί-γου µήνε απαίτησε να γκρεµι-στούν τα έργα που έχουν ήδη γί-νει για την εκτροπή του Αχελώου!Την ίδια στιγµή αποκρύπτει το γε-

γονό ότι αν δεν ολοκληρωθεί ηεκτροπή τότε περίπου 550000στρέµµατα αρδεύσιµη γη στοθεσσαλικό κάµπο θα σταµατή-σουν να αρδεύονται, θα γίνει ερη-µοποίηση τη Θεσσαλία µε ανυ-πολόγιστε περιβαλλοντικέ επι-πτώσει στον υπόγειο υδροφόροορίζοντα τη περιοχή, στι καλ-λιέργειε αλλά και στον κίνδυνοπου υπάρχει τα αµέσω επόµεναχρόνια να λείψει και αυτό ακόµητο νερό ύδρευση από πόλει καιχωριά τη περιοχή.

Στην ερώτηση των βουλευτώντου επικαλείται την κοινοτικήοδηγία 2000/60 τη Ε.Ε µε τηνοποία συµφωνεί. Οδηγία πουστόχο έχει την µετατροπή του νε-ρού από φυσικό αγαθό σε εµπό-ρευµα και ανοίγει την δρόµο γιατην είσοδο των ιδιωτών επιχειρη-µατιών στην διαχείριση των υδά-των και των ∆ΕΥΑ. Είναι η οδηγίαβάση τη οποία πληρώνουν χα-ράτσι οι αγρότε για την δήθεννοµιµοποίηση των γεωτρήσεωντου που στόχο έχει µε την τοπο-θέτηση υδροµετρητών στι γεω-τρήσει µε συνέπεια να πληρώ-νουν διπλά το νερό άρδευση.Αυξηµένη τιµή των τιµολογίων

τη ∆ΕΗ και παράλληλα την πο-σότητα του νερού που καταναλώ-νουν µέσω των υδροµετρητών.

Η εκτροπή του Αχελώου µπο-ρεί και πρέπει να αποτελέσειαπαίτηση του λαού τη Θεσσα-λία τόσο για την αξιοποίηση τουνερού για άρδευση όσο και γιαύδρευση και εµπλουτισµό τωνυπόγειων υδάτων που είµαστε ελ-λειµµατικοί.

Είναι υπόθεση όλων να µην γί-νουν ξερικά περίπου 550000στρέµµατα του εύφορου θεσσαλι-κού κάµπου που θα έχει ω αποτέ-λεσµα την ακόµη µεγαλύτερη δια-τροφική εξάρτηση του λαού µα,περίπου 2,5 δι ευρώ τον χρόνο δί-νονται σήµερα για εισαγωγέαγροτικών και κτηνοτροφικών προ-όντων ενώ η µη εκτροπή θα έχειτεράστιε περιβαλλοντολογικέκαταστροφέ στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί πρώτα και κύριατου αγρότε , του µαζικού φο-ρεί και τον λαό τη Θεσσαλίανα απαιτήσουν µε πρωτοβουλίετην άµεση συνέχιση και ολοκλή-ρωση τη εκτροπή του Άνω ρουτου Αχελώου µε την µεταφορά600 εκατ κυβικών νερού το χρόνο.

Ανακοίνωση τη Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλία του ΚΚΕ

Για την εκτροπή του ΑχελώουΓια την εκτροπή του Αχελώου

Τριτοκοµµατική «Ωδή»στον κλεπτοκρατισµό

H υπερψήφιση τη «ντροπολογία», που απαλλάσσει τι δι-οικήσει των τραπεζών (κυρίω τη εκποιηµένη ΑγροτικήΤράπεζα), που έδωσαν «θαλασσοδάνεια» 250 εκατοµµυρίωνευρώ τουλάχιστον στα κόµµατα τουδικοµµατισµού, που συνεχίζουν νακυβερνούν αυτόν τον τόπο από το1974, και µαζί µε αυτέ, του προ-έδρου και του ταµίε των κοµµά-των αυτών, καθώ και όλου του υπο-λοίπου «εσµού» των «χρυσοκανθά-ρων» των µη κυβερνητικών οργανώ-σεων, αποτελεί, χωρί υπερβολή, τοαπόγειο τη παρακµή, αλλά και τουαµοραλισµού του πολιτικού συστήµα-το σ’ αυτή την Χώρα.

Πολιτικό σύστηµα, που επί σαράν-τα χρόνια κατά την περίοδο τη Με-ταπολίτευση, αργά αλλά σταθεράστην αρχή, και στην συνέχεια µε επι-τάχυνση στην ύστερη Μεταπολιτευ-τική περίοδο, δόµησε το πιο άθλιοκλεπτοκρατικό σύστηµα στην Ευ-ρώπη, µε διάχυση τη σήψη καιτη διαφθορά παντού, σε όλου του θεσµού και σε όλα ταεπίπεδα, µε µοναδικό στόχο την συγκάλυψη και την ευχέρειαστην «λεηλασία» του εθνικού πλούτου τη Χώρα από τα«τρωκτικά» τη παρασιτική οικονοµική ολιγαρχία, τηνπλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού, που την εξέφραζε πο-λιτικά, και διάφορα ιδιοτελή κοινωνικά στρώµατα, που αποτέ-λεσαν την «συµµαχία τη µεγάλη αρπαγή».

Αυτή η πορεία, σε συνδυασµό µε την επιθετικότητα των διε-θνών τοκογλύφων του χρηµατοπιστωτικού καπιταλισµού, εί-ναι που οδήγησε την Χώρα στην σηµερινή κατάπτωση καιεθνική ταπείνωση και την κοινωνία σε απόγνωση.

Ακόµα και σήµερα, µετά από τρία χρόνια µνηµονιακή «κα-ταιγίδα», που εξανδραπόδισε το 1/3 του Ελληνικού πληθυ-σµού, που έχει φτωχοποιήσει και περιθωριοποιήσει µεγάλα,δυναµικά και ζωτικά κοινωνικά τµήµατα τη Χώρα, που έχειµετατρέψει την Ελλάδα σε Χώρα περιορισµένη εθνική κυ-ριαρχία µια ιδιότυπη Ευρωπακή «αποικία χρέου», τοίδιο πολιτικό προσωπικό, που είναι υπεύθυνο γι’ αυτή την µε-γάλη εθνική «κατρακύλα», δεν ορρωδεί προ ουδενό, προκει-µένου να προστατεύσει τα προνόµιά του και την διαπλοκή.

Με κυνικό, ανήθικο και αµοραλιστικό τρόπο, προχώρησανστην ψήφιση τη «ντροπολογία» – σκάνδαλο, δίνοντα, πα-ράλληλα, την «χαριστική βολή» στην όποια αξιοπιστία του Κοι-νοβουλίου, µε στόχο την απαλλαγή του δότη, έτσι ώστε νααποφύγουν την ποινική δίωξη οι υπεύθυνοι των κοµµάτων,που ήταν οι αποδέκτε αυτών των «θαλασσοδανείων» («δα-νεικών και αγύριστων»), δηλαδή οι τέσσερι πρωθυπουργοί,που ήταν επικεφαλή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Ν.∆., οι υπεύ-θυνοι οικονοµικών και οι ταµίε, που εισέπρατταν και δια-χειρίζονταν τα χρήµατα.

Η θλιβερή αυτή εξέλιξη «φωτίζει» και την σκανδαλώδη πα-ραχώρηση τη Αγροτική Τράπεζα στον Όµιλο τη Πειραι-ώ από την τρικοµµατική κυβέρνηση, αντί 97 εκατοµµυρίωνευρώ, την στιγµή, που µόνο η ακίνητη περιουσία τη Αγροτι-κή Τράπεζα ανέρχονταν σε 1,5 δι ευρώ και η ρευστότητάτη ήταν πολλαπλάσια τη Πειραιώ.

Ο «κατηφορικό δρόµο» τη τρικοµµατική κυβέρνησηκαι του πολιτικού συστήµατο συνολικά, συνεχίζεται αµείωτοκαι, επειδή έχει χαθεί πλέον το µέτρο, ακόµα και µε βάση ταµέτρα και τα σταθµά τη Ελληνική κλεπτοκρατία, επιδίδον-ται και σε προκλητικά αυταρχική επίδειξη βία και καταστο-λή, όπω διαπιστώσαµε µε την επαναφορά «µαύρων», πα-λαιών ηµερών, στην Ιερισσό τη Χαλκιδική. Είναι βέβαιο, ότιο συνδυασµό του αµοραλισµού, τη ανηθικότητα και τηαυθαιρεσία του αστυνοµικού Κράτου, που «κονιορτοποιεί»το Σύνταγµα και την δηµοκρατική ευαισθησία, αποτελεί έναν«εκρηκτικό συνδυασµό», που διογκώνει την αγανάκτηση καιτην αµφισβήτηση και µπορεί να µετατραπεί σε «φωτιά», πουθα «κατακάψει τα πάντα».

Του ΓεωργίουΠαπασίµου

∆ικηγόρουΜέλου ∆.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»Blog: papasimos.wordpress.com

Twitter: @PapasimosG

Αυτά είναι τα µυστικά-συστα-τικά τη επιτυχία τη βραβευ-µένη ταινία του ΓυµνασίουΟιχαλία «Κλειώ» που σάρωσετα βραβεία στου σχετικούδιαγωνισµού, έκανε τονυπουργό Παιδεία να δακρύσεικατά τη διάρκεια τη απονοµήκαι άγγιξε του χρήστε των

µέσων κοινωνική δικτύωσηπου την κοινοποίησαν στα χρο-νολόγιά του, κάνοντα εκα-τοντάδε “like” και απαριθµών-τα ταυτόχρονα χιλιάδε προ-βολέ στο youtube.

Η ταινία πραγµατεύεται τηζωή µια µαθήτρια, τη Κλει-ώ, που ζει µε τη γιαγιά τη,καθώ οι γονεί τη είναι µετα-νάστε στη Γερµανία.

Φαινόµενο συνηθισµένο γιατην περιοχή τη Οιχαλία όπουπερισσότερε από 550 οικογέ-νειε έχουν µετοικήσει σε χώρετη ∆υτική Ευρώπη και πάνωαπό 60 παιδιά µεγαλώνουν µα-κριά από του γονεί του.

«Αν και πρόκειται για ταινίαµικρή διάρκεια, ζει έντονα

τι συναισθηµατι-κέ διακυµάνσειπου βιώνει ηΚλειώ στο σχολικόπεριβάλλον, αλλάκαι στην καθηµερι-νότητά τη, το δυ-νατό συναίσθηµατη φιλία, την µο-ναξιά και εγκατά-λειψη, την αγάπη.Η καταπληκτικήφυσιογνωµία τηγιαγιά Βαγγε-λιώ, ξεδιπλώνεισυναισθήµατα,ενώ περνάει και τοµήνυµα τη στορ-γή προ την τρί-τη ηλικία».

Σε οικείοπεριβάλλον, µε οικεία

πρόσωπαΌλα ξεκίνησαν από την προ-

τροπή του καθηγητή Εµπορίακαι ∆ιαφήµιση (marketing) κ.Θωµά Φωτόπουλου να δοκιµά-σει το σχολείο τι δυνατότητέτου στην κινηµατογραφία (είχεσυµβάλλει και παλαιότερα στηνπαραγωγή πέντε ακόµη κινηµα-τογραφικών ταινιών µε του µα-

θητέ του ΕΠΑΛ Φαρκαδόναοι οποίε είχαν γνωρίσει επίσηεπιτυχία) και να διαγωνιστεί σεαντίστοιχε διοργανώσει.

Η επιλογή τη Άννα ΜαρίαΣακελλαρίου για να γράψει τοσενάριο και του διαλόγου , αλ-λά και να πρωταγωνιστήσει ήτανµια σοφή απόφαση, δεδοµένουότι η µαθήτρια διακρίνονταν απόπολύ µικρή ηλικία για την υπο-κριτική τη ικανότητα και είχελάβει µέρο σε πολλέ σχολικέθεατρικέ παραστάσει .

«Όλα τα παιδιά ήθελαν νασυµµετάσχουν, να συνδράµουνο καθένα µε όποιο τρόπο µπο-ρεί» µα εξηγεί η Άννα Μαρίακαι συνεχίζει: «Επειδή δεν είχαµεασχοληθεί ποτέ στο σχολείο µεθεατρολογία, δεν ξέραµε πώνα κινηθούµε, δεν ξέραµε πωείναι να έχει απέναντί σου ένανφακό και θέλαµε να το κάνουµεόσο πιο φυσικό γίνεται, σκεφτή-καµε πω θα ήταν καλύτερο οιδικέ µου φίλε, οι φίλε στηνπραγµατική µου ζωή, να είναι καιφίλε τη Κλειώ. Η επιλογή γιατου υπόλοιπου ρόλου έγινεµε βάση τα χαρακτηριστικά κά-ποιων συµµαθητών µου. Σε κά-ποιε σκηνέ που απαιτούντανειρωνεία επιλέγαµε κάποιον πουπιστεύαµε ότι θα µπορέσει να ει-ρωνευτεί µε φυσικότητα, ή ότανχρειάζονταν µαγκιά, κάποιον µεαντίστοιχο χαρακτήρα».

Και η γιαγιά; «Η γιαγιά είναι ηγιαγιά µου η Βαγγελιώ και τα γυ-ρίσµατα έγιναν στο σπίτι τη».

Για το πόσο εύκολη ήταν ηκαθοδήγησή τη, η Άννα Μαρίαµα παρέπεµψε στι κοµµένεσκηνέ στο τέλο τη ταινίαπου βγάζουν γέλιο, όταν αναγ-κάζονται να γυρίσουν πολλέφορέ ένα στιγµιότυπο, αφού ηγιαγιά ξεχνάει να πει τα λόγιατη. Η αυθεντικότητά τη όµωφαίνεται κυρίω στην προσευ-χή τη, η οποία είναι εξ’ ολο-κλήρου δική τη και η συγκίνη-ση που αναδύεται είναι διάχυτηστο συγκεκριµένο πλάνο.

«Φωτίσαµε µιαάλλη πτυχή»

- Πέρα από τι υποκριτικέ

ικανότητε των µαθητών-ηθο-ποιών, τι ήταν εκείνο που άγ-γιξε του κριτέ αλλά καιόσου είδαν την ταινία του;

«Νοµίζω ότι είναι οι επιπτώ-σει ενό φαινοµένου που δεντο είχαν υπολογίσει και πολύ.Φεύγουν άνθρωποι, πάνε έξωόπω γίνεται σε όλη την Ελλά-δα. ∆εν είναι όµω τόσο απλό,γιατί αυτό έχει αντίκτυπο καιεκεί κανεί δεν είχε δώσει εν-διαφέρον και προσοχή. Με τηνταινία φωτίσαµε µια ακόµη πτυ-χή τη µετανάστευση, τι επι-πτώσει που έχει στον συναι-σθηµατικό κόσµο των παιδιών.“Είδαν” τα παιδιά του στη θέ-ση τη Κλειώ, έβαλαν τον εαυ-τό του στη θέση των γονιώνπου αναγκάζονται να αποχωρι-στούν τα παιδιά του και κλή-θηκαν να σκεφτούν πώ οι ίδι-οι θα αντιµετώπιζαν µια τέτοιακατάσταση. “Χτυπάει” όλη τηνοικογένεια. Tου παππούδεπου καλούνται να µεγαλώσουντα εγγόνια του, τα παιδιά πουµένουν χωρί του γονεί, τουγονεί που επιστρατεύουν όλητην ψυχική του δύναµη για ναφύγουν. Αλλά και την Ελλάδαγενικότερα που πλήττεται».

«∆εν το κάναµε σκόπιµα, αλ-λά µέσα από την ταινία βγήκανπολλά µηνύµατα. ∆ηλαδή όταντη βλέπω ξανά και ξανά, η κάθεσκηνή µου στέλνει ένα δικό τη

µήνυµα. Το βασικό µήνυµαπάντω είναι πω η Ελλάδαµπορεί. Ένα παιδί θα µεγαλώ-σει, θα σπουδάσει και θα µείνειστην Ελλάδα. Επέλεξε να µείνειτώρα, θα το επιλέξει και αργό-τερα. Πρέπει να έχουµε συνέ-χεια στο µυαλό µα ότι είµαστεΈλληνε. Αµάν πια µε όλη αυτήτην κατασυκοφάντηση που δέ-χεται η χώρα µα».

Κελαηδάνε τα πουλιάστι σπηλιέ

Αυτή την αγανάκτησή τηγια την έξωθεν επίθεση τη Ελ-λάδα την µετέφερε και στηντελετή βράβευση στο υπουρ-γείο Παιδεία, κάνοντα µε ταλόγια τη τον υπουργό κ. Κων.Αρβανιτόπουλο να δακρύσει.

«Αυτό που είπα στην οµιλίαµου ήταν ότι µα έχουν στρέ-ψει σε µια προσπάθεια αυτο-ποτίµηση, µα παρουσιάζουνκαι προσπαθούν να µα πεί-σουν ότι δεν παράγουµε τίπο-τα, ότι δεν είµαστε άξιοι για τί-ποτα, ότι είµαστε κλέφτε, ότιείµαστε διεφθαρµένοι, ότι είµα-στε τεµπέληδε. Εµεί είµαστεδηµιουργικοί, έχουµε όρεξη, εί-µαστε Έλληνε. Η προσπάθειάµα είχε ένα πολύ καλό καλλι-τεχνικό αποτέλεσµα, όπωµπορέσαµε να δείξουµε. Ααπαντήσουµε σε αυτού όλουπου µα κατακεραυνώνουν συ-νεχώ, µε το εξή ερώτηµα:

«Κελαηδάνε τα πουλιά σεσπηλιέ; Εννοώ µε αυτό ότι ηΕλλάδα δεν είναι σπηλιά, γιατίαν ήταν, εµεί δεν θα κελαη-δούσαµε, άρα καταρρίψαµεαυτό το στερεότυπο».

- Εκείνη την ώρα δεν ένιω-σε την παρόρµηση να τα

1616 ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

CMYK

Τα παιδιά τη Οιχαλία “έγραψαν στο πανί”

Η πρωταγωνίστρια τη βραβευµένη ταινία του Γυµνασίου Οιχαλία ΆνναΜαρία Σακελλαρίου, αποκαλύπτει στον «δ» τα µυστικά τη επιτυχία τη

συγκεκριµένη κινηµατογραφική δουλειά

Τι είπε στον υπουργό κ. Κων. Αρβανιτόπουλο στην τελετή βράβευση στουπουργείο Παιδεία και τον έκανε να δακρύσει

Για την υπευθυνότητα, την πρωτοφανή συνέπεια και τα κρυµµένα ταλέντακαι δεξιότητε των µαθητών του, µιλά ο εµπνευστή του εγχειρήµατο

καθηγητή κ. Θωµά Φωτόπουλο

Τη Αφροδίτη Νανάκη

Ένα πτυσσόµενο κοντάρι µια µπατανόβουρτσα για τηστήριξη του µπουµ (µικρόφωνο που χρησιµοποιείται στην

κινηµατογραφική παραγωγή για να συλλαµβάνει τι οµιλίετων ηθοποιών). Αυτοσχέδια συστήµατα καταγραφή ήχου -

πατέντε του ενό ευρώ. Ερασιτεχνικέ “προπολεµικέ”κάµερε, δανεικέ από φίλου φίλων. Παιδιά έµπλεα

ενθουσιασµού. Ένα καθηγητή µε µεράκι, όρεξη αλλά καιεµπειρία στην παραγωγή διακεκριµένων σχολικών

κινηµατογραφικών ταινιών. Αµέριστη υποστήριξη τηεκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου και φυσικά µια

καλή πρωταγωνίστρια µε βοηθό… τη γιαγιά τη.

Η µετανάστευση,

Οι συντελεστέΟι συντελεστέΆννα-Μαρία Σακελλαρίου

(Κλειώ), Θοδωρή Λουκά(Αχιλλέα), Αποστόλη Ζαµ-ζαρά (Λευτέρη), Ανθή Χα-λού (Μαίρη), ∆ήµητρα Φίλι-ου (Θάλεια), Ρούλα Χατζή(Έλλη), Μαρία Γαρίτου (κα-θηγήτρια), Νίκο Κυρίτση(µαθητή 1), Γιώργο Στα-µουγιαννόπουλο (µαθητή2), Βαγγελιώ Σκαρίµπα (για-γιά Κλειώ), Αποστόλη Νί-κου (µπαµπά φωνή), ΠένυΠαπαχρήστου (µαµά φωνή),Θωµά Γκουγκουστάµο(Χρήστο), Ρωξάνη Λακιάρα(Ελένη), Φώτη Καψάλη(Στέλιο), Σωτήρη Σπίν-τζιο (ηχολήπτη), Αλέξαν-δρο Χαλό & Βένια Ρίζου(κάµερα), Παρασκευή Μπε-λόγια (επιµέλεια παραγω-γή), Θωµά Φωτόπουλο(σκηνοθεσία, φωτογραφία,µοντάζ, µουσική επιµέλεια,επιµέλεια παραγωγή).

«ψάλλει» στον υπουργό γιατα όσα δεινά συµβαίνουν στοεκπαιδευτικό σύστηµα τηχώρα αποδέκτε του οποίουείστε κυρίω εσεί τα παιδιά;«Ήταν πολλά αυτά που ήθε-

λα να πω. Όντω η κρίση είναιπολύπλευρη και αγγίζει κάθετοµέα τη ζωή µα. Ότι είχα-µε να πούµε όµω, το είπαµεµέσα από την ταινία, ακόµη καιοι εγκαταστάσει του σχολείουφάνηκαν πω είναι. Όποιοέχει µάτια να δει και αυτιά ναακούσει µπορεί να καταλάβεικαι α βοηθήσει».Η χαρά τη Άννα Μαρία

Σακελλαρίου και των συµµαθη-τών τη για την ανταπόκρισηπου βρήκε η πρώτη κινηµατο-

γραφική δουλειά που συµµετεί-χαν είναι πραγµατικά µεγάλη.Εξίσου µεγάλη είναι και η ικα-νοποίηση των συγχωριανώντου που του συγχαίρουν καιτου επιβραβεύουν καθηµερι-νά λέγοντά του ότι έβγαλαντο χωριό του από το τέλµα καιέδωσαν µια ανάσα αισιοδοξίακαι ελπίδα για το µέλλον τηνέα γενιά και κατά συνέπειατου τόπου του.Η ίδια πάντω αν και τη αρέ-

σει η υποκριτική δεν έχει στόχονα ασχοληθεί µε την ηθοποιίαστο µέλλον «µ’ αρέσει σαν χόµ-πι, για να ξεδίνω, αλλά θα ήθελανα γίνω κτηνίατρο». Μάλλον τοέχει υποσχεθεί στο πανέµορφοσκυλάκι τη τη «Μπέλλα».

1717ΤΟΠΙΚΑ

CMYK

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

η Κλειώ και η γιαγιά τητη σύγχρονη ιστορία τη!

∆είχνουν έναν άλλο εαυτό∆είχνουν έναν άλλο εαυτόΖητήσαµε και από τον εµπνευστή του όλου εγχειρήµατο κ.Θω-

µά Φωτόπουλο να µοιραστεί µαζί µα το πώ βίωσε εκείνο τηνσυνεργασία µε του µαθητέ του, την ανταπόκριση που έτυχε ηπρότασή του και το αν υπήρξε κάτι που πραγµατικά τον εξέπληξε.«Γενικά η δηµιουργία κινηµατογραφικού έργου είναι µια διαδι-

κασία η οποία εντυπωσιάζει τα παιδιά εξ’ αρχή. Στη συνέχειαόµω τη θέση του παίρνει η δηµιουργία και πραγµατικά οι µαθη-τέ, εκτό του ότι το χαίρονται, αναπτύσσουν δεξιότητε και εµ-φανίζουν ταλέντα που µέχρι τότε δεν τα είχαν αφήσει να φανούνσε κανένα µάθηµα. ∆ηλαδή αναπτύσσουν τη φαντασία, την καλ-λιτεχνική του αντίληψη προτείνοντα ιδέε και δείχνουν µιαπρωτοφανή συνέπεια. Ειδικά παιδιά που πριν ήταν αδιάφορα σεκάποια πράγµατα. Έξω από το µάθηµα δείχνουν µια µεγάληυπευθυνότητα και καταβάλλουν µεγάλη προσπάθεια στη διαδι-κασία αυτή. ∆είχνουν έναν άλλο εαυτό µέσα από τέτοιε δρα-στηριότητε και ειδικά την κινηµατογραφική».

