proti 21 septemvriou 2012

24
Ετος 11o / ΑΡ . ΦΥΛΛΟΥ : 3149 / Τιμή : 50 λ . / (E κτός Νομού 1 Ευρώ ) ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 21 ÓÅÐÔÅÌÂÑIÏÕ 2012 Λουκέτο" βάζουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στην Αρχαία Ολυμπία. Η άλλοτε πολυσύχναστη αγορά με τα δεκάδες κοσμηματοπωλεία και τα μαγαζιά διάθεσης αναμνηστικών αντικειμένων σταδιακά μαραζώνει. Κτήριο - φάντασμα έχει καταστεί το νεοκλασικό που στέ- γαζε πριν χρόνια τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσας του νομού. Το γεγονός αναδεικνύει την εγκατάλειψη και το μαρασμό της ιστορίας του τόπου μας. ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Νωρίτερα οι πληρωμές των καλαμποκοπαραγωγών >> Ó. 12 ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ Κτήριο - φάντασμα στην Αμαλιάδα >> Ó.10 Μόλις ένας αστυνομικός για την Ηλεία! ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Μεταναστεύουν λόγω κρίσης οι καταστημαράρχες Την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση θα στηρίξει η ΕΠΣ Ηλείας στις εκλογές της ΕΠΟ, αφού το Δ.Σ. της Ένωσης, υπερψήφισε την πρόταση του Άρη Κουλούρη. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ (ÓõíÝ÷åéá óôç óåë.12) Σ τους δρόμους θα βρεθούν τις επό- μενες ημέρες οι φορείς της Αμαλιά- δας σε μια προσπάθεια να ξεσηκώ- σουν τους κατοίκους και όλοι μαζί να α- νατρέψουν τα σχέδια της κεντρικής ε- ξουσίας για αποψίλωση των υπηρεσιών της πόλης. Η σύσκεψη που χθες το μεση- μέρι έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο κ Βασίλη Μιχαλόπουλου, είχε ως αρχικό στόχο να ενημερώσει τους φορείς της πόλης για τις τελευταίες εξελίξεις και τις φήμες που θέλουν να κινδυνεύει η λειτουργία του ιδρύματος. >> Ó. 4-5 >> Ó.6 Στηρίζει Γκαγκάτση η ΕΠΣ Ηλείας >> Ó. 16 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΘΟΥΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Σαράντα μέρες νωρίτερα θα δουν το χρώμα του χρήματος όσοι καλαμποκοπαραγωγοί παρέδωσαν φέτος το καλαμπόκι τους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών. >> Ó. 24

description

proti tis ilias

Transcript of proti 21 septemvriou 2012

Page 1: proti 21 septemvriou 2012

Ετος 11o / ΑΡ . ΦΥΛΛΟΥ : 3149 / Τιμή : 50λ . / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ )

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ

21 ÓÅÐÔÅÌÂÑIÏÕ 2012

“Λουκέτο" βάζουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματαστην Αρχαία Ολυμπία. Η άλλοτε πολυσύχναστη αγορά μετα δεκάδες κοσμηματοπωλεία και τα μαγαζιά διάθεσηςαναμνηστικών αντικειμένων σταδιακά μαραζώνει.

Κτήριο - φάντασμα έχει καταστεί το νεοκλασικό που στέ-γαζε πριν χρόνια τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσαςτου νομού. Το γεγονός αναδεικνύει την εγκατάλειψη και τομαρασμό της ιστορίας του τόπου μας.

ΕΑΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Νωρίτερα οι πληρωμέςτων καλαμποκοπαραγωγών

>>>> ÓÓ.. 1122

ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Κτήριο - φάντασμα

στην Αμαλιάδα

>>>> ÓÓ..1100

Μόλις έναςαστυνομικός για την Ηλεία!

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Μεταναστεύουν λόγω κρίσης οι καταστημαράρχες

Την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτσηθα στηρίξει η ΕΠΣ Ηλείας στις εκλογές τηςΕΠΟ, αφού το Δ.Σ. της Ένωσης, υπερψήφισετην πρόταση του Άρη Κουλούρη.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

(ÓõíÝ÷åéá óôç óåë.12)

Στους δρόμους θα βρεθούν τις επό-μενες ημέρες οι φορείς της Αμαλιά-δας σε μια προσπάθεια να ξεσηκώ-

σουν τους κατοίκους και όλοι μαζί να α-νατρέψουν τα σχέδια της κεντρικής ε-ξουσίας για αποψίλωση των υπηρεσιώντης πόλης. Η σύσκεψη που χθες το μεση-μέρι έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία τουπροέδρου του συλλόγου εργαζομένωνστο νοσοκομείο κ Βασίλη Μιχαλόπουλου,είχε ως αρχικό στόχο να ενημερώσειτους φορείς της πόλης για τις τελευταίεςεξελίξεις και τις φήμες που θέλουν νακινδυνεύει η λειτουργία του ιδρύματος.

>>>> ÓÓ.. 44-55

>>>> ÓÓ..66

Στηρίζει Γκαγκάτση η ΕΠΣ Ηλείας

>> Ó. 16

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ “ΑΠΟΨΙΛΩΘΟΥΝ” ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Σαράντα μέρες νωρίτερα θα δουν το …χρώμα του χρήματοςόσοι καλαμποκοπαραγωγοί παρέδωσαν φέτος το καλαμπόκιτους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών.

>>>> ÓÓ.. 2244

Page 2: proti 21 septemvriou 2012

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕΕκδότης: Περικλής ΜεταξάςΔιευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας

Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής ΦραγκογιαννόπουλοςΔιεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος

Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum)ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107Fax Συντακτών: 26210-40106E-MMail: [email protected] e b s i t e : w w w . p r o t i n e w s . g r

Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292E-MMail: [email protected]

Σχόλια / Παραπολιτικά2 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ήδιασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δη-μοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

"Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολο-ένα με το εντονότερο συναίσθημα πώς δεν είμα-στε στην Ελλάδα, πώς αυτό το κατασκεύασμα πούτόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθη-μερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτηςμε ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μίαπολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόποσου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιοπικρό".

Γ. Σεφέρης.Το 1945, πάλι ο Σεφέρης, σημειώνει στο πολιτικότου ημερολόγιο μία παρατήρηση, η οποία παρα-μένει διαχρονικά εύστοχη:"Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική α-ναπηρία της ηγετικής τάξης στην σημερινή Ελλά-δα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις... Είμαιβέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσω-πεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύ-ουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί πούδεν ξέρουν, αλλά πού αξίζουν, πού σε φωνάζουν". Την απάντηση για την κρίση μας την δίνει ο ίδιοςο ποιητής με τον επίλογο της ομιλίας του κατά τηνπαραλαβή του Νόμπελ λογοτεχνίας:"Όταν στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντη-σε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγμα της, ηαπόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέ-ξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να κα-ταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκρισητου Οιδίποδα".

"Να νοσταλγείς τον τόπο σου,ζώντας στον τόπο σου,

τίποτε δεν είναι πιο πικρό".Γ. Σεφέρης.

Αναγνώστης της "ΠΡΩΤΗΣ" απευθύνει σήμερα τηνερώτηση: "Για τα κακώς κείμενα στο εθνικό οδικόδίκτυο της περιοχής μας υπάρχουν ευθύνες . Κά-θε φορά που ταξιδεύουμε , ειδικά το Χειμώνα, κά-νουμε την προσευχή μας για να επιστρέψουμε στασπίτια μας ζωντανοί. Τι έχουν να πουν για αυτή τηναπαράδεκτη κατάσταση οι αρμόδιοι;"

Δ.Ζιακ.

Η απουσία αρκετών εκ-προσώπων φορέων πουδραστηριοποιούνται στηνπόλη της Αμαλιάδας, σχο-λιάστηκε από τους συμμε-τέχοντες στη χθεσινή σύ-σκεψη με θέμα το νοσοκο-μείο της Αμαλιάδας. Θα έ-πρεπε όλοι να έχουν τοπο-θετηθεί σε ένα τόσο σοβα-ρό θέμα, είπαν οι ομιλητέςστην αρχή της τοποθέτησήτους. Χρόνος για τοποθετή-σεις υπάρχει. Στην επόμε-νη σύσκεψη…

Κ.Γιαλπ.

Και παρεξηγήσεις Μια φράση του προέδρουτου συλλόγου εργαζομέ-νων στο νοσοκομείο Πύρ-γου Ανδρέα Βγενόπουλου,λίγο έλειψε να τινάξει τηχθεσινή σύσκεψη στον αέ-ρα. Ο πρόεδρος θέλονταςνα πει πως είναι καιρός γιααποτελεσματικές κινήσεις,χρησιμοποίησε τα φράση"να ακολουθήσουμε Χρυ-σαυγίτικες πολιτικές". Βέ-βαια η παρεξήγηση λύθηκεόταν ο κ Βγενόπουλος εξή-γησε ακριβώς τι εννοού-σε…

Κ.Γιαλπ.

Δεν …μασάει τα λόγια του ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒΓαστούνης Δημήτρης Κουλούρης. Με αφορμήδημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ξεκινούνστο Νομό Λάρισας τα έργα υπογειοποίησης τωναρδευτικών δικτύων, έκανε τη σύγκριση με ην Η-λεία. Και διαπίστωσε ότι ο …ποιητής έχει δίκιο, αφούστη Λάρισα (και μόνον εκεί) βγαίνει ο αυγερινός!Κι εδώ στην Ηλεία πότε θα γίνουν τα αντίστοιχαέργα που τόσο ανάγκη έχει ο αγροτικός κόσμος;Μάλλον ποτέ!

Άλλωστε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μά-ξιμος Χαρακόπουλος δεν πολιτεύεται στην Ηλείααλλά στη Λάρισα…Υπάρχουν όμως και εδώ εκλεγμένοι, θυμίσαμεστον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ για να εισπράξουμε τηναπάντηση: "Βεβαίως υπάρχουν! Αλλά τι έκαναν ήτι κάνουν για αυτό το θέμα; Ότι έκαναν πάντα, δη-λαδή τίποτα!". Πέστα Πρόεδρε! Αν δεν τα λέμε δεν θα βγει ποτέκαι εδώ ο …αυγερινός!

Δ.Ζιάκ.

"Ούτε μπήκαμε ούτε μπαίνουμε σε

πλειστηριασμό για την Πυροσβεστι-

κή Υπηρεσία" δηλώνει ο Δήμαρχος

Ανδραβίδας Κυλλήνης. Με αφορμή

το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

της "ΠΡΩΤΗΣ" υπενθυμίζει ότι η Π.Υ.

Λεχαινών ιδρύθηκε με Προεδρικό

Διάταγμα για να έχει έδρα τα Λεχαι-

νά και το Π.Δ. αντικατοπτρίζει την

πραγματικότητα και την αναγκαιότητα να ε-

δρεύει σε μια περιοχή που αποτελεί γεωγρα-

φικό κόμβο και πληθυσμιακό κέντρο. Ο κ. Αρ-

βανίτης τονίζει ότι ο Δήμος του είναι

ο πρώτος σε έκταση και ο τρίτος σε

πληθυσμό στο Νομό Ηλείας, ενώ σε

ότι αφορά το ενοίκιο, υπενθυμίζει

ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Δη-

μοτικό Συμβούλιο να πληρωθούν τα

ενοίκια για την Π.Υ. Λεχαινών "Και

αυτό μέχρις ότου αποκτήσει τη δική

της στέγη, κάτι το οποίο θα γίνει σύ-

ντομα…" καταλήγει…

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη του

θέματος…

Kαθαρές κουβέντες

Xωρίς περιστροφές

Η ερώτηση της ημέρας...

Απουσίες

Tou Γιάννη Μαραγκού από το “Εθνος”

Page 3: proti 21 septemvriou 2012

Σχόλια / Παραπολιτικά w w w . p r o t i n e w s . g r 3/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Αλλάζουν λένε οι εποχές,αλλάζουν και οι άν-θρωποι… και ίσως τε-λικά να έχουν και δί-κιο. Από τον οχαδερφι-σμό των προηγούμε-νων ετών και το "τι θεςνα κάνουμε τώραq"σταδιακά τα πράγματααλλάζουν.

Οι άνθρωποι σε κάποιεςπεριπτώσεις γίνονταιΑΝΘΡΩΠΟΙ και βγάζουν προς ταέξω, ότι καλύτερο έχουν μέσατους. Οι εθελοντές στην Ηλεία,είτε οργανωμένοι σε ομάδες, είτεως μονάδες διαπιστώνω ότι προ-σπαθούν να βοηθήσουν ουσια-στικά εκείνους που έχουν ανά-γκη… Υπάρχουν βέβαια και ε-κείνοι οι οποίοι πίσω από τη "μά-σκα" του εθελοντή προσπαθούννα εξασφαλίσουν προβολή, έχο-ντας στο πίσω μέρος του μυαλούτους άλλα πιστεύω…

Αυτοί οι οποίοι πραγματικά θέλουννα βοηθήσουν το συνάνθρωποτους, την πόλη τους, το κάνουν,ζητώντας την στήριξη όσων μπο-ρούν και χωρίς τυμπανοκρουσίες-όπως οι γυναίκες που συγκέ-

ντρωσαν υλικά για την α-ναμόρφωση της πλατείαςτου Θεάτρου Απόλλων καιπραγματικά είναι αξιέπαι-νες ή όπως οργανώσεις -και στο νομό μας διαθέ-τουμε αρκετές- που κα-λούν τον κόσμο και συ-γκεντρώνουν τρόφιμα,ρούχα, φάρμακα και διά-φορα άλλα προκειμένουμε τη σειρά τους να ταπροσφέρουν, με την ίδια

ταπεινότητα με την οποία τα πα-ραλαμβάνουν, εκεί που γνωρί-ζουν ότι υπάρχει πραγματική α-νάγκη…

Σε εκείνους που πραγματικά έχουνμέσα τους, την αγάπη και την αλ-ληλεγγύη για τον συνάνθρωποκαι θέλουν να βοηθήσουν χωρίςνα περιμένουν κάποιος να τουςπει ευχαριστώ ή συγχαρητήριαπιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχειστήριξη, από όλους εμάς, εάν θέ-λουμε να γίνει ο κόσμος μας λίγοκαλύτερος… Όσο για εκείνουςπου πιστεύουν ότι μέσα από τονψευτο-εθελοντισμό τους, θα κα-ταφέρουν να κερδίσουν… τουλά-χιστον την προβολή τους, δεν α-ξίζει καν να ασχολούμαστε.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΓΡΑΦΟΥΝ

...

Στον οδικό άξονα, από Καράτουλα προς Μουζάκι και ειδικότερα στη περιοχή Μάρμαρα εδώ και

περίπου τρεις μήνες ο δρόμος έχει υποχωρήσει. Επειδή η περιοχή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο

φωτισμό και αρκετά είναι τα οχήματα τα οποία διέρχονται το σημείο, κάτοικοι τοποθέτησαν

προσωρινά …καλάμια, αλλά και μία πλαστική σακούλα για σημαιάκι… Βέβαια ουδέν μονιμότερο

του προσωρινού, καθώς το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε έως και σήμερα. Τώρα με τις

βροχοπτώσεις που το πρόβλημα θα οξυνθεί ίσως να δοθεί λύση, και αν δε δοθεί… δόξα τον

Κύριο, καλάμια υπάρχουν!

Α. Αγγελ

Και η

ανακεφαλαιοποίηση των

τραπεζών, και οι

οφειλές του ΟΠΑΔ και η

χρηματοδότηση των

Δήμων, και η επιστροφή

φόρου για το αγροτικό

πετρέλαιο, ακόμη και το

κονδύλι για τη

μεταφορά των μαθητών.

Όπως καταλαβαίνετε

τα… "πάντα όλα!"

μεταφέρονται στο

περιβόητο πακέτο των

μέτρων. Αυτά στα

λόγια… Στην

πραγματικότητα; Ο θεός

να βάλει το χέρι του!

Η εγκράτεια, η ταπεινότητα, η αγάπη προς

τον συνάνθρωπο και η προσπάθεια που

πρέπει να κάνουμε καθημερινά έτσι ώστε

να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι είναι

στοιχεία που λείπουν στις μέρες μας. Αν

αυτά μπορέσουμε σιγά σιγά να τα κάνουμε

πράξη τόσο για εμάς τους ίδιους όσους και

για τους συνανθρώπους μας, τότε θα έχουμε

κάνει μεγάλα βήματα.

Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που

πέρασε στην προχθεσινή συνέντευξή του ο

Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός τόσο για

τους ίδιους τους ιεράρχες όσο και για τους

πολίτες γενικότερα.

Ας προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε…

Θ. Λαμπ.

Ποια κλείνουν κ. Υπουργέ;Η ερώτηση αφορά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια και το θέμα της

κατάργησης των τεσσάρων Κέντρων Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο τα οποία θα

μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών.

Το θέμα είναι μείζον για την Πελοπόννησο και δη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφού θα

πρέπει να προηγηθεί η σχετική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς σε ενδεχόμενη

δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών.

Εν μια νυκτί δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα…

Θ. Λαμπ.

Õóôåñüãñáöï

Γράφει η Άννα Αγγελίδου

[email protected]

Page 4: proti 21 septemvriou 2012

Πρόταση Μιχαλόπουλου για κινητοποιήσεις Η σύσκεψη ξεκίνησε με την το-ποθέτηση του πρόεδρου του συλ-λόγου εργαζομένων στο νοσοκο-μείο κ Βασίλη Μιχαλόπουλου οοποίος έκανε εκτενή αναφοράστα προβλήματα της υγείας στονομό. " Τα προβλήματα στα νοσο-κομεία δεν αφορούν μόνο τουςεργαζόμενους αλλά ολόκληρητην Ελληνική κοινωνία" επεσή-μανε για να συνεχίσει "Οι προϋ-πολογισμοί των νοσοκομείων έ-χουν μειωθεί στο 50%. Το υπουργείο ζητά μειωμένους προ-ϋπολογισμούς οι οποίοι βγαίνουν ελλειμματικοί και στην συ-νέχεια καταρρέουν. Τα προβλεπόμενα έσοδα δεν έρχονται.Ο ΕΟΠΠΥ δεν αποδίδει χρήματα από τα νοσήλια αφού είναιελλειμματικός. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζε-ται η υγεία από την πολιτεία είναι πρωτοφανής. Απώτεροςσκοπός είναι η αποδυνάμωση του δημοσίου συστήματος υ-γείας ώστε οι πολίτες να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.Κλείνουν ψυχιατρικές κλινικές, ειδικά νοσοκομεία. Τα προ-νοιακά ιδρύματα συγχωνεύονται και μεταφέρονται στο Υ-πουργείο Εργασίας. Το Κράτος δεν χορηγεί φάρμακα. Έ-χουν διαλυθεί όλες οι εργασιακές σχέσεις". Μιλώντας για το ίδρυμα της Αμαλιάδας ο κ Μιχαλόπουλος

είπε "Από τη μια η υποχρηματοδότηση, από την άλλη ταμειωμένα έσοδα, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμενα λειτουργήσουμε. Δεν υπάρχουν υλικά. Και όταν λέμε υλι-κά αναφέρουμε βαμβάκι, γάζες κ.α. Δρομολογείται το κλεί-σιμο 50 νοσοκομείων και κατάργηση 4000 κλινών και 400τμημάτων με το πρόσχημα των συγχωνεύσεων. Είμαστεσύμφωνοι με το νοικοκύρεμα αλλά πρώτα πρέπει να λυθούντα επιμέρους προβλήματα. Από το Μάρτη είναι απλήρωτες οινοσηλεύτριες Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει διαδραμα-τίσει σημαντικό ρόλο, σε επίπεδο νομού, στο χώρο της υγεί-ας. Θέση μας είναι πως πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο τρό-πο να προσφέρει, ταυτόχρονα με το νοσοκομείο - πυλώναπου είναι του Πύργου. Πρέπει τα δυο νοσοκομεία να λει-τουργούν παράλληλα. Πρέπει όμως να υπάρχει οργάνωση.Διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα. Ποτέ δεν έχει ασχοληθείκανείς με την οργάνωση των νοσοκομείων της Ηλείας". Κα-ταθέτοντας την πρόταση του προς του φορείς ο κ Μιχαλό-πουλος ανέφερε "Δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο στουςκαναπέδες. Έχουμε υποχρέωση να βγούμε από τα σπίτιαμας, να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για του τισυμβαίνει. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένηπροσπάθεια όλων των φορέων ώστε τα προβλήματα που α-ντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αμαλιάδας για γίνουν γνωστά σεόλους. Προτείνω να βρεθεί μια μέρα κοινής δράστης για τηνπόλη μας και αργότερα σε όλο το νομό. Δηλαδή την ίδια μέ-ρα να κλείσουμε τα μαγαζιά, να απέχουν οι δικηγόροι να μηνλειτουργεί η πόλη. Στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας εί-ναι να παραμείνει ένα νοσοκομείο ανά νομό. Οπότε καταλα-βαίνουμε όλοι τι θα συμβεί με το νοσοκομείο της Αμαλιά-δας".

Νατάσα Παναγιωτάρα : "Αποψιλώνουν τις

υπηρεσίες από την πόλη"Παίρνοντας τα λόγο η πρόεδροςτου Εργατικού Κέντρου κ ΝατάσαΠαναγιωτάρα επεσήμανε " Κλεί-νει η εφορεία, στα τέλη του χρό-

νου. Ακολουθεί ο ΟΑΕΔ. Το νοσοκομείο και όποια άλλη δη-μόσια υπηρεσία έχει η πόλη. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.Προφανώς συμφωνώ με την πρόταση του προέδρου τουσυλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο. Είμαστε δίπλα σεόποια κινητοποίηση αποφασιστεί. Ο καναπές είναι πολύ ά-σχημο πράγμα. Πρέπει να τον απαρνηθούμε. Δεν θεωρώ ότιόλα αυτά που περιέγραψες είναι τυχαία. Πιστεύω πως τοπαιχνίδι είναι στημένο. Προφανέστατα είναι προμελετημέ-νο". Σε ότι αφορά την πρόταση του κ Μιχαλόπουλου η πρόε-δρος είπε "Θα είμαστε εδώ γιατί πονάμε την πόλη μας. Πι-στεύουμε πως πρέπει να πάψουμε να κωφεύουμε και να ε-θελοτυφλούμε. Είναι καιρός να ενημερώσουμε τον κόσμο.Αυτός θα πρέπει να είναι ο ρόλος των φορέων πλέον. Ή θαβγούμε στους δρόμους ή θα πάμε σπίτι μας".

