Sportsbiz28

10
issue #28/ Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 Η πρόσφατη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα, από το ελληνικό πρωτάθλημα, μέσω του internet και μάλιστα με σύστημα High Definition (HD), απέδειξε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτά τα παιχνίδια και στην Ελλάδα και πλέον, μετά από την ενθουσιώδη και πολλά υποσχόμενη αρχή αναμένουμε και τη δυναμική συνέχεια. SPORTS LIVE STREAMING Βέβαια, το ντέρμπι Ολυμπιακός - Πανα- θηναϊκός πραγματικά αποτελεί την ιδανι- κή αναμέτρηση για να ξεκινήσει ένα εγ- χείρημα σαν και αυτό, αλλά, η αλήθεια είναι ότι η μετάδοση του από το web site του Ολυμπιακού όπως και από αυτό του SKAI συγκέντρωσε αριθμό επισκε- πτών που πραγματικά είναι πολύ μεγα- λύτερος από ότι αναμενόταν. Οι επισκέψεις έφθασαν τις 85.000 και από αυτές οι 55.000 αφορούσαν μονα- δικούς επισκέπτες. Ο αριθμός δεν είναι απλώς ικανοποιητικός, αλλά, πράγμα- τι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός για ότι πρόκειται να ακολουθήσει και για την αξι- ολόγηση της ανταπόκρισης αυτής της δρά- σης που για την Ελλάδα αποτελεί καινο- τομία αλλά για άλλες χώρες είναι μία καθιερωμένη και εξαιρετικά επικερδής συνέργεια. MEDIA NOVΑ H Premier League στη Nova για 3 χρόνια SPORTS STAR LIONEL MESSI Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Μπάλα 2009 BUSINESS BARCELONA F.C. Koντά σε συμφωνία με την Turkish Airlines SOCIAL RESPONSIBILITY GREENTEAM Η Greenteam στο πλευρό της Unicef SPONSORSHIP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ “Πετάει” για 2 χρόνια με Fly Emirates

description

 

Transcript of Sportsbiz28

Page 1: Sportsbiz28

issue #28/ Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η πρόσφατη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα, από το ελληνικό πρωτάθλημα, μέσω του internet και μάλιστα με σύστημα High Definition (HD), απέδειξε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτά τα παιχνίδια και στην Ελλάδα και πλέον, μετά από την ενθουσιώδη και πολλά υποσχόμενη αρχή αναμένουμε και τη δυναμική συνέχεια.

SPORTS LIVE STREAMING

Βέβαια, το ντέρμπι Ολυμπιακός - Πανα-θηναϊκός πραγματικά αποτελεί την ιδανι-κή αναμέτρηση για να ξεκινήσει ένα εγ-χείρημα σαν και αυτό, αλλά, η αλήθεια είναι ότι η μετάδοση του από το web site του Ολυμπιακού όπως και από αυτό του SKAI συγκέντρωσε αριθμό επισκε-πτών που πραγματικά είναι πολύ μεγα-λύτερος από ότι αναμενόταν.Οι επισκέψεις έφθασαν τις 85.000 και

από αυτές οι 55.000 αφορούσαν μονα-δικούς επισκέπτες. Ο αριθμός δεν είναι απλώς ικανοποιητικός, αλλά, πράγμα-τι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός για ότι πρόκειται να ακολουθήσει και για την αξι-ολόγηση της ανταπόκρισης αυτής της δρά-σης που για την Ελλάδα αποτελεί καινο-τομία αλλά για άλλες χώρες είναι μία καθιερωμένη και εξαιρετικά επικερδής συνέργεια.

MEDIANOVΑ

H Premier Leagueστη Nova για 3 χρόνια

SPORTS STARLIONEL MESSI

Βραβεύτηκε με τηΧρυσή Μπάλα 2009

BUSINESSBARCELONA F.C.

Koντά σε συμφωνία με την Turkish Airlines

SOCIAL RESPONSIBILITYGREENTEAM

Η Greenteam στο πλευρό της Unicef

SPONSORSHIPΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Πετάει” για 2 χρόνια με Fly Emirates

Page 2: Sportsbiz28

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Σπυρόπουλος εξέφρασε στο SportsBiz την άποψη ότι «με αυτή τη μετάδοση μπήκαμε σε μία νέα, για την Ελλάδα, εποχή που μπορεί να καλύψει τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους σε όλα τα σημεία του πλανήτη και παράλληλα να φέρει σοβαρά διαφημιστικά έσοδα».Το ισοτονικό ποτό POWERADE κάλυψε τη χο-ρηγία της μετάδοσης του παιχνιδιού Ολυμπια-κός – Παναθηναϊκός από το διαδίκτυο ενώ ενδι-αφέρον για ανάλογες πρωτοβουλίες υπάρχουν κι από άλλες εταιρείες που έχουν προϊόντα τα οποία θέλουν να συνδέσουν με ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός θα επαναλάβει αυτή την προσπά-θεια και σε άλλες εντός έδρας συναντήσεις του, όπως είναι εκείνες που θα δώσει με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και την Λάρισα, τις πρώτες εβδομάδες του 2010.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο αριθμός των φιλάθλων που παρακολου-θούν μέσα από το internet τους αγώνες της ομά-δας του αυξήθηκε θεαματικά κατά τα τρία τελευ-ταία χρόνια.Στην Πορτογαλία μεταδίδονται από δίκτυο που

παρέχει online υπηρεσίες όλοι οι αγώνες, εκτός από εκείνους που προβάλλονται από ανοικτά κανάλια καθώς και από το δορυφορικό κανά-λι Benfica Frog. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν βάζει προβλήματα στην ραγδαία ανάπτυξη των συνδρομητικών δικτύων που μεταδίδουν αγώνες από το internet, αντί συνδρομής που αφήνει με-γάλα κέρδη.

