maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη...

of 9 /9
Μηνιαία ενημερωτική έκδοση του Δήμου Αμαρουσίου Ιούλιος 2007 τεύχος 1 ο maroussi news

Embed Size (px)

Transcript of maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη...

Page 1: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Μηνιαία ενημερωτική έκδοση του Δήμου Αμαρουσίου Ιούλιος 2007 • τεύχος 1ο

maroussi news

Page 2: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πόλη που ζουν.

Και το δικαίωμα αυτό τους το διασφαλίζουμε.

02 03

Υπεύθυνος κατά Νόμο - Εκδότης: Γιώργος Πατούλης - Δήμαρχος

Επιμέλεια έκδοσης: Σωτήρης Παπαδημητρίου

Συντάσσεται από Συντακτική Ομάδα

Το συντονισμό της έκδοσης έχει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Βας. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, 15124, Μαρούσι, τηλ.: 2108760361

e-mail: [email protected]

03

ΜΗΝΥΜΑ ΔHMAΡXOY

04-05

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΥΧΩΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

06-07

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΑΜ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

08-09

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

10-11

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

12-13

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΜΑΡΟΥΣΙ 2007»

14-15

«ΑΣΦΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Φίλες και φίλοι,

Μια από τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στους πολίτες του Αμαρουσίου, είναι να τους ενημερώνουμε διαρκώς για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου μας.

Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πόλη και τους αφορούν άμεσα.

Να πληροφορούνται έγκαιρα για τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε. Αλλά και για τα έργα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέρα που περνά, η ζωή όλων όσων ζουν και εργάζονται στο Μαρούσι θα γίνεται καλύτερη.

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, αποτελεί μέρος της συνολικής προσπά-θειας που καταβάλλουμε προς την κατεύθυνση της καλύτερης ενημέρωσης των δημοτών μας.

Στόχος μας είναι μέσα από τις σελίδες του εντύπου αυτού, να αποτυπώνεται κάθε μήνα, κάθε σημαντική δραστηριότητα που είτε έγινε, είτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Είναι δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πόλη που ζουν. Και το δικαίωμα αυτό τους το διασφαλίζουμε.

περιεχόμενα Μήνυμα Δημάρχου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Page 3: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

05

Τέλος στο καθεστώς της παράνομης διαφήμισης, βάζει ο Δήμος Αμαρουσίου

θέμα του μήνα

Η επιχείρηση ξεκίνησε

την Πέμπτη 3 Μαίου 2007 και συνεχίζεται με διαρκώς εντεινόμενους ρυθμούς.

Γιατροί του Ι.Κ.Α. στα Κ.Α.Π.Η.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Χωρίς ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή σε ουρές θα μπορούν πλέον να εξυπη-ρετούνται οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α., που είναι ταυτόχρονα και μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αμαρουσίου. Οι πιέσεις του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη προς την πολιτική ηγε-σία του Υπουργείου Απασχόλησης και τη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού είχαν θετικά αποτελέσματα.

Τέσσερις γιατροί από το τοπικό κατάστημα του Ι.Κ.Α. Αμαρουσίου επισκέπτονται τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας και συνταγογρα-φούν στους ασφαλισμένους του, συμπο-λίτες μας της τρίτης ηλικίας, τα φάρμακα τους. Οι γιατροί αυτοί επισκέπτονται, εκτός ωραρίου εργασίας τους, όλα ανεξαιρέτως τα Κ.Α.Π.Η., συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στο καθένα. Με τη νέα αυτή διαδι-κασία συνταγογράφησης, δεν θα χρειά-ζεται πλέον οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. να πηγαίνουν στο τοπικό υποκατάστημα για να τους γράφει ο γιατρός τα φάρμακα που χρειάζονται, αλλά θα πηγαίνει ο γιατρός σε αυτούς, στο Κ.Α.Π.Η.

Με αφορμή την νέα αυτή υπηρεσία, ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης επισήμανε:

«Η συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας είναι μια νέα υπηρεσία που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Μια υπηρεσία που τους διασφαλίζει ότι θα μπορούν να γράφουν τα φάρμακά τους χωρίς ταλαιπωρία, σε ανθρώπινες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό σε αυτούς.»