Αναστάσιος Σμέρος:"Δρομολογούν το κλείσιμο του Πρωτοδικείου" Μια ακόμα δυσάρεστη είδηση γιατην πόλη της Αμαλιάδας, ανακοί-νωσε παίρνοντας το λόγο ο αντι-πρόεδρος του Δικηγορικού Συλ-λόγου κ Αναστασίος Σμέρος. Ειδι-κότερα είπε " Μεθοδεύονται όλααυτά που προβλέπονται από ταμνημόνια. Πρέπει να είμαστε ξε-κάθαροι. Βλέπουμε πλέον στηνπράξη που οδηγούν όλες αυτές οιδεσμεύσεις. Να ξηλωθούν τα πά-ντα και να πάνε σε ιδιωτικοποιή-σεις. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν χω-ράνε πλέον μισόλογα. Το μνημόνιο είναι η καταστροφή τηςχώρας. Υπάρχει το Πρωτοδικείο στην Αμαλιάδα. Ξέρουμε ό-τι μεθοδεύεται η συγχώνευσή του με το Πρωτοδικείο τουΠύργου. Υπήρξε δημοσίευμα συνδικαλιστή δικαστή, που λέ-ει για να μη μας περικόψετε τους μισθούς να κάνετε περικο-πές στη δικαιοσύνη. Και ποιες είναι οι περικοπές. Να κλεί-σουν πέντε μικρά Πρωτοδικεία. Της Αμαλιάδας, της Λευκά-δας, των Καλαβρύτων του Γυθείου και ακόμα ένα. Θεωρεί ο

Θέμα4 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Για την “αποψίλωση” των υπηρεσιών

Ξεσηκώνεται η Αμαλιάδα!Σ

τους δρόμους θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι φορείς της Αμαλιάδας σε

μια προσπάθεια να ξεσηκώσουν τους κατοίκους και όλοι μαζί να αντιστρέ-

ψουν τα σχέδια της κεντρικής εξουσίας για αποψίλωση των υπηρεσιών της

πόλης. Η σύσκεψη που χθες το μεσημέρι έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία του προ-

έδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο κ Βασίλη Μιχαλόπουλου, είχε ως αρχικό

στόχο να ενημερώσει τους φορείς της πόλης για τις τελευταίες εξελίξεις και τις φήμες που θέ-

λουν να κινδυνεύει η λειτουργία του ιδρύματος. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν από τους προέ-

δρους των φορέων που συμμετείχαν - Δικηγορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός

Σύλλογος, Σύλλογος Αυτοκινητιστών, εκπρόσωποι του δήμου Ήλιδας και του ΣΥΡΙΖΑ - τα άσχη-

μα μαντάτα, που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες της Αμαλιάδας. Όπως ειπώ-

θηκε, στις προθέσεις της Κυβέρνησης, είναι μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ να ακο-

λουθήσει το Πρωτοδικείο, ο ΟΑΕΔ, το νοσοκομείο αλλά και οι υπόλοιπες υπη-

ρεσίες που λειτουργούσαν στην πόλη. Αποφασίστηκε, τις αμέσως επόμενες η-

μέρες να συγκαλέσουν ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της Αμα-

λιάδας και στην οποία θα καθορίσουν την ημέρα όπου η πόλη θα βάλει "λουκέτο" καθώς δεν θα

γίνεται απολύτως καμία συναλλαγή είτε στις υπηρεσίες είτε στα καταστήματα. Την ίδια μέρα θα

πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να σταλεί

μήνυμα στην κεντρική εξουσία πως η Αμαλιάδα δεν θα δεχτεί κανενός είδους υποβάθμισης.

Ðñüôáóç ãéá äõíáìéêÝò êéíçôïðïéÞóåéò êáôÝèåóå ï Âáóßëçò Ìé÷áëüðïõëïò

Του Κώστα Γιάλπα([email protected])

Μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ

θα ακολουθήσει το Πρωτοδικείο,

ο ΟΑΕΔ, το νοσοκομείο αλλά και

οι υπόλοιπες υπηρεσίες της πόλης

Page 5: proti 21 septemvriou 2012

κύριος δικαστής το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας μικρό, οπό-τε πρέπει να κλείσει. Έτσι δρομολογούν τις κινήσεις τους.Τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν δεν υπάρξει ενω-μένη αντιπαράθεση όλων μας". Εμείς, κατέληξε ο κ Σμέρος"χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση. Θα πρέπει όλοιφορείς να συγκτρωθούμε άμεσα ώστε να καθορίσουμε τιςκινητοποιήσεις μας. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμεαυτά που έχουν προγραμματίσει να κάνουν για την πόλημας".

Πέτρος Παπαδάτος:"Να σηκωθούμε από τους καναπέδες"

Γνώστης της κατάστασης που ε-πικρατεί στο νοσοκομείο της πό-λης είναι ο Εμπορικός Σύλλογοςτης Αμαλιάδας και σύμφωνα μεόσα είπε ο πρόεδρός του κ Πέ-τρος Παπαδάτος " έχουμε παρα-κολουθήσει στενά τα τεκταινόμε-να του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο της καρδιά μας.Το σύστημα όμως θέλει να το δια-λύσει. Το σύστημα που εκφράζε-ται από τα μνημόνια. Το σύστηματης εξουσίας λειτουργεί μεθοδευμένα για να απαξιώσουν τοκράτος. Να μεταφέρουν την υγεία σε ιδιώτες. Να μεταφέ-ρουν τα πάντα στους ιδιώτες. Για να δούμε φως στο τούνελ πρέπει να γίνουμε όλοι μας μι-κροί επαναστάτες. Να σηκωθούμε από τους καναπέδες καινα βγούμε στους δρόμους. Να ξεκινήσει ο αγώνας ο οποίος

δεν είναι μιας ημέρας. Να βάλουμε απέναντί μας όλους αυ-τούς που εκφράζουν αυτές τις πολιτικές. Εμείς δεν μπαίνου-με στη λογική της αντιπαράθεσης, την οποία κάποιοι μας έ-βαλαν, με το νοσοκομείο του Πύργου. Θα είμαστε μαζί σαςσε όποιες αποφάσεις παρθούν. Δίπλα στις κινητοποιήσειςπου θα γίνουν. Μαζί στους αγώνες"

Νίκος Λουκόπουλος:"Να αποτρέψουμε αυ-τά που σχεδιάζουν"

Στις επάλξεις θα βρεθούν καιοι αυτοκινητιστές της πόλης α-φού σύμφωνα με τον πρόεδροτου συλλόγου τους κ ΝίκοΛουκόπουλο "Οι αυτοκινητι-στές έχουν ιδία αντίληψη γιατου τι συμβαίνει στον κλάδοτης υγείας. Εμείς οι αυτοκινη-τιστές μεταφέρουμε τους νε-φροπαθείς, τους καρκινοπα-θείς στην Πάτρα για θεραπείες. Ξέρουμε τι γίνεται και να σας πως ότι και εμείς δεν έχουμεπληρωθεί από τον ΕΟΠΠΥ. Ακούσαμε τον κ Σμέρο και τα ό-σα είπε για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Γιατί γίνονται όλααυτά. Για να μας φτωχύνουν. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να γί-νει άμεσα συνάντηση όλων των φορέων της πόλης. Να δια-πιστώσουμε τις δρομολογούμενες από την κυβέρνηση κινή-σεις για την αφαίμαξη της πόλης και να σχεδιάσουμε τιςδράσεις. Λύσεις και ακαριαίες κινήσεις για να αποτρέψουμεαυτά που σχεδιάζουν για την πόλη μας".

Δημήτρης Παναγιωτάρας:"Κοινή στάση"

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλά-βει και υλοποιήσει ο δήμος Ήλι-δας για την αναβάθμιση των υπη-ρεσιών που προσφέρει ο νοσοκο-μείο της Αμαλιάδας, ανακοίνωσε οαντιδήμαρχος κ Δημήτρης Πανα-γιωτάρας. Όπως είπε "Ο δήμος Ήλιδας έχειδείξει το έμπρακτο ενδιαφέροντου για την υγεία και την παιδεία.Βλέπουμε τη νέα πτέρυγα και τηχρηματοδότηση που βρίσκεται σεεξέλιξη. Ρωτώ λοιπόν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιωνότι μπορεί να κλείσει το νοσοκομείο. Εμείς λοιπόν λέμε πωςδεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιστεύω πωςπρέπει να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να βγάλου-με μια κοινή πρόταση".

Βασίλης Σαλτάρης :"Αμφιβολίες για τη συνέχιση της πτέρυγας"

Τις αμφιβολίες του αν υπάρχειχρηματοδότηση για συνέχιση τηςπτέρυγας του νοσοκομείου, κατέ-θεσε ο εκπρόσωπος της τοπικήςοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κ ΒασίληςΣαλτάρης. Τα πράγματα είναι πολύδύσκολα για τον τόπο μας και πρέ-πει επιτέλους να ακούσουν τουςφορείς είπε.

Ανδρέας Βγενόπουλος :"Δυναμικές κινητοποιήσεις"

Στο πλευρό των εργαζομένων στονοσοκομείο της Αμαλιάδας είναικαι ο πρόεδρος του συλλόγου τουιδρύματος στον Πύργο ΑνδρέαςΒγενόπουλος. Όπως χαρακτιριστικά είπε "Οι ε-ξελίξεις δυστυχώς μας έχουν ξε-περάσει. Αυτά που συζητάμε σή-μερα θα έπρεπε να τα έχουμε κά-νει πριν αρκετό καιρό. Πιστεύωπως πρέπει να χρησιμοποιήσουμεάλλες τακτικές. Να βγούμε όλοιστους δρόμους. Όλοι γιατί οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει. Αν δεν ακολου-θήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να κάνου-με απολύτως τίποτα".

Θέμα w w w . p r o t i n e w s . g r 5/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Σύσκεψη των φορέων χθες γιατα προβλήματα του Nοσοκομείου

Óôç óýóêåøç óõììåôåß÷áí öïñåßò, ãéáôñïß êáé ðñïóùðéêü ôïõ íïóïêïìåßïõ

Óå êßíäõíï ìðáßíåé ç ëåéôïõñãßá ôïõ íïóïêïìåßïõ ÁìáëéÜäáò Óôéò óêÝøåéò ôçò ðïëéôåßáò åßíáé ç óõã÷þíåõóç ôïõ Ðñùôïäé-êåßïõ ôçò ðüëçò ìå áõôü ôïõ Ðýñãïõ

Page 6: proti 21 septemvriou 2012

Εγκατέλειψαντα μαγαζιά

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναιτο γεγονός ότι δύο καταστη-ματάρχες της Ολυμπίας πέρ-σι αναγκάστηκαν να γίνουνμετανάστες στην Γερμανία,ενώ το ίδιο φαινόμενο επα-ναλήφθηκε και φέτος με δύοακόμα καταστηματάρχες οιοποίοι αναχώρησαν για Κα-ναδά. Ερωτηθείς από τη Πρώτη γιατη κατάσταση στην αγορά τηςΟλυμπίας ο πρόεδρος του Ε-μπορικού Συλλόγου ΝίκοςΚαρυώτης τόνισε "Πράγματιείναι πολλά τα κλειστά μαγα-ζιά και το ανησυχητικό είναιότι έχουν αρχίσει να μετανα-στεύουν ακόμα και οι ιδιο-κτήτες μαγαζιών και όχι μόνοοι ενοικιαστές. Δυστυχώς οιάνθρωποι δεν μπορούσαν νατα βγάλουν πέρα και έφυγανγια το εξωτερικό, αυτή είναι

η κατάσταση. Πιστεύω ότι ε-άν δεν εξομαλυνθεί η κατά-σταση οικονομικά και να ξέ-ρουμε τι θα μας ξημερώσει -καθώς διάφορα ακούστηκαναπό τους ανθρώπους που ήρ-θαν φέτος εδώ καθώς απότην χώρα τους, τους είπαν ό-τι δεν θα βρουν σουπερ μαρ-κετ να έχει προϊόντα και βεν-

ζίνη καθώς δεν θα γίνεται ει-σαγωγή δεν θα βρουν φάρ-μακα- και εάν δεν σταματή-σουν οι κοινωνικές αναταρα-χές για να δίνουν αρνητικήδημοσιότητα στην Ελλάδα,πιστεύω ότι θα συνεχίσει τοκύμα των λουκέτων. Εάν εξο-μαλυνθούν όμως πιστεύω ότιέχουμε ελπίδες και του χρό-νου με την πεποίθηση ότι ηκρίση στην Ευρωζώνη θα πε-ράσει και δεν θα βαθύνει πε-ρισσότερο, έχουμε ελπίδες,αλλιώς θα πάμε χειρότερα". Μπορεί την Αρχαία Ολυμπίανα επισκέπτονται σε ετήσια

βάση δεκάδες τουρίστες οι ο-ποίοι καταφθάνουν μεκρουαζιερόπλοια ωστόσο ε-λάχιστοι είναι εκείνοι οι ο-ποίοι βλέπουν την αγορά τηςπόλης. Όπως επανειλημμέναέχουν επισημάνει οι έμποροιτης πόλης θα πρέπει να βρε-θεί τρόπος να αυξηθεί ο χρό-νος παραμονής στην Ολυμπί-α, ενώ κατά το παρελθόν έχεικατατεθεί πρόταση, προκει-μένου τα λεωφορεία να μέ-νουν εκτός της πόλης και οιτουρίστες να διέρχονται πε-ζοί προς τον αρχαιολογικόχώρο.

Ρεπορτάζ6 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Δασαρχείο Κρεστένων

Εντός των ημερών η ρυθμιστική διάταξη Εντός των επόμενων ημερών ανα-μένεται να εκδοθεί από το Δασαρ-χείο Κρεστένων η ρυθμιστική διά-ταξη για τη μεταφορά Δασικώνπροϊόντων. Όπως επισήμανε ο Δα-σάρχης Κρεστένων Βασίλης Για-κουμής, ήδη τα δασαρχεία Πύργουκαι Αμαλιάδας έχουν ανακοινώσειτη σχετική ρυθμιστική διάταξη, ε-νώ θέμα χρόνου είναι να ανακοι-νωθεί και από το δασαρχείο Κρε-στένων. Η ρυθμιστική θα αφοράκατά κύριο λόγο τη φόρτωση καιμεταφορά όλων των δασικών προϊ-όντων "Προβλήματα στη περιοχήμας, από παράνομες υλοτομήσειςδεν έχουμε καθώς το μεγαλύτερομέρος των δασών της περιοχής μαςκάηκαν το 2007. Από τα δέντρα πουκάηκαν και καθαρίστηκαν από το δασαρχείο, μετά από αίτημα,επιτρέπουμε σε πολίτες να παίρνουν για ιδία χρήση. Μάλισταεπειδή έχουν σημειωθεί κάποια μικροπροβλήματα, μέσα στιςεπόμενες μέρες θα προχωρήσουμε και στη σχετική έκδοσηρυθμιστικής διάταξης που θα αφορά τη μεταφορά ξυλείας".

Σύλλογος Εργαζομένων Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Ο Γ. Χάρδας στη σημερινή συνέλευση Γενική συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιεί σήμερα στις12:30 μετά το μεσημέρι στο χώρο του Δημαρχείου Κρεστένων,ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων,προκειμένου να συζητήσει τις σχεδιαζόμενες τροποποιήσειςστα εργασιακά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.Η συνέλευση θα γίνει με αφορμή το νέο πακέτο μέτρων πουπρογραμματίζει η κυβέρνηση, όπως αυτές έχουν δει το φωςτης δημοσιότητας μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στη συνέλευση, πέρα από τη συζήτηση - ενημέρωση, θα κα-θοριστεί και η στάση του Συλλόγου στις προγραμματιζόμενεςκινητοποιήσεις τόσο του Δευτεροβάθμιου ΣυνδικαλιστικούΟργάνου ΠΟΕ - ΟΤΑ, όσο και του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστι-κού Οργάνου ΑΔΕΔΥ. Αξίζει να αναφέρουμε πως στις εργασίες της Γενικής Συνέ-λευσης θα παρευρεθεί και θα ενημερώσει σχετικά με τις ερ-γασιακές τροποποιήσεις, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτρο-πής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γεώργιος Χάρδας, ο οποίος θα εκπροσω-πήσει την ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμ-βουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων προς την Ομοσπονδία.

"ÌÝóá óôéò åðüìåíåòìÝñåò èá ðñï÷ùñÞóïõ-ìå êáé óôç ó÷åôéêÞ Ýê-äïóç ñõèìéóôéêÞò äéÜ-ôáîçò ðïõ èá áöïñÜ ôçìåôáöïñÜ îõëåßáò" ôü-íéóå ï Â. ÃéáêïõìÞò

Της Άννας Αγγελίδου [email protected]

Ìðïñåß ïé ôïõñßóôåò íá öôÜíïõí óôçí Ïëõìðßá ùóôüóï ç áãïñÜ ôçò ðüëçò ðáñáìÝíåé "íåêñÞ"

“Λουκέτο" βάζουν τοένα μετά το άλλο τακαταστήματα στην

Αρχαία Ολυμπία. Η άλλοτεπολυσύχναστη αγορά με ταδεκάδες κοσμηματοπωλείακαι τα μαγαζιά διάθεσης α-ναμνηστικών αντικειμένωνσταδιακά μαραζώνει. Αρκείνα αναλογιστεί κανείς ότιμόνο μέσα στους εννέα πρώ-τους μήνες του 2012, επτάκαταστήματα κατέβασαν ρο-λά, ενώ δεν είναι λίγοι οι ε-παγγελματίες οι οποίοι φο-βούνται ότι αργά ή γρήγορα,θα έχουν την ίδια μοίρα. Σεμία περιοχή που κανείς θαπερίμενε, ότι η αγορά νασφύζει από ζωή, η κίνησηστα εμπορικά καταστήματαβρίσκεται στο ναδίρ.

Δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης

Μεταναστεύουν οι καταστηματάρχες της Ολυμπίας

ÐÜíù óôï êåíôñéêü äñüìï, Ýíá áðü ôá êáôáóôÞìáôá ðïõ ëåé-ôïõñãïýóå åðß ÷ñüíéá, óÞìåñá Ý÷åé âÜëåé ëïõêÝôï

"Ôï áíçóõ÷çôéêü åßíáé üôé Ý-÷ïõí áñ÷ßóåé íá ìåôáíáóôåý-ïõí áêüìá êáé ïé éäéïêôÞôåòìáãáæéþí êáé ü÷é ìüíï ïé åíïé-êéáóôÝò" ôüíéóå ï Í. Êáñõþ-ôçò

Page 7: proti 21 septemvriou 2012

Ο νομός αλλά και ο δήμοςδεν είχαν καταφέρει επί δε-καετίες να αποκτήσουν χώ-ρο υγειονομικής ταφής (ΧΥ-ΤΑ), ο χώρος ανεξέλεγκτηςδιάθεσης (ΧΑΔΑ) στην Αγγι-νάρα ήταν παράνομος καιήδη κορεσμένος και ο περι-φερειακός σχεδιασμός πουίσχυε από το 2005 μας απα-γόρευε να δημιουργήσουμενέο. Είμασταν υποχρεωμέ-νοι να αντιμετωπίσουμεπροσωρινά την διάθεση τωναποβλήτων, μέχρις ότου ο

σύνδεσμος όλων των δήμωντου νομού κατασκευάσει α-πό κοινού το εργοστάσιοδιαχείρισης. Υπό τα δεδο-μένα αυτά, η δεματοποίησηκαι η προσωρινή αποθή-κευση αποτελούσε μονό-δρομο, ήταν δηλαδή η μόνη,αποδεκτή από την ΕΕ, λύση.Τα σκουπίδια έπρεπε ναφύγουν από την πόλη και ταδιαμερίσματα, ο δήμος έ-πρεπε να επιβιώσει. Παρά την όχληση, κάποιεςφορές, από τη δυσοσμίαστις γειτονικές ιδιοκτησίες,αποφύγαμε την ανεξέλε-γκτη ταφή, δεν δημιουργή-σαμε νέες χωματερές, δενρυπάναμε και δεν μολύναμετο περιβάλλον και τον υ-δροφόρο ορίζοντα" τόνισε οΜ. Παρασκευόπουλος καισυνέχισε "Στις 15/9 έληξε η παράτα-ση που είχαμε πάρει για τηλειτουργία του δεματοποιη-τή στο Ποτόκι. Σε επανειλημμένες πρό-σφατες συνεδριάσεις τουΔΣ είχαμε ανακοινώσει ότιη μισθωμένη έκταση στοΠοτόκι έχει κορεστεί καιδρομολογούμε τη διακοπήτης δεματοποίησης στηνπεριοχή αυτή. Η δημοτική αρχή, όπως είχευποχρέωση, τηρώντας τη

νομιμότητα, ανέστειλε ήδητη λειτουργία του δεματο-ποιητή από 15/9/2012. Ηδημοτική αρχή, θα πράξειτο καθήκον της, με γνώμοναπάντα την προστασία τηςδημόσιας υγείας και τουπεριβάλλοντος, για την κα-νονική αποκομιδή των α-πορριμμάτων και την δια-χείριση τους" . Μάλιστα ο Μ. Παρασκευό-πουλος εξέφρασε την απο-ρία του για τη κινητοποίησητης Εθνικής Δράσης και τοναποκλεισμό του χώρου ενώυπογράμμισε "Θα μπορού-σαμε να εκφράσουμε την ι-κανοποίηση μας, γιατί οινέοι της Εθνικής Δράσηςευαισθητοποιούνται στοντομέα της οικολογίας καιτου περιβάλλοντος. Για να αποδείξουν όμως τιςανιδιοτελείς και αγνές προ-θέσεις τους, θα πρέπει νακινητοποιηθούν μαζί μαςστην εκστρατεία του δήμουγια τον περιορισμό της πα-ραγωγής στερεών αποβλή-των και την επέκταση της α-νακύκλωσης, αλλά και στιςάλλες κοινωνικές δράσεις,όπως της συλλογής τροφί-μων για τους απόρους συ-μπολίτες μας στο κοινωνικόπαντοπωλείο".

Α. Αγγελίδου

Επικαιρότητα w w w . p r o t i n e w s . g r 7/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη του δεματοποιητή

Εκτός λειτουργίας …μέχρι νεοτέρας Σ

υνεχίζεται για μία ακόμα μέρα η κατάληψη στις εγκατα-

στάσεις του δεματοποιητή στο Ποτόκι, από μέλη της Εθνι-

κής Δράσης Ηλείας και κατοίκους την περιοχής. Στους ι-

σχυρισμούς ότι ο δεματοποιητής λειτούργησε εκ νέου μετά τις

15 Σεπτεμβρίου όπου ήταν η καταληκτική ημερομηνία λειτουρ-

γίας του απάντησε χθες ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευό-

πουλος "Ο δήμος Πύργου, έχοντας κληρονομήσει κατά την

1/1/2007 το απόλυτο, πραγματικό και νομικό αδιέξοδο στην διά-

θεση των στερεών αποβλήτων, διαχειρίστηκε το πρόβλημα με

αποκλειστικό γνώμονα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. "Ç äåìáôïðïßçóç êáé ç ðñïóùñéíÞ

áðïèÞêåõóç áðïôåëïýóå ìïíüäñïìï"ôüíéóå ï äÞìáñ÷ïò Ì. Ðáñáóêåõüðïõëïò

Óõíå÷ßóôçêå ÷èåò ç êáôÜëçøç óôï ÷þñï ôïõ äåìáôïðïéçôÞ óôï Ðïôüêé

Page 8: proti 21 septemvriou 2012

Επικαιρότητα8 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Οικονομική κρίση και υγεία

Η οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει την υγεία του ανθρώ-που με διαφορετικούς τρόπους. Συνήθως αναφερόμαστε στην υπο-βάθμιση των παροχών του συστήματος υγείας (φάρμακα, εξετά-σεις, ιατρικό προσωπικό) με αποτέλεσμα την δυσκολία πρόσβα-σης, την οικονομική επιβάρυνση και την αδυναμία παροχής ολο-κληρωμένης οικονομικά ιατρικής φροντίδας. Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα σύμφωνα με

τις εκτιμήσεις του υπουργείου υγείας, είναι η αύξηση 20-30% στηνχρήση υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παρατηρείται μιαμείωση 15% στην χρήση υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα. Η οικονομική κρίση αυξάνει το STRESS των ανθρώπων μέσω

της αύξησης των ορμονών του stress, όπως είναι η κορτιζόνη πουεκκρίνεται από τα επινεφρίδια, αύξηση των θυρεοειδών ορμονών,αύξηση της έκκρισης ενδορφίνης από τον εγκέφαλο, μείωση τωνσεξουαλικών ορμονών (τεστοστερόνη για άνδρες, προγεστερόνηγια γυναίκες ). Συμπτώματα stress, υπέρταση, ταχυκαρδία, εφι-δρώσεις, κρύα άκρα, αϋπνία, συχνουρία, κρίσεις πανικού, αύξησητης αρτηριακής πίεσης, κατάθλιψη. Στην οικονομική κρίση δεν απειλείται μόνο το πορτοφόλι μας

αλλά και η ψυχική μας υγεία. Στις περιόδους αυτές έχουμε αύξησητων αυτοκτονιών, αύξηση του αλκοολισμού, ψυχικές διαταραχές ό-πως κατάθλιψη Ως αντίδοτο στις επιπτώσεις τις οικονομικής κρίσης στον τομέα

της υγείας θα μπορούσαν να προταθούν τα παρακάτω:- Πλήρης ανάπτυξη των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υ-

γείας - Ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού ιατρού

- Δημιουργία εθελοντικού δικτύου κοινωνικής προστασίας ευπα-θών ομάδων

- Αξιολόγηση υπάρχουσας τεχνολογίας - Συνεργασία φορέων υγείας και αποφυγή αλληλοεπικάλυψης.

