Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον...

8
Μια οικονομική επιλογή για περίθαλψη υψηλής ποιότητας Κλίνη Centuris

Transcript of Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον...

Page 1: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

Μια οικονομική επιλογή για περίθαλψη υψηλής ποιότητας

Κλίνη Centuris™

Page 2: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

2

Page 3: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

3

Απαραίτητα χαρακτηριστικά που πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα

Η κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του

προτύπου IEC/EN 60601-2-52

Για τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο, είναι ζωτικής σημασίας να προσφέρουν ένα ασφαλές, αποδοτικό και άνετο περιβάλλον περίθαλψης.

Προκειμένου να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, οι νοσοκομειακές κλίνες πρέπει να καλύπτουν μια ποικιλία σημαντικών λειτουργιών, ενώ ταυτόχρονα να προσφέρουν προστασία τόσο στους ασθενείς όσο και στους νοσηλευτές που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα τους.

Η επένδυση σε αξιόπιστο εξοπλισμό μπορεί να βοηθήσει επιπλέον τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να μειώσουν τις πιθανότητες έκθεσής τους σε κίνδυνο δαπανηρών ατυχημάτων και να αποφύγουν ενδεχόμενες δικαστικές διαμάχες. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Hill-Rom παρουσιάζει με περηφάνια την κλίνη Centuris, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής, ενσωματώνοντας απαραίτητα χαρακτηριστικά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Η κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου IEC/EN 60601-2-52 που αφορούν τη βασική ασφάλεια και την ουσιαστική απόδοση των νοσοκομειακών κλινών για ενήλικες. Συνεπώς, η κλίνη Centuris ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις για ασφάλεια, αξιοπιστία και χρηστικότητα.

Page 4: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

4

Ουσιαστική ασφάλεια: για ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό

Η σταθερότητα και ο εργονομικός σχεδιασμός των πλαϊνών κιγκλιδωμάτων δύο τμημάτων της κλίνης Centuris διευκολύνουν τον ασθενή, παρέχοντάς του ασφάλεια κατά την είσοδο και την έξοδο από την κλίνη. Με τον τρόπο αυτόν, ο νοσηλευτής καταβάλλει μικρότερη προσπάθεια και μειώνεται ο κίνδυνος πτώσης του ασθενούς.

Τα πλαϊνά κιγκλιδώματα διαθέτουν ένα μηχανισμό που τους επιτρέπει να χαμηλώνουν μόνα τους, ομαλά και γρήγορα, με επιπλέον σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να τεθεί σε λειτουργία με το ένα χέρι, με χρήση του μοχλού γρήγορης και εύκολης απελευθέρωσης με μια κίνηση. Τα πλαϊνά κιγκλιδώματα χαμηλώνουν χωρίς να ενοχλείται ο ασθενής και είναι ιδανικά τόσο για καθημερινές καταστάσεις όσο και για διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.

Η άμεση αφαίρεση του ερεισίνωτου κεφαλής επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην κεφαλή του ασθενούς για διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, όπως π.χ. διασωλήνωση.

Η κλίνη Centuris έχει σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση των κινδύνων που συσχετίζονται με εγκλωβισμό και πτώσεις του ασθενούς, διασφαλίζοντας τη μέγιστη συμβατότητα μεταξύ της κλίνης, του στρώματος και των πλαϊνών κιγκλιδωμάτων, καθώς και βοηθητικών εξαρτημάτων, όπως στατό ορού.

Η ασφάλεια του ασθενούς έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και αποδεικνύεται μέσω της συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας IEC/EN 60601-2-52.

Η ασφάλεια του ασθενούς αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για κάθε νοσηλευτή. Οι πολυάριθμες λειτουργίες και ο εργονομικός σχεδιασμός της κλίνης Centuris προσφέρουν ασφαλέστερη κινητικότητα στον ασθενή και ευκολία χρήσης στο νοσηλευτή.

Ασφαλέστερη είσοδος και έξοδος από την κλίνη

Άμεση πρόσβαση στον ασθενή

Ελαχιστοποιημένος κίνδυνος εγκλωβισμού

Page 5: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

5

Τα πλαϊνά κιγκλιδώματα δύο τμημάτων της κλίνης Centuris συνδέονται αρθρωτά στην κλίνη, παρέχοντας πλήρη πλευρική προστασία σε όλες τις θέσεις. Οι ασθενείς μπορούν εύκολα να μετακινηθούν στη θέση που τους εξυπηρετεί περισσότερο χωρίς να θέσουν την ασφάλειά τους σε κίνδυνο.

Βοήθεια στη μείωση του κινδύνου πτώσης

Page 6: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

6

Βελτίωση της συμμόρφωσης με πρωτόκολλα περίθαλψηςΕυανάγνωστες και σαφείς ενδείξεις γωνίας, που βρίσκονται στα πλαϊνά κιγκλιδώματα κεφαλής, επισημαίνουν την ακριβή γωνία ανύψωσης του ερεισίνωτου πλάτης της κλίνης στο εύρος 30°-45°, βοηθώντας έτσι τους νοσηλευτές στην εφαρμογή πρωτοκόλλων νοσηλείας.

Οι ενδείξεις στα πλαϊνά κιγκλιδώματα ποδιών εμφανίζουν γωνίες Trendelenburg και αντι-Trendelenburg.

Διαισθητικά χειριστήρια Εικονίδια με σαφή επεξηγηματικά σχέδια διευκολύνουν την πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια της κλίνης, παρέχοντας ασφαλείς εργασιακές συνθήκες για το νοσηλευτή και εύκολη τοποθέτηση του ασθενούς. Απαιτείται ελάχιστη υπηρεσιακή εκπαίδευση του προσωπικού και εκπαίδευση του ασθενούς στη χρήση της κλίνης. Ο χειρισμός των χειριστηρίων από τον ασθενή ενισχύει την αυτονομία του, παρέχοντας βελτιωμένη κινητικότητα και άνεση.

