ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΑ 2013

Post on 18-Mar-2016

228 views 4 download

description

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΑ 2013

Transcript of ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΑ 2013

Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος:Γεν. Γραµµατέας:Ταµίας:Έφορος Εκδροµών:Έφορος Υποβρυχίων∆ραστηριοτήτων:Έφορος Λέσχης:Μέλη:

Ακτή ∆ρίνη - ∆αυλούΜάνος ΚαραµητσόπουλοςΚαίτη ΛαρεντζάκηΧρήστος ΣκολαρίκοςΖαν Μώρου

Νίκος ΚορρέςΈφη ΠατσιαούραΚώστας ΓλαβίνοςΟλυµπία ΦλάκαΣούλη Κοκκοσούλη

Το νέο ∆.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 14/3/2009, για το χρονικό διάστηµα 2009 - 2011 και συστάθηκε σε σώµα σύµφωνα µε το καταστατικό του Οµίλου έχει ως εξής:

Το νέο ∆.Σ. του Ο.Φ.Α.

Σύντοµος απολογισµός

Ο Όµιλος Φίλων Ακτής τα δύο τελευταία έτη πραγµατοποίησε όλες τις εκδροµές και τις εκδηλώσεις τις οποίες είχε προγραµµατίσει, και κατάφερε να προσελκύσει ξανά πολλά από τα παλαιά του µέλη, αλλά και πολλούς νέους φίλους.

Στις 25 Ιανουαρίου 2009, στα γραφεία του Οµίλου µας, µε την συµµετοχή πολλών µελών, φίλων και εκπροσώπων από άλλους συλλόγους, εορτάσαµε το 80 χρόνια λειτουργίας του. Απενεµήθηκαν αναµνηστικές πλακέτες, από τον πρόεδρο της ΟΦΟΕΣΕ-ΟΞΝΕ κ. Α. Αντωνόπουλο, από τον εκπρόσωπο του Φοίβου Πειραιώς, και από την αντιπρόεδρο του Πάνα Αθηνών.Η πρόεδρος του Οµίλου τίµησε µε πλακέτα τον πρόεδρο της ΟΦΟΕΣΕ-ΟΞΝΕ για την συµπαράσταση της Οµοσπονδίας σε όλους τους Οµίλους, παλαιούς αθλητές του Οµίλου, καθώς και τον έφορο υποβρυχίων δραστηριοτήτων και αλιείας, κ. Ν. Κορρέ για την πολυετή προσφορά του στον Όµιλο.

Ο έφορος των υποβρυχίων δραστηριοτήτων και αλιείας µε αρκετούς νέους αθλητές, συµµετείχε στις διοργανώσεις της Οµοσπονδίας (ΕΟΥ∆ΑΤΚ) και ο Όµιλος, για την συµµετοχή του κατέλαβε την 4η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθληµα.

Συνεχίζονται, από το 2007, τα µαθήµατα Latin, τα οποία γίνονται στα γραφεία του Οµίλου κάθε Τετάρτη, µε την συµµετοχή αρκετών µελών και φίλων του Οµίλου. Εσείς που διαβάσατε τώρα το προγραµµά µας και σας ενδιαφέρει να συµµετέχετε στα µαθήµατα χορού, σας πληροφορούµε ότι το πρόγραµµα είναι ανοικτό για όλους.

Νέα Μέλη

Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος:Γεν. Γραµµατέας:Ταµίας:Έφορος Εκδροµών:Έφορος Υποβρυχίων∆ραστηριοτήτων:Έφορος Λέσχης:Μέλη:

Ακτή ∆ρίνη - ∆αυλούΜάνος ΚαραµητσόπουλοςΚαίτη ΛαρεντζάκηΧρήστος ΣκολαρίκοςΖαν Μώρου

Νίκος ΚορρέςΓιάννης ΚαραµανήςΚώστας ΓλαβίνοςΣοφία ΜαντάΣουµέλα Πετρίδου

Το ∆.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 16/3/2011, για το χρονικό διάστηµα 2011 - 2014 και συστάθηκε σε σώµα σύµφωνα µε το καταστατικό του Οµίλου, έχει ως εξής:

Το ∆.Σ. του Ο.Φ.Α.

Σύντοµος απολογισµός

Ο Όµιλος Φίλων Ακτής το 2012 πραγµατοποίησε τις εκδροµές και τις εκδηλώσεις τις οποίες είχε προγραµµατίσει, και κατάφερε να προσελκύσει ξανά πολλά από τα παλαιά του µέλη, αλλά και νέους φίλους.

Τη χρονιά αυτή ο Όµιλος είχε προγραµµατίσει 21 εκδροµές και πραγµατοποίησε τις δεκαοκτώ. Από αυτές οι 17 ήταν ορειβατικές, 13 µονοήµερες, 2 διήµερες, 1 τριήµερη, µία 4ήµερη πεζοπορική - τουριστική και µία πολυήµερη στο εξωτερικό. Στις εκδροµές συµµετείχαν 535 µέλη, δόκιµα µέλη µας, µέλη Σωµατείων της ΟΦΟΕΣΕ-ΟΞΝΕ και φίλοι µας. Ο µέσος όρος συµµετοχής ανά εκδροµή ανήλθε στα 30 άτοµα.

Ο έφορος των υποβρυχίων δραστηριοτήτων και αλιείας µε αρκετούς νέους αθλητές, συµµετείχε σε διασυλλογικούς αγώνες, καθώς και στις διοργανώσεις της Οµοσπονδίας (ΕΟΥ∆Α), ψαροντούφεκο, θαλάσσιες βολές, καθετί µε καλάµι, καθετί µε το χέρι, αλιεία από την ακτή, αλιεία µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις. Επίσης ο Όµιλος διοργάνωσε το 1o Πανελλήνιο πρωτάθληµα αλιείας από την Ακτή που πραγµατοποιήθηκε στον Φάρο Ωρωπού στις 26/2/2012. Αθλητές του οµίλου συµµετείχαν στην Εθνική Οµάδα, στο αγώνισµα της παράκτιας αλιείας, στο Παγκόσµιο πρωτάθληµα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2012, στην Ολλανδία, καθώς και στο αγώνισµα αλιεία µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 στην Ισπανία στο Puerto de Gandia.

Συνεχίζονται, από το 2007, τα µαθήµατα Latin, τα οποία γίνονται στα γραφεία του Οµίλου κάθε Τετάρτη, µε την συµµετοχή αρκετών µελών και φίλων του Οµίλου. Εσείς που διαβάσατε τώρα το προγραµµά µας και σας ενδιαφέρει να συµµετέχετε στα µαθήµατα χορού, σας πληροφορούµε ότι το πρόγραµµα είναι ανοικτό για όλους. Από τον Φεβρουάριο του 2009, άρχισε και η εκµάθηση Ελληνικών χορών.

2

3

Οµιλος λων κτής Φί Α

Μη κερδοσκοπικό σωµατείο

Έτος ίδρυσης 1929

Π ε ρ ι ε χ ό µ ε ν α

Η ∆ιοίκηση του Οµίλου Φίλων Ακτής

Σύντοµος απολογισµός

Ανακοινώσεις

Αλιεία

Πανόραµα ∆αλµατικών ακτών

Νέα µέλη

Πρόγραµµα εκδροµών

Συγκεντρωτικό πρόγραµµα

........2

........2

........5

.......11

........21

........24

........25

........23

Τηλ.: 210 8623 8436987600381 , 6975306462

Υποβρυχίας ∆ραστηριότητας

Ελληνικής Οµοσπονδίας

Αθλητικής Αλιείας

Ε.Ο.Υ.∆.Α.

