Volospress 6/6/2016

13
www.volospress.gr ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VolosPress.gr ΣΕΛ. 2-3 ΣΕΛ. 5 ΣΕΛ. 7 ΣΕΛ. 6 To 35ο Ράλλυ Κένταυρος Volume 2

description

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΝ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - VOLOSPRESS.GR

Transcript of Volospress 6/6/2016

Page 1: Volospress 6/6/2016

www.volospress.gr

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VolosPress.gr

ΣΕΛ. 2-3

ΣΕΛ. 5 ΣΕΛ. 7 ΣΕΛ. 6

To 35ο Ράλλυ Κένταυρος

Volume 2

Page 2: Volospress 6/6/2016

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος2

To 35ο Ράλλυ Κένταυρος ξανά

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρ-πάνος με το Mitsubishi Lancer Evo X. Οι Πατρινοίσπεσιαλίστες της ασφάλτου, ζεστοί και από την επι-κράτησή τους στο πρόσφατο Ράλλυ Αχαιός, κινήθηκανσυντηρητικά, χωρίς περιττά ρίσκα, τακτική που απο-δείχθηκε σοφή στο βουνό των Κενταύρων. Άλλο έναπλήρωμα από την Κρήτη, αυτό των Λευτέρη Αλυγι-ζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη (Mitsubishi Lancer Evo IX)συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών. Ο Αλυγιζάκηςθα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο κόλπο τηςκορυφής, ωστόσο ένα τετ-α-κε στην πρώτη ειδικήτης ημέρας κόστισε περίπου μισό λεπτό και μαζί κάθεελπίδα για διάκριση. Δεν το έβαλε κάτω, όμως, κερ-δίζοντας στη συνέχεια 3 ειδικές διαδρομές , με τηντρίτη θέση να θεωρείται επιτυχία.

Πίσω τους βρέθηκαν οι Τάκης Καμπύλης-ΜάριοςΤσαούσογλου με το Skoda Fabia S2000, χωρίς ναμπορέσουν να εμπλακούν στη μάχη του βάθρου. Τι κιαν οδήγησαν για πρώτη φορά το νεοαποκτηθέν τουςHonda Civic Type R το απόγευμα του Σαββάτου; ΟιΓιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης «πετούσαν» σήμερα,πραγματοποιώντας καλύτερες επιδόσεις από οδηγούςμε ισχυρότερες κατασκευές, με αποκορύφωμα τηντρίτη θέση γενικής στην πρώτη Αλυκόπετρα. Το πλή-ρωμα τερμάτισε στην πέμπτη θέση γενικής και πα-ράλληλα στην πρώτη της F2, «βγάζοντας μάτια» γιαάλλη μια φορά! Τους ακολούθησαν τόσο στη γενική,όσο και στη δικίνητη κατηγορία οι Χρήστος και Δη-μοσθένης Παραβαντής με το Peugeot 106 S16. Οοδηγός από την Τρίπολη στην επάνοδό του στους

αγώνες, ύστερα από το ατύχημα που είχε στο περσινόΑχαιός, κινήθηκε σβέλτα, χωρίς βέβαια να καταφέρεινα απειλήσει τους πρωτοπόρους με το ισχυρότεροHonda. Την τριάδα στην F2 συμπλήρωσαν οι Δημήτρηςκαι Μανώλης Κτιστάκης με Peugeot 306, στην πρώτητους απόπειρα εκτός Κρήτης, ύστερα από 8 χρόνια.Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης και ΒαγγέληςΚωνσταντινίδης (Citroen ZX) και οι Ανδρέας Περά-κης-Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206 Kit Car).Στη C6 πρώτευσαν οι τοπικοί Σταμάτης Μιχαήλ-Γρη-γόρης Κορίνθιος (Peugeot 106),με τους πρωτοπόρουςστο πρωτάθλημα, Αντώνη και Παύλο Μπαξεβανάκηνα εγκαταλείπουν από πρόβλημα στον κινητήρα τουToyota Yaris.

Στην παραλία του Βόλου το Σάββατο βράδυ στις 9έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του 35ου Ράλλυ Κέν-ταυρος. Μετά από 3 χρόνια ο αγώνας επέστεψε και ηκοινωνία του Βόλου αγκάλιασε την πολύ όμορφη εκ-δήλωση που έλαβε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μήκους 11 χιλιομέτρων ανοίγει το πρόγραμμαστις 09:33 και ακολουθούν το 18 χιλιομέτρων στις09:56 και ο μήκους 9 χιλιομέτρων στις 10:39. Οι ίδιεςειδικές επαναλαμβάνονται το μεσημέρι με το ωράριοτου πρώτου αυτοκινήτου να είναι 12:32, 12:55 και13:38, αντίστοιχα. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουντον τερματισμό του αγώνα, θα πρέπει να βρίσκονταιστην παραλία του Βόλου στις 14:28. Αλυκόπετρα,Καράβωμα, Κισσός.

36 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα,κανένα από τα οποία δεν έχει κερδίσει το ράλλυ στοπαρελθόν! Ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος αφούδεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι επικεφαλής τουπρωταθλήματος Γιώργος Φιλιππίδης- Λεωνίδας Μα-χαίρας (Mitsubishi Lancer Evo IX) θέτουν σοβαρήυποψηφιότητα για την επικράτηση, έχοντας κερδίσειτους δύο τελευταίους ασφάλτινους πρωταθληματικούςαγώνες το 2015, αν και η άσφαλτος δεν αποτελεί τηναγαπημένη τους επιφάνεια. Οι Βασίλης και Γιάννης

Βελάνης (Mitsubishi Lancer Evo IX) αποτελούν τοαντίπαλο δέος στην υπόθεση τίτλος και θα προσπα-θήσουν να βρεθούν μπροστά από τους μεγάλουςτους αντιπάλους. Ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θαέχουν οι περσινοί Κυπελλούχοι Ασφάλτου Νίκος καιΔημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X) πουέρχονται στο Κένταυρος «ζεστοί» από την νίκη τουςστον πρώτο ασφάλτινο αγώνα που συμμετείχαν λίγεςημέρες πριν, αλλά και οι Τάκης Καμπύλης- ΜάριοςΤσαούσογλου που συμμετέχουν με το ισχυρότεροαυτοκίνητο του αγώνα, ένα Skoda Fabia S2000 τοοποίο το πηγαίνουν όλο και πιο γρήγορα αγώνα μετον αγώνα.

Τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματοςακολουθούν φέτος οι Στέφανος Καμιτσάκης- ΣπύροςΚολτσίδας (Mitsubishi Lancer Evo IX) και οι περισ-σότεροι γνωρίζουν ότι στην άσφαλτο είναι ταχύτατοι,όπως πολύ γρήγοροι είναι και οι Κρητικοί ΓιώργοςΑναπολιοτάκης- Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης που μετο Seat Ibiza Kit Car αποτελούν τον μοναδικό δικίνητοσυνδυασμό που μπορεί να «τα βάλει» με τους τετρα-κίνητους! Ακόμα δύο «νησιώτικα» πληρώματα συμ-μετέχουν στην «μεγάλη κατηγορία» του Κένταυροςκαι είναι ικανά για τη διάκριση. Ο Κύπριος ΠέτροςΠαντελή με συνοδηγό τον Βασίλη Κούγια και Mitsu-bishi Lancer Evo X θέλει να μάθει τις ιδιαιτερότητεςτης ελληνικής ασφάλτου και οι Κρητικοί ΛευτέρηςΑλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi LancerEvo IX) θα προσπαθήσουν να μαζέψουν πολύτιμουςβαθμούς στην μάχη που δίνουν στο φετινό πρωτά-θλημα. Συμμετοχή έκπληξη αποτελεί η παρουσία τωνΑντώνη Σταφυλοπάτη- Θανάση Τσιούκα με MitsubishiLancer Evo X και όχι με το saloon-άτο Opel AstraOPC που τους είχαμε συνηθίσει, ενώ ένας από τουςπολλούς τοπικούς συνδυασμούς που συμμετέχουνστον αγώνα, οι Απόστολος Βιδούρης- Μάριος Ζα-βλανός (Mitsubishi Lancer Evo IX) κλείνουν τις«τουρμπάτες» συμμετοχές του αγώνα.

Ενδιαφέρουσες αναμένονται οι μονομαχίες και στην

Έντονος συναγωνισμός έγινε στο 35 Ράλλυ

Κένταυρος που αποτέλεσε τν τέταρτο γύρο του

Πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στην

καυτή άσφαλτο του Πηλίου. Πολύς κόσμος είδε

από κοντά πολλές διαδρομές και φυσικά θυσία-

σαν και το μπάνιο τους για το Ράλλυ. Οι Τελικοί

νκητές του Ράλλυ ήταν οι Γιώργος Αναπολιωτά-

κης και Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης με το Seat

Ibita Car Evo 2.

Page 3: Volospress 6/6/2016

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 3Βόλος

πάλι στο Βόλοκατηγορία F2. Εκεί, οι πρωταγωνιστέςτων πρώτων αγώνων του πρωταθλή-ματος Γιάννης Αναγνωστάκος- ΧρήστοςΜπακλόρης (MG ZR 160) θα έχουνδύσκολο έργο, αφού θα έχουν να αντι-μετωπίσουν πολλούς καθαρά ασφάλ-τινους συνδυασμούς. Οι Γιάννης Πλά-γος- Άλκης Ρέντης αναβαθμίστηκανφέτος και θα κάνουν την πρώτη τουςεμφάνιση με Honda Civic Type R, οιΓιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδηςείναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι μετην πανέμορφη Citroen ZX Kit Car,ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους3 πρωταγωνιστές της κατηγορίας τουπερσινού Κυπέλλου Ασφάλτου.

Οι Δημήτρης Κουμποτής- «Λούκι-Λουκ» (Peugeot 106 S16), Χρήστος καιΔημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106S16) και Ανδρέας Περάκης- ΚώσταςΚουρουγκιαούρης (Peugeot 206) πουκάνουν την πρώτη τους εμφάνιση φέτοςείναι ικανοί για το καλύτερο! Και στηνF2 είναι αρκετοί οι τοπικοί οδηγοί πουθα δώσουν το παρών και μπορούν νακάνουν την έκπληξη, με τον ΓιώργοΜπαλντούνη που τρέχει με συνοδηγότον Απόστολο Μακάριο και αυτοκίνητοFord Escort RS να γνωρίζει όσο κανέναςάλλος τις ειδικές στο Πήλιο έχονταςσυμμετάσχει σε διψήφιο αριθμό ΡάλλυΚένταυρος στο παρελθόν. Με στόχονα διατηρηθούν στην κορυφή της κα-τηγορίας C6 του πρωταθλήματος δή-λωσαν συμμετοχή οι Αντώνης και Παύ-λος Μπαξεβανάκης (Toyota Yaris), ενώδεν θα εκκινήσουν τελικά οι δεύτεροιτης βαθμολογίας του πρωταθλήματοςF2 Δημήτρης Μελένιος- Βασίλης Μπα-σιούκας (Renault Clio R3) λόγω τραυ-ματισμού του οδηγού.

