367 08/10/2010

32
Ν. Ιωνάς (υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα): Αλλάζουμε τα δεδομένα Σελ. 29 Πέντε νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εντάχθηκαν στο Συνδυασμό Νέος Δήμος - Νέα Εποχή, με επικεφαλής το Ζώη Καρίνο Σελ. 25 Λ. Καραμανλή & Αγ. Παρασκευής - Αρτέμιδα, τηλ. & fax:22940 89200 - Λ. Μαραθώνος 34 - Παλλήνη, τηλ.: 210 6666690 & fax: 210 6030610 - Μιχαλακοπούλου 45 - Αθήνα (Hilton), τηλ. 210 7255200 & fax: 210 7255203 Ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2010 Τέλη κυκλοφορίας του 2011 ακτη εβδομαδιαια πολιτικη εφημεριδα FREE PRESS ετος 8 o - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - αριθ. φύλλου 367 www.anatakti.gr Ανδρέας Κεχαγιόγλου «Το διακύβευμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου» Σελ. 17 Γράφουν: Κ. Μητιληναίος Σελ. 9 Μ. Νερατζης Σελ. 19 ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ «Λέμε ναι στο δημόσιο διάλογο...» Σελ. 21 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Σελ. 4-5 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΣ Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Σελ. 3 Για το ίδιο μοντέλο μια μέρα κάνει τη διαφορά... Σελ. 6,7

description

Ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2010. Τέλη κυκλοφορίας του 2011.ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΤΣΟΣ: «Λέμε ναι στο δημόσιο διάλογο...»ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗΠέντε νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εντάχθηκαν στο Συνδυασμό Νέος Δήμος - Νέα Εποχή, με επικεφαλής το Ζώη Καρίνο.Ανδρέας Κεχαγιόγλου: «Το διακύβευμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου»Γράφουν: Κ. Μητιληναίος, Μ. ΝερατζηςΝ. Ιωνάς (υποψήφιος Δήμαρχος Mαραθώνα): Αλλάζουμετα δεδομένα.

Transcript of 367 08/10/2010

Page 1: 367 08/10/2010

Ν. Ιωνάς(υποψήφιοςΔήμαρχοςΜαραθώνα):

Αλλάζουμε

τα δεδομέναΣελ. 29

Πέντε νέοι υποψήφιοιδημοτικοί σύμβουλοιεντάχθηκαν στοΣυνδυασμό Νέος Δήμος- Νέα Εποχή, με επικεφαλής το ΖώηΚαρίνο

Σελ. 25

Λ. Καραμανλή & Αγ. Παρασκευής - Αρτέμιδα, τηλ. & fax:22940 89200 - Λ. Μαραθώνος 34 - Παλλήνη, τηλ.: 210 6666690 & fax: 210 6030610 - Μιχαλακοπούλου 45 - Αθήνα (Hilton), τηλ. 210 7255200 & fax: 210 7255203

Ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2010

Τέλη κυκλοφορίαςτου 2011

ακτηεβδομαδιαια πολιτικη εφημεριδα FREE PRESS

ετος 8o - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - αριθ. φύλλου 367www.anatakti.gr

ΑνδρέαςΚεχαγιόγλου«Το διακύβευμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών τουΝοεμβρίου» Σελ. 17Γράφουν:

Κ. Μητιληναίος Σελ. 9Μ. Νερατζης Σελ. 19

ΘΑΝΑΣΗΣΖΟΥΤΣΟΣ

«Λέμε ναι στοδημόσιοδιάλογο...»

Σελ. 21

ΧΡΗΣΤΟΣΜΑΡΚΟΥ:ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΠΡΑΞΕΙΣΕΦΑΡΜΟΓΗΣΣΧΟΛΙΚΗΣΤΕΓΗ

Σελ. 4-5

ΧΡΗΣΤΟΣΣΤΑΜΟΣΑνακοίνωσε τηνυποψηφιότητά του με την

«ΕΝΩΜΕΝΗΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Σελ. 3

Για το ίδιο μοντέλο μια μέρα κάνει τη διαφορά... Σελ. 6,7

Page 2: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20102//

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ... Αφιέρωμα στον σύγχρονο ΑραβικόΚινηματογράφο

ΣΕΛΙΔΑ 27

Ματιές στον ΚΟΣΜΟ... "Να πάω σπίτι μου; Σε ποιο από τα είκοσι;"

ΣΕΛΙΔΑ 12

Ματιές στην ΕΛΛΑΔΑ... Από «κόσκινο» έντεκα δικαστές και δέκαδικογραφίες

ΣΕΛΙΔΑ 13

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Editorial

Τοκάμπριο

«Ζούμε σε μια χώρα προηγμένη.Έχουμε σύγχρονο οδικό δίκτυο, με άψογησήμανση και σε άριστη κατάσταση.Τηρείται ευλαβικά ο ΚΟΚ και στηναντίθετη περίπτωση η αστυνόμευση είναιτόσο αυστηρή που το αποτέλεσμα είναιορατό, όπως:Οι επιβαίνοντες στα οχήματα λαμβάνουνόλα τα μέτρα για την προσωπική τουςασφάλεια, φορούν ζώνη ασφαλείας οιοδηγοί αυτοκινήτων και κράνος και ειδικήστολή ασφαλείας οι οδηγοί δίτροχων. Υπάρχουν συχνές διαβάσεις πεζών, τιςοποίες σέβονται οι οδηγοί, ώστε ότανπλησιάσει πεζός στο τέλος του πεζοδρομίουσταματάνε ακαριαία για να του δώσουνπροτεραιότητα.Τα παιδιά κάθονται πάντα στο πίσωκάθισμα, σε ειδικά, παιδικά καθίσματα καιδεμένα με ζώνη ασφαλείας.Κανένας οδηγός δεν μιλάει στο κινητό του.Ποτέ κανείς δεν οδηγεί κάτω από τηνεπήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.Όλοι σέβονται τους φωτεινούς σηματοδότεςκαι τα Stop, και τηρούν ευλαβικά τηνπροτεραιότητα.Όλοι προτιμούν τα μέσα μαζικήςμεταφοράς, με αποτέλεσμα να μηνπαρατηρούνται φαινόμενα κυκλοφοριακήςσυμφόρησης και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Εκτός από την υποδειγματική, οδηγικήσυμπεριφορά, η χώρα βρίσκεται σεαλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης καιευρωστίας. Ο πληθωρισμός έχει κατέβει σεπολύ χαμηλά επίπεδα και η ανεργίακοντεύει να εξαλειφθεί. Κανείς δεν καπνίζει σε δημόσιους χώρουςακόμη και μέσα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.Κανένας δημόσιος λειτουργός δενδιανοείται να χρηματιστεί ή νακαταχραστεί δημόσιο χρήμα.Και όλα αυτά οφείλονται στην άγρυπνηαστυνόμευση και στη αποτελεσματικήεκδίκαση και απονομή δικαιοσύνης...Όχι δεν όνειρο. Είναι η 'σκληρή'πραγματικότητα που επικρατεί στην χώραμας.Εργαστήκαμε πολύ και θυσιάσαμε πολλάγια να φτάσουμε σε αυτό το σημείοπολιτισμού και εκσυγχρονισμού που μένειμόνο κάτι ακόμη να νομοθετηθεί.Έμειναν απροστάτευτα τα παιδιά κάτω τωνδώδεκα χρόνων, όταν βρίσκονται μέσα σεαυτοκίνητο. Πρέπει να προστατευτούν απότους επιπόλαιους ενήλικες οι οποίοι,επιτέλους, απαγορεύεται να καπνίζουνμέσα στα αυτοκίνητά τους.Αυτοί, όμως, είναι Έλληνες. Θα αγοράσουνόλοι κάμπριο αυτοκίνητα, καπνίζοντες καιμη, γιατί "αν δεν έχεις ένα κάμπριο δενείσαι και τίποτα, πόσο μάλλον τώρα που θαείναι και απαραίτητο". Ευτυχώς θαγεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς απόπνευμονία. Τόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μας...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ... 1000 λέξειςΣ

ΤΟ

ΦΥ

ΛΛ

Ο Α

ΥΤ

Ο

Επιβίωση με στέρηση...Σε μια χαραμάδα στο τσιμέντο....

...βρήκε τρόπο να επιβιώσει και να ανθίσει!Εμείς θα τα καταφέρουμε;

Μόνο η ιστορία μας μπορεί να μας σώσει!!

ΑΚΤΗ KΩΔIKOΣ ENTYΠOY: 6968 ● ΙΔΡΥΤΗΣ - EΚΔΟΤΗΣ: Θανάσης Μπαλαμότης ● ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Σπύρος Ξύλος● ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΗΣ: Eυτυχία Ζερδέ ● ΣΥΝΤΑΞΗ: Μύρνα Νικολαϊδου, Άννα Κατή ● ΕΔΡΑ: Ραφήνα, - Eιρήνης και Φιλίας ● Tαχυδρομικός Kώδικας: 19 009

● ΤΗΛ: 22940 32520, FΑΧ: 22940 79528 ●http://anatakti.gr ● e-mail: [email protected] ● Τμήμα διαφημίσεων: 6936 111190, Ευτυχία Ζερδέ: 6980980711 ● ΕτήσιεςΣυνδρομές: Ιδιώτες: 40 ευρώ, Σύλλογοι: 100 ευρώ, Δήμοι: 180 ευρώ, Οργανισμοί: 150 ευρώ ● Τα κείμενα ομάδων πολιτών ή ιδιωτών που υπογράφουν κείμενα με όνομα ή ψευδώνυμο,

δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη της εφημερίδας. Η εφημερίδα σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτά τα σχόλια και τα στοιχεία των συντακτών τους είναι στη διάθεση κάθε θιγόμενου προσώπου.

Θα κέρδιζαν την εμπιστοσύνη μας...Λέγαμε πως αυτές οι δημοτικές εκλογές και μάλιστα με τα νέα δεδομένα, θα ήταν μακριά από χρώ-

ματα και δημοτικά... “αρώματα”, αλλά τον τελευταίο καιρό και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης καιτα “χρώματα” ξαναζωντανεύουν και οι “μυρωδιές” δεν φαίνεται να πολυενοχλούν συνεργασίες, συμ-πράξεις και συμμαχίες! Όλοι με όλους, αρκεί να πλησιάσουμε κοντά στην “καρέκλα”!

Ακριβοπληρωμένοι “επικοινωνιολόγοι”, που μπορεί στις περιοχές που προσπαθούν να κερδίσουνγια τους εντολείς τους, προβληματισμένους ή αηδιασμένους πολίτες, να έχουν πάει μόνο σε κάποιεςταβέρνες τους, στόχο έχουν και τα χρίσματα -δεκανίκια στη δουλειά τους- και το “μαύρο” να το κά-νουν “άσπρο”, αποκοιμίζοντας όσα ο σκεπτόμενος δημότης έχει καταγράψει και θέλει να τα καταδι-κάσει. Τα όπλα τους; Στο μιλητό και στο γραφτό... οι λύσεις σε ΟΛΑ! Με παχιές χιλιοειπωμένες λέ-ξεις, με ιλλουστρασιόν παρουσιάσεις, με στημένες φωτογραφίες, με ό,τι τελικά αποπροσανατολίζει.Και το καλό είναι, πως πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για μια ιδέα, παλεύουν για τοντόπο τους. Το κακό όμως, που οι άνθρωποι αυτοί δεν παρουσιάζονται όπως είναι! Στη σημερινή επο-χή, με όσα ζούμε, θα κέρδιζαν με άνεση την εμπιστοσύνη μας.

Σ.Ξ.

Page 3: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ //3

Μαραθώνας, 4 Οκτωβρίου 2010

Προςεφημερίδα «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ»

Απαντώντας κύριε ιδρυτή - εκδότηστα σχόλια σας στο φύλλο της 1/10/2010στη στήλη: «σε ύφος ROCK» που εσείςεπιμελείσθε προσωπικά, σας κάνωγνωστά τα παρακάτω, αν και ταγνωρίζετε βέβαια, ότι ο ΧρήστοςΣτάμος:

1. Ποτέ δεν έψαχνε υποψηφίουςδημάρχους. Αντίθετα οι υποψήφιοιΔήμαρχοι έψαχναν αυτόν.

2. Ποτέ δεν επεδίωξε, δεν εκβίασε ήαπαίτησε αξίωμα για την ένταξη του στοσυνδυασμό. Αντίθετα στη θέση τουΑντιδημάρχου, που ορίστηκε από τονεκάστοτε Δήμαρχο και υπηρέτησε γιαπολλά χρόνια, την κατέκτησε επάξια καιαξιοκρατικά εργαζόμενος υπεύθυνα καισκληρά για το συμφέρον του Δήμουέχοντας απόλυτη συναίσθηση τωνευθυνών του.

3. Ποτέ κύριε ιδρυτή - εκδότη οΧρήστος Στάμος δεν έκρυψε την πολιτικήτου ιδεολογία αλλά παράλληλα και ποτέδεν την χρησιμοποίησε σε επίπεδοαυτοδιοικητικό ούτε και πολιτεύτηκε υπότην σκέπη και τη συμμαχία κάποιουκόμματος. Και ούτε ποτέ έκανεπράσινους - μπλε - κόκκινουςδιαχωρισμούς και ούτε οι δημότες πουτον στήριζαν ήταν όλοι της δικής τουπολιτικής ιδεολογίας. Ψήφιζαν καιεμπιστευόντουσαν: ικανότητα -εντιμότητα - υπευθυνότητα.

Όταν μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκησηο Χρήστος Στάμος, πάνω απ’ όλα έχει ένακόμμα ,τον Μαραθώνα.

Κλείνοντας δηλώνω κατηγορηματικάότι κανένα κόμμα, κανένα έντυπο,κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να μεέχει όργανό του και υποχείριό του. Αυτοίπου με οδηγούν, αυτοί που μεκατευθύνουν είναι οι δημότισσες και οιδημότες του Μαραθώνα, που για 20ολόκληρα χρόνια αυτοδιοικητικήςδιαδρομής με τιμούν με τη ψήφο τους,θεωρώντας με άξιο και ικανό εκπρόσωπότους, και τους ευχαριστώ για τηνεμπιστοσύνη τους. Αυτό πιστεύω θακάνουν και τώρα στον νέο διευρυμένοΔήμο Μαραθώνα.

Υ.Γ: Σε ύφος ........... Στάμου Φίλε Γιάννη Κοντογεώργο, σε παρακαλώ

συνέχισε να ασχολείσαι μαζί μου, κρίνονταςμε τον δικό σου γνωστό σε όλους πια, «έγκυ-

ρο» και «αμερόληπτο» τρόπο! Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώκαλύτερη διαφήμιση για μένα προσωπικά

αλλά και για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ τουΙορδάνη Λουίζου γενικότερα (και μάλιστα

δωρεάν στις δύσκολες εποχές που ζούμε!)

Χρήστος Στάμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:1. εφημερίδα «Ανατολική Ακτή»2. εφημερίδα «Επταήμερο»3. εφημερίδα «Παρέμβαση»4. εφημερίδα «Αλήθεια»5. εφημερίδα «Καλλικράτης»

Αγαπητές Δημότισσες, Αγαπητοί Δημότες

Στη νέα μεγάλη πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλογιζόμενος τιςευθύνες για τον τόπο μου που με έχει τιμήσει και έχω υπηρετήσει κατ’ επα-νάληψη, πέρα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες αποφάσισα να συ-στρατευθώ στο ψηφοδέλτιο του Ιορδάνη Λοΐζου.

Η επιλογή μου αυτή έχει καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια διότι θεωρώ ότι στοσυνδιασμό «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» πέρα από τον έμπειρο και πετυχημέ-νο νυν Δήμαρχο, υπάρχουν και πολλά έμπειρα και ικανά στελέχη αλλά καινέοι άνθρωποι με γνώσεις οράματα αλλά και αγάπη για τον τόπο τους.

Αγαπητές συντοπίτισσες και συντοπίτες του νέου μεγάλου πλέον διευρυμένουιστορικού Δήμου Μαραθώνα η τετραετία αυτή θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθογια τη νέα προοπτική που ανοίγεται.

Οι πειραματισμοί, οι συναισθηματισμοί, αλλά και τα κόμματα δεν πρέπει να έχουνκαμία θέση στην επιλογή σας.

Εντιμότητα, Εμπειρία, Ικανότητα σε συνδυασμό με τη νέα γενιά αποτελούν τοκριτήριο στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΣΤΑΜΟΣ

Page 4: 367 08/10/2010

4// ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΡΩΜΕΝΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΜΑΡΚΟΥ

με τον Σύλλογο ΙδιοκτητώνΑκινήτων των Σπάτων

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. ΧρήστοςΑ. Μάρκου συναντήθηκε με τον Σύλ-λογο ιδιοκτητών Σπάτων και συζήτη-σε μαζί τους τα φλέγοντα θέματα πουαπασχολούν τους ιδιοκτήτες στα Σπά-τα:v Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περι-

ουσίας (Φ.Μ.Α.Π.),

v Χρήσεις γης και ΖΟΕ Μεσογείων,

v Αποχετευτικό σύστημα των ΔήμωνΣπάτων και Αρτέμιδος,

v Επέκταση του Γ.Π.Σ. του ΔήμουΣπάτων υπό το νέο ΡυθμιστικόΣχέδιο της Αθήνας,

v Προγραμματισμός ένταξης νέων πε-ριοχών στο σχέδιο πόλης (Π.Ε. 1, 5,6, 7 Πολεοδομικό Κέντρο) του Δή-μου Σπάτων,

v Προγραμματισμός ολοκλήρωσηςτων Πράξεων εφαρμογής των Π.Ε.του Δήμου Αρτέμιδος,

v Αποζημιώσεις ιδιοκτητών (επι-κείμενα και μη αποδοθέντα οικό-πεδα) μετά την ένταξη στο σχέδιοπόλης της Π.Ε. 1, 4 (ΜυκηναϊκοίΤάφοι),

v Ολοκλήρωση των έργων υποδομήςστις εντός σχεδίου περιοχές υπό τηχρήση «επιχειρηματικό πάρκο»

Ο κ. Μάρκου συμφώνησε σε πολλάσημεία με τις διεκδικήσεις των ιδιο-κτητών, οι οποίες θα ενσωματωθούνστο πρόγραμμα της παράταξης.

Υποσχέθηκε ότι το επόμενο διά-στημα θα επιδιώξει συνάντηση με τονΥποθηκοφύλακα και ΚτηματοφύλακαΣπάτων, για να γίνει μια πρώτη προ-σπάθεια να λυθούν κάποια προβλήμα-τα που σχετίζονται με το Κτηματολό-γιο.

ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣκαι ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Αυτές είναι οι βασικές μας προτεραιότητες, τόνισε στηνβαρυσήμαντη ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. ΧΡΗΣΤΟΣΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΥ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δη-μοτικής παράταξης “ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ– ΝΕΑ ΠΟΛΗ” που έγινε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στηνπλατεία Δημαρχείου στα Σπάτα.

Η συγκέντρωση των πολιτών των Σπάτων την βραδιά τωνεγκαινίων ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή τόσο σε όγκο όσο καισε παλμό.

Η δε ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΜΑΡ-ΚΟΥ ήταν ουσιαστική, απλή και ξεκάθαρη με αέρα σιγουριάςκαι νίκης για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάρκου καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένουςπολίτες στο τέλος της ομιλίας του, όταν έκανε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη αναφορά σταπροβλήματα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ και στην ανάγκη για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της στα δημοτικά δρώ-μενα του τόπου.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. ΧΡ. ΜΑΡΚΟΥ στην απέναντι σελίδα:

Με τους ανθρώπους της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ...Συζητά ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥΖεστή και φιλική κουβέντα με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είχε την Παρασκευή 1 ΟΚΤΩΒΡΗ

(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ) ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας κ. ΧΡΗΣΤΟΣΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, στα ΚΑΠΗ της Αρτέμιδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό, που απήυθυνε στους συγκεντρωθέντες ηλικιωμένους με την ευκαιρία τηςγιορτής της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ο κ. Μάρκου τόνισε:

“…Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των αν-θρώπων.

Ακριβώς με αυτό το πνεύμα, ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» προβλέπει για τα άτομα μεγαλύτερης ηλι-κίας, δομές και δράσεις υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώςκαι ενίσχυσης του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής.

Αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες μας έχει σε προτεραιότητα το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «ΝΕΑΠΟΛΗ».

Στόχος της κίνησης μας είναι να λειτουργήσουν οι Λέσχες Φιλίας περισσότερο ενεργητικά, δίνονταςτην ευκαιρία στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην επιτρέψουν στον εαυτό τους να αποσυρθεί απότην ζωή, να γίνουν από μόνοι τους πιο δραστήριοι, πιο δυνατοί…”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του υποψηφίου Δημάρχουκ. ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΜΑΡΚΟΥ με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΤΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝΤην Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της «Ομοσπονδίας

Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταν-τουράκη Νικόλαο, την Αντιπρόεδρο κα Πιτσιγαυδάκη Άννα, τη Γραμματέα κα Ραφτοπούλου Άννα και ταυπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Α. Μάρκου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Κωνσταντουράκης Νικόλαος έκανε εκτενή αναφορά στα προ-βλήματα που αντιμετωπίζει η Αρτέμιδα όσον αφορά:

στις πράξεις Εφαρμογής, στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό στην Αποχέτευση, στην Ύδρευση, στουςαθλητικούς χώρους, στα σχολεία, στις δυσλειτουργίες του Δήμου, στην ανάπλαση των κοινοχρήστων χώ-ρων, της παραλίας, στις νέες εντάξεις και χρήσεις γης, κ.α.

Ο κ. Χρήστος Α. Μάρκου ανέλυσε τις θέσεις της Ενωτικής Κίνησης Σπάτων – Αρτέμιδος «ΝΕΑΠΟΛΗ», το συνολικό σχεδιασμό που απαιτείται και τα μέτρα που θα πάρει ως Δήμαρχος για τη λύση τωνπροβλημάτων, συμφωνώντας με τις περισσότερες προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Στο διάλογο που ακολούθησε τόνισε ότι δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ό,τι όλα τα προβλήματα θα λυ-θούν τα πρώτα 3,5 χρόνια και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προγράμματος.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του αεροδρομίου. Ο κ. Χρήστος Α. Μάρκου συμφώνησε με τις προτά-σεις της Ομοσπονδίας και δήλωσε ότι θα τις στηρίξει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπωςκι έγινε το ίδιο βράδυ.

Σ συζητά ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥΖεστή και φιλική κουβέντα με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είχε την Παρασκευή 1 ΟΚΤΩΒΡΗ

(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ) ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας κ. ΧΡΗΣΤΟΣΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, στα ΚΑΠΗ της Αρτέμιδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό, που απήυθυνε στους συγκεντρωθέντες ηλικιωμένους με την ευκαιρία τηςγιορτής της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ο κ. Μάρκου τόνισε:

“…Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των αν-θρώπων.

Ακριβώς με αυτό το πνεύμα, ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» προβλέπει για τα άτομα μεγαλύτερης ηλι-κίας, δομές και δράσεις υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώςκαι ενίσχυσης του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής.

Αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες μας έχει σε προτεραιότητα το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «ΝΕΑΠΟΛΗ».

Στόχος της κίνησης μας είναι να λειτουργήσουν οι Λέσχες Φιλίας περισσότερο ενεργητικά, δίνονταςτην ευκαιρία στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην επιτρέψουν στον εαυτό τους να αποσυρθεί απότην ζωή, να γίνουν από μόνοι τους πιο δραστήριοι, πιο δυνατοί … ”

Page 5: 367 08/10/2010

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,Νέες και Νέοι της πόλης των ΣπάτωνΕγκαινιάζουμε απόψε εδώ, στην καρδιά του ιστορι-

κού κέντρου της πόλης, στην πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, τοεκλογικό κέντρο μιας δημοτικής παράταξης,

που ήρθε να ΕΝΩΣΕΙπου ήρθε να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,που ήρθε να ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ, το πιο όμορφο κομμάτι της ελληνικής πατρίδας, τον

παλιό ιστορικό Δήμο ΣΠΑΤΩΝ – ΛΟΥΤΣΑΣ, που σήμε-ρα μετά τον Καλλικράτη, γίνεται και πάλι, ο Ενιαίος Δή-μος ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ.

Αυτές οι δυο πόλεις, τα ΣΠΑΤΑ και η ΑΡΤΕΜΙΔΑ δενθα μπορούσαν να πορευτούν ξεχωριστά.

Αποτελούν μία και αδιαίρετη ιστορική γεωγραφικήενότητα, που μόνο πολιτικές σκοπιμότητες, εξυπηρετού-σε η προσπάθεια κάποιων, που σήμερα διεκδικούν την Δη-μοτική Αρχή, να τις χωρίσει, να τις αποκόψει, να βάλει τέ-λος σε μια ιστορική συνέχεια, που χάνεται στα βάθη τωνετών, που πέρασαν.

Η ΑΡΤΕΜΙΔΑ, η ατελείωτη παραλία μας, η όμορφηθάλασσά μας είναι η κόρη των ΣΠΑΤΩΝ, που διάφορα καιποικίλα άνομα χέρια, ασέλγησαν επάνω της.

Θυμάμαι τους αμμόλοφους, που παίξαμε παιδιά.

Τους εξαφάνισαν στο βωμό της οικοδομικής ανάπτυξης τηςΑθήνας.

Θυμάμαι τα πεντακάθαρα νερά, που μικροί κολυμ-πούσαμε ανέμελοι τα καλοκαίρια. Τα μόλυναν με τους οχε-τούς της άναρχης οικοδόμησης.

Θυμάμαι τις αχανείς εκτάσεις της ενδοχώρας. Τις γέ-μισαν αυθαίρετες κατασκευές.

Κι όμως υπάρχει ακόμα χρόνος να διορθώσουμε ταλάθη του παρελθόντος.

Αυτό δε μπορεί να γίνει δια μαγείας.Θέλει δουλειά, θέλει όραμα, θέλει γνώση, θέλει επι-

μονή και πάνω απ’ όλα θέλει ανθρώπους άφθαρτους καιπάνω από τα τετριμμένα.

Και τους έχει αυτό το ψηφοδέλτιο που έχω την τιμήνα ηγούμαι.

Έχει ανθρώπους με γνώση και εμπειρία.Έχει νέους με δύναμη, με όρεξη, με ενθουσιασμό.Έχει στελέχη με μια ατελείωτη αγάπη για τον τόπο που

τους γέννησε και σ’ αυτόν ζουν.Τα Σπάτα, η πόλη που γεννήθηκα, τα τελευταία χρό-

νια μετά την αναγκαστική απόσχιση της Λούτσας και τηνδημιουργία της αυτόνομης κοινότητας της ΑΡΤΕΜΙ-ΔΑΣ, ακολούθησε έναν άλλο διαφορετικό τρόπο ανά-πτυξης.

v Όλες οι δημοτικές αρχές των τελευταίων 30 ετών

δούλεψαν με σύνεση, με πνεύμα τάξης και νοικοκυρο-

σύνης, με πνεύμα οικονομίας και ανάπτυξης.Κυρίως την τελευταία οκταετία, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙ-

ΝΗΣΗ ΣΠΑΤΩΝ, που πολλά από τα στελέχη της συμμε-τέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, έκανε ένα έργο σημαντικό καιμεγάλο. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς κα-λοπροαίρετος πολίτης.

Στην ύδρευση, στην οδοποιία, στον εξωραϊσμό της πό-λης, στην παιδεία και την κοινωνική πρόνοια, στον πολι-τισμό και στον αθλητισμό γίνανε άλματα προόδου.

Όμως υπάρχουν κι άλλοι τομείς που οι δύσκολες συγ-κυρίες της εποχής δημιούργησαν προβλήματα και καθυ-στερήσεις.

v Δεν ερχόμαστε, τυφλοί από πολιτικό πάθος, να δια-

γράψουμε την προσφορά των άλλων, που προηγήθηκαν.

