REDPRESS #14 (29-02-2012)

12

description

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ FREE PRESS ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Transcript of REDPRESS #14 (29-02-2012)

Page 1: REDPRESS #14 (29-02-2012)
Page 2: REDPRESS #14 (29-02-2012)

Η ΠΡΩΤΗΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ

FREE PRESSΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΕκδότηςΧαράλαμπος Παπαχρήστου

ΔιευθυντήςΓιώργος Γερακανάκης

Σύμβουλος ΕκδοσηςΑιμίλιος Τάκας

Σύμβουλος Διοίκησης Σαράντος Ευσταθόπουλος

Συντακτική ομάδα Ερυθρός κατάσκοπος

Red Dunker Red Titan

Red Fighter

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

IN TECHNOLOGIES ΕΠΕ Sheinovo 6, Razlog, 2760, BG

Τ: 700 700 5527 / 210 4918 182 email: [email protected]

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή περιληπτική,

η κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε

τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια

του εκδότη.

2 www.redpress.gr

ΑΠΟ ΓΑΥΡΟΥΣΓΙΑ ΓΑΥΡΟΥΣ

EDITORIAL

Θρυλικές Aναμνήσεις

Είσαι ο καλύτερος για’ μας

Η σημερινή μέρα μας υπενθυμί-ζει ότι το έτος που διανύουμε είναι δίσεκτο. Φυσικό επόμενο είναι λοι-πόν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού να είναι λιγοστά.

Πιο συγκεκριμένα, στα δύο παι-χνίδια που έχει δώσει την σημερι-νή ημέρα, ο απολογισμός του είναι 1 νίκη και 1 ήττα. Στις 29/02/1948 μπορεί να ηττήθηκε από τον Ατρό-μητο Πειραιώς με σκορ 1-0, όμως την αγωνιστική εκείνη χρόνια, κέ-ρασε ΠΑΟ (2-0, 4-0) και ΑΕΚ (4-1,2-1) κερδίζοντας το Κύπελλο Χρι-στουγέννων, ενώ κοντραρίστηκε με

Απόλλων Αθηνών και ΠΑΟΚ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κερδίζο-ντας τον τίτλο με 11 βαθμούς.

Το 1976 έκανε επίδειξη δύναμης στον Απόλλων Αθηνών διασύρο-ντάς τον με 6-0 με τον Σταυρόπου-λο να σημειώνει τα 4 από τα 6 τέρ-ματα.

Εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τους Γαλακό, Κυρά-στα και Αϊδινίου.

Είναι μια χρονιά που λίγοι θέλουν να θυμούνται, καθώς το πρωτάθλη-μα το πήρε ο ΠΑΟΚ και το κύπελλο ο Ηρακλής του Χατζηπαναγή.

Η αλήθεια είναι ότι οι φορές που ο Ολυμπιακός παίρ-νει κάποιον ποδοσφαιριστή και στην συνέχεια αυτός κά-νει την διαφορά με τις εμφανίσεις του είναι λίγες. Σίγου-ρα πολύ παίκτες που ήρθαν στο Μεγάλο Λιμάνι και άφη-σαν το στίγμα τους, όπως ο «μάγος» Τζιοβάνι, ο Καρεμπέ, όμως υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που ήρθαν στον Πειραιά και απλά ήταν μέτριοι χωρίς. Βέβαια θα πει κανείς, αυτό θα πει ποδόσφαιρο αφού εκτός από το δημοφιλέστερο άθλη-μα στον κόσμο είναι και ένα μεγάλο χρηματιστήριο. Ελά-χιστοι παίκτες όμως έχουν έρθει και έχουν την προοπτική να πωληθούν αργότερα και ο Ολυμπιακός να βγάλει χρή-ματα από αυτούς. Όπως ο Κέβιν Μιραλάς. Τον πήραμε από την Σεντ Ετιέν, τον αναστήσαμε και τώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας αποφέρει και πολλά χρήματα. Με την αξία του βέβαια το παιδί. Εκεί που θέλω να σταθώ όμως εί-ναι ο επαγγελματισμός του και το φιλότιμο που έχει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Ισως αν κάποιος άλλος ήταν στην θέση

του να είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, στο άκουσμα της εί-δησης ότι μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ενδιαφέρεται και μάλιστα δίνει 3,5 ευρώ συμβόλαιο για να σε κάνει δικό του. Αυτό συνέβη την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρόσφερε στον Ολυμπιακό 6,5 εκ. ευρώ και στον ίδιο τον Μιραλάς άλλα 3,5. Κι όμως ο Βέλγος ούτε καν το σκέφτηκε να παρατήσει τον Θρύλο μεσούσης της περιό-δου. Αυτό δείχνει ότι σέβεται εκεί που… τρώει και τον σύλ-λογο που του έδωσε το πάτημα για να βρεθεί εδώ που βρί-σκεται τώρα. Αναγεννημένος. Βέβαια παίζει ρόλο ότι και ο Πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης του είπε ότι θέλω να πάω το πρωτάθλημα με εσένα. Και εκείνος το σεβάστηκε. Το παι-δί αυτό πραγματικά σέβεται και τιμάει την φανέλα που φο-ράει. Θυμηθείτε μόνο το σίριαλ με την ανανέωσή του και πως ολοκληρώθηκε. Με τον Μιραλάς να λέει ο ίδιος στον Πρόεδρο, ότι θέλει να μείνει με τόσα. Δίχως μάνατζερ, με-σάζοντες. Γι’ αυτό θα πάει μπροστά. Γιατί ξέρει να εκτιμά.

Page 3: REDPRESS #14 (29-02-2012)

3www.redpress.gr ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οργή για ΕΠΟ στον Θρύλο

Εξαλλοι είναι στον Ολυμπιακό με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομο-σπονδία καθώς μιλάνε για έλλειψη οργάνωσης από την πλευρά της ΕΠΟ αναφορικά με το σημερινό φιλικό της Εθνικής με την αντίστοιχη του Βελγί-ου. Στο συγκεκριμένο αγώνα θα λά-βουν μέρος έξι παίκτες του Ολυμπια-κού και ως εκ τούτου η κούραση θα είναι μεγάλη αφού οι «ερυθρόλευ-κοι» θα πρέπει να επιστρέψουν από το Ηράκλειο και μέσα σε δύο μέρες να πάνε ξανά πίσω για να αντιμετω-

πίσουν τον ΟΦΗ για την 23η αγωνι-στική του πρωταθλήματος. Οι Πειραι-ώτες υποστηρίζουν ότι η αναμέτρη-ση θα μπορούσε τουλάχιστον να αρ-χίσει στις 19:00 προκειμένου οι ποδο-σφαιριστές να προλάβουν να επιστρέ-ψουν μετά τον αγώνα και να δώσουν το «παρών» στην πρωινή προπόνη-ση της επόμενης ημέρας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνική είναι οι Βασί-λης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπου-λος, Χοσέ Χολέμπας, Γιάννης Μανιά-

της και Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ με την Εθνική Βελγίου θα αγωνιστεί ο Κέ-βιν Μιραλάς. Ολοι αυτοί οι ποδοσφαι-ριστές θα επιστρέψουν την Πέμπτη το πρωί στην βάση τους και ως εκ τούτου θα χάσουν την προπόνηση και θα εί-ναι και κουρασμένοι, ενώ αν το ματς γινόταν στις 19:00 θα προλάβαιναν να επιστρέψουν την ίδια ημέρα. Πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει η σκέψη να ναυλωθεί τσάρτερ για τους προανα-φερθέντες προκειμένου να επιστρέ-ψουν την ίδια μέρα στην Αθήνα.