Page 4: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος4

Φωτορεπορτάζ

Page 5: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 5Βόλος

Θυρανοίξια στο παρεκκλήσι της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας

Τη Παρασκευή ο Σεβ. Μητροπολίτης

Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, πλαισιωμέ-

νος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.

Ιγνάτιο και πλήθος Κληρικών έλεσε τα

Θυρανοίξια του νεόδμητου και περικαλ-

λούς Ιερού Παρεκκλησίου της Αστυνομι-

κής Δ/νσης Μαγνησίας, επ’ ονόματι του

Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Μεγαλο-

μάρτυρος Αρτεμίου.

Στην τελετή παρέστησαν η Υφυπουρ-γός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωνκ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτήςκ. Χρήστος Μπουκώρος, ο εκτελώνχρέη Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου, ηΑντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δω-ροθέα Κολυνδρίνη, η ηγεσία της Αστυ-νομικής Δ/νσης, εκπρόσωποι των Στρα-τιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδι-οίκησης και φορέων, καθώς και πλήθοςπροσκεκλημένων.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού,Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΑστυνομικόςΔ/ντής Μαγνησίας, Ταξίαρχος κ. Ιωάν-

νης Τόλιας, ο οποίος επεσήμανε ότι ηανέγερση του Παρεκκλησίου ήταν όνειροπολλών ετών και σφοδρή επιθυμία τωνανδρών και των γυναικών της Υπηρεσίας,καθώς πλέον γίνεται ο τόπος της προ-σευχής, της περισυλλογής και της ενί-σχυσης όλων για την επιτυχή και ασφαλήδιεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

Ευχαρίστησε δε όλους όσοι συνέβαλανστην ανέγερσή του.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβ.Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ. Ευ-σέβιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστο-ρικό της ανακήρυξης του Αγίου Αρτεμίουως Προστάτου της ΕΛ.ΑΣ., καθώς καιστους ακλόνητους δεσμούς φιλίας και

αγάπης που τον συνδέουν με το Αστυ-νομικό Σώμα και τα στελέχη του, απότην εποχή που, επί 20ετία, υπηρέτησεως Προϊστάμενος της ΘρησκευτικήςΥπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, ομίλησε ο Σεβ. ΜητροπολίτηςΔημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χα-ρακτήρισε το νέο Παρεκκλήσιο «έργοενότητος», καθώς σ’ αυτό εργάστηκαναόκνως και αφιλοκερδώς ένα πλήθοςανθρώπων, που υλοποίησαν το εγχεί-ρημα σε πολύ σύντομο χρονικό διά-στημα. Εξέφρασε, επίσης, την αγάπηκαι την εμπιστοσύνη της Τοπικής Εκ-κλησίας στις Αστυνομικές Αρχές, τηνεκτίμησή του για το πολύμοχθο έργοτους, για την ασφάλεια και την ειρηνικήσυμβίωση όλων στην τοπική κοινωνίακαι ευχήθηκε ο Άγιος Αρτέμιος να σκέπεικαι να φρουρεί την ζωή, την υπηρεσίακαι τις οικογένειες των στελεχών τηςΑστυνομικής Δ/νσης του Νομού μας.Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλα-κετών στους συντελεστές και δωρητέςτου έργου.

Page 6: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος6

Καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία Αναύρου διοργάνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Καθαρισμό ακτής και βυθού στην παρα-

λία Αναύρου διοργάνωσε το Κεντρικό Λι-

μεναρχείο Βόλου, σήμερα, με αφορμή

τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου 2016 ως

Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και

στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας που

πραγματοποιείται στο Βόλο από 30 Μαΐου

2016 έως και την 5 Ιουνίου 2016.

Η πόλη του Βόλου και ο τοπικός πληθυ-σμός της, είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τηνευαισθησία τους σε θέματα προστασίας θα-λασσίου περιβάλλοντος. Έτσι κάθε χρόνο,

παράλληλα με την πιστή εφαρμογή μέτρωνκαι ελέγχων, από το Κεντρικό ΛιμεναρχείοΒόλου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπά-θεια για την ανάληψη πρωτοβουλιών καιπαρόμοιων δραστηριοτήτων, απευθύνονταςπρόσκληση σε όλους τους συναρμόδιουςφορείς για ενεργοποίηση της περιβαλλον-τικής συνείδησης και εξασφαλίζοντας τηνόσον δυνατή συμμετοχή όλων των πολιτώνσε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλ-λοντος.

Στο κάλεσμα του Κεντρικού ΛιμεναρχείουΒόλου ανταποκρίθηκαν με οικολογική συ-νείδηση, τα κάτωθι σχολεία :

9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου,

9ο Νηπιαγωγείο Βόλου,11ο Νηπιαγωγείο Βόλου,12ο Νηπιαγωγείο Βόλου,4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου και ο

Βρεφονηπιακός Σταθμός η «ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ»,

καθώς και οι:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΕΟΔ)ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ –

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΛΑ-ΠΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΕΔΟΠΑ),

ΛΕΣΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝ-ΘΡΩΠΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

H εταιρεία NORTH AEGEAN SLOPS

– Ηλ. Ορφανίδης ανέλαβε την αποκομιδήτων απορριμμάτων από όλα τα σημεία κα-θαρισμού .

Με την ευγενική χορηγία των :ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Εργοστάσιο Βόλου)

– ΕΛΙΝΟΙΛ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕ-ΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε. – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ).

Από την ανωτέρω δράση συγκεντρώθηκανσακούλες, πλαστικά μπουκάλια, λάστιχα,καθώς και άλλα απορρίμματα που ρυπαίνουντη θάλασσα και τις ακτές.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τηνΠρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Ερώτηση για την αυτόνομη πρόσβαση τωνατόμων με αναπηρία στην θάλασσα και συγ-κεκριμένα με την διάταξη seatrac και την συ-νεπακόλουθη ανάπτυξη της εθνικής τουριστι-κής πολιτικής, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ-ΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο ΑλέξανδροςΜεϊκόπουλος προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσω-τερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παι-δείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπο-δομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στην ερώτησή τους επισημαίνουν πως η πρό-σβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσααποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και κατά συνέπειαζήτημα θεμελιώδους σημασίας, ενώ παράλληλασυμβάλλει στην ανάπτυξη νέων παραμέτρωνστον σχεδιασμό της εθνικής στρατηγικής τουτουριστικού τομέα. Ειδικότερα, η μη μόνιμηδιάταξη seatrac για την αυτόνομη πρόσβασηΑμεΑ στην θάλασσα που έχει αναπτυχθεί μετην συμμετοχή και της Επιτροπής Ερευνών τουΠανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί μοναδική στοείδος αυτό υποδομή παγκοσμίως και συγκριτικόπλεονέκτημα της χώρας μας άμεσα αξιοποιήσι-μο.

Αναφέρουν επίσης πως υπάρχουν συγκεκρι-μένες προτάσεις της ΕΥΣΕΥΤ που έχουν απο-σταλεί στις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης τωνΠεριφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτωντης χώρας και αφορούν στην δημιουργία του-

ριστικού προσβάσιμου προορισμού σε κάθε Πε-ριφέρεια της χώρας με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ2014 – 2020 και σε υποστηρικτικές δράσειςπροβολής και ενημέρωσης για την προσβασι-μότητα. Μεταξύ άλλων ερωτημάτων, οι βου-λευτές ζήτησαν ενημέρωση, σχετικά με τον σχε-διασμό του συντονισμού των εμπλεκόμενωνφορέων και την ανταπόκριση των Ειδικών Υπη-ρεσιών Διαχείρισης των Περιφερειακών Επιχει-ρησιακών Προγραμμάτων της χώρας στις συγ-κεκριμένες προτάσεις για την προσβασιμότηταΑμεΑ στη θάλασσα.

Το Υπουργείο Οικονομίας στην απάντησήτου αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται σε στενή συ-νεργασία με όλες τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχεί-ρισης των ΠΕΠ καθώς και με την Εθνική Συνο-μοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, προ-κειμένου το επόμενο διάστημα να προχωρήσειη εξειδίκευση των προτάσεων αυτών και να εκ-δοθούν οι αντίστοιχες προσκλήσεις. Επιπλέον,το επόμενο διάστημα αναμένεται η Σύγκλησητων Επιτροπών Παρακολούθησης των ΠΕΠόπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν το πε-ριεχόμενο και τα κριτήρια επιλογής των προ-σκλήσεων. Επισημαίνει δε, πως η υιοθέτησητης διάστασης της προσβασιμότητας σε όλεςτις δράσεις των τομεακών και περιφερειακώνεπιχειρησιακών προγραμμάτων αποτελεί ορι-ζόντια υποχρέωση, γεγονός που αποτυπώνεταιστις μέχρι σήμερα εκδοθείσες προσκλήσεις.

Ημερήσια κρουαζιέρα από το 9ο Δημοτικό Βόλου και την Ένωση Γονέων

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μετη συμμετοχή της Ένωσης ΣυλλόγωνΓονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουνημερήσια κρουαζιέρα, την Κυριακή12 Ιουνίου 2016 και προσκαλούνόσους γονείς, εκπαιδευτικούς, οικο-γένειες επιθυμούν να συμμετέχουν,να το δηλώσουν στην έφορο τηςΈνωσης κ. Λιάνα Πασχούδη (τηλ.6977070414) ή στο e-mailτης Ένωσης:[email protected] μέχριτην προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.

Λόγω της περιορισμένης χωρητι-κότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραι-ότητας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ανα-χώρηση από το Λιμάνι Βόλου στις 7π.μ. για Σκόπελο-Αγνώντα (για μπά-νιο, φαγητό, κλπ), περίπλους της Β.Σκιάθου – Λαλάρια, στάση για καφέστο ν. Τρίκερι και επιστροφή στοΒόλο περίπου στις 9 μ.μ. Κόστος:20-25 ευρώ/άτομο (ανάλογα με τησυμμετοχή)

Page 7: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 7Βόλος

Η Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Κορυφώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις της «Ναυτι-

κής Εβδομάδας στον Βόλο 2016», που ξεκίνησαν την

περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυ-

χία καθ’ όλη την εβδομάδα, στην παραλία του Βόλου.

Με ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους συνεχίστηκε γιαδεύτερη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016» πουδιοργανώνει και φέτος ο φορέας Πολιτισμού της ΙεράςΜητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Την Τρίτη 31/5 στην παραλία του Βόλου πραγματοποι-ήθηκε εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχήχορευτικών συγκροτημάτων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν: τοΧορευτικό της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού (τμήμαΑλμυρού), ο Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, ο Χο-ρευτικός Όμιλος Αλμυρού, ο Σύλλογος διατήρησης καιπροβολής της παράδοσης της Αν. Ρωμυλίας Βόλου, ο Σύλ-λογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλ-λογος Αργιθεατών Βόλου, ο Χορευτικός Όμιλος Βόλουκαι το Χορευτικό της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού(τμήμα Βόλου).