Η UEFA προσφέρει στους συνδρομητές της, από το internet, βίντεο και πληροφόρηση για τις διορ-γανώσεις της, με κόστος 5.5 ευρώ για κάθε αγώ-να. Οποίος θέλει να παρακολουθήσει παιχνίδι διοργάνωσης της UEFA με καθυστέρηση, θα πλη-ρώσει 1.5 ευρώ ανά ματς ή 21 ευρώ τον χρόνο.Το δίκτυο Setanta παρέχει διαφορετικά πακέτα για τους συνδρομητές του, ανάλογα αν είναι από την Ευρώπη ή από την Βόρεια Αμερική. Οι φίλα-θλοι που ζουν στην Αμερική έχουν πρόσβαση σε 150 αγώνες της Premier League για περίπου 10.5 ευρώ τον μήνα ή 105 τον χρόνο.Η διαφορά είναι σημαντική για τους φιλάθλους στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι καλούνται να κα-ταβάλλουν 90 ευρώ τον χρόνο, ή 9 ευρώ τον μήνα, για να δουν μόλις 46 αναμετρήσεις της Premier League και 25 αγώνες του Κυπέλλου Αγ-γλίας.Το συνδρομητικό δίκτυο SkySports, ζητά από όσους ενδιαφέρονται μόνο για συνδρομή στο SkyTV, να καταβάλλουν 11.5 ευρώ τον μήνα, ώστε να βλέπουν ζωντανά ματς από τα αγ-γλικά πρωταθλήματα, το αγγλικό κύπελλο και τις διοργανώσεις της UEFA.

Στην Αυστραλία οργανώνεται η δυνατότητα απευ-θείας μετάδοσης αγώνων μέσα από το Ιντερνετ, χάρις στο Foxsports Australia, που έχει κλιμακώ-σει τις τιμές του από τα 10.5 ευρώ για 9 παιχνί-δια μέσα σε 2 εβδομάδες έως τα 85 ευρώ τον χρόνο , με ορισμένους περιορισμούς ωστόσο.

OI ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Τα κανάλια των συλλόγων έχουν, πάντως, χα-μηλά τις τιμές τους αφού για τις ζωντανές μεταδό-σεις των αγώνων των ομάδων τους προσδιορί-ζουν τις τιμές που ζητούν από 2.5 έως 3.5 ευρώ τον μήνα ή από 28 μέχρι 35 ευρώ τον χρόνο. Οι περισσότερες αγγλικές ομάδες εφαρμόζουν μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους την υπη-ρεσία WEB TV, η οποία λειτουργεί περισσότερο ως επίσημο κανάλι του συλλόγου. Οι υπηρεσίες προσφέρονται συνδρομητικά μέσω της πλατφόρ-μας του Sky (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ

Γιουνάιτεντ) στην Αγγλία και την Ιρλανδία, ενώ υπάρχει διαφορετική διαδικασία συνδρομής για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό. Πριν μερικές εβδομάδες, η αγγλική ομοσπονδία (FA) ξεκίνη-σε την επιλεγμένη ελεύθερη μετάδοση κάποιον αγώνων του Κυπέλλου Αγγλίας μέσω της επίση-μης ιστοσελίδας της.

TOP STORY

2

www.sportsbiz.gr

ΒΑSKETSTREAMING ΑΠΟ ΤΗΝΚΑΕ ΠAO

Η ΚΑΕ Παναθηναικός προβάλλει, χωρίς χρέω-ση, μέσα από το site της, τους εντός έδρας αγώ-νες της ομάδας μπάσκετ των ‘’πρασίνων’’ επι-χειρώντας να δημιουργήσει ένα νέο κοινό και μία καινούρια υπηρεσία για τους χορηγούς της και για τις εταιρείες που ενδεχομένως θα ήθε-λαν να συνεργασθούν μαζί της.

Όπως επεσήμανε στο SportsBiz ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Ηλίας Κα-τσογιάννης, ‘’αυτή η υπηρεσία μας ενδιαφέρει και θέλουμε να την αναβαθμίσουμε όσο περισ-σότερο γίνεται αφού άλλωστε είδαμε πέρυσι, κατά την πειραματική εφαρμογή της, ότι έχει εν-διαφέρον και υπάρχουν πολλοί που τη θέλουν και την επιζητούν, κυρίως από το εξωτερικό και δευτερευόντως από την Ελλάδα’’.

Το live streaming των αγώνων του Παναθηνα-ϊκού στο μπάσκετ γίνεται μέσα από την επίση-μη ιστοσελίδα του αλλά παράλληλα διαπιστώ-νεται ότι ανάλογη διαδικασία υπάρχει, με ‘’πειρα-τική‘’ μορφή, και από άλλες ιστοσελίδες. Αυτό το φαινόμενο απασχολεί πολλές ομάδες που, πάντως, δεν έχουν, ακόμα, ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του.