Αντιµετώπισαν κάποιε δυσκολίε στην ολοκλήρωση τη κι-νηµατογραφική παραγωγή;«Επειδή δεν είναι ένα µάθηµα συγκεκριµένο που µπορεί να δια-

θέσει το σχολείο κάποιε ώρε, βρισκόµασταν στα διαλείµµατα, ήσεώρε εκτό σχολείου για να δουλέψουµε, για να τροποποιήσου-µε το σενάριο, να βελτιώσουµε τι σκηνέ. Πέρα από αυτό υπήρ-χαν τεχνικέ δυσκολίε γιατί οι κάµερε που χρησιµοποιήσαµε ήτανµικρέ και παλιέ , µα έπεφτε η µπαταρία όταν είχε κρύο, τα µικρό-φωνα δεν ήταν επαγγελµατικά, ήταν πατέντε φτιαγµένα εντελώστο χέρι του ενό ευρώ, µε κοντάρι πτυσσόµενο βούρτσα ελαι-οχρωµατιστών κ.α.. Αυτό που έχει σηµασία όµω δεν είναι τόσο ταµέσαόσο το µεράκι, η διάθεση των µαθητών να προσπαθήσουν καινα βελτιώσουν τα λάθη, ώστε να φτάσουν στην τελειότητα».Όσον αφορά στη µετανάστευση και στι µεγάλε διστάσει

που λαµβάνει το φαινόµενο στην περιοχή ο κ. Φωτόπουλο υπο-γραµµίζει πω έχουµε ω εκπαιδευτικοί διαπιστώσει ότι «τα παι-διά που βιώνουν τέτοιε καταστάσει έχουν διαταραγµένο ψυ-χισµό. Είτε γίνονται πιο επιθετικά, είτε κλείνονται στον εαυτότου. Παιδιά που έχουν τέτοια προβλήµατα κάνουν περισσότε-ρε απουσίε, δεν προσέχουν τόσο στο µάθηµα, αντιδρούν πε-ρισσότερο όταν δέχονται πίεση για το διάβασµα».Το σίγουρο πάντω είναι πω όλη αυτή η εµπειρία και η ανταπό-

κριση που είχε, θα µείνει αξέχαστη στα παιδιά, διότι στάθηκαν τυ-χερά και βίωσαν µια ακόµη πλευρά του σχολείου του (η οποία θαέπρεπε να αποτελεί κανόνα στην εκπαίδευση) πέρα από την παρο-χή και την ανακάλυψη τη γνώση. Είχαν την ευκαιρία να προβλη-µατιστούν, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα του, να εκφράσουν τισκέψει του και να στείλουν µηνύµατα προ πάσα κατεύθυνση.«Ελπίζω να σταθεί αφορµή για να δούνε τα παιδιά τον κινηµα-

τογράφο και το καλλιτεχνικό κοµµάτι γενικότερα, µε άλλη µατιά.Ότι δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνει κάποιο ένα σωρό σπουδέ,δεν χρειάζεται να διαθέτει όλα τα µέσα για να κάνει κάτι καλόστη ζωή του. Αρκεί να έχει όρεξη, µια αισθητική αντίληψη και σί-γουρα να καταβάλλει µεγάλη προσπάθεια και κόπο».

Βραβεία και διακρίσειΒραβεία και διακρίσειΗ ταινία «Κλειώ» του Γυµνασίου Οι-

χαλία κέρδισε το 1ο βραβείο στο 5οΝεανικό Φεστιβάλ Ταινιών ΜικρούΜήκου Λάρισα Artfools (Ελληνικό-∆ιεθνέ), ενώ απέσπασε θετικότατασχόλια τόσο απ’ την κριτική επιτροπήόσο και απ’ του παρευρισκοµένουστο κατάµεστο Χατζηγιάννειο Πνευ-µατικό Κέντρο τη Λάρισα.Επίση τη απενεµήθηκε το 1ο βρα-

βείο καλύτερη ταινία στον 3ο Πα-νελλήνιο διαγωνισµό ταινιών µικρούµήκου «Ένα πλανήτη.... µια ευ-καιρία» που συνδιοργάνωσαν η ∆/νσηΑ/θµια Εκπαίδευση Σερρών, η ΕΡΤ,το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκου∆ράµα και η ∆/νση Εκπ/κή Ραδιοτη-λεόραση. Η τελετή βράβευση έγινεστην αίθουσα εκδηλώσεων τουυπουργείου Παιδεία την Τετάρτη 3Απριλίου 2013.Η ταινία έχει αναρτηθεί στο www.y-

outube.com στο κανάλι «tomasfotop»και διαθέτει αγγλικού και γερµανι-κού υπότιτλου.

Θέλουν δυο σύγχρονε κάµερεΘέλουν δυο σύγχρονε κάµερεΓια µια τέτοια προσεγµένη δουλειά και ενώ οι διακρίσει ήταν τόσο σηµαντικέ η

οµάδα των δεκαπέντε συντελεστών δεν µπόρεσε να ταξιδέψει στην Αθήνα για να πα-ραστούν όλα τα παιδιά στη βράβευση από τον υπουργό Παιδεία, προκειµένου ναεισπράξουν την ηθική ικανοποίηση τη όλη προσπάθεια που έφεραν επιτυχώ ειπέρα. Η δηµοτική αρχή Φαρκαδόνα δήλωσε αδυναµία να συνδράµει στη µεταφο-ρά των µαθητών, ενώ όταν στην πορεία η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενηµε-ρώθηκε και αποφάσισε να βοηθήσει, είχε παρέλθει η σχετική χρονική προθεσµία πουαπαιτούνταν.Επειδή µετά το Πάσχα ο αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη έχει προσκαλέσει

τα παιδιά στο γραφείο του για να του βραβεύσει για την προσπάθειά του, θα τουπροτείναµε αντί τη απονοµή αναµνηστικών, να βοηθούσε το σχολείο του να απο-κτήσει δυο σύγχρονε κάµερε που τόσο έχουν ανάγκη για την υλοποίηση παρό-µοιων πρωτοβουλιών. Αν όχι να τι χαρίσει η Περιφερειακή Ενότητα, α χορηγήσειένα ποσό ώστε να βρεθούν στη συνέχεια κι άλλοι µιµητέ.

Από µπράβο και φωτογραφήσει έχουν χορτάσει τα παιδιά!!!!

1818 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τελέσθηκε το Κτητορικό Μνηµόσυνοστον Ι.Ν. Παναγία Επισκέψεω Τρικάλων

Παρουσία πλήθου ενοριτών τελέσθη-κε χθε το πρωί το Κτητορικό Μνηµόσυνοστον Ιερό Ναό Παναγία Επισκέψεω Τρι-κάλων. Ένα µνηµόσυνο-προσευχή ωελάχιστο ευχαριστώ σε όλου εκείνουπου προσέφεραν, µε τον τρόπο του ο κα-θένα, στην ενορία.Μετά το πέρα τη Θεία Λειτουργία,

ο εφηµέριο του Ναού π. Γεώργιο Γρα-δούλα εξήγησε στου πιστού γιατί τε-λείται κάθε χρόνο, την Ε’ Κυριακή των Νη-στειών, το συγκεκριµένο µνηµόσυνο.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότιονοµάζεται κτητορικό διότι σε αυτό µνη-µονεύονται τα ονόµατα όλων αυτών πουκοπίασαν να κατασκευάσουν τον Ναό και,φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια τα ονόµατατων διαφόρων κεκοιµηµένων ευεργετών,δωρητών και αφιερωτών του Ναού, πουπροσέφεραν είτε χρήµατα είτε µέρο τηπεριουσία του υπέρ του ευπρεπισµούτου ναού ή υπέρ του φιλανθρωπικού έρ-γου τη ενορία. Ακόµη στο µνηµόσυνοαυτό µνηµονεύονται όλα τα ονόµατα αυ-τών που διακόνησαν στην ενορία, δηλαδήτων κεκοιµηµένων ιερέων, εκκλησιαστι-κών επιτρόπων, ιεροψαλτών και νεωκό-

ρων.Επίση, µε πρωτοβουλία του π.Γεωργίου, τα τελευταία χρόνια καθιε-ρώθηκε την ηµέρα που τελείται τοΚτητορικό Μνηµόσυνο να µνηµο-νεύονται και τα ονόµατα των ενοριτώνπου κοιµήθηκαν το παρελθόν έτο.Συγκινητική ήταν και η παρουσία όλωντων συγγενών των κεκοιµηµένων σεαυτό το κοινό µνηµόσυνο τη ενορία.Α είναι αιωνία η µνήµη του!

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Λαµπρά θυρανοίξια!Με την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια και την δέουσα λαµπρότητα τε-

λέσθηκαν χθε, στι 12 το µεσηµέρι, τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίουτη Παναγία Πορτα˙τισσα και του Αγίου Χριστοφόρου, στον προαύλιο χώροτου Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων (παρά την Εθνική Οδό Ιωαννίνων –Λαρίση, έναντι ∆ηµοτικού Κολυµβητηρίου).Με ηλιοφάνεια και παρουσία δεκάδων πιστών, ο Σεβασµιώτατο Μητροπο-

λίτη Τρίκκη και Σταγών κ.κ. Αλέξιο έδωσε τι ευλογίε του, λέγοντα χαρα-κτηριστικώ: «Όλοι όσοι συνέβαλαν στο να κατασκευαστεί αυτό το Ιερό Πα-ρεκκλήσι, πιστεύω ότι σήµερα είναι υπερήφανοι!…».

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑΣ

& ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑΙ

(Συνέχεια από τη σελ. 3

και έχει στηρίγµατα στο «Βαθύ Κράτο», αστυνοµία, στρατό,εκκλησία και ενώ µιλά κατά του συστήµατο από την «πίσω πόρ-τα» ταυτίζεται µε τι πιο ακραίε αντεργατικέ θέσει.

Πώ αντιµετωπίζεται αυτό το φαινόµενο;

To πιο ενδιαφέρον «κοµµάτι» τη εκδήλωση ήταν οι τοποθετή-σει που ακολούθησαν και κυρίω ο διάλογο που έγινε και πουείχε ω ζητούµενο το πώ αντιµετωπίζεται αυτό το φαινόµενο.- Ο δήµαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, που συµµετείχε

στην εκδήλωση, στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε πω «το φαι-νόµενο του νεοναζισµού δεν αντιµετωπίζεται µε αναλύσει πολι-τικού φορµαλισµού, ούτε µε αποκλεισµού και απαγορεύσει».Απαντώντα έτσι έµµεσα και στι βολέ του κ. Φώλια για την κα-τάθεση στεφανιών µαζί µε την «Χ.Α» κατά την 25η Μαρτίου.«Το ζήτηµα, συνέχισε ο κ. Λάππα, είναι πότε και πού ευδοκι-

µούν αυτά τα φαινόµενα; Αυτό γίνεται όταν υπάρχουν ατέλειεστο πολιτικό µα σύστηµα και εκµεταλλεύονται τι κακέ λει-τουργίε του οικονοµικού µα µοντέλου.

Αντίσταση, Αντίσταση, Αντίσταση…

Ο εκπρόσωπο τη Ισραηλιτική Κοινότητα κ. Βαρούχ, αφούθύµισε πω οι Έλληνε Εβραίοι διώχθηκαν και εξοντώθηκαν (το87% του εβρακού πληθυσµού) από του Ναζί τόνισε πω και το13% σώθηκε µόνο και µόνο χάρη στην Αντίσταση του ελληνικούλαού και κυρίω του ΕΑΜ. Χρειάζεται λοιπόν και σήµερα Αντί-σταση και ενηµέρωση του λαού για το τι σηµαίνει ναζισµό, κα-τέληξε ο κ. Βαρούχ προτείνοντα ταυτόχρονα να δούµε όλοιµα το θαυµάσιο βραβευµένο ντοκιµαντέρ του συµπολίτη µαΒασίλη Λουλέ «ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ», που διηγείται πω σώθη-καν 5 Εβραιόπουλα από του Ναζί.

Η ταυτότητα των µελών τη «Χρυσή Αυγή»

Ο Κώστα Φώλια απάντησε στον δήµαρχο λέγοντα πω «τοθέµα δεν είναι η απαγόρευση και οι αποκλεισµοί, αλλά το να µηνσυµµετέχουµε σε εκδηλώσει µαζί µε του νεοναζί. Ιδιαίτερα ανκάτι τέτοιο το έκανε ο δήµαρχο τη πόλη το γεγονό, θεσµι-κά, θα είχε ιδιαίτερη σηµασία, ω συµβολισµό. Όπω θετικότα-το συµβολισµό είχε και η κίνηση του δηµάρχου να αρνηθεί ναστείλει στο υπουργείο στοιχεία για το πόσα παιδιά µεταναστώνφιλοξενούνται στου παιδικού σταθµού, στοιχεία που ζητήθη-καν ύστερα από ερώτηση βουλευτή τη «Χ.Α.»Στη συνέχεια µπήκαν για συζήτηση δύο σηµαντικά ερωτήµατα:-Είναι αλήθεια τόσο µεγάλη η επιρροή τη «Χ.Α.» στο εκλο-

γικό σώµα, όπω αποτυπώνεται στα γκάλοπ; Μάλιστα χθε,ανήµερα τη 21η Απριλίου, έρευνα στην «Κυριακάτικη Ελευθε-ροτυπία» υποστήριζε πω σήµερα το 30% πιστεύει πω τα πράγ-µατα ήταν καλύτερα επί Χούντα!-Ποιά είναι η ταυτότητα των οπαδών τη «Χρυσή Αυγή»;H εκτίµηση του ∆ηµήτρη Ψαρρά είναι πω «σήµερα πράγµατι

ο εθνικισµό και η ξενοφοβία εκφράζουν ένα µεγάλο τµήµα τουελληνικού λαού και από το 20% του 1990, έφθασε πλέον στο30%. Γι’ αυτό πρέπει να αρχίσουµε από την αρχή τον αντιναζι-στικό –αντιφασιστικό αγώνα αφού είµαστε έπειτα από µία ήττα».Σχετικά µε το ποιο είναι σήµερα το προφίλ του µέσου οπαδού

τη «Χ.Α.» ο κ. Ψαρρά είπε τα εξή:- Είναι κυρίω άνδρε. Κατά τα 2/3. Είναι νέοι, κατανέµονται

ισόρροπα σε όλα τα γεωγραφικά διαµερίσµατα. Η µεγάλη δεξα-µενή τη «Χ.Α.» είναι οι άνεργοι νέοι και οι ανασφάλιστοι και σύµ-φωνα µε τι µετρήσει πρόκειται για άτοµα µέσου και χαµηλούµορφωτικού επιπέδου.

Ποιοί µπορούν να συµµετέχουνστο αντιναζιστικό µέτωπο;

Ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε και για το ποιοί µπορούν νασυµµετέχουν στο αντιναζιστικό µέτωπο που κρίθηκε πω είναιαναγκαίο να δηµιουργηθεί.- Ο ∆ηµήτρη Ψαρρά, απαντώντα και σε σχετική ερώτηση

του Χάρη Μαντέλου (ΚΙΝΗΜΑ «∆ΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ») εάν είναι ή όχιναζισµό το µνηµόνιο και κατ’ επέκταση φιλοναζιστέ-φασίστεοι «µνηµονιακοί» ,απάντησε πω «αν πούµε ότι η Μέρκελ είναιναζί και ο δήµαρχο φασίστα τότε βγαίνει γίγαντα ο Μιχαλο-λιάκο. Νοµίζω πω είναι λάθο να πούµε πω το µνηµόνιο είναιναζισµό, γιατί έτσι δίνουµε άλλοθι στον ναζισµό, ο οποίο είναιαυτόνοµο φαινόµενο το οποίο δεν σέβεται στοιχειώδει ανθρω-πιστικέ αρχέ. Αυτό το µόρφωµα δεν είναι κόµµα σαν τα άλλακαι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τέτοιο. Πιστεύω πω ήταν λάθοη αντίδραση τη Αριστερά που δεν δέχθηκε την πρόταση τουΒενιζέλου για κοινή δράση κατά τη «Χρυσή Αυγή».- Ο Κώστα Φώλια είπε πω «έχω επιφυλάξει για το πού στό-

χευε η πρόταση Βενιζέλου, ο οποίο «πολεµά» µία ηµέρα τον χρό-νο την ακροδεξιά και 360 ηµέρε την Αριστερά. Βέβαια έχουν το δι-κό του ενδιαφέρον οι κινήσει κατά του ναζισµού από τα ΠΑΝΩ».Οι κ.κ. Χρήστο Σταµόπουλο και Χάρη Μαντέλο επέµεναν

πω φασισµό είναι και το να καλεί ο δήµαρχο τα ΜΑΤ εναντίοντων πρώην εργαζοµένων του ∆ήµου» και εξέφρασαν την άποψηπω κακώ κλήθηκε στην εκδήλωση, συνεχίζοντα έτσι µια κόν-τρα που απασχολεί τακτικά την τοπική δηµοσιότητα.

«Ο ναζισµό είναι εδώ καιχρειάζεται απάντηση…»! Χιτώνα Αγάπη

∆ωρεάν διανοµή ρούχωνΑνοίγουµε µια αγκαλιά αγάπηκαι κάνουµε πράξη όλοι µαζί το…«γυµνό ἥµην, καί περιεβάλετέ µε» (Ματθ. κε΄, 36)Παρούσα στι δύσκολε στιγµέ ανθρώπων που έχουν ανάγ-

κη από ενίσχυση και προστασία, η Ενορία Παναγία Επισκέψε-ω Τρικάλων διανέµει καθηµερινά σε ιδιόκτητο χώρο στην οδόΠαγκάλου 4 και Αθανασίου ∆ιάκου γωνία (έναντι Ερυθρού

Σταυρού) δωρεάν καθαρά και σε καλή κατάσταση ρούχα καιυποδήµατα σε ανθρώπου που τα έχουν ανάγκη. Ρούχα καιυποδήµατα βρεφικά, παιδικά, ανδρικά και γυναικεία.ΑΠΟ 22 ΜΕΧΡΙ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ 10-12 & ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6-8ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 11-12ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:καθηµερινά στον Ιερό Ναό, στο τηλέφωνο2431033671 ή στην ιστοσελίδα www.panagiaepiskepsi.gr

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1919∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Φέτο η σχολική µαεκδροµή, από 9-11 Μαρτίου

2013, είχε διαφορετικόάρωµα, … αλλά α πάρουµετα πράγµατα από την αρχή.

Στα πλαίσια τουπρογράµµατο «Οι επιρροέτων αρχαίων δραµατουργώνσε άλλε µορφέ τέχνη» ηΒ΄ Λυκείου πραγµατοποίησε

τριήµερη εκπαιδευτικήεκδροµή στο Ναύπλιο και τηΜονεµβασιά. Ξεκινήσαµε το

Σάββατο µε ενθουσιασµόαπό τα βροχερά Τρίκαλα.

Το ταξίδι αυτό το αναµέναµεκαιρό καθώ οι περισσότεροιαπό εµά επισκέπτονταν τηνΠελοπόννησο για πρώτη φο-

ρά. Πρώτο σταθµό µα στονΙσθµό τη Κορίνθου, όπου δο-κιµάσαµε το περιβόητο σου-βλάκι και µαγευτήκαµε από τηµοναδική θέα. Αφού γεµίσαµετι µπαταρίε µα, επιβιβαστή-καµε ξανά στο λεωφορείο κιέπειτα από µία σύντοµη στάση

στη γραφική και γεµάτη πορ-τοκαλιέ και νεραντζιέ Σπάρ-τη, φτάσαµε στον τελικό µαπροορισµό, τη Μονεµβασιά.Μετά την τακτοποίηση στο ξε-νοδοχείο µα, η βραδινή βόλταστον οικισµό και στο κάστρο

ήταν αναµενόµενη.Περιηγηθήκαµε στα γραφι-

κά δροµάκια του οικισµού κιέπειτα µεταφερθήκαµε στοκάστρο όπου αρχικά απολαύ-σαµε τον νυχτερινό ουρανόκάνοντα αστροπαρατηρήσεικαι στη συνέχεια διασκεδάσα-

µε στα τοπικά µαγαζιά-τα-βερνάκια.

Το επόµενο πρωί τη Κυ-ριακή επισκεφτήκαµε τηνοικία του ποιητή Γιάννη Ρί-τσου, η ποίηση του οποίουέχει πολλέ επιρροέ απότου αρχαίου δραµατουρ-γού. Αγναντεύοντα τηθέα από το µπαλκόνι τουσπιτιού, νιώσαµε κι εµεί –έστω και για λίγο- ότι κοι-νωνούσαµε την ποιητικήέµπνευση του µεγάλου αυ-τού δηµιουργού. Στη συνέ-χεια περπατήσαµε όλο τον

οικισµό µέχρι ψηλά στο κάστρο,και σε µια από τι πολλέ βυ-ζαντινέ εκκλησίε είδαµε απόκοντά τη µοναδική εικόνα τουΕλκοµένου Χριστού, που θεω-ρείται αριστούργηµα τη βυζαν-τινή τέχνη .

Επιπλέον δοκιµάσαµε τοπικάπροόντα, όπω το φηµισµένοµελιτόκρασο, και γνωρίσαµετου ντόπιου οι οποίοι µαάφησαν τι καλύτερε των εντυ-πώσεων από άποψη ευγένειακαι φιλοξενία. Επόµενη στάσηµα η καστροπολιτεία του Μυ-στρά. Το όµορφο τοπίο µε ταπέτρινα χαλάσµατα, µέσα στοοποίο περιηγηθήκαµε, µα ταξί-δεψε σε µία άλλη εποχή που µέ-χρι τώρα γνωρίζαµε µόνο απ’ τασχολικά βιβλία. Το ταξίδι µαωστόσο είχε κι άλλου σταθ-µού κι έτσι το µεσηµέρι τη Κυ-ριακή ξεκινήσαµε για τηνόµορφη πόλη του Ναυπλίου.

Η διαδροµή ήταν ευχάριστη,χάρη στο καταπράσινο τοπίοκαι στι κιθάρε µα που «εί-χαν πάρει φωτιά». Φτάνονταστο Ναύπλιο ξεχυθήκαµε σταγραφικά σοκάκια τη πόλη ηοποία φηµίζεται για την ιστο-

ρία τη. Τα χρώµατα του δειλι-νού έκαναν την πόλη ακόµηπιο όµορφη και ο ανοιξιάτικοκαιρό σκορπούσε αρώµατααπ’ τα πολλά δέντρα και λου-λούδια τη. Το βράδυ µαβρήκε στο ήσυχο Τολό τοοποίο πληµµύρησε από τα γέ-λια και τα τραγούδια µα.

Το επόµενο πρωινό τη ∆ευ-τέρα, επισκεφτήκαµε την εκ-κλησία έξω απ’ την οποία δο-λοφονήθηκε ο Καποδίστρια,το κτίριο που στεγάστηκε ηπρώτη Βουλή των Ελλήνων καιφυσικά το πανέµορφο Παλαµή-δι. Τελευταίο µα σταθµόήταν το αρχαίο θέατρο τη Επι-δαύρου. Αρκετοί από εµά πουεπισκέπτονταν για πρώτη φοράτον χώρο θαύµαζαν την αρµο-νική και µοναδική συνύπαρξητη οµορφιά του τοπίου µεαυτή τη αρχιτεκτονική τουθεάτρου και των άλλων µνηµεί-ων που βρίσκονται στο χώρο.

Περπατήσαµε σχεδόν ευλα-βικά µέσα στο θέατρο, όπουαναφερθήκαµε στο έργο τωναρχαίων δραµατουργών καιαπαγγείλαµε κάποια αποσπά-σµατα από την τραγωδία Αντι-γόνη που διδασκόµαστε φέτοκαι που ήταν η αφορµή για τηνεκπόνηση του Προγράµµατόµα. Εντυπωσιαστήκαµε απότην τέλεια ακουστική του θεά-τρου και συνεχίσαµε προ τοµουσείο. Στο Ασκληπιείο τηΕπιδαύρου συζητήσαµε µετου καθηγητέ µα του τρό-που θεραπεία που εφάρµο-ζε ο Ασκληπιό στου ασθε-νεί του. Ανάµεσα στι βασι-κέ και αποτελεσµατικότερεθεραπευτικέ µεθόδου πουχρησιµοποιούσε, ήταν το θέα-τρο και η µουσικοθεραπεία.

Όµω όλα τα ωραία κάποτετελειώνουν. Έτσι κι εµεί πή-ραµε τον δρόµο τη επιστρο-φή, χαρούµενοι όµω διότιείχαµε περάσει ένα αξέχαστοτριήµερο γεµάτο υπέροχεστιγµέ που θα ζωντανεύουναπό εδώ και πέρα στη µνήµηµα. Οφείλουµε ένα µεγάλοευχαριστώ στου συνοδούµα, την κ. Φ. Μπαλαµώτη καιτον κ. Β. Παπακώστα, οι οποίοιφρόντισαν να κάνουν την εκ-δροµή µα πραγµατικά εκπαι-δευτική αλλά ταυτόχρονα ψυ-χαγωγική και πολύ ευχάριστη.

Οι µαθητέ τη Β΄ Λυκείουτου Μουσικού Σχολείου

Τρικάλων

Μονεµβασιά-Μυστρά-Ναύπλιο-Επίδαυρο

Εκπαιδευτική εκδροµή τη Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Στο ∆ήµο Πύλη

Επίσκεψη Εκπαιδευτικών απόΠορτογαλία – Πολωνία & Τουρκία

Το ∆ηµαρχείο Πύλη επισκέφθηκαν Εκπαιδευτικοί από τηνΠορτογαλία, την Πολωνία και την Τουρκία στα πλαίσια τηδράση Comenius – Easier Together, συνοδευόµενοι από τηνκ. Αλίκη Καλογιάννη – Εκπαιδευτικό του Εσπερινού Γυµνασί-ου & Λυκειακών Τάξεων Τρικάλων το οποίο συµµετέχει στοσυγκεκριµένο πρόγραµµα.

