TROPOS Branding - Froutonea - May 2017 - Int'l Kiwi Congress_Freskon 2017

2

Transcript of TROPOS Branding - Froutonea - May 2017 - Int'l Kiwi Congress_Freskon 2017

Page 1: TROPOS Branding - Froutonea - May 2017 - Int'l Kiwi Congress_Freskon 2017
Page 2: TROPOS Branding - Froutonea - May 2017 - Int'l Kiwi Congress_Freskon 2017

14

ΜΑΪΟΣ 2017 ● ΤΕΥΧΟΣ 220 ΜΑΪΟΣ 2017 ● ΤΕΥΧΟΣ 220

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ

Ένα από τα κύρια προϊόντα της ελληνικής παρα-γωγής - ιδίως στα βόρεια της χώρας - είναι σή-

μερα το ακτινίδιο, με τον όγκο της συγκομιδής του να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και την Ελλάδα να φι-γουράρει πλέον στη 2η θέση της σχετικής λίστας των κρατών-μελών της Ε.Ε. Εύκολα αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η αύξηση της παραγωγής που καταγρά-φεται τα τελευταία χρόνια, γεννά προσδοκίες αλλά και προκλήσεις για τον ελληνικό κλάδο. Το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, αποτέλεσε μια απόπειρα να καταγραφούν οι νέες παραγωγικές και εμπορικές τάσεις διεθνώς και να εξερευνηθούν οι προοπτικές σύνδεσης της παραγωγής με την αγορά.

Το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, το οποίο συντό-νισε και κατηύθυνε ο Brand Strategist της Tropos Branding, κος Χρήστος Κατσάνος, «άνοιξε» την τρι-ήμερη γιορτή των φρέσκων φρούτων και των λα-χανικών και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Εκθετών και παρευρισκομένων. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και ο αριθμός των Συνέδρων ξεπέρασε εκείνον των προ-εγγραφών και ανά στιγμές τα 300 άτομα. Η δυ-ναμική του Συνεδρίου άλλωστε ήταν εμφανής εδώ και καιρό, από τα ισχυρά ονόματα των ομιλητών δι-εθνούς κύρους, που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Περιοδικού ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ για να παραστούν στη Θεσσαλονίκη.

Σε κορυφαία στιγμή της FRESKON 2017 αναδείχθηκε κατά γενι-κή ομολογία το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, μία εκδήλωση που επιχείρησε να ρίξει φως σε ένα από τα προϊόντα-αιχμή των ελλη-νικών εξαγωγών.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟ ΕΛΛΉΝΙΚΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Θεματολογία & ομιλητέςΤο Συνέδριο ξεκίνησε εντός προγράμματος με

το χαιρετισμό του Εκδότη του περιοδικού, κου Τάκη Ορφανού, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε το βήμα στους ομιλητές της Α΄ Ενότητας, που ήταν αφιερω-μένη στο μέλλον της παγκόσμιας και της ελληνικής παραγωγής. Ομιλητές της Α΄ Ενότητας ήταν ο Διευ-θυντής της Ε.Α.Σ. Καβάλας, κος Χρήστος Σαραντίδης, ο οποίος μίλησε για τη δυναμική της εγχώριας πα-ραγωγής και η Υπεύθυνη Στατιστικών Ερευνών του CSO, κα Laura Stocchi, που τοποθετήθηκε σχετικά με την παγκόσμια τάση στην παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση του ακτινιδίου, εστιάζοντας παράλ-ληλα και στην περίπτωση της Ιταλίας. Στη Β’ Ενότη-τα του Συνεδρίου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Basilicata κος Χρήστος Ξυλογιάννης, ανέπτυξε εν-διαφέροντα θέματα φυτοπροστασίας και θρέψης, ενώ στη Γ’ Ενότητα οι κ.κ. Αθανάσιος Μολασιώτης, καθηγητής του Τμήματος Δενδροκομίας του Α.Π.Θ., Giovanni Seganti εκπρόσωπος της Unitec, Δημή-τρης Μπίκας, Field Marketing Manager της Bayer και Flavia Succi, Διευθύντρια τεχνικών θεμάτων στην Agrofresh, αναφέρθηκαν στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά του ακτινιδίου και την τεχνολογία που αναπτύσσεται πάνω σε αυτήν.

Η Δ’ Ενότητα, με ομιλητές τους κ.κ. Rafaelle Testolin, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ούντινε και

Philippe Binard, Γενικό Εκπρόσωπο της Freshfel, αφορούσε τις νέες ποικιλίες ακτινιδίου και τις νέες αγορές, ενώ ο κος Μπέης από τη Novacert, ο κος Bert Barmans, Γενικός Δ/ντής της Zespri Europe και οι κ.κ. Καλλίτσης και Παρδάλης από την Φρού-τα Πρωτοφανούσης Α.Ε., έκλεισαν την Ε’ και τελευ-ταία Ενότητα της εκδήλωσης, με καίριες τοποθετή-σεις πάνω σε ζητήματα μάρκετινγκ.

[email protected]

Επειδή εκφράστηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τα πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου Ακτινιδίου, σε επόμενα τεύχη θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσε-τε τα συμπεράσματα του συντονιστή της εκδήλω-σης, κου Χρήστου Κατσάνου, καθώς επίσης και σύντομες περιλήψεις των ομιλιών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο κοινό. Παράλληλα, σύντομα θα είναι διαθέσιμες στους συνδρομητές μας οι βι-ντεο-συνεντεύξεις των ομιλητών μέσω του www.froutonea.gr.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και ο αριθμός των Συνέδρων ξεπέρασε εκείνον των προ-εγγρα-φών και ανά στιγμές τα 300 άτομαΔεξιά σελίδα, πάνω: Χρήστος Ξυλογιάννης, Philippe Binard, Bert Barmans.

Μέση: Θανάσης Μολασιώτης. Κάτω: Raffaele TestolinΟμαδική φωτογραφία, από αριστερά: Τάκης Ορφανός, Raffaele Testolin, Χρήστος Ξυλογιάννης, Bert Barmans, Γιώργος Καλλίτσης, Νίκος Παρδάλης, Χρήστος Κατσάνος, Άρης Μπέης