ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

24
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ 21 Ένταση στο Δημαρχείο Κηφισιάς και πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους της «Μπαλάσκας Α.Ε.» σελ .5 Συνάντηση Χιωτάκη - εργαζομένων Τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη», ενόψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου σελ .7 ΚΗΦΙΣΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ Πλημμύρισε από παιδιά το Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» ...και χρυσό μετάλλιο στη ζωγραφική για μαθητές του Δήμου Κηφισιάς σελ . 24 σελ . 11 Ο αγώνας των εργαζομένων στο «Πεντελικόν» σε κρίσιμη καμπή Kάθε Εβδομάδα H NΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ Παρασκευή 25 Mαΐου 2012 Έτος 10 ο • Αρ. Φύλλου 461 Τιμή 1 Eυρώ «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea n Καιρικές διαδρομές σ. 2 n Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ. 14 «Γόρδιος δεσμός» με καταστήματα «Βροχή» αιτήσεων για προεγκρίσεις αδειών λειτουργίας στα Κοινοτικά Συμβούλια, καταγγελίες για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», ενώ ο δήμος σπεύδει να λάβει κανονιστική απόφαση για ένα θέμα που αποτελεί μία από τις κύριες εστίες διαφθοράς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Το «γόρδιο δεσμό» που έχει σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομι- κού ενδιαφέροντος και αποτελεί μία από τις κύριες εστίες διαφθοράς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί να σπάσει ο Δήμος Κηφισιάς με την κανονιστική από- φαση προσδιορισμού ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία τους. Την προηγούμενη Τετάρτη 23 Μαΐου, ο Δήμος Κηφισιάς και η Δημοτική Αστυνομία σφράγισαν δυο καταστήματα στη Νέα Ερυ- θραία, τη «Δωδώνη» επί της Χαρ. Τρικούπη για πολεοδομικές παραβάσεις στον εξωτερι- κό χώρο και το μικτό κατάστημα τροφίμων «Μπαλάσκας Proton» επί της Ελ. Βενιζέλου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από εργαζόμενους της επιχείρησης που συγκε- ντρώθηκαν στο δημαρχείο, κάνοντας λόγο για «παράνομη απόφαση του δημάρχου». Αν και το νέο νομοθετικό πλαίσιο στόχευε εξ αρχής στην απλούστευση των διαδικασιών και στην άρση της ασάφειας γύρω από το καθεστώς λειτουργίας και των γραφειοκρα- τικών αγκυλώσεων στην αδειοδότηση των καταστημάτων, εντούτοις, φαίνεται πως οι άδειες εξακολουθούν να δίνονται με «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Δεκάδες καταστήμα- τα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Κηφισιάς λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια, αλλά υπό το καθεστώς προέγκρισης που τους δίνουν τα Κοινοτικά Συμβούλια -αλλά και χωρίς αυτή σε κάποιες περιπτώσεις-, ενώ δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν το 0,5% επί του τζίρου τους για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει και πολλά διαφυγόντα έσοδα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 4 Η Δημοτική Αστυνομία σφράγισε τη «Δωδώνη» επί της Χαρ. Τρικούπη και το «Μπαλάσκας Proton» επί της Ελ. Βενιζέλου, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από εργαζόμενους της επιχείρησης

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Transcript of ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

Page 1: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ

21

Ένταση στο Δημαρχείο Κηφισιάς και πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους της «Μπαλάσκας Α.Ε.» σελ .5

Συνάντηση Χιωτάκη - εργαζομένωνΤους ζήτησε να «βάλουν πλάτη», ενόψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου σελ .7

ΚΗΦΙΣΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Πλημμύρισε από παιδιά το Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»...και χρυσό μετάλλιο στη ζωγραφική για μαθητές του Δήμου Κηφισιάς

σελ . 24 σελ . 11

Ο αγώνας των εργαζομένων στο «Πεντελικόν» σε κρίσιμη καμπή

Kάθε ΕβδομάδαH NΕ Α ΕΡ ΥΘΡΑΙ ΑΠαρασκευή

25 Mαΐου 2012

Έτος 10ο • Αρ. Φύλλου 461 Τιμή 1 Eυρώ

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

n Καιρικές διαδρομές σ. 2

n Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ. 14

«Γόρδιος δεσμός» με καταστήματα

«Βροχή» αιτήσεων για προεγκρίσεις αδειών λειτουργίας στα Κοινοτικά Συμβούλια, καταγγελίες για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», ενώ ο δήμος σπεύδει να λάβει κανονιστική απόφαση για ένα θέμα που αποτελεί μία από τις κύριες εστίες διαφθοράς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το «γόρδιο δεσμό» που έχει σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομι-κού ενδιαφέροντος και αποτελεί μία από τις κύριες εστίες διαφθοράς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί να σπάσει ο Δήμος Κηφισιάς με την κανονιστική από-φαση προσδιορισμού ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία

τους. Την προηγούμενη Τετάρτη 23 Μαΐου, ο Δήμος Κηφισιάς και η Δημοτική Αστυνομία σφράγισαν δυο καταστήματα στη Νέα Ερυ-θραία, τη «Δωδώνη» επί της Χαρ. Τρικούπη για πολεοδομικές παραβάσεις στον εξωτερι-κό χώρο και το μικτό κατάστημα τροφίμων «Μπαλάσκας Proton» επί της Ελ. Βενιζέλου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από εργαζόμενους της επιχείρησης που συγκε-ντρώθηκαν στο δημαρχείο, κάνοντας λόγο για «παράνομη απόφαση του δημάρχου».

Αν και το νέο νομοθετικό πλαίσιο στόχευε εξ αρχής στην απλούστευση των διαδικασιών και στην άρση της ασάφειας γύρω από το

καθεστώς λειτουργίας και των γραφειοκρα-τικών αγκυλώσεων στην αδειοδότηση των καταστημάτων, εντούτοις, φαίνεται πως οι άδειες εξακολουθούν να δίνονται με «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Δεκάδες καταστήμα-τα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Κηφισιάς λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια, αλλά υπό το καθεστώς προέγκρισης που τους δίνουν τα Κοινοτικά Συμβούλια -αλλά και χωρίς αυτή σε κάποιες περιπτώσεις-, ενώ δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν το 0,5% επί του τζίρου τους για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει και πολλά διαφυγόντα έσοδα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 4

Η Δημοτική Αστυνομία σφράγισε τη «Δωδώνη» επί της Χαρ. Τρικούπη

και το «Μπαλάσκας Proton» επί της Ελ. Βενιζέλου, εν μέσω

θύελλας αντιδράσεων από εργαζόμενους της

επιχείρησης

Page 2: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ISSN 1792-7846 • ΕΛΤΑ 6772

Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΗΜΕ-

ΡΗΣΙΩΝ &ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιδιοκτησία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικήΓραφεία

25ης Μαρτίου 9 (ισόγειο) Νέα Ερυθραία, 14671

Τηλ. 2108075665 Fax: 2108075904Ιστοσελίδα

www.sepik.net/neae-mail

[email protected]

Εκδότης- διευθυντής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΠΑΣΤΕΑΣΥπεύθυνος Σύνταξης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣΑθλητικά

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ Με αφορμή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗΙχνηλασίες

ΘΩΜΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣΜικροφιλοσοφικά

ΑΝΝΑ ΣΑΡΙΛΑΚΗΠροσωπικά

ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΟι ταινίες στις αίθουσες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΚαιρικές Διαδρομές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΡΜΟΥΣΗΣ Ο ψυχολόγος απαντά ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ

Γενικά & Τοπικά ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣ

Ο οικονομολόγος ενημερώνειΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΣΑΛΚΟΥΤΗΣ

Υγεία-Διατροφή ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑΣ

Σκίτσο ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΑΣ Αρθρογράφοι

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΒΡΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ ΚΑΡΑΚΙΟΖΟΓΛΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΑ-ΚΙΑΝΙΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΝΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ, ΜΥΡΤΩ ΜΠΡΑΤΣΟΛΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩ-ΤΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΔΑΛΗΣ

Δημιουργικό - Σελιδοποίηση ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτύπωση IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΕΒΕ

20ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου, Κορωπί

Τιμή Φύλλου: 1 ΕυρώΣυνδρομές: ΝΠΔΔ - Α.Ε.: 200 €

ΙΔΙΩΤΕΣ: Ετήσια: 40 €, εξάμηνη: 20 € Ειδική Επαγγελματιών: 50 €

Copyright © 2003-2012 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η ανα-παραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιον-δήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΚαιριΚεσ ΔιαΔρομεσ2

Ούτε και αυτή η εβδομάδα μας έδωσε την αίσθηση πως βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από το καλοκαίρι αφού ο

καιρός παρέμεινε νεφελώδεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας χωρίς να λείψουν οι τοπικές βροχές ενώ και ο υδράργυρος κινήθηκε σε επίπεδα Απριλίου.

Τις υψηλές θερμοκρασίες που διαφαίνονταν για τις πρώτες μέρες της εβδομάδος τελικά δεν τις νοιώσαμε εξαιτίας της νεφοκάλυψης και στο αεράκι που επικράτησε.

Και για τις προσεχείς ημέρες το κύριο χα-ρακτηριστικό του καιρού θα είναι η έντονη αστάθεια που θα επικρατήσει κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αιτία η εκτεταμένη «ψυχρή» για την εποχή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αδριατικής και τα διαδοχικά τραφ που δημιουργούνται στην επιφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο η μέρα θα ξεκινάει με σχεδόν αίθριο καιρό αλλά από τις προμεσημ-βρινές ώρες θα συννεφιάζει στα ηπειρωτικά και θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Η πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας μειώ-

νεται όσο πλησιάζουμε στο νοτιοανατολικό άκρο της Στερεάς.

Την Δευτέρα φαίνεται οι βροχές να επη-ρεάζουν και το ανατολικό, βόρειο και κε-ντρικό Αιγαίο ενώ τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθεί και πάλι αστάθεια κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη η αστάθεια σταδιακά περιορίζεται αλλά ο υδράργυρος δεν θα μεταβληθεί σημαντι-κά.

Και για την περιοχή μας υπάρχει το ενδεχό-μενο εκδήλωσης αστάθειας το Σαββατοκύρια-κο ενώ πιθανότητα ασθενούς βροχής υπάρχει και για τις πρωινές ώρες της Δευτέρας

Ο καιρός θα συνεχίσει τα τερτίπια του γράφει ο

ΓιωρΓοσ ΔορμοΥσήσ μηχανολόγος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

500 τεμάχια

μόνο 30

% 210 8075 [email protected] • www.sepik.net

5.000 ΕΝΤΥΠΑ Α4 ΤΕΤΡΑΧΡΩΜΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

2 ΟΨΕΩΝ ΧΑΡΤΙ 150 γρ

ΜΟΝΟ 210

Page 3: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

3ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρί-της 22 Μαΐου στο Δημοτικό Κατάστη-μα Κηφισιάς, έπειτα από πρόσκληση

του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη διάθεση, ενόψει των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, για την εγκατάσταση των εκλο-γικών περιπτέρων τους, τον καθορισμό των ωρών λειτουργίας τους και το βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.

Στη συνεδρίαση προσήλθαν οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: από τη ΝΔ ο Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο Παναγιώτης Κανακά-κης από το ΣΥΡΙΖΑ, η Γιώτα Καραγιάννη από το ΠΑΣΟΚ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παναγιώτης Μακαρούνης, η Ελένη Ζόμπολα από το ΚΚΕ, ο Φραντζέσκο Βιαννέλο από τη ΔΗΜΑΡ, ο Κώστας Κοτσό-πουλος από την Κοινωνική Συμφωνία και από τους Οικολόγους Πράσινους ο Σταύρος Αγογλωσσάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρό-σωποι των κομμάτων έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις για τους δημοτικούς χώρους, όπου θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα, τα οποία καθορίστηκαν στα εξής σημεία, όπως και για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

ΝΔ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περι-πτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κασσαβέτη στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή της Λεωφ. Κηφισίας & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία.

ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών πε-ριπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη

στην Κηφισιά και το δεύτερο στην οδό Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.

ΠΑΣΟΚ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών πε-ριπτέρων, το πρώτο στη συμβολή Λεβίδου & Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά και το δεύτερο Ελ. Βενιζέλου & Πλαστήρα στη Νέα Ερυθραία.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τοποθέτηση τρι-ών εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη 7 στην Κηφισιά, το δεύτερο στην οδό Γρηγορίου Ε’ στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.

ΚΚΕ: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περι-πτέρων, το πρώτο στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Παναγίτσας στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή Ελ. Βενιζέλου & Αγ. Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία.

ΔΗΜΑΡ: Τοποθέτηση ενός εκλογικού πε-ριπτέρου στη συμβολή των οδών Λεβίδου & Κολοκοτρώνη.

Οικολόγοι Πράσινοι: Τοποθέτηση δύο εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά και το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία.

Κοινωνική Συμφωνία: Τοποθέτηση τριών

εκλογικών περιπτέρων, το πρώτο στην οδό Λεβίδου στην Κηφισιά, το δεύτερο στη συμ-βολή Ελ. Βενιζέλου & Χαρ. Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία και το τρίτο στην Πλατεία Ελαιών (Ελαιών & Χαράς) στη Νέα Κηφισιά.

Εκτός από την τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων για την προεκλογική προβολή του, κάθε πολιτικό κόμμα έχει δικαίωμα τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, τριών τραπεζιών - ομπρελών εντός των ορίων του δήμου, τα οποία θα απομακρύνονται τις βραδινές ώρες με ευθύνη των κομμάτων.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επισήμανε στους εκπροσώπους των κομμά-των ότι με βάση την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στους δήμους, απα-γορεύεται η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό και τους κάλεσε να γίνει πίστη εφαρμογή του Νόμου και του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης.

Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.

Επιτρέπεται η χρήση φωτεινών διαφα-νειών (σλάιντς) σε ανοικτούς χώρους που καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.

Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατά-ξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνερ-γαζομένων κομμάτων.

Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομέ-νων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρι-σμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.

Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομέ-νων κομμάτων πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό. Μετά την πάροδο της προ-θεσμίας αυτής, οι δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν. Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προ-ηγούμενη κατάσταση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να προ-

χωρά στη διεξαγωγή των εκλογών με βάση την απογραφή του 2001 και

όχι του 2011 μετά και την επίσημη παραδοχή της ΕΛΣΤΑΤ ότι αδυνατεί να ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων της απογραφής του 2011.

Όμως το Σύνταγμα είναι παρα-πάνω από σαφές στο άρθρο 54: «Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας με βάση το νόμιμο -πληθυσμό της περι-φέρειας που προκύπτει, σύμφω-να με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νό-μος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής που θεωρείται ότι

έχουν δημοσιευτεί, με βάση τα στοιχεία αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της». Η μέρα αυτή ήταν η 24η Μαΐου 2011, συνεπώς η απογραφή του 2011 θεωρείται δημοσιευμένη στις 24 Μαΐου 2012!

Αν, τελικά, οι εκλογές διεξαχθούν με βάση την απογραφή του 2001, θα πρόκειται, σαφέστατα, για κα-ταπάτηση του Συντάγματος και για αλλοίωση της λαϊκής εντολής, αφού οι περιφέρειες με τις αυξομειώσεις των εδρών θα υπερ-εκπροσωπούνται (σε περίπτωση που χάνουν έδρες με

την απογραφή του 2011) ή θα υπο-εκπροσωπούνται (σε περίπτωση που κερδίζουν έδρες).

Οι εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες μειώνονται οι έδρες (δεν πρόκειται για μία-δύο περιφέρειες αλλά για πολύ περισσότερες) είναι κυρίως από την επαρχία. Οι έδρες τους πάνε σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσ-σαλονίκη.

Σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονί-κη που θα υπο-εκπροσωπούνται ανα-μένεται «βροχή» ενστάσεων από τους πρώτους επιλαχόντες υποψηφίους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αμφισβητηθούν δεκάδες έδρες.

Εάν, δε, ακυρωθούν οι εκλογές σε μία ή περισσότερες περιφέρειες (κάτι εξαιρετικά πιθανό, αν οι υπο-θέσεις φτάσουν στο Εκλογοδικείο), τότε θα έχουμε μία ή περισσότερες επαναληπτικές εκλογές με άγνω-στα αποτελέσματα, που μπορεί αν επηρεάσουν την πλειοψηφία της Βουλής.

Αλήθεια τα κόμματα θα συναι-νέσουν υπέρ αυτής της ξεκάθαρης αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της λαϊκής ψήφου;

Ο έγκριτος συνταγματολόγος υπουργός Εσωτερικών κ. Μανιτάκης, μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Πού θα στηθούν τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων

Ξεκάθαρη αλλοίωση και διαστρέβλωση της λαϊκής ετυμηγορίας η διεξαγωγή των εκλογών με βάση την απογραφή του 2001 και όχι του 2011

γράφει ο ΠΕΤΡοΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ εκδότης της εφημερίδας«Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Page 4: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑεπιΚαιροτήτα

Θα μπορέσει, λοιπόν, ο δή-μος να βρει τη χρυσή τομή για τη συμβίωση των δυο

πλευρών; Ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, ο οποίος θα προσέρθει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, όπως και άλλοι φορείς της περιοχής, δια μέσου του προέδρου του, Δημήτρη Φαφαλιού, επι-σημαίνει: «Έχουμε και κρίση και σύγκρουση σε επίπεδο μεγάλων οικο-νομικών συμφερόντων. Στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας και της μο-νοπώλησης της αγοράς, φραγμούς δεν μπορεί να βάλει ο δήμος. Μπορεί να παρέμβει, όμως, για το πώς αναπτύσ-σεται η οικονομία στην περιοχή μας,

στην κατεύθυνση πάλης που έχουν σήμερα η μικρομεσαία επιχείρηση και οι εργαζόμενοι. Το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί υπάρχει η λε-γόμενη απελευθέρωση της αγοράς, όχι μόνο στα τρόφιμα αλλά και σε άλλους μονοπωλιακούς κλάδους της ζύμης και της ζαχαροπλαστικής. Δεν άνοιξαν αυτοί οι χώροι, γιατί ξαφνικά στη Νέα Ερυθραία και στην Κηφι-σιά πολλαπλασιάστηκαν οι κάτοικοι, αλλά για να κλέψουν τη δουλειά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της Νέας Ερυθραίας στον τομέα των τροφίμων, πλήττονται από την ίδια την απελευ-θέρωση που υπάρχει ήδη από το 1991-92. Το επόμενο διάστημα δεν

θα έχουμε μόνο την απελευθέρω-ση του ωραρίου από Δευτέρα έως Σάββατο, που ήδη υφίσταται, αλλά στο όνομα της κρίσης μεγάλες μο-νοπωλιακές επιχειρήσεις συζητούν για λειτουργία του εμπορίου και την Κυριακή. Μιλάμε για τη μονοπώληση της αγοράς στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, που έρχεται μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα.

Η ανάπτυξη πληθώρας καταστη-μάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νέα Ερυθραία δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αποφάσισε το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο στο χώρο της εστίασης να στήσει επιχειρήσεις ‘‘δι-ασκεδαστηρίου’’ στα βόρεια προάστια

και επέλεξε τη Νέα Ερυθραία, κατ’ επέκταση και την Κηφισιά. Σαφώς δεν είναι όλες μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχουν και μικροεπαγγελματίες που μέσα στην ανεργία και την κρίση, έχοντας και το νου τους στις επιδοτή-σεις, προχωρούν σε μια εύκολη λύση καταστημάτων μαζικής εστίασης. Ήδη από το 2005 είχαμε επισημάνει ότι υπάρχει μια ανισοβαρής ανάπτυξη στην αγορά και βάζαμε ζήτημα να μπει φραγμός στις επιχειρήσεις μα-ζικής εστίασης. Η απάντηση τότε της διοίκησης ήταν ότι θα πρέπει να ανοί-ξουν ‘‘διασκεδαστήρια’’ στις γειτονιές. Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργού-νται πλέον μέσα σε περιοχές αμιγούς

κατοικίας και υπάρχει μια πρόθεση του δήμου να ανοίξει το θέμα ακόμη περισσότερο. Εμείς δηλώνουμε ότι θα πρέπει να πάει το θέμα σε διαβού-λευση το επόμενο διάστημα, κυρίως σε επίπεδο συνοικιών και να μη μεί-νουμε απλώς σε ειδήμονες του είδους, περιβαλλοντικούς συλλόγους κ.α. Το ζήτημα είναι πολιτικοοικονομικό, αφορά συμφέροντα επιχειρηματικά που επενδύουν αυτή τη στιγμή στο χώρο της διασκέδασης. Βλέποντας τις πολιτικές διαθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πώς ο δήμος διαχει-ρίζεται τις άδειες μαζικής εστίασης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, θεωρούμε ως επαγγελματίες ότι δεν υπάρχει διάθεση να μπει φραγμός».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ.1

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δή-μου Κηφισιάς, σήμερα λειτουργούν 63 καταστήματα υγειονομικού ενδι-αφέροντος με προέγκριση στη Νέα Ερυθραία, ενώ στην Κηφισιά λει-τουργούσαν με το ίδιο καθεστώς 27 μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης στο Δημοτικό Συμ-βούλιο Κηφισιάς, υπάρχουν και οι «επιτήδειοι» επαγγελματίες, οι οποίοι με τις κατάλληλες αλλαγές στην αίτησή τους, λειτουργούν και πάλι με νέα προέγκριση. Τα κοινοτικά συμβούλια των δυο δη-μοτικών ενοτήτων εξακολουθούν να δέχονται βροχή αιτήσεων για προεγκρίσεις.

Μετά την προέγκριση, που δεν έχει ισχύ κανονικής άδειας λειτουρ-γίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στη ΔΟΥ και να αρχίσουν να λει-τουργούν το κατάστημα, το οποίο ωστόσο μπορεί να κλείσει αν δεν του χορηγηθεί στην πορεία κανονική άδεια λειτουργίας. Με ποια κριτήρια όμως; Τις περισσότερες φορές αυτό εναπόκειται στις διαθέσεις της διοί-κησης του δήμου. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός πως μια ολόκληρη περιοχή στα όρια Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, που μεταλλάσσεται σε «διασκεδαστήριο» των βορείων προ-αστίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την όχληση των κατοίκων, βοά και για «υπόγειες διασυνδέσεις» επιχειρηματιών και δημοτικών παραγόντων, που ευνοούν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα και προωθούν μια συγκεκριμένη πο-λιτική ανάπτυξης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την όλη κατάσταση που δημι-ουργείται με την κατάληψη κοινό-χρηστων χώρων και τις επιπτώσεις από τη λειτουργία εκατοντάδων καταστημάτων εστίασης, καλείται να ελέγξει ο ίδιος ο δήμος με το προ-σωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, που συνήθως δεν επαρκεί ή δεν έχει τις αρμοδιότητες να επέμβει σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Χαρα-κτηριστικό της άναρχης κατάστασης που επικρατεί, είναι και το γεγονός πως καταστήματα τροφίμων και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κηφισίας, Ελ. Βενιζέλου και Τα-τοΐου, μετατρέπουν τις πρασιές τους σε πάρκινγκ, καταλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια, ενώ δημιουργούνται συνθήκες επικινδυνότητας για τους πεζούς με την κάθετη στάθμευση των οχημάτων, που είχαν ως απο-τέλεσμα ακόμη και θανατηφόρα ατυχήματα κατά το παρελθόν.

«Συστηματική πηγή όχλησης»

Όλες αυτές τις παρενέργειες επισημαίνει και η εισήγηση της διοίκησης στην Επιτροπή Ποιό-τητας Ζωής, όπου θα εισαχθεί το θέμα της κανονιστικής απόφασης προσδιορισμού ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυ-ση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πριν να πάρει το δρόμο για το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.

Το θέμα είχε τεθεί για ένα μήνα σε διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή. Όπως επισημαίνεται λοιπόν σε αυ-τήν: Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο του άρθρου 79 του Ν.3463/06, καλεί σε δημόσια διαβούλευση τους αρμό-διους κοινωνικούς και επαγγελματι-

κούς φορείς και ομάδες πολιτών, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με το παρακάτω θέμα:

• Η εγκατάσταση (χωροθέτη-ση) και λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού

Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς αποτελεί ένα από τα σημαντικό-τερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η δημοτική αρχή. Και τούτο διότι τα ΚΥΕ έχουν αναδειχθεί, σε πολλές περιπτώσεις, σε συστηματική πηγή όχλησης των κατοίκων και αιτία προστριβών και αντιθέσεων μεταξύ των τελευ-ταίων και των καταστηματαρχών ή και των θαμώνων των σχετικών χώρων.

• Ο υγιής ανταγωνισμός και η υγιής επιχειρηματικότητα στο χώρο των καταστημάτων υγειονο-

μικού ενδιαφέροντος, που υφίστα-ται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει επίσης να τύχει προστασίας. Δεν μας επιτρέπεται να τη βάλουμε στην ίδια μοίρα με την παραβατική επιχειρηματικό-τητα, που ανθεί εις βάρος συνήθως της πρώτης και προκαλεί την μήνη των κατοίκων.

Στον δήμο υποβάλλονται καθημε-ρινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές αρχές και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίες, στην πλειονό-τητά τους, αφορούν την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών ορ-γάνων άνευ αδείας ή καθ’ υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζο-δρόμια, πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύ-κτιες ώρες, την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε

μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και πα-ρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αυτής που ως δήμος οφείλουμε να προστατεύσουμε.

Συνεπώς με την προτεινόμενη κανονιστική για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδι-αφέροντος, είμαστε υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, μεταξύ δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων αγαθών, δηλαδή του δικαιώματος των κατοίκων της πόλης μας να προστατευθεί η ποιότητα της ζωής τους και του δικαιώματος του “επιχειρείν”, εν μέσω μάλιστα σφοδρής οικονομι-κής κρίσης.

ΓΙΩΡΓΟΣΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Γόρδιος δεσμός» με καταστήματα

ΕΜΠΟρΙΚΟΣ ΣύΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΕρύΘρΑΙΑΣ: «Δεν υπάρχει διάθεση να μπει φραγμός»

Το καταστήματα «Δωδώνη» επί της Χαρ. Τρικούπη σφραγίστηκε για πολεοδομικές παραβάσεις στον εξωτερικό χώρο

Page 5: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

5ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ επιΚαιροτήτα

Ένταση επικράτησε την προηγούμενη Τετάρτη 23 Μαΐου μέσα και έξω

από το Δημαρχείο Κηφισιάς, όπου συγκεντρώθηκαν πε-ρίπου 150 εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων «Μπαλάσκας Proton», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δημάρχου να σφραγίσει το κατάστημα της Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Ερυθραία.

Οι εργαζόμενοι που πραγ-ματοποίησαν πορεία διαμαρ-τυρίας από τη Νέα Ερυθραία στο Δημαρχείο Κηφισιάς, έκαναν λόγο για «παράνομη απόφαση του δημάρχου που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απόλυση 29 εργαζομέ-νων του συγκεκριμένου κα-ταστήματος». Συναντήθηκαν τελικά με το γενικό γραμματέα του δήμου, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση, καθώς το κατάστημα λειτουργούσε χω-ρίς άδεια κι ενώ το αίτημα της επιχείρησης για προέγκριση απορρίφθηκε δυο φορές από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας. Μέσα και έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικές δυνάμεις, καθώς

απειλήθηκαν επεισόδια. Η αίτηση της επιχείρησης

για προσωρινή αναστολή της απόφασης σφράγισης δεν έγι-νε δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το πρωί της ίδιας μέρας ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Σχετικά με τη διαμαρτυρία υπαλλήλων της επιχείρησης ‘‘Μπαλάσκας Proton’’, η οποία βρίσκε-ται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι το εν λόγω κατάστημα έχει ανοίξει χωρίς την απαιτού-

μενη άδεια λειτουργίας. Αυτό έχει καταγραφεί από την Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα έχει γίνει και μήνυση από το αρμό-διο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Κατόπιν τούτου, ο Δήμος Κηφισιάς είναι υποχρεωμένος με απόφα-ση Δημάρχου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να προχωρήσει στη σφράγιση του καταστήματος».

Όπερ και εγένετο. Η Δη-μοτική Αστυνομία, συνεπι-κουρούμενη και από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος

Κηφισιάς, σφράγισαν το κα-τάστημα στην Ελ. Βενιζέλου 140 και Φλέμινγκ κι ενώ δέχο-νταν τα αρνητικά σχόλια των υπαλλήλων, αλλά και απλών πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων. Το

θέμα της λειτουργίας του συ-γκεκριμένου καταστήματος απασχολεί εδώ και αρκετούς μήνες το Κοινοτικό και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου, κατήγγειλε «εξύ-βριση» του ίδιου και του αντι-δημάρχου Σ. Κύρλου μέσα στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Ερυθραίας από τον επιχειρηματία κ. Μπαλάσκα. «Αυτό λέγεται εκβιασμός του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανοίγεις πρώτα και μετά να ζητάς άδεια, ισχυριζόμενος ότι θα χάσουν τη δουλειά τους 30 εργαζόμενοι», είπε ο κ. Χιωτάκης.

Από την πλευρά του, ο ιδιο-κτήτης της επιχείρησης, Αλέ-ξανδρος Μπαλάσκας, που επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει και άλλο κατάστημα τροφίμων

στη Νέα Ερυθραία, δήλωσε στη «Ν.Ε.», μετά τη σφράγι-ση του καταστήματός του: «Μας απείλησαν ότι θα μας σφραγίσουν το μαγαζί και το έπραξαν. Όπως φαίνεται, ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι δημοτικοί παράγοντες, δεν θέλουν να υπάρχουμε στην Κηφισιά. Κατά την άποψή μας, τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και επιλογής επιχειρηματικών συμφερό-ντων στην περιοχή. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας. Ευελπιστούμε ότι θα ανοί-ξουμε σύντομα και είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, με τους οποίους έχουμε σχέση εμπιστοσύνης. Το έδειξαν σήμερα με την κι-νητοποίησή τους και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φύγει ούτε ένας από μια επιχείρηση, που σημειωτέον, είναι και ελλη-νικών συμφερόντων».

Κατόπιν της σημερινής σφρα-γίσεως του καταστήματος

της εταιρείας μας «ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Α.Ε.» στη Ν. Ερυθραία, οδός Ελ. Βενιζέλου αρ. 140 και Φλέμινγκ, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Δήμου Κηφισιάς, είμαστε υποχρεωμένοι, προς διαφύλαξιν των εννόμων συμφερόντων μας αλλά και προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και των πελατών μας που επί τόσα έτη μας στηρίζουν, να διασαφηνί-σουμε την πραγματική εικόνα της καταστάσεως.