Η κινητοποίηση των ασθενών βοηθά στην επίσπευση της ανάρρωσης

Τα πλαϊνά κιγκλιδώματα έχουν σχεδιαστεί εργονομικά έτσι ώστε να προστατεύουν διαρκώς τον ασθενή, ακόμα και όταν η κλίνη αρθρώνεται. Οι ασθενείς μπορούν εύκολα να κρατηθούν από αυτά για στήριξη προκειμένου να στραφούν, να αλλάξουν θέση ή να κατέβουν από την κλίνη, με ασφάλεια και με ελάχιστη βοήθεια.

Πλαϊνά κιγκλιδώματα με εύκολη λαβή

Page 7: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

7

Σχεδίαση και κατασκευή για μεγάλη διάρκεια ζωήςΗ κλίνη Centuris έχει σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και ελεγχθεί με στόχο τη μέγιστη δυνατή ανθεκτικότητα στην πάροδο του χρόνου. Όπως όλες οι κλίνες της Hill-Rom, έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής της. Συμμορφώνεται πλήρως με το πλέον πρόσφατο διεθνές πρότυπο ασφάλειας για νοσοκομειακές κλίνες, IEC/EN 60601-2-52.

Δοκιμάστηκε για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα της Hill-Rom® Η κλίνη Centuris δεν συμμορφώνεται απλώς, αλλά στην πραγματικότητα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του IEC/EN 60601-2-52. Έχει υποβληθεί επίσης σε δοκιμή με αθροιστικό φορτίο μεγαλύτερο των 3,04 εκατομμυρίων kg*, το οποίο υπερβαίνει κατά 1,3 φορές τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Η κλίνη Centuris θα αποδειχθεί σωστή επένδυση για τον οργανισμό σας, παρέχοντας αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς και τους νοσηλευτές σας σε βάθος χρόνου.

Απλοποιημένη συντήρησηΗ κλίνη Centuris έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι τεχνικοί να διεξάγουν τακτική συντήρηση γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, μέσω εύκολης πρόσβασης στα κύρια εξαρτήματα.

Ο συνδυασμός της ευκολίας συντήρησης με την εκτεταμένη εμπειρία της Hill-Rom στο συγκεκριμένο τομέα δίνει στο ίδρυμά σας τη δυνατότητα να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση της επένδυσής σας.

Αυστηρές δοκιμές - από τη σχεδίαση έως τη λειτουργίαΚαθ' όλη τη διάρκεια των φάσεων επικύρωσης και επαλήθευσης της ανάπτυξης του προϊόντος, διεξάγεται μια σειρά αυστηρών δοκιμών προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συνολική λειτουργικό-τητα της κλίνης Centuris.

* Αθροιστικό φορτίο είναι το φορτίο "ανά kg" πολλαπλασιασμένο επί τον αριθμό των κύκλων που ορίζονται σε κάθε πρωτόκολλο δοκιμής.

Page 8: Κλίνη Centuris - MEDITIMEΗ κλίνη Centuris πληροί τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις του προτύπου

Τα Hill-Rom, Völker και Liko είναι εμπορικά σήματα προϊόντων της κορυφαίας διεθνώς ιατροτεχνολογικής εταιρείας Hill-Rom, που δραστηριοποιείται σε περίπου 80 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζομένους. Μαζί προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη λύση για τη φροντίδα και την κινητικότητα των ασθενών, εστιάζοντας στη βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης και της παραγωγικότητας του νοσηλευτικού προσωπικού. Σε όλον τον κόσμο, κάθε προϊόν με το εμπορικό σήμα Hill-Rom λειτουργεί έχοντας ως αποστολή τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Το έγγραφο αυτό προορίζεται αποκλειστικά για χρήση από επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης. Οι ιατρικές συσκευές που παρουσιάζονται σε αυτό το φυλλάδιο προορίζονται για χρήση σε ενήλικες ασθενείς, σε όλα τα τμήματα των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ιατρικές συσκευές είναι προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης που υπόκεινται σε ρυθμιστικές διατάξεις, φέροντας σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς τη σήμανση CE. Συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις της Οδηγίας 93/42/ΕΟΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Hill-Rom σας καλεί να διαβάσετε προσεκτικά τις λεπτομερείς οδηγίες για ορθή και ασφαλή χρήση, οι οποίες περιλαμβάνονται στα έγγραφα που συνοδεύουν τις ιατρικές συσκευές. Το προσωπικό των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης είναι υπεύθυνο για τη σωστή χρήση και συντήρηση αυτών των ιατρικών συσκευών.

Αντιπρόσωπος για την Ευρώπη: Hill-Rom SAS – B.P. 14-Z.I du Talhouët - 56330 Pluvigner - France

Η Hill-Rom διατηρεί το δικαίωμα πραγματοποίησης αλλαγών άνευ προειδοποίησης στο σχεδιασμό, τις προδιαγραφές και τα μοντέλα.Η μοναδική εγγύηση που παρέχει η Hill-Rom είναι η ρητή γραπτή εγγύηση που αφορά στην πώληση ή ενοικίαση των προϊόντων της.

©2013 Hill-Rom Services, Inc. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ.Αρ. εγγράφου: 5EL133301-01

Για παραγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν. Επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Hill-Rom ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

www.hill-rom.com

Η Hill-Rom υπηρετεί την ιδέα ότι η κινητοποίηση των ασθενών σε πρώιμο στάδιο και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας τους βελτιώνει τη ζωή τους -στο νοσοκομείο και στο σπίτι.