Οwner's Book 2016

76

description

 

Transcript of Οwner's Book 2016

Page 1: Οwner's Book 2016
Page 2: Οwner's Book 2016

Αθήνα, Aπριλιος 2016

Η ΑΤΗΕΝΙΑΝ ΥΑCHTS, συμπληρώνει 36 χρόνια λειτουργίας κι αυτός είναι ο 21ος οδηγός Πλοιοκτητών. Η ολοκλήρωση της περιόδου 2015 ηταν θετική παρόλο των μη αναμενόμενων γεγονότων των εκλογών, της αργιάς των Τραπεζών ,του δημοψηφίσματος και των capital’s control που μας έθεσε ως χώρα ξανά σε κατάσταση απολογίας και αμφιταλαντευόμενης εμπιστοσύνης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αν δεν βιώναμε όλες αυτές τις καταστάσεις, τα σκάφη θα είχαν δυνατότητα 3 εβδομάδων επιπλέον,αλλα «τέλος καλό,όλα καλά» …….

Ετσι τον Αύγουστο 2015 ,προετοιμάζοντας την season 2016 είμασταν αισιόδοξοι για την

τουριστική προσέλευση του 2016 και με τα τιμητικά μηνύματα των πρακτόρων/ναυλωτών μας για την ποιότητα και πιστότητα της ΑΤΗΕΝΙΑΝ.

Τα γεγονότα στο Παρίσι, λίγο πριν την έναρξη του Ναυτικού Σαλονιού τους, κυρίευσαν όλη

την Ευρώπη με φόβο και έβαλαν «φρένο» στη συνήθη στατιστικά ροή, η οποία όμως κοντά στα Χριστούγεννα εξισορρόπησε. Αργότερα νέο κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη έφερε αναστάτωση, αλλά και την θετική πρόβλεψη για μεταφορά μεγάλου μέρους του τουρισμού των παραλιών της Τουρκίας, στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα η επίμονη ειδησιογραφία που προέβαλε η Ελλάδα για το προσφυγικό στα

∆ιεθνή μέσα ,μείωσε κατά 50% την ζήτηση στα ∆ωδεκάνησα αναγκάζοντας και την ΑΤΗΕΝΙΑΝ να κάνει μια αναδιάθρωση του στόλου της , ενισχύοντας τους προορισμους στους οποιους μετακινηθηκε η ζητηση.

Νέα τρομοκρατικη επιθεση στις Βρυξελλες, «παγωσε» ξανα την Ευρωπαικη αγορα.Οι παλαι

ποτε προγραμματισμενοι εγκαιρα για τις διακοπες τους Ευρωπαιοι,προτιμουν την διαδικασια της «τελευταιας στιγμης».

Όμως μεχρι σημερα που συντασεται το παρον η καταμετρηση των αποτελεσματων μας είναι

αυξητικη ( +20%),που είναι πολύ αισιοδοξο συγκριτικα με το τι συμβαινει στην υπολοιπη Eλληνικη αγορα του Υachting.

Η ομαδα της ΑΤΗΕΝΙΑΝ,συνεχιζει να εργαζεται και να προβαλλει την ασφαλεια και την

μοναδικη ομορφια της χωρας μας,τις απροβληματιστες διακοπες που φροντιζουμε να προσφερουμε στους ναυλωτες ,μεσα από την συνεχη προσπαθεια ολων μας για το καλυτερο και την δυναμη της δικης εμπιστοσυνης στη συνεργασια μας!!

∆ημήτρης Τζάρας ∆ιονυσία Λεσχοπούλου

1

Page 3: Οwner's Book 2016

ΗΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΤΕΡΩΝ Α.Ε. Έδρα: Λ.Ποσειδώνος 1-2 Π.Φάληρο 175 61 Eκθεσιακός χώρος: Λ.Βάρης-Κορωπίου 21-Βάρη

www.athenian-yachts.gr e-mail: [email protected] Α.Φ.Μ. 095333302 ∆.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά ΑΡΜΑΕ 44579/01/ΝΤ/Β/99/285 Έτος ιδρύσεως 1980 Ιδρυτές και Μέτοχοι της: ∆.Λεσχοπούλου, ∆.Τζάρας ∆ραστηριοποιείται: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠEYΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ JEANNEAU (1988-2015 ) EIΣΑΓΩΓΗ - ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΑΦΩΝ Ιστιοπλοϊκών JEANNEAU Ταχυπλόων JEANNEAU για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση Μικρών ειδικών προδιαγραφών ταχυπλόων για ιδιωτική χρήση PRESTIGE Luxury Motor Boats Catamarans LAGOON ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ MOTOR CATAMARAN “AQUILLA” Ταχύπλοα από 40-55 ποδια ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ Προϊόν, ΑΤΗΕΝΙΑΝ – SAILING & MOTOR YACHTS - CREWED YACHTS-CATAMARANS ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΤΗΕΝΙΑΝ 132 σκαφών (συντήρηση θέρους & χειμώνα / υποστήριξη & διεκπεραίωση ναυλώσεων / οικονομική-φοροτεχνική διαχείριση / Aσφάλιση) ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ-AFTER SALES SERVICE JEANNEAU MERRY FISHER-CAP-CAMARAT PRESTIGE range LAGOON

2

Page 4: Οwner's Book 2016

ΟΜΙΛΟΣATHENIAN2016

3

∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ∆. ΤΖΑΡΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΚΙΟΣ ∆. ΛΕΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΛΩΣΕΩΝ

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΡΑΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΑ ΛΕΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ

ΝΑΥΛΩΣΕΩΝ AFTER SALE SERVICE

ΥΠ. ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΑΝΤΑΛ/ΚΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡ∆ΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΖΑΡΑΣ

ΦΑΝΗ ΛΕΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

PROFORON

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΝΕΡΗ

ΥΠΕΥΘ ΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΒΑΣΕΩΝ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ

ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ ΝΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

AFTER SALE SERVICE

ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙΚΟΝ/ΚΗ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΟΙΟΚ/ΤΩΝ

ΤΟΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΙΩΤΗΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΛΙΣΑΝ∆ΡΑΤΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΑΣΗΣ ΚΩ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

ΝΑΣΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΦΛΩΡΑ ΜΑΪΤΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΕΚΛΗΣ

ΚΕΛΛΥ ΦΩΤΑΚΗ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ

ΦΟΡ/ΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΘΟ∆ΩΡΗΣ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΛΙΛΑ ΤΙΓΚΑΡΑΚΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ

ΦΛΩΡΑ

ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΥ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ

∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΒΑΣΕΩΝ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΤΡΙΓΚΑΣ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΤΣΙΚΒΑΣΗΣ

ΥΠΕΥΘ ΒΑΣΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ

Page 5: Οwner's Book 2016

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟJEANNEAU

Η ΑΤΗΕΝΙΑΝ, διατηρεί από το 1988 την αποκλειστική αντιπροσώπευση του Ναυπηγείου JEANNEAU όπως των motor yacht PRESTIGE . Η JΕΑΝΝΕΑU με ένα νεόδμητο στόλο από επιτύχη στη διεθνή αγορά μοντέλα, SUN ODYSSEY 349- 2014 SUN ODYSSEY 379- 2013 /SUN ODYSSEY 389 -2016 με νέο bowsprit SUN ODYSSEY 409- 2011/SUN ODYSSEY 419-2016 με νέο bowsprit SUN ODYSSEY 439- 2012/SUN ODYSSEY 449-2016 με νέο bowpsit και platform μπανιου SUN ODYSSEY 469- 2013/SUN ODYSSEY 479-2016 με νέο bowpsit και platform μπανιου SUN ODYSSEY 509- 2012/2013 ως 6καμπινο/S.O 519-2016 με νέο bowpsit JEANNEAU 54-2016 JEANNEAU 57-2010 JEANNEAU 64-2014 Η διεθνής ζήτηση καθορίζει τις αποφάσεις των Ναυπηγείων για μελλοντικές παραγωγές που τα τελευταία χρόνια οδηγούν σε μεγάλα μεγέθη σκαφών . Tο brand name PRESTIGE ,εχει αποκτήσει τεράστια δυναμική , αφήνοντας πίσω του μεγάλες και καταξιωμένες φίρμες. Την περίοδο 2015 εγκαινιασε τo PRESTIGE 750 Fly . Παράλληλα μια πλήρη σειρά ταχυπλόων για όλες τις ανάγκες ,όπως τα MERRY FISHER, CAP CAMARAT, NC, & LEADER καλύπτει μεγέθη από 5 εως 12 μέτρα Oι πωλησεις της ΑΤΗΕΝΙΑΝ για την season 2015-2016 των ιστιοπλοικων και catamaran σημειωσαν αυξηση 100%,λογω της ζητησης των charter Eταιρειων αλλα και των μεμονομενων επαγγελματιων που ενταχθηκαν σε προγραμματα ΕΣΠΑ ή διεθεσαν παλαιοτερα σκαφη τους.Η ζητηση αφορουσε όλα τα μεγεθη των σκαφων από 349 ως και 54 ποδια. Αντιθετα το ενδιαφερον αποκτησης κανιουργιων ταχυπλοων (κάθε μεγεθους) παρουσιαζει μηδενικη ζητηση λογω συνθηκων της αγορας και φορολογιας τους .

4

Page 6: Οwner's Book 2016

ΓΕΓΟΝΟΤΑ(απόΜάρτιο2015–Μάρτιο2016)

MEETING JEANNEAU Tέλη Ιουνίου 2015, (όπως κάθε χρόνο ) έγινε στo Dubrovnik-Κραοτια η ετήσια ενημέρωση των αντιπροσώπων της Jeanneau , όπου παρουσιάστηκαν οι νέες παραγωγές μοντέλων για το 2016 με ιδιαιτερη προβολη στο JEANNEAU 54 με το οποιο καναμε seatrials με πολύ ενθουσιασμο. Tα αποτελέσματα πωλήσεων της ATHENIAN που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα ,στον παγκόσμιο πίνακα ,είχαν αυξηση 100% από το 2015 . Με την ολοκληρωση του meeting,πληροφορηθηκαμε τις κλειστες Τραπεζες στην Ελλαδα και το επικειμενο ∆ημοψηφισμα. Το group Beneteau- Jeanneau παραμένει το μεγαλύτερο σε έκταση και παραγωγή Ναυπηγείο στο κόσμο. Παρεβρέθησαν ∆ημήτρης & Γιωργος Τζάρας , ∆ιονυσια +Φανη Λεσχοπούλου

ΝΑΥΤΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η παρουσία της ΑΤΗΕΝΙΑΝ σε επιλεκτά Ναυτικά Σαλόνια παρέμεινε δυναμική για την προβολή των ΝΑΥΛΩΣΕΩΝ και των ΠΩΛΗΣΕΩΝ σε μεταχειρισμενα σκαφη. Η προσωπική επικοινωνία με τους πράκτορες αλλά και τους ναυλωτές που επισκέπτονται τα Ναυτικά Σαλόνια, είναι προστειθέμενη αξια μας . -Καννες-Σεπτέμβριος 2015.Παρεβρέθησαν ∆ιονυσία Λεσχοπούλου -Φανή Λεσχοπούλου –Νικος Τσαριωτης -Παρίσι – 4-13/12/ 2015. Παραβρέθηκαν ∆ημ.& Γιωργος Τζάρας – ∆ιονυσία & Φανη Λεσχοπούλου – Ολυμπία Γαλανάκη -Düsseldorf – 22-31/1/2016. Παρεβρεθησαν ολη η διάρκεια του οι ∆ημητρης & Γιώργος Τζάρας. ∆ιονυσία & Φανή Λεσχοπούλου- Ολυμπία Γαλανάκη και Με περιπτερο στην εκθεση Business to Business, -Kροατια ICE 2016 International Charter Expo, 4-7/2/2016 .Καλυφθηκε από τους ∆ημητρη & Γιωργο Τζαρα, Φανη Λεσχοπουλου και Σπύρο Κιτσοπάνο. ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Τον Ν οεμβριο 2015 υπεγραφη συμφωνο συνεργασιας με την Βρεττανικη Εταιρεια European Travel Ventures - The YACHT WEEK program - για μισθωση 20 σκαφών Jeanneau και Lagoon για διάστημα 2 μηνών, (Ιουλιου-Αυγουστου 2016).

5

Page 7: Οwner's Book 2016

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ2015‐2016:

YACHTING στην ΕΛΛΑ∆Α & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Το 2015 “έκλεισε” με σύνολο εβδομάδων 2.143 Τα αποτελέσματα των εκπτώσεων μας της περιόδου του 2015, “έκλεισαν” με μέσο όρο 15%, επί του τιμοκαταλόγου μας, με αντίστοιχο του Ελληνικού ανταγωνισμού που παραμένει 25% πάνω σε χαμηλότερο παράλληλα τιμοκατάλογο. Η πρόβλεψη για το 2016 με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ανερχεται στο +10%. Το προϊόν ΑΤΗΕΝΙΑΝ εξακολουθεί να παραμένει το Νο1 σε προτίμηση στο Ελληνικό Γιώτιγκ και η αύξηση των ζητήσεων αποτελεί απόδειξη επειδή συνεχίζουμε σταθερά να προσφέρουμε αμεσότητα, ποιότητα στα σκάφη και στις υπηρεσίες μας χωρίς προχειρότητα. ∆ιανύουμε τον 8ο χρόνο αυτής της επιδεινούμενης οικονομικής συγκυρίας, όπου πάσχουν διαδοχικά πολλές χώρες πού αποτελούν το πελατολόγιο μας. Νοιώθουμε περήφανοι που συνεχίζουμε να διαχειριζομαστε τη ΚΡΙΣΗ , χωρις επίπτωση στον τιμοκατάλογο ναυλώσεων,την εκπτωτική και προμηθειακή πολιτική μας,αλλά δίνοντας βάρος στην ανάπτυξη και προώθηση νέων Αγορών και προιόντων Yachting που μεθοδικά θα αυξήσουν την ποσότητα και ποιότητα των ναύλων όπως και θα διευρύνουν και την περίοδο εκμετάλλευσης. Απόδειξη αυτών είναι η δημοσίευση έρευνας του Γερμανικού περιοδικού YACHT (τεύχος Ιανουάριος 2016 κατά την διάρκεια του Σαλονιού στο Dussedolf) για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Εταιρειών Yachting με σκάφη παλαιότερα των 7 ετών, όπου η ΑΤΗΕΝΙΑΝ βαθμολογήθηκε με υψηλό) βαθμό μεταξύ των εταιρειών στην Μεσόγειο.

6

Page 8: Οwner's Book 2016

7

Page 9: Οwner's Book 2016

ΕΓΓΥΗΣΗ‐ΠΑΡΟΧΕΣ Παρέχουμε βάσει του συμβολαίου μας:

Εγγύηση 80 εβδομάδων ναύλου για 5 περιόδους με ετήσιο ελάχιστο υπολογισμό εσόδου για 16 εβδομάδες ανά έτος, (η μοναδική έγκυρη εγγύηση από το 1993 ως σήμερα) και με δεδομένο προϋπολογισμό ετήσιου εξοδολογίου.

Αποζημίωση εβδομάδων που τυχόν δεν πραγματοποιήθηκαν, στο τέλος των 5 περιόδων

(εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας), βάσει του τιμοκαταλόγου ναυλώσεων της 5ης περιόδου και των όρων του συμφωνητικού ανάθεσης.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης ,το σκάφος ναυλώνεται 5 περιόδους για να ικανοποιήσει πλήρως το 45% του δανείου πλέον τόκων,(στη διαρκεια της δανειακης συμβασης) από τις 80 εγγυημένες εβδομάδες. Ό,τι απομένει από αυτή την συγκεκριμένη χρήση ικανοποιεί μέρος των ετήσιων εξόδων. Η προσπάθεια μας να υπερβούμε τις 80 εβδομάδες ή να παραμείνει μια 6η περίοδο στον στόλο , στοχεύει στο να μειωθεί το υπόλοιπο των εξόδων σας. Η ναύλωση οποιουδήποτε σκάφους μπορεί να συνεχιστεί εφόσον ο Πλοιοκτητης το επιθυμεί και ακολουθεί τις προδιαγραφές ΑΤΗΕΝΙΑΝ.

Τον υψηλότερο τιμοκατάλογο ναύλων της Ελληνικής αγοράς.

Τις χαμηλότερες εκπτώσεις τιμοκαταλόγου της Ελληνικής αγοράς προς τους πράκτορες και ναυλωτές.

Σταθερή εκμετάλλευση ανά περίοδο σε μία από τις 7 βάσεις μας με εναλλαγή ανά έτος.

∆έκα μεταφορές (ΚΩ,ΣΚΙΑΘΟ,ΚΕΡΚΥΡΑ,ΛΕΥΚΑ∆Α,ΚΑΒΑΛΑ) maximum στις 5 περιόδους εγγύησης. ∆υο (2) μεταφορές Λευκάδα-Κέρκυρα καταμετρούνται ως (1). Η μετακίνηση Αθήνα –Λαύριο δεν καταμετρείται ως μεταφορά.

Πλήρης διαχείριση του σκάφους σας: λογ/σμοί δανείου και τόκων, ελλιμενισμός, δαπάνη

ασφάλειας, σέρβις χειμώνα-καλοκαίρι κ.τ.λ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΤΗΣΙΑ μετά την αποδοχή της και τον έλεγχο των παραστατικών σας.

Τεχνική υποστήριξη του σκάφους σας για όλη τη περίοδο της συνεργασίας μας.

Υπευθυνότητα για την ποιότητα του σκάφους σας καθ’ όλη τη συνεργασία μας.

Ετοιμότητα των συνεργείων 24 ώρες το 24ωρο.

Εγγύηση επιδιόρθωσης τεχνικού προβλήματος προς τους ναυλωτές εντός 4 ωρών από τους υπεύθυνους των βάσεων.

Επιλογή ασφαλιστικής εταιρίας με ειδικές καλύψεις και με τους οικονομικότερους όρους της αγοράς.

8

Page 10: Οwner's Book 2016

Υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση για τα τεχνικά θέματα του σκάφους σας.

Προβολή για μεταπώληση ή συνέχιση ναύλωσης του σκάφους σας μέσω ΑΤΗΕΝΙΑΝ, μετά τη λήξη του 5ετούς συμβολαίου σας.

Με την λήξη της συμφωνημένης διάρκειας του συμβολαίου δεν σταματάμε την συνεργασία, (ακόμα και στα σκάφη που αγοράστηκαν τοις μετρητοίς), αν εσείς δεν μας δηλώσετε το αντίθετο. Σε αυτή την παράταση, έχει προηγηθεί εκκαθάριση και εξόφληση των υποχρεώσεων εκατέρωθεν και η οικονομική συναλλαγή πλέον είναι άμεση, (έσοδα μείον έξοδα ανά ναύλο) χωρίς συμβατική εγγύηση εβδομάδων. Ένα επιτελείο ανθρώπων που επί σειρά ετών εργασίας σ’ αυτό το αντικείμενο, δημιουργεί ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον που εξασφαλίζει τη συνεχή ανάπτυξη με σεβασμό στον Ι∆ΙΟΚΤΗΤΗ και ήθος στη συναλλαγή.