Την 26-01-2012 η εταιρεία μας κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλί-ου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς Αττικής σχετική αίτηση κατ’ άρ-θρον 80 παρ. 2 Ν. 3463/2006, προκειμένου να διενεργηθεί από το ανωτέρω συλλογικό όργανο ο νόμιμος και αναγκαίος προέ-λεγχος, ώστε να εκδοθεί σχετική απόφαση προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ν. Ερυθραία Κηφισιάς. Συγκεκρι-μένα, η εταιρεία μας είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες (πολεοδομική άδεια, μίσθωση χώρου, πρόσληψη εργατικού δυ-ναμικού κ.τ.λ.), ομοίως δε υπέβα-λε όλα τα κατά νόμον αναγκαία δικαιολογητικά έγγραφα στο αρμόδιο Συμβούλιο του Δήμου, με σκοπό να λειτουργήσει μικτό κατάστημα τροφίμων με διάφορα τμήματα, το οποίο ειδικεύεται στη

λιανική πώληση τροφίμων προς το καταναλωτικό κοινό και το οποίο εδρεύει στη Ν. Ερυθραία Αττικής. Σύμφωνα δε με το νόμο, ως προς τη σύννομη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος, δεν απαιτείτο η ύπαρξη χώρου στάθ-μευσης οχημάτων πελατών ή οχημάτων ανεφοδιασμού.

Κατόπιν λοιπόν της καταθέ-σεως της από 26-01-2012 αι-τήσεως προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας του ανωτέρω καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνεδρίασε στις 06-02-2012 το Συμβού-λιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ερυθραίας του Δήμου Κηφι-σιάς Αττικής, με παρόντα δέκα μέλη, οπότε και εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 07/2012 απόφασή του, με την οποία αρνήθηκε να μας χορηγήσει προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «εκφράζοντας επιφυλάξεις για την δυνατότητα του καταστήματος να ανταποκρι-θεί στην συγκεκριμένη χρήση και το πρόβλημα που θα προκαλέσει στην γύρω περιοχή λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης» και παρά το γεγονός ότι πλέον η επιχείρησή μας έχει λάβει τις νόμιμες άδειες για την ύπαρξη χώρου στάθμευσης.

Ωστόσο, επειδή η ανωτέρω απόφαση του Δήμου Κηφισιάς ήταν αντίθετη στο νόμο, προσφύ-γαμε στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στον Γ.Γ. Απο-

κεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, οπότε και εκδόθηκε η σχετική απόφαση στις 02-04-2012, με την οποία και έγινε δεκτή η προ-σφυγή μας, η δε απόφαση του Δήμου Κηφισιάς ακυρώθηκε. O Δήμος Κηφισιάς, παρά το γεγο-νός ότι του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Αττι-κής και παρά το γεγονός ότι είχε δυνατότητα να ασκήσει εκ νέου προσφυγή, δεν προσέφυγε εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Αντιθέτως, αρνήθηκε την έκ-δοση της σχετικής απόφασης προέγκρισης ίδρυσης και λει-τουργίας του καταστήματός μας και παρά το γεγονός ότι πληρού-νται οι προϋποθέσεις του νόμου. Εντούτοις, επέλεξε να υποβάλει μήνυση εναντίον της εταιρείας μας επειδή λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη προέγκριση, την οποία αρνήθηκε και αρνείται έως και σήμερα να εκδώσει, σφρα-γίζοντας μάλιστα το κατάστημά μας.

Η εταιρεία μας δηλώνει ότι, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός της, έχει ήδη προ-σφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύ-νη εναντίον της ανωτέρω αδι-καιολόγητης συμπεριφοράς των οργάνων του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να προστατεύσει τα έννομα δικαιώματά της, καθώς και τα δικαιώματα των δεκάδων εργαζομένων σε αυτή, τους οποί-ους ο Δήμος Κηφισιάς επέλεξε να στείλει στην ανεργία».

Ένταση στο Δημαρχείο Κηφισιάς και πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους της «Μπαλάσκας Α.Ε.»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Εφόσον έχετε δώσει όρκο υπέρ των δικαίου και υπέρ του κοινω-

νικού συνόλου, καθώς και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, επράξατε σήμερα στις 23/5/2012 το αδιανόητο. Σφραγίσατε, κατόπιν απο-φάσεως δικής σας και κατ’ επέκταση δικαστικής (ασφα-λιστικά μέτρα) το κατάστημα του κ. Μπαλάσκα, το οποίο λειτουργούσε μέχρι σήμερα, ευρισκόμενο εις τη Νέα Ερυ-θραία (πρώην Αλεξόπουλου), διότι δεν είχε εκδοθεί άδεια. Ερωτώ: ο επιχειρηματίας καθόλα νόμιμος σε ό,τι του εζητήθη από το Κοινοτικό Συμβούλιο, ακόμη και για θέ-σεις πάρκινγκ περιφερειακώς, όπου έλαβε άδεια από την Πολεοδομία -γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα- προς τι δεν του εδόθη η άδεια λειτουργίας;

Εις την επιχείρηση, όπου απασχολούντο 35 άτομα με οικογένειες, εν καιρώ ανερ-γίας που μαστίζει τη χώρα μας και ως επί το πλείστον νέοι προβαίνουν σε απονενο-ημένες πράξεις, αντί να επι-κροτήσετε τον επιχειρηματία, έρχεστε και σφραγίζετε την επιχείρηση. Τι συμβαίνει κύ-ριε Δήμαρχε; Κανείς κάτοικος δεν διαμαρτυρήθηκε ότι πα-ρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι και απόρησαν σήμερα για ποιο λόγο σφραγίσατε το κα-τάστημα αυτό, το οποίο εκο-σμούσε και αναβάθμιζε την περιοχή. Εξυπηρετούσε τους κατοίκους, χωρίς να οχλεί και χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό.

Πράγματι με ξαφνιάσατε. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος και το επιτελείο του θα πρέπει να είναι πιο ανθρώπινοι και αντικειμενικοί, καθώς και να λειτουργούν υπέρ του δικαίου. Έχω γνώση των λεγομένων μου και σας δηλώνω υπεύ-

θυνα ότι δυστυχώς εθελοτυ-φλείτε και παραχωρείτε μέχρι σήμερα άδειες λειτουργίας, όπου εσείς κρίνετε σκόπιμο. Κατάστημα τροφίμων της πε-ριοχής μου αυτή τη στιγμή με δυο υποκαταστήματα λει-τουργούν χωρίς άδεια και το ένα εξ αυτών πράγματι δημι-ουργεί μέγιστο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, εδώ δεν πράττετε τίποτε!

Δεν είστε ο μόνος που αγα-πάτε την πόλη αυτή. Είμαστε και εμείς εδώ, οι κάτοικοι, όπου κυκλοφορούμε καθημε-ρινώς και παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα και τα παράδοξα. Ως κοινο-τική σύμβουλος Κηφισιάς θα θέσω θέμα για τη λειτουργία καταστημάτων που λειτουρ-γούν χωρίς άδεια και να είστε σίγουρος ότι θα δικαιωθώ.

Με εκτίμηση,

Βλάχου Όλγα, κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς

ΕΠΙΣΤοΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Α.Ε.»

Page 6: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑιχνήΛασιεσ

Στον πανέμορφο αυτό τόπο, με τον ήλιο, το φώς και την θάλασσα, που η ζωή σκάει από

κάθε σχισμάδα των βράχων, πώς μπορείς να πιστέψεις ότι οι αυτοκτο-νίες είναι πλέον καθημερινή είδηση, πώς μπορείς να φανταστείς ότι η κρατική και η ευρωπαϊκή υποκρισία, έχουν φέρει τους γνωστούς για την φιλοξενία τους έλληνες, αλλά και τους εγκλωβισμένους εδώ μετανάστες, σε τέτοιο σημείο αμοιβαίου φόβου και απελπισίας, που θρηνούμε ανθρώπι-να θύματα και από τις δύο πλευρές. Εγκλωβισμένοι οι μετανάστες, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, μέσα στην ανέ-χεια και τον κατατρεγμό, έγκλειστοι στα σπίτια τους οι έλληνες από τον φόβο του περιθωριακού μετανάστη, η αστυνομία να κυνηγάει τα ασυμ-μάζευτα και ο φαύλος κύκλος δεν

λέει να κλείσει.Και όλα αυτά, γιατί ο «πολιτισμέ-

νος» κόσμος δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη και να επωμισθεί το κόστος των παράπλευρων απωλειών που οφείλονται, ως επί το πλείστον, σε πολέμους, σε κλιματική αλλαγή, σε κατάχρηση των πόρων που ο ίδιος έχει προβεί κλπ. Μέχρι χτες, αυτά αφορούσαν τον λεγόμενο τρίτο κόσμο.

Σήμερα, εδώ στην Ελλάδα, έχου-με γίνει εμείς οι ίδιοι μετανάστες στον τόπο μας. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σαν να μας τιμωρούν καθημερινά, όπως τα κακά παιδιά και μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε ανοχή για να είμαστε εκεί, όταν η Ευρώπη ευαρεστηθεί να αλλάξει. Όμως πολύ φοβούμαι ότι

το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε στην Ευρώπη, όταν αυτή αλλάξει, αλλά αν θα είμαστε ακόμη ζωντανοί. Πόση απελπισία ακόμη χωράει το φιλότιμο των Ευρωπαίων; Πρέπει να αφεθούμε στην προαίρεσή τους; Εμείς δεν πρέπει να τους δείξουμε που μας έχουν οδηγήσει, δεν πρέπει να το καταγγείλουμε; Δεν έχουμε την ευθύνη να πάρουμε την πρωτοβουλία να κάνουμε κάτι γιατί χανόμαστε;

Για τούτο ο Έλληνας δεν μασάει πια κανένα εκφοβισμό, διότι ήδη ζει καθημερινά στα όριά του. Και αν η κουλτούρα της Ευρώπης σήμερα είναι να μετακυλήσει την καυτή πα-τάτα στον πιο αδύναμο κρίκο, δεν μπορεί να επαφίεται ότι αυτός ο κρί-κος θα αντέξει τα πάντα. Βαδίζουμε όλοι σε τεντωμένο σκοινί και όσοι επιλέγουν να έχουν την ευθύνη της

διαχείρισης αυτής της κατάστασης, οφείλουν να γνωρίζουν και πόσο αντέχει το σκοινί.

Οσο όμως υπάρχουν συμφέροντα κρατών και αγορών, που επωφελού-νται από αυτήν την ανθρωπιστική πια κρίση, για να θησαυρίζουν, τόσο είναι υποκριτικό να μας καταδει-κνύουν εμάς, ως δήθεν υπαιτίους, για όσα υποφέρουμε σήμερα. Ξε-περνώντας όμως το σοκ και δέος της πρώτης λαίλαπας, ενημερωθή-καμε, ανοίξαμε τα μάτια μας, πή-ραμε απαντήσεις και συνεχίζουμε να ψάχνουμε και όταν βρεθήκαμε στην γωνία, να ζητούν από μας γη, ύδωρ και αξιοπρέπεια, βρήκαμε το κουράγιο να πούμε «ως εδώ».

Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτήν μας την αντίσταση, δεν θα είμαστε μόνοι. Θα βρούμε δίπλα

μας, τους λαούς της Ευρώπης του Νότου, που υποφέρουν και αυτοί από την κρίση, από τους λαούς, που διαισθάνονται ότι αύριο μπορεί να είναι η σειρά τους, από τους λαούς που η κουλτούρα τους απλά δεν τους επιτρέπει να είναι θιασώτες της εξό-ντωσης ενός ολόκληρου έθνους. Και ναι, είμαι αισιόδοξη ότι όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να βγουν αληθινοί οι στίχοι του ποιητή μας «..ένα το χελιδόνι, κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ».

«Διακοπή ρεύματος» ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εξεταστικού κέντρου με λίγο άγχος στη φωνή

του. «Οι υποψήφιοι ας παραμείνουν στις αί-θουσες όσο χρειαστεί, μέχρι να έρθουν τα θέματα». Σηκώθηκε από τη θέση του, κι άνοιξε το παράθυρο. Το κλιματιστικό ήταν από καιρό χαλασμένο, κι ο τεχνικός δεν ερχόταν γιατί ήξερε πως θα αργούσε να πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

«Κάθε χρόνο η ίδια δουλειά...» είπε στον εαυτό του, καθώς έβλεπε τους νεαρούς συνα-δέλφους του να αποχωρούν από την άχρωμη αίθουσα.

Ο Δημήτρης, ο επιτηρητής μαθηματικός, μπήκε στην αίθουσα των μαθητών που συ-ζητούσαν χαμηλόφωνα.

«Κάντε υπομονή είπε. Το ΦΑΞ με τα θέματα θα αργήσει λίγο. Το ρεύμα έπεσε. Συγνώμη παιδιά» είπε και βγήκε έξω.

Εισαγωγικές εξετάσεις. Πανελλήνιες ή πα-νελλαδικές. Το τέλος μιας εποχής για χιλιάδες ψυχές. Η μεγάλη στροφή που σε πάει σε άγνω-στες θάλασσες. Κάποιες ώρες που αλλάζουν τη ζωή σου. Λένε πως ύστερα από εδώ, δεν υπάρχει επιστροφή, σε ότι ήξερες, σε ότι έζησες και πίστεψες. Η νέα αρχή, επιβάλλει δικούς της κανόνες, απαράβατους, συχνά σκληρούς. Είναι ο προθάλαμος μιας άλλης ζωής, όπου τα συναισθήματα έχουν το βάρος της ενηλι-κίωσης. Ενα βάρος που σε αναγκάζει να τα ζήσεις με το μυαλό συνεχώς στο αύριο. Και το «σήμερα», συνεχώς ξεφεύγει. Ολα αυτά τα παιδιά το ξέρουν καλά αυτό. Μα δεν μπορούν να το αλλάξουν. Κανείς δεν μπόρεσε.

Στην αίθουσα, εκείνο το πρωί υπήρχαν 20 παιδιά. Χλωμά πρόσωπα, ξενυχτισμένα από την αγωνία των θεμάτων, τις σωστές λύσεις, τις απαντήσεις και τους βαθμούς. Εκφραστές μιας γενιάς ψηφιακής που αναζητά τους δι-κούς της μύθους, μέσα από τα «ποτάμια» του FACEBOOK και του YOUTUBE. Μέλη όμως και μιας κοινωνίας που ποδοπατάει τα όνειρα αυτών των παιδιών, ανίκανη να τα καταλάβει και να τα σεβαστεί. Μιας άναρχης κοινωνίας, κατευθυνόμενης από ανίκανους πολιτικούς και άρχοντες, που καπηλεύθηκαν τις αδυναμίες και τα αγνά αισθήματα του κόσμου που τους πίστεψε. Και αυτό το κατάντημα, πέρασε σ› αυ-τές τις ψυχές που τώρα καρτερικά περιμένουν την έλευση του ρεύματος, για να λύσουν τις μαθηματικές ασκήσεις, να «γράψουν καλά», να φύγει το άγχος και να αλλάξει η ζωή τους, ίσως προς το καλύτερο. Ποιός ξέρει...

Η ώρα περνούσε. Οι ψίθυροι έδωσαν τη θέση τους σε φωνές, γέλια πνιχτά. Η αγωνία διασκεδάζεται, και συχνά γίνεται άσκηση δημιουργική. Ενας άλλος επιτηρητής που έμεινε στην αίθουσα διάβαζε ατάραχος μια πρωινή εφημερίδα με ένα γελαστό πρόσωπο στο εξώφυλλο.

Στα τελευταία θρανία, δυο νέοι κοιτάζονταν σκυθρωποί. Θυμήθηκαν ο ένας τον άλλο. Συχνά συναντιόντουσαν στο προαύλιο τη χρονιά που πέρασε, μα δεν μιλούσαν. Κύλισε ο χρόνος γρήγορα, σαν την άμμο. Μαζεμένα παιδιά, από φτωχές οικογένειες. Με το άγχος της εργασίας και της απόλυσης των πατεράδων τους. Με τους μισθούς συνεχώς να μειώνονται. Με τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος να μένουν ατιμώρητοι. Με τις παρακρατικές νοοτροπίες να «ομνύουν» στο Κοινοβούλιο. Με τους παρ› ολίγον σωτήρες να απειλούν με σημειωματάρια και αρχεία, και άλλους πρώην «συμβούλους» να χαμογελούν αυτάρεσκα σε κάποια γερμανικά σαλόνια.

Τι κοινωνία είναι λοιπόν αυτή; Που είναι

οι ιδεολογίες και τι απέγιναν οι γνήσιοι εκ-φραστές της; Που θα σταματήσει η ηθική και πνευματική κατηφόρα των κιβδηλοποιών, και ως πότε θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας σαν ήρωες, γυρεύοντας την ψήφο μας; Κι εμείς, ως πότε θα τους αντικρίζουμε και δεν θα τους «μαυρίζουμε»; Η ζωή μας είναι μοναδική. Θα την αφήσουμε στα χέρια όλων αυτών των ερπετοειδών; Αν τώρα δεν μιλήσουμε και δεν αντισταθούμε, πότε θα το κάνουμε; Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για εμάς.

Τα δυο παιδιά κοιτάχτηκαν ξανά. «Είμαι ο Παύλος» είπε ο ένας. «Κι εγώ ο Μάρκος» είπε ο άλλος. «Πάω για μηχανικός» είπε ο Παύλος. «Κι εγώ για μαθηματικός» απάντησε ο

Μάρκος. Γύρω τους κυριαρχούσε μια ευθυμία πα-

ράξενη. Αυτή που σε λίγο θα βυθιζόταν σε μια κόλλα χαρτί.

«Τι κάνουμε Μάρκο; Που πάμε;» «Μακάρι να ήξερα». Και μίλησαν. Για τις σχολές που τόσα χρόνια υπολει-

τουργούν κι έχουν αλωθεί από τις κομματικές νεολαίες ή τους κομματοταγμένους καθηγητές τους.

Για τα 75 εκατομμύρια άνεργους νέους παγκοσμίως που έχουν απελπιστεί και διο-χετεύουν το θυμό τους στη σύγκρουση και στην άρνηση.

Για τους 25άρηδες εργαζόμενους που ελπί-ζουν να μην απολυθούν από τη δουλειά τους επειδή ο επιχειρηματίας θέλει να προσλάβει νεότερους σε ηλικία και να τους ισοπεδώσει το μισθό και το ηθικό.

Για τους απελπισμένους συμπολίτες τους, που αυτοκτονούν λόγω χρεών και ανυπέρ-βλητων υποχρεώσεων, αφήνοντας πίσω τους ερείπια.

Για το φυσικό πλούτο της χώρας που οι

προδοτικές φυσιογνωμίες που κυβέρνησαν θέλουν να χαρίσουν στις ξένες δυνάμεις.

Για τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που δεν εισπράττονται αλλά και για το θρά-σος κάποιων επιχειρηματιών να απειλούν με μαζικές απολύσεις εάν φορολο

γηθούν. «Ας πληρώσουν τα κορόιδα οι μι-σθωτοί και οι συνταξιούχοι» λένε, και όσοι διοικούν απλά τους ακούνε και δεν αντι-δρούν, παραδομένοι στη βλακεία και στην ανικανότητα.

Για τους νέους φοιτητές που βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται ειρηνι-κά, σαν άνθρωποι και όχι σαν πορωμένοι καταστροφείς.

Για την ελπίδα που πάντα θα αναβλύζει από την νεότητα στο μυαλό και την ψυχή και από όσους διεκδικούν το σήμερα, ασυμβίβαστοι, αγέρωχοι, περήφανοι.

Για όλα αυτά μίλησαν. Σαν φίλοι, σαν μελ-λοντικοί ακαδημαικοί πολίτες, σαν υπάρξεις που ετοιμάζονται να εισχωρήσουν στην καρδιά της κοινωνίας ως ενεργά μέλη.

«Οτι και να κάνουν, όσο και να προσπαθή-σουν, ας μην τους αφήσουμε να μας τεμαχίσουν τη ζωή μας Μάρκο» είπε ο Παύλος.

«Ναι Παύλο. Τώρα είναι η ώρα μας. Και θα είναι πάντα, αρκεί να μην παραδοθούμε» απάντησε ο Μάρκος.

Εδωσαν τα χέρια. Και μαζί, μέσα από τη σιωπή τους, έδωσαν έναν όρκο. Της πορείας, της ευθύνης, της προσφοράς. Και της αντίστα-σης, απέναντι στην προδοσία, στο ηθικό και πνευματικό ξεπούλημα. Ποτέ πια υποχώρηση. Μόνο μπροστά. Και πάντα μαζί.

Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε. Ο επικεφαλής του εξεταστικού κέντρου μπήκε με τα θέματα στο χέρι. Ξερόβηξε δυνατά, και είπε σε όλους να καθήσουν.

Ολοι ετοιμάστηκαν. Η φωνή του, ακούστηκε δυνατά. «ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ».

«ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ»

του Θωμά Βέλλιου

ΜΙΚΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑτης Άννας σαριλάκη

Επι ξηρού ακμής

Page 7: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

7ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ επιΚαιροτήτα

Συνάντηση Χιωτάκη - εργαζομένων

Δραματικούς τόνους για τα πολλαπλά προβλήμα-τα που αντιμετωπίζει η

Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτε-ρα γι’ αυτά που έχουν άμεση σχέση με την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, λόγω της παρατεταμένης προεκλογι-κής περιόδου, χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και στη συνάντηση ενημέρωσης που είχε με τους εργαζόμενους του δήμου, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Ήταν μια εθιμοτυπική συνά-ντηση του δημάρχου με τους εργαζόμενους στον δήμο, όπως γίνεται και κάθε χρόνο, αυτή τη φορά, όμως, με φόντο τις δυσμενείς εξελίξεις και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε πρό-σφατα και η ΚΕΔΕ για να μην καταρρεύσει και ο μοναδικός θεσμός που -παρά τα προβλή-ματα που αντιμετωπίζει- κρατά τις πόλεις και τα χωριά σε λειτουργία.

Ο Νίκος Χιωτάκης τόνισε προς τους εργαζόμενους τα όσα είχε επισημάνει και στο τελευ-ταίο Δημοτικό Συμβούλιο πως «οι δήμοι της χώρας έχουν περιέλθει σε κίνδυνο» και ανα-φέρθηκε σε πόρους που έπρεπε να έρθουν στον δήμο και δεν έρχονται ή παρακρατούνται και σε αποφάσεις που δεν βαρύ-νουν την κεντρική διοίκηση, αλλά δεν λαμβάνονται.

«Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς προσωπικό και να μην μπορούμε να ανταποκριθού-με στις υποχρεώσεις μας. Εποχιακές ανάγκες, όπως η πρόληψη πυρκαγιών στα περιαστικά δάση δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως κιν-δυνεύουν και οι βρεφονηπια-κοί σταθμοί, αν δεν παρθούν

αποφάσεις και δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις», είπε ο δήμαρχος Κηφι-σιάς και αναφέρ-θηκε επίσης στην αδυναμία πρόσλη-ψης 72 υπαλλήλων με δίμηνες εποχιακές συμβάσεις για την κάλυψη κα-τεπειγουσών αναγκών, καθώς έχουν προκηρυχθεί πάλι εκλο-γές και δεν μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες της κεντρικής διοί-κησης για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε από τους ίδιους να κα-ταβάλλουν την ύστατη προσπά-θεια, δεδομένων των συνθηκών, αλλά και των αυξημένων ανα-

γκών, ώστε να παραμείνουν σε ικανό επίπεδο οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς από την πλευρά του ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του δημάρ-χου, επισημαίνοντας τα προ-βλήματα της καθημερινότητας σε ό,τι αφορά στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο έργο που προσφέρουν.

Καταργείται το Γραφείο Αλλοδαπών στη Δημοτική Κοινότητα

Νέας ΕρυθραίαςΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της υπ’ αρ. 11/2011 απόφασής του, που αφορά στη λειτουργία υπηρεσιακών μονάδων του δήμου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ερυ-θραίας, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, καταργείται η λειτουργία του Γραφείου Αλλοδαπών στη Νέα Ερυθραία, καθότι η αρμοδιότητα αυτή θα ασκείται μεταβα-τικά μέσω του Γραφείου Αλλοδαπών της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς.

Η ΚΕΔΕ για τις «αθρόες προσλήψεις σε δήμους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕξΕΔΩΣΕ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αθρόες προσλήψεις εργαζομένων στους δήμους της χώρας.

Όπως διευκρινίζει, οι δήμοι αντιμετω-πίζουν σήμερα τεράστια προβλήματα από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και τις απαγορεύσεις που ισχύουν κατά τη διάρκειά της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην προγραμματισμένη ετησίως κατά το θέρος απασχόληση έκτακτου προσωπικού για την πυροπροστασία, τις υπηρεσίες καθα-ριότητας, ιδιαίτερα τουριστικών περιοχών και των καθαρισμό ακτών, την προστασία των λουομένων με ναυαγοσώστες, τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές κατασκηνώσεις καιτου υδρονομείς άρδευσης.

Σημειώνεται ότι οι απασχολούμενοι αυτοί δεν επιφέρουν επιβάρυνση ούτε στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι έχουν ανταποδοτι-κό χαρακτήρα. Η ΚΕΔΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές, δεδομένης της προσφυγής για δεύτερη φορά στις κάλπες, ζήτησε επιμόνως από το υπουρ-γείο Εσωτερικών, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 28 του Ν.2190/1994 όπως ισχύει, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας την προβλεπόμενη από τον ανωτέρω Νόμο εξαίρεση.

Το υπουργείο Εσωτερικών υιοθέτησε το εύλογο αίτημα της ΚΕΔΕ και στη συ-νέχεια το παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να γίνει δεκτό. Είναι αυτονόητο ότι η ικανοποίηση του αιτήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα διασφαλίσει κατά τη διάρκεια του καλο-καιριού την καλύτερη δυνατή λειτουργία των δήμων και άρα την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών και τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, καταλήγει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη», ενόψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου

Page 8: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΓενιΚα & τοπιΚα

«Το Debtocracy ασχολείται με το πρόβλημα του χρέους. Του ελληνικού, του παγκό-

σμιου, δεν έχει σημασία. Είτε μιλάμε για την Ελλάδα είτε για τον Ισημερινό, οι τρόποι και οι λόγοι δημιουργίας του είναι οι ίδιοι. Ξεκινήσαμε με ένα μικρό πρότζεκτ, να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για το χρέος. Βάλαμε λεφτά απ’ την τσέπη μας και κάποια στιγμή που βρε-θήκαμε να είμαστε 4-5000 ευρώ μέσα σκεφτήκαμε να ανοιχτούμε στον κόσμο. Δεν θέλαμε χορηγίες, οπότε είπαμε πως αν θέλετε μια ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποία ο καθένας θα μπορεί να είναι συμπαραγωγός και να μπει στο τέλος το όνομά του, δώστε ό,τι θέλετε. Ζητήσαμε να βοηθήσουν οι άνθρωποι οικονομικά και από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορούσαμε να τους σταμα-τήσουμε. Άρχισαν να δίνουν από ένα ευρώ μέχρι 200 και 300 (!) και το βα-σικό ποσό των 8.000 ευρώ -που ήταν ο βασικός κορμός- καλύφθηκε μέσα σε δέκα μέρες. Το απίστευτο ήταν ότι, όταν κάποια στιγμή ανακοινώσαμε με μεγάλα κόκκινα γράμματα καλύφθηκαν τα βασικά έξοδα και αν θέλετε τώρα βοηθάτε σε έξοδα διανομής, ο κόσμος συνέχιζε να δίνει χρήματα. Εμείς θα δίναμε ένα DVD, όμως τώρα με τα χρή-ματα που μαζεύτηκαν, μπορούμε να κάνουμε διανομή, να μεταφράσουμε σε άλλες γλώσσες, σκεφτόμαστε να συμμε-τάσχουμε σε φεστιβάλ, να φύγει για όλη την Ευρώπη. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι χώρες τις περιφέρειας που έχουν ίδια προβλήματα με μας, Πορτογαλία Ιταλία κλπ.»

«Το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα χρήσης αναμετάδοσης. Μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει το ντοκιμαντέρ, με όποιο τρόπο θέλει, αρκεί να αναφέρει την πηγή. Ξεκινήσαμε από φιλοσόφους, τον Αλέν Μπαντιού , τον οικονομολόγο Ντέιβιντ Χάρβεϊ, για να φτάσουμε στον Σαμιρ Αμίν, δηλαδή κορυφές στα μη mainstream (κυρίαρχα) οικονομικά. Με Έλληνες μείναμε στο Μανώλη Γλέζο, ως μια ιστορική μορφή, αντιπροσωπεύοντας τον κύκλο από την γερμανική Κατοχή στην οικονομική κατοχή. Η δεύτερη ελληνική φωνή είναι του Κώστα Λαπαβί-τσα, με την ιδιότητα του σαν καθηγητής στο SOAS του Λονδίνου, που είναι και απ’ τους βασικούς που έφεραν την ιδέα για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (Ε.Λ.Ε.).»

«Είναι λογικό να δίνονται λεφτά για αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες είναι απαραίτητες για να μπορέσεις να επη-ρεάσεις άμεσα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Δηλαδή, το ντοκιμαντέρ του

Αυγερόπουλου για την Αργεντινή, είναι για την Ελλάδα στην ουσία. Αυτό που κάνουμε εμείς, που έχει στο επίκεντρο τον Ισημερινό, πάλι για την Ελλάδα είναι.»

«Ο Ερικ Τουσεν ή ο Ουγκαριας που έστησαν την Ε.Λ.Ε. στον Ισημερινό, μας μιλούν και εξηγούν για το πώς στήθηκε, οπότε όποιος θέλει μπορεί να δει ολό-κληρες τις συνεντεύξεις.»