Ερχόμαστε με γνώση και εμπειρία με όρεξη για δου-λειά, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο μεγάλο οικο-δόμημα που λέγεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

v Εκπονείται τις μέρες αυτές το δημοτικό μας πρό-

γραμμα.Είναι ένα πρόγραμμα που δεν δημιουργεί ούτε αυτα-

πάτες ούτε ψευδαισθήσεις.Είναι ένα πρόγραμμα λιτό και υλοποιήσιμο.Ένα πρόγραμμα με διασφαλισμένους χρηματοδοτικούς

πόρους, που έχει τρεις στόχους:Ο πρώτος στόχος αφορά την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΙΟΙ-

ΚΗΣΗ του ενιαίου Δήμου μετά τον Καλλικράτη.Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με τις μικρές ή τις με-

γάλες παρεμβάσεις που θα λύσουν τα προβλήματα της κα-θημερινότητας των πολιτών.

Ο τρίτος στόχος θα βάλει από την πρώτη κι όλας θη-τεία, τα θεμέλια μιας σίγουρης στέρεης και βιώσιμης ανά-πτυξης.

Για την πόλη των Σπάτων σχεδιάζουμε τις ακόλουθεςπαρεμβάσεις:

1. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝΕίναι το πιο βασικό, το πιο απαραίτητο και αναγκαίο

έργο όχι μόνο για τα ΣΠΑΤΑ αλλά και για την ΑΡΤΕΜΙ-ΔΑ.

Θα ασχοληθούμε επίμονα μ’ αυτό.Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε να δώσου-

με λύση άμεσα και αποφασιστικά. Υπάρχει σχέδιο, που θαχρηματοδοτηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική πηγή.

Δεν θέλουμε να πούμε γι αυτό ούτε πολλά λόγια, ούτενα σπείρουμε ψεύτικες υποσχέσεις.

Θα μας κρίνετε με βάση το έργο που θα κάνουμε.2. ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣΜετά την ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών,

επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την άμεση έναρξη και ολο-κλήρωση των πράξεων εφαρμογής. Διαδικασία που θα δώ-σει ανάσα στην νόμιμη οικιστική ανάπτυξη της πόλης.

3. ΝΟΤΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣΈργο σημαντικό, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία

στην πόλη και γύρω απ’ αυτήν.Η έναρξη και η ολοκλήρωση του θα δώσει ιδιαίτερη

οικονομική ανάπτυξη στην πόλη και τους κατοίκους της.4. ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗΈνα μεγάλο πρόβλημα που χρειάζεται άμεσα αντι-

μετώπιση εξαιτίας του ρυθμού της πληθυσμιακής αύξη-σης και στις δυο πόλεις.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε αμέσως στην κα-τασκευή των σχολικών κτιρίων που θα στεγάσει σε πρώ-τη φάση τις ανάγκες του 4ου και 5ου Νηπιαγωγείου, του4ου Δημοτικού.

Είναι ταυτόχρονα αναγκαίο σε συνδυασμό με την πο-ρεία των πράξεων εφαρμογής του νέου σχεδίου να δρο-μολογήσουμε την κατασκευή των διδακτηρίων του 5ου Δη-μοτικού και 5ου Νηπιαγωγείου και κατά προτεραιότητατου 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ.

Φίλες και Φίλοι,Από τα χείλη τα δικά μας δεν θα ακούσετε μεγάλα λό-

για και βαρύγδουπα ΘΑ.Μια μονάχα υπόσχεση δίνουμε: πως θα εξαντλήσου-

με τις δυνάμεις μας για να κάνουμε το πρόγραμμά μαςΠΡΑΞΗ με έργα ΜΕΓΑΛΑ και ΜΙΚΡΑ που θα δώσουν μιαβελτιωμένη ποιότητα ΖΩΗΣ στους κατοίκους και των δυοπόλεων.

Φίλες και Φίλοι,Κάνουμε έναν εκλογικό αγώνα, τίμιο και καθαρό.Δεν έχουμε ούτε σπόνσορες, ούτε χορηγούς ούτε χρη-

ματοδότες.Δεν διαθέτουμε γραφεία επικοινωνιών και στρατιές

συμβούλων.Δίνουμε μια μάχη για ένα καλύτερο αύριο με όπλα την

ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑ-ΧΕΙΡΙΣΗ.

Δεν έχουμε δεσμεύσεις με κανέναν απολύτως παρά-γοντα της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Η μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε με προ-σφορά και αγάπη τον τόπο που μας γέννησε.

Και σε αυτόν τον αγώνα έχουμε έναν μεγάλο ΧΟΡΗΓΟτης ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ που λέγεταιΛΑΟΣ και ΝΕΟΛΑΙΑ των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙ-ΔΑΣ.

Στο τέλος αυτού του σύντομου χαιρετισμού θέλω νακάνω μια ξεχωριστή αναφορά, για το πιο ζωντανό, το πιοδημιουργικό, το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι, της κοινωνίαςμας.

Τους ΝΕΟΥΣ και τις ΝΕΕΣ της πόλης.Νέες και ΝέοιΓνωρίζω πολύ καλά τους λόγους, που σας κάνουν να

γυρνάτε την πλάτη στην πολιτική.

v Σας κούρασε η υποσχεσιολογία, το ψέμα και η πο-

λιτική υποκρισία

v Σας αηδιάζει ο χρηματισμός, η αδιαφάνεια, η δια-

πλοκή

v Δεν αντέχετε άλλο να διαχειρίζονται τις τύχες σας

και το επαγγελματικό σας μέλλον οι ανεπάγγελτοι οι

δήθεν και οι πολιτικοί μεσίτες

v Σας πνίγει η ανεργία

v Σας απογοητεύει ο μισθός των 600 €

v Σας ναρκοθετεί την ζωή η αβεβαιότητα του μέλ-

λοντος.Όμως ο τόπος αυτός που σας γέννησεΣας έχει ανάγκη.Πάρτε τις τύχες σας και την ζωή στα χέρια σαςΑποφασίστε εσείς για τη δική σας ΖΩΗ.Σχίστε τώρα τα χαρτιά της ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ που

σας ζητούν οι διάφοροι αγύρτες για να σας τακτοποιήσουνγια να σας βολέψουνγια να σας έχουν υπηκόους στο διηνεκέςΚάντε τώρα την ΑΝΑΤΡΟΠΗΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και στην

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΠΑΝΩ στην θέση της

ζωής που δικαιωματικά σας ανήκει.Δώστε τη δική σας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα Δημοτικά

δρώμενα γιατί ο τόπος αυτός, χωρίς εσάς, ΔΕΝ ΕΧΕΙΜΕΛΛΟΝ.

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ το μεγάλο ΠΑΡΟΝΔώστε ΝΟΗΜΑΔώστε ΑΞΙΑΔώστε ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗστον αγώνα που κάνουμε για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗΝΕΕΣ και ΝΕΟΙ η κοινωνία σας έχει ανάγκηΤΑ ΣΠΑΤΑ σας χρειάζονται

Γεια σας και με την Νίκη.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥΟμιλία του στα εγκαίνια του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ των ΣΠΑΤΩΝ

στις 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ //5

Page 6: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20106//

ΤΟ ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

τας για τον υπολογισμό των Τελών Κυκλοφορίας και υιοθέτησε το κριτήριο

του κυβισμού τροποποιημένο ώστε να μην υπάρχουν υπέρογκες χρεώσεις

σε παλαιά μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυ-

βέρνησης έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ενστάσεις των πο-

λιτών σε σχέση με την εφαρμογή του πλαισίου υπολογισμού των τελών για

το 2010, δεσμεύτηκε να προβεί σε βελτιώσεις και σημαντικές ελαφρύνσεις.

Σήμερα ανακοινώνεται το νέο απλοποιημένο τρόπο υπολογισμού των τελών

κυκλοφορίας, με το οποίο αναιρούνται οι τέσσερις διαφορετικές κλάσεις τα-

ξινόμησης και το οποίο οδηγεί σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκ.

κατόχους αυτοκινήτων. Για την αναμόρφωση του πλαισίου συστήθηκε Διυ-

πουργική Επιτροπή και συνεκτιμώντας τις προτάσεις της, το νέο σύστημα

τελών κυκλοφορίας του 2011, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1.Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβα-

τικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-10-2010 (και για τις

μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα

υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

2.Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό

τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφο-

ρίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα

να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες

της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

3.Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού

στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για

όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ.,

που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπε-

ριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Την αναλογική ελάφρυνση για μεγάλο αριθμό οχημάτων. Από την σύγ-

κριση των τελών του 2011 σε σχέση με το 2010 προκύπτει ότι πάνω από

3.180.000 κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν μείωση από 12-330

ευρώ (το 65% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιποι έχουν αύξηση η οποία σε

απόλυτους αριθμούς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και κυμαίνεται μεταξύ 16-88

ευρώ ετησίως. Μεγαλύτερη αναλογικά μείωση έχουν τα μικρή και μεσαίας

κατηγορίας αυτοκίνητα.

4.Την περιβαλλοντική κατεύθυνση για τις νέες ταξινομήσεις αυτοκινή-

των. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η φορολόγηση

Σύμφωνα με έρευνα της

"Α.Α", τα νέα τέλη κυκλο-

φορίας που θα υπολογί-

ζονται σύμφωνα με τις

εκπομπές CO2 θα ισχύσουν για

όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν

από 1-11-2010 και όχι από 1-1-

2011 που προέβλεπε αρχικά το

νομοσχέδιο του υπουργείου Οι-

κονομικών.

Για τα αυτοκίνητα που θα ταξινομη-

θούν από την 1η Νοεμβρίου ο υπολο-

γισμός των τελών θα γίνει ανάλογα με

τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρη-

σιμοποιούν, δηλαδή αν είναι diesel ή

ηλεκτρικά ή αν πρόκειται για υβριδικά

ή μη. Επίσης ένα αμιγώς ηλεκτρικό δεν

εκπέμπει CO2 οπότε έχουμε πρακτικά

μηδενικές εκπομπές. Αυτά θα αποσα-

φηνιστούν με την ψήφιση τουνομοσχε-

δίου και πιθανόν με κάποια εγκύκλιο

που θα ακολουθήσει.

Το υπουργείο Οικονομικών κατήρ-

γησε τελικά το κριτήριο της παλαιότη-

Τα τέλη κυκλοφορ ίας του 2011Ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2010

Θεσπίζονται «πράσινα»Θεσπίζονται «πράσινα»τέλη για τις ταξινομίσειςτέλη για τις ταξινομίσειςαπό 1η Νοεμβρίου 201από 1η Νοεμβρίου 2010

Page 7: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ //7

του αυτοκινήτου στην κατεύθυνση της μείωσης των περι-

βαλλοντικών του επιπτώσεων, τα τέλη κυκλοφορίας όλων

των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που θα τα-

ξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την

1/11/2010 και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομ-

πές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια

διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή

ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζι-

νοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ).

Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή

των καταναλωτών σε πιο «καθαρής τεχνολογίας» οχήματα

με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα πε-

ρισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορο-

λογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη

ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκ-

πομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκι-νήτων που θα ταξινομηθούν μετά την 1/11/2010 είναιτα εξής:

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παραπάνω κλίμακα, τα

τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό

οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολο-

γίες». Αντίστοιχα, όπως είναι λογικό, τα τέλη αυξάνονται για

όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξει-

δίου του άνθρακα είναι υψηλές.

Παραδείγματα για τα best seller της αγοράς, για τα υβρι-

δικά και κάποιαενδεικτικά diesel μπορείτε να βρείτε εδώ

ώστε να διαπιστώσετε τυχόν επιβαρύνσεις ή οφέλη που

προκύπτουν από το νέο νόμο.

5. Αποκλειστική σύνδεση των τελών κυκλοφορίαςτων ΤΑΧΙ που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα μετά την

1/11/2010 μόνο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,

ως εξής:

Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ σε σχέση

με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι,

τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως

πολλαπλάσιες αποστάσεις από αυτές των επιβατικών, με

αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγαλύτερη περιβαλλοντική επι-

βάρυνσή τους.

6. Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιω-

τικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει

αύξηση κατά μέσο όρο 10%σε σχέση με το 2010.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω τέλη δεν έχουν αυξηθεί από

το 2009".

Σύμφωνα με το υπουργείο τα παραπάνω μέτρα αποτε-

λούν ένα σύστημα δίκαιο και λειτουργικό, που θα αφήσει

παράλληλα το χρονικό περιθώριο αναγκαίας προσαρμο-

γής της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα μας στην κατεύ-

θυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα κατατεθούν στη Βουλή των

Ελλήνων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Στα αξιοπερίεργα του συστήματος είναι ότι ακριβώς το

ίδιο αυτοκίνητο με διαφορά ταξινόμησης μίας μέρας θα

πληρώσει εντελώς διαφοροποιημένα τέλη.

Ετσι θα δούμε το Porsche Cayenne 4.8 GTS (361 γρ.)

για να αναφέρουμε ένα ακραίο παράδειγμα κυβισμού, έως

31/10 προϋποθέτει 1.200 ευρώ και από 1/11, 1.083 ευρώ.

Συμπέρασμα

Τα τέλη κυκλοφορίας των μικρών κυβικών είναι, ποσο-στιαία έναντι της τιμής κτήσης, δυσανάλογα μεγαλύτερααπό αυτά των μεγάλων κυβικών. Παράδειγμα ένα όχημα1.400 κ.εκ. αν κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ το τέλος τουείναι 220 ευρώ (1,47%). Ενώ, ένα με 4.500 κ.εκ. που κο-στίζει γύρω στα 150.000 ευρώ έχει τέλος 1.200 ευρώ(0,80%)

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς.

Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα, μια και στις περιοχέςπου ζούμε το όχημα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.

Τα τέλη κυκλοφορ ίας του 2011Ισχύουν από 1η Νοεμβρίου 2010 Για το ίδιο μοντέλο

μια μέρα κάνει τη διαφορά...

Page 8: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20108//

Γιώργος Λέπουρας Γιώργος Μπαϊρακτάρης Χρήστος Στάμος

ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΡΩΜΕΝΑ.

Κόντρα στο ΥΠΕΚΑ για τους δασικούς χάρτες

Ο Νίκος ΙωνάςΟ Νίκος Ιωνάς, υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα με τον συνδυασμό «Νέα Τε-

τράπολις», προτάσσει το συμφέρον του τόπου μας.Αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών του νέου

Δήμου μας και ιδιαιτέρως των κατοίκων του Μαραθώνα, του Γραμματικού, του Βαρ-νάβα, του Καλετζίου και του Άνω Σουλίου, που πλήττονται άμεσα από την νομοθετικήρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, με την οποία τίθεται υπό αμφισβήτηση η νόμιμη οικοδομικήάδεια των κατοικιών τους. Καλεί δε σε άμεσο συντονισμό των δράσεων τους για τοθέμα όλους τους φορείς της περιοχής, με σκοπό την ακύρωση και μη εφαρμογή τηςαπαράδεκτης αυτής κυβερνητικής απόφασης.

Η «Νέα Τετράπολις» επισημαίνει στους πολίτες του νέου Δήμου μας την πλήρηαπουσία, άγνοια και αδιαφορία των απερχόμενων Δημάρχων και σε αυτό το μεγάλοθέμα. Για μια ακόμα φορά, ακόμα και τώρα στην προεκλογική περίοδο, πιάστηκανστον ύπνο επιτρέποντας στην κεντρική διοίκηση να ζημιώσει τα συμφέροντα καιτο βιοτικό επίπεδο του λαού της Βορειοανατολικής Αττικής. Αντιθέτως, ο Νίκος Ιω-νάς είχε τοποθετηθεί δημοσίως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου μιλώντας στην ημε-ρίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων ΝέαςΜάκρης με θέμα: «Δασικοί χάρτες, οι επιπτώσεις των δασικών χαρτών στην περιοχήμας». Τότε δεν αντέδρασε κανείς τους…

Η «Νέα Τετράπολις» δεσμεύεται στους συμπολίτες μας ότι ο Νίκος Ιωνάς, ως οπρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα, θα αντιμετωπίσει ως άμε-ση προτεραιότητα του το θέμα αυτό και θα επιτύχει την ακύρωση της σχετικής νο-μοθετικής ρύθμισης.

Το άρθρο 24

Για την ενημέρωση του κόσμου εξη-γούμε το θέμα. Το ΥΠΕΚΑ σε νομοθετικήπρωτοβουλία του με αντικείμενα την «χρη-ματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβά-σεων, το πράσινο ταμείο και την κύρωσητων δασικών χαρτών» περιλαμβάνει μιαρύθμιση, το άρθρο 24 του νόμου, με τοοποίο η «Νέα Τετράπολις» και ο μηχανικός-τοπογράφος Ν. Ιωνάς είναι απολύτως αν-τίθετοι. Διότι θέτει σε αμφισβήτηση το κύ-ρος καθορισμού των ορίων οικισμών πουδημιουργήθηκαν προ του έτους 1923 καιτων νόμιμων οικοδομικών αδειών που εί-χαν εκδοθεί προ 30-35 ετών με νομαρχιακές αποφάσεις.

Η ρύθμιση αυτή αφορά χιλιάδες πολίτες, θα δημιουργήσει έντονο κοινωνικό πρό-βλημα σε βάρος όλων αυτών που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη και στους η Πο-λιτεία παρεχώρησε νόμιμες οικοδομικές άδειες σε περιοχές που η ίδια θεσμοθέτη-σε ως οικισμούς. Συνεπώς, το άρθρο 24 καταργεί την ισονομία και την αναλογικότητα- καθώς καταργεί τους οικισμούς αυτούς αφού θεωρεί ότι στερούνται νόμιμης έγ-κρισης- και επιβάλει την επανεξέταση των αδειών τους με αποκλειστική την γνώ-μη της αντίστοιχης δασικής Υπηρεσίας.

Η πρόταση της «Νέα Τετράπολις»

Η «Νέα Τετράπολις» δεν περιορίζεται στην αντίθεση, αλλά καταθέτει και την δικήτης συγκροτημένη πρόταση.

«Η σωστή νομοθετική λύση οφείλει να λαμβάνει υπόψη της την κοινωνία, το πε-ριβάλλον και την οικονομία. Για αυτό πρέπει να εξαιρεί τους οικισμούς που δημι-ουργήθηκαν προ του 1923 και να κυρωθούν ξανά τα όρια τους, όπως αποτυπώνονταιεπακριβώς στα αντίστοιχα διαγράμματα τα οποία έχουν εγκριθεί και δημοσιοποι-ηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν 35 χρόνια». Αυτή συνοπτικά είναι ηθέση μας.

Μετά από όλα αυτά το δίλημμα της 7ης Νοεμβρίου για τους πολίτες του νέου Δή-μου Μαραθώνα γίνεται ακόμα πιο σαφές: θα πάμε όλοι μαζί μπροστά με Δήμαρχοτον Νίκο Ιωνά ή θα πισωγυρίσουμε με τους υποψήφιους του 20 αιώνα;.

Κρύφτηκε οΛουΐζος από τοντιπέιτ...

Αυτοί είναι οιστόχοι μου

Το άτυπο ντιπέιτ στον ραδιοφωνικόσταθμό Flash ανέδειξε ακόμα πιο χαρα-κτηριστικά το δίλλημα της αναμέτρησηςτης 7ης Νοεμβρίου για τους πολίτες τουνέου Δήμου Μαραθώνα: Ο «Καλλικράτης»δίνει μια μοναδική ευκαιρία στον λαό νααλλάξει τα δεδομένα στον τόπο του.

Από την μια η «Νέα Τετράπολις» και οΝίκος Ιωνάς, με πρόταση με συγκεκρι-μένους στόχους και οριοθετημένες προ-τεραιότητες, εγγυάται την αξιοποίησητης ευκαιρίας. Από την άλλη οι επιλογέςτου… 20ου αιώνα: Ο απερχόμενος Δή-μαρχος Νέας Μάκρης που κρύφτηκε απότον διάλογο (δεν απάντησε καν –για λό-γους ευγένειας- στην πρόσκληση τουσταθμού) γιατί δεν έχει τίποτα να πει καιο Δήμαρχος του ΄70 και του ΄80 της ΝέαςΜάκρης που δεν απάντησε στο απλόερώτημα κάθε πολίτη: Γιατί επανέρχεστεμετά από 12 χρόνια κ. Τσιλάβη για να κά-νετε όσα δεν κάνατε 20 ολόκληρα χρόνια;

Page 9: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΡΑΦΗΝΑ //9

δυασμό θα λείψουν και κάποιοι συνάδερφοι πουπρόσφεραν πολλά όπως ο Νίκος ο Δημητρόπου-λος, ο Θωμάς ο Αραπκιλής, ο Βαγγέλης ο Μαυ-ρουδής, ο Μάκης ο Βουδούρης και ο Νίκος ο Τζι-βελέκης από τους εν ενεργεία Συμβούλους αλλάκαι κάποιοι που δεν εκλέχτηκαν αλλά δούλεψαν εξί-σου, όπως ο Δημήτρης ο Σεισόπουλος και άλλοι.Ο καθένας για τους δικούς τους λόγους δεν είναιμαζί μας αλλά τους νοιώθουμε δίπλα μας.

Είστε ήδη 12 συνεχόμενα έτη Πρόεδροςτου Δημοτικού Συμβουλίου της Ραφήνας.Τι προσδοκάτε τη νέα σας θητεία;

Για να έχω νέα θητεία πρέπει πρώτα απ΄όλανα εκλεγώ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πως θα μεαξιοποιήσει ο Δήμαρχος. Είναι γνωστό σε όλους στηΡαφήνα ότι το μοίρασμα των ρόλων ήταν πάνταδικό του θέμα. Εγώ αυτό που έκανα τόσα χρόνιαθα κάνω και τώρα, δηλαδή να προσπαθήσω να κάνωτο καλύτερο σε ότι μου ζητηθεί. ΄Οσο για την πο-λύχρονη παρουσία μου στη θέση του Προέδρου θαήθελα με την ευκαιρία του βήματος που μου δίνε-τε να ευχαριστήσω τον κ.Δήμαρχο που με πρότει-νε και τους συναδέρφους δημοτικούς συμβούλουςσυμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που με τίμη-σαν με την ψήφο τους για 12 έτη (6 διετίες) και μουεμπιστεύθηκαν τον δύσκολο αυτό και ευαίσθητορόλο. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα όσο καλύτεραμπορούσα, δεν αδίκησα κάποιον, τουλάχιστονσκόπιμα και είμαι περήφανος για το επίπεδο πουκρατήθηκε στις συνεδριάσεις. Δεν είχαμε ποτέ όλααυτά τα χρόνια ακραίες καταστάσεις και ασχήμιες.Κάποτε ανακηρύχτηκα ο δεύτερος νεότερος ηλι-κιακά Πρόεδρος και τώρα μάλλον είμαι ένας από

τους παλαιότερους. Ξέρω πάντως ότι ο συνάδερ-φος μου στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει τα 20χρόνια συνεχούς θητείας..! Πάντως δεν έχω σκο-πό να τον ξεπεράσω… !!!

Τι εύχεστε για τις εκλογές της 7ηςΝοεμβρίου

Εύχομαι και πιστεύω να διεξαχθούν σε ένα ήπιοκαι πολιτισμένο κλίμα. Όλοι οι υποψήφιοι θέλου-με ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την πρόοδο και την ανά-πτυξη του τόπου. Απλά ο καθένας θέλει να το πρά-ξει με τον δικό του τρόπο. Ο κόσμος θα επιλέξειποιος είναι ο σωστός. Πιστεύω ότι εμείς έχουμε καιτην εμπειρία και την όρεξη και την θέληση να συ-νεχίσουμε το έργο μας και να τα καταφέρουμε. Γιααυτό ζητάμε με περηφάνια την ψήφο του λαού τηςΡαφήνας και του Πικερμίου.

΄Αλλωστε η ένωση των δύο αυτών πόλεων σεένα νέο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου οφείλεται σεέναν πολύ μεγάλο βαθμό στις ενέργειες που έκα-νε ο κ. Κεχαγιόγλου που χειρίστηκε προσωπικά τοζητούμενο των περισσοτέρων μας. Ας του δώσουμελοιπόν τη δυνατότητα να διοικήσει αυτόν το Δήμο,τα πρώτα τριάμισι χρόνια της ύπαρξης του. Είναισίγουρο ότι και ΜΠΟΡΕΙ και του ΑΞΙΖΕΙ...

“Αν και είμαι γενικάαντίθετος στις μα-κρόχρονες θητείες,

αποφάσισα να βοηθήσω το Δή-μαρχο με την πείρα και τηνδιάθεση μου, στις δυσκολίεςτης νέας του θητείας...” μαςείπε ο Πρόεδρος του ΔημοτικούΣυμβουλίου Ραφήνας ΚώσταςΜητιληναίος, σε πολύ ενδιαφέ-ρουσα συνομιλία που είχαμεμαζί, την οποία και σας παρα-θέτουμε:

Κύριε Πρόεδρε ,συζητήθηκεέντονα ότι δεν θα είστε υποψή-φιος στις προσεχείς δημοτικέςεκλογές. Τελικά στο τέλος της πε-ρασμένης εβδομάδας ανακοινώ-σατε την υποψηφιότητα σας μετο συνδυασμό του Δημάρχου κ.Ανδρέα Κεχαγιόγλου. Υπήρχεκάποιο πρόβλημα μαζί του, κι ανόχι γιατί καθυστερήσατε τηναπόφαση σας;

Κατ΄ αρχήν κύριε Μπαλαμό-τη να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχεικανένα θέμα στις σχέσεις μου μετον Ανδρέα Κεχαγιόγλου. Το αν-τίθετο θα έλεγα αφού είναι γνωστόότι εκτός από συνεργάτες είμαστεκαι καλοί φίλοι. Η καθυστέρησηλοιπόν της απόφασης μου είχε να

κάνει καθαρά με τα «θέλω» και τα «πιστεύω» μου. Είναι αλήθεια ότι μετά τις προηγούμενες εκλο-γές είχα αποφασίσει ότι η τετραετία που πέρασε θα ήταν η τελευταία μου θητεία ως δημοτικόςσύμβουλος. Προφανώς και ήταν στις προθέσεις μου, μετά από τρείς τετραετίες στην τιμητική θέσητου προέδρου του Σώματος να είμαι η διάδοχη κατάσταση ως αρχηγός του συνδυασμού εφό-σον βέβαια το ήθελαν οι συνάδερφοι μου και ο κ. Κεχαγιόγλου επιθυμούσε να αποχωρήσει. Όμωςκάποιοι προσωπικοί λόγοι και η εφαρμογή του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» με ανάγκα-σαν να μην αποφασίσω το βήμα που επιθυμούσα. Πλέον οι επιλογές μου ήταν δύο. Ή να πάωστο σπίτι μου ή να στηρίξω τη γενναία κατά τη γνώμη μου απόφαση του Δημάρχου να διεκδι-κήσει τη δημαρχία του νέου δήμου Ραφήνας- Πικερμίου. Και τη λέω γενναία, διότι είναι γνω-στό ότι τα τριάμισι χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα για την Τοπική Αυτοδιοίκη-ση. Είναι μια περίοδος προσαρμογής Ραφήνας – Πικερμίου και αφομοίωσης των νέων καλλι-κράτειων δεδομένων, μέσα στην γενικότερη κρίση που ζεί ολόκληρη η χώρα. Ετσι, αν και εί-μαι γενικά αντίθετος στις μακρόχρονες θητείες, αποφάσισα να βοηθήσω το Δήμαρχο με την πεί-ρα και την διάθεση μου, στις δυσκολίες της νέας του θητείας. Σημαντικό ρόλο στην απόφασημου έπαιξε και η μεγάλη επιθυμία των παιδιών μου να συνεχίσω την ενασχόληση μου με τα κοι-νά και την προσφορά μου στον τόπο! Πιστεύω ότι από τους υπάρχοντες υποψηφίους δημάρχους,ο κ. Κεχαγιόγλου είναι ο μόνος που ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει .

Πως βλέπετε τον νέο συνδυασμό του κ. Κεχαγιόγλου;

Ανανεωμένο!! Είμαι πολύ χαρούμενος διότι υπάρχουν πολλοί νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι,τεχνοκράτες και επιστήμονες που θα μας βοηθήσουν. Πάντα χρειάζεται η φρεσκάδα των νέωννα συμπληρώνει την εμπειρία των παλιών. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί νέοι σε ηλικία αλλά μεμεγάλη προϋπηρεσία και εμπειρία, όπως ο Δαμιανός ο Φαφούτης, ο Βασίλης ο Πιστικίδης, ο Ιω-σήφ ο Πικουλίδης, εγώ και πολλοί άλλοι . Υπάρχουν επίσης και «μεταγραφές» από άλλους συν-δυασμούς που προφανώς είδαν, σύγκριναν και αποφάσισαν να είναι μαζί μας. Ολοι μαζί θα δώ-σουμε τον αγώνα μας και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε για μία ακόμη φορά! Βέβαια από το συν-

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (Πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου)

έχουμε και την εμπειρία καιτην όρεξη και την θέληση νασυνεχίσουμε το έργο μας

Page 10: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201010//

ScriptamanentΤου ΑΡΓΥΡΗΚΩΣΤΑΚΗ

«Ζούμε σε εποχήγια αντιήρωες.Αυτό που λείπει

από τη σημερινή εποχή είναι η ευαισθησίατων λεγόμενων ανώνυμων ανθρώπων καιαυτοί πρέπει να επιστρέψουν στο προ-σκήνιο. Δεν χρειαζόμαστε εθνοσωτήρες.Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που «ναπουλάνε μούρη». Πρέπει να βγει προς ταέξω η ψυχή των ανθρώπων που δεν έχουνλόγο, που δεν έχουν φωνή» τονίζει ο δια-πρεπής συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης.Αυτοί οι αντιήρωες που είναι πολλοί - πι-στέψτε με - θα καθορίσουν το μέλλον τωνπαιδιών με την ψήφο τους στις δημοτικέςεκλογές σε έναν μήνα από σήμερα. Είναιοι λεγόμενοι ανώνυμοι άνθρωποι που θέ-λουν πιο όμορφη Ραφήνα και Πικέρμι. Εί-ναι οι πολίτες που δεν έχουν φωνή, αλλάέχουν ισχυρή ψήφο. Είναι οι πολίτες πουη ψυχή τους θα ξεσπάσει στέλνοντας σπίτιτους ορισμένους δημοτικούς συμβούλουςπου μόνο κακό στην πόλη θα κάνουν πλέ-ον με τη συμμετοχή τους. Και οι πολίτεςδεν αντέχουν άλλον Καφκικό εφιάλτη στοδημοτικό συμβούλιο.Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ένα«χαστούκι» για όσους έχουν το θράσος να«πουλάνε μούρη». Γιατί αυτή τη φορά επι-στρέφουν στο προσκήνιο οι ενεργοί πολί-τες. Οι άνθρωποι με το βλέμμα στο μέλλον.Οι άνθρωποι με περιβαλλοντικές ευαισθη-σίες.Φυσικά και δεν έχω το δικαίωμα να υπο-δείξω σε έναν ελεύθερο πολίτη ποιόν συν-δυασμό να ψηφίσει στο δήμο Ραφήνας -Πικερμίου, παρ ότι προσωπικά στηρίζωτην «Οικόπολις» του Γιώργου Μερτίρη.Μπορώ όμως να παρακαλέσω με όλη μουτη δύναμη τους νέους ανθρώπους, τουςνέους γονείς που ήρθαν τα τελευταία χρό-νια για να κατοικήσουν στην περιοχή ανα-ζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής για ταπαιδιά τους. Σε αυτούς τους ανθρώπουςθέλω να πω ότι θα κάνουν κοινωνικό έγ-κλημα, εάν δεν ψηφίσουν νέους που συμ-μετέχουν σε όλους τους συνδυασμούς.Φτάνει πιά με τους δημοτικούς συμβού-λους - «βρικόλακες». Αυτοί οι νέοι ψηφο-φόροι προφανώς δεν έχουν απολύτως κα-μία σχέση με ορισμένους «δεινοσαύρους»της τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνοικοπεδό τους τη Ραφήνα. Οι σοβαροί δη-μότες θέλουν μια πιο λειτουργική πόλη. Μεπερισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον.Με προστασία της θάλασσας και του δά-σους. Με επαρκείς κάδους ανακύκλωσης.Με βιολογικό καθαρισμό και όχι βόθρους.Με πιό ασφαλή φωτισμό. Με σύγχρονουςδρόμους χωρίς μπαλώματα. Με σήμανσηπου σήμερα είναι υποτυπώδης. Με αστικήσυγκοινωνία. Με σύγχρονα πεζοδρόμια.Με χώρους στάθμευσης στο κέντρο. Μεβιοκλιματικά σχολεία και νέους χώρουςαθλητισμού. Διάβαζα προ ημερών την εκτίμηση τουγερμανού οικονομολόγου Ζιν ότι μέσα στο2011 θα υπάρξει κοινωνικός πανικός για τηχώρα μας με επίκεντρο - όπως ονομάζεται- τις αντιδράσεις της αγέλης. Πριν φτάσου-με σε αυτό το σημείο που όλοι απευχόμα-στε ας δώσουμε ένα μήνυμα στην κάλπη,όχι σαν αγέλη αλλά σαν πολιτισμένη κοι-νωνία…

Το όραμα στηδημαρχία και ηφαντασιοπληξία στηναντιπολίτευση

Μετά από μερικές ημέρες “ομολόγη-σε” ο κ. Βελιώτης ότι αυτός ήταν που κα-τήγγειλε στο ΣΔΟΕ το Δήμο του Γέρακαπαραμονές της εκλογικής αναμέτρησηςπροκειμένου να ερευνήσουν τις (δικές του)καταγγελίες για δήθεν υπερτιμολογήσειςκαι άλλες παρανομίες που κατά τον ίδιοέγιναν στην κατασκευή του κτιρίου τουΔημαρχείου. Με το παραλήρημά του λοι-πόν αυτή τη φορά απασχολείται ο βασι-κότερος φοροελεγκτικός μηχανισμός τουκράτους ενώ δεν αποκλείεται στο κοντι-νό μέλλον και πάντως πριν τις εκλογές νατου μπουν ιδέες και για το ΔΝΤ.

Πράγματι το ΣΔΟΕ επισκέφθηκε τοΔήμο Γέρακα στις 29 Σεπτεμβρίου καιμετά από λίγες ώρες αποχώρησε χωρίς βέ-βαια να διαπιστώσει κάτι το μεμπτό. Φυ-σικά, ο Δήμος του Γέρακα -και το έχει απο-δείξει- δεν έχει κάτι να κρύψει ή να φο-

βηθεί. Το πρόβλημα είναι στον ίδιο τον κ. Βελιώτη. Συνεχώς και αορίστως καταγγέλει προς πάσα κατεύθυνση και αρχή διάφορα πράγματα τα

οποία μετά από ελέγχους αλλά και τον αντίστοιχο θόρυβο, καταλήγουν εκεί από όπου έχουν ξε-κινήσει, δηλαδή πίσω στο τίποτε.

Αυτή τη φορά ο χρόνος που επέλεξε και ο φορέας τον οποίο ενέπλεξε δείχνουν καθαρά τηνπρόθεση σπίλωσης του αντιπάλου στις εκλογές και πάντως δείχνουν την πολιτική γύμνια τουπροσώπου. Όμως οι Γερακιώτες τον γνωρίζουν και δεν αποπροσανατολίζονται εύκολα, κάτι πουσημαίνει ότι ο κ. Βελιώτης αποσκοπούσε στο να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους της Ανθούσας καιτης Παλήνης κάτι που σημαίνει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού που «μετέχει» ο Ντι Πιέτροτης αντιπολίτευσης, Σπύρος Κωνσταντάς είναι υποχρεωμένος να πάρει θέση και να αποδοκι-μάσει τον υποψήφιό του και συνολικά να πάρει αποστάσεις από την μεθοδολογία της λάσπηςστον ανεμιστήρα στην προεκλογική περίοδο. Αν το πράξει θα πρέπει και να τον διώξει από τοψηφοδέλτιο της παράταξής του. Αν δεν το πράξει τότε αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη για τηνπυροδότηση του πολιτικού κλίματος στην προεκλογική περίοδο και θα χρεωθεί αυτή την πολύαρνητική επιλογή αφού οι δημότες αναζητούν αντιπαράθεση με προτάσεις και όχι συγκρούσειςγια να κρυφτεί η παντελής απουσία προγράμματος.

ΥΓ.Εκείνο που ενδιαφέρει τον κ. Βελιώτη είναι ο θόρυβος. Κάποια σκιά ή κάποιος ψίθυρος θα

απομείνει, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ μέθοδο. Έχει όμως αφοσιωθεί τόσο στον ρόλο του “αγ-γέλου της κάθαρσης” που έχει απονείμει στον εαυτό του, ώστε ο “καταιγισμός των ιδεών” νατον εμποδίζει να κάνει απλές πράξεις της πρακτικής αριθμητικής για να βρει πόσο κόστισε τοΔημαρχείο.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:ΠΡΟΣΘΕΣΗΥΠΟΓΕΙΟ 2.300 τ.μ.ΙΣΟΓΕΙΟ 1.200 τ.μ.1ος ΟΡΟΦΟΣ1.100 τ.μ.ΣΥΝΟΛΟ 4.800 τ.μ.Κόστος κατασκευής: 7.674.412€ΔΙΑΙΡΕΣΗ7.674.412€ / 4.800 τ.μ. = 1.598 €/τ.μ.Το κόστος αυτό είναι ακόμη μικρότερο, καθώς από αυτό πρέπει να αφαιρεθεί το κόστος της

μελέτης (383.000€), τα τοιχία βάθους 6 μέτρων για τη στήριξη, η διαμόρφωση του περιβάλλοντοςχώρου, η ειδική κατασκευή, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα συστήματα εξαερισμού – κλιμα-τισμού, ο υποσταθμός της ΔΕΗ και πολλά άλλα τα οποία αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιοκαι τα οποία ο κύριος Βελιώτης δεν τα κατάλαβε. Για λόγους μικροκομματικού ωφέλους προ-φανώς συγκρίνει το δημαρχείο με το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας για να υποστηρίξει ότι το δεύ-τερο κόστισε λιγότερο. Ξεχνά ο κύριος Βελιώτης να αναφερθεί στο ότι στο κτίριο της ΕθνικήςΤράπεζας έγινε μετασκευή.

Με μία απλή «ακροβασία» τετραπλασιάζει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για να δυσφημίσειτο έργο μη έχοντας να παρουσιάσει κάποια πρόταση.

Διατελούμε εν αναμονή του νέου επεισοδίου που θα γεννήσει το μυαλό του υποψηφίου τουκυρίου Κωνσταντά.

Δρούγκας ΣταύροςΑντιδήμαρχος Γέρακα

Αναπληρωτής πρόεδρος επιτροπής παραλαβής

Page 11: 367 08/10/2010

Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες των συνε-νούμενων πόλεων (Ανθούσας, Γέρακα,Παλλήνης) σε ένα δήμο, γίνονται μάρ-τυρες ενός όχι μόνο απαράδεκτου φαι-νομένου, αλλά και μιας συμπεριφοράςπου δεν εξυπηρετεί την βασική φιλοσο-φία του «Καλλικράτη» που είναι η ομοι-ογενοποίηση των πολιτών, η διοικητικήκαι οικονομική σύγκληση των πόλεωνκαθώς και η ισόρροπη ανάπτυξη τωνυποδομών.

Οι επικεφαλής των επικρατέστερων συν-δυασμών για τον δήμο Παλλήνης. όχιμόνο δεν «ανακαλούν στην τάξη» κάποι-ους δικούς τους ανεγκέφαλους και κά-ποια ανεύθυνα έντυπα που διαστρεβλώ-νουν συνειδητά την πραγματικότητα,αλλά φαίνεται να υιοθετούν την ίδια αν-τιπολιτευτική τακτική τοποθετώνταςστο στόχαστρο των μεταξύ τους επιθέσε-ων τις πόλεις μας. Έχουν δηλαδή επιδο-θεί σε μια επιχείρηση υπερτίμησης τηςμιας πόλης και αντίστοιχης υποτίμησηςτης άλλης σε όλους τους τομείς αδιακρί-τως και με περισσή αμετροέπεια. Η«πάλη των πόλεων» δεν θα σας δικαιώσει.

Κύριοι, η πόλεις ανήκουν στους κατοίκουςτους, είναι δικές μας σ΄ αυτές έχουμε τιςεπαγγελματικές μας δραστηριότητες,έχουμε τις όποιες περιουσίες μας, ζούμεκαι ζούνε τα παιδιά μας, δεν σας δώσαμεκαμιά εξουσιοδότηση να τις υποτιμάτε.Αντιπαρατεθείτε επικαλούμενοι επι-χειρήματα που αναφέρονται στις προσω-πικές σας πολιτικές, στις ικανότητέςσας ή στις ανικανότητές σας, στα έργα καιτις ημέρες σας και αφήστε τις πόλεις ήσυ-χες. Αν εν πάση περιπτώσει, ως είναι φυ-σικό, αναγκαστείτε να αναφερθείτε στηνπόλη που διοίκησε ή που διοικεί ο άλλος,οφείλετε να αποτυπώσετε την πραγμα-τικότητα και να διατυπώσετε το πρό-γραμμά σας για το μέλλον. Αν εσείς πα-λεύετε για την πολιτική και ενδεχομένωςτην βιολογική σας επιβίωση, μην ανα-κατεύετε και τις πόλεις σ΄ αυτό το παι-γνίδι. Κάντε πολιτισμένο, αληθινό και ρε-αλιστικό προεκλογικό αγώνα, με σεβασμόστους με κοινό μυαλό δημότες!

Στο τέλος- τέλος βάλτε σε εφαρμογή την πα-ροιμία έστω και κατά παράφραση πουλέει: « Γέρακας, Γέρακα ( Παλληνιώτη)μάτι δεν βγάζει»! Άλλωστε το κάρμα θα εί-ναι εκτεθειμένο για ένα μήνα ακόμη….

Φίλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τηνυποχρέωση να διαφυλάξετε τις πόλεις έξωαπό τα….πολιτικά παιγνίδια και να τιςπροστατεύσετε από κάθε σκόπιμη απα-ξίωση ή προμελετημένη υπερτίμηση,έχετε και εσείς στο ακέραιο. Οφείλετεαφού γνωρίζετε την πραγματικότητα ναπαρεμβαίνετε και να απαιτείτε την απο-κατάσταση της αλήθειας από οποιαδήποτεπηγή παραποιείται (πρόσωπα, έντυπα, φο-

ρείς). Θέλαμε να ξέραμε δεν ενόχλησε κα-νέναν σας ρε λεβέντες, όταν διαβάσατεαίφνης σε κάποιο έντυπο (της γείτονος)με τον «παραπλανητικό» τίτλο περί ανα-γκαίας σύγκλησης, ότι η μία πόλη έχει τό-σες πλατείες, τόσα αθλητικά κέντρα, τό-σους παιδικούς σταθμούς, μηδέν αγγού-ρια και η δική σας τίποτα!

Όχι ρε γ… το κέρατό μας(ου) και οι άλλες πό-λεις έχουν κάποιες πλατείες, κάποιααθλητικά κέντρα, κάποιους παιδικούςσταθμούς και αν θέλετε περισσότερα αγ-γούρια και ότι δεν έχουν γύφτους, πάν-τως κάτι έχουν κι΄ αυτές που να πάρει οδιάολος. Ποιόν περιμένετε να παρέμβει;αν βέβαια έχετε συνειδητοποιήσει ότι κά-ποιοι από σας θα κλιθείτε να εφαρμόσε-τε τις…επιταγές του «Καλλικράτη» καιόσο αφήνετε να σέρνονται παρόμοια φαι-νόμενα θα τα βρείτε μπροστά σας. Ότανόμως κάποιος (1) από σας έδωσε….δια εγ-γράφου δηλώσεως αυτομόλησης την αφορ-μή, άντε τώρα να μαζέψεις τους άλλους.(1)(Διαγράφεται αόριστος αριθμός λέξεωνλόγω υπόσχεσης σε φίλο.)

Ψηφοδέλτια και σήμερα, επ΄ ολίγον, τοΑνάγνωσμα! Μπας και μας αναγνώσει κα-νένας μελλοντικός άρχων και κυρίωςμπας και μας εκ-λάβει «σοβαρά υπ΄ όψη»για το καλό των δήμων και το δικότους….

Α! κάτι εκτός κειμένου και ίσως παντελώςαδιάφορο για σας, αλλά και μεις κάπουπρέπει να πούμε τον….πόνο μας. Φιρί-φιρί το πάει ο φίλος μας ο Αλέξης ναμας….ενασχολήσει με περιφέρειες-αν-τιπεριφέρειες και τα λοιπά συμπαρο-μαρτούντα. Λέτε νάμαστε για το γάιδαροκαβάλα! Κακό του κεφαλιού μας!

Από τις πρώτες πληροφορίες λοιπόν, ανεπαληθευτούν, θα δούμε ψηφοδέλ-τια….λουκούμια, μπουκιά και συγχώριο,να τρώει ο δήμαρχος και στην αντιπολί-τευση να μη δίνει, περιλαμβάνουναπό….κουρασμένα παλικάρια και παλι-καρούδες, μέχρι θεωρητικά άσχετουςκαι πρακτικά….μη αξιολογήσιμους.

Η πολιτική είναι επικίνδυνο όπλο για ναπαίζουν τα παιδιά, πολύ βαρύ να το ση-κώσουν οι κάποιας ηλικίας και πολύ δύ-σκολο να το χειριστούν οι ανίκανοι…Καλό ε! έγραψε!

Ετοιμάσαμε λογισμικό, (κατά ΛΟΤΟ), και θασας παρουσιάσουμε πιθανούς συνδυα-σμούς (εκλογής) δημ. συμβούλων που θασας σηκωθεί η «τρίχα κάγκελο» με τηνιδέα ότι πιθανόν να διαχειρισθούν τα σο-βαρά προβλήματα του δήμου. Δεν ήμαστεπεσιμιστές και αναγνωρίζουμε ότι υπάρ-χουν και αξιόλογοι υποψήφιοι, ικανοίκατ΄ εκτίμηση, να ανταποκριθούν στοι-χειωδώς στις απαιτήσεις της νέας αυτο-διοικητικής δομής και στην αντιμετώπισητων προβλημάτων της καθημερινότητας.Θα εκλεγούν όμως; Κάντε τον σταυρό σας,ζυγίστε, την ψήφο σας, σταυρώστετους….ασταύρωτους και αναπνέετε. Πούξέρετε, καμιά φορά κερδίζουν καιτα…αουτσάιντερ!

Είμαστε όμως απαισιόδοξοι, αν και φύση αι-σιόδοξοι, στην ικανότητα εφαρμογής και-νοτόμων παρεμβάσεων και διατύπωσης ρι-ζοσπαστικών προτάσεων, όπως επιβάλλειτο σύγχρονο και ρεαλιστικό αυτοδιοικη-

τικό μάνατζμεντ και απαιτούν τα συσ-σωρευμένα σύνθετα προβλήματα. Πωςμπορείς να αισιοδοξείς όταν οι ίδιοι πουωρύονται για ανανέωση (ηλιακή και ιδε-ών), που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιασυμμετοχή των φθαρμένων και δια-φθαρμένων, που λοιδορούν τα παλιά υλι-κά ενώ ταυτόχρονα εξαιρούν, (από τηνανεπάρκεια), τον δύστυχο εαυτόν τους πα-ρασύροντας όσους έχουν διαχρονικά εγ-κλωβίσει και «εκβιάζουν» την ιερή ψήφοτους;

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που εννοούνκαι εφαρμόζουν στην πράξη αυτά πουυποστηρίζουν με τα λόγια και αφήνουντόπο στα νέα πρόσωπα. Το….ευτύχημα εί-ναι ότι έχουν αλληλέγγυο και τον αγα-πητό φίλο Θανάση με την πολύτιμη ει-σήγηση των φίλων….εισηγητών του. Φί-λοι μας αγαπημένοι και καλοπροαίρεταανθρωπάκια του θεού, γιατί μπήκατε στονκόπο αφού ήδη είσαστε….γραμμένοι ου-σιαστικά και μεταφορικά.

Πάντως παρά τις σποραδικές αναταράξεις,φυσικό για την εποχή φαινόμενο, ο Θα-νάσης φαίνεται να ελέγχει τις διαδικα-σίες, (άσχετα από τις επιλογές του) έχεισυμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και έχει κα-τορθώσει να…..αλληλοασπάζονται όποι-οι(ες) μέχρι πρόσφατα φαίνονταν να….αλ-ληλοσπαράζονται. Παράλληλα είναι ομόνος (δεσμεύτηκε) που μπορεί να ενώ-σει σήμερα τα τεταρτημόρια του Παλλη-νιώτικου Πασόκ και να αναλάβει καθή-κοντα εκπροσώπου Παλλήνης. Τυχαίο;Δεν νομίζω!

Μη το αρνηθείς αγαπητή μου, μου το είπε τοπουλάκι ότι ανταλλάξατε κραγιόν στα μα-γουλά σας, εγώ το μόνο που οίδα ή τοφαντάστηκα είναι να βγάζεις χαρτομάν-τιλο και να απαλείφεις διακριτικά τα απο-τυπώματα…. Θυμάμαι έντονα όταν μουέλεγες, «ρε συ, (όχι ονόματα), πως κατά-δέχεσαι να μιλάς με αυτούς που αν δενκατέστρεψαν τον δήμο, τουλάχιστονυπήρξαν προκλητικά και κατ΄ εξακο-λούθηση ανεπαρκείς».

Αλήθεια από κείνο το άρθρο σου περί στε-λέχωσης του «Καλλικράτη» εφαρμόστη-κε τίποτα, έστω στην γενική του θεώρη-ση; Ξέρεις ότι εκτιμώ τις νοητικές σουικανότητες και την θετική συμμετοχήσου.

Τελικά κερδισμένη από τις….συμφωνημένεςδιαφωνίες βγήκε η Μαρία. Αλλά και οιάλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πήγαν χα-μένοι, άλλος(η)…μπρος, άλλος(η)…πίσωόλοι…τακτοποιήθηκαν στο όχημα προςτην διοίκηση του δήμου. Θεού θέλοντοςκαι ψήφου επιτρεπούσης θα τους ξανα-βρείτε στους «μπαξέδες» της αίθουσας τουνέου δημοτικού συμβουλίου.

Φίλε Γιάν. Πατ. ο μόνος τρόπος για να απο-φύγεις τις…ερινύες που σε κυνηγούνόπου πηγαίνεις είναι να κάνειςκανά....ευχέλαιο, οι ποντικοί έχουν απο-θρανσηνθεί. Οι κακές μάγισσες και οι κα-κοί μάγοι σε έχουν ζώσει από παντού, είτεαμέσως στο υπερτοπικό είτε εμμέσωςστο τοπικό δεν μπορείς να ξεγλιστρήσεις,μαν του μαν σε παίζουν. Τώρα τι γίνεται;Δεν ξεκάηκες…καημένε από τις προ-ηγούμενες συμφωνίες ήθελες και νέες γιανα επιβεβαιώσεις τον κανόνα;

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ //11

www.HARVAT(I).com-com

Page 12: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201012//

Ματιές στον ΚΟΣΜΟ

«Τίποτα απτό» για τις επιθέσεις κατά της Ευρώπης...

Αξιωματούχος του ΟΗΕ τόνισε ότι δενυπάρχει "τίποτα απτό" σχετικά με τις απει-λές τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευ-ρώπη και "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί"διότι μία υπερβολική αντίδραση θα μπο-ρούσε να είναι επωφελής για την Αλ Κάιν-τα, εκτίμησε ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, επικε-φαλής της ομάδας του ΟΗΕ που παρακο-λουθεί τη δράση της Αλ Κάιντα και των Τα-λιμπάν. "Για την Αλ Κάιντα, είναι πολύ απο-

τελεσματικό να βλέπει μία τέτοια ιστορία να κάνει το γύρο του κόσμου. Προσελ-κύει την προσοχή του κόσμου και αυτό ακριβώς επιδιώκει", επισήμανε ο ΡίτσαρντΜπάρετ.

Περιορισμός κοινωνικών επιδομάτων στη Βρετανία

Περιορισμούς και μειώσεις στα επιδόμα-τα πρόνοιας ανήγγειλε ο υπουργός Οικο-νομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορναπό το βήμα του συνεδρίου των Συντη-ρητικών στο Μπέρμιγχαμ. Ο κ. Όσμπορνεπιβεβαίωσε ότι οι οικογένειες που υπά-γονται στις υψηλότερες κλίμακες φορο-λόγησης δε θα δικαιούνται επίδομα τέκνωναπό το 2013, ενώ παράλληλα ανακοίνω-σε την επιβολή ορίων στο συνολικό ποσό

που επιτρέπεται να λαμβάνει μια οικογένεια ανέργων που ζει με επιδόματα. Σεό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τα επιδόματα, κάθε οικογένεια ανέργων με την εξαί-ρεση οικογενειών που μέλη της έχουν κάποια αναπηρία, θα μπορεί να λαμβά-νει επιδόματα μέχρι το μικτό ποσό των 500 λιρών την εβδομάδα, ποσό που ανα-λογεί σε έναν μέσο οικογενειακό μισθό. Το νέο μέτρο εκτιμάται ότι θα στοιχίσεισε περίπου 50.000 οικογένειες από 93 λίρες την εβδομάδα.

Γερμανία: Εορτασμοί για την επανένωση (Απολογισμός γιατα 20χρονα της ενοποίησης)

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησεκατανόηση για τους χαμένους της ενο-ποίησης, «τη γενιά των Ανατολικογερμα-νών που είδαν να αλλάζουν τα πάντα καινα χάνονται ευκαιρίες ζωής». Στην κυρια-κάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» ηανατολικογερμανίδα κ. Μέρκελ αναπολείτην προσωπικές της στιγμές από τηνιδιωτική και επαγγελματική ζωή της και κα-ταλήγει στο συμπέρασμα ότι «βαρετά, δεν

ήταν». Ως απολογισμό για τα 20χρονα της γερμανικής ενοποίησης, η κ.Μέρκελσημειώνει ότι «ακόμα και σήμερα πολλοί στη δυτική Γερμανία δεν βλέπουν ή δενθέλουν να δουν ότι άλλο ήταν το κρατικό μόρφωμα της DDR και άλλο η ζωή ενόςεκάστου πολίτη».

Σύρια blogger στη φυλακή για κατασκοπεία

Για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ κατηγο-ρούν οι συριακές αρχές μια 19χρονημπλόγκερ, η οποία κρατείται στις φυλακέςεδώ και εννέα μήνες, όπως ανέφερε σή-μερα η εφημερίδα al-Watan. Σύμφωνα μετην οργάνωση προστασίας των ανθρωπί-νων δικαιωμάτων Human Rights Watch(HRW), η 19χρονη συνελήφθη στις 27 Δε-κεμβρίου 2009 από άνδρες των υπηρεσιώνασφαλείας που κατέσχεσαν τον υπολογι-

στή της, διάφορα CD και βιβλία από το σπίτι της. Το μπλογκ της περιέχει ποιήματακαι σχόλια για την κοινωνία που αφορούν κυρίως τη μοίρα των Παλαιστίνιων ενώδεν γίνεται αναφορά στην πολιτική κατάσταση στη Συρία. Ο Αμπντελ Καρίμ Ρι-χάουι, ο επικεφαλής του Συριακού Συνδέσμου Προστασίας των Ανθρωπίνων Δι-καιωμάτων, δήλωσε ότι οι δικηγόροι της αλ-Μαλούχι δεν έχουν καταφέρει ακό-μη να δουν το φάκελό της. Για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της η οικογένειάτης έλαβε άδεια για να την επισκεφθεί την Πέμπτη.