Page 3: Sportsbiz28

TOP STORY www.sportsbiz.gr

NOVA SPORTS MOBILEΗ nova, με βάση τη στρατηγική ανάπτυξης ‘nova παντού’, προσφέρει την υπηρεσία novasports mobile σε συνεργασία και με την WIND και τη VODAFONE. Η υπηρεσία novasports mobile φέρνει τα σπορ ζωντανά στα 3G κινητά των συν-δρομητών των δύο εταιρειών, στους οποίους και προσφέρονται μια σειρά από δυνατότητες και υπηρεσίες:• novasports1 TV: οι καλύτερες εκπομπές του novasports1 ζωντανά• highlights TV: τα καλύτερα στιγμιότυπα της αθλητικής επικαιρότητας• video goals: γκολ από κάθε αγωνιστική του Πρωταθλήματος SuperLeague-ΟΠΑΠ• live goals alerts: τα γκολ της αγαπημένης σου ομάδας ζωντανά μέσω ειδοποίησης• ειδήσεις: όλα τα τελευταία νέα από το http://novasports.gr• gallery: εντυπωσιακές φωτογραφίες όπως τις κατέγραψε ο φακός του novasports

3

MEGACHAMPIONS LEAGUE -COSMOTE

LIVE VIDEO STREAMINGΑΠΟ ONLINE BETTING PLATFORMS

Απο τις 18 Αυγούστου 2009 η Cosmote προσφέ-ρει μέσα από το Mobile TV αποκλειστικό περιεχόμενο των αγώνων Champions League που μεταδίδονται από το Mega. Η υπηρε-σία λειτουργεί με video streaming over 3G .Το βί-ντεο streaming στην πε-ρίπτωση του Champions League My View έχει αρ-

κετό ενδιαφέρον γιατί δοκιμάζει την υπηρε-σία της Cosmote σε πολύ γρήγορες και πολύ αργές φάσεις. Οι επαναλήψεις κρίσιμων στιγ-μών έχουν αρκετά υψηλή ανάλυση ώστε να φαίνεται με ευκρίνεια στην μικρή οθόνη του κινητού τί ακριβώς συνέβη. Μέσα από την υπηρεσία “Live TV” αναμεταδίδεται ζωντανά και σε αποκλειστικότητα ο αγώνας της Τρίτης ενώ το site ‘UEFA Champions League Videos (MEGA)’2, παρέχει σε αποκλειστικότητα περι-εχόμενο (Video On Demand μέσω τεχνολογί-ας video streaming) από τον αγώνα της Τρίτης, αλλά και σχετικό αρχειακό υλικό.

Η ανάπτυξη που παρατηρείται σε διαδικτυα-κές πλατφόρμες με στοιχηματικό περιεχόμενο και οι υψηλοί τζίροι της βιομηχανίας του beting οδήγησε τις εταιρείες σε επενδύσεις σε ομά-δες διεθνούς ακτινοβολίας. Η νεότερη εξέλι-ξη, ωστόσο, στην προσέλκυση νέων πελατών είναι αυτή που αφορά την παροχή περιεχομέ-νου από τις εταιρείες στοιχημάτων. Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, αγώνες μπά-σκετ αλλά και αρκετά ακόμα αθλητικά γεγονό-τα προσφέρονται δωρεάν μέσα από τις υπηρε-σίες «live video streaming» των εταιρειών που επενδύουν πολλά εκατομμύρια για τα δικαιώ-ματα μετάδοσης.Η στρατηγική παροχής ζωντανού ποδοσφαιρι-κού θεάματος από τις στοιχηματικές πλατφόρ-μες είναι ιδιαίτερα αποδοτική αφού οι «παί-κτες» που συνδυάζουν την παρακολούθηση πο-δοσφαιρικών αγώνων με το ζωντανό στοίχημα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Την ίδια τακτική με τους Άγγλους ακολουθούν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχουν ήδη παραχωρήσει τα δικαιώματα μετά-δοσης σε συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθ-μούς ανά τον κόσμο και το ίδιο κάνει κι η πλειονότητα των μεγάλων ιταλικών ομάδων (Μίλαν, Ιντερ και Γιουβέντους).Σύνθετη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία όπου οι δημοφιλέστερες ομά-δες (όπως οι Μπάγιερν, Σάλκε, Στουτγκάρδη, Ντόρτμουντ) φροντίζουν ιδιαίτερα το περιεχό-μενο του προγράμματος των καναλιών τους.Στους φιλάθλους προσφέρονται, κατά βάση, δύο πακέτα που μπορούν να αγοράσουν.Είτε εκείνο με το οποίο εξασφαλίζεται η παρα-κολούθηση όλου του περιεχομένου του κανα-λιού μιας ομάδας είτε αυτό που προσφέρει, μόνο, την ζωντανή μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της.Οι τιμές βέβαια είναι διαφορετικές ανά πε-ρίπτωση.Ο στόχος δεν είναι, συνήθως, οι φίλαθλοι που μένουν στη χώρα όπου εδρεύει η ομά-δα αλλά αυτοί που βρίσκονται στο εξωτερικό. Ομως, τα στοιχεία δείχνουν ότι μόλις το 60% είναι κάτοικοι άλλων χωρών και όλοι οι άλλοι απλώς προτιμούν να βλέπουν με διαφορετικό τρόπο και συχνά με καλύτερη ποιότητα εικό-νας το ίδιο ματς που προσφέρεται κι από τη-λεοπτική μετάδοση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, συνδρο-μή υπάρχει όποια και αν είναι η διαδικασία προβολής της εικόνας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

H nova δημιούργησε πρώτη την υπηρεσία Live streaming με ζωντανή μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.Την φετινή σεζόν το novasports μεταδίδει αγώνες από το UEFA Τσάμπιονς Λιγκ (Ε4,99) την Premier League της Αγγλίας σε μαγνητο-σκόπηση καθώς και φιλικούς αγώνες και αγώ-νες αρχείου.Η ΕΡΤ και το MEGA με βάση το συμβόλαιο με την TEAM έχουν την δυνατότητα να μεταδίδει αγώνες από το UEFA CHAMPIONS LEAGUE.Επιπλέον, η ΕΡΤ σε συνεργασία με τη Vodafone προσφέρουν αποκλειστικά αγώ-νες του Champions League ζωντανά από το κινητό.