9

Page 11: Οwner's Book 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΕΞΟΔΩΝ Έξοδα διαχείρισης εννοούνται, -η κίνηση του σκάφους την καλοκαιρινή περίοδο (check in-out), -o ελλιμενισμος, -η ασφάλεια, -το ξεχειμώνιασμα, -ανταλλακτικά και -προϋπολογισμός αντικατάστασης πανιών. Τα υπό εγγύηση σκάφη που έχουν ολοκληρώσει το 5ετές συμβόλαιο τους και γίνεται συγκεντρωτική/τελική εκκαθάριση, η Εταιρεία προσφέρεται να συνεχίσει την μίσθωση του σκάφους (προκειμένου να εξοφληθεί τυχόν εναπομείναν χρεωστικό υπόλοιπο), υπό την προϋπόθεση ό,τι το πλήρες ετήσιο εξοδολόγιο θα καλύπτεται αποκλειστικά από τον πλοιοκτήτη. Τα υπό εγγύηση σκάφη, (χρηματοδοτούμενα ή τοις μετρητοίς), θα πρέπει στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου να προκαταβάλλουν αναλόγως μεγέθους, μέρος των εξόδων του ξεχειμωνιάσματος. (π.χ από 32-42 πόδια € 2.500 και από 44-54 € 4.000) Η τεχνική επιθεώρηση και έγγραφη παραλαβή από τον υπεύθυνο Base manager θα επιβαρύνεται με το κόστος του check in. Η Εταιρεία έχει υπό μελέτη, βάσει των νέων οικονομικών δεδομένων και για την ασφάλεια της ρευστότητας της, να καταθέτει στον δανειακό λογ/μό των πλοιοκτητών τα έσοδα από τα ναύλα, έτσι να ικανοποιείται ο Τραπεζικός δανεισμός και το υπόλοιπο να καλύπτει τα έξοδα του σκάφους από εσας τους ίδιους,κάτι που επιβάλλει και το νέο φορολογικό σχήμα πέρι πληρωμών μέσω Τραπέζης απ’ευθείας σε αυτόν που του παρέχει την υπηρεσία. Μην παραλείπετε να ελεγχετε εγκαιρα (μεχρι το τελος κάθε τουριστικης περιοδου) τα εξοδα σας και να ζητατε τα φορολογικα παραστατικα σας ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ∆ΕΚΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΘΑ 3-4 SEASON ΠΙΣΩ ,ΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΜΗ ΑΠΟ∆ΟΧΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΡΙΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η∆Η ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ από την ΑΤΗΕΝΙΑΝ για λογ/μο σας! Είμαστε διαθέσιμοι όποτε θελήσετε ,για όποια παρατήρηση/σύσταση/πρόταση, απορία στην ρέουσα περιοδο ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί ως προς το συμφέρον του σκάφους σας. Η ετήσια εκκαθάριση μέχρι 31/12 είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και παρακαλούμε πολύ όπως και από πλευράς σας έχετε την μέριμνα γι’αυτό.

10

Page 12: Οwner's Book 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΝΑΥΛΩΤΩΝ Σας αναφέρουμε ακόλουθα τα αποτελέσματα για το 2015, από τις κύριες βάσεις:

Αθήνα 92.82% Σκιάθος 89,24%

Λευκάδα 88,28% Λαύριο 89,65

Κως 86,29% Καβάλα 82,92

Κέρκυρα 85,57%

Tα πιο πάνω αποτελέσματα σε συνολο 87,82 για το 2015 προέρχονται από τα στοιχεία που αφήνει ο ναυλωτής στον εκάστοτε base manager, όταν παραδίδει το σκάφος τα οποία επιβεβαιώνονται με το home report, που οι εκάστοτε πράκτορες στέλνουν στον ναυλωτή απ’ ευθείας, όταν αυτός έχει επιστρέψει από τις διακοπές στο σπίτι του. Κάθε χρόνο προωθούμε τις ναυλώσεις της ΑΤΗΕΝΙΑΝ στην Ελλάδα μέσω δημοσιογράφων, events, περιοδικών και πρακτόρων. Η διάθεση του σκάφους σας (μετα από ενημερωση και εγκριση σας) είναι σημαντική για την προβολή των Ελληνικών προορισμών. ∆ιαπιστώνεται ότι στις παροχές η “υποδοχή πελάτη”, η “καθαριότητα” και το “προσωπικό” εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά, σημεία στα οποία δίνουμε μεγάλη προσοχή και θα ενισχύσουμε όπως θα δείτε ακόλουθα: Οι Πελάτες-Ναυλωτές μας μπορούν να κατανοήσουν ένα τεχνικό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί, αλλά ποτέ ένα βρώμικο σκάφος ή ένα απρόθυμο προσωπικό, αγέλαστο ή χωρίς διαθέσιμο χρόνο.

11

Page 13: Οwner's Book 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣΠΙΝΑΚΑΣ2015ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΝΑΥΛΩΤΩΝΑΝΑΒΑΣΗΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ

12

2015 athens kos lefkas corfu skiathos lavrio keramoti total

Vacation 96,02% 93,09% 94,27% 92,11% 94,33% 94,00% 80,00% 91,97%

The Yacht 89,53% 76,96% 83,33% 79,35% 81,46% 80,00% 80,00% 81,52%

Engine 93,24% 89,22% 92,55% 84,52% 89,67% 91,33% 88,89% 89,92%

Electricity 88,70% 81,62% 83,15% 73,39% 80,99% 84,00% 83,34% 82,17%

Electronics 86,74% 81,13% 80,14% 73,75% 77,70% 80,00% 77,78% 79,61%

Sails-Rigging 86,80% 77,04% 83,16% 82,89% 83,22% 78,00% 83,34% 82,06%

Comfort 91,19% 79,26% 82,61% 82,60% 85,45% 86,67% 83,34% 84,45%

Inventory 91,38% 80,35% 83,88% 81,08% 85,95% 84,00% 83,34% 84,28%

Cleanliness 98,99% 91,97% 88,53% 94,62% 94,45% 97,87% 100,00% 95,20%

Dinghy 89,50% 78,11% 81,52% 79,65% 78,87% 82,99% 80,00% 81,52%

Outboard 88,57% 82,21% 82,20% 79,47% 86,82% 86,11% 86,67% 84,58%

Welcome Service 94,73% 94,06% 92,39% 93,64% 95,54% 95,33% 100,00% 95,10%

Personnel 95,78% 95,29% 94,15% 93,79% 93,33% 94,05% 66,67% 90,44%

Provisioning 97,50% 87,67% 95,37% 86,92% 100,00% 100,00% 66,67% 90,59%

Charter Agent 96,67% 92,59% 95,56% 91,58% 100,00% 100,00% 66,67% 91,87%

Charter Again? 99,77% 100,00% 99,65% 99,69% 100,00% 100,00% 100,00% 99,87%

Total 92,82% 86,29% 88,28% 85,57% 89,24% 89,65% 82,92% 87,82%

Page 14: Οwner's Book 2016

13

Page 15: Οwner's Book 2016

ΠΕΡΙΟΔΟΣ2016

Αυτός ο Ετήσιος οδηγός έχει σκοπό να σας πληροφορήσει για το προϊόν Athenian, σε ανάλυση της 5ετούς συμβάσεως που υπογράψαμε με την αγορά του σκάφους σας, για όποια αλλαγή πολιτική παγκόσμια στη διάθεση των προϊόντων, τη διαδικασία του σέρβις και τις βάσεις, για να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες μας ώστε η συνεργασία μας να είναι άριστη και παραγωγική.

Σημειωστε ότι οι τιμοκαταλογοι, -Ναυλων 2017

-Θερινου service 2017 -Xειμερινου service 2016/2017

θα ανακοινωθουν μεχρι τελη Αυγουστου 2016

14

Page 16: Οwner's Book 2016

15

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σελίδες -Ναυλώσεις-∆ιαχείριση Βάσεων 16-18 -Πολιτική Ναυλώσεων 19 -Τιμολογιακη πολιτικη 20 -Eναλλακτικοι τροποι ενοικιασης 21 -Τιμοκατάλογος Ναυλωσεων 2016 22-25 -Claims Ναυλωτών 26 -Ναυλώσεις μέσω ιδιοκτήτη 27 -Μεταφορά σκάφους από βάση σε βάση 28 -Τιμοκατάλογος Μεταφορών 29 -Χρήση σκάφους από τον ιδιοκτήτη 30-32 -Θερινή Περίοδος 33 -Τιμοκαταλογος Θερινού σέρβις 34 -∆ύτης και εξουσιοδότηση 35-36 -Εξουσιοδότηση προς Λιμενικές Αρχές 37 -Ξεχειμώνιασμα 38-39 -Έγγραφη ανάθεση & Τιμοκατάλογος ξεχειμωνιάσματος 2015 / 2016 40-41 -Εργασίες Ξεχειμωνιάσματος 42-48

-Ανάλυση Εργασιών Συντήρησης Μηχανής 49-52 -Ξεχειμώνιασμα από τον ιδιοκτήτη 53-54 -Παραλαβή σκάφους από Ξεχειμώνιασμα ιδιοκτήτη 55 -Inventory 56 -Ελλιμενισμός 57-63 -Ασφάλεια Σκάφους 64-66 -Λογιστικά Σκάφους & Οικονομική Ανάλυση Ναύλου 67-68 -Μεταπώληση Σκάφους 69 -Έγγραφα Αξιοπλοϊας 70 -Νέος Νόμος Σκαφών Αναψυχής 71-74

Page 17: Οwner's Book 2016

ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ

Υπεύθυνη: Ελένη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ e-mail : [email protected]

ΑΤΗΕΝΙΑΝ BOOKING

Ολυμπία ΓΑΛΑΝΑΚΗ e-mail: [email protected] Φλώρα ΜΑΪΤΟΥ e-mail : [email protected] Λίλα ΤΙΓΚΑΡΑΚΗ e-mail: [email protected] Γιώργος ΤΖΑΡΑΣ e-mail: [email protected]

Τηλ: 210 9849620 – 21, Fax: 210 9818092

www.athenian-yachts.gr

16

Page 18: Οwner's Book 2016

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΒΑΣΕΩΝ/ΤΕΧΝΙΚΗΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Υπεύθυνος τεχνικός των βάσεων / Οικονομικός έλεγχος βάσεων ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΣ Kινητό: 6972 711276 e-mail: [email protected]

Βάση ΑΘΗΝΑΣ Υπεύθυνος: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡ∆ΗΣ/ ΤΟΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΚΟΣ Κινητό : 6972711274 - 6972 711275 Θέσεις Ελλιμενισμού : Μαρίνα Αλίμου - Προβλήτα 2 Ομάδα βάσης Αθηνών 12 άτομα e-mail: [email protected]

Βάση ΚΩ Υπεύθυνος : ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Γεωργ.Παπανδρέου – Μαρίνα Κω - Κως 85300 Κινητό : 6945045325 – fax 2242027116 τηλ 27115 Θέσεις Ελλιμενισμού : Μαρίνα Κω - Προβλήτα ∆ Ομάδα βάσης Κω 5 ατομα e-mail: [email protected]

Βάση ΚΕΡΚΥΡΑΣ Υπεύθυνος : ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Κοντόκαλι Κέρκυρας - Κέρκυρα 49100 Κινητό : 6946226966 - fax :26610 99505 -τηλ 26610 99507 Θέσεις Ελλιμενισμού : Μαρίνα Γουβιών – Προβλήτα Α Ομάδα βάσης Κέρκυρας 5 άτομα e-mail: [email protected]

17

Page 19: Οwner's Book 2016

Βάση ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ Υπεύθυνος : KΩΣΤΑΣ ΤΕΤΡΙΓΚΑΣ Κινητό : 6941403919 fax + τηλ 2645026761 Θέσεις Ελλιμενισμού : Μαρίνα Λευκάδας – Προβλήτα B Ομάδα Βάσης Λευκάδος 4 άτομα e-mail: [email protected]

Βάση ΣΚΙΑΘΟΥ Υπεύθυνος : ∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κινητό : 6944393769 fax –τηλ 2427021249 Λιμάνι Σκιάθου – Σκιάθος 37002 Θέσεις Ελλιμενισμού : Λιμάνι Σκιάθου Ομάδα Βάσης Σκιάθου 4 άτομα e-mail: [email protected]

Βαση Κεραμωτής- ΚΑΒΑΛΑ Υπεύθυνος : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ Κινητό : 6972054346 τηλ: 2591051180 Θέσεις Ελλιμενισμού : Λιμάνι Κεραμωτής Ομάδα Βάσης Κεραμωτής - 5 άτομα e-mail: [email protected]

Βάση ΛΑΥΡΙΟΥ

Υπεύθυνος : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΤΣΙΚΒΑΣΗΣ Κινητό : 6944351659 Θέσεις Ελλιμενισμού : Λιμάνι Λαυρίου Ομάδα Βάσης Λαυρίου 2 άτομα e-mail: [email protected]

18

Page 20: Οwner's Book 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗΝΑΥΛΩΣΕΩΝ

Η Φλώρα Μαϊτού και η Λίλα Τιγκαράκη θα σας ενημερώνουν με fax ή e-mail για κάθε οριστικό κλείσιμο ναύλoυ επί του σκάφους σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο στάδιο “option” η ακύρωση γίνεται αυτόματα την έβδομη ημέρα. Σε περίπτωση που έχετε ως Πλοιοκτήτης απ’ευθειας ζήτηση για το σκάφος σας,είναι απαραιτητο πριν δεσμευθείτε να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα του σκάφους σας με την ΑΤΗΕΝΙΑΝ γιατι το booking είναι on line και διαφοροποιείται συνεχώς. ΑΤΗΕΝΙΑΝ fleet: Το σύνολο των σκαφών (υπό πλήρη διαχείριση επαγγελματικά και ιδιωτικά) είναι 180 PRIVILEGE LINE σκάφη από 0-6 έτη παλαιότητα (2011-2016) ECONOMY LINE σκάφη από 7 έτη παλαιότητα (2001-2010) Ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ναύλωση κάθε σκάφους προβλέπεται στην παραγγελία και αγορά του. Η αλλαγή των πανιών, ορίζεται στην ολοκλήρωση της 4ης περιόδου ναύλωσης και αφου προηγηθει πραγματογμωμοσυνη του κατασκευαστη τους,για αυτην την αναγκαιοτητα. Από την τιμή κάθε ναύλου εξαιρείται το end cleaning του σκάφους και καταβάλλεται πλέον από τον ναυλωτή στην κάθε βάση.

19

Page 21: Οwner's Book 2016

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗ Επισυναπτόμενα θα βρείτε τους τιμοκαταλόγους του 2016 ,για 1 (μία) και 2 (δυο) εβδομάδες σε EURO με τις 4 περιόδους και την ακόλουθη πολιτική : A: 2 εβδομάδες ναύλου - 5 % B: 3 εβδομάδες και άνω ναύλου -10 % C: 4 εβδομαδες -15% --------------------------------------------------------------------------------------------- Οι περίοδοι των τιμοκαταλόγων του 2016 έχουν ως ακολούθως: Α : 30 Ιουλιου - 27 Αυγούστου Β : 28 Μαΐου – 30 Ιουλιου και 27 Αυγούστου- 24 Σεπτεμβριου C : 23 Απριλιου -28 Μαιου και 24 Σεπτεμβριου με 15 Οκτωμβριου D : Πριν 23/04 και μετα 15 Οκτωβριου ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ Επαναλαμβανόμενος πελάτης : - 5 % Early booking : - 10 % Ναυτικά Σαλόνια : - 5 % Σύνολο εκπτώσεων 15% Προσφορά μεταφορων (αρχή και τέλος περιόδου) -35% Εάν ο ετήσιος μέσος όρος εκπτώσεων του συνόλου των ναύλων υπερβαίνει το 15%, (όπως προβλέπεται στο συμβόλαιο μας), το τμήμα ναυλώσεων θα ζητήσει την έγκριση του πλοιοκτήτη. Πολιτική αναχώρησης: με ελάχιστη περίοδο ναύλωσης 5 ημέρες, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδος με ώρες επιβιβασης 17.00 μ.μ. και αποβίβασης 09.00 π.μ. με υποχρέωση του ναυλωτή να επιστρέψει στη βάση το προηγούμενο απόγευμα στις 17.00 μ.μ. Η Εταιρία έχει την ευχέρεια να κάνει την διαδικασία απόπλου, σε ειδικές περιπτώσεις λογω πολλών αναχωρήσεων, μια ημέρα πρίν. Ισχύει όμως στην καταμέτρηση των ημερών ,αυτές που αναφέρονται στην καρτέλα του Booking και στις ετήσιες οικονομικές απεικονίσεις. Η διάρκεια του κάθε ναύλου σας εμφανίζεται στο ναυλοσύμφωνο αλλά και στην οικονομική καρτέλα σας. Η πολιτική ακύρωσης ναύλου αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.

20

Page 22: Οwner's Book 2016

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙΤΡΟΠΟΙΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ Η Athenian το 2016 συνεχίζει την οργάνωση των εναλλακτικών τρόπων ενοικίασης των σκαφών σας, με Incentives, Regattas και Flotillas program οι οποίες και απαιτούν μια πλήρη κάλυψη σκαφών, πληρωμάτων, θέσεων ελλιμενισμού, τροφοδοσίας, εναλλακτικών τρόπων διασκέδασης, σχεδίασης ταξιδιού, τεχνικής υποστήριξης, απονομής βραβείων και πολλών άλλων λεπτομερειών που πλαισιώνουν αυτά τα παραπάνω ιδιαίτερα προγράμματα. Σας αναφέρουμε τα στοιχεία των προγραμματισμένων αυτών ειδικών γεγονότων μέχρι και σήμερα για την περίοδο του 2015:

Κέρκυρα-Κέρκυρα, 21-28/05, EDHEC School France, students, 15 σκάφη 40-53 πόδια, 100 επιβαίνοντες απο τη Γαλλία με την συνεργασία της εταιρείας VENTS DE MER - FRANCE

Λευκάδα – Λευκάδα, 08-22/08/2015, MONDOVELA-NAVALIA Flotilla, 10 σκαφών, 42-53

πόδια, 80 επιβαίνοντες απο Ιταλία, μέλη της ιστιοπλοικης τους σχολής με την συνεργασία της εταιρείας MONDOVELA YACHTING.

Aθήνα – Αθήνα 29/08-12/09/15, Flotilla 10 σκαφών, 43 πόδια, 80 επιβαίνοντες μαθητές του

RUPIN UNIVERSITY απο Ισραήλ με την συνεργασία της εταιρείας TASHOOT Ltd.