ΔΝΤ: Στο 0,4% ο ρυθμός ανάπτυξης της Βουλγαρίας

Ρυθμό ανάπτυξης της βουλγαρικής οικονο-μίας που θα διαμορφωθεί περίπου στο 0,4%προβλέπει, για το 2010, το Διεθνές Νομι-σματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με τα απο-τελέσματα της επίσκεψης, που πραγματο-ποίησε αντιπροσωπεία του οργανισμού στηΣόφια. Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας,Κατριόνα Πούρφιλντ, δήλωσε ότι «καθώς ηπαγκόσμια οικονομία βγαίνει από τη χειρό-τερη, μεταπολεμική, ύφεση, η Βουλγαρία

ωφελείται από τις αυξανόμενες εξαγωγές και η οικονομία βαθμιαία αναρρώνει.Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί σε πο-

σοστό κάτω του 3% του ΑΕΠ». Η κ. Πούρφιλντ πρόσθεσε ότι οι σωστές πολιτι-κές κράτησαν τον προϋπολογισμό του 2010 στο σωστό «μονοπάτι», παρά το γε-γονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων. Για το βουλγαρικό τραπεζικόσύστημα, η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ εκτίμησε ότι «οι τράπεζες αντιμετώπισαν καλάτην κρίση».

"Να πάω σπίτι μου; Σε ποιο από τα είκοσι;"

Με νέους αστεϊσμούς αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλου-σκόνι, τις επικρίσεις της αντιπολίτευσηςπου θέλει "να τον στείλει σπίτι του" λέ-γοντας ότι δεν ξέρει πού να πάει γιατί έχει...είκοσι. "Η Αριστερά δεν σταματάει να μουλέει ότι πρέπει να πάω σπίτι μου αλλά μουπροκαλεί σύγχυση - γιατί εγώ έχω είκοσισπίτια και δεν ξέρω ποιο να διαλέξω", είπεο Μπερλουσκόνι κλείνοντας τη γιορτή πουδιοργάνωσε το κόμμα του, ο "Λαός τηςΕλευθερίας" (PDL) στο Μιλάνο. Το νέο

αστείο του Ιταλού πρωθυπουργού προκάλεσε τα γέλια και τα χειροκροτήματα τωνοπαδών του. Την Κυριακή ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD),Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, επέκρινε σφοδρά τον Μπερλουσκόνι τονίζοντας ότι "φτά-νουν τ' αστεία, αυτό που χρειάζεται είναι τάξη, εντιμότητα και νομιμότητα".

Επιβράδυνση αλλά όχι διπλή ύφεση για το 2011 προβλέπει ηΠαγκόσμια Τράπεζα

Επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας προβλέπει για το 2011 η Παγκόσμια Τράπε-ζα απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμε-νο διπλής ύφεσης. Σύμφωνα με τον πρό-εδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, ΡόμπερτΖέλικ, δεν προβλέπεται να επαναληφθεί,διεθνώς, η οικονομική κρίση του έτους2009.

Οι εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζαςείναι ότι το 2011, η διεθνής οικονομία θααναπτυχθεί με ρυθμό 3,3%, από 3,5%που είναι φέτος. Επισήμανε πως η επι-βράδυνση της ανάπτυξης θα πλήξει κυ-

ρίως τους αναπτυσσόμενους, δεδομένου ότι φέτος μεν αναπτύσσονται με ποσοστό6,6%, όμως του χρόνου η ανάπτυξη τους δεν θα ξεπεράσει καν το 6%. Συμ-πλήρωσε δε, πως από του χρόνου θα παρατηρηθεί «μία αποκλιμάκωση του έν-τονου ρυθμού ανάπτυξης, που τα τελευταία έτη γνώρισαν η Κίνα και η Ινδία.

«Η φτώχεια είναι κληρονομική στη Γερμανία»

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Γερμανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ η κυ-βέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ προ-σπαθεί να λύσει το πρόβλημα με ημί-μετρα. «Σε σύγκριση με άλλες χώρες,η Γερμανία πληρώνει πολλά χρήματαγια τα παιδιά, αλλά όχι για την παιδικήπρόνοια. Το τι θα απογίνουν τα παιδιάεξαρτάται –πολύ περισσότερο στη Γερ-μανία από ότι σε άλλα βιομηχανικά κρά-τη- από την καταγωγή τους. Η φτώχειαείναι κληρονομική εδώ», έγραφε τηνπροηγούμενη εβδομάδα η Süd-deutsche Zeitung. Σημειώνεται ότι για

τα παιδιά μικρότερα των 6 ετών δίνεται βοήθημα 215 ευρώ, για 6-14 ετών 251ευρώ και για 14-18 ετών το βοήθημα είναι 187 ευρώ. Αντιπολιτευόμενα κόμμα-τα, συνδικάτα και οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας έχουν εκφράσει την απο-γοήτευσή τους για τη μικρή αύξηση στα επιδόματα, ενώ και ο Οργανισμός Οι-κονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έχει κριτικάρει τη γερμανική πο-λιτική για την οικογένεια, χαρακτηρίζοντας της σχετικά αναποτελεσματική.

Ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία

Κατά 1,2% αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία κατά το Σεπτέμβριο, γιαδεύτερο συνεχή μήνα, ύστερα από μία πε-ρίοδο μείωσης, σύμφωνα με τα μηνιαίαστοιχεία που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα τουπουργείο Εργασίας της χώρας. Ο συνολι-κός αριθμός των ανέργων (σύμφωνα με τοναπολογισμό του υπουργείου που διαφέρειαπό τα τριμηνιαία στοιχεία του Εθνικού Ιν-στιτούτου Στατιστικής) ξεπέρασε και πάλι τα4 εκατομμύρια, φτάνοντας συγκεκριμένα τα4,017 εκατομμύρια, όπως είχε συμβεί και στιςαρχές της χρονιάς, για την περίοδο Ια-νουαρίου-Μαΐου. Η ισπανική κυβέρνηση

υπολογίζει ότι το ποσοστό ανεργίας για το 2010 θα φτάσει το 19,4% και θα μει-ωθεί οριακά το 2011 στο 19,3%. Ο ισπανός υπουργός Εργασίας Σελεστίνο Κορμ-πάτσο παραδέχθηκε πρόσφατα ότι θα χρειαστούν "τρία ή τέσσερα χρόνια" προ-κειμένου να επιστρέψει η Ισπανία στο ποσοστό ανεργίας που είχε πριν από τηνκρίση, "εάν τα πράγματα δεν επιδεινωθούν".

Page 13: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ //13

Ματιές στην ΕΛΛΑΔΑΜεταμόσχευση μόνι-μης τεχνητής καρ-διάς σε 15χρονο

Μια τεχνητή καρδιά θα πάλλεταιστο σώμα ενός εφήβου γιαόλη την υπόλοιπη ζωή του.

Η τοποθέτηση μόνιμης τεχνητήςκαρδιάς για πρώτη φοράστον κόσμο σε έφηβοασθενή, ένα αγόρι 15 ετών,πραγματοποιήθηκε στο νο-σοκομείου του "ΧριστουΒρέφους" στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ηπροσωρινή τεχνητή καρδιάχρησιμοποιείται εν γένει γιανα υποβοηθηθούν οι ασθε-νείς που βρίσκονται εν ανα-μονή ενός συμβατούκαρδιακού μοσχεύματος.Αυτή τη φορά όμως οι ρω-μαίοι καρδιοχειρουργοί επέ-λεξαν να μεταμοσχεύσουνμία μόνιμη τεχνητή καρ-διακή βαλβίδα.

Δ η μ ι ο υ ρ γ ή θ η κ α νβλαστοκύτταρααπό το δέρμα

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυ-ψαν μια νέα, γρήγορη καιαποδοτική τεχνική δημιουρ-γίας πολύτιμων ανθρωπί-νων βλαστικών κυττάρωναπό απλά κύτταρα του δέρ-ματος, η οποία μπορεί νααποτελέσει μια αξιόπιστηεναλλακτική λύση σε σχέσημε την ηθικά αμφισβητού-μενη χρήση εμβρυικών κυτ-τάρων για τον ίδιο σκοπό.

Η νέα ασφαλέστερη μέθοδοςδεν απαιτεί προηγουμένωςτην επικίνδυνη γενετικήτροποποίηση των κυττά-ρων και είναι πολλά υπο-σχόμενη στο θεραπευτικόπεδίο.

H παλαιότερη μέθοδος είναι μηαποδοτική, αφού μόνο έναστα χίλια κύτταρα τελικάαναπρογραμματίζεται καιαυτό μπορεί να πάρει πάνωαπό ένα μήνα. Η νέα τε-χνική μειώνει στο μισό τοναπαιτούμενο χρόνο (σε δύοεβδομάδες), ενώ είναι πολύπιο αποδοτική, καθώς μετα-τρέπει δύο στα εκατό κύτ-ταρα σε βλαστικά.

Γενετική ανακάλυψηγια αναγέννησηεγκεφαλικών κυτ-τάρων

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυ-ψαν ένα γενετικό μηχανισμόπου εμπλέκεται στην ανά-πτυξη του νευρικού συστή-ματος, ένα επίτευγμα πουμπορεί στο μέλλον να βοη-θήσει στην ανάπτυξη θερα-πειών για διάφορεςπαθήσεις του εγκεφάλου,όπως τα εγκεφαλικά, ηνόσος Αλτσχάιμερ και οικαρκινικοί όγκοι.

Η ανακάλυψη έγινε από τονΤζέιμς Μπρίσκοου του Τμή-ματος Αναπτυξιακής Νευρο-βιολογίας του ΣυμβουλίουΙατρικής Έρευνας της Βρε-τανίας και παρουσιάστηκεστο περιοδικό νευροεπι-στήμης "Nature Neuro-science".

Εκατόν σαράντα σχολεία με πάνω από 25μαθητές ανά τάξη

Λίστα με 140 σχολεία,με περισσότερουςαπό 25 μαθητές ανάτάξη, και άλλα τέσσε-ρα σχολεία με πάνωαπό 30 μαθητές, πα-ρέδωσε η ΟΛΜΕ στηνυφυπουργό Παιδείας,Εύη Χριστοφιλοπού-λου, κατά τη συνάν-

τησή τους.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση αφού λη-φθούν υπόψη οι κτιριακές υποδομές, τονίζοντας ότι θα προ-ηγηθούν τα τέσσερα σχολεία με πάνω από 30 μαθητές στατμήματά τους. Σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση εκπαιδευτικώναπό τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η καΧριστοφιλοπούλου είπε ότι δε θίγονται οι εργασιακές σχέσειςκαι το πλεονάζον προσωπικό μετακινείται με βάση τη νο-μοθεσία.

ΓΣΕΕ: Διαφωνία για διαμεσολαβητές -διαιτησία

Τη διαφωνία της μετην πρόταση τουυπουργείου Εργασίαςνα επιλέγονται απόκοινού με τις εργοδο-τικές οργανώσεις οιδιαμεσολαβητές, εκ-φράζει η ΓΣΕΕ στηναπαντητική της επι-στολή προς την

υπουργό Εργασίας.

Παράλληλα ζητά διευκρινίσεις αναφορικά με τη δυνατότητα τωνδικαστηρίων να μπαίνουν στην ουσία των αποφάσεων τηςδιαιτησίας, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα προ-σφυγής στο Πρωτοδικείο για όποια από τις δύο πλευρές δια-φωνεί με την απόφαση του Διαιτητή. Τέλος, η ΓΣΕΕ εκτιμάότι τα δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για τον έλεγχο της εξω-τερικής μόνο νομιμότητα της Διαιτητικής Απόφασης και όχιγια την κατ’ ουσίαν κρίση του Διαιτητή.

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα τωνΖώων

Μέλη της Πανελλαδι-κής ΣυντονιστικήςΕπιτροπής Ζωοφιλι-κών Σωματείων έκα-ναν πορεία και συγ-κέντρωση διαμαρτυ-ρίας στο Σύνταγμακαι παρέδωσαν ψή-φισμα στον πρόεδροτης Βουλής, σύμφω-

να με το οποίο παρέθεσαν προτάσεις «που θα βγάλουν τηχώρα μας από το όνειδος της άθλιας συμπεριφοράς μας απέ-ναντι στα ζώα και θα την οδηγήσουν στην κατηγορία των πο-λιτισμένων χωρών της Ευρώπης σε σχέση με το θέμααυτό».

«Τριτοκοσμική», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στηχώρα μας σχετικά με τα ζώα, η εκπρόσωπος της Συντονι-στικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, Νατάσα Μπομ-πολάκη, σε συνέντευξη Τύπου. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι ελ-ληνικές αρχές δεν έχουν λάβει τα μέτρα που απαιτούνται γιατη συμμόρφωση με την απόφαση του Δικαστηρίου και απέ-στειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή. Στην περί-πτωση που οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν ικανοποιητικά μέ-τρα, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει εκ νέου την Ελλά-δα στο Δικαστήριο, προτείνοντας χρηματικές κυρώσεις.

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν τα φιλοζωικά σωματεία στο πρό-εδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, μεταξύ άλλων προ-τείνουν: Θέσπιση κανονικού μαθήματος στην Α'/βάθμια καιΒ'/βάθμια Εκπαίδευση, θέσπιση του Οργάνου εκ μέρους τηςΠολιτείας για την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τα ζώακαι την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, βελτίωσηκαι προσαρμογή των νόμων αυτών στις σημερινές συνθήκες.Επίσης, οι φιλοζωικές οργανώσεις και σύλλογοι έχουν κα-

ταθέσει σειρά επιστημονικών προτάσεων και θέσεων με ιδι-αίτερη έμφαση στη λήψη μέτρων για τη μη εγκατάλειψη τωνζώων συντροφιάς, το δραστικό περιορισμό των ανεξέλεγκτωνγεννήσεων, την πάταξη του παράνομου εμπορίου ζώων καιτη μη πώληση ζώων σε καταστήματα και λαϊκές αγορές, τηναξιοποίηση των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών για τονπεριορισμό του κόστους διάφορων κτηνιατρικών πράξεων,την αξιοποίηση των εθελοντών Ευρωπαίων κτηνιάτρων.

ΑΑΑ «ΑΑΑΑΑΑΑ» ΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑ

ΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δέκα σημαντικές δι-κογραφίες που αφο-ρούσαν βαριά ποινικάαδικήματα έχουναποσταλεί στην Ει-σαγγελία Εφετών καιερευνώνται για τυχόνέκδοση ευνοϊκώναποφάσεων, καθώςαπό τα στοιχεία των

αστυνομικών αρχών για τη δράση του κυκλώματος υφαρ-παγής ακινήτων έχουν εντοπιστεί ενδείξεις για «διασύνδεση»αυτών των δικογραφιών με παράνομη δραστηριότητα μελώντης συμμορίας. Από την ανάλυση χιλιάδων σελίδων εγγρά-φων που έχουν κατασχεθεί σε σπίτια μελών του κυκλώμα-τος, έπειτα από συντονισμένες εφόδους των εισαγγελικώνκαι των αστυνομικών αρχών, «οδηγήθηκαν» στις δέκα δι-κογραφίες που αφορούσαν δίκες που διεξήχθησαν στο πα-ρελθόν και για τις οποίες -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- γί-νεται αναφορά στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ τωνμελών της συμμορίας.

Κι ενώ οι δικαστικές αρχές απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό «πα-ραδικαστικό» για το οργανωμένο κύκλωμα με τα ακίνητα, εν-τούτοις ερευνούν και τις παλιές δικογραφίες, αλλά και τυχόνεμπλοκή δικαστικών λειτουργών, τα ονόματα των οποίων ανα-φέρονται στις επίμαχες συνομιλίες ανάμεσα σε πρωταγω-νιστές της σπείρας. Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντο-γιάκος, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της οργανωμένηςεγκληματικής ομάδας που εμφανίζει πρωτόγνωρη για τα ελ-ληνικά δεδομένα δομή με πλοκάμια στον κρατικό μηχανισμό,ήδη εστιάζει το ενδιαφέρον του -εκτός από την έρευνα σε βά-θος για το παρασκήνιο έκδοσης αποφάσεων- και στονρόλο ή τη συμμετοχή δικαστικών σε αυτήν και στην εμπλο-κή κι άλλων κρατικών λειτουργών. Με αιχμή τη συνδρομή πουπαρείχαν στο κύκλωμα υπάλληλος του ΣΔΟΕ και μάλιστα σεκεντρικό υπηρεσιακό πόστο, που αναφέρεται στις απομα-γνητοφωνημένες συνομιλίες, ένας εφοριακός αλλά και αστυ-νομικοί, οι εισαγγελικές αρχές κινούνται στην ανεύρεση τωνπραγματικών διασυνδέσεών τους με τα μέλη του κυκλώμα-τος.

Εγκαταλελειμμένο παλαιό πολεμικό υλικό στοΧαλάνδρι

Παλαιό πολεμικό υλικό βρέ-θηκε εγκαταλελειμμένο δί-πλα σε κάδο απορριμμάτωνστη διασταύρωση των οδώνΧαλκίδος και Κρήτης στοΧαλάνδρι. Σύμφωνα με τηνΑστυνομία, πρόκειται για έναοβίδιο του Β' ΠαγκοσμίουΠολέμου και μια χειροβομ-βίδα εκπαιδευτική χωρίς

εκρηκτική ύλη τα οποία παραδόθηκαν στο στρατό.

Η ΕΕ προειδοποιεί την Ελλάδα για χημικά-βιομηχανικούς ρύπους

Η Επιτροπή θεωρείότι οι ελληνικές αρ-χές δεν έχουν λάβειτα μέτρα που απαι-τούνται για τη συμ-μόρφωση με τηναπόφαση του Δικα-στηρίου και απέστει-λε στην Ελλάδαπροειδοποιητική επι-στολή. Στην περί-

πτωση που οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν ικανοποιητικά μέ-τρα, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει εκ νέου την Ελλά-δα στο Δικαστήριο, προτείνοντας χρηματικές κυρώσεις.

Page 14: 367 08/10/2010

Ένας χρό-νος Κυβέρνη-ση ΠΑΣΟΚ

Για τον πο-λίτη, για τηνπατρίδα

Έχουν πε-ράσει δώδεκαμήνες από τηστιγμή που τοΠΑΣΟΚ ανέ-λαβε τη διακυ-βέρνηση τηςχώρας, κατα-βάλλοντας όλο

αυτό το διάστημα σκληρή προσπάθεια για να ξε-περάσει η Ελλάδα την κρίση και να αλλάξουν τακακώς κείμενα.

Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ήταν «ή αλλάζου-με ή βουλιάζουμε» και με αυτό το σύνθημα πο-ρεύτηκε σε ένα δύσκολο έργο αναμόρφωσηςκαι αναδιάρθρωσης, αδιαφορώντας για το πολι-τικό κόστος, αφού πριν από 12 μήνες η Ελλάδαείχε χάσει πλήρως την αξιοπιστία της, τόσο απέ-ναντι στους πολίτες της όσο και σε διεθνές επί-πεδο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σελίγους μήνες να μειώσει το έλλειμμα και περιό-ρισε τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου. Ενί-σχυσε τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, προ-χώρησε στην περαίωση των οφειλών για την προ-στασία του υπερχρεωμένου νοικοκυριού και τηνενίσχυση του επιχειρηματία, άνοιξε νέους δρόμουςγια μεγάλες επενδύσεις.

Έφερε μια τομή στην Αυτοδιοίκηση με την ψή-φιση του «Καλλικράτη», θέσπισε την καθολικήυπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων ανεξαιρέτως τωνπροσλήψεων, προχώρησε για πρώτη φορά στηνεντατική πάταξη της φοροδιαφυγής και κατόρ-θωσε τη μείωση της τιμής 6.500 φαρμάκων μέσαστο 2010, κατά 25% περίπου σε συνδυασμό με τημείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμεί-ων. Όλα αυτά με στόχο τη διαφάνεια και την πά-ταξη της διαφθοράς!

Αυτά είναι κάποια από όσα έκανε η κυβέρνησητου ΠΑΣΟΚ στους 12 μήνες που πέρασαν. Με νο-μοσχέδια-τομές, που εδώ και δεκαετίες δεν τόλ-μησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να εφαρ-μόσουν. Φυσικά το εγχείρημα για έξοδο από τηνοικονομική κρίση είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με απο-

τέλεσμα τα σκληρά -πλην αναγκαία- μέτρα.Οι πολίτες της χώρας ζουν μια δύσκολη κα-

θημερινότητα. Δείχνουν ταυτόχρονα όμως να στη-ρίζουν την προσπάθεια αυτή, γιατί γνωρίζουν ότιοι δυσκολίες είναι μονόδρομος για την εξυγίαν-ση της χώρας, εξαιτίας των κακών χειρισμών τουπαρελθόντος.

Οι πολίτες κατανοούν ότι σαφώς υπάρχει ορ-γανωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ίσως τηχειρότερη που έχει γνωρίσει η Ελλάδα. Οι επι-κριτές είναι πολλοί, ο καθένας για τους δικούς τουλόγους. Η στήριξη των πολιτών όμως είναι μιαπραγματικότητα και το ελπιδοφόρο μήνυμα πουέρχεται είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη πλέον ναπάρει τις τύχες της στα χέρια της, να αλλάξει, ναγίνει πιο ανταγωνιστική, να αναλάβει περισσό-τερες πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Από τη μεριά μου, στον πρώτο μου χρόνο ωςβουλευτής Περιφέρειας Αττικής, και ως μέλος δύοΕπιτροπών, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης,Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αλλά και τηςΕπιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, προσπάθησα-πάντα δίπλα στον πολίτη- να μεταφέρω, εντός τουΚοινοβουλίου, τα αιτήματα των τοπικών κοινω-νιών για ελλείψεις σε υποδομές, για ποιότηταζωής.

Με ερωτήσεις όπως για την έλλειψη νοσο-κομείου στην Ανατολική Αττική, για τη μόλυνσητου Περιβάλλοντος σε Ελευσίνα και τις γύρω πε-ριοχές, για θέματα καθημερινότητας αλλά και πα-ρεμβάσεις μέσα και έξω από την Βουλή, για μιασειρά θεμάτων, συμμετείχα στον προβληματισμότου πολίτη της Περιφέρειάς μας για χρόνια προ-βλήματα που απαιτούν λύσεις. Ενώ, αφουγκρά-ζοντας την αγωνία του κόσμου για την δύσκοληοικονομική συγκυρία προσπάθησα να μεταφέρωτις φωνές του πολίτη, τους προβληματισμούς καιτις σκέψεις για την καθημερινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι σίγουρος ότι οι αλ-λαγές και οι καινοτομίες που εφαρμόζονται απότην Κυβέρνηση θα βοηθήσουν αποφασιστικά καιτην περιφέρεια Αττικής.

Άλλωστε αυτές οι αλλαγές στηρίζονται σε νέα,γερά, υγιή θεμέλια. Στηρίζονται σε αρχές και ιδέ-ες όπως η λογοδοσία, η διαφάνεια, η ευνομία, ηαποτελεσματικότητα, η Δημοκρατία, ο σεβα-σμός στο δημόσιο χρήμα!

Με αυτές τις αρχές και τις ιδέες θα πορευτούμεκαι το επόμενο διάστημα.

Για τον πολίτη, για την πατρίδα!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΠΑΣΟΚ

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201014//

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤHΣ ΑΤΤΙΚHΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦIΟΣ ΔHΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟYΕΡΩΤΗΣΗΠρος:. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΘέμα: Κατάργηση των 8 διοδίων εντός του Δήμου Ωρωπού!Οι κάτοικοι του νέου Δήμου Ωρωπού δικαίως διαμαρτύρονται για την απα-

ράδεκτη, παράνομη και καθ’ όλα παράλογη τοποθέτηση διοδίων σε όλες τις ει-σόδους – εξόδους της Εθνικής Οδού που δυσχεραίνουν και επιβαρύνουν την με-τακίνηση των πολιτών του Δήμου μας από και προς τα διαμερίσματά του Ωρω-πού! Είναι αδιανόητο οι πολίτες να υποχρεούνται στην καταβολή αντιτίμου γιατις μετακινήσεις τους εντός των ορίων του Δήμου. Ο Καλλικράτης ένωσε στα χαρ-

τιά μια τεράστια σε έκταση περιοχή, η οποία πρέπει να ενωθεί και στην πραγματικότητα, ενοποίηση πουδεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών και την καταβολή διοδίων προςόφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών. Άλλωστε η σύμβαση που υπογράφτηκε με την ανάδο-χο εταιρία προβλέπει την δημιουργία παράπλευρων οδών ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους, όροςπου δεν έχει ικανοποιηθεί.

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, όπου τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα μειώνονται συνεχώς από τουςέμμεσους φόρους, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και την μεγάλη οικονομική ύφεση, οφεί-λουμε να υιοθετούμε πολιτικές που θα ελαφρύνουν αντί να επιβαρύνουν την καθημερινότητα και τα έξο-δα των πολιτών.

Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένη την προσωπική σας ευαισθησία στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης,Ερωτάστε:Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και χωρίς κα-

μία επιβάρυνση διοδίων δυνατότητα μετακίνησης των κατοίκων του νέου Δήμου Ωρωπού από και προςτα διαμερίσματα και το διοικητικό κέντρο του νέου Δήμου Ωρωπού;

ΒΟΥΛΗ @ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΠΙΣΜΟΥΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος: Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μά-

θησης και Θρησκευμάτων Θέμα: «Απλήρωτοι εδώ και δύο χρό-

νια χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοίτων δημόσιων ΙΕΚ»

Απλήρωτοι παραμένουν από το 2008 χι-λιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιωνΙΕΚ της χώρας, οι οποίοι εκφράζουν τηναγανάκτησή τους για τις υπερβολικές καθυ-στερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένωντους.

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν ξε-περάσει κάθε όριο αντοχής, προκαλώντας τηδυσφορία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δενέχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευ-μένα της τελευταίας διετίας. Σε μερικά μάλι-στα ΙΕΚ η καθυστέρηση φτάνει και τα 2,5 χρό-νια.

Παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι, οικαθηγητές προσφέρουν κανονικά τις υπηρε-σίες τους δίνοντας διέξοδο στην κατάρτισητων νέων. Να σημειωθεί ότι για πολλούς απότους εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και οικο-γενειαρχών, στις δομές των δημόσιων ΙΕΚ τυ-χαίνει να αποτελεί κύρια και αποκλειστικήαπασχόληση, με αποτέλεσμα να οδηγούνταιοι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους σεδεινή οικονομική, κοινωνική και ψυχολογικήκατάσταση.

• Επειδή η διαιώνιση της κατάστασης τωναπλήρωτων εκπαιδευτικών υποδηλώνει τησημασία που αποδίδετε σ’ ένα δημόσιο αγα-θό που η πολιτεία θέσπισε με τον θεσμό τηςδημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καιΚατάρτισης.

