TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

48
Nou tram de passeig a Montgat Del 24 al 31 d'octubre de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1658 Concentració d’un grup de Teresa Romero Joieria La Plana us recorda que aquest dissabte s'han d'endarrerir els rellotges. A les 3h. seran les 2h.

description

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658.

Transcript of TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Page 1: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Nou tram de passeig a Montgat

Del 24 al 31 d'octubre de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1658

Concentració d’un grup

de Teresa Romero

Joieria La Plana us recorda que aquest dissabte s'han d'endarrerir els rellotges. A les 3h. seran les 2h.

Portada.indd 1 21/10/2014 18:49:03

Page 2: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

2 |

263327 - 29-30 - 31-37-

4 - 1112 - 1314 - 1516 - 182022 - 2524-

Actualitat PersonesEsportsOpinióLectorsEspai CAgendaCinemes

La Llar SalutGastronomiaTendènciesMotorAmb empentaConsultori LegalAnimàlia

38 - 39-34 - 35343540 - 4446

ImmobiliàriaGuia Comercial PassatempsHoròscopsTempsClassificatsTecnologia

La redacció no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda termi-nantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

Soledat, 20 1er. 3a. 08911 Badalona

93 464 69 7993 464 69 83

www.eltotdigital.com Consulta l'última horaa www.eltotdigital.com

DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

Foto: Ricard Safont i Joaquima Sotero

Page 3: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658
Page 4: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

4 |

Actualitat

| Imatge de la concentració dels treballadors de Can Ruti

Un grup reduït de treballa-dors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona es van concentrar, e l passat divendres, davant les portes del centre en solidaritat amb Teresa Romero, l 'aux i l iar i n f e c t ad a p e r Eb o l a . L a protesta, organi tzada per la plataforma Can Ruti diu p rou i e l s ind i ca t Catac -cts, coincidia amb l'inici de les sessions d ir ig ides a ls professionals del centre per fer front a un possible cas d'Ebola. El sindicat Catac-cts denuncia que aquestes sessions "s'han col·lapsat" a causa del "caos organitzatiu" i va posar de manifest que ara mateix "no hi ha profes-sionals degudament formats" per un hipotètic cas d'Ebola al centre badaloní. Represen-tants dels treballadors van denunciar en un comunicat que "no existia una llista per fac i l i tar un ordre priori tari de qui havia de passar a fer aques tes sess ions sobre l'Ebola, i això, afegit al nervio-sisme del personal, ha fet que es col. lapsessin aquestes primeres sessions, que van començar el dimarts de la setmana passada".Can Ruti diu Prou i Catac recalquen que "és en aquests moments d'especial sensibilitat i vulne-rabilitat del personal sanitari, i no sanitari, quan les direc-cions han d'estar a l'alçada". En aquest sentit, han fet una cr ida a la "responsabi l i tat

a to tes les d i recc ions de tots els hospitals". "Si no hi ha voluntat per fer aquest exercici de responsabil i tat preguem que s'apartin, pel bé de tothom", afegeix el text.

La direcció de Can Ruti assegura que s’està treballant des del mes d’agost P e r l a s e v a p a r t , i e n resposta a les queixes de la Plataforma Can Ruti Diu Prou, des de la direcció de l 'Hospital Germans Trias i Pujol neguen que s'estigui improvisant i mantenen que s'està treballant des del mes d'agost en els mecanismes

de Teresa Romero| Carles CarvajalSanitat

d'actuació davant un possi-ble cas d 'Ebola a Badalo-na.Fonts hospitalàries han explicat que a l 'estiu ja es va crear un grup de treball fo rmat per p ro fess iona ls de d i ferents espec ia l i tats per detectar casos d'ebola. Aquests equip va redactar un protocol d'actuació específic per a Can Ruti, basat en les directrius del Departament de Salut. Segons El Germans Trias, el mateix agost es van posar en marxa sessions presen-cials per als professionals directament implicats i es va difondre la informació interna necessària.

Actualitat-4.indd 1 21/10/2014 16:10:57

Page 5: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

4 |

Venta recuperable con todos los objetos

Page 6: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

6 |

L'empresa comercialitzadora d'energia Audax ha inaugurat la seva nova seu a l'avinguda de Navarra de Badalona. Durant l 'acte, el consel ler de legat , José Barr ios, ha presentat els resultats de la companyia corresponents al primer semestre de 2014 en el qual aquesta empresa s'ha consolidat en la novena posició del mercat superant els 37.500 clients. En aquest període, Audax ha assolit una facturació de 114,4 milions d 'euros i ha consol idat la seva presència internacional en els mercats portuguès i

italià. L'empresa confia que a finals d'any tancarà amb una factura de 302 milions. A u d a x o f e r e i x e l s s e u s serveis a grans consumidors, petites empreses i també a particulars.

Audax Energia preveu superar els 300 milions de facturació aquest 2014

| Carles CarvajalEmpresa

Actes vandàlics a una vintena de cotxes aparcats a Bufalà

Una vintena de cotxes aparcats als carrers Moli de la Torre, Tanger o Sardana, al barri de Bufalà, van ser víctimes d’actes vandàlics la matinada de dissabte a diumen-ge. Els cotxes van aparèixer amb els vidres trencats i destrosses al interior. Des de l’Associació de veïns de Bufalà han demanat incrementar la vigilància policial durant la nit i matinada. Segons els veïns, darrerament s’ha incre-mentat el nombre de robatoris als vehicles aparcats als carrers de Bufalà.

Dos ferits en l’incendi d’un pis a Sant Mori de Llefià

Un incendi en un pis del número 43 de la carretera Antiga de València va deixar dos ferits per intoxicació de fum. Els fets van passar diumenge a la tarda i el foc es va originar en una habitació. Els ferits va ser una dona de 56 anys i un home de 31 anys. Fins a cinc dotacions dels bombers es van desplaçar al lloc dels fets. Tot i la expectació, no es va desallotjar l’edifici on es va produir el foc.

Agents de la Guàrdia Urbana tornen els seus pantalons nous

Un grup nombrós d’agents de la Guàrdia Urbana de Badalona han tornat als magatzems els seus nous pantalons perquè, pel que sembla, estarien folrats d’un teixit, semblant al plàstic, que provoca suors i molèsties als agents. Els nous pantalons van arribar fa dues setmanes i de moment la meitat dels 300 comprats han estat tornats per aquest problema.

Miguel Jurado va participar divendres passat en el fòrum de trobada “Educació per a la mobilitat segura en l’àmbit local. Aquesta jornada, organitzada per la Direcció de trànsit del Departament

El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, explica a Bilbao les experiències de Badalona en matèria de seguretat vial

de Seguretat del govern basc i l’Associació de Municipis bascos (EUDEL), tenia com a objectius, entre altres, valorar la contribució de l’educació vial en la reducció d’accidents.

| Imatge de la nova seu d’Audax a Badalona

Actualitat-6-7(ACPG).indd 2 21/10/2014 17:49:26

Page 7: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

i 7

Augmenten les sancions per no recollir excrements de gossos de la via pública

L a G u à r d i a U r b a n a d e Bada lona ha imposat 26 sancions en tres setmanes des que es va intensif icar la campanya per multar els propietaris de gossos que no recullen els excrements. A a q u e s t a v i n t e n a d e badalonins se'ls ha interpo-sat multes d'entre 100 i 900 euros, segons ha explicat el regidor de seguretat. Miguel Jurado ha assegurat que aquest tipus de campanyes funcionen.

Jaume Aymar designat nou rector de la parròquia de Santa Maria

Jaume Aymar va celebrar d iumenge la seva pr ime-ra missa com a rector de l'església de Santa Maria, al barri de Dalt la Vila, en substi-tució de l'antic rector, Mossen Joquim Vidal, mort ara fa poc més d'un any. Aymar, que vol augmentar el nombre de fidels de la parròquia, s'ha proposat obrir l 'edifici a la ciutadania durant més hores al dia.Aymar també vol millo-rar l’accessibilitat a l’església central de Badalona.

Endesa inverteix més de 138.000 euros a Badalona per renovar part de la xarxa elèctrica soterrada

La companyia elèctrica ha substituït 24 trams de cable de mitja tensió per uns de nova tecnologia i amb major sec c ió . Aques ts t reba l l s suposaran una millora per a més de 12.300 clients de Badalona ja que les carac-teríst iques del nou cable-j a t p e r m e te n aug m e n t a r la capaci tat de transpor t . Aquest fe t , farà poss ib le supor tar eventuals puntes de consum i evitar incidents.

El tramvia atropella un menor i els veïns protagonitzen baralles a Sant Roc

L'atropellament d'un menor al barri de Sant Roc per part del Tramvia va desencade-nar dimarts una baralla entre

| RedaccióSeguretat una trentena de veïns d'ètnia gitana i la policia local. Un grup de persones van tallar la circu-lació del Trambesòs col·locant contenidors a les vies durant dues hores. Els veïns de Sant

Roc demanen millores en la seguretat a la zona per evitar accidents.L'accident es va produir entre els carrers Jerez de la Frontera i l 'Avinguda Marquès de Montroig.

les proves d'accès a la Guàrdia Urbana

La fiscalia en cap de Barce-lona ha ober t d i l igènc ies d'investigació per determinar si les proves d'accès al cos

| RedaccióJusticia de la Guàrdia Urbana són constitutives de delicte. La fiscalia ha decidit investigar el cas després de la denún-cia presentada per alguns dels suspesos que aspira-

ven a una plaça en la policia local. En el seu escrit, els denunciants destaquen la diferència entre la nota obtin-guda pels aprovats i la resta d'aspirants.

diferència

D u r a n t l ' i n i c i d ' a q u e s t a setmana s'han produït tres incendis de vehicles i conte-n idors. D i l luns a la tarda va cremar un cotxe aparcat

| RedaccióVia Pública sota el pont de l'autopista a Sant Roc. El foc va afectar 2 vehicles més. D imar ts de mat inada van c r e m a r 7 c o n t e n i d o r s a l 'A v i n g u d a M a r q u è s d e Montroig. El foc va afectar

a 5 veh ic les que estaven aparcats al costat d'aquests conten idors . I d imar ts a l migdia, un incendi va cremar una furgoneta abandonada i 2 cotxes més al carrer Berlin de Llefià.

Actualitat-6-7(ACPG).indd 3 21/10/2014 17:49:26

Page 8: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

8 |

Xerrada col·loqui sobre els pisos turístics a la façana marítima

L’Associació de Veïns del Front Marítim de Badalona organitza una xerrada-col·loqui sobre la problemàtica dels pisos turístics a la ciutat. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per intentar respondre a les inquietuds dels veïns del Front Marítim sobre aquest tipus de pisos. La xerrada tindrà lloc el dia 27 d’octubre, a les 20h, a la fàbrica de l’Anís del Mono.

El pàrquing del Màgic Badalo-na deixa de ser gratuït durant els partits de la Penya

Fins ara molts socis i aficio-nats de la Penya deixaven gratuïtament el seu vehicle, en dies de partit, al aparcament del centre comercial Màgic. Ara, un cop el club ha deixat de tenir accions al centre, els gestors han decidit fer pagar a tothom per aparcar, encara que no arribi a les 3 hores. Les persones que vulguin aparcar gratuïtament hauran de consumir al Màgic.

Ja esta a la venda l’ampolla de Nadal de l’Anís del Mono

La Fàbrica de l'Anís del Mono de Badalona ja ha tret al mercat 10.000 unitats d'una edició especial de l'ampolla del seu licor anisat. L'ampolla, que és de color vermell, es vendrà de cara a les festes de Nadal i és el mateix disseny que ja es va embotellar l'any passat i que s'ha tornat a crear per satisfer els col·leccionistes. L’empresa badalonina espera vendre aquest producte arreu de l’Estat.

L’Ajuntament de Badalona ampliarà fins a finals d’aquest any la partida de prestacions econò-miques d’urgència social destina-des a cobrir necessitats bàsiques de famílies que es troben en situa-ció de dificultats econòmiques. Segons ha explicat el consis-tori en un comunicat, es tracta d’un increment extraordinari de 130.000 euros que s’afegeixen als 354.000 euros de la parti-da inicial. D’aquesta manera, el pressupost de prestacions econòmiques d’urgència social s’incrementa en un 37 per cent i arribarà enguany als 484.000 euros.Aquesta aportació extraor-dinària servirà perquè des dels Serveis Bàsics d’Atenció Social de l’Ajuntament de Badalona es puguin atendre necessitats materials bàsiques de famílies que necessiten suport social a causa de la insuficiència de recursos econòmics i una situa-

ció d’alt risc social i vulnerabilitat.La regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, ha explicat que “la crisi ha comportat un augment important del nombre de persones ateses pels Serveis Basics d’Atenció Social, en moltes ocasions per qüestions relacionades amb la cobertura de necessitats materials bàsiques d’alimentació i habitatge”. Per aquest motiu, els recursos previstos inicialment han quedat curts i ha estat necessari incre-mentar la partida.

L’Ajuntament de Badalona amplia en 130.000

d’urgència social per aquest any| Carles CarvajalSocietat

| El consistori ha anunciat aquest increment en presentacions socials

urgents

Dins el crèdit d'emprenedoria l 'a lumnat de l ’ inst i tut La Pineda de Bada lona ha engegat diferents empreses de rentat de cotxes, on van aprenent els diferents aspec-tes d'organitzar una empresa

Alumnes de la Pineda creen un crèdit d’emprenedoria netejant cotxes

i el que costa guanyar-se un euro. Des de l'institut han intentat simular una empresa de veritat, com per exemple, havent de llogar l'espai per a poder exercir la neteja de cotxes.

