εκπ προγραμμα διαγ ζωγραφ ιστιμπεη 1085

2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ----- Ταχ. Δ/νση : Κερασούντος 2 Τ.Κ. - Πόλη : 621 10 Σέρρες Πληροφορίες : Πούλιος Ιωάννης Τηλέφωνο : 2321047515 FAX : 2321047504 Ηλ/νική Δ/νση : http://dipe.ser.sch.gr e-mail : [email protected] Σέρρες, 2-3-2015 Αριθμ. Πρωτ. Φ.22.1/1085 ΠΡΟΣ: -Σώμα Σχολικών Συμβούλων -Δημοτικά Σχολεία ΘΕΜΑ: «Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη μάχη των Οχυρών» Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρών Ιστίμπεη διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων) διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: « Η μάχη των Οχυρών» Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού. Σκοπός του είναι να παροτρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν αυτό το σημαντικό για την τοπική και εθνική ιστορία γεγονός αλλά και τα οχυρά τα οποία σήμερα βρίσκονται στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Στη δεύτερη φάση οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας εικόνες των αναμετρήσεων, των οχυρών, της περιοχής και των κατοίκων της. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια τεχνική επιθυμούν και να ζωγραφίσουν σε χαρτί, καμβά ή άλλο υλικό, σε όποιο μέγεθος επιλέξουν. Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 20 Μαρτίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου. Οι καλύτερες ζωγραφιές θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που γίνεται στις 5 Απριλίου στο Οχυρό Ιστίμπεη (Μπέλες). Προτείνεται να γίνει διαθεματική προσέγγιση της δράσης (Ιστορία, Γλώσσα, Εικαστικά). Επισυνάπτεται υποστηρικτικό υλικό με τις βασικές ιστορικές πληροφορίες, εικόνες, χάρτες κ.ά. Προτείνεται επίσης η όλη δράση να λάβει τη μορφή project ώστε οι μαθητές να συλλέξουν, κατανοήσουν και ιεραρχήσουν -μέσα από το

Transcript of εκπ προγραμμα διαγ ζωγραφ ιστιμπεη 1085

Page 1: εκπ προγραμμα διαγ ζωγραφ ιστιμπεη 1085

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

----- ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ-----

Ταχ. Δ/νση : Κερασούντος 2 Τ.Κ. - Πόλη : 621 10 ΣέρρεςΠληροφορίες : Πούλιος ΙωάννηςΤηλέφωνο : 2321047515FAX : 2321047504Ηλ/νική Δ/νση : http://dipe.ser.sch.gre-mail : [email protected]

Σέρρες, 2-3-2015Αριθμ. Πρωτ. Φ.22.1/1085

ΠΡΟΣ: -Σώμα Σχολικών Συμβούλων-Δημοτικά Σχολεία

ΘΕΜΑ: «Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη μάχη των Οχυρών»

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρών Ιστίμπεη διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων) διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα:

« Η μάχη των Οχυρών»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού. Σκοπός του είναι να παροτρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν αυτό το σημαντικό για την τοπική και εθνική ιστορία γεγονός αλλά και τα οχυρά τα οποία σήμερα βρίσκονται στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Στη δεύτερη φάση οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας εικόνες των αναμετρήσεων, των οχυρών, της περιοχής και των κατοίκων της. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια τεχνική επιθυμούν και να ζωγραφίσουν σε χαρτί, καμβά ή άλλο υλικό, σε όποιο μέγεθος επιλέξουν. Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 20 Μαρτίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου. Οι καλύτερες ζωγραφιές θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που γίνεται στις 5 Απριλίου στο Οχυρό Ιστίμπεη (Μπέλες).

Προτείνεται να γίνει διαθεματική προσέγγιση της δράσης (Ιστορία, Γλώσσα, Εικαστικά). Επισυνάπτεται υποστηρικτικό υλικό με τις βασικές ιστορικές πληροφορίες, εικόνες, χάρτες κ.ά. Προτείνεται επίσης η όλη δράση να λάβει τη μορφή project ώστε οι μαθητές να συλλέξουν, κατανοήσουν και ιεραρχήσουν -μέσα από το διαδίκτυο και άλλες πηγές- πληροφορίες για τη μάχη των Οχυρών και να κατανοήσουν τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Οι ζωγραφιές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές. Τα μαθητικά έργα θα παραδοθούν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (κ. Πούλιο Ιωάννη, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων).

Ο Δ/ντης

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Παπασταμόπουλος Ξενοφών