Με αυτήν την υπηρεσία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση των πολιτών του».

Δωρεάν διανομή ρούχων

σε χαμηλοσυνταξιούχους,

μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και με την ευγενική προσφορά του καταστήματος ένδυσης του συμπολίτη μας κ. Γ. Καραδήμα, διανεμήθηκαν δωρεάν εκατό πενήντα υποκάμισα σε χαμηλοσυνταξιούχους μέλη του ΚΑΠΗ.

04

Page 4: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

06 07

Στενή συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου

Τα σημαντικότερα από τα μέτρα αυτά είναι:• Η διαμόρφωση σε parking του

οικοπέδου «Χόντου» στην πλατεία Κασταλίας.

• Η οριοθέτηση της πιάτσας των ταξί στον ηλεκτρικό σταθμό.

• Ο καλλωπισμός του πεζόδρομου της Ερμού με τη φύτευση λουλουδιών σε καλαίσθητες ζαρντινιέρες που εγκατέ-στησε ο Δήμος.

• Η αντιδρόμηση της οδού Δ. Ράλλη.

• Η συνεργασία των εμπόρων και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου για τη συντονισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων των καταστημάτων, ώστε το κέντρο της πόλης να μην παρουσιάζει την εικόνα του πρόσφα-του παρελθόντος.

Τις πρώτες δράσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων και την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της πόλης, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ) κ. Γιώργος Παπαχρυσάνθου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ευκαιρία που αποτελεί για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης μας η ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευ-σης στην Πλατεία Ευτέρπης. Καθώς και στη διεκδίκηση που συστηματικά προωθεί ο Δήμος για την επέκταση του μετρό στον άξονα της Κηφισίας και την κατασκευή του τερματικού σταθμού στον υφιστάμενο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Έργα, τα οποία όταν ολοκληρωθούν, θα ανακουφίσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αμαρουσίου από το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ο κ. Παπαχρυσάνθου εμφανίστηκε απόλυ-τα ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση που τυγχάνει ο εμπορικός κόσμος από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Διεκδικούμε ανταποδοτικά οφέλη από τον ΗΣΑΠ

Την προώθηση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την αισθητική και λειτουργικό-τητα της πόλης και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του σταθμού του ΗΣΑΠ, συζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΗΣΑΠ Κ. Πάσχο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν. Παπαθανάση.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε:

I. Να προχωρήσει η μελέτη που θα προβλέ-πει την κατασκευή του τερματικού σταθ-μού της Γραμμής 4 του Μετρό (και θα δι-έρχεται από την Κηφισίας) στο χώρο που βρίσκεται σήμερα ο σταθμός του ΗΣΑΠ.

II. Να ξεκινήσει άμεσα προμελέτη με δαπάνες του ΗΣΑΠ, για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης. Τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής θα τεθούν υπόψη των φορέων, των εμπόρων και των κατοίκων της πόλης.

III. Να ξεκινήσει άμεσα, με δαπάνες του ΗΣΑΠ, η κατασκευή μιας πρότυπης παιδικής χαράς στην πλατεία Γαρδέλη.

IV. Να τοποθετηθούν τουαλέτες κάτω από τη γέφυρα του σταθμού.

V. Να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου μια σειρά από έργα εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του ηλεκτρι-κού σταθμού (απομάκρυνση αφισών, βάψιμο όλου του χώρου, τοποθέτηση λουλουδιών, κ.λπ.)

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε:

« Έχουμε μια πολύ στενή και εποικοδομη-τική συνεργασία με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ. Και προωθούμε με δυναμισμό και επιμονή μια σειρά από αναγκαία έργα παρεμβάσεις, που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου της πόλης αλλά και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του.»