Actualitat-8.indd 1 21/10/2014 16:24:50

Page 9: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658
Page 10: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| Imatge del Parc de Ca l’Arnús

CiU de Badalona planteja que s’ampliï la zona de prohibició

Convergència i Unió de Badalo-na demana al govern local que amplií la zona de prohibició de pisos turístics a tot el litoral badaloní. Segons els naciona-listes, la limitació de la prohibi-ció als barris de La Mora, Gorg i el Progrés pot provocar el trasllat del problema a d'altes

| RedaccióPolítica zones de la ciutat.El ple munici-pal del passat mes de setem-bre va aprovar la prohibició, durant un d'any, de l'ús turístic en els pisos del Front Marítim per evitar conflictes entre el veïnat. El grup municipal de CiU ha presentat una esmena a la proposta per tal que s'inclogui en la prohibició els edificis dels barris del Centre, Casagemes,

Canyadó i Manresà. En els barris de la zona centre i nord de la ciutat, CiU proposa que la prohibició s’apliqui als edifi-cis ja construïts, i que només es permeti l’ús turístic dels habitatges de nova construcció i durant els primers cinc anys. Aquest període seria prorroga-ble sempre que no es generin molèsties als veïns.

El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús acull aquest diumenge un taller per descobrir tots els racons del parc amb GPS

Aquest diumenge es farà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús un taller que consistirà en efectuar un recorregut pel parc amb un GPS. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a un públic familiar que té com a objectiu conèi-xer diversos aspectes naturals i històrics del parc. A banda de seguir l’itinerari amb un GPS que ja va inclòs en l’activitat i en el qual prèviament s’haurà desca-rregat el recorregut, l’itinerari de la passejada també es pot descarregar en un smartphone (iphone o android). L’activitat s’efectuarà de 10 a 13 hores i es recomana fer-la amb infants a partir de 9 anys. Per poder parti-

| RedaccióNatura

cipar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, 93 483 29 89. La inscripció també es pot fer enviant un correu electrònic a [email protected]. En

ambdós casos s’haurà de facilitar l’adreça electrònica i número de telèfon de contacte, i fer constar el nombre total de persones que hi assistiran especificant el nombre d’adults i el d’infants. Les places són limitades.

incorporació d’un nou operador de moda

El Centre Comercial Montigalà continua amb el seu pla de millora de la seva oferta de moda, amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats dels seus clients actuals i futurs. Ara el centre ha incorporat un nou

| RedaccióModa operador de moda amb més de 350 metres quadrats de botiga. Es tracta de Shana, una marca internacional amb més de 250 botigues en funciona-ment, especialitzada en moda urbana per a dones entre 15 i 45 anys, amb una variada oferta de productes, incloent

accessor is , productes de cosmètica, calçat, joieria i una completa col·lecció de roba que s’actualitza cada setma-na. Shana és un concepte “low cost” líder en preus, que ha sabut convertir-se en un referent en aquest mercat cada vegada més competitiu.

Actualitat-10-11.indd 2 21/10/2014 18:46:27

Page 11: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

i 11

Aques t passat d iumenge ha quedat inaugurat el 1er tram remodelat del Passeig Marít im de Montgat. L'acte oficial va comptar amb els p a r l a m e n t s d e l 'A l c a l d e Fr a n c e s c X . G a r c i a i e l r e p r e s e n t a n t d e l 'À r e a Metropolitana de Barcelona Josep Mejías, amb animació musical i la presència d'un mag i un pica-pica. La Cursa de la Dona amb gairebé 500 participants va ser la que va donar el tret de sortida a la inauguració.Es preveia que el passeig s'inaugurés a finals del mes de juliol o principis d'agost però degut a diferents impre-vistos no ho ha estat f ins ara. A l'acte de diumenge hi van assistir un centenar de persones. Alguns dels assistents van expressar la seva discon-formitat amb aquesta inver-sió perquè, segons ells, es t rac ta d 'un t ram molt poc representatiu de la totalitat del passeig. A més a més,

| Esther MartínezMontgat

Montgat · Tiana

els ciclistes continuen tenint prohibit el pas en aquell tram tot i l'ampliació.Aquest eixamplament és la primera fase de la remodela-ció total del Passeig Marítim. Diumenge l'Alcalde va expli-car que és un primer pas. El tram d'actuació comprèn 247

metres de longitud, des del túnel del tren fins a la llotja del peix no inclosa, que han passat dels 3-3,5 metres als 6 metres d'amplada. Les obres han costat uns 450.000 euros dels quals n'ha finançat el 50% l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Sense cobertura

El dia 1 de setembre Movis-tar va retirar una antena que ha deixat sense cobertura a gran part del poble. Des de l'AAVV de Les Mallorquines, barri on estava situada l'antena telefònica, s'estan recollint signatures per presentar-les

a l'OCU (Oficina del Consumi-dor). L'antena es va retirar per seguretat, segons l'empresa de telefonia. La ubicació era una coberta d'un edifici privat que estava en mal estat. Des de l'Ajuntament asseguren que no han pogut fer-hi res però que ho han intentat. S'han fet gestions per tal que Montgat no quedés

sense cobertura com reubicar l'antena en un altre emplaça-ment. La futura localització podria ser per sobre del barri de Les Costes però encara no s'ha arribat a un acord amb la companyia de telèfon. Mentres-tant, una gran part del poble està pagant un servei que no rep de manera correcta.

| Esther MartínezMontgat

Actualitat-10-11.indd 3 21/10/2014 18:46:29

Page 12: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Parlem amb en Toni Forteza, president del Círcol

"El futur del Círcol dependrà del que vulguin les sòcies i els socis a cada moment"

12 |

Persones-12-13.indd 2 21/10/2014 17:26:14

Page 13: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 13

Què significa per tu haver estat nombrat president del Círcol?Per mi és una il·lusió immensa. El fet d'haver viscut el Círcol tota la vida i ara trobar-me exercint de president fa, fins i tot, una mica de vertigen. A més a més, a la Junta entrant ens hem reunit un grup de gent que arribem amb molta força i ganes. I això és el millor. Haver trobat persones de diferents estils i àmbits amb qui compar-tim la idea de bastir un projecte per l'entitat. Arribem amb un gran sentit de la responsabili-tat, però sobretot amb moltes ganes i amb molta il·lusió. Som una junta molt jove i esperem poder conduir el Círcol amb decisió. Il·lusió en tenim molta, però intenció de fer coses, també.

Quins objectius tens com a president de l'entitat?El que et comentava abans, tenim molta intenció. Intenció de fer coses, de donar noves passes endavant. Com a candi-datura teníem molt clar que abans de posar-nos a projectar havíem de conèixer la reali-tat actual del Círcol, fer-ne un estudi, veure'n les necessitats i a partir d'aquí crear estratègies d'actuació tenint en compte els recursos que tenim. I així ho vam fer. A mesura que han anat passant els dies hem anat centrant el projecte en 3 grans àmbits; potenciar el concep-te Círcol, tan dins com fora l'entitat, modernitzar i rejove-nir el Círcol i modificar i refor-mular diferents estructures ja existents. La idea és poten-ciar el treball en xarxa i crear nous espais de comunicació, de trobada i de treball dins l'entitat. Ens agradaria que la modernització arribés a partir d'una bona entesa amb les xarxes socials, però també, per exemple, des de la modificació d'espais físics de l'entitat. Però tot això ja ho anirem veient.

De moment, el primer objectiu és aterrar amb suavitat, parlar amb tothom dins i fora el Círcol i a partir d'aquí arremangar-se i posar-se a fer feina.

El Círcol aquest any ha celebrat el 135 aniversari, una trajectòria molt exten-sa. Quin futur creus que li espera?El futur del Círcol dependrà del que vulguin les sòcies i els socis a cada moment. Nosal-tres ara mateix tenim l'encàrrec de planif icar l 'evolució de l'entitat en els propers anys. El projecte que vam presentar a l'Assemblea va ser accep-tat i per aquí anirem. Des de fa uns anys estem vivint un moment de moviments socials molt interessant, i el Círcol s'ha d'adaptar a aquesta nova manera de fer, d'entendre el món i de participar-hi.

A un nivell més concret, quines novetats hi pot haver a les diferents seccions? La veritat és que algunes de les seccions funcionen amb una dinàmica molt positiva. A més a més, hi ha equips dirigents que hi treballen dia a dia i són els més preparats per fer-ho. En altres seccions, ens agradaria donar les eines perquè assoleixin els nivells de preparació i funcionament que creiem que poden ser més òptims pel bé d'elles matei-xes i de l'entitat en general. Un dels passos immediats que volem donar és la redis-tribució d'espais per inten-tar donar sortida a diferents reclamacions que ens fan des de les seccions. I sobretot, ens agradaria reconduir els esforços de la gent que treba-lla al Círcol per aconseguir més eficiència. Per exemple, la secció d'escacs està fent passos molt importants per esdevenir una part important del Círcol. O els tallers de teatre, en els que la gent que hi treballa, que hi dedica temps,

ha de trobar totes les facilitats del món per poder seguir fent-

qualsevol canvi ha de venir de la mà de la gent que ja hi dedica els seus esforços. Sinó tot això que t'explicava no tindria massa sentit.

En els últims temps, també hem notat que el Círcol s'ha anat obrint més a temes de ciutat. Un dels exemples és el cicle del Cinemaprop. Això seguirà sent així? La voluntat és seguir fent-nos present a la ciutat. Som una entitat de Badalona i això no ho volem oblidar. El treball en xarxa a nivell intern també volem que hi sigui a nivell ex tern. És basic conèixer la realitat que ens envolta, i formar part del teixit de ciutat. Això dóna valor a entitats com el Círcol i com tantes d'altres que hi ha a Badalona. El tema del cinema és una de les inicia-tives on ens agradaria seguir treballant. L'any passat va ser la prova, vam tirar endavant una idea i ara toca perfilar-la. El Cinemaprop és una de les apostes del Círcol i cal treballar-hi a fons perquè sigui profitosa.

Per tant, temes clàssics com Els Pastorets estan garantits? Oi tant! Portem amb els Pasto-rets més anys dels que ens pensem, i això és un valor únic del Círcol! El que sí que ens agradaria és transmetre que no per ser un acte tradicional, significa que no es pugui treba-llar per millorar-lo. En aquest apartat d'acte clàssic, també hi trobem la Xerinola, per exemple. La festa infantil del Círcol que condueix la gent del Xirus. Tot i que és un element imprescindible del calendari del Círcol, això no significa que no es pugui millorar el seu funcio-nament. L'equip de monitors de l'esplai fa temps que demana abordar la Xerinola des d'una perspectiva d'entitat.

Artur Piquet

Persones-12-13.indd 3 21/10/2014 17:26:15

Page 14: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

14 |

La Penya planta cara al Madrid però perd en els darrers mi-nuts (90-88)

Era la primera prova de foc de la temporada pels verd-i-negres després d'un inici excel·lent i, tot i la derrota en els darrers instants, moments en els que es van veure perju-dicats per diverses decisions arbitrals difícils d’entendre, l'equip va acabar el partit amb la satisfacció d'haver plantat cara al Madrid.Després d'un primers minuts igualats, Fel ipe Reyes va lidera la primera escapada blanca que va acabar amb un parcial de 9 a 1 a favor que col·locava l'electrònic en un 23-15. Després d'aquest distanciament, l'encert en els llançaments exteriors del Fiatc

Joventut va acabar tancant els deu primers minuts amb el 33 a 22 al marcador. En el segon quar t, la descon-nexió madrilenya, l 'entrada de Barrera en atac i la bona defensa de Ventura sobre Sergi Llull van permetre la reacció verd-i-negra, que va aconseguir un parcial de 3 a 10 només començar el quart. Els triples de Demond Mallet i Tariq Kirksay van permetre avançar-se al marcador a la Penya, que va arribar a la mitja part per davant (50-51). A la represa el Madrid es va posar per davant ràpida-ment però, en només tres minuts, l’equip blanc va entrar en bonus, fet que va aprofi-tar la Penya per recuperar

l'avantatge. El tercer quart, molt igualat, va acabar amb un 64-66 al marcador, i en els darrers deu minuts el Fiatc Joventut es va mostrar molt encertat en el llançament de triples i aconseguia un avantat-ge de 9 punts (67-76). A partir d'aquest moment, una sèrie de decisions arbitrals discutibles en la senyalització de diverses faltes van permetre al Madrid recuperar el desavantatge, fina que a falta de tres segons i escaig, Reyes anotava el 90 a 88 i l’últim tir de Mallet va sortir escopit pel cèrcol. El d iumenge, a les 12:30 hores, el Fiatc Joventut rebrà al Rio Natura Monbus i inten-tarà recuperar el camí de la victòria davant la seva afició.

| Artur PiquetBasquet

El diumenge passat Figueres va acollir el Campionat de Catalun-ya Base de Conjunts i Individual Masculí i la primera fase de

la Copa Catalana-Tardor de Conjunts de Gimnàstica Rítmi-ca. El Club Rítmica de Montigalà va ser el representant badaloní, i el seu conjunt infantil i cadet van quedar subcampions del

Campionat de Catalunya Base i, a més, es van classificar pel Campionat de Gimnàstica Rítmi-ca d’Espanya que se celebrarà a Castelló a finals del proper mes de novembre.

| RedaccióRítmica

Esports-14-15(H12).indd 2 21/10/2014 16:40:12

Page 15: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 15

(0-0)

