ΦΥΛΛΟ 390 - 31/12/2010

Post on 13-Mar-2016

226 views 8 download

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Transcript of ΦΥΛΛΟ 390 - 31/12/2010

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 390 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενόψει της επίσημης πρώτης του νέου Δή-

μου Κηφισιάς, «ψάχνονταν» για τις βουλές του «Καλλικράτη» και τις ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβούν οι νέες δημο-τικές αρχές πριν από την εγκατάστασή τους (με την ορκωμοσία τους), αλλά και μετά από αυτήν (με την εκλογή μελών προεδρεί-ου και συλλογικών οργάνων).

Λαμβανομένου υπόψη ότι υπολείπονται δεκάδες ακόμη Προεδρικά Διατάγματα που θα εξειδικεύσουν τις λειτουργίες και τις αρμοδιότητες των νέων δήμων, εφόσον αυτές δεν αποβούν δέσμιες του ΔΝΤ και των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, το ρητορικό ερώτημα (και όχι το μνημόνιο) θα παραμένει επικαιροποιημένο:

Βαδίζουμε στο άγνωστο, με βάρκα ποια ελπίδα;

Την ψάχνουμε και «ψάχνονται» από 1-1-2011…

Στο άγνωστο με «βάρκα» ποια ελπίδα;

Eυχόμαστεκαλή δύναμη

και Ευτυχισμένο

το 2011

Το σκίτσο είναι του ΣΤΑθΗ από το άλμπουμ «Τα ανδρείκελα»,που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το δημοσιεύουμε μ ευχαριστίες στον αναγνώστη που μας το προσέφερε.

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου

Η ορκωμοσία της νέας

δημοτικής αρχής

Την Κυριακή οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κηφισιάς Για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ποιοι σύμβουλοι αναμένεται να προταθούν από την αντιπολίτευση ΣΕΛ. 12-13

Εμμένουν στα διόδια παρά τη θύελλα αντιδράσεων ΣΕΛ. 15

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΡΥθΡΑΙΑ»Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

4 Ανασκόπηση 2010

ΑπρίλιοςΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥ- ΣΗΣ και αφαίρεση υδρομετρητών σε μεγαλοοφειλέτες του δήμου, οι οποίοι σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας με πρό-εδρό του για δεύτερη θητεία τον Δημήτρη Φαφαλιό. ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ το χέρι στην τσέπη για τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών θα βάλουν οι γονείς από το Σεπτέμβριο, βάσει απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ… ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ που υποβιβάζεται σύμφωνα με το χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» που ανακοινώνεται στις 28 Απριλίου. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ παμπαίδων στο βόλεϊ για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Πανερυθραϊκός αφού νίκησε με 3-0 σετ την ομάδα της Παλλήνης στις 18 Απριλίου. ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 200 Μ. ΠΡΟΣΘΙΟ στην κολύμβηση για τον 16χρονο μαθητή του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Κωνσταντίνο Σμιτιανό, στην τελική φάση του πανελλη-νίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου.

Η δήλωση του μήνα«Σε μια πιθανή μας συνένωση με τη Νέα Ερυθραία, τα πρότυπα της Εκάλης θα κατέβουν νοτιότερα, αντί να γίνει το αντίθετο».ΒΑΣΩ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, δήμαρχος Εκάλης, από συνέντευξή της στη «Ν.Ε.», δηλώνοντας παρούσα στις εξελίξεις και προαναγγέλλοντας τη δημαρχιακή της υπο-ψηφιότητα.

Μάιος ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ η Νέα Ερυθραία για τον «Καλλικράτη» και για τον δήμο που φεύγει - χαρακτηριστικές και οι ήξεις αφίξεις περί δημοψηφίσμα-τος στο δημοτικό συμβούλιο που ρίχνει «λευκή πετσέτα»-, δέχεται χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη και την πραγματικότητα της συνένωσης με Κηφισιά και Εκάλη. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑ- ΚΟΥΛΗ «Η Συνέντευξη» σε διδασκαλία Παναγιώτη Καρακούλη παρουσιάζετα από το Πνευματικό Κέντρο και το Λαϊκό Θέατρο στις Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί. Η ομάδα δραματοποιημένου τραγουδιού του Λαϊκού Θεάτρου παρουσιάζει τέσσερις μουσικές παραστάσεις το τριήμερο 14-16 Μαΐου. ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩ ν στο βόλεϊ η ομάδα του Πανερυθραϊκού, αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ Στην πρώτη κατηγορία ΕΣΠΑΑ πετυχαίνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Αμαζόνων. ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς στη Νέα Ερυθραία εκλέγεται ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας.

Η δήλωση του μήνα«Δεν θα διαγράψω την ιστορία και την προσφορά κανενός και θα αισθανθώ, αν εκλεγώ δήμαρχος, ισότιμα πολίτης και στους τρεις δήμους».ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς, ανοίγει τα χαρτιά του για το νέο δήμο στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στη «Ν.Ε.».

ΙούνιοςΑΝΟΙΓΕΙ τις πόρτες της, μετά από την έξωσή της από το προσφυγικό σπίτι της οδού Φλέμινγκ τον προη-γούμενο χρόνο, η Παιδική Βιβλιο-θήκη σε ολοκαίνουργια στέγη στην πλατεία Αγίας Ματρώνης. ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ η πρώτη θεατρική προσπάθεια του συλλόγου «Ήλιος» που ανεβάζει στις 4-6 Ιουνίου στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» το έργο του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Ρούτυρο» σε σκηνοθεσία Χαρούλας Σαμπατάκου. Η τέταρτη μουσικοχορευτική παράσταση του

συλλόγου με τίτλο «Χρονομηχανή» παρουσιάζεται στο ίδιο θέατρο στις 26 και 27 Ιουνίου. ΠΡΩΤΟΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ ανακοινώνουν τις δημαρ-χιακές τους υποψηφιότητες για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς. Κορυφαία στελέχη της Πα-νερυθραϊκής Ενότητας βλέπουν Χιωτάκη για το νέο Δήμο Κηφισιάς και συντάσσονται μαζί του, ενώ μπαίνουν στην αφετηρία και οι κομματικές στηρίξεις σε υποψηφίους. Την ανεξάρτητη δημαρχιακή του υποψηφιότητα ανακοινώνει μετά από λίγες μέρες και ο Βασίλης Βάρσος. Ακολουθεί στα τέλη του μήνα και η Βάσω Σπηλιωτοπούλου. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, χάλκινο μετάλλιο για την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στη σφυροβολίας. Οι συντοπίτισσές μας αθλήτριες του Παναθηναϊκού κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» για την Πανερυθραϊκή Ενότητα που λόγω «Καλλικράτη» μετεξε-λίσσεται σε «κοινοτική κίνηση πολιτών». Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοινώνει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚ Η των κατοίκων που κερδίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα για παύση λειτουργίας της κεραίας της Vodafone στην οδό Κολοκοτρώνη 11, όχι όμως και την τελική δίκη τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε η κεραία ξαναλειτουργεί. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ συνεχίζει να… σπάει ο Δημήτρης Χουχουλής. Ο 42χρονος τεχνικός του Πανερυθραϊκού ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευ-κους» για 11η σερί σεζόν, κατορθώνοντας να φτάσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας από την Γ’ ΕΣΚΑ ως και την Α2.

Η δήλωση του μήνα«Από τα τρία μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα που εξαγγέλθηκαν, εξαιρείται ο Κη-φισός, την ώρα μάλιστα, που έχει εκπνεύσει η προθεσμία για την ισχύ των αδει-ών λειτουργίας βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στη ζώνη προ-στασίας του».Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ επισημαίνει μια σοβαρή παράληψη της υπουργού Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014».

Ιούλιος-ΑύγουστοςΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ για τους 99 υπο-ψήφιους του Λυκείου Νέας Ερυ-θραίας που έλαβαν μέρος στις πα-νελλαδικές εξετάσεις, με ποσοστό 44% να γράφει κάτω από τη βάση, αλλά και με 71 εκ των υποψηφίων να εξασφαλίζουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πα-νελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα παμπαίδων βόλεϊ του Πα-νερυθραϊκού. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ του Ολύμπου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τζανετής, στη δεύτερη συμμετοχή του στο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon κατετάγη 105ος μεταξύ 482 συμμετεχόντων. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ Μ ε κάθε επισημότητα, αλλά μόνο για τα εγκαίνια, στις 14 Ιουλίου το πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Μορτερό που χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών με 2,6 εκατ. ευρώ. Το πάρκο των 10 στρεμμάτων θα πα-ραδοθεί λίγες μέρες έπειτα στους κατοίκους, αφού τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ η δημαρχιακή υποψηφιότητα του Νίκου Σφαντού για τον Δήμο Κηφισιάς, ενώ η ενωτική κίνηση συνεργασίας παρατάξεων και πολιτών με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, κάνει τα πρώτα της δοκιμαστικά βήματα. ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ και του Δήμου Κηφισιάς αποτρέπουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου σε χαράδρα της Πολιτείας. ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ οι παραστάσεις του Λαϊκού Θεάτρου Νέας Ερυθραίας που ανε-βάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μια πρώτη προσπάθεια σε αρχαία τραγωδία και σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου, συναντούν τη θερμή υποδοχή του κοινού.ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΣΑ η μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ Νέας Ερυθραίας με επαχθέστερες χρήσεις γενικής κατοικίας σε αρκετές περιοχές, το δημοτικό συμβούλιο συναινεί σε γενικές γραμμές και το σχέδιο οδεύει για ΦΕΚ.

Η δήλωση του μήνα«Η αυτοκρατορική λογική του κ. Χιωτάκη μάς έχει οδηγήσει στη σημερινή κα-τάσταση, αλλά πολλές φορές αποδεικνύεται ότι ο ‘‘βασιλιάς είναι γυμνός’’».ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ, πρώην στενή συνεργάτιδα του δημάρχου Κηφισιάς, υποψήφια δήμαρχος με την «Πρωτοβουλία Πολιτών». ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ«Δεν θα παρακολουθήσουμε την αγωνιώδη πορεία της κ. Κοσμά να γίνει «χαλί-φης στη θέση του χαλίφη’’».ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς για την πρώην συνεργάτιδά του.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 30 Aπριλίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 357 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Από Δήμος...«δημοτική κοινότητα»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 4-5

Το Λύκειο Νέας Ερυθραίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Χρυσό στην κολύμβηση για τον 16χρονο Κωνσταντίνο Σμιτιανό

Ανακοινώθηκε ο χωροταξικός χάρτης που υποβιβάζει τη ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ (2)

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της δημοτικής επιχείρησης για το 2009

Εγκρίθηκε η στατική μελέτη του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Ιστορική έρευνατου Ν. Καραφωτίου

σελ. 7

σελ. 13

σελ. 12

σελ. 7

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ με έδρα τη Κηφισιά, αποτελούμενος από τους δήμους α. Κηφισιάς,

β. Νέας Ερυθραίας και γ. Εκάλης, οι οποίοι καταργούνται. Αυτό προβλέπει ο χωροταξικός χάρτης του «Καλλικράτη» που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης 28 Απριλίου, μετά τις ανακοινώσεις στο υπουργικό συμ-βούλιο. Σε 333 με 343, από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες), μειώνονται οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και όπως τόνισε, η απόκλιση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων όπου η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις, σύμφωνα με τα οκτώ ενιαία κριτήρια, που βασίζονται και στην απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Έτσι, η σχετικά σύντομη ιστορία του Δήμου Νέας Ερυ-θραίας -ως αυτοδιοικητική οντότητα- τελειώνει κάπου εδώ. Από το 1925 έως το 1934 αποτελεί προσφυγικό οικισμό της τότε Κοινότητας Κηφισιάς. Το 1934 αποσπάται από την Κηφισιά και ορίζεται ως έδρα κοινότητας. Το 1937 η κοινότητα καταργείται και συνενώνεται με την Κοινότη-τα Κηφισιάς. Το 1948 αποσπάται και πάλι από τον Δήμο, πλέον, Κηφισιάς και ορίζεται ως έδρα κοινότητας. Το 1982 ανακηρύσσεται σε Δήμο Νέας Ερυθραίας. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

TΩΡΑTΩΡΑΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ∆ΗΜΟΥ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣσελ. 12

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ

Αθλητικό τουρνουά στο Λύκειο Νέας Ερυθραίας

σελ. 24

H Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τίμησε τη μνήμη της εκπαιδευτικού Ειρήνης Σιόντη

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 359 | Τιμή 1 €

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πώς ψήφησαν οι σύμβουλοιγια τον «Καλλικράτη»

Οι αντιδράσειςσε όλη την Ελλάδα

ΟΧΙ είπαν οι δημότες του Ρέντη σε τοπικό δημοψήφισμα

Η ακτινογραφία» των Δήμων Νέας Ερυθραίας-Κηφισιάς

Ένας δήμος «μαμούθ» στο 12% της Αττικής

ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ

ΣΕΛ 4 ΣΕΛ 4 ΣΕΛ 6

ΣΕΛ 3

ΣΕΛ 4

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Με μια κατά πλειοψηφία απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Νέας

Ερυθραίας στη δεύτερη κατά σειρά - μετά των ανακοινώσεων «Καλλικράτη» - συνεδρίασή του την προηγούμενη Τρίτη 11 Μαΐου, τάχθηκε υπέρ της συνένωσης Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την προβλεπόμενη από το σχέδιο νόμου συνένωση των τριών δήμων (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη) και υπέρ της πραγματοποίησης ανοικτής συγκέντρωσης με τη συμμετοχή των κατοίκων για τα παραπάνω θέματα.

Το δημοτικό συμβούλιο απoφάνθη κατά της συνένωσης με την Κηφισιά, και υπέρ της συνένωσης με Εκάληκαι οργανώνει...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΣΕΛ 5

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Συνέντευξη» του Παναγιώτη Καρακούλη

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ 17 ΣΕΛ 10 ΣΕΛ 16

Aποχαιρε-τισμός στον Άρη Βέλιο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ: Ο Λυθριανός Πρωταθλητής Ελλάδος

Νίκη των κατοίκωνκατά της ασυδοσίας

των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ των κατοίκων και των συλλόγων τους, κατά της ασυδοσίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στην κα-τεύθυνση αποξήλωσης της κεραίας της οδού Κολοκοτρώνη, κερδήθηκε.Έπειτα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιώρ-γος Θωμάκος για λογαριασμό των συλλόγων «το Στροφύλι», Κηφισιά SOS, Γονέων και κηδεμόνων 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγεί-ου, όπως και δεκάδων κατοίκων στο Πρωτοδι-κείο Αθηνών, διατάχθηκε η παύση λειτουργίας

της κεραίας της Vodafone. Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων στις 10 Σεπτεμ-βρίου 2010, οπότε και ευελπιστούν ότι αυτή θα είναι και η τελική νίκη για την κατεδάφιση και απομάκρυνση της ύποπτης και παράνομης, όπως αποδεικνύεται, κεραίας.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 366 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Παύση λειτουργίας της κεραίας στην οδό Κολοκοτρώνη

Οι κάτοικοι και οι σύλλογοί τους κέρδισαν άλλη μια μάχη μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» σκηνοθεσία Νίκος Μπουσδούκος

Λ Α Ϊ Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο Ν Ε Α Σ Ε Ρ Υ Θ Ρ Α Ι Α Σ

από 2 Ιουλίου έως και 25 Ιουλίου 2010 καθημερινά (εκτός ∆ευτέρας) • έναρξη 9 μ.μ. ∆ημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (Ι.∆ρυμπέτη & Κερκύρας)

Μετάλλια για τους Ερυθραιώτες Κ. Φαμελιάρη και Γ. Χανιώτη

SPECIAL OLYMPICS

Μουσικοχορευτική βραδυά με τη «Χρονομηχανή»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΟΥ ΗΛΙΟΣ

Βραδιά μνήμης στο Καστρί για τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 8-9 ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 6 ΣΕΛ. 24 ΣΕΛ. 22

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΒασίλης Βάρσος«Στη νέα πρόκληση δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε»

Η Βάσω Σπηλιωτοπούλου υποψήφια για το Δήμο Κηφισιάς

«Τέλος εποχής» για την Πανερυθραϊκή Ενότητα Σε «κοινοτική κίνηση πολιτών» μετεξελίσσεται η δημοτική παράταξη στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μετέχουν κατά βούληση στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν το νέο ∆ήμο Κηφισιάς

Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια αιρετή αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 365 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Ο Πανερυθραϊκός μετά τον πόλεμο1954-Πανερυθραϊκός- ΑΟΚ 3-1 Με τη λήξη του αγώνα εισέρχεται εντός του γηπέδου νεκροφόρα μετά φερέτρου και τεθλιμμένων συγγενών. Ταυτόχρονα διανέμονται στην εξέδρα νεκρώσιμα φυλλάδια στα οποία αναγράφεται ότι ο εκλιπών Α.Ο. Κηφισιάς συγκρούστηκε με το χαλύβδινο Πανερυθραϊκό και απεβίωσε...

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

«Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί τα τοπικά μας προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα», τονίζει ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς

Εκτός ο Κηφισός ποταμός από το πρόγραμμα «Αθήνα – Αττική 2014»

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χορωδιακό φεστιβάλ κόντρα σε κρίση και… μουντιάλ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

«Χορό της Ζωής» από το τμήμα Ευρωπαϊκών και Λάτιν χορών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

13 12 4

ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 19

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 6

ΣΕΛ. 7

Ο Βασίλης Βάρσος ανακοίνωσε τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα

Παραίτηση Σαριλάκη από το Δ.Σ. του ΚΑΠΗ μετά τις «τουφεκιές» Αγουρίδα για τις δωρεές…

Στην τελική ευθεία για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κηφισιάς Μουστάκη, Γιομπαζολιάς, Σκορδίλης, Κουρμαδιάς και Ορφανός παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

3

Eπικαιρότητα

Α Ν Α Σ Κ Ο Π Η Σ Η 2 0 1 0

Τα κυριότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε

3

Ο «Καλλικράτης» που μας κράτησε σε αγωνία

τους πρώτους μήνες του 2010 και τελικώς

επέφερε την κατάργηση του Δήμου Νέας Ερυ-

θραίας, χωρίς πολλές-πολλές αντιδράσεις σε το-

πικό επίπεδο, ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός

της χρονιάς.

Έπειτα ήρθαν οι εκλογές με την ηχηρή απου-

σία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων

της Νέας Ερυθραίας και με την άνετη επικράτηση

του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος

ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη τετραετία, αυτή

τη φορά στα όρια του διευρυμένου δήμου.

Μετά τις εκλογές κατέφθασαν και τα δυσάρεστα.

Περικοπές σε χρηματοδότηση και σε προσωπικό

του νέου δήμου, ο οποίος καλείται να τα βγάλει

πέρα στο σκληρό περιβάλλον του «Καλλικράτη»

και των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας.

Αυτή είναι η νέα έννοια για την αρχιτεκτονική

της Αυτοδιοίκησης.

Καλή χρονιά με περισσότερες αρμοδιότητες και

με ψαλιδισμένους πόρους…

Ιανουάριος

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

ανασχηματισμός

«με μέτρο». Ο ένας, ο… παλιός

έμεινε, δυο νέοι ήρθαν. Ο Νίκος

Καραφωτίου ως ο μακροβιότερος

αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας

Ερυθραίας οδεύει στην τέταρτη

χρονιά της θητείας του με αρμοδι-

ότητες Οικονομικών και Διοικητι-

κών Υπηρεσιών, ο Στάθης Κύρλος

αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Τε-

χνικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος

Μαραζιώτης αντιδήμαρχος Περι-

βάλλοντος.

ΙΔΙΑ «ΣΥΝΤΑΓΗ»

για το 2010 στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, βάσει των προγραμ-

μάτων δράσης τους που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και με «ψαλίδι»

στις επιχορηγήσεις του δήμου, οι οποίες προϋπολογίζονται σε 2,1 εκατ. ευρώ συνολικά

(1,4 εκατ. ευρώ υλοποιημένα το 2009).

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

έρχεται αλλά άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του. Η κυβέρ-

νηση θέτει σε διαβούλευση το κείμενο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αν και ο νέος

χάρτης των δήμων παραμένει το «κρυφό χαρτί».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

διαμαρτυρίας για το ΧΥΤΑ Γραμματικού σε απόσταση μικρότερη

των 100 μέτρων από την πρωθυπουργική κατοικία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ οι δια-

δηλωτές εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν. Μια εβδομάδα

αργότερα, ο πρωθυπουργός δέχεται ποδηλατοπορεία στο Καστρί, που έχει ξεκινήσει

από το Πεδίο του Άρεως.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Επικρατείας

προσφεύγει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για

τους νέους σταθμούς διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙ

Α στον εισαγγελέα οι παραβάσεις του σούπερ μάρκετ «ΑΒ

Βασιλόπουλος» στην εθνική οδό.

«ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ»

στις ορέξεις αδίστακτων κακοποιών επαγγελματίες της Νέας

Ερυθραίας. Μια ληστεία σε φαρμακείο και μια απόπειρα ληστείας σε κατάστημα

ψιλικών το Σαββατοκύριακο 23/24 Ιανουαρίου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ,

ως συνήθως, η ομάδα εφήβων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού,

κερδίζει με 3-0 σετ τον Πανελλήνιο στον τελικό και προχωράει στην επόμενη φάση

του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Η δήλωση του μήνα

«Είμαι κατά της αυθαιρεσίας και της κάθε πολεοδομικής παρανομίας, αλλά συ-

μπάσχω με τον κάθε μικρομεσαίο…».

ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, ο νέος αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, από συνέντευξή του

στη «Ν.Ε.».

Φεβρουάριος

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

(12/2/2010) ένα

γνωστό φροντιστήριο Αγγλικών

στην οδό Αγίων Αναργύρων γίνεται

στόχος νεαρού ληστή που με τη βία

αρπάζει 7.700 ευρώ της μισθοδοσί-

ας και εξαφανίζεται.

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ «ΤΕΤΡΑΓΩ-

ΝΟ» ΚΕΡΑΙΩΝ δίπλα στα σχολικά

συγκροτήματα του 1ου Δημοτικού

και Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας,

μετά και τη νέα παράνομη κεραία

της Vodafone που αποκαλύπτεται σε ταράτσα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 169, κατόπιν

ελέγχου από την ΕΕΤΤ.

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ

τελικά το δημοτικό συμβούλιο στο κάλεσμα των εργαζο-

μένων «να κλείσει ο δήμος» στις 24 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στην

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ για τα οικονομικά μέτρα που προωθεί η

κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ για… χωματερή αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, έπειτα από

καταγγελία, το περιεχόμενο των μπλε κάδων στη Νέα Ερυθραία που οδηγείται στο

σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου κι από ‘κει κατευθείαν για τη Φυλή.

ΜΕ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 7.89

ο Ερυθραιώτης αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς Δημήτρης Διαμα-

ντάρας απογειώνεται στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που

διεξήχθη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

Η δήλωση

του μήνα

«Ποτέ κανένας δήμος δεν παραιτείται από δικόγραφο μέχρι να καταστεί τελεσί-

δικη η απόφαση. Το 2007 τι άλλαξε και ο Δήμος Νέας Ερυθραίας ήρθε σε εξώδι-

κο συμβιβασμό με τη Vodafone;».

ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Κηφισιά

SOS», σε συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου για

την κεραία της οδού Κολοκοτρώνη 11.

Μάρτιος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

για τον

«Καλλικράτη» την 1η Μαρτίου στο

δημοτικό συμβούλιο και προβλη-

ματισμοί χωρίς απαντήσεις για

το μέλλον του Δήμου Νέας Ερυ-

θραίας και το σχέδιο διοικητικής

μεταρρύθμισης. Στις 10 Μαρτίου

και δεύτερο βήμα για την «οικο-

νομική κατάσταση της χώρας,

λύσεις προοπτικές, ασφαλιστικό

ζήτημα».

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,

περικοπές στο δημόσιο τομέα, αλλά και 19.000 ευρώ (!) το στρέμμα

για φύτευση και ηλεκτροφωτισμό στο πάρκο Σοφοκλέους της Πολιτείας (410.000 ευρώ

συνολικά) στους πρόποδες της Πεντέλης από κονδύλια της Νομαρχίας Αθηνών.

ΜΑΘΗΤΕΣ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ» εκπροσώπησαν το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας

στις 5-7 Μαρτίου σε παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο που διεξήχθη στη Χάγη με θέμα

«Διεθνής Νομοθεσία και Ειρήνη».

ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ

σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ξεκινάει στη Νέα

Ερυθραία από τις 15 Μαρτίου χαλαρά και… παραδοσιακά με τα αυτοκίνητα παρ-

καρισμένα παντού.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ κατοίκων και φορέων για την κεραία της οδού Κολο-

κοτρώνη που επαναλειτούργησε με τις «ευλογίες» του δήμου και δριμύ κατηγορώ

κατά της διοίκησης που ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Vodafone, αλλά εμπρός

στις πιέσεις, υιοθετεί τις προτάσεις τους.

Η δήλωση του μήνα

«Ο δήμος μας διαθέτει ένα ώριμο πολιτικό σκηνικό για να οδηγηθεί συλλογικά

στο νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς. Από αυτή τη σύναξη δεν περισσεύει κανείς».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΜΒΑΚΗ, δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, σε δηλώσεις της στην ετήσια

συνέλευση της Πανερυθραϊκής Ενότητας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Νο-

εμβρίου και τη συντριπτική απουσία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της

πόλης από τον προεκλογικό «στίβο».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 4

ΣΕΛ. 5

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 342 | Τιμή 1 €Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στο Καστρί

για το ΧΥΤΑ Γραμματικού ΣΕΛ.8

ΟΙΚΙΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΕΛ. 13Έκοψαν τη «Βασιλειόπιτα» με ευχές

για το 2010

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΣΕΛ. 12Με το βλέμμα στραμμένο

στις συνενώσεις

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Διαβούλευση χωρίς… όρια Έρχεται ο «Καλλικράτης»

για τη νέα «αρχιτεκτονική των δήμων»

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ, αλλά

άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις

του. Η κυβέρνηση έθεσε σε διαβούλευση το

κείμενο για τη διοικητική μεταρρύθμιση,

αν και ο νέος χάρτης με τους λιγότερους

από τους 370 δήμους που θα διαμορφω-

θούν πανελλαδικά, παραμένει προς το

παρόν το «κρυφό χαρτί».

Η συζήτηση ξεκίνησε θεωρητικά αλλά

«στα τυφλά» και δίχως όρια για την Τοπι-

κή Αυτοδιοίκηση, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι

διαρροές με ζητούμενο τη συναίνεση για

τη… συνένωση.

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΌποιος

ελεύθερα

συλλογάται,

συλλογάται καλά

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

www.sepik.net/nea

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 4-5

ΣΕΛ. 7

ΣΕΛ. 9

Ο νέος αντιδήμαρχος

Τεχνικών Υπηρεσιών

μιλάει στη «Ν.Ε.» για τις

προτεραιότητες του 2010

Στάθης Κύρλος:

«Είμαι κατά της

αυθαιρεσίας και της

κάθε πολεοδομικής

παρανομίας,

αλλά συμπάσχω

με τον κάθε

μικρομεσαίο...»

«Έκτακτες»

προσλήψεις

συμβασιούχων

στον δήμο

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

Παρασκευή 19 Mαρτίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 351 | Τιμή 1 €Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συνομιλεί

με τους μαθητές του Λυκείου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές «διπλωμάτες»

κατά τα πρότυπα του ΟΗΕ

ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Κι αν του τη δώσει του Μπλάκι,

σ’ έφαγε…»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Τον Μάιο ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Ελάχιστες οι μεταβολές στους δήμους της Β’ Αθήνας

ΣΕΛ. 7

ΣΕΛ. 5

Με την παρουσία εκπροσώπων

κομμάτων στο δημοτικό

συμβούλιο Νέας Ερυθραίας

«Δημοκρατικό Βήμα»

για την οικονομία

Συγκέντρωση

διαμαρτυρίας για τις

κεραίες στις 20/3

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΌποιος

ελεύθερα

συλλογάται,

συλλογάται καλά

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

www.sepik.net/nea

4

12

3

ΣΕΛ. 24

Σύστημα ελεγχόμενης

στάθμευσης από 15 Μαρτίου

Χαλαρά και...

παραδοσιακά

ΒΙΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ-

ΓΡΑΦΙΑΣ, δεν θα αποτελούν πλέον

terra incognιta, αλλά ημέτερο έδαφος.

Επιτέλους, το... όνειρο δεκαετιών για

χιλιάδες Ερυθραιώτες γίνεται πραγ-

ματικότητα. Η Νέα Ερυθραία γίνεται

(και) Εκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες

της «N.E.», το νομοσχέδιο που θα φέ-

ρει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός

κ. Ραγκούσης, θα προβλέπει στο χω-

ροταξικό συνένωση των δύο πόλεων,

ενώ η συνένωση με την Κηφισιά φαίνε-

ται ως ενδεχόμενο να απομακρύνεται

οριστικά. Σχετικά με πληροφορίες, ότι

στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση

που θα προβλέπει και την εισοδηματική

προσέγγιση των κατοίκων των δύο πό-

λεων, από αρμόδιες πηγές έγινε γνωστό

ότι αυτό θα ξεκαθαριστεί οριστικά την

1η Απριλίου.

Προς συνένωση

Νέα Ερυθραία και Εκάλη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 5

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 348 | Τιμή 1 €Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Λογοτεχνική βραδιά με τον

συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου

πνευματικο κεντρο

ΣΕΛ. 5Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος

ελεγχομενη σταθμευση

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου

μας, με τις υπ’αριθ.209/2009 και 4/2010 αποφάσεις του

αποφάσισε την εφαρμογή και λειτουργία του Συστήματος

Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.).

Η εγκατάσταση, διαχείριση και παροχή υπηρεσιών συστή-

ματος ελεγχόμενης στάθμευσης ανατέθηκε στη ΔΕΑΝΕ με

την υπ’αριθ.5/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έναρξη λειτουργίας Σ.Ε.Σ.

Προγραμματίζουμε την έναρξη λειτουργίας του Συστή-

ματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης την 16η Φεβρουαρίου

2010 εφ’όσον επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την εκτέ-

λεση των απαραίτητων εργασιών σήμανσης, σε αντίθετη

περίπτωση η ημερομηνία έναρξης μετατίθεται για την 1η

Μαρτίου 2010.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Σ

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουρ-

γίας του Σ.Ε.Σ.,η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει στις

περιοχές και τμήματα οδών όπως φαίνονται στον χάρτη

του παρόντος φυλλαδίου και γράφονται αναλυτικά πα-

ρακάτω.

Σε κάθε περιοχή υπάρχουν τμήματα δρόμων με τις ακό-

λουθες ζώνες.

Μπλε ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης αυτής

επιτρέπεται να σταθμεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι

εφοδιασμένοι με τη σχετική κάρτα και σύμφωνα με την

περιοχή κατοικίας.

Πράσινη ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης αυ-

τής επιτρέπεται η στάθμευση στους κατοίκους της περιοχής

και που είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική κάρτα, καθώς και

σε επισκέπτες που είναι εφοδιασμένοι με προπληρωμένη

κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κόκκινη ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης

αυτής, επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε επισκέπτες που

είναι εφοδιασμένοι με προπληρωμένη κάρτα ελεγχόμενης

στάθμευσης, καθώς επίσης τα ΑΜΕΑ και δίκυκλα

Ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης των επισκεπτών στην

κόκκινη και πράσινη ζώνη είναι τρεις (3) ώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

έχει εγκριθεί ένας αριθμός τριάντα (30) θέσεων στάθμευσης

αποκλειστικά για επαγγελματίες που έχουν ζητήσει σχετική

άδεια από τη ΔΕΑΝΕ και έχουν προπληρώσει ετήσιο τέλος

στάθμευσης που ανέρχεται στο ποσό των 1800,00€.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή 09:00-21:00

Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο 09:00-15:00

Κυριακή – Επίσημες αργίες Ελεύθερα

Η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων επιτρέπεται κατά

τις ώρες 06:00- 08:00π.μ.

15:00- 17:00μ.μ. και μετά τις 20:00μ.μ.

Φορτοεκφόρτωση στην περιοχή της ελεγχόμενης στάθ-

μευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του Σ.Ε.Σ θεωρείται πα-

ράβαση εκτός αν η φορτοεκφόρτωση γίνεται από φορτηγά

μέχρι 5 τόνους ωφέλιμου φορτίου και έχουν καταλάβει

χώρο στάθμευσης επαγγελματία ή έχουν εφοδιαστεί με

κάρτα προπληρωμένου τέλους στάθμευσης.

Η στάση και η στάθμευση φορτηγών (ΙΧ ή ΔΧ) άνω των

5 τόνων ωφέλιμου φορτίου δεν επιτρέπεται στο εύρος του

Σ.Ε.Σ. κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου

Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μόνιμου κατοίκου έχει κάθε

πολίτης /δημότης που διαμένει μόνιμα στις οδούς εφαρ-

μογής του Σ.Ε.Σ. και είναι κάτοχος επιβατικού αυτοκινήτου

ή επαγγελματικού οχήματος ωφέλιμου φορτίου μέχρι ένα

(1) τόνο.Η κάρτα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή και

για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί αυτή

και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή ή σε άλλο

όχημα.Στάθμευση οχήματος σε περιοχή άλλη από την περιοχή

που έχει εκδοθεί η άδεια δεν επιτρέπεται εκτός αν το όχημα

είναι εφοδιασμένο με κάρτα προπληρωμένου τέλους.