Page 4: Sportsbiz28

SUPERLEAGUE

Η ΚΡΙΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

NOVA

H PREMIER LEAGUE ΣΤΗ ΝΟVA ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ!

www.sportsbiz.grwww.sportsbiz.grSPORTS MEDIA www.sportsbiz.grwww.sportsbiz.grwww.sportsbiz.grSPORTS MEDIA

4

www.sportsbiz.gr

ΕΡΤ

PRIME TIME ΓΙΑ ΤΟΕΛΛΑΔΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

SKY ITALIA

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ USB STICK

Η Αργεντινή, η Νιγηρία και η Νότια Κορέα θα βρεθούν στο δρόμο της Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρι-κής, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιή-θηκε πριν μερικές ημέρες στο Κέιπ Τάουν. Τα καλά νέα για την ΕΡΤ, η οποία θα καλύψει τηλεοπτικά το σπουδαίο αθλη-τικό γεγονός, είναι ότι το παι-χνίδι που συγκεντρώνει το με-

γαλύτερο ενδιαφέρον είναι προγραμματισμένο σε ώρα prime time.Η αναμέτρηση απέναντι στους Αργεντινούς του Ντιέγκο Μα-ραντόνα θα ξεκινήσει 21:30 ώρα Ελλάδας, ένα γεγονός που αυξάνει την διαφημιστική του αξία. Αντίθετα, οι ώρες των ανα-μετρήσεων απέναντι στη Νότια Κορέα (14:30) και Νιγηρία (17:00) δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για την τηλεοπτική με-τάδοση. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κρατική τηλεόραση ετοι-μάζει σιγά-σιγά τις εκπομπές που θα προαναγγείλουν το μεγά-λο γεγονός, ενώ από τον καινούργιο χρόνο θα γίνει γνωστή η δημοσιογραφική αποστολή για τη Νότια Αφρική. Το σίγουρο είναι ότι το Μουντιάλ αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες φιλάθλους, κάτι που φάνηκε από τα νούμερα τηλεθέασης της κλήρωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 420.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Κέιπ Τάουν, με μέγιστη αντίστοιχη τηλεθέαση 4.6% και 12%.

Τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης του Sky Italia προσφέρο-νται πλέον και σε USB stick, προκειμένου οι καταναλωτές να μη γεμίζουν το σπίτι τους με νέους αποκωδικοποιητές. Η διαδικασία είναι απλή για όσους διαθέτουν το ιταλικό συνδρομητικό κανάλι,το οποίο μεταδίδει τα παιχνίδια της Serie Α,καθώς το μόνο που έχουν να κάνουνείναι να τοποθετήσουν το stick στηνειδική υποδοχή τουαποκωδικοποιητή που διαθέτουν.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο κοινής διαχείρισης της SuperLeague μπορεί να εξασφαλίζει τους ελληνικούς συλλόγους για τα επόμενα τρία χρόνια, ωστόσο τα μηνύματα από τη διαφημιστική αγορά δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εταιρίες αναμένεται να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις διαφημιστικές δαπάνες τους, ένα γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τα έσοδα των τηλεοπτικών καναλιών. Κατά τη διάρκεια του 2009, οι διαφημίσεις μειώθηκαν περισσότερο από 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ παρόμοια "κατρακύλα" αναμένεται και για το 2010. Πρέπει να θυμίσουμε ότι η Nova και o Σκάι δαπανούν συνολικά 60 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ η βασική πηγή εσόδων τους συρρικνώνεται καθημερινά.

Η NetMed Hellas και η Premier League ανακοίνωσαν την ανανέωση της συμφωνίας των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League Αγγλίας στην Ελλάδα, για τις περιόδους 2010/11, 2011/12 και 2013.Οι συνδρομητές της nova θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν αποκλειστικά μέχρι 380 αγώνες του Αγγλικού Πρωταθλήματος για κάθε μία από τις προαναφερθείσες περιόδους. Θυμίζουμε ότι τα κανάλια novasports έχουν ήδη τα δικαιώματα της Premier League και για την τρέχουσα περίοδο 2009 /2010. Ο κ. Richard Scudamore, Chief Executive της Premier League, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τη nova και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη στην Premier League για τους πολλούς θαυμαστές της στη Ελλάδα». Ο κ. Γιάννης Οικονόμου Δ/ντης καναλιών novasports πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα κανάλια novasports θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους Έλληνες συνδρομητές την ευκαιρία να απολαύσουν το Αγγλικό Πρωτάθλημα, ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στο κόσμο.»

