#5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

4
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΝΑ Θ. ΚΑΜΜΗ #5 ΥΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΥΓΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

description

#5 ygeia, kepom, Μύκονος, εκλογές, 2014

Transcript of #5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

Page 1: #5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣΑΝΝΑ Θ. ΚΑΜΜΗ

#5ΥΓΕΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Υ Γ Ε Ι ΑΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Page 2: #5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

Ένα ακόμη δημόσιο αγαθό που βρίσκεται στο στόχαστρο των

ιδιωτικοποιήσεων είναι και η ∆ημόσια Υγεία. Όλες οι δημόσιες δομές που για χρόνια σκόπιμα απαξιώνονται, κινδυνεύουν! Θύμα αυτής της κατάστασης και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου που υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια, αργά αλλά σταθερά.

Θα περίμενε κανείς δεδομένου του φόρτου και του είδους των περιστατικών που αντιμετωπίζει,να είναι χρόνο με το χρόνο καλύτερα οργανωμένο και να δούλευε με τη στοιχειώδη στήριξη της πολιτείας και του ∆ήμου. Αντιθέτως η πολιτεία έχει εμπλέξει την Υγεία στο μνημονιακό τσουνάμι, ενώ ο ∆ήμος με την εγκληματική του αδιαφορία, καταδικάζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε μια υποβαθμισμένη και ελλειμματική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει την άποψη ότι τα σοβαρά προβλήματα

του τόπου δεν λύνονται με πολιτικές επαφές κορυφής και ανταλλαγή εγγράφων αλλά με την συμμετοχή όλης της κοινωνίαςκαι την άσκηση της μέγιστης κοινωνικής πίεσης. Και εν τέλει τα σοβαρά προβλήματα λύνονται από μια διοίκηση που είναι ανοιχτήστους πολίτες.

Στις προγραμματικές αρχές της ΚΕΠΟΜ για την ∆ιοίκηση του ∆ήμου, πρωταρχικός σκοπός μας είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών και υποδομών. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στην Μύκονο, η ∆ημόσια Υγεία έχει βαρύνουσα σημασία και αποτελεί πρωταρχική ανάγκη. Ακόμα και την ώρα που το κράτος καταρρέει, υπάρχουν προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την δημόσια υγεία του νησιού και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου. Θα χρειαστεί μόνο η ανάλογη πολιτική βούληση.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΠΟΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

✔ Προτείνουμε τη σύσταση ∆ημοτικής Επιτροπής Υγείας, όργανο μη θεσμοθετημένο, αλλά που μπορεί να λειτουργεί συμβουλευτικά (βλ. Καλλικράτης άρθρο 58, παρ.1θ) και που σε αυτή θα συμμετέχουν:ο επιστημονικός διευθυντής του ΚΥ, εκπρόσωπος του ιατρικού, του

Όλες οι δημόσιες δομές που σκόπιμα απαξιώνονται κινδυνεύουν! Θύμα αυτής της κατάστασης και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου που υποβαθμίζεται εδώ και χρόνια αργά, αλλά σταθερά.

Page 3: #5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

νοσηλευτικού, του διοικητικού προσωπικού, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και εκπρόσωποι πολιτών. Αυτή η επιτροπή θα μπορεί να συνεργάζεται με την ∆ιοικούσα Επιτροπή, η οποία όντας διορισμένη, μέχρι τώρα μάλλον περισσότερο εξυπηρετεί κυβερνητικά και μικροκομματικά συμφέροντα, αφού στην ουσία αποφεύγοντας να γίνει δυσάρεστη, δεν απαιτεί απότην διοίκηση του νοσοκομείου Σύρου την κάλυψη κενών θέσεων και υλικού.

✔ Ζητάμε την επανασύσταση του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας και την συμμετοχή πολιτών στην εξεύρεση λύσεων για την ομαλή λειτουργία του.

✔ Απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις καινα προσαρμοστεί το οργανόγραμμά του στις σημερινές ανάγκεςτου νησιού.

✔ Η Άνω Μερά δικαιούται δυο γιατρούς, έναν νοσηλευτή και ασθενοφόρο. Να τα αποκτήσει!

✔ Στη Μύκονο που έχει στόχο τους 2.000.000 τουρίστες ετησίως, κανονικά θα έπρεπε να έχουμε νοσοκομείο και όχι ένα υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο ΚΥ έτοιμονα κλείσει!

✔ Να συσταθεί ∆ημοτικό Ιατρείο όπως σε πολλούς άλλους ∆ήμους ανεξάρτητα εάν έχουν νοσοκομείο ή όχι, ώστε μέσω αυτού να προσληφθούν: Κοινωνικός λειτουργός,Ψυχολόγος, Νοσηλευτές, Καθαρίστριες και Χειριστής-Εμφανιστής Ακτινολογικού. Το ∆ημοτικό ιατρείο θα μπορεί να συστεγάζεται στο Κέντρο Υγείας και να βοηθά στην λειτουργία του.

✔ Να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα των νοσοκομειακών αποβλήτων.

Περισσότερα στο blog της ΚΕΠΟΜ:https://kepom.wordpress.com/2013/03/07/ky/

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑΚυριακή 11 Μαΐου 2014Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ώρα 8.00 το βράδυ

LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΕΡΑΣΜΑΤετάρτη 14 Μαΐου 2014

Cine ΜαντώΑπό τις 8.00 το βράδυ και μετά...

Page 4: #5 ygeia, kepom, εκλογές, 2014

Γ εννήθηκε στην Μύκονο το 1966. Είναι κόρη του Θεόδωρου και της

Ευαγγελίας Καμμή.

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από το 2012 παρακολουθεί τμήμα e-learning του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων». Υπέυθυνη του τουριστικού τμήματος Delia Travel από το 1985. Είναι παντρεμένη με τον Γαρύφαλλο Γαρυφάλλου και μητέρα τριών παιδιών.

Από τα μαθητικά της χρόνια είναι παρούσα σε συλλογικότητες: μαθητικές και φοιτητικές, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους και

κινήσεις πολιτών. Υπήρξε μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου και Συλλόγων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Συμμετείχε στην Ενωση Πολιτών Μυκόνου το 1995 και από το 1990 είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών του οποίου έχει διατελέσει Πρόεδρος από το 2007 έως το 2012. Ιδρυτικό μέλος του αστικού συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ. Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠοΜ και από το 2012 είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Τουριστικής Eπιτροπής του Δήμου.

Με την συμμετοχή της στις τοπικές εκλογές, επιδιώκει να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της και από οποιαδήποτε θέση κληθεί να υπηρετήσει, στην προάσπιση και τον εκδημοκρατισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο άνοιγμα του Δήμου στον Πολίτη, στο νοικοκύρεμα και στην αλλαγή που χρειάζεται η Διοίκηση του Δήμου Μυκόνου.

Άννα Θ. ΚαμμήΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΥ

http://kepom.wordpress.come-mail: [email protected]