#2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

4
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΝΑ Θ. ΚΑΜΜΗ #2 ΧΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΧΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

description

#2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

Transcript of #2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

Page 1: #2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣΑΝΝΑ Θ. ΚΑΜΜΗ

#2ΧΩΡΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΧΩΡΑΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Page 2: #2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε το φαινόμενο της αλλαγής και της

υποβάθμισης της κοινωνικής ζωής της Χώρας. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες όπως:

◗ Από τόπος κατοικίας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο υπαίθριο εμπορικό κέντρο, που λειτουργεί εποχιακά.

◗ Οι βασικές δημόσιες λειτουργίες τα πόλης έχουν μεταφερθεί την περιφέρεια χωρίς κανένα σχεδιασμό.

◗ Υπάρχει δυσκολία πρόσβασης τόσο από οχήματα όσο και από πεζούς.

◗ Η ρύπανση των δημόσιων χώρων και η αδυναμία αποκομιδής των απορριμμάτων.

◗ Η αισθητική ρύπανση.

◗ Οι βασικοί ύπαιθριοι χώροι ζωής και σημεία προβολής του νησιού έχουν καταληφθεί από τραπέζια ή σκουπίδια και έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης οχημάτων όπως στην περιοχή των Ανεμόμυλων, στην Αλευκάντρα, το Κάστρο, την πλατεία της Παραπορτιανής, το Γιαλό,το ∆ημαρχείο κ.λ.π.

Πέραν της ερήμωσης από ανθρώπους τους χειμερινούς μήνες, γίνονται και τεράστιες αλλαγές στα κτίρια αφού ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί με οποιονδήποτε «σχεδιαστή» και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο να μετατρέπει τόσο τον εσωτερικό χώρο των κτιρίων όσο και τον εξωτερικό τους αλλοιώνοντάς τα.

Οι πόρτες και τα παράθυρα γίνονται βιτρίνες ενώ αλλάζουν οι διαστάσεις τους και καταστρέφονται τα παλιά ξύλινα παραδοσιακά κουφώματα.Τα πεζούλια και οι αυλές των σπιτιών γκρεμίζονται και γίνονται ένα με τον δρόμο. Μεγάλες πινακίδες, δυνατά φωτιστικά, μηχανήματα κλιματισμού κλπ., αλλοιώνουν την εικόνα καιτη ζωή της πόλης.

Όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά, αλλά σταδιακά. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη νομοθεσία που έχει προβλέψει τις επικείμενες καταστροφές φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί εφαρμογής της.

✔ Συνεχή ενημέρωση των πολιτών για την νομοθεσία, συστάσεις, οδηγίες και δημιουργία μόνιμου οργάνου για την τήρηση της νομοθεσίας.

Η Χώρα έχει μετατραπεί από τόπος κατοικίας σε ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο.

Ο Δήμος στον οποίο έχει πέσει το βάρος της προστασίας θα πρέπει να πάρει μια σειρά μέτρων, όπως:

Page 3: #2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

✔ Στελέχωση των υπηρεσιών του και ειδικά των Τεχνικών υπηρεσιών και της υπηρεσίας ∆όμησης-Πολεοδομίας. Λειτουργία τοπικής ΕΠΑΕ (Επιτροπς Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) και αναθεώρηση των τοπικών διαταγμάτων για τον εκσυγχρονισμό τους και την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών.

✔ Αποτύπωση και προτάσεις αποκατάστασης και διαμόρφωσης των όψεων των κτιρίων, των δρόμων και των πλατειών της πόλης, με λύσεις για τέντες, βιτρίνες, κλπ.

✔ Πρόταση διαμόρφωσης της Λάκκας σε συνδυασμό με το πέτρινο θέατρο και τα σχολεία που υπάρχουν στην περιοχή για την δημιουργία ενός κέντρου νεότητας και πολιτισμού.

✔ Κυκλοφοριακή ρύθμιση με δημιουργία νέων πεζόδρομων για περίπατο προς το λιμάνι του Τούρλου, την Άνω Μερά, την

πεζοδρόμηση τιμημάτων του Παλαιού Περιφερειακού, την τακτοποίηση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων.

✔ Οριστική λύση στο θέμα της επέκτασης του σχεδίου πόλεως.

✔ ∆ημιουργία ενός νέου «∆ιοικητηρίου» όπου θα στεγάζονται οι δημόσιες και άλλες υπηρεσίες κοντά στην πόλη τονώνοντας τη λειτουργία της αλλά και εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες της.

Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον του ∆ήμουγια την πόλη μας είναι η βασική αρχή για την αποκατάσταση της ζωής σ’ αυτήν. Όταν η πόλη μας κερδίσει το ενδιαφέρον μας θα αλλάξει και η συνολική εικόνα του νησιού.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑΚυριακή 11 Μαΐου 2014Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Ώρα 8.00 το βράδυ

LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ & ΚΕΡΑΣΜΑΤετάρτη 14 Μαΐου 2014

Cine ΜαντώΑπό τις 8.00 το βράδυ και μετά...

Page 4: #2 xwra, kepom, εκλογές, 2014

Γ εννήθηκε στην Μύκονο το 1966. Είναι κόρη του Θεόδωρου και της

Ευαγγελίας Καμμή.

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από το 2012 παρακολουθεί τμήμα e-learning του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων». Υπέυθυνη του τουριστικού τμήματος Delia Travel από το 1985. Είναι παντρεμένη με τον Γαρύφαλλο Γαρυφάλλου και μητέρα τριών παιδιών.

Από τα μαθητικά της χρόνια είναι παρούσα σε συλλογικότητες: μαθητικές και φοιτητικές, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους και

κινήσεις πολιτών. Υπήρξε μέλος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκόνου και Συλλόγων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Συμμετείχε στην Ενωση Πολιτών Μυκόνου το 1995 και από το 1990 είναι μέλος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών του οποίου έχει διατελέσει Πρόεδρος από το 2007 έως το 2012. Ιδρυτικό μέλος του αστικού συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ. Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΠοΜ και από το 2012 είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Τουριστικής Eπιτροπής του Δήμου.

Με την συμμετοχή της στις τοπικές εκλογές, επιδιώκει να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της και από οποιαδήποτε θέση κληθεί να υπηρετήσει, στην προάσπιση και τον εκδημοκρατισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο άνοιγμα του Δήμου στον Πολίτη, στο νοικοκύρεμα και στην αλλαγή που χρειάζεται η Διοίκηση του Δήμου Μυκόνου.

Άννα Θ. ΚαμμήΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΥ

http://kepom.wordpress.come-mail: [email protected]