Ενωση Κεντρωων

Post on 14-Apr-2017

61 views 0 download

Transcript of Ενωση Κεντρωων

Οι προτεραιότητες της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και των βουλευτών της που θα εκλεγούν να την εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι:

Η προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η οικονομική αλληλεγγύη των κρατών μελών, η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας σε όλα τα κράτη μέλη με πλουραλισμό στα ΜΜΕ, με θέσπιση απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος σε όλα τα κράτη μέλη, η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων παιδείας, υγείας, ανεργίας, φιλοξενίας οικονομικών μεταναστών, η θέσπιση κοινής πολιτικής για εμπόριο, τουρισμό, αγροτική ανάπτυξη, συνταξιοδοτικό, η στήριξη της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και θρησκευτικών δογμάτων και η στερέωση σε κοινή βάση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης προς διασφάλιση της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρώπης.

Για το ευρωπαϊκό σύνταγμα η θέση μας είναι:Στηρίζουμε τη θέσπιση και κύρωσή του πάνω στις αρχές που μνημονεύθηκαν ανωτέρω, θεωρούμε λάθος που κάποια κράτη καθυστέρησαν την κύρωσή του, ωστόσο έχουμε και ενστάσεις επί του κειμένου που προτάθηκε προς κύρωση

Οι όποιες όμως ενστάσεις δεν πρέπει να καθυστερούν την κοινή πορεία, κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια για τους πολίτες της Ευρώπης. Ο ευρωσκεπτικισμός ουσιαστικά είναι το σύνολο δικαιολογημένων πολλές φορές ενστάσεων, όμως δεν αντιπροτείνει κάτι συγκεκριμένο και συμμαχεί με κέντρα που ωφελούνται από μία εξασθενημένη Ευρώπη.

Πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αποκτήσει ισχυρό ρόλο,διπλωματικό, οικονομικό, ακόμη και στρατιωτικό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει αντίβαρο στην παντοδυναμία των ΗΠΑ.

Σχετικά με την οικονομική κρίση θεωρούμε ότι οι χώρες πρέπει να στραφούν σε επενδύσεις γρήγορης απόδοσης, είναι λάθος να ξοδεύονται κρατικά χρήματα σε θνησιγενείς τομείς και σε επιχειρήσεις καταρρέουσες και μη αναστρέψιμες, να υπάρξουν λύσεις για απασχόληση του εκτός αγοράς εργατικού δυναμικού με ειδικούς νόμους και να διευκολυνθεί ο χαμηλότοκος δανεισμός μεταξύ των κρατών προς διασφάλιση της νομισματικής και τραπεζικής σταθερότητας

Ωστόσο στην οικονομία δεν χωρούν πάντα συνταγές και χρειάζεται σύνεση και αποφασιστικότητα καθ’ όλο το μήκος διάρκειας της κρίσης.

Για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνεί με την προϋπόθεση ότι η γείτων χώρα θα συμμορφωθεί με τις αξίες και τις συνθήκες της Ε.Ε. και θα παύσει να έχει ανήθικες βλέψεις επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να επαληθευτούν έμπρακτα.

Για την FYROM ομοίως συμφωνούμε να στηριχθεί στην ευρωπαϊκή της πορεία, μόνο όταν δείξει έμπρακτη υποχωρητικότητα στο θέμα της ονομασίας και εγκαταλείψει άναρθρες κραυγές και αδιαλλαξία.