Aθήνα-Αθήνα, 3-10/9/2016, 10 σκαφών 43-53 πόδια, 80 επιβαίνοντες απο Γερμανία με την συνεργασία της εταιρείας SAIL&FUN YACHTCHARTER

21

Page 23: Οwner's Book 2016

22

Page 24: Οwner's Book 2016

24

Page 25: Οwner's Book 2016
Page 26: Οwner's Book 2016

25

Page 27: Οwner's Book 2016

CLAIMSΝΑΥΛΩΤΩΝ

Την περίοδο 2015, στα σκάφη του στόλου μας, με 2.143 εβδομάδες ναύλων είχαμε 6 claims από ναυλωτές. CLAIM σημαίνει η ένσταση του ναυλωτή κατά του σκάφους και της εταιρείας που αφορά καθυστέρηση στην διάρκεια των διακοπών του λόγω οποιασδήποτε αιτίας που άπτεται του σκάφους. ‘Πουλάμε’ ακριβό ναύλο γιατί προσφέρουμε άριστη ποιότητα σκάφους, ασφάλεια και παροχή υπηρεσιών. Ο ναυλωτής δεν έχει πάντα δίκιο αλλά είναι ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΑΣ. Εξετάζουμε κάθε φάκελο claim αναλυτικά για να δούμε αν ευσταθεί το πρόβλημα που έθεσε ο ναυλωτής στον πράκτορα ή είναι αβάσιμο. Το τεχνικό τμήμα μας σε κάθε περίπτωση γνωρίζει από την αυτοψία που έκανε με την αναγγελία της ζημιάς στην διάρκεια του ναύλου, αν αυτή προήλθε από τον ναυλωτή ή από τη συνήθη φθορά του σκάφους. Ο ναυλωτής μπορεί με την παράδοση του σκάφους στη λήψη του ναύλου, να μη δώσει γραπτό claim για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση. Γυρίζει στην πατρίδα του και κάποια στιγμή άμεσα ή αργότερα στέλνει γράμμα στον πράκτορά του, ο πράκτορας εν συνεχεία ειδοποιεί την ΑΤΗΕΝΙΑΝ Οι πιο συχνές ζημίες που είναι δύσκολο να αποδειχθούν αν έγιναν από κακό χειρισμό του ναυλωτή ή από συνήθη φθορά του σκάφους και δεν μπορούν να προβλέπουν μεταξύ των ναύλων είναι οι ακόλουθες : Χειριστήρια (μηχανής ή εργάτη) Μίζα – alternator Μπαταρίες Εργάτης Ντίζα τιμονιού Roller reefings Πρεσοστατική αντλία νερού Αντλία σεντινών

26

Page 28: Οwner's Book 2016

ΝΑΥΛΩΣΕΙΣΜΕΣΩΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Παραλαβή σκάφους. Η παραλαβή σκάφους από ναύλο του ιδιοκτήτη χρεώνεται με την τιμή του check out . Κάθε επισκευή, ζημιά, ελλείψεις του inventory, ιματισμός, καθαρισμός πρέπει να είναι στις προδιαγραφές Αthenian αλλιώς θα χρεώνεται η αποκατάστασή τους. Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να παραδώσει αντίγραφο ναυλοσύμφωνου στην Εταιρία μας για κάθε ναύλο που κάνει με άλλο ναυλομεσιτικό γραφείο τόσο για την εγγύηση έναντι της Τραπέζης όσο και για τα στατιστικά του σκάφους την 5ετία, και εφόσον υπάρχει δανεισμός να καταθέτει το προϊόν του ναύλου στο δανειακό του λογαριασμό. Παράδοση σκάφους. Το σκάφος πρέπει να είναι έτοιμο στην ώρα του ναυλοσύμφωνου. Το σκάφος πρέπει να είναι καθαρό, με πλήρες το inventory μας, τον ιματισμό και τεχνικά ελεγμένο. Ο αντιπρόσωπος για το ναύλο του ιδιοκτήτη πρέπει να υπογράψει το χαρτί της αποδοχής και παραλαβής στον υπεύθυνο της βάσης πριν πάρει το σκάφος και να μεταφέρει το σκάφος εκτός προβλήτας Athenian. Θα ήταν ευκολότερο να χρησιμοποιείται το υπόδειγμα inventory της ΑΤΗΕΝΙΑΝ.

27

Page 29: Οwner's Book 2016

ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΚΑΦΟΥΣΑΠΟΒΑΣΗΣΕΒΑΣΗ

Εάν η μεταφορά γίνει από τον ιδιοκτήτη απαιτειται , 1. να ειδοποιεί την ΑΤΗΕΝΙΑΝ γραπτα, δύο εβδομάδες πριν από κάθε μεταφορά.

2. ελαχιστο πληρωμα 2 ατομων ,εκ των οποιων ο ενας να εχει διπλωμα. 3. να υπαρχει συμπληρωμενο crew list 4. δεν απαιτειται διαδικασια αποπλου. 5. να συμπληρωθει το inventory και να γινει τεχνικη παραλαβη του σκαφους το οποιο θα υπογραφει στην Βαση αναχωρησης οπως επισης να παραδωσει στον υπευθυνο της Βασης προορισμου , ενυπογραφα .Και για τις 2 κινησεις πρεπει να υπαρχει αντιγραφο στην ΑΤΗΕΝΙΑΝ.

Εάν η μεταφορά γίνει από skipper, απαιτείται: 1. ∆ιαδικασία απόπλου

2. Ελάχιστο πλήρωμα 2 ατόμων, εκ των οποίων ο ένας να έχει δίπλωμα. 3. Ο καπετανιος πρεπει ειναι ασφαλισμένος σε δημόσιο φορέα και να έχει φορολογικό παραστατικό για το συγκεκριμμένο επιτήδευμα. 4. Να υπάρχει συμπληρωμενο crew list 5. Πρέπει να συμπληρωθει το inventory και να γινει τεχνικη παραλαβη του σκαφους και να υπογραφει στην Βαση αναχωρησης οπως επισης να παραδωσει στον προορισμο ,στον υπευθυνο της Βασης , ενυπογραφα .Τα αντιγραφα πρεπει να στελνονται στην ΑΤΗΕΝΙΑΝ. 6. H αμοιβή του καπετάνιου για το 2015-16 ανάλογα τον προορισμό ορίζεται με τιμοκατάλογο που ακολουθει. Το κόστος διαδικασίας παράδοσης ,καθαρισμού και τεχνικού ελέγχου στην βάση προορισμού είναι € 95 .

∆υο (2) μεταφορες Λευκάδα-Κέρκυρα ,καταμετρείται ως (1).Η μετακίνηση Αθήνα –Λαύριο δεν καταμετρείται ως μεταφορά (στο συμβολαιο management των 10 μεταφορων) Η μεταφορά από Βάση μας σε Βάση μας , αρχή και τέλος της περιόδου, μπορεί να γίνει με ναύλο σε κάποια ειδική τιμή , οπότε και θα ενημερωθείτε.

28

Page 30: Οwner's Book 2016

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣΜΕΤΑΦΟΡΩΝ2016

ΑΘΗΝΑ ΛΑΥΡΙΟ 130 € ΑΘΗΝΑ ΚΥΚΛΑ∆ΕΣ 400 € ΑΘΗΝΑ ΣΠΟΡΑ∆ΕΣ 500 € ΑΘΗΝΑ ΛΕΥΚΑ∆Α/ΠΡΕΒΕΖΑ 500 € ΑΘΗΝΑ ΚΩΣ 600 € ΑΘΗΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 600 € ΑΘΗΝΑ ΚΕΡΑΜΩΤΗ/ΚΑΒΑΛΑ 700 € ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ∆Α 250 € ΣΠΟΡΑ∆ΕΣ ΚΩΣ 700 € ΣΠΟΡΑ∆ΕΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗ/ΚΑΒΑΛΑ 350 € ΣΥΡΟΣ ΚΩΣ 450 € ΛΑΥΡΙΟ ΛΕΥΚΑ∆Α 650 € ΛΑΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 750 €

Οι πιο πανω τιμες δεν περιλαμβάνουν: * Φ.Π.Α. * Πετρέλαια * ∆ιώρυγα

Φροντίζουμε μέσα από προγράμματα προσφορών να μειώσουμε / εξαλείψουμε η δυνατόν το κόστος των αναγκαίων μεταφορών για την πραγματοποίηση των ναύλων.

29

Page 31: Οwner's Book 2016

ΧΡΗΣΗΤΟΥΣΚΑΦΟΥΣΑΠΟΤΟΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!! Η Ι∆ΙΟΧΡΗΣΗ εκλαμβάνεται φορολογικά ως αυτοπαράδοση υπηρεσιών και επιβαρύνεται με το 11,5% ΦΠΑ όπως και οι ναυλώσεις. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να εκδίδεται ναυλοσύμφωνο με αξία κανονικού καθαρού ναύλου, αντίγραφο του οποίου πρέπει να παραδίδεται στον λογιστή για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Σας αναφέρουμε ότι και η ΜΕΤΑΦΟΡΑ του σκάφους που αναγράφεται στην καρτέλα ειναι αφορολόγητη, εφόσον έχει διάρκεια 2-3 ημέρες και 2 μονο άτομα. Α. ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟ∆ΟΣ 1. Εάν αποφασίσετε να οργανώσετε εκ των προτέρων διακοπές με το σκάφος σας,πρέπει να έρθετε σε επαφή ΜΟΝΟ και ΓΡΑΠΤΑ με το τμήμα ναυλώσεων της εταιρίας μας Αthenian Yachts για να δείτε εάν το σκάφος είναι ελεύθερο, για να μπλοκάρει την ημερομηνία που επιθυμείτε. Αυτές οι εβδομάδες προγραμματισμένης χρήσης, θα αφαιρούνται από την εγγύησή σας και στο τέλος των 5 περιόδων θα υπολογίζονται σαν μέρος πραγματοποιηθέντος εσόδου, ο οποίος επηρεάζει και το προϋπολογισμένο μέσο όρο ημερήσιου εσόδου. 2. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το σκάφος σας σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ελευθέρων ημερομηνιών, συμβουλευτείτε πρώτα το τμήμα ναυλώσεων για να μπλοκάρετε το σκάφος τουλάχιστον 5 ημέρες πριν το κενό. Κάθε ζήτηση η οποία θα γίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση δεν θα γίνεται αποδεκτή, (πρέπει η εταιρία να γνωρίζει την διαθεσιμότητα των σκαφών της μια βδομάδα νωρίτερα). Ο υπεύθυνος της βάσης όπου βρίσκεται το σκάφος σας πρέπει να ενημερωθεί από το τμήμα ναυλώσεων 3 ημέρες νωρίτερα για να προγραμματίσει το Σαββατοκύριακό του, με την ώρα αναχωρήσεώς σας και την κατάσταση των επιβαινόντων. 3. Για κάθε χρήση του σκάφους σας, πρέπει να ενημερώνετε εκ των προτέρων ( λόγοι ασφαλείας, οργάνωση εργασιών, ενημέρωση βάσης) με λίστα επιβατών και 2 διπλώματα πρωτότυπα ιστιοπλοΐας για τον απόπλου του σκάφους σας. H ιδιόχρηση προσφέρεται με επιβάρυνση μόνο των εξόδων του καθαρισμού, ιματισμού, υγραερίου, νερού κ.λ.π. (ως ειδικού τιμοκαταλόγου επί του θερινού σέρβις). Η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής θα γίνεται ακριβώς όπως με τους ναυλωτές. (inventory, τεχνική παράδοση κ.λ.π.)

30

Page 32: Οwner's Book 2016

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν βιάζεστε και δεν ακολουθείτε την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, τότε δεν είναι εφικτό από την Εταιρεία να αποδεχτεί κρίσεις και παράπονα εκ των υστέρων τα οποία δεν καταγράφηκαν από κοινού με τον Base Manager κατά την διάρκεια της διαδικασίας (αυτό ισχύει είτε φεύγετε για μισή μέρα ή για 7 μέρες). Τα τρέχοντα έξοδα, όπως πετρέλαιο και τυχόν ζημίες που προκύπτουν από την ιδιόχρηση βαρύνουν τον πλοιοκτήτη επιπλέον της πιο πάνω χρέωσης. Το συνολικό κόστος της ιδιόχρησης καταβάλλεται πριν την αναχώρηση απευθείας στον Base Manager. Σε περίπτωση που προγραμματίσατε ιδιόχρηση και τελικά ∆ΕΝ την πραγματοποιήσετε πρέπει να ενημερώσετε τα αντίστοιχα τμήματα ναυλώσεων και την βάση ΕΓΚΑΙΡΑ. Όταν κάνετε ιδιόχρηση πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε Παρασκευή απόγευμα και όλο το Σάββατο είναι οι πιο δύσκολες ημέρες για τους υπεύθυνους των βάσεων, λόγω των αφίξεων/αναχωρήσεων. Γι’ αυτό παρακαλείστε όπως παραλαμβάνεται το σκάφος σας μετά την διεκπεραίωση / συναλλαγή της βάσης με τους ναυλωτές. Έτσι ο υπεύθυνος της βάσης θα σας αφιερώσει περισσότερο χρόνο ωφέλιμο για την συνεργασία σας.Παρακαλούμε να τηρήσετε το γενικό ωράριο επιστροφής των ναύλων(Παρασκευή 17.00 μ.μ.). Ωρες εργασίας βάσης από 09.00 πμ -17.00μμ Σε κάθε περίπτωση αναχώρησης σας θα πρέπει να πάρετε ΑΠΟΠΛΟΥ. Είναι αυστηρές πλέον οι διατάξεις για σκάφη τα οποία έχουν αποπλεύσει χωρίς την άδεια του λιμεναρχείου, χωρίς όλα τους τα έγγραφα και το αποδεικτικό της ασφάλειάς τους. Το σκάφος σας ΑΝΗΚΕΙ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επισκέπτεστε το σκάφος σας όποτε θέλετε, διότι αυτό μπορεί να είναι έτοιμο, καθαρό να υποδεχτεί πελάτες ή να έχουν μπει ήδη οι πελάτες με τις αποσκευές τους και να έχουν φύγει για φαγητό ή να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Β. ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟ∆ΟΣ Με τη λήξη της περιόδου ναύλωσης κάθε χρονιάς πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ∆εν αποπλέετε με το σκάφος εάν δεν έχετε ειδοποιήσει τον κ.Κώστα Κουλικούρδη μια μέρα τουλάχιστον νωρίτερα. Τα σκάφη είναι «δεμένα» το ένα πάνω στο άλλο αυτή την περίοδο στην Μαρίνα Αλίμου και οποιαδήποτε αναχώρηση χωρίς προειδοποίηση σημαίνει έκθεση των υπολοίπων σε κίνδυνο.

31

Page 33: Οwner's Book 2016

Τα σκάφη όταν ξεχειμωνιάζουν παροπλίζονται για λόγους ασφαλείας και συντήρησης, δηλ. δεν έχουν life raft, πυροσβεστήρες, πανιά, όργανα, κ.λ.π. πράγμα που καθιστά το σκάφος αναξιόπλοο και ανασφάλιστο. Ενώ το σκάφος δέχεται εργασίες δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση του, που θα έβαζε το σκάφος σε κίνδυνο.(τουαλέτες, κουζίνα, αντλίες, παράθυρα κλπ.) Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην επίσκεψη του σκάφους σας, που αφορά την παραμονή σας επ’ αυτού στην Μαρίνα Αλίμου. Είναι σημαντικό να αφήσετε το σκάφος στην κατάσταση που το βρήκατε. Σε κάθε περίπτωση αναχώρησης σας θα πρέπει να πάρετε ΑΠΟΠΛΟΥ και να έχετε ελέγξει τα έγγραφα αξιοπλοίας του σκάφους. Όλα είναι εφικτά εφ’ όσον υπάρχει ένας σωστός προγραμματισμός εκ μέρους σας. Από εμάς υπάρχει πάντα η καλή διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε!

32

Page 34: Οwner's Book 2016

ΘΕΡΙΝΗΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ακολουθεί τιμοκατάλογος, θερινού σέρβις για το έτος 2016, με ανάλυση παροχών. Βάσεις στην Ελλάδα για το 2016: Αθήνα, Λαύριο, Κως, Κέρκυρα, Λευκάδα, Σκιάθος, Κεραμωτη(Καβαλα). INVENTORY LIST. Παραλαβή – παράδοση σκάφους Ο κ. Νικος Ντριτσακος είναι υπεύθυνος για όλες τις βάσεις. Με τον κ. Νικο Ντριτσακο θα επικοινωνείτε πάντα για οποιαδήποτε ερώτηση ή παρατήρηση που να αφορά την εκτέλεση του ναύλου. e-mail: [email protected] Ο υπεύθυνος της βάσης της Athenian έχει την υποχρέωση να κάνει τέλειες τις διακοπές των πελατών και των ιδιοκτητών. Έχει να φροντίσει το σκάφος σας, στην καθαριότητα, στα τεχνικά και στο inventory και να δώσει τεχνικές πληροφορίες και καθοδήγηση πλοήγησης στους πελάτες όπως και να βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα. Αυτό γίνεται με το δυνατό καλύτερο τρόπο. Ο υπεύθυνος της βάσης είναι 7 ημέρες την εβδομάδα στην υπηρεσία του ναυλωτή, μέσω κινητών τηλεφώνων, κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας του, για να τον διευκολύνει ή να επέμβει άμεσα σε ότι πρόβλημα παρουσιαστεί. Με το τέλος κάθε ναύλου, ο υπεύθυνος της βάσης, πρέπει να ακούσει τις εντυπώσεις του ναυλωτή, να κάνει τεχνικό έλεγχο του σκάφους και του inventory όπως επίσης να χρεώσει τον ναυλωτή για κάθε απώλεια ή ζημιά για την οποία είναι υπεύθυνος. Σημειώστε ότι για τα σκάφη που ναυλώνονται σε όλες τις βάσεις υποχρεούνται οι πλοιοκτήτες τους στην συμπλήρωση της επισυναπτόμενης εξουσιοδότησης άπαξ με γνήσιο της υπογραφής τους. Παρακαλούμε να μας την προσκομίσετε με την έναρξη της κάθε περιόδου.