Τα παιδιά τραγούδησαν για Ναυτική ΕβδομάδαΜε μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, με παιδιά, αλλά

όχι μόνο για παιδιά, συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η «ΝαυτικήΕβδομάδα στο Βόλο 2016» που διοργανώνεται από φορείςτης πόλης.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου και ειδι-κότερα στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου καιΕλένης, χθες το βράδυ, μαγεύτηκαν από την δημιουργικότητατων παιδιών, την εφευρετικότητα των δασκάλων τους καιαπό την προχωρημένη σκέψη και δράση της ΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιείχε έκθεση κατα-σκευών από Δημοτικά Σχολεία και μουσικό πρόγραμμααπό περίπου 300 παιδιά των 10ου, 22ου, 27ου, 28ου, 31ουΔημοτικών Σχολείων Βόλου, των 4ου, 10ουΔημοτικώνΣχολείων Νέας Ιωνίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορ-ταριάς – Άλλης Μεριάς και 2ουΔημοτικού Σχολείου Αρτέ-μιδος – Κάτω Λεχωνίων. Τα παιδιά συνόδευε μουσικά ηορχήστρα «Ιωνία», ενώ τη διεύθυνση είχε η ΜαέστροςΑναστασία Τζάλα. Την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμότου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ωςπρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός» για το αποτέλεσματης προσπάθειας των παιδιών, σημειώνοντας την ελπίδαπου εμπνέουν τέτοιες ωραίες παιδικές προσπάθειες.

Εν πλω η 4η Ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο

Μια κρουαζιέρα στα νερά του Παγασητικού κόλπουαπόλαυσαν 1500 Μαγνησιώτες, στα πλαίσια της «ΝαυτικήςΕβδομάδας στο Βόλο 2016», που διοργανώνει ο πολιτιστικόςφορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΜαγνήτωνΚιβωτός», με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλεωςμας.

Την Πέμπτη 4/6 το βράδυ, το «Express Σκιάθος» τηςHellenic Seaways, με καπετάνιο τον Πλοίαρχο κ. ΑθανάσιοΚομπογιάννη, υποδέχτηκε όλους όσους ανταποκρίθηκανστο κάλεσμα της «Μαγνήτων Κιβωτού», για μια ξεχωριστή

βραδιά. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο Σεβ. ΜητροπολίτηςΔημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Αρχιπλοίαρχος Λ. Σ. κ. Κων-σταντίνος Δεμερτζής, Διοικητής της 4ης ΠεριφερειακήςΔιοικήσεως του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης ΠλοίαρχοςΛ. Σ. κ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο κ. Θρασύβουλος Σταυρι-δόπουλος, πρόεδρος του ΟΛΒ, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέ-γιστα στην πραγματοποίηση της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια του περίπλου του Παγασητικού, ηΖωή Τζαλαβρέτα, ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο ΝίκοςΑλεξίου και ο Δημήτρης Μπεφάνης, ανέλαβαν την ψυχα-γωγία των επιβατών, με τραγούδια αφιερωμένα στη θάλασσα.

Νωρίτερα, στον Εκθεσιακό χώρο του ΟΛΒ, εγκαινιάστηκεη Έκθεση «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο - Ταρσανάδεςκαι Σκαριά», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινόμέχρι τις 12/6 και ώρες 9.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.

Το Σάββατο η Ναυτική Εβδομάδα θα φιλοξενήσει τηνΦιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας «Μάντζαρος».

Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» (Φ.Ε.Μ.) ιδρύ-θηκε το 1890. Έχει λάβει δε Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών &Βραβείο Ινστιτούτου Robert Schuman.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του μουσικού σώματος πραγ-ματοποιήθηκε στην Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος τηνπρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο) του έτους1890. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί και πάλι η Φιλαρμονικήτου Δήμου Βόλου, που θα συμπράξει και σε ορισμένα τρα-γούδια

Page 8: Volospress 6/6/2016

Σύνδεση Βόλου με Σκύρο μέσω Βόρειων ΣποράδωνΑπό τις 19 Ιουνίου ο

Βόλος και η Βόρεια Ελ-

λάδα θα συνδέονται με το

ανατολικότερο και μεγα-

λύτερο νησί των Βορείων

Σποράδων, την Σκύρο.

Μέχρι τώρα για να επι-σκεφθεί κανείς το νησί, έπρε-πε να διανύσει έναν τεράστιοκύκλο μέχρι την Κύμη, γιανα πάρει το πλοίο για τηνΣκύρο, το οποίο βέβαι προ-ηποθέτει πολύ χρόνο,τουλ΄΄αχιστον 4 ώρες, συνφυσικά τα διόδια των αυτο-κινητοδρόμων.

Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή

Εταιρεία Σκύρου (ιδιοκτή-τρια του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΧΙΛ-ΛΕΥΣ), από εφέτος προβαί-νει στη σύνδεση του νησιούμε την Κεντρική και ΒόρειοΕλλάδα κάθε Κυριακή στις06:45 πμ. από τον Βόλο.

Προς τον τελικό προορι-σμό της Σκύρου, ενδιαμέσωςθα εξυπηρετήσει και τα νησιάΣκιάθο – Σκόπελο-Αλόννη-σο, (από και προς το Βόλο).Αν το εγχείρημα πετύχει ηεταιρεία έχει σκοπό να αυ-ξήσει τα δρομολόγια απότην επόμενη χρονιά.

Οι τιμές για επιβάτες είναιγια Σκιάθο 20.20€, για Σκό-

πελο 25.20€, για Αλόννησο25.20€, για Σκύρο 29.20€.Για μετ’ επιστροφής εισιτή-ρια, θα υπάρχει έκπτωση20%

Για μετ’ επιστροφής εισι-τήρια, θα υπάρχει έκπτωση20%.

Για πληροφορίες – κρα-τήσεις και εκδόσεις εισιτη-ρίων οι ενδιαφερόμενοι μπο-ρούν ν’ απευθύνονται στοκεντρικό πρακτορείο τουΕ/Γ – Ο/Γ ΑΧΙΛΛΕΥΣ , τοVIS TRAVEL , ΑΝΤΩΝΟ-ΠΟΥΛΟΥ 3 (μεταξύ παρα-λίας και Ιάσονος) ή στα τη-λέφωνα 2421031059 και31060.

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος8

58χρονος παρενοχλούσε συνομήλικητου

Συνελήφθη ένας 58χρονοςαπό άνδρες του Αστυνομι-κού Τμήματος Μηλεών χθες,διότι επιτέθηκε σε 58χρονη,την οποία δεν γνώριζε, κά-νοντας ασελγείς χειρονομίεςκαι πράξεις σε βάρος της,προσβάλλοντας την αξιο-πρέπεια της.

Ο 58χρονος συνελήφθημετά από καταγγελία τηςπαθούσας και σήμερα θαοδηγηθεί στον Εισαγγελέαγια τα περαιτέρω..

Σύλληψη δύο νεαρών για ναρκωτικά

Συνελήφθη από αστυνο-μικούς της ΟΠΚΕ ένας25χρονος ημεδαπός, διότιστην κατοχή του βρέθηκεποσότητα χασίς βάρους 1,75γραμμαρίων.

Επίσης, από αστυνομικούςτης ομάδας ΔΙΑΣ συνελή-φθη ένας 21χρονος, γιατίείχε στην κατοχή του ποσό-τητα χασίς βάρους 0,23γραμμαρίων και ένα ναρκω-τικό χάπι.

Με 200 ευρώ χρηματοδοτεί η ΟΛΜΕ της φιλοξενία 400 παιδιών σε κατασκηνώσεις

Τη χρηματοδότηση και φέτοςτης φιλοξενίας 400 περίπου παι-διών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο11 ημερών, σε παιδικές κατασκη-νώσεις σε όλη την Ελλάδα, με τοποσό των 200 ευρώ ανά παιδί,αποφάσισε η ΟΛΜΕ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμε-τέχουν θα πρέπει να συμπληρώ-σουν την αίτησή τους ηλεκτρονικάστην ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ,h t t p : / / o l m e -attik.att.sch.gr/new/?p=10102.

Στην ηλεκτρονική τους αίτησηθα επισυνάπτονται:

α) Η βεβαίωση (σκαναρισμένη)από την Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας ότιέχει πληρωθεί η συνδρομή για το2015-16 και

β) Η κάρτα μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε.(σκαναρισμένη).

Με κανένα άλλο τρόπο και σεκαμία άλλη ηλεκτρονική διεύθυνσηδεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσειςκαι τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό

των 200 ευρώ για την κατασκη-νωτική περίοδο των 11 ημερών.

Σημειώνουμε ότι για λόγους λο-γιστικής τάξης όπως και για λόγουςπου αφορούν τον τρόπο λειτουρ-γίας των κατασκηνώσεων, οι γονείςπληρώνουν όλο το ποσό με τηναποχώρηση των παιδιών τους απότην κατασκήνωση και με τη δια-δικασία που περιγράφεται παρα-κάτω και προσκομίζουν τα δικαιο-λογητικά στην ΟΛΜΕ για να πά-ρουν πίσω την επιδότηση από την

ΟΛΜΕ.Για τη λήψη βεβαίωσης από την

ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι δάσκαλοιπρέπει να αποστείλουν email στηνηλεκτρονική διεύθυνση[email protected], αναφέρον-τας το Ονοματεπώνυμο, την Ει-δικότητα και το σχολείο που υπη-ρετούν, μέχρι την Πέμπτη 09 Ιου-νίου. Για οποιοδήποτε πρόβλημα,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν”απευθύνονται στην παραπάνωδιεύθυνση.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Το Μουσείο Φυσικής ΙστορίαςΒόλου διοργανώνει το εκπαι-δευτικό πρόγραμμα «ΜικροίΣπηλαιολόγοι», με σκοπό μίαπρώτη γνωριμία των παιδιών μετα σπήλαια της περιοχής μας.

Περιλαμβάνει την εισαγωγήτων μικρών φίλων στον κόσμοτων σπηλαίων, μέσα από εικόνεςκαι βίντεο από σπήλαια της Ελ-λάδας και της Μαγνησίας.

Κάθε παιδί γνωρίζει τις υπό-γειες ομορφιές του τόπου μας,το πώς δημιουργούνται τα σπή-λαια και πως διαμορφώνονταιμέσα στο γεωλογικό χρόνο.

Μαθαίνουν, επίσης, για τα ζώαπου ζουν στο εσωτερικό τους,καθώς και για την χλωρίδα που

τα περιβάλλει εξωτερικά.Το πρόγραμμα απευθύνεται

σε παιδιά από 5 έως 12 ετών καιπεριλαμβάνει τρία βιωματικά ερ-γαστήρια στο χώρο του Μου-σείου και μία εκδρομή σε κοντινόσπήλαιο του Βόλου, στη ΝέαΑγχίαλο.

Τα βιωματικά εργαστήρια θαπραγματοποιηθούν αυτό το Σαβ-βατοκύριακο (4-5 Ιουνίου 2016)και το επόμενο Σάββατο (11 Ιου-νίου 2016), ενώ η εκδρομή θαδιεξαχθεί την Κυριακή (12 Ιου-νίου 2016).

