Untitled-2 DEKARI GRAMMA - · PDF file τόπου μας...

Click here to load reader

 • date post

  19-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  3
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Untitled-2 DEKARI GRAMMA - · PDF file τόπου μας...

 • Μεγάλοι ΧορηγοίΜεγάλοι Χορηγοί

 • Ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι ξεκινά, υποσχόμενο ξεχωριστές στιγμές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Πολλές και διάφορες εκδηλώσεις θα φωτίσουν τα βράδια των καλοκαιρινών μηνών στο Δήμο μας, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους δημότες όσο και στους επισκέπτες της περιοχής μας να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού σε ένα μοναδικά όμορφο τόπο.

  Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, ο πολιτισμός αποτελεί έκφραση αισιοδοξίας και διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας.

  Για να μπορέσει η κοινωνία και ο τόπος μας να αντεπεξέλθει στις σημερινές αλλά και μελλοντικές προκλήσεις δεν φτάνει μόνο να επιβιώσει.

  Χρειάζεται να διατηρήσει το ήθος του, τον πολιτισμό του και να συνεχίσει να είναι πρεσβευτής της ιστορίας του.

  Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι διοργανώνεται με σκοπό να αναδείξει τον Πολιτισμό του τόπου μας διατηρώντας την πολιτιστική μας ταυτότητα. Θα γίνουμε κοινωνοί σπουδαίων καλλιτεχνικών παραγωγών και μύστες αξιόλογων πολιτιστικών προτάσεων που θα ενισχύσουν την πίστη ότι η πρόοδος του τόπου και της χώρας μας εξαρτάται από εμάς και καθορίζεται από τις πράξεις μας.

  Και ο πολιτισμός είναι ίσως το ασφαλέστερο μέσο εξόδου από την κρίση.

  Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αιγιάλειας 2013 είναι μία αφορμή να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

  Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος

  33

  ΜήνυμαΜήνυμα

 • 44

  ΜήνυμαΜήνυμα

  Για τρίτη συνεχή χρονιά, ως Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δύναμη του πολιτισμού και στη θεραπευτική του αξία στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

  Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε και κυρίως αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και τη δυναμική του σε επίπεδο πολιτιστικών συλλόγων και ανθρώπινων πόρων προσπαθούμε για το καλύτερο.

  Ο πολιτισμός είναι μια πολυδιάστατη δομή, δύσκολο να αποτιμηθεί. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε πως η αξία του έγκειται στην καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος.

  Καθήκον μας από τη θέση την οποία υπηρετούμε τον πολιτισμό είναι να δημιουργούμε δρόμους έκφρασης, σημεία συνεύρεσης των ανθρώπων, ευκαιρίες συνεργασίας και πνευματικής αφύπνισης, σημεία αναφοράς της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κυρίως παράθυρο ελπίδας και σπίθα δημιουργίας για το μέλλον.

  Ευχόμαστε να απολαύσετε όλοι το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο προετοιμάσαμε πιστοί στις παραδόσεις μας αλλά και στο όραμα που επιβάλλει νέες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές προσέγγισης του πολιτιστικού γίγνεσθαι.

  Καλό Καλοκαίρι Πρόεδρος ΔΗ.Κ.ΕΠ. Α Βασιλική Ψυχράμη

  * Τυχόν τροποποιήσεις του προγράμματος θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας: www.dikepaigialeias.gr

 • 55

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ Αύλειος Χώρος Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα, ώρα 21.00

  ΕκδηλώσειςΕκδηλώσεις

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ώρα 21.00

  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «Γελώντας Ασπρόμαυρα» Το θερινό σινεμά αναβιώνει στον προαύλιο χώρο του Αγ. Παντελεήμονα με προβολή αποσπα- σμάτων από ελληνικές ταινίες, με μουσική και φωτογραφίες από τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και με γεύσεις - συνήθειες του παλιού θερινού σινεμά: ποπ κορν, λεμονάδες, πορτοκαλά- δες, καραμέλες, πασατέμπο. Στόχος της εκδήλωσης μια ψυχαγωγική διέξοδος και μια εναλλα- κτική προσέγγιση της δύσκολης πολλές φορές καθημερινότητας που βιώνουμε. Δημοτική Ενότητα Αιγίου Συνδιοργάνωση: Εθελοντική Ομάδα «Διέξοδος» - Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυ- χοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας - ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες» Ένα μελωδικό ταξίδι στο έργο Ελλήνων Συνθετών με τρα- γούδια ορόσημα στην μουσική μας παράδοση. Χατζιδά- κις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Λοϊζος, Πλέσσας, Σπανός, Χατζηνάσιος και άλλοι μεγάλοι συνθέτες σε μια μουσική αναδρομή. Συμμετέχουν: Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας & η Χορωδία Φιλαρμονικής Ακράτας. Τις χορωδίες διευθύνουν αντίστοιχα η Βασιλική Νάσση και η Μαρία Γερολύμου. Δημοτική Ενότητα Αιγίου Διοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

  Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Βορείου Γερμανίας “Schlesswig Hollstein” Η ορχήστρα, η οποία απαρτίζεται από 40 μουσικούς ηλικίας 14-18 ετών θα παρου- σιάσει έργα του κλασσικού ρεπερτορίου (Vivaldi, Haydn, Bach, Tschaikowski, Schubert, Schumann κ.α.) αλλά και διασκευές πασίγνω- στων τραγουδιών σε ύφος jazz. Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α- “Ελληνικόν Ειδύλλιον” Ανδρέα Ντρέκη Πολιτιστικός & Οικολογικός Σύλλογος «Αχαϊκή Συμπολιτεία»

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 26/6, 12/7, 31/7, 10/8ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 26/6, 12/7, 31/7, 10/8

  ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ Αύλειος χώρος πλησίον παλαιού ελαιοτριβείου οικογένειας Λαμπρόπουλου (Λόγγος), ώρα 21.00

 • 66

  ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, ώρα 21.30

  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟ “Concerto for solo piano” by Charles-Valentin Alkan για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Alkan Το σπουδαιότερο έργο του κορυφαίου Γάλλου συνθέτη & πιανίστα Charles - Valentin Alkan και ένα από τα πιο μεγαλειώδη μουσικά έργα της ρομαντικής περιόδου σε μια ποιοτική εκτέλεση από τον Παναγιώτη Τροχόπουλο, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του πιάνου στη χώρα μας και αγα- πημένο μαθητή του θρυλικού Nikolai Petrov στο Κονσερβατόριο της Μόσχας. Δημοτική Ενότητα Αιγίου Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α- “Ελληνικόν Ειδύλλιον” Ανδρέα Ντρέκη

  ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΕΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΕ

  ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Σκαλάκια Φιλοπο