Η κάρτα μόνιμου κατοίκου εκδίδεται από τη ΔΕΑΝΕ μετά

από αίτηση του ενδιαφερόμενου συνοδευόμενη με τα

παρακάτω δικαιολογητικά:

- Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου

- Πρόσφατος λογαριασμός Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.

- Αντίγραφο συμβολαίου οικίας ή συμβολαίου ενοικίασης

ή απλό αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του έντυπου

Ε9-Υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986 στην οποία θα δη-

λώνεται η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας, ότι τα προσκο-

μισθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο αιτών δεν διαθέτει

χώρο στάθμευσης εντός του κτιρίου ή πυλωτής ή αύλειου

χώρου που βρίσκεται εντός της ζώνης του Σ.Ε.Σ.

Κάθε οικογένεια δικαιούται μία μόνο κάρτα για κτίσματα

που έχουν κτιστεί μετά το έτος 1980.

Για τα κτίσματα πριν το 1980 δικαιούνται δύο (2) κάρτες

ανά διαμέρισμα και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει

χώρος στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας κατοικίας.

Η κάρτα μόνιμου κατοίκου ανανεώνεται ή αντικαθίσταται

ένα (1) έτος μετά την αρχική της έκδοση ή σε περίπτωση

αλλαγής του αρχικά δηλωθέντος οχήματος αφού πρώτα

κατατεθεί στη ΔΕΑΝΕ η παλαιά κάρτα.

Κάρτες προπληρωμένου τέλους του ενός (1) ή δύο (2)

ευρώ πωλούνται στα περίπτερα ή καταστήματα που φέ-

ρουν την ένδειξη «εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης

στάθμευσης» και τη ΔΕΑΝΕ.

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικές με το Σ.Ε.Σ.

μπορείτε να απευθύνεστε στη ΔΕΑΝΕ και τη Δημοτική

Αστυνομία, Αθανασίου Διάκου 31 τηλ.210-6251026-27 ή

210- 6253184

ΠΕΡΙΟΧΗ Α΄

(Περικλείεται από τους δρόμους Ελ.Βενιζέλου –

Κοραή – Παπαφλέσσα - Τροίας- Πόντου – Χαρ.Τρι-

κούπη)1. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για κατοίκους

(μπλε ζώνη) με άδεια: Κοραή - Γ.Παπανδρέου (μέχρι Πλ.

Διλβόη) - Έλλης (από Γ. Παπανδρέου μέχρι Βάρναλη) – Κα-

ποδιστρίου – Παρασκευοπούλου - Φλέμινγκ (από Παρα-

σκευοπούλου έως Γ. Παπανδρέου ). Σε όλους τους δρόμους

μόνο από τη μία πλευρά.

2. Δρόμοι χώρων στάθμευσης για επισκέπτες και

κατοίκους με άδεια (πράσινη ζώνη): Φλέμιγκ (από Ελ.

Βενιζέλου μέχρι Παρασκευοπούλου) – Καποδιστρίου (από

Ελ. Βενιζέλου μέχρι Παρασκευοπούλου) – Παπάγου – Αθ.

Διάκου (μέχρι Τροίας) – Πλαστήρα σε όλους του δρόμους

μία πλευρά - Βάρναλη στις δύο πλευρές (από Πλ. Διλβόη

μέχρι Τροίας) – Γ. Παπανδρέου στις δύο πλευρές (από τη

Πλ. Διλβόη μέχρι Πόντου)

3. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για επισκέπτες

(κόκκινη ζώνη): Βάρναλη μία πλευρά (από Ελ. Βενιζέλου

μέχρι Πλ. Διλβόη) - Στροφυλίου μία πλευρά (από Ελ. Βενι-

ζέλου μέχρι Πλ. Διλβόη)

ΠΕΡΙΟΧΗ Β΄

(Περικλείεται από τους δρόμους Αίαντος – Αιγίνης

– Ιωνίας – Ελ. Βενιζέλου – Χαλκηδόνος – Αναξαγό-

ρα – Δορυλαίου - Βρυούλων – Κυδωνιών – Φωκαίας

–Σευδικίου – Κρήνης –Ευαγγελιστρίας – Ερυθρών

–Κανάρη)

1. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για κατοίκους

με άδεια (μπλε ζώνη): Ανακρέοντος μία πλευρά ( από

Δορυλαίου μέχρι Ομήρου) - Βρυούλων μία πλευρά ( από

Κυδωνιών μέχρι Αϊδινίου) - Πλαστήρα και στις δύο πλευ-

ρές (από Κρήνης μέχρι Μ. Ασίας ) Μ.Ασίας μία πλευρά

αριστερή – Βάρναλη μία πλευρά ( από Κρήνης μέχρι Μ.

Ασίας) – Ευαγγελιστρίας δύο πλευρές ( από Κρήνης μέχρι

Μ.Ασίας) Αϊδινίου μία πλευρά.

2. Δρόμοι χώρων στάθμευσης για επισκέπτες και

κατοίκους με άδεια ( πράσινη ζώνη ): Χαλκηδόνος μία

πλευρά ( από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Αναξαγόρα) – Μελί μία

πλευρά- Καποδιστρίου μία πλευρά (από Ελ.Βενιζέλου μέχρι

Πλ. Πλαστήρα) Αναξαγόρα μία πλευρά ( από Χαλκηδόνος

μέχρι Πλ. Πλαστήρα και από Βάρναλη μέχρι Αγ.Φανουρίου)

και στις δύο πλευρές (από ΑΘ. Διάκου μέχρι Αγ. Φανουρί-

ου) – Ομήρου και στις δύο πλευρές ( από Ανακρέοντος

μέχρι Πλ. Πλαστήρα) – Ανακρέοντος μία πλευρά ( από Θ.

Μιλησίου μέχρι Ομήρου) – Θ. Μιλησίου μία πλευρά ( από

Πλ. Πλαστήρα μέχρι Πλ. Εθνικής Αντίστασης) – Σευδικίου

μία πλευρά (από Φωκαίας μέχρι Βρυούλων) – Πλαστήρα

στις δύο πλευρές (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου Ε΄) – Μ.Α-

σίας μία πλευρά (από Πλαστήρα μέχρι Ηρ.Πολυτεχνείου)

– Βάρναλη μία πλευρά (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου

Ε΄)- Ευαγγελιστρίας στις δύο πλευρές (από Μ.Ασίας μέχρι

Γρηγορίου Ε΄)- Πατρ.Ιωακείμ μία πλευρά (από Μ.Ασίας

μέχρι Γρηγορίου Ε΄) – Ηρ. Πολυτεχνείου στις δύο πλευρές

( από Ερυθρών μέχρι Κρήνης) –Στροφυλίου μία πλευρά (

από Ιωνίας μέχρι Χ.Τρικούπη ) – Ιωνίας μία πλευρά ( από

Εκάλης μέχρι Ελ.Βενιζέλου ) – Εκάλης μία πλευρά ( από

Ιωνίας μέχρι Χ.Τρικούπη) – Πεντέλης στις δύο πλευρές (

από Κανάρη μέχρι Χ.Τρικούπη)

3. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για επισκέπτες (

κόκκινη ζώνη): Χαρ.Τρικούπη στις δύο πλευρές ( από Αί-

αντος μέχρι Στροφυλίου) και μία πλευρά (από Στροφυλίου

μέχρι Ελ.Βενιζέλου ) – Στροφυλίου μία πλευρά ( από Χαρ.

Τρικούπη μέχρι Ελ. Βενιζέλου ) – Ηρ. Πολυτεχνείου στις

δύο πλευρές ( από Κρήνης μέχρι Χαρ.Τρικούπη )- Γρηγορίου

Ε στις δύο πλευρές ( από Χαρ. Τρικούπη μέχρι Βάρναλη)

– Βάρναλη μία πλευρά (από Μ.Ασίας μέχρι Ελ.Βενιζέλου)

– Ανακρέοντος μία πλευρά ( από Βάρναλη μέχρι Αθ.Διά-

κου) - Πλαστήρα στις δύο πλευρές ( από Γρηγορίου Ε΄μέχρι

Ελ.Βενιζέλου )- Αθ.Διάκου μία πλευρά (από Ελ.Βενιζέλου

μέχρι Ανακρέοντος).

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜ

ΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΣΕΛ. 2Γράμμα στην Γερμανία

της ΚΑτΕρινΑΣ ΜουΣτΑΚη

με αφορμη

Την σΤιγμη που οι φορεισ Τησ πολησ μασ κάνουν

αγώνα ενάντια στην ασυδοσία των εταιρειών κινητής τη-

λεφωνίας, ενώ ο δήμος επιλέγει την τακτική του εξώδικου

συμβιβασμού για την τοποθέτηση παράνομης κεραίας, άλλη

μια περίπτωση τοποθέτησης κεραίας χωρίς άδεια αποκαλύ-

πτεται στη νέα ερυθραία. Τελικά, με τις «ευλογίες» του δήμου

η κεραία στην οδό Κολοκοτρώνη 11 στήθηκε, νόμιμα αυτή τη

φορά, όπως ισχυρίζεται η Vodafone, αλλά ο σύλλογος γονέων

και Κηδεμόνων του 2ου & 3ου Δημοτικού έχει άλλη άποψη και

συγκαλεί γενική συνέλευση σήμερα παρασκευή 26 φεβρουα-

ρίου. Κατά τη συνήθη τακτική της, η ίδια εταιρεία έστησε άλλη

μια κεραία χωρίς άδεια, αυτή τη φορά σε κτίριο της οδού ελ.

Βενιζέλου 169, μετατρέποντας σε «τετράγωνο» από το τρίγωνο

του παρελθόντος, το ύποπτο σύνολο κεραιών που αναπτύσ-

σονται σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα

και από τις υγειονομικές υπηρεσίες του ιΚα νέας ερυθραίας.

ο δραστήριος σύλλογος «Κηφισιά SOS» αναλαμβάνει δράση,

αντικαθιστώντας την Τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα προστα-

σίας της δημόσιας υγείας.

νέα παράνομη κεραία της Vodafone αποκαλύφθηκε δίπλα

στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου

SOS για το ύποπτο

«τετράγωνο» κεραιών

α/α εΤαιρεια αΔειαΤοποθεσια

1 Wind 328/65/31-8-2004 εκάλης 37

2 Cosmote 345/43/4-8-2005 ελ. Βενιζέλου 154

3 Cosmote 222/23/10-7-2001 ελ. Βενιζέλου 169 & Χαλκηδόνος

4 Wind Micro /14-7-2005 ελ. Βενιζέλου & πλαστήρα 8

5 Wind 316/68/21-5-2004 ελ. Βενιζέλου 138

6 Vodafone Micro /29-6-2004 ελ. Βενιζέλου 83 & Βάρναλη

7 Wind 231/27/1-10-2001 ρωμυλίας 12

8 Vodafone 287/35/27-6-2003 θαλή μιλησίου 7

9 Vodafone 456/4/10-10-2007 Κολοκοτρώνη 11

10 Vodafone 52479/Β/904/19/2/1999 λ. θησέως 47

11 Wind 35098/Micro/17-7-2009 λ. Κηφισίας 357

12 Vodafone 73695/5-7-1994 Χ. Τρικούπη 130

13 Cosmote Micro /28-4-2004 παπαφλέσσα 2

14 Wind 286/31-12-2003 Τέρμα παλαιάς Τατοΐου 14

15 Vodafone Micro/5-7-2004 Χ. Τρικούπη 127 & στροφυλίου

16 Vodafone 3918/Micro/8-5-2007 Χ. Τρικούπη 146

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

(στοιχεία από πίνακα της Εθνικής

Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ)

COSMOTEEXEI αΔεια

VODAFONXΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΌποιος

ελεύθερα

συλλογάται,

συλλογάται καλά

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

www.sepik.net/nea

ΣΕΛ. 3

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 12-13

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 4

«Ψήνεται»

το χωροταξικό

των νέων δήμων

Μετά τις 20 Μαρτίου

και η «Μεγάλη Εβδομάδα

των δημάρχων»

«Δημοκρατικό Βήμα»

για τον «Καλλικράτη»

τη Δευτέρα 1 Μαρτίου,

στις 7 μμ, στην αίθουσα

του δημοτικού συμβουλίου

Με επιτυχία

πραγματοποιήθηκε

η 24ωρη απεργία

που κήρυξαν

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Δεν ανταποκρίθηκε

το δημοτικό συμβούλιο στο

κάλεσμα των εργαζομενων

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

5

Ανασκόπηση 2010

ΣεπτέμβριοςΚΑΙ 7 Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΥΠΟψΗΦΙΟΤΗΤΑΣ για τον Δήμο Κηφισιάς. Είναι η δήμαρχος Σερί-φου Αγγελική Συνοδινού, η οποία λαμβάνει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου καταλήγει το συντονιστικό για τη συνεργασία ανεξάρτητων δημοτικών κινήσεων και πολιτών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Η Συνεργασία Πο-λιτών Κηφισιάς και η Ρ.Ε.Κ.Ε. συμ-φωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κανακάκη, ενώ οι Πολίτες του Γιάννη Τσαγκάρη ανακοινώνουν πως δεν θα μετέχουν σε αυτές τις εκλογές. ΛΟΥΚΕΤΑ και απολύσεις στην αγορά με πάνω από 22 καταστήματα να παραμένουν κλειστά σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ερυθραίας και άλλα 85 καταστήματα στην Κηφισιά, βάσει των στοιχείων των εμπορικών συλλόγων. ΠΡΩΤΟ κουδούνι για τους μαθητές της Νέας Ερυθραίας με αρκετές ελλείψεις στα σχολεία και αυξημένη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία, λόγω οικονομικής κρίσης. «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ο συνδυασμός που προέκυψε από τη συνεργασία Σπηλιωτοπούλου-Καλού, με επικεφαλής τη δήμαρχο Εκάλης. ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ στρατηγικού σχεδιασμού για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η προσφορότερη λύση είναι η διαπραγ-μάτευση με την ΕΥΔΑΠ.

Η δήλωση του μήνα«Τα αιτήματα των σχολείων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, ειδικά φέτος ούτε στο ένα δέκατο, λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης». ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, από συνέντευ-ξή του στη «Ν.Ε.».

ΟκτώβριοςΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι κινητοποι-ήσεις φορέων και πολιτών κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού σε Λυκόβρυση, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες» θέ-τει το θέμα προς λήψη απόφασης στα δημοτικά συμβούλια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για τη Νέα Ερυθραία και αποφασίζει τη στήρι-ξη της υποψηφιότητας Βάρσου. ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ αφετηρία και οι εφτά συνδυασμοί που διεκδικούν τον Δήμο Κηφισιάς, ανακοινώνουν σταδι-ακά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα ψηφοδέλτιά τους και ανακοινώνουν τα προγράμματά τους. ΣΟΒΑΡΕΣ παραλείψεις στη διαδικασία κατασκευής των ποδηλατόδρομων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταποκρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώνει η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμηριωμένη καταγγελία δημότη. ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ με σοβαρές υλικές ζημιές τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου σε πολυκατοικία της οδού Σμύρνης.

Η δήλωση του μήνα«Χρειάζεται μελέτη για να καταλάβει κανείς το αυτονόητο; Αυτές τις ρυθμίσεις ζήτησαν οι περισσότεροι κάτοικοι, αυτές εφαρμόζουμε».ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ομολογεί στο δημοτικό συμβούλιο ποια κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμόζει ο δήμος.

ΝοέμβριοςΓΥΑΛΙΑ καρφιά κάνουν το εκλογικό κέντρο του Βασίλη Βάρσου στην Κηφισιά. Συλ-λαμβάνονται τέσσερις νεαροί. ΧΙΩΤΑΚΗΣ (39,71%) και αποχή (38,33%) οι νικητές του πρώτου γύρου των δημοτι-

κών εκλογών. Στο δεύτερο γύρο μπαίνει και ο Βασίλης Βάρσος με 18,21%, ενώ η Αγγελική Συνοδινού λαμβάνει 15,07%, η Βάσω Σπηλιω-τοπούλου 10,14%, ο Παναγιώτης Κανακάκης 6,96%, ο Νίκος Σφαντός 5,54% και η Χριστίνα Κοσμά 4,36%. Όλοι οι συνδυασμοί πρόκειται να εκπροσωπηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Δη-μόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει το έργο των ποδηλατόδρομων «πα-ράνομο» και ζητεί ΕΔΕ από την Πε-ριφέρεια Αττικής για πειθαρχικές ευθύνες και καταλογισμό του πο-σού της ζημίας σε εμπλεκόμενους υπάλληλους και αιρετούς. Η ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ ΚΑΛΠΗ δείχνει Χιωτάκη με 54,7% τη δεύτερη Κυριακή των δημο-τικών εκλογών, ενώ ιστορικό είναι το «ρεκόρ» της αποχής με 52% και λευκά/άκυρα 11%. Γνωστούε και δοκιμασμένους στα κοινά επιλέγουν οι ψηφοφόροι και από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες του νέου δήμου, ενώ λίγοι είναι οι νέοι δημοτικοί σύμ-βουλοι. ΜΕ «ΤΡΩΙΚΟ» ΠΟΛΕΜΟ Α πειλούν οι κάτοικοι της οδού Τροίας που φορτώνεται όλη την υπερτοπική κίνηση των οχημάτων προς τα βόρεια, μετά τους τελευταίους κυκλοφοριακούς «πειραματισμούς» της διοίκησης του δήμου, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Η δήλωση του μήνα«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι μια θετική πράξη τους θα τους εξασφαλίσει καλό όνομα. Αυτό όμως σημαίνει ότι υποτιμούν τη συλλογική μνή-μη».ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας, συγγραφέ-ας, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

ΔεκέμβριοςΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ την Πέμπτη 2 Δε-κεμβρίου τα επίσημα αποτελέ-σματα της σταυροδοσίας από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και η «Ν.Ε.» τα δημοσιεύει πρώτη και κατ’ αποκλειστικότητα.ΚΥΜΑ απολύσεων συμβασιούχων και στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς λόγω «Καλλικράτη» και επιταγών μνημονίου. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επιβεβαιώνει πλή-ρως το ρεπορτάζ της «Ν.Ε.», κάνοντας λόγο για μείον 150 εργαζόμενους από το νέο έτος, αλλά και για περικοπές 40% το 2010 από την κρατική χρηματοδότηση για τον Δήμο Κηφισιάς. ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ , ρινορραγίες, αναιμίες, ακόμη και ύποπτα περιστατικά λευχαιμίας έχουν θορυβήσει μαθητές, καθηγητές και γονείς στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, που τα συνδέουν με το ύποπτο τετράγωνο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που αναπτύσσεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο. ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς, μαθητές οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από απόπειρα κατάληψης του σχολείου τους. ΕΝΟΠΛΗ ληστεία στις 13 Δεκεμβρίου σε κατάστημα ψιλικών της πλατείας 28ης Οκτω-βρίου. Μεροκάματο του τρόμου βγάζουν μικροεπαγγελματίες στη Νέα Ερυθραία. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ αθλητές για το 2010, αλλά και ιστορικά στελέχη του αθλητισμού βραβεύονται στη «Γιορτή του αθλητή» στις 20 Δεκεμβρίου, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κηφισιάς και ο Αθλητικός Οργανισμός του. Λίγο πριν υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στη βίλα Καζούλη πραγματοποιείται η ορκωμοσία του εκλε-γέντος δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Κηφισιάς.

Η δήλωση του μήνα«Αρνούμαι να σφραγίσω τα τα φιρμάνια του ΔΝΤ! Αρνούμαι να συμμετάσχω και να συμπράξω στο να γίνει αυτή η Βουλή, κατοχική Βουλή!». ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Αθήνας (εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 375 | Τιμή 1 €

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΡΕΚE Κ. Χαλκιαδάκης) και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Π. Κανακάκης)

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Για μια Επιτυχημένη Σχέση Συμβουλές Επικοινωνίας γράφει ο Χάρης Καραουλάνης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Νέα μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού αποτιμά το δίκτυο ύδρευσης σε 3,8 εκατ. ευρώ και προτείνει…

MΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε διδακτικό προσωπικό, με κρατική υποχρηματοδότηση που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ένα δέκατο των αναγκών και με αύξηση του μαθητόκοσμου λόγω οικονομικής κρίσης ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Νέα Ερυθραία ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ εκφράζουν φόβους ακόμη και για το «πώς θα βγάλουν χειμώνα φέτος», εφόσον δεν υπάρ-

χουν χρήματα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου φαίνεται να παίρνει την ανιούσα. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, πρόεδρος Δ.Ε.Π. «Τα αιτήματα των σχολείων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν φέτος»

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ. 7

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 4-5

ΣΕΛ. 19

ΣΕΛ. 8

ΣΕΛ. 24

ΣΕΛ. 6

ΣΕΛ. 6

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Βάσω Σπηλιωτοπούλου και Χρήστος Καλός

Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς

συμπαρατάσσονται με Βάρσο

Κατά 50% ανανεωμένος ο

συνδυασμός Χιωτάκη «Η Πόλη Που

Αξίζουμε»

ΣΕΛ. 12-13

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι

πρώτα καρδιά και μετά μυαλό»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟ∆ΙΝΟΥ

Ελλείψεις στα σχολείακαι αυξημένη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Προσφορότερη λύση η διαπραγμάτευση με ΕΥΔΑΠ»

Πετούση Αργυρώ (Μαρίνα)Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Για το καλύτερο αύριο της πόλης μας,

επειδή το αξίζουμε

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 380 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΝίκος Σφαντός«Θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική»

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Συνάντηση με υποψήφιους δημάρχους για τα προβλή-ματα της περιοχής σ. 25

ΧΙΩΤΑΚΗΣ Παρουσίαση προγράμματος και συνδυασμού σ. 13

ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Περιοδείες σε γειτονιές και συνάντηση με Γουλανδρή σ. 14

ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ κατά Βάρσου για Πυρένη σ. 23

EΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ σ. 6

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ποδηλατόδρομοι «άρπα κόλλα» Σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία

κατασκευής των ποδηλατοδρόμων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταπο-κρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμη-ριωμένη καταγγελία δημότη. Μάλιστα,

όπως επισημαίνεται, «διαπιστώθηκε ότι έχει εκτελεστεί το ανωτέρω έργο χω-ρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέ-τη, χωρίς προδιαγραφές και στοιχειώδη τήρηση κανόνων καλής εκτέλεσης του περιβάλλοντα χώρου».

Παναγιώτης Κανακάκης«Οι πολίτες θέλουν αλλαγή και αυτό θα εκφράσουν στις 7 Νοεμβρίου»

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα», μιλάει για το μήνυμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών σ. 4

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς, μιλάει στη «Ν.Ε.» για τις θέσεις του συνδυασμού του ! σ. 5

σελ. 7

σελ. 8

Εμπρησμός σε πολυκατοικία της οδού Σμύρνης με σοβαρές υλικές ζημιές

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 19 Nοεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 384 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Άννα ΚορογιαννάκηΠρώτη στη Κηφισιά

1069 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Στάθης ΚύρλοςΠρώτος στη Ν. Ερυθραία

981 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Μάνος ΜαρκεσίνηςΠρώτος στη Εκάλη

611 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Γεώργιος ΤσούλοςΠρώτος στη Κηφισιά

655 ψήφοι (συνδυασμός Βάρσου )

Γιάννης ΚουνέλλαςΠρώτος στη Νέα Ερυθραία

642 ψήφοι (συνδυασμός Βάρσου )

Γιώργος ΣκορδίληςΠρώτος στη Κηφισιά

546 ψήφοι (συνδυασμός Συνοδινού)

Σπύρος Βαράγκης370 ψήφοι

Πρώτος στην Εκάλη (συνδυασμός Σπωλιωτοπούλου)

Βασίλης Κανακάκης442 ψήφοι

Πρώτος στην Κηφισιά (συνδυασμός Κανακάκη)

Κατερίνα Μουστάκη666 ψήφοι

Πρώτη στη Νέα Ερυθραία (συνδυασμός Συνοδινού )

Οι παλιοί είναι αλλιώς…

Γνωστούς και δοκιμασμένους στα κοινά επέλεξαν οι ψηφοφόροι για το δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου Κηφισιάς. Λίγοι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο αναγραφόμενος αριθμός ψή-φων προέρχεται από όλα τα εκλο-γικά τμήματα της Εκάλης (10), της Νέας Ερυθραίας (26) και τα 67 από τα 83 της Κηφισιάς

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Πανηγυρική η εκλογή του πρώτου δημάρχου του νέου Δήμου Κηφισιάς από την Β΄ Κυριακή

Ιστορικό «ρεκόρ» με αποχή 52% και λευκά/άκυρα 11%

Η «ανατομία» του νέου δημοτικού συμβουλίου και η «μάχη» των επιλαχόντων σελ.8-9

Η μισοάδεια κάλπη έδειξε

Χιωτάκη με 54,7%

Τους δείχνουν την «πόρτα εξόδου» από τον δήμο

συμβασιουχοι

Λογοτεχνική συνάντηση με το Βασίλη Καραποστόλη

ΠΝΕυμαΤιΚο ΚΕΝΤΡο

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

ΝΕα ΕΡυθΡαια

ΣΕΛ 8 ΣΕΛ. 24

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 388 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΣΕΛ. 3

ΟδικΟς χάρτης για «καλλικράτη»με πολλά σύννεφα

στον ορίζοντα

Το χΡοΝοδιαγΡαμμα ΤωΝ ΠΡωΤωΝ ΚΡισιμωΝ ΕΝΕΡγΕιωΝ για Τουσ συΝΕΝουμΕΝουσ δήμουσ

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 9

Πως και πότε θα γίνει η συγκρότησητης νέας δημοτικής αρχής Στις 29 Δεκεμβρίου η ορκομωσία της δημοτικής αρχής του νέου δήμου Κηφισιάς, στις 2 Ιανουαρίου η εκλογή προεδρείου, οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής

«Βροχή» αιτήσεων για επανακατα-μέτρηση ψήφων

ΣΕΛ.8

Κατ’ εντολήν των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς

Μαθητές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα

έπειτα από απόπειρα κατάληψης

Για τις αγορές σας προτιμάτε τα καταστήματα της πόλης μας

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 23

Αθλητικά

τη χρονιά που περασε ΒαθμολογίεςΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΚΑΟ ∆ΡΑΜΑΣ 13 513-4482 ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12 586-5053 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ 12 506-4554 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 11 498-4805 ΣΕΦΑ ΑΡΚΑ∆ΙΚΟΣ 11 524-5106 ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 11 533-5277 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 11 510-5098 ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑ∆Α 11 510-4989 ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 10 468-49810 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 10 507-52611 ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ 10 501-53712 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10 490-53713 ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 9 503-53314 ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ 9 495-53715 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 9 488-51816 ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 9 490-504

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΣΕΤ1 ΠΑΛΛΗΝΗ 8 9-32 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 7 8-43 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 7 8-44 ΠΡΕΒΕΖΑ 6 6-35 ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α ΠΑΤΡΩΝ 5 6-66 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3 6-107 ΓΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 0 2-12

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 Θύελλα Αγ ∆ημ. 29 26-112 Πανερυθραϊκός 27 25-153 Γκυζιακός 26 25-84 Παπάγος 25 19-145 ΓΣ Αργυρούπολης 22 29-136 Πετράλωνα 18 13-107 Κηπούπολη 16 12-188 Μαρούσι 15 10-89 Αρης Βύρωνα 15 10-1910 ∆ιαγόρας 14 13-1611 Καλαμάκι 11 9-1112 Ηρακλής Περιστ. 10 11-1713 Πατήσια 10 17-2514 Νίκη Αλίμου 6 11-3215 Κηφισιά 2010 4 11-24

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΣΕΤ1 ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ 29 30-42 ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 26 27-83 ΠΑΚ ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ 23 24-114 ΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ∆ΗΜΗ. 20 23-125 ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ 19 24-176 ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 19 22-167 ΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ 12 16-218 ΑΓΕ ΧΑΛΚΙ∆ΑΣ 11 18-239 ΣΦΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ΄ 11 14-2210 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ∆ΗΜ. 6 8-2411 ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ 4 9-2712 ΑΣΠ ΚΤΗΣΙΦΩΝ -3 0-30

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 21 641-4512 ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ 21 630-4323 ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 19 547-4634 ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 18 520-4225 ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 18 473-4386 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ 2008 16 467-4707 ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ 16 479-5358 ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 15 511-5689 ΑΟΝ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ 14 411-48410 ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ 14 446-54611 ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ 14 440-53012 ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΛ. 12 388-614

ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΣΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγώνες)

ΜΠΑΣΚΕΤ A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(σε 7 αγώνες)

ΒΟΛΕΪ A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΠΑΑ

ΒΟΛΕΪ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(σε 4 αγώνες)

( σε 11 αγώνες)

ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ (σε 13 αγώνες)

* Πρέβεζα, Καλαμάτα, Πανερυθραϊκός, Παλλήνη έχουν από 3 αγώνες

ΠαιΔΕς - ΠαμΠαιΔΕς ΠανΕρΥΘραιΚΟΥ ΒΟΛΕΪΔΕΥτΕΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο βόλεϊ η ομάδα του Πανερυθραϊκού, αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα παμπαίδων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού.

ΠανΕρΥΘραιΚΟς μΠαςΚΕτστΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑτΗΓΟΡΙΑ ανέβηκε η ομάδα Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

αμαΖΟνΕς ΒΟΛΕΪτΗΝ ΑΝΟΔΟ τους στην πρώτη κατηγορία ΕσΠΑΑ πέτυχε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Αμαζόνων.

α. ΠαΠαΓΕΩρΓιΟΥ - α. ΠαΠαΔΟΠΟΥΛΟΥΑσΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, χάλκινο μετάλλιο για την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στη σφυροβολίας. Οι συντοπίτισσές μας αθλήτριες του Παναθηναϊκού κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Δημητρης τΖανΕτηςΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟσ του Ολύμπου στη δεύτερη συμμετοχή του στο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon κατετάγη 105ος μεταξύ 482 συμμετεχόντων.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2010

AΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Τα κυριότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε ΣΕΛ. 3-5

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

22 Αθλητικά

Aθλητές και Oμάδες

Δημητρης Διαμανταρας

ΜΕ ΑΛΜΑ στΑ 7.89 ο Ερυθραιώτης αθλητής του Γ.σ. Κηφισιάς απογειώνεται στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

ΚΩνςταντινΟς ςιμιτιανΟς

ΧΡΥσΟ μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο στην κολύμβηση για τον 16χρονο μαθητή του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, στην τελική φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου.

Δημητρης ΧΟΥΧΟΥΛης

τΟ ΔΙΚΟ τΟΥ ρεκόρ συνεχίζει να… σπάει 42χρονος τεχνικός του Πανερυθραϊκού ΑΦΟΎ ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» για 11η σερί σεζόν, κατορθώνοντας να φτάσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας από την Γ’ ΕσΚΑ ως και την Α2.

ΦαμΕΛιαρης - ΧανιΩτης

Διακρίθηκαν στους 23ους Πανελλήνιους Αγώνες, Special Olympics. Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Φαμελιάρης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα και το αργυρό μετάλλιο στα 1000 μέτρα ποδηλασίας και ο 30χρονος Γιώργος Χανιώτης με χάλκινο στα 500 μέτρα και τιμητική διάκριση στα 1000 μέτρα του ίδιου αθλήματος.

μιΧαΛης ΛιΟντας

Χρυσός Βαλκανιονίκης με την Εθνική Παίδων ο πασαδόρος του Πανερυθραϊκού Μιχάλης Λιόντας

ςτρατΟς ΓαΛανΟΠΟΥΛΟς

Ο νεαρός μαθητής της Β΄ τάξης στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας. στο παγκόσμιο κύπελλο ΚΑΡτ διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

ΑΝΑΛΥτΙΚΕσ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕσ στΟ ΕΝΘΕτΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕτΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ τΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΕΛ. 22-23

ΣΕΛ. 8

ΣΕΛ. 9

Όλοι οι σύμβουλοι στο νέο

Δήμο Κηφισιάς

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

2

γράφει η Κατερίνα Μουστάκη Αγαπητέ Θεέ

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που μι-κροί και μεγάλοι περιμένουν με λαχτάρα, όμως δυστυχώς εμπεριέχουν και μεγάλη δόση μελαγχολίας για μας τους μεγαλύ-τερους.

Η μνήμη μας, κάνει άλματα σε άλλες εποχές πιο ξέ-νοιαστες και πιο ευτυχισμένες και αυτό νομοτελειακά μας οδηγεί σε μια μελαγχολική διάθεση. Όλοι μας θα έχουμε μια τέτοια να θυμηθούμε στη διάρκεια της ζωής μας.

Τα φετινά Χριστούγεννα πάντως είναι διαφορετικά και λέω διαφορετικά επειδή δεν μοιάζουν ούτε με τα παιδικά ευτυχισμένα και ξένοιαστα ούτε με τα άλλα της εφηβείας ή της ωριμότητας μας, έχουν κάτι το απροσ-διόριστο γκρίζο. Υπάρχει μια διάχυτη μελαγχολία στην ατμόσφαιρα. Έχεις την εντύπωση ότι κάποιος διέδωσε ότι εφέτος δεν πρόκειται να γεννηθεί ο Χριστός και κα-νένα αστέρι δεν πρόκειται να λάμψει. Σε ποια Βηθλεέμ άλλωστε;

Εδώ και 2010 χρόνια προσπαθεί να μας πείσει για «επί γης ειρήνη» και σχεδόν τόσα χρόνια γίνονται πόλε-μοι και σφαγές και επιτίθεται ο ένας ενάντια στον άλλο μέχρι τελικής εξόντωσης.

