364 17/09/10

24
ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ: (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ) Η πρόταση της «Νέας Τετράπολις» για τους δασικούς χάρτες Σελ. 4 Παρουσίαση τριών νέων στελεχών ∆ιακήρυξης του Συνδυασµού «ΝΕΟΣ ∆ΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του υποψήφιο ∆ήµαρχο Μαραθώνος, Ζώη Καρίνου Σελ. 10 Ο Μίκης Θεοδωράκης στο ∆ήµο Γέρακα Κωλύµατα Εκλογιµότητας και ασυµβίβαστα Σελ. 13 ακτη εβδοµαδιαια πολιτικη εφηµεριδα FREE PRESS ετος 8 o - 17 Σεπτεµβρίου 2010 - αριθ. φύλλου 364 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ κοντά στους µαθητές και τους δασκάλους σελ. 6 Μια αξέχαστη βραδιά, µε ιστορική και πολιτιστική σηµασία την πόλη του Γέρακα, Σελ.8-9 Αδελφοποίηση ∆ήµου Καλυβίων µε ιταλικό ∆ήµο Crispiano σελ. 6 ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:46 µµ 1

description

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Δήμο Γέρακα: Μια αξέχαστη βραδιά, με ιστορική και πολιτιστική σημασία την πόλη του Γέρακα.Παρουσίαση τριών νέων στελεχών Διακήρυξης του Συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνος, Ζώη Καρίνου.ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ:(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ)Η πρόταση της «Νέας Τετράπολις» για τους δασικούς χάρτες.Αδελφοποίηση Δήμου Καλυβίων με ιταλικό Δήμο CrispianoΟ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ κοντά στους μαθητές και τους δασκάλους.Κωλύματα Εκλογιμότητας και ασυμβίβαστα.

Transcript of 364 17/09/10

Page 1: 364 17/09/10

ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ:(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ)

Η πρόταση της «ΝέαςΤετράπολις» για τουςδασικούς χάρτες

Σελ. 4

Παρουσίαση τριών νέων στελεχών ∆ιακήρυξηςτου Συνδυασµού «ΝΕΟΣ ∆ΗΜΟΣ - ΝΕΑΕΠΟΧΗ» του υποψήφιο ∆ήµαρχο Μαραθώνος,Ζώη Καρίνου Σελ. 10

Ο ΜίκηςΘεοδωράκης στο

∆ήµο Γέρακα

Κωλύµατα Εκλογιµότηταςκαι ασυµβίβαστα ΣΣεελλ.. 1133

ακτηεβδοµαδιαια πολιτικη εφηµεριδα FREE PRESS

ετος 8o - 17 Σεπτεµβρίου 2010 - αριθ. φύλλου 364

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α.ΜΑΡΚΟΥ κοντάστους µαθητές καιτους δασκάλουςσελ. 6

Μια αξέχαστη βραδιά, µε ιστορική και πολιτιστική σηµασία την πόλη του Γέρακα, Σελ.8-9

Αδελφοποίηση ∆ήµου Καλυβίων µε ιταλικό ∆ήµο Crispiano σελ. 6

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:46 µµ Σδ 1

Page 2: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 20102//

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Editorial

H«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ» σε µιαακόµη εκλογική αναµέτρησηθα είναι παρούσα έγκυρη καιµε συνέπεια στην είδηση.Αυτό κάνει άλλωστε σε όλη

την 8χρονη διαδροµή της και γι’ αυτόέχει κερδίσει την αποδοχή όλων. Καιαυτών ακόµη, που πολλές φορές ηγραφή της προβληµάτισε και ίσωςσήµερα προβληµατίζει ακόµηπερισσότερο. Η αλήθεια άλλωστε, τιςπερισσότερες φορές, είναι ενάντια σεπροσωπικά συµφέροντα και αυτό δεντης το συγχωρούν όσοι θα ήθελαν να τηνκρύψουν.

Η «Α.Α.» είναι η εφηµερίδα πουενηµερώνει και αντιπαρατίθεται -αν αυτόεπιβάλει η σωστή ενηµέρωση- µεπολιτικά κριτήρια και για το συµφέροντων δηµοτών-αναγνωστών της.

Σήµερα είµαστε µπροστά στηνπρόκληση που λέγεται «Καλλικράτης»,που λέγεται συνενωµένη τοπικήαυτοδιοίκηση και έχει αλλάξει όλο τοτοπίο.

Είναι µια νέα αρχή για όλους καιιδιαίτερα γι’ αυτούς που ασχολούνται µετα κοινά. Καλούνται αυτήν την πρόκλησηνα την αντιµετωπίσουν µε σύνεση, µεάπειρη διαφάνεια και χωρίςψηφοθηρικές συνεργασίες, πουµαγαρίζουν το νέο ξεκίνηµα µεαµαρτωλές εποχές και δηµιουργικά.

Οι άνθρωποι επίσης τηςενηµέρωσης, οφείλουν να δείξουν τηναπαιτούµενη προσοχή, µε ευθύνη καισυνέπεια µπροστά στις αξίες πουστοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Η νέα πραγµατικότητα δεν είναι µιαεύκολη υπόθεση για την επικοινωνία.Πολλαπλασιάζει την υποχρέωση σεόσους γράφουν δηµόσια καιασχολούνται µ’ αυτήν, να γράφουνπιστεύοντας στην αλήθεια, για ναβάλουν και αυτοί ένα λιθαράκι σε µιασωστή επιλογή για δηµιουργικήδιαδροµή, µέσα από τιςδιαφορετικότητες των τοπικώνκοινωνιών που συνενώνονται.

Η «Α.Α.» θα δώσει τον δικό τηςαγώνα µέχρι την ηµέρα της κρίσης τωνπολιτών, µε την ευθύτητα που διακρίνειστην πένα της, πιστεύοντας πάντα, πωςοι µάχες κερδίζονται πάντα στην πρώτηγραµµή.

Τοπική Επιτροπή Νέας ∆ηµοκρατίας Ραφήνας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Τοπική Επιτροπή της Νέας ∆ηµοκρατίας Ραφήνας σας προσκαλεί ναπαρευρεθείτε στην βραδιά «κρασάκι - σουβλάκι» που ετοίµασε για σας.Ηµεροµηνία της εκδήλωσης η Πέµπτη 30/09/2010 και ώρα 19:30, στοΚυλικείο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, ΠεριβολάκιαΡαφήνας.Τιµή πρόσκλησης 12 ευρώ το άτοµο.Θα σας περιµένουµε όλες/ους.

Από την ΤΕ/Ν.∆./Ραφήνας

ΑΚΤΗ KΩ∆IKOΣ ENTYΠOY: 6968 Ι∆ΡΥΤΗΣ - EΚ∆ΟΤΗΣ: Θανάσης Μπαλαµότης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: Σπύρος Ξύλος ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΛΗΣ: Μαρία Αλέξη ΣΥΝΤΑΞΗ: Μύρνα Νικολαϊδου, Άννα Κατή Ε∆ΡΑ: Ραφήνα, - Eιρήνης και Φιλίας Tαχυδροµικός Kώδικας: 19 009 ΤΗΛ: 22940 32520, FΑΧ: 22940 79528 e-mail: [email protected] Τµήµα διαφηµίσεων: 6936 111190, Ευτυχία Ζερδέ: 6979180208 Ετήσιες Συνδροµές:Ιδιώτες: 40 ευρώ, Σύλλογοι: 100 ευρώ, ∆ήµοι: 180 ευρώ, Οργανισµοί: 150 ευρώ Τα κείµενα οµάδων πολιτών ή ιδιωτών που υπογράφουν κείµενα µε όνοµα ή ψευδώνυµο, δενεκφράζουν ποτέ την άποψη της εφηµερίδας. Η εφηµερίδα σε καµία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτά τα σχόλια και τα στοιχεία των συντακτών τους είναι στη διάθεση κάθε θιγόµενου προσώπου.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ... 1000 λεξεις

Με την συµµετοχή 44 σκακιστών και 7 συλλόγων, πραγµατοποιήθηκε το 6ο Ατοµικό ΝεανικόΠρωτάθληµα ∆υτικής Αττικής από 7-11 Σεπτεµβρίου 2010, στο χώρο του Γυµνασίου Φυλής.Οι αθλητές του συλλόγου «Η Πρόοδος» του Νέου Βουτζά, Νικηφόρος Καπέλλας και ΑλέξανδροςΚαπέλλας, εκπροσώπησαν επάξια το σύλλογο, καθώς ο Νικηφόρος κατέκτησε την πρώτη θέση και οΑλέξανδρος την Τρίτη, στην κατηγορία των 12 ετών.Ο Επικεφαλής διαιτητής αγώνων κ. Γιάννης Τσουκαράκης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά για τηνσυµµετοχή τους, καθώς το µεγαλύτερο µέρος των συλλόγων προερχόταν από την ∆υτική Αττική.Στον αθλητικό σύλλογο «Η Πρόοδος» λειτουργεί σκακιστικό τµήµα αρχαρίων και προχωρηµένων, µεπροπονητή τον κ. Γιώργο Περιφάνη, που έχει σηµειώσει πολλές διακρίσεις σε διάφορες σκακιστικέςδιοργανώσεις και πρωταθλήµατα.

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:47 µµ Σ δ 2

Page 3: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ //3

ScriptamanentΤΤοουυ ΑΑΡΡΓΓΥΥΡΡΗΗΚΚΩΩΣΣΤΤΑΑΚΚΗΗ

Το όνειρο τουΤσανγκ Σου µιλάει για έναν κινέζικο µύθο.Το µύθο µε το σοφό που ονειρεύεται ότιείναι πεταλούδα και όταν ξυπνάει δεν ξέρειαν είναι σοφός που ονειρεύτηκε ότι είναιπεταλούδα, ή πεταλούδα που τώραονειρεύεται ότι είναι σοφός.Στη Ραφήνα εδώ και χρόνια κάποιοιονειρεύονται να γίνουν δήµαρχοι. Εντός κιεκτός του συνδυασµού του ΑνδρέαΚεχαγιόγλου. Αυτοί όµως δεν ξέρουν ποιαείναι τα δυσδιάκριτα όρια µεταξύ φαντασίαςκαι πραγµατικότητας. ∆εν χρειάζονταιονόµατα, γιατί δεν έχουν σηµασία. Σηµασίαέχει ότι ο Κεχαγιόγλου έπρεπε να είναιυποψήφιος για πέµπτη θητεία. Εκτός τηςεµπειρίας και της προσφοράς του, είναι οµόνος που µπορεί να οδηγήσει µεασφάλεια την περιοχή σε αυτή τηµεταβατική περίοδο του Καλλικράτη. ∆ενξέρω αν θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα οΑνδρέας Κεχαγιόγλου. Ξέρω όµως πωςόταν αποχωρήσει, η πόλη θα έχει χάσειέναν γενναίο µαχητή της τοπικήςαυτοδιοίκησης. Έναν δήµαρχο πουαγάπησε τη Ραφήνα. Τώρα όµως αυτό πουέχει τεράστια σηµασία είναι ότι εάν εκλεγεί,µεσούσης της δηµαρχίας το 2012, θαπρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη σε έναάξιο και νέο άνθρωπο. Θα ήταν πολύγενναίο και σοφό να αποσυρθεί µετά απόδύο χρόνια δίνοντας το πράσινο φως τηςανανέωσης. Τον εκτιµώ βαθιά αλλά και τονψέγω για την ατολµία να στελεχώσει τοψηφοδέλτιο αµιγώς µε νέους ανθρώπουςκαι φυσικά ορισµένα «παλαιά» ικανάστελέχη, τα οποία δεν είναι πάνω απόπέντε - έξι. Όµως έκανε ακριβώς το αντίθετοπαρ ότι είχε τη µεγάλη ευκαιρία. Επιµένειστη συνεργασία µε πολιτικά ζόµπι που δενέχουν να προσφέρουν το παραµικρό στηνπόλη του µέλλοντος. Και που δυστυχώς γιατη Ραφήνα θα εκλεγούν. Γιατί αυτά τα ζόµπικρυµµένα πίσω από δυναστείες ή τακοµµατικά στρατηγεία χρίζονται δηµοτικοίσύµβουλοι και αποφασίζουν για τις ζωέςµας. Και οι νέοι µε όνειρα άνθρωποι πουκοµίζουν την ελπίδα, συνθλίβονται ανάµεσαστα συµφέροντα και την ιδιοτέλεια τουσυστήµατος. Με µόνο ρόλο νασυµπληρώνουν τα ψηφοδέλτια τωναρχηγών.Τι αποµένει λοιπόν? Ο καθένας ξεχωριστάστη γειτονιά, στην περιοχή, στην παραλία,στο δρόµο του να κάνει ότι καλύτεροµπορεί. Και για να θυµηθούµε τον Περικλήστον «Επιτάφιο» που επισηµαίνει πως«όποιος δεν ασχολείται µε τα κοινά είναιένας άχρηστος πολίτης». ∆εν θέλω να είµαιάχρηστος πολίτης. Έτσι µαζί µε άλλουςενεργούς πολίτες µε οικολογική συνείδηση,µε αθωότητα και φιλότιµο, µε αγάπη για τηΡαφήνα αγωνιζόµαστε αθόρυβα. Και ξέρετεαυτό είναι που θα προκαλέσει «σεισµό»στις κάλπες της 8ης Νοεµβρίου. Η σιωπηρήδύναµη των ενεργών πολιτών. Αυτούς πουη εξουσία αγνοεί, θεωρώντας τουςγραφικούς. Μόνο που η ψήφος τους κάθεάλλο παρά γραφική είναι.

Ο Νίκος Ιωνάς, ∆ηµοτικός Σύµβουλος Ν. Μάκρης και Υποψήφιος∆ήµαρχος του Καλλικράτειου ∆ήµου Μαραθώνα, µε την έναρξη του νέουσχολικού έτους επισκέφτηκε το 2ο Γυµνάσιο Ν. Μάκρης και το ∆ηµοτικόΣχολείο της Αγ. Μαρίνας.Εκτός από τις καθιερωµένες ευχές προς µαθητές και γονείς, τόνισε τοσηµαντικό ρόλο της ∆ηµοτικής Αρχής για την καλή κατάσταση και εύρυθµηλειτουργία των σχολείων ώστε το µάθηµα των παιδιών να γίνεται µε άνεση καιασφάλεια. Κι αυτό αφορά όλες τις περιοχές του νέου ∆ήµου Μαραθώνα.Αξίζει να σηµειωθεί ότι ένα από τα δύο σχολεία που επισκέφτηκε ο το 2οΓυµνάσιο Ν. Μάκρης, οφείλει την «ύπαρξή» του στον υποψήφιο ∆ήµαρχο,αφού αυτός πριν από µερικά χρόνια διεκδίκησε την αλλαγή χρήσης γης καισυνέταξε το σχετικό τοπογραφικό σχέδιο µε το οποίο κατασκευάστηκε τοσχολείο.

Και οικολογικός συνδυασµός στη Ραφήνα«Πυρετός» διεργασιών στη Ραφήνα εν όψει των δηµοτικών εκλογών µε πράσινη «σφή-

να» από οµάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι συγκροτούν ανεξάρτητο συνδυασµό, ο οποί-ος πιθανότατα θα έχει την «οµπρέλα» των Οικολόγων - Πράσινων. Συντονιστής της οµά-δας είναι ο Γιώργος Μερτύρης, γνωστός για την πολύχρονη οικολογική δράση του σταΜεσόγεια, ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι επικεφαλής της πολιτικής κίνησης των Οικο-λόγων Πράσινων της ανατολικής Αττικής.

Σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες ο συνδυασµός θα φέρει το όνοµα «Οικόπο-λις» και σε αυτόν θα µετέχουν άτοµα απ όλο το πολιτικό φάσµα, αλλά κυρίως νέοι προ-οδευτικοί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές τους για την προστασία τουπεριβάλλοντος.

Ο Γιώργος Μερτύρης σύµφωνα µε πληροφορίες θα είναι υποψήφιος δήµαρχος Ρα-φήνας - Πικερµίου και ήδη έχει συνεχείς επαφές για την κατάρτιση του συνδυασµού.

Η Οικόπολις φιλοδοξεί να αποτελέσει τη µεγάλη έκπληξη συγκεντρώνοντας ποσο-στό πάνω από 10% και εκλέγοντας τουλάχιστον έναν δηµοτικό σύµβουλο.

Σύµφωνα µε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, καταργείται ηλεωφορειακή γραµµή 321 "Σταθµός ∆ουκίσσηςΠλακεντίας - Άρτεµις".

Ο ∆ηµήτρης Μάρκου έκανε - σχετικά - την ακόλουθη δήλωση:"Τα τελευταία χρόνια τα ανατολικά προάστια της Αττικής αναπτύσσονται συ-

νεχώς και όλο και περισσότεροι πολίτες µεταφέρουν τη µόνιµη κατοικία τους προςεκεί. Η απόφαση του ΟΑΣΑ για την κατάργηση της λεωφορειακής γραµµής 321χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως άτοπη, σε µία περίοδο, όπου υποτίθεται υπάρχειοικονοµική κρίση, η µετακίνηση µε το αυτοκίνητο είναι και οικονοµικά και περι-βαντολλογικά ασύµφορη, ενώ θεωρητικά η πολιτική ηγεσία της χώρας δίνει έµ-φαση στην ανάπτυξη των συγκοινωνιών και έχει ως στοίχηµα την όσο το δυνα-τόν ευρύτερη χρήση τους από τους πολίτες."

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:48 µµ Σδ 3

Page 4: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 20104//

αναφέρει τα εξής:«Η σωστή νοµοθετική λύση οφείλει να λαµβάνει υπόψη της την κοινωνία, το περιβάλλον και

την οικονοµία. Για αυτό πρέπει να εξαιρεί τους οικισµούς που δηµιουργήθηκαν προ του 1923 καινα κυρωθούν ξανά τα όρια τους, όπως αποτυπώνονται επακριβώς στα αντίστοιχα διαγράµµατα ταοποία έχουν εγκριθεί και δηµοσιοποιηθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως πριν 35 χρόνια».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι οι προτάσεις του κ. Ιωνά αποκτούν βαρύνουσα σηµασία γιατί πέρααπό ένας πολίτης που αγαπά τον τόπο του και ασχολείται µε τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια, εί-ναι και ένας έµπειρος τοπογράφος-µηχανικός που, µεταξύ άλλων, έχει αναλάβει µία σειρά απόέργα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΝίκος Ιωνάς, υποψήφιος∆ήµαρχος Μαραθώναµε τον συνδυασµό «ΝέαΤετράπολις», προτάσσει

το συµφέρον του τόπου µας.«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το άρ-

θρο 24 του νοµοσχεδίου του ΥΠΕΚΑγια την «χρηµατοδότηση περιβαλλον-τικών παρεµβάσεων, το πράσινο ταµείοκαι την κύρωση των δασικών χαρ-τών», µιλώντας στην ηµερίδα που διορ-γάνωσε η Οµοσπονδία Εξωραϊστικώνκαι Πολιτιστικών Συλλόγων Νέας Μά-κρης την Κυριακή 12 Σεπτεµβρίου µεθέµα: «∆ασικοί χάρτες, οι επιπτώσειςτων δασικών χαρτών στην περιοχήµας».

Το άρθρο 24 σχετίζεται µε το θέµατης κύρωσης των δασικών χαρτών καιαφορά ιδιαιτέρως τον Μαραθώνα, τοΓραµµατικό, τον Βαρνάβα, το Καλέτζικαι το Άνω Σούλι. Ο κ. Ιωνάς, πέρα απότη συνήθη πρακτική της καταγγελίαςµιας κυβερνητικής ρύθµισης, παρου-σίασε στην Οµοσπονδία την πρότασητης «Νέας Τετράπολις», η οποία, µά-λιστα, αποτελεί πρόταση νοµοθετικήςρύθµισης.

ΤΤιι λλέέεειι ττοο ννοοµµοοσσχχέέδδιιοο……Το άρθρο 24 αµφισβητεί το κύρος

καθορισµού των ορίων των οικισµώνπου δηµιουργήθηκαν προ του 1923 καιτα οποία είχαν ρυθµιστεί µε Νοµαρ-χιακές αποφάσεις πριν 35 χρόνια. «Αµ-φισβητεί», σηµείωσε ο κ. Ιωνάς, «τις νό-µιµες οικοδοµικές άδειες που η Πολιτείαέχει εκδώσει σε περιοχές θεσµοθετηµέ-νες ως οικισµούς».

«Η προτεινόµενη ρύθµιση είναι κοι-νωνικά άδικη» τόνισε και συµπλήρωσε:«Η ρύθµιση καταργεί οικισµούς, αφούθεωρεί ότι στερούνται νόµιµης έγκρισηςκαι επανεξετάζει τις άδειες µε βασική συ-νιστώσα της νέας άδειας την άποψη της∆ασικής Υπηρεσίας».

……ΚΚααιι ττιι ηη ««ΝΝέέααΤΤεεττρράάπποολλιιςς»»

«Το άρθρο είναι απαράδεκτο» «εµείςθα το πολεµήσουµε µε όλες µας τις δυ-νάµεις» υπογράµµισε ο κ. Ιωνάς. Ταυ-τόχρονα παρουσίασε την πρόταση της«Νέας Τετράπολις», µια ριζικά διαφο-ρετικά νοµοθετική ρύθµιση, η οποία

Η διαφωνία και η πρόταση της «ΝέαςΤετράπολις» για τους δασικούς χάρτες

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:49 µµ Σδ 4

Page 5: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΑ //5

ΑντώνηςΠαντελιάς:Υποψήφιος Σύµβουλος µε τοΣυνδυασµό Νέος ∆ήµος – ΝέαΕποχή

Ένας ικανόςτεχνοκράτης απότο Μαραθώνα,στην οµάδα τουΖώη Καρίνου

Ο Αντώνης Παντελιάς γεννήθηκε στηνΑθήνα το 1969. Τα τελευταία χρόνια κα-τοικεί µόνιµα στο Μαραθώνα, όπου περ-νούσε τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλι-κίας. Είναι πολιτικός µηχανικός και πατέ-ρας ενός παιδιού 10 ετών, του Μιχαήλ.

Αποφοίτησε από το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης το 1995, ενώ είχε ήδη ξεκινήσειτην επαγγελµατική του σταδιοδροµία από το 1989, ως µέλος της οµόρρυθµου οικογενειακήςκατασκευαστικής εταιρείας. Μετά την αποφοίτησή του, άσκησε το επάγγελµα του πολιτικούµηχανικού και ταυτόχρονα ίδρυσε εταιρείες στον τοµέα της κατασκευής και πώλησης ακινήτων.