*O Γεώργιος Π. Χατζζηαλεξξάνδδρουυ είναι Παθολόόγος-Συυντονιστής ΔΔιευυθυυντής τουυ Κέντρουυ Υγείας Βάρδδας

Του Γεώργιου Π.Χατζηαλεξάνδρου*

"Η περιοχή μας μόλις ολοκλη-ρωθούν σημαντικά έργα και πα-ρεμβάσεις θα αποκτήσει απόλυ-τη επάρκεια στον ευαίσθητο το-μέα της υγείας και της περίθαλ-ψης. Πρόκειται για έργα τα οποί-α θα αλλάξουν τον υγειονομικόχάρτη Δήμου μας και του Νομού" δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Δή-μαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Θετικές εξελίξεις για Κ.Υ. Βάρδας

Θετικές είναι οι εξελίξεις καιγια το Κ.Υ της Βάρδας το οποίοκατά καιρούς έχει μπει στο στό-χαστρο με φορείς και κατοίκουςτης Βουπρασίας να εκφράζουνανοιχτά τις αντιρρήσεις τους γιατο ενδεχόμενο κατάργησής του.Όπως τόνισε στην "ΠΡΩΤΗ" οΔήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλή-νης στο Δημοτικό Συμβούλιοπου πραγματοποιήθηκε πρό-σφατα στη Βάρδα έκανε γνωστόότι η επίσημη πληροφόρησηπου ο ίδιος έχει από την 6η ΔΥ-

ΠΕ κάνει λόγο για ενίσχυσή του.Συγκεκριμένα το Κ.Υ. Βάρδας θαχρηματοδοτηθεί με το ποσό των198.000 ευρώ που αφορά στηνκατασκευή κτιριακών εγκατα-στάσεων και 42.000 ευρώ που α-

φορά σε εξοπλισμό. "Αυτό για νασταματήσει η συζήτηση περίκατάργησής του Κ.Υ. Βάρδας"λέει χαρακτηριστικά ο Δήμαρ-χος. Ο ίδιος αναφέρεται τέλοςστο Περιφερειακό Ιατρείο

Μπορσίου για το οποίο έχειεκδοθεί οικοδομική άδεια καιείναι θέμα χρόνου να προχω-ρήσουν οι διαδικασίες για τηνκατασκευή του συγκεκριμένουέργου

Ξεκίνησε το Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Λεχαινών-Ενισχύεται το Κ.Υ. Βάρδας

Σημαντικά έργα στον τομέα της υγείας

Σε φάση υλοποίησης εισήλθε ένασημαντικότατο έργο για τα Λεχαινάκαι την ευρύτερη περιοχή του Δή-

μου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Πρόκειταιγια το Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο Λε-χαινών η θεμελίωση του οποίου έχει ξε-

κινήσει και εξελίσσεται με ταχείς ρυθ-μούς. Το εν λόγω, μείζονος σημασίας

έργο, ξεκίνησε μετά από συντονισμένεςπροσπάθειες τόσο της προηγούμενηςΔημοτικής Αρχής Λεχαινών, όσο καιτης σημερινής Δημ. Αρχής του ΔήμουΑνδραβίδας Κυλλήνης η οποία έπρεπενα ξεπεράσει πάρα πολλά εμπόδια.

Του Δημήτρη Ζιάκα[email protected]

"Ç ðåñéï÷Þ ìáò ìüëéò ïëïêëç-ñùèïýí óçìáíôéêÜ Ýñãá êáéðáñåìâÜóåéò èá áðïêôÞóåé á-ðüëõôç åðÜñêåéá óôïí åõáß-óèçôï ôïìÝá ôçò õãåßáò êáéôçò ðåñßèáëøçò" äÞëùóåóôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ÄÞìáñ÷ïòÁíäñáâßäáò ÊõëëÞíçò

ÌåôÜ áðü åðßðïíåò ðñïóðÜèåéåò óÜñêá êáé ïóôÜ ðáßñíåé ôï Ðïëõäýíáìï Éáôñéêü ÊÝíôñï Ëå÷áéíþí ç èåìåëßùóç ôïõ ïðïßïõ Ý÷åé îå-êéíÞóåé êáé åîåëßóóåôáé ìå ôá÷åßò ñõèìïýò.

Ìå ôï ðïóü ôùí 198.000 åõñþ ãéá ôçí êáôáóêåõÞ êôéñéáêþí å-ãêáôáóôÜóåùí êáé 42.000 åõñþ ãéá åîïðëéóìü èá ÷ñçìáôïäïôç-èåß ôï Ê.Õ. ÂÜñäáò

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΥΡΓΟΥ “ΑΠΟΛΛΩΝ”

Δωρεάν φοίτηση στις σχολές πνευστών - κρουστώνΑπό την Διεύθυνση της Φιλαρμονικής Πύργου ανακοινώθη-κε ότι άρχισαν οι εγγραφές των μαθητών που επιθυμούν ναμάθουν ένα μουσικό όργανο με δωρεάν δίδακτρα. Από τηνΔευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 αρχίζουν τα μαθήματα θεωρη-τικών, πνευστών, κρουστών και ορχήστρας.Όσοι επιθυμούν και είναι άνω των 8 ετών να επικοινωνήσουνστα τηλέφωνα:26210 - 362410, 5-8 μ.μ και στο κινητό τηλέφωνο 6932 -121175 ή να έλθουν στο χώρο της Φιλαρμονικής στην ΟδόΚοραή 1 ΣΤΟ Πύργο (Οπισθεν Λάτσειου Δημοτικού Μεγά-ρου).

Page 9: proti 21 septemvriou 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΑΣ

“Τα σχολεία άνοιξαν και ο ΟΑΕΔ δεν καταβάλει τα χρήματα στους δικαιούχους”"Σε μια περίοδο που η φτώ-χεια και η εξαθλίωση έχει πε-ράσει την πόρτα σε πολλές οι-κογένειες, ο ΟΑΕΔ συνεχίζειτην απάνθρωπη πολιτική του.Με την ανοχή της τρικομματι-κής κυβέρνησης του μνημονί-ου και της Τρόικας που έφτα-σαν στο σημείο να τα βάλουνκαι με τα ανήλικα παιδιά. Μέ-χρι σήμερα δεν έχουν κατα-βάλει το οικογενειακό επίδο-μα για όσους έχουν δυο παιδιάκαι οι άνεργοι γονείς ακόμα

περιμένουν για να αγοράσουνσχολικά είδη για τα παιδιάτους.Υπάρχει σωρεία παραπόνων

από τους δικαιούχους σε μέναπροσωπικά όσο και στο Σωμα-τείο Πλακάδων".Αυτά κατήγγειλε ο δραστήριοςσυνδικαλιστής ΠαναγιώτηςΣταθάς και κάλεσε την κυβέρ-νηση να δώσει λύση. Όπωςχαρακτηριστικά ανέφερε "αρ-κετά κύριοι έχουμε υποστεί α-πό την βάρβαρη πολιτική σας".

Επικαιρότητα w w w . p r o t i n e w s . g r 9/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

ΕΔΕ για το θάνατο του 48χρονου από την Αμαλιάδα

“Δεν θα μπορούσε να σωθεί…”

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή μετάκαι την ενημέρωση που είχε από τηνιατροδικαστή του ΠανεπιστημιακούΓενικού Νοσοκομείου Πατρών Αγγε-λική Τσιόλα, "η αιτία θανάτου όπωςαυτή γράφτηκε και στο πιστοποιητικόθανάτου είναι μαζική εμβολή"Στην ε-ρώτηση εάν ο άτυχος 48χρονος πατέ-ρας δυο παιδιών θα είχε καταφέρεινα βρίσκεται στην ζωή, εάν δεν είχανμεσολαβήσει οι συνεχείς μεταφορέςτου από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείομεταξύ Πύργου και Πάτρας, ο κ. Λα-

ουδιάς, δήλωσε "φαίνεται πως καιστο νοσοκομείο να βρίσκεται, να νο-σηλεύεσαι και πάθεις μαζική εμβολήθα καταλήξεις χωρίς να σε προλά-βουν".Ήδη η 6η Υ.Π.Ε Δυτικής Ελλάδος με-τά το δυσάρεστο περιστατικό με εντο-λή του κ. Λαουδία, ζήτησε την διε-ρεύνηση του θέματος με την διενέρ-γεια προκαταρκτικής εξέτασης καιπαράλληλα ενημερώθηκαν οι Εισαγ-γελίες Πρωτοδικών Αχαΐας και Ηλεί-ας για τα περαιτέρω.

Είμαστε πράγματι Ευρωπαίοι;

Είμαστε με τα καλά μας; Είμαστε σύγχρονη ευρωπαϊκήχώρα; Είναι δυνατόν να πεθαίνει ένας σαραντάχρονος άνδραςαπό οξεία αμυγδαλίτιδα, μέσα στο ασθενοφόρο, επειδή επί δύ-ο ημέρες τον κάνουν "μπαλάκι" από νοσοκομείο σε νοσοκο-μείο, γιατί δεν βρίσκεται …αρμόδιος εφημερεύον ιατρός να α-σχοληθεί με την περίπτωση του;

Πραγματικά με συγκλόνισε η τραγική κατάληξη αυτούτου συνανθρώπου μας από την Αμαλιάδα, καθώς άκουγα, σεραδιοφωνική εκπομπή τον αδελφό του να διεκτραγωδεί, ενμέσω αναφιλητών, την εξοργιστική περιπέτεια του. Του αν-θρώπου που τον έστελναν από το νοσοκομείο του Πύργου -α-φού τον κράτησαν ένα ολόκληρο βράδυ και το επόμενο πρωί,χωρίς να του προσφέρουν καμία βοήθεια, πέραν της παροχήςοξυγόνου- στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και από εκεί σεάλλο νοσοκομείο, αλλά στο μεταξύ κατέληξε αβοήθητος.

Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης όταν υ-πήρχαν πολλές μικρές ιδιωτικές κλινικές, συμβεβλημένες κα-τά κανόνα με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά μόνονμια νοσοκομειακή μονάδα ιδιωτικών συμφερόντων. Ακολού-θησαν χρόνια "σοσιαλιστικής" διακυβέρνησης. Κατά τα οποία,όλως περιέργως, γέμισε ο τόπος θηριώδεις ιδιωτικές νοσοκο-μειακές μονάδες. Στις οποίες είτε οι ιδιώτες, είτε οι ασφαλιστι-κοί οργανισμοί για τα μέλη τους, πληρώνουν "την μανά τουςκαι τον πατέρα τους". Κυρίως διότι είναι πρωτίστως πολυτελή…ξενοδοχεία ασθενών. Και διότι επινοούν διάφορες χρεώ-σεις. Ακόμη για τον αέρα που αναπνέουν οι ασθενείς.

Το πώς κατάντησε μετά από τόσο …σοσιαλισμό και τό-σους ύμνους και αγιογραφίες για το περίφημο ΕΣΥ και τουςδημιουργούς του, να γίνει η περίθαλψη στην Ελλάδα τόσο…καπιταλιστική υπόθεση και τόσο ισάξια σε ακρίβεια της α-μερικανικής, είναι και αυτό ένα ακόμη από τα τόσα ελληνικάθαύματα. Για τα οποία μην περιμένετε να γίνει ποτέ καμια έ-ρευνα για το ποιοι πλούτισαν αποδιοργανώνοντας με τον κομ-ματικό συνδικαλισμό, τις άχρηστες και συνήθως ενεχόμενεςσε σκανδαλώδεις προμήθειες διοικήσεις, γαλάζιες ή πράσι-νες, τον χώρο της δημόσιας υγείας. Και εργαζόμενοι ουσιαστι-κώς υπέρ των ιδιωτικών "κέντρων", στα οποία βολεύτηκαν οιπλείστοι εξ αυτών.

Και με τούτα που επέρχονται, καθώς η δημόσια υγειά εί-ναι στο στόχαστρο των τροϊκανών, το μόνο που εύχομαι είναινα πεθάνω όρθιος. Να μη χρειαστώ την περίθαλψη τους. Τοαυτό εύχομαι και δι΄ υμάς. Τι άλλο απέμεινε να ευχόμαστε;

ΜΜααξξίίμμοουυ,, εεννττααύύθθαα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas .gr

Óôá äéêáóôÞñéá ãéá öùôïôõðçìÝíá âéâëßá

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους, εκδοτική εταιρεία α-πό την Αθήνα και ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου από την ευρύτερη πε-ριοχή της Αμαλιάδας. Ειδικότερα χθες εκπρόσωποι της εταιρείαςβρέθηκαν στο νομό και προχώρησαν σε καταγγελία σύμφωνα μετην οποία ο εν λόγω ιδιοκτήτης πουλούσε φωτοτυπημένα βιβλία αγ-γλικών σε μαθητές. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν πωςέχαναν χρήματα και έτσι προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία η ο-ποία θα ερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές…

Ôçí ðåðïßèçóç üôé ï 48÷ñïíïò ðáôÝñáòáðü ôçí ÁìáëéÜäá äåí ìðïñïýóå íá óù-èåß, äéáôýðùóå ï õðïäéïéêçôÞò ôçò 6çòÕãåéïíïìéêÞò ÐåñéöÝñåéáò É. ËáïõäéÜò

Την πεποίθησή του πως ο 48χρονος πατέρας δύο παιδιών

από την Αμαλιάδα που απεβίωσε την περασμένη Κυρια-

κή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, δεν θα μπο-

ρούσε να τα καταφέρει, εξέφρασε ο υποδιοικητής της 6ης Υ-

γειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Λαουδιάς, καθώς η αιτία

θανάτου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση,

ήταν η "μαζική πνευμονική εμβολή".

Page 10: proti 21 septemvriou 2012

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

Ειδήσεις10 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Η συλλογική ευθύνη (η ευθύνη του λαού στην επιλογή των ηγετών του)

Του Ανδρέα Μίγκου*

Ο αρχαίος, όπως και ο νέος Ελληνι-σμός έχει αναδείξει σπουδαίες προ-σωπικότητες, τα πνευματικά έργατων οποίων περιέχουν σοφία δια-χρονική και οικουμενική. Και ειδικάσήμερα, που η σύγχρονη κοινωνίαστέκεται αποσβολωμένη και ανή-μπορη να αντιδράσει στη θέα ενόςκόσμου που αλλάζει με ιλιγγιώδειςρυθμούς, φαντάζει πιο επίκαιρη ό-σο ποτέ.Στις μέρες μας και εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχει επικρατήσειστην Ελλάδα διάχυτη μια ατμόσφαιρα απαξίωσης των πολιτικώνπροσώπων. Πρόκειται για μια αγανάκτηση φυσική και δικαιολογη-μένη, αφού η πολιτική τάξη όχι μόνο έχει αποτύχει στο έργο της,άλλα πολύ περισσότερο, έχει προκαλέσει την οργή του ελληνικούλαού με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά της. Εν τούτοις, η αγανάκτη-ση αυτή συνοδεύεται συχνά με μια κοντόφθαλμη αντίληψη, σύμ-φωνα με την οποία οι ευθύνες για την παρακμή της πατρίδας μαςανήκουν αποκλειστικά στους ανήθικους και διεφθαρμένους κυβερ-νώντες μας. Αυτού του είδους τη νοοτροπία, χαρακτηριστικό γνώρι-σμα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, είχε διαγνώσει ο Δημοσθέ-νης, που στο λόγο του "Περί Συντάξεως" κάνει την ακόλουθη εύ-στοχη διαπίστωση: "Δε σας κάνουν οι ρήτορες καλούς ή κακούς, ε-σείς τους κάνετε όπως θέλετε. Διότι εσείς δεν έχετε τις δικές τουςεπιδιώξεις, ενώ εκείνοι φροντίζουν ν' ακολουθούν όσα νομίζουν ό-τι εσείς επιθυμείτε. Αν, λοιπόν, εσείς επιθυμούσατε το σωστό, όλαθα πήγαιναν καλά, ουδείς πλέον θα πρότεινε κάτι κακό, ή και να τοπρότεινε, θα έπεφτε στο κενό, αφού κανέναν δε θα έπειθε."Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον αρχαίο ρήτορα, η ποιότητα της πο-λιτικής τάξης δεν αποτελεί παρά καθρέφτισμα της ποιότητας τωνπολιτών. Και είναι ενδιαφέρον που σε μια ανάλογη διαπίστωση κα-ταλήγει εικοσιτρείς αιώνες αργότερα ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, μετο γλαφυρό και παθιασμένο λόγο του:"Δε θα του έλεγα ποτέ (του λαού)-γιατί και ποτέ δεν είναι αλήθεια-πως αυτός είναι θύμα των πολιτικών του, άλλα πως και οι πολιτικοίείναι θύματά του, αξιολύπητα."Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να αποκτήσουμε αυτογνωσίακαι να γίνουμε ευσυνείδητοι πολίτες αναγνωρίζοντας τα λάθη μας,προκειμένου και οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν να (ή αναγκα-στούν να) ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Όπως με υπέροχοτρόπο προέτρεπε ο Ανδρέας Λασκαράτος:"Ας αφήσουμε κάθε άλλη ανίκανη, ή σφαλερή προσπάθεια, και αςαποφασίσουμε να μεταρρυθμίσουμε' εμείς τον τόπο μας, αναγεν-νώντας καθένας τον εαυτό του. Η κατάστασή μας η τωρινή συμφω-νούμε πως είναι ανυπόφερτη να παρατήσουμε λοιπόν τα παρόντα,και να θεμελιώσουμε την κοινωνία σε νέες βάσεις. Ας παρουσια-στεί ο καθένας μας εις τον καθρέφτη της Συνείδησης, και ο καθρέ-φτης εκείνος θέλει μας δείξει την ιατρεία…"Μια πολιτική αναγέννηση επομένως, που θα προέλθει όχι από τηνκορυφή, άλλα από τη βάση της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, σύμφω-να με τον Ισοκράτη, τον φημισμένο ρήτορα της εποχής του Δημο-σθένη: "[Σημασία έχει λοιπόν ο λαός να μάθει να επιλέγει πραγμα-τικά δημοκρατικούς ηγέτες να μην κάνει το λάθος να παραδίδει τηνεξουσία σε ανθρώπους που κανείς δε θα τους εμπιστευόταν στη δι-κή του δουλειά να μην επιτρέπει να εισέρχονται στην πολιτική άν-θρωποι κατά γενική ομολογία διεφθαρμένοι[…] ούτε ν' ανέχεται ό-σους επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκεςμε δημόσιο χρήμα να αποκλείει όσους προσποιούνται ότι αγαπούντο λαό…"Επιπλέον, το ζήτημα είναι και ηθικής φύσεως. Όπως τονίζει ο Αρι-στοτέλης: "… Ο μεγαλόψυχος από την τιμή, τη ζωή και τον πλούτο,πράγματα με τα οποία τόσο σοβαρά φαίνονται να απασχολούνται οιάνθρωποι, δε σκέφτεται παρά μόνο την τιμή και δεν νοιάζεται σχε-δόν καθόλου για τα υπόλοιπα. Στενοχωριέται μόνο αν δεχθεί προ-σβολή και αν διοικείται από ανάξιο κι η μεγαλύτερη χαρά του είναινα διαφυλάσσει την τιμή και την υπόληψή του και να μην υπακού-ει πάρα σε άξιους αρχηγούς."Τέλος, πέρα από την εξυγίανση των κοινών, οι πολίτες οφείλουν ναυπερασπίζονται την πατρίδα τους, είτε από τους ξένους είτε απότους εντόπιους δυνάστες. Διότι, η πατρίδα αποτελεί τη βάση της Ε-λευθερίας και της Δημοκρατίας. Ο σπουδαίος αρχαίος ιστορικόςΘουκυδίδης έχει εξηγήσει το λόγο:"Μια χώρα που ακμάζει συνολικά ωφελεί περισσότερο τους πολί-τες της, παρά όταν οι πολίτες ευημερούν ο καθένας ατομικά άλλαη χώρα στο σύνολό της παρακμάζει. Διότι αν καταστραφεί η πατρί-δα, συμπαρασύρονται στην καταστροφή και όλοι όσοι ευημερούνατομικά ενώ μια πατρίδα που ευημερεί παρέχει προστασία σε ό-λους. Χρέος μας είναι λοιπόν, να την υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί…"

* Ανδρέας Μίγκος (καθηγητής, μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Παι-δείας και Υγείας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης)

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μεγαλύτερη επιστροφή φόρου στα καύσιμα

για τις ορεινές περιοχές του Νομού

Μεγαλύτερη επιστροφή φόρουστα καύσιμα για τις ορεινέςπεριοχές του Νομού Ηλείας,ανάλογης εκείνης για τους κα-τοίκους της Αρκαδίας, ζήτησεμε επιστολή της προς τον Υφυ-πουργό Οικονομικών η Βου-λευτής Ηλείας της Ν.Δ, κα.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινο-πούλου.

Στην παρέμβασή της, η κα. Αυ-γερινοπούλου αναφέρει η Ηλεία διαθέτει πολύ ορεινές πε-ριοχές, στις οποίες οι κλιματολογικές συνθήκες το χειμώναείναι ιδιαίτερα δύσκολες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,υψηλή υγρασία και συχνές χιονοπτώσεις επί πολλούς μήνες,με αποτέλεσμα η κατανάλωση καυσίμων και η οικονομική ε-πιβάρυνση των κατοίκων τους για θέρμανση να είναι μεγά-λη. Ορεινά χωριά και πόλεις βρίσκονται μεταξύ άλλων στιςευρύτερες περιοχές Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυ-μπίας και Πηνείας. Σε αυτές τις περιοχές, σημειώνει, η κα. Αυγερινοπούλου εί-ναι εντελώς αναγκαίο να ληφθεί υπόψη και το υψομετρικόκριτήριο.