Στις 21 Μαρτίουμε τον ΟΦΗ

Η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχθεί πολύ… καρπο-φόρα αφού ο Θρύλος έχει τεράστι-ες πιθανότητες να κατακτήσει ακό-μα ένα νταμπλ στην πλούσια ιστο-ρία του από τίτλους. Ο Θρύλος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτη-σή του κυπέλλου αφού ούτε ο ΟΦΗ, αλλά ούτε και οι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος είναι ικανοί να του στε-ρήσουν το τρόπαιο. Το επόμενο βήμα, στον θεσμό θα το κάνει στις 21 Μαρ-τίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Η ποδ-σφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των πρώτων ημιτε-λικών του Κυπέλλου όπου ο Θρύλος θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στις 19:30. Την ίδια ημέρα αλλά τρεις ώρες νωρίτερα ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί τον Αστέ-ρα Τρίπολης . Οι επαναληπτικοί θα γί-νουν στις έδρες των φιλοξενούμενων στις 4 Απριλίου, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις στο Europa League.

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν στον Ολυμπιακό είναι ο Μάρκο Πάντε-λιτς. Ο «φονιάς» εκεί που έδειχνε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου σκοράροντας ακατάπαυστα τραυματίστηκε με συ-νέπεια να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Σέρβος επιθετικός έκανε εγχείριση στο πόδι του και από την ημέρα που βγήκε από το νοσοκομείο μέχρι σήμερα δεν έχει βγει καθόλου από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει την προσεχή Παρασκευή όταν και θα βγάλει τα ράμ-ματα από το πόδι του. Τον γύψο όμως ο Μάρκο θα τον βγάλει έπειτα από μία εβδομάδα.

Ακολουθεί πάντως πιστά όλες τις οδηγίες που του έχουν δώσει από το ιατρι-κό τιμ της ομάδας του Πειραιά και ετοιμάζεται για το διάστημα της αποθεραπεί-ας, το οποίο επίσης θα του πάρει αρκετό χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι ο Πάντελιτς θα είναι έτοιμος για να λάβει μέρος στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι.

Την Παρασκευή βγάζειτα ράμματα ο Μάρκο Πάντελιτς

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

«Τόρο όπωςΜαϊκόν»

Πολλούς από τους συ-μπαίκτες του θα συναντήσει στο αποψινό ματς με την Ελ-λάδα ο Κέβιν Μιραλάς και με αφορμή αυτό το γεγονός μί-λησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Τορο-σίδη τον οποίο παρομοίασε με τον Μαϊκόν.

Ο Βέλγος δήλωσε στην ιστοσελίδα «dhnet.be»: «Θα ανέφερα επίσης τον Τοροσί-δη, τον συμπαίκτη μου στον Ολυμπιακό», είπε ο Μιραλάς σχετικά με το ποιους παί-κτες ξεχωρίζει από την Εθνι-κή Ελλάδας. Νωρίτερα είχε πει καλά λόγια για τον Σαμα-ρά και τον Γκέκα.

Συνεχίζοντας για τον «Τόρο», ο Βέλγος στράικερ είπε. «Είναι δεξιός οπισθο-φύλακας, αλλά συχνά γίνε-ται απειλητικός στην επί-θεση. Παίζει σαν τον Μαϊ-κόν της Ίντερ. Την περασμέ-νη σεζόν, όταν δεν ήμουν στην αποστολή του Βελγί-ου, παρακολουθούσα ένα παιχνίδι της Ελλάδας κό-ντρα στην Κροατία. Είναι μια καλή ομάδα, που διατη-ρείται χρόνια», ήταν τα λό-για του Μιραλάς, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του τον γνωστότερο Βέλγο παί-κτη σε σχετική ερώτηση.

«Δεν ξέρω τι έχουν κά-νει οι υπόλοιποι, αλλά πρέ-πει να είμαι αυτός που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ. Έχω 13 σε 18 αγώνες, έχω επίσης έξι ασίστ. Θέλω να δείξω σε όλους τους Βέλ-γους τις ικανότητές μου», ήταν τα λόγια του.

Από εκεί και πέρα τόνισε για το ματς κόντρα στην Ελ-λάδα. «Είναι ιδιαίτερο παι-χνίδι για μένα. Θα παίξω κό-ντρα σε 6-7 συμπαίκτες μου και σε μια χώρα που με ξέ-ρει καλά. Ανυπομονώ. Όταν παίζω στον Ολυμπιακό, εί-μαι σε άλλη θέση, αλλά μπο-ρώ να παίξω και στην επίθε-ση. Θα προσπαθήσω να αρ-πάξω την ευκαιρία μου».

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Page 4: REDPRESS #14 (29-02-2012)

4 www.redpress.grΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η... ώρα του Ντιόγκο!

Μπάλα ξέρει αλλά δυστυχώς έπαι-ζε όποτε το θυμόταν. Ευκαιρίες στη ζωή παρουσιάζονται λίγες και ο Λου-ίς Ντιόγκο πρέπει να δείξει και σε φί-λους αλλά και εχθρούς οτι δεν είναι ο «άμπαλος», το «παλτό», ή ο «τελειωμέ-νος» όπως πολλοί τον έχουν χαρακτη-ρίσει. Ο Βαλβέρδε τον εμπιστεύτηκε συναινώντας για την επιστροφή του και ο Βραζιλιάνος πρέπει να μάθει και πάλι δίπλα στον Ισπανό και να ακού-ει τα λόγια του σαν Ευαγγέλιο αν θέλει να πάει μπροστά.