Ο Αντώνης Παντελιάς συµµετέχει ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Μεταξύ άλλων, έχειενισχύσει ως χορηγός την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», καθώς και τη διοργάνωσηµιας σειράς εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Θεωρεί ότι για το νέο ∆ήµο Μαραθώνος, προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η δη-µιουργία βασικών υποδοµών, όπως τα δίκτυα αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισµός,η βελτίωση του οδικού δικτύου, η χάραξη νέων οδικών αξόνων και η αναβάθµιση των δικτύωνύδρευσης. Πιστεύει επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έµφαση σε θέµατα ανακύκλω-σης, δηµοτικής συγκοινωνίας, φωτισµού των δρόµων και πρωτοβάθµιας περίθαλψης. Πα-ράλληλα, ο νέος ∆ήµος θα πρέπει να επιδιώξει την αξιοποίηση του θαλασσίου µετώπου του,µε σχέδιο για την αναβάθµιση της παραλίας, την ένωση του πεζοδρόµου Νέας Μάκρης – Μα-ραθώνα και την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Όπως ο ίδιος τονίζει: «ο τόπος µας έχει σπουδαία πλεονεκτήµατα, που αντί να αξιο-ποιούνται καταστρέφονται, λόγω της αδιαφορίας των σηµερινών δηµοτικών αρχών.Ο Ζώης Καρίνος, είναι ο µόνος που µπορεί να συνδέσει το νέο ∆ήµο, µε µια νέα επο-χή. Γιατί, εκτός από την τεχνοκρατική γνώση, µπορεί να φέρει και τη ρήξη µε τη µι-κροπολιτική και την «παρεΐστικη» αντίληψη που κυριαρχεί µέχρι σήµερα στα δηµοτικάπράγµατα.»

Πρόδροµος(Μάκης)Κιορπελίδης:ΥποψήφιοςΣύµβουλος µε τοΣυνδυασµό Νέος∆ήµος – Νέα Εποχή

Έναςδραστήριοςιατρός, στηνοµάδα του

Ζώη ΚαρίνουΟ Μάκης Κιορπελίδης γεννήθηκε

στην Αθήνα και κατοικεί µόνιµα στηΝέα Μάκρη από το 1987.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήµιοτου Βουκουρεστίου και απέκτησε ειδικό-τητα στην πνευµονολογία στην 5η πνευ-µονολογική κλινική στο νοσοκοµείο νο-σηµάτων θώρακος “Σωτηρία”, όπουκαι εργάστηκε στη συνέχεια. Από το1991 είναι ιατρός του ΙΚΑ Ραφήνας ενώδιατηρεί ιατρείο στη Νέα Μάκρη, σε συ-νεργασία µε τον καρδιολόγο ΕυάγγελοΜέξη (Medical Nέας Μάκρης).

Πιστεύει ότι η δηµιουργία βιολογικούκαθαρισµού και δικτύων αποχέτευσης,θα πρέπει να αποτελέσει έργο προτε-ραιότητας στο νέο ∆ήµο, προκειµένουνα προστατευθεί η δηµόσια υγεία. Εξίσουσηµαντική κρίνει την εφαρµογή των σχε-δίων πόλης, ώστε να υπάρξει ορατόόφελος για τους πολίτες και για την ορ-θολογική ανάπτυξη της περιοχής. Θεω-ρεί τέλος, ότι η αξιοποίηση του παρα-λιακού µετώπου, µε αυστηρές προδια-γραφές για την προστασία του θαλάσ-σιου περιβάλλοντος, θα συµβάλει στηνποιοτική τουριστική ανάπτυξη του ∆ή-µου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, “Ο Νέος ∆ή-µος πρέπει να γυρίσει σελίδα. Ο χρόνοςτρέχει και η περιοχή νοσεί και είναι σεελεύθερη πτώση. Χρειαζόµαστε άτοµαπιο δραστήρια, πιο επιτελικά, πιο ζων-τανά. Όσοι δεν µπορούν να προσφέ-ρουν, οι παλαιάς κοπής άνθρωποι,πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τουςαυτοβούλως, µε ψηλά το κεφάλι, αντί ναζορίζονται να διατηρήσουν την καρέκλατους. Να αφήσουν όσους πραγµατικάθέλουν να προσφέρουν να το πρά-ξουν. Όλοι µας χρειαζόµαστε να δούµεη νέα εποχή να φέρει εξυγίανση στοντόπο. Ο Ζώης Καρίνος αποτελεί το µο-ναδικό πρόσωπο που αντιπροσωπεύειτη Νέα Εποχή και φέρει το µήνυµα τηςαπαγκίστρωσης από τις απονεκρωµένεςνοοτροπίες που µας κυβερνούν στην πε-ριοχή”.

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:50 µµ Σ δ 5

Page 6: 364 17/09/10

6//

∆ΗΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝΑδελφοποίηση∆ήµου Καλυβίων µειταλικό ∆ήµοCrispiano

(ανταπόκριση από την εφηµερίδα CORRIERE DEL GIORNOτης ∆ευτέρας 6 Σεπτεµβρίου 2010)

Ραντεβού τον Αύγουστο του 2011 έδωσαν ο ιταλικός∆ήµος του Crispiano και ο ∆ήµος Καλυβίων για ναπραγµατοποιήσουν αδελφοποίηση συµπεριλαµ-βάνοντας στο Σύµφωνο Φιλίας και τη ρουµάνικη

πόλη Curtici.Σε κλίµα φιλίας και αδελφικής συνεργασίας σε ανοιχτή συνε-

δρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου στο Crispiano (Σάββατο4/8/2010) µε την παρουσία των ∆ηµάρχων Giuseppe Laddomada καιΠέτρου Φιλίππου αποφασίστηκε ότι η επίσηµη αδελφοποίηση θαπραγµατοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2011, ηµέρα της Πολιούχου τηςπόλης του Crispiano Παναγίας του Χιονιού.

Στη συνεδρίαση επισηµάνθηκαν τα καλά αποτελέσµατα των µέ-χρι τώρα συναντήσεων των δύο αντιπροσωπειών των δήµων πουκαλλιέργησαν τη φιλία ιδιαίτερα µεταξύ των νέων και που είναι σεθέση να εγγυηθούν τις επόµενες πολιτιστικές, οικονοµικές και κοι-νωνικές σχέσεις.

Ο Ιταλός ∆ήµαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκανγια την επιτυχία της συνάντησης και ιδιαίτερα τις οικογένειες που φι-λοξένησαν τους φίλους της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ ευχή-θηκε στο ∆ήµαρχο Πέτρο Φιλίππου – άξιο αυτοδιοικητικό – να συ-νεχίσει το θετικό του έργο επ’ ωφελεία των πολιτών του δήµου τουκαι προς όφελος της ενότητας της Ευρώπης ειδικά τώρα που η διοι-κητική µεταρρύθµιση συνενώνει το ∆ήµο Καλυβίων µε άλλους τέσ-σερις ΟΤΑ σε ένα ενιαίο δήµο.

Ευχαριστίες και ικανοποίηση για τη θερµή υποδοχή εξέφρασεκαι ο ∆ήµαρχος Πέτρος Φιλίππου που ευχήθηκε στους νέους να συ-σφίξουν ακόµα πιο στενούς δεσµούς ανάµεσα στους λαούς της Ευ-ρώπης για να εδραιωθεί η ειρήνη και η ευηµερία.

Το λόγο έλαβαν επίσης οι επικεφαλής των δηµοτικών παρατά-ξεων και ο Ιταλός Αντιπρόεδρος του Συµβουλίου ∆ήµων και Περι-φερειών της Ευρώπης Franco Punzi, ευχόµενοι επιτυχία στους στό-χους της αδελφοποίησης που φέρνει πιο κοντά τους λαούς τηςΕυρώπης.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥκοντά στους µαθητές και τουςδασκάλους

Κοντά στους µαθητές, στους γονείς και στο εκπαι-δευτικό προσωπικό της Αρτέµιδoς βρέθηκε τη ∆ευτέρα 13/9ο υποψήφιος ∆ήµαρχος Σπάτων – Αρτέµιδoς κ. ΧρήστοςΑ. Μάρκου.

Συνοδευόµενος από κλιµάκιο στελεχών της δηµοτικήςπαράταξης Ενωτική Κίνηση Σπάτων- Αρτέµιδος «ΝΕΑΠΟΛΗ», επισκέφθηκε σχολικά κτίρια της Αρτέµιδας, µε τηνευκαιρία του αγιασµού για την έναρξη της νέας σχολικήςχρονιάς.

Συζήτησε, µε καθηγητές, δασκάλους, γονείς και µα-θητές, για τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η εκπαίδευ-

ση, τους συνεχάρη για τιςπροσπάθειες που κάνουνόλοι για να µάθουν ταπαιδιά µας γράµµατα καιτους ευχήθηκε καλή καιδηµιουργική νέα σχολικήχρονιά.

Αντίστοιχο κλιµάκιοστελεχών της ΕΝΩΤΙΚΗΣΚΙΝΗΣΗΣ επισκέφθηκε δι-δακτήρια της πόλης τωνΣΠΑΤΩΝ.

Σε δηλώσεις του ο κ.Χρήστος Α. Μάρκου τόνι-σε µε έµφαση πως απο-τελεί κυρίαρχη προτεραι-ότητα του συνδυασµούτου το ζήτηµα της σχολι-κής στέγης ενώ ταυτό-χρονα επισήµανε πως ηαντιµετώπιση των ζητη-µάτων της νεολαίας καιτης παιδείας οφείλουν ναείναι στο επίκεντρο τηςπολιτικής της νέας δηµο-τικής αρχής.

Το Γραφείο Τύπου

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 2010

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:51 µµ Σ δ 6

Page 7: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ //7

«Τα στελέχη, τα µέλη και οιφίλοι του ΠΑΣΟΚ, πουσυνέστησαν το ΚέντροΠολιτικού ∆ιαλόγου και

∆ράσης «∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝ-ΝΟΗΣΗ», παρακολουθούν µε αυξα-νόµενο ενδιαφέρον τις διεργασίεςπου συντελούνται στο πεδίο τωνεναλλακτικών σκέψεων και προτά-σεων για την αντιµετώπιση της κρί-σης στην πατρίδα µας»

Κάτω από τη δύσκολη αυτή σηµε-ρινή πραγµατικότητα, το Κέντρο Πολι-τικού ∆ιαλόγου και ∆ράσης, ανακοί-νωσε την υποψηφιότητα του ΚαθηγητήΑλέξη Μητρόπουλου, για την Περι-φέρεια Αττικής.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής ΒασίληςΟικονόµου, για την «∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ», τονίζει:

«Στα πλαίσια αυτά, αφενός µεν, ανι-χνεύουν τρόπους έκφρασής τους στιςπροσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές καιαφετέρου, εργάζονται για τη συγκρότη-

ση ενός ευρύτερου σχήµατος µε όλες τιςδηµοκρατικές δυνάµεις που βλέπουντη σωτηρία και πρόοδο της πατρίδαςεκτός των ρυθµίσεων του Μνηµονίου καιτων εντολών της «τριαρχίας».

Όπως πολλά στελέχη της έχουνεξηγήσει µε άρθρα και µελέτες τουςστον καθηµερινό και περιοδικό Τύπο,άξονες ενός πιθανού εναλλακτικού προ-γραµµατικού σχεδίου είναι:

- η προστασία και η ενίσχυσητου Κοινωνικού Κράτους,

- η αποκατάσταση τουΠεριβάλλοντος,

- η προστασία των ∆ηµοσίωνΑγαθών και κοινοχρήστων χώρων

από την προϊούσα ιδιωτικοποίησηκαι την πιθανή απαλλοτρίωση απότους δανειστές,

- η παραγωγικήανασυγκρότηση της χώρας, ηαντιµετώπιση της ανεργίας, τηςετεροαπασχόλησης και τηςµετανάστευσης των νέων µας,

- η εξυπηρέτηση τωνκαθηµερινών αναγκών τωνπολιτών και η αναβάθµιση τωναντίστοιχων υπηρεσιών,

- η περήφανη και πατριωτικήστάση µε την αξιοποίηση τωνγεωστρατηγικών µαςπλεονεκτηµάτων και του εθνικούµας πλούτου, κυρίως δε, ηανατροπή των δυσµενώνρυθµίσεων για τον «Καλλικράτη»,ώστε να µην εξελιχθεί, όπωςπροδιαγράφεται, σε όργανοεπιτήρησης των δηµοσιονοµικώνπροσαρµογών καιακρωτηριασµών του Μνηµονίουκαι του σχεδιαζόµενου από τηνΕυρωπαϊκή Τεχνοδοµήαυστηρότερου ΣυµφώνουΣταθερότητας, που αποβλέπουνστην εξαφάνιση όλων τωνΚοινωνικών ∆οµών και κρίσιµωνΥπηρεσιών και ΝοµικώνΠροσώπων της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης.

Στην προσπάθειά τους αυτή, που θαέχει συνέχεια και προοπτική, η ∆ηµο-κρατική Συνεννόηση δηλώνει ότι είναι

έτοιµη να διαθέσει πρόσωπα από τους κόλπουςτης για να στελεχώσει ψηφοδέλτια Αυτονοµίας τηςΚοινωνίας, που θα σχηµατίσουν, µε τη σύµπρα-ξη ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάµε-ων, ένα µεγάλο και αναγεννητικό Κίνηµα Απο-κέντρωσης και Εναλλακτικής Τοπικής Ανάπτυξης.

Ένα από τα πρόσωπα, στα οποία έχουµε οµό-φωνα καταλήξει ότι µπορούν και είναι διαθέσιµανα προωθήσουν τους παραπάνω σκοπούς µαςστις προσεχείς Εκλογές της 7ης Νοεµβρίου 2010,είναι και ο Καθηγητής Αλέξης Π. Μητρόπου-λος».

Για την πρόταση αυτή της «∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ», ο Καθηγητής Αλέξης Π. Μη-τρόπουλος έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά και συναίσθηση µεγάλης ευθύνης,αποδέχτηκα την πρόταση των µελών του ΚέντρουΠολιτικού ∆ιαλόγου και ∆ράσης «∆ΗΜΟΚΡΑ-ΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» καθώς και δυνάµεων τηςΡιζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς νασυµµετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινω-νικής Αυτονοµίας, που θα λάβει µέρος στις προ-σεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια

Αττικής.Οι άξονες του προγράµµατος µας που θα εµπλουτιστούν και θα

εξειδικευτούν σε συνεργασία µε Οργανώσεις, Κοινωνικούς και Πο-λιτικούς Φορείς και πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν είναι:

η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος η προστασία των ∆ηµόσιων Αγαθών και των

κοινόχρηστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίησηκαι την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές

η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας η αντιµετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης

και της µετανάστευσης των νέων µας, µε την αυτόνοµηανάπτυξη των συγκριτικών µας πλεονεκτηµάτων

η εξυπηρέτηση των καθηµερινών αναγκών τωνπολιτών και η αναβάθµιση των αντίστοιχων υπηρεσιών

η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας τουλαού µας, µε την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής µαςθέσης και του εθνικού µας πλούτου.

Βασικός µας στόχος είναι να µην εξελιχθεί ο «Καλλικράτης» όπωςπροδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δηµοσιονοµικών προ-σαρµογών και ακρωτηριασµών του Μνηµονίου και του σχεδιαζό-µενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδοµή αυστηρότερου Συµφώνου Στα-θερότητας που αποβλέπουν στην αποδυνάµωση όλων των Κοινω-νικών ∆οµών και κρίσιµων Υπηρεσιών και Νοµικών Προσώπων τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε µορφής Κοινω-νικής Οικονοµίας.

Καλούµε κάθε αυτόνοµο πολίτη, άνδρα, γυναίκα, νέο, νέα, κάθεΠολιτική, Κοινωνική, Οικολογική και Αυτοδιοικητική Κίνηση καιΣυλλογικότητα, που συµµερίζεται το παραπάνω πλαίσιο αρχών καιδεν επιθυµεί να µεταβληθεί ο λαός της Αττικής σε πειραµατόζωο τηςαντικοινωνικής θεραπείας του Μνηµονίου, να συµµετάσχει στη κίνησηµας, ώστε όλοι µαζί να δηµιουργήσουµε ένα µεγάλο και Αναγεννη-τικό Κίνηµα Αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνηµο-νίου, ουσιαστικής Αποκέντρωσης και εναλλακτικής Τοπικής Ανά-πτυξης».

Ανεξάρτητος, υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αττική

Ο Αλέξης Μητρόπουλοςµµεε ππρρόότταασσηη ττηηςς «∆ηµοκρατικής Συνεννόησης» ττοουυ Βασίλη Οικονόµου

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:52 µµ Σδ 7

Page 8: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 20108//

Μια αξέχαστηβραδιά, µε ιστο-ρική και πολιτι-στική σηµασία,

έζησε η πόλη του Γέρακα,τον περασµένο Σάββατο11 Σεπτεµβρίου, µε την πα-ρουσίαση του µεγάλουΈλληνα Συνθέτη Μίκη Θεο-δωράκη στην συναυλίατης Φιλαρµονικής Ορχή-στρας του ∆ήµου Γέρακαανοίγοντας µε µοναδικότρόπο την αυλαία των κα-θιερωµένων πλέον εκδη-λώσεων του ΠολιτιστικούΣεπτέµβρη.

Με χειροκρότηµα, περη-φάνια και συγκίνηση το κοινό

υποδέχτηκε τον σπουδαιότεροµουσουργό της Ευρώπης του20ου αιώνα στον χώρο τουΠολιτιστικού κέντρο του ∆ή-µου το οποίο, ο ίδιος ο ΜίκηςΘεοδωράκης στην οµιλία του,χαρακτήρισε ως Κόσµηµα όχιµόνο της Πόλης του Γέρακααλλά και της ευρύτερης πε-ριοχής.

Στην εκδήλωση, η Φιλαρ-µονική του ∆ήµου Γέρακα πα-ρουσίασε, σε πρώτη Πανελ-λήνια εκτέλεση, τη µοναδικήδιασκευή για συµφωνικήµπάντα και χορωδία του έργου«Σουίτα µπαλέτου Ζορµπάς»,από τον Αρχιµουσικό της Φι-λαρµονικής Ορχήστρας του

∆ήµου µας, κ. ΣπυρίδωναΜπάκο ,µε την συνεργασίακορυφαίων µουσικών της Λυ-ρικής σκηνής και της Χορω-δίας «Αmbitus». Την συναυλίαπαρουσίασε ο δηµοσιογράφοςτης ΕΡΤ κ. Αλέξης Κωστάλαςαναφερόµενος στο µεγάλο έργοτου Έλληνα Συνθέτη ΜίκηΘεοδωράκη.

Στην οµιλία του, ο ΜίκηςΘεοδωράκης, υπογράµµισετην τολµηρή και δύσκολη δου-λειά και το ταλέντο που απαι-τείται για την διασκευή ενόςέργου για συµφωνική ορχή-στρα σε έργο για συµφωνικήΜπάντα, χαρακτηριστικά πουκατέχει ο Αρχιµουσικός της

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

∆ήλωση τουυποψηφίουδηµάρχουΜαραθώνος,κ. Ζώη Καρίνου γιατην έναρξη της νέαςσχολικής χρονιάς

Με αφορµή την έναρξη της νέαςσχολικής χρονιάς, ο υποψήφιος δή-µαρχος Μαραθώνος, κ. Ζώης Καρί-νος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εύχοµαι στους µαθητές και τιςµαθήτριες, στους γονείς και στους εκ-παιδευτικούς της περιοχής µας, καλήσχολική χρονιά. Ας είναι για όλους,από τα µικρά µας προνήπια, µέχρικαι τους τελειόφοιτους του λυκείου,µια χρονιά δηµιουργική, γεµάτη µεγνώσεις και εµπειρίες ζωής.

Ευθύνη δική µας, είναι να δια-σφαλίσουµε στα παιδιά µας τις κα-λύτερες δυνατές συνθήκες µάθησης,σε χώρους ασφαλείς, σύγχρονους,λειτουργικούς. Χώρους οι οποίοι δυ-στυχώς λείπουν σήµερα, από πολλέςπεριοχές της Νέας Μάκρης, του Μα-ραθώνα, του Βαρνάβα και του Γραµ-µατικού. Καµία κοινωνία δεν µπορείνα ελπίζει σε πρόοδο, χωρίς επέν-δυση στη γνώση και στη νέα γενιά.Γι’ αυτό και η αναβάθµιση των σχο-λικών εγκαταστάσεων της περιοχήςθα πρέπει να αποτελέσει πρώτηπροτεραιότητα. Αξιοποιώντας τιςνέες αρµοδιότητες του δήµου στα θέ-µατα της εκπαίδευσης, θα µπορέ-σουµε να διεκδικήσουµε πόρους καινα σχεδιάσουµε έργα και δράσεις,ώστε να παρέχουµε τις σχολικέςυποδοµές που αξίζουν σε κάθε µα-θητή, σε κάθε οικογένεια».

Ισίδωρος Τουρκαντώνης:Υποψήφιος Σύµβουλος µε τοΣυνδυασµό Νέος ∆ήµος – Νέα Εποχή.Ένας ενεργός πολίτης τουΒαρνάβα, στην οµάδατου Ζώη Καρίνου

Ο Ισίδωρος Τουρκαντώνης γεννήθηκε το 1958 στοΒαρνάβα όπου και κατοικεί µόνιµα. Είναι πατέρας δύο παι-διών. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και στησυνέχεια σταδιοδρόµησε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικότοµέα. Ασχολήθηκε επαγγελµατικά µε τις κατασκευές, συµ-µετέχοντας σε πολυάριθµα έργα στην Ελλάδα και στο εξω-τερικό. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τη µέση εκπαίδευση,ως ∆ιευθυντής 2ου εσπερινού επαγγελµατικού λυκείου Αχαρ-

νών.Στη διάρκεια της επαγγελµατικής του πορείας, ο Ισίδωρος Τουρκαντώνης απέκτησε εµ-

πειρία στη λειτουργία της δηµόσιας διοίκησης, ενώ έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Εσω-τερικών ως ειδικός σε θέµατα πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών.

Είναι ένας συνειδητός πολίτης, που συµµετέχει ενεργά στα τοπικά δρώµενα µε διάθεσηνα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζει καλά τα προβλήµατα της ευρύτερης περιο-χής του Βαρνάβα και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιηµένος στα θέµατα περιβάλλοντος.

Θεωρεί ότι η αναβάθµιση του οδικού δικτύου θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότηταγια το Βαρνάβα, στο πλαίσιο του νέου ∆ήµου. Πιστεύει ότι η καθηµερινή διαφάνεια και η τή-ρηση της νοµιµότητας στις διοικητικές διαδικασίες, αποτελούν προϋπόθεση για ευηµερία καιπρόοδο στη νέα εποχή. Όπως δηλώνει ο ίδιος «κανείς δεν έχει δικαίωµα να σπαταλά άσκο-πα τους φόρους και τα τέλη που πληρώνουν οι δηµότες. Χρειαζόµαστε δηµοτικούς άρχον-τες που θα σέβονται τον πολίτη και θα λειτουργούν µε σύνεση και ακεραιότητα. Έχω πειστείότι ο Ζώης Καρίνος είναι ο µόνος υποψήφιος που πιστεύει πραγµατικά σε αυτές τις αρχέςκαι µπορεί να τις εφαρµόσει».