• Επειδή η αντοχή των εργαζομένων έχειεξαντληθεί,

Ερωτάται η κ. Υπουργός1. Σε τι οφείλονται οι τεράστιες καθυστε-

ρήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων στουςωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίωνΙΕΚ;

2. Τι σκοπεύετε να πράξετε για τηνάμεση καταβολή των δεδουλευμένων καιπότε προβλέπετε ότι θα καταβληθούν;

3. Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό σας για τομέλλον των δημοσίων ΙΕΚ και τι θα κάνετε γιατην αποτροπή της υποβάθμισής τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές Φώτης Κουβέλης

Θανάσης ΛεβέντηςΝίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Page 15: 367 08/10/2010

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΝΤΙΠOΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒEΡΝΗΣΗΣΤην Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010, πραγματοποιήθη-

κε στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θε-όδωρου Πάγκαλου, εθιμοτυπική επίσκεψη από το νέοΠρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στηνΕλλάδα, κ. Daniel B. Smith.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τονίστηκαν και απότις δύο πλευρές οι ιστορικοί δεσμοί και το κλίμα φιλίαςκαι εμπιστοσύνης που ενώνουν τις δύο χώρες και εκ-φράστηκε η ειλικρινής επιθυμία για ακόμη πιο στενή συ-νεργασία στο μέλλον. Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Πάγκαλοςκαι Smith, συζήτησαν ζητήματα διμερών σχέσεων, κα-θώς και για τις εξελίξεις στην περιοχή, για τις οποίες οιΗΠΑ επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της οικονομίαςκαι στον τομέα των επενδύσεων, ενώ ο κ. Smith δεν πα-

ρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη εκτίμηση και την ικανοποίηση εκ μέρους των ΗΠΑ για τις ενέργει-ες της Ελληνικής Κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου, για τηνοικονομική ανάκαμψη της χώρας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ παρέχουν πλήρη στήριξη στις πρωτοβου-λίες της Κυβέρνησης.

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ //15

ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αποτυχία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσειαποτελεσματικά την φοροδιαφυγή κατέδειξε με την ομιλία του στηνολομέλεια της Βουλής ο εκ των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίαςγια το μέτρο της περαίωσης ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Βουλευτής Πε-ριφέρειας Αττικής.

Ο κ. Γεώργιος Βλάχος στην ομιλία του, θύμισε τα λόγια στε-λεχών του ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν την πε-ραίωση του 2008 ενώ σήμερα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν ταπράγματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι καινούργιο μας είπατελοιπόν σήμερα; Μας είπατε ότι δεν είναι άλλη μια περαίωση, αλλάότι είναι μια άλλη περαίωση. Ναι, είναι μια «πράσινη» περαίωση,

γιατί σήμερα όλα βαφτίζονται «πράσινα», για να φαίνονται πιο εύπεπτα στον κόσμο. Εκτός από τονα παίζετε με τις λέξεις λοιπόν μπορείτε να μιλήσετε σοβαρά; Όμως πώς να μιλήσετε σοβαρά ότανκάθε φορά λέτε διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το αν είστε στην Κυβέρνηση ή στην Αντιπολί-τευση;

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Βλάχος, στάθηκε στην αποτυχία της Κυβέρνησης, μετά απόέντεκα μήνες, να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Επιπρόσθετα, δια-τύπωσε την έντονη αντίθεση του αναφορικά με τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια και υπενθύμισετις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για παραπομπή στην δικαιοσύνη όσων φοροδιαφεύγουν, λέγονταςχαρακτηριστικά: «Κύριε Υπουργέ, πρέπει να σας πω ότι δεν τους πάτε στη Δικαιοσύνη. Τουλάχιστονδεν τους πήγατε μέχρι σήμερα. Επικοινωνιακό τρικ ήταν. Στην περαίωση θα τους πάτε. Και δεν τουςπάτε απλά στην περαίωση, αλλά σήμερα κάνετε κάτι το εξωφρενικό. Για πρώτη φορά πάτε σε πε-ραίωση ανθρώπους που αποδεδειγμένα εκδίδουν πλαστά παραστατικά, πλαστά τιμολόγια. Αυτό εί-ναι ανήκουστο!»

Επιπλέον, ο κ. Βλάχος στάθηκε ιδιαίτερα στην τροπολογία που αφορά στους ιδιοκτήτες φορτη-γών αυτοκινήτων καλώντας την Κυβέρνηση να την αποσύρει και να καλέσει τους ιδιοκτήτες σε διά-λογο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν κάνετε κάτι απλό, να φωνάξετε αυτούς τους ανθρώπουςκαι να συνομιλήσετε για μια ακόμα φορά; Αυτή είναι η υποχρέωσή σας! Δεν καταλαβαίνω γιατί κου-ράζεστε να συνομιλείτε με τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Δεν κατάλαβα ποιος σας δίνει αυτή τηναλαζονεία και ποιος σας επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά. Από πού αντλείτε αυτό το δικαίωμα; Θαπρέπει να συνομιλήσετε μαζί τους ξανά και ξανά, όσο κι αν έχετε κουραστεί, όσο κι αν νομίζετε ότιέχουν άδικο. Η παράταση κατά δύο χρόνια (από τρία στα πέντε) είναι εφικτή. Αυτοί οι άνθρωποι θαπρέπει να πειστούν.»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Βλάχος κάλεσε την Κυβέρνηση να συνταχθεί με την πρότασητης Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα έσοδα από την περαίωση και τη μη επιβολή νέων φόρων λέ-γοντας χαρακτηριστικά: «Να στηρίξουμε λοιπόν όλοι μας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας πουζητάει από την Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με την τρόικα και να πετύχει ισόποση, με τα ποσάπου θα εισπράξει από την περαίωση, μείωση των φορολογικών βαρών που η Κυβέρνηση είναι έτοι-μη να επιβάλει στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την καινούργια χρονιά και τότεεμείς θα την ψηφίσουμε. Αφού ισχυρίζεστε πως η περαίωση δεν γίνεται για τα έσοδα, αν πράγματιθέλετε κάτι να αλλάξετε, ελάτε λοιπόν να δεσμευθούμε ότι αυτά τα χρήματα που θα προκύψουν θαπάνε στα νοικοκυριά, θα πάνε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.».

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓOΣ ΠΑΙΔΕIΑΣ, ΔΙΑΒIΟΥ ΜAΘΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το ωράριο των εκπαι-δευτικών:

Ξεκαθαρίζω ότι θα εφαρμοστεί το εργασιακόπλαίσιο των εκπαιδευτικών. Δεν θίγονται οι ερ-γασιακές σχέσεις και το πλεονάζον προσωπικό δια-τίθεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Τυχόν περιπτώσεις που αναφέρθηκαν -που ευ-τυχώς δεν είναι πάνω από 80 σε όλη την Ελλά-δα- όπου υπήρξαν δυσλειτουργίες θα λυθούν μετον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του σχο-λείου και των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τον αριθμό των μαθητώνανά τμήμα:

Στα 11.000 σχολεία η ΟΛΜΕ διαπιστώνει 140σχολεία, που έχουν πάνω από 25 μαθητές και 4 μό-λις σχολεία που έχουν πάνω από 30. Με προτε-ραιότητα αυτά τα 4 σχολεία, που έχουν πάνω από30 μαθητές, το Υπουργείο θα κάνει καθετί δυνα-τόν άμεσα για να υπάρξει λύση.

Θα δούμε και τις 140 περιπτώσεις μία προς μία,ώστε να δώσουμε λύση με βάση τις κτηριακές υπο-δομές και τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε σχο-λείου.

Σχετικά με το όριο απουσιών:Υπήρξε ένας στημένος μύθος -εκτός ΟΛΜΕ-

ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να μειώσειτον αριθμό των απουσιών. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Ο αριθμός των απουσιών δεν αλλάζει. Οτιδήπο-τε άλλο είναι εκ του πονηρού και δεν ξέρω από πούπροέρχεται και πως στήνεται. Επίσης θέλω να ξε-καθαρίσω ότι η περσινή εγκύκλιος, η οποία είχεμια προσαύξηση των απουσιών κατά 30%, λόγωτων εκτάκτων συνθηκών που αφορούσαν στον ιότης γρίπης Η1Ν1 -που μας ταλάνισε γενικότεραως χώρα και ως πλανήτη πέρσι- δεν ισχύει πλέ-ον γιατί δεν υφίστανται αυτές οι ειδικές συνθήκεςτης γρίπης.

Άρα αίρεται η έκτακτη περσινή εγκύκλιος καιισχύει η πάγια εγκύκλιος , που ίσχυε πάντα.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΕιδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησηςκαι Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη57 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγήςκαι Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαί-δευσης & 10 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώση τηςγραφής Braille για την κάλυψη των λειτουργικώνκενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχο-λικό έτος 2010-2011.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρου-σιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαί-δευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 5Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου2010.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοιστην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

www.minedu.gov.gr

Page 16: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201016//

Οι μαθητής δεν είναιεμπόρευμα

Λεωφορείο μετέ-φερε μαθητές του6ου ΔημοτικούΣχολείου Παλλή-νης με ρουμάνικεςπινακίδες καιχωρίς φρένα. Φαί-νεται κάποιο

μπέρδεμα έγινε και αντί να πάει στα μαντριά ναπάρει πρόβατα πήγε στο σχολείο και φόρτωσεπαιδιά... Κυκλοφορούν συχνά λεωφορεία μεπλαστές άδειες, λεωφορεία που είχαν αποσυρθείαπό την κυκλοφορία, λεωφορεία φαντάσματαπου, όμως, μεταφέρουν ζωντανά παιδάκια.

“Σε τι κόσμο ζούμε μπαμπά;”

Αδιευκρίνιστη ψήφος

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φαίνεται να είναι τοπρώτο κόμμα στην Ελλάδα σύμφωνα με όλεςτις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από τομέσον του καλοκαιριού μέχρι σήμερα. Στην τε-λευταία μάλιστα της Κάπα Research για το"Βήμα της Κυριακής", το ποσοστό αυτό αγγίζειτο 40.1% του εκλογικού σώματος. Το πολιτικόσύστημα στην Ελλάδα είναι πρωθυπουργοκεν-τρικό.

Οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως πρωθυπουργό όχιτα κόμματα. Σε δημοσκόπηση της GPO για τοMega στο τέλος Αυγούστου. Το 44% των ερω-τηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυ-πουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 24,1% τονπρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ ποσοστό30,4% κανέναν από τους δύο. Το 39,5% είχε δη-λώσει ότι δεν συμφωνεί με την οικονομική πο-λιτική κανενός κόμματος.

Το χειρότερο : Σε πρόσφατη δημοσκόπηση τηςGPO επίσης για το Mega, πάνω από το 70% τωνπολιτών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει έξοδος απότην κρίση. Στην πραγματικότητα λοιπόν, ότανοι προθέσεις του μισού του εκλογικού σώματοςείναι «αδιευκρίνιστες» και το μόνο σίγουροείναι η απογοήτευση, δεν υπάρχει δημοσκό-πηση. Μόνον οιωνοσκοπήσεις.

Βελιώτης κατά ΖούτσουΟι συνεχείς απολύτως προσωπικές επιθέσειςτου κ. Βελιώτη στον Θανάση Ζούτσο δεν είναιβέβαιο ότι θα βλάψουν τελικά τον σημερινό Δή-μαρχο του Γέρακα. Ο χαρακτήρας των επιθέ-σεων δείχνει κυρίως εμμονή και προσωπικήεμπάθεια, και έπειτα, ο συνεχώς βαλλόμενος και

μάλιστα αδιακρίτως κα-θίσταται, στο τέλος,συμπαθής ακόμη και σεεκείνους οι οποίοι προ-ηγούμενος είχαν αρνη-τική ή ουδέτερη άποψη.

Στο τέλος το χρεώνεταιο ίδιος ο κ. Κωνσταντάςπου θα δυσκολευτεί ναδιατηρήσει το προφίλτου νηφάλιου και συντη-

ρητικού πολιτικού που με τόση επιμέλεια προ-σπαθεί να φιλοτεχνήσει. Οι υποψήφιοιοφείλουν να κατανοούν ότι οι πολίτες αναζη-τούν λύσεις και κατά συνέπεια συγκεκριμένεςπροτάσεις και προσωπικές δεσμεύσεις. Λίγοιείναι εκείνοι που ενδιαφέρονται στις μέρες μαςνα παρακολουθούν αγώνες ελεύθερης πάλης καιμάλιστα χωρίς κανόνες.

επίσημες ανακοινώσειςΌταν τα «ΔημοτικάΝέα», η κατεξοχήνφιλική προς το Χρή-στο Κατσαρό το-πική εφημερίδα, καιόχι μόνο, στο τελευ-ταίο τους φύλλο μεπρωτοσέλιδο τονΙωνά και τον Κα-ρίνο, δεν του έχουνμέσα ούτε μια φωτογραφία μεγέθους ταυτότη-τας και δεν αναφέρουν πουθενά ούτε για δείγματη λέξη Κατσαρός, θέλει μήπως ιδιαίτερη φιλο-σοφία για να καταλάβουμε ότι …η σεμνή τε-λετή έλαβε τέλος; Ή μήπως πρέπει ναπεριμένουμε τίποτα επίσημες ανακοινώσεις,ίσως και συνεντεύξεις;

ΕκλογικάΟι συνδυασμοί βρί-σκονται στο τελικόστάδιο της στελέχω-σης αν και κάποιοιυποψήφιοι ακόμα τοσυζητούν. Άντε λοι-πόν κυρίες και κύριοιπάρτε μια απόφασηδιότι οι άλλοι οι συ-

νυποψήφιοι σας, σε όποιον συνδυασμό και ανσυμφωνήσετε, ήδη είναι στο κυνήγι του σταυ-ρού. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι «σέρνουν»τους ψηφοφόρους από τη «μύτη» και η κάθο-δός τους σηματοδοτεί και στροφή του εκλογι-κού σώματος. Συμβουλή της στήλης :«αφιππεύσατε του καλάμου» …

ΠανόΤελικά επιτρέπον-ται ή απαγορεύον-ται; Επιτρέπονταιτα κάθετα; Απαγο-ρεύονται τα ορι-ζόντια; Τι γίνεταιμε τα διαγώνια;Προφανώς αστει-ευόμαστε. Νομί-ζουμε ότι ο νόμοςκαι εγκύκλιος του

υπουργείου είναι σαφής και μάλιστα καταλήγειότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τα «κατε-βάσει». Αν το κάνει θα έχουμε διαμαρτυρίες,παράπονα αλλά και κορώνες ότι καταργείται η«πολυφωνία». Ας καταλάβουν επιτέλους οικαλοί μας υποψήφιοι ότι δεν αποφασίζει κανείςπλέον από ένα πανώ, ποιόν συνδυασμό θα ψη-φίσει.

ΣυγκεντρώσειςΤην προηγούμενη εβδομάδα οι δύο, κατ’ εκτί-

μησή μας, μεγα-λύτεροι συνδυα-σμοί είχανσυγκεντρώσειςτων υποψηφίωντους. Πληροφο-ρίες μας και απότα δύο «στρατό-πεδα» καταλή-

γουν στο ίδιο συμπέρασμα: Αγωνία από όλουςγια το αποτέλεσμα, με εμφανέστατο το «τρακ»των νεοεισερχόμενων στα κοινά. Η στήλη σεπαλαιούς και νέους υποψηφίους εύχεται καλόαγώνα και τους θυμίζει ότι ο δρόμος της ενερ-γούς συμμετοχής που επέλεξαν τους τιμά ως πο-λίτες.

ΚαλλικράτηςΗ επιλογή μας στις εκλο-γές πολλές φορές επηρεά-ζεται από τηνκαθημερινότητά μαςαλλά και από τους δε-σμούς συγγένειας ή φι-λίας που ίσως έχουμε μετους υποψηφίους. Όμωςπέρα από όλα αυτά υπάρ-χουν και αντικειμενικέςπαράμετροι που πρέπει ναεξετάσει ο καθένας μαςπριν την «σταύρωση».Μια τέτοια παράμετροςείναι η εμπειρία και ηαποτελεσματικότητα του «εκλεκτού» μας αφούτο εγχείρημα Καλλικράτης τώρα αρχίζει. ΟιΔήμοι πια αποκτούν νέα δομή και νέες αρμο-διότητες που για να τις ασκήσουν οι αιρετοίχρειάζονται - πέρα των άλλων προσόντων -χρόνος και γνώση.

Εκλογικά ΤμήματαΣτα 20 εκλογικάτμήματα θα φθάσειτο εκλογικό κέντροτης Ραφήνας στο Α’Δημοτικό Σχολείοαπό τα 18 που υπήρ-χαν στις περασμένεςΕθνικές Εκλογές.Αιτία της αύξησης αυτής οι νέο-εγγεγραμμένοιαλλά και η «διπλή εκλογή», Δημοτικών και Πε-ριφερειακών «αρχόντων». Προσοχή λοιπόν, τηνΚυριακή των εκλογών μην μπερδέψετε τα ψη-φοδέλτια αλλά και περισσή υπομονή γιατί λο-γικά θα υπάρχει καθυστέρηση στο δρόμο για τηκάλπη.

ΠαιχνίδιαΗ ομολογουμέ-νως νωθρή εμ-φάνιση τουΒασίλη Τζι-λάβη στο πολυ-διαφημισμένοτου come back,στην πρώτητου μετά από 8

χρόνια δημόσια προεκλογική εμφάνιση στοΜαραθώνα, σίγουρα άφησε πολλά περιθώριαγια κριτικές και όχι και τόσο κολακευτικά σχό-λια σχετικά με τη φόρμα του αλλά κυρίως γιατην ηλικία του. Οι κοντινοί του όμως άνθρωποι,οι άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, σίγουρα δενπρέπει να έχουν λόγους να ανησυχούν. Όπωςμάλιστα ακούστηκε κάποιος να λέει, η πολιτικήείναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται. Είναι βέ-βαιο ότι ο τέως Δήμαρχος μόλις πάρει μερικάπαιχνίδια στα πόδια του θα ξαναθυμηθεί τηγνωστή παλιά του φόρμα. Το πρόβλημα πουγεννιέται όμως είναι τι θα γίνει αν ξαναθυμηθείκαι τα γνωστά παλιά του χούγια.

Κου

ς

Κου

ς

Page 17: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ //17

«Το διακύβευμα τωνΑυτοδιοικητικώνεκλογών τουΝοεμβρίου»

Η χώρα μας διανύει μια πολύ δύσκολη πε-ρίοδο, τη δυσκολότερη ενδεχομένως από τη με-ταπολίτευση και μετά. Οι Αυτοδιοικητικέςεκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν μέσα σεένα κλίμα πολιτικής απαξίωσης, καταμεσήςμιας βαθιάς κρίσης όχι μονάχα οικονομικήςαλλά κυρίως θεσμών και αξιών.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η Τοπική Αυ-τοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλ-λαγές. Και εμείς οι Αυτοδιοικητικοί καλούμαστενα παίξουμε ένα αναβαθμισμένο ρόλο για ναπροωθήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέρον-τα των συμπολιτών μας.

Έχουμε τους πολίτες στο πλευρό μας, κα-θώς η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί ναχαίρει της εμπιστοσύνης των απανταχού δη-μοτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατόρθωσε ναμην χάσει την άμεση επαφή της με την κοινωνίακαι τα προβλήματά της.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπομας, οι Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μπο-ρούν να συντελέσουν σε μια αλλαγή ουσίας,στην απελευθέρωσή μας από νοοτροπίες τουπαρελθόντος. Ο «Καλλικράτης» άλλαξε τον Αυ-τοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Ένωσε τη Ρα-φήνα και το Πικέρμι. Μας ένωσε σε έναν κοι-νό αγώνα για καλύτερο αύριο για εμάς και ταπαιδιά μας.

Σε αυτές τις εκλογές δηλώνω δημόσια τοπαρών για το αξίωμα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου. Στη διάρκεια της θητείας μαςέχουμε αγωνιστεί για να «ΠΑΜΕ» τη Ραφήναακόμη πιο μπροστά. Διεκδικούμε αποτελε-σματικά πόρους από το κεντρικό κράτος, δί-νουμε προτεραιότητα στην καλύτερη εξυπη-ρέτηση του πολίτη, στη βελτίωση της ποιότη-τας ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον“Καλλικράτη” είναι ο νέος Δήμος Ραφήνας- Πι-κερμίου που θα προκύψει να προσφέρει εξίσουκαλές υπηρεσίες σε όλους τους νέους δημότεςτου και να δώσει ουσιαστικές προοπτικέςανάπτυξης σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, μεσεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τηςκάθε περιοχής. Το νέο αυτό εγχείρημα χρει-άζεται στο τιμόνι έμπειρα Αυτοδιοικητικάστελέχη, με ικανότητες διαχείρισης σοβαρώνπροβλημάτων. Χρειάζεται γνώση της Αυτοδι-

οίκησης και όρεξη για δουλειά. Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις του «Καλ-

λικράτη» είναι μεγάλες. Γι’ αυτό και η 7η Νο-εμβρίου δε θα είναι μια απλή μέρα. Η 7η Νο-εμβρίου θα διαρκέσει για σχεδόν τέσσεραχρόνια. Οι πολίτες όταν σταθούν μπροστά στηνκάλπη πρέπει να ενεργήσουν σύμφωνα με τησυνείδησή τους. Το χρωστάμε στον εαυτόμας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμεστο νέο Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου.

Την 7η Νοεμβρίου ψηφίζουμε για το νέο,διευρυμένο, Δήμο μας. Ψηφίζουμε γιατί θέ-λουμε να έχουμε καλύτερα και περισσότερασχολεία, σύγχρονα πάρκα και παιδικές χαρές,καλαίσθητες πλατείες. Ψηφίζουμε γιατί θέλουμεκαθαριότητα. Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε οικο-νομική ανάπτυξη, δουλειές και ευκαιρίες. Ψη-φίζουμε για την καθημερινότητα που ζούμε καιθα ζούμε για τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτές τις εκλογές, κάθε σκεπτόμενος πο-λίτης οφείλει να γυρίσει την πλάτη σε όλουςόσοι «χρησιμοποιούν» την Τοπική Αυτοδιοί-κηση ως εφαλτήριο ή για να στείλουν πολιτι-κά μηνύματα. Κάθε ενεργός πολίτης οφείλει ναγυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι ξεχνούν καιαλλάζουν ρότα στις απόψεις τους, ανάλογα μετα κατά καιρούς συμφέροντά τους.

Το βράδυ των εκλογών πρέπει πάνω απόόλα να πανηγυρίζουν οι πολίτες του νέου Δή-μου Ραφήνας- Πικερμίου και όχι τα κόμματαή συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων. Αυτέςοι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η ευκαιρίακάθε πολίτη αυτού του τόπου να σηκώσει τοπαράστημά του. Να στείλει το μήνυμα σε όσουςτον έχουν ξεχάσει, θεωρώντας τον δεδομένο.Και το μήνυμα είναι ένα: ψηφίζουμε για το καλότου τόπου μας. Ψηφίζουμε έμπειρους και ικα-νούς για να μας οδηγήσουν στη νέα εποχή του«Καλλικράτη».

Ψηφίζουμε, συμμετέχουμε, για να δώσου-με προοπτική στις οικογένειές μας.

Ψηφίζουμε, συμμετέχουμε, για να έχουν ταπαιδιά μας δουλειές, για να ζούμε με άνεση, γιανα έχουμε την καθημερινότητα που θέλουμε καιπου μας αξίζει.

Την 7η Νοεμβρίου ψηφίζουμε να«ΠΑΜΕ» τη Ραφήνα και το Πικέρμι σε μιανέα αρχή, «ΠΑΜΕ» μαζί, ενωμένοι, ακό-μη πιο μπροστά.

Ανδρέας ΚεχαγιόγλουΥποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου

ΑΙΔΩΣ

ΑΡΓΕΙΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ

ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Φαίνεται ότι για ορισμένους το λεχθέν”το νό-μιμο είναι και ηθικό” δεν έγινε μάθημα όπως,όμως, στο πρόσφατο παρελθόν έτσι και σύν-τομα στις δημοτικές εκλογές είναι σίγουρο ότιθα γίνει “ΠΑΘΗΜΑ”.Τι να σκεφτεί ο καθένας μας? Ότι η συγκεκρι-μένη συγκέντρωση στο συγκεκριμένο ΙΕΡΟΧΩΡΟ είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή επιπολαι-ότητας;Ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει, γιατίέχουν “γνώση οι φύλακες”.Νόμιμη ή όχι, σκόπιμη ή όχι, ένα είναι το συμ-πέρασμα.Έτσι γουστάρω, έτσι θέλω “ραγιά”, θα δέχε-σαι και θα υπακούς στις εκάστοτε ορέξεις μουκαι τις επιθυμίες μου. Κάνω ότι θέλω εγώ καιμη μου αντιμιλάς.Δυστυχώς ενώ οι εποχές έχουν αλλάξει ορι-σμένοι έχουν μείνει σε νοοτροπίες και συμπε-ριφορές πριν από τριάντα πέντε χρόνια.Και ποιο είναι το μήνυμα στη νεολαία μ’ αυτέςτις συμπεριφορές;Πώς θα σε εμπιστευθεί ο νέος και τι δίδαγματου δίνεις όταν εσύ ο ίδιος δεν σέβεσαι τηνιστορία, τις ηθικές αρχές, τους προγόνους,τους αθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου που,με τον ιδρώτα τους και τα ιδανικά τους, τιμούναυτό το Μουσείο. Και εμείς οι παλαιότεροι τικάνουμε;Δυστυχώς μένουμε απαθείς και έχουμε μεγάληευθύνη, σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούςπου προβαίνουν σε τέτοιες ασελγείς, βέβηλεςκαι βάρβαρες ενέργειες.Ως απλός πολίτης, ως Έλληνας, ως Ευρωπαίοςαλλά και ως παγκόσμιος πολίτης, καταγγέλλωαυτή την επαίσχυντη πράξη και κάνω έκκλησηστους “πρεσβευτές” του ιστορικού ονόματοςτου Μαραθώνα και του Μαραθωνίου Δρόμουνα ζητήσουν συγνώμη από την παγκόσμια κοι-νότητα και βέβαια από τους Έλληνες γι’ αυτότο ατόπημα ή την επιπολαιότητα, να ζητήσουνσυγνώμη από τους εκατοντάδες αγνούς αθλη-τές του Μαραθωνίου Δρόμου, να κάνουν αυ-τοκριτική και αυτοδιάγνωση, να βασανίσουντη ψυχή τους, για να καταλάβουν το μέγεθοςαυτής της πράξης τους, που θα μείνει στηνιστορία, η μόνη μαύρη σελίδα, στην πορείατων 2500 χρόνων, οι συνεργοί θα απολογη-θούν και θα καταδικαστούν ηθικά.Απολογηθείτε στον Σπύρο Λούη, στον Γρη-γόρη Λαμπράκη, στους εκατοντάδες αθλητέςΜαραθωνίου Δρόμου. Απολογηθείτε στον Φει-διππίδη, στον Μιλτιάδη, στους Αθηναίους,στους Πλαταιείς, στην παγκόσμια κοινότητα,στους νέους, στους Έλληνες, στους δημιουρ-γούς αυτού του μουσείου.Ποτέ δεν είναι αργά, λίγη τόλμη και παλικα-ριά χρειάζεται για μία ειλικρινή συγνώμη.

Βασίλης ΜεγαπάνοςΈνας απλός πολίτης

Page 18: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201018//

Page 19: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΡΑΦΗΝΑ //19

Αγαπητές μου συμπολίτισσες ,

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό

υλοποιείται μέσα από το ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ καθώς η λειτουργία του νέου

Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, πρόκειται να επηρεάσουν σε μεγάλο

βαθμό τη ποιότητα της ζωής, των οικογενειών, των παιδιών μας.

Δημιουργούνται νέες προκλήσεις, ανάγκες αλλά και ευκαιρίες και

προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.