Ο Τζιμπούρ θα εκτίσει την ποι-νή του λόγω καρτών στο ματς με τον

ΟΦΗ και δεδομένης της απουσίας του Πάντελιτς λόγω του τραυματισμού του, ο Ντίογκο θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα να αποδράσει από το «Θ. Βαρδινογιάννης». Μία δύσκολη έδρα, η οποία σε συνδυασμό με την δεμένη και δουλεμένη ομάδα του «Αναστό» μας δείχνει ότι ο Βραζιλιάνος πρέπει και αυτός να κάνει το κάτι παραπάνω. Λίγες μέρες απομένουν για να διαπι-στώσουμε αν ο Ντιόγκο θα κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα, καθώς από όσα βγαίνουν από τα ρεπορτάζ των προπονήσεων, δουλεύει σκληρά και γύρισε για να μείνει.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΝΕΛΑ ΒΑΣΙΚΟΥ Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ

Στην ECA ο ΓιαννίκοςΗ πορεία του Θρύλου σε όλα τα

επίπεδα είναι συνεχώς ανοδική. Μετά από την επιβλητική παρουσία στο χορτάρι ήρθε και η καταξίωση στην ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα ο Νομι-κός Σύμβουλος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Θεόδωρος Γιαννίκος, θα συμμετέχει στο 11μελές Δ.Σ. του ECA, στο οποίο προεδρεύει ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε ενώ αντιπρόεδροι είναι οι κύριοι Σά-ντρο Ροσέλ και Ουμπέρτο Γκαντίνι .

Το European Club Association είναι μία ένωση όλων των ευρωπαϊκών πο-δοσφαιρικών ομάδων που σε συνερ-γασία με UEFA και FIFA ασχολούνται με θέματα του ποδοσφαίρου. Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του Ολυμπια-κού θα είναι μέλος αυτής της ένωσης, πράγμα που φανερώνει το μέγεθος του Ολυμπιακού, αλλά και τα σταθερά βήματα μπρος τα εμπρός που γίνονται από τη διοίκηση.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ιβάν Μαρκάνο

Γεμάτο το απουσιολόγιο του Βαλ-βέρδε και στη σημερινή προπόνη-ση του Θρύλου αλλά δικαιολογημέ-να καθώς αρκετοι διεθνείς των «ερυ-θρολεύκων» βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες. Σίγουρα αυτό δυσκολεύ-ει το έργο του Βάσκου ώστε να προ-ετοιμάσει την ομάδα για το κυριακά-τικο ματς με τον ΟΦΗ. Μετά και την

απόφαση της ΕΠΟ να βάλει το παιχνί-δι της εθνικής στις 21:00 οι Έλληνες διεθνείς αλλά και ο Βέλγος θα χρεια-στούν ξεκούραση με αποτέλεσμα να χάσουν και την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης.

Ατομική προπόνηση ακολούθησε ο Μαρκάνο στο γυμναστήριο, στα πλαί-σια προγράμματος ξεκούρασης.

ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ

Μιλάει στον...Τύπο ο ΒαλβέρδεΣυνεχόμενα παιχνίδια και σκληρές προπονήσεις δεν αφήνουν περι-θώρια για κουβέντες. Ο Βάσκος δεν αρνείται να δώσει συνεντεύξεις και τα λόγια λόγω εμπειρίας και ποδοσφαιρικών απόψεων να έχουν βαρύτητα. Σε αυτό που δε μας έχει συνηθίσει όμως είναι σε συνεντεύ-ξεις τύπου οργανωμένες από τον ίδιο. Ελάχιστες οι φορές που τις έχει κάνει πράξη και μία από αυτές είναι προγραμματισμένη για την προ-σεχή Πέμπτη στις 12:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εκεί αναμένε-ται να μιλήσει για όλα, καθώς τρέχουν πολλά αγωνιστικά ζητήματα. Πολλοί αναμένουν απαντήσεις και για τη φημολογούμενη πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Βάσκος θα πει πολλά, που ίσως προκαλέσουν «συζητήση».

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Page 5: REDPRESS #14 (29-02-2012)

5www.redpress.gr

Η (σχεδόν ηρωική, όπως εξελίχθη-κε) νίκη - πρόκριση επί της Ρουμπίν Καζάν και το ενδεχόμενο μιας καλής πορείας στο Europa League, έχουν φέρει σε κατάσταση ευφορίας κόσμο και ομάδα. Εμείς, σαν λαός, ανέκα-θεν ήμασταν των άκρων : Δεν θέλου-με και πολύ για να πάρουμε μπρος και να βάλλουμε κατά δικαίων και αδίκων, όπως επίσης δεν θέλουμε και πολύ για να πάρουμε μπρος και να αναγάγουμε σε γίγαντες, λέοντες, υπεράνθρωπους τους παίκτες της ομάδας μας. Πολλές φορές αυτό είναι και κακό όμως, για-τί τον ενθουσιασμό μας (ή την απαισι-οδοξία μας) τη μεταφέρουμε και στην ομάδα.

Στην παρούσα φάση, φαίνεται πως η προσοχή όχι μόνο η δική μας αλλά και της πλειοψηφίας των παικτών, εί-ναι στραμμένη στον αγώνα με την Μέ-ταλιστ Χάρκιβ. Έναν αγώνα που απο-τελεί την ευκαιρία για την πρόκριση στους “8” του Europa League και την ευκαιρία για ακόμη καλύτερη πορεία, αν συνδυαστεί με μια καλή κλήρω-ση. Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών μας βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύμα-τος, καθώς ήδη κάποιοι μιλάνε για “τε-λικό στο Βουκουρέστι”. Και ποιός δεν θα το ήθελε άλλωστε; Ωστόσο, φαίνε-ται να έχουμε ξεχάσει κάτι πάρα πολύ σημαντικό : Οτι πριν τον αγώνα με τη Μέταλιστ, προηγείται ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Πολύ κλισαρισμένο μεν, αλλά είναι γεγονός οτι ο αγώνας με τους Κρητικούς είναι πολύ σημαντι-κός. Ο πρώτος από μια σειρά αγώνων “ζωής ή θανάτου” για την ακρίβεια.

Τα παπαγαλάκια των αλλόθρησκων είναι δεδομένο οτι θα αρχίσουν να μι-λάνε για “φιλικό παιχνίδι”, για “ομάδα δική μας” (ο ΟΦΗ ομάδα του Ολυμπι-ακού... το ακούσαμε κι αυτό) και για

“σίγουρο ματσάκι”. Ας δούμε λοιπόν το “σιγουράκι” τον ΟΦΗ : Οι Κρητικοί έχουν μαζέψει 33 βαθμούς μετά από 22 αγωνιστικές, πράγμα που έχουν να επιτύχουν από τη σεζόν 2006-2007 όταν και τερμάτισαν 7οι με 42 βαθ-μούς. Έχουν ομοιογένεια, χωρίς να παίζουν σπουδαίο ποδόσφαιρο μεν, έχοντας όμως μια σοβαρή ομάδα, δε. Ο μεγάλος Νίκος Αναστόπουλος στον πάγκο είναι τεράστιος Ολυμπιακός, αλλά πάντοτε σέβεται το ψωμί που τρώει και δεν κάνει τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν άλλοι “πρασινοαναθρεμ-μένοι”, που στο τέλος δίνουν συγχαρη-τήρια και... υποκλίνονται στο μεγαλείο του μεγάλου τους αντιπάλου.