Ο Μίκης Θεοδωράκης

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:58 µµ Σ δ 8

Page 9: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΡΑΦΗΝΑΤΑ //9

Φιλαρµονικής ∆ήµου Γέρακα, κ. Σπυρίδωνα Μπάκος.Ο ∆ήµαρχος Γέρακα, κ. Αθανάσιος Η. Ζούτσος, µε την σειρά του ευχαρίστησε τον Αρχιµουσικό

για την προσωπική του αφοσίωση στην προσπάθειά για την πολιτιστική αναβάθµιση της πό-λης.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο ∆ήµος Γέρακα τίµησε τον µεγάλο Έλληνα συνθέτη ΜίκηΘεοδωράκη για την πολυετή προσφορά του στην τέχνη, στον πολιτισµό, αλλά και στους αγώ-νες για την ∆ηµοκρατία, µε την προσφορά ενός γλυπτού µεταλλίου, από τον καταξιωµένο γλύ-πτη και οµότιµο καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π., τον κ. Γιώργο Καλακαλ-λά, που απεικονίζει τον τιµώµενο και αποτελεί έργο τέχνης µεγάλης αξίας, το οποίο έχει εκτε-θεί στην ∆ιεθνή Έκθεση Μεταλλίων στο Βερολίνο, το 2000. Ο ∆ήµαρχος Γέρακα, προσέφερεακόµη ένα αντίγραφο του Βιβλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πηγή» - « Η Ιστορία του Γέ-ρακα και της Πηγής».

Ο ∆ήµαρχος Γέρακα απευθυνόµενος στο κοινό ανέφερε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει εν-σταλάξει µε µοναδικό τρόπο το πνεύµα και την ψυχή του Ελληνικού λαού σε όλα τα µουσικάτου έργα. Η µουσική του αγαπήθηκε από όλους παγκοσµίως και το έργο του δεσπόζει µισό αι-ώνα στην ελληνική ιστορία και τέχνη.… είναι µεγάλη µας τιµή που σήµερα η Πόλη µας υπο-δέχεται τον µεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη»

Με την λήξη της συναυλίας ρωτήσαµε τον Μίκη Θεοδωράκη για τις εντυπώσεις του. Η απάν-τησή του σε µια λέξη ««εεξξααιιρρεεττιικκόό»»..

Φίλες και φίλοι,Συµπολίτες και συµπολίτισσες,Οι κρίσιµες εκλογές για την Αρτέµι-

δα και τα Σπάτα της 7ης Νοεµβρίουπλησιάζουν. Γνωρίζετε πολύ καλά ότιτώρα µε την συνένωση των δύο ∆ήµωνθα έχουµε ένα άθροισµα προβληµάτων.Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να ψηφήσε-τε µε σύνεση και ρεαλισµό. Για να πά-ψουµε να έχουµε (ειδικά στην Αρτέµι-δα) την πιο βρώµικη πόλη την πιο βρώ-µικη παραλία, τους πιο στενούς, σκο-τεινούς, χωµάτινους δρόµους, την έλ-λειψη σχολικών αιθουσών το χειρότε-ρο ∆ηµοτικό κτίριο……..

Γνωρίζετε πόσα θύµατα είχε ο δρό-µος Σπάτων- Αρτέµιδος, ο οποίος πα-ραµένει στενός και σκοτεινός, και πόσηταλαιπωρία θα είχαν γλυτώσει οι πο-λίτες των δύο δήµων, αν είχε επεκτα-θεί η γραµµή του µετρό κατά 1000 µέ-τρα;

Η όµορφη παραλιακή µας πόλη, (µετα φυσικά της πλεονεκτήµατα και τιςφυσικές της καλλονές), αναπτύχτηκεάναρχα, εξ αιτίας της ανικανότηταςτων προηγούµενων δηµοτικών Αρ-χών.

Για να µην ξαναπληρώσει ο τόποςαυτή την ανεπάρκεια, δηµιουργήθηκεη παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» µε υποψήφιο∆ήµαρχο τον Χρήστου Μάρκου τουΑντωνίου. Εγώ προσωπικά στηρίζωαυτή την κίνηση που αποτελείται απόανθρώπους άφθαρτους, ικανούς πουγνωρίζουν τα πολεοδοµικά προβλή-µατα της πόλης, και τους οποίουςπλαισιώνουν έµπειροι και δοκιµασµέ-νοι αυτοδιοικητικοί που έχουν όραµαγια την Αρτέµιδα και τα Σπάτα του µέλ-λοντος.

Τέτοια παράταξη µε τέτοια ικανότη-τα στελεχών δεν έχει ξανασυσταθεί , καιεδώ παρακαλώ τους πολίτες να ανα-σκαλίσουν την µνήµη τους από προ-ηγούµενες δηµοτικές εκλογές

Πιστεύω ότι αυτή η συνένωση δυ-νάµεων από τις δύο πόλεις θα δηµι-ουργήσει µια ΝΕΑ ΠΟΛΗ που θα ση-µατοδοτήσει µια νέα ΑΡΧΗ για το καλόόλων µας.

ΝΝίίκκοοςς ΦΦαακκήήςςΥποψήφιος δηµοτικός Σύµβουλος

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο ∆ήµο Γέρακα

Κοινωφελής Επιχείρηση ∆ήµου ΓέρακαΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τιµολογιακή πολιτικήΣας ενηµερώνουµε ότι στα πλαίσια των αλλαγών που επιφέρει το σχέδιο «Καλλι-

κράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος και το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Κοι-νωφελούς Επιχείρησης του ∆ήµου Γέρακα αποφάσισαν να εντάξουν τους συνδηµότεςΑνθούσας, Παλλήνης και Γέρακα στην ίδια τιµολογιακή πολιτική.

Ως εκ τούτου, όσοι δηµότες από την Ανθούσα και την Παλλήνη συµµετέχουν ή πρό-κειται να συµµετάσχουν στα Πολιτιστικά και Αθλητικά προγράµµατα της Κ.Ε.∆.Γ. θαεντάσσονται σε αυτά µε την τιµολογιακή πολιτική που µέχρι πρότινος αφορούσε απο-κλειστικά τους δηµότες και κάτοικους του Γέρακα.

Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να προσκοµίσουν επίσηµο έγγραφο στο οποίο θα ανα-γράφεται η διεύθυνση κατοικίας και ο ταχυδροµικός κώδικας (λογαριασµοί ∆ΕΚΟ, εκ-καθαριστικό εφορίας κλπ) στην γραµµατεία του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα ή των εκά-στοτε Αθλητικών Κέντρων.

Ο ∆ήµαρχος & Πρόεδρος της ΚΕ∆ΓΑθανάσιος Ζούτσος

***Μειωµένη συνδροµή για τους δηµότες της Ανθούσας και της Παλλήνης στα

πολιτιστικά και αθλητικά προγράµµατα του ∆ήµου ΓέρακαΓια το ∆ήµο Γέρακα οι ∆ηµότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης

ανήκουν πλέον στην ίδια πόλη.Με απόφαση του ∆ήµου Γέρακα, οι δηµότες των 3 ∆ήµων που ενοποιούνται,

θα έχουν την ίδια µειωµένη συνδροµή για τη συµµετοχή τους στα Πολιτιστικά καιΑθλητικά προγράµµατα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του ∆ήµου Γέρακα.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνούν µε την Κοινωφελή Επιχείρη-ση ∆ήµου Γέρακα: 210 6619937

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:58 µµ Σδ 9

Page 10: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201010//

Αγαπητοί συµπολίτες µου,Ζούµε σε µια µικρή κοινωνία και οι περισ-

σότεροι γνωριζόµαστε µεταξύ µας. Ξέρετε λοι-πόν πως ό,τι έχω να πω, το λέω καθαρά, χω-ρίς περιστροφές. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Για τους λόγους που αναφέρω παρακάτω,σας γνωστοποιώ ότι δεν θα είµαι υποψήφιος σεαυτές τις εκλογές.

Όταν ζήτησα την ψήφο σας, ήµουν αποφα-σισµένος να αναλώσω όλες µου τις δυνάµειςγια το Πικέρµι, πράγµα που έκανα στο βαθµόπου µπορούσα. Μέχρι σήµερα διέθεσα όλο τοχρόνο µου, µεράκι, χρήµα, δηµιουργικότηταπροσπαθώντας για το καλύτερο και θα συνεχί-σω µέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας.Ήταν θέµα υπευθυνότητας απέναντι στα κα-θήκοντά µου και εντιµότητας απέναντι σε σας.Πριν καν ολοκληρωθεί η θητεία µου µπορώ νασας πω κοιτάζοντας σας στα µάτια ότι το έργοπου παραδίδουµε είναι µεγαλύτερο από αυτόπου είχαµε στοχεύσει προεκλογικά. ∆ε θεωρώότι µου χρωστάει κανείς τίποτα γι αυτό. Αντίθε-τα, εγώ το χρωστούσα από τη στιγµή που εσείς,οι συµπολίτες µου, µε εκλέξατε πρόεδρο της κοι-νότητας.

Όµως στις σηµερινές συνθήκες της κρίσης,της οικονοµικής δυσπραγίας και της ανασφά-λειας του επιχειρηµατικού κόσµου, δε θα ήτανούτε υπεύθυνη ούτε έντιµη στάση να ζητήσω τηνψήφο σας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ανεκλεγώ δεν θα µπορώ να διαθέσω το χρόνο καιτις δυνάµεις που θα απαιτεί ο νέος, διευρυµέ-νος – άρα πιο απαιτητικός – δήµος Ραφήνας-Πικερµίου για τη σωστή εκτέλεση των καθη-

κόντων µου. Όπως πιστεύω ότι ήδηέχω αποδείξει δεν µε ενδιαφέρει ο τίτλοςτου δηµάρχου, αλλά η προσφορά στοντόπο µου, η οποία όµως όπως έχουν δια-µορφωθεί οι καταστάσεις, δεν θα είναιαυτή που εγώ θα ήθελα.

Το ότι δεν θα είµαι υποψήφιος σε κα-µία περίπτωση δεν σηµαίνει ότι δεν θαείµαι παρών στα κοινά του τόπου µας.

Η «Ενωτική Κίνηση Πικερµίου» θαδιατηρήσει το γραφείο της και θα συνε-χίσει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, θαεπικοινωνεί µαζί του και θα παρακολου-θεί στενά την πορεία του νέου ∆ήµου. Αντο κρίνει σκόπιµο θα παρεµβαίνει δηµο-σίως για το καλό του τόπου µας.

Έτσι θα λειτουργήσω την περίοδοαυτή που η υπευθυνότητα µου , µου επι-βάλλει να µην είµαι στην πρώτη γραµµήευχόµενος ότι ο τόπος µας θα συνεχίσεινα πηγαίνει µπροστά.

Θα βρίσκοµαι όµως πολιτικά πάνταεδώ, έτοιµος ανά πάσα στιγµή να ξανα-ζητήσω την ανάθεση της ευθύνης δια-χείρισης των κοινών στο µεγάλο δήµοµας αν εκτιµήσουµε ότι καταστάσεις καιλειτουργίες το επιβάλλουν. Στόχος µουήταν και θα είναι η προσφορά στοντόπο µου και τους ανθρώπους του.

Αγαπητοί συµπολίτες µου,Θέλω να σας ευχαριστήσω από βά-

θος καρδιάς για την εµπιστοσύνη και τησυνεργασία σας.

ΘΑΝΑΣΗΣ Α∆ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ∆εν θα είµαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές

Η Ενωτική ΚίνησηΣπάτων- Αρτέµιδος«ΝΕΑ ΠΟΛΗ» ανακοινώνειτα ονόµατα των 23 (είκοσιτριών) νέων στελεχών τηςκίνησης:

1) Αγγέλου Σοφία (Εκπαιδευτικός)2) Βασσαριώτης Σωκράτης (Σύµβου-

λος Επιχειρήσεων)3) Γαλατιανού Αικατερίνη (Γυµνάστρια)

4) Γελέ Φωτεινή (Εργάτρια)5) Γιαννάτος Σωτήριος (Ιατρός – Χειρούργος)6) Ζήση Μαρία (Επιχειρηµατίας)7) Ίσαρης Γεώργιος (Εργολάβος)8) Κατσικόγιαννης Ιωάννης (Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας)9) Κατσούλης Κωνσταντίνος (Συνταξιούχος)10) Κουλοχέρης Άγγελος (Αγρότης)11) Λύτρα Αθηνά (Αρτοποιός)12) Μαργέτη Αφροδίτη (Αρχιτέκτων Μηχανικός)13) Μάρκου Παναγιώτα (Ελεύθερος Επαγγελµατίας)14) Μπάρλου Άντα (Συνταξιούχος)15) Μπάτρης Παναγιώτης (Πολιτικός Μηχανικός)16) Μπέκας Γεώργιος (Αγρότης)17) Μπερτόλης Ισίδωρος (Επιχειρηµατίας)18) Πιττάς ∆ηµήτριος (Έµπορος)19) Ρεµπούσκου- Ρήγα Μαρία (Καθηγήτρια)20) Σαµαράς Θωµάς (Επιχειρηµατίας)21) Σερέτης Χρήστος (Εργολάβος Οικοδοµών)22) Σταµέλος Χρήστος (Φοιτητής Πολυτεχνείου)23) Φακής Νικόλαος (Ηλεκτρολόγος – Υπάλληλος Υ.Π.Α.)

Το Γραφείο Τύπου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΚΟΡΩΠΙΟΥ

Την Τετάρτη 8 Σεπτεµβρίου 2010 στην κατάµεστηαίθουσα της δηµοτικής βιβλιοθήκης έγινε η «επίσηµηπρώτη» του συνδυασµού ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΚΟΡΩΠΙΟΥ.

Ανακηρύχτηκε ο υποψήφιος ∆ήµαρχος ΒΑΓΓΕΛΗΣΡΕΜΠΑΠΗΣ και ακολούθησε η παρουσίαση τηςδιακήρυξης του συνδυασµού.

Αναπτύχτηκε διάλογος για την ουσιαστική λαϊκήσυσπείρωση των εργαζοµένων, των αγροτών, τωνµικροεπαγγελµατιών, των ανέργων, των γυναικών καικυρίως της νεολαίας, στην κατεύθυνση της απόκρουσηςτης αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει ηκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ µε την στήριξη της Ν∆ και τουΛΑΟΣ..

Επιπλέον στόχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναινα καταδειχτούν οι συνέπειες της εφαρµογής του‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨στις λαϊκές οικογένειες.

Βασική δέσµευση µας απέναντι στους κατοίκους τουΚορωπίου αποτελεί η συνεχής παρουσία στελεχών µαςστους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, πολιτισµού,ψυχαγωγίας, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης τωνδικαιωµάτων τους και την καλυτέρευση της ποιότηταςζωής τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΥΚΙΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΚΑΝΕΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ[email protected]

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 2:59 µµ Σ δ 10

Page 11: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΘΕΜΑΤΑ //11

Το µήνυµα του Μαραθώνα έγινε πιο δυνατό. Ο απόηχος της µάχης 2500 χρόνιαµετά γίνεται επίκαιρος και οδηγεί τα βήµατά µας. Αυτό είναι το επιµύθιο της ολο-κλήρωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο της µάχης του Μαραθώνα όπωςδιοργανώθηκαν από τον δήµο Μαραθώνα.

Την Κυριακή µε την διαδροµή προς τον Τύµβο όπου πληθώρα Ελλήνων βάδισαν στα µο-νοπάτια της νίκης, άκουσαν τα κείµενα του Ηροδότου από τις µαγευτικές φωνές της Λυδίας

Κονιόρδου, του Κωσταντίνου Μαρκουλάκη καιτου Αντώνη Καφετζόπουλου, τιµήσαµε τους 192 νε-κρούς.

Την ∆ευτέρα µε το υπέροχο πολυµεσικό δρώ-µενο του Αλέξανδρου Χάχαλη, στείλαµε το «πα-νανθρώπινο µήνυµα» σε όλα τα µήκη και πλά-τη της οικουµένης ότι γνωρίζουµε την κληρονοµιάµας και θα την υπερασπιστούµε.

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Σπύρος Μερ-κούρης, η ζωγράφος Irma Vilaroel από την Βε-νεζουέλα, η βρετανίδα ιστορικός του πανεπιστηµίου

της Οξφόρδης Bettany Hughs, η µαραθωνοδρό-µος Μαρία Πολύζου που τιµήθηκε για τον Φει-διππίδειο άθλο και ο ∆ήµαρχος Μαραθώνα Σπύ-ρος Ζαγάρης που διάβασε και τον χαιρετισµό τουΜίκη Θεοδωράκη.

Η παρέµβαση του Μίκη ΘεοδωράκηΟ Μίκης Θεοδωράκης µε επιστολή του µίλη-

σε για την Μαραθώνια µάχη αλλά και για το όνο-µα του Μαραθώνα που µε λίγα λόγια σηµαίνει «ει-ρήνη» και «ελευθερία» δεν δίστασε να αναφερθείστους «Νεοβαρβάρους» αλλά και στην παντελήαποχή της πολιτείας από τους εορτασµούς οι οποί-οι βάρυναν οικονοµικά αποκλειστικά τον δήµαρχοΜαραθώνα Σπύρο Ζαγάρη και ιδιωτικούς φορείςπου στάθηκαν αρωγοί.

Συµµετείχαν:Η υψίφωνος Μαρία Κανελλοπούλου, ο τενόρος

Μιχάλης ∆ουκάκης, ο βαρύτονος Γεώργιος Ματ-θαιακάκης, οι κρουστοί Θοδωρής Βαζάκας και Θε-όδωρος Μιλκόβ, οι ηθοποιοί Αγγελική Ρέρρα και∆ηµήτρης Παππάς, ο χορογράφος/χορευτής Φά-νης Καφούσιας µε την οµάδα του. ∆ιεύθυνση και

02/09/2010

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Ο.Λ.Ρ. Α.Ε., αναγνωρίζοντας τις σηµαντικές επιπτώσειςτης οικονοµικής κρίσης στο εµπόριο και στη ναυτιλία και επιδεικνύοντας κοινωνική ευ-θύνη και ευαισθησία απέναντι στην τοπική κοινωνία της πόλης της Ραφήνας, κατόπινεισήγησης του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου κ. Νίκου ∆ηµητρόπουλου µε γνώ-µονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενέκρινε τις κάτωθι ενέργειες:

Μείωση ύψους ανταλλαγµάτων από χρήση παραχωρούµενων χώρων κατά 10%∆ιακανονισµός στην αποπληρωµή των οφειλοµένων ανταλλαγµάτωνΑνανέωση των στεγασµένων χώρων στις «Καµάρες» για χρήση πρακτορείων έκ-

δοσης εισιτηρίων.

Ο Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. στα πλαίσια συµβολής του στην προώθηση των ευρύτερων στόχωντου και την ανάδειξή του σε τοπικό πολιτισµικό φορέα, εγκρίνοντας την Εισήγηση τουΠροέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου κ. Νίκου ∆ηµητρόπουλου, αποφάσισε µέσω του∆ιοικητικού του Συµβουλίου να ενισχύσει οικονοµικά τους κάτωθι φορείς:

Αθλητικός Όµιλος Αργοναύτης Ραφήνας µε ενίσχυση 4.500 €Αθλητικός Όµιλος Θύελλα Ραφήνας µε ενίσχυση 4.500 €Αθλητικός Όµιλος Τριγλίας Ραφήνας µε ενίσχυση 4.500 €Ναυτικός Όµιλος Ραφήνας «Αλκυών» µε ενίσχυση 4.500 €Κοινότητα Γραµµατικού µε ενίσχυση 8.330 € για την στήριξη του παραλιακού δρό-

µου Σέσι ΓραµµατικούΕξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ραφήνας µε ενίσχυση 3.000 €

για κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ.Η φιλοσοφία των ανωτέρω ενεργειών επικεντρώνεται στην ενίσχυση της άµιλλας,

στη βελτιστοποίηση των υποδοµών και στη χρηµατοδότηση του ερασιτεχνικού αθλη-τισµού.

Ο Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. κατανοώντας τη σηµαντικότητα της προστασίας της δηµόσιας υγεί-ας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου κ. Νίκου ∆η-µητρόπουλου εγκατέστησε ιατρείο, εντός προκατασκευασµένου οικίσκου που ευρίσκεταιπαραπλεύρως του ΤΟΛ και όπισθεν της στάσης του ΚΤΕΛ στο λιµένα Ραφήνας.

Εντός του ιατρείου τοποθετήθηκαν ένα (1) εξεταστικό κρεβάτι, ένα (1) τροχήλατο τρα-πεζάκι µε ερµάρια για φάρµακα, ένα (1) κινητό φαρµακείο µε είδη πρώτης ανάγκης καιβοήθειας και δύο (2) πιεσόµετρα.

Σε περίπτωση ανάγκης παρακαλούµε όπως απευθυνθείτε στα γραφεία του Ο.Λ.Ρ.Α.Ε. ή στο φυλάκιο του Κεντρικού Λιµεναρχείου Ραφήνας.

Έπεσε η αυλαίατων εκδηλώσεωνγια τα 2500 απότην µάχη τουΜαραθώνα

Συνέχεια νστη σελ. 18

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:00 µµ Σ δ 11

Page 12: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201012//

Τα όσα γράφονται σε αυτή την στή-λη γίνονται δεκτά µε αρκετό ενδια-φέρον από τους περισσότερους φίλουςαναγνώστες, γεγονός που προκαλεί κά-ποια αισιοδοξία, καθώς θεωρούσαµεκαι θεωρούµε ότι πολλά από τα γρα-φόµενά µας εξέφραζαν απλά τις ανη-συχίες µιας µερίδας πολιτών. Η προ-σπάθειά µας επικεντρώνεται στηνανάδειξη συµπεριφορών που θεω-ρούµε καθοριστικό παράγοντα στηνδιαµόρφωση της κοινωνίας και κατάσυνέπεια βασικό στοιχείο ανάπτυξηςκαι προόδου. Προπάντων, όµως, επι-θυµούµε να εκφράζουµε, (γραπτά ήπροφορικά), τις όποιες σκέψεις µαςανοιχτά και άφοβα, ενώ άλλοι, λόγω

φόβου ή (λελογισµένων καµιά φορά)ενδοιασµών, φροντίζουν να βάζουννερό στο κρασί τους, µε την δικαιο-λογία ότι αρέσκονται στο…..Ροζέ.

Αυτή η ελευθερία σκέψης και έκφρασηςεκτός από τα θετικά, έχει προκαλέσει καιµερικά επικριτικά σχόλια, ακόµη και πα-ραινέσεις από µερικούς πραγµατικούςκαι…..υποψιασµένους φίλους µας. Τογεγονός αυτό µας χαροποιεί γιατί µπο-ρούµε να σκεφτόµαστε και να µιλάµεελεύθερα, αλλά και να διερωτηθούµεταυτόχρονα γιατί έχουµε αυτή την δυ-νατότητα, ενώ κάποιοι άλλοι πιθανόνδεν την έχουν. Την απάντηση την ανα-καλύψαµε στις φετινές «διακοπές» µέσαστις σελίδες ενός βιβλίου και ήτανκρυµµένη σε µία φράση του κυνικούΛουκιανού.

Κατά τον Λουκιανό λοιπόν, υπάρχουνδύο τρόποι για να ελέγξεις τους αν-θρώπους, µέσω των φόβων τους καιµέσω των ελπίδων τους….

