Philoxenia latest news

of 4 /4
ΤΟΥΡΙΣΜΟ philoxenia.helexpo.gr ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Embed Size (px)

description

Εδώ και 31 χρόνια, η Philoxenia συνιστά το κορυφαίο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Και αυτή τη χρονιά, ξενοδοχεία, resorts και μεγάλα τουριστικά γραφεία θα εκθέσουν τις υπηρεσίες τους ενώ για μια ακόμη φορά δυναμικό θα είναι το παρών όλης της ελληνικής επικράτειας με τη συμμετοχή δεκάδων τουριστικών προορισμών, δημοφιλών και εναλλακτικών. Στις 12-15 Νοεμβρίου 2015, η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, υπό τη διοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, σας υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις του σημαντικότερου ελληνικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, να πραγματοποιήσετε σημαντικές επαφές με επαγγελματίες του χώρου και να ανακαλύψετε μυστικές ή μη περιοχές της χώρας. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδείξει ό, τι πιο σύγχρονο διαθέτει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, εμπλουτίζο

Transcript of Philoxenia latest news

Page 1: Philoxenia latest news

ΤΟΥΡΙΣΜΟ

philoxenia.helexpo.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Page 2: Philoxenia latest news

PHILOXENIA 2015. Τα πάντα για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Σε ποιους απευθύνεται;

Εδώ και 31 χρόνια, η Philoxenia συνιστά το κορυφαίο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Και αυτή τη χρονιά, ξενοδοχεία, resorts και μεγάλα τουριστικά γραφεία θα εκθέσουν τις υπηρεσίες τους ενώ για μια ακόμη φορά δυναμικό θα είναι το παρών όλης της ελληνικής επικράτειας με τη συμμετοχή δεκάδων τουριστικών προορισμών, δημοφιλών και εναλλακτικών.Στις 12-15 Νοεμβρίου 2015, η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, υπό τη διοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, σας υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις του σημαντικότερου ελληνικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, να πραγματοποιήσετε σημαντικές επαφές με επαγγελματίες του χώρου και να ανακαλύψετε μυστικές ή μη περιοχές της χώρας. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδείξει ό, τι πιο σύγχρονο διαθέτει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με μια εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών.

Η ΔΕΘ-HELEXPO θα φιλοξενήσει σημαντικούς ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες-στόχους, παρέχοντας στους εκθέτες της PHILOXENIA την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών. Η έκθεση απευθύνεται σε ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία και γενικότερα επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού.Οι χώρες εκπροσώπησης των διεθνών επισκεπτών είναι οι εξής: ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, FYROM, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΙΤΑΛΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΗΠΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Από την πλευρά τους, οι χώρες εκπροσώπησης των προσκεκλημένων διεθνών Εμπορικών Επισκεπτών περιλαμβάνουν τις ακόλουθες χώρες: ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, Η.Α.Ε., ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, Ν. ΑΦΡΙΚΗ, ΗΠΑ, FYROM.Το Σαββατοκύριακο η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει δημοφιλείς ή εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς αλλά και να ανακαλύψει νέους ώστε να κλείσει τις επόμενες διακοπές του.

Page 3: Philoxenia latest news

1.

2.

74%

17%

8% 1%

Tour

Operators & TravelAgents

M ICE

Corporate

M edia

Destination Thessaloniki Conference

Πάνω από 100 hosted buyers στην Philoxenia

Στο πλαίσιο της Philoxenia 2015, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Destination Thessaloniki που αφορά στην ανάδειξη της πόλης σε τουριστικό προορισμό και τοποθέτησης της στον τουριστικό χάρτη μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τις υποδομές και την προοπτική της πόλης της Θεσσαλονίκης ως προορισμό για διεθνείς διοργανώσεις, συνεδριακού και εκθεσιακού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Θεσσαλονίκη διαθέτει προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός τουρίστα, από το ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό και τον βυζαντινό πολιτισμό μέχρι τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το παραλιακό μέτωπο.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα μιλήσουν αξιόλογοι εκπρόσωποι που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, παρουσιάζοντας ένα οργανωμένο πλάνο για την ουσιαστική προώθηση της πόλης. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ΕΟΤ και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Tο πρόγραμμα «Β2Β-Point» θα δώσει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους εκθέτες της PHILOXENIA να προγραμματίσουν συνάντηση με τον buyer της επιλογής τους.Η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας στο πλαίσιο υποστήριξης των εκθετών της, φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη φορά καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό.Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και προσκληθεί για πρώτη φορά στην έκθεση 108 Ηosted Βuyers από 32 και πλέον χώρες. Το πρόγραμμα των Ηosted Βuyers της PHILOXENIA είναι αποτέλεσμα των διεθνών διασυνδέσεων και συνεργασιών της ΔΕΘ - HELEXPO και τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών.Οι hosted buyers προέρχονται από τον χώρο των “tour operators”, “MICE”, “Corporate” και “media” και θα επιλέξουν να προγραμματίσουν συναντήσεις αποκλειστικά με τους εκθέτες που θα έχουν υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 15/10. Από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ανοίγει στους εκθέτες της PHILOXENIA ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους με τους buyers της επιλογής τους κατόπιν διαθεσιμότητας.

Τομείς έκθεσηςΗ έκθεση χωρίζεται σε επιμέρους κατηγορίες. Πιο αναλυτικά, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους εξής τομείς εκθεμάτων: Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, Τουριστικά Πρακτορεία, Αεροπορικές Εταιρίες, Τουριστικοί Φορείς, Ιαματικά Κέντρα, Τουριστικές Οργανώσεις & Σύλλογοι, Ναυτιλιακές Εταιρίες, Eνοικιάσεις Αυτοκινήτων, Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, Κλαδικά Μέσα, Προορισμούς κ.ά

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Κατηγορίες hosted buyers Philoxenia 2015

2. Αριθμός hosted buyers/χώρα Philoxenia 2015

8

10

12

6

Albania

Austria

Belgium

Bulgaria

Canada

China

Cyprus

Denmark

Estonia

France

Germany

IndiaIsra

elIta

ly

Lebanon

Netherla

nds

Poland

Portugal

Romania

Russia

Saudi Arabia

Serbia

Spain

Sweden

Switzerla

nd

Turkey

UAEUSA

Ukraine

United Kingdom

4

2

0

Page 4: Philoxenia latest news

12-15

Στοιχεία επισκεψιμότητας των εκθέσεων PHILOXENIA & HOTELIA 201415.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: 12.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & 3.000 ΚΟΙΝΟ 35% ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ 1.000 ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ & HOSTED BUYERS

Philoxenia και Hotelia 2015 μαζί!

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έτσι με αέρα ανανέωσης, έντονη δυναμική και τη “λάμψη” του ελληνικού τουρισμού η 31η έκθεση τουρισμού Philoxenia, μαζί με την ανερχόμενη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelia, αποτελούν το σημαντικότερο “δίδυμο” εκθέσεων για τον τουρισμό και το ξενοδοχείο της χώρας.Παράλληλα μαζί τους διοργανώνεται φέτος και η POLIS, η εξειδικευμένη έκθεση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημόσιου και Κοινωνικού Τομέα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων-προμηθευτών τους. Μετά τις σημαντικές επιδόσεις της 30ης επετειακής διοργάνωσης της PHILOXENIA και με το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του κλάδου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού γα τη HOTELIA, η ΔΕΘ-Helexpo προετοιμάζει ένα τουριστικό πανόραμα που θα κάνει την πόλη της Θεσσαλονίκης το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του τουριστικού κόσμου από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