Ενότητες

Post on 11-Mar-2016

214 views 0 download

description

Ενότητες και στόχοι

Transcript of Ενότητες

Ημερομηνία Θεματική ενότητα Γενικοί Στόχοι

22/11/11

Εισαγωγή ? Παρουσίαση των προς μελέτη θεμάτων και ερμηνεία των δεδομένων, βάσει του προσωπικού ρυθμού μάθησης κάθε εκπαιδευόμενου. ? Διαμόρφωση θετικού κλίματος ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους μετά την γνωριμία τους. ? Διαμόρφωση θετικής στάσης για το πρόγραμμα και το θέμα του. ? Να ενημερωθούν και να κατανοήσουν την σωστή χρήση της πλατφόρμας και των εργαλείων της. ? Να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας, της συμμετοχής και της επικοινωνίας.

24-29/11/11

Ενότητα 1: Παρουσίαση ιστολογίου

Σε επίπεδο γνώσεων

? Να κατανοήσουν τι είναι το ιστολόγιο και ποιες οι βασικές λειτουργίες του. ? Να διακρίνουν και να συγκρίνουν διαφορετικούς τύπους χρήσης ιστολογίων. ? Να ορίζουν τι είναι ιστολόγιο. ? Να διακρίνουν τις διαφορές ιστολόγιου και ιστότοπου. ? Να συνδέσουν τα ιστολόγια με την εκπαιδευτική διαδικασία και να κατανοήσουν που αυτά βοηθούν.

Σε επίπεδο ικανοτήτων

? να εξοικειωθούν με τη δομή και χρήση των ιστολογίων. ? να διαμορφώσουν κριτική σκέψη για τη χρήση του ιστολογίου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε επίπεδο στάσεων

? Να αλλάξουν τη στάση τους αναφορικά με την χρήση της τεχνολογία και ειδικότερα του ιστολογίου στην εκπαίδευση. ? Να εκτιμήσουν την παιδαγωγική αξία του ιστολογίου ? Να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας.

6-8/12/11

Ενότητα 2: Εγγραφή και δημιουργία ιστολογίου

Σε επίπεδο γνώσεων ? Να εμπεδώσουν τις βασικές δυνατότητες επεξεργασίας σε ένα ιστολόγιο. ? Να κατανοήσουν τη διαδικασία δημιουργίας ιστολογίου και ανάρτησης δημοσιεύσεων. ? Να αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να τροποποιήσουν τον τρόπο εμφάνισης του ιστολογίου. ? Να κατανοήσουν ότι μπορούν εύκολα να προσθέσουν φωτογραφίες.

Σε επίπεδο ικανοτήτων

? Να δημιουργούν ένα ιστολόγιο. ? Να τροποποιούν την εμφάνιση (πρότυπα) του ιστολόγιο.

Σε επίπεδο στάσεων

? Να εμπλέκονται σε πρακτικές εμπειρίες. ? Να ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν την Πληροφορική γενικότερα και το Διαδίκτυο ειδικότερα. ? Να αναγνωρίζουν την αξία της ανατροφοδότησης από τους άλλους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές.

13-15/12/11

Ενότητα 3: Σχολιασμός ιστολογίου βάσει κανόνων δεοντολογικής συμπεριφοράς (netiquette)

Σε επίπεδο γνώσεων

? Nα γνωρίζουν τον τρόπο σχολιασμού σε ένα ιστολόγιο.

Σε επίπεδο ικανοτήτων

? χρησιμοποιούν τη λειτουργία σχολιασμού.

Σε επίπεδο στάσεων

? Να αποδέχονται και να εφαρμόζουν τους κανόνες Netiquette. ? Να κρίνουν τα σχόλια των άλλων.

20/11/11-10/1/12

16/1/12

23/1/11

Ενότητα 4: Παραμετροποίηση και εμπλουτισμός του ιστολογίου

Σε επίπεδο γνώσεων

? Να γνωρίζουν τον τρόπο προσθήκης πολυμεσικού υλικού. ? Να κατανοήσουν τον όρο και τη χρήση των gadgets. ? Να γνωρίζουν τα βήματα προσθήκης χρηστών. ? Να γνωρίζουν τον τρόπο εισαγωγής ετικετών σε αναρτήσεις.

Σε επίπεδο ικανοτήτων

? Να εισάγουν κατάλληλα gadget στο ιστολόγιο τους. ? Να προσθέτουν πολυμεσικό υλικό. ? Να προσθέτουν χρήστες στο ιστολόγιο. ? Να προσθέτουν ετικέτες σε αναρτήσεις. ? Να αξιολογούν ένα ιστολόγιο.

Σε επίπεδο στάσεων

? Να διαμορφώσουν κριτική σκέψη για το πώς ένα ιστολόγιο είναι αρωγός στην εκπαιδευτική διαδικασία. ? Να υιοθετούν θετική στάση απέναντι στις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική. ? Αντιληφθούν ότι παρέχονται μεγάλες δυνατότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση του Διαδικτύου. ? Να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να είναι δημιουργικοί με τη χρήση υπολογιστών και του Διαδικτύου.