∆εν πρέπει βέβαια να παραγνωρίζουµετο γεγονός ότι όλοι µας κατά την διάρ-κεια της ζωής µας έχουµε φόβους και ελ-πίδες., θα πρέπει όµως να παραδεχτού-µε ότι όσο πιο πολύ στηριζόµαστε στηνλογική και όχι στο συναίσθηµα τόσο πιοπολύ αποµακρυνόµαστε από τους φό-βους και τις ελπίδες µας. Όταν κάποι-ος αισθάνεται ικανοποιηµένος ανάλογαµε τους στόχους, (επαγγελµατικούς,κοινωνικούς), που είχε θέσει στην ζωήτου και µπορεί να περιορίσει, χάριν τωννέων, τις όποιες φιλοδοξίες του στηνπράξη και όχι στα λόγια, να απαλλαγείαπό την προσδοκία προσωπικών θέσε-ων ή οικογενειακού βολέµατος, τότε νοι-ώθει την ελευθερία να εκφράζει τηνγνώµη του. Η ελεύθερη έκφραση θέ-σεων, γνώσεων και εµπειριών, ως αφορ-µή διαλόγου, είναι το µόνο που µπορείκάποιος να προσφέρει στους νέουςέστω και αν δεν συµφωνούν επί της ου-σίας και αντιστέκονται συνειδητά.

Επανερχόµενοι στην σκληρή, αλλάκωµική πραγµατικότητα, των τελευ-ταίων ηµερών και στο πλαίσιο τωντραγικών παραστάσεων του…Θεα-τρικού Σεπτέµβρη, παρακολουθήσα-µε σε αίθουσα της Βόρειας Ελλάδαςαπό τον πολυπληθή Θίασο Αθηνών,την κωµικοτραγική παράσταση: «Χα-λαρώστε να το….ευχαριστηθείτε».Σενάριο, σκηνικά, µουσική της «∆ΝΤ

και Σια» ΕΠΕ, κουστούµια, µοντε-λάκια DIOR, διάλογοι για…κουφούς,υποσχέσεις για µαλ….ες.

Είναι αλήθεια πάντως ότι καιρό είχαµενα δούµε συγκεντρωµένους τόσουςπολλούς καλοστεκούµενους, καλοντυ-µένους και χαµογελαστούς κύριους καικυρίες να πηγαίνουν στην….δουλειάτους (παράσταση) µε πούλµαν έστω καιχωρίς να πληρώσουν εισιτήριο….

Βλέπαµε εδώ και καιρό την εργάτριαµε τη φόδρα της φούστας να κρέµε-ται, τον υπάλληλο µε το πολύχρωµοπουκάµισο του γιου που ψίλωσε πρό-ωρα, τον νέο µε το τριµµένο τζιν και

το πτυχίο στην κολότσεπη να πηγαί-νουν για το άγνωστο ωράριο, τοναξύριστο παππού να περιµένει το εγ-γονάκι του έξω από το ιδιωτικό βρε-φονηπιακό σταθµό και µάτωνε ή καρ-διά µας. Άστο διάλο, δεν θέλω να βλέ-πω την µιζέρια, θέλω να βλέπω τουςδικούς µου ανθρώπους, τους χλα-µουριάρηδες που εγώ τους έχρισαπρωταγωνιστές για το Εθνικό, άσχε-τα αν αυτοί το έριξαν στο…καραγ-κιοζιλίκι.

Και οι…..παραστάσεις συνεχίστηκανκαι σε τοπικό επίπεδο όχι επί σκηνήςαλλά….δια αλληλογραφίας ή δια υπο-µνήµατος. Είναι σύνηθες φαινόµενοκαι κοινό ελάττωµα των ασχολούµενωνµε τα κοινά, να δηµοσιοποιούν τιςανούσιες προσωπικές µε δήθεν «πολι-τικό» περίβληµα κινήσεις ή αποφάσειςτους, αδιάφορες κατά βάση για τους πο-λίτες, οι οποίοι αναζητούν την ουσία,ανιχνεύουν τις αληθινές προθέσεις καικρίνουν το αποτέλεσµα. Όλα τα άλλα ταθεωρεί «δικαιολογίες εν αµαρτίαις»,τα προσπερνά απαξιωτικά και πηγαίνειπαρακάτω.

Ρωτήσαµε κάποιον υποστηριχτή της«Κίνησης Έξαρχου» από τους πρώ-τους προσκληθέντες και ουχί προ-

σκαλέσαντες, αν θεωρεί σκόπιµο να γί-νονται δηµόσιες ανακοινώσεις διατα πεπραγµένα επί της σκηνής και τουπαρασκηνίου και αν προτίθεται και οίδιος να ανεβεί στο…πάνελ, πήραµετην εξής απάντηση: Σε µια αποτυχη-µένη συλλογική προσπάθεια είναιαπόλυτα αναξιοπρεπές, αδιάφορο καιδειλό οποιαδήποτε προσπάθεια προ-σωπικής κάλυψης. Εκείνο που µε-τράει είναι το τελικό αποτέλεσµα καιαυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες εί-ναι οι σωστές ή οι λάθος αποφάσειςπου οδήγησαν στο αποτέλεσµα. Ότανβουλιάζει η βάρκα όσοι είναι µέσα,ακόµη και όσοι πατούν στην διπλανή,αν δεν πνιγούν τουλάχιστον θα βρα-

χούν. Οι επιστολές δικαιολογίας ή µε-τανοίας λειτουργούν ως «κολυµπήθρατου Σιλωάµ» που όποιος µπαίνειµέσα νοµίζει ότι εξαγνίζεται. Όποιοςαισθάνεται ότι αµάρτησε, «καλεί»την συνείδησή του µιλά µαζί της καιµεταµελείται ενώπιον του λαού, (ενπροκειµένω), αναλαµβάνοντας πλή-ρως την ευθύνη που του αναλογεί. Θαπαρέµβω µόνο αν θεωρήσω ότι θαβοηθήσω την παράταξη, διαφορετικάεπειδή κινούµε στον ρυθµό του σκλη-ρού Ροκ θα εκτιµήσω το χρόνο…

Η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η«Κίνηση Έξαρχου» µετά το χρίσµα, δεννοµίζω ότι διευκόλυνε την νέα πραγ-µατικότητα. Μια συλλογική συνεννόη-ση για κοινή κάθοδο µε βάση τα νέα δε-δοµένα θα κατέγραφε (χωρίς προαπαι-τούµενα) την πρόταση του µεγαλύτερουδήµου και θα συντελούσε καθοριστικάστην άµβλυνση των προσωπικών αντι-θέσεων. Αν ο Γκοτσόπουλος ανήκε στοΠασοκ ή δήµαρχος Παλλήνης ήτανΠασόκ τι διαφορετικό θα γινόταν;

Μεταξύ βότκας µε λεµόνι και τζώνυµε πάγο, κάποιοι υποστηριχτές τηςδιαδηµοτικής κίνησης για την Παλ-λήνη, εφ΄ εξής «Κίνηση Έξαρχου» χά-ριν συντοµίας, µε αφορµή την επι-στολή του Γιώργου Σηφοµιχελάκη,αφού κατέβαλαν κάθε φιλότιµη προ-σπάθεια κατανόησης, εξέφρασαν κά-ποιες δικαιολογηµένες απορίες όπως:Γιατί εστάλη η επιστολή, σε ποιόνεστάλη, γιατί ευχαριστούσε τους συµ-µετέχοντες, µε ποια ιδιότητα τουςευχαρίστησε και τέλος αν καίγονται οιπολίτες να διαβάσουν µία παρόµοιαεπιστολή από τους περίπου εκατόν εί-κοσι ενυπόγραφα συµµετέχοντες….Οένας να ευχαριστεί τον άλλον καιόλοι µαζί τον πλάτανο!

Κάποιος που έχει συνειδητά το….σκα-τοελάττωµα να σηκώνει το….γάντι καινα µην το αφήνει να κυλιέται στην πλά-νη και στην σύγχυση του «σώζον εαυ-τόν…», τι λέτε ότι ρώτησε ο αθεόφοβος:«Ρε συντρόφια όταν ο Έξαρχος είπε σεµια συνάντηση ότι: για να κατέβουµεστις εκλογές ασχέτως επί-χρίσµατος,που ο ίδιος συµφωνούσε, χρειάζονταιΤαλιµπάν και ρώτησε ποιοι από σας εί-ναι διατεθειµένοι; Μήπως θυµάστε ποι-ος σήκωσε πρώτος το χέρι! Ρητορική ηερώτηση και ως εκ τούτου βουβή και ηαπάντηση.

Καπάκι και ενώ οι παραπάνω απορίεςήταν µετέωρες κυκλοφόρησε και µιαµακροσκελή επιστολή υπό µορφή συ-νέντευξης του επί κεφαλής της «Κί-νησης Έξαρχου». Λόγω του µεγέθους(ποσοτικού) και της προχωρηµένηςώρας, (δύο πρωϊνής Τετάρτης), δεν θαασχοληθούµε µε το περιεχόµενο.Από…πρώτη ανάγνωση όµως επιθυ-µούµε να επισηµάνουµε τα εξής:

Πρώτον, η εκλογή Έξαρχου στην θέσητου δηµάρχου δεν ήταν αυτοσκοπός τηςκίνησης. ∆εύτερον, σκοπός της κίνησηςήταν η έκφραση της Παλλήνης µε µιαοργανωµένη πρόταση ούτως ή άλλως.Τρίτον και σηµαντικότερο τι διεπράχθηκαι γιατί µετά το επί-χρίσµα. Τέταρτονη µετά του επί-χρίσµατος συµπεριφορά(όλων) διευκόλυνε τον σηµερινό υπο-ψήφιο της παράταξης ή όχι. Τέταρτον οικαταγγελίες για διασπαστές µε ονοµα-τεπώνυµο (ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ – ΝΙ-ΚΗΤΑΡΑΣ) καθώς και όσων εκβίαζανκαταστάσεις (βουλευτές και…λαϊκοί) δι-καιολογούν απόλυτα την αναγκαιότητασυγκροτηµένης πρότασης για την Παλ-λήνη. Σε αυτά πρώτιστα θέλουν απαν-τήσεις οι δηµότες και δευτερευόντως ήκαθόλου σε προσωπικές αναφορές καιεπιλογές.

Σκεφτείτε οι διασπαστές και οι αλ-ληλοκατηγορούµενοι, σύµφωνα µετις καταγγελίες Έξαρχου, να βρε-θούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο και πιθανόνστο ίδιο δηµοτικό συµβούλιο. Σκε-φτείτε οµοιογένεια και συνεννόηση γιατα συλλογικά προβλήµατα της πόλης,ανεµοµαζέµατα – ανεµοσκορπίσµατα!Η µόνη περίπτωση να µη δικαιωθούνόσοι υποστήριζαν ένα ψηφοδέλτιοµε συνολική διαπραγµάτευση ή τηνµη χορήγηση επί -χρίσµατος είναι, ονέος δήµαρχος Ζούτσος να πάρειπάνω του τα προβλήµατα της Παλ-λήνης και να τα αντιµετωπίσει αντι-κειµενικά ανάλογα µε την αναγκαιό-τητα του θέµατος.

Η ευθύνη βέβαια της κατάρτισης τουψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρ-µοδιότητα του δηµάρχου και ο Ζούτσοςέχει την εµπειρία. Το ψηφοδέλτιο δίνειτο στίγµα, παρουσιάζει την εικόνα τηςοµάδας, αλλά κυρίως σηµατοδοτεί τοντρόπο που θέλει να διοικήσει και µε ποι-ους ανθρώπους θα πάρει το αποτέλε-σµα….Είναι ταυτόχρονα το µήνυµαπου θα λάβουν οι πολίτες και το µέγε-θος της εµπιστοσύνης που το ψηφο-δέλτιο θα εµπνεύσει. Για να σταµατή-σουν οι ψίθυροι περί του ψηφοδελτίουκαι να σταµατήσουν να τρέµουν ορι-σµένοι υποψήφιοι για την εκλογή τους,πρέπει να καταλάβουν ότι, κάθε επι-βεβληµένη ανταλλαγή απόψεων δενσηµαίνει και συµµετοχή. Αν πάντως δεντους σταµατήσει το τρέµουλο καλό εί-ναι να πάνε για….ψάρεµα, δεν θα ωφε-λήσουν την πόλη.

Κάποιο Λάκκο έχει το ψηφοδέλτιοτου νυν δηµάρχου Παλλήνης Κω-σταντα, µέχρι και το εν αδρανεία µη-χάνηµα της διαδηµοτικής επιχείρη-σης… επιστρατεύτηκε να καλύψειτη τρύπα. Αν δεν λειτουργήσει το…λακουβιάρικο φήµες λένε ότι θα κλη-θεί….οδοστρωτήρας από την Νο-µαρχία. Στο επόµενο περισσότερα α-σόβαρά….

www.HARVAT(I).com-com

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:00 µµ Σ δ 12

Page 13: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” //13

Ηανάδειξη δηµοτικών αρχών στουςνέους ∆ήµους, ικανών να αντα-ποκριθούν στις νέες αυξηµένεςανάγκες σχεδιασµού και υλοποί-

ησης πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, αποτελείκρίσιµο γεγονός για την ουσιαστική τοπι-κή ανάπτυξη και τη διαχείριση υπηρεσιώνιδίως στην καθηµερινή ζωή των πολιτώνκαι στην ποιότητά της.

Για το λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία ηάµεση και πλήρης ενηµέρωση όλων των εµ-πλεκοµένων στην εκλογική διαδικασία φορέ-ων.

Με την εγκύκλιο αυτή γίνεται µια προ-σπάθεια να δοθούν όλες οι απαραίτητες δι-ευκρινίσεις, µε τον κατά το δυνατόν απλού-στερο και συστηµατικότερο τρόπο. Αυτό κα-θιστά αναγκαία και την παράθεση Παραρτή-µατος, στο οποίο, εκτός από Πίνακα µε τις κρί-σιµες προθεσµίες και τη συναφή νοµοθεσία,

περιλαµβάνονται παραδείγµατα εξαγωγήςαποτελεσµάτων για πολλές περιπτώσεις πι-θανών εκλογικών αναµετρήσεων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετώνοργάνων διοίκησης των νέων ∆ήµων θα γί-νουν την Κυριακή 7 Νοεµβρίου 2010 και οιεπαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόµενηΚυριακή 14 Νοεµβρίου 2010 .

Οι εκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σηµα-σία, λόγω της πρώτης εφαρµογής των δια-τάξεων του Ν. 3852/2010. Οι αλλαγές πουεπέρχονται στην εκλογική διαδικασία πα-ρουσιάζονται αναλυτικά στα κεφάλαια πουακολουθούν. Επιγραµµατικά οι βασικές αλ-λαγές που επιφέρει ο «Καλλικράτης» στοεκλογικό σύστηµα συνοψίζονται στα εξής:

• Μειώνεται το ηλικιακό όριο εκλογι-µότητας από το 21ο έτος στο 18ο έτος γιαθέσεις δηµοτικών συµβούλων, συµβού-λων τοπικής και δηµοτικής κοινότητας καιεκπροσώπων τοπικής κοινότητας.

• Το δικαίωµα του εκλέγειν και εκλέγε-σθαι των ευρωπαίων πολιτών επεκτείνεταιόσον αφορά τις δηµοτικές εκλογές καιστους οµογενείς και στους νοµίµως δια-µένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτωνχωρών

• Επαναφέρεται η ρύθµιση για τηνανάδειξη ως επιτυχόντος του συνδυα-σµού µε ποσοστό µεγαλύτερο του πε-νήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου τωνεγκύρων ψήφων.

• Η ανάδειξη των δηµοτικών συµβού-λων πραγµατοποιείται από εκλογικές πε-ριφέρειες που αντιστοιχούν στους συνε-νούµενους ∆ήµους και Κοινότητες, καθώςκαι στα σηµερινά δηµοτικά διαµερίσµατα,στα οποία διαιρούνται οι ∆ήµοι άνω των

100.000 κατοίκων, προκειµένου να διατη-ρηθεί ακέραια η σύνδεση των νέων αυ-τοδιοικητικών µονάδων µε τις τοπικές κοι-νωνίες. Κάθε εκλογική περιφέρεια θα αν-τιπροσωπεύεται µε οπωσδήποτε µία (1)έδρα στο νέο δηµοτικό συµβούλιο. ∆ια-τηρείται, όµως, ως ενιαία εκλογική περι-φέρεια ο ∆ήµος, στον οποίο δεν επέρχε-ται καµία µεταβολή µε τις διατάξεις του Ν.3852/ 2010 και δεν διαιρείται σε δηµοτικάδιαµερίσµατα, που µε τον «Καλλικράτη» µε-τονοµάζονται σε δηµοτικές κοινότητες.

• Εξορθολογίζονται τα προβλεπόµεναασυµβίβαστα θέσης των αιρετών των∆ήµων. Ειδικότερα, προς αυτόν το σκοπό,εισάγονται οι εξής νοµοθετικές µεταβολέςως προς τις εκλογές των πρωτοβάθµιωνΟ.Τ.Α.:

α) Επεκτείνεται το ασυµβίβαστο στουςπροέδρους διοικητικών συµβουλίων δη-µοτικών νοµικών προσώπων δηµοσίου δι-καίου (µε εξαίρεση τα ιδρύµατα) και στουςδιευθύνοντες και εντεταλµένους συµβού-λους και υπαλλήλους των νοµικών προ-σώπων ιδιωτικού δικαίου των ∆ήµων,πλην των αστικών εταιρειών µη κερδο-σκοπικού χαρακτήρα.

β) Θεσπίζεται το ασυµβίβαστο για τουςδιοικητές, υποδιοικητές, προέδρους διοι-κητικών συµβουλίων, διευθύνοντες ή εν-τεταλµένους συµβούλους των νοµικώνπροσώπων δηµοσίου δικαίου, των κρα-τικών νοµικών προσώπων ιδιωτικού δι-καίου, των δηµοσίων επιχειρήσεων και τωνεπιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορί-ζει άµεσα ή έµµεσα το ∆ηµόσιο µε διοικη-τική πράξη ή ως µέτοχος.

γ) Προβλέπεται ότι η διαπίστωση τωνασυµβιβάστων των αιρετών θα γίνεται µεδικαστική απόφαση κατόπιν ενστάσεως

και όχι µε διοικητική πράξη του ΓενικούΓραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης(νυν Γενικό Γραµµατέα της Περιφέρειας).

Σηµειώνεται ότι ειδικά για τις εκλογές τουΝοεµβρίου 2010 θα ισχύσουν τα κωλύ-µατα του άρθρου 29 του Κώδικα ∆ήµωνκαι Κοινοτήτων (Κ∆Κ, κυρωτ. Ν. 3463/2006, Α’ 114), στα διοικητικά όρια της εκλο-γικής τους περιφέρειας. Όµως, όποιοιεκλεγούν πρέπει να γνωρίζουν ότι θαέχουν τα ασυµβίβαστα του άρθρου 14 τουΝ. 3852/ 2010.

• Ο αριθµός των υποψηφίων απόκάθε φύλο υπολογίζεται διακεκριµένα στοένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθµού τωνµελών του δηµοτικού συµβουλίου και τωνµελών του συµβουλίου της δηµοτικής ή το-πικής κοινότητας και ο αριθµός αυτός των

υποψηφίων θα πρέπει να δηλώνεται στοαντίστοιχο συµβούλιο.

• Εισάγεται για πρώτη φορά η ανα-στολή οποιασδήποτε επαγγελµατικής δρα-στηριότητας του δηµάρχου σε ∆ήµουςάνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλλη-λα λαµβάνεται µέριµνα για την καταβολήτου συνόλου των ασφαλιστικών εισφο-ρών του δηµάρχου, του οποίου ανα-στέλλεται η επαγγελµατική δραστηριότητα,από τον οικείο ∆ήµο µε επιβάρυνση τουπροϋπολογισµού του. Σηµειώνεται, όµως,ότι η αναστολή άσκησης επαγγελµατικήςδραστηριότητας ειδικά για τη δηµοτικήπερίοδο 2011-2014 ισχύει για ∆ήµους µεπληθυσµό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων(25.000) κατοίκων.

•Καθιερώνεται η δυνατότητα άσκη-σης µίας και µοναδικής ένστασης, ηοποία στρέφεται κατά της απόφασης τουπολυµελούς πρωτοδικείου, µε την οποίαανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επι-λαχόντες συνδυασµοί και οι υποψήφιοικάθε συνδυασµού που εκλέγονται ως τα-κτικοί ή αναπληρωµατικοί.

Με τον «Καλλικράτη» επέρχονται και οιακόλουθες σηµαντικές καινοτοµίες στην εκλο-γική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετώναρχών των ∆ήµων, οι οποίες, όµως, δεν τυγ-χάνουν εφαρµογής στις επικείµενες εκλογέςτου Νοεµβρίου 2010:

•Επιµηκύνεται κατά ένα (1) έτος η θητείατων δηµοτικών αρχών, κατά συνέπεια ηδιάρκεια της δηµοτικής περιόδου ορίζεταιεφεξής σε πέντε (5) έτη.

•Η εκλογή των αρχών των νέων ∆ήµωνγίνεται την ίδια ηµέρα κατά την οποία διε-νεργείται ψηφοφορία για την εκλογή τωνΕλλήνων µελών του Ευρωπαϊκού Κοινο-βουλίου και για την ανάδειξη των περι-

Εγκύκλιος 18για τη διενέργειατων εκλογών της7ης Νοεµβρίου

για την ανάδειξηΤΩΝ

∆ΗΜΟΤΙΚΩΝΑΡΧΩΝ

Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τιςεκλογές του ΝοεµβρίουΥποψηφιότητες σε άλλους ∆ήµους

Κωλύµατα Εκλογιµότητας και ασυµβίβαστα

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:01 µµ Σ δ 13

Page 14: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201014//

φερειακών αρχών και στα ίδια εκλογικάτµήµατα και η εγκατάσταση των αρχώνπου έχουν εκλεγεί γίνεται την 1η Σεπτεµ-βρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών,ενώ η θητεία τους λήγει την 31η Αυγού-στου του πέµπτου έτους.

Επισηµαίνεται ότι η θητεία των δηµοτικώναρχών που θα αναδειχθούν από τις εκλογέςτης 7ης Νοεµβρίου 2010 θα αρχίσει την 1η Ια-νουρίου 2011 και θα λήξει στις 31 Αυγούστου2014.

∆ιακυβέρνησης: www. ypes.gr/ εκλογές/δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές/ δηµο-τικές εκλογές

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΟΡΩΝ

Εκλογικές περιφέρειες: Για πρώτηφορά εισάγεται η έννοια της εκλογικής περι-φέρειας στις δηµοτικές εκλογές. Εκλογικές πε-ριφέρειες αποτελούν α) οι συνενούµενοι ∆ή-µοι ή κοινότητες, οι οποίες ονοµάζονται δη-µοτικές ενότητες και β) τα πρώην δηµοτικάδιαµερίσµατα στα οποία διαιρούνται οι ∆ήµοιάνω των 100.000 κατοίκων, τα οποία ονο-µάζονται δηµοτικές κοινότητες. Σηµειώνεται ότι∆ήµος κάτω των 100.000 κατοίκων, στονοποίο δεν επήλθε καµία µεταβολή από τις δια-τάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3852/ 2010, απο-τελείται από µια ενιαία εκλογική περιφέρεια.