Προσθέστε σε αυτά και το εχθρι-κό κλίμα που παραδοσιακά συναντά ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ γηπεδού-χο, βάλτε και το γεγονός οτι η ομάδα είναι σε απόσταση βολής από τα play off και έχετε μια εικόνα του πόσο δύ-σκολη είναι η αναμέτρηση της Κρή-της. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το γεγονός οτι η ομάδα μας προ-έρχεται από αγωνιστική απραξία μιας

εβδομάδος (ενώ ο ΟΦΗ δεν “έκοψε” ρυθμό, μιας και έδωσε το χρωστούμε-νο ματς με την ΑΕΚ), πράγμα που πα-ραδοσιακά μας δυσκόλευε στην επα-νέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώ-σεων, καταλαβαίνουμε οτι κάθε άλλο παρά “υγιεινός περίπατος” είναι το ματς της Κυριακής.

Οι αγώνες με τη Μέταλιστ είναι κο-ντά, αλλά ταυτόχρονα και μακριά. Προηγείται όπως είπαμε, ο ΟΦΗ, όπως προηγείται και ο εντός έδρας αγώνας με τον Άρη της ρεβάνς με τη Μέτα-λιστ. Μπορεί τα δύο ματς με τους Ου-κρανούς να κρίνουν την φετινή μας πορεία στην Ευρώπη, όμως κάθε ματς στη Superleague αρχής γενόμενης απ’το ματς της Κυριακής, κρίνει το που θα καταλήξει ο φετινός τίτλος. Είναι απόλυτα βέβαιο, πως οι άλλοι θα βά-λουν το χέρι τους όπως μπορούν για να γκελάρουμε στα προσεχή ματς με ΟΦΗ ή Άρη. Στον ΟΦΗ δεν υπάρχουν πλέον Βατσινάδες μεν, αλλά ο Κόντης που ακολουθεί είναι αδελφός. Πρό-σφατα άλλωστε έλεγε στη συνεδρί-αση της Superleague φόρα-παρτίδα

οτι “μιλούσε με τον Γόντικα”, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε οτι το καλοκαί-ρι “έπαιξε” και για τζένεραλ μάνατζερ στον βάζελο. Συν τοις άλλοις, έχουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα - Γολγο-θά : ΟΦΗ, Μέταλιστ, Άρης, ξανά Μέ-ταλιστ, βάζελος, ξανά ΟΦΗ (ημιτελι-κά κυπέλλου). Ένα εξαντλητικό σερί 6 αγώνων Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή μέσα σε ένα 20ήμερο, τη στιγμή που οι άλλοι θα δίνουν φιλικά με τους Βρύ-ζες και τους Βούρους.

Είναι κρίμα κι άδικο να δώσουμε το φιλί της ζωής σε έναν ασθμαίνοντα και ψοφοδεή Παναθηναϊκό, έναν Πα-ναθηναϊκό που δεν έχει να πληρώσει ούτε τις τυρόπιτες που έφαγε ο Τσά-κας, προσφέροντας του έναν τίτλο που δεν τον αξίζει ούτε κατά διάνοια αγωνιστικά. Το βλέπουν και οι ίδιοι : ΔΕΝ τον αξίζουν, δεν έχουν το μέταλ-λο, ξέρουν οτι συντηρούνται με... μη-χανήματα (και σφυρίγματα) στο παι-χνίδι. Ξέρουν πως αν ο τίτλος παιχτεί στο ματς του ΟΑΚΑ, θα έχουμε το “Κό-τες και φταίχτες διοίκηση και παίκτες, Part II : Return to Peania”.

Ξέρουν οτι τότε δεν τους σώζουν όχι οι Άραβες, αλλά ούτε οι ορδές των Ούννων. Ας μην γελιόμαστε : Το πρω-τάθλημα ΕΙΝΑΙ η πρώτη και απόλυ-τη προτεραιότητα μας. Τα έσοδα του Champions League θα αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό της ομά-δας της νέας σεζόν. Μιας νέας σεζόν που προμηνύεται δύσκολη, καθώς προβλέπονται (ξανά) σημαντικές αλ-λαγές στο ρόστερ. Αυτό όμως, είναι άλλη κουβέντα, την οποία θα κάνου-με εν καιρώ.

Επί της παρούσης... Σύνεση, 100% συγκέντρωση, πίστη και προσήλωση σε κάθε ματς ξεχωριστά. Προηγείται ο ΟΦΗ : Η Μέταλιστ αργεί ακόμα...

Η Μέταλιστ αργεί ακόμα...

Page 6: REDPRESS #14 (29-02-2012)
Page 7: REDPRESS #14 (29-02-2012)
Page 8: REDPRESS #14 (29-02-2012)

8 www.redpress.gr

Το όνειρο των ομογενών «ΓΑΎΡΩΝ» της Μελβούρνης και της Αυστραλίας (γενικά) θα γίνει πλέον πραγματικότη-τα σύμφωνα με τα τελευταία δημοσι-εύματα. Για εμάς εδώ στην Μελβούρ-νη είναι κάτι απίθανο γιατί είναι κάτι που δεν το περιμέναμε ποτέ.

Όπως και οι οπαδοί στην πατρίδα, έτσι και εδώ κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε κοντά στον αγαπημένο μας Ολυμπιακό. Με την βοήθεια της πρό-σφατης ανακοίνωσης του Ολυμπια-κού, στο σύνδεσμο μας, τα πράγματα όλο και δυναμώνουν. Κάτι που σημαί-νει ότι θα αναγνωριστούμε από εδώ πιο πολύ, αλλά ελπίζω και στην Ελλά-δα. Εμείς εδώ και τρία χρόνια αρχίσα-με τρεις ή τέσσερις φίλοι να συζητάμε και να κάνουμε μια προσπάθεια για να ενεργοποιηθεί αυτός ο σύνδεσμος.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει το κάτι ιδιαίτερο γιατί ήμασταν πάντα στο σημείο που δεν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε, αλλά τώρα αλλάζου-νε τα πράγματα. Έχουμε φτιάξει φού-τερ και πανό αλλά και έχουν μαζευτεί περίπου 30 με 40 μέλη που μιλάμε τα-κτικά. Τα πολύ ευχάριστα νέα για εμάς σαν σύνδεσμος είναι ότι, ο Ολυμπια-κός θα έρθει Αυστραλία.