Page 5: Sportsbiz28

5

FORMULA 1

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ TOYOTA

www.sportsbiz.grSPORTS MARKETING www.sportsbiz.gr

Το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων θα λάβει ο νικητής του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Παράλληλα, η ομάδα που θα φτάσει μέχρι τον Tελικό θα λάβει 24 εκατ. δολάρια, ενώ κάθε ομάδα που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής θα βάλει στα ταμεία της εννέα εκατ. δολάρια. Συνολικά θα μοιραστούν 420 εκατ. δολάρια στις 32 φιναλίστ, ενώ στο προηγούμενο Μουντιάλ της Γερμανίας το αντίστοιχο ποσό είχε περιοριστεί στα 261,4 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, η FIFA επιβεβαίωσε ότι θα δώσει επιπλέον 40 εκατ. δολάρια στους συλλόγους των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

PAO SHOP

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑΉταν ένα μεσημέρι άκρως Παναθηναϊκό. Το τμήμα marketing της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε το ραντεβού και παίκτες και κόσμος αποδείχτηκαν απολύτως συνεπείς. Ο Μάικ Μπατίστ, ο Στράτος Περπέρογλου, ο Νί-κολα Πέκοβιτς και ο Νικ Καλάθης βρέθηκαν στο Pao Shop στη Νέα Ερυθραία και πέρασαν αρκετή ώρα παρέα με τους φίλους της ομάδας που δήλωσαν παρόντες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι εκπλή-ξεις για τους φίλους των πρωταθλητών ήταν πολλές, καθώς εκτός των άλλων οι τυχεροί φίλοι του Παναθη-ναϊκού που έδωσαν το παρών στο Pao Shop είχαν την ευκαιρία να ακουμπήσουν τις τρεις κούπες που κα-τέκτησε πέρσι η ομάδα και συνόδευαν τα «πράσινα» αστέρια.

FIFA

ΜΠΟΝΟΥΣ 30 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ

WORLD CUP 2010

220.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ!Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τη ζήτηση των εισιτηρίων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 220.000 αιτήσεις μέσα σε 48 ώρες μετά την κλήρωση των ομίλων, ενώ συνολικά θα διατεθούν ένα εκατομμύριο "μαγικά χαρτάκια". Είναι δεδομένο ότι ο αριθμός θα ξεπεραστεί, για αυτό το λόγο η FIFA αναμένεται να προχωρήσει στη διαδικασία της κλήρωσης όταν ολοκληρωθεί (22 Ιανουαρίου) η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων.

Η Sauber θα είναι τελικά η 13η ομάδα που θα βρεθεί στο grid του πρωταθλήματος της Formula 1 για την επόμενη σεζόν. Η ελβετική ομάδα θα πάρει τη θέση της Toyota, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της πριν μερικές εβδομάδες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα πέρασε ξανά στα χέρια του Πίτερ Ζάουμπερ, καθώς η BMW αποφάσισε να πουλήσει το μετοχικό μερίδιο της. Την ίδια στιγμή, το αφεντικό της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστόουν ελπίζει ότι η Renault δεν θα αποχωρήσει τελικά από το πρωτάθλημα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Page 6: Sportsbiz28

6

Για ακόμα 2 χρόνια επεκτάθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ Ολυ-μπιακός και της αεροπορικής εταιρίας, Emirates, που είναι χορηγός των ‘ερυθρολεύκων’, με την προοπτική να δυναμώ-σει ακόμα περισσότερο η σχέση τους από την επόμενη σε-ζόν. Ο Σάλεμ Ομπαντάιλα, Διευθυντής της Emirates σε Ευρώ-πη και Ρωσία στάθηκε στην κυριαρχία του Ολυμπιακού και της Emirates σε διεθνές επίπεδο και επεσήμανε σχετικά: «Η Emirates έχει μακρόχρονη, σταθερή εμπλοκή στον αθλητισμό και είναι χορηγός πολλών σπορ σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Το 1987 η Emirates ξεκίνησε να δημιουργεί ένα χαρτοφυλάκιο χορηγιών. Σήμερα είμαστε χορηγοί ορισμένων από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο και στις έξι ηπείρους όπου πετάει η Emirates. H Emirates, μάλιστα, έχει ιδι-αίτερα στενή σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κυριαρχεί στο ελληνικό στερέωμα.Η συνεργασία αυτή προσδοκά να φέρει πιο κοντά τους Έλλη-νες της Αυστραλίας, της νοτίου Αφρικής, μέσω του κόμβου μας στο Ντουμπάι».Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Σπυ-ρόπουλος, υπογράμμισε την ικανοποίηση του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι βρίσκεται στην αθλητική οικογένεια της Emirates και τόνισε, «Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τον Ολυμπιακό όχι μόνο σε αγωνιστικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο. Ξεκί-νησε πριν 19 - 20 μήνες στο Ντουμπάι και έκτοτε τα επιτελεία όλων των εμπλεκομένων μερών δούλεψαν σκληρά προκειμέ-νου να συνθέσουν ένα άκρως επιτυχημένο πλαίσιο συνεργασί-ας. Επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής είναι αυτή η ανανέω-ση της συνεργασίας μας. Η πρόθεση του Ολυμπιακού και της Emirates είναι όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δύο χρόνια».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“ΠΕΤΑΕΙ” ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕFLY EMIRATES

www.sportsbiz.gr

NESTLÉ

ΑΛΛΑΓΗ BRAND ΣΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

MERCEDES-BENZ

NAMINGRIGHTSΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

TAG HEUER

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟΤΗΣ MCLAREN

Η Nestlé Waters πήρε την απόφαση να αλλάξει brand στη χο-ρηγία του Μαραθωνίου του Λονδίνου μετά από 11 χρόνια, κα-θώς το Nestlé Pure Life θα αντικαταστήσει το νερό Vittel. Η επικε-φαλής marketing της εταιρίας στη Βρετανία, Ρεμπέκα Γουάιτ εξή-γησε τους λόγους της συγκεκριμένης κίνησης, τονίζοντας: «Καθώς το συγκεκριμένο event φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά, πιστεύου-με ότι το Nestlé Pure Life είναι το κατάλληλο για τα παιδιά και τους ενήλικες, είτε αυτοί συμμετέχουν στον αγώνα, είτε απλά τον παρα-κολουθούν».