(αποσπάσματα από συνέντευξη του Άρη Χατζηστεφάνου, δημιουργού της «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ» (DEBTOC-RACY), στους M. Hulot και Πέτρο Νικολάου, του iefimerida.gr)

Συμπολίτες… ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ για… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενημέρωση τις… ανε-ξάρτητες-ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ και μαχητικές-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ φωνές και γραφίδες, σε… ΤΟΠΙΚΟ και πα-νελλαδικό επίπεδο, τις… ΔΥΝΑΜΩ-ΝΟΥΜΕ! Η δύναμη αυτή «γυρίζει» σε… ΕΜΑΣ ώστε να αποκρούσουμε… ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τη… θηριωδία του αγοραίου, κυνικού και αυταρ-χικού νεοφιλελευθερισμού, που με τις… «οικονομικές» ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ και την… «κοινωνική» ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (των «σχολών» Σικάγο, ΔΝΤ και Μέρ-κελ), ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ-ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ την… τοπική και ευρύτερη κοινωνία μας, προς… ΟΦΕΛΟΣ των διεθνών και εγχώριων… ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΩΝ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ, «παρέα» με τα… ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ «πολιτικά» ΚΑΙ… «δημοσιογραφικά» - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙ-ΣΤΙΚΑ τσιράκια ΤΟΥΣ!

«Οι δημιουργοί του Υ.Γ. 1.

Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον 2 εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγω-γή. Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγ-μένες χώρες της Δύσης προσπα-θεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης». (απόσπασμα από την ιστοσε-λίδα www.catastroika.com)

«ΤαΥ.Γ. 2. στοιχεία της ετήσιας έκθε-σης που συντάσσουν οι «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα» για την «Κατάσταση της Ελευθεροτυπίας στον Κόσμο» είναι αποκαλυπτικά. Το 2010, που δεν ήταν από τα χειρότερα έτη, 57 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε 25 χώρες, 51 απήχθησαν, 535 συνελήφθησαν, 1374 απειλήθηκαν ή δέχθηκαν επιθέσεις, 124 αναγκά-στηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και 504 ΜΜΕ υπέστησαν άμεση λογοκρισία. Τα δε Νέα Μέσα δεν εξαιρέθηκαν, καθώς 152 blogers και διαχειριστές ιστοσελίδων συνελή-φθησαν, 52 έγιναν στόχος επιθέσεων, ενώ σε 62 χώρες καταγράφηκαν πε-ριστατικά διαδικτυακής λογοκρισίας και διώξεων, με κορυφαία περίπτωση του Wikileaks (και την αντιμετώπιση του δημιουργού του Τζούλιαν Αζάνζ). Στα ευρωπαϊκά κράτη υπήρξαν το προηγούμενο έτος 4 δολοφονίες δη-μοσιογράφων, 97 συλλήψεις, 338 επι-θέσεις και 171 πράξεις λογοκρισίας.» (απόσπασμα από άρθρο του Πο-

λυδεύκη Παπαδόπουλου, στην εφημερίδα «Πράσινη Πολιτική» του ΙΑΝ.2011, με τίτλο «ΔΗΜΟ-ΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ»)

«Σφόδρα καταδικαστικό εί-Υ.Γ. 3. ναι το σκεπτόμενο κοινό, αυτές τις μέρες, απέναντι στα media. Εγκαταλείπει κάποιες «πουλημέ-νες» εφημερίδες, αποστρέφεται κάποια «εξωνημένα» κανάλια, δεί-χνει τα οπίσθιά του σε κάποιους τηλεοπτικούς «καραγκιόζηδες». Κοντοστέκονται, όμως, οι σκε-πτόμενοι Έλληνες σε όποιες έντιμες και ψύχραιμες πένες έχουν απομείνει από τις οποίες περιμένουν να μάθουν ποιοί και πώς παίζουν αυτό το ύπουλο παι-χνίδι της παραπληροφόρησης.» «Παρ’ όλα αυτά, οι Έλλη-νες πολίτες αξίζει να γνω-ρίζουν ότι το λειτούργημα κρύβει στους κόλπους του ρω-μαλέες και λίαν υγιείς δυνάμεις.» (αποσπάσματα από άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη, στην εφημερίδα «Realnews» 16/10/11, με τίτλο «Ας βάλουν το μπουρλότο οι έντιμες πένες»)

«Εμείς οι παλαιότεροι, όσοι Υ.Γ. 4. έχουμε την τιμή να εκπαιδεύουμε νέους δημοσιογράφους, λέμε στο ξεκίνημά τους: «Παιδιά, βάλτε στο πετσί σας δύο πράγματα: Πρώτον, να μη φοβάστε το θάνατο, γενικά μη φο-βάστε τίποτα, ο φόβος είναι δουλεία. Δεύτερο, να μη λατρεύετε το χρήμα. Το χρήμα είναι καλός υπηρέτης, αλλά κακό αφεντικό. Το χρήμα είναι δου-

λεία...». Πώς θέλει όμως η πατρίδα σήμερα τον Έλληνα λειτουργό του Τύπου; Και πώς τον θέλει ο σκεπτό-μενος πολίτης; Τον θέλει: Πρώτον, ανήσυχο ΕΡΕΥΝΗΤΗ, να ψάχνει, να ξετρυπώνει, να ξεσκεπάζει, ό,τι και αν αυτό του στοιχίσει. Δεύτερον, τον θέλει καλά ενημερωμένο ΑΝΑΛΥΤΗ, να διαλέγει για λογαριασμό του τα σπουδαιότερα από τα γεγονότα της ημέρας, να του τα αναλύει, να του τα ερμηνεύει, απλά και κατανοητά. Τρίτον, τον θέλει γενναίο, άδολο, υπε-ρήφανο ΑΓΩΝΙΣΤΗ, να παλεύει μια ζωή για την πατρίδα του, για το λαό, για την πρόοδο... Και στις τρεις περι-πτώσεις τον θέλει να ελέγχει σκληρά, έντιμα, αδιάκοπα τις όποιες εξουσίες.» «Άρα, μιλάμε για μια μετα-ηλεκτρονική δημοσιογραφία με τετραπλή υπόσταση: Ερευνητική, Ερμηνευτική, Αγωνιστική, Καταγ-γελτική. Που σημαίνει ότι και πάλι η ελληνική δημοσιογραφία καλείται να μπει μπροστά σε μια σαρωτική επαναστατική αλλαγή, όμοια με εκείνες του 1843, του 1862, του 1909 και του 1922, όταν από τις εφημερίδες ξεκίνησαν οι μεγαλύ-τερες δημοκρατικές επαναστάσεις της ιστορίας μας, όπως από την πέννα του δημοσιογράφου Βενιζέ-λου φούντωσε ο Kρητικός αγώνας. Και, αφού το έφερε η κουβέντα, μην ξεχνάμε ότι και ο Μακεδονικός αγώ-νας του Παύλου Μελά και του Ίωνα Δραγούμη ξεκίνησε από τα γραφεία της ηρωικής εφημερίδας «Εμπρός» του Δημήτρη Καλαποθάκη....» (αποσπάσματα από άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη, στην εφη-μερίδα «Realnews» 18/12/11, με τίτλο «Πού ’ναι η εφημερί-δα, πού ’ναι οι δημοσιογρά-φοι ν’ ανάψουν τη σπίθα;»)

«Οι λαοί της Ευρώπης Υ.Γ. 5. δεν θέλουν να κυβερνώνται από τη Γερμανία. Κι εσάς, κύριε Ρομπάι, σας αδίκησα με προ-ηγούμενο χαρακτηρισμό μου. Δεν είστε ο σιωπηλός δολοφό-νος της δημοκρατίας στην Ευ-ρώπη, είστε πλέον λαλίστατος». (απόσπασμα αγόρευσης του Βρετανού ευρωβουλευτή Νά-ιτζελ Φάρατζ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16/11/11, παρόντος του Προέδρου της Ε.Ε. Ρομπάι, το οποίο περιέχε-ται στο ρεπορτάζ της Ηλιάνας Φωκιανάκη, για την εφημερί-δα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 27/11/11, με τίτλο «NIGEL FARAGE»)

Υ.Γ. 6. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ….ΌΛΟΙ στις κάλπες για πολιτι-κές.… ΖΩΗΣ!! (OXI οριακής… EΠΙΒΙΩΣΗΣ!)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-εναλλακτική δημοσιογραφία κόντρα στη… ΛΗΣΤΡΙΚΗ «παγκοσμιοποίηση»!

γράφει ο

νίκος ΚοζώνηςΒιολόγος

Page 9: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

9ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ επιΚαιροτήτα

IÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2011 - 4ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (01/01/2011 - 31/12/2011) ÁÑ.Ì.Á.Å.: 64513/01ÁÔ/Â/07/494 ÐïóÜ ðñïçãïýìåíçò ÷ñÞóçò 2010Å Í Å Ñ Ã Ç Ô É Ê Ï Ð Á È Ç Ô É Ê Ï ÐïóÜ ðñïçã.

÷ñÞóçò 2010Áîßá ÊôÞóçò ÁðïóâÝóåéò Áíáð. ÁîßáÐïóÜ êëåéüì. ÷ñÞóçò 2011

ÐïóÜ êëåéüìåíçò ÷ñÞóçò 2011Áîßá ÊôÞóçò ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá

ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÇÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃÁÑÉÁÓÌÏÕ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ (Λ/86) 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2011 (1/1/2011 - 31/12/2011) ÐïóÜ ðñïçãïýìåíçò ÷ñÞóçò 2010

Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó.ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ ËÏÕÊÁÓ

ÁÄÔ ÁÂ 513274

ÐïóÜ êëåéüìåíçò ÷ñÞóçò 2011

H ΥΠΕΥΘΥΝH ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥΣΠΥΡΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

A.T. AZ 878889 ΑΡ.ΑΔ. Ο.Ε.Ε. 68965

ΚΗΦΙΣΙΑ 30-4-2012

Ï ÄÉÅÕÈÕÍÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÏÓÔÆÁÂÁÑÁÓ ÌÁÑÉÏÓ ÅÑÑÉÊÏÓ

ÁÄÔ ÁÅ 107128

VENERGIA ÅÍÅÑÃÅÉÁÊÇ Á.Å.

Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ1. ´Åîïäá Éäñýóåùò & Á´ ÅãêáôÜóôáóçò4. ËïéðÜ Έîïäá ÅãêáôÜóôáóçò Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò4. Μηχ/τα-Τεχν.εγκ.& λοιπ.μηχ.εξοπλ.5. Μεταφορικά Μέσα6. ´Åðéðëá êáé ëïéðüò åîïðëéóìüò7. Ακινητ/σεις υπο εκτέλεση & προκαταβ.Óýíïëï áêéíçôïðïéÞóåùí (ÃÉÉ)ΙΙΙ. Συμμ. & άλλες μακρ/σμες χρημ/κες απαιτ. 1 . Συμμετοχές σε συνδεδεμ. επιχειρήσειςÓýíïëï ðÜãéïõ åíåñãçôéêïý (ÃÉÉ+ΓΙΙΙ)Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏIÉ. ÁðáéôÞóåéò1. ÐåëÜôåò11. ×ñåþóôåò ÄéÜöïñïé

IV. ÄéáèÝóéìá1. Ôáìåßï3. ÊáôáèÝóåéò üøùò & ðñïèåóìßáò

Óýíïëï êõêë/íôïò åíåñãçôéêïý (ÄÉÉ+ÄIV)E. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥΈξοδα επόμενων χρήσεωνÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Â+Ã+Ä+ E)

Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ É. ÊåöÜë. ìåô.(1.022.900 ìåô. ôùí 1,00 euro )1. ÊáôáâëçìÝíï ÉÉ. Äéáö. áðü Ýêäïóç ìåôï÷. õðÝñ ôï ÜñôéïV. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝïí Õðüëïéðï æçìéþí ÷ñÞóåùò åéò íÝïíΥπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεων VÉ. ÐïóÜ ðñïïñ. ãéá áýîçóç Êåöáëáßïõ1. ÊáôáèÝóåéò Ìåôü÷ùí Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí (ÁÉ+ÁÉÉ+ÁV+AVÉ)Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓ ÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò 2á. ÅðéôáãÝò ÐëçñùôåÝò 5. Õðï÷ñåþóåéò áðü Öüñïõò - ÔÝëç6. Áóöáëéóôéêïß Ïñãáíéóìïß 11. ÐéóôùôÝò äéÜöïñïé

Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (ÃÉÉ)

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ (Á+Ã)

É. ÁðïôåëÝóìáôá åêìåôáëëåýóåùò Êýêëïò Åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí ÌéêôÜ áðïôåëÝóìáôá (æçìßåò) åêì/óåùòΠΛΕΟΝ: Άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεωςΣύνολο ÌÅÉÏÍ: 1. ´Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 2. ´Åîïäá ëåéôïõñãßáò åñåõíþí-áíáðôõîçò 3. Έîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò ÌåñéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò) åêìåôÜëëåõóçò ÐËÅÏÍ: 4.Ðéóôùôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýóïäá Ìåßïí: 3 ×ñåùóôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýîïäá ÏëéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò) åêìåôáëëåýóåùò ÉÉ. ÐËÅÏÍ: Έêôáêôá & áíüñãáíá áðïôελσμαôá 1. Έκτακτα και ανόργανα έσοδαÌåßïí: 1. ´Åêôáêôá êáé áíüñãáíá Ýîïäá ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïôåëÝóìáôá (æçìßåò)ÌÅÉÏÍ: Óýíïëï áðïóâέσεωí ðÜãéùí óôïé÷åßùí Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíó/íåò óôï ëåéô. êüóôïςÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ/ÔÁ (ÆÇÌÉÅÓ) ÐÑÏ ÖÏÑÙÍ

Καθαρά αποτελέσματα (ζημίες) χρήσεως(-) Υπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεωνΔιαφορές φορολογικού ελέγχου προηγ,χρήσεωνΖΗΜΙΕΣ ΕΙΣ ΝΕΟ

ÐïóÜ ðñïçã. ÷ñÞóçò 2010

ÐïóÜ êëåéüì. ÷ñÞóçò 2011

Offices Service S.A. 2109247017

3.942,1717.582,3321.524,50

14.699,3520.000,00

269.008,2431.850,00

335.557,59

3.942,1715.368,9619.311,13

428,744.000,00

164.909,680,00

169.338,42

0,002.213,372.213,37

14.270,6116.000,00

104.098,5631.850,00

166.219,17

204.230,00370.449,17

1.800,00322.783,56324.583,56

390,0310.763,2111.153,24

335.736,80

105,00708.504,34

0,000,000,00

2.188,682.188,68

774.661,17-772.472,49

-653,77-773.126,26

-5.833,28-778.959,54

0,00-778.959,54

184.786,11589.875,06

0,00

302,33956,10

323,096.156,37

49.414,1749.414,17

1.022.900,003.068.700,00

-778.959,54-3.301.266,37-4.080.225,91

461.000,00472.374,09

0,007.783,24

15.315,28213.031,73236.130,25236.130,25

708.504,34

-778.959,54-3.301.266,37

0,00-4.080.225,91

673.900,002.021.700,00

-3.301.266,370,00

-3.301.266,37

1.125.000,00519.333,63

1.905,2521.623,018.380,05

69.162,34101.070,65101.070,65

620.404,28

-940.515,21-2.359.351,16

-1.400,00-3.301.266,37

0,000,000,000,000,00

931.393,61-931.393,61

-2.322,81-933.716,42

-6.798,79-940.515,21

0,00-940.515,21

365.903,89563.011,04

2.478,68

90,082.412,89

0,076.798,86

63.559,7763.559,77

3.942,1713.945,5317.887,70

0,0020.000,00

264.108,700,00

284.108,70

3.942,1713.945,4517.887,62

0,001.000,00

120.347,760,00

121.347,76

0,000,080,08

0,0019.000,00

143.760,940,00

162.760,94

22.480,00185.240,94

1.800,00322.643,82324.443,82

26.036,4084.683,04

110.719,44435.163,26

0,00620.404,28

Σε εθελοντική δράση για τον καθαρισμό ενός από τα πλέον πε-

ριβαλλοντικά υποβαθμισμένα σημεία της Αττικής, του Κη-φισού ποταμού, καλούν τους πολίτες και τους φορείς τους ο Δήμος Κηφισιάς και η ομάδα των «Kifissistas», την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τη θέσπιση του ειδικού Προε-δρικού Διατάγματος για την προστασία του, ο Κηφισός υφίσταται συνεχώς και πιο βίαιες προσβολές, που επι-δεινώνουν και το φυσικό του περιβάλλον και την ποιότητα των νερών. Παρά το γεγονός ότι ο ποταμός και πολλοί πα-ραχείμμαροί του εξακολου-θούν να διατηρούν πλούσια βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα, μεταξύ των οποίων και στις περιοχές της Κηφι-σιάς και της Νέας Ερυθραίας, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίζεται «ανήμπορη» να διαφυλάξει το φυσικό περι-βάλλον στις ζώνες προστα-σίας του.

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί τέτοιας κλίμακας ρύπανση, δημιουργία μι-κρότερων και μεγαλύτερων χωματερών, μπαζώματα και οικοπεδοποίηση, αυθαίρετη δόμηση και συνεχής επέκτα-ση της αυθαιρεσίας, χωρίς κανείς να ενοχλείται. Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και έχει να κάνει με σύγκρουση με συμφέροντα παντός τύπου, την ίδια στιγμή που οι «αρ-μόδιες» υπηρεσίες «κάνουν τα στραβά μάτια».

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως ο Κηφισός ποταμός και το πλούσιο οι-κοσύστημά του, πουθενά δεν αναφέρονται στο φιλόδοξο και ιδιαίτερα απαιτητικό σε οικονομικούς πόρους πρό-γραμμα Αθήνα - Αττική 2014 του ΥΠΕΚΑ, για τη δημιουρ-γία μητροπολιτικών πάρκων, κάτι που αποτελεί πάγιο αί-τημα όλων των περιβαλλο-ντικών και επιστημονικών φορέων που ασχολούνται με την υπόθεση του Κηφισού.

Ο μοναδικός ανοιχτός -σε όποια τμήματά του απέμεινε- ποταμός, φυσικός «πνεύμο-νας» και αγωγός εξαερισμού του Λεκανοπεδίου παραμένει στα κατάστιχα της ευαγγελι-ζόμενης -για προεκλογικούς λόγους και μόνο- «πράσινης ανάπτυξης», ενδεικτικό και αυτό του πολιτικού πολι-τισμού μας και μιας «υπο-κριτικής» περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν.

Αρκούν και μόνο οι εθελο-ντικές δράσεις των δήμων; Τουλάχιστον, είναι ικανές να στείλουν ένα μήνυμα, χωρίς ωστόσο να δημιουρ-γούν ένα δυναμικό πλαίσιο διεκδίκησης, αφού το θέμα της προστασίας του Κηφισού δεν βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη.

Ένα πρώτο, έστω και συμ-βολικό βήμα, για τον καθα-ρισμό ενός συγκεκριμένου σημείου του Κηφισού στις Αδάμες θα επιχειρήσουν ο Δήμος Κηφισιάς και οι εθε-λοντές του, καθώς για την πλήρη αποσυμφόρηση του ποταμού από χιλιάδες τόνους μπαζών, απορριμμάτων και κάθε λογής άχρηστων υλικών που εναποθέτουν επιτήδειοι στα πρανή του και μέσα στις ζώνες προστασίας του, σε όλη την έκταση του ενιαίου δή-μου, θα χρειάζονταν ειδικά συνεργεία και μηχανήματα και όχι απλά εθελοντές με μπότες και γάντια, όπως μάς πληροφορεί το δελτίο Τύπου του δήμου.

Σύμφωνα με το κάλεσμα

του Δήμου Κηφισιάς που υπογράφουν ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Πε-ριβάλλοντος Βασίλης ξυ-πολυτάς:

«Αγαπητοί σύλλογοι, συ-νεχίζουμε τις εθελοντικές μας δράσεις καθαρισμού σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ. Αυτόν το μήνα επισκεπτό-μαστε το ρέμα του Κηφι-σού ποταμού, στα όρια του Δήμου Κηφισιάς. Θα ήταν μεγάλη χαρά να σας έχουμε αρωγούς στη προσπάθειά μας! Το ραντεβού είναι για την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10:00 το πρωί. Το σημείο που ορίστηκε ως σημείο συνάντησης είναι το τέρμα της οδού Μυρτιάς, δίπλα στο ρέμα του Κηφισού (ερχόμε-νοι από τη πλατεία Ελαιών περνάμε κάτω από τη γέ-φυρα, στην οδό Ερμιόνης, κατεβαίνοντας την Ερμιόνης μπαίνουμε αριστερά στην οδό Ε. Κουβέλη και συνεχί-ζοντας βρίσκουμε στα δεξιά την οδό Μυρτιάς). Επίσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να

έχει ο καθένας τα προσωπι-κά του γάντια και αδιάβρο-χες μπότες. Παρακαλούμε, αφού ενημερώσετε τα μέλη του συλλόγου σας και μόλις γνωρίζετε τον αριθμό των εθελοντών που προτίθενται να έρθουν, να μας ενημε-ρώσετε για τον αριθμό των

συμμετεχόντων. Ελπίζουμε να έχουμε κοντά μας όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συ-νεργασία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπο-ρούν να επικοινωνούν με το τμήμα εθελοντών του Δήμου

Κηφισιάς, για να κάνουν τις προτάσεις τους ή να ζητήσουν διευκρινίσεις, στα τηλέφωνα: 2108001775-2 (κα Φούκα), στο email: [email protected] ή να επισκέπτονται στο facebook και στο twitter τη σελίδα των kifissistas.

Εξόρμηση για τον καθαρισμό του πολύπαθου Κηφισού

N O V IT O R A B E EΙΣ Ο Λ Ο Γ ΙΣ Μ Ο Σ 3 1 η ς Δ ΕΚ Ε Μ Β Ρ ΙΟ Υ 2 0 1 1 - 1 η Ε ΤΑ ΙΡ ΙΚ Η Χ Ρ Η ΣΗ (1 /1 /1 1 -3 1 /1 2 /1 1 ) Α Ρ .Μ .Α .Ε .: 4 5 8 5 /0 1 /Β /8 6 /4 5 8 3

ENEΡΓH T IKO Πο σά κλε ιο μένη ς χρ ή σεω ς 2 011

Αξ ία κ τή σεω ς Α πο σβέσε ις Ανα π . αξ ία

Β . Ε Ξ Ο Δ Α Ε Γ Κ Α Τ Α Σ ΤΑ Σ Ε Ω Σ 1 0 ,0 4 0 ,0 0 1 0 ,0 4Γ . Π Α Γ ΙΟ Ε Ν Ε Ρ Γ Η ΤΙΚ ΟΙΙ. Ε νσ ώ μα τες α κ ινη το π οιήσε ις 3 .5 0 4 .3 2 4 ,2 9 1 8 .4 5 1 ,8 0 3 .4 8 5 .8 7 2 ,4 9Σ ύ νο λ ο π α γ ίο υ ε ν ε ρ γ ητ ικ ού (Γ ΙΙ) 3 .4 8 5 .8 7 2 ,4 9Δ . Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ Ο Υ Ν Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ ΟΙ. Α π οθ έμ ατα 1 6 .1 2 2 ,8 0II. Α π α ιτήσ ε ις 3 9 0 .7 9 0 ,6 1IV . Δ ια θ έσ ιμα 4 2 .4 3 9 ,4 3Σ ύ νο λ ο κ υκ λ /ντο ς ε ν ε ργ /κ ού (Δ Ι+ Δ ΙΙ+ Δ IV ) 4 4 9 .3 5 2 ,8 4Έ ξοδ α επ ό μενω ν χρ ήσεω ν 1 .9 6 6 ,5 5Γ Ε Ν ΙΚ Ο Σ Υ Ν Ο Λ Ο Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Ο Υ (Β + Γ + Δ + E ) 3 .9 3 7 .2 0 1 ,9 2Λ Ο Γ Α Ρ ΙΑ Σ Μ Ο Ι ΤΑ Ξ Ε Ω Σ ΧΡ Ε Ω ΣΤ ΙΚ Ο Ι 1 .9 7 7 .8 0 6 ,6 1

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Λ /Α Σ Μ Ο Υ Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ω Ν ΧΡ Η Σ Ε Ω Σ 3 1 η ς Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ ΙΟ Υ 2 0 1 1

I. A π οτε λ έ σ μ α τα ε κ μ ε ταλ λ ε ύ σ ε ω ς Πο σά κλε ιο μένη ς χρ ή σεω ς 2 011

Κ ύ κλο ς ε ργ α σ ιώ ν (Π ω λήσ ε ις ) 2 0 6 .1 1 4 ,1 0Μ ε ίο ν: Κ ό στο ς π ω λήσ εω ν 1 6 0 .5 9 8 ,5 0Μ ικ τά απ ο τ/τα κ έ ρδ η ε κμ /σ ε ω ς 4 5 .5 1 5 ,6 0M Ε ΙΟ Ν : 1 . Ε ξο δα δ ιο ικητ ικής λε ιτο υρ γία ς 1 1 .8 3 3 ,4 3 3 . Ε ξοδ α λε ιτο υρ γία ς δ ια θ έσ εω ς 2 4 .0 2 5 ,4 4 3 5 .8 5 8 ,8 7Μ ε ρ ικ ά α π οτ/τα (κ έ ρδ η) ε κμ ε τ. 9 .6 5 6 ,7 3Π Λ Ε Ο Ν (ή μ ε ίο ν): 2 . Π ισ τω τ.τό κο ι & συνα φ ή έσ οδ α 6 7 ,6 0M ε ίο ν: 3 . Χ ρ εω σ τ.τόκ οι & συνα φ ή έξο δα -9 .1 0 0 ,7 5Ο λ ικ ά α πο τ/τα (κ έ ρ δη ) ε κ μ /σ ε ω ς 6 2 3 ,5 8

ΙΙ . Π Λ Ε Ο Ν (ή μ είο ν): Ε κ τακ τα απ ο τε λ έ σ μα τα 1 . Ε κτα κτα & ανό ρ γα να έ σο δα 7 4 ,6 8M ε ίο ν: 2 . Έ κτα κτες ζη μ ιές 1 5 0 ,0 1 -7 5 ,3 3Ο ργ α ν .& έ κ τα κτα α π οτ.(κ έ ρ δη ) ε κ με τ. 5 4 8 ,2 5Κ Α Θ Α Ρ Α Α Π Ο Τ /Τ Α (Κ έ ρ δη )Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ π ρ ο φ όρ ω ν 5 4 8 ,2 5

Π ΑΘ ΗΤΙΚΟ Πο σά κλε ιο μένη ς χρ ή σεω ς 2 011

Α . ΙΔ ΙΑ Κ Ε Φ Α Λ Α ΙΑΙ. Κ εφ ά λα ιο μετοχ ικό 3 .7 0 0 .0 0 0 ,0 0V . Απ ο τελέσ μα τα ε ις νέο -1 .1 0 0 ,4 9Σ ύ νο λ ο ιδ ίω ν κε φ αλ α ίω ν(Α Ι+ A V ) 3 .6 9 8 .8 9 9 ,5 1Γ . ΥΠ Ο ΧΡ Ε Ω Σ Ε ΙΣΙΙ. Β ρα χυπ ρ ό θ εσμε ς υπ ο χρ εώ σε ις 2 3 8 .3 0 2 ,4 1

Γ Ε Ν .Σ ΥΝ Ο Λ Ο Π Α Θ Η Τ ΙΚ Ο Υ (Α + Γ ) 3 .9 3 7 .2 0 1 ,9 2Λ Ο Γ Α Ρ ΙΑ Σ Μ Ο Ι ΤΑ Ξ Ε Ω Σ Π ΙΣ Τ /Κ Ο Ι 1 .9 7 7 .8 0 6 ,6 1

Π ΙΝ Α Κ Α Σ Δ ΙΑ Θ Ε Σ Ε Ω Σ Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ω Ν

Πο σά κλε ιο μένη ς χρ ή σεω ς 2 011

Κ α θ α ρ ά α π ο τελ έσμα τα(κέρ δ η) χρ ήσε ω ς 5 4 8 ,2 5Μ Ε ΙΟ Ν : 1 . Φ ό ρο ς ε ισο δή μα το ς 1 .4 3 3 ,6 9Κ έ ρ δ η π ρ ος δ ιά θ ε σ η ή ζη μίε ς ε ις ν έ ο -8 8 5 ,4 4

Ο Π ΡΟΕΔ ΡΟ Σ ΤΟ Υ Δ .Σ . ΠΑ ΝΤ ΕΛΗ Σ Τ ΟΥΡ ΛΟΜ ΟΥ Σ Η ΣΑ.Δ .Τ - Α Ι 666248

Ο ΑΝ Τ/Δ ΡΟ Σ ΤΟ Υ Δ .Σ . ΙΩ ΑΝ ΝΗ Σ Τ ΟΥ ΡΛΟ Μ Ο ΥΣ Η ΣΑ.Δ .Τ - Π 317859

Ο ΕΠ Ι Τ ΟΥ ΛΟ ΓΙΣ ΤΗ ΡΙΟΥ ΘΩ Μ Α Σ ΚΟ ΛΙΟΘ ΩΜ ΑΣΑ.Δ .Τ - ΑΒ 23950

ΑΡ . ΑΔ ΕΙΑΣ .Ο .Ε . 004881 1 Α 'Τάξη

Page 10: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

N.Xιωτάκη@ΔήμαρχοΌλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Η νέα πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ, εγγυάται ότι η πολιτική της προηγούμενης διοίκησης για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους μεγαλοεργο-λάβους θα συνεχιστεί, απαρέγκλιτα. Βέβαια στις 17 Ιουνίου μπορεί ο λαός να έχει άλλη γνώμη. Εκτός και αν δεν υπάρχει, άλλη λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο, όπως δεν υπάρχει άλλη λύση στην επιβίωση της χώρας εντός ευρώ, δηλαδή να κάνουμε ότι μας λένε οι... «από πάνω».

Α.Σαμαράς@ΝΔΤι σημαίνει αναδρομική υπερψήφι-ση του 1ου Μνημονίου; Να παίρνεις στο κόμμα σου την κ. Μπακογιάννη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, που το είχαν τότε υπερψηφίσει και τους είχατε διαγράψει. Μάλιστα έλεγαν αν δεν μας επέβαλλαν το μνημό-νιο, έπρεπε να το ανακαλύψουμε, μόνοι μας. Άντε μετά από αυτό να διαπραγματευτείς, με τους εταίρους μας...

Α.Τσίπρας@«ΣΥΡΙΖΑΑυτό το... κωλοπαιδίστικο στυλ θα σας καταστρέψει. Μα να πείτε τον Ολάντ, Ολαντρέου; Λογικό να ση-κωθεί θύελλα στα εγχώρια ΜΜΕ, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, έσωσαν την τιμή της δημοσιογραφίας, αφού τα αντίστοιχα γαλλικά, δεν έδωσαν σημασία στο.. ολίσθημα. Θα έπρεπε να θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει όταν ο Σαρκοζί, καλή του ώρα, είχε πει τον δικό μας, μαλάκα.