Οι Μικροί Σπηλαιολόγοι θαεξερευνήσουν το σπήλαιο με τονανάλογο εξοπλισμό και θα με-λετήσουν τα χαρακτηριστικά

του.Οι γονείς συνοδεύουν τα παι-

διά στην εκδρομή, δημιουργών-τας ένα ευχάριστο κλίμα στηδιαδικασία της εξερεύνησης καιτης μάθησης.

Στο πρόγραμμα παρέχονταιόλα τα σπηλαιολογικά υλικά καιπεριλαμβάνεται η μετακίνησημε λεωφορείο στο χώρο του σπη-λαίου.

Οι γονείς μπορούν να εγγρά-φουν τα παιδιά τους στη γραμ-ματεία του Μουσείου, κάθε μέρα10:00-14:00. Επίσης, τηλεφωνικάμπορούν να ενημερώνονται στο24210 36555 ή στην ιστοσελίδαwww.volosmuseum.gr.

Page 9: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 9Βόλος

Αυτοκτόνησε 36χρονος πέφτοντας από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου

Ο 36χρονος Βολιώτης, ο οποίος είχε πάει στα Εξω-τερικά Ιατρεία μαζί με τους γονείς τους έκανε βουτιάθανάτου από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλουτην Πέμπτη το βράδυ, καθώς αντιμετώπιζε ψυχολογικάπροβλήματα, και διέφυγε της προσοχής των γονιώντου, καθώς ανέβηκε στον 5ο όροφο και έπεσε στοκενό.

Ο 36χρονος, ανέβηκε τρέχοντας τη μεταλλικήσκάλα του Αχιλλοπούλειου, χωρίς προηγουμένωςνα έχει πει κάτι στους γονείς του για πιο λόγο επι-σκέυθηκαν το Νοσοκομείο.

Όταν αντιλήφθηκαν οι γονείς του τι είχε συμβείξέσπασαν σε κραυγές μην πιστεύοντας τον τραγικότρόπο με τον οποίο έχασαν το παιδί τους μέσα σεμια στιγμή.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη μία ταξημερώματα ότων στο Νοσοκομείο υπήρχε αρκετόςκόσμος και το προσωπικό του Νοσοκομείο πήγε στοσημείο όπου έπεσε ο 36χρονος, αλλά δυστυχώς ήτανήδη νεκρός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια, η οποία διερευνάτο συμβάν.

13χρονη τραυματίστηκε σοβαρά με το ποδήλατο της

Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 13χρονο κορίτσι, τηΔευτέρα το βράδυ, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε,εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην παραλίατου Βόλου, στην περιοχή του Ξενία.

Η 13χρονη μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόροτου ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοση-λεύεται και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ρήξησπλήνας και επρόκειτο να χειρουργηθεί

Ο Δήμος Αλμυρού συμπαρίσταται στις καθαρίστριεςΨήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε

το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού,για τις καθαρίστριες, που κοινοποιείστα υπουργεία Παιδείας και Εσωτε-ρικών. Όπως αναφέρει, το ΔημοτικόΣυμβούλιο Δήμου Αλμυρού, έχονταςως πρωταρχικό μέλημά του τη δια-σφάλιση της υγείας των μαθητώνόλων των εκπαιδευτικών μονάδωντου Δήμου μας, στηρίζει τον αγώνατου Σωματείου Καθαριστριών-Καθα-ριστών σχολικών κτιρίων και τουςσυμπαραστέκεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει τηδιεκδίκηση των αιτημάτων των εργα-ζομένων του κλάδου που εργάζονταιστην καθαριότητα των σχολείων, όπως:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβα-σιούχων με πλήρη και σταθερή εργασίακαθώς και πλήρη μισθολογικά καιασφαλιστικά δικαιώματα.

• Διατήρηση των αμοιβών τους,χωρίς περεταίρω περικοπές σε αυτές.

• Κατάργηση της μερικής απασχό-λησης και μετατροπή όλων των εργα-ζομένων σε πλήρη απασχόληση.

• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθα-ρισμού ή συνεργεία μέσα στα σχολεία.

• Επαναφορά των βαρέων και αν-θυγιεινών ενσήμων για όλους τους ερ-γαζομένους του κλάδου, καθώς απότο 2012 ο κλάδος της καθαριότηταςέχει βγει από τα ανωτέρω ένσημα, μεεξαίρεση μόνο τους συμβασιούχουςπου είναι αορίστου χρόνου και πλήρηςαπασχόλησης.

• Παραμονή των ίδιων συμβασιούχωνκαι για το έτος 2016-2017.

«Το σωματείο καθαριστριών-καθα-ριστών σύμφωνα με τα στοιχεία πουέχουν καταθέσει, απασχολούνται μεσυμβάσεις έργου τις οποίες έχουν απο-δεχτεί για λόγους επιβίωσης, με χα-μηλές αποδοχές, χωρίς τα στοιχειώδηδικαιώματα ενός εργαζομένου», κα-ταλήγει το ψήφισμα του ΔημοτικούΣυμβουλίου Αλμυρού.

Δηλώσεις Χαρ. Πάσχου: Σε πλήρη εγκατάλειψη το αγροτικό δίκτυο του Δήμου Ρ.Φεραίου«Στο έλεος της τύχης τους έχουν

αφεθεί οι αγρότες και οι κτηνοτρό-

φοι του Δήμου Ρ. Φεραίου, αφού η

δημοτική αρχή δεν φρόντισε έγ-

καιρα , ως όφειλε, να δρομολογήσει

τις διαδικασίες ώστε να μπορούν τα

μηχανήματα του δήμου, νόμιμα, με

τους κατάλληλους χειριστές και τις

απαραίτητες συμβάσεις, να προβούν

στην βελτίωση του αγροτικού δι-

κτύου» αναφέρει σε ανακοίνωσή

της, η μειοψηφία του δημοτικού

συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής κ. Χαρ.Πάσχος, «αντί λοιπόν από τον περα-σμένο Φλεβάρη, αυτό να αποτελεί τοκύριο μέλημα της δημοτικής αρχής,αυτή ‘’αγρόν ηγόραζε’’. Προφανώς δενυπάρχουν ‘’ημέτεροι’’ χειριστές με νό-μιμα παραστατικά και γι ‘αυτό το λόγοεπιχείρησαν τέλη Μαΐου!!! κι ενώ οιαγροτικές εργασίες βρίσκονται σε πλή-ρη εξέλιξη, με μια ‘’αρπακολατζίδικη’’τακτική που στερούνταν πλήρους νο-μιμότητος, να βγάλουν έξω το γκρέιν-τερ άρον-άρον. Και σαν να μην έφτανε

αυτό, αντί ο υπεύθυνος αντιδήμαρχοςνα συνεργασθεί με τους προέδρουςτων τοπικών συμβουλίων του Περι-βλέπτου, του Αερινού, του Αγ. Γεωργίουκαι του Κεραμιδίου, που είχαν κατα-γράψει όλα τα κατά τόπους προβλή-ματα ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρό-τες και κτηνοτρόφοι, αυτός τους αγνόη-σε παντελώς και προσπάθησε να εξυ-πηρετήσει κατά το δοκούν κάποιουςπου δεν είχαν και μεγάλο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονοστο Κεραμίδι όπου έχει καταστραφείολοσχερώς το αγροτικό δίκτυο καιστο Βένετο όπου ο δρόμος προς τοΚουλούρι (παραλία Βενέτου)παραμένει

αδιάβατος για δεύτερη συνεχή χρονιά.Αδιάβατος είναι επίσης και ο δρόμοςεκτάκτου ανάγκης που υπάρχει στοΒένετο ,με αποτέλεσμα οι κάτοικοι καιπαραθεριστές του οικισμού να κινδυ-νεύουν να καούν ‘’’σαν τα ποντίκια’’όπως μας τόνισε ο τοπικός σύμβουλοςκος Γαλάτος, σε περίπτωση, ο μη γέ-νοιτο, πυρκαγιάς. Κι εδώ κρούουμετον κώδωνα του κινδύνου και καθι-στούμε υπεύθυνους την δημοτική αρχήκαι τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμουγια ότι συμβεί. Είναι δε τέτοια η ανυ-παρξία της δημοτικής αρχής που οδηγεί,όπως πληροφορούμαστε τους Βενε-τιώτες να πάρουν την κατάσταση σταχέρια τους, προβαίνοντας με δικά τους

μισθωμένα μηχανήματαστις απαραίτητες βελτιώ-σεις του αγροτικού δι-κτύου. Και πώς να μη συμ-βεί αυτό αφού στο τελευ-ταίο Δ.Σ. που ζητήσαμεεπιμόνως το γκρέιντερ ναπάει στο Βένετο, ο υπεύ-θυνος αντιδήμαρχος απάν-τησε χαρακτηριστικά:«Εγώ το γκρέιντερ δεν τοστέλνω εκεί». Εμείς λοιπόναπαντάμε και εκ μέρουςτων κατοίκων του Βενέτουπως το δικό του γκρέιντερ(αν έχει)μπορεί να μην τοστείλει πουθενά, το γκρέιν-

τερ του Δήμου όμως καιτων δημοτών γενικότεραθα πάει παντού!

Είναι δε απορίας άξιονπώς αυτή η δημοτική αρχήσυγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ.για την πρόσληψη ναυα-γοσώστη στο Καμάρι!(κιεκεί ήταν αργοπορημένη)και δεν έχει φέρει ακόμηκαι σήμερα, αποκλειστικόθέμα πρόσληψης με δίμηνησύμβαση ,χειριστή γκρέιν-τερ, πέρα από συμβάσειςπυρασφάλειας ή οτιδήποτεάλλο. Ας κρίνουν οι δη-μότες…

Page 10: Volospress 6/6/2016

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καταγγέλλειτις απολύσεις στη βιομηχανία Λεβεντέρη

Την εργοδοσία της βιομηχανίαςΛεβεντέρη, η οποία προχώρησεπροκλητικά την Δευτέρα το πρωί,σε τρεις απολύσεις εργαζομένων,καταγγέλλει η Διοίκηση του Συν-δικάτου Εργατοϋπαλλήλων Με-τάλλου Ν. Μαγνησίας «ΜήτσοςΠαπαρήγας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανα-φέρει τα εξής:

«Η εταιρεία παρά τις συνεχείςπιέσεις από το Σωματείο και απότο Συνδικάτο Μετάλλου να ανα-καλέσει τις απολύσεις, αυτή επέμενεμε αυταρχικό και προκλητικό τρόποστην πραγματοποίηση τους. Αξίζεινα σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοιέχουν βιώσει στο πετσί τους γιατέσσερα συνεχή χρόνια την εκ πε-ριτροπής εργασία, η οποία για το

2016 ήταν για τους τέσσερις πρώ-τους μήνες μέχρι και τις 31 Απρι-λίου.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομό-φωνα με απόφαση της Γενικής Συ-νέλευσης, να προχωρήσουν σε4ωρες επαναλαμβανόμενες καθη-μερινές στάσεις εργασίας τη Τρίτη31 Μαΐου, από τις 8.00 το πρωίέως τις 12.00 το μεσημέρι, με μο-

ναδικό αίτημα την ανάκληση τωαπολύσεων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου στηρίζειτην αγωνιστική απάντηση των ερ-γαζομένων και καλεί όλους τουςεργαζόμενους και τα σωματεία τηςπεριοχής μας, να καταδικάσουν τιςαπολύσεις και να στηρίξουν τοναγώνα των εργαζομένων».