Θεός των ανθρώπων έχει γίνει το δίδυμο χρήμα - εξου-σία, για τα μόνα αγαθά που οι άνθρωποι ξεπουλιούνται, προδίδουν και εξευτελίζονται.

Όλες οι προσπάθειας στολισμού των πόλεων, με κιτς τις περισσότερες φορές διακοσμητικά υλικά και με φω-τεινές γιρλάντες και χρωματιστά λαμπάκια, δεν κατάφε-ραν να αλλάξουν το βαρύ κλίμα.

Το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων μας μοιάζει με γκρι-μάτσα επειδή όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες πριν από τη μέρα τις δολοφονίας του νεαρού Αλέξη αλλά και μετά, μας έχουν στιγματίσει και έχουν υποθηκεύσει την κατ’ έθιμο Χριστουγεννιάτικη ευφορία.

Αυτή η γκρίζα ατμόσφαιρα όσο με αφορά, πριν μερι-κές μέρες είχε κάποιες φωτεινές και χαρούμενες νότες. Αιτία για αυτή την διαφορά ήταν τα μικρά παιδάκια των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Πριν από μερικές ημέρες παρουσίασαν την Χριστου-γεννιάτικη γιορτή τους.

Ήταν χάρμα οφθαλμών και χαράς ευαγγέλια. Με την χαριτωμένη τους παιδική φρεσκάδα μας ενέπλεξαν σε ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, βασισμένο στο κλα-σικό έργο «Καρυοθραύστης».

Πρωταγωνιστούσε μια «Κλάρα» που μάλλον θα τη ζή-λευε και η μεγαλύτερη αρτίστα ερμηνεύτρια του ρόλου, για την «τσαχπινιά» και την άνεση με την οποία ερμή-νευε το δικό της μέρος στο έργο.

Ο μύθος του πρωτότυπου έργου άλλαξε, πήρε άλλες διαστάσεις, γύρισε τον κόσμο, πέρασε και από τη Βη-θλεέμ, όπου η Κλάρα και ο Καρυοθραύστης της συνά-ντησαν τον νεογέννητο Χριστό και τους Μάγους.

Εκεί μαζί τους απολαύσαμε μια Παρθένο Μαρία, που χαιρετούσε την μαμά της που καθόταν απέναντί της και έναν Ιωσήφ που είχε πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του και είχε σφιχταγκαλιάσει την Μαρία για να την προστατεύει χωρίς να παίρνει τα μάτια του από πάνω της.

Είδαμε τους βοσκούς και τα προβατάκια τους να ση-κώνονται στα δυο πόδια, αφού βαρέθηκαν να είναι στα τέσσερα, άλλωστε ότι γινόταν γύρω τους έπρεπε να το ζήσουν και να το χαρούν, όπως ήξεραν όρθιοι σαν άν-θρωποι, που ήσαν!

Ας είναι καλά τα παιδιά και ευτυχισμένα. Μας άλλα-ξαν για λίγο τουλάχιστον τη μίζερη μέρα μας και μας με-

τέδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας με την αγνότητα και τη φρεσκάδα τους.

Θεωρώ χρέος μας να μην τα απογοητεύσουμε, να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν σε ένα κόσμο, όπου τα όνειρα τους σιγά-σιγά θα εξελίσσονται σε πραγματικό-τητα μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ισονομίας, ισό-τητας.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, επειδή έτσι μόνο θα δια-τηρήσουμε στο πρόσωπό τους το χαμόγελο για όσο εξαρ-τάται από υποκειμενικές καταστάσεις, τουλάχιστον.

Η παιδική σκέψη πάντα με συγκινεί και με κάνει να αποκαλύπτομαι στην απλότητα και καθαρότητα της ψυ-χής τους, που μόνο ποιητές θα μπορούσαν να έχουν.

Αυτές λοιπόν τις μέρες, σε μια ανακατάταξη που έκα-να στα βιβλία μου βρήκα ένα βιβλίο με τίτλο «Γράμματα των παιδιών στο Θεό» απ’ όλο τον κόσμο έριξα μια ματιά

και τελικά το ξαναδιάβασα με μια ανάσα. Ήταν μια αποκάλυψη αυτή η ειλικρίνεια και η εντιμό-

τητα της παιδικής σκέψης. Με τα μάτια των παιδιών όλα είναι διαφορετικά, γιατί

όχι και ο Θεός; Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω μερικά «γράμματα

στο Θεό», που με εντυπωσίασαν.

«Αγαπητέ Θεέ,Ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μά-

γουλο, τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπή-σει στο μάτι;

Με αγάπη Τζέρεσσο»«Αγαπητέ Θεέ,Γιατί έφτιαξες τον ουρανό μπλε και το χορτάρι

πράσινο; Δεν είχες άλλα χρώματα; Τζο»

«Αγαπητέ Θεέ, Είσαι σίγουρος ότι βάζεις τις κατάλληλες ψυχές

στους κατάλληλους ανθρώπους; Μήπως κάνεις και λάθη;

Σίντυ»

«Αγαπητέ Θεέ, Τα Χριστούγεννα θα έπρεπε να είναι νωρίτερα,

επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να κάθονται φρό-νημα για τόσο πολύ καιρό.

Μπεθ»

Αγαπητέ Θεέ, Γιατί κρύβεις τον ήλιο το βράδυ που τον χρεια-

ζόμαστε περισσότερο; Μπάρμπαρα»

«Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τα αγόρια από τα κορίτσια;

Ξέρω πως είσαι αγόρι, αλλά προσπάθησε να εί-σαι δίκαιος.

Σίλβια»

«Γιατί το όνομα της Κυρίας Θεού δεν είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή; Δεν ήσουν παντρε-μένος όταν την έγραψες;

Λάρρυ»

«Αγαπητέ Θεέ, τι αξίζει να είσαι καλός, αφού κανένας δεν το καταλαβαίνει;

Μαρκ»

«Αγαπητέ Θεέ, αντί να αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους, γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα;

Τζέην»

Και υπάρχουν πολλά ακόμα ατελείωτες οι απορίες των παιδιών.

Ελπίζω τα γράμματα των παιδιών να έδωσαν μια πιο χαρούμενη νότα και να άλλαξαν και τη δική σας διάθεση και ίσως σας έρχεται να γράψετε και εσείς ένα γράμμα στο Θεό. Θα έχετε τόσα πολλά να του πείτε!

Εμπρός λοιπόν! Αρχίστε!

«Αγαπητέ Θεέ, Γιατί ...;»

Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν σε ένα κόσμο, όπου τα όνειρα τους σιγά-σιγά θα εξελίσσονται σε πραγ-ματικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ισονομίας, ισότητας.Το χρωστάμε στα παιδιά μας, επει-δή έτσι μόνο θα διατηρήσουμε στο πρόσωπό τους το χαμόγελο για όσο εξαρτάται από υποκειμενικές κατα-στάσεις, τουλάχιστον.Η παιδική σκέψη πάντα με συγκινεί και με κάνει να αποκαλύπτομαι στην απλότητα και καθαρότητα της ψυχής τους, που μόνο ποιητές θα μπορού-σαν να έχουν.

Με αφορμη

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

3

EπικαιρότηταΑ Ν Α Σ Κ Ο Π Η Σ Η 2 0 1 0

Τα κυριότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε

3

Ο «Καλλικράτης» που μας κράτησε σε αγωνία

τους πρώτους μήνες του 2010 και τελικώς

επέφερε την κατάργηση του Δήμου Νέας Ερυ-

θραίας, χωρίς πολλές-πολλές αντιδράσεις σε το-

πικό επίπεδο, ήταν αδιαμφισβήτητα το γεγονός

της χρονιάς.

Έπειτα ήρθαν οι εκλογές με την ηχηρή απου-

σία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων

της Νέας Ερυθραίας και με την άνετη επικράτηση

του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος

ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη τετραετία, αυτή

τη φορά στα όρια του διευρυμένου δήμου.

Μετά τις εκλογές κατέφθασαν και τα δυσάρεστα.

Περικοπές σε χρηματοδότηση και σε προσωπικό

του νέου δήμου, ο οποίος καλείται να τα βγάλει

πέρα στο σκληρό περιβάλλον του «Καλλικράτη»

και των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας.

Αυτή είναι η νέα έννοια για την αρχιτεκτονική

της Αυτοδιοίκησης.

Καλή χρονιά με περισσότερες αρμοδιότητες και

με ψαλιδισμένους πόρους…

ΙανουάριοςΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ανασχηματισμός «με μέτρο». Ο ένας, ο… παλιός έμεινε, δυο νέοι ήρθαν. Ο Νίκος Καραφωτίου ως ο μακροβιότερος αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας Ερυθραίας οδεύει στην τέταρτη χρονιά της θητείας του με αρμοδι-ότητες Οικονομικών και Διοικητι-κών Υπηρεσιών, ο Στάθης Κύρλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Τε-χνικών Υπηρεσιών και ο Γιώργος Μαραζιώτης αντιδήμαρχος Περι-βάλλοντος. ΙΔΙΑ «ΣΥΝΤΑΓΗ» για το 2010 στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, βάσει των προγραμ-μάτων δράσης τους που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και με «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις του δήμου, οι οποίες προϋπολογίζονται σε 2,1 εκατ. ευρώ συνολικά (1,4 εκατ. ευρώ υλοποιημένα το 2009). Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έρχεται αλλά άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του. Η κυβέρ-νηση θέτει σε διαβούλευση το κείμενο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αν και ο νέος χάρτης των δήμων παραμένει το «κρυφό χαρτί». ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας για το ΧΥΤΑ Γραμματικού σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την πρωθυπουργική κατοικία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ οι δια-δηλωτές εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν. Μια εβδομάδα αργότερα, ο πρωθυπουργός δέχεται ποδηλατοπορεία στο Καστρί, που έχει ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Επικρατείας προσφεύγει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για τους νέους σταθμούς διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙ Α στον εισαγγελέα οι παραβάσεις του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην εθνική οδό. «ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ» στις ορέξεις αδίστακτων κακοποιών επαγγελματίες της Νέας Ερυθραίας. Μια ληστεία σε φαρμακείο και μια απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών το Σαββατοκύριακο 23/24 Ιανουαρίου. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ, ως συνήθως, η ομάδα εφήβων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού, κερδίζει με 3-0 σετ τον Πανελλήνιο στον τελικό και προχωράει στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Η δήλωση του μήνα«Είμαι κατά της αυθαιρεσίας και της κάθε πολεοδομικής παρανομίας, αλλά συ-μπάσχω με τον κάθε μικρομεσαίο…». ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, ο νέος αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

ΦεβρουάριοςΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (12/2/2010) ένα γνωστό φροντιστήριο Αγγλικών στην οδό Αγίων Αναργύρων γίνεται στόχος νεαρού ληστή που με τη βία αρπάζει 7.700 ευρώ της μισθοδοσί-ας και εξαφανίζεται. SOS ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ «ΤΕΤΡΑΓΩ- ΝΟ» ΚΕΡΑΙΩΝ δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Δημοτικού και Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, μετά και τη νέα παράνομη κεραία

της Vodafone που αποκαλύπτεται σε ταράτσα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 169, κατόπιν ελέγχου από την ΕΕΤΤ.ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ τελικά το δημοτικό συμβούλιο στο κάλεσμα των εργαζο-μένων «να κλείσει ο δήμος» στις 24 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΣΕ για τα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. ΑΝΑΚΛΥΚΛΩΣΗ για… χωματερή αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, έπειτα από καταγγελία, το περιεχόμενο των μπλε κάδων στη Νέα Ερυθραία που οδηγείται στο σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου κι από ‘κει κατευθείαν για τη Φυλή. ΜΕ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 7.89 ο Ερυθραιώτης αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς Δημήτρης Διαμα-ντάρας απογειώνεται στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

Η δήλωση του μήνα«Ποτέ κανένας δήμος δεν παραιτείται από δικόγραφο μέχρι να καταστεί τελεσί-δικη η απόφαση. Το 2007 τι άλλαξε και ο Δήμος Νέας Ερυθραίας ήρθε σε εξώδι-κο συμβιβασμό με τη Vodafone;».ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Κηφισιά SOS», σε συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου για την κεραία της οδού Κολοκοτρώνη 11.

ΜάρτιοςΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον «Καλλικράτη» την 1η Μαρτίου στο δημοτικό συμβούλιο και προβλη-ματισμοί χωρίς απαντήσεις για το μέλλον του Δήμου Νέας Ερυ-θραίας και το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Στις 10 Μαρτίου και δεύτερο βήμα για την «οικο-νομική κατάσταση της χώρας, λύσεις προοπτικές, ασφαλιστικό ζήτημα». ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, περικοπές στο δημόσιο τομέα, αλλά και 19.000 ευρώ (!) το στρέμμα για φύτευση και ηλεκτροφωτισμό στο πάρκο Σοφοκλέους της Πολιτείας (410.000 ευρώ συνολικά) στους πρόποδες της Πεντέλης από κονδύλια της Νομαρχίας Αθηνών. ΜΑΘΗΤΕΣ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ» εκπροσώπησαν το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας στις 5-7 Μαρτίου σε παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο που διεξήχθη στη Χάγη με θέμα «Διεθνής Νομοθεσία και Ειρήνη». ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ξεκινάει στη Νέα Ερυθραία από τις 15 Μαρτίου χαλαρά και… παραδοσιακά με τα αυτοκίνητα παρ-καρισμένα παντού. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ κατοίκων και φορέων για την κεραία της οδού Κολο-κοτρώνη που επαναλειτούργησε με τις «ευλογίες» του δήμου και δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης που ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Vodafone, αλλά εμπρός στις πιέσεις, υιοθετεί τις προτάσεις τους.

Η δήλωση του μήνα«Ο δήμος μας διαθέτει ένα ώριμο πολιτικό σκηνικό για να οδηγηθεί συλλογικά στο νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς. Από αυτή τη σύναξη δεν περισσεύει κανείς».ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΜΒΑΚΗ, δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, σε δηλώσεις της στην ετήσια συνέλευση της Πανερυθραϊκής Ενότητας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Νο-εμβρίου και τη συντριπτική απουσία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της πόλης από τον προεκλογικό «στίβο».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 4

ΣΕΛ. 5

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 342 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στο Καστρί για το ΧΥΤΑ Γραμματικού ΣΕΛ.8

ΟΙΚΙΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΕΛ. 13Έκοψαν τη «Βασιλειόπιτα» με ευχές για το 2010

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΣΕΛ. 12Με το βλέμμα στραμμένο στις συνενώσεις

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Διαβούλευση χωρίς… όρια

Έρχεται ο «Καλλικράτης» για τη νέα «αρχιτεκτονική των δήμων»

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ, αλλά άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις

του. Η κυβέρνηση έθεσε σε διαβούλευση το

κείμενο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αν και ο νέος χάρτης με τους λιγότερους από τους 370 δήμους που θα διαμορφω-

θούν πανελλαδικά, παραμένει προς το παρόν το «κρυφό χαρτί».

Η συζήτηση ξεκίνησε θεωρητικά αλλά «στα τυφλά» και δίχως όρια για την Τοπι-κή Αυτοδιοίκηση, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι διαρροές με ζητούμενο τη συναίνεση για τη… συνένωση.

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 4-5

ΣΕΛ. 7

ΣΕΛ. 9

Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μιλάει στη «Ν.Ε.» για τις προτεραιότητες του 2010

Στάθης Κύρλος:«Είμαι κατά της αυθαιρεσίας και της κάθε πολεοδομικής παρανομίας, αλλά συμπάσχω με τον κάθε μικρομεσαίο...»

«Έκτακτες» προσλήψεις συμβασιούχων στον δήμο

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 19 Mαρτίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 351 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συνομιλεί με τους μαθητές του Λυκείου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές «διπλωμάτες» κατά τα πρότυπα του ΟΗΕ

ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Κι αν του τη δώσει του Μπλάκι, σ’ έφαγε…»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Τον Μάιο ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Ελάχιστες οι μεταβολές στους δήμους της Β’ Αθήνας

ΣΕΛ. 7

ΣΕΛ. 5

Με την παρουσία εκπροσώπων κομμάτων στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ερυθραίας

«Δημοκρατικό Βήμα» για την οικονομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κεραίες στις 20/3

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

4 12 3

ΣΕΛ. 24

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης από 15 Μαρτίου

Χαλαρά και... παραδοσιακά

ΒΙΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ-ΓΡΑΦΙΑΣ, δεν θα αποτελούν πλέον

terra incognιta, αλλά ημέτερο έδαφος. Επιτέλους, το... όνειρο δεκαετιών για χιλιάδες Ερυθραιώτες γίνεται πραγ-ματικότητα. Η Νέα Ερυθραία γίνεται (και) Εκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες

της «N.E.», το νομοσχέδιο που θα φέ-ρει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Ραγκούσης, θα προβλέπει στο χω-ροταξικό συνένωση των δύο πόλεων, ενώ η συνένωση με την Κηφισιά φαίνε-ται ως ενδεχόμενο να απομακρύνεται οριστικά. Σχετικά με πληροφορίες, ότι

στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση που θα προβλέπει και την εισοδηματική προσέγγιση των κατοίκων των δύο πό-λεων, από αρμόδιες πηγές έγινε γνωστό ότι αυτό θα ξεκαθαριστεί οριστικά την 1η Απριλίου.

Προς συνένωση Νέα Ερυθραία και Εκάλη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 5

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 348 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Λογοτεχνική βραδιά με τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου

πνευματικο κεντρο

ΣΕΛ. 5Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος

ελεγχομενη σταθμευση

Αγαπητοί συμπολίτες Σας γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου

μας, με τις υπ’αριθ.209/2009 και 4/2010 αποφάσεις του αποφάσισε την εφαρμογή και λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.).

Η εγκατάσταση, διαχείριση και παροχή υπηρεσιών συστή-ματος ελεγχόμενης στάθμευσης ανατέθηκε στη ΔΕΑΝΕ με την υπ’αριθ.5/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έναρξη λειτουργίας Σ.Ε.Σ. Προγραμματίζουμε την έναρξη λειτουργίας του Συστή-

ματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης την 16η Φεβρουαρίου 2010 εφ’όσον επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την εκτέ-λεση των απαραίτητων εργασιών σήμανσης, σε αντίθετη περίπτωση η ημερομηνία έναρξης μετατίθεται για την 1η Μαρτίου 2010.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.ΣΣύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουρ-

γίας του Σ.Ε.Σ.,η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει στις περιοχές και τμήματα οδών όπως φαίνονται στον χάρτη του παρόντος φυλλαδίου και γράφονται αναλυτικά πα-ρακάτω.

Σε κάθε περιοχή υπάρχουν τμήματα δρόμων με τις ακό-λουθες ζώνες.

Μπλε ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης αυτής επιτρέπεται να σταθμεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική κάρτα και σύμφωνα με την περιοχή κατοικίας.

Πράσινη ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης αυ-τής επιτρέπεται η στάθμευση στους κατοίκους της περιοχής και που είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική κάρτα, καθώς και σε επισκέπτες που είναι εφοδιασμένοι με προπληρωμένη κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κόκκινη ζώνη: στα τμήματα των δρόμων της ζώνης αυτής, επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε επισκέπτες που

είναι εφοδιασμένοι με προπληρωμένη κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς επίσης τα ΑΜΕΑ και δίκυκλα

Ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης των επισκεπτών στην κόκκινη και πράσινη ζώνη είναι τρεις (3) ώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εγκριθεί ένας αριθμός τριάντα (30) θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για επαγγελματίες που έχουν ζητήσει σχετική άδεια από τη ΔΕΑΝΕ και έχουν προπληρώσει ετήσιο τέλος στάθμευσης που ανέρχεται στο ποσό των 1800,00€.

Ώρες λειτουργίας:Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή 09:00-21:00Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο 09:00-15:00Κυριακή – Επίσημες αργίες ΕλεύθεραΗ φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων επιτρέπεται κατά

τις ώρες 06:00- 08:00π.μ.15:00- 17:00μ.μ. και μετά τις 20:00μ.μ.Φορτοεκφόρτωση στην περιοχή της ελεγχόμενης στάθ-

μευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του Σ.Ε.Σ θεωρείται πα-ράβαση εκτός αν η φορτοεκφόρτωση γίνεται από φορτηγά μέχρι 5 τόνους ωφέλιμου φορτίου και έχουν καταλάβει χώρο στάθμευσης επαγγελματία ή έχουν εφοδιαστεί με κάρτα προπληρωμένου τέλους στάθμευσης.

Η στάση και η στάθμευση φορτηγών (ΙΧ ή ΔΧ) άνω των 5 τόνων ωφέλιμου φορτίου δεν επιτρέπεται στο εύρος του Σ.Ε.Σ. κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μόνιμου κατοίκου έχει κάθε

πολίτης /δημότης που διαμένει μόνιμα στις οδούς εφαρ-μογής του Σ.Ε.Σ. και είναι κάτοχος επιβατικού αυτοκινήτου ή επαγγελματικού οχήματος ωφέλιμου φορτίου μέχρι ένα (1) τόνο.

Η κάρτα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή και για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί αυτή και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή ή σε άλλο

όχημα.Στάθμευση οχήματος σε περιοχή άλλη από την περιοχή

που έχει εκδοθεί η άδεια δεν επιτρέπεται εκτός αν το όχημα είναι εφοδιασμένο με κάρτα προπληρωμένου τέλους.

Η κάρτα μόνιμου κατοίκου εκδίδεται από τη ΔΕΑΝΕ μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου συνοδευόμενη με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου- Πρόσφατος λογαριασμός Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.- Αντίγραφο συμβολαίου οικίας ή συμβολαίου ενοικίασης

ή απλό αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του έντυπου Ε9

-Υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986 στην οποία θα δη-λώνεται η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας, ότι τα προσκο-μισθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο αιτών δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης εντός του κτιρίου ή πυλωτής ή αύλειου χώρου που βρίσκεται εντός της ζώνης του Σ.Ε.Σ.

Κάθε οικογένεια δικαιούται μία μόνο κάρτα για κτίσματα που έχουν κτιστεί μετά το έτος 1980.

Για τα κτίσματα πριν το 1980 δικαιούνται δύο (2) κάρτες ανά διαμέρισμα και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας κατοικίας.

Η κάρτα μόνιμου κατοίκου ανανεώνεται ή αντικαθίσταται ένα (1) έτος μετά την αρχική της έκδοση ή σε περίπτωση αλλαγής του αρχικά δηλωθέντος οχήματος αφού πρώτα κατατεθεί στη ΔΕΑΝΕ η παλαιά κάρτα.

Κάρτες προπληρωμένου τέλους του ενός (1) ή δύο (2) ευρώ πωλούνται στα περίπτερα ή καταστήματα που φέ-ρουν την ένδειξη «εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης» και τη ΔΕΑΝΕ.

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικές με το Σ.Ε.Σ. μπορείτε να απευθύνεστε στη ΔΕΑΝΕ και τη Δημοτική Αστυνομία, Αθανασίου Διάκου 31 τηλ.210-6251026-27 ή 210- 6253184

ΠΕΡΙΟΧΗ Α΄(Περικλείεται από τους δρόμους Ελ.Βενιζέλου –

Κοραή – Παπαφλέσσα - Τροίας- Πόντου – Χαρ.Τρι-κούπη)

1. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για κατοίκους (μπλε ζώνη) με άδεια: Κοραή - Γ.Παπανδρέου (μέχρι Πλ. Διλβόη) - Έλλης (από Γ. Παπανδρέου μέχρι Βάρναλη) – Κα-ποδιστρίου – Παρασκευοπούλου - Φλέμινγκ (από Παρα-σκευοπούλου έως Γ. Παπανδρέου ). Σε όλους τους δρόμους μόνο από τη μία πλευρά.

2. Δρόμοι χώρων στάθμευσης για επισκέπτες και κατοίκους με άδεια (πράσινη ζώνη): Φλέμιγκ (από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Παρασκευοπούλου) – Καποδιστρίου (από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Παρασκευοπούλου) – Παπάγου – Αθ. Διάκου (μέχρι Τροίας) – Πλαστήρα σε όλους του δρόμους μία πλευρά - Βάρναλη στις δύο πλευρές (από Πλ. Διλβόη μέχρι Τροίας) – Γ. Παπανδρέου στις δύο πλευρές (από τη Πλ. Διλβόη μέχρι Πόντου)

3. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για επισκέπτες (κόκκινη ζώνη): Βάρναλη μία πλευρά (από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Πλ. Διλβόη) - Στροφυλίου μία πλευρά (από Ελ. Βενι-ζέλου μέχρι Πλ. Διλβόη)

ΠΕΡΙΟΧΗ Β΄(Περικλείεται από τους δρόμους Αίαντος – Αιγίνης

– Ιωνίας – Ελ. Βενιζέλου – Χαλκηδόνος – Αναξαγό-ρα – Δορυλαίου - Βρυούλων – Κυδωνιών – Φωκαίας –Σευδικίου – Κρήνης –Ευαγγελιστρίας – Ερυθρών –Κανάρη)

1. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για κατοίκους με άδεια (μπλε ζώνη): Ανακρέοντος μία πλευρά ( από Δορυλαίου μέχρι Ομήρου) - Βρυούλων μία πλευρά ( από Κυδωνιών μέχρι Αϊδινίου) - Πλαστήρα και στις δύο πλευ-ρές (από Κρήνης μέχρι Μ. Ασίας ) Μ.Ασίας μία πλευρά αριστερή – Βάρναλη μία πλευρά ( από Κρήνης μέχρι Μ. Ασίας) – Ευαγγελιστρίας δύο πλευρές ( από Κρήνης μέχρι Μ.Ασίας) Αϊδινίου μία πλευρά.

2. Δρόμοι χώρων στάθμευσης για επισκέπτες και κατοίκους με άδεια ( πράσινη ζώνη ): Χαλκηδόνος μία πλευρά ( από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Αναξαγόρα) – Μελί μία πλευρά- Καποδιστρίου μία πλευρά (από Ελ.Βενιζέλου μέχρι Πλ. Πλαστήρα) Αναξαγόρα μία πλευρά ( από Χαλκηδόνος μέχρι Πλ. Πλαστήρα και από Βάρναλη μέχρι Αγ.Φανουρίου) και στις δύο πλευρές (από ΑΘ. Διάκου μέχρι Αγ. Φανουρί-ου) – Ομήρου και στις δύο πλευρές ( από Ανακρέοντος μέχρι Πλ. Πλαστήρα) – Ανακρέοντος μία πλευρά ( από Θ. Μιλησίου μέχρι Ομήρου) – Θ. Μιλησίου μία πλευρά ( από Πλ. Πλαστήρα μέχρι Πλ. Εθνικής Αντίστασης) – Σευδικίου

μία πλευρά (από Φωκαίας μέχρι Βρυούλων) – Πλαστήρα στις δύο πλευρές (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου Ε΄) – Μ.Α-σίας μία πλευρά (από Πλαστήρα μέχρι Ηρ.Πολυτεχνείου) – Βάρναλη μία πλευρά (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου Ε΄)- Ευαγγελιστρίας στις δύο πλευρές (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου Ε΄)- Πατρ.Ιωακείμ μία πλευρά (από Μ.Ασίας μέχρι Γρηγορίου Ε΄) – Ηρ. Πολυτεχνείου στις δύο πλευρές ( από Ερυθρών μέχρι Κρήνης) –Στροφυλίου μία πλευρά ( από Ιωνίας μέχρι Χ.Τρικούπη ) – Ιωνίας μία πλευρά ( από Εκάλης μέχρι Ελ.Βενιζέλου ) – Εκάλης μία πλευρά ( από Ιωνίας μέχρι Χ.Τρικούπη) – Πεντέλης στις δύο πλευρές ( από Κανάρη μέχρι Χ.Τρικούπη)

3. Δρόμοι χώρων στάθμευσης μόνο για επισκέπτες ( κόκκινη ζώνη): Χαρ.Τρικούπη στις δύο πλευρές ( από Αί-αντος μέχρι Στροφυλίου) και μία πλευρά (από Στροφυλίου μέχρι Ελ.Βενιζέλου ) – Στροφυλίου μία πλευρά ( από Χαρ.Τρικούπη μέχρι Ελ. Βενιζέλου ) – Ηρ. Πολυτεχνείου στις δύο πλευρές ( από Κρήνης μέχρι Χαρ.Τρικούπη )- Γρηγορίου Ε στις δύο πλευρές ( από Χαρ. Τρικούπη μέχρι Βάρναλη) – Βάρναλη μία πλευρά (από Μ.Ασίας μέχρι Ελ.Βενιζέλου) – Ανακρέοντος μία πλευρά ( από Βάρναλη μέχρι Αθ.Διά-κου) - Πλαστήρα στις δύο πλευρές ( από Γρηγορίου Ε΄μέχρι Ελ.Βενιζέλου )- Αθ.Διάκου μία πλευρά (από Ελ.Βενιζέλου μέχρι Ανακρέοντος).

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΣΕΛ. 2Γράμμα στην Γερμανίατης ΚΑτΕρινΑΣ ΜουΣτΑΚη

με αφορμη

Την σΤιγμη που οι φορεισ Τησ πολησ μασ κάνουν αγώνα ενάντια στην ασυδοσία των εταιρειών κινητής τη-

λεφωνίας, ενώ ο δήμος επιλέγει την τακτική του εξώδικου συμβιβασμού για την τοποθέτηση παράνομης κεραίας, άλλη μια περίπτωση τοποθέτησης κεραίας χωρίς άδεια αποκαλύ-πτεται στη νέα ερυθραία. Τελικά, με τις «ευλογίες» του δήμου η κεραία στην οδό Κολοκοτρώνη 11 στήθηκε, νόμιμα αυτή τη φορά, όπως ισχυρίζεται η Vodafone, αλλά ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του 2ου & 3ου Δημοτικού έχει άλλη άποψη και συγκαλεί γενική συνέλευση σήμερα παρασκευή 26 φεβρουα-ρίου. Κατά τη συνήθη τακτική της, η ίδια εταιρεία έστησε άλλη μια κεραία χωρίς άδεια, αυτή τη φορά σε κτίριο της οδού ελ. Βενιζέλου 169, μετατρέποντας σε «τετράγωνο» από το τρίγωνο του παρελθόντος, το ύποπτο σύνολο κεραιών που αναπτύσ-σονται σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα και από τις υγειονομικές υπηρεσίες του ιΚα νέας ερυθραίας. ο δραστήριος σύλλογος «Κηφισιά SOS» αναλαμβάνει δράση, αντικαθιστώντας την Τοπική αυτοδιοίκηση σε θέματα προστα-σίας της δημόσιας υγείας.

νέα παράνομη κεραία της Vodafone αποκαλύφθηκε δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου

SOS για το ύποπτο «τετράγωνο» κεραιών

α/α εΤαιρεια αΔεια Τοποθεσια1 Wind 328/65/31-8-2004 εκάλης 37 2 Cosmote 345/43/4-8-2005 ελ. Βενιζέλου 1543 Cosmote 222/23/10-7-2001 ελ. Βενιζέλου 169 & Χαλκηδόνος4 Wind Micro /14-7-2005 ελ. Βενιζέλου & πλαστήρα 85 Wind 316/68/21-5-2004 ελ. Βενιζέλου 138 6 Vodafone Micro /29-6-2004 ελ. Βενιζέλου 83 & Βάρναλη 7 Wind 231/27/1-10-2001 ρωμυλίας 128 Vodafone 287/35/27-6-2003 θαλή μιλησίου 79 Vodafone 456/4/10-10-2007 Κολοκοτρώνη 11

10 Vodafone 52479/Β/904/19/2/1999 λ. θησέως 4711 Wind 35098/Micro/17-7-2009 λ. Κηφισίας 357 12 Vodafone 73695/5-7-1994 Χ. Τρικούπη 130 13 Cosmote Micro /28-4-2004 παπαφλέσσα 214 Wind 286/31-12-2003 Τέρμα παλαιάς Τατοΐου 14 15 Vodafone Micro/5-7-2004 Χ. Τρικούπη 127 & στροφυλίου 16 Vodafone 3918/Micro/8-5-2007 Χ. Τρικούπη 146

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ(στοιχεία από πίνακα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ)

COSMOTEEXEI αΔεια

VODAFONXΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ. 3

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 12-13

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 4

«Ψήνεται» το χωροταξικό των νέων δήμων Μετά τις 20 Μαρτίου και η «Μεγάλη Εβδομάδα των δημάρχων»

«Δημοκρατικό Βήμα» για τον «Καλλικράτη» τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ Δεν ανταποκρίθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο κάλεσμα των εργαζομενων

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

4 Ανασκόπηση 2010

ΑπρίλιοςΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥ- ΣΗΣ και αφαίρεση υδρομετρητών σε μεγαλοοφειλέτες του δήμου, οι οποίοι σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας με πρό-εδρό του για δεύτερη θητεία τον Δημήτρη Φαφαλιό. ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ το χέρι στην τσέπη για τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών θα βάλουν οι γονείς από το Σεπτέμβριο, βάσει απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ… ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ που υποβιβάζεται σύμφωνα με το χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» που ανακοινώνεται στις 28 Απριλίου. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ παμπαίδων στο βόλεϊ για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Πανερυθραϊκός αφού νίκησε με 3-0 σετ την ομάδα της Παλλήνης στις 18 Απριλίου. ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 200 Μ. ΠΡΟΣΘΙΟ στην κολύμβηση για τον 16χρονο μαθητή του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Κωνσταντίνο Σμιτιανό, στην τελική φάση του πανελλη-νίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου.