Fins el cap de setmana passat el camp del Pomar s'havia convertit en una gran fortalesa en la que el Badalona no havia perdut cap punt, però davant el el Valèn-cia Mestalla els escapulats van empatar a 0 i van veure com s'escapaven els dos primers punts del provisional camp del Badalona. Els valencians van generar més d'un ensurt a la porteria de Marcos i en defensa van ser capaços de desactivar els principals perills dels escapu-lats en atac. L'única arribada en perill que va acabar amb un remat entre es tres pals dels

locals a la primera part va ser un llançament de falta. El porter Marcos en una ocasió i el traves-ser en una altra, van evitar el gol dels visitants en la primera part. A la represa els escapulats van fer un pas endavant i, en les poques aparicions d'Abraham, el canari va poder decidir a favor dels badalonins. De les seves botes va arribar la millor oportu-nitat, en un u contra u que no va saber aprofitar. Ja a les acaballes del partit, el València Mestalla va estar a punt d'aconseguir els tres punts en un servei de córner que la defensa escapulada va tret sobre la línia de gol. Sense Joan Grasa, baixa tot l'any, i

amb Manu Balda i Fran Bea lesionats, Manolo González va deixar clar que l'equip necessita reforços en atac. Aquest cap de setmana els escapulats visiten el camp de l'Alcoià, diumenge a les 17:00 hores, i dimecres que ve es recuperarà el partit que es va haver de suspendre per la pluja contra el Villareal B.

| RedaccióFutbol

Esports-14-15(H12).indd 3 21/10/2014 16:40:13

Page 16: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

16 |

Toni Flores

BabalotxaEls mots que se’n van. En vaig parlar un dia aquí mateix, – en ocasió de la represen-tació d’Acorar a Badalona -, però avui hi torno perquè m’ha atacat per sorpresa l’Emerencià. L’Emerencià Roig. El pare de l’Emerencià era el pintor Roig i Soler, que va fixar-se en la nostra ciutat més d’una vegada, (potser el més conegut quadre seu és una vista del carrer del Temple, des del que avui seria més o menys la Via Augusta, al

costat de l’Hort de les Monges).Per tant, no és d’estranyar que a l’Emerencià el dibuix, la il.lustració se li donés bé, (la imatge que adjunto, n’és una mostra). Tan bé se li donà, que la il.lustració i la publicitat van acabar eclipsant la seva carrera de farmacèutic.Però l’atac de l’Emerencià no m’ha vingut per aquesta via artística, no. Resulta que el personatge, -que devia ser un pencaire de nassos-, a més

Fa unes setmanes, va aparèi-xer a la premsa que la Taula de la mobilitat va pintar un pas de vianant a terra, entre la mater-nitat de Can Ruti i la parada de bus de l’hospital. Els parti-cipants d’aquesta acció van ser identificats i, posteriorment, multats per la Guàrdia Urbana amb 1.000 €. També durant la Gigaenques-ta a Badalona, organitzada des de la campanya “Ara és l’hora”, la Guàrdia Urbana va identificar i aixecar acta a les

Badalona, quarta ciutat de Catalunya

Jordi Ballesteroshospitabulis.wordpress.com

Potser el títol d'aquest article sona estrany, potser a lgú pensa que és una errada, però no. "Badalona quarta ciutat de Catalunya" és gairebé ja una realitat que en els mesos vinents quedarà constatada. Terrassa, amb un creixement sostingut i imparable, serà la nova tercera ciutat de Catalunya en habitants,

mentre que Badalona perdrà el seu lloc al pòdium de les ciutats més habitades de Catalunya. Badalona perd habitants, perd pes territorial, perd pes polític i perd capital humà.Una ciutat que creix necessi-ta més comerços, necessita més habitatges, recapta més impostos, atrau més inversions, genera més llocs de treball, i una ciutat que decreix, tot el contra-ri. Badalona entre l'any 2007 y finals de 2012 va augmentar la seva població en 4.736 perso-nes, mentre que en el període 2012-2014 hem perdut 3.553 habitants. Per què? Alguns diran que és per la crisi econòmica, però què no hi ha crisi a Terras-sa? Què no està Badalona millor comunicada? Té Terrassa 6 km

de platja com Badalona? Llavors per què Badalona està perdent atractiu per venir a viure?Aquesta reflexió m'ha fet recordar quan Garcia Albiol, abans de ser alcalde, prometia que tota la zona del nou Gorg estaria acabada amb pisos y totalment urbanitzada, i que es podrien

I la realitat és tossuda, i hauran passat els 4 anys de legislatu-ra i el nou Gorg continua igual, amb problemes d'insalubritat per rates. Quina constructora vol invertir en habitatges en una ciutat que perd habitants? Les paraules se les emporta el vent, però les promeses queden a la consciència dels ciutadans.I davant d'aquesta dinàmica poblacional negativa, què està

Christian Carneadocarneado.cat@Ch_Carneado

persones que coordinaven els voluntaris. Poden semblar dos

no es així. Des de que el PP va entrar a governar, diversos col·lectius de la ciutat han patit la burorepressió.Entenem com burorepressió el conjunt de traves i obstacles jurídics que les administra-cions posen per evitar qualse-vol acció, protesta o inicia-tiva dels moviments socials als nostres carrers. En el cas de Badalona, el PP uti l i tza

Del cop de porra al cop d'ordenança Repressió

a Badalona

Opinio-16-17.indd 2 21/10/2014 16:56:08

Page 17: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 17

de dibuixar i fer de farmacèu-tic, s’aficionà a la marina, a la nàutica, a les embarcacions i a tot tipus d’oficis vinculats a la pesca. Mestres d’aixa, arts, xarxes, pescadors. Tot l i interessava. I n’escr iv ia, naturalment.I vet aquí que un dia es va trobar amb el gran Amades, Joan Amades, i aquest li va encoma-nar el gust per anar escol-tant com parlava la gent, com anomenaven una cosa els d’aquí

i com ho feien els del poble del costat, quin nom li posaven a un estel els pescadors de Badalona i quin li posaven els de Mataró… Vaja que, ras i curt, tots dos van acabar fent una obra d’art que jo desconeixia fins ara.I per culpa seva, ara jo tinc el cap ple de bornoieres, caps de mort, encenaires i garbells; de macarreus, de pabes i d’ulls de pop. En definitiva de mots, – d’estricte copyright badaloní molts d’ells -, que si fa cent

fent el govern del PP? Electo-ralisme, demagògia, populisme i manipulació, una recepta que coneix bé, però que ara té poc recorregut. Demagògia i populisme és dir que la població baixa perquè marxen els immigrants gràcies a la seva política de seguretat, amb especial menció electora-

romanès, que ha abaixat exacta-

equatorià, però d'aquests darrers l'alcalde no en diu res. Manipulació és jugar amb els números per fer-los servir en el propi interès, perquè tan veritat

de Badalona ha abaixat la seva presència un 26% en el padró, com dir que el percentatge de

población rumanesa la ciutat de Badalona ha abaixat un insig-nificant 0.09%. I això és molt o és poc? O és normal? Doncs haurem de mirar dades compa-ratives amb altres ciutats homolo-gables a Badalona, però és clar, el govern no li interessa donar aquestes dades.Una altra dada interessant és la variació interanual de l'atur, entre gener de 2012 i gener de 2014 la taxa interanual va baixar a Badalona en 328 aturats. D'aquesta dada en govern del PP en treu pit perquè diuen que gràcies a la seva gestió es crea ocupació. Però dels 3.553 habitants que van marxar de Badalona en el mateix període, quants estaven registrats a l'atur? No ens ho diuen, però moltíssims

les ordenances municipals aprovades pels grups munici-pals en anteriors legislatures per a sancionar a la ciutadania políticament activa. És el cas de l’ordenança de civisme i convivència, la d’utilització de l’espai públic o altres regla-ments.A ix í , l a co l · l ocac ió d ’una taula al carrer, l ’enganxada de cartells, l’ús d’un megàfon o les assemblees, passen a ser considerades pràctiques molestes i contràries a les

més de 328, sobretot perquè la gent que marxa acostuma a no tenir feina. Per tant, l'atur registrat a Badalo-na està baixant per la gent que marxa de la ciutat, no pas per la gent que troba feina.La setmana passada Garcia Albiol va començar la setma-na publicant el següent tweet: "Buenos días! Una mentira es como una bola de nieve; cuanto más tiempo se hace rodar, más grande se vuelve. - Martín Lutero." No es referia a la seva propia gestió, sinó al procés del 9N. Jo acabaré aquest article amb una altra frase de Martin Lutero:"La humildad de los hipócritas es el más grande y el más altanero de los orgullos"

i criminalitza els col·lectius que fan ús de l’espai públic.El PP creu que és mes efectiu la sanció administrativa com a forma de repressió individua-litzada, de privatitzar el càstig envers la repressió pura i dura. Dies després de la identifica-ció, reben a casa “la multa” i amaguen la repressió en el silenci d’allò privat, evitant la solidaritat col·lectiva que té el dret de reunió i manifestació al carrer. En front d’aquesta

repressió, des del meu punt de vista, cal que les entitats i moviments socials de la ciutat fem un front comú organitzant respostes diverses, com són recursos administratius a totes les sancions, fer difusió pública de les mateixes, desobedièn-cia civil, creació d’una caixa de resistència per fer front a les multes, però que també serveixin per recolzar projectes transformadors a la ciutat i, sobretot, solidaritat, implicació i compromís.

anys els deixés anar al carrer de casa, segur que no sonarien tan estranys com m’han semblat avui a mi. Estranys i merave-llosos.Per cert, la babalotxa del títol, és una nuvolada negra i molt grossa, -ens diu l’Emerencià- que avança com si fos una muntanya que caminés. Vaja, allò que avui definiria l’estratègia Llanos de Luna, per entendre’ns: fa certa basarda, però acaba passant.

Opinio-16-17.indd 3 21/10/2014 16:56:08

Page 18: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

18 |

Hoy en #hermanoMayor un person de #Badalona Así somos. No estamos por ostias con el móvil #YoPorMi-MovilMato @Ucka_Power

#Badalona. Encuentro injusto que la sala nueva de exposi-ciones de la Badalona de primera esté cerrada por las mañanas. Ciudad cultural?@JulioMedranoC

Cenando en @tariqbadalona, cocina paquistaní que quita el 'sentío'... en #Badalona! ;) @ipachon24

Samarretes grogues matine-res a l'estació de #Badalona per anar a pl. Catalunya #FemUnPasEndavant @Araeslhora@jordigonzalo

Ultim bany de temporada? 19 octubre #tempsdeplatja #Badalona@MiquelPla

Què passa amb les campanes de Dalt la Vila #Badalona? #ContaminacioAcustica@JosepTellez

Badalona en tweets

Ja mhe hagut d'empipar amb conductora q treu cotxe de pàrquing Eduard Maristany #Badalona i es queda a vorera mirant mbl i no deixa passar!@galisteas

@galisteasEster Villar

Imatge de la setmana:

Etiqueta a les teves imatges de Badalona, Montgat i Tiana amb el hashtag: #totbadalona Cada setmana triarem una per a publicar-la a la revista. L'usuari de la imatge guanyadora podrà veure qualsevol pel·licula en qualse-vol sessió de dilluns a dijous. (1 mes des de la data de publicació)

Vols veure cinema xLAKARA al Megacine Màgic Badalona?

Concurso

CINExLAKRA

Opinio-18.indd 1 21/10/2014 17:00:49

Page 19: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658
Page 20: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

20 |

CARTES DELS LECTORSVols comunicar quelcom? Escriu-nos i ho publicarem a la secció Cartes dels Lectors

[email protected]

Un grup de personalitats i professionals, autoanomenats d’esquerres, han presentat enpúblic un manifest en el qual diuen que la classe obrera no està per foteses i el que importa són els problemes socials, treball, assistència als desvalguts, etcètera. Jo no sócclasse obrera, però he treba-llat tota la vida per altres i ara estic retirat, on em situen? Si estic per la independèn-cia i he treballat per altri, ja no puc ser d’esquerres? La globalitat de la classe treballa-dora es limita només a Espan-

Jordi Lleal ya? O pot ser universal? A les hores, si globalitzem la classe treballadora, que hi té a veure la unitat d’Espanya o la independència de Catalun-ya? Les classes treballadores d’Estònia, Lituània i Letònia, deixaren de ser-ho quan es van independitzar de l’URSS? És curiós i pobre, l’argument de trencar la societat entre independentistes i unionis-tes, quan la seva tesi principal és trencar la societat entre classe obrera i els empresaris (l’anomenada burgesia), això no és també dividir? Quan es parla d’esquerres i dretes no és trencar? Finalment, els

Manifest d’esquerres

contraris a la independèn-cia, predicant el no a fer una consulta, ja no m’encaixa en els esquemes democràtics, em recorda massa els antics estats sovietitzats, on la classeobrera representa que manava i no deixava ni una escletxa per on es pogués votar lliure-ment i democràticament el destí dels pobles. Si volen, podem parlar de l’URSS i la classe obrera mundial, però com deia la meva àvia: A mi, no em renten la cara amb un drap brut. De seguir així, m’hauré de comprar un GPS ideològic per saber les coordenades políti-ques on jo estic situat.

No h i ha manera , ten im veïns que no saben encara que l’Ajuntament de Badalo-na té un servei de recollida de mobles...Aquest conte-nidor de l ’Avinguda Mar tí Pujol apareix amb aquesta imatge habitualment. Voldria p ro posa r a l ’A jun tamen t una campanya d’informació i consc ienc iac ió d ’aquest servei de recollida per evitar aquesta mala imatge.