ΝΟΔΕ Μαγνησίας: Πείθουμε τους πολίτες ότι κάτι νέο γεννιέταιΕνότητα και ανανέωση, κυρίως

όμως ζωηρό ενδιαφέρον συμμετο-χής στη μεγάλη κοινωνική και πο-λιτική συμμαχία των μεταρρυθμί-σεων, στην προσπάθεια της ΝέαςΔημοκρατίας για την ανόρθωσητης Ελλάδας, ήταν τα χαρακτηρι-στικά στοιχεία της πρώτης συνε-δρίασης της νέας ΝΟΔΕ Μαγνη-σίας.

Με ανοικτό πνεύμα, με αλλη-λεγγύη στην κοινωνία, στους πο-λίτες που δοκιμάζονται από μιακυβέρνηση που όσο περισσότερομένει, τόση περισσότερη ζημιάκάνει στη χώρα, η ΝΟΔΕ Μαγνη-σίας της ΝΔ ανοίγει τις πόρτεςστην κοινωνία.

«Αναλάβαμε συνειδητά μια σο-βαρή ευθύνη απέναντι στην κοι-νωνία και στη χώρα, σε μια εξαι-ρετικά κρίσιμη περίοδο για να πεί-σουμε τους πολίτες ότι υπάρχει

άλλος δρόμος. Η προσπάθεια εμ-πνέει και ήδη δημοσκοπικά φαί-νεται ότι πείθουμε τους πολίτεςότι κάτι νέο γεννιέται. Όλοι μαζί,με τον ενισχυμένο θεσμικό ρόλο

της ΝΟΔΕ και τη συνεχή κατάθεσηπροσφοράς από μέλη και φίλουςπου αγκαλιάζουν την προσπάθεια,μπορούμε να ανταποκριθούμε στιςμεγάλες προσδοκίες και τις υψηλέςαπαιτήσεις που έχουν οι πολίτεςαπό εμάς», τόνισε στην τοποθέτησήτου στη συνεδρίαση του Οργάνουο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίαςκ. Δημοσθένης Νταόπουλος.

Στην πρώτη διευρυμένη συνε-δρίαση της ΝΟΔΕ, ο κ. Νταόπου-λος αναφέρθηκε στο Συνέδριο –σταθμό για τη ΝΔ, στην πρόσφατησυνεδρίαση των Προέδρων τωνΝΟΔΕ όλης της χώρας και στησυστηματική διαμόρφωση του κυ-βερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Μ. Πασχάλης: «Εγκληματική» για τα συμφέροντα της Σκιάθου ηκαθυστέρηση της δημοτικής αρχής να δημοπρατήσει τις παραλίες

Ευθύνες για την καθυστέρησητης αξιοποίησης των παραλιών τηςΣκιάθου επιρρίπτει στη δημοτικήαρχή και στον δήμαρχο ΔημήτρηΠρεβεζάνο ο επικεφαλής της πα-ράταξης «Νέα Πνοή». Όπως ανα-φέρει σε ανακοίνωσή του ο ΜανώληςΠασχάλης, τη στιγμή που έχουν δη-μοπρατηθεί οι παραλίες σε όλη τηνΕλλάδα, η διαδικασία στη Σκιάθοθα γίνει στις 13 Ιουνίου και τέτοιεςπρακτικές καταδικάζουν το νησί.

Η ανακοίνωση του Μανώλη Πα-σχάλη:

«Μετά από μία σειρά άστοχωνενεργειών που τελματώνουν τις προ-οπτικές ανάπτυξης της Σκιάθου, ηΔημοτική αρχή, με επικεφαλής τοΔήμαρχο Δημήτρη Πρεβεζάνο οδηγείστην απαξίωση την αξιοποίηση τωνπαραλιών μας. Η ολιγωρία που επι-δεικνύει στη δημοπράτησή τους,ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξηςγια περιοίκους και τουρίστες, είναιχαρακτηριστική γεγονός που θέτειεκ νέου ερωτήματα αναφορικά με

την αποτελεσματικότητά της.Η ανεπάρκεια που διαπνέει την

πλειοψηφούσα παράταξη, ειδικά σεέναν τόσο ευαίσθητο τομέα πουάπτεται του τουρισμού, αποδεικνύειτην έλλειψη προγραμματισμού πουτην χαρακτηρίζει. Τη στιγμή που σεόλη την Ελλάδα, από τη Σκόπελοέως την Κίμωλο, έχουν δημοπρατηθείοι παραλίες ώστε να προσφέρουνστους λουόμενους τις απαραίτητεςανέσεις, στη Σκιάθο η διαδικασία«προγραμματίστηκε» για τις 13 Ιου-νίου λόγω… λάθους! Και αναρωτι-

ούνται πλέον οι πολίτες , εάν η «εγ-κληματική» για τα συμφέροντα τουνησιού ολιγωρία, θα αποδειχθεί κα-ταστροφή για την προσπάθεια οι-κονομικής ανάτασης που καταβάλλειτα τελευταία χρόνια η τοπική κοι-νωνία. Δυστυχώς, η απάντηση είναιπροφανής… Ωστόσο θα κληθούνσύντομα να δώσουν απαντήσειςστην τοπική κοινωνία και να εξη-γήσουν τα … ανεξήγητα! Θα κλη-θούν να απαντήσουν στους επαγ-γελματίες που μάχονται τα τελευταίαχρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης,να κρατήσουν στη ζωή τις επιχει-ρήσεις τους. Να απαντήσουν στουςεργαζόμενους που με δυσκολία κα-ταφέρνουν να ανταποκριθούν στιςυποχρεώσεις τους, πώς θα πληρώ-σουν τους λογαριασμούς τους στοτέλος του μήνα. Να εξηγήσουν στουςτουρίστες για ποιο λόγο οι χρυσέςπαραλίες της Σκιάθου δεν προσφέ-ρουν τις αυτονόητες – για την υπό-λοιπη Ελλάδα- ανέσεις. Και τέλος,για ποιο λόγο να επιλέξουν τη Σκιά-

θο ως προορισμό το επόμενο κα-λοκαίρι…

Είναι προφανές ότι οι πρακτικέςκαταδικάζουν για ακόμη μία φοράτη Σκιάθο, στο τέλμα. Ευτυχώςόμως, οι Σκιαθίτες, βλέπουν, κατα-λαβαίνουν και κρίνουν. Δυστυχώςγια τη δημοτική αρχή…

ΥΓ 1 Αλήθεια θα μειώσετε αντί-στοιχα και τις τιμές τώρα που έχετεπεριορίσει την περίοδο ενοικίασης;Η θα καλύψετε το κενό από τηντσέπη σας; Γιατί προφανώς κάτι απότα δύο πρέπει να γίνει…

ΥΓ 1 Να μας απαντήσει ακόμη οδήμος ¨αν οι δημοπρασίες γινότανέως 31/5/2016 θα απέδιδε στο κρά-τος το 30% των μισθωμάτων όπωςπροβλεπόταν, λόγο όμως της κα-θυστέρησης προβλέπεται ότι θα κα-ταβάλει στο κράτος το 50% !!!

Άραγε αν αληθεύει ποιος θα πλη-ρώσει αυτό το κενό;

Ο πολίτης θα πρέπει να βάλει τοχέρι στη τσέπη για τα λάθη της Δη-μοτικής αρχής ;»

Θάνατος ηλικιωμένουστον Αλμυρό

Τραγικό θάνατο βρήκεένας 81χρονος την Πέμ-πτη το μεσημέρι στην ευ-ρύτερη περιοχή του Αλ-μυρού. Ο ηλικιωμένος,κατά τη διάρκεια αγρο-τικών εργασιών στο χω-ράφι του και ενώ οδη-γούσε τον γεωργικό ελ-κυστήρα του, από λαν-θασμένο χειρισμό έχασετον έλεγχο του οχήματοςκαι έπεσε σε παρακείμενορέμα με μεγάλη υψομε-τρική διαφορά. Αποτέ-λεσμα της πτώσης ήτανο 81χρονος να εκτιναχθείκαι να τραυματιστεί θα-νάσιμα.

Την προανάκριση διε-νεργεί το ΑστυνομικόΤμήμα Αλμυρού.

Ένας 33χρονοςΓεωργιανόςκαι δυο ακόμηάτομα έκλεψαν κοσμήματα και άλλα

Ένας 33χρονος υπή-κοος Γεωργίας και δύοακόμη, άγνωστοι μέχριστιγμής, συνεργοί του,είναι οι δράστες κλοπήςσε σπίτι που διαπράχθηκεστο Βόλο την 1η Ιουνίουκαι εξιχνιάστηκε μετά απόμεθοδική αστυνομικήέρευνα της Υποδιεύθυν-σης Ασφάλειας Βόλου.

Ειδικότερα, οι τρειςδράστες προχθές το βρά-δυ διέρρηξαν διαμέρισμα55χρονης, μπήκαν στοεσωτερικό του και αφαί-ρεσαν κοσμήματα και τι-μαλφή μεγάλης αξίας.

Σε βάρος τους σχημα-τίσθηκε δικογραφία ηοποία θα υποβληθεί στονΕισαγγελέα Πλημμελει-οδικών Βόλου, ενώ τοπροανακριτικό έργο διε-νεργεί η ΥποδιεύθυνσηΑσφάλειας Βόλου.

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος10

Page 11: Volospress 6/6/2016

Ο Χρυσός Σταυρός της Μητρόπολης στο Λιμενικό ΣώμαΚίνηση με συμβολισμούς για τη διάσωση των προσφύγων στο Αιγαίο

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος απέ-

νειμε την Ανώτατη Τιμητική

Διάκριση της Ιεράς Μητροπό-

λεως Δημητριάδος, του Χρυσού

Σταυρού μετά Διπλώματος, στο

Λιμενικό Σώμα της χώρας, για

τις εξαίρετες υπηρεσίες του όχι

μόνο στη διαφύλαξη των ακτών,

αλλά κυρίως στην ηρωική διά-

σωση χιλιάδων προσφύγων –

μεταναστών στο Αιγαίο.

Απονέμοντας την τιμητική διά-κριση στον Αρχηγό του ΛιμενικούΣώματος Αντιναύαρχο κ. ΣταμάτιοΡάπτη, ο Μητροπολίτης τόνισε:«Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος& Αλμυρού απονέμει στο ΛιμενικόΣώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,για την τεράστια προσφορά τουστην Έρευνα και τη Διάσωση κιν-δυνευόντων προσώπων στη θά-λασσα τον Χρυσό Σταυρό.