Η δήλωση του μήνα«Σε μια πιθανή μας συνένωση με τη Νέα Ερυθραία, τα πρότυπα της Εκάλης θα κατέβουν νοτιότερα, αντί να γίνει το αντίθετο».ΒΑΣΩ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, δήμαρχος Εκάλης, από συνέντευξή της στη «Ν.Ε.», δηλώνοντας παρούσα στις εξελίξεις και προαναγγέλλοντας τη δημαρχιακή της υπο-ψηφιότητα.

Μάιος ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ η Νέα Ερυθραία για τον «Καλλικράτη» και για τον δήμο που φεύγει - χαρακτηριστικές και οι ήξεις αφίξεις περί δημοψηφίσμα-τος στο δημοτικό συμβούλιο που ρίχνει «λευκή πετσέτα»-, δέχεται χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη και την πραγματικότητα της συνένωσης με Κηφισιά και Εκάλη. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑ- ΚΟΥΛΗ «Η Συνέντευξη» σε διδασκαλία Παναγιώτη Καρακούλη παρουσιάζετα από το Πνευματικό Κέντρο και το Λαϊκό θέατρο στις Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί. Η ομάδα δραματοποιημένου τραγουδιού του Λαϊκού θεάτρου παρουσιάζει τέσσερις μουσικές παραστάσεις το τριήμερο 14-16 Μαΐου. ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩ ν στο βόλεϊ η ομάδα του Πανερυθραϊκού, αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα του Ηρακλή θεσσαλονίκης. ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ Στην πρώτη κατηγορία ΕΣΠΑΑ πετυχαίνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Αμαζόνων. ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς στη Νέα Ερυθραία εκλέγεται ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας.

Η δήλωση του μήνα«Δεν θα διαγράψω την ιστορία και την προσφορά κανενός και θα αισθανθώ, αν εκλεγώ δήμαρχος, ισότιμα πολίτης και στους τρεις δήμους».ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς, ανοίγει τα χαρτιά του για το νέο δήμο στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στη «Ν.Ε.».

ΙούνιοςΑΝΟΙΓΕΙ τις πόρτες της, μετά από την έξωσή της από το προσφυγικό σπίτι της οδού Φλέμινγκ τον προη-γούμενο χρόνο, η Παιδική Βιβλιο-θήκη σε ολοκαίνουργια στέγη στην πλατεία Αγίας Ματρώνης. ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ η πρώτη θεατρική προσπάθεια του συλλόγου «Ήλιος» που ανεβάζει στις 4-6 Ιουνίου στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» το έργο του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Ρούτυρο» σε σκηνοθεσία Χαρούλας Σαμπατάκου. Η τέταρτη μουσικοχορευτική παράσταση του

συλλόγου με τίτλο «Χρονομηχανή» παρουσιάζεται στο ίδιο θέατρο στις 26 και 27 Ιουνίου. ΠΡΩΤΟΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ ανακοινώνουν τις δημαρ-χιακές τους υποψηφιότητες για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς. Κορυφαία στελέχη της Πα-νερυθραϊκής Ενότητας βλέπουν Χιωτάκη για το νέο Δήμο Κηφισιάς και συντάσσονται μαζί του, ενώ μπαίνουν στην αφετηρία και οι κομματικές στηρίξεις σε υποψηφίους. Την ανεξάρτητη δημαρχιακή του υποψηφιότητα ανακοινώνει μετά από λίγες μέρες και ο Βασίλης Βάρσος. Ακολουθεί στα τέλη του μήνα και η Βάσω Σπηλιωτοπούλου. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, χάλκινο μετάλλιο για την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στη σφυροβολίας. Οι συντοπίτισσές μας αθλήτριες του Παναθηναϊκού κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» για την Πανερυθραϊκή Ενότητα που λόγω «Καλλικράτη» μετεξε-λίσσεται σε «κοινοτική κίνηση πολιτών». Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοινώνει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚ Η των κατοίκων που κερδίζουν τα ασφαλιστικά μέτρα για παύση λειτουργίας της κεραίας της Vodafone στην οδό Κολοκοτρώνη 11, όχι όμως και την τελική δίκη τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε η κεραία ξαναλειτουργεί. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ συνεχίζει να… σπάει ο Δημήτρης Χουχουλής. Ο 42χρονος τεχνικός του Πανερυθραϊκού ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευ-κους» για 11η σερί σεζόν, κατορθώνοντας να φτάσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας από την Γ’ ΕΣΚΑ ως και την Α2.

Η δήλωση του μήνα«Από τα τρία μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα που εξαγγέλθηκαν, εξαιρείται ο Κη-φισός, την ώρα μάλιστα, που έχει εκπνεύσει η προθεσμία για την ισχύ των αδει-ών λειτουργίας βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στη ζώνη προ-στασίας του».Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ επισημαίνει μια σοβαρή παράληψη της υπουργού Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Αθήνα - Αττική 2014».

Ιούλιος-ΑύγουστοςΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ για τους 99 υπο-ψήφιους του Λυκείου Νέας Ερυ-θραίας που έλαβαν μέρος στις πα-νελλαδικές εξετάσεις, με ποσοστό 44% να γράφει κάτω από τη βάση, αλλά και με 71 εκ των υποψηφίων να εξασφαλίζουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πα-νελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα παμπαίδων βόλεϊ του Πα-νερυθραϊκού. ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ του Ολύμπου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τζανετής, στη δεύτερη συμμετοχή του στο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon κατετάγη 105ος μεταξύ 482 συμμετεχόντων. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ Μ ε κάθε επισημότητα, αλλά μόνο για τα εγκαίνια, στις 14 Ιουλίου το πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Μορτερό που χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών με 2,6 εκατ. ευρώ. Το πάρκο των 10 στρεμμάτων θα πα-ραδοθεί λίγες μέρες έπειτα στους κατοίκους, αφού τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ η δημαρχιακή υποψηφιότητα του Νίκου Σφαντού για τον Δήμο Κηφισιάς, ενώ η ενωτική κίνηση συνεργασίας παρατάξεων και πολιτών με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές, κάνει τα πρώτα της δοκιμαστικά βήματα. ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ και του Δήμου Κηφισιάς αποτρέπουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου σε χαράδρα της Πολιτείας. ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ οι παραστάσεις του Λαϊκού θεάτρου Νέας Ερυθραίας που ανε-βάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μια πρώτη προσπάθεια σε αρχαία τραγωδία και σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουσδούκου, συναντούν τη θερμή υποδοχή του κοινού.ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΣΑ η μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ Νέας Ερυθραίας με επαχθέστερες χρήσεις γενικής κατοικίας σε αρκετές περιοχές, το δημοτικό συμβούλιο συναινεί σε γενικές γραμμές και το σχέδιο οδεύει για ΦΕΚ.

Η δήλωση του μήνα«Η αυτοκρατορική λογική του κ. Χιωτάκη μάς έχει οδηγήσει στη σημερινή κα-τάσταση, αλλά πολλές φορές αποδεικνύεται ότι ο ‘‘βασιλιάς είναι γυμνός’’».ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΑ, πρώην στενή συνεργάτιδα του δημάρχου Κηφισιάς, υποψήφια δήμαρχος με την «Πρωτοβουλία Πολιτών». ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ«Δεν θα παρακολουθήσουμε την αγωνιώδη πορεία της κ. Κοσμά να γίνει «χαλί-φης στη θέση του χαλίφη’’».ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ, δήμαρχος Κηφισιάς για την πρώην συνεργάτιδά του.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 30 Aπριλίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 357 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Από Δήμος...«δημοτική κοινότητα»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 4-5

Το Λύκειο Νέας Ερυθραίας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Χρυσό στην κολύμβηση για τον 16χρονο Κωνσταντίνο Σμιτιανό

Ανακοινώθηκε ο χωροταξικός χάρτης που υποβιβάζει τη ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ (2)

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της δημοτικής επιχείρησης για το 2009

Εγκρίθηκε η στατική μελέτη του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Ιστορική έρευνατου Ν. Καραφωτίου

σελ. 7

σελ. 13

σελ. 12

σελ. 7

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ με έδρα τη Κηφισιά, αποτελούμενος από τους δήμους α. Κηφισιάς,

β. Νέας Ερυθραίας και γ. Εκάλης, οι οποίοι καταργούνται. Αυτό προβλέπει ο χωροταξικός χάρτης του «Καλλικράτη» που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης 28 Απριλίου, μετά τις ανακοινώσεις στο υπουργικό συμ-βούλιο. Σε 333 με 343, από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες), μειώνονται οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και όπως τόνισε, η απόκλιση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων όπου η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις, σύμφωνα με τα οκτώ ενιαία κριτήρια, που βασίζονται και στην απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Έτσι, η σχετικά σύντομη ιστορία του Δήμου Νέας Ερυ-θραίας -ως αυτοδιοικητική οντότητα- τελειώνει κάπου εδώ. Από το 1925 έως το 1934 αποτελεί προσφυγικό οικισμό της τότε Κοινότητας Κηφισιάς. Το 1934 αποσπάται από την Κηφισιά και ορίζεται ως έδρα κοινότητας. Το 1937 η κοινότητα καταργείται και συνενώνεται με την Κοινότη-τα Κηφισιάς. Το 1948 αποσπάται και πάλι από τον Δήμο, πλέον, Κηφισιάς και ορίζεται ως έδρα κοινότητας. Το 1982 ανακηρύσσεται σε Δήμο Νέας Ερυθραίας. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

TΩΡΑTΩΡΑΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ∆ΗΜΟΥ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣσελ. 12

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ

Αθλητικό τουρνουά στο Λύκειο Νέας Ερυθραίας

σελ. 24

H Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τίμησε τη μνήμη της εκπαιδευτικού Ειρήνης Σιόντη

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 359 | Τιμή 1 €

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πώς ψήφησαν οι σύμβουλοιγια τον «Καλλικράτη»

Οι αντιδράσειςσε όλη την Ελλάδα

ΟΧΙ είπαν οι δημότες του Ρέντη σε τοπικό δημοψήφισμα

Η ακτινογραφία» των Δήμων Νέας Ερυθραίας-Κηφισιάς

Ένας δήμος «μαμούθ» στο 12% της Αττικής

ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ

ΣΕΛ 4 ΣΕΛ 4 ΣΕΛ 6

ΣΕΛ 3

ΣΕΛ 4

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Με μια κατά πλειοψηφία απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Νέας

Ερυθραίας στη δεύτερη κατά σειρά - μετά των ανακοινώσεων «Καλλικράτη» - συνεδρίασή του την προηγούμενη Τρίτη 11 Μαΐου, τάχθηκε υπέρ της συνένωσης Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την προβλεπόμενη από το σχέδιο νόμου συνένωση των τριών δήμων (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη) και υπέρ της πραγματοποίησης ανοικτής συγκέντρωσης με τη συμμετοχή των κατοίκων για τα παραπάνω θέματα.

Το δημοτικό συμβούλιο απoφάνθη κατά της συνένωσης με την Κηφισιά, και υπέρ της συνένωσης με Εκάληκαι οργανώνει...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΣΕΛ 5

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Συνέντευξη» του Παναγιώτη Καρακούλη

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ 17 ΣΕΛ 10 ΣΕΛ 16

Aποχαιρε-τισμός στον Άρη Βέλιο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ: Ο Λυθριανός Πρωταθλητής Ελλάδος

Νίκη των κατοίκωνκατά της ασυδοσίας

των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ των κατοίκων και των συλλόγων τους, κατά της ασυδοσίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στην κα-τεύθυνση αποξήλωσης της κεραίας της οδού Κολοκοτρώνη, κερδήθηκε.Έπειτα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιώρ-γος Θωμάκος για λογαριασμό των συλλόγων «το Στροφύλι», Κηφισιά SOS, Γονέων και κηδεμόνων 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγεί-ου, όπως και δεκάδων κατοίκων στο Πρωτοδι-κείο Αθηνών, διατάχθηκε η παύση λειτουργίας

της κεραίας της Vodafone. Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων στις 10 Σεπτεμ-βρίου 2010, οπότε και ευελπιστούν ότι αυτή θα είναι και η τελική νίκη για την κατεδάφιση και απομάκρυνση της ύποπτης και παράνομης, όπως αποδεικνύεται, κεραίας.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 366 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Παύση λειτουργίας της κεραίας στην οδό Κολοκοτρώνη

Οι κάτοικοι και οι σύλλογοί τους κέρδισαν άλλη μια μάχη μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» σκηνοθεσία Νίκος Μπουσδούκος

Λ Α Ϊ Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο Ν Ε Α Σ Ε Ρ Υ Θ Ρ Α Ι Α Σ

από 2 Ιουλίου έως και 25 Ιουλίου 2010 καθημερινά (εκτός ∆ευτέρας) • έναρξη 9 μ.μ. ∆ημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (Ι.∆ρυμπέτη & Κερκύρας)

Μετάλλια για τους Ερυθραιώτες Κ. Φαμελιάρη και Γ. Χανιώτη

SPECIAL OLYMPICS

Μουσικοχορευτική βραδυά με τη «Χρονομηχανή»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΟΥ ΗΛΙΟΣ

Βραδιά μνήμης στο Καστρί για τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 8-9 ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 6 ΣΕΛ. 24 ΣΕΛ. 22

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΒασίλης Βάρσος«Στη νέα πρόκληση δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε»

Η Βάσω Σπηλιωτοπούλου υποψήφια για το Δήμο Κηφισιάς

«Τέλος εποχής» για την Πανερυθραϊκή Ενότητα Σε «κοινοτική κίνηση πολιτών» μετεξελίσσεται η δημοτική παράταξη στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μετέχουν κατά βούληση στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν το νέο ∆ήμο Κηφισιάς

Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια αιρετή αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 365 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Ο Πανερυθραϊκός μετά τον πόλεμο1954-Πανερυθραϊκός- ΑΟΚ 3-1 Με τη λήξη του αγώνα εισέρχεται εντός του γηπέδου νεκροφόρα μετά φερέτρου και τεθλιμμένων συγγενών. Ταυτόχρονα διανέμονται στην εξέδρα νεκρώσιμα φυλλάδια στα οποία αναγράφεται ότι ο εκλιπών Α.Ο. Κηφισιάς συγκρούστηκε με το χαλύβδινο Πανερυθραϊκό και απεβίωσε...

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

«Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί τα τοπικά μας προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα», τονίζει ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς

Εκτός ο Κηφισός ποταμός από το πρόγραμμα «Αθήνα – Αττική 2014»

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χορωδιακό φεστιβάλ κόντρα σε κρίση και… μουντιάλ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

«Χορό της Ζωής» από το τμήμα Ευρωπαϊκών και Λάτιν χορών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

13 12 4

ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 19

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 6

ΣΕΛ. 7

Ο Βασίλης Βάρσος ανακοίνωσε τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα

Παραίτηση Σαριλάκη από το Δ.Σ. του ΚΑΠΗ μετά τις «τουφεκιές» Αγουρίδα για τις δωρεές…

Στην τελική ευθεία για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κηφισιάς Μουστάκη, Γιομπαζολιάς, Σκορδίλης, Κουρμαδιάς και Ορφανός παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

5

Ανασκόπηση 2010

ΣεπτέμβριοςΚΑΙ 7 Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΥΠΟψΗΦΙΟΤΗΤΑΣ για τον Δήμο Κηφισιάς. Είναι η δήμαρχος Σερί-φου Αγγελική Συνοδινού, η οποία λαμβάνει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου καταλήγει το συντονιστικό για τη συνεργασία ανεξάρτητων δημοτικών κινήσεων και πολιτών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Η Συνεργασία Πο-λιτών Κηφισιάς και η Ρ.Ε.Κ.Ε. συμ-φωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κανακάκη, ενώ οι Πολίτες του Γιάννη Τσαγκάρη ανακοινώνουν πως δεν θα μετέχουν σε αυτές τις εκλογές. ΛΟΥΚΕΤΑ και απολύσεις στην αγορά με πάνω από 22 καταστήματα να παραμένουν κλειστά σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ερυθραίας και άλλα 85 καταστήματα στην Κηφισιά, βάσει των στοιχείων των εμπορικών συλλόγων. ΠΡΩΤΟ κουδούνι για τους μαθητές της Νέας Ερυθραίας με αρκετές ελλείψεις στα σχολεία και αυξημένη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία, λόγω οικονομικής κρίσης. «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ο συνδυασμός που προέκυψε από τη συνεργασία Σπηλιωτοπούλου-Καλού, με επικεφαλής τη δήμαρχο Εκάλης. ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ στρατηγικού σχεδιασμού για το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως η προσφορότερη λύση είναι η διαπραγ-μάτευση με την ΕΥΔΑΠ.

Η δήλωση του μήνα«Τα αιτήματα των σχολείων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, ειδικά φέτος ούτε στο ένα δέκατο, λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης». ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, από συνέντευ-ξή του στη «Ν.Ε.».

ΟκτώβριοςΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι κινητοποι-ήσεις φορέων και πολιτών κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στους παράπλευρους της εθνικής οδού σε Λυκόβρυση, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Η δημοτική παράταξη «Πολίτες» θέ-τει το θέμα προς λήψη απόφασης στα δημοτικά συμβούλια Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών για τη Νέα Ερυθραία και αποφασίζει τη στήρι-ξη της υποψηφιότητας Βάρσου. ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ αφετηρία και οι εφτά συνδυασμοί που διεκδικούν τον Δήμο Κηφισιάς, ανακοινώνουν σταδι-ακά τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα ψηφοδέλτιά τους και ανακοινώνουν τα προγράμματά τους. ΣΟΒΑΡΕΣ παραλείψεις στη διαδικασία κατασκευής των ποδηλατόδρομων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταποκρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώνει η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμηριωμένη καταγγελία δημότη. ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ με σοβαρές υλικές ζημιές τα ξημερώματα της 21ης Οκτωβρίου σε πολυκατοικία της οδού Σμύρνης.

Η δήλωση του μήνα«Χρειάζεται μελέτη για να καταλάβει κανείς το αυτονόητο; Αυτές τις ρυθμίσεις ζήτησαν οι περισσότεροι κάτοικοι, αυτές εφαρμόζουμε».ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΛΟΣ, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ομολογεί στο δημοτικό συμβούλιο ποια κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμόζει ο δήμος.

ΝοέμβριοςΓΥΑΛΙΑ καρφιά κάνουν το εκλογικό κέντρο του Βασίλη Βάρσου στην Κηφισιά. Συλ-λαμβάνονται τέσσερις νεαροί. ΧΙΩΤΑΚΗΣ (39,71%) και αποχή (38,33%) οι νικητές του πρώτου γύρου των δημοτι-

κών εκλογών. Στο δεύτερο γύρο μπαίνει και ο Βασίλης Βάρσος με 18,21%, ενώ η Αγγελική Συνοδινού λαμβάνει 15,07%, η Βάσω Σπηλιω-τοπούλου 10,14%, ο Παναγιώτης Κανακάκης 6,96%, ο Νίκος Σφαντός 5,54% και η Χριστίνα Κοσμά 4,36%. Όλοι οι συνδυασμοί πρόκειται να εκπροσωπηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Δη-μόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει το έργο των ποδηλατόδρομων «πα-ράνομο» και ζητεί ΕΔΕ από την Πε-ριφέρεια Αττικής για πειθαρχικές ευθύνες και καταλογισμό του πο-σού της ζημίας σε εμπλεκόμενους υπάλληλους και αιρετούς. Η ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ ΚΑΛΠΗ δείχνει Χιωτάκη με 54,7% τη δεύτερη Κυριακή των δημο-τικών εκλογών, ενώ ιστορικό είναι το «ρεκόρ» της αποχής με 52% και λευκά/άκυρα 11%. Γνωστούε και δοκιμασμένους στα κοινά επιλέγουν οι ψηφοφόροι και από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες του νέου δήμου, ενώ λίγοι είναι οι νέοι δημοτικοί σύμ-βουλοι. ΜΕ «ΤΡΩΙΚΟ» ΠΟΛΕΜΟ Α πειλούν οι κάτοικοι της οδού Τροίας που φορτώνεται όλη την υπερτοπική κίνηση των οχημάτων προς τα βόρεια, μετά τους τελευταίους κυκλοφοριακούς «πειραματισμούς» της διοίκησης του δήμου, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Η δήλωση του μήνα«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι μια θετική πράξη τους θα τους εξασφαλίσει καλό όνομα. Αυτό όμως σημαίνει ότι υποτιμούν τη συλλογική μνή-μη».ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας, συγγραφέ-ας, από συνέντευξή του στη «Ν.Ε.».

ΔεκέμβριοςΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ την Πέμπτη 2 Δε-κεμβρίου τα επίσημα αποτελέ-σματα της σταυροδοσίας από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και η «Ν.Ε.» τα δημοσιεύει πρώτη και κατ’ αποκλειστικότητα.ΚΥΜΑ απολύσεων συμβασιούχων και στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς λόγω «Καλλικράτη» και επιταγών μνημονίου. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επιβεβαιώνει πλή-ρως το ρεπορτάζ της «Ν.Ε.», κάνοντας λόγο για μείον 150 εργαζόμενους από το νέο έτος, αλλά και για περικοπές 40% το 2010 από την κρατική χρηματοδότηση για τον Δήμο Κηφισιάς. ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ , ρινορραγίες, αναιμίες, ακόμη και ύποπτα περιστατικά λευχαιμίας έχουν θορυβήσει μαθητές, καθηγητές και γονείς στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, που τα συνδέουν με το ύποπτο τετράγωνο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που αναπτύσσεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο. ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς, μαθητές οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από απόπειρα κατάληψης του σχολείου τους. ΕΝΟΠΛΗ ληστεία στις 13 Δεκεμβρίου σε κατάστημα ψιλικών της πλατείας 28ης Οκτω-βρίου. Μεροκάματο του τρόμου βγάζουν μικροεπαγγελματίες στη Νέα Ερυθραία. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ αθλητές για το 2010, αλλά και ιστορικά στελέχη του αθλητισμού βραβεύονται στη «Γιορτή του αθλητή» στις 20 Δεκεμβρίου, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κηφισιάς και ο Αθλητικός Οργανισμός του. Λίγο πριν υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στη βίλα Καζούλη πραγματοποιείται η ορκωμοσία του εκλε-γέντος δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Κηφισιάς.

Η δήλωση του μήνα«Αρνούμαι να σφραγίσω τα τα φιρμάνια του ΔΝΤ! Αρνούμαι να συμμετάσχω και να συμπράξω στο να γίνει αυτή η Βουλή, κατοχική Βουλή!». ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Αθήνας (εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα.

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 375 | Τιμή 1 €

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΡΕΚE Κ. Χαλκιαδάκης) και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Π. Κανακάκης)

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Για μια Επιτυχημένη Σχέση Συμβουλές Επικοινωνίας γράφει ο Χάρης Καραουλάνης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Νέα μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού αποτιμά το δίκτυο ύδρευσης σε 3,8 εκατ. ευρώ και προτείνει…

MΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε διδακτικό προσωπικό, με κρατική υποχρηματοδότηση που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ένα δέκατο των αναγκών και με αύξηση του μαθητόκοσμου λόγω οικονομικής κρίσης ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Νέα ΕρυθραίαΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ εκφράζουν φόβους ακόμη και για το «πώς θα βγάλουν χειμώνα φέτος», εφόσον δεν υπάρ-

χουν χρήματα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου φαίνεται να παίρνει την ανιούσα.ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ, πρόεδρος Δ.Ε.Π. «Τα αιτήματα των σχολείων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν φέτος»

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ. 7

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 4-5

ΣΕΛ. 19

ΣΕΛ. 8

ΣΕΛ. 24

ΣΕΛ. 6

ΣΕΛ. 6

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Βάσω Σπηλιωτοπούλου και Χρήστος Καλός

Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς

συμπαρατάσσονται με Βάρσο

Κατά 50% ανανεωμένος ο

συνδυασμός Χιωτάκη «Η Πόλη Που

Αξίζουμε»

ΣΕΛ. 12-13

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι

πρώτα καρδιά και μετά μυαλό»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟ∆ΙΝΟΥ

Ελλείψεις στα σχολείακαι αυξημένη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Προσφορότερη λύση η διαπραγμάτευση με ΕΥΔΑΠ»

Πετούση Αργυρώ (Μαρίνα)Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Για το καλύτερο αύριο της πόλης μας,

επειδή το αξίζουμε

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 380 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΝίκος Σφαντός«Θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική»

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Συνάντηση με υποψήφιους δημάρχους για τα προβλή-ματα της περιοχής σ. 25

ΧΙΩΤΑΚΗΣ Παρουσίαση προγράμματος και συνδυασμού σ. 13

ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Περιοδείες σε γειτονιές και συνάντηση με Γουλανδρή σ. 14

ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ κατά Βάρσου για Πυρένη σ. 23

EΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ σ. 6

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ποδηλατόδρομοι «άρπα κόλλα» Σοβαρές παραλείψεις στη διαδικασία

κατασκευής των ποδηλατοδρόμων στη Νέα Ερυθραία και υποβληθέντα σχέδια από τον δήμο που δεν ανταπο-κρίνονται στις κατά νόμο περί δημοσίων έργων διατάξεις, διαπιστώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τεκμη-ριωμένη καταγγελία δημότη. Μάλιστα,

όπως επισημαίνεται, «διαπιστώθηκε ότι έχει εκτελεστεί το ανωτέρω έργο χω-ρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέ-τη, χωρίς προδιαγραφές και στοιχειώδη τήρηση κανόνων καλής εκτέλεσης του περιβάλλοντα χώρου».

Παναγιώτης Κανακάκης«Οι πολίτες θέλουν αλλαγή και αυτό θα εκφράσουν στις 7 Νοεμβρίου»

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα», μιλάει για το μήνυμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών σ. 4

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς, μιλάει στη «Ν.Ε.» για τις θέσεις του συνδυασμού του ! σ. 5

σελ. 7

σελ. 8

Εμπρησμός σε πολυκατοικία της οδού Σμύρνης με σοβαρές υλικές ζημιές

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 19 Nοεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 384 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Άννα ΚορογιαννάκηΠρώτη στη Κηφισιά

1069 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Στάθης ΚύρλοςΠρώτος στη Ν. Ερυθραία

981 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Μάνος ΜαρκεσίνηςΠρώτος στη Εκάλη

611 ψήφοι (συνδυασμός Χιωτάκη )

Γεώργιος ΤσούλοςΠρώτος στη Κηφισιά

655 ψήφοι (συνδυασμός Βάρσου )

Γιάννης ΚουνέλλαςΠρώτος στη Νέα Ερυθραία

642 ψήφοι (συνδυασμός Βάρσου )

Γιώργος ΣκορδίληςΠρώτος στη Κηφισιά

546 ψήφοι (συνδυασμός Συνοδινού)

Σπύρος Βαράγκης370 ψήφοι

Πρώτος στην Εκάλη (συνδυασμός Σπωλιωτοπούλου)

Βασίλης Κανακάκης442 ψήφοι

Πρώτος στην Κηφισιά (συνδυασμός Κανακάκη)

Κατερίνα Μουστάκη666 ψήφοι

Πρώτη στη Νέα Ερυθραία (συνδυασμός Συνοδινού )

Οι παλιοί είναι αλλιώς…

Γνωστούς και δοκιμασμένους στα κοινά επέλεξαν οι ψηφοφόροι για το δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου Κηφισιάς. Λίγοι οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο αναγραφόμενος αριθμός ψή-φων προέρχεται από όλα τα εκλο-γικά τμήματα της Εκάλης (10), της Νέας Ερυθραίας (26) και τα 67 από τα 83 της Κηφισιάς

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Πανηγυρική η εκλογή του πρώτου δημάρχου του νέου Δήμου Κηφισιάς από την Β΄ Κυριακή

Ιστορικό «ρεκόρ» με αποχή 52% και λευκά/άκυρα 11%

Η «ανατομία» του νέου δημοτικού συμβουλίου και η «μάχη» των επιλαχόντων σελ.8-9

Η μισοάδεια κάλπη έδειξε

Χιωτάκη με 54,7%

Τους δείχνουν την «πόρτα εξόδου» από τον δήμο

συμβασιουχοι

Λογοτεχνική συνάντηση με το Βασίλη Καραποστόλη

ΠΝΕυμαΤιΚο ΚΕΝΤΡο

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

ΝΕα ΕΡυθΡαια

ΣΕΛ 8 ΣΕΛ. 24

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 388 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΣΕΛ. 3

ΟδικΟς χάρτης για «καλλικράτη»με πολλά σύννεφα

στον ορίζοντα

Το χΡοΝοδιαγΡαμμα ΤωΝ ΠΡωΤωΝ ΚΡισιμωΝ ΕΝΕΡγΕιωΝ για Τουσ συΝΕΝουμΕΝουσ δήμουσ

ΣΕΛ. 4

ΣΕΛ. 5

ΣΕΛ. 9

Πως και πότε θα γίνει η συγκρότησητης νέας δημοτικής αρχής Στις 29 Δεκεμβρίου η ορκομωσία της δημοτικής αρχής του νέου δήμου Κηφισιάς, στις 2 Ιανουαρίου η εκλογή προεδρείου, οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής

«Βροχή» αιτήσεων για επανακατα-μέτρηση ψήφων

ΣΕΛ.8

Κατ’ εντολήν των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς

Μαθητές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα

έπειτα από απόπειρα κατάληψης

Για τις αγορές σας προτιμάτε τα καταστήματα της πόλης μας

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

6

Στον ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΙΛΑΚΗ

Αυτός ο χρόνος γέμισε το ποτήρι μας πίκρες. Βαθιές και δύσκολες. Αναψε μέσα μας ένα άλλο φώς, ένα φώς, χρόνια ξεχασμένο από εμάς:

αυτό της αλήθειας. Της αλήθειας, που, η απατηλή πλευρά του χρήματος και του εύ-κολου κέρδους δεν μας άφησε να δούμε όταν έπρεπε.

Μέσα μας μεγάλωνε ένα ψεύτικο φώς, που μας έκανε να πιστεύουμε πως θα πλουτίσου-με σε μια νύχτα, πως θα πληρωνόμαστε χω-ρίς να δουλεύουμε, και πως πάντα θα επιβιώ-νουμε εις βάρος των άλλων, εμείς οι τέλειοι, οι απόγονοι του ύψιστου πολιτισμού…

Αυτός ο χρόνος μας κοιτούσε σιωπηλός, να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ποιό κομμάτι του εαυτού μας κατέχουμε πλέον σ’ αυτή την ανερμάτιστη πολύ-πολιτισμική κοινωνία. Ώσπου να το καταλάβουμε όμως, η χώρα είχε εισέλθει σε μια περίοδο οικο-νομικής κατοχής, μέσα από τα λάθη μας, τον δεβαριεσισμό μας αλλά και την έλλειψη πολιτικού ήθους και αναστήματος. Αυτός ο χρόνος, που φεύγει πάντα νύχτα…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Σούρουπο. Υγρασία δυνατή, ορατή από τα χοντρά τζάμια της εισόδου. Αυτός ο χώρος μοιάζει με ρέοντα ποταμό. Αστείρευτο κύτταρο μιας ζωής σε κίνηση, μιας στιγμής που χάνεται και ξαναγεννιέται. Μια δεξαμενή αισθημάτων τόσο γνώριμων αλλά και μακρινών.

Το αόρατο νήμα του ταξιδιού δένει τα πρόσωπα και τις ψυχές μας. Αιχμάλωτο της «κίνησης», της «πτήσης», το κορμί μας είναι μια σύγχρονη κιβωτός που ατιμόνευτη και ακυβέρνητη πορεύεται μέσα στο χαλασμό των ανθρώπινων κυμάτων που αγαπούν και μισούν. Ωσπου αυτή η κιβωτός ν’ αράξει σε κάποιο βουνό, σε κάποια αγκαλιά ή σε μια ψευδαίσθηση. Τα κύματα όμως πάντοτε ξα-ναθεριεύουν, και το ταξίδι ξεκινάει πάλι, ατέρμονο, ατελείωτο, μα πάντα γοητευτικό. Αυτό είμαστε: ένα ταξίδι, μια πορεία. Κι ο Οδυσσέας, μας παρατηρεί και χαμογελάει.