Συγκεκριμένα επιστολή

του αναφέρει τα εξής:

"Το Αρχηγείο της ΕλληνικήςΑστυνομίας αποφάσισε,προφανώς εκτιμώντας τιςπραγματικές ανάγκες τηςκάθε περιοχής, να ενισχύ-σει στην περίοδο των εκτά-κτων μεταθέσεων τις Αστυ-νομικές Διευθύνσεις τηςχώρας. Η Αστυνομική ΔιεύθυνσηΗλείας θα ενισχυθεί με έ-ναν Αστυνομικό, η Αστυνο-μική Διεύθυνση Αιτωλίαςμε 15 αστυνομικούς… , ηΑστυνομική ΔιεύθυνσηΜεσσηνίας με 20 Αστυνομι-κούς… κ.ο.κ.Σύμφωνα με αυτά λοιπόν

το προφανές είναι τούτο: οΝομός Ηλείας είναι ο επίτης γης Παράδεισος. Δεν υπάρχουν φαινόμενα ε-

νόπλων ληστειών, δεν υ-πάρχουν δολοφονίες, δενυπάρχουν κλοπές, δεν υ-πάρχουν διαρρήξεις, τα δεοργανικά κενά της Α.Δ. Η-λείας που υπερβαίνουν τοναριθμό των 150 ατόμων εί-ναι απλά ψευδαισθήσεις.Γεννιέται ωστόσο και το ε-ρώτημα. Μήπως ο Νομός Ηλείας δεναποτελεί πλέον μέρος τηςΕλληνικής Επικράτειας; Σε

τούτο το ερώτημα ας απα-ντήσει το πολιτικό προσω-πικό του νομού μας. Στις α-γωνίες όμως του Ηλειακούλαού θα απαντήσουμε ε-μείς, οι Αστυνομικοί της Η-λείας. Θα συνεχίσουμε τον αγώναγια την προστασία τους, γιατην πρόληψη και καταστολήτου εγκλήματος.

Θα είμαστε εις το διηνεκέςστις επάλξεις όπως μέχριτώρα και χωρίς μισθό, χω-ρίς στηρίγματα, χωρίς συ-μπαράσταση, χωρίς υλικο-τεχνικές υποδομές. Θα εί-μαστε παρόντες δίπλα στονλαό, με το λαό για το λαό, έ-στω και χωρίς το μπάρμπαστη Κορώνη και χωρίς τομπάρμπα στο Μεσολόγγι".

Έντονη δυσφορία για την “ενίσχυση”

Μόλις ένας αστυνομικός για την Ηλεία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Να ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Την άμεση ενίσχυση της Μο-νάδας Τεχνητού Νεφρού τηςΗλείας με επί πλέον ιατρικόπροσωπικό, ώστε να διασφαλι-σθεί η απρόσκοπτη λειτουργίατης, ζητεί με Ερώτηση που κα-τέθεσε στη Βουλή προς τον Υ-πουργό Υγείας ο Βουλευτής Η-λείας της ΝΔ Γιώργος Κοντο-γιάννης.Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνι-σε πως είναι αναγκαίο να δοθείάμεσα λύση καθώς ενδεχόμε-νο κλείσιμο της Μονάδας θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την υ-γεία των νεφροπαθών.

Και για τον ΚαϊάφαΜε άλλη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υ-πουργούς Οικονομίας, Τουρισμού και Περιβάλλοντος ο Ηλεί-ος Βουλευτής ζητεί την υλοποίηση των προγραμμάτων για α-ξιοποίηση του Καϊάφα

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε ο πρό-εδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλή-λων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης αναφορικά

με την απόφαση του Αρχηγείου της ΕλληνικήςΑστυνομίας να ενισχύσει την αστυνομική Διεύ-θυνση του νομού με έναν μόλις ένα αστυνομικό.

Page 11: proti 21 septemvriou 2012

Ειδήσεις w w w . p r o t i n e w s . g r 11/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Του Θοδωρή Λάμπρου[email protected]

Την πλήρη αντίθεσή τους στην ι-διωτικοποίηση της υγείας καιστην ενίσχυση της δωρεάν δη-

μόσιας υγείας για όλους τους πολίτεςεξέφρασαν χθες οι αντιπροσωπείεςτου Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείαςκαι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑΠύργου κατά την διάρκεια παράστα-σης διαμαρτυρίας που πραγματοποί-ησαν στις υγειονομικές και διοικητι-κές υπηρεσίες του ΙΚΑ Πύργου.

Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οι-κοδόμων με επικεφαλής τον πρόεδροΓιώργο Ηλιόπουλο και αυτή των Συντα-ξιούχων του ΙΚΑ Πύργου με επικεφα-λής τον πρόεδρο Παναγιώτη Γιάνναροβρέθηκαν πρώτα στα γραφεία των υ-γειονομικών υπηρεσιών όπου παρέδω-σαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τονπροϊστάμενο της υπηρεσίαςΝίκο Γαλα-νόπουλο.Στην εισήγησή του ο κ. Ηλιόπουλος α-φού αναφέρθηκε στην τραγική όπωςχαρακτήρισε κατάσταση που βιώνουνοι Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Ελλά-δα και δη στην Ηλεία ανέφερε ότι τοΣυνδικάτο διεκδικεί και απαιτεί μεταξύάλλων την πλήρη και επαρκή χρηματο-δότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικώνταμείων, των κέντρων υγείας και των ι-δρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικόπροϋπολογισμό. Επίσης η κρατική χρη-ματοδότηση για την υγεία - πρόνοια -φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτε-ραιότητα έναντι οποιαδήποτε υποχρέω-σης που απορρέει από την δανειακήσύμβαση. Εξασφάλιση με ευθύνη τουκράτους της έγκαιρης και επαρκούςτροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα καιδωρεάν διάθεση σε όλους χωρίς όρουςκαι προϋποθέσεις. Όχι στην κατάργησητης γραμματείας για τα ραντεβού με α-ποτέλεσμα το χαράτσωμα των ασφαλι-

σμένων από τη χρήση των τηλεφωνικώνγραμμών που έχουν παραχωρηθεί σε ι-διώτες.

Νίκος Γαλανόπουλος:“Είμαι αρωγός

στα δίκαια αιτήματα σας”O προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Νί-κος Γαλανόπουλος τόνισε ότι τα αιτή-ματα και οι προβληματισμοί του Συνδι-κάτου αλλά και των πολιτών γενικότεραείναι δίκαια και θα κάνει ότι είναι δυ-νατόν από την πλευρά του έτσι ώστε ναασκήσει πίεση και να προωθήσει τα δί-καια αιτήματα τους προς την κεντρική

εξουσία. Πρόσθεσε δε ότι τα προβλή-ματα που παρουσιάζει η υπηρεσία είναισημαντικά και από την πλευρά τα δημο-σιοποιεί γιατί νοιώθει και συμμερίζεταιτην αγωνία και τα προβλήματα των πο-λιτών, ιδίως των φτωχών.Σημείωσε ότι το δημόσιο σύστημα υ-

γείας πρέπει με κάθε θυσία να σταθείστα πόδια του και να μην διαλυθεί αφούτο "μάρμαρο" όπως χαρακτηριστικά τό-νισε θα το πληρώσουν οι πολίτες. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του

Συνδικάτου Οικοδόμων και αυτή τωνΣυνταξιούχων του ΙΚΑ πήγαν στις διοι-κητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ όπου παρέ-δωσαν και εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Πρωτοβουλίες για τα προβλήματαστον αγροκτηνοτροφικό κόσμοΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέτει ως κεντρική πολιτική κατεύ-θυνση την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,για την επιβίωση και την ευημερία του ελληνικού λα-ού.Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας, με επι-κεφαλής τη βουλευτή του νομού Έφη ΓεωργοπούλουΣαλτάρη, ξεκινά μια σειρά ουσιαστικών επαφών με τοσύνολο των παραγωγικών κλάδων που δραστηριο-ποιούνται στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγήστο νομό μας, με σκοπό ν'αναδειχτούν οι προτάσειςγια τις δυνατότητες και τις κατευθύνσεις, τις άμεσεςκαι απώτερες ανάγκες που υπάρχουν και τίθενται απότον ίδιο τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο.Η γεωργία είναι σε κατάρρευση. Αυτό το διαπιστώνεικανείς, πέρα από την εμπειρία που μπορεί να έχει ήνα μην έχει, αν βρίσκεται ειδικά στην ύπαιθρο αλλάκαι από τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της αξίαςτης αγροτικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια, συρρί-κνωση του αγροτικού εισοδήματος με πολύ γρήγορορυθμό και αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο στα αγροτικάπροϊόντα, που είναι για πολλά χρόνια επιβαρυντικόγια τη χώρα και την οικονομία.Το Σάββατο 15/9/12 και την Κυριακή 16/9/12 πραγμα-τοποιήθηκαν συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας μετο Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ηλείας, μέλος της Πανελλή-νιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και με πατατοπαραγωγούςτης Βουπρασίας.Το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε κατά22% τα τελευταία 5 χρόνια. Την ίδια στιγμή στην ευρω-ζώνη αυξήθηκε κατά 5% και στην Ευρώπη των 27 κα-τά 19%. Από το 2001 έως το 2010 - για 10 χρόνια δηλα-δή - υπήρχε μια αιμορραγία 23 δισ. ευρώ στο έλλειμ-μα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου. Και εδώ δενέχουμε υπολογίσει τις εισαγωγές, που και εκεί είναιεπίσης καταθλιπτικό το νούμερο και οι συσχετισμοί,όσον αφορά τα εφόδια, τα μηχανήματα, τα λιπάσματακαι μια σειρά άλλες κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι κά-θε 5 χρόνια η ελληνική οικονομία υφίστατο ένα σοκ α-νάλογο του Μνημονίου.Μπροστά στην επερχόμενη επισιτιστική και ανθρωπι-στική κρίση στη χώρα μας, είναι απολύτως απαραίτη-το να στηριχθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας. Η μείω-ση του κόστους παραγωγής με την ανάπτυξη εγχώ-ριων παραγωγικών μονάδων και ινστιτούτων για τηναξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας σε λιπάσματακαι σπόρους, η ουσιαστική οργάνωση των αγροκτηνο-τρόφων σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή ομάδεςπαραγωγών με ένα συνολικό σχέδιο αγροτικής ανα-συγκρότησης, είναι η μόνη διέξοδος.

Παράσταση διαμαρτυρίας Συνδικάτου Οικοδόμων και Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου

“ΟΧΙ” στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Ôçí Üìåóç áíôéìåôþðéóç ôùí ðñïâëçìÜôùí ðïõ áíôéìåôùðßæïõí ïé áóöáëéóìÝíïé ôïõÅÏÐÕÕ óôïí Ðýñãï æÞôçóå ï ðñüåäñïò ôïõ ÓõíäéêÜôïõ Ïéêïäüìùí Ãéþñãïò Çëéüðïõ-ëïò áðü ôïí ðñïúóôÜìåíï ôùí õãåéïíïìéêþí õðçñåóéþí Íßêï Ãáëáíüðïõëï

Óôçí ðáñÜóôáóç äéáìáñôõñßáò ôïõ ÓõíäéêÜôïõ Ïéêïäüìùí óõììåôåß÷å êáé áíôéðñïóù-ðåßá ôïõ Óùìáôåßïõ Óõíôáîéïý÷ùí ÉÊÁ Ðýñãïõ.

Page 12: proti 21 septemvriou 2012

Σήμερα το νεοκλασικό κτήριο πουστέγαζε πριν χρόνια την βιβλιοθήκητης πρωτεύουσας του νομού αποτε-λεί ένα κτήριο φάντασμα που σε τί-ποτα δεν θυμίζει την αίγλη που είχεκατά το παρελθόν. Ξεχασμένο και εγκαταλειμμένο όλααυτά τα χρόνια, μένει αγέρωχο ναμας θυμίζει ότι σε κάποιες άλλες ε-ποχές, έσφυζε από ζωή.

Mέχρι στιγμής καμία ενέργεια δενέχει γίνει για την αποκατάστασητου κτηρίου. Αυτό αποδεικνύεται α-πό την τωρινή του οικτρή κατάστα-ση. Αν πάλι έχουν γίνει κάποιεςπροτάσεις ή μελέτες, σίγουρα έ-χουν καθυστερήσει αφού το κτήριοείναι αφημένο στην τύχη του πάνωαπό 30 χρόνια. Άρα η Δημοτικήαρχή Πύργου και οι εμπλεκόμενεςμε το θέμα υπηρεσίες θα πρέπει ά-μεσα να προβούν στην ανακαίνισητου κτηρίου που στέγαζε παλιά την

Δημοτική Βιβλιοθήκη και να αξιο-ποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε να α-ποτελέσει ξανά "φάρο" πολιτισμούγια την πόλη του Πύργου. Είναι κρί-μα και άδικο τέτοια κτήρια "στολί-δια" που κάποτε έσφυζαν από ζωήκαι είχαν δημιουργήσει μια διαφο-ρετική αισθητική στον γεμάτο ιστο-ρία Πύργο, να είναι σήμερα αφημέ-να στην τύχη τους, εγκαταλειμμέ-να, ακαθάριστα και καταφύγιο κά-θε είδους τρωκτικών.Στην Ιστορία του Πύργου δεν αρμό-ζει οι επισκέπτες - τουρίστες αλλάκαι εμείς ως κάτοικοι αυτής της πό-λης να έχουμε νεοκλασσικά

κτήρια "φαντάσματα" που να είναιαφημένα στην τύχη τους και να ο-δηγούνται στο μαρασμό και στην α-

παξίωση.Και το σημαντικότερο. Αν δεν δια-τηρήσουμε την ιστορία μας, είμα-στε καταδικασμένοι σε οπισθοδρό-μηση, μαρασμό, υπανάπτυξη καιδεν έχουμε μέλλον ως Πόλη.

Λίγα λόγια για τηνβιβλιοθήκη Πύργου

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου ι-δρύθηκε την 25η Απριλίου 1926 α-πό όμιλο επιφανών Πυργίων πολι-τών, με επικεφαλής τον Κωνσταντί-νο Χριστόπουλο, Αρχίατρο και μεπυρήνα των πρώτων συλλογών βι-βλίων από δωρεές ιδιωτών ντόπιωνκαι ομογενών. Αρχικά, λειτούργη-σε με την επωνυμία "Ηλειακή Βι-βλιοθήκη" με διευθυντή τον ε-μπνευσμένο δωρητή Κ. Χριστόπου-λο. Το 1953 έγινε Δημόσια Βι-βλιοθήκη με διευθυντή τον Ηλείο

λογοτέχνη Τάκη Δόξα μέχρι το1974. O Τάκης Δόξας δώρισε6.466 τόμους από την προσωπικήτου βιβλιοθήκη. Επίσης σημαντικήυπήρξε η συνεισφορά του Στέφα-νου Στεφανόπουλου στην βιβλιο-θήκη που δώρισε με την σειρά του7.140 τόμους.

Η βιβλιοθήκη σήμεραΗ βιβλιοθήκη του Πύργου η οποίασήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητοκτήριο επί των οδών Μυρτίλου καιΓερμανού διαθέτει 130.000 τό-μους βιβλίων όλων των κατηγο-ριών με ιδιαίτερο βάρος στη λογο-τεχνία ελληνική και ξένη, ιστορία,γενικές γνώσεις, σχολικά, θρη-σκεία, τέχνη, λαογραφία ,φιλοσο-φία ,αρχαίους συγγραφείς και βι-βλία τοπικού ενδιαφέροντος. Επί-σης διαθέτει συλλογή ηλεκτρονι-κού υλικού όπως cd- rom, dvd μου-σικά, εκπαιδευτικά, βιντεοκασέ-τες και διαθέτει κέντρο πληροφό-ρησης για το κοινό. Έχει δε ψηφιο-ποιήσει 1707 τεκμήρια εκδόσεωνπρο του 1920 τα οποία ο χρήστηςμπορεί να αναζητήσει στο διαδί-κτυο στη δ/νσηpubliclibs.ypepth.gr.

Θέμα12 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

“Κτήριο φάντασμα” το νεοκλασικό που στέγαζε την βιβλιοθήκη του Πύργου

Σε εγκατάλειψη και μαρασμό η ιστορία του τόπου μας...

Του Θοδωρή Λάμπρου[email protected]

ÌåãÜëïé äùñçôÝò ôçò âéâëéïèÞêçò Ðýñãïõ õðÞñîáí ï ÓôÝöáíïòÓôåöáíüðïõëïò ðïõ äþñéóå 7.140 ôüìïõò. Ôï 1953 ç ÂéâëéïèÞ-êç Ýãéíå äçìüóéá ìå äéåõèõíôÞ ôïí Çëåßï ëïãïôÝ÷íç ÔÜêç ÄüîáìÝ÷ñé ôï 1974 ðïõ äþñéóå 6.466 ôüìïõò áðü ôçí ðñïóùðéêÞ ôïõâéâëéïèÞêç.

Ôï óçìåñéíü êôÞñéï ôçò âéâëéïèÞêçò Ðýñãïõ óôåãÜæåôáé óå éäéü-êôçôï êôÞñéï åðß ôùí ïäþí Ìõñôßëïõ êáé Ãåñìáíïý, äéáèÝôåé130.000 ôüìïõò âéâëßùí üëùí ôùí êáôçãïñéþí.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πύργου αφού μετρά 87 περίπου χρόνια ζωής καιέχουν περάσει απ' αυτή γενιές Πυργιωτών. Ο λόγος για την Δημόσια Βιβλιοθήκη του Πύργου πουκοσμεί την πρωτεύουσα του νομού. Βεβαίως αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος αφού υπάρχει

και η άλλη που μας κάνει να ντρεπόμαστε. Αφορά το νεοκλασικό κτήριο της βιβλιοθήκης που βρί-σκεται στο κέντρο του Πύργου και συγκεκριμένα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρό

μους (28η Οκτωβρίου).

Page 13: proti 21 septemvriou 2012

Επικαιρότητα w w w . p r o t i n e w s . g r 13/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Με μία σεμνή τελετή, ε-γκαινιάστηκε χθες τομεσημέρι το Κοινωνικό

Παντοπωλείο Πύργου, το οποίοστεγάζεται στο χώρο των γρα-φείων διοίκησης του Μανωλο-πούλειο. Τον Αγιασμό τέλεσε οΜητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερ-μανός και ο Επίσκοπος Ωλένηςκ.κ. Αθανάσιος. Μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπλη-ξη περίμενε, την δημοτική αρχήΠύργου και το δήμαρχο ΜάκηςΠαρασκευόπουλο, καθώς ο Α-ντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γε-ωργιόπουλος έφερε, τη προ-γραμματική σύμβαση με την ο-ποία το Κοινωνικό Παντοπωλείοτου δήμου Πύργου θα χρηματο-δοτηθεί σε πρώτη φάση με τοποσό των 25.000ευρώ.

Δύσκολο κοινωνικό έργο

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Η-λείας κκ. Γερμανός δεν έκρυψε τηνικανοποίηση του, για την έναρξη τηςλειτουργίας του Κοινωνικού Παντο-πωλείου "Με ιδιαίτερη ευχαρίστησηκαι με θέρμη τελώ τα εγκαίνια τουΠαντοπωλείου σήμερα που θα βοη-θήσει στην ενίσχυση των συμπολι-τών μας που έχουν την ανάλογη ανά-γκη. Περίμενα μία τέτοια εκδήλωσηαπό το δήμο όπως την περιμένει καιαπό τις άλλες τοπικές αρχές και δενμπορώ να πω ότι δεν έχω συγκινη-θεί… Εύχομαι και προσεύχομαι ναείναι καλά όλοι οι συμπολίτες μας". Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Πύρ-γου Μάκης Παρασκευόπουλος αφού

ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαντα μέγιστα για τη δημιουργία και τηλειτουργία του Παντοπωλείου επι-σήμανε "Λέμε ότι δεν γίνονται θαύ-ματα ή ακούμε για τα παλιά θαύματακαι είμαστε δύσπιστοι. Από το που-θενά εδώ μαζεύτηκαν πράγματα καιδημιουργούνται δυνατότητες για τηνκοινωνία. Το Κοινωνικό Παντοπω-λείο δεν είναι μία πράξη φιλανθρω-πίας είναι μία κατεξοχήν κοινωνικήπράξη οργάνωσης της κοινωνίαςπάνω στις αρχές του σεβασμού καιτης αλληλεγγύης…". Στην πρωτοβουλία της ΠεριφέρειαςΔυτικής Ελλάδος να ενισχύσει τοέργο των Κοινωνικών Παντοπωλεί-ων αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρ-χης Χαράλαμπος Καφύρας υπο-γραμμίζοντας "Να σας συγχαρώ ό-λους γι' αυτή τη μεγάλη πρωτοβου-λία που πήραν να στηρίξουν τις κοι-νωνικές δομές αυτές, λόγο της τε-ράστιας οικονομικής κρίσης και να

βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.Πήραμε απόφαση σαν περιφερεια-κό συμβούλιο και από χρήματα τωνπεριφερειακών ενοτήτων που προο-ρίζονται για άλλες δράσεις αποφα-σίσαμε να κόψουμε 600.000 ευρώ,200.000 ευρώ για κάθε περιφερικήενότητα και να ενισχύσουμε αυτέςτις δομές". Τέλος ο Αντιπεριφε-ρειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλοςυπογράμμισε ότι πρόκειται για μίαμεγάλη προσπάθεια "Αυτό που έγινεεδώ δεν είναι αυτονόητο. Λόγο καιτης αρμοδιότητας μου -τομέα κοι-νωνικής πολιτικής που τυγχάνει ναέχω- γνωρίζω ότι είναι ο τέταρτοςδήμος από τους 21 της περιφέρειαςπου δημιουργεί μέσα σε αυτές τηςσυνθήκες μία τέτοια δομή. Ελπίζου-με επειδή υπάρχει ανάγκη να δούμεκαι άλλους δήμους της Ηλείας ναδημιουργούν μία τέτοια δομή…".

Α. Αγγελίδου

Èá ÷ñçìáôïäïôçèåß óå ðñþôç öÜóç ìå ôï ðïóü ôùí 25.000 åõñþ

Ôïí Áãéáóìü ôÝëåóå ï Ìçôñïðïëßôçò Çëåßáò ê.ê. Ãåñìáíüò êáé ï Åðßóêïðïò ÙëÝíçò ê.ê. ÁèáíÜóéïò

Ïé êê. Ã. Ãåùñãéüðïõëïò êáé Ì. Ðáñáóêåõüðïõëïò õðïãñÜöïõí ôç ðñïãñáììá-ôéêÞ óýìâáóç ìå ôçí ïðïßá ôï Êïéíùíéêü Ðáíôïðùëåßïèá ÷ñçìáôïäïôçèåß óå ðñþôç öÜóç ìå ôï ðïóü ôùí 25.000 åõñþ.

