Home | ΙΟΠ - Ευχαριστο...

Click here to load reader

 • date post

  05-Feb-2020
 • Category

  Documents

 • view

  5
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Home | ΙΟΠ - Ευχαριστο...

 • Μικρολίµανο, 185 33 Πειραιάς, Τηλ.: 210 41 77 636, 210 42 25 076 Fax: 210 41 10 287, www.iop.gr e-mail: [email protected]

  Ευχαριστούµε θερµά τους κ.κ. Γιάννη Π απαδηµητρίου (A

  BO VE), Δ

  ηµήτρη Κουµαρά (sailingphoto.gr), Sport D ay, jrenedo/sailingstock, Ν

  ίκο Μ όσχο, για την ευγενική προσφ

  ορά δηµιουργικού και φ ω

  τογραφ ιώ

  ν

 • Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητά μέλη, ξεκινώντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τις προσπάθειες όλων σας, την συμπαράσταση και την στήριξη στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους του Ομίλου μας.

  Όλοι μαζί, ο καθένας από την θέση του, καταφέραμε να υλοποιήσουμε στο μεγαλύτερο μέρος τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή του 2010. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της χρονιάς που πέρασε, καταφέραμε για άλλη μια φορά, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Στις σελίδες που ακολουθούν, θα δείτε αναλυτικά τις διοργανώσεις, τις συμμετοχές και τις διακρίσεις των αθλητών του ομίλου μας, αλλά και όλα τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περασμένη χρονιά.

  Ενδεικτικά, στις επιτυχίες μας συγκαταλέγονται: Τάκης Μάντης - Παύλος Καγιαλής (ΝΟΚΒ) 1ο Πανευρωπαϊκό , 5ο Παγκόσμιο Ανδρών 470 και την 3η θέση τους στο Παγκόσμιο Ranking List της ISAF Γιάννης Μιτάκης 1ο Πανευρωπαϊκό και 2ο Παγκόσμιο Νέων FINN Τάκης Μάντης - Κώστας Καραγεωργίου - Παύλος Καγιαλής- Ανδρέας Παλεράς - Βαγγέλης Κάππας 1o Παγκόσμιο Platu 25 Εβελίνα Δρούγκα 2ο Πανευρωπαϊκό Optimist Κατερίνα Ταβουλάρη 6ο ΠανευρωπαΙκό Optimist

  Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μας έδωσε η τιμητική διάκριση που έλαβε για μία ακόμη χρονιά από τα βραβεία Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.) και πάλι η ιστιοπλοΐα, όπου διακρίθηκε ο Όμιλός μας με τον πολλά υποσχόμενο για το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας Γιάννη Μιτάκη.

  Η χρονιά που ξεκίνησε, θα έχει επιπρόσθετες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι όλοι μαζί θα βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο να τις ξεπεράσουμε, στοχεύοντας στους ναυταθλητικούς σκοπούς μας και μεταξύ άλλων στην δυνατή και ελπιδοφόρα συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012.

  Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια, ας πιστέψουμε στο όραμα! Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά,

  ΑΝΤΑ ΛΙΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 • 4 5

  Η γραμματεία του Ι.Ο.Π. κατέβαλε προσπάθεια για την πραγματοποίηση του Αγώνα «Πάτμος 2010» σε μνήμη Γιάννη Μπρεκουλάκη, ο οποίος απέφερε σημαντικά οφέλη στον Ι.Ο.Π. και ευχαριστεί θερμά τα μέλη μας κ.κ. Εμμανουήλ Παντελή, Αγγελο Χούντα, Βασίλη Καμπά και Γεώργιο Νάτση για την συνδρομή τους.