Εκ μέρους του πληρώματος τηςεκκλησίας και ευρύτερα των πο-

λιτών της Μαγνησίας επιθυμούμενα σας δηλώσουμε ότι έχουμε μείνεισυγκλονισμένοι από τις ηρωικές,υπεράνθρωπες προσπάθειες τουΛιμενικού Σώματος για την διά-σωση χιλιάδων προσφύγων, πουαναζητώντας μια νέα πατρίδα, καιτην ασφάλεια των παιδιών τους,βρίσκονται στη θάλασσα με κίν-δυνο να χάσουν την ίδια τους τηζωή. Οι εικόνες θρήνου στις πα-

ραλίες των νησιών μας, μπορούννα αντιμετωπιστούν στη συνείδησήμας, μόνο με τις εικόνες των ηρώωντου Λιμενικού Σώματος, που σώ-ζουν γυναικόπαιδα μέσα από τιςμισοβυθισμένες λέμβους.

Αισθανόμαστε όλοι οι Μαγνη-σιώτες και εγώ προσωπικά περή-φανοι …

Απόψε βραβεύουμε στο πρό-σωπό σας κ. Αρχηγέ του Λιμενικού

Σώματος και της Ελληνικής Ακτο-φυλακής κ. Σταμάτιε Ράπτη, όλουςαυτούς τους ήρωες, στους οποίουςθα ήθελα να σφίξω το χέρι, νατους συγχαρώ, και να τους εκ-φράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευ-χαριστώ, μέσα από την καρδιάμου», είπε ο Μητροπολίτης απευ-θυνόμενος στον αρχηγό του Λι-μενικού Σώματος στο πλαίσιο τηςέναρξης των εκδηλώσεων τηςΝαυτικής Εβδομάδας Κατά τηδιάρκεια της εκδήλωσης, μουσικόεκλεκτό πρόγραμμα απέδωσαν ηΦιλαρμονική του Δήμου Βόλουκαι η Φιλαρμονική του ΛιμενικούΣώματος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνά-τιος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «η«Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο»,δεν είναι μόνο πολιτιστικές εκ-δηλώσεις και δράσεις, αλλά και ηέκφραση ενός τεράστιου προβλη-ματισμού για τι συμβαίνει στιςμέρες μας στη Μεσόγειο Θάλασ-σα.

Σήμερα είναι κοντά μας οι άν-

θρωποι που σώζουν ζωές στο Αι-γαίο, που αντιστέκονται στο ωχα-δερφισμό με υψηλή αίσθηση κα-θήκοντος κάτω από αντίξοες συν-θήκες με οδηγό το θάρρος, τηθέληση τους και την παρουσίατης Παναγιάς.

Η εμπορική μας ναυτιλία απο-τελεί ζωτικό παράγοντα της οι-κονομικής και τουριστικής μαςανάπτυξης, συμβάλλει με τον όγκοτου εμπορικού στόλου στη δια-κίνηση των αγαθών και στην πα-ροχή υπηρεσιών, διαπλέοντας όλατα πλάτη και τα μήκη των θα-λασσών της γης. Σήμερα κατα-λαμβάνει την πρώτη θέση στηνπαγκόσμια ναυτιλιακή κλίμακα.Παράλληλα το Πολεμικό Ναυτικόκαι σήμερα συμμετέχει καθημερινάμε την κοινωνική του αποστολήστη φροντίδα του νησιώτικουπληθυσμού με επιχειρήσεις διά-σωσης ή αντιμετώπισης εκτάκτωναναγκών, διασφαλίζοντας παράλ-ληλα και τις θαλάσσιες συγκοι-νωνίες…»

Αλλαγές στα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης θα αποφασίσει το Δ.Σ. ΑλμυρούΟι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων

φέρνουν αλλαγές στα τιμολόγια ύδρευ-

σης και αποχέτευσης στο δήμο Αλμυρού.

Η νέα απόφαση που αναμένεται να λη-

φθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημο-

τικού Συμβουλίου προβλέπει μειώσεις

στα τιμολόγια.

Μετά από διαβούλευση με τους προέδρουςτων τοπικών συμβουλίων των δημοτικών δια-μερισμάτων του πρώην Δήμου Σούρπης καιπρώην Δήμου Πτελεού οι οποίοι εξέφρασαν ταπαράπονα για τα ψηφισθέντα τιμολόγια ύδρευ-σης-αποχέτευσης του 2016 αλλά και διατύπωσανπροτάσεις για την τιμολόγηση του 2016, ο κα-νονισμός αλλάζει ως εξής:

Τιμολόγια ύδρευσηςΓια την πόλη του Αλμυρού θα ισχύσουν τα

εξής:Κλιμάκια- πάγιο τέλος, τιμολόγιο 10,00 ευρώ,

0-00 0,00, 1-50 0,35, 51-100 0,45, 101-150 0,65,151-200 1,2, 201-400 1,80, 401-9999 3,60.

Για τα Δ.Δ. ΕυξεινούποληςΔ.Δ. Πλατάνου-Κροκίου-Νεοχωρακίου-

Νερ ά ι δ α ς - Αν θ ότο π ο υ - Αργ ι λ οχω ρ ί ο υ -Μ α υ ρ ό λ ο φ ο υ - Μ α μ α λ έ ι κ α - Φ υ λ ά κ η ς -Πέρδικας.

Δ.Δ. Πτελεού-Αγ. ΘεοδώρωνΔ.Δ. Σούρπης-Δρυμώνας-Αγίας ΤριάδαςΔΔ Νηες-Αγ. Δημήτριος (Αχιλλείου) τα τέλη

ύδρευσης διαμορφώνονται ως εξής:Κλιμάκια – πάγιο τέλος, τιμολόγιο 10,00 ευρώ,

0-00 0,00, 1-50 0,29, 51-100 0,45, 101-150 0,6,151-200 1,2, 201-400 1,80, 401-9999 3,60.

Για τα Δ.Δ. Αχιλλείου-Αμαλιάπολης θα ισχύ-σουν τα εξής:

Κλιμάκια – πάγιο τέλος, τιμολόγιο 10,00 ευρώ,0-00 0,00, 1-50 0,20, 51-100 0,35, 101-150 0,55,151-200 1, 201-400 1,80, 401-9999 3,60.

Για τα Δ.Δ. Κωφών – Κοκκωτών – Βρύναινας– Αγ. Ιωάννη – Κονταρόλακα – Κιλεριά – Γαύ-ριανης προτείνονται: Κλιμάκια – πάγιο τέλος,τιμολόγιο 10,00 ευρώ, 0-120 0,00, 121-180 0,20,181-250 0,5, 251-300 1, 301-500 1,80, 501-99993,00.

Για την Ανάβρα το ετήσιο τέλος για τις κατοι-κίες θα είναι 70 ευρώ και για τα ποιμνιοστάσια97 ευρώ.

Τιμολόγιο ποιμνιστασίων (εκτός Ανάβρας):Κλιμάκια – πάγιο τέλος, τιμολόγιο 10,00 ευρώ,0-150 0,00, 151-500 0,15, 501-1000 0,40, 1001-2000 1, 2001-9999 3,00.

Τιμολόγιο βιοτεχνιών – βιομηχανιών: Κλιμάκια– πάγιο τέλος, τιμολόγιο 10,00 ευρώ, 0-00 0,00,1-50 0,45, 51-100 0,55, 101-200 1,2, 201-4001,80, 401-9999 3,60.

Πώς θα γίνεται η χρέωσηΟι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης

θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό τρίμηνο. Τοένα τρίμηνο θα είναι έναντι και το επόμενο εκ-καθαριστικό. Ως έναντι για μεν τον πρώην κα-ποδιστριακό δήμο (Αλμυρός, Ευξεινούπολη,Πλάτανος, Κρόκιο, Νεοχωράκι, Νεράιδα, Αν-θότοπος, Αργιλοχώρι, Μαυρόλοφος, Μαμαλέικα,Φυλάκη, Πέρδικα, Οίκος Σπύρου) θα λογίζεταιο μέσος όρος των κυβικών κατανάλωσης τωντριών αντίστοιχων τριμήνων της τελευταίας

τριετίας και ο εκκαθαριστικός τους λογαριασμόςθα τιμολογείται με την ίδια αντίστοιχη κλίμακατου έναντι λογαριασμού.

Για τις δε υπόλοιπες δημοτικές ενότητες τουενιαίου καλλικρατικού δήμου ως έναντι θα λο-γίζεται σαν κατανάλωση τα κυβικά της κατώτερηςκλίμακας του τριμήνου (τα 50 κυβικά στο τι-μολόγιο 2 & 3, τα 120 κυβικά στο τιμολόγιο 4

και τα 150 κυβικά στο τιμολόγιο 6) και στον εκ-καθαριστικό λογαριασμό η χρέωση θα γίνεταιμε πολλαπλασιασμό των κυβικών των αντίστοι-χων κλιμακίων κατανάλωσης, ανάλογα με τατρίμηνα εκκαθάρισης 2 ή 3 ή 4.

Τέλη αποχέτευσης

1) Το τέλος σύνδεσης με την αποχέτευσηενιαίο για όλα τα διαμερίσματα του Καλλικρα-τικού Δήμου στα 750,00 € πλέον Φ.Π.Α. 23%,με 10% έκπτωση όταν το ποσό πληρώνεται εφά-παξ.

2) Tο τέλος χρήσης αποχέτευσης για την πόλητου Αλμυρού και το Δ.Δ. Ευξεινούπολης στηχρέωση ανά Μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,40 €.

3) Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για τοΠηγάδι -Πτελεού στη χρέωση ανά Μ3 κατανά-λωσης θα είναι 0,40 € χωρίς πάγιο.

4) Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για τουςΑγ. Θεοδώρους στη χρέωση ανά Μ3 κατανά-λωσης θα είναι 0,40€ χωρίς πάγιο.

5) Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για Γαύ-ριανη και Βρύναινα θα είναι 20,00 € πλέον ΦΠΑτο τρίμηνο.

6) Τέλος απόφραξης αποχέτευσης ιδιωτικώνεσωτερικών εγκαταστάσεων θα ανέρχεται στοποσό των 30,00 € πλέον ΦΠΑ.

Τιμολόγιο ευπαθών ομάδων

1) Για το μειωμένο τιμολόγιο των πολύτεκνωνοικογενειών ισχύουν τα κριτήρια για τα προ-στατευόμενα τέκνα ως ακολούθως:

Α) Άγαμα τέκνα κάτω των 18 ετώνΒ) Άγαμα τέκνα μέχρι 25 ετών πού σπουδάζουν

σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτε-ρικού.

Γ) Τέκνα σε στρατιωτική θητεία. Δ) Άγαμα,διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα με αναπηρία άνωτου 67%.

Ε) Άγαμα τέκνα ηλικίας 18 έως 20 ετών, πουδεν σπουδάζουν, εφόσον είναι άνεργα και εγγε-γραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

ΣΤ) Άγαμα τέκνα ηλικίας 25 έως 27 ετών πουσπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικούή εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών,εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μη-τρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ο δικαιούχος που εμπίπτει στις περιπτώσειςΕ και ΣΤ ανωτέρω θα πρέπει να προσκομίζειστην ΔΕΥΑ κάθε 6 μήνες βεβαίωση του ΟΑΕΔπου θα αποδεικνύει ότι το τέκνο του έχει τηνιδιότητα του ανέργου.

Όσον αφορά το μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσηςκαι αποχέτευσης να ισχύει κανονικά όπως ορί-σθηκε με την σχετική 10/2011απόφαση του Δι-οικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ.