Montse Garcia

Mobles vells al costat dels contenidors

Page 21: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Per tal de pal·liar els efectes negatius de la crisi econòmica sobre els ajuntaments, per primer cop, el Consorci Metro-polità de l’Habitatge, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i 5 entitats bancàries (Caixa-bank, BBVA, Banc Sabadell, Santander i Bankia) van signar els contractes que perme-tran disposar de 160 milions d’euros que es destinaran a ajudar els ajuntaments del territori.El termini d'amortització del crèdit és de 8 anys, comptant que els dos primers seran per a la disposició dels recursos econòmics, i durant els sis següents l 'AMB tornarà els diners. Segons l ' Inst i tut Nacional d'Estadística, un 10% dels edificis existents en els 35 municipis de l 'àrea metro-politana excepte Barcelona, requereixen d 'a lgun t ipus d'actuació de rehabilitació. E l p rograma que compta amb 30 milions d'euros, 23 milions per edificis, a fons perduts que van directament els sol·l ic itants privats per rehabilitar façanes, estruc-tura, accessibilitat, eficièn-cia energètica, modificació amplada por tes, canvi de banyeres per dutxes i els demés 7 m i l i ons d 'euros per actuacions municipals. Atorgant subvencions desti-nades a potenciar aquelles actuacions que generin valor afegit en termes d'ocupació local, apl icació de cr i ter is d'ecoeficiència, mil lora de les condicions d'habitabilitat i qualitat de vida, millora de l 'espai i el paisatge urbà i d'altres.La subvenció serà entre el

35% i el 50%, amb la possibi-litat d’increments significatius de la subvenció si es realitza més d’una actuació. La primera convocatòria es va obrir el passat 1 de setembre de 2014 i té com a termini el 31 desembre d'aquest mateix any. Aquest programa que està calculat pel 2014 i 2015 compta amb la possibil i tat de prorrogar-se fins el 2016, obrint una nova convocatòria el gener de 2015. Tenint en compte els anys d’experiència del Consorci Metropolità de l’Habitatge, aquest organis-me de l’AMB ha simplificat el màxim els tràmits. Gràcies, en par t , a un pac te amb entitats col·laboradores (ex. col·legi d’aparelladors), i la col· laborac ió dels ajunta-ments, que és vital en tot el procés.S’ha de fer en la localitat on estigui ubicada la finca que

s’ha de rehabilitar. “En aquest aspecte, des dels ajuntaments s’ha passat d ’un contro l i actitud passiva, a un paper de mediador i impulsor. Han esdevingut agents impulsors i catalitzadors”, assenyalen des del Consorci Metropolità de l’Habitatge. Per a informar a tots els possibles sol·licitants la campanya penjarà cartells a 165.000 edificis, es farà una bustiada de díptics, i comptarà amb un expositor a les Ofici-nes d’Atenció al Ciutadà dels municipis.

Als nostres municipis, les sol·licituds es poden realitzar a les oficines de:

Badalona: Av. Alfons XIII, cantonada c/Ponent (Pavelló Olímpic), tel. 934610418 Tiana:

Plaça de la Vila 1, 933955011 Montgat:

Plaça de la Vila s/n, 934694906.

El programa compta amb 30 milions d'euros

Actualitat-4.indd 1 21/10/2014 14:52:19

Page 22: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| Imatge de familia d’alguns dels responsables d’aquests 40 anys de festival

22 |

| Carles CarvajalFilmets

Èxit de públic del primer cap de setmana de Filmets, el fest iva l de cur tmetratges de Badalona que enguany celebra el seu 40è aniver-sar i. Divendres passat es va inaugurar amb una Gala acompanyada de música i animació amb actuac ions en directe de L’Oca Under-ground i la banda marse-l lesa Les Pompiers Pony Club.La inauguració va ser un merescut homenatge als fundadors del festival l’any 1971, i un reconeixement a totes les persones que han fet possible arribar a la fita de les 40 edicions.Coinci-dint amb la inauguració del festival, a les 21:30h es va i naugura l ’E xpo V in tage al Teatre Zorri l la. Aquesta

La 40ena edició del Filmets aplega més de 4.000 personesdurant el primer cap de setmana

exposició, oberta fins aquest dissabte, es permet desco-brir les màquines del temps i els orígens del festival amb peces úniques de col·leccions par t iculars amb les quals s’han rodat i projectat moltes de les pel·lícules d’aquests 40 anys d’història. Diumenge, les sessions familiars i la dedica-da al país convidat, els Estats Units, van omplir de gom a gom les platees dels teatres Zorrilla i Principal.

Sessió de cinema històric sobre el passat de Llefià i la SalutLa dotzena ed ic ió de les sessions de Cinema Històric que e l Museu de Badalo -na ofereix d ins el fest ival Filmets està dedicada a dos documentals realitzats els anys 1955 i 1974 sobre les

condicions de vida als barris de la Salut i Llefià respecti-vament. La presentació, que tindrà lloc aquest dijous a les 19h al Teatre Zorrilla, anirà a càrrec de José Prieto García i la historiadora del Museu de Badalona, Montserrat Carre-ras.

La Nit de les Venus tancarà el Filmets aquest dissabteAquest dissabte, a les 20h, es tancarà la 40ena edició del Festival Filmets amb la Nit de les Venus i els noms dels cur ts guanyadors. La Gala estarà presentada pels periodistes de TV3, Espartac Peran i la badalonina Lidia Heredia. La Nit de les Venus es podrà seguir en directe per Televisió de Badalona a partir de les 20h.

22-23.indd 2 21/10/2014 10:58:27

Page 23: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| Carles CarvajalPromoció

La ciutat ha estrenat una nova proposta de promoció. Es tracta d’una col·lecció d’imants amb imatges badalonines. El Mico de l'Anís del Mono, el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, el Monument a Roca i Pi, el Pont del Petroli o el Correfoc són les imatges que es poden comprar en format d'imans a diversos establiments de la ciutat. Sota el títol “Colecciona Badalona”, un equip de tres badalonins han impulsat la distribució d'aquests imans amb l'objectiu

Badalona estrena una col·lecció d’imants amb imatges de la ciutat

! 23

d'oferir als ciutadans i els turis-tes que visitin el municipi un record de Badalona. Els seus responsables però, ja pensen, en noves propostes. Des de Col·lecciona Badalona aposten per fer imans on els dimonis que han cremat des del 1940 siguin els protagonistes.La nova col·lecció d'imans, fets a mà, compta amb mil exemplars que es poden adquirir ja en diversos locals o establiments de restauració de la ciutat, com ara El Jocar, Lounge Bar, el Sabatot, el Basar Companys o Duldi, entre d'altres.

Oberta la convocatòria del Concurs de pintura Zurbarán

Un any més i amb l'objectiu de retre homenatge al pintor Francis-co de Zurbarán en el 350è aniver-sari de la seva mort, l'Associació Cultural Extremenya Zurbarán organitza una nova edició del Certamen Internacional de Pintura 'Zurbarán'. Pintors d’arreu estan convocats a participar amb les seves propostes artístiques, que hauran de ser, segons els seus promotors, de tema i tècnica lliure, inèdites, originals i no premiades anteriorment en un altra concurs.

Exposició Pitarra 1864-1866a Can Casacuberta

Aquest dilluns s’inaugurarà, a Can Casacuberta, l’exposició que pretén fixar alguns aspectes encara imprecisos sobre la figura de Pitarra (dramaturg, poeta i empresari teatral), i donar noves claus de lectura que facilitin la comprensió d’un moment impres-cindible per entendre la cultura catalana actual.Aquesta activitat s’emmarca en la programació del Teatre Zorrilla. És una activi-tat paral·lela i complementària a l’obra L’esquella de la torratxa, de Serafí Pitarra, que tindrà lloc el divendres 31 d’octubre a les 21 h.

A la venda les entrades pel concerts dels Amics de les Arts

Els Amics de les Arts, actuaran el proper dissabte 13 de desembre al Teatre Principal. Les entrades, a un preu de 28 euros, ja estan a la venda. Els barcelonins presen-taran a la ciutat el seu darrer treball que porta per nom “Nomès d’entrar i sempre hi ha els dinosaures”. Els Amics de les Arts han actuat en diverses ocacions a la ciutat i fins i tot han preparat la seva actual gira al mateix Teatre Principal.

El bon temps, i les al tes temperatures, van animar a molta gent a participar a la tercera Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona. Durant tot dissabte, es van exposar un gran nombre de figures a la Rambla i es van organitzar tallers i jocs per a tota la família.

i Capgrossos acosta

22-23.indd 3 21/10/2014 10:58:28

Page 24: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Dijous 23Els Dijous d'en Biblius'COM M'AGRADA LLEGIR!' DE TODD PARR, a les 18h, a la Biblioteca de Can Casacuberta. Tertúlia literàriaSOBRE EL LLIBRE ‘LA MEITAT DE L’ANIMA’ DE CARME RIERA, a les 19h, a la Biblioteca Xavier Soto.

PROJECCIÓ DE CINEMA HISTÒRIC, al teatre Zorrilla, a les 19h, es passen els documentals 1955-1974 la vida als barris de La Salut i Llefià organitzat pel Museu de Badalona.

Presentació PRESENTACIÓ DEL LLIBRE REPTES per preservar els boscos madurs a Catalunya, a les 19:30h, a l’Espai Betúlia. Presentació PRESENTACIÓ DEL LLIBRE COR MENTIDER de Marc Cerdó amb l'editora de Club Editor Maria Bohigas, a les 19:30h, a Salta-martí Llibres.

Divendres 24

SESSIONS INTERNACIONALS, durant tot el dia, al Teatre Zorrilla. Dissabte 25

‘TOT EL QUE DESITJO PER A TU’ DE JUTTA RICHTER, a les 12h, a la Biblioteca Can Ca-sacuberta.

Nit de les VenusCLOENDA DEL FESTIVAL FILMETS, a les 20h, al Teatre Zorrilla. Cal invitació.

Diumenge 26

A LES 18 HORES a la sala d’ actes de l’entitat, ball amb música en viu a la mitjà part. “Petit pica pica preu solidari 6€

Descobreix‘DESCOBREIX EL PARC DE CAN SOLEI I DE CA L’ARNÚS amb GPS’ , de 10h a 13h, als dos parcs.

PAELLA I BOTIFARRADA, durant tot el matí, davant de l’escola Llibertat del barri de Sant Crist.

Visita guiadaA L A C I U TAT R O M A N A D E B A E T U LO, les Termes i e l Decomanus,a les 10:30h, al Museu de Badalona. Cap ins-cripció prèvia.

SELECCIÓ DEL PALMARÈS del Festival Filmets 2014. A les 17h, al Teatre Principal.

“SOL AMB LA LLUNA”, a les 18:30h, al Teatre Blas Infante. Dilluns 27At the Library let's talkE N G L I S H C O N V E R S A T I O N GROUP a càrrec de Janet Gra-ham, a les 18:30h, a la Biblio-teca de Lloreda.

Dimarts 28

A LES 10H, al Teatre Principal. Inauguració I N A U G U R A C I Ó D E

1866”, a la Biblioteca de Can Casacuberta.

Presentació PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "PETONETS PELS PUESTUS", de Jordi Romeu, a les 19h, a l’Espai Betúlia.

Dimecres 29

A LES 10H, al Centre Cultural de Canyadó. Tertúlia literàriaSOBRE EL LLIBRE ‘MACBETH’ DE WILLIAM SHAKESPEARE, a les 11h, a la Biblioteca de Can Casacuberta.

Tertúlia literàriaSOBRE EL LLIBRE ‘TIO VANIA’ d’Anton Pàulovitx Txéchov, a les 18h, a la Biblioteca de Can Casacuberta. L'hora del conte'UNA BRUIX A DESASTROSA’ de Rocío Antón i Lola Núñez, a les 18h, a la Biblioteca de Pomar.

D I U M E N G E , D I A 2 6 D’OCTUBRE,a les 18 hores a la sala d’ actes de l’entitat, ball amb música en viu a la mitjà part. “Petit pica pica preu solidari 6€

Dijous 23

Xerrada "Sorolla i Sorollista"XERRADA A CÀRREC DE MONTSE LAMÚA CASSOU, professora d´Història de l´Art, a les 18:30h, a la Sala Pau Casals.

Divendres 24

a les 21h, concert karaoke amb el grup “Botifarra amb seques”, a la Sala Pau Casals.

Dissabte 25 Castanyada populara partir de les 17h, al Parc del Tramvia.

24 |

agenda

badalona

montgat

Page 25: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 25

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona

93.384.00.71www.saltamarti.com

saltamarti@saltamartí.com

músicaDavid Ramón

llibres Per Saltamartí Llibres Llista d'àlbums

Llista de cançons

Maria Roderich, Maria Magí i Ma-ria Costa són les tres dones de tres generacions que, al llarg de quasi un segle, han regentat la

Principal, el casal més as-senyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l´Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prospe-rar les vinyes, després del

través d´un seguit de trans-formacions que consoliden el negoci del vi.

Fruit de quinze anys de recerca, El capital al se-gle XXI té el mè-rit i el sentit de l’oportunitat de posar un marc teòric i d’aportar

un conjunt de dades històri-ques i comparatives a un dels temes més polèmics de l’actualitat: la desigualtat en el repartiment de la riquesa. L’economista francès Tho-mas Piketty posa en relació la ciència econòmica amb la història i fins i tot amb la lite-ratura per estudiar les dinàmi-ques del capitalisme al llarg de tres segles i en més de vint països.

LES DONES DE LA PRINCIPALLluís Llach EDITORIAL: EMPÚRIES

EL CAPITAL AL SEGLE XXThomas Piketty EDICIONS DE LA MAGRANA

Llistes facilitades per Promusicae

1

2

3

1

2

3

música

Asi empieza lo malo

Javier Marias

Mariona

Pilar Rahola

Una madre

Alejandro Palomas

Els més venuts

Llista facilitada per Saltamartí Llibres

1

2

3

llibres

novetats

Pablo Alboran

Pasos de cero

Meghan Trainor

All About That Bass

Pablo Alborán

Por fin

Ismael Serrano

La llamada

Auryn

Circus Avenue

Maldita Nerea

Mira dentro

THE MAMZELLESTotem

El trio ens p r e s e n -ta e l seu segon disc, produït per Santos & Fluren, on el seu parti-

cular so ha madurat, transpor-tar-nos a melodies pop que va directament a la natura i les arrels femenines de les seves components. En definitiva un recull de deu cançons que van dedicades a les dones que miren de cara i encaren la vida amb decisió.

FUNDACIÓN TONY MANEROS

El grup ens presenta un disc que té la intenció de fer ballar i sobretot reivindicar el so de la

música discos dels anys 80 amb atenció especial al electrofunk.

rem aquell so tan característic de sintetitzadors, pianos digitals, i

amb un còctel de 10 cançons per fer-nos anar directament a la pista de ball de finals dels 70 i principis dels 80.