Ε.Βενιζέλο@ΠΑΣΟΚΑφού έπρεπε να φτάσετε στο 12% για να ομολογήσετε ότι η κατάργηση της μετενέργειας στις συλλογικές συμβάσεις δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά εγχώριων επιχειρημα-τικών ομίλων και ότι το μνημόνιο επιδέχεται διαπραγμάτευση, δεν αποκλείεται στο 6% να παραδεχτεί-τε, ότι λεφτά υπάρχουν και ότι εκτός από την βαρβαρότητα υπάρχει και ο σοσιαλισμός.

Αναγνώστες@Ν.Ε _ Κάθε Εβδο-μάδα«Δημοσιογραφία είναι να δημοσι-εύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις», έλεγε ο Τζορτζ Όργουελ. Αν όπου άλλος βάλεις «Τσί-πρας» το ρητό ταιριάζει απόλυτα στο Μεγκάλο μας κανάλι.

Αναγνώστες@Ν.Ε _ Κάθε Εβδο-μάδαΑν το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, ανάγκασε ακόμα και τους G8 να ασχοληθούν με την Ελλάδα, μάλλον στις 17 Ιουνίου το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναγκάσει την Ελλάδα, επιτέλους, να ασχοληθεί με τους... Έλληνες

Δήμοι στον αυτόματο πιλότο

Η οικονομική κρίση δε φέρνει λουκέτα μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά όλα δείχνουν πως χτυπάει και τους δήμους της χώρας, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκη-σης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίοι οι δραματικοί τόνοι που χρησι-μοποιούν οι δήμαρχοι, ούτε και η κραυγή απόγνωσης της ΚΕΔΕ ότι οι περικοπές οδηγούν με μαθημα-τική ακρίβεια στο να «κατεβάσουν ρολά» οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ και να αρχίσουν να λειτουργούν με αυτόματο πιλότο, καθώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις στοι-χειώδεις λειτουργικές τους δαπά-νες, υπαλλήλους, προμηθευτές και δε θα μπορούν να λειτουργήσουν τις κοινωνικές τους δομές.

Το «αντίδοτο» στην κρίση

Εμπρός στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοί-κηση και στον «άλλο δρόμο» που της δείχνουν τα μνημόνια και οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενδεικτική είναι και η άποψη που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της «Πρωτοβουλί-ας Πολιτών», Χριστίνα Κοσμά, ως «αντίδοτο» σε περιβάλλον οικονο-μικής κρίσης γενικότερα και περι-κοπών δημοσίων δαπανών: «Θα πρέπει ως Δημοτικό Συμβούλιο πλέον να κατευθύνουμε πολύ πε-ρισσότερο τις αντιλήψεις μας στην επιχειρηματική και επιχειρησιακή δυνατότητα του δήμου σε σχέση με την απόκτηση πόρων, από το να περιμένουμε απλά να πάρου-με χρήματα από κάποιο κεντρικό υπουργείο ή άλλο φορέα».

Μέτρα και σταθμά για καταστήματα

Ο Δήμος Κηφισιάς που έχει την «τύχη» να φιλοξενεί σε όλη του την έκταση -πλην Εκάλης- εκατο-ντάδες καταστήματα υγειονομι-κού ενδιαφέροντος, για τα οποία είναι υπεύθυνος για τις άδειες, τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, δε νοείται σε ένα τέτοιο περιβάλλον δυσμενών εξελίξεων στα οικονομικά του, να μην έχει επαρκή έσοδα απ’ όλη αυτή τη δραστηριότητα, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων. Έσοδα τα οποία θα πρέπει να αποδίδει πίσω υπό τη μορφή επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες, που δέχονται την όχληση από τη λειτουργία τους. Απορίας άξιο είναι αν υπάρχει σχέ-διο, διαφάνεια, προοπτική, πολιτική βούληση. Και το θέμα δεν κρίνεται μόνο στα χαρτιά με την έκδοση μια κανονιστικής απόφασης, αλλά στο πώς εφαρμόζεται κάτι τέτοιο, με

ποια μέσα, με ποια μέτρα και με ποια σταθμά...

Στην Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ ο Νίκος Χιωτάκης

Με πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και δια-κομματική Εκτελεστική Επιτροπή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, ΕΔΣΝΑ (πρώην ΕΣΔΚΝΑ). Συγκεκριμένα, με δεδο-μένη την αυτοδίκαιη συμμετοχή του προέδρου του και περιφερει-άρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, το ΠΑΣΟΚ παίρνει από τις επτά έδρες της εκτελεστικής επιτροπής άλλες τρεις: Γιώργος Μαστοράκος, δημο-τικός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής (46 ψήφοι), Άγγελος Λιόσης, περιφερειακός σύμβουλος (44 ψήφοι) και Ανα-στάσιος Ζανιάς, περιφερειακός σύμβουλος (44 ψήφοι). Από τη ΝΔ εξελέγησαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης (44 ψήφοι) και

ο Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων (43). Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγη, τέ-λος, και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, ως ανεξάρτητος, προερχόμενος, βεβαίως, από τη ΔΗΜΑΡ.

Δι(α)κομματική η συμφωνία;

Για τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη και την εκλογή του στην Ε.Ε. του νέου ΕΔΣΝΑ, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι μπορεί να έφυγε από την ηγεσία του πρώην συνδέ-σμου, ωστόσο, ουσιαστικά παρα-μένει. Και αυτό διότι με την υπ’ αριθμ. 02/12 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, εξουσιοδοτείται ο δήμαρχος Κηφισιάς για την υπο-γραφή των Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης του Συνδέσμου, σε ό,τι αφορά στην πραγματοποίη-ση οποιασδήποτε δαπάνης και τη δέσμευση της αναγκαίας πί-στωσης.

10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑπαραΛειπομενα

e@mail είπαν

σχόλια γ.κ.

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου..

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονί-ζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).

Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα

του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπλη-ρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!

Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξε-πληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους.

Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επι-βάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται.

ΒΒC: «Μπορούν να καλυφθούν πλέον οι εσωτερικές ανάγκες της Ελλάδας»

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΑ

Page 11: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν την Κυριακή 20 Μαΐου

οι απλήρωτοι για 7 μήνες εργαζόμενοι του ξενοδοχεί-ου «Πεντελικόν», άλλοι εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Φεβρουάριο ενώ κάποιοι έχουν απολυθεί. Στη συγκέ-ντρωση συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους, μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.

Οι εξελίξεις μετά την τε-λευταία τους κινητοποίηση έχουν ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της τε-λευταίας κινητοποίησης, είχε συμφωνηθεί οι εργαζόμενοι να παραδώσουν γραπτή πρόταση στον εργοδότη με χρονοδιάγραμμα για αποπλη-ρωμή των δεδουλευμένων τους, κάτι που έγινε πριν από 10 ημέρες.

Ο εργοδότης, συνεπής στη μέχρι τώρα παρελκυστική τακτική του των συνεχών υποσχέσεων και της αθέτη-σης τους, υποσχέθηκε να

απαντήσει την περασμένη Δευτέρα, μετά την Τετάρτη και μετά την Παρασκευή. Κα-μία απάντηση και πάλι!

Επειδή αυτή η τακτική ακολουθείται μήνες τώρα από την εργοδοσία, οι ερ-γαζόμενοι αποφάσισαν πως μόνο κινητοποιήσεις μέσα στο ξενοδοχείο θα αποτελού-σαν επαρκή πίεση για τον εργοδότη.

Έτσι την Κυριακή 20 Μαΐου συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το ξενοδοχείο και μετά μπήκαν μέσα σ’ αυτό, ενημε-ρώνοντας και τους πελάτες ότι ενώ αυτοί πληρώνουν το ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης έχει αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 7 μήνες. Η εργοδοσία προφανώς κάλεσε την αστυνομία, και λίγο αργό-τερα περιπολικό εμφανίστηκε έξω από το ξενοδοχείο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια αστυνομική παρέμ-βαση.

Σε τηλεφωνική επικοινω-νία των εκπροσώπων του σωματείου με τον εργοδότη (ο οποίος βρίσκονταν στην Πελοπόννησο), ο εργοδότης

ισχυρίστηκε ότι θα παραδώ-σει τις αντιπροτάσεις του την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ θα καταθέσει την Πέμπτη και ένα μισθό στους εργαζόμε-νους.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν το θέμα και αποφάσισαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι ο εργοδότης να έρθει και να δεσμευτεί επίσημα, παρουσία και του σωματείου, για τα περαιτέρω.

Ο εργοδότης τελικά έφτασε στο ξενοδοχείο, υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει τις προτά-σεις του (με χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεωστου-μένων) την Τετάρτη 23/5 το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη 24/5 θα καταθέσει από ένα μισθό στους απλήρωτους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι είναι απο-φασισμένοι, σε περίπτωση υπαναχώρησης της εργοδοσί-ας ή κατάθεσης απαράδεκτων αντιπροτάσεων, να συνεχί-σουν ανυποχώρητα τον αγώ-να με διάφορες μορφές που θα «πονάνε» τον ιδιοκτήτη, μη αποδεχόμενοι άλλο τον εμπαιγμό.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, σε περίπτωση υπαναχώρησης της εργοδοσίας ή κατάθεσης απαράδεκτων αντιπροτάσεων, να συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα με διάφορες μορφές που θα «πονάνε» τον ιδιοκτήτη, μη αποδεχόμενοι άλλο τον εμπαιγμό.

11ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ επιΚαιροτήτα

1157τύπος2102724090

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΔιεύθυνση έδρας Εταιρίας: Εσπέρου 96, ΚηφισιάΑριθμός μητρώου Ανωνύμων Εταιριών: ΑΡ.Μ.Α.Ε 38960/06/Β/97/19Διεύθυνση διαδικτύου Εταιρίας: www.epic.grΑρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Α.Ε & Πίστεως -

Υπουργείο ΑνάπτυξηςΗμερομηνία έγκρισης των ετήσιωνοικονομικών καταστάσεων (από τις οποίεςαντλήθηκαν τα συνοπτικά στοιχεία) 20/2/2012Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής: Γεώργιος ΒαρθαλίτηςΕλεγκτική εταιρία: BAKER TILLY HELLAS A.EΤύπος έκθεσης ελέγχου ελεγκτή: Σύμφωνη γνώμη με θέμα έμφασηςΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ (Ποσά εκφρασμένα σε €)ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 31.12.2011 31.12.2010Ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια 49.718,52 34.806,39Αϋλα περιουσιακά στοιχεία 4.277,64 13.917,74Λοιπά μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 206.178,61 207.335,36Απαιτήσεις από πελάτες 36.749,08 44.889,14Διαθέσιμα προς πώληση χρημ/κα περιουσιακά στοιχεία 965.914,85 1.061.588,03Λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 74.281,22 72.530,70Αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις 16.600,30 14.994,97Ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα 6.180.751,53 14.820.569,06---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 7.534.471,75 16.270.631,39================= =================ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣΜετοχικό Κεφάλαιο 2.512.000,00 2.512.000,00Αποθεματικά εύλογης αξίας -516.134,84 -305.215,50Λοιπά αποθεματικά -56.152,65 18.833,82Αποτελέσματα εις νεον -51.446,72 -205.101,55---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 1.888.265,79 2.020.516,77================= =================Προβλέψεις για παροχές στο προσωπικό 68.950,00 60.923,34Προμηθευτές & λοιπές υποχρεώσεις 5.577.255,96 14.189.191,28---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο υποχρεώσεων 5.646.205,96 14.250.114,62---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 7.534.471,75 16.270.631,39================= =================ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Ποσά εκφρασμένα σε €)

1/1-31/12/2011 1/1-31/12/2010Κύκλος εργασιών 758.910,33 867.409,93Κόστος παροχής υπηρεσιών -184.723,56 -204.525,26---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Μικτά κέρδη 574.186,77 662.884,67Άλλα έσοδα 746,64 43.104,09Έξοδα διοικητικής λειτουργίας -574.080,29 -672.002,02Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως -15.203,97 -15.193,43Άλλα έξοδα -962,81 -526,62---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικώνκαι επενδυτικών δραστηριοτήτων -15.313,66 18.266,69Αποτελέσματα χρηματ/κών &επενδυτικών δραστηριοτήτων 92.376,69 8.624,74---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Κέρδη προ φόρων 77.063,03 26.891,43Πλέον/Μείον: φόροι 1.605,33 -17.243,13---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Κέρδη μετά από φόρους (Α) 78.668,36 9.648,30================= =================Κατανέμονται σε:Μετόχους Εταιρίας 78.668,36 9.648,30Λοιπά συνολικά έσοδα /(έξοδα) μετά από φόρους (Β) -210.919,34 90.140,00---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα / (έξοδα)μετά από φόρους ( Α ) + ( Β ) -132.250,98 99.788,30Κατανέμονται σε:Μετόχους Εταιρίας -132.250,98 99.788,30Κέρδη μετά φόρους ανά μετοχή - βασικά (σε €) 0,2458 0,0302Κέρδη πρό φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικώναποτελεσμάτων και αποσβέσεων 10.245,99 55.628,66================= =================

"Epic Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών"Στοιχεία και Πληροφορίες της Χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011

( δημοσιευμένα βάσει του ν.2190/1920, άρθρο 135 για επιχειρήσεις που συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις, ενοποιημένες και μη, κατά Δ.Λ.Π )Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες που προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις στοχεύουν σε μία γενική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματα της"Epic Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών". Συνιστούμε επομένως στον αναγνώστη, πριν προβεί σε οποιουδήποτε είδους επενδυτική επιλογή ή άλλη συναλλαγή μετην Εταιρία, να ανατρέξει στη διεύθυνση διαδικτύου της Εταιρίας όπου αναρτώνται οι οικονομικές καταστάσεις καθώς και η έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

Κηφισιά, 20/02/2012Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΣΚΑΒΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣΑ.Δ.Τ. Ρ 585042 Α.Δ.Τ. Ρ 580820 Α.Δ.Τ. AH 101322

1157

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου:Πρόεδρος: Αλέξανδρος ΚασκαβέληςΑντιπρόεδρος: Αντωνία ΛαμπράκηΔιευθύνων Σύμβουλος: Αλκιβιάδης ΑγγελάκηςΜέλος: Γρηγόριος ΠαπαδόπουλοςΜέλος: Ασημίνα ΛαμπράκηΜέλος: Ιωάννης ΚοσσίδαςΜέλος: Σοφία Στρογγύλη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ(Ποσά εκφρασμένα σε €)

1/1-31/12/2011 1/1-31/12/2010Καθαρή θέση έναρξης χρήσης(1/1/2011 και 1/1/2010) 2.020.516,77 1.920.728,47Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα /(έξοδα)μετά από φόρους -132.250,98 99.788,30---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Καθαρή θέση λήξης χρήσης(31/12/2011 και 31/12/2010 αντίστοιχα) 1.888.265,79 2.020.516,77================= =================

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜEΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΧΡΗΣΗΣΠοσά εκφρασμένα σε €

2η Εναλλακτική: Έμμεση μέθοδοςΤαμειακές Ροές Λειτουργικών Δραστηριοτήτων 1/1-31/12/2011 1/1-31/12/20010Κέρδη προ φόρων 77.063,03 9.648,30Προσαρμογές του κέρδους σε σχέσημε τις εξής συναλλαγές:Αποσβέσεις 25.559,65 37.361,97Προβλέψεις 8.026,66 -22.609,99Αποτελέσματα ( έσοδα ) επενδυτικών δραστηριότητων -94.367,05 -89.547,12Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 1.188,91 3.045,16---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------

17.471,20 -62.101,68Πλέον/μείον προσαρμογές για μεταβολέςλογ/σμών κεφαλαίου κίνησης ή που σχετίζονταιμε τις λειτουρ.δραστηριότητες:Μείωση / (αύξηση) απαιτ. από πελ. και λοιπούς λ/σμούς -107.699,87 135.007,15Αύξηση / (μείωση) υποχρεώσεων (πλην τραπεζών) -8.611.935,32 -4.363.218,34---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Εισροές διαθεσίμων από την κύρια εκμετάλλευση -8.702.163,99 -4.290.312,87Φόρος Εισοδήματος 0,00 0,00---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών/(εκροών)απόλειτουργικές δραστηριότητες (α) -8.702.163,99 -4.290.312,87Ταμειακές Ροές Επενδυτικών ΔραστηριοτήτωνΑγορά ενσώματων και άυλων παγίωνπεριουσιακών στοιχείων -30.831,68 -1.533,47Τόκοι & συναφή έσοδα 94.367,05 89.547,12---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών/(εκροών)από επενδυτικές δραστηριότητες (β) 63.535,37 88.013,65Ταμειακές Ροές Χρηματοοικονομικών ΔραστηριοτήτωνΠληρωμές τόκων -1.188,91 -3.045,16---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών (εκροών) χρημ/κώνδραστ/των (γ) -1.188,91 -3.045,16Καθαρή αύξηση / (μείωση) στα ταμειακάδιαθέσιμα και ισοδύναμα χρήσης -8.639.817,53 -4.205.344,38Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έναρξης χρήσης 14.820.569,06 19.025.913,44---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσης 6.180.751,53 14.820.569,06================= =================

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:1] Έχουν τηρηθεί οι βασικές λογιστικές αρχές των οικονομικών κατάστασεων της31/12/2011. 2] Δεν υπάρχουν επίδικες ή υπό διαιτησία υποθέσεις καθώς και αποφάσειςδικαστικών ή διαιτητικών οργάνων που ενδέχεται να έχουν σημαντική επίπτωση στηνοικονομική κατάσταση ή λειτουργία της εταιρίας 3] Το απασχολούμενο προσωπικόστο τέλος της χρήσης ανέρχεται σε: 9 άτομα. 4] Το ποσό που αναφέρεται στα "Λοιπάσυνολικά έσοδα μετά από φόρους" ποσού 210 χιλ.ευρώ αφορούν ζημία αποτίμησηςεπενδύσεων διαθεσίμων προς πώληση στην εύλογη αξία. 5] Στις οικονομικέςκαταστάσεις περιλαμβάνεται σωρευτικά προβλέψη για παροχή στο προσωπικό 69 χιλ.€ περίπου. 6] Το θέμα έμφασης που αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου του ΟρκωτούΕλεγκτή Λογιστή αφορά την ανέλεγκτη, από τις φορολογικές αρχές, χρήση 2010.

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2010Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ 3.501,02 3.466,02

Mείον: Αποσβέσεις 3.500,78 3.465,79−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−0,24 0,23============== ==============

Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏΙ. Ασώματες Ακινητοποιήσεις 1.764,78 1.764,78

Mείον: Αποσβέσεις 1.764,78 1.764,78−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−0,00 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò 184.395,19 183.770,87Mείον: Αποσβέσεις 176.569,23 171.440,27−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

7.825,96 12.330,60−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÉÉÉ. Óõìì. & Üëëåò ìáêñ. ÷ñçìáô. áðáéôÞóåéò 729,68 729,68−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (Ã É+Ã ÉÉ+Ã ÉÉÉ) 8.555,64 13.060,28============== ==============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ

É. ÁðïèÝìáôá 45.226,55 56.805,48ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò 140.730,07 149.375,19ÉV. ÄéáèÝóéìá 59.981,75 52.154,97−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Êõêë/íôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄIV) 245.938,37 258.335,64============== ==============Å. ÌÅÔ/ÊÏÉ ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ 990,00 900,00============== ==============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ(Â+Ã+Ä+Å) 255.484,25 272.296,15============== ==============ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÔÁÎÅÙÓ ×ÑÅÙÓÔÉÊÏÉ 0,00 453,00============== ==============

ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31.12.2011(1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2011)

É. ÁÐÏÔ/ÔÁ ÅÊÌÅÔ/ÓÅÙÓ ×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2010Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 774.772,76 982.474,77Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí 565.775,44 718.548,12−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 208.997,32 263.926,65ÐëÝïí: Áëëá Ýóïäá åêì/óåùò 1.394,11 3.558,44−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−Óýíïëï 210.391,43 267.485,09−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−Ìåßïí: 1. Åîïäá äéïéê. ëåéôïõñãßáò 142.822,36 186.062,62

3. Åîïäá ëåéô. äéáèÝóåùò 8.821,04 15.529,50−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−151.643,40 201.592,12−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÌåñéêÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 58.748,03 65.892,97−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÐëÝïí: 4. Ðéóô. ôüêïé & óõí. Ýóïäá 16,60 0,00Ìåßïí: 3. ×ñåùóô. ôüêïé & óõí. Ýîïäá 779,03 790,47−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

762,43 790,47−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 57.985,60 65.102,50−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÉÉ. ÐËÅÏÍ (ή Μείον): ÅÊÔÁÊÔÁ ÁÐÏÔ/ÔÁ1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýóïäá 114,49 0,02

Ìåßïí: 1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýîïäá 20,22 9,68−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−94,27 -9,66−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïô/ôá (êÝñäç) 58.079,87 65.092,84−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâ. ðáãßùí óôïé÷åßùí 5.163,95 9.831,70Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíó/íåò óôï ëåéô. êüóôïò 5.163,95 9.831,70−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

0,00 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ. (ÊÅÑÄÇ) ×Ñ. ðñï öüñùí 58.079,87 65.092,84============== ==============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2010Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ

É. Ìåôï÷éêü ÊåöÜëáéï 58.600,00 58.600,00ÉV. ÁðïèåìáôéêÜ ÊåöÜëáéá 19.658,75 19.658,75V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝïí 45.458,74 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí(AI+AIV+AV) 123.717,49 78.258,75============== ==============Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓ

ÉÉ. Âñá÷/èåóìåò Õðï÷ñåþóåéò 131.766,76 194.037,40−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (à ÉÉ) 131.766,76 194.037,40============== ==============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ(Á+Ã) 255.484,25 272.296,15============== ==============ËÏÃ. ÔÁÎÅÙÓ ÐÉÓÔÙÔÉÊÏÉ 0,00 453,00============== ==============

ÐÉÍÁÊÁÓÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2010ÊáèáñÜ áðïô/ôá (êÝñäç) ÷ñÞó. 58.079,87 65.092,84Äéáö. öïñïë/êïý åëÝã÷ïõðñïçã. ÷ñÞóåùí 0,00 19.508,47Ìåßïí: 1. Öüñïò åéóïäÞìáôïò 12.321,13 16.169,34

2. Ëïéðïß ìç åíóùì/íïéóôï ëåéô. êüóô. öüñïé 300,00 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÊÝñäç ðñïò äéÜèåóç 45.458,74 29.415,03============== ==============Ç äéÜèåóç ôùí êåñäþí ãßíåôáé ùò åîÞò:

2. Μερίσματα 0,00 29.415,038. Õðüë. êåñäþí åéò íÝï 45.458,74 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

45.458,74 29.415,03============== ==============

Γ. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2011 - 20ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1/1/2011 - 31/12/2011) ÁÑ.Ì.Á.Å. 24702/01ΑΤ/Β/91/1496

Í. Åñõèñáßá, 1 Aπριλίου 2012Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ Ï ÁÍÔΙÐÑÏÅÄÑÏÓ

& Ä/ÍÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó.ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ê. ÑÁÐÔÏÐÏÕËÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ Ã. ÑÁÐÔÏÐÏÕËÏÓ

Á.Ä.Ô. Ô 006209 Á.Ä.Ô. ΑΗ 023493Ç ËÏÃÉÓÔÑÉÁ

ÅÕÓÔÁÈÉÁ Ã. ÄÇÌÇÔÑÁÊÁÊÇÁ.Ä.Ô. Ñ 045576

Ο αγώνας των εργαζομένων στο «Πεντελικόν» σε κρίσιμη καμπή

Page 12: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

ΒΙΒΛΙΟ - ΧΑΡΤΙ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ• ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ• ΕΝΤΥΠΑ• ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ• ΑΦΙΣΕΣ • ΠΑΝΩ • SITE25 Μαρτίου 9 2108075665 fax: 2106203817 [email protected] • www.sepik.net

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ Ολιγομελή Τμήματα3ης Σεπτεμβρίου 2 & Κων/πόλεως Τηλ./Fax 210 8001 871ΚΑΠΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ Καθηγήτρια Γαλλικών -ΑγγλικώνΠτυχ. Πανεπιστημίου ΑθηνώνΚαθηγήτρια Ελληνογαλλικής ΣχολήςΕξετάστρια Γαλλικού Ινστ. στα διπλώματα DELF-DALF-SORBONNE210 6205886 • [email protected]

ΣΠΙΤΙ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΑLA MOURRINA Κρύσταλλα - φωτιστικάΛ. Κηφισίας 375 N. Eρυθραία Τηλ. [email protected] • www.lamurrina.gr

ΜΕΤΑχΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔηTO ΜΠΑΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣΡούχα όλων των ειδών • Τσάντες • Κοσμήματα • Ασημικά • Διακοσμητικά • Έπιπλα • ΦωτιστικάK. Bάρναλη 33α Νέα ΕΡυθραία(δίπλα στα ΕΛΤΑ) 210 8079776

TΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΚατασκευές μαξιλαριών, ΚαλύμματαΤαπετσαρίες σαλονιών, λούστρα, ψάθαK. Bάρναλη 37 Νέα Ερυθραία210 6205456

ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑFAshION QUeeNΧαρ. Τρικούπη 146 & ΣτροφυλίουN. Eρυθραία Τηλ. 2108073096

ΕΙΔη ΓΑΜΟΥ - ΒΑΠΤΙΣηΣΜΠATzAkA ANNAΣιβρισαρίου 23, Νέα Ερυθραία210 6204 668 • 6974 100 965

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΟΜΙΚΑ

ΕΛΑΙΟχΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙΠΟΘΗΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ25ης Μαρτίου 15Τηλ. 2108073541 - 6977228897

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣΖΑΦΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΚεραμοσκεπές - πέργολες – μονώσεις – μάντρες με πέτρα ή τούβλο - τζάκια - οικοδομικές εργασίες Μιλήτου 37 Νέα Ερυθραία 2108075813 ΚΙΝ. 6972 85 22 70

χΡΩΜΑΤΑ - ΣΙΔηΡΙΚΑΒΑΛΑΛΑΚΗΣ Β&Φ ΟΕΑθ. Διάκου & Αναξαγόρα 162106251760 fax:2106207468

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑBeAUTY QUeRIeBoutique καλλυντικώνΧαρ. Τρικούπη & Πεντέλης 2Εμπορικό Κέντρο ΣτέγεςΝέα Ερυθραία τηλ. 2130145696

ΚΟΥΡΕΙΑΛΕΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πλαστήρα 60 - 2108001766

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑΚΑΥΓΑΛΑΚΗ ΤΖΕΝΗ Τσακάλωφ 6 - 2108017313

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣΚΟΤΤΟΣ ΑΡΗΣΤηλ. 6932 605 018 - 2106200080

ΟΡΓΑΝΩΣη ΤΕΛΕΤΩΝΡΟΥΣΣΗΣΚηδείες - Μνημόσυνα - Στολισμοί26ο χλμ Αθηνών-ΛαμίαςΤηλ. 2108072567 Κν. 6934264455

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. Χαρ.Τρικούπη & Ελ.Βενιζέλου 2106204465ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Ελ. Βενιζέλου 59 - 2106251771ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πλ. Μικρασιατών - 2108001406ΚΟΛΟΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΕλ. Βενιζέλου 72 - 2155303681ΜΑΛΕΣΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣΤατοΐου 130 - 2106253744sLAVOV VLADIsLAVΤατοΐου 112 - 2106250909

ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑΝΑΣΕλ. Βενιζέλου 121 - 2106250760ΠΑΣΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. Ελ.Βενιζέλου & Κερκύρας 2106206107

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕμπόριο τροφίμωνΜιλήτου 5 2108070368

ΓΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑ Γρηγορίου Ε’ 13 - 2108078065ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΑΡΓΥΡΩΠλαστήρα 62 & 25 Μαρτίου 2106208906ΠΑΡΩΝΗΣ Ε. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αγ. Σαράντα 30 - 2106206125ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Βρυούλων 35 2106209728ΣΕΒΔΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΠλατεία Πλαστήρα ΣΕΡΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΒάρναλη 53 - 2106203746ΤΣΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Βάρναλη 43 - 2106251388ΤΣΑΓΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑΕθν.Αντίστασης 15 - 2106205091 ΤΣΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣεβδικίου 56 2106256780ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ Γ.Aγ. Αναργύρων 1 2106204631ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ελ.Βενιζέλου 153 6940857867

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΑχΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑΠΑΠΑΔΕΛΗΣΖαχαροπλαστείο - catering Από το 1930 - 77 χρόνια γλυκιά παράδοση Aγίων Σαράντα 26-282106208475 - 2106208494ΤΖΑΝΕΤΗΣPatisserie - ConfisserieHρ. Πολυτεχνείου 24 Νέα Ερυθραία 2106202837

ΠΙΤΣΑBeNe TUTTOPizza & pasta Delivery 2106255404 - 405

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΕΜΠΑΠΒΑΡΚΑΡΩΤΑΣΔαβάκη 6, Νέα Ερυθραία210 8001226 Παραγγελίες καθημερινά 18.30-23.30

MΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑΤΟ ΑΤΤ-ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΤσιπουράδικο - Παραδοσιακό Μικρασιάτικο ΜεζεδοπωλείοΑναξαγόρα 9, Νέα ΕρυθραίαΤηλ Κρατήσεων 2106202900Τηλ. Διανομής 2108002442

ΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑΚΟΥΝΕΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕΓρηγορίου Ε’ 52108072088 2108075525 fax: 2108072742 [email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙΚΛΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2106207924 - 2106205216 ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6978550294ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αθ. Διάκου 37 - 210 6254279

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελ.Βενιζέλου 159 2106251770 - 6936251770

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΔΕΡΜΑΤΗ ΑΝΝΑΔυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογική Στήριξη Μεθώνης 22. Διόνυσος6936960497 - [email protected]

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙΚΟΝΤΟΔΗΜΑ - ΚΟΖΩΝΗ Μ. & ΚΟΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Πλαστήρα 13 Νέα Ερυθραία 2108000221

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙΚΟΛΙΑΝΔΡΗΣ ΑΘΩΣΕλ. Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία 2106204872

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Αναξαγόρα 18 & Αθ. Διάκου Νέα Ερυθραία2106251102 e-mail: [email protected]

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ Κηφισίας 339 Κηφισιά 2106251600

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ - ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΙΔρ ΠΑΣΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Χειρουργός Ουρολόγος - ΑνδρολόγοςΠ.Τσαλδάρη 32-34 & Πραξιτέλους 2 Μελίσσια210 6130 577 - 6972551209Δέχεται με ραντεβού