Η υπό κατασκευή Arena στη Σανγκάη θα φέ-ρει για τα επόμενα 10 χρόνια το όνομα της Mercedes-Benz, η οποία για πρώτη φορά απέκτησε τα δικαιώματα ενός σταδίου εκτός Γερμανίας. Η συμφωνία των κινεζικών αρ-χών με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πριν με-ρικές ημέρες, ενώ, όπως τόνισαν οι ιθύνο-ντες, ο στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλητι-κού, το πολιτισμού και της τέχνης στην ασια-τική χώρα.

Πρόκειται για μία από τις μακροβιότε-ρες συνεργασίες στην ιστορία του αθλη-τισμού και φυσικά δεν είχαν κανένα λόγο να τη διακόψουν!H Vodafone McLaren Mercedes και η Tag Heuer ξεκίνησαν την κοινή πο-ρεία τους το 1985 και πριν μερικές ημέ-ρες ανακοίνωσαν την επέκταση της συμ-φωνίας τους.

ΚΑΕ ΠΑΟ

ΔΙΕΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕCHEVELLASΜία ακόμα επιβεβαίωση για το sportsbiz αποτελεί η επίσημη ανα-κοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την CHEVELLAS. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε να πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια, με την εταιρεία αυτοκινήτων να

προστίθεται σε αυτές που ήδη βρίσκονται δίπλα στους πρωταθλητές Ευρώπης και πρωτα-θλητές και κυπελλούχους Ελλάδας.Η CHEVELLAS, αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Chevrolet στην Ελλάδα, στο διάστημα αυτό και μετά τη συμφωνία που «σφράγισε» το τμήμα μάρκετινγκ του «τρι-φυλλιού» εκτός των άλλων, θα παρέχει αυτοκίνητα στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, αλλά και για διαγωνισμούς.

SPONSORSHIP

Page 7: Sportsbiz28

7

Προσφέρει € 1 ανά αγορά για την ενίσχυση του παγκοσμίου προγράμματος εμβολιασμού της Unicef

H GREEN TEAM ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ UNICEF

Η Greenteam, η επίσημη εταιρία παραγωγής και προώθησης προϊόντων της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, ενισχύει το Πρόγραμμα Εμβολιασμού της Unicef με την παροχή € 1 από την πώληση σαράντα διαφορετικών ειδών, στα καταστήματά της.

Αυθεντικά προϊόντα όπως η επίσημη αγωνιστική φανέλα του Παναθηναϊκού της περιόδου 2009-2010, φόρμες προπόνησης, αδιάβροχα τζάκετ αλλά και διακριτικά λογοτυπημένα organizers, αξεσουάρ και πολλά άλλα, με την αγορά τους από τους φίλους του Παναθηναϊ-κού, επιτρέπουν να δοθεί ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά όλου του κόσμου καθώς για καθένα από αυτά, προσφέρεται €1 στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Εμβολιασμού που υλοποιεί η Unicef.

Όπως έχει διαπιστωθεί, περίπου 4.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά, σε όλο τον κόσμο, από έλλειψη εμβολίων και η Unisef τονίζει ότι καμία παρέμβαση στη δημόσια υγεία, πλην της πα-ροχής πόσιμου νερού, δεν μειώνει τόσο αποτελεσματικά τα ποσοστά ασθενειών και θνησιμό-τητας όσο οι εμβολιασμοί.

Ο κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Greenteam τό-νισε «Μέσω του προγράμματος Εκτεταμένου Εμβολιασμού της Unicef εκατομμύρια παιδιά, σε όλο τον κόσμο, σώζονται από βέβαιο θάνα-το. Είναι ευθύνη όλων μας να στηρίξουμε τη ζωή των παιδιών και εί-μαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η φανέλα του Παναθηναϊκού συν-δέει την ιστορία και συναισθηματική της αξία, με την προσφορά ζωής. Κάθε ευρώ είναι σημαντικό, κάθε εμβόλιο είναι πολύτιμο και είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα στηρίξουν ολόψυ-χα αυτή την κοινωνική πρωτοβουλία».

Ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF.«Η συνερ-γασία της UNICEF με την GreenTeam αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της Ανθρωπιστι-κής μας Δράσης στην Ελλάδα και στον κόσμο. Προσλαμβάνει δε ιδιαίτερη αξία για-τί συμπίπτει με την 20η επέτειο της επικύρωσης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών. Η ενίσχυση των προγραμμάτων εμβολιασμού θα αποτελέσει μία ανεκτίμητη συμβολή στον αγώνα που κάνουμε για την σωτηρία εκατομμυρίων παιδιών σήμερα».