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

Page 26: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

26 |

ANUNCIA'T EN AQUEST DIRECTORI

AMB MIG RECUADRE PER 7,50 €

EL MANETESCAMBIO BAÑERA POR PLATO DE DUCHA 550€

PINTO PISO POR 400 EUROSTrabajos de paleta y lampista 11 €/hora Limpieza y seriedad

Presupuestos sin compromiso

664 14 43 38(Juan Manuel)

DINERO YA, AGRUPACIÓN DE DEUDAS, CASOS DIFÍCILES CON ASNEF, SOLUCIONAMOS EMBARGOS,MICROCRÉDITOS 24H.

ACEPTACIONES DE HERENCIAS. EMPEÑO VEHÍCULOS. ASESORIA LEGAL Y FINANCIERA. CAPITAL PRIVADO A CUOTAS. RESPUESTA INMEDIATA.MÁXIMA SERIEDAD 93 142 62 27 ó 687 74 53 06

ATENCION

¡¡ATENCIÓN!!APROVECHE LA SUBVENCIÓN DE LA

GENERALITAT DE CATALUNYA DE HASTA

50%PARA OBRAS DE REFORMA, MEJORA o

ADECUACIÓN DE SU PISO O COMUNIDADES:

*REFORMA Ó ADECUACIÓN DE COCINAS Y BAÑOS*SANEADO DE HUMEDADES Y PINTADOs*IMPERMEABILIZACIÓN DE TERRADOS

*INSTALACIÓN DE CARPINTERIA DE ALUMINIO*ADECUACIÓN DE INSTALACIÓN ELECTRICA

*ADECUACIÓN DE INSTALACIÓN DE AGUA*REPARACIÓN DE BARANDILLAS METÁLICAS

*CONSTRUCCIÓN DE RAMPA EN VESTIBULOS, …NOS ENCARGAMOS DE TODOS LOS TRAMITES, gratis

Una llar confortable

Perquè la vostra llar resulti confor-table heu de tenir en compte factors com l’orientació, la distri-bució, la il·luminació, la ventila-ció, etc.La millor orientació d’un habitatge és cap al sud perquè així rep més hores de sol, a més convé que tingui finestres que donin a dues façanes oposa-des per facilitar un corrent d’aire que ajudi a ventilar la casa. És necessari ventilar la casa, tant a l’estiu com a l’hivern durant almenys 15 minuts al dia, per renovar l’aire, combatre les olors,

i eliminar l’excés d’humitat.El millor és comptar amb suficient llum natural, que es pot multipli-car pintant les parets de colors clars.A més, els colors clars, en general, i els tons blaus i verds, en particular, faciliten el descans, per això són ideals per als dormitoris. Les tonalitats en crema són més adequades per a zones de treball i el color vermell ajuda a prendre decisions.Quant a la distribu-ció del mobiliari, cal considerar la quantitat de llum i de soroll que entra a la llar. Generalment,

els dormitoris s’instal·len en les estances on arriba menys soroll del carrer i el menjador i la sala d’estar a les estances on toca més el sol.Per aïllar la casa del soroll del carrer es poden instal·lar finestres amb doble vidre.

[email protected]/ Santiago Rusiñol, 75

08911 BadalonaINSTAL.LACIONS S.C.P.

EFICÀCIA I RAPIDESATels. 620 53 45 28

93 464 18 28

Electricitat - Aigua Instal.lacions - Avaries

Page 27: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Gastronomia

| 27

Als nostres mercats, segons la temporada, podem trobar diferents varietats de pera. Les d i fe rènc ies resu l ten evidents, segons el tamany, el color, el sabor i la textura. De totes maneres, cal saber que la temporada en què més podrem gaudir del gust i la textura enel consum de la pera és la que comprèn els mesos d’estiu i la tardor, tot i que es pot trobar durant tot l’any.D ’aquest f ru i t des taca la seva apor tac ió de v i tami-nes, minerals i de fi bra. En especial, la fi bra és la que atorga a la pera la propietat d’afavorir la digestió i també el bon funcionament de l’aparell digestiu i del trànsit intestinal. Respecte als minerals, a la pera trobem nivells de sodi -tot i que baix-, de potassi, de calci, de fòsfor, de magnesi i de ferro.Recordem que els minerals compleixen en el nostre cos una funció impor tant i que necessiten d’una renovació diària, igual que les vitami-nes. Pel que fa a les vitami-nes, les més abundants són les que corresponen al grup A i C, tot i que també hi trobem quantitats -menys importants- de vitamines del grup B. La p e r a

t ambé apor ta h i d ra t s de carboni , aprox imadament uns 10 grams per cada 100. Cal saber, però, que aquesta quantitat pot ser diferent en funció de la maduresa del fruit. Quant més madur, més hidrats de carboni contindrà. Els hidrats de carboni són els responsables d’apor tar energia al nostre organisme.La pera és una frui ta que també té a l t s cont ingu ts d ’aigua, amb la qual cosa podem ressaltar la seva quali-

tat refrescant. També és molt recomanable per a les perso-nes que pateixen del ronyó i de gota, pel baix contingut de sodi. Una altra de les qualitats de la pera és la baixa aporta-ció calòrica, 46 calories per cada 100 grams. La pera és una aliment indicat per a les persones diabètiques, ja que ajuda a mantenirel control del sucre en la sang. El seu consum hab i tua l a juda a mantenir estables els nivells del colesterol.

Page 28: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

28 |

Les teves receptes

Si vols compartir les teves millors receptes de cuina ara ho podràs fer amb milers de lectors i lectores del TOT. Envia’ns la teva recepta i una fotografia teva i del teu plat. La publicarem a la nova secció de Gastronomia.

Si vols participar en aquesta nova secció del TOT envia’ns la teva recepta i les

fotografies a: TOT Receptes, carrer Lleó 11-13, 2on 3a. 08911 Badalona

o bé per correu electrònic a: [email protected]

Migdies

Laborables per

10,80 € IVA inclòs!!

RESERVES: 93 399 86 93 - [email protected]/Baldomer Solà, 3 08912 BADALONA

Cuina Indo PaquistanesaCansat de sempre el mateix...

Vine i prova la nostra "cuina"

D’exterior dur, habitualment de color ataronjat o ataron-ja t - g roguenc i d ’ in ter io r taronja ben viu o groguenc, d o l ç i f i b ró s , l a c a r ba s -sa és un aliment típic de la tardor.L’aigua és el compo-nent principal de la carbassa, en una proporció del 90%, fet que fa que la carbassa sigui un aliment altament diürètic i depurador del nostre organis-me.Juntament amb l’alt contingut en aigua, la carbassa té un baix contingut en hidrats de carboni. Aquesta circumstàn-cia fa que la carbassa sigui un aliment molt poc calòric, amb unes 30 calories per cada 100

VENGA A COMER UNA PIZZA A NUESTRO RESTAURANTE Y LE REGALAMOS OTRA, PARA USTED O SU ACOMPAÑANTE

Válido todos los días. No para llevar. Caduca 30/11/2014

www.restaurantecambalache.com

WIFI y Patio fumadores

Page 29: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 29

C/ Francesc Layret no. 100 BadalonaTel. Reserves 934 647 647www.aromakaori.com

C/LLeó, 63 - 08911 Badalona

Tel. 93 389 90 [email protected]

Pizzería Parrillada argentina

desde 1978

Caño 14

Cádiz 17 - Tel. 93 389 46 08 08911 Badalona

Bar - Restaurant

Santa Madrona, 122 - 12308911 Badalona

Tels. 93 389 30 80- 93 464 17 [email protected]

ESPECIALITATdes de 1973

grams consumits.L la f ibra és un a l t re de ls c o m p o n e n t s i m p o r t a n t s d ’aques ta ho r ta l i ssa . L a fibra és un tipus especial de carbohidrat que no apor ta cap nutrient, però que té un paper essencial en la neteja d e l n o s t re o rg an i s m e, a la vegada que contr ibueix a regular el trànsit intesti-nal i és el responsable del poder saciant de la carbassa. Aquest mateix poder saciant és un dels e lements pels quals la carbassa és indicada en dietes d’aprimament.Pel que fa a les vitamines, la carbassa és rica en betaca-rotè i v i tamina C. També presenta quantitats interes-sants de vitamines del grup E, folats i del grup B. Per tot plegat, la carbassa és consi-derada una hortalissa antio-xidant, important per al bon estat de la vista, de la pell, del cabell i dels ossos i també per tenir un bon funcionament del sistema immonulògic, a la vegada que combat els

radicals lliures, responsables de l’envelliment cel·lular.En relació amb els minerals, des tac a l a p resènc ia de fòsfor, un element que juga un paper impor tant en la formació d’ossos i de dents i que contribueix en el bon funcionament del intestí i del

sistema nerviós i muscular.A la cuina, la carbassa és l ’ i ng red ien t i dea l pe r fe r cremes. També es poden fer galetes i pastissos. Aquesta època de l’any és, precisament, la més típica per menjar aquesta hortalissa.

Page 30: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

30 |

Citroën C1

El Citroën C1 és un vehicle utili-tari, amb carrosseria de tres, cinc portes i l’Airscape, que permet enretirar part del sostre, que està fet en material tèxtil i que s’acciona elèctricament.El disseny desprèn dinamisme, amb un estil jove i desenfadat òptim per a la circulació urbana. Els fars, de ‘mirada alegre i atrevida’ són un dels punts d’interès del disseny d’aquest vehicle.A nivell de conducció, el vehicle es caracteritza per un perfecte arrapament a la carretera. A més a més, la seva resposta és àgil i eficient i, a l’interior, ens trobem amb un habitacle confortable i acollidor.A nivell tecnològic, el Citroën C1 inclou el sistema Mirror Screen, una tauleta tàctil de 7 polzades que permet controlar

i tenir informació de diverses opcions del vehicle, a la vegada que gestiona les aplicacions de l’Smartphone.L’ inter ior permet d isposar opcionalment de climatitzador automàtic, ajustament d’altura del seient del conductor, seients davanters amb memòr ia o seients calefactats, per exemple. També hi ha en opció la càmera de visió posterior i esistema d’accés i engegada mans lliures.Respecte del maleter, aquest té 196 litres de capacitat, amplia-bles a 780 quan es pleguen els seients posteriors.

MotorEl C1 inclou un propulsor de 69 cavalls de potència, amb una cilindrada de 998 cc.Aquest motor assoleix una velocitat punta de 160 km/h,

amb un consum mixt de 4 litres als 100.El motor més potent que equipa és el de 82 cavalls 1.2, que consumeix una mitjana de 4,3 litres als 100 i una velocitat màxima de 170 km/h.

SeguretatEl nou C1 equipa de sèrie 6 coixins de seguretat i sistema ESP, que corregeix la trajectòria del vehicle en cas de pèrdua d’adherència, ja sigui per condi-cions climatològiques o per característiques del ferm.

Destaca també de la seguretat la precisió de la direcció assistida, que ofereix una òptima resposta.Un altre element tecnològic que s’ofereix de sèrie és el siste-ma d’ajuda a l’engegada en pendent.

A5_1658.pag.30.31.indd 2 21/10/2014 17:06:24

Page 31: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 31

A5_1658.pag.30.31.indd 3 21/10/2014 17:06:28

Page 32: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Optima---NOU.indd 1 09/12/2013 10:37:51

Page 33: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 33

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

Un simulador de realitat virtual alleuja el dolor de pacients amb lesió

Un alt percentatge de les perso-nes amb lesió medul·lar o que han vist amputat algun membre pateixen dolor neuropàt ic, una patologia que genera el sistema nerviós per sota de la lesió medul·lar o en el membre amputat, provocant sensacions com formigueig o cremor. Els tractaments existents no s'han demostrat prou efectius i ara, des de l'Institut Guttmann de Badalona, han ideat un simula-dor de realitat virtual que, combi-

nat amb l'estimulació cerebral a través d'elèctrodes, situa el pacient en un context previ a la lesió on pot percebre les cames en moviment o un braç que no té, afavorint així la reconstruc-ció del seu esquema corporal i alleugerint el dolor. S 'han demostrat resul tats positius en un 60% dels casos.En els darrers dos anys, a l'Institut Guttmann s'han sotmet a la reali-tat virtual més d'un centenar de pacients. A més d'alleugerir el

dolor, el tractament amb realitat virtual, combinada amb estimu-lació cerebral, millora també "la qualitat del son" i augmenta la percepció de "benestar psico-lògic" dels pacients.

Page 34: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

34 |

horòscopsBALANÇA (24/9 al 23/10)

Hi ha molt de m o v i m e n t aquests dies,

sembla que tot us vagi de potes enlaire, però amb bon fi cosa que és d’agrair. Parlant clar els vostres canvis d’humor seran monumentals i els que estant al vostre voltant no sabran pas com s’han d’agafar el que els hi dieu, o sigui que si hem voleu creure quasi que us aniria bé fer una petita reflexió abans de moure fils per fer coses.

SAGITARI (23/11 al 21/12)Podríem dir que un somriure està clavat a la vostra

cara, teniu una facilitat molt gran per estar contents i això està molt bé si tenim en compte que teniu un munt de ge nt trista al voltant que necessita de la vostra alegria. Si podeu no priveu a ningú del vostre bon rotllo i repartiu-lo a tort i a dret. Potser no podreu fer els vostres projectes però sereu pacients per esperar a quan toqui fer-los.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)E n e l c a m p e m o c i o -na l ho ten iu

molt bé, ja que serà fàcil enamorar a qui vulgueu i mantenir el seu enamorament fins que us sembli, ara bé ja us avanço que no està bé jugar amb els sentiments de la gent i que si jugueu tard o d’hora algú també pot jugar amb vosaltres, per tant feu el que vulgueu després tot passa factura.