Εκεί του υποδέχθηκε ο ∆ήµαρχο κ. Κ. Κουφογάζο και οΑντιδήµαρχο κ. ∆. Μαγκούτη.

Ο ∆ήµαρχο αφού του καλωσόρισε, του ευχαρίστησεγια την επίσκεψή του και έκανε αναφορά στο ∆ήµο Πύλη,στην ιστορία καθώ και στι οµορφιέ τη περιοχή. Στη συ-νέχεια πραγµατοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων.

∆ηµοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Πρόσκληση Εθελοντών Για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωση,∆ηµιουργικότητα και Καινοτοµία 2013

«Στι Βιβλιοθήκε ο κόσµο είναι πολύχρωµο».

Από 15 Ιουνίου µέχρι 15 Σεπτεµβρίου το Future Library διορ-γανώνει, σε συνεργασία µε την ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλωνκαι πολλέ άλλε Βιβλιοθήκε από όλη τη χώρα, καθώ και µετη συµµετοχή µικρών και µεγάλων, µια πολύχρωµη Καλοκαιρι-νή Εκστρατεία Ανάγνωση , ∆ηµιουργικότητα και Καινοτοµία!!!

Σ’ έναν κόσµο, όπου το γκρι και το µαύρο επικρατεί στι δια-θέσει µα, τι πόλει µα και για πολλού και στο µέλλον µα,βοηθήστε µα να δηµιουργήσουµε έναν κόσµο πολύχρωµο µέ-σα από τα βιβλία, τι ιστορίε, τη γνώση και την τέχνη.

Μαζί µε τα παιδιά θα ταξιδέψουµε στον κόσµο τη φαντα-σία, τη δηµιουργία, τη διασκέδαση, του γέλιου, του παι-χνιδιού, τη εξερεύνηση, τη µάθηση και των βιβλίων!!!

Η ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη και το Future Library, υποστηρικτήτων ∆ηµοσίων και ∆ηµοτικών Βιβλιοθηκών τη Ελλάδα, σαθέλουν κοντά του και σα προκαλούν να ζήσετε για δεύτερηφορά ένα διασκεδαστικό, δηµιουργικό και ...γεµάτο χρώµατακαλοκαίρι!!!!!

Όλε οι δεξιότητε είναι ευπρόσδεκτε, καθώ υπάρχουνπολλοί τοµεί στου οποίου όλοι µπορούν να φανούν χρήσι-µοι, ανάλογα µε τι ανάγκε. Απαραίτητη προπόθεση είναιµόνο η θέληση για νέε εµπειρίε και ανιδιοτελή προσφορά,στα παιδιά και την κοινότητα.

Μπορείτε να συµπληρώσετε την αίτηση για την εθελοντικήσα συµµετοχή στο χώρο τη Βιβλιοθήκη ή κατόπιν αιτήµατοστο [email protected] να σα αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Περισσότερε πληροφορίε µπορείτε να ζητήσετε στο τη-λέφωνο: 2431-70759 από τι συντονίστριε του προγράµµατογια τη ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων κα. Ρώσσιου Τζένη καιΚολοβού Μαρία.

2020 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Βαρελά ΧρυσούλαΑπόλλωνο 25, 24310-39120.

Ώρε Εφηµερία: 8:00 - 14:00 & 17:00 - 08:00

Τριγώνη ΒασίλειοΣτρ.Σαράφη 15, 24310-32266.

Ώρε Εφηµερία: 08:00 - 00:00

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ËÏÔÔÏ

Κλήρωση του Σαββάτου 20/4/2013

10, 12 ,24, 28 ,38, 43+26

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη

6 . . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 + 1 . . . . . . . .0 . . . . . .50.000,00

5 . . . . . . . . . . .25 . . . . . . .1.500,00

4 . . . . . . . . .1.230 . . . . . . . .30,00

3 . . . . . . . . .20.089 . . . . . . . .1,50

ÐÑÏÔÏ

Κλήρωση τη Κυριακή 21/4/2013

8 7 6 1 3 7 6

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη1η . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ2η . . . . . . . . . .2 . . . . . .25.000,003η . . . . . . . . . .7 . . . . . . .2.500,004η . . . . . . . . . .86 . . . . . . . .250,00

5η . . . . . . . .1.052 . . . . . . . .25,00

6η . . . . . . . .9.070 . . . . . . . . .2,00

ÔÆÏÊÅÑ

Κλήρωση τη Κυριακή 21/4/2013

6 , 7 , 1 0 , 1 6 , 3 0

êáé ÔÆÏÊÅÑ: 3

5 + 1 . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 . . . . . . . . . . .2 . . . . .128.263,93

4 + 1 . . . . . . .46 . . . . . . .2.500,00

4 . . . . . . . . . .868 . . . . . . . . .50,00

3 + 1 . . . . . .2.007 . . . . . . . .50,00

3 . . . . . . . . .35.147 . . . . . . . .2,00

2 + 1 . . . . .24.766 . . . . . . . .2,00

1 + 1 . . . . .112.613 . . . . . . . .1,50

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΜΟΥΓνωστοποιείται σύµφωνα µε το άρθρο 1369 του Αστικού

Κώδικα ότι ο Γρηγόριο Μπαµπούρη του Γεωργίου καιτη Ιφιγένεια το γένο Γκουγκουλίτσα, που γεννήθηκεΘαυµακό Φθιώτιδα και κατοικεί στα Τρίκαλα και η ∆ήµη-τρα Καραντάκου του Παύλου και τη Βικτωρία το γένοΚοκκίνου που γεννήθηκε και κατοικεί στα Τρίκαλα πρόκειταινα παντρευτούν και ο γάµο του θα γίνει στο Βόλο Μα-γνησία.

Τρίκαλα 22-4-2013

ΚΗ∆ΕΙΑΤην αγαπηµένη µα σύζυγο µητέρα γιαγιά και θεία

ΣΠΥΡΙ∆ΟΥΛΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗΕΤΩΝ 86

Θανούσα κηδεύουµε σήµερα ∆ευτέ-ρα 22/4/2013 και ώρα 12.00 µ.µ εκ τηοικία µα συνοικία Γαρδικάκι, στον Ιε-ρό Ναό Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικά-κι Τρικάλων.

Παρακαλούµε του συγγενεί και φί-λου να προσέλθουν και να συνοδεύ-σουν την εκφορά τη.

Τρίκαλα 22-4-2013Ο ΣΥΖΥΓΟΣ:∆ηµήτριοΤΑ ΤΕΚΝΑ:Χρήστο και Κική ΜπρουζούκηΕλένη και Ευάγγελο Αγορίτσα,Μαγδαληνή και ∆ηµήτριο ΒράκαΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ,ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ,ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣΣηµ. Μετά την τελετή ο καφέ θα δοθεί στην ταβέρνα

“ΤΟ ΧΑΝΙ”.Την τελετή επιµελείται το Γραφείο Τελετών

“Χρήστο Μιχ.Παναγιώτου”

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Παραστάσει για το κοινό του ∆ηµοτικού Θεάτρου

«Παραµύθια στο Ασανσέρ»

Παραστάσει για το κοινό (βραδινέ) προγραµµατίζει το ∆η-µοτικό µα Θέατρο. Μια παράσταση που βασίζεται σε µια συλ-λογή ελληνικών παραδοσιακών παραµυθιών µε τίτλο «Παραµύ-θια στο Ασανσέρ».

Μετά από την παρουσίαση των παραστάσεων για του µαθη-τέ και για τα σχολεία το ∆ηµοτικό Θέατρο θα παρουσιάσει βρα-δινέ παραστάσει. Οι Παραστάσει για το κοινό θα πραγµατο-ποιηθούν 26, 27, 28 Απριλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακήτων Βα˙ων), & 7, 8, 9 Μα˙ου (Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη του Πάσχα)στι 20.30, στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Κινηµατογράφου στονΠολυχώρο Τέχνη & Πολιτισµού “Μύλο Ματσόπουλου”.

Τα παραµύθια που απαρτίζουν την πρώτη ύλη τη παράστα-ση κατάγονται απ’ τη µεγάλη δεξαµενή του προφορικού αφη-γηµατικού λόγου. Μικρά, πλούσια σε δράση, µε πολύ χιούµορ,αµεσότητα, αστείρευτη φαντασία, απίστευτε ανατροπέ, µαγείακαι γεµάτα καλοσύνη. Η παράσταση αυτή αποτελεί την νέα πα-ραγωγή τη Παιδική και Νεανική Σκηνή του ∆ηµοτικού µαΘεάτρου και συµµετέχουν επαγγελµατίε καλλιτέχνε, ηθοποι-οί, µουσικοί και δηµιουργοί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ∆ιασκευή - σκηνοθεσία: Τάσο Ράτζο, Σκηνικά - Κοστούµια-

µάσκε: Κέλλυ Βαρσάνη: Μουσική: Λίλα Αγγέλη, Κινησιολογία:Ειρήνη Καλογερά, Βοηθό σκηνοθέτη, επιµέλεια εκπαιδευτικούυλικού: Χριστίνα Κρίθαρη.

Ηθοποιοί: Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, Γεωργία Κατσανάκου,Γιάννη Παπαευθυµίου, Γλυκερία Πατραµάνη, Φανή Σπανού, Βά-σια Χρήστου.

Καλλιτεχνική δ/νση: Στέφανο Νταλάση.

Εγκεφαλική παράλυσηκαι οµιλία

Γράφει η Ζορµπά Γ. Ιωάννα(Λογοπαθολόγο-Λογοπεδικό ΜSc)Η εγκεφαλική παράλυση, γνωστή και ω σύµφυτη σπαστι-

κή παράλυση ή ασθένεια του Little (από το όνοµα του Άγγλουγιατρού Little που πρώτο την περιέγραψε) δεν είναι µιαασθένεια µε τη συνηθισµένη έννοια τη λέξη. ∆εν είναι δη-λαδή µεταδοτική, δεν είναι προούσα (εκτό αν εφαρµοστείακατάλληλη η θεραπεία, οπότε µπορεί να έχουµε επιπλοκέ)και δεν παρουσιάζει ύφεση.

Σύµφωνα µε την Αµερικανική Ακαδηµία Εγκεφαλική Πα-ράλυση (American Academy of Cerebral Palsy), εγκεφαλικήπαράλυση είναι “µια επίµονη, αλλά όχι αµετάβλητη, κινητικήδιαταραχή, που εµφανίζεται στα πρώτα χρόνια τη ζωή καιπου οφείλεται σε τραύµα ή φλεγµονή του εγκεφάλου”.

Σήµερα όταν µιλάµε για εγκεφαλική παράλυση αναφερό-µαστε σε µια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από παράλυση,αδυναµία, έλλειψη συντονισµού και από άλλε κινητικέ δυσ-λειτουργίε λόγω εγκεφαλική βλάβη.

Στα παιδιά µε εγκεφαλική παράλυση συναντούµε καθυστέ-ρηση του λόγου, διαταραχέ του λόγου και τη οµιλία, ανοι-χτέ ρινολαλίε και δυσαρθρίε. Η εγκεφαλική παράλυση έχεισαν αποτέλεσµα µια νευροµυική διαταραχή και οι διαταραχέτου λόγου είναι περισσότερο κινητικού χαρακτήρα.

Τα προβλήµατα του λόγου και τη οµιλία καθορίζονταιαπό τη βαρύτητα τη βλάβη και αφορούν κυρίω δυσκολίεστη φώνηση, προβλήµατα σίτιση και κατάποση εξαιτία ελ-λιπού ανάπτυξη των στοµατικών λειτουργιών, διαταραχέστην άρθρωση και καθυστέρηση του λόγου εξαιτία τη µει-ωµένη κινητική ικανότητα, νοητική στέρηση, βαρηκο˙ακαι µειωµένη όραση. Στι περιπτώσει δυσαρθρία παρου-σιάζεται αδύναµη, ένρινη, υπερτονική και βραχνή φώνηση,παραµορφωµένη, χωρί ακρίβεια σύµφωνα, αργή οµιλία, δια-ταραχή στο ρυθµό τη αναπνοή.

Η λογοθεραπευτική παρέµβαση θα βοηθήσει τα άτοµα µεεγκεφαλική παράλυση στη βελτίωση τη σίτιση και τη φώ-νηση. Αυτό επιτυγχάνεται µε συγκεκριµένε θεραπευτικέµεθόδου που αποσκοπούν στο καλύτερο έλεγχο των διαφό-ρων µυών που εµπλέκονται στι λειτουργίε αυτέ, και ασκή-σει για σωστό ρυθµό τη αναπνοή. Ωστόσο η αποτελεσµα-τικότητα τη θεραπευτική αντιµετώπιση τη εγκεφαλικήπαράλυση έγκειται στην έγκαιρη παρέµβαση (από τι πρώ-τε κιόλα ηµέρε τη ζωή) και στην εφαρµογή έγκυρωνπρογραµµάτων αποκατάσταση σε κάθε παράµετρο ανάπτυ-ξη όπου εκδηλώνεται διαταραχή.

Η αποκατάσταση είναι µακροπρόθεσµη και οφείλει να λει-τουργεί σε διεπιστηµονική βάση, γι’αυτό είναι απαραίτητη ησυνεργασία πολλών ειδικοτήτων.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ακακίε: Ένα road movieαπό την Αργεντινή

Το σκηνοθετικό ντεµπούτο-έκπληξη του Πάµπλο Τζιορτζιέ-λι που κέρδισε την Χρυσή Κάµερα στι Κάννε τον Μάιο του2011 και απέσπασε διθυραµβικέ κριτικέ στα ταξίδια τουπαγκοσµίω προβάλλει την ερχόµενη ∆ευτέρα 22 Απριλίου ηΚινηµατογραφική Λέσχη Τρικάλων. Οι «Ακακίε» είναι µια βα-

θιά ανθρώπινη ταινίαδρόµου που µα παρου-σιάζει τον Ρουµπέν, ένανοδηγό φορτηγού πουαναλαµβάνει απρόθυµανα µεταφέρει από τηνΠαραγουάη στο Μπουέ-νο Άιρε τη νεαρή Τζα-σίντα και το µωρό τη.∆ύο πεπρωµένα συναντι-

ούνται, αποκαλύπτουν τι αποτυχίε του παρελθόντο και δη-µιουργούν υποσχέσει ευτυχία.

ΣυντελεστέΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Pablo GiorgelliΣΕΝΑΡΙΟ: Pablo Giorgelli, Salvador RoselliΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: German de Silva, Hebe Duarte, Nayra

Calle MamaniΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αργεντινή, ΙσπανίαΓΛΩΣΣΑ: Ισπανικά ∆ΙΑΡΚΕΙΑ: 82 λεπτάΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.45 στον ∆ηµοτικό Κινηµατογράφο στον

µύλο ΜατσόπουλουΠερισσότερα στο µπλογκ, http://kltrikala.blogspot.gr/Και µην ξεχνάτε το «U made it film festival». Προθεσµία υπο-

βολή δηµιουργιών η 1η Μα˙ου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σήµερα στο 2ο Γυµνάσιο Τρικάλων

Ηµερίδα για την ΤουριστικήΑνάπτυξη

Μια ενδιαφέρουσα ενηµερωτική εκδήλωση θα πραγµατοποι-ηθεί στο 2ο Γυµνασιο Τρικάλων µε θέµα “Τουριστική ΑνάπτυξηΝοµού Τρικάλων και Επαγγελµατικό Προσανατολισµό”.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα µιλησουν στου µαθητέο Πρόεδρο του Επιµελητηρίου Τρικάλων κ.Βασίλη Γιαγιάκο,ο ∆.ντη του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Παναγιώτη Πάτρα, ο Πρόεδροτη ΄Ενωση Ξενοδόχων κ. Γιάννη Κουρούπα και ο επικεφα-λή του e-trikala κ. Οδυσσέα Ράπτη οι οποίοι θα αναφερθούνστον Θρησκευτικό - Εναλλακτικό - Θεµατικό Τουρισµό και ταΤουριστικά Επαγγέλµατα.

Την ηµερίδα, η οποία θα πραγµατοποιηθεί σήµερα ∆ευτέρακαι ώρα 12.00, διοργανώνει το 2ο Γυµνάσιο Τρικάλων στα πλαί-σια του µαθήµατο Σχολικού Επαγγελµατικού Προσανατολι-σµού και η καθηγήτρια κ Πολυξένη Γάτσιου.

Πολυεθνική «αποστολή»µαθητών στον ∆ήµαρχο

Τον ∆ήµαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα επισκέφθηκαν εθι-µοτυπικά την περασµένη εβδοµάδα µαθητέ από Τουρκία, Πο-λωνία και Πορτογαλία. Οι µαθητέ συµµετέχουν στα πλαίσιατη δράση Comenius – Easier Together. Από τα Τρίκαλα συµ-µετέχει το Εσπερινό Γυµνάσιο Τρικάλων και Λυκειακέ τάξει.

Κατά τη σύντοµη οµιλία του ο ∆ήµαρχο Τρικκαίων ΧρήστοΛάππα, καλωσόρισε του παριστάµενου τονίζοντα ότι παράτα οικονοµικά προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε όλοι στι χώρεµα, οι συναντήσει αυτέ πραγµατοποιούνται ώστε να βρίσκε-ται βοήθεια και ότι θα πρέπει να υπάρχουν γέφυρε φιλία κυ-ρίω προ τη νέα γενιά ώστε να κινητοποιηθούν και ευαισθητο-ποιηθούν στην έννοια τη αλληλεγγύη , τη συνεισφορά και τηαλληλοβοήθεια απέναντι σε ευαίσθητε κοινωνικέ οµάδε ιδι-αίτερα σε δύσκολε οικονοµικά συνθήκε , ενώ του ευχήθηκε ναέχουν ένα καλό τριήµερο στα Τρίκαλα την πόλη του Ασκληπιούκαι του Τσιτσάνη. Κατά τη συνάντηση ανταλλάχτηκαν δώρα.

Οι γενικοί στόχοι του συγκεκριµένου προγράµµατο είναι ηαξιοποίηση των ΤΠΕ, η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων,η ανταλλαγή πληροφοριών για τον πολιτισµό και τον τρόποζωή των συµµετεχόντων χωρών καθώ και η ενηµέρωσή γιατα προγράµµατα σπουδών και τη λειτουργία των εκπαιδευτι-κών ιδρυµάτων των αντίστοιχων χωρών.

«Στην τελευταία τη στροφή το κάνουµεγιορτή»!!! Όσοι έχουν ….ενστάσει, µπορούν

να ρίξουν µια γρήγορη µατιά στηνπροστορία: Το Τρικαλινό Μπάσκετ είναι σαν

εκείνο το εµβατήριο τη Ελλάδα: «Μόνο λίγοκαιρό ξαποσταίνει και ξανά προ τη δόξα

τραβά»!!!

Στον επίλογο µια ονειρεµένη σεζόν ο σύλλο-γο που βγήκε στο προσκήνιο µετά την διάλυσητου ΑΣ Τρίκαλα, είναι έτοιµο να ανοίξει µια και-νούρια σελίδα. ∆εν χρειάζεται να κάνει πολλά στηντελευταία στροφή, αρκεί µόνο µια νίκη Νίκη έστωκαι µε µισό καλάθι επί του Παγκρατίου σηµατοδο-τεί την ιστορική δεύτερη άνοδο τρικαλινή οµάδαστην Α1 Επαγγελµατική κατηγορία και δίνει µιανέα προοπτική στο άθληµα που (ανέκαθεν το είχανκαι εξακολουθούν να το έχουν στην καρδιά τουόλοι οι Τρικαλινοί. Περνώντα µε φόρα από τοΗράκλειο τη Κρήτη οι κυανέρυθροι του club Τρί-καλα Β.C. «τέλειωσαν τη δουλειά» στο δύσκολοκοµµάτι του φετινού πρωταθλήµατο, έπιασαντου 45 βαθµού, εξακολουθούν να παραµένουντρίτοι στην σειρά κατάταξη τη Α2 Κατηγορία,όµω (τώρα πια) έχουν το …πάνω χέρι στην υπό-θεση τη ανόδου, αφού στην τελευταία στροφήτα νέα θα βγουν από το ντέρµπι τη Αθήνα. Κη-φισιά και Φιλαθλητικό θα …σφαχτούν στο µεταξύτου παιχνίδι γιατί γνωρίζουν πλέον πολύ καλά

πω το σενάριο ήττα του βγάζει έξω από το παι-χνίδι και του αφήνει στην ίδια κατηγορία.

Τόσο απλά, τόσο ρεαλιστικά, µα και τόσο …κυ-νικά είναι τα δεδοµένα για τι δύο οµάδε τηΑθήνα, που αναπόφευκτα πια φαγωθούν στοµεταξύ του παιχνίδι την ώρα που εµεί εδώ σταΤρίκαλα θα κάνουµε γιορτή µε επινίκια ίσω ακό-µα -ακόµα και για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι κυανέρυθροι πατούν πλέον και µε τα δυοτου πόδια στην Α1 Κατηγορία, επί τη ουσίαέχουν «τσεκάρει και το εισιτήριο» ,γιατί το δύσκο-λο κοµµάτι του δρόµου το έχουν διανύσει. Αποµέ-νει πλέον µόνο η…. ουρά και για αυτή την περί-πτωση (βρέξει χιονίσει) υπάρχει «καβάτζα» απότην ένθερµη υποστήριξη τη Τρικαλινή κερκίδα.

Το ερχόµενο Σάββατο το Παγκράτι θέλει δεν θέ-λει θα υποκύψει, δεν έχει ούτε την αίγλη των περα-σµένων δεκαετιών ούτε το ρόστερ για να χτυπήσειή έστω να κοιτάξει στα ίσα του παίκτε του Τζήµα,η νίκη λοιπόν θεωρείται εκ των ουκ άνευ, το απο-δέχονται εξάλλου στι δηλώσει του οι προπονη-τέ Των δυο Αθηναικών Σωµατείων που µιλούν γιαντέρµπι του πρωταθλήµατο γνωρίζοντα πω οηττηµένο τη δική του αναµέτρηση θα µείνει….µετεξεταστέο στην ίδια κατηγορία. ο ΓιάνηΤζήµα βέβαια κρατάει τι επιφυλάξει του, µιλάειγια έναν ακόµα τελικό που έχει η οµάδα µπροστάτη και ζητά το αυτονόητο: τη συσπείρωση για ναµην προκύψουν δυσάρεστε εκπλήξει. Ωστόσο,το πράγµα είναι φω φανάρι: τα Τρίκαλα µόνο αναν αυτοκτονήσουν θα χάσουν το τρένο τη ανό-δου, αλλά η λέξη αυτοκτονία δεν υπάρχει στο λεξι-λόγιο και στην πρακτική αθλητών µαχητών που πέ-

ρασαν από χίλια µύρια κύµατα µέχρι να φτάσουν(µε τα γνωστά οικονοµικά προβλήµατα) στηνπόρτα τη Α1 Κατηγορία. Ξεκινήσαµε από τασπουδαία του επερχόµενου θριάµβου γιατί τοµατ του Σαββάτου στην Κρήτη ήταν εν τέλι έναυγιεινό περίπατο για την οµάδα του Τζήµα καιµάλλον πιο δύσκολο έµοιαζε το ταξίδι. Αφού µπή-καν λοιπόν όλοι στο αεροπλάνο, δεν υπήρχε πε-ρίπτωση να στραβώσει η δουλειά στο Λίντο. Ηοµάδα έκανε το καθήκον τη, έπαιξε …µονότερ-µα το αποδεκατισµένο Ηράκλειο και το κέρδισεµε 68-96 και πέρασε στην πόρτα τη Α1 Κατηγο-ρία Ενδεικτικό του περιπάτου είναι και το γεγονόότι όλοι οι παίκτε των Τρικάλων «µάτωσαν το δι-χτάκι», αφού από την άλλη πλευρά δεν εκδηλώθη-κε σε κανένα σηµείο του αγώνα ουσιαστική αντί-δραση ή έστω υποψία µάχη απ’ την νεανική οµά-δα που κατέβασε στο γήπεδο το Ηράκλειο.

Συσπείρωση ζητά ο Τζήµα

Όντα εµφανώ ικανοποιηµένο από τον τρό-πο µε τον οποίο ήρθε η νίκη ο Γιάννη Τζήµα δή-λωσε στο τέλο πω «Ήταν µία σπουδαία νίκη αλ-λά µα µένει ένα ακόµη τελικό στην έδρα µαµε το Παγκράτι για να πανηγυρίσουµε µία ανέλπι-στη επιτυχία. Σε αυτό το παιχνίδι απαιτείται συ-στράτευση και θα πρέπει όλοι µαζί να βρεθούµεστο γήπεδο. Η οµάδα µα µε τα γνωστά τη προ-βλήµατα έµεινε ζωντανή όλη την χρονιά, πάλεψε,ήταν η 9η εκτό έδρα νίκη σήµερα. Αξίζουν πραγ-µατικά συγχαρητήρια σε αυτήν την οµάδα για τηνπροσπάθεια που έχει κάνει. Είµαστε ακόµη τρίτοικαι περιµένουµε την επόµενη αγωνιστική για να

πάµε ένα σκαλοπάτι παραπάνω».Για την δύσκολη αλλά ατυχή προσπάθεια του

Ηρακλείου προπονητή των Τρικάλων (ω… µετρτη διπλωµατία) είχε µόνο καλά λόγια να πει καιανέφερε µάλιστα «Το Ηράκλειο είναι µία ιστορι-κή οµάδα, µία µεγάλη οµάδα και θέλω να συγχα-ρώ τον κόουτ Βασίλη Ράλλη για την προσπάθειαπου κάνει . Παλεύει η οµάδα του παρά τα προ-βλήµατα και σήµερα είναι ίσω η πρώτη φοράπου βρήκαµε απέναντι µα µία οµάδα µε περισ-σότερα προβλήµατα από µα».