και

Σχεδιασµός επιµέλεια:

Καίτη Λαρεντζάκη

Το πρόγραµµα διανέµεται δωρεάν

Web site: www.ofaktis.gr

Facebook: omilosfilonaktisBlog: ofaktis.blogspot.gr

E-mail: ofaktis@gmail.com

Νεότητας Ελλάδος

Μέλος της:

Οµοσπονδίας ΦυσιολατρικώνΟρειβατικών - Εκδροµικών Σωµατείων Ελλάδος -Οργάνωσης Ξενώνων

Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. - Ο.Ξ.Ν.Ε.

Άγ. Νικόλαος Αχαρνών∆άµωνος 8, 11253 ΑθήναΓραφεία:

4

1/7

/12

, Μ

πο

ύτβ

α, Μ

αυ

ρο

βο

ύν

ιο

Πανόραµα ∆αλµατικών ΑκτώνΈνα ταξίδι, επτά χώρες !!!

Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Σερβία

Καίτη Λαρεντζάκη

Σάββατο 30 Ιουνίου, πρωί-πρωί στις 5:30, καταφθάνουµε, 47 άτοµα µε τις βαλίτσες µας στο Σύνταγµα για το ταξίδι µας στις ∆αλµατικές Ακτές. Αγκαλιές, φιλιά, παλιοί φίλοι, νέες γνωριµίες, αναστατώνουν την πλατεία οι φωνές µας.

Ξεκινήσαµε στις 6:00 για το µακρύ ταξίδι, µε ενδιάµεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό στην Καλαµπάκα, και νωρίς το απόγευµα φτάσαµε στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, το οποίο φυσικά επισκεφθήκαµε για τα απαραίτητα αφορολόγητα. Συνεχίσαµε το ταξίδι µας προς την Αλβανία και το

απογευµατάκι σταµατήσαµε για καφέ στην Οχρίδα. Συνεχίσαµε διασχίζοντας την Αλβανία µε προορισµό µας και πρώτη διανυκτέρευση το ∆υρράχιο.

Κυριακή πρωί, 1/7, πρωινό, και αναχώρηση, για το Μαυροβούνιο όπου το γαλαζοπράσινο χρώµα της θάλασσας και το πράσινο των δαλµατικών ακτών θα µας συνοδεύει µέχρι την είσοδό µας στον πρώτο µας σταθµό που είναι η παλιά πόλη της Μπούντβα, Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισµού. Όµως ενδιαµέσως θαυµάσαµε και το νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Στη διαδροµή δεν ξεχάσαµε να γιορτάσαµε τα γενέθλια του φίλου µας του Βαγγέλη.

Αφού φωτογραφίσαµε και απολαύσαµε το νησάκι του Αγίου Στεφάνου συνεχίσαµε για την Μπούτβα. Περπατήσαµε την παλιά πόλη µε τα στενά γραφικά δροµάκια και είδαµε τα πολλά µικρά καταστήµατα και τις εκκλησίες της. Η παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισµό το 1979, ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη.

Κωσταντινούπολη 2/7/2011

5

Οχρίδα 30/6/2012

Άγ. Στέφανος 1/7/2012

6

4/7/11 Σαµψούντα

1/7/12 Μπούντβα

.... συνεχίσαµε για το Κότορ, τη νύµφη της Αδριατικής την ωραία του Μαυροβουνίου που συνδυάζει θάλασσα βουνό κουλτούρα και πολλά αξιοθέατα. Μια πόλη έκπληξη στην άκρη του µοναδικού φιορδ της Μεσογείου, µια πόλη µε µεσαιωνικό χρώµα. Ξεναγηθήκαµε στην όµορφη πόλη, περπατήσαµε στα στενά πλακόστρωτα καλντερίµια που ενώνουν µεταξύ τους µικρές πλατείες περιστοιχισµένες από επιβλητικά πέτρινα αρχοντικά, χαµηλά σπιτάκια µε κόκκινα κεραµίδια και ολάνθιστα µπαλκόνια, ενώ πέτρινα σκαλοπάτια µας οδήγησαν σε πλατώµατα στο υψηλότερο σηµείο των τειχών, απ’ όπου η θέα στη µαρίνα µε τα πολυτελή γιοτ και την καταγάλανη λωρίδα θάλασσας που στρίβει κι εξαφανίζεται πίσω από τις παρυφές των βουνών, µας έκοψε την ανάσα.

Αφού ήπιαµε τις µ π ύ ρ ε ς µ α ς , δ ο κ ι µ ά σ α µ ε πίτσες, πίτες και γευτήκαµε τα παγωτά, .....

∆ροσιστήκαµε από την πολύ ζέστη στα καφέ της περιοχής και συνεχίσαµε για την πόλη-µνηµείο, που έχει γίνει γνωστή και ως το “µαργαριτάρι της Αδριατικής”. Ένα µαργαριτάρι που ακούει στο όνοµα Ντουµπρόβνικ και κοσµεί τη νοτιότερη γωνιά των ∆αλµατικών Ακτών. Φτάσαµε αργά το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας, όπου θα διανυκτερεύαµε δύο βραδυές. ∆ευτέρα πρωί, 2/7, µετά το πρωινό ξεκινάµε για την γνωριµία µας µε το Ντουµπρόβνικ. ∆εν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς αυτόν τον προορισµό. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισµένη από τείχη του 10ου αι.,

2/7/12 Ντουµπρόβνικ

τα µεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη, και πίσω από αυτά κρύβεται ένας θησαυρός ιστορικών χώρων. Αφού περάσαµε την επιβλητική πύλη Ploce βρεθήκαµε στο εσωτερικό µιας εξαιρετικά διατηρηµένης µεσαιωνικής πολιτείας. Εξάλλου ολόκληρο το Ντουµπρόβνικ είναι ένα µουσείο. Περπατήσαµε τον κεντρικό δρόµο, στον οποίο δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και ονοµάζεται Stradum ή Placa, είδαµε τον ναό του Αγ. Βλάσιου, τον πύργο του Ρολογιού, τη µεγάλη πηγή του Ονόφριου, που είναι το τελευταίο κοµµάτι ενός υδραγωγείου, επισκεφθήκαµε το Φραγκισκανό µοναστήρι, όπου στεγάζεται το τρίτο παλαιότερο φαρµακείο της Ευρώπης, ανεβήκαµε µε το τελεφερίκ και θαυµάσαµε την πόλη από το κάστρο, και φυσικά περπατήσαµε όλα τα όµορφα σοκάκια µε τα γραφικά σκαλάκια και τα καταστήµατα. Αργά το µεσηµέρι επιστρέψαµε στο ξενοδοχείο και κολυµπήσαµε στα νερά της Αδριατικής. Μετά το δείπνο, η νυκτερινή ζωή στο Ντουµπρόβνικ µας περίµενε !!!!

Τρίτη 3/7 µετά το πρωινό µας ξεκινάµε για την Βοσνία Ερζεγοβίνη όπου θα επισκεφθούµε το γραφικό Μόσταρ, την παραδοσιακή ιστορική πόλη, µε την Οθωµανική γέφυρα (Στάρι Μοστ) που αποτελεί σήµερα ένα σύµβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια. Αφού περάσαµε την άχαρη µοντέρνα πόλη µε τις παρακµιακές, σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, γεµάτες σηµάδια από θραύσµατα βοµβών και ριπών πολυβόλων, βρεθήκαµε σε ένα εντελώς ξεχωριστό τόπο. Το ιστορικό κέντρο του είναι µια πανέµορφη πόλη. Όµως οι πολύ ψηλές θερµοκρασίες δεν µας άφησαν να χαρούµε “το παζάρι” όσο θα θέλαµε. Το θερµόµετρο έδειχνε 40 βαθµούς !!!!!