Μονοεδρικές, διεδρικές, τριεδρι-κές εκλογικές περιφέρειες: Είναι οιεκλογικές περιφέρειες στις οποίες αντιστοιχείένας, δύο ή τρεις δηµοτικοί σύµβουλοι, αντί-στοιχα.

Σταυροδοσία: Με τη σταυροδοσία ο πο-λίτης εκφράζει την προτίµησή του προς ένανή δύο ή τρεις υποψηφίους δηµοτικούς συµ-βούλους της εκλογικής περιφέρειας, στουςεκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγ-γεγραµµένος και προς έναν υποψήφιο δη-µοτικό σύµβουλο από όλες τις υπόλοιπεςεκλογικές περιφέρειες του ∆ήµου. Επίσης, εκ-φράζει την προτίµησή του προς έναν ή δύουποψήφιους συµβούλους δηµοτικής κοινό-τητας ή προς έναν σύµβουλο τοπικής κοινό-τητας ή εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας του∆ήµου

∆ηµοτικές- Τοπικές Κοινότητες: Οινέοι ∆ήµοι συγκροτούνται από τις δηµοτικέςκαι τοπικές κοινότητες. ∆ηµοτικές κοινότητεςείναι: α) όλα τα σηµερινά τοπικά διαµερίσµατα,από τα οποία αποτελείται ο ∆ήµος ή η Κοι-νότητα που συννενώνεται, ανεξαρτήτως εάνσε αυτά συγκροτούνται ή όχι τοπικά συµ-βούλια β) οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που κα-ταργήθηκαν ύστερα από εθελούσια συνένω-ση, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Π∆ 410/1995 και γ) οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που συ-νενώνονται µε το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010 και δεν αποτελούνται από τοπικά δια-µερίσµατα, εφόσον έχουν πληθυσµό µεγα-λύτερο από 2000 κατοίκους. Επίσης, δηµο-τικές κοινότητες αποτελούν δ) τα τοπικά δια-µερίσµατα των νησιωτικών ∆ήµων, εφόσονέχουν πληθυσµό µεγαλύτερο από 1000 κα-τοίκους ε) οι νυν Κοινότητες ή τοπικά διαµε-ρίσµατα που εκτείνονται σε όλη τη περιφέρεια

του νησιού και δεν αποτελούν ∆ήµο, σύµφωναµε το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτή-τως του αριθµού των κατοίκων αυτών. Τέλος,στ) δηµοτικές κοινότητες αποτελούν και τα δη-µοτικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρούνταιοι ∆ήµοι, µε πληθυσµό άνω των 100.00 κα-τοίκων, σύµφωνα µε το άρθρο 117 του Κ∆Κ.

Τοπικές κοινότητες είναι: α) όλα τασηµερινά τοπικά διαµερίσµατα από τα οποίααποτελείται ο ∆ήµος ή η Κοινότητα που συν-νενώνεται, β) οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που κα-ταργήθηκαν ύστερα από εθελούσια συνένω-ση, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Π∆ 410/1995 γ) οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που συνε-νώνονται µε το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010 καιδεν αποτελούνται από τοπικά διαµερίσµατα,εφόσον έχουν πληθυσµό µέχρι 2000 κατοί-κους

Χρόνος διενέργειαςτων εκλογών

Οι εκλογές για την ανάδειξη των δηµοτικώναρχών της νέας δηµοτικής περιόδου που αρ-χίζει την 1η Ιανουαρίου 2011 και λήγει την 31ηΑυγούστου 2014 , θα γίνουν ειδικά για τιςεπερχόµενες εκλογές την Κυριακή 7 Νοεµ-βρίου 2010.

Στις εκλογές αυτές ψηφίζουµε για τηνανάδειξη

∆ηµάρχων δηµοτικών συµβούλων συµβούλων δηµοτικής κοινότητας συµβούλων τοπικής κοινότητας εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας

Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινήκαι θα λήξει την 7η βραδινή της ίδιας ηµέρας. Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας,αυτή θα διεξαχθεί την επόµενη Κυριακή 14Νοεµβρίου 2010, µε ίδια ώρα έναρξης και λή-ξης . Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν διε-ξαχθεί για οποιοδήποτε λόγο σε ένα ∆ήµο ήσε ένα ή περισσότερα εκλογικά τµήµατααυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεµβρίου2010 .

Ορισµός ∆ηµοτικής και ΤοπικήςΚοινότητας

∆ιευκρινίζεται ότι:Α) ∆ηµοτικές Κοινότητες αποτελούν:Τα σηµερινά τοπικά διαµερίσµατα, εφόσον

έχουν πληθυσµό µεγαλύτερο από 2000 κα-τοίκους. Συγκεκριµένα, τα τοπικά διαµερί-σµατα είναι:

• οι ΟΤΑ που καταργήθηκαν και οι οικισµοίπου προσαρτήθηκαν στους ∆ήµους και τιςΚοινότητες («Πρόγραµµα Καποδίστριας»).

• οι ∆ήµοι και οι Κοινότητες που καταργή-θηκαν κατόπιν συνένωσης σύµφωνα µε τιςδιατάξεις των νόµων 1416/ 1984 (Α’ 18) και1622/ 1986 (Α’ 92)

• οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που καταργή-θηκαν ύστερα από εθελούσια συνένωση,σύµφωνα µε τις διατάξεις του Π∆ 410/ 1995,εφόσον έχουν πληθυσµό µεγαλύτερο από2000 κατοίκους (π.χ. ∆ήµος Ωρωπού)

• οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που συνενώ-νονται µε το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010 καιδεν αποτελούνται από τοπικά διαµερίσµατα,εφόσον έχουν πληθυσµό µεγαλύτερο από2000 κατοίκους (π.χ. ∆ήµος ∆άφνης- ∆ήµοςΥµηττού)

• Τα τοπικά διαµερίσµατα των νησιωτικών

∆ήµων, εφόσον έχουν πληθυσµό µεγαλύτε-ρο από 1000 κατοίκους (π.χ. Τοπικό ∆ιαµέ-ρισµα Καλλιµασιάς, πρώην ∆ήµου Ιωνίας, τουνησιωτικού ∆ήµου Χίου)

• Πρώην Κοινότητες ή τοπικά διαµερίσµαταπου εκτείνονται σε όλη τη περιφέρεια του νη-σιού και δεν αποτελούν ∆ήµο, σύµφωνα µε τοάρθρο 1 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτήτως τουαριθµού των κατοίκων αυτών (π.χ. πρώηνΚοινότητα ∆ονούσας)

• Τα δηµοτικά διαµερίσµατα στα οποία δι-αιρούνται οι ∆ήµοι, µε πληθυσµό άνω των100.000 κατοίκων, σύµφωνα µε το άρθρο 117του Κ∆Κ

Τοπικές Κοινότητες αποτελούν:• Τα σηµερινά τοπικά διαµερίσµατα, εφό-

σον έχουν πληθυσµό έως και 2000 κατοίκους.Συγκεκριµένα, τα τοπικά διαµερίσµατα είναι:

• οι ΟΤΑ που καταργήθηκαν και οι οικισµοίπου προσαρτήθηκαν στους ∆ήµους και τιςΚοινότητες («Πρόγραµµα Καποδίστριας»).

• οι ∆ήµοι και οι Κοινότητες που καταργή-θηκαν κατόπιν συνένωσης σύµφωνα µε τιςδιατάξεις των νόµων 1416/ 1984 (Α’ 18) και1622/ 1986 (Α’ 92)

• οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που καταργή-θηκαν ύστερα από εθελούσια συνένωση,σύµφωνα µε τις διατάξεις του Π∆ 410/ 1995,εφόσον έχουν πληθυσµό έως και 2000 κα-τοίκους.

• οι ∆ήµοι ή οι Κοινότητες που συνενώ-νονται µε το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010 καιδεν αποτελούνται από τοπικά διαµερίσµατα,εφόσον έχουν πληθυσµό έως και 2000 κα-τοίκους.

Εκλογικό δικαίωµα∆ικαίωµα ψήφου στις δηµοτικές εκλογές

έχουν :α. όλοι οι δηµότες του νέου ∆ήµου που

σωρευτικά:• έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλι-

κίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι31.12.1992

• είναι εγγεγραµµένοι στον εκλογικό κα-τάλογο του ∆ήµου ή της Κοινότητας, που από1.1.2011 θα αποτελούν ένα ∆ήµο, σύµφωναµε το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010.

β. οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-µε-λών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δενέχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά που σω-ρευτικά:

• κατοικούν στην Ελλάδα• έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλι-

κίας τους, δηλαδή εφόσον έχουν γεννηθεί µέ-χρι 31.12.1992

• είναι εγγεγραµµένοι στους ειδικούς εκλο-γικούς καταλόγους του σηµερινού ∆ήµου ή τηςΚοινότητας όπου κατοικούν

γ. οι οµογενείς , οι οποίοι δεν έχουν τηνελληνική ιθαγένεια αλλά διαµένουν νόµιµαστην Ελλάδα ως αλλοδαποί, και που σω-ρευτικά:

• έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλι-κίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι31.12.1992,

• είναι εγγεγραµµένοι στους ειδικούς εκλο-γικούς καταλόγους του σηµερινού ∆ήµου ή τηςΚοινότητας όπου κατοικούν

δ. οι νοµίµως διαµένοντες υπήκοοι τρί-των χωρών, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνι-κή ιθαγένεια αλλά διαµένουν νόµιµα στην Ελ-

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:01 µµ Σ δ 14

Page 15: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” //15

λάδα ως αλλοδαποί, και που σωρευτικά:• έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλι-

κίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι31.12.1992

• είναι εγγεγραµµένοι στους ειδικούς εκλο-γικούς καταλόγους του σηµερινού ∆ήµου ή τηςΚοινότητας όπου κατοικούν

∆εν έχουν δικαίωµα ψήφου στις δηµοτικέςεκλογές όσοι εκ των ανωτέρω έχουν στερη-θεί το εκλογικό δικαίωµα, δηλαδή όσοι βρί-σκονται σε πλήρη στερητική δικαστική συµ-παράσταση και όσοι στερήθηκαν το δικαίω-µα αυτό λόγω αµετάκλητης ποινικής καταδί-κης για κάποιο από τα εγκλήµατα που πε-ριέχονται στον Ποινικό και Στρατιωτικό Ποι-νικό Κώδικα , και εφόσον η στέρηση αυτή υφί-σταται κατά το χρόνο διεξαγωγής των εκλο-γών.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώ-µατος είναι υποχρεωτική. Από την υπο-χρέωση αυτή εξαιρούνται :

• Οι κάτοικοι του εξωτερικού• Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλι-

κίας τους• Όσοι διαµένουν την ηµέρα της ψηφο-

φορίας σε απόσταση µεγαλύτερη από 200 χι-λιόµετρα από το εκλογικό τµήµα όπου ψηφί-ζουν .

Επίσης, στις εκλογές αυτές οι ετεροδη-µότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωµαµόνο στο ∆ήµο ή την Κοινότητα, στους εκλο-γικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγε-γραµµένοι, και όχι στον τόπο διαµονής τους.

Ειδική άδεια για τη διευκόλυνση στηνάσκηση του εκλογικού δικαιώµατος χο-ρηγείται από την υπηρεσία τους στους:

• ∆ικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους• ∆ηµόσιους πολιτικούς υπαλλήλους• Στρατιωτικούς που υπηρετούν µε οποι-

αδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάµεις, τηνελληνική αστυνοµία και το λιµενικό σώµα

• Υπαλλήλους Οργανισµών Τοπικής Αυ-τοδιοίκησης , ΝΠ∆∆, τραπεζών (του ∆ηµόσι-ου Τοµέα) και δηµόσιων οργανισµών καιεπιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, εφόσον τηνηµέρα της ψηφοφορίας δεν διαµένουν στο∆ήµο ή στην Κοινότητα, όπου ασκούν το εκλο-γικό τους δικαίωµα.

Ανάλογη άδεια είναι δυνατό να λάβει καιτο προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτι-κού τοµέα, εφόσον εκδοθεί σχετική απόφασητου Υπουργού Εργασίας και ΚοινωνικήςΑσφάλισης.

Εκλόγιµοια. Για το αξίωµα του ∆ηµάρχου

έχουν δικαίωµα να εκλεγούν όλοι οι Έλληνεςπολίτες που είναι δηµότες του νέου ∆ήµου,έχουν την ικανότητα του εκλέγειν και έχουνσυµπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τουςκατά την ηµέρα διενέργειας των εκλογών, δη-λαδή έχουν γεννηθεί µέχρι τις 6.11.1989.

β. Για το αξίωµα του δηµοτικούσυµβούλου, έχουν δικαίωµα να εκλεγούν:

• όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι δη-µότες του νέου ∆ήµου, έχουν την ικανότητατου εκλέγειν και έχουν συµπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας τους κατά την ηµέρα διενέρ-γειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέ-χρι 6.11.1992

• οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-µε-λών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι α)

έχουν την ικανότητα του εκλέγειν, β) έχουνσυµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τουςκατά την ηµέρα διενέργειας των εκλογών, δη-λαδή έχουν γεννηθεί µέχρι 6.11.1992, και γ)δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτω-σης του δικαιώµατος του εκλέγεσθαι, σύµ-φωνα µε το κράτος- µέλος καταγωγής τους.

• οι οµογενείς, οι οποίοι α) έχουν την ικα-νότητα του εκλέγειν β) έχουν συµπληρώσει το18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ηµέρα διε-νέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννη-θεί µέχρι 6.11.1992 γ) διαθέτουν επαρκήγνώση της Ελληνικής γλώσσας και δ) δεν έχειεκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δι-καιώµατος του εκλέγεσθαι, σύµφωνα µε τοκράτος- µέλος καταγωγής τους.

• Οι νοµίµως διαµένοντες υπήκοοι τρίτωνχωρών, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα τουεκλέγειν β) έχουν συµπληρώσει το 18ο έτοςτης ηλικίας τους κατά την ηµέρα διενέργειαςτων εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι6.11.1992 και γ) διαθέτουν επαρκή γνώση τηςΕλληνικής γλώσσας και δ) δεν έχει εκδοθεί δι-καστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώµατοςτου εκλέγεσθαι, σύµφωνα µε το κράτος- µέ-λος καταγωγής τους.

γ. Για το αξίωµα του συµβούλου δη-µοτικής κοινότητας και του συµβούλου το-πικής κοινότητας έχουν δικαίωµα να εκλε-γούν:

• όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι δη-µότες του νέου ∆ήµου, έχουν την ικανότητατου εκλέγειν, έχουν συµπληρώσει το 18ο έτοςτης ηλικίας τους κατά την ηµέρα διενέργειαςτων εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι6.11.1992 και είναι κάτοικοι της περιφέρειαςτης δηµοτικής ή τοπικής κοινότητας

• οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-µε-λών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι α)έχουν την ικανότητα του εκλέγειν, β) έχουνσυµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τουςκατά την ηµέρα διενέργειας των εκλογών, δη-λαδή έχουν γεννηθεί µέχρι 6.11.1992, γ) δενέχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης τουδικαιώµατος του εκλέγεσθαι, σύµφωνα µε τοκράτος- µέλος καταγωγής τους και δ) είναι κά-τοικοι της περιφέρειας της δηµοτικής ή το-πικής κοινότητας

• οι οµογενείς, οι οποίοι α) έχουν την ικα-νότητα του εκλέγειν β) έχουν συµπληρώσει το18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ηµέρα διε-νέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννη-θεί µέχρι 6.11.1992 γ) διαθέτουν επαρκήγνώση της Ελληνικής γλώσσας, δ) δεν έχει εκ-δοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δι-καιώµατος του εκλέγεσθαι, σύµφωνα µε τοκράτος- µέλος καταγωγής τους και ε) και εί-ναι κάτοικοι της περιφέρειας της δηµοτικής ήτοπικής κοινότητας.

• Οι νοµίµως διαµένοντες υπήκοοι τρίτωνχωρών, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα τουεκλέγειν β) έχουν συµπληρώσει το 18ο έτοςτης ηλικίας τους κατά την ηµέρα διενέργειαςτων εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι6.11.1992 και γ) διαθέτουν επαρκή γνώση τηςΕλληνικής γλώσσας, δ) δεν έχει εκδοθεί δι-καστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώµατοςτου εκλέγεσθαι, σύµφωνα µε το κράτος- µέ-λος καταγωγής τους και ε) και είναι κάτοικοιτης περιφέρειας της δηµοτικής ή τοπικήςκοινότητας

γ. Για το αξίωµα του εκπροσώπουτης τοπικής κοινότητας έχουν δικαίωµανα εκλεγούν όλοι οι δηµότες του οικείου ∆ή-µου, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέ-γειν, β) έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της

ηλικίας τους κατά την ηµέρα διενέργειας τωνεκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί µέχρι6.11.1992 και γ) είναι κάτοικοι της περιφέρειαςτης τοπικής κοινότητας

Σηµειώνεται ότι οι δηµότες σηµε-ρινού ∆ήµου ή Κοινότητας µπορούννα θέσουν υποψηφιότητα σε οποι-οδήποτε αιρετό αξίωµα του νέου ∆ή-µου, δηλ. σε οποιαδήποτε εκλογικήπεριφέρεια του νέου ∆ήµου ως υπο-ψήφιοι δηµοτικοί σύµβουλοι, ή ωςυποψήφιοι σύµβουλοι σε δηµοτική ήτοπική κοινότητα, εφόσον, φυσικά,πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέ-σεις.

Επισηµαίνεται ότι όπου στην παρούσα εγ-κύκλιο γίνεται αναφορά σε «υποψηφιότητα σε∆ήµο» νοείται ο νέος ∆ήµος, ο οποίος συ-στάθηκε µε το άρθρο 1 του Ν. 3852/ 2010 καιθα λειτουργήσει από 1.1.2011.

Μεταδηµότευσηυποψηφίων

Α. Στους υποψήφιους δηµάρχους, δηµο-τικούς συµβούλους ή συµβούλους δηµοτικήςή τοπικής κοινότητας που δεν είναι δηµότεςτου ∆ήµου ή της ∆ηµοτικής ή Τοπικής Κοινό-τητας, όπου ενδιαφέρονται να εκλεγούν, δί-δεται η δυνατότητα µεταδηµότευσης προκει-µένου να θέσουν υποψηφιότητα σε αυτόν.Έτσι, όσοι επιθυµούν να είναι υποψήφιοι:

• στους νέους ∆ήµους των νοµών Αττικήςκαι Θεσσαλονίκης,

• σε οποιοδήποτε νέο ∆ήµο νοµού, εφόσονσήµερα είναι γραµµένοι σε δηµοτολόγιο ή Μη-τρώο Αρρένων οποιουδήποτε άλλου ∆ήµουή άλλης Κοινότητας του νοµού αυτού,

• σε οποιοδήποτε νέο ∆ήµο νοµού, εφόσονκατά το παρελθόν ήταν γραµµένοι σε ΜητρώοΑρρένων ή δηµοτολόγιο οποιουδήποτε άλλου∆ήµου ή άλλης Κοινότητας του νοµού αυτού,

∆εν απαιτείται να έχουν διετή διαµονήστους ∆ήµους αυτούς.

Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψη-φιότητα στους ανωτέρω ∆ήµους οφείλουν ναυποβάλουν σε αυτούς αίτηση για µεταδηµό-τευση από την 1η Αυγούστου 2010 µέχρικαι την προηγούµενη της κατάθεσης στοαρµόδιο δικαστήριο της δήλωσης κα-τάρτισης των συνδυασµών, δηλ. µέχρι την12η ώρα βραδινή της 17ης Οκτωβρίου2010 . Σε όσες, όµως, περιπτώσεις η διαδι-κασία της µεταδηµότευσης περαιωθεί µετά την31η Αυγούστου 2010, που είναι η τελευταίαηµέρα της ∆΄ αναθεώρησης των εκλογικών κα-ταλόγων, στους οποίους θα έχουν περιληφθείόλες οι µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις κλπ.) πουέγιναν µέχρι την ηµεροµηνία αυτή και βάσειτων οποίων θα διενεργηθούν οι εκλογές της7ης Νοεµβρίου 2010, ο υποψήφιος δεν θαµπορεί να ψηφίσει στο ∆ήµο, όπου θέτει υπο-ψηφιότητα . Εννοείται ότι µπορεί να ψηφίσειγια την ανάδειξη των νέων δηµοτικών αρχώνστο ∆ήµο ή την Κοινότητα όπου ήταν δηµό-της µέχρι την 31η Αυγούστου 2010.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται γιατη µεταδηµότευση των υποψηφίων είναι ταεξής:

1. Αίτηση του ενδιαφερόµενου, η οποία κα-τατίθεται στο ∆ήµο όπου επιθυµεί να µετα-δηµοτεύσει, ο οποίος αποτελεί την έδρα του

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:02 µµ Σ δ 15

Page 16: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201016//

νέου δήµου και εγγράφεται στο δηµοτολόγιοτου . Στην αίτηση αυτή πρέπει να δηλώσειρητά ότι θα θέσει υποψηφιότητα στο συγκε-κριµένο ∆ήµο και για το λόγο αυτό ζητά τηνεγγραφή του στο γενικό µητρώο των δηµοτών.

2 α. Πιστοποιητικό περί εγγραφής του στοδηµοτολόγιο του ∆ήµου ή της Κοινότητας απόόπου µεταδηµοτεύει, για όποιον θέτει υπο-ψηφιότητα στους ∆ήµους των νοµών Αττικήςκαι Θεσσαλονίκης

β. Πιστοποιητικό ή βεβαίωση του ∆ήµου ήτης Κοινότητας του νοµού, στην περιφέρειατου οποίου επιθυµεί να θέσει υποψηφιότητα,ότι ο συγκεκριµένος υποψήφιος είναι ή ήτανγραµµένος στα δηµοτολόγια ή Μητρώα Αρ-ρένων.

Επισηµαίνεται, επίσης, ότι η διαδικασία µε-ταδηµότευσης µπορεί να διενεργηθεί καιµέσω ΚΕΠ .

Οι ∆ήµοι υποχρεούνται να προβούν άµε-σα, και πάντως όχι πέραν της 17ης Οκτω-βρίου 2010, στη µεταδηµότευση και να εκ-δώσουν το πιστοποιητικό εγγραφής. Εφόσοναυτός που µεταδηµότευσε δεν ανακηρυχθείυποψήφιος, η απόφαση µεταδηµότευσηςπαύει να ισχύει µετά την παρέλευση τριών (3)µηνών από την ανακήρυξη των συνδυα-σµών και των υποψηφίων, δηλαδή µετά την23η Φεβρουαρίου 2011. Η απώλεια της δη-µοτικότητας επέρχεται αυτοδικαίως, και ως εκτούτου η σχετική απόφαση έχει διαπιστωτικόχαρακτήρα, ως προς τη µη πλήρωση της προ-ϋπόθεσης ανακήρυξης του µεταδηµοτεύ-σαντος, ως υποψηφίου. Σε αντίθετη περί-πτωση, δηλαδή ανακηρυχθεί υποψήφιος καιανεξάρτητα από το αν εκλεγεί ή όχι παραµέ-νει πλέον δηµότης του νέου ∆ήµου στον οποίοµεταδηµότευσε.