Από το 2008 η Greenteam έχει αναπτύξει έντο-νη κοινωνική δραστηριότητα απαντώντας στις πλέ-ον σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνικής υπευθυ-νότητας. Η συγκεκριμένη πολιτική ενεργοποίησε μια σειρά από κινήσεις στήριξης και έμπρακτης ευ-αισθητοποίησης σε προβλήματα που αγγίζουν τη σύγχρονη οικογένεια και το περιβάλλον. Ενδεικτι-κά αναφέρονται μια σειρά από σχετικές δράσεις:• Βραχιόλι αναδάσωσης: € 40.000 έχουν ήδη κατατεθεί και το πρόγραμμα συνεχίζεται• Βιοδιασπώμενη σακούλα: αντικατάσταση σε όλα τα καταστήματα της πλαστικής από βιοδια σπώμενη σακούλα.• Χορηγός στο 1o Green Festival.• Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: παρουσία και διάθεση δώρων στον φιλικό αγώνα μεταξύ μελών της θεραπευτικής κοινό τητας «ΣΤΡΟΦΗ» και υπαλλήλων της δίωξης ναρκωτικών.• ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Ειδική εκδήλωση και διάθεση δώρων στα παιδιά της οργάνωσης “το Χαμόγελο του παιδιού”.

www.sportsbiz.grSOCIAL RESPONSIBILITY www.sportsbiz.gr

Page 8: Sportsbiz28

Ποιος είπε ότι τα κουτιά πρώτων βοηθειών δεν έχουν άλλη χρήση εκτός από την αποθήκευση των φαρμάκων και των ιατρικών εργαλείων; Η κορεάτικη εταιρία Unplug δημιούργησε το Dreamball, που εκτός από κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπάλα.Όταν το κουτί αδειάσει, τότε μπορεί να μεταλλαχθεί σε μία μπάλα διαφορετικών διαστάσεων και να χρησιμοποιηθεί κανονικά για παιχνίδι και διασκέδαση. Σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται κυρίως για τα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου, που στερούνται το δικαίωμα στο γέλιο και στο παιχνίδι λόγω της φτώχειας.

www.sportsbiz.grSPORTS INNOVATION www.sportsbiz.gr

8

ARTENGO ROLLNET

ΤΟ PING PONG ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥΗ μείωση της θερμοκρασίας συνήθως έχει επιπτώσεις στην επιθυμία για άθληση, όμως το Artengo Rollnet αποτελεί την καλύτερη λύση. Αντί για ένα αντιπαραγωγικό απόγευμα μπροστά στην τηλεόραση έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε παίζοντας πινγκ-πονγκ μέσα στο σπίτι.Το Artengo Rollnet αποτελεί το πληρέστερο σετ πινγκ πονγκ, που περιλαμβάνει δίχτυ, μπαλάκια και ρακέτες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το κατάλληλο τραπέζι και να το εγκαταστήσετε. Είναι πάρα πολύ απλό και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, η τιμή θα είναι πάρα πολύ προσιτή.

DREAMBALL

2 ΣΕ 1 ΚΟΥΤΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

TABLE SOCCER BBQ

ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

HARLEY DAVIDSON

KAI ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ

Για όσους το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής, το Table Soccer BBQ δεν θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σχάρα ψησίμα-τος, η οποία ωστόσο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτραπέζιου ποδοσφαίρου.Πρόκειται για μία πραγματικά εξαιρετική ιδέα, καθώς συνδυάζει τα δύο πιο αγαπημένα «αθλήματα» του αν-θρώπου, το φαγητό και το ποδόσφαιρο... Κατά τη δι-

άρκεια του καλοκαιριού θα αποτελέσει ένα καταπληκτικό gadget για κάθε ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται τον εαυτό του.

Το πρώτο ανάποδο γύρισμα σε Harley Davidson επιτεύχθηκε εις διπλούν από τους Kain Saul και Chuck Carothers, δύο από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες FMX στον κόσμο, που πραγματοποίησαν το εγχείρημα με το μοντέλο δρόμου XR1200 της Harley Davidson. Ο πρώτος που κατάφερε το εγχείρημα ήταν ο Kain Saul, πρωταθλητής του Australasian Freestyle Motocross Champion, στις 28 Νοεμβρίου στο Σίδ-νευ της Αυστραλίας, όπου έφτασε σε ύψος 40 ποδιών αναποδογυρίζοντας την 250 κιλών μοτοσικλέτα.Η επιτυχία συνεχίστηκε καθώς μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ο Chuck Carothers, κατόρθωσε να κάνει το ίδιο στην 10η επέτειο των FMX Gladiator Games στην Πράγα, όπου μπροστά σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη γύρισε θεαματικά στον αέρα μια XR 1200.

To SportsBiz στηρίζει την αθλητική φιλανθρωπική εκδήλωση (αγώνες καλαθοσφαίρισης), για τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο “DOWN” του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» που διοργανώνει η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 17:00 - 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο e-mail:[email protected]

Page 9: Sportsbiz28

9

LIONEL MESSI

BALLON D’ OR 2008-09

O Lionel Messi, ο αστέρας της Βarcelona και της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, επιβραβεύτηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με τη Χρυσή Μπάλα (Ballon D’ Or) για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα κατά τη σεζόν 2008-09.

O Lionel Messi είναι ο πρώτος αργεντινός πο-δοσφαιριστής που επιβραβεύεται με την Χρυσή Μπάλα, καθώς οι επίσης αργεντίνοι Alfredo di Stefano και Omar Sivor ήταν πολιτογραφημένοι ευρωπαίοι όταν παρέλαβαν την Χρυσή Μπάλα.

Οι κριτές έδωσαν στο Messi 473 πόντους (με άριστα το 480).Ο περσινός νικητής Cristiano Ronaldo βρέθηκε στη δεύτερη θέση (με 233 πόντους) ενώ τρίτος στη λί-στα κατετάγη ο Xavi.