2/7/12 Ντουµπρόβνικ

Καταΐδρωµένοι επιστρέψαµε στην δροσιά του λεωφορείου για να πάρουµε τον δρόµο για το Σπλίτ. Όλη η διαδροµή ήταν υπέροχη και µια και ήταν µεσηµεράκι, είπαµε να τα “τσούξουµε” µε το καθιερωµένο, κάθε µεσηµέρι τσιπουράκι, συνοδευόµενο, πάντα, µε “ξερό µεζεδάκι”. Φυσικά δεν έλειψε ούτε ο χορός αλλά ούτε και η µεσηµεριανή ξεκούραση !!!!

Απογευµατάκι φτάσαµε στο Σπλιτ, την ιστορική πόλη που ο Ρωµαίος Αυτοκράτορας ∆ιοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήµα Ρωµαϊκού Κάστρου. Μόλις συναντήσαµε τον ξεναγό µας αρχίσαµε να περπατάµε στα πλακόστρωτα µικρά δροµάκια, για να φτάσουµε στο παλάτι.

7

8

Ξεναγηθήκαµε στο κέντρο του παλατιού που περικλείει όλη την παλιά πόλη το Περιστύλιο, την εσωτερική αυλή του συγκροτήµατος, την εκκλησία προστάτη της πόλης τον Άγιο ∆οµίνικο, την πλατεία του Λαού µε τα παλάτια των βενετών αριστοκρατών και το δηµαρχείο. Περπατήσαµε τα µικρά πλακόστρωτα δροµάκια και θαυµάσαµε τα πέτρινα κτίρια µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πανέµορφη παραλιακή πλευρά µε τα καφέ, τα εστιατόρια και την υπαίθριο αγορά. Αργά το βράδυ πήγαµε κατάκοποι στο ξενοδοχείο µας το οποίο βρισκόταν στις “παρυφές” της πόλεως !!!!!, Όµως µας αντάµειψε µε το καλό φαγητό και την άνεση των δωµατίων.

Τετάρτη 4/7 µετά το πρωινό ξεκινάµε για το νησί των Τράγων, το Τρόγκιρ, που αποτελείται από δύο νησάκια που συνδέονται µε την ηπειρωτική χώρα µέσω δύο γεφυρών. Περάσαµε την γέφυρα και µπήκαµε µέσα στο Τρογκίρ που αποτελεί το καλύτερα σωζόµενο ρωµανο-γοτθικό συγκρότηµα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Επισκεφθήκαµε το ιστορικό κέντρο µε τις 10 εκκλησίες και τα κτίρια του 13ου αιώνα, το ανάκτορο του ∆ούκα, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρεντίου και περπατήσαµε στα πλακόστρωτα δροµάκια. Συνεχίσαµε για το πανέµορφο Σίµπενικ µε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου, ο οποίος µετά τον βοµβαρδισµό του 1991 κροάτες και ξένοι χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να τον αναστηλώσουν. Περπατήσαµε τα στενά δροµάκια, δοκιµάσαµε πίτσες και παγωτά, ήπιαµε παγωµένες µπύρες, και χορτάτοι ξεκινήσαµε για µια ακόµη πόλη το Ζαντάρ.

3/7 Σπλιτ

3/7 Σπλιτ 4/7 Τρόγκιρ

4/7 Σίµπενικ 4/7 Ζαντάρ

4/7 Ζαντάρ

2/7 Ντουµπρόβνικ 3/7 Μόσταρ9

Φτάσαµε νωρίς στο Ζαντάρ, επισκεφθήκαµε τον οκτάγωνο πυργωτό ναό του Αγ. ∆ονάτου µε το εντυπωσιακό καµπαναριό, τον καθεδρικό της Αγ. Αναστασίας µε τα δύο τεράστια κυκλικά βιτρό περπατήσαµε την παλιά πόλη και στο λιµάνι, ακούσαµε µουσική από τα κύµατα. Φτάσαµε νωρίς στο ξενοδοχείο µας όπου η πισίνα και η θάλασσα µας περίµεναν για µια βουτιά. Πέµπτη 5/7, πολύ νωρίς ξεκινάµε για τις λίµνες Πλίτβιτσε. Τα λόγια δεν µπορούν να περιγράψουν την οµορφιά του τοπίου. ∆εκαέξι λίµνες όπου η κάθε µία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από τις υπόλοιπες και συνδέονται µεταξύ τους µε καταρράκτες από τα νερά που πέφτουν η µία στην άλλη. Και στο τέλος των λιµνών ο µεγάλος καταρράκτης. Απογευµατάκι επίσκεψη στη Ριέκα και διανυκτέρευση.

Παρασκευή 6/7 το ξύπνηµα σήµερα ήταν στις 6, καθώς προορισµός µας είναι η επίσκεψη στα σπήλαια Ποστόινα µε τους σταλαγµίτες και σταλακτίτες, που είναι τα δεύτερα σε µέγεθος στην Ευρώπη. Στην αρχή πήγαµε µε το τρενάκι, και το υπό-λοιπο περπατώντας. Εντυπωσιασµένοι από τα ωραία σπήλαια συνεχίσαµε για την πανέµορφη λίµνη Μπλέντ, µε το ροµαντικό νησάκι, που πάνω της υπάρχει η µικρή εκκλησία της Παναγίας µε την φηµισµένη καµπάνα. Περπατήσαµε στη λίµνη αλλά η βροχή, συντόµεψε την βόλτα µας και αναχωρήσαµε µε πολύ ωραίες εικόνες, για την γραφική Λουµπλιάνα. Η πόλη θυµίζει το Σάλτσµπουργκ, µε το µεσαιωνικό κάστρο στο κέντρο, τα παλιά κτίρια, το κανάλι που διασχίζει την πόλη και τα καφενεία κατά µήκος του. Όµως η δυνατή βροχή µας στέρησε την δυνατότητα να περπατήσουµε όσο θέλαµε αυτή την πανέµορφη πόλη. Το βράδυ διανυκτερεύσαµε στο Ζάγκρεµπ.

5/7 Πλίτβιτσε

5/7 Ριέκα

6/7 Ποστόινα

10

του Αγ. Μάρκου, µε το Θυρεό της χώρας, το ∆ηµαρχείο µε την Πέτρινη Αψίδα, περιηγηθήκαµε στην Άνω Πόλη όπου βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή µε το Προεδρικό µέγαρο, τη Βουλή, την αγορά µε τα λουλούδια και τα λαχανικά, καθώς και την αλλαγή φρουράς, που βέβαια είχε κανονίσει ο ΟΦΑ για τους φίλους του !!!. Αργά το µεσηµέρι, αναχωρήσαµε για το Βελιγράδι όπου µετά το φαγητό είχαµε την πρώτη επαφή µας µε την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Σάββατο 7/7, πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουµε την πρω-τεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεµπ. Είδαµε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία

8/7 Πρωινό νωρίς και ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στον ορθόδοξο ναό του Αγ. Σάββα, στο µεσαιωνικό κάστρο Καλεµεγδάν που είναι χτισµένο στη συµβολή των ποταµών Σάβα & ∆ούναβη. Γύρω στις 11 αναχωρήσαµε για την Ελλάδα, γιατί εκτός των πολλών χλµ και των τελωνείων που είχαµε να περάσουµε ήταν και τα µποτιλιαρίσµατα στους δρόµους, µε αποτέλεσµα από τις 11 το βράδυ που περιµέναµε να φτάσουµε στη Θεσσαλονίκη, φτάσαµε στη 1 τα µεσάνυχτα. Την ∆ευτέρα το πρωί αναχωρήσαµε για Αθήνα αφού δροσιστήκαµε στα νερά των Νέων Πόρων και γευτήκαµε τα ντόπια εδέσµατα. Νωρίς το απόγευµα φτάσαµε στην Αθήνα. Εδώ τελειώνει ένα ακόµη ταξίδι του Οµίλου, και ξεκινάµε για το επόµενο !!!!.