Β. Στους υποψήφιους δηµάρχους, δηµο-τικούς συµβούλους ή συµβούλους δηµοτικήςή τοπικής κοινότητας που ενδιαφέρονται ναθέσουν υποψηφιότητα σε δήµους άλλων νο-µών, δίδεται η δυνατότητα µεταδηµότευσης,σύµφωνα µε την κείµενη περί µεταδηµότευ-σης νοµοθεσία, µόνο στους ∆ήµους ή στιςΚοινότητες που αποτελούν το νέο δήµο,όπου:

- διαµένουν τουλάχιστον επί µία διετία, ή- είναι δηµότης ο άλλος σύζυγος, ή- ήταν δηµότες πριν από το γάµο, σε πε-

ρίπτωση λύσης αυτού, ή- ήταν αρχικά δηµότες οι ίδιοι ή οι γονείς

τους. Αυτή η δυνατότητα όµως παρέχεται γιαµία και µόνο φορά

ΚωλύµαταΕκλογιµότητας

Για τους υποψηφίους δηµοτικούς συµ-βούλους, συµβούλους δηµοτικής ή τοπικήςκοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινό-τητας στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµ-βρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά και µόνο τακωλύµατα του άρθρου 29 Κ∆Κ, στα διοικητι-κά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας. Στιςεκλογικές περιφέρειες, όµως, που αποτε-λούν τα σηµερινά δηµοτικά διαµερίσµατα, πουδιαιρούνται οι ∆ήµοι άνω των 100.000 κατοί-κων, τα κατωτέρω κωλύµατα εκλογιµότηταςγια τους υποψήφιους των εκλογικών αυτώνπεριφερειών ανατρέχουν στα διοικητικά όριαόλου του ∆ήµου, που τον αποτελούν. Για τουςυποψήφιους ∆ηµάρχους τα κωλύµατα ανα-

τρέχουν στο επίπεδο ολόκληρου του ∆ήµου.∆ιευκρινίζεται ότι είναι δυνατόν υποψήφι-

οι να µην καταλαµβάνονται από τα κατωτέρωκωλύµατα, αναφορικά µε την εκλογική περι-φέρεια, στην οποία θέτουν υποψηφιότητα,όµως από 1.1.2011 εάν εκλεγούν µπορεί νακαταλαµβάνονται από τα ασυµβίβαστα του άρ-θρου 14 του Ν. 3852/ 2010, τα οποία πλη-ρούνται στα όρια πλέον του νέου ∆ήµου. Τού-το, διότι σύµφωνα µε το άρθρο 14, παρ. 12του Ν. 3852/ 2010 για τις προσεχείς δηµοτι-κές εκλογές, και µόνο, ισχύουν αποκλειστικάτα κωλύµατα του Κώδικα ∆ήµων και Κοινο-τήτων, ενώ για τη δηµοτική περίοδο 2011-2014 ισχύουν τα ασυµβίβαστα του άρθρου 14του Ν. 3852/ 2010 στα διοικητικά όρια τουνέου ∆ήµου.

∆εν µπορούν να εκλεγούν στααξιώµατα των δηµοτικών αρχών:

i. Οι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι προφανέςότι το κώλυµα εκλογιµότητας δεν καταλαµβάνειτους δικαστικούς υπαλλήλους.

ii. Οι αξιωµατικοί των ενόπλων δυνάµεωνκαι των σωµάτων ασφαλείας.

∆εν καταλαµβάνονται από το κώλυµααυτό οι ανθυπασπιστές και υπαξιωµατικοί τωνΕνόπλων ∆υνάµεων. ∆εν έχουν κώλυµαεκλογιµότητας οι δόκιµοι έφεδροι αξιωµατικοίκαι οι οπλίτες των ενόπλων δυνάµεων (στρα-τεύσιµοι, µόνιµοι, εθελοντές, επαγγελµατίες καιβραχείας ανακατάταξης).

Ως αξιωµατικοί της Ελληνικής Αστυνοµίαςθεωρούνται οι κατέχοντες βαθµό υπαστυνό-µου Β’ και άνω . Οι συνοριακοί φύλακες καιοι ειδικοί φρουροί αποτελούν ιδιαίτερες κα-τηγορίες προσωπικού, δεν καταλαµβάνονταιαπό το κώλυµα αυτό.

∆εν εµπίπτουν στην έννοια των αξιωµα-τικών του Πυροσβεστικού Σώµατος οι πυ-ρονόµοι, οι αρχιπυροσβέστες και οι πυρο-σβέστες.

Η Ελληνική Αγροφυλακή αποτελεί αυτο-τελή υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίαςτου Πολίτη και δεν εντάσσεται στα ΣώµαταΑσφαλείας

Το Λιµενικό Σώµα, θα πρέπει να θεωρη-θεί ότι ανήκει στα Σώµατα Ασφαλείας. ∆εν εµ-πίπτουν οι ανθυπασπιστές, οι υπαξιωµατικοίκαι οι λιµενοφύλακες.

iii. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί των γνω-στών θρησκειών.

iv. Οι γενικοί γραµµατείς ∆ήµων και οιυπάλληλοι ∆ήµων ή Κοινοτήτων, που απο-τελούν εκλογική περιφέρεια, όπου υπηρετούνµε οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δηλαδή ωςµόνιµοι, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου . Το κώ-λυµα αυτό δεν υφίσταται για τους δικηγόρουςτου ∆ήµου, αφού συνδέονται, ρητώς, µε σχέ-ση έµµισθης εντολής. Επίσης, το κώλυµα αυτόδεν καταλαµβάνει τους διοικητές και τα µέληδιοίκησης ΝΠ∆∆, οργανισµών κλπ. Όµως, τοκώλυµα αυτό, παρόλο που δεν εισάγεταιρητά µε τις διατάξεις του Κώδικα ∆ήµων καιΚοινοτήτων, υφίσταται προκειµένου για τουςειδικούς συµβούλους και τους ειδικούς συ-νεργάτες του ∆ηµάρχου, καθώς και τους επι-στηµονικούς συνεργάτες.

Οι υπάλληλοι των Νοµαρχιακών Αυτοδι-οικήσεων, οι οποίοι καθίστανται, κατ’ εφαρ-µογή των διατάξεων των άρθρων 95, παρ 5και 257 του Ν. 3852/ 2010 υπάλληλοι τωννέων ∆ήµων, δεν καταλαµβάνονται από τοκώλυµα αυτό.

v. Οι υπάλληλοι των δηµοτικών ή κοινοτι-κών νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου ήιδρυµάτων των ∆ήµων ή Κοινοτήτων, πουαποτελούν εκλογική περιφέρεια των νέων ∆ή-µων και όπου υπηρετούν µε οποιαδήποτεσχέση εργασίας . Στους ανωτέρω συµπερι-λαµβάνονται και οι υπάλληλοι των Συνδέ-σµων, στους οποίους συµµετέχει ο ∆ήµος ήΚοινότητα, αφού χαρακτηρίζονται και αυτοί ωςΝΠ∆∆ . Το κώλυµα αυτό δεν ισχύει για τουςυπαλλήλους των δηµοτικών ή κοινοτικώνεπιχειρήσεων ή των ∆ηµοτικών Επιχειρήσε-ων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (∆ΕΥΑ) ή τωναστικών µη- κερδοσκοπικών εταιρειών, στιςοποίες συµµετέχει ο ∆ήµος ή η Κοινότητα,εφόσον πρόκειται περί νοµικών προσώπωνιδιωτικού δικαίου.

Τα πρόσωπα των παραπάνω κατηγο-ριών µπορούν να θέσουν υποψηφιότηταεφόσον παραιτηθούν από τη θέση τους µετάτην κατάθεση της δήλωσης του συνδυασµούστο Πρωτοδικείο και πριν την ανακήρυξη τωνυποψηφίων, δηλαδή µέχρι τη 12η ώρα βρα-δινή της 22ης Οκτωβρίου 2010. Σηµειώνεταιότι δεν παρέχεται δυνατότητα παραίτησηςστους θρησκευτικούς λειτουργούς, κι εποµέ-νως, δεν µπορούν να θέσουν υποψηφιότητασε αιρετό αξίωµα ∆ήµου .

Σηµειώνεται ότι προβλέπεται ειδική δια-δικασία για την υποβολή της παραίτησης.Εποµένως, η υποβολή υποψηφιότητας αυτήκαθεαυτή δεν µπορεί να θεωρηθεί ως πα-ραίτηση.

Επιπρόσθετα, οι δικαστικοί λειτουργοί καιοι αξιωµατικοί των ενόπλων δυνάµεων και τωνσωµάτων ασφαλείας δεν πρέπει να έχουνυπηρετήσει στηνεκλογική περιφέρεια όπου θαθέσουν υποψηφιότητα δύο (2) µήνες πριν απότις εκλογές.

Οι υπάλληλοι που παραιτούνται υποχρε-ωτικά από την υπηρεσία τους για να ανακη-ρυχθούν υποψήφιοι, εάν δεν εκλεγούν, επα-νέρχονται στην ενεργό υπηρεσία µετά την πε-ράτωση της διαδικασίας ανακήρυξης τωνεκλεγοµένων και σε περίπτωση που εκλεγούνεπανέρχονται µετά τη λήξη της θητείας τους.Η επάνοδος στην υπηρεσία και στη θέση απότην οποία παραιτήθηκαν συντελείται αυτοδι-καίως, δια µόνης της υποβολής σχετικής αί-τησης. Η αίτηση προς επάνοδο του παραι-τηθέντος και µη εκλεγέντος υποψηφίου υπο-βάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσµίαςτριών µηνών από την ηµεροµηνία ανακήρυ-ξης των επιτυχόντων από το αρµόδιο δικα-στήριο.

vi. Οι δηµόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλλη-λοι των φορέων του δηµόσιου τοµέα, όπωςαυτός είναι οριοθετηµένος κατά το χρόνο διε-νέργειας των εκλογών, που υπηρετούν στιςεκλογικές περιφέρειες, στα διοικητικά όρια τωνοποίων ασκούν καθήκοντα προϊσταµένουοργανικής µονάδας επιπέδου Γενικής ∆ιεύ-θυνσης ή ∆ιεύθυνσης ένα έτος πριν από τηδιενέργεια των δηµοτικών εκλογών, δηλαδήαπό 6 Νοεµβρίου 2009.

Εφόσον ο νόµος δεν ορίζει διαφορετικά καιεφόσον προβλέπεται στον οικείο οργανισµό,στην παράγραφο αυτή εµπίπτουν και οι µεσχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοιτου δηµοσίου και των φορέων του δηµόσιουτοµέα, όπως αυτός είναι οριοθετηµένος κατά

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:03 µµ Σ δ 16

Page 17: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” //17

το χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταµένου Γε-νικής ∆ιεύθυνσης ή ∆ιεύθυνσης θα πρέπει ναέχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί, σύµφωνα µετην οικεία διαδικασία, σε οργανική θέση. Ηάσκηση καθηκόντων αναπληρωτή, συνεπείακωλύµατος ή απουσίας του επιλεγέντος προ-ϊσταµένου, δεν καθιδρύει αντίστοιχο κώλυµα,εφόσον είναι περιορισµένης χρονικής διάρ-κειας, δεν υπερβαίνει, συνήθως, το ετήσιοχρονικό διάστηµα πριν από τη διενέργεια τνδηµοτικών εκλογών και κατά το συνήθως συµ-βαίνον, είναι εκ του νόµου . Εάν, όµως, έχεικενωθεί η σχετική θέση και µέχρι την επιλο-γή νέου προϊσταµένου, έγινε ανάθεση άσκη-σης καθηκόντων αναπληρωτή προϊσταµένου,εφόσον τυχόν, συντρέξει το χρονικό διάστη-µα του ενός έτους από τη διενέργεια των δη-µοτικών εκλογών, τότε υφίσταται κώλυµα, δο-θέντος ότι υπηρετείται ο λόγος θέσπισης τηςαντίστοιχης απαγορευτικής διάταξης . Γιατην πλήρωση των προϋποθέσεων του κω-λύµατος αυτού οι αρµοδιότητες της οργανικήςθέσης προϊσταµένου Γενικής ∆ιεύθυνσης ή ∆ι-εύθυνσης πρέπει να ασκούνται εντός των δι-οικητικών ορίων της εκλογικής περιφέρειας,στην οποία θέτουν υποψηφιότητα, ανεξαρ-τήτως της φύσης του χαρακτήρα και του εύ-ρους των ασκούµενων καθηκόντων .

Στο κώλυµα αυτό δεν υπάγονται οι ∆ιευ-θυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης και τωνσχολικών µονάδων πρωτοβάθµιας και δευ-

τεροβάθµιας εκπαίδευσης, καθώς και οι δι-ευθυντές τµηµάτων, µονάδων, κλινικών και ερ-γαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ. Εµ-πίπτουν, όµως, οι Περιφερειακοί ∆ιευθυντέςΕκπαίδευσης και οι Προϊστάµενοι ∆ιευθύν-σεων Εκπαίδευσης, καθώς και οι ∆ιευθυντέςιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρε-σίας και των Κέντρων Υγείας.

Τα ανωτέρω πρόσωπα µπορούν να θέ-σουν υποψηφιότητα, εφόσον είχαν παραιτη-θεί από τη θέση τους, πριν τις 6 Νοεµβρίου2009.

Επίσης, δεν µπορούν να εκλεγούνσε οποιοδήποτε αξίωµα της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης:

i. Όσοι έχουν εκπέσει από το αιρετό αξίω-µά τους, σύµφωνα µε το άρθρο 146 Κ∆Κ µετάαπό αµετάκλητη καταδίκη για κακούργηµα ήγια τα αδικήµατα της παραχάραξης, της κι-βδηλείας, της πλαστογραφίας, της δωροδο-κίας, της εκβίασης, της κλοπής, της υπεξαί-ρεσης, της απιστίας, της απάτης, της κατα-πίεσης, της αιµοµιξίας, της µαστροπείας, τηςσωµατεµπορίας, της παράνοµης διακίνησηςαλλοδαπών και της παράβασης της νοµοθε-σίας για την καταπολέµηση των ναρκωτικώνκαι της λαθρεµπορίας, κατά τη δηµοτική πε-ρίοδο 2006-2010. Για τη συνδροµή του κω-λύµατος αυτού απαιτείται η σχετική καταδι-καστική απόφαση του Ποινικού ∆ικαστηρίουνα είναι αµετάκλητη, χωρίς να είναι απαραί-τητη η έκδοση απόφασης του Γενικού Γραµ-µατέα της Περιφέρειας, κατά άρθρο 146,

παρ. 1 Κ∆Κ.ii. Όσοι συνδέονται µε το ∆ήµο ή την Κοι-

νότητα, που αποτελούν εκλογικές περιφέρει-ες και όπου επιθυµούν να θέσουν υποψη-φιότητα, ή τα νοµικά τους πρόσωπα δηµοσί-ου ή ιδιωτικού δικαίου, εξαιρουµένων των Συν-δέσµων, µε σύµβαση που αφορά α) προµή-θεια β) εκτέλεση δηµοτικού ή κοινοτικού έρ-γου γ) παροχή υπηρεσιών δ) παραχώρηση δι-καιώµατος εκµετάλλευσης δηµοτικού έργου ήδηµοτικής υπηρεσίας, ύψους 5.000 ευρώκαι άνω συνολικά ετησίως. ∆ηλαδή όσοιέχουν συνάψει σύµβαση της οποίας οι όροιαπό πλευράς υποχρεώσεων και των δύο µε-ρών δεν έχουν εκπληρωθεί κατά το χρόνοανακήρυξης του υποψηφίου, από πλευράςυποχρεώσεων και των δύο µερών.

Στο κώλυµα αυτό εµπίπτουν και όσοιέχουν συνάψει µε το ∆ήµο ή Κοινότητα,που αποτελούν εκλογική περιφέρεια, σύµ-βαση έργου, ως εµπεριεχόµενη στην πα-ροχή υπηρεσιών .

Αναφορικά µε την εφαρµογή του κωλύ-µατος αυτού σηµειώνεται ότι το χρηµατικόποσό ανάγεται στο συµβατικό οικονοµικόαντικείµενο και δεν σχετίζεται µε το καθαρόκέρδος του αντισυµβαλλόµενου, ενώ στοανωτέρω αποτρεπτικό ποσό δεν περιλαµ-βάνεται και ο ΦΠΑ. Ο χαρακτήρας της σύµ-βασης ως κύριας, παρεπόµενης ή συµπλη-ρωµατικής ή, ακόµη, και αφορώσης αντάλ-λαγµα νέων υπερβατικών εργασιών δεν συ-νεπάγεται οποιαδήποτε έννοµη διαφοροποί-

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:04 µµ Σ δ 17

Page 18: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201018//

ηση .Επίσης, ο χρόνος καταβολής του συµβα-

τικού τιµήµατος είναι νοµικά αδιάφορος για τηνάρση του εκκρεµούς χαρακτήρα της σύµβα-σης, ενώ και η υπαναχώρηση του υποψηφί-ου από τη συµβατική σχέση, κατά άρθρο 389ΑΚ, δεν αίρει το κρίσιµο κώλυµα .

iii. Όσοι είναι µέλη διοικητικών συµβου-λίων, διαχειριστές, µέτοχοι, και εταίροι κε-φαλαιουχικών (δηλ. ΑΕ και ΕΠΕ) εταιρειών,που έχουν συµβληθεί µε το ∆ήµο ή την Κοι-νότητα, που αποτελούν εκλογικές περιφέρει-ες, όπου προτίθενται να θέσουν υποψηφιό-τητα, µε σύµβαση που αφορά µόνο προµή-θεια, εκτέλεση δηµοτικού ή κοινοτικού έργου,παροχή υπηρεσιών, παραχώρηση δικαιώ-µατος εκµετάλλευσης δηµοτικού έργου ή δη-µοτικής υπηρεσίας, ύψους 5.000 ευρώ καιάνω συνολικά ετησίως, εφόσον το ποσοστόσυµµετοχής τους στις εταιρίες αυτές υπερ-βαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολι-κού κεφαλαίου της εταιρείας. Το ίδιο κώλυµαισχύει και για όσους είναι εταίροι προσωπικώνεταιρειών (ΟΕ και ΕΕ), καθώς και για κοινο-πρακτούντα πρόσωπα.

1. Ως µέλη του διοικητικού συµβουλίου νο-ούνται τα µέλη του διοικητικού συµβουλίου τηςΑΕ, το οποίο, εκπροσωπεί δικαστικά καιεξώδικα αυτήν.

2. Ως διαχειριστές νοούνται οι τρίτοι (δι-ευθύνοντες ή εντεταλµένοι σύµβουλοι) στουςοποίους, είτε απευθείας µε διάταξη του κα-ταστατικού, είτε µε απόφαση του διοικητικούσυµβουλίου της ΑΕ, ανατίθεται η οργανική εκ-προσώπηση αυτής, οι οποίοι θεωρούνταιυποκατάστατοι του εν λόγω διοικητικού συµ-βουλίου και ενεργούν και αυτοί, ως όργανα εκ-προσώπησης του νοµικού προσώπου τηςεταιρείας, µε συνέπεια ο δεσµός τους µε αυ-τήν να είναι ο ίδιος µε το δεσµό του διοικητι-κού συµβουλίου προς την εταιρεία . ∆ιαχει-ριστές νοούνται, επίσης, και οι εταίροι της εται-ρείας περιορισµένης ευθύνης, στους οποίουςανήκει, εφόσον δεν συµφωνήθηκε διαφορε-τικά, η διαχείριση των εταιρεικών υποθέσεωνκαι η εκπροσώπηση της εταιρείας, όπως, επί-σης και ο τρίτος, µη εταίρος, στον οποίο ανα-τίθεται η εκπροσώπησή της για ορισµένο ή µηχρόνο.

3. Οι εταίροι και τα µέλη των συµβεβλη-µένων προσωπικών εταιρειών (οµόρρυθ-µων και ετερόρρυθµων), ανεξαρτήτως του πο-σοστού συµµετοχής στο εταιρεικό κεφάλαιο.

iv. Αν ∆ήµος ή Κοινότητα συµµετέχει µεοποιονδήποτε τρόπο στην επιχείρηση πουσυµβάλλεται, δεν υπάρχει ασυµβίβαστο γιατους αντιπροσώπους του ∆ήµου ή της Κοι-νότητας που µετέχουν στη διοίκηση αυτών,εφόσον είναι δηµόσιες, δηµοτικές ή κοινοτικές.

v. ∆εν αποτελούν κώλυµα η ιδιότητα µέ-λους της διοίκησης και η ιδιότητα του υπαλ-λήλου δηµοσίων επιχειρήσεων και οργανι-

σµών κοινής ωφέλειας, που συνδέονται µε το∆ήµο, στον οποίο το µέλος της ∆ιοίκησης ή ουπάλληλος επιθυµούν να θέσουν υποψη-φιότητα, µε σύµβαση που είναι σχετική µε τοαντικείµενο της δραστηριότητας των επιχει-ρήσεων και των οργανισµών αυτών.

vi. Όσοι θέτουν υποψηφιότητα για αξίωµαστις περιφερειακές εκλογές.

ΑσυµβίβασταΓια όσους εκλεγούν δήµαρχοι, δηµοτικοί

σύµβουλοι, σύµβουλοι δηµοτικής ή τοπικήςκοινότητας ή εκπρόσωποι τοπικής κοινότηταςτα κωλύµατα που αναλύθηκαν αποτελούν ταυ-τόχρονα και ασυµβίβαστα. Επιπλέον όµωςαπό 1.1.2011 θα ισχύουν και τα ασυµβίβαστατου άρθρου 14 του Ν.3852/2010. Εποµένωςτα πρόσωπα αυτά δεν µπορούν να είναι κατάτη διάρκεια της θητείας τους:

i. ∆ιευθύνοντες και εντεταλµένοι σύµβου-λοι και υπάλληλοι νοµικών προσώπων ιδιω-τικού δικαίου, πλην αστικών εταιρειών µη κερ-δοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συ-στήσει ή στα οποία συµµετέχουν οι ∆ήµοι,στους οποίους έχουν εκλεγεί.

ii. Προϊστάµενοι οργανικής µονάδας επι-πέδου Γενικής ∆ιεύθυνσης ή ∆ιεύθυνσηςτου ∆ηµοσίου, των περιφερειών, των νοµικώνπροσώπων δηµοσίου δικαίου, των κρατι-κών νοµικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου,των δηµοσίων επιχειρήσεων και των επιχει-ρήσεων, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άµε-σα ή έµµεσα το ∆ηµόσιο, µε διοικητική πρά-ξη ή ως µέτοχος, στους ∆ήµους στα διοικητι-κά όρια του νέου δήµου. Ασυµβίβαστο δενέχουν οι διευθυντές σχολικών µονάδων πρω-τοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης,καθώς και οι διευθυντές τµηµάτων, µονάδων,κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίαςτου Ε.Σ.Υ.

iii. ∆ιοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι δι-οικητικών συµβουλίων, διευθύνοντες ή εντε-ταλµένοι σύµβουλοι των νοµικών προσώπωνδηµοσίου δικαίου, των κρατικών νοµικώνπροσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δηµοσίωνεπιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοί-κηση των οποίων ορίζει άµεσα ή έµµεσα το∆ηµόσιο µε διοικητική πράξη ή ως µέτοχος,στους ∆ήµους, στους οποίους έχουν τηνέδρα τους τα ανωτέρω νοµικά πρόσωπα.

iv. Οι οφειλέτες, ανεξαρτήτως ύψους πο-σού, του ∆ήµου, των νοµικών προσώπων δη-µοσίου δικαίου του ίδιου ∆ήµου όπου έχουνεκλεγεί, καθώς και των επιχειρήσεων ύδρευ-σης και αποχέτευσης (∆ΕΥΑ) και των κοινω-φελών επιχειρήσεων αυτών, καθώς και τηςΚοινότητας, που αποτελεί εκλογική περιφέ-ρεια. Αυτοί οφείλουν να εξοφλήσουν την οφει-λή τους µέχρι την ηµέρα εγκατάστασης τωνδηµοτικών αρχών. Σε διαφορετική περίπτω-

ση, εκπίπτουν από το αξίωµά τους .v. Όποιοι µεταδηµοτεύσουν στη διάρκεια

της θητείας τους σε άλλο ∆ήµο από αυτόν πουέχουν εκλεγεί εκπίπτουν του αξιώµατός τους.