∆ιαιτητέ: Πουρσανίδη Γ-Λαζαρίδη-Λόρτο ∆εκάλεπτα: 16-23, 31-45 45-72, 68-96Ηράκλειο (Ράλλη): Μ. Αρναουτάκη 2, Κ.

Στρατάκη 6, Γ. Αρναουτάκη 13 (1), Μ.Στρατά-κη 3, Σακελλαράκη 4, Παπαδούλη 10 (2), Κρι-τσωτάκη, Ντιαλό 17, Γκοντόπουλο 13 (3).

Τρίκαλα (Τζήµα): Λεπενιώτη 5 (1), Τσιλού-λη 8 (2), Γκιουλέκα 12 (1), Κατσαρέ 11 (2),Τσούτσο 13, Κακλαµάνο 10 (2), Αγγελακόπου-λο 11 (1), Χαρισµίδη 12, Φούντα 11 (2), Τριαν-ταφύλλου 3 (1).

∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Παρέλαση»έκανε στο Ηράκλειο η οµάδα των Τρικάλων και µπήκεµε τα δύο πόδια στην Α1 Κατηγορία του Ελληνικού Μπάσκετ

Οι «κυανέρυθροι» του Γιάννη Τζήµα θέλουν νίκη στο τελευταίο παιχνίδι τηχρονιά ( εντό έδρα µε το Παγκράτι) για να ανοίξουν σαµπάνιε

Και τώρα όλοι µαζί στη φιέστα Και τώρα όλοι µαζί στη φιέστα

Από τον Νίκο Παζατη

Τα αποτελέσµατα (25η αγων.)

Παγκράτι.........- ....Ικαροι Σερρών.......70 -84

Ηράκλειο ........-....Τρίκαλα................68-96

Λαύριο.............- ....Ν.Κηφισιά..............70 -74

Φιλαθλητικό...- ....Κόροιβο Αµ..........82 -72

ΚΑΠ ...................-.....Ερ. Λαγκαδά70-68(κ.α 65-65)

Αρκαδικό.......- ....Νίκη Βόλου............74 -66

ΟΦΗ................- ....∆. Λευκάδα ....20-0(α.α)

Η Βαθµολογία

Οµαδε................Β......Πόντοι...........Ν - Η

Φιλαθλητικό......46.......2059-1765 ....21 ....4

Νέα Κηφισιά.......45.......1947-1628 ....20 ....5

Τρίκαλα .............45 ......1958-1772....20 ....5

Κοροιβό............42.......1914-1776 ....17 ....8

ΓΣ Λαυρίου.........39.......1876-1798 ....14 ..1 1

Ίκ. Σερρών .........39.......1877-1864 ....14 ..1 1

Αγ. Παρασκευή ..39.......1910-1969 ....14 ..1 1

Παγκράτι ............35.......1950-2005 ....10 ..1 5

Αρκαδικό ..........35.......1791-1877 ....10 ..1 5

ΟΦΗ...................34.......1775-1875 ....9 ....1 6

Ερ. Λαγκαδά ......34.......1771-1914 ....9 ....1 6

Νίκη Βόλου.........31.......1740-1882 ....6 ....1 9

Ηράκλειο............31.......1681-1902 ....6 ....1 9

∆όξα Λευκάδα..30.......1582-1804 ....5 ....2 0

*Η ∆όξα Λευκάδα έχει έναν µηδενισµό

Η επόµενη (26η) αγωνιστική

Τρίκαλα ...................– ................... Παγκράτι

Νίκη Βόλου.............. – ..................Ηράκλειο

Ικαροι Σερρών......... – ......................Λαύριο

Ν. Κηφισιά ..............– ............Φιλαθλητικό

Κόρ. Αµαλιάδα ......– .........Αγ. Παρασκευή

Ερµή Λαγκαδά ......– ..........................ΟΦΗ

∆όξα Λευκάδα .......– .................Αρκαδικό

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

22 ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ανοιχτέ εκκρεµότητε άφησε τοπρωτάθληµα τη Α’ Ερασιτεχνική του

νοµού µα, που έριξε «άγκυρα» τοΣαββατοκύριακο, στέλνοντα από σήµερα

κιόλα τι περισσότερε οµάδε τηκατηγορία σε διακοπέ µακρά διαρκεία.

Το τάιµινγκ των διακοπών είναι µεγάλο,αφού µέχρι τον επόµενο Σεπτέµβρη (οπότε

αναµένεται να γίνει η επανεκκίνηση),ποδοσφαιριστέ, παράγοντε και

προπονητέ θα έχουν τι ευκαιρίε του γιαχαλάρωση, για πραγµατικέ διακοπέ, αλλάκαι για επαφέ µεταγραφών αλλαγών καιαποδεσµεύσεων που θα επακολουθήσουν

στο δίµηνο Ιουλίου-Αυγούστου.

Μέχρι τότε; Τα νέα θα είναι έτσι κι αλλιώ πε-ριορισµένα και οι σηµαντικέ ειδήσει θα προ-κύψουν εν αρχή από τα µπαράζ των πρωταθλη-τών στα οποία θα συµµετάσχει η οµάδα τουΦλαµουλίου διεκδικώντα την άνοδό τη στη Γ’Εθνική κατηγορία. Ο ΑΟΦ έφτασε πρώτο στονήµα του τερµατισµού κέρδισε δίκαια τον φετι-νό τίτλο και από σήµερα κιόλα θα το ρίξει στηµελέτη στην προπόνηση ίσω και στην κατα-σκοπεία για να δει να µάθει νέα από του αντι-πάλου που θα συναντήσει στα Μπαράζ ανό-δου προ τη Γ Κατηγορία. Ήδη τα ονόµατα εί-ναι γνωστά, οµάδε από τι Ενώσει ΙωαννίνωνΚέρκυρα και Θεσπρωτία θα διεκδικήσουν µα-ζί µε την τρικαλινή πρωταθλήτρια το ένα και µο-ναδικό εισιτήριο του 5ου οµίλου. Αν το Φλα-µούλι κατορθώσει να κερδίσει κι αυτό το µεγά-λο στοίχηµα, τότε θα ανοίξει µία ακόµα θέσηστην Α Κατηγορία και θα παραµείνει σ’ αυτή το

συγκρότηµα του Πύργου που είναι σε στάσηαναµονή προσδοκώντα τα καλύτερα νέα απότη µάχη του Φλαµουλίου. Αν όµω η τρικαλινήπρωταθλήτρια δεν τα καταφέρει στα Μπαράζ,θα επιστρέψει πάραυτα στην Α Ερασιτεχνικήκαι θα σπρώξει στην Α1 τον Πύργο που τερµά-τισε στην 12η επισφαλή προ το παρόν θέσητη βαθµολογία.

Στα αµιγώ αγωνιστικά τώρα… Όπω έδειξανοι πράξει µέσα στα γήπεδα, φέτο ήταν η χρο-νιά του «Φλαµουλίου». Το συγκρότηµα του Ρούσ-σα έγραψε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστο-ρία του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατακτών-τα για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή,που του δίνει το εισιτήριο συµµετοχή στα µπα-ράζ των πρωταθλητών. Στην ουρά το ξεκαθάρι-σµα για 3 θέσει έγινε νωρί : ΤοΒαλτινό δεν µπό-ρεσε να στήσει οµάδα για να παρακολουθήσει τορυθµό του πρωταθλήµατο, έφυγε άπατο συγ-κεντρώνοντα µόλι 9 βαθµού , οι Απόστολοι πή-γαν σε µια ανάλογη πορεία και έχασαν την επα-φή από το φινάλε του Α Γύρου ενώ η Μεγάρχηκαι οΠρόδροµο «σύρθηκαν» πάλεψαν µέχρι τηντελευταία αγωνιστική, αλλά δεν τα κατάφεραν κιαποχαιρετούν µαζί την κατηγορία.

Κι όσο για το «πιάτο» τη τελευταία αγωνι-στική; Κατά τα αναµενόµενα έδεσε µε τον και-ρό τη εποχή κι «έτρεξε» σε …καλοκαιρινούρυθµού.Παραληθαίοι-Πυργετό 2-0Τέταρτη θέση και αήττητο έδρα… ∆εν είναι

µικρό πράγµα για µια οµάδα που έδειξε και ταδόντια τη στου τρει διεκδικητέ του τίτλου…Οι Παραληθαίοι έκλεισαν ιδανικά τη φετινή σε-ζόν κερδίζοντα µάλιστα τον σκληροτράχηλο καιµαχητικό Πυργετό 2-0 στο τελευταίο παιχνίδι.

Η αναµέτρηση τη τελευταία αγωνιστικήδεν είχε ουσιαστική σηµασία όµω οι γηπεδού-

χοι πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ που σηµεί-ωσαν οι Παπαγεωργίου και Τουρτούνη. Συγ-κεκριµένα στο 12ο λεπτό ο Γκανια έβγαλε σεθέση βολή τον Παπαγεωργίου κι αυτό µεσουτ άνοιξε το σκορ ενώ το τελικό 2-0 διαµόρ-φωσε στο 67’ ο Τουρτούνη εκµεταλλευόµενοτην κάθετη µπαλιά του Μπούλµπου.

Με του 54 βαθµού τι 15 νίκε και έξι ισο-παλίε το συγκρότηµα των Παραληθαίων κατέ-λαβε όπω προείπαµε την 4η θέση στην τελικήκατάταξη τη κατηγορία ενώ ο Πύργετό πή-γε πιο κάτω, στην 9η θέση έχοντα ωστόσο κιαυτό µια αξιοπρόσεχτη παρουσία στο φετινόπρωτάθληµα.Μεγάρχη - Καλύβια 1-3Στο σενάριο τη 12η θέση είχε εναποθέσει

τι ελπίδε για παραµονή στην Α’ Ερασιτεχνικήη ∆όξα τη Μεγάρχη, όµω παρά την προ-σπάθεια που κατέβαλε, δεν µπόρεσε να το αγ-γίξει αφού τα Καλύβια δεν τη άφησαν περιθώ-ρια για να κάνει παιχνίδι. Αναπόφευκτα λοιπόνη ήττα στο τελευταίο παιχνίδι τη χρονιά (1-3)έφερε την ∆όξα και πάλι στο δρόµο τη επι-στροφή προ την Α1 Κατηγορία, ενώ η οµάδατων Καλυβίων µε το τελευταίο τη τρίποντο κα-τέλαβε την έκτη θέση στην βαθµολογία έχον-τα µπροστά τη (εκτό από τη γνωστή τριάδατη πρωτη ταχύτητα) του Παραληθαίουκαι τη Φαρκαδόνα. Για τον ΑΟΚ η χρονιά δενήταν άσχηµη, όµω δεν ήταν σίγουρα και επι-τυχηµένη, ιδίω αν αναλογιστεί κανεί πω πέρ-σι είχε πάρει ένα τίτλο κάνοντα µάλιστα έναθεαµατικό come-back στο ερασιτεχνικό ποδό-σφαιρο του νοµού µα. Στο µατ του Σαββάτουπάντω οι παίκτε του Γ Παπαγεωργίου είχαναπό την αρχή το πάνω χέρι στι… εξελίξει.

Ανοιξαν το σκορ στο 5’ µε την επιτυχηµένη προ-σπάθεια του Κόκοβα, όµω στην εκπνοή τουηµιχρόνου η ∆όξα απάντησε και ξαναµπήκε στοπαιχνίδι µε το γκολ του Τριγώνη (1-1). Με τηνέναρξη ωστόσο τη επανάληψη οι Καλυβιώτεπήραν και πάλι τα «ηνία στο 47’ ο Βαρµποµπί-τη µε εύστοχο χτύπηµα πέναλτι έκανε το 2-1και τρία λεπτά αργότερα ο Κόκοβα έγραψε τε-λεία και παύλα στο παιχνίδι πετυχαίνοντα το 1-3 ρίχνοντα του γηπεδούχου στην Α1 Κατη-γορία.Κρύα Βρύση - Απόστολοι 7-0Τα καλύτερα στο τέλο… Σκορ και θέαµα

έβγαλαν οι παίκτε τη Κρύα Βρύση στοραντεβού τη τελευταία αγωνιστική µε υπο-βιβασµένου Απόστολου Οι ποδοσφαιριστέτου Γ Αλµπάνη έπαιξαν βέβαια από θέσηισχύο έναντι των απογοητευµένων και αποδε-κατισµένων αντιπάλων του και δεν είχαν κανέ-να πρόβληµα να γράψουν το επιβλητικό 7-0στο τελευταίο παιχνίδι τη χρονιά.

Τον… χορό των γκολ άνοιξε στο δεκάλεπτοο Αναστογιάνη που πέτυχε ένα ακόµα γκολστο παιχνίδι ενώ δύο γκολ σηµείωσε επίση καιο Πρεµέτη κι από µια φορά σκόραραν οι Αλµ-πάνη Α., Αλµπάνη Β. και Τσίκαρη. Το µατόπω αντιλαµβάνεστε τέλειωσε από το α’ ηµί-χρονο (4-0) ενώ αξίζει να αναφέρουµε πω στο3-0 οι Απόστολοι είχαν µια ευκαιρία για να πε-τύχουν το γκολ τη τιµή αλλά ο Πετρένκο είπεόχι αποκρούοντα πέναλτι. Στον επίλογο τησεζόν η Κρύα Βρύση µε του 41 βαθµού κατέ-λαβε τελικά την 8η θέση στη κατηγορία ενώ οιΑπόστολοι έµειναν στην προτελευταία θέσητου πίνακα και αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Αθλητικά Α’ ΕΠΣΤ: Η τελευταία «στροφή» έδειξε τον πρωταθλητή και έβαλε στον… θάλαµο αναµονή

Τίτλοι τέλου Κέρδισε το Καστράκι και έπιασε τη 12η θέση ο Πύργο. Η φωτό από το µατ του Σαββάτου

23ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Πύργο - Καστράκι 4-3Στο… γύρισµα τη τελευταία στροφή έγι-

νε η επιζητούµενη προσπέραση από την οµά-δα του Πύργου. Το συγκρότηµα του Τεο Λιού-λιου πήρε µια σηµαντική (όπω αποδείχθηκε)νίκη µε το αγγλικό 4-3 επί του Καστρακίου, ισο-βάθµησε µε τον Πρόδροµο στην 12η θέση τηκατηγορία αλλά …Θα περιµένει τα µπαράζτου Φλαµουλίου για να µάθει ποια θα είναι ητύχη του. Αν το Φλαµούλι κερδίσει άνοδο στηΓ Εθνική, τότε κι ο Πύργο θα παραµείνει στηνκατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση, θαυπάρξει αναγκαστική επιστροφή για την οµά-δα που είχε µεν καλή επιθετική παρουσία (σκό-ραρε ακόµα και σε δύσκολα παιχνίδια) αλλάδεν είχε τόσο καλή αµυντική προσαρµογή σταδεδοµένα τη Α’ Κατηγορία. Στο µατ τουΣαββάτου πάντω ο Πύργο καίγονταν για τηνίκη, ενώ οι Καστρακινοί ήταν ψιλο-αδιάφοροι,αλλά παρ’ όλα τούτα έκαναν αισθητή την πα-ρουσία του. Το …αγγλικό σκορ φανερώνειπω έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι οι οµάδε είχανκαι από ένα δοκάρι (σε προσπάθειε Αγγέληκαι Βαβίτσα) ενώ το χορταστικό µενού άνοιξεµε το γκολ του Ριζου στο 14’. Στο 26’ ο Ρίζοκαι πάλι έκανε το 2-0 και στο 35 βγήκε η απάν-τηση των φιλοξενούµενων µε το αυτογκολ τουΡ. Νταούλα. Στην έναρξη τη επανάληψη στο56 ο Αγγέλη πέτυχε το 3-1 και λίγα λεπτά αρ-γότερα (64) ο Λ. Ρίζο ανέβασε το δείκτη στο4-1. Από κει και µετά βγήκε η αντίδραση τωνφιλοξενούµενων, στο 65’ ο Σίµο µείωσε σε 4-2 και στο 74’ ο Τσερέπεη διαµόρφωσε το τε-λικό 4-3 µε το οποίο ο Βραχο παίρνει την 10ηθέση στη βαθµολογία ενώ ο Πύργο θα περι-µένει τα µπαράζ του Φλαµουλίου για να µάθειτην τύχη του…Φαρκαδόνα - Πρόδροµο 3-1∆εν είχε ουσιαστικά βαθµολογικά και αγωνι-

στικά κίνητρα για να κυνηγήσει αποτέλεσµα,δεν είχε όµω ούτε όρεξη για…αστεία η ΑΕΦαρκαδόνα και το έδειξε µε την παρουσίατη στο τελευταίο παιχνίδι τη χρονιά κερδί-

ζοντα και σπρώχνοντα τον Πρόδροµο στηνΑ1 Κατηγορία. το συγκρότηµα του Β Γριζανίτηδεν έκανε πλάτε δεν χαρίστηκε, έδειξε το κα-λό του πρόσωπο και στο παιχνίδι µε του απο-γοητευµένου «Λύκου» του Κόζιακα, πήρε τοτρίποντο (3-1 το τελικό) και τερµάτισε στην 5ηθέση τη βαθµολογία. Η νίκη τη ΑΕΦ δια-µόρφωσε φυσικά και το τοπίο στην ουρά τηβαθµολογία αφού χάρη σ’ αυτή ο Πύργοµπόρεσε έπιασε τον Πρόδροµο στην 12η θέ-ση υπερτερώντα µάλιστα στη ισοβαθµία κιέτσι στο ενδεχόµενο ανόδου του Φλαµουλίουθα κερδίσε παραµονή στην κατηγορία.Στο µατ του Σαββάτου τώρα η ΑΕΦ είχε

την πρωτοβουλία των κινήσεων από το α ηµί-χρονο όµω βρήκε δρόµο προ τα δίχτυα στο60΄ όταν Γρηγορίου πέτυχε το 1-0. Εξι λεπτάαργότερα οι γηπεδούχοι έµειναν δέκα µέσαστο γήπεδο λόγω τη αποβολή του Μαλα-χτάρη και στη συνέχεια οι φιλοξενούµενοιέφτασαν στο 1-1 µε το γκολ του Μπανάσιου.Ωστόσο το µατ κρίθηκε στη φάση του 84΄

όταν ο Γρηγορίου και πάλι πέτυχε το 2-1για λογαριασµό τη ΑΕΦ ενώ το τελικό 3-1 γράφτηκε από προσπάθεια του Παπα-δόπουλου στην εκπνοή του ενενηντάλε-πτου.Αχ. Μπάρα - Βαλτινό 5-0Στο πλέον αδιάφορο παιχνίδι τη 30η

αγωνιστική ο Αχιλλέα Μπάρα τακτο-ποίησε τι τελευταίε του εκκρεµότητεστο πρωτάθληµα και σκαρφάλωσε στην 7ηθέση τη βαθµολογία . το συγκρότηµατου Ευριπίδη Κωστόπουλου φιλοξένησεµέσα σπίτι του το (υποβιβασµένο από και-ρό) Βαλτινό και το φιλοδώρησε µε πέντεγκολ σε µια αναµέτρηση που περισσότεροθύµιζε φιλικό προετοιµασία, παρά επίση-µο µατ πρωταθλήµατο. Λογικό ακούγε-ται …Από τη στιγµή που ΑΟΒ πήγε στηντελευταία στροφή κάνοντα αγγαρεία, λο-γικά και τα πέντε τεµάχια από του κυα-νόλευκου που είχαν εύκολη αποστολήκαι δεν ζορίστηκαν για να πάρουν το τρί-ποντο τη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 20’µε την κεφαλιά του Ψωµά µετά από σέν-τρα του Κοτρώτσιου και πριν περάσει τοηµίωρο ο Παναγιώτου έγραψε και το 2-0καθαρίζοντα από το α’ ηµίχρονο τη νίκητων κυανόλευκων. Στο πεντάλεπτο τηεπανάληψη ο Ψωµά «ξαναχτύπησε».Κι αυτή τη φορά (50’) µε πλασέ ανέβασετον δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ στη συ-νέχεια ο Μπλέτσα πέτυχε και το 4-0στο 62’ βάζοντα τη δική του υπογραφήστο Φύλλο Αγώνα. Στο 65’ όλα είχαν τε-

λειώσει αφού ο Σελίµη µε ένα άπιαστοσουτ διαµόρφωσε το τελικό 5-0 δίνονταδιαστάσει θριάµβου στη νίκη τη οµάδατου. Αναλυτικά ρεπορτάζ για τα παιχνίδιαΦλαµουλίου-Μεγαλοχωρίου και ΑΕΤ-∆ήµη-τρα στι επόµενε σελίδε.

την οµάδα του Πύργου που θα περιµένει τα µπαράζ για να µάθει την τύχη τη

ΑθλητικάΦΛΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕ∆Α

χωρί εκπλήξει

Τα αποτελέσµατα (30η αγ.)Μεγάρχη............-......Καλύβια ................1 -3Φλαµούλι ...........-......Μεγαλ/ρι ...............5 -0Παραληθαίοι ......-......Πυργετό..............2 -0Κρ Βρύση...........-......Απόστολοι.............7 -0ΑΕΤ ....................-......∆ήµητρα ...............3 -1Πύργο ..............-......Καστράκι...............4 -3Φαρκαδόνα........-......Πρόδροµο...........3 -1Αχιλλέα ............-......Βαλτινό .................5 -0

Η τελική βαθµολογίαΟµάδε...............Βαθ......Γκολ ....Ν. ..Ι. ...ΗΦλαµούλι ...............74 ......86-15....23 ..5 ....2ΑΕΤ........................73 ......68-19....22 ..7 ....1∆ήµητρα................70 ......89-29....22 ..4 ....4Παραληθαίοι..........54 ......44-30....15 ..9 ....6Φαρκαδόνα............48 ......51-45....15 ..3 ..1 2Μ. Καλύβια ............45 ......46-33....12 ..9 ....9Αχ.Μπάρα............42 ......43-34....12 ..6 ..1 2Κρύα Βρύση..........41 ......66-64....11 ..8 ..1 1Πυργετό ..............39 ......42-40....11 ..6 ..1 3Καστράκι ...............39 ......49-48....12 ..3 ..1 5Μεγαλοχώρι ..........38 ......44-60....11 ..5 ..1 4Πύργο..................30 ......43-52.....8 ...6 ..1 6Πρόδροµο ...........30 ......40-62.....7 ...9 ..1 4Μεγάρχη ...............27 ......31-73.....7 ...6 ..1 7Άγ. Απόστολοι .......14 ......25-99.....3 ...5 ..2 2Βαλτινό...................9 .......25-89.....2 ...3 ..2 5@ Υποβιβάστηκαν οι οµάδε του Βαλτινού τωνΑποστόλων, τη Μεγάρχη και του Προδρόµου,ενώ στην επισφαλή 12η θέση τη βαθµολογίαέµεινε τελικά ο Πυργο που θα µάθει την τύχητου από τα µπαράζ του Φλαµουλίου

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Φιλικό για καλό σκο-πό πραγµατοποι-ήθηκε στο Στάδιο

από του Φίλου του Νοσο-κοµείου Τρικάλων και του∆ικηγόρου Ιωαννίνων πουέδειξαν την συµπαράστασητου στο σύλλογο «Ελπί-δα».. Μάλιστα ο αρχηγότων Φίλων ΝοσοκοµείουΜπατσίλα σηµείωσε ότι «είναι χαρά για τα στελέχητου αθλητισµού να προσφέ-ρουν στον συνάνθρωπο καιη οµάδα είναι πάντα ανοιχτήσε ανάλογε εκδηλώσει.Στο περιθώριο του αγώνα

έγινε και απονοµή κυπέλ-λου και αναµνηστικών πουαντάλλαξαν οι πρωταγωνι-στέ, των δύο οµάδων ενώ

αξίζει να σηµειώσουµε πωτο µατ κέρδισαν οι δικη-

γόροι Ιωαννίνων µε σκορ 1-4, και το µοναδικό Τρικαλινό

γκολ σηµείωσε µε πέναλτι οΜερντάνι).Τα έπθλα απένειµαν ο ∆ή-

µαρχο Τρικκαίων κ. Λάπ-

πα και ο διοικητή του νο-σοκοµείου κ. Λοπατατζίδηενώ εκπρόσωπο των ∆ικη-γόρων Ιωαννίνων βράβευσε

την Τρικαλινή οµάδα µεέπαθλο στον αρχηγό Μπα-τσίλα. Φίλοι Νοσοκοµείου:Μακράκη, Σαββάτη, Κω-στόπουλο, Κοτζαγκοτζί-δη, Χήρα, Ρακοβίτη,Βούκια, Μπεχλιβάνο, Φι-λίππου, Σιδέρη, Μπατσί-λα, Κανάτα, Ραπα, ∆ηµη-νίκο, Μερντάνη, Γάλλο,Παπαποστόλου, Χατζούλη∆ικηγόροι Ιωαννίνων:

Αναγνώστου, Τσαµπαλά,Ιωαννίδη, Γώγολο, Μου-σαφίρη, Καλόγηρο, Λαµ-προύση, Μπιστιόλη, Κρα-νά, Παπά, Κωνσταντινί-δη, Ζτράβα, Παργανά,Πάκα, Ευθυµιάδη, Μα-κρή, Τσίλη, Λαζάνη,∆ριγκόπουλο.

