Download - ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ · μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο

Transcript
Page 1: ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ · μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 12:00 ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ»

Πέντε μύθοι του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «O Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξο-χής»συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! Τα παιδιά συστήνο-νται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, τα οποία αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο πάνω στη σκηνή. Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που «μιλάει» με αλληγορίες για τη ζωή - μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 11:30ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ , «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ» του Τ. Αγγελόπουλου - Ομάδα Παπαλάνγκι

Εφηβικό θέατρο, για μαθητές από 10 μέχρι 18 χρονών.Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το bullying και το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται και παρουσιάζουν – με πολλά πρόσωπα! - την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιο-θετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

u

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 13:00ΧΕΙΛΙΑ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ «ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας κοκκινοσκούφης γεράκος με μακριά γενειάδα θα φτάσει σε ένα μικρό σιωπηλό χωριό. Πεινάει μα κανείς δεν του δίνει να φάει. Σέρνει πίσω του ένα διαλυμένο έλκηθρο και κουρασμένος καθώς είναι, ψάχνει μια γωνιά να κοιμηθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον φιλοξενήσει. Ο ασπρομάλλης όμως αυτός γέροντας θα καταφέρει όχι μόνο να βρει φαγητό, αλλά να ταΐσει και όλο το χωριό με ένα μαγικό συστατικό: τα παραμύθια και τις ιστορίες που ξυπνάνε την ανάγκη όλων για συντροφιά! Οι κάτοικοι του χωριού θα τον ακολουθήσουν στη μαγική αυτή διαδρομή γιατί κάτι τους θυμίζει… Κι όταν πια φύγει, το χωριό τους δεν θα είναι πια το ίδιο. Αυτά τα μικράκαμπανάκια που ακούγονται όμως… Λες να ήταν ο…; Λες;

uΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 13:00ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μουσική Εκδήλωση, ΚΑΛΑΝΤΑ

u

u

u

u

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201610:00 - 14:00 Έναρξη Εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201611:30 Θέατρο Πόρτα, «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ»13:00 Καλλιτεχνικό Σωματείο «Μάσκες», Κάτω οι Μεγάλοι14:30 Θεατρική Ομάδα Αστροναύτες, «Το Μαύρο Ψαράκι»17:00 Αρώματα του κόσμου & βυζαντινά μύρα (Τηγανούρια)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201612:00 Μικρός Νότος «Γύρω - γύρω μήνες»13:30 Θεατρική Ομάδα Θέση, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»15:30 Ορχήστρα φίλων μουσικής Μεγάρου Μουσικής - Καμεράτα

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201610:00 CIRCUS DAYZ «Οι δρόμοι των Χριστουγέννων»

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201612:30 Κρατική Ορχήστρα Αθηνών14:30 Μικρός Νότος «Ο Κουκουμπλής»17:00 Μουσικό Σχολείο Αλίμου

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201611:30 Θέατρο Πόρτα, «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ»13:00 Ομάδα Κοπέρνικος, «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων»15:00 ΣΜΥΡΝΑ, Ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201612:30 Μικρός Νότος, «ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201611:30 Θέατρο Πόρτα, «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ»13:00 Χείλια λένε παραμύθια, «Οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων15:00 CIRCUS DAYZ «Οι δρόμοι των Χριστουγέννων»17:00 Εθνική Λυρική Σκηνή

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201612:00 Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

18/12 - 31/12

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 15:00CIRCUS DAYZ «Οι Δρόμοι των Χριστουγέννων»

Ξυλοπόδαροι ,ζογκλέρ μάγοι ισορροπιστές δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα για όλη την οικογένεια με εντυπωσιακά ακροβατικά και κόλπα, πάνω αλλά και κάτω από την σκηνή.Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών από τις καλύτερες ομάδες της πόλης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:00ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Διάσημες άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Βέρντι, Μπιζέ, Γκουνό, Ντονι-τσέττι και Μότσαρτ θα πλημμυρίσουν τον χώρο του πιο ιστορικού άλσους της πόλης των Αθηνών, δίνοντας μέσα στην καρδιά των γιορτών μια λυρική νότα στην καθημερινό-τητα των Αθηναίων και στο εορταστικό κλίμα των ημερών