Αισθητικές παρεμβάσεις σε πλατείες και πεζόδρομους του Κέντρου

Γ. Πατούλης: Ξεκινήσαμε από το κέντρο και συνεχίζουμε στις γειτονιές. Προτεραιότητά μας η αναβάθμιση της καθημερινότητας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καλλωπισμός και η ανάπλαση πλατειών και πεζοδρόμων, στο κέντρο της πόλης.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αισθητικές παρεμβάσεις στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, την πλατεία Ηρώων, την πλατεία Γαρδέλη και τον πεζόδρομο της Ερμού.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης υπογράμ-μισε ότι:

«Το σχέδιο μας, κατ’ αρχήν, περιλαμβάνει την αισθητική αναβάθμιση όλων των πλατειών του κέντρου.

Στη συνέχεια, ανάλογη προσπάθεια θα ξεκινήσει και στις γειτονιές. Προτεραιότητά μας είναι να αναβαθμίσουμε την συνολική εικόνα του προαστίου μας. Για να το κάνουμε πιο όμορφο, πιο λειτουργικό, πιο ανθρώπινο».

Όλες οι εργασίες γίνονται από συνερ-γεία του Δήμου, κι όχι από εξωτερικούς εργολάβους. Και αυτό σημαίνει μικρότερη οικονομική επιβάρυνση για την τσέπη των δημοτών μας, χωρίς να υστερούμε σε ποιότητα εργασιών.

Page 5: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Το ανώτατο κόστος των τροφείων του Δήμου μας, δεν ξεπερνάει το 40% των αντίστοιχων ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

09

Στο Μαρούσι η έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Ο.Τ.Α.

Διαδημοτικές συνεργασίες

Κεντρικό ρόλο στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θα παίξει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινω-νικής Αλληλεγγύης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Κεντρική Έδρα εγκαινιάστηκε τον Μάιο στο Μαρούσι, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη.

Παράλληλα, την ίδια μέρα έγιναν τα εγκαίνια του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου που θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο.

Στα πλαίσια της ομιλίας του στην τελετή των εγκαινίων ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Μέσα στον επόμενο μήνα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο οποίο θα προσδιοριστεί ως ιδιαιτέρως σημαντικός ο ρόλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγ-γύης Ο.Τ.Α.»

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι ‘’Η Τοπική Αυτοδιοίκη-ση έχει λόγο και ρόλο σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πο-λιτών, καθώς βρίσκεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον σε επαφή με τον πολί-τη και τα καθημερινά του προβλήματα’’.

Μειώνονται οι τιμές των τροφείων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, την περίοδο 2007-2008 θα εφαρμοστεί μια ορθολογική κλίμακα τροφείων, η οποία θα είναι ανάλογη του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις στο ύψος των τροφείων.

08

Ετήσιο Οικογενειακό εισόδημα 1ο παιδί

Μέχρι 7.000€ ΔΩΡΕΑΝ

Από 7.001 – 15.000€ 60€ (το δεύτερο παιδί 30€)

Από 15.001 – 25.000€ 70€ (το δεύτερο παιδί 35€)

Από 25.001 – 35.000€ 100€ (το δεύτερο παιδί 50€)

Από 35.001 – 45.000€ 120€ (το δεύτερο παιδί 60€)

Από 45.001€ και άνω 150€ (το δεύτερο παιδί 75€)

Τι ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2007 Το κόστος των τροφείων, διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΗΠΙΑ

Ετήσιο Οικογενειακό εισόδημα 1ο βρέφος

Μέχρι 7.000€ ΔΩΡΕΑΝ

Από 7.001 – 15.000€ 80€ (το δεύτερο παιδί 40)

Από 15.001 – 25.000€ 90€ (το δεύτερο παιδί 45)

Από 25.001 – 35.000€ 120€ (το δεύτερο παιδί 60)

Από 35.001 – 45.000€ 150€ (το δεύτερο παιδί 75)

Από 45.001€ και άνω 180€ (το δεύτερο παιδί 90)

ΒΡΕΦΗ

Ποιοι δεν πληρώνουν καθόλου τροφεία: 1. Οι έχοντες ετήσιο οικογενειακό εισόδη-

μα έως 7.000€.

2. Όσοι έχουν στην οικογένεια τους άτομο με ειδικές ανάγκες, με κατ’ ελάχιστο πο-σοστό αναπηρίας 67%.

3. Οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω.