Ο πρώτος μη ευρωπαίος παίκτης που κέρ-δισε τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Λιβεριανός George Weah το1995. Η Ισπανία (Andres Iniesta, Samuel Eto’o,) και η Αγγλία (Wayne Rooney, Steven Gerrard) σε επίπεδο συλλόγων είναι οι μόνες χώρες πού έχουν από δύο παίκτες στη πρώτη χρυσή δεκάδα της λίστας για τη σεζόν 2008-09.

www.sportsbiz.grSPORTS STAR www.sportsbiz.gr

play video

Page 10: Sportsbiz28

SPORTS BUSINESS www.sportsbiz.gr

BARCELONA F.C

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TURKISH AIRLINES Η ομάδα της Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Turkish Airlines προκειμένου η τουρκική εταιρεία να αναλάβει ως επίσημος αερομεταφορέας της καταναλέζικης ομάδας. Η τριετής συμφωνία συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων την

παραχώρηση ενός αεροπλάνου για τις ανάγκες μεταφοράς της ομάδας τόσο στο Champions League όσο και στην καθιερωμένη ετήσια τουρνέ που πραγματοποιεί η ισπανική ομάδα στην Ασία. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα φέρει το έμβλημα και το όνομα της Μπαρτσελόνα.

ADIDAS

ΕΛΠΙΖΕΙ & ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ2010Η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών Adidas ελπίζει ότι η χορηγία στο Παγκό-σμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής θα βοη-θήσει στην αύξηση των πωλήσεων σε σχέ-ση με το φετινό χρόνο. Στην τελευταία οι-κονομική έκθεση, οι πωλήσεις της εταιρί-ας μειώθηκαν κατά 7% (3,2 δισ. δολά-ρια) και ο συνολικός τζίρος έπεσε κατά 29%, ωστόσο η διεξαγωγή του Μουντιάλ το ερχόμενο καλοκαίρι αποτελεί το μεγά-λο στοίχημα.«Ήταν ένας πραγματικά εξαιρετικά δύ-σκολος χρόνος για όλες τις εταιρίες, σε ότι αφορά τα οικονομικά», τόνισε ο διευ-θυντής ποδοσφαίρου της Adidas, Αντό-νιο Ζέας και συνέχισε: «Θέλουμε να επι-κεντρωθούμε στο 2010. Πιστεύουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φέρει ρεκόρ εσόδων, όπως ακριβώς είχε συμβεί το 2006». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Γερμανίας που-λήθηκαν περισσότερες από 15 εκατ. μπά-λες, τις οποίες σχεδιάζει και κατασκευάζει ο γερμανικός Κολοσσός από το Παγκό-σμιο Κύπελλο του 1970.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της αγγλικής υποψη-φιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 είναι η χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι η βρετανική Κυβέρνηση θα επενδύσει το ποσό των 2,5 εκατ. λίρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ιθύνοντες της οργανω-τικής επιτροπής προσπαθούν να πείσουν την Κυβέρνηση να διπλασιάσει την προσφορά της, προκειμένου να φτάσουν το στόχο των 15 εκατ. λιρών. Η αγγλική ομοσπονδία εί-ναι αυτή που θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό, ενώ δείχνει αποφασισμένη να επενδύσει ακόμη περισσότερα αν κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτη-ση ενός σπόνσορα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει βήματα προόδου.

FORMULA 1

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΓΙΑ ΤΟ SILVERSTONEΗ αποτυχία των ιθυνόντων του Donington Park να εξα-σφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη βελτίωση της πίστας, υποχρέωσε το αφεντικό της Formula 1, Μπέρ-νι Εκλεστόουν να στρέψει ξανά την προσοχή του στο Silverstone. Μετά από μία σειρά κοπιαστικών διαπραγ-ματεύσεων, η διοίκηση του British Racing Driver’s Club (BRDC) πήρε τελικά το «πράσινο φως» προκειμέ-νου να φιλοξενήσει το βρετανικό Grand Prix για τα επό-μενα 17 χρόνια! Πρέπει να σημειωθεί ότι το καινούρ-γιο συμβόλαιο περιλαμβάνει μία ρήτρα διακοπής της δι-εξαγωγής του αγώνα μετά το πέρας 10 ετών, έτσι ώστε ο Εκλεστόουν να είναι εξασφαλισμένος σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης. Παράλληλα, η παλαιότερη πίστα της Formula 1 θα αλλάξει μορφή, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική για τους πιλότους. Σύμφω-να με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Εκλεστόουν έβα-λε «νερό στο κρασί» του σε ότι αφορά τα οικονομι-κά, καθώς από 409 εκατ. ευρώ, που ζητούσε αρχι-κά από τους ιθύνοντες του BRDC, έπεσε στα 342,5 εκατομμύρια.

ΑΓΓΛΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

SPORTSBIZ WEEKLYΕβδομαδιαία online ενημέρωση για τo sports marketing

Website: www.sportsbiz.gr

Email: [email protected]

Σύμβουλος ΈκδοσηςΠέτρος Αδαμαντίδης

ΣυντονισμόςΠαναγιώτης Ραΐσης

REGISTER NOW!

KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ SPORTSBIZ WEEKLY

ΣύνταξηΝίκος ΔελαγραμάτικαςΜιχάλης Οικονομόπουλος Email: [email protected]

Art Direction CHEMISTRYΠινδάρου 3Τηλ.: 210 3389332www.chemad.gr

Διαφήμιση: [email protected]