Page 2: ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ · μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 10:00-14:00ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 11:30ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ , «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ» του Τ. Αγγελόπουλου - Ομάδα Παπαλάνγκι

Εφηβικό θέατρο, για μαθητές από 10 μέχρι 18 χρονών.Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το bullying και το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται και παρουσιάζουν – με πολλά πρόσωπα! - την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιο-θετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 13:00ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜΑΣΚΕΣ», «ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ» του Davind Wood

Παιδική παράσταση.Το έργο διαπραγματεύεται την ζωή των εντόμων σε έναν κήπο και την διαμάχη των αγα-πητών στον άνθρωπο. Όταν τα έντομα αποφασίζουν να σηκώσουν το ανάστημα τους απέ-ναντι στους ανθρώπους που θέλουν να τα εξοντώσουν ζούμε την διαμάχη ανάμεσα στα καλά και κακά έντομα. Το έργο προβάλει με σαφή τρόπο το οτι μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας καθώς και την αλλόγιστη επιβολή του ανθρώπου στη φύση.

u

u

u

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 14:30ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ, «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΨΑΡΑΚΙ» του Σαμάντ Μπεχραγκί

Το παραμύθι στο οποίο τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει ένα ψάρι «του γλυ-κού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό. Ποιους κινδύνους συναντάει; Πως αντιμετωπίζει τους φόβους του; Πως βρίσκει τον τρόπο να ακολουθήσει το όνειρό του;Με φαντασία, χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπη μουσική αναπαρίσταται ένα αλληγορικό απολαυστικό ταξίδι. Το Μαύρο Ψαράκι επεξεργάζεται τις ιδέες της ελευθε-ρίας, του ηρωισμού και της ανεξαρτησίας με στόχο να φωτιστούν οι απαραίτητες αξίες της ζωής χωρίς δογματισμούς ή υπερβολές.

u

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:00«ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΥΡΑ» (ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ)

Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια, μας παρουσιάζει Παραδοσιακά κομμάτια & κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, δικές της Παραδοσια-κές συνθέσεις, καθώς και μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 12:00ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ»

Με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος προτείνει μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση, μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών, η οποία φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής. Στην παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» η διάδραση με τους ηθο-ποιούς και η συμμετοχή των παιδιών γίνονται ο κορμός γύρω από τον οποίο στήνεται, κάθε φορά, μια χαρούμενη γιορτή. Πρωτότυπα σκηνικά αντικείμενα, μουσικά όργανα, κούκλες, καπέλα που ακολουθούν την παράσταση σε κάθε μήνα, σε κάθε εποχή, σε κάθε σχολειό, σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 13:30ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΣΗ, «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

To Όνειρο Θερινής Νύχτας είναι μια ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Περιγρά-φει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι.

u

u

u

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 15:30ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΚΑΜΕΡΑΤΑ

H Καμεράτα πάντα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, δίνει το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Καμεράτα παρουσιάζει έργα για σύνολο έγχορδων:Gustav Holst: St Paul suiteGiacomo Puccini: ΧρυσάνθεμαIsaac Albeniz: AsturiasJohann Strauss ll: Pizzicato Polka Bela Bartok: Ρουμανικοι χοροί

u

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 10:00CIRCUS DAYZ «Οι Δρόμοι των Χριστουγέννων»

Ξυλοπόδαροι ,ζογκλέρ μάγοι ισορροπιστές δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα για όλη την οικογένεια με εντυπωσιακά ακροβατικά και κόλπα, πάνω αλλά και κάτω από την σκηνή.Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών από τις καλύτερες ομάδες της πόλης.