33

Page 35: Οwner's Book 2016

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ "ATHENIAN" ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΕΡΒΙΣ 2016 € ΤΥΠΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ CHECK IN CHECK OUT TOTAL OWER USE

JEANNEAU YACHTS

J 57-J54-J53-SOD 54DS-519-509 225 155 380 220

SOD 52.2-50DS-49i-49DS-49 151 100 251 130

SOD 479-469-45.2-45-44i 127 85 212 110

SOD 449-439-43-43DS 104 70 174 90

SOD 42i-42DS-419-409-40.3-40 98 65 163 80

SOD 39i-389-379-37-36i-35-349 90 60 150 75

SOD 33i-32i-32 75 50 125 65

LAGOON CATS

LAG 450-440 214 145 359 180

LAG 420-400 185 125 310 155

LAG 380 127 85 212 110

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΝVENTORY ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (από φθορά συνήθους χρήσης εκτός

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ∆ΥΟ ΝΑΥΛΩΝ

ζημιών που προκαλούν οι ναυλωτές)

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

ΓΕΜΙΣΜΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΑ∆ΙΩΝ & ΦΙΛΤΡΩΝ (υλικά+ εργασια)

ΥΠΟ∆ΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ (συνήθους φθοράς)

ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ ΤΑΞΙ∆ΙΟΥ ∆ΥΤΗΣ

ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΞΟ∆Α ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΚΤΟΣ ΒΑΣΕΩΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ∆ΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ & ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ SKIPPER ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΞΩΛΕΜΒΙΟΥ &ΓΚΑΖΙ

ΑΠΟΠΛΟΥΣ-ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ END CLEANING:Πληρωνεται απο τον ναυλωτη και

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ και ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ αποκλειστικα

απο την καθε βαση της Εταιρειας.

Στις ως άνω τιμές δεν περιλαμβάνεται το ΦΠΑ

34

Page 36: Οwner's Book 2016

ΔΥΤΗΣ

Για τον έλεγχο των υφάλων από δύτη, ζητάμε πάντα την έγκρισή σας γιατί είναι μια επιπλέον χρέωση, αναλόγως με το που βρίσκεται το σκάφος σας. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι υπεύθυνοι των βάσεων σε κάθε ναύλο που θα παρατηρήσουν κάτι ύποπτο (θόρυβος στη μηχανή κ.λ.π.) καλούν δύτη, ο οποίος θα είναι σε χρέωση του ναυλωτή. Γνωρίζετε επίσης, ότι τα νερά των λιμανιών, δεν έχουν διαύγεια έτσι ώστε να μπορεί να δει κανείς οπτικά τυχόν ζημίες στο τιμόνι, στο μπρακέτο και γδαρσίματα. Όταν επίσης, παραλαμβάνουμε το σκάφος από ναύλο του ιδιοκτήτη χρειαζόμαστε οπωσδήποτε επιθεώρηση δύτη. Ακολουθεί επίσης, έντυπο - εντολή σας, εάν θέλατε έλεγχο από το δύτη στο σκάφος σας ναι ή όχι. Αυτό το έντυπο παρακαλούμε να μας επιστραφεί υπογεγραμμένο κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας άμεσα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε όπως κατανοήσετε ότι ο δύτης θα ελέγχει το σκάφος σας σε ΚΑΘΕ ναύλο ή καθόλου. Το να ελέγχει το σκάφος περιοδικά είναι ανώφελο. ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο ∆ύτης θα προβαίνει σε έλεγχο τον υφάλων μετά από κάθε ιδιόχρηση ή μεταφορά

35

Page 37: Οwner's Book 2016

ΔΗΛΩΣΗ‐ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗπροςτιςΑΘΗΝΑΪΚΕΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑ.Ε.

Ο υπογεγραμμένος __________________________ ιδιοκτήτης / αντιπρόσωπος του ιδιοκτήτη ή εκπρόσωπος της εταιρίας ______________________________ πλοιοκτήτης - τρια της Θ/Γ _________________________ Ν.Π. _________ δηλώνω ότι επιθυμώ / δεν επιθυμώ την επιθεώρηση από δύτη του σκάφους μου σε κάθε επιστροφή ναύλου. Ο δύτης σε κάθε βάση (Αθήνα - Λαύριο – Κω – Κέρκυρα – Λευκάδα – Σκιάθο – Σύρο) θα υποχρεούται να υπογράφει σε κάθε επιθεώρηση το ειδικό έντυπο της εταιρίας στο οποίο θα αναφέρονται και οι παρατηρήσεις του. Είναι γνωστό ότι όλες οι ζημιές στο hull, στο τιμόνι ή στη προπέλα είναι δύσκολο να ελεγχθούν από την επιφάνεια. Η εταιρία λοιπόν δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, όταν επιλογή μου είναι, το σκάφος να μην επιθεωρείται από δύτη. Σε περίπτωση παραλαβής του σκάφους από ναύλο της ελεύθερης αγοράς ή μετά από ιδιόχρηση ο έλεγχος δύτη είναι υποχρεωτικός. Το 2016 οι τιμές δύτη είναι προ Φ.Π.Α: Αθήνa :20 € Κως :20 € Κέρκυρα :25 € Λευκάδα :20 € Σκιάθο :25 € Λάυριο :20 € Κεραμωτη :20 € Ο δηλών / ούσα Ημερομηνία, _____________2016

36

Page 38: Οwner's Book 2016

“ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ”

Με την παρούσα ο υπογράφων ……………………………………………του …………………….., κάτοικος ……………………….. οδός ………………….. αριθμ. ………., κάτοχος του δελτίου ταυτότητος με αριθμό ………. του ΑΤ ……………….., ΕΞΟΥΣΙΟ∆ΟΤΏ τον ∆ΗΜΗΤΡΙΟ ΤΖΑΡΑ του Γεωργίου, κάτοικο Παλ. Φαλήρου, οδός Λ . Ποσειδώνος αριθμ. 1-2, κάτοχο του δελτίου ταυτότητος με αριθμ. ΑΖ 126152 του ΑΤ Γλυφάδας, με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου ( όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 5497/21.06.2010 ) της εταιρίας με την επωνυμία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΤΕΡΩΝ ΑΕ, με έδρα το Παλ. Φάληρο, οδός Λ.Ποσειδώνος αριθμ. 1-2, όπως αντί για μένα και για λογαριασμό μου, ενεργεί κάθε διαδικαστική πράξη ( απόπλοι / κατάπλοι κλπ. ) ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής ( λιμενικής, μαρίνας κ.τ.λ. ) για το σκάφος……………………….................... ΝΠ ……………πλήρους πλοιοκτησίας μου. ∆ηλώνω ότι παρέχω την άδεια στον εξουσιοδοτημένο ∆ημήτριο Τζάρα όπως ορίσει και άλλους πληρεξούσιους δίνοντας το σύνολο ή μέρος των εντολών που του παρέχω με την παρούσα, ορισμένο χρόνο. Ο εξουσιοδοτών (με θεώρηση υπογραφής από Αστυνομία-Λιμεναρχείο-ΚΕΠ)

Page 39: Οwner's Book 2016

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ

Λογω της συνεργασιας μας με την PLANACO με την ειδικη τιμολογηση των Πλοιοκτητων ΑΤΗΕΝΙΑΝ ,αλλα και των συνθηκων στην Μαρινα Αλιμου, ο κύριος όγκος των σκαφών ξεχειμωνιάζει Αιγινα τμηματικά ,για 8η συνεχόμενη περίοδο ,παρεχοντας Trailer Παραμονή των σκαφών στη ξηρά με σωστές συνθήκες περιβάλλοντος Φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο Άριστος τρόπος μαζικής συντήρησης και ελέγχου με άνοδο ποιότητας Ταχύτερη παράδοση των σκαφών από το ξεχειμώνιασμα για την έναρξη της θερινής περιόδου Οργανωμένη και λεπτομερής παραλαβή προς τον υπεύθυνο base manager και προς την Εταιρία από το τεχνικό επιτελείο του ξεχειμωνιάσματος Χαμηλότερο γενικό κοστολόγιο παραμονής Ορισμένος αριθμός σκαφών, για την αποφυγή επιπλέον εξόδων, παραμένουν για ξεχειμώνιασμα στην Κω και Λευκάδα με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών. Η έναρξη ξεχειμωνιάσματος των σκαφών από την εταιρία αρχίζει αμέσως μετά από την λήξη του τελευταίου ναύλου. Μέχρι αυτό το διάστημα πρέπει η εταιρία να γνωρίζει γραπτώς μέχρι την 15/09 ποια σκάφη θα ξεχειμωνιαστούν από τους πλοιοκτήτες, ποιοί θέλουν να κάνουν χρήση πριν την παράδοση για ξεχειμώνιασμα, έτσι ώστε να υπάρχει σωστός προγραμματισμός.(βλέπε επισυναπτομενη επιστολή) Επίσης πρέπει να μας γνωρίζετε γραπτώς (πριν την έναρξη της διαδικασίας του ξεχειμωνιάσματος)την επιθυμία σας για ιδιόχρηση μετά το πέρας του ξεχειμωνιάσματος. Κατανοείτε ότι η τοποθέτηση των σκαφών στη ξηρά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μαζί και είναι πολλή δαπανηρή και χρονοβόρα η μετακίνησή τους. Ανάλυση των εργασιών και ανταλλακτικών που επιβάλλονται για τη συντήρηση της μηχανής του σκάφους ανάλογα με το έτος παλαιότητάς του. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι ελλιμενιζόμενοι στην Μαρίνα Αλίμου, καλώς γνωρίζετε ό,τι βρίσκετε σε θέσεις που εχουν παραχωρηθεί στην ΑΤΗΕΝΙΑΝ, ως μόνιμη έδρα της εκμετάλλευσης των σκαφών της.

38

Page 40: Οwner's Book 2016

Αυτό σημαίνει ,ό,τι στην λήξη της τουριστικής περιόδου και εφ’ όσον το σκάφος θα συντηρηθεί από εσάς του ίδιους ή συνεργεία σας, πρέπει να βρίσκεται εκτός των συγκεκριμμένων θέσεων,οι οποίες είναι ΜΟΝΟΝ 30 και χρησιμοποιούνται για στην παραμονή,παραλαβή σκαφών από άλλες βάσεις,παραλαβή νέων σκαφών και για εκθεσιακούς λόγους. Σας προτείνουμε αν δεν εχετε εναλλακτική θέση ελλιμενισμού, να ανελκύσετε το σκάφος σας έγκαιρα, έτσι ώστε να ελευθερωθούν οι θέσεις για τα σκάφη που ξεχειμωνιάζει η Εταιρεία.

39

Page 41: Οwner's Book 2016

ΕΓΓΡΑΦΗΑΝΑΘΕΣΗΓΙΑΤΗΝΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος…………………………………………………… ιδιοκτήτης του/των σκάφους/ων …………………………………………….. …………………………………………………………………………………… δηλώνω ότι επιθυμώ , δεν επιθυμώ , ( διαγράψτε ανάλογα) την ανάθεση του/των παραπάνω σκαφους/ών στην εταιρία σας, για ξεχειμώνιασμα για την περίοδο 2016 / 2017.- Εάν δεν επιθυμώ ο ίδιος, το ξεχειμώνιασμα θα γίνει στο …………….. Το παρόν έγγραφο να μας επιστραφεί μέχρι 31/8/2016. Ο Υπογράφων Ημερομηνία ..................................... .....................................

40

Page 42: Οwner's Book 2016
Page 43: Οwner's Book 2016

STANDARDΕΡΓΑΣΙΕΣΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΝ ΠΛΩ (ΩΣ ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ) ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΩΡΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΚΑΦΟΥΣ‐ΕΛΓΧΟΣ‐ΚΑΤΑΓΡΦΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ INVENTORY ΣΕ ΝΑΥΛΟ

ΣΕΝΤΙΝΕΣ‐ΠΑΝΙΟΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ

ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΔΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ‐ΤΟΠΟΘ. ΕΚΤΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ‐ΥΔΡΟΒΟΛΗΑΝΤΙΚΑΤ.ΓΑΛΒΑΝ.ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ‐ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘ

ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΔΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΑ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)ΣΤΡΙΤΣΙΟ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ή ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΗ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΥΝΤΗΡ.,‐ΚΑΛΩΔΙΟΥ,ΜΠΡΙΖΑΣ,ΡΕΛΕ

ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΜΩΣΗ,ΠΛΥΣΙΜΟ,ΣΕΡΒΙΣ, ΜΟΤΕΡ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ

ΔΕΛΦΙΝΙΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΙΔΕΣ+ΡΑΟΥΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΟΛΑ

ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ, ΒΑΣΕΙΣ, TOE‐RAIL ΕΛΕΓΧΟΣ‐ΕΠΙΣΚΕΥΗ ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΣΤΙΑ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΑΛΛΑΓΗ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΡΥΜΝΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΤΕΡΑΙΩΣΗ + (ΑΛΛΑΓΗ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΚΑΦΟΥΣ (ΤΑΜΠΟΥΚΙΑ)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ή ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΦΙΛΙΣΤΡΙΝΙΑ (HATCHES) ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣ ΛΑΣΤΙΧΑΔΙΑΡΡΟΕΣ HATCHES ,ΞΑΡΤΟΡΙΖΕΣ,ΒΑΣΕΙΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣ,ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

ROLLER REF ΣΕΡΒΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙA+MPS ΕΠΙΘΕΩΡ.,ΠΛΥΣΙΜΟ,ΜΕΤΑΦ.ΣΕΡΒΙΣ(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)ΒΙΜΙΝΙ,SPRAYHOOD,LAZY BAG ΕΠΙΘΕΩΡ.,ΠΛΥΣΙΜΟ,ΜΕΤΑΦ.ΣΕΡΒΙΣ(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΩΝ + HATCH

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΧΕΤΑΙ)

ΑΠΟΘΗΚΗ ΦΙΑΛΩΝ ΓΚΑΖΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥΒΙΤΖΙΡΕΛA ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΜΩΣΗ,ΠΛΥΣΙΜΟ,ΓΡΑΣΑΡΙΣΜΑ ΣΧΟΙΝΙA ‐ ΣΚΟΤΕΣ ‐ ΜΑΝΤΑΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ (ΤΙΜΟΝΙ)

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣ

42

Page 44: Οwner's Book 2016

ΦΩΤΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣ

ΥΦΑΛΟΧΡΩΜΑ ΤΡΥΨΙΜΟ,ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ (2 ΧΕΡΙΑ) GELCOAT HULL+DECK ΕΛΕΓΧΟΣ,ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΑΣΤΡΑ (HULL) ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ‐ΓΥΑΛΙΣΜΑΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,ONOMA ΣΚΑΦΟΥΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΕΠΙΣΚΕΥΗ,ΑΝΤΙΚΑΤ.(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

ΠΡΟΠΕΛΑ & ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΧΡΩΜΑΑΝΤΛΙΑ ΣΕΝΤΙΝΩΝ,FLOTTER,ΣΩΛΗΝΕΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,ΛΙΠΑΝΣΗ,ΣΕΡΒΙΣ

ΒΑΝΕΣ ΣΚΑΦΟΥΣ & THROUGH‐HULL: ΕΛΕΓΧΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,ΛΙΠΑΝΣΗ,ΣΕΡΒΙΣ,ΑΝΤΙΚ.(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΩΜΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ(ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΑΝΤΙΚΑΤ.(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ,NTOYΣ,FRESH

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΕΡΒΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,ΣΠΡΕΥΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΚΑΦΟΥΣ + VHF EΛΕΓΧΟΣ,ΣΥΜΠΛ.ΥΓΡΩΝ,ΦΟΡΤΗΣΗ,ΚΑΘΑΡ.ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝΕΦΟΔΙΑ ΣΚΑΦΟΥΣ (INVENTORY)

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΑΝΤΙΚΑΤ.(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓ. ΑΝΑΓΚΗΣ (EMERGENCY)

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΑΝΤΙΚΑΤ.(ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΛΛΑΓΗ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣΚΟΥΖΙΝΑ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ (ΑΝΤΙΚΑΤ. ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ‐ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ‐ΚΟΜΒΙΑ

ΕΛΕΓΧΟΣ & ΓΡΑΣΑΡΙΣΜΑ

ΚΟΦΤΗΣ ΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,ΛΙΠΑΝΣΗΟΡΓΑΝΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ‐ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ Κ.Λ.Π.

ΕΛΕΓΧΟΣ,ΓΥΑΛΙΣΜΑ

ΣΩΛΗΝΑΣ ΓΚΑΖΙΟΥ + ΒΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΑΛΛΑΓΗ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΣΩΛΗΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΖΑΒΕΤΕΣ ΚΑΡΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΧΗΜ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ‐ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΖΟΚΕΡ,ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ,ΑΝΩ +ΚΑΤΩ ΦΛΑΤΖΕΣ

ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤ. ΠΟΔΟΚΙΝΗΤΗ ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ+ SERVICE

43

Page 45: Οwner's Book 2016

ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΨΙΜΟ ΞΥΛΙΝΑ ΜΕΡΗ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΚΑΦΟΥΣ –ΓΕΝΙΚΟ

ΚΑΘΕΛKYΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ‐ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΣΥΜΠΛΗΡ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ+ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ+SPARE CANS

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΕΧΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤOY KΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ ΤΑ STANDARD ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΡΟΛΛΑ ‐ ΠΙΝΕΛΛΑ ‐ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ‐ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΕΣ

BILGE PAINT, ΠΡΟΠΕΛΟΧΡΩΜΑ ΑΛΟΙΦΗ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ HULL DECK

GELL COAT, ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ, SPRAY ΥΓΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΞΥΛΟΥ STANDARD ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ*ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΕΒΕΡΣΑΣ

*ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΤΡΩΝ ΛΑΔΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ‐ ΑΕΡΟΣ ('Η ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)*ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΑΣ,ΑΝΟΙΓΜΑ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ,ΑΛΛΑΓΗ O‐RING ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟΥ*ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ *ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΌΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΚΟΛΛΙΕΔΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΙ‐ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΙ)*ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΙΜPELLER (ΕΆΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΣΙΜΟΥΧΑΣ ΜΕ EXTRA ΧΡΕΩΣΗ)*ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ*ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΣΙΦΩΝΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ

*ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΦΛΟΥ *ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΠΑΚΙΟΥ ΒΑΛΒΙΔΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ*ΕΞΑΡΜΩΣ ΜΠΕΚ ΚΑΙ ΑΡΜΩΣΗ *ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (ΤΟΠΙΚΑ)

44

Page 46: Οwner's Book 2016

*ΑΛΛΑΓΗ ΙΜΑΝΤΑ ΜΗΧΑΝΗΣ

*ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ TURBO (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)

*ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ*ΕΆΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΟΥΡΜΠΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΩΣ ΓΙΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

*ΛΥΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ*ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΡΕΒΕΡΣΑΣ

*ΔΟΚΙΜΗ ΣΦΙΞΙΜΑΤΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ ΡΕΒΕΡΣΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ*ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ*ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΠΟΥΣΑΣ ΜΠΡΑΚΕΤΟΥ

*ΛΥΠΑΝΣΗ ΣΤΥΘΙΟΘΛΗΠΤΗ VOLVO

*ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΑ

*ΔΕΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ *ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΝΑΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΕΩΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

*ΑΛΛΑΓΗ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΩΝ ΑΞΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ

*ΓΙΑ ΤΙΣ YANMAR 2GM 20F ‐ 3GM 30F ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΣΙΜΟΥΧΑΣ *ΣΤΙΣ YANMAR 2GM 20F ‐ 3GM 30F ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΡΟΔΕΛΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, Για το 2ο‐3ο και 4ο ετος ολες οι εργασιες του 1ου ετους και επιπλεον ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MANUAL της ΜΗΧΑΝΗΣ Στα σκάφη που θα βρεθεί στις υδατοπαγίδες πετρελαίου, μύκητες ή νερό θα πρέπει να αδειάσει η δεξαμενή και να καθαριστεί.