24 Αθλητικά ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Μόνο 4Μόνο 4παιχνίδια….παιχνίδια….

Μόλι τέσσερα παιχνίδια έγιναν τοπρωί του Σαββάτου για το παιδικόπρωτάθληµα του νοµού µα, όµω ταγκολ ήταν πολύ [περισσότερα. Στον Αόµιλο η ∆ήµητρα πήρε βαθµού στα

χαρτιά από την διασταύρωση τη µετα Καλύβια (3-0 αα) ενώ στην Καλαµ-πάκα τα Μετέωρα µετέτρεψαν σε πε-ρίπατο τη αναµέτρηση µε τα Αµπελά-κια κι επιβλήθηκαν µε 5-0. Άνετη νί-κη πέτυχε και η Ακαδηµία κερδίζον-τα 4-1 το συγκρότηµα του Νεοχωρί-ου. Για τον Β’ Όµιλο τώρα η ΑΕΤ συ-νέχισε την προέλαση τη και διεύρυ-νε το αήττητο σερί νικώντα 7-0 τηνΛεπτοκαρυά στο αθλητικό κέντρο τουΚηπακίου. Στον άλλο αγώνα του οµί-λου η παιδική των Σαραγίων καθάρισεµε έξι γκολ το αντίστοιχο συγκρότηµατου Πύργου και εξασφάλισε τη 2η θέ-ση του οµίλου ενόψει των πλε-οφενώ η οµάδα τη Μπάρα πήρε τρί-ποντο χωρί να αγωνιστεί αφού ηΠαιδική( που… ονειρεύονταν ο Χρ.Ζαχόπουλο για τα Τρίκαλα) έπαιξεµόνο 2 αγώνε στο φετινό πρωτάθλη-µα.

Παιδικό Πρωτάθληµα1ο Οµιλο

Ακαδηµια 1 - Νεοχώρι.............4-1Μετεωρα - Αµπελάκια.............. 5-0∆ήµητρα - Καλύβια..............3-0αα

2ο ΟµιλοΑχιλλέα - ΑΣ Τρίκαλα........ 3-0ααΑΕΤ - Λεπτοκαρυα ...................7-0Πύργο-Σαράγια.......................0-6

ΠρεµιέραΠρεµιέραυποσχέσεωνυποσχέσεων

Στη σέντρα βρέθηκαν την Κυριακήτα τµήµατα Υποδοµή των τοπικώνΣωµατείων και µετά από πάροδο κά-ποιων ετών εµφανίστηκαν επιτέλουπολλέ οµάδε στα γήπεδα. Το µήνυ-µα ενθαρρυντικό και η πρεµιέρα ιδα-νική αφού µπήκαν γκολ σε όλα τα γή-πεδα.

ΠροπαίδεΑΕΤ – Φήκη................................7-0Σαράγια – Νεοχώρι ................ 3-2∆ήµητρα Α – Λεπτοκαρυα.....14-1Πυργετό – Πύργο ............. 3-2Αχιλλέα – ∆ήµητρα Β ........1-7Μετεωρα – Ασκληπιο........0-1Καρακουση – Αµπελάκια...4-1

JuniorsΣαράγια – Νεοχώρι..................0-3∆ήµητρα Α – Πορταικο..........3-3Φαρκαδόνα – Πύργο ..........11-0Αχιλλέα – ∆ήµητρα Β ............2-1Μετεωρα – Ασκληπιο.............3-1Καρακουση – Αµπελάκια ......2-2ΑΕΤ – Τρίκαλα ( Γυναικείο ).. 5-1

ΠΑΙ∆ΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με βαριά τα πόδια µε σκυµµένακεφάλια και χωρί µεγάλη

όρεξη για µπάλα βγήκαν στηντελευταία αναµέτρηση τηχρονιά οι δύο οµάδε που

πήγαιναν χέρι-χέρι στοµεγαλύτερο διάστηµα τουφετινού πρωταθλήµατο

διεκδικώντα µέχρι το τέλοτη διαδροµή τον τίτλο τη Α’

Ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι λόγοι; Αυτονόητοι… Ήξερανκατά βάθο πω το ντέρµπι τη τε-λευταία αγωνιστική θα είχε δια-δικαστικό χαρακτήρα αφού τοΦλαµούλι δεν σκόπευε να …αυτο-κτονήσει στο δικό του παιχνίδι. Κα-θώ λοιπόν τα νέα µαθεύτηκαν νω-ρί (στο 34 ο ΑΟΦ είχε ήδη το πρω-το γκολ) ΑΕΤ και ∆ήµητρα έπαιξανγια την τιµή των όπλων και για τηδεύτερη. Οι «κόκκινοι» πιο ορεξάτοιπιο κινητικοί και πιο αποτελεσµατι-κοί στο α’ ηµίχρονο πέτυχαν µάλ-λον εύκολα το σκοπό του :έβαλαντρία γκολ στο…άψε- σβήσε και πή-ραν το τρίποντο που του χάρισετη 2η θέση στην τελική κατάταξητη κατηγορία. Από την άλλη η

∆ήµητρα έχοντα µια πολύ κακήεκκίνηση κι ένα κακό α’ ηµίχρονο,έσωσε τα προσχήµατα στην επανά-ληψη , έκανε αισθητή την παρου-σία τη στο β ηµίχρονο, όµω κιεκεί δεν κατάφερε πολλά πράγµα-τα, αφού δεν µπόρεσε να βρει διό-δου για τα αντίπαλα δίχτυα.Οι «πράσινοι» είχαν πάντω την

πρωτη του ευκαιρία στο 2’ µε την

Ιωάννου που δεν βρήκε δίχτυα. Στησυνέχεια η ΑΕΤ πήρε τα πάνω τηκαι καθάρισε στο άψε-σβήσε τοπαιχνίδι. Στο 6’ ο Γάτσιο σε κόν-τρα επίθεση έβγαλε µπαλιά για τονΜαυρίκο κι αυτό µε σουτ έξω απότην περιοχή σηµάδεψε την αριστε-ρή γωνία του Νιάρχου και άνοιξε τοσκορ γράφοντα το 1-0 στο παιχνί-δι.Με τη σέντρα του γκολ η ∆ήµη-

τρα έχασε µια σηµαντική ευκαι-ρία όταν ο Ρούκα βγήκε σε θέ-ση βολή αλλά δεν τα κατάφερεστο τελείωµα στέλνοντα τηνµπάλα άουτ.Από κει και µετάήρθε το ξέσπασµα τη ΑΕΤ: Στο8’ ο Αρσενόπουλο έστειλε έναπροειδοποιητικό µήνυµα µεσουτ που δεν βρήκε στόχο, στο12 ο Τασιόπουλο είχε µια ακό-µα καλή προσπάθεια και στο 17’έγινε το 2-0 από τον συνδυασµόΜαυρίκου Αρσενόπουλου πουείχε αποδέκτη τον Γάτσιο: Αυ-τό µε πλασέ στην κίνηση πέτυ-χε το γκολ και έβαλε την ΑΕΤ σεθέση ισχύο. Η ∆ήµητρα σ’ αυ-

τό το διάστηµα έδειχνε «ζαλισµέ-νη» δεν είχε καλέ αντιδράσει µέ-σα στο γήπεδο και στο 27’ µάζεψεπάλι την µπάλα από τα δίχτυα τηαφού ο Γάτσιο τέλειωσε ιδανικάτη φάση που ξεκίνησε ο Αρσενό-πουλο διαµορφώνοντα το 3-0που κλείδωσε τη νίκη. Ωστόσο µε-τά το τρίτο χτύπηµα βγήκε αντί-δραση από του φιλοξενούµενου,

στο 36’ µετά από ασθενή από-κρουση του , ο Παλαυράκη σεσουτ του Νούλα, ο Ρούκα επω-φελήθηκε και µε σουτ µέσα από

την περιοχή διαµόρφωσε το 3-1 µετο οποίο τέλειωσε τελικά το παιχνί-δι. Πριν τη λήξη του ηµιχρόνου οιγηπεδούχοι έκαναν δύο ανγκαστι-κέ αλλαγέ , Παλαυράκη καιΤσιάκαλο αντικαταστάθηκαναφού λίγα λεπτά νωρίτερα στηνπροσπάθειά του να διώξουν τηµπάλα αλληλο-τραυµατίστηκαν.Στην επανάληψη η ΑΕΤ διαφύλαξετα κεκτηµένα όµω η ∆ήµητραέβγαλε περισσότερη κίνηση και εί-χε 1-2 καλέ ευκαιρίε, όµω στο67’ καθάρισε ο Ντόβα την προ-

σπάθεια του Νούλα ενώ στο 71 ο

Ρούκα έφτασε µια ανάσα από τοδεύτερο γκολ αλλά δεν µπ[όρεσενα βρει το δρόµο προ τα δίχτυα.Καλή η διαιτησία του κ Γρατσάνη

και σ’ αυτό το παιχνίδι( Βουτσελά-Καπερώνη Γ.).ΑΕΤ Παλαυράκη ( 40’ λ. τρ.

Ντόβα), Γκινσιόν, Τσάκαλο (40’ λ.τρ. Ντακούλα),Παλαύρα Αχ.,Τζέλλιο, Αρσενόπουλο ( 73’ Στε-φόπουλο), Τασιόπουλο, Γάτσιο,Αναγνώστου, Ζαφειρόπουλο,Μαυρίκο.∆ΗΜΗΤΡΑ Νιάρχο, Μπαρµπα-

ρούση, Μούτσιο, Φορτούνη,Γκουτζιαµάνη, Ιωάννου, Νούλα,Μπαούτη (46’ Ρεντζιλά), Καρα-στέργιο, Ρούκα, Τσιγάρα(76’Κόκαλη).

Στο ντέρµπι τη αγωνιστική η ΑΕΤ «καθάρισε» 3-1 τη ∆ήµητρα και πήρε τη2η θέση στην τελική κατάταξη τη κατηγορία

Φιλικό για καλό σκοπό στο στάδιο

Όλα τα γκολ στο α’ηµίχρονο

Η ΑΕΤ κέρδισε το ντέρµπι τη τελευταία στροφή απ’ όπου τα στιγµιότυπα

25ΑθλητικάÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Σιγά µην άφηνε την τύχη του να κρέµεταιαπό άλλα αποτελέσµατα. Αφού έβγαλε όλη

τη λάντζα τη χρονιά διανύοντα µιασταθερή πορεία , ο ΑΟ Φλαµουλίου

«καθάρισε και τη µπουγάδα» στο φινάλετου πρωταθλήµατο κατακτώντα τον

τίτλο τη Α΄’ Ερασιτεχνική µε µιαεντυπωσιακή πεντάρα που έριξε στο(παντελώ αδιάφορο0 Μεγαλοχώρι.

Τρία χρόνια κυνηγούσε το στοίχηµα τηπρωτιά ο ΑΟΦ, τρία χρόνια έφτανε τόσο κον-τά, αλλά (είτε από ατυχίε, είτε από συγκυρίεκι αναποδιέ) πάντα έµεινε στο τέλο µετην..,.µπουκιά στο στόµα . Τρία χρόνια φα-γούρα, µιζέρια και απογοήτευση. ∆ικαιο-λογηµένοι λοιπόν οι έντονοι πανηγυρισµοί τωνποδοσφαιριστών των διοικούντων και των φι-λάθλων που ακολούθησαν την οµάδα στα κα-λά αλλά και τα άσχηµα περάσµατα τη τελευ-ταία τριετία. ∆ικαιολογηµένο αλίµονο και τοξέσπασµα χαρά του Τάκη Ρούσσσα, τουπροπονητή και οδηγού και συµπαραστάτη τωνπαικτών σε όλε αυτέ τι προσπάθειε. Ησυµβολή του στην κατάκτηση του φετινούπρωταθλήµατο αναµφίβολα είναι σηµαντική,και χρήζει επισήµανση γιατί εκτό από τηνδεδοµένη εµπειρία και την υπεροπλία του έµ-ψυχου δυναµικού, ο ΑΟΦ φέτο έδειξε ναυπερτερεί και στην τακτική των κρίσιµων αγώ-νων,

Το µατ µε το Μεγαλοχώρι πάντω δεν είχευψηλό βαθµό επικινδυνότητα, οι πρωταθλη-τέ τη Α’ Ερασιτεχνική έδειξαν από την αρ-χή το καλό του πρόσωπο εκµεταλλεύτηκαντι απουσίε και τη ράθυµη προσέγγιση τωνπαικτών τη Θύελλα και επέβαλαν πλήρωτο ρυθµό του. Πίεσαν από τα πρωτα λεπτάτου φιλοξενούµενου , ουσιαστικά εγκατα-στάθηκαν στα καρέ τη Θύελλα από το πρω-το σφύριγµα του κ Κουτσάγια και πέτυχαν τοσκοπό του καθαρίζοντα το µατ και τον τίτ-λο από το α’ ηµίχρονο. Στα αξιοσηµείωτα τηαναµέτρηση (που έκλεισε µε τα γνωστά πα-νηγυρικά και µε πολλέ αναµνηστικέ φωτό),συγκαταλέγεται η παρουσία του Ε. Πλεξίδαστο γήπεδο. Ο πρώην µέτοχο του ΑΟ Τρίκα-λα, (φίλο από παλιά µε του διοικούντε τηοµάδα), εµφανίστηκε στο γήπεδο µε κάποι-ου στενού του συνεργάτε και παρακολού-θησε το µατ (µαζί και τη φιέστα) ανοίγονταέτσι ένα θέµα συζήτηση για πιθανή εµπλοκήστα αθλητικά πράγµατα του νοµού µα, παρ’ότι βέβαια ο ίδιο κράτησε τι αποστάσειτου.

Για του πρωταθλητέ τη κατηγορία πάν-τω τα δύσκολα είναι µπροστά, δεν έχουνακόµα αρχίσει αφού η συµµετοχή τη οµάδαστα µπαράζ τη ανόδου , θα καθορίσει και τηνπαρουσία τη στο επόµενο πρωτάθληµα. Θασυµµετάσχει και πάλι στη Α’ Ερασιτεχνική; Θακερδίσει συµµετοχή στη νέα διαχωρισµένη καικατατεµαχισµένη Γ Εθνική; Ακόµα κανεί δενξέρει…Η απάντηση θα δοθεί µέσα από του

αγώνε ειδική κατάταξη που θα γίνουν τοεπόµενο εικοσαήµερο κι εκεί στα µπαράζ τηανόδου ο ΑΟΦ θα παλέψει για την πρώτη θέ-ση έχοντα ω αντιπάλου τι αντίστοιχεπρωταθλήτριε οµάδε από τι Ενώσει Ιωαν-νίνων Κέρκυρα και Θεσπρωτία.

Στο αµιγώ αγωνιστικό κοµµάτι τώρα, τοµατ ήταν ένα µονόλογο από την αρχή µέ-χρι το τέλο του 90λεπτου.Οι γηπεδούχοιµπήκαν στο γήπεδο φορτωµένοι µε πίεση καιάγχο όµω σταδιακά απαλλάχθηκαν από τοψυχολογικό στρεσάρισµα και επέβαλαν τουδικού του κανόνε στο παιχνίδι.

Είναι δε ενδεικτικό ότι πίεζαν για το γκολαπό την αρχή, και στο 3’ έφτιαξαν την πρώτητου φάση όταν από την κεφαλιά του Κούτσι-κου, η µπάλα βρήκε το δοκάρι.

Στη δεύτερη σηµαντική επίσκεψη του ΑΟΦπρο τα καρέ του Μεγαλοχωρίου η τύχη καιπάλι έπαιξε µε τα νεύρα των παικτών και φιλά-θλων του Φλαµουλίου αφού το φάουλ τουΝτούβλη στο 11 έσωσε µε δύσκολη επέµβασηο Λαριτζάκη.

Το τρίτο χτύπηµα πάντω αποδείχθηκε κα-θοριστικό για την τροπή του αγώνα αφού στο

ΧΧ ο Βαγγέλη Τσιούκα, εκµε-ταλλεύτηκε ιδανικά σέντρα του Χατζηνικόλαµέσα στην αντίπαλη περιοχή, και µε εξαιρετι-κή κεφαλιά έδωσε προβάδισµα στην οµάδατου γράφοντα το 1-0.

Το ηµίχρονο δεν είχε άλλε σπουδαίε φά-σει, είχε ευκαιρίε όµω δεν είχε γκολ αφούέµεινε το ισχνό προβάδισµα µέχρι την έναρξητη επανάληψη. Στο 50’ προδιαγράφτηκε το

θριαµβευτικό φινάλε σε επίθεση του ΑΟΦ ο Β.Τσιούκα έβγαλε µπαλιά ακριβεία στον Χα-τζηνικόλα και αυτό µε πλασέ στην κίνησηέγραψε το 2-0 κλειδώνοντα τη νίκη και τοπρωτάθληµα.

Από κει και µετά όλα πήραν το δρόµο για τοχαρούµενο φινάλε, στο 69’ ο Ντούβλη ανέ-βασε τον δείκτη του σκορ στο το 3-0, στο 61’ο ίδιο παίκτη έκανε και το 3-0 µετά από µπα-λιά του Κεχαγιά και το κερασάκι στην τούρταέβαλε ο αρχηγό τη οµάδα λίγο πριν το φι-νάλε. Στο 85ο λεπτό ο Σαµαρά, κέρδισε πέ-ναλτι που το εκτέλεσε ο ίδιο διαµορφώνον-τα το τελικό 5-0 λίγο πριν ανοίξουν οι σαµ-πάνιε. ∆ιαιτητή του αγώνα ο κ. Κουτσάγια,που έιχε βοηθού του Τσακνή και –Μακρή.Φλαµούλι: Ντάσκα (78’ Γκαραγκάνη), Σα-

µαρά, Καµπέρη, Γκίτσα, Κεχαγιά, Α. Τσι-ούκα, Β. Τσιούκα, Ντούβλη (80’ Γκαγκα-στάθη), Χατζηνικόλα (71’ Γεωργούλα).Μεγαλοχώρι: Λαριτζάκη, Χαλκιά, Χ. Γιου-

βρή (55’ Ντέλα), Ράκο, Ζαχαράκη, Χαρα-κόπουλο (77’ Λύτρα), Μπασιάκα, ∆ρυ,Πρεµέτη, Α. Χασιώτη (48’ Β. Ανδρέου), Σ.Ανδρέου.

Επίλογο µε πεντάρακαι σαµπάνιε

Τον πρώτο τίτλο τη ιστορία του κατέκτησε το Φλαµούλι και θα διεκδικήσειτην άνοδο στη Γ’ Εθνική από τα Μπαράζ

Μια φωτό για µιαχρονιά. Οι παίκτετου Φλαµουλίου

πανηγυρίζουν την κα-τάκτηση του τίτλου

26

Θα γεµίσουν κερκίδε, θα γίνειπαιχνίδι και θα δοθούν µάχε σώµαµε σώµα, όπω παλιά… Το λένε καιτο υπόσχονται πω θα το κάνουνπράξη οι βετεράνοι του ΑΟ Τρίκαλακαι οι παλαίµαχοι τη ΑΕΚ. Μαζί τουστο στάδιο θα εµφανιστούν και οι εκ-πρόσωποι των Τρικαλινών ∆ασκάλωνκαι το ποδοσφαιρικό τουρνουά τηµία ηµέρα θα αποκτήσει ένα ξεχω-ριστό χρώµα αφού θα το παρακο-λουθήσουν µαθητέ δηµοτικών σχο-λείων των Τρικάλων. βέβαια η συγκυ-ρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή γιατου απόµαχου τη Ενωση πουβιώνουν το δράµα υποβιβασµού τη ιστορι-κή οµάδα στη Β Εθνική κατηγορία, αλλά…το τουρνουά γίνεται για καλό σκοπό και θάχειέντονο συναγωνισµό. Η ποδοσφαιρική σύναξη

θα ξεκινήσει στι 10,30 το πρωί µε χορευτικάδηµοτικών Σχολείων, στη συνέχεια στι 11 πµθα ξεκινήσει ο αγώνα Παλαιµάχων ΑΕΚ καιΤρικάλων, κατόπιν θα ακολουθήσουν απονο-

µέ και µετά οι βετεράνοι τη Ενωση θααναµετρηθούν µε του ∆ασκαλού ενώ τοτουρνουά θα κλείσει µε το παιχνίδι των βε-τεράνων –ΑΟΤ µε του τρικαλινού Εκ-παιδευτικού που θα διεξαχθεί στι 2 τοµεσηµέρι.

Από την οµάδα τη ΑΕΚ δηλώθηκαν ταπαρακάτω ονόµατα

ΝΕΣΤΟΡΙ∆ΗΣ, ΤΑΣΟΣ, ΠΑΠΑ˳ΩΑΝΟΥ,ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΤΟΣΚΑΣ, ΑΡ∆ΙΖΟΓΛΟΥ, ΣΕ-ΡΑΦΕΙ∆ΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥ-ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΦΕΣΚΟΣ, ΠΑΠΑ-∆ΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΜΝΛΗΣ, ΣΥΜΙΓ∆Α-ΛΑΣ, ΛΕΤΣΑΣ, ΜΑΥΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΣ, ΓΕ-ΩΡΓΙΑ∆ΗΣ, ΧΑΤΖΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑ-

ΡΑΠΑΣΤΑΝΙ∆ΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ.ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:ΣΥΜΙΓ∆ΑΛΑΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑθλητικάΒ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΒ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η δράση του διηµέρουµε αριθµού

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ισοπαλία στο ντέρµπι∆εν ανέδειξε νικητή το ντέρµπι του Α’ Οµίλου

πρίνο και Φιλύρα µοίρασαν γκολ και βαθµούκαι η Πηγή που κέρδισε µε 1-4 στην Μεγάρχητην Αναγέννηση έπιασε κορυφή µε 41 πόν-του. Από κοντά (40 β.) και η Φωτάδα πουσκόρπισε µε 6-0 το Μπελέτσι. Αποµένουν 5ακόµα αγωνιστικέ για το φινάλε.

Η 17η Αγωνιστική

Άγ. Βησ/να ....- ...........Λιλή ...............5 - 0Ελευθεροχώρι.- ........Μουριά.............3 - 1Παλ/ρο............- ...Ασπρόβαλτο........3 - 0Αν. Μεγάρχη .- ..........Πηγή ..............1 - 4Φωτάδα...........- .......Μπελέτσι ...........6 - 0Πρίνο.............-.........Φιλύρα.............1 - 1

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΠηγή ..................41 .....61-14 .....13 .2 ...2Φιλύρα ...............41 .....49-21 .....13 .2 ...2Φωτάδα..............40 .....70-15 .....13 .1 ...3Ελευθεροχώρι....37 .....55-27 .....12 .1 ...4Πρίνο................30 .....46-21 ......9 ..3 ...5Παλαιοµ/ρο ........30 .....41-44 .....10 .0 ...7Άγιο Βησ/να..17 .....35-53 ......5 ..2 ...9Μουριά...............16 .....29-56 ......5 ..1 .1 1Μπελέτσι ............15 .....25-42 ......5 ..0 .1 1Λιλή ....................15 .....34-70 ......5 ..0 .1 2Αν.Μεγάρχη .....12 .....30-66 ......4 ..0 .1 3Ασπρόβαλτο......3 .......3-49.......1 ..0 .1 6

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τέλο διαδροµή στον Β’ όµιλο και η Σαρακίνακέρδισε στα χαρτιά το ∆ιαλεκτό και και κατέκτησετον τίτλο αφήνοντα δεύτερο Φωτεινό ( που κέρ-δισε επίση στα χαρτιά την Κρηνίτσα 2012) καιΤρίτη την Ππαπαράτζα.

Η 18η ΑγωνιστικήΘεόπετρα .......-......Αγιόφυλλο ..........1 - 3Κρηνίτσα.........- ........Φωτεινό ............0 - 3Ζηλευτή ..........- .....Παπαράτζα..........0 - 3Σαρακίνα.........- .......∆ιαλεκτό............3 - 0Ανταλλάξιµα....- ......Πλάτανο...........3 - 4

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΣαρακίνα ............50 ......63-7......16 .2 ...0Φωτεινό..............40 .....49-23 .....13 .1 ...4Παπαράτζα.........37 .....36-27 .....12 .1 ...5Πλάτανο ...........36 .....39-17 .....11 .3 ...4Αγιόφυλλο..........35 .....31-18 .....11 .2 ...5Θεόπετρα...........25 .....34-40 ......8 ..1 ...9Ανταλλάξιµα.......18 .....34-42 ......5 ..3 .1 0∆ιαλεκτό.............13 .....17-39 ......4 ..1 .1 3Ζηλευτή...............9 .......9-45.......3 ..0 .1 5Κρηνίτσα .............0 .......0-54.......0 ..0 .1 8

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ∆εν έβγαλε ουσιαστικέ αλαλαγέ η δράση

στον Γ’ όµιλο Το Γλύνο (59 β.) πέρασε µε το εν-τυπωσιακό 3-6 από τον Αστέρα, ο Πετρόπορο(53 β.) κέρδισε µε 2-4 την Ακαδηµία 1 ενώ η Τρί-τη τη κορυφή Φανερωµένη (52 β.) πήρε σταχαρτιά το παιχνίδι µε την Λεπτοκαρυά.Αποµένου4 στορφέ για το φινάλε του πρωταθλήµατο.