Εμείς πάντως είμαστε τόσο τρελα-μένοι που σίγουρα θα πάμε στο αερο-δρόμιο, θα ακολουθήσουμε και θα πα-ρακολουθήσουμε κάθε φιλικό αγώνα που θα πάει ο Ολυμπιακός, σε όποια πόλη και να είναι. Ακόμα και αν τους βρούμε στην προπόνηση εκεί θα εί-μαστε μαζί. Θα δείξουμε στην πατρί-δα ότι ο λαός του Θρύλου υπάρχει πα-ντού αλλά και δυναμικά!

Ο Ολυμπιακός μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία να βελτιωθούμε σαν σύνδε-σμος, κάτι που θέλουμε να πάμε πάρα πέρα. Ήδη με τα νέα δημοσιεύματα,

υπάρχει ξαφνικό ενδιαφέρον και με-γαλύτερη ζήτηση στον σύνδεσμο μας, κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε όταν γυρίσει η ομάδα στα πάτρια εδά-φη. Αυτά βέβαια θα τα αναγνωρίσου-με στην πορεία.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό των τελευταίων ημερών, υπήρχαν συζη-τήσεις για Ολυμπιακό Β όπως έχουν πολλές ισπανικές ομάδες κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός για να καλυτερεύει σαν ομάδα πρέ-πει να ανανεώνονται οι γενιές με απο-τελεσματικότητα. Είναι σημαντικό για το μέλλον του συλλόγου. Έτσι αντα-γωνίζονται σε υψηλό επίπεδο οι νέοι και δεν... χάνονται σε άλλες ομάδες και προπονούνται από επιτελεία του συλ-λόγου.

Την Κυριακή στις 17:15 θα ξεκινή-σει ξανά ο Ολυμπιακός το πρωτάθλη-μα για να κυνηγήσει την πρώτη θέση και να φάει τον Παναθηναϊκό. Το ματς είναι εναντίον των... φίλων των πρασί-νων στην Κρήτη. Με τον ΟΦΗ. Ο Πα-ναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον (μ)ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που σημαίνει ότι θα πιεστεί λίγο πιο πολύ από τις προ-ηγούμενες εβδομάδες. Ας ελπίσου-με ότι η τύχη τους θα δεν θα τους χα-μογελάσει ξανά. Το μόνο σίγουρο εί-ναι ότι δεν το γλιτώνει στις 18 Μαρτί-ου κάτι που περιμένουμε πως και πως!

Ενα ευχαριστώ σε όλους που δια-βάζουνε το άρθρο μου και ευχαριστώ επίσης και την RED PRESS που κάνουν την προσπάθεια να έχουμε τον Ολυ-μπιακό κοντά μας.

Ο Ολυμπιακός είναι παντού και πά-ντα ενωμένος μαζί μας.

Παναγιώτης Καβαρνός

ΘΥΡΑ 7 ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Ο Ολυμπιακός στην Αυστραλία!

Page 9: REDPRESS #14 (29-02-2012)

9www.redpress.gr ΜΠΑΣΚΕΤ

«Do or die»Ο ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΤΑ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους. Νίκη και μόνο νίκη για να μπορέσει ο Θρύλος να πάρει την πρόκριση στις 8 καλύ-τερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Οι παί-κτες του Ολυμπιακού έχουν επίγνω-ση της κατάστασης στην αναμέτρη-ση με την Γαλατασαράι, το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ. Ηταν κάτι το οποίο απέδειξε μέσω του blog της Ευρωλί-γκας, ο Κάιλ Χάινς. Ενας από τους παί-κτες-κλειδιά της φετινής πορείας του Θρύλου. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ τόνισε για τον «τελικό» με τους Τούρκους. «Η τύχη μας είναι στα χέρια μας καθώς υποδεχόμαστε τη Γαλατά-σαραϊ στην τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Μετά την ήττα μας με έναν πόντο στην έδρα τους, πρέπει να κερδίσουμε δύο πόντους αν θέλουμε να προκριθούμε. Το ματς έχει χαρακτήρα «do-or-die» και έτσι θα μπούμε στο παρκέ, με αυτό το σκε-πτικό. Θα πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμέ-νοι αν θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι έμπειρη ομάδα, ξέρουν να ελέγχουν

το ματς και να παίζουν στα δικά τους στάνταρ. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέ-ρον ματς καθώς η μια ομάδα... ταιριά-ζει πολύ στην άλλη». Οσον αφορά την παρουσία του κόσμου, ο Χάινς έβγαλε το... καπέλο του. «Δεν είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε έτσι το ματς, αλλά και οι φίλαθλοι μας το ίδιο νιώθουν. Οπου και αν έχω πάει τις τελευταίες ημέρες όλοι μου λένε πόσο περιμένουν αυτό το παιχνίδι και πως το ΣΕΦ θα είναι γε-μάτο. Περιμένω πώς και πώς ένα γε-μάτο ΣΕΦ και μια ατμόσφαιρα... πλέι οφ. Το ταξίδι μας στην Ευρωλίγκα έχει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα φέτος και έχουμε φτάσει τώρα στο τε-λευταίο ματς του Top 16. Αυτή η ομά-δα χτίστηκε για να παλεύει κάθε παι-χνίδι και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Νιώθω σίγουρος πως η ομάδα μας θα καταφέρει και πάλι τους στόχους της αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσου-με στην Ευρωλίγκα».

«Με αυτές τις νίκες είμαστε ζωντα-νοί»

Για να μπορέσει ωστόσο ο Θρύλος

να έχει την τύχη στα χέρια του, έπρεπε πρώτα να κάνει το «2/2» κόντρα στην Εφές, κάτι το οποίο έγινε πραγματικό-τητα. Ετσι ο Χάινς αναφέρθηκε ανάμε-σα σε άλλα, στην απόδραση από την Τουρκία: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο και έτσι χρειαζόταν ακό-μη μεγαλύτερη συγκέντρωση και προ-σήλωση στον στόχο για να τα καταφέ-ρουμε.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο, προηγηθήκαμε με πέντε πόντους στο ημίχρονο. Κρατή-σαμε τη διαφορά σε όλο το τρίτο δε-κάλεπτο και μάλιστα η διαφορά έφτα-σε και σε διψήφια επίπεδα λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μάλι-στα αρχίσαμε να πιστεύουμε πως εί-χαμε κερδίσει, η Εφές επέστρεψε και μάλιστα έφερε το ματς στα ίσα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κώστας Σλούκας σκόραρε με βολές και μας έδωσε τη νίκη με δύο πόντους. Με αυ-τές τις δύο νίκες είμαστε ακόμα ζω-ντανοί για την πρόκριση στα προημι-τελικά και η ομάδα έδειξε να έχει αυ-τοπεποίθηση».