Ευχαριστούµε όλους εσάς που µε την συµµετοχή σας συντελέσατε στην πραγµατοποίησή του.

6/7 Μπλέντ 6/7 Μπλέντ 6/7 Μπλέντ

6/7 Λουµπλιάνα6/7 Λουµπλιάνα

7/7 Ζάγκρεµπ

9/7 Βελιγράδι

Πρόγραµµα εκδροµώνΠρόγραµµα εκδροµώνκαι Εκδηλώσεωνκαι Εκδηλώσεων

Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013

Κυριακή 13: Σπηλιά Ευριπίδη, Σαλαµίνα

11

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Κυριακή 20: Κοπή πίτας

Αναχώρηση στις 8:30 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Πέραµα, όπου θα επιβιβαστούµε στο φέρρυ για τα Παλούκια. Θα συνεχίσουµε για επίσκεψη στον πέτρινο Φάρο στα Περιστέρια, µικρή πεζοπορία µέχρι την σπηλιά του Ευριπίδη, µε τους 10 θαλάµους και τους στενούς διαδρόµους και τις οροφές µε σταλαγµιτικά παραπετάσµατα. Φαγητό, κοπή πίτας. Απαραίτητος φακός.

Ώρες πορείας 3 ½ - , Β.∆. Α

Αρχηχοί: Καίτη Λαρεντζάκη - Ακτή ∆ρίνη ∆ηλώσεις από 3/1

Πεζοπορία & ΑλιείαΚυριακή 27: Κιθαιρώνας - Πόρτο Γερµενό

Αναχώρηση το πρωί στις 8 από το άγαλµα της Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για το καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία µας προς τη βρύση της Τσιάς, λίγο έξω από τα Βίλια. Όσοι δεν πεζοπορήσουν και επιθυµούν, οι αθλητές αλιείας του Οµίλου, µέλη της Εθνικής Ελλάδας, θα σας παρέχουν καλάµια ώστε να δοκιµάσετε τις δυνάµεις σας και στο ψάρεµα, στην παραλία του Πόρτο Γερµενού.

Αρχηγοί: Μάνος Καραµητσόπουλος - Νίκος Κορρές

Ωρες πορείας 3 - 3 ½ , Β.∆. Α’ ∆ηλώσεις από 10/1

Αγαπητά µέλη και φίλοι του Οµίλου σας περιµένουµε για να κόψουµε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στα

γραφεία του Οµίλου µας στις 11:30 π.µ. Κρασάκι και ρακί θα

συνοδέψουν την πίτα µας.

12

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κυριακή 10 :

Αναχώρηση στις 8:00 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας για Ζαχλωρού, µε ενδιάµεση στάση για καφέ. Η πεζοπορία µας θα ξεκινήσει από εδώ. Το φαράγγι του Βουραϊκού είναι ένα θαύµα της φύσης, το τοπίο είναι πανέµορφο µε απόκρηµνες πλαγιές και καταρράκτες.

Ώρες πορείας 4 ½, Β.∆. Α

Αρχηχοί: Μάνος Καραµητσόπουλος - Ζαν Μώρου

∆ηλώσεις από 10/1

Αναχώρηση στις 8 το πρωί από το άγαλµα της Αθηνάς Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Άγιο Αθανάσιο από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία µας µέχρι την πηγή Κράτεια και επιστροφή από τα ίδια.

Με χαρά µας, σας ενηµερώνουµε ότι µέλος του Οµίλου µας, ανέβασε το καπελάκι του ΟΦΑ, στις 9/8/2012, στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και της Ευρώπης, στο Ελµπρούς, στα 5642 m. Ευχόµαστε και ψηλότερα και στο µέλος µας πάντα τέτοια!!

Ώρες πορείας 4 - 4 ½, Β.∆. Α

Αρχηχοί: Ζαν Μώρου - Γιάννης Καραµανής

Βουραϊκός

Κυριακή 24 : Φαράγγι Αγάλης

∆ηλώσεις από 20/1

13

Κυριακή 10: Υµηττός

Σάββατο - ∆ευτέρα 16-18/3: στα ξεχασµένα µονοπάτια της Μάνης

Κυριακή 31: Μπαρουτοσπηλιά

Συνάντηση στις 9:00 το πρωί στην µπάρα της Καισαριανής και από εκεί πορεία µέσω του Ηριδανού και της Καλοπούλας θα συνεχίσουµε µέχρι τις κεραίες και επιστροφή από τα ίδια.

Ώρες πορείας 3 ½ - 4, Β.∆. Α

Αναχώρηση στις 8:00 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Αρεόπολη. Την Κυριακή το πρωί θα περπατήσουµε στα όµορφα µονοπάτια, και θα κάνουµε απόκριες στο Γύθειο. Καθαρή ∆ευτέρα, θα περπατήσουµε στο Οίτυλο και θα περάσουµε τα κούλουµα στο Ν. Οίτυλο. Αναλυτικό πρόγραµµα στην ιστοσελίδα του οµίλου.

Αναχώρηση στις 8:00 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Λιλαία, Μαριολάτα. Μέσα από άνετο µονοπάτι θα φτάσουµε στην επιβλητική και µυστηριώδη Μπαρουτοσπηλιά. Είναι γεµάτη µε λιθωµατικές λεκάνες, υπέροχους σταλαγµιτικούς σηµατισµούς που δεν χορταίνει κανείς να χαζεύει

Ώρες πορείας 5, Β.∆. Α+

Αρχηχοί: Καίτη Λαρεντζάκη - Ζαν Μώρου

Αρχηχοί: Κώστας Γλαβίνος - Γιάννης Καραµανής

∆ηλώσεις από 10/1

∆ηλώσεις από 20 /2

Αρχηχοί: Μάνος Καραµητσόπουλος - Ζαν Μώρου

ΜΑΡΤΙΟΣ

Τσικνίζουµε, στα γραφεία µας

Πέµπτη 7 :

Αναχώρηση στις 7:30 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για το Ε λ ε υ θ ε ρ ο χ ώ ρ ι , ό π ο υ θ α πεζοπορήσουµε µέχρι την λίµνη της Νευρόπολης. Στη συνέχεια µέσα από ένα µονοπάτι που έχει ξεχασθεί, ελατοσκεπές στην αρχή που στην συνέχεια έχει χαµηλή βλάστηση η οποία διακόπτεται από λιβάδια, θα φθάσουµε στο Παλαιοχώρι.

14

∆ηλώσεις από 10/3

Αρχηχοί: Μάνος Καραµητσόπουλος Ζαν Μώρου

Αναχώρηση στις 7:00 π.µ από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Βυτίνα από όπου θα ξεκινήσει η πορεία µας κατεβαίνοντας στον Μυλάοντα και ακολουθώντας την κοίτη του θα φτάσουµε στις πηγές Επτακαρβελού Ελάτης.