Η 22η ΑγωνιστικήΑστέρα..........-.........Γλύνο.............3 - 6Σερβωτά .........- ....Παράδεισο.........3 - 0Πετρωτό .........- ......Πελινναίοι...........3 - 0Ακαδηµία 1......- ....Πετρόπορο.........2 - 4Ακαδηµία ........-.......Πηνειάδα ...........1 - 6Φανερωµένη ...- ....Λεπτοκαρυά.........3 - 0Πατουλιά.........-....Αγία Κυριακή ........5 - 2

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΓλύνο ...............59 .....66-11 .....19 .2 ...1Πετρόπορο.......53 .....64-17 .....16 .5 ...0Φανερωµένη.......52 .....57-14 .....16 .4 ...2Πετρωτό.............48 .....67-16 .....15 .3 ...4Α.Κυριακή...........42 .....73-35 .....13 .3 ...6Ακαδηµία 1.........42 .....71-38 .....14 .0 ...8Πηνειάδα............39 .....49-31 .....12 .3 ...6Αστέρα Τ. .........27 .....54-85 ......9 ..0 .1 3Ακαδηµία Τ.........25 .....56-90 ......8 ..1 .1 2Πατουλιά............24 .....45-71 ......8 ..0 .1 4Παράδεισο .......13 .....29-57 ......4 ..1 .1 4Σερβωτά..............9 .......9-57.......3 ..0 .1 9Λεπτοκαρυά ........6 .......6-64.......2 ..0 .2 0Πελινναίοι............3 .......3-63.......1 ..0 .2 1

ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Στάδιο Τρικάλων Στάδιο Τρικάλων

Ο τίτλο του ρεπορτάζ περιέχει το ουσιώδεερώτηµα τη επόµενη ηµέρα. Ένα

ερώτηµα που δεν αφορά µόνο την οµάδα τουΦλαµουλίου που κατέκτησε τον τίτλο στο

τοπικό µα πρωτάθληµα αλλά και τα υπόλοιπασωµατεία που θα συµµετάσχουν στου

αγώνε κατάταξη διεκδικώντα το εισιτήριοανόδου προ τη Γ Εθνική κατηγορία. Οι καιροί

είναι δύσκολοι τα έσοδα περιορισµένα και οιδιοικήσει των ερασιτεχνικών συλλόγων δεν

δείχνουν µεγάλη προθυµία να µπουν σεπεριπέτειε που προφανώ θα έχουν και τα

ανάλογα ρίσκα.

Πάντω για τα Μπαράζ των Ενώσεων, το το-πίο ξεκαθάρισε αρχικά µε τον ορισµό τη τρι-καλινή πρωταθλήτρια στον όµιλο τη ∆υτι-κή Ελλάδα (όπω ακριβώ είχε γίνει και πέρ-σι µε την περίπτωση των Μετεώρων).Το συγ-κρότηµα του Φλαµουλίου λοιπόν θα αναµε-τρηθεί µε τι πρωταθλήτριε οµάδε τη Κέρ-κυρα, Ιωαννίνων (Ηπείρου) και Θεσπρωτία σεένα µίνι πρωτάθληµα από το οποίο µόνο οπρωτο τη τελική θα πάρει εισιτήριο για τηνΓ Εθνική κατηγορία.

Αναπόφευκατα λοιπόν το ενδιαφέρον τωνπρωταθλητών τη ΕΠΣΤ από σηµερα κιόλαπέφτει πάνω στα ονόµατα και την πορεία τωναντιπάλων. Κι όπου αντίπαλων Ευκαιρία.

Στην ΕΠΣ Κέρκυρα τον τίτλο κατέκτησε οΆγιο Ματθαίο, που έχει έδρα και γήπεδο µε

πλαστικό χλοοτάπητα. Το συγκρότηµα του Νη-σιού είναι γνωστό στα µέρη µα από τι συγ-κρούσει του µε τα Μετέωρα αλλά και τον Αχ.Μπάρα αφού έχει αγωνιστεί πολλέ φορέστο παρελθόν στην ∆' Εθνική.

Από εκεί και πέρα σίγουρα δεν µπορεί να µι-λήσει κάποιο ότι είναι το µεγάλο φαβορί. Ναθυµίσουµε ότι η οµάδα του Αγίου Ματθαίου θαείναι η πρώτη αντίπαλο για την τρικαλινή πρω-ταθλήτρια και µάλιστα ο αγώνα θα γίνει σταΤρίκαλα.

Στην ΕΠΣ Ιωαννίνων τον τίτλο τη Α’ Κατηγο-ρία κατέκτησε φέτο είναι το Βελισσάριο καιµάλιστα πήρε την πρωτιά στην τελευταία αγω-νιστική όπω και η οµάδα του Φλαµουλίου.Ωστόσο η πρωταθλήτρια Ιωαννίων έχει µεγα-λύτερη και πιο πλούσια ισοτορία µε συµµετο-χέ στο περιφερειακό αλλά και δύο µικρά πε-ράσµατα από τη Γ Εθνική (σε π[ροηγούµενεδεκαετιε) όταν µάλιστα τέθηκε αντιµέτωπη καιµε τα Τρίκαλα συµµετέχοντα στον βόρειο όµι-λο τη κατηγορία.

Στο φινάλε τη σεζόν βγήκε και ο πρωταθλη-τή τη ΕΠΣ Θεσπρωτία, µε τον τοπικό καιοµώνυµο σύλλογο του Θεσπρωτού να κάνειτην επανεκκίνηση αφήνοντα 2η τη ∆όξα Γαρ-δικίου .Ο Θεσπρωτό υποβιβάστηκε πέρσι απότην ∆' Εθνική (ήταν στον ίδιο όµιλο µε τα Τρί-καλα), όµω κατάφερε να ανασυνταχθεί γρή-γορα και κινήθηκε πρωταγωνιστικά στο τοπικόπρωτάθληµα εκµεταλλευόµενο κυρίω τηνχαµηλή ανταγωνιστικότητα. Είναι ωστόσοάγνωστο αν πέρα από τη συµµετοχή στα µπα-

ράζ, θα επιδιώξει να κάνει και την υπέρβασηκυνηγώντα άνοδο στη Γ Εθνική κατηγορία.

Η συµµετοχή στα µπαράζ τη ανόδου, είναιένα στοίχηµα που (καλώ ή κακώ) θα το τρέ-ξουν όλε οι οµάδε του Οµίλου. Ωστόσο τοερώτηµα που µένει να απαντηθεί από την πο-ρεία των αγώνων είναι ένα: Ποια οµάδα και ποιαδιοίκηση θα βάλει τον πήψη ψηλά και θα επι-διώξει να κατοχυρώσει τη συµµµετοχή στη νέαΓ Εθνική, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων πωτα οικονοµικά δεδοµένα θα είναι και πάλι περιο-ρισµένα (η κατηγορία είναι εθνική ερασιτεχνική)κι όταν οι όροι παραµονή θα είναι εξαιρετικάδύσκολοι ω προ την υλοποίηση του;

Το πρόγραµµα Μπαράζ1η αγωνιστική-12/Mαίου

Βελισσάριο - ΘεσπρωτόΦλαµούλι - ΟΦΑΜ

2η αγωνιστική-15/ΜαίουΘεσπρωτό - ΦλαµούλιΟΦΑΜ - Βελισσάριο

3η αγωνιστική-19/ ΜαίουΦλαµούλι - ΒελισσάριοΘεσπρωτό - ΟΦΑΜ

4η αγωνιστική-22/ ΜαίουΘεσπρωτό - ΒελισσάριοΟΦΑΜ - Φλαµούλι

5η αγωνιστική-26/ ΜαίουΦλαµούλι - ΘεσπρωτόΒελισσάριο - ΟΦΑΜ

6η αγωνιστική-02/ΙουνίουΒελισσάριο - ΦλαµούλιΟΦΑΜ - Θεσπρωτό

Γνωστά ονόµατα από το χώρο τη ∆υτική Ελλάδα θα αντιµετωπίσει το Φλαµούλι στα Μπάραζ τη ανόδου

Ποιο θέλει να κυνηγήσει την άνοδο;

∆άσκαλοι και παλαίµαχοι υπόσχονται θέαµαΠοδοσφαιρικό Τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα φιλοξενήσει αύριο

27

Στα… αζήτητα τη τοπικήαθλητική επικαιρότητα

περιέπεσε το τελευταίο δίµηνο ηποδοσφαιρική οµάδα των

Τρικάλων. στα αζήτητα και τωνφιλάθλων κι αν δεν ήτανµάλιστα η κατάκτηση του

κυπέλλου τη ΕΠΣΤ (µε ταπαρεπόµενά τη …), ουδεί σ’

αυτή την πόλη θα καταπιάνοντανπόσο µάλλον θα διάβαζε έναρεπορτάζ που δεν πουλάει...

Λογικό ακούγεται… Για να υπάρ-ξει εκτενή αναφορά σ’ έναν σωµα-τείο, πρέπει απαραιτήτω να υπάρ-ξουν και οι ανάλογε ειδήσει. Κιαν όχι ειδήσει, τουλάχιστο κάποιαµικρά έστω ερεθίσµατα κίνησηαπό το επιτελείο, τη διοίκηση τουπαίκτε τη οµάδα. Στα Τρίκαλαόλα αυτά «πήγαν περίπατο» µε τοτέλο του περιφερειακού πρωτα-θλήµατο, η οµάδα «κατέβασε ρο-λά» πριν από δύο βδοµάδε, η διοί-κηση δεν µπήκε καν στον κόπο ναδώσει µια συνέντευξη και τα µονα-δικά ίσω στοιχεία που διαρρέουν -µε µορφή φηµολογία από το περι-βάλλον του Χρήστου Ζαχόπουλου– «φωτογραφίζουν» κινήσει πουθα γίνουν το καλοκαίρι, αλλά δεναποσαφηνίζουν ξεκάθαρα τι επερ-χόµενε καταστάσει.Θα προχωρήσει µόνη τη η διοί-

κηση στο νέο πρωτάθληµα;

Θα µπει και πάλι σε διαδικασίααναζήτηση κάποιου δυνατού συµ-παίκτη ο Χρήστο Ζαχόπουλο; Θαανοίξει εκ νέου η κουβέντα µε τονΧάρη Κουτσιούρη τη Κασσιόπη,ή µήπω θα µπει τελεία και παύλαστο σενάριο συγχώνευση πουναυάγησε (λόγω οικονοµικών απαι-τήσεων) τον περασµένο χειµώνα;Απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήµα-

τα δεν υπάρχουν, αφού ο κ. Ζαχό-πουλο εµµένει και επιµένει σε µιαπαραγοντική και διοικητική διαδρο-µή που τον αποµονώνει από τηντοπική κοινωνία και τον καθιστά«ξένο σώµα» στην πόλη, στο νοµόστον κόσµο που δυο χρόνια τώραψάχνει (ει µάτην ω φαίνεται) ναβρει ένα νέο σηµείο αναφοράστα ποδοσφαιρικά πράγµατα, εξαιτία τη διάλυση του ιστορικούΑΟ Τρίκαλα.Το αγωνιστικό σύρσιµο τη νέα

οµάδαστα γήπεδα του Περιφερει-ακού πέρασε σχεδόν απαρατήρητοαπό τουφιλάθλου , όµω το επιτε-λείο τη διοίκηση αντί να αντιλη-φθεί την αναγκαιότηταµια θεαµατι-κή αλλαγή και ….στροφή τωνπραγµάτων, εξακολουθεί να κινείταιµε «χωριάτικη νοοτροπία», αδιαφο-ρώντα για τι συνέπειε που προ-φανώ θα επιφέρει ένα νέο «στρα-πατσάρισµα» εάν τυχόν προκύψειµετακόµιση τηΚασσιόπηστην πό-λη των Τρικάλων.Βέβαια κι αυτό τοσενάριο απόµό-

νο του είναι δύσκολο και δύστροπο

ω προ την υλοποίηση του, αφούτίθενται πλέον ευθέω τα ηθικά τανοµικά διλλήµατα για την παρουσίαµια ξένη οµάδα στο ποδοσφαιρι-κό προσκήνιο των Τρικάλων.Η αναφορά έχει ρεαλιστική αλλά

και σηµειολογική αξία, γιατί όπωδιευκρινίστηκε πρόσφατα από τορεπορτάζ τη ΕΠΟ, το ενδεχόµενο

τη επανασύσταση του παλαιούιστορικού ΑΟ Τρίκαλα µε ταυτόχρο-νη συγχώνευση προφανώ µε έναάλλο σωµατείο, (πέραν του ότι δενείναι υλοποιήσιµο), επαναφέρει αυ-τοµάτω στο προσκήνιο όλα τα πα-λαιά χρέη τη οµάδα. Και κατά τηγνωστή παροιµιώδη πλέον εκδοχή:«είναι πολλά τα λεφτά (Χ)άρη»…

∆εν κινείται φύλλο στην ποδοσφαιρική οµάδα των Τρικάλων,όµω το περιβάλλον Ζαχόπουλου καθησυχάζει

ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑθλητικάΑ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΑ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η κίνηση του Σαββατοκύριακου

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Νίκε για Άγιο και ΑΣΑΗ 29η αγωνιστική έβαλε φρένο στι ορέξει

του ∆ιγενή Νεοχωρίου. Η οµάδα τη Οιχαλίαάφησε βαθµού στο εκτό έδρα παιχνίδι µε τονΠολπιακό (1-1) κι έτσι απέκτησε συγκάτοικο στη2η θέση τη βαθµολογία τον Ασκληπιό που συ-νέχισε το νικηφόροσερί κερδίζοντα αυτή τηφο-ρά την Ραξα µε 2-0. Επιστροφή στι νίκε κατέ-γραψε και ο πρωτοπόροΟικουµένοιο γράφον-τα µάλιστα το ευρύ 3-5 στην έδρα των Καρυών.Τα αποτελέσµατα (29η αγων.)

Καλαµάκι.........-........Σαράγια............3 - 6Κρήνη..............-....Παλιόπυργο ........3 - 0∆ιαµάντι ..........-.........Ριζαριό.............1 - 3Ασκληπιό.......- ..........Ράξα ..............2 - 0ΠΕΦ ................- ........Γριζάνο .......0-3 ααΚαρυέ............-.....Άγ. Οικ/νιο .........3 - 5Λόγγο............- .........Αρδάνι .............0 - 3Πλοπιακό.......-........Νεοχώρι............1 - 1Ζάρκο .............- .......Βασιλική............6 - 2

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΆγ. Οικ/νιο ........70 .....96-40 .....23 .1 ...5Ασκληπιό ..........69 .....80-19 .....22 .3 ...4Νεοχώρι .............69 .....76-29 .....22 .3 ...4Αρδάνι................67 .....72-33 .....22 .1 ...6Ζάρκο.................65 .....64-27 .....20 .5 ...4Καρυέ...............51 .....56-36 .....16 .3 .1 0Γριζάνο...............50 .....61-44 .....15 .5 ...9Πλοπιακό..........47 .....64-44 .....14 .5 .1 0Σαράγια..............45 .....45-41 .....13 .6 .1 0Ράξα...................32 .....45-54 .....10 .2 .1 6Λόγγο...............32 .....38-57 ......9 ..5 .1 5Ριζαριό ...............30 .....32-41 ......8 ..6 .1 4Βασιλική.............28 .....31-65 ......8 ..4 .1 7Καλαµάκι............25 .....38-73 ......7 ..4 .1 7Κρήνη.................23 .....35-66 ......6 ..5 .1 8Παλιόπυργο .....21 .....41-86 ......6 ..3 .2 0∆ιαµάντι .............14 .....32-87 ......4 ..2 .2 3ΠΕΦ ....................7 ......20-84 ......2 ..1 .2 5@ΗΠΕΦ αποσύρθηκε και χάνει του αγώνεµε µηδενισµό

Η επόµενη 30η ΑγωνιστικήΚρήνη.......................- ...............ΚαλαµάκιΣαράγια....................-.................∆ιαµάντιΠαλιόπυργο ...........- .............ΑσκληπιόΡιζαριό .....................- .......................ΠΕΦΡάξα.........................- ..................ΚαρυέΓριζάνο ....................- ..................ΛόγγοΆγ. Οικουµένιο .......-.............ΠλοπιακόΑρδάνι......................- ................ΒασιλικήΝεοχώρι ...................- ....................Ζάρκο

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

«Σφαγή» για τη 2η θέσηΧωρί εκπλήξει κύλησε η 29η µέρα στον Α’

όµιλο όπου ο Αρη Περιστέρα έχει συνεχίζειτο σερί του καθώ πέρασε νικηφόρα µε 1-2απο το Γοργογύρι.Πίσω του ωστόσο γίνεται πραγµατική "σφα-

γή" για την δεύτερη θέση. Τα Αµπελάκια έχουν68 βαθµού και πίσω του είναι Πορτακό καιΦήκη µε 67 βαθµού. Και οι τρεί µνηστήρετη 2η θέση προχώρησαν µε νίκε την Κυρια-κή και συγκεριµένα ο ΠΟορταικό κέρδισε τουΓόµφου µε 3-1, τα Αµπελάκια πέρασαν µε τοίδιο σκορ από το Κεφαλόβρυσο και η Φήκηέβγαλε διπλό στην έδρα τη Ασπροκκλησιά.Τα αποτελέσµατα (29η αγων.)

Μικρό Κεφ/σο .-.....Χρυσοµηλιά .........1 - 1Λυγαριά ..........- ........Πιαλεία.............0 - 0∆ενδροχώρι ....- .........Κηπάκι .............4 - 1Ασπροκκλησιά.- ..........Φήκη ..............0 - 3Πορτακό.......-.........Γόµφοι.............3 - 1Κεφ/κό ..........- ......Αµπελάκια ..........1 - 3Πανχασιακό...- ......Βυτουµά...........2 - 4Κόζιακα .........-......Περιστέρα ..........1 - 2∆ροσερό/Μ. ....- .........Γενέσι..............4 - 1

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΠεριστέρα..........77 .....92-20 .....25 .2 ...2Αµπελάκια ..........68 .....64-19 .....21 .5 ...3Πορτακό..........67 .....85-29 .....21 .4 ...4Φήκη...................67 .....76-25 .....21 .4 ...4∆ροσερό/Μ. .......57 .....47-24 .....17 .6 ...6Πιαλεία...............46 .....40-36 .....13 .7 ...9Βυτουµά...........41 .....43-36 .....1011...8Πανχασιακό......41 .....57-54 .....12 .5 .1 2∆ενδροχώρι........39 .....44-50 .....12 .3 .1 4Κηπάκι................38 .....45-64 .....11 .5 .1 3Λυγαριά..............37 .....42-48 .....10 .7 .1 2Γόµφοι ...............35 .....64-65 .....10 .5 .1 4Κόζιακα ............35 .....39-46 ......9 ..8 .1 2Χρυσοµηλιά........32 .....35-55 ......8 ..8 .1 3Ασπρ/σιά ............26 .....32-53 ......7 ..5 .1 7Μ. Κεφαλ/σο ......18 .....23-53 ......3 ..9 .1 7Γενέσι..................8 ......21-89 ......2 ..2 .2 5Κεφαλοβ/κό.......2 .....17-100 .....0 ..2 .2 7

Η επόµενη 30η ΑγωνιστικήΛυγαριά....................-........Μικρό Κεφ/σοΧρυσοµηλιά..............-...........∆ενδροχώριΠιαλεία.....................-.......ΑσπροκκλησιάΚηπάκι......................- .............ΠορτακόΦήκη ........................- ΚεφαλοβρυσιακόΓόµφοι .....................-.........ΠανχασιακόΑµπελάκια ................-................ΚόζιακαΒυτουµά.................- ....................ΓενέσιΠεριστέρα................-..∆ροσερό/Μουριά

«Όλα θα γίνουν στην ώρα του»

Συλλυπητήριο από ΤρίκαλαΣυλλυπητήριο από ΤρίκαλαΕφυγε από τη ζωή ο πατέρα του ποδοσφαιριστή των Τρικάλων Φί-

λιππου Κεραµά και η διοίκηση εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.Η διοίκηση των Τρικάλων µε το άκουσµα τη είδηση του χαµού του

πατέρα του ποδοσφαιρική τη οµάδα Φίλιππα Κεραµά, Αθανάσιο εκ-φράζει και δηµόσια τα πιο θερµά συλλυπητήρια προ τον παίκτη µακαι την οικογένειά του.Τέτοιε στιγµέ τα λόγια είναι φτωχά, ενώ δηλώνουµε ότι είµαστε δί-

πλα στον ποδοσφαιριστή τη οµάδα µα.Η διοίκηση

Καινούρια δεδοµένα θα βρει στο πρωτά-θληµα τη Γ Εθνική η ποδοσφαιρική οµάδατων Τρικάλων αφού η ΕΠΟ προσανατολίζεταιστην κατάργηση των ηλικιακών περιορισµώνπου υπήρχαν στο Περιφερειακό και ανοίγειπλέον τι συµµετοχέ στην 3η κατηγορία.Όπω έγινε γνωστό ΕΠΟ θέλουν να διατηρή-σουν τον ελληνικό χαρακτήρα τη Γ Εθνική,ωστόσο θα αλλάξουν κάποια πράγµατα πουέθεταν περιορισµού στα όρια ηλικία στη ∆’

Εθνική. Όπω διέρρευσε µάλιστα δεν θαυπάρχει περιορισµό χρησιµοποίηση µικρών,ενώ θα πρέπει στην ενδεκάδα να υπάρχουνδύο παίκτε κάτω των 22. Πέραν τούτωνόµω, καταργείται το ηλικιακό όριο προ ταπάνω, δηλαδή δεν υπάρχει περιορισµό χρη-σιµοποίηση παικτών άνω των 32 ετών, όπωίσχυε στη ∆’ Εθνική. Η Προκήρυξη επίση θαεπιτρέπει την χρησιµοποίηση δύο οµογενών ήαλλοδαπών παικτών. Κάτι τέτοιο δεν επιτρε-

πόταν µέχρι τώρα, παρά µόνο κάτω από αυ-στηρέ προποθέσει.Αξίζει να σηµειώσουµε πω αλλαγέ αυτέ

έχουν αποφασιστεί και κάποιε θα επικυρω-θούν σε ένα από τα επόµενα ∆Σ τη Οµο-σπονδία, για κάποιε όµω θα πρέπει να γί-νουν τροποποιήσει στο καταστατικό, άλλαπρέπει να εγκριθούν από την ετήσια γενικήσυνέλευση τη ΕΠΟ που θα διεξαχθεί στα µέ-σα Ιουνίου.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Χωρί ηλικιακού περιορισµού στη Γ Εθνική

Αλλού φιέστα και αλλού το δράµα….Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 στοΠεριστέρι (Ατρόµητο - ΑΕΚ 1-0) µε γκολ του Γιαννούλη στο 92'και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λιγκ, αφού πλέον, η µοναδική πι-θανότητα για να µην υποβιβαστεί, είναι να δικαιωθεί στην επι-τροπή εφέσεων τη ΕΠΟ για τη διακοπή του αγώνα µε τον Παν-θρακικό (0-1 87'), να συνεχιστεί το παιχνίδι και να νικήσει τηνοµάδα τη Θράκη σε περίπου 15 λεπτά αγώνα (µε καθυστερή-σει). Στα παρεπόµενα τη αγωνιστική τα επεισόδια που ση-µειώθηκαν το µεσηµέρι τη Κυριακή στην λεωφόρο ∆εκελείαόταν οπαδοί τη ΑΕΚ να εµπόδισαν την κυκλοφορία, έχοντα βά-λει φωτιά σε κάδου απορριµµάτων στη µέση του δρόµου.

Στην περιοχή προσέτρεξε µεγάλη Αστυνοµική δύναµη, για νααποφευχθούν τα χειρότερα. Οι «κιτρινόµαυροι» ήθελαν νίκη στοτελευταίο παιχνίδι ω «µέτρο πίεση» προ την Επιτροπή Εφέ-σεων τη ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει για το µέλλον τη ΑΕΚ.

Η αποτυχηµένη σεζόν για τον Παναθηνακό έκλεισε µε το κε-φάλι ψηλά. Νίκησε 3-2 την Βέροια στο ΟΑΚΑ, για την 30ή αγωνι-στική και δεν έδωσε «τροφή» για… σενάρια και ψιθύρου.