CAPRICORN (22/12 al 20/1)Cant massa a la feina i això no és bo, ja que

com més hi penseu pitjor, de vegades és millor fer les coses per inèrcia que no pas pensar-hi gaire. De totes maneres la cosa va lligada amb la vostra economia i els vostres projectes, voleu fer moltes coses ja i no es pot, doncs l’únic remei és la paciència que tot arribarà i no cal atabalar-se.

AQUARI (21/1 al 19/2)Vosaltres tindreu una gran suport per part de la

família, és com si la facilitat de comunica-ció entre vosaltres anés creixent per moments i això us fes sentir molt més estables i amb més força interior, cal aprofitar-ho ja que no passa sempre que hi hagi aquest bon rotllo. Per altra banda s’ha de reconèixer que també esteu fent una gran feina perquè la cosa estigui allà on està.

PEIXOS (20/2 al 20/3)Esteu trencant esquemes, els vostres pensa-

ments van encarats a buscar la manera de trobar sentit a la vostra vida i de memoritzar el que heu fet fins ara, si ha servit per alguna cosa o no. Quasi que us diré que millor no pensar tant i deixar que les coses flueixin pel seu propi tarannà, analitzar és bo fins que es converteix en obsessió.

ÀRIES (21/3 al 20/4)Tot i que seran u n s d i e s d’enfrontaments

a casa amb la família, no podem d i r que l a c osa vag i mo l t ma lament . E l que passa és que haureu de tenir més paciència del normal, la crispa-ció és gran per motius diversos i cal mante-nir-se molt serè i clar. Sobretot si veieu que la cosa per el control respireu a fons i torneu a començar.

TAURE (21/4 al 20/5)Teniu molt ben situat el vostre camp labora l ,

cosa que us pot afavo-rir en un moment donat la vostra trajectòria. El primer que heu de controlar és com esteu actuant a la feina o a l’aspecte de buscar feina i llavors veureu on falleu i on l’encerteu, la vostra visió serà clara i us serà fàcil de trobar la manera de pujar esglaons, cal aprofitar els bons moments.

BESSONS (22/5 al 21/6)T i n d r e u u n a f a c i l i t a t d e convicció molt

gran, cosa que us anirà bé en l’aspecte de que convencereu a qualsevol del que vulgueu i això és bo sempre i quan no us passeu de la ratlla, que de vegades un es passa i això tampoc està bé. No cal que jugueu a la loter ia perquè ho teniu molt malament al menys aquests dies.

CRANC (22/6 al 21/7)H i h a u n a tendència molt g r a n a q u e

estigueu molt sensibles aquests dies cosa que us pot fer trasbalsar fàcilment, heu de mirar de no preocupar-vos gaire i sobretot si podeu sortir una mica i estar amb altre gent que no sigui de la família millor. Els temes familiars us afectaran més que de normal i no cal patir per coses que igualment han de passar .

LLEÓ (23/7 al 23/8)Encara que en tema de sor t en els diners la

cosa no és pas que brilli gaire, podríem dir que la cosa pinta força bé com perquè s’arreglin històries del passat i comenceu a veure com que la vostra econo-mia fa un tomb capa el bon camí, cosa sempre bona ja que els diners no fan la felicitat però de vegades ajuden una mica a millorar les coses.

VERGE (24/8 al 23/9)Seran uns dies

i de benestar, ja us convé perquè últimament els nervis us atrapaven més del que volíeu, però poc a poc heu anat descobrint que hi ha moltes coses a fer que valen la pena i que no cal atabalar-se tant. Tindreu molt bon contacte amb les dones de la família i serà un bon moment per parlar de temes que estaven una mica tancats.

Page 35: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 35

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

Nivell fàcil Nivell difícil

el teu tarot aquí

La méteo de la setmana del 13 al 19 d’octubre

Altra vegada hem tingut una setmana sencera de temps atípic per trobar-nos al mes d’octubre: migdies amb tempe-ratures altes i ni una sola gota de pluja. Al pas que anem sembla que tindrem un dels octubres més càlids i secs dels últims anys. Des del dia 1 i fins al 19, portem acumulats 17mm (la mitjana per a aquest període és de 49mm) i la temperatura mitjana ha estat de 20.7ºC (la mitjana és de 17.9ºC). I sembla que la situació meteorològica poc ha de canviar al llarg dels propers dies.Tot i la breu refrescada de dimarts i dimecres, assolint els 15ºC de mínima, les temperatu-res es van enfilar i de valent a finals de setmana, arribant als 26.5ºC divendres al migdia. A punts del Pla de Lleida es van

Estem tenint un octubre meteo-rològicament d’allò més avorrit: ni aiguats, ni temporals, ni refrescades importants... El temps de pràcticament estiu està dominant la situació. Tot i això, al llarg de la setmana ens han anat creuant bandes de núvols alts que ens han permès contemplar sortides i postes de sol ben vermelloses, com la que va fotografiar diumenge en Jordi Rodoreda des de Sant Pere de Vilamajor. Envia’ns les teves fotografies a [email protected], les hi esperem!

Temp màx 26.5ºC el dia 16

Temp mín 15.0ºC el dia 15

Hr màx 92% el dia 19

Hr mín 46% el dia 15

Press atm màx 1024.7hPa dia 19

Press atm mín 1006.3hPa dia 14

Vent màx 46.7km/h (oest) el dia 16

Precip màx 24h 0.0 l/m2

Precip anual 395.8 l/m2

*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

superar àmpliament els 30ºC. No cal dir que valors d’aquesta mena no són gens normals durant la segona quinzena d’octubre. Paral·lelament a la calor, l’escassetat de pluges també s’està fent palesa arreu. Fa entre 10 i 15 dies que no plou, i això que ens trobem al mes més plujós de l’any a gran part del país.

| Oriol RodríguezMeteorologia

Mirant al cel

TAROTVIDENCIA LUZBLANCA ACIERTOS GARANTIZADOS

100X100 806 405 653 VISA 93 122 00 96LA VERDAD TE AYUDARÁ

PREGUNTA LO QUE TE PREOCUPE: TRABAJO,

AMOR, FAMILIA, AMISTA-DES DINERO. SOLO TE DIRÉ LO QUE VEAN MIS CARTAS

Y VIDENCIA NATURAL. CONSULTAS DE 10€ Y 20€ TEL. 665 376 801. MARIOLA

PROMOCIÓN DE CONSULTAS DE TAROT Y VIDENCIA:

Page 36: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

/BadalonaRecuerdos @BdnRecuerdos ionotice.com

Badalona Recuerdos

A principis del segle XX, hi havia unes balaustrades a cada extrem de la RamblaFotos de Facu-Badalona Recuerdos

Per col·laborar pots enviar la teva foto antiga a: [email protected]

36 |

Page 37: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

| 37

Legal

La separació és una situació jurídica intermitja al matrimoni i al divorci que no dissol el vincle matrimonial, de manera que els cònjuges separats continúen legalment casats i no poden contraure un nou matrimoni, si bé els permet posar fi a la seva vida en comú, podent residir en diferents domicilis i iniciar vides separades i independents.

Cal distingir entre la separació de fet, que és en la que ens centrarem a continuació, i la separació judicial. La separació de fet consisteix en el cessament efectiu de la convivència matri-

La separació de fet

monial, consentit lliurement pels dos cònjuges i sense passar pel Jutjat per regularitzar la situació. També es pot donar en aquells casos on un d’ells abandona la llar unilateralment i sense regula-ritzar-ho judicialment. És molt habitual que la separació de fet sigui un pas previ a la judicial o al divorci, però cal tenir en compte que mentre la sigui de fet i no pas judicial es mantindrà el règim econòmic matrimonial, encara que els cònjuges facin vides separades i independents en la pràctica. També cal ser molt prudent en aquests casos, perque si la separació es produeix per

algunes causes com per exemple l’abandonament de la llar d’un cònjuge això pot donar lloc a un delicte d’abandonament de familia.Per tant, és molt recoma-nable que a l’hora de decidir prendre una decisió tant impor-tant com la separació es pensi en regularitzar la situació al jutjat. En el següent article analitzarem la separació judicial, el resultat de la qual serà una sentència de separació que produirà la suspen-sió de la vida comuna dels casats i finalitzarà la possibilitat de vincu-lar béns de l’altre cònjuge en l’exercici de la potestat domèstica, entre d’altres mesures.

“La separació de fet consisteix en el cessa-

ment efectiu de la convi-vència matrimonial”

c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

[email protected]

Advocats

Accidents de trànsit · Laborals

20è Aniversari1994 - 2014

Page 38: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

38 |

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUERAMBULATORI:75m²,2hab,balcó,

moblat, a/c i calor.Asc.690€LOCAL-PEP VENT: 225 m², 2

entrades amb persiana, ideal per despatxos. 800 €

LOCAL-ROGER DE FLOR: 30 m², wc, terra parquet. Ideal per qualsevol

activitat. 275€CENTRE: 75m ², 3 hab. ext.,bany

compl, balcó gran. Calefacc., a.cond, asc. 680 €

CENTRE: 75 m², 2 hab dobles, bany i cuina ref., balcó gran. 750 €

MONTGAT-CASC ANTIC: Finca semi-nova,70 m ², 3hab., parquet, asc.

2ª línia de mar. 700 €PEP VENTURA: 3 hab., bany i cuina

en bon estat, menjador de 16 m ², calefacc. 510 €

MERCAT TORNER-LOCAL: 60 m ², diàfan, parquet, 2 persianes.

Local comercial. 600 € CENTRE: 90 m ², 4 hab, bany compl

+ cuina office en bon estat, asc. 675 €

ÀTIC PEP VEN-TURA METRO

Ref B-2438: 100 m², 55 m² de

Terrassa, 3/4 hab 2 banys, vistes al mar, exterior i amb ascensor.

225.000€

PEP VENTURA PART ALTA

Ref B-2505: Pis de 50m², 2hab,

cuina i bany conservats,

menjador ext a balcó.Asc. 83.000€

CASAGEMES Ref B-2555: 95 m ²,

4 hab ( 2 dobles), bany compl +

aseo, menjador de 25 m ² ext a

balcó gran, terra gres,calefacc, a.cond. Pis alt

amb asc,lluminós!! 250.000€

PLANTA BAIXA PEP VENTURA

Ref B-2513: 80 m², 3 hab,

bany complert, per actualitzar. Entrada inde-

pendent. 99.000 €

CENTRE-OBRA SEMINOVA Ref B-2553: Dúplex

de 90 m ², 3 hab+ golfes de 25 m ², 2 banys compl., TERRASSA de 25 m ², balcó,

calefacc.,a cond.. TOT EXTERIOR.

320.000 €(inclou traster)

NOU PREU! METRO DE GORG Ref

B-2540: 2hab, cuina i bany en molt bon estat,

menjador ext. de 20 m ². 90.000€

(ha baixat 8.000 €)

ÀTIC SISTRELLS Ref B-2551: 85 m²+ TERRASSA

de 25 m ², 3 hab., cuina office,

menjador de 20 m ²,parquet, calefacc. Acabat

de reformar, impecable!! 157.500 €

ÀTIC ZONA CA-RRER DEL MAR Ref B-2542: 130 m ²+ 2 TERRAS-SES de 50 m ² i 15 m ², 4 hab.( 3 dobles) 2 banys, calefacc., asc. EXTERIOR.

360.000€

CASAGEMES-CASA Ref

B-2554 : 130 m ², 3 hab dobles + golfes de 30 m ², 2 banys compl+ aseo, menjador de 35 m ² ext a pati de 35 m ², 2 terrasses de 15 m ². Totalment

reformada, única a la zona! 520.000 €

CASAGEMES-PLANTA

BAIXA Ref B-2561: 115

m ² + PATI de 25 m ², 4 hab ( 3 dobles),

per actualitzar. Zona immillo-rable, oportu-nitat única!! 196.000 €

BUFALÀ Ref B-2560: Fantàstic pis de 85 m ², 3

hab.(2 dobles), cuina office, menjador de 20 m ², balcó, gres, calefacc.

Reformat, sol tot el dia. 129.000 €

PEP VEN-TURA Ref B-2559:

OPORTUNI-TAT ÚNI-

CA!!!!! 85 m ², 3 hab + traster,

cuina office, galeria, men-jador de 22 m ² ext a balcó, calefacc, a. cond. Asc. 180.000 €

Què es pot reformar i què no a un pis de lloguer?