  Δυστυχώς, οι προβλέψεις για την επερχόμενη οικονομικά δυσπραγία που διατυπώθηκαν πριν ένα χρόνο από την ίδια θέση όχι μόνον επαληθεύτηκαν αλλά επιδεινώθηκαν με την θέσπιση νέου φόρου επί των εισοδημάτων του Ομίλου μας ο οποίος αυξάνει τα ανελαστικά μας έξοδα κατά 40.000 ευρώ και περιορίζει δραματικά την ταμειακή μας ευχέρεια. Η εν λόγω οικονομική στενότητα όχι μόνον εμποδίζει τον Όμιλο μας να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο αθλητικό του όραμα αλλά ταυτόχρονα προκαλεί νέα προβλήματα στην ήδη κλονισμένη μαζικοποίηση και συμμετοχή των μελών μας. Η γραμματεία του Ι.Ο.Π. κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών του Ομίλου προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια για την συνέχιση του αθλητικού μας έργου.

  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών Έτους 2010 Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε την 7/2/2010 παρευρέθησαν συνολικά 143 τακτικά μέλη ταμειακώς εντάξει.

  Mέλη Το σύνολο των Μελών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς στις 31/12/2010 ήταν συνολικά 1.127 και αναλύονται ως ακολούθως: TΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 957 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ 24 ΑΘΛΗΤΕΣ 149 ΣΥΝΟΛΟ 1.127

  Μέλη που Έφυγαν Το 2010 μας αποχαιρέτησε ο Θάνος Άννινος. Ο Θάνος, παλαιό μέλος του Ομίλου μας και άξιος εκπρόσωπος των ιστιοπλόων της ηρωικής εποχής τίμησε μέχρι τέλους τον Ι.Ο.Π. με την τακτική παρουσία του την ενασχόληση του με τα κοινά. Καλά Ταξίδια καλέ μας φίλε, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

  Κατά το παρελθόν έτος 2010 η γραμματεία διεκπεραίωσε τις τρέχουσες γραμματειακές υποχρεώσεις, υποστήριξε την δραστηριότητα όλων των εφορειών του Διοικητικού Συμβούλιου και συνεργάστηκε με την Ε.Ι.Ο. και Δημόσιους Φορείς για την προώθηση των σκοπών του Ι.Ο.Π.

  Με την καθοριστική συνδρομή του Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων κ. Γιάννη Παπαδημητρίου η γραμματεία συνέβαλε στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Ομίλου μας η επισκεψιμότητα της οποίας εκτοξεύτηκε στις 27.000 επισκέψεις ανά έτος, χαρίζοντας στον Ι.Ο.Π. την πρώτη θέση μεταξύ των ομοειδών ιστοσελίδων των υπολοίπων Ομίλων, κρατώντας πάντα ενήμερους τους επισκέπτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα γεγονότα του.

  Συνεδριάσεις Δ.Σ. Ομίλου

  Κατά το έτος 2010 πραγματοποιήθηκαν 44 συνεδριάσεις. Σε κάθε συνεδρίαση παρευρέθηκαν κατά μέσο όρο 10,8 σύμβουλοι από τους τα 12 τακτικά μέλη.

  @www.iop.gr

  Δραστηριότητες Γραμματείας

 • 6 7

  Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως : ΠΡΟΕΔΡΟΣ Άντα Λιάκου ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μιχάλης Μιτάκης ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Εμμανουήλ Σκορδίλης ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κωνσταντίνος Σχινάς ΤΑΜΙΑΣ Παντελής Καρατζάς ΕΦΟΡΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ Γιώργος Νικολαΐδης ΕΦΟΡΟΣ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ Ανδρέας Χρυσός ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ Γιάννης Παπαδημητρίου ΕΦΟΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ιορδάνης Χατζηαγάπογλου ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ Αθανάσιος Υφαντής ΜΕΛΟΣ Εμμανουήλ Λορέντζος ΜΕΛΟΣ Κώστας Παπαμακάριος

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Αντώνης Ασημάκος

  Αθλητικός Τομέας Ο τομέας του Αθλητικού τμήματος, εκεί όπου χτυπά η κα