Περπατώ αργά στους διαδρόμους αναμο-νής. Ο φωτισμός είναι δυνατός. Η μεταλλική φωνή των αναγγελιών των πτήσεων υπενθυ-μίζει και αγχώνει. Μια ομάδα Γιαπωνέζων περνάει από μπροστά μου. Ομοιόμορφα ντυ-μένοι, χαμογελαστοί, με τις φωτογραφικές τους στο στήθος, θαρρείς και παρελαύνουν, υπακούοντας σε μια τελετουργία. Πίσω από τα κοκάλινα γυαλιά τους, τα μάτια τους είναι διψασμένα για να δούν, να μάθουν, να κα-ταλάβουν τον πολιτισμό μας ή ότι απέμεινε από αυτόν. Με μια στωικότητα, αναμένουν τον έλεγχο, αμίλητοι και σίγουροι. Η ενότητα τους, χαρακτηριστική ενός λαού ολόκληρου που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση τους χθές και στην τεχνολογία του σήμερα, ενός λαού που δεν ξέχασε τι θα πεί «σεβασμός». Ενας - ένας χαιρετούν τον ελεγκτή, και χά-

νονται στα βήματα του νέου τους προορι-σμού.

Προχωρώ. Ένα ζευγάρι νέων, σε δύο καθί-σματα. Φωτεινά πρόσωπα. Εκείνη, ακουμπι-σμένη στον ώμο του, έχει κλείσει τα μάτια της και κοιμάται. Εκείνος, ανασηκώνεται αργά, την κρατάει και σιγά- σιγά την ξαπλώνει στο δικό του κάθισμα. Βγάζει το παλτό του και με απαλές κινήσεις τις σκεπάζει το σώμα. Ανοίγει τα μάτια της για λίγο και τον ρω-τάει: «κι εσύ;». «Κοιμήσου μάτια μου» της απαντάει αυτός, και της χαιδεύει το μέτωπο. Στέκεται δίπλα της, σοβαρός, μετρημένος. Ακοίμητος φρουρός μιας αγάπης που δεν κραυγάζει, μιας αγάπης που μέσα από την απλότητά της μεγαλώνει και αφοπλίζει. Να το λες και να το δείχνεις με απλό τρόπο, όταν αγαπάς. Μόνο έτσι θα το νοιώσεις, και μέσα από αυτό, θα ξαναγεννηθείς. Η γαλήνη στα μάτια αυτών των νέων, μου έδωσε ελπίδα. Μια απλή κίνηση, ένα χάδι, ένα σκέπασμα, και η ζωή γίνεται ανθρώπινη.

Αυτή την ώρα την προχωρημένη, οι τη-λεφωνικοί θάλαμοι είναι συνήθως άδειοι. Εκτός από έναν. Ενας καλοντυμένος κύ-ριος με μια μικρή βαλίτσα στα πόδια του, αναμένει στο ακουστικό. «Δεν σε πείθει τίποτα πλέον(παύση).. Ως εδώ ήταν δηλα-δή; Φεύγεις;(παύση μεγαλύτερη)… Αντίο». Αφήνει το ακουστικό και κάθεται στο δι-πλανό κάθισμα. Περίλυπος, με το βλέμμα στο πουθενά.

Αυτή η στιγμή είναι τόσο βουβή, που θρυμματίζει τα πάντα. Απώλεια. Χωρισμός. Μόνος. Παράξενο συναίσθημα. Αλλοτε το αντέχεις και λές «καλά είμαι». Κάποτε όμως, γίνεται πόνος ασήκωτος που περιφέρεται μέσα σου, σε ματώνει, σε στεγνώνει, αλλά είναι αργά, γιατί εκείνη, έχει πλέον φύγει. Και μαζί της, έφυγαν και οι μικρές χαρές: του πρωινού που έφτιαχνες μόλις ξυπνούσε, του πρώτου της χαμόγελου όταν ξεπρόβαλλε το

πρόσωπό της από το σεντόνι, το λυπημένο της ύφος όταν δεν μπορούσε να ανοίξει το γυάλινο βάζο με το γλυκό κι εσύ την βοη-θούσες, η αγκαλιά που την έπαιρνες για να την ζεστάνεις καθώς περιμένατε στο δρόμο, το χέρι της στα χέρια σου που έπρεπε να ζεσταθεί. Το ζεστό φιλί της, που πάντα θα σε σημαδεύει. Την αγαπούσες, μα τώρα πια είναι μακριά. Κι απόμεινες μόνος, να κοι-τάς κάποιον άγνωστο, σ’ ένα αεροδρόμιο. Μόνος…

Τώρα πια τα βήματά μου με πάνε. Προς το τέλος του μεγάλου διαδρόμου, ένας ηλι-κιωμένος περίμενε. Στέκομαι μπροστά του. Λευκά, λιγοστά μαλλιά. Σκούρα μάτια. Βλέμ-μα βαθύ. «Δεν άργησες» μου λέει. Κάθησα δίπλα του. Αυτός, ήταν το δικό μου ταξίδι εκείνη την ώρα.

Μια ελάχιστη βαλίτσα κρεμόταν από το αριστερό του χέρι. Στο ισχνό του πρόσωπο, οι δεκαετίες προσπαθούσαν να ηρεμήσουν, λίγο πριν την τελική έξοδο.

«Νοιώθω πολύ περίεργα, μου λέει. Σ’ αυτή τη μικροσκοπική γωνιά που καθόμαστε, κα-τάλαβα πως δεν είχα ποτέ πατρίδα. Πήρα τα βουνά, πολέμησα, χτύπησα, με χτύπη-σαν, αλλά πίστεψα. Σε μια ιδέα αγνή, σε ένα κίνημα ανθρώπων. Ελληνας, έλεγα. Για τη λευτεριά. Ετσι τραγουδούσαμε τότε, κι ας μην είχαμε να φάμε. Εχασα τα αδέλφια μου, είδα το θάνατο να μου χαμογελάει από το απόσπασμα αλλά γλίτωσα. Τι θα πεί κόκκι-νος και μαύρος; Η Ελλάδα έχει ένα χρώμα. Αργά το καταλάβαμε όμως. Και τώρα το πλη-ρώνουμε. Για πόσο θα πληρώνουμε άραγε… Πόσο αίμα θέλει πια αυτή η γή…».

«Με κυνήγησαν οι ίδιοι μου οι γείτονες. Μου έκαψαν το σπίτι και με είπαν προδότη. Εφυγα. Εκεί, στο βορρά. Αλλά κι εκεί, δεν άλλαξαν πολλά. Ο ξένος είναι ξένος, κι ας πιστεύει στις ίδιες ιδέες, ας σου λέει πως μοιάζετε. Παραμύθια. Η εξουσία δεν έχει ιδέες. Όταν ο άνθρωπος έχει εξουσία, τότε καταλαβαίνεις εάν τον ήξερες ή όχι. Δεν είχα κανέναν. Αλλά ήμουν ελεύθερος. Ελεύθερος, σε ξένη γή…»

«Γιατί πάς εκεί;» τον ρωτώ. «Τι πιστεύεις πως θα βρείς;»

«Δεν πάω. Επιστρέφω. Αφησα εκεί όλη μου τη νιότη. Την αγάπησα τη νιότη μου, και ας την έζησα λειψή. Όταν γύρισα εδώ, μου αρνήθηκαν και την καταγωγή μου. Μπο-ρείς να το φανταστείς; Αυτοί, που πίνανε καφέ με τον κατακτητή και τους φονιάδες. Δεν υπέγραψα κανένα χαρτί, διαβατήριο για να βρώ δουλειά. Δεν αποκήρυξα τίποτα. Εκεί, ένοιωσα όμορφα, έστω και για λίγο. Κάποια εποχή, ερωτεύτηκα. Ξέρεις τι θα πεί να είσαι νέος, ελεύθερος και να αγαπάς; Εκεί τα ένοιωσα όλα αυτά. Εδώ, ούτε καν συμπάθεια».

Κλείνει τα μάτια για λίγο, και ακουμπάει στον τοίχο.

«Οι φίλοι μου, χαμένοι από καιρό. Κανείς δεν έμεινε όρθιος. Ποιά είναι η πατρίδα μου; Δεν έχω, θα σου απαντήσω. Κάποτε είχα.

Τώρα όμως, όχι».Τον κοιτούσα προσεκτικά. Σ’ αυτό το

σώμα, σ’ αυτή τη μορφή που τώρα καθό-ταν σκεπτική, υπήρχε μια μυστική Ελλάδα. Μια ιστορία που χανόταν στη σιωπή και στη λήθη. Αυτό που τόσα χρόνια διάβαζα στα βιβλία, ήταν ζωντανό, μπροστά στα μάτια μου. Και σε λίγο, έφευγε.

«Ολοι αυτοί που παριστάνουν τους αρχη-γούς, δεν έχουν ιδέα τι θα πεί δημοκρατία, ηγεσία, ομάδα, αλληλεγγύη. Μεγάλωσαν μακριά από αυτές τις αξίες. Εμείς, βαπτιστή-καμε μέσα σε αυτές, τις αγαπήσαμε. Μην τις ξεχνάς, μπροστά στον κάλπικο παρά. Μην τις προδώσεις, για το απατηλό χρυσάφι. Ολοι αυτοί θα σε πουλήσουν σε μια φτηνή αγορά. Μην τους αφήσεις! Τώρα μόνο μπορείς! Αύ-ριο θα είναι αργά!»

Σηκώθηκε με δυσκολία.«Σε λίγο, θα είμαι στον αέρα. Αυτή τελικά,

είναι η πατρίδα μου. Εκεί ψηλά. Στα σύννε-φα. Στον ουρανό. Δεν ανήκω πουθενά. Αυτή είναι η ελευθερία και η καταδίκη μου. Δεν πολέμησα γι’ αυτό. Δεν μετανιώνω όμως. Ισως κάποιος, κάποτε, να μιλήσει και για μένα. Αφού πρώτα με καταλάβει. Και μαζί με μένα, μια γενιά ολόκληρη».

Προχωρήσαμε προς τον έλεγχο. Με κοί-ταξε, σχεδόν πατρικά.

«Μην σκοτώσεις τη δική σου νιότη. Μην τη σπαταλήσεις. Οπου και να πιστεύεις, κάνε κάτι. Πράξε. Μην μένεις αδρανής. Αυτό θέ-λουν. Μην τους χαριστείς. Το μυαλό σου εί-ναι πλέον ο στόχος τους. Να’ σαι καλά που με άκουσες».

Τον έβλεπα να φεύγει. Ψηλός, περήφανος, αγνός. Με ένα άλλο φως γύρω του, ένα φως που το βλέπεις μόνο μια φορά. Ένα φως που θα σε ακολουθεί μια ζωή.

Όταν το αεροπλάνο του απογειώθηκε, μια δυνατή βροχή μου χτυπούσε το πρόσωπο.

Η νέα δεκαετία, ξημέρωνε.

Ιχνηλασίες

Εκεί ψηλάγράφει ο Θωμάς Βέλλιος

Το αόρατο νήμα του ταξιδιού

δένει τα πρόσωπα και τις

ψυχές μας. Αιχμάλωτο της

«κίνησης», της «πτήσης», το

κορμί μας είναι μια σύγχρονη

κιβωτός που ατιμόνευτη και

ακυβέρνητη πορεύεται μέσα

στο χαλασμό των ανθρώπινων

κυμάτων που αγαπούν και μι-

σούν. Ωσπου αυτή η κιβωτός

ν’ αράξει σε κάποιο βουνό, σε

κάποια αγκαλιά ή σε μια ψευ-

δαίσθηση.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

7

Άρθρα

Σε λίγες μέρες έρχεται ο και-νούργιος χρόνος και όμως αισθάνομαι ότι δεν φέρ-νει την χαρά που πρέπει. Μοιάζουν αυτές οι μέρες,

με εβδομάδα των Παθών που οδηγεί στην Σταύρωση (που θα είναι το 2011) παρά με την χαρά της γιορτής.

Η πραγματικότητα είναι ζοφερή και δυστυχώς δεν μας επιτρέπει χαρμόσυνες αναφορές και ελπίδες. Ειδικά για τους ανθρώπους της πόλης που περιμένουν να έλθουν οι γιορτές για να πάρουν καμιά οικονομική ανάσα είναι εφιάλτης. Από τη μια αυτή η κρίση και από την άλλη οι κα-θημερινές κινητοποιήσεις έχουν γονατίσει τον εμπορικό κόσμο. Τα αποτελέσματα δεν

θα αργήσουν να φανούν δυστυχώς!Η εικόνα της Αθήνας μας είναι μονα-

δική.Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με βου-

νά τα σκουπίδια, με χιλιάδες ζητιάνους να παρακαλούν, με ατέλειωτους λαθρομετα-νάστες σε κάθε φανάρι να παρακαλούν να σου καθαρίσουν τα τζάμια ή να σου που-λήσουν χαρτομάντιλα, με πωλητές κάθε είδους «μαϊμού» πραμάτειας παντού, με το κέντρο της άλλοτε όμορφης Αθήνας να έχει μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο γκέτο και με απόντες όλους εκείνους που πρέ-πει να φροντίζουν και να διατηρούν την δημόσια ασφάλεια μας. ΦΡΙΚΗ.

Η πόλη παραλύει. Το κράτος ανεπαρκές από την αυτοδιοίκηση ως την κεντρική

διοίκηση.Ατελείωτες συζητήσεις για τις υπο-

χρεώσεις των πολιτών καθώς ο Έλληνας πολίτης δεν διακρίνεται για την καλή συ-μπεριφορά του, το αντίθετο θα μπορού-σαμε να πούμε. Ούτε όμως και το κράτος προσφέρει αυτά που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει στους φορολογούμενους.

Ασφαλές περιβάλλον, καθαριότητα εφαρμογή των νόμων και των κανόνων.

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον κάτι θα αλλάξει, ότι θα γίνουμε επιτέλους κράτος, καθώς το μνημόνιο θα μας υποχρεώσει και θα μας βάλει τα δυο πόδια σε ένα πα-πούτσι.

Καλή Χρονιά σε όλους.Υγεία, αγάπη και δύναμη.

γράφει η Μαρία Σαντιξή

Προσωπικά2011 Ένα ζοφερό μέλλον

Κάτι τέτοιες μέρες ακούμε συχνά τον λαό μας να λέει, κάθε πέρσυ και καλύτερα, υπαινισσόμενος πως δεν περιμένει πολλά από τον

καινούργιο χρόνο παρότι και τον παλιό τον ξεφορτώνεται σαν βάρος δυσβάστα-χτο.

Πριν σας γράψω αυτές τις αράδες, αφουγκράστηκα για λίγο την καρδιά μου. Κάτι σαν παράπονο αναβλύζει εκεί, για την σύγχυση που μπερδεύει την πυξίδα μου, για την νέα νοηματοδότηση που αρ-γεί. Κι όμως έχω παρατηρήσει πως τελευ-ταία ότι κι αν έχω σκεφθεί ή γράψει, το ακούω ή το διαβάζω καμμιά φορά και με τα ίδια λόγια. Στην αρχή αυτή η επιβε-βαίωση μου έκανε εντύπωση, μάλιστα κόντεψα να το πάρω πάνω μου. Γρήγορα όμως κατέληξα ότι απλά οι σκέψεις όλων μας είναι σαν τα νερά που μαζεύονται στην ίδια κοίτη. Σίγουρα και εσείς ήδη διαπιστώσατε με έκπληξη πόσο στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουμε όλοι.

Αυτό είναι καλό νέο φίλοι μου. Μια βα-

θιά αλλαγή εκτυλίσσεται μέσα μας, που θα φέρει τα σπάργανα της νέας εποχής. Πριν όμως από την νέα εποχή, πρέπει να διαβούμε το οδυνηρό τέλος της πα-λαιάς εποχής, να ζήσουμε την πτώση, την κάθαρση, την αναγέννηση, την ανα-βάπτιση.

Η γενιά μας είναι αμάθητη στον πόνο, αλλά μόνο με πόνο και κόπο η ζωή τραβά-ει στην ανηφόρα, όπως λέει κι ο ποιητής. Τα δάκρυα που δεν χύσαμε κακοφορμί-σανε μέσα μας και πέτρωσε η καρδιά μας. Ζήσαμε μέρα τη μέρα,, ηδονή την ηδονή, χωρίς να σκεφτούμε παρελθόν ή μέλλον. Η εκδοχή η ζωή είναι μικρή άφησε το παρόν μας γυμνό και αξεδίψαστο από οι-κογένεια, φίλους και όνειρα. Και η ψυχή, ακούραστος ζωγράφος, ζωγράφισε αμεί-λικτα ρυτίδα την ρυτίδα τις αρνήσεις μας. Τα μάτια μας χάσανε τους ορίζοντές τους και ξεχάσαμε πως οι επιλογές μας έχουν και συνέπειες ώσπου η ζωή μας έγινε «σαν μια ξένη φορτική»(Καβάφης).

Η εποχή που φεύγει ήταν κυνική και μας έκανε ψυχρούς και δυστυχισμένους.

Τα δάκρυα που δεν χύσαμε μας εκδική-θηκαν, γιατί δεν μας έμαθαν ότι αυτά δεν αφήνουν την ψυχή μας να στεγνώσει. Τώρα λοιπόν που τα σύννεφα γύρω μας είναι μολυβένια, θα κλάψω και εγώ ως τον ουρανό, να ξαστερώσει γρήγορα, για να ανατείλει το καινούργιο χαμόγελο στο γύρισμα του χρόνου.

Το τρένο της ζωής δεν περιμένει και σε αυτό το ταξίδι δεν είμαστε μόνοι. Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας για να πιστέ-ψουν κι οι άλλοι σε μας. Ας δουλέψουμε προς τα μέσα και προς τα έξω. Όταν μα-θαίνεις από τα λάθη σου ο χρόνος δεν είναι χαμένος, είναι κερδισμένος. Εσύ θα κάνεις την διαφορά. Η ζωή είναι γεμάτη χαμένα και κερδισμένα παιχνίδια. Ο πό-λεμος είναι αληθινός, τα πυρά πραγματι-κά και οι απώλειες επίσης. Τουλάχιστον κάνε να αξίζει το τίμημα. Το ραντεβού με την ιστορία είναι εδώ και πάντα όταν μας καλούσε ήμασταν οι αγαπημένοι της, γραμμένοι με γράμματα χρυσά.

Τυχαίο; Δεν νομίζω… Καλή χρονιά φίλοι μου.

γράφει η Άννα Σαριλάκη

Mικροφιλοσοφικά Από καρδιάς

Ο διάλογος συνεχίζεται στο... www.sepik.net/nea

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ στο διαδίκτυο

Η πραγματικότητα είναι ζοφε-

ρή και δυστυχώς δεν μας επι-

τρέπει χαρμόσυνες αναφορές

και ελπίδες.

Ειδικά για τους ανθρώπους

της πόλης που περιμένουν να

έλθουν οι γιορτές για να πά-

ρουν καμιά οικονομική ανάσα

είναι εφιάλτης.

Η γενιά μας είναι αμάθητη

στον πόνο, αλλά μόνο με

πόνο και κόπο η ζωή τραβάει

στην ανηφόρα, όπως λέει κι

ο ποιητής. Τα δάκρυα που

δεν χύσαμε κακοφορμίσα-

νε μέσα μας και πέτρωσε η

καρδιά μας. Ζήσαμε μέρα τη

μέρα,, ηδονή την ηδονή, χω-

ρίς να σκεφτούμε παρελθόν

ή μέλλον. Η εκδοχή η ζωή

είναι μικρή άφησε το παρόν

μας γυμνό και αξεδίψαστο

από οικογένεια, φίλους και

όνειρα.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

8 Eπικαιρότητα

Στις κατάμεστες από κόσμο αίθουσες της «Έπαυλης Καζούλη», χοροστα-τούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς,

Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμο-σίας του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτά-κη, των μελών του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων Εκάλης, Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ότι «όλοι μαζί με διάλογο, δια-βούλευση, συλλογικότητα και διαφά-νεια στη λήψη των αποφάσεων και με εργατικότητα, συνέπεια, αποφασιστι-κότητα και αποτελεσματικότητα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, η δη-μοτική αρχή του νέου Δήμου Κηφισιάς που ορκίζεται σήμερα, μπορεί να είναι ωφέλιμη για την πόλη και τους πολίτες. Ως πολίτης του Δήμου Κηφισιάς θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα εργαστώ άοκνα, μαζί με τους συνεργάτες μου, από τη θέση του δημάρχου που μου εμπιστευ-τήκατε, για το δήμο και για όλους τους δημότες, για να δημιουργήσουμε την πόλη που όλοι αξίζουμε».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύ-ριλλος ευχήθηκε στο κ. Χιωτάκη κάθε επιτυχία στο έργο, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Στην τελετή ορκωμοσίας απηύθυναν χαι-ρετισμό οι απερχόμενες δήμαρχοι Εκάλης Βάσω Σπηλιωτοπούλου και Νέας Ερυ-θραίας Βασιλική Ταμβάκη. Όπως είπε με-ταξύ άλλων η κ. Σπηλιωτοπούλου: «Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε απ’ όποια θέση έχουμε ταχθεί. Οι αντιπα-ραθέσεις πρέπει να εξαλειφθούν, γιατί ο νέος δήμος έχει πάρα πολλές ανάγκες και πάρα πολλά προβλήματα. Ως δή-

μαρχος για τρεις τετραετίες, νομίζω ότι πετύχαμε και αφήσαμε ένα πολύ καλό έργο. Τώρα από τη θέση της δημοτικής συμβούλου στο νέο δήμο πραγματικά θέλω να πιστεύετε ότι με την εμπειρία μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσου-με χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις. Να ευχηθώ στο δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του».

Η Βασιλική Ταμβάκη από την πλευρά της τόνισε και τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Χιωτάκη για την εκλογή του και να ευχηθώ στο νέο δημοτικό συμβούλιο να επιτύχει στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο, το οποίο αναλαμβάνει. Η επιλογή του κόσμου μετά από ένα δυνατό προεκλο-γικό αγώνα επιρρίπτει στους ώμους του μεγαλύτερες από ποτέ ευθύνες. Αν και προερχόμενοι από διαφορετικούς πο-λιτικούς χώρους, βαδίσαμε στο δρόμο της δημιουργίας και της αναπτυξιακής προοπτικής για τους συνενούμενους δήμους. Η επόμενη μέρα είναι σήμερα και θα βρεθείτε προ των υποσχέσεών σας. Για να πετύχει ο «Καλλικράτης» επιβάλλονται βήματα δυνατά και πα-ράλληλα μέσα σε πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Να ανακτή-σουν οι πολίτες τη χαμένη εμπιστοσύνη έναντι των αιρετών. Ο δήμος να είναι κοντά σε όλους με κοινωνικό πρόσωπο. Η άσκηση διοίκησης απαιτεί σύμπραξη, συναίνεση, διάρκεια, σταθερότητα και συνέπεια».

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Σφαντού, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό.

Στο τέλος υπέγραψαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας, προκειμένου από 1/1/2011 να ασκήσουν τα καθήκοντά τους για τα οποία οι πολίτες τούς εξέλεξαν στα αντι-προσωπευτικά όργανα του νέου Δήμου Κηφισιάς.

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχήςΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης ορκίζεται παρουσία του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (από αριστερά Κοσμά, Σφαντός, Κανακάκης, Σπηλιωτοπούλου, Βάρσος, Συνοδινού)

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σφαντός, έδωσε πολιτικό όρκο, σε αντίθεση με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και η τελευταία δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, παραβρέθηκαν στην ορκομωσία

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

9

Eπικαιρότητα

Με απόλυτη ακρίβεια ως προς τη σειρά κατάταξής τους, αλλά και ως προς την

εκλογή τους στις περιφέρειες του Δή-μου Κηφισιάς ανά συνδυασμό, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, που μόνο η «Ν.Ε.» είχε δημοσιεύσει ένα μήνα πριν (3 Δεκεμβρίου 2010) τα ονόματα όσων εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια των δημο-τικών κοινοτήτων.

Όλοι όσοι ορκίστηκαν την προη-γούμενη Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ήταν οι εξής

Το ΔημοΤικο Συμβουλιο κηφιΣιάΣ

«Η Πόλη που Αξίζουμε»Κορογιαννάκη Άννα, Ξυπολυτάς Βασί-λης, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Κύρλος Ευστάθιος, Βλάχου Ασπασία, Κεφαλά Σαλματάνη Μαρία, Νικολέλης Ανέ-στης, Αυλήτης Ευάγγελος, Μαραζιώ-της Γεώργιος, Κουρμαδιάς Εμμανουήλ, Μπιτσάνης Αντώνης, Παναγιώτου Νί-κος, Μαρκεσίνης Εμμανουήλ, Διονυ-σιώτης Ιωάννης, Σιδέρης Ευάγγελος, Λιαπάκη Ελευθερία, Παπαδημητρίου Βασιλική, Πιτίδη Τριανταφύλλου Αγ-γελική, Βαλασοπούλου Αγγελική, Τσι-λιγκίρης Τηλέμαχος, Δημάκης Φώτης, Μπούρα Μαρία, Στεφανάκου Ηλεάνα, Σελιάμη-Τσινίδου Μαρία, Ψυχόπαιδας Λεωνίδας.

«Ανεξάρτητοι Δημότες»Βάρσος Βασίλης, Τσούλος Γεώργι-ος, Μούρκος Σπυρίδων, Κουνέλλας

Ιωάννης, Σούρπης Ιωάννης, Ανδρε-αδάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Περικλής.

Πόλη ΦωςΣυνοδινού Αγγελική, Μουστάκη Αικα-τερίνη, Σκορδίλης Γεώργιος.

Μαζί για μια Νέα ΑρχήΣπηλιωτοπούλου Βασιλική, Βαράγκης Σπυρίδων.

ΑνάσαΚανακάκης Παναγιώτης, Κανακάκης Βασίλης.

Πρωτοβουλία ΠολιτώνΚοσμά Χριστίνα.

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΣφαντός Νίκος.

Το Τοπικο Συμβουλιο κηφιΣιάΣ

«Η Πόλη που Αξίζουμε» Παπαδάκης Σταύρος, Τσιλιγκίρης Κωνσταντίνος, Χασιώτης Σταμάτιος, Χατζηγεωργίου Ευαγγελία, Αλιμπρά-ντη Λάουρα, Κουλουριώτη Σταυρού-λα, Τσακμάκη Ναταλία.

Ανεξάρτητοι Δημότες Βλάχου Όλγα.

Πόλη Φως Στεφανίδη Μαρία.

Μαζί για μια Νέα ΑρχήΠολίτη Ειρήνη.

Ανάσα Κανακάκη Αντωνία.

Το Τοπικο Συμβουλιο ΝέάΣ έρυθράιάΣ

Η Πόλη που ΑξίζουμεΑγουρίδα Χρυσούλα, Αγουρίδας Γε-ώργιος, Ξενάκης Αντώνιος, Παπαδό-πουλος Λουίζος, Μπομπάκου Αντω-νία, Πετούση Μαρίνα, Παναγιωτίδου Ευανθία.

Ανεξάρτητοι ΔημότεςΜυλωνά Ιωάννα.

Πόλη Φως Κονίδα Σωτηρία.

ΑνάσαΚαυγαλάκη Ευαγγελία.

Μαζί για μια Νέα Αρχή Χατζηθεοδώρου Ελένη.

Το Τοπικο Συμβουλιο έκάληΣ

Η Πόλη που Αξίζουμε Γονέος Δημήτριος, Νικολάκης Γεώργι-ος, θεοδωρίδης Δημήτριος.

Πόλη Φως Μέντζου Χρυσούλα.

Μαζί για μια Νέα ΑρχήΚαπετανάκη Ανθούλα.

Οι πρώτοι σε σταυρούς

δημοτικοί σύμβουλοι ανά

εκλογική περιφέρεια,

ενώ υπογράφουν το

πρακτικό της ορκομωσίας.

Από αριστερά Άννα

Κορογιαννάκη (Κηφισιά),

Στάθης Κύρλος (Νέα

Ερυθραία) και Μάνος

Μαρκεσίνης (Εκάλη)

Όλοι οι σύμβουλοι στο νέο Δήμο Κηφισιάς

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 372 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

Δυο στους τρεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το Λύκειο Νέας Ερυθραίας

Από τους 99 συνολικά υποψήφιους, οι 35 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές και οι 36 σε τμήματα των ΤΕΙ

72% το ποσοστό επιτυχίας, στο οποίο καταγράφονται και 18 απόφοιτοι παλαιότερων ετών

Αρκετοί επιτυχόντες από τη Νέα Ερυθραία εκπλήρωσαν τους στόχους τους, περνώντας σε καλές σχολές, νομικές, πολυτεχνικές, παιδαγωγικές, φιλοσοφικές, οικονομικές, φυ-σικομαθηματικές, αλλά και σε υψηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ.

ΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΣΕΛ. 13

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΟΧΝΤΩΝ ΣΕΛ. 4 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 5

Εν μέσω θερινών διακοπών επιχείρησαν να δώσουν νέα άδεια

στο «Super Θ»

∆ΗΜΑΡΧΙΑΚΗΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΕΛ. 9

Αναστολή προώθησης αποφάσισε ομόφωνα

το νομαρχιακό συμβούλιο Αν. Αττικής

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

ΣΕΛ. 24

«Κόκκινο» για την κεραία

της οδού Εκάλης

∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο νέος Χάρτης των Τοπικών Αρχόντων

Η κατανομή των θέσεων στο νέο 41μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ο Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Κ Α Ι Π Ι Ν Α Κ Ε Σ Σ Ε Λ . 6 - 7 & 1 7

Οριστικοποιήθηκε η σύνθεση των συμβουλίων σε δήμους και περιφέρειες Χαμηλό το όριο για τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων

Κηφισιά 28

Ν.Ερυθραία 10

Εκάλη 3

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

10 ΠαραλειπόμεναΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μέλος της

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΛΤΑ 6772

Ιδιοκτησία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικήΓραφεία

25ης Μαρτίου 9 (ισόγειο) Νέα Ερυθραία, 14671

Τηλ. 210 8075 665 Fax: 210 8075 904

Ιστοσελίδα www.sepik.net/nea

e-mail nea@sepik.net

Εκδότης- διευθυντής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΠΑΣΤΕΑΣΥπεύθυνος Σύνταξης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣΑθλητικά

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ Πολιτιστικά - Προσωπικά

ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΜε αφορμή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗΙχνηλασίες

θΩΜΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣΟ ψυχολόγος απαντά ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ

Καιρικές Διαδρομές ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΡΜΟΥΣΗΣ

Οι ταινίες στις αίθουσες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Υγεία-Διατροφή ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΠΠΑΣΣυνεργάτες

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΒΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣ

θΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑθΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥθΕΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΑΝΝΑ ΣΑΡΙΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημιουργικό - Σελιδοποίηση ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτύπωση Γ. ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ - Κ. ΜΠΑΡΛΑΣ

& ΣΙΑ ΟΕΤιμή Φύλλου

1 ΕυρώΣυνδρομές

ΝΠΔΔ - Α.Ε.: 200€ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ετήσια: 40 €, εξάμηνη: 20 € Ειδική Επαγγελματιών: 50 €

Copyright © 2003-2010 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η ανα-παραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιον-δήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φω-τοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προ-ηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης (και πρώην νομάρχης) Γιάννης Σγουρός και ο πρώτος δήμαρχος του νέου δήμου

Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης σπεύδουν να χαιρετήσουν την τελευταία δήμαρχο Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, παρακολουθούμενοι από τους υποψηφίους δημάρχους Βασίλη Βάρσο και Αγγελική Συνοδινού στην πρόσφατη τελετή για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς.

Αυτόπτης μάρτυς της σκηνής, δεν παίρνει όρκο, αλλά σαν

να του φάνηκε ότι άκουσε τους δύο άνδρες να ευχαριστούν θερμά την πρώην δήμαρχο για την βοήθεια που προσέφερε στην επανεκλογή τους (θυσιάζοντας μια δική της υποψηφι-ότητα), ενώ εκτιμά ότι το ελαφρώς ειρωνικό μειδίαμα της πρώην δημάρχου Σερίφου κ. Συνοδινού οφείλεται, μάλλον, στην εκτίμηση που της ψιθύρισε ο Βασίλης Βάρσος: «Λες, βρε Αγγελική, αν κατεβαίναμε με τη Βασιλική, να ήμασταν, σήμερα, εμείς στη θέση του Χιωτάκη;»

ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την εγκατά-σταση ΧΥΤΑ στο δήμο του να σηκώσει το χέρι του. Κανείς;

Όποιος συμφωνεί ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει κορεσθεί και πρέπει όλοι να δείξουμε σύνεση, έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι ΧΥΤΑ στους χώρους που έχουν χωροθετη-θεί από τον ΕΣΔΚΝΑ (Γραμματικό, Κερατέα), να σηκώσουν το χέρι τους. Όλοι.

Όλοι εκτός των κατοίκων του Γραμματι-κού και της Κερατέας, οι οποίοι δείχνουν μια απαράδεκτη ανευθυνότητα, αφού δεν συναινούν τα σκουπίδια όλης της Αττικής να θαφτούν δίπλα στα σπίτια τους.

Πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοιες μέ-ρες η Κατερίνα Μουστάκη είχε καλέσει στον κήπο της Βίλας Κώστα τον πρώην πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτή-των Νομού Αττικής και δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ. Μαστοράκο για να μας «ξεναγή-σει» στον όμορφο κόσμο της ανακύκλωσης στη χώρα μας.

Εισερχόμενος στην εκδήλωση διατηρού-σα την βαθιά πεποίθηση ότι η χωροθέτη-ση των νέων ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα είναι μια λύση αναγκαία και ότι οι κάτοικοι των δύο δήμων κακώς διαμαρ-τύρονται, αφού το συνολικό καλό (της Ατ-τικής) είναι υπεράνω του τοπικού. Ήμουν σίγουρος. Άλλη λύση δεν υπήρχε.