4. Το κόστος για το τρίτο παιδί κάθε τρίτεκνης οικογένειας.

5. Οι χήροι/ ες, διαζευγμένες, μονογονεϊ-κές οικογένειες, φοιτητές, σπουδαστές, στρατιώτες μέχρι 25.000 ευρώ.

6. Οι οικογένειες υπαλλήλων εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου και σε συναφείς οργανισμούς.

Page 6: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Βράβευση του Δημάρχου Αμαρουσίου

Γιώργου Πατούλη από το Σύνδεσμο

Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Στην αδελφοποίηση των Ολυμπιακών πόλεων Αμαρουσίου

και Τσαογιάνγκ της Κίνας προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Γ. Πατούλης: Θέλουμε τους νέους της πόλης μας, στα γυμναστήρια.

Πάνω από 300 παιδιά του Αμαρουσίου συμμετείχαν

στο εργονομικό πρόγραμμα «ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ».

Γ. Πατούλης: Κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ο εθελοντισμός.

Στο Μαρούσι το «Μήνυμα της Αγάπης» της εθελοντικής αιμοδοσίας.

1ο Παιδικό Φεστιβάλ

Η ευκαιρία να θαυμάσουμε την τέχνη των παιδιών μας, μας δόθηκε μέσα

από στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου

Αμαρουσίου,που διεξήχθη από τις 14-23 Μαϊου 2007.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5

της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και το FINAL 4 της Ευρωλίγκα , στην πόλη του Αμαρουσίου φιλοξενή-θηκε και ο τελικός του CHAMPIONS LEAGUE.

Από τη γιορτή αυτή δεν έλειψε ο Δήμος Αμαρουσίου. Σε πανηγυρι-κή ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους μαθητών της πόλης μας, το Μαρούσι υποδέχθηκε και φιλοξένησε για δύο ημέρες στο Δημαρχείο το Κύπελλο του Champions League, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η οποία είχε διαμορφωθεί σε ένα μικρό γήπεδο ποδο-σφαίρου με χορτάρι, δίνοντας έτσι την ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρι-κού παιχνιδιού.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Γιάννης Γκούμας και Τραϊανός Δέλλας και οι παλαίμαχοι διεθνείς τερματοφύ-λακες Νίκος Σαργκάνης και Βασίλης Κωνσταντίνου.

Η γιορτή συνεχίστηκε με ποδοσφαιρικό τουρνουά 5Χ5 που διοργάνω-σε ο Δήμος Αμαρουσίου στην Πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, με τη συμμετοχή μαθητών της πόλης μας και μελών του Αθλητικού Κέντρου.

Το Μαρούσι έζησε στους ρυθμούς του τελικού του CHAMPIONS LEAGUE

1110

Page 7: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού «Μαρούσι 2007»

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

προγραμματίζει, ενόψει του καλοκαιριού, τη διοργάνωση μιας

σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, που ικανοποιούν κάθε γούστο

και κάθε ηλικία.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώρ-

γος Πατούλης επισημαίνει: «Με επίκεντρο τις πλατείες της πόλης

και το Θέατρο Αναβρύτων στο Δάσος Συγγρού, διοργανώνουμε αυτό το καλοκαίρι θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, χοροθεάματα, παραστάσεις Καραγκιόζη. Σας καλούμε να δώσετε όλοι το παρόν και να περάσουμε μερικές μαζί όμορφες και ξένοιαστες ώρες, ώστε να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη χρονιά ότι το Μαρούσι ήταν και παραμένει πάνω από όλα μια ανθρώπινη πόλη.»

Παρασκευή 3 Αυγούστου έως Δευτέρα 6 Αυγούστου

Θεατρική Παράσταση, Θέατρο Αναβρύτων

ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ το έργο «Μαλλιά Κουβάρια»

του Νίκου Λάσκαρη.