Ðáñïõóßá ôùí áíôéðåñéöåñåéáñ÷þí Çëåßáò, ôïõ äÞìáñ÷ïõ êáé áíôéäçìÜñ÷ùíÐýñãïõ êáé ôùí åêðñïóþðùí ôùí óùìÜôùí áóöáëåßáò ðñáãìáôïðïéÞèçêáí÷èåò ôá åãêáßíéá ôïõ êïéíùíéêïý ðáíôïðùëåßïõ

Με σεμνότητα τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Page 14: proti 21 septemvriou 2012

Καιρός αίθριος που αργότερα θα γίνειελαφρώς νεφελώδης, προβλέπεται γιασήμερα στο νομό Ηλείας. Η θερμοκρασίααναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση καιθα κυμανθεί στους 19ο C η ελάχιστη ενώ ημέγιστα θα αγγίξει τους 29ο C. Οι άνεμοι θαπνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί και στησυνέχεια ασθενείς νότιοι και δεν θαξεπεράσουν τα 3 μποφόρ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300,82360Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26220-22222, 22557Κέντρο Υγείας Κρεστένων:26250-22222Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222,72223Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220-314444, 31555

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΆμεση δράση Πύργου: 100Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730,81731

Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740Τροχαία Πύργου: 26210-22100Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΠυροσβεστική Πύργου: 199Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΚατάκολο: 26210-41206, 41500Κυλλήνη: 26230-26230, 92211Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣΟΤΕ: 121

ΔΕΗ: 1050ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154,22541, 32225Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου:26210-22707, 81117, 22088Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛΠύργου: 26210-20600 έως 20608Αμαλιάδας: 26220-28892Αθηνών: 210-5134110-1Θεσσαλονίκης: 2310-595406Ιωαννίνων: 26510-41248Λεχαινών: 26230-22219Κρεστένων: 26250-22228Σαβαλίων: 26220-61211Λάλα: 26240-41213Βασιλακίου: 26240-71300

Κάμενας: 26240-71330Γούμερου: 26210-93521Κουτσοχέρας: 26210-61024Μουζακίου: 26210-61220Καράτουλα: 26210-61458Μαγούλα: 26210-61266Χελιδόνι: 26240-51204Λαντζόι: 26240-69049Νεράιδα: 26240-51350Πελόπιο: 26240-31405Ανδραβίδα: 26230-54225Καβάσιλα: 26230-33202Νέα Μανωλάδα: 26230-71374Καρδαμάς: 26220-29560Επιτάλιο: 26210-71448Κυπαρισσία: 27610-22260Ανδρίτσαινα: 26260-22239Ζαχάρω: 26250-31219Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468Φιγαλεία: 26250-41696Βάρδα: 26230-72489Γαστούνη: 26230-35115

Ειδήσεις14 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Ελαιώνα

Κέρδισαν το χειροκρότημα “Οι Ρίζες”

Στο Φεστιβάλ παραδο-

σιακών χορών του Ε-

λαιώνα συμμετείχαν τα

χορευτικά του Πολιτιστικού-

Λαογραφικού Συλλόγου Α-

μαλιάδας "Οι Ρίζες". Το φε-

στιβάλ-θεσμός που φέτος

είχε τίτλο -"Τέσσερα μάτια

δυο καρδιές" πραγματοποι-

ήθηκε με μεγάλη επιτυχία

με εκατοντάδες κόσμου να

το παρακολουθούν χειρο-

κροτώντας τα χορευτικά συ-

γκροτήματα και συμμετέχο-

ντας στο γλέντι που ακολού-

θησε.Οι "Ρίζες" για ακόμα

μια χρονιά συγκέντρωσαν το

ένθερμο χειροκρότημα του

κοινού με το χορευτικό πρό-

γραμμα που παρουσίασαν

με "χρώμα" από όλες τις γω-

νιές της χώρας μας. Άλλω-

στε τα χορευτικά του πολιτι-

στικού συλλόγου από την Α-

μαλιάδα, έχουν αποδείξει

την αξία τους αφού ανά τα-

κτά χρονικά διαστήματα έ-

χουν παρουσιάσει τη δου-

λειά του σε όλη την Ελλάδα.

Óôï ÖåóôéâÜë ðáñáäïóéáêþí ÷ïñþí ôïõ Åëáéþíá óõììåôåß÷áí ôá ÷ïñåõôéêÜôïõ Ðïëéôéóôéêïý- Ëáïãñáöéêïý Óõëëüãïõ ÁìáëéÜäáò "Ïé Ñßæåò"

Την παραχώρηση της έκτασης τουσκοπευτηρίου στον δήμο Πύργουζητά από την ΑποκεντρωμένηΔιοίκηση ο δήμαρχος κ. ΜάκηςΠαρασκευόπουλος, ώστε "με τησυνεργασία του Σκοπευτικού Ο-μίλου να δημιουργηθεί ένα σύγ-χρονο από όλες τις απόψεις σκο-πευτήριο".Ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώ-νει ότι η έκταση αυτή χρησιμο-

ποιείται ως σκοπευτήριο από το1987, έχει περιφραχθεί και συ-ντηρείται από τον δήμο και με τοντρόπο αυτό έχει προστατευτεί απότις καταπατήσεις διαφόρων ιδιω-τών που έχουν καταλάβει τη γύρωπεριοχή. Επίσης αναφέρει ότι "ηπαραχώρηση στο δήμο της έκτα-σης αυτής, η οποία εκτείνεται πα-ραπλεύρως του περιαστικού άλ-σους Σπιάντζας, ενός μοναδικού

πνεύμονα πρασίνου, αθλητισμούκαι ψυχαγωγίας των κατοίκων,που έχει φυτευτεί και δημιουργη-θεί από το δήμο και όπου σχεδιά-ζονται πλήθος αναπτυξιακών δρα-στηριοτήτων, μπορεί να συμβάλειαναμφισβήτητα στην προστασίατης από τους καταπατητές καιστην εν γένει ανάπτυξη μιας υπο-βαθμισμένης περιοχής του νομούΗλείας".

Καταγγελία της βουλευτού Ηλείας Έφης Σαλτάρη

“ÏéêïëïãéêÞ êáôáóôñïöÞ óôç ëéìíïèÜëáóóá

ôïõ Êïôõ÷ßïõ”Άμεση υπήρξε η αντίδραση τηςβουλευτού Ν. Ηλείας Έφης Γε-ωργοπούλου-Σαλτάρη σε καταγ-γελίες που είδαν το φως της δη-μοσιότητας στις 19/9/2012 και20/9/2012 σχετικά με καταστρο-φικές επεμβάσεις που έγιναν στοβόρειο τμήμα της λουρονησίδαςστη λιμνοθάλασσα του Κοτυχί-ου."Η παραπάνω ενέργεια έγινεμε αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο, με τη χρήση μηχα-νημάτων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, χωρίς καμίαπροηγούμενη ενημέρωση ή συνεργασία με το ΦορέαΔιαχείρισης υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς", αναφέ-ρουν τα δημοσιεύματα.Η συγκεκριμένη περιοχή έχει χα-ρακτηριστεί ζώνη "Natura 2000", όπως επίσης προστα-τεύεται και ως Υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας από τησύμβαση Ραμσάρ. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε παρέμβα-ση χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική μελέτη και τηνέγκριση του Φορέα Διαχείρισης είναι έκνομη και έχει ωςπιθανή συνέπεια την πρόκληση μεγάλων και σε κάποιεςπεριπτώσεις ανεπανόρθωτων βλαβών σε προστατευόμε-να είδη πανίδας, χλωρίδας και οικοσυστημάτων της πε-ριοχής. Κατόπιν τούτων, η βουλευτής Έφη Γεωργοπού-λου-Σαλτάρη προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην αρ-μόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, η οποία καιδιέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προςδιακρίβωση διάπραξης παράνομων ενεργειών.

Πύργος

Σύγχρονο σκοπευτήριο στη Σπιάντζα

Óôç äçìéïõñãßá åíüò óýã÷ñïíïõ óêïðåõôçñßïõ óôç ÓðéÜíôæá æçôÜ ìå Ýããñá-öï ôïõ áðü ôçí ÁðïêåíôñùìÝíç Äéïßêçóç ï Ì. Ðáñáóêåõüðïõëïò

Page 15: proti 21 septemvriou 2012

40HMEÑÁ ÌÍÇÌÏÓÕÍÁÔçí ÊõñéáêÞ 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40ÇÌÅ-ÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßùí Êùí/íïõ & ÅëÝíçò Ãáóôïýíçòãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò ÌçôÝñáò, ãéá-ãéÜò & áäåëöÞò

ÃÅÙÑÃÉÁÓ ÷Þñáò Äçìçôñßïõ ×ÏÍÄÑÏÕËÇÅÔÙÍ 88

Ôá ðáéäéÜ: Áíôþíçò & Êùí/íá, Áíäñéáíüò & Æáöåßñá, Ôá åããüíéá, ÔááäÝëöéá, Ôá áíßøéá, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò

ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734

Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì. ôåëïýìå 40ÇÌÅ-ÑÏ Ìíçìüóõíï óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Äçìçôñßïõ Êáñäéáêáõôßïõ ãéáôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Óõæýãïõ, ðáôÝñá& ðáððïý

ÄÉÏÍÕÓÉÏÕ ÃÅÙÑÃÏÐÏÕËÏÕ ôïõ ÃåùñãßïõÅÔÙÍ 95

Ç óýæõãïò: ÖáíÞ, Ôá ðáéäéÜ: Ìáßñç & Ìé÷Üëçò Ðëïéáñ÷üðïõëïò, Ôáåããüíéá: ÊõñéáêÞ & Ðáíáãéþôçò, ÖáíÞ & Êþóôáò, Ôá äéóÝããïíá: Ìá-ñßá, Âáóéëåßá, ×ñÞóôïò, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò

ÏÉÊÏÓ ÔÅËÅÔÙÍ: ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ, Ôçë.: 2623023925, 32289 Êéí. 6944507734

Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8.30 ð.ì.óôïí Éåñü Íáü ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Óôñåößïõôåëïýìå 40ÇÌÅÑÏ Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçòøõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò õéïý, ðáôÝñá,áäåëöïý êáé èåßïõ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇ ÊÑÁËËÇÅÔÙÍ 51

Ç ìçôÝñá: Äéïíõóßá ÊñÜëëç, Ôá ôÝêíá: Äéïíõóßá,Êùóôïýëá êáé ÁèáíÜóéïò ÊñÜëëç, Ôá áäÝëöéá:Íéêüëáïò & ÔñéáíôáöõëëéÜ ÊñÜëëç, Ðáíáãéþôá & Çëßáò Çëéüðïõëïò,Óåñáöåßì & Äéïíõóßá ÊñÜëëç, Âáóßëåéïò & Áéêáôåñßíç ÊñÜëëç,Ãåþñãéïò & ÂáóéëéêÞ ÊñÜëëç, Ôá áíßøéá, Ïé ëïéðïß óõããåíåßò

ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÃÑÇÃÏÑÉÏÓ ÊÁÑÁÍÉÊÏËÏÓ, ÐÅËÏÐÉÏ -ÓÔÑÅÖÉ, ÔÇË.: 26240-31192, ÊÉÍ.: 6932828981

Ôçí ÊõñéáêÞ 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü ÍáüÁãßïõ Êùíóôáíôßíïõ ÊÜìåíáò Ôåëïýìå 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçíáíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ÈÅÏÄÙÑÏÕ ÐÁÍ. ÌÁÑÑÁÅÔÙÍ 76

Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáéðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ.

ÊÜìåíá 23 Óåðôåìâñßïõ 2012Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ðáíáãéþôá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÏÕ: ÅëÝíç & Ãåþñãéïò Ëéïýãêïò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË.ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ:6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ÅÔÇÓÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏÔçí ÊõñéáêÞ 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 & þñá 8.30 ð. ìóôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÔñéÜäáò Ëåâåíôï÷ùñßïõÔåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçòøõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò

ÓÏÖÉÁÓ - (ÖÉÖÇ) ÐÁÐÁÇËÉÏÕÐáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùòðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þòôçò.

Ëåâåíôï÷þñé 23 Óåðôåìâñßïõ 2012 Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: Ãåþñãéïò.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ôáóßá & Èåïäüóçò, Áñéóôåßäçò &ÄÝóðïéíá, ÁããåëéêÞ & ÓôáìÜôçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË.ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ:6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

Ειδήσεις-Ανακοινώσεις w w w . p r o t i n e w s . g r 15/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

ÅÊÐÏËÉÔÉÓÔÉÊÏÓ & ÅÎÙÑÁÚÓÔÉÊÏÓ ÓÕËËÏÃÏÓ ÖÑÁÃÊÁÂÉËËÁÓ"Ç ÐÑÏÏÄÏÓ"

ÅÉÄÏÐÏÉÇÓÇ - ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ

Ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï ôïõ Óõëëüãïõ ìáò, åíçìåñþ-íåé, ôá ìÝëç ôïõ üôé ôçí 23ç Óåðôåìâñßïõ 2012 çìÝñáÊõñéáêÞ êáé þñá 6 ôï áðüãåõìá, èá äéåîá÷èåß ç åêëï-áðïëïãéóôéêÞ ìáò óõíÝëåõóç ìå èÝìáôá:1) Ïéêïíïìéêüò áðïëïãéóìüò - éóïëïãéóìüò2) Áðïëïãéóìüò äñÜóçò ôïõ áðåñ÷üìåíïõ Ä.Ó3) ÅêëïãÞ ÍÝïõ Äéïéêçôéêïý ÓõìâïõëßïõÓçìåßùóç: Ôá ìÝëç ðïõ åðéèõìïýí íá åßíáé õðïøÞöéïéóôï ÍÝï Ä.Ó. èá ðñÝðåé íá åíçìåñþíïõí ðñéí ôçí óõíÝ-ëåõóç 5 çìÝñåò ôïí Ðñüåäñï, ôïí Áíôéðñüåäñï Þ ôçíÃåí. ÃñáììáôÝá óôá åîÞò ôçëÝöùíá: 6977633535 -6972240288 - 6982375018.

Ôï ðáñþí íá äçìïóéåõèåß óôïí Çëåéáêü Ôýðï.

ÁìáëéÜäá 13/09/2012

Ï Ðñüåäñïò Ç Ãåí. ÃñáììáôÝáòÄ. ÑÏÕÌÅËÉÙÔÇÓ Ä. ÌÁÑÃÁÑÇ

ÐáíÞãõñéò Éåñïý Çóõ÷áóôçñßïõÁã. Êõðñéáíïý êáé Éïõóôßíçò

Ôçí ÊõñéáêÞ 23/9/2012 (10/9êáôÜ ôï ðÜôñéï åïñôïëüãéï) ðá-íçãõñßæåé ôï Éåñüí Çóõ÷áóôÞñéïíôùí Áã. Êõðñéáíïý êáé Éïõóôßíçòåðß ôç åðåôßù ôùí åãêáéíßùí ôïõïìùíýìïõ Éåñïý Íáïý.Èá ôåëåóôåß Áñ÷éåñáôéêÞ ÈåßáËåéôïõñãßá.Ôçí ðáñáìïíÞ ôçò ðáíçãýñåùò,ÓÜââáôï 22/9/2012 êáé ðåñß þñá6çí áðïãåõìáôéíÞí èá ôåëåóèÞÁñ÷éåñáôéêüò ðáíçãõñéêüò Å-óðåñéíüò ìåô' áñôïêëáóßáò.

Åê ôïõ Éåñïý Çóõ÷áóôçñßïõÔçë. 26210-25861

Άκης Τσοχατζόπουλος

Ακίνητα σε νησιά του Ιονίου

Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται, όπως όλα δείχνουν, στο"κάδρο" των κατηγορουμένων για την υπόθεση με τις "χρυ-σές μίζες" από τα εξοπλιστικά προγράμματα.Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλήςθα αρχίσει να αποστέλλει τις πρώτες κλήσεις σε απολογίαστους πέντε νέους κατηγορουμένους που φέρονται ότισυμμετείχαν στο "πάρτι" που είχε στηθεί με σκοπό το ξέ-πλυμα βρώμκου χρήματος του προφυλακισμένου πρώηνυπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο ανακριτής αναμένε-ται να καλέσει σε συμπληρωματικές απολογίες όσους τουςεμπλεκομένους στην υπόθεση. Τόσο οι κατηγορούμενοι που είναι ήδη προφυλακισμένοιόσο και εκείνοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι πρόκειται ναπεράσουν και πάλι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου,στο δεύτερο "γύρο" των απολογιών που ξεκινά την ερχόμε-νη εβδομάδα.Η έρευνα των ανακριτικών αρχών, σύμφωναμε πληροφορίες, εντόπισε νέες πράξεις ξεπλύματος βρώ-μικου χρήματος κυρίως μέσω εταιριών που είτε έχουν α-ντικείμενο το real estate είτε συνδέονται με άλλες δικο-γραφίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως τα TOR M1.Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη διαδρομή του χρήματος όλααυτά τα χρόνια, φαίνεται πως είναι το πόρισμα που έχει σταχέρια του ο ανακριτής, το οποίο προέρχεται από την έρευ-να οικονομικού εμπειρογνώμονα που μελέτησε στοιχείατης υπόθεσης. Τα στοιχεία αυτά "δείχνουν" μεταξύ άλλων και νέα ακίνη-τα, ακόμη και στα νησιά του Ιονίου, τα οποία μέχρι χθες ή-ταν άγνωστα στις αρμόδιες αρχές.

Μετέωροι οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας

Κυριολεκτικώς μετέωροι είναι οι συνταξιούχοι της Αγροτι-κής Τράπεζας καθώς μετά την μεταβίβαση του "καλούκομματιού" της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς δεν… υπάρ-χει φορέας να καλύψει τις δαπάνες τους σε γιατρούς καιφάρμακα. Και κατά πάσα βεβαιότητα το ίδιο ισχύει και γιατο προσωπικό της Τράπεζας.Οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας στην Πάτρα πουπροσκόμισαν τις αποδείξεις εξετάσεων από γιατρούς καιτις αποδείξεις αγοράς φαρμάκων στα γκισέ της Τράπεζαςέλαβαν την απάντηση ότι η Αγροτική δεν μπορεί, για την ώ-ρα, να δεχθεί τα παραστατικά εξαιτίας του "ιδιόμορφου καιρευστού καθεστώτος" που επικρατεί μετά την μεταβίβασηστην Τράπεζα Πειραιώς.Η όλη κατάσταση, όπως πληροφο-ρήθηκε το thebest.gr, έχει προκαλέσει αναστάτωση στουςσυνταξιούχους της Τράπεζας αφού, επί της ουσίας, είναιακάλυπτοι σε ό,τι αφορά στην ιατροφαρμακευτική τους πε-ρίθαλψη.Στο μεταξύ άγνωστη είναι η τύχη του Ταμείου Υ-γείας του προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ)στο οποίο υπάγονται 28.000 συνταξιούχοι και εργαζόμενοιτης Τράπεζας.

Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Βαγγέλη Κουφου-δάκη, ως νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότηταςτης Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα (ΑΔΙΠ), από την Επιτρο-πή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από σχετικήπρόταση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτό-πουλου.Η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, δηλα-δή η εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" σύμφωνα με το οποίο θασυγχωνευθούν ή και θα καταργηθούν τμήματα και σχολές τηςτριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι από τα πρώτα αντικείμεναμε τα οποία θα ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος της ΑΔΙΠ και οσχεδιασμός, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.Πάντως, οι τρεις Ομοσπονδίες Διδασκόντων σε Πανεπιστήμιακαι ΤΕΙ, δηλαδή ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ και Έλληνες Ερευνητές,ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας την σύσταση ειδικής επι-τροπής για την χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκ-παίδευσης στη χώρα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις γιατο θέμα.

Καταργήσεις ΑΕΙ -ΤΕΙ

Αντίστροφη μέτρηση για το σχέδιο “Αθηνά”

ÁÍÄÑÅÁÓ ÌÁÑÉÍÏÓΟ Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Μαρίνος, θα βρίσκεται στοΠολιτικό του Γραφείο στον Πύργο (Μιαούλη 6 - 1ος Όρο-φος, έναντι ΟΤΕ) την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 καιθα δεχτεί τους Συμπατριώτες και φίλους του από τις 9 π.μ.έως τις 11 π.μ..Στο πολιτικό του γραφείο Ανδρέας Μαρίνος

Ðáßæù ÓÊÁÊÉ ãéá…..“Ôï ×áìüãåëï ôïõ Ðáéäéïý”Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και ο Δήμος Πύργου α-ποφάσισαν την μεταφορά της εκδήλωσης Παίζω ΣΚΑΚΙ για…..''Το Χαμόγελο του Παιδιού''για τεχνικούς λόγους το επόμενο Σάββατο 29 Σεπτ. στις18.30μμΗ εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόληςμας .Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες τηςΣΑ Πύργουwww.pirgoschess.gr www.pirgoschess.blogspot.com

Page 16: proti 21 septemvriou 2012

ΠΠΦΦΟΟ ΠΠααννόόπποουυλλοουυ

Åîáéñåôéêüò ãéá ìéá þñá Εξαιρετική εικόνα παρουσίασε ο ΠΦΟ Πανό-πουλου στο φιλικό με τον Απόλλωνα. Η ομά-δα της Αρχαίας Ολυμπίας, είχε για μια ώραπερίπου πολύ καλή παρουσία, κερδίζο-ντας τις εντυπώσεις, απέναντι σε μια ομά-δα Β΄ Εθνικής, η οποία διαθέτει πάρα πο-λύ ποιοτικό και βαθύ ρόστερ. Πλέον οιπράσινοι, προετοιμάζονται για τα φιλικάτου Σαββατοκύριακου. Και τα δύο, ξεκι-νούν στις 5μ.μ. Αύριο Σάββατο με τον Α-τρόμητο Λάππα και την Κυριακή με τηνΠαναχαϊκή. Ο ΠΦΟ Πανόπουλου ευχαρί-στησε τη διοίκηση του Απόλλωνα και τον τε-χνικό διευθυντή κ. Μυροφορίδη, για τη φιλο-ξενία στο προχθεσινό φιλικό της Ριζούπολης.

Ðáíçëåéáêüò

Îåêáèáñßæåé ôï ñüóôåñ

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ακόμα τουλάχιστον ένας μήνας Το ένα θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τονΠανηλειακό, είναι το ρόστερ. Το άλλο θέμα, είναι ηκαθυστέρηση που παρουσιάζεται στην έναρξη τουπρωταθλήματος. Ο Πανηλειακός. Βρίσκεται στογήπεδο από τις 20 Αυγούστου. Ουσιαστικά δηλα-δή, συμπληρώνει αυτή τη στιγμή ένα μήνα. Καιμέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, απαιτείταιτουλάχιστον ένας μήνας. Η πιο αισιόδοξη πρόβλε-ψη είναι για σέντρα στις 14 Οκτωβρίου, ωστόσοκάτι τέτοιο μόνο βέβαιο δεν μπορεί να θεωρείται,δεδομένου ότι και η ΕΕΑ συνεδριάζει μια φοράτην εβδομάδα και εξετάζει λίγους φακέλους κάθεφορά. Έως τώρα, έχει χορηγηθεί πιστοποιητικόσε λίγες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ 2, ενώ είναιπολλών ομάδων ο φάκελος (μεταξύ των οποίωνκαι του Πανηλειακού), ο οποίος δεν έχει εξεταστείακόμα.

Διήμερο ρεπό Έστω και με άγνωστη την ημερομηνία έναρξηςτου πρωταθλήματος, η προετοιμασία του Πανη-

λειακού, μπαίνει στο τελικό της στάδιο. Περιλαμ-βάνει πολλές προπονήσεις τακτικής, μοντάρισματης ενδεκάδας, αλλά και περισσότερο χρόνο ξε-κούρασης, φρεσκαρίσματος που λέμε των ποδο-σφαιριστών. Έτσι, μετά τη σημερινή διπλή προπό-νηση, η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να χορηγήσειδιήμερο ρεπό τους ποδοσφαιριστές, Σάββατο καιΚυριακή. Οι προπονήσεις ξεκινούν και πάλι απότη Δευτέρα. Για την εβδομάδα που ακολουθεί, έ-χουν προγραμματιστεί δυο φιλικά παιχνίδια. ΤηνΤετάρτη στο δημοτικό στάδιο Πύργου κόντρα στηνΑχαϊκή και το Σάββατο στη Νέα Μανωλάδα, κό-ντρα στη Δόξα.