Η ανάγκη για εμπειρία στη διαχείριση των κοινών αλλά και για

ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στο Δημοτικό Συμβούλιο, με

συμμετοχή νέων ηλικιακά αλλά και καταρτισμένων ανθρώπων είναι

προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία του νέου Δήμου.

Μετά την προσωπική δέσμευση του υποψηφίου Δημάρχου του νέου

Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Κεχαγιόγλου για ουσιαστική

ανανέωση του ανθρωπίνου δυναμικού του συνδυασμού «ΠΑΜΕ» για

την Ραφήνα και το Πικέρμι, με νέους και καταρτισμένους ανθρώπους,

σε συνδυασμό με την μακρόχρονη εμπειρία του στη διαχείριση των

κοινών, αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση – πρόκληση που

μου απεύθυνε.

Μέσα σε μια έντονη κοινωνική αναστάτωση, με τις προκλήσεις του

σήμερα και του αύριο δηλώνω ενεργός πολίτης με αίσθημα ευθύνης για

τον τόπο που μεγάλωσα, κατοικώ και εργάζομαι εγώ και η οικογένειά

μου.

Πιστεύω ότι η επιστημονική μου κατάρτιση και η επαγγελματική μου

εμπειρία πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να

συνεισφέρω και εγώ, μαζί με άλλους συναδέλφους, σε μια επιτυχημένη

πορεία του νέου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο νέο περιβάλλον,

ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας.

Σε αυτή μου την απόφαση πιστεύω ότι θα βρω συνοδοιπόρους και

συμπαραστάτες τους συμπολίτες μου από τους οποίους ζητώ με

σεβασμό να με στηρίξουν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 7ης

Νοεμβρίου.

Μιχάλης ΝερατζήςΔιπλωματούχος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Τηλ. Επ. 6974770968

e-mail [email protected]

Page 20: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201020//

Page 21: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ //21

Η νέα Μάχη του Μαραθώνα, γιατο νερό. Δήμος εναντίον ΕΥΔΑΠΑΕH αγωγή μαμούθ εναντίον του μεγαλύτερουφορέα ύδρευσης της χώρας, της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, πουκατέθεσε ο δήμος του Μαραθώνα, απασχόλησετα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα καισχολιάστηκε εκτενώς στο διαδίκτυο. Ο Δήμοςτου Μαραθώνα, ζητάει την καταβολή τουνόμιμου δικαιώματος για τα νερά που παίρνειαπό την τεχνητή λίμνη, από το 1999 και μετά.

Η ΕΥΔΑΠ μέχρι το 1999 χορηγούσε το νερό ωςκρατικός φορέας και έτσι δεν πλήρωνε δικαιώματα.Ωστόσο η αναδιάρθρωσή της και η εισαγωγή της ΕΥ-ΔΑΠ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο την μετέτρεψε σε εται-ρεία με σκοπό το κέρδος και την διανομή του στουςμετόχους της με τον Νόμο 2744/1999 ρυθμίσεις θε-μάτων ΕΥΔΑΠ.

ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ (Δήμαρχος Μαραθώνα) : «

Τον Ιανουάριο 2000, η Εταιρεία Υδρευσης καιΑποχέτευσης, εισήχθη στην κύρια αγορά του χρη-ματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τους όρους και τιςδιατάξεις του ν. 2190/1920, λειτουργεί ως ιδιωτικήανώνυμη εταιρία, με σκοπό μεταξύ άλλων την εμ-πορία νερού και επιδιωκόμενο στόχο το κέρδος καιτην διανομή του στους μετόχους. Προκειμένου να έχειτο δικαίωμα να εμπορεύεται νερό (άρθρο 12 ΒΔ 24/9-20/10/58, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν από το άρ-θρο 57 παρ. 14 ν. 2218/94 και το άρθρο 29 παρ. 4 τουν. 3448/2006) οφείλει και υποχρεούται να καταβά-

λει το δικαίωμα εμπορίας πόσιμων υδάτων και να

έχει πάρει την άδεια από τον Δήμο που βρίσκονται

τα νερά , ανεξάρτητα αν τα νερά αυτά, ανήκουν ή

όχι στην κυριότητα του Δήμου (άρθρο 26 παρ. 1 ν.1826/89 ). Το δικαίωμα αυτό καθορίζεται από 0,001έως 0,002 ευρώ ανά λίτρο νερού. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ισχυ-ρίζεται ότι δεν υποχρεούται στην καταβολή του τέ-

λους αυτού, γιατί ο ταμιευτήρας ανήκει στην ΕΥΔΑΠπαγίων (που υπάγεται στο Υπουργείο Χωροταξίας).Όμως τα τέλη καταβάλλονται από τον χρήστη (εν προ-κειμένω την ΕΥΔΑΠ ΑΕ ) , όχι από τον ιδιοκτήτη.Αν το κράτος ήθελε να απαλλάξει την ΕΥΔΑΠ ΑΕαπό την υποχρέωση αυτή, θα το πρόβλεπε στην σχε-τικό νόμο, πράγμα που δεν έχει γίνει. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ,έχει επιδείξει μια αποικιοκρατική συμπεριφορά απέ-ναντι στον Δήμο μας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το πο-τήρι ήταν η κατάσχεση των ταμειακών διαθεσίμων τουΔήμου , ύψους 3 εκατομ. ευρώ, χρήματα που είναιακατάσχετα, στηριζόμενη σε διατάξεις του νόμου πουαφορούν το δημόσιο. (Η υπόθεση εκδικάζεται στις19 Οκτωβρίου). Στην περίπτωση αυτή λοιπόν ταυτί-ζεται με την ΕΥΔΑΠ παγίων. Όταν εμπορεύεται νερό, είναι ΑΕ .

Όταν πρέπει , όπως όλοι οι επαγγελματίες να πλη-ρώνει τις υποχρεώσεις της ξαναγίνεται δημόσιο.Εμείς σαν δημοτική αρχή, όπως είχαμε υποσχεθεί, υπε-ρασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή τα συμφέρον-τα του Δήμου μας. Καταφέραμε και επιβάλλαμε με

την συνδρομή της ελληνικής δικαιοσύνης, δημοτι-

κά τέλη στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ , αλλά και στα Ολυμπια-

κά Ακίνητα ΑΕ. Τα τέλη αυτά αφορούν ανταποδο-

τική, παρεχόμενη υπηρεσία κι έτσι κάθε μήνα στο

ταμείο του Δήμου μας μπαίνουν περίπου 90.000 ευρώ

από την ΕΥΔΑΠ και 40.000€ από τα Ολυμπιακά Ακί-

νητα. Θα εξακολουθώ να διεκδικώ και να υπερα-

σπίζομαι τα συμφέροντα του Μαραθώνα, κι όταν δεν

θα είμαι στη δημοτική αρχή. Θα πρέπει να καταλάβει

η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ότι πάνω από τους νόμους και το Σύν-

ταγμα δεν είναι κανείς»

Λέμε ναι στο

δημόσιοδιάλογο,

όταν γίνεται μεόρους διαλόγου

και όχιμικροπολιτικήςσκοπιμότητας.

Εδώ και λίγες μέρεςπαρακολουθούμεέκπληκτοι τη δημό-σια συζήτηση πουέχει ξεκινήσει σχε-

τικά με την ανάγκη προσφυγής των αρχηγών των πο-λιτικών παρατάξεων σε δημόσια συζήτηση. Ηπρόσκληση την οποία απηύθυνε το Ανεξάρτητο Ενω-τικό Κίνημα Ανθούσας (ΑΕΚΑ) ζητούσε να «μαζευ-τούμε, να συζητήσουμε, ενώπιον των Πολιτών πούζητάμε την εμπιστοσύνη τους, με ποιους τρόπους θααποφύγουμε, να εξευτελίσουμε τον Πολιτικό αγώνα,Να βρούμε τρόπους να διαφυλάξουμε αξιοπρέπειαδική μας και πολιτικών αντιπάλων.Να βρούμε τρόπους να οδηγήσουμε και να φέρουμεμια νέα νοοτροπία στις εκλογικές μάχες, με σεβασμόστον αντίπαλο.Να δώσουμε στους επικεφαλής των συνδυασμών τηνδυνατότητα να καταλάβουν ότι οι ψήφοι πού ζητούναπό εμάς δεν είναι για κατανάλωση, αλλά εργαλείοπροώθησης του γενικού συμφέροντος, από τον Πο-λίτη για τον Πολίτη». Την πρόσκληση αποδέχτηκαν αμέσως τόσο ο κ.Μπουλμπασάκος, όσο και ο κ. Γκοτσόπουλος, ενώ οκ. Κωνσταντάς δήλωσε επίσης το παρόν.Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης κ. Προδρομίδης εκ μέ-ρους του ΑΕΚΑ επιτίμησε τον κ. Μπουλμπασάκο ότιοικειοποείται τις ιδέες του προτείνοντας επέκτασητης συζήτησης και στα σημαντικά ζητήματα τηςπόλης. Μάλιστα δήλωσε πώς "δεν μπορούν να χώ-νονται ως προσκαλεσμένοι σε ξένα πάρτυ και μετσαμπουκά να προσπαθούν να βάλουν την μουσικήπού σε αυτούς αρέσει» , όσοι «επιχειρούν την τα-

κτική της εκμετάλλευσης ξένων και πρωτοπόρωνπροσπαθειών.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γκοτσό-πουλος, ενώ ο δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κων-σταντάς αποδέχεται την πρόταση του κ.Μπουλμπασάκου για «για έναν αξιοπρεπή διάλογοβασισμένο σε επιχειρήματα, αλήθειες και στοιχεία».Ο κ. Κωνσταντάς μάλιστα συμφωνεί σε αυτό το διά-λογο επειδή οι πολίτες «για έναν αξιοπρεπή διάλογοβασισμένο σε επιχειρήματα, αλήθειες και στοιχεία».Οι παραπάνω δηλώσεις και απόψεις των κκ. Κων-σταντά, Γκοτσόπουλου και Μπουλμπασάκου το λι-γότερο που συνιστούν είναι στάση διγλωσσίας καιανευθυνότητας. Μόνο δυσφορία προκαλεί στους πο-λίτες το γεγονός ότι ο πόλεμος ο οποίος έχει ξεσπά-σει μεταξύ τους γίνεται με αφορμή την πρόταση γιαδιάλογο ο οποίος θα βοηθούσε στη διατήρηση ενόςαξιοπρεπούς και πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα.Για εμάς, την παράταξη «Ανθούσα – Γέρακας – Παλ-λήνη: Μία πόλη για όλους», ο πολιτικός πολιτισμόςκαι η εμπιστοσύνη στο διάλογο δεν μπορεί να επι-βληθεί από κανέναν. Επιβάλλεται από πίστη στιςαρχές και τις αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίαςκαι του ελεύθερου διαλόγου χωρίς προσκόμματα.Πάντοτε πιστεύαμε και πιστεύουμε στη δύναμη πουέχει ο διάλογος. Διάλογος, όμως, όχι με όρους προ-εκλογικών «πυροτεχνημάτων», αλλά οργανωμένοςκαι με θεματολογία ορισμένη που βοηθά τους πολίτεςστην κατανόηση των θέσεών μας. Η προσήλωση στο διάλογο και η προσπάθεια μας νααλλάξουν οι δομές ετών που κατάντησαν την έννοιατου πολιτικού πολιτισμού λεκτικό πυροτέχνημα είναισυνεχής και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας.Για αυτό και πάντα θα είμαστε υπέρ της διατύπωσηςτων σκέψεων και των απόψεων. Εμείς λέμε ανοιχτά ότι επιδιώκουμε τον διάλογο. Γιααυτό χαιρετίζουμε όποια διαδικασία γίνει και στηνοποία με ευθύνη θα συμμετάσχουμε και με επιχειρή-ματα θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Η διαμορφωμένη κατάσταση ως μόνη αξιοπρεπήστάση συνιστά την απουσία από τέτοιου είδους εικο-νικές διαδικασίες.

Ο πραγματικός διάλογος γίνεται καθημερινά με τουςπολίτες και όχι σε γραφεία. Για αυτό το λόγο όμως, οφείλουμε να σταθούμε απέ-ναντι στους πολίτες με ειλικρίνεια και να τους υπεν-θυμίσουμε τα εξής: Η παράταξη μας τα τέσσερα αυτά χρόνια, πιστή στοδόγμα εμπέδωσης της τοπικής δημοκρατίας, της κοι-νωνικής λογοδοσίας και της ισότιμης συμμετοχής τουπολίτη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τοντόπο του διοργανώσαμε δημόσιες ανοιχτές συγκεν-τρώσεις σε κάθε γειτονιά για την κατάρτιση του επι-χειρησιακού προγράμματος. Θεσμοθετήσαμε την διοργάνωση κάθε χρόνο ανοι-κτών συγκεντρώσεων σε όλες τις γειτονιές του δήμουΓέρακα για να συζητούμε τα προβλήματα των κατοί-κων και από κοινού να βρούμε λύσειςΠέραν όλων αυτών, προχωρήσαμε σε δημόσιο απο-λογισμό των πεπραγμένων της τετραετίας μας τονΙούνιο όταν ο κ. Κωνσταντάς δεν τόλμησε να έρθειπρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες.Τώρα ξαφνικά τους θυμήθηκαν;Συμφωνούμε με τον κ. Κωνσταντά στο ότι «οι πολί-τες του νέου μας Δήμου θέλουν να ακούσουν προτά-σεις και όχι μονόλογο, έχουν κουραστεί από τηνστείρα αντιπαράθεση και τις κενές υποσχέσεις. Απαι-τούν από εμάς να καταθέσουμε σαφείς, συγκεκριμέ-νες και υλοποιήσιμες προγραμματικές δεσμεύσεις».Με μία, όμως, διαφορά. Ότι για να γίνουν πειστικέςοι προεκλογικές δεσμεύσεις πρέπει οι πολίτες ναέχουν δει έργο απτό και καθημερινό. Κινήσεις εντυ-πωσιασμού με τη μορφή μικροπαρεμβάσεων που γί-νονται δυο μήνες πριν τις εκλογές στη λογική τηςπολιτικής του «Μαυρογιαλούρου» έχουν παύσει ναπείθουν και απαξιώνουν την ίδια την πολιτική. Πόσομάλλον όταν αυτή την τακτική επαναλαμβάνει κά-ποιος σταθερά για 16 χρόνια.Εξ΄ άλλου, για εμάς στο Γέρακα η «υποσχεσιολογία»έχει πάγια αντικατασταθεί από τον όρο της ευθύνηςαφού, οι προγραμματικοί στόχοι που θέσαμε το 2006,έχουν ολοκληρωθεί με έργο συγκεκριμένο το οποίοέχει με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ.

Page 22: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201022//

1) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 802τμ με θέα θάλασσα 360.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected] 2) ΒΑΡΝΑΒΑΣ αγροτεμάχιο 2.100τμ άρτιο οικοδομήσιμο θέα θάλασσα110.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ 3 αγροτεμάχια εντός ζώνης 4.300τμ 2.100τμ 3.600τμ110.000€ 80.000€ 120.000€ αντίστοιχα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣτηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ αγροτεμάχιο 11.000τμ με παροχές θέα 200.000€ Δια-θέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Άνω σούλι 2 αγροτεμάχια 5.500τμ και 4.200τμ με γε-ώτρηση 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχιο 1.650τμ εντός ζώνης άρτιο οικοδομήσι-μο 160.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικόπεδο εντός σχεδίου 500τμ 120.000€ διαθέτουμεκαι άλλα ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ επί Λ. Σουλίου 2 αγροτεμάχια 24.500τμ και 4.110τμευκαιρία. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257,694640 2142, email [email protected]

9) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ριζάρι) 2 αγροτεμάχια 9.960τμ και 10.500τμ 320.000€και 500.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (Άνω Σχινίας) οικόπεδα 750τμ εκτός σχεδίου θέα θά-λασσα από 40.000€ έως 70.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχια επί της Λ.Σχινία από 85.000€ ζητούν-ται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (σχινίας) 3 αγροτεμάχια 12.500τμ 700μ από θάλασσα500.000€ , 4.000τμ 200μ από θάλασσα 250.000€, και 4.000τμ με δύο πα-λαιά σπίτια 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικία 100τμ σε οικόπεδο 246τμ με άδεια εκτός σχε-δίου 105.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) οικόπεδα 1.010τμ εώς1.080τμ με θέα και κοντά στη θάλασσα από 180.000€ εώς 600.000€ δί-πλα στο κύμα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) μεζονέτες από 95τμ έως160τμ με κοινόχρηστη πισίνα από 140.000€ έως 400.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) οικόπεδα από 700τμ έως

800τμ γωνιακά, μεσαία, από 130.000€ έως 200.000€. SALES PROPER-TIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) μεζονέτες 120τμ σε δύο επί-πεδα από 180.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 620τμ σε ωραίο σημείο δίδεται και το μισό300.000€ η΄ 150.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 358τμ σ.δ 0.4 τετράγωνο 185.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 210τμ σε οικόπεδο 250τμ με θέα bbq 370.000€.SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 250τμ σε οικόπεδο 327τμ πάρκινγκ, αποθήκες,σοφίτα 360.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία παλαιά 180τμ σε οικόπεδο 1.400τμ θέα θάλασσα590.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ διαμερίσματα από 75τμ έως 105τμ όλα με θέα θάλασσααπό 200.000€ έως 300.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIESΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]

24) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 110τμ +40τμ ξενώνα σε οικόπεδο 400τμ και έτε-ρο οικόπεδο 260τμ δίπλα όλο μαζί 370.000€ ευκαιρία. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ μονοκατοικία 300τμ σε οικόπεδο 1.000τμ 900.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ διαμερίσματα 110τμ 30ετίας από 190.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ 2 οικόπεδα 1.000τμ 700.000€ έκαστο ζητούνται ακίνητα. SA-LES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ οικόπεδα από 275τμ έως 620τμ κοντά στη θάλασσα από150.000€ έως 260.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ 3 μονοκατοικίες κοντά στη θάλασσα 80τμ σε οικόπε-δο 225τμ 135.000€,63τμ σε οικόπεδο 235τμ 135.000€ και 75τμ σε οικό-πεδο 360τμ 260.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ μεζονέτες 95τμ και 105τμ ανεξάρτητες από 185.000€διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]

«ΠΡΩΤΕΥΣ»: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΑ) ΠΑΛΑΙΑ ΡΑΦΗΝΑ1. Διαμέρισμα, 5 ετών β' ορόφου, 60τ.μ., 2 υ/δ, διπλό parking, αποθήκη 20τ.μ., 145.000 ευρώ.2. Διαμέρισμα 5 ετών 1ου ορόφου,1υ/δ, 52τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, a/c,125.000 ευρώ3. Μονοκατοικία 150 τ.μ. σε οικόπεδο250 τ.μ., χτίζει επιπλέον 120 τ.μ..385.000 ευρώ.4. Νέοδμητο studio β΄ορόφου 28,5τ.μ.με 35τ.μ.βεράντα αυτονομία, a/c, απο-θήκη, 75.000 ευρώ.5. Νεόδμητο διαμέρισμα β’ ορόφου 80τ.μ, 2 υπνοδωματια,αποθηκη,παρκιν,θεα θάλασσα ,200.000 ευρώ6.Νεόδμητο διαμέρισμα β’ ορόφου, 2υ/δ, 90τ.μ. 200.000 ευρώΒ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ1. Νεόδμητο διαμέρισμα 45τμ, 4ουορόφου,άπλετη θέα θαλάσσης. Νοικια-σμένο 500 ευρώ ανά μήνα2. Ρετιρέ νεόδμητο 130τ.μ.,3 υ/δ, 2parking κλειστό 30 τ.μ., αποθήκη 65τ.μ., μεγάλα μπαλκόνια, bbq, πανορα-μική θέα θαλάσσης. Τιμή 320.000ευρώ.Γ) ΜΑΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ, ανακαινι-σμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου, 60τμ.Τιμή 130.000 ευρώ.Δ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, εμπρός στηθάλασσα1. δυάρι τελευταίου ορόφου, 115.000ευρώ.2. δυαράκι α΄ ορόφου 31τ.μ., 65.000ευρώΕ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ διαμέρισμα, β'ορόφου, 7 ετών, 75 τ.μ., 2 υ/δ, απο-θήκη, parking, θέα θάλασσα, 185.000ευρώ.ΣΤ) ΝΗΡΕΑΣ νεόδμητα διαμερίσματαμε parking χωρίς ημιυπαιθρίους: 1)61τ.μ. 2 υ/δ 165.000 ευρώ 2) 41τ.μ.125.000 ευρώ.

2. ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣΑ) ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Άγιος Νικόλαος, γω-νιακή μονοκατοικλια 300τ.μ σε οικό-πεδο 600τ.μ, 460.000 ευρώΒ) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ, τριόροφημονοκατοικία 295τ.μ, 3 υ/δ +.playroom,3 μπάνια, 2 κλειστά πάρκιν,εξαιρετικήθέα θάλασσα 650.000ευρώ.Γ) ΝΤΑΟΥ, πλήρως ανακαινισμένη μο-νοκατοικία 60τ.μ. με κήπο, 2 υ/δ, park-ing, αποθήκη, καλοριφέρ, αυτοματισμοί145.000 ευρώ.Δ) 1. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, 1. Οδός Ρούμελης, μονοκατοικία διώ-ροφη, σοβαντισμένη, 128+70τμ σε οι-κόπεδο 476τμ, με θέα θαλάσσης(νεόδμητη, ανεξάρτητο ημιυπόγειο 70

τ.μ., ισόγειο 78 τ.μ. και 1ος όροφος 50τ.μ.), 330.000 ευρώ.2. παραλία, νεόδμητη μεζονέτα 160τμ,αυτόνομη με δικό της κήπο 170τμ, 3υ/δ, 360.000 ευρώ.3. παραλία δυάρι, α΄ ορόφου, 50τμ,αποθήκη, parking, 130.000 ευρώ.Ε) ΡΑΦΗΝΑ1. ΜΑΡΙΚΕΣ, ορειχαλκουργοί, μονοκα-τοικία, 300 τ.μ., οικόπεδο 500 τ.μ.,(Ισόγειο 100 τ.μ., 2 υ/δ, τζάκι και μεζο-νέτα, α' και β' όροφος, 200 τ.μ., 3 υ/δ, 3μπάνια, τζάκι, 630.000 ευρώ.2. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ νομιμοποιημένηπαλαιά μονοκατοικία 75τ.μ. σε 250 μ.οικόπεδο, 120.000 ευρώ3. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, μονοκα-τοικία 80τ.μ. 2 υ/δ, αυτόνομη θέρ-μανση, σε οικόπεδο 420τ.μ. Σ.Δ.06,390.000 ευρώ.4. ΠΑΝΟΡΑΜΑ, Ραφήνας, (Αγ. Γεωρ-γίου), παλαιά νομιμοποιημένη μονοκα-τοικία 60τ.μ., 2 υ/δ, σε γωνιακόοικόπεδο 350 τ.μ.,θέα θαλάσσης,150.000 ευρώ.5. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, αυτόνομη καιανεξάρτητη μεζονέτα, 100τμ, 3 υ/δ,μεδικό της κήπο, 200.000 ευρώ.

3. ΟΙΚΟΠΕΔΑΑ) ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Άγιος Νικόλαος,300τ.μ., πλησίον θαλάσσης, Σ.Δ Ο,4,140.000 ευρώΒ) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ1. Παραλία, οδός Ποσειδώνος, 20 μ.από την παραλία, γωνιακή νεόδμητημεζονέτα, 140 τ.μ., 4 υ/δ, 3 μπάνια, σεοικόπεδο 800 τ.μ., με υπόλοιπο συντε-λεστή δόμησης, 720.000 ευρώ.2. Όμορφη μονοκατοικία με σοφίτα120τ.μ. σε οικόπεδο εντός σχεδίου275τ.μ. 205.000 ευρώ.3. Σε μικρό συγκρότημα δίπλα στην θά-λασσα, μεζονέτες Α. 100 τ.μ. 210.000ευρώ Β. 60τ.μ. 120.000 ευρώ, και δυάρι1ου ορόφου 35τ.μ., 80.000 ευρώ. Γ) ΖΟΥΜΠΕΡΙ, Μεζονέτα 8 ετών,112 τ.μ., 4 υ/δ, 2 μπάνια, κλιματισμός,αυτόνομη θέρμανση, πλησίον θαλάσ-σης. 275.000 ευρώ. Δ) Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, οικόπεδο 1.300τ.μ. 14 μ. πρόσοψη, κτίζει 400μ.550.000 ευρώ.Ε) GOLDEN COAST Παραλία γω-νιακό οικόπεδο πάνω στο κύμα 5,5στρέμματα 1.550.000 ευρώ.Ζ) ΡΑΦΗΝΑ1. Βελανιδιά, γωνιακό, κληροτεμάχιο,944 τ.μ. (14Χ70 μ.), 75.000 ευρώ2. Πευκώνας, γωνιακό,κληροτεμάχιο,αμφιθεατρικό με θέα και30 ρίζες ελιές, 6,2 στρέμματα, 330.000ευρώ.3. Ορειχαλκουργοί, οικόπεδο 467 τ.μ.πλησίον παραλίας, Σ.Δ.04, 340.000

ευρώ.4. Παραλία ΠΡΩΤΕΑ, οδός ΘΑΛΕΙΑΣ,μοναδικό διαμέρισμα εμπρός στην θά-λασσα, τελευταίου οροφου 87 τ.μ. 2υ/δ, τζάκι, ανακαινισμένο, 320.000ευρώ.5. Στ.Πέρρη οικόπεδο 500τ.μ. (20Χ25)Σ.Δ. 1,1 550.000 ευρώ.6. Κόκκινο Λιμανάκι, οικόπεδο προβο-λής με θέα 860τ.μ. Σ.Δ. 0,6, 750.000ευρώ7. Νέο Σχέδιο Ραφήνας, αμφιθεατρικόοικόπεδο, 330 τ.μ. Σ.Δ. 0,6 290.000ευρώ8. Μαρίκες, οικόπεδο 311τμ, ΣΔ 04,150.000 ευρώ9. Μπλε Λιμανάκι, γωνιακό οικόπεδο300τμ, ΣΔ 06, 250.000 ευρώ.10. Κόκκινο Λιμανάκι, γωνιακό οικό-πεδο 320τμ, με οικοδομησιμότητα, πω-λείται 140.000 ευρώ.11. Κολυμβιτήριο, κληροτεμάχιο 5,8στρέμματα με άδεια οικοδομής και θέαθαλάσσης, 650.000 ευρώ.12. Αγ. Νικόλαος, μοναδικό γωνιακό οι-κόπεδο με άπλετη θέα ευβοικού 550τ.μ.Σ.Δ. 0,8, 1.080.000 ευρώ13. Παραλία Πρωτέα, γωνιακό αμφιθε-ατρικο οικόπεδο με θέα θαλάσσης1.500 τ.μ. Σ/Δ 0,9, 1.600.000 ευρώ.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙΑ) ΠΙΚΕΡΜΙ, επί Λ. Μαραθώνος, ισό-γειο διαμπερές κατάστημα 140τμ +υπόγειο 50τμ, 480.000 ευρώ και ενοι-κίαση 1.750 ευρώ / μήνα.Β) ΡΑΦΗΝΑ1. Δυο Συνεχόμενα γραφεία α' ορόφουπροσόψεως, νοικιαμένα με 1.050ευρώ/μήνα, 250.000 ευρώ2. Ισόγειο κατάστημα 20τμ + 25τμ υπό-γειο, σε εμπορικό κέντρο πλησίον κεν-τρικής πλατείας Ραφήνας, ενοικιάζεται650 ευρώ / μήνα και πωλείται 135.000ευρώ.

5. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑ) ΡΑΦΗΝΑ1. ΝΗΡΕΑΣ διαμέρισμα 2ου ορόφου,75 τ.μ. 2 υ/δ, αυτονομία, 580 ευρώ.2. ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μεζονέταπαραθαλάσσια, 100τ.μ. με κήπο150τ.μ., 3υ/δ, αυτόνομη θέρμανση,1.050 ευρώ το μήνα, ενοικιάζεται καιγια σεζόν.3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, μπροστά στηνθάλασσα, γωνιακό νεόδμητο διαμέρι-σμα 3ου ορόφου, 90 τμ, 2 υ/δ, A/C,τζάκι. κλειστό parking. Τιμή 600 ευρώ /μήνα.4. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, ισόγειοδυάρι,με αυτόνομη θέρμανση, τιμή 300ευρώ και στούντιο 270 ευρώ.5. Ενοικιάζονται παραλαθαλάσσια επι-πλωμένα διαμερισμάτα και μονοκατα-κοικίες ενός, δύο ή τριών δωματίων, με

την ημέρά ή την σαιζόν.6. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ διαμέρισμα ρε-τιρέ 75 τ.μ., 2 υ/δ, αυτονομία, κλειστόπάρκινγ, τζάκι. 800 ευρώ.Β) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ, Μεζο-νέτα 250 τ.μ., 4 υ/δ, οικόπεδο 550 τ.μ.με εξαιρετική θέα θαλάσσης. 1600ευρώ ανά μήνα.

6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣΑ) ΡΑΦΗΝΑ1. ΝΙΡΕΑΣ, οικόπεδο 815 τ.μ.(15,20Χ55,40 μ.), πωλείται ολόκληρο ήμισό και αντιπαρέχεται.1. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, γωνιακόοικόπεδο προβολής με θέα θαλάσσης830 τ.μ. Σ/Δ 0,6 πωλείται ολόκληρο ήμισό και αντιπαρέχεται.2. ΣΤ. ΠΕΡΡΗ, οικόπεδο με θέα θαλάσ-σης 500 τ.μ. (20Χ25) Σ/Δ 1,1 πωλείταικαι αντιπαρέχεται.

7. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑΑ) ΡΑΦΗΝΑ1. ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, μεζονέτα 8ετών 1ου, 2ου ορόφου σε μικρό συγ-κρότημα 130 τ.μ. 4 υ/δ αποθήκη, τζάκι,a/c, αυτονομία, parking, 275.000 ευρώ2. ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, νεόδμητο δια-μέρισμα γ΄ορόφου 54τ.μ. παραδοτέο σε10 μήνες, μεγάλο μπαλκόνι, θέα θαλάσ-σης, αποθήκη, parking, 160.000 ευρώ3. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, σε ανακαινι-σμένη πολυκατοικία εμπρός στην θά-λασσα, διαμερίσμα ανακαινισμένο60τ.μ. 2 υ/δ, 1ου ορόφου και parking,135.000 ευρώ.4. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, διαμέρισμα75τμ, Β΄ ορόφου, αυτονομία, τζάκι,ησυχία, πράσινο, 155.000 ευρώ.5. ΜΑΡΙΚΕΣ, νέο διαμέρισμα α’ ορό-φου Full Extra 92 τ.μ., 2 υ/δ,2 wc,τζάκι,αποθήκη, parking, 210.000 ευρώ.6. ΠΡΩΤΕΑΣ, παραλία υπό κατα-σκευήν οροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου μεθέα θαλάσσης 95τμ, 285.000ευρώ.7. ΝΗΡΕΑΣ, Πλατεία γωνιακό διαμέρι-σμα Δ’ ορόφου 52τμ, 2 υ/δ με θέα καιεγγύτητα θαλάσσης,135.000 ευρώ.8. Ν. ΜΑΚΡΗ (Αγ. Κων/νος) νεόδμητοισόγειο, αυτόνομο διαμέρισμα, 60τμ, 2υ/δ, με κήπο,αποθήκη, τζάκι, parking,170.000 ευρώ και άνω ορόφου 140.000ευρώ

ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ/ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ/

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ

BEST VALUEFOR MONEY

«ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Γ.

ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ 697 27 028 28

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΙΝΤΩΝ

Page 23: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ //23

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Κατάστημα 60 τ.μ. στηνΑρτέμιδα, με μεγάλη πρόσοψη, και-νούργιο, υπερυψωμένο ισόγειο, ενοίκιοσταθερό για 2 έτη. Τιμή 580 €.Τηλ.6944656813 ● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται ενοικιάζε-ται κατάστημα, 75 τ.μ., σε καλή κατά-σταση, πίσω από το γήπεδο, στην ΠαλιάΛούτσα. Τηλ.6978957819.●ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται γραφείοηλιόλουστο 50 τ.μ. σε ημιόροφο κτίριογραφείων-καταστημάτων, στο κέντροτης Αρτέμιδας, με κουζίνα και wc. τιμή450 ευρώ, τηλ. 6948382721 (από 17:00έως 21:00). ● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Βραυρώνα ενοικιάζεταικατάστημα 30 τ.μ. Λ. Βραυρώνος, τηλ.22940 49997.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται στο κέντρογκαρσονιέρα στον 2ο όροφο, τηλ.6932256230.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται ημιυπό-γειος χώρος, με παράθυρα, καινούργιο,100 τ.μ. τιμή 250 ευρώ,τηλ.6944656813.● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα400 τ.μ. στο κέντρο της Αρτέμιδας, πλη-σίον SUPER MARKET “ATLANTIC”μεγάλο parking & χώρο άνετο μπροστά.τηλ. 2106633625.●ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα60 τ.μ. με μεγάλη πρόσοψη, καινούρ-γιο. Τιμή 550 €. Τηλ.6944656813 ● ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ενοικιάζεται μονοκα-τοικία, με καλοριφέρ, σε καλό οικό-πεδο. Τηλ 697 3273 332 & 2294094166.● ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, επί της Λ. Μαραθώ-νος, στην κεντρική πλατεία, ενοικιάζε-ται κατάστημα 170τ.μ. ισόγειο και100τ.μ. υπόγειο, τηλ. 2294066492 &6936155563.● ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ, ενοικιάζεται διώ-ροφη μεζονέτα, νεόκτιστη διώροφη με-ζονέτα, 220 τ.μ. (χωρίς τις βεράντες),μεγάλο υπόγειο, σοφίτα, 3 υπνοδωμά-τια, 3 μπάνια, 2 WCs, 2 κουζίνες, 2 τζά-κια, σαλόνι, καθιστικό, εξωτερικόγκαράζ, αποθηκευτικό χώρο και ανε-ξάρτητη θέρμανση. Πανοραμική θέαπρος τη θάλασσα, με άμεση πρόσβασηστη λεωφόρο, τηλ: 6944 241053 &6944221736● Ν. ΜΑΚΡΗ, ενοικιάζεται μονοκατοι-κία, 60 τ.μ.. Τηλ.210 9330261.● Ν.Μάκρη, ενοικιάζεται ισόγειο διαμέ-ρισμα, 55 τ.μ. πρόσφατα ανακαινι-σμένο, με aircondition, συρόμενα

παράθυρα αλουμινίου, ασφαλείας μεσίτες, 50 μ. από το λιμανάκι, τιμή 350ευρώ. Τηλ.22940 98655, 6932965007 .● ΡΑΦΗΝΑ, Κέντρο, Δώμα 17 τ.μ. μεμεγάλη ταράτσα. Δαβάκη Πίνδου &Εθνικής Αντιστάσεως. Τηλ. 22494031159, 6946272648.● ΡΑΦΗΝΑ, 3αρι, νεόδμητο, υπερπολυ-τελές,, 2 κρεβατοκάμαρες, 2 αποθήκες,τζάκι, κλειστή θέση στάθμευσης, θέαστην πισίνα και στον κήπο. Ελ. Βενιζε-λου 54, Ραφήνα. Τ. 6932492421 ● ΡΑΦΗΝΑ, διαμέρισμα 1ου ορόφου65τμ. Στο κέντρο. Τηλ.22940 24400 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται οροφοδιαμέ-ρισμα 135 τ.μ. σαλόνι, κουζίνα, 3υ/δ,τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη,τηλ. 6944352944, 6942010743.● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα120 τ.μ. γωνιακό, ανακαινισμένο σεκεντρικό δρόμο parking, κατάλληλα γιαιατρεία, γραφεία, κλπ. δίδεται και τομισό, τηλ. 6947 83 2545●Ραφήνα, ενοικιάζεται κατάστημα 220τ.μ. καινούργιο, ισόγειο, πατάρι 170τ.μ.υπόγειο 220 τ.μ., με γκαράζ, με ξεχωρι-στή είσοδο τροφοδοσίας, 50 μ. από κεν-τρική πλατεία, τηλ. 6947 83 2545●Ραφήνα, εντός σχεδίου οροφοδιαμερί-σμα, 135τ.μ., σαλόνι, τζάκι, κουζίνα,3υ/δ, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, απο-θήκη, τηλ. 6944352944, 6942010743.205670.● ΡΑΦΗΝΑ, Μπλέ Λιμανάκι,ενοικιά-ζονται 2 οροφοδιαμερίσματα, 1ου και2ου ορόφου, 55 τ.μ. έκαστον. Τηλ.6936010956 ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται 3άρι πρώτουορόφου,οδός Κανέλου Δεληγιάννη 12,τηλ. 2294077836, 6995737387● ΡΑΦΗΝΑ, Πανόραμα, ενοικιάζεταιδιαμέρισμα 80μ2 πρώτου ορόφου σε δι-πλοκατοικία 20ετίας,με τζάκι με αυτό-νομη θέρμανση και ηλιακό,φωτεινό καιμε θέα, οικογενειακό περιβάλλον 400ευρώ. Τηλ. 2294025371, 6945336454.● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντροεπί της πλατείας Πλαστήρα αρ. 21, δια-μέρισμα 2ου ορόφου, 50 τ.μ. πλήρωςανακαινισμένο ενοικιάζεται για επαγ-

γελματική χρήση. Τηλ. 2294023222 ή69343211128 ή 6936457823● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντρονεόδμητο κτίριο 2ος όροφος γραφείο96τ.μ. 1ος όροφος 2 γραφεία 54 και 42τ.μ. ισόγειο κατάσταμα 140 τ.μ. υπαί-θριο parking και υπόγειο γκαράζ ενοι-κιάζεται ολόκληρο ή τμηματικά. Τηλ.2294023222 ή 69343211128 ή6936457823 ● ΡΑΦΗΝΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου 17,ενοικιάζεται διαμέρισμα 2άρι, με μπαλ-κόνι μεγάλο και θέα, τηλ. 2294076626,6974376331, 6976898942● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα40μ2 τηλ. 2294025713 κ. Α. Κούτρης● ΡΑΦΗΝΑ, 3αρι, νεόδμητο, υπερπολυ-τελές,, 2 κρεβατοκάμαρες, 2 αποθήκες,τζάκι, κλειστή θέση στάθμευσης, θέαστην πισίνα και στον κήπο. Ελ. Βενιζε-λου 54. Τηλ.. 6932492421. ● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημαστην πλατεία Κτηματολογίου ,80τ.μισόγειο, 36τ.μ υπόγειο,35τ.μ πατάρι,τηλ 22944900689, 2294022751● ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται, διαμέρισμα59τ.μ φρεσκοβαμμένο καινούρια ντου-λάπια, μεγάλο μπαλκόνι με θέα, τηλ22940 76626, 6974 376331,6976898942● ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ουορόφου σε καλή τοποθεσία, 2υ/δ, σα-λόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο, απο-θήκη και μεγάλες βεράντες. Τηλ 2106630478 & 6932736974.● ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται ισόγειος χώρος200 τ.μ. για επαγγελματική χρήση, τηλ.6932256230

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

● Taxi, Οκτάβια, πωλείται λόγω υγείας μεπληρωμή απολύτου μετρητής.Τηλ.6946859215

● ΑΡΤΕΜΙΔΑ, πωλείται οικία 140 τ.μ.σε οικόπεδο 250 τ.μ. με δένδρα, 200 μ.από την θάλασσα, στην οδό Κανάρη &Μιαούλι. Τηλ. 6976331476.● ΠΑΛΛΗΝΗ, πωλείται επιχείρηση με-ταποιήσεις ενδυμάτων 15ετούς λειτουρ-γίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό.Τηλ. 210 6665987, από 10:00 π.μ. έως19:00 μ.μ.

● ΡΑΦΗΝΑ,πωλείται διαμέρισμα στηνΡαφήνα, περιοχή Μαρίκες, υπερυψω-μένο ισόγειο 32 τ.μ. Τιμή 52.000 ευρώ.Τηλ. 22940 94261.● ΡΑΦΗΝΑ, Πρωτέας, πωλείται διαμέ-ρισμα 45μ2 δευτέρου ορόφου 20ετίαςσε καλή κατάσταση ήσυχη περιοχή,μεθέα στο λιμάνι της Ραφήνας, φωτεινό μεδύο a/c και τζάκι, με λίγα κοινόχρη-στα.Τηλ. 2294025371, 6945336454.●Πωλείται διαμέρισμα στην Κυψέλη90τ.μ. σε καλή τιμή και σε καλό σημείο.τηλ. 210 6610315 ή 6939402502● ΡΑΦΗΝΑ, πωλείται 2άρι, 37 τ.μ., αυ-τόνομη θέρμανση, κήπο με οπωροφόραδένδρα, στον ακάλυπτο. ΔημοσθένουςΚαλιμκέρη 21, Ραφήνα. Τιμή συζητή-σιμη 60.000 €, Τηλ. 210 9431002 (μετάτις 18:00), 6976026624.● ΣΠΑΤΑ, στους Μυκιναϊκούς τάφουςπενταόροφο, 580 τ.μ., στα σοβατί-σματα, κοντά σε Αεροδρόμιο και Προ-αστιακό, μόνο 420.000 ευρώ. (όχιΜεσήτες) Τηλ.6940407316.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ● Χημικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθή-ματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά. Με-γάλη εμπειρία, προσιτές τιμές. Τηλ.

6977056353 ● Φυσικός με φροντιστηριακή εμπειρίαπαραδίδει μαθήματα φυσικής Χημείαςκαι Μαθηματικών. Ειδική προετοιμασίαγια εξετάσεις. Τηλ. 6977530392 ●Παιδοψυχολόγος με διδακτική εμπει-ρία, δύο μεταπτυχιακά και επαγγελμα-τική εμπειρία στην Αγγλία, παραδίδειμαθήματα Αγγλικών σε παιδιά, ενήλι-κες, καθώς και σε άτομα με μαθησιακέςδυσκολίες. Τηλ.6944742280(03,10/09/10)● Καθηγήτρια Μουσικής, Αριστούχοςαπόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, παραδί-δει μαθήματα πιάνου και θεωρεία μου-σικής . Τιμές προσιτές. Τηλ.6944742280(03,10/09/10)● Γερμανικά από Γερμανίδα με μεγάληπείρα, για όλους. Παραδίδονται μαθή-ματα για αρχαρίους, πρακτική εξά-σκηση συνομιλίας και Ταχύρρυθμαεντατικά μαθήματα. Τηλ. 694 4816 985● Γερμανικά απόφοιτος της ΓερμανικήςΣχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Γερ-μανικής Γλώσσας και Φιλολογίας τουΠανεπιστημίου Αθηνών με ένα χρόνοπρακτικής εξάσκησης στην Γερμανία,παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γερμανι-κών σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνα-σίου. Επιπλέον αναλαμβάνονταιμαθητές Δημοτικού για διάβασμα. Τηλ.6930467323.● Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδέςστην Ειδική Αγωγή σε πανεπιστήμιο τηςΑγγλίας, αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθή-ματα σε μαθητές με μαθησιακές δυσκο-λίες, δυσλεξία, διαταραχήελλειμματικής προσοχής, αυτισμό. Προ-σιτές τιμές. Τηλ. 6978352181.● Πτυχιούχος ΑΕΙ Θετικής κατεύθυν-σης παραδίδει: ιδιαίτερα Μαθήματα σεπαιδιά Δημοτικού, καθώς και ιδιαίτεραΑγγλικών και Γερμανικών όλων τωνβαθμίδων. Επιστημονικές μεταφράσειςαπό Αγγλικά – Γερμανικά. Περιοχή: Ρα-φήνας και στα περίχωρα.Τηλ.6981667988

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

● ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ για ΓΑΜΟΥΣ ΓΑ-ΜΟΥ Σ ΒΑΦΤΙΣΙΑ κλπ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕ-ΡΑΝΙΟΣ - τηλ. 6946 948595● ΑΝΑΛΑΜ-ΒΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟ-ΠΗΣΕΙΣ για ΓΑΜΟΥΣ ΓΑΜΟΥ Σ ΒΑΦΤΙ-ΣΙΑ κλπ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΟΣ - τηλ.6946 948595

● Τακτοποιήσεις ημιυπαιθρίων χώρων καιάλλων υπερβάσεων δόμησης. Ενημέρωσηκαι πλήρης ανάληψη εργασιών από τοπο-γράφο μηχανικό ΕΜΠ. Τηλ.6936646082

● Αναλαμβάνουμε συντήρηση για πισίνες,τηλ. 6955257916

● Ελληνίδα αναλαμβάνει με υπευθυνότητακαι εμπειρία την φροντίδα παιδιών, πρωινέςή απογευματινές ώρες, περιοχή ΑνατολικήςΑττικής. Συστάσεις διαθέσιμες.Τηλ.6973266860

● Κυρία Ελληνίδα με Ι.Χ. αναλαμβάνει φύ-λαξη-μελέτη παιδιών, μαγείρεμα, σίδερο,από Δευτέρα έως Παρασκευή ωράριο απο-γευματινό ή πρωινό, στην Ραφήνα ή γύρωπεριοχές. τηλ. 6947358335.

● Κυρία Ελληνίδα, 43 ετών, κάτοικος Αρτέ-μιδος, υπεύθυνη με πείρα ζητάω ως εργασίατην φύλαξη παιδιού, Τηλ.6981604236

● Αναλαμβάνω τη φύλαξη και την περιποί-ηση κατοικίδιων σκυλιών, είτε στον χώροσας, είτε στο δικό μου χώρο. Διαθέτω μεγά-λη εμπειρία, αγάπη και υπομονή με μεγάληυπευθυνότητα στο έργο μου. Τιμές φιλικές,προτιμητέοι κάτοικοι Ανατολικής Αττικής.Πληροφορίες κ. Θεοδοσία τηλ. 6981443074

● Συνταξιούχος, με δική του κατοικία,υγιής, επιθυμεί σοβαρή γνωριμία με γυναί-κα πολύ εύσωμη, ηλικίας 60-70 ετών, μηκαπνίστρια, με καλή υγεία, χωρίς υποχρεώ-σεις. Προτιμάται φτωχιά, χαμηλών τόνων.Αφήστε μήνυμα. Τηλ.22940 22079.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΕΚΤΙΜΗΤΕΣΑΚΙΝΗΤΩΝ

www.souladonis.gr

ΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ????

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!

ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣΣΑΣ

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected] –www.souladonis.gr

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κάθετη Μονάδα Υπηρεσιών

●Πωλήσεις Ακινήτων

●Αγορές - Κατασκευές

●Ανακαινίσεις Διαμερισμάτων

●Αντιπαροχές

●Μισθώσεις Ακινήτων

●Επαγγελματικοί χώροι

●Αγροτεμάχια - Εκτάσεις

●Τεχνική - Νομική Υποστήριξη

●Συμβολαιογραφική Υποστήριξη

●Εκτιμήσεις Ακινήτων

●Έκδοση Στεγαστικών Δανείων

●Ένταξη στο Αναπτυξιακό

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected]

www.souladonis.gr

Μπλε Λιμανάκι. πωλείται διαμέρισμα 71τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια δευτέρου ορό-φου σε τριώροφη πολυκατοικία πεντα-ετίας. Απεριόριστη θέα θάλασσα καιβουνό, θέση στάθμευσης, αυτόνομηθέρμανση, τζάκι, Α/C και τέντες. Απο-κλείονται μεσίτες. Τηλ. 6944931624

Page 24: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201024//

Page 25: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΓΕΡΑΚΑΣ //25

Πέντε νέοι υποψήφιοι

δημοτικοί σύμβουλοι

εντάχθηκαν στο Συνδυασμό

Νέος Δήμος – Νέα Εποχή,

με επικεφαλής το Ζώη Καρίνο.

Οι νέοι υποψήφιοι παρουσιάζονταιπαρακάτω, με αλφαβητική σειρά:

Η Χρυσάνθη (Λίλη) Καρανικόλαγεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί μόνιμαστο Ζούμπερι. Είναι μητέρα ενός αγοριού.Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχο-λή Πειραιώς και σταδιοδρόμησε επαγγελμα-τικά σε μια σειρά από υπεύθυνες θέσεις. Έχειεργαστεί στον ΟΤΕ, σε δικηγορικά γραφείακαι εταιρείες, καθώς και στη ΑμερικανικήΒάση της Νέας Μάκρης. Στη διάρκεια της κα-ριέρας παρακολούθησε πολυάριθμα σεμινά-ρια και προγράμματα εκπαίδευσης.

Ασχολήθηκε συστηματικά με τον αθλη-τισμό, αφού ήταν μια από τις πρώτες γυναί-

κες αθλήτριες κωπηλασίας, με σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες. Επίσης,έχει αναπτύξει αξιόλογη κοινωνική δραστηριότητα. Είναι ιδρυτικό μέλος τουσωματείου ζωόφιλων Νέας Μάκρης, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα να ανα-λαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία των ζώων.

Συμμετέχει στο συνδυασμό Νέος Δήμος – Νέα Εποχή γιατί, όπως δη-λώνει η ίδια «Επιδιώκω μια αλλαγή, με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Τί-ποτα δεν είναι εύκολο. Πιστεύω όμως ότι ο Ζώης Καρίνος έχει τα προσόντακαι τη στήριξη μιας αξιόλογης ομάδας, ώστε να πετύχει. Θέλει και πρέπεινα του δώσουμε την ευκαιρία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και τουτελευταίου κατοίκου της περιοχής μας. Ο Ζώης Καρίνος μπορεί να δώσειλύσεις. Και γι’ αυτό θέλω με την υποψηφιότητά μου, να συμβάλω στην υλο-ποίηση του προγράμματός του.»

Η Ελένη Μεγαπάνου είναι οικονομολόγος, με σημαντική σταδιο-δρομία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό το-μέα. Από το 1986 ως το 2000 υπηρέτησεστο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ από το 2001 ως σή-μερα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με αν-τικείμενο την αξιολόγηση και πιστοποίησηεπενδυτικών προγραμμάτων της Ε.Ε.

Είναι παντρεμένη με το Βασίλη Με-γαπάνο και μητέρα δύο παιδιών, της Ευαν-θίας και του Βαγγέλη. Από το 1990, ζει μό-νιμα με την οικογένειά της στη Νέα Μά-κρη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,«Όλα αυτά τα χρόνια, είδαμε την πόλη μαςνα μεταμορφώνεται και να επεκτείνεται χω-ρίς τις κατάλληλες υποδομές. Είδαμε τουςδημοτικούς μας άρχοντες να συναλλάσ-σονται μεταξύ τους, να αδιαφορούν για τηνανάπτυξη του τόπου μας και να ενδιαφέ-ρονται μόνο για τη διατήρηση της καρέκλας τους».

Αποφάσισε να ενταχθεί στο συνδυασμό Νέος Δήμος – Νέα Εποχή, για-τί όπως η ίδια δηλώνει: «ο Ζώης Καρίνος είναι ένα νέο πρόσωπο στην πο-λιτική ζωή του τόπου μας, άφθαρτο από το τοπικό κατεστημένο. Έχει όρα-μα, όρεξη για δουλειά, αλλά και την εμπειρία για να διαχειριστεί τα περί-πλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Είμαι πεπεισμένη ότιο Ζώης Καρίνος, ως Δήμαρχος Μαραθώνος, θα διοικήσει με απόλυτη δια-φάνεια, αντικειμενικότητα και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τό-που, χωρίς κανενός είδους άλλες εξαρτήσεις».

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αρκαδία και κατοικείμόνιμα στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης από το 1984. Είναι παντρεμένοςκαι πατέρας δύο γιών.

Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ξεκίνησε τηνεπαγγελματική του σταδιοδρομία, ιδρύοντας φαρμακείο στο κέντρο της Αθή-νας. Από το 1988 άρχισε να διευρύνει τη δραστηριότητά του στο χώρο των

εναλλακτικών και παράλληλων θεραπευ-τικών μεθόδων, καθώς και στο χώρο τηςκοσμετολογίας – αισθητικής. Το 1993ίδρυσε την εταιρεία MEDICUM η οποίαξεκίνησε με αντικείμενο τις ιατροφαρμα-κευτικές εκδόσεις και σήμερα έχει επε-κταθεί στις πρώτες ύλες Ομοιοπαθητι-κής, Φυτοθεραπείας, Αρωματοθεραπείας,στα φυτικά καλλυντικά, συμπληρώματαδιατροφής και υλικά συσκευασίας. Τα τε-λευταία 15 χρόνια έχει αναπτύξει σημαν-τική διδακτική δραστηριότητα, είναι μέλοςμιας σειράς επιστημονικών ενώσεων στοντομέα των εναλλακτικών θεραπειών και εκ-δίδει το περιοδικό «Ομοιοπαθητική Ιατρι-κή».

Αποφάσισε να συμμετέχει στο συνδυασμό Νέος Δήμος – Νέα Εποχή,γιατί θεωρεί ότι η περιοχή έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Όπως δηλώνειο ίδιος: «Πιστεύω ότι χρειάζεται μια ριζική αλλαγή στα δεδομένα της το-πικής αυτοδιοίκησης. Ο Ζώης Καρίνος μπορεί να εκφράσει το νέο. Μπο-ρεί, ως Δήμαρχος, να κάνει τη διαφορά και να διασφαλίσει ότι θα γίνουν ταβασικά έργα υποδομής, που λείπουν σήμερα από την περιοχή μας.»

Ο Θανάσης Φραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικείμόνιμα στη Νέα Μάκρη. Σπούδασε Χημείαστο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε μεμεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία, όπουαπέκτησε τον τίτλο MSc in Global Mar-keting από το Πανεπιστήμιο του Stafford-shire. Σταδιοδρόμησε επαγγελματικά στονιδιωτικό τομέα, με αντικείμενο το μάρκε-τινγκ και τις πωλήσεις. Από το 1999 ως σή-μερα είναι Διευθυντής Πωλήσεων Ενοι-κιάσεως Αυτοκινήτων στον τομέα Leasing,της εταιρείας SIXT.

Παράλληλα, αναπτύσσει σημαντικήκοινωνική δραστηριότητα, ως ενεργό μέλοςτης Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων για τηνΈνωση της Ευρώπης (AEGEE) και του Ρο-ταριανού Ομίλου Νέας Μάκρης, από το

2007. Αποφάσισε να ενταχθεί στο συνδυασμό Νέος Δήμος – Νέα Εποχή, για-

τί όπως ο ίδιος δηλώνει, «πιστεύω ότι μόνο ο Ζώης Καρίνος έχει τις ικα-νότητες, τη βούληση και το σθένος να φέρει τη νέα πνοή που χρειάζεται οΔήμος μας. Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας έχουντόσο λίγες ευκαιρίες για κατάρτιση και ένταξη στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτόκαι προτείνω να δημιουργηθεί μια Τράπεζα Πληροφοριών, προκειμένου ναβοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να σταδιοδρομήσουν. Επιπρόσθετα, πιστεύωότι πρέπει να ακούσουμε και να στηρίξουμε τους εμπόρους και τους επαγ-γελματίες της περιοχής μας, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησηςκαι να συμβάλουν στην ανάπτυξη.»

Ο Βάιος Χρήστος γεννήθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας και ζει μό-νιμα στη Νέα Μάκρη από το 1981. Είναι πτυ-χιούχος Τουριστικών Επαγγελμάτων και Οι-κονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς καιμέλος του συλλόγου Θεσσαλών. Εργάστηκεμε επιτυχία επί σειρά ετών σε ξενοδοχεία τηςευρύτερης περιοχής της Νέας Μάκρης και τουΜαραθώνα, καθώς και σε επιχειρήσεις εστία-σης.