Εξερχόμενος της εκδήλωσης και έχοντας υπόψη μου τις πληροφορίες που μας πα-ρέθεσε ο κ. Μαστοράκος, ότι το ποσοστό της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στις Σκανδιναβικές χώρες είναι της τάξης του 95% ενώ στην Ελλάδα μόλις που πλησιάζει το 10%, έθεσα τον εαυτό μου στο πλευρό

των κατοίκων Κερατέας και Γραμματικού, οι οποίοι έστω και για καθαρά τοπικιστι-κούς λόγους, καλά κάνουν και αρνούνται να δεχτούν στην πλάτη τους την αδυναμία των δήμων της Αττικής να κάνουν το αυ-τονόητο, ήτοι:

ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΥΝ.Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε ΕΣΔΚΝΑ

(αποκλειστικώς Ελληνική πατέντα, δεν υφίσταται σε καμιά άλλη χώρα) και κάθε δήμος έπρεπε να διαχειριστεί τα σκουπίδια βασισμένος στις δικές του δυνάμεις. Τι θα κάναμε;

Πρώτον, θα υποχρεωνόμασταν να μει-ώσουμε δραστικά των όγκο των παρα-γόμενων απορριμμάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα αποφεύγαμε την αγορά προϊόντων που θα περιείχαν μη ανακυκλού-μενα υλικά.

Και δεύτερο, θα υποχρεωνόμασταν να δι-αχωρίζουμε στην πηγή τα απορρίμματα έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος τους να οδηγείτε στην ανακύκλωση, ένα μικρότερο (οργα-νικά και κηπευτικά) στην κομποστοποίηση και ένα ελάχιστο (αδρανή υλικά) στον μικρό τοπικό ΧΥΤΑ που θα είχαμε φροντίσει να υπάρχει στα όρια του δήμου μας.

Μιλώντας με νούμερα που αφορούν στο Δήμο Νέας Ερυθραίας αν υπολογίσουμε ότι παράγουμε περίπου 50 τόνους απορριμμά-των ημερησίως, τότε:

- Το 70-80% μπορεί ν΄ ανακυκλωθεί.- Το 10-15%% να πάει για κομποστοποίηση

και να γίνει χρήσιμο λίπασμα.- Το υπόλοιπο 5-10%, ήτοι 5 τόνοι αδρα-

νών υλικών, μπορεί να πάει στον τοπικό ΧΥΤΑ ή να καεί(;) με τη χρήση σύγχρονων

μονάδων καύσης και εξαέρωσης.Συμπέρασμα;Βαστάτε κάτοικοι του Γραμματικού και

της Κερατέας.Μην μας επιτρέψετε να λύσουμε το πρό-

βλημα των σκουπιδιών, μεταφέροντας την ευθύνη στις πλάτες σας.

θα τα καταφέρουμε μόνοι μας.Έχουμε λύση.

Υ.Γ. Αν κάποιοι δήμοι όπως π.χ. Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, δεν καταφέρουν τελικά να βρουν χώρο για τοπικό ΧΥΤΑ εντός των ορίων τους, έ τότε, μπορεί το Γραμματικό ή η Κερατέα να τους κάνουν τη χάρη και να πάρουν τα υπολείμματα τους.

Σε αντάλλαγμα οι Δήμοι αυτοί μπορούν ν΄ αναλάβουν την φιλοξενία των προσφύγων που στοιβάζονται στον Άγιο Παντελεήμονα ή την Ομόνοια.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ

Το παραπάνω άρθρο είχε δημοσιευτεί στο φύλλο 318 της 10ης Ιουλίου 2009. Το ανα-

δημοσιεύω γιατί πιστεύω ότι διατηρεί αυτούσια την επικαιρότητά του. Ιδιαίτερα σήμερα όταν κυβέρνηση, δήμαρχοι του δικομματισμού και μεγαλοκαναλάρχες, προσπαθούν να δυσφη-μήσουν τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που μαχόμενοι ενάντια σε μια απίστευτης σκλη-ρότητας αστυνομική καταστολή προασπίζονται τη γη τους, την αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης και την ελπίδα ότι το περιβάλλον και η ζωή μας θα συνεχίσουν να θεωρούνται πιο σημαντικά από τα συμφέροντα των εθνικών εργολάβων και των πρόθυμων υπηκόων τους.

Βαστάτε κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέαςγνώμη

Φωτοστοπ

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

11

Παραλειπόμενα

Ν.Χιωτάκη@ΔήμαρχοΑυτή η φωτογραφία σας, εισερχόμε-νος στη Βίλα Καζούλη, συνοδεύοντας ικανό αριθμό ιεραρχών και ιερωμέ-νων, προς στιγμήν μας θύμισε άλλες εποχές... Ρίξτε πάλι μια ματιά και θα συμφωνήσετε μαζί μας...

N.Σφαντό@Δημοτικό_ΣύμβουλοΟ πολιτικός όρκος που δώσατε, απο-τέλεσμα εμμονής στην συνέπεια λόγων και έργων, αδιαφορίας για το πολιτικό κόστος και την περιρρέουσα, εν έτει 2011, «βυζαντινή» ατμόσφαι-ρα, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικός, έστω και να το σκορ ήταν 40-1.

Β.Ταμβάκη @ΔήμαρχοΠαράξενο το πως καταφέρατε, εσείς, μια απερχόμενη, να κυριαρχήσετε σε μια τελετή που έσφυζε από μέλλον και διάθεση για υποσχέσεις. Από πολλούς δικούς σας θα λείψει το ταλέντο σας στις δημόσιες σχέσεις, μέχρι να ανα-καλύψουν ότι ο νέος τους επικεφαλής έχει στον τομέα αυτό... ντοκτορά.

ΓΑΠ@ΚαστρίΕκτός από τον «άνθρωπό τους στην Ελλάδα» σύμφωνα με τη Γερμανική έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, είστε και ο διακαής μας πόθος για την ανά-ληψη της θέσης του γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Στο καλό και καλή καριέρα... μακριά από μας.

Λ.Κατσέλη@Υπουργό_ΕργασίαςΜη δίνεται σημασία. Αυτός ο Αιγύπτι-ος που έπεσε από τον τρίτο όροφο και σκοτώθηκε καθαρίζοντας τα τζάμια του υπουργείο σας, μάλλον δεν θα ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Χωρίς κάρτα εργασίας, σύμβαση και ανασφάλιστος γίνεται να βρέθηκε μεσημέρι Κυρια-κής σε ένα άδειο υπουργείο; Γίνεται; Δεν γίνεται...

Αναγνώστες@Νέα_ΕρυθραίαΓράφαμε πέρυσι τέτοιες μέρες: «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Ευκαιρία τώρα με τις γιορτές και αφού θυσιάσουμε τα δέοντα στο βωμό της καταναλωτικής μας μανίας, να θυμηθούμε τους παρίες της κοι-νωνίας μας. Να τους πετάξουμε ένα ξεροκόμματο (συγγνώμη ευρώ) συ-μπάθειας, να κάνουμε το χριστιανικό μας καθήκον και μετά με ήσυχη τη συ-νείδηση να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ευτυχώς διά των εκπροσώπων της εκκλησίας, ο Κύριος έχει καταφέρει να εγγραφεί στους προνομιούχους, ώστε να σωθεί από τους σύγχρονους Ηρώ-δηδες του κοινωνικού αποκλεισμού και της καταστροφής της φύσης». Ποιός να φανταζόταν ότι οι παρίες της κοινωνίας τείνουν να γίνουν πλει-οψηφία και η καταναλωτική μας μα-νία ένδοξο παρελθόν. Ρε, τι τραβάμε για τη σωτηρία της πατρίδας του... Γιωργάκη!

«Tρενοβλαβείς»;«Η κυβέρνηση μεθοδευμένα κατασυκοφαντεί τον ΟΣΕ, με αφορμή την κακή οικονομική κα-τάσταση του Οργανισμού, με προφανή στόχο

την εκποίηση των κερδοφόρων δράσεών του... Με όχημα τη δυσφημιστική καμπάνια που επιμελώς σχεδίασε η κυβέρνηση, διαρρέεται στον Τύπο ότι από τις 15 Ιανουαρίου θ› αρχίσουν οι περικοπές δρομολογίων... Διάχυτη όμως είναι η αίσθηση ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο, της κατάργησης γραμμών, της μείωσης δρομολογίων και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκποίησης σημαντικών δράσεων του ΟΣΕ.Δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέ-ρουν επίσης προγραμματισμένες σταδιακές αυξήσεις έως και 80% στις τιμές των εισιτηρίων, σε μια χρονική συγκυρία όπου ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις της σκλη-ρής οικονομικής πολιτικής».

Πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες, τον Δεκέμβρη του 2008, με ερώτησή 30 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο νυν

υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προς την τότε κυβέρνηση, καταγγέλλουν τα δόλια σχέδια της Δεξιάς για την απαξί-ωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ.

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27/12/2010

e@mail

σχόλια γ.κ.

«Εμπόδια» σε Σγουρό

«Εμπόδια» βρήκε ο κ. Σγουρός κατά τη μετάβασή του στην κατάμεστη από κόσμο βίλα Καζούλη την προηγούμενη Τετάρτη, όπου έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Κηφι-σιάς. Ορισμένοι, μάλιστα, κατά την είσο-δο του πρώτου εκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής στο χώρο, προέβησαν σε αποδο-κιμασίες και γιουχαΐσματα. Ήταν ακριβώς η στιγμή που ξεκινούσε την ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει, λόγω της στιγμιαίας αναταραχής που υπήρ-ξε, παρακαλώντας να διευκολυνθεί ο κ. Σγουρός να εισέλθει. Όπερ και εγένετο. Ο περιφερειάρχης ξεπέρασε τα «εμπόδια» και μπήκε στην αίθουσα, αυτή τη φορά καταχειροκροτούμενος.

Πρωτοχρονιάτικη «μάχη»

Πρωτοχρονιάτικη «μάχη» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ατ-τική αναμένεται με την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΚΝΑ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου για την κατασκευή των τεσσάρων εργο-στασίων σε Άνω Λιόσια, Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, που καταγ-γέλλει τον ΕΣΔΚΝΑ για αντιδημοκρατικές διαδικασίες με στόχο την εκχώρηση της αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκη-σης σε ιδιώτες για εικοσιπέντε χρόνια, όπως και οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ έχουν προγραμματίσει στάση εργασί-ας και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα γίνει η συνεδρίαση. Οι δυο προηγούμενες συ-

νεδριάσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν λόγω κατάληψης της αίθουσας από τους εργαζόμενους που αντιδρούν και λόγω επεισοδίων που στόχο είχαν το προε-δρείο του Συνδέσμου και, κυρίως, τον πρόεδρό του Νίκο Χιωτάκη.

Τρίτη και «φαρμακερή»

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΣΔΚΝΑ, σε περίπτωση αναβολής για δεύτερη φορά της συνεδρίασης του Δ.Σ. λόγω έλλειψης απαρτίας (44 από τα 130 μέλη), στην τρίτη συνεδρίαση η απόφα-ση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης κατασκευήw τεσσάρων εργο-στασίων που θα διαχειρίζονται τα στερεά απόβλητα της Αττικής, μπορεί να ληφθεί και χωρίς απαρτία. Η συγκεκριμένη συνε-δρίαση την παραμονή της πρωτοχρονιάς αποκτάει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ο ΕΣΔΚΝΑ καταργείται από 1/1/2011 ελέω «Καλλικράτη». Ωστόσο, ο Νίκος Χιωτάκης δηλώνει πως δεν προτίθεται να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας. «Η αυ-τοδιοίκηση μπορεί να λύνει μόνη της τα προβλήματά της», υποστηρίζει.

Πετύχαμε διάνα…

Ούτε κατά το ελάχιστο δεν παρέκ-κλινε η σύνθεση του νέου δημοτικού συμ-βουλίου, όπως και των τοπικών συμβου-λίων των τριών δημοτικών κοινοτήτων, ανά συνδυασμό και σειρά εκλεγέντων, από το έγκυρο σχετικό δημοσίευμα της «Ν.Ε.» πριν από ένα μήνα. Και τούτο, προς άρση διχογνωμίας, που καλλιεργήθηκε και εκδηλώθηκε μετά την εκλογική διαδι-κασία του Νοεμβρίου από κάποια παρα-

ταξιακά επιτελεία. Άλλες εκτιμήσεις και δημοσιεύματα ανέβαζαν τον αριθμό των εκλεγέντων συμβούλων του συνδυασμού Χιωτάκη στην Κηφισιά σε 17, ακόμη και σε 18 (εκλέγει 16), ενώ έριχναν αντίστοιχα των αριθμό των εκλεγέντων της Νέας Ερυθραίας. Για τα τοπικά συμβούλια, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Αλλά, για όποιον μελέτησε τον «Καλλικράτη» και το εκλογικό του σύστημα, ήταν απλό να εξάγει τα κατάλληλα συμπεράσματα. Και δεν χρειαζόταν εκλογολόγος να είναι, ούτε καν νομικός…

είπαν

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

12 Eπικαιρότητα

Τ ην Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10.30 το πρωί θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου

του Δήμου Κηφισιάς η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομι-κής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τη σχετική πρόσκληση απηύθυνε η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, Άννα Κο-ρογιαννάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν.Ε.», οι τέσσερις από τις έξι παρατάξεις της αντι-πολίτευσης έχουν συμφωνήσει για την κα-τανομή των θέσεων στα αντιπροσωπευτικά όργανα του δήμου. Στις συναντήσεις που έλαβαν χώρα, δεν συμμετείχαν οι Βάσω Σπληλιωτοπούλου και Νίκος Σφαντός.

Έτσι, από το συνδυασμό του Βασίλη Βάρσου αναμένεται να προταθούν δη-μοτικοί σύμβουλοι για αντιπρόεδρος και γραμματέας του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, αν και δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό, καθώς ο μεν αντιπρόεδρος θα πρέπει να προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ο γραμματέας από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.

Από το συνδυασμό Βάρσου και πάλι αναμένεται να προταθούν δυο δημοτικοί του σύμβουλοι, ένας για την Οικονομική Επιτροπή και άλλος ένας για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Από το συνδυασμό της Αγγελική Συ-νοδινού αναμένεται να προταθούν ένας δημοτικός σύμβουλος για την Οικονομική Επιτροπή (πιθανώς η ίδια η κ. Συνοδινού) και άλλος ένας για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (πιθανώς η Κ. Μουστάκη). Τέλος, ο Παναγιώτης Κανακάκης αναμένεται να προταθεί για μέλος της Οικονομικής Επι-τροπής και η Χριστίνα Κοσμά για μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης», αλλά και πρόσφατη εγκύκλιο του υπουρ-γείου Εσωτερικών που διευκρινίζει τα της ορκωμοσίας και εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών, οι ενέργειες στις οποί-ες οφείλουν να προβούν οι νέες δημοτικές αρχές πριν από την εγκατάστασή τους (με την ορκωμοσία τους), αλλά και μετά από αυτήν (με την εκλογή μελών προεδρείου και συλλογικών οργάνων) είναι οι συνήθεις και οι απαιτούμενες, κατά την κοινή πείρα, ώστε να μπορούν να ασκήσουν δημόσια εξουσία. Πέραν, όμως, του συνήθους χαρακτήρα αυ-τών των πράξεων, πρέπει να επισημανθούν οι σημαντικότερες αλλαγές:

• Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ,

κατά τις πάγιες διατάξεις του Ν.3852/2010 ορίζεται να είναι πενταετής: ειδικά, όμως, για τις δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρί-ου 2010, η εγκατάστασή τους γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του 2014. Επιπρόσθετα δε, για την ίδια δημοτική περίοδο η θητεία των αιρετών οργάνων είναι διετής, η δε δεύ-τερη διετία της θητείας τους λήγει την 31η Αυγούστου 2014.

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΡΟ-ΠΕΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, οι οποίες ασκούν ρητώς προσδιορισμένες αρμοδιό-τητες. Με τη σύσταση αυτών των επιτροπών επιδιώκεται η εύρυθμη λειτουργία των νέων δήμων, οι οποίοι στο πλαίσιο των αυξημέ-νων αρμοδιοτήτων τους, πρέπει να λειτουρ-γήσουν σε ένα νέο πολύπλευρο περιβάλλον που απαιτεί η λήψη σημαντικών αποφάσεων να μη γίνεται από μία και μόνο επιτροπή, τη Δημαρχιακή. Ιδιαίτερα η Επιτροπή Ποιότη-τας Ζωής ασκεί σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα πολεοδομικού και περιβαλλο-ντικού χαρακτήρα, με στόχο την περαιτέρω αποσυμφόρηση του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Οικονομική Επιτροπή αποτε-λεί τη συνέχεια της Δημαρχιακής Επιτροπής και αποτελεί όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου.

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙ-ΤΡΟΠΗ, η οποία αποτελείται από το δήμαρ-χο και τους αντιδημάρχους και καθίσταται το συλλογικό όργανο άσκησης, συντονισμού και λογοδοσίας της εκτελεστικής λειτουρ-γίας του δήμου.

• ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται τόσο η μέριμνα για τα ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα της δημοτικής ενότητας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο για να λειτουργή-σει, θα πρέπει να συγκροτηθεί σε Σώμα, με την εκλογή όλων των μελών του προεδρείου του, που αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και το γραμματέα, ο οποίος προ-έρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (εν συνόλω). Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο δημοτικός σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, ο οποίος αναθέτει καθήκοντα ειδικού γραμματέα του συμβουλίου για την τήρηση των πρα-κτικών της εκλογής, σε έναν υπάλληλο του δήμου.

Η συνεδρίαση για την εκλογή του προε-δρείου, καθώς και για την εκλογή των μελών

της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτρο-πής Ποιότητας Ζωής, η οποία ακολουθεί, εί-ναι ειδική και πραγματοποιείται μόνο για το σκοπό αυτό, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για άλλο θέμα στο Δημοτικό Συμ-βούλιο. Η συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι υποχρεωτικά δημό-σια. Τούτο, διότι η συγκρότηση των οργά-νων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παύει να συνιστά εσωτερικό λειτουργικό θέμα του οικείου ΟΤΑ, που δεν υπακούει, υποχρεωτικά, στο δημόσιο χαρακτήρα της οικείας συνεδρίασης, χωρίς όμως τούτο να αποκλείεται, εφόσον αποφασισθεί από το ίδιο το συμβούλιο.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέ-γουν χωριστά για κάθε αξίωμα τα μέλη του προεδρείου με μυστική ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διενεργείται με ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων. Για την ανάδειξη των υποψη-φίων για τα αξιώματα του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα από τις παρατάξεις, που θα τεθούν κατόπιν στην κρίση όλων των μελών του Δημοτικού Συμ-βουλίου, ακολουθείται η παρακάτω διαδι-κασία:

Ο προεδρεύων σύμβουλος, αφού διαπι-στώσει ότι υπάρχει απαρτία, καλεί:

• Τους συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας χωριστά για την ανάδειξη ενός υποψηφίου για το αξίωμα του προέδρου.

• Τους συμβούλους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας χωριστά για την ανά-δειξη ενός υποψηφίου για το αξίωμα του αντιπροέδρου.

• Τους συμβούλους των λοιπών παρατάξε-ων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβου-λίου χωριστά για την ανάδειξη ενός υποψη-φίου για το αξίωμα του γραμματέα.

Δημοτικός σύμβουλος που επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του μόνο στο πλαίσιο της δι-αδικασίας αυτής και όχι κατά τη διαδικασία της εκλογής από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως υποψήφιος της πλειοψηφίας για τη θέση του προέδρου του προεδρείου του Δη-μοτικού Συμβουλίου αναδεικνύεται αυτός που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών της πλειοψηφίας. Αντίστοιχα, ως υποψήφιος της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα αναδεικνύονται αυτοί που συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψη-φία του συνόλου των μελών της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίστοιχα.

Εάν κανείς από τους υποψηφίους αυτούς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και αναδεικνύεται προταθείς αυτός που συ-γκέντρωσε πάλι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των αντίστοιχων παρατάξεων. Εάν και πάλι δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των με-λών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού ή των παρατάξεων της μειοψηφίας, αναλογικά σε κάθε περίπτωση αξιώματος ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψη-φοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Κατά την ψηφοφορία αυτή εκλέγε-ται όποιος μεταξύ των δύο επικρατέστερων συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων, δηλαδή, έλαβε τις περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον συνυποψήφιό του, έστω και αν πήρε μία. Σε περίπτωση ισο-ψηφίας υποψηφίων για οποιοδήποτε αξίω-μα, γίνεται κλήρωση, την οποία διενεργεί ο προεδρεύων σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εκλογή, η λευκή ψήφος και η άρ-νηση ψήφου (δήλωση «παρών»), υπολογί-ζονται ως αρνητικές ψήφοι και, επομένως, δεν προσμετρούνται στη δημιουργία της πλειοψηφίας (απόλυτη ή σχετική), κατά την εκλογική διαδικασία. Υποψήφιοι μπορεί να αναδειχθούν και οι σύμβουλοι που τυχόν απουσιάζουν, για οποιονδήποτε λόγο, από τη συνεδρίαση αυτή, εφόσον έχουν

Την Κυριακή οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κηφισιάς Για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ΖωήςΠοιοι σύμβουλοι αναμένεται να προταθούν από την αντιπολίτευση

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

13

Eπικαιρότητα

εκδηλώσει τη βούλησή τους να είναι υποψήφιοι.Σε περίπτωση που δεν αναδειχτούν υποψήφιοι για

τη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα από τις ανωτέρω παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε ο αντιπρόεδρος προτείνεται από τις πα-ρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμ-βουλίου και ο γραμματέας από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν και πάλι οι πα-ρατάξεις αυτές δεν αναδείξουν αντιπρόεδρο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε αυτοί προτείνονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, με την ίδια διαδικασία που προτείνεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Β΄ ΦΑΣΗΑφού έχουν αναδειχθεί οι υποψήφιοι για τα αξιώματα του

προεδρείου, συνέρχονται από κοινού όλοι οι σύμβουλοι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβου-λίου για την εκλογή πλέον του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα από το σύνολο των μελών του Δημοτι-κού Συμβουλίου. Η εκλογή τους γίνεται χωριστά για κάθε ένα από τα ανωτέρω αξιώματα με μυστική ψηφοφορία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν μέχρι ένα σταυρό προτίμησης στον υποψήφιο για κάθε αξίωμα του προεδρείου.

Για να εκλεγεί ο προταθείς υποψήφιος δημοτικός σύμβου-λος στο αξίωμά του πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμ-βουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία, κατά την οποία οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμ-βουλίου, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εάν κατά την ανωτέρω περιγραφείσα διαδικασία δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, η συνεδρί-αση επαναλαμβάνεται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 και ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμ-βουλίου δεν έχουν κώλυμα συμμετοχής στις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής). Η εκλογή, όμως, στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συνεπάγεται κώλυμα συμμε-τοχής στις ανωτέρω Επιτροπές. Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης, από την οποία ανε-ξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η ιδιότητα του μέλους των επιτροπών αυτών δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του αντιδημάρχου. Επίσης, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να είναι και μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η θητεία των μελών των Επιτροπών είναι διετής. Η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελούνται από το δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο που έχει ορίσει ο δήμαρχος, ως πρόεδρο και αριθμό μελών ανάλογα με τον αριθμό μελών του Δη-μοτικού Συμβουλίου. Στον Δήμο Κηφισιάς οι Επιτροπές θα είναι εννεαμελείς (8 + 1 ο πρόεδρος), ενώ τρία από τα μέλη τους εκλέγονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στην ίδια συνεδρίαση και αφού έχει εκλεγεί το προε-δρείο, το οποίο πλέον, και προεδρεύει της συνεδρίασης, αντί του πλειοψηφήσαντος συμβούλου που συγκάλεσε το συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία εκλέγει τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονο-μικής Επιτροπής. Ακολούθως εκλέγονται τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αν από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας δεν υπάρξει υποψήφιος, τότε στη θέση τους εκλέγεται σύμβουλος της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας.

Τα μέλη που προέρχονται από τις παρατάξεις της μειο-ψηφίας υποδεικνύονται από την ίδια την μειοψηφία, μετά από εκλογή, που διενεργείται μεταξύ όλων των μελών αυ-τής. Επομένως, η εκλογή για την ανάδειξη των υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών των παρατάξεων της μειοψηφίας προηγείται της διαδικασίας που ακολου-θεί για την εκλογή όλων των μελών των Επιτροπών από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, στην ίδια συνεδρίαση πρώτα θα εκλέξει η μειοψηφία τους υποψήφιους τακτικούς και αναπληρωματικούς συμβούλους που της αναλογούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκλογή όλων των μελών των επιτροπών από το σύνολο των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή και από την πλειοψηφία και από τη μειοψηφία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που θα θελή-σουν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στις Επιτροπές, δεν προβλέπεται να έχουν εκλεγεί, εκ των προ-τέρων, σε χωριστή ψηφοφορία από τους συμβούλους της παράταξής τους. Υποψήφιοι της πλειοψηφίας, επομένως,

στη φάση αυτή, μπορεί να είναι περισσότεροι από τις θέσεις των μελών των Επιτροπών που αντιστοιχούν σε αυτήν, σε αντίθεση με τους υποψηφίους της μειοψηφίας που ήδη έχουν αναδειχθεί από αυτήν.

Οι ψηφοφορίες σε γενικές γραμμές για την ανάδειξη των μελών των Επιτροπών ακολουθούν τους κανόνες ψηφο-φορίας για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ολοκλη-ρώνεται σε μία συνεδρίαση, εκτός από τις περιπτώσεις που δεν επιτυγχάνεται εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Στην περίπτωση αυτή επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία εκλο-γής την επόμενη Κυριακή. Τα μέλη των ως άνω επιτροπών στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους εκλέγουν με φανερή ψηφοφορία τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

14 ΔημοσιεύσειςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΤΗΛ.; 213 2007 105Κηφισιά: 28/12/2010Αρ. Πρωτ: 39273

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ «Συντήρηση και επι-σκευή οχημάτων με πλαίσιο

MERCEDES»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔιακηρύσσει ότι:Εχοντας υπόψη :1. Τις διατάξεις της παρ. 1, του άρ-θρου 209, του Ν. 3463/06 ( ΦΕΚ Α΄ 114/2006 ) «Νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας»2. Τις διατάξεις της υπ› αρ. 11389/93 Απόφασης του Υπουργείου Εσω-τερικών που αφορά στον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΕΚΠΟΤΑ ) ( ΦΕΚ 185 Β/23-3-93 )3. Τις διατάξεις του Ν. 2286/95 ( ΦΕΚ Α› 19/1.2.95 )4. Τις υπ› αρ. 755/2010 & 868/2010 αποφάσεις της Δημαρχιακής Επι-τροπής5. Την υπ› αρ. 95/2010 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου6. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός που διεξήχθη στις 23/12/2010 απέβη άγονος

ΕπαναπροκηρύσσειΑνοικτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, για την «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων με πλαίσιο MERCEDES»Αντικείμενο διαγωνισμού : προ-μήθεια ανταλλακτικών και τις απαι-τούμενες εργασίες αντικατάστασης αυτών για τα οχήματα ταυ Δήμου στα πλαίσια του Κ.Α. με τίτλο : «Συ-ντήρηση και επισκευή οχημάτων με πλαίσιο MERCEDES»Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Κηφι-σιάς, Ταχ. Δ/νση : Διονύσου και Μυρσίνης, T.K. 145 62, τηλ. 213 2007 105 φαξ : 213 2007 107Είδος διαγωνισμού: ανοικτός δι-αγωνισμός με κριτήριο κατακύρω-σης τη χαμηλότερη τιμήΠροϋπολογισμός: 60.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π,Α. Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑ 20.6263.14, προϋπολογισμού Δήμου, οικονομικού έτους 2010Γλώσσα σύνταξης αιτήσεων συμ-μετοχής : ελληνικήΕγγύηση συμμετοχής: ίση προς το 5% επί της συνολικής προϋπολογι-σθείσης από την υπηρεσία δαπάνης (άρθρο 26 του Ε.Κ.Π.ΟΤΑ)Ημερομηνία λήξης κατάθεσης δικαιολογητικών: την Τρίτη 25/01/2011 και ώρα 10-00 - 10.05 στο Δημοτικό Κατάστημα : Διονύ-σου και Μυρσίνης, , Αίθουσα συνε-δριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, ΙσόγειοΠαροχή Πληροφοριών : Καθημε-ρινά 09,00 - 12.00 μ.μ. Τμήμα Προ-μηθειών τηλ. 213 2007 105Η δαπάνη δημοσίευσης βαρύνει τον προμηθευτή που ανακηρύχθη-κε ανάδοχος, με την προσκόμιση των νομίμων παραστατικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΤΗΛ.: 213 2007 105Κηφισιά: 28-12-2010Αρ.πρωτ. 39277

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΓΙΑ «Προμήθεια κάδων

1.300 λίτρων»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔιακηρύσσει ότι:Έχοντας υπόψη:1. Τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3463/06 ΦΕΚ Α› 114/2006 ) « Νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας »2. Τις διατάξεις της υπ› αρ. 11389/93 Απόφασης του Υπουργείου Εσω-τερικών που αφορά στον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΚΠΟΤΑ) (ΦΕΚ 185 Β723-3-93) και τις σχετικές ερμη-νευτικές εγκυκλίους3. Τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2286/95 (ΦΕΚ Α› 19/1.2.95)4. Το υπ› αρ. πρωτ. 4539/2010 έγ-γραφο του Υπουργείου Εσωτερικών -Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί « έγκρισης προμηθειών 2010»5. Την υπ› αρ. 853/2010 απόφα-ση της Δημαρχιακής Επιτροπής 6. Την υπ› αρ. 11/2010 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

ΠροκηρύσσειΔημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, για «Προμήθεια κάδων 1.300 λίτρων»Αντικείμενο διαγωνισμού : Προ-μήθεια κάδων 1.300 λίτρωνΑναθέτουσα αρχή : Δήμος Κηφι-σιάς, Ταχ. Δ/νση : Διονύσου 24 και Μυρσίνης, τ.κ. 145 62, τηλ. 213 2007 105, φαξ : 213 2007 107Είδος διαγωνισμού : Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμήΠροϋπολογισμός : 60.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 20.7135.33 του προϋπολο-γισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2010Γλώσσα σύνταξης αιτήσεων συμ-μετοχής: ελληνικήΕγγύηση συμμετοχής : ίση προς το 5% επί του ποσού του ενδεικτικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβα-νομένου και του Φ.Π.Α- ( άρθρο 26 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.)Ημερομηνία λήξης κατάθεσης δικαιολογητικών : την Τρίτη 25/01/2011 και ώρα 10.00 - 10.05 στο Δημοτικό Κατάστημα : Διονύ-σου και Μυρσίνης, Αίθουσα συνε-δριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, ισόγειοΠαροχή Πληροφοριών - Διάθεση μελέτης - τευχών διακήρυξης:Καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες : τμήμα Προμηθειών Δήμου Κηφισιάς, τηλ. 213 2007 105Η δαπάνη δημοσίευσης βαρύνει τον προμηθευτή που ανακηρύχθη-κε ανάδοχος, με την προσκόμιση των νομίμων παραστατικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΤΗΛ.: 213 2007 105ΚΗΦΙΣΙΑ 28/12/2010Αρ. Πρωτ.: 39280

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΓΙΑ «Προμήθεια ελαστικών

αυτοκινήτων»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΔιακηρύσσει ότι:Έχοντας υπόψη:1.Τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ Α› 114/2006) «Νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδι-κας»2. Τις διατάξεις της υπ› αρ. 11389/93 Απόφασης του Υπουρ-γείου Εσωτερικών που αφορά στον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθει-ών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΚΠΟ-ΤΑ) ( ΦΕΚ 185 Β/23-3-93) και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους3. Τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2286/95 (ΦΕΚ Α› 19/1.2.95 )4.Το υπ› αρ. πρωτ. 4539/2010 έγ-γραφο του Υπουργείου Εσωτερι-κών -Αποκέντρωσης & Ηλεκτρο-νικής Διακυβέρνησης περί «έγκρι-σης προμηθειών 2010»5. Την υπ› αρ. 852/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής6. Την υπ› αρ. 135/2010 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

ΠροκηρύσσειΔημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, για «Προμήθεια ελαστικών αυτοκινή-των»Αντικείμενο διαγωνισμού : Προ-μήθεια ελαστικών αυτοκινήτωνΑναθέτουσα αρχή : Δήμος Κηφι-σιάς, Ταχ. Δ/νση : Διονύσου 24 και Μυρσίνης, τ.κ. 145 62,τηλ. 213 2007 105, φαξ: 213 2007 107Είδος διαγωνισμού : Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμήΠροϋπολογισμός: 70.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 20.6672.09 του προϋπολο-γισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2010Γλώσσα σύνταξης αιτήσεων συμμετοχής: ελληνικήΕγγύηση συμμετοχής : ίση προς το 5% επί του ποσού του ενδει-κτικού προϋπολογισμού συμπε-ριλαμβανομένου και του Φ.ΠΑ (άρθρο 26 του Ε.Κ.Π.Ο.ΤΑ)Ημερομηνία λήξης κατάθεσης δικαιολογητικών: την Τρίτη 25/01/2011 και ώρα 10.00 - 10.05 στο Δημοτικό Κατάστημα : Διονύ-σου και Μυρσίνης, Αίθουσα συνε-δριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, ΙσόγειοΠαροχή Πληροφοριών - Διάθε-ση μελέτης - τευχών διακήρυ-ξης:Καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες: τμήμα Προμηθειών Δήμου Κηφισιάς, τηλ. 213 2007 105Η δαπάνη δημοσίευσης βαρύνει τον προμηθευτή που ανακηρύ-χθηκε ανάδοχος, με την προσκό-μιση των νομίμων παραστατικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝΒ΄ ΚΑΠΗ Δ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009

Κωδικοί αριθμοί

Εσοδα και Εισπράξειις Προϋπολογισμός σε ευρώ

Απολογισμός σε ευρώ

0 Τακτικά Έσοδα 350.000,00 148.000,001 (πλην 13)

Έκτακτα έσοδα (πλην επιχορηγήσεις για επενδύσεις) 116.861,53 1.186,01

2 Έσοδα παρελθόντων ετών 0,00 0,0031 Εισπράξεις από Δάνεια 0,00 0, 00

32 Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα κατα τα παρελθόντα έτη 0,00 0, 00

4 Εισπράξεις υπέρ Δημοσίου, Ασφ. Φορέ-ων και Τρίτων 4 .000, 00 7.229,41

5 Χρηματικό υπόλοιπο προηγ. έτους 39.388,47 144.388,4713 Επιχορηγήσεις για επενδύσεις 0, 00 0

Σύνoλο Πόρων 510.250,00 300.803,89

Κωδικοί αριθμοί Έξοδα και Πληρωμές Προϋπολογισμός

σε ευρώΑπολογισμός

σε ευρώ

60 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού 65.100,00 65.3 64,07

61,62 Αμοιβές και παροχές τρίτων 164.550,00 72.264,4063,64 Φόροι - τέλη, λοιπά γενικά έξοδα 91.500,00 60.101., 37651 Τοκοχρεωλυσια δανείων 0,00 0,0066 Προμήθειες-Αναλώσεις υλικών 18.200,00 0,0067,68 Μεταβιβάσεις σε τρίτους, λοιπά έξοδα 0,00 0,0081 Πληρωμές για υποχρεώσεις Π.Ο.Ε. 80.500,00 65.534,0682,85 Λοιπές αποδόσεις και προβλέψεις 19.400,00 7.117,59

Επενδύσεις71 Αγορές 15.000,00 628,327 3 Έργα 55.000,00 074 Μελέτες 0, 00 075 Συμμετοχή σε επιχειρήσεις 0,00 0652 Τοκοχρεολύσια δανείων επενδύσεων 0,00 09111 Αποθεματικό 1.000,00 1.000,00

Σύνολο εξόδον και πληρωμών 510.250,00 271.109,81

Κωδικοί αριθμοί

Εσοδα και Εισπράξειις Προϋπολογισμός σε ευρώ

Απολογισμός σε ευρώ

0 Τακτικά Έσοδα 860.000,00 850.000,001 (πλην 13)

Έκτακτα έσοδα (πλην επιχορηγήσεις για επενδύσεις) 220.000,00 123.740,70

2 Έσοδα παρελθόντων ετών 0,00 0, 0031 Εισπράξεις από Δάνεια 0,00 0, 00

32 Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα κατα τα παρελθόντα έτη 0, 00 0, 00

4 Εισπράξεις υπέρ Δημοσίου, Ασφ. Φορέ-ων και Τρίτων 210.352,00 47.445,38

5 Χρηματικό υπόλοιπο προηγ. έτους 70.000,00 113.018,1713 Επιχορηγήσεις για επενδύσεις 0,00 0, 00

Σύνoλο Πόρων 1.360.352,00 1.134.204,25

Κωδικοί αριθμοί Έξοδα και Πληρωμές Προϋπολογισμός

σε ευρώΑπολογισμός

σε ευρώ

60 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού 434.000,00 538.671,82

61,62 Αμοιβές και παροχές τρίτων 292.700,00 351.184,0863,64 Φόροι - τέλη, λοιπά γενικά έξοδα 45.200,00 2.188,62651 Τοκοχρεωλυσια δανείων 100,00 0, 0066 Προμήθειες-Αναλώσεις υλικών 96.000,00 4.248,7267,68 Μεταβιβάσεις σε τρίτους, λοιπά έξοδα Ο,ΟΟ 0, 0081 Πληρωμές για υποχρεώσεις Π.Ο.Ε. 174.500,00 76.037,2482,85 Λοιπές αποδόσεις και προβλέψεις 200.352,00 46. 519,09

Επενδύσεις71 Αγορές 20.000,00 0, 007 3 Έργα 55.000,00 0, 0074 Μελέτες 0,00 0, 0075 Συμμετοχή σε επιχειρήσεις 0,00 0, 00652 Τοκοχρεολύσια δανείων επενδύσεων 0,00 0, 009111 Αποθεματικό 42.500,00 0,0 0

Σύνολο εξόδον και πληρωμών 1.360.352,00 1.018.849,57

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

15

Eπικαιρότητα

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Υποδο-μών και Δικτύων στην τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους

ανισόπεδους κόμβους Πύρνας (Λυκόβρυ-σης), Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει από κατοίκους και τοπι-κούς φορείς. Σε πρόσφατο απαντητικό έγ-γραφο (30/11/2010) του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων προς τον δήμαρχο Κηφισιάς, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την αποστο-λή σχετικού ψηφίσματος αντίθεσης, υπο-στηρίζεται σθεναρά η σύμβαση παραχώρη-σης του έργου της Ιόνιας Οδού, σύμφωνα με την οποία «δικαιούται ο παραχωρησιούχος να εγκαταστήσει πλευρικούς σταθμούς σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες».

Τονίζεται, μάλιστα, πως «το ελληνικό Δη-μόσιο θα κληθεί να αντισταθμίσει τα απο-λεσθέντα έσοδα του παραχωρησιούχου, επιβαρύνοντας το σύνολο των φορολογου-μένων αντί των χρηστών του συγκεκριμέ-νου αυτοκινητόδρομου», αλλά δεν γίνεται η παραμικρή κουβέντα για τις παραβάσεις και τη μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας «Νέα Οδός Α.Ε.». Σύμφωνα με τα κινήματα των πολιτών που μάχονται κατά της νέας επιβολής διοδίων στη βο-ρειοανατολική Αττική, τα παραπάνω δί-

νουν το δικαίωμα στο ελληνικό Δημόσιο να καταγγείλει τη σύμβαση παραχώρησης και να απαιτήσει την επιβολή ποινικών ρη-τρών, καθώς και προστίμων ανέγερσης-διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών, την επιστροφή των παράνομων επιπρόσθετων τελών διοδίων και την επιστροφή της χρη-ματοδοτικής συμβολής του, συνολικού ύψους 221 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα, το υπουργείο δίνει ως «εναλλακτική λύση» στη φοροεισπρακτική του πολιτική, για τις κα-θημερινές μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων, τη «δυνατότητα χρήσης του δικτύου των παράπλευρων οδών», παράδρομοι που έχουν απαράδεκτη χάραξη, είναι καρμα-νιόλες που προκαλούν συχνά ατυχήματα και η κίνηση από τα βαρέα οχήματα δημι-ουργεί κυκλοφοριακό χάος και πολύωρο μποτιλιάρισμα.

Όλη η απάντηση του υπουργείου Υποδο-μών προς τον Δήμο Κηφισιάς έχει ως εξής:

1. Με τον Ν. 3555/07 κυρώθηκε η Σύμβαση Παραχώρησης του έργου της Ιόνιας Οδού «ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΠΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΑΘΕ ΑΘΗΝΑ (Α/Κ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) - ΜΑΛΙΑΚΟΣ (ΣΚΑΡ-ΦΕΙΑ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΕ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - ΧΑΛΚΙΔΑ». Σύμφωνα με το άρ-θρο 24 της Σύμβασης Παραχώρησης ο Πα-ραχωρησιούχος δικαιούται να εγκαταστήσει

πλευρικούς σταθμoύς σε όποιες θέσεις κρίνει κατάλληλες.

Ιδιαίτερα στo άρθρο 24.2.2.β.6 του παρα-πάνω νόμου αναφέρεται: «Σε όλη την Περί-οδο Λειτουργίας ο Παραχωρησιούχος έχει το δικαίωμα να πρoτείνει με σχετική μελέτη, που θα εγκριθεί σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, τυχόν επιπλέον θέσεις ανάπτυξης σταθμών διοδίωv που θα εξασφαλίζουν βελ-τιστοποίηση της αρχής της ανάλογης προς τη διανυόμενη απόσταση χρέωσης». Επίσης η κατασκευή των πλευρικών Σταθμών Διοδίων στoυς ανισόπεδους κόμβους που αναφέρετε, Πύρνας (Λυκόβρυσης), Καλυφτάκη, Βαρυμπό-μπης και Αγ. Στεφάνου (Mπoγιατίoυ) προβλέ-πεται και στo Προσάρτημα 9 της Σύμβασης Παραχώρησης.

2. Το ποσό το οποίο εισπράττεται από τα διόδια αποτελεί μέρος του Συμβατικού Ανταλ-λάγματος του Παραχωρησιούχου, στoν οποίο το Ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε το υπόψη έργο, και ο οποίος οφείλει να διατηρεί τον αυτοκινη-τόδρομο σε υψηλής στάθμης λειτουργικότητα (24ωρη παροχή υπηρεσιών στους χρήστες), παρέχοντας ταυτόχρονα και αναβαθμισμένη κυκλοφοριακή ασφάλεια. Σύμφωνα δε με το χρηματοοικονομικό μοντέλο που υπέβαλε με την Προσφορά του ο Παραχωρησιούχος, προ-βλέπονται έσοδα είσπραξης διοδίων από τους κόμβους Καλυφτάκη, Πύρνας (Λυκόβρυσης), Βαρυμπόπης και Αγ. Στεφάνου (Mπoγιατίoυ). Επομένως για κάθε κόμβο που θα λειτουρ-γεί χωρίς να εισφέρει τα προϋπολογισθέντα διόδια στoν Παραχωρησιούχο, το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να αντισταθμίσει τα απο-λεσθέντα έσοδα, επιβαρύνοντας δηλαδή το σύνoλo των φορολογουμένων αντί των χρη-στών του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου. Aντίστoιχη περίπτωση αποτελεί η αναστολή εργασιών στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου, όπου ο Παραχωρησιούχος απαιτεί από το Ελληνικό Δημόσιο τα διαφυγόντα έσοδα, με αφετηρία το χρόνο της συμβατικά προβλεπόμενης ολο-κλήρωσης του σταθμού διοδίων και μέχρις ότου επιβληθούν διόδια.

3. Το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό του τρόπου είσπραξης των διοδίων τελών αλλά και στο πλαίσιο της

διαλειτουργικότητας όλων των σταθμών δι-οδίων της χώρας, επεξεργάζεται λύσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών, θα απαλείψουν τις ουρές στους σταθμούς διοδίων και θα έχουν ευεργετική επίδραση στο περιβάλλoν λόγω της μειωμέ-νης εκπoμπής καυσαερίων. Έτσι μελετούνται και λύσεις για επίτευξη αμιγώς ηλεκτρονικής συλλογής των διοδίων τελών με "συστήματα ελεύθερης ροής των οχημάτων", μέσω της επέκτασης της χρήσης πομποδεκτών, που χρησιμοποιούνται ήδη τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Η εφαρμογή αυτή θα επι-τρέψει ώστε η είσπραξη να είναι αναλογική προς την διανυόμενη απόσταση.

4. Τέλος επισημαίνουμε ότι η χρήση του Έργου Παραχώρησης δεν είναι υποχρεωτική εφόσον υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του δι-κτύου των παράπλευρων οδών και μάλιστα σε παράλληλη πορεία με τον αυτοκινητόδρομο δηλαδή χωρίς την υποχρέωση περιπορείας ώστε να προκύπτει αύξηση του μήκους της διανυόμενης απόστασης. Με την προσθήκη μήκους 700μ. περίπου, η οποία προβλέπεται να υλοποιηθεί σύντομα στην περιοχή του Αγ. Στεφάνoυ κοντά στη γραμμή του ΟΣΕ, αποκα-θίσταται η συνέχεια της παράπλευρoυ οδού προς Αθήνα, η οποία σήμερα γίνεται με χρή-ση και της παράπλευρoυ οδού προς Λαμία. Η χρήση των παράπλευρων αυτών οδών θα γίνει ασφαλέστερη με την εκτέλεση έργων συντήρησης, αλλά και με την αποτροπή της χρήσης τους από βαρέα οχήματα.

Υπουργείο Υποδομών σθεναρά υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας «Νέα Οδός Α.Ε.»

Εμμένουν στα διόδια παρά τη θύελλα αντιδράσεων Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009

Κωδικοί αριθμοί

Εσοδα και Εισπράξειις Προϋπολογισμός σε ευρώ

Απολογισμός σε ευρώ

0 Τακτικά Έσοδα 494.748,69 597.517,171 (πλην 13)

Έκτακτα έσοδα (πλην επιχορηγήσεις για επενδύσεις) 146.000,00 0, 00

2 Έσοδα παρελθόντων ετών 0,00 0,0031 Εισπράξεις από Δάνεια 0, 00 0,00

32 Εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα κατα τα παρελθόντα έτη 0, 00 0, 00

4 Εισπράξεις υπέρ Δημοσίου, Ασφ. Φορέ-ων και Τρίτων 104.252,00 14 . 942,63

5 Χρηματικό υπόλοιπο προηγ. έτους 43.038,92 43.038,9213 Επιχορηγήσεις για επενδύσεις 0, 00 0,00

Σύνoλο Πόρων 788.039,61 655.498,72

Κωδικοί αριθμοί Έξοδα και Πληρωμές Προϋπολογισμός

σε ευρώΑπολογισμός

σε ευρώ

60 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού 172.200,00 159.399,40

61,62 Αμοιβές και παροχές τρίτων 148.200,00 292 .941,0763,64 Φόροι - τέλη, λοιπά γενικά έξοδα 6.500,00 597,97651 Τοκοχρεωλυσια δανείων 0, 00 0,0066 Προμήθειες-Αναλώσεις υλικών 209.287,61 25.821,0967,68 Μεταβιβάσεις σε τρίτους, λοιπά έξοδα 2.000,00 0,0081 Πληρωμές για υποχρεώσεις Π.Ο.Ε. 104.500,00 127.906,8082,85 Λοιπές αποδόσεις και προβλέψεις 85.352,00 15,372,40

Επενδύσεις71 Αγορές 53.000,00 0, 007 3 Έργα 0,00 0,0074 Μελέτες 0,00 0, 0075 Συμμετοχή σε επιχειρήσεις 0, 00 0, 00652 Τοκοχρεολύσια δανείων επενδύσεων 0,00 0,009111 Αποθεματικό 7.000,00 0, 00

Σύνολο εξόδον και πληρωμών 788.039,61 622.038,73

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

16 ΒΙΒΛΙΟ - ΧΑΡΤΙ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ25 Μαρτίου 9 2108075665 fax:2106203817info@sepik.net • www.sepik.net

ΔΩΡΑ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΑΨΙΔΩΜΑΤΑΔώρο • Κόσμημα • Διακόσμηση • Φωτιστικό • ΕικόνεςΕλ.Βενιζέλου 138 2106253888 Fax:2106253888

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ Ικαρίας 17 - Μορτερό210-8131705www.pedefsis.gr

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ Ολιγομελή Τμήματα3ης Σεπτεμβρίου 2 & Κων/πόλεως Τηλ./Fax 210 8001 871

ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ• Αναλαμβάνουμε ενδύματα παντός είδους • Καλύμματα για σαλόνια - καρέκλες • Ραφή κουρτίναςΕθν. Αντιστάσεως 65 6938 941 147

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΟΜΙΚΑ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

SMART.AL ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Παλαιά Τατοίου 14 2108000284 fax:2108002841

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΒΟΥΡΛΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕξειδικευμένες οικοδομικές εργασίες • - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩ-ΜΑΤΙΣΜΟΙ • τηλ. 6932 258 587

ΧΡΩΜΑΤΑ - ΣΙΔΗΡΙΚΑ

ΒΑΛΑΛΑΚΗΣ Β&Φ ΟΕΑθ. Διάκου& Αναξαγόρα 162106251760fax:2106207468

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΚΟΥΡΕΙΑ

ΛΕΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πλαστήρα 60 - 2108001766

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ - ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑναξαγόρα & Πλ. Πλαστήρα2108072594

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ – ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΛΟΥΣΤΡΑ Γρηγορίου Ε΄112106205456 - 6979840931

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

ΠΑΤΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣΘ. Μιλήσιου 4 2106208661 fax:2106208593

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΚΑΥΓΑΛΑΚΗ ΤΖΕΝΗ Τσακάλωφ 6 - 2108017313

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΟΤΤΟΣ ΑΡΗΣΤηλ. 6932 605 018 - 2106200080

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΤΩΝ Κ. Ι ΡΟΥΣΣΗΣΚηδείες - Μνημόσυνα - Στολισμοί26ο χλμ Αθηνών-ΛαμίαςΤηλ. 2108072567ΚΙν. 6934264455

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. Χαρ.Τρικούπη & Ελ.Βενιζέλου 2106204465

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Ελ. Βενιζέλου 59 - 2106251771 ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πλ. Μικρασιατών - 2108001406

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΤατοΐου 130 - 2108077634ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΕλ. Βενιζέλου 171 - 2106205931

SLAVOV VLADISLAVΤατοΐου 112 - 2106250909

ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣΕλ. Βενιζέλου 72

ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑΝΑΣΕλ. Βενιζέλου 121 - 2106250760

ΠΑΣΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. Ελ.Βενιζέλου & Κερκύρας 2106206107

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ - ψΙΛΙΚΑ

ΓΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑ Γρηγορίου Ε’ 13 - 2108078065

ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σεβδικίου 22 - 2108074575

ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΑΡΓΥΡΩΠλαστήρα 62 & 25 Μαρτίου 2106208906

ΚOΦΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Aγ. Αναργύρων 1 2106204631

ΛΑΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ελ.Βενιζέλου 153 2108077438

ΜΠΑΤΛΗ ΜΑΛΑΜΩ Σεβδικίου 56 2106256780

ΠΑΡΩΝΗΣ Ε. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αγ. Σαράντα 30 - 2106206125

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Βρυούλων 35 2106209728

ΣΕΡΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΒάρναλη 53 - 2106203746

ΤΣΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Βάρναλη 43 - 2106251388

ΤΣΑΓΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑΕθν.Αντίστασης 15 - 2106205091

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣΖαχαροπλαστείο - catering Από το 1930 - 77 χρόνια γλυκιά παράδοσηAγίων Σαράντα 26-282106208475 - 2106208494

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΥΝΕΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕΓρηγορίου Ε’ 52108072088 2108075525 fax: 2108072742 kiatriki@otenet.gr

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΚΛΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2106207924 - 2106205216

ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6978550294

ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αθ. Διάκου 37 - 210 6254279

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελ.Βενιζέλου 159 2106251770 - 6936251770

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΗ ΑΝΝΑΔυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκο-λίες, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογική ΣτήριξηΜεθώνης 22. Διόνυσος6936960497 - 2106210397annadermatis@yahoo.com

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗΛογοπαθολόγος-ΛογοθεραπεύτριαΕλ.Βενιζέλου & Φλέμινγκ 96975129698 κατόπιν ραντεβού

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ - ΚΟΖΩΝΗ Μ. & ΚΟΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Πλαστήρα 13 2108000221

ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Αναξαγόρα 18, 2ος όροφος, 210 8002495

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΚΟΛΙΑΝΔΡΗΣ ΑΘΩΣΕλ. Βενιζέλου 159 2106204872

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΥEλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής ΙατρικήςΑνακρέοντος 21, 2ος όροφος 210 8001093. Κιν.: 6944 908411pinelopi12@in.gr

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Αναξαγόρα 18 & Αθ. Διάκου 2106251102 e-mail: pivali@hol.gr

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ Κηφισίας 3392106251600

ΠΑΘΟΛΟΓΟI

ΚΑΡΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΗρ. Πολυτεχνείου 9 & Κανάρη 2108072867

ψΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής 2108078543 - 6977482072http://counselor.gr

ΘΩΜΑ OΛΓΑ - ΜUKΤΙ ΨυχοθεραπεύτριαΕναλλακτική Θεραπεύτρια21061231906934736800

ΧΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΨυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτικήΚορνάρου 4Τηλ. 210 6201059 Κιν. 6977408533

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ (ΩΡΛ)

ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑΧειρουργόςΩτορινολαρυγγολόγος. Επιστ. Συνεργάτης ιατρικού Κέντρου ΜΗΤΕΡΑΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΛΙΓΓΟΥ, ΕΜΒΟΩΝ & ΠΑΙΔΟΩ-ΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΑθ .Διάκου 24 & Ελ.Βενιζέλου112 Τηλ. 2108074455Κιν 6972595840

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

έτήσια συνδρομή στην εφημερίδα

«η Νέά έρυθράιά»

και καταχώρηση

ΣΤοΝ έπάγγέλμάΤικο κάι έμπορικο οΔηγο

μόνο με 50 ευρώ το χρόνο Στείλτε τα στοιχεία σας

στο fax 2108075904 ή στο nea@sepik.net

Επαγγελματικός & Εμπορικός Οδηγός

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

17

Μπιτσάνη ΕυαγγελίαΔιαιτολόγος - Διατροφολόγος

• ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ • ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

• ∆ΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΟΥ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

(ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ)

X.Tρικούπη 246, Νέα Κηφισιά, 978 550 294

Επαγγελματικός & Εμπορικός Οδηγός

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ Κ ΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ

HOLDER ΡΥθΜΟΥθΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ

ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ελ.Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ | 2106251770 κιν | 6936251770

Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Domain Names

από 300 €από 4.5 € / μήνα

Σχεδιασμός - ανάπτυξη - κατασκευή Ιστοσελίδων

Εταιρική Ταυτότητα, Σχεδίαση Εντύπου, Λογότυπου

Κάρτες, Διαφημιστικά έντυπα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ210 8075 665info@sepik.netwww.sepik.net

Ευάγγελος Θ. Μαναός, Φ υ σ ί α τρ ο ςΕιδικός Ιατρός Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης

Αναγνωρισμένος από: Εuropean Board of Physical

& Rehabilation Medicine

Ειδικευθείς:Φυσιατρική Κλινική Νοσοκομείου Midlands Centre for Spinal Injuries , Oswestry, Aγγλία

Μετεκπαιδευθείς στον Ιατρικό Βελονισμό

Λ. Κηφισιάς 373 & Ιωνίας 15, Νέα Ερυθραία (Έναντι σινεμά «Αστέρια) Τηλ.: 210 7240 155 Κιν: 6945 336297email: manasosvan@hotmail.com

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

18 O Ψυχολόγος Απαντά

Στη στήλη αυτή ασχολούμαστε με

τις σχέσεις, τα παιδιά, αλλά και τις όποιες ψυχολογικές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος ή κάποια.

Στόχος μου είναι να απαντήσω με έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όσες απορίες μπορεί να έχετε και φιλοδοξία όλων μας να σας βοηθήσουμε, να σας μειώσουμε το άγχος και να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωσή σας γι΄ αυτά τα πολύ σημαντικά για τη ζωή μας θέματα.

Έτσι θέλω να σας παροτρύνω να στείλετε επώνυμα ή ανώνυμα τις ερωτήσεις σας για τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Περιμένουμε τα γράμματα σας (επώνυμα ή ανώνυμα) στη διεύθυνση της εφημερίδας, 25ης Μαρτίου 9, 14671 Ν.Ερυθραία, με fax στο 210 8075904 ή με e-mail στη διεύθυνση: nea@sepik.net

Kαι θυμηθείτε! Δεν υπάρχει λάθος ερώτηση… Yπάρχει μόνο λάθος απάντηση!

Χάρης Καραουλάνης, Μ.Α., ECP Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Μέλος του British Psychological Societyinfo@counselor.gr

Πως μπορώ να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου με τις σημερινές συνθήκες και προβλήματα;

Ο καταναλωτισμός και οι ραγδαί-ες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σχετίζονται οι άνθρωποι. Ήδη σε πολλές οικογένειες δεν είναι

ασυνήθιστη η εικόνα των παιδιών να περ-νούν ατέλειωτες ώρες στην τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ οι γονείς είναι στο ιντερνέτ ή απαντούν στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα. Υπάρχει μια σχετική ειρωνεία στο γεγονός ότι ενώ ο υπο-λογιστής μπορεί να μας συνδέει με ανθρώ-πους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, μας απομακρύνει από το παιδί ή το σύντροφο που είναι δίπλα μας…

Η κοινωνική πίεση για καινούργια, περισ-σότερα και καλύτερα προϊόντα καθορίζει επίσης τη ζωή μας. Έτσι τα σπίτια μας είναι γεμάτα με πράγματα τα οποία δε χρησιμο-ποιούμε. Τι μήνυμα άραγε δίνει αυτός ο κα-ταναλωτισμός στα παιδιά μας; Μα ότι για να είσαι κάτι παραπάνω, πρέπει να έχεις κάτι παραπάνω. Οριζόμαστε σαν άνθρωποι από αυτά που κατέχουμε. Αλλά η κατανάλωση και η χρήση της τεχνολογίας έχουν αρνητικές συ-νέπειες μόνο όταν χρησιμοποιούνται για να καλύψουν εσωτερικά κενά και ανασφάλειες, καθώς και την αδυναμία να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα παιδιά μας. Είναι πολύ κοινό το παράδειγμα των γονιών που χρησιμοποιούν την τηλεόραση και τον υπολογιστή για να απασχολήσουν τα παιδιά τους, γιατί οι ίδιοι δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση. Άλλοι αγοράζουν ένα σωρό υλικά αγαθά στο παιδί τους για να υποκαταστή-σουν την απουσία τους και το ενδιαφέρον που δεν έδειξαν. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι νέοι άνθρωποι μεγαλώνουν άδειοι από αγάπη και μαθαίνουν και αυτοί να την ψά-χνουν στα υλικά αγαθά.

Πριν όμως περιγράψουμε μερικούς τρό-πους αντίδρασης, είναι χρήσιμο να δούμε αναλυτικότερα την επίδραση του κατανα-λωτισμού και της τεχνολογίας στη διαπαι-δαγώγηση των παιδιών και τη σχέση με τους γονείς:

• Τα σημερινά παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο ασχολούμενα με τις διάφορες ηλε-κτρονικές συσκευές απ’ ότι με τους γονείς και τα αδέλφια τους. Πολλά από αυτά κυριολεκτι-κά διαπαιδαγωγούνται από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

• Τα παιδιά περνούν όλο και λιγότερο χρόνο σε εξωτερικές δραστηριότητες, έτσι ώστε αποξενώνονται όλο και περισσότερο από τη φύση. Αυτή η αποξένωση οδηγεί στην έλλειψη εκτίμησης της σημασίας του περι-βάλλοντος, έτσι ώστε είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια να το φροντίσουν και να ενδι-αφερθούν για την προστασία του.

• Εξαιτίας του βαθύτερου κενού και του ανικανοποίητου που τα χαρακτηρίζει γίνο-νται όλο και πιο απαιτητικά και δύστροπα στη συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να αυξά-νονται οι διαταραχές της συμπεριφοράς και του συναισθήματος.

• Πολλοί γονείς μπερδεμένοι ανάμεσα στα νέα δεδομένα και τις υπερβολικές υποχρεώ-σεις, αποφεύγουν να οριοθετήσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους. Εκείνα όμως

έχουν απόλυτη ανάγκη από αυτή την οριο-θέτηση και καθοδήγηση για να μπορέσουν να ελέγξουν τον εαυτό τους και να κάνουν τις σωστές επιλογές. Σαν αποτέλεσμα, ακόμα και όταν φαινομενικά περνάει το δικό τους, γεμίζουν ανασφάλειες και τελικά υφίστανται τις συνέπειες των λάθος επιλογών τους.

• Επίσης πολλές φορές οι κουρασμένοι ή χωρισμένοι γονείς δεν αντιδρούν στα μικρά παραπτώματα, τους εγωισμούς ή τις προβλη-ματικές συμπεριφορές, έτσι ώστε το αγόρι ή το κορίτσι δεν είναι σε θέση να μάθουν από τα λάθη τους και οδηγούνται σε μια λαν-θασμένη εκτίμηση των ικανοτήτων τους. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι ο υπερβολικός έπαινος των παιδιών σε τομείς όπου αυτά δεν διαπρέπουν ή υστερούν, τα οδηγεί σε αδυναμία αντίληψης της πραγ-ματικότητας και λανθασμένες επιλογές στο μέλλον.

• Τα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια επι-τείνουν την ψευδαίσθηση της πραγματικό-τητας και σαν αποτέλεσμα ο ενθουσιώδης δεκάχρονος νομίζει ότι επειδή παίζει καλά σ’ ένα παιχνίδι αγώνων αυτοκινήτου, μπορεί να γίνει εύκολα ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων και …παγκόσμιος πρωταθλητής όταν μεγαλώσει.

Οι γονείς χρειάζεται να διεκδικήσετε ξανά το ρόλο σας σαν γονείς. Δεν είστε φίλοι των παιδιών και δεν μπορείτε να ψάχνετε μέρος και τρόπο να τα «παρκάρετε» για να έχετε την ησυχία σας. Παρακάτω περιγράφω μερικές ιδέες για σωστή διαπαιδαγώγηση:

• Περιορίστε τη χρήση των ηλεκτρονικών στο σπίτι. Κλείστε την τηλεόραση την ώρα του φαγητού και επικοινωνήστε με τα παι-διά σας. Μιλήστε για τη μέρα τους και για τη δική σας. Είναι σημαντικό να αποτελέσετε το πρότυπο για το πως είναι μια υγιής προ-

σωπική σχέση.• Πηγαίνετε μαζί τους εκδρομές στη φύση

και ενθαρρύνετε την επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, τον αθλητισμό και τις όποιες εξωτερικές δραστηριότητες τους αρέσουν. Η φύση αποτελεί ένα μεγάλο δάσκαλο για την αξία της ζωής, της συνεργασίας και όλων των σημαντικών ποιοτήτων, τις οποίες πρέπει να καλλιεργήσουν.

• Επιβραβεύστε τα παιδιά σας, αλλά μην τους δημιουργείτε μια μη ρεαλιστική εικόνα για τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους. Τονίστε ότι η ικανότητα σ’ ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, δεν μετατρέπεται αυτόματα σε ικα-νότητα στην πραγματική ζωή. Εκεί χρειάζεται εξάσκηση, επιμονή και δέσμευση.

• Ενθαρρύνετε τις επαφές με γνωστούς και φίλους και προσφερθείτε να γνωρίσετε και να βοηθήσετε τους γείτονες ή τους συμμαθητές. Ανοίξτε τα σπίτια και τις καρδιές σας και με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την αίσθηση απομόνωσης του γιου ή της κόρης σας.

• Υποστηρίξτε τους για να ασχοληθούν και να αναπτύξουν τα πραγματικά ενδιαφέρο-ντα και τα ταλέντα τους, και όχι αναγκαστι-κά αυτά που εσείς επιθυμείτε ή αποτελούν απωθημένα σας…

• Φερθείτε στα παιδιά σας με σεβασμό και απαιτείστε το ίδιο από αυτά. Δείξτε τους τι σημαίνει να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στον άλλον και να είστε βέβαιοι ότι θα σας μιμηθούν.

• Τέλος μην διαπραγματεύεστε τα πάντα μαζί τους. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σταθεροί στα «όχι» που λέτε. Από τη στιγμή που αυτά τα «όχι» δεν έχουν προέλθει από θυμό, αντίδραση ή διάθεση εκδίκησης, θα διδάξετε στα παιδιά σας, ότι αν και η ζωή δεν τους δίνει πάντα αυτό που θέλουν, συ-νήθως τους προσφέρει αυτό που πραγματικά χρειάζονται.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

19

Υγεία

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια προο-δευτική εκφυλιστική νόσος κατά την οποία ο αρθρικός χόνδρος

που επαλείφει τα οστά που συμμετέχουν στην άρθρωση φθείρεται βαθμιαία. Κα-θώς η πάθηση εξελίσσεται στενεύει το με-σάρθριο διάστημα, τα οστά στην περιοχή γίνονται παχύτερα, και δημιουργούνται προσεκβολές που ονομάζονται οστεό-φυτα. Επίσης διογκώνεται και φλεγμαίνει ο αρθρικός υμένας που περιβάλλει την άρθρωση, ενώ στην πορεία παραμορ-φώνεται ολόκληρη η άρθρωση.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια κυρίως τον πόνο στην περιοχή, τη δυσκαμψία και την παραμόρφωση της άρθρωσης.

Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπο-ρούμε να πάρουμε ώστε να καθυστε-ρήσουμε την εξέλιξη της πάθησης και να ελαττώσουμε τα συμπτώματα. Αυτά κυρίως είναι:

1. ΑΣΚΗΣΗΑν είναι δυνατόν να ασκείστε τακτικά.