Acabes d’aterrar en el teu pis de lloguer i no t’ho trobes com t’ho esperaves. Necessites fer obres per reformar-ho i decorar-ho al teu gust. Però no saps fins a on arribar. Què pot reformar i què no en el teu habitatge? A Api.cat, t’expliquem les reformes quines pots dur a terme en el teu pis quins d’elles et corres-ponen a tú com a inquilí i quins al propietari.Amb l’antiga llei del lloguer, la

reforma d’un pis era una tasca exclusiva del propietari. La nova llei del lloguer et permet que com inquilí puguis descomptar del preu de l’arrendament les obres de reforma sempre que ho hagis acordat amb el propie-tari. Perquè un habitatge es posi en lloguer, és necessari que compleixi una sèrie de requisits d’habitabilitat. El propietari serà qui haurà d’assumir aquestes despeses de conservació i de millora. Només si els desper-fectes els ha ocasionat l’inquilí,

haurà de pagar-los ell. Aques-tes reformes no poden implicar un augment de la quota del lloguer. L’inquilí ha de comuni-car-li al propietari qualsevol avaria el més ràpid possible i solucionar-la ell mateix si és urgent. Posteriorment, li enviarà les factures. Si les reformes de l’habitatge són ineludibles i afecten a elements estructurals i no poden esperar, l ’inquilí haurà de suportar-les pacien-tment i no podrà rescindir el contracte per aquest motiu.

api.cat

Page 39: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Telèfon: 93 384 00 00 C/. Laietania, 17 - 21 - BADALONA

AGENT DE LA PROPIETAT IMMOBILIÀRIACOL.LEGIAT NÚMERO 1851

ADMINISTRADOR DE FINQUES COL.LEGIAT NÚMERO 3534 F I N Q U E S B A D A L O N A

VENDESPIS C/ TÀNGER (BUFALÀ) Obra nova, 90m2, 2 hab., 1 bany complet, hab. suitte amb bany, sala menjador, cuina equipada, pati privat, zona comunitària amb piscina................................................................................................................................................................... 300.000 €PIS C/LAIETÀNIA, 114 m2, 4 dormitoris (1 suite amb bany), 2on. bany, gran saló menjador, cuina-office, AA, calefacció, obra seminova ... 430.000 €PIS TIANA CENTRE 100m2, 3 hab., 2 banys, menjador ,gran, cuina, balcó, tot exterior, garatge, traster i zona comunitària amb piscina 300.000 €PIS C. DE LA CIÈNCIA (BUFALÀ) Pis nou, 80 m2, 2 hab. dobles, 1 individual, cuina equipada total, menjador de 20m2, carp. exterior aluminio vidre blindat, galeria amb safareig, calef. + aire cond., en perfecte estat, amb plaça de pàrquing ................................................................... 175.000 €PIS C. GUIFRÉ (CENTRE) 58 m2, 3 hab., menjador, cuina i bany reformats, bones vistes ....................................................................... 110.000 €TORRE MAS RAM 620 m2 en parcela i 350 m2 construits, 5 dormitoris amb terrassa, 3 banys, menjador a 3 nivells, cuina, cuarto de planxa, garatge 4 cotxes, calef., A/A. Tot ajardinat amb piscina .................................................................................................................... 725.000 €TORRE MAS RAM nova, molt ben situada, 6 hab. dobles-suittes, saló menjador gran, cuina equipada total, garatge gran, bodega, zona de màquines, acabats 1ª qualitat, ajardinat i piscina ........................................................................................................................... 1.200.000 €TORRE MAS RAM 280 mts. construïts, parcel.la 600 mts2. nova, 4 dorm. (2 suittes), saló-menjador, cuina gran, sala, garatge, jocs, bodega, fantàstiques vistes 871.468 €TORRE (MAS RAM) 1062 m2., vivenda 360 m2., 4 plantes, saló-menj. amb xemeneia, 1 bany, 5 hab., 2 hab. suitte, golfes de 25 m2 ... 901.500 €TORRE MAS RAM sup. parcel.la 620m2, 325 m2 edificats, té 2 vivendes indep., amplies, garatge, bodega, en perf. estat, calef., bones vistes . 960.000 €TORRE MAS RAM parcela 590 m2, 300 m de construcció, amb 2 plantes, 5 habitacions, 2 banys, 1 aseo, molt bon estat.................................. 685.000 €CASA AVDA.M. PUJOL,(BUFALÀ)a 50 mts autopista, consta de local en pl. baixa de 125 mt.2. i pis de 80 mts 2. De 3 habi. amb accés independent .250.000 €CASA S. ROSSINYOL per reformar baixos i dalts .......................................................................................................................................235.000 €CASA C. MUSEU (CENTRE) totalment reformada, garatge, 3 habitacions, 2 banys, 1 aseo, ascensor, acabats de qualitat .............................278.000 €PARCELA MAS RAM. 1.500m2, ben ubicada, amb vistes úniques ........................................................................................................... 400.000 €PARCELA MAS RAM. superfície 1.050 mts., molt bones vistes ................................................................................................................ 200.000 €PARCELA CANYET magnífica parcel.la de 2.503m2, plana i bones vistes, s'hi poden edificar dues cases. Façana a carretera Canyet i C/ lloret de MarLOCAL C/. SAN MARCOS (CONGRÉS) 40m2, fa cantonada, 2 portes, molt comercial ............................................................................... 36.000 €LOCAL AVDA. MARTÍ PUJOL (ZONA BUFALÀ, MOLT COMERCIAL) 240m2, qualsevol tipus de comerç, oficines, etc...molta façana ....... 220.000 €LOCAL COMERCIAL C/I.IGLESIAS 400 mts.2. amb dues plantes (planta baixa i semisotan) molt ben acondiconat per oficines, consultori etc. (posible lloguer amb opció de compra) .................................................................................................................................................. 300.000 €LOCAL C/ ALACANT (MORERA) local de 50 m2, en planta baixa, es pot convertir en vivenda-loft, amb permisos ajuntament ................. 110.000 €PÀRQUING FRANCESC LAYRET cotxe gran, tot terreny............................................................................................................................33.000 €

LLOGUERSPIS TIANA 3 hab., 2 banys, sala menjador, cuina, zona comunitària amb piscina, moblat i electrodomèstics, amb pàrquing ...................... 900 €/MESPIS C/ GUIFRÉ 60m2, 3 hab.,bany complet, cuina reformada, menjador, balcó gran, moblat ....................................................................550 €PIS C/ GIRONA (BUFALÀ) 90 m2, 2 hab. dobles, 1 individual, sala menjador gran (22m2) amb balcó, bany complet, galeria, tot exterior, POSSI-BILITAT OPCIÓ DE COMPRA ....................................................................................................................................................................600 €PIS C/ STA. MARIA (CENTRE) 70 m2, 2 hab. grans, 1 individual, sala menjador amb balcó, cuina i bany complet amb dutxa, moblat total i elec-trodomèstics. Perfecte estat i molt de sol .................................................................................................................................................850 €PIS C/ LLUIS MILLET 130 m2, semi moblat, 4 habitacions, 2 banys, sala menjador, cuina, balcó, calefacció .............................................900 €PIS R. MATAMOROS (CENTRE) reformat total, 3 hab., bany complet, cuina, menjador, petita terrassa 10m2 ............................................650 €ESTUDI (AV. LLOREDA) un sol ambient, moblat, electrodomèstics ...........................................................................................................400 €PÀRQUING DOBLE (2 COTXES) Riera Matamoros ....................................................................................................................................130 €LOCAL C/LLEIDA 420m2 amb 2 plantes ........................................................................................................................................ 1.500 €/MESLOCAL C/TORTOSA diáfan 150m2, bomba alor i fred....................................................................................................................... 900 €/MESLOCAL MOLT COMERCIAL AVDA. SAN SALVADOR (ARTIGAS) Ideal super, bazar, etc...360 m2, 3 puertas calle, en buen estado .. 1.750 € /MESLOCAL C/XALOC (BUFALÀ) 55m2 qualsevol activitat comercial, en perfecte estat ........................................................................... 425€ /MESLOCAL C/ ALFONS XIII 233 comercial, 150m2, porta automàtica, interessant, aire calent i fred .......................................................700 €/MESLOCAL C/ E. MARQUINA (CANYADÓ) molt comercial, 80m2, 4 portes al carrer ................................................................................ 700 €/MESLOCAL PL. JOAN MIRÓ 90m2, comercial ......................................................................................................................................... 500 €/MESDESPATX C/ FRANCESC LAYRET 80m2, amb divisions, aire condicionat .......................................................................................... 650 €/MESNAU INDUSTRIAL GUIXERES 370m2, planta + 95 oficines, amb serveis, instal.lacions, etc.. ......................................................... 2.300 €/MES

COL.LEGIAT

NAUS INDUSTRIALS NOVES A MONTGAT 350 M2 PLANTA BAIXA I 120 M2 D'ALTELL, TOCANT A SORTIDA B-20. PREU DE VENDA 295.000 €

Page 40: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

CASA EN VENTA. Badalona centro. Calle Guifré. solar de 190 m2. 200 m2 edificados en 2 plantas i sótano. Semi reformada. Ascensor monta-cargas. Gran pat io/ jardín. parking. Posibilidad de edificar mas plantas. Inmejorable zona. TEL. 605 80 77 66

GRAN CASA SENYORIAL A LA PLANA REF B-2327:Terreny de 400m² amb 750m² edificats en PB+1er+GOLFES+SÒTAN i JARDÍ de 250m², terrat de 50m² i terrassa de 50m², 12hab, 4 banys, pk per diversos cotxes. Consultar preu TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CANYADÒ REF B-2521: Pis de 75m², 3hab, bany arreglat i cuina conservada, menjador de 18m² ext a balcó de 8m² coberta.185.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE-CASAGEMES REF B-2535: 105 m², 4 hab., 2 banys compl., menjador de 25 m ² ext a balcó,parquet. TOT REFORMAT, asc. 290.000 € ( Pk inclòs) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-GUIFRÉ REF B-2520: 80 m ², 4 hab., cocina y baño en buen estado, comedor de 22 m ² ext a balcón, calefacc, asc. 185.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CANYADÓ REF B-2307: 80 m ², 3 hab., bany compl+aseo, menjador de 23 m ², calefacc., a.cond. Reformat. Pis alt amb asc.Pk opcional. 186.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA SALESIANS REF B-2318:75m² amb 3hab, cuina i bany arreglats, menjador de 20m² ext, parquet, alumini, a/c i calor, per entrar a viure, ascensor.162.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-GUIFRÉ REF B-2326: Obra seminova, 75 m ², 2 hab.ext, bany complrt, cuina office, menjador 24 m ² ext a balcó gran, a.cond., calefacc. TOT EXTERIOR.191.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LLOREDA MERCAT REF B-2533: 95 m ², 3 hab., bany compl+aseo, menjador de 25 m ² ext a balcó grandet, galería, calefacc. Pis tot exterior, asc. 183.000 €TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE LA PLANA REF B-2347: 95m², 4hab, bany i aseo, calef i a/c, menjador de 18m² ext, alumini, asc, per entrar a viure.246.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LLOREDA ZONA AMBULA-TORI REF B-2516: 75m², 3hab,menjador de 22m² ext a balcó, a/c amb bomba de ca lo r, asc . Pk O pc iona l .TOT EXTERIOR,oportunitat única!!!160.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE-ESTACIÓ TREN REF B-2545: Pis obra nova, 60 m ², 2 hab., cuina americana, menjador de 25 m ²,parquet,calefacc. Zona comunitària. 236.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ-OBRA SEMINOVA REF B-2405: Fantàstic pis de 101 m ²+terrassa de 40 m², 4 hab, bany compl+aseo, menja-dor 28 m ², balcó gran.calefacc. 210.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

M A N R E SÀ 1ª L I N I A D E MAR REF B-2263: Pis molt acollidor de 60m², 3hab, TOT EXTERIOR, sol tot el dia. OPORTUNITAT ÚNICA!! ! ! 96.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA REF. B-2547: 110 m ² + traster de 100 m ², 4 hab., bany compl., menjador de 25 m ², balcó gran, terra gres, alumini. 165.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ-CASA PER EDIFI-CAR REF B-2557: Actualment només pb. Es pot edificar pb+3. Solar 170 m ², façana de 7, 20 m ample x 34,50 m de fondària. Permuta160.000 € + local TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA REF B-2544: 50 m ², 2 hab.,bany i cuina ref, balcó, a.cond, parquet. Pis alt amb asc, exterior. Ideal parelles. Foto nova 96.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

O B R A S E M I N O VA P E P VENTURA REF B-2292: Pis de 80m²+ TERRASSA de 60 m ², 2hab, 2 banys, cuina office, a.cond, asc. Exterior. Pk opcio-nal. 206.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE PRIM REF B-2473: 95 m ², 3 hab,bany compl+ aseo, menjador 24 m ² ext a balcó, calefacc., a.cond. Finca amb asc. 246.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MONTIGALÀ REF B-2541: Fantàstic pis de 116 m ² + TERRASSA de 90 m ², 4 hab., 2 banys compl., cuina office amb galeria, parquet, asc. TOT EXTERIOR.250.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

40 |

Immobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

Page 41: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

S E A L Q U I L A L O C A L COMERCIAL en Badalona centro. Calle Providència. 65 m2. todo reformado. Ideal qualquier t ipo de negocio. Muy buena zona. 375 euros/mes TEL. 605 80 77 66

ES LLOGA PIS. BADALONA CENTRE. al costat de Presi-dent Companys. 80 m2. 3 hab. grans., 2 banys complets. Gran menjador amb balco. Tot refor-mat. ascensor. Pàrking inclòs a la mateixa finca. 700 euros/mes TEL. 605 80 77 66

AMBULATORI: 75m², 2 hab, balcó, moblat, a/c i calor.Asc. 690€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LOCAL-PEP VENT: 225 m², 2 entrades amb persiana, ideal per despatxos. 800 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LOCAL-ROGER DE FLOR: 30 m², wc, terra parquet. Ideal per qualsevol activitat. 275€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

C E N T R E: 75m ² , 3 hab. ext.,bany compl, balcó gran. Calefacc., a.cond, asc. 680 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE: 75 m², 2 hab dobles, bany i cuina ref., balcó gran. 750 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MONTGAT- CASC ANTIC: Finca seminova,70 m ², 3hab., parquet, asc.2ª línia de mar. 700 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

| 41

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/ Soledat - 20 3r 1a 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

ImmobiliarisLloguer

Líders gràcies a tu!A Badalona, Montgat i Tiana som el setmanari gratuït més llegit i, des de fa més 30 anys, t’apropem tot allò que t’interessa.

Som líders en paper i també a internet amb descàrregues al web, amics al Facebook i segui-dors al Twitter.

Perquè entre tots fem que el TOT sigui més que una revista!

*Dades de la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació.