Αντίθετα, δεν αποτελεί ασυµβίβαστο η σύ-ναψη σύµβασης αγοράς δηµοτικών ακινήτων,εφόσον η εκποίηση έχει γίνει ύστερα από πλει-οδοτική δηµοπρασία, καθώς και οι ιδιότητα µέ-λους της διοίκησης και η ιδιότητα του υπαλ-λήλου δηµοσίων επιχειρήσεων και οργανι-σµών κοινής ωφέλειας, που συνδέονται µε το∆ήµο µε σύµβαση που είναι σχετική µε το αν-τικείµενο της δραστηριότητάς τους.

Η ύπαρξη του ασυµβιβάστου και η έκ-πτωση από το αξίωµα αιρετού διαπιστώνεταιµε απόφαση από το ∆ιοικητικό Πρωτοδικείο,στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται ο οικείος∆ήµος, εφόσον υποβληθεί σχετική ένστασηκατά της απόφασης ανακήρυξής του. Κατά τηςαπόφασης µε την οποία διαπιστώνεται τοασυµβίβαστο χωρεί αίτηση αναίρεσης ενώ-πιον του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Σηµειώνεται ότι για τους δικηγόρους, τουςσυµβολαιογράφους και τους καθηγητές τωνΑνωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων και Τε-χνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων, συµ-περιλαµβανοµένου και του ειδικού διδακτικούκαι επιστηµονικού προσωπικού, δεν υφίστα-ται κώλυµα ή ασυµβίβαστο στο να εκλεγούνκαι να αναλάβουν οποιοδήποτε αξίωµα αι-ρετού οργάνου στους πρωτοβάθµιους Ορ-γανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με το άρθρο 16 του Ν. 3852/ 2010 εισά-γεται η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελµα-τικής δραστηριότητας του ∆ηµάρχου, καιµόνο σε ∆ήµους άνω των 10.000 κατοίκων,ενώ παράλληλα λαµβάνεται µέριµνα για τηνκαταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών ει-σφορών του ∆ηµάρχου, του οποίου ανα-στέλλεται η επαγγελµατική δραστηριότητα,από τον οικείο δήµο µε επιβάρυνση τουπροϋπολογισµού του.

Σηµειώνεται ότι σύµφωνα µε τις διατάξειςτης παρ. 18 του άρθρου 282 του Ν. 3852/10,η αναστολή άσκησης επαγγελµατικής δρα-στηριότητας ειδικά για τη δηµοτική περίοδο2011-2014 ισχύει για δήµους µε πληθυσµόάνω των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κα-τοίκων. Επισηµαίνεται ότι µε τον όρο «ανα-στολή της επαγγελµατικής δραστηριότητας»εννοείται η µη ενεργός συµµετοχή σε δρα-στηριότητες που αναλαµβάνονται στο πλαίσιοάσκησης επαγγέλµατος. ∆εν περιλαµβάνον-ται δηλαδή τα οικονοµικά οφέλη που αποκο-µίζει κάποιος, π.χ. ως µέτοχος εταιρείας, ταοποία προκύπτουν χωρίς την παροχή ανά-λογης απασχόλησης του αιρετού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ

σκηνοθετική επιµέλεια ο συνθέτηςΑλέξανδρος Χάχαλης.

Σπύρος Ζαγάρης: Ενωµέ-νοι υλοποιήσαµε το όραµα

Ο εµπνευστής και υποστηρι-κτής των εκδηλώσεων για τα 2500χρόνια από την µάχη του Μαρα-θώνα, δήµαρχος της πόλης, Σπύ-ρος Ζαγάρης τονίζει: «οι κάτοικοιτου Μαραθώνα και όλων τωνγύρω περιοχών στάθηκαν δίπλα

στην προσπάθεια να τιµηθείλιτά, απέριττα, µε κατάνυξη ηµνήµη των πεσόντων στην µάχηπου άλλαξε την πορεία του παγ-κοσµίου πολιτισµού. ∆εν κινού-µαστε από στείρα προγονολα-τρεία, αλλά µε γνώµονα της πα-ρούσες δυσκολίες, στέλνουµετο µήνυµα πως ενωµένοι µπο-ρούµε, αρκεί να προσπαθή-σουµε. Λίγοι ή πολλοί δεν έχεισηµασία, αρκεί να παλεύουµε

καθηµερινά µε οδηγό τις αξίεςµας. ∆εν πήραµε στήριξη απότην πολιτεία για αυτές τις εκδη-λώσεις αλλά τις υλοποιήσαµεχάρις στην θέληση όλων καιχωρίς να επιβαρύνουµε, σε αυ-τούς τους χαλεπούς καιρούς,στο ελάχιστο τον δήµο Μαρα-θώνα.

Ευχαριστώ από καρδιάςόσους ανταποκρίθηκαν στο κά-λεσµά µας, στήριξαν τις εκδη-

λώσεις µνήµης και το έπραξανχωρίς κανένα υλικό αντάλλαγµα.Ακόµα και στις ηµέρες µας, ίσωςιδιαίτερα τώρα, η διαφορά µπο-ρεί να γίνει από όσους έχουνδιάθεση για δουλειά σέβονται τοπαρελθόν, ζουν στο παρόν καιοραµατίζονται το µέλλον. Καιπάλι ευχαριστούµε όσους µαςσυµπαραστάθηκαν και τα µέσαµαζικής ενηµέρωσης για τηνστήριξή τους».

Συνέχεια από τη σελ. 11

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:04 µµ Σ δ 18

Page 19: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ //19

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010Τα δροµολόγια ισχύουν από 14 Σεπτεµβρίου 2010

06.45 ΡΑΦΗΝΑ - ∆ΡΟΣΙΑ - ΑΓ. ΤΡΙΑ∆Α - Λ. ΒΓΕΝΑ - ΚΑΛ/ΛΗ - ΒΓΕΝΑ -∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ∆ΙΑΣ/ΣΗ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - Κ. ΛΙΜΑ-ΝΑΚΙ - ΡΑΦΗΝΑ - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ-ΡΙΟ) ΜΑΡΙΚΕΣ - ΡΑΦΗΝΑ

08.30 ΡΑΦΗΝΑ - ΠΕΥΚΩΝΑΣ - ΙΚΑ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΝΟΣΟΚΟ-ΜΕΙΟ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΡΑΦΗΝΑΣ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ΤΖΑΣ (ΙΚΑ) -∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ -∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΡΑΦΗΝΑ

09.15 ΡΑΦΗΝΑ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΒΓΕΝΑ - ΚΑΛ/ΛΗ - Λ. ΒΓΕΝΑ - ΑΓ. ΤΡΙΑ∆Α -∆ΡΟΣΙΑ - ΡΑΦΗΝΑ

10.30 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ( ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ) -ΜΑΡΙΚΕΣ - ΡΑΦΗΝΑ

11.00 ΡΑΦΗΝΑ - ΠΕΥΚΩΝΑΣ - ΙΚΑ (Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ) - Κ. ΛΙΜΑΝΑΚΙ - ΡΑΦΗ-ΝΑ Σ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ΚΟΚ. ΛΙΜΑΝΑΚΙ- ΡΑΦΗΝΑ

11.30 ΡΑΦΗΝΑ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΑΓ. ΤΡΙΑ∆Α - ∆ΡΟΣΙΑ - ΡΑΦΗΝΑ12.15 ΡΑΦΗΝΑ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ (Β΄∆ΗΜΟΤΙΚΟ) - Ν.

ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ∆ΙΑΣ/ΣΗ (∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΚΟΚ. ΛΙΜΑΝΑΚΙ-Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ∆ΙΑΣ/ΣΗ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ∆ΙΑΣΤ/ΣΗ - ΒΓΕΝΑ- ΚΑΛ/ΛΗ - Λ. ΒΓΕΝΑ - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΡΑΦΗΝΑ

13.45 ΡΑΦΗΝΑ - ( ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ) - Γ΄∆ΗΜΟΤΙΚΟ - ( ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕ-ΩΣ) - Κ∆ΑΠ - ΡΑΦΗΝΑ

14.15 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - ΜΑΡΙΚΕΣ - ΡΑ-ΦΗΝΑ

14.40 ΡΑΦΗΝΑ - Κ. ΛΙΜΑΝΑΚΙ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΒΓΕΝΑ -ΚΑΛ/ΛΗ - Λ. ΒΓΕΝΑ - ΑΓ. ΤΡΙΑ∆Α - ∆ΡΟΣΙΑ - ΡΑΦΗΝΑ

15.40 ΡΑΦΗΝΑ - Κ.∆.Α.Π. - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - ΡΑ-ΦΗΝΑ

16.15 ΡΑΦΗΝΑ - ΠΕΥΚΩΝΑΣ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - Κ. ΛΙΜΑΝΑΚΙ - ΡΑΦΗ-ΝΑ

17.00 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ) -ΜΑΡΙΚΕΣ - Κ.∆.Α.Π. - ΡΑΦΗΝΑ

17.30 ΡΑΦΗΝΑ - ΠΕΥΚΩΝΑΣ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ (ΙΚΑ) - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΡΑΦΗΝΑ18.00 ΡΑΦΗΝΑ ( ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) - ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ - Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ

(ΙΚΑ) - ∆ΙΑΣ/ΣΗ - ΒΓΕΝΑ - ΚΑΛ/ΛΗ - Λ. ΒΓΕΝΑ - ΑΓ. ΤΡΙΑ∆Α - ∆ΡΟ-ΣΙΑ - ΡΑΦΗΝΑ

19.00 ΡΑΦΗΝΑ - ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ)-ΜΑΡΙΚΕΣ - ΡΑΦΗΝΑ

* Στη Λεωφόρο Φλέµιγκ και στη Λεωφόρο Μαραθώνος οι στάσεις θα είναι όπου και οιστάσεις του ΚΤΕΛ.* Σάββατο και Κυριακή τα δροµολόγια δεν ισχύουν.

2010

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:05 µµ Σ δ 19

Page 20: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεµβρίου 201020//

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:09 µµ Σ δ 20

Page 21: 364 17/09/10

17 Σεπτεµβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΡΑΦΗΝΑΤΑ //21

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

Ο Μαυρίδης ∆ηµήτριος του Αθανασίου και της Βασιλικής τογένος Καστανοπούλου που κατοικεί στην Αγ.Μαρίνα, Ν.Μάκρηςκαι η Αικατερίνη Λάσκαρη του Αντωνίου Λάσκαρη και της Μα-ρία Ροζαρία Καρντινάλε που κατοικεί στην Ραφήνα πρόκειται ναπαντρευτούν και ο γάµος τους θα γίνει στο ∆ήµο Ραφήνας.

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:11 µµ Σ δ 21

Page 22: 364 17/09/10

ΑΚΤΗ / 17 Σεπτεμβρίου 201022//

«ΠΡΩΤΕΥΣ»:

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Α) ΠΑΛΑΙΑ ΡΑΦΗΝΑ

1. Διαμέρισμα 5 ετών 1ου ορόφου, 1υ/δ, 52τ.μ.αυτόνομη θέρμανση, a/c, 125.000 ευρώ

2. Μονοκατοικία 150 τ.μ. σε οικόπεδο 250τ.μ., χτίζει επιπλέον 120 τ.μ.. 385.000 ευρώ.

3. Νέοδμητο studio β΄ορόφου 28,5τ.μ. με35τ.μ.βεράντα αυτονομία, a/c, αποθήκη,75.000 ευρώ.

4.. Νεόδμητο διαμέρισμα β’ ορόφου 80 τ.μ,2 υπνοδωματια,αποθηκη,παρκιν, θεα θά-λασσα ,200.000 ευρώ

5.Νεόδμητο διαμέρισμα γ’ ορόφου,3 υ/δ,99τ.μ. 215.000 ευρώ

Β) ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

1. Νεόδμητο διαμέρισμα 45τμ, 4ου ορό-φου,άπλετη θέα θαλάσσης. Νοικιασμένο 500ευρώ ανά μήνα

2. Ρετιρέ νεόδμητο 130τ.μ.,3 υ/δ, 2 parkingκλειστό 30 τ.μ., αποθήκη 65 τ.μ., μεγάλαμπαλκόνια, bbq, πανοραμική θέα θαλάσσης.Τιμή 320.000 ευρώ.

Γ) ΜΑΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ, ανακαινισμένοδιαμέρισμα 1ου ορόφου, 60τμ. Τιμή 130.000ευρώ.

Δ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ,εμπρός στη θά-λασσα

α)δυάρι τελευταίου ορόφου. Τιμή 115.000ευρώ.

β)δυαράκι α΄ ορόφου 31τ.μ , 65.000ευρώ

Ε) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ έμπροσθεν, ισόγειοεσωτερικό διαμέρισμα 50τμ, 1 υ/δ. Τιμή75.000 ευρώ.

ΣΤ) ΝΗΡΕΑΣ νεόδμητα διαμερίσματα μεparking χωρίς ημιυπαιθρίους: 1) 61τ.μ. 2 υ/δ165.000 ευρώ 2) 41τ.μ. 125.000 ευρώ.

2.ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Α) ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ νομιμοποιημένη πα-λαιά μονοκατοικία 75τ.μ. σε 250 μ. οικόπε-δο 120.000 ευρώ

Β) ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, μονοκατοι-κία 80τ.μ. 2 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση, σε οι-κόπεδο 420τ.μ. Σ.Δ.06, 390.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΝΟΡΑΜΑ, Ραφήνας, (Αγ. Γεωργίου),παλαιά νομιμοποιημένη μονοκατοικία 60τ.μ.,2 υ/δ, σε γωνιακό οικόπεδο 350 τ.μ.,θέα θα-λάσσης. Τιμή 150.000 ευρώ.

Δ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, αυτόνομη και ανε-ξάρτητη μεζονέτα, 100τμ, 3 υ/δ,με δικό τηςκήπο.Τιμή 200.000 ευρώ.

Ε) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ, τριόροφη μο-νοκατοικία 295τ.μ, 3 υ/δ +.playroom ,3 μπά-νια, 2 κλειστά πάρκιν,εξαιρετική θέα θάλασσα

650.000ευρώ

ΣΤ) ΝΤΑΟΥ, πλήρως ανακαινισμένη μονο-κατοικία 250τ.μ., 2 υ/δ, parking,αποθήκη,κα-λοριφέρ,αυτοματισμοί 145.000 ευρώ.

Ζ) 1. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, Ρούμελης, μονοκατοι-κία διώροφη, σοβαντισμένη, 128+70τμ σε οι-κόπεδο 476τμ, με θέα θαλάσσης (νεόδμητη,ανεξάρτητο ημιυπόγειο 70τμ, ισόγειο 78τμ και1ος όροφος 50 τμ). Τιμή 330.000 ευρώ.

Η) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ,γωνιακή μονοκατοικλια 300τ.μ σε οικόπεδο600τ.μ, 460.000 ευρώ

Θ)ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, παραλία, νεόδμητη μεζο-νέτα 160 τμ,αυτόνομη με δικό της κήπο170τμ, 3 υ/δ. Τιμή 360.000 ευρώ.

Ι) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, παραλία δυάρι, Α΄ ορόφου,50τμ, αποθήκη, parking. Τιμή 130.000 ευρώ.

3. ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Α) ΡΑΦΗΝΑ

1. Πευκώνας, γωνιακό, κληροτεμάχιο,αμφι-θεατρικό με θέα και 30 ρίζες ελιές, 6,2στρέμματα.Τιμή 330.000 ευρώ.

2. Ορειχαλκουργοί, οικόπεδο 467 τ.μ. πλησίονπαραλίας, Σ.Δ.04, 340.000 ευρώ.

3. Παραλία ΠΡΩΤΕΑ, οδός ΘΑΛΕΙΑΣ, μο-ναδικό διαμέρισμα εμπρός στην θάλασσα, τε-λευταίου οροφου 87 τ.μ. 2 υ/δ, τζάκι, ανα-καινισμένο, 320.000 ευρώ.

4. Στ.Πέρρη οικόπεδο 500τ.μ. (20Χ25) Σ.Δ.1,1 550.000 ευρώ.

5. Κόκκινο Λιμανάκι, οικόπεδο προβολής μεθέα 860τ.μ. Σ.Δ. 0,6, 750.000 ευρώ

6. Νέο Σχέδιο Ραφήνας, αμφιθεατρικό οικό-πεδο, 330 τ.μ. Σ.Δ. 0,6 290.000 ευρώ

7. Μαρίκες, οικόπεδο 311τμ, ΣΔ 0,4. Τιμή150.000 ευρώ

8. Μπλε Λιμανάκι, γωνιακό οικόπεδο 300τμ,ΣΔ 06.Τιμή 250.000 ευρώ.

9. Κόκκινο Λιμανάκι, γωνιακό οικόπεδο320τμ, με οικοδομησιμότητα, πωλείται140.000 ευρώ.

10. Κολυμβιτήριο, κληροτεμάχιο 5,8 στρέμ-ματα με άδεια οικοδομής και θέα θαλάσ-σης.Τιμή 650.000 ευρώ.

11. Αγ. Νικόλαος, μοναδικό γωνιακό οικόπεδομε άπλετη θέα ευβοικού 550τ.μ. Σ.Δ. 0,8,1.080.000 ευρώ

12. Παραλία Πρωτέα, γωνιακό αμφιθεατρι-κο οικόπεδο με θέα θαλάσσης 1.500 τ.μ. Σ/Δ0,9, 1.600.000 ευρώ.

Β) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,

1. Όμορφη μονοκατοικία με σοφίτα 120τ.μ.σε οικόπεδο εντός σχεδίου 275τ.μ. 205.000ευρώ.

2. Σε μικρό συγκρότημα δίπλα στην θάλασ-σα, μεζονέτες Α. 100 τ.μ. 210.000 ευρώ Β.

60τ.μ. 120.000 ευρώ, και δυάρι 1ου ορόφου35τ.μ. 80.000 ευρώ.

Γ) ΖΟΥΜΠΕΡΙ, Μεζονέτα 8 ετών, 112τ.μ., 4 υ/δ, 2 μπάνια, κλιματισμός, αυτόνομηθέρμανση, πλησίον θαλάσσης. 275.000 ευρώ.

Δ) Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, οικόπεδο 1.300 τ.μ. 14μ. πρόσοψη, κτίζει 400μ. 550.000 ευρώ.

Ε) GOLDEN COAST Παραλία γωνιακό οι-κόπεδο πάνω στο κύμα 5,5 στρέμματα1.550.000 ευρώ.

Ζ) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΤΕΜΙ-ΔΑΣ,300τ.μ ,πλησίον θαλάσσης,Σ.Δ Ο,4,140.000 ευρώ

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ

ΧΩΡΟΙ

Α) ΠΙΚΕΡΜΙ, επί Λ. Μαραθώνος, ισόγειοδιαμπερές κατάστημα 140τμ + υπόγειο 50τμ.Τιμή 480.000 ευρώκαι ενοικίαση 1.750 ευρώ/ μήνα.

Β) ΡΑΦΗΝΑ, Ισόγειο κατάστημα 20τμ +25τμ υπόγειο, σε εμπορικό κέντρο πλησίονκεντρικής πλατείας Ραφήνας, ενοικιάζεται 650ευρώ / μήνα και πωλείται 135.000 ευρώ.

5. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

Α) ΝΗΡΕΑΣ διαμέρισμα 2ου ορόφου, 75 τ.μ.2 υ/δ, αυτονομία, 580 ευρώ.

Β) ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μεζονέτα πα-ραθαλάσσια, 100τ.μ. με κήπο 150τ.μ., 3υ/δ,αυτόνομη θέρμανση, 1.050 ευρώ το μήνα,ενοικιάζεται και για σεζόν.

Γ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, μπροστά στην θά-λασσα, γωνιακό νεόδμητο διαμέρισμα 3ουορόφου, 90 τμ, 2 υ/δ, A/C, τζάκι. κλειστό park-ing. Τιμή 600 ευρώ / μήνα.

Δ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, ισόγειο δυάρι,με αυ-τόνομη θέρμανση, τιμή 300 ευρώ και στούν-τιο 270 ευρώ.

Ε) Ενοικιάζονται παραλαθαλάσσια επιπλω-μένα διαμερισμάτα και μονοκατακοικίεςενός, δύο ή τριών δωματίων, με την ημέρά ήτην σαιζόν.

ΣΤ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ διαμέρισμα ρετι-ρέ 75 τ.μ., 2 υ/δ, αυτονομία, κλειστό πάρκινγ,τζάκι. 800 ευρώ.

Ζ) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ. Μεζονέτα 250τ.μ., 4 υ/δ, οικόπεδο 550 τ.μ. με εξαιρετική θέαθαλάσσης. 1600 ευρώ ανά μήνα.

Η) ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ. Μονοκατοικία110 τ.μ., 3 υ/δ, οικόπεδο 800τ.μ., θέα θάλασσα.650 ευρώ ανά μήνα.

6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ

Α) ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, γωνιακό οι-κόπεδο προβολής με θέα θαλάσσης 830 τ.μ.Σ/Δ 0,6 πωλείται ολόκληρο ή μισό και αντι-παρέχεται.

Β) ΣΤ. ΠΕΡΡΗ, οικόπεδο με θέα θαλάσσης

500 τ.μ. (20Χ25) Σ/Δ 1,1 πωλείται και αντι-παρέχεται.

7. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Α) ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, μεζονέτα 8ετών 1ου, 2ου ορόφου σε μικρό συγκρότημα130 τ.μ. 4 υ/δ αποθήκη, τζάκι, a/c, αυτονομία,parking, 275.000 ευρώ

Β) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, νεόδμητο διαμέρι-σμα γ΄ορόφου 54τ.μ. παραδοτέο σε 10 μήνες,μεγάλο μπαλκόνι, θέα θαλάσσης, αποθήκη,parking, 160.000 ευρώ

Γ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, σε ανακαινισμένηπολυκατοικία εμπρός στην θάλασσα, διαμε-ρίσμα ανακαινισμένο 60τ.μ. 2 υ/δ, 1ου ορό-φου και parking, 135.000 ευρώ.

