Download - Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Transcript
Page 1: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό

Μάθημα: Στρατηγική Ολοκληρωμένων Επικοινωνιών

Συμμετέχοντες: Δρουγούτη Αναστασία Α.Μ 3793 Οικονόμου Αναστασία Α.Μ 3933

Διδάσκουσα: Μάλαμα Ελεονώρα-Ιουλία

Page 2: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Ταυτότητα Οργανισμού: mitrikosthilasmos.com

Το "Μητρικός Θηλασμός - Μητέρα & Παιδί ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2009 απλά, σαν μια ιδιωτική πρωτοβουλία που είχε και έχει σαν στόχο την ανάδειξη και προώθηση του μητρικού θηλασμού. Σήμερα, η ομάδα του ολοένα και μεγαλώνει και η προσπάθεια συνεχίζεται. Στόχος είναι να βοηθήσει τις νέες μητέρες και τα μωρά τους να απολαύσουν το υπέρτατο δώρο της φύσης. Το μητρικό γάλα.

Το mitrikosthilasmos.com φιλοξενεί καθημερινά θέματα που αφορούν την γονιμότητα, την τεκνοποίηση, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την μητρότητα, τον θηλασμό, την οικογένεια, την υγεία και γενικά τη ζωή με το παιδί. Με έγκαιρες ειδήσεις από έγκυρες πηγές και μέσα από μια πλούσια επιστημονική αρθρογραφία παρέχει μια ολοκληρωμένη, καθημερινή ενημέρωση και πληροφόρηση.

Page 3: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Σχεδίασε και υλοποίησε την δωρεάν on-line υπηρεσία «Ρώτα τον ειδικό» ανοιχτή προς όλους τους αναγνώστες του. Εξασφάλισε τη συνεργασία με καταξιωμένους γιατρούς και ειδικούς από τον χώρο της υγείας, καθώς επίσης και με πλήθος διεθνώς πιστοποιημένων συμβούλων γαλουχίας αλλά και συμβούλων θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος. Η επιστημονική του ομάδα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, αξιόπιστες συμβουλές και ουσιαστική υποστήριξη.

Τακτικά διοργανώνει στην Αθήνα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια συμβουλευτικής “Ρώτα από κοντά” σε θέματα μητρικού θηλασμού, οικογένειας και παιδιού.

Page 4: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Καμπάνια: Θηλασμός, είναι στη φύση μας

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία και πάλι το mitrikosthilasmos.com κάνει αισθητή την παρουσία του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού(1-7/11) δίνοντας στον Νοέμβριο κλίμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού.

Σκοπός της όλης εκστρατείας είναι να ενεργοποιηθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για την υγεία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική διατροφή.

Page 5: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Η δραστηριοποίηση της καμπάνιας έγινε κυρίως με την χρήση του διαδικτύου, με αφίσες, φυλλάδια και την προβολή ενός τηλεοπτικού σποτ σε τοπικό κανάλι της Κρήτης.

https://www.youtube.com/watch?v=ymFy_nyAwZQ

Page 6: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Τα πρώτα βήματα για την εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού

Εκπρόσωποι από όλες τις χώρες έκαναν την πρώτη τους συνάντηση το 1990 και συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να μην προτιμάται το βρεφικό γάλα του εμπορίου.

Η διεθνής κοινότητα έθεσε το 1992 τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου από το 1996.

Page 7: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Κοινό-Στόχος Η καμπάνια απευθύνεται κυρίως σε ζευγάρια, μέλλοντες

γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τον μητρικό θηλασμό.

Page 8: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Επικοινωνιακοί Σκοποί

Η οργάνωση μέσω αυτής της καμπάνιας θέλησε να:

Ευαισθητοποιήσει Παρακινήσει Αναδείξει τα δικαιώματα στον μητρικό θηλασμό Ενημερώσει για την υγεία και για μεθόδους

πρόληψης Επιλύσει προβλήματα και ανησυχίες

Page 9: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Σύμφωνα με το προωθητικό βίντεο της καμπάνιας σκοπός των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων είναι να αναδειχθεί η αξία του φυσικού μητρικού θηλασμού και τα οφέλη του και να γίνουν κατανοητοί όλοι οι λόγοι που πρέπει να αποφεύγεται το έτοιμο γάλα του εμπορίου.

Νέοι γονείς και ζευγάρια θα επηρεασθούν θετικά και θα βοηθηθούν στα νέα τους βήματα.

Η καμπάνια προσφέρει εφόδια χωρίς να εκμεταλλευτεί τους ενδιαφερόμενους εφόσον δεν αποσκοπούν σε κανένα χρηματικό κέρδος.

Page 10: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Αξιολόγηση καμπάνιας

Η καμπάνια μας μπορούμε να πούμε ότι είναι επιτυχημένη καθώς συνεχίζει την δράση της μέχρι σήμερα με μεγάλο ζήλο

η συμμετοχή του κοινού ολοένα και αυξάνεται όπως και τα θετικά σχόλια στη σελίδα του facebook αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του mitrikosthilasmos.com

Αυξήθηκε επίσης η παρότρυνση από το κοινό του mitrikosthilasmos.com για πραγματοποίηση περισσότερων ημερίδων και σεμιναρίων για την καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση.

Page 11: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Προτάσεις Βελτίωσης

Οι προτάσεις βελτίωσης για την καμπάνια είναι οι εξής: Αρχικά η καμπάνια θα μπορούσε να προωθηθεί περισσότερο μέσω

της τηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα εφόσον προβλήθηκε μόνο μέσω ενός καναλιού στη Κρήτη και έδωσε περισσότερο βάση σε αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια.

Επιπλέον θα μπορούσε να προσθέσει στη δράση του και την εθελοντική προσφορά ώστε να πετύχει την καλύτερη οργάνωση και το ενδιαφέρον του κοινού.

Θα μπορούσε να κάνει χρήση επώνυμων προσώπων για να τραβήξει την προσοχή του κοινού και να τους κινήσει την περιέργεια για ενημέρωση και συμμετοχή.

Page 12: Στρατηγική ολοκληρωμένων επικοινωνιών- Μητρικός Θυλασμός

Ευχαριστούμε πολύ