ΠΑΘΟΛΟΓΟIΚΟΡΙΝΑ Π. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΕιδικός παθολόγος, Συνεργάτης Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»Συνεργάτης Ογκολογικής μονάδας Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»Ηρώων Πολυτεχνείου 13, Αγ. Στέφανος 210-6218638, 6974751160

ΗΛΙΑΣ Κ. ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ• ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ Ν.Α.Τ., ΔΗΜΟΣΙΟ, Ι.Κ.Α., ΤΡΑΠΕΖΕΣ• ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ• ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΠΤΡΙΑΔέχεται καθημερινώς 10-1μ.μ και 7-9μ.μ.Ελ. Βενιζέλου 100, νέα ΕρυθραίαΤηλ. 2109339584, 6972947707

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙΓΚΟΝΤΡΟΓΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣΑθ. Διάκου 37, Ν. Ερυθραία210 6206950, 6948 959348ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣΑπόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών Λειτουργικός έλεγχος αναπνοής, Αλλεργικά τεστ, Διακοπή καπνίσματος, Διαταραχές ύπνου Επισκέψεις κατ΄οίκον Συμβάσεις με ΤαμείαΠ.Ιωακείμ 3 Νέα Ερυθραίατηλ. 2108003717 fax 2108003718 κιν. 6942687835e-mail: [email protected]

ΨΥχΟΛΟΓΟΙΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής 2108078543 - 6977482072http://counselor.grΘΩΜΑ OΛΓΑ - ΜUkΤΙ ΨυχοθεραπεύτριαΕναλλακτική Θεραπεύτρια2106123190

ειΔιΚή προσΦορα Για εμποροΥσ Και επαΓΓεΛματιεσ Ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα «Η ΝΕΑ ΕρύΘρΑΙΑ»

και καταχώρηση στη σελίδα «ΕπΙλΟγΕΣ αγΟρωΝ & ΥπΗρΕΣΙωΝ» μόνο με 50 ευρώ το χρόνο

Στείλτε τα στοιχεία σας στο fax 2108075904 ή στο [email protected]

12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑεπιΛοΓεσ αγορων & υπηρεσιων

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑρΔΙΟΛΟΓΟΣ

TRIPLEX ΚΑρΔΙΑΣ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ • HOLDER

ρύΘΜΟύ • ΘΕρΑΠΕΙΑ ύΠΕρΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ

ΑρΤΗρΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ελ.Βενιζέλου 159, Νέα Ερυθραία Τηλ | 2106251770 κιν | 6936251770

Άθως ΚολιανδρήςΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Ελ. Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ 2106204872

Page 13: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

Ψηφιακή Φλουοροαγγειογραφία Οπτική τομογραφία - ΟCΤ Οπτικά Πεδία Τοπογραφία Κερατοειδούς Παιδοφθαλμολογικό Τμήμα Ορθοπτική Μελέτη (Μελέτη στραβισμού) Τμήμα Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής και Κόγχου

Βοηθήματα Χαμηλής Όρασης Μελέτη Γλαυκώματος Διαθλαστικές Επεμβάσεις Laser Μυωπίας, Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού, Πρεσβυωπίας με Εχcimer και Femtosecond Laser, Διασύνδεση Κολλαγόνου (Corneal Collagen Cross-Linking)Επεμβάσεις Καταρράκτη

Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία, τκ 14671

Τηλέφωνο: 210 800 1170 - 210 800 1146 • Fax.: 210 8001 183

www.attiko.eu

Υπηρεσίες του Αττικού Οφθαλμολογικού

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ • ΓΛΑΥΚΩΜΑ• ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ • με LASER για ΜΥΩΠΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ • ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ με LASER και ΕΝΔΟΦΑΚΟΥΣ

Λάζαρος ΧατζηπαναγιώτουΧειρουργός Οφθαλμίατρος

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 339, 14561 ΚΗΦΙΣΙΑ, 1ος ΟΡΟΦΟΣΤΗΛ./ FAX 210 6251600, ΚΙΝ: 6944 386075

email: [email protected]

Ηλίας Κ. ΣιακαβέλλαςΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΥΓΕΙΑ»ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤOΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

σΥΜΒΑσΕΙσ ΜΕ ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ,

ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ), ΝΑΤ, ΤΡΑΠΕΖΕσΕΠΙσΚΕΨΕΙσ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ

ΙΑΤΡΕΙΟ Ελ. Βενιζέλου 100 Νέα ΕρυθραίαΤηλ.|φαξ: 210 9339584 Κιν.: 6972 947 707

Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» Τηλ. 210 6867100 (εσ. 5477) e-mail: [email protected]

Ηλίας Κ. ΣιακαβέλλαςΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΥΓΕΙΑ”ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ: Ελ. Βενιζέλου 100νέα ΕρυθραίαΤηλ./ φαξ: 210 9339584Κιν.: 6972 947 707

Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”Τηλ. 210 6867100

(εσωτ. 5477)e-mail: [email protected]

ΜΑΡΙΑ ΚΛΑΔΑΚΗΔιαιτολόγος - Διατροφολόγος

Με νεότερες έρευνες από την Αμερική για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, χοληστερόλης, διαβήτη και βουλιμίας

Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματοςαπό τον Ιατρικό Σύλλογο των ΗΠΑ

Νέα ΕρυθραίαΤηλ 210 6207924 6944788303

Φωκαίας 3 Νέα Ερυθραία Τ.Κ. 14671Τηλ. 2108003122 • Κιν. 6942064344

[email protected]

ΕΚδοΣΗΠΙΣΤοΠοΙΗΤΙΚων

ΕνΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠοδοΣΗΣ

Δημήτρης ΣπανόςΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Μελέτες • κατασκευές • ανακαινήσεις

Μπιτσάνη ΕυαγγελίαΔιαιτολόγος - Διατροφολόγος

• ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ • ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

• ∆ΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΟΥ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

(ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ)

X.Tρικούπη 246, Νέα Κηφισιά, 978 550 294

Καλλιρρόη ΜανώληΧειρουργός Οδοντίατρος- ΠροσθετολόγοςBDS ( London), MClinDent Prosthodontics

• Προσθετική Οδοντιατρική• Αισθητική αποκατάσταση

Χαρ. Τρικούπη 127, 14671 Ν. Ερυθραία,Εμπ. Κέντρο «Καμάρες»

τηλ. 210 8075 330 • κιν 6945 399 417

Page 14: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

14 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑοι ταινιεσ στισ αιΘοΥσεσ

Στα τέλη του 18ου αιώνα ο Μπαρνάμπας Κόλινς ένας μεγαλοαστός θα κάνει το λά-

θος να κάνει σχέση με μια μάγισσα. Όχι σαν την γαλανομάτα του Τόλη, αλλά από τις άλλες που ξαμολάνε κατάρες δεξιά και αριστερά.

Όταν θα ερωτευτεί μιαν άλλη, θα τον μετατρέψει σε βρικόλακα και θα τον κλείσει σε ένα φέρετρο για περίπου δυο αιώνες!

Όταν ξαναβγεί το ημερολόγιο θα γράφει 1972 και η προσαρμογή του, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα είναι λίγο δύσκολη.

Πιο εύκολα θα δεις να είναι χώρια ο Μπόλεκ με τον Λόλεκ, ο Άδωνις με την Ευγενίαα, ή ο Τζέφρι με το ποδηλατάκι του, παρά ο Μπάρτον με τον Ντεπ.

Έβδομη συνεργασία για τους δυο κολλητούς και τα πράγματα είναι τα ίδια με τις προηγούμενες Έξι. Απλά εξαιρετικά!

Με έναν Τζόνι Ντεπ να κάνει αυτό που ξέρει πιο καλά από τον καθένα, δηλαδή να υποδύεται έναν δυσλειτουργικό, απροσάρμοστο χαρακτήρα, που όμως γοητεύει όλο το περιβάλλον γύρω του με τις εκκεντρικότητες του και τον Τιμ Μπάρτον να αισθάνεται, όπως πά-ντα σαν στο σπίτι του μέσα σε όλη αυτή την γοτθική ατμόσφαιρα και

πιο χαλαρός πια, το αποτέλεσμα ικανοποιεί στο έπακρο τους φαν του «λίγο διαφορετικού» και όχι μόνο.

Μεγάλο ατού της ταινίας είναι επίσης και ότι διαδραματίζεται στις αρχές του 70 πράγμα που προσδί-δει στο όλο εγχείρημα την γλυκιά αφέλεια που αποπνέει αυτή η εποχή και φυσικά την υπέροχη μουσική της, με το «nights in white satin» να ανοίγει το φιλμ και τον Alice Cooper σε γκεστ εμφάνιση να τα σπάει!

Στους υπόλοιπους ρόλους απο-λαμβάνουμε πρώτα από όλα την Μισέλ Φάιφερ ύστερα από καιρό σε φιλμ και πολύ χαιρόμαστε για αυτό και την Εύα Γκριν, όπου αν αναρω-τιέστε που την έχετε ξαναδεί, να σας θυμίσω πως έχει παίξει σίγουρα σε κάποιο από τα όνειρα σας. Μόνη μου ένσταση η τελική σκηνή όπου ενώ η ταινία ακολουθεί ένα χαμηλό προφίλ, στο φινάλε γίνεται ο κακός χαμός. Λιγότερη «επικούρα» ποτέ δεν έβλαψε.

Δείτε την ταινία αν σας άρεσε ο «Ψαλιδοχερης», ο «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», «Η Άλι-κη στην χώρα των θαυμάτων» και γενικά το Μπαρτονικό σύμπαν και η λίγο «φλου» θεώρηση των πραγμάτων από τον πάντα cool Τζόνι Ντεπ.

Γενικά είναι ότι πρέπει για τε-λευταία ταινία που μπορεί να δει κάποιος στο σινεμά, γιατί δυστυ-χώς όπως μας πληροφορούν τα κανάλια μετά τις εκλογές και άμα έχει νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε γυρίσει στην δραχμή και το εισιτή-

ριο τότε, με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, θα κοστίζει γύρω στις 50.000 δρχ.

Εγώ έχω πειστεί πως η συνεργα-σία Σαμαρά - Ντόρας - Βενιζέλου θα κερδίσει και θα αποφύγουμε την καταστροφή. Έτσι κάναμε και όταν

ήμασταν παιδιά και ερχόταν ένας καινούργιος στην γειτονιά που ήταν καλύτερος στο ποδόσφαιρο από όλους εμάς τους παλιούς. Μαζευό-μασταν όλοι μαζί και τον φοβερίζαμε για να φύγει!

Αλάνθαστη τακτική!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΒαγγέλης Διαμαντής[email protected]

DARK SHADOWS

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Εύα Γκριν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μισέλ Φάιφερ

ΕΚδΗΛωΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος Μανώλης Κουρμαδιάς, το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ "Δημήτριος Βικέλας" και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών της Νέας Ερυθραίας Κυριάκος Μαρτάκης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μια βραδιά ιστορικής μνήμης όπου για μια ακόμη φορά 8α χτυπήσει η καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

«559 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ THΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ»

Ομιλητές : Λίλα Παπαδημητρίου, Φιλόλογος, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας", Κική Αυγουστάτου, Ηδοποιός - Σκηνοθέτης

την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Μαΐου Ώρα: 8μμ.Στην Ενωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Καρασταμάτη & Δρυμπέτη 2 Ν. Ερυθραία

Page 15: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

15ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ εΚΔήΛωσεισ

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης χρήσεως 2011 Ποσά προηγουμένης χρήσεως 2010 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης Ποσά προηγουμ.

Αξία κτήσεως Αποσβέσεις Αναπόσβ. Αξια Αξία κτήσεως Αποσβέσεις Αναπόσβ.αξία χρήσεως 2011 χρήσεως 2010 Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙA 1.Έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατ/σης 3.829,13 3.829,01 0,12 3.829,13 3.829,01 0,12 Ι.Κεφάλαιο 4.Λοιπά έξοδα εγκατάστασης 49.333,68 46.759,67 2.574,01 44.029,49 39.067,14 4.962,35 (20.000 μετοχές των 3 € )

53.162,81 50.588,68 2.574,13 47.858,62 42.896,15 4.962,47 1.Καταβλημένο 60.000,00 60.000,00Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 60.000,00 60.000,00 ΙΙ.Ενσώματες ακινητοποιήσεις ΙV.Αποθεματικά Κεφάλαια 3.Κτίρια και τεχνικά έργα 28.056,37 22.678,42 5.377,95 28.056,37 21.793,29 6.263,08 1.Τακτικό αποθεματικό 20.000,00 20.000,00 6.Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός 277.668,71 267.229,07 10.439,64 274.830,87 255.910,32 18.920,55 5.Αφορολόγητα αποθεματικά ειδικών Σύνολο ακινητοποιήσεων (ΓΙΙ) 305.725,08 289.907,49 15.817,59 302.887,24 277.703,61 25.183,63 διατάξεων νόμων 1.143,20 1.143,20 ΙΙI.Συμμετοχές και άλλες μακροπρόθεσμες 21.143,20 21.143,20 χρηματοοικονομικές απαιτήσεις V.Αποτελέσματα εις νέο 7.Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 23.557,80 21.111,80 Υπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέο 160.512,06 87.071,21 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΓΙΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 39.375,39 46.295,43 Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (ΑΙ + ΑΙV + ΑV) 160.512,06 87.071,21

241.655,26 168.214,41Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Β.ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΙΙ.Απαιτήσεις 2.Λοιπές Προβλέψεις 85.692,00 85.692,00 1.Πελάτες 18.598.189,37 18.334.351,47 Σύνολο (Β) 85.692,00 85.692,00 3α.Επιταγές εισπρακτέες -Χαρτοφυλακίου 3.695.538,07 8.832.747,04 ΙΙ.Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 3β.Επιταγές σε καθυστέρηση(σφραγισμένες) 1.283.616,04 1.927,80 1.Προμηθευτές 17.810.531,06 18.803.105,31 11.Χρεώστες διάφοροι 1.352.315,80 610.837,66 2α.Επιταγές πληρωτέες 3.654.660,11 7.823.708,38 12.Λογαριασμοί διαχ/σεως προκ/λων & πιστώσεων 7.851,61 1.600,90 3.Τράπεζες λογ/μοί βραχυπρ/σμων υποχρεώσεων 1.380.878,69 1.415.900,83

24.937.510,89 27.781.464,87 4.Προκαταβολές πελατών 159.084,54 1.798.483,03 ΙV.Διαθέσιμα 5.Υποχρεώσεις από φόρους- τέλη 1.564.426,43 1.437.985,13 1.Ταμείο 460,99 69,27 6.Ασφαλιστικοί οργανισμοί 61.738,41 64.780,34 3.Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας 524,95 4.672.843,36 10.Μερίσματα πληρωτέα 344.918,86

985,94 4.672.912,63 11.Πιστωτές διάφοροι 37.930,10 563.237,44 ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΔΙΙ+ΔΙV) 24.938.496,83 32.454.377,50 Σύνολο υποχρεώσεων (ΓΙΙ) 24.669.249,34 32.252.119,32

Δ.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ E. METABATIKOI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 2.Έξοδα χρήσεως δουλευμένα 1.789,77 22.032,69 1.'Εξοδα επομένων χρήσεων 17.940,02 22.423,02 1.789,77 22.032,69 2.'Εσοδα χρήσεως εισπρακέα 0,00 0,00

17.940,02 22.423,02 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (Α+Β+Γ+Δ) 24.998.386,37 32.528.058,42

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Β+Γ+Δ+Ε) 24.998.386,37 32.528.058,42 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ 2.Πιστωτικοί λογαριασμοί εγγυήσεων 2.Χρεωστικοί λογαριασμοί εγγυήσεων και εμπράγματων ασφαλειών 0,00 20.000,00 και εμπράγματων ασφαλειών 0,00 20.000,00

Ποσά κλειομένης χρήσεως 2011 Ποσά προηγουμένης χρήσεως 2010 Ποσά κλειομένης Ποσά προηγουμ.ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011)

MEC HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 14η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/01/11-31/12/11) ΑΡ.ΜΑ.Ε 40005/01ΑΤ/Β/98/38

μ ης χρή ς ρ ηγ μ ης χρή ς μ ης ρ ηγ μΙ. Αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως χρήσεως 2011 χρήσεως 2010 Κύκλος εργασιών (πωλήσεις) 32.214.581,62 43.733.025,95 Μείον : Κόστος πωλήσεων 29.114.913,33 40.438.422,61 Καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) χρήσεως 135.798,30 108.419,71 Μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 3.099.668,29 3.294.603,34 Yπόλοιπο αποτελεσμάτων προηγ/νης χρήσης 87.071,21 103.373,07

Σύνολο 222.869,51 211.792,78 Σύνολο ΜΕΙΟΝ: 1.Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 1.089.928,42 1.374.567,24 Μείον : 1.Φόρος εισοδήματος 56.840,66 39.029,57

3.Eξοδα λειτουργίας διαθέσεως 1.685.976,61 2.775.905,03 1.832.287,94 3.206.855,18 1α.Έκτακτη εισφορά (αρθ.5 Ν.3845/2010) 5.516,79 0,00 Μερικά αποτελέσματα (κέρδη/ζημιές) εκμεταλλεύσεως 323.763,26 87.748,16 2α.Προβλέψεις για φόρο εισοδήματος - 85.692,00

ΠΛΕΟΝ: Κέρδη προς διάθεση 160.512,06 87.071,21

4.Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδα 7.882,42 58.508,32 Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:Μείον : 8.Υπόλοιπο κερδών εις νέο 160.512,06 87.071,213.Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 191.747,49 183.865,07 36.361,75 -22.146,57

Ολικά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 139.898,19 109.894,73 160.512,06 87.071,21ΙΙ. ΠΛΕΟΝ : Έκτακτα αποτελέσματα

1.Έκτακτα και ανόργανα έσοδα 8.175,95 170,98 3.Έσοδα προηγουμένων χρήσεων 840,32 1.900,39

9.016,27 2.071,37Μείον : 1.Έκτακτα και ανόργανα έξοδα 9.099,09 1.070,59 2.Έκτακτες ζημιές 3.689,963.Έξοδα προηγουμένων χρήσεων 327,11 2.475,80

13.116,16 -4.099,89 3.546,39 -1.475,02Οργανικά και έκτακτα αποτελέσματα (κέρδη) 135.798,30 108.419,71

ΜΕΙΟΝ:Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 19.896,41 25.136,83Μείον : Οι από αυτές ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος 19.896,41 0,00 25.136,83 0,00

ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΕΡΔΗ) ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩN 135.798,30 108.419,71

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΜΠΙΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΝΕΛΑΤΟΥ ΣΥΚΑΜΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑ.Δ.Τ. ΑΚ 082052 Α.Δ.Τ ΑΚ 121916 Α.Δ.Τ Χ 053654 Α.Δ.Τ X 643872

Α.ΑΔ.ΟΕΕ 22118 Α' ΤΑΞΕΩΣ Α.ΑΔ.ΟΕΕ 1117 Α' ΤΑΞΕΩΣ

Αθήνα, 05 Μαΐου 2012Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣΠΑΝΤΕΛΗΣ Θ. ΧΑΡΙΤΟΣ Α.Μ. ΣΟΕΛ: 15151Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές α.ε.ο.ε.μέλος της Crowe Horwath International Φωκ. Νέγρη 3, 11257 Αθήνα, Αρ Μ ΣΟΕΛ 125

ΚΗΦΙΣΙΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή ΛογιστήΠρος τους Μετόχους της Εταιρείας «MEC HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ»

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων. Ελέγξαμε τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας “MEC HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ”, που αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31 Δεκεμβρίου 2011, την κατάσταση αποτελεσμάτωνκαι τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή, καθώς και το σχετικό προσάρτημα. Ευθύνη της Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις. Η διοίκηση έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπαπου προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν. 2190/1920, όπως και για εκείνες τις εσωτερικές δικλείδες που η διοίκηση καθορίζει ως απαραίτητες ώστε να καθίσταται δυνατή η κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδηανακρίβεια, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Ευθύνη του Ελεγκτή. Η δική μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη επί αυτών των οικονομικών καταστάσεων με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα πρότυπα αυτά απαιτούν να συμμορφωνόμαστε μεκανόνες δεοντολογίας, καθώς και να σχεδιάζουμε και διενεργούμε τον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικών τεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά καιτις γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι επιλεγόμενες διαδικασίες βασίζονται στην κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Κατά τη διενέργεια αυτών των εκτιμήσεων κινδύνου, οελεγκτής εξετάζει τις εσωτερικές δικλείδες που σχετίζονται με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, με σκοπό το σχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών κατάλληλων για τις περιστάσεις, αλλά όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας των εσωτερικών δικλείδωντης εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων. Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικάτεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη. Από τον έλεγχο μας προέκυψαν τα εξής θέματα: 1. Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ. Ν. 2190/1920 και ΕΓΛΣ) δενσχηματίζεται πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011, το συνολικό ύψος της μη σχηματισθείσας πρόβλεψης ανέρχεται σε ευρώ 133.000, με συνέπεια οι προβλέψεις να εμφανίζονται μειωμένες κατά ευρώ 133.000 ενώ τα Ίδια Κεφάλαια και τα αποτελέσματαπροηγούμενης χρήσης να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 133.000. 2. Από τις "επιταγές σε καθυστέρηση" ποσού ευρώ 1.283.616 το πιθανολογούμενο ποσό ρευστοποίησης , ανέρχεται σε ευρώ 1.013.616. Κατά περέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ.Ν.2190/1920 καιΕΛΓΣ) δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη ποσού ευρώ 135.000 για την κάλυψη ζημιών από τη μη ρευστοποίηση μέρους του υπολοίπου των προαναφερόμενων απαιτήσεων.Λόγω του μη σχηματισμού της πρόβλεψης αυτής, η αξία των επιταγών αυτών, τα απότελέσματα χρήσης και τα Ίδια Κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα κατάευρώ 135.000. Γνώμη με Επιφύλαξη. Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο ‘Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη’, οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας “MEC HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ” κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011, και τη χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξειςτων άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν. 2190/1920. Αναφορά επί Άλλων Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων. Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχηση του περιεχομένου της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στα πλαίσια των οριζόμενων από τα άρθρα 43α και 37του Κ.Ν. 2190/1920.

Ημερίδα κατά των εξαρτήσεων από το Κέντρο Πρόληψης

του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟ-ΝΟΗ» πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αναβρύτων, την Παρασκευή 11 Μαΐου. Οι εισηγήσεις έγιναν από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου κ. Βασιλική Αλεξά-κη και συμμετείχαν μαθητές της Α’ τάξης. Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στις εξαρτήσεις από το Διαδίκτυο, το τσιγάρο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και χρησιμοποίησε σύγχρονα μέσα προβολής (βίντεο, δια-δίκτυο, διαφάνειες κ.α.).

Η εκδήλωση είχε βιωματι-κό χαρακτήρα και βασίστηκε στη συζήτηση και την ανταλ-λαγή απόψεων με μαθητές και εκπαιδευτικούς, γύρω από το θέμα των εξαρτήσε-ων.

Μαθητές και εκπαιδευ-τικοί παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο εν-διαφέρον στη συζήτηση, ενώ μετά το πέρας της εκδήλω-σης ακολούθησε συνέντευξη

της κ. Αλεξάκη στην Ηρώ Θεοδωρακοπούλου για το διαδικτυακό ραδιόφωνο ( European school radio).

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία να εγκαινιαστεί μια συνεργασία του σχολείου μας με το Κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» στο επόμενο διάστημα και κυρίως την επόμενη σχολική χρονιά , με την πραγματοποίηση νέων ημερίδων, σεμιναρίων και τη δημιουργία ομάδας εφήβων, σε συνεργασία με την κ. Αλεξάκη. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία και σε εκ-παιδευτικούς του σχολείου μας να συμμετέχουν σε προ-γράμματα Αγωγής Υγείας και σεμινάρια την επόμενη σχο-λική χρονιά.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στην κ. Αλεξάκη Βασιλική για την πραγματοποίηση αυτής της Ημερίδας, αλλά και ευρύτερα στη διοίκηση του Κέντρου «ΠΡΟΝΟΗ», για την ανάπτυ-

ξη τέτοιων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε συ-νεργασία με τα σχολεία.

Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου

μας να συνδεθεί με την τοπι-κή και την ευρύτερη κοινό-τητα, αλλά και να παράσχει κοινωνική και πολιτική αγω-γή στους μαθητές.

Ταυτόχρονα, η δράση αυτή, όπως και άλλες, απο-

τελούν μέρος του σχεδίου δράσης, που αναπτύσσει το σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΥΤΟΑ-ΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ και του ΕΣΩ-ΤΕΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΝΟ-

ΝΙΣΜΟΥ, που επιδιώκει να θεσμοθετήσει, προκειμένου να διασφαλίζεται η αρμονική και γόνιμη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας (μαθητές, καθη-γητές, γονείς).

Ημερίδα κατά των εξαρτήσεων στο πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων

Page 16: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΔήμοσιεΥσεισ

Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ Ι Κ Ο Π Α Θ Η Τ Ι Κ Ο ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜ ΠΟΣΑ ΠΡΟΗΓ.ΑΞΙΑ ΚΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠ. AΞΙΑ ΑΞΙΑ ΚΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠ. AΞΙΑ ΧΡΗΣ. 2011 ΧΡΗΣ.2010

Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ1.'Eξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατ/σης 7.223,66 7.223,66 0,00 7.223,66 7.223,66 0,00 Ι.Μετοxικό κεφάλαιο4.Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως 7.978,85 7.978,81 0,04 7.978,85 7.978,81 0,04 (14.150 μετοxές Χ 4,25 ευρώ)

15.202,51 15.202,47 0,04 15.202,51 15.202,47 0,04 1.Kαταβλημένο 60.137,50 60.137,50Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟII.Eνσώματες ακινητοποιήσεις ΙV.Αποθεματικά Κεφάλαια3.Κτίρια και Τεxνικά έργα 200,00 199,99 0,01 200,00 199,99 0,01 1.Τακτικό αποθεματικό 7.231,57 2.022,826.Επιπλα και λοιπός εξοπλισμός 11.651,94 10.659,91 992,03 11.651,94 10.169,24 1.482,70 7.231,57 2.022,82

V.Αποτελέσματα εις νέοΣΥΝΟΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ(ΓΙΙ) 11.851,94 10.859,90 992,04 11.851,94 10.369,23 1.482,71 Υπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέο 130.144,12 38.433,64ΙΙΙ.Συμμετοxές και άλλες μακροπρόθεσμες Υπόλοιπο ζημιών προηγουμενων χρήσεων 0,00 0,00xρηματοοικονομικές απαιτήσεις 130.144,12 38.433,647.Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 2.490,77 2.490,77 ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ( ΑΙ+ΑV) 197.513,19 100.593,96

2.490,77 2.490,77ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΓΙΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ( ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 3.482,81 3.973,48 Β.ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ

1.Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικούΔ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ λόγω εξόδου απο την υπηρεσία 14.045,50 14.045,50ΙΙ.Απαιτήσεις 2.Λοιπές προβλέψεις 0,00 15.000,001.Πελάτες 1.452.180,31 1.625.901,44 14.045,50 29.045,503α.Επιταγές εισπρακτέες στο χαρτ/κιο(μεταχρονολογ.) 371.252,59 4.065.386,47 Γ.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ11.Χρεώστες διάφοροι 3.691.481,86 12.910,43 II.Bραχυπρόθεσμες υποxρεώσεις12.Λογαριασμοί διαχ/σης προκαταβολών & πιστώσεων 10,00 0,00 1.Προμηθευτές 3.710.045,50 4.162.957,2113.Προκαταβολές σε προμηθευτές 450.914,98 1.981,71 2α.Επιταγές πληρωτέες (μεταχρον/μένες) 1.359.003,08 1.880.272,41

5.965.839,74 5.706.180,05 3.Τράπεζες λ/σμοί βραχ/σμων υποχρεώσεων 816.140,32 0,004.Προκαταβολές πελατών 130.652,77 36.531,67

ΙV.Διαθέσιμα 5.Υποxρεώσεις από φόρους-τέλη 153.585,89 156.513,191.Tαμείο 223,64 508,71 6.Aσφαλιστικοί οργανισμοί 6.368,02 4.249,483 Κ θέ ό θ ί 467 151 47 663 592 65 11 Π έ δ ά 26 701 68 9 610 32

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 8η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ( 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ) ΑΡ.Μ. Α.Ε. 54551 / 01AT / Β / 03 /050ΠΟΣΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011

M P G ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

3.Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας 467.151,47 663.592,65 11.Πιστωτές διάφοροι 26.701,68 9.610,32467.375,11 664.101,36 ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ(ΓΙΙ) 6.202.497,26 6.250.134,28

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΔΙΙ+ΔΙV) 6.433.214,85 6.370.281,41Δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

E.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 2.Εξοδα xρήσεως δουλευμένα 34.644,00 15.821,491.Εξοδα επομένων xρήσεων 12.002,25 21.340,30 34.644,00 15.821,49

12.002,25 21.340,30ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Β+Γ+Δ+Ε) 6.448.699,95 6.395.595,23 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (A+B+Γ+Δ) 6.448.699,95 6.395.595,23

Ι. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΠΟΣΑ KΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣ .2011 ΠΟΣΑ ΠΡΟΗΓ. ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜ ΠΟΣΑ ΠΡΟΗΓ.Κύκλος εργασιών 8.365.909,13 6.727.454,86 ΧΡΗΣ. 2011 ΧΡΗΣ.2010Μείον : Κόστος παροχής υπηρεσιών 7.854.958,24 6.219.460,08 Kαθαρά αποτελέσματα κέρδη xρήσεως 162.935,49 227.972,79Μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως 510.950,89 507.994,78 Υπόλοιπο κερδών προηγουμένων χρήσεων 38.433,64 0Μείον: 1. Εξοδα διοικητικής λειτουργίας 206.577,37 213.924,77 Υπόλοιπο ζημιών προηγουμένων χρήσεων 0,00 -960.186,49 3.Εξοδα λειτουργίας διαθέσεως 71.052,19 277.629,56 72.417,04 286.341,81 Κάλυψη ζημιών εντός χρήσης 0,00 788.862,50Μερικά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως 233.321,33 221.652,97 Υπόλοιπο 201.369,13 56.648,80Πλέον: 4.Πιστωτικοί τόκοι και συναφή έσοδα 1.650,01 434,56 Φόρος εισοδήματος -34.038,25 -16.192,34Μείον: 3.Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 70.461,04 (68.811,03) 1.001,72 (567,16) Διαφορές φορολ/κού ελέγχου προηγ. Χρήσεων -31.978,01 0,00Ολικά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως 164.510,30 221.085,81 Σύνολο 135.352,87 40.456,46ΙΙ. ΠΛΕΟΝ:1.Εκτακτα και ανόργανα έσοδα 6,43 0,01 Κέρδη προς διάθεση 135.352,87 40.456,464.Εσοδα από προβλέψεις προηγουμένων χρήσεων 5.000,00 8.000,00Μείον : 1.Εκτακτα και ανόργανα έξοδα 2.360,16 490,34 Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:2.Εξοδα προηγουμένων χρήσεων 4.221,08 622,69 1.Τακτικό αποθεματικό 5.208,75 2.022,824.Προβλέψεις για έκτακτους κινδύνους 0,00 1.574,81 0,00 -6.886,98 8.Υπόλοιπο κερδών εις νέο 130.144,12 38.433,64Οργανικά και έκτακτα κέρδη 162.935,49 227.972,79 135.352,87 40.456,46ΜΕΙΟΝ :Σύνολο αποσβέσεων 490,67 1.085,62Μείον: Οι από αυτές ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος 490,67 1.085,62ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 162.935,49 227.972,79