Επίσης θα επιθεωρηθεί τοπικά η αντλία υψηλής πιέσεως και η τροφοδοτική κι αν χρειάζεται θα σταλούν για σερβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. ΕΧΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ

45

Page 47: Οwner's Book 2016

STANDARD ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ:ΜΟΝΟ ΤΟ: HAVOLIN XLC + R

ΓΡΑΣΣΟ ΚΟΛΑΡΟΥ ΙΜΑΝΤΑΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΙΜΑΝΤΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΟΔΟΝΤΟΤΟΣ

ΙΜΠΕΛΕΡ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΛΑΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ RIMULAX 20/50

ΛΑΔΙΑ ΡΕΒΕΡΣΑΣ 20/30 H.D. ‐‐ 20/30 AFT DXTRON III

ΛΑΣΤΙΧΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΠΑΚΙΟΥ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΛΑΣΤΙΧΟ ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕΤ

ΡΟΔΕΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΠΕΛΑΣ

ΡΟΔΕΛΕΣ ΔΥΚΤΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΑΙ SEALS ΜΠΕΚ ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΗΧΑΝΗΣ ΦΙΛΤΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΦΙΛΤΡΟ ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΦΛΑΝΤΖΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΦΛΑΝΤΖΑ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΑΞΟΝΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΧΤΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ STANDARD ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ALTENATOR ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣISOLATOR ΕΛΕΓΧΟΣΑΥΤΟΜΑΤΟ ALTENATOR ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

46

Page 48: Οwner's Book 2016

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣΚΑΜΜΕΝΑ ΔΙΟΔ. ALTENATOR ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ ALTENATOR ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ ΜΟΤΕΡ ΕΡΓΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΜΟΤΕΡ ΕΡΓΑΤΗ ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣΜΟΤΕΡ ΜΙΖΑΣ ΕΞΑΡΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣΜΠΑΤΑΡΙΕΣ VHF ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗΡΟΥΛΕΜΑΝ ALTENATOR ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ STANDARD ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ALTENATOR ΔΙΟΔΟΙ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙΑ ΠΕΡΙΕΛΥΞΗ (ΕΆΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΕΧΤΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ STANDARD ΑΛΜΠΟΥΡΑ ‐ ΞΑΡΤΙΑ ΑΛΜΠΟΥΡΟ ΕΛΕΓΧΟΣΞΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣΡΕΛΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣΜΑΝΤΑΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΧΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΡΟΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ

ΦΩΤΑ ΕΛΕΓΧΟΣΞΑΡΤΟΡΙΖΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣBOOM VANG ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΚΡΑ ΜΑΤΣΑΣ & GOOSE NEC ΕΛΕΓΧΟΣROLLER FURLING ΣΕΡΒΙΣΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΕΧΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ

47

Page 49: Οwner's Book 2016

STANDARD ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΕΛΕΓΧΟΣΦΡΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟΣΨΥΓΕΙΟ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΟΛΕΚΑΝΗ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΕΧΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ/ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΙΚΟΥΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΡΙΤΣΑΚΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ *ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ‐ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ*ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ *ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ LIFERAFT KΛΠΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ EPIRB & VHF

Αξιζει να σημειωθει ότι τα τελευταια 8 χρονια οι τιμοκαταλογοι της θερινης και χειμερινης συντηρησης παραμενει στα ιδια επιπεδα.Δυστυχως δεν μπορουμε να επεμβουμε στις χρεωσεις των Μαρινων .Ελεγχουμε τις χρεωσεις των βασεων ,με υπευθυνο τον Νικο Ντριτσακο (που εχει μακροχρονη εμπειρια από την διαχειρηση Βασης),φροντιζουμε οι εκτακτες επισκευες να εχουν χαμηλο κοστος .

48

Page 50: Οwner's Book 2016

XΕΙΜΕΡΙΝΕΣΕΡΓΑΣΙΕΣΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΕΒΕΡΣΑΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ∆ΟΚΙΜΗ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΒΛΑΒΩΝ. 1ο ΕΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Αλλαγή λάδια μηχανής και ρεβέρσας. Αλλαγή φίλτρων λαδιού πετρελαίου – αέρος (ή καθαρισμός όπου χρειάζεται). Εξάρμωση υδατοπαγίδας, άνοιγμα, καθαρισμός, αλλαγή O-RING και φίλτρου. Καθαρισμός δικτύου πετρελαίου μέχρι και το επιστόμιο της δεξαμενής. Επιθεώρηση κυκλώματος θαλάσσης και αλλαγή ότι χρειάζεται.( κολλιέδες σκουριασμένοι – σωλήνες τσακισμένοι) Έλεγχος αντλίας θαλάσσης και αλλαγή στο impeller.(εάν υπάρχει διαρροή εξάρμωση και αλλαγή τσιμούχας με extra χρέωση) Καθαρισμός φίλτρου θαλάσσης, αλλαγή στα λαστιχάκια στεγανοποίησης. Έλεγχος αντισιφωνικής βαλβίδας. Εξάρμωση καπακιού βαλβίδων, ρύθμιση βαλβίδων. Εξάρμωση μπεκ και άρμωση. Ελεγχος τροφοδοτικής αντλίας πετρελαίου.(τοπικά) Αλλαγή ιμάντα μηχανής. Τοπικός έλεγχος turbo. (αν υπάρχει) Έλεγχος και στεγανοποίηση διαρροής δικτύων. Εάν χρειάζεται εξάρμωση κούρμπας εξατμίσεως για κόλλημα. Όταν το σκάφος είναι έξω από το νερό Λύσιμο στις βίδες του κόμπλερ και απελευθέρωσή του. Έλεγχος άξονα και ρεβέρσας. ∆οκιμή σφιξίματος παξιμαδιού ρεβέρσας με ειδικό κλειδί. Έλεγχος βάσεων και αντικραδαστικών μηχανής. Έλεγχος μπούσας μπρακέτου. Λίπανση στυθιοθλήπτη VOLVO. Ευθυγράμμιση μηχανής και άξονα. ∆έσιμο όλων των ανωτέρω. Ελεγχος βάνας αναρροφήσεως μηχανής. Αλλαγή ψευδαργύρων άξονος και παξιμαδιού. Για τις YANMAR 2GM 20F – 3GM 30F εξάρμωση αντλίας θαλάσσης και αλλαγή τσιμούχας.

49

Page 51: Οwner's Book 2016

2ο ΕΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Όλες οι ανωτέρω εργασίες του 1ου έτους + Εξάρμωση αντλίας θαλάσσης και έλεγχο άξονα με αντικατάσταση των τσιμουχών. Έλεγχος στο καζανάκι της εξάτμισης και γενικά ολόκληρο το σύστημα εξατμίσεως. Έλεγχος στα άκρα ντιζών και χειριστηρίων. Τοπικά άνοιγμα κυψέλης ψυγείου. Έλεγχος στις φούσκες και καθαρισμός. Αλλαγή ελαστικών στεγανότητας. Εξάρμωση και έλεγχος σφήνας ασφαλείας προπέλας. Αλλαγή κολάρου VOLVO PENTA άξονος, εφόσον απαιτείται. Στις YANMAR 2GM 20F – 3GM 30F αντικατάσταση όλων των ροδελών δικτύου πετρελαίου, εξάρμωση αντλίας θαλάσσης και γενική επισκευή αυτής. 3ο ΕΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Όλες οι ανωτέρω εργασίες του 1ου έτους + Εξάρμωση και έλεγχος τροφοδοτικής αντλίας πετρελαίου. Εξάρμωση αντισιφωνικής βαλβίδας, καθαρισμός βαλβίδας. Εξάρμωση και σέρβις αντλίας θαλάσσης στην 4JH2-3, 2GM και 3GM, λύσιμο και τοπικώς καθαρισμός. Έλεγχος βιδών και παξιμαδιών κυλινδροκεφαλής. 4ο ΕΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Όλες οι ανωτέρω εργασίες του 1ου έτους + Εξάρμωση ψυγείων , εσωτερικός καθαρισμός ,άρμωσης. Εξάρμωση turbo, έλεγχο και σέρβις εάν χρειάζεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Στα σκάφη που θα βρεθεί στις υδατοπαγίδες πετρελαίου , μύκητες ή νερό θα πρέπει να αδειάσει η δεξαμενή και να καθαριστεί. Επίσης θα επιθεωρηθεί τοπικά η αντλία υψηλής πιέσεως και η τροφοδοτική και αν χρειάζεται θα σταλούν για σέρβις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

50

Page 52: Οwner's Book 2016

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1ου ΕΤΟΥΣ

Ως τιμοκατάλογος Ξεχειμωνιάσματος σελ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2ου ΕΤΟΥΣ

Τιμές πρώτου έτους + 10%.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 3ου ΕΤΟΥΣ Τιμές πρώτου έτους +20%

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 4ου ΕΤΟΥΣ

Τιμές πρώτου έτους + 30%

51

Page 53: Οwner's Book 2016

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Λάδια μηχανής και ρεβέρσας. Φίλτρο λαδιού. Φίλτρο πετρελαίου. Φίλτρο αέρος. Φίλτρο υδατοπαγίδας. Λάστιχα υδατοπαγίδας. Impeller αντλίας θαλάσσης YANMAR. Τσιμούχα και φλάντζα αντλίας θαλάσσης YANMAR . Λάστιχα φίλτρου θαλάσσης. Παραφλού. Λάστιχο καπακιού βαλβίδων. Ιμάντας μηχανής. Ιμάντας αντλίας θαλάσσης. Ψευδάργυρος άξονα και παξιμαδιού. Ροδέλες και seal μπεκ . Ροδέλες επιστροφών και δικτύου πετρελαίου. Φλάντζα θερμοστάτη. Γράσο κολάρου VOLVO. ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ανά ιπποδυναμη μηχανής Ως τιμοκατάλογος Ξεχειμωνιάσματος σελ. 41 Ανταλλακτικά επιπλέον που θα χρειαστούν για τις εργασίες 2ου, 3ου και 4ου έτους χειμερινής συντήρησης θα κοστολογηθούν βάση επίσημου Τιμολογίου YANMAR και VOLVO. Επιπλέον, εάν χρειαστεί μπούσα, το κόστος της είναι για άξονα διαμέτρου 25 € 75 και για άξονα διαμέτρου 30 € 120. Εάν χρειαστεί εξάρμωση αξονικού συστήματος για επιθεώρηση ή αντικατάσταση κολάρου VOLVO ή άξονος το κόστος θα είναι : άξονας διαμέτρου Φ 25 € 200 άξονας διαμέτρου Φ 30 € 200 άξονας διαμέτρου Φ 35 € 240 άξονας διαμέτρου Φ 40 € 300 Σέρβις και ρύθμιση μπεκ από εξουσιοδοτημένο συνεργείο ανά τεμάχιο, € 10 Ανταλλακτικά γιά SAIL DRIVE (Ποδάρι) Τσιμούχες 2 Χ 45€ Bαλβολίνη HIGH PERFOMANCE 2 X 18€ Aνόδιο 1 Χ 14€ ======== ΣΥΝ: 140€ Οι πιο πάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α

52

Page 54: Οwner's Book 2016

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΑΠΟΤΟΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Αν αποφασίσετε να διενεργήσετε μόνοι ή με συνεργείο της επιλογής σας τις χειμερινές εργασίες του σκάφους παρακαλούμε όπως πάρετε γραπτώς την έγκρισή μας. Το σκάφος θα παραδοθεί στον πλοιοκτήτη ΕΓΓΡΑΦΑ τηρώντας την διαδικασία δηλ. πεντακάθαρο συν full inventory ( εκτός αναλωσίμων πχ. Φθαρμένα σχοινιά κλπ.) από τον base manager που το είχε στη δικαιοδοσία του. Επίσης το σκάφος θα ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΕΙ στα ύφαλα πριν την αναχώρηση, εάν φύγει εκτός της Μαρίνας Καλαμακίου. Ο,τιδήποτε λείπει από το inventory του σκάφους καταγράφεται κατά την παράδοση/παραλαβή από τον υπεύθυνο της Βάσης, υπογράφεται από τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να αποκατασταθεί από τον αρμόδιο ΑΜΕΣΑ. Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση που να αφορά το ξεχειμώνιασμα του σκάφους σας, είμαστε στην διάθεσή σας πάντα να σας απαντήσουμε και να επισκεφτεί το σκάφος σας ο Νικος Ντριτσακος. Ο Νικος Ντριτσακος επίσης θα πρέπει να ενημερώνεται από εσάς για την πορεία του ξεχειμωνιάσματος. Το ξεχειμώνιασμα του σκάφους, βάσει των πιο κάτω προδιαγραφών-οδηγιών τόσο για τα τεχνικά όσο και για τη συντήρηση μηχανής (βλ. Εξοδολόγιο και επεξήγηση ξεχειμωνιάσματος Εταιρείας),πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και να γίνει η παράδοση στον υπεύθυνο της βάσης . Σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την ποιότητα του ξεχειμωνιάσματος τότε η Εταιρεία θα εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες ή το συμπλήρωμα του inventory σε δική σας χρέωση. Εάν το σκάφος δοθεί στην Εταιρεία με καθυστέρηση κάθε απώλεια ναύλου εξ’ αιτίας του ξεχειμωνιάσματος, θα αφαιρείται από την εγγύηση των ναύλων. Οποιαδήποτε ζημιά αποδειχτεί στην πορεία των ναυλώσεων ότι προέρχεται από πλημμελές ξεχειμώνιασμα και δοθεί claim στην εταιρία με επιστροφή χρημάτων, ναύλου θα το επιβαρύνεται ο πλοιοκτήτης. Πριν πέσει το σκάφος στην θάλασσα και εφόσον αυτό ξεχειμωνιάζει σε οποιαδήποτε Μαρίνα της Αττικής, πρέπει να κληθεί ο Νικος Ντριτσακος ή πλησιέστερος συνεργάτης της ΑΤΗΕΝΙΑΝ, προκειμένου να ελέγξει τα ύφαλα, τα αξονικά, τη μπούσα και το τιμόνι.

53

Page 55: Οwner's Book 2016

Για τα σκάφη εκτός Αθηνών τα οποία θα έλθουν πλέοντας για παράδοση στην Μαρίνα Αλίμου θα ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΟΥΝ από ∆ύτη, με χρέωση δική σας. Αν το σκάφος σας ξεκινά από τη Κω, τη Σύρο, τη Κέρκυρα, τη Λευκάδα ή τη Σκιάθο παραλαμβάνεται στην βάση της αναχωρησης από τον αρμόδιο base manager . Η παραλαβή του σκάφους σας μετά τη λήξη της θερινής περιόδου όπως και η παράδοση μετά το ξεχειμώνιασμα θα γίνεται πάντα έγγραφα με το inventory list και την υπογραφή του base manager Εταιρίας. Το κόστος ξεχειμωνιάσματος που εκτελείτε από εσάς, καταβάλλεται από εσάς (λαμβάνεται υπόψη η οικονομικής σας καρτέλα για να εκτιμηθεί η τελική απόδοση)

54

Page 56: Οwner's Book 2016

ΠΑΡΑΛΑΒΗΤΟΥΣΚΑΦΟΥΣΑΠΟΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ

Το σκάφος πρέπει να είναι πλήρως συντηρημένο, έτοιμο για παράδοση έως 15 Μαρτίου (εκτός νωρίτερης αναγγελίας λόγω ναύλου) με: Πλήρες ξεχειμώνιασμα (βλ.λίστα απο σελ. 42-52) Καθαρό με πλήρες το inventory της Athenian (βλ.λίστα σελ. 56) τίποτα λιγότερο τίποτε περισσότερο Πλήρη 2 σετ ιματισμού (τα οποία να είναι σε καλή κατάσταση) Εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη για πράγματα τα οποία δεν είναι γραμμένα στη inventory λίστα ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν το σκάφος παραδοθεί από ξεχειμώνιασμα πλοιοκτήτη στη βάση ΜΑΣ, ορισμένα μέρη του σκάφους όπως ο ηλεκτρικός εργάτης στο εσωτερικό του, η μίζα, το alternator, οι τουαλέτες, η ηλεκτρική κουζίνα που θα έπρεπε να λυθούν για να επιβεβαιωθεί η ποιότητα του σέρβις τους πράγμα αδύνατο, οποιοδήποτε claim προέλθει εξαιτίας τέτοιων ζημιών κατά την διάρκεια των ναύλων ευθύνη πλήρη των εξόδων αποκατάστασης όπως εργασία, ανταλλακτικά και έξοδα μετάβασης βαρύνουν τον πλοιοκτήτη.