Το τιμολόγιο δε ύδρευσης και τέλους χρήσηςαποχέτευσης των πολυτέκνων και των ευπαθώνομάδων (που έχουν ορισθεί με τη σχετική από-φαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ) να ισχύει στο 50%των αντιστοίχων τιμολογίων ανά δημοτικό δια-μέρισμα.

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 11Βόλος

Page 12: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016Βόλος12

Δευτέρα 6/5

06:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Και-ρός07:00 Πρωϊνή Ζώνη10:00 Αθήνα - Θεσσαλονίκη12:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Και-ρός13:00 Studio 315:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Και-ρός16:00 On ΕΡΤ18:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - ΄Ωρα Ελλάδας19:30 Αναζητώντας... - κύκλος 120:40 Ο καιρός στην ώρα του20:55 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - Αθλη-τικά - Καιρός22:00 ΕΡΤ Focus00:00 ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Και-ρός00:30 Floods, Challenging our Future01:25 Αθήνα - Θεσσαλονίκη03:15 On ΕΡΤ05:00 Αναζητώντας... - κύκλος 1

06:00 Πλάκα μου κάνεις07:00 Καλημέρα Ελλάδα10:00 Το Πρωινό12:50 Με αγάπη13:00 Ant1 news13:30 TV Quiz14:10 Κωνσταντίνου και Ελένης - 1ος κύ-κλος15:10 G Tech Trends by Germanos15:15 Το καφέ της Χαράς16:45 Χωρίς εσένα - 1ος κύκλος17:30 ΑΝΤ1 News - Δελτίο στη ΝοηματικήΓλώσσα17:45 Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερααπό τη δική σου19:00 Ant1 news20:00 Δίδυμα φεγγάρια - κύκλος 121:00 Μπρούσκο22:15 Οι συμμαθητές23:15 Ράδιο αρβύλα00:30 Πρώτη φορά ΟΛΑ02:15 Ιατρικό απόρρητο

06:45 Κοινωνία ώρα Mega10:00 Καλημερούδια13:10 Εμείς και εμείς14:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων15:00 Δέκα λεπτά κήρυγμα16:30 Καν'το όπως ο Άκης17:20 Απογευματινό Δελτίο Ειδήσεων17:30 Ο καιρός με τον Θοδωρή Κολυδά17:40 Η ώρα η καλή19:10 Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; -1ος κύκλος20:00 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων21:00 Η νταντά21:40 Λατρεμένοι μου γείτονες - 1ος κύ-κλος22:40 Κλινική περίπτωση23:50 Singles 100:50 House of cards - 2ος Κύκλος01:50 Lost girl02:50 Breaking in03:20 Fantasy Island04:30 Bewitched

06:00 Ραντεβού!06:45 Transformers Prime07:10 Η Ντουλάπα της Χλόης07:35 Demashita! Powerpuff Girls Z08:00 9 μήνες09:00 Blind taste10:00 Live U12:00 Αλήθειες με τη Ζήνα14:00 Τρελή οικογένεια - 1ος κύκλος14:45 Φώτης - Μαρία live16:30 Blind taste17:40 STAR News17:50 9 μήνες18:50 Ο τροχός της τύχης19:50 STAR News21:00 Rush23:30 Στον ενικό02:00 Ηλεκτρονικό μανούλι04:15 Φώτης - Μαρία live06:00 Ο τροχός της τύχης

06:00 Πρώτη γραμμή10:00 Σκάι τώρα12:00 Αταίριαστοι14:00 Οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ15:00 Ο κύριος πτέραρχος16:45 Chef στον Αέρα17:50 Δελτίο στη Νοηματική18:00 ΣΚΑΪ στις 619:50 Blue Bloods - 3ος κύκλος20:50 On the road21:00 Τα νέα του ΣΚΑΪ22:15 The event - κύκλος 123:15 The event - κύκλος 100:15 Η Δίκη στον ΣΚΑΪ02:00 The event - κύκλος 102:45 The event - κύκλος 103:30 Grey's anatomy - 2ος κύκλος04:15 Τα μυστήρια της ύπαρξης με τονΜόργκαν Φρίμαν05:15 Hot seat06:00 Πρώτη γραμμή

06:00 Οικογένεια Μπέιλι07:00 Σιντ, ο μικρός επιστήμονας07:30 Τρένο δεινοσαύρων08:00 Παιχνιδούπολη08:30 Η Φράννυ και τα μαγικά παπούτσια09:00 Η δύναμη της ζωής - 110:00 Γιατροί στα Άκρα του Κόσμου11:00 Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του11:30 Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του12:00 Παραμύθια Πίσω από τα Κάγκελα -κύκλος 112:45 Παραμύθια Πίσω από τα Κάγκελα -κύκλος 113:30 Οι Αταίριαστοι15:00 Οικογένεια Μπέιλι16:00 Euroleague Αφιέρωμα16:30 Χάντμπολ: Διομήδης Άργους - ΦίλιπποςΒέροιας (Ζ)19:00 Καβάλα 1913 - 2013, Οι Μεταμορφώσειςτου Σήμερα, οι Αντανακλάσεις του Χθες20:00 Το πατρικό μου - κύκλος 121:00 Μόνο εσύ22:00 Ταξίδι Στο Παρελθόν

01.30 Ξένη Ταινία03.00 Ξένη Ταινία04.30 Ξένη Ταινία06.00 Μη μου πεις (Ε)07.00 Γεγονότα (Ε)11.00 Τελεμαρκετινγκ12.00 Μη μου πεις13.00 Ντοκυμαντέρ14.4017.00 Η ώρα της Μαγνησίας18.00 ΓεγονόταΔελτίο Ειδήσεων. 19.00Καρέ - Καρε μαθήματα σκίτσου

19.30 Ελληνική Ταινία21.00 ΓεγονόταΔελτίο Ειδήσεων.21.30 Θεσσαλών ΓηΕκπομπή αγροτικού περιεχομένουμε τον Γιάννη Κολλάτο.23.30 ΓεγονόταΔελτίο Ειδήσεων.23.45 Καλημέρα Θεσσαλία (Ε)

06:15 30 λεπτά γεύματα07:00 Ο Τζέικ και οι Πειρατές από τηΧώρα του Ποτέ07:30 Σοφία, η πριγκίπισσα07:55 Η μπουτίκ της Μίνι08:00 Happy Day στον Alpha11:00 TV Mall11:30 Εντιμότατοι... κερατάδες12:30 Ειδήσεις13:00 Ελένη16:00 Ο περίεργος... και ο πρώτος ματά-κιας17:50 Δελτίο ειδήσεων στη νοηματικήγλώσσα18:00 Άκου τι είπαν19:00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων20:00 Κάτι ψήνεται21:00 Μην αρχίζεις την μουρμούρα21:50 Ελληνοφρένεια22:30 Ρόκυ 5, η γιγαντομαχία00:30 80 λεπτά: Προθεσμία θανάτου02:20 Άκου τι είπαν

Προτεινόμενη ΤαινίαΔευτέρα

22:00

Περιπέτεια 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123'Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τουςΚρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπρουλ, ΟλίβιαΓουάιλντ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο πλέι μπόι Βρε-τανός πιλότος Τζέιμς Χαντ μπαίνει στο θαυμαστόκόσμο της Formula 1 και με το ριψοκίνδυνο στιλτου γρήγορα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή.Ανάμεσα σε αυτόν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα,ωστόσο, στέκεται ένας μεθοδικός και αλάνθαστοςαντίπαλος, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα.Σε σενάριο Πίτερ Μόργκαν («Η Βασίλισσα»), οβραβευμένος με Όσκαρ («Ένας Υπέροχος Άνθρω-πος»), αλλά απρόσωπος Ρον Χάουαρντ αναβιώνειεντελώς σχηματικά, αν και με τέρμα το γκάζι, τηνπραγματική, μυθική κόντρα των ’70s πρωταθλητώντης Formula 1 Τζέιμς Χαντ και Νίκι Λάουντα. Θε-αματικότατο και σχεδόν χολιγουντιανά προβλέ-ψιμο.

Rush

08:30-10:00 Πρωινή Ατζέντα – με τηνΣοφία Κοντοθανάση10:00-15:00 Τηλεπωλήσεις15:00-17:00 Παράθυρο στη Θεσσαλία– με τον Δημήτρη Μαρέδη17:00-17:55 Η ώρα της αλήθειας –με το Νίκο Κωνσταντινίδη18:00-19:00 Δελτίο ειδήσεων – μετoν Βασίλη Μπαντίδη19:00-20:00 Τηλεπωλήσεις20:00-21:00 Μαγκαζίνο στις 20:00 –με την Ευη Ράπτη και τον Γιάννη Αν-δρεάκη21:00-22:30 Τηλεπωλήσεις

22:30-23:45 Πολιτικό Φόρουμ – μετον Χρήστο Λουκά

23:45-00:45 Κόντρα & Ρήξη – με τονΚυριάκο Βελόπουλο

06:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑ-ΛΗΣΠΕΡΑ (Ε)

καθημερινό μαγκαζίνο με τον δη-μοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο08:00 ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣκαθημερινό μαγκαζίνο

09:30 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ10:00 ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ11:00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ15:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑ-ΛΗΣΠΕΡΑ

καθημερινό μαγκαζίνο με τον δη-μοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο17:00 ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ18:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ19:00 TV ΧΩSTESS20:00 OΛΟ ΥΓΕΙΑ20:55 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ22:00 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

23:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ00:00 FACE TO FACE (Ε)

CinemaΟι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 9/6

Με δύο σίκουελ για τη «Συμμορία

των Μάγων» και το «Κάλεσμα»

έρχεται η επόμενη εβδομάδα,

μαζί με το διάσημο βιντεογκέιμ

Warcraft, ένα ισπανικό θρίλερ

που προβλήθηκε στο περσινό φε-

στιβάλ Βενετίας, μια γαλλική ρο-

μαντική κομεντί και δύο

επανεκδόσεις.

Warcraft: Η σύγκρουσηδύο κόσμων

Το διάσημο βιντεογκέιμ γίνεται μια θεαματικήπεριπέτεια φαντασίας. Το ειρηνικό βασίλειοτου Άζεροθ δέχεται την επίθεση τρομερώνΟρκ πολεμιστών που εγκαταλείπουν την ετοι-μοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν

μια άλλη. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνειτους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμε-τωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφήςκι ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης.Αρχίζει έτσι μια εντυπωσιακή επική ιστορίαδύναμης και θυσίας, στην οποία πόλεμοςέχει πολλά πρόσωπα και στην οποία ο καθέναςπαλεύει για κάτι.