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 12:30ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Συναυλία του μουσικού συνόλου «Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθη-νών», το οποίο αποτελείται από 17 μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.Το πρόγραμμα της συναυλίας του 17μελούς συνόλου της Κ.Ο.Α. είναι χαρούμενο, χορευτικό και πολυσυλλεκτικό. Περιλαμβάνει μερικά από τα δημοφιλέστερα αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ, το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκυ, αλλά και τον Πρώτο ουγγρικό χορό του Μπραμς, τη Τζαζ Σουίτα του Σοστακόβιτς, τις Τέσσερις Εποχές του Πιατσόλα καθώς και το Libertango, το περίφημο Por una cabezza του Γαρδέλ κ.ά.Φτάνουν αυτά; Όχι. Γιατί μουσικά Χριστούγεννα σημαίνει και ύμνοι, κάλαντα και παρα-δοσιακά τραγούδια. Και πράγματι η Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. επέλεξε τα πιο γνωστά, αγαπημένα και ατμοσφαιρικά από αυτά, τα εμπιστεύτηκε στο Μάριο Δαπέργολα για να τα ενορχηστρώσει και τα ενέταξε στο πρόγραμμα της συναυλίας.

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 14:30ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ «Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ»

Τρία λαϊκά παραμύθια, Το πιο γλυκό ψωμί, Ο Κουκουμπλής και Η βασιλοπούλα και το άλας, συνθέτουν μια διασκεδαστική παράσταση για τον κύκλο του ψωμιού, τον κύκλο της ζωής και τις αξίες που ζεσταίνουν το δρόμο μας. Με ζωντανή μουσική, με ακορντεόν, ούτι, φλογέρα και νταούλι,τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια.

Παραμύθια για αξίες πολύτιμες, σαν το αλάτι της γης...

u

u

u

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 17:00ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Οι Music Virus είναι μια rock μπάντα αποτελούμενη από μαθητές Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Δραστηριοποιούνται στο ρεπερτόριο της ελληνικής και ξένης έντεχνης, pop και rock μουσικής σκηνής.. Η μπάντα αποτελείται από Τύμπανα, 2 Ηλεκτρικές κιθάρες, 1 Ακουστική κιθάρα, Πλήκτρα, Ηλεκτρικό Μπάσο και 3 Φωνές

Οι 40something είναι μια μπάντα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής και γονείς επαγγελματίες μουσικούς, από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Σκοπός της μπάντας είναι να στηρίζει τις δραστηριότητες του σχολείου. Το ρεπερτόριο αντλείται από την ελληνική και ξένη σύγχρονη μουσική σκηνή με έμφαση στην pop και rock. Η σύνθεση της μπάντας είναι Τύμπανα, Ηλ. Μπάσο, Πλήκτρα, 3 κιθάρες (Ηλεκτρικές, και Ακουστικές), 2 Βιολιά, Σαξό-φωνο, 5 Φωνές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 11:30ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ , «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟ» του Τ. Αγγελόπουλου - Ομάδα Παπαλάνγκι

Εφηβικό θέατρο, για μαθητές από 10 μέχρι 18 χρονών.Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το bullying και το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται και παρουσιάζουν – με πολλά πρόσωπα! - την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιο-θετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 13:00ΟΜΑΔΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΙΧ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΗΧΩΝ»

Τι θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την πόλη της Φασαρίας, ακο-λουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο ΚΙΧ και τα παιδιά σε μια μαγική περιπέτεια!Η ευρηματική αυτή παράσταση μαθαίνει τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά μουσικά ηχοχρώματα και τα ωθεί να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

u

u

u

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ | 15:30ΣΜΥΡΝΑ | Ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία

Σκοποί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών. Από το «Αμοργιανό μου πέραμα» της Αμοργού, ως την «Τρυγώνα» και το «Καίγομαι και σιγολιώ-νω» της Ηπείρου και απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας.

u