Οι «πράσινοι» µένουν εκτό πλέι οφ και Ευρώπη, ισοβαθµούνστην 6η θέση µε την Ξάνθη (δεν υπερισχύει καµία οµάδα) εκτόαν υπάρξει πρόβληµα µε την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα

(σ.σ. πέρυσι δεν πήρε άδεια, αλλά φέτο δείχνει ότι θα τα κατα-φέρει)). Σε αυτό το σενάριο, που λογικά θα προκύψει προ το τέ-λο των πλέι οφ (ή και µετά του αγώνε κατάταξη), θα υπάρ-ξει µπαράζ Παναθηνακού - Ξάνθη.

Ο Ολυµπιακό έκλεισε µε νίκη τον φετινό του κύκλο στη Σού-περ Λίγκα, καθώ επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου στο "Γ.Καρα-σκάκη" για την 30η αγωνιστική. Ο Μήτρογλου στο 12΄ και ο Πα-

παδόπουλο στο 72΄ πέτυχαν τα γκολ των "ερυθρόλευκων",που µετά το µατ γιόρτασαν την κατάκτηση του 40ού πρωτα-θλήµατο τη ιστορία του. Ο Σάµαρη είχε ισοφαρίσει στο20΄ για του Νεοσµυρνιώε. Τη χρονιά έσωσαν ο Αρη πουέφυγε αήττητο από τα Πηγάδια (Ξάνθη - Αρη 0-0), ο Παν-θρακικό (Πανθρακικό - Κέρκυρα 2-1), η Βέροια παρά την ήτ-τα τη στο ΟΑΚΑ (Παναθηνακό - Βέροια 3-2) και ο Πλατα-νιά(Πλατανιά - Λεβαδειακό 2-0). Νίκη µε ανατροπή για τονΑστέρα κόντρα στον ΟΦΗ (Αστέρα - ΟΦΗ 2-1).

Με τέσσερι βαθµού µπαίνει στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ που νί-κησε τον ΠΑΣ (ΠΑΟΚ - ΠΑΣ 2-0), ενώ ακολουθούν µε 2 ο Αστέ-ρα και από 0 ΠΑΣ και Ατρόµητο.

Η τελευταία ΑγωνιστικήΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα.............................................................2 - 0

Πανθρακικό-Κέρκυρα.........................................................2 - 0Πλατανιά Χανίων-Λεβαδειακό.........................................2 - 0Ατρόµητο-ΑΕΚ....................................................................1 - 0Παναθηνακό-Βέροια..........................................................3 - 2Αστέρα Τρίπολη-ΟΦΗ......................................................2 - 1Ολυµπιακό-Πανιώνιο........................................................2 - 1Ξάνθη-Αρη...........................................................................0 - 0

28 ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Σούπερ διπλό απόΣούπερ διπλό απόΠαναιτωλικόΠαναιτωλικό

H οµάδα του Αγρινίου πέρασε απότη Φυλή, έµεινε στι θέσει που οδη-γούν στην απευθεία άνοδο και συ-νεχίζει την αντεπίθεση τη για τηνεπιστροφή στη Super League. Πα-ράλληλα ο Ηρακλή συνέχισε τιεκτό έδρα επιτυχίε του και µε τοδιπλό στην Αµφισσα µε τον Φωκικόπλησίασε την πρώτη τριάδα τη βαθ-µολογία και έρχεται πιο κοντά σταπλέι οφ. Η Καλλονή έχασε έδαφοµε την λευκή ισοπαλία στα Μέγαρα,σε ένα µατ που είχε τέσσερα δοκά-ρια, ενώ ο Πανσερρακό µε πέναλτιστο 94ο λεπτό επικράτησε του Ηρα-κλή Ψαχνών και έµεινε σε τροχιάπλε οφ.

Τα αποτελέσµατα∆όξα ∆ράµα-Καβάλα............2-0Παναχακή-Εθνικό Γαζώρου. 2-0Βύζα Μεγάρων-Καλλονή...... 0-0Θρασύβουλο-Παναιτωλικό ..1-3Φωκικό-Ηρακλή................... 0-1Λάρισα-Πιερικό ......................4-2Πανσερρακό-Ηρακ. Ψαχνών .1-0* Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Κορυφή η ΚασσιόπηΚορυφή η ΚασσιόπηΟ Αχαρνακό άφησε βαθµού

στην Κόρινθο (1-1), αλλά παρέµεινεστην πρώτη θέση του 1ου οµίλου τηFootball League 2. Στον δεύτερο όµι-λο, αντιθέτω, ο Απόλλωνα Καλα-µαριά έµεινε στο 0-0 µε την Αναγέν-νηση Καρδίτσα και έτσι η Κασσιόπη,που νίκησε 3-0 τον Τηλυκράτη Λευ-κάδα, και έπιασε στην κορυφή τηνοµάδα τη Θεσσαλονίκη.

2ο όµιλο (21η αγωνιστική)Απόλλων Καλαµαριά-Αναγέννηση

Καρδίτσα.....................................0-0ΑΟ Κασσιόπη-Τηλυκράτη Λευκά-

δα................................................ 3-0Εθνικό Σιδηροκάστρου-Οδυσσέ-

α Κορδελιού............................... 0-3Τύρναβο-Αιγινιακό............... 1-0∆όξα Κρανούλα-Ζάκυνθο ....1-1Βατανιακό-Οικονόµο Τσαριτσά-

νη....................................... 3-0 (α.α.)

Αθλητικά

∆άκρυα και επεισόδια για την Ένωση Πικρό αντίο από την ΑΕΚ, φιέστα Ολυµπιακού και πλατιά χαµόγελα στον ΠΑΟΚ για το +4

Πρόταση του Ε. Κωστή για να αναλάβουν τη διοίκηση των Μετεώρων οι παλαίµαχοι τη οµάδα

Σε φάση ανασύνταξη και αναδιοργάνωσηκινούνται πλέον τα ποδοσφαιρικά Μετέωρα,

αφού ο υποβιβασµό τη Ανδρική οµάδαστο τοπικό Ερασιτεχνικό πρωτάθληµα ,

φέρνει στο προσκήνιο όλα εκείνα ταζητήµατα που κατ’ αρχή αγγίζουν τηνδιοικητική δοµή και τη λειτουργία του

σωµατείου ενόψει τη επανεκκίνηση πουοριοθετείται πλέον για την επόµενη σεζόν.

Αποφάσει ή έστω ενδείξει για το µέλλον τη∆ιοικούσα Επιτροπή προ το παρόν τουλάχι-στο δεν έχουν διαφανεί, αφού οι ποδοσφαιριστέ(µαζί του και το προπονητικό επιτελείο τη οµά-δα) που σήκωσαν όλο το µεγάλο βάρο τη περ-σινή προσπάθεια αναµένουν εν αρχή το ενδια-φέρον ίσω και τι ειδήσει που πιθανώ θα προ-κύψουν από την ετήσια Γενική Συνέλευση των µε-λών του ΑΣ µετέωρα.

Όπω αναφέραµε και στο φύλλο τη προηγού-µενη εβδοµάδα η πρώτη ΓΣ ορίστηκε για τηνΜ. Τετάρτη ( 17:30) στην αίθουσα τη ∆ηµοτική

Βιβλιοθήκη Καλαµπάκα. Ωστόσο, επειδή ηΠρωτοµαγιά είναι έτσι και αλλιώ µια δύσκοληηµεροµηνία, θεωρείται βέβαιο πω δεν θα υπάρ-ξει απαρτία κι έτσι η Γενική Συνέλευση θα επανα-ληφθεί στι 9 Μα˙ου ηµέρα Πέµπτη (στι 17,30)στον ίδιο χώρο.

Οι διαδικασίε επιταχύνονται για αυτονόητουλόγου: Η οµάδα µετά από µία κοπιαστική και δύ-σκολη σεζόν (κατά την οποία µάλιστα οι παίκτεσήκωσαν όλο το φορτίο τη αγωνιστική και διοι-κητική δράση) βρίσκεται στο µεταίχµιο µια νέ-α τάξη πραγµάτων και θα πρέπει ίσω αυτή τηφορά να βρει µεγαλύτερα στηρίγµατα από τονεπιχειρηµατικό κόσµο και του φιλάθλου τη Κα-λαµπάκα. Το εγχείρηµα δεν θα είναι εύκολο, ουποβιβασµό και η επιστροφή στο τοπικό πρωτά-θληµα αφήνουν συνήθω και κάποια σηµάδια κό-πωση, όµω στα Μετέωρα η οµάδα έχει αποδεί-ξει πολλέ φορέ και στο παρελθόν πω µπορεί

να ξερνά τι δύσκολε καταστάσει έχοντα τηναρωγή µε τη στήριξη των φιλάθλων τη.

Για τη στήριξη του κόσµου τη Καλαµπάκα µί-λησαν εξάλλου και δυο βασικοί ποδοσφαιριστέτη οµάδα. Σε δηλώσει που έκαναν στα «Μετέ-ωρα» ο Βαγγέλη Κωστή και Γ. Γραβάννη. Καιοι δύο τόνισαν µάλιστα µε έµφαση πω η αντα-πόκριση των φιλάθλων στο φετινό εγχείρηµαήταν συγκινητική.

Χαρακτηριστικά δε ο Ε Κωστή ανέφερε πω«Είναι γνωστό το πώ ξεκινήσαµε το περασµένοκαλοκαίρι. Αναλάβαµε εµεί οι ποδοσφαιριστέτο πιο ιστορικό σωµατείο του νοµού µετά από 4άκαρπε γενικέ συνελεύσει (αν και κάποιοι ήθε-λαν να στείλουν την οµάδα στο Πρωτοδικείο). Σαυτή την προσπάθεια ο κόσµο ανταποκρίθηκε.Ξεκινούσαµε από τι 8 η ώρα το πρωί µε 3 µηχα-νάκια και στην κυριολεξία αλωνί-σαµε όλη την Καλαµπάκα. ∆εν πι-στεύαµε ότι θα βρίσκαµε τέτοιαανταπόκριση από τον κόσµο, κιαυτό σιγά-σιγά µα γέµισε ενθου-σιασµό και δύναµη για να συνεχί-σουµε...».

Μιλώντα τωρα για τα σενάριατη επόµενη ηµέρα ο Κωστήπροχώρησε σε µια πρόταση πουέχει απδέκτε του παλαίµαχουπαίκτε τη οµάδα. τόνισε µάλι-στα πω θα µπορούσαν αυτοί ναβγουν µπροστά « όλοι εµεί θατου βοηθήσουµε αν τελικά πά-ρουν την απόφαση και αναλά-βουν τη διοίκηση τη οµάδα. Αυ-τοί που µάτωσαν αυτήν την φανέ-λα ίσω και να έχουν τον τρόπονα την οδηγήσουν στι νέε επι-τυχίε» ανέφερε ο Βαγγέλη Κω-στή επισηµαίνοντα µάλισταπω «η εποχή είναι δύσκολη οικο-νοµικά και ίσω φανεί αδιέξοδοστι Συνελεύσει. Πάντω εµείτο χρέο µα το κάναµε. Να ανα-λάβουµε και πάλι είναι δύσκολοέω αδύνατο. Ο κόσµο µπορεί

να µα εµπιστεύεται κι αυτό φάνηκε όλη τη χρο-νιά που πέρασε, όµω δεν µπορούµε να εκτελού-µε χρέη διοίκηση. Η δική µου πρόταση είναι νααναλάβουν την οµάδα οι Παλαίµαχοι». Από τηνπλευρά του ο Γ, Γραβάνη υπενθύµισε πω «ηοµάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε µια λο-γική συνέχεια τη προηγούµενη χρονιά. Χάσα-µε σηµαντικού βαθµού λόγω έλλειψη αυτο-συγκέντρωση. Αν ήµασταν πιο προσεκτικοί καιδίναµε λίγο κάτι παραπάνω τότε η οµάδα θα είχεπετύχει τον στόχο τη».

Μετά από µια επίπονη διαδροµή λοιπόν αποµέ-νει πλέον να δούµε τι ειδήσει που θα προκύ-ψουν από τι ΓΣ των µελών του συλλόγου, γιατίµέσα από αυτέ θα καθοριστεί η επόµενη µέρα,το µέλλον και οι προοπτικέ µε τι οποίε θα περ-πατήσει στο τοπικό πρωτάθληµα ο ΑΣ Μετέωρα.

Football LeagueFootball League «Να βγουν µπροστά κι όλοι µαζί του»

Σίγουρα µια βόλτα ή ακόµα κι έναγερό σπριντ µε ποδήλατο ενδείκνυ-ται, είναι ό,τι καλύτερο γιατί απο-φορτίζει από το άγχο τη καθηµε-ρινότητα και γεµίζει τι «µπαταρίε»µικρών και µεγάλων.Ότανµάλισταη

βόλτα αυτή γίνεται σ’ ένα κάλεσµαπου έχει και τη χροιά Αθλητική Εκ-δήλωση , τότε σίγουραοι εικόνε , οιπαραστάσει και τα συναισθήµαταπου προκύπτουν, δίνουν µια δόσηενθουσιασµού για το εγχείρηµα. Τοποδήλατο αναµφίβολα είναι συνυ-φασµένο µε τη ζωή και την κίνησητων Τρικαλινών και δεν χρειάζονταιπολλέ αποδείξει για να το επιβε-βαιώσουν, γιατί το βλέπουµε, το βιώ-νουµε όλοι µα στην καθηµερινότη-τα µα . Ωστόσο, ο Ποδηλατικό Γύ-ρο τη πόλη έχει καταστεί αθλητι-κό θεσµό, κερδίζει νέου φίλουκαι κάθε χρόνοανεβάζει το όριο τωνσυµµετοχώνολοένα και πιοψηλάδί-νοντα έτσι ερεθίσµατασυµµετοχήκυρίω στα νέα παιδιά. Ο 17ο στησειρά Γύρο των Τρικάλων πραγµα-τοποιήθηκε το πρωί τη Κυριακή κιέδειξε για µία ακόµα φορά τη δυνα-µική παρουσία και συµµετοχή τωνµαθητών (δηµοτικών Γυµνασίων καιλυκείων), αλλά και αρκετώνµεγάλωνπω µπορεί να αποτελέσει σηµείοαναφορά για τα δρώµενα τη πε-ριοχήµα . Αξίζει να θυµίσουµεπωηφετινή διοργάνωση -όπω και όλεοι προηγούµενε- ήταν αφιερωµένηστηµνήµη τουΒασιλείου Τσαρουχά,ιδρυτή εκδότη τη εφηµερίδα«Πρωινό Λόγο» που άφησε τοστίγµα τουστην κοινωνική και επιχει-ρηµατική δραστηριότητα του νοµούµα συγκροτώντα µαζί µε τοναδελφό τουΜιχάλη έναπρότυπο εκ-δοτικόσυγκρότηµααπό τοοποίο εκ-δίδονται έντυπα εφηµερίδε τη∆υ-τικήΘεσσαλίαΤο διοργανωτικό κοµµάτι του

Αγώνα ανέλαβαναπό κοινού τα επι-τελεία του π Λό-γου και του πο-δηλατικού συλλό-γου «Ασκληπιό»(που είχαν τη συνδρο-µή του δήµου Τρικκαίωνκαι τη Περιφέρεια), ενώ ο αριθ-µό των συµµετοχών ξεπέρασε κα-τά πολύ το όριο του περσινού Αγώ-να γεµίζοντα µε πλατιά χαµόγελατον Στέλιο Βάσκο και το ΜιχάληΤσαρουχά που δήλωσε ενθουσια-σµένο από την γεµάτη εικόνα τηΚυριακή.Πάνωαπό350ποδηλάτε εµφανί-

στηκαν στην αφετηρία και είναι αλή-θεια πω αυτό το νούµερο φέρνειστην επικαιρότητα το θέµα τη αλ-λαγή δεδοµένων για το σηµείο εκ-κίνηση τη διαδροµή . Ίσω θα εί-ναι καλύτερα να µελετήσουµε τηνπροοπτική για το χώρο τη κεντρι-κή πλατεία , εδώοµονόδροµο εί-ναι στενό είπε ο κ Γκούτα που µα-ζί µε τον Στέλιο Βάσκο τον ΜπάµπηΛευτέρη και τονΒασίλη Καµπάγιάνηεπιµερίστηκαν τη δουλειά στο οργα-νωτικό κοµµάτι.Μιλώντα για τηφε-τινή διοργάνωση ο εκδότη τουΠρωινούΛόγου τόνισε πω το µήνυ-µα τη άθληση τη κίνηση µε τοποδήλατο το έχουν στο dna τουόλοι οι Τρικαλινοί. «Ο Γύρο είναιαφιερωµένο στη µνήµη του αδελ-φού µου Βασιλείου Τσαρουχά τουανθρωπου που ίδρυσε την εφηµερί-δα µα , όµωστοοργανωτικό δού-λεψαν όπωπάντα µε µεράκι όλα ταπαιδιά του Ασκληπιού ο Στέλιο Βά-σκο και το επιτελείο του Π Λόγου ,έχοντα βέβαια τη συµπαράστασητου δήµου Τρικκαίων και τη Περι-φερειακή Ενότητα Τρικάλων».Την εκκίνηση του Ποδηλατικού

έδωσε ο βουλευτή Τρικάλων τηΝ∆ Ηλία Βλαχογιάννη και οι πο-δηλάτε µετά τον αναπόφευκτο συ-νωστισµό των πρωτων µέτρων, πή-ραν τι αποστάσει του και έτρε-

ξαν τα χιλιόµετρα τη διαδροµήβάζοντα ο καθένα το δικό τουρυθµό στο τέµπο και στην ταχύτητατου αγώνα.Η διαδροµή δεν ήταν µεγάλη, ει-

δικά γι αυτού που έβαλαν στοίχη-µα για την πρωτιά του φετινού αγώ-να. Πρώτο στην πλατεία έφτασεκαι φέτο (όπω έκανε και πέρσι)ένα πρωταθλητή του Στίβου: οΧρήστο Αργυρόπουλο του ΓΣΤκέρδισε τα α τελευταία µέτρα τοστοίχηµα τη πρωτιά αφήνονταδεύτερο τον Σπύρο Χρυσικόπουλοκαι τρίτο µόλι λίγα µέτρα πιο πίσωτον Αντώνη Τάχο που ανέβηκεωστόσο στο βάθρο των νικητών.Στην κατηγορία των Γυναικών φαί-νεται πω ο Ποδηλατικό έχει µιαακλόνητη παρουσία αφού η Ευαγ-γελία Κατσάρου έκανε το θρι-πιτκερδίζοντα τον Αγώνα για τρίτησυνεχόµενη χρονιά. ∆εύτερη στοντερµατισµό έφτασε η Ιωάννα Τζέλ-λη και τρίτη η ∆ήµητραΨύχου.Στα αξιοσηµείωτα και τα ωραία

του φετινού Γύρου συγκαταλέγεταικαι η παρουσία µερικών εντυπω-σιακών παλιών µατρακάδων που εί-χαν την τιµητική του στην εκδήλω-ση και µάλιστα πήραν µέρο στονΑγώνα βγάζοντα µε άνεση όλοτο κοµµάτι τη διαδροµή.Το κλου τη ηµέρα πάντω

βγήκε από την κλήρωση των ποδη-λάτων και οι τυχεροί ήταν οι: Βί-βιαν Βενέτη, Βασιλική Τσιαντούλα,Γεωργία Καλτσούδα, ∆ηµήτρηΤσοµπανόγλου, Χρήστο Σατελιάν,Ν. Παπαποστόλου, ∆ηµήτρη Ντα-ράλα, ∆ηµήτρη Αγναντέο, Γε-ώργιο ∆ρόσο.

29ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Αθλητικά

Γέµισε η Ασκληπιού ποδήλατα, κι έγραψε ρεκόρ συµµετοχών ο 17ο Γύρο των Τρικάλων

Τη µόδα και τη κρίση το Ποδήλατο, όλοι το ξέρουµε. Ότανόµω σε ένα κάλεσµα Αγώνα ο πιο µικρό ποδηλάτη είναι µόλιδύο ετών κι ο µεγαλύτερο ξεπερνάει τα εξήντα, διαφαίνεταιξεκάθαρα πια µια ξεχωριστή δυναµική!!! Κι αυτό µόνο σε µιαποδηλατούπολη όπω τα Τρίκαλα θα µπορούσε να συµβεί….Πρωινό Κυριακή µε καθαρή ατµόσφαιρα, ιδανικέ καιρικέ

συνθήκε µέσα σε άδειου (από αυτοκίνητα) δρόµου…

Ο Χ. Αργυρόπουλο νικητήγια δεύτερη χρονιά στου Ανδρεκαι η Ευαγγελία Κατσάρου έκανε…«θρι-πιτ» στην κατηγορία των

Γυναικών

Ορθοπεταλιέ απόµικρού και µεγάλου

Οι νικητέ στι βραβεύσειΣτο φετινό ποδηλατικό 1ο

τερµάτισε ο Χρήστο Αργυρό-πουλο, και το µετάλλιο τουέδωσε ο αντιπεριφερειάρχηΧρήστο Μιχαλάκη.2ο ήταν Σπύρο Χρυσικό-

πουλο, την απονοµή έκανε ηπεριφερειακή σύµβουλο Ελέ-νη Αργυροπούλου.Στο 3ο σκαλί ο Αντώνη Τά-

χο, που πήρε µετάλλιο απότον περιφερειακό σύµβουλο Χ.Γακόπουλο.Κατηγορία ΓυναικώνΠρωτη και φέτο η Ευαγγε-

λία Κατσάρου, και την απονο-µή έκανε ο αντιδήµαρχο τουδήµου Τρικκαίων ΘεόδωροΣπανό.Στη 2η θέση Ιωάννα Τζιώλη,

που πήρε µετάλλιο από τονπεριφερειακό σύµβουλο Θανά-ση Τσιάρα.Τρίτη η ∆ήµητρα Ψύχου,

την απονοµή έκανε ο περιφε-ρειακό σύµβουλο ΓιώργοΤσίγκα.Πριν τον αγώνα το χορευτικό

του δήµου Τρικκαίων χόρεψεδηµοτικού χορού.

Αν πριν λίγα χρόνια, στην εποχήτη µεγάλη άνθηση τη Πά-λη, έλεγε κανεί πω θα έρ-

χονταν οι καιροί που στο ΕΑΚ τη µπά-ρα θα απλώνονταν Τατάµι και το Γυ-µναστήριο θα γέµιζε από παιδιά γιαΑγώνε Τζούντο στα Τρίκαλα, είναι βέ-βαιο… Κανεί δεν θα τον πίστευε κιόλοι θα στοιχηµάτιζαν σε αντίθετη άπο-ψη. Σε πόλη σε περιοχή που άνδρωσετόσου και τόσου πρωταθλητέ τηΕλληνορωµακή, υπάρχει βλέπετε ακό-µα και σήµερα το…γονίδιο που σπρώ-χνει πολλά παιδιά στο παραδοσιακόάθληµα των Ελλήνων Ολυµπιονικών.Ωστόσο οι απαιτήσει των καιρών κι ηµόδα (εξ ανατολών) έφεραν χρόνο µετο χρόνο τη στροφή και σε άλλε δρά-σει που κερδίζουν το ενδιαφέρον κυ-ρίω των νέων παιδιών.Οι αποδείξει ; Μπροστά µα…Βγήκαν

µε µορφή εικόνων στο 2ο ∆ιασυλλογικόπρωτάθληµα Τζούντο µικρών κατηγο-ριών, που διοργάνωσε ο τοπικό Αθλητι-κό Σύλλογο του Αίαντα Τρικάλων.