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΚΗΦΙΣΙΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜ. ΧΡΗΣΕΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (1 ΙΑΝΟΥΑΡ. 2011 - 31 ΔΕΚΕΜΒ. 2011)

ΑΜΠΕΛΙΟ ΠΛΑΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΑΡΡΟΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑΔ Ο 766414 ΑΔΤ Τ 108291 ΑΔΤ Χ 643872

Α.ΑΔ.ΟΕΕ 1117 Α' ΤΑΞΕΩΣ

Αθήνα, 21.05.2012Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΣΦΑΡΝΑΣ Αρ.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 14841P.K.F. ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124, 115 26 ΑΘΗΝΑ Αρ.Μ.ΣΟΕΛ 132

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗΠρος τους Μετόχους της Ανώνυμης Εταιρείας «MPG ΕΛΛΑΣ AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων. Ελέγξαμε τις ανωτέρω Οικονομικές Καταστάσεις της Ανώνυμης Εταιρείας «MPG ΕΛΛΑΣ AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου2011, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή, καθώς και το σχετικό προσάρτημα. Ευθύνη της Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις. Η Διοίκηση είναι υπεύθυνη για τηνκατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν.2190/1920, όπως και γιαεκείνες τις εσωτερικές δικλείδες που η διοίκηση καθορίζει ως απαραίτητες ώστε να καθίσταται δυνατή η κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη ανακρίβεια που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Ευθύνη Ελεγκτή. Η δική μαςευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη επί αυτών των οικονομικών καταστάσεων με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα πρότυπα αυτά απαιτούν να συμμορφωνόμαστε με κανόνες δεοντολογίας, καθώςκαι να σχεδιάζουμε και διενεργούμε τον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικώντεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά και τις γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι επιλεγόμενες διαδικασίες βασίζονται στην κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, πουοφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Κατά τη διενέργεια αυτών των εκτιμήσεων κινδύνου, ο ελεγκτής εξετάζει τις εσωτερικές δικλείδες που σχετίζονται με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, με σκοπό τοσχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών κατάλληλων για τις περιστάσεις και όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας των εσωτερικών δικλείδων της εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας τωνλογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων. Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμεσυγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. Γνώμη. Κατά τη γνώμη μας οι ανωτέρω Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας κατά την 31Δεκεμβρίου 2011 και την χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από τοο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ τουκωδ.Ν.2190/1920. Έμφαση Θέματος. Εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά για τις χρήσεις 2010 και 2011, ως εκ τούτου δεν έχουν καταστεί οριστικές οι φορολογικές της υποχρεώσεις . Η έκβαση του φορολογικούελέγχου δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο και, ως εκ τούτου, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις σε σχέση με το θέμα αυτό. Στη γνώμη μας δεν διατυπώνεται επιφύλαξη σε σχέση με το θέμα αυτό. Αναφορά επίάλλων νομικών και κανονιστικών α) Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχιση του περιεχομένου της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στα πλαίσια των οριζομένων από τα άρθρα 43α και 37 του Κ.Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΤΗΛ. : 213 2007 105Κηφισιά : 24-05-2012Αρ. πρωτ. : 23425

ΠΕΡΙΛΗΠTIkh ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΓΙΑ «Δαπάνη αποψίλωσης δημοτι-κών – κοινοχρήστων εκτάσεων»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔιακηρύσσει ότι :

Έχοντας υπόψη :Τις διατάξεις του άρθρου 58 Ν. 1. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄ 87/07-06-2010) « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ – ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση»Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 ( 2. ΦΕΚ Α’ 87/7.6.2010)« Νέα Αρχιτε-κτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρό-γραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύειΤις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 ( ΦΕΚ 3.

Α΄ 11/80 ) « Περί Εκτέλεσης Έργων και Προμηθειών Οργανισμών Τοπι-κής Αυτοδιοίκησης »Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 4. (Φ.Ε.Κ. Α’ 114 / 8.6.2006) «Κύρωση Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα» όπως ισχύει, και ειδικότερα τα αρθ. 209 παρ.2, παρ.4 όπως αυτή ανα-διατυπώνθηκε με τον Ν. 3536/2007 ΦΕΚ Α’ 42 / 23.2.2007 αρθ. 22 παρ.3, και παρ.9 όπως προστέ-θηκε με τον N.3731/2008 ΦΕΚ Α’ 263/23.12.2008 αρθ. 20 παραγρ. 13, καθώς και το αρθ. 273 παρ.1, για τη σύναψη δημοσίων συμβάσε-

ων υπηρεσιών των ΔήμωνΤις διατάξεις του Ν. 2362/95 (ΦΕΚ 5. Α’ 247/27.11.1995) αρθ. 83 παρ. 1, για τα χρηματικά όρια σύναψης δη-μοσίων συμβάσεων υπηρεσιώνΤις διατάξεις της υπ. αρ. 35130/739 6. ( ΦΕΚ 1291/Β’/11-08-2010) από-φασης του Υπουργού Οικονομικών « αύξηση των χρηματικών ποσών του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 2362/95 για τη σύναψη δημοσίων συμβάσε-ων που αφορούν προμήθεια προϊό-ντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων »Τις Εγκυκλίους του Υπ. Εσωτε-7.

ρικών Αποκέντρωσης & Ηλε-κτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ. 48614/2.9.2010, αριθ. 58289/12.10.2010, αριθ. 21437/5.5.2011 για τα χρηματι-κά όρια του αρθ. 83 παρ.1 του Ν. 2362/1995 για τη σύναψη δημοσί-ων συμβάσεων των ΟΤΑ Α΄ βαθμούΤην Εγκύκλιο του Υπ. Οικονο-8. μίας & Οικονομικών με αρ. πρ. 14873/395/4.4.2006 για τις δη-μόσιες συμβάσεις υπηρεσιών του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ

Τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό 9. του Δήμου έτους 2012, στον οποίο υπάρχει εγγεγραμμένη πίστω-ση ύψους 70.000,00 € υπό Κ.Α. 35.6495.02 με τίτλο : «Δαπάνη αποψίλωσης δημοτικών – κοινοχρή-στων εκτάσεων»Τις εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες 10. του Δήμου για τη σχετική εργασία / παρεχόμενη υπηρεσία ενόψει της θερινής περιόδου και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιώνΤην υπ΄ αρ. 699/2012 απόφαση 11. ανάληψη υποχρέωσης του Τμήμα-τος Προϋπολογισμού και Λογιστικής ΠαρακολούθησηςΤην υπ΄ αρ. 29/2012 μελέτη της Τ.Υ. 12. και τη σχετική διακήρυξηΤο γεγονός ότι ο Δήμος δεν διαθέτει 13. τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό, κατάλληλο για λειτουργία σε μεγά-λης έκτασης, ανώμαλες επιφάνειες εδάφους ( ρυμουλκούμενο χορτο-κοπτικό μηχάνημα )Τις διατάξεις του άρθρου 28 14. του Ν. 2190/1994 ( ΦΕΚ Α΄/28/03.03.1994 ) περί απαγόρευ-σης των προσλήψεων ενόψει εκλο-γών ( 17/06/2012 )Το γεγονός ότι το προσωπικό του 15. Δήμου δεν είναι επαρκώς εξειδι-κευμένο και παράλληλα δεν επαρκεί για την κάλυψη της ανάγκης για ταυτόχρονη αποψίλωση όλων των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου στο σύντομο χρονικό διάστημα ( ένας μήνας ) έναρξης της θερινής περιόδουΤην υπ΄ αρ. 288/2012 απόφαση της 16. Οικονομικής Επιτροπής

ΠροκηρύσσειΠρόχειρο διαγωνισμό με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, για την εργασία υπό Κ.Α. προϋπολογισμού με τίτλο : «Δαπά-νη αποψίλωσης δημοτικών – κοινοχρή-στων εκτάσεων»Αντικείμενο διαγωνισμού : Εργασία που αφορά στον ετήσιο καθαρισμό όλων των κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς ( Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη ), από την ετήσια βλάστηση, στα πλαίσια αποφυγής του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών τη θε-ρινή περίοδο 2012.Αναθέτουσα αρχή : Δήμος Κηφισιάς, Ταχ. Δ/νση : Διονύσου 24 και Μυρσίνης, τ.κ. 145 62, τηλ. 213 2007 105, φαξ : 213 2007 107Είδος διαγωνισμού : Πρόχειρος δια-γωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.Προϋπολογισμός : 70.000,00 ευρώ του Φ.Π.Α. 23% συμπεριλαμβανομένου. Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 35.6495.02 προϋπολογισμού Δήμου, οικονομικού έτους 2012Γλώσσα σύνταξης αιτήσεων συμμε-τοχής : ελληνικήΕγγυήσεις : α) εγγυητική επιστολή συμ-μετοχής ίση προς το 3% επί του ποσού της προϋπολογιζόμενης δαπάνης ( συ-μπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ) διάρκειας δύο μηνών, β) εγγυητική επιστολή συμ-μετοχής ίση προς το 5% επί του ποσού της προϋπολογιζόμενης δαπάνης ( συ-μπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ) χωρίς να υπολογίζεται η προσφερόμενη έκπτωση, διάρκειας τεσσάρων μηνώνΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ( χρόνος εκτέλεσης της εργασίας ) : Τριάντα ( 30 ) εργάσιμες ημέρες από την ημερο-μηνία υπογραφής της σύμβασηςΗμερομηνία λήξης κατάθεσης δικαι-ολογητικών : Την Τρίτη 05/06/2012 ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού. Ώρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10.00 και ώρα λήξης της αποδοχής προσφορών η 10.05, στο Δημοτικό Κατάστημα : Διονύσου και Μυρσίνης, Αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής, ΙσόγειοΠαροχή Πληροφοριών και εγγρά-φων ( μελέτη, προδιαγραφές, ενδει-κτικός προϋπολογισμός ) : Καθημερινά Τμήμα Προμηθειών τηλ. 213 2007 105Η δαπάνη δημοσίευσης βαρύνει τον προμηθευτή που ανακηρύχθηκε ανά-δοχος, με την προσκόμιση των νομίμων παραστατικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Page 17: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

17ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔήμοσιεΥσεισ

,

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης χρήσεως 2011 Ποσά προηγουμένης χρήσεως 2010 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης σά προηγουμένης

Αξία κτήσεως Αποσβέσεις Αναπόσβ. Αξία Αξία κτήσεως Αποσβέσεις Αναπόσβ. Αξία χρήσεως 2011 χρήσεως 2010 Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙA 1.Έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατ/σης 5.007,55 5.007,46 0,09 5.007,55 5.007,46 0,09 Ι.Κεφάλαιο 4.Λοιπά έξοδα εγκατάστασης 31.501,97 21.025,08 10.476,89 22.760,62 7.980,19 14.780,43 (48.000 μετοχές των 3 € )

36.509,52 26.032,54 10.476,98 27.768,17 12.987,65 14.780,52 1.Καταβλημένο 144.000,00 144.000,00Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 144.000,00 144.000,00 ΙΙ.Ενσώματες ακινητοποιήσεις ΙV.Αποθεματικά Κεφάλαια

6 Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός 40 206 53 32 375 73 7 830 80 36 416 37 25 296 85 11 119 52 1 Τακτικό αποθεματικό 11 209 75 10 019 37

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 2η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/01/11-31/12/11) ΑΡ.ΜΑ.Ε 67977/01ΑΤ/Β/09/146RASCAL(ΡΑΣΚΑΛ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6.Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός 40.206,53 32.375,73 7.830,80 36.416,37 25.296,85 11.119,52 1.Τακτικό αποθεματικό 11.209,75 10.019,37 Σύνολο ακινητοποιήσεων (ΓΙΙ) 40.206,53 32.375,73 7.830,80 36.416,37 25.296,85 11.119,52 11.209,75 10.019,37

V.Αποτελέσματα εις νέο ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΓΙΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 7.830,80 11.119,52 Υπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέο 197.444,99 180.941,64

197.444,99 180.941,64Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (AI+ΑΙV+AV) 352.654,74 334.961,01 ΙΙ.Απαιτήσεις 1.Πελάτες 2.428.085,41 2.068.304,03 Β.ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ 3α.Επιταγές εισπρακτέες 2.Λοιπές Προβλέψεις 14.705,72 8.591,96 -Χαρτοφυλακίου 0,00 117.996,30 14.705,72 8.591,96 8.Δεσμευμένοι λογαριασμοί καταθέσεων 0,00 10.000,00 Γ.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 11.Χρεώστες διάφοροι 20.486,52 23.204,98 ΙΙ.Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 12.Λογαριασμοί διαχ/σεως προκ/λων & πιστώσεων 48,07 0,00 1.Προμηθευτές 1.256.138,73 1.106.427,34

2.448.620,00 2.219.505,31 2α.Επιταγές πληρωτέες 602.406,30 517.536,93 ΙV.Διαθέσιμα 4.Προκαταβολές πελατών 154.263,02 0,00 1.Ταμείο 114,47 840,51 5.Υποχρεώσεις από φόρους- τέλη 161.736,30 209.708,72 3.Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας 115.459,92 21.522,67 6.Ασφαλιστικοί οργανισμοί 38.768,34 49.727,89

115.574,39 22.363,18 11.Πιστωτές διάφοροι 3.508,88 25.340,53 Σύνολο υποχρεώσεων (ΓΙΙ) 2.216.821,57 1.908.741,41

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (ΔΙΙ+ΔΙΙΙ+ΔΙV) 2.564.194,39 2.241.868,49Δ.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

E. METABATIKOI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 2.Έξοδα χρήσεως δουλευμένα 6.665,99 17.243,30 1.'Εξοδα επομένων χρήσεων 8.345,85 1.769,15 6.665,99 17.243,30 2.'Εσοδα χρήσεως εισπρακτέα 0,00 0,00

8.345,85 1.769,15ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (Α+Β+Γ+Δ) 2.590.848,02 2.269.537,68

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Β+Γ+Δ+Ε) 2.590.848,02 2.269.537,68 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ 2.Πιστωτικοί λογαριασμοί 2.Χρεωστικοί λογαριασμοί εγγυήσεων και εμπράγματων ασφαλειών 0,00 10.000,00 εγγυήσεων και εμπράγματων ασφαλειών 0,00 10.000,00

Ποσά κλειομένης χρήσεως 2011 Ποσά προηγουμένης χρήσεως 2010 Ποσά κλειομένης σά προηγουμένης ή 2011 ή 2010

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011) ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ι. Αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως χρήσεως 2011 χρήσεως 2010 Κύκλος εργασιών (πωλήσεις) 3.056.877,78 4.295.979,97 Μείον : Κόστος πωλήσεων 1.803.200,52 2.693.258,88 Καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) χρήσεως 31.294,13 263.667,74 Μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 1.253.677,26 1.602.721,09 Yπόλοιπο αποτελεσμάτων προηγ/νης χρήσης 180.941,64 0,00 Πλέον : 1.Αλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 0,00 0,00 Σύνολο 212.235,77 263.667,74 Σύνολο 1.253.677,26 1.602.721,09 ΜΕΙΟΝ: 1.Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 460.236,12 399.584,60 Μείον : 1.Φόρος εισοδήματος 7.486,64 64.114,77

3.Eξοδα λειτουργίας διαθέσεως 768.069,99 1.228.306,11 937.648,80 1.337.233,40 2α.Προβλέψεις για φόρο εισοδήματος 6.113,76 8.591,96 Μερικά αποτελέσματα (κέρδη/ζημιές) εκμεταλλεύσεως 25.371,15 265.487,69 Κέρδη προς διάθεση 198.635,37 190.961,01 ΠΛΕΟΝ: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1.Τακτικό αποθεματικό 1.190,38 10.019,374.Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδα 2,38 24,50 8.Υπόλοιπο κερδών εις νέο 197.444,99 180.941,64Μείον : 198.635,37 190.961,013.Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 3.025,90 3.023,52 1.601,27 1.576,77

Ολικά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 22.347,63 263.910,92ΙΙ. ΠΛΕΟΝ : Έκτακτα αποτελέσματα

1.Έκτακτα και ανόργανα έσοδα 60,21 0,453.Έσοδα προηγουμένων χρήσεων 10.000,00 0,00

10.060,21 0,45Μείον:1.Έκτακτα και ανόργανα έξοδα 387,71 243,633.Έξοδα προηγουμένων χρήσεων 726,00 0,00

1.113,71 8.946,50 243,63 -243,1831.294,13 263.667,74

Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 20.822,88 38.284,50Μείον : Οι από αυτές ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος 20.822,88 0,00 38.284,50 0,00

ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΕΡΔΗ) ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩN 31.294,13 263.667,74

Κηφισιά 29 Απριλίου 2012Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.& Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

& ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥΠΑΓΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ MΠΙΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΚΑΜΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΑΓΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ MΠΙΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΚΑΜΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑ.Δ.Τ. AK 031529 Α.Δ.Τ. ΑΚ 082052 Α.Δ.Τ Χ 053654 ΑΔΤ Χ 643872

ΑΔ.ΟΕΕ 22118 Α΄ ΤΑΞΕΩΣ Α.ΑΔ.ΟΕΕ 1117 Α΄ΤΑΞΕΩΣ

Αθήνα, 05 Μαΐου 2012Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Θ. ΧΑΡΙΤΟΣ Α.Μ. ΣΟΕΛ: 15151Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές α.ε.ο.ε.

μέλος της Crowe Horwath International, Φωκ. Νέγρη 3, 11257 Αθήνα, Αρ Μ ΣΟΕΛ 125

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗΠρος τους Μετόχους της Ανώνυμης Εταιρείας "RASCAL(ΡΑΣΚΑΛ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων. Ελέγξαμε τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας RASCAL (ΡΑΣΚΑΛ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, οι οποίες αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2011, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή, καθώς και το σχετικό προσάρτημα. Ευθύνη της Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις .Η διοίκηση έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα ΛογιστικάΠρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν. 2190/1920, όπως και για εκείνες τις εσωτερικές δικλίδες που η διοίκηση καθορίζει ως απαραίτητες ώστε να καθίσταται δυνατή η κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη ανακρίβεια, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος.Ευθύνη του Ελεγκτή .Η δική μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη επί αυτών των οικονομικών καταστάσεων με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα πρότυπα αυτά απαιτούν να συμμορφωνόμαστε με κανόνες δεοντολογίας, καθώς και να σχεδιάζουμε και διενεργούμε τον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια.Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικών τεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά και τις γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι επιλεγόμενες διαδικασίες βασίζονται στην κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Κατά τη διενέργεια αυτών των εκτιμήσεων κινδύνου, ο ελεγκτής εξετάζει τις εσωτερικές δικλίδες που σχετίζονται με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, με σκοπό το σχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών κατάλληλων για τις περιστάσεις, αλλά όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας των εσωτερικών δικλίδων της εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων.Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης.Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη .Από τον έλεγχο μας προέκυψε ότι κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ. Ν. 2190/1920 και ΕΓΛΣ) δεν σχηματίζεται πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011, το συνολικό ύψος της μη σχηματισθείσας πρόβλεψης ανέρχεται σε ευρώ 25.350, με συνέπεια οι προβλέψεις να εμφανίζονται μειωμένες κατά ευρώ 25.350 και τα Ίδια Κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά ευρώ 25.350.Γνώμη με Επιφύλαξη .Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις του θέματος που μνημονεύεται στην παράγραφο ‘Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη’, οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας RASCAL (ΡΑΣΚΑΛ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011, και τη χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν. 2190/1920.Έμφαση Θέματος .Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η προτεινόμενη διάθεση των κερδών τελεί υπό την προϋπόθεση απόφασης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας που πρέπει να ληφθεί με πλειοψηφία 70% τουλάχιστον του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Στη γνώμη μας δεν διατυπώνεται επιφύλαξη σε σχέση με το θέμα αυτό.Αναφορά επί Άλλων Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων.Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχηση του περιεχομένου της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στα πλαίσια των οριζόμενων από τα άρθρα 43α και 37 του Κ.Ν. 2190/1920.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Ρήγα Φερραίου 19

ηφισιά 14561 Τηλ. 210 8017821-210

8087089

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕ-ΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6/2012 • ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON MΠΑΛΕΤΑ ΜΩΡΙΣ ΜΠΕ-ΖΑΡ ΤΙΜΗ: 35και 30ευρώ το άτομο(Β και Γ ζώνη αντί-στοιχα) ΩΡΑ ΑΝΑΧ. 19.30 (το απόγευμα)

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ • ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6/2012 – ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6/2012 ΤΙΜΗ: 150 ευρώ το άτομο. ΩΡΑ ΑΝΑΧ. 9.00 (το πρωί)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ • ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΑΜΑΣΤΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6/2012 ΤΙΜΗ: 10 ευρώ το άτομο ΩΡΑ ΑΝΑΧ. 9.00 (το πρωί) .

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ • ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΧΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/6/2012 – ΤΡΙΤΗ 26/6/2012 ΤΙΜΗ: 290 ευρώ το άτομο ΩΡΑ ΑΝΑΧ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ 3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ • ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/2012 – ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7/2012 ΤΙΜΗ: 140 ευρώ το άτομο με ημιδιατροφή. ΩΡΑ ΑΝΑΧ. 6.30 π.μ.

Ας στηρίξουμε την αγροτι-κή ανάπτυξη στον τόπο μας με προϊόντα από την

Ελληνική Γη απευθείας στους καταναλωτές με τις καλύτερες τιμές και ποιότητα.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια που ξεκίνησε με τους παραγω-γούς πατάτας! και συνεχίζεται με τους παραγωγούς Ελιάς! στο δήμο Κηφισιάς- Νέας Ερυθραί-ας-Εκάλης!

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελιές θα διατεθούν στις 26 Μαΐου στη Νέα Κηφισιά στη συμβολή των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου στο ύψος του Γηπέδου του Ελπιδοφόρου.

Αιτήσεις μπορούν να γίνονται στα παρακάτω σημεία:

ΚΑΠΗ - ΚΕΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΛΗΞΙΑΡ-ΧΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΤΙΡΙΟ XΑ-ΡΑΤΖΑ), ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 3

– ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΓΡΑ-ΦΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ) – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ «ΕΛ-ΠΙΣ», ΛΕΩΦ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ – ΕΝΤΕΥ-ΚΤΗΡΙΟ ΕΚΑΛΗΣ

Ηλεκτρονικές αιτήσεις στο www.kifissiaonline.gr.

Η κατάθεση αιτήσεων μπορεί να γίνει έως και τις 24/05 .

Χορηγοί Επικοινωνίας εί-ναι ο Δήμος Κηφισιάς και το Kifissiaonline.gr

Ελιά μια ζωντανή κληρονομιά! Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελιές θα διατεθούν στις 26 Μαΐου στη Νέα Κηφισιά στη συμβολή των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου στο ύψος του Γηπέδου του Ελπιδοφόρου.

Page 18: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΔήμοσιεΥσεισ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία"ΘΡΑΚΗ Α.Ε. - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ

ΑΓΩΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ"που εδρεύει στην Κηφισιά, Δηλιγιάννη 59

Κατόπιν της από 6 Απριλίου 2012 απόφασης τουΔιοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το Νόμοκαι το Καταστατικό, καλούνται οι Μέτοχοι τηςΕταιρείας σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 29ηΙουνίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00,στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στην οδόΔηλιγιάννη 59 (είσοδος από Ξενίας 4) στηνΚηφισιά, για να συζητήσουν και να απο- φασίσουν για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:1.-Υποβολή και ακρόαση των Εκθέσεων του Δι-οικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρή-σης από 1/1/2011 έως 31/12/2011.2.-Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικο-νομικών Καταστάσεων (Ισολογισμού, Λογ/σμούΑποτελεσμάτων Χρήσης, Πίνακα ΔιάθεσηςΑποτελεσμάτων και Προσαρτήματος) της εται-ρικής χρήσης από 1/1/2011 έως 31/12/2011.3.-Απαλλαγή των μελών του ΔιοικητικούΣυμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνηαποζημίωσης για την εταιρική χρήση από1/1/2011 έως 31/12/2011.4.- Εκλογή δύο (2) Τακτικών και δύο (2) Αναπλη-ρωματικών Ελεγκτών για τη χρήση από 1/1/2012έως 31/12/2012 και καθορισμός αμοιβής τους.5.- Χορήγηση άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 σε μέλη του Διοι-κητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε ΔιοικητικάΣυμβούλια ή στη διεύθυνση εταιρειών που επι-διώκουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.6.-Διάφορες ανακοινώσεις.Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να παραστούν στη Γε-νική Συνέλευση πρέπει να καταθέσουν τους προ-σωρινούς τίτλους, που ήδη κατέχουν, στο Ταμείοτης Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών καιΔανείων ή σε οποιαδήποτε ανώνυμη τραπεζικήεταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και να προσκο-μίσουν στην Εταιρεία τη σχετική απόδειξη πέντε(5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από εκείνηπου έχει οριστεί για τη συνεδρίαση της Συνέλευ-σης, ως επίσης και να δηλώσουν εγγράφως τησυμμετοχή τους εντός της ιδίας ως άνω προθε-σμίας, αναλόγως της συμμετοχής τους στις τε-λευταίες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, γιατις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τίτλοι.

Κηφισιά, 9 Απριλίου 2012Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τ.Υ.ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣΠληροφορίες: Σκουτέλη Π.Διονύσου & Μυρσίνης Τηλ. 213-2007158Fax: 213-2007161Κηφισιά 15/5/2012Αρ.Πρωτ. 21331

ΘΕΜΑ: ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ:

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. οικ. 576/ 23ΛΕ/10-2-2012 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας - Τμήμα ΕΠΛΕ του Δήμου Ν. Ιωνίας Ν. Αττικής, το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, αφού έλαβε υπόψη την από 30-3-2012 εισήγηση της Δ/νσης Αρχιτεκτονικής, συμφώνησε ομόφωνα για «Τροποποί-ηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 39 για καθορισμό οικοδομικών - ρυμοτομικών γραμμών σε υφιστάμενη πάροδο της οδού Μιλ-τιάδου και καθορισμός ειδικών όρων - περιορισμών δόμησης και χρήσης σε διαμπερές οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ της οδού Αγ. Δημητρίου 6 και της ανωτέρω παρόδου, στο Ο.Τ. 39 του Δήμου Κηφισιάς».

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙΟι ιδιοκτήτες των ακινήτων με πρό-σωπο στην προτεινόμενη τροποποίηση των Ο.Τ. 40 και Ο.Τ. 39, να προσέλ-θουν στα γραφεία της Πολεοδομίας Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης 2) από 18/5/2012 έως και 15/6/2012 κατά τις ώρες από 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ., όπου θα γίνει η ανάρτηση της ανωτέρω πρότασης, ώστε να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣΕΜΜ. ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ

Page 19: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

19ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔήμοσιεΥσεισ

Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

Á.Ä.Ô. Ξ350393

Η ÓÕÌÂÏÕËÏÓΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ

Á.Ä.Ô. Ν289836

Å Í Å Ñ Ã Ç Ô É Ê Ï ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΙÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011- 29ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ(1.1.11-31.12.11)ÁÑÌÁÅ.: 4376/01ΑΤ/Β/86/1058

Ð Á È Ç Ô É Ê Ï×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2011 ×ñÞóç 2010

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓ/ΜΟΥ ΑΠ/ΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της 31-12-2011 ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ×ñÞóçò 2010×ñÞóçò 2011

ΚΗΦΙΣΙΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

"VIRKUS LABCO" Α.Ε. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

×ñÞóç 2010

Ï ËÏÃÉÓÔÇÓΘΩΜΑΣ ΚΟΛΙΟΘΩΜΑΣ

Αριθμ.Οικον.Επιμελ.0048811- Α'ΤΑΞΗΣÁ.Ä.Ô. ΑΒ 235950

Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. Áóþìáôåò áêéíçôïðïéÞóåéòΙΙ. Ενσωματωμένες ακινητοποιήσειςÌåßïí: ÁðïóâÝóåéòΥπόλοιποΙΙΙ. Συμμ. & άλλες μακρ/μες Υποχρ.Óýíïëï ÐÜãéïõ Åíåñãçôéêïý (ÃÉ+ÃÉÉ+ÃÉÉÉ)Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏΙ. ΑποθέματαÉÉ. ÁðáéôÞóåéòIV. ÄéáèÝóéìáÓýíïëï êõêëïö/íôïò åíåñãçôéêïý(ÄÉÉ+ÄÉV)ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑΓΗΤΙÊÏÕ (Ã+Ä)ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ

Á.ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁÉ. Ìåôï÷.ÊåöÜëáéï Καταβεβλημένο(μετοχές 5.500)IV. AðïèåìáôéêÜ ÊåöÜëáéáV. AðïôåëÝóìáôá åéò íÝïÓýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí (ÁÉ+ÁÉV+AV)Β. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟÃ. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò õðï÷ñåþóåéò

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈ/ÊÏÕ (Á+Ã)ΛΟΓ/ΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ

É.ÁðïôåëÝóìáôá åêìåôáëëåýóåùòÊýêëïò ÅñãáóéþíÌåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùíÌéêôÜ áðïôåëÝóìáôá (êÝñäç) åêìåô/óåùòÌÅÉÏÍ: 1. Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 2. Åîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùòΜερικά áðïôåëÝóìáôá(κέρδη)åêìåô/óåùòΜείον: 3.Χρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδαΟλικά áðïôåëÝóìáôá (κέρδη) åêìåô/óåùòII. ÐËÅÏÍ: Åêôáêôá áðïôåëÝóìáôáÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔÅË.(κέρδη) ×ÑÇÓΗΣ π.φ.