PISO EN VENTA EN BADALO-NA CENTRO Finca con ascen-sor, piso en Av. President Companys Sup. 140 m2, 4 habitaciones totalmente refor-mado Balcón en el comedor. PRECIO 305.000€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

PARKING EN VENDA ZONA GORG Parking de 14 m2 c/ Tortosa 57 cantonada Marqués de Montroig. Amb vigilancia per circuit tancat tv, porta amb comandament, escala i ascen-sor PREU VENTA 20.000 € TEL. 636 48 60 32 David

CANYADÓ REF B-2307: 80 m ², 3 hab., bany compl+aseo, menjador de 23 m ², calefacc., a.cond. Reformat. Pis alt amb asc.Pk opcional. 186.000 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

Page 42: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

42 |

Números PremiatsOctubre 2014

Dilluns 13/10 .......................................................................... 59.128Dimarts 14/10 ...................................................................... 72.572Dimecres 15/10 .................................................................. 78.943Dijous 16/10 .......................................................................... 61.153Divendres 17/10 ...............................70.948 (sèrie 015)Dissabte 18/10 ................................. 08.822 (sèrie 024)Diumenge 19/10 ...................................76.831 (sèrie 046)

PISO EN ALQUILER SANTO CRISTO Piso en calle Coll i Pujol de 80 m2, 3 habitaciones, balcón. Muy soleado. Precio negociable. Finca con ascen-sor. Gastos mantenimiento escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 530,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

PISO EN ALQUILER SANTO CRISTO Piso en calle Cuba de 80 m2, 2 habitaciones, galería, armarios empotrados, con electrodomésticos. Finca con ascensor. No se admiten animales. Gastos mantenimien-to escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 450,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

PISO EN ALQUILER SANTO CRISTO Piso en calle Coll i Pujol 95 m2, finca con ascen-sor, muy soleado, 3 habitacio-nes, pequeño balcón, baño y cocina reformados. Semi-amueblado. Tiene todos los electrodomésticos Dos apara-tos de aire acondicionado. Gastos mantenimiento escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 550,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

PISO EN ALQUILER ARENYS DE MUNT Piso de 40 m2, en calle Joan XXIII , finca de obra nueva con ascensor, terraza de 20m2, habitación doble, cocina office y el baño en perfecto estado. Comunidad con pocos vecinos y piscina comunitaria. En el precio incluye plaza de parking acceso desde ascen-sor. Gastos mantenimiento comunidad incluidos. PRECIO ALQUILER 400,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

PISO EN ALQUILER BONAVIS-TA Piso en calle Ros i Güell de 80m2, totalmente reformado, 3 habitaciones, cocina y baño equipados, galería cubierta de 20m2, ventanas climalit y persianas de aluminio a estre-nar. Recién pintado Listo para entrar a vivir. Zona muy tranquila PRECIO ALQUILER 500,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

L O C A L E N A L Q U I L E R BADALONA Local en C/ Coll i Pujol, 143, 90 m2 apto para tienda o negocio, suelo gres, recién reformado todo. Instala-ción luz nueva. Listo para entrar. PRECIO ALQUILER 500,00 € TEL. 93 399 54 96 Sonia

LOCAL EN ALQUILER BADALO-NA Local en zona Santo Cristo C/ Selva 300 m2 apto para supermer-cado, bazar, almacén, taller,… tiene vado, en buen estado. PRECIO ALQUILER 750,00 € TEL. 93 399 54 96 Sonia

PEP VENTURA: 3 hab., bany i cuina en bon estat, menjador de 16 m ², calefacc. 510 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MERCAT TORNER-LOCAL: 60 m ², diàfan, parquet, 2 persianes. Local comercial. 600 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CENTRE: 90 m ², 4 hab, bany compl + cuina office en bon estat, asc. 675 € TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ALQUILER OFICINA, Badalo-na dir. Prop junto C-31, balcón, en per fec to estado, aseo exclusivo, con agua, luz y aire ac. 300 euros TEL. 671 382 589

ALQUILER LOCAL junto C-31 salida Centre, en 2 plantas, planta piso de 50m2, con venta-nales en 2 fach. Inst. de agua y luz, aseo exclusivo, a.a.,, frio-calor, con muebles. Planta bajo garaje-taller de 58m2 (total 108 m2) 720 euros TEL. 671 382 589

PISO EN ALQUILER SANTO CRISTO Piso en calle Agueda Monpel de 85 m2, 3 habita-ciones, 1 trastero, 1 balcón, cocina y baño reformado, con electrodomésticos. Finca con ascensor. Gastos mantenimien-to escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 550,00€ TEL. 93 399 54 96 Sonia

Page 43: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

CHICO SE OFRECE para cuidar personas mayores, interino fijo o lavaplatos. A tiempo completo TEL. 603 32 63 80

ADMINISTRATIVO-GESTOR CARTERA DE ALQUILE-RES: Despacho en Badalona dedicado a la Administración de Fincas y asuntos jurídicos, por creación de un nuevo departa-mento, precisa incorporar a un profesional para gestionar los pisos alquilados. Las tareas principales serán: controlar la cartera de pisos alquila-dos y gestionar las inciden-cias que surjan, información a propietarios e inquilinos de sus derechos y obligaciones. La gestión administrativa se realiza con soporte informático y se controlaran las rentas, los aumentos, los vencimientos, las incidencias, las particulari-dades, etc…. Precisamos una persona mayor de 35 años, con conocimiento de la ley de arren-damientos urbanos, aunque no es imprescindible; vehículo propio, dominio del catalán y con ganas de emprender un nuevo reto. Ofrecemos contrato de trabajo indefinido, alta en Seguridad Social, sueldo fijo más incentivos. Interesados enviar currículo a [email protected]

| 43

TreballSEÑORA SE OFRECE para l impieza, cuidar personas mayores, niños, con experien-cia TEL. 666 75 59 29

SEÑORA BUSCA TRABAJO por horas de limpieza o cuidar personas mayores TEL. 653 47 31 54

SE OFRECE señora españo-la coninformes para limpieza hogar, o cuidado ancianos o niños TEL. 634 21 09 00

SE OFRECE CHICA cuidar personas mayores, limpieza por horas canguro TEL. 602 39 29 98

TRABAJADORA en residen-cia se ofrece para trabajar de noches cuidando personas mayores con experiencia TEL. 669 92 72 17

SEÑORA se ofrece para limpie-za, cuidado personas mayores, con experiencia TEL. 659 28 44 03

SEÑORA MUY RESPONSA-BLE se ofrece para trabajar por horas, cuidar personas mayores,media jornada con buenas referencias TEL. 631 57 68 99

SEÑORA se o f rece para trabajar de noche de limpieza, cuidar personas mayores , con experiencia TEL. 631 51 98 44

SEÑORA MUY RESPONSA-BLE se ofrece para trabajar , por horas ,cuidar personas mayores, mediajornada, con buenas referencias TELS. 603 21 20 35 - 631 57 68 99

EMPRESA EN EXPANSIÓN por apertura de nuevas delega-ciones busca personal. TEL .93 173 36 25

SOY NURI y me dedico a las tareas domésticas, si quieres que te eche una mano, llámame al TEL. 637 47 14 82

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

fàcil difícil

solu

cio

ns

pa

ssa

tem

ps

AURUMQU4ATROcomprem el seu Badalona

Paguem en efectiu a l'instantTaxació gratuita

i PLATA, JOIES,MONEDES,DIAMANTSRELLOTGES...

Possibilitat de recuperació

Tel. 93 464 21 92Arnús,17 - Badalona

Page 44: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

44 |

PROFESORA TITULADA da clases particulares y grupo, primaria, secundaria, bachi-l lerato, módulos, francés, s e l e c t i v i d ad , fo r m a c i ó n , habitos de estudio TEL. 93 461 09 24

GRADUADA UNIVERSITÀRIA ofereix classes particulars de primària, ESO i batxillerat i tècniques d'estudi. TELS. 627 87 11 02 - 93 464 48 87

ANGLÈS classes particulars, grups nou curs , first business TEL. 678 33 59 81

GRADUADA UNIVERSITÀRIA dóna classes de Primària, ESO i Batxillerat i Tècniques d'estudi.TEL. 627 87 11 02

Classes

SEÑOR DE 52 AÑOS busca señora edad similar relación seria , residente en Badalona, dejar mensaje TEL. 603 43 14 85

AmistatsSI TE GUSTA LA NATURA-LEZA, salidas culturales, cine, teatro, viajes 1-2 dias, yoga, relajacion etc., Puedes apuntarte o llamar a nuestro grupo mixto de 45.57 años aprox., que estamos creando , las ideas las ponemos entre todos TEL. 645 411 98 86

Infórmate aquí o en/Informa't aquí o a:

www.africanosmira.com93 415 88 69

col·l

ab

ora

Quieres colaborar?Vols col·laborar?

Page 45: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

L’actualitat de Badalona, Montgat i Tiana canvia, minut a minut, hora a hora, dia a dia i el TOT digitalt’ho explica al moment!

www.eltotdigital.com

Actualitat-4.indd 1 30/09/2014 17:30:13

Page 46: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

46 |

C/Coll i Pujol, 192 Badalona

www.lekkernet.es Tel. 93 460 17 09

VENTA Y REPARACIÓN

SERVICIO A DOMICILIO

- Assistència a domicili- Pressupost sense compromís

SERVEI TÈCNICINFORMÀTIC

Tel. 93 460 31 10www.integer.cat

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

Si ets dels que t 'agrada les fotografies d'arquitectura segur que coneixes el problema, les línies dels edificis de les fotografies que realitzes conver-geixen cap amunt, l'horitzó no queda recte o la imatge no és simètrica. Per corregir aquests errors dels objectius angulars fixes com el del nostre iPhone, hauríem de poder reali tzar la fotografia des de la meitat de l 'edi f ic i , una opció que ens resulta impossible en la majoria dels casos. Per evitar totes aquestes complicacions

l 'aplicació per SKRWT, ens permetrà corregir la distorsió de lent, perspectiva o simetria de les imatges que prenem. A més amb la seva última actualització a la versió 1.1 ens trobarem amb noves eines per proporcio-nar-nos encara més potència i precisió: una nova quadrícu-la i proporcions per retellar. SKRWT és tan fàcil d'usar com Frontview o Perspective però amb més opcions per poder deixar les teves fotos perfectes i poder pujar-les en el teu perfil d’Instagram.

Agenda+ - És una interessant alternativa ja no solament al calen-dari que ve instal·lat

per defecte en l ' iPhone, si no fins i tot per alguns més prestigiosos. Aquest calendari s'integra amb el nostre centre de notificacions, des del qual podrem agregar esdeveniments al nostre calendari o tasques a realitzar en un moment concret.

Page 47: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

Un grup de voluntaris porten més d e 50 n i t s segu id es desvetllats. Són els volunta-ris encarregats de vigilar la gossera de Badalona, respon-sabilitat del Consell Comarcal del Barcelonès, i situada al Parc de la Mediterrània. Les guàrdies arriben després d’un estiu on s’han robat una dotze-na de gossos. Ara, aquest grup de voluntaris proposen un servei d'atenció i vigilàn-cia les 24 hores. D'aquesta manera, diuen, es garantiria la seguretat dels gossos i es podria atendre les persones que trobin un animal al carrer a qualsevol hora del dia. Els voluntaris fan torns de, com a mínim, 4 persones per contro-lar el recinte cada nit . Van començar dues persones fent guàrdia i ara ja en són prop d'una vintena. Intenten que en cap moment quedi sense vigilància l'entorn de la gosse-ra i passen tota la nit a la porta, fins que arriben els primers treballadors al matí del dia següent. Entre els voluntaris hi ha gent de totes les edats que compaginen el seu treball o les seves obligacions amb el fet de passar les nits sense dormir i al cel ras. La inicia-tiva es va posar en marxa el mes de setembre, quan el centre va retirar la vigilància que havia posat després d'una sèrie de robatoris de gossos. Els voluntaris consideren que, des d'aleshores, el Consell Comarcal, què és qui gestio-

na la gossera, no ha mogut ni un dit.

No deixaran de fer guàrdia fins que s’ampliï la vigilància Els voluntar is cont inuaran a la porta de la gossera de Badalona fins que es prenguin mesures, diuen, per evi tar que els animals gossos en perill. Segons expliquen, de moment només han rebut el suport de la Guàrdia Urbana de Badalona i dels Mossos d'Esquadra, però cap adminis-tració responsable s'ha posat en contacte amb ells per trobar una solució. D'altra banda, crit iquen la falta de mante-

També que e l CCA AC no estigui captant voluntaris per passejar els gossos durant el dia.Tots aquells que vulguin

donar supor t o sumar-se al grup de voluntaris ho poden fer posant-se en contacte a través de la seva pàgina de Facebook: 'Vigilancia Solida-ria – Perros Badalona'

Roben els gossos perquè participin en barallesL’increment de robatoris de gossos de l ’est iu va posar en guàrdia a les protecto -res. Els robaven de qualse-vol raça i mida per entrenar a futurs gossos de l lu i ta o per fer-los criar i vendre’ls a través d’Internet o d’anuncis a la premsa. Moltes vegades, un cop comprovaven que els gossos no servien per baralles els deixaven abandonats o aprop de la gossera. Algun gos, fins i tot, va ser robat dues vegades i abandonat en dues ocasions.

Més de 50 nits vigilant que no robin cap animal a la gossera de Badalona

| Els voluntaris fan guàrdia cada nit per evitar més robatoris de gossos

Carles Carvajal

! 47

L'ULTIMA-63.indd 1 21/10/2014 11:08:37

Page 48: TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1658

INFORMA'T GRATUÏTAMENT A:FARMÀCIAC. BATLLERIÀ CLARÓS

FARMÀCIAM. BELENGUER TORRAS

Avda. Martí Pujol, 649 - 653Tel. 93 460 58 4308917 BADALONA

Centre Comercial Màgic BadalonaC/ Concòrdia, 1 - local B-41Tel. 93 224 55 58 - 08917 BADALONA 3 hores

d'aparcament

gratuït

Vols perdre entre

2 i 10 kg de pes?

NOUS PROTOCOLS,

NOUS PRODUCTES, NOUS POTS

www.farmaciamagicbadalona.com

1422farmaciamagic.indd 3 19/04/2012 10:47:13