Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη

14
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑ : Α1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Τα παιδιά του Α1 αφού τελείωσαν το τετράδιο του γράμματος, όπου για κάθε γράμμα έκαναν μια ζωγραφιά και κολλούσαν λέξεις με το αντίστοιχο γράμμα, έγραψαν ένα παραμύθι για τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Για τη συγγραφή του παραμυθιού, κοίταζαν τις εικόνες και χρησιμοποιούσαν τις λέξεις κλειδιά που υπάρχουν στο πρώτο τεύχος της Γλώσσας στη σελ.78.

Transcript of Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη

Page 1: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΤΜΗΜΑ : Α1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τα παιδιά του Α1 αφού τελείωσαν το τετράδιο του γράμματος, όπου για κάθε γράμμα έκαναν μια ζωγραφιά και κολλούσαν λέξεις με το αντίστοιχο γράμμα, έγραψαν ένα παραμύθι για τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Για τη συγγραφή του παραμυθιού, κοίταζαν τις εικόνες και χρησιμοποιούσαν τις λέξεις κλειδιά που υπάρχουν στο πρώτο τεύχος της Γλώσσας στη σελ.78.

Page 2: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Άρης, η μαμά του και η Μαρίνα, πήγαν στη θάλασσα όπου βρήκαν έναν αχινό.

Την άλλη μέρα πήγαν με το τρένο σε ένα αγρόκτημα. Εκεί ζούσε μια κότα που την έλεγαν Τιτίνα και της άρεσε πολύ η πίτα. Ο παππούς πήγε με τα παιδιά και τον παπαγάλο στο παζάρι κι αγόρασαν ένα πεπόνι. Ο καιρός πέρασε και ήρθε η άνοιξη.

Τα παιδιά που επέστρεψαν στην πόλη τους, είδαν σ’ ένα μπαλκόνι πέντε χελιδόνια. Λίγο πιο πέρα στο χώμα βρήκαν ένα σαλιγκάρι που το έλεγαν Τάσο και του άρεσε η σαλάτα. Πήραν τον Τάσο και τον πήγαν στον παππού, ο οποίος φορούσε ένα κίτρινο καπέλο και έβαλε μέσα στο σάκο μια κότα. Στο χέρι κρατούσε ένα πακέτο. Μπήκαν στον κήπο όταν ο παππούς δεν ήταν και βρήκαν το σάκο έξω από την πόρτα, πάνω στον οποίο έγραφε : όχι. Έψαξαν τον κήπο και δεν βρήκαν τον παππού.

Νύχτωσε όμως και τα παιδιά άκουσαν ένα παράξενο θόρυβο. Είδαν μια πεταλούδα τη Νένα να πετάει πάνω από τα νερά μιας λίμνης.

Το πρωί πήγαν στο σχολείο και είδαν ένα καινούριο κορίτσι που τραγουδούσε για έναν ρινόκερο κι έναν κόκορα. Κι αυτά θυμήθηκαν τον παππού που τα διάβαζε ιστορίες με ιπποπόταμους.

Ύστερα τα παιδιά είδαν ένα θέατρο με σπαθιά. Είδαν τον Καραγκιόζη και τον Μορφονιό που η μύτη του έμοιαζε σαν σαλάμι. Στη σκηνή βγήκαν δυο καμήλες που μάλωναν για ένα μήλο. Σε μια στιγμή η γάτα έσκισε τη σκηνή προσπαθώντας να πιάσει τον παπαγάλο. Αυτός πήγε στη λεμονιά και κατά λάθος έριξε ένα λεμόνι που έπεσε μέσα στο καλάθι που ήταν πάνω σε μια κασέλα. Η γάτα τρόμαξε από ένα μηχανάκι, έτρεξε και σκόρπισε τα λάχανα. Μετά πήγε σ’ ένα ζαχαροπλαστείο μπήκε στη ζύμη, έφαγε τη ζάχαρη και μαζί ένα ζιζάνιο.

Έβρεχε κι ένα κουτάβι κατά λάθος μπήκε σε ένα σωσίβιο. Στο σκοτάδι φάνηκε ξαφνικά μια μουσούδα.

Έξω φυσούσε πολύ και δεν είχε φως. Χρειαζόταν φακός. Ο παππούς άρχισε να λέει για ένα ταξίδι με έναν κύριο που κλείδωνε την πόρτα με ένα ξύλο. Ο κύριος έψαχνε τη γυναίκα του που ήταν πάνω στον ουρανό και του έριχνε ψιχάλες για να καταλάβει ότι ήταν ψηλά στα σύννεφα…

Ξαφνικά, ήρθε το φως και τα παιδιά είδαν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας να τα χαμογελούν για το ωραίο παραμύθι που έγραψαν.

Page 3: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Page 4: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 5: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 6: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 7: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 8: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 9: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 10: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 11: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 12: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 13: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη
Page 14: Παραμύθι για τα γράμματα- Α τάξη