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς παραχώρησε μίνι συνέντευξη στο σάιτ της Ευρωλί-γκας, αλλά όχι για αγωνιστικά ζητήμα-τα, αλλά για ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο «Ντούντα». Και αφού πρώτα τόνισε ότι... «το μπάσκετ είναι η ζωή μου» στην συνέχεια αναφέρθη-κε στην μεγάλη του αγάπη. «Τα περι-στέρια ή το ψάρεμα είναι ίσως τα κα-λύτερα χόμπι για να χαλαρώσει κα-νείς, αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο. Για πολλά χρόνια δεν ήμουν συνέχεια στην ίδια χώρα, αλλά είμαι χαρούμε-νος που έχω πολύ καλούς φίλους, που με βοηθάνε και προστατεύουν τα πε-ριστέρια μου. Και κάποια μέρα θα εί-μαι πολύ χαρούμενος να επιστρέψω πίσω». Οσον αφορά τους στόχους της ομάδας μας είπε: «Δεν μου αρέσει να θέτω επισήμως στόχους που θα φόρ-τωναν με πίεση την ομάδα μου. Μόνο για αυτό το λόγο δεν θα ήθελα να πω κάτι. Ωστόσο είμαι σε γενικές γραμμές πολύ αισιόδοξος».

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

«Το μπάσκετ είναι η ζωή μου»

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Page 10: REDPRESS #14 (29-02-2012)

10 www.redpress.grΜΠΑΣΚΕΤ

ΖΩΗΡΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑΟ κόσμος του Ολυμπιακού, οφείλει να γεμίσει την Πέμπτη το βράδυ το ΣΕΦ. Σύμφωνα με τις χθεσινές εκτιμήσεις, έχουν προπωληθεί 2500 εισιτήρια ενώ αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα διαρκείας, ο αριθμός φτάνει τα 3500. Σαφέστατα δεν είναι το νούμερο που περίμεναν οι ιθύ-νοντες της ΚΑΕ, αλλά αναμφί-βολα ο λαός του Θρύλου πά-ντα αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα .

«Το τρόπαιο είναι στο μυαλό μου» Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει ένα ματς χωρίς να το περιμένεις. Είναι ένας παίκτης που ξέρει όσο κανείς άλλος να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να ολοκληρώνει την φάση (το λεγόμενο coast to coast).

Είναι με λίγα λόγια από τους κορυ-φαίους παίκτες της Ευρώπης και για αυτό τον λόγο ο Θρύλος έβαλε βα-θιά το χέρι στην τσέπη και τον «άρπα-ξε» από τον Παναθηναϊκό κάνοντας την μεταγραφή της δεκαετίας και ταυ-τόχρονα κέρδισε τον αντίπαλό του. Ο V-SPAN ήταν το τιμώμενο πρόσω-πο της Ευρωλίγκας και παραχώρησε μέσω βίντεο συνέντευξη αναφερόμε-νος σε εκείνον, στις βλέψεις του, αλλά και στις επιτυχίες που έχει κάνει.

Οπως ανέφερε σχετικά... «αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως σε κάθε αναμέτρηση επιδιώκω να δίνω πά-ντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτό που θέλω, όταν τελειώνει ένα ματς, είναι να είμαι ικανοποιημένος και να έχω ήσυχη την συνείδηση μου για την προσπάθεια που έκανα, καθώς επιστρέφω στα αποδυτήρια, στο σπίτι μου ή στο ξενοδοχείο.

Νιώθω ευλογημένος που παίζω μπάσκετ και το γεγονός πως έχω φτά-σει να αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επί-πεδο. Κάποιες φορές κερδίζεις, κά-

ποιες φορές χάνεις. Έτσι είναι το μπά-σκετ, έτσι είναι γενικότερα ο αθλητι-σμός. Σημασία έχει όταν επιστρέφεις στα αποδυτήρια και σκέφτεσαι, να εί-σαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου πως τα έδωσες όλα». Ερωτηθείς για το αν έχει κάποιο ματς σε περίοπτη θέση, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν κα-τηγορηματικός. «Δεν μπορώ να ξε-

χωρίσω ένα παιχνίδι. Πάντα θέλω να παίζω καλά σε όλα τα ματς. Σίγουρα ο κάθε παίκτης έχει κάποιους αγώνες στην καριέρα του που είναι διαφορε-τικοί, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο». Και επειδή ο Βασίλης Σπα-νούλης είναι πάντα νικητής και έχει βοηθήσει ώστε και ο Θρύλος να ανέ-βει αγωνιστικό επίπεδο, προέβαλλε με

τι είναι.... κολλημένος. «Το τρόπαιο είναι πάντα στο μυα-

λό μου και πάντα μέσα στους στόχους μου. Όταν φτάνεις σε ένα Final-4 ξέ-ρεις πως χρειάζονται δύο αγώνες, δύο νίκες, ώστε να κατακτήσεις τον τίτλο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη ώστε να πετύχει τον σκοπό του».

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ -ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν το παρών!Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ούτε

θα είναι και η τελευταία καθώς πάνω από όλα αγαπούν την ομάδα και είναι φανατικοί οπαδοί της. Το έχουν απο-δείξει σε πολλές περιπτώσεις, όπως και το καλοκαίρι, όταν αποφάσισαν να παραμείνουν στον διοικητικό θώκο του Θρύλου. Η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, έγινε παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων. Ο Παναγιώ-της και Γιώργος Αγγελόπουλος πήγαν στο ΣΕΦ μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες στον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους. Πάντως τα νέα για τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους δεν είναι θετικά.

Ο Λιθουανός γκαρντ ο οποίος υπο-βλήθηκε σε αφαίρεση κύστης στην

πλάτη το περασμένο Σάββατο δεν κα-τάφερε ούτε χθες να κάνει προπόνη-ση και έτσι οι πιθανότητες συμμετο-χής του, ολοένα και λιγοστεύουν.

900 εισιτήρια και ίδια μέτρα ασφα-λείας

Ηταν η τελευταία συνάντηση ανά-μεσα στους εκπροσώπους του Θρύ-λου και σε αυτούς του Παναθηναϊ-κού με την αστυνομία προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας (10/3). Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο γε-νικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος και αποφασίστηκε να δοθούν 900 εισιτήρια στις δύο ομά-δες, αλλά και επιπλέον 50 προσκλή-σεις στα μέλη των Δ.Σ. ενώ η διαφορά

με την περσινή χρονιά η τιμή του εισι-τηρίου θα είναι 40 ευρώ, αντί 75 όπως ήταν. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει μεταξύ άλλων: «α) Θα διατεθούν 340 προσκλήσεις για τις θέσεις των επισήμων που θα δια-τεθούν με μέριμνα της ΕΟΚ. Όλες οι προσκλήσεις θα διατεθούν ονομαστι-κά και με δελτίο ταυτότητας και θα κα-τατεθεί σχετική λίστα, η οποία θα υπο-βληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής. β) Θα διατεθούν 900 ει-σιτήρια για κάθε ομάδα, τα οποία θα διατεθούν ονομαστικά με δελτίο ταυ-τότητας και σε διαφορετικά χρώματα για την κάθε ομάδα. γ) Δεν θα χρησι-μοποιηθούν τα τμήματα των εξεδρών που βρίσκονται απέναντι από αυτά των επισήμων.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΝΩ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

Page 11: REDPRESS #14 (29-02-2012)

11www.redpress.gr ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Πρώτο βήμα για την πρόκριση!ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Είναι ίσως το σημαντικότερο παι-χνίδι της χρονιάς και πρέπει να βγά-λουν… ασπροπρόσωπο το τμή-μα πόλο του Ολυμπιακού. Μετά τον αποκλεισμό των Ανδρών από το Champions League, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη είναι αυτά που εκπρο-σωπούν τον Θρύλο στην Ευρώπη και θα κυνηγήσουν σήμερα να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Len Trophy Γυναι-κών.

Οι «ερυθρόλευκες» υποδέχονται το απόγευμα (18:00, N/S 3) την Ούγκρα Χάντι Μανζίνσκ στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», για τον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογι-κής διοργάνωσης και θέλουν να εκμε-ταλλευτούν την έδρα τους και να πά-ρουν το προβάδισμα για το «εισιτή-ριο» στην επόμενη φάση. Βέβαια, αν εμφανίσουν το σοβαρό αγωνιστικό τους πρόσωπο δεν έχουν να… φοβη-θούν τίποτα.

Η προετοιμασία στο λιμάνι ολοκλη-ρώθηκε χωρίς σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα και με ιδιαίτερη επιτυ-χία. Οι ασκήσεις όλες αυτές τις μέρες επικεντρώθηκαν στην επίθεση με παί-κτρια παραπάνω και στην άμυνα με παίκτρια λιγότερη.

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού προ-σπάθησαν αυτές τις μέρες και με την ενσωμάτωση των πέντε διεθνών, οι οποίες είχαν υποχρεώσεις με την Εθνι-κή ομάδα για το τουρνουά στο Λος

Αλαμίτος, να αυτοματοποιήσουν κά-ποια συστήματα και να οργανώσουν όσο γίνεται καλύτερα το παιχνίδι τους. Το ευχάριστο για τον τεχνικό των Πει-ραιωτισσών είναι πως έχει όλα τις παί-κτριες στη διάθεσή του. Έτσι, η απο-στολή για τον αγώνα με τις Ρωσίδες αποτελείται από τις: Διαμαντοπούλου, Γκιλ Σόρλι, Ελ. Πλευρίτου, Ψούνη, Μα-νωλιουδάκη, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Μαργ. Πλευρίτου, Κουγιουμτζή, Μπα-λωμενάκη, Αντωνάκου, Κώτσια, Γαρα-ντζιώτη και Βασ. Πλευρίτου.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο, ο προπονητής της Μανσίσκ, Βλαντιμίρ Ζαχάροβ, συμπεριέλαβε τις εξής: Προ-τσένκο, Γερασίμοβα, Σορόκινα, Ζου-μπάχεβα, Ισάκοβα, Άννα Ζούμπκοβα, Ταβάκινα, Βιλεγκγιάνινα, Τιμοφέεβα, Γκριτσένκο, Τσεμπότοβα, Αναστασία Ζούβκοβα, Κουργκάνοβα και Σισόβα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επανα-ληπτικός θα γίνει την άλλη Πέμπτη 8 Μαρτίου στη Ρωσία. Στον άλλο σημε-ρινό ημιτελικό η ιταλική Ιμπέρια αντι-μετωπίζει την ουγγρική Ζέντεσι.

Ψούνη: «Δεν έχουμε να φοβηθού-με τίποτα»

Η «ερυθρόλευκη» αμυντικός, Ηλέκτρα Ψούνη μίλησε για το ματς με τις Ρωσίδες στην ιστοσελίδα «aquaticsnews.com», τονίζοντας πως: «Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπί-σουμε πλέον. Είδαμε σε βίντεο τις Ρω-

σίδες δύο φορές και γνωρίζουμε άρι-στα και τα συν αλλά και τα πλην της Χάντι. Εάν παίξουμε όπως ξέρου-με δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη για αυτό το παιχνίδι»

Επιπλέον, η διεθνής πολίστρια σχο-λίασε τι πρέπει να κάνει και τι να απο-φύγει ο Ολυμπιακός: «Όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Αν αύριο είμαστε

σταθερές στην απόδοση μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο οκτάλεπτο, νομίζω ότι θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη που τη χρειαζόμαστε ενό-ψει της ρεβάνς. Δεν θα πρέπει σε κα-μία περίπτωση να

έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, όπως είχαμε σε κάποια άλλα ματς μέσα στη σεζόν».

Καμία ευκολία απ’ την ΕΟΠΕ

Παρόλο που ο Ερασιτέχνης Ολυμπι-ακός ζήτησε να αλλάξει ημερομηνία του παιχνιδιού της γυναικείας ομάδας με την ΑΕΚ, καθώς μετά από τρεις μέ-ρες ακολουθεί το ντέρμπι με τον Πα-ναθηναϊκό, η ΕΟΠΕ δεν έκανε καμία… διευκόλυνση.

Μάλιστα, με απόφαση που εξέδω-σε χθες ανακοίνωσε και επίσημα πως το ματς με την «Ένωση», για την 5η αγωνιστική των θέσεων 1-6 της Α1 βό-λεϊ των γυναικών, θα γίνει την Δευτέ-ρα στις 17:00 στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται βέβαια, για τον πιο κρίσι-μο αγώνα, μιας και θα κρίνει τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή.

Και τώρα ολοταχώς για πρωτάθλημα και κύπελλο!

Από τη στιγμή που η ανδρική ομά-δα πόλο του Ολυμπιακού «αποχαιρέ-τησε» την Ευρώπη, στρέφει την προ-σοχή της στις ελληνικές διοργανώ-σεις. Οι Πειραιώτες θα επικεντρω-θούν στην κατάκτηση πρωταθλή-ματος και Κυπέλλου, ώστε να κά-νουν για ακόμα μια φορά το νταμπλ.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλά-χου συνεχίζει απόψε (20:30) τις υποχρεώσεις του στην Α1, για τη 17η αγωνιστική, ενώ να θυμίσου-με ότι έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρ-νης τον Ν.Ο. Πατρών και δεν ανα-μένεται να έχει κάποιο πρόβλημα στο να διατηρήσει την πρώτη θέση.

ΒΟΛΕΪ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ.1. Ολυμπιακός 42 2. ΝΟ Βουλιαγμένης 40 3. ΝΟ Χίου 38 4. Πανιώνιος 34 5. Παναθηναϊκός 33 6. ΝΟ Αργοστολίου 21 7. ΝΟ Χανίων 19 8. ΠΑΟΚ 18 9. ΝΟ Καλαμακίου 12 10. ΝΟ Πατρών 12 11. Παλαιό Φάληρο 10 12. Εθνικός 0

Page 12: REDPRESS #14 (29-02-2012)

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ29“ Χιόνισε και είδαμε άσπρη μέρα”

Αδέλφια, από την τελευταία φορά που τα είπαμε από αυτή τη στήλη εί-χαμε στην ομαδάρα μας πολλά και ση-μαντικά γεγονότα. Τι να πω; Για την με-γαλειώδη εμφάνιση του «Θρύλου»; Για την συγκινητική και ηρωική προσπά-θεια του Ρόι; Για την πρόθεση του αγα-πημένου Προέδρου να κρατήσει τον παικταρά μας τον Μιραλάς για να το σηκώσει μαζί μας; Για την Ευρωπαϊκή αναγνώριση των ικανοτήτων του προ-πονηταρά μας; Η’ για την πρόθεση της Διοίκησης να δημιουργήσει τον Ολυ-μπιακό Β; Ας τα δούμε ένα προς ένα.Η ομάδα της καρδιά μας φορώντας το ευρωπαϊκό της κουστούμι, κατάφε-ρε να προσπεράσει το εμπόδιο της Ρούμπιν με τον «τρομοκράτη» να κά-νει την αρχή σκοράροντας το γκολ της πρόκρισης και τον Ρόι με την επιβλη-τική του εμφάνιση, να έχει χτίσει ένα απροσπέλαστο τοίχος στο τέρμα του! Ότι και να πω για αυτόν τον παικτάρα είναι λίγο…

Μετά από τις δυσκολίες που αντιμε-τώπισε στην πορεία της καριέρας του, βρήκε το σθένος και τη δύναμη να ξα-ναγυρίσει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδόσφαιρο και να αναγκάσει όσους τον χλεύαζαν, να κάνουν την κωλο-

τούμπα της ζωής τους! Από την στιγμή του τραυματισμού του μέχρι το τέλος του αγώνα, η όλη του προσπάθεια μ’ έκανε να νιώσω ανατριχίλα. Η δήλωσή του «Άκουγα τον κόσμο να φωνάζει το όνομά μου και έπαιξα για αυτούς» με έκανε να…. «χ…». Απλά ο θρυλικός μας ΗΡΩΑΣ!

Τέτοιους παίκτες θέλουμε! Και στους παίκτες αυτούς αξίζει το κάτι παραπάνω. Ας πούμε και τον τελικό του Europa… Πάντως, απίθανο δεν το θεωρώ και αυτό γιατί αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, έχει παίκτες με μεγάλα μπαλάκια που δεν μασάνε ούτε από χιόνια, ούτε στο κάθε αντίπαλο που συναντάνε. Είναι ΟΜΑΔΑ!

Αυτό βέβαια, είναι αποτέλεσμα του Προέδρου μας, του κ. Μαρινάκη, ο οποίος δεν καταλαβαίνει από κρίσεις (όπως λένε στα γατάκια απέναντι) και καταστάσεις που προσπαθούν ν’ απο-σπάσουν την ομάδα μας από τους στόχους της. Είναι τρελός για την ομά-δα του και το αποδεικνύει συνεχώς. Θέλει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνι-στεί παντού και το έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο.

Τρανό παράδειγμα, η περίπτω-ση του Μιραλάς. Ναι μεν ο παικτα-

ράς αγαπάει τον Θρύλο και αγωνίζεται πάντα για το καλό της ομάδας. Όμως, αντικειμενικά, αν ήσασταν παίκτης και ερχόταν πρόταση από το εξωτερικό εσείς τι θα κάνατε; Πάντως δεν θα την αφήνατε να περάσει απαρατήρητη. Σί-γουρα, δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον παικταρά μας. Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Προέδρου μας. Έπιασε τον Βέλγο και τον έκανε να νιώσει την σιγουριά και την στήριξη που χρειά-ζεται κάθε παίκτης σε τέτοιες στιγμές. «Σε θέλω να μείνεις εδώ για να το ση-κώσουμε μαζί», αυτή η φράση τα λέει όλα, διώχνοντας κάθε σκέψη φυγής. Θα το δείτε, θα δίνει και την ψυχή του σε κάθε παιχνίδι.

Ένας είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της ομάδας και το όνομα αυτού είναι Β Α Λ Β Ε Ρ Δ Ε!

Η αναγνωσιμότητα του μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του δη-μιουργήματος του δεν θα μπορούσαν να μην ηχήσουν στην Ευρώπη. Η πόρ-τα χτύπησε και ο ενδιαφερόμενος δεν είναι κανένας τυχαίος, αλλά η διαστη-μική Μπαρτσελόνα. Πώς να μην νιώ-θεις τιμή για τον προπονητή της ομά-δας σου, όταν ακούγοντας για το ενδι-αφέρον να δηλώνει ότι «δεν πάω που-

θενά». Από την ημέρα που γύρισε ο Θρύλος έγινε κυρίαρχος παντού! Αυτό που του αξίζει. Άλλη μια επιλογή του Πρόεδρου.

Κι όπως σας προανέφερα, ο κ.Μα-ρινάκης θέλει τον Ολυμπιακό να λει-τουργεί στα πλαίσια των τοπ κλαμπ. Θέλεις Μπαρτσελόνα; Θέλεις Ρεάλ; Η σκέψη για να δημιουργήσει τον Ολυ-μπιακό Β’ μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει, αλλά αν βρουν τον τρόπο τότε θα μιλάμε για το Ολυμπιακό Μεγαθήριο.

Το συμπέρασμα είναι ότι με αυτές τις κινήσεις και τα γεγονότα δεν γίνε-ται να μην νιώθω περήφανος για την ομάδα της καρδιάς μου. Με τους παί-κτες της να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και τον πρόεδρο να παραδίδει μαθήματα για το πώς ένας πρόεδρος μπορεί να είναι και οπαδός. Όχι με λό-για του αέρα, αλλά με ηχηρές πράξεις!

Αυτή η ομάδα είναι άξια πολλών συγχαρητήριων. Το να βρισκόμαστε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Η φωνή μας είναι η δύναμη μας και τη δύναμη αυτή χρειάζεται ο Θρύλος μας!

Θρύλος με μεγάλες... μπάλες!