Αναχώρηση στις 7:00 π.µ από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για την Καλοσκοπή όπου µέσα από πυκνό δάσος και ρεµατιές µε κρυστάλλινα νερά, µε µικρές υψοµετρικές διαφορές θα καταλήξουµε στην Κάτω Παύλιανη.

Αναχώρηση στις 7:00 π.µ από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Πολύδροσο όπου θα πραγµατοποιήσουµε µια κυκλική πεζοπορία προς τον Πευκιά - Κελί και κατάληξη τα Τσίντζινα.

Αρχηγοί: Χρήστος Σκολαρίκος - Μάνος Καραµητσόπουλος

Ωρες πορείας 3 ½ - 4 , Β.∆. Α+

Ωρες πορείας 3 ½ -4 , Β.∆. Α

Ώρες πορείας 5 - 5½ , Β.∆. Α

Ωρες πορείας 4 - 4 ½, Β.∆. Α

∆ηλώσεις από 20/4

Κυριακή 26: Βυτίνα - Χαράδρα Μυλάοντα

Κυριακή 12: Καλοσκοπή - Παύλιανη

ΜΑΙΟΣ

Κυριακή 14:

Κυριακή 28: Τσίντζινα - Πευκιάς - Τσίντζινα

Ελευθεροχώρι - Λίµνη - Παλαιοχώρι

Αρχηχοί: Κώστας Γλαβίνος - Σουµέλα Πετρίδου

Αρχηχοί: Γιάννης Καραµανής - Ακτή ∆ρίνη

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

∆ηλώσεις από 10/3

Αναχώρηση στις 7:30 από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Αρχαία Γόρτυνα από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία µας από την Κυκλώπεια Ακρόπολη Γόρτυνας, Μονή Καλαµίου και κατάληξη στην Γέφυρα Αστιχόλου. Όσοι δεν πεζοπορήσουν υπάρχει δυνατότητα για rafting στο Λούσιο.

Αναχώρηση στις 7:30 από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Βόλο όπου θα πιούµε το τσιπουράκι µας. Θα πεζοπορήσουµε στα όµορφα µονοπάτια του Πηλίου και θα καλυµπήσουµε στα καταγάλανα νερά. Το αναλυτικό πρόγραµµα στην ιστοσελίδα µας.

15

Ωρες πορείας 3 ½ - 4 , Β.∆. Α++

Ωρες πορείας 3 ½ + 4 , Β.∆. Α

Ζαν Μώρου Αρχηχοί: Χρήστος Σκολαρίκος

Αρχηχοί: Καίτη Λαρεντζάκη - Ζαν Μώρου

∆ηλώσεις από 20/4

Γέφυρα ΑστιχόλουΚυριακή 9: Αρχαία Γόρτυνα

ΙΟΥΝΙΟΣ

Σάββατο - ∆ευτέρα, 22-24: Πήλιο

Αναχώρηση το πρωί στις 7:30 από το Άγαλµα της Αθηνάς, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας για Γοργοπόταµο. Μικρή πεζοπορία οδηγεί σε καταρράκτες στην έξοδο του φαραγγιού του Γοργοπόταµου. Για τους τολµηρούς δυνατοτήτα rappel που καταλήγουν σε κολυµπήθρες για βουτιές.

Αναχώρηση στις 7:00 από το άγαλµα της Αθηνάς στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Αντρώνι, όπου θα κάνουµε µία κυκλική διαδροµή στο φαράγγι του ποταµού Σελλήεντα (Ηλειακού Λάδωνα)

Τα µεγαλύτερα παγοσπήλαια στον κόσµο, τον υψηλότερο καταρράκτη της Ευρώπης, θέα της κορυφής Grossclockner (3797 m.), κάστρα, ανάκτορα, λίµνες, µερικά από τα µέρη που θα επισκεφθούµε, εκτός από τις πόλεις Σάλτσµπουργκ και Ίνσπρουκ.

Αρχηχοί: Ζαν Μώρου - Γιάννης Καραµανής

Αρχηχοί: Ζαν Μώρου - Καίτη Λαρεντζάκη

∆ηλώσεις από 15/6

Ωρες πορείας 5 - 5 ½ , Β.∆. Α+

16

Κυριακή 14: Φαράγγι Αντρωνίου

Κυριακή 28: Rappel και µπάνιο στους καταρράκτεςτου Γοργοπόταµου

ΙΟΥΛΙΟΣ

Σε περίπτωση που πραγµατοποιηθεί το ταξίδι στην Αυστρία η εκδροµή του Αγίου Π ν ε ύ µ α τ ο ς θ α αναβληθεί.

28/6 - 7/7 Αυστρία, Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς σ τα γραφεία µας και στην ιστοσελίδα µ α ς .

Αναχώρηση το πρωί στις 7:00 από το άγαλµα της Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Γεωργίτσι από όπου θα περπατήσουµε το φαράγγι του Βρυσιωτικού ή γνωστότερο ως Κάρδαρη, µέχρι την γέφυρα του Κάστορα.

Αναχώρηση το πρωί στις 7:30 από το Άγαλµα της Αθηνάς, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας για Αρχαία Ολυµπία, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και πεζοπορία στο φαράγγι του Γούµερου. Κυριακή πεζοπορία στο µονοπάτι Θαλασσόκρινων.

Αρχηγός: Παν. Αχιλλεόπουλος

Αρχηγοί: Σουµέλα Πετρίδου - Καίτη Λαρεντζάκη

Ωρες πορείας 2 ½ + 4 ½ , Β.∆. Α’ + Α+

Ωρες πορείας 3 - 3 ½ , Β.∆. Α’

∆ηλώσεις από 10/7

∆ηλώσεις από 15/8

Κυριακή 15 Φαράγγι Βρυσιωτικού:

Κυριακή 29: Ροεινό - Πιάνα

Α ΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σ ΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

17

Αναχώρηση στις 7:30 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, µε ενδιάµεση στάση για καφέ, για το Ροεινό. Από εκεί µέσω Σάµιοβα και ποταµού Ελισσών θα καταλήξουµε στα Πιάνα µέσα από δρυοδάση, ελατοδάση και παραποτάµιο δάσος.

Ωρες πορείας 4 ½ - 5,- Β.∆. Α’

∆ηλώσεις από 20/8 Αρχηχοί: Μάνος Καραµητσόπουλος - Κώστας Γλαβίνος

17

Μονοπάτι ΘαλασσόκρινωνΣάββατο - Κυριακή 31/8-1/9:

Αναχώρηση στις 4:00 µ.µ. από το άγαλµα Αθηνάς, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Βελβεντό όπου θα κάνουµε όλες τις διανυκτερεύσεις. Σάββατο θα επισκεφθούµε και θα περπατήσουµε στις Πρέσπες, Κυριακή πεζοπορία στα Πιέρια. Περισσότερα στην ιστοσελίδα µας.

Αναχώρηση στις 7:30 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για την ∆ιασταύρωση του Εθνικού ∆ρυµού. Εδώ µέσα από δασικό δρόµο θα πεζοπορήσουµε προς Παύλιανη, µέσα σε µια διαδροµή µε γεφυράκια, ξέφωτα στο δάσος όπου βρίσκουµε και πολλές δραστηριότητες, φανταστικά δεντρόσπιτα.

Αρχηγοί: Καίτη Λαρεντζάκη - Ζαν Μώρου

Αρχηγοί: Γιάννης Καραµανής - Χρήστος Σκολαρίκος -

Ωρες πορείας 5 - 5 ½ , Β.∆. Α

Ωρες πορείας 3 ½ - 4 , Β.∆. Α

∆ηλώσεις από 1/9

∆ηλώσεις από 20/9

ΠαύλιανηΚυριακή 13: Οίτη : ∆ιασταύρωση Εθνικού ∆ρυµού

Παρασκευή - ∆ευτέρα 25-28: Πρέσπες, Βελβεντό

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

18

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

19

Κυριακή 10: Πάρνηθα

Κυριακή 24: Παύλιανη, ΥδροβιότοποςΚούβελος - χωριό Οίτη

Αναχώρηση το πρωί στις 8:00 από το άγαλµα της Αθηνάς, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας για Κάτω Παύλιανη. Ένα νέο µονοπάτι που περνάει µέσα από πυκνή βλάστηση, ξύλινα γεφυράκια, αιώρες και άλλες κατασκευές µας οδηγούν σε µικρή λ ίµνη-υδροβιότοπο. Από εδώ ανηφορίζοντας θα φτάσουµε στο χωριό Οίτη.

∆ηλώσεις από 1/10

Αρχηγοί: Γιάννης Καραµανής - Κώστας Γλαβίνος

Αναχώρηση στις 8:30 από το άγαλµα Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για την Πάρνηθα όπου θα πραγµατοποιήσουµε µια πορεία από το καταφύγιο Μπάφι µέσα στα όµορφα µονοπάτια του δρυµού..

Ώρες πορείας : 3 ½ - 4 Β.∆. Α

Ώρες πορείας : 5 - 5 ½ Β.∆. Α

Αρχηγοί:

Σουµέλα Πετρίδου

Μάνος Καραµητσόπουλος

∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

20

Αναχώρηση το πρωί στις 8 από το άγαλµα της Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για την Αγόριανη από όπου µέσα από ένα όµορφο ανηφορικό ελατόδασος, θα πάµε προς την κορυφή Κιτιός, και αφού περάσουµε τις Πόρτες θα καταλήξουµε στις πηγές του Κηφισού.

Κυριακή 1 : Αγόριανη, Πόρτες,

Πηγές Κηφισού

Θα χορέψουµε και θα κλείσουµε το χρόνο µε τον καθιερωµένο Χριστουγεννιάτικο χορό µας.

Αναχώρηση το πρωί στις 8 από το άγαλµα της Αθηνάς, Λεωφ. Αλεξάνδρας, για Αλωνίσταινα, όπου στην αρχή περπατάµε παράλληλα µε το ρέµα και στην συνέχεια µέσα από µονοπάτια θα καταλήξουµε στη θέση Κανελλάκια.

Παρασκευή 20 : Συνεστίαση

Κυριακή 15 : Αλωνίσταινα - Κανελάκια

∆ηλώσεις από 20/11

Ώρες πορείας 4 ½ - 5 Β.∆. Α+

Ώρες πορείας 4 ½ - 5 Β.∆. Α+

Αρχηγοί: Σουµέλα Πετρίδου - Ζαν Μώρου

Αρχηγοί: Κώστας Γλαβίνος Μάνος Καραµητσόπουλος

Πρόγραµµα εκδροµών Πρόγραµµα εκδροµών ΣυγκεντρωτικόΣυγκεντρωτικό

Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013

Ιανουάριος Σπηλιά Ευρυπίδη, Σαλαµίνα

Κοπή πίτας, γραφεία Οµίλου

Κυριακή 13

Κυριακή 20

Κυριακή 27

Κυριακή 14

Κυριακή 28

Κυριακή 26

Κυριακή 12

Τσίντζινα - Πευκιάς

Καλοσκοπή - Παύλιανη

Βυτίνα - Χαράδρα Μυλάοντα

Κιθαιρώνας - Βίλια - Πόρτο Γερµενό

Φαράγγι Αγάλης

Βουραϊκός Κυριακή 10

Κυριακή 24

Φεβρουάριος

Υµηττός

Μπαρουτοσπηλιά

Ελευθεροχώρι-Λίµνη-Παλαιοχώρι

Κυριακή 10

Κυριακή 31

Μάρτιος

Απρίλιος

Μάιος

21

Σάββατο - ∆ευτέρα 22-24

Κυριακή 9

28/6-7/7

Αρχαία Γόρτυνα - Γέφυρα Αστιχόλου

Πήλιο

ΑΥΣΤΡΙΑ

Ιούνιος

Στα ξεχασµένα µονοπάτια της Μάνης Σάββατο-∆ευτέρα 16-18

Όµιλος Φίλων ΑκτήςΌµιλος Φίλων ΑκτήςΣυγκεντρωτικό ΠρόγραµµαΣυγκεντρωτικό Πρόγραµµα

Φαράγγι Αντρωνίου

Rappel & µπάνιο στους καταρράκτες του Γοργοπόταµου

ΑΥΣΤΡΙΑ Έως 7 / 7

Μονοπάτι Θαλασσόκρινων

Φαράγγι Βρυσιωτικού

Ροεινό - Πιάνα

Οίτη: Εθνικός ∆ρυµός - Παύλιανη

Παύλιανη-Κούβελος-Χωριό Οίτη

Πρέσπες - Βελβενδό

Πάρνηθα

Αγόριανη, Πόρτες, Πηγές Κηφισσού

Αλωνίσταινα - Κανελάκια

Συνεστίαση

Ιούλιος

Αύγουστος

Σεπτέµβριος

Οκτώβριος

Νοέµβριος

∆εκέµβριος

Σάββατο - Κυριακή 31-1/9

Κυριακή 15

Κυριακή 29

Κυριακή 28

Κυριακή 14

Κυριακή 13

Κυριακή 10

Κυριακή 1

Κυριακή 15

Παρασκευή-∆ευτέρα 25-28

Κυριακή 24

Παρασκευή 20

22

www.pezoporia.gr

Ο Όµιλος Φίλων Ακτής, ευχαριστεί την Πεζοπορία, η οποία φιλοξενεί το πρόγραµµα των εκδροµών του, µαζί µε πολλών άλλων συλλόγων, στην ιστοσελίδα

Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013Ιανουάριος - ∆εκέµβριος 2013

Mundial , Vlissingen, Ολλανδία 13-20/10/2012Παράκτια αλιεία: Στο Παγκόσµιο πρωτάθληµα, που διεξήχθη στο Vlissingen της Ολλανδίας, στην Εθνική Ελλάδος συµµετείχαν οι αθλητές: του ΟΦΑ Σκούρτης Ιωάννης, και Φλουρής ∆ηµήτρης. Αρχηγός τοµέα ο Παπιδάκης Αντώνης, επίσης αθλητής του ΟΦΑ.

Mundial , Puerto de Gandia, Ισπανία 3-7/10/2012Αλιεία µε φελλό: Στο Παγκόσµιο πρωτάθληµα, που διεξήχθη στις λιµενικές εγκαταστάσεις στο Puerto de Gandia, στην Εθνική Ελλάδος συµµετείχε ο αθλητής του ΟΦΑ Παπιδάκης Αντώνης.

Συµµετοχές σε διασυλλογικούς: Στην Πάχη & στην Ανάβυσσο, που διοργάνωσε ο Α.Ο. Αθλόδρασις Γιορτή ψαρέµατος στο ΣΕΦ, και στο Λαύριο, εγγλέζικο, που διοργάνωσε η Ακαδηµία Αθλητικών ∆ραστηριοτήτων Σαλαµίνας

Σας ενηµερώνουµε ότι στον Όµιλό µας λειτουργούν τµήµατα παράκτιας αλιείας, αλιείας επιφανείας (καθετί), αλιεία µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις, υποβρύχιο ψάρεµα. Περισσοτέρες πληροφορίες είναι διαθέσιµες στην ιστοσελίδα µας ή στον Έφορο υποβρυχίων δραστηριοτήτων & αλιείας κ. Ν. Κορρέ τηλ.: 6944241438.Ο Όµιλος φίλων Ακτής, το 2012 συµµετείχε στις διοργανώσεις της ΕΟΥ∆ΑΑ, της οποίας και είναι µέλος, στα εξής αγωνίσµατα:

Παράκτια Αλιεία: Στους Πανελληνίους Αγώνες παράκτιας αλιείας, συµµετείχαν οι αθλητές µας, Νίκος Κορρές, Σκούρτης Ιωάννης, Παπιδάκης Αντώνης, ∆ηµήτρης Φλουρής, Καλαµιώτης Θανάσης

Αλιεία µε Φελλό: Στους Πανελληνίους Αγώνες αλιείας µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις, συµµετείχαν οι αθλητές µας, Σκούρτης Ιωάννης, Παπιδάκης Αντώνης, και ∆ηµήτρης Φλουρής

ΑΛΙΕΙΑ

23

Εθνική οµάδα παράκτιας αλιείας

Εθνική οµάδα αλιείας µε φελλό

24

Όροι συµµετοχήςΌροι συµµετοχής

Αγαπητά µέλη και φίλοι του Οµίλου µας, σας υπενθυµίζουµε ότι τα γραφεία µας είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη 6:00 - 8:30 µ.µ. και µέλη του ∆. Συµβουλίου θα είναι εκεί για να απαντούν στα τηλεφωνήµατά σας και να δέχονται προτάσεις σας.

Ο Όµιλος Φίλων Ακτής καταβάλλει µεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει απολαυστικές εκδροµές στο βουνό και στην θάλασσα.

Προτείνουµε να βλέπετε την σελίδα µας www.ofaktis.gr, ή το ofaktis.blogspot.gr, συχνά, για τυχόν αλλαγές ή προσθήκες στο πρόγραµµα.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα του αρχηγού µιας εκδροµής δεν είναι η οργάνωσή της αλλά το γεγονός ότι µέχρι τελευταία στιγµή, δεν γνωρίζει ακριβώς πόσα άτοµα θα συµµετάσχουν σε αυτήν.

Υπενθυµίζουµε στα µέλη και τους φίλους µας ότι ακύρωση της συµµετοχής του σε µία εκδροµή την τελευταία στιγµή αποτελεί σοβαρή οικονοµική ζηµιά για το Όµιλό µας και µεγάλο άγχος για τους οργανωτές της.

Ας προσπαθήσουµε λοιπόν για το καλό του Οµίλου µας αλλά και για το δικό µας συµφέρον, να είµαστε πιο συνεπείς ως προς τις δηλώσεις µας και της προκαταβολής, ιδιαίτερα στις πολυήµερες εκδροµές, όπου κανένα ξενοδοχείο δεν µας δέχεται αν δεν το κλείσουµε έγκαιρα και δεν στείλουµε προκαταβολή που ανέρχεται σε 30% της αξίας της κράτησης, το οποίο βέβαια δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της εκδροµής, αν δεν συµµετέχουν τουλάχιστον 22-25 άτοµα.

Όλοι όσοι δηλώνουν συµµετοχή σε εκδροµή οφείλουν να επιβεβαιώνουν ή να ακυρώνουν τη συµµετοχή τους τουλάχιστον:

1) Τρεις (3) ηµέρες για τις ηµερήσιες εκδροµές της Κυριακής

2) ∆έκα (10) ηµέρες για τις πολυήµερες εκδροµές και δεν ισχύει καµία κράτηση, εάν δεν έχει καταβληθεί η προκαταβολή, που είναι το 40% του συνολικού κόστους της εκδροµής. Θα πρέπει το αντίγραφο της κατάθεσης της π ρ ο κ α τ α β ο λ ή ς , ν α µ α ς κ ο ι ν ο π ο ι ε ί τ α ι , µ ί α ε β δ ο µ ά δ α πριν την αναχώρηση

Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν τα παρακάτω:

α) Ακύρωση Επτά µέρες πριν την εκδροµή, για τις µονοήµερες, καµία επιβάρυνση, ενώ για τις πολυήµερες παρακράτηση του 40% του συνολικού ποσού.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούµε, εφόσον έχετε το πρόγραµµα των εκδροµών µας στα χέρια σας να µας ενηµερώνετε εγκαίρως για να δηλώσετε συµµετοχή στις εκδροµές µας και όχι την τελευταία στιγµή.

ΑνακοινώσειςΑνακοινώσεις

β) Ακύρωση µετά την Τετάρτη πριν την αναχώρηση, παρακράτηση του 50% του συνολικού ποσού.

γ) Μη εµφάνιση στην εκδροµή παρακράτηση όλου του ποσού της συµµετοχής.δ) Επιστροφή του ποσού γίνεται µόνο σε περίπτωση που καλυφθούν οι θέσεις από άλλους συµµετέχοντες.

Ο αρχηγός της εκδροµής έχει το δικαίωµα, να τροποποιήσει ή να µαταιώσει ένα πρόγραµµα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες κτλ).

Επίσης έχει το δικαίωµα, να µην επιτρέψει σε κάποιον από τους συµµετέχοντες να πάρει µέρος σε ένα µέρος του προγράµµατος ή σε ολόκληρο το πρόγραµµα εάν αυτός µε την συµπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή την οµάδα ή δεν έχει τον απαιτούµενο για την περίπτωση εξοπλισµό.

Ελπίζουµε στην κατανόηση και στην βοήθειά σας, για να µπορέσει ο Όµιλος να συνεχίσει και να εκπληρώνει τις δραστηριότητές του.

Ότι λειτουργούµε οµαδικάΠροσέχουµε το περιβάλλον & δεν αφήνουµε σκουπίδια, ούτε χαλάµε

την χλωρίδα, κόβοντας κλαδιά.Έχουµε µαζί µας µόνο τα απαραίτητα, και στο λεωφορείο, πρέπει να

έχουµε δεύτερη αλλαξιά και παπούτσια.Οι ώρες πορείας είναι κατά προσέγγιση και εξαρτάται από τις καιρικές

συνθήκες και την οµορφιά του τοπίου.

25

Νέα Μέλη

Ο Όµιλός µας µε χαρά καλωσορίζει τα νέα µέλη που ήρθαν κοντά µας µέσα στο 2012, και ευχόµαστε να τους έχουµε κοντά µας στις εκδροµές µας και σε όλες τις εκδηλώσεις µας εντός και εκτός Οµίλου. Τα νέα µας µέλη είναι:Ιωαννίδου Χριστίνα, Καλλιάρας ∆ηµήτρης, Μαίη ∆ήµητρα, Ψυχογιοπούλου Τζένη. Καλωσορίζουµε και τους νέους αθλητές της αλιείας, Τσουκαλαδέλη Χρήστο, Λιάτρα Γιώργο, Λουβράµο Μιχάλη, Βάβανου Κατερίνα

Στις πεζοπορικές διαδροµές συµµετέχουν µέλη του Οµίλου και µέλη των Σωµατείων της ΟΦΟΕΣΕ-ΟΞΝΕ. Γίνετε και σεις µέλος και ελάτε µαζί µας.

Πληροφορούµε τα µέλη και τους φίλους του Οµίλου ότι τα ανωτέρω ισχύουν σε όλους τους οµίλους.

ΘυµόµαστεΘυµόµαστε

www.natureinaction.gr

Sports & fun all around the world ...

info@natureinaction.gr

26

- Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δεν µπορώ να θυµηθώ από που µπήκα!

Ατάκες του ΑρκάΜερικές από τις πιο διάσηµες

Μεγάλα Λόγια !!

Ρητά !!

- Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν. Βίκτωρ Ουγκώ

- Βλέπω παντού ανθρώπους µα πουθενά ανθρωπιά !

- Η αλήθεια είναι τόσο σπάνια που είναι υπέροχο να την λες !

- Νίκα την οργή µε την αγάπη, απάντησε µε καλό στο κακό !

- Αν δεν µπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου

- ∆εν υπάρχουν χαµένες υποθέσεις, εκτός από εκείνες που εγκαταλείπουµε !

- Ελευθερία σηµαίνει να είσαι αέρας, και να µην σε αναπνέει κανείς !

- Να αγαπάς την αλήθεια αλλά να συγχωρείς το λάθος !

- Μια ευχή δεν αλλάζει τίποτα.... µια απόφαση αλλάζει τα πάντα !

- Αν θες να κάνεις κάτι καλό για σένα και τους άλλους.. γίνε απλά αυτό που γεννήθηκες να είσαι ..... άνθρωπος !

- Αλίµονο στην χώρα που δεν έχει επαναστατηµένα νιάτα και συντηρητικά γηρατειά !

- Η γυναίκα θέλει πολλά από έναν άνδρα, ενώ ο άνδρας θέλει µόνο ένα, αλλά από πολλές γυναίκες. Κονσταντίν Μελιχάν, Ρώσος χιουµορίστας

- Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελµα. Simon De Beauvoir

- Οι άντρες αγαπάνε λίγο και συχνά, ενώ οι γυναίκες πολύ και σπάνια. Ζαν-Ζακ Ρουσώ

- Η γυναίκα µου είναι ζώδιο της γης. Εγώ είµαι ζώδιο του νερού. Μαζί είµαστε ζώδιο της λάσπης. Henry Youngman, Αµερικανός κωµικός

- Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας !!!..

- Γάµος είναι όταν δύο άτοµα µοιράζονται τα προβλήµατά τους, τα οποία δεν θα είχαν προκύψει αν δεν είχαν παντρευτεί !!

- Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου µόνο µία φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ µεγαλύτερη υποµονή.

- Η πείρα είναι µια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός !

27

Τα καλύτερα συνθήµατα στους τοίχους:

Αιώνιες ιντερνετικές απορίες:

Απορίες?

- Η µικρή στην θάλασσα βλέπει ένα αγοράκι γυµνό και ρωτάει: - Τι είναι αυτό µαµά ? - Πουλάκι- Γιατί δεν έχω και εγώ? - Γιατί είσαι κοριτσάκι- Όταν µεγαλώσω θα έχω και εγώ ένα τέτοιο?- Αν είσαι καλό κορίτσι, όταν µεγαλώσεις θα έχεις ένα.- Και αν δεν είµαι καλό κορίτσι?- Ε, τότε θα έχεις πολλά !!!!!

- Μπαίνει ένας τύπος στο φαρµακείο και ρωτάει την φαρµακοποιό- Για τον πριαπισµό, τι δίνετε δεσποινίς µου?- Ένα διόροφο στην Κηφισιά και το φαρµακείο που βλέπετε !!!!

- Το Lifestyle είναι µαγικό, από µηδενικό σε κάνει νούµερο

- Θεσσαλονίκη, η µόνη πόλη που γράφεται µε δύο σίγµα και προφέρεται µε δύο λάµδα!!

- ∆ιατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε το σκουπίδια σας στον Πειραιά!

- Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω καταπληκτική µόρφωση!

Αν ένας κουφός πρέπει να πάει στο δικαστήριο εξακολουθεί η διαδικασία να λέγεται ακροαµατική?

Γιατί λέγονται πολύ-θρόνες αφού κάθεται µόνο ένας?

Τί µέγεθος πρέπει να αποκτήσει το σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται µε υποκοριστικό?

Η τσαπα-τσούλα, είναι αγρότισσα ελευθέρων ηθών?

- Ένα µικρό παιδάκι ρωτάει τον Κρητικό πατέρα του:- Μπαµπά τι θα πει σωβινισµός?Ο πατέρας απαντά:- “Σωβινιστής παιδί µου είναι αυτός που νοµίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη”!!!!

28

Μακεδονικά Τέµπη 30/4/12

Αγ. Νικόλαος, Νάουσα 26/2/12

29

Κουµαρίτσι 20/5/12

Αντρώνι 26/8/12

30

Έλα µε τον ΟΜΙΛΟ ΙΛΩΝ ΚΤΗΣ

για να γνωρίσεις την οµορφιάτης Ελληνικής φύσης και τα ψηλά βουνά.

Αγάπησε το βουνό και την θάλασσα,

την ορεινή φύση και θα συναντήσεις τον θεό της δηµιουργίας.

Σεβάσου το βουνό δως’ του αγάπη, προστάτεψέ το, γιατί και εµείς όλοι

αποτελούµε ένα εξ’ ίσου πολύτιµο και αναπόσπαστο κοµµάτι της φύσης.

Κινήσου στο βουνό µε ηρεµία, µε σύνεση µε αγάπη για τη φύση, για τη ζωή, για τον

άνθρωπο.

Στο βουνό, οι αισθήσεις µας είναι γεµάτες αντιθέσεις: χαρά, ευθυµία, αγάπη, ευτυχία, ελευθερία, αλλά και φόβο - αβεβαιότητα, συναισθήµατα που µας οδηγούν στην

ατοµική µας ολοκλήρωση και την εσωτερική µας ισορροπία.

Γιατί το βουνό ολοκληρώνει τον άνθρωποκαι τον φέρνει πιο κοντά στον ίδιο του τον

εαυτό.

Φ Α Tο χαµόγελο είναι κολλητικό,

Tο αρπάζεις όπως το συνάχι. Όταν κάποιος µου χαµογέλασε σήµερα,

άρχισα κι εγώ να χαµογελώ.Γύρισα στη γωνία, και κάποιος είδε το

χαµόγελό µου.

Όταν κι εκείνος χαµογέλασε, κατάλαβα ότι µόλις του το είχα µεταδώσει.Σκέφθηκα αυτό το χαµόγελο και

κατάλαβα την αξία του.

Ένα απλό χαµόγελο, όπως το δικό µου,µπορεί να κάνει το γύρο του κόσµου.

Λοιπόν, αν θέλεις να χαµογελάσεις, µην το καταπιέζεις. ∆είξτο.

Συνέχισε να ταξιδεύεις αυτό το χαµόγελο.

Όλος ο κόσµος χρειάζεται ένα χαµόγελο.

Πήλιο

Βελβεντό

ΑγόριανηΚαλοσκοπή

Τζίντσινα

Γεωργίτσι

ΜάνηΣαλαµίνα

ΜυλάονταςΑρχαία ΓόρτυναΡοϊνόΑλωνίσταινα

γ λΑ ά η

ΓοργοπόταµοςΠαύλιανη

Ελευθεροχώρι

Μπαρουτοσπηλιά

ΠάρνηθαΥµηττός

Κιθαιρώνας

Βουραϊκός

Οι εκδροµές µαςΟι εκδροµές µας

Αντρώνι Γούµερος

Νοµοί

Φωκίδας

ΜεσσηνίαςΦθιώτιδας

ΗλείαςΑχαϊας

Κοζάνης

ΜαγνησίαςΛακωνίας

ΑττικήςΑρκαδίας

Ευβοίας

31