Μπήκαν Σωτηρόπουλος, Ντραγκόλοφ

Στις προπονήσεις του Πανηλειακού, επέστρεψανοι Σωτηρόπουλος και Ντραγκόλοφ. Δυο τραυματί-ες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απείχαν και τις τε-λευταίες μέρες είχαν ξεκινήσει ακολουθώντας α-τομικό πρόγραμμα, βρίσκονται τώρα στο στάδιοτης πλήρους επανόδου τους στις αγωνιστικές υ-ποχρεώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο μεν Σωτηρό-πουλος αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προσαγω-

γούς, ο δε Ντραγκόλοφ προέρχεται από μια θλάσηπρώτου βαθμού.

Τη Δευτέρα ο Καραχάλιος Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής ο οποίος προέρχεταιαπό τραυματισμό και δεν συμμετείχε στα τελευ-ταία φιλικά της ομάδας, είναι ο Καραχάλιος, ο ο-ποίος θα ξεκινήσει προπονήσεις με το υπόλοιπογκρουπ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Συμπεράσματα με ΑΕ Μεσολογγίου Στο μεταξύ, ο Πανηλειακός είχε θετική εικόνα στοπροχθεσινό φιλικό παιχνίδι με την ΑΕ Μεσολογγί-ου, το τελευταίο φιλικό που έλαβε χώρα χρονικά.Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο δοκιμάστηκε το βά-θος του ρόστερ. Ένα παιχνίδι στο οποίο δοκιμά-στηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ε-ντάσσονται στις βασικές επιλογές του ΣτέλιουΓιαννακόπουλου. Το τελικό αποτέλεσμα 1-1, μετους παίκτες του Πανηλειακού να έχουν κατά δια-στήματα καλή απόδοση, δείχνοντας και με το πα-ραπάνω, ότι αν μη τι άλλο η νέα σεζόν, θα βρει έ-ναν Πανηλειακό με αρκετές και ποιοτικές λύσειςκαι στο βάθος του πάγκου του.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδια-σμός της ομάδας του Πανηλειακού. Ε-πόμενο βήμα είναι να ξεκαθαρίσει το

ρόστερ, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι υπε-ράριθμο. Πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας εί-ναι το ρόστερ να μειωθεί, ωστόσο αυτή τηστιγμή, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίση-μα, καθώς διεξάγονται διαβουλεύσεις με ο-ρισμένους ποδοσφαιριστές. Ο Πανηλεια-κός, τη στιγμή που μιλάμε, έχει καταθέσειστη Φούτμπολ Λιγκ, 33 επαγγελματικά συμ-βόλαια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι διαθέ-τει και ισάριθμους ποδοσφαιριστές. Αυτόβέβαια, δεν απαγορεύει σε κάποιον ποδο-σφαιριστή, αν αυτός το επιθυμεί, να λύσει τοσυμβόλαιό του και να ενταχθεί σε κάποια ε-ρασιτεχνική ομάδα. Ο Στέλιος Γιαννακό-πουλος, σκοπεύει να εργαστεί με 25-26 πο-δοσφαιριστές. Κατά συνέπεια, τις επόμενεςμέρες το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει, ενώ ή-δη έχουν ξεκινήσει και κάποιες διαβουλεύ-σεις με ποδοσφαιριστές.

Ο Πανηλειακός

έχει καταθέσει

στη Φούτμπολ Λιγκ,

33 επαγγελματικά

συμβόλαια

16ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ21 Óåðôåìâñßïõ

2012

Μερική ρήξη συνδέσμου διαπι-στώθηκε ότι υπέστη ο Βουρλού-μης, σε ένα άσχημο χτύπημα απόαντίπαλο στο παιχνίδι Κυπέλλουμε την ΑΕΚ Πύργου. Αυτή ήτανκαι χειρότερη είδηση για τον Αν-δρέα Ζήκο, ο οποίος μπροστά τουέχει κάποια σημαντικά φιλικά γιατο δέσιμο της ομάδας. Η αρχή γί-νεται το προσεχές Σάββατο με τοτουρνουά "Βασίλειος Μουρκιώ-της. Θα συμμετάσχουν τέσσεριςομάδες, οι οποίες θα παίξουν τέσ-

σερα παιχνίδια των 35 λεπτών, ταοποία θα ξεκινήσουν από τις 4μ.μ.Όπως είπαμε, εκτός πλάνων είναιο Βουρλούμης, ο οποίος θα μείνειέξω για περίπου δυο βδομάδεςκαι έτσι δεν θα αγωνιστεί ούτε στοφιλικό του Σαββάτου 28 Σεπτεμ-βρίου, στη Νέα Μανωλάδα με τονΠανηλειακό. Στο μεταξύ χθες τοβράδυ, η διοίκηση της Δόξας, πα-ρέθεσε δείπνο στην ομάδα, με α-φορμή την κατάκτηση του ΣούπερΚαπ. Στις τάξεις της ομάδας, αλλά

και των φιλάθλων, επικρατεί εν-θουσιασμός για το ξεκίνημα τηςσεζόν, ενισχύοντας και το θετικόκλίμα στην ομάδα, το οποίο θαστηρίξει τις προσπάθειές της στοξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Δόξα Ν. Μανωλάδας

Δυο βδομάδες έξω ο Βουρλούμης

ÅÐÏ

Πρόεδρος ο ”κανένας” Σε δημοσκόπηση την ο-ποία διενεργεί η ιστοσε-λίδα onsports.gr για τονκαταλληλότερο πρόεδροτης ΕΠΟ, πρώτος και μεμεγάλη διαφορά στιςπροτιμήσεις, βγαίνει ο"κανένας" με ποσοστό84,81%. Ο Γιώργος Σαρ-ρής πάντως, χθες γύρωστις 8:40μ.μ. προηγείτοτου Βασίλη Γκαγκάτση μεδιαφορά μόλις πέντε ψή-φων, σε ένα δείγμα 442ψηφοφόρων.

Page 17: proti 21 septemvriou 2012

5, 3, 6, 5, 0, 7, 2 26, 31, 33, 42, 41 20

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Ο Αργοναύτης άλλωστε προέρχεται από"πεντάρα" στο κύπελλο και χωρίς ιδιαί-τερο άγχος θα προσπαθήσει για το κα-λύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιοφαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά οι"πράσινοι" που ούτε θέλουν να σκέφτο-νται για απώλειες, με τον τεχνικό Χρή-στο Τσίκα να τονίζει: "Το ματς της πρε-μιέρας δεν θα είναι εύκολο και πρέπεινα παρουσιαστούμε σοβαροί και προ-σγειωμένοι αν θέλουμε να φτάσουμε

στο στόχο μας που είναι η κατάκτησητων τριών βαθμών", επεσήμανε ο προ-πονητής του ΠΑΟΒ. Σε ότι έχει να κάνειμε το προχθεσινό ματς κυπέλλου κό-ντρα στην Αναγέννηση Παλαιοχωρίου,στη Βάρδα κρατούν μόνο το αποτέλε-σμα, νίκη 4-1, που τους στέλνει στην ε-πόμενη φάση αλλά η εμφάνιση κύλησεσε μέτρια επίπεδα.

Δυο τα προβλήματα Από κει και πέρα στο "πράσινο" στρατό-πεδο δεν ασχολούνται άλλο με το παι-

χνίδι κυπέλλου, καθώς υπάρχει το ματ-ς της πρεμιέρας στο Κατάκολο όπωςπροαναφέραμε. Για την εν λόγω αναμέ-τρηση χθες το πρόγραμμα περιελάμβα-νε κανονικά προπόνηση στο "Γ. Καλά-κος", ενώ η προετοιμασία θα κλείσεισήμερα. Στα πλάνα του κ. Τσίκα δεν συμπερι-λαμβάνονται οι τιμωρημένοι από πέρσιΔιαμαντόπουλος και Χαματάι, ενώ αντί-θετα υπολογίζεται ο Μπισμπάρδης πουξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμούπου τον ταλαιπωρούσε. Στο ματς τηςΚυριακής στο πλευρό της ομάδας θαβρεθούν και αρκετοί φίλαθλοι, με απώ-τερο σκοπό να βοηθήσουν να κατακτη-θεί η νίκη στην πρεμιέρα μιας χρονιάςπου οι στόχοι είναι καθαρά πρωταθλητι-σμού.

ΠΑΟ Βάρδας

Έκτος πλάνων οι τιμωρημένοι Διαμαντόπουλος, Χαματάι

Ημεθαυριανή πρεμιέρατου πρωταθλήματος τηςΑ1 κατηγορίας που θα

βρει τον ΠΑΟ Βάρδας στο Κα-τάκολο κόντρα στον Αργοναύ-τη, βρίσκεται στο επίκεντροστο στρατόπεδο των "πράσι-νων" της Βουπρασίας. Η"Μπάρτσα" που στόχο έχει ξε-κάθαρα την κατάκτηση τηςπρώτης θέσης, θέλει να ξεκι-νήσει με το δεξί της υποχρε-ώσεις πιστοποιώντας τον τί-τλο το+-υ φαβορί σε μια ανα-μέτρηση που ασφαλώς καιδεν είναι εύκολη και η οποίακρύβει παγίδες ειδικά αν δενπροσεχθεί.

Για το τρίποντο στο Κατάκολο

Νίκη Τραγανού

Εστιάζει στην πρεμιέραΠροβληματισμός και σκεπτικισμός ε-πικρατεί στις τάξεις της Νίκης Τραγα-νού όχι τόσο από τον προχθεσινό απο-κλεισμός στο κύπελλο από τον Αστέραόσο περισσότερο για το πρόσωπο πουπαρουσίασε η ομάδα. Μπορεί να υ-πήρχαν απουσίες και μάλιστα σημαντι-κές αλλά όλοι στο σύλλογο επισημαί-

νουν πως η Νίκη παρουσίασε ένα πο-λύ μέτριο πρόσωπο, κάτι που μαρτυράκαι το γεγονός ότι στο 25' έχανε με 1-4!Από κει και πέρα στο Τραγανό δηλώ-νουν αποφασισμένοι να γυρίσουν σε-λίδα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεταιστο πρωτάθλημα και ειδικότερα στηνπρεμιέρα που θα βρει τη Νίκη αντιμέ-

τωπη με τον Λευκό Αστέρα Σκουροχω-ρίου. Παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτε-ρότητες με το σύλλογο του Τραγανούνα σκέφτεται μόνο το τρίποντο, με τοντεχνικό Αλέξη Γαλάνη να υπολογίζειστις υπηρεσίες του Λάμπη Μαρκόπου-λου που εξέτισε την ποινή της τιμωρί-ας του.

Ξενοφών Κρεστένων

Το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημαΗ πρεμιέρα του πρωταθλήματος κό-ντρα στη Δάφνη Ανδραβίδας την προ-σεχή Κυριακή μονοπωλεί το ενδιαφέ-ρον στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστέ-νων. Αναμέτρηση με σημαντικό βαθμόδυσκολίας κόντρα σε μια ομάδα που έ-χει ενισχυθεί σημαντικά έχοντας πρω-ταγωνιστικούς στόχους, με τους "κόκ-κινους" των Κρεστένων από τη σκοπιάτους να δηλώνουν αποφασισμένοι ναπαλέψουν για το τρίποντο ειδικά από τηστιγμή που πρόκειται για εντός έδρας

παιχνίδι. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τό-σο στα φιλικά αλλά και στο κύπελλοκόντρα στον Ηρακλή Παλαιοβαρβάσαι-νας αφήνουν υποσχέσεις πως ο Ξενο-φώντας έχει όλα τα φόντα να τα κατα-φέρει.

Μια απουσία…Στα της προετοιμασίας αυτή συνεχίζε-ται εντατικά υπό τις οδηγίες του Δημή-τρη Μπατζάκα, ο οποίος πέρα από τησημερινή μέρα που έχει δώσει ρεπό θα

γυμνάσει κανονικά τους παίκτες τουτόσο αύριο όσο και μεθαύριο Παρα-σκευή. Προβλήματα τραυματισμών ήτιμωριών δεν υπάρχουν, απλώς θα λεί-ψει μόνο ο Γιώργος Μιχαλόπουλος λό-γω προσωπικού προβλήματος. Το κλί-μα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύκαλό, στον Ξενοφώντα άπαντες κάνουνλόγο για ένα δύσκολο ματς στο οποίοπάντως οι "κόκκινοι" μπορούν να τακαταφέρουν αρκεί να παρουσιαστούνσοβαροί και προσγειωμένοι.

17ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου

Χωρίς άγχος στο ΤραγανόΜε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο προσε-χές πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου,με τους "κυανόλευκους" του Δήμου Πύργου ν' αναμετρόνται εκτός έ-δρας με τη δυνατή Νίκη Τραγανού την προσεχή Κυριακή 23 Σεπτεμβρί-ου. Στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων όλοι επισημαίνουν και αναγνωρί-ζουν ότι έχουν ένα δύσκολο έργο κόντρα σε μια από τις υπολογίσιμες ο-μάδες της κατηγορίας, αλλά από κει και πέρα δηλώνουν αποφασισμένοινα παλέψουν διεκδικώντας χωρίς ιδιαίτερο άγχος το καλύτερο δυνατό α-ποτέλεσμα. "Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι όχι μόνο της Κυριακής,αλλά όλα γενικότερα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά κατά τηδιάρκεια της χρονιάς προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, που έχουννα κάνουν με ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής", επεσήμανε από τημεριά του ο τεχνικός Ντίνος Ράπτης, με τον έμπειρο προπονητή να μηνυπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιαννακόπουλου και Βαγγόπουλου.

Κεραυνός Χειμαδιού

Με προβλήματα στην ΑμαλιάδαΔύσκολο έργο έχει την προσεχή Κυριακή στην Αμαλιάδα ο Κεραυνός Χει-μαδιού στην αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα, το οποίο δυσκολεύει α-κόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η ομάδα της Ωλένης θα παρατα-χθεί με πολλές και σημαντικές απουσίες. Καταρχήν δεν υπολογίζεται οΝίκος Ζαφειράκης που αποβλήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στονΠέλοπα Πύργου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι δείχνουν και οι Αγριδιώτης,Π. Κωνσταντόπουλος και Χριστόπουλος που αντιμετωπίζουν προβλήμα-τα τραυματισμών. Κόντρα σε ένα από τα πιο "βαριά" ονόματα της κατη-γορίας το οποίο στόχο έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Κε-ραυνός δηλώνει πρωτίστως να παλέψει για μια καλή εμφάνιση η οποίααν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα ασφαλώς και θα πρόκειται για τε-ράστια επιτυχία.

Αλφειός Επιταλίου

Απέκτησε ΟκόροΣημαντική προσθήκη για τον Αλφειό Επιταλίου που ενέταξε στο έμψυχοδυναμικό του τον ποδοσφαιριστή Οκόρο, που κινείται με επιτυχία στοχώρο της επίθεσης και πέρσι αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λαμπετίου.Με την προσθήκη του Οκόρο οι "πράσινοι" από το Βώλακα δυναμώνουναισθητά στη γραμμή κρούσης, στην προσπάθεια που κάνουν να παρου-σιάσουν ένα αξιόμαχο σύνολο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Ηπρεμιέρα άλλωστε δεν αργεί, με τον Αλφειό να αναμετράται εκτός έ-δρας με τον Μυρσιναϊκό το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

ΣΣύύννδδεεσσμμοοςς ΔΔιιααιιττηηττώώνν ΠΠοοδδοοσσφφααίίρροουυ ΗΗλλεείίααςς

Γ.Σ. την 1η ΟκτώβρηΟ Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσήτου που υπογράφεται τόσο από τον Πρόεδρό του κ. Μαρίνο όσο και απότον Γραμματέα του κ. Κρανίτη, τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη 2012 και ώρα18:00 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συν-δέσμου με θέματα: 1)Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης 2)Διοικητι-κός Απολογισμός 3)Οικονομικός Απολογισμός 4)Διάφορα θέματα. Σεπερίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτω-βρίου 2012 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα παρόντα μέλη.

ΕΠΣΗ

Επιτροπή Διαιτησίας Από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ηλείας ανακοινώνεται ότι η Επιτρο-πή θα συνεδριάζει κάθε Τετάρτη και ώρα 7μμ - 8μμ στα γραφεία της Έ-νωσης όπου και θα μπορούν να συζητούνται θέματα των ομάδων που α-φορούν τη διαιτησία.

Σκάκι

Αναβολή της εκδήλωσηςΗ Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και ο Δήμος Πύργου αποφάσισαν τηνμεταφορά της εκδήλωσης Παίζω ΣΚΑΚΙ για….."Το Χαμόγελο του Παι-διού" για τεχνικούς λόγους το επόμενο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις18.30μμ. Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πύργου.Πε-ρισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της ΣΑ Πύργου www.pir-goschess.gr www.pirgoschess.blogspot.com.

Ôïõò âáèìïýò ôçò íßêçò óêÝöôåôáé ï ÐÁÏ ÂÜñäáò óôï ìáôò ôçò ðñåìéÝñáò óôï ÊáôÜêïëï.

Page 18: proti 21 septemvriou 2012

Την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτσηθα στηρίξει η ΕΠΣ Ηλείας, αφού το Δ.Σ. υ-περψήφισε την πρόταση του Άρη Κουλού-

ρη, να στηριχθεί ο Γκαγκάτσης, με το σκεπτικόότι πλησίασε και έδωσε περισσότερα στην ΕΠ-ΣΗ, σε σχέση με τον Γιώργο Σαρρή. Πράγμα τοοποίο ο κ. Κουλούρης, το απέδωσε στο γεγονόςότι ο ίδιος και η ΕΠΣΗ, υποστήριξαν τον Πιλάβιομέχρι την τελευταία στιγμή, όντας η τελευταίαΈνωση της Ελλάδας που είχε απομείνει ναστηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΣΗ.

Έτσι στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, ο Άρης Κου-λούρης, θα ψηφίσει για πρόεδρο της ΕΠΟ τον Βασί-λη Γκαγκάτση. Όπως ανέφερε ο κ. Κουλούρης, στησυνάντηση που πραγματοποίησε με τον κ. Σαρρή, οσυγκεκριμένος υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, δενυποσχέθηκε τίποτα για την ΕΠΣΗ, ούτε έγινε σαφήςκαι συγκεκριμένος σε σχέση με το τι προτίθεται νακάνει για την ΕΠΣΗ. Αντίθετα ο Βασίλης Γκαγκάτσης,επέλεξε να τοποθετήσει υποψήφια για το Δ.Σ. της Ε-ΠΟ, την Βίκυ Δημητρακοπούλου, γεγονός το οποίοτιμά την ΕΠΣ Ηλείας, η οποία ποτέ στο παρελθόν δενείχε εκλέξει μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. "Το συμφέρον της ΕΠΣΗ είναι να στηρίξει την παρά-ταξη Γκαγκάτση. Ίσως τους τη χάλασα, επειδή ήμουνπροσηλωμένος στον Πιλάβιο. Και αυτός ήταν και ολόγος για τον οποίο μας αγνόησε η πλευρά του κ.Σαρρή. Μείναμε η τελευταία Ένωση της Ελλάδας ναστηρίζει τον κ. Πιλάβιο. Εμείς και η ΕΠΣ Σάλας".

Κατσώλης: "Πρόεδρε, αναλαμβάνεις την ευθύνη"

Την πρόταση του Άρη Κουλούρη, στήριξε και ο γενι-κός γραμματέας της ΕΠΣΗ Πάνος Κατσώλης, ο οποί-ος όμως επισήμανε: "Πρόεδρε στηρίζω την πρότασήσου, ωστόσο σε περίπτωση που βγει ο Σαρρής, ανα-λαμβάνεις εσύ προσωπικά την ευθύνη για την μετέ-πειτα πορεία της ΕΠΣΗ".

Καραλάγας: "Πρόεδρε, 3,5 χρόνια δεν είχες πει μια καλή

κουβέντα για τον Γκαγκάτση"

Με τη σειρά του ο Σάκης Καραλάγας, ψήφισε λευκό:"Πρόεδρε, τρεισήμισι χρόνια δεν μας είχες πει μιακαλή κουβέντα για τον Γκαγκάτση. Και έρχεσαι σή-μερα να μας πεις να τον στηρίξουμε; Δεν μπορώ νασυμφωνήσω. Και δεν μπορώ να πω ναι σε άνθρωπομε τον οποίο δεν συμφωνούμε".

Κουλούρης: "Δεν δέχομαι από τον Σαρρή κριτική

για τον Γκαγκάτση" Στο σημείο αυτό, ο Άρης Κουλούρης, παρενέβη και

επισήμανε ότι όντως σε πολλά θέματα είχε διαφωνί-ες με τον Γκαγκάτση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότιθα πάει με τον Σαρρή: "Δεν δέχομαι από τον Σαρρήνα κάνει κριτική στα λάθη του Γκαγκάτση. Είναι οσύμβουλος ο οποίος εξελέγη κατά τη δεύτερη θητεί-α του Γκαγκάτση".

Φωτόπουλος: "Πας με τον Γκαγκάτση επειδή

σου έριξε το δόλωμα" Ο Κώστας Φωτόπουλος, απηύθυνε ρητορικό ερώτη-μα στον Άρη Κουλούρη, αν η πλευρά Σαρρή, τον α-γνόησε επειδή τον θεωρούσε δεδομένο. Και στη συ-νέχεια τοποθετήθηκε υπέρ του λευκού: "Ο Γκαγκά-τσης είναι ξεπερασμένος και η επιλογή του γίνεται μεκαθαρά υποκειμενικά κριτήρια, επειδή σου έριξε τοδόλωμα. Δεν ψηφίζω όμως ούτε και Σαρρή, επειδήαντικειμενικά δεν έχει τις δυνατότητες για ένα τέτοιοαξίωμα. Λευκό".

Καριώρης: "Δεν θα πάω με τον υποψήφιο

του Ολυμπιακού"Συγκεκριμένες αιχμές για τις σχέσεις ανάμεσα στονΓιώργο Σαρρή και τον Ολυμπιακό, άφησε ο ΓιώργοςΚαριώρης, ο οποίος υποστηρίζει την υποψηφιότητα

του Βασίλη Γκαγκάτση: "Ο Ολυμπιακός κατεβάζει υ-ποψήφιο τον Γιώργο Σαρρή. Μόνο και μόνο γι' αυτό,δεν θα πάω με την υποψηφιότητα του Σαρρή. Ξέρου-με πολύ καλά όλοι ότι οι διοικήσεις της ΕΠΟ πρέπεινα μην ανήκουν σε άρματα μεγάλων ομάδων".

Πλευριάς: "Ατύχησε η επιμονή μας στον Πιλάβιο"

Ο Χρήστος Πλευριάς, τάχθηκε και αυτός με τηνπλευρά του Γκαγκάτση, δικαιολογώντας αυτή την ε-πιλογή: "Είχαμε σχηματίσει κακή εικόνα για τον Γκα-γκάτση, επειδή μας είχε δώσει δικαιώματα. Η ΕΠΣΗπαρέμεινε σταθερά και ακλόνητα στο πλευρό του Πι-λάβιου. Ατύχησε όμως η επιλογή μας στον Πιλάβιο.Ξεκινάμε κατά συνέπεια από το σημείο μηδέν. Ανα-λαμβάνουμε μεγάλο ρίσκο και η ευθύνη ανήκει προ-σωπικά στον πρόεδρο".

Τσάμης:"Βλέπω ότι θα βγει ο Σαρρής και θα μας βρει μπελάς"

Τέλος, ο Παύλος Τσάμης, ήταν και ο μοναδικός σύμ-βουλος ο οποίος δεν ψήφισε, δηλώνοντας απλά πα-ρών. Ο Παύλος Τσάμης, ανέθεσε στον πρόεδρο τηςΕΠΣΗ να χειριστεί το θέμα εν λευκώ: "Πρόεδρε σουδίνω λευκή επιταγή. Ψηφίζεις όποιον θέλεις και έ-

χεις ακόμα είκοσι μέρες. Βλέπω όμως ότι θα βγει οΣαρρής και θα μας βρει κανένας μπελάς".

Έξι υπέρ του Γκαγκάτση Κατά συνέπεια, ανάμεσα στους οκτώ οι οποίοιψήφισαν (ο Τσάμης εξουσιοδότησε τον ΆρηΚουλούρη να κάνει ό,τι θέλει), οι έξι τάχθηκανυπέρ του Γκαγκάτση και είναι οι Κουλούρης,Κατσώλης, Πλευριάς, Κυριακόπουλος, Καριώ-ρης και Προκόπος. Οι Φωτόπουλος και Καρα-λάγας, ψήφισαν λευκό. Αν στους έξι προσθέ-σουμε και τον Τσάμη, τότε η υποψηφιότητα τουΒασίλη Γκαγκάτση συγκεντρώνει ευρείαπλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΠΣΗ. Στις εκλογέςτης ΕΠΣΗ, θα ψηφίσει εξ' οφιτσίου ο πρόεδροςΆρης Κουλούρης, έχοντας μαζί του, ως ανα-πληρωματικό μέλος στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τον Χρί-στο Πλευριά, τον οποίο και ψήφισε χθες ηπλειοψηφία του Δ.Σ.

Óôçñßæåé ÃêáãêÜôóç ç ÅÐÓÇ

18ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

-Κουλούρης: "Μας έκανε την τιμή να βάλει στο ψηφοδέλτιο

την κ. Δημητρακοπούλου"

-Κατσώλης: "Πρόεδρε, αν βγει ο Σαρρής, αναλαμβάνεις προσωπικά

την ευθύνη για την πορεία της ΕΠΣΗ"

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Κενή η καρέκλα του Παπαγεωργίου

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασηςτου Δ.Σ. της ΕΠΣΗ και η αδειανή καρέκλα τουΓιώργου Παπαγεωργίου. Η θέση του παρέμει-νε τιμής ένεκεν αδειανή, ενώ τηρήθηκε και ε-νός λεπτού σιγή. Για τον Γιώργο Παπαγεωργί-ου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης έ-κανε ειδική αναφορά, στον πρόλογο της συνε-δρίασης: "Είναι το πρώτο συμβούλιο που κά-νουμε απόντος του Γιώργου Παπαγεωργίου.Εύχομαι να είναι ελαφρύ τα χώμα που θα τονσκεπάσει και στην οικογένειά του, δύναμη ναξεπεράσουν την απώλειά του. Για την κοινω-νική προσφορά του δεν θα αναφερθώ, επειδήόλοι μας τη γνωρίζουμε. Εύχομαι επίσης καιστο ποδόσφαιρο να βρει τη δύναμη να καλύ-ψει την απουσία της έντονης προσφοράς του.Να παραμείνει ανάμεσα σε όλους μας, ζωντα-νή η μνήμη του".

Page 19: proti 21 septemvriou 2012

Τη ματαίωση του Ολυμπιακού Ράλι σχολίασε οπρόεδρος της ΑΟΛΑΠ Μιχάλης Αποστολόπου-λος. Ο Αποστολόπουλος, τόνισε ότι τα πράγμα-τα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται ανάλυ-ση. Ούτε οι παραδόσεις, ούτε η ιστορία μετρά-νε. Το Ολυμπιακό Ράλι, ματαιώθηκε για 15 χι-λιάδες ευρώ: "Αν υπήρχαν τα λεφτά, ο αγώναςγινόταν και χωρίς αυτοκίνητα. Όταν όμως δενυπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε α-γώνας, ούτε παράδοση, ούτε καν κέφι και διά-θεση δεν υπάρχει χωρίς λεφτά…".

Σο.Φ.

Μήπως θα βόλευε οι "αξιολογήσεις" διαιτητών να γίνονταν μετά τις εκλογές της ΕΠΟ;

19ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

Αφήνει υποσχέσεις ο ΑστέραςΤο δικό του μήνυμα ενόψει του νέου πρωτα-θλήματος έστειλε με τον πιο ξεκάθαρο τρόποο Αστέρας Αμαλιάδας, προχθέςστο Τραγανό. Ειδικότερα οι"βυσσινί" στο παιχνίδι κυπέλλουκόντρα στην υπολογίσιμη Νίκηέδειξαν δείγματα σπουδαίας γραφής, έχοντας κά-θε δικαίωμα να βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά. Πιοσυγκεκριμένα η ομάδα της Αμαλιάδας παρουσί-ασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο ειδικά στο πρώτομισάωρο και δικαιολογημένα βρέθηκε στο επίκε-ντρο όλων όσων παρακολούθησαν το ματς στηνκωμόπολη του διευρυμένου Δήμου Πηνειού. Μεαυτοματισμούς στο παιχνίδι του, με γρήγορη ε-ναλλαγή της μπάλας και με ποιοτικούς παίκτεςστο ρόστερ ειδικά στο δημιουργικό "κομμάτι", οΑστέρας απέδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμοκαι ασφαλώς θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στημεγάλη τοπική κατηγορία.Οι τόνοι φυσικά πρέπει να παραμείνουν χαμηλοίκαθώς πρόκειται για μια ομάδα που απαρτίζεταιαπό αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ πα-ρατηρήθηκαν και ορισμένα κενά σε ότι έχει νακάνει με την αμυντική λειτουργία. Περιθώριαβελτίωσης ασφαλώς και υπάρχουν, με το κεντρι-κό μήνυμα βάσει τουλάχιστον με όσα έχουμε δειμέχρι τώρα να είναι ξεκάθαρο. Ο Αστέρας ελάχι-στα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του πρωτα-θλήματος της Α1 κατηγορίας, αφήνει υποσχέσειςέχοντας τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά. Το πόσοψηλά θα φανεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους,σε ένα μαραθώνιο που προμηνύεται άκρως ενδια-φέρον. Στην προσπάθεια αυτή απαραίτητη είναικαι η βοήθεια των φιλάθλων, για ένα σύλλογο πουέχει να επιδείξει τεράστια ιστορία και ο οποίος αςμην ξεχνάμε εκπροσωπεί τη δεύτερη πόλη τουΝομού Ηλείας.

“Χωρίς λεφτά δεν υπάρχει ούτε κέφι”

Κατεβαίνει ανεξάρτητος;Αν και υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για τις εκλογές στην ΕΠΣΗ ,κάποιες πρώτες ζυμώσεις και μαγειρέματα αρχίζουν και γίνονται. Ει-δικότερα αν και ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια, σύμφω-να με πληροφορίες ο Σύμβουλος της ΕΠΣΗ Σάκης Καραλάγας που εί-ναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος εξετάζει σοβαρά τοενδεχόμενο να κατέβει ανεξάρτητος στις επικείμενες εκλογές της Έ-νωσης. Ίδωμεν…

Π.Η.

Όλα Κυριακή

Με όλα τα παιχνίδια του προγράμματος της πρώτης αγω

-

νιστικής την Κυριακή, αρχίζει το πρωτάθλημα της Α1 κα-

τηγορίας Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, τα οκτώ παιχνίδια,

ορίστηκαν όλα την ίδια μέρα στις 17:00. Σημαντικό ρόλο

στην απόφαση αυτή, ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακό

μα τα

παιχνίδια των μεγάλων κατηγοριών.

Σταθερή αξία…Ξεκίνημα με το δεξί για την Αλφειονίδα Αλφειούσας, κα-θώς ο σύλλογος επικράτησε του γειτονικού Αλφειού Επι-ταλίου προχθές με σκορ 4-2 και συνεχίζει στο δεύτερο τητάξει θεσμό. Σταθερή αξία για την ομάδα από την περιοχήτου Βώλακα ο Γιάννης Σπηλιόπουλος που σημείωσε δυοτέρματα, αποδεικνύοντας πως αποτελεί το βαρύ πυροβολι-κό ενόψει και του πρωταθλήματος…

Π.Η.

"Δίδυμο" κοινοτικών

Δύο κοινοτικούς παίκτες δικαιούτα

ι να έχει η κάθε

ομάδα Α2 εθνικής στο μπάσκετ, με τον Κόροιβο να έ-

χει ήδη καλύψει αυτές, με δυο παίκτες από την πρώ-

ην Γιουγκοσλαβία. Ο πρώτος είναι ο

Σέρβος Μπάνε

Τόμιτς και ο δεύτερος, ο Κροάτης Πέταρ Τσόσιτς.

Με τονΠάνο Ηλιόπουλο

Page 20: proti 21 septemvriou 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπω-

λείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρη κομμώτρια από

κομμωτήριο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 26220-

29975, 6988-151731 (ΜΑ 7815)

ΤΟ καφέ κλαμπ ESCAPE στην Γαστούνη ζη-

τά προσωπικό για πρωινή και βραδινή απα-

σχόληση. ΤΗΛ: 6972875824 (ΜΑ 7950)

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Ι.Χ. και φορτηγών περιοχή Αν-

δραβίδας - Κυλλήνης δίνεται προς εκμετάλ-

λευση. Ελάχιστη επένδυση, προνομιακή λει-

τουργία.

Επικοινωνία [email protected] ΤΗΛ:

6948582063 (ΜΑ 7940)

Ζητείται έμπειρη κοπέλα για καφέ - ουζερί.

Τάκη Πετροπούλου 5. Τηλ 2621035270

Μ.Α. 7921

ΖΗΤΕΙΤΑΙ χειριστής μηχανήματος έργου.

Τηλ.: 6977603640 (μΑ 7877)

ΖΗΤΕΤΑΙ κοπέλα για το καφέ "ΑΠΑΓΚΙΟ",

Πατρών 24, Πύργος, τηλ. 26210-28863,

6974807041 (ΜΑ 7873)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓ-

ΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Ε-

δρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803,

2693031700 (ΜΑ 7859)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία

για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη

μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ

7989)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και ε-

κτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φι-

λολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμε-

τωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγ-

γελία. ΤΗΛ: 6976874167 (ΜΑ 7977)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές

δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου.

ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975)

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα

ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για

καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738,

6936868797 (ΜΑ 7971)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμέ-

νων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976

(ΜΑ 7970)

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη

παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή

για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατά-

κοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969)

ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων

σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή

βραδινή στην περιοχή του Πύργου για

φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε

εστιατόριο και φύλαξη παιδιών. ΤΗΛ:

6945114869 (ΜΑ 7955)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και

διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972

173606 (ΜΑ 7930)

ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη

εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945)

Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις

ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.

9678505021 Μ.Α. 7924

Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή

Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ.

6989231926 Μ.Α. 7917

ΚΥΡΙΑ 43 ετών από Βουλγαρία γνωρίζει

Ελληνικά ζητά εργασία ως λαντζέρισα ή ως

εσωτερική. ΤΗΛ: 6997517197 (ΜΑ 7888)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία 24ωρη για φύλαξη ηλι-

κιωμένων. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 7896)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμέ-

νων, παιδιών, καθαρισμό οικιών, γραφείων,

σκάλων, εστιατορίων και ξενοδοχείων. ΤΗΛ:

6987939436 (ΜΑ 7881)

ΚΟΠΕΛΑ ζητά εργασία ως σερβιτόρα. Τηλ.:

6993109173 (ΜΑ 7876)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την φροντίδα και

εξυπηρέτηση ηλικιωμένων - ανήμπορων

κ.λ.π. Διαθέτω δικό μου όχημα. Τηλ.:

6936272058 (ΜΑ 7871)

ΚΥΡΙΟΣ ζητά εργασία σε ψησταριά για ψή-

στης, σερβιτόρος, κουζίνα, κλπ. ΤΗλ.:

6999571757 (ΜΑ 7864)

ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά οποιαδήποτε ερ-

γασία στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:

6947666453 (ΜΑ 7865)

ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη η-

λικιωμένων πρωινές - απογευματινές και

βραδινές ώρες ή για καθάρισμα σπιτιών.

ΤΗΛ: 6975707151 (ΜΑ 7860)

ΚΥΡΙΑ 30 ετών ζητά εργασία για φροντίδα η-

λικιωμένων εσώκλειστη. ΤΗΛ: 6934902556

(ΜΑ 7854)

ΚΥΡΙΑ 50 ετών ζητά εργασία για φύλαξη ηλι-

κιωμένων, ημέρα ή νύχτα ή για φύλαξη παι-

διού στην περιοχή του Πύργου και τα γύρω

χωριά. ΤΗΛ: 6956811297 (ΜΑ 7850)

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα 51 ετών, χωρίς υποχρεώ-

σεις, ζητά να εργαστεί σε κυρία ή κύριο (όχι

κατάκοιτοι). ΤΗΛ: 2621033591,

6948648870 (ΜΑ 7846)

ΤΕΧΝΙΤΗΣ αερίων καυσίμων αυτοκινήτων - υ-

γραεριοκίνηση, πιστοποιημένος με άδεια ά-

σκησης επαγγέλματος και πολυετή εμπειρία

ως μηχανοτεχνίτης σε πετρελαιοκίνητα οχή-

ματα - άδεια άσκησης επαγγέλματος ζητά

εργασία. ΤΗΛ: 6977357784 (ΜΑ 7845)

ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά εργασία για φύλα-

ξη ηλικιωμένων στον Πύργο και στα περίχω-

ρα. ΤΗΛ: 6984571174 (ΜΑ 7844)

ΚΟΠΕΛΑ 27 ετών εμφανίσιμη ζητά εργασία

σε ψησταριά-καφετέρια-ουζερί ή καθαρι-

σμό σκάλων. ΤΗΛ.: 6980842418 (ΜΑ 7843)

ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού

ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας

και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820)

ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις αναλαμβάνει

τη φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ώρο. ΤΗΛ:

2797024573 (ΜΑ 7825)

ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη κοριτσιού

ηλικίας μέχρι 7 ετών. Περιοχές Ολυμπίας

και Πύργου. ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7820)

ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει καθαρισμό οικιών και

σιδέρωμα. Περιοχή Πύργου. ΤΗΛ:

6942976020 (ΜΑ 7816)

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως

εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.

6974080991.(ΜΑ 7817)

ΕΛΛΗΝΙΔΑ χωρίς υποχρεώσεις ζητά εργα-

σία για φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική.

Τηλ.: 2797024573 (ΜΑ 7796)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένου ή παιδιού, στις περιοχές

Αμαλιάδας και Πηνείας. ΤΗΛ:

6983835177 (ΜΑ 7813)

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμέ-

νου ατόμου, σε περιοχές Πύργου, Αμαλιά-

δας και Κάμπου. ΤΗΛ: 6994035022 (ΜΑ

7806)

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων ή παιδιών, για καθαρισμό

σπιτιών ή σκάλες. ΤΗΛ: 6981080358 (ΜΑ

7803)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τον καθαρισμό κήπων με

δικά μου εργαλεία. ΤΗΛ: 6980836386 (ΜΑ

7801)

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ

ÆÇÔÏÕÍ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος ΑνωτάτηςΣχολής Οικονομικών Επιστημών μεκατεύθυνση ή ειδίκευση στηνΛογιστική και στην ΕπιχειρησιακήΑνάλυση . Πληροφορίες Τηλ.6976869569 (ΜΑ 7822)

ψψάάχχννεεττεε γγιιαα...... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο

Åñãáóßá

Page 21: proti 21 septemvriou 2012

Μικρές Αγγελίες w w w . p r o t i n e w s . g r 21/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!

ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδο-νται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επί-πεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE &MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικούπαν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές.ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μα-θητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου.ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984)ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοι-νωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή ερ-γασία ως υπάλληλος γραφείου εντός τηςπόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετω-πιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγε-λία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981)ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμή-ματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδί-δει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μα-θητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς ανα-λαμβάνει την προετοιμασία μαθητών τουΛυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεν-νόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάληΦροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτεραμαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκεί-ου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384(ΜΑ 7974)ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φι-λοσοφίας Παιδαγωγικής και ΨυχολογίαςΑθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητέςΓυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνειμαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ:6939287848 (ΜΑ 7973)ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθή-ματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Μεπολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτε-ρα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ:6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική ε-μπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδί-δει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημο-τικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχήτης Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις.ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπει-ρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβά-νει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτωνσε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχο-νται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ:6980325696 (ΜΑ 7961)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ι-διαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μα-θητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου γιαιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τι-μές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φρο-ντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότηταπαραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητέςΔημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδω-ση μαθήματος με συστηματικές επαναλή-ψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές.ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ7949)ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδο-νται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή ε-μπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μα-θητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογι-κές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ:6980721370 (ΜΑ 7948)ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανε-πιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε

μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ7946)ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζειμαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης γιατης πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατι-νικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται καιμαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ:6979641807 (ΜΑ 7932)ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοι-τος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛτου τμήματος μηχανολογίας για της Πανελ-λαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας6972703846 (ΜΑ 7931)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική καιφροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαί-τερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού -Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώ-σεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654(ΜΑ 7943)ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού ΠανεπιστημίουΘεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδί-δει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χη-μείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίουστην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας.Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ7939)Καθηγητής Πληροφορικής με μεταπτυχια-κό στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα Πλη-ροφορικής, Παραδίδει μαθήματα σε πολύπροσιτές τιμές. Τηλ. 697 0482141 (ΜΑ7938)AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τιςηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από Rre-Junior έως και ενήλικες. Προετοιμασία γιαόλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY(MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύ-ρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμιατου εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιIIELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933)Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παρα-δίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δη-μοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσι-τές. ΤΗΛ. 6977 975544 (ΜΑ 7935)ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Προετοιμασία για ει-σαγωγή σε Ρουμάνικα Αναγνωρισμένα Πα-νεπιστήμια.Πλήρης κάλυψη και βοήθειαγια τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εισα-γωγής στα Πανεπιστήμια στην Ρουμανία.Πύργος, τηλ. 6941592630 (ΜΑ7936)Καθηγήτρια μαθηματικών του Πανεπιστη-μίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήμα-τα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυ-κείου. Τηλεφ. Επικοινωνίας 6979 458207(ΜΑ 7928)Καθηγήτρια Φυσικής - Μαθηματικών πα-ραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα με εμπειρίακαι σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας σεμαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμή 10€/ ώρα . Το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δω-ρεάν. Τηλ.6979055712 ΜΑ7925Φιλόλογος υποψήφιος διδάκτορας φιλο-σοφίας Α.Π.Θ παραδίδει μαθήματα σε μα-θητές Γυμνασίου - Λυκείου . Τιμές λογικές.Τηλ.6972976752 ΜΑ7927.ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ με πολυετή εμπειρία στηνφροντιστηριακή και εξατομικευμένη διδα-σκαλία παραδίδει μαθήματα σε μαθητέςΓυμνασίου και Λυκείου. Τηλ. 6932266843Μ.Α. 7913Καθηγήτρια Γαλλικών με πολυετή εμπειρί-α παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέ-δων. Τηλ 6972943673. Μ.Α. 7913Καθηγητής Φιλόλογος παραδίδει μαθήμα-τα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυ-κείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6979512910.Μ.Α. 7916Φιλόλογος με 10ετή εμπειρία, παραδίδει ι-διαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτι-κού, Γυμνασίου, Λυκείου, σε Πύργο, Αμα-λιάδα, Αρχ. Ολυμπία, Κρέστενα και περί-χωρα. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6946-537089.(ΜΑ 7902)ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών παραδίδει μαθή-ματα σε όλα τα επίπεδα. Επίσης αναλαμ-βάνει την προετοιμασία μαθητών Δημοτι-κού σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά .ΤΗΛ: 6937116138 (ΜΑ 7906)ΧΗΜΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα Χημείας -Φυσικής - Μαθηματικών σε μαθητές Γυ-μνασίου και Χημείας - Βιολογίας σε μαθη-τές Λυκείου. Περιοχές Πύργου - Αμαλιάδας- Ολυμπίας και περίχωρα. ΤΗΛ:6974609290 (ΜΑ 7905)

ÌáèÞìáôá

ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Α-μαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ:6985777504 (ΜΑ 7964)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματαστην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιά-δας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνο-ντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρί-ας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπά-νια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατά-σταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ:2625061221, 6937485373 (ΜΑ7891)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4 στρεμ. στοΚατσικάρι. ΤΗΛ: 6932873413(ΜΑ 7882)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρωςοικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξο-πλισμό εσωτερικού και εξωτερι-κού χώρου σε λειτουργία λόγω α-ναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ:6981705054 (ΜΑ 7837)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ.,2ου ορόφου, κατασκευής '80, σεάριστη κατάσταση, στο κέντροτου Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ:6944745544 (ΜΑ 7731)

ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στονΠύργο, κέντρο - απόκεντρο, δια-θέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ:6976364230 (ΜΑ 7729)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιο-στάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ.Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτό-μενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου"ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευ-καιρίας. ΤΗΛ: 6972519909,6971899387 (ΜΑ 7567)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος(480) τ.μ. τμηματικά σε 3 οικήμα-τα (190-250-40) τ.μ. στεγασμένοικαι κλειστοί, εντός οικοπέδου (4)στρεμ. περιφραγμένα - ρεύμα τρι-φασικό - νερό αρτεσιανό - τηλε-φωνική γραμμή, στα όρια τουΠύργου (οδός Αλφειού) για οποια-δήποτε χρήση. ΤΗΛ: 6971848890κ. Κώστα. (ΜΑ 7564)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 2ου όροφου113 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανσηστο κέντρο του Πύργου. Τιμή80.000 €. ΤΗΛ: 6944745544(ΜΑ 7550)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι 11,5 στρεμ.στην περιοχή Μεσολογγάκι Αμα-λιάδας. ΤΗΛ: 2621022474 (ΜΑ7526)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα σε 3ο όρο-φο νεόδμητης οικοδομής στην Γα-στούνη 78 m2 τιμή 45.000 ευρώ.Τηλ. Πληρ.: 6982320659 (ΜΑ7522)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Αγ. Γεώργιο Πύρ-γου επί της οδού Αγ. Γεωργίου, 3στρέμματα άρτια και οικοδομήσι-μα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974992426 (ΜΑ 7523)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω, Οικόπεδο1200m2, εντός σχεδίου, πλησίοναγοράς και Δημοτικού Σχολείου.ΤΗΛ: 6977-857.871, 6977-251.324 (ΜΑ 7517)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ο-ρόφου καινούριας κατασκευής μεαυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙΠύργου Ρήγα Φεραίου πάροδοςFORUM. Πληροφορίες κος ΚώσταςΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ.,2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41,πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χω-ρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συ-γκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ:6942973988, 6945563432 (ΜΑ7983)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρι-σμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπα-φλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ:2621022284 ώρες 10:00 π.μ. -12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173(ΜΑ 7979)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ.αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο,Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ7967)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα,Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επι-πλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738,6972046131 (ΜΑ 7960)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι μεαυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινό-χρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα.ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919(ΜΑ 7959)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1) μονοκατοικία85 τ.μ. πλήρως επιπλωμένη καινού-ρια, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σα-λόνι, μπάνιο, τζάκι, καλοριφέρ καικλειστό πάρκινγκ 7 χλμ. από τονΠύργο. 2) δυαράκι σε μονοκατοικία

επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα μεαυτόνομη θέρμανση και ηλιακό σεκεντρικό σημείο στον Πύργο. ΤΗΛ:2621027069 και whats' up6988382609 (ΜΑ 7953)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφουκαινούργιας κατασκευής με αυτό-νομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύρ-γου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum.ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας)(ΜΑ 7942)

Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεταιπλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμέ-νο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου,κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ:6947601235, 6947601236 (ΜΑ7941)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέ-ρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικόμε μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατείαΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής ε-στίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ.6945 311429 (ΜΑ 7934)

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1οςόροφος στην πρόσοψη με μπαλκό-νια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ .Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποια-δήποτε άλλη επαγγελματική χρήση.Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδοςΓερμανού .Τηλ.6 9 3 8 9 9 0 6 1 3 , 6 9 3 2 9 2 4 3 4 3ΜΑ7926

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα.Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ6976896183 Μ.Α 7922

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσο-νιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη,νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, μεαυτόνομη θέρμανση, πλησίον στά-σης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι.ΤΗΛ: 6945891670,6936740983, 6973420503 (ΜΑ7911)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία "Αλ-κυόνα" Κατακόλου μονοκατοικίαμε 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό,κουζίνα, 2 μπάνια, καλοριφέρ,τζάκι, κλιματισμό, δική του αυλή.Φάτσα στη θάλασσα. ΤΗΛ:6973384192 (ΜΑ 7910)

ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νε-όδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ουορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατα-σκευή 2007, μπάνιο, αυτόνομηθέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα,πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τι-μή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ7909)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειοσε διώροφο κτίριο καινούριο 3κρεβατοκάμαρες - σαλόνι - μπάνιο

- τραπεζαρία - αποθήκη, αυτόνομηθέρμανση, ηλιακός - boiler - τζάκι,αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστακαι πάρκινγκ. ΤΗΛ: 2622300374,2622022024, 69380344709(ΜΑ 7893)

ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κε-ντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ7954)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικα-στηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσε-ως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ:2621032284 (ΜΑ 7972)

Πωλείται ψησταριά στον ΔήμοΑνδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ.6986116305 ΜΑ7920

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλι-σμένη πελατεία Πατρών 53 ή πω-λείται εξοπλισμός ένας λουτήρας,2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλαξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέμα-τος, δυο καθρέπτες, ένας κανα-πές με τραπεζάκι, ένα γραφείοκαι 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.:6978105924 (ΜΑ 7866)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλ-ματος κατάστημα στο Πύργο κέντροαπόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά -τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέ-τει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησηςτσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊ-κών εφημερίδων και περιοδικών καιάδεια φωτοτυπικού μηχανήματος.Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρέςπροτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ7863)

ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστη-μα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση,WC, τρίφατσο, κατάλληλο γιαγραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο,γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., ο-δός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ.ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικόσημείο του Πύργου με σταθερήπελατεία. ΤΗΛ: 2621027878,6938550680 (ΜΑ 7760)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτή-ριο, στην Πατρών στον Πύργομε πλήρη εξοπλισμό ανακαινι-σμένο με πελατεία και αρκετάχρόνια πελατεία για λόγους υ-γείας. Μόνο σοβαρές προτά-σεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ7704)

Áêßíçôá

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο στηνΑνδραβίδα. Τηλ.: 6989365513

(ΜΑ 7875)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδεικαθηγητής με σπουδές στη Γερμανί-α, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές.Τηλέφωνο 6948394707)

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητέςΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις:Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλε-κτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία Ι-Ι) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστή-ματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφια-κά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962)

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίαςπαραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σεμαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Δια-θέτει εμπειρία σε συνεργασίες μεμαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδι-κές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέ-χονται σημειώσεις. Τιμή λογική.ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείραπαραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδωνσε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756Μ.Α.7923

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 3άρι, 75τμ. β' ο-ρόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλι-σμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στοκέντρο του Πύργου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ2621027626, 6932563065. Μ.Α. 7912

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ

Page 22: proti 21 septemvriou 2012

Μικρές Αγγελίες22 w w w . p r o t i n e w s . g r / ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT

chiquincento 900 cc ηλεκτρικά

παράθυρα, χρώμα λευκό. Αρι-

στη κατάσταση. Μοντέλο '98.

ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200

€ (ΜΑ 7982)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο,

16V, μοντέλο 2003, 1600cc,

χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full

extra. Σε άριστη κατάσταση.

Τιμή 4.000 €. ΤΗΛ:

6978949165 (ΜΑ 7980)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001

μοντέλο, 1400 cc, με 150.000

χλμ., τρίπορτο, χρώματος

κόκκινο, σε πολύ καλή

κατάσταση. Δεκτός κάθε

έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573

(κος Αγγελος) (ΜΑ 7956)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερ-

μικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο '

96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ.

Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ι.Χ. αυτοκίνητο

Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160

Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full

extra, 10.000 € ΤΗΛ:

6981705054 (ΜΑ 7838)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο

'96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά

παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαι-

νόμενοι καθρέπτες, immobiliz-

er, καινούρια λάστιχα, σε πολύ

καλή κατάσταση, φυλασσόμενο

σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ.

Νίκος) (ΜΑ 7770)

Á Õ Ô Ï Ê É Í Ç Ô Á

"Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ"ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 27-29 ÐÕÑÃÏÓ - ÔÇË/FAX: 26210-27720 -ÊÉÍ: 6947077483 e-mail: www.osokratis.gr , [email protected]

ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ -ÊÁÉÍÏÕÑÃÉÁ, ÁÃÏÑÅÓ, ÐÙËÇÓÅÉÓ, ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ, ÁÍÔÁËËÁÃÅÓÌÅËÅÔÁÌÅ, Ó×ÅÄÉÁÆÏÕÌÅ ê' ÄÇÌÉÏÕÑÃÏÕÌÅ

ÔÇÍ ÄÉÊÇÓ ÓÁÓ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ. ÄÉÁÈÅÔÏÕÌÅ ÅÎÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÁ ÊÁÈÁÑÉÓÔÉÊÁ

ÃÉÁ ËÉÐÇ ê' ÊÁÑÂÏÕÍÉËÅÓÐÁÑÅ×ÏÕÌÅ ÅÃÃÕÇÓÇ, ÐËÇÑÇ ÓÅÉÑÁ Á

ÍÔÁËËÁÊÔÉÊÙÍ ê' ÓÅÑÂÉÓ

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full -full extra, 1.900 km, καινούριο προ-σφορά 8.000 €TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC,5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι,ABS, full extra.DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προ-σφορά 1.500 €DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 fullextra 4.500 €CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C,ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ.κ.α. , λευκό 2.000 €BMW 330 2008 ελληνικό coupe,260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή,18.800 km FULL - FULL EXTRA σανκαινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 €TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζά-ντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. πα-ράθ., αερόσακοι, clima, full extra ά-ριστο 8.999 €TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC,11/08, μαύρο, full extra άριστοALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζά-ντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ.,clima, όλα ηλεκτρ. ΆριστοRENAULT MEGANE coupe ασημί,2001, 1400 CC άριστο full extra3.000 €OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000,A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000€CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορ-το, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. πα-ράθ. κ.α. , 3.000 €PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί,μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι,αερόσακοι κ.α. 3.000 €CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο,04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερό-σακοι κ.α. full extraDAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμό-νι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α.NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C,ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α.FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400CC, 96 1.800 €TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc,5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζά-ντες αλουμινίου, καινούρια λά-στιχα, ηλεκτρικά παράθυρα -κλειδαριές, αερόσακους κ .α .8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκ-κινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρι-κά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

ντες αλουμινίου, καινούρια λά-στιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP,2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc,143 HP, ζάντες αλουμινίου,clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλε-κτρικά, δέρμα κ .α . ΠΡΟΣΦΟΡΑ5.000 ευρώ.SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντεςαλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείςκ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, α-νάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου17''αρες, καινούρια λάστιχα,clima, ABS, αερόσακους,TURBOTIMER, πρόγραμμα fullextra, σε άριστη κατάσταση5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002,A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζά-ντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα,clima κ.α. 2999 ευρώMAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, ο-ροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλαηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007,ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικάπαράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, fullextra.FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο,1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί,2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBOμαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP,6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο,133 HP, full extra, ζάντες αλουμινί-ου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρό-τσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά,2004 compressor 163 HP, δερμάτι-νο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima,ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικάπαράθυρα - κλειδαριές, AVAN-TEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώMAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000,ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C,υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αε-ρόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 ccTURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBODIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBODIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL,FULL EXTRA, επαγγελματικό (3αυτ/τα)FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra(ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extraΒενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υ-δραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVA-TOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σεδιάφορα χρώματα, full extra όλα μεari condition, γυάλινη οροφή.ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc,5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλω-μένο, ζάντες αλουμινίου, 2002,clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟ-ΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ.FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005,1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra,6.500 ευρώ.SMART CABRIO '04, 700 cc, fullextra, άριστη κατάσταση 6.000 ευ-ρώ.ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, μεφρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ.Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ.TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβι-κά (3 αυτ/τα).DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 μεγυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟ-ΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ.OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ.2000, full extra, 3.500 ευρώ.NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C,υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, fullextra, 2.500 ευρώ.TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ.τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93,ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α.1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, fullextra, 3.500 ευρώ.

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

áðï ôï 1969

Όλ ε ς ο ι τ ι μ έ ς δ ι α π ρ α γ μ α τ ε ύ σ ι μ ε ς . . .

Ν Ε Α ΜΟ Ν Τ Ε Λ Α Τ Ρ Α Κ Τ Ε Ρ - Μ Ε Γ Α Λ Ε Σ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Ε Σ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ(έναντι EXPRESS SERVICE)

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004,6979677766 - [email protected]

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Toyota Avensis,

πετρέλαιο, μοντέλο 1999,

σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για ΤΑΧΙ. ΤΗΛ:6944372159 (ΜΑ 7776)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

Τoyota yaris 1000 cc vvti 5θυρο 200473000 km πλήρες εξοπλισμό 4.450 ευρώ

Fiat panda 1200 cc 2007 65000 km5θυρο πλήρες εξοπλισμό 4.450 ευρώ

Daihatsu Terios 4Χ4 1998 μοντ.75 000 χλμάριστη κατάσταση 3.950 ευρώ

ΑLFA 147 1,6cc 125hp 2001, 140.000 km βιβλίο σέρβις , 2πορτο , 2.990 ευρώ

FIAT doblo diesel 1.245cc turbo multijet 2005mod. αds airb ags, air condicion, υδραυλικό

GOLF 1,4cc 2006 5θυρο πλήρες εξοπλισμό, 6.450 ευρώ

ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτηγια οινοποιείο βαθμός του-λάχιστον 11ο. Πληρωμή με-τρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ:6977072528 (ΜΑ 7987)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγήτούβλα. ΤΗΛ: 6944418676(ΜΑ 7985)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικόψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστηκατάσταση, για τρόφιμαSuper Market με τυριέρακ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώ-ρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.και Οικίας 2621033173

(ΜΑ 7978)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7μηνών κομμένα αυτιά, χρώ-μα καφέ - λευκό. Τιμή ευ-καιρίας. ΤΗΛ: 6937565782(ΜΑ 7957)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενηκαντίνα σε άριστη κατάστα-ση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ:6975618416 (ΜΑ 7908)

ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείοεπαγγελματικό 2μ. μπακα-λικής, μηχανή 3 ετών, 2γόνδολες 3 μέτρων η κάθεμία, ράφια τοίχου 18μ. Χ2,30μ. Τιμή όλων 1.800 €.ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ7890)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μα-νάβικου σε άριστη κατάστα-ση. ΤΗΛ: 6976701119 (ΜΑ7889)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ τράγος ΑΛΠΙΝΑ1,5 έτους. Τηλ.:

6977482504 (ΜΑ 7880)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια καθα-ρόαιμα Γερμανικά Ποιμενι-κά από εξαιρετικούς μορ-φολογικά γονείς, εμβολια-σμένα και αποπαρασιτωμέ-να. Τηλ. Επικοινωνίας:6983515164 (ΜΑ 7879)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ άλογα 1000 -1500 ευρώ. Τηλ.:6977834782 (ΜΑ 7874)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπόρος τριφυλλιούγια μονοετή καλλιέργεια. ΤΗΛ:6944862702 (ΜΑ 7897)

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνοπίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις.Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ:6970200071 (ΜΑ 7951)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540,

2621022586 (ΜΑ 5396)

ÄéÜöïñá

Page 23: proti 21 septemvriou 2012

Πύργος Αδαού Διονυσία Πατρών 8 (εφημερεύει-διανυκτερεύ-ει 26210-22616) Αμαλιάδα Κοροντζή Βασιλική Ευαγγελιστρίας 127 (26220-22945, 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα) Παπακωνσταντίνου

Κωνσταντίνος Αρχ. Ηλιδος 30 (26220-28028 08.00 - 21.00)Βάρδα Γράψα Αμαλία ( 26230-71601)Ζαχάρω Δαΐκου Κωνσταντίνα (26250-34567)Κρέστενα Σκούφης Χρήστος (26250-24131)Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202)Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος (26240-31489)Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος (26230-22204)Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος (26230-61006)Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος (26240-22000)Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη (26230-32584) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-41521)

Μικρές Αγγελίες w w w . p r o t i n e w s . g r 23/ ÐáñáóêåõÞ 21 Óåðôåìâñßïõ 2012

É á ô ñ é ê Ü - Ð á ñ á ú á ô ñ é ê Ü Å ð á ã ã Ý ë ì á ô á

ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙÌÅÔÁÖÏÑÁ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ËÁÌÐÑÏÓ Ó. ÌÐÏÕÆÁËÁÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÔÁÊÇ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 12 & ÊÏÊÊÉÍÏÕ, ÐÕÑÃÏÓ

Ôçë.: 26210 37038 Fax.: 26210 37039Êéí.: 6944 370980 E-mail: [email protected]

* * * * *

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ

Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30(Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá)

Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò ÐýñãïòÔçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ

×åéñïõñãüò ÓôüìáôïòÐôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ,ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ

Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïòÐýñãïò Çëåßáò,

Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth.

ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30

ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848

e- mail: [email protected]

* * * * *

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓEéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth.

Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen ÃåñìáíßáòÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò

Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: [email protected]

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ

(ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE)

ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò)

Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630* * * * *

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ

ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ

ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100

ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: [email protected]

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ

28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá)ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì.

ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ)

ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ"

*Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò

Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò

Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë.ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. -

8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁÍÅËËÏÐÏÕËÏÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8.30 - 1.30ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6.00 - 8.30 ÅÊÔÏÓ

ÔÅÔÁÑÔÇÓ Ëåôñßíùí ê' Êïëïêïôñþíç ÐÕÑÃÏÓ

Ôçë. 26210 34090, Êéí.: 6944964972 e-mail:[email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙÄñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÁÉÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí

Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò(ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò

ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 17:30 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

* * * * *

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30

ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý

Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 2621031854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ

ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30(ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý)

Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-

mail:[email protected]

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ

ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSCÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ

ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ

(1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ:

ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ

ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁΠτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ

Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascialtherapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις

Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/ΘΚΚααττ’’ οοίίκκοονν θθεερρααππεείίεεςς

Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΕΟΟΠΠΥΥΥΥ

(δηλ. ΙΙΚΚΑΑ,, ΟΟΠΠΑΑΔΔ- ΤΤΥΥΔΔΚΚΥΥ,, ΟΟΑΑΕΕΕΕ και ΟΟΓΓΑΑ))ΩΩρράάρριιοο λλεειιττοουυρργγίίααςς:: ΠΠρρωωίί:: 8.30 - 13.30 ΑΑπποογγ.: 17.30 - 20.30

Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: [email protected]

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí

*ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò

Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ

ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ

ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïýÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò

ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 28365 / 6971 993126Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùíÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ

- ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ

Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ

ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ((SSppeeeecchh aanndd LLaanngguuaaggee PPaatthhoollooggiisstt))

ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ ËïãïðåäéêþíÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá

ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáòð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ

ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ

Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þíËüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò

ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕÓýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò)

Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ-Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò

- ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá(NCFED)

- ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition- ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò

ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00(åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá)

Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá)Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362

www.apostolopoulou.gr, [email protected]

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MDÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ

ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ

ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò,Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí,ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí,

Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí,Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç

ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë.

ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128E-mail: [email protected]

ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ:(8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00)

ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ(17.30 - 20.30)

ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ- ÅÓÔÉÁÔÏÑÉÙÍ - ÊÁÖÅÔÅÑÉÙÍ - BAR

- ØÇÓÔÁÑÉÙÍ - ÏÕÆÅÑÉÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ - ÊÁÉÍÏÕÑÉÁ

ÁÃÏÑÅÓ - ÐÙËÇÓÅÉÓÔÇË.: 6936210234 - ÁÃ. ÃÅÙÑÃÉÏÕ 29

ÐÕÑÃÏÓ (ÌÁ 2819)Á í ä ñ Ý á ò Ê á ñ Ü ì ð å ë á ò

Η σειρά είναι αλφαβητική

Page 24: proti 21 septemvriou 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21ΣΣΕΕΠΠΤΤΕΕΜΜΒΒΡΡΙΙΟΟΥΥ 2012

Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Αναστολή εκτέλεσης της απόφασηςγια το "πακέτο Χατζηγάκη"Ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίουτης Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. M. Jaeger,με διάταξή του, δικάζοντας την αίτησηασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε ηΕλληνική Δημοκρατία με αίτημα την α-ναστολή εκτέλεσης της απόφασης τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποίαδιατάχθηκε η έντοκη ανάκτηση424.000.000 ευρώ από τους αγρότες(πακέτο Χατζηγάκη), έκανε δεκτό τοελληνικό αίτημα και ανέστειλε την ε-κτέλεση της απόφασης της Επιτροπής,μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί τηςπροσφυγής που άσκησε η ΕλληνικήΔημοκρατία. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πιθανο-λόγησε τη βασιμότητα των λόγων τηςπροσφυγής μας, δέχτηκε ότι η άμεσηεκτέλεση της απόφασης της Επιτρο-πής από 800.000 περίπου αγρότες θαδυσχεράνει σοβαρά τη διατήρηση τηςδημόσιας τάξης, δεδομένου ότι και οιαγρότες έχουν επηρεαστεί από την οι-κονομική κρίση και τα εξαιρετικά μέ-τρα λιτότητας, που έχουν επιβληθείκαι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ά-μεση εκτέλεση της απόφασης της Επι-τροπής θα προκαλούσε σοβαρή και α-νεπανόρθωτη ζημία στην Ελληνική Δη-μοκρατία, στις παρούσες δύσκολες ε-ξαιρετικές συνθήκες. Όπως δήλωσε ο Υπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής,Αθανάσιος Τσαυτάρης, στον οποίο α-πεστάλη η απόφαση του κ. M. Jaeger:"Η απόφαση αυτή αφενός, δίνει χρόνοστη χώρα μας, μέχρι την οριστική εκδί-καση της υπόθεσης για τη διευθέτησητου προβλήματος, κάτι που θα ήτανσχεδόν αδύνατο στη σημερινή δύσκο-λη οικονομική συγκυρία και αφετέρου,το σκεπτικό που επικαλέστηκε το δικα-στήριο αποδεχόμενο την αναστολή τηςεκτέλεσης της απόφασης, αποτελεί ί-σως πρόκριμα για τη θετική έκβασηκαι της οριστικής εκδίκασης της υπό-θεσης".

"Θα μπορέσουμε να πλη-ρώσουμε το 70% κατά σα-ράντα μέρες νωρίτερα καιαυτό είναι πολύ σημαντι-κό" λέει στην "ΠΡΩΤΗ" οΔιευθυντής της ΈνωσηςΛεχαινών Κώστας Βαρβα-ρέσος. Ο ίδιος επισημαίνειότι η παραλαβή ξεκίνησεστις 22 Αυγούστου και οαλωνισμός πλησιάζει στοτέλος του με τον απολογι-σμό να είναι θετικός τόσογια την Ένωση όσο και γιατους ίδιους τους παραγω-γούς.

Αύξηση 15 % σε σχέση με πέρυσι

Ειδικότερα μέχρι χθες εί-χαν παραληφθεί 19.000τόνοι και σε σύγκριση μεπέρυσι καταγράφηκε αύ-ξηση της τάξης του 15%(παρότι τα στρέμματα πουκαλλιεργήθηκαν ήταν λι-γότερα όπως και οιστρεμματικές αποδόσεις

λόγω του καύσωνα). Υπεν-θυμίζεται ότι η ΕΑΣ Λεχαι-νών είχε ξεκινήσει την α-γορά του προϊόντος με τι-μή βάσης τα 22 λεπτά τοκιλό και ήδη έφτασε στα0,225 ευρώ με επιδότησητων ξηραντικών. Από κεικαι πέρα η τιμή πώλησης

εκτιμάται ότι μπορεί να α-νέλθει στα 27 λεπτά αλλάαυτό θα γίνει τον Απρίλιοκαι θα εξαρτηθεί από τηζήτηση που θα υπάρξεικαθώς και από την α-γοραστική δύναμη τωνκτηνοτρόφων."Οι αγρότες στην Ηλεί-α είναι προσεκτικοίκαι πολύ καλά κάνουν.Να μη λησμονούμε ότιστο παρελθόν είχανπροβλήματα με άλλαπροϊόντα όπως το καρ-πούζι, ή την πατάτα

και ως εκ τούτου προσέ-χουν που δίνουν το καλα-μπόκι τους. Να μη λησμο-νούμε ότι οι καλαμποκο-παραγωγοί έχουν απαί-

τηση να πάρουν άμεσα ταχρήματά τους, κάτι πουδεν ισχύει με άλλα προϊό-ντα" καταλήγει ο κ. Βαρ-βαρέσος.

Σαράντα μέρες νωρίτερα θα δουν το…χρώμα του χρήματος όσοι καλαμπο-κοπαραγωγοί παρέδωσαν φέτος το κα-

λαμπόκι τους στην Ένωση Αγροτικών Συνε-ταιρισμών Λεχαινών. Συγκεκριμένα αντί γιατις 10 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προ-γραμματιστεί, οι πληρωμές θα γίνουν μέχριτέλος Σεπτεμβρίου. Καυτό διότι η ΕΑΣ Λε-χαινών προέβη σε εξαγωγή 6.000 τόνων κα-λαμποκιού προς την Ιταλία.

Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά!

Από την ΕΑΣ Λεχαινών που προέβη σε εξαγωγή 6.000 τόνων προς την Ιταλία

Σαράντα μέρες νωρίτερα οι πληρωμές για το καλαμπόκι

ÌÝ÷ñé ÷èåò åß÷áí ðáñáëçöèåß 19.000 ôüíïé áðü ôçí ÅÁÓ Ëå÷áéíþí êáé óå óýãêñéóç ìå ðÝñõ-óé êáôáãñÜöçêå áýîçóç ôçò ôÜîçò ôïõ 15% , ðáñüôé ôá óôñÝììáôá ðïõ êáëëéåñãÞèçêáí Þ-ôáí ëéãüôåñá üðùò êáé ïé óôñåììáôéêÝò áðïäüóåéò ëüãù ôïõ êáýóùíá.

"Èá ìðïñÝóïõìå íá ðëçñþ-óïõìå ôï 70% êáôÜ óáñÜíôáìÝñåò íùñßôåñá êáé áõôüåßíáé ðïëý óçìáíôéêü" ëÝåéóôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ÄéåõèõíôÞòôçò ¸íùóçò Ëå÷áéíþí Êþ-óôáò ÂáñâáñÝóïò.

Του Δημήτρη Ζιάκα

[email protected]