Δ) ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, διαμέρισμα 75τμ,Β΄ ορόφου, αυτονομία, τζάκι, ησυχία, πρά-σινο.Τιμή 169.000 ευρώ.

Ε) ΜΑΡΙΚΕΣ, νέο διαμέρισμα α’ ορόφουFull Extras 92τμ, 2 υ/δ,2 wc,τζάκι, αποθήκη,παρκινγκ. Τιμή 230.000 ευρώ.

ΣΤ) ΠΡΩΤΕΑΣ, παραλία υπό κατασκευήνοροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου με θέα θαλάσ-σης 95τμ, 285.000ευρώ.

Ζ) ΝΗΡΕΑΣ, Πλατεία γωνιακό διαμέρισμαΔ’ ορόφου 52τμ, 2 υ/δ με θέα και εγγύτητα θα-λάσσης,135.000 ευρώ.

Η) Ν. ΜΑΚΡΗ (Αγ. Κων/νος) νεόδμητο ισό-γειο, αυτόνομο διαμέρισμα, 60τμ, 2 υ/δ, μεκήπο,αποθήκη, τζάκι, parking. Τιμή 170.000ευρώ και άνω ορόφου 140.000 ευρώ

ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ/

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ/

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΤΙΜΕΣ

BEST VALUEFOR MONEY

«ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Γ.

ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ 697 27 028 28

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα 60τ.μ. με μεγάλη πρόσοψη, καινούργιο. Τιμή550 €. Τηλ.6944656813

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται γραφείο ηλιό-λουστο 50 τ.μ. σε ημιόροφο κτίριο γραφείων-καταστημάτων, στο κέντρο της Αρτέμιδας, μεκουζίνα και wc. τιμή 450 ευρώ, τηλ.6948382721 (από 17:00 έως 21:00).

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, Βραυρώνα ενοικιάζεται κα-τάστημα 30 τ.μ. Λ. Βραυρώνος, τηλ. 2294049997.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται στο κέντρο

γκαρσονιέρα στον 2ο όροφο, τηλ.

6932256230.

1) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 802τμ με θέα θάλασσα 360.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected] 2) ΒΑΡΝΑΒΑΣ αγροτεμάχιο 2.100τμ άρτιο οικοδομήσιμο θέα θάλασσα110.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ 3 αγροτεμάχια εντός ζώνης 4.300τμ 2.100τμ 3.600τμ110.000€ 80.000€ 120.000€ αντίστοιχα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣτηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ αγροτεμάχιο 11.000τμ με παροχές θέα 200.000€ Δια-θέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Άνω σούλι 2 αγροτεμάχια 5.500τμ και 4.200τμ με γε-ώτρηση 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχιο 1.650τμ εντός ζώνης άρτιο οικοδομήσι-μο 160.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικόπεδο εντός σχεδίου 500τμ 120.000€ διαθέτουμεκαι άλλα ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ επί Λ. Σουλίου 2 αγροτεμάχια 24.500τμ και 4.110τμευκαιρία. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257,694640 2142, email [email protected]

9) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ριζάρι) 2 αγροτεμάχια 9.960τμ και 10.500τμ 320.000€και 500.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (Άνω Σχινίας) οικόπεδα 750τμ εκτός σχεδίου θέα θά-λασσα από 40.000€ έως 70.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ:22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ αγροτεμάχια επί της Λ.Σχινία από 85.000€ ζητούν-ται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (σχινίας) 3 αγροτεμάχια 12.500τμ 700μ από θάλασσα500.000€ , 4.000τμ 200μ από θάλασσα 250.000€, και 4.000τμ με δύο πα-λαιά σπίτια 320.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ οικία 100τμ σε οικόπεδο 246τμ με άδεια εκτός σχε-δίου 105.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) οικόπεδα 1.010τμ εώς1.080τμ με θέα και κοντά στη θάλασσα από 180.000€ εώς 600.000€ δί-πλα στο κύμα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστών και εισαγγελέων) μεζονέτες από 95τμ έως160τμ με κοινόχρηστη πισίνα από 140.000€ έως 400.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) οικόπεδα από 700τμ έως

800τμ γωνιακά, μεσαία, από 130.000€ έως 200.000€. SALES PROPER-TIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, [email protected]) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (δικαστικών υπαλλήλων) μεζονέτες 120τμ σε δύο επί-πεδα από 180.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 620τμ σε ωραίο σημείο δίδεται και το μισό300.000€ η΄ 150.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικόπεδο 358τμ σ.δ 0.4 τετράγωνο 185.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 210τμ σε οικόπεδο 250τμ με θέα bbq 370.000€.SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 250τμ σε οικόπεδο 327τμ πάρκινγκ, αποθήκες,σοφίτα 360.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία παλαιά 180τμ σε οικόπεδο 1.400τμ θέα θάλασσα590.000€. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ διαμερίσματα από 75τμ έως 105τμ όλα με θέα θάλασσααπό 200.000€ έως 300.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIESΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]

24) ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ οικία 110τμ +40τμ ξενώνα σε οικόπεδο 400τμ και έτε-ρο οικόπεδο 260τμ δίπλα όλο μαζί 370.000€ ευκαιρία. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ μονοκατοικία 300τμ σε οικόπεδο 1.000τμ 900.000€. SALESPROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ διαμερίσματα 110τμ 30ετίας από 190.000€. SALES PRO-PERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142,email [email protected]) ΜΑΤΙ 2 οικόπεδα 1.000τμ 700.000€ έκαστο ζητούνται ακίνητα. SA-LES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 6946402142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ οικόπεδα από 275τμ έως 620τμ κοντά στη θάλασσα από150.000€ έως 260.000€ ζητούνται ακίνητα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ 3 μονοκατοικίες κοντά στη θάλασσα 80τμ σε οικόπε-δο 225τμ 135.000€,63τμ σε οικόπεδο 235τμ 135.000€ και 75τμ σε οικό-πεδο 360τμ 260.000€ διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑ-ΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827, 6970297257, 694640 2142, email [email protected]) ΑΡΤΕΜΙΔΑ μεζονέτες 95τμ και 105τμ ανεξάρτητες από 185.000€διαθέτουμε και άλλα. SALES PROPERTIES ΣΑΦΡΑΣ τηλ: 22941-11827,6970297257, 694640 2142, email [email protected]

24_364_Σχέδιο 1 15/9/2010 11:43 πμ Page 22

Page 23: 364 17/09/10

17 Σεπτεμβρίου 2010 / ΑΚΤΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ //23

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται ημιυπόγειος χώ-ρος, με παράθυρα, καινούργιο, 100 τ.μ. τιμή250 ευρώ, τηλ.6944656813.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ,ενοικιάζεται οικία 65 τ.μ. σεδιώροφο κτίσμα, με θέση στάθμευσης, κήπο,μεγάλες βεράντες, 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι -κουζίνα ενιαία και μία τουαλέτα, αυτόνομηθέρμανση, τζάκι. Τιμή 520 ευρώ, τηλ.6944656813.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα 400τ.μ. στο κέντρο της Αρτέμιδας, πλησίον SU-PER MARKET “ATLANTIC” μεγάλο park-ing & χώρο άνετο μπροστά. τηλ. 2106633625.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενοικιάζεται κατάστημα 60 τ.μ.με μεγάλη πρόσοψη, καινούργιο. Τιμή 550 €.Τηλ.6944656813

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ενοικιάζεται ημιυπόγεια αί-θουσα 220 τ.μ. πολύ κοντά στην Λ. Λαυρίουκαι πολύ φωτεινή τηλ. 210 6041496.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ενοικιάζεται μονοκατοικία,με καλοριφέρ, σε καλό οικόπεδο. Τηλ 697 3273332 & 22940 94166.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, επί της Λ. Μαραθώνος,στην κεντρική πλατεία, ενοικιάζεται κατά-στημα 170τ.μ. ισόγειο και 100τ.μ. υπόγειο, τηλ.2294066492 & 6936155563.

ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ, ενοικιάζεται διώροφη με-ζονέτα, νεόκτιστη διώροφη μεζονέτα, 220τ.μ. (χωρίς τις βεράντες), μεγάλο υπόγειο, σο-φίτα, 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, 2 WCs, 2 κου-ζίνες, 2 τζάκια, σαλόνι, καθιστικό, εξωτερικόγκαράζ, αποθηκευτικό χώρο και ανεξάρτητηθέρμανση. Πανοραμική θέα προς τη θάλασσα,με άμεση πρόσβαση στη λεωφόρο, τηλ: 6944241053 & 6944 221736

ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ, ενοικιάζεται διώροφη με-ζονέτα, νεόκτιστη διώροφη μεζονέτα, 220τ.μ. (χωρίς τις βεράντες), μεγάλο υπόγειο, σο-φίτα, 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, 2 WCs, 2 κου-ζίνες, 2 τζάκια, σαλόνι, καθιστικό, εξωτερικόγκαράζ, αποθηκευτικό χώρο και ανεξάρτητηθέρμανση. Πανοραμική θέα προς τη θάλασσα,με άμεση πρόσβαση στη λεωφόρο, τηλ: 6944241053 & 6944 221736

Ν. ΜΑΚΡΗ, ενοικιάζεται μονοκατοικία, 60τ.μ.. Τηλ.210 9330261.

Ν. ΜΑΚΡΗ, ενοικιάζεται αποθηκευτικός χώ-ρος 30 τ.μ. με τουαλέτα, τηλ. 2294094261.

Ν. ΜΑΚΡΗ, ενοικιάζεται αποθηκευτικόςχώρος 30 τ.μ. με τουαλέτα, τηλ. 2294094261.

ΡΑΦΗΝΑ, Κέντρο, Δώμα 17 τ.μ. με μεγά-λη ταράτσα. Δαβάκη Πίνδου & Εθνικής Αν-τιστάσεως. Τηλ. 224940 31159, 6946272648.

ΡΑΦΗΝΑ, 3αρι, νεόδμητο, υπερπολυτελές,,2 κρεβατοκάμαρες, 2 αποθήκες, τζάκι, κλειστή

θέση στάθμευσης, θέα στην πισίνα και στονκήπο. Ελ. Βενιζελου 54, Ραφήνα. Τ.6932492421

ΡΑΦΗΝΑ, διαμέρισμα 1ου ορόφου 65τμ.Στο κέντρο. Τηλ.22940 24400

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται οροφοδιαμέρισμα135 τ.μ. σαλόνι, κουζίνα, 3υ/δ, τζάκι, αυτόνομηθέρμανση, αποθήκη, τηλ. 6944352944,6942010743.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται μονοκατοικία 120τ.μ., 3υ/δ, σαλόνι, κουζίνα, WC, με ή χωρίς έπι-πλα, 1.000μ. από πλατεία Ραφήνας, 600 ευρώ,τηλ. 6978837720.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα στηνπλατεία Κτηματολογίου ,80τ.μ ισόγειο, 36τ.μυπόγειο,35τ.μ πατάρι, τηλ 22944900689,2294022751.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα 120 τ.μ.γωνιακό, ανακαινισμένο σε κεντρικό δρόμοparking, κατάλληλα για ιατρεία, γραφεία,κλπ. δίδεται και το μισό, τηλ. 6947 83 2545

Ραφήνα, κόκκινο λιμανάκι, ενοικιάζεταιδιαμέρισμα 76 τμ, 2ου ορόφου τριώροφης πο-λυκατοικίας, επιπλωμένο με τζάκι, τηλ. 2106777761, 694611067.

Ραφήνα, ενοικιάζεται κατάστημα 220 τ.μ.καινούργιο, ισόγειο, πατάρι 170τ.μ. υπόγειο220 τ.μ., με γκαράζ, με ξεχωριστή είσοδο τρο-φοδοσίας, 50 μ. από κεντρική πλατεία, τηλ.6947 83 2545

Ραφήνα, εντός σχεδίου οροφοδιαμερίσμα,135τ.μ., σαλόνι, τζάκι, κουζίνα, 3υ/δ, τζάκι, αυ-τόνομη θέρμανση, αποθήκη, τηλ. 6944352944,6942010743.

ΡΑΦΗΝΑ, Μαρίκες ενοικιάζεται διαμέρι-σμα υπερυψωμένο ισόγειο 32μ επιπλωμένο ήμη και για εξοχική κατοικία.Τηλ.22940 94261,6972 205670.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται 3άρι πρώτου ορό-φου,οδός Κανέλου Δεληγιάννη 12, τηλ.2294077836, 6995737387

ΡΑΦΗΝΑ, Πανόραμα, ενοικιάζεται διαμέ-ρισμα 80μ2 πρώτου ορόφου σε διπλοκατοικία20ετίας,με τζάκι με αυτόνομη θέρμανση και

ηλιακό,φωτεινό και με θέα, οικογενειακό πε-ριβάλλον 400 ευρώ. Τηλ. 2294025371,6945336454.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται αποθηκευτικός χώ-ρος στην Ραφήνα, 75μ2 Τηλ. 6936426719

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντρο επί τηςπλατείας Πλαστήρα αρ. 21, διαμέρισμα 2ουορόφου, 50 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο ενοι-κιάζεται για επαγγελματική χρήση. Τηλ.2294023222 ή 69343211128 ή 6936457823

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται στο κέντρο νεόδ-μητο κτίριο 2ος όροφος γραφείο 96τ.μ. 1οςόροφος 2 γραφεία 54 και 42 τ.μ. ισόγειο κα-τάσταμα 140 τ.μ. υπαίθριο parking και υπόγειογκαράζ ενοικιάζεται ολόκληρο ή τμηματικά.Τηλ. 2294023222 ή 69343211128 ή6936457823

ΡΑΦΗΝΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου 17, ενοι-κιάζεται διαμέρισμα 2άρι, με μπαλκόνι μεγά-λο και θέα, τηλ. 2294076626, 6974376331,6976898942

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα 40μ2τηλ. 2294025713 κ. Α. Κούτρης

ΡΑΦΗΝΑ, 3αρι, νεόδμητο, υπερπολυτελές,,2 κρεβατοκάμαρες, 2 αποθήκες, τζάκι, κλειστήθέση στάθμευσης, θέα στην πισίνα και στονκήπο. Ελ. Βενιζελου 54. Τηλ.. 6932492421.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται κατάστημα στηνπλατεία Κτηματολογίου ,80τ.μ ισόγειο, 36τ.μυπόγειο,35τ.μ πατάρι, τηλ 22944900689,2294022751

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται, διαμέρισμα 59τ.μφρεσκοβαμμένο καινούρια ντουλάπια, μεγά-λο μπαλκόνι με θέα, τηλ 22940 76626, 6974376331,6976 898942

ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται διαμέρισμα 2ου ορό-φου σε καλή τοποθεσία, 2υ/δ, σαλόνι, κουζί-να, τραπεζαρία, μπάνιο, αποθήκη και μεγάλεςβεράντες. Τηλ 210 6630478 & 6932736974.

ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται αποθήκη 100τ.μ.σχεδόν ισόγειος χώρος, με wc, κατάλληλο καιγια γκαράζ αυτοκινήτων, τιμή 550 ευρώ. τηλ.6948382721 (από 17:00 έως 21:00).

ΣΠΑΤΑ, ενοικιάζεται ισόγειος χώρος 200τ.μ. για επαγγελματική χρήση, τηλ.6932256230

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

•Citroen Saxo 1100 κυβκά, 1999, κόκκινο,5θυρο, aircondition, 1 χέρι. Τιμή 1.000 ευρώ.Τηλ. 6980980711

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΙΤΣΑΣ DELIVERY 5ΕΤΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ. ΧΑΜΗΛΟΕΝΟΙΚΙΟ. Τηλ: 6944323366

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, πωλείται κατοικία στην οδόΚανάρη 12- Αρτέμιδα τηλ. 6976331476,6944917637

ΠΑΛΛΗΝΗ, πωλείται επιχείρηση μετα-ποιήσεις ενδυμάτων 15ετούς λειτουργίαςλόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ. 2106665987, από 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

ΡΑΦΗΝΑ,πωλείται διαμέρισμα στην Ρα-φήνα, περιοχή Μαρίκες, υπερυψωμένο ισόγειο32 τ.μ. Τιμή 52.000 ευρώ. Τηλ. 22940 94261.

ΡΑΦΗΝΑ, Πρωτέας, πωλείται διαμέρισμα45μ2 δευτέρου ορόφου 20ετίας σε καλή κα-τάσταση ήσυχη περιοχή,με θέα στο λιμάνι τηςΡαφήνας, φωτεινό με δύο a/c και τζάκι, με λίγακοινόχρηστα.Τηλ. 2294025371, 6945336454.

Πωλείται διαμέρισμα στην Κυψέλη 90τ.μ.σε καλή τιμή και σε καλό σημείο. τηλ. 210

6610315 ή 6939402502

ΡΑΦΗΝΑ, πωλείται 2άρι, 37 τ.μ., αυτόνο-μη θέρμανση, κήπο με οπωροφόρα δένδρα,στον ακάλυπτο. Δημοσθένους Καλιμκέρη 21,Ραφήνα. Τιμή συζητήσιμη 60.000 €, Τηλ. 2109431002 (μετά τις 18:00), 6976026624

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Φιλόλογος , αριστούχος του Πανεπιστημί-ου Ιωαννίνων, με σεμιναριακή κατάρτισηστην ειδική αγωγή, στην δυσλεξία και στις μα-θητικές δυσκολίες, με εμπειρία και μεθοδικό-τητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθη-τές δημοτικού, γυμνασίου - Λυκείου. Τηλ.6948480824

Χημικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σεμαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Χημεία, Φυσι-κή και Μαθηματικά. Μεγάλη εμπειρία, προ-σιτές τιμές. Τηλ. 6977056353

Φυσικός με φροντιστηριακή εμπειρία πα-ραδίδει μαθήματα φυσικής Χημείας και Μα-θηματικών. Ειδική προετοιμασία για εξετάσεις.Τηλ. 6977530392

Παιδοψυχολόγος με διδακτική εμπειρία,δύο μεταπτυχιακά και επαγγελματική εμπει-ρία στην Αγγλία, παραδίδει μαθήματα Αγγλι-κών σε παιδιά, ενήλικες, καθώς και σε άτομαμε μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ.6944742280(03,10/09/10)

Καθηγήτρια Μουσικής, Αριστούχος από-φοιτος του Εθνικού Ωδείου, παραδίδει μαθή-ματα πιάνου και θεωρεία μουσικής . Τιμές προ-σιτές. Τηλ.6944742280 (03,10/09/10)

Γερμανικά από Γερμανίδα με μεγάλη πεί-ρα, για όλους. Παραδίδονται μαθήματα για αρ-χαρίους, πρακτική εξάσκηση συνομιλίας καιΤαχύρρυθμα εντατικά μαθήματα. Τηλ. 6944816 985

Γερμανικά απόφοιτος της Γερμανικής Σχο-λής Αθηνών και πτυχιούχος της ΓερμανικήςΓλώσσας και Φιλολογίας του ΠανεπιστημίουΑθηνών με ένα χρόνο πρακτικής εξάσκησηςστην Γερμανία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήμα-τα γερμανικών σε παιδιά Δημοτικού και Γυ-μνασίου. Επιπλέον αναλαμβάνονται μαθητέςΔημοτικού για διάβασμα. Τηλ. 6930467323

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ για ΓΑΜΟΥΣ ΓΑ-ΜΟΥ Σ ΒΑΦΤΙΣΙΑ κλπ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕ-ΡΑΝΙΟΣ - τηλ. 6946 948595

Τακτοποιήσεις ημιυπαιθρίων χώρων καιάλλων υπερβάσεων δόμησης. Ενημέρωσηκαι πλήρης ανάληψη εργασιών από τοπο-γράφο μηχανικό ΕΜΠ. Τηλ.6936646082

Αναλαμβάνουμε συντήρηση για πισίνες, τηλ.6955257916

Αναλαμβάνω με υπευθυνότητα και εμπειρίατην φροντίδα παιδιών, πρωινές ή απογευμα-τινές ώρες, περιοχή Ανατολικής Αττικής. Συ-στάσεις διαθέσιμες. Τηλ.6973266860

Κυρία Ελληνίδα με Ι.Χ. αναλαμβάνει φύ-λαξη-μελέτη παιδιών, μαγείρεμα, σίδερο, απόΔευτέρα έως Παρασκευή ωράριο απογευμα-τινό ή πρωινό, στην Ραφήνα ή γύρω περιοχές.τηλ. 6947358335.

Κυρία Ελληνίδα, 43 ετών, κάτοικος Αρτέ-μιδος, υπεύθυνη με πείρα ζητάω ως εργασίατην φύλαξη παιδιού, Τηλ.6981604236

Αναλαμβάνω τη φύλαξη και την περιποίησηκατοικίδιων σκυλιών, είτε στον χώρο σας, είτεστο δικό μου χώρο. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία,αγάπη και υπομονή με μεγάλη υπευθυνότηταστο έργο μου. Τιμές φιλικές, προτιμητέοι κά-τοικοι Ανατολικής Αττικής. Πληροφορίες κ.Θεοδοσία τηλ. 6981443074

Κυρία από τη Γεωργία 50 χρονών με εμ-πειρία ζητάει δουλειά ως εξωτερική γηροκό-μα και οικιακή βοηθός, τηλ 6995254332

Συνταξιούχος, με δική του κατοικία, υγιής,επιθυμεί σοβαρή γνωριμία με γυναίκα πολύ εύ-σωμη, ηλικίας 60-70 ετών, μη καπνίστρια, μεκαλή υγεία, χωρίς υποχρεώσεις. Προτιμάταιφτωχιά, χαμηλών τόνων. Αφήστε μήνυμα.Τηλ.22940 22079

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΕΚΤΙΜΗΤΕΣΑΚΙΝΗΤΩΝ

www.souladonis.gr

ΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ????

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!

ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣΣΑΣ

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected] –www.souladonis.gr

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ

& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κάθετη Μονάδα Υπηρεσιών

Πωλήσεις Ακινήτων

Αγορές - Κατασκευές

Ανακαινίσεις Διαμερισμάτων

Αντιπαροχές

Μισθώσεις Ακινήτων

Επαγγελματικοί χώροι

Αγροτεμάχια - Εκτάσεις

Τεχνική - Νομική Υποστήριξη

Συμβολαιογραφική Υποστήριξη

Εκτιμήσεις Ακινήτων

Έκδοση Στεγαστικών Δανείων

Ένταξη στο Αναπτυξιακό

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«ΕΡΜΕΙΟΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ,

τηλ.: 2294079110

Fax: 2294079119

Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected]

www.souladonis.gr

Μπλε Λιμανάκι. πωλείται διαμέρισμα 71τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια δευτέρου ορό-φου σε τριώροφη πολυκατοικία πεντα-ετίας. Απεριόριστη θέα θάλασσα καιβουνό, θέση στάθμευσης, αυτόνομηθέρμανση, τζάκι, Α/C και τέντες. Απο-κλείονται μεσίτες. Τηλ. 6944931624

24_364_Σχέδιο 1 15/9/2010 11:43 πμ Page 23

Page 24: 364 17/09/10

ΣΠΥΡΟΣ_364:Σχέδιο 1 15/9/2010 3:08 µµ Σ δ 24