55

Page 57: Οwner's Book 2016

INVENTORY(ΑΠΟΓΡΑΦΗ)

DECK AND COCKPIT Εξωτερικα Ηχεια 2 Ταπερ φαγητου Αγκυρα σκαφους 1 Ρολοι 1 Κουταλα σερβιρισμ. Γαλβανισμενη αλυσιδα Βαρομετρο 1 Μεγαλο μαχαιρι κουζ. 1 Εργατης αγκυρας 1 V.H.F 1 Μαχαιρι ψωμιου 1 Μανελα εργατη 1 GPS 1 Χυτρα ταχυτητος + βαλβιδα 1 Genoa 1 Κεραια GPS 1 Μικρο μαχαιρι κουζ. 1 Μαιστρα 1 Autopilot 1 Μικρο σουρωτηρι 1 Ανακλαστηρας ρανταρ 1 Βυθομετρο 1 Ανοιχτηρι κονσερβας 1 Σημαιοσχοινα 2 ∆ρομομετρο 1 Ανοιχτηρι μπουκαλιων 1 Μπαλονια Ανεμομετρο 1 Ανοιχτηρι φελων 1 Σωσιβια (πεταλα) 2 ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ Ξυλινη η πλαστικη σπατουλα 1 Ανατρεπομενη λυχνια 1 Κλειδια απο 6 εως 22 8 Ξυλινη η πλαστικη κουταλα 1 Σημαια Athenian 1 Σφυρι 1 Καφετιερα 1 Σημαια σκαφους 1 Πενσα ρυθμιζομενη 1 Κανατα νερου 1 Πασαρελα 1 Γαλλικο κλειδι 1 Λεμονοστυφτης 1 Ανεμοδοχοι(εαν υπαρχουν) Πενσα 1 Ταπες νεροχυτη 2 Πορτα εισοδου+κλειδια 1 Κατσαβιδια (ισια) 2 Ξυλο κοπης 2 Σωστικη σχεδια liferaft Σταυροκατσαβιδα 2 Πυρεξ ταψι φουρνου 1 ∆ευτ.αγκυρα+αλυσιδα 1 Σετ κλειδια ALEN 1 Ασφαλ.κατσαρ.για κουζ 4 Εφεδρικο τιμονι (λαγουδερα) 1 ΣΕΤ ΕΠΙΣΚ. ΠΑΝΙΩΝ ∆ισκος σερβιρισματος 1 Χειροκινητη αντλια μαν 1 Ψαλιδι 1 Φαρασι και βουρτσα 1 Μανικα νερου 1 Κερομενος σπαγγος 1 Μανταλακια 24 Πλαστικοι κουβαδες + σχοινι 2 Ναυλον για δεσιματα 1 Τασακια 2 Γαντζος 1 Βαρδαμας+ σετ βελον. 1 ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Βουρτσα καταστρ/τος 1 Κομματι πανιου επισκ. 1 Παπλωματα η κουβερτες ∆οχειο νερου 20 λιτρ. 1 Ανοξειδ.ναυτικα κλειδ. 5 Μαξιλαρια ∆οχειο πετρελαιου 20 λιτρ. 1 Γαλβανιζε ναυτ.κλειδι 1 Σεντονια ∆οχειο λαδιου 5 λιτρ. 1 Σκυλακια 2 Πετσετες προσωπου Χωνι πετρελαιου 1 Κλειδακια για σκυλακ. 2 Πετσετες λουτρου Φαρασι νερου 1 ΚΟΥΤΙ ΑΝΤΑΛ/ΚΩΝ Μαξιλαροθηκες Φιαλες γκαζιου 3kg 2 Σετ επισκευης dinghy 1 Κρεμαστρες Σχοινια 10 μτ. 2 Ιμαντας μηχανης 1 ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΝΟ Σχοινια 20 μτ. 2 Ασφαλεια εργατη 1 ∆οχειο βενζινης 1 Σχοινια 50 μτ. 2 ∆ιαφορες εφεδρ. λαμπες 5 Βαση εξωλεμβιας 1 ΣΩΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠ/ΜΟΣ Εφεδρικη ταπα νερου 1 Καπονι εξωλεμβιου 1 Σωσιβια ενηλικων Ταπες δρομ/βυθομετρου 2 Λουκετο εξωλεμβιου 1 Σωσιβια παιδικα 1 Ιμπελερ 1 Ζωνες ασφαλ.& θηκες Ξυλινες ταπες σετ 1 Βοηθ.βαρκακι+πατωμα 1 Πυροσβεστηρες Στεγανο κουτι 1 Τρομπα για το dinghy 1 Βαλιτσα με βεγγαλικα 1 ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ Κουπια+σκαρμοι dinghy 2 Καντηλιτσα 1 Φαρμακειο 1 Μαυρη μπαλα 1 Σκουπιδ/κες καθε W.C M.P.S Ασυμετρ.μπαλονι 1 Μαυρος κωνος 1 Βουρτσα για καθε W.C Σκοτες μακαρας+κλειδια 2 Ψαλιδι κοπης συρματων 1 ΚΟΥΖΙΝΑ SPI_BOOM μικρο για 35' 1 Σκανταγιο 1 Πιατα ρηχα CHART TABLE Πιατα βαθια Μπιμινι 1 Μανελες βιτζιρελων Φλιτζανια καφε Sprayhood 1 Πυξιδα διοπτευσ. χειρος 1 Μπωλακια ∆ιπαραλληλος 1 Ποτηρια Lazybag 1 ∆ιαβητης 1 Πηρουνια Μπανελες Lazybag 2 Καθρεπτης σηματων 1 Μαχαιρια Λουκετα Κουταλια σουπας Μαξιλαρι σαλονιου EXTRA 1 Μολυβι & ξυστρα 1 Κουταλια γλυκου Σανιδα σαλονιου EXTRA 1 Γομολαστιχα 1 Κατσαρολες 3 Ποδια αλου/ιου τρα/ζιου EXTRA 2 Χαρτες 18 Τηγανια 2 Greek water pilot 1 Βραστηρας (τσαγερο) 1 Βατραχοπεδιλα ζευγαρι Ιατρικος οδηγος 1 Σαλατιερες 2 Μασκα Φαροδεικτης 1 Σουπλα για κατσαρολες 2 Αναπνευστηρας Κυαλια 1 Πιαστρες φουρνου 1 Φακος 1 Καλαθι ψωμιου 1 Ανεμιστηρες Φακος προβολεας 1 Φορμα ταρτας 1 Κορνα 1 Μαχαιρι λαχανικων 1 Μαξιλαρια Cockpit Σετ σηματων N.C.Q 1 Τηγανι για σωταρισμα 1 Ραδιο-CD player (η) κασετ/νο 1 Μπωλ inox ζαχαροπλαστικης 1 ΩΡΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Φως στο cockpit 1 Πλαστικο σουρωτηρι 1 BASE M. Signature: Μανελακι πλαστ.ταπας νερου 1

Page 58: Οwner's Book 2016

Μηκος-Ποδια: J57 J54/J53 52.2 49i 479/469/45,2 449/439 42i/42ds/419389/379/37 35 32i L450 L44/L42 L 38

54/519/509 50ds 49ds/49 45/44i 43/42 409/40/39 36i/35/349 33i 32 L400

Καμπινες: 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 4+2 4+2 4

Tουαλετες: 5 5 5|4 4 4|2 2 2 1 1 1 2 2 2

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ (εργασιες ως βιβλιο ιδιοκτ.) 2.500 2.100 2.000 1.800 1.700 1.500 1.450 1.300 1.200 1.000 2.100 2.100 1.600

ΜΟΥΡΑΒΙΑ:Υλικα/εργασια 2 χερια+Γυαλισμα hull 880 825 825 660 660 650 650 595 595 595 980 840 760

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ* 250 250 200 180 180 170 170 150 150 130 191 191 155

Μηχανικος(ΜΟΝΙΜΟΣ)-εργασιας1ου Ετους 250 250 250 240 240 240 240 210 210 210 480 480 420

Service εξωλεμβιου εργασια 80 80 80 80 80 80 80 80 80 80 80 80 80

Ηλεκτρονικος 40 40 40 40 40 32 32 32 32 32 40 40 32

Bimini-επιθεωρηση,πλυσιμο 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15

Sprayhood-επιθεωρηση,πλυσιμο 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15

Lazybag-επιθεωρηση,πλυσιμο 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15 15

Βοηθητ. Βαρκακι-ελεγχος+βασικες εργασιες 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50

Ηλεκτρολόγος** 260 260 200 200 200 200 200 200 200 200 468 468 304

Ψυκτικος-ελεγχος,φρεον,καθαρ.για καθε μοναδα 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 120 120 60

Πανια-επιθεωρηση,πλυσιμο 200 200 200 170 170 150 145 120 120 120 200 200 150

Αναγομωση Liferaft & Επιθ.Πυροσβεστηρες 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60 60

Αλμπουρο-ξαρτια:ελεγχος+βασικες εργασιες 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50

Στρωματα-καθαρισμος 100 100 100 80 80 80 60 60 60 40 99 99 70

Σεντονια/μαξηλαροθ./πετσετ/παπλωμ-πλυσιμο 85 85 85 85 85 70 60 60 60 42 85 85 70

Αντικατασταση φθαρμενου Ιματισμου 130 130 130 115 115 115 98 98 98 65 115 115 98

Καθαρισμος σκαφους 190 180 180 170 170 150 145 130 120 100 190 190 150

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ STANDARD 5.230 4.766 4.555 4.085 3.985 3.702 3.595 3.300 3.190 2.879 5.354 5.214 4.153

Μηχανικος-ανταλλακτικα οτι χρειαστει με τιμολογιο EXTRAΜεταφορα Καλαμακι-Planaco-Καλαμακι 130 130 130 130 130 130 130 130 130 130 130 130 130

Στην κατηγορία ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ* περιλαμβάνονται :Στην κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ** περιλαμβάνονται: Τιμές παραμονής σκαφών ανα μήνα στην PlanacoΥλικά καθαρισμού *ρουλεμαν Μηκ.-μετρα Ανελ-Καθ.-Βαση Υδροβολη Ημερα Μηκ.-μετραΑνελ-Καθ.-ΒασηΥδροβολη Ημερα

* Ρολλά - Πινέλλα - Γυαλόχαρτα - Χαρτοταινίες*καρβουνακια μέχρι 9,40 200 35 3,50Cat 9,5-12,4 400 60 8,00

* Αλοιφή γυαλίσματος hull-deck *διοδοι 9,5-11,5 250 35 4,00Cat 12,5-13,40 500 80 10,00

* Gell coat, σιλικόνες, spray *περιελυξη (εαν χρειαζεται) 11,6-13,4 300 40 5,00Cat 13,5-15,10 600 100 12,00

* Υγρά μπαταριών *αυτοματος Altenator 13,5-15 350 45 6,00 Cat 15,15 700 100 12,00

*Βερνικια ξυλου *Καλυψη καλοκαιρι 15,10-15,60 400 45 6,50

* Αντιολισθητικη ταινια Μηχανικος Service SAIL DRIVE per unit Euro120 15,70-16,40 450 45 7,00

Μηχανικος Service Generator Euro 150

Ηλεκτρολογος Bow thrust: Euro 70 Στις ανωτερω τιμες παραμονης στην Planaco περιλαμβανονται νερο-ρευμα-

Ηλεκτρολογος Generator: Euro 80 φυλαξη 24 ωρες

Σε ολες τις τιμες δεν περιλαμβανεται το ΦΠΑ.

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ "ATHENIAN" (Σεπτ.) 2015-(Αυγ.) 2016 €

Page 59: Οwner's Book 2016

ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΣ

Ως πλοιοκτήτες είστε ενήμεροι για την θέση του σκάφους ανά περίοδο, προκειμένου να εκτελέσει τους ναύλους του. Ετσι παρακαλούμε θερμά να λαμβάνετε ενεργό μέρος για το θέμα του κοστολογίου του ελλιμενισμού σας, ΕΓΚΑΙΡΑ, για να μην δημιουργούνται ενστάσεις στο τέλος της περιόδου, εις βάρος της ΑΤΗΕΝΙΑΝ. ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ .Οι θέσεις ελλιμενισμού στην προβλήτα 2 της Μαρίνας Αλίμου, αφορούν αποκλειστικά τα σκάφη που διαχειρίζεται /συντηρεί εξ΄ολοκλήρου η ΑΤΗΕΝΙΑΝ ( χειμώνα / καλοκαίρι) και την παράδοση / παραλαβή των νέων σκαφών Εάν επιθυμείτε το μόνιμο ελλιμενισμό παρακαλούμε να κάνετε τη διαδικασία αιτήσεως στον Ε.Ο.Τ για λογαριασμό σας. Μόνιμη θέση σημαίνει ότι θα χρεώνεστε ανά μήνα, βάση του τιμολογίου της Μαρίνας, επαγγελματικού σκάφους καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, είτε το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι είτε όχι. Τα τιμολόγια της Μαρίνας του Αλίμου, αποστέλλονται στην διεύθυνση της πλοιοκτησίας σας. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε με e-mail ή fax με αντιγραφό τους. Όταν το σκάφος σας βρίσκεται εκτός Αθηνών χρεώνεται την παραμονή του και στα άλλα λιμάνια. (εφ’ οσον δεν ακολουθείται η πολιτική του διερχομένου στην Μαρινα Αλιμου) ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ: Αν το σκάφος παραμείνει στη Μαρίνα περισσότερο από 7 ημέρες συνολικά το μήνα, συμφέρει να πληρωθεί όλος ο μήνας, παρά ανά ημέρα. Επειδή έχουν παρατηρηθεί ενστάσεις σας, για τις χρεώσεις του ελλιμενισμού, παρακαλούμε όπως, με οδηγό το BOOKING PLAN των ναύλων του σκάφους σας, μας στείλετε γραπτώς οδηγίες τρόπου χρέωσης ελλιμενισμού του σκάφους σας. ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΣ: Για να διασφαλίζουμε συγκεκριμμενες θεσεις για τους ναυλωτές, (οι οποιοι ενημερώνονται εγγράφως με το κλείσιμο του ναύλου), πρέπει το σκάφος να έχει ετήσιο συμβόλαιο ελλιμενισμού. Σε αντιθετη περιπτωση ο ναυλωτης δεν μπορει να εξυπηρετηθει στο in & out καθε ναυλου. ΠΡΟΣΟΧΗ, εφοσον το σκαφος σας δεν παραμεινει για ξεχειμωνιασμα στην Μαρίνα της Κω, δεν μπορεί η τιμολογιακή πολιτική της Μαρίνας να αλλάξει. Επισυνάπτονται οι αντίστοιχοι τιμοκατάλογοι. ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΙΑΘΟΥ: Kάθε είσοδος σκάφους επιβαρύνεται με ρεύμα και νερό, βάσει τιμολογίου που εκδίδει το Λιμενικό Ταμείο.

57

Page 60: Οwner's Book 2016

ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ:Η ΑΤΗΕΝΙΑΝ εχει σύμβαση με το Λιμάνι Λαυρίου για μόνιμες θεσεις, απο τις οποιες θα εξυπηρετούνται ολα τα ναύλα των σκαφών σας. Η αξια των θέσεων θα επιμεριστεί στο τέλος της περιόδου, αναλόγως των ημερών ναύλωσης και το μέγεθος του σκάφους. ΛΙΜΑΝΙ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ: Κάθε είσοδος σκάφους επιβαρύνεται με ρεύμα και νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ. Στις ετήσιες εκκαθαρίσεις κάθε σκάφους, οι χρεώσεις αφορούν εξοφλημένες υποχρεώσεις!

58

Page 61: Οwner's Book 2016

Εταιρια Τουριστικης Αναπτυξης Α.Ε. ΥΠ/ΜΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ 2011

( Φ.Ε.Κ. 196/15-2-2007 κ' 171/9-2-2007 )

ΜΕΤΡΑ ΤΙΜΗ

6 86,91 €

7 103,42 €

8 124,82 €

9 140,27 €

10 155,73 €

11 169,99 €

12 186,64 €

13 202,09 €

14 217,55 €

15 232,99 €

16 248,45 €

17 263,92 €

18 312,65 €

19 330,47 €

20 347,13 €

21 364,95 €

22 381,60 €

23 398,24 €

24 417,26 €

25 433,91 €

26 450,54 €

27 467,20 €

28 486,20 €

29 502,85 €

30 520,68 €

ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΜΕΤΡΑ : 17,35 ΑΝΑ ΜΕΤΡΟ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ: 4,94 ΑΝΑ ΜΕΤΡΟ

ΑΝΕΛΚΥΣΗ - ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ : 28,85

59

Page 62: Οwner's Book 2016

Ο Ρ Ο Ι Κ Α Ι Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Θ Ε Σ Ε Ι Σ : 1) Ως µήκος σκάφους θεωρείται το πραγµατικό ολικό µήκος το οποίο περιλαµβάνει σταθερές κατασκευές . 2) Κατανάλωση νερού : 6,54 € ανά κυβικό µέτρο & ηλεκτρικού ρεύµατος 0,44 € ανά κιλοβατώρα. 3)Τα παραπάνω τέλη προπληρώνονται. 4) Ελάχιστη επιβάρυνση παραµονής : τιµή µίας ηµέρας. 5)Τα τέλη ανέλκυσης και καθέλκυσης περιλαµβάνουν πλύσιµο µε υδροβολή και τακάρισµα. Για την παραµονή στην ξηρά τα σκάφη χρεώνονται σύµφωνα µε τα τέλη ελλιµενισµού µε µια προσαύξηση κατά 5,31 € ανά µέτρο µήκους µηνιαίως µετά τις πρώτες 30 ηµέρες παραµονής. 6) ∆εν επιτρέπεται ο απόπλους σκαφών που δεν έχουν εξοφλήσει τα λιµενικά τους τέλη έως την ηµέρα αναχώρησής τους . 7) Προπληρωµένα τέλη δεν επιστρέφονται. 8) Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωµα να αλλάξει τις παραπάνω τιµές και όρους χωρίς προειδοποίηση.9) Ώρα αναχώρησης ορίζεται η 12.00 µ.µ. Για αναχώρηση έως τις 19.00 η τιµή θα προσαυξάνεται κατά 50% των ηµερήσιων τελών ελλιµενισµού και πέραν της 19.00 θα χρεώνονται ηµερήσια τέλη ελλιµενισµού.10) Τα παραπάνω τιµολόγια αφορούν στην πρυµνοδέτηση των σκαφών και δεν περιλαµβάνουν ΦΠΑ . T E R M S A N D C O N D I T I O N S : 1) Applicable L.O.A. includes all overhangs-bowsprits, swim platforms, davits, outdrives and pulpits, etc.2) Water consumption : 6,54 € per cubic meter and Electricity consumption : 0,44 € per kw/h. 3) Above fees are paid in advance. 4) Minimum charge is one day's fees. 5) Lifting and Launching fees include pressure wash and propping. Storage ashore is charged according to above mooring fees and includes 30 days of hardstanding. A charge of 5,31 € per meter per months is applicable thereafter. 6) Yachts are not allowed to sail, unless fees are paid up to the departure day. 7) Paid fees can not be refunded.8) Prices & terms are subject to change without notice. 9) Check out time : 12.00 p.m. For departures up and until 19.00 a day stay surcharge of 50% is applied. After 19.00 daily mooring fees will be applied 10) Above prices correspond το stern berth and do not include V.A.T

ΜΜΜΜ....ΑΑΑΑ....ΕΕΕΕ....ΕΕΕΕ....ΤΤΤΤ....ΛΛΛΛ....ΚΚΚΚ ΑΑΑΑ....ΕΕΕΕ. . . . ΜΑΡΙΝΑΜΑΡΙΝΑΜΑΡΙΝΑΜΑΡΙΝΑ ΚΩΚΩΚΩΚΩ

ΓΓΓΓ....ΠΑΠΑΝ∆ΡΕΟΥΠΑΠΑΝ∆ΡΕΟΥΠΑΠΑΝ∆ΡΕΟΥΠΑΠΑΝ∆ΡΕΟΥ, , , , ΤΤΤΤ....ΘΘΘΘ. 390, . 390, . 390, . 390, ΚΩΣΚΩΣΚΩΣΚΩΣ 85300 85300 85300 85300