Αυτό βοηθά: στο να δυναμώσουν οι μύες γύρω • από την άρθρωση που πάσχεινα είστε σε καλή γενική φυσική κα-• τάστασηνα διατηρήσετε καλό εύρος κίνη-• σης της άρθρωσης (να μην έχετε δυσκαμψία)

Το κολύμπι είναι ιδανικό για τις περισ-σότερες αρθρώσεις, αλλά όποια άσκηση μπορείτε να κάνετε είναι καλύτερη από το να μην ασκείστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν και εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το περπάτημα.

2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣΑν είστε υπέρβαροι προσπαθήστε να

χάσετε βάρος, καθώς τα επιπλέον κιλά επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Ακόμη και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να βελτι-ώσει τον πόνο της αρθρίτιδας.

3. ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΜΑΤΑΈχει φανεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις

τα ειδικά ορθοπαιδικά πέλματα και οι νάρθηκες μπορεί να βελτιώσουν τα συ-μπτώματα. Ο λόγος είναι ότι κατανέμουν ελαφρώς καλύτερα τα φορτία που ασκού-νται στις αρθρώσεις, οι οποίες αποφορ-τίζονται μερικώς και είναι έτσι λιγότερο επώδυνες (πχ γόνατο ή αντίχειρας)

4. ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣΕάν έχετε οστεοαρθρίτιδα γόνατος ή

ισχίου δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπαστούνι όταν βαδίζετε. Κρατεί-στε το με το χέρι της αντίθετης πλευράς από αυτή που πάσχει (πχ αρθρίτιδα στο δεξί γόνατο, κρατάτε το μπαστούνι με το αριστερό χέρι). Αυτό μειώνει τα φορτία που ασκούνται στην άρθρωση και ανα-κουφίζει από τα συμπτώματα κάποιες

φορές.

5. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΟ φυσικοθεραπευτής θα μας δείξει:

ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών • που περιβάλουν την άρθρωση που πάσχει, βελτιώνοντας έτσι τα συ-μπτώματαγενικές συμβουλές για γυμναστική• διατάσεις, κινησιομαλάξεις και ασκή-• σεις που αυξάνουν το εύρος κίνησης της άρθρωσης η οποία γίνεται δύ-σκαμπτη στην οστεοαρθρίτιδα

6. ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τα TENS (Transcutaneous Electrical • Nerve Stimulator) βοηθούν σε κά-ποιες περιπτώσειςΟ βελονισμός• Ψυχρά (η σε κάποιες περιπτώσεις • θερμά) επιθέματα στις αρθρώσεις που πάσχουν μπορεί να προσφέρουν κάποια ανακούφιση από τον πόνο

7. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥ-ΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΠαρακεταμόληΗ παρακεταμόλη (Depon, Panadol) συ-

χνά μειώνει τον πονο. Η δόση των 500mg 4 φορές την ημέρα μπορεί να χρησιμο-ποιηθεί για αρκετό διάστημα από έναν ενήλικα

Τοπικά αντιφλεγμονώδηΠολλές φορές μπορεί να βοηθήσει η

τοπική χρήση αλοιφής ή υγρού αντιφλεγ-μονώδους το οποίο έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες από τα από του στόματος χάπια, καθώς εισέρχεται στην κυκλοφο-ρία του αίματος πολύ λιγότερη δραστική ουσία

Συστηματικά αντιφλεγμονώδηΤα φάρμακα αυτά που λαμβάνονται

από το στόμα χρησιμοποιούνται λιγότε-ρο συχνά από την παρακεταμόλη, λόγω των κινδύνων από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται κυρίως σε ανθρώπους που τα παίρνουν συχνά. Πα-ρόλα αυτά είναι χρήσιμα ιδιαίτερα όταν η παρακεταμόλη ή τα τοπικά αντιφλεγ-μονώδη δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Υπάρχουν πολλά δια-φορετικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που χρησιμοποιούνται συνεπώς μπορεί εύκολα να βρεθεί το κατάλληλο για τον κάθε ασθενή.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμ-βάνουν :

Αιμορραγία από το πεπτικό σύστημα • (ιδιαίτερα σε ασθενείς > 65 ετών, με έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, ή σε όσους λαμβάνουν ασπιρίνη). Εφόσον υπάρξουν ενοχλήσεις από το πεπτικό σύστημα σταματήστε την αγωγή και επισκεφθείτε το γιατρό σας ο οποίος μπορεί να συστήσει κάποια άλλη αγωγή ή επίσης να σας συστήσει κάποια γαστροπροστατευ-τική αγωγή.Κάποιοι ασθενείς με άσθμα, υπέρτα-• ση, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια πιθανόν να μην μπορούν να πάρουν συστηματικά αντιφλεγμονώδη

ΚωδείνηΗ κωδείνη συχνά συνδυάζεται με πα-

ρακεταμόλη για την ανακούφιση από τον πόνο.

Εγχύσεις στεροειδώνΗ έγχυση στεροειδών μέσα στην άρ-

θρωση μπορεί να βοηθήσει όταν υπάρχει φλεγμονή

Εγχύσεις υαλουρονικού οξέοςΗ έγχυση στεροειδών μέσα στην άρ-

θρωση μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις μέτριας αρθρίτιδας

ΓλυκοζαμίνεςΗ γλυκοζαμίνη κατατάσσεται περισ-

σότερο στα συμπληρώματα διατροφής παρά στα φάρμακα. Είναι συστατικό του χόνδρου και πιθανόν να παίζει ρόλο στη δημιουργία και διατήρησή του. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι σε μερικούς ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα υπήρξε βελτίωση του πόνου όταν λάμβαναν καθημερινά γλυκοζαμίνη.

Πως να αντιμετωπίσετε την οστεοαρθρίτιδα

γράφει ο Πέτρος ΚυριαζοΠουλος,

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

8. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΟι περισσότεροι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα δεν χρειάζονται χειρουργική επέμ-

βαση. Βέβαια μπορεί η πάθηση αυτή να εξελιχθεί τόσο ώστε το χειρουργείο να είναι η μόνη λύση απαλλαγής από τον πόνο. Σ’αυτές τις περιπτώσεις η οστεοτομία σε κάποιες περιπτώσεις και αντικατάσταση της άρθρωσης είναι οι συνηθέστερες επεμβάσεις.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

20 Εκδηλώσεις

Παρασκευή 31/128.00-22.00: ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣμύρνης 22 Ν.Ερυθραία21080014048.00 – 8.00ΑΓΓΕΝΙΝΑΤατοϊου111(Βενέτης)Κηφισιά2108070894 Σάββατο 1/18.00 – 22.00ΜΑΘΙΟY ΣΥΣΤ.Σεβδικίου 27Ν.Ερυθραία21062511008.00 - 8.00: ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥΕλαιών 54 & Εχίνου 2Ν.Κηφισιά2106208009

Κυριακή 2/1ΝΙΚΕΛΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ(πρώην ΑλίκηΤόσκα)25ης Μαρτίου N.Ερυθραία21080011108.00 - 8.00: ΜΠΙΣΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣΔηληγιάννη 61-Κεφαλάρι2106233118

Δευτέρα 3/18.00 – 22.00ΚΑΤΩΠΟΔΗΣΚαποδιστρίου 8Ν.Ερυθραία21080721918.00 - 8.00: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣΦραγκοπούλου 26Κηφισιά2108078075

Τρίτη 4/128.00-22.00: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΥΣΤ.Ελ.Βενιζέλου 85Ν.Ερυθραία21080002898.00-8.00 ΧΑΤΖΑΡΑΗρ.Αττικού 31 ΚΑΤΚηφισιά2108051899

Τετάρτη 5/18.00-22.00: ΚΑΤΣΑΦΑΡΟYΠλατεία Χρ. Σμύρνης 6Ν.Ερυθραία21080733708.00 – 8.00ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΜπενάκη 4Κηφισιά2108016618

Πέμπτη 6/18.00-22.00: ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΑναξαγόρα 14Ν.Ερυθραία21080003288.00 - 8.00: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥΧαρ.Τρικούπη 200Κηφισιά2106200532

Δημαρχείο (Κέντρο) 210 8000222Υπηρεσία Ύδρευσης 210 8000049Υπηρεσία Καθαριότητας 210 8136475Τεχνική Υπηρεσία 210 8077602Κοιμητήριο 210 8071332Δημοτική Αστυνομία 210 6253184Κ.Ε.Π. 210 6255980Πνευματικό Κέντρο 210 6206190Αθλητικός Οργανισμός 210 8000699Δρυμπέτειο 210 6254189ΚΑΠΗ 210 6205006ΔΕΑΝΕ 210 6251026Λαογραφικό Μουσείο 210 6209814Δημοτικό Στάδιο 210 6229774Γυμναστήριο «Καλαϊτζής» 210 62033051o Νηπιαγωγείο 210 80795522o Νηπιαγωγείο 210 62003521ο Δημοτικό 210 80732122ο&3ο Δημοτικά 210 8071434Παιδικοί Σταθμοί 210 6207473

Γυμνάσιο 210 8073237Λύκειο 210 8073183Αστυνομικό Τμήμα 210 6206453Τροχαία Κηφισιάς 210 8002937-9ΙΚΑ Ν. Ερυθραίας 210 8072183Ταχυδρομείο 210 8000333Υποθηκοφυλακείο 210 8071359ΔΟΥ Κηφισιάς 210 8082507ΟΑΕΔ Αμαρουσίου 210 8067244Επιθεώρηση Εργασίας 210 8068270ΟΤΕ Βλάβες 210 8069099ΔΕΗ Βλάβες 210 8012231ΕΥΔΑΠ 1022 Εφημ/ντα Νοσοκομεία 1434ΕΚΑΒ 166 Συμβ. Σταθμοί AIDS 210 7239945Γραμμή Απεξάρτησης 210 3617089Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777Πυροσβεστική 199Άμεσος Δράση 100

Τηλέφωνα Φαρμακεία

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Πλατεία Κεφαλαρίου, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. για να παραστείτε στην τέλεση του Μεγάλου Αγια-σμού και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

ΠΑΣΟΚ Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2011

Σας καλούμε στη συνεστίαση για την έλευση του νέου χρόνου και την κοπή της πίτας. Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 στην ταβέρνα «Ο Βάθης». Τιμή πρόσκλησης: 20 ευρώ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕψΕΩΝ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου – 21.00 (Αναχώρηση 19.30) Ο ΤΥΧΑΙΟΣ θΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κω-μωδία του Ντάριο Φο Σκηνοθεσία: Σ. Παπαδόπουλος. Ερμηνεύουν: Σ. Παπαδόπουλος, Κ. Αποστολάκης, Α. Καρυστινός. θΕΑΤΡΟ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ Συμ-μετοχή: € 20 μαζί με το πούλμαν - Διάρκεια: 120΄

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου – 21.15 (Αναχώρηση 19.45) * κρατήσεις θέσεων μία εβδομάδα πριν LA CHUNGA Δράμα του Μάριο Βάργκας Λιόσα. Σκη-νοθεσία: Ελ. Σκότη. Ερμηνεύουν: Κ. Καραμπέτη, Ηλ. Μαυρομάτη, Δ. Λά-λος, Στ. Σταμουλακάτος, κ.ά*2ο βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου, θεατρικά βραβεία κοινού 2010ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Συμμετοχή: € 20 μαζί με το πούλμαν - Διάρκεια: 105›

Εκδηλώσεις

MEGAMINDΣκηνοθεσία: Τόμ ΜακγκραθΜε μια εναρκτήρια σκηνή- φόρο τιμής στο SUPERMAN μαθαί-νουμε πως ο MEGAMIND και ο METROMAN, είναι οι μόνοι που επιβιώνουν από μία έκρηξη σε ένα εξωγήινο πλανήτη και στέλ-νονται στη γη. Επειδή όμως δεν επιλέγουμε πάντα τον δρόμο της αρετής η της κακίας, αφού η κοινωνία πολλές φορές αποφα-σίζει για μας, ο MEGAMIND θα σπρωχτεί στον αριστερό δρόμο, ενώ ο METROMAN στον δεξιό . Έτσι, θα ξεκινήσει μεταξύ τους αντιπαράθεση με θεατές τον κόσμο που κατοικεί στην METROCITY.Ο Τόμ Μακγκράθ (Μαγαδασκάρη) καταφέρνει στην νέα του δουλειά με μια απλή ιστορία, να μιλήσει με κάποιες αλήθειες-αξίες, που «μεγάλοι» σκηνοθέτες ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια και αρκετά ρολά φιλμ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να φλυαρούν και να καταντούν απλώς εξεζητημένοι.Ο Σκηνοθέτης επικεντρώνει λοιπόν στο θέμα της δύνα-μης και το πόσο μεγάλη αντοχή χρειάζεται η διαχείριση

της. Πάντα στο τέλος υπάρχει η επιλογή για το αν θα την χρησιμοποιήσουμε για το καλό η το κακό και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουμε, κόντρα στις συν-θήκες του εκάστοτε περιβάλλοντος. Άσος στο μανίκι του Μαγκραθ και η τελευταία σκηνή μάχης, εμπνευσμένη από το MISSION IMPOSSIBLE. Πολύ καλή και η 3D version της ταινίας, ειδικά στα εναέρια πλάνα, έχεις άψογη αίσθηση του ύψους !Η Αγγλική version της ταινίας προβάλλεται με τις φωνές των Γουιλ Φέρελ, Μπράντ Πίτ, Τίνα Φέι.

Προτάσεις: Βαγγέλης Διαμάντης vagdiamandis@yahoo.gr ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

THE COVEΤρομερο ντοκυμαντέρ του Λουι ψυχογιός, με θέμα την μαζική σφαγή δελφινιών στο Τάπζι της Ιαπωνίας, με τον υπόλοιπο κόσμο να μην ξέρει η και να μην θέλει να ξέρει.Μια μικρή ομάδα κινηματογραφιστών επιχειρεί να ρίξει φώς στο έγκλημα, με κίνδυνο ακόμα και για τις ζωές τους. Πολλές οι διακρίσεις της ταινίας, με αποκορύφωμα το περσινό Όσκαρ ντοκυμα-ντέρ. Άμα δεις την ταινία, θα το ψάχνεις καλύτερα το θέμα στα ψαράδικα και δεν θα μένεις μόνο στο ζούλιγμα, για να βρεις αν είναι φρέσκα.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

21

Ελεύθερος Χρόνος

Με Φθινοπωρινό καιρό κύλισαν οι μέρες των Χριστουγέννων ενώ ο υδράργυρος υποχώρησε από τα μέσα της εβδομά-

δος θυμίζοντάς μας έστω και ψιθυριστά πως μπαίνουμε στο ψυχρότερο στατιστι-κά διάστημα του χειμώνα. Χαρακτηριστι-κά να αναφέρουμε πως την ημέρα των Χριστουγέννων στα περισσότερα χιονο-δρομικά κέντρα επικρατούσε ένας άστα-τος, βροχερός καιρός ενώ η θερμοκρασία στα νότια της χώρας ξεπέρασε τους 20 ακόμα και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή μας έβρεξε ασθενώς την Δευτέρα και την Τρίτη ενώ σταδιακά οι άνεμοι στράφηκαν σε βοριάδες με αποτέ-λεσμα η θερμοκρασία να πέσει αισθητά.

Με αυτές τις συνθήκες και με τα περισ-σότερα βουνά μας με ίχνη μόνο χιονιού βαδίζουμε για να υποδεχτούμε την νέα σεζόν

Και για να μην σας κρατήσω σε αγωνία να πούμε πως χιόνι την Πρωτοχρονιά δεν θα δούμε τελικά ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να το συναντήσουμε και στις κορυφές των γειτονικών μας βουνών.

Αντίθετα φαίνεται πως παραμονές των Θεοφανίων θα πέσουν αρκετά χιονά-κια στα ορεινά ενώ οι πιθανότητες για να κατέβουν και χαμηλότερα έχουν μειωθεί δραματικά.

Την Παρασκευή στην Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται παροδικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1300 περίπου μέτρων. Τις βραδινές ώρες πιθανόν να βρέξει και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Στερεάς.

Το Σάββατο πρώτη ημέρα του 2011 στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά θα εκδηλώνονται λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Την Κυριακή αναμένονται αρκετές βροχές πρώτα στα κεντρικά και νότια και αργότερα και στην περιοχή του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής, κεντρικής και νότιας χώρας με παροδικές βροχές πιθανόν λίγες καταιγίδες στο Αι-γαίο αλλά και με διαστήματα βελτίωσης. Χιόνια θα πέσουν στα υψηλότερα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο αναμένονται την Τρίτη ενώ την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περι-οριστούν σταδιακά στην ανατολική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Την Πέμπτη αρχικά στην ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται τοπικές βρο-χές η χιονόνερο στα βορειότερα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν νότια και θα εξασθε-νήσουν.

Με ασθενείς βροχές θα υποδεχτού-με το νέο έτος στην περιοχή μας ενώ λίγα χιόνια θα πέφτουν στα υψηλότερα σημεία της Πάρνηθας. Περισσότερες βροχές αναμένονται την Κυριακή ενώ την Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη ενώ άλλα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σταδιακή ενίσχυση των βοριάδων και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από την Τετάρτη.

Ο καιρός φαίνεται τελικά να μην κάνει το χατίρι των μικρών μας φίλων μια και χιόνι δεν θα δούμε τελικά ούτε την δεύ-τερη εβδομάδα των γιορτών.

Λίγο χιονόλυτο πιθανόν να συναντή-σουν οι κάτοικοι στα υψηλότερα τμήμα-τα της πόλης μας τις βραδινές ώρες της Τετάρτης ενώ την Πέμπτη ημέρα των θεοφανείων θα είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποιο από τα κοντινά μας χιονοσκεπή βουνά.

Σαν μακροπρόθεσμη εικόνα να πούμε πως από τα τέλη της επόμενης εβδομάδος μέχρι περίπου και τα τέλη του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ια-νουαρίου, φαίνεται να μπαίνουμε σε μια περίοδο με ιδιαίτερα ήπιες καιρι-κές συνθήκες που ίσως να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως διάστημα Αλ-κυονίδων ημερών.

Πολλές φορές μία τέτοια περίοδος σηματοδοτεί και την αλλαγή της κυκλο-φορίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα, που εκφράζεται με την επίσκεψη μιας ιδιαίτε-ρα ψυχρής εισβολής στην χώρα μας. θα ξεκινήσει λοιπόν το δεύτερο δεκαπενθή-μερο με βαρυχειμωνιά; θα το δούμε στο προσεχές μας διάστημα.

Κλείνοντας να ευχηθούμε η νέα χρονιά που έρχεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όλους και πάνω απ’ όλα να έχουν υγεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να γευτούν τις επιτυχίες και τις χαρές της ζωής που είναι πολλές.

Καιρικές Διαδρομές του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΡΜΟΥΣΗ, μηχανολόγου

Χωρίς ακραίες συνθήκες και η νέα εβδομάδα!

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ 1. Ο ένας από τους Αγίους Αναργύρους. 2. Χαρακτηρίζεται και παγερή.3. Επίπεδη φορτηγίδα.- Γειτονικά στο αλφάβητο. 4. Η μονοτονία τις χαρακτηρίζει. 5. Βιβλική μορφή.- Από τα τρία τα... τρία. 6. Βαλκανικά νομίσματα.- Μία από τις κύριες προθέσεις μας. 7. Σερβίρεται συχνά σαν ορεκτικό (αντίστρ.).Η γενική ανδρικού υποκοριστικού. 8. Γαλλική πόλη, επάνω στον Μάρνη.- Τα αρχικά αθλητικής ομοσπονδίας.- Τόσα χρόνια έζησε ο Γκάντι. 9. Σημαίνει και την επαναφορά.ΚΑΘΕΤΑ1. Λέξη σχετική και με τη δημιουργία ψευδομάρτυρα. 2. Κόρη ενός με-γάλου φιλέλληνα.- Βασιλείς στο... βασίλειό τους (γεν.). 3. Εξαρτήματα των αργαλειών. 4. Ρήμα αίσιος έκβασης (καθ.). - Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Χιούστον «Μόμπι Ντικ». 5. Μουσική νότα (αντίστρ.).- Η λε-πτότητα τον χαρακτηρίζει.- Δύο έχει ο... ίππος. 6. Διακοίνωση ειδικής φύσης.- Ένας ποταμός... ευγενής. 7. Ξενική διάζευξη - Τη χαράζει ο κα-πετάνιος. 8. Ένας Εσπερινός που θυμίζει σφαγή των Γάλλων. 9. Η δεύτε-ρη γυναίκα του Μωάμεθ.- Ενδιαφέρουν ειδική αστυνομική υπηρεσία.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

http://www.dailysudoku.com/

mediumDaily Sudoku: Mon 1-Mar-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

7 1 4 6 34 53 8 7 2

92 9 1 3

14 8 3 1

4 78 6 5 3 9

http://www.dailysudoku.com/

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ΜΕΤ

ΡΙΟ

SUDOKU Σταυρόλεξο http://www.dailysudoku.com/

mediumDaily Sudoku: Wed 10-Mar-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

3 5 7 1 4 9 2 8 61 9 8 3 6 2 7 4 52 4 6 5 8 7 1 3 99 6 1 7 3 8 5 2 47 8 2 9 5 4 6 1 35 3 4 2 1 6 9 7 86 1 9 4 7 3 8 5 28 7 3 6 2 5 4 9 14 2 5 8 9 1 3 6 7

http://www.dailysudoku.com/

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ 2. ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ 3. ΓΡ- ΚΕΝΤΑ 4. ΑΚΕΛΑΣ 5. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 6. ΑΝΤ (ΕΝΑ)- ΑΝΑ 7. ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ 8. ΕΚΤΑΡΙΑ 9. ΣΕΗ- ΙΣΣΟΣ. ΚΑθΕΤΑ: 1. ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ 2. ΠΑΡΚΟ- ΑΚΕ 3. ΙΔ- ΕΚΑΣΤΗ 4. ΣΙ- ΛΙΝΤΑ 5. ΤΟ ΚΑΝΤΑΡΙ 6. ΑΦΕΣΗ- ΛΙΣ 7. ΣΩΝ- ΜΑΙΑΣ 8. ΙΝΤΙΑΝΑ 9. ΑΑΑ- ΑΣΟΣ.

ΛΥΣΕΙΣ ΦΥΛΛΟΥ 389

ΑνέκδοταΣυνελήφθη γιαγιά με μικροποσότητα... σύνταξης

Σε σωματικό έλεγχο, κατά την αποχώρησή της από τραπεζι-κό ίδρυμα δήλωσε ότι ήταν για «προσωπική της χρήση».

Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύχναζε στη λαϊκή αγορά. «Αποποινικοποιήστε τις συντάξεις», φώναξε η γιαγιά στο συγκεντρωμένο πλήθος, πριν απομακρυνθεί μέσα σε κλούβα των ΜΑΤ. Παραλίγο να διαφύγει στο εξωτερικό με τη λεία της αλλά τα χρήματα δεν έφτασαν ούτε να πληρώσει το ταξί για το Ελ. Βενιζέλος.Ένταση αυτή την ώρα έξω από τα τη ΓΑΔΑ όπου συγκεντρωμένα ΚΑΠΗ αντιδρούν για τη σύλληψη της γιαγιάς με τα μαύρα.Με κεντρικό σύνθημα «Το κράτος μοιράζει μικροποσότητες» ξετυλίγεται το νήμα της συμμορίας των παππουδογιαγιάδων με τις μικροποσότητες. Συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μετρά εκατοντάδες χιλιάδες μέλη από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του εντεταλμένου του ΔΝΤ Ντομινίκ Δεν-Τρως-Καν για το ζήτημα. «Κύκλοι» του διαρρέουν τραγουδώντας «τι να τα κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο». Από δικα-στικές πηγές διέρρευσε πως η γιαγιά θα «καταδικαστεί» σε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης με πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Αν και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι υπερφορτωμένα με εξαρτημένους, το κοινωνικό κράτος έδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθησία του και η γιαγιά από αύριο κιόλας θα ξεκινήσει το πρόγραμμα VISA 23% με όριο 15.000 ευρώ το οποίο ειδικά για τους μακροχρόνιους χρήστες μετρητών παραγράφεται στα 125 έτη.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

22 Αθλητικά

Aθλητές και Oμάδες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

ΜΕ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 7.89 ο Ερυθραιώτης αθλητής του Γ.Σ. Κηφισιάς απογειώνεται στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΙΑΝΟΣ

ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο στην κολύμβηση για τον 16χρονο μαθητή του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, στην τελική φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ρεκόρ συνεχίζει να… σπάει 42χρονος τεχνικός του Πανερυθραϊκού ΑΦΟΎ ανανέωσε την συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» για 11η σερί σεζόν, κατορθώνοντας να φτάσει την ομάδα μπάσκετ της πόλης μας από την Γ’ ΕΣΚΑ ως και την Α2.

ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ - ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Διακρίθηκαν στους 23ους Πανελλήνιους Αγώνες, Special Olympics. Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Φαμελιάρης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 500 μέτρα και το αργυρό μετάλλιο στα 1000 μέτρα ποδηλασίας και ο 30χρονος Γιώργος Χανιώτης με χάλκινο στα 500 μέτρα και τιμητική διάκριση στα 1000 μέτρα του ίδιου αθλήματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΟΝΤΑΣ

Χρυσός Βαλκανιονίκης με την Εθνική Παίδων ο πασαδόρος του Πανερυθραϊκού Μιχάλης Λιόντας

ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νεαρός μαθητής της Β΄ τάξης στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας. Στο παγκόσμιο κύπελλο ΚΑΡΤ διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΝθΕΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

23

Αθλητικά

τη χρονιά που περασε Βαθμολογίες

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΚΑΟ ∆ΡΑΜΑΣ 13 513-4482 ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12 586-5053 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ 12 506-4554 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 11 498-4805 ΣΕΦΑ ΑΡΚΑ∆ΙΚΟΣ 11 524-5106 ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 11 533-5277 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 11 510-5098 ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑ∆Α 11 510-4989 ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 10 468-49810 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 10 507-52611 ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑ∆ΑΣ 10 501-53712 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10 490-53713 ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 9 503-53314 ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ 9 495-53715 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 9 488-51816 ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 9 490-504

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΣΕΤ1 ΠΑΛΛΗΝΗ 8 9-32 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 7 8-43 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 7 8-44 ΠΡΕΒΕΖΑ 6 6-35 ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α ΠΑΤΡΩΝ 5 6-66 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3 6-107 ΓΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 0 2-12

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 Θύελλα Αγ ∆ημ. 29 26-112 Πανερυθραϊκός 27 25-153 Γκυζιακός 26 25-84 Παπάγος 25 19-145 ΓΣ Αργυρούπολης 22 29-136 Πετράλωνα 18 13-107 Κηπούπολη 16 12-188 Μαρούσι 15 10-89 Αρης Βύρωνα 15 10-1910 ∆ιαγόρας 14 13-1611 Καλαμάκι 11 9-1112 Ηρακλής Περιστ. 10 11-1713 Πατήσια 10 17-2514 Νίκη Αλίμου 6 11-3215 Κηφισιά 2010 4 11-24

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΣΕΤ1 ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ 29 30-42 ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 26 27-83 ΠΑΚ ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ 23 24-114 ΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ. ∆ΗΜΗ. 20 23-125 ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ 19 24-176 ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 19 22-167 ΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ 12 16-218 ΑΓΕ ΧΑΛΚΙ∆ΑΣ 11 18-239 ΣΦΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ΄ 11 14-2210 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ∆ΗΜ. 6 8-2411 ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ 4 9-2712 ΑΣΠ ΚΤΗΣΙΦΩΝ -3 0-30

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 21 641-4512 ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ 21 630-4323 ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 19 547-4634 ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 18 520-4225 ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 18 473-4386 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ 2008 16 467-4707 ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ 16 479-5358 ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 15 511-5689 ΑΟΝ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ 14 411-48410 ΠκΑΟ ΑΜΙΛΛΑ 14 446-54611 ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ 14 440-53012 ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΛ. 12 388-614

ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΣΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 11 αγώνες)

ΜΠΑΣΚΕΤ A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(σε 7 αγώνες)

ΒΟΛΕΪ A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΠΑΑ

ΒΟΛΕΪ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(σε 4 αγώνες)

( σε 11 αγώνες)

ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΑ (σε 13 αγώνες)

* Πρέβεζα, Καλαμάτα, Πανερυθραϊκός, Παλλήνη έχουν από 3 αγώνες

ΠΑΙΔΕΣ - ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ ΒΟΛΕΪ

ΔΕΥΤΕΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο βόλεϊ η ομάδα του Πανερυθραϊκού, αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα του Ηρακλή θεσσαλονίκης. ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα παμπαίδων βόλεϊ του Πανερυθραϊκού.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΤΗΝ Α2 ΕθΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ανέβηκε η ομάδα Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΒΟΛΕΪ

ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ τους στην πρώτη κατηγορία ΕΣΠΑΑ πέτυχε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Αμαζόνων.

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, χάλκινο μετάλλιο για την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στη σφυροβολίας. Οι συντοπίτισσές μας αθλήτριες του Παναθηναϊκού κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ

ΜΑΡΑθΩΝΟΔΡΟΜΟΣ του Ολύμπου στη δεύτερη συμμετοχή του στο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon κατετάγη 105ος μεταξύ 482 συμμετεχόντων.

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

24 Eπικαιρότητα

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός

Σύλλογος Νέας Ερυθραίας

εύχεται στα μέλη και στους φίλους του

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά

Ευτυχισμένα και Δημιουργικά

Για το Δ.Σ.Η Πρόεδρος

Μαρίνα Πετούση

Δράση για τον καθαρισμό των πινακί-δων σήμανσης από αυτοκόλλητα και μουντζούρες πραγματοποίησε την

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Προ-στασίας Κηφισιάς.

Τα μέλη, αλλά και άλλοι εθελοντές, χωρι-σμένοι σε ομάδες των 2-3 ατόμων, ανέλαβαν

να καθαρίσουν τις πινακίδες στο κέντρο της Κηφισιάς. Η ανταπόκριση των περαστικών ήταν πολύ θετική. Το αποτέλεσμα, όπως φαί-νεται κι από τις φωτογραφίες, ήταν εντυπω-σιακό. Όλοι οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, δούλεψαν με κέφι και με όρεξη. Η δράση ανα-μένεται να επαναληφθεί μέσα στο 2011.

Την Πέμπτη 23-12-10, τα μέλη, το προσω-πικό και το Δ.Σ. του

Α' ΚΑΠΗ Κηφισιάς, αντάλ-λαξαν τις ευχές τους για τις γιορτές, σε ένα πολύ ζεστό κλίμα. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη. Οι μελω-δικές φωνές των μελών της χορωδίας του ΚΑΠΗ, με τον μαέστρο τους Χα-ράλαμπο Μιχαηλίδη και το χορευτικό τμήμ , έδωσαν έναν ωραίο τόνο στην όλη εκδήλωση.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος Αγγε-λική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, αναφερό-μενη στο κοινωνικό έργο που επιτελούν τα ΚΑΠΗ, τόνισε ότι σε πείσμα των και-ρών και της λιτότητας, μπορούν να βρί-σκουν τρόπους να επικοινωνούν τα μέλη

και να περνούν καλά με λιγότερο κόστος. Στην εκδήλωση, η κ. Έφη Καβαλιέρου, μίλησε για τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στον τόπο μας, που καλό είναι να τα διατηρούμε και να τα γνωρίζουμε.

έυΧές αΠο τΗΝ ΔΗΜοτιΚΗ ςυςΠέιρΩςΗ ΚΗΦιςιαςΗ Δημοτική Συσπείρωση Κη-φισιάς που συμμετέχει στον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ, εύχεται

σε όλους τους συμπολίτες μας καλή χρονιά με αγάπη αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πρέπει να σταθούμε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλο για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σαν λαός και σαν χώρα.

Τώρα πρέπει να πούμε το νέο όχι στους τοκογλύφους δανειστές και τους κερδοσκόπους.

Τώρα που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρο-μεσαίοι και επιστήμονες αντιδρούν δυναμικά.

Τώρα που προσωπικότητες του Ελληνισμού σαν τον Μίκη θεοδω-

ράκη αλλά και το συμβούλιο μητρο-πολιτών της εκκλησίας της Ελλάδος συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκετε υπό ξένη κατοχή.

Μέσα σε όλα αυτά γεννιέται η ελ-πίδα για την ανατροπή της φτώχιας και της κατάθλιψης που μας βύθισαν το 2010.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευ-χηθούμε στην νέα δημοτική αρχή

που ορκίστηκε σήμερα 29/12/2010 καλή επιτυχία στο έργο της. Πιστεύ-ουμε ότι στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση πολιτών που πλήττονται ποιο άμεσα από την κρί-ση, καθώς και στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής εθνικής κληρονομιάς που βάζει φραγμό στο σχέδιο αφελληνισμού

που επιχειρείται.Φυσικά οι ευχές μας στο νέο ΔΣ

Κηφισιάς συνοδεύονται με την θέ-ληση μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας, όπως πράξαμε σαν παράταξη και όλο το προηγούμενο διάστη-μα.

Για την Δημοτική Συσπείρωση Κηφισιάς Πέτρος Κονταρίνης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α' ΚΑΠΗ ΚηφισιάςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Καθάρισαν τις πινακίδες σήμανσης