TrumanΌταν ο Τζούλιαν (Ρικάρντο Ντάριν ) δέχεταιμια αναπάντεχη επίσκεψη από το παιδικότου φίλο Τόμας (Χαβιέ Καμάρα ), η συνάντησητους είναι γλυκόπικρη. Η επανένωση τους,η πρώτη μετά από πολλά χρόνια θα είναι καιη τελευταία τους. Διεγνωσμένος με σοβαρήασθένεια, ο Χούλιαν αποφασίζει ότι δε θέλεινα κάνει άλλες θεραπείες, αλλά να ασχοληθείμε τα κληρονομικά του, την ίδια του την κη-δεία, και το πιο σημαντικό απ’όλα: να βρειένα σπίτι για τον αγαπημένο του σκύλο:

Τρούμαν. Η τελευταία αυτή πράξη του ραγίζειτην καρδιά. Καθώς οι δύο άντρες περιφέρονταιστους δρόμους της Μαδρίτης, επισκέπτονταιβιβλιοπωλεία, εστιατόρια, γιατρούς και κτη-νίατρους, ένας ιδιαίτερος δεσμός αναπτύσ-σεται ανάμεσα τους. Πέντε βραβεία Goya ανάμεσα τους και αυτότης Καλύτερης Ισπανικής Ταινίας για το 2015.

Η Συμμορία των Μάγων 2Οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» ετοιμάζουν τοτελευταίο, φαινομενικά αδύνατο να πετύχει,κόλπο τους. Έναν χρόνο αφότου κατάφεραννα ξεγελάσουν το FBI κερδίζοντας την αγάπητου κοινού με τα μαγικά τους θεάματα σεστιλ Ρομπέν των Δασών, οι μάγοι βρίσκονταικαι πάλι στο προσκήνιο για ένα θέαμα πουελπίζουν θα ξεσκεπάσει τις ανήθικες πρακτικέςενός μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο άνδρας πίσω από τα κόλπα τους είναι οΟυόλτερ Μέιμπρι, ένα παιδί-θαύμα του τε-

χνολογικού κόσμου που αναγκάζει τους Κα-βαλάρηδες να σχεδιάσουν την πιο απίθανηληστεία τους μέχρι τώρα. Η μόνη τους ελπίδα είναι να καταφέρουνένα τελευταίο, φαινομενικά αδύνατο κόλπογια να καθαρίσουν το όνομά τους και νααποκαλύψουν τον σατανικό εγκέφαλο πίσωαπό όλα.

Το Κάλεσμα 2Ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Λονδίνο απο-δεικνύεται η πιο επικίνδυνη αποστολή τωνδαιμονολόγων Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Οιδιεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γε-γονότων επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη µεμια νέα τρομακτική υπόθεση. Αφού κατάφεραν να βοηθήσουν μια οικογέ-νεια να καταπολεμήσει μια πανίσχυρη δαι-μονική παρουσία που στοίχειωνε την οικίατους, ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριοενός τρομακτικού πνεύματος.

Με ΑπόκρυψηΙσπανικό θρίλερ που προβλήθηκε στο περσινόφεστιβάλ Βενετίας. Ο Κάρλος, στέλεχος τρά-πεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρατου πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο.Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήσηαπό ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσαστο αυτοκίνητό. .

Οιδιπόδειο Αλά ΓαλλικάΓαλλική ρομαντική κομεντί της Ζιλί Ντελπί.Η κομψή και εκλεπτυσμένη Παριζιάνα Violette(Julie Delpy ) κάνει τις διακοπές της στον ει-δυλλιακό γαλλικό νότο, όπου συναντά τονγλυκύτατο Jean-René (Dany Boon ). Αν καιεντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημείαμεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονταιξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωποεμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο τομέλλον του ζευγαριού.

Page 13: Volospress 6/6/2016

6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 13Παράξενα

Με το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει οιεπιστήμονες από την περίπτωση ενόςδίχρονου στην Ινδία το οποίο έχει ανα-πτύξει όρχεις, ηβική τρίχα ενώ έχει σε-ξουαλικές ορμές ενήλικα 25 ετών.

Οι γονείς του μικρού Arsh Akhta πα-ρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλάμε το παιδί τους πριν από έξι μήνες, κα-θώς τα γεννητικά του όργανα ανα-πτύσσονταν ασυνήθιστα γρήγορα, ενώτο υπόλοιπο σώμα του είχε το κανονικόγια την ηλικία του μέγεθος.

"Πιστεύαμε ότι ήταν απλά ένα μεγά-λο μωρό, αλλά όλοι παρατηρούσαν ότιη ανάπτυξή του δεν ήταν φυσιολογική"δήλωσε η μητέρα στα ΜΜΕ. "Όταν εί-δαμε πόσο είχε μεγαλώσει το πέος τουανησυχήσαμε".

Μέχρι οι γονείς του να τον πάνε σεκάποιο γιατρό, είχε ήδη προλάβει νααναπτύξει τρίχες στο πρόσωπο και στοσώμα του, είχαν μεγαλώσει τα γεννητι-

κά του όργανα, ήταν επιθετικός και είχεσεξουαλικές ορμές.

Οι γιατροί διέγνωσαν, λοιπόν, ότι οArsh πάσχει από μια σπάνια ορμονικήδιαταραχή γνωστή ως «πρώιμη ήβη»και αντιμετωπίζουν τα συμπτώματατου με φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τη γιατρό VaishakhiRustagi, η πρώιμη ήβη είναι τραυματικήγια ένα παιδί, καθώς η μυϊκή δύναμη τοκάνει να γίνεται βίαιο σε σημείο πουακόμα και οι γονείς του δυσκολεύονταινα το ελέγξουν. Ένας άλλος κίνδυνοςείναι ότι το παιδί θα σταματήσει να ψη-λώνει πρόωρα.

Νήπιο με γεννητικά όργανα και ορμές 25χρονου

Αυτοκίνητο εξε-τράπη της πορείαςτου και βρέθηκε αι-ωρούμενο σε αυλήσπιτιού. Είχε προ-ηγηθεί σύγκρουσημε άλλο ΙΧ.

Ακολούθως, τοδεύτερο όχημα εξε-τράπη της πορείαςτου και κατέληξεστον αύλειο χώροπαρακείμενης οικίας(στην οδό Ζωοδό-χου Πηγής).

Αποτέλεσμα τηςσύγκρουσης τωνοχημάτων, ήταν οτραυματισμός της51χρονης και της 76χρονης, οι οποίες μεταφέρ-θηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διε-

ρευνώνται.

Μην χάσεις τηνευκαιρία: Αγόρασε ένα ολόκληρο χωριόσε τιμή διαμερίσματος

Δεκαέξι σπίτια, φωτισμένους δρό-μους, εργοστάσιο καθαρισμού του νε-ρού και φράγμα με πλωτή γέφυρα,διαθέτει μεταξύ άλλων το υπό πώλησηχωριό. Ποια η τιμή του και πού βρί-σκεται

Στην Ελλάδα τα οικονομικά μπορείνα είναι "σφιχτά", ωστόσο αν είσαιαπό τους ελάχιστους που έχουν ναδιαθέσουν χρήματα για την αγοράσπιτιού ή διαμερίσματος, ίσως θα πρέ-πει να σκεφτείς και τη λύση...ενόςολόκληρου χωριού.

Στην Αυστραλία, λοιπόν, υπάρχειένα χωριό, το οποίο περιμένει τον νέοιδιοκτήτη του. Ονομάζεται Allie'sCreek και βρίσκεται στην πολιτείαΚουίνσλαντ, στο βορειοανατολικόάκρο της χώρας, περίπου πέντε ώρεςμε το αυτοκίνητο από το Μπρίσμπεϊν,την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Το χωριό αποτελείται από 16 σπίτια,κατασκευασμένα στο στιλ της ευρύ-τερης περιοχής με τηλεφωνική γραμμή,φωτισμένους δρόμους, εργοστάσιοκαθαρισμού του νερού και φράγμαμε πλωτή γέφυρα.

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαναντιμέτωποι οι γονείς του μικρού Hon-ghong που γεννήθηκε πριν τέσσεριςμήνες στην επαρχία Χουνάν της Κίνας.Ο μικρός γεννήθηκε έχοντας 15 δά-χτυλα στα χέρια του και 16 στα πόδια,ενώ επίσης έχει δύο παλάμες και κα-θόλου αντίχειρες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο μικρόςπάσχει από μια μορφή πολυδαχτυλίας,η οποία έχει εκδηλωθεί σε ακραίο βαθ-μό. Η ασθένεια εμφανίζεται στατιστικάσε 1 ανά 1000 βρέφη τα οποία παρου-σιάζουν περισσότερα δάχτυλα σταάκρα τους.

Όμως ο μικρός δεν είναι μια συνη-θισμένη περίπτωση καθώς ο αριθμόςτων επιπλέον δαχτύλων είναι υπερβο-λικά μεγάλος. Η μητέρα του πάσχει

και αυτή από μια πιο ήπια μορφή τηςασθένειας και ισχυρίζεται πως οι προ-γεννετικοί έλεγχοι δεν είχαν δείξει τοπαραμικρό πρόβλημα.

Οι γονείς του τώρα παρά το αρχικόσοκ δέχονται ιατρικές συμβουλές ώστενα μπορέσει ο μικρός να ξεπεράσει τοπρόβλημα και να έχει μια κανονικήζωή. Η λύση θα δοθεί σύμφωνα μετους γιατρούς από μια πολύπλοκη χει-ρουργική επέμβαση για την αφαίρεσητων επιπλέον δαχτύλων του παιδιού ηοποία όμως δεν μπορεί να γίνει στηνπαρούσα φάση αφενός λόγω του νεα-ρού της ηλικίας του μικρού αγοριούκαι αφετέρου του υψηλού κόστουςπου αγγίζει σύμφωνα με τον πατέρατου τις 30.000 δολάρια, ποσό απαγο-ρευτικό για την οικογένεια.

Αυτοκίνητο μπήκε σε αυλή σπιτιού στη Λέσβο

Τα πιο Παράξενα ... στον κόσμο !!!Πύθωνας του δάγκωσε το πέος,

ενώ καθόταν στην τουαλέτα

Τον απόλυτοτρόμο έζησε άν-δρας στην Ταϊλάν-δη όταν ένας τε-ράστιος πύθωνας του επιτέθηκε τη στιγμήπου πήγε να κάνει την ανάγκη του στηντουαλέτα.

Μπορεί τώρα ο 38χρονος από τη Μαλαισίανα χαμογελά στις κάμερες, αναρρώνονταςστο κρεβάτι του νοσοκομείου, μέσα τουόμως ξέρει πως αυτό που έζησε δε θα το ευ-χόταν ούτε στον χειρότερο εχθρό του!

Συγκεκριμένα, ο άνδρας κάθισε στη λεκάνητης τουαλέτας του σπιτιού του να κάνει τηνανάγκη του, όταν ξαφνικά, όπως αναφέρει ηDaily Mail, ένιωσε έναν έντονο πόνο σταγεννητικά του όργανα. Σκύβοντας να δει τιακριβώς συμβαίνει αντίκρισε έντρομος έναντεράστιο πύθωνα να έχει δαγκώσει το πέοςτου.

Ο άνδρας έβαλε έντρομος τις φωνές, μετη γυναίκα του να σπεύδει αμέσως να τονβοηθήσει. Τελικά, και με τη συνδρομή ενόςγείτονα κατάφεραν να απομακρύνουν τονπύθωνα που δεν έλεγε να ξεκολλήσει, περ-νώντας στο κεφάλι του ένα σχοινί.

Μωρό γεννήθηκε με 31 δάχτυλα στην Κίνα