ΤΗΛΤΗΛΤΗΛΤΗΛ. 2242057500 . 2242057500 . 2242057500 . 2242057500 ΦΑΞΦΑΞΦΑΞΦΑΞ 2242057525 2242057525 2242057525 2242057525

EEEE----mail: mail: mail: mail: [email protected]@[email protected]@kosmarina.gr

www.www.www.www.kosmarina.grkosmarina.grkosmarina.grkosmarina.gr

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΕΤΟΥΣ 2012

ΣΚΑΦΣΚΑΦΣΚΑΦΣΚΑΦΗ Η Η Η

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΧΡΗΣΗΣΧΡΗΣΗΣΧΡΗΣΗΣΧΡΗΣΗΣ NNNN.2.2.2.2743743743743/1999/1999/1999/1999

PRICE LIST

2012

CHARTER CHARTER CHARTER CHARTER

YACHTSYACHTSYACHTSYACHTS

LAW 2743/1999LAW 2743/1999LAW 2743/1999LAW 2743/1999

KOSKOSKOSKOS MARINAMARINAMARINAMARINA

GGGG....PAPANDREOUPAPANDREOUPAPANDREOUPAPANDREOU, , , , PPPP....OOOO....BBBB 390, 390, 390, 390, KOSKOSKOSKOS 85300, 85300, 85300, 85300, HELLASHELLASHELLASHELLAS

TELTELTELTEL. 2242057500 . 2242057500 . 2242057500 . 2242057500 FAXFAXFAXFAX 2242057525 2242057525 2242057525 2242057525

EEEE----mail: mail: mail: mail: [email protected]@[email protected]@kosmarina.gr

www.kosmarinawww.kosmarinawww.kosmarinawww.kosmarina.gr.gr.gr.gr

ΠΕΡΙΟ∆ΟΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΗΜΕΡΕΣ) ΠΕΡΙΟ∆ΟΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΗΜΕΡΕΣ) ΠΕΡΙΟ∆ΟΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΗΜΕΡΕΣ) ΠΕΡΙΟ∆ΟΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΗΜΕΡΕΣ) //// MOORINGMOORINGMOORINGMOORING PERIODSPERIODSPERIODSPERIODS ( ( ( (DAYSDAYSDAYSDAYS))))

1 31-60 61-90 91-120 121-150 151-180 181-210 211-240 241-270 271-300 301-330 331-365

ΑΝΕΛΚΥΣΗ – ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ/

LIFTING - LAUNCHING

Μήκος µέτραΜήκος µέτραΜήκος µέτραΜήκος µέτρα

LOA metersLOA metersLOA metersLOA meters

ΤΕΛΗ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩ MOORING FEES IN EURO

<8,00 8,13 € 243,96 € 349,68 € 447,26 € 496,05 € 528,58 € 561,11 € 593,64 € 626,17 € 658,69 € 691,22 € 731,88 € 215,26 €

8,00 - 8,50 13,06 € 391,69 € 561,43 € 718,10 € 796,44 € 848,67 € 900,89 € 953,12 € 1.005,34 € 1.057,57 € 1.109,79 € 1.175,08 € 307,21 €

8,51 - 9,50 15,18 € 455,28 € 652,57 € 834,69 € 925,75 € 986,45 € 1.047,15 € 1.107,86 € 1.168,56 € 1.229,27 € 1.289,97 € 1.365,85 € 357,09 €

9,51 - 10,50 17,44 € 523,34 € 750,12 € 959,45 € 1.064,12 € 1.133,90 € 1.203,68 € 1.273,45 € 1.343,23 € 1.413,01 € 1.482,79 € 1.570,01 € 410,46 €

10,51 -11,50 19,87 € 596,11 € 854,42 € 1.092,86 € 1.212,08 € 1.291,56 € 1.371,04 € 1.450,53 € 1.530,01 € 1.609,49 € 1.688,97 € 1.788,32 € 467,53 €

11,51 - 12,50 22,46 € 673,86 € 965,87 € 1.235,41 € 1.370,18 € 1.460,03 € 1.549,88 € 1.639,72 € 1.729,57 € 1.819,42 € 1.909,27 € 2.021,58 € 528,52 €

12,51 - 13,50 25,23 € 756,88 € 1.084,86 € 1.387,61 € 1.538,99 € 1.639,90 € 1.740,82 € 1.841,74 € 1.942,66 € 2.043,57 € 2.144,49 € 2.270,64 € 645,78 €

13,51 - 14,50 28,18 € 845,46 € 1.211,83 € 1.550,01 € 1.719,11 € 1.831,83 € 1.944,56 € 2.057,29 € 2.170,02 € 2.282,75 € 2.395,48 € 2.536,39 € 721,36 €

14,51 - 15,50 31,33 € 939,92 € 1.347,22 € 1.723,19 € 1.911,17 € 2.036,49 € 2.161,82 € 2.287,14 € 2.412,46 € 2.537,78 € 2.663,11 € 2.819,76 € 801,95 €

15,51 - 16,50 34,69 € 1.040,58 € 1.491,50 € 1.907,74 € 2.115,85 € 2.254,60 € 2.393,34 € 2.532,08 € 2.670,83 € 2.809,57 € 2.948,32 € 3.121,75 € 887,84 €

16,51 - 17,50 38,26 € 1.147,79 € 1.645,17 € 2.104,29 € 2.333,85 € 2.486,89 € 2.639,93 € 2.792,97 € 2.946,01 € 3.099,04 € 3.252,08 € 3.443,38 € 979,31 €

17,51 - 18,50 42,06 € 1.261,92 € 1.808,75 € 2.313,52 € 2.565,90 € 2.734,16 € 2.902,41 € 3.070,67 € 3.238,92 € 3.407,18 € 3.575,43 € 3.785,75 € 1.076,68 €

18,51 - 19,50 46,11 € 1.383,33 € 1.982,78 € 2.536,11 € 2.812,78 € 2.997,23 € 3.181,67 € 3.366,11 € 3.550,56 € 3.735,00 € 3.919,45 € 4.150,00 € 1.180,28 €

19,51 - 20,50 50,41 € 1.512,45 € 2.167,84 € 2.772,82 € 3.075,31 € 3.276,97 € 3.478,63 € 3.680,29 € 3.881,95 € 4.083,60 € 4.285,26 € 4.537,34 € 1.290,44 €

20,51 - 21,50 54,99 € 1.649,67 € 2.364,53 € 3.024,40 € 3.354,33 € 3.574,29 € 3.794,25 € 4.014,20 € 4.234,16 € 4.454,12 € 4.674,07 € 4.949,02 € 1.380,45 €

21,51 - 22.50 59,85 € 1.795,46 € 2.573,49 € 3.291,67 € 3.650,76 € 3.890,16 € 4.129,55 € 4.368,95 € 4.608,34 € 4.847,74 € 5.087,13 € 5.386,37 € 1.473,55 €

22,51 - 23,50 65,01 € 1.950,27 € 2.795,38 € 3.575,49 € 3.965,54 € 4.225,58 € 4.485,61 € 4.745,65 € 5.005,68 € 5.265,72 € 5.525,75 € 5.850,80 € 1.569,82 €

23,51 - 24,50 70,49 € 2.114,59 € 3.030,91 € 3.876,74 € 4.299,66 € 4.581,60 € 4.863,55 € 5.145,49 € 5.427,44 € 5.709,38 € 5.991,33 € 6.343,76 € 1.669,36 €

24,51 - 25,50 76,30 € 2.288,93 € 3.280,80 € 4.196,38 € 4.654,16 € 4.959,35 € 5.264,54 € 5.569,74 € 5.874,93 € 6.180,12 € 6.485,31 € 6.866,80 € 1.772,25 €

Page 63: Οwner's Book 2016

P R I C E L I S T 2 0 1 5 (C H A R T E R Y A C H T S)

(Euro)

LOA up to (m)

HIGH SEASON 1 APR - 30 SEPT

LOW SEASON 1 OCT - 31 MAR ANNUAL

DAILY MONTHLY DAILY MONTHLY

5,50 19,00 135,00 10,00 83,00 1.086,00

6,50 25,00 193,00 11,00 102,00 1.469,00

7,50 27,00 200,00 15,00 123,00 1.609,00

8,50 29,00 253,00 17,00 142,00 1.967,00

9,50 33,00 301,00 19,00 163,00 2.311,00

10,50 39,00 350,00 20,00 180,00 2.639,00

11,50 42,00 397,00 23,00 243,00 3.187,00

12,50 48,00 448,00 25,00 260,00 3.526,00

13,50 54,00 496,00 27,00 281,00 3.869,00

14,50 57,00 542,00 30,00 298,00 4.183,00

15,50 63,00 593,00 32,00 317,00 4.532,00

16,50 67,00 640,00 33,00 334,00 4.851,00

17,50 73,00 689,00 34,00 354,00 5.194,00

18,50 77,00 737,00 35,00 372,00 5.523,00

19,50 83,00 787,00 37,00 392,00 5.871,00

20,50 87,00 836,00 38,00 412,00 6.215,00

21,50 94,00 886,00 39,00 430,00 6.554,00

22,50 98,00 932,00 40,00 448,00 6.872,00

23,50 101,00 981,00 41,00 466,00 7.206,00

24,50 108,00 1.025,00 42,00 484,00 7.515,00

25,50 121,00 1.128,00 45,00 524,00 8.227,00

26,50 134,00 1.243,00 50,00 578,00 9.069,00

27,50 141,00 1.317,00 56,00 612,00 9.606,00

28,50 146,00 1.388,00 58,00 644,00 10.119,00

29,50 157,00 1.462,00 59,00 679,00 10.662,00

30,50 166,00 1.536,00 60,00 712,00 11.195,00

31,50 178,00 1.571,00 61,00 779,00 11.703,00

32,50 186,00 1.656,00 62,00 791,00 12.186,00

33,50 196,00 1.736,00 63,00 806,00 12.659,00

34,50 208,00 1.813,00 67,00 817,00 13.097,00

35,50 217,00 1.892,00 68,00 831,00 13.561,00

36,50 229,00 1.969,00 69,00 848,00 14.029,00

37,50 241,00 2.050,00 71,00 859,00 14.487,00

38,50 254,00 2.130,00 73,00 873,00 14.955,00

39,50 264,00 2.208,00 74,00 889,00 15.423,00

40,50 279,00 2.285,00 75,00 902,00 15.871,00 40.50-45.50 344,00 2.678,00 82,00 971,00 18.172,00 45.50-50.50 418,00 3.072,00 89,00 1.039,00 20.473,00 50.50-55.50 501,00 3.466,00 98,00 1.109,00 22.784,00 55.50-60.50 586,00 3.861,00 105,00 1.177,00 25.089,00 60.50-65.50 684,00 4.253,00 113,00 1.248,00 27.395,00 65.50-70.50 787,00 4.647,00 119,00 1.317,00 29.701,00

61

Page 64: Οwner's Book 2016

NOTES

1. PRICES a. Do not include VAT 23% b. Correspond to stern berthing. Alongside berthing is charged +80%

c. Include water and 220V electricity consumption. Potable water and electricity consumption for

380V or 220V more than 32A, according to prepaid cards. d. Daily fees are valid from the time of arrival until 14.00 of the next day. e. Extra charge 50% for catamarans. f. Annual prices include 17% discount which applies only to advance payment.

2. PAYMENT a. Mooring fees are paid in advance. b. Delayed mooring or services fees shall be subject to the default interest. c. Charged fees are iaw the declared stay and change only after a new declaration.

d. Paid fees cannot be refunded. 3. ASHORE

During Low Season, the dry docking period exceeding 3 months, is charged + 30% on the normal

monthly price, for every month thereafter. 4. DEPART a. Boats are not allowed to sail, unless fees are paid at least up to the day of every departure.

b. Check-out time 14.00 of the departure day. Staying after 14:00 is charged as follows:

*50% of the daily price for staying until 19:00 *the daily price for staying after 19:00

62

Page 65: Οwner's Book 2016

63

Page 66: Οwner's Book 2016

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΚΑΦΟΥΣ

H συνεργασία μας για την ανανέωση του στόλου 15/3/2016-15/3/2017 ,όπως κάθε χρόνο, με σκοπό την διατήρηση ή και την αναβάθμιση των καλύψεων συνεχίζεται με την Αγγλική ασφαλιστική εταιρία «Navigators & General» έδρα Brighton, Αγγλία, μέλος του Ομίλου Zurich Insurance Group, με έκπτωση 13% λόγω μικρού αριθμού ζημιών στην περίοδο 2015-2016 ήτοι ετήσιο rate συμφωνήθηκε στα 0,85 % Τον Ιουλιο 2015 νομοθετήθηκε φορολογία επι των ασφαλίστρων 15% με Νόμο 4334/2015. Ετσι την περίοδο του 2016 το rate πλήρες ανέρχεται στο 0,95%, ΕΚΤΟΣ των σκαφών που αποζημειώθηκαν και δεν λαμβάνουν την έκπτωση. Πληροφορίες για την ασφαλιστική : www.zurich.co.uk/navandgen click “About us” Αξιολόγηση: (Financial strength & ratings) www.zurich.com - “investor relations” click “ratings” Πληροφορίες για τους ασφαλιομεσίτες που εργάστηκαν γι’αυτήν την συμφωνία “National Μεσιτική Ασφαλίσεων ΑΕ” www.nationalib.gr Οι καλύψεις του στόλου με 12μηνη βάση για όλη την Μεσόγειο εκτός καθορισμένων ζωνών για σκάφος και μηχανή με κάλυψη πολέμου και απεργιών, τρομοκρατικών ενεργειών,δολιοφθορών, ποινικών πράξεων όπως λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, αρχαιοκαπηλία εκ μέρους των ναυλωτών + racing risk. Η κάλυψη σε σχέση με την περσινή δεν διαφοροποιείται, Η αφαιρετέα απαλλαγή παραμένει το 1% της αξιας κάθε claim με ελάχιστο ποσόν τα € 1500,όπως επίσης και η απαλλαγή του φουσκωτού και της εξωλέμβιας παραμένει στα € 500 . ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ € 4.500.000 για κάθε ατυχημα. Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η κάλυψη προς τρίτους, όταν ειδικά έχουμε αντικείμενο σκάφη με ναυλωτές Ευρωπαιους, Αμερικάνους, κτλ κ.λ.π. Οποιαδήποτε αιτία που θα προκαλούσε ατύχημα στον ναυλωτή επί του σκάφους, θα σήμαινε απαίτηση από τον πλοιοκτήτη και την εκμισθώτρια εταιρία τεραστίων αποζημιώσεων. Ενδεικτικά η φετινή κάλυψη περιλαμβάνει: Zημιά από αμέλεια ναυλωτή/πλοιοκτήτη, πυρκαγιά, κλοπή, πρόσκρουση, σύγκρουση, κακοκαιρία κλπ. Tρομοκρατική ενέργεια, δολιοφθορά, κακόβουλες πράξεις. Η κάλυψη μηχανικών βλαβών δίνεται σε σκάφη μέχρι 10 ετών. Επίσης στο ασφαλιστήριο περιλαμβάνεται η Κάλυψη Αγώνων για όσους ιδιοκτήτες συμμετέχουν, χωρίς επιπλέον ασφάλιστρο και με προϋπόθεση την ενημέρωση των ασφαλιστών για την συνολική αξία των πανιών, καταρτιών κλπ.

64

Page 67: Οwner's Book 2016

Τα ασφαλιστήρια υπόκεινται σε Αγγλικο ∆ίκαιο και Ελληνικά ∆ικαστήρια. Αν επιθυμείτε να ασφαλίσετε ο ίδιος το σκάφος σας σε εταιρία επιλογής σας πρέπει να γνωρίζετε ότι οι καλύψεις πρέπει να είναι τουλάχιστον ίδιες με αυτές που η ΑΤΗΕΝΙΑΝ και η Τράπεζα απαιτούν και εγκρίνουν μέχρι τη λήξη της εγγύησης. Απαραίτητα πρέπει να προσκομιστεί αντίγραφο του δικού σας συμβολαίου (πρότασης) με τους αντασφαλιστές για να προβούμε σε διαδικασία έγκρισης. ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΑΤΟΜΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε περίπτωση που ναυλώνετε το σκάφος πρέπει να γνωρίζετε τον ακόλουθο όρο που εμπεριέχεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, που αφορά ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑΥΛΩΝΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΛΩΤΗ. Η μετάφραση αυτού του όρου είναι ελεύθερη και σε κάθε περίπτωση υπερισχύει το αγγλικό κείμενο. Η κάλυψη επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει την περίπτωση κλοπής από το ναυλωτή βάσει των κάτωθι προϋποθέσεων: α) Οταν το σκάφος πλέει πρέπει να είναι κάτω από τη διακυβέρνηση ενός έμπειρου ατόμου ο οποίος θα φέρει τα κατάλληλα αποδεικτικά γνώσεων που ορίζονται από τον νόμο της χώρας που ναυλώνει το σκάφος. β) Ο ασφαλιζόμενος ή αντιπρόσωπός του ή ο πράκτοράς του οφείλει να σημειώνει τα στοιχεία του διαβατηρίου του ναυλωτή. γ) Η πληρωμή του ναύλου θα γίνεται προκαταβολικά με πιστωτική κάρτα ή επιταγή η οποία θα έχει εξοφληθεί πριν την έναρξη του ναύλου. ∆εν γίνονται δεκτές οι πληρωμές ναύλων μετρητοίς. Εάν δεν τηρηθούν οι πιο πάνω όροι η ασφαλιστική εταιρία δεν έχει καμιά ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση κλοπής του σκάφους σας, από τον ναυλωτή.

BAREBOAT CHARTER CLAUSE:

Cover herewith is extended to include theft of the vessel by the Charterer.

It is warranted that:-

(a) When underway the vessel is under the command of a competent person who holds any appropriate qualification required by any applicable regulations.

65

Page 68: Οwner's Book 2016

(b) That the assured or his Managers of his Agents shall record the Passport number of the Charterer.

(c) That the payment of the Charter Fee shall be made in advance by Credit Card or Cheque and such payment shall been cleared prior to the commencement of Charter. No cash payment to be accepted.

Failure to comply with any of the above warranties shall cause cover to cease from the date upon which the non-compliance occurs.

Επίσης, κατά την διάρκεια του παροπλισμού των σκαφών τα βοηθητικά σκάφη/εξωλέμβιες θα πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστό και ασφαλή χώρο. Τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ δικαιολογητικά που χρειάζεται η Ασφαλιστική Εταιρεία για ζημιά που προκάλεσε ναυλωτής ή ιδιοκτήτης για το φάκελό της είναι : * ∆ήλωση ναυλωτή για την περιγραφή του ατυχήματος * Crew list * 2 διπλώματα ιστιοπλοΐας * Ναυλοσύμφωνο Αν πρόκειται για κλοπή δήλωση της απώλειας στο λιμεναρχείο ∆εν γίνεται καμία επέμβαση στο σκάφος αν δεν ενημερωθεί ο πραγματογνώμων άμεσα, ο οποίος είναι σε επικοινωνία μαζί μας 24 ώρες το 24ωρο. Ο Φ.Π.Α γενικά δεν αποζημιώνεται για επισκευές σε επαγγελματικά σκάφη λόγω του ότι εκπίπτει. Παρ'όλα αυτά συγκεκριμένα ανταλλακτικά ή εξοπλισμός (π.χ. βοηθητικές εξωλέμβιοι κλπ) δεν υπάγονται σε αυτό τον κανόνα και ο ΦΠΑ αποζημιώνεται από τους ασφαλιστές στον ασφαλιζόμενο. Με βάση τα πιο πάνω, θα έχετε υπόψιν σας ότι σε όποια περίπτωση δεν εκπτίπτει ο ΦΠΑ για τον ασφαλιζόμενο, οι ασφαλιστές είναι υποχρεωμένοι να τον καταβάλλουν, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν καταβάλλεται.