×ñÞóçò 2010×ñÞóçò 2011ÊáèáñÜ áðïô/ìáôá (κέρδη) ÷ñÞó.Πλέον: Υπόλοιπο κερδών προηγ. χρ.Μείον:Διαφορές φορολογ.ελέγχουΜείον: Φόρος ΕισοδήματοςΖΗΜΙΕΣ/ΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΗ Διάθεση γίνεται ως εξής:2.Μερίσματα4.Υπόλοιπο κερδών σε νέο

Offices Service S.A. 2109247017

562,50322.872,04301.394,26

21.477,786.718,00

28.195,78

106.401,65252.008,36

53.620,86412.030,87440.789,15

59.264,44

0,01353.406,05310.910,75

42.495,296.320,00

48.815,29

73.254,85123.015,27

27.030,30223.300,42272.115,72

0,00

87.416,0071.322,29

-81.665,49

77.072,80389,22

194.653,70

272.115,720,00

87.416,0071.322,29-8.766,28

149.972,01389,22

290.427,92

440.789,1559.264,44

2.007,369.383,13

0,001.467,319.923,18

5.500,004.423,189.923,18

-72.899,214.423,18

13.189,460,00

-81.665,49

0,000,000,00

353.442,84200.877,20152.565,64

52.843,19145.318,78-45.596,3321.468,64

-67.064,975.834,24

-72.899,21

487.277,37237.880,94249.396,43

62.251,62171.191,95

15.952,8717.632,12-1.679,25

59,802.007,36

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - 4η εταιρική χρήση (1 Ιανουαρίου - 31 Δεκεμβρίου 2011) - ΑΡ.Μ.Α.Ε. 66766/01ΑΤ/Β/08/430ÐïóÜ ðñïçãïýìåíçò ÷ñÞóçò 2010Å Í Å Ñ Ã Ç Ô É Ê Ï Ð Á È Ç Ô É Ê Ï ÐïóÜ ðñïçã.

÷ñÞóçò 2010Áîßá ÊôÞóçò ÁðïóâÝóåéò Áíáð. ÁîßáÐïóÜ êëåéüì. ÷ñÞóçò 2011

ÐïóÜ êëåéüìåíçò ÷ñÞóçò 2011Áîßá ÊôÞóçò ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá

ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÇÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃÁÑÉÁÓÌÏÕ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2010 (1/1/2011 - 31/12/2011)ÐïóÜ ðñïçãïýìåíçò ÷ñÞóçò 2010

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Π.ΑΝΕΖΙΡΗ

Α.Δ.Τ. ΑK221615

ÐïóÜ êëåéüìåíçò ÷ñÞóçò 2011

Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΝΝΟΣ

ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ 14480 Α'ΤΑΞΗΣ

Κηφισιά, 30 Απριλίου 2012

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣΑ.Δ.Τ. Χ646498

ΜΠΡΕΤΟΝ Α.Ε.

Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ1. Έξοδα ιδρύσεως και πρώτης εγκ/σεως4. Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως

Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙΙ. Ενσώματες ακινητοποιήσεις3. Κτίρια και τεχνικά έργα4.Μηχαν.-Τεχν.εγκ/σεις & λοιπός μηχ.εξοπλ.5.Μεταφορικά μέσα6. ΄Επιπλα και λοιπός εξοπλισμός

ΙΙΙ. Συμμ.& άλλες μακρ/σμες χρηματ/μικές απαιτ.7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσειςΣύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ)Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ. Αποθέματα1. Εμπορεύματα4. Είδη συσκευασίας5. Προκαταβολές για αγορές αποθεμάτωνΙΙ. Απαιτήσεις1. Πελάτες Μείον: Προβλέψεις3α. Επιταγές εισπρακτέες (μεταχρον.)3β. Επιταγές σε καθυστερηση (σφραγισμ.)11. Xρεώστες διάφοροιΙV. Διαθέσιμα1. Ταμείο3. Καταθέσεις όψεως και προθεσμίαςΣύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔΙ+ΔΙΙ+ΔΙV)Ε.ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓ/ΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ1. ΄Εξοδα επομένων χρήσεων3. Λοιποί μεταβατικοί λογ.ενεργητικούΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Β+Γ+Δ+Ε)ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ2.Χρεωστ. λογ/σμοί εγγυήσ. & εμπράγμ. ασφαλειών

Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΙ. Κεφάλαιο Μετοχικό6.000 Μετοχές χ 30,00 ευρώ1. Καταβλημένο

IV. Αποθεματικά κεφάλαια1. Τακτικό αποθεματικό5. Αφορολόγητα αποθ. Ειδικών διατάξεων νόμων

V.Αποτελέσματα εις νέονΥπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέοΣύνολο ιδίων κεφαλαίων (ΑΙ+ΑΙV+ΑV)Β. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ1.Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία

Γ.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣΙΙ. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις1. Προμηθευτές2.Γραμμάτια πληρωτέα & υποσχετικές 2α. Επιταγές πληρωτέες (μεταχρονολογημένες)3.Τράπεζες - λογ.βραχ.υποχρεώσεων4. Προκαταβολές πελάτων5. Υποχρεώσεις από φόρους - τέλη6.Ασφαλιστικοί οργανισμοί10.Μερίσματα πληρωτέα11.Πιστωτές διάφοροιΣύνολο υποχρεώσεων (ΓΙΙ)

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (Α+Β+Γ)ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ2.Πιστωτ. λογ/σμοί εγγυήσεων & εμπράγμ. ασφαλειών

Ι.Αποτελέσματα εκμεταλλεύσεωςΚύκλος εργασιών (πωλήσεις)Μείον : Κόστος πωλήσεωνΜικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεωςΠλέον: 1. Άλλα έσοδα εκμεταλλέυσεως ΣυνολοΜΕΙΟΝ: 1. ΄Εξοδα διοικητικής λειτουργίας 3. ΄Εξοδα λειτουργίας διαθέσεως Μερικά αποτ/τα (κερδη) εκμ/σεωςΜΕΙΟΝ: 4. Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδαΜείον: 3. Χρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδαΟλικά αποτ/τα (κέρδη) εκμ/σεωςΜΕΙΟΝ: 1. ΄Εκτακτα & ανόργανα έσοδαΜείον: 1. ΄Εκτακτα & ανόργανα έξοδα 4. Προβλ.για έκτακτους κινδύνουςΟργανικά & έκτακτα αποτ/τα (κέρδη)ΜΕΙΟΝ: Σύνολο αποσβέσεωνΜείον: Οι από αυτές ενσωματωμένες στο λειτ/κό κόστοςΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Κέρδη) ΧΡΗΣΕΩΣ προ φόρων

Καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) χρήσεως(+) Υπόλοιπο αποτελεσμάτων (κερδών) προηγούμενων χρήσεων(-) Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγ. χρήσεωνΣύνολοΜείον: 1. Φόρος εισοδήματοςΚέρδη προς διάθεσηΗ διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής :2.Πρώτο μέρισμα3.Πρόσθετο μέρισμα8.Υπόλοιπο κερδών εις νέο

ÐïóÜ ðñïçã. ÷ñÞóçò 2010

ÐïóÜ êëåéüì. ÷ñÞóçò 2011

Offices Service S.A. 2109247017

13.053,3250.216,0263.269,34

89.193,454.590,09

23.926,93102.416,21220.126,68

2.488.629,9675.444,32

3.687,7116.789,9820.477,69

64.860,864.590,06

23.926,8796.132,78

189.510,57

348.485,4412.987,929.501,73

2.413.185,64996.768,4389.847,29

272.737,03

3.395,61352.064,51

866,0030.507,50

9.365,6133.426,0442.791,65

24.332,590,030,06

6.283,4330.616,11

31.962,9862.579,09

370.975,09

3.772.538,39

355.460,124.498.973,60

31.373,504.635.717,84

0,00

180.000,00

102.713,15951,40

103.664,55

1.062.948,511.346.613,06

18.517,23

1.019.782,7760.905,83

119.433,43302.794,22689.199,39398.534,9625.185,62

650.000,004.751,33

3.270.587,55

4.635.717,84

0,00

8.240.915,165.787.566,762.453.348,40

7.927,602.461.276,00

1.110.887,691.350.388,31

32.234,581.318.153,73

41.120,421.277.033,31

0,001.277.033,31

155.496,44955.391,25

4.298,0636.532,64

5.289,72

46.410,14

27.431,9227.431,92

5.668,2740.741,87

1.277.033,31

801.549,8647.313,27

2.031.269,90318.321,39

1.712.948,51

303.040,05346.959,95

1.062.948,511.712.948,51

13.053,3262.681,9875.735,30

167.064,694.590,09

23.926,93161.569,00357.150,71

1.469.755,52106.945,66

6.029,1129.495,2635.524,37

81.374,454.590,06

23.926,87105.762,50215.653,88

611.448,009.675,409.537,19

1.362.809,861.497.138,02

160.734,29129.784,45

9.017,54220.748,65

840,00148.410,86

7.024,2133.186,7240.210,93

85.690,240,030,06

55.806,50141.496,83

53.602,75195.099,58

630.660,59

3.150.466,62

229.766,194.010.893,40

149.250,864.395.454,77

84.000,00

6.325.117,234.397.090,831.928.026,40

57.230,981.985.257,38

1.170.447,87814.809,51

35.028,34779.781,17

30.791,04748.990,13

0,00748.990,13

234.089,57936.358,30

2.230,0837.258,42

7.877,03

38.668,07

41.189,9941.189,99

7.166,7331.501,34

180.000,00

102.713,15951,40

103.664,55

1.658.120,281.941.784,83

18.517,23

1.003.785,5531.052,99

205.961,74203.121,66488.479,4535.016,4274.280,84

380.910,0012.544,06

2.435.152,71

4.395.454,77

84.000,00

748.990,13

1.062.948,51285,00

1.811.653,64153.533,36

1.658.120,28

0,000,00

1.658.120,281.658.120,28

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή ΛογιστήΠρος τους Μετόχους της Εταιρείας «ΜΠΡΕΤΟΝ Α.Ε.»

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων. Ελέγξαμε τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας «ΜΠΡΕΤΟΝ Α.E», που αποτελούνται από τον Ισολογισμό της 31 Δεκεμβρίου 2011, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή, καθώς και το σχετικό προσάρτημα. Ευθύνη της Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις. Η διοίκηση έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από την Ελληνική Νομοθεσία, όπως και για εκείνες τις εσωτερικές δικλείδες που η διοίκηση καθορίζει ως απαραίτητες ώστε να καθίσταται δυνατή η κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη ανακρίβεια που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Ευθύνη του Ελεγκτή. Η δική μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη επί αυτών των οικονομικών καταστάσεων με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα πρότυπα αυτά απαιτούν να συμμορφωνόμαστε με κανόνες δεοντολογίας, καθώς και να σχεδιάζουμε και διενεργούμε τον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικών τεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά και τις γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι επιλεγόμενες διαδικασίες βασίζονται στην κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Κατά τη διενέργεια αυτών των εκτιμήσεων κινδύνου, ο ελεγκτής εξετάζει τις εσωτερικές δικλείδες που σχετίζονται με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, με σκοπό το σχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών κατάλληλων για τις περιστάσεις και όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας των εσωτερικών δικλείδων της εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών αρχών και μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων. Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη. Από τον έλεγχο μας προέκυψαν τα εξής: 1) Στις απαιτήσεις που εμφανίζονται στα κονδύλια του Ενεργητικού Δ/ΙΙ/1 «Πελάτες», Δ/ΙΙ/3α «Επιταγές εισπρακτέες (μεταχρ.) και Δ/ΙΙ/3β «Επιταγές σε καθυστέρηση (σφραγισμένες)» περιλαμβάνονται και επισφαλείς - επίδικες απαιτήσεις συνολικού ποσού € 262.000. Με βάση τον έλεγχό μας, εκτιμούμε ότι η σχηματισθείσα, από την εταιρεία, πρόβλεψη ποσού € 106.945,66 για την κάλυψη ζημιών από τη μη ρευστοποίηση μέρους των απαιτήσεων αυτών, υπολείπεται κατά € 100.000,00 του ποσού που έπρεπε να έχει σχηματιστεί. Ο μη σχηματισμός της απαιτούμενης πρόβλεψης συνιστά παρέκκλιση από τις λογιστικές αρχές που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία (κωδ. Ν.2190/1920 και ΕΓΛΣ) με συνέπεια, η αξία των απαιτήσεων αυτών, τα αποτελέσματα χρήσεως και τα Ίδια Κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά € 100.000,00. 2) Η σχηματισθείσα, σε προηγούμενες χρήσεις, πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία, ποσού € 18.517,23 υπολείπεται από εκείνη που ορίζει το άρθρο 42ε του Κ.Ν.2190/1920 κατά ποσό € 24.370. Ως εκ τούτου η αξία του λογαριασμού «Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία» εμφανίζεται ισόποσα μειωμένη, και τα αποτελέσματα της παρούσας χρήσεως και τα Ίδια κεφάλαια ισόποσα αυξημένα. 3)Δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις σε σχέση με την ανέλεγκτη φορολογικά χρήση 2010. Γνώμη με Επιφύλαξη. Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο ‘Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη’, οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας «ΜΠΡΕΤΟΝ ΑΕ» κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011 και τη χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.2190/1920. Έμφαση Θέματος. Χωρίς να διατυπώνουμε περαιτέρω επιφύλαξη στη γνώμη μας, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η μη διανομή μερίσματος τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με πλειοψηφία τουλάχιστον 70% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Αναφορά επί Άλλων Νομικών και Κανονιστικών θεμάτων. Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχηση του περιεχομένου της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στα πλαίσια των οριζόμενων από τα άρθρα 43α και 37 του Κ.Ν. 2190/1920.

Αθήνα, 10/05/2012Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ι. ΡΗΓΑΣ - Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ: 12091

Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές α.ε.ο.ε.μέλος της Crowe Horwath InternationalΦωκ. Νέγρη 3, 11257 ΑθήναΑρ Μ ΣΟΕΛ 125

ή νεα ερΥΘραια ΚαΘε εΒΔομαΔα

συμπεριλαμβάνεται

στις εφημερίδες

που έχουν

το δικαίωμα

να δημοσιεύουν

ισολογισμούς

και προκηρύξεις

Α.Ε. που έχουν

έδρα την ΚΗΦΙΣΙΑ,

την ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

και την ΕΚΑΛΗ

Page 20: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Oι ειδικοίΣύΜΒΟύΛΕύΟύΝ

πΕρΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕρωΤΗΣΕΙΣ ΣαΣ ä 25ης Μαρτίου 9, 14671 Ν. Ερυθραία • Fax: 210 8075904 • E-mail» [email protected]

Ο οιΚονομοΛοΓοσ συμβουλεύει...

Νέος κωδικός 593• στην πρώτη σελίδα του Ε3: Διαγραμμίζεται από τους συγγραφείς, μουσουργούς και καλλιτέχνες, ζωγράφους ή γλύπτες ή χαράκτες , προκειμένου να κατανε-μηθούν τα εισοδήματα τους στα ορι-ζόμενα έτη. Εφόσον οι παραπάνω υπόχρεοι κάνουν χρήση της παρα-γράφου 7 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., δηλαδή κατανέμουν τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά αποτελέσματα σε τέσσερα έτη, θα αναγράφουν το άθροισμα των προκυπτόντων ποσών του συγκεκριμένου έτους καθώς και των μεταφερόμενων ποσών από τα προηγούμενα έτη, στον πίνακα ΣΤ προς φορολόγηση. Οι παραπάνω υπόχρεοι, θα συ-ντάσσουν κατάσταση κατανομής, βάσει της οποίας θα προκύπτουν τα παραπάνω αποτελέσματα και την οποία θα τηρούν στο αρχείο τους, εφόσον υποβάλουν την δήλωσή τους μέσω διαδικτύου.Νέος κωδικός 594:• Συμπληρώ-νεται από όσους είναι υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων Β κατηγορίας και δεν τα τηρούν. Παρέμειναν οι κατηγορίες βιβλίων Β,Γ & ΒΓ, δια-γράφηκαν οι κατηγορίες βιβλίων Α,ΑΒ, ΑΓ και ΑΒΓ.Διαγράφηκε• ο κωδικός 342 για

το είδος της μελέτης των μηχανικών που υπήρχε για πληροφοριακούς λόγους.Προστέθηκε ο κωδικός 312• στον πίνακα Ζ στον οποίο αναγράφεται το ποσό της απόσβεσης της άδειας Φ.Δ.Χ. του ν. 3888/2010.Ο κωδικός 313• συμπληρώνεται μόνο από τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελμα-τίες, διότι οι εταιρίες θα συμπλη-ρώνουν αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε5.Στον πίνακα Ζ • προστέθηκε ο κωδ. 382 στον οποίον θα αναγράφεται το ποσό της επένδυσης κινηματογρα-φικής παραγωγής της παρ.9 αρθρ. 73 ν. 3842/2010. Επίσης προστέ-θηκαν οι κωδικοί 383 και 384 οι οποίοι θα διαγραμμίζονται ανάλογα με την δραστηριότητα της επιχεί-ρησης που επενδύει σε κινηματο-γραφική παραγωγή. Συγκεκριμένα, ο κωδικός 383 που αντιστοιχεί στο 40% του ποσού της επένδυσης, θα διαγραμμίζεται εφόσον το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν δραστη-ριοποιείται επαγγελματικά στον οπτικοακουστικό τομέα, δεν είναι μέτοχος ανώνυμης Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. ή μέλος Ο.Ε., Ε.Ε. ή κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται στον οπτικοα-

κουστικό τομέα, ενώ ο κωδικός 384 που αντιστοιχεί στο 20% του ποσού επένδυσης, θα διαγραμμίζεται εφό-σον το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον οπτικοακουστικό τομέα, ή εί-ναι μέτοχος ανώνυμης Α.Ε. ή Ε.Π.Ε., ή μέλος Ο.Ε., Ε.Ε. ή κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται στον οπτι-κοακουστικό τομέα.Νέος κωδικός 196• στον πίνακα Θ όπου θα αναγράφεται το ποσό του συνόλου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης για τις επιχειρήσεις που τηρούν βι-βλία Γ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., δεν υπήρχε στο έντυπο του 2011 και οι φορολογούμενοι το ανέγραφαν στις σημειώσεις της τέταρτης σε-λίδας του εντύπου. Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι ίσο με το ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των κωδικών 018 έως και 023 της δεύτερης σελίδας του εντύπου Ε5 αφορά μόνο εταιρίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας.Νέος κωδικός 197• στον πίνακα Θ, ο οποίος συμπληρώνεται από προσωπικές εταιρίες Ο.Ε., EE, κ.τλ. που μετατράπηκαν μέσα στη χρήση σε ΑΕ ή ΕΠΕ και τηρούσαν βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ αναγράφονται

τα αποτελέσματα των βιβλίων Β κατηγορίας του ΚΒΣ που υπήρχαν από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου μέχρι την χορήγηση ΑΡ-ΜΑΕ.- ΠΟΛ 1083/15.6.2009.Πίνακας IB• : Προστέθηκαν οι κωδικοί 367, 368, 369, 370 και 371, στους οποίους αναγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες των εταιριών με Β κατηγορίας βιβλία του Κ.Β.Σ. που αποκτούν γεωργικό εισόδημα, για πληροφοριακούς λόγους, προ-κειμένου να μην συμπληρώνεται ο πίνακας ΣΤ.Πίνακας ΙΓ• : Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3842/2010 ορίσθηκε συντελεστής φορολόγησης 20% των οικοδομι-κών επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ και εξακολουθούν να φορολογούνται εξωλογιστικά με συντελεστή επί των ακαθαρίστων εσόδων τους για εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2010 και μετά πίνακας ΙΓ εντύπου Ε3. Στον πίνακα αυτόν και συγκεκριμένα στον υποπίνακα των τεχνικών επιχειρήσεων, προστέθη-καν οι κωδικοί 372,373,374,375 και 376 και οι κωδικοί 377,378,379,380 και 381 στον υποπίνακα των οι-κοδομικών επιχειρήσεων, στους

οποίους θα αναγράφονται ανα-λυτικά οι δαπάνες των τεχνικών και οικοδομικών επιχειρήσεων αντίστοιχα, για πληροφοριακούς λόγους, προκειμένου να μην συ-μπληρώνεται ο πίνακας ΣΤ.

Πίνακας ΙΔ • : Περιλαμβάνει τρεις υποπίνακες α, β, γ. Στον υποπίνα-κα α αναγράφονται τα στοιχεία για τα Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ και περιλαμβάνει στήλες με την έδρα, τον αριθμό κυκλοφορίας και το ποσοστό συ-νιδιοκτησίας. Στον υποπίνακα β αναγράφονται τα στοιχεία για τα Φ.Δ.Χ. φορτηγά δημοσίας χρήσης και περιλαμβάνει στήλες με τον αριθμό κυκλοφορίας, το μικτό φορτίο και το είδος καυσίμου. Στον υποπίνακα γ αναγράφονται τα στοιχεία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, κάμπινγκ και λιανοπωλητές και περιλαμβά-νει στήλες με τον δήμο και την κοινότητα εγκατάστασης της επι-χείρησης, τον αριθμό δωματίων ή διαμερισμάτων κ.λ.π. Τα στοι-χεία των υποπινάκων α, β και γ συμπληρώνονται για ελεγκτικούς λόγους. Επισημαίνεται ότι, με τις διατάξεις των παραγράφων 3 έως 7 του άρθρου 6 του ν. 3842/2010, οι επιχειρήσεις του πίνακα αυτού, προσδιορίζουν τα καθαρά τους κέρδη λογιστικά.

Πρόσκληση σε επενδύσεις στην οικολογική καινοτομία

Οι αλλαγές στο Ε3. Ποιες είναι και που θέλει προσοχή

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ MONO Me 80 eΥΡΩ

Η εφημερίδα μας προσφέρει σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποί-ες ανήκουν στο Εμπόριο, στον

τουρισμό, στην μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών, την δυνατότητα να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότη-σης και την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου για το νέο πρόγραμμα ΠΕΠ β΄ κύκλος.

Η προσφορά μας περιλαμβάνει • την προ-αξιολόγηση του κάθε φακέλου • την δυνατότητα εξασφάλισης της καλύτερης βαθμολογίας • μελέτη βι-ωσιμότητας της κάθε επιχείρησης •

κατάθεση ηλεκτρονικά της αιτήσεως επιδότησης • δημιουργία (3) τριών αντιγράφων σε φυσική μορφή • κα-τάθεση των φυσικών φακέλων και παραλαβή πρωτοκόλλου • τον έλεγχο και την πορεία της αίτησης και όλα αυτά με 80€ (από 350€) + ΦΠΑ

Με την έκβαση της θετικής απάντη-σης εγκρίσεως η αμοιβή μας αποπλη-ρώνεται σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος η οποία επιδοτείται βάσει του ποσοστού επιδότησης.

Οι δαπάνες που μπορούν να εντα-χθούν στο πρόγραμμα αφορούν:

• Ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσε-ων, ανακαίνιση, διαμόρφωση, εκσυγ-χρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων (υδραυλικές εργασίες, ηλεκτρολογικές εργασίες, χρωματισμοί, πλακάκια, γυψοσανίδες κτλ), δαπάνες διαμόρ-φωσης περιβάλλοντος χώρου • Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (μηχα-νήματα παραγωγής, συσκευασίας, κλαρκ, φωτοτυπικά, τηλεφωνικά κέντρα κτλ) και λοιπού εξοπλισμού (ράφια, έπιπλα, ξενοδοχειακός εξοπλι-σμός κτλ) • Αγορά ηλεκτρονικού και εξοπλισμού μηχανοργάνωσης (Η/Υ,

εκτυπωτές, λογισμικά, κλπ.), προϊό-ντα και εφαρμογές πληροφορικής (erp, crm, λογιστικά προγράμματα κτλ) • Συστήματα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, συστήματα ασφα-λείας (κάμερες, συναγερμοί κτλ) • Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας των αγαθών ή υπηρεσιών (ISO - HACCP κτλ) • Αγορά Δικαιω-μάτων Τεχνογνωσίας ή και αδειών εκμετάλλευσης για την εισαγωγή των καινοτομιών στις διαδικασίες της επιχείρησης • Δαπάνες προώθησης, διαφήμισης, συμμετοχής σε εκθέσεις

κτλ • Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέρ-γειας • Συστήματα αυτοματοποίησης • Αμοιβές Συμβούλων

Ο προϋπολογισμός του προγράμμα-τος αναμένεται να κυμανθεί από:

• Για τον κλάδο της μεταποίη-σης και του τουρισμού ενισχύονται επενδυτικά σχέδια από 30.000,00€ - 300.000,00€

• Για τον κλάδο του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών επενδυτικά σχέδια από 30.000,00€ - 80.000,00€

γράφει ο

τσαλκούτης μιλτιάδης

Οικονομολόγος, λογιστήςφοροτέχνης

μέλος της AFCgreece.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης εν-διαφέροντος για έργα οικο-λογικής καινοτομίας αξίας

34.800.000 ευρώ προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιχειρή-σεις και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης σε μια προσπάθεια εισαγωγής καινοτομι-κών περιβαλλοντικών προϊόντων στην αγορά. Η πρόσκληση αφορά προϊόντα, τεχνικές και υπηρεσίες οικολογικής καινοτομίας καθώς και διαδικασίες που στοχεύουν στην

πρόληψη και τη μείωση των περιβαλ-λοντικών επιπτώσεων ή συμβάλλουν στη βέλτιστη χρήση των πόρων. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Περίπου 50 έργα θα επιλεγούν για χρηματοδότηση.

Τομείς προτεραιότητας Η φετινή πρόσκληση έχει πέντε

κύριους τομείς προτεραιότητας: • ανακύκλωση υλικών • νερό • βιώσιμα δομικά υλικά

• πράσινη επιχειρηματικότητα • τομέας τροφίμων και ποτών

Δικαιούχοι Η πρόσκληση απευθύνεται ιδιαίτε-

ρα στις ΜΜΕ που έχουν αναπτύξει πράσινο προϊόντα και διαδικασίες ή υπηρεσίες οικολογικής καινοτομίας, που αγωνίζονται να εισέλθουν στην αγορά. Η συγχρηματοδότηση θα ανέλθει κατ΄ανώτατο όριο στο 50% του κόστους κάθε έργου και ενδέχε-ται να χρηματοδοτηθούν περίπου 50 νέα έργα κατά το τρέχον έτος.

Περίπου 50 έργα πρόκειται να δρο-μολογηθούν βάσει της πρόσκλησης του περασμένου έτους ενώ περισ-σότερα από 140 έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ορισμένα από τα εκτελούμενα προγράμματα αφορού την μετατροπή του γυαλιού απορ-ριπτόμενων τηλεοράσεων σε κερα-μικά πλακάκια, νέους μηχανισμούς διαλογής αποβλήτων, καινοτόμες οικολογικές συσκευασίες για το γάλα και μια νέα τεχνική για την ανακύ-κλωση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Page 21: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

21ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ εΛεΥΘεροσ χρονοσ

O ΠΑΤΕΡΑΣ της μέλλουσας νύφης: -Πιστεύεις ότι θα είσαι σε θέση να συντηρήσεις την κόρη μου οταν την παντρευτείς; -Μάλιστα, κύριε -Την έχεις δει ποτέ να τρώει; -Μάλιστα κύριε -Την έχεις δει ποτέ να τρώει όταν δεν την βλέπει κανένας;

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ δύο, ο ένας από συγκοπή ο άλλος από πνευμονία. Συναντιούνται στον παράδεισο και λέει ο δεύτερος στον πρώτο: - Πώς πέθανες; - Από συγκοπή. Εσύ πως πέ-θανες; - Από πνευμονία. Πώς την έπαθες τη συγκοπή; - Ήμουν στο γραφείο και με παίρνει ένας άγνωστος τηλέ-φωνο και μου λέει: η γυναίκα σου σε κερατώνει. Παρατάω τη δουλειά, παίρνω το αμάξι και πηγαίνω στο σπίτι. Μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα...τίποτα.

Στο μπάνιο τίποτα. Στο πατάρι τίποτα. Στο γκαράζ τίποτα και στη κουζίνα τίποτα και από τη χαρά μου έπαθα συγκοπή! - Πάρ΄τα βλάκα. Αν άνοιγες το ψυγείο τώρα θα ζούσαμε και οι δύο..

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ διαβάζει την εφημερίδα του, στη διάρκεια του πρωινού. Βλέπει μια είδη-ση για μια πολύ όμορφη ηθο-ποιό, που ήταν να παντρευτεί έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν γνωστό ότι είχε IQ πα-τάτας. Γυρνάει προς τη γυναίκα του, με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και λέει: - Ποτέ μου δεν μπόρεσα να κα-ταλάβω πώς τα καταφέρνουν όλοι οι ηλίθιοι και παντρεύο-νται πανέμορφες γυναίκες. Και η γυναίκα του απάντη-σε: - Σ ευχαριστώ πολύ, αγάπη μου!