Τετάρτη 29 Αυγούστου

Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Αναβρύτων

«Μάκβεθ» του William Shakespeare. Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ σε μια μο-

ναδική κλασσική παράσταση. Σκηνοθετεί και

πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης. Μαζί του

μεταξύ άλλων οι Λουκία Μιχαλοπούλου, Λαέρ-

της Βασιλείου, Νίκος Αναστασόπουλος κ.α

Παρασκευή 20 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Αναβρύτων

«Ουδείς Αναμάρτητος» του Jean de Letraz. Θεατρική παράσταση της εταιρίας θεάτρου

ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε σκηνοθεσία του Αντώ-

νη Περπινιά. Παίζουν: Νέλλη Γκίνη, Γιώργος

Κυριακίδης, Αντώνης Τζαμαλούκας, Μάρα

Κελίδη.

Τρίτη 14 Αυγούστου

Συναυλία στην Πλατεία Αγίας Λαύρας

«Γλέντι για τον Δεκαπενταύγουστο». Η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Δημήτρης

Κολοκοτρώνης σε μια παραδοσιακή μουσική

βραδιά.

Παρασκευή 31 Αυγούστου

Συναυλία στην Πλατεία Αγίας Λαύρας

«Αφιέρωμα στο Μανόλη Χιώτη». Η Μαίρη Λίντα τραγουδά τις μεγάλες

επιτυχίες του Μανόλη Χιώτη.

Τρίτη 17 Ιουλίου

Συναυλία στην Πλατεία Ηρώων

«100 χρόνια από την γέννηση του Νίκου Εγγονόπουλου». Ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Εγγονό-

πουλο. Μελοποιημένοι στίχοι του μεγάλου

υπερρεαλιστή ποιητή με ερμηνευτές τους :

Κώστα Θωμαϊδη, Γεωργία Συλλαίου, Θοδωρή

Οικονόμου.

Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση Θέατρο Αναβρύτων

ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟ το έργο «ΓΑΛΑΤΕΙΑ» του Σπύρου Βασιλειάδη.

Τρίτη 28 Αυγούστου

Συναυλία στο Θέατρο Αναβρύτων

«Ένας δρόμος – Χίλιες Νότες», Αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα. Αυγουστιάτικη πανσέληνος με μια συναυλία - αφιέρωμα στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Στην μουσική σκηνή ο ίδιος ο συνθέτης με ερμηνευτές τους: Πένυ Ξενάκη, Ζωή Κουρού-

κλη, Σπύρο Κλείσσα και Χρήστο Παπαχρήστο.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στην Πλατεία Ηρώων

«Γιώργος Υδραίος & Εύη Καπάταη», σε μια λαϊκή βραδιά.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στο Θέατρο Αναβρύτων,

«Λουδοβίκος των Ανωγείων».

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια

της Κρήτης, μας χαρίζει μια μοναδική συναυ-

λία, μία λυρική απεικόνιση αισθημάτων και

μας παρασύρει στη μαγεία των μελωδιών και

των ιστοριών του.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Θέατρο

Αναβρύτων, «CARMEN».

Χορογραφίες Flamenco, βασισμένες στην

ομώνυμη όπερα του GEORGE BIZET.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Αναβρύτων

«Ιππείς» του Αριστοφάνη.

Μια παράσταση από την ΕΞΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. Σκηνοθετεί ο

Νίκος Παροίκος, ο Θανάσης Κυριαζής, Φίλιππος Γκιώνης,

Γιάννης Ζουμπάντης, Μαριάννα Καστανία.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στην Πλατεία ΗΣΑΠ, «C-REAL».

Ένα από τα πιο ξεχωριστά ποπ-ροκ

συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής

σκηνής φιλοξενούνται στην πόλη μας.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στην Πλατεία ΗΣΑΠ,

Γιάννης Κότσιρας «10 χρόνια LIVE».

O Γιάννης Κότσιρας αυτό το καλοκαίρι γιορ-

τάζει τα 10 χρόνια του στο τραγούδι . Μαζί

του η Σοφία Στρατή και ο Θανάσης Παπανι-

κολάου

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου

Συναυλία στην Πλατεία ΗΣΑΠ,

«Mode Plagal».

Μια παρέα μουσικών, η δημοτική μουσική

δίπλα στη jazz, το τσάμικο με τη raggae,

τo funky με μακεδονικούς σκοπούς.

Τετάρτη 5 – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Σκιών στο Σπαθάρειο Μουσείο

«Σπαθάρεια 2007».

Σε νέες περιπέτειες του Καραγκιόζη σας

προσκαλεί το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου

Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, που διοργανώνει

και φέτος τα ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2007.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Χοροθέατρο στο Θέατρο Αναβρύτων

LAZGINKA.

Το Κρατικό Ακαδημαϊκό φολκλορικό

χοροθέατρο LAZGINKA της Νότιας

Ρωσίας σε μια παράσταση με

ζωντανή μουσική και κοζάκικους

χορούς.

Πέμπτη 6 ΣεπτεμβρίουΠαιδική Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Αναβρύτων «Το Γαλάζιο Πουλί». Το «Γαλάζιο Πουλί» η μεγάλη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου για τους μικρούς θεατές. Σε σκηνοθεσία του Κωστή Μεγαπάνου και πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους: Όλγα Πολίτου, Δημήτρης Αρώνης, Χριστέλα Γκιζέλη, Μαρία Αλιφέρη, Σωτήρης Τζεβελέ-κος, Μίνα Χειμωνά, Νίκη Σερέτη κ.α..

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

Χορευτική Παράσταση στο Θέατρο

Αναβρύτων «AMOR LATINO».

Ο Leonard Gomez και η χορευτική του ομάδα

σε χορογραφίες Latin εμπνευσμένες από τον

κινηματογράφο και το θέατρο.

Παρασκευή 14 ΣεπτεμβρίουΜουσικόθεατρική Παράσταση & Συναυλία Θέατρο Αναβρύτων

Συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη

Ο Μάριος Φραγκούλης με την συμμετοχή

της Ελένης Πέτα και του τενόρου Κων/νου Κληρονόμου

σε μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο 70 χρόνια

από το θάνατο του Λόρκα.

Θα ακουστούν επίσης γνωστά τραγούδια

δημιουργών απ’όλη τη Μεσόγειο.

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Όπερα στο Θέατρο Αναβρύτων

«Προσευχές και πειρασμοί από τον μύθο της όπερας». Η Κάτια Πάσχου ένα εξαιρετικό ταλέντο λυρι-

κής καλλιτέχνιδας μας ταξιδεύει στον κόσμο

της όπερας.

Δευτέρα 16 Ιουλίου

Πολυθέαμα στο Θέατρο Αναβρύτων

«Στα ίχνη του Ήλιου». Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, αφήγηση

και προβολή ψηφιακών εικόνων, εμπνευσμένα

από τους μύθους του Απόλλωνα και Αμετα-

ράσου, θεών του ήλιου της Ελλάδας και της

Ιαπωνίας.

Δευτέρα 9 Ιουλίου

Συναυλία στο Θέατρο Αναβρύτων

«Αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο». Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο σε

μια μοναδική συναυλία με το Κώστα Θωμαϊδη

και την Αναστασία Μουτσάτσου.

Υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων: Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, Μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού12 13

Η Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Σ Ε Ο Λ Ε Σ Τ Ι Σ Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ Ε Ι Ν Α Ι Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Page 8: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Υγείας Κώστα Νταλούκα, επισκέφθηκε δημοτικά σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας του Δήμου μας για λήψη μέτρων προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους δασκάλους τους και να τους επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που ενέχει η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά και να τους δώσει χρήσιμες συμβουλές για να απολαμβάνουν τον ήλιο με ασφάλεια.

«Ασφαλής Ήλιος» για τους μαθητές των σχολείων

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει και ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία στην οποία περιλαμβάνονται προγράμματα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά πολιτών που θα κυκλοφορεί μελλοντικά σεβόμενη τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Επενδύουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας, γιατί από αυτήν εξαρτάται το αν θα πάψει η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στα τροχαία ατυχήματα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της πόλης, από τη νέα χρονιά.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα

για μαθητές «Κυκλοφορώ Ασφαλώς»

14

Page 9: maroussi news · Ο Δήμος Αμαρουσίου βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα 15124 Μαρούσι

Τηλ.: 210 87 60 000 • Φαξ: 210 87 60 500

www.maroussi.gr