66

Page 69: Οwner's Book 2016

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑΣΚΑΦΟΥΣ

Η κ. Βαρβάρα Αλυσανδράτου ([email protected]) είναι υπεύθυνη για την οικονομική παρακολούθηση του σκάφους σας και ο κ.Νικος Ντριτσακος για τον ελεγχο και επαληθευση ολων των τεχνικων χρεωσεων. Η εκκαθάριση κάθε έτους περιλαμβάνει το ξεχειμώνιασμα-έσοδα-έξοδα-δάνειο και ολοκληρώνεται μέχρι τέλος ∆εκεμβρίου. Παρακαλείστε όπως λαμβάνοντας την εκκαθάριση να επανέρχεστε άμεσα στο επόμενο 15ημερο για τυχόν παρατηρήσεις έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανατρέχουμε σε παρελθούσες χρήσεις, διαφορετικά οριστικοποιείται . Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω αδυνατείτε στην παρακολούθηση των φορολογικών και λογιστικών σας υποχρεώσεων ή χρειάζεστε φοροτεχνικές συμβουλές που σχετίζονται με το σκάφος σας, ο συνεργάτης μας Βαγγέλης Μιχάλαινας προσφέρει αυτή την υπηρεσία δηλ. δηλώσεις ΦΠΑ, λογιστικές εγγραφές κ.λ.π. Εάν σας ενδιαφέρει αυτή η πρόταση, μπορείτε να έλθετε σε συνεννόηση μαζί μας και για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση έχετε σχετικά με την φορολογία του σκάφους σας στα τηλέφωνα της εταιρίας μας. Για τις υποχρεωσεις σας είναι επιβεβλημμενο να ενημερωθειτε από τον λογιστη ή φοροτεχνικο σας λογω των πολλων και ουσιαστικων αλλαγων που εχουν επελθει (Ποθεν εσχες,Εισοδημα,Φ.Π.Α και Κ.Φ.ΑΣ) Είναι υποχρέωση κάθε λογιστή (εντος Αθηνών ) να παραλαμβάνει έγκαιρα από την Εταιρεία τα παραστατικά από το φάκελλο/αρχείο του σκάφους ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟ∆ΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ CREW LIST (επιβαίνοντες). Με ΦΕΚ αρ.364/17.2.2016 οριζεται η διαδικασια του ηλεκτρονικου ναυλοσυμφωνου. Ως χρόνος υποβολής των τριμηνιαίων καταστάσεων ορίζεται το πρώτο εικοσαήμερο του αμέσως επόμενου μήνα του λήγοντος τριμήνου. Παραδείγματος χάριν για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2015 η κατάσταση θα υποβληθεί το αργότερο 20 Απριλίου 2015. Οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ υποβαλλονται ηλεκτρονικα ακόμη και αν είναι μηδενικές ή πιστωτικές. Απο 20/7/2015 με τον Ν 4334-ΦΕΚ Α 80/16/7/2015 το ΦΠΑ ναυλου οριζεται σε 23% αντι 13% με εκπτωση 50% για τα σκαφη που εκτελουν πλοες εντος Ελ.υδατων διαρκειας.

67

Page 70: Οwner's Book 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑΥΛΟΥ 2016

ΝΑΥΛΟΣ €

Τιμη τιμοκαταλογου 100,00

Εκπτωση ναυλου 15% 15,00

Τιμη ναυλοσυμφωνου 85,00ΦΠΑ Ναυλοσυμφωνου 11,5% (23% στο 1/2 της αξιας του ναυλ.)

8,77

Τιμη ναυλου χωρις το ΦΠΑ 76,23

Προμηθεια πρακτορα εξωτερικου 20%*** 15,25

Προμηθεια μας 15% 11,43

Τιμη για τον ιδιοκτητη 65% 49,55

ΑΠΟ∆ΟΣΗ Ι∆ΙΟΚΤΗΤΗ

Τιμη για τον ιδιοκτητη 65% 49,55ΦΠΑ Ναυλοσυμφωνου 11,5% (23% στο 1/2 της αξιας του ναυλ.)

4,96

ΦΠΑ Προμηθεια μας 23% -2,63

Απόδοση στον ιδιοκτητη 51,88

*** παραστατικό πράκτορα εξωτερικού στον ιδιοκτήτη

Σε περίπτωση που ο πράκτορας του εξωτερικού εκδόσει το τιμολόγιο προμήθειας του στην ΑΤΗΕΝΙΑΝ τότε το τιμολόγιο της προμηθειάς μας θα είναι στο 35%+ΦΠΑ

68

Page 71: Οwner's Book 2016

ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣΚΑΦΟΥΣ

Η περίοδος από τον Σεπτέμβριο 2015 έως και τον Μάρτιο 2016, ήταν λιγότερο ικανοποιητική σε ζήτηση και πραγματοποίηση πωλήσεων μεταχειρισμένων σκαφών λόγω της μεγάλης και ιδιαίτερα φθηνότερης αγοράς στην Κροατία. ∆ιατέθησαν 11 σκάφη πελατών μας, σε Ελληνες Αγοραστες, χωρίς καμμία προμηθειακή μεσολάβηση είτε η πώληση προερχόταν από Πράκτορα είτε από απ’ευθείας επαφή. -CAPT.JIM –SO 35-2003 LIFE TIME-EXPRESS DYNAMIC 1985 -IONIA –SO 40,3-2005 SOFIA-SO 26-2003 -FILOMELA-SO 43- 2002 KOS 509-SO509-2015 -KOS 469,3–SO 469 -2014 ΑCHILLES-SO44i-2009 -CELENA-SO 409-2014 CORAL SEA-SO 42i-2009 -NOMAD-SO 39i-2008 Η έντονη προβολή στα πιο δημοφιλή διεθνή sites YACHTING WORLD-YACHT MARKET και EUROPEAN YACHT BROKERAGE (Ε.Υ.Β.) των σκαφών σας,όπως επίσης η συνολική εντύπωση του αποκόμησε ο τελικός Αγοραστής από την συνεργασία,την ποιότητα του σκάφους (ανεξαρτήτως παλαιότητας),την άριστη και συνεπή επικοινωνία μας,όπως και την απόλυτη αξιοπιστία στην συναλλαγή ,απέδωσε μια προτίμηση προς την ΑΤΗΕΝΙΑΝ. Oι τιμές πώλησης των σκαφών ηταν ανάλογες των συνθηκών και της μεγάλης προσφοράς από τις χώρες της Μεσογείου (Κροατία , Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία).Η Ελλάδα προηγήθηκε της κρίσης των άλλων χωρών χρονικά και επιπλέον διατηρεί το πλεονέκτημα ότι στην απόκτηση τους δεν είχε καταλογιστεί ΦΠΑ λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας τους.

69

Page 72: Οwner's Book 2016

ΕΓΓΡΑΦΑΑΞΙΟΠΛΟΪΑΣ

H ATHENIAN YACHTS είναι στη διάθεσή σας για να αναλάβει την διεκπεραίωσή τους. Εάν κάνετε μόνοι σας τη διαδικασία : Μην παραλείψετε , -την ανανέωση πρωτοκόλλου(κάθε 2 χρονια) πριν την καθέλκυση του σκάφους -την ανανέωση σύμβασης ραδιοσταθμού+ΕPIRB συμβαση συντηρησης ξηρας -Εκδοση καταμετρησης Ευρωπαικου τυπου σε όλα τα σκαφη που το Π.Γ.Ε ανανεωθηκε το 2015 και αυτά που θα ανανεωθει το 2016. -επιθεωρηση LIFE RAFT+Πυροσβεστηρων -ελεγχος Α∆ΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ η οποια πλεον δεν ανανεωνεται βασει του νεου Νομου από 14/4/2014,αλλα αποδεικτικο στοιχειο για την καταμετρηση των ημερων,αποτελει η καρτελλα που θεωρειται από το Λιμεναρχειο. -Ανανεωση ασφαλιστηριου συμβολαιου Φροντίστε αυτά, πριν την αναχώρηση του πρώτου ναύλου να είναι ενήμερα. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ Α∆ΕΙΑΣ (ακολουθει συντομευση του Νεου Νομου),όπως και το συνολο των ελαχιστων ημερων που απαιτουνται για την ανανεωση της.

70

Page 73: Οwner's Book 2016

∆ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ι Κ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο

Σ Τ Υ Λ Ι Α Ν Ο Σ Χ. Κ Ο Κ Ι Ο Σ

και Συνεργάτες

∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Λ. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑΣ 117- 11475 ΑΘΗΝΑΙ D.E.S. Πανεπιστημίου Παρισίων ΙΙ τηλ.- fax 210 - 64.44.946

C.E.S.F Κολεγίου Αόστας Ιταλίας e-mail: Kokiolaw@otenet .gr ============================================================

ΜΑΙΟΣ 2014

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ν. 4256/2014 (ΦΕΚ 92Α/14.4.2014) ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

1.ΣΚΑΦΗ 2. ΜΗΤΡΩΟ 3.για ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 4.∆ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΝΑΥΛΩΣΗΣ 5.ΝΑΥΛΟΣ - μέρες/ώρες 6.ΜΕΡΕΣ ΝΑΥΛΩΣΗΣ 7.ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ 8.ΠΛΗΡΩΜΑ 9. Ι∆ΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 10.ΒΛΑΒΗ 11. ΑΠΟΠΛΟΥ / ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ 12. ΦΠΑ 13 ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 14.ΠΑΛΑΙΕΣ Α∆ΕΙΕΣ 15.ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ 16.ΠΑΥΣΗ ∆ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕ ∆ΩΡΕΑ / ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ/ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 17.Ι∆ΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 18.ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 19 ΕΤΑΙΡΕΙΑ - .ΜΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ 20. ΛΟΙΠΑ ( Η περιγραφή είναι για μία βασική και μόνον ενημέρωση- για περαιτέρω ανάλυση απαιτείται παραπομπή στον Νόμο)

1.ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ άνω των ΕΠΤΑ (7) μέτρων Μικρό μέχρι 7 μέτρα Επαγγελματικό μέχρι 49 επιβάτες με ολική ναύλωση Επαγγελματικό Ημερόπλοιο κάθε σκάφος που κάνει ημερήσια μέχρι 24 ώρες Παραδοσιακό πρωτότυπο / ομοίωμα ιστορικού ή παλαιό με υλικά όμοια με παλιό.

71

Page 74: Οwner's Book 2016

2. ΜΗΤΡΩΟ

Σε Γενική Γραμματεία Εσόδων Υπουργείου Οικονομικών ΘΑ εκδοθεί απόφαση για τις λεπτομέρειες σύστασης του. ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ

3. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Για εκμετάλλευση ενός σκάφους χρειάζεται Α. καταχώριση σε Μητρώο και Β. βεβαίωση αρμόδιας φορολογικής ∆ιοίκησης

4.∆ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΝΑΥΛΩΣΗΣ =πλοιοκτήτες =εφοπλιστές =-ναυλομεσίτες / ναυτικοί πράκτορες /τουριστικά γραφεία

5.ΝΑΥΛΟΣ - μέρες/ώρες = ΟΧΙ με εισιτήριο =ΟΧΙ μικρότερος από 8 ώρες = ΣΕ Ι∆ΙΟ 24ώρο ΝΑΙ 2 ναυλώσεις 8ωρες. ( για τις ημέρες θεωρούνται ΜΙΑ μέρα)

6.ΜΕΡΕΣ ΝΑΥΛΩΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ( εντός / εκτός Ελληνικής Επικράτειας) ΧΩΡΙΣ πλοίαρχο κ΄ πλήρωμα 105 μέρες ΜΕ πλοίαρχο κ΄ πλήρωμα 75 μέρες ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΑ ( με ή χωρίς πλοίαρχο) 25 μέρες Οι πιο πάνω μέρες ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ κατά 5% αν τα σκάφη έχουν συμπληρώσει ηλικία 5 χρόνων 10% αν τα σκάφη έχουν συμπληρώσει ηλικία 10 χρόνων 15% αν τα σκάφη έχουν συμπληρώσει ηλικία 15 χρόνων 20% αν τα σκάφη έχουν συμπληρώσει ηλικία 20 χρόνων = η ιδιόχρηση δεν υπολογίζεται = οι μέρες που λείπουν μπορεί να συμπληρωθούν = δυνατότητα για παράταση 1 χρόνο πέραν τριετίας, αν υπάρχουν λόγοι, για συμπλήρωση των ημερών = αν έχει γίνει το 80% των ημερών , δίνεται δυνατότητα για παράταση πραγματοποίησης στην επόμενη τριετία

72

Page 75: Οwner's Book 2016

7.ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ ΘΑ εκδοθεί ΥΠΌ∆ΕΙΓΜΑ ΣΕ Αγγλική / Ελληνική 8.ΠΛΗΡΩΜΑ = μέχρι 24 μέτρα χωρίς πλοίαρχο /πλήρωμα ( αν προσληφθεί πλήρωμα έχει ασφάλιση ΝΑΤ αλλά όχι οργανική σύνθεση) = ΑΝ δεν υπάρχει πλήρωμα χρειάζεται ένα πρόσωπο με ναυτική ικανότητα και εμπειρία .

9. Ι∆ΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ Χωρίς κανένα περιορισμό / δεν υπάρχει όμως απαλλαγή από ΦΠΑ, Ειδικό φόρο κατανάλωσης / δασμούς – επιβαρύνσεις καυσίμων / λιπαντικών κλπ. 10.ΒΛΑΒΗ Αν υπάρχει βλάβη μπορεί να δοθεί απόπλους για πλεύση σε λιμένα επισκευής

11. ΑΠΟΠΛΟΥ / ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ = ΑΝ ναύλος ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑ: ΟΧΙ ∆ΗΛΩΣΗ ΑΙΠΟΛΟΥ /ΚΑΤΑΠΛΟΥ = ΑΝ ναύλος με πλήρωμα : ΝΑΙ ∆ΉΛΩΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ 48 ώρες πριν απόπλου από λιμάνι έναρξη ναύλου.. ΟΧΙ όμως δήλωση ΚΑΤΑΠΛΟΥ η ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ. =χρειάζεται απόπλους/ κατάπλους σε περίπτωσης ναυτικών ατυχημάτων, τραυματισμούς / ασθένειες κλπ. Τηρούνται όλα τα ναυτιλιακά έγγραφα που πρέπει να επιδεικνύονται, αν ζητηθούν. 12. ΦΠΑ ΑΝ το σκάφος ∆ΕΝ εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σε ημέρες ναύλωσης οφείλει να αποδώσει τον ΦΠΑ για την εισαγωγή και δασμούς - ΦΠΑ κ΄ ειδικό φόρο κατανάλωσης για καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά αγαθά που πήρε με απαλλαγή.

13. ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ = μπορεί παροπλισμός από 1 έτος μέχρι 3 έτη (δεν υπολογίζεται ο χρόνος αυτός για την τριετία πραγματοποίησης των ημερών) = σε περίπτωση κατάσχεσης δεν υπολογίζεται χρόνος του για την τριετία πραγματοποίησης των ημερών

73

Page 76: Οwner's Book 2016

14.ΠΑΛΑΙΕΣ Α∆ΕΙΕΣ

Αν σε έναρξη ισχύος του Νόμου (14.4.2014) δεν έχει λήξει άδεια ή η τρίμηνη προθεσμία για εμπρόθεσμη θεώρηση της, ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η ισχύς της μέχρι να γίνει το μητρώο και 6 μήνες μετά, με έλεγχο ημερών όπως ορίζονται σε νέο νόμο. Ελλείμματα ημερών συμπληρώνονται ΑΠΌ ΠΑΛΑΙΑ ΈΤΗ και αν δεν υπάρχουν πληρώνονται με 200 ευρώ , αν υπάρχει πλοίαρχος και πλήρωμα ΚΑΙ 100 ευρώ αν δεν υπάρχουν πλοίαρχος και πλήρωμα.

15.ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ∆ΕΝ χρειάζεται άδεια της λιμενικής αρχής. 16.ΠΑΥΣΗ ∆ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΜΕ ∆ΩΡΕΑ ή ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ή ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η αξία για τον υπολογισμό κάθε φόρου ( πλην ΦΠΑ) είναι : Η αρχική τιμή πώλησης στον πρώτο αγοραστή, μειούμενη από 20%, όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος , μέχρι 90% τον δέκατο πέμπτο χρόνο (προοδευτικά κατά 5% κάθε χρόνο)

17.Ι∆ΙΩΤΙΚΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ = Παίρνουν ∆ΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (∆ΕΚΠΑ) = ΟΧΙ δήλωση ΑΠΟΠΛΟΥ / ΚΑΤΑΠΛΟΥ (πλην περιπτώσεων ναυτικών ατυχημάτων, τραυματισμούς / ασθένειες κλπ). = ΝΑΙ ΝΑΥΛΩΣΗ (χωρίς καμιά απαλλαγή κ΄ χωρίς σύνθεση πληρώματος μέχρι 24 μέτρα - ( αν προσληφθεί πλήρωμα έχει ασφάλιση ΝΑΤ αλλά όχι οργανική σύνθεση) 18.ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Ο φόρος 10% , που είχε επιβληθεί το 2010 , ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

19. ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΜΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ Λύεται εταιρεία αν δεν αποκτήσει σκάφος μεσα σε 24 μήνες από ην σύσταση της ή μεταβίβαση του σκάφουςπου έχει ( από 6 μήνες που ήταν) 20. ΛΟΙΠΑ = ΟΧΙ θεώρηση κατάστασης Επιβαινόντων = Καταργείται η Ερασιτεχνική άδεια ΑΛΙΕΙΑΣ καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή των επιβαινόντων σ αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική άδεια αλιείας = ΝΑΥΛΩΝΟΝΤΑΙ τα σκάφη με :

-Ελληνική σημαία; -Σημαία κράτους μέλους ΕΕ ή Ε.Ο.Χ. -Εκτός ΕΕ ή Ε.Ο.Χ. αν είναι άνω των 35 μέτρων, από μέταλλο ή πλαστικό κατά το

μεγαλύτερο μέρος και με ικανότητα μεταφοράς πάνω από 12 επιβάτες.

74