Το ΕΑΚ τη Μπάρα γέµισε από παι-διά συλλόγων τηΘεσσαλία ΚεντρικήΕλλάδα Μακεδονία , ενώ έκπληξηπροκάλεσαν και οι παρουσίε από πε-ριοχέ όπω ηΗλεία και η Αθήνα οι συµ-µετοχέ άγγιξαν το νούµερο που λίγοιπερίµεναν 232 παιδιά όπω είπε ο υπεύ-θυνο προπονητή του Αιαντα ΓιάννηΤασίκα δεν είναι µικρό αριθµό γιαένα άθληµα που τώρα κάνει τα δυναµικάβήµατα και στην περιοχή µα. Η µεγάληαυτή σύναξη στήθηκε µε µεράκι αλλάκαι ζήλο τόσο στο οργανωτικό, όσο καιστο αγωνιστικό τη κοµµάτι και κατά γε-νική οµολογία κέρδισε το στοίχηµα τωνεντυπώσεων, έβγαλε όµορφε εικόνεείχε συναρπαστικού –αµφίρροπουαγώνε και αν µη τι άλλο εντυπωσίασετου Τρικαλινού αλλά και του φιλοξε-νούµενου επισκέπτε και συνοδούτων αθλητών που συµµετείχαν στο αγω-νιστικό κάλεσµα του Αίαντα.Οι αριθµοί των συµµετοχών επιβεβαι-

ώνουν το µέγεθο τη επιτυχία αφούστα τατάµι που απλώθηκαν στο παρκέ

του ΕΑΚ αγωνίστηκαν πάνω από 130 νε-αροί αθλητέ-τριε συλλόγων τη Θεσ-σαλία Ηπείρου αλλά και τη ΚεντρικήΜακεδονία. Αναµφίβολά το θέαµα ήτανεξαιρετικό, και οι φίλαθλοι απόλαυσαντου αγώνε, τα παιδιά έδειξαν υπο-δειγµατική συµπεριφορά και η διοργά-νωση άφησε τι καλύτερε εντυπώσει.Μιλώντα στην εφηµερίδα µα για

αυτή τη σηµαντική εκδήλωση ο προ-πονητή του Αίαντα Γιάννη Τασίκαδεν θα µπορούσε παρά να ξεκινήσειτι δηλώσει του πρωτα-πρώτα από τααριθµητικά δεδοµένα τη διοργάνω-ση. «Παρά τα δεδοµένα τη κρίσηπου αφήνουν το στίγµα του και στοναθλητισµό, φέτο ξεπεράσαµε τι συµ-µετοχέ τη περσινή πρώτη µαδιοργάνωση. ∆ιαγωνίστηκαν 232 παι-διά και οφείλω να πω ότι πολλά από αυ-τά έκαναν µεγάλη διαδροµή για να φτά-

σουν στα Τρίκαλα. Σίγουρα οι πολλέσυµµετοχέ µα γεµίζουν ευθύνε µαδίνουν όµω και κουράγιο για να συνε-χίσουµε µε ακόµη µεγαλύτερη δύναµητι προσπάθειέ µα ούτω ώστε νααναδείξουµε όσο γίνεται περισσότεροτην οµορφιά του τζούντο.Είναι σηµαντικό ότι έδωσαν το παρόν

πολλά τζούνιορ, ενώ οι ηλικίε τωναθλητών είναι από 5 -13 ετών.Συνεχίζοντα ο κ. Τασίκα πρόσθεσε:

«Και ω σύλλογο όµω πάµε καλά,αφού τα 40 παιδιά που έχουµε αγαπούναυτό που κάνουν και γίνονται κάθε µέρακαι καλύτερα, ενώ διαθέτουµε και δυοτµήµατα ενηλίκων. Φυσικά δεν µένουµεστα κεκτηµένα µα και µέληµά µα είναινα βάζουµε καθηµερινά ένα λιθαράκιγια την απαραίτητη πρόοδο», είπε στονεπίλογο των δηλώσεων του στο «διάλο-γο» ο προπονητή του Αίαντα.Αξίζει να σηµειώσουµε επί τη ευκαι-

ρία πω µετά την επιτυχία τη Ελλάδαστου Ολυµπιακού Αγώνε τη Αθή-

να, το Τζούντο είχε ραγδαία εξάπλω-ση και τα παιδιά άρχισαν να «αγαπούν»το άθληµα, κυρίω τα αγόρια, και θέ-λουν να ξεκινήσουν µαθήµατα το γρη-γορότερο. Το τζούντο, είναι µια ιαπωνι-κή τέχνη. ∆ιαφέρει από τι άλλε πολε-µικέ τέχνε στον τρόπο µε τον οποίοπροσπαθεί να ρήξει τον αντίπαλο στοέδαφο. Πρέπει να χρησιµοποιήσειµόνο τα χέρια και καθόλου πόδια.Η στολή που φοράει ο αθλητή λέγε-

ται Τζουντόγκι και αποτελείται από παν-τελόνι, σακάκι και ζώνη. Η ζώνη έχει µή-κο 3 µέτρα, τυλίγεται δύο φορέ γύρωαπό τη µέση και δείχνει τον βαθµό τουτζουντόκα. Η µαύρη ζώνη είναι η καλύ-τερη που µπορεί να αποκτήσει ο αθλη-τή και βασικό στόχο όλων ενώ ηλευκή είναι αυτή που έχουν οι αρχάριοι.

30 Αθλητικά ÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Με πολλέ παρουσίε και όµορφο θέαµα στο 2ο ∆ιασυλλογικό πρωτάθληµα Τζούντοπου διοργάνωσε ο Αίαντα στο Γυµναστήριο τη Μπάρα

Τέλο διαδροµή έγραψε το Σαββατοκύ-ριακο η Α1 ΕΣΚΑΘ και στον επίλογο τη χρο-νιά η ΑΕ Λάρισα αναδείχθηκε πρωταθλή-τρια Θεσσαλία µέσα στο δηµοτικό κλειστόγυµναστήριο των Τρικάλων. Στον τελικό πήγεω φαβορί το συγκρότηµα του Βόλου , όµωι προ έκπληξη όλων η ΑΕΛ ήταν αυτή πουσηκωσε την κούπα αφού επικράτησε µε 72-78 και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητήΘεσσαλία τσεκάροντα έτσι και το εισιτή-ριο ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία.Την οµάδα τη Λάρισα ακολούθησαν στο

τελευταίο παιχνίδι δεκάδε Λαρισαίοι φίλα-θλοι αλλά και οργανωµένοι οπαδοί τη ποδο-σφαιρική οµάδα που πανηγύρισαν στο τέ-

λο µαζί µε του παίκτε τη νίκη την πρωτιάκαι την άνοδο τη οµάδα στη Γ Εθνική κατη-γορία του ΜπάσκετΤο ντέρµπι όπω προαναφέραµε έγινε µε

παρουσία φιλάθλων από τι δύο οµάδε η εί-σοδο ήταν δωρεάν και οι Λαρισαίοι φίλαθλοιείχαν τι δύο µεγάλεκερκίδε του γηπέδου.∆ηλαδή τα επίσηµα καιτην µεγάλη κερκίδα πίσωαπό το καλάθι, ενώ η άλληπλευρά δόθηκε στου φί-λου του ΓΣ Βόλου. Πάν-τω οι αγωνιστικέ πιθα-νότητε ήταν υπέρ τη βο-λιώτικη οµάδα που είχεκαλύτερο και πιο έµπειροδυναµικό ενώ η ΑΕΛ πέρααπό τη φρεσκάδα τη είχεκαι τη θερµή στήριξηπολλών Λαρισαίων φιλά-θλων που έκαναν οργανω-µένη εκδροµή στην πόληµα για να την ενισχύσουν

στην µεγάλη µάχη του Σαβ-βάτουΤο µατ ξεκίνησε καλά για

του παίκτε του ΓΣΒ πουµπορεί να µην είχαν πολλούπόντου στην επίθεση, αλλάπεριόρισαν την ΑΕΛ µόνοστου 5. Το δεύτερο δεκάλε-πτο όµω ήταν άσχηµο γιατον ΓΣ Βόλου και πολύ καλόαπό την ΑΕΛ η οποία µε επι-µέρου σκορ 11-25 πέρασεµπροστά και κράτησε τα ηνίατου αγώνα µέχρι το τέλο έχοντα καλά πο-σοστά στα δίποντα πολλέ εύστοχε βολέκαι τον Κόκκα, τον πρώην παίκτη του ΓΣ Βό-λου, να σταµατάει στου 27 πόντου.Με την ευκαιρία αξίζει να θυµίσουµε πω

στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήµατο οΓΣ Βόλου είχε µόλι µια ήττα σε 18 αγώνε

ενώ δύο έγραψε και η ΑΕΛ στον β’ όµιλο. Σταηµιτελικά ο ΓΣ Βόλου είχε κερδίσει την Κα-λαµπάκα στη Νίκαια ενώ η ΑΕΛ κέρδισε τονΟλυµπιακό Βόλου στα Τρίκαλα. Πρώτη η ΕΑΛΣτη βίβλο των τίτλων τη ΕΣΚΑΘη ΕΑΛ είναι

πρώτη στον αντίστοιχο πίνακα µε πέντε πρωτα-θλήµατα. Και την ακολουθεί ο Ιωνα οι Ττάνε,

η ΑΕΛ ενώαπό τα Τρίκαλα ο Σπόρτινγκ καιοι Ικαροι έχουν επίση δύο πρωτιέ.∆ιαιτητέ: Αποστόλη Νικολούλη,

Θανάση ∆εσλή.Τα δεκάλεπτα:11-5, 22-30, 29-54, 72-

78.Γ.Σ. Βόλου (Κοσµάτο): Κουρουµπά-

κη, Καλογερόπουλο 22(2), Τσαπρα˙-λη26(3), Μαλισιόβα 2, Σκαµαγκά 3(1),∆ιακοµή 3(1), Παυλόπουλο 6, Άγκρη,Κυρλίδη 5, Λουκίδη, Κοντογιάννη 2,Κωνσταντούλα 3.ΑΕΛ (Αβραάµ Παπαδόπουλο): Τσο-

κάνη, Κονδυλόπουλο 2, Μόσιαλο,Κουρή, Τέλιο, Σπυρόπουλο 4, Τσα-κνάκη 14(2), Κόκκα 27, Κορκόβελο 9,Νικόπουλο 19(1), Χαλκιά, Χατζηµπύ-ρο 3(1).

Σήκωσε κούπα στο ΚλειστόΣήκωσε κούπα στο Κλειστό Α1 ΕΣΚΑΘ: Η ΑΕΛ πρωταθλήτρια Θεσσαλία µε νίκη επί του Γυµναστικού Βόλου µέσα στα Τρίκαλα

Ρεκόρ συµµετοχών στο Τζούντο των µικρών

31

Πάνθηρε άλωσανΠάνθηρε άλωσαντο Παλατάκιτο Παλατάκι

Εν αντιθέσει µε τον Παναθηνακό που πήρεαναβολή στην αναµέτρηση πρωταθλήµατοµε τον Απόλλωνα Πατρών, ο Ολυµπιακό δενζήτησε µετάθε-ση του αγώνατη 24η αγωνι-στική τη Α1Ανδρών και οι«ερυθρόλευκοι»θα αγωνιστούνκανονικά σήµε-ρα (18:00) στο ΣΕΦ µε τον Πανελευσινιακό.Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου µέσα στο Παλα-τάκι (ΠΑΟΚ - Πανιώνιο 59-66), ενώ σηµαντι-κέ νίκε πανηγύρισαν ΚΑΟ∆ (ΚΑΟ ∆ράµα -ΑΓΟ Ρεθύµνου 84-80), Κολοσσό (Καβάλα -Κολοσσό 66-70), Ίκαρο (Ίκαρο Καλλιθέα- Ηλυσιακό 86-71) και Άρη (Αρη - Περιστέ-ρι 57-68). Μάλιστα, το µατ στο Περιστέρι ναολοκληρώνεται χωρί θεατέ, οι οποίοι πε-τούσαν αντικείµενα 19'' πριν την λήξη µε απο-τέλεσµα τη µικρή διακοπή ώστε να εκκενωθείτο γήπεδο.

O S. VettelO S. Vettel νικητήνικητήΣε ένα χορταστικό σε προσπεράσµατα και

συναγωνισµό Grand Prix, o S. Vettel πήρε την28η νίκη τη καριέρα του στην πίστα τουSakhir. Μια εύκολη νίκη χάρη στη στρατηγικήπου χαράχτηκε τι προηγούµενε ηµέρε, αλ-λά και στα αµέτρητα προβλήµατα που αντιµε-τώπισε η Ferrari.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερµάτισαν τοναγώνα οι Lotus των Kimi Raikkonen και RomainGrosjean. Μέτρια εµφάνιση έκαναν οι L. Hamil-ton και M.Webber. Ανκαι στο µεγα-λύτερο µέροτου αγώναήταν µέσαστην πρώτηδεκάδα, δεν εί-χαν την ταχύ-τητα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Η µεταξύτου κόντρα στου τελευταίου γύρου είχε νι-κητή τον Βρετανό, δίνοντά του την πέµπτη θέ-ση, ενώ ο Αυστραλό , αντιµετωπίζοντα κάπωαδιάφορα τον αγώνα, έχασε τη θέση του καιαπό τον S. Perez, τερµατίζοντα έβδοµο.

Η καρό σηµαία του S. Vettel έδωσε στη RedBull την 36η νίκη τη σε 156 συµµετοχέ στηFormula 1. Η διπλή παρουσία τη Lotus στοβάθρο έδειξε ότι παραµένει µια εν δυνάµειδιεκδικήτρια του τίτλου των κατασκευαστών.

Τζόκοβιτ στοΤζόκοβιτ στοΜόντε ΚάρλοΜόντε Κάρλο

ΟΝόβακ Τζόκοβιτ κατέκτησε το τουρνουάτου Μόντε Κάρλο νικώντα µε 6-2 και 7-6 τονΡαφαέλ Ναδάλ που κατείχε ένα ιστορικό ρε-κόρ στην συγκεκριµένη διοργάνωση αφού εί-χε να χάσει από το 2003 όταν ήταν µόλι 16

ετών (είχε χά-σει από τον Αρ-γεντίνο Γκιγιέρ-µο) και µετρού-σε οκτώ συνε-χόµενε κατα-κτήσει τουτροπαίου.

Ο Ισπανότενίστα προερχόµενο από τραυµατισµό δενκατάφερε να κοντράρει το νούµερο ένα τηπαγκόσµια κατάταξη. Επόµενο σταθµόγια του δύο το Ρολάν Γκαρό που θα διεξαχ-θεί σε ένα µήνα.

F-1 Μπαχρέιν

ΤΕΝΙΣ

ΑθλητικάÄÅÕÔÅÑÁ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τα µολύβια και τα βιβλία µπήκαν στηνάκρη αυτό το Σαββατοκύριακο από του

µαθητέ και τι µαθήτριε τωνΕκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ». Για λίγε ώρε

για ένα µικρό διάλειµµα, στο προσκήνιοβρέθηκε η άθληση ο έντονο

συναγωνισµό µε άλλα σχολεία, αλλά καιη γνωριµία µε ένα µεγάλο Τρικαλινό

Αθλητή που ανέβασε το όνοµα τη πόληστην κορυφή του κόσµου.

Έχει γίνει θεσµό κι είναι πλέον ένα δυνατόσηµείο αναφορά στη πολυποίκιλη δράση τωνΕκπαιδευτηρίων η Μαθητική Αθλητική Συνάν-τηση που διήνυσε ήδη και τον ένατο χρόνο

τη διαδροµή τη αφήνοντα το στίγµα τηστην τοπική επικαιρότητα.

Η φετινή εκδήλωση ωστόσο είχε ξεχωριστήσηµασία για το Εκπαιδευτικό Ίδρυµα, αφούτιµώµενο πρόσωπο ήταν ένα σπουδαίο Τρι-καλινό ο Γιώργο Τσιάνο που αποδέχθηκεµε χαρά την πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων,βρέθηκε κοντά στα παιδιά, µίλησε κι ανέπτυ-

ξε ένα γόνιµο διάλογο µαζί του. Καταξιωµέ-νο πλέον επιστήµονα στο χώρο τη Αθλη-τιατρική και (µην ξεχνάµε) πρωταθλητήΑνοιχτή Θάλασσα, ο πρώτο ΤρικαλινόΟρειβάτη που πάτησε το πόδι του στην κο-ρυφή των Ιµαλαίων, είχε πολλά να πει αλλά καινα εκµυστηρευτεί στα παιδιά των Τρικάλων,ενώ τιµήθηκε και για την µεγάλη του προσφο-ρά από Εκπαιδευτικό ίδρυµα.

Στην οµιλία του ο µεγάλο αυτό αθλητή(που ανέβασε σηµαία µε την αναγραφή τωνΤρικάλων στο Εβερεστ) ,εστίασε την προσοχήτων λόγων του σε θέµατα οργάνωση πειθαρ-χία υποµονή και επιµονή τονίζοντα µάλισταχαρακτηριστικά «η κατάκτηση των στόχων στηζωή και στον αθλητισµό γίνεται µε επιµονή και

υποµονή. Ακόµα κι όταν αποτυγχά-νει να στέκεσαι ξανά στα πόδια σουκαι να µην το βάζει κάτω» είπε οΤσιάνο στου µαθητέ των Εκπαι-δευτηρίων.

Νωρίτερα ο Πρόεδρο των Εκπαι-δευτηρίων κ. Γκίµτσα αφού µίλησεγια του παράλληλου δρόµου τουΓιώργου Ιωάννη Τσιάνο στον αθλη-τισµό και την επιστήµη τον τίµησε εκµέρου του σχολείου τονίζοντα πό-σο σήµερα περισσότερο από ποτέτα νέα παιδιά έχουν ανάγκη από πα-ραδείγµατα τέτοια. Στον επίλογοτη βράβευση µαθήτριε των Εκ-παιδευτηρίων αναφέρθηκαν στηνµακρά πορεία του Τσιάνου και στά-

θηκαν ιδιαίτερα στην κατάκτηση του Έβερεστ,τον διάπλου τη Μάγχη αλλά και το πρό-σφατο επίτευγµα που έκανε κολυµπώντααπό την Πελοπόννησο στην Κρήτη.

Στο αµιγώ αγωνιστικό κοµµάτι τη Συνάν-τηση τώρα….το πρωί τη Κυριακή ο πολυ-χώρο του Αθλητικού κέντρου Καρακούση,γέµισε από παιδιά µαθητέ και µαθήτριε Γυ-µνασίων και Λυκείων του νοµού που συµµετεί-

χαν στου Αγώνε διεκδικώντα πρωτιέ νίκεαλλά και ωραίε αναµνήσει. Αγόρια και κορί-τσια έβαλα τα δυνατά του, έδωσαν τον αγώ-να τον καλό στο ποδόσφαιρο στο Μπάσκεταλλά και στο Βόλει που είχε την τιµητική τουκυρίω από τι οµάδε των κοριτσιών ενώ φέ-το έτρεξε και ποδοσφαιρική διοργάνωσηστην κατηγορία των Τζούνιορ.

Οι mvp τη ΣυνάντησηΠέρα από τι µάχε και τι διακρίσει των

οµάδων, στο τέλο τη Εκδήλωση επιβρα-βεύτηκαν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίοι στατρία αθλήµατα. Συγκεκριµένα:

Στο ποδόσφαιρο MVP αναδείχθηκε Οχ. Ζα-ρακότα του 10 Λ. Κλαµπάκα

Στο Μπάσκετ κορυφαίο ήταν ο ΣτελιοΓιαννούλη (των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά) πουκέρδισε και τον διαγωνισµό των τριπόντων µε7 στα 10 εύστοχα σουτ.

Και τέλο στο Βόελι Κορασίδων ήταν καλύ-τερη όλων η Ευαγγελία Γελαδάρη του 7ουΤρικάλων.ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ ...........ΑΓ....................................ΣΚΟΡ4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚ. .1ο ΓΥ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ..........0 - 4ΕΚΠ. ΑΘΗΝΑ ............6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.....1 - 24ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚ. ..ΕΚΠ. “ΑΘΗΝΑ'' ..................2 - 21ο ΓΥΜΝ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ......6ο ΓΥ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.....1 - 16ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚ. ...4ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ...........2 - 41ο ΓΥΜΝ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ......ΕΚΠ. ''ΑΘΗΝΑ'' .......3 - 0ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝΕΚΠ. “ΑΘΗΝΑ'' .........9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.33 - 202ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ .7ο ΓΥ.. ΤΡΙΚΑΛΩΝ...........13 - 229ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ .7ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.......14 - 23ΕΚΠ. “ΑΘΗΝΑ'' .........2ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.......28 - 20ΕΚΠ. “ΑΘΗΝΑ'' .........7ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ........27 -262ο ΓΥ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ......9ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ........29 -15ΒΟΛΛΕΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ7ο ΓΥΜ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ....1ο ΓΥΜΝ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ......2-0ΕΚΠ. “ΑΘΗΝΑ'' .........3ο ΓΥΜ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ...............2-0ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ:Εκπ. "ΑΘΗΝΑ" ...........- .........7ο Γ.Τρικ. ..................2-1

Το πρωτάθληµα τωνµαθητών στα καλύτερά του

A1 ΕΣΑΚΕ

Σηµείο αναφορά στην εκδήλωση η παρουσία και βράβευσητου Γιώργου Τσιάνου από τη ∆ιεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων

O Γιώργο Τσιάνο στην απονοµή πλακέτααπό τον ∆ιευθυντή του «ΑΘΗΝΑ»

κ. Βασίλειο Γκίµτσα

Κοσµοσυρροή κι έντονο συναγωνισµό στην ΕτήσιαΑθλητική Συνάντηση των Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ»

CMYK

διαλογο ∆ΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑΕΝΑΝΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΛ.: 24310 20189

Τηλ. καταστήµατο: 24310 32720Τηλ. εργοστασίου: 24410 75550www.zookar.gr l email: [email protected]

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

ΜΙΓΜΑΤΑ-∆ΗΜΗΤΡΙΑΚΑΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Ο∆ΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(κοντά στο κολυµβητήριο)

Παρουσιάσθηκε στην 22η Πανθεσσαλική Οδοντοστοµατολογική Σύνοδο

Παγκόσµια καινοτοµίααπό Τρικαλινό Ορθοδοντικό!

Πρόκειται για τον συµπολίτη κ. Βασίλη Τζατζάκη ο οποίο µάλιστα«βάφτισε» την εφεύρεση του «ΤΡΙΚΚΗ»

Ο Οδοντιατρικό ΣύλλογοΛάρισα, και ηΣτοµατολογική ΕταιρείαΘεσσαλία σε συνεργασίαµε του όµορουΣυλλόγου των γειτονικώνπόλεων διοργάνωσε µεεπιτυχία την 22ηΠανθεσσαλικήΟδοντοστοµατολογικήΣύνοδο το τριήµερο19, 20& 21 Απριλίου στοξενοδοχείο Ιµπέριαλ.

Η Θεµατική αυτή τη Συ-νόδου αφορούσε κατά κύριολόγο σύγχρονε επιστηµονι-κέ µεθόδου για την Στοµατι-κή Υγιεινή («Στόµα, Xαµόγελο,Υγεία» ο τίτλο τη διοργάνω-ση) και στο πρόγραµµα περι-

λαµβάνονταν θέµατα επιστη-µονικού ενδιαφέροντο, πουαπαντούν στι σηµερινέανάγκε για επιµόρφωσηοδοντιάτρων στι σύγχρονετεχνικέ και υλικά, όσο καιεπαγγελµατικά θέµατα, που µετι έντονε αλλαγέ που γί-νονται σήµερα, επηρεάζουνόλου καθοριστικά τον τοµέατη Οδοντιατρική.Στο πλαίσιο τη Συνόδου

µάλιστα παρουσιάστηκε απότον συµπολίτη µα ορθοδον-τικό κ. Βασίλη Τζατζάκη, µιαπαγκόσµια καινοτοµία στο χώ-ρο τη ορθοδοντική, πουαφορά την αντιµετώπιση ενόαρκετά συχνού ευρήµατοστην πρόωρη µεικτή οδοντο-

φυ˙α, του συνωστισµού τωνκάτω προσθίων, η οποία- ανδεν αντιµετωπισθεί θεραπευτι-κά -µπορεί να οδηγήσει σεεξαγωγέ ή ακόµα και σε έγ-κλειση µονίµων δοντιών.Για την αντιµετώπιση του

συνωστισµού των κάτω προ-σθίων, εφευρέθηκε και εφαρ-µόστηκε ήδη µε επιτυχία µιασυσκευή δηµιουργία χώρου(προληπτική ορθοδοντική µη-χανοθεραπεία) και αναπτύχθη-κε µια νέα µέθοδο ανάταξη(διόρθωση) του συνωστισµούχωρί άλλε µόνιµε συ-σκευέ (σιδεράκια).Μάλιστα η «γλωσσική συ-

σκευή» ονοµάζεται ΤΡΙΚΚΗ(TRIKKI LINGUAL APPLIANCE)και η νέα µέθοδο για την αν-τιµετώπιση του συνωστισµού«µέθοδο Τρίκκη». Η διάρκεια

τη ενεργού φάση θεραπείαείναι 4-12 µήνε µε επισκέψειανά τρει εβδοµάδε και η φά-ση συγκράτηση ολοκληρώνε-ται µε την ανατολή των µόνι-µων δοντιών.Πρέπει να σηµειωθεί ότι η

µέθοδο αυτή θεραπεία και ησυσκευή «trikki» έχει δηµοσι-ευθεί στο περιοδικό τη παγ-κόσµια οµοσπονδία ορθο-δοντικών (journal of the worldfederation of orthodontists- εκ-δόσει Elsevier) στο τεύχοτου Μαρτίου 2013.Στη σηµερινή συγκυρία είναι

ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και προ-καλεί αισθήµατα περηφάνια ηανακοίνωση µια παγκόσµιαπρωτοτυπία από Έλληνε καιµάλιστα µε το όνοµα µια Θεσ-σαλική πόλη µε ιστορικέαναφορέ στον Ασκληπιό.

Στην Νέα Πύλη / Τηλ. 6973 789 416

Για σωστή ψυχαγωγία!

Το ARGOODAKI τηGOODY’S αρωγό στοΙδρυµα «ΣΤΕΓΗ»

Με επιτυχία ολοκλη-ρώθηκε το πρόγραµ-µα «ARGOODAKI» τωνGoody’s που υλοποι-ήθηκε µόνον στα Τρί-καλα, από την περίο-δο των Χριστουγέν-νων µέχρι και την πε-ρασµένη Πέµπτη.Ο ιδιοκτήτη των Goody’s κ. Νίκο Λιούτα παρέδωσε

στην διευθύντρια του Ιδρύµατο «ΣΤΕΓΗ», κ. Αικατερίνη Αθα-νασίου, επιταγή 2.500 ευρώ για κάλυψη µέρου των αναγκώντου Ιδρύµατο.Η Goody’s Τρικάλων ευχαριστεί θερµά του Τρικαλινού

που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν αυτή την κοινωνική προ-σφορά τη επιχείρηση.