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ1. Το ρήμα αυτό έχει και τη σημασία του βασανίζω ή ταλαιπωρώ. 2. Είναι αρκετά από τα έργα του Μπετόβεν. 3. Σοβαρή επιπλοκή της είναι η εγκεφαλίτις.- Μας επιβαρύνει με πάγια τέλη. 4. Στρατιωτικά αρχικά.- Υποδηλώνει και τον τετραπέρατο ή τον κατεργάρη. 5. Βυζαντινή μουσική νότα.- Μέταλλο της ομάδας των αλκαλικών γαιών. 6. Χρήσιμο για τον άνθρωπο ζώο (καθ.). - Αγγλικό σύμφωνο. 7. Αρκετοί διακρίθηκαν στην Ελληνική Επανάσταση. 8. Λέγονται και τα μεσημβρινά.- Πολλούς δανειοδοτεί (αρχικά). 9. Αναφέρονται και επί διακυβέρνησης.- Ελληνικός χορός. ΚΑΘΕΤΑ 1. Κακός ως σύζυγος, ιδεώδης ως... μακαρίτης (αιτ.). 2. Ο χώρος ανάμεσα στο εικονοστάσιο και τον άμβωνα στους βυζαντινούς ναούς.- Μεγάλος ποταμός της Ευρώπης, ο Τάναϊς των αρχαίων. 3. Το κάνουν τα... μωρά (αντίστρ.).- Χρονικό επίρρημα της καθαρεύουσας. 4. Αιτιολογικός σύνδεσμος της αρχαίας.- Επεισοδίων χαρακτηρισμός. 5. Χαρακτηριστικό της νιρβάνα. 6. Σαν προσφώνηση, δηλώνει και οικειότητα.- Αγγλικό σύμφωνο. 7. Ισότητα προνομίων (γεν.). 8. Συνθετικό του τίτλου ξένων εφημερίδων (αντίστρ.).- Άρθρο. 9. Νύμφες της μυθολογίας μας.

http://www.dailysudoku.com/

easyDaily Sudoku: Thu 7-Oct-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

5 6 8 1 3 4 24 7

9 7 6 88 1 2 7

9 8 12 4 6 8

5 2 9 48 5

6 8 5 4 9 2 1

http://www.dailysudoku.com/

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ΕΥΚ

ΟΛ

Ο

http://www.dailysudoku.com/

easyDaily Sudoku: Tue 12-Oct-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

5 1 2 8 6 7 4 3 93 7 4 2 9 5 6 8 18 9 6 1 4 3 7 2 56 3 1 5 8 2 9 4 77 4 5 6 3 9 8 1 22 8 9 4 7 1 3 5 69 2 8 3 1 6 5 7 41 6 3 7 5 4 2 9 84 5 7 9 2 8 1 6 3

http://www.dailysudoku.com/

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ 2. ΟΥΡΙΑ- ΙΟΙ 3. ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ 4. ΝΑΙ- ΤΑ- ΛΙ 5. ΑΘΗΝΑΙΑ 6. ΒΑ- ΑΡΑ 7. ΙΛΑΡΑ- ΤΣΙ 8. ΩΚΕΑΝΟΙ 9. ΚΗΝ- ΑΓΑΠΗ. ΚΑΘΕΤΑ: 1. ΚΟΙΝΟΒΙΩΝ 2. ΛΥΡΑ- ΑΛΚΗ 3. ΩΡΑΙΑ- ΑΕΚ 4. ΣΙΚ- ΘΗΡΑ 5. ΤΑΙΤΗ- ΑΝΑ 6. ΝΑΝΑ- ΟΓ 7. ΡΙΟ- ΑΡΤΙΑ 8. ΙΟΥΛΙΑΣ 9. ΑΙΣΙΑ- ΙΣΗ.

ΛΥσεισ ΦΥΛΛοΥ 460

ΚΗΦΙΣΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2007100Γραφείο Αλλοδαπών 210 6289052ΚΕΠ 210 6234607Πολιτιστικό Κέντρο 213 2007205ΚΕΚΟΙΠΟΑ 210 8019633Πολυϊατρείο 210 6232945Αθλητικός Οργανισμός 210 8080846Δημοτική Βιβλιοθήκη 210 8012642ΚΑΠΗ Α΄ 210 8080108ΚΑΠΗ Β΄ 210 8013820Άλσος Κηφισιάς 210 8017038Ζηρίνειο 210 8012549ΔΑΚ Πολιτείας 210 6201112Τροχαία Κηφισιάς 210 8002937ΔΟΥ Κηφισιάς 210 8082507

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2007600

Υπηρεσία Ύδρευσης 210 8000049Δημοτική Αστυνομία 210 6253184ΚΕΠ 210 6255980Πνευματικό Κέντρο 210 6206190Δρυμπέτειο 210 6254189ΚΑΠΗ 210 6205006Δημοτικό Στάδιο 210 6229774Κλειστό «Καλαϊτζής» 210 62033051o Νηπιαγωγείο 210 80795522o Νηπιαγωγείο 210 62003521ο Δημοτικό 210 80732122ο&3ο Δημοτικά 210 8071434Παιδικοί Σταθμοί 210 6207473Γυμνάσιο 210 8073237Λύκειο 210 8073183Αστυνομικό Τμήμα 210 6206453ΙΚΑ Ν. Ερυθραίας 210 8072183Ταχυδρομείο 210 8000333Υποθηκοφυλακείο 210 8071359

ΕΚΑΛΗΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2140200

ΓΕΝΙΚΑΟΑΕΔ Αμαρουσίου 210 8067244Επιθεώρηση Εργασίας 210 2797890ΟΤΕ Βλάβες 210 8069099ΔΕΗ Βλάβες 210 8012231ΕΥΔΑΠ 1022Συμβ. Σταθμοί AIDS 210 7239945Γραμμή Απεξάρτησης 210 3617089Κέντρο Δηλητηριάσ. 210 7793777Εφημ/ντα Νοσοκομεία 1434ΕΚΑΒ 166 Πυροσβεστική 199Άμεσος Δράση 100

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ SUDOKU

ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΞερEτε οτι...n Από το 1960 μέχρι σήμερα η στάθμη της Μεσογείου έχει πέσει 52 χιλιοστά!n Στη Δανία το 2,6% των παιδιών γεννιούνται με εξωσωματική γο-νιμοποίηση!n Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!n Μόνο το 0,01% των γονιδίων φαίνονται εξωτερικά στον άνθρω-πο (χρώμα ματιών, δέρματος)!

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5

ΚΑρύΩΤΗ Ιλισίων & Χαράς 2- nΚηφισιά 2108075455

ΒρΑΧΛΙΩΤΗ Λ.Θησέως 3 Νέα Ερυθραία 2108133983ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5

ΚΟΣΚΙΝΑ Θεσ/νίκης 53 & nΠλαταιών 7 – Σταθμός ΚΑΤ Κηφισιά 2108082880

ΠΑΠΑΔΗΜ/ΠΟύΛΟΣ Αργυροπούλου 9 Κηφισιά 2108084511

ZΩΓρΑΦΟύ ΣύΣΤ. Ελ. Βενιζέλου 85, Ν.Ερυθραία 2108000289

ΠΑρΑΣΧΟύ Ανακρέοντος 1 Ν.Ερυθραία 2108072353

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5ΠΑΠΑΔΑΚΗ Εμπ. Κέντρο n

Κυριαζή 6-8 Κηφισιά 2108016045ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ Σμύρνης 22 Ν.

Ερυθραία 2108001404ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5

ΚΩΣΤΑρΑ Αγ.Τρύφωνος 39 - nΑλώνια Κηφισιά 2108017089

ΜΑΝΕΤΑΣ Κοκκιναρά 28 - Πολιτεία Κηφισιά 2108016358

ΜΑΘΙΟΣ ΣύΣΤ Σεβδικίου & Kάλβου 11, Ν.Ερυθραία 2106251100

ΜΑΚρΗ Ελ.Βενιζέλου 123 Ν.Ερυθραία 2108001290ΤΡΙΤΗ 29/5

ΤΕΜΠΟΝΕρΑ Χ.Τρικούπη 174 n& Ικάρου Κηφισιά 2108075464

ΝΙΚΕΛΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ 25ης Μαρτίου N. Ερυθραία 2108001110ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5

ΤΣΑΚΙρΗ Λ.Κηφισίας 232 (Πλ. nΚηφισιάς) Κηφισιά 2108083817

ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟύ Μακεδονίας 21 & Θερμοπυλών (Σταθμός ΚΑΤ) Κηφισιά 2108011479

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ Καποδιστρίου 8 Ν.Ερυθραία 2108072191

ΔΟύΒΗ Εθν.Αντιστάσεως 45 Ν.Ερυθραία 2108077527ΠΕΜΠΤΗ 31/5

ΜύΛΩΝΑΣ Κασσαβέτη 8 nΚηφισιά 2108083025

ZΩΓρΑΦΟύ ΣύΣΤ. Ελ. Βενιζέλου 85, Ν.Ερυθραία 2108000289

ΑΝΟΙΚΤΑ από 8.00 - 14.00 και από 17.00 μέχρι 8.00 της επομένης (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ) nΑΝΟΙΚΤΑ από 8.00 μέχρι 23.00 (ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ)

του ΤΣΙΟΛΑΚΗ από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Page 22: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑεισ μνήμήν

Η παρούσα έρευνα αναφέρεται στη δια-χρονική πορεία και προσφορά του αξέ-χαστου Γιώργου Σεβδαλή στην αθλητική

ιστορία της Νέας Ερυθραίας και αφιερώνεται στην μνήμη του.

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣΑρχική αγωνιστική παρουσία του εντοπίζεται τον

Mαϊο του 1963 με την ποδοσφαιρική ομάδα του γυμνασίου Κηφiσιάς στους νικηφόρους αγώνες με τα γυμνάσια Αμαρουσίου 1-0 και Νέας Σμύρνης 3-0.Τότε μάλιστα μαζί με τον Μ.Κούτα ως μικρό-τεροι της ομάδας είχαν αναλάβει την μεταφορά με ποδήλατα των αθλητικών εμφανίσεων από τα γραφεία του Πανερυθραϊκού στο Ζηρίνειο.

Το 1964 αγωνίζεται στην ανεπίσημη ομάδα Πυρ-σός Νέας Ερυθραΐας ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους με την προτροπή του αείμνηστου Παντελή Πολιτάκη εντάσσεται στη δύναμη του μεγάλου δεύτερου του Ερυθραϊώτικου ποδοσφαΐρου τον Μικρασιατικό,με πρώτη συμμετοχή του στον εκτός έδρας αγώνα με την Μάχη Μαραθώνα 1-1.

Στον Μικρασιατικό αγωνίζεται μέχρι τις αρχές του 1966 αλλά καθώς η αγωνιστική παρουσία και το ταλέντο του δεν περνούν απαρατήρητα από τους παράγοντες του Πανερυθραϊκού αποκτά επίσημο δελτίο ποδοσφαιριστή τον Φεβρουάριο του 1966. Σχεδόν αμέσως αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα ως πλάγιος αμυντικός στις θέσεις που κατείχαν οι Ε.Μουστάκας και Χ.Ζέης.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν στις 13 Μαρτΐου 1966 στο γήπεδο Περιστερίου με τα Πράσινα Πουλιά 0-4. Ετσι ξεκίνησε η ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στον Πανερυθραϊκό η οποία τε-λείωσε το καλοκαίρι του 1971.

Οι συμμετοχές του στο χρονικό αυτό διάστημα ανήλθαν συνολικά σε 82 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου όπου πέτυχε 9 γκόλ ενώ αποβλή-θηκε 4 φορές. Αναλυτικά οι παρουσίες του κατά αγωνιστική περίοδο ήταν οι ακόλουθες :

1965-1966: 71968-1969: 25 (3 γκόλ)1966-1967: 14 (2 γκόλ) 1969-1970: 10 (1 γκόλ)1967-1968: 10 (2 γκόλ) 1970-1971: 16 (1 γκόλ)Στα σημεία αυτά αξίζει αν σημειωθεί ότι διέκοψε

τις εμφανίσεις του στις 7 Δεκεμβρίου 1969 (μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Παρθενώνα 1-0) λόγω επαγγελματικών ασχολιών (Αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού).

Τότε η διοίκηση της ομάδας σε ειδική εκδήλωση τον αποχαιρέτησε με την απονομή διπλώματος και τιμητικής πλακέτας. Επανήλθε όμως τον Φε-βρουάριο του 1971 και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε τερμάτι-σε την αθλητική του σταδιοδρομία πρόωρα σε ηλικία 24 ετών. Ο τελευταίος του αγώνας στον Πανερυθραϊκό ήταν στις 14 Ιουνΐου με νικηφόρο αποτέλεσμα5-2.

O Γιώργος Σεβδαλής ως ποδοσφαιριστής ήταν το πρότυπο του μαχητικού, ενθουσιώδους, παρορ-μητικού αλλά και μοντέρνου αμυντικού. Υπήρξε ασυναγώνιστος στο ψηλό παιχνίδι και παρά το ανάστημα του ταχύτατος και ευκίνητος. Διακρίθηκε ιδιαίτερα για το ριψοκίνδυνο παίξιμο του που του κόστισε αρκετούς τραυματισμούς. Ειδικότητα του τα δυνατά χτυπήματα φάουλ με τα οποία πέτυχε

τα περισσότερα τέρματα του.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΜετά το τέλος της επαγγελματικής του στα-

διοδρομίας στο Εμπορικό Ναυτικό και λίγο πριν την πρόληψη του στο Δήμο Νέας Ερυθραίας αρχίζει και η συνεχής παρουσία του επί 29 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανερυθραϊκού (1983-2000 και 2006-2011) και της Ενωσης Ερυθραΐας-Κηφησιάς (2000-2006).

Στο χρονικό αυτό διάστημα εκλέχθηκε:Γενικός Αρχηγός: 18 φορές (1988,1992-

1996,1998-2000και2003-2011)Γενικός Γραμματέας: 9 φορές (1983,1986-

1987,1989-1991,1997 και 2001-2002)Αντιπρόεδρος: 1 φορά (1984)Μέλος: 1 φορά (1985)Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Σωμα-

τείου Ενωση Ερυθραίας-Κηφισιάς που προήλθε από την συννένωση του Πανερυθραϊκού Α.Σ. και

του Α.Ο. Κηφισιάς τον Ιούλιο του 2000.Ήταν όμως στην πορεία διαπιστώθηκε η επερ-

χόμενη αποτυχία της κίνησης, τον Αύγουστο του 2006 υπήρξε ο πρωτεργάτης της επανίδρυσης του Πανερυθραικού συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή της διάλυσης του.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός οτί η ΕΠΣΑ σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 24 Ιανουαρίου 2000 στο ξενοδοχείο Holiday Inn τον τίμησε για την προσφορά του στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο με έπαινο που του απένειμε ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

Ο Γιώργος Σεβδαλής κατά την διάρκεια της θητείας ως αθλητικός παράγοντας υπήρξε ιδι-αίτερα συνεπής και πολύτιμος συνεργάτης των εκάστοτε προέδρων και προπονητών και ιδιαί-τερα αγαπητός στους φιλάθλους και αθλητές του Συλλόγου.

Ακούραστος στη συνεχή φροντίδα για την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων

του Δημοτικού Γυμναστηρίου και ιδιαίτερα του φυσικού χλοοτάπητα (τοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2004) του οποίου η μέριμνα για την άριστη κατάσταση του ήτα η ιδιαίτερη αδυναμία του.

Επίσης ήταν αγαπητός στους ευρύτερους κύ-κλους του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου πράγμα το οποίο διαπίστωσε προσωπικά ο υπογράφων, όταν με την μεσολάβηση του, απόκτησε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της ΕΠΣΑ για την διενέργεια αθλητικής έρευνας

ΕΠΙΛΟΓΟΣΟ Γιώργος Σεβδαλής αναπαύεται ειρηνικά

στην τελευταία του κατοικία του κοιμητηρίου Νέας Ερυθραίας σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της ομάδας που τόσο πολύ αγαπούσε.Ας είναι ελαφρύ το ερυθραιώτικο χώμα που το σκεπάζει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΗ οικογένεια Γεωργίου Σεβδαλή θα ήθελε να ευχα-

ριστήσει όλους όσους συμπαραστάθηκαν στο πενθος της για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου. Στην επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, συ-γκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ για τους σκοπούς του εθελοντικού οργανισμού για παιδιά «Το Χαμόγελο του παιδιού».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΒΔΑΛΗΣ (1947-2012)

Μαχητικός ποδοσφαιριστής, ακούραστος παράγοντας

O Γιώργος Σεβδαλής, σημαιοφόρος του Μικρασιατικού, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1965, στην τότε Λ. Μαραθώνος, σήμερα Ελ. Βενιζέλου

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» της 7/12/1969

Εμπνευστής και βασικός παράγοντας της Ένωσης ΠΑΣ-ΑΟΚ, στη φωτό με τον τότε προπονητή και τον γεν. αρχηγό Θανάση Ντεληφιλιππίδη

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ

Page 23: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

23ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ AΘΛήτιΚα

Συνένωση ΑΠΟΚ – Ελπιδοφόρου!Μια νέα σελίδα ανοίγει

για το ποδόσφαιρο της Κηφισιάς, καθώς προχθές Δευτέρα στην Βίλα Δροσύνη στην Κηφισιά πραγματοποιή-θηκε η Γενική Συνέλευση του ΑΠΟ Κηφισιάς με αποκλει-στικό θέμα την συνένωση με τον Ελπιδοφόρο. Τα παρόντα ταμειακός εντάξει μέλη απο-φάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ ναι στην συγχώνευση.

Στην γενική συνέλευση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Ελπιδοφόρου Β. Γαντζούλας ο οποίος στην ομιλία του ανα-φέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας. Μίλησαν επίσης ο γενικός Γραμματέας του ΑΠΟ Κηφισιάς Ν. Καρ-βελέας, ο πρόεδρος της Γενι-κής Συνέλευσης και παλαιός παράγοντας της Κηφισιάς, Κ. Πίσσας καθώς και ο επίσης παλαιός παράγοντας του ΑΠΟ Κηφισιάς και βασικός χρημα-τοδότης της ομάδας για την διετία 2009-2011 Παντελής Καρακατσάνης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληρο-φορίες η ομάδα θα αγωνίζεται πλέον στην Δ’ Εθνική με τον όνομα (Κηφισιά) και πρόεδρος θα αναλάβει ο κ. Βασίλης Γα-ντζούλας.

Παρά το γεγονός οτι η ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραι-κούήθελε να αποχαιρετήσει

την κατηγορία με μια νίκη μπροστά στο κοινό του, προσπάθησε αλλά δε τα κατάφερε, καθώς η ομάδα των Ικαρων Σερρώνήταν αυτή που είχε ισχυρότατο βαθμολογικό κίνητρο και πήρε μια δίκαιη νίκη με 69-85 στο «Στ.Καλαιτζής»

Οι παίχτες του κ.Καμαράκη μπή-καν απο νωρίς μπροστά στο σκορ, δείχνοντας αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στη νίκη που υπο προυποθέσεις θα τους έδινε και την 3η θέση της βαθμολογίας και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσμα-τος τελικά δικαιώθηκαν !

Το συγκρότημα του κ.Χουχουλή, που είχε για κορυφαίο τον Μιχά-λογλου, που μάλιστα έκανε και double-double, σημειώνοντας 22 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπά-ουντς, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και στο 1ο δεκάλεπτο βρέθηκε να χάνει με 17-24, ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά πήγε στους 12 πόντους (34-46)

Με το ξεκίνημα της επανάληψης,

οι Σερραίοι συνεπαρμένοι ίσως και απο τον ενθουσιασμό τους, καθώς μάθαιναν οτι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων στους αγώ-νες που τους ενδιέφεραν άμεσα τους ευνοούσαν, άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά και με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 52-71, ενώ στο 4ο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο αλλά ο νικητής είχε ήδη κριθεί απο νωρίς...

Πλέον η ομάδα των Σερρών, μετά και τα σημερινά αποτελέσματα και κυρίως λόγω της ήττας του Απόλλων Πατρών στην Κρήτη, κατέλαβε την 3η θέση στο βαθμο-λογικό πίνακα λόγω 3πλης ισοβαθ-μίας, ελπίζοντας πλέον βάσιμα σε άνοδο στην Α1, λόγω επερχόμενων ανακατατάξεων στην μεγάλη κα-τηγορία.. Δεκάλεπτα: 17-24, 34-46, 52-71, 69-85

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Κοντούδης 7 (1), Καλλιανιώτης 11 (3), Λάκκας 7 (7ασ.), Σκα-πετωράκης, Μιχάλογλου 22 (10ριμπ.), Πρίτσος 2, Παπάς, Παπαβασιλείου 4, Μαχαίρας, Ροδοστόγλου 11 (1), Κερχούλας 3, Παπαντωνάκος 2.

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤΕΚδΗΛωΣΕΙΣ

Αντίο με ήτταΚοίταξε τη βασίλισσα στα μάτια

«Όχι» ΖΑΟΝ στην συγχώνευση με Ηρακλή

Αthens indoor football

Ευρώτα 24 Κηφισιά(κάθετος Τατοΐου)

210 800 28 756944 39 79 66

ΑΜΑΖΟΝΕΙΑ 2012Ο ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ μας προσκαλεί στην επίδειξη Ενόργανης, Βόλεϊ, Μπάσκετ «ΑΜΑΖΟΝΕΙΑ 2012» που θα γίνουν το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 20.00 στο κλειστό γυμνα-στήριο Ν. Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής».

ΑΜΕΣ 2012Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΜΕΣ διοργανώνει το φιλικό πρωτά-θλημα καράτε με την επωνυμία «ΑΜΕΣ 2012». Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γήπεδο Ν. Ερυθραίας «Στέλιος Καλα-ϊτζής» τη Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στις 6.00 μμ

ΔΡΟΣΙΝΕΙΑ 2012Η αναβληθείσα εκδήλωση της Κυριακής 20 Μαΐου 2012 «Δροσινεια» θα γίνει 27 Μαΐου 2012 Έναρξη 9.00 - Απονομές 12.00 στο Δημοτικό Στάδιο "Ι. Ζηρίνης" - Κηφισίαας 192

ΝΠΔΔ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣ-ΜΟΎ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΖΑΟΝ Κηφισιάς σε έκτακτη συνεδρίαση

αυτού την 20-5-2012 αποφάσισε με ψήφους εννέα (9) έναντι ενός (1) να μην γίνει συγχώνευση του ΖΑΟΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και του ΗΡΑΚΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Οι λόγοι, που αναλυτικά εκτέθηκαν επί δύο περίπου ώρες συνεδρίασης του Συμβουλίου, οι οποίοι επέβαλαν την απόφαση αυτή είναι οι ακόλουθοι:

1) Η δημιουργία τετελεσμένων «συγ-χώνευσης», ειδικά τις τελευταίες ημέ-ρες, δια μέσω του Διαδικτύου μολονότι δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ που να εγκρίνει την συγχώνευση ούτε από-

φαση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των ταμειακών ενήμερων μελών του ΖΑΟΝ κατά τα ρητώς οριζόμενα στο Καταστατικό του συλλόγου.

2) Δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένα θετικό, εγγράφως, από πλευράς οικονομι-κής στήριξης της <<ιδέας>> από οποιο-δήποτε ιδιωτικό ή δημοτικό φορέα.

3) Προκαλείται μέγιστη αναστάτωση σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου, τους γονείς και τα παιδιά.

4) Δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμέ-νο, εγγράφως, όσον αφορά τα κρίσιμα ζητήματα των παικτριών, των ομάδων, ειδικά στις μικρές ηλικίες (ακαδημίες,

παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες) των προπονητών, τις οικονομικές υποχρεώ-σεις που αναλαμβάνει ο νέος σύλλογος κλπ.

5) Η δημοσιοποίηση de factο συγ-χώνευσης δια μέσου του Διαδικτύου, υπό τις παρούσες συνθήκες και με τα προαναφερθέντα δεδομένα, προκάλε-σε σοβαρότατες αντιδράσεις από πολύ μεγάλο αριθμό μελών του ΖΑΟΝ, συ-μπεριλαμβανομένων και ιδρυτικών μελών, που ρητά και κατηγορηματικά τόνισαν την αντίθεσή τους στην διάλυση του ιστορικού συλλόγου ενώ μάλιστα διανύουμε την 50η επέτειο ίδρυσης

και λειτουργίας του και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που όλες οι ομάδες βόλλευ (παγκορασίδες, κορασίδες, νε-ανίδες, γυναίκες) βρίσκονται σε διαρκή ανοδική αγωνιστική τροχιά.

Συνεκτιμώμενων όλων των παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να προστατέψει τον Σύλλογο και στην έκτακτη συνεδρί-αση της 20-5-2012 με παρουσία δέκα (10) από τα ένδεκα (11) μέλη του ΔΣ με ψήφους 9-1 αποφάσισε να πει ένα κα-τηγορηματικό “ΟΧΙ” στην συγχώνευση των δύο συλλόγων υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σε ένα παιχνίδι που είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδι-

αφέρον, Α.Ε.Κ. και Α.Ε.Ν. Κηφισιάς αναμετρήθη-καν στο κλειστό γυμνα-στήριο της Ζωφριάς, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρω-ταθλήματος της Α2 κα-τηγορίας, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους πε-ρίπου 1.000 οπαδούς που παρακολούθησαν.

Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου η ομάδα της Α.Ε.Ν.Κ. έδειξε να συνέρ-χεται για τα καλά, μειώ-νοντας αρχικά σε 24-18 στο 12› και σε 30-26 στο 17›, αλλά η Ένωση κατά-φερε να αυξήσει και πάλι τη διαφορά με τη λήξη του ημιχρονου και να προηγηθεί με 41-32.

Με το ξεκίνημα του 3ου δεκαλεπτου, η Α.Ε.Κ. μπήκε φουριόζα και με ένα γρήγορο 7-0 σερί έφτασε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της, δηλαδή τους 16 πόντους (48-32 στο 23›).

Από εκείνο το ση-μείο κι έπειτα όμως, με τα άσχημα μαντάτα να καταφθάνουν απο τα «μέ-τωπα» του Ηρακλείου και της Νέας Ερυθραίας, ηΑ.Ε.Κ. φάνηκε να στε-ρεύει απο ενθουσιασμό και δυνάμεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες της Κηφισιάς, μειώνοντας πολύ γρήγο-ρα σε 57-52 (30›).

Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Μοσχοβίτη (28π - 3τρ), η Α.Ε.Ν.Κ.συ-νέχισε να ανεβάζει τον ρυθμό της και στο 32› έδωσε νέα τροπή στο ματς, αφού πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 57-59.

Έτσι λοιπόν, απο κεί που όλοι περίμεναν οτι η Α.Ε.Κ. θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο, το παιχνίδι στα τελευταία του λεπτά εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ ως προς την έκβαση και τον τελικό νικητή, για λόγους γοήτρου όμως περισσό-τερο παρά ουσίας...

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑϊΚΟΣ-ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 69-85

ΑΕΚ - Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ 80-78

Οι δύο ομάδες μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, 64-64 στο 34›, 68-69 στο 36›, 78-76 στο 38›, 78-78 στο 39›40», για να κάνει το 80-78 ο Βασιλόπουλος με δύο εύστοχες βολές 11» πριν το φινάλε.

Page 24: ΦΥΛΛΟ 461 - 25/05/2012

24 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2012 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑεΚΔήΛωσεισ

Τους μαθητές και τις μα-θήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της

Κηφισιάς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 στο Λονδίνο. Ζωγραφίζω το Άθλημα - Αγώνισμα που μου αρέσει και στέλνω ένα Μήνυμα - Σύνθημα», βράβευσαν ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτι-σμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 22 Μαΐ-ου στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος».

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής έλαβαν μέρος 132 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία των Δημο-τικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και αναδεί-χθηκαν 13 έργα ζωγραφικής. Τα έργα αξιολογήθηκαν από επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι Πανα-γιώτης Κουβουτσάκης, πρόεδρος στην «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη», οι ζωγράφοι Φρόσω Μαλέα και Πέτρος Φιλίππου, καθώς και ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας και ζωγράφος, Τάκης Οικονο-

μόπουλος. Επελέγησαν από την επιτροπή δύο ζωγραφιές μαθητών, του Οδυσσέα Θεοδωράτου, που απεικονίζει έναν αγώνα μπάσκετ, καθώς και το έργο με το καλύτερο σύνθημα, του Ερνέστου Σιγά-λα.

Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αίθου-σα, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους και απευ-

θυνόμενος προς αυτούς ανέφερε: «Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο ζω-γραφικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάποιος ή κάποια από εσάς θα το έπαιρνε».

Ο Νίκος Χιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονέων. «Προσπαθούμε να συντονίσουμε αυτό το μεγάλο έργο που λέγε-ται δημόσια εκπαίδευση. Κάθε

μέρα με όποιο τρόπο μπορούμε, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα σχολεία, γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας. Όλα τα σχολεία της πόλης μας είναι καλά και οι γονείς θα πρέπει να τα εμπιστευ-θούν γιατί έχουμε άξιους δασκά-λους και διευθυντές», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

«Δημήτριος Βικέλας», Μανώλης Κουρμαδιάς, ευχαρίστησε την αντιπρόεδρο Λίλα Παπαδημη-τρίου και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθειά τους στην εκδήλωση. «Η προσπάθεια που κάνουμε, είναι να συνδυά-σουμε την παιδική και μαθητική δραστηριότητα, έμπνευση και φαντασία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο Μανώλης Κουρμαδιάς.

Με μεγάλη επιτυχία διορ-γανώθηκαν και φέτος, για δέκατη συνεχή χρο-

νιά, τα «Κηφισοπαιχνιδίσματα» στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», την Κυριακή 20 Μαΐου. Ήταν μια ευχάριστη γιορτή που πρόσφερε στιγμές χαράς στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, μέσα από πολλαπλές δραστη-

ριότητες. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραμύθια, εκθέματα, κατασκευές, θεατρικά και μουσικά εργαστήρια έδωσαν τη δυνατότητα στα παι-διά να διασκεδάσουν, αφήνοντας ελεύθερη τόσο τη δημιουργικότητά τους όσο και την φαντασία τους.

Ακόμα οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλή-ματα και να χαρούν το ευχάριστο

και καταπράσινο περιβάλλον που προσφέρει το ανοιξιάτικο Άλσος Κηφισιάς.

Κοντά τους βρέθηκε ο δήμαρ-χος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», Μανώλης Κουρμαδιάς και Λίλα Παπαδημητρίου, οι αντι-

δήμαρχοι Νίνα Βλάχου και Μάνος Μαρκεσίνης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περικλής Καραγιαννάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανέστης Νικολέλης και Ιωάννης Διονυσιώτης.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, ανα-νέωσαν το ραντεβού τους για τα επόμενα «Κηφισοπαιχνιδίσματα» το 2013.

Ανοιχτή μέρα «sociable»

από την Κοινωνική Μέριμνα Κηφισιάς

H Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματο-δοτούμενου Έργου με διακριτικό τίτλο « SOCIABLE», διοργανώνει «Ανοιχτή Ημέρα Sociable», την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 10:00-12:30, στα γραφεία της (Διονύσου 73 & Γορτυνίας , Κη-φισιά).

Το Πρόγραμμα SOCIABLE απευθύνεται σε όλους τους εν-διαφερόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω και έχει ως σκοπό τη βελτίωση της μνήμης και άλλων γνωστικών λειτουργιών.

Οι συμμετέχοντες και επισκέ-πτες θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε παιχνίδια μνήμης που εφαρμόζονται σε υπολογιστή επιφάνειας με τη βοήθεια επαγ-γελματιών που εφαρμόζουν το πρόγραμμα.

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε επαγγελματίες υγείας και ψυ-χικής υγείας.

Συμμετείχαν σε διαγωνισμό με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο

Χρυσό μετάλλιο στη ζωγραφική για μαθητές του Δήμου Κηφισιάς

ΚΗΦΙΣΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ 2012

Πλημμύρισε από παιδιά το Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος»