protostypos 29/09/2009

32
Παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Πόλης Όνειρα και ψευδαισθήσεις Μ ονόδρομος αποτελεί η νέα διοικητική μεταρρύθ- μιση στη χώρα μας και για τα δύο μεγάλα κόμ- ματα αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τονίζουν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του σημερινού μοντέλου αυτοδιοίκη- σης. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το νέο «Καποδί- στρια» να προχωρά άμεσα εντός της ερχόμενης Άνοιξης ώστε οι επόμενες εκλογές σε δήμους και νομαρχίες το Φθινόπωρο του 2010 να γίνουν με τη νέα δομή! Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 Íïìáñ÷éáêÞ Åöçìåñßäá Í. ËÜñéóáò 7o ¸ôïò, Áñéèìüò Öýëëïõ 402 ÔéìÞ: 0,60 σελ. 19 σελ. 21 σελ. 24 Ολοταχώς για το νέο «Καποδίστρια»

description

Το φύλλο του Πρώτου Τύπου στις 29 Σεπτεμβρίου 2009

Transcript of protostypos 29/09/2009

Page 1: protostypos 29/09/2009

Παρεμβάσεις και

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο

κέντρο της Πόλης

Όνειρα και ψευδαισθήσεις

Μονόδρομος αποτελεί η νέα διοικητική μεταρρύθ-μιση στη χώρα μας και για τα δύο μεγάλα κόμ-ματα αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τονίζουν

στις προεκλογικές τους εξαγγελίες την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του σημερινού μοντέλου αυτοδιοίκη-σης. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το νέο «Καποδί-στρια» να προχωρά άμεσα εντός της ερχόμενης Άνοιξης ώστε οι επόμενες εκλογές σε δήμους και νομαρχίες το Φθινόπωρο του 2010 να γίνουν με τη νέα δομή!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 Íïìáñ÷éáêÞ Åöçìåñßäá Í. ËÜñéóáò 7o ¸ôïò, Áñéèìüò Öýëëïõ 402 ÔéìÞ: 0,60 €

σελ. 19

σελ. 21

σελ. 24

Ολοταχώς για το νέο «Καποδίστρια»

Page 2: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου2

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Éäéïêôçóßá: ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Åêäüôçò - ÄéåõèõíôÞòÔóéáíÜêáò Íßêïò

Âüëïõ 5 ΦΑΡΣΑΛΑTçë. 24910 26617 / 28018 / fax: 24910 26617

Ηρώων Πολυτεχνείου 117 ΛΑΡΙΣΑΤηλ. & fax: 2410 285375

www.protostypos.gr E-mail:[email protected], [email protected]

ÁÐÁÃÏÑÅÕÅÔÁÉ ç áíáäçìïóßåõóç, ïëéêÞ, ìåñéêÞ Þ ðåñéëçðôéêÞ, Þ êáôÜ ðáñÜöñáóç, Þ äéáóêåõÞ áðüäïóç ôïõ ðåñéå÷ïìÝíïõ ôçò åöçìåñßäáò ìå ïðïéïíäÞðïôå ôñüðï, ìç÷áíéêü, çëåêôñïíéêü, öùôïôõðéêü, Þ áëëï, ÷ùñßò ðñïçãïýìåíç ãñáðôÞ Üäåéá ôïõ åêäüôç. Íüìïò 2121/1993 êáé êáíüíåò Äéåèíïýò Äéêáßïõ ðïý éó÷ýïõí óôçí ÅëëÜäá.

Σύμβουλος έκδοσηςΑπόστολος Ράιδος

Εξαιρετική κρίθηκε από τους παρευρισκόμε-νους η παρουσίαση του

Συλλόγου Ηπειρωτών επαρ-χίας Φαρσάλων. Με περίσσιο ζήλο ετοίμασαν και παρουσί-ασαν ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα που περιελάμβανε αναφορές τόσο στην μεγάλη Ιστορία του τόπου τους όσο και στον Ηπειρώτικο Γάμο με την πα-ρουσίαση δρώμενων.Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετι-σμό της προέδρου των Ηπειρω-τών κ. Βούλα Σούλη - Μπαρμπα-ταζά η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους μεταξύ άλλων τόνισε «Σας λέμε χίλια καλώς ορίσατε έτσι όπως σας τραγούδησαν πριν από λίγο οι κυρίες Βιργινία Γκρίνια και Σταυρούλα Συροπούλου δραστή-ρια μέλη του συλλόγου με την όμορφες παραδοσιακές τους

φωνές . Αγαπητοί μου συμπατρι-ώτες ηπειρώτες , με την παρου-σία σας εδώ δείχνετε την αγάπη σας στον τόπο των παππούδων και πατεράδων μας , στον δικό μας τόπο στα δικά μας χώματα και στα όσα μέχρι σήμερα σημα-τοδοτούν τον πολιτισμό μας στο διάβα των χρόνων . Αυτά φιλοδο-ξούμε να τα κρατήσουμε αναλ-λοίωτα για να τα μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές. Ο Σύλλο-γος Ηπειρωτών Φαρσάλων και Περιχώρων ιδρύθηκε το 1959, σύμφωνα με το πρώτο κατα-στατικό του. Πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου ήταν ο αείμνηστος Βασίλειος Σκαφι-δάς. Ακολούθησαν οι Μπαρά-κος Γεώργιος και Μάρκος Κων/νος τους οποίους μνημονεύουμε και τιμούμε. Τους διαδέχτηκε ο κ. Μαυρογιώργος Χρήστος. Για περίπου δέκα χρόνια η δραστη-ριότητα του Συλλόγου ατόνησε .

Το 2004 όμως μία ομάδα νέων ανθρώπων με δυναμισμό, αγά-πη και θέληση για προσφορά επαναδραστηριοποίησαν το Σύλλογο με πρώτο πρόεδρο τον Κ. Τάκη Καραγιάννη και στη συ-νέχεια την κ. Μαίρη Τσολάκη – Μπασαγιάννη. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη, διατήρηση και μετάδο-ση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και όχι μόνο.Ο σύλλογος μας είναι παρόν και συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώ-μενα της πόλης . Καταβάλει κάθε προσπάθεια για να φέρει τα μέλη και ιδίως την νεολαία σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα ,τους παραδοσι-ακούς χορούς και την μουσική του τόπου της καταγωγής τους και να γνωρίσει και να μεταδώ-σει αυτήν την κουλτούρα ,αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία, αυτό τον πολιτισμό ευρύτερα.

Από το 2004 διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία χορό, με παραδοσιακή ηπειρώτικη ορ-χήστρα και εκδρομές σε μέρη της Ηπείρου με παραδοσιακό γλέντι . Ακόμη δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς κοινωνι-κούς και πολιτιστικούς στην πόλη των Φαρσάλων. ’Έχει δημιουρ-γήσει δύο χορευτικά τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χο-ρών της Ηπείρου ( γυναικείο και παιδικό).Ευχή όλων μας είναι ο Σύλλογος να συνεχίσει δυναμικά τις πολιτι-στικές του δραστηριότητες και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας».Στη συνέχεια ακλούθησε προβολή ντοκιμαντέρ από τη σειρά «Οδοι-πορικό στην Πίνδο», της ΕΤ 3 Στη συνέχεια, η κ.Μαρία Τσολάκη αφηγήθηκε τα ήθη και έθιμα του Ηπειρώτικου γάμου και ακολού-θησαν χορευτικά και δρώμενα

από την Ηπειρώτικη παράδοση. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή της παραδοσια-κής «Αλευρόπιτας» από μέλη του Συλλόγου. Στο τέλος της εκδήλωσης Μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών πρό-σφεραν παραδοσιακά εδέσματα στο κόσμο. Ενώ την αποφώνηση της εκδήλωσης έκανε η δήμαρ-χος κ. Μαρία Ίφου. Το παρόν στην εκδήλωση έδω-σαν εκπρόσωποι του κλήρου, πα-ρευρέθηκαν η Δήμαρχος Φαρσά-λων κ. Μαρία Ίφου, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Παππάς, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τριαντάφυλ-λος Θεοχάρης, Θωμάς Ντίνος και Δημήτρης Χριστοδουλόπου-λος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Κων/νος Μπέης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και αρκε-τοί Ηπειρώτες από την ευρύτερη επαρχία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Ηπειρωτικός Γάμος

Page 3: protostypos 29/09/2009

Με την εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών

έκλεισε η πολιτιστική εβδομάδα που διορ-γανώθηκε για από τη δημοτική αρχή της πό-λης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλ-λόγους της Επαρχίας Φαρσάλων. Ο Σύλλογος Απανταχού προσφύγων Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων πα-ρουσίασε ένα πλούσιο πρό-γραμμα που περιελάμβανε δρώμενα της πατρίδας τους, χορευτικά αλλά και ποικίλα εδέσματα με θέμα το Γάμο. Στην έναρξη της βραδιάς ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Μάκης Παπαδόπουλος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ανα-φέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου σε διάφορες εκδηλώσεις όπως η Γιορτή Πλιγουρίου, η Γιορτή Σιτα-ριού, η Γιορτή Χαλβά με την εβδομάδα Πολιτιστι-κών Συλλόγων και μεταξύ άλλων τόνισε:«Σκοπός του Συλλόγου μας μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις είναι να μην αφήσουμε να σβήσει από το πέρασμα του χρόνου ο Πολιτισμός, υα ήθη και έθιμα των προγόνων μας. Η σημερινή μας εκδήλω-ση είναι αφιερωμένη στα έθιμα του Γάμου. Γεγονό-τα που διαδραματίζονται κατά την προετοιμασία και μέχρι το μυστήριο του Γάμου στις αλησμόνητες πατρίδες μας. » Στη συνέχεια, παρουσιά-στηκαν δρώμενα σχετικά με το Γάμο από τη Μ. Ασία με την παράλληλη αφή-γηση από το μέλος του Συλλόγου κ. Χρυσούλα Κατσαβριά ενώ ακολούθη-σαν χορευτικά, δάσκαλος του χορευτικού είναι ο κ. Γκρίτζαλης Νικόλαος ενώ τη διεύθυνση της χορωδί-ας είχε ο μαέστρος κ. Χα-τζηκουτέλης Μιχάλης. Μετά από το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκό-μενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ποικίλα εδέσματα με ρίζες από τα παράλια της Μ. Ασίας. Την τιμητική τους είχαν τα φη-μισμένα ωτία, το ιτς πιλάφ, σάμαλι και ρεβανί, το σεκέ ε παρέ, το ιμάμ μπαιλντί, το σαραγλί και το Μαντί. Στην εκδήλωση παρευρέ-

θηκαν, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Παππάς, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τρι-αντάφυλλος Θεοχάρης, Θωμάς Ντίνος και Δημή-τρης Χριστοδουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥ-ΑΦ κ. Κων/νος Μπέης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βούλα Μπαρμπατζά, ο ΔΣ Ενιπέα κ. Ν. Γκατζόγιας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Λάρισας ΠΑΣΟΚ κ. Θοδω-ρής Φουτζόπουλος ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιλεάνα Σακκά, εκπρόσω-ποι Φορέων και Συλλόγων και αρκετοί Μικρασιάτες από την ευρύτερη επαρχία Φαρσάλων.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 3ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Εντυπωσίασαν τα έθιμα του Γάμου

Page 4: protostypos 29/09/2009

Τέσσερις οι Φαρσαλινές υποψηφιότητες

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως την επαρχία Φαρσάλων εκ-προσωπούσαν στα ψηφοδέλτια στις εκλογές της 4ης Οκτω-βρίου από 3 συντοπίτες μας τους : Βασίλη Ζαφειρούλη στους Οικολόγους Πράσινους, την Ιλεάννα Σακκά στο Συριζα και τον 29χρόνος Θοδωρή Φουτζόπουλος στο ΠΑΣΟΚ. Τελικά υπάρχει και μία 4η υποψηφιότητα στο συνασπισμό κομμά-των ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πρόκειται για τον Νάκο Χρίστο του Κων/νου ηλεκτρολόγο Μηχανικό που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έλκει την καταγωγή του από την πόλη των Φαρσάλων.

Γυναίκες το νέο τρέντ της πολιτικής Πολύ της μόδας είναι οι συγκεντρώσεις γυναικών που διορ-γανώνουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων. Εκεί αναλύουν χωριστά το πρόγραμμα του κόμ-ματος τους αλλά και τις δικές τους θέσεις. Τι κρίμα που σκάφτονται τις γυναίκες οι πολιτικοί μας μόνο προεκλογικά.

Σταυρός προτίμησης

Την παλιά τεχνική των μονασταυρικών ψηφοδελτίων εξακολου-θούν να χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι στην προσπάθειά τους να κερδίσουν έστω και έναν παραπάνω σταυρό προτίμησης. Τα ψηφοδέλτια αποστέλλονται κατά δεκάδες στα σπίτια μας

Πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια στο Laktisma sport centerΠαρουσία εκλεκτών φίλων και συγγενών πραγματο-ποιηθήκαν τα εγκαίνια στο Sport Center Laktisma στην οδό Λαρίσης 43 – 47 στην πόλη των Φαρσά-λων. Ο υπεύθυνος κατα-στήματος κ. Παναγιώτης Θεοδώρου υποδέχτηκε τους καλεσμένους του και τους ξενάγησε στους χώ-ρους της επιχείρησης. Στο Laktisma Sport Center μπορεί κανείς να βρει υπό-δηση και ένδυση από τις μεγαλύτερες αθλητικές εταιρίες σε πάντα προ-σεγμένες τιμές όπως Nike, Adidas, Puma, Converse, Body Action κ.α.Πέρα από τις προσεγμέ-νες τιμές στο κατάστημα Laktisma o πελάτης μπο-ρεί να βρει και ενδιαφέ-ρουσες πρόσφερες. Αυτό το διάστημα με την αγορά 100 ευρώ ο πελάτης συμ-μετέχει σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24/12/2009 με τη δυ-

νατότητα να κερδίσει ένα μηχανάκι piagio, μια τηλε-όραση LCD και εκτπωτικές

κάρτες για αγορές στο κα-τάστημα Laktisma. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν

μία όμορφη βραδιά και ευ-χήθηκαν τα καλύτερα για τη νέα επιχείρηση.

Πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια στο Laktisma sport center

Την προηγούμενη Τρίτη οι υποψήφιοι του Νομού πλημύρισαν την πόλη των Φαρσάλων. Ανάμεσα σε αυτούς που συναντήσαμε η γιατρός Πόπη Κουρσούμη και ο 29χρονος Κοινωνιολό-γος Θοδωρής Φουτζόπουλος. Οι δύο τους σχολίασαν την τρέχουσα πολιτική σκηνή και εξέφρασαν την πεποίθηση πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου4

Ενημέρωση με sms, υπουρ-γοί, βουλευτές αλλά και υποψήφιοι για τις λίστες των κομμάτων άρχισαν την γνω-στή και δοκιμασμένη μέθοδο της αποστολής μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα ψηφο-φόρων. Το «Μαζί ξεκινήσα-με, μαζί προχωράμε, μαζί θα κερδίσουμε και αυτό τον αγώνα» φοριέται πολύ ακό-μη και αν στο αποστέλλουν μεσάνυχτα.

[Αλήθειες]

SMS Μαζί

Page 5: protostypos 29/09/2009

από τους υποψηφίους όλων των κομμάτων. Τι και αν τα περισ-σότερα κόμματα κάνουν λόγο για «Πράσινη πολιτική» το τι χαρτί χρησιμοποιείται και σε αυτές τις εκλογές δεν λέγεται….

Ντιμπεϊτ

Σε ανοιχτό ντιμπεϊτ προσκαλεί ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων κ. Βασίλης Ζαφειρούλης τους υπόλοιπους Φαρα-σαλινούς υποψηφίους αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

καθώς και τους Δημοτικούς Άρχοντες της επαρχίας μας. Σκοπός της κίνησης ο ειλικρινής διάλογος με στόχο την ενη-μέρωση. Χώρος και χρόνος διεξαγωγής του διαλόγου η κε-ντρική Πλατεία σήμερα το απόγευμα στις 7:30μμ.

Επιτυχία του ΑΤ κατά των Ναρκωτικών

Στις 26 Σεπτεμβρίου το ΑΤ Φαρσάλων κατάφερε άλλη μία

επιτυχία κατά των Ναρκωτικών. Στις 3μμ συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες 2 άνδρες ό ένας γεννηθείς το 1972 και ο άλλος το 1987. Οι δύο τους ερχόταν με λεωφο-ρείο από την Λάρισα και όταν έφτασαν στην πόλη των Φαρ-σάλων οδηγήθηκαν στο ΑΤ και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε ηρωίνη 4,2 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Τη ίδια ημέρα στις 6:00μμ στο 7ο χλμ Φαρσάλων Λαρίσης σε Αστυνομικό έλεγχο συνελήφθει νεαρός άντρας γεννημένος το 1980 καθώς στην τσέπη του βρέθηκε ηρωίνη 1,24 γραμμαρίων και αυτός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Με ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ενι-πέα την προηγούμενη Πέ-μπτη. Στην έναρξη της Συνεδρία-ση το σώμα ψήφισε για την ανάδειξη νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβούλιου. Νέο γραμματέας του Συμ-βουλίου εκλέχτηκε πρώην αντιδήμαρχος ο κ. Βασίλης Ατόσογλου.Στη συνέχεια το σώμα πέρα-σε στα θέματα της ημερήσι-ας διάταξης που όλα ψηφί-στηκαν ομόφωνα και ήταν: 1. Αποδοχή ποσού 3.754,36 € από ΥΠ.ΕΣ για κάλυψη δα-

πάνης πληρωμής συμβάσε-ων έργου προσωπικού Κ.Ε.Π2. Αποδοχή ποσού 38.560,51 € από ΥΠ.ΕΣ. ως έκτακτη οικονομική ενίσχυ-ση για λειτουργικές δαπάνες 2ου τετραμήνου 2009.3. Αποδοχή & διάθεση πο-σού 56.523,00 € προερχό-μενο από Γ΄κατανομή ΣΑΤΑ 2009.

4. Έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση έργου : « ΚΑ-ΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΥΠΕΡΕΙΑΣ» προ-ϋπολογισμού 12.222,00 € ( μαζί με ΦΠΑ) & τρόπος εκτέ-λεσής του.5. Έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου : « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» προϋπολογισμού

67.414,22 € ( μαζί με ΦΠΑ) & τρόπος εκτέλεσής του.6. Αναμόρφωση προϋπολο-γισμού οικον.έτους 2009.7. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορι-σμένου χρόνου μερικής απασχόλησης χρονικής δι-άρκειας μέχρι ( 18) μηνών.Στο τέλος της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Παπαθανσί-ου αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα των απλήρωτων λογαριασμών των νερών και αναφέρθηκε πως μέας στον Οκτώβριο θα υπάρξει ένα ξεχωριστό συμβούλιο με θέμα μόνο τις οφειλές των δημοτών προς το Δήμο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΣ ΕΝΙΠΕΑ«Γάγγραινα» στα οικονομικά του Δήμου οι οφειλέτες του νερού

Αν και η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί για την επιστροφή της πιάτσας των ταξί στην κεντρική πλατεία μετά το πέρας των εργασιών της κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει να γίνεται έως τώρα τουλάχιστον. Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για τις προτάσεις τις Δημαρχιακής σχετικά με τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο και τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 5

Με μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων συναντήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο Φαρσαλινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Θοδωρής Φουτζόπουλος. Ο κ. Φουτζόπουλος συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου. Ο ίδιος γνώστης των προβλημάτων της τοπικής αγοράς συζήτησε μαζί τους σε εγκάρδιο κλίμα και αντάλλαξαν απόψεις. Στο τέλος τα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν στο κ. Φουτζόπουλο καλή επιτυχία.

Με τον εμπορικό Που θα πάνε τα ταξί;

[Ψέμματα]

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή

(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) καλεί τους Λαρισαίους

στην Κεντρική ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Σεπτέμβρη 2009στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ 8:00 μμ.Η Εκδήλωση θα ξεκινήσει με ζωντανή μουσική από το το-πικό νεανικό σχήμα Renovatio .Στην συνέχεια θα γίνει η ομιλια του υποψηφίου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σο νομό Λάρισας Νικου Κωτσιόπουλου και θα ακολουθήσει ο Κεντρικος ομιλητής Τάσος Κατιντσάρος.Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρικομένους και παρουσία όλων των υπο-ψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του νομού.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων σε συνεργασία με το κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου ( ΚΑΕΛΕ) δι-οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια με τις παρακάτω ενότητες :1) Πληροφορική WINDOWS – WORD2) Δημιουργία ιστοσελίδας3) Βιολογική καλλιέργεια

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέ-φωνα : 24910 - 26511 , 24910 - 26512

ΤΟ Δ.Σ

Page 6: protostypos 29/09/2009

Προλογίζοντας, ο Δήμαρχος Αντι-χασίων κ. Α. Κα-

λιακούδας, ανέφερε «Βλέπω ένα σύνθημα του φίλου μου του Κώ-στα Αγοραστού|: «Δύ-ναμη για τον άνθρωπο». Πράγματι πρέπει να δώσουμε δύναμη στον πολιτικό με το ανθρώ-πινο πρόσωπο. Στον προσηνή πολιτικό που δε διστάζει να αγκαλιάσει γέροντα, να αγκαλιάσει μικρό παιδί. Ο Κώστας έδωσε ειλικρινά προσωπι-κό αγώνα για τον καθένα μας, για αυτό και η εκδή-λωσή του είναι μια από τις μεγαλύτερες εδώ στην Κρανιά.

Οφείλουμε λοιπόν να τιμή-σουμε με την ψήφο μας αυτό τον ικανό πολιτικό», και με αυτή την παρότρυν-ση έδωσε το λόγο στο Λα-ρισαίο Βουλευτή. «Για να πραγματωθεί η δημοκρατία και να υπη-ρετηθεί το εθνικό συμφέ-ρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και να μην παρασύρεται από κραυγές, συνθήματα και προπαγανδιστική χειραγώ-γηση του συναισθήματος». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός. «Η ΝΔ δεν αναλώνεται σε ανεφάρμοστη παροχολο-γία και σε επικίνδυνο λαϊ-κισμό. Η χώρα έχει ανάγκη για

μεταρρυθμίσεις και η Κυβέρνηση του Κ. Καρα-μανλή από το 2004 μέχρι σήμερα προχώρησε σε ριζικές αλλαγές υπέρ των

πολιτών, ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος, στηρί-ζοντας τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα, ξεκινώντας την εξυγίανση

του ευρύτερου δημοσίου τομέα, προσανατολίζοντας το 80% του ΕΣΠΑ προς την περιφέρεια».Ο Λαρισαίος Βουλευτής ανέφερε επίσης: «Από το 2004 αυξήσαμε τις κοινω-νικές δαπάνες πάνω από 60%. Ενισχύσαμε ουσια-στικά το Κοινωνικό Κρά-τος Ενισχύσαμε τον πυ-ρήνα της κοινωνικής μας άμυνας, στηρίζοντας την ελληνική οικογένεια. Επιδιώξαμε την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και τη συγκράτηση του ελλείμματος, με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, που κόστιζε ένα εκ. ευρώ την ημέρα, με τις στρατηγικές συμμα-χίες του ΟΤΕ και του λιμα-νιού του Πειραιά, με την εξυγίανση του ΟΣΕ. Αναπτύξαμε στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη της πραγματικής Οικονομίας, με την υποστήριξη στους κλάδους, που επηρεάζο-νται ιδιαίτερα από την κρί-ση, όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές, οι εξαγωγές, η αγορά αυτοκινήτου».

Ο κ. Αγοραστός υπογράμ-μισε τη στήριξη που πα-ρείχε η κυβέρνηση της ΝΔ προς τους κτηνοτρόφους, με το διπλασιασμό του κρατικού παρακρατήμα-τος από €20 σε €40 εκατ., την προώθηση ρύθμισης για τη διασφάλιση κατώ-τερης τιμής στα αγροτικά προϊόντα και τους αγρό-τες με την ενίσχυση €500 εκατ., την επιστροφή του ειδικού φόρου αγροτικού πετρελαίου και την απόδο-ση €2.800.000.000 από τον ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις κατά την 5ετία 2004-2009, όταν την περίοδο 1996-2004 δόθηκαν μό-λις €980.000.000. Σημεί-ωσε επίσης: «Δώσαμε βάρος και στο ασφαλιστικό ζήτημα. Ένα ασφαλιστικό που παραλά-βαμε σε άσχημη κατάστα-ση μετά τις διακυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Μεταξύ άλλων, συγχωνεύ-σαμε τα Ταμεία από 133 σε 13 και μειώσαμε τις λειτουργικές τους δαπά-νες, εξορθολογήσαμε τον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμά-των, χωρίς να θίγουμε τους εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών, τακτοποιήσαμε παλαιές οφειλές του Δημοσίου και παραχωρήθηκε στο ΙΚΑ το ποσό των €4,7 δις. Καταβάλλαμε, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑ-ΣΟΚ, το ποσοστό 1% του ΑΕΠ για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμεί-ων».

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου6

«Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας - Δεν παραπλανούμε και δεν χειραγωγούμε τους πολίτες»

Τόνισε από την Κρανιά ο Κ. Αγοραστός

Page 7: protostypos 29/09/2009

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε πρόγραμμα διακυ-

βέρνησης και για τον λόγο αυτό έχουν φτά-σει στο σημείο να εξαγ-γέλλουν μέτρα τα οποία ήδη ισχύουν! Και μόνο το γεγονός αυτό απο-δεικνύει ότι αποκλειστι-κός τους στόχος είναι η κατάληψη της εξουσίας αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήμα-τα του λαού. Εμπαίζουν τους πολίτες ακολουθώντας παρωχημέ-νες τακτικές μικροκομματι-σμού», υποστήριξε σε ομιλί-ες του σε χωριά του νομού (Ομόλιο, Στόμιο, Πυργετός, Αιγάνη), ο Υφυπουργός Εσωτερικών και υποψήφι-ος βουλευτής του νομού κ. Χρήστος Ζώης. «Ο Ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να βγάλει τα συ-μπεράσματά του παρακο-λουθώντας τους δυο αρχη-γούς στις τηλεοπτικές τους αναμετρήσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε ποια είναι η φορολογική κλίμα-κα που θα χρησιμοποιήσει και ποιοι οι φορολογικοί συντελεστές. Ρωτήθηκε για τη φορολόγηση των επι-δομάτων, του αγροτικού κόσμου, των ελεύθερων επαγγελματιών, των κλη-ρονομιών και των γονικών παροχών. Ρωτήθηκε για την εκτροπή του Αχελώου, για τον βασικό μέτοχο, για τις παράνομες χωματερές, για τους αγωγούς και την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Οι απαντήσεις του κ. Παπανδρέου σε όλα

αυτά τα ερωτήματα ακόμη αναζητούνται», τόνισε χα-ρακτηριστικά ο κ. Ζώης.«Σας υπενθυμίζω όλα αυτά για να σας αποδείξω ότι δεν υπάρχει καμία ξεκάθα-ρη και υπεύθυνη πολιτική, δεν υπάρχει καμία στόχευ-ση και καμία απάντηση από την πλευρά της αξιω-ματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα δεν έχει κανένα περιθώριο πειραματισμών υιοθετώντας κενού περι-εχομένου υποσχέσεις. Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα αλλά είναι βέβαιο ότι δημιουργούν περισσότερα. Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη για τον τόπο περίοδο και δεν μπο-ρούμε να επιτρέψουμε τις ανευθυνότητες και τις γε-νικόλογες τοποθετήσεις», είπε ο κ. Ζώης.«Για όλους τους παραπάνω λόγους οι πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρη-σης και συσπειρώνονται

γύρω από τον Πρωθυ-πουργό. Από την μέρα που σταμάτησε η δημο-σίευση των δημοσκοπή-σεων οι πολίτες αντελή-φθησαν την προσπάθεια χειραγώγησης και αντι-δρούν. Δείχνουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος παίρνο-ντας μια απόφαση ευ-θύνης και επιλέγοντας τον δρόμο της αλήθειας ζητάει από τον Ελληνικό λαό εντολή συνέχισης

του κυβερνητικού μας έρ-γου. Ένα έργο χειροπιαστό, μετρήσιμο το οποίο δημι-ούργησε τις βάσεις ώστε η χώρα μας να μην κινδυνεύ-σει από την παγκόσμια οι-κονομική κρίση όπως έγινε σε άλλες χώρες. Η νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα είναι μια νίκη για όλους τους Έλ-ληνες πολίτες οι οποίοι θέ-λουν να δουν τους κόπους και τις θυσίες τους να μην πάνε χαμένοι», κατέληξε ο κ. Ζώης.

7Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Χ. Ζώης: “Το ΠΑΣΟΚ ή γενικολογεί ή εξαγγέλλει μέτρα που ήδη ισχύουν”

Page 8: protostypos 29/09/2009

Να σταθούμε όλοι δίπλα στη ΝΔ και στον Κώστα

Καραμανλή παραμερί-ζοντας παράπονα και πικρίες. Αν αυτό γίνει η ΝΔ θα κερδίσει. Στην κρισιμότερη εκλογική μάχη των τελευταίων 20 ετών δεν χωρά ψή-φος διαμαρτυρίας.Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι νεοδημοκράτες θα στα-θούν στο ύψος των περι-στάσεων αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των στιγ-μών και τελικά θα στηρί-ξουν την παράταξη», τό-νισε ο βουλευτής Λαρίσης και εκ νέου υποψήφιος κ.

Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκεπτόμενος διαδοχικά το Δασοχώρι, τη Φαλάνη, τη Γιάννουλη και την Τερ-ψιθέα.Ο κ. Χαρακόπουλος σημεί-ωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτεί-νει μια επικίνδυνη συνταγή στον ελληνικό λαό που γί-νεται ακόμη πιο προβλη-ματική όταν μιλούμε για μια περίοδο κρίσης. «Ο Κ. Καραμανλής θα εφαρμό-σει ένα πρόγραμμα που παρουσίασε με καθαρότη-τα στους Έλληνες, χωρίς να επιλέξει να γίνει παροδικά ευχάριστος και παράλληλα εγγυήθηκε ότι μετά από δύο χρόνια η χώρα θα μπει

και πάλι σε ρυθμούς υψη-λής ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θεσσα-λός πολιτικός.Ο κ. Χαρακόπουλος ανα-φερόμενος στο ζήτημα της συσπείρωσης της παράτα-ξης δήλωσε αισιόδοξος ότι

οι πολίτες θα παραμερί-σουν τις όποιες πικρίες και θα σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα στον πρωθυπουργό που εμπιστεύονται, τον Κώστα Καραμανλή. «Πρέ-

πει όλοι να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και η μεγάλη προτεραιότη-τα σήμερα είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα τις μεγάλες προκλήσεις.

Μετρήστε τα δεδομένα και σταθείτε δίπλα μας και αυτή τη φορά. Καμία ψή-φος χαμένη», παρακίνησε τους πολίτες ο Λαρισαίος βουλευτής.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου8

ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Καμία ψήφος να μην πάει χαμένηΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

Page 9: protostypos 29/09/2009
Page 10: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου10

Τα τελευταία χρόνια όπως όλοι ξέρουμε, το ζήτημα του περιβάλ-λοντος και της βιώσιμης ανά-

πτυξης έχει ήδη εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες πολιτικές προτεραιό-τητες και ειδικότερα στη Λάρισα που αγγίζει πλέον και την καθημερινότη-τα των φοιτητών.Στη σημερινή κοινωνία της διακινδύνευ-σης, όπου τα οικολογικά προβλήματα ξεπερνούν τα τοπικά όρια και παίρνουν ευρύτερες γεωγραφικές και κοινωνικές δι-αστάσεις, το μέλλον της δικής μας γενιάς και της ποιότητας ζωής που θα απολαύσει περνά μέσα από έννοιες όπως αειφόρος ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη οικονομία και νέες πράσινες θέ-σεις εργασίας.Η όλη προβληματική για το περιβάλλον βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με μια νέα Παιδεία που επιδιώκουμε, τόσο σε θεω-ρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο επίπεδο. Αντιλαμβανόμενοι το χρέος μας απέναντι στον κάθε φοιτητή, δίνουμε τεράστια έμ-φαση στο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιβαλλοντική πολιτική. Η σύνδεση αυτή είναι κεφαλαιώδους σημασίας γιατί μέσα στους κόλπους της εκπαίδευσης, όχι μόνο μπορούν να υιοθετηθούν καινοτόμες δράσεις, αλλά και να εμπεδωθούν αξίες και στάσεις και να αναπτυχθούν γνώσεις και δεξιότητες που θα συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

Η παιδεία ακόμη, είναι αυτή που μπορεί να συστηματοποιήσει τον εθελοντισμό και να στείλει μηνύματα σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Ειδικότερα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έχουν μια ευκαιρία για να προβούν σε ενέργειες που όχι μόνο θα έχουν απτά αποτελέσμα-τα στο περιβαλλοντικό ζήτημα αλλά θα τα τοποθετήσουν και σε εξωστρεφή τροχιά. Οι Πανεπιστημιακές και οι Τεχνολογικές σχολές της Λάρισας μπορούν και θέλουν να αποτελέσουν το εφαλτήριο μίας τέ-τοιας πρωτοφανούς προσπάθειας για την ελληνική πραγματικότητα.Είναι επιτακτική ανάγκη, τα ελληνικά πανε-πιστήμια, να εστιάσουν σε ερευνητικό επί-πεδο στις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργει-ας και να χρησιμοποιήσουν το πνευματικό τους κεφάλαιο για να προτείνουν λύσεις σε μία χώρα, που λόγω της γεωγραφικής

της θέσης και των ιδιαίτερων συνθηκών, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε πα-γκόσμιο παράδειγμα της πράσινης, αειφό-ρου ανάπτυξης. Ειδικότερα στη Λάρισα, η γεωγραφική της θέση και οι μεγάλες εκτά-σεις που τείνουν να ερημοποιηθούν, μπο-ρούν να χωρέσουν την ανάπτυξη μεγάλου εύρους τέτοιων δραστηριοτήτων.Υπάρχει όμως και μια δέσμη μέτρων που μπορούν να λάβουν τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, που και τεράστια συμβολική αξία δια-θέτει αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...1) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστη-μάτων στις οροφές των πανεπιστημιακών κτιρίων. Με την ενέργεια αυτή, το πανεπι-στήμιο θα μπορεί πρωτίστως να εξασφαλί-ζει τις δικές του ενεργειακές ανάγκες και το πλεόνασμα είτε να πωλείται στη ΔΕΗ,

είτε να δίδεται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.2) Προτεραιότητα στην ανακύκλωση, προτεραιότητα σε εξοπλισμό, βιβλία από ανακυκλώσιμα υλικά και σαφώς προσδι-ορισμένοι χώροι όπου θα τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης για να τους χρησιμο-ποιούν οι φοιτητές.3) Σύναψη συμβάσεων για εφοδιασμό υλι-κών με εταιρίες όπου χρησιμοποιούν ανα-κυκλώσιμα υλικά.4) Περισσότερα μαθήματα και σεμινάρια περιβαλλοντικής ευαισθησίας, να προσφέ-ρουν οι εκπαιδευτικοί φορείς κίνητρα για τη δημιουργία ομάδων περιβάλλοντος.5) Υιοθέτηση και τήρηση μιας ποσόστω-σης πρασίνου ειδικά για τα ιδρύματα που βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.6) Αύξηση κονδυλίων για την έρευνα με προτεραιότητα σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα.7) Έλεγχος όλων των πανεπιστημιακών κτιρίων για εκπομπή θερμότητας και όπου μπορεί να γίνει διαμόρφωση αυτών ώστε να είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον. Κατασκευή όλων των νέων εγκαταστάσε-ων με βάση τη σχετική νομοθεσία.8) Ένταξη των περιφερειακών-νησιωτικών ιδρυμάτων σε προγράμματα αφαλάτωσης και χρήση του αφαλατωμένου νερού.9) Αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων λαμπτήρων με φθορισμού, φιλικότερους προς το περιβάλλον, για μικρότερη κατα-νάλωση ρεύματος.

Οι νέοι έχουν το λόγο Η Θέκλα Παρασκευούδη συζητά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λάρισας για το περιβάλλον

Με ομάδα Νέων Αγρο-τών από την περιοχή της Αγιάς συναντή-

θηκε ο υπ. βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντού-λης στο πλαίσιο της προεκλο-γικής του περιοδείας.Έτσι, έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών λόγω της παρα-τεινόμενης καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές των ενισχύσεων που δικαιούνται όσοι έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανά-πτυξης και Τροφίμων.Συγκεκριμένα, πάνω από ένα χρό-νο κάνουν να πάρουν τα χρήματά τους από τα «Σχέδια Βελτίωσης» και πάνω από δύο χρόνια από τα προγράμματα εγκατάστασης «Νέων Αγροτών», με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε οικονομι-κό αδιέξοδο, μολονότι το έργο των επιτροπών παραλαβής του Υπουργείου έχει ολοκληρωθεί.Επιπροσθέτως, η μη ολοκλήρωση των πληρωμών των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, της Εξι-

σωτικής Αποζημίωσης και των κατανομών των δικαιωμάτων του Εθνικού Αποθέματος οξύνει το αίσθημα εμπαιγμού που υφίστα-νται οι αγρότες και καταδεικνύει μια πραγματικότητα: η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει αγροτική πολιτι-κή με το υστέρημα των ίδιων των αγροτών.Έτσι, με βάση την προεκτεθείσα κατάσταση πραγμάτων, ο κ. Ρο-ντούλης, που ως γνωστόν απο-τελεί και την αγροτική φωνή του ΛΑ.Ο.Σ., προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση: «είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους αγρότες, την στιγμή που αυτοί πραγματο-ποίησαν ήδη υψηλές επενδύσεις, είτε με δικά τους χρήματα, είτε με δάνεια, έπειτα από την ένταξή τους στα επενδυτικά προγράμμα-τα του Υπουργείου. Αν δεν επιλυ-θεί άμεσα το πρόβλημα της έγκαι-ρης πληρωμής των ενισχύσεων, η οικονομική κατάσταση των αγρο-τών θα επιδεινωθεί και η εγκατά-λειψη της υπαίθρου θα ενταθεί».

«Πνίγονται στα χρέη οι Νέοι Αγρότες. Οι πολιτικάντηδες θα αντιμετωπίσουν θερμό αγροτικό φθινόπωρο»

Αστέριος Ροντούλης:

Page 11: protostypos 29/09/2009
Page 12: protostypos 29/09/2009

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Μα-

κρυχωρίου και της Ελά-τειας στην υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Αλεξανδρίδου, κατά την επίσκεψή της, το απόγευμα της Δευ-τέρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περι-οδείας.Η κ. Αλεξανδρίδου ανέ-φερε ότι η συζήτηση που προέκυψε με τους κατοί-κους των συγκεκριμένων περιοχών ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε τους αίτημα. «Η εποχή όπου οι αγρότες ταλαιπωρούνται, δεκάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο, οι νέοι δεν έχουν τις ευκαιρίες και την ενημέ-ρωση που χρειάζονται για να προσφέρουν στον τόπο, οι συνταξιούχοι αισθάνο-νται την οικονομική κρίση

να συμπιέζει τις συντάξεις τους, πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει τις ικανό-τητες και τις προτάσεις να μας βγάλει όλους από την αυτή την κατάσταση. Με μέτρα και συγκεκριμένη πολιτική, όπως το πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων επιχειρήσεων που βρί-σκονται σε κρίση για ένα χρόνο, η αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για

την βελτίωση της ασφαλι-στικής κάλυψης των αγρο-τών, οι ριζικές αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα οι ενισχύσεις, η αύξηση των αγροτικών συντάξεων στα 550 ευρώ για τον μεμονω-μένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών, η ανάπτυξη της Λάρισα προκειμένου να γίνει ένα πρότυπο και σύγ-

χρονο αγροτικό κέντρο ευ-ρωπαϊκών προδιαγραφών, η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώ-ρας, μέτρα για την Παιδεία και την Υγεία, θα μπορέ-σουμε να ορθοποδήσουμε και να υλοποιήσουμε ενω-μένοι τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα, ο τόπος μας» υπογράμμι-σε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις ομιλίες τους στη Λάρισα θα προσπαθή-σουν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το καλό του αγροτικού κόσμου.Η πείρα όμως των μικρομεσαίων αγρο-τών λέει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ με την πιστή εφαρμογή των αποφά-σεων της Ε.Ε. και της ΚΑΠ οδήγησαν στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση τη μικρομεσαία αγροτιά. Επομένως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να περάσουν ανέξοδες υποσχέσεις και παραπλανητικά ταξίματα στους αγρό-τες. Και τα δυο αυτά κόμματα έχουν δώσει δείγματα γραφής και στο αγρο-τικό ζήτημα.Η ΝΔ τα τελευταία 5,5 χρόνια που κυ-βερνά εφάρμοσε με απόλυτη συνέπεια και πυγμή – όπως πριν και το ΠΑΣΟΚ - τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες και με δική της υπογραφή. Η εφαρμογή της «νέας ΚΑΠ» στις ημέρες της έστειλε εκτός παραγωγής ένα σημαντικό κομ-μάτι του αγροτικού κόσμου και οδήγη-σε στη φτώχεια, την ανασφάλεια και τα χρέη τους μικρομεσαίους αγρότες. Επέτεινε τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας από το εξωτερικό και έθρε-ψε μια σειρά μεσάζοντες και μεγαλοε-πιχειρηματίες σε βάρος των αγροτών, των κτηνοτρόφων και γενικά του λαού. Ακόμα και τα λίγα ψίχουλα που έδωσε στους αγρότες μετά τις μεγάλες αγρο-τικές κινητοποιήσεις δεν είχε το σθένος να υπερασπιστεί στην Ε.Ε. φοβούμενη μήπως της «τραβήξουν το αυτί» στις Βρυξέλλες. Το ΠΑΣΟΚ κατά την προ-ηγούμενη διακυβέρνησή του έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Αλλά και από

μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνησή του ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να περι-μένει τίποτα, παρά μόνο αδιέξοδα και βάθεμα των αντιαγροτικών πολιτικών. Είναι το κόμμα που οι θέσεις του για το αγροτικό ταυτίζονται σκανδαλωδώς με αυτές της ΝΔ, πιστό στο άρμα της Ε.Ε. και της ΚΑΠ. Είναι το κόμμα που οι υπουργοί του παλιότερα έβριζαν χυ-δαία τους αγρότες που διεκδικούσαν τα αιτήματά τους. Είναι το κόμμα που έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον τους, που ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ, που οργάνωνε τα αγροτοδικεία. Ας σκε-φτούν ακόμη οι αγρότες πότε το ΠΑ-ΣΟΚ στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ άσκησε αντιπολίτευση ενάντια στα μέτρα που προβλέπονταν από την ΚΑΠ και την Ε.Ε..Την ευθύνη για το αδιέξοδο της μικρο-μεσαίας αγροτιάς την έχουν ακέραιη τα κόμματα του δικομματισμού και οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικα-λιστικού κινήματος που υπονομεύουν τους αγροτικούς αγώνες και σπέρνουν αυταπάτες.Η ψήφος των αγροτών πρέπει να έχει μοναδικό κριτήριο το πώς θα εξασφα-λίσει το μέλλον του και θα παραμείνει στη γη του. Δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή» στα κόμματα αυτά που με τις πολιτικές τους τον ξεκληρίζουν από τη γη και τον τόπο του. Είναι χρέος κάθε μικρομεσαίου αγρότη να σκεφτεί ταξι-κά και να στηρίξει το ΚΚΕ. Ένα κόμμα που από την αρχή ακόμα ενημέρωσε τον αγροτικό κόσμο για το πού οδηγού-σαν τα πράγματα οι πολιτικές της Ε.Ε. και της ΚΑΠ. Ένα κόμμα που στάθηκε τίμια σε όλους τους μαζικούς αγώνες

της αγροτιάς. Ένα κόμμα που η πολι-τική του πρόταση, του παραγωγικού συνεταιρισμού, είναι η μόνη που δίνει διέξοδο στο μικρομεσαίο αγρότη.Τέλος ας σκεφτούν οι αγρότες και ας ρωτήσουν συγκεκριμένα όλους εκεί-νους τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καμώνονται πως νοιάζονται για το μέλλον τους:- Θέλουν να υπάρχουν στη χώρα μας μι-κρομεσαίοι αγρότες που θα έχουν στα-θερή δουλειά, ικανοποιητικό εισόδημα και θα παράγουν ποιοτικά προϊόντα για την εξασφάλιση της υγιεινής διατρο-φής του ελληνικού λαού ή πιστεύουν πως πρέπει να φύγουν από τη μέση οι μικροκαλλιεργητές και η παραγωγή να περάσει στους μεγαλοαγρότες και τις πολυεθνικές;- Θέλουν να καθορίζει το κράτος κατώ-τερη εγγυημένη τιμή για τα αγροτικά προϊόντα, έτσι που ο αγρότης να μπορεί να θρέψει την οικογένειά του ή θέλουν η τιμή να καθορίζεται σύμφω-να με τους νόμους της ελεύθερης αγο-ράς, πράγμα που σημαίνει φτώχεια και εκμετάλλευση για τον αγρότη;- Θέλουν να καταργηθούν οι μεσάζο-ντες τα καρτέλ και τα μονοπώλια που κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών και του λαού που καταναλώνει αγροτι-κά προϊόνταή θέλουν να ενισχύουν όλους αυτούς που ευθύνονται για τόσα διατροφικά σκάνδαλα και παίζουν με την υγεία του λαού μας;ΔΥΝΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑ-ΜΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Φάρσαλα, 29/9/2009ΚΟΒ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΚΕ

ΒΑΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ«Το ΠΑΣΟΚ έχει τις ικανότητες και τις προτάσεις να μας βγάλει

όλους από την κρίση»

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου12

Συμφέρον των μικρομεσαίων αγροτών η ενίσχυση του ΚΚΕ

Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι οι μετεγγραφές από τα Γενικά Λύκεια στο Επαγ-γελματικό Λύκειο και αντίστροφα, συνεχίζονται μέχρι 15 Οκτω-βρίου 2009. ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.A. Οι μαθητές της Α τάξης των Γενικών Λυκείων που δεν επιθυ-μούν να συνεχίσουν τις σπουδές σ’ αυτά, μπορούν να μετεγ-γραφούν στην Α’ τάξη του ΕΠΑ.Λ.B. Οι μαθητές της Β τάξης των Γενικών Λυκείων μπορούν να μετεγγραφούν στη Β τάξη του ΕΠΑ.Λ. στους Τομείς:1. Οικονομίας & Διοίκησης 2. Πληροφορικής, Εφαρμογών & Δικτύων Η/Υ 3. Οχημάτων4. Μηχανολογίας5. ΗλεκτρολογίαςΔΟΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝΗ Α’ τάξη των ΕΠΑ.Λ. που μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως τάξη προσανατολισμού, αποτελείται από Κύκλους (ΤΕΧΝΟΛΟ-ΓΙΚΟΣ,ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΝΑΥΤΙΚΟΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ). Ο μαθητής, ολο-κληρώνοντας την Α’ τάξη του ΕΠΑ.Λ., μπορεί να ακολουθήσει κάποιον από τους ΤΟΜΕΙΣ της Β’ Τάξης, ενώ στην Γ’ Τάξη μπο-ρεί να επιλέξει συγκεκριμένα κάποια από τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ που σχετίζονται με τον τομέα της επιλογής του.ΜΑΘΗΜΑΤΑΣτα ΕΠΑ.Λ. διδάσκονται μαθήματα ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά). Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε εργαστή-ρια εξοπλισμένα κατάλληλα ώστε ο μαθητής να αποκτήσει σφαιρική γνώση του αντικειμένου του μαθήματος.ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝΟι τίτλοι σπουδών που παρέχονται από τα ΕΠΑ.Λ. είναι :• Απολυτήριο Λυκείου ΙΣΟΤΙΜΟ με αυτό των Γενικών Λυκείων και • Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.Ο απόφοιτος των ΕΠΑ.Λ. έχει τις εξής δυνατότητες :1. Να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισα-γωγή σε Α.Τ.Ε.Ι. μόνον. Εξετάζεται σε τέσσερα (4) μαθήματα (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 1, ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 2).2. Να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγω-γή σε Α.Ε.Ι. & Α.Τ.Ε.Ι.. Εξετάζεται σε έξι (6) μαθήματα εκ των οποίων τα τέσσερα θα είναι ίδια με των Γενικών Λυκείων και δύο μαθήματα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.3. Να συνεχίσει τις σπουδές του στα Ι.Ε.Κ.. Η φοίτησή του θα διαρκέσει δύο (2) εξάμηνα, εάν επιλέξει ειδικότητα σχετική με το πτυχίο του, έναντι τεσσάρων (4) των αποφοίτων των Γενι-κών Λυκείων.4. Να εισαχθεί στην αγορά εργασίας, χρησιμοποιώντας το Πτυ-χίο Ειδικότητας επιπέδου 3 που έχει αποκτήσει. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑ.Λ.Ο μαθητής καλείται να επιλέξει το Επαγγελματικό Λύκειο, για-τί:1. Προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ (ισότιμο του ΓΕ.Λ.) και ΠΤΥΧΙΟ ΕΙ-ΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 3 ταυτόχρονα.2. Εξετάζεται και σε μαθήματα ειδικότητας, για την είσοδό του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.3. Τα μαθήματα ειδικότητας θα του είναι χρήσιμα και μετά την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.4. Έχει την δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές σε Ι.Ε.Κ. και η φοίτηση θα διαρκεί μόνο 2 εξάμηνα (από το ΓΕ.Λ. θα διαρκεί 4)5. Το πτυχίο είναι επιπλέον προσόν (μοριοδότηση), για προ-σλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΦΑΡΣΑΛΩΝΣτο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων θα λειτουργήσουν κατά την προσε-χή σχολική περίοδο, οι εξής τομείς και ειδικότητες :1. ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ—Υποστήριξη Συστημάτων, Εφαρ-μογών & Δικτύων Η/Υ 2. ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ—Υπαλλήλων Διοίκη-σης & Οικονομικών Υπηρεσιών3. ΤΟΜΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ —Μηχανικών & Ηλεκτρολογικών Συ-στημάτων Αυτοκινήτου4. ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ — Ηλεκτρολογικών Εγκαταστά-σεων5. ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ — Ψυκτικών Εγκαταστάσεων & Κλιματισμού6. ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ —Μηχανολογικών Εγκαταστάσε-ων και ΚατασκευώνΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟι γονείς και οι μαθητές καλούνται να ζητήσουν πληροφορίες για τα Επαγγελματικά Λύκεια και να αξιολογήσουν τα πλεονε-κτήματα που αυτά παρέχουν στους αποφοίτους του. Για μετεγ-γραφές και πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται καθημερι-νά, στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων :Διεύθυνση : Περιφερειακή Οδός Φαρσάλων Αθηνών / Τ.Κ. 40300 Τηλ. : 24910 23755 - Fax : 24910 26620e-mail : [email protected]

Συνεχίζονται οι μετεγγραφές στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)

Page 13: protostypos 29/09/2009
Page 14: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου14

Ο Πρώτος Τύπος δημοσιεύει σημερα τα εκλογικά καταστήματα ψηφοφορίας του Δήμου Φαρσάλων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Πόσες ακόμη θυσίες για μηδενικό όφελος;»

Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πραγματοποιού-νται στον απόηχο της πρώτης φάσης της πα-γκόσμιας οικονομικής κρισής. Μιας κρίσης που πρωτοεκδηλώθηκε στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και πολύ γρήγορα άγγιξε με σφοδρότητα και την πραγματική οικονομία, με άμεσες επιπτώσεις τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας, την περικοπή των μισθών, τη γενίκευση των ελαστι-κών σχέσεων εργασιας. Ιδιαίτερα στη χώρα μας επηρρεάστηκε αρνητικά η δραστηριότητα στον κλάδο της κατασκευής και του τουρισμού. Μιας κρίσης που κατάδειξε, πλέον, ότι όλοι εκείνοι οι οποίοι θριαμβολογούσαν υπέρ των ελεύθερων αγορών αλλά και για το τέλος των ιδεολογιών, όχι μόνο δε διαθέτουν ένα μακροπρόθεσμο σχέ-διο για την κοινωνία, αλλά αντίθετα ταυτίζουν λανθασμένα τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα του κεφαλαίου με τα συμφέροντα των υπολοί-πων τάξεων. Στην πραγματικότητα οι ταξικές αντιθέσεις και ανισότητες στον καπιταλισμό της εποχής μας είναι πιο έντονες από ποτέ και τούτο το καταμαρτυρά και η ευκολία με την οποία το κρατικό χρήμα ρέει προς τις τράπεζες, αντιπα-ραθετικά με τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών που πρέπει να ματώσουν για να δικαιώθουν. Το πολιτικό δίλημμα που φαί-νεται να χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές είναι ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα την ανέχεια μας. Συμπληρώνεται όμως και από το «πόσες ακόμη θυσίες για μηδενικό όφελος ; ». Και η απάντηση στα μέτρα που ετοιμάζουν είναι ότι δεν θα πραγ-ματοποιηθούν με καμία κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ. Απάντηση αγωνιστική, που θα εμπνέεται από τους δίκαιους αγώνες των εργα-ζομένων, της νεολαίας και των αγροτών αλλά και από τα διδάγματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Γιατί μόνο αν οι ίδιες δομές του καπιταλισμού αποδυναμωθούν πραγματικά, έχουμε λόγους να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτήν την κατεύθυνση δούλευε και δουλεύει η ΑΝΤικαπτι-λιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενα νέο ενωτικό εγχείρημα οργα-νώσεων και ανένταχτων αγωνιστών της αντικα-πιταλιστικής αριστεράς. Για να ξανακάνουμε την Αριστερά συνώνυμη της ελπίδας. Νάκος Χρίστος, υποψήφιος με το συνδυασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λάρισα

Περιοδεία σε ολόκληρο το νομό πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδο-μάδα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας κ. Θοδωρής Φου-τζόπουλος.

Ο 29χρόνος υποψήφιος γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό όπου και αν βρεθεί. Είτε αυτό είναι καφενείο είτε πολιτική ομιλία όλοι σπεύδουν να τον συγχαρούν για την τόλμη του και την αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει στις εκλογές τις 4ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος από την πλευρά του γνώστης των προβλημάτων του Νομού συνομιλεί με τους κατοίκους των περιοχών αφουγκράζεται τα τοπικά προβλήματα και χρησιμοποιώντας γλώσσα απλή και όχι την «ξύλινη» των «επαγγελματιών» πολιτικών μεταφέρει το μήνυμα

νίκης του ΠΑΣΟΚ. Από τη γενέτειρά του τα Φάρσαλα στην κεντρική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Νο-μαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Φάρσαλα πρέπει να αποκτήσουν αυτό που τους αξίζει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή παρουσία στην κεντρική Πολιτική Σκηνή». Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο κ. Φουτζόπουλος θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στον δημοτικό εντευκτήριο στην Πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων στις 8:30μμ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτι για τους φίλους και ψηφοφόρους του στο ΚΑΦΕ «ΜΥΘΟΣ» στο εμπορικό κέντρο των Φαρσάλων.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:

«Τα Φάρσαλα πρέπει να αποκτήσουν αυτό που τους ανήκει»

Page 15: protostypos 29/09/2009
Page 16: protostypos 29/09/2009

Μια ξεχωριστή εκδήλωση δι-οργάνωσε ο

Σύλλογος Σαρακατσα-ναίων Επαρχίας Φαρ-σάλων στα πλαίσια της 5ης Γιορτή Χαλβά στην

βραδιά η οποία του παραχωρήθηκε για την προβολή της σαρακα-τσάνικης παράδοσης.Το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, σε μια εκδήλωση η οποία ήταν

αφιερωμένη στην Σαρακα-τσάνα Γυναίκα & Μάνα, ο Σύλλογος Σαρακατσαναί-ων προσέφερε ένα πλού-σιο πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλ-λων την προβολή σπάνιου φωτογραφικού υλικού, ομιλία με θέμα την θέση της γυναίκας στην Σαρα-κατσάνικη κοινωνία από τον δικηγόρο κ. Στατήρη Κωνσταντίνο, σαρακα-τσάνικα τραγούδια ερμη-νευμένα από τους κκ. Γκό-βαρη Γιάννη και Χατζηπλή Δημήτρη και χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου. Τα πιο θετικά σχόλια ωστόσο απέσπασε η θεα-τρική παράσταση με θέμα το προξενιό των Σαρα-κατσάνων. Οι γέροντες, μέλη του συλλόγου και πρωταγωνιστές της παρά-στασης, μετέφεραν πιστά στην θεατρική σκηνή τα βιώματα τους, αποτυπώ-νοντας τα ήθη και έθιμα που χαρακτηρίζουν την κοινωνία και την παρά-δοση των Σαρακατσάνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτός ήταν άλλωστε και

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου16ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Σαρακατσάνικο Προξενιό»

Page 17: protostypos 29/09/2009

ο στόχος της εκδήλωσης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Σούρλας Χρήστος τό-νισε στην ομιλία του: «Έχει περάσει λοιπόν πάνω από μισός αιώνας όπου οι προ-γονοί μας έχουν εγκατα-λείψει τον νομαδικό τρόπο ζωής και τα ξεκαλοκαιριά τους στα βουνά και έχουν εγκατασταθεί στις πόλεις και τα χωριά των κάμπων. Έτσι η πηγή από την οποία συντηρούταν η παράδοση μας και τα έθιμα μας - ακριβώς ο νομαδικός αυ-τός τρόπος ζωής - πήγαινε να στερέψει. Το κενό και απειλή αυτή ήρθαν να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σκύβοντας με σεβασμό και ευλάβεια πάνω από τον πλούτο των προγόνων μας, οι νεότερες γενιές με την δράση τους και την οργά-νωση τους σε Πολιτιστικά Σωματεία. Θύλακες όπου συντηρείται η παράδοση μας ανόθευτή και αυθεντι-κή, κληροδότημα όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές των Σαρακατσάνων αλλά και για όλο τον Ελληνισμό. Αυτός είναι ο ρόλος και η σπουδαιότητα του δικού μας συλλόγου στην τοπική κοινωνία των Φαρσάλων όπως και των άλλων πο-λιτιστικών συλλόγων της

περιοχής φυσικά. Σκοπός της σημερινής βραδιάς είναι να φέρουμε κοντά στην παράδοση την οποία κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας όχι μόνο τους Σαρακατσάνους της περιοχής μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας. Για αυτό λοιπόν, θα προσπαθήσουμε στον λίγο χρόνο που έχουμε στην δι-άθεση μας, να γνωρίσετε και να κατανοήσετε τον τρόπο ζωής των προγόνων μας και πως η ιδιόρρυθμη αυτή ζωή επηρέασε την κοινωνία τους, τον τρόπο σκέψης τους και συμπε-ριφορά τους , τα ήθη και έθιμα τους και τέλος την παράδοση τους».Στην εκδήλωση, παρευ-ρέθησαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαρσάλων κα. Μαρία Ίφου, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων, υποψήφιοι βουλευτές και άλλοι επίσημοι προσκεκλη-μένοι. Την εκδήλωση τίμη-σαν επίσης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπον-δίας Συλλόγων Σαρακατσα-ναίων και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσαναίων Σερρών, κος Τσαούσης Βασίλειος. Με το πέρας της εκδήλω-σης προσφέρθηκαν παρα-δοσιακές σαρακατσάνικες

πίτες, παρασκευασμένες από τις γυναίκες μέλη του Συλλόγου ενώ οι παρευρι-σκόμενοι είχαν την ευκαι-ρία να διασκεδάσουν με σαρακατσάνικα τραγούδια και χορούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν για την επι-τυχή διοργάνωση της εκ-δήλωσης και υπόσχεται να συνεχίσει την προσπάθεια του για την διάσωση και προβολή της σαρακατσάνι-κης παράδοσης.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 17

Page 18: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου18

Η υποψήφια βουλευτής

της Νέας Δημοκρατίας

κ. Θέκλα Παρασκευούδη

μιλά στον Πρώτο Τύπο για την επι-

καιρότητα ενόψει εκλογών.

Κυρία Παρασκευούδη, ο κύριος

Καραμανλής έκανε την αυτοκριτική

του, κυρίως για λάθη και παραλεί-

ψεις κατά τη διάρκεια της πρωθυ-

πουργίας του. Εσείς, ποιες θεωρεί-

τε ότι είναι οι κυριότερες αιτίες που

έφεραν το κόμμα της Νέας Δημο-

κρατίας σε τόσο δυσμενή θέση;

Ο Κώστας Καραμανλής, στα 5,5 χρό-

νια της πρωθυπουργίας του τόλμησε

να συγκρουστεί με τα πραγματικά

προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας,

με τα προβλήματα που λίμναζαν τόσα

χρόνια και υποθήκευαν το μέλλον της

χώρας. Αναμφισβήτητα, όποιος πράτ-

τει, κάνει και λάθη. Αλάνθαστοι είναι

μόνο αυτοί που κάθονται.

Τα σημεία που δεν πήγε καλά η κυβέρ-

νηση, όπως και όποιες καθυστερήσεις

υπήρξαν στο κυβερνητικό έργο, όλα

αυτά, τα εξήγησε αναλυτικά ο πρωθυ-

πουργός.Εγώ, δεν έχω να προσθέσω

κάτι, παρά μόνο ότι η Νέα Δημοκρα-

τία φρόντισε να κοιτάξει την ουσία

των μεταρρυθμίσεων, και όχι να δια-

φημίσει το κυβερνητικό της έργο.

Έχοντας ως δεδομένο τη διαφορά

που έχει δημιουργηθεί, εσείς ελπί-

ζετε στην ανατροπή;

Δεν μεμψιμοιρούμε για να ελπίζου-

με στην ανατροπή, πιστεύουμε στην

ανατροπή και αγωνιζόμαστε όλοι με

μαχητικότητα και ακόρεστη διάθεση

για να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, μην

ξεχνάτε πως η τωρινή διαφορά ανά-

μεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ

είναι περίπου η ίδια με εκείνη στις

εκλογές του 2000, όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ

προσπέρασε στο νήμα.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να επανα-

συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και

φυσικά να πείσουμε τους αναποφάσι-

στους ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για

τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρα-

τία κερδίσει τις εκλογές, πέρα από

τη διαχείριση της οικονομικής κρί-

σης, ποιες θα πρέπει να είναι οι βα-

σικές της προτεραιότητες;

Δεν εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα πρέ-

πει να αλλάξει τις προτεραιότητες

που είχε θέσει εξ αρχής, απλώς κα-

θίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη

για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

και των διαρθρωτικών αλλαγών στην

οικονομία. Με άλλα λόγια, θα χρεια-

στεί περισσότερη αποφασιστικότητα

για καθοριστικές τομές, τις οποίες η

ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη

να τις υποδεχθεί.

Πως φαντάζεστε ότι θα είναι η επό-

μενη μέρα των εκλογών, για το κόμ-

μα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και

για εσάς προσωπικά;

Και για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και

για μένα προσωπικά, η 5η Οκτωβρίου

θα είναι μια μέρα σκληρής και μεθοδι-

κής δουλειάς.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει απα-

ρέγκλιτη το κυβερνητικό της έργο, κι

εγώ, είτε εντός είτε εκτός κοινοβου-

λίου, δε θα σταματήσω να βρίσκομαι

στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας το

εθνικό συμφέρον και αγωνιζόμενη για

τα ιδανικά της παράταξης.

ΘΕ

ΚΛ

Α

ΠΑ

ΡΑ

ΣΚ

ΕΥ

ΟΥ

ΔΗ

«Η Νέα Δημοκρατία είναι δύναμη εμπιστοσύνης»

Page 19: protostypos 29/09/2009

19Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Ολοταχώς για το νέο «Καποδίστρια»

Μονόδρομος αποτε-λεί η νέα διοικητική μεταρρύθμιση στη

χώρα μας και για τα δύο με-γάλα κόμματα αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τονίζουν στις προεκλογικές τους εξαγ-γελίες την αναγκαιότητα ανα-διάρθρωσης του σημερινού μοντέλου αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το νέο «Καποδίστρια» να προχω-ρά άμεσα εντός της ερχόμενης Άνοιξης ώστε οι επόμενες εκλο-γές σε δήμους και νομαρχίες το Φθινόπωρο του 2010 να γίνουν με τη νέα δομή!Ξεκάθαρος στο πρόσφατο debate υπήρξε για το θέμα ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καρα-μανλής: «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μεγάλος ασθενής είναι ο δη-μόσιος τομέας και στο μέγεθός του και στη λειτουργία του. Γίνονται προσπάθειες. Έχει προ-ωθηθεί η μηχανοργάνωση και ο θεσμός των ΚΕΠ Έχει σημαντική ενίσχυση στους τομείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έλεγχος στους προϋπολογισμούς τους. Εχει ξεκινήσει εργώδης προσπά-θεια για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας. Έχουμε προχωρήσει σε μείωση των φορέων του δη-

μοσίου, και αυτό θα συνεχιστεί. Υπάρχει ανάγκη για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας».Και από το ΠΑΣΟΚ όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανα-γκαιότητα μίας νέας μεταρρύθ-μισης κατηγορώντας την κυβέρ-νηση ότι ποτέ δεν πίστεψε σε μια ουσιαστική και ριζική αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας. Διατυπώνοντας τις προτάσεις του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζει για μια διοικη-τική μεταρρύθμιση που θα περι-λαμβάνει ριζικό μετασχηματισμό του κράτους με μετατροπή του

σε επιτελικό κράτος-στρατηγείο, που διαχειρίζεται μόνο τις ανα-γκαίες εθνικές πολιτικές. Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ προσβλέπει στη δημι-ουργία νέου αυτοδιοικητικού συ-στήματος που απαρτίζεται από δύο ισχυρούς και ανεξάρτητους βαθμούς αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους δήμους και τις περιφέρειες. Εκ των πραγμάτων κατανοεί κα-νείς πως η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν αυτή είναι, θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την διοι-κητική μεταρρύθμιση την οποία και θα προωθήσει με συνοπτι-κές διαδικασίες αφού ήδη έχει πραγματοποιηθεί από το 2008 ο

διάλογος με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδι-οικήσεων Ελλάδας.Όλες οι πλευρές συμφωνούν στην αναγκαιότητα αλλά και τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αλλά υπάρχουν από πλευράς αυ-τοδιοικητικών σαφείς ενστάσεις ως προς το σκέλος της χρηματο-δότησης των νέων ΟΤΑ. Σε κάθε περίπτωση, και μόνον η αλλαγή του καθεστώτος αλλάζει σημαντικά τις ισορροπίες σε ότι αφορά τις εκλογές, αφού εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο «Καποδίστριας 2» ψηφιστεί

από την βουλή και γίνει νόμος του κράτους πριν το ερχόμενο Καλοκαίρι, τότε αρκετοί θα είναι εκείνοι οι ενδιαφερόμενοι που θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στά-ση τους. Σε ότι αφορά την επαρχία Φαρ-σάλων, υπενθυμίζεται ότι το επι-κρατέστερο σενάριο είναι η δη-μιουργία ενός «μητροπολιτικού» δήμου στα Φάρσαλα, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το εν-δεχόμενο να γίνουν δύο νέοι δή-μοι με τη συγχώνευση του δήμου Φαρσάλων με τον Ενιπεά, και του δήμου Πολυδάμαντα με τον Ναρθακίου.

Page 20: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου20

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να λει-τουργήσουν τα εκκοκκιστήρια βάμβακος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λα-μίας στην Ηράκλεια ενώ ήδη λειτουργούν τα Εκκοκκιστήρια στο Νέο Μοναστήρι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθανάσιος Πα-παθανασόπουλος εξέφρασε στον FM-1 την αισιοδοξία του για καλύτερες τιμές φέτος σε σχέση με πέρυσι που όπως είπε θα εξαρτηθούν και από την απόδοση του βαμβακιού που θα φανεί τις επόμενες μέρες. Φέτος δεν υπάρχει χρονικό όριο για την παράδοση του βαμβακιού ενώ τα στρέμματα της καλλιέργειας είναι μειωμέ-να . Αντίθετη είναι η εικόνα στα σιτηρά καθώς οι τιμές είναι σε χαμηλά επίπεδα και μεγάλη ποσότητα παραμένει αδιάθε-τη στις αποθήκες της Ένωσης δηλώνει ο κ. Παπαθανασόπουλος.

ΔΙΠΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ

Διπλός ο Δήμαρχος Θεσσαλιώτιδος κ Δη-μήτριος Τζιαχρήστας απο χθές το βράδυ αφού αρραβωνιάστηκε με την ‘καλή’ του Αναστασία Βαϊοπούλου! Εμείς να του ευ-χηθούμε ότι το καλύτερο !!

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ «AGROTECH»

Με τη συμμετοχή 176 εκθετών και ση-μαντική παρουσία εταιρειών, που αντι-προσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες, άνοιξε χτες τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας η 1η Πανελλήνια ‘Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων «Agrotech», που δι-οργανώνουν από κοινού η HELEXPO και η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, στο πλαί-σιο της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας των δύο φορέων, υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL. Την επίσημη έναρξη της λει-τουργίας της πρώτης «Agrotech» κήρυξε στις 6.30 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Παντελής Σκλιάς.«Γέννημα Θρέμμα ... Αγροτική», όπως επι-σημαίνει το σλόγκαν της, η «Agrotech»έχει στόχο, να προβάλει τα προϊόντα της ελλη-νικής και της παγκόσμιας παραγωγής, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τεχνο-λογία, αλλά και να γίνει σημείο εμπορικών επαφών, τόσο για τους εξειδικευμένους εμπορικούς επισκέπτες, όσο και για το ευρύ κοινό. Το «παρών» θα δώσουν οι leaders του κλάδου, παρουσιάζοντας τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής πα-ραγωγής, συνδεδεμένη µε την τεχνολογία και τα σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλι-σμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

20 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και οι συμπα-τριώτες του στην Ευρυτανία τίμησαν το έργο και την προσφορά του. Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοί-κηση η Σήραγγα Τυμφρηστού μετονομά-στηκε σε Σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη . Επίσης τελέστηκε μνημόσυνο και κατάθε-ση στεφάνων παρουσία των παιδιών του Κώστα και Αλεξία επισήμων και πολιτών.

- Τελική ευθεία για την κάλπη!! Και φυ-σικά οι τελικές αποφάσεις των ψηφοφό-ρων θα παρθούν αυτή την εβδομάδα.- Το άγχος βέβαια ανήκει στους υποψη-φίους , που προσπαθούν να καλύψουν ότι μπορούν τις τελευταίες ημέρες.- Στην Θεσσαλιώτιδα αναμένονται να περάσουν της τελευταίες ημέρες πάνω από 15 υποψήφιοι!!- Επιτελείο ειδικών φαίνεται να εγκαθι-στά στον Δήμο Θεσσαλιώτιδας ο κατα-γόμενος από τον Δήμο υποψήφιος κ Αποστολάκης. Οι άνθρωποι του Ηλία έχουν πάρει εντολή να σκανάρουν κυρι-

ολεκτικά την Θεσσαλιώτιδα, και να φέ-ρουν τον Ηλία στην πρώτη θέση!!- Το ίδιο φυσικά επιθυμεί και ο Μακρυ-σιώτης υποψήφιος κ Τσώνης να κατα-λάβει την πρώτη θέση στην επαρχία Δομοκού. Έτσι άφησε την επίσκεψη του στην Θεσσαλιώτιδα τελευταία , για το Σάββατο βράδυ!!- Το ίδιο ισχύει και για τον Θωμά ΣταΪκο , που προσπαθεί να είναι πρώτος στην γενέτειρα του το Πουρνάρι και κατά επέκταση στην Επαρχία Δομοκού.- Και όλα αυτά βέβαια στο ΠΑΣΟΚ , γιατί στην ΝΔ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθα-

ρα. Ο μοναδικός υποψήφιος από τον Δήμο Θεσσαλιώτιδας ο κ Κουτσογιανα-κόπουλος δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά!- Ο άλλος υποψήφιος από την Θεσσα-λιώτιδα που κατεβαίνει στο ΛΑΟΣ ο κ Παπαγιός ευελπιστεί σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση !- Τελειώνοντας με τα εδώ τοπικά, να θυ-μάστε ότι ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ-ΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ! - Άντε και καλό βόλι!!!

Υπάρχει ένα ισχυρό διακυβευμα και η Φθιώτιδα έχει την

ευκαιρία να επωφεληθεί από τη νέα πολιτική της επερχόμενης κυβέρνη-σης του ΠΑΣΟK, τόνισε στην πρώτη συνέντευξη του στο FM-1ο υποψήφι-ος βουλευτής Φθιώτιδας

Ηλίας Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης είναι τε-χνοκράτης, κατάγεται από την Επαρχία Δομοκού και έχει διατελέσει στέλεχος στο Επιμελητήριο Αθηνών αλλά και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου επί Υπουργίας Βάσως Παπαν-δρέου.

Αν ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής τόνισε με την μακρόχρονη εμπειρία του μπορεί να συμ-βάλει αποτελεσματικά στην αξιοποίηση κάθε δυνατότη-τας ανάπτυξης του Νομού, παράλληλα δεσμεύεται να σταθει δίπλα στον φθιωτη πολίτη σε κάθε δίκαιο και νό-μιμο αίτημα του.

Πολύ μικρή αποδείχτηκε η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσε-ων του ξενοδοχείου CROWN PLAZA όπου τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, ο υποψή-φιος Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδας , Δ. Αλαμπάνος μίλησε στους ετεροδημότες φίλους του σε κεντρικό ξε-νοδοχείο στην Αθήνα. Η κα-τάμεστη αίθουσα, ο παλμός αλλά και ο ενθουσιασμός των παρόντων με τον οποίο τον υποδέχτηκαν , είναι από-δειξη της μεγάλης νίκης που έρχεται για το ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές της 4η Οκτώβρη.

Στην ομιλία του, ο Δ. Αλαμπά-νος, τόνισε την προτεραιότη-τα που έχει θέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώ-ρας με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, και την αναθεώ-ρηση των βασικών επιλογών της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών, για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, την διατήρηση θέσεων εργασίας, τη δημο-σιονομική εξυγίανση και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Σε τοπικό επίπεδο, αναφέρ-

θηκε σε βασικά προβλήματα του τόπου και στην ανάγκη γρήγορης επίλυσης τους. Συ-γκεκριμένα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη χωροθέτησης του Πανεπιστημίου, στην ανασύσταση του Περιφερει-ακού Νοσοκομείου (καθιστώ-ντας το περισσότερο λειτουρ-γικό), τον επανασχεδιασμό του καθεστώτος «NATURA», την υιοθέτηση οικολογικής- περιβαλλοντικής πολιτικής για την προστασία του Μα-λιακού και Ευβοϊκού κόλπου, του Σπερχειού και του Βοιω-τικού Κηφισού, την χωροθε-

τηση Βιομηχανικού Πάρκου στη Λοκρίδα, την ένταξη του νομού μας στον νομό «περί Θυλάκων Ανεργίας» με αυξη-μένα κίνητρα για Επενδύσεις και προσλήψεις ανέργων, την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου κλπ. Τον κ. Αλαμπανο, προλόγισε ο εξαίρετος δημοσιογράφος , φίλος και πατριώτης, κ. Νάσος Αθανασίου, ενώ τον τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Ελληνο-αμερικανικής Ένωσης Chris Spirou.

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ:

«Θα είμαι δίπλα στον πολίτη της Φθιώτιδας στα δίκαια και νόμιμα αιτήματα του...»

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Πλώρη για τη βουλή ο Δημήτρης Αλαμπάνος η μεγαλύτερη προεκλογική

συγκέντρωση ετεροδημοτών στην Αθήνα!

Σ τ α γ ρ ή γ ο ρ α … .

Page 21: protostypos 29/09/2009

21Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Συνεδριάζει σήμε-ρα Τρίτη και ώρα 5:30μμ το Δημοτικό

Συμβούλιο των Φαρσά-λων για λήψη και από-φαση σε 32 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης με κυρίαρχο θέμα τις άμε-σες παρεμβάσεις και κυ-κλοφοριακές ρυθμίσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης.Τα θέματα αναλυτικά έχουν ως εξής: 1) Αποδοχή εισήγησης της Δ.Ε. για άμεσες παρεμβά-σεις και κυκλοφοριακές ρυθ-μίσεις ιστορικού κέντρου.2) Έγκριση της αριθμ. 4/2009 μελέτης του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλο-ντος χώρου οικισμού RΟΜ» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.3) Έγκριση παράτασης συμ-βατικής προθεσμίας του έργου «Υπολειπόμενες υπο-δομές υδραυλικών έργων αποχέτευσης κλπ»4) Τροποποίησης του Τεχνι-κού Προγράμματος του Δή-μου έτους 2009.5) Έγκριση δαπάνης για το έργο «αισθητική αναβάθ-μισης δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» στην πόλη των Φαρσάλων.6) Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Δρόμος Φάρσαλα - Αχίλλειο»7) Έγκριση και παραλαβή Ει-δικής Αρχιτεκτονικής Μελέ-της του έργου «Ανακαίνιση Δημοτικού Μεγάρου – Κλι-ματισμός»8) Έγκριση και παραλαβή Ηλεκτρολομηχανολογικής Μελέτης του έργου «Ανακαί-νιση Δημοτικού Μεγάρου»9) Έγκριση και παραλαβή Αρχιτεκτονικής Μελέτης «Αποτύπωση παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρ-σάλων»10) Έγκριση και παραλαβή προκαταρκτικής Μελέτης «παλιού 1ου Δημοτικού Σχο-λείου Φαρσάλων» 11) Έγκριση και παραλα-βή Αρχιτεκτονικής μελέτης «Αποκατάσταση και νέα χρήση Πύργου Καραμίχου»12) Έγκριση και παραλαβή Δομητικής προκαταρτικής μελέτης Πύργου Καραμί-χου.13) Έγκριση μελέτης του έργου Αποχέτευση Όμβριων οδού Αντύπα και καθορι-σμός τρόπου εκτέλεσης14) Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Αποκατάσταση ζη-μιών οδικού δικτύου από θεομηνίες»15) Έγκριση της αριθμ. 5/2009 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΦ που αφορά τη χρέωση σύνδεσης με την αποχέτευση και των τελών χρήσης αποχέτευσης υπη-ρεσιών που υπάγονται στο Δήμο. 16) Έγκριση των Συμβά-σεων μίσθωσης έργο (11)

ατόμων και καθορισμού του αριθμού και των ειδικοτήτων του Ν.Π. του Δήμου κατόπιν εισήγησης των διοικητικών συμβουλίων: α) Δημοτική Μουσική Σχολή Φαρσάλων, β) Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Φαρσάλων (ΠΟΔΦ) γ) Οργανισμό Παιδικών Σταθμών Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΣΔΦ)17) Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού του Αθλητικού οργανισμού Δήμου Φαρσά-λων (Α.Ο.Δ.Φ.) έτους 200818) Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Φαρσά-λων έτους 2008.19) Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων έτους 2008.20) Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού του Πολιτι-στικού Οργανισμού Δήμου

Φαρσάλων (ΠΟΔΦ) 200821) Έγκριση του Οικονομι-κού Απολογισμού του Οργα-νισμού Παιδικών Σταθμών Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΣΔΦ) 200822) Έγκριση της με αριθμό 19/2009 απόφασης του

Δ.Σ. του Αθλητικού Οργα-νισμού Δήμου Φαρσάλων (ΑΟΔΦ) που αφορά την ανα-μόρφωση του προϋπολογι-σμού του Ν.Π.23) Αποδοχή ποσού 114.343,56 ευρώ από το πρόγραμμα Θησέας για το

έργο «Πλατεία Δημαρχείου» και αναμόρφωση του προ-ϋπολογισμού οικον. έτος 200924) Αναμόρφωση του προ-ϋπολογισμού του Δήμου οι-κον. έτους 200925) Αποδοχή ποσού 84.929,49 από το ΥΠ.ΕΣ. για εκτέλεση εργασιών βελ-τίωσης της υποδομής των χώρων διαμονής των τσιγγά-νων και ορισμός διαχειριστή ανάληψης της χρηματοδό-τησης. 26) Αποδοχή ποσού 33.080,80 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για εκτέλεση εργασι-ών βελτίωσης της υποδομής των χώρων διαμονής των τσιγγάνων και ορισμός δια-χειριστή ανάληψης της χρη-ματοδότησης.27) Αποδοχή κατανομής πι-στώσεων ΣΑΤΑ έτους 2009 ποσού 98.246,00 (Γ΄Δόση)

28) Έγκριση εξόφλησης οφειλών παρελθόντων οικο-νομικών ετών 29) Έγκριση διοργάνωσης του ετήσιου μνημόσυνου στο Δ.Δ. Βρυσιών των εκτελεσθέ-ντων πατριωτών από τα γερ-μανικά στρατεύματα κατο-χής – Διάθεση πίστωσης.30) Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρί-ου στην πόλη των Φαρσάλων και το Δ.Δ. Βρυσιών – Διάθε-ση πίστωσης.31) Αποδοχή ή μη πρότασης της επιτροπής επίλυσης Φο-ρολογικών Διαφορών (προ-σφυγή Κούτρα Χρήστου του Γεωργίου)32) Λήψη απόφασης καθο-ρισμού θέσης για την εγκα-τάσταση νέου περιπτέρου στον οικισμό τσιγγάνων (αί-τησης τσακίρη Αλεξάνδρου του Ευαγγέλου).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παρεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Πόλης

Page 22: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου22

Δημακόπουλος Βασίλειος Δ/νση: 25ης Μαρτίου 16 Τηλ: 24910-24315Κουκουφλής Γεώργιος Δ/νση: Λαμίας 28 Τηλ: 24910-24455 / 24910-22416Θεοχαρόπουλος Νικόλαος Δ/νση: Μ. Ιεζεκιήλ 7 Τηλ: 24910-22342Μαυραντώνης Χρήστος Δ/νση: Θέτιδος 70 Τηλ: 24910-23465 Μαργαριτοπούλου Βιργινία Δ/νση: Λα-ρίσης 24 Τηλ: 24910-23012Κοντονίκας Γεώργιος Δ/νση: Λαμίας 28 Τηλ: 24910-24455 / 24910-22416Ζαχαράκης Κων/νος Δ/νση: Αχιλλέως 18 Τηλ:24910-22321Λεβέντης Κων/νος Δ/νση: Καναδά 23 Τηλ: 24910-22501Κουκουφλή Αθηνά Δ/νση: Λαμίας 28 Τηλ: 24910-24455 / 24910-22416Καρακοντάκη Φωτεινή Δ/νση : Θέτι-δος 145 (Τρίγωνη Πλατεία) Τηλ:24910 26303Θεοχαρόπουλος Βάιος Δ/νση: Μ. Ιεζεκι-ήλ 7 Τηλ: 24910-22342Γεωργόπουλος Νικόλαος Δ/νση: Λαμίας 28 Τηλ: 24910-22416 / 24910-24455Σερασκέρη Μαρία Δ/νση: Καναδά 4 Τηλ: 24910-22465Ζαχοπούλου Στυλιανή Δ/νση: Πλατεία Λαού Τηλ: 24910-22251Καρακοντάκης Γεώργιος Δ/νση: Αχιλλέ-ως & Ρ. Φεραίου Τηλ: 24910-23023Γιακούλα Σοφία Δ/νση Αχιλλέως 18 Τηλ:

24910-22321 Αντωνιάδης Νικόλαος Δ/νση: Ν. Κου-κουφλή 13 Τηλ: 24910-23089Καράμπας Νικόλαος Δ/νση: Λαμίας 5 Τηλ: 24910-22939Μπασαγιάννη – Τσολάκη Μαρία Δ/νση: Πατρόκλου 11 Τηλ: 24910-22225Δημητρίου Αχιλλέας Δ/νση: Ν. Κουκου-φλή 7 Τηλ: 24910-22154 ΤΡΙΤΗ 11/08: Αντωνιάδης Νικόλαος Δ/νση: Ν. Κουκουφλή 13 Τηλ: 24910-23089ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08: Καράμπας Νικόλαος Δ/νση: Λαμίας 5 Τηλ: 24910-22939ΠΕΜΠΤΗ 13/08: Μπασαγιάννη – Τσο-λάκη Μαρία Δ/νση: Πατρόκλου 11 Τηλ: 24910-22225ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/08: Δημητρίου Αχιλλέ-ας Δ/νση: Ν. Κουκουφλή 7 Τηλ: 24910-22154ΣΑΒΒΑΤΟ 15/08 (έως 14:00): Ζαχο-πούλου Στυλιανή Δ/νση: Πλατεία Λαού Τηλ: 24910-22251ΚΥΡΙΑΚΗ 16/08: Κουκουφλής Γεώρ-γιος Δ/νση: Λαμίας 28 Τηλ: 24910-24455 / 24910-22416ΔΕΥΤΕΡΑ 17/08: Θεοχαρόπουλος Νικόλαος Δ/νση: Μ. Ιεζεκιήλ 7 Τηλ: 24910-22342ΣΑΒΒΑΤΟ 15/08: Δημακόπουλος Βα-σίλειος Δ/νση: 25ης Μαρτίου 16 Τηλ: 24910-24315

Ghost Of Girlfriends Past

Ο φωτογράφος των διασήμων, Κόνορ Μιντ, αγαπά την ελευ-θερία, τη διασκέδαση και τις γυναίκες… με αυτή τη σειρά. Ορκισμένος εργένης, δε διστάζει να χωρίσει με πολλές γυναίκες την ίδια στιγμή μέσω τηλεδιάσκεψης.Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που το παρελ-θόν του Κόνορ, θα στοιχειώσει κυριολεκτικά την καθη-μερινότητα του, όταν στο γάμο του μικρού αδερφού του, θα δεχτεί την απρόσμενη επίσκεψη των παλιών του φιλενάδων!

Transporter 3

Ο επαγγελματίας μετα-φορέας Φρανκ Μάρτιν ζει πλέον στο Παρίσι και συνεχίζει να μεταφέρει «εμπορεύματα» χωρίς να κάνει πολλές ερωτή-σεις. Με τη βοήθεια του επιθεωρητή Ταρκόνι, ο Φρανκ έχει να αντιμε-τωπίσει τις ισχυρές δυ-νάμεις, που τον οδήγη-σαν στην ανάληψη μίας ακόμα υπόθεσης.

Synecdoche New York

Ο θεατρικός σκηνοθέ-της Κέιντεν Κόταρντ πρόκειται να ανεβάσει ένα νέο έργο. Ωστόσο, η μεσοαστική συμβατι-κή ζωή του και η δου-λειά του στο τοπικό περιφερειακό θέατρο του Σνέκταντι, στη Νέα Υόρκη, δεν τον ικανο-ποιούν. Η σύζυγός του Αντέλ τον έχει παρα-τήσει προκειμένου να ακολουθήσει καριέρα ζωγράφου στο Βερολίνο και έχει πάρει μαζί της τη μικρή τους κόρη Όλιβ. Η θεραπεύτριά του, Μαντλίν Γκρέιβις, ασχολείται περισσότερο με το best-seller της, παρά με το να τον συμβουλεύει. Και η πρόσφατη σχέση του με τη γοητευτική Χέιζελ δε φαίνεται να έχει μέλλον.

Το Καλοκαίρι που έφυ-γαν οι Γονείς μου

Το 1970, κι ενώ το στρα-τιωτικό καθεστώς ελέγχει τα πάντα στη Βραζιλία, ο 12χρονος Μάουρο έχει ένα και μοναδικό όνειρο: να κατακτήσει η Εθνική Βρα-ζιλίας το Παγκόσμιο Πρω-τάθλημα Ποδοσφαίρου για τρίτη φορά. Όταν ξαφνικά οι γονείς του, λόγω των αρι-στερών πεποιθήσεων τους, αναγκάζονται να «φύγουν διακοπές» και τον αφήνουν με τον παππού του σε μια γειτονιά του Σάο Πάολο, ο κόσμος του Μάουρο ανατρέπεται. Καθώς περιμένει τη-λέφωνο από τους γονείς του, ο Μάουρο αντιμετωπίζει μια σκληρή, συχνά οδυνηρή πραγματικότητα, που όμως έχει και χαρούμενες στιγμές, θα μοιραστεί όχι μόνο την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα πρώτα του ερω-τικά σκιρτήματα, αλλά και το πάθος να ξαναβρεί την ευτυχία που του στέρησε η δικτατορία.

Τα ι ν ί ε ςΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ

Êñéüò21 Ìáñ. - 20 Áðñ.Áγáðητοί μου φίλοé, áυτü το δéάστημá ñίχνε-τε το βάñοò των ðñοσðáθε éών σáò στá εðáγ-γελμáτéκά *ο χñονοò τηò ðñο-σωðéκήò σáò ζωήò ðεñéοñίζε-τáé σημáντéκά *μην áφήνετε áνεκðλήñωτεò υðοχñεώσεéò, ðου στο μέλλον θá συνáντή-σετε μðñοστά σáò *θέμáτá δημüσéου σáò τáλáéðωñούν ðáñáðάνω.

Ôáύñοò21 Áðñ. - 21 ÌáÀ.Είστε γενéκüτεñá σε μéá δéάθεση εðéσκüðησηò των üσων έχετε κάνεé μέχñé τώñá στη ζωή σáò *σκε-φθείτε κáλά ðñοτού βάλετε ðλώñη γéá νέá ξεκéνήμáτá *νθñωðοé áðü το στενü σáò ðεñéβάλλον μðοñούν νá σáò βοηθήσουν νá ðάñετε σωστέò áðοφάσεéò *μην βéáστείτε νá ðάñετε σημáντéκέò áðοφά-σεéò.

Äίδυμοé22 ÌáÀ. - 21 Éουν.Φίλοé μου, áυτü το δéάστημá είνáé γéá κáτάλληλο γéá νá εκμετáλλευτεί-τε νέεò ευκáéñίεò ðου σáò έñχοντáé την κáτάλληλη στéγμή στá εðáγγελμáτéκά σáò *ζητήμáτá ðου έχουν νá κάνουν με την οéκογένεéá σáò σáò áðοññο-φούν áñκετή ενέñγεéá *μην δίνετε σημáσίá σε άσκοðá σχüλéá. Êáñκίνοò22 Éουν. - 23 Éουλ.Φίλοé μου, áυτή η ðεñίοδοò είνáé éδáνéκή γéá νá κáτáστáλάξετε σε áðοφάσεéò ðου θá σáò βο-ηθήσουν νá κάνετε ένá ðá-ñáðάνω βήμá ðñοüδου στη ζωή σáò *συμβουλέò áγáðη-μένων ðñοσώðων μðοñούν νá σáò βοηθήσουν *μην κάνετε σðáσμωδéκέò κéνήσεéò σε οé-κονομéκά κáé εðáγγελμáτéκά ζητήμáτá.

Ëέων24Éουλ.-23 Áυγ.Áγáðητοί λέο-ντεò, μéá νέá ðε-ñίοδοò ξεκéνά γéá εσάò στην οðοίá θá μðοñέσετε νá λύσετε θέμá-τá ðου σáò άγχωνáν μέχñé τώñá *γίνεστε ðéο δυνáμéκοί *áσχοληθείτε με θέμáτá τηò οéκογένεéáò κáé ðεñάστε χñü-νο μáζί τηò *δείτε φίλουò κáé ðεñάστε üμοñφá, χωñίò ðολ-λέò κáτáχñήσεéò.

Ðáñθένοò24Áυγ.-23 Óεðτ.Áγáðητοί Ðáñ-θένοé, Ίσωò θá ðñέðεé νá εðá-νáðñοσδéοñίσετε τá ðñάγμáτá στη ζωή σáò *σκε-φτείτε σοβáñά ðωò θέλετε νá είνáé η ζωή σáò áðü εδώ κáé ðέñá *áðοφáσίστε κáé κάντε ðñάξη εðéτέλουò, χωñίò νá χá-θείτε κάðου στην ðοñείá *οé συζητήσεéò με φίλουò Ίσωò σáò δώσουν κάðοéá βοήθεéá.

Æυγüò23 Óεðτ. - 22 Οκτ.Ôá ðñοβλήμáτá των ðñοηγούμε-νων ημεñών σáò έχουν κáτáβάλλεé áλλά áνáμένετáé νá ξεðεñáστούν ðολύ σύντομá κáé θá εðáνέλθε-τε σε φυσéολογéκούò ñυθμούò *áðοφύγετε τéò συγκñούσεéò με ðñüσωðá τηò οéκογένεéáò σáò κáé μην ñίχνετε ευθύνεò σε άλλουò βñείτε τñüðουò νá χáλáñώσετε.

Óκοñðéüò23 Οκτ. - 22 Íοεμ.Áγáðητοί Óκοñ-ðéοί, ðéστέψτε στον εáυτü σáò κáé üλá θá ðάνε ðολύ κáλύτεñá γéá εσάò áυτέò τéò ημέñεò *áðοφύγετε εντάσεéò ðου θá σáò χáλάσουν τη δéάθεση *ήñθε η ώñá νá ðάñετε την κáτάστáση στá χέñéá σáò κáé νá ðάñετε áðοφάσεéò ðου τüσο κáéñü δεν θέλáτε νá σκε-φτείτε.

Ôοξüτηò23 Íοεμ. - 21 Äεκ.Η εðéκοéνωνίá με üλουò τουò κοντé-νούò σáò áνθñώ-ðουò áυτή την εβδομάδá θá εί-νáé ðñοβλημáτéκή ενώ δεν áðοκλείετáé νá υðάñ-ξουν έντονοé κáυγάδεò *ðñο-σðáθήστε üσο ðεñéσσüτεñο νá δéáτηñήσετε την ψυχñáéμίá σáò *ξáνáσκεφτείτε κάðοéεò ðñοτάσεéò γéá την Áκίνητη σáò ðεñéουσίá.

Áéγüκεñωò22 Äεκ. - 20 Iáv.Θá έχετε την ευ-κáéñίá áυτή την εβδομάδá νá δείτε áνθñώðουò ðου σáò είχáν λεί-ψεé κáé ðου δεν ðñολáβáίνáτε λüγω των ðολλών υðοχñεώσε-ων ðου είχáτε *συζητήσεéò θá υðάñξουν με ðñüσωðá τηò οé-κογένεéáò σáò ðñοκεéμένου νá λύσετε ένá σοβáñü θέμá *φñο-ντίστε νá μην έχετε νεύñá.

Õδñοχüοò21 Iáv. - 19 Φεβñ.Áðομáκñυνθείτε áðü ðñüσωðá ðου ðñοσðáθούν με δéáφüñουò τñüðουò νá σáò κάνουν κáκü, áκüμá κé áν áυτά τá ðñüσωðá είνáé κοντéνοί άνθñωðοé ή φί-λοé *ðñοσðáθήστε νá δéευθε-τήσετε οñéσμένá θέμáτá ðου έχουν ðñοκύψεé με τñáðεζé-κούò λογáñéáσμούò ή θέμáτá με την Εφοñίá.

Éχθείò20 Φεβñ. - 20 Ìáñ.Ðολλέò φοñέò θá áνáζητήσετε áυτή την εβδο-μάδá τñüðουò νá βγείτε áðü τá τüσá áδéέξοδá ðου έχετε δημéουñγήσεé στη ζωή σáò, áλλά χñεéάζετáé Õðο-μονή *Οñγáνώστε κáλύτεñá τéò εκκñεμüτητεò σáò κáé σε σύντομο χñονéκü δéάστημá θá βñείτε ξáνά την ησυχίá σáò ðου έχετε χάσεé κáéñü.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Page 23: protostypos 29/09/2009

23Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 809τ.μ. με οικία κατοικήσιμη 100τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως, πλησίον κέντρου , επί της οδού Κου-μουνδούρου 17 στα Φάρσαλα. Πληρ τηλ. : 24910 22777 κιν: 6949 952105

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 95τ.μ. χρήσι-μη & ως επαγγελματικός χώ-ρος στον 1ο όροφο κεντρικής οικοδομής επί της οδού Ρ.Φε-ραίου με λογική τιμή. Πληρ. Τηλ: 6972 932101

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 55τ.μ. – χρή-σιμη & ως επαγγελματικός χώ-ρος στο 3ο όροφο οικοδομής στον πεζόδρομο της Πατρό-κλου.Πληρ. Τηλ : 6972 932101

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 55τ.μ. – χρή-σιμη & ως επαγγελματικός χώρος στον 2ο όροφο κεντρι-κής οικοδομής επί της οδού ΛαρίσηςΠληρ. Τηλ : 6932 580673.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 333,59 τ.μ. οικοδομήσιμο στην οδό Αγί-ου Δημητρίου.Πληρ. Τηλ. : 24910 25308

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουφώματα σε καλή κατάσταση και σε τιμή ευκαιρίας . Πληρ.τηλ. : 6932 639301

ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ πέντε (5 ) τόνοι καυσόξυλα προς 0,09 € το κιλό.Πληρ. Τηλ. : 6977 270440

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο ενός (1) στρέμματος στο Κατωχώρι Φαρσάλων , γωνιακό και περι-φραγμένο. Πληρ. Τηλ : 6977 270440

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 γίδες έγκυες. Πληρ. Τηλ. 24910 24335 από 10:30 π.μ έως 13:00μ.μ. & από 10:00μ.μ. έως 12:00 μ.μ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 550τ.μ. με

Πωλήσεις

ΕνοικιάσειςΖητούνται

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ 35ΕΤΗ ΠΕΙΡΑΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΩΛΗΝΕΣ

ΤΗΛ. ΟΙΚ.: 24910 24143 ΦΑΡΣΑΛΑΚΙΝ.: 6934 225878 / 6945 498538

ΚΙΤΣΙΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ & ΥΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ«ΤΟ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ»

Ρήγα Φεραίου 4 έναντι Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής -Φάρσαλα

τηλ. 2491025883-6974905668

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ-CATERINGΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΡΛΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή πωλείται κατάστημα στο εμπορικό κέ-ντρο της πόλης των Φαρσά-λων Λαμίας 8 ισόγειο υπόγειο πατάρι τηλ. 2491022370 6972319952

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100τ.μ. στον 1ο όροφο οι-κοδομής επι της οδού 28ης Οκτωβρίου 2, στον πεζόδρο-μο έναντι του ΟΤΕ.Πληρ. Τηλ. 6946 281033

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 γραφεία , 30τ.μ. το καθένα με πρόσο-ψη στην Πλατεία Λαού στα Φάρσαλα. Πληρ τηλ. 24910-24380 ώρες εργάσιμες.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 3αρι διαμέρι-σμα διαμπερές επί της οδού Βόλου 45. Πληρ. Τηλ. : 24910 23400.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 3 γραφεία 100, 60, και 33 τ.μ το καθέ-να στη γωνία Θέτιδος & Λα-ρίσης στον 1ο όροφο ( πάνω από την τράπεζα EUROBANK) στα Φάρσαλα.Πληρ. Τηλ : 6936 895373.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τ.μ. απέναντι από το Κέ-ντρο Υγείας Φαρσάλων.Πληρ.τηλ. 24910 22061 & κιν : 6936 555209

ENOIKIAZONTAI δύο (2) διαμερίσματα επί της οδού Υπερίδου και Σόλωνος Πληρ. Τηλ. 24910 22394

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

•Πωλείται διαμέρισμα 150τ.μ. με αυτονομία & πάρκινγκ χτισμένο για ιδία χρήση στα Φάρσαλα.

•Πωλείται μονοκατοικία 110τ.μ. με 250τ.μ. οικόπεδο και βοηθητικό χώρο στα Φάρσαλα .

•Πωλούνται οικόπεδα απέναντι από τον 2ο παιδικό σταθμό Φαρσάλων .

•Πωλούνται παραθαλάσσια οικόπεδα στους Ν.Λάρισας & Ν.Μαγνησίας.

•Πωλείται χωράφι 20στρ. πάνω σε δρόμο για επαγγελματική χρήση στα Φάρσαλα.

•Ζητείται οικόπεδο 400τ.μ. στην τρίγωνη πλατεία.

•Ζητείται οικόπεδο στα τσιγγάνικα .

ΚΟΥΚΟΥΦΛΗ 5 ΦΑΡΣΑΛΑ - ΤΗΛ. 2491022297

ΑΓΟΡΕΣ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ12

34

ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝΟΙΚΟΠΕΔΩΝΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΒΑΜΒΑΚΟΣ - ΣΙΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΘ. ΣΟΥΡΛΑΡ. ΦΕΡΑΙΟΥ 49 ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΗΛ.: 24910 24445, ΚΙΝ.: 6977 706005

Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μα-θητές Γυμνασίου – Λυκείου. Τηλ 6972333669

Φυσικός παραδίδει μαθήματα Φυσικής Χημείας και Μαθηματικών.

Φυσική – Χημεία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκεί-ου. Μαθηματικά σε μαθητές Γυμνασίου.

Τα μαθήματα παραδίδονται ιδιαιτέρα ή σε μικρά

τμήματα. Τηλ. 6972 480656

Kαθηγήτρια Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα

μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε προσιτές τιμές.

Πληρ τηλ 6984 043651

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

Ο Αρσενόπουλος Γιώργος του Βασιλείου και της Γεωργίας το γένος Γακοπούλου που γεννήθηκε στη Λάρισα κα κατοικεί στα Φάρσαλα και η Λάντρα Πα-γώνα του Γεωργίου και της Θεοδώρας του γένους Γκούμα που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και κατοικεί στη Λάρισα επρόκειτο να προσέλθουν σε Πολιτικό Γάμο που θα γίνει στα Φάρσαλα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ : Β.ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σταφύλια με δυνατότητα παράδοσης

στο χώρο σας.ΠΩΛΕΙΤΑΙ επίσης μούστος μαζί με το βαρέλι.

Πληρ. Τηλ. : 24910 23850, 6977 210007, 6932425365

Πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ παραδίδει μαθήματα για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματισμένο Περιβάλλον (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ), της τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου. Πληροφορίες στο τηλ. 6945250536

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΦΕΔΡΙΑΣ

Από τη Μεραρχία Υποστηρίξεως ανακοινώνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μετεκ-παίδευσης εφεδρείας από 13 Σεπτ. 2009 έως 17 Οκτωβ. 2009 ακυρώνονται, πλην αυτών που αφο-ρούν Μονάδες της 30 Μ/Κ ΤΑΞ.Όσοι έφεδροι έχουν κληθεί να παρουσιαστούν την παραπάνω χρονική περίοδο να αγνοήσουν την κλή-ση που τους έχει επιδοθεί.

Καθηγήτρια Μουσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθή-ματα ακορντεόν – αρμόνιο – θεωρία της μουσικής.

Τιμές προσιτές. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973434637

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από την τεχνι-κή εταιρεία Ν & Λ Κα-ρακίτσιου με αντικείμενο εργασιών Δημόσια έργα – Ασφαλτικά – Λατομείο αδρανών υλικών , υπάλ-ληλος για την στελέχωση του τμήματος λογιστηρί-ου. Έδρα της εταιρείας τα Φάρσαλα. ΤΗΛ - FAX

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι σε

άριστη κατάσταση στην

οδό Αθηνάς με κεντρι-

κή θέρμανση. Πληρ τηλ.

6978 413422

παλαιά οικία εντός 110 τ.μ δίπλα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα. Πληρ. Τηλ. : 6945 986839.

: 24910 23789 email [email protected]

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙAπό μεγάλη βιομηχανία στο Ν.Λάρισας ζητούνται για εργασία : 1. Ηλεκτρολόγος απόφοι-τος ΤΕΙ τμήματος Ηλεκτρο-λογίας ή Αυτοματισμού με γνώση Αγγλικής ή Γερμανι-κής γλώσσας.2. Ηλεκτροτεχνίτης με εμπειρία στη συντήρηση βιομηχανικών εγκαταστά-σεων. Αποστολή βιογρα-φικών ΤΘ 29 ΤΚ 40300 ΦΑΡΣΑΛΑe-mail: [email protected]

Page 24: protostypos 29/09/2009

Με την εκδήλωση των Συλλόγων Βλάχων της

επαρχίας Φαρσάλων Χαλικιού και Ανθούσας έκλεισε η τρίτη μέρα της εβδομάδας Πολιτι-στικών Συλλόγων. Η εκ-δήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέ-δρου του Συλλόγου Χαλι-κίου κ. Σούλας Δρόσου – Κυριαζοπούλου η οποία

αφού καλοσώρισε τους παρευρισκομένους με-ταξύ άλλων τόνισε : «Με την ευκαιρία της δι-οργάνωσης της Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων που δι-οργανώνει ο Δήμος μας παίρνουμε κει εμείς μέρος για δεύτερη φορά σαν σύλ-λογος Βλάχων Ανθούσας και Χαλικίου. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσου-με και να μυήσουμε τα παι-

δία μας σε ότι έχει σχέση μ’ αυτό που λέγεται πολιτιστι-κή κληρονομιά και παρά-δοση, διότι έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε σ’ αυτά ότι γνωρίζουμε για τα ήθη έθιμά μας και τα τόσο εκφραστικά τραγούδια και χορούς μας, έτσι ώστε σαν αυριανοί ενήλικες να πρά-ξουν και εκείνα το ίδιο στα δικά τους παιδιά».Στη συνέχεια το λόγο πήρε

η διευθύντρια δευτεροβάθ-μιας εκπαίδευσης και νο-μαρχιακή Σύμβουλος Τρι-κάλων κ. Λίτσα Γουγουλάκη η οποία έκανε μία λεπτομε-ρή αναφορά στο θέμα «η γλώσσα του ενδύματος». Στην συνέχεια το παιδικό τμήμα του Συλλόγου χό-ρεψε παραδοσιακούς χο-ρούς.Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν βλάχικα εδέ-

σματα ενώ ο κόσμος είχε την δυνατότητα να θαυμάει και παραδοσιακά υφαντά αλλά και βλάχικες στολές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Παπ-πάς, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τριαντάφυλλος Θεοχάρης, Θωμάς Ντίνος και Δημή-τρης Χριστοδουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ

κ. Κων/νος Μπέης, η Δημο-τική Σύμβουλος κ. Βούλα Μπαρμπατζά, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας κ. Ιλεάννα Σακκά , η ΝΣ Τρικάλων κ. Λίτσα Γουγουλάκη, ο πρόεδρος διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Βουρλί-τσης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και αρκετοί Βλάχοι από την ευρύτερη επαρχία.

Dreams and illusions είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσίασε ο Έλληνας Μάγος Sankara στο κοινό των Φαρσάλων την περα-σμένη εβδομάδα, ο οποίος, εκτός από μαγικά, φαίνεται ότι ξέρει πώς να κρατάει ζε-στό το κοινό του, δίνοντας του απλόχερα χιούμορ αλλά και αγάπη. Τον γνωρίσαμε από τις θε-αματικές του εμφανίσεις στο βραδινό Show του Mega «Πολύ την Κυριακή»

και από τις εξαφανίσεις που έκανε εδώ και δύο χρό-νια επί σκηνής στον Νότη Σφακιανάκη. Ήρθε όμως ο καιρός για μια δική του παράσταση και δικαιώθηκε, όχι μόνο λόγω του ταλέντου και της εμπειρίας του, αλλά και για-τί Έλληνες μάγοι δεν υπάρ-χουν πολλοί. Ας πάμε όμως στην παράσταση...ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗΓνωστά βαλς, προετοιμά-ζοντας το έδαφος πριν από την είσοδο του Sankara. Ύστερα από τέσσερα κομ-μάτια, η αυλαία κλείνει και από ένα video wall προβάλ-λονται σκηνές από εμφανί-σεις του σε γνωστά τηλεο-πτικά show. Ακολουθεί ένα από τα αγαπημένα τρα-γούδια των Evanescence “Bring me back to life” και η χορεύτρια με μαύρη βινίλ φόρμες τα δίνουν όλα επί σκηνής. Στο τέλος του χορευτικού σηκώνει ένα μεγάλο κομμά-τι ύφασμα και σε κλάσματα

του δευτερολέπτου το αφή-νουν να πέσει. Ως διό μα-γείας, εμφανίζεται ο μάγος που όλοι περιμένουν!Αφού χαιρετίσει το κοινό που είναι μαζί του και ευ-χαριστήσει όσους τον στη-ρίζουν, ζητά έναν τυχαίο εθελοντή. Για να αποδει-χτεί η τυχαία επιλογή των «συνεργατών» του από το κοινό, πετάει την μπάλα και όποιος την πιάσει ανε-βαίνει στη σκηνή. Η πρώτη επιλαχούσα, έχει εύκολο σχετικά καθήκον: «να κό-ψει» ένα σκοινί. Κανονικό βαμβακερό σκοινί, που το δίνει σε άλλους θεατές για να το τσεκάρουν. Έλα όμως που το σκοινί δεν κόβεται και η κοπέλα όλο κόβει και όλο περισσεύει από τη μια πλευρά, με αποτέλεσμα, κόψε - κόψε, να μη μείνει τίποτα! Ακολουθεί ένα άλλο κόλπο που μας έκανε εντύπωση, με ένα κέρμα και ένα τσί-γκινο κουτάκι αναψυκτι-κού. Ακλουθούν και άλλα

τρικ που συμμετέχει το κοινό. Εκτός βέβαια από το σημείο που κόβει την όμορφη παρτενέρ του (στα δύο... Εδώ, και να ζητούσε εθελοντή, μάλλον δεν θα έβρισκε)!ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ&ΣΥΜΒΟΛΑΟ μάγος συνεχίζει με το ένα κόλπο να διαδέχεται το άλλο, γρήγορα και αποτελε-σματικά. Έξυπνα τρικ που ξεγελάνε μάτια και νου και αποτελούνται από τραπου-λόχαρτα, σύμβολα, μέχρι και χαρτονομίσματα, που από 5 ευρώ γίνονται 50. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο κόσμος φωνάζει και θέλει κι άλλα χρήματα να του αλλά-ξει, πολλοί μάλιστα ζητάνε συγκεκριμένο χρώμα.Θέλουν από εκείνα τα μοβ! Ακολουθεί ένα κόλπο με δη-λητηριώδη σκορπιό άλλο με τράπουλα και μπαλόνια. Το πώς βρέθηκε τράπουλα μέσα στο μπαλόνι είναι ένα ακόμη τρικ από τα πολλά που δεν κατάλαβα!Σε όλη τη διάρκεια της Πα-

ράστασης ο Sankara διαν-θίζει τα μαγικά του με δόση μυθιστορηματικής αφήγη-σης. Σε μια από τις ιστορί-ες του μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1900. Η σκηνή γίνεται ακόμα πιο θεατρική και ατμοσφαιρική ενώ από τα ηχεία ακούγεται το υπέ-ροχο τανγκό της Ρωξάνης από το Moulin Rouge. Ο Sankara χορεύειτάνγκο με μία από τις χο-ρεύτριες, της χαρίζει ένα τριαντάφυλλο (που ήταν μαντίλι) και με περίσσια θεατρικότητα σ το τέλος του χορού την εξαφανίζει! Έχοντας συμπληρώσει δύο ώρες και βάλε, φτάνουμε στο φινάλε του show. Το πώς και τι ακριβώς γίνε-ται όσο αναφορά τα κόλπα θα σας αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας σε κάποια άλλη μελλοντική του παράσταση. Εξάλλου η μαγεία δεν περιγράφεται με λόγια. Υπάρχει μόνο, αν ανοίξεις τα μάτια σου και τη δεις.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου24ΣΛΛΟΓΟΙ ΒΛΑΧΩΝ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Η Γλώσσα του Ενδύματος

SANKARA

Όνειρα και ψευδαισθήσεις

Page 25: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 25

Με μια εκδήλωση πλούσια σε Ιστορία και πολιτιστικά στοι-χεία από το Σύλλογο Αργιθεα-

τών της επαρχίας Φαρσάλων «Πανα-γιά η Σπηλιώτισσα» συνεχίστηκαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Προαύλιο χώρο του πολιτιστικού οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της πό-λης μας. Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πατήρ Τί-τος Ζήσης ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους μεταξύ άλλων τόνισε: «ο Σύλλογος Αργιθεατών «Παναγία η Σπη-λιώτισσα» ιδρύθηκε το 1993. Στην πορεία των 16 χρόνων ο σύλλογός μας γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή και αναγνώριση που θα μπορούσε να έχει ένας σύλλογος.

Σε αυτό συνέβαλλε η σύσφιξη των σχέσε-ων και η διατήρηση δυνατών δεσμών τόσο ανάμεσα στους Αργιθεάτες αλλά και ο τρό-πος μετάδοσής τους προς άλλους.Πολλοί ήταν αυτοί που θαύμασαν αλλά και ταυτόχρονα ζήλεψαν την ομόνοια και αλ-ληλοβοήθεια που επικρατούσε και επικρα-τεί όχι μόνο μέσα στα μέλη του Συλλόγου αλλά και προς την υπόλοιπη κοινωνία.Η διατήρηση των ηθών και εθίμων και γενι-κά της Αργιθεάτικης παράδοσης παραμέ-νει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.Στόχος μας όμως είναι η διάδοση σε νέα άτομα όλων αυτών που εμείς γνωρίσαμε και ζήσαμε από τους παππούδες μας και τους γονείς μας έτσι ώστε όσο το δυνατόν να διατηρηθούν και στο μέλλον.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου Αργιθεάτης συγγραφέας οποίος παρουσίασε τα χωριά της Αργιθέας, όλου του ορεινού όγκου, ενώ έγινε ιδιαίτε-ρη αναφορά στα ιδιαίτερα γνωρίσματα των χωριών της Αργιθέας και στα Αγραφα. Αξιοσημείωτη ήταν η έκθεση φωτογραφί-ας με αρχαιολογικά ευρήματα από την ευ-ρύτερη περιοχή της Αργιθεάς που στήθηκε στην είσοδο του πολιτιστικού Κέντρου. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμ-μα με παραδοσιακά τραγούδια υπο την επειβλεψη του χοροδιδάσκαλου κ. Νίκου Κλείτσα, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν και εδέσματα από την πε-ριοχή της Αργιθέας προσφορά του Αίγλη Group. Την αποφώνηση της βραδιάς έκα-

νε εδρος του συλλόγου Αργιθεατών κ. Χρή-στος Θάνος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που παρακολού-θησαν την εκδήλωση και κάλεσε τη δήμαρ-χο κ. Ίφου να απευθύνει χαιρετισμό.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Δήμαρ-χος Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Παππάς, οι αντιδήμαρ-χοι κ.κ. Τριαντάφυλλος Θεοχάρης, Θωμάς Ντίνος και Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Κων/νος Μπέης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βούλα Μπαρμπατζά, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας κ. Θοδωρής Φου-τζόπουλος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλ-λόγων και αρκετοί Αργιθεάτες από την ευρύτερη επαρχία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ

Εντυπωσίασε η Συλλογή φωτογραφιώνμε τα Αρχαιολογικά Ευρήματα

Page 26: protostypos 29/09/2009

Οι παίκτες του Αχ. Μαστοροδή-μου βρέθηκαν στη χειρότερη μέρα τους και δίκαια ηττήθη-

καν από τους «Βλαχογιαννιώτες» οι οποίοι από το 52΄έπαιζαν με 10 παί-κτες. Ο Αχιλλέας κατέρρευσε όταν δέχτηκε 3 γκολ μέσα σε διάστημα δ΄δεκα λεπτών ( 63΄& 75΄). Ο προ-πονητής της φαρσαλινής ομάδας αναγκάστηκε να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος κααθυστέρησε να πάει λόγω οικογε-νειακών υποχρεώσεων.ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ13΄ Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ (1-0) με κεφαλιά του Χρόνη έπειτα από χτύπημα φάουλ του Γουγουλούλη.22΄ Ο Σιαμαντούρας με έξοχη ατομική ενέργεια πετυχαίνει το 2-0Με αυτό το σκορ έκλεισε το Α΄ημίχρονο. Η επανάληψη δυστυχώς ήταν πάλι οδυνηρή για τους φαρσαλινούς. 63΄ ο Γκουρομπίνος με δυνατό σουτ γρά-φει το 3-065΄ Αποβάλετε ο Σιαμαντούρας των γη-πεδούχων.73΄ Οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα «πέναλτυ» του Γκουρομπίνου ανεβάζουν το δείκτη του σκορ σε 4-0.75΄ Ο Β.Φακίτσας με κεφαλιά αποτελειώ-νει τον Αχιλλέα πετυχαίνοντας το τελικό

5-0.ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ─ Πέντε γκολ από το Βλαχογιάννη , δεν χωνεύεται εύκολα !!!─ δυστυχώς οι πιτσιρικάδες του Αχιλλέα στα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά σε έδρες «φόβητρα» δύσκολα θα σηκώνουν κεφάλι.─ μέχρι να μπεί ο Θεοδωρόπουλος (30΄) ήδη είχαν δεχθεί 2 γκολ.─ και φυσικά ο Μαστοροδήμος έβγαλε και πάλι τον Ζερβούλη ( 4ο συνεχόμενο αγώνα) ως πρώτη αλλαγή.

─ όπως είπε και ο προπονητής των αντι-πάλων Ν.Φακίτσας ( φόρεσε την κιτρινό-μαυρη φανέλα επί προεδρίας Λαυδή) , οι παίκτες στον Αχιλλέα το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρέχουν πάνω κάτω.─ και μην περιμένουν οι φίλαθλοι της ομά-δας οι πιτσιρικάδες να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Αχιλλέα.─ μήπως ο Βάϊος Ζητούνης χρειαζόταν φέτος περισσότερο από ποτέ αφού οι νέοι που ήρθαν είναι κατώτεροι του;─ πρώτη και του Ν.Τριανταφύλλου ως Γεν.Αρχηγός.─ ευτυχώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

δεν έχει πρωτάθλημα (λόγω εκλογών) και θα κοπάσει λίγο ο απόηχος της ήττας.─ μετά όμως έχουμε στην έδρα μας την Τσαριτσάνη η οποία δείχνει σχεδόν σίγου-ρη για την άνοδό της στην Δ΄εθνική και μάλιστα θα έρθει και με κόσμο !!!

Η ΣΥΝΘΕΣΗΚουτσοκέρας, Τόλιας, Ζερβούλης (35΄Θε-οδωρόπουλος), Σκέντζας Π. ( 46΄Παπαγε-ωργίου), Τσινούδης, Κίτσιας Δ.,Ευθυμίου, Σκέντζας Ευαγ. (65΄Τζερεμές), Τασιόπου-λος, Κόγιος, Ζαφειρούλης.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου26

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ 5-0 ( 2-0)

Με πέντε γκολ στην πλάτη του επέστρεψε ο Αχιλλέας από το Βλαχογιάννι του Νικ. Φακίτσα

Page 27: protostypos 29/09/2009

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα της Υπέ-ρειας αλλά είχε το σθένος να ισοφαρίσει και αυτή δύο φορές. Μάλιστα το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 84΄. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαι-ρο και ενθουσίασαντους θεατές του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι προη-γήθηκαν στο 15΄για να ισοφαρίσει η Υπέρεια (1-1) στο 30΄με κεφαλιά του Τσαγγαρέλη έπειτα από σέντρα του Ευθυμιάδη. Στο 67΄το Αρμένιο πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ

για να έρθει η λύτρωση στο 84΄με κεφαλιά του Κλιάφα Κ.

ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ Η Υπέρεια θα ταξιδέψει στην Λάρισα όπου θα αντι-μετωπίσει την Ανθούπολη. Η Λαρισινή ομάδα προ-έρχεται από βαριά ήττα ( έχασε 7-1 στο Σωτήριο).

Η ΣΥΝΘΕΣΗΠαπαδόπουλος Αντ., Μπα-κογιάννης (75΄Παπαδό-πουλος Κ.), Φούντας, Ευ-θυμιάδης, Παπαδόπουλος Απ., Τσιούρης Γ., Γκατζό-γιας , Κλιάφας Κ., Κλιάφας Γ., Τσαγκαρέλης.

Με το «δεξί» ξε-κίνησε η ομά-δα του Ενιπέα

επικρατώντας εκτός έδρας την Ομόνοιθα με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Γ.Ράϊ-ου ( ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε στο 75΄) έπιασαν σπουδαία απόδοση (ειδικά στο Α΄ημίχρονο) όπου και πέτυχαν 2 γκολ. Ο Θεοδώρου στο 10΄άνοι-ξε το σκορ (0-1) με απευ-θείας χτύπημα κόρνερ. Στο 30΄ο Αρβάς ( από τους κορυφαίους του παι-χνιδιού) με πλασέ πετυχαί-νει το 0-2. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 70΄. Οι του Ενιπέα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ εάν οι Θεο-δώρου (αστόχησε μόνος του με τον τερματοφύλα-κα) και Ζητούνης Βάϊος ( πλάσαρε άουτ με κενή

εστία)ήταν πιο αποτελε-σματικοί.

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑ

─ Με νίκη λοιπόν άρχισε ο Ενιπέας και όλα δείχνουν ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία εάν έχει και την απαιτούμενη διάρ-κεια.─ κακά τα ψέματα , οι παί-κτες που έχει ο Ενιπέας εί-ναι για μεγάλα πράγματα.─στο μόνο που υστερεί εί-ναι ο πάγκος όπου πέραν των Καραγιάννη και Παπα-δημητρίου δεν υπάρχει άλ-λος ισάξιος για ενδεκάδα.

─ η χαρά βέβαια μετά το τέλος του αγώνα φαι-νόταν στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, αλλά πε-ρισσότερο του προέδρου, ο οποίος πρόσφερε καφέ και αναψυκτικά όταν η αποστολή έφτασε στη βάση της.─ η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ράϊος είναι από τις σπάνιες στην κα-ριέρα του. Και είμαι σίγου-ρος ότι έβαλε στοίχιμα με τον εαυτό του ότι μπορεί να ανεβάσει την ομάδα .─ μετά τις εκλογές ο Ενι-πέας θα αντιμετωπίσει

στην έδρα του το Ν.Περι-βόλι το οποίο έρχεται « λα-βωμένο» από την αξιοπρε-πή «εξάρα» που δέχθηκε μέσα στην έδρα του. ─ εξάλλου οι Ενιππείς θέ-λουν να πάρουν την « ρε-βάνς» από πέρυσι (ηττήθη-καν και στα 2 παιχνίδια με το Ν.Περιβόλι)

Η ΣΥΝΘΕΣΗΖάντζας, Καραντάκης, Τρι-ανταφύλλου( 50΄Παπαδη-μητρίου),Ράϊος , Κούρος, Τρίγκας, Ζητούνης, Θεο-δώρου (80΄Καραγιάννης), Αρβανιτοζήσης, Γιαχνής Δ/Ν, Γιαχνής Δ/Κ.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 27

B΄ ΕΠΣΛ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΕΙΑ - ΑΡΜΕΝΙΟ 2-2 ( 1-1)Δίκαιο το αποτέλεσμα - Πολύ καλή ομάδα το Αρμένιο

B΄ ΕΠΣΛ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΝΙΠΕΑΣ 1-2 ( 0-2)

Ξεκίνημα με το « δεξί» για τον Ενιπέα

Με ενδεκάδα ανάγκης (απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι : Βαρσάμης ,Χάμος , Αντωνιάδης Τακ., Αντωνιά-δης Νεοφ., Γιαννούλης) οι Χαλκιάδες έχασαν μόνο με 1-0. Από μια ομάδα όπως η Χάλκη που θεωρείται το ακλόνητο φαβορί της κατηγορίας. Και λέμε μόνο 1-0 αφού οι χαλκιώτες έχασαν πάμπολλες ευ-καιρίες αναγκάζοντας τον Μ.Αλέξαν-δρο σε παθητικό ρόλο. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Βλαστός στο 31΄. Στο 82΄αποβλήθηκε με 2η

κίτρινη κάρτα ο Νιαβής των Χαλκιά-δων .

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

─ έχουν που έχουν τόσους τραυμα-τισμούς , έδεσε το γλυκό και με την κόκκινη του Νιαβή.─ η διακοπή του πρωταθλήματος είναι βάλσαμο για τον Γιαν.Βασιλείου αφού θα υπολογίζει τουλάχιστον να επιστρέψουν οι μισοί.─ και το παιχνίδι με τον Λαρισαϊκό που έρχεται είναι κομβικής σημασίας.

─ όσο για τον άτυχο ποδοσφαιριστή Χάμο που τραυματίστηκε σοβαρά στον προηγούμενο αγώνα με την Θύ-ελλα τα μαντάτα είναι δυσάρεστα .─ χάνει οριστικά όλη τη σεζόν. Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα καλό κου-ράγιο και γρήγορα σιδερένιος.

Η ΣΥΝΘΕΣΗΠαπαϊωάννου, Μπύρος, Βότσης, Σα-γιαμιτ ( 70΄Κουτσόπουλος), Κυριάκου, Αποστολίδης, Λιάπης ( 75΄Αλεξίου Γ.) , Αγγελάκης, Νασιούλας., Νιαβής, Γκουρομπίνος(60΄Κονατσιώτης).

A1 EΠΣΛ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΧΑΛΚΗ - ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ 1-0 ( 1-0)

Με τόσες απουσίες τι άλλο μπορούσε να πετύχει!!!!

Page 28: protostypos 29/09/2009

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου28

Συνεχίζοντας την παράδοση ( στα τελευταία 6 χρό-

νια) οι Ναρθακιώτες πέτυχαν σπουδαία νίκη επί ενός δυνατού αντι-πάλου κάνοντας έτσι το καλύτερο ποδαρικό για τη νέα χρονιά. Μάλιστα οι Ναρθακιώτες παρα-τάχθηκαν χωρίς 4 βα-σικά στελέχη .Νανάς, Δονδοντσίδης, Φουστά-νας Γιαν. Και Νάκος Βας. απουσίαζαν για δι-άφορους λόγους, έτσι ο «Πανάρας» έδωσε το βάρος στο να μην δε-χθεί γκολ η ομάδα και στην κόντρα εάν τους δινόταν οι ευκαιρίες , να μπορέσουν να σκο-

ράρουν.Και αυτό έγινε με τους Βα-ρελά και Σουλιώτη.ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ4΄ Ο Βαρελάς ελίσσεται έξυπνα μέσα στην αντίπα-λη περιοχή πιάνοντας ένα ξερό σουτ που αναγκάζει τον τερματοφύλακα Νιαβή να αποκρούσει.11΄ Ο Καραγιάννης του Ζαππείου δεν εκμεταλλεύ-τηκε την ολιγωρία των αμυ-ντικών και έτσι έχασε την ευκαιρία για κάτι καλό.13΄ Και πάλι ο Βαρελάς με ένα ξαφνικό σουτ παραλίγο να δημιουργήσει «έμφραγ-μα» στους γηπεδούχους ( πέρασε λίγο άουτ)32΄ Στην πρώτη τους ορ-γανωμένη επίθεση οι γη-

πεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χριστο-δούλου ( 1-0).38΄ Ο Σουλιώτης (Ντέμης) πασάρει με την μία στον Βαρελά και αυτός με το καλό αριστερό του πόδι δεν αφήνει περιθώρια αντί-δρασης στον Νιαβή (1-1).40΄ Σουτ του Καραγιάννη από καλή θέση περνά λίγα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι.50΄ Παραλίγο να γίνει το κακό για τους Ναρθακιώ-τες σε μια στιγμή και πάλι αμηχανίας αλλά δεν εκμε-ταλλεύτηκαν σωστά οι γη-πεδούχοι την ευκαιρία που τους δόθηκε.56΄ Σουτ του Γκατζ’άνα αποκρούει σωτήρια ο Φου-στάνας Χρ.61΄ Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Φουστάνα σε κόρνερ , σε κοντινή κε-φαλια του Χριστοδούλου.70΄ Και πάλι οι γηπεδούχοι αστοχούν απελπιστικά από πλεονεκτική θέση.71΄ Οι Ναρθακιώτες απά-ντουν με τον Κεσέογλου (Τίμη) του οποίου το σουτ περνά πάνω από το οριζό-ντιο δοκάρι.80΄ Ο «Ντέμης» με κοντινή κεφαλιά πετυχαίνει το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυ-

ρισμούς.ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ─ Με την ατυχία τους τα έχουν οι του Ζαππείου αφού σε ολόκληρο το Β΄η-μίχρονο είχαν την υπερο-χή, αλλά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ χωρίς όμως το κάτι ουσια-στικό.─ αντίθετα οι Ναρθακιώ-τες σε μια ανύποπτη φάση ( και η μοναδική) πέτυχαν το γκολ της νίκης.─ και μάλιστα από τον «Ντέμη» ο οποίος στο ημί-χρονο άλλαξε τα μπλε του παπούτσια και έβαλε τα ασημί.─ έτσι όταν σκόραρε έβγα-λε το άχτι του και το πανη-γύρισε δεόντως.─ το καλό είναι ότι το Ναρ-

θάκι διατήρησε και την πολύ καλή παράδοση που έχει απέναντι στο Ζάππειο.─ Την ομάδα επισκέφθηκε πριν τον αγώνα ο Βας. Νά-κος εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του. Αμέσως μετά αναχώρησε για Χαλ-κιάδες όπου παντρευόταν ο κουνιάδος του .─ Χαζομπαμπάς έγινε ο ποδοσφαιριστής του Ναρ-θακίου Τσιαλαφούτας Βαγ-γέλης αφού η σύζυγός του Σοφία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.─ από αυτή εδώ τη στήλη και όλη την ομάδα τους ευχόμαστε ολόψυχα να « χαίρει άκρα υγείας».─ Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ναρθακίου η Ομόνοια ( το Ναρθάκι

ακολουθεί το πρόγραμμα του Ενιπέα).─ η διακοπή του πρωτα-θλήματος είναι ευεργετική αφού μάλλον επανέρχεται ο Νανάς.ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣΖΑΠΠΕΙΟ : Νιαβής, Πα-νουργιάς, Γκατζάνας, Κυ-ρίτσης Δ., Κυρίτσης Χρ., Ζάχος, Παπαδημητρίου (62΄Μαμάτσας), Σφυριδά-κης, Πιστόλας, Καραγιάν-νης , ΧριστοδούλουΝΑΡΘΑΚΙ : Φουστάνας Χρ., Κεσέογλου, Καρα-χάλιας, Βαρελάς, Χαμο-ρούσος, Τσιαλαφούτας Β.(Δανδής) , Καραγιώργος, Μανταλιάς ( Σίσκος Περ.), Καπετάνος Γ., Σουλιώτης ( Λελεντζής Αθ.), Λελεντζής Στ.

B΄ ΕΠΣΛ ( 1η ΑΓΩΝ)ΖΑΠΠΕΙΟ - ΝΑΡΘΑΚΙ 1-2 ( 1-1 )

Σπουδαίο «διπλό» - Συνέχισε την παράδοση που έχει να μην χάνει ποτέ στο Ζάππειο

Page 29: protostypos 29/09/2009
Page 30: protostypos 29/09/2009

Η Αναγέννηση στον κυριακάτικο αγώ-να μπήκε αποφα-

σισμένη για να κερδίσει και κέρδισε. Παρά τις σημαντικές ελλείψεις της (Διαμαντής, Ζαφεί-ρης, Γιαννακόπουλος, Κατσιαούνης) έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη.Ο Απ. Ππαπαδόπουλος άνοιξε το σκορ (1-0) στο 40΄. Στο 55΄ο Ζαγγα-νάς Κ. ανατρέπεται μέσα στην περιοχή. Το καθαρό «πέναλτυ» το εκτελεί ο Αν-δρεόπουλος γράφοντας

το 2-0. Οι Αναγεννησιώτες βρέθηκαν τρεις φορές σε θέση τετ-α-τετ με τους Πα-

παδόπουλο και Ζαγγανά Κ. αλλά ο αντίπαλος τερμα-τοφύλακας βρισκόταν σε καλή μέρα και απεσώβησε τα σίγουρα γκολ.

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

─ πρώτη νίκη λοιπόν για την Αναγέννηση και μάλι-στα στο άνετο.─ στη θέση του τραυματία Γιαννακόπουλου (ευτυχώς τελικά δεν υπέστη μεγάλη ζημιά) ο Νικ.Θεοχαρόπου-λος χρησιμοποίησε τον Κε-ραμιδά.─ αγιασμό τέλεσε την προηγούμενη Τρίτη η Ανα-γέννηση για να διώξει το

κακό.─ οι φίλαθλοι που βρέθη-καν στο στάδιο ήταν πολύ περισσότεροι από αυτούς

που παρακολουθούσαν τον αγώνα της προηγού-μενης αγωνιστικής αχιλλέα - Γιάννουλης

─ την επόμενη αγωνιστι-κή η Αναγέννηση θα ταξι-δέψει στο Αργυροπούλι το οποίο διαθέτει αξιόλογη έδρα.─ ως τότε ( 11 Οκτωβρί-ου) θα έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες.Η ΣΥΝΘΕΣΗΖέας , Μαργαριτόπουλος, Περιτογιάννης (67΄Λού-κουτος), Μπόγκας, Προσμίτης, Τσιανάκας, Κεραμιδ΄λας (46΄Ταστε-μερίδης), Παπαδόπουλος Απ., Ζαγγανάς Κ., Ανδρεό-πουλος (82΄Τζιλάκας), Στε-φανής Χ.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου30

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΙΚΤΩΝ ΕΠΣΛΟι ενωσιακοί προπονητές κάλεσαν από την επαρχία μας

τους παρακάτω νεαρούς ποδοσφαιριστές.:

Στην κατηγορία νέων ( γεν.93-92) τους Κίτσια Δημ. και

Μητσιόπουλο του Αχιλλέα Φαρσάλων

Στην κατηγορία παίδων ( γεν. 94-95) τους Χρυσακόπου-

λο, Προσμίτη και Αετόπουλο της Ακαδημίας Φαρσάλων.

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές επιλέχτηκαν κατά την

προεπιλογή που έγινε στα Φάρσαλα από τους Τσετσίλα

Δημ. και Τάσο Μπερίτζα.

Με μια νίκη και μια ήττα άρχισαν τις υπο-χρεώσεις και οι ομάδες της Ακαδημίας και της Αναγέννησης. Η Ακαδημία Αχιλλέας επικράτησε στο βοηθητικό την αντίστοιχη της Νίκαιας / Ζαππείου με 4-1. Τα γκολ οι : Αγγελόπουλος, Μορφόπου-λος, Τσούλης και Βακαλόπουλος. Αντίθε-τα το παιδικό της Αναγέννησης δεν τα

κατάφερε αφού ηττήθηκε στη Ν.Πολιτεία από την Αστραπή με 3-0

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑΑστραπή Ν.Πολιτείας – Αναγέννηση 3-0Πελασγιώτιδα - Απόλλων Λάρισας 1-0Ακαδημία /Αχιλλέας - Νίκαια/Ζάππειο 4-1Χάλκη - Αρης Λάρισας ( δεν έγινε )Ρεπό : η Ανθούπολη

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣΛ ( ΓΕΝ : 94 - 95 )

Α΄ΕΠΣΛ (2Η ΑΓΩΝ)ANΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ 2-0 ( 1-0)

Χαμογέλασε η Αναγέννηση με Ανδρεόπουλο και Παπαδόπουλο Απ.

Page 31: protostypos 29/09/2009

Από την ΕΠΣΛ, αναφορικά με το τι θα ισχύσει στα

πρωταθλήματα υποδο-μής της φετινής περιό-δου ανακοινώθηκαν τα εξής:«Αγώνες πρωταθλημάτων περιόδου 2009-2010 Π α ί δ ω ν - Π ρ ο π α ί δ ω ν -Ακαδημιών και Εφήβων.1. Παίδων με αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1994 και νεότεροι στο πρωτά-θλημα αυτό έχουν δικαίω-μα συμμετοχής και 2 πο-δοσφαιριστές γεννηθέντες το 1993 καθ’ όλη τη διάρ-κεια του αγώνα χωρίς την αντικατάσταση αυτών με άλλους της ίδιας ηλικίας.2. Προπαίδων με αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 1996 και νεότεροι.3. Ακαδημιών με αθλητές γεννηθέντες το 1998 και νεότεροι.4. Εφήβων με αθλητές γεννηθέντες το 1992 και

νεότεροι.5. Οι ποδοσφαιριστές αγω-νίζονται με το δελτίο αθλη-τικής ιδιότητας (Ε.Π.Ο.) και με κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών, η οποία, με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του ποδο-σφαιριστή θα πρέπει να εί-ναι θεωρημένη από γιατρό και από την ΕΠΣΛ (ισχύος ενός έτους), στην οποία θα κατατίθεται υποχρεωτι-κά πριν τη διεξαγωγή των αγώνων.6. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο προπαιδι-κό πρωτάθλημα μπορούν να αγωνιστούν και με ατο-μική ιατρική βεβαίωση, η οποία θα είναι επικολλημέ-νη στο δελτίο.7. Δεν είναι δυνατή, με ποινή αντικανονικότητας, η συμμετοχή ποδοσφαι-ριστή στα πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων χω-ρίς αθλητικό δελτίο ΕΠΟ, εκτός αν έχει προηγούμε-

να κατατεθεί στην ΕΠΣΛ αίτηση έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας, η οποία εκκρεμεί, οπότε εί-ναι δυνατή η συμμετοχή με την προσκόμιση αντι-γράφου της αίτησης κα-τάθεσης θεωρημένου από την ΕΠΣΛ.8. Κατ’ εξαίρεση στο πρωτάθλημα Προπαίδων-Ακαδημιών οι ποδοσφαιρι-στές μπορούν να αγωνίζο-νται με θεωρημένη, κατά τα παραπάνω, κατάσταση υγείας και προσωρινό δελ-τίο που θα εκδίδει η ΕΠΣΛ και το οποίο δεν σημαίνει οριστική εγγραφή του πο-δοσφαιριστή στο σωμα-τείο.9. Οι αγώνες θα διεξάγο-νται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών το καθένα για την προπαιδική κατηγο-ρία, των 35 λεπτών για την παιδική κατηγορία, των 40 λεπτών για το εφηβικό και των 20 λεπτών για το πρω-

τάθλημα ακαδημιών με ενδιάμεση ανάπαυλα 10 λεπτών και με ανάπαυλα 5 λεπτών για το εφηβικό.10. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι 22 το πολύ ποδοσφαιριστές. Αντικατάσταση επιτρέπε-ται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πέντε λεπτά για την κατηγορία των εφήβων,

οκτώ για την κατηγορία παίδων και απεριόριστες στην κατηγορία των προ-παίδων και ακαδημιών.11. Οι αγώνες θα διεξά-γονται σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων χωρίς καμία αναβολή.12. Τα έξοδα διαιτησίας βαρύνουν τα γηπεδούχα σωματεία.13. Από την Ε.Π.Σ.Λ. θα γί-

νει προσπάθεια να παρευ-ρίσκονται στους αγώνες ιατρός ή υπεύθυνος για την παροχή πρώτων βοη-θειών, τα έξοδα του οποί-ου βαρύνουν εξ ημισείας και τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία και θα καταβάλ-λονται με την έναρξη του αγώνα στον διαιτητή για την αμοιβή του παριστάμε-νου γιατρού».

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 31

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βουκεφάλας-Α.Ε.Δ. Νίκαιας 0-1Οικονόμος-Φαλανιακός 4-0Φιλοκτήτης-Κίσσαβος 1-1Βλαχογιάννι-Αχιλλέας Φ. 5-0Αναγέννηση Φ.-Δήμητρα Αγιάς 2-0Δήμητρα Γιάνν.-Δωτιέας 3-2Μακρυχώρι-Αργυροπούλι 2-1Αμπελωνιακός-Πλατύκαμπος 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η Αγωνιστική)Οικονόμος 7-0 6Μακρυχώρι 3-2 4Αμπελωνιακός 2-0 4Δήμητρα Γιάνν 3-2 4Πλατύκαμπος 2-1 4Κίσσαβος 2-1 4Βλαχογιάννι 5-1 3Βουκεφάλας 2-1 3

Αναγέννηση Φ. 2-1 3Α.Ε.Δ. Νίκαιας 1-3 3Φαλανιακός 1-4 3Δήμητρα Αγιάς 1-3 1Φιλοκτήτης 1-3 1Αχιλλέας Φ. 0-5 1Δωτιέας Αγιάς 2-5 0Αργυροπούλι 2-4 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΑ.Ε.Δ. Νίκαιας - ΦαλανιακόςΚίσσαβος - ΒουκεφάλαςΑχιλλέας Φ. - ΟικονόμοςΔήμητρα Αγιάς - ΦιλοκτήτηςΔωτιέας- ΒλαχογιάννιΑργυροπούλι- Αναγέννηση Φ.Πλατύκαμπος- Δήμητρα Γιάνν.Μακρυχώρι - Αμπελωνιακός

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤύρναβος - Α.Ο. Καρδίτσας 1 - 0 Καστράκι - Ιάσων Διμηνίου 1 - 2 Ελασσόνα - Σπερχειάδα 2 - 0 Λαμία - Βελούχι 3 - 0 Πυργετός – Μουζάκι 1 - 0 Ν. Αγχίαλος- Λιανοκλάδι 2 - 0 Αστέρας Ιτέας - Μετέωρα 1 - 1 * Ρεπό είχε ο Απόλλων Λάρισας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η Αγωνιστική)Ελασσόνα 4-1 6Πυργετός 2-1 4 Απόλλων Λ. 1-0 3Τύρναβος 2005 1-0 3Μουζάκι 2-1 3Λαμία 3-1 3Α.Ο. Καρδίτσας 1-1 3Βελούχι 1-3 3Ν. Αγχίαλος 2-1 3Α.Ε. Διμηνίου 3-3 3Μετέωρα 1-1 2

Σπερχειάδα 1-3 1

Λιανοκλάδι 0-2 1

Αστέρας Ιτέας 1-3 1

Καστράκι 1-3 0

* Ο Τύρναβος 2005 με τον Απόλλωνα Λά-

ρισας έχουν κάνει το ρεπό τους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(3η Αγωνιστική-11 Οκτωβρίου)

Α.Ο. Καρδίτσας - Διμήνι

Απόλλων Λ. - Τύρναβος 2005

Σπερχειάδα - Καστράκι

Μουζάκι - Ελασσόνα

Λιανοκλάδι - Λαμία

Μετέωρα - Πυργετός

Ν. Αγχιάλος - Αστέρας Ιτέας

* Ρεπό έχει το Βελούχι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΟμόνοια-Α.Ε.Δ. Ενιπέα 1-2Ραχούλα-Χειμάδι 1-3Ν. Περιβόλι-Τερψιθέα 0-6Ζάππειο-Ναρθάκι 1-2Σωτήριο-Ανθούπολη 7-1Μελισσοχώρι-Κουλούρι 1-4Υπέρεια-Αρμένιο 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η Αγωνιστική)Σωτήριο 7-1 3Τερψιθέα 6-0 3Κουλούρι 4-1 3Χειμάδι 3-1 3Α.Ε.Δ. Ενιπέα 2-1 3Ναρθάκι 2-1 3Αρμένιο 2-2 1Υπέρεια 2-2 1Ομόνοια 1-2 0

Ζάππειο 1-2 0

Ραχούλα 1-3 0

Μελισσοχώρι 1-4 0

Ανθούπολη 1-7 0

Ν. Περιβόλι 0-6 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣωτήριο - Μελισσοχώρι

Κουλούρι - Ζάππειο

Ανθούπολη - Υπέρεια

Ναρθάκι - Ομόνοια

Αρμένιο - Ραχούλα

Ενιπέας - Ν. Περιβόλι

Χειμάδι - Τερψιθέα

Α ΕΠΣΛ

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ

Β΄ ΕΠΣΛ

Α1 ΕΠΣΛ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΘύελλα Λάρ. - Δευκαλίων 1-3Καλοχώρι - Όλυμπος Λάρ 2-2Σμόλικας - Άγ. Ανάργυροι 3-2Αμπελόκηποι – Βερδικούσια 1-1Ηρακλής Χάλκης - Χαλκιάδες 1-0Λαρισαϊκός - Αμυγδαλέα 3-0Πελασγιώτιδα - Παραπόταμος 0-2Δαμασιακός - Τοξότης Λάρ. 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(2η Αγωνιστική)

Δαμασιακός 8-2 6Χάλκη 2-0 6Όλυμπος Λ 6-3 4Δευκαλίων 4-2 4Αμπελόκηποι 3-1 4Καλοχώρι 6-5 4Σμόλικας 4-3 4

Λαρισαϊκός 3-1 3Παραπόταμος 3-4 3Βερδικούσια 4-5 1Χαλκιάδες 0-1 1Θύελλα 1-3 1Πελασγιώτιδα 1-3 1Αμυγδαλέα 1-4 1Αγ. Ανάργυροι 3-7 0Τοξότης 1-6 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Αμυγδαλέα - ΠαραπόταμοςΧαλκιάδες - ΛαρισαϊκόςΤοξότης - ΠελασγιώτιδαΔευκαλίων - ΧάλκηΒερδικούσια - ΔαμασιακόςΑγ. Ανάργυροι - Θύελλα Λ.Όλυμπος Λ. - ΑμπελόκηποιΣμόλικας - Καλοχώρι

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ της ΕΠΣΛ η πρώτη φάση των πρωταθλημάτων

της Α΄,Α1 και Β΄ ΕρασιτεχνικήςΣτις 16-17/01/10 θα λήξει ο α΄ γύρος της Α΄, Α1 και Β΄ ΕΠΣΛ Σύμφωνα με προσχέ-διο για το πρόγραμμα του α ΄γύρου των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου που εγκρίθηκε από το Δ.Σ της ΕΠΣΛ η πρώτη φάση των πρωταθλημάτων της Α΄,Α1 και Β΄ Ερασιτεχνικής θα τελειώσει στις 16-17/2010, ενώ η Γ΄στις 16,17 και 24/01/2010. Σχετικά με το αίτημα του Μεγ.Αλέξανδρου Χαλκιάδων για οικονομική ενίσχυση ποδο-σφαιριστή λόγω τραυματισμού το Δ.Σ της ΕΠΣΛ θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανεύρεσης συγκεκριμένου τρόπου προκειμένου να ενισχυθούν και άλλες ομάδες με παρόμοια περιστατικά. Εκ πρώτης προτάθηκε η διεξαγωγή φιλικού αγώνα τα έσοδα του οποί-ου θα διατεθούν στην ενίσχυση των ποδοσφαιριστών που τραυματιστήκαν κατά τη διάρκεια αγώνα.

Πρωταθλήματα υποδομής ΕΠΣΛΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Page 32: protostypos 29/09/2009