Η απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα κοι-νά και να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλο-γές, οφείλεται «στην αγάπη και το ενδιαφέρονμου για τον τόπο, που πιστεύω ότι έχει πα-ραμεληθεί από όλες τις προηγούμενες δημο-τικές αρχές. Οι παραλίες, από το Μάτι ως τοΣχινιά, έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρό-νια. Λείπουν επίσης βασικές υποδομές, όπωςο βιολογικός καθαρισμός και σύγχρονα δίκτυαύδρευσης, ενώ το οδικό δίκτυο είναι φθαρμένο και ανεπαρκές. Αποφάσι-σα να συμμετέχω στο συνδυασμό Νέος Δήμος – Νέα Εποχή, γιατί πιστεύωπρώτα απ’ όλα στο πρόσωπο του Ζώη Καρίνου, στη γνώση και στην εμπειρίαπου διαθέτει ως πολιτικός μηχανικός. Πιστεύω ότι, με τη συνδρομή μιας ομά-δας αξιόλογων συνεργατών, θα μπορέσει να οδηγήσει τον τόπο στην πρό-οδο που του αξίζει. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.»

Νέοι υποψήφιοι στην ομάδα του Ζώη Καρίνου

Page 26: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201026//

Page 27: 367 08/10/2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ //278 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ

Έφυγε από τη ζωή οσκηνοθέτης Άρθουρ

Πεν

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημοςαμερικανός σκηνοθέτης Άρθουρ Πεν που έγινεπαγκοσμίως γνωστός για τη θρυλική ταινία«Μπόνι και Κλάιντ» (1967).

Αδελφός του πολύ καλού φωτογράφου ΙρβινγκΠεν και ηθοποιός του θεάτρου στα νιάτα του, οΆρθουρ Πεν έκανε το ντεμπούτο του στη σκη-νοθεσία πρώτα στην τηλεόραση, ενώ πέρασε

στη μεγάλη οθόνη το 1958 σκηνοθετώντας τον Πολ Νιούμαν στην ταινία «Ο αριστερόχειρας» που στηνΕλλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο: «Ο δραπέτης των επτά πολιτειών».

Σε άρθρο του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ αναφέρει ότι «ο Άρθουρ Πεν έφε-ρε την ευαισθησία του ευρωπαϊκού σινεμά στην 7η Τέχνη των ΗΠΑ και άνοιξε το δρόμο στη γενιά τωνσκηνοθετών, όπως στον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Αφιέρωμα στον σύγχρονοΑραβικό Κινηματογράφο

Ο Αραβικός Κινηματογράφος στο 51ο ΦεστιβάλΘεσσαλονίκης

Κεντρική θέση στο αφιέρωμα καταλαμβάνει το έργο του32χρονου Ιρακινού σκηνοθέτη Μοχάμεντ Αλ-Νταράτζι, οοποίος επέστρεψε στη γενέτειρά του, Βαγδάτη, το 2003,μετά την πτώση του καθεστώτος Σαντάμ, κινηματογρα-φώντας το κατακερματισμένο Ιράκ.

Η τελευταία του πολυβραβευμένη ταινία, με τίτλο Son ofBabylon (2009), η οποία απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας και το βραβείο Ειρήνης στο Φε-στιβάλ Βερολίνου 2010, καθώς και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς2010, είναι ένα συγκινητικό road movie, με ήρωες ένα αγόρι και τη γιαγιά του, που αναζητούν τον αγνο-ούμενο πατέρα του μικρού. Μέσα απ’ το ταξίδι τους, ο σκηνοθέτης χαρτογραφεί μια διαλυμένη χώρα, αλλάκαι τον ανθρώπινο ψυχισμό ενός λαού που πασχίζει να επουλώσει τις πληγές του, αντιμέτωπος με τα φαν-τάσματα του παρελθόντος.

Στο ντεμπούτο του, με τίτλο Ahlaam (Ιράκ, 2005) σκιαγραφεί με ωμό ρεαλισμό τον εφιάλτη του πολέμου ιδω-μένο μέσα από τα μάτια των τροφίμων ενός βομβαρδισμένου ψυχιατρικού ασύλου στη Βαγδάτη. Ο Μο-χάμεντ Αλ - Νταράτζι, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες κι επικίνδυνεςσυνθήκες, καθώς ο ίδιος αλλά και μέλη του κινηματογραφικού του συνεργείου, απήχθησαν και βασανίστηκαν.Η ταινία, παρ’ όλα αυτά, αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα του Ιράκ για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ται-νίας το 2007.

Το ντοκιμαντέρ του, War, Love, God and Madness (2008), αποτελεί την καταγεγραμμένη μαρτυρία όσων συ-νέβησαν στη διάρκεια των γυρισμάτων του Ahlaam, αλλά και ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο για τη χαοτικήκατάσταση που επικράτησε στο Ιράκ, λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στο φεστιβάλ, θα προβληθείεπίσης και η μικρού μήκους ταινία του δημιουργού, με τίτλο My name is Mohamed.

Στο φως τμήμααγάλματος του φαραώΑμενχοτέπ Γ’

Ένα τμήμα αγάλματος, ηλικίας άνω των 3000 ετών,που ανήκε στο φαραώ Αμενχοτέπ Γ’, τον παπ-πού του Τουταγχαμών, έφερε στο φως η αρ-χαιολογική σκαπάνη όπως ανακοίνωσε το Σάβ-βατο ο γενικός γραμματέας του ανωτάτου συμ-βουλίου αρχαιοτήτων, Ζάχι Χάουας.

"Το άγαλμα βρέθηκε κοντά στη βόρεια είσοδο τουναού του Αμενχοτέπ Γ΄ και παρουσιάζει το βα-σιλιά καθισμένο στο θρόνο του μαζί με τον Άμ-μωνα", έναν από τους σημαντικότερους θεούςτης αιγυπτιακής μυθολογίας.

Το τμήμα αυτό του αγάλματος έχει ύψος 1,3 μέτρακαι πλάτος 95 εκατοστά. Όπως είπε ο Χάουαςείναι "φανταστικό" αφού διακρίνονται πολύ κα-θαρά όλες οι λεπτομέρειες του προσώπου τουφαραώ.

Πρόκειται για το επάνω μισό τμήμα ενός αγάλματοςαπό κόκκινο γρανίτη που οι αρχαιολόγοι πι-στεύουν ότι το μέγεθός του θα πρέπει να έφτα-νε συνολικά τα 3 μέτρα. Τα τελευταία χρόνιαέχουν βρεθεί πολλά αγάλματα από κόκκινογρανίτη στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ΄ στοΚομ αλ-Χιτάν, στη δυτική όχθη του Λούξορ, στηνότια Αίγυπτο.

Ο Αμενχοτέπ Γ΄ βασίλεψε στην Αίγυπτο μεταξύ 1390-1352 π.Χ. και θεωρεταί παπούς του Τουταγχα-μών, με βάση τις αναλύσεις DNA που έγιναν στημούμια του νεαρού φαραώ και σε άλλες μούμιεςμελών της οικογένειάς του.

Διευκρινίσεις από τοΜουσείο τηςΑκρόπολης για τοεστιατόριο

Το Μουσείο της Ακρόπολης αναφέρει σε ανακοίνωσήτους ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες πουκάνουν λόγο για κλείσιμο του εστιατορίου τουΜουσείου της Ακρόπολης δεν ευσταθούν.

Προφανώς πρόκειται για σύγχυση που έχει σχέσημε την κατάργηση ή συγχώνευση του ΟΠΕΠ. Τοεστιατόριο του Μουσείου, που δεν ανήκει στονΟΠΕΠ, συνεχίζει να προσφέρει στους επισκέ-πτες του σε χαμηλές τιμές υψηλές υπηρεσίεςόπως πάντοτε.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το Μουσείο της Ακρό-πολης, μακριά από παραδοσιακές αγκυλώ-σεις, δεν έχει σταματήσει να βελτιώνει την λει-τουργία του και να τιμά τους επισκέπτες του.

Σημαντική ανακάλυψησε ανασκαφή στοΡέθυμνο

Μικρά φύλλα χρυσού σε διάφορα σχήματα (τετράγω-να, ρόμβοι, τριγωνικά) πάχους από 1 έως και 3 εκα-τοστά, πλαισίωναν νεκρή γυναίκα που ανακάλυψε ηομάδα του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη στον μο-ναδικό και μυστηριώδη διπλό τάφος ηλικίας 2.700 ετώνστην αρχαία Ελεύθερνα, στις αρχές του φθινοπώρου.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια τωνανασκαφών στο τομέα ΙΙΙ της αρχαίας πόλης, στο νε-

κροταφείο δηλαδή της Ελεύθερνας, οι ανασκαφές οδηγούσαν σε ένα διάδρομο με άνοιγμα, το οποίο όμωςδεν έφτανε σε τάφο. Σε μία εξιστόρηση του καθηγητή Σταμπολίδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την πορεία της συγ-κεκριμένης ανασκαφής, μαθαίνουμε ότι ο διάδρομος αυτός, το άνοιγμα, δημιουργήθηκε μάλλον για να ξε-γελάσουν τους τυμβωρύχους, ώστε αυτοί να μην οδηγηθούν στον διπλό τάφο, όπου μέσα του αναπαύοντανη γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα θα πρέπει, σύμφωνα με τον καθηγητή-αρχαιολόγο να ανήκε στηνυψηλή κοινωνική τάξη.

«Είναι η εποχή στο πρώτο μισό του 7ου αιώνα, στην πρωτοαρχαϊκή εποχή, στο μεταίχμιο ανάμεσα στα αρ-χαϊκά και γεωμετρικά χρόνια, τότε δηλαδή που αρχίζει το εγώ αντί του εμείς, τότε που ανθίζει μεταξύ άλ-λων η αρχιτεκτονική, τότε που η ακμή σε κοινωνίες και πολιτισμό αγγίζει περισσότερο την Κρήτη», ανα-φέρει ο καθηγητής.

Η νέα ανακάλυψη έγινε πολύ κοντά στο νεκροταφείο των πολεμιστών στην Αρχαία Ελεύθερνα και επειδή οι πο-λεμιστές που έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια των ανασκαφών είναι όλοι καμένοι, μάλλον το δεύτερο πρό-σωπο δίπλα στη νεαρή γυναίκα θα πρέπει να είναι ή κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιος δούλος, άτομα πουστην ταφή δεν καίγονταν.

Page 28: 367 08/10/2010

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 201028//

Page 29: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ //29

Page 30: 367 08/10/2010

30//

8 Οκτωβρίου

1827: Ο τριεθνής στόλος υπό τους ναυάρχουςΕρρίκο Δεριγνί, Εδουάρδο Κόδριγκτον και ΛογγίνοΧέιδεν κατατροπώνει τον τουρκοαιγυπτιακό του Ιμ-πραήμ έξω από το Ναβαρίνο και ανοίγει το δρόμογια την ελληνική ανεξαρτησία.

1871: Ξεσπά η μεγάλη φωτιά του Σικάγου, απότην οποία 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους, 17.500κτίρια καταστράφηκαν και 90.000 άνθρωποι έμειναάστεγοι, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπέρασαντα 200 εκατομμύρια δολάρια.

1912: Απόβαση ελληνικών ναυτικών δυνάμεωνστο Μούδρο της Λήμνου και απελευθέρωση τηςνήσου.

1945: Ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμανανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ μοιράζονται το μυστικό γιατην κατασκευή της ατομικής βόμβας με την Αγγλίακαι τον Καναδά.

1958: Ο σουηδός δρ. Άκε Σένινγκ εμφυτεύειστον ασθενή Άρνε Λάρσον τον πρώτο βηματοδότη,ο οποίος είχε εφευρεθεί στις αρχές του ίδιου χρόνουαπό τον επίσης σουηδό Ρούνε Έλμκβιστ.

1982: Το κομουνιστικό καθεστώς της Πολωνίαςαπαγορεύει όλα τα εργατικά συνδικάτα, ανάμεσάτους και την «Αλληλεγγύη».

9 Οκτωβρίου

1776: Μία ομάδα ισπανών ιεραποστόλων ιδρύειμία πόλη στα δυτικά των ΗΠΑ, που σήμερα ονομά-ζεται Σαν Φραντσίσκο.

1912: Ο ελληνικός στόλος, υπό το ναύαρχο

Κουντουριώτη, καταλαμβάνει τη Λήμνο και κηρύσ-

σει τον αποκλεισμό του νησιού.1932: Ο Ιωσήφ Στάλιν καθαιρεί και εξορίζει στη

Σιβηρία τους Γκριγκόρι Ζινόβιεφ και Λέον Καμένεφ,που μοιράζονταν την εξουσία μαζί του μετά το θά-νατο του Λένιν.

1944: Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρειςημέρες προτού φύγουν από την πόλη. Έξι νεκροί και22 τραυματίες, ο απολογισμός.

1965: Το τραγούδι των Beatles «Yesterday» ανε-βαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών,όπου θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες.

10 Οκτωβρίου

1862: Καταλύεται η μοναρχία του Όθωνα. Τηνεξουσία αναλαμβάνει η επαναστατική «Τριανδρία»,αποτελούμενη από τους Δημήτριο Βούλγαρη, Κων-σταντίνο Κανάρη και Μπενιζέλο Ρούφο. (Μεσοβα-σιλεία)

1931: Ξεσπά επανάσταση στην Κύπρο. Οι Άγ-γλοι θα την «πνίξουν» στο αίμα.

1935: Καταλύονται με στρατιωτικό πραξικό-πημα το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και το

Σύνταγμα του 1927. Επικεφαλής οι στρατηγοί Πα-πάγος, Ρέππας και Οικονόμου, «εγκέφαλος» ο Γε-ώργιος Κονδύλης, θύμα ο πρωθυπουργός ΠαναγήςΤσαλδάρης.

1973: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλοςδίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣπύροΜαρκεζίνη, αρχίζοντας την περίοδο της «φιλελευ-θεροποίησης», η οποία 40 ημέρες αργότερα θα θα-φτεί στο Πολυτεχνείο.

1979: Κυκλοφορεί το «Pac-man», ένα από το πιοδημοφιλή ηλεκτρονικά παιγνίδια.

1993: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. ΤοΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην εξουσία με ποσοστό46,8%. Η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, η Πολιτική Άνοιξη4,8% και το ΚΚΕ 4,5%. Ο Συνασπισμός με το 2,9%των ψήφων μένει εκτός Βουλής.

11 Οκτωβρίου

1822: Η Μαντώ Μαυρογένους, επικεφαλής τωνκατοίκων της Μυκόνου, αποκρούει επίθεση αλγερι-νών πειρατών.

1862: Η εν Αθήναις Επαναστατική Επιτροπή(Δημήτριος Βούλγαρης, Ρούφος Μπενιζέλος καιΚωνσταντίνος Κανάρης) κηρύσσει έκπτωτο τον βα-σιλιά Όθωνα.

1922: Ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τηνΑνατολική Θράκη βάσει της Συνθήκης των Μουδα-νιών και αποσύρεται πέραν της δυτικής όχθης τουΈβρου.

1969: Η Τζέιν Μπίρκιν και ο Σερζ Γκενζμπούρφτάνουν στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιώνμε το τραγούδι τους «Je t' aime… moi non plus».Είναι το μοναδικό γαλλικό τραγούδι που έφτασεστην κορυφή.

1976: Η χήρα του Μάο Τσε Τουνγκ, ΤσιανκΤσινκ και η αποκαλούμενη «συμμορία των τεσσά-ρων» συλλαμβάνονται από τις κινεζικές αρχές, μετην κατηγορία ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα.

1981: Ένας άγνωστος νεαρός, με ιδιαίτερο ύφος

και χαρακτηριστικά, ανοίγει τη συναυλία των

Rolling Stones στη Νέα Υόρκη... Το όνομά του

Prince.2003: Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γρά-

φει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ελληνική που αν-τιμετωπίζει ομάδα του ΝΒΑ στην έδρα της.Αγωνίζεται στο Τορόντο με τους τοπικούς Ράπτορςκαι χάνει με 98-76.

12 Οκτωβρίου

539 πΧ: Ο βασιλιάς της Περσίας Κύρος ο Μέγαςκαταλαμβάνει τη Βαβυλώνα και απελευθερώνει τουςΕβραίους, που βρίσκονταν στην πόλη για 70 χρόνιαεξόριστοι από την Ιουδαία.

1810: Διοργανώνεται η πρώτη «Οκτόμπερφεστ»για να εορταστούν οι γάμοι του πρίγκιπα Λουδοβί-

κου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σα-ξονίας. Η γιορτή θα γίνει θεσμός αργότερα ως το με-γαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο.

1944: Η Αθήνα απελευθερώνεται από τους Γερ-μανούς.

1953: ΗΠΑ και Ελλάδα υπογράφουν συμφωνίαγια το καθεστώς των αμερικανικών βάσεων στηχώρα μας.

1968: Τελετή έναρξης των 16ων Ολυμπιακών

Αγώνων στην πόλη του Μεξικού.1999: Στρατιωτικό αναίμακτο πραξικόπημα στο

Πακιστάν υπό τον στρατηγό Περβέζ Μουσάραφανατρέπει τον πρωθυπουργό Ναβάζ Σαρίφ.

13 Οκτωβρίου

1884: Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάσηυπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.

1923: Η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κηρύσσειτην Άγκυρα πρωτεύουσα της χώρας.

1934: Αρχίζουν τα έργα εξωραϊσμού του Πεδίουτου Άρεως με την κατεδάφιση των στρατώνων τουΙππικού και τη μεταφορά των προσφυγικών συνοι-κισμών.

1943: Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο στηνπρώην σύμμαχό της Γερμανία.

1980: Ο Γεώργιος Μαύρος ιδρύει κεντρώοκόμμα. 1993: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν ομεγάλος νικητής των εκλογών της 10ης Οκτωβρίου,σχηματίζει την κυβέρνησή του.

1993: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν ο με-

γάλος νικητής των εκλογών της 10ης Οκτωβρίου,

σχηματίζει την κυβέρνησή του.

14 Οκτωβρίου

1863: Ο σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πα-τεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Απότην εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα,ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το ΊδρυμαΝόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή

της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να

επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί

χάος.1962: Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά

η αποκληθείσα «Κρίση των Πυραύλων», όταν αμε-ρικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στηνΚούβα.

1976: Ο Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το«θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θερά-πευε τον καρκίνο.

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείταιαπό πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττατου στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

στη μηχανή του χρονου

Αλμυρή κολοκυθόπιτα

1/2kg κολυκύθα, 400gr φέτα, 2 αυγά, λίγο γάλα, αλάτι, αλεύρι, 1 φακελάκι μαγιά, λίγο δυόσμο.

* Τρίβουμε την κολυκύθα σε χοντρό τρίφτη και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά της και

τρίβουμε και την φέτα.* Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα, την τριμμένη φέτα, τα αυγά και τη μαγιά ανακατεμένη με ένα

φλυτζάνι χλιαρό γάλα, και λίγο αλάτι και δυόσμο. Ανακατεύουμε ρίχνοντας όσο αλέυρι χρειάζεται για να γίνει έναςπαχύρευστος χυλός.

* Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200°C μέχρι να ροδίσει απο πάνω.Μπορείτε να παραλέιψετε το αλάτι αφού η φέτα είνα ήδη αλμυρή. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και κίτρινα

τυριά. Επίσης εγώ βάζω και διαφορά mix μπαχαρικών όπως για παραδειγμα ένα Mix που υπάρχει για λαχανικά.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (www.sintagespareas.gr)

ΑΚΤΗ / 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Page 31: 367 08/10/2010

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΚΤΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ //31

Μιλούν τ’ Αστρα...

Το S

UD

OC

ας

ΧΡΗΣΙΜΑ Δήμος Μαραθώνα :22940 67777ΚΕΠ Μαραθώνα :22940 67000Δήμος Ν. Μάκρης :22940 50000ΚΕΠ Νέας Μάκρης :22940 92222Δήμος Ραφήνας :22940 24444ΚΕΠ Ραφήνας :22940 78870Δήμος Αρτέμιδας :22940 80444ΚΕΠ Αρτέμιδας :22940 84128Δήμος Παλλήνης :210 6668612ΚΕΠ Παλλήνης :210 6664737Δήμος Γέρακα :210 6604600ΚΕΠ Γέρακα :210 6617650

Δήμος Μαρκοπούλου :22990 20000ΚΕΠ Μαρκοπούλου :22990 67387Δήμος Σπάτων :210 6632200ΚΕΠ Σπάτων :210 6630311Δήμος Κρωπίας :210 6622324ΚΕΠ Κρωπίας : 210 6021102Δήμος Γλ. Νερών :213 2016000Δήμος Παιανίας :210 6646130ΚΕΠ Παιανίας :210 6644484Ο.Λ.Ραφήνας : 22940 22840Ο.Λ.Λαυρίου : 22920 25249Αερολιμένας Αθηνών :210 3530000Πυροσβ. Υπηρεσία : 199

Κριός (21/3-20/4)

Από πολλά προβλήματα θα σε ξελασπώσει η Νέα

Σελήνη που γίνεται στις 7 στον Ζυγό. Επαφές και δη-

μόσιες σχέσεις θα εκτοξευθούν στα ύψη και θα έχεις

το χρόνο που χρειάζεσαι για να οργανώσεις τους στό-

χους σου και να αφιερωθείς σ’ αυτούς με την ησυχία

σου!

Ταύρος (21/4-20/5)

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, σε περιμένει μια

δύσκολη εβδομάδα. Τα πάνω κάτω θα σου φέρει η ανά-

δρομη Αφροδίτη (από τις 8) και θα πρέπει να δεις κά-

ποιες οικογενειακές καταστάσεις λίγο πιο σοβαρά

στηρίζοντας δικά σου πρόσωπα που αντιμετωπίζουν

προβλήματα και σε χρειάζονται!

Δίδυμοι (21/5-21/6)

Πολλά άπλυτα στη φόρα επιφυλάσσει ο Άρης στον

Σκορπιό, γι’ αυτό έχε το νου σου ν’ αποφύγεις περαι-

τέρω μπλεξίματα. Μην σε απασχολούν δουλειές που δεν

έχουν δρομολογηθεί ακόμη. Και μέσα σ’ όλα αυτά θα

έχεις να τραβιέσαι και με κάποια άτομα της οικογένειας

που θα έχουν πρόβλημα αυτή την περίοδο. Τί να σου

πω; Περαστικά σου!

Καρκίνος (22/6-22/7)

Πολλές τσαχπινιές θα σου κάνει αυτή την εβδομάδα

το πλανητικό κοκτέιλ με την ανάδρομη Αφροδίτη από

τις 8, γι’ αυτό μην κάνεις βιαστικές κι επιπόλαιες κι-

νήσεις. Άκου καλά τι σου λένε και πριν πιστέψεις σ’ ό,τι

ακούς, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει αν είναι όντως

έτσι τα πράγματα. Άφησε κατά μέρος ταξίδια κι απο-

δράσεις αναψυχής.

Λέων (23/7-23/8)

Και ενώ τα περισσότερα ζώδια αυτή την εβδομά-

δα λόγω της ανάδρομης Αφροδίτης θα περάσουν των

παθών τους τον τάραχο εσύ θα είσαι μέσα στην ευτυ-

χία και όλα θα πηγαίνουν πρίμα. Θα παρουσιαστούν

πολλές ευκαιρίες από το πουθενά και θα μείνεις με το

στόμα ανοιχτό. Ταξίδια – Επικοινωνία – Σπουδές και

Ξεκινήματα ευνοούνται αυτή την περίοδο.

Παρθένος (24/8-22/9)

Ηρεμία, τάξη κι ασφάλεια! Έχεις ακόμη τις τε-

λευταίες αναλαμπές εύνοιας από τον σημαντικότερο

πλανήτη (ο Ερμής ήταν μέχρι τις 3 στο ζώδιό σου) δη-

μιουργώντας ιδιαίτερα καλές συνθήκες για να βάλεις

σε τάξη τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητά

σου! Μη διστάσεις ν’ αρπάξεις όσες ευκαιρίες εμφα-

νιστούν μπροστά σου, γιατί δεν θα σε περιμένουν για

πολύ!

Ζυγός (23/9-22/10)

Τώρα σηκώνουμε τα μπατζάκια και τρέχουμε! Η

προηγούμενη περίοδος άφησε πίσω μισοτελειωμένες

υποθέσεις κι εκκρεμότητες. Ο δυναμισμός και η απο-

φασιστικότητά σου θα σε κάνουν σκέτο σίφουνα! Ο Ερ-

μής από τις 4 στο ζώδιό σου αλλά και η Νέα Σελήνη

στις 7 σε ενισχύουν καταλλήλως. Η κοινωνικότητά σου

σε ανακηρύσσει party animal της εβδομάδας.

Σκορπιός (23/10-22/11)

Μπελάδες στα καλά καθούμενα θα σου φέρει

αυτή η εβδομάδα και θα νιώσεις να σε πνίγει η αδικία.

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει ο Άρης στο ζώδιό σου.

Και σιγά να μην του περάσει... θα μου πεις! Καλύτε-

ρα όμως να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να ξεδια-

λύνεις τα πράγματα στο κεφάλι σου αργότερα! Αν εί-

ναι να πάρεις σοβαρές αποφάσεις, σκέψου καλά πριν

ενεργήσεις.

Τοξότης (23/11-21/12)

Κινείσαι με κεκτημένη ταχύτητα! Μα τί δυναμισμός

κι αποφασιστικότητα! Έχεις πάρει «φόρα» για να

βγεις από το αδιέξοδο που ήσουνα εσχάτως. Στην ησυ-

χία σου δεν θα σ’ αφήσει η Νέα Σελήνη (στις 7) στον

Ζυγό που θα βγάλει στην επιφάνεια ευθύνες και προ-

βλήματα με άτομα της οικογένειας!

Αιγόκερως (22/12-19/1)

Και καθώς προχωράει το φθινόπωρο πρέπει να μα-

ζέψεις τα ... «απομεινάρια» της προηγούμενης σεζόν

και να κάνεις μια γενική καθαριότητα στη ... ζωή σου!

Ήρθε ο καιρός να κάνεις τις αλλαγές που επιβάλλον-

ται και ν’ απομακρυνθείς από άτομα και σχέσεις που

σε κουράζουν και σε καταπιέζουν. Άλλαξε λίγο το σκε-

πτικό σου –έστω κι αν χρειαστεί να ξεβολευτείς λίγο-

ώστε να κάνεις ακόμη καλύτερη τη ζωή σου.

Υδροχόος (20/1-19/2)

Τα πάνω κάτω θα σου φέρει ο Άρης που είναι στον

Σκορπιό. Καλά θα κάνεις να κρατήσεις την ψυχραιμία

σου και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου

με την ησυχία σου! Με νεύρα κι εντάσεις το μόνο που

μπορείς να πετύχεις είναι ν’ αποκτήσεις ένα περιποι-

ημένο πονοκέφαλο! Σκέψου κι αποφάσισε ήρεμα.

Ιχθείς (20/2-20/3)

«Εμείς κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας

πάει»... Μη δίνεις σημασία στο χάος που μπορεί να επι-

κρατεί γύρω σου. Τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να

στρώνουν ερήμην σου, κι αν συνεχίσεις έτσι δεν έχεις

να φοβάσαι τίποτα απολύτως! Σκέτο σίφουνα θα σε κά-

νει ο Άρης από τον Σκορπιό για να εξαφανίσεις με δυ-

ναμισμό και το παραμικρό εμπόδιο που σου δυσκόλευε

τη ζωή!

Page 32: 367 08/10/2010